Sreda, 27.09.2006.

07:52

Konstituisana Ženska vlada

Cilj Ženske vlade je zalaganje za učestvovanje žena u političkom, socijalnom i ekonomskom životu Srbije.

Izvor: Beta

Konstituisana Ženska vlada IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

verka

pre 15 godina

Baš sam se začudila kako je uspela i ovde svoje mesto da nađe bivša ministarka poljoprivrede, g-đa Dulić Markovuć poznata po promašenim a uticajnim odlukama. Kako sve postiže i kolki je njen doprinos na svim tim funkcijama. Zašto se ne daje više pažnje i značaja stvarno vrednim i sposobnim ženama iz svoje oblasti, ženama koje su najbolje u onome što rade a ne ovoj gospođi kojoj je najvažnije da je svuda. Neka se oslobodi "ženska vlada" profesinalnih aktivnih političarki sposobnih za sve funkcije, upravne odbore, delegacije....kad nam ovako loše, dokazano loše ide sa pomenutom gospođom.

Boki ES

pre 17 godina

Ovo je dobro kao provokacija, da razmrda malo balkanski mentalitet a verovatno je da bi ovakva vlada imala bolju "prodju" u inostranstvu od ove sadasnje, medjutim ja sam za to da se ministri biraju po strucnosti, bez obzira na polnu pripadnost.

Viva España

pre 17 godina

Najslicnija ovoj srpskoj, nazalost samo virtualnoj vladi je aktuelna spanska vlada , gde je sastav, i pored raznih izmena zadrzan prema polovima 8:8. (vidi: www.la-moncloa.es/Ministros )

Meda

pre 17 godina

Bravo! Sjajna ideja!
Treba dati punu podrsku ovoj inicijativi jer odise politickom slobodom i socijalnom kreativnoscu. Dosta je bilo testosterona, ratnika, i siledzijstva. Neka se Srbija konacno umije. Cini se da je princip zdravog razuma da zene predstavljaju vazan faktor na politickoj sceni. Nego sta! Nije uopste tipa 8. Mart i Kopenhagen, vec vrlo moderan pristup socijalnom razvoju. Svaka cast srpske zene! Fantastican primer drustvenog napretka i budjenja pozitivne politicke svesti. Samo da zazivi.

apolitičan

pre 17 godina

Pratio sam akciju 'Blica' dok je trajala, i slažem se da bi imali mnogo više uspeha sa ženama na vlasti... Ali jedna stvar me muči: premijer bi bila Ružica Đinđić, čija kvalifikacija je politička, a ne ekspertska, kao za ostale članice vlade.

Milos Ilic

pre 17 godina

Stvarno ne mogu da se naccudim koliko malo nama treba. "Jedinstven projekat u svetu"???
Pa dokle chemo da budemo "lucconosse" (ccitaj zamorccichi) i koji je cilj toga? Zar u zzenskoj vladi ne bi mogao da se nadje i po neki musskarac ili i u "musskoj vladi" ne treba visse zzene da uccestvuju. Ovo se ne zove ravnopravnost polova. Possto se Srbi dele po svim moguchim linijama i uzduzz i popreko predlazzem da imamo i dve skupsstine i dve vlade: jedna koja che se samo starati o musskarcima i drugu koja che se starati o zzenama. Za decu che briga pocceti kad se odlucce koji su pol.

Dule UK

pre 17 godina

Super potez. Sledece sto ocekujem je formiranje vlade tinejdzera, vlade dece skolskog i autonomne vlade dece predskolskog uzrasta. Takodje, da se ne bi i nasi penzioneri osecali ugrozeno predlazem formiranje vlade penzionera a bogami i penzionerki. Naravno, ne treba iskljuciti i formiranje vlade ljubitelja inflacije ...

Dobro je da se nesto desava i da se veci broj ljudi angazuje da nesto poboljsa (cak i ako su licni interesi u pitanju)

danijel

pre 17 godina

Da je srece, pa da ova , nazalost, vise virtuelna vlada, preuzme u svoje ruke poluge za funkcionisanje ove zemlje. ali, ovde su tendencije takve da o ovako sposobnoj vladi ne mozemo da razmisljamo u bliskijoj perspektivi...

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Po kvalitetu je ova zenska vlada daleko iznad ove danasnje. Kamo srece i pameti da je stvarno izaberemo! B92 bi imao odlican i zahvalan zadatak kad bi jos intenzivnije propagirao ovu zensku vladu u korak.

garfield

pre 17 godina

Ma ovo je obična budalaština. Kriterijum treba da bude nečija sposobnost i ljudske vrline a ne polna pripadnost. I među muškarcima i ženama ima sposobnih i nesposobnih, isto tako i pokvarenih i iskrenih. Za većinu važi pravilo da su svi ok dok se ne počnu baviti politikom, kada se odstupa od svih principa. Ovo služi samo da bi narod imao sa čim da se zabavlja.

