Utorak, 28.02.2023.

12:00

Preživesmo!

Izvor: B92

Preživesmo! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

CommonSense

pre 1 godinu

Na SP prolazimo grupu, a onda nalećemo ponovo na Žabare koji nas cepaju po treći put na istu foru. Junak utakmice - neki levak iz npr. Sasarija, za koga niko živi nije čuo.

Igra se na jednu loptu do kraja... Jokara uzima (da ne kažem, diže se na) šut, Pajola se zaleće pravo niuotkuda i tras banana!

Žabari u transu, naši na parketu, Kari beži u Minhen i javlja se posle tri meseca sa HRT-a kod Stankovića Nedeljom u 2.

smeh

pre 1 godinu

Žao mi je što smo se plasirali pa će ovakvo stanje u našoj košarci da se nastavi jer eto ima nekog rezultata. Mene je sramota kao bivšeg košarkaša iz vremena kada smo bili prvaci Evrope i Sveta i kada je naša košarka bila uzor šta današnji reprezentativci igraju i kako igraju i kakvo je stanje u našoj košarci uopšte. Za nekih 5 i više godina Britanija će nas lagano dobijati. Nemamo nikakvu budućnost u košarci jer je izgleda jedino bitno da se blizancima trpa lova da postanu Makabi i da kupuju skupe strance. Zbog 2 kluba celokupna naša košarka će bukvalno postati nivo Britanije. Bilo je pravo vreme za reset naše košarke i menjanje svega ali izgleda da od toga nema ništa.

Facinantno

pre 1 godinu

Kao od 2 finala protiv NBA igraca(Durant,Kari,Harden), jedno finale protiv Doncica i 5 mesto SP gde pobedis Amere dodjes do dede 1/8 finala EP, i zadnjeg mesta za plasman na SP, sve uz kovanicu "Danas svi igraju kosarku".

Surovi

pre 1 godinu

Dejan Milojević bi bio pravi izbor za novog selektora. Dokazao se u Megi, Jokić je stasao pod njim, sada jedan od trenera u GS! Dobar i inteligentan igrač, još bolji čovek i veoma stručan i ambiciozan!

Betonka

pre 1 godinu

Rebrača pričao kako su na SP 98 otišli samo da završe u top 10 a dvostruki šampion EP uzastopni bili sa sve ekipom kakvu smo imali pa osvojimo i to SP.
Sad jedva prođemo Letoniju i Belgiju ali na SP sve ispod polufinala je bruka? Ma nismo mi više sila, imamo jednog igrača i 20 iz C ešalona, trenera nemamo od Dude tako da ne zanosimo se.

vlade

pre 1 godinu

@enter sandman
nije samo to u pitanju.. ima i toga, ali njima se otvorio prostor, jer ni deca više neće da pikaju basket.. pre 20, 30, nije mogla lopta da se tapne, koševi prebukirani..moja generacija, sećam se '97 godine, klinci, čekamo da padne mrak da šutnemo koju na koš, kad se matorci raziđu.. po deset ekipa je čekalo na red, čim jednu izgubiš, ćao kući.. to su bila vremena.. danas, jedva se skupe dve ekipe za tri na tri, na tim istim terenima.. deca gube interesovanje, niko od klinaca ni ne zna kakva je košarkaška euforija vladala tada, nemaju idole i ne znaju na koga da se ugledaju.. na sve to, katastrofa u savezu, od organizacije do stručnog kadra.. pljuju Miškovića, a on čovek koristiti samo situaciju, a zajedno sa njim i CZV i KKP prikrivaju se iza meginog fabrikovanja igrača da su nesposobni da izbace talente jureći neke nazovi, instant rezultate.. čak više ni FMP ne može da napravi igrača, dok se nisu spojili sa Zvezdom, imali su odlične rezultate u tom segmentu, Partizan nije izbacio igrača za reprezentaciju od Bogdanovića..

bivsi praci

pre 1 godinu

Mi konstanto zivimo u zabludi u svakom segmentu zivota…bili smo zemlja kosarke,vise nismo.sad smo prosecna reprezentacija koja ce sa vremena na vreme da bljesne

Straight Outta München

pre 1 godinu

Nazalost imamo selektora koji nema pojma kako da koristi najboljeg igraca na svetu.
Pitanje je sta mu je jos potrebno? Najbolji igrac na svetu, najbolji plej u Evropi, sasvim solidi igraci zadatka… Ne mozes da uklopis? Ok, onda to nije posao za tebe.
I dalje mi nije jasno zasto niko od novinara nije pitao iz kog razloga Jokic nije igrao u periodu kada se Italija odlepila na 10 razlike. Igrao je Milutinov koji je za 11 min imao plus- minus neverovatnih -19!!!!! To jos nisam video ni na All star utakmicama.
Nema nikakve odgovornosti, tako to funkcionise kod nas.

Slobo

pre 1 godinu

Pa ta Belgija je dobila i Spaniju na EP koja je bila Evropski prvak.To znaci da Dangubic Zagorac,Koprivica,Uskokovic, Jovan Novak itd ,treba da se stide i da ih je sramota, a sta bi trebali reci za prvake Evrope u najacem sastavu Lulj Lorenzo Brown, Hrnangomez Rudy Fernandez itd,- da se ubuju??

zzbz

pre 1 godinu

Prva petorka - Jokić, Lučić, Kalinić, Bogdanović, Micić
Druga petorka - Milutinov, Pokuševski, Gudurić, Panter, Jaramaz
Preostala mesta - Smailagić, Avramović
(Hijavata, 28. februar 2023 11:12)

Dokle god imamo bilo kakvo domaće rešenje stranac nam ne treba.

