Četvrtak, 14.12.2006.

07:58

Srbija u Partnerstvu za mir

Predsednik Srbije Boris Tadić u sedištu NATO-a u Briselu potpisao okvirni sporazum o pristupanju Partnerstvu za mir.

Izvor: B92

Srbija u Partnerstvu za mir IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Bravo!

pre 17 godina

Osmeh na licu predsednika Tadica na ovoj slici dovoljno govori. Sjajna vest, i veliko olaksanje. Mozda nismo tamo gde i susedi, ali smo im svakako korak blize.

Gorki-Minhen

pre 17 godina

Bravo. Postojimo. To je signal sveta.Ne znaci mnogo, ali...Postojimo. Razmoslite. "Heroji" imaju mesto u knjigama, a nasa deca treba da zive dalje, bolje. Borite se diplomatijom, kulturom i sportom.Kada cujem-Srbi su najstariji narod na svetu- najezim se. Voleo bih da cujem - Srbi su najmoderniji narod na svetu.Bravo gospodine predsednice.

Garfild

pre 17 godina

Dobro je što smo u partnerstvu za mir. To znači da ćemo imati profesionalnu vojsku a ne da teramo decu da ginu od švercera, lopova i terorista na granicama. Takođe ćemo uskladiti sisteme naoružanja sa svetom a možda ćemo nešto i popraviti od naših zastarelih aviona. A što se tiče ideje da treba raspisati referendum o ulasku u NATO, ne bih bio jako za to. Kada bi se kod nas o svemu referendumom odlučivalo, siguran sam da bi više od 70% naroda bilo protiv pranja zuba i pranja uopšte, protiv pravopisa i pismenosti itd. Nama treba da 20% obrazovanih i naprednih vode ostalih 80% da i oni postanu napredni i obrazovani. Zato Austriji i ne treba partnerstvo za mir, zato što tamo niko ne prlja po haustorima i zato što svi jedni drugima govore "danke schön-bitte schön" a ne ko kod nas "tijamjku".

Evroljub

pre 17 godina

Postavimo pitanje zasto nema pregovora pod vodjstvom Ahtisarija. Izgovor ce biti posto Srbi i Albanci ne mogu navodno da se dogovore o resenju onda cemo uvesti protektorat na Kosovu pod EU i NATO alijansom. Mozda ce Albanci to i nazvati "nezavisnost" ali stvarnost ce biti drugacija. Ostace okupacija NATO alijanse u kojoj ce i Srbija ucestvovati u Partnerstvu za mir na Kosovu. Albanci ce biti na velikom iskusenju posle ulaska Srbije u Partnerstvo za mir jer su ih "saveznici" izneverili. Izgleda da su Srbi postali znacajniji od Albanaca u strateskim planovima NATO-a.
Hvala predsednice na partnerstvu...

mile

pre 17 godina

Bilo je krajnje vreme. Bespotrebno smo izgubili 5-6 godina. Da nije bilo izbora pitanje je da li bi nas i sada primili. Ipak, najvažnije je da smo uhvatili priključak ka EU. Neka nam je sa srećom.

Vozd Karadjordje

pre 17 godina

Najzad i nama nesto da krene na bolje, nadam se da je sa ovim cinom pristupanja Partnerstvu za mir okoncana era ratova na ovom prostoru!
Svaka cast Borisu Tadicu

Sava

pre 17 godina

Podjimo od BiH. Ona je nagradjena pristupanjem u Partenrstvo zato jer je postala ujedinjena. Od republike Srpske ostala je samo bleda autonomija koja je tako krhka da se svakoga dana moze promeniti u nistavilo.
Crna Gora je nagradjena zato jer je tokom rata sa NATO 1999 bila po strani, gotovo saveznica NATO-a dok ju je isti bombardovao.
Srbija je najtuzniji deo price, izgleda ce clanstvo u Partnerstvu biti placeno definitivnim gubitkom Kosova.
Sada je jasno zasto je NATO usao u rat na strani OVK i porazio SRJ, samo zato da bi razjedinjenu SRJ i pripojio svojoj sferi uticaja. Nema nikakve koristi za Srbiju ovim cinom. A to ce ubrzo i potvrditi nasa prva misija u NATO u Avganistanu. Najzalosnije sto mi tamo saljemo nase najedukovanije vojnike doktore!!! Zar stvarno u Srbiji nema nijednog normalnog politicara koji ima bar neku viziju.

Dragoslav Kosic

pre 17 godina

Da li je moguce da samo nekoliko godina poslije bombardovanja Srbije, mi sa radoscu objavljujemo vijest da smo postali saveznici onih koji su nas bombardovali? Time se pokazujemo kao njihovi saveznici ne samo u buducnosti nego i u onom sto su ucinili kako nasoj, tako i mnogim drugim zemljama. Zaista, zrtve su bile uzaludne, jer ne samo da im ne odajemo duznu pocast, nego stajemo na stranu onih koji su ih ucinili zrtvama.

bami

pre 17 godina

Da je Parlament SR Jugoslavije 1996. godine prihvatio zakonsku inicijativu Liberala Srbije (tadašnje Nove demokratje) Srbija bi već od tada bila članica Partnerstva za mir, a najverovatnije i članica EU. Pošto je tada nisu podržali ni poslanici tadašnje pozicije ni ni opozicije mi tek sada slavimo, posle svih strahota koje smo od tada do sada prošli, prijem u Partnerstvo za mir.
Liberali Srbije su tada prvi kukuriknuli, i možda su zbog toga završili u loncu?

Ruska

pre 17 godina

PfP u redu, i bilo je vreme da nas tamo prime, jer nismo gori od drugih koji su daleko odmakli od nas u tom smislu. Jedino sto ne mogu da prihvatim je izjava da je to iskljucivo Tadiceva zasluga. Njegova zasluga je u tome sto je pricao o tome,ali kao sto znamo od "price nema selameta", i po pravilu, oni koji su najvise pricali, najmanje su radili. Da je bilo do slatkorecivosti, odavno bismo mogli da budemo tamo. Mislim da je ipak presudno to sto su nadlezna ministarstva odradila lavovski deo posla, a posle je lako pisati sebi hvalospeve. Svaka cast ministarstvu odbrane i celokupnoj Vladi, a drugima poruka "ko se hvali,sam se kvari"

Coka

pre 17 godina

Podzavam predsednika Tadica u njegovim nastojanjima da pomocu medjunarodnih aktivnosti poboljsa sliku Srbije u svetu. Mislim da je prijem Srbije u PZM jedan veoma znacajan korak u daljoj integraciji Srbije u evropskim i evroatlantskim institucijama. Pozdravljam i imenovanje Zdravka Ponosa na mesto nacelnika Generalstaba, konacno je na to mesto dosao jedan, pre svega, obrazovan i mlad covek!

mario

pre 17 godina

Nadam se da ce ova vlada (prva uspesna na svim poljima) dobiti mandat za jos cetiri godine. Naravno u saradnji sa gospodinom Tadicem i DS.

Banat

pre 17 godina

OK, dosta smo ih obasipali hvalospevima. PzM nije nista posebno. Lukasenkova Belorusija je u PzM vec 11 godina. Daj da vidimo sta cemo sa ekonomijom, izvozom, nezaposlenoscu, natalitetom, prugama, selom...

