Utorak, 10.10.2006.

10:35

Ostavka sa zadrškom

U G17 plus i dalje tvrde da su njeni ministri u ostavci i da u Vladi obavljaju samo administrativne poslove.

Izvor: B92

Ostavka sa zadrškom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

dule

pre 17 godina

Neznam kakva bi kampanja trebala da bude da bih izašao na referendum. Ne zanima me ustav koji su pravili ovakvi i 100% prihvaćen. Zaista simptomatično.

Zorica

pre 17 godina

Dok ne odrastemo kao drustvo, ovakve stvarice nastaviti da nam se dogadjaju u sve neverovatnijim oblicima, drskosti, bezobrazluka i nemorala. Dokle nemoral moze ici? Da li moze ici i do uskracivanja prava na zivot zarad samoproklamovanih visih ciljeva? Dokle god ovakvi ljudi na bilo kojim narednim izborima dobijaju i jedan glas vise, osim koliko imaju clanova uze porodice, ovo cemo gledati. Javnost ima mehanizme da se bofri porotiv ovog nemorala, ali ne ume da to primenjuje.

Igor Gavrić

pre 17 godina

Постоји у Србији једна изрека која гласи "Мож да бидне ал не мора да значи"

Blackburn Rovers FC

pre 17 godina

Ili ste podneli ostavke ili niste. Nikakva dodatna objasnjenja nisu potrebna.Ali, oni su eksperti, pa ce ekspertski da nam objasne kako to sto nisu podneli ostavke u stvari znaci da jesu podneli ostavke samo mi to ne razumemo.
.Ja porucujem DS-u da je vreme da preuzmu Vladu i spasavaju nas posle izbora iz ovog haosa.

barola

pre 17 godina

EKSPERTSKI! Setili se strucnjaci da u budzetu ima 2 milijarde suficita pa ko veli glupo bi bilo da se trosi bez njih. O tome je trebalo misliti pre datog obecanja. Ali uostalom oni sto ispunjavaju obecanje i drze do reci bice samo gubitnici u ovom milenijumu.

Gradjancica

pre 17 godina

Pa ljudi, sta ce ostati radikalima,*da nam strasno urade*... ovi ce sve smrtne grehove da ispucaju,sledeci ce morati debelo da se pomuce kako da nas lazu i pljackaju, ovde je skoro sve vec vidjeno!

mmilena

pre 17 godina

Ja ne znam sta se to desi sa ljudima kada dodju na vlast?Da li to podrazumeva trenutni gubitak morala i odsustvo bilo kakve samokriticnosti.Jako me je razocarala partija G17+, sada me je sramota da kazem da sam za njih glasala, ali tu gresku necu ponoviti.Jedino cega se bojim da ponovo ne pogresim u vezi nekih drugih koji ce se lepo predstaviti.Mislim da je najveci problem u nasoj zemlji sto se ovakve stvari ne sankcionisu.Videli smo to i posle 5.oktobra, nije bio 6.oktobar i nisu odgovarali za krsenje zakona svi politicari koji su ga u obavljanju drzavnih funkcija krsili, a da ne govorimo da niko ko se posteno nakrao nije niti odgovarao niti mu je oduzeta protivpravna imovinska korist koju je ostvario za vreme mandata.Zato danas vlada izmedju ostalih i SPS...Dok ne budu takve promene, u Srbiji nece biti bolje.A ja sta cu, pokusacu da bolje biram ovaj put, za sada znam za koga necu, ni za jednu od stranaka u aktuelnoj vladi, ali moram na izbore, da nas ne pogodi radikalnije zlo.

Luka

pre 17 godina

Danas sam na Slaviji video bilbord stranke G17+ sa sloganom:"NAPRED! NEMA NAZAD" koji ne je asocirao na ono njihovo kako drze rec. Videli smo kako drze rec:jos malo slatke vlasti nece im skoditi.A da idemo napred videli smo....

No no

pre 17 godina

Ja ne znam kako oni misle da neko glasa za njihov ustav, kada ni sami ne postuju zakone i ustav, tj. tumace ih kako im kada odgovara. Sramota!

B.Mikic

pre 17 godina

Ovo mi lici kao kada bi lopov rekao: "ici cu ja u zatvor samo dok potrosim ovo sto sam pokrao". Mislim da su Dinkic & Co. sa ovim definitivno pokazali koliko vrede - a to znaci da ne prelaze cenzus na predstojecim izborima. Stranke koje ih uzmu kao koalicionog partnera neka dobro razmisle o tome. Imace sigurno stete.

tibby

pre 17 godina

pa dobro dokle vishe ova sharada i cirkus..."uuu mi smo G17+...mi dajemo ostavke....uuuu" ...dam ostavku ali ipak radim...ministri, odbornici! Dinkicu koja si ti sramota!
Doduse...narod je kriv...DOK JE OVACA BICE I SHISHANJA!!!

Milos

pre 17 godina

Zakazati sednicu skupstine znajuci da, po zakonu, ostavke moraju da se nadju na njenom dnevnom redu i racunajuci da ce se to nekako zabasuriti, znak je ili totalne nesposobnosti ili totalne bezobzirnosti vlasti prema svojim podanicima. Namerno ne kazem «svom narodu» ili «svojim gradjanima» nego podanicima, jer mi ako dozvoljavamo da i ovakve stvari nekaznjeno prolaze i nismo nista drugo nego samo podanici koje i vlast, dobro ih poznajuci, tretira samo kao takve.Najinteresantnije je da nema nikakvih stranih komentara na ovu uzasnu sramotu. Da li je to znak da su potpuno digli ruke od nas kao od beznadeznog slucaja ili ne zele da talasaju pred donosenje novog ustava u naivnoj nadi da ce posle njega t.zv. demokratske snage poceti da se ponasaju zaista demokratski. Posto je tesko poverovati u njihovu naivnost, pre ce biti da nam se opet priprema neka samarcina od koje ce nam svima dobro zabrideti usi, a onda opet sleduje sveopsta kuknjava podanika kako ih niko na svetu ne razume i ne voli.

Marko

pre 17 godina

Gospodo moja, mnogo ste na kraj srca. Pa podneli su ostavke i dosli su na sednicu da verifikuju oslobadjanje imuniteta sudiji koji je na udaru zakona, ajde sada da osudimo G17 sto je to uradio. Zar sve u ovoj zemlji mora uz buku i lomljavinu, nije dovoljno zanimljivo ako vlada ne padne, pa onda ajmo na ulice da vristimo iz sveg glasa. Jos samo jedno pitanje za kraj: Da G17 slucajno nije dosao na tu sednicu da odrzi
kvorum, nebi li sada ogorceno pisali komentare da iza svega stoji zavera i da neko stiti tog coveka da ne bude pritvoren.

