Sreda, 13.09.2006.

16:42

Zoran Dimitrijević (1962-2006)

Izvor: B92

Zoran Dimitrijeviæ (1962-2006) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Mala

pre 14 godina

Bio je pre svega divan covek!!! I dan danas, posle 3 godine, oseca se praznina u nasoj porodici! Ostace zauvek u nasim srcima, posebno u Lidijinom i Milosevom...

NN

pre 17 godina

POSTOVANI

PROCITALA SAM SVE KOMENTARE SVAKA CAST SVIMA NA TOPLIM RECIMA UTEHE CAVA JE STVARNO BIO I OSTACE JEDAN OD LEGENDA NASEG FUDBALA SLAVA MU
JEDINO MI SE NE SVIDJA STO UZ ODAVANJE POCASTI CAVI KOMENTARISETE NJEGOV PRIVATAN ZIVOT CAVA JE ZIVEO KAKO JE ZELEO DAO NAM JE MNOGO LEPIH TRENUTAKA NA UTAKMICAMA MISLIM DA NE ZASLUZUJE DA SE KOMENTARISE DA NIJE PIO ILI OVO ILI DA BI BIO USPESNIJI ILI DA BI DUZE ZIVEO MISLIM DA NEMA SMISLA
SVE NAS CEKA JEDNOGA DANA SMRT DA LI U 44 ILI 80 GOD CAVA JE UMRO OD TESKE BOLESTI TJ RAKA TOLIKO SLAVA TI LEGENDO VOLIMO TE ZORANE POCIVAJ U MIRU NAJ ISKRENIJE SAUCESCE PORODICI DIMITRIJEVIC

NIKOLETINA

pre 17 godina

Slava LEGENDI beogradskog i partizanovog fudbala.Mnogi Cavinu smrt pripisuju boemskom zivotu.Ali ako je tacno da je imao rak grla,to se moze svakom desiti.Pogotovo pusacima.Svi se zahvaljuju nekolicini BBB na komentarima (neko sarkasticno rece,kad je covjek umro) ali na stranici Vecernjeg Lista (najcitanijeg u Hrvata) gdje pise da je umro Zoran Cava Dimitrijevic NEMA NI JEDNOG komentara.Saucesce porodici i Cavu nikad necemo zaboravit kao ni Mancea.

NIKOLA

pre 17 godina

Postovanje LEGENDO.Bio si naj veci talent bivse Juge.Jedan od naj veci majstora fudbala.I kad si napustio Partizan posle 11 godina,jednako sam te volio.Saucesce porodici Dimitrijevic.

Br 12

pre 17 godina

Njegova lopta nikad nije bila prebrza, nikada prespora .
Njegova lopta je stojala u vazduhu i čekala ,njegova lopta te je vukla u prazno!
Puno nam je pružio ali ni delić onoga što sam želeo i maštao .
Čavo sve ti opraštam !
Neka je večna slava ČAVI .

Grobar sa onog Juga iz ´80-ih

pre 17 godina

U majku mu, kako mi je za Chavu zao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bre, k´o da mi je stariji brat umro.
Hvala i dinamovcima i zvezdasima dobre volje koji su komentarisali. Konacno jedna vest gde medju komentarima nema prepucavanja.
Zar tek necija smrt moze jedino da nas napravi normalim ljudima? Zao mi je, place mi se, ovo je strasno.

bbb trešnjevka

pre 17 godina

zadnji put am suzu pustio prije 13 godina kad je poginuo Dražen, sad dok pišem ovo suze opet idu. gledao sam ga uživo u Maksimiru, hvala mu za sve

Bata Djora Sr.

pre 17 godina

Da je kojim slucajem Cava imao srecu da igra u danasnje vreme sigurno bi bio zvezda svih tabloida i gost raznoraznih folk-topova i koje kakvih shoua. Silikonske lepotice bi lomile svoje stikle da se domognu separea u kojem bi sedeo u nekom od popularnih objekata na vodi. Ali Cava je igrao u neko drugo vreme, kada se slobodnije ponasanje nikako nije tolerisalo, jer je to bilo pogubno za socijalisticku omladinu. Ko je sve u poslednjim godinama prodefilovao kao idol mladih, Cava bi medju njima bio kao svetac. Bitna stvar koja razlikuje Cavu i ostale koji se danas bave istom delatnoscu je u sledecem : Cava je znao da igra fudbal.
Majstore, pocivaj u miru.

tatko

pre 17 godina

Omerovic, Radovic, Rojevic, Jesic, Kalicanin, Radanovic, Smajic, Zivkovic, Mance, DIMITRIJEVIC i Varga.
Obozavao sam te majstore, neka ti je laka zemlja.
Bravo i za BBB, vidi se da cene svoje bivse igrace i da za nas na ovom nesrecnom Balkanu ima nade.

