Nedelja, 29.10.2006.

21:27

Političari čestitaju građanima

Premijer Vojislav Koštunica upozorio da priznavanje nezavisnosti Kosova ne bi ostalo bez posledica po zemlje koje bi to učinile.

Izvor: B92

Politièari èestitaju graðanima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

Cp6uja 3ayBeK

pre 17 godina

ne mogu da se ne osvrnem na nekoliko stvari...
1) pre referenduma sve prognoze i ankete su govorile da ce referndum proci, osim bojkotasa koji su jedini vikali da nece uspeti ali da ce biti pokraden (izgleda su vidoviti?!)
2) posle refernduma, koji je prosao uspesno, bojkotasi vicu da nije ali da je pokraden (gle, bili su upravu za sve sto su pricali!!!)
3) 51,5% glasaca je glasalo ZA novi ustav ali to nije bitno. kazu bojkotasi da su srbi poceli da razmisljaju svojom glavom i da je vecina protiv ustava (hmm, ocigledno mene nisu ucili dobro matematiku)
4) dakle, ako je verovati bojkotasima. 3,4 miliona koji su glasali pozitivno na referendumu je manjina. voleo bih da mi bojkotasi na sledecim izborima pokazu sta je to vecina (sad ce izbori brzo pa cu i to da naucim)
5) bojkotasima, demokratama velikim, se ne svidja ustav u kojem ucestvuju srs i sps (a njih je, svidjalo se nama to ili ne, skoro pola srbije) nego hoce da im (kao prave demoktrate) nametnu svoj (opet ce morati da mi se objasnjava ono oko vecine i manjine, nista to meni nije jasno)
6) cuo sam i ja price da jedan covek glasa za vise ljudi, pa sam pokusao i ja za brata koji je u ameriku otisao pre 2 godine (kod mene je njegova licna karta i poziv za glasanje) ali meni nisu dozvolili da glasam za njega. (morao sam da probam)
7) poznato je da srba van srbije ima preko 2 miliona. oni naravno ne mogu da glasaju (osim nekog malog broja), pa kad na to dodamo one koji nikad ne glasaju dobijamo da je realno biracko telo nekih 60% od ovih upisanih. ko od vas moze da se seti nekih izbora gde je izaslo 100% biraca? (ovo je bilo retoricko pitanje, ne ocekujem odgovor :o) 2000. godine DOS je sa oko 2.5 miliona glasova (38% glasaca od ovih 6.6 miliona) osvojio dvotercinsku vlast u skupstini (to svi priznajete kao vecinu srbije), tadic postao predsednik sa (cini mi se) 1,7 miliona glasova (26% glasaca, a i njega svi priznajete kao volju naroda) a onda kad za nesto glasa duplo vise nego za trenutnog nam predsednika, to je onda manjina (!!!!).. ccc... ne svidja vam se ustav, bojkotovali ste, izgubili ste, ne kukajte jer ovo je ono sto narod hoce hteli vi to ili ne.
PS. i jos jednom da ponovim. ove, sto se busaju u grudi kako skoro pola stanovnistva koji su bili protiv ustava (u tih pola stanovnistva su uracunali i dosta moje rodbine u inostranstvu koji nisu mogli da glasaju ZA ustav jer nisu ovde, al ajde) konacno misle svojom glavom, voleo bih da vidim posle izbora (kad nemaju nicije glasove da prisvajaju) da mi objasne sta je to vecina a sta je manjina.

Bojan-Vancouver

pre 17 godina

Hvala Bogu,sad je sve gotovo.Srbija je konacno postala Srbija,onakva kako joj to istorijski i pripada.Sve marginalne stranke koji su se zdruzeno borile protiv Srbije, i dalje ce ostati zauvek male,i ne samo brojcano vec i moralno.Zivela SRBIJA

hrvoje

pre 17 godina

E moj Petrovicu,na sta si spao kad ti objasnjavas javnosti sta je mrgod hteo da kaze u vezi Kosova,kao da se on i pita za nesto kao uostalom ni ti.To je sve mutna rabota i za razliku od nas koji se nesto sekiramo i kidamo,oni sa Zapada se pitaju koja je ovo sprdnja od nacije.

Goran

pre 17 godina

I sta ce se desiti sada kada Kosovo dobije nezavisnost? Sigurno ce premijer prvi da uzme pusku i da trci da brani "srce Srbije"?!
A tek sto ce da "nadrljaju" zemlje koje priznaju Kosovo... bolje da im nismo u kozi ;) Kako ce premijer da ih samo kazni, ma zlo i naopako ;)

Maja_V

pre 17 godina

Kako ono bese..a da, prvo davati glupe i drcne izjave (kao ova VOjina), pa se uzdati u RUse koji samo sto nisu pomogli(kao i obicno, kroz istoriju)...pa eventualno, nesto u stilu devete rupe, pa jos malo kurobecanja dok neko negde ne kaze: "E sad je bilo dosta" i ne nalupa ti par vaspitnih, i dok su ti jos crveni obrazi, ode jos neko parce teritorije. Srbija je zemlja MRMOTA koji stalno prozivljavaju jedan te isti dan, od Kosovskog boja pa do vojno-tehnickog sporazuma u Kumanovu! Long live the Mrmot king!