Guc

pre 17 godina

projekat izbora je okoncan, sad bih volela da one zaista nadju vremena i pocnu da rade kao vlada iz senke...mislim da bi se odmah uocila kvalitativna razlika... muskarci se bave onim sto ne mogu da rese i to tako da odugovlaceci, u nemoci i neznanju, stvore dodatne probleme. E onda dolazi ili jedna zena ili im dodje tata, polupa samare i zavrsi problem.
Evo na primer, ova muska vlada (to je uvreda, gde je onih 30% predvidjenih zena?)se bavi svime sto oni ne mogu i ne treba da resavaju: spasavali vec nestalu zajednicu SCG, pretili, mrzeli...onda spasavanje Kosovo, koje od 1999 nije u Srbiji, ali nisu primetili, muskarci su jos u 14 veku, u kosovskom ciklusu...pa onda bi malo referendum u Republici srpskoj, sto da ne,malo da pakostimo BiH, a onda ako bas nista nema, neki muskarci sanjaju Ogulin i Viroviticu.
Uf, dajte zene, pokazimo im vec jednom, neka odrastu...a nase "demokratski" orijentisane stranke nemaju nijednu ministarku, jedinu podpredsednicu muski mrzitelji nemilosrdno napadaju...o kakvoj ravnopravnosti se govori, to je cinizam u zemlji srbiji.
Napred, ne dajte da na ovom stane.

Bogoljub

pre 17 godina

Napred ženska vlado, jača si i bolja od svih do sada i biće bolje! Videli smo "rezultate" nazovi muških vlada. Katastrofa! Po meni je prirodno da žene vladaju, da je Bog drugačije hteo ne bi im dao da rađaju, i brinu za potomstvo i opstanak čovečanstva. Muškarci samo prave nevolje, jer su oni deca kojima treba MAMA pri rešavanju problema, da brine o njima, da ispravlja kad pogreše...što znači da nikad nisu samostalni, ozbiljni i odgovorni, pa i učinci u društvu su takvi kakvi jesu, očajni.Pa kad je već tako, neka konačno žene preuzmu funkciju od muškaraca, koji nisu ni dorasli ni odrasli za ozbiljne stvari!!! Živele ŽENE!

Vera

pre 17 godina

Izuzetno dobra ideja. Vas clanak sasvim dobro predstavlja ciljeve i potencialni efekt ovakve grupe. Status emancipacije u nasem drustvu i jeste razlog za njeno postojanje u ovakvoj formi. Grupa podrazumeva i prihvata cinjenicno stanje, sto je prvi odraz realnosti, prvi uslov za efektivno delovanje u drustvu onakvom kakvo je. To je nesto sto nam inace nedostaje. Veoma inteligentna i kreativna ideja.

Lesa

pre 17 godina

Dobro je!Krenulo je....opet i napokon.Neka igre pocnu!!
Zenska vlada je ideja a ne prava vlada ili neka vlada u senci.Ova ideja zeli da ukaze da zene imaju vrednost i kapacitet za ravnopravno ucesce u politickom zivotu Srbije. Za ravnopravnost se morate izboriti. Ona se ne dobija zato sto je neko ovog ili onog pola ili u onakvom i ovakvom stanju i statusu. Ovim zene zele da se izbore za ravnopravan odnos polova u politickom zivotu Srbije. Ta akcija bi proizvela nove pozitivne i nepredvidjene momente koji bi bili podsticaj zenama da se slobodno bore i izbore za svoj status. Uostalom da cujemo sta ima da kaze "Zenska vlada" drzave Srbije. Mi muskarci cemo za sada ciniti to da ce mo poslusati izreceno.
Dakle... Cinicemo i slusacemo. Recite zene svoje da bi vas videli. Samo hrabro i bez pristrasnosti.

Smehotres

pre 17 godina

Nemam nista protiv mnogo vecem ucescu zena u politici.Ali samo na osnovu znanja, zvanja , zalaganja i poverenja. A ovo cudo, kao sa izbora za Miss politike je sramotno i uvredljivo za svakog normalnog coveka. Ove zene su se primile do te mere da je jedna od njih se nedavno u pismu nekom casopisu potpisala kao MInistar. Sada samo da se i druge novine dosete pa da dobijemo jos deset zenskih Vlada. A mozda i da se napravi i neki sou tipa Velika premijerka pa da ih gledamo u nekoj sobi kako prepiru.

Mirjana

pre 17 godina

Da smo zaista prihvatili ili shvatili emancipaciju, stvaranje zenske vlade bilo bi smesno. Koliko znam taj pojam oznacava ravnopravnost polova a to bi na nivou vlade izgledalo da u njoj ucestvuju i jedni i drugi. Kriterijum bi bio sposobnost a ne pol. Drugi je problem sto su clanice zenske vlade izgleda sposobnije od mnogih nam clanova danasnje srpske...

