Ponedeljak, 27.11.2006.

19:27

Vučićević vređao Gaja?

Izvor: B92

Vuèiæeviæ vreðao Gaja? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Mirkovic Bata

pre 17 godina

E kako smo mi svi na ovom sajtu kultruni i nama se nikada do sada nije desilo da gledajuci televizor gde igraju crni igraci, kada nas iznerviraju, spomenemo izraz crncuga ili ti camuga ili slicno....
Ili za italijane ...zabare ili za neke narkomane ili ti idiote ......
Ali kada treba kritikovati nekog u to smo sampioni.
Neka svako od vas dobro razmisli prenego sto nesto napise sta bi sami uradili kada im neko opsuje nesto.....bez obzira na boju koze...ne bi im uzvratili...neeee sigurno !

Indijanci

pre 17 godina

On nije navijac pa da prica sta hoce,on je trener koji treba da predstavlja klub.Igraci se
izmedju sebe ne vredjaju on je naso....idi bre
u planinu pa se tamo deri.

kara te klub

pre 17 godina

Koliko samo hipokrizije tj.laznog moralisanja. Odvratno! A sve se u stvari svodi na klubasko i navijacko prepucavanje na liniji sukoba: bivsi igrac PARTIZANA protiv sadasnjeg igraca CRVENE ZVEZDE!

Mane

pre 17 godina

@Cika Srdjan

Prica o rasizmu ne moze biti isforsirana. Cinjenice postoje ili ne postoje. U ovom slucaju, nazalost, sklon sam da verujem potvrdno!

FACA

pre 17 godina

Razumem one koji komentarisu ,eventualni ,rasizan u obliku jedne izjave.Ne odobravam rasizam.Ne odobravam ni pljuvanje po coveku na osnovu izjave koja moze biti i rekkla kazala.Dajmo stav o temi a dozvolimo sebi da ne budemo pljuvaci.
@Posmatrac,
Posmatrac jesi ,ali ne neutralni i objektivni kako zelis potpisom se predstaviti.Ti si navijac i to NEOBJEKTIVNI I NE prodaji rog za svecu.
Citam pazljivo tekstove ,pa i tvoje opservacije.To sto ti i vas nekolicina radite sa vasim opservacijama je ruzno.To nisu stavovi.To je sudjenje sa ciljem ocrnjivanja svega sto nije "VAS RAZVOJNO KONCEPT".Razumeces me kao i ostali,ali izgleda da ste u dilu sa nekim od moderatora i vesto se izgubi sve sto bi islo protiv vaseg "vasarenja".Argumentovani odgovori se ne objave.Da imate podrsku nekih moderatora pokazala je i nekidasnja vest o Lekovicu.Ta vest se munjevito izgubio(sa sajta),jer je,Lekovic, pricao kojesta i.....Ne ide da se odatle tako traljavo porucuje....
Decace,pisi o temi,o rasizmu,ali ne u ulozi programiranog sudije koji temu vidi kao priliku za presudu u korist svoga programa.

Gimli

pre 17 godina

Sve sto se desavalo nije u redu!!! Ali imam jedno pitanje koje me muci sad vec dugo. Kako dokazati da stranci koji dolaze da igraju fudbal ili bilo koji sport, jesu ili nisu bili vredjani na rasnoj ili verskoj osnovi? Sta ako su sve izmislili? To je njegova rec protiv drugog. Sto da ne, setite se kako je prosao Jestrovic protiv celzija. Covek se kunuo u svoju decu da nije nista rekao a ipak ga kaznili!!! A to nije jedini slucaj, ne kazem ja da nema vredjanja, IMA to je sigurno ali kako razlikovati laz od istine?

coyko

pre 17 godina

ma daj vise covece od ovih ljudi odredjene boje koze vise ne sme covek izaci na teren totalno su zasticeni, bas je nekom iz hajduka stalo da vredja igraca zvezde kad je hajduk zvezdin tim to svi znaju da su bodovi u kuli za zvezdu vec druga sezona osigurani

cika srdjan

pre 17 godina

Svakako sam protiv, ali mi se cini da je prica o rasizmu nekako isforsirana. Nesto slicno zastiti prava homoseksualaca. Svakako da ce onaj ko zeli nekoga da isprovocira uvek naci rec i nacin za to. Zasto se odvaja vredjanje na rasnoj osnovi, od na primer, povika "p...o celava, copavi, klempavi, zubati...". Da li treba neko ko je grbav, ili ima jednu nogu kracu od druge, a neko mu na ulici nekulturno to prebaci, da ga tuzi sudu za ljudska prava i zbog toga ode u sve novine?

Zabrinuti Buraz

pre 17 godina

nije najvaznije to sto je taj lik takav jeste, a ceo grad kakav je s...d, nego sto je on jedan od kandidata da zameni nesrecnog miodraga jesica na klupi partizana!

Peter Tosh

pre 17 godina

Вучићевић је никакав човек, знам јер сам играо мали фудбал са њим. Надам се да у ФС има одговорних људи који ће санкционисати овако нешто . . .

Nelson Mandela

pre 17 godina

"Tačno je da me je trener Hajduka vredjao na rasnoj osnovi, ali to jednostavno ne želim da komentarišem. Bilo je sličnih incidenata i dok sam igrao u Bugarskoj i nikada se nisam obazirao na takve stvari. Postoje nadležni organi koji treba time da se bave", rekao je Gaj.
Ta kako kaže trener Hajduka "crnčuga" je za razliku od njega evoluirao i ima elementarnu kulturu što se da videti po njegovoj izjavi.