Ivan

pre 17 godina

Kako reče novi načelnik Generalštaba, gospodin Ponoš, niko nam neće dati opremu džabe, toga u medjunarodnim odnosima, naravno, nema ali prijem u Partnerstvo za mir garantuje unapređenje odnosa. Kad pobedom demokratskih snaga na predstojećim izborima dođemo u situaciju da obezbedimo sredstva za modernizaciju vojske učinićemo i to. Ve mi je bilo muka od onoga: sad kad nam pošalju nepoznato oružje, sve ćemo pobediti. Đavola. Čestitam gospodine Ponoš.

Sinisa

pre 17 godina

I izjave gospodina Ponoša o vojnoj kooperaciji za najrazvijenijim zemljama svedoče da se on, očigledno, već ozbiljno pripremio za novu dužnost kojom mu je ukazana prava čast pa će, siguran sam, umeti da opravda ukazano poverenje.

Nesa

pre 17 godina

Veoma sam zadovoljan što i eminentni vojni analitičari poput Ljubodraga Stojadinovića potvrđuju koliko je general Ponoš savremen oficir o čemu svedoči i njegovo današnje obraćanje povodom armijske saradnje sa svetom pri čemu je realistično uočio da nam u ovom trenutku nisu najpreča nova oružja već razmena znanja i iskustava sa armijama najrazvijenijih zemalja.

Vuk

pre 17 godina

Novi podsticaj prijemom u Partnerstvo za mir doprinosi odlučnosti generala Ponoša i njegovom realističanom pristupu ukupnoj stvarnosti kod nas i u svetu. Sve to budi u meni nadu da će ovaj vrhunski profesionalac, čim mu se, nakon predstojećih izbora ukaže prilika, uspeti da uhapsi Ratka Mladića i skine Srbiji sa vrata oagroman kamen koji preti da nas sve podavi. Samo polako generale Ponoš, dočekaćemo i mi stariji to vreme jer nije daleko a vi mladi naravno.

Nemanja

pre 17 godina

Naravno da nikome nije u interesu, naročito posle ulaska u Partnerstvo za mir, da komplikuje političke procese kako reče general Ponoš a radikali već počeli da buškaju o zakonitosti njegovog imenovanja. Pa, dobro, imaju sud mada su se eminentni pravnici već izjasnili da nisu u pravu. A, što da nemaju oni nekog kandidata za načelnika, Krasića, na primer- stvarno bi nam procvetao Generalštab a i čitava vojna doktrina.

Mia

pre 17 godina

Nadam se da ovaj prijem u partnerstvo za mir znaci korak ka Evropi.Verujem u politiku predsednika Tadica.Nadam se da ce na pretstojecim izborima gradjani masovno dati poverenju ovakvoj politici.Krajnje je vreme, da bar mi mladi, docekamo neku lepsu buducnost u Srbiji u okviru Evrope.Neka ovaj sporazum bude pocetak kraja svim nasim izolacijama.

Dragan

pre 17 godina

Ohrabrilo me je imenovanje generala Zdravka Ponoša na mesto načelnika Generalštaba Vojske Srbije- čovek je vrhunski profesionalac i otvoremo kaže: uhapsiću Mladića- neka se sklone svi koji bi mu u tome smetali pošto je to “uslov svih uslova” bio i ostao a ko ne shvata zbog čega njemu je nemoguće i objasniti.

Andja

pre 17 godina

Napokon imamo saveznike !
Napokon zavrsavamo sa ratovima, jer dobijamo za prijatelje najvece sile sveta.
Korak po korak ZA BOLJI ZIVOT !

harkonen

pre 17 godina

OK, ali hajde da to pogledamo ovako? Koja instanca je odlucila i u cije ime da mi treba da idemo u Partnerstvo-Skupstina, referendum, Vlada? Ili nam je to generalna orijentacija. Znaju li ljudi sta to znaci i koje koristi imamo od toga? Mozda sam samo neinformisan???

Andrej

pre 17 godina

Prilikom izjašnjavanja o prijem u Partnerstvo za mir potvrđeno je da kuraž i mudrost primarno odlikuju novog načelnika Generalštaba VS, gospodina Ponoša što je pokazao i komentarišući spremnost za prave reakcije pri čemu potpuno respektuje politički uticaj kriznih situacija na lokalno stanovništvo u svim sredinama a posebno kriznim područjima. Hrabro i razumno, nema šta.

Makaveli

pre 17 godina

Strasno i neobjasnjivo cemu i zasto se neki raduju. Pogledajmo istini u oci. Niti je ovaj potez uradjen zbog toga jer ga je Srbija necim zasluzila, niti vidim neku korist za Srbiju. Na zapadu kazu da je jedini razlog taj sto se i u BiH i u Srbiji spremaju izbori, i sto time zele da sprece dolazak ekstremistickih stranaka na vlast (citaj SRS, koji trenutno ima podrsku od oko 30% gradnjana Srbije!)
Samih ovih 30% SRS su svakom normalnom coveku jasan znak da li je Srbija napredovala ili ne. Ja bih rekao da smo daleko od bilo kakve EU i bilo kakvog napretka.

David

pre 17 godina

Posle prijema u Partnerstvo za mir, kako najavljuje novoimenovani načelnik Generalštaba, Zdravko Ponoš, sledi nam pojačanje dinamičnosti u saradnji sa NATO. Očigledno je i on zadovoljan što će našim starešinama i vojnicima biti olakšan pristup vojno-obrazovnim ustanovama kao i bilateralnim fondovima za saradnju kakav, na primer, poseduje i jedna Amerika.

Kosta

pre 17 godina

Svima koji su sumnjali da je naša vojska “atrofirala” najbolje je odgovorio novopostavljeni čelnik operativnog sastava naših orušanih snaga, gospodin Ponoš, ističući punu spremnost da armija adekvatno odgovori na svaku vrstu bezbednosnog izazova pa i onih koji mogu da proisteknu iz eventualnog komplikovanja situacije oko Kosova. Samo tako generale, već prvim javnim nastupom ste nas ohrabrili i čestitam vam prijem u Partnerstvo za mir.

bt

pre 17 godina

Pošto Tadić neće da laže narod, trebalo bi da kaže šta je sa tužbom protiv NATO zemalja koje su nas bespravno i zločinački bombardovale 11 nedelja pre samo 7 godina. Zbog čega odluka o pristupanju Partnerstvu za mir, koja može da ima tako dalekosežne posledice da će jednog dana naši građani pomagati Amerikancima u zavođenju "demokratije" po svetu, nije bila na referendumu?

Gojko

pre 17 godina

Odlično što Zdravko Ponoš shvata da nam sama činjenica prijema u Partnerstvo za mir ne garantuje neke privilegije kojima su se, neki, možda nadali. Očigledno, radi se sasvim o zrelom starešini pa mislim da je predsednik Tadić načinio dobar izbor.

Баланс

pre 17 godina

Свиђало се некоме Партнерство или не, МИР је нешто за шта смо сви заинтересовани, а тога нема без овог првог, па морамо тако и да прогутамо.

