Subota, 04.11.2006.

10:22

Zvaničnici osudili posetu Čekua CG

Vlada Srbije i predsednik Boris Tadić osudili jučerašnji prijem premijera Kosova Agima Čekua u Podgorici.

Izvor: B92

Zvaniènici osudili posetu Èekua CG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

legalista

pre 17 godina

Ja bih za promenu voleo da vidim naseg premijera i predsednika da umesto sto kiselo kometarisu druge urade nesto sami.
Bilo bi vrlo prijatno iznenadjenje videti njih dvojicu kako primaju albanske zvanicnike s Kosova u Beogradu i kako uspostavljaju realan kontakt iz kog se moze izroditi ineki dogovor.
Vecita teorija zavere i "niko nece da se igra s nama" je siguran put u propast. Svima treba da bude jasno da Albanci s Kosova nikad nece zeleti da Kosovo ostane u sastau Srbije ako oni u takvoj Srbiji nemaju slobodu i ne mogu da se osecaju spokojno. Srbija je Kosovo izgubila u 90-ima. Nazalost nove vlasti posle Milosevica nisu nicim pokazale interes i konstruktrivnsot da se Kosovo zadrzi. Oni ne govore s kosovskim vlastima, ne govore sa medjunarodnim predstavnikom za Kosovo, i ljute se na bilo koga ko to cini. Sa takvim pristupom jasno nam je svima sta ce se "dogovoriti".

SERAFIM,

pre 17 godina

Drzava Crna Gora je suverena, samostlna drzava koja ima pravo da sama vodi samostalnu unutrasnju i vanjsku politiku. Prema tome nijedna drzava, bilo to i Srbija nema pravo da se mesa u unutrasnje stvari Crne Gora. Ova nova drzava na Balkanu ce na osnovu svojih politickih, ekonomskih, geostrateskih interesa graditi svoju unutrasnju i spolasnju politiku. Crna Gora vise ne mora da slusa druge, a najmanje Srbiju jer su vazalski odnosi premaovoj drzavi su ukinuti kada je slobodarski Crnogorski narod referendumon se opredelio za nezavisnu Crnu Goru. To Vladi i Predsedniku Srbije Tadicu treba da bude jasno.

L@ki

pre 17 godina

Ko prvo nema se sta puno komentirat samo se moze napravit zbir pametnih spomenutih ovde stvari od nekih, drugo Ceku nije pod poternicom, citjate novine bez cenzure pa cete vidjeti da nije pod potjernicom, a samo ukratko da to potvrdim kao sto su neki prije i pomenuli on je bio u nekoliko zemalja u posjeti, zemlje EU, i niko ga nije hapsijo naprotiv primijo na najvisem nivou, drugo zasto Tadic nije digo tada prasinu, trece to 'malo zabrljao'nije bas malo, i ko najvaznije CG gleda kako da razvije odnose sa svima, turizam i ekonomiju, kako da nahrani svoj narod, a ne da ga hrani iluzijama, pretnjama i snovima. Gledjate da se ravijete, i sve ostalo sto ide uz to, dosta vise pretnji, i hraniti ljude napumpanim i pretecim izjavama da zamajavaju naivni narod da nevide sta zaprovo oni rade, i koje greske su pravili i prave

Milos

pre 17 godina

Svidjalo se to nama ili ne ali ja mislim da ce “odakle treba” biti nalozeno da Ceku bude uskoro pozvan i u Sloveniju, Hrvatsku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, itd. Hocemo li se i na sve njih narogusiti ? I, sta cemo onda ? Da trazimo pomoc od Rusije i Kine ? Mnogo smo mi slabi igraci u ovoj igri, samo sto se nasi “lideri” i dalje prave da to ne vide misleci da ce tako u narodu sacuvati neki ugled koji i inace uopste nemaju.

Zoki

pre 17 godina

Dragi moji susedi Crnogorci, zao mi je sto i "ne vidite" sta vrlo lako moze da vas zadesi. Ceku i njemu slicni imaju "velike apetite" i voleo bih da gresim, ali mislim da se nece zavrsiti "samo" na Kosovu. Izlaz na more je veliki izazov i verujem, pritajene zelje i namere rukovodstva na Kosovu. Albanska mafija je odavno i tu pustila korene uz pomoc nama svima dobro znanih ljudi. U pamet i sve najbolje!

Bojan-Au

pre 17 godina

Zvanicna Podgorica ce raditi sve nebili pokazala kako su Srbi "netolerantni" i kako je "dobro" sto su se "otarasili" Srbije. Koliko znam i Crna Gora je jedva izvukla vecinu za osamostaljenje, a zahvaljujuci mnogim necrnogorcima, to jest nesrbima. Glupo mi je kritikovati sve Crnogorce kao naciju, jer je mnogo onih koji znaju ko su i sta su, cime su se dicili kroz istoriju...Smatram da je ovo veoma los potez Podgorice, ako nista onda zbog one "manje" polovine koja normalno razmislja. Zasto bi Milo primao Cekua? Koliko znam Kosovo zvanicno nije nezavisno, iako ima izgleda da to bude. Kao drugo, kada su to Albanci uradili bilo sta dobro za Crnu Goru? Nema veze, mogu da vidim Crnu Goru za nekih 20-ak godina kao vecinski albansku zemlju. Da li ce onda Srbija valjati???

Svim "ponosnim" Crnogorcima zelim sve najbolje u zagrljaju Cekua i njegove postave. Nadam se da ce Ceku uskoro dati plan o sjedinjavanju Kosova sa Crnom gorom nebili ekonomski ostvarili uspjesnu zajednicu...nadajte se!

CCCC

Filip

pre 17 godina

Izraelci su izgubili svoje teritorije i cak ni posle 2000 godina nisu to zvanicno priznali, nego su se vratili tamo i napravili drzavu.

Dejan Mandic

pre 17 godina

Treba se dogovoriti sa Albancima sever Kosova ostaje u sastavu Srbije ,drzava Srbija treba da omoguci Srbima koji zive u enklavama da se presele na sever.

Srbin,!

pre 17 godina

ja ne vidim nikakav problem sto je Ceku dosao u CG, jer tamo zivi 10% Albanaca koji CG dozivljavaju kao svoju drzavu. Ceku je svake nedelje u nekoj od zemalja EU. Cest je gost Slovenije, ucestvuje u medjunarodnim forumima. Vajni savetnici premijera i predsednika (prosek 28 godina, prvo zanimanje SAVETNIK) nijednom ne prozvase na primer Evropu, SAD ili Sloveniju, vec se istima i te kako uvlace i trude se da im udovolje. Cak nisu imali ni jedan komentar kad su onako galantno Slovenci sprecili Miskovica da preuzme Merkator i nazvase i njega i drzavu vrlo pogrdnim imenima. Isto tako ovdasnji establisment sasu drvlje i kamenje na Djukanovica sto se izvinu Zagrebu na nepravdu nanesenu ratom u ime vaskolikog srpstva, a ni jednom ne spomenu kad se Tadic takodje izvinu istoj toj drzavi. Znaci li to da je Crna Gora uvek korak ispred. Znaci li to da ce Kostunica primiti Cekua u aprilu u Beogradu. Glupo je slusati i nasedati na ovakve izjave ovdasnje stampe. Sve mi vise lici ko da je urednik Mitevic ili Komrakov ili su se mozda povampirili. Vreme je da vlast pocne da uspostavlja veze sa kosovom i kosovskom Vladom, jer ona predstavlja narod kosova koji je tu vladu izabrao, svidjalo se nama to ili ne. Vreme je da pocnu da se desavaju pozitivne stvari i kod nas, a ne da nam je uvek neko kriv, da je uvek protiv nas zavera. Sta narod misli o ovoj Vladi i gotovo svim politicarima rekao je na referendumu.

Goran Cudic

pre 17 godina

Veci deo sveta ne razume nas problem sa Kosovom, a posto vecina u narodu bira vladu Crne Gore, ja sam za to da status Crnogoraca izjednacimo sa ostalim nacijama u nasoj demokratskoj zemlji ! Dosta je bilo licemerja !

Vesna

pre 17 godina

Ocekivao sam vise protesta od opozicje u Crnoj gori, za ovakav neprijateljski akt njihove vlade protiv legitimnih interesa drzave njihovih suseda.

yowo

pre 17 godina

Oni su sad drzava za sebe, i mu tu nista ne mozemo. Sta ce da rade - njihova stvar... A da je bezobrazluk - bezobrazluk je! Ako mu je to put od politicara do biznismena - njemu na cast, i na njegovu dusu.

razocaran

pre 17 godina

Mogu da shvatim da Milu nije bas prijala podrska koju je zvanican Beograd godinama pruzao prosrpskom bloku u CG, ali ovo mu zaista nije trebalo. Samo da podsetim, da srpske ambasade i konzulati i dalje pruzaju konzularne usluge gradjanima CG, a otvaranje njihovih ambasada nije bas na pomolu. Onoga koga moras moliti, bolje nemoj srditi...

sanjar, od marta 2004

pre 17 godina

Zanimljivo je, kako ljudi imaju selektivno pamcenje. Pamte Slobu, Batajnicu i jos par stvari. "Zaboravljaju" sta su Albanci uradili za vreme i nakon II sv.rata, zaboravljaju da je Batajnici prethodila oruzana pobuna OVK i slicne "sitnice". Cudno je, da Albanci na osnovu ovih stvari "imaju" pravo da traze nezavisnost. Onda bi Srbija imala pravo da trazi pola Hrvatske, pogodite zasto (nagovestaj: Jasenovac).
Bice veoma zanimljivo kad Albanci primene kosovski recep o "stabilnosti regiona" i na Crnu Goru.

tvrdi

pre 17 godina

Podsjecam da je upravo srpska drzavna politika u prethodnom desetljecu pod "normalno" uvela otimacinu teritorija i suradnju s pobunjenim djelovima drugih drzava. Kolike su se samo delegacije kretale i sporazumi potpisivali na relaciji Knin-Beograd-Banja Luka. Ne sjecam se da se itko bunio dok je islo. Pravila su postavljena i sad po njima sve ide...

milos nikolic

pre 17 godina

VELIKA sramota crnogorske vlasti. Na srecu ima nas koji mislimo drugacijem koji se stidimo ovakvom postupka odlazeceg premijera. Davno rece Njegos: Sram i bruka traju dovijeka!!!!!!!!!!!!!!

