Četvrtak, 05.04.2007.

11:07

Pretnje smrću predsedniku NDNV

Predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinku Gruhonjiću upućene anonimne pretnje smrću preko neonacističkog vebsajta.

Izvor: B92

Pretnje smræu predsedniku NDNV IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

15 Komentari

Sortiraj po:

Sarma

pre 17 godina

Svaka normalna drzava ne bi dozovolila da postojanje takvih organizacija. Ali posto nismo normalna drzava ovo je za nas normalno!

Studentkinja

pre 17 godina

studiram zurnalistiku.Treca sam godina.Da li treba da se trudim i da radim posao koji volim da bi mi sutra pretili smrcu?Da li me to ceka? Nekog izgleda istina boli... Profesor Dinko je najbolji profesor.Covek od koga se moze nauciti novinarstvo.Profesore,vasi studenti su uz vas.

Robert V.

pre 17 godina

Srbija je u mraku. Mračnije je nego ikada. Pretnje predsedniku NDNV-a, Dinku Gruhonjiću još jedan su stravičan dokaz tog mraka. Puno puta smo toga bili svesni. Momenti kada su neonacisti upali na tribinu na Filozofskom fakultetu, kada je Firer objavio knjigu, sve što prati suđenje za ubistvo premijera Zorana Đinđića i ove pretnje Gruhonjiću,novi su šamari za zlo koje nismo iskorenili 6.oktobra 2000.godine. To zlo je i dalje među nama. Skrnavi spomenik Stamboliću, deli građane po nacionalnosti, vuče nas u mrak. Vreme je da kažemo dosta. Stanimo uz ovog čoveka, kao što je trebalo stati, a nismo, uz mnoge koji danas nisu tu. I koji nam nedostaju. I bez kojih je Srbija u mraku, najmračnijem, gorem nego u vreme Miloševića.

Sremica

pre 17 godina

JOJ!Jad i beda!!!Citati vesti iz Srbije iz daleka je veoma bolan proces na koji se primoravam svakog dana samo da ne zaboravim.Duboko udahnem i krenem...uzas,bruka,sramota.Pozelenim i onda krenem da nabrajam sta je ono sto volim u vezi Srbije,opet ne bih li zaboravila.Potenciraju se negativni dogadjaji a to pomoci nece,malo me to podseca na americki medijski senzacionalizam.Smrt fasizmu!!!Moja podrska novinaru i svaka cast na hrabrosti i istrajnosti...a svako jutro i vece pred pocetak i kraj programa bih pustala pesmu od Djoke Balasevica"Krivi smo mi"sa slikama zla na koje smo sami pristali i koje se desilo zato sto nismo prstom mrdnuli da ga sprecimo."Samo da rata ne bude,ludila medju ljudima..."

novosadjanin

pre 17 godina

nisu samo manjine napadnute.koliko sam samo puta bio svedok napada skinsa na obicne prolaznike,prodavce u radnjama,policiju...
to su ljudi kojima je mesto u zatvoru.Skinsi u Kanjizi i okolini(madjari) su tokom proteklih godina porazbijani na desetine vozila iz Srbije (posebno BG) a skinsi u NS mnogo puta su napadali ljde iz hrvatske.Ne vole oni ni Srbiju ni Madjarsku ni Srbe ni ni ostale manjine.Oni jednostavno nisu za drustvo.
Dokle god im policija gleda kroz prste tako ce i biti

Caks

pre 17 godina

Ideoloski i politicki nikako i nikada nisam bio blizak Dinku Gruhonjicu, ali je svaka pretnja za najstrozu osudu. Da ne pricam o pretnji smrcu.

Milko

pre 17 godina

Pa zar ne vidimo kakva je politička situacija u zemlji pa i Vojvodini - ako se to sagleda ovakvi ekscesi kao što je pretnja gospodinu Dinku što se može prevazići samo kada suštinski demokratske snage, predsvodjene DS-om preuzmu kormilo vlasti od ksenofobičnih partija čiji akteri u javnom životu i inspirišu ovakve bljuvotine.