Jovan

pre 17 godina

Naravno, čestitke predsedniku Tadiću povodom prijema u Partnerstvo za mir ali i podsećanje da je već prvi javni nastup novoimenovanog načelnika Genaralštaba Vojske Srbije, Zdravka Ponoša, u Nišu svedoči o ohrabrujućoj činjenici da smo na mestu “vrhovnog operativca” naših oružanih snaga dobili pravog intelektualca koji nije zaslepljen sterotipnim predrasudama o vojnoj doktrini i problemima rata i ratovanja uopšte. Kombinacija očigledne opšte obrazovanosti i poznavanja vojnih pitanja govore da je rečč o vrhunskom profesionalcu.

Misa

pre 17 godina

Ulazimo u Partnerstvo za mir što je prvo veliko priznanje politici demokratskih snaga a imenovanje generala Ponoša na mesto načelnika Generalštaba VS ohrabrujući je korak u bezbednosnom smislu, najšire gledano. Sve čestitke načelniče i “Napred, zamnom” kako su komandovali svi naši oficiri dok partizani nisu izmislili “juriš”.

Igor

pre 17 godina

Uoči prijema u Partnerstvo za mir ohrabruje spremnost generala Zdravka Ponoša da reaguje na svaku eventualnu opasnost koja bi mogla da se dogodi usled rešavanja problema na Kosou i Metohiji kao i ako dođe do povećanja tenzija u Kopnenoj zoni bezbednosti. Pravi starešina na tom mestu.

Vladimir Simovic

pre 17 godina

To sto smo primljeni u Partnerstvo za mir, jos jedan jedan je dokaz da nam svet zeli dobro i da dalje samo OD NAS ZAVISI.

Petrovaradin

pre 17 godina

Ovo je ogroman uspeh, ali je senka pala time sto predsednik Tadic nije hteo da u Brisel povede nikoga iz Ministarstva odbrane, a ljudi iz Ministarstva su ubedljivo najzasluzniji sto smo usli u Partnerstvo. (Nije posredi nikakvo takmicenje "ko je najzasluzniji", vec je to cinjenica, koju znaju i predsednik i stranci). Jedni su tu da rade i sprovode reforme, a drugi da pricaju o reformama i da se slikaju.

Makaveli

pre 17 godina

Tadic je prilicno daleko od ideja pokojnog premijera, a sve blizi legalistickim idejama Kostunice. Jeste Tadic manje zlo i verovatno jedina opcija koja moze spreciti koaliciju DSS-SRS-SPS-NS (plus jos neke marginalne patritske opcije), ali je i on daleko od idealnog za Srbiju.
Sto se ovog ulaska u partnerstvo za mir tice: ne svidja mi se nikako (jer ni zemljama poput Austrije na primer nije potrebno a zivi se mirno i dobro), jedino se nadam da ce nas ubuduce svet postedeti bombardovanja. To mi je jedina uteha, mada ni to nije sigurno ako nastavimo ovako.

Kiklop, Blok 70

pre 17 godina

Jos samo da nam neko objasni benefite tog partnerstva.
Dobro je sto clanstvo u partnerstvu za mir ne znaci nista (i Rusija je tu), ali bi za dalju integraciju u NATO morao da se raspise referendum. Sve ankete pokazju da je velika vecina nasih gradjana protiv.

Dejan

pre 17 godina

Ne bi da kvarim veselje pojedinih stranackih simpatizera, ali u Partnerstvo za mir je pozvana i BiH, a da budemo iskreno niti Srbija niti BiH nista nije uradila - vec je to samo jedan nazovimo to gest da se pokaze da ovaj deo EU nece biti zaboravljen, a k tome i da se popuni cekaonica, jer ce iz nje 2008 izaci Hrvatska i jos neke zemlje u NATO.

emil

pre 17 godina

Bravo Borise, tako se vodi politika. Jedini si (i Kostunica donekle) koji nije podlegao politikantstvu i koji ne reflektuje licne frustracije na politicki zivot zemlje. Gospodin Tadic je posle Zorana Djindjica prvi (i jedini) pravi predstavnik gradjanske Srbije. Realan i odmeren, to je ono sto je neophodno nasoj zemlji. Dokaz za to je partnerstvo za mir.

gradjanin

pre 17 godina

Gospodin Tadic zajedno sa premijerom Kostunicom predstavlja jedinu pravu proevropsku, civilizovanu snagu u Srbiji. Prvi su poceli da rasciscavaju sa Milosevicevim dobom menjajuci njegov nakaradni ustav i uvodeci nas u Evroatlantske integracije. Pokazali su kako dva zrela i odgovorna politicara treba da saradjuju i da mirno bez buke i pompe resavaju medjusobne nesuglasice. Zemlji su doneli politicki mir i jedinstvo sto se vidi po velikom ekonomskom napretku. Vrhunac takvog, odgovornog shvatanja politike je prijem u partnerstvo za mir. Nadam se da cemo i u naredene cetiri godine imati isti tandem na celu drzave i da cemo se sa njima jos vise pribliziti Evropi.

gradjanin

pre 17 godina

Gospodin Tadic zajedno sa premijerom Kostunicom predstavlja jedinu pravu proevropsku, civilizovanu snagu u Srbiji. Prvi su poceli da rasciscavaju sa Milosevicevim dobom menjajuci njegov nakaradni ustav i uvodeci nas u Evroatlantske integracije. Pokazali su kako dva zrela i odgovorna politicara treba da saradjuju i da mirno bez buke i pompe resavaju medjusobne nesuglasice. Zemlji su doneli politicki mir i jedinstvo sto se vidi po velikom ekonomskom napretku. Vrhunac takvog, odgovornog shvatanja politike je prijem u partnerstvo za mir. Nadam se da cemo i u naredene cetiri godine imati isti tandem na celu drzave i da cemo se sa njima jos vise pribliziti Evropi.

emil

pre 17 godina

Bravo Borise, tako se vodi politika. Jedini si (i Kostunica donekle) koji nije podlegao politikantstvu i koji ne reflektuje licne frustracije na politicki zivot zemlje. Gospodin Tadic je posle Zorana Djindjica prvi (i jedini) pravi predstavnik gradjanske Srbije. Realan i odmeren, to je ono sto je neophodno nasoj zemlji. Dokaz za to je partnerstvo za mir.

Makaveli

pre 17 godina

Tadic je prilicno daleko od ideja pokojnog premijera, a sve blizi legalistickim idejama Kostunice. Jeste Tadic manje zlo i verovatno jedina opcija koja moze spreciti koaliciju DSS-SRS-SPS-NS (plus jos neke marginalne patritske opcije), ali je i on daleko od idealnog za Srbiju.
Sto se ovog ulaska u partnerstvo za mir tice: ne svidja mi se nikako (jer ni zemljama poput Austrije na primer nije potrebno a zivi se mirno i dobro), jedino se nadam da ce nas ubuduce svet postedeti bombardovanja. To mi je jedina uteha, mada ni to nije sigurno ako nastavimo ovako.

