Sreda, 20.12.2006.

22:39

Teški razgovori

Izvor: B92

Teški razgovori IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Lili Vesic

pre 12 godina

Jako sam se odusevila kad sam slucajno najisla na interview G.Jugoslava sa Angelinom Jolie, na UTube i u vezi filma "Land of Blood & Honey.
Upoznala sam G.Jugoslava pre mnogih godina u Canberri- Australiji i kad sam ga videla vratila sam se nazad jedo 20 godina !!!!!!!!!
Cesitam mu na uspeh u Novinarstvo i TV medi i zelim mu sve naaaaj bolje u zivotu.
Moracu da se raspitam dali je moguce da se dobije B92 u Australiji tako da ga i moj suprug i ja mozemo cestje gledati i slusati.
Srdacne pozdrave svima a narocito Jugoslavu, Mile i Lili ( Vitas)- Vesic - Canberra

crna haljina

pre 17 godina

potseca na "indiana jones", ili "mad max" ..... odvela bih ga na pecanje, da se malo smiri..., vežbali bi i zen'disanje, i onda bi bio "superman"
;-)

Kejt

pre 17 godina

Jedan od najbrilijantnijih televizijskih momenata je bio kada je Jugoslav posle zesceg klinca sa sagovornikom, sa ONOM facom posle svoje emisije najavio Sundjer Boba Kockalonea! Fenomenalno!!

niki

pre 17 godina

sta je sa jugoslavom,dve veceri ga nema.Nadam se da ce veceras napraviti Poligraf za pamcenje jer ko zna kada cemo ga videti u 2oo7.godini,jer ce slavlje trajati do posle Bozica,pa stara nova godina, pa vikendi..bez Jugoslava bice tesko.Pozdrav!

dusko

pre 17 godina

Suviše si mek prema sagovornicima. Nisu oni kod tebe došli da im bude prijatno i da ćaskaju već da se znoje i crvene jer su javne ličnosti. I prekidaj ih kad god primetiš da žele da praznom pričom zavlače i izbegnu neprijatna pitanja.

Ina

pre 17 godina

Jugoslav ne šamara verbalno svoje goste kako neko kaže nego to što su njegova pitanja direktna to je nekom šamaranje. Pitanja koja on postavja već na prvu loptu dotiču suštinu problema, on samim prvim pitanjem rešava neki prolem a ne okoliša kao neki voditelji i time sebe promoviše. Dalje, on nije mrgud on je nadasve ozbiljan ADEKVATNO ozbiljnosti onoga o čemu priča. Pogledajte malo Olju Bećković kako se i ona sve više kezi kada postavlja pitanja o morbidnim stvarima koje nam se u društvu dešavaju. Svaki smešak o temama vezanim za toliki stepen ubistava i korupcije, moralne bede i siromaštva u našoj zemlji je višak. I konačno Jugoslav nije ni najmanje mačo on je veoma potrešen onim što se dešava u društvu i to se vidi, emotivno reaguje što se takođe vidi. Ali da jeste muškarac jeste jer on uprkos tom strahu od onoga što nam se dešava u društvu preduzima neku konkretnu akciju u svojim emisijama. Izgleda da ovde ljudi ipak više vole "Klopke" i "Zamke" nego argumentovane ozbiljne razgovore.

dolenauglu

pre 17 godina

Zanimljivi su mi komentari(naročito od muške populacije) o fizičkom izgledu ili ti o lepoti novinara.Po tom kriterijumu kod mene je prvi Milomir Marić.Posebno kada je malo cirke (čitaj always) i onako mangupski sa osmehom, postavi neprijatno pitanje svom gostu.Prosto uživam, ali ne tvrdim da je on zato najbolji.Dobar je i Bujke ali ne razumem zašto bi se Juga u bilo čemu takmičio sa njim!? Poenta je u tome da nama u Srbiji treba još po 10 Bujoševića, Ćosića i Lukićki....Marića ne, dovoljan je jedan, deset mi me ubilo)))
Vidim tu u nekom komentaru da svpski vadikali još nisu preboleli katastofalni nastup nikolića u Poligrafu.
Nažalost, ne vidim ni jedan komentar u odbranu novinara ( Jugoslava )od neuroznog Čovića.Zbog onoga što je ta okrugla masa sa naočarima, rekla u Poligrafu, u normalnim zemljama bi emisija bila prekinuta a gost odveden iz studija u pratnji dvojce unifomisanih ljudi.( boja uniforme može da bude plava a još bolje bela)

Dušan

pre 17 godina

Evo Jugoslav i u današnjoj emisiji pokazuje kako je to seći gosta dok ovaj odgovora, postavljati isto pitanje pet puta dok mu čovek ne objasni značenje reči "delegiranje", ući u konfuznu raspravu na temu toga šta znači "obaveza čuvanja službene tajne", ne dozvoljavajući ovome iz Carine (Jerinić)da mu objasni granice i osnovu tog postulata, a ne da to znači da neko može da prećuti kradju...
Sve u svemu samo sili konflikt sa čovekom pa i pitanja koja sa pravom treba da postavi izgube na smislu (bolje ustvari reći odgovori, zbog skoro nasilničkog toka diskusije)..
Moram istaći da neko vreme zbog ovih stvari nisam ni gledao emisiju, ali ovu današnju sam pogledao samo iz znatiželje da vidim da li je voditelj poradio na svojim manama koje su istaknute u mnogim komentarima, ali sad se videlo da nema ništa od toga.

Naravno gorepomenuta emisija sa Tomislavom Nikolićem mu nikako ne doprinosi kredibilitetu, a ja se posebno sećam i emisije sa Zečevićem (tog lopova tek pustiti da se izvuče je kao promašiti prazan gol) kada mu je isto mahao sa nekim papirima pa ispao skoro glup na kraju emisije.

Dragan Pajkanović

pre 17 godina

Gromoglasno najavljivan kao neko ko će izvući najskrivenije tajne srpske politike g-din je privlačio moju pažnju sve do emisije kad mu je gost bio Tomislav Nikolić, ne bih prepričavao, ali onakav amaterski pristup, indoletnost i sporost misli nisam mogao da svarim. Iskreno sam se nadao da će on konkretnim i provjerenim argumentima diskreditovati g-dina radikalnog, ali avaj ... Isto sam očekivao, pošto me Jugoslav zabrinuo, od gospođ(ic)e Brankice i "Insajdera", no moje razočarenje je sve dublje ! Ako su ovo dva najbolja novinara TV stanice koja treba da se bori protiv svega što ne podnosim, onda mi ne preostaje ništa drugo nego da se predam. Oboje su jadni i nesposobni ...

Sabina

pre 17 godina

Izgleda kao mrgud, ali to me u stvari odusevljava. Dosta mi je politickih emisija koje vode nacifrane lepotice sa naslovnih strana Playboya.
Volim kada neko reseta politicare, i po meni, Jugoslav to radi odlicno. Mada bi mozda trebao da bude jos provokativniji.
Poligraf od pre nekoliko dana sa Bajrom Omeragicem je bio super. Jeste da nije dobio nijedan odgovor, ali je coveku pruzio priliku da pokaze koliki je debil. A i bilo je zabavno.
7%

Niki

pre 17 godina

On je kompletan slatkis,ako me razumete sta hocu da kazem....Antonela me jos uvek nije zainteresovala,bledunjava je u odnosu na Jugoslava.On svoje sagovornike postuje ali ih ne stedi,pri tom ima manire, prosto je kultivisan covek, s njim se niko ne moze porediti.Hvala Bogu da i medju mladjim novinarima postoji takav lik, zraci necim, mozda je to otmenost koja toliko nedostaje srpskoj novinarskoj sceni.Vidim da mu muskarci zavide i ne mogu to da sakriju,jer nijedna izneta zamerka nije objektivna(nepripremljenost, upadanje u rec sagovorniku i dr.)

