Ponedeljak, 06.11.2006.

17:48

Šta je Nikolić stvarno mislio/rekao

Stavove SRS-a o prekidu odnosa s Podgoricom zbog posete Agima Čekua ostale političke stranke tumače kao deo kampanje.

Izvor: B92

Šta je Nikoliæ stvarno mislio/rekao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Jelena

pre 17 godina

Nije mi uopste simpatican Agim Ceku ali jedno moram da kazem - danas se svi zgrazavaju sto je CG primila Cekua, a vrlo brzo ce i Srbija morati sa tim isim Cekuom za isti sto. Nece ni Nikolic, ni Kostunica ni Tadic birati sagovornika kad se bude pregovaralo o konacnom statusu Kosova, nego ce im sagovornik biti onaj koga su gradjani Kosova odabrali da ih predstavlja.

Makaveli

pre 17 godina

"Svi Srbi ce pobeci u Srbiju", lupi Nikolic i ostade ziv. Strasno kakve likove imamo u Srbiji na politickoj sceni. E sad, da je to samo jedan Nikolic-pa ´ajde. Nego je vecina politicara takva: neozbiljna, nekulturna, primitivna.
Inace, samo sanjari mogu jos da veruju u to da ce Srbija uz ("drzi-nedaj")-izglasani Ustav sadrzati Kosovo, koje je izgubljeno jos javnih godina.
Crna Gora razmislja korak napred: u njoj zivi dosta Albanaca, u njoj zivi dosta Srba. Nisu im potrebne tenzije i mrznja. Realno su shvatili situaciju i agiraju najpametnije sto mogu. To ko je M. Djukanovic ne bih ovde komentarisao, to je druga prica. Srbiji bih samo preporucio da se isto konacno suoci sa istinom, jer sve ostalo je prazna prica i nema smisla.

Lajoš

pre 17 godina

Ima li koga da podnese krivičnu prijavu protiv ovih naših političara? Prvenstveno zbog zaludjivanja i obmanjivanja sopstvenog naroda sa nepovoljnim i neizvesnim posledicama. Sve liči na pozivanje na ludilo i iracionalno ponašanje. Srbiji Kosovo ne mogu da vrate takva ponašanja u ovakvoj situaciji. Zašto se izbegli nisu vratili tamo, gde je imovina izbeglih? Pa tamo su medjunarodne snage. Bar pokušati. Teritorija bez stanovništva i bez imovine se ne može zadržati, to je potpuno jasno i našim političarima. Oni su samo nastavljači Slobodanove gubitničke politike, kao ne daju, svakog napadaju i na kraju će neki anonimac potpisati "najpovoljnije rešenje" na užasavanje "patriota" koji su se raskošno skućili širom Srbije.

nikolic

pre 17 godina

Nikolic prica tacno ono sto odgovara Tadicu i Kostunici,jer oni drugacije nebi mogli doci i ostati na vlasti.
Samo ovakvi tomini "ispadi" mogu da im pomognu

Bane

pre 17 godina

Po prvi put u zivotu podrzavam ono sto je rekao Tomislav Nikolic i jos bih samo dodao to da treba ukinuti sve povlastice koje njihovi studenti i djaci imaju u Srbiji.Skolarinu moraju da placaju kao i svi stranci.Dosta je bilo toga da Srbija svima pruza gostoprimstvo, a sa druge strane dozivljava to sto smo svi imali priliku da vidimo. Bruka jedna. Opametimo se konacno i pocnimo da mislimo samo o svojim interesima.

Petriti

pre 17 godina

Dali ce Srbija sutra kada Amerika ,V.Britanija i druge velesile priznaju Kosovo kao nezavisnu drzhavu automatski prekinuti diplomatske odnose i sa tim drzhavama ili to vazhi jedino za malu C.Goru

Stefan

pre 17 godina

Nikolic je u pravu sto se tice Crne Gore,jer je postupak Djukanovica skandalozan ix svih razloga.
Sta stvarno misli politicka elita u CG ? Po mom misljenju,presli su sve granice sa ociglednim,nepotrebnim provokacijama, i Srbiji sada zaista ne preostaje nista drugo do totalnog zahladjenja ili prestanka svih odnosa.
Siguran sam da ovo misljenje dele mnogi koji ne glasaju za radikalnu stranku.

Vera

pre 17 godina

Ne vidim u cemu je problem. Ako su u redu odlasci zvani;nika iz Srbije u Banjaluku, prijem Dodika kao predsednika vlade sussedne drzave, onda nema nista problematicno ni u tome sto je Djukanovic primio Cekua. Vera,..

