Utorak, 25.07.2023.

10:30

Bez Jokića i Micića: Nema veze, Srbija ima čemu da se nada

Izvor: B92

Bez Jokiæa i Miciæa: Nema veze, Srbija ima èemu da se nada IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

Milan11

pre 9 meseci

Danilovic je svojevremeno rekao da Jokic ne bi mogao sa njim (i Djordjevicem) u prvu petorku, da bi to mogao samo Bogdan B., pa eto ako je po "strucnjaku" neka pomenuti donese medalju....
(Luka, 25. jul 2023 16:05)

Pomenuti je već doneo nekoliko medalja. (A ova stara izjava Danilovića je naravno potpuni promašaj.)

Petar

pre 9 meseci

Glavne igrace drze agenti u šaci.Ovde odlučuje novac i lični interes.Igrati za zemlju, navijace,to je proslo vreme.Ali hocete da menadzeri, skauti, razvijaju kosarku, to vam je ovo.Sta se cudite?

smeh

pre 9 meseci

Sa obzirom šta su svi naši igrači pokazali u svojim klubovima i šta su neki pokazali igrajući u reprezentaciji stvarno će biti čudo ako dođemo do 8 najboljih. Ali šta je tu je, podrška neće i ne sme izostati pa makar bili poslednji a nadam se da ćemo napraviti čudo i stići do borbe za medalju. Bili su otkazi naših najboljih igrača iz ovog ili onog razloga i kada smo bili prvaci Sveta tako da to ništa nije novo u našoj košarci. Srećno momcima na SP!

ANALiticar

pre 9 meseci

spisak igraca je uvreda za mozak, par igraca koji vec dugo nemaju ni klub, onda par igraca koji u svojim klubovima igraju 2min po utakmici garbage time, par balavaca koji nema sta da traze na svetskom, i par igraca za koje niko nikad nije cuo.
nije problem što ne igra Jokic, micic isl, vec sto su trebali da pozovu bolje igrace od ovih.

Iks

pre 9 meseci

Po Pešićevim vođstvom ne očekujem ni četvrtfinale. Evo zasto:
kvalifikacije za ovo SP, Grčka-Srbija 97-92 (Srbija imala +12 u III četvrtini). Srbija-Belgija 73-74 (Srbija imala +11 u IV četvrtini). Letonija-Srbija 66-59 (Srbija imala +9 u III četvrtini). Pa 1/8 finala poslednjeg EP: Srbija-Italija 86-94 (Srbija imala +10 u III četvrtini). Naravno, čestitam za pobede protiv Britanije, Holandije, Finske i ostalih košarkaških sila.

zvezdale

pre 9 meseci

@b1321

Navodne? Teodosić je imao gadnu povredu lista i lečio je ubrzano sve vreme do početka EP. Bio uz ekipu i povređen i spreman da igra i na injekcijama i jednoj nozi ali nažalost nije mogao ni tako.

Sramota je da se sinonim za odanost reprezentaciji, neko ko je utkan u svaku medalju tako blati i stavlja pod sumnju. Teodosić i Bogdanović su rame uz rame najbolji igrači poslednjih 15 godina i izneli su najveći teret svih turnira. Miloš bi i sad igrao da pozovu. Ako se ne poštuje jedan Miloš Teodosić onda stvarno ne zaslužujemo apsolutno ništa kao takvi navijači.

Luka

pre 9 meseci

Danilovic je svojevremeno rekao da Jokic ne bi mogao sa njim (i Djordjevicem) u prvu petorku, da bi to mogao samo Bogdan B., pa eto ako je po "strucnjaku" neka pomenuti donese medalju....

Јабучило

pre 9 meseci

Cuveno ime i prezime u Srbiji.. Alen Smailagic :D
(Lazar Peric, 25. jul 2023 14:47)

Ај не глупирај се. И не узимај боље од себе у уста.

b1321

pre 9 meseci

@budimo normalni
Teodosić nije ni igrao to evropsko prvenstvo, zbog navodne povrede! Jovića su tada brutalno prebili "braća" Rusi. A sudije u te dve utakmice su tako katastrofalno sudile protiv nas!

E moj genije

pre 9 meseci

Шта ће амерички кошаркаш у српској репрезентацији?
(Јабучило, 25. jul 2023 14:48)

Tako jeee! Napolje s Bogdanom ! ... :D

kolektivnademencija

pre 9 meseci

Cinjenica je isto da je 99% vas likovalo Jokaru dok je NBA sezona jos trajala. Tada vam je bio i dovoljno veliki Srbin i ponos nacije. Tacno je, Bogdan je isto igrao NBA ali je imao puno manju ulogu u svom timu i i manje je minuta igrao u prosjeku. Takodje je i ranije zavsio sezonu (7 sedmica prije Jokare), znaci vec se uspio i odmoriti i oporaviti dovoljno za repku a Jokic nije ni bio gotov sa sezonom ni sa proslavom titule na kojoj on, kao vodja tima/fransize, nije ni mogao izbjeci svu tu proceduru. I ako bas zelite u detalje, Jokic je u sezoni 21/22 igrao do prvog kola play offa znaci te sezone je igrao kao Bogdan ove i to ljeto je igrao Eurobasket za Srbiju. Znaci mogao se dovoljno dobro oporaviti.


Naravno ostaje zal i bol zato sto ne igra ali nazivati ga pogrdnim rijecima i nezainteresovanim je van svake pameti! Sledece sezone kada nam donese jod jedan prsten i narednih godina neku titulu za Srbiju ce te se stidjeti svojih komentara ?

ajmo posteno

pre 9 meseci

niko nije hteo da vodi reprezentaciju ni Duda ni Zeljko ni Maljkovic Djilas je napravio fantastican potez i dao sansu Sasi i Maljkovicki i imali smo srebro na evropskom svetskom i olimpiskom turniru...Sale je imao sistem i filozofiju igre i kroz rad su dosli i rezultati...definitivno je pogresio sa Jokicem na svetskom i naucio lekciju a ovaj gospodin Pesic(naklon do poda za karijeru) do dan danas nije nasao za shodno da prokomentarise poslednja dva debakla...to tako gospodine ne moze i sklanjajte alkoholicara Danilovica covek treba da se leci prvo pa sve ostalo...

Andrea Djani

pre 9 meseci

Ja ne znam da li je moguce da ima onih koji se necemu nadaju na ovom SP . Nas predvodi selektor iz proslog veka , Savez vodi pijani kauboj , imamo prosecne igrace , jednog asa koji je nazadovao u NBA ligi i nadati se uspehu je smesno . Pre ce biti nesto drugo , a to je da cemo jurimo igrace po ulici da igraju sledece kvalifikacije za EP , jer ce naravno propustanje olimpijade u Parizu biti konacan propast nase kosarke .

Mrgud

pre 9 meseci

Grupa slaba pa se ukrstamo sa Italijom, realno da ih konacno pobedimo i kao prvi u 2.krugu u cetvrtfinalu izbegnemo SAD i verovatno igramo sa Grckom, gde realno sa disciplinovanom odbranom imamo vece sanse od Janisovog forsiranja. Sve je moguce. Mnogo potcenjujemo nase igrace. Pa nije Jokic jedini.

Bane

pre 9 meseci

Živi mi bili pa videli, dogovor je postignut na vušem nivou, zna se vec koga sa Pesicem i Danilovicem, i Jokić sledeće godine napada tripletu: MVP NBA, MVP Finala i MVP OI!
Jedino kome je to pošlo za rukom je MJ23 i nasem će NJ15.

goran

pre 9 meseci

Idemo redom. Žreb nam je idealan. I ovakvi kakvi smo bolji smo od Italije, a zašto Polonara i Fontekio izgledaju samo protiv nas kao "2 Lebrona" verovatno nikome nije jasno i vreme je da konačno dobijemo Italiju. Ako se to desi ključnu utakmicu četvrtfinala (pobeda će verovatno doneti i plasman na Olimpijske Igre) igraće Srbija protiv Grčke ili Litvanije, i jedni i drugi dolaze jako oslabljeni. Grcima fale Slukas, Kalates i velike su šanse da Janis neće igrati,Litvanija dolazi bez Sabonisa... I ovaj tim Srbije na papiru nije ništa slabiji od rivala sa kojima može da igra do polufinala (SAD je naravno druga priča i treba ih izbeći), naprotiv, samo da stručni štab ne podbaci kao na prošlom EP.

điu,liu i sadriu

pre 9 meseci

EP i SP su odavno postala besmislena i prevaziđena prvenstva.Olimpijada je uvek bila glavna i jedino gde se priznaje srebrna medalja je košarka na olimpijadi,u svim ostalim sportovima samo se zlato priznaje dok su ove druge medalje izmišljene da uteše gubitnike.

Читалац

pre 9 meseci

Кога нема, без њега се може - говори народна изрека. Није добро што се позиву селектора нису одазвали Никола Јокић са образложењем "истрошености". Василије Мицић због повреде. Овај текст господина Николића наводи новогодишњу изјаву Арена спорту од Јокића да ће се увек одазвати селекторовом позиву!?
Након свега не могу наћи оправдан разлог за Јокићев изостанак. Шта ћеш Никола радити наредна скоро 2 месеца? Одмарати, бавити се хобијем, итд.? Није то, то!
Човек се роди да увек буде на располагњу репрезентацији а какви су патриоте на челу са једним Богданом Богдановићем, или раније Милошем Теодосићем, Сашом Ђорђевићем, Дејаном Бодирогом, били.
Патриотизму се човек највише учи код куће.
Ко зна зашта је ово добро!? Може бити боље него што се надамо!? Попут оног СП 2014.г. у Шпанији када је репрезентација отишла без очекиваног испраћаја, надања и тријумфално се вратила као друга иза САД! Тада је домаћин Шпанија, фафоризована, једва заузела 5. место, а не како је било од планера планирано да победи у финалу. Све најбоље нашој селекцији са играчима, стручном тиму на челу са селектором С. Пешићем! Поносни смо на вас што цените селекторов позив!

drakce

pre 9 meseci

Ni reci o Micicu, Kalinicu, i ostalima koji su ispalili ? Samo pletete o Jokicu , a poziv odbilo 7,8 igraca !! Da nije to malo licemerno a ?
(drakce, 25. jul 2023 13:24)

Micic i Kalinic nikada nisu ispalili, Jokic retko kada nije ispalio. Jokic je Juda.
(DINGOSPO, 25. jul 2023 13:59)

Pljuvali ste vi Jokica i kad je ispalio prvi put..tako da vam je to samo izgovor ! Inace Jokic je prosla dva puta imao realne razloge da propusti. Koji su to sad razlozi za Kalinica recimo ? Nema ih ! Kad Micic propusti jer hoce da se spremi za NBA onda nije problem, kad Bobi Marjanovic isto to uradi to nije problem, ali kad je Jokic to uradio odmah ste drvlje i kamenje po njemu. Kao sto rekoh, licemerno do bola !

Nba

pre 9 meseci

Ne razumem. Zašto vređate gospodina Pešića, kao - vreme ga pregazilo...
A tamo, preko bare, Ameri se ponose svojim predsednikom koji i dalje igra na prvoj liniji.
(Zbogom Jokiću, uživaj sa 🎠, 25. jul 2023 14:15
Zato sto nemaju postovanja prema takvoj trenerskoj velicini,prozivaju ga za godine,a njegov vrsnjak Greg Popovic produzio ugovor na jos pet godina u nba.Pricaju da je zaboravio Jokica na klupi a Meli ga sprdao u svakom duelu u odbrani.Nisu cenili ni Obradovica sada Pesica uz Bozu Maljkovica i Dudu nase najbolje trenere koje ceni ceo svet,tek ce se videti u buducnosti sta su ovi treneri bili i sta su znacili za nasu i evropsku kosarku.

JT

pre 9 meseci

Ne vredi ni zvati one koji su konstantno razbacani po inostranstvu. Nemaju vremena da se uigraju u igru koju praktikuje nas tim. Svaki tim je drugaciji, svaka zemlja ima svoj fazon, na koji su oni naviknuti. Nastane haos, jer neko igra solo, neko dodaje, neko bleji... Svaki inostrani trener radi drugacije!

Pogotovo ne vredi zvati alave, jer nece doci zbog para koje bi izgubili tokom te pauze!

Mvp

pre 9 meseci

Za one koji govore igrace ako se plasiramo na olimpiske igre,ove godine smo imali neke sanse da uzmemo medalju jer su mnoge reprezetnacije oslabljenje,sta ce nam u Parizu ako se plasiramo amerikanci ce poslati ozbiljniji tim,Francuska sa Embidem i jos 11 nba igraca jaka Canada,uvek nezgodni Spanija itd.Podrzati Bogdana i ove mlade momke i da im kapiten usadio ono sto on ima ljubav prema nacionalnom dresu.

mihajlo_tm

pre 9 meseci

Ja imam osećaj da će ovaj tim napraviti rezultat. Kad god smo skupili (naizgled) jak tim, tada je dolazilo do sukoba, proradike su sujete, trebale su nam dve/tri lopte... Pešićev zadatak je da od ovoga što ima napravi tim ratnika. Ako to uspe, nema zime.

strale

pre 9 meseci

@aca
slažem se za Micića ali kada je Bjelica odigrao dobar meč za reprezentaciju?
Volja je tu uvek, ali blokira uvek. Slično kao Vidić i Matić u fudbalu.

