Subota, 07.10.2006.

18:27

Partizan lako pobedio Olimpiju

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Partizan lako pobedio Olimpiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

NECA BG

pre 17 godina

HVALA TI,HVALA TI
CRNO-BELA LJUBAVI,
PEVAJU TI GROBARI
TVOJI VERNI SINOVI!!!
UPRAVA NAPOLJE!!!
LOPOVE U ZATVORE!!!
SLOBODAN FK PARTIZAN!!!
NO SURRENDER

Grobari su Doktori

pre 17 godina

Na fucu ne idemo, na reprezentaciju zvezde u fudbalu isto naravno ne idemo,zato bi stvarno trebali malo cesce na basket da pomognemo PETOSTRUKIM PRVACIMA ZEMLJE CELE!!!!!!!!!!!!Znamo da će opet Grobari stazom slave hodati i da će se s našeg Juga pesma opet oriti!!!!!!!!!!!!!!!!

dasa

pre 17 godina

Pejo brate,
Bio sam danas ma basketu i uveri da sam bio u pravu da smo trebali da oteramo, bukvalno Luku i Tripka. Iskustvo sa Tepicem je super decko za razliku od ove dvojice basketasa razume igru dva na dva i nije kukavica. Posle Harisa prva dvojka koja ima mozak i vic za kosarku.
Sta nam stice cist kec ili nesto kao step.

aketov fan

pre 17 godina

Ako je to istina za stepa to je sjajna stvar.I naravno askrabica pod hitno, i da deremo ove indijance u regionu, a u evropi konacno da napravimo nesto. Askrabica znaci odmah, a stepa isto odmah! Uf, al bi to bila ekipa! KK ova sezona! Haha, ne kao oni sto uvek prave ekipu za sledecu sezonu!

peja

pre 17 godina

Upravo sam saznao da Gary Payton ne dolazi u Partizan iz dva razloga, a to su, da Dule
Vujošević nije hteo da mu dodeli ulogu u timu koju je priželjkivao, a takodje nije mogao ni da mu garantuje zadovoljavajuću minutažu u tekućoj sezoni u NLB Ligi :)

Kocka

pre 17 godina

@ peja
Hvala ti što si se vratio pravo iz Egipta. Al nemoj da bude da si se pokajnički predomislio, pa se vratio-ne vratio-stigao-otišao...ko bi ga znao više. A i sponzor vam je, izgleda, kao i ti, daleko otputovao, pa pravo stiže...ili se vraća.

Stefan Miljevic

pre 17 godina

Trebali ste i uz ovu vest da stavite Gurovicevu sliku ! ! !
P . S : Jeretin se vraca u Zvezdu , sanse Partizana za novu titulu su sada jos vece !

Shone

pre 17 godina

Pricao sam sa Stepp-ovim menadzerom pre mesec dana. Jos uvek se oporavlja od operacije kolena i bice spreman tek na zimu. Neznam koliko je realno da on dodje i kad ce to biti. Cinjenica je da sa njim mozemo biti samo jaci nikako drugacije. Peja, da li imas neke informacije iz kluba u vezi Luke ? Sta se desava ? Da li je stvarno blizu odlaska ?

Sta je sa sponzorom ? Pominje se taj Telenor...da li je lova sada stvarno dobra ?

Pozdrav svim Grobarima sirom planete !!!!

Misko Maric

pre 17 godina

Pobedi su u zube ne gleda, ali ovo je prilicno bledo izdanje u poredjenju sa nasim mogucnostima. I dalje igramo ocajnu odbranu sa permanentnim kasnjenjem u preuzimanju, uglavnom Tripka, a napad je isuvise statican, vecito pozicioni, mada uz neke primese atraktivnih i promucurnih dodavanja.

I jos jedna stvar - uopste ne trcimo kontre - tragedija.

Napred Grobari!

Dragan

pre 17 godina

@Nikola,Zemun
Uvek je lepo citati tvoj izvestaj sa utakmica,vrlo detaljan,kao i obicno:)Oko Luke si u pravu da ima psiholosku barijeru,ali tu i Dule cini gresku(po meni jedinu)jer Luku posle svakog ishitrenog suta,vadi iz igre!A Luka je takav igrac koga osim odlicnog suta ne odlikuje previse dobrih karakteristika u napadu(visok dribling,losa tehnika,nedostatak drcnosti),a pogotovo nije preterano koristan u odbrani(osim defanzivnog skoka).Zato mu treba dati slobodu u sutu,i on ce tada sigurni igrati lakse i bolje!Oko navijaca te potpuno podrzavam,imamo kvalitetan tim,petostruki uzastopni sampioni smo i na tekme dolazi 1500 ljudi.Znam da mnogi cekaju Evroligu,ali i sada treba biti uz tim.Ali ljudi koji dolaze zaista prave divnu atmosferu!Zato dodjite i podrzite ovaj tim i pokazimo kakva je institucija KK PARTIZAN!

