Ponedeljak, 25.09.2006.

12:35

Mladićev poster u novinama

Glas javnosti objavio poster Ratka Mladića, B92 saznaje da međunarodna zajednica traži reakciju države.

Izvor: B92

Mladiæev poster u novinama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

san

pre 17 godina

Zasto vise stavaljati masku na lice Srbije, takva je kakava jeste i treba da trpi zasluzenu kaznu. A nama normalnim je ostalo da bezimo po belom svetu kud koji moze a ova druga glupa Srbija neka odumire polako.

putnik

pre 17 godina

U novim Sadu u autobusu JGSP-a, na liniji 71, vozac je na aparatu za izdavanje karata zalepio sliku Ratka Mladića.Svaki putnik koji udje na prednja vrata i hoce da kupi kartu mora da gleda u tu sliku dok ceka kartu i kusur.

idža

pre 17 godina

Ne znam šta se dešava sa Glasom. Čitam ga od prvog broja, ali u zadnje vreme ne mogu da ga prepoznam. Glavni kolumnisti su postali Brana Crnčević, M.Toholj, Vladislav Jovanović; tu je nešto i Mrkonjić trabunjao. Poster je vrhunac bezobrazluka. Mislim da ga više neću kupovati.

Mujo

pre 17 godina

Posteri Gotovine su bili po cijeloj Hrvatskoj i to na svakom ćošku, ali su ga hrvati nakraju izručili, a Mladać kao nevin čovjek se dao bjekstvo. To što su novine objavile poster uz montažu ne govori o ljudima koji prave taj časopis,već o onim koji ga kupuju. Tužno je to što je razgrabljeno do posljednjeg broja. Nije tužno,već zabrinjavajuće...Ne mogu da shavti mentalni sklop ljudi koji podržavaju Mladića???

pex

pre 17 godina

Stvarno su prevrsili svaku meru (mislim stranci)
Prvo Ratko Mladic nije zlocinac dok se to ne dokaze!
Drugo nece valjda oni da nam odredjuju sta da pisemo u novinama. Mislim da nam to nije ipak trebalo da prkosimo, ali mnogo je cudno da to neko sada objavi.
Mozda je taj neko hteo bas da nam nanese stetu pred odluku o Kosovu, a ne da promovise Mladica.

Zoran

pre 17 godina

Jasno je da nema jedinstvenog misljenja medju Srbima o dogadjajima za vreme gradjanskog rata. To je u redu i u okviru demokratije. Problem je u tome sto se to nece dopasti svetskoj javnosti. Od nas se ocekuje da priznamo krivicu i bez mnogo protivljenja prihvatimo mere donete od strane svetske zajednice. Da li je sve to demokratski, saznace se za pedesetak godina.

Kontrabanda

pre 17 godina

Idiotizam koji je dosao u najgorem trenutku za Srbiju! Traju borbe oko statusa Kosova, a neki nadju za shodno da objave poster covjeka koji nema .... da cijelu Srbiju spasi izolacije i preda se! Sramota! Urednika uhapsiti!!!

6wujkk

pre 17 godina

Tacno je da je cela Hrvatska bila prekrivena bilbordima sa likom Gotovine, a ja sam osecala mucninu i gadjenje prema celoj zemlji zbog toga, dok sam prolazila pored tih bilborda. Zasto da bilo ko ko dodje u Srbiju oseca gadjenje prema meni koja veze nemam sa ratom, Mladicem ili bilo cim zbog nekog, ocigledno zlonamernog dnevnog lista? Zasto da trazimo opravdanje u tome kako su se Hrvati poneli prema svom ratnom zlocincu? Njihov ratni zlocinac - njihova stvar. Nas ratni zlocinac - nasa stvar. (Ovde prisvojna zamenica ima uslovno znacenje. Daleko bilo da je moj.)
Isto tako ne mozemo da trazimo opravdanje u zlocinima koje su cinile hrvatska i muslimanska vojska. Toliko je puta ponovljeno da je postalo dosadno, ali ocigledno mora stalno da se ponavlja - svi moraju da odgovaraju! Ukoliko nema pravnog osnova da se Glas javnosti kazni za ovu NEVIDJENU GLUPOST koju je priredio citavoj Srbiji, onda treba naci nacina da ih medijski i na svaki drugi nacin bojkotujemo, da napravimo neki skup i da spaljujemo brojeve tog lista.. Ne znam. Nisam pametna.
Iskreno verujem da velika vecina u Srbiji ne podrzava ni gest Glasa niti Ratka Mladica, ali smucilo mi se vise da se mi kao povucena, letargicna, premorena i depresivna vecina ne cujemo zbog glasne, poludele i agresivne manjine!!!

Skubidu

pre 17 godina

Jedina je greska sto postere nije objavila vlada Srbije u kojoj se nudi milion evra za hvatanje Mladica, jer bi ga onda i njegov licni telohranitelj predao.

Dragoljub

pre 17 godina

A ko je bio staresina tom vodniku? Da li je moguce da ne postoji odgovorna osoba u vojsci koja brine da su npr. vojnici pravilno postrojeni, ili da na ulici nema npr. prevrnutih zardinjera (da ne spominjemo neke druge prepreke) koje bi sprecile novopecene oficire da marsiraju.
TREBA SMENITI KOMANDANTA TE VOJNE PARADE, i ne samo to TREBA GA OTPUSTITI, ili za kaznu, POSLATI U AFGANISTAN.

GuC

pre 17 godina

Meni je muka od jedinog bozijeg pravila koji se svidja ovom narodu (podsvesna jedna divna neodgovornost), prezumpcije nevinosti! Sta kaze, covek nije osudjen, pa je jos NEVIN? Ko je komandovao u Srebrenici, mozda ja? Ko je organizovao unistavanje par hiljada zivota u sedam dana, mozda ja, nije dokazano? Ko se slikao kad su ih trpali u autobuse i razdvajali zene i decu? Neka ga slavi ko hoce, ali neka bude spreman da se suoci sa posledicama sopstvenog izbora. Takodje je pravo, ostatka gradjana, koje je usvojilo vrednosti civilizovanog drustva da osude i protestuju. A da smo Svajcarska nismo, jos nismo ni shvatili da moramo da platimo za zlodela, ratov, megalomanije nasih predivnih vodja.