Branko Starčević

pre 17 godina

Bilo bi super kad bi ga kaznili i novcano i sa jedno 4 utakmice, neka sedi malo na tribinama kad je toliko strastven. Nas fudbal je jos i dobar kad vidimo ko su nam treneri!

p.s.
bilo bi zanimljivo kada bi ubuduce takve ispade kaznjavali sa ponovnim polaganjem za trenersku licencu. Siromah.

Vlada

pre 17 godina

Ajde, oladite malo. Prvo ne verejum da mu je to rekao. Cinjenica je da svako vredjanje crnih igraca po bilo kom osnovu moze da se zloupotrbei, kao sto je bio slucaj MIjailovica iz Visle koji je bio u konfliktu sa Mekartijem gde je bilo obostranog vredjanja i na kraju je ispastao nas igrac zato jer je Mekarti tvrdio da ga je ovaj vredjao na erasnoj osnovi. Cuo sam izjavu da ga je Gaj opsovao (f... off) i da mu je on uzvratio psovku kako na engleskom tako i na srpskom (ipak mi imamo siri repertoar istih).
NIKO nije potvrdio da je cuo uvrede na rasnoj osnovi od igraca, samo su culi psovanje, tj odgovor Vucicevica na isto.
Prema tome, smanjite dozivljaj i nemojte da pljujete coveka dok se tacno ne utvrdi sta je bilo.

Felony Sydney

pre 17 godina

...to je sramota, to sve govori kakva je osoba ovaj trener...samo kalja ugled Srpskog naroda bez potrebe...Srbi su uvijek bili gostoljubivi prema strancima, tako treba da ostane. Kad jednog dana ovi momci napuste ovu zemlju da mogu da kazu sve najljepse o ovoj zemlji ...ove rasisticke gluposti su pokupili od Hrvata, Talijana i Shpanaca...Pravi Srbi nikada nebi uradili tako nesta...Ja bi ovome treneru, i svima ostalima, licno zabranio rad na godinu dana da se malo opameti...

Made in Senjak

pre 17 godina

Zar Uske to da ucini?! Prosto ne mogu da verujem. Pa on je tako fini i vaspitan momak koji se nikad nije druzio sa sumnjivim tipovima i nikad nije...

posmatrac

pre 17 godina

E moj Marko, odavno smo valjda videli da zakon nije isti za sve! Vidis sta ovaj kaze "Takve stvari nismo i necemo nikada skrivati!" Sto znaci te stvari nisu ali mnoge druge jesu, ma nas Savezi, zajdenica superligasa, treneri, uprave,......sve je to mafija bre, sve su to lopovi! Ne misli valjda neko da ce ovaj Vucicevic da odgovara nekom za nesto, recice jednostavno da nije nista rekao ako ga neko uopste i pita ili ce jednostavno reci rekao sam pa sta i nikom nista! BRAVO ZA ZAKON!!!

DDT

pre 17 godina

Kao što je u slučaju "Čačak KKK idioti" fudbalska organizacija reagovala oštro i pravovremeno, tako bi i ovom prilikom trebalo odmah saseći imbecilnost u korenu! Tom "treneru" treba javno oprati usta sapunom, a onda mu nalepiti kaznu u vidu zabrane bavljenja sportom još godinu dana! Koji mentol!

srbija

pre 17 godina

Nista cudno u ovome posto je Uske Vucicevic umislio da je neka "faca", a ustvari je niko i nista. On glumi nekog mangupa i trenera ali je je cista nula. SRAMOTA!

Aca_Maler

pre 17 godina

Necu da branim nikoga, ali u zadnje vreme se preteruje sa tim potenciranjem vredjanjem na rasnoj osnovi. Vise ne smes nista da kazes tamnoputim fudbalerima a da se to ne protumaci kao uvreda. A kada ste culi da je neki tamnoputi fudbaler tuzen da je vredjao na na rasnoj osnovi. Nikada a ocete da kazete da se to nikada nije desilo. Postali su zasticeni ko beli medvedi!!!!

Ulixes

pre 17 godina

U nasoj ligi svako moze da bude trener iako nema ni osnovno vaspitanje, a kamoli strucnu skolu. Te nase trenerske skole ne vrede nista kad od takve dijabole nisu napravile coveka. Srbija nije takvo podneblje gde bi cvetao rasizam, ali zbog ovakvih dripaca nas ceo svet proziva. Zamislite tog "coveka" koji treba da bude i pedagog jer trenira momke su jos u tinejdzerskom uzrastu, cemu ce ih on nauciti? Kazniti ga jos ostrije nego one "kju kluks klanovce" iz Cacka! Sreca sto taj nazovi "trener" nikada nece voditi ekipu u nekom evro kupu,tako da su jedini crnci koje ce videti ovi u nasoj ligi. Ne trebaju nam takvi idioti da nas brukaju pred svetom.