Vanja

pre 17 godina

S tim covjekom stvarno nesto nije u redu. Mislim da se politicka elita u Srbiji stvarno mora zapitati kuda vodi ovakva plitika. Upravo ovakve nacionalisticke gluposti su i dovele do nezavisnosti Crne Gore i neizbjezne nezavisnosti Kosova (vec je de facto nezavisno). Nije ni cudo sto Albanci ne zele ni da cuju o suzivotu sa Srbima, kada ni Crnogorce ne mozete podnijeti, a da ne govorim Albance.

branko

pre 17 godina

Milo Djukanovic je napravio potez vise.Nepromisljeno,ishitreno,ali ne slucajno.
Pozdravljam zvanican stav vlade Rep.Srbije,kao i predsednika RS.
Jednostavno Srbija nikada ne sme da prihvati cinjenicu da Kosovo i Metohija nije njen deo,ali ne mora to da znaci da ce da ratuje zbog toga.Srbija,sa druge strane mora da izgradjuje dobrosusedske odnose sa bratskom C.Gorom bez obzira na sve,jer ne treba zaboraviti da je 45% gradjana CG glasalo za zajed.drzavu.pozdrav..

DrNda

pre 17 godina

Stav radikala je poražavajući. Čak i da ovo Nikolić nije rekao, dovoljno je da je potvrdio da Srbija ne treba da ima odnose s onima koji priznaju Kosovo.
Što se tiče Crne Gore, ona zaista nije prijatelj Srbije, šta god to značilo. Ako u politici pak nema ljubavi već interesa, onda svako treba da vidi koji mu je interes - Srbiji sa Crnom Gorom koja blanko prima Čekua (u veoma čudnom trenutku), a Crnoj Gori sa Srbijom koja joj, čini se, služi da pokaže koliko je nezavisna. Obrni okreni, veća je šteta Crnoj Gori od posete Čekua.

Srba

pre 17 godina

Ja razumam Tomu da u izbornoj kampanji radikali treba da se predstave da su za radikalna resenja. Kad taj radikalizam predje granicu koju odredjuju intersi zemlje , onda takav radikalizam postaje ananciolno, stetocinsko politikanstvo.Ako nas zaboli glava popijemo aspirin, ne idemo kod dzelata da nam odsece glavu.
Ako je ova izjava tacna Toma je presao granicu , i sada deluje na stetu Srpskih intersa.

Ivan

pre 17 godina

Da nemozemo puno uradit ako se velike sile odluce da priznaju kosovo, nemoramo biti prijatelji sa tim drzavama ali zajednicke interese i dalje moramo vodit sa njima, jer su sile. CG je mala zemlja i stvarno nemoramo nju trpit za ovakve istupe, tako neka vrsta pohladjivanja odnosa je uredu , naravno treba razumit da netreba biti previse drastican je samo srbi u CG ce najvise da pate, a nikolicev izvjestaj da se srbi presele u srbiju je malo smjesan, jer ce samo jos vise stvorit izbeglica, treba se branit dok su jos tamo, u srbiju u najgorem slucaju. Ako CG postane albanska federalna jedinica onda stvarno nemamo sta snajima trazit .

Skubidu

pre 17 godina

Sasvim je normalna stvar politicki pritisak u politici, sto je i sasvim logicno. Fizicko obracnavanje nije nesto sto je prihvatljivo. Sasvim je normalno, ako Crna Gora ima pravo da "radi u svom interesu", i da Srbija moze da uvede sankcije Crnoj Gori zbog njihovih poteza, jer je ocuvanje Kosova Srpski interes. Ali i ne vidim u kojem je interesu Crnoj Gori da bude u dobrim odnosima sa Kosovom. Pa ipak je logicnije, s obzirom da vise zivi Srba u Crnoj Gori nego Albanaca, da se poklanja veca paznja ocuvanja dobrih odnosa sa Srbijom?!

faromonte

pre 17 godina

Kao gradjanin Crne Gore mogu samo jedno da porucim politicarima u Srbiji :dokle se god bude razmisljalo i reagovalo na ovakav i slican nacin kako rade radikali ,Srbija ce biti sve manja i manja dok ne ostane neko malo ostrvo u srcu Balkana.

Vuk

pre 17 godina

Izjava šefa SRS je u Podgorici primljena sa oduševljenjem. Pa kud će bolja serva vlastima CG od one koju tačno kad treba odigra T. Nikolić. Želimo mu dug život i da dugo bude na čelu pojedinačno najveće srpske partije. Ako i samo jedan Srbin digne ruke od života u CG i ode za Srbiju Toma je odradio posao.

