Četvrtak, 10.05.2007.

07:16

"Vanredno stanje samo teorija"

Tomislav Nikolić kaže da o uvođenju vanrednog stanja u zemlji nije govorio kao o mogućoj, nego kao o teoretskoj ustavnoj varijanti

Izvor: B92

"Vanredno stanje samo teorija" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Monkey King

pre 16 godina

Mnogi govore da je izbor Radikala na celo skupstine demokratija. Da li nekome smeta, kao sto to meni smeta, da Srpskom Skupstinom upravlja stranka ciji je vodja optuzen za ratne zlocine i nalazi se u pritvoru?

Luc

pre 16 godina

Ja se izvinjavam, ali mogucnost da se uvede vanredno stanje povodom Kosova a kako bi se odgodilo raspustanje skusptine (a to je g. Nikolic rekao- on je pomenuo upravo vanredno stanje kao odgovor novinarki kako odgoditi izbore) nije "teoretska mogucnost" vec izigravanje slova ustava sto svako ko je krocio na pravni fakultet zna da je protivpravno.
Dakle, dzaba se Toma vadi, svi smo culi sta je rekao.

Marko

pre 16 godina

Zivim u Hrvatskoj i dosta sam svojeg novca ulozio u Srbiju. Srbiju za koju sam vjerovao da je samo nekoliko godina iza Hrvatske i da je ceka jednak financijski procvat koji se dogodio i Hrvatskoj. Sve je izgledalo da ce tako i biti. Sto danas mislim? Mislim da jos necu povlaciti svoj novac iz Srbije ali necu vise nista novog niti ulagati. Cekati cu sto ce reci narod. Ako narod bude za Nikolica povuci cu sav svoj novac i vise nikada necu pomisliti na Srbiju.
A zao mi je srpske djece koja zasluzuje blagostanje i europsku buducnist.

Andrija skrbovic

pre 16 godina

Tonislav Nikolic je decidno rekao da je uvodjenje vandrednog stanja samo teoretska mogucnost.I uopste mi nije jasna ocena politicara koji su uvodili vandredno stanje u vreme kada je to mozda bilo manje potrebno nego sada,da tumacenje Ustava od prvog covega parlamenta predstavlja poziv na nemire?

Djuro Lastovic

pre 16 godina

Na zalost Srbija nije nikad ni imala demokratski sistem izbora. Nije sve u tome da se glasa nego i kakav je sistem vlasti od opstine do vrha drzave, kako je postavljen finansijski sistem i kako je postavljen sudski sistem. U svim drzavama sa 'zapadnom demokratijom' ova tri sistema su nezavisna. Zato drzave RADE. Kod nas su ostali isti kao za vreme 'Tita'. Kozmeticke promene su napravljene da bi sve ostalo isto. Poloticari imaju veliku vlast, izvor para sa Topcidera i moci(policija) tako da je sasvim razumljivo sto im ovaj sistem odgovara. Ovo nema nigde! Zezas narod, rdis sta oces, uzmes para kolko oces, vladas kako oces..... Kakva America ili Framcuska??? Tamo mora DA SE RADI!!!!
Nas narod ne vidi ovu razliku, vec zna samo onu sto mu se kaze na TV, cuje od drugih i sl. Oni koji znaju su necinom van zemlje i zauzeti su, a i zanju da ne vredi pricati.... Izlaz??? DS

Djordje

pre 16 godina

Na istoku nista novo.Blokade,izolacije,ratna i vanredna stanja ovde su potpuno normalna stvar.Crveno - crna koalicija sad bi potpisala 1000 gopdisnje sankcije, da se otcepe od ostatka sveta.Vazno je da oni slusaju muziku koju slusa "NAROD"...Idila u zemlji "Odlaziji" dostize svoj vrhunac.Sto bi se svi okolo hvalili domovinskim ratovima ... " mnogo smo jaki"

Luka

pre 16 godina

Pa naravno da je vanredno stanje kad nemamo ustavni sud, nemamo vladu, evro vredi 2 dinara vise svaki dan, nemamo olaksice za dobijanje viza... Kada ce se u ovoj zemlji vec jednom shvatiti ko su izdajnici i strani placenici. Pa covek otvoreno poziva da nas Rusija okupira. Dosta vise Rusije i Kine, zaboravite na Kosovo i okrenimo se sami sebi inace cemo zavrsiti kao protektorat u kome nema mladjih od 25 god. jer su svi zbrisalu u inostranstvo!

Pera Pisar

pre 16 godina

Kako se desilo da postanemo taoci Kostunice i Kosova? Kako smo to mogli da dozvolimo? Zasto smo to dozvolili? Ovo je postalo suvise opasno i bojim se da je Srbija na ivici. DSS, to se ne sme nikada zaboraviti je najveci krivac. Svi njihovi poslanici ukljucujuci i "leva ruka desni dzep" i Kostunicu su pojedinacno krivi za haos koji preti Srbiji i kad tad ce morati za to da odgovaraju (a i za druge dogadjaje iz proslosti).

Simens

pre 16 godina

Pozadina te najave je cinjenica da je Boris Tadic pristao da udje u koaliciju sa djavolom prilikom donosenja Ustava. Posledice tog Ustava vec osecamo na svojoj kozi.

Očajna

pre 16 godina

Ej, ima li na ovom sajtu bar jedan DSS-ov birac? Moooooliiiim neka napise kako se oseca???
Nadam se da su se svi duboko pokajali sto su glasali za najgore zlo koje je ikada snaslo Srbiju!!! Da, mislim zaista najgore, jer za ove iz 90-ih se barem znalo sta su i ko su, a ovi se (ne)vesto kriju - u stvari vise se ni ne kriju...
Mislim da svi (a pogotovo DSS-ovi glasaci) treba pod hitno da izadjemo na ulice i trazimo ono za sta smo glasali - Evropa i napredak u svakom smislu, a ne Rusija i Kina i povratak u 90-te!!!
Svi na ulice!!! Kao nekada...Kad smo jednom uspeli - ponovo cemo!!!

GuC

pre 16 godina

Nasa eutanazija, Borise,cestitke, upravo si zavrsio "njihov" posao!!
Da bi se ista pokrenulo u ovom svirepom drustvu, treba mnogo vise od rata, inflacija, sankcija, bombardovanja...jer smo "mnogo jaki i mnogo cemo da izdrzimo". Dok narod shvati, pokrene se i izbori se, trebace ovaj put par decenija ,Sansa koju smo imali onda sa Zokijem je bila jedna u 100 godina!!!!
Narode moj....

Neko iz mase

pre 16 godina

A ko nam garantuje i da ako dodje do novih izbora, oni budu fer i demokratski, da razni predsednici i podpredsednici RiK-a,(Radikali i Kostunicini)nece naloziti svojima da se malo zabroje naravno u njihovu korist????? Za sve ove godine imalo je stosta da se "nauci" od pokojnog sahranjenog pod brezom(ime mu nije dostojno i spominjati) . Ako nista drugo onda kako se krade na izborima.
Plasim se da nam jedino ostaje ulica, a ako i to ne upali... e pa 5. oktobra sam trcao na skupstinu nagutao se suzavca, eeeee a ovog puta juris na ambasade s pasosem u ruci dok ih jos uvek u ovoj zemlji ima.

Jovana

pre 16 godina

Jedino ko je odgovoran za ovo je Vojislav Kostunica!!! Lepo je pripremio teren da sve izgleda kao da je odgovran Tadic, a nije!!! Da li je Tadic kad je Kostunica dobio vecinu na parlamentarnim izborima trazio mesto premijera za DS??? Nije! Da li je trazio policiju i BIU??? Nije! Pa, zna se kome ta mesta pripadaju- onome ko je dobio najvise glasova. Samo, danas Tadic bez DS-a ne moze da formira vladu, a DSS je mogao - uz podrsku SPS-a. Kostunica je sramota za Srbiju. Ne mogu da verujem jos uvek da je podrzao Nikolica...
Igra se Kostunica sa nama, samo nije dobro sto se zaigrao...
Ovo je strasno!!! Kostunica dole!!!!

Marko NS

pre 16 godina

A sada,na sledecim izborima uzmite za ruke svoje babe i dede,tetke,majke i oceve,i usput,dok zajedno sa njima budete isli ka biralistu objasnite im da se radi o buducem zivotu njihovih unuka,sestrica i sinova.Objasnite im da ti isti unuci,sestrici i sinovi ne zele da idu u rat,nego zele da zive normalan zivot u normalnoj zemlji Srbiji!Alo,bre,dosta mi je ovih sovinista obucenih u dSS odelo!Na sledecim izborima ima svi da glasamo za DS i LDP,u suprotnom cu svima da se nacestitam mile nove godine!

Bbo

pre 16 godina

Na sve ovo, ja mogu reci samo jedno: "Dok je budala, bice i radikala", zato g-din predsednik skupstine i onaj njegov balavi adjutant ne moraju da brinu za svoje fotelje sledecih 100 godina!

bata

pre 16 godina

Trazili smo,gledamo!Sedam godina laznih obecanja,bajki o Evropi koja nas "obozava",prica o rastu standarda,a iza zavese sasvim nesto drugo!Rasturanje vojske(koja u sustini i nije vojska vec duze vreme),svadje oko bia,mup-a i ostalih ministarstava koja se ticu sile i novca,iznosenje prljavog vesa oko upravnih odbora,i na kraju katastrofalna vlast na lokalu!Pa gospodo iz DB-a,sta jos treba da se desi,da shvatite da postoji alternativa,kakva takva,najgora,ali mozda bolja od vas!Izgubili smo vize!Da li smo ih dobili?Necemo moci da nastavimo pregovore sa EU!Da li smo pregovarali?Nisam radikal,ali dosta je ovog demokratskog zuluma!Pozdrav iz Nisa!

Milos

pre 16 godina

Ma gluposti - kakvo vanredno stanje? Plasite narod i "lozite" ga protiv Kostunice. Za sve je kriv Tadic. Potpuno nedorastao funkciji koju obavlja. Zasto nije predlozio Djelica? On i ide na to da svi pregovori propadnu, da dodju novi izbori kako bi optuzio Kostunicu za sve. U stvari, Tadic radi kako mu "gazde" iz EU i USA narede da bi Kosovo lakse dobilo nezavisnost. Tadicu, Cedi i ostalima nije stalo do vlade, do skupstine i institucija. Zele haos i anarhiju.

nikica

pre 16 godina

Nije ni toliki problem to varedno stanje (iako ja o tome i ne mogu suditi jer sam iz Zadra) ali ovo će vas toliko ekonomski koštati da će i vasa djeca osjećati posljedice. Srbija je bila zemlja visokog investicijskog rizika, a sada postaje zemlja bez investicija. Neće dugo proći pa da riječ "strani kapital" kod vas bude potpuna nepoznanica... iskreno mi je žao ovakve situacije jer ste mogli na izborima napraviti drukčije. Svatko ko ne izađe na izbore automatizmom daje glas najgoroj opciji (dokazano na Balkanu).

glodur

pre 16 godina

Vanredno stanje?!
Pa i minimalan uvid u stanje u bilo kojoj evropskoj državi uveriće i poslednjeg građanina Srbije da živi u vanrednom stanju već 17 godina.
Tačno od 13. juna '90. godine kada je pukao pendrek po leđima pok. Borislava Pekića.
Pokojni premijer je u jednom kratkom periodu pokušao da našminka rugobu, a onda je 12. marta pala kiša. Bedni smo i jadni i već dugo u vanrednom stanju. Da li će neki toma to i da ozvaniči, potpuno je svejedno.

Milance

pre 16 godina

Gradjani Srbije, svi elementi diktature su prisutni. Vanredno stanje vec postoji, iako ne i formalno. Pitanje je samo kako izaci iz ovoga dok se ne zacementira. Ukoliko gradjani ne budu reagovali, ponavljanje katastrofe je neizbezno. Onda ce apstinenti biti kaznjeni i njihov san o nedodirivosti ce biti prekinut. Oni su kaznu zasluzili, ali, na nesrecu, bice kaznjeni i ostali - njihovi taoci... BUDJENJE!!!

zaludan

pre 16 godina

Kao prvo, ne verujem da biti uvedeno vanredno stanje (a pogotovo ne verujem da neko moze da misli i da nam treba?????) - mislim, ne mogu da verujem da je Kostunica bas toliko...nesto, ali ako se kojim slucajem to i desi, zaboravite serpe i pistaljke jer ce Jociceva PTJ da vas bije i to po zakonu.
Nego, lepo i polako svi da krenemo da ubedjujemo ljude da ne smeju bojkotovati izbore - jer, kako sad stvari stoje, na izbore ce izaci glasaci radikala, socijalista i ono malo Kostunicinih slepih sledbenika.
Nemojte da mislite da je to zaludan posao. Ja svoju suprugu nisam uspeo da ubedim da ne glasa za ustav, ali na izborima vec nije glasala za DSS (a dotad je verovala u Kostunicu). Sad kaze da nece izaci na izbore, ali cu se ja potruditi da je ubedim da je eventualna pobeda SRS-DSS-SPS isuvise opasna za sve nas, i za drzavu, a na prvom mestu je opsana za moju decu.
Za poslednjih 15 godina sam imao nekoliko prilika da odem u inostranstvo, ali nisam - nije mi bilo preterano lepo, i mislim da bi mi bilo bolje da sam otisao, ali, nekako sam verovao da cu i ovde moci da zivim normalno. A, ako ovi sad, sedam godina posle rusenja Milosevica, dodju na vlast, e onda cu da odem - sve sa zenom i dvoje sitne dece.

Neobicna

pre 16 godina

Sto se tice toga da li je predsednik Srbije obavezan da predlozi mandatara ili ne, u Ustavu lepo pise: Председник Републике предлаже Народној скупштини кандидата за председника Владе, пошто саслуша мишљење представника изабраних изборних листа.
Znaci, ovde nije eksplicitno navedeno da je on duzan da predlozi mandatara, kao sto se ,recimo, kaze da je duzan da potpise odredjeni ukaz o zakonu, itd. Prema tome, ovo se moze tumaciti tako da on moze a i ne mora bas da predlozi mandatara. Jedino je jasno da nije u obavezi da predlozi mandatara stranke koja je dobila najveci broj glasova vec posto saslusa misljenje svih izbornih lista, odnosno u ovom slucaju verovatno ako bi postojala dogovorena vecina.

Zoran X

pre 16 godina

Aman ljudi !!! Kuku lele...
Puška na zidu u prvom činu, u trećem mora da opali !!!
Reče Toma jasno: vanredno stanje 6 meseci, 2 za izbore, 3 za izbor vlade. A do tada: diktator Koštunica. A slobode, burza, Kosovo i svi sa pasošem prohujali sa vihorom...
Tadiću, još manje od 48 sati do vanrednog stanja, a posle ? Stambolić, Đindić, Milošević...Tadić?
Čuvaj se martovskih ida !

Uros

pre 16 godina

Nisam verovao da mora,ali sada je vreme da se vade majce b92 i OTPOR,dragi moji nisam ni zamisljao da cu morati ponovo da ih oblacim,naravno legalno............

Srdjan, Ceska

pre 16 godina

Na svu srecu sam imao pametne i hrabre roditelje, koji su imali tu petlju da sa 40 banki pocnu zivot iz pocetka... i da zapale u Cesku!!! Hvala im! A Vama ljudi, srecno. To je sve sto mogu da uradim. A na Vama je da na dan izbora odlucite, da li cete sedeti kuci ili cete zrtvovati svojih pet i izabrati svoju buducnost, kad vec ne mozete da bezite!!!

SAVA

pre 16 godina

Pa lepo Vam je Nenad Čanak predlagao 06.oktobra 2000 god.da se na 10 god.zabrane SRS I SPS. I ? Svi su se smejali .I šta sad:"ko nema taktiku,završiće u nižerazrednom Vratniku".
Do viđenja Srbijo i prijatno!
Pozdrav iz Exit Vojvodine.

Zoran Popović

pre 16 godina

Dragi moji, oduvek je za sve bio kriv "premudri nebeski" narod, i oduvek, pa i sada, je baš onako kako smo sami izabrali.

Da li i dalje mislite da je ono istraživanje i rangiranje naroda po inteligenciji, u kome smo mi, Srbi, svrstani (čini mi se) na pretposlednje mesto netačno?
Ja mislim da jeste, ipak su oni mučenici koji su bili ispod nas nepravedno tu svrstani!