Ovo su takmičenja nacija...prosto onaj ko je rodjen u Srbiji ili živi duze vreme je po meni ok da igra za Srbiju...onaj koji samo radi ovde nema potrebe da se uzme u razmatranje za reprezentaciju.

Panterovo mesto ovako na prvu loptu mogu da pokriju i Vanja Marinković i ili Nedovic ako nije povredjen ili rovit.

Jb

pre 1 godinu

Jos nam ostaje da selektor kaze da idemo sa ciljem vazno je ucestvovati, sport je to
Tuzno je sto je nasa kosarkaska realnost sve blize tome

Da se ne ljubimo

pre 1 godinu

Ako izuzmemo grupu na EP na svakom mecu mucenje. I to kao po sablonu vodis 10-12 koseva do nekih nekoliko minuta pred kraj i onda porazi protiv Belgije kod kuce, treceg tima Grcke,Letonije, ona petorka koja je igrala celu 4/4 i produzetke bez izmene, Jagodic Kuridza covek u godinama dise na skrge. Meni nije jasna jedna stvar da trener nema taktiku da prekine protivnicki tim koji je u seriji za 3 poena. Njemu se stalno desavaju Italijani i on ne zna to da presece. Deja vu

Mahatma Pandi

pre 1 godinu

Na SP-u bi udarni trojac trebalo da nam bude Jokić-Bogdanović-Panter.

Prva dvojica predvodnici startne, a Panter rezervne petorke, s obzirom na to da i kod Željka nekada počinje utakmice sa klupe.

Srbija do zlata!

Khal Drogo

pre 1 godinu

Честите српским кошаркашима на оствареном пласману на СП.

За националну селекцију Србије је у овим квалификацијама за СП у 12 мечева наступило 35 играча. Ту треба додати још неколико који су били ум конкуренцији али нису добили минуте у тим мечевима.
У нормалним околностима било би уобичајено да један квалификациони циклус изнесе највише 18 играча, евентуално ако се надовежу повреде 20ак, но имамо ту ситуацију са ФИБА "вратоломијама" којима су кажњене јаче репрезентације, Србија је у неким мечевима могла рачунати на еб-би-еј и играче евролигашклих тимова, у већини није и имамо ситуацију какву имамо.
Највише су у квалификацијама "потегли" Марко Јагодић-Куриџа, реинкарнација Штимца, те Душан Ристић. И Теодосић је наступио у квалификацијама за СП, ако наши на СП остваре добар резултат, а може да се деси, ваља увијек поменути да је у том успјеху поред остале тридесетчетворице допринос дао и Тео. О том, потом.

Како ће се ситуација понављати и наредних квалификационих циклуса за ЕП и СП, треба стварати што већу базу играча.

Ипак ствари иду у добром смјеру, повећава се база играча, поред ових 35 који су играли у квалификацијама за СП, има ту још подоста младих играча који су били у конкуренцији, а добро се развијају и играчи у годиоштима 2003-7 које ове године очекују такмичења у њиховим узрастима.
Материјала итекако има, доста је ту јако занимљивих младих играча и јуниора.

Вјерујем и надам се дас ће ово бити едобра година за српску кошарку

Miroslav_zna

pre 1 godinu

To se zove skidanje pritiska sa igrača. Nismo osvojili evropsko, svetsko 20 godina. Šta nam daje za pravo da pričamo da idemo po zlato.

Zato se prvo postave manji ciljevi, ostvarivi, pa kada se oni ostvare pritisak se skida sa ekipe koja onda opuštenije može da napadne čak i zlato.

Ćabarakandi

pre 1 godinu

...kako je danas sve ubrzano i na struju. Trebaju nam pod hitno update/upgrade taktike, organizacije, postavke napada i odbrane, originalnosti, kreativnosti, fizičke pripreme....
Kadrovsku igračku strukturu imamo, NBa, Euro liga, Euro kup, Aba liga, domaća liga, basket ispred zgrade....
Do sada +, ostvarenja ovog clja apsolutna blamaža.
Nov trener je pod obavezno (npr. Dejan Milojević).
Zamena celokupnog zaslužnog establišmenta KSS.
...jednogodišnja zabrana prilaska košarkaškim terenima, igračima, upravi i reprezentaciji viđenijih/najglasnijih menadžera (čitaj:rušitelja) ove lepe igre...

Enter Sandman

pre 1 godinu

Nismo više zemlja košarke,zato što se košarkom bave mamina i tatina deca.
Ne igraju najtalentovaniji vec najbogatiji.
Tamo negde pika basket novi Bodiroga Djordjevic,Slavnic,Kicanovic itd ali njegovi roditelji jedva krpe kraj sa krajem.
Takvo je stanje i u fudbalu i u svim sportovima.
Takvo je stanje u svim sferama života.
Pogledajte nove glumce ne zna se ko je od koga veci antitenat ali platili mama i tata.

basketaš

pre 1 godinu

Slažem se u potpunosti sa napisanim. Nije ovo fudbal pa da nam je četvrtfinale svetskog premija. Ovo je naš sport. Pa čak, ako i misliš da ne možeš dalje od četvrtfinala, zadrži to za sebe. Stisni zube i bori se za zlato.

yo.dorro

pre 1 godinu

Izgleda kao da su svi dobri srpski, domaci treneri zauzeti: Obradovic,Djordjevic,(Kokoskov otpada), Jovanovic, Alimpijevic jos mora da uci.... Mozda je neko lucidno resenje Trinkijeri? Takav vreli mentalitet treba igracima da se podignu... Neki su pominjali Melouna, ali to nije realno razmatranje.