Vladimir Beherano

pre 17 godina

Fašisti? Čudi me da već nisu prešli sa reči na dela. Ko je to u ovoj zemlji ozbiljno razmatrao plimu fašizacije. Koji je nadležni organ ikada ozbiljno reagovao na takve događaje koji sve više uzimaju maha. Nije prošlo ni mesec dana od kada su U Novom Sadu osvanule na fasadama u centru grada, Davidove zvezde sa nedvosmislenim porukama, koje iole normalnog građanina mogu asocirati isključivo na Aušvic, Jasenovac, na konačno rešenje Jevrejskog pitanja. Pretne nisu bile signal samo Jevrejima, već i svim drugim koji poštuju multikulturalnost, multietničnost, multikonfesionalnost, pravo na istini i sva druga ljudska prava. Koliko me sećanje služi, pre nekoliko godina dvoje NN maloletnika porušiše desetine spomenika teških i više stotina kilograma na Katoličkom groblju u Novom Sadu, iskopaše silne rake, sve za jednu noć. Šta su znala deca šta su tone kamena i kubici zemlje. Razbijeni prozori na Adventističkoj crkvi u Novom Sadu pre neki dan. Upad na tribinu na Filozofskom fakultetu...Gde bi me nabrajanje odvelo ako nastavim. Činjenica je da je radikalno skretanje u desno, u desni ekstremizam uzelo toliko maha da se bojim da je već suviše kasno. Država, Pravoslavna crkva, pojedine stranke, oni koji su generator takvih postupaka sigurno nikad neće učiniti ništa protiv sopstvenih prljavih interesa. Zato je zalud je očekivati od "vlasti" da se tome suprotstavi na adekvatan način. Kao pripadnika jedne od posebno ugroženih etničkih grupa, koji je već bio u prilici da trpi fašističko nasilje, i državljanin ove jadne tvorevine pod imenom Republika Srbija, hvata me sve veći strah, strah za život, svoj i svojih bližnjih. Nažalost, ne očekujem pomoć sistema koji, sada već ogoljeni fašizam, ne samo da toleriše, već ga i generiše. No kako se čovek uči na iskustvima, za razliku od svojih pokojnih predaka koji su dozvolili da budu ovce za klanje u ime "Novog poretka", mislim da neću sedeti skrštenih ruku i biti to isto u ime nekog drugog(starog)novog poretka. Ako ne može država, moraćemo već danas mi sami...

Slobodan

pre 17 godina

Zasto se cudite? Heroji su Legije, "impresionirani snagom jedinice", masovne ubice i ratni zlocinci, razne Cece i Corbe, "neobavesteni"...
Slusajte Radio Fokus i sve ce vam biti jasno! Kako je moguce da se takav program emituje? Tu nema slobode govora vec samo govora zestoke mrznje i mraka.
Sloba sa Pasinog brda

Caslav

pre 17 godina

Pretnje ovakve vrste su zaista talog civilizacijskog duha ali mi se čini da su, bar u Srbiji, inspirisane nacionalističkim i šovinističkim istupima naših političara pri čemi prednjače radikali i socijalisti ali ne zaostaju mnogo ni Koštunica i Velja Ilić.

Zorica

pre 17 godina

Ozbiljne stvari u zemlji u kojoj su novinari vec placali glavom a ubice i nalogodavci nisu ni pronadjeni ni sudjeni. Nije dovoljno da NUNS bude uzasnust. Od udruzenja se ocekuju konkretne akcije. Dok se ne pronadju ubice Dade, Slavka i Pantica svim pravim novinarima i dalje glava je u torbi.

Nina

pre 17 godina

Ovakve stvari nikoga u ovoj zemlji ne interesuju. Ne interesuje ovaj narod ništa više nego da napuni zamrzivače ili da čeka red da isproba krpice u Knez-Mihajlovoj (zavisi od godišta). Boli ih uvo što razni psihijatrijski slučajevi prete novinarima i još ponekima. Ne interesuje njih ni što jedva dobijamo vize, ni što nismo ni blizu EU. Vračare pričaju po televizijama, niko nema pojma ni o čemu. Sramota!