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Poligraf mi liči na emisiju u koju se dovode odredjene ličnosti sa namerom da se rešetaju i šamaraju najneprijatnijim pitanjima i insuniacijama a onda, da im se ne da, da odgovore. Svaka direktna i kontakt emisija je veoma interesantna ljudima, koji vole da slušaju i prate argumente. Onima koji ne pripadaju nikome i čiji je gospodar logika i zdrav razum. Nažalost takve emisije u Srbiji obično upropaste drčni novinari, koji kroz svoje ponašanje "furaju" nečiju politiku. Takav utisak odaje i ovaj gospodin. Šteta.

Немања

pre 17 godina

Југославе геније па ти си једини новинар од кога је и министар просвете испао паметнији.. сетите се само Ћосићевог нарученог и добро плаћеног лупетања о немогућности да Свети Сава донесе светло у торби јер тада није било струје. Немој молим те да почнеш да размишљаш, бар не јавно, јер ћеш уплашити просечне гледаоце БЕ92 па ће се можда нервирати јер у електронским медијима не виде "истину" појашњену у твом омиљеном недељнику Време. Псеудо памет је болест..

ana

pre 17 godina

Jugoslav mi se dopada i kao strucnjak i kao covek, sto bi se reklo onako komunisticki, a ni kao muskarac nije los:) Vidim dosta pozitivnih zenskih misljenja o njegovom izgledu, i to mi daje nadu da ce u Srbiji novi macho model uskoro biti hladnokrvni intelektualac, britak na jeziku, kulturan i nacitan. No imam jednu stilisticku primedbu: prekratki rukavi sakoa, ispod kojih uvek viri cela manzetna kosulje. Neko je pomenuo Bujosevicev 'pelcer': ne treba Jugoslavu niciji pelcer, samo mozda da gvirne gde se oblaci Bujke, pa da tamo pazari sako (posto se vidi do pola, dole moze i donji deo pidzame:))) a mi zene cemo da mastamo!!!!)

Dijasporac

pre 17 godina

Nemam priliku da gledam Poligraf ali znam da za poligraf u Srbiji nema eksperata. Na stvarnom poligrafu ne moze da prodje ni miniskulna laz a u Srbiji prolaze one najkrupnije. Cik neka Jugoslav izvede nekog gradjevinskog preduzimaca, recimo vlasnika nazovi firme Projekt biro >ZALJEVSKI< iz Kragujevca pa ce da vidi kako se provlace lazi, tiho, smireno (naravno pod sedativima jer se u Srbiji nikome ne vadi krv pre izvodjenja na Poligraf).

Peacmaker

pre 17 godina

Citajicu intervju i brojne komentare mogu samo jedno da zakljucim, svaka cast na konceptu i formatu emisije koja svakako treba da postoji i zaista mnogo cini pre svega prevaspitavanju kvazi elite koje do nedavno diktirala novinarima sta treba da rade... a oni su zapravo ti kojima treba da se tresu, jel... i u tom smislu sve dolazi na svoje mesto... pionirski je to rad, svaka cast na tome... moram ipak s druge strane pripremiti da emisije ipak gubi na tezini, zbog kvantiteta... u nekoliko navrata se mogla primetiti nedovoljna pripremljenost sto cosica, a koleginici da i ne govorimo... sto se mene tice Antoneli bi bilo pametnije da ostane na radiju... spram Cosica deluje krajnje neubedljivo i besmisleno... ali svako ima pravo na svoje misljenje... prema tome, verovatno neko misli i potpuno suprotno...

Nika

pre 17 godina

Poligraf je emisija koja bas zbog svoje zustrine privlaci paznju, primetice te tece glatko jedino ukoliko je sagovornik kulturna i lepo vaspitana osoba. Voditelj je profesionalac i svaka mu cast, a to ne govorim zbog njegovog fizickog izgleda jer nisam u zemlji i uglavnom slusam podcast ! :-)

Ina

pre 17 godina

Ćosić je jedan od razloga zašto se ova zemlja i ne mora baš napustiti. on je neko ko politiku ne čini samo zanimljivom kako se kaže u uvodu ovog teksta nego nadasve ozbiljnom. nema keženja vodtiljea nego zbiljnog postavljanja pitanaj sa svom težinom koja ta pitanja a još više odgovori sagovornika donose. ako pažljivo slušate sagovornike shvatićete težinu Ćisićevoposal-teško je razgovarati sa srednjevekovnim političatima i njihovim još arhaičnijim i konfiznijim i neodgovrnim izražavanjem. Ćosići preporuka da intervjue najvi unapred na forumu b92 da bi dobio stručnu podršku forumaša u pogeldu pitanja koa treba postaviti a naročito podpitanja.

A i Ćosić je najbolji frajer koji je trenutno u javnom životu, a devojke?

ANDRIJA SKRBOVIC

pre 17 godina

nije mi jasno zasto Jugoslav Cosic ima dvostruke arsine kada su u pitanju gosti koje dovodi u emisiju.Setite se kako je Tomu Nikolicu isprozivao da poseduje stan na Vracaru,a posle kada je dokazano da je informacija bila netacana nije nasao za shodno da mu se izvini.Da li je to odlika dobrog novinara.Zasto Borisa Tadica nije pitao za aferu Bodrum?samo zato sto je presednik Republike?da li je to objektivan novinar?Zasto niko Tadicu nije postavio pitanje sto je zasto je prosle godine bio u Srebrenici na pomen yrtvama,a samo dan kasnije nije otisao u Brtunac,istim povodom? Kako to da Jugoslav Cosic nije uocio taj disparitet?ili bilo ko drugi od novinara sa b - 92,zasto mu nije postavio to pitanje.Znam da necete objaviti moj komentar,ali ce te ga bar procitati.

aca

pre 17 godina

Verovatno je covek zasluzio ovu nagradu ali..
Daj malo smiri se i opusti se dok vodis emisiju.Pa ne mozes ti da vodis monolog i pored toga da imas gosta u emisiji.Priznajem dopada mi se tvoj ras ali budimo malo parlamentarni pa dajmo sansu gostima da odgovore ne moras ti da im nameces odgovor(strpljenje je majka svih vrlina).Dovodis sebe u smesnu situaciju,izgledas nemocno kao davljenik.Meni je prosto neprijtno kad gledam neku tvoju emisiju a priznajem ima i dosta dobrih.
Sve u svemu cestitam na nagradi i povuci bre malo rucnu,pusti malo goste da pricaju.Nisu ni oni najpametniji a bogami ni ti nisi zato molim te prestani da vodismonolog.ne ubacuj se gostima svaki put u recenici i SAMO NAPRED.
Aca

stevam

pre 17 godina

Drago mi je da u nasoj Srbiji postoje ljudi kao sto je Jugoslav, potpuna podrska njemu i svima koji bar pokusavaju da budu kao on, hvala Jugoslave sto postojis, dajes nam mnogima energiju da se borimo....

gm

pre 17 godina

Izuzetno je to kako vecini ljudi koji su ostavili komentar moze da se svidi emisija Poligraf, narocito to kako je vodi gospodin Jugoslav Cosic. Tok je vrlo nepovezan, voditelj precesto iritantan, suvisno je da kazem bilo sta vise. Na srecu, ne pripadam vecini koja je dala pozitivnu ocenu emisiji/voditelju.

nsdjanka

pre 17 godina

Jugoslave, care!
Ali, da se ne bi pokvario moram da ti uputim i jednu kritiku zbog emisije u kojoj je gost bila natasa micic, a kojoj si se non-stop obracao sa "natasa", za razliku od drugih emisija i gostiju, kojima se obracas sa "gospodine", "ministre", ili prezimenom. Kad nisam dozivela infarkt zbog toga sto se toj gospodji iz uzica, slucajnoj prolaznici, da ne kazem predsednici, u nasim zivotima obracas na takav nacin, onda nikad necu...
U svakom slucaju, podrska za tvoj rad, trud, nemilosrdan i pravedan stav.
Sjajne su i one emisije u koje dovodis "male ljude"...
Pozdrav iz Novog Sada

Mersiha Alic

pre 17 godina

Jugoslave nisi los, dobar si. Ali kad su ti u emisiji politicari iz Sandzaka moras da se pripremis. Bajro ti se predstavlja kao bivsi diplomata u Zenevi, a ti neznas da je on tamo bio cevapdjija i to u Cirihu, a jedno vrijeme je radio u Kindergartenu, vozio autobus, tj. djecu u obdaniste.Zatim, Bajro je iz K. Mitrovice nije iz Sandzaka. U Svajcarsku je poslat jos 1990 da potkazuje Albance i Bosnjake, a vratio se 2000. g.Budzet opstine Novi Pazar za pet fiskalnih godina, zajedno sa Suljom i Suljovim bratom, ojadio je za 12 miliona EU. Da, dobro si procitao za 12 miliona eura. Sto ga nepita u kojoj banci i kojoj drzavi drzi toliki novac. Ima jos ...