Cigan u dushi

pre 17 godina

Stojic, Radovic, Rojevic, Vermezovic, Kalicanin, Jesic, Djelmas, Dimitrijevic, Mance, Moca i Varga. E ljudi ova godina je odnela mnogo poznatih ljudi. Jedva cekam da joj vidim ledja.
Majstore, greota je da odes samo 44, ali neko to odgore mrda sve, ponekad i nepravedno. Igraj gore sa andjelima stiklu, tunel, biciklicu ili oksford.
Grobarcine, danas morate da navijate, sevap je zbog Chave!

srce

pre 17 godina

Jos ne mogu da verujem, niti da se smirim, od kako mi je nas zajednicki prijatelj poslao SMS da nas je napustio istinski umetnik u kopackama.A tek kakav je bio van terena!? To samo znamo mi koji smo ziveli i igrali sa njim.Na zalost ovaj poslednji "dribling",nije mu uspeo.Gde se god pojavio zracio je pozitivnoscu, a neki od nas su uzaludno pokusavali da ga dostignu.
Neka je vecna slava mom drugu Cavi!Uspeo je da nam ostavi sina Milosa, bar da nas podseca na njegove majstorije.
P.S. Cava je bio na lecenju u Nantu kod sina i vec duze vremena se borio za zivot. Imao je rak u grlu i pored svih napora lekara nije mu se dalo...
I na kraju za one koji kazu da je potrosio vise nego sto je zaradio, moram reci da grese!... Koliko je "ZARADIO", takav umetnik nikad nije mogao da potrosi!

Marko

pre 17 godina

Care pozdravi mi Mancea i pitaj ga vidi li sta su lopovi napravili od njegovog Partizana. Neka mu je laka zemlja.
(aleksandar pet, 13. septembar 2006 23:37)
Pravo u centar....brate!!!

PFC

pre 17 godina

kakva je to legenda pokazuju komentari koji stizu iz cele bivse SFRJ. Zagreb, Banja Luka, Strumica...
Niko ga nije zaboravio. Kakva li je samo to generacija bila. Tad se igrao pravi fudbal. Ovo danas je gola voda. Samo pare, sponzorstva, beskrupulozne mahinacije i namestanja. To nije ni F od fudbala. Setimo se samo i onih navijaca koji su dozivljavali srcane udare na stadionima kad je njihov tim gubio. Plakanje zbog poraza ili suze radosnice zbog pobeda. Od poraza od 6:2 u gostima do 4:0 u revansu u Beogradu protiv engleza. Pa onda Seltik, Groningen... Imali smo i Fljamurtari, ali i igrace koji su se zbog toga stideli. Ovi danasni nemaju ni gram toga sto su imali oni pravi poput Cave.
Veliko hvala Cavi i laka mu zemlja. Porodici Dimitrijevic iskreno saucesce.

Delija koji voli Srbiju

pre 17 godina

Posle tragicne smrti Dragana Mancea 1985 partizan je prvu utakmicu igrao protiv Pristine. Stadion je bio ispunjen do poslednjeg mjesta. U 90-om minutu kod rezultata 0-0, usledila je nevidjena podrska sa tribina, sto je rezultiralo golom Radanovica i pobede koju su poklonili njihovom DRAGANU. Danas grobari ako nista drugo napravite izuzetak, navijajte za Partizan (Partizan nije Zecevic) i oduzite se velikom Cavi.
OTISO SI ZORANE OSTALA JE TUGA.

Lord Bajro

pre 17 godina

Kada sam video vest osetio sam se isto kao kada sam saznao da je umro Bob Marli.
Da je bio sređeniji u glavi, danas bi se nagrada za najboljeg igrača zvala po njemu, i nadam se da je njegov sin 'povukao' očev talenat za igru, a ne i sklonost ka dopingu.
Pozdrav svima na Jugu, u Zagrebu i Subotici. I svima koji su ga gledali.

