Petak, 29.09.2006.

07:36

Bez nastavka pregovora sa EU

Srbija nije napravila pomak u hvatanju haškog begunca Ratka Mladića, pa se neće nastaviti pregovori, kaže Oli Ren.

Izvor: B92

Bez nastavka pregovora sa EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Srđan SM

pre 17 godina

Dal' se neko seća pesmice "Putuj Evropo...". Ja ne vidim razliku između ovih i onog po drvetom. Svi su se upeli da mi EU ne vidimo još koju deceniju.

Srbi Bez Granica

pre 17 godina

Ne verujemo da je bilo ko pomislio da su to ozbiljni razgovori i obecanja. Sve do sada je bilo "Ko bajagi" i neozbiljno pa zasto bi sada bilo ozbiljno. Sve sto se razgovara sa MZ i Srbijom su neozbiljni i sva obecanja su neozbiljna pa Srbija nema razloga da bude drugojacija. Neka se sve nastavi "Kobajagi" pa ce valjda nekome da dosadi. Sva obecanja data Srbiji su lazna i nemaju nikakve vrednosti.

Daca

pre 17 godina

Šta će nam Evropa kada imamo Ustav. Ustav ćemo da jedemo, sa ustavom ćemo da putujemo, iz ustava ćemo da studiramo, ustav će da nas obrazuje... Kada budemo hteli da upoznajemo nove kulture i narode, a mi ne po kartu i u beli svet nego ustav pod ručicu pa ... Kakvi crni pregovori? Pa ko će ove ludake za svoje komšije. Mi smo opasnost po društvo

maja

pre 17 godina

Nakon sto se pokazalo da je Slovencima i Hrvatima bilo pametno da se odvoje od Srbije, pokazalo se i da su Crnogorci bili u pravu.

pluton

pre 17 godina

Bitno je da je zapadni kapital polako ali sigurno poceo da ulazi u Srbiju. Poslovni ljudi ne vole politicare i oni ih samo trpe jer to moraju. Svajcarska aristokratkinja radi sve u stilu:" Ja sam vam zelela dobro a vi ste to odbili!" Uostalom ta Evropska zajednica ce iovako "puci" do datuma kada su planirali nas da prime. Pokusajmo da razvijemo nasu zemlju ekonomski i da im pokazemo da to mozemo. Mozda ce nam jednoga dana i zavideti. Svajcarska i Norveska su dobar primer da se i bez njih moze ziveti.

Razocarana

pre 17 godina

Sta nas briga sto su prekinuti pregovori sa EU, nama je vec prosao zivot, na zalost u ratovima, infalciji, bombardovanju, a sad i u beskrajnom natezanju oko Mladica i Karadzica. A decu i tako svi planiramo da "saljemo u Evropu"

neon

pre 17 godina

Kako je to moguće? Pa zar nisu prošle nedelje fantastičnom koordinacijom svih bezbedonosnih službi i pravosudnih organa zaustavili beg onog generala u Moskvu? Treba li veći dokaz da sarađujemo s Hagom i Groningenom i čime već... EU neka razmisli o posledicama svoje odluke jer će premijer biti veoma ljut i principijelan.

Kata

pre 17 godina

Ovo je vest godine u Srbiji, da smo do prirodne smrti Mladica i Co. na evropskom ledu. A svet ide dalje, Bugarska, Albanija, Makedonija... Zbog toga mozda i ova silna magla oko ustava i Kosova, da sakrije nerad i nesposobnost nasih politicara. 'Ajd da vidimo s Bugarima i Rumunima da nam pozajme neke njihove, bar neku drugu ligu, da malo poguraju ovu drzavu napred. S nasim vajnim "vodjama" cemo se "usreciti" za citav zivot, a bojim se i za sledece generacije. Molicemo mi Crnu Goru za par godina da nas pripoji, bez uslova.

Igranka bez prestanka

pre 17 godina

Ahaaa, znaci sad se pored Mladica i Karadzic krije u Srbiji. A posle Karadzica saznacemo i da se Bin Laden krije u Srbiji i da dok Srbija ne locira i ne uhapsi doticnog.......

Vladimir

pre 17 godina

Konacno su iz EU shvatili sa kim imaju posla.
Kako Kostunica da izruci Mladica kada ga je on godinama stitio, a verujem da ga stiti i sada.
Dinkic je obecao da ce G17+ izaci iz Vlade ako se ne nastave pregovori sa EU, a nije rekao ako ne izruce Mladica. To je potpuno pogresno shvatanje ulaska u EU. Ova Vlada to shvata kao cisto tehnicko pitanje, koje zavisi od Olija Rena ili Havijera Solane. Sto pre shvatimo da to da li cemo uci u EU zavisi, iskljucivo, od nas i da optuzene za ratne zlocine ne treba da izrucujemo zato sto to neko od nas zahteva, nego zato sto postoji, osnovana, sumnja da su pocinili naj monstruoznija dela.
Takvo shvatanje je imao Zoran Djindjic i zato su ga smatrali izdajnikom, ali on je bio pravi PATRIOTA, koji je Srbiju vodio ka standardima EU.