Nikola,Zemun

pre 17 godina

Rutinska pobeda Partizana , onako sa pola gasa . Sigurno da utakmica u Zagrebu ne predstavlja pravi odraz kvaliteta i mogucnosti ovog tima . Definitivno treba imati u vidu cinjenicu da oni pravi mecevi sa Cibonom , u Evroligi , tek predstoje , pa sam ja sklon verovanju da je u tom mecu znacajniji bilo ne otkriti sve karte koje se cuvaju za te utakmice . Ovim naravno ne zelim ni najmanje da umanjim potpuno zasluzenu pobedu „ Cibosa “ , niti da potpuno opravdam bruku tima za koji navijam , a koja , verujem , boli svakog pravog navijaca Partizana . Ipak , da se vratim na ovu utakmicu . . .
Krenulo je dosta nespretno , smuseno , na obe strane . Partizan je , ako se ne varam , za prva tri minuta dao dva poena . No nakon tog uvodnog perioda , malo je pojacana odbrana i pocele su da sevaju kontre , sto bi , opet po meni , trebalo da bude i najvece oruzje ovog mladog tima sastavljenog od igraca sjajnih fizickih predispozicija , kojima bi i trebao da odgovara takav ritam . Razlika je rasla iz minuta u minut i prakticno pitanje pobednika je bilo vrlo brzo odluceno , nesto kao u Zagrebu , samo ovaj put sa mnogo povoljnijim ishodom .
Ono sto upada u oci je to da su svi igraci koji su poceli u startnih pet ostvarili na kraju utakmice dvocifreni indeks korisnosti :
Najbolji pojedinac utakmice , svakako , je bio Pedja Drobnjak koji je za trideset minuta igre ubacio 19 poena , uz sjajan procenat suta iz igre : 7 od 10 za dva i 1 od 2 za tri , kao i 2 od 2 sa penala . Uz to , imao je i 7 skokova ( doduse nijedan u napadu ) , tri asistencije i cak pet ukradenih lopti . Indeks uspesnosti 30 .
Uros posle lakse povrede u Zagrebu , ovog puta za 28 minuta igre 19 poena , uz solidan procenat suta i po dva skoka i asistencije – indeks 19 .
Kostarika za 21 minut : 12 poena i cetiri skoka , od toga tri u napadu i indeks uspesnosti 16 .
Dule Kecman za 25 minuta igre 11 poena , bez promasaja za dva i tri , sest skokova i tri ukradene lopte , indeks 13 . Tepic za 35 minuta 5 poena , isto toliko skokova , ali i 4 asistencije i 4 ukradene lopte , indeks 14 . Ovaj decko definitivno potvrdjuje da je ogroman potencijal , uz sjajne fizicke predispozicije , izvarednu tehniku driblinga i dobar osecaj za asistenciju , poseduje i ogromnu dozu one pozitivne drskosti , ne plasi se da udje u direktan duel i mislim da od njega mozemo ocekivati iz meca u mec sve bolja i bolja izdanja . Ponosan sam na to sto ovaj momak nosi sveti crno – beli dres .
Kada je klupa u pitanju , Luka za devet minuta , bez poena , uz jedan skok u napadu i jednu asistenciju . Siguran sam da je glavni problem ovog momka u glavi ( da me neko , ne daj Boze , pogresno ne shvati ) . Mislim da on sam mora da savlada jednu veliku psiholosku barijeru ne bi li poceo da igra onako kako moze . A i dalje sam siguran da moze mnogo .
Novica ima ulogu slicnu kao i prethodne sezone , samo sto sada par minuta zamenjuje Drobisu .
Nikola Pekovic , veoma dobar , a siguran sam da ce iz meca u mec i on biti sve bolji i bolji : za 20 minuta 13 poena , uz samo jedan promasaj iz igre , dva ofanzivna skoka i jednu ukradenu loptu , indeks 12 .
Pera Bozic za samo pet minuta bez poena , uz tri promasaja za tri i , konacno ,
Kamings za 19 minuta pet poena , uz dosta slab procenat suta za dva : 1 od sest i tri od tri za jedan , tri skoka i jedna asistencija . Kada je u pitanju ovaj igrac , on definitivno ima kvalitet da bude jedan od lidera ovog tima . Sigurno da mu je sa psiholoske strane zbog svega sto se izdesavalo prethodnih dana bilo jako tesko da igra , ali se kod njega videla ogromna zelja za dokazivanjem i ja mislim da njema treba pruziti podrsku i kada su u pitanju navijaci kluba ( sto i jeste bio slucaj veceras u Pioniru ) , ali i sansu , kada je u pitanju Dule Vujosevic .
Zbirno gledano , Partizan je imao mnogo bolji procenat suta za dva poena : 60 % , naspram 40 % Olimpije , ali su Ljubljancani bili bolji van 6 . 25 . Utakmicu je odlucio mnogo bolji skok crno – belih : Partizan je imao sedam defanzivnih skokova vise i cak sest ukradenih lopti vise .
Sve u svemu , mislim da ce ovaj tim iz meca u mec igrati sve bolje i bolje i da tu ima jos dosta rezerve :
Tepic radi vredno , trudi se i sigurno da od njega u nastavku mozemo ocekivati znacajniju podrsku kada je kosgeterski ucinak u pitanju ,
Luka ce , verujem , proraditi , ako ne za stalno , onda bar na nekom mecu ,
Drobnjak mislim da ce , takodje , iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji sa afinitetom da postane jedan od najdominantnijih igraca u Evropi ,
od Pere i Vontiga se ocekuje znatno poboljsanje u nastavku . Uostalom , i jedan i drugi su i prosle sezone bili pravi kada je bilo najpotrebnije .
I na kraju , rec dve o navijacima . Ovom prilikom bih zaista zeleo da pozovem navijace Partizana , ali i sve one koji vole kosarku da u znatno vecem broju pocnu da dolaze na utakmice . Zao mi je sto je veceras , kao uostalom i prosle nedelje protiv Hemofarma , bilo tako malo navijaca , iako je atmosfera bila sjajna . Mislim da ovaj tim zasluzuje podrsku , u njega polazem velike nade , pre svega kada je EL u pitanju , ali momcima treba podrska . Vec dugi niz godina pratim kosarku i smatram da ovaj tim moze konacno da napravi lep rezultat i na medjunarodnoj sceni . Jadran je
, takodje , jako bitno takmicenje , samo cetiri tima idu u zavrsnicu , a na sastanku IO EL ce verovatno biti doneta odluka da prvak NLB ima prolaz u najkvalitetnije klupsko tamicenje Starog kontinenta . Ne treba zaboraviti da predstoji i zestoka borba Hrvatskih i Slovenackih timova za nove trogodisnje ugovore sa ULEB – om , tako da i oni maksimalno motivisani ulaze u ovo takmicenje , imajuci u vidu da prema novom sistemu bodovanja pobednik na Jadranu dobija 15 poena , dok se za titulu u nacionalnim sampionatima dobija svega 5 poena .
Veliki pozdrav svim ljubiteljima kosarke , a posebno navijacima Partizana !

Vlada-grobar

pre 17 godina

Pejo hvala ti sto si se vratio! Sta mislis da li bi bilo realno, a i savrseno kad bi doveli stepa kao sto neki pricaju. To bi bilo LEPO pojacanje na poziciji plej-bek, a zajedno sa Kamingsom i tripkom bi cinio savrsenu spoljnu liniju. Sa druge strane da li si mozda procitao da je Askrbic slobodan igrac? Njega kad bi doveli na toj labavoj poziciji cetiri zajedno sa Drobnjakom i Kostom imali bi bedem pod kosem!!! Ekipa bi izgledala savrseno a mogla bi se lako i uigrati. A onda da konacno prodjemo medju Top 16. Ne izgleda tako nerealno? a?