Jarek

pre 17 godina

Nikolić zastupa staru priču da je Srbija unutar bivše Jugoslavija isto što i Rusija u bivšem SSSR-u. Pri tome zaboravlja da je Rusija najveća zemlja na svijetu i da po potrebi može elegantno savijati ruku svim članicama ZND-a, dok je Srbija tek jedna mala i siromašna balkanska zemlja koja više nije u poziciji ikome prijetititi, osim možda kolektivnim samoubilačkim napadom.

Veso, Podgorica

pre 17 godina

Razumijem ljutnju Nikolica, ono sto je Milo uradio je velika bruka za Crnu Goru.
Ali izolacija bi bila kontraproduktivna za preko 200 hiljada Srba u CG.
Nikolic je u pravu: albanski nacionalizam nece zaobici CG, i mozda cemo tada svi iseliti za Srbiju (ne pada mi na pamet da ratujem za dukljane). Ali do tada Srbija treba da bude otvorena prema svom narodu.

Zorica

pre 17 godina

Kako se sve ogoli kad tad. Od nazivanja nekih drzava neprijateljskim do otvorenog poziva naroda da bezi ovamo, kakobi ih smestili u kolektivne centre, dodelili im lidera koji umesto njih govori, i slikali ih na RTS kao zrtve zlikovackih, neprijateljskih i "takozvanih" drzava. Radikali opet sluze da bi pustali probne balone.

Milos iz Holandije

pre 17 godina

Nikolic je neozbiljna osoba, to je valjda svima jasno... Ne kazem da su ostali perfektni (tu mislim na "demokrate"), ali ovo je stvarno neobjasnjivo. Jedino resenje za ovakvo glupavo ponasanje je blaga zatvorska kazna u trajanju od 10 dana. Ajmo svi da zamislimo Srbiju u kojoj bi se glupost kaznjavala zatvorom... Moram da priznam da bih svako od nas ponekad zavrsio u zatvoru na nekoliko dana, ali nasa divni politicari bi samo akumulirali kaznu...

Nele

pre 17 godina

Sa ovom izjavom Nikolic moze da ucini uslugu Milu Djukanovicu, da i oni prosrpski koji su bili protiv njega sada budu svim srcem za njega. Jer, zasto bi oni odlazili od nekud gde ih niko ne gleda neprijateljski. Naprotiv, Milo je, primivsi Cekua, jos jednom pokazao da zeli da uvazi sve gradjane Crne Gore.

Andrija

pre 17 godina

Ukoliko se zaista Srbija posloži po radikalskim načelima, vrlo birzo će Nikolić izjavljivati da "tko prizna nezavisnu Vojvodinu taj je protiv Srbije" i pozivati Srbe iz Vojvodine da dosele u Srbiju... Pa sve dok ne dođe do "Svatko tko prizna nezavisan Beograd taj je protiv Srbije" i pozove Srbe iz Beograda u Srbiju...

Mikids

pre 17 godina

Iko sam clan DS, smatram da je ovakav stav radikala odlican.Smatram da zaista treba prekinuti sve odnose sa CG.Sa ostalim zemljama ne treba menjati niti kvariti odnose.

Milos iz Holandije

pre 17 godina

Nikolic je neozbiljna osoba, to je valjda svima jasno... Ne kazem da su ostali perfektni (tu mislim na "demokrate"), ali ovo je stvarno neobjasnjivo. Jedino resenje za ovakvo glupavo ponasanje je blaga zatvorska kazna u trajanju od 10 dana. Ajmo svi da zamislimo Srbiju u kojoj bi se glupost kaznjavala zatvorom... Moram da priznam da bih svako od nas ponekad zavrsio u zatvoru na nekoliko dana, ali nasa divni politicari bi samo akumulirali kaznu...

Nele

pre 17 godina

Sa ovom izjavom Nikolic moze da ucini uslugu Milu Djukanovicu, da i oni prosrpski koji su bili protiv njega sada budu svim srcem za njega. Jer, zasto bi oni odlazili od nekud gde ih niko ne gleda neprijateljski. Naprotiv, Milo je, primivsi Cekua, jos jednom pokazao da zeli da uvazi sve gradjane Crne Gore.

Zorica

pre 17 godina

Kako se sve ogoli kad tad. Od nazivanja nekih drzava neprijateljskim do otvorenog poziva naroda da bezi ovamo, kakobi ih smestili u kolektivne centre, dodelili im lidera koji umesto njih govori, i slikali ih na RTS kao zrtve zlikovackih, neprijateljskih i "takozvanih" drzava. Radikali opet sluze da bi pustali probne balone.