Todorović Radivoj

pre 17 godina

Srbija je zemlja čuda.Zemlja u kojoj maglu prodaju oni u
koje smo se kleli i ništa ih ne košta.Usvojili su načela da niko ne odgovara ni zašta.
Pogledajmo predsednika Skupštine u Poligrafu. On državu Srbiju poredi sa brakom a ministre sa supružnicima.Ostavka nije u formi kakvu on zamišlja.
Zamislimo da su ministri ozbiljno podneli ostavke.
Znači država Srbija nema kompletnu vladu. Bez ministra finansija izgleda
da je isto kao i sa njim.
Nije potreban.Bar on tako nastoji da natera supružnike,ministre, da ispunjavaju bračnu dužnost.
Spasi nas bože takvih eksperta. Za Ustav, navedena funkcija, izražava zadovoljstvo kako su sve parlamentarne stranke složile. Zamislite 242 poslanika se složilo. Njemu to nije sumnjivo što radikali i socijalisti podržavaju rušenje sopstvenog Ustava.Nama je jasno da kada su se oni složili Ustav nije ni za
jednodnevnu upotrebu a kamoli za decenije ili vekove kao u ozbiljnim državama.Još dotični izjavljuje" mi u Skupštini smo se usaglasili sto posto
i biće sramota za jednu demokratsku državu da narod
ne podrži akt".Znači svi oni su demokrate (SPS, SRS) samo narod nije demokratski ako ne podrži njihovo šurovanje sa onima u zagradi.Ako je Kosovo u pitanju, ja ih dole potpisani sve pozivam na odgovornostpred narodni sud
što Ustav nisu doneli pre dve godine a ne u pet do dvanest. Zašto nisu javnu raspravu dali pre donošenja predloga da svet vidi da smo demokrate. Ovako samo su ovi naši i oni Miloševićevi demokrate a svi ostali(narod)
nije. Neka vam služi na čast.
A ako se Ustav ne usvoji na referendumu, nemojte reći da je narod prodao Kosovo, iako znam da ste i tako u stanju
obrazložiti.Prodajite nam maglu dook možete. Ja sada pišem komemtare.Otupeli ste me a kod Miloševića sam ulicama bitke bio. za komentare nisam mario.Sada se praznim jer ste bili moji.Ostaje mi samo da vas kaznim mojim i milionima drugih glasova. Ako bog da.
Todorović Radivoj, Šabac

Lesa

pre 17 godina

Dobro.Desavanje oko ostavki clanova vlade iz G17plus je samo tema za pricu i vec zapocetu predizbornu kampanju. Na nasoj politickoj sceni smo do skora imali mnogo stranaka o kojima smo pricali i koje su bile akteri.Kako sada stoje stvari govori se o tri bloka.Demokratski,narodnjackii "patriotski".Ovi izbori ce obeleziti nastup ova tri bloka.Izbori koji su izvesni trazice od gradjana da odluce izmedju ove tri opcije. Radikali ce ostati konstruktivni napadac vlade u parlamentu.DS,DSS i narodnjaci ce ciniti novu vladu.Predsednika vlade dace DS,predsednika parlamenta SR ili DSS a zakonodavnu vlast ce predvoditi DSS.G17plus ce nastupiti sa DSS-om ili DS-om.SPS (ako prodje census)ce se prikloniti SRS.Posto su moguca dva izborna kruga,tako ce se na kraju desiti dva bloka.Jedan blok DS,DSS,G17plus i koalicija manjih stranaka demokratske orijentacije uz podrsku narodnjaka a drugi blok je SRS i SPS.Glavne teme predizborne kampanje ali i realizacije vlasti u narednom periodu ce biti: KiM,hapsenje Mladica. Podizanje standarda zivljenja gradjana,ekonbomska pitanja,zavrsetak privatizacije,decentralizacija,ispunjavanje uslova za pridruzivanje EU i NATO Savezu,suzbijanje kriminala i korupcije,te generalno ublazavanje viznog rezima i uljudjivaje medijskog prostora Srbije.Predsednik Srbije ce biti Boris Tadic Moguca su i radikalna iznenadjenja ali se bojim da bi tim iznenadjenjima pocepali politicku krstenicu Srbije i na unutrpolitickom i na spoljnopolitickom planu.Ako to uradimo …..neka nam je Bog na pomoci.E sad treba sacekati raspisivanje izbora,izbore i kraj izbora.
Ziveli
Lesa

Nikša

pre 17 godina

Ne da ne poštuju Zakone i propise kako reče srednjoškolac P. Marković, nego krše i postojeći i još uvek važeći Ustav. To je u svoje vreme radio i diktator Milošević pa izgleda da im sa onog sveta govori vi ste najpamentniji. Do kada još treba da trpimo nasilje G - 17
kao nevešti su nisu ostavke nego obaveštenje, a Marković im portparol. Skidajte se bre sa grbače ovog nesretnog naroda. Sram vas bilo.

Goran

pre 17 godina

Treba da smo ponosni. U svetsku političku misao uneli smo novi termin: "Srpska ostavka". Prvi su je na političku scenu uveli Radikali, posle Kumanovske kapitulacije. Nju je lako prepoznati i razlikuovati od prave ostavke u toliko što se najavljuju kategoričnije i glasnije. Pljujete po vladi gore nego da je prava ostavka u pitanju. Kada mislite da ste ubedili narod u nesposobnost vlade lako je plasirati tezu da u tim uslovima ne možete napustiti odmah mesto ministra jer šta će biti ako i Vi sada odete. Ne možete, jedni narod prepustiti na milost i nemilost tim nesposoknjakovićima, pa će se vaša ostavka aktivirati posle izbora. " Srpska ostavka " je mnogo češća na našim prostorima od normalne ostavke. I pored naj bolje volje, jedina normalna ostavka, u zadnjih 15 god, koja mi pada na pamet je ostavka Gdina. Labusa.

Hladne Glave

pre 17 godina

Postoji (mada mršava) mogućnost nastavka pregovora sa EU nakon ocene koju će Karla dostaviti Evropskoj komisiji i Savetu ministara.
G17 je odabrala "via media" rešenje kako bi sebi ostavila odrešene ruke u slučaju neočekivanog obrta. Ko bar malo prati priču oko integracija mogao je primetiti da postoje krugovi u Komisiji kao i određene države članice koje pokušavaju da proguraju nastavak pregovora. Svakako, će Srbija dobiti izuzetno dobru ocenu za sprovođenje reformi, ekonomski napredak i spremnost administrativnih kapaciteta da iznese SSP (verovatno mnogi "eksperti" koji ovde komentarišu ni ne znaju šta znači ova skraćenica)i treba videti da li će to pretegnuti u odnosu na negativnu političku ocenu.
U svakom slučaju, ako nije bila mudra odluka da unapred oročavaju ostavke bez jasnog pregleda kalendara kada će se odluka oko nastavka pregovora konačno prelomiti, bili su dovoljno pametni da joj odlože dejstvo.
To se, drugovi i drugarice, zove politika bez nepotrebnih strasti i potpaljivanja.

Nebojsa Sid

pre 17 godina

Formalno pravno kako rece gospodin predsednik parlamenta ostavke nisu vazece, e onda i formalno i pravno ovo je prevara velikih razmera, koja i formalno i pravno izaziva mucninu u zelucu, i formalno i pravno gospoda experti mi se gade.