Nenad

pre 17 godina

Zasto nas ovi iz EU sada prekidaju u postignutom jednoglasju oko Ustava, taman su Srbi opet ostvarili svoj san-da misle kao jedan pardon "nemisle kao jedan" kad eto neko ih prekida u tom divnom snu i pominje neku kompleksnu zajednicu u kojoj postoji ekonomsko blagostanje ali i gomila nekih pravila...Ma koji ce to nama...Ma mi smo bre..Ma samo da upisemo u tom Ustavu da je Kosovo srbsko (naravno bez Albanaca koji tamo zive- njih cemo humano da iselimo)ma bicemo mi bolji od svih njih zajedno pa makar samo i u vaterpolu( kao sto je opste poznato to je industrijska grana buducnosti i ko je tu br.1 niko mu nista nemoze)
Ajd uzdravlje i svi na svoje radne zadatke, postignuto jednoglasje sa Vojicom,Bokijem ,Dinkicem i Tomom ima se u potpunosti postovati-Svi za Novi Ustav-Protiv Svetskog Poretka

GuC

pre 17 godina

Neodlucna sam sta je sada crnje pred mojim ocima: tresnuta vrata nase buducnosti ili porazavajuca cinjenica sto je nekima laknulo da ne moraju da se pravdaju za zlocine koji nisu pocinili, ali ih bas briga? Dokle smo pali u sopstvenoj nesvesti,"nece nas EU,pa bas super, ko ih sisa, bicemo mali, prljavi, siromasni zauvek slavicemo ubice, sta nas briga", pa mnogo je crno brate, strasno crno... Rade Bulatovic na Pravnom fakultetu, to je prava stvar, sto ludje, to bolje, a fudbalski zargon vam jedino prija, pa onda ironija, podsmevanje, neinformisaniost i ogranicenost na sebe, mali krug poznanika . A za ostatak stvari na ovom svetu, e brate, mnogo daleko... odoh da setam psa, da se smirim. Moze li Srbija da u novom ustavu dobije jos jednu malu pokrajinu za NAS, preostale? Molim da se sledece noci razmatra na nekom tajnom sastanku i ta mogucnost.

Srbija na Del Ponte nacin

pre 17 godina

Karla kad nas obradi nemamo vise cemu da se nadamo. Na kraju ce nas gurnuti u ruke Rusiji i Kini hteli mi to ili ne.

Gabriel

pre 17 godina

Posle osude Krajišnika na 27 godina i "pomilovanja"Orića mislim da je besmisleno pričati o bilo kakvoj saradnji više i sa Hagom i sa Evropom.

Grown up

pre 17 godina

Ja se nadam da ce Karla da nas dobro nacrni dovoljno da ovima iz Evrope padne mrak na oci i zauvek dignu ruke od nas pa da se mi lepo okrenemo drugima. U zadnjih 15 godina neke zemlje su toliko napredovale da u poredjenju sa njima Evropa izgleda smesno. Evropa se sve vreme pretvara da je jako vazna i plasi nas svojim beskonacnim zahtevima i ucenama. Samo da oni dignu ruke od nas ali nece.

Sara

pre 17 godina

Ma dragi Europljani, hajte i vi i loptanje vise s milim bogom ...
Ima li ko drugi da se njime zabavite, Srbiju vise ostavite na miru!?

Ana

pre 17 godina

G.Ren ocigledno voli da se lopta sa Srbijom, posto je i dalje u fazonu fudbalskog prvenstva koje mu dodje kao velika nada da ce i u politickoj utakmici EU-Srbija da nam uvali par golova. Samo g.Ren zaboravlja da mi loptu koristimo i u nekim drugim sportovima i na njegovu zalost postizemo rezultate koje od nas ocigledno on ne ocekuje. Drugim recima, meni je toliko svejedno to sto nam ostavlja tu loptu u dvoristu, jer me ona uopste ne zanima. Vise me zanima da se bavim normalnim stvarima a ne nekakvim utakmicama koje vise nemaju nikakvog smisla, jer Evropa sama ne moze sa sobom da se dogovori oko sopstvenog sirenja. Francuzi i Holandjani su rekli svoje na referendumu, a ovih dana je cak i predsednik evropske komisije izjavio da EU ne moze bas tako lako da podnese nove clanice. Sta cemo im mi kad nam stalno govore da smo losi i kad vise nema mesta u prevodilackim kabinama u Briselu? Da budem iskrena meni licno vise odgovaraju Amerika i Japan. Danas u globalnoj ekonomiji te zemlje nisu daleke, Hvala Bogu i Microsoft-u!!!