Petar P

pre 1 godinu

Iako sam mislio da je Pešić odlično rešenje za našu reprezentaciju, proteklo evropsko prvenstvo i ove kvalifikacije su promenile moje mišljenje. Neke loše stvari i loši periodi igre u kojem je naša ekipa izgledala kao brod bez kormilara su mogli biti sprečeni uz dobrog trenera. Pešić je često bez reakcije samo sedeo i gledao šta se dešava i nije imao uticaja na igru a u mnogim situacijama je kasnio i nije dobro menjao i sastavljao petorke. To ide njemu na dušu. Sa druge strane uspeo je da ponovo dovede Jokića i to je za nas veliki uspeh. Ali to bi bilo to. Igra, vođenje, postavke, izmene pa i selekcija igrača su bili problematični. Neke utakmice i na evropskom prvenstvu i u kvalifikacijama prosto nisu smele biti izgubljene. Spasili smo se jedva i sada je pravi trenutak da se srvari objektivno sagledaju i povuku pravi potezi u interesu naše košarke. Tu ne sme biti kompromisa. Pešić je prihvatljivo rešenje, ne i idealno. Može li neko bolje? Ja mislim da naša reprezentacija zaslužuje bolje vođstvo kako u administraciji tako i na terenu. Pešiću hvala za sve ali ovde su problem i godine, energija ali i ciljevi ka kojima se stremi. Četvrtfinale nije samo po sebi cilj i to nije dovoljno. Mi imamo ekipu za veće domete, sasvim sigurno. To je po igračkom kadru, ali neko to mora i da uklopi u jednu celinu koja će se zajedno boriti za cilj a ne samo svaki igrač za svoje procente. Mislim da je Pešić pokazao da on to ne može, baš kao što ni Željko to nije onomad mogao u Beogradu. Vreme je i da Pešić to prizna a i da savez povuče odgovarajuće poteze. To je moje lično mišljenje.

Hijavata

pre 1 godinu

Prva petorka - Jokić, Lučić, Kalinić, Bogdanović, Micić
Druga petorka - Milutinov, Pokuševski, Gudurić, Panter, Jaramaz
Preostala mesta - Smailagić, Avramović

gremiln onaj jedini i pravi kome je samo ACM u glavi….

pre 1 godinu

FIBA kvalifikacije “sa prozorima”su toliko glupa stvar da je bukvalno “bolje organizovana Kobasicijada u Turiji”40 igrača na spisku i neke “iznenadjujuce”pobede autsajdera jer najbolji igrači ne igraju jer igraju EL…

Niko

pre 1 godinu

Pobogu, zasto je Belgija najveca sramota?jeste da nemaju kvalitetne igrace kao sto smo mi imali, ali oni imaju sasvim korektnu ligu, nisu kao Britanci, koji su amateri.Pre par godina, su imali sasvim solidan sastav, koji su sačinjavali igraci koji su igrali u najacim evropskim klubovima i ligama..

ljemenkacz

pre 1 godinu

Plej:
Micic Jovic Markovic
Bek:
Nedovic Guduric Vildoza
Krila:
Kallinic Dobric
KC:
Bjelica, MJK
Centri:
Jokic, Bobi, Milutinov

Trener Dusko Ivanovic

Sa ovvakvim timom osvajamo!!!

Sterling Cooper

pre 1 godinu

Fiba prozori, između ostalog, antipropaganda košarke kao sporta. Krovna svjetska organizacija uništava i degradira sport koji predvodi, pa ćemo na mundobasketu, uz dužno poštovanje Dominikancima, gledati njih umjesto Argentine.

Enter Sandman

pre 1 godinu

Nismo više zemlja košarke,zato što se košarkom bave mamina i tatina deca.
Ne igraju najtalentovaniji vec najbogatiji.
Tamo negde pika basket novi Bodiroga Djordjevic,Slavnic,Kicanovic itd ali njegovi roditelji jedva krpe kraj sa krajem.
Takvo je stanje i u fudbalu i u svim sportovima.
Takvo je stanje u svim sferama života.
Pogledajte nove glumce ne zna se ko je od koga veci antitenat ali platili mama i tata.

Petar P

pre 1 godinu

Iako sam mislio da je Pešić odlično rešenje za našu reprezentaciju, proteklo evropsko prvenstvo i ove kvalifikacije su promenile moje mišljenje. Neke loše stvari i loši periodi igre u kojem je naša ekipa izgledala kao brod bez kormilara su mogli biti sprečeni uz dobrog trenera. Pešić je često bez reakcije samo sedeo i gledao šta se dešava i nije imao uticaja na igru a u mnogim situacijama je kasnio i nije dobro menjao i sastavljao petorke. To ide njemu na dušu. Sa druge strane uspeo je da ponovo dovede Jokića i to je za nas veliki uspeh. Ali to bi bilo to. Igra, vođenje, postavke, izmene pa i selekcija igrača su bili problematični. Neke utakmice i na evropskom prvenstvu i u kvalifikacijama prosto nisu smele biti izgubljene. Spasili smo se jedva i sada je pravi trenutak da se srvari objektivno sagledaju i povuku pravi potezi u interesu naše košarke. Tu ne sme biti kompromisa. Pešić je prihvatljivo rešenje, ne i idealno. Može li neko bolje? Ja mislim da naša reprezentacija zaslužuje bolje vođstvo kako u administraciji tako i na terenu. Pešiću hvala za sve ali ovde su problem i godine, energija ali i ciljevi ka kojima se stremi. Četvrtfinale nije samo po sebi cilj i to nije dovoljno. Mi imamo ekipu za veće domete, sasvim sigurno. To je po igračkom kadru, ali neko to mora i da uklopi u jednu celinu koja će se zajedno boriti za cilj a ne samo svaki igrač za svoje procente. Mislim da je Pešić pokazao da on to ne može, baš kao što ni Željko to nije onomad mogao u Beogradu. Vreme je i da Pešić to prizna a i da savez povuče odgovarajuće poteze. To je moje lično mišljenje.