Veso, Podgorica

pre 17 godina

Razumijem ljutnju Nikolica, ono sto je Milo uradio je velika bruka za Crnu Goru.
Ali izolacija bi bila kontraproduktivna za preko 200 hiljada Srba u CG.
Nikolic je u pravu: albanski nacionalizam nece zaobici CG, i mozda cemo tada svi iseliti za Srbiju (ne pada mi na pamet da ratujem za dukljane). Ali do tada Srbija treba da bude otvorena prema svom narodu.

Mikids

pre 17 godina

Iko sam clan DS, smatram da je ovakav stav radikala odlican.Smatram da zaista treba prekinuti sve odnose sa CG.Sa ostalim zemljama ne treba menjati niti kvariti odnose.

Andrija

pre 17 godina

Ukoliko se zaista Srbija posloži po radikalskim načelima, vrlo birzo će Nikolić izjavljivati da "tko prizna nezavisnu Vojvodinu taj je protiv Srbije" i pozivati Srbe iz Vojvodine da dosele u Srbiju... Pa sve dok ne dođe do "Svatko tko prizna nezavisan Beograd taj je protiv Srbije" i pozove Srbe iz Beograda u Srbiju...

Skubidu

pre 17 godina

Sasvim je normalna stvar politicki pritisak u politici, sto je i sasvim logicno. Fizicko obracnavanje nije nesto sto je prihvatljivo. Sasvim je normalno, ako Crna Gora ima pravo da "radi u svom interesu", i da Srbija moze da uvede sankcije Crnoj Gori zbog njihovih poteza, jer je ocuvanje Kosova Srpski interes. Ali i ne vidim u kojem je interesu Crnoj Gori da bude u dobrim odnosima sa Kosovom. Pa ipak je logicnije, s obzirom da vise zivi Srba u Crnoj Gori nego Albanaca, da se poklanja veca paznja ocuvanja dobrih odnosa sa Srbijom?!

Jarek

pre 17 godina

Nikolić zastupa staru priču da je Srbija unutar bivše Jugoslavija isto što i Rusija u bivšem SSSR-u. Pri tome zaboravlja da je Rusija najveća zemlja na svijetu i da po potrebi može elegantno savijati ruku svim članicama ZND-a, dok je Srbija tek jedna mala i siromašna balkanska zemlja koja više nije u poziciji ikome prijetititi, osim možda kolektivnim samoubilačkim napadom.

faromonte

pre 17 godina

Kao gradjanin Crne Gore mogu samo jedno da porucim politicarima u Srbiji :dokle se god bude razmisljalo i reagovalo na ovakav i slican nacin kako rade radikali ,Srbija ce biti sve manja i manja dok ne ostane neko malo ostrvo u srcu Balkana.

Vuk

pre 17 godina

Izjava šefa SRS je u Podgorici primljena sa oduševljenjem. Pa kud će bolja serva vlastima CG od one koju tačno kad treba odigra T. Nikolić. Želimo mu dug život i da dugo bude na čelu pojedinačno najveće srpske partije. Ako i samo jedan Srbin digne ruke od života u CG i ode za Srbiju Toma je odradio posao.

Ivan

pre 17 godina

Da nemozemo puno uradit ako se velike sile odluce da priznaju kosovo, nemoramo biti prijatelji sa tim drzavama ali zajednicke interese i dalje moramo vodit sa njima, jer su sile. CG je mala zemlja i stvarno nemoramo nju trpit za ovakve istupe, tako neka vrsta pohladjivanja odnosa je uredu , naravno treba razumit da netreba biti previse drastican je samo srbi u CG ce najvise da pate, a nikolicev izvjestaj da se srbi presele u srbiju je malo smjesan, jer ce samo jos vise stvorit izbeglica, treba se branit dok su jos tamo, u srbiju u najgorem slucaju. Ako CG postane albanska federalna jedinica onda stvarno nemamo sta snajima trazit .

DrNda

pre 17 godina

Stav radikala je poražavajući. Čak i da ovo Nikolić nije rekao, dovoljno je da je potvrdio da Srbija ne treba da ima odnose s onima koji priznaju Kosovo.
Što se tiče Crne Gore, ona zaista nije prijatelj Srbije, šta god to značilo. Ako u politici pak nema ljubavi već interesa, onda svako treba da vidi koji mu je interes - Srbiji sa Crnom Gorom koja blanko prima Čekua (u veoma čudnom trenutku), a Crnoj Gori sa Srbijom koja joj, čini se, služi da pokaže koliko je nezavisna. Obrni okreni, veća je šteta Crnoj Gori od posete Čekua.