SundjerBob

pre 17 godina

Ovo samo govori o tome kakva je kod nas trenutno situacija u politickim strankama. Vladajuce stranke opet optuzuju opoziciju da je opozicija i za to sto im ne omogicavaju kvorum za rad. Mladjan Dinkic je sada pokazao kakav je covek i da je stvarno spreman da gazi i preko leseva samo da bi postigao ono sto je zacrtao. Mislim da ce ovo biti jasan znak glasacima u Srbiji za koga ne vredi glasati na sledecim izborima.
Kostunica se opet dokazao kao nedosledan posto jedno misli drugo govori a trece radi. Ko zna mozda on nije ni obavesten o tome sta se desavalo jer je on taj dan bio u Sandzaku!!!

sasa jokic

pre 17 godina

Jednostavno receno, toliko su muljali, da vise nisu mogli da iskombinuju! DSS i G17+ su toliko puta prekrsili zakon, da bi ih trebalo izbaciti iz politickog zivota. SRS i SPS odavno, ali mislim na ovaj takozvani "Demokratski blok!".

heineken

pre 17 godina

boze, kome je dato da se zavitlava sa nasim sudbinama ....
DSS i G17 se igraju, i nadmudruju na tako bezocno, drsko, demagosko idiotski nacin, ne vodeci pri tome racuna da je svaka njihova smicalica nekoliko hiljada ljudi manje koji ce izaci na izbore.
a svaki birac koji ne izadje na izbore, automatski pojacava radikale.
kada bi napravili transparente "mi smo idioti glasajte za radikale" mislim da bi efekat bio mnogo manji od ovakve vlade, ovakvog vladanja i ovakve vlasti.

savamalac

pre 17 godina

Pa zaboravili su da moraju da drze jos jednu sednicu, radi izbora sudija Ustavnog suda. Valjda do tada Markovic moze da otkloni "greske" u vezi sa datumom. Kako li ce tad da nam objasne ima li ostavki ili ne? I kako nije bilo nikakvih problema kad su iz njegovog kabineta stigle antidatirane ostavke poslanika kojima je mandat oduzet nevidjenom brzinom?

Ana

pre 17 godina

Beskrupulozni prevaranti i lazljivci, sede u vladi.
Oni odlucuju o nasim zivotima!
Gori su od Milosevicevih bitangi, sa onima se znalo sta nam sleduje, a ovi pod krisobranom "demokratije", a zapravo totalne autokratije, izadju na tv, opijeni vlascu, pendzetiranih obraza i prodaju narodu prazne price o svom moralu i drzanju reci i obecanja.
Ako im i kazemo SRAM VAS BILO, nece ih dojmiti, jer ljudi bez morala ne znaju za stid.

Nancy

pre 17 godina

Po meni je "šampion" Pedja Marković: oni nisu dali ostavke, nego OBAVEŠTENJA o tome da podnose ostavke! (Tekst je, naime, počeo rečima: Ovim Vas OBAVEŠTAVAM da podnosim ostavku...)

Ilija

pre 17 godina

I ja bih volio da objavim jedan komentar ođe.
Ali da ga objavite ne sad, no kad se dogovorimo.
Ustvari da objavite ovaj sad, ali kad vi ja poslije rečem da ga objavite.
Ili da objavite samo da sam ja kao objavio komentar, tj. podnio ga u pisanoj formi toga i toga dana, al da ga ne objavite nego da ga objavite poslije.
;-)

direktor

pre 17 godina

Pa ljudi moji oni sada krse zakon potpuno javno i nikom nista. Zvanicno su se stavili iznad zakona a mi cutimo. Za ovakve stvari treba uvesti zabranu bavljenja politikom dozivotno. Nadam se iskreno da nece preci cenzus i da dobijemo konacno pravu demokratsku vladu bez G17,18,19... i socijalista.

RF

pre 17 godina

Jasno je da su Mladjan Dinkic i ostali ministri u Vladi hteli da obmanu javnost. Podneli su ostavku koja to nije. Postavlja se pitanje zasto je predsednik Narodne skupstine cutao o tome od dana podnosenja njemu (02.10), do dana rasprave na Skupstini (09.10.). Osam dana je Predrag Markovic imao vremena da uoci "pravne manjkavosti", vrati ostavke (obavestenja)ministrima i obavesti javnost da je Vlada kompletna i da ostavke nisu podnete. Ovako, on to iznosi u iznudici, pod pritiskom opozicionih poslanika i time jasno saopstava da je i on ukljucen u prevarantsku igru G17+. Gospodine Predsednice, Vi njima mozete oprastati, ako zelite, ali ja Vama ne mogu. Ako imate morala, podnesite ostavku odmah. Predsednik Narodne skupstine ne sme da nekaznjeno ucestvuje u politickim i drzavnim prevarama.

DRŽAVLjANIN

pre 17 godina

Kakav je lik predsednik paerlamenta, evo i zasto : Oni su kao podneli ostavke uz dogovor da to pricaju naivnim gradjanima Srbije, (sigurni da ce osvojiti par %, jer molim vas oni su prvi videli da vlada ne vlada kako treba), a ovamo g.Markovic isprica kako nece biti sednica parlamenta zbog bla,bla,bla. Kad eto ti belaja zakaza se sednica skupstine, i frka-panika, oni su podneli ostavke ali ZBOG NAS ce jos malo da vladaju, pa jos, pa jos...
FUJ, gadite mi se, BLjAK.

ljiljana

pre 17 godina

Obecali su ostavke i dali su ih. To je bila njihova moralna obaveza. Jedino nisu rekli da ostavke ne stupaju na snagu odmah t.j.kad ih Skupstina verifikuje. Toliko o njihovom moralu.
Sinoc cujem da Dinkic objasnjava kako ostavke nisu aktivne, pa Skupstina nema o cemu da odlucuje.
Extra je da ovo sve znamo pred izbore. Bar da vise ne slusamo price o moralu, ostavkama i Nacionalnoj stedionici!

ljiljana

pre 17 godina

Obecali su ostavke i dali su ih. To je bila njihova moralna obaveza. Jedino nisu rekli da ostavke ne stupaju na snagu odmah t.j.kad ih Skupstina verifikuje. Toliko o njihovom moralu.
Sinoc cujem da Dinkic objasnjava kako ostavke nisu aktivne, pa Skupstina nema o cemu da odlucuje.
Extra je da ovo sve znamo pred izbore. Bar da vise ne slusamo price o moralu, ostavkama i Nacionalnoj stedionici!

DRŽAVLjANIN

pre 17 godina

Kakav je lik predsednik paerlamenta, evo i zasto : Oni su kao podneli ostavke uz dogovor da to pricaju naivnim gradjanima Srbije, (sigurni da ce osvojiti par %, jer molim vas oni su prvi videli da vlada ne vlada kako treba), a ovamo g.Markovic isprica kako nece biti sednica parlamenta zbog bla,bla,bla. Kad eto ti belaja zakaza se sednica skupstine, i frka-panika, oni su podneli ostavke ali ZBOG NAS ce jos malo da vladaju, pa jos, pa jos...
FUJ, gadite mi se, BLjAK.

RF

pre 17 godina

Jasno je da su Mladjan Dinkic i ostali ministri u Vladi hteli da obmanu javnost. Podneli su ostavku koja to nije. Postavlja se pitanje zasto je predsednik Narodne skupstine cutao o tome od dana podnosenja njemu (02.10), do dana rasprave na Skupstini (09.10.). Osam dana je Predrag Markovic imao vremena da uoci "pravne manjkavosti", vrati ostavke (obavestenja)ministrima i obavesti javnost da je Vlada kompletna i da ostavke nisu podnete. Ovako, on to iznosi u iznudici, pod pritiskom opozicionih poslanika i time jasno saopstava da je i on ukljucen u prevarantsku igru G17+. Gospodine Predsednice, Vi njima mozete oprastati, ako zelite, ali ja Vama ne mogu. Ako imate morala, podnesite ostavku odmah. Predsednik Narodne skupstine ne sme da nekaznjeno ucestvuje u politickim i drzavnim prevarama.

direktor

pre 17 godina

Pa ljudi moji oni sada krse zakon potpuno javno i nikom nista. Zvanicno su se stavili iznad zakona a mi cutimo. Za ovakve stvari treba uvesti zabranu bavljenja politikom dozivotno. Nadam se iskreno da nece preci cenzus i da dobijemo konacno pravu demokratsku vladu bez G17,18,19... i socijalista.