Proffesor Longhair

pre 17 godina

Zbog takvih igrača je Partizan nekada BIO veliki klub.Mislite o tome,vi koji sada igrate,jer niste dobri ni kopačke da mu čistite.Srpski Džordž Best,kao što neko reče.Neka mu je laka crna zemlja.

bbb zagreb

pre 17 godina

Najiskrenija sućut obitelji Čave Dimitrijevića. Sjećam se njegovih igara u Dinamu. Bio je veliki šmeker nogometa. Jako me potresla ova vijest. Pa imao je samo 44 godine.

PFC VRACAR

pre 17 godina

Cavo majstore, s tobom je Partizan bio onaj pravi....pravi tim...... pravi navijaci.....
NEKA TI BOG DUSU PROSTI
NAPRED PARTIZAN

Brkajlija

pre 17 godina

Cava,je bio rodjeni,fudbalski genije.Nacin zivota mu nije dao da to reprezentuje u kontinuitetu i dugo.Nasa mlada selekcija igrala sa Ceskom ili...(ne secam se).Tukli smo sa 5:0.Ko je to gledao zna,a za one koji nisu ,ja mogu reci da sam samo Zinedina Zidana video da tako moze odigrati utakmicu i pokazati sve elemente fudbalskog majstorstva.
Cavo ,pocivaj u miru.Mlad si eksplodirao na fudbalskom terenu.Mlad si krenuo nacinom zivota koji ne dozvoljava,potpuno,fudbalsko ostvarenje.Mlad si prestao igrati.Mlad si nas napustio i otisao na vecni pocinak.
Slava ti i hvala.

Grobari iz Strumice

pre 17 godina

Laka ti zemlja legendo. Sa pola terena je slao centarsuteve za gol. Nazalost setili smo se Cave kad je otisao zauvek. Partizanove legende i ljudine su zaboravljeni. Isplivala je bagra i unistava sve sto je vredelo.
Poslednji pozdrav iz Strumice velikom fudbaleru i idolu.
Nebeski tandem Cava - Mance.

fimidis

pre 17 godina

Možda i nije iskoristio svoj talenat koliko je mogao, i bio pijanac, i sve što je zaradio i potrošio, pa i trošio i više nego je zaradio :)..ali je u utakmici mogao napraviti tri-četiri poteza..kakvi su se rijetko viđali.. Zato je i postao i ostao legenda. I zato je bio jedini "partizanovac" kojega su u Dinamu..obožavali..jer nije igrao nikada sa "figom u džepu".. Počivao u miru...

Bob Sent Kler

pre 17 godina

Kazu da covek zivi posle smrti ako je za zivota ucinio nesto sto je ostavilo trag i na sudbinu drugih. Nije velika stvar, ali za mene jeste: "Umro je covek zbog koga sam zavoleo Partizan".

Cole-Banjica

pre 17 godina

kao sto veliki slikari ili pesnici nose bozji dar, tako je cava bio od boga nadaren za loptu. po utakmici je pretrcao najvise kilometar do kilometar i po, a imao je bar 100 dodira sa loptom. svi su ga trazili, a on se "nudio" sa minimumom kretnje i maksmimumom pozicione inteligencije. u pravljenju igre ravni su mu bili jedino vladica kovacevic i pizon petrovic. neka mu je vecna slava i hvala!

Aleksandar

pre 17 godina

Cava je poslednji majstor zbog koga smo dolazili na stadion. Vaznija je bila njegova majstorija od Partizanove pobede. Hvala ti majstore !

Ivan, Nis

pre 17 godina

Dve beskrajno tuzne vesti u tako kratkom intervalu, prvo Boban Jankovic a sada Cava Dimitrijevic, cini mi se jedina dvojica koju su navijaci oba tabora gotivili i cenili. Slava im

Stole

pre 17 godina

Jedan od najvecih talenata koji je ikada igrao na ovim prostorima. Dodje mi da zaplacem kada se setim njegovih majstorija, i onda pomislim na danasnje igrace...Čava...

dušan

pre 17 godina

Otišao je majstor!!!! Otišao je čovek koga je voleo Jug, koga je voleo Maksimir, Blažević....
Jug od kada postoji prepoznaje vrednosti i zato voli i mrzi istim intenzitetom.
Čava je objedinio sve lepote koje lopta može da ponudi, spojio je sa svojim šmekerskim načinom i igranja i života. Golubovi Čave Dimitrijevića osvojili su mnoge nagrade i ostali kao kvalitet i ponos mnogih odgajivača.
Spojio je nespojivo i pokazao da prave veličine znaju šta je to život, uživanje, ljubav...
Nažalost bilo je ipak kratko.