Mashinovodja

pre 16 godina

Kao i za Slobina vakta, Kosovo je izgovor za sve moguće svinjarije samo da bi se zadržala vlast. Pa dobro, neka zavedu i to vanredno stanje (mada u "državi" u kojoj ne funkcioniše nijedna jedina instutucija, a vladaju nekakvi "tehničari, teško da se situacija može nazvati redovnom i normalnom). Preživećemo mi i to. Ja tu vidim jednu (vrlo) dobru i jednu (vrlo) lošu vest.
Dobra vest je da će vanredno stanje, bezakonje i materijalna beda koji će iz toga rezultovati kad tad izazvati reprizu 5. oktobra, ali ovog puta će odmah slediti i 6. oktobar. Budući da Koštunica i Toma mogu da funkcionišu samo u okruženju haosa, bezakonja i nasilja, očigledno da nisu shvatili da to ne može da traje večno, i da svako bezakonje i nasilje izaziva reakciju, srazmernu onome što je izazvalo reakciju. Samo je pitanje vremena.
Loša vest je to da ovog puta repriza 5.oktobra neće biti mirna i nenasilna, nego porilično krvava. Koštunica i Toma pokazuju da su zavareni za fotelje i da im ne pada napamet da vlast predaju na izborima. Pa lepo, to samo znači da će vlast izgubiti nešto kasnije, ali nažalost i po mnogo, mnogo većoj i tragičnijoj ceni. Ničija nije do zore gorela. Pretpostavljam da je suviše tražiti od njih da se najzad uzmu u pamet i počnu da misle o tome.

Ruzica

pre 16 godina

Pa oni su ovu kombinaciju spremali sve vreme! Satro pregovaraju sa Tadicem a od prvog dana se zna kako ce sabotirati pravljenje bilo kakve Vlade sa demokratama!
Boris nam je jedina svetla tacka.

don quihote

pre 16 godina

Potpuno su u pravu i treba da se proglasi vandredno stanje jer jedino se tako moze okarakterisati stanje drzave u kojoj je Nikolic predsednik skupstine:(

Branislav Zekic Zeka

pre 16 godina

"Hipotetički gledano, ukoliko bi postojala grupacija DSS-SRS-NS, Tadić ne bi bio u obavezi da predloži mandatara"...
Ovakva i slicna tumacenja samo dolivaju ulje na vatru po principu "sto gore - to bolje", citaj "sto gore - to jos gore(!)" jer ako "hipoteticki" pogledamo situaciju da je Toma Nikolic predsednik Srbije, a kako je krenulo takozvanim demokratama i to moze da nas strefi, a da naprimer Demokratska stranka na izbotima obezbedi parlamentarnu vecinu od 240 mandata onda bi po istom principu doticni Toma mogao da "ne bude u obavezi" da mandat za sastav vlade ponudi Borisu Tadicu. Ljudi moji pa o cemu mi to pricamo!
Nije to diskreciono pravo vec je obaveza predsednika Srbije da mandat za sastav vlade da onome ko je sposoban da obezbedi parlamentarnu vecinu za podrsku vladi, vecinskoj ili manjinskoj.
U tom pravcu ide i tumacenje penzionisanog predsednika nepostojeceg Ustavnog suda Srbije gospodina Vucetica. Sve ostalo je u domenu samovoljnog krsenja Ustava sto smo vec videli sad skoro kada VD predsednik Srbije Natasa Micic "nije morala da raspise parlamentarne izbore" u predvidjenom roku odnosno da ih raspise ako hoce ili kada joj se hoce.
Kragujevacka pacija skola!

ja

pre 16 godina

Ovo što se događa u Srbiji je katastrofa ne samo za Srbiju nego i za cijelu regiju. Do prije neki dan još smo svi bili tu negdje, Hrvatska nešto ispred, Srbija malo iza, ali danas, iz hrvatske perspektive razlika je nebo i zemlja. U Zagrebu je danas EU-SEE samit, a u Beogradu predvanredno stanje. Hrvatska ide u EU, Srbija u rat sa cijelim svijetom ili - u najboljem slučaju - u samonametnutu izolaciju. Kad se iz HR pogleda stanje u Srbije, onda se čini kao da smo na dvije različite planete; u usporedbi sa Srbijom Hrvatska izgleda kao jedna super uređena i moderna zemlja, a kad je tako, motivacija da se mijenja polako slabi. Zdrava konkurencija i međusobno nadmetanje u regiji tko će u pojedinom segmentu biti jači/bolji/brži (naravno, sve ratne i slične, avanturističke opcije u potpunosti isključene) svima bi nam koristile. Ali ne, Srbija mora po svom... koja šteta...

voja

pre 16 godina

Ovo su sigurno teska vremena za Srbiju i srpski narod. Ne samo da je Kostunica znacajno usporio prilaz Srbije modernoj i naprednoj Evropi, nego je ovim korakom saradnje sa srpskom radikalnom strankom unazadio Srbiju za jos nekoliko godina.I pokazao svoje pravo lice... Nadam se da na narenim izborima DSS nece uci u parlament, a ocekujem i da na narednim izborima prilicno povecanje glasaca koji su naklonjeni Ds-u i Ldp-u... Boze, pomozi!!!

RealPlayer

pre 16 godina

Vidite da Tadić nit romori nit govori.
Ipak su se oni dogovorili pre ustava: Tadić predsednik, Koštunica premijer, Nikolić predsednik skupštine.
Nikolić ih, mrtav ladan, samo malo upozorava da se drže dogovora. Nije on tu, gde jeste, samo na pet dana.

Milan

pre 16 godina

Ne radi se tu o Tomi i Voji 1 i Voji 2. A ni o Kosovu, ni o ratovima, ni o odbrani Srbije od koliniziranja. Sav njihov patriotizam je zasnovan na grčevitoj i odlučnoj borbi da se ne dozvoli vlast bilo kome ko može nastaviti ono što je započeo Zoran Đinđić. Ono što nije za javnost, ne sme ni da izadje u javnost. Još uvek neko iza ove dvojice viče "mnogo smo jaki".

leo

pre 16 godina

Deluje mi kao da bi raspisivanje vanrednog stanja znacilo samo poziv na rat. Kosovo ce biti nezavisno, a ako Nikolic i gospoda iz DSS-a misle da ce ga mladi u Srbiji braniti i odbraniti puskom, neka posalju svoju decu.
U 2007.godini sa radikalom na celu vlade, to je neverovatno. Zanima me samo kako se osecaju glasaci DSS-a?

Sunny

pre 16 godina

Mozda je Nikolic hteo da uplasi Tadica.
U stvari, uplasio je strane investitore. I bez ove izjave investitori su poceli da beze iz zemlje. Najveca greenfield investicija u zemlji prosle godine je odlozena na 6 neseci i bez tofa, samo dan posle postavljanja Tome na mesto predsednika skupstine. Sta ce tek sad da se desava, mozemo samo da pretpostavljamo. Ovo nas vraca 10 godina unazad. No, patriote se ne boje, korenje ce dobro roditi ove godine, pa cemo imati sta da jedemo, a sto je narod bedniji, populizam je lakse sprovoditi, a cim su stomaci puni, pocinje da radi i mozak, sto se mnogima ne svidja. Usput, ostalo je jos stosta da se iscedi i "privatizuje", lakse je to uraditi kad nije guzva ; (.

FC MILLWALL

pre 16 godina

Cirkus bez kraja. Kao što sam već na ovim stranicama najavio, a kako se situacija odvija, nije nemoguć sledeći sled dogadjanja: Voja se proglašava za cara, Toma N., Mihajlov, Jočić, Aligrudić glavni vitezovi okruglog stola, granice Srbije (pod patronatom Rusije) se proglašavaju na liniji Milano-Beč-Budimpešta-Bukurešt-Ulan Bator, narod će da se naizmenično smenjuje u ulogama dvorske lude, i mi postajemo velesila. Ovo ludilo koje nam se dešava će imati za proizvod još mnogo poremećenih, jer je stvarno teško ostati normalan u neverovanju da nam se ovo dešava. Ćao napredak, boljitak, ćao standard, računari, ćao Evropo....

radio mc

pre 16 godina

baš nas je krenulo, sve investicije su propale, evro skače gore,novi padovi indexa i vanredno stanje kao šlag na tortu...
ako mene pitate 5 oktobar je jako daleko, do tada ce nam i ovo malo krvi popiti.

haos!

pre 16 godina

Kockice se sve brze i brze sklapaju i svima nam postaje kristalno jasno ko su Kostunica i Toma i kakva je zapravo veza izmedju njih sve ovo vreme postojala! Nista od ovoga se ne desava slucajno. Sve je po svoj prilici vec dugo planirano u okviru ove "novonastale koalicije". Tomislav Nikolic je sebi dao oduska i u potpunosti koristi svoju poziciju koju je tek stekao u drzavi! Koliko ce sve to trajati, ostaje samo da vidimo... Odavno se ovoliko losih stvari u ovako kratkom periodu, od svega par dana, nije desilo. Ako se ova havarija nastavi, mi mozemo da se pozdravimo od normalnog, pristojnog zivota. Bili smo unazadjeni deset godina, sada ce taj period biti mnogo duzi! To ne smemo da dozvolimo! Vrlo tezak zadatak ceka sada predsednika Tadica, ali se nadam da ce on jedini uspeti da popravi citavu ovu situaciju...ako vec mast nije otisla u propast... Za pocetak- velika je panika uneta u narod! Pa dobro Tomislave Nikolicu, da li je to rad za narod???!!!!!!!! Da li to ide u korist narodu???!!! Sva panika, strepnja, histerija!!!??? Ne treba nasoj zemlji jos ratova i krvi! Vec je i vise nego dovoljno toga bilo u Srbiji!!!

Dejan

pre 16 godina

Oni koji zele da uvedu vanredno stanje u Srbiji neka dobro razmisle gde ce da smeste toliki broj ljudi koji bi protestvovao zbog uvodjenja vanrednog stanja. Predlazem ministru za kapitalne investicije da pocne sa kapitalnim ulaganjima u velike zatvore predvidjene za smestaj 3 miliona ljudi koji bi demonstrirali protiv uvodjenja vanrednog stanja....
Druga mogucnost je da nas proteraju sve kao veleizdajnike srpskog naroda i da onda napokon mogu neometano da vladaju i rade sta hoce....
Posto ovoj zemlji nisu potrebni intelektualci ponudio sam im dve mogucnosti a na njima je da izaberu onu koja im se vise dopada.

The_Blue

pre 16 godina

Nema te sile koja će sprečiti novog Slobodana Miloševića da se odrekne vlasti.
Sada je Tadiću verovatno jasnije da je put kohabitacije sa prikrivenim ultranacionalistima bio poguban i da iza svega sada samo ostalo ogromno izgubljeno vreme i što je još gore, ta kohabitacija lagano pristiže na naplatu.
A lepo im je Čeda govorio još te davne 2003...

Milan Katic

pre 16 godina

5. oktobra kada je krenula kolona iz Obrenovca, ne znam kako ali meni su tutnuli u ruku zastavu DSSa, koju sam prihvatio jer sam, tada bio simpatizer te umerene desnicarske demokratse stranke. Iako se nikada u zivotu nisam potukao, tada student sa naocirami i tom zastavom u rukama sam jurisao na skupstinu da ako treba ginem.
I sam Voja K kada je dosao prvi put u Obrenovac kao DSS, je odrzao najpre minut cutanja mom pokojnom dedi, jednom od vodecih, visedecenijskih antikomunista i suosnivaca i planera demokratske ideje jos iz Francuske 7 .
E, Vojo porucujemo ti moj pokojni deda i ja:
Nema vise sive boje!!! Otisao si kod crno crvenih i nemoj nam se vracati vise nikada!!!! Imaj toliko obraza i ostani sa njima!!! I opet je lepo imati pored sebe samo ciste i ispravne ljude a ne vas sive!!! Verujem, cvrsto da je moja Srbija koju si ti izdao, jos uvek mnogobrojnija i da kada se naljuti ume da sredi stvari!!

Milun

pre 16 godina

Toma je diletant i za vodjenje parlamenta a kamo li za uvodjenje vanrednog stanja. Ne možemo večito zavlačiti glavu u pesak, moramo se suočiti sa činjenicom da postoje zakulisni igrači koji vuku konce. Ko savetuje Tomu? Gde su analize državnih službi bezbednosti, ministarstva za inostrane poslove, tehničke vlade, instituta... Pa, nije valjda da o Srbiji odlučuje Toma na osnovu mišljenja koja je Vučić doneo sa konsultacija iz Haga?
Dakle, ova zemlja je baš opasno ugrožena!

Smrt fasizmu!

pre 16 godina

Ovako je sve poceleo i u Njemackoj 1933. godine dolaskom nacista na vlast. Nije bilo skupstinske vecine, a naivni predsjednik Njemacke ponudio mandat za Kancelara Adolfu Hitleru , kasnije poznatijem kao Führer. Sve ostalo je istorija. Ima dosta slicnosti, ali se iskreno nadam da ima dovoljno svijesti u dosada napacenom srpskom bicu i da ce reci odlucno ne fasizmu!

Nemanja

pre 16 godina

Jedina šansa koju Srbija ima je formiranje predizborne koalicije proevropskog bloka: DS+LDP+G17 i kasnije podrška manjinskih stranaka. Pomenute stranke moraju da svoje sujete ostave po strani, jer suštinski, kako su pokazali i u skupštini, jedine dele ciljeve koji Srbiju vode u EU.
Time bi se sprečilo rasipanje glasova (pogotovo na minorne stranke, koje ni ovaj put nisu prešle cenzus).

Ljudi, biće tesno na tim novim izborima. Svaki glas je, ne bitan, nego neophodan. 50% ljudi u Srbiji je nepismeno. Hajde bar da ova pismena populacija ozbiljno shvati izbore. Bojkotaši, treba da se setite da su ljudi ginuli da biste vi imali pravo glasa. Ako vam se ne glasa, onda slobodno palite za Severnu Koreju, tamo vas neće smarati svake 4 godine sa nekim tamo izborima, gde se kao odlučuje neka tamo sudbina vaše dece. Tamo ima, lepo, neko ko će to umesto vas da odluči, da se vi ne mučite.

dokle?

pre 16 godina

Evo sta nam se desava - Srbija ponovo pocinje da se radikalizuje i zatvara! Vanredno stanje, prkosenje i pretnja celom svetu, podela na "patriote" i "izdajnike", "strane placenike"...sve ovo mi je previse poznato. Zar je moguce da cemo posle 7 godina opet morati da se borimo za demokratiju i otvorenost ovog drustva???

nezadovoljni

pre 16 godina

G. Nikolić je uspeo da sruši berzu i kurs dinara za 2 dinara u 2 dana! Ovo je katastrofa, država se raspada? Koji je cilj svih ovih izjava?? Da uzimamo pušku u ruke i da se svi žrtvujemo zbog Kosova?? Poslednji je trenutak da prestanu svađe i da počne da se radi! Ovako nam sleduje uvođenje ratnog stanja, rat i dolazak specijalne uprave EU kad nemamo normalnog čoveka koji se bavi politikom!