Rade-Psiholog

pre 17 godina

Sta je sa Lukom, on kao da je usao u svoju luku,koja ga vodi u novi transfer.Nista nije pokazao a tolika je bila frka da dodje u Patrizan. Dule, je zbog njega, otpustio Gurovica, pa se sada vidi kolika je bila greska.Bio je i ostao talenat, do sada.Nama trebaju rezultati a ne neka buducnost, koja nikako da dodje. sa njim.Treba nam neko, ko zna da pogodi za 3 poena, a ovo sto imamo je cista improvizacija i to nevodi nikuda, odnosnu u poraze, kao protiv Cibosa.I kako to , kada pobedimo , lako smo pobedili , a kada izgubimo, onda smo "tesko" izgubili kao da smo igrali sa igracem manje.Nema trezvenosti, analize pa da se vidi gde skripi i tu "podmazati" tj. dovesti nekoga(bar 2 igraca)ko zna da organizuje igru a drugi sigurne ruke za tri poena.

Lithium010

pre 17 godina

SVE LEPO ALI OVE TROJKE BI I NEKO IZ DRUGE LIGE BOLJE SUTIRAO!!
PEKOVIC+PEROVIC=CENTAR
TEPIC PRAVO OSVEZENJE
TRIPKOVIC KAD BI OVAKO UVEK IGRAO A NE TOPLO HLADNO
DROBNJAK JE POKAZAO SVOJ KVALITET
KECMAN SASVIM ZADOVOLJAVAJUCE CAK ODLICNO
PERA BOZIC KAPITEN?
LUKA BOGDANOVIC JE SPREMAN DA ODE

BUbE GROBAR

pre 17 godina

Deranje, jedva cekam da nam dodje i KK sledeca sezona, pa da i njih poderemo. Vama sa B92 hvala sto vec trecu utakmicu zaredom prenosite naseg PARTIZANA. B92, RTS1, RTS2 i ostalo od sada u cijeloj evropi, gledajte i vi veliki brat, a ne da vas RTS Sat i BK dave glupostima.BRZO,EFIKASNO, a JEFTINO. Pitajte: bube@mobile.de

sarajevska grobarcina

pre 17 godina

POZDRAV BRACO GROBARI
SVAKA CAST MAJSTORIMA NA POBJEDU
NEMA ZIME ZA EL SVI CE ONI PASTI U NASEM HRAMU.
DEFINITVNO CE DOCI NOVI IGRAC ALI TO NECE BITI PLAY VEC BEK A TO BI TREBAO NAJVJEROVATNIJE TREBAO BITI BLAKE STEPP
SACEKACEMO JOS KOJI DAN DA VIDIMO

peja

pre 17 godina

POZDRAV BRACO GROBARI! evo i mene, pravo iz egipta! vidim da su u mom odsustvu razne “peje” imale napade kreativnosti i cak “dovodile” SALETA, stockton- a, payton- a u PARTIZAN:) ipak, verujem da takvi likovi nisu uspeli da prevare stare forumske vukove… PRAVI PEJA je ponovo tu!
a sada malo o nasem PARTIZANU… danas se (opet) pokazala tacnom moja procena da igra crno- belih u potpunosti zavisi od tripka, koste i drobise. bila je dovoljna samo uroseva losa partija protiv cibone (na kojoj moze da zahvali i sudijama) pa da nam se desi ono sto se desilo… danasnja igra moze da raduje, vidljiva je kako raznovrsnost u napadu, tako i angazovanost u odbrani. sa druge strane, da ne bude sve sjajno, luka- muka je u teskoj krizi…
na kraju, nesto i o cummings- u i njegovom odlasku iz PARTIZANA… vec sam istakao da svi sa jednogodisnjim ugovorom mogu da ocekuju otkaz, bilo zbog lose igre ili “remecenja atmosfere”. duletova odluka da se odrekne JEDINOG oganizatora igre (svaka cast univerzalcu tepicu) pokazuje dve stvari- njegovu odlucnost da istera svoje i to da je pojacanje (a sa njim i telenor) sve blize PARTIZANU! zar mislite da bi debeli poceo el bez pleja? njegov rezon je jasan- cummings je dobar, novo pojacanje jos bolje, a ako jos moze da napravi tandem…

NAPRED PARTIZAN!

peja

pre 17 godina

POZDRAV BRACO GROBARI! evo i mene, pravo iz egipta! vidim da su u mom odsustvu razne “peje” imale napade kreativnosti i cak “dovodile” SALETA, stockton- a, payton- a u PARTIZAN:) ipak, verujem da takvi likovi nisu uspeli da prevare stare forumske vukove… PRAVI PEJA je ponovo tu!
a sada malo o nasem PARTIZANU… danas se (opet) pokazala tacnom moja procena da igra crno- belih u potpunosti zavisi od tripka, koste i drobise. bila je dovoljna samo uroseva losa partija protiv cibone (na kojoj moze da zahvali i sudijama) pa da nam se desi ono sto se desilo… danasnja igra moze da raduje, vidljiva je kako raznovrsnost u napadu, tako i angazovanost u odbrani. sa druge strane, da ne bude sve sjajno, luka- muka je u teskoj krizi…
na kraju, nesto i o cummings- u i njegovom odlasku iz PARTIZANA… vec sam istakao da svi sa jednogodisnjim ugovorom mogu da ocekuju otkaz, bilo zbog lose igre ili “remecenja atmosfere”. duletova odluka da se odrekne JEDINOG oganizatora igre (svaka cast univerzalcu tepicu) pokazuje dve stvari- njegovu odlucnost da istera svoje i to da je pojacanje (a sa njim i telenor) sve blize PARTIZANU! zar mislite da bi debeli poceo el bez pleja? njegov rezon je jasan- cummings je dobar, novo pojacanje jos bolje, a ako jos moze da napravi tandem…

NAPRED PARTIZAN!