Zhegra99

pre 17 godina

Oli Ren hoce da zavrsi utakmicu na 90min. rezultatom 0:0 a Kostunica trazi produzetak jos 30 min. iako zna da ce da gubi utakmicu protiv Rena i Del Ponte.Kakva glupost!!!!!!!!.

Putnik

pre 17 godina

Da smo 5. oktobra radikalno (ovo nema veze sa SRS-om) raskinuli sa Milosevicevim rezimom i demontirali njegov politicko-kriminogeni-bebednosni sistem danas bi smo ziveli mnogo bolje. Ali u DOS-u nije bilo saglasnosti oko toga... I taj sistem Milosevicev jos uvek ima neku snagu cim se Mladic ne isporucuje...

raspolozen_016

pre 17 godina

Sve ovo sa Mladicem prilicno je perverzno, za moj ukus ...
Nikako mi ne ide u glavu zasto je Jovica Stanisic (kao i fizicki radnik po imenu Franko Simatovic)pusten da se brani sa slobode ?
I sada ne mogu da nadju Mladica, a hapse tamo neke intendante, koji su (kao fizicki radnici) nosili dzakove sa krompirom i papirkom, pomenutom generalu.
Sta je sa onima koji su sve osmislili, dali novac, organizaovali ? Zasto ste ih pustili da se brane sa slobode ?
Svakom normalnom je jasno da se radi o likovima koji su za svoje vreme (koje jos traje!), zapravo ubili najvise Srba !
Razmislite o tome.

Marija

pre 17 godina

Pa sta nas vise izvestavate o pridruzivanju EU kad vidite da od tog hapsenja nece biti nista?
Mislim, ja stvarno vise ne znam dal da idem sama da ga trazim. Da bi se nesto obavilo mora prvo da postoji zelja, a zelje nema. Kostunica i onako ne zna dal je poso dal je doso. Smucilo mi se vise da gledam tog smutljivca koji bi sve nesto kao uradio, al preko "volje".
Maki

jordan mlbrn

pre 17 godina

Kad bi svi gradjani Srbije izjavili da nece u Evropu oni bi nasli nacina da nas uvuku dolazi vreme kad Evropi treba jedan saradnik vise koji ima kichmu .

GuC

pre 17 godina

Dobro bre, Oli , i ti, Karla, pa zasto ometate vojislava , vorisa, vivicu i vomicu, toliko su zauzeti ovih dana oko spasavanja teritorije (NE LJUDI)Kosova, da ne stizu da se bave Mladicem...pardon, obnavljanju pregovora sa Evropom. Pa tek su stigli iz Banja Luke, ej, bratske i paralelne i tangencijalne veze, mora se...i bas sada nas dave kad pisemo ustav, onaj oktroisani. I kako to da Evropi nije vise dosta, pitaju se oni, pa sve smo ucinili da dignu ruke od Srbije, evo, za....o ih godinama, pisemo nova dokumenta, cepamo stara, ne damo, krijemo, lazemo, podmecemo, pravimo se ludi, hapsimo jatake, ali oni ne odustaju?
Je se branim glupom ironijom od saznanja da je ovo mozda poslednja OPOMENA NORMALNOG SVETA ovim strasnim ljudima koji nas ostavljaju u kamenom dobu zarad sopstvenih frustracija i pohlepe.
HAPSITE GA VISE, ILI...sredine vise nema!

GuC

pre 17 godina

Dobro bre, Oli , i ti, Karla, pa zasto ometate vojislava , vorisa, vivicu i vomicu, toliko su zauzeti ovih dana oko spasavanja teritorije (NE LJUDI)Kosova, da ne stizu da se bave Mladicem...pardon, obnavljanju pregovora sa Evropom. Pa tek su stigli iz Banja Luke, ej, bratske i paralelne i tangencijalne veze, mora se...i bas sada nas dave kad pisemo ustav, onaj oktroisani. I kako to da Evropi nije vise dosta, pitaju se oni, pa sve smo ucinili da dignu ruke od Srbije, evo, za....o ih godinama, pisemo nova dokumenta, cepamo stara, ne damo, krijemo, lazemo, podmecemo, pravimo se ludi, hapsimo jatake, ali oni ne odustaju?
Je se branim glupom ironijom od saznanja da je ovo mozda poslednja OPOMENA NORMALNOG SVETA ovim strasnim ljudima koji nas ostavljaju u kamenom dobu zarad sopstvenih frustracija i pohlepe.
HAPSITE GA VISE, ILI...sredine vise nema!

jordan mlbrn

pre 17 godina

Kad bi svi gradjani Srbije izjavili da nece u Evropu oni bi nasli nacina da nas uvuku dolazi vreme kad Evropi treba jedan saradnik vise koji ima kichmu .