Vlada Simić

pre 16 godina

Evropa treba jasno da kaže: KOŠTUNICA NE PRIPADA PROEVROPSKIM SNAGAMA. Ako hoćete da glasate za Koštunicu i ostale Radikale ujedinjujte se sa Azerbejdžanom, Kazahstanom, Istočnim Timorom i ostalima, a za evropu ste RUPA što i jeste!!!

nikola Vrnjacka Banja

pre 16 godina

Najvecu odgovornost za trenutno stanje u Srbiji mora nazalost preuzeti predsednik Tadic.Kalkulacija njegovih sardnika je nazalost veoma losa. Savetnici su jos gori.Odugovlacenje za predlog mandatara dovelo je Srbiju u centar negativnih zbivanja u svetu.Covek se mora zapitati. Kakvi kadrovi vode ovu Srbiju?Sada iskreno verujem da je jedan psiho fizicki test za sve funkcionere vazniji nego diploma regularna ili ona iz Kragujevca.Kostunica mora da se priseti svih onih koji su ga doveli na vlast. Namucenih Kolubarskih rudara, pametnih studenata i perspektivne omladine i mnogih koji su zeleli lepu sigurnu i bogatu Srbiju. Za uzvrat preti se svima njima vanrednim stanjem ratovima i nemastinom.Neka Srpska Radikalna Stranka u rat vodi svoje glasace i u prvim redovima 81 nog poslanika.A Jocic neka sa specijalnim jedinicama cuva imovinu i novac onih koji se sada grcevito bore za pozicije u Vladi i mestima gde ce im do stizanja pravde biti sigurno.Muka mi je vise od pisanja istorije.Sta mi gradjani imamo od ovakve istorije ? Imamo do duse: BOLESNE POLITICARE, LOPOVE , KRIMINALCE , SPECIJALNE JEDINICE koje su zaduzene da umesto sigurnosti gradjanima Srbije unesu strah. IPAK NICIJA NIJE GORELA DO ZORE

Velika rokada

pre 16 godina

Pocinjem da mislim da su poteze ove sahovske partije DSS i Radikali imali u glavi jos kad se pravio ustav i referendum. To samo govori da se ova dva politicara igraju mnogo promisljeniju partiju nego sto se to DSu i svima nama cini.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Savet bezbednosti uskoro donosi odluku o nezavisnosti Kosova, pa je uvodjenje vanrednog stanja u Srbiji neminovno. To je jedini nacin da se spreci divljanje nekoliko stotina hiljada izbeglica, ratnih zlocinaca, veterana i huskaca i sacuva mir u Srbiji. Uostalom, vanredno stanje je bilo uvedeno u vreme bombardovanja Srbije i odmah nakon atentata na g. Djindjica.
U politici se nista slucajno ne desava. Ubedjen sam da Kostunica i Tadic nisu toliko posvadjani, koliko se to potencira u medijima i u Skupstini. Njihov duhovni otac (prof. Micunovic) to ne bi dozvolio. Mesecima je vladala prava pata karta. Amerikanci su insistirali da Tadic i Kostunica prvo formiraju demokratsku Vladu i Skupstinu, pa da nam u Savetu bezbednosti oduzmu Kosovo, a njih dvojica su odugovlacili do “minut do dvanaest”. Jos bi odugovlacili, da ih nije pritisnuo krajni rok od 14. maja. Svo vreme su u igri bile dve opcije, demokratska i radikalska. Pobedila je proruska (logicnija u ovom momentu), bas zbog Kosova.
Pravi rasplet, na demokrate i “levake”, usledice tek nekoliko meseci posle oduzimanja Kosova. Svaka “ptica ce u svoje jato odleteti”. Veoma je vazno da se sacuva mir do tog momenta. Zato pozdravljam odluku da se vanredno stanje uvede. Hiper-inflacija i opsti haos u drzavi odgovaraju mesetarima i lopovima, a obicnom coveku ne.
S postovanjem.
Boza Bogdanovic, Bor

Srbin a ne Rus

pre 16 godina

Izjava da Srbija treba da bude ruska provincija je velika uvreda za nasu zemlju i politicka izdaja zbog koje bi ovakav politicar bio smenjen, a mozda i uhapsen u zemlji sa bar malo ponosa!
Za koga radi Nikolic? Ako je za njega Srbija samo ruska provincija to znaci da on radi za ruske interese, a ne interese Srbije. Bez sale, meni ovo zaista lici na drzavni udar sponzorisan od ruskog FSB-a. Interesantno je da bas ovi rusofili optuzuju demokrate da rade za racun stranih zemalja, a upravo oni rade po nalogu Kremlja.

Marko

pre 16 godina

Auuuuu...Pa da mi je ovo neko rekao sta ce se desiti pre samo nedelju dana jako bih se smejao...Ali ovo ljudi vise nije ni malo smesno!? Sokiran sam je mala rec, jos uvek ne mogu da osvestim da se to zaista desava. Jedino sto znam je to da cu uskoro umesto na posao ici na ulicu sa vama.

Kiten

pre 16 godina

I tako ispada da mozda nije bilo najpametnije glasati za ustav sto je naravno svako iole pametan znao i tada. Naravno, nisu problem ti iole pametni, problem je sto ih je malo da ne kazem manje.

Maki

pre 16 godina

Verujem da vlada=Koštunica ima nameru da uvede vanredno stanje, ali ga možda neće zvanično predložiti. A i zašto bi kad bi taj posao mogao da "odradi" Toma koji bi za to imao podršku poslanika DSS-a, odnosno skupštinsku većinu?!

Vojislav Todorović

pre 16 godina

Ljudi, ne nervirajte se, ovo je odlično! Puklo je! A to je najvažnije. Ja sam mislio da nam se neće ukazati šansa barem deset godina - ako Koštunica bude muljao, ćutao i smrdeo kao što je prilično vešto radio ove tri godine. Nešto neobjašnjivo se desilo, iznenada su izgubili nerve i povukli ishitren, očajno loš potez! Klasičan previd. Ali - taknuto-maknuto. Toma je za dva dana više uradio za "našu stvar" od svih demokrata na gomili. Naravno, u kriznim situacijama, odmah se pokaže ko je pravi političar, ko je dostojan državničkog kaputa i amaneta Zorana Đinđića. Jedino Čeda Jovanović ima ispravne reakcije... Tadić, zbunjeno gleda šta će Brisel da uradi, uleteo u cajtnot, pa još jedino može da čeka da padne zastavica...
E sad... Ako bi radikali&DSS stvarno uveli vanredno stanje - pa bilo bi divno!!! Već vidim 300.000 ljudi na ulicama Beograda: studenti. đaci, nezavisni inetelektualci, solidarnost... Smrt fašizmu!

zavodski

pre 16 godina

Vidim da od ove drzave nema nista,ne moze da se sastavi vlada,jedni teraju inat drugima,a sve tone dublje i dublje.Jos malo i zavrsavam fax i onda diploma,internet i svet.Necu,bre,vise da se mrcvarim zbog ovih nasih "politicara".

Milan

pre 16 godina

Uvodjenje vanrednog stanja je mozda legalno ali ova vlada (i predsednik Skupstine) nemaju ni trunku legitimiteta za taj potez. To je cisto politicki manevar da bi se vezale ruke Predsedniku republike, i nista vise, a pravo pozivanja na legitimitet je ova vlada odavno izgubila, pogotovo izborom sadasnjeg Predsednika Skupstine.

Triestino

pre 16 godina

Mislim da je vreme za koncentracionu Vladu. Ujedinimo se svi sada dok se resava status Kosova. Ostavimo i Zapad i Rusiju, mi smo pre svega Srbi i ostavimo medjusobno trvenja koja su nas evo dovela do same propasti. Ja mislim ovako, ti onako, on onako, ali sto da se mrzimo ? Udahnimo duboko i zakoracimo...

Milan BG

pre 16 godina

Valjda ce sada onima kojima nije do sada bilo jasno sta nas ceka , moj sin od 14 godina je izjavio da mu ne pada na pamet da ide u vojsku , a kamoli da ratuje zbog nekuh budala kako je rekao koji ne znaju da vode drzavu, naravno i njegov mladji brat od 10 se vrlo slicno izjasnio o ratu i vosci (valjda decu interesuju druge stvari) samo neko jos i tehnicarima iz vlade da objasni da oni nece odlucivati o nasim sudbinama.

mikelle-jaka...

pre 16 godina

Gospodin Đurić moze da prica sta hoce, ali neka zna da mu niko ne veruje. Ja samo ne shvatam zasto bi radikali uveli vanredno stanje, pa da nam DSS "vlada" bez ikakve kontrole i zakona.
Zato predlazem da se ne zamajavaju i ne gube vreme uvodjenjem vanrednog stanja, nego, brate, lepo, neka odmah uvedu ratno stanje, jer posle svega sto smo doziveli, videli i culi od DSS-NS, SPS i NS, a zasto da ne i G17, u zadnje 4 godine, samo nam je to ostalo.
I opet ponavljam, ovo dno sto smo odavno dotakli ima rupu...a koliko je rupa duboka bolje da ne istrazujemo!

M.

pre 16 godina

Ma "banana drzava" je za nas raj i zemlja obecana.... Ma Gospodo skupstinari, ministri, precednici skupstine.... Najbolje da zatvorite granice i odsecete nas od ostatka sveta, tako ce nam biti najbolje! DOBRO DAL' STE VI NORMALNI!!!???

Nele

pre 16 godina

Gospodo DSS-ovci i NS-ovci uzmite se u pamet dok jos nije kasno. Razmislite dobro sta radite jer ce vas, zbog saradnje sa dobrovoljnim davaocima tudje krvi, za pocetak ispljuvati vasa deca i vasi najblizi. Verujte, iz iskustva vam govorim, nema toga koji kad ulazi u vojni kamion ne psuje i ne proklinje svakog ko je odgovoran za njegov odlazak na ratiste.

glasac

pre 16 godina

Dragi moji sugradjani - apstinenti i bojkotasi: da li sada shvatate koliko je na izborima svaki glas vazan? Sledeci put iskoristite svoje glasacko pravo i gradjansku duznost pa izadjite na izbore. Jedino su radikali disciplinovani biraci, pa ko nam je onda kriv, nego mi sami. Kasno je za ove izbore, ali se nadam da cete ovo imati u pameti u julu, ako vec djavo nije odneo salu... Ili ne odete na letovanje...

Marko (šerpa još uvek može da lupa)

pre 16 godina

STRAHOVLADA!
Pod izgovorom viših nacionalnih interesa (koji se svode na beznadežno teranje 2 miliona Albanaca da žive u Srbiji) povampirena Miloševićeva bulumenta koristi poznate nam alate zastrašivanja sopstvenog naroda da nas ponovo uzjaše. EJ BRE MOZGOPERAČI! Živci nam još nisu zalečili od prethodnog apokaliptičara. Laki smo na bagerima. Nemojte se šaliti.

SaleBG

pre 16 godina

E pa trazili ste ljudi, pa sad gledajte. Radikali 1.150.000 glasova, Kostunica 600.000 SPS 250.000 penzioneri 150.000 i razne boranije 100.000. To je cirka preko 2.000.000 glasova za KGB (zadnja posta DB) koaliciju.
Sad uzivajte u plodovima svog izbora! A ja jedva cekam : `ajde cik nek uvedu vanredno stanje!

Mandrak

pre 16 godina

Hajdemo, izaberite neku lepu, handy serpicu od litar-litar i po,crvenu ili svetlo plavu na bele tufne; pistaljkicu u usta i vidimo se ispred skupstine.
Nema se vremena. Ja bih samo da zivim normalno, a to nece ici dok ovaj white trash ima bilo kakav politicki uticaj.
Kad se vidimo? Ozbiljno pitam.

raspolozen_016

pre 16 godina

Politicki sistem u Srbiji je, nazalost takav da skupstinska vecina moze raditi sve sta im padne na pamet (smena predsednika, uvodjenje vanrednog i ratnog stanja ...), ali su u istoriji uvek takvi ljudi zavrsavali na sudu, Nirberskom, Haskom ili nekom trecem ...
Razmislite o tome.

jeza

pre 16 godina

Gospodine Đuriću, Vlada ne mora da traži uvođenje vanrednog stanja,dovoljno je 126 POSLANIKA,naravno ovoga puta bi se glasalo bez prozivke.

milos

pre 16 godina

eto... za 5 dana od potpisivanja sporazuma sa EU oko viza stigosmo do najave vanrednog stanja predlozenog od strane predsednika skupstine - radikala.

izgleda da se ostvaruje worst case scenario.

tu se vise ne zna od politicara ko je lud a ko jos ludji.

Rat

pre 16 godina

Dragi glasaci, pa g.Kostunica zeli "rat" sa celim svetom, ali i sa sopstvenim narodom. Ocigledno je da Kostunica ima nameru da silom zadrzi Kosovo.

Marko (šerpa još uvek može da lupa)

pre 16 godina

STRAHOVLADA!
Pod izgovorom viših nacionalnih interesa (koji se svode na beznadežno teranje 2 miliona Albanaca da žive u Srbiji) povampirena Miloševićeva bulumenta koristi poznate nam alate zastrašivanja sopstvenog naroda da nas ponovo uzjaše. EJ BRE MOZGOPERAČI! Živci nam još nisu zalečili od prethodnog apokaliptičara. Laki smo na bagerima. Nemojte se šaliti.

Mandrak

pre 16 godina

Hajdemo, izaberite neku lepu, handy serpicu od litar-litar i po,crvenu ili svetlo plavu na bele tufne; pistaljkicu u usta i vidimo se ispred skupstine.
Nema se vremena. Ja bih samo da zivim normalno, a to nece ici dok ovaj white trash ima bilo kakav politicki uticaj.
Kad se vidimo? Ozbiljno pitam.

Srbin a ne Rus

pre 16 godina

Izjava da Srbija treba da bude ruska provincija je velika uvreda za nasu zemlju i politicka izdaja zbog koje bi ovakav politicar bio smenjen, a mozda i uhapsen u zemlji sa bar malo ponosa!
Za koga radi Nikolic? Ako je za njega Srbija samo ruska provincija to znaci da on radi za ruske interese, a ne interese Srbije. Bez sale, meni ovo zaista lici na drzavni udar sponzorisan od ruskog FSB-a. Interesantno je da bas ovi rusofili optuzuju demokrate da rade za racun stranih zemalja, a upravo oni rade po nalogu Kremlja.

glasac

pre 16 godina

Dragi moji sugradjani - apstinenti i bojkotasi: da li sada shvatate koliko je na izborima svaki glas vazan? Sledeci put iskoristite svoje glasacko pravo i gradjansku duznost pa izadjite na izbore. Jedino su radikali disciplinovani biraci, pa ko nam je onda kriv, nego mi sami. Kasno je za ove izbore, ali se nadam da cete ovo imati u pameti u julu, ako vec djavo nije odneo salu... Ili ne odete na letovanje...

SaleBG

pre 16 godina

E pa trazili ste ljudi, pa sad gledajte. Radikali 1.150.000 glasova, Kostunica 600.000 SPS 250.000 penzioneri 150.000 i razne boranije 100.000. To je cirka preko 2.000.000 glasova za KGB (zadnja posta DB) koaliciju.
Sad uzivajte u plodovima svog izbora! A ja jedva cekam : `ajde cik nek uvedu vanredno stanje!

Nele

pre 16 godina

Gospodo DSS-ovci i NS-ovci uzmite se u pamet dok jos nije kasno. Razmislite dobro sta radite jer ce vas, zbog saradnje sa dobrovoljnim davaocima tudje krvi, za pocetak ispljuvati vasa deca i vasi najblizi. Verujte, iz iskustva vam govorim, nema toga koji kad ulazi u vojni kamion ne psuje i ne proklinje svakog ko je odgovoran za njegov odlazak na ratiste.

nikola Vrnjacka Banja

pre 16 godina

Najvecu odgovornost za trenutno stanje u Srbiji mora nazalost preuzeti predsednik Tadic.Kalkulacija njegovih sardnika je nazalost veoma losa. Savetnici su jos gori.Odugovlacenje za predlog mandatara dovelo je Srbiju u centar negativnih zbivanja u svetu.Covek se mora zapitati. Kakvi kadrovi vode ovu Srbiju?Sada iskreno verujem da je jedan psiho fizicki test za sve funkcionere vazniji nego diploma regularna ili ona iz Kragujevca.Kostunica mora da se priseti svih onih koji su ga doveli na vlast. Namucenih Kolubarskih rudara, pametnih studenata i perspektivne omladine i mnogih koji su zeleli lepu sigurnu i bogatu Srbiju. Za uzvrat preti se svima njima vanrednim stanjem ratovima i nemastinom.Neka Srpska Radikalna Stranka u rat vodi svoje glasace i u prvim redovima 81 nog poslanika.A Jocic neka sa specijalnim jedinicama cuva imovinu i novac onih koji se sada grcevito bore za pozicije u Vladi i mestima gde ce im do stizanja pravde biti sigurno.Muka mi je vise od pisanja istorije.Sta mi gradjani imamo od ovakve istorije ? Imamo do duse: BOLESNE POLITICARE, LOPOVE , KRIMINALCE , SPECIJALNE JEDINICE koje su zaduzene da umesto sigurnosti gradjanima Srbije unesu strah. IPAK NICIJA NIJE GORELA DO ZORE

Vojislav Todorović

pre 16 godina

Ljudi, ne nervirajte se, ovo je odlično! Puklo je! A to je najvažnije. Ja sam mislio da nam se neće ukazati šansa barem deset godina - ako Koštunica bude muljao, ćutao i smrdeo kao što je prilično vešto radio ove tri godine. Nešto neobjašnjivo se desilo, iznenada su izgubili nerve i povukli ishitren, očajno loš potez! Klasičan previd. Ali - taknuto-maknuto. Toma je za dva dana više uradio za "našu stvar" od svih demokrata na gomili. Naravno, u kriznim situacijama, odmah se pokaže ko je pravi političar, ko je dostojan državničkog kaputa i amaneta Zorana Đinđića. Jedino Čeda Jovanović ima ispravne reakcije... Tadić, zbunjeno gleda šta će Brisel da uradi, uleteo u cajtnot, pa još jedino može da čeka da padne zastavica...
E sad... Ako bi radikali&DSS stvarno uveli vanredno stanje - pa bilo bi divno!!! Već vidim 300.000 ljudi na ulicama Beograda: studenti. đaci, nezavisni inetelektualci, solidarnost... Smrt fašizmu!