Da se ne ljubimo

pre 1 godinu

Ako izuzmemo grupu na EP na svakom mecu mucenje. I to kao po sablonu vodis 10-12 koseva do nekih nekoliko minuta pred kraj i onda porazi protiv Belgije kod kuce, treceg tima Grcke,Letonije, ona petorka koja je igrala celu 4/4 i produzetke bez izmene, Jagodic Kuridza covek u godinama dise na skrge. Meni nije jasna jedna stvar da trener nema taktiku da prekine protivnicki tim koji je u seriji za 3 poena. Njemu se stalno desavaju Italijani i on ne zna to da presece. Deja vu

yo.dorro

pre 1 godinu

Izgleda kao da su svi dobri srpski, domaci treneri zauzeti: Obradovic,Djordjevic,(Kokoskov otpada), Jovanovic, Alimpijevic jos mora da uci.... Mozda je neko lucidno resenje Trinkijeri? Takav vreli mentalitet treba igracima da se podignu... Neki su pominjali Melouna, ali to nije realno razmatranje.

Surovi

pre 1 godinu

Dejan Milojević bi bio pravi izbor za novog selektora. Dokazao se u Megi, Jokić je stasao pod njim, sada jedan od trenera u GS! Dobar i inteligentan igrač, još bolji čovek i veoma stručan i ambiciozan!

gremiln onaj jedini i pravi kome je samo ACM u glavi….

pre 1 godinu

FIBA kvalifikacije “sa prozorima”su toliko glupa stvar da je bukvalno “bolje organizovana Kobasicijada u Turiji”40 igrača na spisku i neke “iznenadjujuce”pobede autsajdera jer najbolji igrači ne igraju jer igraju EL…

Sterling Cooper

pre 1 godinu

Fiba prozori, između ostalog, antipropaganda košarke kao sporta. Krovna svjetska organizacija uništava i degradira sport koji predvodi, pa ćemo na mundobasketu, uz dužno poštovanje Dominikancima, gledati njih umjesto Argentine.

bivsi praci

pre 1 godinu

Mi konstanto zivimo u zabludi u svakom segmentu zivota…bili smo zemlja kosarke,vise nismo.sad smo prosecna reprezentacija koja ce sa vremena na vreme da bljesne

Betonka

pre 1 godinu

Rebrača pričao kako su na SP 98 otišli samo da završe u top 10 a dvostruki šampion EP uzastopni bili sa sve ekipom kakvu smo imali pa osvojimo i to SP.
Sad jedva prođemo Letoniju i Belgiju ali na SP sve ispod polufinala je bruka? Ma nismo mi više sila, imamo jednog igrača i 20 iz C ešalona, trenera nemamo od Dude tako da ne zanosimo se.

basketaš

pre 1 godinu

Slažem se u potpunosti sa napisanim. Nije ovo fudbal pa da nam je četvrtfinale svetskog premija. Ovo je naš sport. Pa čak, ako i misliš da ne možeš dalje od četvrtfinala, zadrži to za sebe. Stisni zube i bori se za zlato.

zzbz

pre 1 godinu

Prva petorka - Jokić, Lučić, Kalinić, Bogdanović, Micić
Druga petorka - Milutinov, Pokuševski, Gudurić, Panter, Jaramaz
Preostala mesta - Smailagić, Avramović
(Hijavata, 28. februar 2023 11:12)

Dokle god imamo bilo kakvo domaće rešenje stranac nam ne treba.

Ovo su takmičenja nacija...prosto onaj ko je rodjen u Srbiji ili živi duze vreme je po meni ok da igra za Srbiju...onaj koji samo radi ovde nema potrebe da se uzme u razmatranje za reprezentaciju.

Panterovo mesto ovako na prvu loptu mogu da pokriju i Vanja Marinković i ili Nedovic ako nije povredjen ili rovit.

vlade

pre 1 godinu

@enter sandman
nije samo to u pitanju.. ima i toga, ali njima se otvorio prostor, jer ni deca više neće da pikaju basket.. pre 20, 30, nije mogla lopta da se tapne, koševi prebukirani..moja generacija, sećam se '97 godine, klinci, čekamo da padne mrak da šutnemo koju na koš, kad se matorci raziđu.. po deset ekipa je čekalo na red, čim jednu izgubiš, ćao kući.. to su bila vremena.. danas, jedva se skupe dve ekipe za tri na tri, na tim istim terenima.. deca gube interesovanje, niko od klinaca ni ne zna kakva je košarkaška euforija vladala tada, nemaju idole i ne znaju na koga da se ugledaju.. na sve to, katastrofa u savezu, od organizacije do stručnog kadra.. pljuju Miškovića, a on čovek koristiti samo situaciju, a zajedno sa njim i CZV i KKP prikrivaju se iza meginog fabrikovanja igrača da su nesposobni da izbace talente jureći neke nazovi, instant rezultate.. čak više ni FMP ne može da napravi igrača, dok se nisu spojili sa Zvezdom, imali su odlične rezultate u tom segmentu, Partizan nije izbacio igrača za reprezentaciju od Bogdanovića..