Srba

pre 17 godina

Ja razumam Tomu da u izbornoj kampanji radikali treba da se predstave da su za radikalna resenja. Kad taj radikalizam predje granicu koju odredjuju intersi zemlje , onda takav radikalizam postaje ananciolno, stetocinsko politikanstvo.Ako nas zaboli glava popijemo aspirin, ne idemo kod dzelata da nam odsece glavu.
Ako je ova izjava tacna Toma je presao granicu , i sada deluje na stetu Srpskih intersa.

Vanja

pre 17 godina

S tim covjekom stvarno nesto nije u redu. Mislim da se politicka elita u Srbiji stvarno mora zapitati kuda vodi ovakva plitika. Upravo ovakve nacionalisticke gluposti su i dovele do nezavisnosti Crne Gore i neizbjezne nezavisnosti Kosova (vec je de facto nezavisno). Nije ni cudo sto Albanci ne zele ni da cuju o suzivotu sa Srbima, kada ni Crnogorce ne mozete podnijeti, a da ne govorim Albance.

branko

pre 17 godina

Milo Djukanovic je napravio potez vise.Nepromisljeno,ishitreno,ali ne slucajno.
Pozdravljam zvanican stav vlade Rep.Srbije,kao i predsednika RS.
Jednostavno Srbija nikada ne sme da prihvati cinjenicu da Kosovo i Metohija nije njen deo,ali ne mora to da znaci da ce da ratuje zbog toga.Srbija,sa druge strane mora da izgradjuje dobrosusedske odnose sa bratskom C.Gorom bez obzira na sve,jer ne treba zaboraviti da je 45% gradjana CG glasalo za zajed.drzavu.pozdrav..

Vera

pre 17 godina

Ne vidim u cemu je problem. Ako su u redu odlasci zvani;nika iz Srbije u Banjaluku, prijem Dodika kao predsednika vlade sussedne drzave, onda nema nista problematicno ni u tome sto je Djukanovic primio Cekua. Vera,..

Stefan

pre 17 godina

Nikolic je u pravu sto se tice Crne Gore,jer je postupak Djukanovica skandalozan ix svih razloga.
Sta stvarno misli politicka elita u CG ? Po mom misljenju,presli su sve granice sa ociglednim,nepotrebnim provokacijama, i Srbiji sada zaista ne preostaje nista drugo do totalnog zahladjenja ili prestanka svih odnosa.
Siguran sam da ovo misljenje dele mnogi koji ne glasaju za radikalnu stranku.

Petriti

pre 17 godina

Dali ce Srbija sutra kada Amerika ,V.Britanija i druge velesile priznaju Kosovo kao nezavisnu drzhavu automatski prekinuti diplomatske odnose i sa tim drzhavama ili to vazhi jedino za malu C.Goru

Lajoš

pre 17 godina

Ima li koga da podnese krivičnu prijavu protiv ovih naših političara? Prvenstveno zbog zaludjivanja i obmanjivanja sopstvenog naroda sa nepovoljnim i neizvesnim posledicama. Sve liči na pozivanje na ludilo i iracionalno ponašanje. Srbiji Kosovo ne mogu da vrate takva ponašanja u ovakvoj situaciji. Zašto se izbegli nisu vratili tamo, gde je imovina izbeglih? Pa tamo su medjunarodne snage. Bar pokušati. Teritorija bez stanovništva i bez imovine se ne može zadržati, to je potpuno jasno i našim političarima. Oni su samo nastavljači Slobodanove gubitničke politike, kao ne daju, svakog napadaju i na kraju će neki anonimac potpisati "najpovoljnije rešenje" na užasavanje "patriota" koji su se raskošno skućili širom Srbije.

nikolic

pre 17 godina

Nikolic prica tacno ono sto odgovara Tadicu i Kostunici,jer oni drugacije nebi mogli doci i ostati na vlasti.
Samo ovakvi tomini "ispadi" mogu da im pomognu

Bane

pre 17 godina

Po prvi put u zivotu podrzavam ono sto je rekao Tomislav Nikolic i jos bih samo dodao to da treba ukinuti sve povlastice koje njihovi studenti i djaci imaju u Srbiji.Skolarinu moraju da placaju kao i svi stranci.Dosta je bilo toga da Srbija svima pruza gostoprimstvo, a sa druge strane dozivljava to sto smo svi imali priliku da vidimo. Bruka jedna. Opametimo se konacno i pocnimo da mislimo samo o svojim interesima.