Marko

pre 16 godina

Auuuuu...Pa da mi je ovo neko rekao sta ce se desiti pre samo nedelju dana jako bih se smejao...Ali ovo ljudi vise nije ni malo smesno!? Sokiran sam je mala rec, jos uvek ne mogu da osvestim da se to zaista desava. Jedino sto znam je to da cu uskoro umesto na posao ici na ulicu sa vama.

M.

pre 16 godina

Ma "banana drzava" je za nas raj i zemlja obecana.... Ma Gospodo skupstinari, ministri, precednici skupstine.... Najbolje da zatvorite granice i odsecete nas od ostatka sveta, tako ce nam biti najbolje! DOBRO DAL' STE VI NORMALNI!!!???

Rat

pre 16 godina

Dragi glasaci, pa g.Kostunica zeli "rat" sa celim svetom, ali i sa sopstvenim narodom. Ocigledno je da Kostunica ima nameru da silom zadrzi Kosovo.

milos

pre 16 godina

eto... za 5 dana od potpisivanja sporazuma sa EU oko viza stigosmo do najave vanrednog stanja predlozenog od strane predsednika skupstine - radikala.

izgleda da se ostvaruje worst case scenario.

tu se vise ne zna od politicara ko je lud a ko jos ludji.

Milan Katic

pre 16 godina

5. oktobra kada je krenula kolona iz Obrenovca, ne znam kako ali meni su tutnuli u ruku zastavu DSSa, koju sam prihvatio jer sam, tada bio simpatizer te umerene desnicarske demokratse stranke. Iako se nikada u zivotu nisam potukao, tada student sa naocirami i tom zastavom u rukama sam jurisao na skupstinu da ako treba ginem.
I sam Voja K kada je dosao prvi put u Obrenovac kao DSS, je odrzao najpre minut cutanja mom pokojnom dedi, jednom od vodecih, visedecenijskih antikomunista i suosnivaca i planera demokratske ideje jos iz Francuske 7 .
E, Vojo porucujemo ti moj pokojni deda i ja:
Nema vise sive boje!!! Otisao si kod crno crvenih i nemoj nam se vracati vise nikada!!!! Imaj toliko obraza i ostani sa njima!!! I opet je lepo imati pored sebe samo ciste i ispravne ljude a ne vas sive!!! Verujem, cvrsto da je moja Srbija koju si ti izdao, jos uvek mnogobrojnija i da kada se naljuti ume da sredi stvari!!

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Savet bezbednosti uskoro donosi odluku o nezavisnosti Kosova, pa je uvodjenje vanrednog stanja u Srbiji neminovno. To je jedini nacin da se spreci divljanje nekoliko stotina hiljada izbeglica, ratnih zlocinaca, veterana i huskaca i sacuva mir u Srbiji. Uostalom, vanredno stanje je bilo uvedeno u vreme bombardovanja Srbije i odmah nakon atentata na g. Djindjica.
U politici se nista slucajno ne desava. Ubedjen sam da Kostunica i Tadic nisu toliko posvadjani, koliko se to potencira u medijima i u Skupstini. Njihov duhovni otac (prof. Micunovic) to ne bi dozvolio. Mesecima je vladala prava pata karta. Amerikanci su insistirali da Tadic i Kostunica prvo formiraju demokratsku Vladu i Skupstinu, pa da nam u Savetu bezbednosti oduzmu Kosovo, a njih dvojica su odugovlacili do “minut do dvanaest”. Jos bi odugovlacili, da ih nije pritisnuo krajni rok od 14. maja. Svo vreme su u igri bile dve opcije, demokratska i radikalska. Pobedila je proruska (logicnija u ovom momentu), bas zbog Kosova.
Pravi rasplet, na demokrate i “levake”, usledice tek nekoliko meseci posle oduzimanja Kosova. Svaka “ptica ce u svoje jato odleteti”. Veoma je vazno da se sacuva mir do tog momenta. Zato pozdravljam odluku da se vanredno stanje uvede. Hiper-inflacija i opsti haos u drzavi odgovaraju mesetarima i lopovima, a obicnom coveku ne.
S postovanjem.
Boza Bogdanovic, Bor

Velika rokada

pre 16 godina

Pocinjem da mislim da su poteze ove sahovske partije DSS i Radikali imali u glavi jos kad se pravio ustav i referendum. To samo govori da se ova dva politicara igraju mnogo promisljeniju partiju nego sto se to DSu i svima nama cini.

Vlada Simić

pre 16 godina

Evropa treba jasno da kaže: KOŠTUNICA NE PRIPADA PROEVROPSKIM SNAGAMA. Ako hoćete da glasate za Koštunicu i ostale Radikale ujedinjujte se sa Azerbejdžanom, Kazahstanom, Istočnim Timorom i ostalima, a za evropu ste RUPA što i jeste!!!

raspolozen_016

pre 16 godina

Politicki sistem u Srbiji je, nazalost takav da skupstinska vecina moze raditi sve sta im padne na pamet (smena predsednika, uvodjenje vanrednog i ratnog stanja ...), ali su u istoriji uvek takvi ljudi zavrsavali na sudu, Nirberskom, Haskom ili nekom trecem ...
Razmislite o tome.

Smrt fasizmu!

pre 16 godina

Ovako je sve poceleo i u Njemackoj 1933. godine dolaskom nacista na vlast. Nije bilo skupstinske vecine, a naivni predsjednik Njemacke ponudio mandat za Kancelara Adolfu Hitleru , kasnije poznatijem kao Führer. Sve ostalo je istorija. Ima dosta slicnosti, ali se iskreno nadam da ima dovoljno svijesti u dosada napacenom srpskom bicu i da ce reci odlucno ne fasizmu!

ja

pre 16 godina

Ovo što se događa u Srbiji je katastrofa ne samo za Srbiju nego i za cijelu regiju. Do prije neki dan još smo svi bili tu negdje, Hrvatska nešto ispred, Srbija malo iza, ali danas, iz hrvatske perspektive razlika je nebo i zemlja. U Zagrebu je danas EU-SEE samit, a u Beogradu predvanredno stanje. Hrvatska ide u EU, Srbija u rat sa cijelim svijetom ili - u najboljem slučaju - u samonametnutu izolaciju. Kad se iz HR pogleda stanje u Srbije, onda se čini kao da smo na dvije različite planete; u usporedbi sa Srbijom Hrvatska izgleda kao jedna super uređena i moderna zemlja, a kad je tako, motivacija da se mijenja polako slabi. Zdrava konkurencija i međusobno nadmetanje u regiji tko će u pojedinom segmentu biti jači/bolji/brži (naravno, sve ratne i slične, avanturističke opcije u potpunosti isključene) svima bi nam koristile. Ali ne, Srbija mora po svom... koja šteta...

Milan BG

pre 16 godina

Valjda ce sada onima kojima nije do sada bilo jasno sta nas ceka , moj sin od 14 godina je izjavio da mu ne pada na pamet da ide u vojsku , a kamoli da ratuje zbog nekuh budala kako je rekao koji ne znaju da vode drzavu, naravno i njegov mladji brat od 10 se vrlo slicno izjasnio o ratu i vosci (valjda decu interesuju druge stvari) samo neko jos i tehnicarima iz vlade da objasni da oni nece odlucivati o nasim sudbinama.

SAVA

pre 16 godina

Pa lepo Vam je Nenad Čanak predlagao 06.oktobra 2000 god.da se na 10 god.zabrane SRS I SPS. I ? Svi su se smejali .I šta sad:"ko nema taktiku,završiće u nižerazrednom Vratniku".
Do viđenja Srbijo i prijatno!
Pozdrav iz Exit Vojvodine.

Nemanja

pre 16 godina

Jedina šansa koju Srbija ima je formiranje predizborne koalicije proevropskog bloka: DS+LDP+G17 i kasnije podrška manjinskih stranaka. Pomenute stranke moraju da svoje sujete ostave po strani, jer suštinski, kako su pokazali i u skupštini, jedine dele ciljeve koji Srbiju vode u EU.
Time bi se sprečilo rasipanje glasova (pogotovo na minorne stranke, koje ni ovaj put nisu prešle cenzus).

Ljudi, biće tesno na tim novim izborima. Svaki glas je, ne bitan, nego neophodan. 50% ljudi u Srbiji je nepismeno. Hajde bar da ova pismena populacija ozbiljno shvati izbore. Bojkotaši, treba da se setite da su ljudi ginuli da biste vi imali pravo glasa. Ako vam se ne glasa, onda slobodno palite za Severnu Koreju, tamo vas neće smarati svake 4 godine sa nekim tamo izborima, gde se kao odlučuje neka tamo sudbina vaše dece. Tamo ima, lepo, neko ko će to umesto vas da odluči, da se vi ne mučite.

nikica

pre 16 godina

Nije ni toliki problem to varedno stanje (iako ja o tome i ne mogu suditi jer sam iz Zadra) ali ovo će vas toliko ekonomski koštati da će i vasa djeca osjećati posljedice. Srbija je bila zemlja visokog investicijskog rizika, a sada postaje zemlja bez investicija. Neće dugo proći pa da riječ "strani kapital" kod vas bude potpuna nepoznanica... iskreno mi je žao ovakve situacije jer ste mogli na izborima napraviti drukčije. Svatko ko ne izađe na izbore automatizmom daje glas najgoroj opciji (dokazano na Balkanu).

FC MILLWALL

pre 16 godina

Cirkus bez kraja. Kao što sam već na ovim stranicama najavio, a kako se situacija odvija, nije nemoguć sledeći sled dogadjanja: Voja se proglašava za cara, Toma N., Mihajlov, Jočić, Aligrudić glavni vitezovi okruglog stola, granice Srbije (pod patronatom Rusije) se proglašavaju na liniji Milano-Beč-Budimpešta-Bukurešt-Ulan Bator, narod će da se naizmenično smenjuje u ulogama dvorske lude, i mi postajemo velesila. Ovo ludilo koje nam se dešava će imati za proizvod još mnogo poremećenih, jer je stvarno teško ostati normalan u neverovanju da nam se ovo dešava. Ćao napredak, boljitak, ćao standard, računari, ćao Evropo....

Srdjan, Ceska

pre 16 godina

Na svu srecu sam imao pametne i hrabre roditelje, koji su imali tu petlju da sa 40 banki pocnu zivot iz pocetka... i da zapale u Cesku!!! Hvala im! A Vama ljudi, srecno. To je sve sto mogu da uradim. A na Vama je da na dan izbora odlucite, da li cete sedeti kuci ili cete zrtvovati svojih pet i izabrati svoju buducnost, kad vec ne mozete da bezite!!!

Milan

pre 16 godina

Ne radi se tu o Tomi i Voji 1 i Voji 2. A ni o Kosovu, ni o ratovima, ni o odbrani Srbije od koliniziranja. Sav njihov patriotizam je zasnovan na grčevitoj i odlučnoj borbi da se ne dozvoli vlast bilo kome ko može nastaviti ono što je započeo Zoran Đinđić. Ono što nije za javnost, ne sme ni da izadje u javnost. Još uvek neko iza ove dvojice viče "mnogo smo jaki".

Milan

pre 16 godina

Uvodjenje vanrednog stanja je mozda legalno ali ova vlada (i predsednik Skupstine) nemaju ni trunku legitimiteta za taj potez. To je cisto politicki manevar da bi se vezale ruke Predsedniku republike, i nista vise, a pravo pozivanja na legitimitet je ova vlada odavno izgubila, pogotovo izborom sadasnjeg Predsednika Skupstine.

jeza

pre 16 godina

Gospodine Đuriću, Vlada ne mora da traži uvođenje vanrednog stanja,dovoljno je 126 POSLANIKA,naravno ovoga puta bi se glasalo bez prozivke.

Sunny

pre 16 godina

Mozda je Nikolic hteo da uplasi Tadica.
U stvari, uplasio je strane investitore. I bez ove izjave investitori su poceli da beze iz zemlje. Najveca greenfield investicija u zemlji prosle godine je odlozena na 6 neseci i bez tofa, samo dan posle postavljanja Tome na mesto predsednika skupstine. Sta ce tek sad da se desava, mozemo samo da pretpostavljamo. Ovo nas vraca 10 godina unazad. No, patriote se ne boje, korenje ce dobro roditi ove godine, pa cemo imati sta da jedemo, a sto je narod bedniji, populizam je lakse sprovoditi, a cim su stomaci puni, pocinje da radi i mozak, sto se mnogima ne svidja. Usput, ostalo je jos stosta da se iscedi i "privatizuje", lakse je to uraditi kad nije guzva ; (.

leo

pre 16 godina

Deluje mi kao da bi raspisivanje vanrednog stanja znacilo samo poziv na rat. Kosovo ce biti nezavisno, a ako Nikolic i gospoda iz DSS-a misle da ce ga mladi u Srbiji braniti i odbraniti puskom, neka posalju svoju decu.
U 2007.godini sa radikalom na celu vlade, to je neverovatno. Zanima me samo kako se osecaju glasaci DSS-a?

Maki

pre 16 godina

Verujem da vlada=Koštunica ima nameru da uvede vanredno stanje, ali ga možda neće zvanično predložiti. A i zašto bi kad bi taj posao mogao da "odradi" Toma koji bi za to imao podršku poslanika DSS-a, odnosno skupštinsku većinu?!

Kiten

pre 16 godina

I tako ispada da mozda nije bilo najpametnije glasati za ustav sto je naravno svako iole pametan znao i tada. Naravno, nisu problem ti iole pametni, problem je sto ih je malo da ne kazem manje.

mikelle-jaka...

pre 16 godina

Gospodin Đurić moze da prica sta hoce, ali neka zna da mu niko ne veruje. Ja samo ne shvatam zasto bi radikali uveli vanredno stanje, pa da nam DSS "vlada" bez ikakve kontrole i zakona.
Zato predlazem da se ne zamajavaju i ne gube vreme uvodjenjem vanrednog stanja, nego, brate, lepo, neka odmah uvedu ratno stanje, jer posle svega sto smo doziveli, videli i culi od DSS-NS, SPS i NS, a zasto da ne i G17, u zadnje 4 godine, samo nam je to ostalo.
I opet ponavljam, ovo dno sto smo odavno dotakli ima rupu...a koliko je rupa duboka bolje da ne istrazujemo!

Triestino

pre 16 godina

Mislim da je vreme za koncentracionu Vladu. Ujedinimo se svi sada dok se resava status Kosova. Ostavimo i Zapad i Rusiju, mi smo pre svega Srbi i ostavimo medjusobno trvenja koja su nas evo dovela do same propasti. Ja mislim ovako, ti onako, on onako, ali sto da se mrzimo ? Udahnimo duboko i zakoracimo...

The_Blue

pre 16 godina

Nema te sile koja će sprečiti novog Slobodana Miloševića da se odrekne vlasti.
Sada je Tadiću verovatno jasnije da je put kohabitacije sa prikrivenim ultranacionalistima bio poguban i da iza svega sada samo ostalo ogromno izgubljeno vreme i što je još gore, ta kohabitacija lagano pristiže na naplatu.
A lepo im je Čeda govorio još te davne 2003...

RealPlayer

pre 16 godina

Vidite da Tadić nit romori nit govori.
Ipak su se oni dogovorili pre ustava: Tadić predsednik, Koštunica premijer, Nikolić predsednik skupštine.
Nikolić ih, mrtav ladan, samo malo upozorava da se drže dogovora. Nije on tu, gde jeste, samo na pet dana.

Dejan

pre 16 godina

Oni koji zele da uvedu vanredno stanje u Srbiji neka dobro razmisle gde ce da smeste toliki broj ljudi koji bi protestvovao zbog uvodjenja vanrednog stanja. Predlazem ministru za kapitalne investicije da pocne sa kapitalnim ulaganjima u velike zatvore predvidjene za smestaj 3 miliona ljudi koji bi demonstrirali protiv uvodjenja vanrednog stanja....
Druga mogucnost je da nas proteraju sve kao veleizdajnike srpskog naroda i da onda napokon mogu neometano da vladaju i rade sta hoce....
Posto ovoj zemlji nisu potrebni intelektualci ponudio sam im dve mogucnosti a na njima je da izaberu onu koja im se vise dopada.