Dejan

pre 17 godina

Ne bi da kvarim veselje pojedinih stranackih simpatizera, ali u Partnerstvo za mir je pozvana i BiH, a da budemo iskreno niti Srbija niti BiH nista nije uradila - vec je to samo jedan nazovimo to gest da se pokaze da ovaj deo EU nece biti zaboravljen, a k tome i da se popuni cekaonica, jer ce iz nje 2008 izaci Hrvatska i jos neke zemlje u NATO.

Petrovaradin

pre 17 godina

Ovo je ogroman uspeh, ali je senka pala time sto predsednik Tadic nije hteo da u Brisel povede nikoga iz Ministarstva odbrane, a ljudi iz Ministarstva su ubedljivo najzasluzniji sto smo usli u Partnerstvo. (Nije posredi nikakvo takmicenje "ko je najzasluzniji", vec je to cinjenica, koju znaju i predsednik i stranci). Jedni su tu da rade i sprovode reforme, a drugi da pricaju o reformama i da se slikaju.

Kiklop, Blok 70

pre 17 godina

Jos samo da nam neko objasni benefite tog partnerstva.
Dobro je sto clanstvo u partnerstvu za mir ne znaci nista (i Rusija je tu), ali bi za dalju integraciju u NATO morao da se raspise referendum. Sve ankete pokazju da je velika vecina nasih gradjana protiv.

Vladimir Simovic

pre 17 godina

To sto smo primljeni u Partnerstvo za mir, jos jedan jedan je dokaz da nam svet zeli dobro i da dalje samo OD NAS ZAVISI.

harkonen

pre 17 godina

OK, ali hajde da to pogledamo ovako? Koja instanca je odlucila i u cije ime da mi treba da idemo u Partnerstvo-Skupstina, referendum, Vlada? Ili nam je to generalna orijentacija. Znaju li ljudi sta to znaci i koje koristi imamo od toga? Mozda sam samo neinformisan???

Dragan

pre 17 godina

Ohrabrilo me je imenovanje generala Zdravka Ponoša na mesto načelnika Generalštaba Vojske Srbije- čovek je vrhunski profesionalac i otvoremo kaže: uhapsiću Mladića- neka se sklone svi koji bi mu u tome smetali pošto je to “uslov svih uslova” bio i ostao a ko ne shvata zbog čega njemu je nemoguće i objasniti.

Jovan

pre 17 godina

Naravno, čestitke predsedniku Tadiću povodom prijema u Partnerstvo za mir ali i podsećanje da je već prvi javni nastup novoimenovanog načelnika Genaralštaba Vojske Srbije, Zdravka Ponoša, u Nišu svedoči o ohrabrujućoj činjenici da smo na mestu “vrhovnog operativca” naših oružanih snaga dobili pravog intelektualca koji nije zaslepljen sterotipnim predrasudama o vojnoj doktrini i problemima rata i ratovanja uopšte. Kombinacija očigledne opšte obrazovanosti i poznavanja vojnih pitanja govore da je rečč o vrhunskom profesionalcu.

Misa

pre 17 godina

Ulazimo u Partnerstvo za mir što je prvo veliko priznanje politici demokratskih snaga a imenovanje generala Ponoša na mesto načelnika Generalštaba VS ohrabrujući je korak u bezbednosnom smislu, najšire gledano. Sve čestitke načelniče i “Napred, zamnom” kako su komandovali svi naši oficiri dok partizani nisu izmislili “juriš”.

bt

pre 17 godina

Pošto Tadić neće da laže narod, trebalo bi da kaže šta je sa tužbom protiv NATO zemalja koje su nas bespravno i zločinački bombardovale 11 nedelja pre samo 7 godina. Zbog čega odluka o pristupanju Partnerstvu za mir, koja može da ima tako dalekosežne posledice da će jednog dana naši građani pomagati Amerikancima u zavođenju "demokratije" po svetu, nije bila na referendumu?

Sinisa

pre 17 godina

I izjave gospodina Ponoša o vojnoj kooperaciji za najrazvijenijim zemljama svedoče da se on, očigledno, već ozbiljno pripremio za novu dužnost kojom mu je ukazana prava čast pa će, siguran sam, umeti da opravda ukazano poverenje.

Ivan

pre 17 godina

Kako reče novi načelnik Generalštaba, gospodin Ponoš, niko nam neće dati opremu džabe, toga u medjunarodnim odnosima, naravno, nema ali prijem u Partnerstvo za mir garantuje unapređenje odnosa. Kad pobedom demokratskih snaga na predstojećim izborima dođemo u situaciju da obezbedimo sredstva za modernizaciju vojske učinićemo i to. Ve mi je bilo muka od onoga: sad kad nam pošalju nepoznato oružje, sve ćemo pobediti. Đavola. Čestitam gospodine Ponoš.

Gojko

pre 17 godina

Odlično što Zdravko Ponoš shvata da nam sama činjenica prijema u Partnerstvo za mir ne garantuje neke privilegije kojima su se, neki, možda nadali. Očigledno, radi se sasvim o zrelom starešini pa mislim da je predsednik Tadić načinio dobar izbor.

Makaveli

pre 17 godina

Strasno i neobjasnjivo cemu i zasto se neki raduju. Pogledajmo istini u oci. Niti je ovaj potez uradjen zbog toga jer ga je Srbija necim zasluzila, niti vidim neku korist za Srbiju. Na zapadu kazu da je jedini razlog taj sto se i u BiH i u Srbiji spremaju izbori, i sto time zele da sprece dolazak ekstremistickih stranaka na vlast (citaj SRS, koji trenutno ima podrsku od oko 30% gradnjana Srbije!)
Samih ovih 30% SRS su svakom normalnom coveku jasan znak da li je Srbija napredovala ili ne. Ja bih rekao da smo daleko od bilo kakve EU i bilo kakvog napretka.

Nesa

pre 17 godina

Veoma sam zadovoljan što i eminentni vojni analitičari poput Ljubodraga Stojadinovića potvrđuju koliko je general Ponoš savremen oficir o čemu svedoči i njegovo današnje obraćanje povodom armijske saradnje sa svetom pri čemu je realistično uočio da nam u ovom trenutku nisu najpreča nova oružja već razmena znanja i iskustava sa armijama najrazvijenijih zemalja.

Баланс

pre 17 godina

Свиђало се некоме Партнерство или не, МИР је нешто за шта смо сви заинтересовани, а тога нема без овог првог, па морамо тако и да прогутамо.

Igor

pre 17 godina

Uoči prijema u Partnerstvo za mir ohrabruje spremnost generala Zdravka Ponoša da reaguje na svaku eventualnu opasnost koja bi mogla da se dogodi usled rešavanja problema na Kosou i Metohiji kao i ako dođe do povećanja tenzija u Kopnenoj zoni bezbednosti. Pravi starešina na tom mestu.

David

pre 17 godina

Posle prijema u Partnerstvo za mir, kako najavljuje novoimenovani načelnik Generalštaba, Zdravko Ponoš, sledi nam pojačanje dinamičnosti u saradnji sa NATO. Očigledno je i on zadovoljan što će našim starešinama i vojnicima biti olakšan pristup vojno-obrazovnim ustanovama kao i bilateralnim fondovima za saradnju kakav, na primer, poseduje i jedna Amerika.