Sale

pre 17 godina

Slava velikom fudbalskom smekeru. Cava je bio nas Dzordz Best, fudbal je za njega bila igra u kojoj treba uzivati kao i u zivotu uopste. Nazalost i fudbalska karijera mu je bila kratka kao i zivot.

ct2712

pre 17 godina

Tesko je prihvatiti ovakvu novost, otkine se neki komad tebe iznutra, barem meni koji sam odrastao 80-tih i dobro pamtim Cavu. Mada sam zvezdas, klupska pripadnost i boja dresa ovdje gube smisao i ne igraju ama bas nikakvu ulogu. Uostalom kojim jos povodom je moguce okupiti na jednom mjestu grobare, BBB i nas i da svaki komentar pocinje rijecima zahvalnosti i divljenja necijem talentu i ljudskim kvalitetima? Boemski zivot i vrhunski sport ne idu zajedno, a Cavi je na mahove i to polazilo za rukom. To sto ga vise nema sa nama je tuzno, ali mislim da je kao propagator zivota "in the fast lane" i Cava sam bio svjestan cinjenice da ce otici dosta ranije nego sto bi trebalo. S druge strane, mislim da je u njegove 44 godine stalo necijih 9 zivota. Za takve ljude u pravilu nije vazno KOLIKO zive, nego KAKO zive. Najvise ipak raduje da poslije Cave ostaje Milos, a to je itekako mnogo!
Neka mu je laka zemlja.

igop

pre 17 godina

Kao klinac sam ga gledao u Subotici dok je sezonu ili dve (ne secam se tacno) igrao za Spartak. Mislim da ni u Subotici posle njega nije bilo veceg igraca. Slava mu i saucesce porodici.

PFC Knjaz

pre 17 godina

Iskreno saucesce porodici. Mislim da ce se svi koji ga pamte, sloziti da se takvi ljudi retko radjaju. Bio je legenda i dok je igrao, a kolika ce tek biti... Drago mi je da o jednom takvom majstoru stizu komentari iskrenih ljubitelja fudbala sa svih strana. Slava mu.
Zorane hvala ti za sve.
@BBB sjever svaka cast. Ima nas jos normalnih.

sale

pre 17 godina

Ne mogu da verujem da je umrla jedna od najvecih legendi partizana kakav je to igrac bio!!!!!!Od cega je umro da li zna neko?
Pokoj mu duse i vecna mu slava.

Piquet

pre 17 godina

Pozdravi mi Dragana majstore, hvala vam za Queens Park Rangers, hvala vam sto sam odrastao uz vas... septembar je crn mesec za nas grobare... izginite sutra pilicari protiv Groningena za Dragana za Cavu...

Nenad Bjelica

pre 17 godina

Neka je vecna slava Cavi, majstoru u kopackama. Nadam se da ce sin Milos nastaviti njegovim fudbalskim stopama. Uvek cemo te se secati.

Dragan Bosnjakovic

pre 17 godina

Verujte mi,kad sam ovo procitao,ustao sam..
Stariji sam ali sam imao priliku da igram protiv njega.Odlican futbaler,ali...o mrtvima sve najlepse ali mu je trebao MOZAK da sa sa svim tim barabama izbori.A voleo je i ZNAO futbal.CAVO,decko,neka ti je za sve vecna slava i hvala uz napomenu da Ti sa takvim POSTENJEM i SRCEM pored ovih sadasnjih nebi
izdrzao,kunem ti se svim i svacim. I nebo je,opet,dobilo futbalersko pojacanje.

Stajls

pre 17 godina

Poslednji pozdrav za najveceg boema u kopackama !! Imao sam tu cast i privilegiju da ga licno upoznam,covek kao on se radja jednom u hiljadu godina !!!! Neka ti je laka zemlja LEGENDO !!!!!!!!!!!

RetfalaOS

pre 17 godina

Pricao mi je stariji brat koji je 80ih zivio u ZG, epizodu sa Čavom. U dijelu grada Ravnice, blizu Dinamova stadiona šetao je sa djevojkom kad se u daljini čuo i počeo približavati bijeli Yugo sa izgorenim auspuhom. Kada se auto priblizio vidio je da ga vozi Čava i kada je auto ušao u zavoj otvorila su se suvozačka vrata i tako su ostala dok god ga buraz nije izgubio iz vida! Legenda! Stariji dinamovci su jos pricali brdo prica sa Čavom kao glavnim likom- bio je sigurno jedan od najživopisnijih igrača 80ih!
Slava ti!

miljan

pre 17 godina

Mislim da sam negde pocetkom septembra 1982. prvi put gledao carobnjaka Cavu. Secam se, bilo je Galenika - Partizan 1:3, a mene je kao sedmogodisnjaka zadivio kreator igre crno-belih Zoran Dimitrijevic. Elegantno, bez mnogo trosenja snage, na foru... Nadji svoj mir, LEGENDO !!!