Makaveli

pre 17 godina

"Svi Srbi ce pobeci u Srbiju", lupi Nikolic i ostade ziv. Strasno kakve likove imamo u Srbiji na politickoj sceni. E sad, da je to samo jedan Nikolic-pa ´ajde. Nego je vecina politicara takva: neozbiljna, nekulturna, primitivna.
Inace, samo sanjari mogu jos da veruju u to da ce Srbija uz ("drzi-nedaj")-izglasani Ustav sadrzati Kosovo, koje je izgubljeno jos javnih godina.
Crna Gora razmislja korak napred: u njoj zivi dosta Albanaca, u njoj zivi dosta Srba. Nisu im potrebne tenzije i mrznja. Realno su shvatili situaciju i agiraju najpametnije sto mogu. To ko je M. Djukanovic ne bih ovde komentarisao, to je druga prica. Srbiji bih samo preporucio da se isto konacno suoci sa istinom, jer sve ostalo je prazna prica i nema smisla.

Jelena

pre 17 godina

Nije mi uopste simpatican Agim Ceku ali jedno moram da kazem - danas se svi zgrazavaju sto je CG primila Cekua, a vrlo brzo ce i Srbija morati sa tim isim Cekuom za isti sto. Nece ni Nikolic, ni Kostunica ni Tadic birati sagovornika kad se bude pregovaralo o konacnom statusu Kosova, nego ce im sagovornik biti onaj koga su gradjani Kosova odabrali da ih predstavlja.

Milos iz Holandije

pre 17 godina

Nikolic je neozbiljna osoba, to je valjda svima jasno... Ne kazem da su ostali perfektni (tu mislim na "demokrate"), ali ovo je stvarno neobjasnjivo. Jedino resenje za ovakvo glupavo ponasanje je blaga zatvorska kazna u trajanju od 10 dana. Ajmo svi da zamislimo Srbiju u kojoj bi se glupost kaznjavala zatvorom... Moram da priznam da bih svako od nas ponekad zavrsio u zatvoru na nekoliko dana, ali nasa divni politicari bi samo akumulirali kaznu...

Nele

pre 17 godina

Sa ovom izjavom Nikolic moze da ucini uslugu Milu Djukanovicu, da i oni prosrpski koji su bili protiv njega sada budu svim srcem za njega. Jer, zasto bi oni odlazili od nekud gde ih niko ne gleda neprijateljski. Naprotiv, Milo je, primivsi Cekua, jos jednom pokazao da zeli da uvazi sve gradjane Crne Gore.

Zorica

pre 17 godina

Kako se sve ogoli kad tad. Od nazivanja nekih drzava neprijateljskim do otvorenog poziva naroda da bezi ovamo, kakobi ih smestili u kolektivne centre, dodelili im lidera koji umesto njih govori, i slikali ih na RTS kao zrtve zlikovackih, neprijateljskih i "takozvanih" drzava. Radikali opet sluze da bi pustali probne balone.

Veso, Podgorica

pre 17 godina

Razumijem ljutnju Nikolica, ono sto je Milo uradio je velika bruka za Crnu Goru.
Ali izolacija bi bila kontraproduktivna za preko 200 hiljada Srba u CG.
Nikolic je u pravu: albanski nacionalizam nece zaobici CG, i mozda cemo tada svi iseliti za Srbiju (ne pada mi na pamet da ratujem za dukljane). Ali do tada Srbija treba da bude otvorena prema svom narodu.

Mikids

pre 17 godina

Iko sam clan DS, smatram da je ovakav stav radikala odlican.Smatram da zaista treba prekinuti sve odnose sa CG.Sa ostalim zemljama ne treba menjati niti kvariti odnose.

Andrija

pre 17 godina

Ukoliko se zaista Srbija posloži po radikalskim načelima, vrlo birzo će Nikolić izjavljivati da "tko prizna nezavisnu Vojvodinu taj je protiv Srbije" i pozivati Srbe iz Vojvodine da dosele u Srbiju... Pa sve dok ne dođe do "Svatko tko prizna nezavisan Beograd taj je protiv Srbije" i pozove Srbe iz Beograda u Srbiju...