Stole

pre 9 meseci

Paorčino jedna, sve si nas razočarao. Pogrešio sam što sam se uopšte ičemu nadao. Mogao si da budeš legenda kao Paspalj, a ispao si balvan kao Rakto Varda. Tebi su očigledno važniji novac i nagrade nego mi. Da sam ja selektor izbacio bih te kao Pešić Radmanovića. Ma baš me briga ionako imamo Nedovića koji uvek gine za repku, a na centru mladu nadu Petruševa koji je sto puta veći šmeker. Nije mi jasno samo kako je Dragić mogao uvek da se odazove svojoj državi. Nikola..., zar više voliš Denver od Srbije???? Pa što smo mi ustajali u 3 ujutru onda da te gledamo??? Molim b92 da se fokusiraju na Đokovića.
(Draganche, 25. jul 2023 13:47)

Ustajao si zbog sebe, paorcino, da se zabavljas gledajuci kosarku. Da li si stvarno toliko glup da ustajes misleci da ti je bila duznost da pratis Jokica ili da mu cinis uslugu ? I da, njemu jesu vaznije nagrade i novac vise od nas - zato sto mu mi nismo vazni uopste. Ni najmanje. Ne razmislja o nama. I u cemu je problem ? Nisam ni najmanje vazan ni glumcima, pa opet gledam serije i filmove. Ne radim ja to da im pomognem u karijeri, nego iz sopstvene zabave. Kakvi su kao ljudi me ne zanima ama bas ni malo, niti ih napadam ako odbiju ulogu.

budimo normalni, postujmo jedni druge

pre 9 meseci

Sta je bilo sa Nikolom, bilo je. Ali nemojte nikada zaboraviti ljude koji su se uvek odazivali: Teodosica, Bogdana, Jovica itt. Neki od njih su imali ozbiljnih problema u klubovima zbog povreda sa reprezentacijom, ali se nikada nisu zalili, naprotiv, ponovo su dolazili.
Ona Bogdanova povreda sa svetskog u Kini mu je dobro unazadila NBA karijeru, od tada je svako malo povredjen (a do tada se ne secam da je toga bilo u toj meri).
Teodosic i Jovic se povredili na evropskom kada su Slovenci bili prvi.
Ima jos takvih koje ne treba zaboraviti, npr Simonovic, Nesa Krstic itt... ne mogu sve sjajne momke da pomenem, cak ni ove iz poslednjih 10-15 godina. Dakle, pamtite njih, i nemojte ih pljuvati ovde - i navijaci Zvezde i Partizana treba uvek da navijaju za Srbiju i srpske timove.
Vise puta sam pisao (sada ce se mozda neki setiti) da bih kao navijac Partizana najvise voleo da Partizan i Zvezda svake godine igraju finale Evrolige - naravno, navijao bih za Partizan u tom finalu, ali sve do njega bih zeleo da oba tima pobedjuju.
A to kriminalni krugovi u i oko ovih klubova prave pometnju ne treba da utice na ljude koji koriste mozak i vole kosarku.

sofronije

pre 9 meseci

Ne vidim u cemu je problem ako je 3-4 igraca odustalo, pa mi smo zemlja kosarke koja ima stabilnog evroligasa koji se evo vec desetak godina oslanja iskljucivo na srpske igrace koji razumeju reci nase himne (po recima predsednika tog kluba), za sve te godine mora da postoji dobar izbor igraca reprezentativnog kvaliteta medju njima.

rade

pre 9 meseci

koga nema bez njega se moramo moze, ovo su sve dobri igrači u svojim klubovima, osim Bogdanovića nemamo ni jednu zvezdu, sto je za nasu igru i dobro, cetvrtfinale je veliki uspeh, a sve preko toga hmmm, velicanstveno

yo.dorro

pre 9 meseci

Moramo da budemo realni, 2000ih su reprezentacivci sa sporednom ulogom bili na primer Vujanic, Rakocevic, Milojevic, Avdalovic, Scepanovic... Danas (uz svo duzno postovanje prema svakom) nam tim cine Beslac, Jovici, Marinkovic, Pokusevski, Radanov, Ristic, Simanic, Topic, Trifunovic... Ovi momci nisu medju najboljima ni u svojim timovima, a ovo nije omladinska reprezentacija, gde oni moraju da se upoznaju i razigravaju. Uz to dodamo Aleksu, Smajlija, Davidovca, Dobrica, koji su prosecni EL igraci. Veliki deo igraca je gurnut ovde zbog menadzera, i lici na fijasko. Najiskrenije se nadam da gresim, i da mozemo makar do polufinala.

Qe passa

pre 9 meseci

Ljudi Zvezda je bez Piskija bila prvak evrope u fudbalu a Partizan bez Paspalja i Divca u košarci....idemo dalje... mada nam je baza sve slabija i slabija klubovi u svim sportovima skoro da i ne postoje tako da i je plasman na svetsko prvenstvo realnost i ako odemo na olimpijadu biće najveći uspeh u proteklih 8 godina. Mađarska je pre 70 godina bila svetska sila u fudbalu i još ih nema nazad tako da je to realnost jer se na lokalu ulaže u seljački fudbal da bi lokalne samouprave prale pare i u borilačke klubove raznih naziva da bi zadovoljili potrebe svojih kadrova jer potiču iz tog miljea. Tako da rođaci budite sretni da ako Srbija kao država bude i postojala kroz 50 godina jednostavno nema nas dovoljeno......nema dece i ono što ih ima samo bleje u telefoneeeeee.

Danny boy

pre 9 meseci

Ok za micica, nikad i nije bio presudan faktor u reprezentaciji...
Decko se uvek trudio nema sta, ali nije bio covek koji je donosio pevagu meca, kao sto su Bogdanovic, Teodosic, Jokic, Bjelica...
(aca, 25. jul 2023 13:10)

U kojoj je to reprezentaciji Jokić "donosio prevagu meča". U našoj nije .

WillyWonka

pre 9 meseci

"EP i SP su odavno postala besmislena i prevaziđena prvenstva.Olimpijada je uvek bila glavna i jedino gde se priznaje srebrna medalja je košarka na olimpijadi,u svim ostalim sportovima samo se zlato priznaje dok su ove druge medalje izmišljene da uteše gubitnike.
(điu,liu i sadriu, 25. jul 2023 14:17)"

Luzerima ništa nije važno. Dok se osvajaju medalje, važno je. Kad nema šanse za medalju, prevaziđena takmičenja. E svašta ćovjek može pročitati u ovim komentarima. Da je Srbija, recimo, prvak Evrope u košarci, to bi bilo najvažnije takmičenje.
Možda ni olimpijada neće biti važna, ako se Srbija ne kvalifikuje.

Zbogom Jokiću, uživaj sa 🎠

pre 9 meseci

Ne razumem. Zašto vređate gospodina Pešića, kao - vreme ga pregazilo...
A tamo, preko bare, Ameri se ponose svojim predsednikom koji i dalje igra na prvoj liniji.

hm

pre 9 meseci

Mi smo pobedjivali i kada je 20 hiljada Grka u Marusiju navijalo protiv nas, pobedjivali smo u Indijanopolisu kada su svi Argentinu videli sa zlatom, pobedjivali smo trojkama u poslednjoj sekundi… Mi smo nacija kosarke. Ne pritiskajte igrace, ne pravite losu atmosferu…. Pobedicemo sve i ovaj put!

Ilija Dukić

pre 9 meseci

(Malimis, 25. jul 2023 13:04)

Pre mesec dana je ovo svima bilo simpatično u Denveru, svi su ga hvalili, a sad je odjednom opet omražen i nije dobro što ga ne interesuju nagrade?

Kakvi indijanci majko mila

pre 9 meseci

koliko ljudi ovde zna gde se igra i koje je prvenstvo? toliko o tome. i bez pretrage na googleu
(joca, 25. jul 2023 13:19)

Idi gledaj NBA od Oktobra do Maja, pazi da se ne smoris mnogo.

Sale-Pa

pre 9 meseci

Nadamo se 1/4 finalu.
Iskreno msm da je to realnost.
Ali sve jedno podrška momcima koji skracuju vreme sa porodicom da bi igrali za Srbiju.

Back in Black

pre 9 meseci

Nemamo bukvalno nicemu da se nadamo zato što niti jedan od ovih igraca nije ni blizu nekog lidera u klubovima u kojim igraju.
Vecina su neki epizodisti.

MJS

pre 9 meseci

Svaka čast za podršku!!! Po pitanju Topića,može da se kladimo,ali on ne može da zasluži mesto kvalitetom i iskustvom. Mali Topić,nije plej kako mnogi ovde pišu,on je kombo bek,kao Avramović,Nedović,Jaramaz,pa i Gudurić, Bogdan takođe... Pored nabrojanih,nije realno da bude u rotaciji... pre će Simanić ili Radanov uskočiti...
Dečko je nesporno potencijal,ali u A selekciju,bez bar 2 pune godine seniorske košarke,nije moguće...

dd

pre 9 meseci

najveci problem je selektor,deda u godinama koji se jako gubi u komplikovanim situacijama.kasno menja igrace,nema pojma ko mu je u timu.predugo drzi vazne igrace na klupi i to u odlucujucim situacijama.

kontam da on mora da bude selektor iz dobro poznatih razloga.ali srbiji treba mlad strucnjak kojem brzo radi mozak i koji razume modernu kosarku.

sve dok na celo naseg tima ne dodje takav strucnjak srbija nema cemu da se nada.pogledajte samo na SP protiv italije.italijani nas celu utakmicu pune trojkama,a on nista?pa podvikni,igraj presing,pravi faulove...uradi nesto!ne on drzi jokica na klupi,bekovska linija prima trojke ko na treningu,usla voda u usi i nasi suteri normalno posle takvih odluka ne mogu da pogode slona sa 2 metra!

jel to selektor za srbiju?ozb pitam!

Petar P

pre 9 meseci

E sada sasvim ozbiljno, jer šale i sarkazam ne pomažu.
Kult reprezentacije je poljuljan i veoma ugrožen. Pojedini igrači a i ovaj i ovakav selektor se sprdaju sa njim. Kako ozbiljno da shvatimo košarkašku reprezentaciju Srbije sa ovakvim trenerom koji je već poodavno morao biti u zasluženoj penziji. Nesporna je njegova želja da vodi i da pobeđuje, ali mnogo je važnije da li je to u stanju da radi u ovim godinama. Tvrdim da nije. Jako je loše što se kod nas prethodne zasluge, u bilo čemu pa i u sportu, smatraju za doživotne. Prosto postoji vreme za sve. Za dolazak, za uspehe, za starost pa i za penziju. Postoje i neuspesi i oni moraju biti adekvatno sankcionisani a ne nagrađeni. Neuspeh Pešića je bio veliki i morao je biti okončan njegovom ostavkom ili otkazom. To isto mislim i za Piksija. To se nažalost nije desilo jer je rukovodstvo KSS u debelom rasulu i davi se u svojoj nesposobnosti ali nikako da se konačno i udavi. Samo nas muče a mi gledamo, ne verujemo i krstimo se. Mislimo, pa shvatiće neko već jednom da kada nešto ne zna da radi da tada mora da ode, ali neeee. Nemaju ti ljudi ni trunku morala ni samokritike i još plus nema nikoga ko će ih oterati. Ostali smo samo mi, verni navijači, koji se ložimo da će se jednom i nešto pozitivno desiti ali se to nikako ne dešava.
Pa šta onda da očekujemo od naših košarkaša? Najbolje je ništa, a ukoliko nešto i dobijemo, makar i mrvice, treba da budemo zadovoljni. Tako nam je i u realnom životu, ali baš zbog toga se ložimo da bar u nečemu budemo najbolji, ali avaj to nam se ne dešava. Ma Srbija do Tokija, kako drugačije, samo daleko je taj Tokio...

aca

pre 9 meseci

Ok za micica, nikad i nije bio presudan faktor u reprezentaciji...
Decko se uvek trudio nema sta, ali nije bio covek koji je donosio pevagu meca, kao sto su Bogdanovic, Teodosic, Jokic, Bjelica...

Istina

pre 9 meseci

Grobari su ovo napravili svojim kvocanjem i lošom karmom..u tome je problem
(Gerasim, 25. jul 2023 13:10)

Tacno tako, posto su dominirali u poslednjoj deceniji, sve su upropastili...

baobab

pre 9 meseci

Jasno je da će ova reprezentacija biti šuterski orijentisana, tako je i birana, a i nije moglo drugačije.
Jaka odbrana, brze kontre i trčanje i šut za 3 do iznemoglosti. I visoki igrači mogu da šutiraju. Tako nekako smo igrali i na onom svetskom sa Đorđevićem.
Ako naprave atmosferu koja diže i samopouzdanje i ako nas krene šut, može biti jako zanimljivo. Sa druge strane, ako krene drugačije, biće problema i sa autsajderima. Nadajmo se da će ipak biti ono prvo.

Ništa o Ničem

pre 9 meseci

Bez Jokica Micića i Kalinića.Podsećanja radi veliki Duda je ubacio Vasu sa 19g na EP.Ovaj ovde oće stranac neće stranac.Svakako smo pukli sa košarkom zadnjih 4g svedoče o tome.Pa kad je tako što brate ne ubaciš Topića,Đurišića ako može da igra i Jovića,Pokuševskog itd.Da vidimo šta nam ostaje.Naravno sistemskog rada saveza i klubova odavno ovde nema.Tipa jedan klub da razvija bekove i krila drugi centre itd.Bacaju se pare na strance deca masovno odlaze preko.Filozofija igre nam je prevaziđena.A masa se i dalje loži da smo mi tu odma uz Amere....

drt

pre 9 meseci

@biticovjek, druze, razumem ja sta ti pricas, ali to je pogresno u samom startu, kakvi narodi i nacije, ta vremena su prosla, vazilo je samo jednom periodu istorije, nacije do 18/19tog veka nisu postojale, sada kada svako zna da je izvor svih zala kapitalizam, ne pomislja na naciju, dal je njegova bolje od komsijske, ko je prvak u leba i igara itd, razumes li. narod kome je pored toga i dalje prioritet i donosi mu srecu uspesi sportske nacije i kome je veci j eosudjen na propast, zaglavljen u 19tom 20tom veku, dok se drugi narodi bore za neke vise zivotne ciljeve, mi navijamo za borbu petlova, i ako na tom pricianjva radost na visem nivou, to je smao znak da mi kao narod ne znam gde idemo, nit dal idemo uopste, izgleda da ne idemo, zelimo samo da ostanemo u pecini, iz koje smo tokom istorije smao par puta promolili nos. Nase vrednosti na nivou nacije se znatno razlikuju od drugih naroda, druga je to kultura, komunikacijski kod, sve je na drugom nivou, nimalo slicnim drugim civilizacijama

drakce

pre 9 meseci

Uvek je bolje 12 koji zele, nego 12 kojih moraju
Nazalost Jokic ne pokazuje dovoljno postovanja ni novinarima ni navijacima, kad ga pitaju pre za nagrade, priznanja uvek je apatican i smoren, nema zara u coveku, doduse izgarao je zaDenver, ali ga maticna zemlja ne interesuje
Iskreno se radujem da gledam Bogdanovica, Milutinova, Nedovica, Marinkovica, verujem da ce mali Jovic eksplodirati, sigurno da nije stanje toliko lose i ocajno.
(Malimis, 25. jul 2023 13:04)

Ni reci o Micicu, Kalinicu, i ostalima koji su ispalili ? Samo pletete o Jokicu , a poziv odbilo 7,8 igraca !! Da nije to malo licemerno a ?

Jarmusch

pre 9 meseci

"Pa šta? I mene su sa 18 godina zvali u reprezentaciju", poručio je Danilović.

