Ponedeljak, 30.04.2007.

16:30

Policajac narkoman vraćen na posao

Policajac iz Vršca koji je pred kamerama uživao kokain, posle šest meseci suspenzije vraćen na posao.

Izvor: B92

Policajac narkoman vraæen na posao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

goo

pre 17 godina

sve dok je ovakvih stvari nema nama spasa.....zakon mora da se postuje, za sve, a ne sada dao sin je nekog javnog tuzioca, pa kakav mi je onda taj javni tuzioc, sigurno teska korupcija....ovakve me vesti ni malo ne iznenadjuju...tipicno za nas....

celo selo voli bijelo

pre 17 godina

koga ovo cudi...kada celavac u novom sadu projuri motorom 300 km/h glavnim bulevarom i policajac (isto uredno podsisan) ga zaustavi, umesto da mu napise prijavu, oni se izgrle, izljube i kazu jedan drugom:"de si braaateee!". ako ih niko ne gleda, odrade i po "crtu" pa svako svojim putem...mada, kontam ja pandure, sede ceo dan u kolima ,cekaju da "napecaju" nekog i naplate kaznu za saobracajni prekrsaj ili "otpadaju" ceo dan po kancelarijama. mislim, dosadno ljudima, pa mu ga malo "daju" po nosu,cisto da im brze prodje vreme.a kesha se ima... od onih silnih naplacenih kazni, "koka" jeftina, ma milina...ludilo-zezanje!!!
i jos nesto, svaka cast onim policajcima koji odradjuju svoj posao posteno ali kolko takvih ima...veliko je pitanje. uostalom u celom svetu je isto...

dusan

pre 17 godina

Meni je najinteresatnija cinjenica da u Srbiji postoje novinari koji o ovakvoj temi uopste smeju da progovore. Bravo za Cvetkovica.

Policajac

pre 17 godina

Posto radim taj isti posao,jesam za detaljnu istragu povodom tog dogadjaja ali njega u svakom slucaju nije trebalo vratiti na posao.Nemojte suditi o svima isto,licno nikada sa njim ne bi izasao na teren i da ocekujem od takve osobe da mi bude zastita od tamo nekih slicnih njemu.U svakom slucaju STRASNO!!!

Sumadinac

pre 17 godina

Ne zelim da branim policajca, ali na B92 je pre nepunih godinu dana kao udarna vest objavljena informacija da su u evropskom parlamentu u 48 od 51 toaleta pronadjeni tragovi kokaina! Ta informacije je sigurno objavljena i u celoj Evropi, pa vec sutra niko to nije ni pomenuo, a jos manje je nekom palo na pamet da raspusti evropski parlament. Kokain i nije neka destruktivna droga, niti izaziva zavisnost. Istina je da nije drustveno prihvacena, ali ne mislim da je to toliko strasno da o tome treba ovoliko nasiroko pisati. P.S. Mnogo gore stvari se i ne nadju u medijima!

srki

pre 17 godina

Jadan policajac, razapet je od medija i obelezen za ceo zivot. Ja ga ne bih uopste suspendovao jer nije bio drogiran za vreme obavljanja posla. Da li neko drugi ko se naduva vikendom izgubi posao?
Druga stvar je to sto su ga mediji odmah obelezili kao narkomana iako kokain ne izaziva fizicku zavisnost i iako ne znaju da li je on to uzeo samo par puta ili koristi svaki dan.

"sada bez ikakvih problema ponovo nosi policijsku uniformu i na ulici proverava i hapsi one koji rade isto što i on."

Otkud znate da hapsi one sto rade isto sto i on? Novinari me cesto nerviraju zbog ovako proizvoljnih napada.

"Iako je protiv Pavlovića u toku disciplinski postupak, izgleda da ovaj, pre svega moralni problem ne utiče na njegov posao u policiji."

Ni ne treba da utice ako savesno obavlja posao. Ja sam imao mnogo gorih susreta sa korumpiranim policajcima koji nisu nikada probali ni vutru pa njih ne razapinjete na krst.

"Postavlja se pitanje kako osoba, sklona korišćenju narkotika, može da radi u korist običnih građana."

Ko postavlja to pitanje? Zasto niste napisali tu informaciju? I ko to zna da je on sklon koriscenju narkotika. I ja sam probao cigarete nekoliko puta pa nisam sklon pusenju.

Marki

pre 17 godina

Pa sta sada? Je li treba ovaj sad sad da se ubije sto je koristio drogu. Pogledajte samo kakvo nam je drustvo u celini. Zasto bi onda ovi bili imuni?!?! Svako ima pravo na gresku...ziv covek. Problem je negde na drugom mestu. Kao na primer na slicnim "gresima" i visini njihovih kazni. Dakle...pravosudje!!!