ana

pre 17 godina

Meni je jako zanimljivo ponasanje medija tokom ovog referenduma. Da li postoji neka zakonska odredba o ponasanju madija tokom glasanja na referendumu slicna onoj prilikom izbora? Verovatno ne, jer su sve televizije pojacano emitovale propagandne spotove tokom oba dana glasanja a informativne emisije drzavnog servisa bile su preplavljene anketama u kojima obicni i istaknuti gradjani obrazlazu svoje "DA" i pozivaju nas nevernike da se odazovemo, koristeci moralne ucene i vapaje za Srbiju a o Kosovu da ne pricam... O tome vredi zaista ozbiljno raspravljati jer je to ocigledna zloupotreba medija kao i ideje o demokratiji i slobodi izrazavanja. Mozda u nekim zemljama ne postoji "reflection day" ali kod nas je to bila praksa cak i u vreme zlocinackih rezima, pa bi se dalo poverovati da ove "demokratske" stranke kojima je Evropa druga priroda ipak mogu da pokazu malo vise senzibiliteta prema osnovnim principima ljudskih prava i sloboda gradjana.
Ne znam sta ce RRA imati da kaze o ovome mada verujem da je to bespredmetno i pitati. Vise ne mogu da kazem ni da sam zgrozena jednostavno se osecam kao da me je neko napao na ulici i bez razloga pretukao a posle palio vatromet na trgu republike da to proslavi jer na taj nacin uzdize slavu svoje drzave ciji sam i ja gradjanin, izmedju ostalog.

Djurka

pre 17 godina

Pozdravio bi sve gradjane Srbije(i one koji su glasali i one koji nisu, i one koji su u inostranstvu i one u zemlji,...) i cestitao na usvajanju novog ustava.
Samo bi podsetio da je ustav konsenzus svih parlamentarnih stranaka(osim 3 poslanika koji su se otcepili sa liste DS), da oni koji ga pljuju, nepriznaju i nazivaju(bez ikakve logike i razuma) "Legijinim" ustavom su nasli 3-4 sporna clana od 206 koliko ustav sadrzi, i last but not least, da su osim svih parlamentarnih politcih partija ustav podrzali i poglavari svih verskih zajednica kao i Savet Evrope, Evropska Unija i OEBS.
A za one sto su razocarani, zele da odmah emigriraju i na sva usta vicu kradja, mogu samo reci da ko gubi ima pravo da se ljuti i pozelim puno srece i uspeha na predstojecim izborima sto bi trebalo sada da uslede, gde ne sumnjam da ce postici izuzetne rezultate.
Pozdrav

Martin,Pirot

pre 17 godina

Kad su najavili oko 14h da najverovatnije ustav nece biti izglasan zvao sam sve zive da idu da glasaju,bila je opsta frka,svadjali smo se,naterao sam babu od 80god da ide da glasa,napabirchimo nekako 51.7% u zadnji cas,sramota!

Abe

pre 17 godina

Kaze Kostunica : "demokatska i pravna država, sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu"
Ali bez 90% gradjana KIM, izvrstan argument za albansku stranu u predstojecim pregovorima. Ono sto mene istinski brine je ta njegova prva izjava, tj. u osnovi prijetnja svim drzavama koje priznaju Kosovo, da nece proci bez, citiram: "poslijedica".

Uopce ne razumijem sto s time misli postici, sta ce napraviti ako recimo SAD prizna Kosovo, ili EU ? Sta ?
Bojim se da on zeli izolaciju Srbije i tada moze raditi sto hoce, mozda zvuci kao teorija urote posto ja zbilja ne znam kakvo je PRAVO stanje u Srbiji, ali ovaj jos izjavi da je sada sve lako ?!!? Pa sta je lako !?!? Nista ne razumijem, ali bojim se da ne bu dobro kak bi rekli zagorci :(

Gagi

pre 17 godina

Izgleda da je kako tako uspelo da se sakupi nesto preko 51% glasova za ustav. Sigurno je bilo i prevare oko glasanja mada ima puno onih koji iz tehnickih razloga nisu mogli da glasaju a hteli bi(kao npr. oni koji zive u inostranstvu).
Mene je zapravo malo zacudilo da je bilo toliko mnogo onih koji nisu glasali za ovaj ustav.
Izgleda da ce biti velikog razocarenja kada Kosovo(groblje osiromasenog uranijuma) najverovatnije postane samostalna drzava. Kostunica vec najavljuje neprijateljske odnose sa zemljama koje daju podrsku samostalnom kosovu(zemlji u kojoj se lako dobija kancer). A sprijateljio se sa Putinom, covekom u cijoj zemlji vlada mafija i bezakonje.
Lose drugari lose...se pise...

biljana

pre 17 godina

Upozorila bih pobornike zavisnosti (Kosova, Vojvodine, vladajuce i opozicione politicare) da bez obzira na ustav, zakon...bilo sta, odredjena grupa, ukoliko je dovoljno velika moze da se ocepi. Pitanje je samo koliko ce to bolno biti - pogledajte film "Rat Rouzovih". Pa svaki brak moze da se razvede! Podela imovine je retko kada potpuno pravicna, a najvise stradaju deca.
Tako je i sa Kosovom. Ocepice se! Ne potpuno pravicno, ali ce vreme zaleciti rane. Jedino se nadam da Kostunicino upozorenje ne znaci da ce da ratuje? Kome on preti? Koga upozorava? Pa da li on zaista misli da je veliki politicar i uspesan premijer? Da li pomislja da zbog takvih politicara mi i imamo ovakve probleme? Da li pomislja da je problem u nama kada svi beze od nas? Osilio se, zavisan je od droge zvana "vlast"! Pa da se glasalo da idu u penziju svi trenutni politicari izlaznost bi bila bar 90% sa zaokruzenim "da".