Covek se ponasa, prica, rezonuje kao da je u kafani.
I onda se puta sto ljudi nece da igraju za reprezentaciju #kafanica

ja

pre 9 meseci

Grobari su ovo napravili svojim kvocanjem i lošom karmom..u tome je problem
(Gerasim, 25. jul 2023 13:10)

leči se
(velizar, 25. jul 2023 13:26)

Nema leka za njega

ja

pre 9 meseci

Svaka evropska reprezentacija bi dala sve da joj u teprezentaciji igraju takvi talenti poput Milutinova, Petruševa, Smailagića, Pokuševskog, Bogdanovića,… Samo mi unapred otpisujemo ove momke… Na ovom spisku imate 4 aktuelna i 3 bivša NBA igrača - mnogi bi plakali od sreće da imaju pola od toga. Ja mislim da itekako daleko možemo da doguramo. 5-ica je pokrivena s Militinovim i Petruševim, 4-ka sa Smailagićem i Jovićem (više kredita treba dati ovom momku, čovek je igrao NBA finale!), 3-ka sa Pokuševskim i Davidovcem, na 2-ki imamo Bogdana, Nedovića, Gudurića, Dobrića. Kec jeste malo problematičan, ali mislim da Pešić treba da stisne onu stvar i uvede Topića u reprezentaciju. Kad god su to naši selektori radili, takvi mladi talenti su višestruko vraćali. Dečko je vanserijski talenat i potrebna mu je velika pozornica da bi eksplodirao - ovo je ta prilika…

Банатска лисица

pre 9 meseci

Неко воли своју земљу и свој народ, а неко своје коње. Први су за поштовање, а други просудите сами.

Kvrckvrc

pre 9 meseci

Momci, pre svega srecno! I hvala vam sto imate respekt prema reprezentaciji i svojoj zemlji. Ovih nekoliko letovanja treba zrtvovati kako bi postigli sto bolje rezultate, a posle karijere - letovacete po 180 dana godisnje. Sada mozete i sada dajete.
Racunam da cete dati sve od sebe, pa dokle stignete. Inace, predvidja se jedna luda suterska petorka: Nedovic, Bogi, Dobric, Petrusev i Milutinov. Pa ko prezivi . Vise mi je sto Mitrovic nije mogao , jer je odigrao dobru sezonu, a na poziciji 4 i 5 smo bas tanki, nego sto ne dolazi Jokic. Nemamo zamenu za Milutinova, to nam je bas bas slaba tacka.

eurohoops

pre 9 meseci

Ispala od Kaline, Micica, Jovica, Jokica i drugih ce nazalost omoguciti da Nedovic bude medju 12 i u ovolikom manjku plejmejkera cak imati i solidan broj minuta na terenu, a to ce biti pogubno za ovu ekipu i sve nas kao navijace reprezentacije. Zivi bili pa videli !

velizar

pre 9 meseci

A tolika prica o strancima u Partizanu, a sta su cinjenice ! Cinjenice su da je Partizan imao 7 stranaca, a zvezda 6 ! Sto se tice domacih igraca koji su clanovi Partizana i zvezde ,a koji su sada u reprezentaciji odnos je zvezda 4-2 za Partizan. Partizan : Jaramaz, Trifunovic, Smailagic, Avramovic. Zvezda : Davidovac, Nedovic! Topic em je u Megi, em nece ni ici na prvenstvo da ne bude zabune ! Toliko o toj prici ko koliko doprinosi ! Hhahahaha

Malimis

pre 9 meseci

Uvek je bolje 12 koji zele, nego 12 kojih moraju
Nazalost Jokic ne pokazuje dovoljno postovanja ni novinarima ni navijacima, kad ga pitaju pre za nagrade, priznanja uvek je apatican i smoren, nema zara u coveku, doduse izgarao je zaDenver, ali ga maticna zemlja ne interesuje
Iskreno se radujem da gledam Bogdanovica, Milutinova, Nedovica, Marinkovica, verujem da ce mali Jovic eksplodirati, sigurno da nije stanje toliko lose i ocajno.

tocka

pre 9 meseci

Bogdan, Pokuševski, Jović. To su izuzetni igrači koji su prevazišli evropske okvire. Jedan ustaljen veteran u svojoj ekipi, dvojica neverovatnih talenata. Ovo ostalo je neki evropski standard, nije za euforiju, ali nije ni za potcenjivanje. Jel može ovakva ekipa da pobedi neke tamo Poljake, trebalo bi da može. Jel može Sloveniju sa Dončićem, možda… Francuze, Špance, Amere, Kanadu… jako teško.

DINGOSPO

pre 9 meseci

Ni reci o Micicu, Kalinicu, i ostalima koji su ispalili ? Samo pletete o Jokicu , a poziv odbilo 7,8 igraca !! Da nije to malo licemerno a ?
(drakce, 25. jul 2023 13:24)

Micic i Kalinic nikada nisu ispalili, Jokic retko kada nije ispalio. Jokic je Juda.

Biti čovjek

pre 9 meseci

Odrastao sam bez roditelja u paklu izbjegličkog centra.
Polugladan, bez nade i u teškom siromaštvu.
Tih devedesetih su mi često naši sportski uspjesi bili jedine stvari kojima bih se radovao.

Ne igrate za pare, trenera, direktora nego za narod pa i onu nesretnu djecu što zive dolje po enklavama.

Sada, kada sam uspio u životu i dalje mislim da me u sred noći probude da dam krv za saleta ili bodirogu bio bih srećan da mogu pomoći.
A ovakav ljigavac da mi pruži ruku mislim da bih imao problem da to uradim bez gađenja.

Dijasporac

pre 9 meseci

Ne znam, ja ta tri prsta ne volim. To se pojavilo u poslednjih tridesetak prsta i jako je ružno. Normalno, mi smo inadžije i bahati kao narod i to će da ostane. Ne verujem da je Jokić odustao zbog toga, jer on je odrastao u jednoj takvoj sredini, ali ja bih da sam na njegovom mestu.

Boaće

pre 9 meseci

Gudurić
Bogdan
Marinković
Petrušev
Milutinov

Jaramaz (S. Jović)
Nedović
Dobrić
Smailaga
Ristić

Davidovac
Nikola Jović
Pokuševski
Avramović

Sigurno će još neko otpasti...
Po meni, Radanov, Simanić, Beslać, Topić i Trifunović gotovo sigurno otpadaju...

Antimitoman

pre 9 meseci

Realnih 12:
Ristić, Milutinov, Smajlagić, Jović, Davidovac, Dobrić, Marinković, Bogdanović, Gudurić, Nedović, Avramović i Jaramaz.

Јага

pre 9 meseci

Како је, тако је. Момци нека играју срцем и нака дају све од себе и биће супер. Верујмо у њих,и нека им је са срећом.
НАВИЈАЋУ СВИМ СРЦЕМ.
НАПРЕД МОМЦИ!!!
Један је Штимац.

zi

pre 9 meseci

Ma mi uvek imamo ekipu za vrh, samo nemamo kontinuitet, zato nas pobedjuju reprezentacije slabije na papiru, ali primera radi igraju zajedno zadnjih 5 godina, recimo Belgija. Stalno je drugačija formacija, malo vremena da pripremiš ekipu, sezone su duge, previše utakmica, problem oko prozora, fiba-evroliga, nba koju briga za sve ostale itd. Da su igrači drugačije odgajani u drugačijem duhu, mogli bi da se pobune protiv celog fiba sistema, jer je poprilično loš. Ponašaju se uvek kao neka zastarela organizacija, koja je sa svima u svadji. Ipak na utakmice se dolazi zbog igrača, valjda i oni trebaju nešto da se pitaju oko reprezentacije, prozora, brojeva utakmica tokom sezone itd. To da su igrači umorni i te gluposti, u to ne verujem. Ima ih po 15 u ekipi ne igra Jokić sam, nego jednostavno ima druge planove čovek. Možda je i jedan od problema, što je i ranije pominjano, a to je da bi možda imao drugačiji pristup da je igrao za KKP ili zvezdu npr., ovako projektovan, kroz projektovan klub, gde mu je najbitniji čovek u košarkaškom sazrevanju neki zalizani menadžer...nema tu nekog osećaj obaveze ili posvećenosti, na žalost. Ja ga obažavam kao igrača i to što je takav, ne pridaje sebi neku veliku pažnju, ali ovo stvarno više nema smisla. Svi pričaju kao ima vremena, igraće on u budućnosti, bla, bla. On je sad već blizu 30, kad će da igra ako ne sad!? Znači da čovek jednostavno nije motivisan da igra za reprezentaciju. Kao i svi ostali koji nisu prošli kroz ozbiljniju košarkašku organizaciju, klupsku i reprezentativnu, to Mega nije da se ne lažemo, može sutra da se ugasi, za par meseci niko se ne bi ni setio neke Mege.

DM

pre 9 meseci

bojim se da je mator Kari za velika dela...jednostavno pregazilo ga je vreme...bio je sila nekada ali realno godine cine svoje...ovo mu je poslednje ,hajde da se nadamo ce da ode kao pobednik....

i svakog novog dana

pre 9 meseci

Mi sto zivimo u Australiji kupili smo karte na vreme,pratimo Srbiju- nadamo se do kraja i finala i da pozdravimo usput i Dante Egzuma!

randomlik

pre 9 meseci

Više verujem ovoj ekipi nego da smo kompletni a da ovi koji su odustali igraju samo da ispoštuju! Uvek smo bolje igrali kada neko fali ali kada je ekipa kompaktna. Nadam se polufinalu pa dalje šta bude.

Magdalena

pre 9 meseci

Bitno je da ima tog ,, ŽARA'' da se bore za zemlju pa koji god da budu a onaj koji je došao da ispoštuje bolje da ode ili da ne dolaze ako misle samo da otaljaju ti samo kvare atmosferu. I 12 najgorih koji žele su jači od 12 najboljih koji moraju. Naravno daleko su svi oni od najgorih dobar je i ovaj tim bitno je samo da žele. Ko želi nek igra ko me žrli nek igra polu go u kafani ko svaki prostak

Draganche

pre 9 meseci

Paorčino jedna, sve si nas razočarao. Pogrešio sam što sam se uopšte ičemu nadao. Mogao si da budeš legenda kao Paspalj, a ispao si balvan kao Rakto Varda. Tebi su očigledno važniji novac i nagrade nego mi. Da sam ja selektor izbacio bih te kao Pešić Radmanovića. Ma baš me briga ionako imamo Nedovića koji uvek gine za repku, a na centru mladu nadu Petruševa koji je sto puta veći šmeker. Nije mi jasno samo kako je Dragić mogao uvek da se odazove svojoj državi. Nikola..., zar više voliš Denver od Srbije???? Pa što smo mi ustajali u 3 ujutru onda da te gledamo??? Molim b92 da se fokusiraju na Đokovića.

Malimis

pre 9 meseci

Uvek je bolje 12 koji zele, nego 12 kojih moraju
Nazalost Jokic ne pokazuje dovoljno postovanja ni novinarima ni navijacima, kad ga pitaju pre za nagrade, priznanja uvek je apatican i smoren, nema zara u coveku, doduse izgarao je zaDenver, ali ga maticna zemlja ne interesuje
Iskreno se radujem da gledam Bogdanovica, Milutinova, Nedovica, Marinkovica, verujem da ce mali Jovic eksplodirati, sigurno da nije stanje toliko lose i ocajno.

randomlik

pre 9 meseci

Više verujem ovoj ekipi nego da smo kompletni a da ovi koji su odustali igraju samo da ispoštuju! Uvek smo bolje igrali kada neko fali ali kada je ekipa kompaktna. Nadam se polufinalu pa dalje šta bude.

Biti čovjek

pre 9 meseci

Odrastao sam bez roditelja u paklu izbjegličkog centra.
Polugladan, bez nade i u teškom siromaštvu.
Tih devedesetih su mi često naši sportski uspjesi bili jedine stvari kojima bih se radovao.

Ne igrate za pare, trenera, direktora nego za narod pa i onu nesretnu djecu što zive dolje po enklavama.

Sada, kada sam uspio u životu i dalje mislim da me u sred noći probude da dam krv za saleta ili bodirogu bio bih srećan da mogu pomoći.
A ovakav ljigavac da mi pruži ruku mislim da bih imao problem da to uradim bez gađenja.

Банатска лисица

pre 9 meseci

Неко воли своју земљу и свој народ, а неко своје коње. Први су за поштовање, а други просудите сами.

Sale-Pa

pre 9 meseci

Nadamo se 1/4 finalu.
Iskreno msm da je to realnost.
Ali sve jedno podrška momcima koji skracuju vreme sa porodicom da bi igrali za Srbiju.

aca

pre 9 meseci

Ok za micica, nikad i nije bio presudan faktor u reprezentaciji...
Decko se uvek trudio nema sta, ali nije bio covek koji je donosio pevagu meca, kao sto su Bogdanovic, Teodosic, Jokic, Bjelica...

i svakog novog dana

pre 9 meseci

Mi sto zivimo u Australiji kupili smo karte na vreme,pratimo Srbiju- nadamo se do kraja i finala i da pozdravimo usput i Dante Egzuma!

Јабучило

pre 9 meseci

Cuveno ime i prezime u Srbiji.. Alen Smailagic :D
(Lazar Peric, 25. jul 2023 14:47)

Ај не глупирај се. И не узимај боље од себе у уста.

Kakvi indijanci majko mila

pre 9 meseci

koliko ljudi ovde zna gde se igra i koje je prvenstvo? toliko o tome. i bez pretrage na googleu
(joca, 25. jul 2023 13:19)

Idi gledaj NBA od Oktobra do Maja, pazi da se ne smoris mnogo.

baobab

pre 9 meseci

Jasno je da će ova reprezentacija biti šuterski orijentisana, tako je i birana, a i nije moglo drugačije.
Jaka odbrana, brze kontre i trčanje i šut za 3 do iznemoglosti. I visoki igrači mogu da šutiraju. Tako nekako smo igrali i na onom svetskom sa Đorđevićem.
Ako naprave atmosferu koja diže i samopouzdanje i ako nas krene šut, može biti jako zanimljivo. Sa druge strane, ako krene drugačije, biće problema i sa autsajderima. Nadajmo se da će ipak biti ono prvo.

ja

pre 9 meseci

Svaka evropska reprezentacija bi dala sve da joj u teprezentaciji igraju takvi talenti poput Milutinova, Petruševa, Smailagića, Pokuševskog, Bogdanovića,… Samo mi unapred otpisujemo ove momke… Na ovom spisku imate 4 aktuelna i 3 bivša NBA igrača - mnogi bi plakali od sreće da imaju pola od toga. Ja mislim da itekako daleko možemo da doguramo. 5-ica je pokrivena s Militinovim i Petruševim, 4-ka sa Smailagićem i Jovićem (više kredita treba dati ovom momku, čovek je igrao NBA finale!), 3-ka sa Pokuševskim i Davidovcem, na 2-ki imamo Bogdana, Nedovića, Gudurića, Dobrića. Kec jeste malo problematičan, ali mislim da Pešić treba da stisne onu stvar i uvede Topića u reprezentaciju. Kad god su to naši selektori radili, takvi mladi talenti su višestruko vraćali. Dečko je vanserijski talenat i potrebna mu je velika pozornica da bi eksplodirao - ovo je ta prilika…

budimo normalni, postujmo jedni druge

pre 9 meseci

Sta je bilo sa Nikolom, bilo je. Ali nemojte nikada zaboraviti ljude koji su se uvek odazivali: Teodosica, Bogdana, Jovica itt. Neki od njih su imali ozbiljnih problema u klubovima zbog povreda sa reprezentacijom, ali se nikada nisu zalili, naprotiv, ponovo su dolazili.
Ona Bogdanova povreda sa svetskog u Kini mu je dobro unazadila NBA karijeru, od tada je svako malo povredjen (a do tada se ne secam da je toga bilo u toj meri).
Teodosic i Jovic se povredili na evropskom kada su Slovenci bili prvi.
Ima jos takvih koje ne treba zaboraviti, npr Simonovic, Nesa Krstic itt... ne mogu sve sjajne momke da pomenem, cak ni ove iz poslednjih 10-15 godina. Dakle, pamtite njih, i nemojte ih pljuvati ovde - i navijaci Zvezde i Partizana treba uvek da navijaju za Srbiju i srpske timove.
Vise puta sam pisao (sada ce se mozda neki setiti) da bih kao navijac Partizana najvise voleo da Partizan i Zvezda svake godine igraju finale Evrolige - naravno, navijao bih za Partizan u tom finalu, ali sve do njega bih zeleo da oba tima pobedjuju.
A to kriminalni krugovi u i oko ovih klubova prave pometnju ne treba da utice na ljude koji koriste mozak i vole kosarku.

hm

pre 9 meseci

Mi smo pobedjivali i kada je 20 hiljada Grka u Marusiju navijalo protiv nas, pobedjivali smo u Indijanopolisu kada su svi Argentinu videli sa zlatom, pobedjivali smo trojkama u poslednjoj sekundi… Mi smo nacija kosarke. Ne pritiskajte igrace, ne pravite losu atmosferu…. Pobedicemo sve i ovaj put!