Zoran Popović

pre 16 godina

Dragi moji, oduvek je za sve bio kriv "premudri nebeski" narod, i oduvek, pa i sada, je baš onako kako smo sami izabrali.

Da li i dalje mislite da je ono istraživanje i rangiranje naroda po inteligenciji, u kome smo mi, Srbi, svrstani (čini mi se) na pretposlednje mesto netačno?
Ja mislim da jeste, ipak su oni mučenici koji su bili ispod nas nepravedno tu svrstani!

glodur

pre 16 godina

Vanredno stanje?!
Pa i minimalan uvid u stanje u bilo kojoj evropskoj državi uveriće i poslednjeg građanina Srbije da živi u vanrednom stanju već 17 godina.
Tačno od 13. juna '90. godine kada je pukao pendrek po leđima pok. Borislava Pekića.
Pokojni premijer je u jednom kratkom periodu pokušao da našminka rugobu, a onda je 12. marta pala kiša. Bedni smo i jadni i već dugo u vanrednom stanju. Da li će neki toma to i da ozvaniči, potpuno je svejedno.

Mashinovodja

pre 16 godina

Kao i za Slobina vakta, Kosovo je izgovor za sve moguće svinjarije samo da bi se zadržala vlast. Pa dobro, neka zavedu i to vanredno stanje (mada u "državi" u kojoj ne funkcioniše nijedna jedina instutucija, a vladaju nekakvi "tehničari, teško da se situacija može nazvati redovnom i normalnom). Preživećemo mi i to. Ja tu vidim jednu (vrlo) dobru i jednu (vrlo) lošu vest.
Dobra vest je da će vanredno stanje, bezakonje i materijalna beda koji će iz toga rezultovati kad tad izazvati reprizu 5. oktobra, ali ovog puta će odmah slediti i 6. oktobar. Budući da Koštunica i Toma mogu da funkcionišu samo u okruženju haosa, bezakonja i nasilja, očigledno da nisu shvatili da to ne može da traje večno, i da svako bezakonje i nasilje izaziva reakciju, srazmernu onome što je izazvalo reakciju. Samo je pitanje vremena.
Loša vest je to da ovog puta repriza 5.oktobra neće biti mirna i nenasilna, nego porilično krvava. Koštunica i Toma pokazuju da su zavareni za fotelje i da im ne pada napamet da vlast predaju na izborima. Pa lepo, to samo znači da će vlast izgubiti nešto kasnije, ali nažalost i po mnogo, mnogo većoj i tragičnijoj ceni. Ničija nije do zore gorela. Pretpostavljam da je suviše tražiti od njih da se najzad uzmu u pamet i počnu da misle o tome.

Jovana

pre 16 godina

Jedino ko je odgovoran za ovo je Vojislav Kostunica!!! Lepo je pripremio teren da sve izgleda kao da je odgovran Tadic, a nije!!! Da li je Tadic kad je Kostunica dobio vecinu na parlamentarnim izborima trazio mesto premijera za DS??? Nije! Da li je trazio policiju i BIU??? Nije! Pa, zna se kome ta mesta pripadaju- onome ko je dobio najvise glasova. Samo, danas Tadic bez DS-a ne moze da formira vladu, a DSS je mogao - uz podrsku SPS-a. Kostunica je sramota za Srbiju. Ne mogu da verujem jos uvek da je podrzao Nikolica...
Igra se Kostunica sa nama, samo nije dobro sto se zaigrao...
Ovo je strasno!!! Kostunica dole!!!!

zavodski

pre 16 godina

Vidim da od ove drzave nema nista,ne moze da se sastavi vlada,jedni teraju inat drugima,a sve tone dublje i dublje.Jos malo i zavrsavam fax i onda diploma,internet i svet.Necu,bre,vise da se mrcvarim zbog ovih nasih "politicara".

Milun

pre 16 godina

Toma je diletant i za vodjenje parlamenta a kamo li za uvodjenje vanrednog stanja. Ne možemo večito zavlačiti glavu u pesak, moramo se suočiti sa činjenicom da postoje zakulisni igrači koji vuku konce. Ko savetuje Tomu? Gde su analize državnih službi bezbednosti, ministarstva za inostrane poslove, tehničke vlade, instituta... Pa, nije valjda da o Srbiji odlučuje Toma na osnovu mišljenja koja je Vučić doneo sa konsultacija iz Haga?
Dakle, ova zemlja je baš opasno ugrožena!

nezadovoljni

pre 16 godina

G. Nikolić je uspeo da sruši berzu i kurs dinara za 2 dinara u 2 dana! Ovo je katastrofa, država se raspada? Koji je cilj svih ovih izjava?? Da uzimamo pušku u ruke i da se svi žrtvujemo zbog Kosova?? Poslednji je trenutak da prestanu svađe i da počne da se radi! Ovako nam sleduje uvođenje ratnog stanja, rat i dolazak specijalne uprave EU kad nemamo normalnog čoveka koji se bavi politikom!

Pera Pisar

pre 16 godina

Kako se desilo da postanemo taoci Kostunice i Kosova? Kako smo to mogli da dozvolimo? Zasto smo to dozvolili? Ovo je postalo suvise opasno i bojim se da je Srbija na ivici. DSS, to se ne sme nikada zaboraviti je najveci krivac. Svi njihovi poslanici ukljucujuci i "leva ruka desni dzep" i Kostunicu su pojedinacno krivi za haos koji preti Srbiji i kad tad ce morati za to da odgovaraju (a i za druge dogadjaje iz proslosti).

haos!

pre 16 godina

Kockice se sve brze i brze sklapaju i svima nam postaje kristalno jasno ko su Kostunica i Toma i kakva je zapravo veza izmedju njih sve ovo vreme postojala! Nista od ovoga se ne desava slucajno. Sve je po svoj prilici vec dugo planirano u okviru ove "novonastale koalicije". Tomislav Nikolic je sebi dao oduska i u potpunosti koristi svoju poziciju koju je tek stekao u drzavi! Koliko ce sve to trajati, ostaje samo da vidimo... Odavno se ovoliko losih stvari u ovako kratkom periodu, od svega par dana, nije desilo. Ako se ova havarija nastavi, mi mozemo da se pozdravimo od normalnog, pristojnog zivota. Bili smo unazadjeni deset godina, sada ce taj period biti mnogo duzi! To ne smemo da dozvolimo! Vrlo tezak zadatak ceka sada predsednika Tadica, ali se nadam da ce on jedini uspeti da popravi citavu ovu situaciju...ako vec mast nije otisla u propast... Za pocetak- velika je panika uneta u narod! Pa dobro Tomislave Nikolicu, da li je to rad za narod???!!!!!!!! Da li to ide u korist narodu???!!! Sva panika, strepnja, histerija!!!??? Ne treba nasoj zemlji jos ratova i krvi! Vec je i vise nego dovoljno toga bilo u Srbiji!!!

dokle?

pre 16 godina

Evo sta nam se desava - Srbija ponovo pocinje da se radikalizuje i zatvara! Vanredno stanje, prkosenje i pretnja celom svetu, podela na "patriote" i "izdajnike", "strane placenike"...sve ovo mi je previse poznato. Zar je moguce da cemo posle 7 godina opet morati da se borimo za demokratiju i otvorenost ovog drustva???

Ruzica

pre 16 godina

Pa oni su ovu kombinaciju spremali sve vreme! Satro pregovaraju sa Tadicem a od prvog dana se zna kako ce sabotirati pravljenje bilo kakve Vlade sa demokratama!
Boris nam je jedina svetla tacka.

Zoran X

pre 16 godina

Aman ljudi !!! Kuku lele...
Puška na zidu u prvom činu, u trećem mora da opali !!!
Reče Toma jasno: vanredno stanje 6 meseci, 2 za izbore, 3 za izbor vlade. A do tada: diktator Koštunica. A slobode, burza, Kosovo i svi sa pasošem prohujali sa vihorom...
Tadiću, još manje od 48 sati do vanrednog stanja, a posle ? Stambolić, Đindić, Milošević...Tadić?
Čuvaj se martovskih ida !

Bbo

pre 16 godina

Na sve ovo, ja mogu reci samo jedno: "Dok je budala, bice i radikala", zato g-din predsednik skupstine i onaj njegov balavi adjutant ne moraju da brinu za svoje fotelje sledecih 100 godina!

Marko NS

pre 16 godina

A sada,na sledecim izborima uzmite za ruke svoje babe i dede,tetke,majke i oceve,i usput,dok zajedno sa njima budete isli ka biralistu objasnite im da se radi o buducem zivotu njihovih unuka,sestrica i sinova.Objasnite im da ti isti unuci,sestrici i sinovi ne zele da idu u rat,nego zele da zive normalan zivot u normalnoj zemlji Srbiji!Alo,bre,dosta mi je ovih sovinista obucenih u dSS odelo!Na sledecim izborima ima svi da glasamo za DS i LDP,u suprotnom cu svima da se nacestitam mile nove godine!

Očajna

pre 16 godina

Ej, ima li na ovom sajtu bar jedan DSS-ov birac? Moooooliiiim neka napise kako se oseca???
Nadam se da su se svi duboko pokajali sto su glasali za najgore zlo koje je ikada snaslo Srbiju!!! Da, mislim zaista najgore, jer za ove iz 90-ih se barem znalo sta su i ko su, a ovi se (ne)vesto kriju - u stvari vise se ni ne kriju...
Mislim da svi (a pogotovo DSS-ovi glasaci) treba pod hitno da izadjemo na ulice i trazimo ono za sta smo glasali - Evropa i napredak u svakom smislu, a ne Rusija i Kina i povratak u 90-te!!!
Svi na ulice!!! Kao nekada...Kad smo jednom uspeli - ponovo cemo!!!

Milos

pre 16 godina

Ma gluposti - kakvo vanredno stanje? Plasite narod i "lozite" ga protiv Kostunice. Za sve je kriv Tadic. Potpuno nedorastao funkciji koju obavlja. Zasto nije predlozio Djelica? On i ide na to da svi pregovori propadnu, da dodju novi izbori kako bi optuzio Kostunicu za sve. U stvari, Tadic radi kako mu "gazde" iz EU i USA narede da bi Kosovo lakse dobilo nezavisnost. Tadicu, Cedi i ostalima nije stalo do vlade, do skupstine i institucija. Zele haos i anarhiju.

GuC

pre 16 godina

Nasa eutanazija, Borise,cestitke, upravo si zavrsio "njihov" posao!!
Da bi se ista pokrenulo u ovom svirepom drustvu, treba mnogo vise od rata, inflacija, sankcija, bombardovanja...jer smo "mnogo jaki i mnogo cemo da izdrzimo". Dok narod shvati, pokrene se i izbori se, trebace ovaj put par decenija ,Sansa koju smo imali onda sa Zokijem je bila jedna u 100 godina!!!!
Narode moj....

Marko

pre 16 godina

Zivim u Hrvatskoj i dosta sam svojeg novca ulozio u Srbiju. Srbiju za koju sam vjerovao da je samo nekoliko godina iza Hrvatske i da je ceka jednak financijski procvat koji se dogodio i Hrvatskoj. Sve je izgledalo da ce tako i biti. Sto danas mislim? Mislim da jos necu povlaciti svoj novac iz Srbije ali necu vise nista novog niti ulagati. Cekati cu sto ce reci narod. Ako narod bude za Nikolica povuci cu sav svoj novac i vise nikada necu pomisliti na Srbiju.
A zao mi je srpske djece koja zasluzuje blagostanje i europsku buducnist.

radio mc

pre 16 godina

baš nas je krenulo, sve investicije su propale, evro skače gore,novi padovi indexa i vanredno stanje kao šlag na tortu...
ako mene pitate 5 oktobar je jako daleko, do tada ce nam i ovo malo krvi popiti.

don quihote

pre 16 godina

Potpuno su u pravu i treba da se proglasi vandredno stanje jer jedino se tako moze okarakterisati stanje drzave u kojoj je Nikolic predsednik skupstine:(

Milance

pre 16 godina

Gradjani Srbije, svi elementi diktature su prisutni. Vanredno stanje vec postoji, iako ne i formalno. Pitanje je samo kako izaci iz ovoga dok se ne zacementira. Ukoliko gradjani ne budu reagovali, ponavljanje katastrofe je neizbezno. Onda ce apstinenti biti kaznjeni i njihov san o nedodirivosti ce biti prekinut. Oni su kaznu zasluzili, ali, na nesrecu, bice kaznjeni i ostali - njihovi taoci... BUDJENJE!!!

zaludan

pre 16 godina

Kao prvo, ne verujem da biti uvedeno vanredno stanje (a pogotovo ne verujem da neko moze da misli i da nam treba?????) - mislim, ne mogu da verujem da je Kostunica bas toliko...nesto, ali ako se kojim slucajem to i desi, zaboravite serpe i pistaljke jer ce Jociceva PTJ da vas bije i to po zakonu.
Nego, lepo i polako svi da krenemo da ubedjujemo ljude da ne smeju bojkotovati izbore - jer, kako sad stvari stoje, na izbore ce izaci glasaci radikala, socijalista i ono malo Kostunicinih slepih sledbenika.
Nemojte da mislite da je to zaludan posao. Ja svoju suprugu nisam uspeo da ubedim da ne glasa za ustav, ali na izborima vec nije glasala za DSS (a dotad je verovala u Kostunicu). Sad kaze da nece izaci na izbore, ali cu se ja potruditi da je ubedim da je eventualna pobeda SRS-DSS-SPS isuvise opasna za sve nas, i za drzavu, a na prvom mestu je opsana za moju decu.
Za poslednjih 15 godina sam imao nekoliko prilika da odem u inostranstvo, ali nisam - nije mi bilo preterano lepo, i mislim da bi mi bilo bolje da sam otisao, ali, nekako sam verovao da cu i ovde moci da zivim normalno. A, ako ovi sad, sedam godina posle rusenja Milosevica, dodju na vlast, e onda cu da odem - sve sa zenom i dvoje sitne dece.

voja

pre 16 godina

Ovo su sigurno teska vremena za Srbiju i srpski narod. Ne samo da je Kostunica znacajno usporio prilaz Srbije modernoj i naprednoj Evropi, nego je ovim korakom saradnje sa srpskom radikalnom strankom unazadio Srbiju za jos nekoliko godina.I pokazao svoje pravo lice... Nadam se da na narenim izborima DSS nece uci u parlament, a ocekujem i da na narednim izborima prilicno povecanje glasaca koji su naklonjeni Ds-u i Ldp-u... Boze, pomozi!!!

bata

pre 16 godina

Trazili smo,gledamo!Sedam godina laznih obecanja,bajki o Evropi koja nas "obozava",prica o rastu standarda,a iza zavese sasvim nesto drugo!Rasturanje vojske(koja u sustini i nije vojska vec duze vreme),svadje oko bia,mup-a i ostalih ministarstava koja se ticu sile i novca,iznosenje prljavog vesa oko upravnih odbora,i na kraju katastrofalna vlast na lokalu!Pa gospodo iz DB-a,sta jos treba da se desi,da shvatite da postoji alternativa,kakva takva,najgora,ali mozda bolja od vas!Izgubili smo vize!Da li smo ih dobili?Necemo moci da nastavimo pregovore sa EU!Da li smo pregovarali?Nisam radikal,ali dosta je ovog demokratskog zuluma!Pozdrav iz Nisa!

Branislav Zekic Zeka

pre 16 godina

"Hipotetički gledano, ukoliko bi postojala grupacija DSS-SRS-NS, Tadić ne bi bio u obavezi da predloži mandatara"...
Ovakva i slicna tumacenja samo dolivaju ulje na vatru po principu "sto gore - to bolje", citaj "sto gore - to jos gore(!)" jer ako "hipoteticki" pogledamo situaciju da je Toma Nikolic predsednik Srbije, a kako je krenulo takozvanim demokratama i to moze da nas strefi, a da naprimer Demokratska stranka na izbotima obezbedi parlamentarnu vecinu od 240 mandata onda bi po istom principu doticni Toma mogao da "ne bude u obavezi" da mandat za sastav vlade ponudi Borisu Tadicu. Ljudi moji pa o cemu mi to pricamo!
Nije to diskreciono pravo vec je obaveza predsednika Srbije da mandat za sastav vlade da onome ko je sposoban da obezbedi parlamentarnu vecinu za podrsku vladi, vecinskoj ili manjinskoj.
U tom pravcu ide i tumacenje penzionisanog predsednika nepostojeceg Ustavnog suda Srbije gospodina Vucetica. Sve ostalo je u domenu samovoljnog krsenja Ustava sto smo vec videli sad skoro kada VD predsednik Srbije Natasa Micic "nije morala da raspise parlamentarne izbore" u predvidjenom roku odnosno da ih raspise ako hoce ili kada joj se hoce.
Kragujevacka pacija skola!