Ja

pre 17 godina

Шта има лоше у објављивању Младићеве слике у мало већем формату, када је он и овако сваки дан у новинама?? Је л на постеру пише херој ил нешто слично? Не. Демократија укључује ваљда и слободу изражавања. Изгледа да се ми само играмо демократије.

Milos

pre 17 godina

U celoj Hrvatskoj su bili bilbordi sa Gotovinom i ne secam se da je neko zahtevao da tuzilastvo reaguje.
Ako je demokratija neka je stvarno demokratija a ne da se dozira kako kome odgovara.
Tek da se zna :nisam postovalac Mladica,niti sam pravnik ali ovde ne vidim da ima osnova za prijavu.

LondonCalling

pre 17 godina

U Srbiji 'demokratske' i 'evropske' snage konstantno traze da se nesto zabrani, pocev od najpopularnije politicke partije pa do dnevnih novina. Bice mnogo razocaranih demokrata kada jednom udjemo u EU.
U novinama ce uvek da bude stvari od kojih ce deo populacije da se zgrazava, a toga je na zapadu vise nego igde. U istocnim delovima Londona mozete da kupite magazine i DVD-je dzihadista. Ja ne moram da ih kupim, kao sto ne moram ni Glas Javnosti.

Zoki, Vancouver

pre 17 godina

Nažalost, ovakve stvari ne trebaju da nas čude. Na pijacama se prodaju majice sa likovima Mladića i Karadžića, o njima se peva uz gusle, organizuju se pesničke večeri i promocije knjiga...
Sa pravne strane objavljivanje Mladićevog postera je verovatno dozvoljeno, ali je baz sumnje etički neprihvatljivo. Mediji u Srbiji jesu i trebaju da budu slobodni, ali novinari i izdavači moraju da shvate da ta sloboda nosi i odgovornost.

svajcarac

pre 17 godina

Posteri Gotovine su stavljeni na svaki izlog u Zadru, pa se niko ne buni. Njegov je lik bio i na plakatu za medjunarodno takmicenje u ribolovu! A covjek je epacan i u Hagu je!

Milica Andrejevic

pre 17 godina

Glas javnosti je objavio postere Mladica..Nuns je sa pravom reagovao..pitam se da li Nuns a i ostali koji su sokirani ovim gledaju tv palma plus ciji je vlasnik koalicioni partner takozvanog narodnjackog bloka dss, nova srbija i jedinstvena srbija.. svake subote uvece dovode se gosti na palmu plus koji govore najlepse o Mladicu i kao izdajnicima kvalifikuju one koji su za njegovo izrucenje.. to traje mesecima a da niko ne reaguje na emisije ovakvog tipa?..da li je Gospodin Palma zasticen kao koalicioni partner..?!!

Tosha

pre 17 godina

Objavljuje se i slika Osame Bin Ladena pa se od toga ne pravi velika buka. Jel demokratija sluzi da svi volimo jednog coveka i da svi mislimo isto?

goran

pre 17 godina

Gledajuci sajt b92 ne mogu da shvatim sta se dogadja u Srbiji.Nekoliko godina se krijem po Americi moleci se da svane dan kada cu moci da se vratim i vidim najmilije ali ocigledno nekome u Srbiji ne odgovara da se deca vrate kuci majkama i porodicama.Tolike godine su prosle a mi idemo unazad dozvoljavajuci svetu da nam jos jednom zalupi vrata na ulasku u Evropu.Zar Vam nije dosta sto ste nam upropastili mladost sa vasim bezumljem i ratovima zar Vam nije dosta da gledate vasu decu ,ni krivu ni duznu ,u zemlji koja nema buducnosti ziveci zivot bez cilja i smeha.Zar Vam je svejedno sto smo rasejani po svetu bez igde ikoga osramoceni i obelezeni zbog vase politike zar su vasi ciljevi jos jednom ispred nase buducnosti.Ceo svet traga za Mladicem a Vi se njime ponosite zar treba da Vam nacrtam on ce bolje ziveti u Hagu nego ja u izgnanstvu ko Vam je preci Vasa deca ponos nacije ili izgubljeni besmisleni ratovi.Hvala nizasta,hvala sto ste unistili sve a sad prekinite jer mi volimo Srbiju vise nego Vi...

Zorica Mitrovic

pre 17 godina

Naravno da se takve stvari trebaju i pre svega moraju zabraniti. I ne samo to. Treba kaznjavati one koji to rade. Nezavisni mediji DA, sloboda stampe DA, ali i odgovornost za to ste napisali i prodali DA!!!!!!!!
Ne sme se covek, koji je optuzen za ratni zlocin, stavljati ispred srpskih oficira kao nekakav heroj...
Porazavajuca je cinjenica da su u Srbiji jos uvek aktivne i jake one snage koje su inicirale sukobe na prostorima bivse SFRJ i na KiM.One snage koje su od Ratka Mladica napravile generala optuzenog za ratne ylocine i genocid... Oni su danas jaci i glasniji nego ikada pre.
Ko nam je za to kriv?

mama ludaca

pre 17 godina

Dok ne naucimo da je demokratija pre svega pitanje odgovornosti a ne anarhije mi cemo da se kupamo u ovoj narodnjacko-radikalsko-levicarskoj kaljuzi,smrad oko nas ce se siriti i sanitarni kordoni prema nedotupavnom narodu ce postajati veci i nepropusniji.
Demokratija ne podrazumeva da je sve dozvoljeno,naprotiv.Oni koji to ne znaju ili se prave da ne znaju treba da se odstrane od svih javnih poslova,a novine moraju da se zaplene i uniste bas u ime demokratije i slobode stampe.
A mozete da organizujete javnu akciju unistavanja fotografija doticnog na kojoj bih rado ucestvovala makar taj slavni heroj i vrli hriscanin i dalje pretio unistenjem do cetvrtog kolena.

cetvrto oko

pre 17 godina

Ja bih usput iskritikovao i senzacionalisticki-tendenciozno manipulisanje fotografa koji je "namestio kadar", cime je od detalja napravio sustinu. Takvo ponasanje nazalost nije uopsteno retko kod fotografa i kamermana...

sever

pre 17 godina

Pa nije tu samo Glas javnosti u pitanju. Cak i na RTS-u se uz svaku vest vezanu za Mladica prikazuju simpaticni kadrovi u kojima su svi nasmejani posle nekog njegovog duhovitog komentara...cisto da se vidi kakva je to ljudina u pitanju. Nisam jos video da su pokazali masovnu grobnicu uz takve vesti.