Dušan

pre 17 godina

Iako veoma dobro zamisljena emisija, koja od svih slicnih emisija uglavnom ima najbolji izbor gostiju u datom trenutku, moram se pridruziti komentarima "Ajvan-a" i "Gregora". Pre svega voditelj nervira gledaoce kad odluta u strucne rasprave sa svojim gostima, a nije ni blizu na njihovom strucnom nivou, a misli da je u pravu..

Vlada M

pre 17 godina

Svi znamo kakvi su nam političari i mnogi od njih zaslužuju oštre zatvirske kazne, a ne nezgodna pitanja Jugoslava Ćosića.
Međutim, moram da se složim sa kritikama na racun g.Ćosića. Od samog početka sam bio iritiran njegovim nastupom, koji je predstavljao forsirani konflikt! To zaista nema veze sa profesionalizmom, već naprotiv. u više reči - konfuzno, sa mnogo aaa... uglavnom iritantno.

Pea Ložač

pre 17 godina

"Kada na ekranu vidite ćosića, i njegov specifičan izraz lica..."-pomislite da će mu svakog trenutka pući čir na dvanajstercu. Jedina osoba na svetu koja mi je , u mojih pedesetak godina, dizala pritisak. Ćosić je čovek čija sama pojava iritira i to nije moje usamljeno mišljenje nego i mojih kolega koji, kao i ja, više ne gledaju "to".
Zahvaljujem se ovom njegovom prijatelju na intervjuu,("ja tebe serdare..." jer mi je pružio priliku da se "oglasim".
P.S. Da nije bilo ovog intervjua ne bih nikad saznao da je glas koji me je užasno nervirao u vreme bombardovanja, dok sam sedeo u automobilu slušajući radio, zbog uništenih "Rimskih Šančeva", bio glas g. Ćosića.

Milos

pre 17 godina

Chestitke Jugoslavu na odlicnoj emisiji i na afirmaciji ljudskih prava i tolerancije u drustvu.
Od politickih emisija samo njegovu gledam :)

Dantes

pre 17 godina

Sve osim intervjua sa Zeljkom Obradovicem je bilo, kao sto rece Dzoni Stulic: "perfekcija, sklad izdrzat ce sud". Cudi da se Gospodin Cosic nije snasao u razgovoru sa Obradovicem potencirajuci na strucnim temama kojima je prilazio "principom laika" iako on to sigurno nije s obzirom da je bivsi aktivni sportista.
Ali sa moje strane svaka cast Gospodine Cosicu. Sam bog zna kako je tesko spremati se svaki dan za novi intervju i voditi ga perfektno kako vi to cinite.

Gregor

pre 17 godina

Gledam Poligraf jer mislim da je dobro zamišljena emisija u kojoj se postavljaju provokativna pitanja onima koji ne vole da ih čuju. Ali...
Često se iznerviram zbog Jugoslava. Upada ljudima u reč, postavlja nepovezana pitanja, dolazi nepripremljen na intervju, usudjuje se da sa stručnjacima govori o struci pa se desava da povezuje babe i žabe...
Pored svega, pozdrav novinaru koji, zajedno sa Brankicom (klasa za sebe), pomera granice u srpskom novinarstvu.

Ajvan

pre 17 godina

Ovom coveku sagovornik ni ne treba..Postavlja pitanja, sam daje odgovore...kakav je to voditelj koji vise prica od svog gosta?? stalno upada ljudima u rec...Ako vec pretenduje da bude dobar novinar mora malo da poradi na elementarnim stvarima...morao sam ovo da kazem pa makar me ne objavili...

g

pre 17 godina

Vec sam negde rekla, licite mi na Kerry 0'Brien -a, "7:30 Report" sa ABC-a. Samo nastavite tako. Kad Vas gledam osecam da ucite ovaj narod cemu sluze novinari i ostra pitanja. Samo napred i nemojte ponovo da odete u AU. Ja sam se vratila i zelim da napravim Srbiju da makar malo lici na AU.

Nebojsa

pre 17 godina

Jugoslave,dobar si, vrlo dobar, odlican. Ali... treba da uzmeš malo "pelcera" od Bujoševića a manje da ličiš na Bojanu Lekić. Naime, gostu treba postaviti sva "vruća" pitanja ali dati mu i šansu da odgovori. Pa će publika da oceni da li je iskren u odgovoru ili ne. Ne treba ti da mu sudiš. Kao pomenuta novinarka. Stvara ružan utisak.
Sve najbolje.

Dejan-DE

pre 17 godina

Puno pozdrava mom omiljenom novinaru. Intervju sam procitao sa uzivanjem, i samo jos poruka da nastavi kako je zapoceo. Zbog ovakvih ljudi u nasoj zemlji, ja razmisljam da se vratim.

Ajvan

pre 17 godina

Ovom coveku sagovornik ni ne treba..Postavlja pitanja, sam daje odgovore...kakav je to voditelj koji vise prica od svog gosta?? stalno upada ljudima u rec...Ako vec pretenduje da bude dobar novinar mora malo da poradi na elementarnim stvarima...morao sam ovo da kazem pa makar me ne objavili...

Nebojsa

pre 17 godina

Jugoslave,dobar si, vrlo dobar, odlican. Ali... treba da uzmeš malo "pelcera" od Bujoševića a manje da ličiš na Bojanu Lekić. Naime, gostu treba postaviti sva "vruća" pitanja ali dati mu i šansu da odgovori. Pa će publika da oceni da li je iskren u odgovoru ili ne. Ne treba ti da mu sudiš. Kao pomenuta novinarka. Stvara ružan utisak.
Sve najbolje.

ANDRIJA SKRBOVIC

pre 17 godina

nije mi jasno zasto Jugoslav Cosic ima dvostruke arsine kada su u pitanju gosti koje dovodi u emisiju.Setite se kako je Tomu Nikolicu isprozivao da poseduje stan na Vracaru,a posle kada je dokazano da je informacija bila netacana nije nasao za shodno da mu se izvini.Da li je to odlika dobrog novinara.Zasto Borisa Tadica nije pitao za aferu Bodrum?samo zato sto je presednik Republike?da li je to objektivan novinar?Zasto niko Tadicu nije postavio pitanje sto je zasto je prosle godine bio u Srebrenici na pomen yrtvama,a samo dan kasnije nije otisao u Brtunac,istim povodom? Kako to da Jugoslav Cosic nije uocio taj disparitet?ili bilo ko drugi od novinara sa b - 92,zasto mu nije postavio to pitanje.Znam da necete objaviti moj komentar,ali ce te ga bar procitati.

Pea Ložač

pre 17 godina

"Kada na ekranu vidite ćosića, i njegov specifičan izraz lica..."-pomislite da će mu svakog trenutka pući čir na dvanajstercu. Jedina osoba na svetu koja mi je , u mojih pedesetak godina, dizala pritisak. Ćosić je čovek čija sama pojava iritira i to nije moje usamljeno mišljenje nego i mojih kolega koji, kao i ja, više ne gledaju "to".
Zahvaljujem se ovom njegovom prijatelju na intervjuu,("ja tebe serdare..." jer mi je pružio priliku da se "oglasim".
P.S. Da nije bilo ovog intervjua ne bih nikad saznao da je glas koji me je užasno nervirao u vreme bombardovanja, dok sam sedeo u automobilu slušajući radio, zbog uništenih "Rimskih Šančeva", bio glas g. Ćosića.