VJ

pre 17 godina

Da su institucije sistema reagovale na vreme, svi oni koji sebe nazivaju nacistima i fasistima ne bi imali priliku da nastave sa svojim fasistoidnim delovanjem.
Ovako je sada na udaru najpoznatiji i najuticajniji novinar vojvodjanskog podnevlja koji se od prvog dana svoje profesionalne karijere borio protiv fasizma i svih oblika kvazi nacionalizma koji su sejali strah, mrznju i zrtve svih ovih godina.
Da nije Dinka Gruhonjica svi bi i dalje u Srbiji bili jednaki. I zrtve i njihovi dzelati.
Njegovim radom se sada jasno definisu pravi sistemi vrednosti, ali i kristalno jasno prikazuju zlocinci i njihovi pomagaci.

Dinko uz tebe smo!

slavica

pre 17 godina

Zabrinjavajuce je koliko je ovo drustvo uparlozeno.
Reakcije na fasizaciju drustva (koja ide i od vrha vlasti) su vrlo mlake.
NVO ne mogu same protiv toga da se bore.
Vecina gradjana je, blago receno, u stanju apatije.
Sta cekamo? Da pocnu ubistva?
Da se formiraju odredi crnokosuljasa?
Mi smo na ivici da skliznemo u fasizam.Imamo sve drustveno-ekonomske predispozicije za tako nesto.Imamo gradjanstvo u depresivno-manicnom stanju,neobrazovano, osiromaseno,nezadovoljno, ogorceno, a nemamo drzavu. Mi smo na nivou rulje.
O fasizmu i njegovim posledicama treba neumorno pricati, a ne samo kad se dogodi ovako nesto.
Ovoj zemlji je potreban antifasisticki pokret.
Ne dozivljavam kao gradjanka ove zemlje da su institucije spremne i sposobne da uoce ozbiljan, nadolazeci i rastuci problem fasizma, pa samim tim ni da ga resavaju.No, ne sme se odustati od pritiskanja tih istih institucija da rade svoj posao.
Apel za sve antifasiste da se udruze, organizuju, izadju na demonstracije.Solidarnost gradjana sa svima koji su ugrozeni, prozvani, kojima se preti!
Ovu zemlju, kako stvari stoje, ne ocekuje nista lepo. Zabavljeni dnevno-politickim dogadjajima, ne vidimo kuda idemo i sta ce biti sutra zbog ovog sto radimo, tj. ne radimo danas.
U mnogo smo tezem problemu no sto smo to kao drustvo u stanju da shvatimo.To jako zabrinjava.Zato se najpre mora insistirati na suocavanju sa problemom, na razvijanju svesti da imamo problem.
SMRT FASIZMU!

Vojvodjanin

pre 17 godina

Fašističkim i šovinističkim pretnjama već duže vreme su izloženi pripadnici nacionalnih manjina Rusini, Romi, Madjari i Slovaci u Vojvodini, samo se to minimalizira pa čak i prikriva u lokalnim samoupravama i sredstvima javnog obaveštavanja gradjana.Sada se evo prelazi na pretnje fizičkim likvidacijama. Kada se to desi biće kasno da se opravdava pojedinim incidentima ili slučajnostima. Nadamo se da će se Europska unija uključiti u rešavanje ovih problema a mere će biti neprijatne po državu kao celinu.

slavica

pre 17 godina

Zabrinjavajuce je koliko je ovo drustvo uparlozeno.
Reakcije na fasizaciju drustva (koja ide i od vrha vlasti) su vrlo mlake.
NVO ne mogu same protiv toga da se bore.
Vecina gradjana je, blago receno, u stanju apatije.
Sta cekamo? Da pocnu ubistva?
Da se formiraju odredi crnokosuljasa?
Mi smo na ivici da skliznemo u fasizam.Imamo sve drustveno-ekonomske predispozicije za tako nesto.Imamo gradjanstvo u depresivno-manicnom stanju,neobrazovano, osiromaseno,nezadovoljno, ogorceno, a nemamo drzavu. Mi smo na nivou rulje.
O fasizmu i njegovim posledicama treba neumorno pricati, a ne samo kad se dogodi ovako nesto.
Ovoj zemlji je potreban antifasisticki pokret.
Ne dozivljavam kao gradjanka ove zemlje da su institucije spremne i sposobne da uoce ozbiljan, nadolazeci i rastuci problem fasizma, pa samim tim ni da ga resavaju.No, ne sme se odustati od pritiskanja tih istih institucija da rade svoj posao.
Apel za sve antifasiste da se udruze, organizuju, izadju na demonstracije.Solidarnost gradjana sa svima koji su ugrozeni, prozvani, kojima se preti!
Ovu zemlju, kako stvari stoje, ne ocekuje nista lepo. Zabavljeni dnevno-politickim dogadjajima, ne vidimo kuda idemo i sta ce biti sutra zbog ovog sto radimo, tj. ne radimo danas.
U mnogo smo tezem problemu no sto smo to kao drustvo u stanju da shvatimo.To jako zabrinjava.Zato se najpre mora insistirati na suocavanju sa problemom, na razvijanju svesti da imamo problem.
SMRT FASIZMU!