Nancy

pre 17 godina

Po meni je "šampion" Pedja Marković: oni nisu dali ostavke, nego OBAVEŠTENJA o tome da podnose ostavke! (Tekst je, naime, počeo rečima: Ovim Vas OBAVEŠTAVAM da podnosim ostavku...)

savamalac

pre 17 godina

Pa zaboravili su da moraju da drze jos jednu sednicu, radi izbora sudija Ustavnog suda. Valjda do tada Markovic moze da otkloni "greske" u vezi sa datumom. Kako li ce tad da nam objasne ima li ostavki ili ne? I kako nije bilo nikakvih problema kad su iz njegovog kabineta stigle antidatirane ostavke poslanika kojima je mandat oduzet nevidjenom brzinom?

Ilija

pre 17 godina

I ja bih volio da objavim jedan komentar ođe.
Ali da ga objavite ne sad, no kad se dogovorimo.
Ustvari da objavite ovaj sad, ali kad vi ja poslije rečem da ga objavite.
Ili da objavite samo da sam ja kao objavio komentar, tj. podnio ga u pisanoj formi toga i toga dana, al da ga ne objavite nego da ga objavite poslije.
;-)

Ana

pre 17 godina

Beskrupulozni prevaranti i lazljivci, sede u vladi.
Oni odlucuju o nasim zivotima!
Gori su od Milosevicevih bitangi, sa onima se znalo sta nam sleduje, a ovi pod krisobranom "demokratije", a zapravo totalne autokratije, izadju na tv, opijeni vlascu, pendzetiranih obraza i prodaju narodu prazne price o svom moralu i drzanju reci i obecanja.
Ako im i kazemo SRAM VAS BILO, nece ih dojmiti, jer ljudi bez morala ne znaju za stid.

heineken

pre 17 godina

boze, kome je dato da se zavitlava sa nasim sudbinama ....
DSS i G17 se igraju, i nadmudruju na tako bezocno, drsko, demagosko idiotski nacin, ne vodeci pri tome racuna da je svaka njihova smicalica nekoliko hiljada ljudi manje koji ce izaci na izbore.
a svaki birac koji ne izadje na izbore, automatski pojacava radikale.
kada bi napravili transparente "mi smo idioti glasajte za radikale" mislim da bi efekat bio mnogo manji od ovakve vlade, ovakvog vladanja i ovakve vlasti.

SundjerBob

pre 17 godina

Ovo samo govori o tome kakva je kod nas trenutno situacija u politickim strankama. Vladajuce stranke opet optuzuju opoziciju da je opozicija i za to sto im ne omogicavaju kvorum za rad. Mladjan Dinkic je sada pokazao kakav je covek i da je stvarno spreman da gazi i preko leseva samo da bi postigao ono sto je zacrtao. Mislim da ce ovo biti jasan znak glasacima u Srbiji za koga ne vredi glasati na sledecim izborima.
Kostunica se opet dokazao kao nedosledan posto jedno misli drugo govori a trece radi. Ko zna mozda on nije ni obavesten o tome sta se desavalo jer je on taj dan bio u Sandzaku!!!

Hladne Glave

pre 17 godina

Postoji (mada mršava) mogućnost nastavka pregovora sa EU nakon ocene koju će Karla dostaviti Evropskoj komisiji i Savetu ministara.
G17 je odabrala "via media" rešenje kako bi sebi ostavila odrešene ruke u slučaju neočekivanog obrta. Ko bar malo prati priču oko integracija mogao je primetiti da postoje krugovi u Komisiji kao i određene države članice koje pokušavaju da proguraju nastavak pregovora. Svakako, će Srbija dobiti izuzetno dobru ocenu za sprovođenje reformi, ekonomski napredak i spremnost administrativnih kapaciteta da iznese SSP (verovatno mnogi "eksperti" koji ovde komentarišu ni ne znaju šta znači ova skraćenica)i treba videti da li će to pretegnuti u odnosu na negativnu političku ocenu.
U svakom slučaju, ako nije bila mudra odluka da unapred oročavaju ostavke bez jasnog pregleda kalendara kada će se odluka oko nastavka pregovora konačno prelomiti, bili su dovoljno pametni da joj odlože dejstvo.
To se, drugovi i drugarice, zove politika bez nepotrebnih strasti i potpaljivanja.

Nebojsa Sid

pre 17 godina

Formalno pravno kako rece gospodin predsednik parlamenta ostavke nisu vazece, e onda i formalno i pravno ovo je prevara velikih razmera, koja i formalno i pravno izaziva mucninu u zelucu, i formalno i pravno gospoda experti mi se gade.

sasa jokic

pre 17 godina

Jednostavno receno, toliko su muljali, da vise nisu mogli da iskombinuju! DSS i G17+ su toliko puta prekrsili zakon, da bi ih trebalo izbaciti iz politickog zivota. SRS i SPS odavno, ali mislim na ovaj takozvani "Demokratski blok!".

Goran

pre 17 godina

Treba da smo ponosni. U svetsku političku misao uneli smo novi termin: "Srpska ostavka". Prvi su je na političku scenu uveli Radikali, posle Kumanovske kapitulacije. Nju je lako prepoznati i razlikuovati od prave ostavke u toliko što se najavljuju kategoričnije i glasnije. Pljujete po vladi gore nego da je prava ostavka u pitanju. Kada mislite da ste ubedili narod u nesposobnost vlade lako je plasirati tezu da u tim uslovima ne možete napustiti odmah mesto ministra jer šta će biti ako i Vi sada odete. Ne možete, jedni narod prepustiti na milost i nemilost tim nesposoknjakovićima, pa će se vaša ostavka aktivirati posle izbora. " Srpska ostavka " je mnogo češća na našim prostorima od normalne ostavke. I pored naj bolje volje, jedina normalna ostavka, u zadnjih 15 god, koja mi pada na pamet je ostavka Gdina. Labusa.

Nikša

pre 17 godina

Ne da ne poštuju Zakone i propise kako reče srednjoškolac P. Marković, nego krše i postojeći i još uvek važeći Ustav. To je u svoje vreme radio i diktator Milošević pa izgleda da im sa onog sveta govori vi ste najpamentniji. Do kada još treba da trpimo nasilje G - 17
kao nevešti su nisu ostavke nego obaveštenje, a Marković im portparol. Skidajte se bre sa grbače ovog nesretnog naroda. Sram vas bilo.