Jovan

pre 17 godina

Stvarno ne znam zasto se oko ovog sto je on rekao dize tolika prasina. Pa covjek zaista jeste crnac. Ne vidim u cemu je problem ako ga je Vucicevic nazvao onim sto on u stvari jeste. Nije mu rekao da je majmun ili tako nesto. To je isto kao da nas neko oslovi 'bijelac'. To sto ovako nesto dobija sasvim drugu konotaciju kada su u pitanju crnci, to je druga prica. Sto se tice onoga "idi u Senegal pa tamo uklizavaj", ni to nije nista strasno. Kao da se ne desava Italijanu koji igra u Engleskoj da mu neko kaze "Idi u Italiju pa tamo uklizavaj" ili npr. Nisliji koji dodje u Beograd "Idi u Nis pa tamo tako uklizavaj".
Ja samo hocu da kazem da ne treba praviti od muhe medvjeda, niti ici u bilo koju krajnost. Nije u redu vrijedjati ljude, ali ako neko u naletu adrenalina kaze nekome "Bugarine", "Crncugo", "Gedzo", to i nije tako strasno. Malo mi u ovakvim situacijama crnci djeluju zasticeni kao bijeli medvjedi.

Hvala,
Jovan

Prele BN

pre 17 godina

Gaj je najbolji trenutno Zvezdin igrac!Covek je dosao ovde jedva da igra a ovi nasi ga oce oteraju i kasnije kazu zasto nema publike na stadionima?!PA KOGA LJIDI DA GLEDAJU?????

goo

pre 17 godina

prvo treba igraci da kritikuju trenera, znaci oni bliznji , ako to ne urade i osude onda su saucesnici....to vazi i za sve ostale stvari....kuraznost javnosti za takve negativne stvari nam je na duploj nuli....sramota je da se spustamo na tako niske grane, zbog svoje licne kulture....

mali

pre 17 godina

Dosta vise sa tim foliranjem. Kakva rasna osnova kakvi bakraci. Ko da su oni nevinasca. Kad bi se belci ponasali kod njih kao oni ovde pojeli bi nas. To je kompleks, sto nekog treba da vredja sto je crnac odnosno belac. Zato crncugo ili belcugo to je sasvim normalno. Jednostavno nije normalno nas ubedjuju da smo isti, pa nismo svi daltonisti. Toliko i nadam se da cete objaviti ovaj komentar.

Szenowski

pre 17 godina

Muka mi je vise ovih crnaca, nek igraju malo fudbal za promenu umesto sto placu na sva vrata!
Sto je najgore zasticeni su ko beli medvedi i naravno da ce to da iskoriscavaju...
Znam da B92 nece da objavi ovaj komentar jer svi znamo kakva je to televizija, a i ta americka "sloboda govora" vazi samo dok govoris kako njima odgovara...

The Navijac

pre 17 godina

Ako trener jedne prvoligaske ekipe to moze da kaze i ostane nekaznjen,
"onda da mu je, je, jednu mašnu u dupli čvor vežem, da mu jednu mašnu u dupli čvor vežem" [citat sa jedne Ckaljine kasete].

Djuka

pre 17 godina

Zalosno ali nista novo za trenere Kuljana. Secam se da je tzv. "magistar" Dragoljub Bekvalac na jednoj prvenstvenoj utakmici vise puta vredjao Emegharu dok je ovaj igrao za Partizan recima..."camugo sta si dosao ovde da mi uklizavas idi u Afriku pa tamo uklizavaj"..Na kraju svi su se pravili ludi pa ni od kazni nije bilo nista. Nadam se da ce Vucicevic biti rigorozno kaznjen jer je ovo stvarno bruka za srpski fudbal!

Marko

pre 17 godina

Za svaku osudu!
Zanimljivo je kad navijaci naprave incident rasisticke prirode odmah budu glavna vest na nacionalnoj televiziji i dobiju pritvor od 30 dana.sada cemo videti da li je zakon isti za sve!?

Djuka

pre 17 godina

Zalosno ali nista novo za trenere Kuljana. Secam se da je tzv. "magistar" Dragoljub Bekvalac na jednoj prvenstvenoj utakmici vise puta vredjao Emegharu dok je ovaj igrao za Partizan recima..."camugo sta si dosao ovde da mi uklizavas idi u Afriku pa tamo uklizavaj"..Na kraju svi su se pravili ludi pa ni od kazni nije bilo nista. Nadam se da ce Vucicevic biti rigorozno kaznjen jer je ovo stvarno bruka za srpski fudbal!

Marko

pre 17 godina

Za svaku osudu!
Zanimljivo je kad navijaci naprave incident rasisticke prirode odmah budu glavna vest na nacionalnoj televiziji i dobiju pritvor od 30 dana.sada cemo videti da li je zakon isti za sve!?

The Navijac

pre 17 godina

Ako trener jedne prvoligaske ekipe to moze da kaze i ostane nekaznjen,
"onda da mu je, je, jednu mašnu u dupli čvor vežem, da mu jednu mašnu u dupli čvor vežem" [citat sa jedne Ckaljine kasete].

mali

pre 17 godina

Dosta vise sa tim foliranjem. Kakva rasna osnova kakvi bakraci. Ko da su oni nevinasca. Kad bi se belci ponasali kod njih kao oni ovde pojeli bi nas. To je kompleks, sto nekog treba da vredja sto je crnac odnosno belac. Zato crncugo ili belcugo to je sasvim normalno. Jednostavno nije normalno nas ubedjuju da smo isti, pa nismo svi daltonisti. Toliko i nadam se da cete objaviti ovaj komentar.

goo

pre 17 godina

prvo treba igraci da kritikuju trenera, znaci oni bliznji , ako to ne urade i osude onda su saucesnici....to vazi i za sve ostale stvari....kuraznost javnosti za takve negativne stvari nam je na duploj nuli....sramota je da se spustamo na tako niske grane, zbog svoje licne kulture....