Milance

pre 17 godina

Ma kakva kradja. Pa milion ljudi se nalazi u inostranstvu i zbog kojekavhih razloga i dalje su prijavljeni na starim adresama (ukljucujuci i mene). Zivim u nemackoj ali sam trenutno u americi i nikakve sanse nije bilo da glasam pored jarke zelje. Puno srece Srbiji i srpskome narodu.

caca

pre 17 godina

na moju veliku zalost opet smo pobedjeni...
Zdruzeni odred RTS, PINK-a, i ostalih jos jednom nam je prodao prevaru...
Jedina uteha je zalostan rezultat koji su na kraju ipak na jedvite jade uspeli da navuku...

Srbija ce imati izbore, interesantno je kako ce se odbraniti od takozvanih autobuskih stranaka, kada su sada, svi zajedno od fudbalera do patrijarha jedva skupili 50 i kusur procenata...
E da, da ne zaboravim, porucite onim mucenicima sto se vesele po Kosovu da kupe prnje, Kostunjicavi je konacno nesto odbranio, ali to nije Kosovo, nego svoju fotelju...
Oni su jos jednom posluzili kao topovska hrana u predizbornim zakletvama nasih vrlih politicara...

Nakon svake slicne pobede patriotskih snaga, oni su pakovali kofere...
Naravno, ja sam kriv sto pisem ovo, a ne oni koji im jos nisu rekli istinu...
toliko

Jasmina

pre 17 godina

Kakav cirkus, kakva mizerija i blamaza!! Srbija je zaista u metastazi i zestokoj hipnozi. Kakvo jedinstvo naroda sa sve sve radikalima i SPSom! Svaka cast!... Kako je dobro biti kilometrima daleko od toga.

Luka

pre 17 godina

Cestitam Srbiji na jos jednoj izbornoj kradji! I to u XXI veku! Sramota. A u medijima je sve to zataskano... Putuj Evropo... Tuga.

Bosko

pre 17 godina

Zapeli da menjaju Milosevicev ustav i to je ok ali mi nije jasno zasto nisu menjali i njegove sudije, policajce, televizije i sve ostalo sto simbolizuje jedno lose vreme. Cujem RIK objavio neke rezultate, je li to isti onaj RIK kojem je trebalo po 10 dana da bilo sta kaze kada su izbori?!

Ivana

pre 17 godina

I sta sada da radimo? Da se kao i obicno pravimo blesavi zbog jos jedne ocigledne kradje u nizu. Sutra, ponovo svako na svoje radne zadatke, a ponosni otac nacije ce da zasuce rukave... Kako da se radujem necemu sto radikali smatraju velikom pobedom - to je za mene po defaultu - PORAZ!!!!

Boris

pre 17 godina

Ovo je smesno. Vise nego diletantska kradja. A svi na TV cista hipnoza, kao da se nista neobicno nije desilo. Nadam se da ce LDP da profitira iz ovoga na sledecim izborima. Ponovo me je sramota sto zivim ovde. Ja bih da PAAAALIIIM!!!

Miloš Kontić

pre 17 godina

Mislim da je u pitanju velika izborna krađa i da je veštački navučen ovaj rezultat.
Očekujem da je sledeće to da će Radikali doći na vlast i onda svi mi koji još nismo otišli možemo da zauzmemo mesto u redu ispred neke od zapadnih ambasada.

Петар

pre 17 godina

Придружујем се честиткама, али ја честитам Србији што је коначно доживела да проценат оних који размишљају својом главом постаје веома близу половини гласача!

Miloš Kontić

pre 17 godina

Mislim da je u pitanju velika izborna krađa i da je veštački navučen ovaj rezultat.
Očekujem da je sledeće to da će Radikali doći na vlast i onda svi mi koji još nismo otišli možemo da zauzmemo mesto u redu ispred neke od zapadnih ambasada.

Петар

pre 17 godina

Придружујем се честиткама, али ја честитам Србији што је коначно доживела да проценат оних који размишљају својом главом постаје веома близу половини гласача!

Bosko

pre 17 godina

Zapeli da menjaju Milosevicev ustav i to je ok ali mi nije jasno zasto nisu menjali i njegove sudije, policajce, televizije i sve ostalo sto simbolizuje jedno lose vreme. Cujem RIK objavio neke rezultate, je li to isti onaj RIK kojem je trebalo po 10 dana da bilo sta kaze kada su izbori?!

Luka

pre 17 godina

Cestitam Srbiji na jos jednoj izbornoj kradji! I to u XXI veku! Sramota. A u medijima je sve to zataskano... Putuj Evropo... Tuga.

Boris

pre 17 godina

Ovo je smesno. Vise nego diletantska kradja. A svi na TV cista hipnoza, kao da se nista neobicno nije desilo. Nadam se da ce LDP da profitira iz ovoga na sledecim izborima. Ponovo me je sramota sto zivim ovde. Ja bih da PAAAALIIIM!!!