Jarmusch

pre 9 meseci

"Pa šta? I mene su sa 18 godina zvali u reprezentaciju", poručio je Danilović.

Covek se ponasa, prica, rezonuje kao da je u kafani.
I onda se puta sto ljudi nece da igraju za reprezentaciju #kafanica

DINGOSPO

pre 9 meseci

Ni reci o Micicu, Kalinicu, i ostalima koji su ispalili ? Samo pletete o Jokicu , a poziv odbilo 7,8 igraca !! Da nije to malo licemerno a ?
(drakce, 25. jul 2023 13:24)

Micic i Kalinic nikada nisu ispalili, Jokic retko kada nije ispalio. Jokic je Juda.

ajmo posteno

pre 9 meseci

niko nije hteo da vodi reprezentaciju ni Duda ni Zeljko ni Maljkovic Djilas je napravio fantastican potez i dao sansu Sasi i Maljkovicki i imali smo srebro na evropskom svetskom i olimpiskom turniru...Sale je imao sistem i filozofiju igre i kroz rad su dosli i rezultati...definitivno je pogresio sa Jokicem na svetskom i naucio lekciju a ovaj gospodin Pesic(naklon do poda za karijeru) do dan danas nije nasao za shodno da prokomentarise poslednja dva debakla...to tako gospodine ne moze i sklanjajte alkoholicara Danilovica covek treba da se leci prvo pa sve ostalo...

Stole

pre 9 meseci

Paorčino jedna, sve si nas razočarao. Pogrešio sam što sam se uopšte ičemu nadao. Mogao si da budeš legenda kao Paspalj, a ispao si balvan kao Rakto Varda. Tebi su očigledno važniji novac i nagrade nego mi. Da sam ja selektor izbacio bih te kao Pešić Radmanovića. Ma baš me briga ionako imamo Nedovića koji uvek gine za repku, a na centru mladu nadu Petruševa koji je sto puta veći šmeker. Nije mi jasno samo kako je Dragić mogao uvek da se odazove svojoj državi. Nikola..., zar više voliš Denver od Srbije???? Pa što smo mi ustajali u 3 ujutru onda da te gledamo??? Molim b92 da se fokusiraju na Đokovića.
(Draganche, 25. jul 2023 13:47)

Ustajao si zbog sebe, paorcino, da se zabavljas gledajuci kosarku. Da li si stvarno toliko glup da ustajes misleci da ti je bila duznost da pratis Jokica ili da mu cinis uslugu ? I da, njemu jesu vaznije nagrade i novac vise od nas - zato sto mu mi nismo vazni uopste. Ni najmanje. Ne razmislja o nama. I u cemu je problem ? Nisam ni najmanje vazan ni glumcima, pa opet gledam serije i filmove. Ne radim ja to da im pomognem u karijeri, nego iz sopstvene zabave. Kakvi su kao ljudi me ne zanima ama bas ni malo, niti ih napadam ako odbiju ulogu.

Danny boy

pre 9 meseci

Ok za micica, nikad i nije bio presudan faktor u reprezentaciji...
Decko se uvek trudio nema sta, ali nije bio covek koji je donosio pevagu meca, kao sto su Bogdanovic, Teodosic, Jokic, Bjelica...
(aca, 25. jul 2023 13:10)

U kojoj je to reprezentaciji Jokić "donosio prevagu meča". U našoj nije .

Nba

pre 9 meseci

Ne razumem. Zašto vređate gospodina Pešića, kao - vreme ga pregazilo...
A tamo, preko bare, Ameri se ponose svojim predsednikom koji i dalje igra na prvoj liniji.
(Zbogom Jokiću, uživaj sa 🎠, 25. jul 2023 14:15
Zato sto nemaju postovanja prema takvoj trenerskoj velicini,prozivaju ga za godine,a njegov vrsnjak Greg Popovic produzio ugovor na jos pet godina u nba.Pricaju da je zaboravio Jokica na klupi a Meli ga sprdao u svakom duelu u odbrani.Nisu cenili ni Obradovica sada Pesica uz Bozu Maljkovica i Dudu nase najbolje trenere koje ceni ceo svet,tek ce se videti u buducnosti sta su ovi treneri bili i sta su znacili za nasu i evropsku kosarku.

Mrgud

pre 9 meseci

Grupa slaba pa se ukrstamo sa Italijom, realno da ih konacno pobedimo i kao prvi u 2.krugu u cetvrtfinalu izbegnemo SAD i verovatno igramo sa Grckom, gde realno sa disciplinovanom odbranom imamo vece sanse od Janisovog forsiranja. Sve je moguce. Mnogo potcenjujemo nase igrace. Pa nije Jokic jedini.

goran

pre 9 meseci

Idemo redom. Žreb nam je idealan. I ovakvi kakvi smo bolji smo od Italije, a zašto Polonara i Fontekio izgledaju samo protiv nas kao "2 Lebrona" verovatno nikome nije jasno i vreme je da konačno dobijemo Italiju. Ako se to desi ključnu utakmicu četvrtfinala (pobeda će verovatno doneti i plasman na Olimpijske Igre) igraće Srbija protiv Grčke ili Litvanije, i jedni i drugi dolaze jako oslabljeni. Grcima fale Slukas, Kalates i velike su šanse da Janis neće igrati,Litvanija dolazi bez Sabonisa... I ovaj tim Srbije na papiru nije ništa slabiji od rivala sa kojima može da igra do polufinala (SAD je naravno druga priča i treba ih izbeći), naprotiv, samo da stručni štab ne podbaci kao na prošlom EP.

Draganche

pre 9 meseci

Paorčino jedna, sve si nas razočarao. Pogrešio sam što sam se uopšte ičemu nadao. Mogao si da budeš legenda kao Paspalj, a ispao si balvan kao Rakto Varda. Tebi su očigledno važniji novac i nagrade nego mi. Da sam ja selektor izbacio bih te kao Pešić Radmanovića. Ma baš me briga ionako imamo Nedovića koji uvek gine za repku, a na centru mladu nadu Petruševa koji je sto puta veći šmeker. Nije mi jasno samo kako je Dragić mogao uvek da se odazove svojoj državi. Nikola..., zar više voliš Denver od Srbije???? Pa što smo mi ustajali u 3 ujutru onda da te gledamo??? Molim b92 da se fokusiraju na Đokovića.

Andrea Djani

pre 9 meseci

Ja ne znam da li je moguce da ima onih koji se necemu nadaju na ovom SP . Nas predvodi selektor iz proslog veka , Savez vodi pijani kauboj , imamo prosecne igrace , jednog asa koji je nazadovao u NBA ligi i nadati se uspehu je smesno . Pre ce biti nesto drugo , a to je da cemo jurimo igrace po ulici da igraju sledece kvalifikacije za EP , jer ce naravno propustanje olimpijade u Parizu biti konacan propast nase kosarke .

MJS

pre 9 meseci

Svaka čast za podršku!!! Po pitanju Topića,može da se kladimo,ali on ne može da zasluži mesto kvalitetom i iskustvom. Mali Topić,nije plej kako mnogi ovde pišu,on je kombo bek,kao Avramović,Nedović,Jaramaz,pa i Gudurić, Bogdan takođe... Pored nabrojanih,nije realno da bude u rotaciji... pre će Simanić ili Radanov uskočiti...
Dečko je nesporno potencijal,ali u A selekciju,bez bar 2 pune godine seniorske košarke,nije moguće...

Читалац

pre 9 meseci

Кога нема, без њега се може - говори народна изрека. Није добро што се позиву селектора нису одазвали Никола Јокић са образложењем "истрошености". Василије Мицић због повреде. Овај текст господина Николића наводи новогодишњу изјаву Арена спорту од Јокића да ће се увек одазвати селекторовом позиву!?
Након свега не могу наћи оправдан разлог за Јокићев изостанак. Шта ћеш Никола радити наредна скоро 2 месеца? Одмарати, бавити се хобијем, итд.? Није то, то!
Човек се роди да увек буде на располагњу репрезентацији а какви су патриоте на челу са једним Богданом Богдановићем, или раније Милошем Теодосићем, Сашом Ђорђевићем, Дејаном Бодирогом, били.
Патриотизму се човек највише учи код куће.
Ко зна зашта је ово добро!? Може бити боље него што се надамо!? Попут оног СП 2014.г. у Шпанији када је репрезентација отишла без очекиваног испраћаја, надања и тријумфално се вратила као друга иза САД! Тада је домаћин Шпанија, фафоризована, једва заузела 5. место, а не како је било од планера планирано да победи у финалу. Све најбоље нашој селекцији са играчима, стручном тиму на челу са селектором С. Пешићем! Поносни смо на вас што цените селекторов позив!

Qe passa

pre 9 meseci

Ljudi Zvezda je bez Piskija bila prvak evrope u fudbalu a Partizan bez Paspalja i Divca u košarci....idemo dalje... mada nam je baza sve slabija i slabija klubovi u svim sportovima skoro da i ne postoje tako da i je plasman na svetsko prvenstvo realnost i ako odemo na olimpijadu biće najveći uspeh u proteklih 8 godina. Mađarska je pre 70 godina bila svetska sila u fudbalu i još ih nema nazad tako da je to realnost jer se na lokalu ulaže u seljački fudbal da bi lokalne samouprave prale pare i u borilačke klubove raznih naziva da bi zadovoljili potrebe svojih kadrova jer potiču iz tog miljea. Tako da rođaci budite sretni da ako Srbija kao država bude i postojala kroz 50 godina jednostavno nema nas dovoljeno......nema dece i ono što ih ima samo bleje u telefoneeeeee.

dd

pre 9 meseci

najveci problem je selektor,deda u godinama koji se jako gubi u komplikovanim situacijama.kasno menja igrace,nema pojma ko mu je u timu.predugo drzi vazne igrace na klupi i to u odlucujucim situacijama.

kontam da on mora da bude selektor iz dobro poznatih razloga.ali srbiji treba mlad strucnjak kojem brzo radi mozak i koji razume modernu kosarku.

sve dok na celo naseg tima ne dodje takav strucnjak srbija nema cemu da se nada.pogledajte samo na SP protiv italije.italijani nas celu utakmicu pune trojkama,a on nista?pa podvikni,igraj presing,pravi faulove...uradi nesto!ne on drzi jokica na klupi,bekovska linija prima trojke ko na treningu,usla voda u usi i nasi suteri normalno posle takvih odluka ne mogu da pogode slona sa 2 metra!

jel to selektor za srbiju?ozb pitam!

tocka

pre 9 meseci

Bogdan, Pokuševski, Jović. To su izuzetni igrači koji su prevazišli evropske okvire. Jedan ustaljen veteran u svojoj ekipi, dvojica neverovatnih talenata. Ovo ostalo je neki evropski standard, nije za euforiju, ali nije ni za potcenjivanje. Jel može ovakva ekipa da pobedi neke tamo Poljake, trebalo bi da može. Jel može Sloveniju sa Dončićem, možda… Francuze, Špance, Amere, Kanadu… jako teško.

Јага

pre 9 meseci

Како је, тако је. Момци нека играју срцем и нака дају све од себе и биће супер. Верујмо у њих,и нека им је са срећом.
НАВИЈАЋУ СВИМ СРЦЕМ.
НАПРЕД МОМЦИ!!!
Један је Штимац.

yo.dorro

pre 9 meseci

Moramo da budemo realni, 2000ih su reprezentacivci sa sporednom ulogom bili na primer Vujanic, Rakocevic, Milojevic, Avdalovic, Scepanovic... Danas (uz svo duzno postovanje prema svakom) nam tim cine Beslac, Jovici, Marinkovic, Pokusevski, Radanov, Ristic, Simanic, Topic, Trifunovic... Ovi momci nisu medju najboljima ni u svojim timovima, a ovo nije omladinska reprezentacija, gde oni moraju da se upoznaju i razigravaju. Uz to dodamo Aleksu, Smajlija, Davidovca, Dobrica, koji su prosecni EL igraci. Veliki deo igraca je gurnut ovde zbog menadzera, i lici na fijasko. Najiskrenije se nadam da gresim, i da mozemo makar do polufinala.

mihajlo_tm

pre 9 meseci

Ja imam osećaj da će ovaj tim napraviti rezultat. Kad god smo skupili (naizgled) jak tim, tada je dolazilo do sukoba, proradike su sujete, trebale su nam dve/tri lopte... Pešićev zadatak je da od ovoga što ima napravi tim ratnika. Ako to uspe, nema zime.