Marija

pre 17 godina

Pa sta nas vise izvestavate o pridruzivanju EU kad vidite da od tog hapsenja nece biti nista?
Mislim, ja stvarno vise ne znam dal da idem sama da ga trazim. Da bi se nesto obavilo mora prvo da postoji zelja, a zelje nema. Kostunica i onako ne zna dal je poso dal je doso. Smucilo mi se vise da gledam tog smutljivca koji bi sve nesto kao uradio, al preko "volje".
Maki

raspolozen_016

pre 17 godina

Sve ovo sa Mladicem prilicno je perverzno, za moj ukus ...
Nikako mi ne ide u glavu zasto je Jovica Stanisic (kao i fizicki radnik po imenu Franko Simatovic)pusten da se brani sa slobode ?
I sada ne mogu da nadju Mladica, a hapse tamo neke intendante, koji su (kao fizicki radnici) nosili dzakove sa krompirom i papirkom, pomenutom generalu.
Sta je sa onima koji su sve osmislili, dali novac, organizaovali ? Zasto ste ih pustili da se brane sa slobode ?
Svakom normalnom je jasno da se radi o likovima koji su za svoje vreme (koje jos traje!), zapravo ubili najvise Srba !
Razmislite o tome.

Putnik

pre 17 godina

Da smo 5. oktobra radikalno (ovo nema veze sa SRS-om) raskinuli sa Milosevicevim rezimom i demontirali njegov politicko-kriminogeni-bebednosni sistem danas bi smo ziveli mnogo bolje. Ali u DOS-u nije bilo saglasnosti oko toga... I taj sistem Milosevicev jos uvek ima neku snagu cim se Mladic ne isporucuje...

Ana

pre 17 godina

G.Ren ocigledno voli da se lopta sa Srbijom, posto je i dalje u fazonu fudbalskog prvenstva koje mu dodje kao velika nada da ce i u politickoj utakmici EU-Srbija da nam uvali par golova. Samo g.Ren zaboravlja da mi loptu koristimo i u nekim drugim sportovima i na njegovu zalost postizemo rezultate koje od nas ocigledno on ne ocekuje. Drugim recima, meni je toliko svejedno to sto nam ostavlja tu loptu u dvoristu, jer me ona uopste ne zanima. Vise me zanima da se bavim normalnim stvarima a ne nekakvim utakmicama koje vise nemaju nikakvog smisla, jer Evropa sama ne moze sa sobom da se dogovori oko sopstvenog sirenja. Francuzi i Holandjani su rekli svoje na referendumu, a ovih dana je cak i predsednik evropske komisije izjavio da EU ne moze bas tako lako da podnese nove clanice. Sta cemo im mi kad nam stalno govore da smo losi i kad vise nema mesta u prevodilackim kabinama u Briselu? Da budem iskrena meni licno vise odgovaraju Amerika i Japan. Danas u globalnoj ekonomiji te zemlje nisu daleke, Hvala Bogu i Microsoft-u!!!

Zhegra99

pre 17 godina

Oli Ren hoce da zavrsi utakmicu na 90min. rezultatom 0:0 a Kostunica trazi produzetak jos 30 min. iako zna da ce da gubi utakmicu protiv Rena i Del Ponte.Kakva glupost!!!!!!!!.

Sara

pre 17 godina

Ma dragi Europljani, hajte i vi i loptanje vise s milim bogom ...
Ima li ko drugi da se njime zabavite, Srbiju vise ostavite na miru!?

Gabriel

pre 17 godina

Posle osude Krajišnika na 27 godina i "pomilovanja"Orića mislim da je besmisleno pričati o bilo kakvoj saradnji više i sa Hagom i sa Evropom.

Grown up

pre 17 godina

Ja se nadam da ce Karla da nas dobro nacrni dovoljno da ovima iz Evrope padne mrak na oci i zauvek dignu ruke od nas pa da se mi lepo okrenemo drugima. U zadnjih 15 godina neke zemlje su toliko napredovale da u poredjenju sa njima Evropa izgleda smesno. Evropa se sve vreme pretvara da je jako vazna i plasi nas svojim beskonacnim zahtevima i ucenama. Samo da oni dignu ruke od nas ali nece.

Srbija na Del Ponte nacin

pre 17 godina

Karla kad nas obradi nemamo vise cemu da se nadamo. Na kraju ce nas gurnuti u ruke Rusiji i Kini hteli mi to ili ne.

Igranka bez prestanka

pre 17 godina

Ahaaa, znaci sad se pored Mladica i Karadzic krije u Srbiji. A posle Karadzica saznacemo i da se Bin Laden krije u Srbiji i da dok Srbija ne locira i ne uhapsi doticnog.......