Rade

pre 17 godina

Ovo je ocigledno lakmus test koji su inicirali odredjeni americki lobiji. Naivno je ocekivati da sada kada Djukanovic family konsoliduje svoju biznis poziciju kroz kontrolni paket Niksicke banke i prodaju remontnog zavoda bi odlazeci premijer imao ikakvog interesa za ovakav istup. Ovo je samo usluga za uslugu.

cybermika

pre 17 godina

Gospodo, ovde se radi o cistoj diplomatiji. Kosovo je formalno-pravno jos uvek sastavni deo Srbije. (Na stranu sto se slazem sa "revidiranim" stavom Dobrice Cosica da je Kosovo rak-rana Srbije i da ga treba odstraniti pre nego zahvati celo telo...) Dakle, sused Crne Gore nije Kosovo, nego Srbija i crnogorski premijer nema prava da se mesa u unitrasnje stvari suverene drzave. Sto ne primi samoproklamovanu Vladu Republike Srpske Krajine? Da vidimo kakva bi bila reakcija hrvatske Vlade? A tek hrvatske javnosti... Ali, ocekivati diplomatsku suptilnost (ili, on that matter, bilo kakvu suptilnost) od crnogorskih politicara bio bi divlji optimizam.

Jos praviji Crnogorac

pre 17 godina

Kad bratija iz Republike Srpske posjecuje Beograd i obratno, o^nda tu nema nista lose. Kad Ceku posjeti Crnu Goru, e onda je to druga prica. Bice malo da nije tako. Bravo Djuka ponosim se tobom, Crnogorac, ali jos praviji.

disk

pre 17 godina

a hocemo li sada udariti sankcije crnoj gori? nije li to obecao premijer odmah nakon referenduma jer, kao sto svi znamo, pristina nam je bliza od cetinja.

Miša

pre 17 godina

Ovo je jedina spoljno-politička ocena sa kojom bih se delimično složio sa aktuelnom Vladom od kada ona postoji i zagorčava nam živote. Kosovo jeste faktički nezavisno i već 7 godina van pravnog odnosno sveukupnog sistema države Srbije, ali Čeku definitivno nije čovek koji bi mogao biti persona grata kao državnik, ne samo u Crnoj Gori već bilo gde. Bez obzira na istorijski kontekst srpsko-albanskih odnosa koji se neosporno sastoji od uzajamnih represalija, Čeku, kao i svi akteri u novijoj istoriji Balkana snose konkretnu i individualnu odgovornost za svoje postupke tokom oružanih sukoba u kojima su učestvovali kao ratni lideri. Da podsetim, u zoni komandovanja Agima Čekua i Ramuša Haradinaja odigrali su se strašni zločini protiv srpskog i albanskog živlaja, ako i zarobljenika tokom sukoba OVK sa srpskim oružanim snagama 1997-99 koje su počinili njihovi potčinjeni. Čeku nije niti demokrata, niti čovek čvrstih moralnih principa, a ponajmanje čovek koji treba da bude na čelu jedne oblasti koja dobija nezavisnost. Njegov izbor za kosovskog mandatara puno govori o karakteru tamošnje demokratije i standardima međunarodne zajednice. Milo Đukanović retko greši u procenama, ali se bojim da je ovaj susret bio suvišan u svakom pogledu.

Tosha

pre 17 godina

meni ovo ne lici na posetu drzavnika jedne zemlje drugoj zemlji, vise mi lici na dogovor dva "biznismena", cigare, nafta... Ili mozda Djukanovic dogovara neki "konsalting"...

OUTLAW

pre 17 godina

Kako ja vidim Djukanovic pred ocima celog sveta i svojih gradjana je primio samo svoga suradnika u kriminalu.Ta balkanska mafija je postala toliko ignorent da cak i majka vise ne znaci nista.

Jovan

pre 17 godina

Sličan se sličnom raduje. Da li je slučajno što je Premijer osumljičen za teške ratne zločine skokuno kod eks Premijera koga Italija drugo proučava glede umešanosti u raznorazni mafijašluk.
Možda je ovo bila čistno "poslovna" poseta :-)

balkan_boy

pre 17 godina

Ceku je proslog meseca posetio Washington, sastao se sa Rice! Takode je bio u Londonu i Parisu i sastao se sa najvisim zvanicnicima. Zasto se Kostunica ne "ljuti" amerikancima, nego maloj Crnoj Gori...

SARAJLIJA

pre 17 godina

Ceku je uradio isto ono sto je Tadic uradio kada je otisao u posjetu Banja Luci, kao da drzava BiH i ne postoji. K'o macem sijece od maca gine....

GL

pre 17 godina

Pozdravim docekanje gos. Cekua u Crnogoru. Komsije trebaju vec cesce da se vidjaju a nadam se da ce Ceku uskoro ode i u Beograd, a zajedno hocemo u EU-sta ima lose tu.

marko

pre 17 godina

Mogu se sloziti da mozda nisu postojali formalno-pravni razlozi za onakav zvanican prijem Agima Cekua u Podgorici.Ali,dokad ce se aktuelni rezim Vojislava Kostunice vise baviti teritorijem,formom,a manje ili gotovo nikako sustinom(koja mu je inace omiiljena rijec?)problema,odnosno ostanka,zivota,rada Srba i ostalih naroda i manjina na Kosovu.To je sustina gospodine Kostunica,sve ostalo je jeftina demagogija i manipulacija Kosovom za dnevnopoliticke svrhe i ostanak na vlasti u Srbiji.

miljan,bar

pre 17 godina

Vlada Crne Gore samo priznaje fakticko stanje.Ceku je nedavno primljen i u Vasingtonu i u Londonu i u Atini.Naravno da ce biti primljen i u Podgorici.Kako li je nedavno bio primljen Dodik u BGD., kao da je iz nezavisne drzave.E to nije realno.Ceku i Kosovo su realnost i Milo to samo postuje.

Rade

pre 17 godina

Iako se mogu dati formalno-pravne zamjerke na nacin kako je docekan premijer Kosova Agim Ceku u "zvanicnoj" poseti Podgoricu, ne vidim zasto se podigla tolika halabuka od strane rezima Vojislava Kostunice?! Portparol rezima Vojislava Kostunice "preti zahladjenjem odnosa sa svima koji se drznu raditi tamo nesto protiv Kosova kao "sastavnog i neotudjvog dela teritorije drzave Srbije" Uprovo je nesposbni rezim Vojislava Kostunice svojom losom i nepromisljenom politikom doveo Srbiju u skoro potpunu diplomatsku, politicku izolaciju.Ne mogu da verujem da se rezim Vojislava Kostunice vise bavi posetom Agima Cekua,a nedopustivo veoma malo zivotom,radom Srba i ostalih naroda i manjina na Kosovu.

Jagoda iy Njego[eve

pre 17 godina

Ne razumem koji efekat žele da postgnu DSS kao i predsednik Tadić ovim svojim saopštenjima , sem da smaraju građane Srbije ( i one prve i one druge tj. ostale građane). Sami znaju da će uskoroW$&E$? i sami da primaju A. Čeku-a pri njegovim zvaničnim posetama Srbiji.

Marko Kvebek

pre 17 godina

Opet Tadic o Kosovu, opet vlada Srbije o Kosovu! Alo bre pa zar vam nije narod proslog vikenda rekao da ga zanima ekonomija i hleb a ne Kosovo, zar ne vidite da ste na silu nagurali ljude da predjete cenzus od 50 posto! Kakvo bre Kosovo!!! Kada ode Kosovo, i vi cete otici, jer sem praznih reci, vi nista drugo i nemate da ponudite Srbiji!

Nikola

pre 17 godina

U medjunarodnoj politici necinjenje moze da izazove znacajne posledice. Zato bi izostanak protesta od strane predsednika i vlade mogao da posluzi kao argument Albancima da je kosovu i metohiji precutno priznat medjunarodni subjektivitet.

stojan matic

pre 17 godina

Pa da nece Djukanovic da pita Kostunicu i Tadica koga ce da prima i sa kim ce razgovarati? A to sta pricaju i "ZAKLJUCUJU" savetnik premijera Djuric(vidi sa kojom ozbiljnoscu prilazi radnom stolu i odmah se vata kompjutera) i ostali "SAVETNICI" ama bas nikog ne zanima.Bice kako kaze Djukanovic a ne sta Kaze Kostunica! Jednostavno zato sto je jaci politicar od Naseg premijera.
precanin

AZEM BEJTA

pre 17 godina

crnogorska vlada misli racionalno dugorocno zato je primila gospodina generala Ćekua..zaœto Tadić nije negodovao kada premijera kosova Ćekua su primali u Americi-Turskoj- Makedoniji, itd, da li jos srpska vlast misli da upravlja Crnom Gorom? ta vremena su proslost>>>>ZAUVEK i to baœ zato sto su srpski politicari represijnom politikom prema kosovu doveli do ovog svega gde se srbija nalaziiii!

Munja

pre 17 godina

1) Srbija ima puno pravo da salje proteste Crnoj Gori da prima Cekua u zvanicnu posetu na nivou premijera. Ne zato sto ima pretenzije da soli pamet bivsoj manjoj federalnoj jedinici, nego sa aspekta regionalne stabilnosti i solidarisanja sa najblizim koga Crna Gora u Srbiji ima. Ovo valjda ne treba dalje objasnjavati. Osim toga, Ceku je na poternici za zlocine nad Srbima i ne-Albancima, te bi Crna Gora morala da ima vise sluha za neodobravanje Srbije koja jos uvek smatra Kosovo kao deo njene teritorije i radi na resavanju statusa pokrajine.

2) Crna Gora kao slabo naseljena drzavica sa malim kapacitetom za samo-odbranu se ocigledno opredelila za uspostavljanje dobrosusedskih odnosa sa regionom u cilju prevencije buducih problema. Verovatno brine cinjenica da eventualno nezavisno Kosovo ima 3 puta vise stanovnika sa aktuelnim "desavanjem nacije". Tome treba dodati i prisustvo Albanije koja ce uvek pomoci svojim ljudima i na Kosovu, u Makedoniji pa tako i u Crnoj Gori. E sad, ono sto je neshvatljivo i moguce pogubno za CG je sto vise poklanja paznju zblizavanju sa Hrvatskom, Albanijom a sada i potencijalno novim susedom Kosovom, nego lecenju rana sa Srbijom a koje su Milo & Co. otvorili tokom zadnjih nekoliko godina. Makijaveli (Mali Princ) smatra da je za malog bolje da odabere jednog jakog i da mu se prikloni radi svoje zastite, nego da bude dobar sa dvojicom jakih medjusobnih suparnika jer ce ga na kraju obojica "skartirati". Ili Milo nije citao Makijavelija te ne shvata da ne moze da ima iskreno tesne veze i sa Albancima i Srbima, ili se vec opredelio za Albance. Mislim da Djuric aludira na ovako nesto. Ali takodje mislim da bi to mogao sa molo vise sluha da iskazuje, jer ton moze da se pogresno protumaci i da bude kontraproduktivan, odnosno da gurne CG jos dalje u zagrljaj Velike Albanije. A ako neko misli da taj zagrljaj ne postoji, sta pretstavlja masovni otkup nekretnina na CG primorju od strane Albanaca (direktno ili pod plastom ruskih/engleskih firmi) ili nezavisnost zahvaljuci mozda 5.000 glasova CG Albanaca?

hsokolovic

pre 17 godina

Formalno pravno sve drzave su duzne postovati suverenite bilo koje drzave na svijetu. Kosovo danas nije dio srbije vec je pod medjunarodnim protektoratom.to kostunica valjda zna.A pod medjunarodnim protektoratom je zbog ponasanja srbije prema kosovu i kosovarima.