Ništa o Ničem

pre 9 meseci

Bez Jokica Micića i Kalinića.Podsećanja radi veliki Duda je ubacio Vasu sa 19g na EP.Ovaj ovde oće stranac neće stranac.Svakako smo pukli sa košarkom zadnjih 4g svedoče o tome.Pa kad je tako što brate ne ubaciš Topića,Đurišića ako može da igra i Jovića,Pokuševskog itd.Da vidimo šta nam ostaje.Naravno sistemskog rada saveza i klubova odavno ovde nema.Tipa jedan klub da razvija bekove i krila drugi centre itd.Bacaju se pare na strance deca masovno odlaze preko.Filozofija igre nam je prevaziđena.A masa se i dalje loži da smo mi tu odma uz Amere....

eurohoops

pre 9 meseci

Ispala od Kaline, Micica, Jovica, Jokica i drugih ce nazalost omoguciti da Nedovic bude medju 12 i u ovolikom manjku plejmejkera cak imati i solidan broj minuta na terenu, a to ce biti pogubno za ovu ekipu i sve nas kao navijace reprezentacije. Zivi bili pa videli !

ja

pre 9 meseci

Grobari su ovo napravili svojim kvocanjem i lošom karmom..u tome je problem
(Gerasim, 25. jul 2023 13:10)

leči se
(velizar, 25. jul 2023 13:26)

Nema leka za njega

drakce

pre 9 meseci

Ni reci o Micicu, Kalinicu, i ostalima koji su ispalili ? Samo pletete o Jokicu , a poziv odbilo 7,8 igraca !! Da nije to malo licemerno a ?
(drakce, 25. jul 2023 13:24)

Micic i Kalinic nikada nisu ispalili, Jokic retko kada nije ispalio. Jokic je Juda.
(DINGOSPO, 25. jul 2023 13:59)

Pljuvali ste vi Jokica i kad je ispalio prvi put..tako da vam je to samo izgovor ! Inace Jokic je prosla dva puta imao realne razloge da propusti. Koji su to sad razlozi za Kalinica recimo ? Nema ih ! Kad Micic propusti jer hoce da se spremi za NBA onda nije problem, kad Bobi Marjanovic isto to uradi to nije problem, ali kad je Jokic to uradio odmah ste drvlje i kamenje po njemu. Kao sto rekoh, licemerno do bola !

rade

pre 9 meseci

koga nema bez njega se moramo moze, ovo su sve dobri igrači u svojim klubovima, osim Bogdanovića nemamo ni jednu zvezdu, sto je za nasu igru i dobro, cetvrtfinale je veliki uspeh, a sve preko toga hmmm, velicanstveno

Magdalena

pre 9 meseci

Bitno je da ima tog ,, ŽARA'' da se bore za zemlju pa koji god da budu a onaj koji je došao da ispoštuje bolje da ode ili da ne dolaze ako misle samo da otaljaju ti samo kvare atmosferu. I 12 najgorih koji žele su jači od 12 najboljih koji moraju. Naravno daleko su svi oni od najgorih dobar je i ovaj tim bitno je samo da žele. Ko želi nek igra ko me žrli nek igra polu go u kafani ko svaki prostak

WillyWonka

pre 9 meseci

"EP i SP su odavno postala besmislena i prevaziđena prvenstva.Olimpijada je uvek bila glavna i jedino gde se priznaje srebrna medalja je košarka na olimpijadi,u svim ostalim sportovima samo se zlato priznaje dok su ove druge medalje izmišljene da uteše gubitnike.
(điu,liu i sadriu, 25. jul 2023 14:17)"

Luzerima ništa nije važno. Dok se osvajaju medalje, važno je. Kad nema šanse za medalju, prevaziđena takmičenja. E svašta ćovjek može pročitati u ovim komentarima. Da je Srbija, recimo, prvak Evrope u košarci, to bi bilo najvažnije takmičenje.
Možda ni olimpijada neće biti važna, ako se Srbija ne kvalifikuje.

sofronije

pre 9 meseci

Ne vidim u cemu je problem ako je 3-4 igraca odustalo, pa mi smo zemlja kosarke koja ima stabilnog evroligasa koji se evo vec desetak godina oslanja iskljucivo na srpske igrace koji razumeju reci nase himne (po recima predsednika tog kluba), za sve te godine mora da postoji dobar izbor igraca reprezentativnog kvaliteta medju njima.

Mvp

pre 9 meseci

Za one koji govore igrace ako se plasiramo na olimpiske igre,ove godine smo imali neke sanse da uzmemo medalju jer su mnoge reprezetnacije oslabljenje,sta ce nam u Parizu ako se plasiramo amerikanci ce poslati ozbiljniji tim,Francuska sa Embidem i jos 11 nba igraca jaka Canada,uvek nezgodni Spanija itd.Podrzati Bogdana i ove mlade momke i da im kapiten usadio ono sto on ima ljubav prema nacionalnom dresu.

strale

pre 9 meseci

@aca
slažem se za Micića ali kada je Bjelica odigrao dobar meč za reprezentaciju?
Volja je tu uvek, ali blokira uvek. Slično kao Vidić i Matić u fudbalu.

kolektivnademencija

pre 9 meseci

Cinjenica je isto da je 99% vas likovalo Jokaru dok je NBA sezona jos trajala. Tada vam je bio i dovoljno veliki Srbin i ponos nacije. Tacno je, Bogdan je isto igrao NBA ali je imao puno manju ulogu u svom timu i i manje je minuta igrao u prosjeku. Takodje je i ranije zavsio sezonu (7 sedmica prije Jokare), znaci vec se uspio i odmoriti i oporaviti dovoljno za repku a Jokic nije ni bio gotov sa sezonom ni sa proslavom titule na kojoj on, kao vodja tima/fransize, nije ni mogao izbjeci svu tu proceduru. I ako bas zelite u detalje, Jokic je u sezoni 21/22 igrao do prvog kola play offa znaci te sezone je igrao kao Bogdan ove i to ljeto je igrao Eurobasket za Srbiju. Znaci mogao se dovoljno dobro oporaviti.


Naravno ostaje zal i bol zato sto ne igra ali nazivati ga pogrdnim rijecima i nezainteresovanim je van svake pameti! Sledece sezone kada nam donese jod jedan prsten i narednih godina neku titulu za Srbiju ce te se stidjeti svojih komentara ?

b1321

pre 9 meseci

@budimo normalni
Teodosić nije ni igrao to evropsko prvenstvo, zbog navodne povrede! Jovića su tada brutalno prebili "braća" Rusi. A sudije u te dve utakmice su tako katastrofalno sudile protiv nas!

zi

pre 9 meseci

Ma mi uvek imamo ekipu za vrh, samo nemamo kontinuitet, zato nas pobedjuju reprezentacije slabije na papiru, ali primera radi igraju zajedno zadnjih 5 godina, recimo Belgija. Stalno je drugačija formacija, malo vremena da pripremiš ekipu, sezone su duge, previše utakmica, problem oko prozora, fiba-evroliga, nba koju briga za sve ostale itd. Da su igrači drugačije odgajani u drugačijem duhu, mogli bi da se pobune protiv celog fiba sistema, jer je poprilično loš. Ponašaju se uvek kao neka zastarela organizacija, koja je sa svima u svadji. Ipak na utakmice se dolazi zbog igrača, valjda i oni trebaju nešto da se pitaju oko reprezentacije, prozora, brojeva utakmica tokom sezone itd. To da su igrači umorni i te gluposti, u to ne verujem. Ima ih po 15 u ekipi ne igra Jokić sam, nego jednostavno ima druge planove čovek. Možda je i jedan od problema, što je i ranije pominjano, a to je da bi možda imao drugačiji pristup da je igrao za KKP ili zvezdu npr., ovako projektovan, kroz projektovan klub, gde mu je najbitniji čovek u košarkaškom sazrevanju neki zalizani menadžer...nema tu nekog osećaj obaveze ili posvećenosti, na žalost. Ja ga obažavam kao igrača i to što je takav, ne pridaje sebi neku veliku pažnju, ali ovo stvarno više nema smisla. Svi pričaju kao ima vremena, igraće on u budućnosti, bla, bla. On je sad već blizu 30, kad će da igra ako ne sad!? Znači da čovek jednostavno nije motivisan da igra za reprezentaciju. Kao i svi ostali koji nisu prošli kroz ozbiljniju košarkašku organizaciju, klupsku i reprezentativnu, to Mega nije da se ne lažemo, može sutra da se ugasi, za par meseci niko se ne bi ni setio neke Mege.

Istina

pre 9 meseci

Grobari su ovo napravili svojim kvocanjem i lošom karmom..u tome je problem
(Gerasim, 25. jul 2023 13:10)

Tacno tako, posto su dominirali u poslednjoj deceniji, sve su upropastili...

zvezdale

pre 9 meseci

@b1321

Navodne? Teodosić je imao gadnu povredu lista i lečio je ubrzano sve vreme do početka EP. Bio uz ekipu i povređen i spreman da igra i na injekcijama i jednoj nozi ali nažalost nije mogao ni tako.

Sramota je da se sinonim za odanost reprezentaciji, neko ko je utkan u svaku medalju tako blati i stavlja pod sumnju. Teodosić i Bogdanović su rame uz rame najbolji igrači poslednjih 15 godina i izneli su najveći teret svih turnira. Miloš bi i sad igrao da pozovu. Ako se ne poštuje jedan Miloš Teodosić onda stvarno ne zaslužujemo apsolutno ništa kao takvi navijači.

Petar P

pre 9 meseci

E sada sasvim ozbiljno, jer šale i sarkazam ne pomažu.
Kult reprezentacije je poljuljan i veoma ugrožen. Pojedini igrači a i ovaj i ovakav selektor se sprdaju sa njim. Kako ozbiljno da shvatimo košarkašku reprezentaciju Srbije sa ovakvim trenerom koji je već poodavno morao biti u zasluženoj penziji. Nesporna je njegova želja da vodi i da pobeđuje, ali mnogo je važnije da li je to u stanju da radi u ovim godinama. Tvrdim da nije. Jako je loše što se kod nas prethodne zasluge, u bilo čemu pa i u sportu, smatraju za doživotne. Prosto postoji vreme za sve. Za dolazak, za uspehe, za starost pa i za penziju. Postoje i neuspesi i oni moraju biti adekvatno sankcionisani a ne nagrađeni. Neuspeh Pešića je bio veliki i morao je biti okončan njegovom ostavkom ili otkazom. To isto mislim i za Piksija. To se nažalost nije desilo jer je rukovodstvo KSS u debelom rasulu i davi se u svojoj nesposobnosti ali nikako da se konačno i udavi. Samo nas muče a mi gledamo, ne verujemo i krstimo se. Mislimo, pa shvatiće neko već jednom da kada nešto ne zna da radi da tada mora da ode, ali neeee. Nemaju ti ljudi ni trunku morala ni samokritike i još plus nema nikoga ko će ih oterati. Ostali smo samo mi, verni navijači, koji se ložimo da će se jednom i nešto pozitivno desiti ali se to nikako ne dešava.
Pa šta onda da očekujemo od naših košarkaša? Najbolje je ništa, a ukoliko nešto i dobijemo, makar i mrvice, treba da budemo zadovoljni. Tako nam je i u realnom životu, ali baš zbog toga se ložimo da bar u nečemu budemo najbolji, ali avaj to nam se ne dešava. Ma Srbija do Tokija, kako drugačije, samo daleko je taj Tokio...

Kvrckvrc

pre 9 meseci

Momci, pre svega srecno! I hvala vam sto imate respekt prema reprezentaciji i svojoj zemlji. Ovih nekoliko letovanja treba zrtvovati kako bi postigli sto bolje rezultate, a posle karijere - letovacete po 180 dana godisnje. Sada mozete i sada dajete.
Racunam da cete dati sve od sebe, pa dokle stignete. Inace, predvidja se jedna luda suterska petorka: Nedovic, Bogi, Dobric, Petrusev i Milutinov. Pa ko prezivi . Vise mi je sto Mitrovic nije mogao , jer je odigrao dobru sezonu, a na poziciji 4 i 5 smo bas tanki, nego sto ne dolazi Jokic. Nemamo zamenu za Milutinova, to nam je bas bas slaba tacka.

Zbogom Jokiću, uživaj sa 🎠

pre 9 meseci

Ne razumem. Zašto vređate gospodina Pešića, kao - vreme ga pregazilo...
A tamo, preko bare, Ameri se ponose svojim predsednikom koji i dalje igra na prvoj liniji.

drakce

pre 9 meseci

Uvek je bolje 12 koji zele, nego 12 kojih moraju
Nazalost Jokic ne pokazuje dovoljno postovanja ni novinarima ni navijacima, kad ga pitaju pre za nagrade, priznanja uvek je apatican i smoren, nema zara u coveku, doduse izgarao je zaDenver, ali ga maticna zemlja ne interesuje
Iskreno se radujem da gledam Bogdanovica, Milutinova, Nedovica, Marinkovica, verujem da ce mali Jovic eksplodirati, sigurno da nije stanje toliko lose i ocajno.
(Malimis, 25. jul 2023 13:04)

Ni reci o Micicu, Kalinicu, i ostalima koji su ispalili ? Samo pletete o Jokicu , a poziv odbilo 7,8 igraca !! Da nije to malo licemerno a ?

Ilija Dukić

pre 9 meseci

(Malimis, 25. jul 2023 13:04)

Pre mesec dana je ovo svima bilo simpatično u Denveru, svi su ga hvalili, a sad je odjednom opet omražen i nije dobro što ga ne interesuju nagrade?

JT

pre 9 meseci

Ne vredi ni zvati one koji su konstantno razbacani po inostranstvu. Nemaju vremena da se uigraju u igru koju praktikuje nas tim. Svaki tim je drugaciji, svaka zemlja ima svoj fazon, na koji su oni naviknuti. Nastane haos, jer neko igra solo, neko dodaje, neko bleji... Svaki inostrani trener radi drugacije!

Pogotovo ne vredi zvati alave, jer nece doci zbog para koje bi izgubili tokom te pauze!

E moj genije

pre 9 meseci

Шта ће амерички кошаркаш у српској репрезентацији?
(Јабучило, 25. jul 2023 14:48)

Tako jeee! Napolje s Bogdanom ! ... :D

Luka

pre 9 meseci

Danilovic je svojevremeno rekao da Jokic ne bi mogao sa njim (i Djordjevicem) u prvu petorku, da bi to mogao samo Bogdan B., pa eto ako je po "strucnjaku" neka pomenuti donese medalju....

Dijasporac

pre 9 meseci

Ne znam, ja ta tri prsta ne volim. To se pojavilo u poslednjih tridesetak prsta i jako je ružno. Normalno, mi smo inadžije i bahati kao narod i to će da ostane. Ne verujem da je Jokić odustao zbog toga, jer on je odrastao u jednoj takvoj sredini, ali ja bih da sam na njegovom mestu.

Back in Black

pre 9 meseci

Nemamo bukvalno nicemu da se nadamo zato što niti jedan od ovih igraca nije ni blizu nekog lidera u klubovima u kojim igraju.
Vecina su neki epizodisti.