Udovica

pre 17 godina

Sva podrška ženskoj vladi. Nemam dilemu, da li će biti uspešna, jer sam sigurna da hoće i da će dati dobre rezultate u svom delovanju! Ništa bolje i lepše nego kad narod bira,a bez montiranja rezultata, što znači da narod zna šta je dobro za njega, samo od raznih "mađioničara" nema mu spasa. Jedva čekam da otpočne realizacija ovog projekta -srećno žene!

kinga

pre 17 godina

Volela bih, da ova vlada samostalno odradi mandat od 4 god., pa da zada lekciju postojećoj. Mislim, da bi pomoću ovog sastava ubrzo ne dostigli, nego prevazišli Evropu.
Samim tim, da kad se deca posmatraju u igri, dečaci uglavnom se igraju ratova, ili se tuku, ili uništavaju nešto; a devojčice gledaju da sve ulepšaju oko sebe: i lutke i prostor gde borave.
Ova vlada i ovi ministri imaju svu moju podršku!!!!!

Predrag

pre 17 godina

Da sam ja neki autoritet u Srbiji dekretom bi zabranio da se muskarci bave politikom. Ubedjen sam da bi sa zenskom vladom i zenskim parlamentom bili daleko napredniji. U svetu bi svako znao za Srbiju, zemlju u kojoj izkljucivo vladaju zene. Inace su srpske porodice vec od davnina matrijarhalno orijentisane. Zene vec od davnina odlucuju o nebitnom a muskarci o bitnom. Nebitne teme su problemi iz svakodnevnog zivota; bitne teme su sve one na koja nemamo absolutno nikakv uticaj.
To se ocrtava snazno i u nasoj politici. Nasi srpski muski politicari se najvise vole da zamajavju o stvarima koja ne mogu da promene, teme na koja nemaju uticaj. Stvari koje mogu da promene i koji su u njihvoj sferi obilaze, jer su iz porodicnog zivota naucili da se ti problemi sami od sebe resavaju, jer im nije svesno da su u pitanju njihove supruge koje te probleme resavaju. Nazalost u politici ne postoji supruga kao u pododicnom zivotu i tako se neresni problemi iz dana u dan u Srbiji gomilaju. Ubedjen sam da bi sa zenskom vladom Srbija napravila nevidjeni napredak.

popokatapetl

pre 17 godina

Biranje zenske Vlade na osnovu samo polnog kriterijuma je uvreda za zenski rod...osnovni kriterijum bi trebao da bude kvalitet rada, a iako manje vise vecina kandidatkinja sa ovog aspekta deluje pristojno sama ideja biranja zenske Vlade je ili uvredljiva ili neozbiljna.

Sasko Velkovski

pre 17 godina

Konacno, jedna veoma lepa vest iz Srbije. Civilizacijski cin koji je dostojan i jedne Svedske. Cestitam ministarkama i zelim im uspesan rad sa sustinskim pozitivnim posledicama.

Danica

pre 17 godina

Dajem svoj glas ženskoj vladi, ne zato što sam žena, već što su to sve osobe koje uživaju ugled u našem društvu, i od njih se uvek čuje nešto "pametno", osobe na koje se treba ugledati i težiti istim ciljevima kojima i one teže.

Jelena

pre 17 godina

Jos samo kada bi zaista i zazivela ova i ovakva Vlada. Ne mogu da kazem da se slazem sa bas svim kandidatkinjama ali.... Daj Boze da neka od ovih pametnih, sposobnih , civilizovanih i lepih zena zaista postane Ministar, cini mi se da bi nam zivot bio potpuno drugaciji.
Navijam za vas i nadam se da je ovo signal Premijeru i sadasnjim Ministrima da je vreme da ODU!!!!

Sasko Velkovski

pre 17 godina

Konacno, jedna veoma lepa vest iz Srbije. Civilizacijski cin koji je dostojan i jedne Svedske. Cestitam ministarkama i zelim im uspesan rad sa sustinskim pozitivnim posledicama.

Danica

pre 17 godina

Dajem svoj glas ženskoj vladi, ne zato što sam žena, već što su to sve osobe koje uživaju ugled u našem društvu, i od njih se uvek čuje nešto "pametno", osobe na koje se treba ugledati i težiti istim ciljevima kojima i one teže.

Jelena

pre 17 godina

Jos samo kada bi zaista i zazivela ova i ovakva Vlada. Ne mogu da kazem da se slazem sa bas svim kandidatkinjama ali.... Daj Boze da neka od ovih pametnih, sposobnih , civilizovanih i lepih zena zaista postane Ministar, cini mi se da bi nam zivot bio potpuno drugaciji.
Navijam za vas i nadam se da je ovo signal Premijeru i sadasnjim Ministrima da je vreme da ODU!!!!

kinga

pre 17 godina

Volela bih, da ova vlada samostalno odradi mandat od 4 god., pa da zada lekciju postojećoj. Mislim, da bi pomoću ovog sastava ubrzo ne dostigli, nego prevazišli Evropu.
Samim tim, da kad se deca posmatraju u igri, dečaci uglavnom se igraju ratova, ili se tuku, ili uništavaju nešto; a devojčice gledaju da sve ulepšaju oko sebe: i lutke i prostor gde borave.
Ova vlada i ovi ministri imaju svu moju podršku!!!!!