Szenowski

pre 17 godina

Muka mi je vise ovih crnaca, nek igraju malo fudbal za promenu umesto sto placu na sva vrata!
Sto je najgore zasticeni su ko beli medvedi i naravno da ce to da iskoriscavaju...
Znam da B92 nece da objavi ovaj komentar jer svi znamo kakva je to televizija, a i ta americka "sloboda govora" vazi samo dok govoris kako njima odgovara...

Prele BN

pre 17 godina

Gaj je najbolji trenutno Zvezdin igrac!Covek je dosao ovde jedva da igra a ovi nasi ga oce oteraju i kasnije kazu zasto nema publike na stadionima?!PA KOGA LJIDI DA GLEDAJU?????

Jovan

pre 17 godina

Stvarno ne znam zasto se oko ovog sto je on rekao dize tolika prasina. Pa covjek zaista jeste crnac. Ne vidim u cemu je problem ako ga je Vucicevic nazvao onim sto on u stvari jeste. Nije mu rekao da je majmun ili tako nesto. To je isto kao da nas neko oslovi 'bijelac'. To sto ovako nesto dobija sasvim drugu konotaciju kada su u pitanju crnci, to je druga prica. Sto se tice onoga "idi u Senegal pa tamo uklizavaj", ni to nije nista strasno. Kao da se ne desava Italijanu koji igra u Engleskoj da mu neko kaze "Idi u Italiju pa tamo uklizavaj" ili npr. Nisliji koji dodje u Beograd "Idi u Nis pa tamo tako uklizavaj".
Ja samo hocu da kazem da ne treba praviti od muhe medvjeda, niti ici u bilo koju krajnost. Nije u redu vrijedjati ljude, ali ako neko u naletu adrenalina kaze nekome "Bugarine", "Crncugo", "Gedzo", to i nije tako strasno. Malo mi u ovakvim situacijama crnci djeluju zasticeni kao bijeli medvjedi.

Hvala,
Jovan

Ulixes

pre 17 godina

U nasoj ligi svako moze da bude trener iako nema ni osnovno vaspitanje, a kamoli strucnu skolu. Te nase trenerske skole ne vrede nista kad od takve dijabole nisu napravile coveka. Srbija nije takvo podneblje gde bi cvetao rasizam, ali zbog ovakvih dripaca nas ceo svet proziva. Zamislite tog "coveka" koji treba da bude i pedagog jer trenira momke su jos u tinejdzerskom uzrastu, cemu ce ih on nauciti? Kazniti ga jos ostrije nego one "kju kluks klanovce" iz Cacka! Sreca sto taj nazovi "trener" nikada nece voditi ekipu u nekom evro kupu,tako da su jedini crnci koje ce videti ovi u nasoj ligi. Ne trebaju nam takvi idioti da nas brukaju pred svetom.

Aca_Maler

pre 17 godina

Necu da branim nikoga, ali u zadnje vreme se preteruje sa tim potenciranjem vredjanjem na rasnoj osnovi. Vise ne smes nista da kazes tamnoputim fudbalerima a da se to ne protumaci kao uvreda. A kada ste culi da je neki tamnoputi fudbaler tuzen da je vredjao na na rasnoj osnovi. Nikada a ocete da kazete da se to nikada nije desilo. Postali su zasticeni ko beli medvedi!!!!

srbija

pre 17 godina

Nista cudno u ovome posto je Uske Vucicevic umislio da je neka "faca", a ustvari je niko i nista. On glumi nekog mangupa i trenera ali je je cista nula. SRAMOTA!

DDT

pre 17 godina

Kao što je u slučaju "Čačak KKK idioti" fudbalska organizacija reagovala oštro i pravovremeno, tako bi i ovom prilikom trebalo odmah saseći imbecilnost u korenu! Tom "treneru" treba javno oprati usta sapunom, a onda mu nalepiti kaznu u vidu zabrane bavljenja sportom još godinu dana! Koji mentol!

posmatrac

pre 17 godina

E moj Marko, odavno smo valjda videli da zakon nije isti za sve! Vidis sta ovaj kaze "Takve stvari nismo i necemo nikada skrivati!" Sto znaci te stvari nisu ali mnoge druge jesu, ma nas Savezi, zajdenica superligasa, treneri, uprave,......sve je to mafija bre, sve su to lopovi! Ne misli valjda neko da ce ovaj Vucicevic da odgovara nekom za nesto, recice jednostavno da nije nista rekao ako ga neko uopste i pita ili ce jednostavno reci rekao sam pa sta i nikom nista! BRAVO ZA ZAKON!!!

Felony Sydney

pre 17 godina

...to je sramota, to sve govori kakva je osoba ovaj trener...samo kalja ugled Srpskog naroda bez potrebe...Srbi su uvijek bili gostoljubivi prema strancima, tako treba da ostane. Kad jednog dana ovi momci napuste ovu zemlju da mogu da kazu sve najljepse o ovoj zemlji ...ove rasisticke gluposti su pokupili od Hrvata, Talijana i Shpanaca...Pravi Srbi nikada nebi uradili tako nesta...Ja bi ovome treneru, i svima ostalima, licno zabranio rad na godinu dana da se malo opameti...