Todorović Radivoj

pre 17 godina

Srbija je zemlja čuda.Zemlja u kojoj maglu prodaju oni u
koje smo se kleli i ništa ih ne košta.Usvojili su načela da niko ne odgovara ni zašta.
Pogledajmo predsednika Skupštine u Poligrafu. On državu Srbiju poredi sa brakom a ministre sa supružnicima.Ostavka nije u formi kakvu on zamišlja.
Zamislimo da su ministri ozbiljno podneli ostavke.
Znači država Srbija nema kompletnu vladu. Bez ministra finansija izgleda
da je isto kao i sa njim.
Nije potreban.Bar on tako nastoji da natera supružnike,ministre, da ispunjavaju bračnu dužnost.
Spasi nas bože takvih eksperta. Za Ustav, navedena funkcija, izražava zadovoljstvo kako su sve parlamentarne stranke složile. Zamislite 242 poslanika se složilo. Njemu to nije sumnjivo što radikali i socijalisti podržavaju rušenje sopstvenog Ustava.Nama je jasno da kada su se oni složili Ustav nije ni za
jednodnevnu upotrebu a kamoli za decenije ili vekove kao u ozbiljnim državama.Još dotični izjavljuje" mi u Skupštini smo se usaglasili sto posto
i biće sramota za jednu demokratsku državu da narod
ne podrži akt".Znači svi oni su demokrate (SPS, SRS) samo narod nije demokratski ako ne podrži njihovo šurovanje sa onima u zagradi.Ako je Kosovo u pitanju, ja ih dole potpisani sve pozivam na odgovornostpred narodni sud
što Ustav nisu doneli pre dve godine a ne u pet do dvanest. Zašto nisu javnu raspravu dali pre donošenja predloga da svet vidi da smo demokrate. Ovako samo su ovi naši i oni Miloševićevi demokrate a svi ostali(narod)
nije. Neka vam služi na čast.
A ako se Ustav ne usvoji na referendumu, nemojte reći da je narod prodao Kosovo, iako znam da ste i tako u stanju
obrazložiti.Prodajite nam maglu dook možete. Ja sada pišem komemtare.Otupeli ste me a kod Miloševića sam ulicama bitke bio. za komentare nisam mario.Sada se praznim jer ste bili moji.Ostaje mi samo da vas kaznim mojim i milionima drugih glasova. Ako bog da.
Todorović Radivoj, Šabac

Lesa

pre 17 godina

Dobro.Desavanje oko ostavki clanova vlade iz G17plus je samo tema za pricu i vec zapocetu predizbornu kampanju. Na nasoj politickoj sceni smo do skora imali mnogo stranaka o kojima smo pricali i koje su bile akteri.Kako sada stoje stvari govori se o tri bloka.Demokratski,narodnjackii "patriotski".Ovi izbori ce obeleziti nastup ova tri bloka.Izbori koji su izvesni trazice od gradjana da odluce izmedju ove tri opcije. Radikali ce ostati konstruktivni napadac vlade u parlamentu.DS,DSS i narodnjaci ce ciniti novu vladu.Predsednika vlade dace DS,predsednika parlamenta SR ili DSS a zakonodavnu vlast ce predvoditi DSS.G17plus ce nastupiti sa DSS-om ili DS-om.SPS (ako prodje census)ce se prikloniti SRS.Posto su moguca dva izborna kruga,tako ce se na kraju desiti dva bloka.Jedan blok DS,DSS,G17plus i koalicija manjih stranaka demokratske orijentacije uz podrsku narodnjaka a drugi blok je SRS i SPS.Glavne teme predizborne kampanje ali i realizacije vlasti u narednom periodu ce biti: KiM,hapsenje Mladica. Podizanje standarda zivljenja gradjana,ekonbomska pitanja,zavrsetak privatizacije,decentralizacija,ispunjavanje uslova za pridruzivanje EU i NATO Savezu,suzbijanje kriminala i korupcije,te generalno ublazavanje viznog rezima i uljudjivaje medijskog prostora Srbije.Predsednik Srbije ce biti Boris Tadic Moguca su i radikalna iznenadjenja ali se bojim da bi tim iznenadjenjima pocepali politicku krstenicu Srbije i na unutrpolitickom i na spoljnopolitickom planu.Ako to uradimo …..neka nam je Bog na pomoci.E sad treba sacekati raspisivanje izbora,izbore i kraj izbora.
Ziveli
Lesa

tibby

pre 17 godina

pa dobro dokle vishe ova sharada i cirkus..."uuu mi smo G17+...mi dajemo ostavke....uuuu" ...dam ostavku ali ipak radim...ministri, odbornici! Dinkicu koja si ti sramota!
Doduse...narod je kriv...DOK JE OVACA BICE I SHISHANJA!!!

Milos

pre 17 godina

Zakazati sednicu skupstine znajuci da, po zakonu, ostavke moraju da se nadju na njenom dnevnom redu i racunajuci da ce se to nekako zabasuriti, znak je ili totalne nesposobnosti ili totalne bezobzirnosti vlasti prema svojim podanicima. Namerno ne kazem «svom narodu» ili «svojim gradjanima» nego podanicima, jer mi ako dozvoljavamo da i ovakve stvari nekaznjeno prolaze i nismo nista drugo nego samo podanici koje i vlast, dobro ih poznajuci, tretira samo kao takve.Najinteresantnije je da nema nikakvih stranih komentara na ovu uzasnu sramotu. Da li je to znak da su potpuno digli ruke od nas kao od beznadeznog slucaja ili ne zele da talasaju pred donosenje novog ustava u naivnoj nadi da ce posle njega t.zv. demokratske snage poceti da se ponasaju zaista demokratski. Posto je tesko poverovati u njihovu naivnost, pre ce biti da nam se opet priprema neka samarcina od koje ce nam svima dobro zabrideti usi, a onda opet sleduje sveopsta kuknjava podanika kako ih niko na svetu ne razume i ne voli.

Marko

pre 17 godina

Gospodo moja, mnogo ste na kraj srca. Pa podneli su ostavke i dosli su na sednicu da verifikuju oslobadjanje imuniteta sudiji koji je na udaru zakona, ajde sada da osudimo G17 sto je to uradio. Zar sve u ovoj zemlji mora uz buku i lomljavinu, nije dovoljno zanimljivo ako vlada ne padne, pa onda ajmo na ulice da vristimo iz sveg glasa. Jos samo jedno pitanje za kraj: Da G17 slucajno nije dosao na tu sednicu da odrzi
kvorum, nebi li sada ogorceno pisali komentare da iza svega stoji zavera i da neko stiti tog coveka da ne bude pritvoren.

B.Mikic

pre 17 godina

Ovo mi lici kao kada bi lopov rekao: "ici cu ja u zatvor samo dok potrosim ovo sto sam pokrao". Mislim da su Dinkic & Co. sa ovim definitivno pokazali koliko vrede - a to znaci da ne prelaze cenzus na predstojecim izborima. Stranke koje ih uzmu kao koalicionog partnera neka dobro razmisle o tome. Imace sigurno stete.

Luka

pre 17 godina

Danas sam na Slaviji video bilbord stranke G17+ sa sloganom:"NAPRED! NEMA NAZAD" koji ne je asocirao na ono njihovo kako drze rec. Videli smo kako drze rec:jos malo slatke vlasti nece im skoditi.A da idemo napred videli smo....

No no

pre 17 godina

Ja ne znam kako oni misle da neko glasa za njihov ustav, kada ni sami ne postuju zakone i ustav, tj. tumace ih kako im kada odgovara. Sramota!

mmilena

pre 17 godina

Ja ne znam sta se to desi sa ljudima kada dodju na vlast?Da li to podrazumeva trenutni gubitak morala i odsustvo bilo kakve samokriticnosti.Jako me je razocarala partija G17+, sada me je sramota da kazem da sam za njih glasala, ali tu gresku necu ponoviti.Jedino cega se bojim da ponovo ne pogresim u vezi nekih drugih koji ce se lepo predstaviti.Mislim da je najveci problem u nasoj zemlji sto se ovakve stvari ne sankcionisu.Videli smo to i posle 5.oktobra, nije bio 6.oktobar i nisu odgovarali za krsenje zakona svi politicari koji su ga u obavljanju drzavnih funkcija krsili, a da ne govorimo da niko ko se posteno nakrao nije niti odgovarao niti mu je oduzeta protivpravna imovinska korist koju je ostvario za vreme mandata.Zato danas vlada izmedju ostalih i SPS...Dok ne budu takve promene, u Srbiji nece biti bolje.A ja sta cu, pokusacu da bolje biram ovaj put, za sada znam za koga necu, ni za jednu od stranaka u aktuelnoj vladi, ali moram na izbore, da nas ne pogodi radikalnije zlo.