Albanac sa Kosova

pre 17 godina

...osim sto je Sloba malo zabrljao".....A to malo je masovne grobnice 1.Batajnica..2.Perucac...33.Petrovo selo..i topionice u Zvecanu i Mackatici...ako je to malo zabrljanje,onda sam ja Ajnstajn....Molim Vas objavite ovo,jer mnogi dobri ljudi ne znaju za ovo....

Radovan

pre 17 godina

Onamo 'namo

Himna Kralja Nikole (Crna Gora)

Onamo, 'namo, za brda ona
Govore da je razoren dvor
Mojega cara; onamo vele
bio je negda junacki zbor.

Onamo, 'namo, da vidju Prizren
Tamo je moje, doma cu doc'
Starina mila, tamo me zove
Tu moram jednom oruzan proc'.

Onamo, 'namo, sa razvalina
dvorova carskih vragu cu rec'
"S ognjista milog bjezi mi, kugo,
zajam ti moram vracati vec'!"

Onamo, 'namo, za brda ona
kazuju da je zeleni gaj
pod njim se dizu Decani sveti;
molitva u njih prisvaja raj.

Onamo, 'namo, za brda ona,
gdje nebo plavo savija svod;
na srpska polja, na polja bojna,
onamo braco, spremajmo hod!

Onamo, 'namo, za brda ona,
pogazen konj'ma klikuje Jug:
"U pomoc, djeco, u pomoc, sinci,
svetit' me starca - svet vam je dug

Onamo, 'namo, sablji za stara
njegova rebra da tupim rez
po turskim rebrim'; da b'jednoj raji
njom istom s ruku res'jecam vez!

Onamo, 'namo, za brda ona,
Milosev, kazu, prebiva grob!
Onamo pokoj dobicu dusi,
kad Srbin vise ne bude rob.

Srba

pre 17 godina

Potpuno razumam ogorcenost vecine Srba Kosmetom i posetom Agima Cekua Crnoj Gori . Nazalost moramo staviti prst na celo i razmisliti. Kad i Crnogorci primaju Cekua stvari su daleko otisle. Ne smemo zatvarati oci, ko mala deca , i previti se da spoljni svet ne postoji. Stanje je takvo kakvo jeste i nazalost Kosmet klizi ubrzano ka nezavisnosti i tu nam nista vise ne moze pomoci .
Najbiolje je to primiti k znanju i poraditi na drugim problemima koji itekako opterecuju Srbiju. Kosovo vise nije razlog za izostanak ozbiljnih i korenitih reformi same Srbije .

NAmcor

pre 17 godina

"premijeru" - prvo ti obezbedi da Srpske porodice mogu da izadju na Srpska groblja bez blokada (Lestani) i da su nadgrobni spomenici netaknuti, pa se onda javi.

svi (ni)su isti

pre 17 godina

"sa svim mogućim garancijama za prava svih nacionalnih manjina." A zasto su se onda oni pobunili i traze nezavisnost, kad su za 100-tinak godina srpske vlasti uvek imali sva prava, pa cak i veca od Srba, osim kad je Soba malo zabrljao. A nije Sloba izmislio "Kosovo - republika!", razne strajkove Albanaca, maltretiranje Srba i "dobrovoljnu" prodaju kuca i odlazak sa Kosova. Tako da gospodin govori ono sto mu odgovara, ne ono sto je istina. A sta cemo sa Juznom Srbijom? Zasto ne traze i nezavisnost Juzne Srbije u paketu? Potpuno transparentno se vidi, da se radi o projektima koji veze nemaju sa pravima manjina, vec sa revizijom istorije i granica, pa i revansizmom. Albanci hoce po svaku cenu nezavisnost Kosova, preteci cak i nemirima i ponovnom pobunom, iz jednog jedinog razloga - da poraze i ponize Srbe. Da nije tako, brinuli bi i za sunarodnike u Juznoj Srbiji, a ocigledno da ne brinu. Naravno, imaju oni projekt i za Juznu Srbiju, ali to je druga tema.

dubravko

pre 17 godina

"...kad su za 100-tinak godina srpske vlasti uvek imali sva prava, pa cak i veca od Srba, osim kad je Soba malo zabrljao", rece covjek i ostade ziv :)). Trabate malo procitati Dimitrija Tucovica da se uvjerite u razmjere srpskog drzavnog terora nad Albancima kroz dugi niz godina. Pocevsi od protjerivanja iz podrucja juzne Srbije(Nis pa na nize), do ponasanja oficira kraljevske vojske i zandara tokom kraljevine, pa onda Rankovic itd. Znam da ni Albanci nisu cvijece. Daleko od toga. Ali ono sto je Sloba napravio, ipak se ne može ni sa cime usporediti. Protjerivanje gotovo milijun ljudi, hladnjace, batajnica, silovanja...
To jedenostavno danas Albancima daje temelj da traze nezavisnost. I to se ne moze izbjeci. Posebno stoga sto od strane srpske drzave nije bilo ni isprike, ni pokajanja za 1999.

Stjepan

pre 17 godina

Ej, pa kakva je ova pretnja!!!
Odmah se vidi kaka Vlada Srbije preti nama Crnogorcima sa nekim " sankcijama ". Bravo, bravo ali nazalaost, po mome misljenju, Vlada Srbije je jedina koja se pravi corava i koja svome narodu pokusava da prodaje neistinu u vezi Kosova. Pa Kosovo je od 1999 fakticki nezavisno a skoro i to jako skoro i formalno NEZAVISNO. Mi u CG nemamo nekih razloga da lazemo nas narod ( a to i nije moguce ) i nasa Vlada u CG moze slobodno sa Premijerom Kosova da razgovara na osnovi drzavnih odnosa.

stratus

pre 17 godina

O kakvoj stabilnosti prica Ceku u slucaju nezavisnosti Kosova? Pa Srbija ce onda jedva docekati prvu priliku da to promeni, a imace sva prava jer nikada nece staviti potpis na nezavisnost! To je najnestabilnije moguce resenje, jer je logicnije ocekivati laksu kontrolu Kosova na putu ka ostvarivanju nelegalnih ciljeva negoli kontrolu znatno vece Srbije na putu ka ostvarivanju legalnih ciljeva. Ako neko pita po kom kriterijumu su ciljevi Srbije legalni a Kosova nelegalni, odgovor glasi: navedite bilo koji medjunarodni dokument koji kaze da je Kosovo nezavisna drzava (makar 1). Onih koji govore da je Kosovo deo Srbije je sijaset, pocev od Rezolucije 1244 pa nadalje. Sad, svidjalo se to nekom, ili ne, to je realnost...

stratus

pre 17 godina

O kakvoj stabilnosti prica Ceku u slucaju nezavisnosti Kosova? Pa Srbija ce onda jedva docekati prvu priliku da to promeni, a imace sva prava jer nikada nece staviti potpis na nezavisnost! To je najnestabilnije moguce resenje, jer je logicnije ocekivati laksu kontrolu Kosova na putu ka ostvarivanju nelegalnih ciljeva negoli kontrolu znatno vece Srbije na putu ka ostvarivanju legalnih ciljeva. Ako neko pita po kom kriterijumu su ciljevi Srbije legalni a Kosova nelegalni, odgovor glasi: navedite bilo koji medjunarodni dokument koji kaze da je Kosovo nezavisna drzava (makar 1). Onih koji govore da je Kosovo deo Srbije je sijaset, pocev od Rezolucije 1244 pa nadalje. Sad, svidjalo se to nekom, ili ne, to je realnost...

svi (ni)su isti

pre 17 godina

"sa svim mogućim garancijama za prava svih nacionalnih manjina." A zasto su se onda oni pobunili i traze nezavisnost, kad su za 100-tinak godina srpske vlasti uvek imali sva prava, pa cak i veca od Srba, osim kad je Soba malo zabrljao. A nije Sloba izmislio "Kosovo - republika!", razne strajkove Albanaca, maltretiranje Srba i "dobrovoljnu" prodaju kuca i odlazak sa Kosova. Tako da gospodin govori ono sto mu odgovara, ne ono sto je istina. A sta cemo sa Juznom Srbijom? Zasto ne traze i nezavisnost Juzne Srbije u paketu? Potpuno transparentno se vidi, da se radi o projektima koji veze nemaju sa pravima manjina, vec sa revizijom istorije i granica, pa i revansizmom. Albanci hoce po svaku cenu nezavisnost Kosova, preteci cak i nemirima i ponovnom pobunom, iz jednog jedinog razloga - da poraze i ponize Srbe. Da nije tako, brinuli bi i za sunarodnike u Juznoj Srbiji, a ocigledno da ne brinu. Naravno, imaju oni projekt i za Juznu Srbiju, ali to je druga tema.

Stjepan

pre 17 godina

Ej, pa kakva je ova pretnja!!!
Odmah se vidi kaka Vlada Srbije preti nama Crnogorcima sa nekim " sankcijama ". Bravo, bravo ali nazalaost, po mome misljenju, Vlada Srbije je jedina koja se pravi corava i koja svome narodu pokusava da prodaje neistinu u vezi Kosova. Pa Kosovo je od 1999 fakticki nezavisno a skoro i to jako skoro i formalno NEZAVISNO. Mi u CG nemamo nekih razloga da lazemo nas narod ( a to i nije moguce ) i nasa Vlada u CG moze slobodno sa Premijerom Kosova da razgovara na osnovi drzavnih odnosa.

dubravko

pre 17 godina

"...kad su za 100-tinak godina srpske vlasti uvek imali sva prava, pa cak i veca od Srba, osim kad je Soba malo zabrljao", rece covjek i ostade ziv :)). Trabate malo procitati Dimitrija Tucovica da se uvjerite u razmjere srpskog drzavnog terora nad Albancima kroz dugi niz godina. Pocevsi od protjerivanja iz podrucja juzne Srbije(Nis pa na nize), do ponasanja oficira kraljevske vojske i zandara tokom kraljevine, pa onda Rankovic itd. Znam da ni Albanci nisu cvijece. Daleko od toga. Ali ono sto je Sloba napravio, ipak se ne može ni sa cime usporediti. Protjerivanje gotovo milijun ljudi, hladnjace, batajnica, silovanja...
To jedenostavno danas Albancima daje temelj da traze nezavisnost. I to se ne moze izbjeci. Posebno stoga sto od strane srpske drzave nije bilo ni isprike, ni pokajanja za 1999.