Tamara

pre 17 godina

Ja zaista ne razumem zasto je moj brat bas toliko interesantan slucaj za javnost...Zato sto zivi u malom gradu,roditelji su na visokoj funkciji ili bolje reci majka mu je zamenik javnog tuzioca i radi svoj posao casno i posteno,sto je nekima, nazovimo ih kriminalcima ustvari obicnim debilima zasmetalo(jer ih je osudila prateci zakon)pa su resili da se svete preko porodice...Ne zna se ni da li je to kokain i da vam saopstim ukoliko niste znali da su u vremenu suspenzije mog brata Pavlovic Marka njemu uradjene sve potrebne analize i ni jedan narkotik nije bio pronadjen...Medijima bi mnogo pametnije bilo da istrazuju koriscenje droga kod mnogo vecih funkcionera koji upravljaju nasom drzavom nego da slusaju i prikupljaju dokaze belocrvanskog klovna Stefana Cvetkovica koji ne zna vise sta ce sa sobom! Da, imate tacnu informaciju, moj brat vracen je na posao i uvek ce tu i ostati a svi zlim jezicima koji su uporni da naskode i omalovaze moju porodicu porucujem samo jedno:OSTACETE ZAUVEK U NASOJ SENCI!!!

13 prase

pre 17 godina

Ako ukinemo policiju nece biti kriminala ! Veci deo organizovanih i ne organizovanih kriminalnih aktivnosti vrsi policija, milicija, mup, sup, upbok, db, udba, saj i ostali drzavni zlocinci i zlikovci.

STA RADI UNUTRASNJA KONTROLA ???

Salicio

pre 17 godina

Pa mislim da (smo) sam i gore stvari prevalio preko glave u Srbiji. Droga se uvukla u sve pore drustva.Sta reći za našu estradu gde su svi na nekim drogama i to (težim), trebalo bi je onda ukinuti jer su oni idoli nase omladine a ne saobraćajci. Jedino skidam kapu sportistima.

Tihi

pre 17 godina

Neverovatno, zaista, pa zamislite situaciju kada bi vas taj narkoman zaustavio?
Saobracajna policija je daleko najkorumpiranija oblast MUP-a, a samim tim je poprimila medalju i za celu Srbiju. Sramota je sta se radi.
Mene kad god zaustave policajci prvo me pitaju gde radim, kada kazem da sam student hoce da mi pisu prekrsaj a kada kazem da radim u servisu racunara onda krenu samnom u pricu kako da dodju do nekog "popusta", ne saveta ili slicno vec "POPUSTA"!
Druga verzija je da im dam onu knjizicu namenjenu za vozacku, saobracajnu, gde ja inace drzim i licnu, povlasticu i jos neke nebitne stvari, e u tom slucaju, kada ne vadim vozacku ili saobracajnu mi preturaju po tome, nasluticete sami sta traze, novac naravno. Jednom mi se desilo da me je zaustavio policajac jedan i da sam imao 1000 din ispod vozacke, rekao mi je da nikad, ali nikad ne pokazujem da imam novca pred policajcima! Eee, duse od coveka.
I treci i najcesci slucaj je da izmidljaju kazne, te nepravilno prestrojavanje, pa ne rade stop svetla ili migavci (samo dok ja ne izadjem i vidim da rade, tada prorade) i onda dolazi do bisera koji je najcesci: pa jel imas za bilo koju kaznu, bar za pojas, e sad to je naravno samo pod uslovom da mu date i ne dobijete priznanicu, ne daj boze suprotno, onda bi vam pisao deset kazni.

Jadno je sve to, mene cudi da nije buknula pojava masovnih bandi kod nas, ako se moze naslutiti imace ih svako naselej u skorijoj buducnosti, bas zbog ovakvog pljuvanja po narodu.

A opet, da su ti ljudi pametni tamo gde je on policajac oni ga bre ne bi sljivili jedan posto, mene iskreno cudi da je ziv, u Sumadiji ne bi bio da vam kazem, ovde se zna pravda, za sad, ubrazno i taj deo Srbije tone za ostatkom.

Pedja

pre 17 godina

Posto je policija narodna, mogla bi taj isti narod da casti sa po nekom " crtom".
Mogu da zamislim stranca koji cita ovu vest, protrljace oci da bude siguran da li je vest iz Kolumbije ili Srbije.

Nindza

pre 17 godina

Mozda koriscenje droge nije krivicno delo, ali ne moze da obavlja posao policajca ako je narkoman...
A ja se frkam ako zakasnim na posao...

Dragan

pre 17 godina

Ovo je za udarne vesti na svim kanalima. Mediji moraju da rade svoj posao u moralnom pogledu i ne smeju da odustanu od ovoga, jer je ovo necuveno. Hapse, tuku i izivljavaju se policajci kada uhvate decu sa malo marihuane, a ne cine nista po pitanju uzivanja psihoaktivnih supstanci od strane policije.

Starac sa planine

pre 17 godina

Ni po babu a ni po majki...
Sramota!
Za kanabis u saksiji osam meseci
27. april 2007. | 16:36 | Izvor: Beta
Smederevo -- Devojka iz Smedereva osuđena je na osam meseci zatvora zbog pronađenog zasada marihuane u saksiji kod kuće.
Jos da je snimala piratske CD-ove... 5 godina bi dobila...