Vojvodjanin

pre 17 godina

Fašističkim i šovinističkim pretnjama već duže vreme su izloženi pripadnici nacionalnih manjina Rusini, Romi, Madjari i Slovaci u Vojvodini, samo se to minimalizira pa čak i prikriva u lokalnim samoupravama i sredstvima javnog obaveštavanja gradjana.Sada se evo prelazi na pretnje fizičkim likvidacijama. Kada se to desi biće kasno da se opravdava pojedinim incidentima ili slučajnostima. Nadamo se da će se Europska unija uključiti u rešavanje ovih problema a mere će biti neprijatne po državu kao celinu.

VJ

pre 17 godina

Da su institucije sistema reagovale na vreme, svi oni koji sebe nazivaju nacistima i fasistima ne bi imali priliku da nastave sa svojim fasistoidnim delovanjem.
Ovako je sada na udaru najpoznatiji i najuticajniji novinar vojvodjanskog podnevlja koji se od prvog dana svoje profesionalne karijere borio protiv fasizma i svih oblika kvazi nacionalizma koji su sejali strah, mrznju i zrtve svih ovih godina.
Da nije Dinka Gruhonjica svi bi i dalje u Srbiji bili jednaki. I zrtve i njihovi dzelati.
Njegovim radom se sada jasno definisu pravi sistemi vrednosti, ali i kristalno jasno prikazuju zlocinci i njihovi pomagaci.

Dinko uz tebe smo!

Nina

pre 17 godina

Ovakve stvari nikoga u ovoj zemlji ne interesuju. Ne interesuje ovaj narod ništa više nego da napuni zamrzivače ili da čeka red da isproba krpice u Knez-Mihajlovoj (zavisi od godišta). Boli ih uvo što razni psihijatrijski slučajevi prete novinarima i još ponekima. Ne interesuje njih ni što jedva dobijamo vize, ni što nismo ni blizu EU. Vračare pričaju po televizijama, niko nema pojma ni o čemu. Sramota!

Robert V.

pre 17 godina

Srbija je u mraku. Mračnije je nego ikada. Pretnje predsedniku NDNV-a, Dinku Gruhonjiću još jedan su stravičan dokaz tog mraka. Puno puta smo toga bili svesni. Momenti kada su neonacisti upali na tribinu na Filozofskom fakultetu, kada je Firer objavio knjigu, sve što prati suđenje za ubistvo premijera Zorana Đinđića i ove pretnje Gruhonjiću,novi su šamari za zlo koje nismo iskorenili 6.oktobra 2000.godine. To zlo je i dalje među nama. Skrnavi spomenik Stamboliću, deli građane po nacionalnosti, vuče nas u mrak. Vreme je da kažemo dosta. Stanimo uz ovog čoveka, kao što je trebalo stati, a nismo, uz mnoge koji danas nisu tu. I koji nam nedostaju. I bez kojih je Srbija u mraku, najmračnijem, gorem nego u vreme Miloševića.