Predrag

pre 17 godina

Da sam ja neki autoritet u Srbiji dekretom bi zabranio da se muskarci bave politikom. Ubedjen sam da bi sa zenskom vladom i zenskim parlamentom bili daleko napredniji. U svetu bi svako znao za Srbiju, zemlju u kojoj izkljucivo vladaju zene. Inace su srpske porodice vec od davnina matrijarhalno orijentisane. Zene vec od davnina odlucuju o nebitnom a muskarci o bitnom. Nebitne teme su problemi iz svakodnevnog zivota; bitne teme su sve one na koja nemamo absolutno nikakv uticaj.
To se ocrtava snazno i u nasoj politici. Nasi srpski muski politicari se najvise vole da zamajavju o stvarima koja ne mogu da promene, teme na koja nemaju uticaj. Stvari koje mogu da promene i koji su u njihvoj sferi obilaze, jer su iz porodicnog zivota naucili da se ti problemi sami od sebe resavaju, jer im nije svesno da su u pitanju njihove supruge koje te probleme resavaju. Nazalost u politici ne postoji supruga kao u pododicnom zivotu i tako se neresni problemi iz dana u dan u Srbiji gomilaju. Ubedjen sam da bi sa zenskom vladom Srbija napravila nevidjeni napredak.

Udovica

pre 17 godina

Sva podrška ženskoj vladi. Nemam dilemu, da li će biti uspešna, jer sam sigurna da hoće i da će dati dobre rezultate u svom delovanju! Ništa bolje i lepše nego kad narod bira,a bez montiranja rezultata, što znači da narod zna šta je dobro za njega, samo od raznih "mađioničara" nema mu spasa. Jedva čekam da otpočne realizacija ovog projekta -srećno žene!

popokatapetl

pre 17 godina

Biranje zenske Vlade na osnovu samo polnog kriterijuma je uvreda za zenski rod...osnovni kriterijum bi trebao da bude kvalitet rada, a iako manje vise vecina kandidatkinja sa ovog aspekta deluje pristojno sama ideja biranja zenske Vlade je ili uvredljiva ili neozbiljna.

Mirjana

pre 17 godina

Da smo zaista prihvatili ili shvatili emancipaciju, stvaranje zenske vlade bilo bi smesno. Koliko znam taj pojam oznacava ravnopravnost polova a to bi na nivou vlade izgledalo da u njoj ucestvuju i jedni i drugi. Kriterijum bi bio sposobnost a ne pol. Drugi je problem sto su clanice zenske vlade izgleda sposobnije od mnogih nam clanova danasnje srpske...

Smehotres

pre 17 godina

Nemam nista protiv mnogo vecem ucescu zena u politici.Ali samo na osnovu znanja, zvanja , zalaganja i poverenja. A ovo cudo, kao sa izbora za Miss politike je sramotno i uvredljivo za svakog normalnog coveka. Ove zene su se primile do te mere da je jedna od njih se nedavno u pismu nekom casopisu potpisala kao MInistar. Sada samo da se i druge novine dosete pa da dobijemo jos deset zenskih Vlada. A mozda i da se napravi i neki sou tipa Velika premijerka pa da ih gledamo u nekoj sobi kako prepiru.

Lesa

pre 17 godina

Dobro je!Krenulo je....opet i napokon.Neka igre pocnu!!
Zenska vlada je ideja a ne prava vlada ili neka vlada u senci.Ova ideja zeli da ukaze da zene imaju vrednost i kapacitet za ravnopravno ucesce u politickom zivotu Srbije. Za ravnopravnost se morate izboriti. Ona se ne dobija zato sto je neko ovog ili onog pola ili u onakvom i ovakvom stanju i statusu. Ovim zene zele da se izbore za ravnopravan odnos polova u politickom zivotu Srbije. Ta akcija bi proizvela nove pozitivne i nepredvidjene momente koji bi bili podsticaj zenama da se slobodno bore i izbore za svoj status. Uostalom da cujemo sta ima da kaze "Zenska vlada" drzave Srbije. Mi muskarci cemo za sada ciniti to da ce mo poslusati izreceno.
Dakle... Cinicemo i slusacemo. Recite zene svoje da bi vas videli. Samo hrabro i bez pristrasnosti.

Bogoljub

pre 17 godina

Napred ženska vlado, jača si i bolja od svih do sada i biće bolje! Videli smo "rezultate" nazovi muških vlada. Katastrofa! Po meni je prirodno da žene vladaju, da je Bog drugačije hteo ne bi im dao da rađaju, i brinu za potomstvo i opstanak čovečanstva. Muškarci samo prave nevolje, jer su oni deca kojima treba MAMA pri rešavanju problema, da brine o njima, da ispravlja kad pogreše...što znači da nikad nisu samostalni, ozbiljni i odgovorni, pa i učinci u društvu su takvi kakvi jesu, očajni.Pa kad je već tako, neka konačno žene preuzmu funkciju od muškaraca, koji nisu ni dorasli ni odrasli za ozbiljne stvari!!! Živele ŽENE!