Gradjancica

pre 17 godina

Pa ljudi, sta ce ostati radikalima,*da nam strasno urade*... ovi ce sve smrtne grehove da ispucaju,sledeci ce morati debelo da se pomuce kako da nas lazu i pljackaju, ovde je skoro sve vec vidjeno!

barola

pre 17 godina

EKSPERTSKI! Setili se strucnjaci da u budzetu ima 2 milijarde suficita pa ko veli glupo bi bilo da se trosi bez njih. O tome je trebalo misliti pre datog obecanja. Ali uostalom oni sto ispunjavaju obecanje i drze do reci bice samo gubitnici u ovom milenijumu.

Blackburn Rovers FC

pre 17 godina

Ili ste podneli ostavke ili niste. Nikakva dodatna objasnjenja nisu potrebna.Ali, oni su eksperti, pa ce ekspertski da nam objasne kako to sto nisu podneli ostavke u stvari znaci da jesu podneli ostavke samo mi to ne razumemo.
.Ja porucujem DS-u da je vreme da preuzmu Vladu i spasavaju nas posle izbora iz ovog haosa.

Igor Gavrić

pre 17 godina

Постоји у Србији једна изрека која гласи "Мож да бидне ал не мора да значи"

Zorica

pre 17 godina

Dok ne odrastemo kao drustvo, ovakve stvarice nastaviti da nam se dogadjaju u sve neverovatnijim oblicima, drskosti, bezobrazluka i nemorala. Dokle nemoral moze ici? Da li moze ici i do uskracivanja prava na zivot zarad samoproklamovanih visih ciljeva? Dokle god ovakvi ljudi na bilo kojim narednim izborima dobijaju i jedan glas vise, osim koliko imaju clanova uze porodice, ovo cemo gledati. Javnost ima mehanizme da se bofri porotiv ovog nemorala, ali ne ume da to primenjuje.

dule

pre 17 godina

Neznam kakva bi kampanja trebala da bude da bih izašao na referendum. Ne zanima me ustav koji su pravili ovakvi i 100% prihvaćen. Zaista simptomatično.

ljiljana

pre 17 godina

Obecali su ostavke i dali su ih. To je bila njihova moralna obaveza. Jedino nisu rekli da ostavke ne stupaju na snagu odmah t.j.kad ih Skupstina verifikuje. Toliko o njihovom moralu.
Sinoc cujem da Dinkic objasnjava kako ostavke nisu aktivne, pa Skupstina nema o cemu da odlucuje.
Extra je da ovo sve znamo pred izbore. Bar da vise ne slusamo price o moralu, ostavkama i Nacionalnoj stedionici!

DRŽAVLjANIN

pre 17 godina

Kakav je lik predsednik paerlamenta, evo i zasto : Oni su kao podneli ostavke uz dogovor da to pricaju naivnim gradjanima Srbije, (sigurni da ce osvojiti par %, jer molim vas oni su prvi videli da vlada ne vlada kako treba), a ovamo g.Markovic isprica kako nece biti sednica parlamenta zbog bla,bla,bla. Kad eto ti belaja zakaza se sednica skupstine, i frka-panika, oni su podneli ostavke ali ZBOG NAS ce jos malo da vladaju, pa jos, pa jos...
FUJ, gadite mi se, BLjAK.

RF

pre 17 godina

Jasno je da su Mladjan Dinkic i ostali ministri u Vladi hteli da obmanu javnost. Podneli su ostavku koja to nije. Postavlja se pitanje zasto je predsednik Narodne skupstine cutao o tome od dana podnosenja njemu (02.10), do dana rasprave na Skupstini (09.10.). Osam dana je Predrag Markovic imao vremena da uoci "pravne manjkavosti", vrati ostavke (obavestenja)ministrima i obavesti javnost da je Vlada kompletna i da ostavke nisu podnete. Ovako, on to iznosi u iznudici, pod pritiskom opozicionih poslanika i time jasno saopstava da je i on ukljucen u prevarantsku igru G17+. Gospodine Predsednice, Vi njima mozete oprastati, ako zelite, ali ja Vama ne mogu. Ako imate morala, podnesite ostavku odmah. Predsednik Narodne skupstine ne sme da nekaznjeno ucestvuje u politickim i drzavnim prevarama.

direktor

pre 17 godina

Pa ljudi moji oni sada krse zakon potpuno javno i nikom nista. Zvanicno su se stavili iznad zakona a mi cutimo. Za ovakve stvari treba uvesti zabranu bavljenja politikom dozivotno. Nadam se iskreno da nece preci cenzus i da dobijemo konacno pravu demokratsku vladu bez G17,18,19... i socijalista.

Nancy

pre 17 godina

Po meni je "šampion" Pedja Marković: oni nisu dali ostavke, nego OBAVEŠTENJA o tome da podnose ostavke! (Tekst je, naime, počeo rečima: Ovim Vas OBAVEŠTAVAM da podnosim ostavku...)

savamalac

pre 17 godina

Pa zaboravili su da moraju da drze jos jednu sednicu, radi izbora sudija Ustavnog suda. Valjda do tada Markovic moze da otkloni "greske" u vezi sa datumom. Kako li ce tad da nam objasne ima li ostavki ili ne? I kako nije bilo nikakvih problema kad su iz njegovog kabineta stigle antidatirane ostavke poslanika kojima je mandat oduzet nevidjenom brzinom?

Ilija

pre 17 godina

I ja bih volio da objavim jedan komentar ođe.
Ali da ga objavite ne sad, no kad se dogovorimo.
Ustvari da objavite ovaj sad, ali kad vi ja poslije rečem da ga objavite.
Ili da objavite samo da sam ja kao objavio komentar, tj. podnio ga u pisanoj formi toga i toga dana, al da ga ne objavite nego da ga objavite poslije.
;-)

Ana

pre 17 godina

Beskrupulozni prevaranti i lazljivci, sede u vladi.
Oni odlucuju o nasim zivotima!
Gori su od Milosevicevih bitangi, sa onima se znalo sta nam sleduje, a ovi pod krisobranom "demokratije", a zapravo totalne autokratije, izadju na tv, opijeni vlascu, pendzetiranih obraza i prodaju narodu prazne price o svom moralu i drzanju reci i obecanja.
Ako im i kazemo SRAM VAS BILO, nece ih dojmiti, jer ljudi bez morala ne znaju za stid.

heineken

pre 17 godina

boze, kome je dato da se zavitlava sa nasim sudbinama ....
DSS i G17 se igraju, i nadmudruju na tako bezocno, drsko, demagosko idiotski nacin, ne vodeci pri tome racuna da je svaka njihova smicalica nekoliko hiljada ljudi manje koji ce izaci na izbore.
a svaki birac koji ne izadje na izbore, automatski pojacava radikale.
kada bi napravili transparente "mi smo idioti glasajte za radikale" mislim da bi efekat bio mnogo manji od ovakve vlade, ovakvog vladanja i ovakve vlasti.