DM

pre 9 meseci

bojim se da je mator Kari za velika dela...jednostavno pregazilo ga je vreme...bio je sila nekada ali realno godine cine svoje...ovo mu je poslednje ,hajde da se nadamo ce da ode kao pobednik....

drt

pre 9 meseci

@biticovjek, druze, razumem ja sta ti pricas, ali to je pogresno u samom startu, kakvi narodi i nacije, ta vremena su prosla, vazilo je samo jednom periodu istorije, nacije do 18/19tog veka nisu postojale, sada kada svako zna da je izvor svih zala kapitalizam, ne pomislja na naciju, dal je njegova bolje od komsijske, ko je prvak u leba i igara itd, razumes li. narod kome je pored toga i dalje prioritet i donosi mu srecu uspesi sportske nacije i kome je veci j eosudjen na propast, zaglavljen u 19tom 20tom veku, dok se drugi narodi bore za neke vise zivotne ciljeve, mi navijamo za borbu petlova, i ako na tom pricianjva radost na visem nivou, to je smao znak da mi kao narod ne znam gde idemo, nit dal idemo uopste, izgleda da ne idemo, zelimo samo da ostanemo u pecini, iz koje smo tokom istorije smao par puta promolili nos. Nase vrednosti na nivou nacije se znatno razlikuju od drugih naroda, druga je to kultura, komunikacijski kod, sve je na drugom nivou, nimalo slicnim drugim civilizacijama

smeh

pre 9 meseci

Sa obzirom šta su svi naši igrači pokazali u svojim klubovima i šta su neki pokazali igrajući u reprezentaciji stvarno će biti čudo ako dođemo do 8 najboljih. Ali šta je tu je, podrška neće i ne sme izostati pa makar bili poslednji a nadam se da ćemo napraviti čudo i stići do borbe za medalju. Bili su otkazi naših najboljih igrača iz ovog ili onog razloga i kada smo bili prvaci Sveta tako da to ništa nije novo u našoj košarci. Srećno momcima na SP!

velizar

pre 9 meseci

A tolika prica o strancima u Partizanu, a sta su cinjenice ! Cinjenice su da je Partizan imao 7 stranaca, a zvezda 6 ! Sto se tice domacih igraca koji su clanovi Partizana i zvezde ,a koji su sada u reprezentaciji odnos je zvezda 4-2 za Partizan. Partizan : Jaramaz, Trifunovic, Smailagic, Avramovic. Zvezda : Davidovac, Nedovic! Topic em je u Megi, em nece ni ici na prvenstvo da ne bude zabune ! Toliko o toj prici ko koliko doprinosi ! Hhahahaha

Boaće

pre 9 meseci

Gudurić
Bogdan
Marinković
Petrušev
Milutinov

Jaramaz (S. Jović)
Nedović
Dobrić
Smailaga
Ristić

Davidovac
Nikola Jović
Pokuševski
Avramović

Sigurno će još neko otpasti...
Po meni, Radanov, Simanić, Beslać, Topić i Trifunović gotovo sigurno otpadaju...

Iks

pre 9 meseci

Po Pešićevim vođstvom ne očekujem ni četvrtfinale. Evo zasto:
kvalifikacije za ovo SP, Grčka-Srbija 97-92 (Srbija imala +12 u III četvrtini). Srbija-Belgija 73-74 (Srbija imala +11 u IV četvrtini). Letonija-Srbija 66-59 (Srbija imala +9 u III četvrtini). Pa 1/8 finala poslednjeg EP: Srbija-Italija 86-94 (Srbija imala +10 u III četvrtini). Naravno, čestitam za pobede protiv Britanije, Holandije, Finske i ostalih košarkaških sila.

Bane

pre 9 meseci

Živi mi bili pa videli, dogovor je postignut na vušem nivou, zna se vec koga sa Pesicem i Danilovicem, i Jokić sledeće godine napada tripletu: MVP NBA, MVP Finala i MVP OI!
Jedino kome je to pošlo za rukom je MJ23 i nasem će NJ15.

Antimitoman

pre 9 meseci

Realnih 12:
Ristić, Milutinov, Smajlagić, Jović, Davidovac, Dobrić, Marinković, Bogdanović, Gudurić, Nedović, Avramović i Jaramaz.

ANALiticar

pre 9 meseci

spisak igraca je uvreda za mozak, par igraca koji vec dugo nemaju ni klub, onda par igraca koji u svojim klubovima igraju 2min po utakmici garbage time, par balavaca koji nema sta da traze na svetskom, i par igraca za koje niko nikad nije cuo.
nije problem što ne igra Jokic, micic isl, vec sto su trebali da pozovu bolje igrace od ovih.

điu,liu i sadriu

pre 9 meseci

EP i SP su odavno postala besmislena i prevaziđena prvenstva.Olimpijada je uvek bila glavna i jedino gde se priznaje srebrna medalja je košarka na olimpijadi,u svim ostalim sportovima samo se zlato priznaje dok su ove druge medalje izmišljene da uteše gubitnike.

Petar

pre 9 meseci

Glavne igrace drze agenti u šaci.Ovde odlučuje novac i lični interes.Igrati za zemlju, navijace,to je proslo vreme.Ali hocete da menadzeri, skauti, razvijaju kosarku, to vam je ovo.Sta se cudite?

Milan11

pre 9 meseci

Danilovic je svojevremeno rekao da Jokic ne bi mogao sa njim (i Djordjevicem) u prvu petorku, da bi to mogao samo Bogdan B., pa eto ako je po "strucnjaku" neka pomenuti donese medalju....
(Luka, 25. jul 2023 16:05)

Pomenuti je već doneo nekoliko medalja. (A ova stara izjava Danilovića je naravno potpuni promašaj.)

eurohoops

pre 9 meseci

Ispala od Kaline, Micica, Jovica, Jokica i drugih ce nazalost omoguciti da Nedovic bude medju 12 i u ovolikom manjku plejmejkera cak imati i solidan broj minuta na terenu, a to ce biti pogubno za ovu ekipu i sve nas kao navijace reprezentacije. Zivi bili pa videli !

Банатска лисица

pre 9 meseci

Неко воли своју земљу и свој народ, а неко своје коње. Први су за поштовање, а други просудите сами.

Dijasporac

pre 9 meseci

Ne znam, ja ta tri prsta ne volim. To se pojavilo u poslednjih tridesetak prsta i jako je ružno. Normalno, mi smo inadžije i bahati kao narod i to će da ostane. Ne verujem da je Jokić odustao zbog toga, jer on je odrastao u jednoj takvoj sredini, ali ja bih da sam na njegovom mestu.

drakce

pre 9 meseci

Ni reci o Micicu, Kalinicu, i ostalima koji su ispalili ? Samo pletete o Jokicu , a poziv odbilo 7,8 igraca !! Da nije to malo licemerno a ?
(drakce, 25. jul 2023 13:24)

Micic i Kalinic nikada nisu ispalili, Jokic retko kada nije ispalio. Jokic je Juda.
(DINGOSPO, 25. jul 2023 13:59)

Pljuvali ste vi Jokica i kad je ispalio prvi put..tako da vam je to samo izgovor ! Inace Jokic je prosla dva puta imao realne razloge da propusti. Koji su to sad razlozi za Kalinica recimo ? Nema ih ! Kad Micic propusti jer hoce da se spremi za NBA onda nije problem, kad Bobi Marjanovic isto to uradi to nije problem, ali kad je Jokic to uradio odmah ste drvlje i kamenje po njemu. Kao sto rekoh, licemerno do bola !

Jarmusch

pre 9 meseci

"Pa šta? I mene su sa 18 godina zvali u reprezentaciju", poručio je Danilović.

Covek se ponasa, prica, rezonuje kao da je u kafani.
I onda se puta sto ljudi nece da igraju za reprezentaciju #kafanica

Malimis

pre 9 meseci

Uvek je bolje 12 koji zele, nego 12 kojih moraju
Nazalost Jokic ne pokazuje dovoljno postovanja ni novinarima ni navijacima, kad ga pitaju pre za nagrade, priznanja uvek je apatican i smoren, nema zara u coveku, doduse izgarao je zaDenver, ali ga maticna zemlja ne interesuje
Iskreno se radujem da gledam Bogdanovica, Milutinova, Nedovica, Marinkovica, verujem da ce mali Jovic eksplodirati, sigurno da nije stanje toliko lose i ocajno.

Biti čovjek

pre 9 meseci

Odrastao sam bez roditelja u paklu izbjegličkog centra.
Polugladan, bez nade i u teškom siromaštvu.
Tih devedesetih su mi često naši sportski uspjesi bili jedine stvari kojima bih se radovao.

Ne igrate za pare, trenera, direktora nego za narod pa i onu nesretnu djecu što zive dolje po enklavama.

Sada, kada sam uspio u životu i dalje mislim da me u sred noći probude da dam krv za saleta ili bodirogu bio bih srećan da mogu pomoći.
A ovakav ljigavac da mi pruži ruku mislim da bih imao problem da to uradim bez gađenja.

Draganche

pre 9 meseci

Paorčino jedna, sve si nas razočarao. Pogrešio sam što sam se uopšte ičemu nadao. Mogao si da budeš legenda kao Paspalj, a ispao si balvan kao Rakto Varda. Tebi su očigledno važniji novac i nagrade nego mi. Da sam ja selektor izbacio bih te kao Pešić Radmanovića. Ma baš me briga ionako imamo Nedovića koji uvek gine za repku, a na centru mladu nadu Petruševa koji je sto puta veći šmeker. Nije mi jasno samo kako je Dragić mogao uvek da se odazove svojoj državi. Nikola..., zar više voliš Denver od Srbije???? Pa što smo mi ustajali u 3 ujutru onda da te gledamo??? Molim b92 da se fokusiraju na Đokovića.

Bane

pre 9 meseci

Živi mi bili pa videli, dogovor je postignut na vušem nivou, zna se vec koga sa Pesicem i Danilovicem, i Jokić sledeće godine napada tripletu: MVP NBA, MVP Finala i MVP OI!
Jedino kome je to pošlo za rukom je MJ23 i nasem će NJ15.

E moj genije

pre 9 meseci

Шта ће амерички кошаркаш у српској репрезентацији?
(Јабучило, 25. jul 2023 14:48)

Tako jeee! Napolje s Bogdanom ! ... :D

điu,liu i sadriu

pre 9 meseci

EP i SP su odavno postala besmislena i prevaziđena prvenstva.Olimpijada je uvek bila glavna i jedino gde se priznaje srebrna medalja je košarka na olimpijadi,u svim ostalim sportovima samo se zlato priznaje dok su ove druge medalje izmišljene da uteše gubitnike.

sofronije

pre 9 meseci

Ne vidim u cemu je problem ako je 3-4 igraca odustalo, pa mi smo zemlja kosarke koja ima stabilnog evroligasa koji se evo vec desetak godina oslanja iskljucivo na srpske igrace koji razumeju reci nase himne (po recima predsednika tog kluba), za sve te godine mora da postoji dobar izbor igraca reprezentativnog kvaliteta medju njima.

Andrea Djani

pre 9 meseci

Ja ne znam da li je moguce da ima onih koji se necemu nadaju na ovom SP . Nas predvodi selektor iz proslog veka , Savez vodi pijani kauboj , imamo prosecne igrace , jednog asa koji je nazadovao u NBA ligi i nadati se uspehu je smesno . Pre ce biti nesto drugo , a to je da cemo jurimo igrace po ulici da igraju sledece kvalifikacije za EP , jer ce naravno propustanje olimpijade u Parizu biti konacan propast nase kosarke .

velizar

pre 9 meseci

A tolika prica o strancima u Partizanu, a sta su cinjenice ! Cinjenice su da je Partizan imao 7 stranaca, a zvezda 6 ! Sto se tice domacih igraca koji su clanovi Partizana i zvezde ,a koji su sada u reprezentaciji odnos je zvezda 4-2 za Partizan. Partizan : Jaramaz, Trifunovic, Smailagic, Avramovic. Zvezda : Davidovac, Nedovic! Topic em je u Megi, em nece ni ici na prvenstvo da ne bude zabune ! Toliko o toj prici ko koliko doprinosi ! Hhahahaha

kolektivnademencija

pre 9 meseci

Cinjenica je isto da je 99% vas likovalo Jokaru dok je NBA sezona jos trajala. Tada vam je bio i dovoljno veliki Srbin i ponos nacije. Tacno je, Bogdan je isto igrao NBA ali je imao puno manju ulogu u svom timu i i manje je minuta igrao u prosjeku. Takodje je i ranije zavsio sezonu (7 sedmica prije Jokare), znaci vec se uspio i odmoriti i oporaviti dovoljno za repku a Jokic nije ni bio gotov sa sezonom ni sa proslavom titule na kojoj on, kao vodja tima/fransize, nije ni mogao izbjeci svu tu proceduru. I ako bas zelite u detalje, Jokic je u sezoni 21/22 igrao do prvog kola play offa znaci te sezone je igrao kao Bogdan ove i to ljeto je igrao Eurobasket za Srbiju. Znaci mogao se dovoljno dobro oporaviti.


Naravno ostaje zal i bol zato sto ne igra ali nazivati ga pogrdnim rijecima i nezainteresovanim je van svake pameti! Sledece sezone kada nam donese jod jedan prsten i narednih godina neku titulu za Srbiju ce te se stidjeti svojih komentara ?

DINGOSPO

pre 9 meseci

Ni reci o Micicu, Kalinicu, i ostalima koji su ispalili ? Samo pletete o Jokicu , a poziv odbilo 7,8 igraca !! Da nije to malo licemerno a ?
(drakce, 25. jul 2023 13:24)

Micic i Kalinic nikada nisu ispalili, Jokic retko kada nije ispalio. Jokic je Juda.

drakce

pre 9 meseci

Uvek je bolje 12 koji zele, nego 12 kojih moraju
Nazalost Jokic ne pokazuje dovoljno postovanja ni novinarima ni navijacima, kad ga pitaju pre za nagrade, priznanja uvek je apatican i smoren, nema zara u coveku, doduse izgarao je zaDenver, ali ga maticna zemlja ne interesuje
Iskreno se radujem da gledam Bogdanovica, Milutinova, Nedovica, Marinkovica, verujem da ce mali Jovic eksplodirati, sigurno da nije stanje toliko lose i ocajno.
(Malimis, 25. jul 2023 13:04)

Ni reci o Micicu, Kalinicu, i ostalima koji su ispalili ? Samo pletete o Jokicu , a poziv odbilo 7,8 igraca !! Da nije to malo licemerno a ?