Legalizacija marihuane

pre 17 godina

Nas krivicni zakon kaze da ne sme da se poseduje opojna droga. Ujedno, isti clan zakona daje mogucnost da se droga koristi za licnu upotrebu a da se krivicno NE odgovara za posedovanje.

Mislim da je u slucaju pomenutog policajca (ukoliko je imao malu kolicinu narkotika kod sebe, sto verovatno jeste slucaj) logicno da se tuzilastvo ne cima oko ovog slucaja - prvo zbog njegove majke, a drugo zbog nedostatka dokaza o visokom stepenu opasnosti po drustvo koji bi ta ista policija trebalo da dostavi tuzilastvu, ukoliko zeli da podnese krivicnu prijavu. (Na osnovu snimka meni deluje da je policajcu koji je imenovan omoguceno uzivanje od strane treceg lica sto je mnogo znacajniji problem. Ko to daje panduru kokain? U kakvim okolnostima i zasto? Odakle toj osobi kokain???).

Ceo slucaj mora da ima uvidjaj, zapisnike policije i slicnu dokumentaciju, da bi se dobila adekvatna slika kako se dogadjaj realno odigrao.

Na policiji bi bilo da unutrasnja kontrola proveri psihicko stanje policajca pod sumnjom, te da se na osnovu toga donese neko resenje. Licno smatram da policajac na kokainu nije dobro resenje za bilo koju policiju, a kamoli u Srbiji!
Osoba koja, na kokainu dozivljava osecaj uzbudjenja i moci, ne treba da ima pistolj. NE U SRBIJI. NE DANAS! To me suvise podseca na krimose iz devedesetih.

schumaher

pre 17 godina

Ne razumem zasto je ovaj slucaj dospeo u medije. Ovakve,a i mnogo gore stvari su u Srbiji toliko ucestale i svi znaju za to... I uvek se sve zaboravi za nedelju dana... Sramota!

bitic

pre 17 godina

Nazalost prosla su vremena kada smo mogli da se dicimo nasom policijom-milicijom. Sedamdesitih ovako nesto nije se moglo ni zamisliti a kamoli da se dogodi.

Zubonja

pre 17 godina

On je u stvari istraživao dejtvo narkotika, kako bi mogao prepoznati uživaoce u svakodnevnom radu. Ovakvu inicijativu nadležni bi trebalo da nagrade, bez obzira na nerazumevanje javnosti za primenu novih metoda u postupku samoobuke

Strateg

pre 17 godina

Super nam je ova Srbija.
Premijer spava do podne i prica sa sovom, ministar kapitalac gradi bolnice, ministra trafikant nema problem s kolegom policajcem koji je na kokainu...

p

pre 17 godina

Ostavke!!!!Mislim, ministar policije ne moze da je podnese, ali moze tuzilac. Nije podneta krivicna prijava?! Skandal! Hvataju klince sa malo marihuane i to im posle ostaje u krivicnom dosijeu, a sami koriste malo teze droge.

damir

pre 17 godina

sta god mislili o koriscenju kokaina, to ipak nije krivicno delo, a kao sto je poznato kokain nije heroin i ne stvara fizicku zavisnost organizma i ukoliko isti ne preteruje u njegovom koriscenju, nije tako ni strasno. Ako bi se uradio jedan test na sve vrste narkotika u policiji, sigurno bi bilo dosta onih kod kojih bi rezultat bio pozitivan.

Legalizacija marihuane

pre 17 godina

Nas krivicni zakon kaze da ne sme da se poseduje opojna droga. Ujedno, isti clan zakona daje mogucnost da se droga koristi za licnu upotrebu a da se krivicno NE odgovara za posedovanje.

Mislim da je u slucaju pomenutog policajca (ukoliko je imao malu kolicinu narkotika kod sebe, sto verovatno jeste slucaj) logicno da se tuzilastvo ne cima oko ovog slucaja - prvo zbog njegove majke, a drugo zbog nedostatka dokaza o visokom stepenu opasnosti po drustvo koji bi ta ista policija trebalo da dostavi tuzilastvu, ukoliko zeli da podnese krivicnu prijavu. (Na osnovu snimka meni deluje da je policajcu koji je imenovan omoguceno uzivanje od strane treceg lica sto je mnogo znacajniji problem. Ko to daje panduru kokain? U kakvim okolnostima i zasto? Odakle toj osobi kokain???).

Ceo slucaj mora da ima uvidjaj, zapisnike policije i slicnu dokumentaciju, da bi se dobila adekvatna slika kako se dogadjaj realno odigrao.

Na policiji bi bilo da unutrasnja kontrola proveri psihicko stanje policajca pod sumnjom, te da se na osnovu toga donese neko resenje. Licno smatram da policajac na kokainu nije dobro resenje za bilo koju policiju, a kamoli u Srbiji!
Osoba koja, na kokainu dozivljava osecaj uzbudjenja i moci, ne treba da ima pistolj. NE U SRBIJI. NE DANAS! To me suvise podseca na krimose iz devedesetih.