smeh

pre 1 godinu

Žao mi je što smo se plasirali pa će ovakvo stanje u našoj košarci da se nastavi jer eto ima nekog rezultata. Mene je sramota kao bivšeg košarkaša iz vremena kada smo bili prvaci Evrope i Sveta i kada je naša košarka bila uzor šta današnji reprezentativci igraju i kako igraju i kakvo je stanje u našoj košarci uopšte. Za nekih 5 i više godina Britanija će nas lagano dobijati. Nemamo nikakvu budućnost u košarci jer je izgleda jedino bitno da se blizancima trpa lova da postanu Makabi i da kupuju skupe strance. Zbog 2 kluba celokupna naša košarka će bukvalno postati nivo Britanije. Bilo je pravo vreme za reset naše košarke i menjanje svega ali izgleda da od toga nema ništa.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Nazalost imamo selektora koji nema pojma kako da koristi najboljeg igraca na svetu.
Pitanje je sta mu je jos potrebno? Najbolji igrac na svetu, najbolji plej u Evropi, sasvim solidi igraci zadatka… Ne mozes da uklopis? Ok, onda to nije posao za tebe.
I dalje mi nije jasno zasto niko od novinara nije pitao iz kog razloga Jokic nije igrao u periodu kada se Italija odlepila na 10 razlike. Igrao je Milutinov koji je za 11 min imao plus- minus neverovatnih -19!!!!! To jos nisam video ni na All star utakmicama.
Nema nikakve odgovornosti, tako to funkcionise kod nas.

Niko

pre 1 godinu

Pobogu, zasto je Belgija najveca sramota?jeste da nemaju kvalitetne igrace kao sto smo mi imali, ali oni imaju sasvim korektnu ligu, nisu kao Britanci, koji su amateri.Pre par godina, su imali sasvim solidan sastav, koji su sačinjavali igraci koji su igrali u najacim evropskim klubovima i ligama..

CommonSense

pre 1 godinu

Na SP prolazimo grupu, a onda nalećemo ponovo na Žabare koji nas cepaju po treći put na istu foru. Junak utakmice - neki levak iz npr. Sasarija, za koga niko živi nije čuo.

Igra se na jednu loptu do kraja... Jokara uzima (da ne kažem, diže se na) šut, Pajola se zaleće pravo niuotkuda i tras banana!

Žabari u transu, naši na parketu, Kari beži u Minhen i javlja se posle tri meseca sa HRT-a kod Stankovića Nedeljom u 2.

Miroslav_zna

pre 1 godinu

To se zove skidanje pritiska sa igrača. Nismo osvojili evropsko, svetsko 20 godina. Šta nam daje za pravo da pričamo da idemo po zlato.

Zato se prvo postave manji ciljevi, ostvarivi, pa kada se oni ostvare pritisak se skida sa ekipe koja onda opuštenije može da napadne čak i zlato.

Facinantno

pre 1 godinu

Kao od 2 finala protiv NBA igraca(Durant,Kari,Harden), jedno finale protiv Doncica i 5 mesto SP gde pobedis Amere dodjes do dede 1/8 finala EP, i zadnjeg mesta za plasman na SP, sve uz kovanicu "Danas svi igraju kosarku".

Khal Drogo

pre 1 godinu

Честите српским кошаркашима на оствареном пласману на СП.

За националну селекцију Србије је у овим квалификацијама за СП у 12 мечева наступило 35 играча. Ту треба додати још неколико који су били ум конкуренцији али нису добили минуте у тим мечевима.
У нормалним околностима било би уобичајено да један квалификациони циклус изнесе највише 18 играча, евентуално ако се надовежу повреде 20ак, но имамо ту ситуацију са ФИБА "вратоломијама" којима су кажњене јаче репрезентације, Србија је у неким мечевима могла рачунати на еб-би-еј и играче евролигашклих тимова, у већини није и имамо ситуацију какву имамо.
Највише су у квалификацијама "потегли" Марко Јагодић-Куриџа, реинкарнација Штимца, те Душан Ристић. И Теодосић је наступио у квалификацијама за СП, ако наши на СП остваре добар резултат, а може да се деси, ваља увијек поменути да је у том успјеху поред остале тридесетчетворице допринос дао и Тео. О том, потом.

Како ће се ситуација понављати и наредних квалификационих циклуса за ЕП и СП, треба стварати што већу базу играча.

Ипак ствари иду у добром смјеру, повећава се база играча, поред ових 35 који су играли у квалификацијама за СП, има ту још подоста младих играча који су били у конкуренцији, а добро се развијају и играчи у годиоштима 2003-7 које ове године очекују такмичења у њиховим узрастима.
Материјала итекако има, доста је ту јако занимљивих младих играча и јуниора.

Вјерујем и надам се дас ће ово бити едобра година за српску кошарку

Ćabarakandi

pre 1 godinu

...kako je danas sve ubrzano i na struju. Trebaju nam pod hitno update/upgrade taktike, organizacije, postavke napada i odbrane, originalnosti, kreativnosti, fizičke pripreme....
Kadrovsku igračku strukturu imamo, NBa, Euro liga, Euro kup, Aba liga, domaća liga, basket ispred zgrade....
Do sada +, ostvarenja ovog clja apsolutna blamaža.
Nov trener je pod obavezno (npr. Dejan Milojević).
Zamena celokupnog zaslužnog establišmenta KSS.
...jednogodišnja zabrana prilaska košarkaškim terenima, igračima, upravi i reprezentaciji viđenijih/najglasnijih menadžera (čitaj:rušitelja) ove lepe igre...