Vladimir Beherano

pre 17 godina

Fašisti? Čudi me da već nisu prešli sa reči na dela. Ko je to u ovoj zemlji ozbiljno razmatrao plimu fašizacije. Koji je nadležni organ ikada ozbiljno reagovao na takve događaje koji sve više uzimaju maha. Nije prošlo ni mesec dana od kada su U Novom Sadu osvanule na fasadama u centru grada, Davidove zvezde sa nedvosmislenim porukama, koje iole normalnog građanina mogu asocirati isključivo na Aušvic, Jasenovac, na konačno rešenje Jevrejskog pitanja. Pretne nisu bile signal samo Jevrejima, već i svim drugim koji poštuju multikulturalnost, multietničnost, multikonfesionalnost, pravo na istini i sva druga ljudska prava. Koliko me sećanje služi, pre nekoliko godina dvoje NN maloletnika porušiše desetine spomenika teških i više stotina kilograma na Katoličkom groblju u Novom Sadu, iskopaše silne rake, sve za jednu noć. Šta su znala deca šta su tone kamena i kubici zemlje. Razbijeni prozori na Adventističkoj crkvi u Novom Sadu pre neki dan. Upad na tribinu na Filozofskom fakultetu...Gde bi me nabrajanje odvelo ako nastavim. Činjenica je da je radikalno skretanje u desno, u desni ekstremizam uzelo toliko maha da se bojim da je već suviše kasno. Država, Pravoslavna crkva, pojedine stranke, oni koji su generator takvih postupaka sigurno nikad neće učiniti ništa protiv sopstvenih prljavih interesa. Zato je zalud je očekivati od "vlasti" da se tome suprotstavi na adekvatan način. Kao pripadnika jedne od posebno ugroženih etničkih grupa, koji je već bio u prilici da trpi fašističko nasilje, i državljanin ove jadne tvorevine pod imenom Republika Srbija, hvata me sve veći strah, strah za život, svoj i svojih bližnjih. Nažalost, ne očekujem pomoć sistema koji, sada već ogoljeni fašizam, ne samo da toleriše, već ga i generiše. No kako se čovek uči na iskustvima, za razliku od svojih pokojnih predaka koji su dozvolili da budu ovce za klanje u ime "Novog poretka", mislim da neću sedeti skrštenih ruku i biti to isto u ime nekog drugog(starog)novog poretka. Ako ne može država, moraćemo već danas mi sami...

Zorica

pre 17 godina

Ozbiljne stvari u zemlji u kojoj su novinari vec placali glavom a ubice i nalogodavci nisu ni pronadjeni ni sudjeni. Nije dovoljno da NUNS bude uzasnust. Od udruzenja se ocekuju konkretne akcije. Dok se ne pronadju ubice Dade, Slavka i Pantica svim pravim novinarima i dalje glava je u torbi.

Slobodan

pre 17 godina

Zasto se cudite? Heroji su Legije, "impresionirani snagom jedinice", masovne ubice i ratni zlocinci, razne Cece i Corbe, "neobavesteni"...
Slusajte Radio Fokus i sve ce vam biti jasno! Kako je moguce da se takav program emituje? Tu nema slobode govora vec samo govora zestoke mrznje i mraka.
Sloba sa Pasinog brda

novosadjanin

pre 17 godina

nisu samo manjine napadnute.koliko sam samo puta bio svedok napada skinsa na obicne prolaznike,prodavce u radnjama,policiju...
to su ljudi kojima je mesto u zatvoru.Skinsi u Kanjizi i okolini(madjari) su tokom proteklih godina porazbijani na desetine vozila iz Srbije (posebno BG) a skinsi u NS mnogo puta su napadali ljde iz hrvatske.Ne vole oni ni Srbiju ni Madjarsku ni Srbe ni ni ostale manjine.Oni jednostavno nisu za drustvo.
Dokle god im policija gleda kroz prste tako ce i biti

Caslav

pre 17 godina

Pretnje ovakve vrste su zaista talog civilizacijskog duha ali mi se čini da su, bar u Srbiji, inspirisane nacionalističkim i šovinističkim istupima naših političara pri čemi prednjače radikali i socijalisti ali ne zaostaju mnogo ni Koštunica i Velja Ilić.

Milko

pre 17 godina

Pa zar ne vidimo kakva je politička situacija u zemlji pa i Vojvodini - ako se to sagleda ovakvi ekscesi kao što je pretnja gospodinu Dinku što se može prevazići samo kada suštinski demokratske snage, predsvodjene DS-om preuzmu kormilo vlasti od ksenofobičnih partija čiji akteri u javnom životu i inspirišu ovakve bljuvotine.