Strateg

pre 17 godina

Super nam je ova Srbija.
Premijer spava do podne i prica sa sovom, ministar kapitalac gradi bolnice, ministra trafikant nema problem s kolegom policajcem koji je na kokainu...

Zubonja

pre 17 godina

On je u stvari istraživao dejtvo narkotika, kako bi mogao prepoznati uživaoce u svakodnevnom radu. Ovakvu inicijativu nadležni bi trebalo da nagrade, bez obzira na nerazumevanje javnosti za primenu novih metoda u postupku samoobuke

Starac sa planine

pre 17 godina

Ni po babu a ni po majki...
Sramota!
Za kanabis u saksiji osam meseci
27. april 2007. | 16:36 | Izvor: Beta
Smederevo -- Devojka iz Smedereva osuđena je na osam meseci zatvora zbog pronađenog zasada marihuane u saksiji kod kuće.
Jos da je snimala piratske CD-ove... 5 godina bi dobila...

p

pre 17 godina

Ostavke!!!!Mislim, ministar policije ne moze da je podnese, ali moze tuzilac. Nije podneta krivicna prijava?! Skandal! Hvataju klince sa malo marihuane i to im posle ostaje u krivicnom dosijeu, a sami koriste malo teze droge.

damir

pre 17 godina

sta god mislili o koriscenju kokaina, to ipak nije krivicno delo, a kao sto je poznato kokain nije heroin i ne stvara fizicku zavisnost organizma i ukoliko isti ne preteruje u njegovom koriscenju, nije tako ni strasno. Ako bi se uradio jedan test na sve vrste narkotika u policiji, sigurno bi bilo dosta onih kod kojih bi rezultat bio pozitivan.

schumaher

pre 17 godina

Ne razumem zasto je ovaj slucaj dospeo u medije. Ovakve,a i mnogo gore stvari su u Srbiji toliko ucestale i svi znaju za to... I uvek se sve zaboravi za nedelju dana... Sramota!

Pedja

pre 17 godina

Posto je policija narodna, mogla bi taj isti narod da casti sa po nekom " crtom".
Mogu da zamislim stranca koji cita ovu vest, protrljace oci da bude siguran da li je vest iz Kolumbije ili Srbije.

bitic

pre 17 godina

Nazalost prosla su vremena kada smo mogli da se dicimo nasom policijom-milicijom. Sedamdesitih ovako nesto nije se moglo ni zamisliti a kamoli da se dogodi.

Nindza

pre 17 godina

Mozda koriscenje droge nije krivicno delo, ali ne moze da obavlja posao policajca ako je narkoman...
A ja se frkam ako zakasnim na posao...

Dragan

pre 17 godina

Ovo je za udarne vesti na svim kanalima. Mediji moraju da rade svoj posao u moralnom pogledu i ne smeju da odustanu od ovoga, jer je ovo necuveno. Hapse, tuku i izivljavaju se policajci kada uhvate decu sa malo marihuane, a ne cine nista po pitanju uzivanja psihoaktivnih supstanci od strane policije.

Salicio

pre 17 godina

Pa mislim da (smo) sam i gore stvari prevalio preko glave u Srbiji. Droga se uvukla u sve pore drustva.Sta reći za našu estradu gde su svi na nekim drogama i to (težim), trebalo bi je onda ukinuti jer su oni idoli nase omladine a ne saobraćajci. Jedino skidam kapu sportistima.

13 prase

pre 17 godina

Ako ukinemo policiju nece biti kriminala ! Veci deo organizovanih i ne organizovanih kriminalnih aktivnosti vrsi policija, milicija, mup, sup, upbok, db, udba, saj i ostali drzavni zlocinci i zlikovci.

STA RADI UNUTRASNJA KONTROLA ???

Tihi

pre 17 godina

Neverovatno, zaista, pa zamislite situaciju kada bi vas taj narkoman zaustavio?
Saobracajna policija je daleko najkorumpiranija oblast MUP-a, a samim tim je poprimila medalju i za celu Srbiju. Sramota je sta se radi.
Mene kad god zaustave policajci prvo me pitaju gde radim, kada kazem da sam student hoce da mi pisu prekrsaj a kada kazem da radim u servisu racunara onda krenu samnom u pricu kako da dodju do nekog "popusta", ne saveta ili slicno vec "POPUSTA"!
Druga verzija je da im dam onu knjizicu namenjenu za vozacku, saobracajnu, gde ja inace drzim i licnu, povlasticu i jos neke nebitne stvari, e u tom slucaju, kada ne vadim vozacku ili saobracajnu mi preturaju po tome, nasluticete sami sta traze, novac naravno. Jednom mi se desilo da me je zaustavio policajac jedan i da sam imao 1000 din ispod vozacke, rekao mi je da nikad, ali nikad ne pokazujem da imam novca pred policajcima! Eee, duse od coveka.
I treci i najcesci slucaj je da izmidljaju kazne, te nepravilno prestrojavanje, pa ne rade stop svetla ili migavci (samo dok ja ne izadjem i vidim da rade, tada prorade) i onda dolazi do bisera koji je najcesci: pa jel imas za bilo koju kaznu, bar za pojas, e sad to je naravno samo pod uslovom da mu date i ne dobijete priznanicu, ne daj boze suprotno, onda bi vam pisao deset kazni.