Made in Senjak

pre 17 godina

Zar Uske to da ucini?! Prosto ne mogu da verujem. Pa on je tako fini i vaspitan momak koji se nikad nije druzio sa sumnjivim tipovima i nikad nije...

Vlada

pre 17 godina

Ajde, oladite malo. Prvo ne verejum da mu je to rekao. Cinjenica je da svako vredjanje crnih igraca po bilo kom osnovu moze da se zloupotrbei, kao sto je bio slucaj MIjailovica iz Visle koji je bio u konfliktu sa Mekartijem gde je bilo obostranog vredjanja i na kraju je ispastao nas igrac zato jer je Mekarti tvrdio da ga je ovaj vredjao na erasnoj osnovi. Cuo sam izjavu da ga je Gaj opsovao (f... off) i da mu je on uzvratio psovku kako na engleskom tako i na srpskom (ipak mi imamo siri repertoar istih).
NIKO nije potvrdio da je cuo uvrede na rasnoj osnovi od igraca, samo su culi psovanje, tj odgovor Vucicevica na isto.
Prema tome, smanjite dozivljaj i nemojte da pljujete coveka dok se tacno ne utvrdi sta je bilo.

Peter Tosh

pre 17 godina

Вучићевић је никакав човек, знам јер сам играо мали фудбал са њим. Надам се да у ФС има одговорних људи који ће санкционисати овако нешто . . .

Branko Starčević

pre 17 godina

Bilo bi super kad bi ga kaznili i novcano i sa jedno 4 utakmice, neka sedi malo na tribinama kad je toliko strastven. Nas fudbal je jos i dobar kad vidimo ko su nam treneri!

p.s.
bilo bi zanimljivo kada bi ubuduce takve ispade kaznjavali sa ponovnim polaganjem za trenersku licencu. Siromah.

Nelson Mandela

pre 17 godina

"Tačno je da me je trener Hajduka vredjao na rasnoj osnovi, ali to jednostavno ne želim da komentarišem. Bilo je sličnih incidenata i dok sam igrao u Bugarskoj i nikada se nisam obazirao na takve stvari. Postoje nadležni organi koji treba time da se bave", rekao je Gaj.
Ta kako kaže trener Hajduka "crnčuga" je za razliku od njega evoluirao i ima elementarnu kulturu što se da videti po njegovoj izjavi.

cika srdjan

pre 17 godina

Svakako sam protiv, ali mi se cini da je prica o rasizmu nekako isforsirana. Nesto slicno zastiti prava homoseksualaca. Svakako da ce onaj ko zeli nekoga da isprovocira uvek naci rec i nacin za to. Zasto se odvaja vredjanje na rasnoj osnovi, od na primer, povika "p...o celava, copavi, klempavi, zubati...". Da li treba neko ko je grbav, ili ima jednu nogu kracu od druge, a neko mu na ulici nekulturno to prebaci, da ga tuzi sudu za ljudska prava i zbog toga ode u sve novine?

coyko

pre 17 godina

ma daj vise covece od ovih ljudi odredjene boje koze vise ne sme covek izaci na teren totalno su zasticeni, bas je nekom iz hajduka stalo da vredja igraca zvezde kad je hajduk zvezdin tim to svi znaju da su bodovi u kuli za zvezdu vec druga sezona osigurani

Zabrinuti Buraz

pre 17 godina

nije najvaznije to sto je taj lik takav jeste, a ceo grad kakav je s...d, nego sto je on jedan od kandidata da zameni nesrecnog miodraga jesica na klupi partizana!

Gimli

pre 17 godina

Sve sto se desavalo nije u redu!!! Ali imam jedno pitanje koje me muci sad vec dugo. Kako dokazati da stranci koji dolaze da igraju fudbal ili bilo koji sport, jesu ili nisu bili vredjani na rasnoj ili verskoj osnovi? Sta ako su sve izmislili? To je njegova rec protiv drugog. Sto da ne, setite se kako je prosao Jestrovic protiv celzija. Covek se kunuo u svoju decu da nije nista rekao a ipak ga kaznili!!! A to nije jedini slucaj, ne kazem ja da nema vredjanja, IMA to je sigurno ali kako razlikovati laz od istine?

Mane

pre 17 godina

@Cika Srdjan

Prica o rasizmu ne moze biti isforsirana. Cinjenice postoje ili ne postoje. U ovom slucaju, nazalost, sklon sam da verujem potvrdno!