Lithium010

pre 17 godina

SVE LEPO ALI OVE TROJKE BI I NEKO IZ DRUGE LIGE BOLJE SUTIRAO!!
PEKOVIC+PEROVIC=CENTAR
TEPIC PRAVO OSVEZENJE
TRIPKOVIC KAD BI OVAKO UVEK IGRAO A NE TOPLO HLADNO
DROBNJAK JE POKAZAO SVOJ KVALITET
KECMAN SASVIM ZADOVOLJAVAJUCE CAK ODLICNO
PERA BOZIC KAPITEN?
LUKA BOGDANOVIC JE SPREMAN DA ODE

sarajevska grobarcina

pre 17 godina

POZDRAV BRACO GROBARI
SVAKA CAST MAJSTORIMA NA POBJEDU
NEMA ZIME ZA EL SVI CE ONI PASTI U NASEM HRAMU.
DEFINITVNO CE DOCI NOVI IGRAC ALI TO NECE BITI PLAY VEC BEK A TO BI TREBAO NAJVJEROVATNIJE TREBAO BITI BLAKE STEPP
SACEKACEMO JOS KOJI DAN DA VIDIMO

BUbE GROBAR

pre 17 godina

Deranje, jedva cekam da nam dodje i KK sledeca sezona, pa da i njih poderemo. Vama sa B92 hvala sto vec trecu utakmicu zaredom prenosite naseg PARTIZANA. B92, RTS1, RTS2 i ostalo od sada u cijeloj evropi, gledajte i vi veliki brat, a ne da vas RTS Sat i BK dave glupostima.BRZO,EFIKASNO, a JEFTINO. Pitajte: bube@mobile.de

Rade-Psiholog

pre 17 godina

Sta je sa Lukom, on kao da je usao u svoju luku,koja ga vodi u novi transfer.Nista nije pokazao a tolika je bila frka da dodje u Patrizan. Dule, je zbog njega, otpustio Gurovica, pa se sada vidi kolika je bila greska.Bio je i ostao talenat, do sada.Nama trebaju rezultati a ne neka buducnost, koja nikako da dodje. sa njim.Treba nam neko, ko zna da pogodi za 3 poena, a ovo sto imamo je cista improvizacija i to nevodi nikuda, odnosnu u poraze, kao protiv Cibosa.I kako to , kada pobedimo , lako smo pobedili , a kada izgubimo, onda smo "tesko" izgubili kao da smo igrali sa igracem manje.Nema trezvenosti, analize pa da se vidi gde skripi i tu "podmazati" tj. dovesti nekoga(bar 2 igraca)ko zna da organizuje igru a drugi sigurne ruke za tri poena.

Nikola,Zemun

pre 17 godina

Rutinska pobeda Partizana , onako sa pola gasa . Sigurno da utakmica u Zagrebu ne predstavlja pravi odraz kvaliteta i mogucnosti ovog tima . Definitivno treba imati u vidu cinjenicu da oni pravi mecevi sa Cibonom , u Evroligi , tek predstoje , pa sam ja sklon verovanju da je u tom mecu znacajniji bilo ne otkriti sve karte koje se cuvaju za te utakmice . Ovim naravno ne zelim ni najmanje da umanjim potpuno zasluzenu pobedu „ Cibosa “ , niti da potpuno opravdam bruku tima za koji navijam , a koja , verujem , boli svakog pravog navijaca Partizana . Ipak , da se vratim na ovu utakmicu . . .
Krenulo je dosta nespretno , smuseno , na obe strane . Partizan je , ako se ne varam , za prva tri minuta dao dva poena . No nakon tog uvodnog perioda , malo je pojacana odbrana i pocele su da sevaju kontre , sto bi , opet po meni , trebalo da bude i najvece oruzje ovog mladog tima sastavljenog od igraca sjajnih fizickih predispozicija , kojima bi i trebao da odgovara takav ritam . Razlika je rasla iz minuta u minut i prakticno pitanje pobednika je bilo vrlo brzo odluceno , nesto kao u Zagrebu , samo ovaj put sa mnogo povoljnijim ishodom .
Ono sto upada u oci je to da su svi igraci koji su poceli u startnih pet ostvarili na kraju utakmice dvocifreni indeks korisnosti :
Najbolji pojedinac utakmice , svakako , je bio Pedja Drobnjak koji je za trideset minuta igre ubacio 19 poena , uz sjajan procenat suta iz igre : 7 od 10 za dva i 1 od 2 za tri , kao i 2 od 2 sa penala . Uz to , imao je i 7 skokova ( doduse nijedan u napadu ) , tri asistencije i cak pet ukradenih lopti . Indeks uspesnosti 30 .
Uros posle lakse povrede u Zagrebu , ovog puta za 28 minuta igre 19 poena , uz solidan procenat suta i po dva skoka i asistencije – indeks 19 .
Kostarika za 21 minut : 12 poena i cetiri skoka , od toga tri u napadu i indeks uspesnosti 16 .
Dule Kecman za 25 minuta igre 11 poena , bez promasaja za dva i tri , sest skokova i tri ukradene lopte , indeks 13 . Tepic za 35 minuta 5 poena , isto toliko skokova , ali i 4 asistencije i 4 ukradene lopte , indeks 14 . Ovaj decko definitivno potvrdjuje da je ogroman potencijal , uz sjajne fizicke predispozicije , izvarednu tehniku driblinga i dobar osecaj za asistenciju , poseduje i ogromnu dozu one pozitivne drskosti , ne plasi se da udje u direktan duel i mislim da od njega mozemo ocekivati iz meca u mec sve bolja i bolja izdanja . Ponosan sam na to sto ovaj momak nosi sveti crno – beli dres .
Kada je klupa u pitanju , Luka za devet minuta , bez poena , uz jedan skok u napadu i jednu asistenciju . Siguran sam da je glavni problem ovog momka u glavi ( da me neko , ne daj Boze , pogresno ne shvati ) . Mislim da on sam mora da savlada jednu veliku psiholosku barijeru ne bi li poceo da igra onako kako moze . A i dalje sam siguran da moze mnogo .
Novica ima ulogu slicnu kao i prethodne sezone , samo sto sada par minuta zamenjuje Drobisu .
Nikola Pekovic , veoma dobar , a siguran sam da ce iz meca u mec i on biti sve bolji i bolji : za 20 minuta 13 poena , uz samo jedan promasaj iz igre , dva ofanzivna skoka i jednu ukradenu loptu , indeks 12 .
Pera Bozic za samo pet minuta bez poena , uz tri promasaja za tri i , konacno ,
Kamings za 19 minuta pet poena , uz dosta slab procenat suta za dva : 1 od sest i tri od tri za jedan , tri skoka i jedna asistencija . Kada je u pitanju ovaj igrac , on definitivno ima kvalitet da bude jedan od lidera ovog tima . Sigurno da mu je sa psiholoske strane zbog svega sto se izdesavalo prethodnih dana bilo jako tesko da igra , ali se kod njega videla ogromna zelja za dokazivanjem i ja mislim da njema treba pruziti podrsku i kada su u pitanju navijaci kluba ( sto i jeste bio slucaj veceras u Pioniru ) , ali i sansu , kada je u pitanju Dule Vujosevic .
Zbirno gledano , Partizan je imao mnogo bolji procenat suta za dva poena : 60 % , naspram 40 % Olimpije , ali su Ljubljancani bili bolji van 6 . 25 . Utakmicu je odlucio mnogo bolji skok crno – belih : Partizan je imao sedam defanzivnih skokova vise i cak sest ukradenih lopti vise .
Sve u svemu , mislim da ce ovaj tim iz meca u mec igrati sve bolje i bolje i da tu ima jos dosta rezerve :
Tepic radi vredno , trudi se i sigurno da od njega u nastavku mozemo ocekivati znacajniju podrsku kada je kosgeterski ucinak u pitanju ,
Luka ce , verujem , proraditi , ako ne za stalno , onda bar na nekom mecu ,
Drobnjak mislim da ce , takodje , iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji sa afinitetom da postane jedan od najdominantnijih igraca u Evropi ,
od Pere i Vontiga se ocekuje znatno poboljsanje u nastavku . Uostalom , i jedan i drugi su i prosle sezone bili pravi kada je bilo najpotrebnije .
I na kraju , rec dve o navijacima . Ovom prilikom bih zaista zeleo da pozovem navijace Partizana , ali i sve one koji vole kosarku da u znatno vecem broju pocnu da dolaze na utakmice . Zao mi je sto je veceras , kao uostalom i prosle nedelje protiv Hemofarma , bilo tako malo navijaca , iako je atmosfera bila sjajna . Mislim da ovaj tim zasluzuje podrsku , u njega polazem velike nade , pre svega kada je EL u pitanju , ali momcima treba podrska . Vec dugi niz godina pratim kosarku i smatram da ovaj tim moze konacno da napravi lep rezultat i na medjunarodnoj sceni . Jadran je
, takodje , jako bitno takmicenje , samo cetiri tima idu u zavrsnicu , a na sastanku IO EL ce verovatno biti doneta odluka da prvak NLB ima prolaz u najkvalitetnije klupsko tamicenje Starog kontinenta . Ne treba zaboraviti da predstoji i zestoka borba Hrvatskih i Slovenackih timova za nove trogodisnje ugovore sa ULEB – om , tako da i oni maksimalno motivisani ulaze u ovo takmicenje , imajuci u vidu da prema novom sistemu bodovanja pobednik na Jadranu dobija 15 poena , dok se za titulu u nacionalnim sampionatima dobija svega 5 poena .
Veliki pozdrav svim ljubiteljima kosarke , a posebno navijacima Partizana !