Bojan Milicevic

pre 17 godina

Dragom skolskom i klubskom drugu poslednji pozdrav. Nikada te nismo zaboravili i uvek cemo te pamtiti i voleti .Bio si i ostaces legenda za sva vremena.Divili smo ti se kako na terenu tako i u zivotu.Zbogom dragi druze! Tvoji drugovi Bojan, Uros, Dejan, Arsa, Nesa, Sale ...

Слоба Гробар Сента

pre 17 godina

И када је попио више, Чава је вредео и знао више од свих актуелних играча Партизана и Звезде ЗАЈЕДНО. Слава ти, непревазиђени мајсторе.

PARTIZAN ŠAMPION

pre 17 godina

Čava je bio veliki fudbalski šmeker, vragolast dečko i boem sa Bulbudera. Šteta što nije malo sportskije živeo. Verujem da bi postigao veće uspehe i duže poživeo. Ali, šta je-tu je. Porodici iskreno saučešće, i nek mu je večna slava! Čavo,počivaj u miru.

Nenad,ali onaj drugi

pre 17 godina

Na Partizanovom sajtu i na nama je da se casno oprostimo od Cave a na B92 je da prenese vest.
U svakom slucaju kao Zvezdasu ostao mi je u lepom secanju.
Neka mu je vecna slava

Vlada

pre 17 godina

Od cega???? Srce mi se cepa kad vidim da mladi ljudi odlaze, pogotovu Cava, koga sam voleo da gledam u dresu Partizana iako sam oduvek bio navijac Zvezde. chava je bio prava beogradska faca i smeker.

Beogradjanin

pre 17 godina

Cavo, cuvaj nam Mancea! Uvek sa tobom Grobari sa Banovog brda! Neka ti je vecna slava fudbalski virtuozu, najtalentovaniji fudbaleru kojeg je ova zemlja imala! Otisao si Zorane ostala je tuga, uvek ce te voleti Grobari sa juga!

WestHam81

pre 17 godina

Otisao si u legendu... Znam da nije pravo vreme ni mesto, ali jel zna neko od cega je preminuo? Ipak svega 44godine zivota..malo je to care.

goofy

pre 17 godina

Kakav je to bio igrač, a tek kakav boem !
Danas više takvih majstora nema... Da nije voleo kafanu, cirku i provod bio bi još veći... Fantastičan pregled igre, majstorski potezi, asistencije za školu fudbala... i to pravo iz kafane, pa trežnjenje na brzaka.
Čavo, neka ti je slava i hvala, u mom srcu si odmah uz Mancea.
...
Šta vi "bojkotaši" znate o Partizanu :(((

NEOSVOJIVA TVRDJAVA

pre 17 godina

Secam ga se kao velikog talenta,ali ga je boemski nacin zivota sprecio da dosegne vrh.Grobari su mnogo voleli Cavu,bio je veliki pozitivac.
Slava mu...

zoran

pre 17 godina

zvezdas sam ali se dobro secam cave bio je izuzetan igrac i prava je steta za nas sportiste da nas je napustio tako rano.nek mu je laka zemlja

slobo

pre 17 godina

Bio je jedan od najtalentovanijih igraca svoje generacije u bivsoj SFRJ.Bio je u generaciji Dragana Mancea (1962-1985).Ljubitelji lepog fudbala uvek ce se secati ovog velikog majstora.Poslednji pozdrav od delije sa severa......

Milivoje

pre 17 godina

Ode nam još jedna legenda juga i svih partizanovaca koliko nas ima. Ode jadan od najmilijih. Počivaj napaćena dušo uz našeg Dragana.

Dragan

pre 17 godina

Kao navijac Zvezde, koji se seca Cavinih igara na terenima bivse Jugoslavije mogu reci: Cavo laka ti je zemlja. Otisao si gde te cekaju takodje rano preminuli igraci: Kajgana, Mance, Olja Petrovic, Srba Stamenkovic, Grubjesic...

Baki_NL

pre 17 godina

Mogao je da bude jedan od najvecih, ali uvek mu je falilo samo malo. Veciti sarmer i odlican tehnicar. Majstor.
Zbogom Chavo i pocivaj u miru.