Skubidu

pre 17 godina

Sasvim je normalna stvar politicki pritisak u politici, sto je i sasvim logicno. Fizicko obracnavanje nije nesto sto je prihvatljivo. Sasvim je normalno, ako Crna Gora ima pravo da "radi u svom interesu", i da Srbija moze da uvede sankcije Crnoj Gori zbog njihovih poteza, jer je ocuvanje Kosova Srpski interes. Ali i ne vidim u kojem je interesu Crnoj Gori da bude u dobrim odnosima sa Kosovom. Pa ipak je logicnije, s obzirom da vise zivi Srba u Crnoj Gori nego Albanaca, da se poklanja veca paznja ocuvanja dobrih odnosa sa Srbijom?!

Jarek

pre 17 godina

Nikolić zastupa staru priču da je Srbija unutar bivše Jugoslavija isto što i Rusija u bivšem SSSR-u. Pri tome zaboravlja da je Rusija najveća zemlja na svijetu i da po potrebi može elegantno savijati ruku svim članicama ZND-a, dok je Srbija tek jedna mala i siromašna balkanska zemlja koja više nije u poziciji ikome prijetititi, osim možda kolektivnim samoubilačkim napadom.

faromonte

pre 17 godina

Kao gradjanin Crne Gore mogu samo jedno da porucim politicarima u Srbiji :dokle se god bude razmisljalo i reagovalo na ovakav i slican nacin kako rade radikali ,Srbija ce biti sve manja i manja dok ne ostane neko malo ostrvo u srcu Balkana.

Vuk

pre 17 godina

Izjava šefa SRS je u Podgorici primljena sa oduševljenjem. Pa kud će bolja serva vlastima CG od one koju tačno kad treba odigra T. Nikolić. Želimo mu dug život i da dugo bude na čelu pojedinačno najveće srpske partije. Ako i samo jedan Srbin digne ruke od života u CG i ode za Srbiju Toma je odradio posao.

Ivan

pre 17 godina

Da nemozemo puno uradit ako se velike sile odluce da priznaju kosovo, nemoramo biti prijatelji sa tim drzavama ali zajednicke interese i dalje moramo vodit sa njima, jer su sile. CG je mala zemlja i stvarno nemoramo nju trpit za ovakve istupe, tako neka vrsta pohladjivanja odnosa je uredu , naravno treba razumit da netreba biti previse drastican je samo srbi u CG ce najvise da pate, a nikolicev izvjestaj da se srbi presele u srbiju je malo smjesan, jer ce samo jos vise stvorit izbeglica, treba se branit dok su jos tamo, u srbiju u najgorem slucaju. Ako CG postane albanska federalna jedinica onda stvarno nemamo sta snajima trazit .

DrNda

pre 17 godina

Stav radikala je poražavajući. Čak i da ovo Nikolić nije rekao, dovoljno je da je potvrdio da Srbija ne treba da ima odnose s onima koji priznaju Kosovo.
Što se tiče Crne Gore, ona zaista nije prijatelj Srbije, šta god to značilo. Ako u politici pak nema ljubavi već interesa, onda svako treba da vidi koji mu je interes - Srbiji sa Crnom Gorom koja blanko prima Čekua (u veoma čudnom trenutku), a Crnoj Gori sa Srbijom koja joj, čini se, služi da pokaže koliko je nezavisna. Obrni okreni, veća je šteta Crnoj Gori od posete Čekua.

Srba

pre 17 godina

Ja razumam Tomu da u izbornoj kampanji radikali treba da se predstave da su za radikalna resenja. Kad taj radikalizam predje granicu koju odredjuju intersi zemlje , onda takav radikalizam postaje ananciolno, stetocinsko politikanstvo.Ako nas zaboli glava popijemo aspirin, ne idemo kod dzelata da nam odsece glavu.
Ako je ova izjava tacna Toma je presao granicu , i sada deluje na stetu Srpskih intersa.

Vanja

pre 17 godina

S tim covjekom stvarno nesto nije u redu. Mislim da se politicka elita u Srbiji stvarno mora zapitati kuda vodi ovakva plitika. Upravo ovakve nacionalisticke gluposti su i dovele do nezavisnosti Crne Gore i neizbjezne nezavisnosti Kosova (vec je de facto nezavisno). Nije ni cudo sto Albanci ne zele ni da cuju o suzivotu sa Srbima, kada ni Crnogorce ne mozete podnijeti, a da ne govorim Albance.

branko

pre 17 godina

Milo Djukanovic je napravio potez vise.Nepromisljeno,ishitreno,ali ne slucajno.
Pozdravljam zvanican stav vlade Rep.Srbije,kao i predsednika RS.
Jednostavno Srbija nikada ne sme da prihvati cinjenicu da Kosovo i Metohija nije njen deo,ali ne mora to da znaci da ce da ratuje zbog toga.Srbija,sa druge strane mora da izgradjuje dobrosusedske odnose sa bratskom C.Gorom bez obzira na sve,jer ne treba zaboraviti da je 45% gradjana CG glasalo za zajed.drzavu.pozdrav..