Vera

pre 17 godina

Izuzetno dobra ideja. Vas clanak sasvim dobro predstavlja ciljeve i potencialni efekt ovakve grupe. Status emancipacije u nasem drustvu i jeste razlog za njeno postojanje u ovakvoj formi. Grupa podrazumeva i prihvata cinjenicno stanje, sto je prvi odraz realnosti, prvi uslov za efektivno delovanje u drustvu onakvom kakvo je. To je nesto sto nam inace nedostaje. Veoma inteligentna i kreativna ideja.

Guc

pre 17 godina

projekat izbora je okoncan, sad bih volela da one zaista nadju vremena i pocnu da rade kao vlada iz senke...mislim da bi se odmah uocila kvalitativna razlika... muskarci se bave onim sto ne mogu da rese i to tako da odugovlaceci, u nemoci i neznanju, stvore dodatne probleme. E onda dolazi ili jedna zena ili im dodje tata, polupa samare i zavrsi problem.
Evo na primer, ova muska vlada (to je uvreda, gde je onih 30% predvidjenih zena?)se bavi svime sto oni ne mogu i ne treba da resavaju: spasavali vec nestalu zajednicu SCG, pretili, mrzeli...onda spasavanje Kosovo, koje od 1999 nije u Srbiji, ali nisu primetili, muskarci su jos u 14 veku, u kosovskom ciklusu...pa onda bi malo referendum u Republici srpskoj, sto da ne,malo da pakostimo BiH, a onda ako bas nista nema, neki muskarci sanjaju Ogulin i Viroviticu.
Uf, dajte zene, pokazimo im vec jednom, neka odrastu...a nase "demokratski" orijentisane stranke nemaju nijednu ministarku, jedinu podpredsednicu muski mrzitelji nemilosrdno napadaju...o kakvoj ravnopravnosti se govori, to je cinizam u zemlji srbiji.
Napred, ne dajte da na ovom stane.

garfield

pre 17 godina

Ma ovo je obična budalaština. Kriterijum treba da bude nečija sposobnost i ljudske vrline a ne polna pripadnost. I među muškarcima i ženama ima sposobnih i nesposobnih, isto tako i pokvarenih i iskrenih. Za većinu važi pravilo da su svi ok dok se ne počnu baviti politikom, kada se odstupa od svih principa. Ovo služi samo da bi narod imao sa čim da se zabavlja.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Po kvalitetu je ova zenska vlada daleko iznad ove danasnje. Kamo srece i pameti da je stvarno izaberemo! B92 bi imao odlican i zahvalan zadatak kad bi jos intenzivnije propagirao ovu zensku vladu u korak.

Dule UK

pre 17 godina

Super potez. Sledece sto ocekujem je formiranje vlade tinejdzera, vlade dece skolskog i autonomne vlade dece predskolskog uzrasta. Takodje, da se ne bi i nasi penzioneri osecali ugrozeno predlazem formiranje vlade penzionera a bogami i penzionerki. Naravno, ne treba iskljuciti i formiranje vlade ljubitelja inflacije ...

Dobro je da se nesto desava i da se veci broj ljudi angazuje da nesto poboljsa (cak i ako su licni interesi u pitanju)

danijel

pre 17 godina

Da je srece, pa da ova , nazalost, vise virtuelna vlada, preuzme u svoje ruke poluge za funkcionisanje ove zemlje. ali, ovde su tendencije takve da o ovako sposobnoj vladi ne mozemo da razmisljamo u bliskijoj perspektivi...

Milos Ilic

pre 17 godina

Stvarno ne mogu da se naccudim koliko malo nama treba. "Jedinstven projekat u svetu"???
Pa dokle chemo da budemo "lucconosse" (ccitaj zamorccichi) i koji je cilj toga? Zar u zzenskoj vladi ne bi mogao da se nadje i po neki musskarac ili i u "musskoj vladi" ne treba visse zzene da uccestvuju. Ovo se ne zove ravnopravnost polova. Possto se Srbi dele po svim moguchim linijama i uzduzz i popreko predlazzem da imamo i dve skupsstine i dve vlade: jedna koja che se samo starati o musskarcima i drugu koja che se starati o zzenama. Za decu che briga pocceti kad se odlucce koji su pol.

apolitičan

pre 17 godina

Pratio sam akciju 'Blica' dok je trajala, i slažem se da bi imali mnogo više uspeha sa ženama na vlasti... Ali jedna stvar me muči: premijer bi bila Ružica Đinđić, čija kvalifikacija je politička, a ne ekspertska, kao za ostale članice vlade.