SundjerBob

pre 17 godina

Ovo samo govori o tome kakva je kod nas trenutno situacija u politickim strankama. Vladajuce stranke opet optuzuju opoziciju da je opozicija i za to sto im ne omogicavaju kvorum za rad. Mladjan Dinkic je sada pokazao kakav je covek i da je stvarno spreman da gazi i preko leseva samo da bi postigao ono sto je zacrtao. Mislim da ce ovo biti jasan znak glasacima u Srbiji za koga ne vredi glasati na sledecim izborima.
Kostunica se opet dokazao kao nedosledan posto jedno misli drugo govori a trece radi. Ko zna mozda on nije ni obavesten o tome sta se desavalo jer je on taj dan bio u Sandzaku!!!

Hladne Glave

pre 17 godina

Postoji (mada mršava) mogućnost nastavka pregovora sa EU nakon ocene koju će Karla dostaviti Evropskoj komisiji i Savetu ministara.
G17 je odabrala "via media" rešenje kako bi sebi ostavila odrešene ruke u slučaju neočekivanog obrta. Ko bar malo prati priču oko integracija mogao je primetiti da postoje krugovi u Komisiji kao i određene države članice koje pokušavaju da proguraju nastavak pregovora. Svakako, će Srbija dobiti izuzetno dobru ocenu za sprovođenje reformi, ekonomski napredak i spremnost administrativnih kapaciteta da iznese SSP (verovatno mnogi "eksperti" koji ovde komentarišu ni ne znaju šta znači ova skraćenica)i treba videti da li će to pretegnuti u odnosu na negativnu političku ocenu.
U svakom slučaju, ako nije bila mudra odluka da unapred oročavaju ostavke bez jasnog pregleda kalendara kada će se odluka oko nastavka pregovora konačno prelomiti, bili su dovoljno pametni da joj odlože dejstvo.
To se, drugovi i drugarice, zove politika bez nepotrebnih strasti i potpaljivanja.

Nebojsa Sid

pre 17 godina

Formalno pravno kako rece gospodin predsednik parlamenta ostavke nisu vazece, e onda i formalno i pravno ovo je prevara velikih razmera, koja i formalno i pravno izaziva mucninu u zelucu, i formalno i pravno gospoda experti mi se gade.

sasa jokic

pre 17 godina

Jednostavno receno, toliko su muljali, da vise nisu mogli da iskombinuju! DSS i G17+ su toliko puta prekrsili zakon, da bi ih trebalo izbaciti iz politickog zivota. SRS i SPS odavno, ali mislim na ovaj takozvani "Demokratski blok!".

Goran

pre 17 godina

Treba da smo ponosni. U svetsku političku misao uneli smo novi termin: "Srpska ostavka". Prvi su je na političku scenu uveli Radikali, posle Kumanovske kapitulacije. Nju je lako prepoznati i razlikuovati od prave ostavke u toliko što se najavljuju kategoričnije i glasnije. Pljujete po vladi gore nego da je prava ostavka u pitanju. Kada mislite da ste ubedili narod u nesposobnost vlade lako je plasirati tezu da u tim uslovima ne možete napustiti odmah mesto ministra jer šta će biti ako i Vi sada odete. Ne možete, jedni narod prepustiti na milost i nemilost tim nesposoknjakovićima, pa će se vaša ostavka aktivirati posle izbora. " Srpska ostavka " je mnogo češća na našim prostorima od normalne ostavke. I pored naj bolje volje, jedina normalna ostavka, u zadnjih 15 god, koja mi pada na pamet je ostavka Gdina. Labusa.

Nikša

pre 17 godina

Ne da ne poštuju Zakone i propise kako reče srednjoškolac P. Marković, nego krše i postojeći i još uvek važeći Ustav. To je u svoje vreme radio i diktator Milošević pa izgleda da im sa onog sveta govori vi ste najpamentniji. Do kada još treba da trpimo nasilje G - 17
kao nevešti su nisu ostavke nego obaveštenje, a Marković im portparol. Skidajte se bre sa grbače ovog nesretnog naroda. Sram vas bilo.

Todorović Radivoj

pre 17 godina

Srbija je zemlja čuda.Zemlja u kojoj maglu prodaju oni u
koje smo se kleli i ništa ih ne košta.Usvojili su načela da niko ne odgovara ni zašta.
Pogledajmo predsednika Skupštine u Poligrafu. On državu Srbiju poredi sa brakom a ministre sa supružnicima.Ostavka nije u formi kakvu on zamišlja.
Zamislimo da su ministri ozbiljno podneli ostavke.
Znači država Srbija nema kompletnu vladu. Bez ministra finansija izgleda
da je isto kao i sa njim.
Nije potreban.Bar on tako nastoji da natera supružnike,ministre, da ispunjavaju bračnu dužnost.
Spasi nas bože takvih eksperta. Za Ustav, navedena funkcija, izražava zadovoljstvo kako su sve parlamentarne stranke složile. Zamislite 242 poslanika se složilo. Njemu to nije sumnjivo što radikali i socijalisti podržavaju rušenje sopstvenog Ustava.Nama je jasno da kada su se oni složili Ustav nije ni za
jednodnevnu upotrebu a kamoli za decenije ili vekove kao u ozbiljnim državama.Još dotični izjavljuje" mi u Skupštini smo se usaglasili sto posto
i biće sramota za jednu demokratsku državu da narod
ne podrži akt".Znači svi oni su demokrate (SPS, SRS) samo narod nije demokratski ako ne podrži njihovo šurovanje sa onima u zagradi.Ako je Kosovo u pitanju, ja ih dole potpisani sve pozivam na odgovornostpred narodni sud
što Ustav nisu doneli pre dve godine a ne u pet do dvanest. Zašto nisu javnu raspravu dali pre donošenja predloga da svet vidi da smo demokrate. Ovako samo su ovi naši i oni Miloševićevi demokrate a svi ostali(narod)
nije. Neka vam služi na čast.
A ako se Ustav ne usvoji na referendumu, nemojte reći da je narod prodao Kosovo, iako znam da ste i tako u stanju
obrazložiti.Prodajite nam maglu dook možete. Ja sada pišem komemtare.Otupeli ste me a kod Miloševića sam ulicama bitke bio. za komentare nisam mario.Sada se praznim jer ste bili moji.Ostaje mi samo da vas kaznim mojim i milionima drugih glasova. Ako bog da.
Todorović Radivoj, Šabac