Kiklop, Blok 70

pre 17 godina

Postovati Ratka Mladica i prodavati njegove postere nije ilegalno, svidjalo se to nekom ili ne. Glas Javnosti je danas razgrabljen dole na trafici; slicno je bili i sa Legijinom knjigom. Narod kupuje ono sto ga zanima. Ako bi takve stvari zabranili vratili bi se u boljsevizam.

Svetozar Dr. Kovac

pre 17 godina

Nije nas problem taj poster. Moje misljenje o g.Mladicu zasnovano je na cinjenici da taj covek u najmanju ruku nije hteo da spreci teske zlocine, a mogao je. To misljenje ne moze promeniti nikakav poster, slika, pesma film...Jedino sto bi moglo da promeni moje misljenje je pravosnazna sudska presuda doticnom. Zato ne vidim razlog za toliku prasinu zbog jednog besmislenog postera u jednom trivijalnom dnevnom listu.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Ne cudi za dnevni list u kojem tipovi poput Brane Crncevica cine glavne kolumniste. Ljudi sa moralnim problemima ilte diskutabilnim moralnim ubedjenjem daju nacionalisticki nastrojene moralne savete i kritike vlastima koji su prezauzeti sa ciscenjem nevolja ciji su uzrok i/ili inspiratori u nedavnoj proslosti bili danasnji "uvazeni" kolumnisti Glasa Javnosti; medju njima i Brana Crncevic.

Dosadni su mi ovi simboli pri upisivanju

pre 17 godina

Sve je deo komicnog filma u kome se trci kroz kadrove, salutira fotografijama dok se u pozadini cuje nadsinhronizovan smeh. I sada, dokle god je ovo vest, mi cemo pridavati znacaj bivsim ljudima, zombiima koji su na prolazu prema sopstvenom kraju. Jer, zombi isto ima vek trajanja. A "Glas javnosti" i nije neki list.

GuC

pre 17 godina

ako se tacno utvrdi da je ratni zlocinac (zlocinac u miru koji je ukocio celu Srbiju), covek koji je najtrazeniji ratni zlocinac, posle drugog svetskog rata, zaista bio prisutan,makar na slici onda zbogom svete. Iovako su sve radnje i neradnje kvazidrzavnih organa jasno signalizirale da ce pre zrtvovati 7,5 miliona NAS, njego njega uhapsiti i poslti pred sud. Glas javnosti nije drzavna institucija, ali jeste produzena ruka, sta mi cekamo???? Ima li iko da pokrene jedan "normalni" tabloid u kome ce objavljivati posteri sa slikama njihovih zlocina, sa ogromnim naslovima, na primer, ubice Djindjica na slobodi, ili Kostunicini ministri krivicno odgovorni,svasta ima tu da se pise. Zasto niko nece da finansira medije za "budjenje" na isti nacin da utice na uspavane glasace?

BorCo

pre 17 godina

Pa ovo je prevrsilo svaku meru! Normalno je da sad svaki stranac, ukljucujuci Artihsarija ima pravo da misli da smo mi kolektivni fanovi gospodina Mladica! Odakle im pravo da javna glasila uredjuju prema sopstvenim potrebama?! A sto se ne hapse vlasnik i glavni urednik?!

Simeon Mirotocivi

pre 17 godina

Pre svega uredjivacku politku bilo koga "javnog" glasila odredjuje vlasnik (vlasnici). A kao drugo borili smo se od 1990. za slobodu govora? A mozda smo svi jednaki samo su neki jednaki vise ? Sve je isto samo njega nema :)

Dosadni su mi ovi simboli pri upisivanju

pre 17 godina

Sve je deo komicnog filma u kome se trci kroz kadrove, salutira fotografijama dok se u pozadini cuje nadsinhronizovan smeh. I sada, dokle god je ovo vest, mi cemo pridavati znacaj bivsim ljudima, zombiima koji su na prolazu prema sopstvenom kraju. Jer, zombi isto ima vek trajanja. A "Glas javnosti" i nije neki list.

BorCo

pre 17 godina

Pa ovo je prevrsilo svaku meru! Normalno je da sad svaki stranac, ukljucujuci Artihsarija ima pravo da misli da smo mi kolektivni fanovi gospodina Mladica! Odakle im pravo da javna glasila uredjuju prema sopstvenim potrebama?! A sto se ne hapse vlasnik i glavni urednik?!

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Ne cudi za dnevni list u kojem tipovi poput Brane Crncevica cine glavne kolumniste. Ljudi sa moralnim problemima ilte diskutabilnim moralnim ubedjenjem daju nacionalisticki nastrojene moralne savete i kritike vlastima koji su prezauzeti sa ciscenjem nevolja ciji su uzrok i/ili inspiratori u nedavnoj proslosti bili danasnji "uvazeni" kolumnisti Glasa Javnosti; medju njima i Brana Crncevic.

GuC

pre 17 godina

ako se tacno utvrdi da je ratni zlocinac (zlocinac u miru koji je ukocio celu Srbiju), covek koji je najtrazeniji ratni zlocinac, posle drugog svetskog rata, zaista bio prisutan,makar na slici onda zbogom svete. Iovako su sve radnje i neradnje kvazidrzavnih organa jasno signalizirale da ce pre zrtvovati 7,5 miliona NAS, njego njega uhapsiti i poslti pred sud. Glas javnosti nije drzavna institucija, ali jeste produzena ruka, sta mi cekamo???? Ima li iko da pokrene jedan "normalni" tabloid u kome ce objavljivati posteri sa slikama njihovih zlocina, sa ogromnim naslovima, na primer, ubice Djindjica na slobodi, ili Kostunicini ministri krivicno odgovorni,svasta ima tu da se pise. Zasto niko nece da finansira medije za "budjenje" na isti nacin da utice na uspavane glasace?