Andja

pre 17 godina

Napokon imamo saveznike !
Napokon zavrsavamo sa ratovima, jer dobijamo za prijatelje najvece sile sveta.
Korak po korak ZA BOLJI ZIVOT !

Kosta

pre 17 godina

Svima koji su sumnjali da je naša vojska “atrofirala” najbolje je odgovorio novopostavljeni čelnik operativnog sastava naših orušanih snaga, gospodin Ponoš, ističući punu spremnost da armija adekvatno odgovori na svaku vrstu bezbednosnog izazova pa i onih koji mogu da proisteknu iz eventualnog komplikovanja situacije oko Kosova. Samo tako generale, već prvim javnim nastupom ste nas ohrabrili i čestitam vam prijem u Partnerstvo za mir.

Andrej

pre 17 godina

Prilikom izjašnjavanja o prijem u Partnerstvo za mir potvrđeno je da kuraž i mudrost primarno odlikuju novog načelnika Generalštaba VS, gospodina Ponoša što je pokazao i komentarišući spremnost za prave reakcije pri čemu potpuno respektuje politički uticaj kriznih situacija na lokalno stanovništvo u svim sredinama a posebno kriznim područjima. Hrabro i razumno, nema šta.

Mia

pre 17 godina

Nadam se da ovaj prijem u partnerstvo za mir znaci korak ka Evropi.Verujem u politiku predsednika Tadica.Nadam se da ce na pretstojecim izborima gradjani masovno dati poverenju ovakvoj politici.Krajnje je vreme, da bar mi mladi, docekamo neku lepsu buducnost u Srbiji u okviru Evrope.Neka ovaj sporazum bude pocetak kraja svim nasim izolacijama.

Nemanja

pre 17 godina

Naravno da nikome nije u interesu, naročito posle ulaska u Partnerstvo za mir, da komplikuje političke procese kako reče general Ponoš a radikali već počeli da buškaju o zakonitosti njegovog imenovanja. Pa, dobro, imaju sud mada su se eminentni pravnici već izjasnili da nisu u pravu. A, što da nemaju oni nekog kandidata za načelnika, Krasića, na primer- stvarno bi nam procvetao Generalštab a i čitava vojna doktrina.

Vuk

pre 17 godina

Novi podsticaj prijemom u Partnerstvo za mir doprinosi odlučnosti generala Ponoša i njegovom realističanom pristupu ukupnoj stvarnosti kod nas i u svetu. Sve to budi u meni nadu da će ovaj vrhunski profesionalac, čim mu se, nakon predstojećih izbora ukaže prilika, uspeti da uhapsi Ratka Mladića i skine Srbiji sa vrata oagroman kamen koji preti da nas sve podavi. Samo polako generale Ponoš, dočekaćemo i mi stariji to vreme jer nije daleko a vi mladi naravno.

Banat

pre 17 godina

OK, dosta smo ih obasipali hvalospevima. PzM nije nista posebno. Lukasenkova Belorusija je u PzM vec 11 godina. Daj da vidimo sta cemo sa ekonomijom, izvozom, nezaposlenoscu, natalitetom, prugama, selom...

mario

pre 17 godina

Nadam se da ce ova vlada (prva uspesna na svim poljima) dobiti mandat za jos cetiri godine. Naravno u saradnji sa gospodinom Tadicem i DS.

Coka

pre 17 godina

Podzavam predsednika Tadica u njegovim nastojanjima da pomocu medjunarodnih aktivnosti poboljsa sliku Srbije u svetu. Mislim da je prijem Srbije u PZM jedan veoma znacajan korak u daljoj integraciji Srbije u evropskim i evroatlantskim institucijama. Pozdravljam i imenovanje Zdravka Ponosa na mesto nacelnika Generalstaba, konacno je na to mesto dosao jedan, pre svega, obrazovan i mlad covek!

Ruska

pre 17 godina

PfP u redu, i bilo je vreme da nas tamo prime, jer nismo gori od drugih koji su daleko odmakli od nas u tom smislu. Jedino sto ne mogu da prihvatim je izjava da je to iskljucivo Tadiceva zasluga. Njegova zasluga je u tome sto je pricao o tome,ali kao sto znamo od "price nema selameta", i po pravilu, oni koji su najvise pricali, najmanje su radili. Da je bilo do slatkorecivosti, odavno bismo mogli da budemo tamo. Mislim da je ipak presudno to sto su nadlezna ministarstva odradila lavovski deo posla, a posle je lako pisati sebi hvalospeve. Svaka cast ministarstvu odbrane i celokupnoj Vladi, a drugima poruka "ko se hvali,sam se kvari"

Sava

pre 17 godina

Podjimo od BiH. Ona je nagradjena pristupanjem u Partenrstvo zato jer je postala ujedinjena. Od republike Srpske ostala je samo bleda autonomija koja je tako krhka da se svakoga dana moze promeniti u nistavilo.
Crna Gora je nagradjena zato jer je tokom rata sa NATO 1999 bila po strani, gotovo saveznica NATO-a dok ju je isti bombardovao.
Srbija je najtuzniji deo price, izgleda ce clanstvo u Partnerstvu biti placeno definitivnim gubitkom Kosova.
Sada je jasno zasto je NATO usao u rat na strani OVK i porazio SRJ, samo zato da bi razjedinjenu SRJ i pripojio svojoj sferi uticaja. Nema nikakve koristi za Srbiju ovim cinom. A to ce ubrzo i potvrditi nasa prva misija u NATO u Avganistanu. Najzalosnije sto mi tamo saljemo nase najedukovanije vojnike doktore!!! Zar stvarno u Srbiji nema nijednog normalnog politicara koji ima bar neku viziju.

Vozd Karadjordje

pre 17 godina

Najzad i nama nesto da krene na bolje, nadam se da je sa ovim cinom pristupanja Partnerstvu za mir okoncana era ratova na ovom prostoru!
Svaka cast Borisu Tadicu

bami

pre 17 godina

Da je Parlament SR Jugoslavije 1996. godine prihvatio zakonsku inicijativu Liberala Srbije (tadašnje Nove demokratje) Srbija bi već od tada bila članica Partnerstva za mir, a najverovatnije i članica EU. Pošto je tada nisu podržali ni poslanici tadašnje pozicije ni ni opozicije mi tek sada slavimo, posle svih strahota koje smo od tada do sada prošli, prijem u Partnerstvo za mir.
Liberali Srbije su tada prvi kukuriknuli, i možda su zbog toga završili u loncu?

Dragoslav Kosic

pre 17 godina

Da li je moguce da samo nekoliko godina poslije bombardovanja Srbije, mi sa radoscu objavljujemo vijest da smo postali saveznici onih koji su nas bombardovali? Time se pokazujemo kao njihovi saveznici ne samo u buducnosti nego i u onom sto su ucinili kako nasoj, tako i mnogim drugim zemljama. Zaista, zrtve su bile uzaludne, jer ne samo da im ne odajemo duznu pocast, nego stajemo na stranu onih koji su ih ucinili zrtvama.