Nenad

pre 17 godina

Zasto nas ovi iz EU sada prekidaju u postignutom jednoglasju oko Ustava, taman su Srbi opet ostvarili svoj san-da misle kao jedan pardon "nemisle kao jedan" kad eto neko ih prekida u tom divnom snu i pominje neku kompleksnu zajednicu u kojoj postoji ekonomsko blagostanje ali i gomila nekih pravila...Ma koji ce to nama...Ma mi smo bre..Ma samo da upisemo u tom Ustavu da je Kosovo srbsko (naravno bez Albanaca koji tamo zive- njih cemo humano da iselimo)ma bicemo mi bolji od svih njih zajedno pa makar samo i u vaterpolu( kao sto je opste poznato to je industrijska grana buducnosti i ko je tu br.1 niko mu nista nemoze)
Ajd uzdravlje i svi na svoje radne zadatke, postignuto jednoglasje sa Vojicom,Bokijem ,Dinkicem i Tomom ima se u potpunosti postovati-Svi za Novi Ustav-Protiv Svetskog Poretka

GuC

pre 17 godina

Neodlucna sam sta je sada crnje pred mojim ocima: tresnuta vrata nase buducnosti ili porazavajuca cinjenica sto je nekima laknulo da ne moraju da se pravdaju za zlocine koji nisu pocinili, ali ih bas briga? Dokle smo pali u sopstvenoj nesvesti,"nece nas EU,pa bas super, ko ih sisa, bicemo mali, prljavi, siromasni zauvek slavicemo ubice, sta nas briga", pa mnogo je crno brate, strasno crno... Rade Bulatovic na Pravnom fakultetu, to je prava stvar, sto ludje, to bolje, a fudbalski zargon vam jedino prija, pa onda ironija, podsmevanje, neinformisaniost i ogranicenost na sebe, mali krug poznanika . A za ostatak stvari na ovom svetu, e brate, mnogo daleko... odoh da setam psa, da se smirim. Moze li Srbija da u novom ustavu dobije jos jednu malu pokrajinu za NAS, preostale? Molim da se sledece noci razmatra na nekom tajnom sastanku i ta mogucnost.

Vladimir

pre 17 godina

Konacno su iz EU shvatili sa kim imaju posla.
Kako Kostunica da izruci Mladica kada ga je on godinama stitio, a verujem da ga stiti i sada.
Dinkic je obecao da ce G17+ izaci iz Vlade ako se ne nastave pregovori sa EU, a nije rekao ako ne izruce Mladica. To je potpuno pogresno shvatanje ulaska u EU. Ova Vlada to shvata kao cisto tehnicko pitanje, koje zavisi od Olija Rena ili Havijera Solane. Sto pre shvatimo da to da li cemo uci u EU zavisi, iskljucivo, od nas i da optuzene za ratne zlocine ne treba da izrucujemo zato sto to neko od nas zahteva, nego zato sto postoji, osnovana, sumnja da su pocinili naj monstruoznija dela.
Takvo shvatanje je imao Zoran Djindjic i zato su ga smatrali izdajnikom, ali on je bio pravi PATRIOTA, koji je Srbiju vodio ka standardima EU.

neon

pre 17 godina

Kako je to moguće? Pa zar nisu prošle nedelje fantastičnom koordinacijom svih bezbedonosnih službi i pravosudnih organa zaustavili beg onog generala u Moskvu? Treba li veći dokaz da sarađujemo s Hagom i Groningenom i čime već... EU neka razmisli o posledicama svoje odluke jer će premijer biti veoma ljut i principijelan.

Kata

pre 17 godina

Ovo je vest godine u Srbiji, da smo do prirodne smrti Mladica i Co. na evropskom ledu. A svet ide dalje, Bugarska, Albanija, Makedonija... Zbog toga mozda i ova silna magla oko ustava i Kosova, da sakrije nerad i nesposobnost nasih politicara. 'Ajd da vidimo s Bugarima i Rumunima da nam pozajme neke njihove, bar neku drugu ligu, da malo poguraju ovu drzavu napred. S nasim vajnim "vodjama" cemo se "usreciti" za citav zivot, a bojim se i za sledece generacije. Molicemo mi Crnu Goru za par godina da nas pripoji, bez uslova.

Razocarana

pre 17 godina

Sta nas briga sto su prekinuti pregovori sa EU, nama je vec prosao zivot, na zalost u ratovima, infalciji, bombardovanju, a sad i u beskrajnom natezanju oko Mladica i Karadzica. A decu i tako svi planiramo da "saljemo u Evropu"

maja

pre 17 godina

Nakon sto se pokazalo da je Slovencima i Hrvatima bilo pametno da se odvoje od Srbije, pokazalo se i da su Crnogorci bili u pravu.

pluton

pre 17 godina

Bitno je da je zapadni kapital polako ali sigurno poceo da ulazi u Srbiju. Poslovni ljudi ne vole politicare i oni ih samo trpe jer to moraju. Svajcarska aristokratkinja radi sve u stilu:" Ja sam vam zelela dobro a vi ste to odbili!" Uostalom ta Evropska zajednica ce iovako "puci" do datuma kada su planirali nas da prime. Pokusajmo da razvijemo nasu zemlju ekonomski i da im pokazemo da to mozemo. Mozda ce nam jednoga dana i zavideti. Svajcarska i Norveska su dobar primer da se i bez njih moze ziveti.