Jadno je sve to, mene cudi da nije buknula pojava masovnih bandi kod nas, ako se moze naslutiti imace ih svako naselej u skorijoj buducnosti, bas zbog ovakvog pljuvanja po narodu.

A opet, da su ti ljudi pametni tamo gde je on policajac oni ga bre ne bi sljivili jedan posto, mene iskreno cudi da je ziv, u Sumadiji ne bi bio da vam kazem, ovde se zna pravda, za sad, ubrazno i taj deo Srbije tone za ostatkom.

Tamara

pre 17 godina

Ja zaista ne razumem zasto je moj brat bas toliko interesantan slucaj za javnost...Zato sto zivi u malom gradu,roditelji su na visokoj funkciji ili bolje reci majka mu je zamenik javnog tuzioca i radi svoj posao casno i posteno,sto je nekima, nazovimo ih kriminalcima ustvari obicnim debilima zasmetalo(jer ih je osudila prateci zakon)pa su resili da se svete preko porodice...Ne zna se ni da li je to kokain i da vam saopstim ukoliko niste znali da su u vremenu suspenzije mog brata Pavlovic Marka njemu uradjene sve potrebne analize i ni jedan narkotik nije bio pronadjen...Medijima bi mnogo pametnije bilo da istrazuju koriscenje droga kod mnogo vecih funkcionera koji upravljaju nasom drzavom nego da slusaju i prikupljaju dokaze belocrvanskog klovna Stefana Cvetkovica koji ne zna vise sta ce sa sobom! Da, imate tacnu informaciju, moj brat vracen je na posao i uvek ce tu i ostati a svi zlim jezicima koji su uporni da naskode i omalovaze moju porodicu porucujem samo jedno:OSTACETE ZAUVEK U NASOJ SENCI!!!

Marki

pre 17 godina

Pa sta sada? Je li treba ovaj sad sad da se ubije sto je koristio drogu. Pogledajte samo kakvo nam je drustvo u celini. Zasto bi onda ovi bili imuni?!?! Svako ima pravo na gresku...ziv covek. Problem je negde na drugom mestu. Kao na primer na slicnim "gresima" i visini njihovih kazni. Dakle...pravosudje!!!

srki

pre 17 godina

Jadan policajac, razapet je od medija i obelezen za ceo zivot. Ja ga ne bih uopste suspendovao jer nije bio drogiran za vreme obavljanja posla. Da li neko drugi ko se naduva vikendom izgubi posao?
Druga stvar je to sto su ga mediji odmah obelezili kao narkomana iako kokain ne izaziva fizicku zavisnost i iako ne znaju da li je on to uzeo samo par puta ili koristi svaki dan.

"sada bez ikakvih problema ponovo nosi policijsku uniformu i na ulici proverava i hapsi one koji rade isto što i on."

Otkud znate da hapsi one sto rade isto sto i on? Novinari me cesto nerviraju zbog ovako proizvoljnih napada.

"Iako je protiv Pavlovića u toku disciplinski postupak, izgleda da ovaj, pre svega moralni problem ne utiče na njegov posao u policiji."

Ni ne treba da utice ako savesno obavlja posao. Ja sam imao mnogo gorih susreta sa korumpiranim policajcima koji nisu nikada probali ni vutru pa njih ne razapinjete na krst.

"Postavlja se pitanje kako osoba, sklona korišćenju narkotika, može da radi u korist običnih građana."

Ko postavlja to pitanje? Zasto niste napisali tu informaciju? I ko to zna da je on sklon koriscenju narkotika. I ja sam probao cigarete nekoliko puta pa nisam sklon pusenju.

Sumadinac

pre 17 godina

Ne zelim da branim policajca, ali na B92 je pre nepunih godinu dana kao udarna vest objavljena informacija da su u evropskom parlamentu u 48 od 51 toaleta pronadjeni tragovi kokaina! Ta informacije je sigurno objavljena i u celoj Evropi, pa vec sutra niko to nije ni pomenuo, a jos manje je nekom palo na pamet da raspusti evropski parlament. Kokain i nije neka destruktivna droga, niti izaziva zavisnost. Istina je da nije drustveno prihvacena, ali ne mislim da je to toliko strasno da o tome treba ovoliko nasiroko pisati. P.S. Mnogo gore stvari se i ne nadju u medijima!