Sremica

pre 17 godina

JOJ!Jad i beda!!!Citati vesti iz Srbije iz daleka je veoma bolan proces na koji se primoravam svakog dana samo da ne zaboravim.Duboko udahnem i krenem...uzas,bruka,sramota.Pozelenim i onda krenem da nabrajam sta je ono sto volim u vezi Srbije,opet ne bih li zaboravila.Potenciraju se negativni dogadjaji a to pomoci nece,malo me to podseca na americki medijski senzacionalizam.Smrt fasizmu!!!Moja podrska novinaru i svaka cast na hrabrosti i istrajnosti...a svako jutro i vece pred pocetak i kraj programa bih pustala pesmu od Djoke Balasevica"Krivi smo mi"sa slikama zla na koje smo sami pristali i koje se desilo zato sto nismo prstom mrdnuli da ga sprecimo."Samo da rata ne bude,ludila medju ljudima..."

Caks

pre 17 godina

Ideoloski i politicki nikako i nikada nisam bio blizak Dinku Gruhonjicu, ali je svaka pretnja za najstrozu osudu. Da ne pricam o pretnji smrcu.

Studentkinja

pre 17 godina

studiram zurnalistiku.Treca sam godina.Da li treba da se trudim i da radim posao koji volim da bi mi sutra pretili smrcu?Da li me to ceka? Nekog izgleda istina boli... Profesor Dinko je najbolji profesor.Covek od koga se moze nauciti novinarstvo.Profesore,vasi studenti su uz vas.

Sarma

pre 17 godina

Svaka normalna drzava ne bi dozovolila da postojanje takvih organizacija. Ali posto nismo normalna drzava ovo je za nas normalno!

Vojvodjanin

pre 17 godina

Fašističkim i šovinističkim pretnjama već duže vreme su izloženi pripadnici nacionalnih manjina Rusini, Romi, Madjari i Slovaci u Vojvodini, samo se to minimalizira pa čak i prikriva u lokalnim samoupravama i sredstvima javnog obaveštavanja gradjana.Sada se evo prelazi na pretnje fizičkim likvidacijama. Kada se to desi biće kasno da se opravdava pojedinim incidentima ili slučajnostima. Nadamo se da će se Europska unija uključiti u rešavanje ovih problema a mere će biti neprijatne po državu kao celinu.

slavica

pre 17 godina

Zabrinjavajuce je koliko je ovo drustvo uparlozeno.
Reakcije na fasizaciju drustva (koja ide i od vrha vlasti) su vrlo mlake.
NVO ne mogu same protiv toga da se bore.
Vecina gradjana je, blago receno, u stanju apatije.
Sta cekamo? Da pocnu ubistva?
Da se formiraju odredi crnokosuljasa?
Mi smo na ivici da skliznemo u fasizam.Imamo sve drustveno-ekonomske predispozicije za tako nesto.Imamo gradjanstvo u depresivno-manicnom stanju,neobrazovano, osiromaseno,nezadovoljno, ogorceno, a nemamo drzavu. Mi smo na nivou rulje.
O fasizmu i njegovim posledicama treba neumorno pricati, a ne samo kad se dogodi ovako nesto.
Ovoj zemlji je potreban antifasisticki pokret.
Ne dozivljavam kao gradjanka ove zemlje da su institucije spremne i sposobne da uoce ozbiljan, nadolazeci i rastuci problem fasizma, pa samim tim ni da ga resavaju.No, ne sme se odustati od pritiskanja tih istih institucija da rade svoj posao.
Apel za sve antifasiste da se udruze, organizuju, izadju na demonstracije.Solidarnost gradjana sa svima koji su ugrozeni, prozvani, kojima se preti!
Ovu zemlju, kako stvari stoje, ne ocekuje nista lepo. Zabavljeni dnevno-politickim dogadjajima, ne vidimo kuda idemo i sta ce biti sutra zbog ovog sto radimo, tj. ne radimo danas.
U mnogo smo tezem problemu no sto smo to kao drustvo u stanju da shvatimo.To jako zabrinjava.Zato se najpre mora insistirati na suocavanju sa problemom, na razvijanju svesti da imamo problem.
SMRT FASIZMU!