Srbi Bez Granica

pre 17 godina

Ne verujemo da je bilo ko pomislio da su to ozbiljni razgovori i obecanja. Sve do sada je bilo "Ko bajagi" i neozbiljno pa zasto bi sada bilo ozbiljno. Sve sto se razgovara sa MZ i Srbijom su neozbiljni i sva obecanja su neozbiljna pa Srbija nema razloga da bude drugojacija. Neka se sve nastavi "Kobajagi" pa ce valjda nekome da dosadi. Sva obecanja data Srbiji su lazna i nemaju nikakve vrednosti.

Daca

pre 17 godina

Šta će nam Evropa kada imamo Ustav. Ustav ćemo da jedemo, sa ustavom ćemo da putujemo, iz ustava ćemo da studiramo, ustav će da nas obrazuje... Kada budemo hteli da upoznajemo nove kulture i narode, a mi ne po kartu i u beli svet nego ustav pod ručicu pa ... Kakvi crni pregovori? Pa ko će ove ludake za svoje komšije. Mi smo opasnost po društvo

Srđan SM

pre 17 godina

Dal' se neko seća pesmice "Putuj Evropo...". Ja ne vidim razliku između ovih i onog po drvetom. Svi su se upeli da mi EU ne vidimo još koju deceniju.

GuC

pre 17 godina

Dobro bre, Oli , i ti, Karla, pa zasto ometate vojislava , vorisa, vivicu i vomicu, toliko su zauzeti ovih dana oko spasavanja teritorije (NE LJUDI)Kosova, da ne stizu da se bave Mladicem...pardon, obnavljanju pregovora sa Evropom. Pa tek su stigli iz Banja Luke, ej, bratske i paralelne i tangencijalne veze, mora se...i bas sada nas dave kad pisemo ustav, onaj oktroisani. I kako to da Evropi nije vise dosta, pitaju se oni, pa sve smo ucinili da dignu ruke od Srbije, evo, za....o ih godinama, pisemo nova dokumenta, cepamo stara, ne damo, krijemo, lazemo, podmecemo, pravimo se ludi, hapsimo jatake, ali oni ne odustaju?
Je se branim glupom ironijom od saznanja da je ovo mozda poslednja OPOMENA NORMALNOG SVETA ovim strasnim ljudima koji nas ostavljaju u kamenom dobu zarad sopstvenih frustracija i pohlepe.
HAPSITE GA VISE, ILI...sredine vise nema!

jordan mlbrn

pre 17 godina

Kad bi svi gradjani Srbije izjavili da nece u Evropu oni bi nasli nacina da nas uvuku dolazi vreme kad Evropi treba jedan saradnik vise koji ima kichmu .

Marija

pre 17 godina

Pa sta nas vise izvestavate o pridruzivanju EU kad vidite da od tog hapsenja nece biti nista?
Mislim, ja stvarno vise ne znam dal da idem sama da ga trazim. Da bi se nesto obavilo mora prvo da postoji zelja, a zelje nema. Kostunica i onako ne zna dal je poso dal je doso. Smucilo mi se vise da gledam tog smutljivca koji bi sve nesto kao uradio, al preko "volje".
Maki

raspolozen_016

pre 17 godina

Sve ovo sa Mladicem prilicno je perverzno, za moj ukus ...
Nikako mi ne ide u glavu zasto je Jovica Stanisic (kao i fizicki radnik po imenu Franko Simatovic)pusten da se brani sa slobode ?
I sada ne mogu da nadju Mladica, a hapse tamo neke intendante, koji su (kao fizicki radnici) nosili dzakove sa krompirom i papirkom, pomenutom generalu.
Sta je sa onima koji su sve osmislili, dali novac, organizaovali ? Zasto ste ih pustili da se brane sa slobode ?
Svakom normalnom je jasno da se radi o likovima koji su za svoje vreme (koje jos traje!), zapravo ubili najvise Srba !
Razmislite o tome.

Putnik

pre 17 godina

Da smo 5. oktobra radikalno (ovo nema veze sa SRS-om) raskinuli sa Milosevicevim rezimom i demontirali njegov politicko-kriminogeni-bebednosni sistem danas bi smo ziveli mnogo bolje. Ali u DOS-u nije bilo saglasnosti oko toga... I taj sistem Milosevicev jos uvek ima neku snagu cim se Mladic ne isporucuje...