Evroljub

pre 17 godina

Postavimo pitanje zasto nema pregovora pod vodjstvom Ahtisarija. Izgovor ce biti posto Srbi i Albanci ne mogu navodno da se dogovore o resenju onda cemo uvesti protektorat na Kosovu pod EU i NATO alijansom. Mozda ce Albanci to i nazvati "nezavisnost" ali stvarnost ce biti drugacija. Ostace okupacija NATO alijanse u kojoj ce i Srbija ucestvovati u Partnerstvu za mir na Kosovu. Albanci ce biti na velikom iskusenju posle ulaska Srbije u Partnerstvo za mir jer su ih "saveznici" izneverili. Izgleda da su Srbi postali znacajniji od Albanaca u strateskim planovima NATO-a.
Hvala predsednice na partnerstvu...

mile

pre 17 godina

Bilo je krajnje vreme. Bespotrebno smo izgubili 5-6 godina. Da nije bilo izbora pitanje je da li bi nas i sada primili. Ipak, najvažnije je da smo uhvatili priključak ka EU. Neka nam je sa srećom.

Garfild

pre 17 godina

Dobro je što smo u partnerstvu za mir. To znači da ćemo imati profesionalnu vojsku a ne da teramo decu da ginu od švercera, lopova i terorista na granicama. Takođe ćemo uskladiti sisteme naoružanja sa svetom a možda ćemo nešto i popraviti od naših zastarelih aviona. A što se tiče ideje da treba raspisati referendum o ulasku u NATO, ne bih bio jako za to. Kada bi se kod nas o svemu referendumom odlučivalo, siguran sam da bi više od 70% naroda bilo protiv pranja zuba i pranja uopšte, protiv pravopisa i pismenosti itd. Nama treba da 20% obrazovanih i naprednih vode ostalih 80% da i oni postanu napredni i obrazovani. Zato Austriji i ne treba partnerstvo za mir, zato što tamo niko ne prlja po haustorima i zato što svi jedni drugima govore "danke schön-bitte schön" a ne ko kod nas "tijamjku".

Gorki-Minhen

pre 17 godina

Bravo. Postojimo. To je signal sveta.Ne znaci mnogo, ali...Postojimo. Razmoslite. "Heroji" imaju mesto u knjigama, a nasa deca treba da zive dalje, bolje. Borite se diplomatijom, kulturom i sportom.Kada cujem-Srbi su najstariji narod na svetu- najezim se. Voleo bih da cujem - Srbi su najmoderniji narod na svetu.Bravo gospodine predsednice.

Bravo!

pre 17 godina

Osmeh na licu predsednika Tadica na ovoj slici dovoljno govori. Sjajna vest, i veliko olaksanje. Mozda nismo tamo gde i susedi, ali smo im svakako korak blize.

gradjanin

pre 17 godina

Gospodin Tadic zajedno sa premijerom Kostunicom predstavlja jedinu pravu proevropsku, civilizovanu snagu u Srbiji. Prvi su poceli da rasciscavaju sa Milosevicevim dobom menjajuci njegov nakaradni ustav i uvodeci nas u Evroatlantske integracije. Pokazali su kako dva zrela i odgovorna politicara treba da saradjuju i da mirno bez buke i pompe resavaju medjusobne nesuglasice. Zemlji su doneli politicki mir i jedinstvo sto se vidi po velikom ekonomskom napretku. Vrhunac takvog, odgovornog shvatanja politike je prijem u partnerstvo za mir. Nadam se da cemo i u naredene cetiri godine imati isti tandem na celu drzave i da cemo se sa njima jos vise pribliziti Evropi.

emil

pre 17 godina

Bravo Borise, tako se vodi politika. Jedini si (i Kostunica donekle) koji nije podlegao politikantstvu i koji ne reflektuje licne frustracije na politicki zivot zemlje. Gospodin Tadic je posle Zorana Djindjica prvi (i jedini) pravi predstavnik gradjanske Srbije. Realan i odmeren, to je ono sto je neophodno nasoj zemlji. Dokaz za to je partnerstvo za mir.

Makaveli

pre 17 godina

Tadic je prilicno daleko od ideja pokojnog premijera, a sve blizi legalistickim idejama Kostunice. Jeste Tadic manje zlo i verovatno jedina opcija koja moze spreciti koaliciju DSS-SRS-SPS-NS (plus jos neke marginalne patritske opcije), ali je i on daleko od idealnog za Srbiju.
Sto se ovog ulaska u partnerstvo za mir tice: ne svidja mi se nikako (jer ni zemljama poput Austrije na primer nije potrebno a zivi se mirno i dobro), jedino se nadam da ce nas ubuduce svet postedeti bombardovanja. To mi je jedina uteha, mada ni to nije sigurno ako nastavimo ovako.

Dejan

pre 17 godina

Ne bi da kvarim veselje pojedinih stranackih simpatizera, ali u Partnerstvo za mir je pozvana i BiH, a da budemo iskreno niti Srbija niti BiH nista nije uradila - vec je to samo jedan nazovimo to gest da se pokaze da ovaj deo EU nece biti zaboravljen, a k tome i da se popuni cekaonica, jer ce iz nje 2008 izaci Hrvatska i jos neke zemlje u NATO.

Petrovaradin

pre 17 godina

Ovo je ogroman uspeh, ali je senka pala time sto predsednik Tadic nije hteo da u Brisel povede nikoga iz Ministarstva odbrane, a ljudi iz Ministarstva su ubedljivo najzasluzniji sto smo usli u Partnerstvo. (Nije posredi nikakvo takmicenje "ko je najzasluzniji", vec je to cinjenica, koju znaju i predsednik i stranci). Jedni su tu da rade i sprovode reforme, a drugi da pricaju o reformama i da se slikaju.

Kiklop, Blok 70

pre 17 godina

Jos samo da nam neko objasni benefite tog partnerstva.
Dobro je sto clanstvo u partnerstvu za mir ne znaci nista (i Rusija je tu), ali bi za dalju integraciju u NATO morao da se raspise referendum. Sve ankete pokazju da je velika vecina nasih gradjana protiv.

Vladimir Simovic

pre 17 godina

To sto smo primljeni u Partnerstvo za mir, jos jedan jedan je dokaz da nam svet zeli dobro i da dalje samo OD NAS ZAVISI.

harkonen

pre 17 godina

OK, ali hajde da to pogledamo ovako? Koja instanca je odlucila i u cije ime da mi treba da idemo u Partnerstvo-Skupstina, referendum, Vlada? Ili nam je to generalna orijentacija. Znaju li ljudi sta to znaci i koje koristi imamo od toga? Mozda sam samo neinformisan???

Dragan

pre 17 godina

Ohrabrilo me je imenovanje generala Zdravka Ponoša na mesto načelnika Generalštaba Vojske Srbije- čovek je vrhunski profesionalac i otvoremo kaže: uhapsiću Mladića- neka se sklone svi koji bi mu u tome smetali pošto je to “uslov svih uslova” bio i ostao a ko ne shvata zbog čega njemu je nemoguće i objasniti.

Jovan

pre 17 godina

Naravno, čestitke predsedniku Tadiću povodom prijema u Partnerstvo za mir ali i podsećanje da je već prvi javni nastup novoimenovanog načelnika Genaralštaba Vojske Srbije, Zdravka Ponoša, u Nišu svedoči o ohrabrujućoj činjenici da smo na mestu “vrhovnog operativca” naših oružanih snaga dobili pravog intelektualca koji nije zaslepljen sterotipnim predrasudama o vojnoj doktrini i problemima rata i ratovanja uopšte. Kombinacija očigledne opšte obrazovanosti i poznavanja vojnih pitanja govore da je rečč o vrhunskom profesionalcu.