Meda

pre 17 godina

Bravo! Sjajna ideja!
Treba dati punu podrsku ovoj inicijativi jer odise politickom slobodom i socijalnom kreativnoscu. Dosta je bilo testosterona, ratnika, i siledzijstva. Neka se Srbija konacno umije. Cini se da je princip zdravog razuma da zene predstavljaju vazan faktor na politickoj sceni. Nego sta! Nije uopste tipa 8. Mart i Kopenhagen, vec vrlo moderan pristup socijalnom razvoju. Svaka cast srpske zene! Fantastican primer drustvenog napretka i budjenja pozitivne politicke svesti. Samo da zazivi.

Viva España

pre 17 godina

Najslicnija ovoj srpskoj, nazalost samo virtualnoj vladi je aktuelna spanska vlada , gde je sastav, i pored raznih izmena zadrzan prema polovima 8:8. (vidi: www.la-moncloa.es/Ministros )

Boki ES

pre 17 godina

Ovo je dobro kao provokacija, da razmrda malo balkanski mentalitet a verovatno je da bi ovakva vlada imala bolju "prodju" u inostranstvu od ove sadasnje, medjutim ja sam za to da se ministri biraju po strucnosti, bez obzira na polnu pripadnost.

verka

pre 15 godina

Baš sam se začudila kako je uspela i ovde svoje mesto da nađe bivša ministarka poljoprivrede, g-đa Dulić Markovuć poznata po promašenim a uticajnim odlukama. Kako sve postiže i kolki je njen doprinos na svim tim funkcijama. Zašto se ne daje više pažnje i značaja stvarno vrednim i sposobnim ženama iz svoje oblasti, ženama koje su najbolje u onome što rade a ne ovoj gospođi kojoj je najvažnije da je svuda. Neka se oslobodi "ženska vlada" profesinalnih aktivnih političarki sposobnih za sve funkcije, upravne odbore, delegacije....kad nam ovako loše, dokazano loše ide sa pomenutom gospođom.

Sasko Velkovski

pre 17 godina

Konacno, jedna veoma lepa vest iz Srbije. Civilizacijski cin koji je dostojan i jedne Svedske. Cestitam ministarkama i zelim im uspesan rad sa sustinskim pozitivnim posledicama.

Danica

pre 17 godina

Dajem svoj glas ženskoj vladi, ne zato što sam žena, već što su to sve osobe koje uživaju ugled u našem društvu, i od njih se uvek čuje nešto "pametno", osobe na koje se treba ugledati i težiti istim ciljevima kojima i one teže.

Jelena

pre 17 godina

Jos samo kada bi zaista i zazivela ova i ovakva Vlada. Ne mogu da kazem da se slazem sa bas svim kandidatkinjama ali.... Daj Boze da neka od ovih pametnih, sposobnih , civilizovanih i lepih zena zaista postane Ministar, cini mi se da bi nam zivot bio potpuno drugaciji.
Navijam za vas i nadam se da je ovo signal Premijeru i sadasnjim Ministrima da je vreme da ODU!!!!

kinga

pre 17 godina

Volela bih, da ova vlada samostalno odradi mandat od 4 god., pa da zada lekciju postojećoj. Mislim, da bi pomoću ovog sastava ubrzo ne dostigli, nego prevazišli Evropu.
Samim tim, da kad se deca posmatraju u igri, dečaci uglavnom se igraju ratova, ili se tuku, ili uništavaju nešto; a devojčice gledaju da sve ulepšaju oko sebe: i lutke i prostor gde borave.
Ova vlada i ovi ministri imaju svu moju podršku!!!!!

Predrag

pre 17 godina

Da sam ja neki autoritet u Srbiji dekretom bi zabranio da se muskarci bave politikom. Ubedjen sam da bi sa zenskom vladom i zenskim parlamentom bili daleko napredniji. U svetu bi svako znao za Srbiju, zemlju u kojoj izkljucivo vladaju zene. Inace su srpske porodice vec od davnina matrijarhalno orijentisane. Zene vec od davnina odlucuju o nebitnom a muskarci o bitnom. Nebitne teme su problemi iz svakodnevnog zivota; bitne teme su sve one na koja nemamo absolutno nikakv uticaj.
To se ocrtava snazno i u nasoj politici. Nasi srpski muski politicari se najvise vole da zamajavju o stvarima koja ne mogu da promene, teme na koja nemaju uticaj. Stvari koje mogu da promene i koji su u njihvoj sferi obilaze, jer su iz porodicnog zivota naucili da se ti problemi sami od sebe resavaju, jer im nije svesno da su u pitanju njihove supruge koje te probleme resavaju. Nazalost u politici ne postoji supruga kao u pododicnom zivotu i tako se neresni problemi iz dana u dan u Srbiji gomilaju. Ubedjen sam da bi sa zenskom vladom Srbija napravila nevidjeni napredak.