Lesa

pre 17 godina

Dobro.Desavanje oko ostavki clanova vlade iz G17plus je samo tema za pricu i vec zapocetu predizbornu kampanju. Na nasoj politickoj sceni smo do skora imali mnogo stranaka o kojima smo pricali i koje su bile akteri.Kako sada stoje stvari govori se o tri bloka.Demokratski,narodnjackii "patriotski".Ovi izbori ce obeleziti nastup ova tri bloka.Izbori koji su izvesni trazice od gradjana da odluce izmedju ove tri opcije. Radikali ce ostati konstruktivni napadac vlade u parlamentu.DS,DSS i narodnjaci ce ciniti novu vladu.Predsednika vlade dace DS,predsednika parlamenta SR ili DSS a zakonodavnu vlast ce predvoditi DSS.G17plus ce nastupiti sa DSS-om ili DS-om.SPS (ako prodje census)ce se prikloniti SRS.Posto su moguca dva izborna kruga,tako ce se na kraju desiti dva bloka.Jedan blok DS,DSS,G17plus i koalicija manjih stranaka demokratske orijentacije uz podrsku narodnjaka a drugi blok je SRS i SPS.Glavne teme predizborne kampanje ali i realizacije vlasti u narednom periodu ce biti: KiM,hapsenje Mladica. Podizanje standarda zivljenja gradjana,ekonbomska pitanja,zavrsetak privatizacije,decentralizacija,ispunjavanje uslova za pridruzivanje EU i NATO Savezu,suzbijanje kriminala i korupcije,te generalno ublazavanje viznog rezima i uljudjivaje medijskog prostora Srbije.Predsednik Srbije ce biti Boris Tadic Moguca su i radikalna iznenadjenja ali se bojim da bi tim iznenadjenjima pocepali politicku krstenicu Srbije i na unutrpolitickom i na spoljnopolitickom planu.Ako to uradimo …..neka nam je Bog na pomoci.E sad treba sacekati raspisivanje izbora,izbore i kraj izbora.
Ziveli
Lesa

tibby

pre 17 godina

pa dobro dokle vishe ova sharada i cirkus..."uuu mi smo G17+...mi dajemo ostavke....uuuu" ...dam ostavku ali ipak radim...ministri, odbornici! Dinkicu koja si ti sramota!
Doduse...narod je kriv...DOK JE OVACA BICE I SHISHANJA!!!

Milos

pre 17 godina

Zakazati sednicu skupstine znajuci da, po zakonu, ostavke moraju da se nadju na njenom dnevnom redu i racunajuci da ce se to nekako zabasuriti, znak je ili totalne nesposobnosti ili totalne bezobzirnosti vlasti prema svojim podanicima. Namerno ne kazem «svom narodu» ili «svojim gradjanima» nego podanicima, jer mi ako dozvoljavamo da i ovakve stvari nekaznjeno prolaze i nismo nista drugo nego samo podanici koje i vlast, dobro ih poznajuci, tretira samo kao takve.Najinteresantnije je da nema nikakvih stranih komentara na ovu uzasnu sramotu. Da li je to znak da su potpuno digli ruke od nas kao od beznadeznog slucaja ili ne zele da talasaju pred donosenje novog ustava u naivnoj nadi da ce posle njega t.zv. demokratske snage poceti da se ponasaju zaista demokratski. Posto je tesko poverovati u njihovu naivnost, pre ce biti da nam se opet priprema neka samarcina od koje ce nam svima dobro zabrideti usi, a onda opet sleduje sveopsta kuknjava podanika kako ih niko na svetu ne razume i ne voli.

Marko

pre 17 godina

Gospodo moja, mnogo ste na kraj srca. Pa podneli su ostavke i dosli su na sednicu da verifikuju oslobadjanje imuniteta sudiji koji je na udaru zakona, ajde sada da osudimo G17 sto je to uradio. Zar sve u ovoj zemlji mora uz buku i lomljavinu, nije dovoljno zanimljivo ako vlada ne padne, pa onda ajmo na ulice da vristimo iz sveg glasa. Jos samo jedno pitanje za kraj: Da G17 slucajno nije dosao na tu sednicu da odrzi
kvorum, nebi li sada ogorceno pisali komentare da iza svega stoji zavera i da neko stiti tog coveka da ne bude pritvoren.

B.Mikic

pre 17 godina

Ovo mi lici kao kada bi lopov rekao: "ici cu ja u zatvor samo dok potrosim ovo sto sam pokrao". Mislim da su Dinkic & Co. sa ovim definitivno pokazali koliko vrede - a to znaci da ne prelaze cenzus na predstojecim izborima. Stranke koje ih uzmu kao koalicionog partnera neka dobro razmisle o tome. Imace sigurno stete.

Luka

pre 17 godina

Danas sam na Slaviji video bilbord stranke G17+ sa sloganom:"NAPRED! NEMA NAZAD" koji ne je asocirao na ono njihovo kako drze rec. Videli smo kako drze rec:jos malo slatke vlasti nece im skoditi.A da idemo napred videli smo....

No no

pre 17 godina

Ja ne znam kako oni misle da neko glasa za njihov ustav, kada ni sami ne postuju zakone i ustav, tj. tumace ih kako im kada odgovara. Sramota!

mmilena

pre 17 godina

Ja ne znam sta se to desi sa ljudima kada dodju na vlast?Da li to podrazumeva trenutni gubitak morala i odsustvo bilo kakve samokriticnosti.Jako me je razocarala partija G17+, sada me je sramota da kazem da sam za njih glasala, ali tu gresku necu ponoviti.Jedino cega se bojim da ponovo ne pogresim u vezi nekih drugih koji ce se lepo predstaviti.Mislim da je najveci problem u nasoj zemlji sto se ovakve stvari ne sankcionisu.Videli smo to i posle 5.oktobra, nije bio 6.oktobar i nisu odgovarali za krsenje zakona svi politicari koji su ga u obavljanju drzavnih funkcija krsili, a da ne govorimo da niko ko se posteno nakrao nije niti odgovarao niti mu je oduzeta protivpravna imovinska korist koju je ostvario za vreme mandata.Zato danas vlada izmedju ostalih i SPS...Dok ne budu takve promene, u Srbiji nece biti bolje.A ja sta cu, pokusacu da bolje biram ovaj put, za sada znam za koga necu, ni za jednu od stranaka u aktuelnoj vladi, ali moram na izbore, da nas ne pogodi radikalnije zlo.

Gradjancica

pre 17 godina

Pa ljudi, sta ce ostati radikalima,*da nam strasno urade*... ovi ce sve smrtne grehove da ispucaju,sledeci ce morati debelo da se pomuce kako da nas lazu i pljackaju, ovde je skoro sve vec vidjeno!

barola

pre 17 godina

EKSPERTSKI! Setili se strucnjaci da u budzetu ima 2 milijarde suficita pa ko veli glupo bi bilo da se trosi bez njih. O tome je trebalo misliti pre datog obecanja. Ali uostalom oni sto ispunjavaju obecanje i drze do reci bice samo gubitnici u ovom milenijumu.

Blackburn Rovers FC

pre 17 godina

Ili ste podneli ostavke ili niste. Nikakva dodatna objasnjenja nisu potrebna.Ali, oni su eksperti, pa ce ekspertski da nam objasne kako to sto nisu podneli ostavke u stvari znaci da jesu podneli ostavke samo mi to ne razumemo.
.Ja porucujem DS-u da je vreme da preuzmu Vladu i spasavaju nas posle izbora iz ovog haosa.

Igor Gavrić

pre 17 godina

Постоји у Србији једна изрека која гласи "Мож да бидне ал не мора да значи"

Zorica

pre 17 godina

Dok ne odrastemo kao drustvo, ovakve stvarice nastaviti da nam se dogadjaju u sve neverovatnijim oblicima, drskosti, bezobrazluka i nemorala. Dokle nemoral moze ici? Da li moze ici i do uskracivanja prava na zivot zarad samoproklamovanih visih ciljeva? Dokle god ovakvi ljudi na bilo kojim narednim izborima dobijaju i jedan glas vise, osim koliko imaju clanova uze porodice, ovo cemo gledati. Javnost ima mehanizme da se bofri porotiv ovog nemorala, ali ne ume da to primenjuje.

dule

pre 17 godina

Neznam kakva bi kampanja trebala da bude da bih izašao na referendum. Ne zanima me ustav koji su pravili ovakvi i 100% prihvaćen. Zaista simptomatično.