Ana

pre 17 godina

G.Ren ocigledno voli da se lopta sa Srbijom, posto je i dalje u fazonu fudbalskog prvenstva koje mu dodje kao velika nada da ce i u politickoj utakmici EU-Srbija da nam uvali par golova. Samo g.Ren zaboravlja da mi loptu koristimo i u nekim drugim sportovima i na njegovu zalost postizemo rezultate koje od nas ocigledno on ne ocekuje. Drugim recima, meni je toliko svejedno to sto nam ostavlja tu loptu u dvoristu, jer me ona uopste ne zanima. Vise me zanima da se bavim normalnim stvarima a ne nekakvim utakmicama koje vise nemaju nikakvog smisla, jer Evropa sama ne moze sa sobom da se dogovori oko sopstvenog sirenja. Francuzi i Holandjani su rekli svoje na referendumu, a ovih dana je cak i predsednik evropske komisije izjavio da EU ne moze bas tako lako da podnese nove clanice. Sta cemo im mi kad nam stalno govore da smo losi i kad vise nema mesta u prevodilackim kabinama u Briselu? Da budem iskrena meni licno vise odgovaraju Amerika i Japan. Danas u globalnoj ekonomiji te zemlje nisu daleke, Hvala Bogu i Microsoft-u!!!

Zhegra99

pre 17 godina

Oli Ren hoce da zavrsi utakmicu na 90min. rezultatom 0:0 a Kostunica trazi produzetak jos 30 min. iako zna da ce da gubi utakmicu protiv Rena i Del Ponte.Kakva glupost!!!!!!!!.

Sara

pre 17 godina

Ma dragi Europljani, hajte i vi i loptanje vise s milim bogom ...
Ima li ko drugi da se njime zabavite, Srbiju vise ostavite na miru!?

Gabriel

pre 17 godina

Posle osude Krajišnika na 27 godina i "pomilovanja"Orića mislim da je besmisleno pričati o bilo kakvoj saradnji više i sa Hagom i sa Evropom.

Grown up

pre 17 godina

Ja se nadam da ce Karla da nas dobro nacrni dovoljno da ovima iz Evrope padne mrak na oci i zauvek dignu ruke od nas pa da se mi lepo okrenemo drugima. U zadnjih 15 godina neke zemlje su toliko napredovale da u poredjenju sa njima Evropa izgleda smesno. Evropa se sve vreme pretvara da je jako vazna i plasi nas svojim beskonacnim zahtevima i ucenama. Samo da oni dignu ruke od nas ali nece.

Srbija na Del Ponte nacin

pre 17 godina

Karla kad nas obradi nemamo vise cemu da se nadamo. Na kraju ce nas gurnuti u ruke Rusiji i Kini hteli mi to ili ne.

Igranka bez prestanka

pre 17 godina

Ahaaa, znaci sad se pored Mladica i Karadzic krije u Srbiji. A posle Karadzica saznacemo i da se Bin Laden krije u Srbiji i da dok Srbija ne locira i ne uhapsi doticnog.......

Nenad

pre 17 godina

Zasto nas ovi iz EU sada prekidaju u postignutom jednoglasju oko Ustava, taman su Srbi opet ostvarili svoj san-da misle kao jedan pardon "nemisle kao jedan" kad eto neko ih prekida u tom divnom snu i pominje neku kompleksnu zajednicu u kojoj postoji ekonomsko blagostanje ali i gomila nekih pravila...Ma koji ce to nama...Ma mi smo bre..Ma samo da upisemo u tom Ustavu da je Kosovo srbsko (naravno bez Albanaca koji tamo zive- njih cemo humano da iselimo)ma bicemo mi bolji od svih njih zajedno pa makar samo i u vaterpolu( kao sto je opste poznato to je industrijska grana buducnosti i ko je tu br.1 niko mu nista nemoze)
Ajd uzdravlje i svi na svoje radne zadatke, postignuto jednoglasje sa Vojicom,Bokijem ,Dinkicem i Tomom ima se u potpunosti postovati-Svi za Novi Ustav-Protiv Svetskog Poretka

GuC

pre 17 godina

Neodlucna sam sta je sada crnje pred mojim ocima: tresnuta vrata nase buducnosti ili porazavajuca cinjenica sto je nekima laknulo da ne moraju da se pravdaju za zlocine koji nisu pocinili, ali ih bas briga? Dokle smo pali u sopstvenoj nesvesti,"nece nas EU,pa bas super, ko ih sisa, bicemo mali, prljavi, siromasni zauvek slavicemo ubice, sta nas briga", pa mnogo je crno brate, strasno crno... Rade Bulatovic na Pravnom fakultetu, to je prava stvar, sto ludje, to bolje, a fudbalski zargon vam jedino prija, pa onda ironija, podsmevanje, neinformisaniost i ogranicenost na sebe, mali krug poznanika . A za ostatak stvari na ovom svetu, e brate, mnogo daleko... odoh da setam psa, da se smirim. Moze li Srbija da u novom ustavu dobije jos jednu malu pokrajinu za NAS, preostale? Molim da se sledece noci razmatra na nekom tajnom sastanku i ta mogucnost.