Ivana

pre 17 godina

I sta sada da radimo? Da se kao i obicno pravimo blesavi zbog jos jedne ocigledne kradje u nizu. Sutra, ponovo svako na svoje radne zadatke, a ponosni otac nacije ce da zasuce rukave... Kako da se radujem necemu sto radikali smatraju velikom pobedom - to je za mene po defaultu - PORAZ!!!!

biljana

pre 17 godina

Upozorila bih pobornike zavisnosti (Kosova, Vojvodine, vladajuce i opozicione politicare) da bez obzira na ustav, zakon...bilo sta, odredjena grupa, ukoliko je dovoljno velika moze da se ocepi. Pitanje je samo koliko ce to bolno biti - pogledajte film "Rat Rouzovih". Pa svaki brak moze da se razvede! Podela imovine je retko kada potpuno pravicna, a najvise stradaju deca.
Tako je i sa Kosovom. Ocepice se! Ne potpuno pravicno, ali ce vreme zaleciti rane. Jedino se nadam da Kostunicino upozorenje ne znaci da ce da ratuje? Kome on preti? Koga upozorava? Pa da li on zaista misli da je veliki politicar i uspesan premijer? Da li pomislja da zbog takvih politicara mi i imamo ovakve probleme? Da li pomislja da je problem u nama kada svi beze od nas? Osilio se, zavisan je od droge zvana "vlast"! Pa da se glasalo da idu u penziju svi trenutni politicari izlaznost bi bila bar 90% sa zaokruzenim "da".

caca

pre 17 godina

na moju veliku zalost opet smo pobedjeni...
Zdruzeni odred RTS, PINK-a, i ostalih jos jednom nam je prodao prevaru...
Jedina uteha je zalostan rezultat koji su na kraju ipak na jedvite jade uspeli da navuku...

Srbija ce imati izbore, interesantno je kako ce se odbraniti od takozvanih autobuskih stranaka, kada su sada, svi zajedno od fudbalera do patrijarha jedva skupili 50 i kusur procenata...
E da, da ne zaboravim, porucite onim mucenicima sto se vesele po Kosovu da kupe prnje, Kostunjicavi je konacno nesto odbranio, ali to nije Kosovo, nego svoju fotelju...
Oni su jos jednom posluzili kao topovska hrana u predizbornim zakletvama nasih vrlih politicara...

Nakon svake slicne pobede patriotskih snaga, oni su pakovali kofere...
Naravno, ja sam kriv sto pisem ovo, a ne oni koji im jos nisu rekli istinu...
toliko

Jasmina

pre 17 godina

Kakav cirkus, kakva mizerija i blamaza!! Srbija je zaista u metastazi i zestokoj hipnozi. Kakvo jedinstvo naroda sa sve sve radikalima i SPSom! Svaka cast!... Kako je dobro biti kilometrima daleko od toga.

Milance

pre 17 godina

Ma kakva kradja. Pa milion ljudi se nalazi u inostranstvu i zbog kojekavhih razloga i dalje su prijavljeni na starim adresama (ukljucujuci i mene). Zivim u nemackoj ali sam trenutno u americi i nikakve sanse nije bilo da glasam pored jarke zelje. Puno srece Srbiji i srpskome narodu.

Gagi

pre 17 godina

Izgleda da je kako tako uspelo da se sakupi nesto preko 51% glasova za ustav. Sigurno je bilo i prevare oko glasanja mada ima puno onih koji iz tehnickih razloga nisu mogli da glasaju a hteli bi(kao npr. oni koji zive u inostranstvu).
Mene je zapravo malo zacudilo da je bilo toliko mnogo onih koji nisu glasali za ovaj ustav.
Izgleda da ce biti velikog razocarenja kada Kosovo(groblje osiromasenog uranijuma) najverovatnije postane samostalna drzava. Kostunica vec najavljuje neprijateljske odnose sa zemljama koje daju podrsku samostalnom kosovu(zemlji u kojoj se lako dobija kancer). A sprijateljio se sa Putinom, covekom u cijoj zemlji vlada mafija i bezakonje.
Lose drugari lose...se pise...

Djurka

pre 17 godina

Pozdravio bi sve gradjane Srbije(i one koji su glasali i one koji nisu, i one koji su u inostranstvu i one u zemlji,...) i cestitao na usvajanju novog ustava.
Samo bi podsetio da je ustav konsenzus svih parlamentarnih stranaka(osim 3 poslanika koji su se otcepili sa liste DS), da oni koji ga pljuju, nepriznaju i nazivaju(bez ikakve logike i razuma) "Legijinim" ustavom su nasli 3-4 sporna clana od 206 koliko ustav sadrzi, i last but not least, da su osim svih parlamentarnih politcih partija ustav podrzali i poglavari svih verskih zajednica kao i Savet Evrope, Evropska Unija i OEBS.
A za one sto su razocarani, zele da odmah emigriraju i na sva usta vicu kradja, mogu samo reci da ko gubi ima pravo da se ljuti i pozelim puno srece i uspeha na predstojecim izborima sto bi trebalo sada da uslede, gde ne sumnjam da ce postici izuzetne rezultate.
Pozdrav

Maja_V

pre 17 godina

Kako ono bese..a da, prvo davati glupe i drcne izjave (kao ova VOjina), pa se uzdati u RUse koji samo sto nisu pomogli(kao i obicno, kroz istoriju)...pa eventualno, nesto u stilu devete rupe, pa jos malo kurobecanja dok neko negde ne kaze: "E sad je bilo dosta" i ne nalupa ti par vaspitnih, i dok su ti jos crveni obrazi, ode jos neko parce teritorije. Srbija je zemlja MRMOTA koji stalno prozivljavaju jedan te isti dan, od Kosovskog boja pa do vojno-tehnickog sporazuma u Kumanovu! Long live the Mrmot king!