Simeon Mirotocivi

pre 17 godina

Pre svega uredjivacku politku bilo koga "javnog" glasila odredjuje vlasnik (vlasnici). A kao drugo borili smo se od 1990. za slobodu govora? A mozda smo svi jednaki samo su neki jednaki vise ? Sve je isto samo njega nema :)

Svetozar Dr. Kovac

pre 17 godina

Nije nas problem taj poster. Moje misljenje o g.Mladicu zasnovano je na cinjenici da taj covek u najmanju ruku nije hteo da spreci teske zlocine, a mogao je. To misljenje ne moze promeniti nikakav poster, slika, pesma film...Jedino sto bi moglo da promeni moje misljenje je pravosnazna sudska presuda doticnom. Zato ne vidim razlog za toliku prasinu zbog jednog besmislenog postera u jednom trivijalnom dnevnom listu.

Kiklop, Blok 70

pre 17 godina

Postovati Ratka Mladica i prodavati njegove postere nije ilegalno, svidjalo se to nekom ili ne. Glas Javnosti je danas razgrabljen dole na trafici; slicno je bili i sa Legijinom knjigom. Narod kupuje ono sto ga zanima. Ako bi takve stvari zabranili vratili bi se u boljsevizam.

sever

pre 17 godina

Pa nije tu samo Glas javnosti u pitanju. Cak i na RTS-u se uz svaku vest vezanu za Mladica prikazuju simpaticni kadrovi u kojima su svi nasmejani posle nekog njegovog duhovitog komentara...cisto da se vidi kakva je to ljudina u pitanju. Nisam jos video da su pokazali masovnu grobnicu uz takve vesti.

Zorica Mitrovic

pre 17 godina

Naravno da se takve stvari trebaju i pre svega moraju zabraniti. I ne samo to. Treba kaznjavati one koji to rade. Nezavisni mediji DA, sloboda stampe DA, ali i odgovornost za to ste napisali i prodali DA!!!!!!!!
Ne sme se covek, koji je optuzen za ratni zlocin, stavljati ispred srpskih oficira kao nekakav heroj...
Porazavajuca je cinjenica da su u Srbiji jos uvek aktivne i jake one snage koje su inicirale sukobe na prostorima bivse SFRJ i na KiM.One snage koje su od Ratka Mladica napravile generala optuzenog za ratne ylocine i genocid... Oni su danas jaci i glasniji nego ikada pre.
Ko nam je za to kriv?

goran

pre 17 godina

Gledajuci sajt b92 ne mogu da shvatim sta se dogadja u Srbiji.Nekoliko godina se krijem po Americi moleci se da svane dan kada cu moci da se vratim i vidim najmilije ali ocigledno nekome u Srbiji ne odgovara da se deca vrate kuci majkama i porodicama.Tolike godine su prosle a mi idemo unazad dozvoljavajuci svetu da nam jos jednom zalupi vrata na ulasku u Evropu.Zar Vam nije dosta sto ste nam upropastili mladost sa vasim bezumljem i ratovima zar Vam nije dosta da gledate vasu decu ,ni krivu ni duznu ,u zemlji koja nema buducnosti ziveci zivot bez cilja i smeha.Zar Vam je svejedno sto smo rasejani po svetu bez igde ikoga osramoceni i obelezeni zbog vase politike zar su vasi ciljevi jos jednom ispred nase buducnosti.Ceo svet traga za Mladicem a Vi se njime ponosite zar treba da Vam nacrtam on ce bolje ziveti u Hagu nego ja u izgnanstvu ko Vam je preci Vasa deca ponos nacije ili izgubljeni besmisleni ratovi.Hvala nizasta,hvala sto ste unistili sve a sad prekinite jer mi volimo Srbiju vise nego Vi...

cetvrto oko

pre 17 godina

Ja bih usput iskritikovao i senzacionalisticki-tendenciozno manipulisanje fotografa koji je "namestio kadar", cime je od detalja napravio sustinu. Takvo ponasanje nazalost nije uopsteno retko kod fotografa i kamermana...

mama ludaca

pre 17 godina

Dok ne naucimo da je demokratija pre svega pitanje odgovornosti a ne anarhije mi cemo da se kupamo u ovoj narodnjacko-radikalsko-levicarskoj kaljuzi,smrad oko nas ce se siriti i sanitarni kordoni prema nedotupavnom narodu ce postajati veci i nepropusniji.
Demokratija ne podrazumeva da je sve dozvoljeno,naprotiv.Oni koji to ne znaju ili se prave da ne znaju treba da se odstrane od svih javnih poslova,a novine moraju da se zaplene i uniste bas u ime demokratije i slobode stampe.
A mozete da organizujete javnu akciju unistavanja fotografija doticnog na kojoj bih rado ucestvovala makar taj slavni heroj i vrli hriscanin i dalje pretio unistenjem do cetvrtog kolena.

Milica Andrejevic

pre 17 godina

Glas javnosti je objavio postere Mladica..Nuns je sa pravom reagovao..pitam se da li Nuns a i ostali koji su sokirani ovim gledaju tv palma plus ciji je vlasnik koalicioni partner takozvanog narodnjackog bloka dss, nova srbija i jedinstvena srbija.. svake subote uvece dovode se gosti na palmu plus koji govore najlepse o Mladicu i kao izdajnicima kvalifikuju one koji su za njegovo izrucenje.. to traje mesecima a da niko ne reaguje na emisije ovakvog tipa?..da li je Gospodin Palma zasticen kao koalicioni partner..?!!

Tosha

pre 17 godina

Objavljuje se i slika Osame Bin Ladena pa se od toga ne pravi velika buka. Jel demokratija sluzi da svi volimo jednog coveka i da svi mislimo isto?