Vera

pre 17 godina

Ne vidim u cemu je problem. Ako su u redu odlasci zvani;nika iz Srbije u Banjaluku, prijem Dodika kao predsednika vlade sussedne drzave, onda nema nista problematicno ni u tome sto je Djukanovic primio Cekua. Vera,..

Stefan

pre 17 godina

Nikolic je u pravu sto se tice Crne Gore,jer je postupak Djukanovica skandalozan ix svih razloga.
Sta stvarno misli politicka elita u CG ? Po mom misljenju,presli su sve granice sa ociglednim,nepotrebnim provokacijama, i Srbiji sada zaista ne preostaje nista drugo do totalnog zahladjenja ili prestanka svih odnosa.
Siguran sam da ovo misljenje dele mnogi koji ne glasaju za radikalnu stranku.

Petriti

pre 17 godina

Dali ce Srbija sutra kada Amerika ,V.Britanija i druge velesile priznaju Kosovo kao nezavisnu drzhavu automatski prekinuti diplomatske odnose i sa tim drzhavama ili to vazhi jedino za malu C.Goru

Lajoš

pre 17 godina

Ima li koga da podnese krivičnu prijavu protiv ovih naših političara? Prvenstveno zbog zaludjivanja i obmanjivanja sopstvenog naroda sa nepovoljnim i neizvesnim posledicama. Sve liči na pozivanje na ludilo i iracionalno ponašanje. Srbiji Kosovo ne mogu da vrate takva ponašanja u ovakvoj situaciji. Zašto se izbegli nisu vratili tamo, gde je imovina izbeglih? Pa tamo su medjunarodne snage. Bar pokušati. Teritorija bez stanovništva i bez imovine se ne može zadržati, to je potpuno jasno i našim političarima. Oni su samo nastavljači Slobodanove gubitničke politike, kao ne daju, svakog napadaju i na kraju će neki anonimac potpisati "najpovoljnije rešenje" na užasavanje "patriota" koji su se raskošno skućili širom Srbije.

nikolic

pre 17 godina

Nikolic prica tacno ono sto odgovara Tadicu i Kostunici,jer oni drugacije nebi mogli doci i ostati na vlasti.
Samo ovakvi tomini "ispadi" mogu da im pomognu

Bane

pre 17 godina

Po prvi put u zivotu podrzavam ono sto je rekao Tomislav Nikolic i jos bih samo dodao to da treba ukinuti sve povlastice koje njihovi studenti i djaci imaju u Srbiji.Skolarinu moraju da placaju kao i svi stranci.Dosta je bilo toga da Srbija svima pruza gostoprimstvo, a sa druge strane dozivljava to sto smo svi imali priliku da vidimo. Bruka jedna. Opametimo se konacno i pocnimo da mislimo samo o svojim interesima.

Makaveli

pre 17 godina

"Svi Srbi ce pobeci u Srbiju", lupi Nikolic i ostade ziv. Strasno kakve likove imamo u Srbiji na politickoj sceni. E sad, da je to samo jedan Nikolic-pa ´ajde. Nego je vecina politicara takva: neozbiljna, nekulturna, primitivna.
Inace, samo sanjari mogu jos da veruju u to da ce Srbija uz ("drzi-nedaj")-izglasani Ustav sadrzati Kosovo, koje je izgubljeno jos javnih godina.
Crna Gora razmislja korak napred: u njoj zivi dosta Albanaca, u njoj zivi dosta Srba. Nisu im potrebne tenzije i mrznja. Realno su shvatili situaciju i agiraju najpametnije sto mogu. To ko je M. Djukanovic ne bih ovde komentarisao, to je druga prica. Srbiji bih samo preporucio da se isto konacno suoci sa istinom, jer sve ostalo je prazna prica i nema smisla.

Jelena

pre 17 godina

Nije mi uopste simpatican Agim Ceku ali jedno moram da kazem - danas se svi zgrazavaju sto je CG primila Cekua, a vrlo brzo ce i Srbija morati sa tim isim Cekuom za isti sto. Nece ni Nikolic, ni Kostunica ni Tadic birati sagovornika kad se bude pregovaralo o konacnom statusu Kosova, nego ce im sagovornik biti onaj koga su gradjani Kosova odabrali da ih predstavlja.