VJ

pre 17 godina

Da su institucije sistema reagovale na vreme, svi oni koji sebe nazivaju nacistima i fasistima ne bi imali priliku da nastave sa svojim fasistoidnim delovanjem.
Ovako je sada na udaru najpoznatiji i najuticajniji novinar vojvodjanskog podnevlja koji se od prvog dana svoje profesionalne karijere borio protiv fasizma i svih oblika kvazi nacionalizma koji su sejali strah, mrznju i zrtve svih ovih godina.
Da nije Dinka Gruhonjica svi bi i dalje u Srbiji bili jednaki. I zrtve i njihovi dzelati.
Njegovim radom se sada jasno definisu pravi sistemi vrednosti, ali i kristalno jasno prikazuju zlocinci i njihovi pomagaci.

Dinko uz tebe smo!

Nina

pre 17 godina

Ovakve stvari nikoga u ovoj zemlji ne interesuju. Ne interesuje ovaj narod ništa više nego da napuni zamrzivače ili da čeka red da isproba krpice u Knez-Mihajlovoj (zavisi od godišta). Boli ih uvo što razni psihijatrijski slučajevi prete novinarima i još ponekima. Ne interesuje njih ni što jedva dobijamo vize, ni što nismo ni blizu EU. Vračare pričaju po televizijama, niko nema pojma ni o čemu. Sramota!

novosadjanin

pre 17 godina

nisu samo manjine napadnute.koliko sam samo puta bio svedok napada skinsa na obicne prolaznike,prodavce u radnjama,policiju...
to su ljudi kojima je mesto u zatvoru.Skinsi u Kanjizi i okolini(madjari) su tokom proteklih godina porazbijani na desetine vozila iz Srbije (posebno BG) a skinsi u NS mnogo puta su napadali ljde iz hrvatske.Ne vole oni ni Srbiju ni Madjarsku ni Srbe ni ni ostale manjine.Oni jednostavno nisu za drustvo.
Dokle god im policija gleda kroz prste tako ce i biti

Vladimir Beherano

pre 17 godina

Fašisti? Čudi me da već nisu prešli sa reči na dela. Ko je to u ovoj zemlji ozbiljno razmatrao plimu fašizacije. Koji je nadležni organ ikada ozbiljno reagovao na takve događaje koji sve više uzimaju maha. Nije prošlo ni mesec dana od kada su U Novom Sadu osvanule na fasadama u centru grada, Davidove zvezde sa nedvosmislenim porukama, koje iole normalnog građanina mogu asocirati isključivo na Aušvic, Jasenovac, na konačno rešenje Jevrejskog pitanja. Pretne nisu bile signal samo Jevrejima, već i svim drugim koji poštuju multikulturalnost, multietničnost, multikonfesionalnost, pravo na istini i sva druga ljudska prava. Koliko me sećanje služi, pre nekoliko godina dvoje NN maloletnika porušiše desetine spomenika teških i više stotina kilograma na Katoličkom groblju u Novom Sadu, iskopaše silne rake, sve za jednu noć. Šta su znala deca šta su tone kamena i kubici zemlje. Razbijeni prozori na Adventističkoj crkvi u Novom Sadu pre neki dan. Upad na tribinu na Filozofskom fakultetu...Gde bi me nabrajanje odvelo ako nastavim. Činjenica je da je radikalno skretanje u desno, u desni ekstremizam uzelo toliko maha da se bojim da je već suviše kasno. Država, Pravoslavna crkva, pojedine stranke, oni koji su generator takvih postupaka sigurno nikad neće učiniti ništa protiv sopstvenih prljavih interesa. Zato je zalud je očekivati od "vlasti" da se tome suprotstavi na adekvatan način. Kao pripadnika jedne od posebno ugroženih etničkih grupa, koji je već bio u prilici da trpi fašističko nasilje, i državljanin ove jadne tvorevine pod imenom Republika Srbija, hvata me sve veći strah, strah za život, svoj i svojih bližnjih. Nažalost, ne očekujem pomoć sistema koji, sada već ogoljeni fašizam, ne samo da toleriše, već ga i generiše. No kako se čovek uči na iskustvima, za razliku od svojih pokojnih predaka koji su dozvolili da budu ovce za klanje u ime "Novog poretka", mislim da neću sedeti skrštenih ruku i biti to isto u ime nekog drugog(starog)novog poretka. Ako ne može država, moraćemo već danas mi sami...