Srba

pre 17 godina

Potpuno razumam ogorcenost vecine Srba Kosmetom i posetom Agima Cekua Crnoj Gori . Nazalost moramo staviti prst na celo i razmisliti. Kad i Crnogorci primaju Cekua stvari su daleko otisle. Ne smemo zatvarati oci, ko mala deca , i previti se da spoljni svet ne postoji. Stanje je takvo kakvo jeste i nazalost Kosmet klizi ubrzano ka nezavisnosti i tu nam nista vise ne moze pomoci .
Najbiolje je to primiti k znanju i poraditi na drugim problemima koji itekako opterecuju Srbiju. Kosovo vise nije razlog za izostanak ozbiljnih i korenitih reformi same Srbije .

NAmcor

pre 17 godina

"premijeru" - prvo ti obezbedi da Srpske porodice mogu da izadju na Srpska groblja bez blokada (Lestani) i da su nadgrobni spomenici netaknuti, pa se onda javi.

Albanac sa Kosova

pre 17 godina

...osim sto je Sloba malo zabrljao".....A to malo je masovne grobnice 1.Batajnica..2.Perucac...33.Petrovo selo..i topionice u Zvecanu i Mackatici...ako je to malo zabrljanje,onda sam ja Ajnstajn....Molim Vas objavite ovo,jer mnogi dobri ljudi ne znaju za ovo....

Radovan

pre 17 godina

Onamo 'namo

Himna Kralja Nikole (Crna Gora)

Onamo, 'namo, za brda ona
Govore da je razoren dvor
Mojega cara; onamo vele
bio je negda junacki zbor.

Onamo, 'namo, da vidju Prizren
Tamo je moje, doma cu doc'
Starina mila, tamo me zove
Tu moram jednom oruzan proc'.

Onamo, 'namo, sa razvalina
dvorova carskih vragu cu rec'
"S ognjista milog bjezi mi, kugo,
zajam ti moram vracati vec'!"

Onamo, 'namo, za brda ona
kazuju da je zeleni gaj
pod njim se dizu Decani sveti;
molitva u njih prisvaja raj.

Onamo, 'namo, za brda ona,
gdje nebo plavo savija svod;
na srpska polja, na polja bojna,
onamo braco, spremajmo hod!

Onamo, 'namo, za brda ona,
pogazen konj'ma klikuje Jug:
"U pomoc, djeco, u pomoc, sinci,
svetit' me starca - svet vam je dug

Onamo, 'namo, sablji za stara
njegova rebra da tupim rez
po turskim rebrim'; da b'jednoj raji
njom istom s ruku res'jecam vez!

Onamo, 'namo, za brda ona,
Milosev, kazu, prebiva grob!
Onamo pokoj dobicu dusi,
kad Srbin vise ne bude rob.

stojan matic

pre 17 godina

Pa da nece Djukanovic da pita Kostunicu i Tadica koga ce da prima i sa kim ce razgovarati? A to sta pricaju i "ZAKLJUCUJU" savetnik premijera Djuric(vidi sa kojom ozbiljnoscu prilazi radnom stolu i odmah se vata kompjutera) i ostali "SAVETNICI" ama bas nikog ne zanima.Bice kako kaze Djukanovic a ne sta Kaze Kostunica! Jednostavno zato sto je jaci politicar od Naseg premijera.
precanin

Munja

pre 17 godina

1) Srbija ima puno pravo da salje proteste Crnoj Gori da prima Cekua u zvanicnu posetu na nivou premijera. Ne zato sto ima pretenzije da soli pamet bivsoj manjoj federalnoj jedinici, nego sa aspekta regionalne stabilnosti i solidarisanja sa najblizim koga Crna Gora u Srbiji ima. Ovo valjda ne treba dalje objasnjavati. Osim toga, Ceku je na poternici za zlocine nad Srbima i ne-Albancima, te bi Crna Gora morala da ima vise sluha za neodobravanje Srbije koja jos uvek smatra Kosovo kao deo njene teritorije i radi na resavanju statusa pokrajine.

2) Crna Gora kao slabo naseljena drzavica sa malim kapacitetom za samo-odbranu se ocigledno opredelila za uspostavljanje dobrosusedskih odnosa sa regionom u cilju prevencije buducih problema. Verovatno brine cinjenica da eventualno nezavisno Kosovo ima 3 puta vise stanovnika sa aktuelnim "desavanjem nacije". Tome treba dodati i prisustvo Albanije koja ce uvek pomoci svojim ljudima i na Kosovu, u Makedoniji pa tako i u Crnoj Gori. E sad, ono sto je neshvatljivo i moguce pogubno za CG je sto vise poklanja paznju zblizavanju sa Hrvatskom, Albanijom a sada i potencijalno novim susedom Kosovom, nego lecenju rana sa Srbijom a koje su Milo & Co. otvorili tokom zadnjih nekoliko godina. Makijaveli (Mali Princ) smatra da je za malog bolje da odabere jednog jakog i da mu se prikloni radi svoje zastite, nego da bude dobar sa dvojicom jakih medjusobnih suparnika jer ce ga na kraju obojica "skartirati". Ili Milo nije citao Makijavelija te ne shvata da ne moze da ima iskreno tesne veze i sa Albancima i Srbima, ili se vec opredelio za Albance. Mislim da Djuric aludira na ovako nesto. Ali takodje mislim da bi to mogao sa molo vise sluha da iskazuje, jer ton moze da se pogresno protumaci i da bude kontraproduktivan, odnosno da gurne CG jos dalje u zagrljaj Velike Albanije. A ako neko misli da taj zagrljaj ne postoji, sta pretstavlja masovni otkup nekretnina na CG primorju od strane Albanaca (direktno ili pod plastom ruskih/engleskih firmi) ili nezavisnost zahvaljuci mozda 5.000 glasova CG Albanaca?

AZEM BEJTA

pre 17 godina

crnogorska vlada misli racionalno dugorocno zato je primila gospodina generala Ćekua..zaœto Tadić nije negodovao kada premijera kosova Ćekua su primali u Americi-Turskoj- Makedoniji, itd, da li jos srpska vlast misli da upravlja Crnom Gorom? ta vremena su proslost>>>>ZAUVEK i to baœ zato sto su srpski politicari represijnom politikom prema kosovu doveli do ovog svega gde se srbija nalaziiii!

hsokolovic

pre 17 godina

Formalno pravno sve drzave su duzne postovati suverenite bilo koje drzave na svijetu. Kosovo danas nije dio srbije vec je pod medjunarodnim protektoratom.to kostunica valjda zna.A pod medjunarodnim protektoratom je zbog ponasanja srbije prema kosovu i kosovarima.

Jagoda iy Njego[eve

pre 17 godina

Ne razumem koji efekat žele da postgnu DSS kao i predsednik Tadić ovim svojim saopštenjima , sem da smaraju građane Srbije ( i one prve i one druge tj. ostale građane). Sami znaju da će uskoroW$&E$? i sami da primaju A. Čeku-a pri njegovim zvaničnim posetama Srbiji.

Nikola

pre 17 godina

U medjunarodnoj politici necinjenje moze da izazove znacajne posledice. Zato bi izostanak protesta od strane predsednika i vlade mogao da posluzi kao argument Albancima da je kosovu i metohiji precutno priznat medjunarodni subjektivitet.

Marko Kvebek

pre 17 godina

Opet Tadic o Kosovu, opet vlada Srbije o Kosovu! Alo bre pa zar vam nije narod proslog vikenda rekao da ga zanima ekonomija i hleb a ne Kosovo, zar ne vidite da ste na silu nagurali ljude da predjete cenzus od 50 posto! Kakvo bre Kosovo!!! Kada ode Kosovo, i vi cete otici, jer sem praznih reci, vi nista drugo i nemate da ponudite Srbiji!

GL

pre 17 godina

Pozdravim docekanje gos. Cekua u Crnogoru. Komsije trebaju vec cesce da se vidjaju a nadam se da ce Ceku uskoro ode i u Beograd, a zajedno hocemo u EU-sta ima lose tu.

OUTLAW

pre 17 godina

Kako ja vidim Djukanovic pred ocima celog sveta i svojih gradjana je primio samo svoga suradnika u kriminalu.Ta balkanska mafija je postala toliko ignorent da cak i majka vise ne znaci nista.

balkan_boy

pre 17 godina

Ceku je proslog meseca posetio Washington, sastao se sa Rice! Takode je bio u Londonu i Parisu i sastao se sa najvisim zvanicnicima. Zasto se Kostunica ne "ljuti" amerikancima, nego maloj Crnoj Gori...

marko

pre 17 godina

Mogu se sloziti da mozda nisu postojali formalno-pravni razlozi za onakav zvanican prijem Agima Cekua u Podgorici.Ali,dokad ce se aktuelni rezim Vojislava Kostunice vise baviti teritorijem,formom,a manje ili gotovo nikako sustinom(koja mu je inace omiiljena rijec?)problema,odnosno ostanka,zivota,rada Srba i ostalih naroda i manjina na Kosovu.To je sustina gospodine Kostunica,sve ostalo je jeftina demagogija i manipulacija Kosovom za dnevnopoliticke svrhe i ostanak na vlasti u Srbiji.

Jovan

pre 17 godina

Sličan se sličnom raduje. Da li je slučajno što je Premijer osumljičen za teške ratne zločine skokuno kod eks Premijera koga Italija drugo proučava glede umešanosti u raznorazni mafijašluk.
Možda je ovo bila čistno "poslovna" poseta :-)

SARAJLIJA

pre 17 godina

Ceku je uradio isto ono sto je Tadic uradio kada je otisao u posjetu Banja Luci, kao da drzava BiH i ne postoji. K'o macem sijece od maca gine....