Misa

pre 17 godina

Ulazimo u Partnerstvo za mir što je prvo veliko priznanje politici demokratskih snaga a imenovanje generala Ponoša na mesto načelnika Generalštaba VS ohrabrujući je korak u bezbednosnom smislu, najšire gledano. Sve čestitke načelniče i “Napred, zamnom” kako su komandovali svi naši oficiri dok partizani nisu izmislili “juriš”.

bt

pre 17 godina

Pošto Tadić neće da laže narod, trebalo bi da kaže šta je sa tužbom protiv NATO zemalja koje su nas bespravno i zločinački bombardovale 11 nedelja pre samo 7 godina. Zbog čega odluka o pristupanju Partnerstvu za mir, koja može da ima tako dalekosežne posledice da će jednog dana naši građani pomagati Amerikancima u zavođenju "demokratije" po svetu, nije bila na referendumu?

Sinisa

pre 17 godina

I izjave gospodina Ponoša o vojnoj kooperaciji za najrazvijenijim zemljama svedoče da se on, očigledno, već ozbiljno pripremio za novu dužnost kojom mu je ukazana prava čast pa će, siguran sam, umeti da opravda ukazano poverenje.

Ivan

pre 17 godina

Kako reče novi načelnik Generalštaba, gospodin Ponoš, niko nam neće dati opremu džabe, toga u medjunarodnim odnosima, naravno, nema ali prijem u Partnerstvo za mir garantuje unapređenje odnosa. Kad pobedom demokratskih snaga na predstojećim izborima dođemo u situaciju da obezbedimo sredstva za modernizaciju vojske učinićemo i to. Ve mi je bilo muka od onoga: sad kad nam pošalju nepoznato oružje, sve ćemo pobediti. Đavola. Čestitam gospodine Ponoš.

Gojko

pre 17 godina

Odlično što Zdravko Ponoš shvata da nam sama činjenica prijema u Partnerstvo za mir ne garantuje neke privilegije kojima su se, neki, možda nadali. Očigledno, radi se sasvim o zrelom starešini pa mislim da je predsednik Tadić načinio dobar izbor.

Makaveli

pre 17 godina

Strasno i neobjasnjivo cemu i zasto se neki raduju. Pogledajmo istini u oci. Niti je ovaj potez uradjen zbog toga jer ga je Srbija necim zasluzila, niti vidim neku korist za Srbiju. Na zapadu kazu da je jedini razlog taj sto se i u BiH i u Srbiji spremaju izbori, i sto time zele da sprece dolazak ekstremistickih stranaka na vlast (citaj SRS, koji trenutno ima podrsku od oko 30% gradnjana Srbije!)
Samih ovih 30% SRS su svakom normalnom coveku jasan znak da li je Srbija napredovala ili ne. Ja bih rekao da smo daleko od bilo kakve EU i bilo kakvog napretka.

Nesa

pre 17 godina

Veoma sam zadovoljan što i eminentni vojni analitičari poput Ljubodraga Stojadinovića potvrđuju koliko je general Ponoš savremen oficir o čemu svedoči i njegovo današnje obraćanje povodom armijske saradnje sa svetom pri čemu je realistično uočio da nam u ovom trenutku nisu najpreča nova oružja već razmena znanja i iskustava sa armijama najrazvijenijih zemalja.

Баланс

pre 17 godina

Свиђало се некоме Партнерство или не, МИР је нешто за шта смо сви заинтересовани, а тога нема без овог првог, па морамо тако и да прогутамо.

Igor

pre 17 godina

Uoči prijema u Partnerstvo za mir ohrabruje spremnost generala Zdravka Ponoša da reaguje na svaku eventualnu opasnost koja bi mogla da se dogodi usled rešavanja problema na Kosou i Metohiji kao i ako dođe do povećanja tenzija u Kopnenoj zoni bezbednosti. Pravi starešina na tom mestu.

David

pre 17 godina

Posle prijema u Partnerstvo za mir, kako najavljuje novoimenovani načelnik Generalštaba, Zdravko Ponoš, sledi nam pojačanje dinamičnosti u saradnji sa NATO. Očigledno je i on zadovoljan što će našim starešinama i vojnicima biti olakšan pristup vojno-obrazovnim ustanovama kao i bilateralnim fondovima za saradnju kakav, na primer, poseduje i jedna Amerika.

Andja

pre 17 godina

Napokon imamo saveznike !
Napokon zavrsavamo sa ratovima, jer dobijamo za prijatelje najvece sile sveta.
Korak po korak ZA BOLJI ZIVOT !

Kosta

pre 17 godina

Svima koji su sumnjali da je naša vojska “atrofirala” najbolje je odgovorio novopostavljeni čelnik operativnog sastava naših orušanih snaga, gospodin Ponoš, ističući punu spremnost da armija adekvatno odgovori na svaku vrstu bezbednosnog izazova pa i onih koji mogu da proisteknu iz eventualnog komplikovanja situacije oko Kosova. Samo tako generale, već prvim javnim nastupom ste nas ohrabrili i čestitam vam prijem u Partnerstvo za mir.

Andrej

pre 17 godina

Prilikom izjašnjavanja o prijem u Partnerstvo za mir potvrđeno je da kuraž i mudrost primarno odlikuju novog načelnika Generalštaba VS, gospodina Ponoša što je pokazao i komentarišući spremnost za prave reakcije pri čemu potpuno respektuje politički uticaj kriznih situacija na lokalno stanovništvo u svim sredinama a posebno kriznim područjima. Hrabro i razumno, nema šta.

Mia

pre 17 godina

Nadam se da ovaj prijem u partnerstvo za mir znaci korak ka Evropi.Verujem u politiku predsednika Tadica.Nadam se da ce na pretstojecim izborima gradjani masovno dati poverenju ovakvoj politici.Krajnje je vreme, da bar mi mladi, docekamo neku lepsu buducnost u Srbiji u okviru Evrope.Neka ovaj sporazum bude pocetak kraja svim nasim izolacijama.

Nemanja

pre 17 godina

Naravno da nikome nije u interesu, naročito posle ulaska u Partnerstvo za mir, da komplikuje političke procese kako reče general Ponoš a radikali već počeli da buškaju o zakonitosti njegovog imenovanja. Pa, dobro, imaju sud mada su se eminentni pravnici već izjasnili da nisu u pravu. A, što da nemaju oni nekog kandidata za načelnika, Krasića, na primer- stvarno bi nam procvetao Generalštab a i čitava vojna doktrina.

Vuk

pre 17 godina

Novi podsticaj prijemom u Partnerstvo za mir doprinosi odlučnosti generala Ponoša i njegovom realističanom pristupu ukupnoj stvarnosti kod nas i u svetu. Sve to budi u meni nadu da će ovaj vrhunski profesionalac, čim mu se, nakon predstojećih izbora ukaže prilika, uspeti da uhapsi Ratka Mladića i skine Srbiji sa vrata oagroman kamen koji preti da nas sve podavi. Samo polako generale Ponoš, dočekaćemo i mi stariji to vreme jer nije daleko a vi mladi naravno.