Slobo

pre 1 godinu

Pa ta Belgija je dobila i Spaniju na EP koja je bila Evropski prvak.To znaci da Dangubic Zagorac,Koprivica,Uskokovic, Jovan Novak itd ,treba da se stide i da ih je sramota, a sta bi trebali reci za prvake Evrope u najacem sastavu Lulj Lorenzo Brown, Hrnangomez Rudy Fernandez itd,- da se ubuju??

Mahatma Pandi

pre 1 godinu

Na SP-u bi udarni trojac trebalo da nam bude Jokić-Bogdanović-Panter.

Prva dvojica predvodnici startne, a Panter rezervne petorke, s obzirom na to da i kod Željka nekada počinje utakmice sa klupe.

Srbija do zlata!

Hijavata

pre 1 godinu

Prva petorka - Jokić, Lučić, Kalinić, Bogdanović, Micić
Druga petorka - Milutinov, Pokuševski, Gudurić, Panter, Jaramaz
Preostala mesta - Smailagić, Avramović

Jb

pre 1 godinu

Jos nam ostaje da selektor kaze da idemo sa ciljem vazno je ucestvovati, sport je to
Tuzno je sto je nasa kosarkaska realnost sve blize tome

ljemenkacz

pre 1 godinu

Plej:
Micic Jovic Markovic
Bek:
Nedovic Guduric Vildoza
Krila:
Kallinic Dobric
KC:
Bjelica, MJK
Centri:
Jokic, Bobi, Milutinov

Trener Dusko Ivanovic

Sa ovvakvim timom osvajamo!!!

ljemenkacz

pre 1 godinu

Plej:
Micic Jovic Markovic
Bek:
Nedovic Guduric Vildoza
Krila:
Kallinic Dobric
KC:
Bjelica, MJK
Centri:
Jokic, Bobi, Milutinov

Trener Dusko Ivanovic

Sa ovvakvim timom osvajamo!!!

Hijavata

pre 1 godinu

Prva petorka - Jokić, Lučić, Kalinić, Bogdanović, Micić
Druga petorka - Milutinov, Pokuševski, Gudurić, Panter, Jaramaz
Preostala mesta - Smailagić, Avramović

Mahatma Pandi

pre 1 godinu

Na SP-u bi udarni trojac trebalo da nam bude Jokić-Bogdanović-Panter.

Prva dvojica predvodnici startne, a Panter rezervne petorke, s obzirom na to da i kod Željka nekada počinje utakmice sa klupe.

Srbija do zlata!

Enter Sandman

pre 1 godinu

Nismo više zemlja košarke,zato što se košarkom bave mamina i tatina deca.
Ne igraju najtalentovaniji vec najbogatiji.
Tamo negde pika basket novi Bodiroga Djordjevic,Slavnic,Kicanovic itd ali njegovi roditelji jedva krpe kraj sa krajem.
Takvo je stanje i u fudbalu i u svim sportovima.
Takvo je stanje u svim sferama života.
Pogledajte nove glumce ne zna se ko je od koga veci antitenat ali platili mama i tata.

CommonSense

pre 1 godinu

Na SP prolazimo grupu, a onda nalećemo ponovo na Žabare koji nas cepaju po treći put na istu foru. Junak utakmice - neki levak iz npr. Sasarija, za koga niko živi nije čuo.

Igra se na jednu loptu do kraja... Jokara uzima (da ne kažem, diže se na) šut, Pajola se zaleće pravo niuotkuda i tras banana!

Žabari u transu, naši na parketu, Kari beži u Minhen i javlja se posle tri meseca sa HRT-a kod Stankovića Nedeljom u 2.

Surovi

pre 1 godinu

Dejan Milojević bi bio pravi izbor za novog selektora. Dokazao se u Megi, Jokić je stasao pod njim, sada jedan od trenera u GS! Dobar i inteligentan igrač, još bolji čovek i veoma stručan i ambiciozan!

Niko

pre 1 godinu

Pobogu, zasto je Belgija najveca sramota?jeste da nemaju kvalitetne igrace kao sto smo mi imali, ali oni imaju sasvim korektnu ligu, nisu kao Britanci, koji su amateri.Pre par godina, su imali sasvim solidan sastav, koji su sačinjavali igraci koji su igrali u najacim evropskim klubovima i ligama..