Robert V.

pre 17 godina

Srbija je u mraku. Mračnije je nego ikada. Pretnje predsedniku NDNV-a, Dinku Gruhonjiću još jedan su stravičan dokaz tog mraka. Puno puta smo toga bili svesni. Momenti kada su neonacisti upali na tribinu na Filozofskom fakultetu, kada je Firer objavio knjigu, sve što prati suđenje za ubistvo premijera Zorana Đinđića i ove pretnje Gruhonjiću,novi su šamari za zlo koje nismo iskorenili 6.oktobra 2000.godine. To zlo je i dalje među nama. Skrnavi spomenik Stamboliću, deli građane po nacionalnosti, vuče nas u mrak. Vreme je da kažemo dosta. Stanimo uz ovog čoveka, kao što je trebalo stati, a nismo, uz mnoge koji danas nisu tu. I koji nam nedostaju. I bez kojih je Srbija u mraku, najmračnijem, gorem nego u vreme Miloševića.

Zorica

pre 17 godina

Ozbiljne stvari u zemlji u kojoj su novinari vec placali glavom a ubice i nalogodavci nisu ni pronadjeni ni sudjeni. Nije dovoljno da NUNS bude uzasnust. Od udruzenja se ocekuju konkretne akcije. Dok se ne pronadju ubice Dade, Slavka i Pantica svim pravim novinarima i dalje glava je u torbi.

Caslav

pre 17 godina

Pretnje ovakve vrste su zaista talog civilizacijskog duha ali mi se čini da su, bar u Srbiji, inspirisane nacionalističkim i šovinističkim istupima naših političara pri čemi prednjače radikali i socijalisti ali ne zaostaju mnogo ni Koštunica i Velja Ilić.

Sremica

pre 17 godina

JOJ!Jad i beda!!!Citati vesti iz Srbije iz daleka je veoma bolan proces na koji se primoravam svakog dana samo da ne zaboravim.Duboko udahnem i krenem...uzas,bruka,sramota.Pozelenim i onda krenem da nabrajam sta je ono sto volim u vezi Srbije,opet ne bih li zaboravila.Potenciraju se negativni dogadjaji a to pomoci nece,malo me to podseca na americki medijski senzacionalizam.Smrt fasizmu!!!Moja podrska novinaru i svaka cast na hrabrosti i istrajnosti...a svako jutro i vece pred pocetak i kraj programa bih pustala pesmu od Djoke Balasevica"Krivi smo mi"sa slikama zla na koje smo sami pristali i koje se desilo zato sto nismo prstom mrdnuli da ga sprecimo."Samo da rata ne bude,ludila medju ljudima..."

Caks

pre 17 godina

Ideoloski i politicki nikako i nikada nisam bio blizak Dinku Gruhonjicu, ali je svaka pretnja za najstrozu osudu. Da ne pricam o pretnji smrcu.

Slobodan

pre 17 godina

Zasto se cudite? Heroji su Legije, "impresionirani snagom jedinice", masovne ubice i ratni zlocinci, razne Cece i Corbe, "neobavesteni"...
Slusajte Radio Fokus i sve ce vam biti jasno! Kako je moguce da se takav program emituje? Tu nema slobode govora vec samo govora zestoke mrznje i mraka.
Sloba sa Pasinog brda

Milko

pre 17 godina

Pa zar ne vidimo kakva je politička situacija u zemlji pa i Vojvodini - ako se to sagleda ovakvi ekscesi kao što je pretnja gospodinu Dinku što se može prevazići samo kada suštinski demokratske snage, predsvodjene DS-om preuzmu kormilo vlasti od ksenofobičnih partija čiji akteri u javnom životu i inspirišu ovakve bljuvotine.

Studentkinja

pre 17 godina

studiram zurnalistiku.Treca sam godina.Da li treba da se trudim i da radim posao koji volim da bi mi sutra pretili smrcu?Da li me to ceka? Nekog izgleda istina boli... Profesor Dinko je najbolji profesor.Covek od koga se moze nauciti novinarstvo.Profesore,vasi studenti su uz vas.

Sarma

pre 17 godina

Svaka normalna drzava ne bi dozovolila da postojanje takvih organizacija. Ali posto nismo normalna drzava ovo je za nas normalno!