Policajac

pre 17 godina

Posto radim taj isti posao,jesam za detaljnu istragu povodom tog dogadjaja ali njega u svakom slucaju nije trebalo vratiti na posao.Nemojte suditi o svima isto,licno nikada sa njim ne bi izasao na teren i da ocekujem od takve osobe da mi bude zastita od tamo nekih slicnih njemu.U svakom slucaju STRASNO!!!

celo selo voli bijelo

pre 17 godina

koga ovo cudi...kada celavac u novom sadu projuri motorom 300 km/h glavnim bulevarom i policajac (isto uredno podsisan) ga zaustavi, umesto da mu napise prijavu, oni se izgrle, izljube i kazu jedan drugom:"de si braaateee!". ako ih niko ne gleda, odrade i po "crtu" pa svako svojim putem...mada, kontam ja pandure, sede ceo dan u kolima ,cekaju da "napecaju" nekog i naplate kaznu za saobracajni prekrsaj ili "otpadaju" ceo dan po kancelarijama. mislim, dosadno ljudima, pa mu ga malo "daju" po nosu,cisto da im brze prodje vreme.a kesha se ima... od onih silnih naplacenih kazni, "koka" jeftina, ma milina...ludilo-zezanje!!!
i jos nesto, svaka cast onim policajcima koji odradjuju svoj posao posteno ali kolko takvih ima...veliko je pitanje. uostalom u celom svetu je isto...

dusan

pre 17 godina

Meni je najinteresatnija cinjenica da u Srbiji postoje novinari koji o ovakvoj temi uopste smeju da progovore. Bravo za Cvetkovica.

goo

pre 17 godina

sve dok je ovakvih stvari nema nama spasa.....zakon mora da se postuje, za sve, a ne sada dao sin je nekog javnog tuzioca, pa kakav mi je onda taj javni tuzioc, sigurno teska korupcija....ovakve me vesti ni malo ne iznenadjuju...tipicno za nas....

damir

pre 17 godina

sta god mislili o koriscenju kokaina, to ipak nije krivicno delo, a kao sto je poznato kokain nije heroin i ne stvara fizicku zavisnost organizma i ukoliko isti ne preteruje u njegovom koriscenju, nije tako ni strasno. Ako bi se uradio jedan test na sve vrste narkotika u policiji, sigurno bi bilo dosta onih kod kojih bi rezultat bio pozitivan.

bitic

pre 17 godina

Nazalost prosla su vremena kada smo mogli da se dicimo nasom policijom-milicijom. Sedamdesitih ovako nesto nije se moglo ni zamisliti a kamoli da se dogodi.

Zubonja

pre 17 godina

On je u stvari istraživao dejtvo narkotika, kako bi mogao prepoznati uživaoce u svakodnevnom radu. Ovakvu inicijativu nadležni bi trebalo da nagrade, bez obzira na nerazumevanje javnosti za primenu novih metoda u postupku samoobuke

Strateg

pre 17 godina

Super nam je ova Srbija.
Premijer spava do podne i prica sa sovom, ministar kapitalac gradi bolnice, ministra trafikant nema problem s kolegom policajcem koji je na kokainu...

schumaher

pre 17 godina

Ne razumem zasto je ovaj slucaj dospeo u medije. Ovakve,a i mnogo gore stvari su u Srbiji toliko ucestale i svi znaju za to... I uvek se sve zaboravi za nedelju dana... Sramota!

Dragan

pre 17 godina

Ovo je za udarne vesti na svim kanalima. Mediji moraju da rade svoj posao u moralnom pogledu i ne smeju da odustanu od ovoga, jer je ovo necuveno. Hapse, tuku i izivljavaju se policajci kada uhvate decu sa malo marihuane, a ne cine nista po pitanju uzivanja psihoaktivnih supstanci od strane policije.

Nindza

pre 17 godina

Mozda koriscenje droge nije krivicno delo, ali ne moze da obavlja posao policajca ako je narkoman...
A ja se frkam ako zakasnim na posao...

Pedja

pre 17 godina

Posto je policija narodna, mogla bi taj isti narod da casti sa po nekom " crtom".
Mogu da zamislim stranca koji cita ovu vest, protrljace oci da bude siguran da li je vest iz Kolumbije ili Srbije.

Tamara

pre 17 godina

Ja zaista ne razumem zasto je moj brat bas toliko interesantan slucaj za javnost...Zato sto zivi u malom gradu,roditelji su na visokoj funkciji ili bolje reci majka mu je zamenik javnog tuzioca i radi svoj posao casno i posteno,sto je nekima, nazovimo ih kriminalcima ustvari obicnim debilima zasmetalo(jer ih je osudila prateci zakon)pa su resili da se svete preko porodice...Ne zna se ni da li je to kokain i da vam saopstim ukoliko niste znali da su u vremenu suspenzije mog brata Pavlovic Marka njemu uradjene sve potrebne analize i ni jedan narkotik nije bio pronadjen...Medijima bi mnogo pametnije bilo da istrazuju koriscenje droga kod mnogo vecih funkcionera koji upravljaju nasom drzavom nego da slusaju i prikupljaju dokaze belocrvanskog klovna Stefana Cvetkovica koji ne zna vise sta ce sa sobom! Da, imate tacnu informaciju, moj brat vracen je na posao i uvek ce tu i ostati a svi zlim jezicima koji su uporni da naskode i omalovaze moju porodicu porucujem samo jedno:OSTACETE ZAUVEK U NASOJ SENCI!!!

p

pre 17 godina

Ostavke!!!!Mislim, ministar policije ne moze da je podnese, ali moze tuzilac. Nije podneta krivicna prijava?! Skandal! Hvataju klince sa malo marihuane i to im posle ostaje u krivicnom dosijeu, a sami koriste malo teze droge.