Zoki, Vancouver

pre 17 godina

Nažalost, ovakve stvari ne trebaju da nas čude. Na pijacama se prodaju majice sa likovima Mladića i Karadžića, o njima se peva uz gusle, organizuju se pesničke večeri i promocije knjiga...
Sa pravne strane objavljivanje Mladićevog postera je verovatno dozvoljeno, ali je baz sumnje etički neprihvatljivo. Mediji u Srbiji jesu i trebaju da budu slobodni, ali novinari i izdavači moraju da shvate da ta sloboda nosi i odgovornost.

svajcarac

pre 17 godina

Posteri Gotovine su stavljeni na svaki izlog u Zadru, pa se niko ne buni. Njegov je lik bio i na plakatu za medjunarodno takmicenje u ribolovu! A covjek je epacan i u Hagu je!

LondonCalling

pre 17 godina

U Srbiji 'demokratske' i 'evropske' snage konstantno traze da se nesto zabrani, pocev od najpopularnije politicke partije pa do dnevnih novina. Bice mnogo razocaranih demokrata kada jednom udjemo u EU.
U novinama ce uvek da bude stvari od kojih ce deo populacije da se zgrazava, a toga je na zapadu vise nego igde. U istocnim delovima Londona mozete da kupite magazine i DVD-je dzihadista. Ja ne moram da ih kupim, kao sto ne moram ni Glas Javnosti.

Milos

pre 17 godina

U celoj Hrvatskoj su bili bilbordi sa Gotovinom i ne secam se da je neko zahtevao da tuzilastvo reaguje.
Ako je demokratija neka je stvarno demokratija a ne da se dozira kako kome odgovara.
Tek da se zna :nisam postovalac Mladica,niti sam pravnik ali ovde ne vidim da ima osnova za prijavu.

Ja

pre 17 godina

Шта има лоше у објављивању Младићеве слике у мало већем формату, када је он и овако сваки дан у новинама?? Је л на постеру пише херој ил нешто слично? Не. Демократија укључује ваљда и слободу изражавања. Изгледа да се ми само играмо демократије.

Dragoljub

pre 17 godina

A ko je bio staresina tom vodniku? Da li je moguce da ne postoji odgovorna osoba u vojsci koja brine da su npr. vojnici pravilno postrojeni, ili da na ulici nema npr. prevrnutih zardinjera (da ne spominjemo neke druge prepreke) koje bi sprecile novopecene oficire da marsiraju.
TREBA SMENITI KOMANDANTA TE VOJNE PARADE, i ne samo to TREBA GA OTPUSTITI, ili za kaznu, POSLATI U AFGANISTAN.

Skubidu

pre 17 godina

Jedina je greska sto postere nije objavila vlada Srbije u kojoj se nudi milion evra za hvatanje Mladica, jer bi ga onda i njegov licni telohranitelj predao.

GuC

pre 17 godina

Meni je muka od jedinog bozijeg pravila koji se svidja ovom narodu (podsvesna jedna divna neodgovornost), prezumpcije nevinosti! Sta kaze, covek nije osudjen, pa je jos NEVIN? Ko je komandovao u Srebrenici, mozda ja? Ko je organizovao unistavanje par hiljada zivota u sedam dana, mozda ja, nije dokazano? Ko se slikao kad su ih trpali u autobuse i razdvajali zene i decu? Neka ga slavi ko hoce, ali neka bude spreman da se suoci sa posledicama sopstvenog izbora. Takodje je pravo, ostatka gradjana, koje je usvojilo vrednosti civilizovanog drustva da osude i protestuju. A da smo Svajcarska nismo, jos nismo ni shvatili da moramo da platimo za zlodela, ratov, megalomanije nasih predivnih vodja.

6wujkk

pre 17 godina

Tacno je da je cela Hrvatska bila prekrivena bilbordima sa likom Gotovine, a ja sam osecala mucninu i gadjenje prema celoj zemlji zbog toga, dok sam prolazila pored tih bilborda. Zasto da bilo ko ko dodje u Srbiju oseca gadjenje prema meni koja veze nemam sa ratom, Mladicem ili bilo cim zbog nekog, ocigledno zlonamernog dnevnog lista? Zasto da trazimo opravdanje u tome kako su se Hrvati poneli prema svom ratnom zlocincu? Njihov ratni zlocinac - njihova stvar. Nas ratni zlocinac - nasa stvar. (Ovde prisvojna zamenica ima uslovno znacenje. Daleko bilo da je moj.)
Isto tako ne mozemo da trazimo opravdanje u zlocinima koje su cinile hrvatska i muslimanska vojska. Toliko je puta ponovljeno da je postalo dosadno, ali ocigledno mora stalno da se ponavlja - svi moraju da odgovaraju! Ukoliko nema pravnog osnova da se Glas javnosti kazni za ovu NEVIDJENU GLUPOST koju je priredio citavoj Srbiji, onda treba naci nacina da ih medijski i na svaki drugi nacin bojkotujemo, da napravimo neki skup i da spaljujemo brojeve tog lista.. Ne znam. Nisam pametna.
Iskreno verujem da velika vecina u Srbiji ne podrzava ni gest Glasa niti Ratka Mladica, ali smucilo mi se vise da se mi kao povucena, letargicna, premorena i depresivna vecina ne cujemo zbog glasne, poludele i agresivne manjine!!!

Kontrabanda

pre 17 godina

Idiotizam koji je dosao u najgorem trenutku za Srbiju! Traju borbe oko statusa Kosova, a neki nadju za shodno da objave poster covjeka koji nema .... da cijelu Srbiju spasi izolacije i preda se! Sramota! Urednika uhapsiti!!!