Rade

pre 17 godina

Iako se mogu dati formalno-pravne zamjerke na nacin kako je docekan premijer Kosova Agim Ceku u "zvanicnoj" poseti Podgoricu, ne vidim zasto se podigla tolika halabuka od strane rezima Vojislava Kostunice?! Portparol rezima Vojislava Kostunice "preti zahladjenjem odnosa sa svima koji se drznu raditi tamo nesto protiv Kosova kao "sastavnog i neotudjvog dela teritorije drzave Srbije" Uprovo je nesposbni rezim Vojislava Kostunice svojom losom i nepromisljenom politikom doveo Srbiju u skoro potpunu diplomatsku, politicku izolaciju.Ne mogu da verujem da se rezim Vojislava Kostunice vise bavi posetom Agima Cekua,a nedopustivo veoma malo zivotom,radom Srba i ostalih naroda i manjina na Kosovu.

miljan,bar

pre 17 godina

Vlada Crne Gore samo priznaje fakticko stanje.Ceku je nedavno primljen i u Vasingtonu i u Londonu i u Atini.Naravno da ce biti primljen i u Podgorici.Kako li je nedavno bio primljen Dodik u BGD., kao da je iz nezavisne drzave.E to nije realno.Ceku i Kosovo su realnost i Milo to samo postuje.

disk

pre 17 godina

a hocemo li sada udariti sankcije crnoj gori? nije li to obecao premijer odmah nakon referenduma jer, kao sto svi znamo, pristina nam je bliza od cetinja.

Miša

pre 17 godina

Ovo je jedina spoljno-politička ocena sa kojom bih se delimično složio sa aktuelnom Vladom od kada ona postoji i zagorčava nam živote. Kosovo jeste faktički nezavisno i već 7 godina van pravnog odnosno sveukupnog sistema države Srbije, ali Čeku definitivno nije čovek koji bi mogao biti persona grata kao državnik, ne samo u Crnoj Gori već bilo gde. Bez obzira na istorijski kontekst srpsko-albanskih odnosa koji se neosporno sastoji od uzajamnih represalija, Čeku, kao i svi akteri u novijoj istoriji Balkana snose konkretnu i individualnu odgovornost za svoje postupke tokom oružanih sukoba u kojima su učestvovali kao ratni lideri. Da podsetim, u zoni komandovanja Agima Čekua i Ramuša Haradinaja odigrali su se strašni zločini protiv srpskog i albanskog živlaja, ako i zarobljenika tokom sukoba OVK sa srpskim oružanim snagama 1997-99 koje su počinili njihovi potčinjeni. Čeku nije niti demokrata, niti čovek čvrstih moralnih principa, a ponajmanje čovek koji treba da bude na čelu jedne oblasti koja dobija nezavisnost. Njegov izbor za kosovskog mandatara puno govori o karakteru tamošnje demokratije i standardima međunarodne zajednice. Milo Đukanović retko greši u procenama, ali se bojim da je ovaj susret bio suvišan u svakom pogledu.

Jos praviji Crnogorac

pre 17 godina

Kad bratija iz Republike Srpske posjecuje Beograd i obratno, o^nda tu nema nista lose. Kad Ceku posjeti Crnu Goru, e onda je to druga prica. Bice malo da nije tako. Bravo Djuka ponosim se tobom, Crnogorac, ali jos praviji.

Tosha

pre 17 godina

meni ovo ne lici na posetu drzavnika jedne zemlje drugoj zemlji, vise mi lici na dogovor dva "biznismena", cigare, nafta... Ili mozda Djukanovic dogovara neki "konsalting"...

cybermika

pre 17 godina

Gospodo, ovde se radi o cistoj diplomatiji. Kosovo je formalno-pravno jos uvek sastavni deo Srbije. (Na stranu sto se slazem sa "revidiranim" stavom Dobrice Cosica da je Kosovo rak-rana Srbije i da ga treba odstraniti pre nego zahvati celo telo...) Dakle, sused Crne Gore nije Kosovo, nego Srbija i crnogorski premijer nema prava da se mesa u unitrasnje stvari suverene drzave. Sto ne primi samoproklamovanu Vladu Republike Srpske Krajine? Da vidimo kakva bi bila reakcija hrvatske Vlade? A tek hrvatske javnosti... Ali, ocekivati diplomatsku suptilnost (ili, on that matter, bilo kakvu suptilnost) od crnogorskih politicara bio bi divlji optimizam.

tvrdi

pre 17 godina

Podsjecam da je upravo srpska drzavna politika u prethodnom desetljecu pod "normalno" uvela otimacinu teritorija i suradnju s pobunjenim djelovima drugih drzava. Kolike su se samo delegacije kretale i sporazumi potpisivali na relaciji Knin-Beograd-Banja Luka. Ne sjecam se da se itko bunio dok je islo. Pravila su postavljena i sad po njima sve ide...

Rade

pre 17 godina

Ovo je ocigledno lakmus test koji su inicirali odredjeni americki lobiji. Naivno je ocekivati da sada kada Djukanovic family konsoliduje svoju biznis poziciju kroz kontrolni paket Niksicke banke i prodaju remontnog zavoda bi odlazeci premijer imao ikakvog interesa za ovakav istup. Ovo je samo usluga za uslugu.

milos nikolic

pre 17 godina

VELIKA sramota crnogorske vlasti. Na srecu ima nas koji mislimo drugacijem koji se stidimo ovakvom postupka odlazeceg premijera. Davno rece Njegos: Sram i bruka traju dovijeka!!!!!!!!!!!!!!

sanjar, od marta 2004

pre 17 godina

Zanimljivo je, kako ljudi imaju selektivno pamcenje. Pamte Slobu, Batajnicu i jos par stvari. "Zaboravljaju" sta su Albanci uradili za vreme i nakon II sv.rata, zaboravljaju da je Batajnici prethodila oruzana pobuna OVK i slicne "sitnice". Cudno je, da Albanci na osnovu ovih stvari "imaju" pravo da traze nezavisnost. Onda bi Srbija imala pravo da trazi pola Hrvatske, pogodite zasto (nagovestaj: Jasenovac).
Bice veoma zanimljivo kad Albanci primene kosovski recep o "stabilnosti regiona" i na Crnu Goru.

razocaran

pre 17 godina

Mogu da shvatim da Milu nije bas prijala podrska koju je zvanican Beograd godinama pruzao prosrpskom bloku u CG, ali ovo mu zaista nije trebalo. Samo da podsetim, da srpske ambasade i konzulati i dalje pruzaju konzularne usluge gradjanima CG, a otvaranje njihovih ambasada nije bas na pomolu. Onoga koga moras moliti, bolje nemoj srditi...

yowo

pre 17 godina

Oni su sad drzava za sebe, i mu tu nista ne mozemo. Sta ce da rade - njihova stvar... A da je bezobrazluk - bezobrazluk je! Ako mu je to put od politicara do biznismena - njemu na cast, i na njegovu dusu.

Vesna

pre 17 godina

Ocekivao sam vise protesta od opozicje u Crnoj gori, za ovakav neprijateljski akt njihove vlade protiv legitimnih interesa drzave njihovih suseda.

Goran Cudic

pre 17 godina

Veci deo sveta ne razume nas problem sa Kosovom, a posto vecina u narodu bira vladu Crne Gore, ja sam za to da status Crnogoraca izjednacimo sa ostalim nacijama u nasoj demokratskoj zemlji ! Dosta je bilo licemerja !

Srbin,!

pre 17 godina

ja ne vidim nikakav problem sto je Ceku dosao u CG, jer tamo zivi 10% Albanaca koji CG dozivljavaju kao svoju drzavu. Ceku je svake nedelje u nekoj od zemalja EU. Cest je gost Slovenije, ucestvuje u medjunarodnim forumima. Vajni savetnici premijera i predsednika (prosek 28 godina, prvo zanimanje SAVETNIK) nijednom ne prozvase na primer Evropu, SAD ili Sloveniju, vec se istima i te kako uvlace i trude se da im udovolje. Cak nisu imali ni jedan komentar kad su onako galantno Slovenci sprecili Miskovica da preuzme Merkator i nazvase i njega i drzavu vrlo pogrdnim imenima. Isto tako ovdasnji establisment sasu drvlje i kamenje na Djukanovica sto se izvinu Zagrebu na nepravdu nanesenu ratom u ime vaskolikog srpstva, a ni jednom ne spomenu kad se Tadic takodje izvinu istoj toj drzavi. Znaci li to da je Crna Gora uvek korak ispred. Znaci li to da ce Kostunica primiti Cekua u aprilu u Beogradu. Glupo je slusati i nasedati na ovakve izjave ovdasnje stampe. Sve mi vise lici ko da je urednik Mitevic ili Komrakov ili su se mozda povampirili. Vreme je da vlast pocne da uspostavlja veze sa kosovom i kosovskom Vladom, jer ona predstavlja narod kosova koji je tu vladu izabrao, svidjalo se nama to ili ne. Vreme je da pocnu da se desavaju pozitivne stvari i kod nas, a ne da nam je uvek neko kriv, da je uvek protiv nas zavera. Sta narod misli o ovoj Vladi i gotovo svim politicarima rekao je na referendumu.

Dejan Mandic

pre 17 godina

Treba se dogovoriti sa Albancima sever Kosova ostaje u sastavu Srbije ,drzava Srbija treba da omoguci Srbima koji zive u enklavama da se presele na sever.

Filip

pre 17 godina

Izraelci su izgubili svoje teritorije i cak ni posle 2000 godina nisu to zvanicno priznali, nego su se vratili tamo i napravili drzavu.

Bojan-Au

pre 17 godina

Zvanicna Podgorica ce raditi sve nebili pokazala kako su Srbi "netolerantni" i kako je "dobro" sto su se "otarasili" Srbije. Koliko znam i Crna Gora je jedva izvukla vecinu za osamostaljenje, a zahvaljujuci mnogim necrnogorcima, to jest nesrbima. Glupo mi je kritikovati sve Crnogorce kao naciju, jer je mnogo onih koji znaju ko su i sta su, cime su se dicili kroz istoriju...Smatram da je ovo veoma los potez Podgorice, ako nista onda zbog one "manje" polovine koja normalno razmislja. Zasto bi Milo primao Cekua? Koliko znam Kosovo zvanicno nije nezavisno, iako ima izgleda da to bude. Kao drugo, kada su to Albanci uradili bilo sta dobro za Crnu Goru? Nema veze, mogu da vidim Crnu Goru za nekih 20-ak godina kao vecinski albansku zemlju. Da li ce onda Srbija valjati???

Svim "ponosnim" Crnogorcima zelim sve najbolje u zagrljaju Cekua i njegove postave. Nadam se da ce Ceku uskoro dati plan o sjedinjavanju Kosova sa Crnom gorom nebili ekonomski ostvarili uspjesnu zajednicu...nadajte se!

CCCC

Zoki

pre 17 godina

Dragi moji susedi Crnogorci, zao mi je sto i "ne vidite" sta vrlo lako moze da vas zadesi. Ceku i njemu slicni imaju "velike apetite" i voleo bih da gresim, ali mislim da se nece zavrsiti "samo" na Kosovu. Izlaz na more je veliki izazov i verujem, pritajene zelje i namere rukovodstva na Kosovu. Albanska mafija je odavno i tu pustila korene uz pomoc nama svima dobro znanih ljudi. U pamet i sve najbolje!