Dušan

pre 17 godina

Evo Jugoslav i u današnjoj emisiji pokazuje kako je to seći gosta dok ovaj odgovora, postavljati isto pitanje pet puta dok mu čovek ne objasni značenje reči "delegiranje", ući u konfuznu raspravu na temu toga šta znači "obaveza čuvanja službene tajne", ne dozvoljavajući ovome iz Carine (Jerinić)da mu objasni granice i osnovu tog postulata, a ne da to znači da neko može da prećuti kradju...
Sve u svemu samo sili konflikt sa čovekom pa i pitanja koja sa pravom treba da postavi izgube na smislu (bolje ustvari reći odgovori, zbog skoro nasilničkog toka diskusije)..
Moram istaći da neko vreme zbog ovih stvari nisam ni gledao emisiju, ali ovu današnju sam pogledao samo iz znatiželje da vidim da li je voditelj poradio na svojim manama koje su istaknute u mnogim komentarima, ali sad se videlo da nema ništa od toga.

Naravno gorepomenuta emisija sa Tomislavom Nikolićem mu nikako ne doprinosi kredibilitetu, a ja se posebno sećam i emisije sa Zečevićem (tog lopova tek pustiti da se izvuče je kao promašiti prazan gol) kada mu je isto mahao sa nekim papirima pa ispao skoro glup na kraju emisije.

Dušan

pre 17 godina

Iako veoma dobro zamisljena emisija, koja od svih slicnih emisija uglavnom ima najbolji izbor gostiju u datom trenutku, moram se pridruziti komentarima "Ajvan-a" i "Gregora". Pre svega voditelj nervira gledaoce kad odluta u strucne rasprave sa svojim gostima, a nije ni blizu na njihovom strucnom nivou, a misli da je u pravu..

Vlada M

pre 17 godina

Svi znamo kakvi su nam političari i mnogi od njih zaslužuju oštre zatvirske kazne, a ne nezgodna pitanja Jugoslava Ćosića.
Međutim, moram da se složim sa kritikama na racun g.Ćosića. Od samog početka sam bio iritiran njegovim nastupom, koji je predstavljao forsirani konflikt! To zaista nema veze sa profesionalizmom, već naprotiv. u više reči - konfuzno, sa mnogo aaa... uglavnom iritantno.

aca

pre 17 godina

Verovatno je covek zasluzio ovu nagradu ali..
Daj malo smiri se i opusti se dok vodis emisiju.Pa ne mozes ti da vodis monolog i pored toga da imas gosta u emisiji.Priznajem dopada mi se tvoj ras ali budimo malo parlamentarni pa dajmo sansu gostima da odgovore ne moras ti da im nameces odgovor(strpljenje je majka svih vrlina).Dovodis sebe u smesnu situaciju,izgledas nemocno kao davljenik.Meni je prosto neprijtno kad gledam neku tvoju emisiju a priznajem ima i dosta dobrih.
Sve u svemu cestitam na nagradi i povuci bre malo rucnu,pusti malo goste da pricaju.Nisu ni oni najpametniji a bogami ni ti nisi zato molim te prestani da vodismonolog.ne ubacuj se gostima svaki put u recenici i SAMO NAPRED.
Aca

nsdjanka

pre 17 godina

Jugoslave, care!
Ali, da se ne bi pokvario moram da ti uputim i jednu kritiku zbog emisije u kojoj je gost bila natasa micic, a kojoj si se non-stop obracao sa "natasa", za razliku od drugih emisija i gostiju, kojima se obracas sa "gospodine", "ministre", ili prezimenom. Kad nisam dozivela infarkt zbog toga sto se toj gospodji iz uzica, slucajnoj prolaznici, da ne kazem predsednici, u nasim zivotima obracas na takav nacin, onda nikad necu...
U svakom slucaju, podrska za tvoj rad, trud, nemilosrdan i pravedan stav.
Sjajne su i one emisije u koje dovodis "male ljude"...
Pozdrav iz Novog Sada

gm

pre 17 godina

Izuzetno je to kako vecini ljudi koji su ostavili komentar moze da se svidi emisija Poligraf, narocito to kako je vodi gospodin Jugoslav Cosic. Tok je vrlo nepovezan, voditelj precesto iritantan, suvisno je da kazem bilo sta vise. Na srecu, ne pripadam vecini koja je dala pozitivnu ocenu emisiji/voditelju.

Niki

pre 17 godina

On je kompletan slatkis,ako me razumete sta hocu da kazem....Antonela me jos uvek nije zainteresovala,bledunjava je u odnosu na Jugoslava.On svoje sagovornike postuje ali ih ne stedi,pri tom ima manire, prosto je kultivisan covek, s njim se niko ne moze porediti.Hvala Bogu da i medju mladjim novinarima postoji takav lik, zraci necim, mozda je to otmenost koja toliko nedostaje srpskoj novinarskoj sceni.Vidim da mu muskarci zavide i ne mogu to da sakriju,jer nijedna izneta zamerka nije objektivna(nepripremljenost, upadanje u rec sagovorniku i dr.)

Dragan Pajkanović

pre 17 godina

Gromoglasno najavljivan kao neko ko će izvući najskrivenije tajne srpske politike g-din je privlačio moju pažnju sve do emisije kad mu je gost bio Tomislav Nikolić, ne bih prepričavao, ali onakav amaterski pristup, indoletnost i sporost misli nisam mogao da svarim. Iskreno sam se nadao da će on konkretnim i provjerenim argumentima diskreditovati g-dina radikalnog, ali avaj ... Isto sam očekivao, pošto me Jugoslav zabrinuo, od gospođ(ic)e Brankice i "Insajdera", no moje razočarenje je sve dublje ! Ako su ovo dva najbolja novinara TV stanice koja treba da se bori protiv svega što ne podnosim, onda mi ne preostaje ništa drugo nego da se predam. Oboje su jadni i nesposobni ...

dusko

pre 17 godina

Suviše si mek prema sagovornicima. Nisu oni kod tebe došli da im bude prijatno i da ćaskaju već da se znoje i crvene jer su javne ličnosti. I prekidaj ih kad god primetiš da žele da praznom pričom zavlače i izbegnu neprijatna pitanja.

Dejan-DE

pre 17 godina

Puno pozdrava mom omiljenom novinaru. Intervju sam procitao sa uzivanjem, i samo jos poruka da nastavi kako je zapoceo. Zbog ovakvih ljudi u nasoj zemlji, ja razmisljam da se vratim.

Milos

pre 17 godina

Chestitke Jugoslavu na odlicnoj emisiji i na afirmaciji ljudskih prava i tolerancije u drustvu.
Od politickih emisija samo njegovu gledam :)

Dantes

pre 17 godina

Sve osim intervjua sa Zeljkom Obradovicem je bilo, kao sto rece Dzoni Stulic: "perfekcija, sklad izdrzat ce sud". Cudi da se Gospodin Cosic nije snasao u razgovoru sa Obradovicem potencirajuci na strucnim temama kojima je prilazio "principom laika" iako on to sigurno nije s obzirom da je bivsi aktivni sportista.
Ali sa moje strane svaka cast Gospodine Cosicu. Sam bog zna kako je tesko spremati se svaki dan za novi intervju i voditi ga perfektno kako vi to cinite.

stevam

pre 17 godina

Drago mi je da u nasoj Srbiji postoje ljudi kao sto je Jugoslav, potpuna podrska njemu i svima koji bar pokusavaju da budu kao on, hvala Jugoslave sto postojis, dajes nam mnogima energiju da se borimo....

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Poligraf mi liči na emisiju u koju se dovode odredjene ličnosti sa namerom da se rešetaju i šamaraju najneprijatnijim pitanjima i insuniacijama a onda, da im se ne da, da odgovore. Svaka direktna i kontakt emisija je veoma interesantna ljudima, koji vole da slušaju i prate argumente. Onima koji ne pripadaju nikome i čiji je gospodar logika i zdrav razum. Nažalost takve emisije u Srbiji obično upropaste drčni novinari, koji kroz svoje ponašanje "furaju" nečiju politiku. Takav utisak odaje i ovaj gospodin. Šteta.