Zoran

pre 17 godina

Jasno je da nema jedinstvenog misljenja medju Srbima o dogadjajima za vreme gradjanskog rata. To je u redu i u okviru demokratije. Problem je u tome sto se to nece dopasti svetskoj javnosti. Od nas se ocekuje da priznamo krivicu i bez mnogo protivljenja prihvatimo mere donete od strane svetske zajednice. Da li je sve to demokratski, saznace se za pedesetak godina.

pex

pre 17 godina

Stvarno su prevrsili svaku meru (mislim stranci)
Prvo Ratko Mladic nije zlocinac dok se to ne dokaze!
Drugo nece valjda oni da nam odredjuju sta da pisemo u novinama. Mislim da nam to nije ipak trebalo da prkosimo, ali mnogo je cudno da to neko sada objavi.
Mozda je taj neko hteo bas da nam nanese stetu pred odluku o Kosovu, a ne da promovise Mladica.

Mujo

pre 17 godina

Posteri Gotovine su bili po cijeloj Hrvatskoj i to na svakom ćošku, ali su ga hrvati nakraju izručili, a Mladać kao nevin čovjek se dao bjekstvo. To što su novine objavile poster uz montažu ne govori o ljudima koji prave taj časopis,već o onim koji ga kupuju. Tužno je to što je razgrabljeno do posljednjeg broja. Nije tužno,već zabrinjavajuće...Ne mogu da shavti mentalni sklop ljudi koji podržavaju Mladića???

idža

pre 17 godina

Ne znam šta se dešava sa Glasom. Čitam ga od prvog broja, ali u zadnje vreme ne mogu da ga prepoznam. Glavni kolumnisti su postali Brana Crnčević, M.Toholj, Vladislav Jovanović; tu je nešto i Mrkonjić trabunjao. Poster je vrhunac bezobrazluka. Mislim da ga više neću kupovati.

putnik

pre 17 godina

U novim Sadu u autobusu JGSP-a, na liniji 71, vozac je na aparatu za izdavanje karata zalepio sliku Ratka Mladića.Svaki putnik koji udje na prednja vrata i hoce da kupi kartu mora da gleda u tu sliku dok ceka kartu i kusur.

san

pre 17 godina

Zasto vise stavaljati masku na lice Srbije, takva je kakava jeste i treba da trpi zasluzenu kaznu. A nama normalnim je ostalo da bezimo po belom svetu kud koji moze a ova druga glupa Srbija neka odumire polako.

Dosadni su mi ovi simboli pri upisivanju

pre 17 godina

Sve je deo komicnog filma u kome se trci kroz kadrove, salutira fotografijama dok se u pozadini cuje nadsinhronizovan smeh. I sada, dokle god je ovo vest, mi cemo pridavati znacaj bivsim ljudima, zombiima koji su na prolazu prema sopstvenom kraju. Jer, zombi isto ima vek trajanja. A "Glas javnosti" i nije neki list.

BorCo

pre 17 godina

Pa ovo je prevrsilo svaku meru! Normalno je da sad svaki stranac, ukljucujuci Artihsarija ima pravo da misli da smo mi kolektivni fanovi gospodina Mladica! Odakle im pravo da javna glasila uredjuju prema sopstvenim potrebama?! A sto se ne hapse vlasnik i glavni urednik?!

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Ne cudi za dnevni list u kojem tipovi poput Brane Crncevica cine glavne kolumniste. Ljudi sa moralnim problemima ilte diskutabilnim moralnim ubedjenjem daju nacionalisticki nastrojene moralne savete i kritike vlastima koji su prezauzeti sa ciscenjem nevolja ciji su uzrok i/ili inspiratori u nedavnoj proslosti bili danasnji "uvazeni" kolumnisti Glasa Javnosti; medju njima i Brana Crncevic.

GuC

pre 17 godina

ako se tacno utvrdi da je ratni zlocinac (zlocinac u miru koji je ukocio celu Srbiju), covek koji je najtrazeniji ratni zlocinac, posle drugog svetskog rata, zaista bio prisutan,makar na slici onda zbogom svete. Iovako su sve radnje i neradnje kvazidrzavnih organa jasno signalizirale da ce pre zrtvovati 7,5 miliona NAS, njego njega uhapsiti i poslti pred sud. Glas javnosti nije drzavna institucija, ali jeste produzena ruka, sta mi cekamo???? Ima li iko da pokrene jedan "normalni" tabloid u kome ce objavljivati posteri sa slikama njihovih zlocina, sa ogromnim naslovima, na primer, ubice Djindjica na slobodi, ili Kostunicini ministri krivicno odgovorni,svasta ima tu da se pise. Zasto niko nece da finansira medije za "budjenje" na isti nacin da utice na uspavane glasace?

Simeon Mirotocivi

pre 17 godina

Pre svega uredjivacku politku bilo koga "javnog" glasila odredjuje vlasnik (vlasnici). A kao drugo borili smo se od 1990. za slobodu govora? A mozda smo svi jednaki samo su neki jednaki vise ? Sve je isto samo njega nema :)

Svetozar Dr. Kovac

pre 17 godina

Nije nas problem taj poster. Moje misljenje o g.Mladicu zasnovano je na cinjenici da taj covek u najmanju ruku nije hteo da spreci teske zlocine, a mogao je. To misljenje ne moze promeniti nikakav poster, slika, pesma film...Jedino sto bi moglo da promeni moje misljenje je pravosnazna sudska presuda doticnom. Zato ne vidim razlog za toliku prasinu zbog jednog besmislenog postera u jednom trivijalnom dnevnom listu.

Kiklop, Blok 70

pre 17 godina

Postovati Ratka Mladica i prodavati njegove postere nije ilegalno, svidjalo se to nekom ili ne. Glas Javnosti je danas razgrabljen dole na trafici; slicno je bili i sa Legijinom knjigom. Narod kupuje ono sto ga zanima. Ako bi takve stvari zabranili vratili bi se u boljsevizam.

sever

pre 17 godina

Pa nije tu samo Glas javnosti u pitanju. Cak i na RTS-u se uz svaku vest vezanu za Mladica prikazuju simpaticni kadrovi u kojima su svi nasmejani posle nekog njegovog duhovitog komentara...cisto da se vidi kakva je to ljudina u pitanju. Nisam jos video da su pokazali masovnu grobnicu uz takve vesti.