Legalizacija marihuane

pre 17 godina

Nas krivicni zakon kaze da ne sme da se poseduje opojna droga. Ujedno, isti clan zakona daje mogucnost da se droga koristi za licnu upotrebu a da se krivicno NE odgovara za posedovanje.

Mislim da je u slucaju pomenutog policajca (ukoliko je imao malu kolicinu narkotika kod sebe, sto verovatno jeste slucaj) logicno da se tuzilastvo ne cima oko ovog slucaja - prvo zbog njegove majke, a drugo zbog nedostatka dokaza o visokom stepenu opasnosti po drustvo koji bi ta ista policija trebalo da dostavi tuzilastvu, ukoliko zeli da podnese krivicnu prijavu. (Na osnovu snimka meni deluje da je policajcu koji je imenovan omoguceno uzivanje od strane treceg lica sto je mnogo znacajniji problem. Ko to daje panduru kokain? U kakvim okolnostima i zasto? Odakle toj osobi kokain???).

Ceo slucaj mora da ima uvidjaj, zapisnike policije i slicnu dokumentaciju, da bi se dobila adekvatna slika kako se dogadjaj realno odigrao.

Na policiji bi bilo da unutrasnja kontrola proveri psihicko stanje policajca pod sumnjom, te da se na osnovu toga donese neko resenje. Licno smatram da policajac na kokainu nije dobro resenje za bilo koju policiju, a kamoli u Srbiji!
Osoba koja, na kokainu dozivljava osecaj uzbudjenja i moci, ne treba da ima pistolj. NE U SRBIJI. NE DANAS! To me suvise podseca na krimose iz devedesetih.

Starac sa planine

pre 17 godina

Ni po babu a ni po majki...
Sramota!
Za kanabis u saksiji osam meseci
27. april 2007. | 16:36 | Izvor: Beta
Smederevo -- Devojka iz Smedereva osuđena je na osam meseci zatvora zbog pronađenog zasada marihuane u saksiji kod kuće.
Jos da je snimala piratske CD-ove... 5 godina bi dobila...

Salicio

pre 17 godina

Pa mislim da (smo) sam i gore stvari prevalio preko glave u Srbiji. Droga se uvukla u sve pore drustva.Sta reći za našu estradu gde su svi na nekim drogama i to (težim), trebalo bi je onda ukinuti jer su oni idoli nase omladine a ne saobraćajci. Jedino skidam kapu sportistima.

13 prase

pre 17 godina

Ako ukinemo policiju nece biti kriminala ! Veci deo organizovanih i ne organizovanih kriminalnih aktivnosti vrsi policija, milicija, mup, sup, upbok, db, udba, saj i ostali drzavni zlocinci i zlikovci.

STA RADI UNUTRASNJA KONTROLA ???

Tihi

pre 17 godina

Neverovatno, zaista, pa zamislite situaciju kada bi vas taj narkoman zaustavio?
Saobracajna policija je daleko najkorumpiranija oblast MUP-a, a samim tim je poprimila medalju i za celu Srbiju. Sramota je sta se radi.
Mene kad god zaustave policajci prvo me pitaju gde radim, kada kazem da sam student hoce da mi pisu prekrsaj a kada kazem da radim u servisu racunara onda krenu samnom u pricu kako da dodju do nekog "popusta", ne saveta ili slicno vec "POPUSTA"!
Druga verzija je da im dam onu knjizicu namenjenu za vozacku, saobracajnu, gde ja inace drzim i licnu, povlasticu i jos neke nebitne stvari, e u tom slucaju, kada ne vadim vozacku ili saobracajnu mi preturaju po tome, nasluticete sami sta traze, novac naravno. Jednom mi se desilo da me je zaustavio policajac jedan i da sam imao 1000 din ispod vozacke, rekao mi je da nikad, ali nikad ne pokazujem da imam novca pred policajcima! Eee, duse od coveka.
I treci i najcesci slucaj je da izmidljaju kazne, te nepravilno prestrojavanje, pa ne rade stop svetla ili migavci (samo dok ja ne izadjem i vidim da rade, tada prorade) i onda dolazi do bisera koji je najcesci: pa jel imas za bilo koju kaznu, bar za pojas, e sad to je naravno samo pod uslovom da mu date i ne dobijete priznanicu, ne daj boze suprotno, onda bi vam pisao deset kazni.