Vlada-grobar

pre 17 godina

Pejo hvala ti sto si se vratio! Sta mislis da li bi bilo realno, a i savrseno kad bi doveli stepa kao sto neki pricaju. To bi bilo LEPO pojacanje na poziciji plej-bek, a zajedno sa Kamingsom i tripkom bi cinio savrsenu spoljnu liniju. Sa druge strane da li si mozda procitao da je Askrbic slobodan igrac? Njega kad bi doveli na toj labavoj poziciji cetiri zajedno sa Drobnjakom i Kostom imali bi bedem pod kosem!!! Ekipa bi izgledala savrseno a mogla bi se lako i uigrati. A onda da konacno prodjemo medju Top 16. Ne izgleda tako nerealno? a?

Misko Maric

pre 17 godina

Pobedi su u zube ne gleda, ali ovo je prilicno bledo izdanje u poredjenju sa nasim mogucnostima. I dalje igramo ocajnu odbranu sa permanentnim kasnjenjem u preuzimanju, uglavnom Tripka, a napad je isuvise statican, vecito pozicioni, mada uz neke primese atraktivnih i promucurnih dodavanja.

I jos jedna stvar - uopste ne trcimo kontre - tragedija.

Napred Grobari!

Dragan

pre 17 godina

@Nikola,Zemun
Uvek je lepo citati tvoj izvestaj sa utakmica,vrlo detaljan,kao i obicno:)Oko Luke si u pravu da ima psiholosku barijeru,ali tu i Dule cini gresku(po meni jedinu)jer Luku posle svakog ishitrenog suta,vadi iz igre!A Luka je takav igrac koga osim odlicnog suta ne odlikuje previse dobrih karakteristika u napadu(visok dribling,losa tehnika,nedostatak drcnosti),a pogotovo nije preterano koristan u odbrani(osim defanzivnog skoka).Zato mu treba dati slobodu u sutu,i on ce tada sigurni igrati lakse i bolje!Oko navijaca te potpuno podrzavam,imamo kvalitetan tim,petostruki uzastopni sampioni smo i na tekme dolazi 1500 ljudi.Znam da mnogi cekaju Evroligu,ali i sada treba biti uz tim.Ali ljudi koji dolaze zaista prave divnu atmosferu!Zato dodjite i podrzite ovaj tim i pokazimo kakva je institucija KK PARTIZAN!

Shone

pre 17 godina

Pricao sam sa Stepp-ovim menadzerom pre mesec dana. Jos uvek se oporavlja od operacije kolena i bice spreman tek na zimu. Neznam koliko je realno da on dodje i kad ce to biti. Cinjenica je da sa njim mozemo biti samo jaci nikako drugacije. Peja, da li imas neke informacije iz kluba u vezi Luke ? Sta se desava ? Da li je stvarno blizu odlaska ?

Sta je sa sponzorom ? Pominje se taj Telenor...da li je lova sada stvarno dobra ?

Pozdrav svim Grobarima sirom planete !!!!

Stefan Miljevic

pre 17 godina

Trebali ste i uz ovu vest da stavite Gurovicevu sliku ! ! !
P . S : Jeretin se vraca u Zvezdu , sanse Partizana za novu titulu su sada jos vece !