Sabina

pre 17 godina

Izgleda kao mrgud, ali to me u stvari odusevljava. Dosta mi je politickih emisija koje vode nacifrane lepotice sa naslovnih strana Playboya.
Volim kada neko reseta politicare, i po meni, Jugoslav to radi odlicno. Mada bi mozda trebao da bude jos provokativniji.
Poligraf od pre nekoliko dana sa Bajrom Omeragicem je bio super. Jeste da nije dobio nijedan odgovor, ali je coveku pruzio priliku da pokaze koliki je debil. A i bilo je zabavno.
7%

Kejt

pre 17 godina

Jedan od najbrilijantnijih televizijskih momenata je bio kada je Jugoslav posle zesceg klinca sa sagovornikom, sa ONOM facom posle svoje emisije najavio Sundjer Boba Kockalonea! Fenomenalno!!

crna haljina

pre 17 godina

potseca na "indiana jones", ili "mad max" ..... odvela bih ga na pecanje, da se malo smiri..., vežbali bi i zen'disanje, i onda bi bio "superman"
;-)

g

pre 17 godina

Vec sam negde rekla, licite mi na Kerry 0'Brien -a, "7:30 Report" sa ABC-a. Samo nastavite tako. Kad Vas gledam osecam da ucite ovaj narod cemu sluze novinari i ostra pitanja. Samo napred i nemojte ponovo da odete u AU. Ja sam se vratila i zelim da napravim Srbiju da makar malo lici na AU.

Gregor

pre 17 godina

Gledam Poligraf jer mislim da je dobro zamišljena emisija u kojoj se postavljaju provokativna pitanja onima koji ne vole da ih čuju. Ali...
Često se iznerviram zbog Jugoslava. Upada ljudima u reč, postavlja nepovezana pitanja, dolazi nepripremljen na intervju, usudjuje se da sa stručnjacima govori o struci pa se desava da povezuje babe i žabe...
Pored svega, pozdrav novinaru koji, zajedno sa Brankicom (klasa za sebe), pomera granice u srpskom novinarstvu.

Mersiha Alic

pre 17 godina

Jugoslave nisi los, dobar si. Ali kad su ti u emisiji politicari iz Sandzaka moras da se pripremis. Bajro ti se predstavlja kao bivsi diplomata u Zenevi, a ti neznas da je on tamo bio cevapdjija i to u Cirihu, a jedno vrijeme je radio u Kindergartenu, vozio autobus, tj. djecu u obdaniste.Zatim, Bajro je iz K. Mitrovice nije iz Sandzaka. U Svajcarsku je poslat jos 1990 da potkazuje Albance i Bosnjake, a vratio se 2000. g.Budzet opstine Novi Pazar za pet fiskalnih godina, zajedno sa Suljom i Suljovim bratom, ojadio je za 12 miliona EU. Da, dobro si procitao za 12 miliona eura. Sto ga nepita u kojoj banci i kojoj drzavi drzi toliki novac. Ima jos ...

Ina

pre 17 godina

Ćosić je jedan od razloga zašto se ova zemlja i ne mora baš napustiti. on je neko ko politiku ne čini samo zanimljivom kako se kaže u uvodu ovog teksta nego nadasve ozbiljnom. nema keženja vodtiljea nego zbiljnog postavljanja pitanaj sa svom težinom koja ta pitanja a još više odgovori sagovornika donose. ako pažljivo slušate sagovornike shvatićete težinu Ćisićevoposal-teško je razgovarati sa srednjevekovnim političatima i njihovim još arhaičnijim i konfiznijim i neodgovrnim izražavanjem. Ćosići preporuka da intervjue najvi unapred na forumu b92 da bi dobio stručnu podršku forumaša u pogeldu pitanja koa treba postaviti a naročito podpitanja.

A i Ćosić je najbolji frajer koji je trenutno u javnom životu, a devojke?

Peacmaker

pre 17 godina

Citajicu intervju i brojne komentare mogu samo jedno da zakljucim, svaka cast na konceptu i formatu emisije koja svakako treba da postoji i zaista mnogo cini pre svega prevaspitavanju kvazi elite koje do nedavno diktirala novinarima sta treba da rade... a oni su zapravo ti kojima treba da se tresu, jel... i u tom smislu sve dolazi na svoje mesto... pionirski je to rad, svaka cast na tome... moram ipak s druge strane pripremiti da emisije ipak gubi na tezini, zbog kvantiteta... u nekoliko navrata se mogla primetiti nedovoljna pripremljenost sto cosica, a koleginici da i ne govorimo... sto se mene tice Antoneli bi bilo pametnije da ostane na radiju... spram Cosica deluje krajnje neubedljivo i besmisleno... ali svako ima pravo na svoje misljenje... prema tome, verovatno neko misli i potpuno suprotno...

Nika

pre 17 godina

Poligraf je emisija koja bas zbog svoje zustrine privlaci paznju, primetice te tece glatko jedino ukoliko je sagovornik kulturna i lepo vaspitana osoba. Voditelj je profesionalac i svaka mu cast, a to ne govorim zbog njegovog fizickog izgleda jer nisam u zemlji i uglavnom slusam podcast ! :-)

Dijasporac

pre 17 godina

Nemam priliku da gledam Poligraf ali znam da za poligraf u Srbiji nema eksperata. Na stvarnom poligrafu ne moze da prodje ni miniskulna laz a u Srbiji prolaze one najkrupnije. Cik neka Jugoslav izvede nekog gradjevinskog preduzimaca, recimo vlasnika nazovi firme Projekt biro >ZALJEVSKI< iz Kragujevca pa ce da vidi kako se provlace lazi, tiho, smireno (naravno pod sedativima jer se u Srbiji nikome ne vadi krv pre izvodjenja na Poligraf).

ana

pre 17 godina

Jugoslav mi se dopada i kao strucnjak i kao covek, sto bi se reklo onako komunisticki, a ni kao muskarac nije los:) Vidim dosta pozitivnih zenskih misljenja o njegovom izgledu, i to mi daje nadu da ce u Srbiji novi macho model uskoro biti hladnokrvni intelektualac, britak na jeziku, kulturan i nacitan. No imam jednu stilisticku primedbu: prekratki rukavi sakoa, ispod kojih uvek viri cela manzetna kosulje. Neko je pomenuo Bujosevicev 'pelcer': ne treba Jugoslavu niciji pelcer, samo mozda da gvirne gde se oblaci Bujke, pa da tamo pazari sako (posto se vidi do pola, dole moze i donji deo pidzame:))) a mi zene cemo da mastamo!!!!)

Немања

pre 17 godina

Југославе геније па ти си једини новинар од кога је и министар просвете испао паметнији.. сетите се само Ћосићевог нарученог и добро плаћеног лупетања о немогућности да Свети Сава донесе светло у торби јер тада није било струје. Немој молим те да почнеш да размишљаш, бар не јавно, јер ћеш уплашити просечне гледаоце БЕ92 па ће се можда нервирати јер у електронским медијима не виде "истину" појашњену у твом омиљеном недељнику Време. Псеудо памет је болест..

dolenauglu

pre 17 godina

Zanimljivi su mi komentari(naročito od muške populacije) o fizičkom izgledu ili ti o lepoti novinara.Po tom kriterijumu kod mene je prvi Milomir Marić.Posebno kada je malo cirke (čitaj always) i onako mangupski sa osmehom, postavi neprijatno pitanje svom gostu.Prosto uživam, ali ne tvrdim da je on zato najbolji.Dobar je i Bujke ali ne razumem zašto bi se Juga u bilo čemu takmičio sa njim!? Poenta je u tome da nama u Srbiji treba još po 10 Bujoševića, Ćosića i Lukićki....Marića ne, dovoljan je jedan, deset mi me ubilo)))
Vidim tu u nekom komentaru da svpski vadikali još nisu preboleli katastofalni nastup nikolića u Poligrafu.
Nažalost, ne vidim ni jedan komentar u odbranu novinara ( Jugoslava )od neuroznog Čovića.Zbog onoga što je ta okrugla masa sa naočarima, rekla u Poligrafu, u normalnim zemljama bi emisija bila prekinuta a gost odveden iz studija u pratnji dvojce unifomisanih ljudi.( boja uniforme može da bude plava a još bolje bela)