ana

pre 17 godina

Meni je jako zanimljivo ponasanje medija tokom ovog referenduma. Da li postoji neka zakonska odredba o ponasanju madija tokom glasanja na referendumu slicna onoj prilikom izbora? Verovatno ne, jer su sve televizije pojacano emitovale propagandne spotove tokom oba dana glasanja a informativne emisije drzavnog servisa bile su preplavljene anketama u kojima obicni i istaknuti gradjani obrazlazu svoje "DA" i pozivaju nas nevernike da se odazovemo, koristeci moralne ucene i vapaje za Srbiju a o Kosovu da ne pricam... O tome vredi zaista ozbiljno raspravljati jer je to ocigledna zloupotreba medija kao i ideje o demokratiji i slobodi izrazavanja. Mozda u nekim zemljama ne postoji "reflection day" ali kod nas je to bila praksa cak i u vreme zlocinackih rezima, pa bi se dalo poverovati da ove "demokratske" stranke kojima je Evropa druga priroda ipak mogu da pokazu malo vise senzibiliteta prema osnovnim principima ljudskih prava i sloboda gradjana.
Ne znam sta ce RRA imati da kaze o ovome mada verujem da je to bespredmetno i pitati. Vise ne mogu da kazem ni da sam zgrozena jednostavno se osecam kao da me je neko napao na ulici i bez razloga pretukao a posle palio vatromet na trgu republike da to proslavi jer na taj nacin uzdize slavu svoje drzave ciji sam i ja gradjanin, izmedju ostalog.

Martin,Pirot

pre 17 godina

Kad su najavili oko 14h da najverovatnije ustav nece biti izglasan zvao sam sve zive da idu da glasaju,bila je opsta frka,svadjali smo se,naterao sam babu od 80god da ide da glasa,napabirchimo nekako 51.7% u zadnji cas,sramota!

Abe

pre 17 godina

Kaze Kostunica : "demokatska i pravna država, sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu"
Ali bez 90% gradjana KIM, izvrstan argument za albansku stranu u predstojecim pregovorima. Ono sto mene istinski brine je ta njegova prva izjava, tj. u osnovi prijetnja svim drzavama koje priznaju Kosovo, da nece proci bez, citiram: "poslijedica".

Uopce ne razumijem sto s time misli postici, sta ce napraviti ako recimo SAD prizna Kosovo, ili EU ? Sta ?
Bojim se da on zeli izolaciju Srbije i tada moze raditi sto hoce, mozda zvuci kao teorija urote posto ja zbilja ne znam kakvo je PRAVO stanje u Srbiji, ali ovaj jos izjavi da je sada sve lako ?!!? Pa sta je lako !?!? Nista ne razumijem, ali bojim se da ne bu dobro kak bi rekli zagorci :(

Bojan-Vancouver

pre 17 godina

Hvala Bogu,sad je sve gotovo.Srbija je konacno postala Srbija,onakva kako joj to istorijski i pripada.Sve marginalne stranke koji su se zdruzeno borile protiv Srbije, i dalje ce ostati zauvek male,i ne samo brojcano vec i moralno.Zivela SRBIJA

Goran

pre 17 godina

I sta ce se desiti sada kada Kosovo dobije nezavisnost? Sigurno ce premijer prvi da uzme pusku i da trci da brani "srce Srbije"?!
A tek sto ce da "nadrljaju" zemlje koje priznaju Kosovo... bolje da im nismo u kozi ;) Kako ce premijer da ih samo kazni, ma zlo i naopako ;)

hrvoje

pre 17 godina

E moj Petrovicu,na sta si spao kad ti objasnjavas javnosti sta je mrgod hteo da kaze u vezi Kosova,kao da se on i pita za nesto kao uostalom ni ti.To je sve mutna rabota i za razliku od nas koji se nesto sekiramo i kidamo,oni sa Zapada se pitaju koja je ovo sprdnja od nacije.