FACA

pre 17 godina

Razumem one koji komentarisu ,eventualni ,rasizan u obliku jedne izjave.Ne odobravam rasizam.Ne odobravam ni pljuvanje po coveku na osnovu izjave koja moze biti i rekkla kazala.Dajmo stav o temi a dozvolimo sebi da ne budemo pljuvaci.
@Posmatrac,
Posmatrac jesi ,ali ne neutralni i objektivni kako zelis potpisom se predstaviti.Ti si navijac i to NEOBJEKTIVNI I NE prodaji rog za svecu.
Citam pazljivo tekstove ,pa i tvoje opservacije.To sto ti i vas nekolicina radite sa vasim opservacijama je ruzno.To nisu stavovi.To je sudjenje sa ciljem ocrnjivanja svega sto nije "VAS RAZVOJNO KONCEPT".Razumeces me kao i ostali,ali izgleda da ste u dilu sa nekim od moderatora i vesto se izgubi sve sto bi islo protiv vaseg "vasarenja".Argumentovani odgovori se ne objave.Da imate podrsku nekih moderatora pokazala je i nekidasnja vest o Lekovicu.Ta vest se munjevito izgubio(sa sajta),jer je,Lekovic, pricao kojesta i.....Ne ide da se odatle tako traljavo porucuje....
Decace,pisi o temi,o rasizmu,ali ne u ulozi programiranog sudije koji temu vidi kao priliku za presudu u korist svoga programa.

kara te klub

pre 17 godina

Koliko samo hipokrizije tj.laznog moralisanja. Odvratno! A sve se u stvari svodi na klubasko i navijacko prepucavanje na liniji sukoba: bivsi igrac PARTIZANA protiv sadasnjeg igraca CRVENE ZVEZDE!

Indijanci

pre 17 godina

On nije navijac pa da prica sta hoce,on je trener koji treba da predstavlja klub.Igraci se
izmedju sebe ne vredjaju on je naso....idi bre
u planinu pa se tamo deri.

Mirkovic Bata

pre 17 godina

E kako smo mi svi na ovom sajtu kultruni i nama se nikada do sada nije desilo da gledajuci televizor gde igraju crni igraci, kada nas iznerviraju, spomenemo izraz crncuga ili ti camuga ili slicno....
Ili za italijane ...zabare ili za neke narkomane ili ti idiote ......
Ali kada treba kritikovati nekog u to smo sampioni.
Neka svako od vas dobro razmisli prenego sto nesto napise sta bi sami uradili kada im neko opsuje nesto.....bez obzira na boju koze...ne bi im uzvratili...neeee sigurno !

Djuka

pre 17 godina

Zalosno ali nista novo za trenere Kuljana. Secam se da je tzv. "magistar" Dragoljub Bekvalac na jednoj prvenstvenoj utakmici vise puta vredjao Emegharu dok je ovaj igrao za Partizan recima..."camugo sta si dosao ovde da mi uklizavas idi u Afriku pa tamo uklizavaj"..Na kraju svi su se pravili ludi pa ni od kazni nije bilo nista. Nadam se da ce Vucicevic biti rigorozno kaznjen jer je ovo stvarno bruka za srpski fudbal!

Marko

pre 17 godina

Za svaku osudu!
Zanimljivo je kad navijaci naprave incident rasisticke prirode odmah budu glavna vest na nacionalnoj televiziji i dobiju pritvor od 30 dana.sada cemo videti da li je zakon isti za sve!?

The Navijac

pre 17 godina

Ako trener jedne prvoligaske ekipe to moze da kaze i ostane nekaznjen,
"onda da mu je, je, jednu mašnu u dupli čvor vežem, da mu jednu mašnu u dupli čvor vežem" [citat sa jedne Ckaljine kasete].

mali

pre 17 godina

Dosta vise sa tim foliranjem. Kakva rasna osnova kakvi bakraci. Ko da su oni nevinasca. Kad bi se belci ponasali kod njih kao oni ovde pojeli bi nas. To je kompleks, sto nekog treba da vredja sto je crnac odnosno belac. Zato crncugo ili belcugo to je sasvim normalno. Jednostavno nije normalno nas ubedjuju da smo isti, pa nismo svi daltonisti. Toliko i nadam se da cete objaviti ovaj komentar.

goo

pre 17 godina

prvo treba igraci da kritikuju trenera, znaci oni bliznji , ako to ne urade i osude onda su saucesnici....to vazi i za sve ostale stvari....kuraznost javnosti za takve negativne stvari nam je na duploj nuli....sramota je da se spustamo na tako niske grane, zbog svoje licne kulture....

Szenowski

pre 17 godina

Muka mi je vise ovih crnaca, nek igraju malo fudbal za promenu umesto sto placu na sva vrata!
Sto je najgore zasticeni su ko beli medvedi i naravno da ce to da iskoriscavaju...
Znam da B92 nece da objavi ovaj komentar jer svi znamo kakva je to televizija, a i ta americka "sloboda govora" vazi samo dok govoris kako njima odgovara...

Prele BN

pre 17 godina

Gaj je najbolji trenutno Zvezdin igrac!Covek je dosao ovde jedva da igra a ovi nasi ga oce oteraju i kasnije kazu zasto nema publike na stadionima?!PA KOGA LJIDI DA GLEDAJU?????

Jovan

pre 17 godina

Stvarno ne znam zasto se oko ovog sto je on rekao dize tolika prasina. Pa covjek zaista jeste crnac. Ne vidim u cemu je problem ako ga je Vucicevic nazvao onim sto on u stvari jeste. Nije mu rekao da je majmun ili tako nesto. To je isto kao da nas neko oslovi 'bijelac'. To sto ovako nesto dobija sasvim drugu konotaciju kada su u pitanju crnci, to je druga prica. Sto se tice onoga "idi u Senegal pa tamo uklizavaj", ni to nije nista strasno. Kao da se ne desava Italijanu koji igra u Engleskoj da mu neko kaze "Idi u Italiju pa tamo uklizavaj" ili npr. Nisliji koji dodje u Beograd "Idi u Nis pa tamo tako uklizavaj".
Ja samo hocu da kazem da ne treba praviti od muhe medvjeda, niti ici u bilo koju krajnost. Nije u redu vrijedjati ljude, ali ako neko u naletu adrenalina kaze nekome "Bugarine", "Crncugo", "Gedzo", to i nije tako strasno. Malo mi u ovakvim situacijama crnci djeluju zasticeni kao bijeli medvjedi.