Ina

pre 17 godina

Jugoslav ne šamara verbalno svoje goste kako neko kaže nego to što su njegova pitanja direktna to je nekom šamaranje. Pitanja koja on postavja već na prvu loptu dotiču suštinu problema, on samim prvim pitanjem rešava neki prolem a ne okoliša kao neki voditelji i time sebe promoviše. Dalje, on nije mrgud on je nadasve ozbiljan ADEKVATNO ozbiljnosti onoga o čemu priča. Pogledajte malo Olju Bećković kako se i ona sve više kezi kada postavlja pitanja o morbidnim stvarima koje nam se u društvu dešavaju. Svaki smešak o temama vezanim za toliki stepen ubistava i korupcije, moralne bede i siromaštva u našoj zemlji je višak. I konačno Jugoslav nije ni najmanje mačo on je veoma potrešen onim što se dešava u društvu i to se vidi, emotivno reaguje što se takođe vidi. Ali da jeste muškarac jeste jer on uprkos tom strahu od onoga što nam se dešava u društvu preduzima neku konkretnu akciju u svojim emisijama. Izgleda da ovde ljudi ipak više vole "Klopke" i "Zamke" nego argumentovane ozbiljne razgovore.

niki

pre 17 godina

sta je sa jugoslavom,dve veceri ga nema.Nadam se da ce veceras napraviti Poligraf za pamcenje jer ko zna kada cemo ga videti u 2oo7.godini,jer ce slavlje trajati do posle Bozica,pa stara nova godina, pa vikendi..bez Jugoslava bice tesko.Pozdrav!

Lili Vesic

pre 12 godina

Jako sam se odusevila kad sam slucajno najisla na interview G.Jugoslava sa Angelinom Jolie, na UTube i u vezi filma "Land of Blood & Honey.
Upoznala sam G.Jugoslava pre mnogih godina u Canberri- Australiji i kad sam ga videla vratila sam se nazad jedo 20 godina !!!!!!!!!
Cesitam mu na uspeh u Novinarstvo i TV medi i zelim mu sve naaaaj bolje u zivotu.
Moracu da se raspitam dali je moguce da se dobije B92 u Australiji tako da ga i moj suprug i ja mozemo cestje gledati i slusati.
Srdacne pozdrave svima a narocito Jugoslavu, Mile i Lili ( Vitas)- Vesic - Canberra

Pea Ložač

pre 17 godina

"Kada na ekranu vidite ćosića, i njegov specifičan izraz lica..."-pomislite da će mu svakog trenutka pući čir na dvanajstercu. Jedina osoba na svetu koja mi je , u mojih pedesetak godina, dizala pritisak. Ćosić je čovek čija sama pojava iritira i to nije moje usamljeno mišljenje nego i mojih kolega koji, kao i ja, više ne gledaju "to".
Zahvaljujem se ovom njegovom prijatelju na intervjuu,("ja tebe serdare..." jer mi je pružio priliku da se "oglasim".
P.S. Da nije bilo ovog intervjua ne bih nikad saznao da je glas koji me je užasno nervirao u vreme bombardovanja, dok sam sedeo u automobilu slušajući radio, zbog uništenih "Rimskih Šančeva", bio glas g. Ćosića.

Dejan-DE

pre 17 godina

Puno pozdrava mom omiljenom novinaru. Intervju sam procitao sa uzivanjem, i samo jos poruka da nastavi kako je zapoceo. Zbog ovakvih ljudi u nasoj zemlji, ja razmisljam da se vratim.

Milos

pre 17 godina

Chestitke Jugoslavu na odlicnoj emisiji i na afirmaciji ljudskih prava i tolerancije u drustvu.
Od politickih emisija samo njegovu gledam :)

Dantes

pre 17 godina

Sve osim intervjua sa Zeljkom Obradovicem je bilo, kao sto rece Dzoni Stulic: "perfekcija, sklad izdrzat ce sud". Cudi da se Gospodin Cosic nije snasao u razgovoru sa Obradovicem potencirajuci na strucnim temama kojima je prilazio "principom laika" iako on to sigurno nije s obzirom da je bivsi aktivni sportista.
Ali sa moje strane svaka cast Gospodine Cosicu. Sam bog zna kako je tesko spremati se svaki dan za novi intervju i voditi ga perfektno kako vi to cinite.

ana

pre 17 godina

Jugoslav mi se dopada i kao strucnjak i kao covek, sto bi se reklo onako komunisticki, a ni kao muskarac nije los:) Vidim dosta pozitivnih zenskih misljenja o njegovom izgledu, i to mi daje nadu da ce u Srbiji novi macho model uskoro biti hladnokrvni intelektualac, britak na jeziku, kulturan i nacitan. No imam jednu stilisticku primedbu: prekratki rukavi sakoa, ispod kojih uvek viri cela manzetna kosulje. Neko je pomenuo Bujosevicev 'pelcer': ne treba Jugoslavu niciji pelcer, samo mozda da gvirne gde se oblaci Bujke, pa da tamo pazari sako (posto se vidi do pola, dole moze i donji deo pidzame:))) a mi zene cemo da mastamo!!!!)

Немања

pre 17 godina

Југославе геније па ти си једини новинар од кога је и министар просвете испао паметнији.. сетите се само Ћосићевог нарученог и добро плаћеног лупетања о немогућности да Свети Сава донесе светло у торби јер тада није било струје. Немој молим те да почнеш да размишљаш, бар не јавно, јер ћеш уплашити просечне гледаоце БЕ92 па ће се можда нервирати јер у електронским медијима не виде "истину" појашњену у твом омиљеном недељнику Време. Псеудо памет је болест..

Niki

pre 17 godina

On je kompletan slatkis,ako me razumete sta hocu da kazem....Antonela me jos uvek nije zainteresovala,bledunjava je u odnosu na Jugoslava.On svoje sagovornike postuje ali ih ne stedi,pri tom ima manire, prosto je kultivisan covek, s njim se niko ne moze porediti.Hvala Bogu da i medju mladjim novinarima postoji takav lik, zraci necim, mozda je to otmenost koja toliko nedostaje srpskoj novinarskoj sceni.Vidim da mu muskarci zavide i ne mogu to da sakriju,jer nijedna izneta zamerka nije objektivna(nepripremljenost, upadanje u rec sagovorniku i dr.)

Nebojsa

pre 17 godina

Jugoslave,dobar si, vrlo dobar, odlican. Ali... treba da uzmeš malo "pelcera" od Bujoševića a manje da ličiš na Bojanu Lekić. Naime, gostu treba postaviti sva "vruća" pitanja ali dati mu i šansu da odgovori. Pa će publika da oceni da li je iskren u odgovoru ili ne. Ne treba ti da mu sudiš. Kao pomenuta novinarka. Stvara ružan utisak.
Sve najbolje.

g

pre 17 godina

Vec sam negde rekla, licite mi na Kerry 0'Brien -a, "7:30 Report" sa ABC-a. Samo nastavite tako. Kad Vas gledam osecam da ucite ovaj narod cemu sluze novinari i ostra pitanja. Samo napred i nemojte ponovo da odete u AU. Ja sam se vratila i zelim da napravim Srbiju da makar malo lici na AU.

Gregor

pre 17 godina

Gledam Poligraf jer mislim da je dobro zamišljena emisija u kojoj se postavljaju provokativna pitanja onima koji ne vole da ih čuju. Ali...
Često se iznerviram zbog Jugoslava. Upada ljudima u reč, postavlja nepovezana pitanja, dolazi nepripremljen na intervju, usudjuje se da sa stručnjacima govori o struci pa se desava da povezuje babe i žabe...
Pored svega, pozdrav novinaru koji, zajedno sa Brankicom (klasa za sebe), pomera granice u srpskom novinarstvu.