Milos

pre 17 godina

Svidjalo se to nama ili ne ali ja mislim da ce “odakle treba” biti nalozeno da Ceku bude uskoro pozvan i u Sloveniju, Hrvatsku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, itd. Hocemo li se i na sve njih narogusiti ? I, sta cemo onda ? Da trazimo pomoc od Rusije i Kine ? Mnogo smo mi slabi igraci u ovoj igri, samo sto se nasi “lideri” i dalje prave da to ne vide misleci da ce tako u narodu sacuvati neki ugled koji i inace uopste nemaju.

L@ki

pre 17 godina

Ko prvo nema se sta puno komentirat samo se moze napravit zbir pametnih spomenutih ovde stvari od nekih, drugo Ceku nije pod poternicom, citjate novine bez cenzure pa cete vidjeti da nije pod potjernicom, a samo ukratko da to potvrdim kao sto su neki prije i pomenuli on je bio u nekoliko zemalja u posjeti, zemlje EU, i niko ga nije hapsijo naprotiv primijo na najvisem nivou, drugo zasto Tadic nije digo tada prasinu, trece to 'malo zabrljao'nije bas malo, i ko najvaznije CG gleda kako da razvije odnose sa svima, turizam i ekonomiju, kako da nahrani svoj narod, a ne da ga hrani iluzijama, pretnjama i snovima. Gledjate da se ravijete, i sve ostalo sto ide uz to, dosta vise pretnji, i hraniti ljude napumpanim i pretecim izjavama da zamajavaju naivni narod da nevide sta zaprovo oni rade, i koje greske su pravili i prave

SERAFIM,

pre 17 godina

Drzava Crna Gora je suverena, samostlna drzava koja ima pravo da sama vodi samostalnu unutrasnju i vanjsku politiku. Prema tome nijedna drzava, bilo to i Srbija nema pravo da se mesa u unutrasnje stvari Crne Gora. Ova nova drzava na Balkanu ce na osnovu svojih politickih, ekonomskih, geostrateskih interesa graditi svoju unutrasnju i spolasnju politiku. Crna Gora vise ne mora da slusa druge, a najmanje Srbiju jer su vazalski odnosi premaovoj drzavi su ukinuti kada je slobodarski Crnogorski narod referendumon se opredelio za nezavisnu Crnu Goru. To Vladi i Predsedniku Srbije Tadicu treba da bude jasno.

legalista

pre 17 godina

Ja bih za promenu voleo da vidim naseg premijera i predsednika da umesto sto kiselo kometarisu druge urade nesto sami.
Bilo bi vrlo prijatno iznenadjenje videti njih dvojicu kako primaju albanske zvanicnike s Kosova u Beogradu i kako uspostavljaju realan kontakt iz kog se moze izroditi ineki dogovor.
Vecita teorija zavere i "niko nece da se igra s nama" je siguran put u propast. Svima treba da bude jasno da Albanci s Kosova nikad nece zeleti da Kosovo ostane u sastau Srbije ako oni u takvoj Srbiji nemaju slobodu i ne mogu da se osecaju spokojno. Srbija je Kosovo izgubila u 90-ima. Nazalost nove vlasti posle Milosevica nisu nicim pokazale interes i konstruktrivnsot da se Kosovo zadrzi. Oni ne govore s kosovskim vlastima, ne govore sa medjunarodnim predstavnikom za Kosovo, i ljute se na bilo koga ko to cini. Sa takvim pristupom jasno nam je svima sta ce se "dogovoriti".

stratus

pre 17 godina

O kakvoj stabilnosti prica Ceku u slucaju nezavisnosti Kosova? Pa Srbija ce onda jedva docekati prvu priliku da to promeni, a imace sva prava jer nikada nece staviti potpis na nezavisnost! To je najnestabilnije moguce resenje, jer je logicnije ocekivati laksu kontrolu Kosova na putu ka ostvarivanju nelegalnih ciljeva negoli kontrolu znatno vece Srbije na putu ka ostvarivanju legalnih ciljeva. Ako neko pita po kom kriterijumu su ciljevi Srbije legalni a Kosova nelegalni, odgovor glasi: navedite bilo koji medjunarodni dokument koji kaze da je Kosovo nezavisna drzava (makar 1). Onih koji govore da je Kosovo deo Srbije je sijaset, pocev od Rezolucije 1244 pa nadalje. Sad, svidjalo se to nekom, ili ne, to je realnost...

svi (ni)su isti

pre 17 godina

"sa svim mogućim garancijama za prava svih nacionalnih manjina." A zasto su se onda oni pobunili i traze nezavisnost, kad su za 100-tinak godina srpske vlasti uvek imali sva prava, pa cak i veca od Srba, osim kad je Soba malo zabrljao. A nije Sloba izmislio "Kosovo - republika!", razne strajkove Albanaca, maltretiranje Srba i "dobrovoljnu" prodaju kuca i odlazak sa Kosova. Tako da gospodin govori ono sto mu odgovara, ne ono sto je istina. A sta cemo sa Juznom Srbijom? Zasto ne traze i nezavisnost Juzne Srbije u paketu? Potpuno transparentno se vidi, da se radi o projektima koji veze nemaju sa pravima manjina, vec sa revizijom istorije i granica, pa i revansizmom. Albanci hoce po svaku cenu nezavisnost Kosova, preteci cak i nemirima i ponovnom pobunom, iz jednog jedinog razloga - da poraze i ponize Srbe. Da nije tako, brinuli bi i za sunarodnike u Juznoj Srbiji, a ocigledno da ne brinu. Naravno, imaju oni projekt i za Juznu Srbiju, ali to je druga tema.

Stjepan

pre 17 godina

Ej, pa kakva je ova pretnja!!!
Odmah se vidi kaka Vlada Srbije preti nama Crnogorcima sa nekim " sankcijama ". Bravo, bravo ali nazalaost, po mome misljenju, Vlada Srbije je jedina koja se pravi corava i koja svome narodu pokusava da prodaje neistinu u vezi Kosova. Pa Kosovo je od 1999 fakticki nezavisno a skoro i to jako skoro i formalno NEZAVISNO. Mi u CG nemamo nekih razloga da lazemo nas narod ( a to i nije moguce ) i nasa Vlada u CG moze slobodno sa Premijerom Kosova da razgovara na osnovi drzavnih odnosa.

dubravko

pre 17 godina

"...kad su za 100-tinak godina srpske vlasti uvek imali sva prava, pa cak i veca od Srba, osim kad je Soba malo zabrljao", rece covjek i ostade ziv :)). Trabate malo procitati Dimitrija Tucovica da se uvjerite u razmjere srpskog drzavnog terora nad Albancima kroz dugi niz godina. Pocevsi od protjerivanja iz podrucja juzne Srbije(Nis pa na nize), do ponasanja oficira kraljevske vojske i zandara tokom kraljevine, pa onda Rankovic itd. Znam da ni Albanci nisu cvijece. Daleko od toga. Ali ono sto je Sloba napravio, ipak se ne može ni sa cime usporediti. Protjerivanje gotovo milijun ljudi, hladnjace, batajnica, silovanja...
To jedenostavno danas Albancima daje temelj da traze nezavisnost. I to se ne moze izbjeci. Posebno stoga sto od strane srpske drzave nije bilo ni isprike, ni pokajanja za 1999.

Srba

pre 17 godina

Potpuno razumam ogorcenost vecine Srba Kosmetom i posetom Agima Cekua Crnoj Gori . Nazalost moramo staviti prst na celo i razmisliti. Kad i Crnogorci primaju Cekua stvari su daleko otisle. Ne smemo zatvarati oci, ko mala deca , i previti se da spoljni svet ne postoji. Stanje je takvo kakvo jeste i nazalost Kosmet klizi ubrzano ka nezavisnosti i tu nam nista vise ne moze pomoci .
Najbiolje je to primiti k znanju i poraditi na drugim problemima koji itekako opterecuju Srbiju. Kosovo vise nije razlog za izostanak ozbiljnih i korenitih reformi same Srbije .

NAmcor

pre 17 godina

"premijeru" - prvo ti obezbedi da Srpske porodice mogu da izadju na Srpska groblja bez blokada (Lestani) i da su nadgrobni spomenici netaknuti, pa se onda javi.

Albanac sa Kosova

pre 17 godina

...osim sto je Sloba malo zabrljao".....A to malo je masovne grobnice 1.Batajnica..2.Perucac...33.Petrovo selo..i topionice u Zvecanu i Mackatici...ako je to malo zabrljanje,onda sam ja Ajnstajn....Molim Vas objavite ovo,jer mnogi dobri ljudi ne znaju za ovo....

Radovan

pre 17 godina

Onamo 'namo

Himna Kralja Nikole (Crna Gora)

Onamo, 'namo, za brda ona
Govore da je razoren dvor
Mojega cara; onamo vele
bio je negda junacki zbor.

Onamo, 'namo, da vidju Prizren
Tamo je moje, doma cu doc'
Starina mila, tamo me zove
Tu moram jednom oruzan proc'.

Onamo, 'namo, sa razvalina
dvorova carskih vragu cu rec'
"S ognjista milog bjezi mi, kugo,
zajam ti moram vracati vec'!"

Onamo, 'namo, za brda ona
kazuju da je zeleni gaj
pod njim se dizu Decani sveti;
molitva u njih prisvaja raj.

Onamo, 'namo, za brda ona,
gdje nebo plavo savija svod;
na srpska polja, na polja bojna,
onamo braco, spremajmo hod!

Onamo, 'namo, za brda ona,
pogazen konj'ma klikuje Jug:
"U pomoc, djeco, u pomoc, sinci,
svetit' me starca - svet vam je dug

Onamo, 'namo, sablji za stara
njegova rebra da tupim rez
po turskim rebrim'; da b'jednoj raji
njom istom s ruku res'jecam vez!