Udovica

pre 17 godina

Sva podrška ženskoj vladi. Nemam dilemu, da li će biti uspešna, jer sam sigurna da hoće i da će dati dobre rezultate u svom delovanju! Ništa bolje i lepše nego kad narod bira,a bez montiranja rezultata, što znači da narod zna šta je dobro za njega, samo od raznih "mađioničara" nema mu spasa. Jedva čekam da otpočne realizacija ovog projekta -srećno žene!

popokatapetl

pre 17 godina

Biranje zenske Vlade na osnovu samo polnog kriterijuma je uvreda za zenski rod...osnovni kriterijum bi trebao da bude kvalitet rada, a iako manje vise vecina kandidatkinja sa ovog aspekta deluje pristojno sama ideja biranja zenske Vlade je ili uvredljiva ili neozbiljna.

Mirjana

pre 17 godina

Da smo zaista prihvatili ili shvatili emancipaciju, stvaranje zenske vlade bilo bi smesno. Koliko znam taj pojam oznacava ravnopravnost polova a to bi na nivou vlade izgledalo da u njoj ucestvuju i jedni i drugi. Kriterijum bi bio sposobnost a ne pol. Drugi je problem sto su clanice zenske vlade izgleda sposobnije od mnogih nam clanova danasnje srpske...

Smehotres

pre 17 godina

Nemam nista protiv mnogo vecem ucescu zena u politici.Ali samo na osnovu znanja, zvanja , zalaganja i poverenja. A ovo cudo, kao sa izbora za Miss politike je sramotno i uvredljivo za svakog normalnog coveka. Ove zene su se primile do te mere da je jedna od njih se nedavno u pismu nekom casopisu potpisala kao MInistar. Sada samo da se i druge novine dosete pa da dobijemo jos deset zenskih Vlada. A mozda i da se napravi i neki sou tipa Velika premijerka pa da ih gledamo u nekoj sobi kako prepiru.

Lesa

pre 17 godina

Dobro je!Krenulo je....opet i napokon.Neka igre pocnu!!
Zenska vlada je ideja a ne prava vlada ili neka vlada u senci.Ova ideja zeli da ukaze da zene imaju vrednost i kapacitet za ravnopravno ucesce u politickom zivotu Srbije. Za ravnopravnost se morate izboriti. Ona se ne dobija zato sto je neko ovog ili onog pola ili u onakvom i ovakvom stanju i statusu. Ovim zene zele da se izbore za ravnopravan odnos polova u politickom zivotu Srbije. Ta akcija bi proizvela nove pozitivne i nepredvidjene momente koji bi bili podsticaj zenama da se slobodno bore i izbore za svoj status. Uostalom da cujemo sta ima da kaze "Zenska vlada" drzave Srbije. Mi muskarci cemo za sada ciniti to da ce mo poslusati izreceno.
Dakle... Cinicemo i slusacemo. Recite zene svoje da bi vas videli. Samo hrabro i bez pristrasnosti.

Bogoljub

pre 17 godina

Napred ženska vlado, jača si i bolja od svih do sada i biće bolje! Videli smo "rezultate" nazovi muških vlada. Katastrofa! Po meni je prirodno da žene vladaju, da je Bog drugačije hteo ne bi im dao da rađaju, i brinu za potomstvo i opstanak čovečanstva. Muškarci samo prave nevolje, jer su oni deca kojima treba MAMA pri rešavanju problema, da brine o njima, da ispravlja kad pogreše...što znači da nikad nisu samostalni, ozbiljni i odgovorni, pa i učinci u društvu su takvi kakvi jesu, očajni.Pa kad je već tako, neka konačno žene preuzmu funkciju od muškaraca, koji nisu ni dorasli ni odrasli za ozbiljne stvari!!! Živele ŽENE!

Vera

pre 17 godina

Izuzetno dobra ideja. Vas clanak sasvim dobro predstavlja ciljeve i potencialni efekt ovakve grupe. Status emancipacije u nasem drustvu i jeste razlog za njeno postojanje u ovakvoj formi. Grupa podrazumeva i prihvata cinjenicno stanje, sto je prvi odraz realnosti, prvi uslov za efektivno delovanje u drustvu onakvom kakvo je. To je nesto sto nam inace nedostaje. Veoma inteligentna i kreativna ideja.

Guc

pre 17 godina

projekat izbora je okoncan, sad bih volela da one zaista nadju vremena i pocnu da rade kao vlada iz senke...mislim da bi se odmah uocila kvalitativna razlika... muskarci se bave onim sto ne mogu da rese i to tako da odugovlaceci, u nemoci i neznanju, stvore dodatne probleme. E onda dolazi ili jedna zena ili im dodje tata, polupa samare i zavrsi problem.
Evo na primer, ova muska vlada (to je uvreda, gde je onih 30% predvidjenih zena?)se bavi svime sto oni ne mogu i ne treba da resavaju: spasavali vec nestalu zajednicu SCG, pretili, mrzeli...onda spasavanje Kosovo, koje od 1999 nije u Srbiji, ali nisu primetili, muskarci su jos u 14 veku, u kosovskom ciklusu...pa onda bi malo referendum u Republici srpskoj, sto da ne,malo da pakostimo BiH, a onda ako bas nista nema, neki muskarci sanjaju Ogulin i Viroviticu.
Uf, dajte zene, pokazimo im vec jednom, neka odrastu...a nase "demokratski" orijentisane stranke nemaju nijednu ministarku, jedinu podpredsednicu muski mrzitelji nemilosrdno napadaju...o kakvoj ravnopravnosti se govori, to je cinizam u zemlji srbiji.
Napred, ne dajte da na ovom stane.