Uros

pre 16 godina

Nisam verovao da mora,ali sada je vreme da se vade majce b92 i OTPOR,dragi moji nisam ni zamisljao da cu morati ponovo da ih oblacim,naravno legalno............

Neko iz mase

pre 16 godina

A ko nam garantuje i da ako dodje do novih izbora, oni budu fer i demokratski, da razni predsednici i podpredsednici RiK-a,(Radikali i Kostunicini)nece naloziti svojima da se malo zabroje naravno u njihovu korist????? Za sve ove godine imalo je stosta da se "nauci" od pokojnog sahranjenog pod brezom(ime mu nije dostojno i spominjati) . Ako nista drugo onda kako se krade na izborima.
Plasim se da nam jedino ostaje ulica, a ako i to ne upali... e pa 5. oktobra sam trcao na skupstinu nagutao se suzavca, eeeee a ovog puta juris na ambasade s pasosem u ruci dok ih jos uvek u ovoj zemlji ima.

Simens

pre 16 godina

Pozadina te najave je cinjenica da je Boris Tadic pristao da udje u koaliciju sa djavolom prilikom donosenja Ustava. Posledice tog Ustava vec osecamo na svojoj kozi.

Luc

pre 16 godina

Ja se izvinjavam, ali mogucnost da se uvede vanredno stanje povodom Kosova a kako bi se odgodilo raspustanje skusptine (a to je g. Nikolic rekao- on je pomenuo upravo vanredno stanje kao odgovor novinarki kako odgoditi izbore) nije "teoretska mogucnost" vec izigravanje slova ustava sto svako ko je krocio na pravni fakultet zna da je protivpravno.
Dakle, dzaba se Toma vadi, svi smo culi sta je rekao.

Djordje

pre 16 godina

Na istoku nista novo.Blokade,izolacije,ratna i vanredna stanja ovde su potpuno normalna stvar.Crveno - crna koalicija sad bi potpisala 1000 gopdisnje sankcije, da se otcepe od ostatka sveta.Vazno je da oni slusaju muziku koju slusa "NAROD"...Idila u zemlji "Odlaziji" dostize svoj vrhunac.Sto bi se svi okolo hvalili domovinskim ratovima ... " mnogo smo jaki"

Luka

pre 16 godina

Pa naravno da je vanredno stanje kad nemamo ustavni sud, nemamo vladu, evro vredi 2 dinara vise svaki dan, nemamo olaksice za dobijanje viza... Kada ce se u ovoj zemlji vec jednom shvatiti ko su izdajnici i strani placenici. Pa covek otvoreno poziva da nas Rusija okupira. Dosta vise Rusije i Kine, zaboravite na Kosovo i okrenimo se sami sebi inace cemo zavrsiti kao protektorat u kome nema mladjih od 25 god. jer su svi zbrisalu u inostranstvo!

Monkey King

pre 16 godina

Mnogi govore da je izbor Radikala na celo skupstine demokratija. Da li nekome smeta, kao sto to meni smeta, da Srpskom Skupstinom upravlja stranka ciji je vodja optuzen za ratne zlocine i nalazi se u pritvoru?

Djuro Lastovic

pre 16 godina

Na zalost Srbija nije nikad ni imala demokratski sistem izbora. Nije sve u tome da se glasa nego i kakav je sistem vlasti od opstine do vrha drzave, kako je postavljen finansijski sistem i kako je postavljen sudski sistem. U svim drzavama sa 'zapadnom demokratijom' ova tri sistema su nezavisna. Zato drzave RADE. Kod nas su ostali isti kao za vreme 'Tita'. Kozmeticke promene su napravljene da bi sve ostalo isto. Poloticari imaju veliku vlast, izvor para sa Topcidera i moci(policija) tako da je sasvim razumljivo sto im ovaj sistem odgovara. Ovo nema nigde! Zezas narod, rdis sta oces, uzmes para kolko oces, vladas kako oces..... Kakva America ili Framcuska??? Tamo mora DA SE RADI!!!!
Nas narod ne vidi ovu razliku, vec zna samo onu sto mu se kaze na TV, cuje od drugih i sl. Oni koji znaju su necinom van zemlje i zauzeti su, a i zanju da ne vredi pricati.... Izlaz??? DS

Andrija skrbovic

pre 16 godina

Tonislav Nikolic je decidno rekao da je uvodjenje vandrednog stanja samo teoretska mogucnost.I uopste mi nije jasna ocena politicara koji su uvodili vandredno stanje u vreme kada je to mozda bilo manje potrebno nego sada,da tumacenje Ustava od prvog covega parlamenta predstavlja poziv na nemire?

Neobicna

pre 16 godina

Sto se tice toga da li je predsednik Srbije obavezan da predlozi mandatara ili ne, u Ustavu lepo pise: Председник Републике предлаже Народној скупштини кандидата за председника Владе, пошто саслуша мишљење представника изабраних изборних листа.
Znaci, ovde nije eksplicitno navedeno da je on duzan da predlozi mandatara, kao sto se ,recimo, kaze da je duzan da potpise odredjeni ukaz o zakonu, itd. Prema tome, ovo se moze tumaciti tako da on moze a i ne mora bas da predlozi mandatara. Jedino je jasno da nije u obavezi da predlozi mandatara stranke koja je dobila najveci broj glasova vec posto saslusa misljenje svih izbornih lista, odnosno u ovom slucaju verovatno ako bi postojala dogovorena vecina.

Milos

pre 16 godina

Ma gluposti - kakvo vanredno stanje? Plasite narod i "lozite" ga protiv Kostunice. Za sve je kriv Tadic. Potpuno nedorastao funkciji koju obavlja. Zasto nije predlozio Djelica? On i ide na to da svi pregovori propadnu, da dodju novi izbori kako bi optuzio Kostunicu za sve. U stvari, Tadic radi kako mu "gazde" iz EU i USA narede da bi Kosovo lakse dobilo nezavisnost. Tadicu, Cedi i ostalima nije stalo do vlade, do skupstine i institucija. Zele haos i anarhiju.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Savet bezbednosti uskoro donosi odluku o nezavisnosti Kosova, pa je uvodjenje vanrednog stanja u Srbiji neminovno. To je jedini nacin da se spreci divljanje nekoliko stotina hiljada izbeglica, ratnih zlocinaca, veterana i huskaca i sacuva mir u Srbiji. Uostalom, vanredno stanje je bilo uvedeno u vreme bombardovanja Srbije i odmah nakon atentata na g. Djindjica.
U politici se nista slucajno ne desava. Ubedjen sam da Kostunica i Tadic nisu toliko posvadjani, koliko se to potencira u medijima i u Skupstini. Njihov duhovni otac (prof. Micunovic) to ne bi dozvolio. Mesecima je vladala prava pata karta. Amerikanci su insistirali da Tadic i Kostunica prvo formiraju demokratsku Vladu i Skupstinu, pa da nam u Savetu bezbednosti oduzmu Kosovo, a njih dvojica su odugovlacili do “minut do dvanaest”. Jos bi odugovlacili, da ih nije pritisnuo krajni rok od 14. maja. Svo vreme su u igri bile dve opcije, demokratska i radikalska. Pobedila je proruska (logicnija u ovom momentu), bas zbog Kosova.
Pravi rasplet, na demokrate i “levake”, usledice tek nekoliko meseci posle oduzimanja Kosova. Svaka “ptica ce u svoje jato odleteti”. Veoma je vazno da se sacuva mir do tog momenta. Zato pozdravljam odluku da se vanredno stanje uvede. Hiper-inflacija i opsti haos u drzavi odgovaraju mesetarima i lopovima, a obicnom coveku ne.
S postovanjem.
Boza Bogdanovic, Bor

Triestino

pre 16 godina

Mislim da je vreme za koncentracionu Vladu. Ujedinimo se svi sada dok se resava status Kosova. Ostavimo i Zapad i Rusiju, mi smo pre svega Srbi i ostavimo medjusobno trvenja koja su nas evo dovela do same propasti. Ja mislim ovako, ti onako, on onako, ali sto da se mrzimo ? Udahnimo duboko i zakoracimo...

Marko (šerpa još uvek može da lupa)

pre 16 godina

STRAHOVLADA!
Pod izgovorom viših nacionalnih interesa (koji se svode na beznadežno teranje 2 miliona Albanaca da žive u Srbiji) povampirena Miloševićeva bulumenta koristi poznate nam alate zastrašivanja sopstvenog naroda da nas ponovo uzjaše. EJ BRE MOZGOPERAČI! Živci nam još nisu zalečili od prethodnog apokaliptičara. Laki smo na bagerima. Nemojte se šaliti.

Mandrak

pre 16 godina

Hajdemo, izaberite neku lepu, handy serpicu od litar-litar i po,crvenu ili svetlo plavu na bele tufne; pistaljkicu u usta i vidimo se ispred skupstine.
Nema se vremena. Ja bih samo da zivim normalno, a to nece ici dok ovaj white trash ima bilo kakav politicki uticaj.
Kad se vidimo? Ozbiljno pitam.

Nele

pre 16 godina

Gospodo DSS-ovci i NS-ovci uzmite se u pamet dok jos nije kasno. Razmislite dobro sta radite jer ce vas, zbog saradnje sa dobrovoljnim davaocima tudje krvi, za pocetak ispljuvati vasa deca i vasi najblizi. Verujte, iz iskustva vam govorim, nema toga koji kad ulazi u vojni kamion ne psuje i ne proklinje svakog ko je odgovoran za njegov odlazak na ratiste.

Srbin a ne Rus

pre 16 godina

Izjava da Srbija treba da bude ruska provincija je velika uvreda za nasu zemlju i politicka izdaja zbog koje bi ovakav politicar bio smenjen, a mozda i uhapsen u zemlji sa bar malo ponosa!
Za koga radi Nikolic? Ako je za njega Srbija samo ruska provincija to znaci da on radi za ruske interese, a ne interese Srbije. Bez sale, meni ovo zaista lici na drzavni udar sponzorisan od ruskog FSB-a. Interesantno je da bas ovi rusofili optuzuju demokrate da rade za racun stranih zemalja, a upravo oni rade po nalogu Kremlja.

SaleBG

pre 16 godina

E pa trazili ste ljudi, pa sad gledajte. Radikali 1.150.000 glasova, Kostunica 600.000 SPS 250.000 penzioneri 150.000 i razne boranije 100.000. To je cirka preko 2.000.000 glasova za KGB (zadnja posta DB) koaliciju.
Sad uzivajte u plodovima svog izbora! A ja jedva cekam : `ajde cik nek uvedu vanredno stanje!

bata

pre 16 godina

Trazili smo,gledamo!Sedam godina laznih obecanja,bajki o Evropi koja nas "obozava",prica o rastu standarda,a iza zavese sasvim nesto drugo!Rasturanje vojske(koja u sustini i nije vojska vec duze vreme),svadje oko bia,mup-a i ostalih ministarstava koja se ticu sile i novca,iznosenje prljavog vesa oko upravnih odbora,i na kraju katastrofalna vlast na lokalu!Pa gospodo iz DB-a,sta jos treba da se desi,da shvatite da postoji alternativa,kakva takva,najgora,ali mozda bolja od vas!Izgubili smo vize!Da li smo ih dobili?Necemo moci da nastavimo pregovore sa EU!Da li smo pregovarali?Nisam radikal,ali dosta je ovog demokratskog zuluma!Pozdrav iz Nisa!

Vlada Simić

pre 16 godina

Evropa treba jasno da kaže: KOŠTUNICA NE PRIPADA PROEVROPSKIM SNAGAMA. Ako hoćete da glasate za Koštunicu i ostale Radikale ujedinjujte se sa Azerbejdžanom, Kazahstanom, Istočnim Timorom i ostalima, a za evropu ste RUPA što i jeste!!!

glasac

pre 16 godina

Dragi moji sugradjani - apstinenti i bojkotasi: da li sada shvatate koliko je na izborima svaki glas vazan? Sledeci put iskoristite svoje glasacko pravo i gradjansku duznost pa izadjite na izbore. Jedino su radikali disciplinovani biraci, pa ko nam je onda kriv, nego mi sami. Kasno je za ove izbore, ali se nadam da cete ovo imati u pameti u julu, ako vec djavo nije odneo salu... Ili ne odete na letovanje...

M.

pre 16 godina

Ma "banana drzava" je za nas raj i zemlja obecana.... Ma Gospodo skupstinari, ministri, precednici skupstine.... Najbolje da zatvorite granice i odsecete nas od ostatka sveta, tako ce nam biti najbolje! DOBRO DAL' STE VI NORMALNI!!!???

milos

pre 16 godina

eto... za 5 dana od potpisivanja sporazuma sa EU oko viza stigosmo do najave vanrednog stanja predlozenog od strane predsednika skupstine - radikala.

izgleda da se ostvaruje worst case scenario.

tu se vise ne zna od politicara ko je lud a ko jos ludji.

nikola Vrnjacka Banja

pre 16 godina

Najvecu odgovornost za trenutno stanje u Srbiji mora nazalost preuzeti predsednik Tadic.Kalkulacija njegovih sardnika je nazalost veoma losa. Savetnici su jos gori.Odugovlacenje za predlog mandatara dovelo je Srbiju u centar negativnih zbivanja u svetu.Covek se mora zapitati. Kakvi kadrovi vode ovu Srbiju?Sada iskreno verujem da je jedan psiho fizicki test za sve funkcionere vazniji nego diploma regularna ili ona iz Kragujevca.Kostunica mora da se priseti svih onih koji su ga doveli na vlast. Namucenih Kolubarskih rudara, pametnih studenata i perspektivne omladine i mnogih koji su zeleli lepu sigurnu i bogatu Srbiju. Za uzvrat preti se svima njima vanrednim stanjem ratovima i nemastinom.Neka Srpska Radikalna Stranka u rat vodi svoje glasace i u prvim redovima 81 nog poslanika.A Jocic neka sa specijalnim jedinicama cuva imovinu i novac onih koji se sada grcevito bore za pozicije u Vladi i mestima gde ce im do stizanja pravde biti sigurno.Muka mi je vise od pisanja istorije.Sta mi gradjani imamo od ovakve istorije ? Imamo do duse: BOLESNE POLITICARE, LOPOVE , KRIMINALCE , SPECIJALNE JEDINICE koje su zaduzene da umesto sigurnosti gradjanima Srbije unesu strah. IPAK NICIJA NIJE GORELA DO ZORE

RealPlayer

pre 16 godina

Vidite da Tadić nit romori nit govori.
Ipak su se oni dogovorili pre ustava: Tadić predsednik, Koštunica premijer, Nikolić predsednik skupštine.
Nikolić ih, mrtav ladan, samo malo upozorava da se drže dogovora. Nije on tu, gde jeste, samo na pet dana.

FC MILLWALL

pre 16 godina

Cirkus bez kraja. Kao što sam već na ovim stranicama najavio, a kako se situacija odvija, nije nemoguć sledeći sled dogadjanja: Voja se proglašava za cara, Toma N., Mihajlov, Jočić, Aligrudić glavni vitezovi okruglog stola, granice Srbije (pod patronatom Rusije) se proglašavaju na liniji Milano-Beč-Budimpešta-Bukurešt-Ulan Bator, narod će da se naizmenično smenjuje u ulogama dvorske lude, i mi postajemo velesila. Ovo ludilo koje nam se dešava će imati za proizvod još mnogo poremećenih, jer je stvarno teško ostati normalan u neverovanju da nam se ovo dešava. Ćao napredak, boljitak, ćao standard, računari, ćao Evropo....

Rat

pre 16 godina

Dragi glasaci, pa g.Kostunica zeli "rat" sa celim svetom, ali i sa sopstvenim narodom. Ocigledno je da Kostunica ima nameru da silom zadrzi Kosovo.