Onamo, 'namo, za brda ona,
Milosev, kazu, prebiva grob!
Onamo pokoj dobicu dusi,
kad Srbin vise ne bude rob.

stojan matic

pre 17 godina

Pa da nece Djukanovic da pita Kostunicu i Tadica koga ce da prima i sa kim ce razgovarati? A to sta pricaju i "ZAKLJUCUJU" savetnik premijera Djuric(vidi sa kojom ozbiljnoscu prilazi radnom stolu i odmah se vata kompjutera) i ostali "SAVETNICI" ama bas nikog ne zanima.Bice kako kaze Djukanovic a ne sta Kaze Kostunica! Jednostavno zato sto je jaci politicar od Naseg premijera.
precanin

Munja

pre 17 godina

1) Srbija ima puno pravo da salje proteste Crnoj Gori da prima Cekua u zvanicnu posetu na nivou premijera. Ne zato sto ima pretenzije da soli pamet bivsoj manjoj federalnoj jedinici, nego sa aspekta regionalne stabilnosti i solidarisanja sa najblizim koga Crna Gora u Srbiji ima. Ovo valjda ne treba dalje objasnjavati. Osim toga, Ceku je na poternici za zlocine nad Srbima i ne-Albancima, te bi Crna Gora morala da ima vise sluha za neodobravanje Srbije koja jos uvek smatra Kosovo kao deo njene teritorije i radi na resavanju statusa pokrajine.

2) Crna Gora kao slabo naseljena drzavica sa malim kapacitetom za samo-odbranu se ocigledno opredelila za uspostavljanje dobrosusedskih odnosa sa regionom u cilju prevencije buducih problema. Verovatno brine cinjenica da eventualno nezavisno Kosovo ima 3 puta vise stanovnika sa aktuelnim "desavanjem nacije". Tome treba dodati i prisustvo Albanije koja ce uvek pomoci svojim ljudima i na Kosovu, u Makedoniji pa tako i u Crnoj Gori. E sad, ono sto je neshvatljivo i moguce pogubno za CG je sto vise poklanja paznju zblizavanju sa Hrvatskom, Albanijom a sada i potencijalno novim susedom Kosovom, nego lecenju rana sa Srbijom a koje su Milo & Co. otvorili tokom zadnjih nekoliko godina. Makijaveli (Mali Princ) smatra da je za malog bolje da odabere jednog jakog i da mu se prikloni radi svoje zastite, nego da bude dobar sa dvojicom jakih medjusobnih suparnika jer ce ga na kraju obojica "skartirati". Ili Milo nije citao Makijavelija te ne shvata da ne moze da ima iskreno tesne veze i sa Albancima i Srbima, ili se vec opredelio za Albance. Mislim da Djuric aludira na ovako nesto. Ali takodje mislim da bi to mogao sa molo vise sluha da iskazuje, jer ton moze da se pogresno protumaci i da bude kontraproduktivan, odnosno da gurne CG jos dalje u zagrljaj Velike Albanije. A ako neko misli da taj zagrljaj ne postoji, sta pretstavlja masovni otkup nekretnina na CG primorju od strane Albanaca (direktno ili pod plastom ruskih/engleskih firmi) ili nezavisnost zahvaljuci mozda 5.000 glasova CG Albanaca?

AZEM BEJTA

pre 17 godina

crnogorska vlada misli racionalno dugorocno zato je primila gospodina generala Ćekua..zaœto Tadić nije negodovao kada premijera kosova Ćekua su primali u Americi-Turskoj- Makedoniji, itd, da li jos srpska vlast misli da upravlja Crnom Gorom? ta vremena su proslost>>>>ZAUVEK i to baœ zato sto su srpski politicari represijnom politikom prema kosovu doveli do ovog svega gde se srbija nalaziiii!

hsokolovic

pre 17 godina

Formalno pravno sve drzave su duzne postovati suverenite bilo koje drzave na svijetu. Kosovo danas nije dio srbije vec je pod medjunarodnim protektoratom.to kostunica valjda zna.A pod medjunarodnim protektoratom je zbog ponasanja srbije prema kosovu i kosovarima.

Jagoda iy Njego[eve

pre 17 godina

Ne razumem koji efekat žele da postgnu DSS kao i predsednik Tadić ovim svojim saopštenjima , sem da smaraju građane Srbije ( i one prve i one druge tj. ostale građane). Sami znaju da će uskoroW$&E$? i sami da primaju A. Čeku-a pri njegovim zvaničnim posetama Srbiji.

Nikola

pre 17 godina

U medjunarodnoj politici necinjenje moze da izazove znacajne posledice. Zato bi izostanak protesta od strane predsednika i vlade mogao da posluzi kao argument Albancima da je kosovu i metohiji precutno priznat medjunarodni subjektivitet.

Marko Kvebek

pre 17 godina

Opet Tadic o Kosovu, opet vlada Srbije o Kosovu! Alo bre pa zar vam nije narod proslog vikenda rekao da ga zanima ekonomija i hleb a ne Kosovo, zar ne vidite da ste na silu nagurali ljude da predjete cenzus od 50 posto! Kakvo bre Kosovo!!! Kada ode Kosovo, i vi cete otici, jer sem praznih reci, vi nista drugo i nemate da ponudite Srbiji!

GL

pre 17 godina

Pozdravim docekanje gos. Cekua u Crnogoru. Komsije trebaju vec cesce da se vidjaju a nadam se da ce Ceku uskoro ode i u Beograd, a zajedno hocemo u EU-sta ima lose tu.

OUTLAW

pre 17 godina

Kako ja vidim Djukanovic pred ocima celog sveta i svojih gradjana je primio samo svoga suradnika u kriminalu.Ta balkanska mafija je postala toliko ignorent da cak i majka vise ne znaci nista.

balkan_boy

pre 17 godina

Ceku je proslog meseca posetio Washington, sastao se sa Rice! Takode je bio u Londonu i Parisu i sastao se sa najvisim zvanicnicima. Zasto se Kostunica ne "ljuti" amerikancima, nego maloj Crnoj Gori...

marko

pre 17 godina

Mogu se sloziti da mozda nisu postojali formalno-pravni razlozi za onakav zvanican prijem Agima Cekua u Podgorici.Ali,dokad ce se aktuelni rezim Vojislava Kostunice vise baviti teritorijem,formom,a manje ili gotovo nikako sustinom(koja mu je inace omiiljena rijec?)problema,odnosno ostanka,zivota,rada Srba i ostalih naroda i manjina na Kosovu.To je sustina gospodine Kostunica,sve ostalo je jeftina demagogija i manipulacija Kosovom za dnevnopoliticke svrhe i ostanak na vlasti u Srbiji.

Jovan

pre 17 godina

Sličan se sličnom raduje. Da li je slučajno što je Premijer osumljičen za teške ratne zločine skokuno kod eks Premijera koga Italija drugo proučava glede umešanosti u raznorazni mafijašluk.
Možda je ovo bila čistno "poslovna" poseta :-)

SARAJLIJA

pre 17 godina

Ceku je uradio isto ono sto je Tadic uradio kada je otisao u posjetu Banja Luci, kao da drzava BiH i ne postoji. K'o macem sijece od maca gine....

Rade

pre 17 godina

Iako se mogu dati formalno-pravne zamjerke na nacin kako je docekan premijer Kosova Agim Ceku u "zvanicnoj" poseti Podgoricu, ne vidim zasto se podigla tolika halabuka od strane rezima Vojislava Kostunice?! Portparol rezima Vojislava Kostunice "preti zahladjenjem odnosa sa svima koji se drznu raditi tamo nesto protiv Kosova kao "sastavnog i neotudjvog dela teritorije drzave Srbije" Uprovo je nesposbni rezim Vojislava Kostunice svojom losom i nepromisljenom politikom doveo Srbiju u skoro potpunu diplomatsku, politicku izolaciju.Ne mogu da verujem da se rezim Vojislava Kostunice vise bavi posetom Agima Cekua,a nedopustivo veoma malo zivotom,radom Srba i ostalih naroda i manjina na Kosovu.

miljan,bar

pre 17 godina

Vlada Crne Gore samo priznaje fakticko stanje.Ceku je nedavno primljen i u Vasingtonu i u Londonu i u Atini.Naravno da ce biti primljen i u Podgorici.Kako li je nedavno bio primljen Dodik u BGD., kao da je iz nezavisne drzave.E to nije realno.Ceku i Kosovo su realnost i Milo to samo postuje.

disk

pre 17 godina

a hocemo li sada udariti sankcije crnoj gori? nije li to obecao premijer odmah nakon referenduma jer, kao sto svi znamo, pristina nam je bliza od cetinja.

Miša

pre 17 godina

Ovo je jedina spoljno-politička ocena sa kojom bih se delimično složio sa aktuelnom Vladom od kada ona postoji i zagorčava nam živote. Kosovo jeste faktički nezavisno i već 7 godina van pravnog odnosno sveukupnog sistema države Srbije, ali Čeku definitivno nije čovek koji bi mogao biti persona grata kao državnik, ne samo u Crnoj Gori već bilo gde. Bez obzira na istorijski kontekst srpsko-albanskih odnosa koji se neosporno sastoji od uzajamnih represalija, Čeku, kao i svi akteri u novijoj istoriji Balkana snose konkretnu i individualnu odgovornost za svoje postupke tokom oružanih sukoba u kojima su učestvovali kao ratni lideri. Da podsetim, u zoni komandovanja Agima Čekua i Ramuša Haradinaja odigrali su se strašni zločini protiv srpskog i albanskog živlaja, ako i zarobljenika tokom sukoba OVK sa srpskim oružanim snagama 1997-99 koje su počinili njihovi potčinjeni. Čeku nije niti demokrata, niti čovek čvrstih moralnih principa, a ponajmanje čovek koji treba da bude na čelu jedne oblasti koja dobija nezavisnost. Njegov izbor za kosovskog mandatara puno govori o karakteru tamošnje demokratije i standardima međunarodne zajednice. Milo Đukanović retko greši u procenama, ali se bojim da je ovaj susret bio suvišan u svakom pogledu.

Jos praviji Crnogorac

pre 17 godina

Kad bratija iz Republike Srpske posjecuje Beograd i obratno, o^nda tu nema nista lose. Kad Ceku posjeti Crnu Goru, e onda je to druga prica. Bice malo da nije tako. Bravo Djuka ponosim se tobom, Crnogorac, ali jos praviji.

Tosha

pre 17 godina

meni ovo ne lici na posetu drzavnika jedne zemlje drugoj zemlji, vise mi lici na dogovor dva "biznismena", cigare, nafta... Ili mozda Djukanovic dogovara neki "konsalting"...

cybermika

pre 17 godina

Gospodo, ovde se radi o cistoj diplomatiji. Kosovo je formalno-pravno jos uvek sastavni deo Srbije. (Na stranu sto se slazem sa "revidiranim" stavom Dobrice Cosica da je Kosovo rak-rana Srbije i da ga treba odstraniti pre nego zahvati celo telo...) Dakle, sused Crne Gore nije Kosovo, nego Srbija i crnogorski premijer nema prava da se mesa u unitrasnje stvari suverene drzave. Sto ne primi samoproklamovanu Vladu Republike Srpske Krajine? Da vidimo kakva bi bila reakcija hrvatske Vlade? A tek hrvatske javnosti... Ali, ocekivati diplomatsku suptilnost (ili, on that matter, bilo kakvu suptilnost) od crnogorskih politicara bio bi divlji optimizam.

tvrdi

pre 17 godina

Podsjecam da je upravo srpska drzavna politika u prethodnom desetljecu pod "normalno" uvela otimacinu teritorija i suradnju s pobunjenim djelovima drugih drzava. Kolike su se samo delegacije kretale i sporazumi potpisivali na relaciji Knin-Beograd-Banja Luka. Ne sjecam se da se itko bunio dok je islo. Pravila su postavljena i sad po njima sve ide...