Petar P

pre 1 godinu

Iako sam mislio da je Pešić odlično rešenje za našu reprezentaciju, proteklo evropsko prvenstvo i ove kvalifikacije su promenile moje mišljenje. Neke loše stvari i loši periodi igre u kojem je naša ekipa izgledala kao brod bez kormilara su mogli biti sprečeni uz dobrog trenera. Pešić je često bez reakcije samo sedeo i gledao šta se dešava i nije imao uticaja na igru a u mnogim situacijama je kasnio i nije dobro menjao i sastavljao petorke. To ide njemu na dušu. Sa druge strane uspeo je da ponovo dovede Jokića i to je za nas veliki uspeh. Ali to bi bilo to. Igra, vođenje, postavke, izmene pa i selekcija igrača su bili problematični. Neke utakmice i na evropskom prvenstvu i u kvalifikacijama prosto nisu smele biti izgubljene. Spasili smo se jedva i sada je pravi trenutak da se srvari objektivno sagledaju i povuku pravi potezi u interesu naše košarke. Tu ne sme biti kompromisa. Pešić je prihvatljivo rešenje, ne i idealno. Može li neko bolje? Ja mislim da naša reprezentacija zaslužuje bolje vođstvo kako u administraciji tako i na terenu. Pešiću hvala za sve ali ovde su problem i godine, energija ali i ciljevi ka kojima se stremi. Četvrtfinale nije samo po sebi cilj i to nije dovoljno. Mi imamo ekipu za veće domete, sasvim sigurno. To je po igračkom kadru, ali neko to mora i da uklopi u jednu celinu koja će se zajedno boriti za cilj a ne samo svaki igrač za svoje procente. Mislim da je Pešić pokazao da on to ne može, baš kao što ni Željko to nije onomad mogao u Beogradu. Vreme je i da Pešić to prizna a i da savez povuče odgovarajuće poteze. To je moje lično mišljenje.

Khal Drogo

pre 1 godinu

Честите српским кошаркашима на оствареном пласману на СП.

За националну селекцију Србије је у овим квалификацијама за СП у 12 мечева наступило 35 играча. Ту треба додати још неколико који су били ум конкуренцији али нису добили минуте у тим мечевима.
У нормалним околностима било би уобичајено да један квалификациони циклус изнесе највише 18 играча, евентуално ако се надовежу повреде 20ак, но имамо ту ситуацију са ФИБА "вратоломијама" којима су кажњене јаче репрезентације, Србија је у неким мечевима могла рачунати на еб-би-еј и играче евролигашклих тимова, у већини није и имамо ситуацију какву имамо.
Највише су у квалификацијама "потегли" Марко Јагодић-Куриџа, реинкарнација Штимца, те Душан Ристић. И Теодосић је наступио у квалификацијама за СП, ако наши на СП остваре добар резултат, а може да се деси, ваља увијек поменути да је у том успјеху поред остале тридесетчетворице допринос дао и Тео. О том, потом.

Како ће се ситуација понављати и наредних квалификационих циклуса за ЕП и СП, треба стварати што већу базу играча.

Ипак ствари иду у добром смјеру, повећава се база играча, поред ових 35 који су играли у квалификацијама за СП, има ту још подоста младих играча који су били у конкуренцији, а добро се развијају и играчи у годиоштима 2003-7 које ове године очекују такмичења у њиховим узрастима.
Материјала итекако има, доста је ту јако занимљивих младих играча и јуниора.

Вјерујем и надам се дас ће ово бити едобра година за српску кошарку

Ćabarakandi

pre 1 godinu

...kako je danas sve ubrzano i na struju. Trebaju nam pod hitno update/upgrade taktike, organizacije, postavke napada i odbrane, originalnosti, kreativnosti, fizičke pripreme....
Kadrovsku igračku strukturu imamo, NBa, Euro liga, Euro kup, Aba liga, domaća liga, basket ispred zgrade....
Do sada +, ostvarenja ovog clja apsolutna blamaža.
Nov trener je pod obavezno (npr. Dejan Milojević).
Zamena celokupnog zaslužnog establišmenta KSS.
...jednogodišnja zabrana prilaska košarkaškim terenima, igračima, upravi i reprezentaciji viđenijih/najglasnijih menadžera (čitaj:rušitelja) ove lepe igre...

Betonka

pre 1 godinu

Rebrača pričao kako su na SP 98 otišli samo da završe u top 10 a dvostruki šampion EP uzastopni bili sa sve ekipom kakvu smo imali pa osvojimo i to SP.
Sad jedva prođemo Letoniju i Belgiju ali na SP sve ispod polufinala je bruka? Ma nismo mi više sila, imamo jednog igrača i 20 iz C ešalona, trenera nemamo od Dude tako da ne zanosimo se.

Slobo

pre 1 godinu

Pa ta Belgija je dobila i Spaniju na EP koja je bila Evropski prvak.To znaci da Dangubic Zagorac,Koprivica,Uskokovic, Jovan Novak itd ,treba da se stide i da ih je sramota, a sta bi trebali reci za prvake Evrope u najacem sastavu Lulj Lorenzo Brown, Hrnangomez Rudy Fernandez itd,- da se ubuju??

yo.dorro

pre 1 godinu

Izgleda kao da su svi dobri srpski, domaci treneri zauzeti: Obradovic,Djordjevic,(Kokoskov otpada), Jovanovic, Alimpijevic jos mora da uci.... Mozda je neko lucidno resenje Trinkijeri? Takav vreli mentalitet treba igracima da se podignu... Neki su pominjali Melouna, ali to nije realno razmatranje.

basketaš

pre 1 godinu

Slažem se u potpunosti sa napisanim. Nije ovo fudbal pa da nam je četvrtfinale svetskog premija. Ovo je naš sport. Pa čak, ako i misliš da ne možeš dalje od četvrtfinala, zadrži to za sebe. Stisni zube i bori se za zlato.

bivsi praci

pre 1 godinu

Mi konstanto zivimo u zabludi u svakom segmentu zivota…bili smo zemlja kosarke,vise nismo.sad smo prosecna reprezentacija koja ce sa vremena na vreme da bljesne