Kiten

pre 16 godina

I tako ispada da mozda nije bilo najpametnije glasati za ustav sto je naravno svako iole pametan znao i tada. Naravno, nisu problem ti iole pametni, problem je sto ih je malo da ne kazem manje.

ja

pre 16 godina

Ovo što se događa u Srbiji je katastrofa ne samo za Srbiju nego i za cijelu regiju. Do prije neki dan još smo svi bili tu negdje, Hrvatska nešto ispred, Srbija malo iza, ali danas, iz hrvatske perspektive razlika je nebo i zemlja. U Zagrebu je danas EU-SEE samit, a u Beogradu predvanredno stanje. Hrvatska ide u EU, Srbija u rat sa cijelim svijetom ili - u najboljem slučaju - u samonametnutu izolaciju. Kad se iz HR pogleda stanje u Srbije, onda se čini kao da smo na dvije različite planete; u usporedbi sa Srbijom Hrvatska izgleda kao jedna super uređena i moderna zemlja, a kad je tako, motivacija da se mijenja polako slabi. Zdrava konkurencija i međusobno nadmetanje u regiji tko će u pojedinom segmentu biti jači/bolji/brži (naravno, sve ratne i slične, avanturističke opcije u potpunosti isključene) svima bi nam koristile. Ali ne, Srbija mora po svom... koja šteta...

Andrija skrbovic

pre 16 godina

Tonislav Nikolic je decidno rekao da je uvodjenje vandrednog stanja samo teoretska mogucnost.I uopste mi nije jasna ocena politicara koji su uvodili vandredno stanje u vreme kada je to mozda bilo manje potrebno nego sada,da tumacenje Ustava od prvog covega parlamenta predstavlja poziv na nemire?

raspolozen_016

pre 16 godina

Politicki sistem u Srbiji je, nazalost takav da skupstinska vecina moze raditi sve sta im padne na pamet (smena predsednika, uvodjenje vanrednog i ratnog stanja ...), ali su u istoriji uvek takvi ljudi zavrsavali na sudu, Nirberskom, Haskom ili nekom trecem ...
Razmislite o tome.

Milan

pre 16 godina

Uvodjenje vanrednog stanja je mozda legalno ali ova vlada (i predsednik Skupstine) nemaju ni trunku legitimiteta za taj potez. To je cisto politicki manevar da bi se vezale ruke Predsedniku republike, i nista vise, a pravo pozivanja na legitimitet je ova vlada odavno izgubila, pogotovo izborom sadasnjeg Predsednika Skupstine.

Maki

pre 16 godina

Verujem da vlada=Koštunica ima nameru da uvede vanredno stanje, ali ga možda neće zvanično predložiti. A i zašto bi kad bi taj posao mogao da "odradi" Toma koji bi za to imao podršku poslanika DSS-a, odnosno skupštinsku većinu?!

Vojislav Todorović

pre 16 godina

Ljudi, ne nervirajte se, ovo je odlično! Puklo je! A to je najvažnije. Ja sam mislio da nam se neće ukazati šansa barem deset godina - ako Koštunica bude muljao, ćutao i smrdeo kao što je prilično vešto radio ove tri godine. Nešto neobjašnjivo se desilo, iznenada su izgubili nerve i povukli ishitren, očajno loš potez! Klasičan previd. Ali - taknuto-maknuto. Toma je za dva dana više uradio za "našu stvar" od svih demokrata na gomili. Naravno, u kriznim situacijama, odmah se pokaže ko je pravi političar, ko je dostojan državničkog kaputa i amaneta Zorana Đinđića. Jedino Čeda Jovanović ima ispravne reakcije... Tadić, zbunjeno gleda šta će Brisel da uradi, uleteo u cajtnot, pa još jedino može da čeka da padne zastavica...
E sad... Ako bi radikali&DSS stvarno uveli vanredno stanje - pa bilo bi divno!!! Već vidim 300.000 ljudi na ulicama Beograda: studenti. đaci, nezavisni inetelektualci, solidarnost... Smrt fašizmu!

Branislav Zekic Zeka

pre 16 godina

"Hipotetički gledano, ukoliko bi postojala grupacija DSS-SRS-NS, Tadić ne bi bio u obavezi da predloži mandatara"...
Ovakva i slicna tumacenja samo dolivaju ulje na vatru po principu "sto gore - to bolje", citaj "sto gore - to jos gore(!)" jer ako "hipoteticki" pogledamo situaciju da je Toma Nikolic predsednik Srbije, a kako je krenulo takozvanim demokratama i to moze da nas strefi, a da naprimer Demokratska stranka na izbotima obezbedi parlamentarnu vecinu od 240 mandata onda bi po istom principu doticni Toma mogao da "ne bude u obavezi" da mandat za sastav vlade ponudi Borisu Tadicu. Ljudi moji pa o cemu mi to pricamo!
Nije to diskreciono pravo vec je obaveza predsednika Srbije da mandat za sastav vlade da onome ko je sposoban da obezbedi parlamentarnu vecinu za podrsku vladi, vecinskoj ili manjinskoj.
U tom pravcu ide i tumacenje penzionisanog predsednika nepostojeceg Ustavnog suda Srbije gospodina Vucetica. Sve ostalo je u domenu samovoljnog krsenja Ustava sto smo vec videli sad skoro kada VD predsednik Srbije Natasa Micic "nije morala da raspise parlamentarne izbore" u predvidjenom roku odnosno da ih raspise ako hoce ili kada joj se hoce.
Kragujevacka pacija skola!

SAVA

pre 16 godina

Pa lepo Vam je Nenad Čanak predlagao 06.oktobra 2000 god.da se na 10 god.zabrane SRS I SPS. I ? Svi su se smejali .I šta sad:"ko nema taktiku,završiće u nižerazrednom Vratniku".
Do viđenja Srbijo i prijatno!
Pozdrav iz Exit Vojvodine.

Neobicna

pre 16 godina

Sto se tice toga da li je predsednik Srbije obavezan da predlozi mandatara ili ne, u Ustavu lepo pise: Председник Републике предлаже Народној скупштини кандидата за председника Владе, пошто саслуша мишљење представника изабраних изборних листа.
Znaci, ovde nije eksplicitno navedeno da je on duzan da predlozi mandatara, kao sto se ,recimo, kaze da je duzan da potpise odredjeni ukaz o zakonu, itd. Prema tome, ovo se moze tumaciti tako da on moze a i ne mora bas da predlozi mandatara. Jedino je jasno da nije u obavezi da predlozi mandatara stranke koja je dobila najveci broj glasova vec posto saslusa misljenje svih izbornih lista, odnosno u ovom slucaju verovatno ako bi postojala dogovorena vecina.

zavodski

pre 16 godina

Vidim da od ove drzave nema nista,ne moze da se sastavi vlada,jedni teraju inat drugima,a sve tone dublje i dublje.Jos malo i zavrsavam fax i onda diploma,internet i svet.Necu,bre,vise da se mrcvarim zbog ovih nasih "politicara".

mikelle-jaka...

pre 16 godina

Gospodin Đurić moze da prica sta hoce, ali neka zna da mu niko ne veruje. Ja samo ne shvatam zasto bi radikali uveli vanredno stanje, pa da nam DSS "vlada" bez ikakve kontrole i zakona.
Zato predlazem da se ne zamajavaju i ne gube vreme uvodjenjem vanrednog stanja, nego, brate, lepo, neka odmah uvedu ratno stanje, jer posle svega sto smo doziveli, videli i culi od DSS-NS, SPS i NS, a zasto da ne i G17, u zadnje 4 godine, samo nam je to ostalo.
I opet ponavljam, ovo dno sto smo odavno dotakli ima rupu...a koliko je rupa duboka bolje da ne istrazujemo!

Nemanja

pre 16 godina

Jedina šansa koju Srbija ima je formiranje predizborne koalicije proevropskog bloka: DS+LDP+G17 i kasnije podrška manjinskih stranaka. Pomenute stranke moraju da svoje sujete ostave po strani, jer suštinski, kako su pokazali i u skupštini, jedine dele ciljeve koji Srbiju vode u EU.
Time bi se sprečilo rasipanje glasova (pogotovo na minorne stranke, koje ni ovaj put nisu prešle cenzus).

Ljudi, biće tesno na tim novim izborima. Svaki glas je, ne bitan, nego neophodan. 50% ljudi u Srbiji je nepismeno. Hajde bar da ova pismena populacija ozbiljno shvati izbore. Bojkotaši, treba da se setite da su ljudi ginuli da biste vi imali pravo glasa. Ako vam se ne glasa, onda slobodno palite za Severnu Koreju, tamo vas neće smarati svake 4 godine sa nekim tamo izborima, gde se kao odlučuje neka tamo sudbina vaše dece. Tamo ima, lepo, neko ko će to umesto vas da odluči, da se vi ne mučite.

Smrt fasizmu!

pre 16 godina

Ovako je sve poceleo i u Njemackoj 1933. godine dolaskom nacista na vlast. Nije bilo skupstinske vecine, a naivni predsjednik Njemacke ponudio mandat za Kancelara Adolfu Hitleru , kasnije poznatijem kao Führer. Sve ostalo je istorija. Ima dosta slicnosti, ali se iskreno nadam da ima dovoljno svijesti u dosada napacenom srpskom bicu i da ce reci odlucno ne fasizmu!

Milan Katic

pre 16 godina

5. oktobra kada je krenula kolona iz Obrenovca, ne znam kako ali meni su tutnuli u ruku zastavu DSSa, koju sam prihvatio jer sam, tada bio simpatizer te umerene desnicarske demokratse stranke. Iako se nikada u zivotu nisam potukao, tada student sa naocirami i tom zastavom u rukama sam jurisao na skupstinu da ako treba ginem.
I sam Voja K kada je dosao prvi put u Obrenovac kao DSS, je odrzao najpre minut cutanja mom pokojnom dedi, jednom od vodecih, visedecenijskih antikomunista i suosnivaca i planera demokratske ideje jos iz Francuske 7 .
E, Vojo porucujemo ti moj pokojni deda i ja:
Nema vise sive boje!!! Otisao si kod crno crvenih i nemoj nam se vracati vise nikada!!!! Imaj toliko obraza i ostani sa njima!!! I opet je lepo imati pored sebe samo ciste i ispravne ljude a ne vas sive!!! Verujem, cvrsto da je moja Srbija koju si ti izdao, jos uvek mnogobrojnija i da kada se naljuti ume da sredi stvari!!

glodur

pre 16 godina

Vanredno stanje?!
Pa i minimalan uvid u stanje u bilo kojoj evropskoj državi uveriće i poslednjeg građanina Srbije da živi u vanrednom stanju već 17 godina.
Tačno od 13. juna '90. godine kada je pukao pendrek po leđima pok. Borislava Pekića.
Pokojni premijer je u jednom kratkom periodu pokušao da našminka rugobu, a onda je 12. marta pala kiša. Bedni smo i jadni i već dugo u vanrednom stanju. Da li će neki toma to i da ozvaniči, potpuno je svejedno.

Zoran X

pre 16 godina

Aman ljudi !!! Kuku lele...
Puška na zidu u prvom činu, u trećem mora da opali !!!
Reče Toma jasno: vanredno stanje 6 meseci, 2 za izbore, 3 za izbor vlade. A do tada: diktator Koštunica. A slobode, burza, Kosovo i svi sa pasošem prohujali sa vihorom...
Tadiću, još manje od 48 sati do vanrednog stanja, a posle ? Stambolić, Đindić, Milošević...Tadić?
Čuvaj se martovskih ida !

zaludan

pre 16 godina

Kao prvo, ne verujem da biti uvedeno vanredno stanje (a pogotovo ne verujem da neko moze da misli i da nam treba?????) - mislim, ne mogu da verujem da je Kostunica bas toliko...nesto, ali ako se kojim slucajem to i desi, zaboravite serpe i pistaljke jer ce Jociceva PTJ da vas bije i to po zakonu.
Nego, lepo i polako svi da krenemo da ubedjujemo ljude da ne smeju bojkotovati izbore - jer, kako sad stvari stoje, na izbore ce izaci glasaci radikala, socijalista i ono malo Kostunicinih slepih sledbenika.
Nemojte da mislite da je to zaludan posao. Ja svoju suprugu nisam uspeo da ubedim da ne glasa za ustav, ali na izborima vec nije glasala za DSS (a dotad je verovala u Kostunicu). Sad kaze da nece izaci na izbore, ali cu se ja potruditi da je ubedim da je eventualna pobeda SRS-DSS-SPS isuvise opasna za sve nas, i za drzavu, a na prvom mestu je opsana za moju decu.
Za poslednjih 15 godina sam imao nekoliko prilika da odem u inostranstvo, ali nisam - nije mi bilo preterano lepo, i mislim da bi mi bilo bolje da sam otisao, ali, nekako sam verovao da cu i ovde moci da zivim normalno. A, ako ovi sad, sedam godina posle rusenja Milosevica, dodju na vlast, e onda cu da odem - sve sa zenom i dvoje sitne dece.

nikica

pre 16 godina

Nije ni toliki problem to varedno stanje (iako ja o tome i ne mogu suditi jer sam iz Zadra) ali ovo će vas toliko ekonomski koštati da će i vasa djeca osjećati posljedice. Srbija je bila zemlja visokog investicijskog rizika, a sada postaje zemlja bez investicija. Neće dugo proći pa da riječ "strani kapital" kod vas bude potpuna nepoznanica... iskreno mi je žao ovakve situacije jer ste mogli na izborima napraviti drukčije. Svatko ko ne izađe na izbore automatizmom daje glas najgoroj opciji (dokazano na Balkanu).

Jovana

pre 16 godina

Jedino ko je odgovoran za ovo je Vojislav Kostunica!!! Lepo je pripremio teren da sve izgleda kao da je odgovran Tadic, a nije!!! Da li je Tadic kad je Kostunica dobio vecinu na parlamentarnim izborima trazio mesto premijera za DS??? Nije! Da li je trazio policiju i BIU??? Nije! Pa, zna se kome ta mesta pripadaju- onome ko je dobio najvise glasova. Samo, danas Tadic bez DS-a ne moze da formira vladu, a DSS je mogao - uz podrsku SPS-a. Kostunica je sramota za Srbiju. Ne mogu da verujem jos uvek da je podrzao Nikolica...
Igra se Kostunica sa nama, samo nije dobro sto se zaigrao...
Ovo je strasno!!! Kostunica dole!!!!

jeza

pre 16 godina

Gospodine Đuriću, Vlada ne mora da traži uvođenje vanrednog stanja,dovoljno je 126 POSLANIKA,naravno ovoga puta bi se glasalo bez prozivke.

Marko

pre 16 godina

Auuuuu...Pa da mi je ovo neko rekao sta ce se desiti pre samo nedelju dana jako bih se smejao...Ali ovo ljudi vise nije ni malo smesno!? Sokiran sam je mala rec, jos uvek ne mogu da osvestim da se to zaista desava. Jedino sto znam je to da cu uskoro umesto na posao ici na ulicu sa vama.

Velika rokada

pre 16 godina

Pocinjem da mislim da su poteze ove sahovske partije DSS i Radikali imali u glavi jos kad se pravio ustav i referendum. To samo govori da se ova dva politicara igraju mnogo promisljeniju partiju nego sto se to DSu i svima nama cini.

Milan BG

pre 16 godina

Valjda ce sada onima kojima nije do sada bilo jasno sta nas ceka , moj sin od 14 godina je izjavio da mu ne pada na pamet da ide u vojsku , a kamoli da ratuje zbog nekuh budala kako je rekao koji ne znaju da vode drzavu, naravno i njegov mladji brat od 10 se vrlo slicno izjasnio o ratu i vosci (valjda decu interesuju druge stvari) samo neko jos i tehnicarima iz vlade da objasni da oni nece odlucivati o nasim sudbinama.

Milan

pre 16 godina

Ne radi se tu o Tomi i Voji 1 i Voji 2. A ni o Kosovu, ni o ratovima, ni o odbrani Srbije od koliniziranja. Sav njihov patriotizam je zasnovan na grčevitoj i odlučnoj borbi da se ne dozvoli vlast bilo kome ko može nastaviti ono što je započeo Zoran Đinđić. Ono što nije za javnost, ne sme ni da izadje u javnost. Još uvek neko iza ove dvojice viče "mnogo smo jaki".

The_Blue

pre 16 godina

Nema te sile koja će sprečiti novog Slobodana Miloševića da se odrekne vlasti.
Sada je Tadiću verovatno jasnije da je put kohabitacije sa prikrivenim ultranacionalistima bio poguban i da iza svega sada samo ostalo ogromno izgubljeno vreme i što je još gore, ta kohabitacija lagano pristiže na naplatu.
A lepo im je Čeda govorio još te davne 2003...