Hvala,
Jovan

Ulixes

pre 17 godina

U nasoj ligi svako moze da bude trener iako nema ni osnovno vaspitanje, a kamoli strucnu skolu. Te nase trenerske skole ne vrede nista kad od takve dijabole nisu napravile coveka. Srbija nije takvo podneblje gde bi cvetao rasizam, ali zbog ovakvih dripaca nas ceo svet proziva. Zamislite tog "coveka" koji treba da bude i pedagog jer trenira momke su jos u tinejdzerskom uzrastu, cemu ce ih on nauciti? Kazniti ga jos ostrije nego one "kju kluks klanovce" iz Cacka! Sreca sto taj nazovi "trener" nikada nece voditi ekipu u nekom evro kupu,tako da su jedini crnci koje ce videti ovi u nasoj ligi. Ne trebaju nam takvi idioti da nas brukaju pred svetom.

Aca_Maler

pre 17 godina

Necu da branim nikoga, ali u zadnje vreme se preteruje sa tim potenciranjem vredjanjem na rasnoj osnovi. Vise ne smes nista da kazes tamnoputim fudbalerima a da se to ne protumaci kao uvreda. A kada ste culi da je neki tamnoputi fudbaler tuzen da je vredjao na na rasnoj osnovi. Nikada a ocete da kazete da se to nikada nije desilo. Postali su zasticeni ko beli medvedi!!!!

srbija

pre 17 godina

Nista cudno u ovome posto je Uske Vucicevic umislio da je neka "faca", a ustvari je niko i nista. On glumi nekog mangupa i trenera ali je je cista nula. SRAMOTA!

DDT

pre 17 godina

Kao što je u slučaju "Čačak KKK idioti" fudbalska organizacija reagovala oštro i pravovremeno, tako bi i ovom prilikom trebalo odmah saseći imbecilnost u korenu! Tom "treneru" treba javno oprati usta sapunom, a onda mu nalepiti kaznu u vidu zabrane bavljenja sportom još godinu dana! Koji mentol!

posmatrac

pre 17 godina

E moj Marko, odavno smo valjda videli da zakon nije isti za sve! Vidis sta ovaj kaze "Takve stvari nismo i necemo nikada skrivati!" Sto znaci te stvari nisu ali mnoge druge jesu, ma nas Savezi, zajdenica superligasa, treneri, uprave,......sve je to mafija bre, sve su to lopovi! Ne misli valjda neko da ce ovaj Vucicevic da odgovara nekom za nesto, recice jednostavno da nije nista rekao ako ga neko uopste i pita ili ce jednostavno reci rekao sam pa sta i nikom nista! BRAVO ZA ZAKON!!!

Felony Sydney

pre 17 godina

...to je sramota, to sve govori kakva je osoba ovaj trener...samo kalja ugled Srpskog naroda bez potrebe...Srbi su uvijek bili gostoljubivi prema strancima, tako treba da ostane. Kad jednog dana ovi momci napuste ovu zemlju da mogu da kazu sve najljepse o ovoj zemlji ...ove rasisticke gluposti su pokupili od Hrvata, Talijana i Shpanaca...Pravi Srbi nikada nebi uradili tako nesta...Ja bi ovome treneru, i svima ostalima, licno zabranio rad na godinu dana da se malo opameti...

Made in Senjak

pre 17 godina

Zar Uske to da ucini?! Prosto ne mogu da verujem. Pa on je tako fini i vaspitan momak koji se nikad nije druzio sa sumnjivim tipovima i nikad nije...

Vlada

pre 17 godina

Ajde, oladite malo. Prvo ne verejum da mu je to rekao. Cinjenica je da svako vredjanje crnih igraca po bilo kom osnovu moze da se zloupotrbei, kao sto je bio slucaj MIjailovica iz Visle koji je bio u konfliktu sa Mekartijem gde je bilo obostranog vredjanja i na kraju je ispastao nas igrac zato jer je Mekarti tvrdio da ga je ovaj vredjao na erasnoj osnovi. Cuo sam izjavu da ga je Gaj opsovao (f... off) i da mu je on uzvratio psovku kako na engleskom tako i na srpskom (ipak mi imamo siri repertoar istih).
NIKO nije potvrdio da je cuo uvrede na rasnoj osnovi od igraca, samo su culi psovanje, tj odgovor Vucicevica na isto.
Prema tome, smanjite dozivljaj i nemojte da pljujete coveka dok se tacno ne utvrdi sta je bilo.

Peter Tosh

pre 17 godina

Вучићевић је никакав човек, знам јер сам играо мали фудбал са њим. Надам се да у ФС има одговорних људи који ће санкционисати овако нешто . . .

Branko Starčević

pre 17 godina

Bilo bi super kad bi ga kaznili i novcano i sa jedno 4 utakmice, neka sedi malo na tribinama kad je toliko strastven. Nas fudbal je jos i dobar kad vidimo ko su nam treneri!

p.s.
bilo bi zanimljivo kada bi ubuduce takve ispade kaznjavali sa ponovnim polaganjem za trenersku licencu. Siromah.