Kocka

pre 17 godina

@ peja
Hvala ti što si se vratio pravo iz Egipta. Al nemoj da bude da si se pokajnički predomislio, pa se vratio-ne vratio-stigao-otišao...ko bi ga znao više. A i sponzor vam je, izgleda, kao i ti, daleko otputovao, pa pravo stiže...ili se vraća.

peja

pre 17 godina

Upravo sam saznao da Gary Payton ne dolazi u Partizan iz dva razloga, a to su, da Dule
Vujošević nije hteo da mu dodeli ulogu u timu koju je priželjkivao, a takodje nije mogao ni da mu garantuje zadovoljavajuću minutažu u tekućoj sezoni u NLB Ligi :)

aketov fan

pre 17 godina

Ako je to istina za stepa to je sjajna stvar.I naravno askrabica pod hitno, i da deremo ove indijance u regionu, a u evropi konacno da napravimo nesto. Askrabica znaci odmah, a stepa isto odmah! Uf, al bi to bila ekipa! KK ova sezona! Haha, ne kao oni sto uvek prave ekipu za sledecu sezonu!

dasa

pre 17 godina

Pejo brate,
Bio sam danas ma basketu i uveri da sam bio u pravu da smo trebali da oteramo, bukvalno Luku i Tripka. Iskustvo sa Tepicem je super decko za razliku od ove dvojice basketasa razume igru dva na dva i nije kukavica. Posle Harisa prva dvojka koja ima mozak i vic za kosarku.
Sta nam stice cist kec ili nesto kao step.

Grobari su Doktori

pre 17 godina

Na fucu ne idemo, na reprezentaciju zvezde u fudbalu isto naravno ne idemo,zato bi stvarno trebali malo cesce na basket da pomognemo PETOSTRUKIM PRVACIMA ZEMLJE CELE!!!!!!!!!!!!Znamo da će opet Grobari stazom slave hodati i da će se s našeg Juga pesma opet oriti!!!!!!!!!!!!!!!!

NECA BG

pre 17 godina

HVALA TI,HVALA TI
CRNO-BELA LJUBAVI,
PEVAJU TI GROBARI
TVOJI VERNI SINOVI!!!
UPRAVA NAPOLJE!!!
LOPOVE U ZATVORE!!!
SLOBODAN FK PARTIZAN!!!
NO SURRENDER

peja

pre 17 godina

POZDRAV BRACO GROBARI! evo i mene, pravo iz egipta! vidim da su u mom odsustvu razne “peje” imale napade kreativnosti i cak “dovodile” SALETA, stockton- a, payton- a u PARTIZAN:) ipak, verujem da takvi likovi nisu uspeli da prevare stare forumske vukove… PRAVI PEJA je ponovo tu!
a sada malo o nasem PARTIZANU… danas se (opet) pokazala tacnom moja procena da igra crno- belih u potpunosti zavisi od tripka, koste i drobise. bila je dovoljna samo uroseva losa partija protiv cibone (na kojoj moze da zahvali i sudijama) pa da nam se desi ono sto se desilo… danasnja igra moze da raduje, vidljiva je kako raznovrsnost u napadu, tako i angazovanost u odbrani. sa druge strane, da ne bude sve sjajno, luka- muka je u teskoj krizi…
na kraju, nesto i o cummings- u i njegovom odlasku iz PARTIZANA… vec sam istakao da svi sa jednogodisnjim ugovorom mogu da ocekuju otkaz, bilo zbog lose igre ili “remecenja atmosfere”. duletova odluka da se odrekne JEDINOG oganizatora igre (svaka cast univerzalcu tepicu) pokazuje dve stvari- njegovu odlucnost da istera svoje i to da je pojacanje (a sa njim i telenor) sve blize PARTIZANU! zar mislite da bi debeli poceo el bez pleja? njegov rezon je jasan- cummings je dobar, novo pojacanje jos bolje, a ako jos moze da napravi tandem…

NAPRED PARTIZAN!

Lithium010

pre 17 godina

SVE LEPO ALI OVE TROJKE BI I NEKO IZ DRUGE LIGE BOLJE SUTIRAO!!
PEKOVIC+PEROVIC=CENTAR
TEPIC PRAVO OSVEZENJE
TRIPKOVIC KAD BI OVAKO UVEK IGRAO A NE TOPLO HLADNO
DROBNJAK JE POKAZAO SVOJ KVALITET
KECMAN SASVIM ZADOVOLJAVAJUCE CAK ODLICNO
PERA BOZIC KAPITEN?
LUKA BOGDANOVIC JE SPREMAN DA ODE

sarajevska grobarcina

pre 17 godina

POZDRAV BRACO GROBARI
SVAKA CAST MAJSTORIMA NA POBJEDU
NEMA ZIME ZA EL SVI CE ONI PASTI U NASEM HRAMU.
DEFINITVNO CE DOCI NOVI IGRAC ALI TO NECE BITI PLAY VEC BEK A TO BI TREBAO NAJVJEROVATNIJE TREBAO BITI BLAKE STEPP
SACEKACEMO JOS KOJI DAN DA VIDIMO

BUbE GROBAR

pre 17 godina

Deranje, jedva cekam da nam dodje i KK sledeca sezona, pa da i njih poderemo. Vama sa B92 hvala sto vec trecu utakmicu zaredom prenosite naseg PARTIZANA. B92, RTS1, RTS2 i ostalo od sada u cijeloj evropi, gledajte i vi veliki brat, a ne da vas RTS Sat i BK dave glupostima.BRZO,EFIKASNO, a JEFTINO. Pitajte: bube@mobile.de

Rade-Psiholog

pre 17 godina

Sta je sa Lukom, on kao da je usao u svoju luku,koja ga vodi u novi transfer.Nista nije pokazao a tolika je bila frka da dodje u Patrizan. Dule, je zbog njega, otpustio Gurovica, pa se sada vidi kolika je bila greska.Bio je i ostao talenat, do sada.Nama trebaju rezultati a ne neka buducnost, koja nikako da dodje. sa njim.Treba nam neko, ko zna da pogodi za 3 poena, a ovo sto imamo je cista improvizacija i to nevodi nikuda, odnosnu u poraze, kao protiv Cibosa.I kako to , kada pobedimo , lako smo pobedili , a kada izgubimo, onda smo "tesko" izgubili kao da smo igrali sa igracem manje.Nema trezvenosti, analize pa da se vidi gde skripi i tu "podmazati" tj. dovesti nekoga(bar 2 igraca)ko zna da organizuje igru a drugi sigurne ruke za tri poena.