Rade

pre 17 godina

Ovo je ocigledno lakmus test koji su inicirali odredjeni americki lobiji. Naivno je ocekivati da sada kada Djukanovic family konsoliduje svoju biznis poziciju kroz kontrolni paket Niksicke banke i prodaju remontnog zavoda bi odlazeci premijer imao ikakvog interesa za ovakav istup. Ovo je samo usluga za uslugu.

milos nikolic

pre 17 godina

VELIKA sramota crnogorske vlasti. Na srecu ima nas koji mislimo drugacijem koji se stidimo ovakvom postupka odlazeceg premijera. Davno rece Njegos: Sram i bruka traju dovijeka!!!!!!!!!!!!!!

sanjar, od marta 2004

pre 17 godina

Zanimljivo je, kako ljudi imaju selektivno pamcenje. Pamte Slobu, Batajnicu i jos par stvari. "Zaboravljaju" sta su Albanci uradili za vreme i nakon II sv.rata, zaboravljaju da je Batajnici prethodila oruzana pobuna OVK i slicne "sitnice". Cudno je, da Albanci na osnovu ovih stvari "imaju" pravo da traze nezavisnost. Onda bi Srbija imala pravo da trazi pola Hrvatske, pogodite zasto (nagovestaj: Jasenovac).
Bice veoma zanimljivo kad Albanci primene kosovski recep o "stabilnosti regiona" i na Crnu Goru.

razocaran

pre 17 godina

Mogu da shvatim da Milu nije bas prijala podrska koju je zvanican Beograd godinama pruzao prosrpskom bloku u CG, ali ovo mu zaista nije trebalo. Samo da podsetim, da srpske ambasade i konzulati i dalje pruzaju konzularne usluge gradjanima CG, a otvaranje njihovih ambasada nije bas na pomolu. Onoga koga moras moliti, bolje nemoj srditi...

yowo

pre 17 godina

Oni su sad drzava za sebe, i mu tu nista ne mozemo. Sta ce da rade - njihova stvar... A da je bezobrazluk - bezobrazluk je! Ako mu je to put od politicara do biznismena - njemu na cast, i na njegovu dusu.

Vesna

pre 17 godina

Ocekivao sam vise protesta od opozicje u Crnoj gori, za ovakav neprijateljski akt njihove vlade protiv legitimnih interesa drzave njihovih suseda.

Goran Cudic

pre 17 godina

Veci deo sveta ne razume nas problem sa Kosovom, a posto vecina u narodu bira vladu Crne Gore, ja sam za to da status Crnogoraca izjednacimo sa ostalim nacijama u nasoj demokratskoj zemlji ! Dosta je bilo licemerja !

Srbin,!

pre 17 godina

ja ne vidim nikakav problem sto je Ceku dosao u CG, jer tamo zivi 10% Albanaca koji CG dozivljavaju kao svoju drzavu. Ceku je svake nedelje u nekoj od zemalja EU. Cest je gost Slovenije, ucestvuje u medjunarodnim forumima. Vajni savetnici premijera i predsednika (prosek 28 godina, prvo zanimanje SAVETNIK) nijednom ne prozvase na primer Evropu, SAD ili Sloveniju, vec se istima i te kako uvlace i trude se da im udovolje. Cak nisu imali ni jedan komentar kad su onako galantno Slovenci sprecili Miskovica da preuzme Merkator i nazvase i njega i drzavu vrlo pogrdnim imenima. Isto tako ovdasnji establisment sasu drvlje i kamenje na Djukanovica sto se izvinu Zagrebu na nepravdu nanesenu ratom u ime vaskolikog srpstva, a ni jednom ne spomenu kad se Tadic takodje izvinu istoj toj drzavi. Znaci li to da je Crna Gora uvek korak ispred. Znaci li to da ce Kostunica primiti Cekua u aprilu u Beogradu. Glupo je slusati i nasedati na ovakve izjave ovdasnje stampe. Sve mi vise lici ko da je urednik Mitevic ili Komrakov ili su se mozda povampirili. Vreme je da vlast pocne da uspostavlja veze sa kosovom i kosovskom Vladom, jer ona predstavlja narod kosova koji je tu vladu izabrao, svidjalo se nama to ili ne. Vreme je da pocnu da se desavaju pozitivne stvari i kod nas, a ne da nam je uvek neko kriv, da je uvek protiv nas zavera. Sta narod misli o ovoj Vladi i gotovo svim politicarima rekao je na referendumu.

Dejan Mandic

pre 17 godina

Treba se dogovoriti sa Albancima sever Kosova ostaje u sastavu Srbije ,drzava Srbija treba da omoguci Srbima koji zive u enklavama da se presele na sever.

Filip

pre 17 godina

Izraelci su izgubili svoje teritorije i cak ni posle 2000 godina nisu to zvanicno priznali, nego su se vratili tamo i napravili drzavu.

Bojan-Au

pre 17 godina

Zvanicna Podgorica ce raditi sve nebili pokazala kako su Srbi "netolerantni" i kako je "dobro" sto su se "otarasili" Srbije. Koliko znam i Crna Gora je jedva izvukla vecinu za osamostaljenje, a zahvaljujuci mnogim necrnogorcima, to jest nesrbima. Glupo mi je kritikovati sve Crnogorce kao naciju, jer je mnogo onih koji znaju ko su i sta su, cime su se dicili kroz istoriju...Smatram da je ovo veoma los potez Podgorice, ako nista onda zbog one "manje" polovine koja normalno razmislja. Zasto bi Milo primao Cekua? Koliko znam Kosovo zvanicno nije nezavisno, iako ima izgleda da to bude. Kao drugo, kada su to Albanci uradili bilo sta dobro za Crnu Goru? Nema veze, mogu da vidim Crnu Goru za nekih 20-ak godina kao vecinski albansku zemlju. Da li ce onda Srbija valjati???

Svim "ponosnim" Crnogorcima zelim sve najbolje u zagrljaju Cekua i njegove postave. Nadam se da ce Ceku uskoro dati plan o sjedinjavanju Kosova sa Crnom gorom nebili ekonomski ostvarili uspjesnu zajednicu...nadajte se!

CCCC

Zoki

pre 17 godina

Dragi moji susedi Crnogorci, zao mi je sto i "ne vidite" sta vrlo lako moze da vas zadesi. Ceku i njemu slicni imaju "velike apetite" i voleo bih da gresim, ali mislim da se nece zavrsiti "samo" na Kosovu. Izlaz na more je veliki izazov i verujem, pritajene zelje i namere rukovodstva na Kosovu. Albanska mafija je odavno i tu pustila korene uz pomoc nama svima dobro znanih ljudi. U pamet i sve najbolje!

Milos

pre 17 godina

Svidjalo se to nama ili ne ali ja mislim da ce “odakle treba” biti nalozeno da Ceku bude uskoro pozvan i u Sloveniju, Hrvatsku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, itd. Hocemo li se i na sve njih narogusiti ? I, sta cemo onda ? Da trazimo pomoc od Rusije i Kine ? Mnogo smo mi slabi igraci u ovoj igri, samo sto se nasi “lideri” i dalje prave da to ne vide misleci da ce tako u narodu sacuvati neki ugled koji i inace uopste nemaju.

L@ki

pre 17 godina

Ko prvo nema se sta puno komentirat samo se moze napravit zbir pametnih spomenutih ovde stvari od nekih, drugo Ceku nije pod poternicom, citjate novine bez cenzure pa cete vidjeti da nije pod potjernicom, a samo ukratko da to potvrdim kao sto su neki prije i pomenuli on je bio u nekoliko zemalja u posjeti, zemlje EU, i niko ga nije hapsijo naprotiv primijo na najvisem nivou, drugo zasto Tadic nije digo tada prasinu, trece to 'malo zabrljao'nije bas malo, i ko najvaznije CG gleda kako da razvije odnose sa svima, turizam i ekonomiju, kako da nahrani svoj narod, a ne da ga hrani iluzijama, pretnjama i snovima. Gledjate da se ravijete, i sve ostalo sto ide uz to, dosta vise pretnji, i hraniti ljude napumpanim i pretecim izjavama da zamajavaju naivni narod da nevide sta zaprovo oni rade, i koje greske su pravili i prave

SERAFIM,

pre 17 godina

Drzava Crna Gora je suverena, samostlna drzava koja ima pravo da sama vodi samostalnu unutrasnju i vanjsku politiku. Prema tome nijedna drzava, bilo to i Srbija nema pravo da se mesa u unutrasnje stvari Crne Gora. Ova nova drzava na Balkanu ce na osnovu svojih politickih, ekonomskih, geostrateskih interesa graditi svoju unutrasnju i spolasnju politiku. Crna Gora vise ne mora da slusa druge, a najmanje Srbiju jer su vazalski odnosi premaovoj drzavi su ukinuti kada je slobodarski Crnogorski narod referendumon se opredelio za nezavisnu Crnu Goru. To Vladi i Predsedniku Srbije Tadicu treba da bude jasno.

legalista

pre 17 godina

Ja bih za promenu voleo da vidim naseg premijera i predsednika da umesto sto kiselo kometarisu druge urade nesto sami.
Bilo bi vrlo prijatno iznenadjenje videti njih dvojicu kako primaju albanske zvanicnike s Kosova u Beogradu i kako uspostavljaju realan kontakt iz kog se moze izroditi ineki dogovor.
Vecita teorija zavere i "niko nece da se igra s nama" je siguran put u propast. Svima treba da bude jasno da Albanci s Kosova nikad nece zeleti da Kosovo ostane u sastau Srbije ako oni u takvoj Srbiji nemaju slobodu i ne mogu da se osecaju spokojno. Srbija je Kosovo izgubila u 90-ima. Nazalost nove vlasti posle Milosevica nisu nicim pokazale interes i konstruktrivnsot da se Kosovo zadrzi. Oni ne govore s kosovskim vlastima, ne govore sa medjunarodnim predstavnikom za Kosovo, i ljute se na bilo koga ko to cini. Sa takvim pristupom jasno nam je svima sta ce se "dogovoriti".