Zorica Mitrovic

pre 17 godina

Naravno da se takve stvari trebaju i pre svega moraju zabraniti. I ne samo to. Treba kaznjavati one koji to rade. Nezavisni mediji DA, sloboda stampe DA, ali i odgovornost za to ste napisali i prodali DA!!!!!!!!
Ne sme se covek, koji je optuzen za ratni zlocin, stavljati ispred srpskih oficira kao nekakav heroj...
Porazavajuca je cinjenica da su u Srbiji jos uvek aktivne i jake one snage koje su inicirale sukobe na prostorima bivse SFRJ i na KiM.One snage koje su od Ratka Mladica napravile generala optuzenog za ratne ylocine i genocid... Oni su danas jaci i glasniji nego ikada pre.
Ko nam je za to kriv?

goran

pre 17 godina

Gledajuci sajt b92 ne mogu da shvatim sta se dogadja u Srbiji.Nekoliko godina se krijem po Americi moleci se da svane dan kada cu moci da se vratim i vidim najmilije ali ocigledno nekome u Srbiji ne odgovara da se deca vrate kuci majkama i porodicama.Tolike godine su prosle a mi idemo unazad dozvoljavajuci svetu da nam jos jednom zalupi vrata na ulasku u Evropu.Zar Vam nije dosta sto ste nam upropastili mladost sa vasim bezumljem i ratovima zar Vam nije dosta da gledate vasu decu ,ni krivu ni duznu ,u zemlji koja nema buducnosti ziveci zivot bez cilja i smeha.Zar Vam je svejedno sto smo rasejani po svetu bez igde ikoga osramoceni i obelezeni zbog vase politike zar su vasi ciljevi jos jednom ispred nase buducnosti.Ceo svet traga za Mladicem a Vi se njime ponosite zar treba da Vam nacrtam on ce bolje ziveti u Hagu nego ja u izgnanstvu ko Vam je preci Vasa deca ponos nacije ili izgubljeni besmisleni ratovi.Hvala nizasta,hvala sto ste unistili sve a sad prekinite jer mi volimo Srbiju vise nego Vi...

cetvrto oko

pre 17 godina

Ja bih usput iskritikovao i senzacionalisticki-tendenciozno manipulisanje fotografa koji je "namestio kadar", cime je od detalja napravio sustinu. Takvo ponasanje nazalost nije uopsteno retko kod fotografa i kamermana...

mama ludaca

pre 17 godina

Dok ne naucimo da je demokratija pre svega pitanje odgovornosti a ne anarhije mi cemo da se kupamo u ovoj narodnjacko-radikalsko-levicarskoj kaljuzi,smrad oko nas ce se siriti i sanitarni kordoni prema nedotupavnom narodu ce postajati veci i nepropusniji.
Demokratija ne podrazumeva da je sve dozvoljeno,naprotiv.Oni koji to ne znaju ili se prave da ne znaju treba da se odstrane od svih javnih poslova,a novine moraju da se zaplene i uniste bas u ime demokratije i slobode stampe.
A mozete da organizujete javnu akciju unistavanja fotografija doticnog na kojoj bih rado ucestvovala makar taj slavni heroj i vrli hriscanin i dalje pretio unistenjem do cetvrtog kolena.

Milica Andrejevic

pre 17 godina

Glas javnosti je objavio postere Mladica..Nuns je sa pravom reagovao..pitam se da li Nuns a i ostali koji su sokirani ovim gledaju tv palma plus ciji je vlasnik koalicioni partner takozvanog narodnjackog bloka dss, nova srbija i jedinstvena srbija.. svake subote uvece dovode se gosti na palmu plus koji govore najlepse o Mladicu i kao izdajnicima kvalifikuju one koji su za njegovo izrucenje.. to traje mesecima a da niko ne reaguje na emisije ovakvog tipa?..da li je Gospodin Palma zasticen kao koalicioni partner..?!!

Tosha

pre 17 godina

Objavljuje se i slika Osame Bin Ladena pa se od toga ne pravi velika buka. Jel demokratija sluzi da svi volimo jednog coveka i da svi mislimo isto?

Zoki, Vancouver

pre 17 godina

Nažalost, ovakve stvari ne trebaju da nas čude. Na pijacama se prodaju majice sa likovima Mladića i Karadžića, o njima se peva uz gusle, organizuju se pesničke večeri i promocije knjiga...
Sa pravne strane objavljivanje Mladićevog postera je verovatno dozvoljeno, ali je baz sumnje etički neprihvatljivo. Mediji u Srbiji jesu i trebaju da budu slobodni, ali novinari i izdavači moraju da shvate da ta sloboda nosi i odgovornost.

svajcarac

pre 17 godina

Posteri Gotovine su stavljeni na svaki izlog u Zadru, pa se niko ne buni. Njegov je lik bio i na plakatu za medjunarodno takmicenje u ribolovu! A covjek je epacan i u Hagu je!

LondonCalling

pre 17 godina

U Srbiji 'demokratske' i 'evropske' snage konstantno traze da se nesto zabrani, pocev od najpopularnije politicke partije pa do dnevnih novina. Bice mnogo razocaranih demokrata kada jednom udjemo u EU.
U novinama ce uvek da bude stvari od kojih ce deo populacije da se zgrazava, a toga je na zapadu vise nego igde. U istocnim delovima Londona mozete da kupite magazine i DVD-je dzihadista. Ja ne moram da ih kupim, kao sto ne moram ni Glas Javnosti.

Milos

pre 17 godina

U celoj Hrvatskoj su bili bilbordi sa Gotovinom i ne secam se da je neko zahtevao da tuzilastvo reaguje.
Ako je demokratija neka je stvarno demokratija a ne da se dozira kako kome odgovara.
Tek da se zna :nisam postovalac Mladica,niti sam pravnik ali ovde ne vidim da ima osnova za prijavu.

Ja

pre 17 godina

Шта има лоше у објављивању Младићеве слике у мало већем формату, када је он и овако сваки дан у новинама?? Је л на постеру пише херој ил нешто слично? Не. Демократија укључује ваљда и слободу изражавања. Изгледа да се ми само играмо демократије.