Nikola,Zemun

pre 17 godina

Rutinska pobeda Partizana , onako sa pola gasa . Sigurno da utakmica u Zagrebu ne predstavlja pravi odraz kvaliteta i mogucnosti ovog tima . Definitivno treba imati u vidu cinjenicu da oni pravi mecevi sa Cibonom , u Evroligi , tek predstoje , pa sam ja sklon verovanju da je u tom mecu znacajniji bilo ne otkriti sve karte koje se cuvaju za te utakmice . Ovim naravno ne zelim ni najmanje da umanjim potpuno zasluzenu pobedu „ Cibosa “ , niti da potpuno opravdam bruku tima za koji navijam , a koja , verujem , boli svakog pravog navijaca Partizana . Ipak , da se vratim na ovu utakmicu . . .
Krenulo je dosta nespretno , smuseno , na obe strane . Partizan je , ako se ne varam , za prva tri minuta dao dva poena . No nakon tog uvodnog perioda , malo je pojacana odbrana i pocele su da sevaju kontre , sto bi , opet po meni , trebalo da bude i najvece oruzje ovog mladog tima sastavljenog od igraca sjajnih fizickih predispozicija , kojima bi i trebao da odgovara takav ritam . Razlika je rasla iz minuta u minut i prakticno pitanje pobednika je bilo vrlo brzo odluceno , nesto kao u Zagrebu , samo ovaj put sa mnogo povoljnijim ishodom .
Ono sto upada u oci je to da su svi igraci koji su poceli u startnih pet ostvarili na kraju utakmice dvocifreni indeks korisnosti :
Najbolji pojedinac utakmice , svakako , je bio Pedja Drobnjak koji je za trideset minuta igre ubacio 19 poena , uz sjajan procenat suta iz igre : 7 od 10 za dva i 1 od 2 za tri , kao i 2 od 2 sa penala . Uz to , imao je i 7 skokova ( doduse nijedan u napadu ) , tri asistencije i cak pet ukradenih lopti . Indeks uspesnosti 30 .
Uros posle lakse povrede u Zagrebu , ovog puta za 28 minuta igre 19 poena , uz solidan procenat suta i po dva skoka i asistencije – indeks 19 .
Kostarika za 21 minut : 12 poena i cetiri skoka , od toga tri u napadu i indeks uspesnosti 16 .
Dule Kecman za 25 minuta igre 11 poena , bez promasaja za dva i tri , sest skokova i tri ukradene lopte , indeks 13 . Tepic za 35 minuta 5 poena , isto toliko skokova , ali i 4 asistencije i 4 ukradene lopte , indeks 14 . Ovaj decko definitivno potvrdjuje da je ogroman potencijal , uz sjajne fizicke predispozicije , izvarednu tehniku driblinga i dobar osecaj za asistenciju , poseduje i ogromnu dozu one pozitivne drskosti , ne plasi se da udje u direktan duel i mislim da od njega mozemo ocekivati iz meca u mec sve bolja i bolja izdanja . Ponosan sam na to sto ovaj momak nosi sveti crno – beli dres .
Kada je klupa u pitanju , Luka za devet minuta , bez poena , uz jedan skok u napadu i jednu asistenciju . Siguran sam da je glavni problem ovog momka u glavi ( da me neko , ne daj Boze , pogresno ne shvati ) . Mislim da on sam mora da savlada jednu veliku psiholosku barijeru ne bi li poceo da igra onako kako moze . A i dalje sam siguran da moze mnogo .
Novica ima ulogu slicnu kao i prethodne sezone , samo sto sada par minuta zamenjuje Drobisu .
Nikola Pekovic , veoma dobar , a siguran sam da ce iz meca u mec i on biti sve bolji i bolji : za 20 minuta 13 poena , uz samo jedan promasaj iz igre , dva ofanzivna skoka i jednu ukradenu loptu , indeks 12 .
Pera Bozic za samo pet minuta bez poena , uz tri promasaja za tri i , konacno ,
Kamings za 19 minuta pet poena , uz dosta slab procenat suta za dva : 1 od sest i tri od tri za jedan , tri skoka i jedna asistencija . Kada je u pitanju ovaj igrac , on definitivno ima kvalitet da bude jedan od lidera ovog tima . Sigurno da mu je sa psiholoske strane zbog svega sto se izdesavalo prethodnih dana bilo jako tesko da igra , ali se kod njega videla ogromna zelja za dokazivanjem i ja mislim da njema treba pruziti podrsku i kada su u pitanju navijaci kluba ( sto i jeste bio slucaj veceras u Pioniru ) , ali i sansu , kada je u pitanju Dule Vujosevic .
Zbirno gledano , Partizan je imao mnogo bolji procenat suta za dva poena : 60 % , naspram 40 % Olimpije , ali su Ljubljancani bili bolji van 6 . 25 . Utakmicu je odlucio mnogo bolji skok crno – belih : Partizan je imao sedam defanzivnih skokova vise i cak sest ukradenih lopti vise .
Sve u svemu , mislim da ce ovaj tim iz meca u mec igrati sve bolje i bolje i da tu ima jos dosta rezerve :
Tepic radi vredno , trudi se i sigurno da od njega u nastavku mozemo ocekivati znacajniju podrsku kada je kosgeterski ucinak u pitanju ,
Luka ce , verujem , proraditi , ako ne za stalno , onda bar na nekom mecu ,
Drobnjak mislim da ce , takodje , iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji sa afinitetom da postane jedan od najdominantnijih igraca u Evropi ,
od Pere i Vontiga se ocekuje znatno poboljsanje u nastavku . Uostalom , i jedan i drugi su i prosle sezone bili pravi kada je bilo najpotrebnije .
I na kraju , rec dve o navijacima . Ovom prilikom bih zaista zeleo da pozovem navijace Partizana , ali i sve one koji vole kosarku da u znatno vecem broju pocnu da dolaze na utakmice . Zao mi je sto je veceras , kao uostalom i prosle nedelje protiv Hemofarma , bilo tako malo navijaca , iako je atmosfera bila sjajna . Mislim da ovaj tim zasluzuje podrsku , u njega polazem velike nade , pre svega kada je EL u pitanju , ali momcima treba podrska . Vec dugi niz godina pratim kosarku i smatram da ovaj tim moze konacno da napravi lep rezultat i na medjunarodnoj sceni . Jadran je
, takodje , jako bitno takmicenje , samo cetiri tima idu u zavrsnicu , a na sastanku IO EL ce verovatno biti doneta odluka da prvak NLB ima prolaz u najkvalitetnije klupsko tamicenje Starog kontinenta . Ne treba zaboraviti da predstoji i zestoka borba Hrvatskih i Slovenackih timova za nove trogodisnje ugovore sa ULEB – om , tako da i oni maksimalno motivisani ulaze u ovo takmicenje , imajuci u vidu da prema novom sistemu bodovanja pobednik na Jadranu dobija 15 poena , dok se za titulu u nacionalnim sampionatima dobija svega 5 poena .
Veliki pozdrav svim ljubiteljima kosarke , a posebno navijacima Partizana !