Nelson Mandela

pre 17 godina

"Tačno je da me je trener Hajduka vredjao na rasnoj osnovi, ali to jednostavno ne želim da komentarišem. Bilo je sličnih incidenata i dok sam igrao u Bugarskoj i nikada se nisam obazirao na takve stvari. Postoje nadležni organi koji treba time da se bave", rekao je Gaj.
Ta kako kaže trener Hajduka "crnčuga" je za razliku od njega evoluirao i ima elementarnu kulturu što se da videti po njegovoj izjavi.

cika srdjan

pre 17 godina

Svakako sam protiv, ali mi se cini da je prica o rasizmu nekako isforsirana. Nesto slicno zastiti prava homoseksualaca. Svakako da ce onaj ko zeli nekoga da isprovocira uvek naci rec i nacin za to. Zasto se odvaja vredjanje na rasnoj osnovi, od na primer, povika "p...o celava, copavi, klempavi, zubati...". Da li treba neko ko je grbav, ili ima jednu nogu kracu od druge, a neko mu na ulici nekulturno to prebaci, da ga tuzi sudu za ljudska prava i zbog toga ode u sve novine?

coyko

pre 17 godina

ma daj vise covece od ovih ljudi odredjene boje koze vise ne sme covek izaci na teren totalno su zasticeni, bas je nekom iz hajduka stalo da vredja igraca zvezde kad je hajduk zvezdin tim to svi znaju da su bodovi u kuli za zvezdu vec druga sezona osigurani

Zabrinuti Buraz

pre 17 godina

nije najvaznije to sto je taj lik takav jeste, a ceo grad kakav je s...d, nego sto je on jedan od kandidata da zameni nesrecnog miodraga jesica na klupi partizana!

Gimli

pre 17 godina

Sve sto se desavalo nije u redu!!! Ali imam jedno pitanje koje me muci sad vec dugo. Kako dokazati da stranci koji dolaze da igraju fudbal ili bilo koji sport, jesu ili nisu bili vredjani na rasnoj ili verskoj osnovi? Sta ako su sve izmislili? To je njegova rec protiv drugog. Sto da ne, setite se kako je prosao Jestrovic protiv celzija. Covek se kunuo u svoju decu da nije nista rekao a ipak ga kaznili!!! A to nije jedini slucaj, ne kazem ja da nema vredjanja, IMA to je sigurno ali kako razlikovati laz od istine?

Mane

pre 17 godina

@Cika Srdjan

Prica o rasizmu ne moze biti isforsirana. Cinjenice postoje ili ne postoje. U ovom slucaju, nazalost, sklon sam da verujem potvrdno!

FACA

pre 17 godina

Razumem one koji komentarisu ,eventualni ,rasizan u obliku jedne izjave.Ne odobravam rasizam.Ne odobravam ni pljuvanje po coveku na osnovu izjave koja moze biti i rekkla kazala.Dajmo stav o temi a dozvolimo sebi da ne budemo pljuvaci.
@Posmatrac,
Posmatrac jesi ,ali ne neutralni i objektivni kako zelis potpisom se predstaviti.Ti si navijac i to NEOBJEKTIVNI I NE prodaji rog za svecu.
Citam pazljivo tekstove ,pa i tvoje opservacije.To sto ti i vas nekolicina radite sa vasim opservacijama je ruzno.To nisu stavovi.To je sudjenje sa ciljem ocrnjivanja svega sto nije "VAS RAZVOJNO KONCEPT".Razumeces me kao i ostali,ali izgleda da ste u dilu sa nekim od moderatora i vesto se izgubi sve sto bi islo protiv vaseg "vasarenja".Argumentovani odgovori se ne objave.Da imate podrsku nekih moderatora pokazala je i nekidasnja vest o Lekovicu.Ta vest se munjevito izgubio(sa sajta),jer je,Lekovic, pricao kojesta i.....Ne ide da se odatle tako traljavo porucuje....
Decace,pisi o temi,o rasizmu,ali ne u ulozi programiranog sudije koji temu vidi kao priliku za presudu u korist svoga programa.

kara te klub

pre 17 godina

Koliko samo hipokrizije tj.laznog moralisanja. Odvratno! A sve se u stvari svodi na klubasko i navijacko prepucavanje na liniji sukoba: bivsi igrac PARTIZANA protiv sadasnjeg igraca CRVENE ZVEZDE!

Indijanci

pre 17 godina

On nije navijac pa da prica sta hoce,on je trener koji treba da predstavlja klub.Igraci se
izmedju sebe ne vredjaju on je naso....idi bre
u planinu pa se tamo deri.

Mirkovic Bata

pre 17 godina

E kako smo mi svi na ovom sajtu kultruni i nama se nikada do sada nije desilo da gledajuci televizor gde igraju crni igraci, kada nas iznerviraju, spomenemo izraz crncuga ili ti camuga ili slicno....
Ili za italijane ...zabare ili za neke narkomane ili ti idiote ......
Ali kada treba kritikovati nekog u to smo sampioni.
Neka svako od vas dobro razmisli prenego sto nesto napise sta bi sami uradili kada im neko opsuje nesto.....bez obzira na boju koze...ne bi im uzvratili...neeee sigurno !