Straight Outta München

pre 1 godinu

Nazalost imamo selektora koji nema pojma kako da koristi najboljeg igraca na svetu.
Pitanje je sta mu je jos potrebno? Najbolji igrac na svetu, najbolji plej u Evropi, sasvim solidi igraci zadatka… Ne mozes da uklopis? Ok, onda to nije posao za tebe.
I dalje mi nije jasno zasto niko od novinara nije pitao iz kog razloga Jokic nije igrao u periodu kada se Italija odlepila na 10 razlike. Igrao je Milutinov koji je za 11 min imao plus- minus neverovatnih -19!!!!! To jos nisam video ni na All star utakmicama.
Nema nikakve odgovornosti, tako to funkcionise kod nas.

smeh

pre 1 godinu

Žao mi je što smo se plasirali pa će ovakvo stanje u našoj košarci da se nastavi jer eto ima nekog rezultata. Mene je sramota kao bivšeg košarkaša iz vremena kada smo bili prvaci Evrope i Sveta i kada je naša košarka bila uzor šta današnji reprezentativci igraju i kako igraju i kakvo je stanje u našoj košarci uopšte. Za nekih 5 i više godina Britanija će nas lagano dobijati. Nemamo nikakvu budućnost u košarci jer je izgleda jedino bitno da se blizancima trpa lova da postanu Makabi i da kupuju skupe strance. Zbog 2 kluba celokupna naša košarka će bukvalno postati nivo Britanije. Bilo je pravo vreme za reset naše košarke i menjanje svega ali izgleda da od toga nema ništa.

Sterling Cooper

pre 1 godinu

Fiba prozori, između ostalog, antipropaganda košarke kao sporta. Krovna svjetska organizacija uništava i degradira sport koji predvodi, pa ćemo na mundobasketu, uz dužno poštovanje Dominikancima, gledati njih umjesto Argentine.

Da se ne ljubimo

pre 1 godinu

Ako izuzmemo grupu na EP na svakom mecu mucenje. I to kao po sablonu vodis 10-12 koseva do nekih nekoliko minuta pred kraj i onda porazi protiv Belgije kod kuce, treceg tima Grcke,Letonije, ona petorka koja je igrala celu 4/4 i produzetke bez izmene, Jagodic Kuridza covek u godinama dise na skrge. Meni nije jasna jedna stvar da trener nema taktiku da prekine protivnicki tim koji je u seriji za 3 poena. Njemu se stalno desavaju Italijani i on ne zna to da presece. Deja vu

Miroslav_zna

pre 1 godinu

To se zove skidanje pritiska sa igrača. Nismo osvojili evropsko, svetsko 20 godina. Šta nam daje za pravo da pričamo da idemo po zlato.

Zato se prvo postave manji ciljevi, ostvarivi, pa kada se oni ostvare pritisak se skida sa ekipe koja onda opuštenije može da napadne čak i zlato.

zzbz

pre 1 godinu

Prva petorka - Jokić, Lučić, Kalinić, Bogdanović, Micić
Druga petorka - Milutinov, Pokuševski, Gudurić, Panter, Jaramaz
Preostala mesta - Smailagić, Avramović
(Hijavata, 28. februar 2023 11:12)

Dokle god imamo bilo kakvo domaće rešenje stranac nam ne treba.

Ovo su takmičenja nacija...prosto onaj ko je rodjen u Srbiji ili živi duze vreme je po meni ok da igra za Srbiju...onaj koji samo radi ovde nema potrebe da se uzme u razmatranje za reprezentaciju.

Panterovo mesto ovako na prvu loptu mogu da pokriju i Vanja Marinković i ili Nedovic ako nije povredjen ili rovit.

gremiln onaj jedini i pravi kome je samo ACM u glavi….

pre 1 godinu

FIBA kvalifikacije “sa prozorima”su toliko glupa stvar da je bukvalno “bolje organizovana Kobasicijada u Turiji”40 igrača na spisku i neke “iznenadjujuce”pobede autsajdera jer najbolji igrači ne igraju jer igraju EL…

Jb

pre 1 godinu

Jos nam ostaje da selektor kaze da idemo sa ciljem vazno je ucestvovati, sport je to
Tuzno je sto je nasa kosarkaska realnost sve blize tome

vlade

pre 1 godinu

@enter sandman
nije samo to u pitanju.. ima i toga, ali njima se otvorio prostor, jer ni deca više neće da pikaju basket.. pre 20, 30, nije mogla lopta da se tapne, koševi prebukirani..moja generacija, sećam se '97 godine, klinci, čekamo da padne mrak da šutnemo koju na koš, kad se matorci raziđu.. po deset ekipa je čekalo na red, čim jednu izgubiš, ćao kući.. to su bila vremena.. danas, jedva se skupe dve ekipe za tri na tri, na tim istim terenima.. deca gube interesovanje, niko od klinaca ni ne zna kakva je košarkaška euforija vladala tada, nemaju idole i ne znaju na koga da se ugledaju.. na sve to, katastrofa u savezu, od organizacije do stručnog kadra.. pljuju Miškovića, a on čovek koristiti samo situaciju, a zajedno sa njim i CZV i KKP prikrivaju se iza meginog fabrikovanja igrača da su nesposobni da izbace talente jureći neke nazovi, instant rezultate.. čak više ni FMP ne može da napravi igrača, dok se nisu spojili sa Zvezdom, imali su odlične rezultate u tom segmentu, Partizan nije izbacio igrača za reprezentaciju od Bogdanovića..

Facinantno

pre 1 godinu

Kao od 2 finala protiv NBA igraca(Durant,Kari,Harden), jedno finale protiv Doncica i 5 mesto SP gde pobedis Amere dodjes do dede 1/8 finala EP, i zadnjeg mesta za plasman na SP, sve uz kovanicu "Danas svi igraju kosarku".