Mersiha Alic

pre 17 godina

Jugoslave nisi los, dobar si. Ali kad su ti u emisiji politicari iz Sandzaka moras da se pripremis. Bajro ti se predstavlja kao bivsi diplomata u Zenevi, a ti neznas da je on tamo bio cevapdjija i to u Cirihu, a jedno vrijeme je radio u Kindergartenu, vozio autobus, tj. djecu u obdaniste.Zatim, Bajro je iz K. Mitrovice nije iz Sandzaka. U Svajcarsku je poslat jos 1990 da potkazuje Albance i Bosnjake, a vratio se 2000. g.Budzet opstine Novi Pazar za pet fiskalnih godina, zajedno sa Suljom i Suljovim bratom, ojadio je za 12 miliona EU. Da, dobro si procitao za 12 miliona eura. Sto ga nepita u kojoj banci i kojoj drzavi drzi toliki novac. Ima jos ...

nsdjanka

pre 17 godina

Jugoslave, care!
Ali, da se ne bi pokvario moram da ti uputim i jednu kritiku zbog emisije u kojoj je gost bila natasa micic, a kojoj si se non-stop obracao sa "natasa", za razliku od drugih emisija i gostiju, kojima se obracas sa "gospodine", "ministre", ili prezimenom. Kad nisam dozivela infarkt zbog toga sto se toj gospodji iz uzica, slucajnoj prolaznici, da ne kazem predsednici, u nasim zivotima obracas na takav nacin, onda nikad necu...
U svakom slucaju, podrska za tvoj rad, trud, nemilosrdan i pravedan stav.
Sjajne su i one emisije u koje dovodis "male ljude"...
Pozdrav iz Novog Sada

gm

pre 17 godina

Izuzetno je to kako vecini ljudi koji su ostavili komentar moze da se svidi emisija Poligraf, narocito to kako je vodi gospodin Jugoslav Cosic. Tok je vrlo nepovezan, voditelj precesto iritantan, suvisno je da kazem bilo sta vise. Na srecu, ne pripadam vecini koja je dala pozitivnu ocenu emisiji/voditelju.

stevam

pre 17 godina

Drago mi je da u nasoj Srbiji postoje ljudi kao sto je Jugoslav, potpuna podrska njemu i svima koji bar pokusavaju da budu kao on, hvala Jugoslave sto postojis, dajes nam mnogima energiju da se borimo....

aca

pre 17 godina

Verovatno je covek zasluzio ovu nagradu ali..
Daj malo smiri se i opusti se dok vodis emisiju.Pa ne mozes ti da vodis monolog i pored toga da imas gosta u emisiji.Priznajem dopada mi se tvoj ras ali budimo malo parlamentarni pa dajmo sansu gostima da odgovore ne moras ti da im nameces odgovor(strpljenje je majka svih vrlina).Dovodis sebe u smesnu situaciju,izgledas nemocno kao davljenik.Meni je prosto neprijtno kad gledam neku tvoju emisiju a priznajem ima i dosta dobrih.
Sve u svemu cestitam na nagradi i povuci bre malo rucnu,pusti malo goste da pricaju.Nisu ni oni najpametniji a bogami ni ti nisi zato molim te prestani da vodismonolog.ne ubacuj se gostima svaki put u recenici i SAMO NAPRED.
Aca

Ina

pre 17 godina

Ćosić je jedan od razloga zašto se ova zemlja i ne mora baš napustiti. on je neko ko politiku ne čini samo zanimljivom kako se kaže u uvodu ovog teksta nego nadasve ozbiljnom. nema keženja vodtiljea nego zbiljnog postavljanja pitanaj sa svom težinom koja ta pitanja a još više odgovori sagovornika donose. ako pažljivo slušate sagovornike shvatićete težinu Ćisićevoposal-teško je razgovarati sa srednjevekovnim političatima i njihovim još arhaičnijim i konfiznijim i neodgovrnim izražavanjem. Ćosići preporuka da intervjue najvi unapred na forumu b92 da bi dobio stručnu podršku forumaša u pogeldu pitanja koa treba postaviti a naročito podpitanja.

A i Ćosić je najbolji frajer koji je trenutno u javnom životu, a devojke?

Peacmaker

pre 17 godina

Citajicu intervju i brojne komentare mogu samo jedno da zakljucim, svaka cast na konceptu i formatu emisije koja svakako treba da postoji i zaista mnogo cini pre svega prevaspitavanju kvazi elite koje do nedavno diktirala novinarima sta treba da rade... a oni su zapravo ti kojima treba da se tresu, jel... i u tom smislu sve dolazi na svoje mesto... pionirski je to rad, svaka cast na tome... moram ipak s druge strane pripremiti da emisije ipak gubi na tezini, zbog kvantiteta... u nekoliko navrata se mogla primetiti nedovoljna pripremljenost sto cosica, a koleginici da i ne govorimo... sto se mene tice Antoneli bi bilo pametnije da ostane na radiju... spram Cosica deluje krajnje neubedljivo i besmisleno... ali svako ima pravo na svoje misljenje... prema tome, verovatno neko misli i potpuno suprotno...

Nika

pre 17 godina

Poligraf je emisija koja bas zbog svoje zustrine privlaci paznju, primetice te tece glatko jedino ukoliko je sagovornik kulturna i lepo vaspitana osoba. Voditelj je profesionalac i svaka mu cast, a to ne govorim zbog njegovog fizickog izgleda jer nisam u zemlji i uglavnom slusam podcast ! :-)

Dijasporac

pre 17 godina

Nemam priliku da gledam Poligraf ali znam da za poligraf u Srbiji nema eksperata. Na stvarnom poligrafu ne moze da prodje ni miniskulna laz a u Srbiji prolaze one najkrupnije. Cik neka Jugoslav izvede nekog gradjevinskog preduzimaca, recimo vlasnika nazovi firme Projekt biro >ZALJEVSKI< iz Kragujevca pa ce da vidi kako se provlace lazi, tiho, smireno (naravno pod sedativima jer se u Srbiji nikome ne vadi krv pre izvodjenja na Poligraf).

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Poligraf mi liči na emisiju u koju se dovode odredjene ličnosti sa namerom da se rešetaju i šamaraju najneprijatnijim pitanjima i insuniacijama a onda, da im se ne da, da odgovore. Svaka direktna i kontakt emisija je veoma interesantna ljudima, koji vole da slušaju i prate argumente. Onima koji ne pripadaju nikome i čiji je gospodar logika i zdrav razum. Nažalost takve emisije u Srbiji obično upropaste drčni novinari, koji kroz svoje ponašanje "furaju" nečiju politiku. Takav utisak odaje i ovaj gospodin. Šteta.

Sabina

pre 17 godina

Izgleda kao mrgud, ali to me u stvari odusevljava. Dosta mi je politickih emisija koje vode nacifrane lepotice sa naslovnih strana Playboya.
Volim kada neko reseta politicare, i po meni, Jugoslav to radi odlicno. Mada bi mozda trebao da bude jos provokativniji.
Poligraf od pre nekoliko dana sa Bajrom Omeragicem je bio super. Jeste da nije dobio nijedan odgovor, ali je coveku pruzio priliku da pokaze koliki je debil. A i bilo je zabavno.
7%

dolenauglu

pre 17 godina

Zanimljivi su mi komentari(naročito od muške populacije) o fizičkom izgledu ili ti o lepoti novinara.Po tom kriterijumu kod mene je prvi Milomir Marić.Posebno kada je malo cirke (čitaj always) i onako mangupski sa osmehom, postavi neprijatno pitanje svom gostu.Prosto uživam, ali ne tvrdim da je on zato najbolji.Dobar je i Bujke ali ne razumem zašto bi se Juga u bilo čemu takmičio sa njim!? Poenta je u tome da nama u Srbiji treba još po 10 Bujoševića, Ćosića i Lukićki....Marića ne, dovoljan je jedan, deset mi me ubilo)))
Vidim tu u nekom komentaru da svpski vadikali još nisu preboleli katastofalni nastup nikolića u Poligrafu.
Nažalost, ne vidim ni jedan komentar u odbranu novinara ( Jugoslava )od neuroznog Čovića.Zbog onoga što je ta okrugla masa sa naočarima, rekla u Poligrafu, u normalnim zemljama bi emisija bila prekinuta a gost odveden iz studija u pratnji dvojce unifomisanih ljudi.( boja uniforme može da bude plava a još bolje bela)