Stole

pre 9 meseci

Paorčino jedna, sve si nas razočarao. Pogrešio sam što sam se uopšte ičemu nadao. Mogao si da budeš legenda kao Paspalj, a ispao si balvan kao Rakto Varda. Tebi su očigledno važniji novac i nagrade nego mi. Da sam ja selektor izbacio bih te kao Pešić Radmanovića. Ma baš me briga ionako imamo Nedovića koji uvek gine za repku, a na centru mladu nadu Petruševa koji je sto puta veći šmeker. Nije mi jasno samo kako je Dragić mogao uvek da se odazove svojoj državi. Nikola..., zar više voliš Denver od Srbije???? Pa što smo mi ustajali u 3 ujutru onda da te gledamo??? Molim b92 da se fokusiraju na Đokovića.
(Draganche, 25. jul 2023 13:47)

Ustajao si zbog sebe, paorcino, da se zabavljas gledajuci kosarku. Da li si stvarno toliko glup da ustajes misleci da ti je bila duznost da pratis Jokica ili da mu cinis uslugu ? I da, njemu jesu vaznije nagrade i novac vise od nas - zato sto mu mi nismo vazni uopste. Ni najmanje. Ne razmislja o nama. I u cemu je problem ? Nisam ni najmanje vazan ni glumcima, pa opet gledam serije i filmove. Ne radim ja to da im pomognem u karijeri, nego iz sopstvene zabave. Kakvi su kao ljudi me ne zanima ama bas ni malo, niti ih napadam ako odbiju ulogu.

drt

pre 9 meseci

@biticovjek, druze, razumem ja sta ti pricas, ali to je pogresno u samom startu, kakvi narodi i nacije, ta vremena su prosla, vazilo je samo jednom periodu istorije, nacije do 18/19tog veka nisu postojale, sada kada svako zna da je izvor svih zala kapitalizam, ne pomislja na naciju, dal je njegova bolje od komsijske, ko je prvak u leba i igara itd, razumes li. narod kome je pored toga i dalje prioritet i donosi mu srecu uspesi sportske nacije i kome je veci j eosudjen na propast, zaglavljen u 19tom 20tom veku, dok se drugi narodi bore za neke vise zivotne ciljeve, mi navijamo za borbu petlova, i ako na tom pricianjva radost na visem nivou, to je smao znak da mi kao narod ne znam gde idemo, nit dal idemo uopste, izgleda da ne idemo, zelimo samo da ostanemo u pecini, iz koje smo tokom istorije smao par puta promolili nos. Nase vrednosti na nivou nacije se znatno razlikuju od drugih naroda, druga je to kultura, komunikacijski kod, sve je na drugom nivou, nimalo slicnim drugim civilizacijama

ANALiticar

pre 9 meseci

spisak igraca je uvreda za mozak, par igraca koji vec dugo nemaju ni klub, onda par igraca koji u svojim klubovima igraju 2min po utakmici garbage time, par balavaca koji nema sta da traze na svetskom, i par igraca za koje niko nikad nije cuo.
nije problem što ne igra Jokic, micic isl, vec sto su trebali da pozovu bolje igrace od ovih.

Back in Black

pre 9 meseci

Nemamo bukvalno nicemu da se nadamo zato što niti jedan od ovih igraca nije ni blizu nekog lidera u klubovima u kojim igraju.
Vecina su neki epizodisti.

Kakvi indijanci majko mila

pre 9 meseci

koliko ljudi ovde zna gde se igra i koje je prvenstvo? toliko o tome. i bez pretrage na googleu
(joca, 25. jul 2023 13:19)

Idi gledaj NBA od Oktobra do Maja, pazi da se ne smoris mnogo.

randomlik

pre 9 meseci

Više verujem ovoj ekipi nego da smo kompletni a da ovi koji su odustali igraju samo da ispoštuju! Uvek smo bolje igrali kada neko fali ali kada je ekipa kompaktna. Nadam se polufinalu pa dalje šta bude.

Danny boy

pre 9 meseci

Ok za micica, nikad i nije bio presudan faktor u reprezentaciji...
Decko se uvek trudio nema sta, ali nije bio covek koji je donosio pevagu meca, kao sto su Bogdanovic, Teodosic, Jokic, Bjelica...
(aca, 25. jul 2023 13:10)

U kojoj je to reprezentaciji Jokić "donosio prevagu meča". U našoj nije .

ja

pre 9 meseci

Svaka evropska reprezentacija bi dala sve da joj u teprezentaciji igraju takvi talenti poput Milutinova, Petruševa, Smailagića, Pokuševskog, Bogdanovića,… Samo mi unapred otpisujemo ove momke… Na ovom spisku imate 4 aktuelna i 3 bivša NBA igrača - mnogi bi plakali od sreće da imaju pola od toga. Ja mislim da itekako daleko možemo da doguramo. 5-ica je pokrivena s Militinovim i Petruševim, 4-ka sa Smailagićem i Jovićem (više kredita treba dati ovom momku, čovek je igrao NBA finale!), 3-ka sa Pokuševskim i Davidovcem, na 2-ki imamo Bogdana, Nedovića, Gudurića, Dobrića. Kec jeste malo problematičan, ali mislim da Pešić treba da stisne onu stvar i uvede Topića u reprezentaciju. Kad god su to naši selektori radili, takvi mladi talenti su višestruko vraćali. Dečko je vanserijski talenat i potrebna mu je velika pozornica da bi eksplodirao - ovo je ta prilika…

hm

pre 9 meseci

Mi smo pobedjivali i kada je 20 hiljada Grka u Marusiju navijalo protiv nas, pobedjivali smo u Indijanopolisu kada su svi Argentinu videli sa zlatom, pobedjivali smo trojkama u poslednjoj sekundi… Mi smo nacija kosarke. Ne pritiskajte igrace, ne pravite losu atmosferu…. Pobedicemo sve i ovaj put!

dd

pre 9 meseci

najveci problem je selektor,deda u godinama koji se jako gubi u komplikovanim situacijama.kasno menja igrace,nema pojma ko mu je u timu.predugo drzi vazne igrace na klupi i to u odlucujucim situacijama.

kontam da on mora da bude selektor iz dobro poznatih razloga.ali srbiji treba mlad strucnjak kojem brzo radi mozak i koji razume modernu kosarku.

sve dok na celo naseg tima ne dodje takav strucnjak srbija nema cemu da se nada.pogledajte samo na SP protiv italije.italijani nas celu utakmicu pune trojkama,a on nista?pa podvikni,igraj presing,pravi faulove...uradi nesto!ne on drzi jokica na klupi,bekovska linija prima trojke ko na treningu,usla voda u usi i nasi suteri normalno posle takvih odluka ne mogu da pogode slona sa 2 metra!

jel to selektor za srbiju?ozb pitam!

Istina

pre 9 meseci

Grobari su ovo napravili svojim kvocanjem i lošom karmom..u tome je problem
(Gerasim, 25. jul 2023 13:10)

Tacno tako, posto su dominirali u poslednjoj deceniji, sve su upropastili...

Nba

pre 9 meseci

Ne razumem. Zašto vređate gospodina Pešića, kao - vreme ga pregazilo...
A tamo, preko bare, Ameri se ponose svojim predsednikom koji i dalje igra na prvoj liniji.
(Zbogom Jokiću, uživaj sa 🎠, 25. jul 2023 14:15
Zato sto nemaju postovanja prema takvoj trenerskoj velicini,prozivaju ga za godine,a njegov vrsnjak Greg Popovic produzio ugovor na jos pet godina u nba.Pricaju da je zaboravio Jokica na klupi a Meli ga sprdao u svakom duelu u odbrani.Nisu cenili ni Obradovica sada Pesica uz Bozu Maljkovica i Dudu nase najbolje trenere koje ceni ceo svet,tek ce se videti u buducnosti sta su ovi treneri bili i sta su znacili za nasu i evropsku kosarku.

Sale-Pa

pre 9 meseci

Nadamo se 1/4 finalu.
Iskreno msm da je to realnost.
Ali sve jedno podrška momcima koji skracuju vreme sa porodicom da bi igrali za Srbiju.

DM

pre 9 meseci

bojim se da je mator Kari za velika dela...jednostavno pregazilo ga je vreme...bio je sila nekada ali realno godine cine svoje...ovo mu je poslednje ,hajde da se nadamo ce da ode kao pobednik....

Zbogom Jokiću, uživaj sa 🎠

pre 9 meseci

Ne razumem. Zašto vređate gospodina Pešića, kao - vreme ga pregazilo...
A tamo, preko bare, Ameri se ponose svojim predsednikom koji i dalje igra na prvoj liniji.

aca

pre 9 meseci

Ok za micica, nikad i nije bio presudan faktor u reprezentaciji...
Decko se uvek trudio nema sta, ali nije bio covek koji je donosio pevagu meca, kao sto su Bogdanovic, Teodosic, Jokic, Bjelica...

Ilija Dukić

pre 9 meseci

(Malimis, 25. jul 2023 13:04)

Pre mesec dana je ovo svima bilo simpatično u Denveru, svi su ga hvalili, a sad je odjednom opet omražen i nije dobro što ga ne interesuju nagrade?

ja

pre 9 meseci

Grobari su ovo napravili svojim kvocanjem i lošom karmom..u tome je problem
(Gerasim, 25. jul 2023 13:10)

leči se
(velizar, 25. jul 2023 13:26)

Nema leka za njega

yo.dorro

pre 9 meseci

Moramo da budemo realni, 2000ih su reprezentacivci sa sporednom ulogom bili na primer Vujanic, Rakocevic, Milojevic, Avdalovic, Scepanovic... Danas (uz svo duzno postovanje prema svakom) nam tim cine Beslac, Jovici, Marinkovic, Pokusevski, Radanov, Ristic, Simanic, Topic, Trifunovic... Ovi momci nisu medju najboljima ni u svojim timovima, a ovo nije omladinska reprezentacija, gde oni moraju da se upoznaju i razigravaju. Uz to dodamo Aleksu, Smajlija, Davidovca, Dobrica, koji su prosecni EL igraci. Veliki deo igraca je gurnut ovde zbog menadzera, i lici na fijasko. Najiskrenije se nadam da gresim, i da mozemo makar do polufinala.

Luka

pre 9 meseci

Danilovic je svojevremeno rekao da Jokic ne bi mogao sa njim (i Djordjevicem) u prvu petorku, da bi to mogao samo Bogdan B., pa eto ako je po "strucnjaku" neka pomenuti donese medalju....

Iks

pre 9 meseci

Po Pešićevim vođstvom ne očekujem ni četvrtfinale. Evo zasto:
kvalifikacije za ovo SP, Grčka-Srbija 97-92 (Srbija imala +12 u III četvrtini). Srbija-Belgija 73-74 (Srbija imala +11 u IV četvrtini). Letonija-Srbija 66-59 (Srbija imala +9 u III četvrtini). Pa 1/8 finala poslednjeg EP: Srbija-Italija 86-94 (Srbija imala +10 u III četvrtini). Naravno, čestitam za pobede protiv Britanije, Holandije, Finske i ostalih košarkaških sila.

Јага

pre 9 meseci

Како је, тако је. Момци нека играју срцем и нака дају све од себе и биће супер. Верујмо у њих,и нека им је са срећом.
НАВИЈАЋУ СВИМ СРЦЕМ.
НАПРЕД МОМЦИ!!!
Један је Штимац.

Boaće

pre 9 meseci

Gudurić
Bogdan
Marinković
Petrušev
Milutinov

Jaramaz (S. Jović)
Nedović
Dobrić
Smailaga
Ristić

Davidovac
Nikola Jović
Pokuševski
Avramović

Sigurno će još neko otpasti...
Po meni, Radanov, Simanić, Beslać, Topić i Trifunović gotovo sigurno otpadaju...

zi

pre 9 meseci

Ma mi uvek imamo ekipu za vrh, samo nemamo kontinuitet, zato nas pobedjuju reprezentacije slabije na papiru, ali primera radi igraju zajedno zadnjih 5 godina, recimo Belgija. Stalno je drugačija formacija, malo vremena da pripremiš ekipu, sezone su duge, previše utakmica, problem oko prozora, fiba-evroliga, nba koju briga za sve ostale itd. Da su igrači drugačije odgajani u drugačijem duhu, mogli bi da se pobune protiv celog fiba sistema, jer je poprilično loš. Ponašaju se uvek kao neka zastarela organizacija, koja je sa svima u svadji. Ipak na utakmice se dolazi zbog igrača, valjda i oni trebaju nešto da se pitaju oko reprezentacije, prozora, brojeva utakmica tokom sezone itd. To da su igrači umorni i te gluposti, u to ne verujem. Ima ih po 15 u ekipi ne igra Jokić sam, nego jednostavno ima druge planove čovek. Možda je i jedan od problema, što je i ranije pominjano, a to je da bi možda imao drugačiji pristup da je igrao za KKP ili zvezdu npr., ovako projektovan, kroz projektovan klub, gde mu je najbitniji čovek u košarkaškom sazrevanju neki zalizani menadžer...nema tu nekog osećaj obaveze ili posvećenosti, na žalost. Ja ga obažavam kao igrača i to što je takav, ne pridaje sebi neku veliku pažnju, ali ovo stvarno više nema smisla. Svi pričaju kao ima vremena, igraće on u budućnosti, bla, bla. On je sad već blizu 30, kad će da igra ako ne sad!? Znači da čovek jednostavno nije motivisan da igra za reprezentaciju. Kao i svi ostali koji nisu prošli kroz ozbiljniju košarkašku organizaciju, klupsku i reprezentativnu, to Mega nije da se ne lažemo, može sutra da se ugasi, za par meseci niko se ne bi ni setio neke Mege.

Antimitoman

pre 9 meseci

Realnih 12:
Ristić, Milutinov, Smajlagić, Jović, Davidovac, Dobrić, Marinković, Bogdanović, Gudurić, Nedović, Avramović i Jaramaz.