garfield

pre 17 godina

Ma ovo je obična budalaština. Kriterijum treba da bude nečija sposobnost i ljudske vrline a ne polna pripadnost. I među muškarcima i ženama ima sposobnih i nesposobnih, isto tako i pokvarenih i iskrenih. Za većinu važi pravilo da su svi ok dok se ne počnu baviti politikom, kada se odstupa od svih principa. Ovo služi samo da bi narod imao sa čim da se zabavlja.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Po kvalitetu je ova zenska vlada daleko iznad ove danasnje. Kamo srece i pameti da je stvarno izaberemo! B92 bi imao odlican i zahvalan zadatak kad bi jos intenzivnije propagirao ovu zensku vladu u korak.

Dule UK

pre 17 godina

Super potez. Sledece sto ocekujem je formiranje vlade tinejdzera, vlade dece skolskog i autonomne vlade dece predskolskog uzrasta. Takodje, da se ne bi i nasi penzioneri osecali ugrozeno predlazem formiranje vlade penzionera a bogami i penzionerki. Naravno, ne treba iskljuciti i formiranje vlade ljubitelja inflacije ...

Dobro je da se nesto desava i da se veci broj ljudi angazuje da nesto poboljsa (cak i ako su licni interesi u pitanju)

danijel

pre 17 godina

Da je srece, pa da ova , nazalost, vise virtuelna vlada, preuzme u svoje ruke poluge za funkcionisanje ove zemlje. ali, ovde su tendencije takve da o ovako sposobnoj vladi ne mozemo da razmisljamo u bliskijoj perspektivi...

Milos Ilic

pre 17 godina

Stvarno ne mogu da se naccudim koliko malo nama treba. "Jedinstven projekat u svetu"???
Pa dokle chemo da budemo "lucconosse" (ccitaj zamorccichi) i koji je cilj toga? Zar u zzenskoj vladi ne bi mogao da se nadje i po neki musskarac ili i u "musskoj vladi" ne treba visse zzene da uccestvuju. Ovo se ne zove ravnopravnost polova. Possto se Srbi dele po svim moguchim linijama i uzduzz i popreko predlazzem da imamo i dve skupsstine i dve vlade: jedna koja che se samo starati o musskarcima i drugu koja che se starati o zzenama. Za decu che briga pocceti kad se odlucce koji su pol.

apolitičan

pre 17 godina

Pratio sam akciju 'Blica' dok je trajala, i slažem se da bi imali mnogo više uspeha sa ženama na vlasti... Ali jedna stvar me muči: premijer bi bila Ružica Đinđić, čija kvalifikacija je politička, a ne ekspertska, kao za ostale članice vlade.

Meda

pre 17 godina

Bravo! Sjajna ideja!
Treba dati punu podrsku ovoj inicijativi jer odise politickom slobodom i socijalnom kreativnoscu. Dosta je bilo testosterona, ratnika, i siledzijstva. Neka se Srbija konacno umije. Cini se da je princip zdravog razuma da zene predstavljaju vazan faktor na politickoj sceni. Nego sta! Nije uopste tipa 8. Mart i Kopenhagen, vec vrlo moderan pristup socijalnom razvoju. Svaka cast srpske zene! Fantastican primer drustvenog napretka i budjenja pozitivne politicke svesti. Samo da zazivi.

Viva España

pre 17 godina

Najslicnija ovoj srpskoj, nazalost samo virtualnoj vladi je aktuelna spanska vlada , gde je sastav, i pored raznih izmena zadrzan prema polovima 8:8. (vidi: www.la-moncloa.es/Ministros )

Boki ES

pre 17 godina

Ovo je dobro kao provokacija, da razmrda malo balkanski mentalitet a verovatno je da bi ovakva vlada imala bolju "prodju" u inostranstvu od ove sadasnje, medjutim ja sam za to da se ministri biraju po strucnosti, bez obzira na polnu pripadnost.

verka

pre 15 godina

Baš sam se začudila kako je uspela i ovde svoje mesto da nađe bivša ministarka poljoprivrede, g-đa Dulić Markovuć poznata po promašenim a uticajnim odlukama. Kako sve postiže i kolki je njen doprinos na svim tim funkcijama. Zašto se ne daje više pažnje i značaja stvarno vrednim i sposobnim ženama iz svoje oblasti, ženama koje su najbolje u onome što rade a ne ovoj gospođi kojoj je najvažnije da je svuda. Neka se oslobodi "ženska vlada" profesinalnih aktivnih političarki sposobnih za sve funkcije, upravne odbore, delegacije....kad nam ovako loše, dokazano loše ide sa pomenutom gospođom.