Banat

pre 17 godina

OK, dosta smo ih obasipali hvalospevima. PzM nije nista posebno. Lukasenkova Belorusija je u PzM vec 11 godina. Daj da vidimo sta cemo sa ekonomijom, izvozom, nezaposlenoscu, natalitetom, prugama, selom...

mario

pre 17 godina

Nadam se da ce ova vlada (prva uspesna na svim poljima) dobiti mandat za jos cetiri godine. Naravno u saradnji sa gospodinom Tadicem i DS.

Coka

pre 17 godina

Podzavam predsednika Tadica u njegovim nastojanjima da pomocu medjunarodnih aktivnosti poboljsa sliku Srbije u svetu. Mislim da je prijem Srbije u PZM jedan veoma znacajan korak u daljoj integraciji Srbije u evropskim i evroatlantskim institucijama. Pozdravljam i imenovanje Zdravka Ponosa na mesto nacelnika Generalstaba, konacno je na to mesto dosao jedan, pre svega, obrazovan i mlad covek!

Ruska

pre 17 godina

PfP u redu, i bilo je vreme da nas tamo prime, jer nismo gori od drugih koji su daleko odmakli od nas u tom smislu. Jedino sto ne mogu da prihvatim je izjava da je to iskljucivo Tadiceva zasluga. Njegova zasluga je u tome sto je pricao o tome,ali kao sto znamo od "price nema selameta", i po pravilu, oni koji su najvise pricali, najmanje su radili. Da je bilo do slatkorecivosti, odavno bismo mogli da budemo tamo. Mislim da je ipak presudno to sto su nadlezna ministarstva odradila lavovski deo posla, a posle je lako pisati sebi hvalospeve. Svaka cast ministarstvu odbrane i celokupnoj Vladi, a drugima poruka "ko se hvali,sam se kvari"

Sava

pre 17 godina

Podjimo od BiH. Ona je nagradjena pristupanjem u Partenrstvo zato jer je postala ujedinjena. Od republike Srpske ostala je samo bleda autonomija koja je tako krhka da se svakoga dana moze promeniti u nistavilo.
Crna Gora je nagradjena zato jer je tokom rata sa NATO 1999 bila po strani, gotovo saveznica NATO-a dok ju je isti bombardovao.
Srbija je najtuzniji deo price, izgleda ce clanstvo u Partnerstvu biti placeno definitivnim gubitkom Kosova.
Sada je jasno zasto je NATO usao u rat na strani OVK i porazio SRJ, samo zato da bi razjedinjenu SRJ i pripojio svojoj sferi uticaja. Nema nikakve koristi za Srbiju ovim cinom. A to ce ubrzo i potvrditi nasa prva misija u NATO u Avganistanu. Najzalosnije sto mi tamo saljemo nase najedukovanije vojnike doktore!!! Zar stvarno u Srbiji nema nijednog normalnog politicara koji ima bar neku viziju.

Vozd Karadjordje

pre 17 godina

Najzad i nama nesto da krene na bolje, nadam se da je sa ovim cinom pristupanja Partnerstvu za mir okoncana era ratova na ovom prostoru!
Svaka cast Borisu Tadicu

bami

pre 17 godina

Da je Parlament SR Jugoslavije 1996. godine prihvatio zakonsku inicijativu Liberala Srbije (tadašnje Nove demokratje) Srbija bi već od tada bila članica Partnerstva za mir, a najverovatnije i članica EU. Pošto je tada nisu podržali ni poslanici tadašnje pozicije ni ni opozicije mi tek sada slavimo, posle svih strahota koje smo od tada do sada prošli, prijem u Partnerstvo za mir.
Liberali Srbije su tada prvi kukuriknuli, i možda su zbog toga završili u loncu?

Dragoslav Kosic

pre 17 godina

Da li je moguce da samo nekoliko godina poslije bombardovanja Srbije, mi sa radoscu objavljujemo vijest da smo postali saveznici onih koji su nas bombardovali? Time se pokazujemo kao njihovi saveznici ne samo u buducnosti nego i u onom sto su ucinili kako nasoj, tako i mnogim drugim zemljama. Zaista, zrtve su bile uzaludne, jer ne samo da im ne odajemo duznu pocast, nego stajemo na stranu onih koji su ih ucinili zrtvama.

Evroljub

pre 17 godina

Postavimo pitanje zasto nema pregovora pod vodjstvom Ahtisarija. Izgovor ce biti posto Srbi i Albanci ne mogu navodno da se dogovore o resenju onda cemo uvesti protektorat na Kosovu pod EU i NATO alijansom. Mozda ce Albanci to i nazvati "nezavisnost" ali stvarnost ce biti drugacija. Ostace okupacija NATO alijanse u kojoj ce i Srbija ucestvovati u Partnerstvu za mir na Kosovu. Albanci ce biti na velikom iskusenju posle ulaska Srbije u Partnerstvo za mir jer su ih "saveznici" izneverili. Izgleda da su Srbi postali znacajniji od Albanaca u strateskim planovima NATO-a.
Hvala predsednice na partnerstvu...

mile

pre 17 godina

Bilo je krajnje vreme. Bespotrebno smo izgubili 5-6 godina. Da nije bilo izbora pitanje je da li bi nas i sada primili. Ipak, najvažnije je da smo uhvatili priključak ka EU. Neka nam je sa srećom.

Garfild

pre 17 godina

Dobro je što smo u partnerstvu za mir. To znači da ćemo imati profesionalnu vojsku a ne da teramo decu da ginu od švercera, lopova i terorista na granicama. Takođe ćemo uskladiti sisteme naoružanja sa svetom a možda ćemo nešto i popraviti od naših zastarelih aviona. A što se tiče ideje da treba raspisati referendum o ulasku u NATO, ne bih bio jako za to. Kada bi se kod nas o svemu referendumom odlučivalo, siguran sam da bi više od 70% naroda bilo protiv pranja zuba i pranja uopšte, protiv pravopisa i pismenosti itd. Nama treba da 20% obrazovanih i naprednih vode ostalih 80% da i oni postanu napredni i obrazovani. Zato Austriji i ne treba partnerstvo za mir, zato što tamo niko ne prlja po haustorima i zato što svi jedni drugima govore "danke schön-bitte schön" a ne ko kod nas "tijamjku".

Gorki-Minhen

pre 17 godina

Bravo. Postojimo. To je signal sveta.Ne znaci mnogo, ali...Postojimo. Razmoslite. "Heroji" imaju mesto u knjigama, a nasa deca treba da zive dalje, bolje. Borite se diplomatijom, kulturom i sportom.Kada cujem-Srbi su najstariji narod na svetu- najezim se. Voleo bih da cujem - Srbi su najmoderniji narod na svetu.Bravo gospodine predsednice.

Bravo!

pre 17 godina

Osmeh na licu predsednika Tadica na ovoj slici dovoljno govori. Sjajna vest, i veliko olaksanje. Mozda nismo tamo gde i susedi, ali smo im svakako korak blize.