Vlada-grobar

pre 17 godina

Pejo hvala ti sto si se vratio! Sta mislis da li bi bilo realno, a i savrseno kad bi doveli stepa kao sto neki pricaju. To bi bilo LEPO pojacanje na poziciji plej-bek, a zajedno sa Kamingsom i tripkom bi cinio savrsenu spoljnu liniju. Sa druge strane da li si mozda procitao da je Askrbic slobodan igrac? Njega kad bi doveli na toj labavoj poziciji cetiri zajedno sa Drobnjakom i Kostom imali bi bedem pod kosem!!! Ekipa bi izgledala savrseno a mogla bi se lako i uigrati. A onda da konacno prodjemo medju Top 16. Ne izgleda tako nerealno? a?

Misko Maric

pre 17 godina

Pobedi su u zube ne gleda, ali ovo je prilicno bledo izdanje u poredjenju sa nasim mogucnostima. I dalje igramo ocajnu odbranu sa permanentnim kasnjenjem u preuzimanju, uglavnom Tripka, a napad je isuvise statican, vecito pozicioni, mada uz neke primese atraktivnih i promucurnih dodavanja.

I jos jedna stvar - uopste ne trcimo kontre - tragedija.

Napred Grobari!

Dragan

pre 17 godina

@Nikola,Zemun
Uvek je lepo citati tvoj izvestaj sa utakmica,vrlo detaljan,kao i obicno:)Oko Luke si u pravu da ima psiholosku barijeru,ali tu i Dule cini gresku(po meni jedinu)jer Luku posle svakog ishitrenog suta,vadi iz igre!A Luka je takav igrac koga osim odlicnog suta ne odlikuje previse dobrih karakteristika u napadu(visok dribling,losa tehnika,nedostatak drcnosti),a pogotovo nije preterano koristan u odbrani(osim defanzivnog skoka).Zato mu treba dati slobodu u sutu,i on ce tada sigurni igrati lakse i bolje!Oko navijaca te potpuno podrzavam,imamo kvalitetan tim,petostruki uzastopni sampioni smo i na tekme dolazi 1500 ljudi.Znam da mnogi cekaju Evroligu,ali i sada treba biti uz tim.Ali ljudi koji dolaze zaista prave divnu atmosferu!Zato dodjite i podrzite ovaj tim i pokazimo kakva je institucija KK PARTIZAN!

Shone

pre 17 godina

Pricao sam sa Stepp-ovim menadzerom pre mesec dana. Jos uvek se oporavlja od operacije kolena i bice spreman tek na zimu. Neznam koliko je realno da on dodje i kad ce to biti. Cinjenica je da sa njim mozemo biti samo jaci nikako drugacije. Peja, da li imas neke informacije iz kluba u vezi Luke ? Sta se desava ? Da li je stvarno blizu odlaska ?

Sta je sa sponzorom ? Pominje se taj Telenor...da li je lova sada stvarno dobra ?

Pozdrav svim Grobarima sirom planete !!!!

Stefan Miljevic

pre 17 godina

Trebali ste i uz ovu vest da stavite Gurovicevu sliku ! ! !
P . S : Jeretin se vraca u Zvezdu , sanse Partizana za novu titulu su sada jos vece !

Kocka

pre 17 godina

@ peja
Hvala ti što si se vratio pravo iz Egipta. Al nemoj da bude da si se pokajnički predomislio, pa se vratio-ne vratio-stigao-otišao...ko bi ga znao više. A i sponzor vam je, izgleda, kao i ti, daleko otputovao, pa pravo stiže...ili se vraća.

peja

pre 17 godina

Upravo sam saznao da Gary Payton ne dolazi u Partizan iz dva razloga, a to su, da Dule
Vujošević nije hteo da mu dodeli ulogu u timu koju je priželjkivao, a takodje nije mogao ni da mu garantuje zadovoljavajuću minutažu u tekućoj sezoni u NLB Ligi :)

aketov fan

pre 17 godina

Ako je to istina za stepa to je sjajna stvar.I naravno askrabica pod hitno, i da deremo ove indijance u regionu, a u evropi konacno da napravimo nesto. Askrabica znaci odmah, a stepa isto odmah! Uf, al bi to bila ekipa! KK ova sezona! Haha, ne kao oni sto uvek prave ekipu za sledecu sezonu!

dasa

pre 17 godina

Pejo brate,
Bio sam danas ma basketu i uveri da sam bio u pravu da smo trebali da oteramo, bukvalno Luku i Tripka. Iskustvo sa Tepicem je super decko za razliku od ove dvojice basketasa razume igru dva na dva i nije kukavica. Posle Harisa prva dvojka koja ima mozak i vic za kosarku.
Sta nam stice cist kec ili nesto kao step.

Grobari su Doktori

pre 17 godina

Na fucu ne idemo, na reprezentaciju zvezde u fudbalu isto naravno ne idemo,zato bi stvarno trebali malo cesce na basket da pomognemo PETOSTRUKIM PRVACIMA ZEMLJE CELE!!!!!!!!!!!!Znamo da će opet Grobari stazom slave hodati i da će se s našeg Juga pesma opet oriti!!!!!!!!!!!!!!!!

NECA BG

pre 17 godina

HVALA TI,HVALA TI
CRNO-BELA LJUBAVI,
PEVAJU TI GROBARI
TVOJI VERNI SINOVI!!!
UPRAVA NAPOLJE!!!
LOPOVE U ZATVORE!!!
SLOBODAN FK PARTIZAN!!!
NO SURRENDER