Vladimir

pre 17 godina

Konacno su iz EU shvatili sa kim imaju posla.
Kako Kostunica da izruci Mladica kada ga je on godinama stitio, a verujem da ga stiti i sada.
Dinkic je obecao da ce G17+ izaci iz Vlade ako se ne nastave pregovori sa EU, a nije rekao ako ne izruce Mladica. To je potpuno pogresno shvatanje ulaska u EU. Ova Vlada to shvata kao cisto tehnicko pitanje, koje zavisi od Olija Rena ili Havijera Solane. Sto pre shvatimo da to da li cemo uci u EU zavisi, iskljucivo, od nas i da optuzene za ratne zlocine ne treba da izrucujemo zato sto to neko od nas zahteva, nego zato sto postoji, osnovana, sumnja da su pocinili naj monstruoznija dela.
Takvo shvatanje je imao Zoran Djindjic i zato su ga smatrali izdajnikom, ali on je bio pravi PATRIOTA, koji je Srbiju vodio ka standardima EU.

neon

pre 17 godina

Kako je to moguće? Pa zar nisu prošle nedelje fantastičnom koordinacijom svih bezbedonosnih službi i pravosudnih organa zaustavili beg onog generala u Moskvu? Treba li veći dokaz da sarađujemo s Hagom i Groningenom i čime već... EU neka razmisli o posledicama svoje odluke jer će premijer biti veoma ljut i principijelan.

Kata

pre 17 godina

Ovo je vest godine u Srbiji, da smo do prirodne smrti Mladica i Co. na evropskom ledu. A svet ide dalje, Bugarska, Albanija, Makedonija... Zbog toga mozda i ova silna magla oko ustava i Kosova, da sakrije nerad i nesposobnost nasih politicara. 'Ajd da vidimo s Bugarima i Rumunima da nam pozajme neke njihove, bar neku drugu ligu, da malo poguraju ovu drzavu napred. S nasim vajnim "vodjama" cemo se "usreciti" za citav zivot, a bojim se i za sledece generacije. Molicemo mi Crnu Goru za par godina da nas pripoji, bez uslova.

Razocarana

pre 17 godina

Sta nas briga sto su prekinuti pregovori sa EU, nama je vec prosao zivot, na zalost u ratovima, infalciji, bombardovanju, a sad i u beskrajnom natezanju oko Mladica i Karadzica. A decu i tako svi planiramo da "saljemo u Evropu"

maja

pre 17 godina

Nakon sto se pokazalo da je Slovencima i Hrvatima bilo pametno da se odvoje od Srbije, pokazalo se i da su Crnogorci bili u pravu.

pluton

pre 17 godina

Bitno je da je zapadni kapital polako ali sigurno poceo da ulazi u Srbiju. Poslovni ljudi ne vole politicare i oni ih samo trpe jer to moraju. Svajcarska aristokratkinja radi sve u stilu:" Ja sam vam zelela dobro a vi ste to odbili!" Uostalom ta Evropska zajednica ce iovako "puci" do datuma kada su planirali nas da prime. Pokusajmo da razvijemo nasu zemlju ekonomski i da im pokazemo da to mozemo. Mozda ce nam jednoga dana i zavideti. Svajcarska i Norveska su dobar primer da se i bez njih moze ziveti.

Srbi Bez Granica

pre 17 godina

Ne verujemo da je bilo ko pomislio da su to ozbiljni razgovori i obecanja. Sve do sada je bilo "Ko bajagi" i neozbiljno pa zasto bi sada bilo ozbiljno. Sve sto se razgovara sa MZ i Srbijom su neozbiljni i sva obecanja su neozbiljna pa Srbija nema razloga da bude drugojacija. Neka se sve nastavi "Kobajagi" pa ce valjda nekome da dosadi. Sva obecanja data Srbiji su lazna i nemaju nikakve vrednosti.

Daca

pre 17 godina

Šta će nam Evropa kada imamo Ustav. Ustav ćemo da jedemo, sa ustavom ćemo da putujemo, iz ustava ćemo da studiramo, ustav će da nas obrazuje... Kada budemo hteli da upoznajemo nove kulture i narode, a mi ne po kartu i u beli svet nego ustav pod ručicu pa ... Kakvi crni pregovori? Pa ko će ove ludake za svoje komšije. Mi smo opasnost po društvo

Srđan SM

pre 17 godina

Dal' se neko seća pesmice "Putuj Evropo...". Ja ne vidim razliku između ovih i onog po drvetom. Svi su se upeli da mi EU ne vidimo još koju deceniju.