Sunny

pre 16 godina

Mozda je Nikolic hteo da uplasi Tadica.
U stvari, uplasio je strane investitore. I bez ove izjave investitori su poceli da beze iz zemlje. Najveca greenfield investicija u zemlji prosle godine je odlozena na 6 neseci i bez tofa, samo dan posle postavljanja Tome na mesto predsednika skupstine. Sta ce tek sad da se desava, mozemo samo da pretpostavljamo. Ovo nas vraca 10 godina unazad. No, patriote se ne boje, korenje ce dobro roditi ove godine, pa cemo imati sta da jedemo, a sto je narod bedniji, populizam je lakse sprovoditi, a cim su stomaci puni, pocinje da radi i mozak, sto se mnogima ne svidja. Usput, ostalo je jos stosta da se iscedi i "privatizuje", lakse je to uraditi kad nije guzva ; (.

Srdjan, Ceska

pre 16 godina

Na svu srecu sam imao pametne i hrabre roditelje, koji su imali tu petlju da sa 40 banki pocnu zivot iz pocetka... i da zapale u Cesku!!! Hvala im! A Vama ljudi, srecno. To je sve sto mogu da uradim. A na Vama je da na dan izbora odlucite, da li cete sedeti kuci ili cete zrtvovati svojih pet i izabrati svoju buducnost, kad vec ne mozete da bezite!!!

Uros

pre 16 godina

Nisam verovao da mora,ali sada je vreme da se vade majce b92 i OTPOR,dragi moji nisam ni zamisljao da cu morati ponovo da ih oblacim,naravno legalno............

GuC

pre 16 godina

Nasa eutanazija, Borise,cestitke, upravo si zavrsio "njihov" posao!!
Da bi se ista pokrenulo u ovom svirepom drustvu, treba mnogo vise od rata, inflacija, sankcija, bombardovanja...jer smo "mnogo jaki i mnogo cemo da izdrzimo". Dok narod shvati, pokrene se i izbori se, trebace ovaj put par decenija ,Sansa koju smo imali onda sa Zokijem je bila jedna u 100 godina!!!!
Narode moj....

Bbo

pre 16 godina

Na sve ovo, ja mogu reci samo jedno: "Dok je budala, bice i radikala", zato g-din predsednik skupstine i onaj njegov balavi adjutant ne moraju da brinu za svoje fotelje sledecih 100 godina!

Očajna

pre 16 godina

Ej, ima li na ovom sajtu bar jedan DSS-ov birac? Moooooliiiim neka napise kako se oseca???
Nadam se da su se svi duboko pokajali sto su glasali za najgore zlo koje je ikada snaslo Srbiju!!! Da, mislim zaista najgore, jer za ove iz 90-ih se barem znalo sta su i ko su, a ovi se (ne)vesto kriju - u stvari vise se ni ne kriju...
Mislim da svi (a pogotovo DSS-ovi glasaci) treba pod hitno da izadjemo na ulice i trazimo ono za sta smo glasali - Evropa i napredak u svakom smislu, a ne Rusija i Kina i povratak u 90-te!!!
Svi na ulice!!! Kao nekada...Kad smo jednom uspeli - ponovo cemo!!!

radio mc

pre 16 godina

baš nas je krenulo, sve investicije su propale, evro skače gore,novi padovi indexa i vanredno stanje kao šlag na tortu...
ako mene pitate 5 oktobar je jako daleko, do tada ce nam i ovo malo krvi popiti.

leo

pre 16 godina

Deluje mi kao da bi raspisivanje vanrednog stanja znacilo samo poziv na rat. Kosovo ce biti nezavisno, a ako Nikolic i gospoda iz DSS-a misle da ce ga mladi u Srbiji braniti i odbraniti puskom, neka posalju svoju decu.
U 2007.godini sa radikalom na celu vlade, to je neverovatno. Zanima me samo kako se osecaju glasaci DSS-a?

Milun

pre 16 godina

Toma je diletant i za vodjenje parlamenta a kamo li za uvodjenje vanrednog stanja. Ne možemo večito zavlačiti glavu u pesak, moramo se suočiti sa činjenicom da postoje zakulisni igrači koji vuku konce. Ko savetuje Tomu? Gde su analize državnih službi bezbednosti, ministarstva za inostrane poslove, tehničke vlade, instituta... Pa, nije valjda da o Srbiji odlučuje Toma na osnovu mišljenja koja je Vučić doneo sa konsultacija iz Haga?
Dakle, ova zemlja je baš opasno ugrožena!

voja

pre 16 godina

Ovo su sigurno teska vremena za Srbiju i srpski narod. Ne samo da je Kostunica znacajno usporio prilaz Srbije modernoj i naprednoj Evropi, nego je ovim korakom saradnje sa srpskom radikalnom strankom unazadio Srbiju za jos nekoliko godina.I pokazao svoje pravo lice... Nadam se da na narenim izborima DSS nece uci u parlament, a ocekujem i da na narednim izborima prilicno povecanje glasaca koji su naklonjeni Ds-u i Ldp-u... Boze, pomozi!!!

Mashinovodja

pre 16 godina

Kao i za Slobina vakta, Kosovo je izgovor za sve moguće svinjarije samo da bi se zadržala vlast. Pa dobro, neka zavedu i to vanredno stanje (mada u "državi" u kojoj ne funkcioniše nijedna jedina instutucija, a vladaju nekakvi "tehničari, teško da se situacija može nazvati redovnom i normalnom). Preživećemo mi i to. Ja tu vidim jednu (vrlo) dobru i jednu (vrlo) lošu vest.
Dobra vest je da će vanredno stanje, bezakonje i materijalna beda koji će iz toga rezultovati kad tad izazvati reprizu 5. oktobra, ali ovog puta će odmah slediti i 6. oktobar. Budući da Koštunica i Toma mogu da funkcionišu samo u okruženju haosa, bezakonja i nasilja, očigledno da nisu shvatili da to ne može da traje večno, i da svako bezakonje i nasilje izaziva reakciju, srazmernu onome što je izazvalo reakciju. Samo je pitanje vremena.
Loša vest je to da ovog puta repriza 5.oktobra neće biti mirna i nenasilna, nego porilično krvava. Koštunica i Toma pokazuju da su zavareni za fotelje i da im ne pada napamet da vlast predaju na izborima. Pa lepo, to samo znači da će vlast izgubiti nešto kasnije, ali nažalost i po mnogo, mnogo većoj i tragičnijoj ceni. Ničija nije do zore gorela. Pretpostavljam da je suviše tražiti od njih da se najzad uzmu u pamet i počnu da misle o tome.

don quihote

pre 16 godina

Potpuno su u pravu i treba da se proglasi vandredno stanje jer jedino se tako moze okarakterisati stanje drzave u kojoj je Nikolic predsednik skupstine:(

Zoran Popović

pre 16 godina

Dragi moji, oduvek je za sve bio kriv "premudri nebeski" narod, i oduvek, pa i sada, je baš onako kako smo sami izabrali.

Da li i dalje mislite da je ono istraživanje i rangiranje naroda po inteligenciji, u kome smo mi, Srbi, svrstani (čini mi se) na pretposlednje mesto netačno?
Ja mislim da jeste, ipak su oni mučenici koji su bili ispod nas nepravedno tu svrstani!

Milance

pre 16 godina

Gradjani Srbije, svi elementi diktature su prisutni. Vanredno stanje vec postoji, iako ne i formalno. Pitanje je samo kako izaci iz ovoga dok se ne zacementira. Ukoliko gradjani ne budu reagovali, ponavljanje katastrofe je neizbezno. Onda ce apstinenti biti kaznjeni i njihov san o nedodirivosti ce biti prekinut. Oni su kaznu zasluzili, ali, na nesrecu, bice kaznjeni i ostali - njihovi taoci... BUDJENJE!!!

Marko NS

pre 16 godina

A sada,na sledecim izborima uzmite za ruke svoje babe i dede,tetke,majke i oceve,i usput,dok zajedno sa njima budete isli ka biralistu objasnite im da se radi o buducem zivotu njihovih unuka,sestrica i sinova.Objasnite im da ti isti unuci,sestrici i sinovi ne zele da idu u rat,nego zele da zive normalan zivot u normalnoj zemlji Srbiji!Alo,bre,dosta mi je ovih sovinista obucenih u dSS odelo!Na sledecim izborima ima svi da glasamo za DS i LDP,u suprotnom cu svima da se nacestitam mile nove godine!

Neko iz mase

pre 16 godina

A ko nam garantuje i da ako dodje do novih izbora, oni budu fer i demokratski, da razni predsednici i podpredsednici RiK-a,(Radikali i Kostunicini)nece naloziti svojima da se malo zabroje naravno u njihovu korist????? Za sve ove godine imalo je stosta da se "nauci" od pokojnog sahranjenog pod brezom(ime mu nije dostojno i spominjati) . Ako nista drugo onda kako se krade na izborima.
Plasim se da nam jedino ostaje ulica, a ako i to ne upali... e pa 5. oktobra sam trcao na skupstinu nagutao se suzavca, eeeee a ovog puta juris na ambasade s pasosem u ruci dok ih jos uvek u ovoj zemlji ima.

Simens

pre 16 godina

Pozadina te najave je cinjenica da je Boris Tadic pristao da udje u koaliciju sa djavolom prilikom donosenja Ustava. Posledice tog Ustava vec osecamo na svojoj kozi.

Pera Pisar

pre 16 godina

Kako se desilo da postanemo taoci Kostunice i Kosova? Kako smo to mogli da dozvolimo? Zasto smo to dozvolili? Ovo je postalo suvise opasno i bojim se da je Srbija na ivici. DSS, to se ne sme nikada zaboraviti je najveci krivac. Svi njihovi poslanici ukljucujuci i "leva ruka desni dzep" i Kostunicu su pojedinacno krivi za haos koji preti Srbiji i kad tad ce morati za to da odgovaraju (a i za druge dogadjaje iz proslosti).

Luc

pre 16 godina

Ja se izvinjavam, ali mogucnost da se uvede vanredno stanje povodom Kosova a kako bi se odgodilo raspustanje skusptine (a to je g. Nikolic rekao- on je pomenuo upravo vanredno stanje kao odgovor novinarki kako odgoditi izbore) nije "teoretska mogucnost" vec izigravanje slova ustava sto svako ko je krocio na pravni fakultet zna da je protivpravno.
Dakle, dzaba se Toma vadi, svi smo culi sta je rekao.

Monkey King

pre 16 godina

Mnogi govore da je izbor Radikala na celo skupstine demokratija. Da li nekome smeta, kao sto to meni smeta, da Srpskom Skupstinom upravlja stranka ciji je vodja optuzen za ratne zlocine i nalazi se u pritvoru?

haos!

pre 16 godina

Kockice se sve brze i brze sklapaju i svima nam postaje kristalno jasno ko su Kostunica i Toma i kakva je zapravo veza izmedju njih sve ovo vreme postojala! Nista od ovoga se ne desava slucajno. Sve je po svoj prilici vec dugo planirano u okviru ove "novonastale koalicije". Tomislav Nikolic je sebi dao oduska i u potpunosti koristi svoju poziciju koju je tek stekao u drzavi! Koliko ce sve to trajati, ostaje samo da vidimo... Odavno se ovoliko losih stvari u ovako kratkom periodu, od svega par dana, nije desilo. Ako se ova havarija nastavi, mi mozemo da se pozdravimo od normalnog, pristojnog zivota. Bili smo unazadjeni deset godina, sada ce taj period biti mnogo duzi! To ne smemo da dozvolimo! Vrlo tezak zadatak ceka sada predsednika Tadica, ali se nadam da ce on jedini uspeti da popravi citavu ovu situaciju...ako vec mast nije otisla u propast... Za pocetak- velika je panika uneta u narod! Pa dobro Tomislave Nikolicu, da li je to rad za narod???!!!!!!!! Da li to ide u korist narodu???!!! Sva panika, strepnja, histerija!!!??? Ne treba nasoj zemlji jos ratova i krvi! Vec je i vise nego dovoljno toga bilo u Srbiji!!!

dokle?

pre 16 godina

Evo sta nam se desava - Srbija ponovo pocinje da se radikalizuje i zatvara! Vanredno stanje, prkosenje i pretnja celom svetu, podela na "patriote" i "izdajnike", "strane placenike"...sve ovo mi je previse poznato. Zar je moguce da cemo posle 7 godina opet morati da se borimo za demokratiju i otvorenost ovog drustva???

Dejan

pre 16 godina

Oni koji zele da uvedu vanredno stanje u Srbiji neka dobro razmisle gde ce da smeste toliki broj ljudi koji bi protestvovao zbog uvodjenja vanrednog stanja. Predlazem ministru za kapitalne investicije da pocne sa kapitalnim ulaganjima u velike zatvore predvidjene za smestaj 3 miliona ljudi koji bi demonstrirali protiv uvodjenja vanrednog stanja....
Druga mogucnost je da nas proteraju sve kao veleizdajnike srpskog naroda i da onda napokon mogu neometano da vladaju i rade sta hoce....
Posto ovoj zemlji nisu potrebni intelektualci ponudio sam im dve mogucnosti a na njima je da izaberu onu koja im se vise dopada.

nezadovoljni

pre 16 godina

G. Nikolić je uspeo da sruši berzu i kurs dinara za 2 dinara u 2 dana! Ovo je katastrofa, država se raspada? Koji je cilj svih ovih izjava?? Da uzimamo pušku u ruke i da se svi žrtvujemo zbog Kosova?? Poslednji je trenutak da prestanu svađe i da počne da se radi! Ovako nam sleduje uvođenje ratnog stanja, rat i dolazak specijalne uprave EU kad nemamo normalnog čoveka koji se bavi politikom!

Ruzica

pre 16 godina

Pa oni su ovu kombinaciju spremali sve vreme! Satro pregovaraju sa Tadicem a od prvog dana se zna kako ce sabotirati pravljenje bilo kakve Vlade sa demokratama!
Boris nam je jedina svetla tacka.

Djordje

pre 16 godina

Na istoku nista novo.Blokade,izolacije,ratna i vanredna stanja ovde su potpuno normalna stvar.Crveno - crna koalicija sad bi potpisala 1000 gopdisnje sankcije, da se otcepe od ostatka sveta.Vazno je da oni slusaju muziku koju slusa "NAROD"...Idila u zemlji "Odlaziji" dostize svoj vrhunac.Sto bi se svi okolo hvalili domovinskim ratovima ... " mnogo smo jaki"

Luka

pre 16 godina

Pa naravno da je vanredno stanje kad nemamo ustavni sud, nemamo vladu, evro vredi 2 dinara vise svaki dan, nemamo olaksice za dobijanje viza... Kada ce se u ovoj zemlji vec jednom shvatiti ko su izdajnici i strani placenici. Pa covek otvoreno poziva da nas Rusija okupira. Dosta vise Rusije i Kine, zaboravite na Kosovo i okrenimo se sami sebi inace cemo zavrsiti kao protektorat u kome nema mladjih od 25 god. jer su svi zbrisalu u inostranstvo!

Djuro Lastovic

pre 16 godina

Na zalost Srbija nije nikad ni imala demokratski sistem izbora. Nije sve u tome da se glasa nego i kakav je sistem vlasti od opstine do vrha drzave, kako je postavljen finansijski sistem i kako je postavljen sudski sistem. U svim drzavama sa 'zapadnom demokratijom' ova tri sistema su nezavisna. Zato drzave RADE. Kod nas su ostali isti kao za vreme 'Tita'. Kozmeticke promene su napravljene da bi sve ostalo isto. Poloticari imaju veliku vlast, izvor para sa Topcidera i moci(policija) tako da je sasvim razumljivo sto im ovaj sistem odgovara. Ovo nema nigde! Zezas narod, rdis sta oces, uzmes para kolko oces, vladas kako oces..... Kakva America ili Framcuska??? Tamo mora DA SE RADI!!!!
Nas narod ne vidi ovu razliku, vec zna samo onu sto mu se kaze na TV, cuje od drugih i sl. Oni koji znaju su necinom van zemlje i zauzeti su, a i zanju da ne vredi pricati.... Izlaz??? DS

Marko

pre 16 godina

Zivim u Hrvatskoj i dosta sam svojeg novca ulozio u Srbiju. Srbiju za koju sam vjerovao da je samo nekoliko godina iza Hrvatske i da je ceka jednak financijski procvat koji se dogodio i Hrvatskoj. Sve je izgledalo da ce tako i biti. Sto danas mislim? Mislim da jos necu povlaciti svoj novac iz Srbije ali necu vise nista novog niti ulagati. Cekati cu sto ce reci narod. Ako narod bude za Nikolica povuci cu sav svoj novac i vise nikada necu pomisliti na Srbiju.
A zao mi je srpske djece koja zasluzuje blagostanje i europsku buducnist.