Cp6uja 3ayBeK

pre 17 godina

ne mogu da se ne osvrnem na nekoliko stvari...
1) pre referenduma sve prognoze i ankete su govorile da ce referndum proci, osim bojkotasa koji su jedini vikali da nece uspeti ali da ce biti pokraden (izgleda su vidoviti?!)
2) posle refernduma, koji je prosao uspesno, bojkotasi vicu da nije ali da je pokraden (gle, bili su upravu za sve sto su pricali!!!)
3) 51,5% glasaca je glasalo ZA novi ustav ali to nije bitno. kazu bojkotasi da su srbi poceli da razmisljaju svojom glavom i da je vecina protiv ustava (hmm, ocigledno mene nisu ucili dobro matematiku)
4) dakle, ako je verovati bojkotasima. 3,4 miliona koji su glasali pozitivno na referendumu je manjina. voleo bih da mi bojkotasi na sledecim izborima pokazu sta je to vecina (sad ce izbori brzo pa cu i to da naucim)
5) bojkotasima, demokratama velikim, se ne svidja ustav u kojem ucestvuju srs i sps (a njih je, svidjalo se nama to ili ne, skoro pola srbije) nego hoce da im (kao prave demoktrate) nametnu svoj (opet ce morati da mi se objasnjava ono oko vecine i manjine, nista to meni nije jasno)
6) cuo sam i ja price da jedan covek glasa za vise ljudi, pa sam pokusao i ja za brata koji je u ameriku otisao pre 2 godine (kod mene je njegova licna karta i poziv za glasanje) ali meni nisu dozvolili da glasam za njega. (morao sam da probam)
7) poznato je da srba van srbije ima preko 2 miliona. oni naravno ne mogu da glasaju (osim nekog malog broja), pa kad na to dodamo one koji nikad ne glasaju dobijamo da je realno biracko telo nekih 60% od ovih upisanih. ko od vas moze da se seti nekih izbora gde je izaslo 100% biraca? (ovo je bilo retoricko pitanje, ne ocekujem odgovor :o) 2000. godine DOS je sa oko 2.5 miliona glasova (38% glasaca od ovih 6.6 miliona) osvojio dvotercinsku vlast u skupstini (to svi priznajete kao vecinu srbije), tadic postao predsednik sa (cini mi se) 1,7 miliona glasova (26% glasaca, a i njega svi priznajete kao volju naroda) a onda kad za nesto glasa duplo vise nego za trenutnog nam predsednika, to je onda manjina (!!!!).. ccc... ne svidja vam se ustav, bojkotovali ste, izgubili ste, ne kukajte jer ovo je ono sto narod hoce hteli vi to ili ne.
PS. i jos jednom da ponovim. ove, sto se busaju u grudi kako skoro pola stanovnistva koji su bili protiv ustava (u tih pola stanovnistva su uracunali i dosta moje rodbine u inostranstvu koji nisu mogli da glasaju ZA ustav jer nisu ovde, al ajde) konacno misle svojom glavom, voleo bih da vidim posle izbora (kad nemaju nicije glasove da prisvajaju) da mi objasne sta je to vecina a sta je manjina.

Miloš Kontić

pre 17 godina

Mislim da je u pitanju velika izborna krađa i da je veštački navučen ovaj rezultat.
Očekujem da je sledeće to da će Radikali doći na vlast i onda svi mi koji još nismo otišli možemo da zauzmemo mesto u redu ispred neke od zapadnih ambasada.

Петар

pre 17 godina

Придружујем се честиткама, али ја честитам Србији што је коначно доживела да проценат оних који размишљају својом главом постаје веома близу половини гласача!

Bosko

pre 17 godina

Zapeli da menjaju Milosevicev ustav i to je ok ali mi nije jasno zasto nisu menjali i njegove sudije, policajce, televizije i sve ostalo sto simbolizuje jedno lose vreme. Cujem RIK objavio neke rezultate, je li to isti onaj RIK kojem je trebalo po 10 dana da bilo sta kaze kada su izbori?!

Luka

pre 17 godina

Cestitam Srbiji na jos jednoj izbornoj kradji! I to u XXI veku! Sramota. A u medijima je sve to zataskano... Putuj Evropo... Tuga.

Boris

pre 17 godina

Ovo je smesno. Vise nego diletantska kradja. A svi na TV cista hipnoza, kao da se nista neobicno nije desilo. Nadam se da ce LDP da profitira iz ovoga na sledecim izborima. Ponovo me je sramota sto zivim ovde. Ja bih da PAAAALIIIM!!!

Ivana

pre 17 godina

I sta sada da radimo? Da se kao i obicno pravimo blesavi zbog jos jedne ocigledne kradje u nizu. Sutra, ponovo svako na svoje radne zadatke, a ponosni otac nacije ce da zasuce rukave... Kako da se radujem necemu sto radikali smatraju velikom pobedom - to je za mene po defaultu - PORAZ!!!!

biljana

pre 17 godina

Upozorila bih pobornike zavisnosti (Kosova, Vojvodine, vladajuce i opozicione politicare) da bez obzira na ustav, zakon...bilo sta, odredjena grupa, ukoliko je dovoljno velika moze da se ocepi. Pitanje je samo koliko ce to bolno biti - pogledajte film "Rat Rouzovih". Pa svaki brak moze da se razvede! Podela imovine je retko kada potpuno pravicna, a najvise stradaju deca.
Tako je i sa Kosovom. Ocepice se! Ne potpuno pravicno, ali ce vreme zaleciti rane. Jedino se nadam da Kostunicino upozorenje ne znaci da ce da ratuje? Kome on preti? Koga upozorava? Pa da li on zaista misli da je veliki politicar i uspesan premijer? Da li pomislja da zbog takvih politicara mi i imamo ovakve probleme? Da li pomislja da je problem u nama kada svi beze od nas? Osilio se, zavisan je od droge zvana "vlast"! Pa da se glasalo da idu u penziju svi trenutni politicari izlaznost bi bila bar 90% sa zaokruzenim "da".

caca

pre 17 godina

na moju veliku zalost opet smo pobedjeni...
Zdruzeni odred RTS, PINK-a, i ostalih jos jednom nam je prodao prevaru...
Jedina uteha je zalostan rezultat koji su na kraju ipak na jedvite jade uspeli da navuku...

Srbija ce imati izbore, interesantno je kako ce se odbraniti od takozvanih autobuskih stranaka, kada su sada, svi zajedno od fudbalera do patrijarha jedva skupili 50 i kusur procenata...
E da, da ne zaboravim, porucite onim mucenicima sto se vesele po Kosovu da kupe prnje, Kostunjicavi je konacno nesto odbranio, ali to nije Kosovo, nego svoju fotelju...
Oni su jos jednom posluzili kao topovska hrana u predizbornim zakletvama nasih vrlih politicara...