Dragoljub

pre 17 godina

A ko je bio staresina tom vodniku? Da li je moguce da ne postoji odgovorna osoba u vojsci koja brine da su npr. vojnici pravilno postrojeni, ili da na ulici nema npr. prevrnutih zardinjera (da ne spominjemo neke druge prepreke) koje bi sprecile novopecene oficire da marsiraju.
TREBA SMENITI KOMANDANTA TE VOJNE PARADE, i ne samo to TREBA GA OTPUSTITI, ili za kaznu, POSLATI U AFGANISTAN.

Skubidu

pre 17 godina

Jedina je greska sto postere nije objavila vlada Srbije u kojoj se nudi milion evra za hvatanje Mladica, jer bi ga onda i njegov licni telohranitelj predao.

GuC

pre 17 godina

Meni je muka od jedinog bozijeg pravila koji se svidja ovom narodu (podsvesna jedna divna neodgovornost), prezumpcije nevinosti! Sta kaze, covek nije osudjen, pa je jos NEVIN? Ko je komandovao u Srebrenici, mozda ja? Ko je organizovao unistavanje par hiljada zivota u sedam dana, mozda ja, nije dokazano? Ko se slikao kad su ih trpali u autobuse i razdvajali zene i decu? Neka ga slavi ko hoce, ali neka bude spreman da se suoci sa posledicama sopstvenog izbora. Takodje je pravo, ostatka gradjana, koje je usvojilo vrednosti civilizovanog drustva da osude i protestuju. A da smo Svajcarska nismo, jos nismo ni shvatili da moramo da platimo za zlodela, ratov, megalomanije nasih predivnih vodja.

6wujkk

pre 17 godina

Tacno je da je cela Hrvatska bila prekrivena bilbordima sa likom Gotovine, a ja sam osecala mucninu i gadjenje prema celoj zemlji zbog toga, dok sam prolazila pored tih bilborda. Zasto da bilo ko ko dodje u Srbiju oseca gadjenje prema meni koja veze nemam sa ratom, Mladicem ili bilo cim zbog nekog, ocigledno zlonamernog dnevnog lista? Zasto da trazimo opravdanje u tome kako su se Hrvati poneli prema svom ratnom zlocincu? Njihov ratni zlocinac - njihova stvar. Nas ratni zlocinac - nasa stvar. (Ovde prisvojna zamenica ima uslovno znacenje. Daleko bilo da je moj.)
Isto tako ne mozemo da trazimo opravdanje u zlocinima koje su cinile hrvatska i muslimanska vojska. Toliko je puta ponovljeno da je postalo dosadno, ali ocigledno mora stalno da se ponavlja - svi moraju da odgovaraju! Ukoliko nema pravnog osnova da se Glas javnosti kazni za ovu NEVIDJENU GLUPOST koju je priredio citavoj Srbiji, onda treba naci nacina da ih medijski i na svaki drugi nacin bojkotujemo, da napravimo neki skup i da spaljujemo brojeve tog lista.. Ne znam. Nisam pametna.
Iskreno verujem da velika vecina u Srbiji ne podrzava ni gest Glasa niti Ratka Mladica, ali smucilo mi se vise da se mi kao povucena, letargicna, premorena i depresivna vecina ne cujemo zbog glasne, poludele i agresivne manjine!!!

Kontrabanda

pre 17 godina

Idiotizam koji je dosao u najgorem trenutku za Srbiju! Traju borbe oko statusa Kosova, a neki nadju za shodno da objave poster covjeka koji nema .... da cijelu Srbiju spasi izolacije i preda se! Sramota! Urednika uhapsiti!!!

Zoran

pre 17 godina

Jasno je da nema jedinstvenog misljenja medju Srbima o dogadjajima za vreme gradjanskog rata. To je u redu i u okviru demokratije. Problem je u tome sto se to nece dopasti svetskoj javnosti. Od nas se ocekuje da priznamo krivicu i bez mnogo protivljenja prihvatimo mere donete od strane svetske zajednice. Da li je sve to demokratski, saznace se za pedesetak godina.

pex

pre 17 godina

Stvarno su prevrsili svaku meru (mislim stranci)
Prvo Ratko Mladic nije zlocinac dok se to ne dokaze!
Drugo nece valjda oni da nam odredjuju sta da pisemo u novinama. Mislim da nam to nije ipak trebalo da prkosimo, ali mnogo je cudno da to neko sada objavi.
Mozda je taj neko hteo bas da nam nanese stetu pred odluku o Kosovu, a ne da promovise Mladica.

Mujo

pre 17 godina

Posteri Gotovine su bili po cijeloj Hrvatskoj i to na svakom ćošku, ali su ga hrvati nakraju izručili, a Mladać kao nevin čovjek se dao bjekstvo. To što su novine objavile poster uz montažu ne govori o ljudima koji prave taj časopis,već o onim koji ga kupuju. Tužno je to što je razgrabljeno do posljednjeg broja. Nije tužno,već zabrinjavajuće...Ne mogu da shavti mentalni sklop ljudi koji podržavaju Mladića???

idža

pre 17 godina

Ne znam šta se dešava sa Glasom. Čitam ga od prvog broja, ali u zadnje vreme ne mogu da ga prepoznam. Glavni kolumnisti su postali Brana Crnčević, M.Toholj, Vladislav Jovanović; tu je nešto i Mrkonjić trabunjao. Poster je vrhunac bezobrazluka. Mislim da ga više neću kupovati.

putnik

pre 17 godina

U novim Sadu u autobusu JGSP-a, na liniji 71, vozac je na aparatu za izdavanje karata zalepio sliku Ratka Mladića.Svaki putnik koji udje na prednja vrata i hoce da kupi kartu mora da gleda u tu sliku dok ceka kartu i kusur.

san

pre 17 godina

Zasto vise stavaljati masku na lice Srbije, takva je kakava jeste i treba da trpi zasluzenu kaznu. A nama normalnim je ostalo da bezimo po belom svetu kud koji moze a ova druga glupa Srbija neka odumire polako.