Ina

pre 17 godina

Jugoslav ne šamara verbalno svoje goste kako neko kaže nego to što su njegova pitanja direktna to je nekom šamaranje. Pitanja koja on postavja već na prvu loptu dotiču suštinu problema, on samim prvim pitanjem rešava neki prolem a ne okoliša kao neki voditelji i time sebe promoviše. Dalje, on nije mrgud on je nadasve ozbiljan ADEKVATNO ozbiljnosti onoga o čemu priča. Pogledajte malo Olju Bećković kako se i ona sve više kezi kada postavlja pitanja o morbidnim stvarima koje nam se u društvu dešavaju. Svaki smešak o temama vezanim za toliki stepen ubistava i korupcije, moralne bede i siromaštva u našoj zemlji je višak. I konačno Jugoslav nije ni najmanje mačo on je veoma potrešen onim što se dešava u društvu i to se vidi, emotivno reaguje što se takođe vidi. Ali da jeste muškarac jeste jer on uprkos tom strahu od onoga što nam se dešava u društvu preduzima neku konkretnu akciju u svojim emisijama. Izgleda da ovde ljudi ipak više vole "Klopke" i "Zamke" nego argumentovane ozbiljne razgovore.

dusko

pre 17 godina

Suviše si mek prema sagovornicima. Nisu oni kod tebe došli da im bude prijatno i da ćaskaju već da se znoje i crvene jer su javne ličnosti. I prekidaj ih kad god primetiš da žele da praznom pričom zavlače i izbegnu neprijatna pitanja.

niki

pre 17 godina

sta je sa jugoslavom,dve veceri ga nema.Nadam se da ce veceras napraviti Poligraf za pamcenje jer ko zna kada cemo ga videti u 2oo7.godini,jer ce slavlje trajati do posle Bozica,pa stara nova godina, pa vikendi..bez Jugoslava bice tesko.Pozdrav!

Kejt

pre 17 godina

Jedan od najbrilijantnijih televizijskih momenata je bio kada je Jugoslav posle zesceg klinca sa sagovornikom, sa ONOM facom posle svoje emisije najavio Sundjer Boba Kockalonea! Fenomenalno!!

crna haljina

pre 17 godina

potseca na "indiana jones", ili "mad max" ..... odvela bih ga na pecanje, da se malo smiri..., vežbali bi i zen'disanje, i onda bi bio "superman"
;-)

Ajvan

pre 17 godina

Ovom coveku sagovornik ni ne treba..Postavlja pitanja, sam daje odgovore...kakav je to voditelj koji vise prica od svog gosta?? stalno upada ljudima u rec...Ako vec pretenduje da bude dobar novinar mora malo da poradi na elementarnim stvarima...morao sam ovo da kazem pa makar me ne objavili...

Dušan

pre 17 godina

Iako veoma dobro zamisljena emisija, koja od svih slicnih emisija uglavnom ima najbolji izbor gostiju u datom trenutku, moram se pridruziti komentarima "Ajvan-a" i "Gregora". Pre svega voditelj nervira gledaoce kad odluta u strucne rasprave sa svojim gostima, a nije ni blizu na njihovom strucnom nivou, a misli da je u pravu..

Vlada M

pre 17 godina

Svi znamo kakvi su nam političari i mnogi od njih zaslužuju oštre zatvirske kazne, a ne nezgodna pitanja Jugoslava Ćosića.
Međutim, moram da se složim sa kritikama na racun g.Ćosića. Od samog početka sam bio iritiran njegovim nastupom, koji je predstavljao forsirani konflikt! To zaista nema veze sa profesionalizmom, već naprotiv. u više reči - konfuzno, sa mnogo aaa... uglavnom iritantno.

ANDRIJA SKRBOVIC

pre 17 godina

nije mi jasno zasto Jugoslav Cosic ima dvostruke arsine kada su u pitanju gosti koje dovodi u emisiju.Setite se kako je Tomu Nikolicu isprozivao da poseduje stan na Vracaru,a posle kada je dokazano da je informacija bila netacana nije nasao za shodno da mu se izvini.Da li je to odlika dobrog novinara.Zasto Borisa Tadica nije pitao za aferu Bodrum?samo zato sto je presednik Republike?da li je to objektivan novinar?Zasto niko Tadicu nije postavio pitanje sto je zasto je prosle godine bio u Srebrenici na pomen yrtvama,a samo dan kasnije nije otisao u Brtunac,istim povodom? Kako to da Jugoslav Cosic nije uocio taj disparitet?ili bilo ko drugi od novinara sa b - 92,zasto mu nije postavio to pitanje.Znam da necete objaviti moj komentar,ali ce te ga bar procitati.

Dragan Pajkanović

pre 17 godina

Gromoglasno najavljivan kao neko ko će izvući najskrivenije tajne srpske politike g-din je privlačio moju pažnju sve do emisije kad mu je gost bio Tomislav Nikolić, ne bih prepričavao, ali onakav amaterski pristup, indoletnost i sporost misli nisam mogao da svarim. Iskreno sam se nadao da će on konkretnim i provjerenim argumentima diskreditovati g-dina radikalnog, ali avaj ... Isto sam očekivao, pošto me Jugoslav zabrinuo, od gospođ(ic)e Brankice i "Insajdera", no moje razočarenje je sve dublje ! Ako su ovo dva najbolja novinara TV stanice koja treba da se bori protiv svega što ne podnosim, onda mi ne preostaje ništa drugo nego da se predam. Oboje su jadni i nesposobni ...

Dušan

pre 17 godina

Evo Jugoslav i u današnjoj emisiji pokazuje kako je to seći gosta dok ovaj odgovora, postavljati isto pitanje pet puta dok mu čovek ne objasni značenje reči "delegiranje", ući u konfuznu raspravu na temu toga šta znači "obaveza čuvanja službene tajne", ne dozvoljavajući ovome iz Carine (Jerinić)da mu objasni granice i osnovu tog postulata, a ne da to znači da neko može da prećuti kradju...
Sve u svemu samo sili konflikt sa čovekom pa i pitanja koja sa pravom treba da postavi izgube na smislu (bolje ustvari reći odgovori, zbog skoro nasilničkog toka diskusije)..
Moram istaći da neko vreme zbog ovih stvari nisam ni gledao emisiju, ali ovu današnju sam pogledao samo iz znatiželje da vidim da li je voditelj poradio na svojim manama koje su istaknute u mnogim komentarima, ali sad se videlo da nema ništa od toga.

Naravno gorepomenuta emisija sa Tomislavom Nikolićem mu nikako ne doprinosi kredibilitetu, a ja se posebno sećam i emisije sa Zečevićem (tog lopova tek pustiti da se izvuče je kao promašiti prazan gol) kada mu je isto mahao sa nekim papirima pa ispao skoro glup na kraju emisije.

Lili Vesic

pre 12 godina

Jako sam se odusevila kad sam slucajno najisla na interview G.Jugoslava sa Angelinom Jolie, na UTube i u vezi filma "Land of Blood & Honey.
Upoznala sam G.Jugoslava pre mnogih godina u Canberri- Australiji i kad sam ga videla vratila sam se nazad jedo 20 godina !!!!!!!!!
Cesitam mu na uspeh u Novinarstvo i TV medi i zelim mu sve naaaaj bolje u zivotu.
Moracu da se raspitam dali je moguce da se dobije B92 u Australiji tako da ga i moj suprug i ja mozemo cestje gledati i slusati.
Srdacne pozdrave svima a narocito Jugoslavu, Mile i Lili ( Vitas)- Vesic - Canberra