Kvrckvrc

pre 9 meseci

Momci, pre svega srecno! I hvala vam sto imate respekt prema reprezentaciji i svojoj zemlji. Ovih nekoliko letovanja treba zrtvovati kako bi postigli sto bolje rezultate, a posle karijere - letovacete po 180 dana godisnje. Sada mozete i sada dajete.
Racunam da cete dati sve od sebe, pa dokle stignete. Inace, predvidja se jedna luda suterska petorka: Nedovic, Bogi, Dobric, Petrusev i Milutinov. Pa ko prezivi . Vise mi je sto Mitrovic nije mogao , jer je odigrao dobru sezonu, a na poziciji 4 i 5 smo bas tanki, nego sto ne dolazi Jokic. Nemamo zamenu za Milutinova, to nam je bas bas slaba tacka.

goran

pre 9 meseci

Idemo redom. Žreb nam je idealan. I ovakvi kakvi smo bolji smo od Italije, a zašto Polonara i Fontekio izgledaju samo protiv nas kao "2 Lebrona" verovatno nikome nije jasno i vreme je da konačno dobijemo Italiju. Ako se to desi ključnu utakmicu četvrtfinala (pobeda će verovatno doneti i plasman na Olimpijske Igre) igraće Srbija protiv Grčke ili Litvanije, i jedni i drugi dolaze jako oslabljeni. Grcima fale Slukas, Kalates i velike su šanse da Janis neće igrati,Litvanija dolazi bez Sabonisa... I ovaj tim Srbije na papiru nije ništa slabiji od rivala sa kojima može da igra do polufinala (SAD je naravno druga priča i treba ih izbeći), naprotiv, samo da stručni štab ne podbaci kao na prošlom EP.

b1321

pre 9 meseci

@budimo normalni
Teodosić nije ni igrao to evropsko prvenstvo, zbog navodne povrede! Jovića su tada brutalno prebili "braća" Rusi. A sudije u te dve utakmice su tako katastrofalno sudile protiv nas!

i svakog novog dana

pre 9 meseci

Mi sto zivimo u Australiji kupili smo karte na vreme,pratimo Srbiju- nadamo se do kraja i finala i da pozdravimo usput i Dante Egzuma!

budimo normalni, postujmo jedni druge

pre 9 meseci

Sta je bilo sa Nikolom, bilo je. Ali nemojte nikada zaboraviti ljude koji su se uvek odazivali: Teodosica, Bogdana, Jovica itt. Neki od njih su imali ozbiljnih problema u klubovima zbog povreda sa reprezentacijom, ali se nikada nisu zalili, naprotiv, ponovo su dolazili.
Ona Bogdanova povreda sa svetskog u Kini mu je dobro unazadila NBA karijeru, od tada je svako malo povredjen (a do tada se ne secam da je toga bilo u toj meri).
Teodosic i Jovic se povredili na evropskom kada su Slovenci bili prvi.
Ima jos takvih koje ne treba zaboraviti, npr Simonovic, Nesa Krstic itt... ne mogu sve sjajne momke da pomenem, cak ni ove iz poslednjih 10-15 godina. Dakle, pamtite njih, i nemojte ih pljuvati ovde - i navijaci Zvezde i Partizana treba uvek da navijaju za Srbiju i srpske timove.
Vise puta sam pisao (sada ce se mozda neki setiti) da bih kao navijac Partizana najvise voleo da Partizan i Zvezda svake godine igraju finale Evrolige - naravno, navijao bih za Partizan u tom finalu, ali sve do njega bih zeleo da oba tima pobedjuju.
A to kriminalni krugovi u i oko ovih klubova prave pometnju ne treba da utice na ljude koji koriste mozak i vole kosarku.

ajmo posteno

pre 9 meseci

niko nije hteo da vodi reprezentaciju ni Duda ni Zeljko ni Maljkovic Djilas je napravio fantastican potez i dao sansu Sasi i Maljkovicki i imali smo srebro na evropskom svetskom i olimpiskom turniru...Sale je imao sistem i filozofiju igre i kroz rad su dosli i rezultati...definitivno je pogresio sa Jokicem na svetskom i naucio lekciju a ovaj gospodin Pesic(naklon do poda za karijeru) do dan danas nije nasao za shodno da prokomentarise poslednja dva debakla...to tako gospodine ne moze i sklanjajte alkoholicara Danilovica covek treba da se leci prvo pa sve ostalo...

Petar P

pre 9 meseci

E sada sasvim ozbiljno, jer šale i sarkazam ne pomažu.
Kult reprezentacije je poljuljan i veoma ugrožen. Pojedini igrači a i ovaj i ovakav selektor se sprdaju sa njim. Kako ozbiljno da shvatimo košarkašku reprezentaciju Srbije sa ovakvim trenerom koji je već poodavno morao biti u zasluženoj penziji. Nesporna je njegova želja da vodi i da pobeđuje, ali mnogo je važnije da li je to u stanju da radi u ovim godinama. Tvrdim da nije. Jako je loše što se kod nas prethodne zasluge, u bilo čemu pa i u sportu, smatraju za doživotne. Prosto postoji vreme za sve. Za dolazak, za uspehe, za starost pa i za penziju. Postoje i neuspesi i oni moraju biti adekvatno sankcionisani a ne nagrađeni. Neuspeh Pešića je bio veliki i morao je biti okončan njegovom ostavkom ili otkazom. To isto mislim i za Piksija. To se nažalost nije desilo jer je rukovodstvo KSS u debelom rasulu i davi se u svojoj nesposobnosti ali nikako da se konačno i udavi. Samo nas muče a mi gledamo, ne verujemo i krstimo se. Mislimo, pa shvatiće neko već jednom da kada nešto ne zna da radi da tada mora da ode, ali neeee. Nemaju ti ljudi ni trunku morala ni samokritike i još plus nema nikoga ko će ih oterati. Ostali smo samo mi, verni navijači, koji se ložimo da će se jednom i nešto pozitivno desiti ali se to nikako ne dešava.
Pa šta onda da očekujemo od naših košarkaša? Najbolje je ništa, a ukoliko nešto i dobijemo, makar i mrvice, treba da budemo zadovoljni. Tako nam je i u realnom životu, ali baš zbog toga se ložimo da bar u nečemu budemo najbolji, ali avaj to nam se ne dešava. Ma Srbija do Tokija, kako drugačije, samo daleko je taj Tokio...

Magdalena

pre 9 meseci

Bitno je da ima tog ,, ŽARA'' da se bore za zemlju pa koji god da budu a onaj koji je došao da ispoštuje bolje da ode ili da ne dolaze ako misle samo da otaljaju ti samo kvare atmosferu. I 12 najgorih koji žele su jači od 12 najboljih koji moraju. Naravno daleko su svi oni od najgorih dobar je i ovaj tim bitno je samo da žele. Ko želi nek igra ko me žrli nek igra polu go u kafani ko svaki prostak

Ništa o Ničem

pre 9 meseci

Bez Jokica Micića i Kalinića.Podsećanja radi veliki Duda je ubacio Vasu sa 19g na EP.Ovaj ovde oće stranac neće stranac.Svakako smo pukli sa košarkom zadnjih 4g svedoče o tome.Pa kad je tako što brate ne ubaciš Topića,Đurišića ako može da igra i Jovića,Pokuševskog itd.Da vidimo šta nam ostaje.Naravno sistemskog rada saveza i klubova odavno ovde nema.Tipa jedan klub da razvija bekove i krila drugi centre itd.Bacaju se pare na strance deca masovno odlaze preko.Filozofija igre nam je prevaziđena.A masa se i dalje loži da smo mi tu odma uz Amere....

Читалац

pre 9 meseci

Кога нема, без њега се може - говори народна изрека. Није добро што се позиву селектора нису одазвали Никола Јокић са образложењем "истрошености". Василије Мицић због повреде. Овај текст господина Николића наводи новогодишњу изјаву Арена спорту од Јокића да ће се увек одазвати селекторовом позиву!?
Након свега не могу наћи оправдан разлог за Јокићев изостанак. Шта ћеш Никола радити наредна скоро 2 месеца? Одмарати, бавити се хобијем, итд.? Није то, то!
Човек се роди да увек буде на располагњу репрезентацији а какви су патриоте на челу са једним Богданом Богдановићем, или раније Милошем Теодосићем, Сашом Ђорђевићем, Дејаном Бодирогом, били.
Патриотизму се човек највише учи код куће.
Ко зна зашта је ово добро!? Може бити боље него што се надамо!? Попут оног СП 2014.г. у Шпанији када је репрезентација отишла без очекиваног испраћаја, надања и тријумфално се вратила као друга иза САД! Тада је домаћин Шпанија, фафоризована, једва заузела 5. место, а не како је било од планера планирано да победи у финалу. Све најбоље нашој селекцији са играчима, стручном тиму на челу са селектором С. Пешићем! Поносни смо на вас што цените селекторов позив!

mihajlo_tm

pre 9 meseci

Ja imam osećaj da će ovaj tim napraviti rezultat. Kad god smo skupili (naizgled) jak tim, tada je dolazilo do sukoba, proradike su sujete, trebale su nam dve/tri lopte... Pešićev zadatak je da od ovoga što ima napravi tim ratnika. Ako to uspe, nema zime.

JT

pre 9 meseci

Ne vredi ni zvati one koji su konstantno razbacani po inostranstvu. Nemaju vremena da se uigraju u igru koju praktikuje nas tim. Svaki tim je drugaciji, svaka zemlja ima svoj fazon, na koji su oni naviknuti. Nastane haos, jer neko igra solo, neko dodaje, neko bleji... Svaki inostrani trener radi drugacije!

Pogotovo ne vredi zvati alave, jer nece doci zbog para koje bi izgubili tokom te pauze!

Mrgud

pre 9 meseci

Grupa slaba pa se ukrstamo sa Italijom, realno da ih konacno pobedimo i kao prvi u 2.krugu u cetvrtfinalu izbegnemo SAD i verovatno igramo sa Grckom, gde realno sa disciplinovanom odbranom imamo vece sanse od Janisovog forsiranja. Sve je moguce. Mnogo potcenjujemo nase igrace. Pa nije Jokic jedini.

zvezdale

pre 9 meseci

@b1321

Navodne? Teodosić je imao gadnu povredu lista i lečio je ubrzano sve vreme do početka EP. Bio uz ekipu i povređen i spreman da igra i na injekcijama i jednoj nozi ali nažalost nije mogao ni tako.

Sramota je da se sinonim za odanost reprezentaciji, neko ko je utkan u svaku medalju tako blati i stavlja pod sumnju. Teodosić i Bogdanović su rame uz rame najbolji igrači poslednjih 15 godina i izneli su najveći teret svih turnira. Miloš bi i sad igrao da pozovu. Ako se ne poštuje jedan Miloš Teodosić onda stvarno ne zaslužujemo apsolutno ništa kao takvi navijači.

tocka

pre 9 meseci

Bogdan, Pokuševski, Jović. To su izuzetni igrači koji su prevazišli evropske okvire. Jedan ustaljen veteran u svojoj ekipi, dvojica neverovatnih talenata. Ovo ostalo je neki evropski standard, nije za euforiju, ali nije ni za potcenjivanje. Jel može ovakva ekipa da pobedi neke tamo Poljake, trebalo bi da može. Jel može Sloveniju sa Dončićem, možda… Francuze, Špance, Amere, Kanadu… jako teško.

baobab

pre 9 meseci

Jasno je da će ova reprezentacija biti šuterski orijentisana, tako je i birana, a i nije moglo drugačije.
Jaka odbrana, brze kontre i trčanje i šut za 3 do iznemoglosti. I visoki igrači mogu da šutiraju. Tako nekako smo igrali i na onom svetskom sa Đorđevićem.
Ako naprave atmosferu koja diže i samopouzdanje i ako nas krene šut, može biti jako zanimljivo. Sa druge strane, ako krene drugačije, biće problema i sa autsajderima. Nadajmo se da će ipak biti ono prvo.

WillyWonka

pre 9 meseci

"EP i SP su odavno postala besmislena i prevaziđena prvenstva.Olimpijada je uvek bila glavna i jedino gde se priznaje srebrna medalja je košarka na olimpijadi,u svim ostalim sportovima samo se zlato priznaje dok su ove druge medalje izmišljene da uteše gubitnike.
(điu,liu i sadriu, 25. jul 2023 14:17)"

Luzerima ništa nije važno. Dok se osvajaju medalje, važno je. Kad nema šanse za medalju, prevaziđena takmičenja. E svašta ćovjek može pročitati u ovim komentarima. Da je Srbija, recimo, prvak Evrope u košarci, to bi bilo najvažnije takmičenje.
Možda ni olimpijada neće biti važna, ako se Srbija ne kvalifikuje.

Qe passa

pre 9 meseci

Ljudi Zvezda je bez Piskija bila prvak evrope u fudbalu a Partizan bez Paspalja i Divca u košarci....idemo dalje... mada nam je baza sve slabija i slabija klubovi u svim sportovima skoro da i ne postoje tako da i je plasman na svetsko prvenstvo realnost i ako odemo na olimpijadu biće najveći uspeh u proteklih 8 godina. Mađarska je pre 70 godina bila svetska sila u fudbalu i još ih nema nazad tako da je to realnost jer se na lokalu ulaže u seljački fudbal da bi lokalne samouprave prale pare i u borilačke klubove raznih naziva da bi zadovoljili potrebe svojih kadrova jer potiču iz tog miljea. Tako da rođaci budite sretni da ako Srbija kao država bude i postojala kroz 50 godina jednostavno nema nas dovoljeno......nema dece i ono što ih ima samo bleje u telefoneeeeee.

Mvp

pre 9 meseci

Za one koji govore igrace ako se plasiramo na olimpiske igre,ove godine smo imali neke sanse da uzmemo medalju jer su mnoge reprezetnacije oslabljenje,sta ce nam u Parizu ako se plasiramo amerikanci ce poslati ozbiljniji tim,Francuska sa Embidem i jos 11 nba igraca jaka Canada,uvek nezgodni Spanija itd.Podrzati Bogdana i ove mlade momke i da im kapiten usadio ono sto on ima ljubav prema nacionalnom dresu.

Јабучило

pre 9 meseci

Cuveno ime i prezime u Srbiji.. Alen Smailagic :D
(Lazar Peric, 25. jul 2023 14:47)

Ај не глупирај се. И не узимај боље од себе у уста.

smeh

pre 9 meseci

Sa obzirom šta su svi naši igrači pokazali u svojim klubovima i šta su neki pokazali igrajući u reprezentaciji stvarno će biti čudo ako dođemo do 8 najboljih. Ali šta je tu je, podrška neće i ne sme izostati pa makar bili poslednji a nadam se da ćemo napraviti čudo i stići do borbe za medalju. Bili su otkazi naših najboljih igrača iz ovog ili onog razloga i kada smo bili prvaci Sveta tako da to ništa nije novo u našoj košarci. Srećno momcima na SP!

MJS

pre 9 meseci

Svaka čast za podršku!!! Po pitanju Topića,može da se kladimo,ali on ne može da zasluži mesto kvalitetom i iskustvom. Mali Topić,nije plej kako mnogi ovde pišu,on je kombo bek,kao Avramović,Nedović,Jaramaz,pa i Gudurić, Bogdan takođe... Pored nabrojanih,nije realno da bude u rotaciji... pre će Simanić ili Radanov uskočiti...
Dečko je nesporno potencijal,ali u A selekciju,bez bar 2 pune godine seniorske košarke,nije moguće...

strale

pre 9 meseci

@aca
slažem se za Micića ali kada je Bjelica odigrao dobar meč za reprezentaciju?
Volja je tu uvek, ali blokira uvek. Slično kao Vidić i Matić u fudbalu.

Petar

pre 9 meseci

Glavne igrace drze agenti u šaci.Ovde odlučuje novac i lični interes.Igrati za zemlju, navijace,to je proslo vreme.Ali hocete da menadzeri, skauti, razvijaju kosarku, to vam je ovo.Sta se cudite?

rade

pre 9 meseci

koga nema bez njega se moramo moze, ovo su sve dobri igrači u svojim klubovima, osim Bogdanovića nemamo ni jednu zvezdu, sto je za nasu igru i dobro, cetvrtfinale je veliki uspeh, a sve preko toga hmmm, velicanstveno

Milan11

pre 9 meseci

Danilovic je svojevremeno rekao da Jokic ne bi mogao sa njim (i Djordjevicem) u prvu petorku, da bi to mogao samo Bogdan B., pa eto ako je po "strucnjaku" neka pomenuti donese medalju....
(Luka, 25. jul 2023 16:05)

Pomenuti je već doneo nekoliko medalja. (A ova stara izjava Danilovića je naravno potpuni promašaj.)