Jadno je sve to, mene cudi da nije buknula pojava masovnih bandi kod nas, ako se moze naslutiti imace ih svako naselej u skorijoj buducnosti, bas zbog ovakvog pljuvanja po narodu.

A opet, da su ti ljudi pametni tamo gde je on policajac oni ga bre ne bi sljivili jedan posto, mene iskreno cudi da je ziv, u Sumadiji ne bi bio da vam kazem, ovde se zna pravda, za sad, ubrazno i taj deo Srbije tone za ostatkom.

Marki

pre 17 godina

Pa sta sada? Je li treba ovaj sad sad da se ubije sto je koristio drogu. Pogledajte samo kakvo nam je drustvo u celini. Zasto bi onda ovi bili imuni?!?! Svako ima pravo na gresku...ziv covek. Problem je negde na drugom mestu. Kao na primer na slicnim "gresima" i visini njihovih kazni. Dakle...pravosudje!!!

srki

pre 17 godina

Jadan policajac, razapet je od medija i obelezen za ceo zivot. Ja ga ne bih uopste suspendovao jer nije bio drogiran za vreme obavljanja posla. Da li neko drugi ko se naduva vikendom izgubi posao?
Druga stvar je to sto su ga mediji odmah obelezili kao narkomana iako kokain ne izaziva fizicku zavisnost i iako ne znaju da li je on to uzeo samo par puta ili koristi svaki dan.

"sada bez ikakvih problema ponovo nosi policijsku uniformu i na ulici proverava i hapsi one koji rade isto što i on."

Otkud znate da hapsi one sto rade isto sto i on? Novinari me cesto nerviraju zbog ovako proizvoljnih napada.

"Iako je protiv Pavlovića u toku disciplinski postupak, izgleda da ovaj, pre svega moralni problem ne utiče na njegov posao u policiji."

Ni ne treba da utice ako savesno obavlja posao. Ja sam imao mnogo gorih susreta sa korumpiranim policajcima koji nisu nikada probali ni vutru pa njih ne razapinjete na krst.

"Postavlja se pitanje kako osoba, sklona korišćenju narkotika, može da radi u korist običnih građana."

Ko postavlja to pitanje? Zasto niste napisali tu informaciju? I ko to zna da je on sklon koriscenju narkotika. I ja sam probao cigarete nekoliko puta pa nisam sklon pusenju.

Sumadinac

pre 17 godina

Ne zelim da branim policajca, ali na B92 je pre nepunih godinu dana kao udarna vest objavljena informacija da su u evropskom parlamentu u 48 od 51 toaleta pronadjeni tragovi kokaina! Ta informacije je sigurno objavljena i u celoj Evropi, pa vec sutra niko to nije ni pomenuo, a jos manje je nekom palo na pamet da raspusti evropski parlament. Kokain i nije neka destruktivna droga, niti izaziva zavisnost. Istina je da nije drustveno prihvacena, ali ne mislim da je to toliko strasno da o tome treba ovoliko nasiroko pisati. P.S. Mnogo gore stvari se i ne nadju u medijima!

Policajac

pre 17 godina

Posto radim taj isti posao,jesam za detaljnu istragu povodom tog dogadjaja ali njega u svakom slucaju nije trebalo vratiti na posao.Nemojte suditi o svima isto,licno nikada sa njim ne bi izasao na teren i da ocekujem od takve osobe da mi bude zastita od tamo nekih slicnih njemu.U svakom slucaju STRASNO!!!

celo selo voli bijelo

pre 17 godina

koga ovo cudi...kada celavac u novom sadu projuri motorom 300 km/h glavnim bulevarom i policajac (isto uredno podsisan) ga zaustavi, umesto da mu napise prijavu, oni se izgrle, izljube i kazu jedan drugom:"de si braaateee!". ako ih niko ne gleda, odrade i po "crtu" pa svako svojim putem...mada, kontam ja pandure, sede ceo dan u kolima ,cekaju da "napecaju" nekog i naplate kaznu za saobracajni prekrsaj ili "otpadaju" ceo dan po kancelarijama. mislim, dosadno ljudima, pa mu ga malo "daju" po nosu,cisto da im brze prodje vreme.a kesha se ima... od onih silnih naplacenih kazni, "koka" jeftina, ma milina...ludilo-zezanje!!!
i jos nesto, svaka cast onim policajcima koji odradjuju svoj posao posteno ali kolko takvih ima...veliko je pitanje. uostalom u celom svetu je isto...

dusan

pre 17 godina

Meni je najinteresatnija cinjenica da u Srbiji postoje novinari koji o ovakvoj temi uopste smeju da progovore. Bravo za Cvetkovica.

goo

pre 17 godina

sve dok je ovakvih stvari nema nama spasa.....zakon mora da se postuje, za sve, a ne sada dao sin je nekog javnog tuzioca, pa kakav mi je onda taj javni tuzioc, sigurno teska korupcija....ovakve me vesti ni malo ne iznenadjuju...tipicno za nas....