Nakon svake slicne pobede patriotskih snaga, oni su pakovali kofere...
Naravno, ja sam kriv sto pisem ovo, a ne oni koji im jos nisu rekli istinu...
toliko

Jasmina

pre 17 godina

Kakav cirkus, kakva mizerija i blamaza!! Srbija je zaista u metastazi i zestokoj hipnozi. Kakvo jedinstvo naroda sa sve sve radikalima i SPSom! Svaka cast!... Kako je dobro biti kilometrima daleko od toga.

Milance

pre 17 godina

Ma kakva kradja. Pa milion ljudi se nalazi u inostranstvu i zbog kojekavhih razloga i dalje su prijavljeni na starim adresama (ukljucujuci i mene). Zivim u nemackoj ali sam trenutno u americi i nikakve sanse nije bilo da glasam pored jarke zelje. Puno srece Srbiji i srpskome narodu.

Gagi

pre 17 godina

Izgleda da je kako tako uspelo da se sakupi nesto preko 51% glasova za ustav. Sigurno je bilo i prevare oko glasanja mada ima puno onih koji iz tehnickih razloga nisu mogli da glasaju a hteli bi(kao npr. oni koji zive u inostranstvu).
Mene je zapravo malo zacudilo da je bilo toliko mnogo onih koji nisu glasali za ovaj ustav.
Izgleda da ce biti velikog razocarenja kada Kosovo(groblje osiromasenog uranijuma) najverovatnije postane samostalna drzava. Kostunica vec najavljuje neprijateljske odnose sa zemljama koje daju podrsku samostalnom kosovu(zemlji u kojoj se lako dobija kancer). A sprijateljio se sa Putinom, covekom u cijoj zemlji vlada mafija i bezakonje.
Lose drugari lose...se pise...

Djurka

pre 17 godina

Pozdravio bi sve gradjane Srbije(i one koji su glasali i one koji nisu, i one koji su u inostranstvu i one u zemlji,...) i cestitao na usvajanju novog ustava.
Samo bi podsetio da je ustav konsenzus svih parlamentarnih stranaka(osim 3 poslanika koji su se otcepili sa liste DS), da oni koji ga pljuju, nepriznaju i nazivaju(bez ikakve logike i razuma) "Legijinim" ustavom su nasli 3-4 sporna clana od 206 koliko ustav sadrzi, i last but not least, da su osim svih parlamentarnih politcih partija ustav podrzali i poglavari svih verskih zajednica kao i Savet Evrope, Evropska Unija i OEBS.
A za one sto su razocarani, zele da odmah emigriraju i na sva usta vicu kradja, mogu samo reci da ko gubi ima pravo da se ljuti i pozelim puno srece i uspeha na predstojecim izborima sto bi trebalo sada da uslede, gde ne sumnjam da ce postici izuzetne rezultate.
Pozdrav

Maja_V

pre 17 godina

Kako ono bese..a da, prvo davati glupe i drcne izjave (kao ova VOjina), pa se uzdati u RUse koji samo sto nisu pomogli(kao i obicno, kroz istoriju)...pa eventualno, nesto u stilu devete rupe, pa jos malo kurobecanja dok neko negde ne kaze: "E sad je bilo dosta" i ne nalupa ti par vaspitnih, i dok su ti jos crveni obrazi, ode jos neko parce teritorije. Srbija je zemlja MRMOTA koji stalno prozivljavaju jedan te isti dan, od Kosovskog boja pa do vojno-tehnickog sporazuma u Kumanovu! Long live the Mrmot king!

ana

pre 17 godina

Meni je jako zanimljivo ponasanje medija tokom ovog referenduma. Da li postoji neka zakonska odredba o ponasanju madija tokom glasanja na referendumu slicna onoj prilikom izbora? Verovatno ne, jer su sve televizije pojacano emitovale propagandne spotove tokom oba dana glasanja a informativne emisije drzavnog servisa bile su preplavljene anketama u kojima obicni i istaknuti gradjani obrazlazu svoje "DA" i pozivaju nas nevernike da se odazovemo, koristeci moralne ucene i vapaje za Srbiju a o Kosovu da ne pricam... O tome vredi zaista ozbiljno raspravljati jer je to ocigledna zloupotreba medija kao i ideje o demokratiji i slobodi izrazavanja. Mozda u nekim zemljama ne postoji "reflection day" ali kod nas je to bila praksa cak i u vreme zlocinackih rezima, pa bi se dalo poverovati da ove "demokratske" stranke kojima je Evropa druga priroda ipak mogu da pokazu malo vise senzibiliteta prema osnovnim principima ljudskih prava i sloboda gradjana.
Ne znam sta ce RRA imati da kaze o ovome mada verujem da je to bespredmetno i pitati. Vise ne mogu da kazem ni da sam zgrozena jednostavno se osecam kao da me je neko napao na ulici i bez razloga pretukao a posle palio vatromet na trgu republike da to proslavi jer na taj nacin uzdize slavu svoje drzave ciji sam i ja gradjanin, izmedju ostalog.

Martin,Pirot

pre 17 godina

Kad su najavili oko 14h da najverovatnije ustav nece biti izglasan zvao sam sve zive da idu da glasaju,bila je opsta frka,svadjali smo se,naterao sam babu od 80god da ide da glasa,napabirchimo nekako 51.7% u zadnji cas,sramota!

Abe

pre 17 godina

Kaze Kostunica : "demokatska i pravna država, sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu"
Ali bez 90% gradjana KIM, izvrstan argument za albansku stranu u predstojecim pregovorima. Ono sto mene istinski brine je ta njegova prva izjava, tj. u osnovi prijetnja svim drzavama koje priznaju Kosovo, da nece proci bez, citiram: "poslijedica".

Uopce ne razumijem sto s time misli postici, sta ce napraviti ako recimo SAD prizna Kosovo, ili EU ? Sta ?
Bojim se da on zeli izolaciju Srbije i tada moze raditi sto hoce, mozda zvuci kao teorija urote posto ja zbilja ne znam kakvo je PRAVO stanje u Srbiji, ali ovaj jos izjavi da je sada sve lako ?!!? Pa sta je lako !?!? Nista ne razumijem, ali bojim se da ne bu dobro kak bi rekli zagorci :(

Bojan-Vancouver

pre 17 godina

Hvala Bogu,sad je sve gotovo.Srbija je konacno postala Srbija,onakva kako joj to istorijski i pripada.Sve marginalne stranke koji su se zdruzeno borile protiv Srbije, i dalje ce ostati zauvek male,i ne samo brojcano vec i moralno.Zivela SRBIJA

Goran

pre 17 godina

I sta ce se desiti sada kada Kosovo dobije nezavisnost? Sigurno ce premijer prvi da uzme pusku i da trci da brani "srce Srbije"?!
A tek sto ce da "nadrljaju" zemlje koje priznaju Kosovo... bolje da im nismo u kozi ;) Kako ce premijer da ih samo kazni, ma zlo i naopako ;)

hrvoje

pre 17 godina

E moj Petrovicu,na sta si spao kad ti objasnjavas javnosti sta je mrgod hteo da kaze u vezi Kosova,kao da se on i pita za nesto kao uostalom ni ti.To je sve mutna rabota i za razliku od nas koji se nesto sekiramo i kidamo,oni sa Zapada se pitaju koja je ovo sprdnja od nacije.

Cp6uja 3ayBeK

pre 17 godina

ne mogu da se ne osvrnem na nekoliko stvari...
1) pre referenduma sve prognoze i ankete su govorile da ce referndum proci, osim bojkotasa koji su jedini vikali da nece uspeti ali da ce biti pokraden (izgleda su vidoviti?!)
2) posle refernduma, koji je prosao uspesno, bojkotasi vicu da nije ali da je pokraden (gle, bili su upravu za sve sto su pricali!!!)
3) 51,5% glasaca je glasalo ZA novi ustav ali to nije bitno. kazu bojkotasi da su srbi poceli da razmisljaju svojom glavom i da je vecina protiv ustava (hmm, ocigledno mene nisu ucili dobro matematiku)
4) dakle, ako je verovati bojkotasima. 3,4 miliona koji su glasali pozitivno na referendumu je manjina. voleo bih da mi bojkotasi na sledecim izborima pokazu sta je to vecina (sad ce izbori brzo pa cu i to da naucim)
5) bojkotasima, demokratama velikim, se ne svidja ustav u kojem ucestvuju srs i sps (a njih je, svidjalo se nama to ili ne, skoro pola srbije) nego hoce da im (kao prave demoktrate) nametnu svoj (opet ce morati da mi se objasnjava ono oko vecine i manjine, nista to meni nije jasno)
6) cuo sam i ja price da jedan covek glasa za vise ljudi, pa sam pokusao i ja za brata koji je u ameriku otisao pre 2 godine (kod mene je njegova licna karta i poziv za glasanje) ali meni nisu dozvolili da glasam za njega. (morao sam da probam)
7) poznato je da srba van srbije ima preko 2 miliona. oni naravno ne mogu da glasaju (osim nekog malog broja), pa kad na to dodamo one koji nikad ne glasaju dobijamo da je realno biracko telo nekih 60% od ovih upisanih. ko od vas moze da se seti nekih izbora gde je izaslo 100% biraca? (ovo je bilo retoricko pitanje, ne ocekujem odgovor :o) 2000. godine DOS je sa oko 2.5 miliona glasova (38% glasaca od ovih 6.6 miliona) osvojio dvotercinsku vlast u skupstini (to svi priznajete kao vecinu srbije), tadic postao predsednik sa (cini mi se) 1,7 miliona glasova (26% glasaca, a i njega svi priznajete kao volju naroda) a onda kad za nesto glasa duplo vise nego za trenutnog nam predsednika, to je onda manjina (!!!!).. ccc... ne svidja vam se ustav, bojkotovali ste, izgubili ste, ne kukajte jer ovo je ono sto narod hoce hteli vi to ili ne.
PS. i jos jednom da ponovim. ove, sto se busaju u grudi kako skoro pola stanovnistva koji su bili protiv ustava (u tih pola stanovnistva su uracunali i dosta moje rodbine u inostranstvu koji nisu mogli da glasaju ZA ustav jer nisu ovde, al ajde) konacno misle svojom glavom, voleo bih da vidim posle izbora (kad nemaju nicije glasove da prisvajaju) da mi objasne sta je to vecina a sta je manjina.