DeMarco

pre 17 godina

Otac mi je igrao sa njim u omladincima, iako jako shkrt na lepim rechima cale mi je josh kao klincu pominjao nesrecnog Chavu u kontekstu toga da se takav igrach radja jednom u 50 godina!
Interesantno da mi je to prvi put pomenuo kada smo gledali zajedno utakmicu Partiza-Dinamo (batumi), kada je na terenu tada video jednog igracha sa brojem 22, koji ga je neodoljivo podsetio na Chavu... U tom trenutku za mene je to bio samo "neki" Chava, kao shto je za njega na terenu to bio samo "igrach sa brojem 22"...
U nekoliko navrata mi ga je i kasnije pominjao, Bio je savrshen tehnichar, igrach neverovatnog driblinga i savrshene preglednosti terena, momak koji je trebalo da bude Zidan pre Zidana...
Ali, mi ga je takodje pominjao s'obzirom da sam tada pravio prve fudbalske korake, kao shkolski primer toga kako se ne treba ponashati van terena. Ne, nije Chava bio losh momak po bilo koga van zelenog pravougaonika, shtavishe i van terena bio je omiljen, Chava je jednostavno bio losh jedino po sebe... Pocheo je jako rano sa boemskim zhivotom, svi oni poroci, istina ponekad slatki, kod Chave su uzeli primat chak i nad onime shto je najvishe voleo, nad fudbalom.
Chavin primer je primer svim mladjim fubalerima vrhunskog talenta, da greshke iz mladosti zhivot kasnije teshko prashta. Danas kada sam prochitao ovu tuzhnu vest, to sam zaista i svatio. Ne nije rech o tome shto Chava nije postao ono shto je trebalo na fudbalskom nebu (a svakako je po talentu mogao biti uz rame jednom Mateusu), vec je rech o tome da jedan sjajan chovek od danas vishe nije sa nama, mnogo ranije nego li shto je to trebalo...

Uz tugu, shto Chavu nikada nisam upoznao, izrazhavam najdublje saucheshce porodici Dimitrijevic. Neka ti je laka zemlja Zorane.

gile

pre 17 godina

U redu ovo ste prepisali sa Partizanovog sajta,i to je sasvim OK,ali zasto ste izbacili "oprastamo se od jos jedne beogradske i partizanove fudbalske legende"!
Sta vam je vise zasmetalo "beogradske" il "partizanove" il ove dve zajedno? Bit ce da je ovo zadnje.
Aj bas da vidimo koliko ste nezavisni i otvoreni za sve vase citatelje,oce li ovo da ode u etar
Slava ti legendo

Pozdrav

BBB sjever

pre 17 godina

Umro Čava Dimitrijević? Strašno! Mislim da nijedan Beograđan ni prije ni poslije njega nije bio toliko obožavan u Zagrebu. "Čava, Čava", orilo se Maksimirom dok je majstor stajao na sredini terena i driblao igrače koji su nailazili. Objektivno, Čava nije imao snage ni za jedno cijelo poluvrijeme, ali igrao je šmekerski nogomet. Navijači mu nisu zviždali ni kad je već negdje oko 30. minute nemoćno širio ruke pokazujući na klupi Ćiri Blaževiću da više ne može. Ćiro ga ipak nije odmah vadio jer je znao da Ćava i stojeći uvijek može podvaliti neku loptu. U današnjem nogometu snage i brzine nema više mjesta za takve igrače. Ćava bi danas mogao igrati tek u nekoj nižerazrednoj ligi. No, navijači Dinama za sva će se vremena sjećati tog plavokosog vragolana iako je govorio fudbal, šampion i sudija. Zbogom legendo.

bbb trešnjevka

pre 17 godina

zadnji put am suzu pustio prije 13 godina kad je poginuo Dražen, sad dok pišem ovo suze opet idu. gledao sam ga uživo u Maksimiru, hvala mu za sve

tatko

pre 17 godina

Omerovic, Radovic, Rojevic, Jesic, Kalicanin, Radanovic, Smajic, Zivkovic, Mance, DIMITRIJEVIC i Varga.
Obozavao sam te majstore, neka ti je laka zemlja.
Bravo i za BBB, vidi se da cene svoje bivse igrace i da za nas na ovom nesrecnom Balkanu ima nade.

Grobar sa onog Juga iz ´80-ih

pre 17 godina

U majku mu, kako mi je za Chavu zao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bre, k´o da mi je stariji brat umro.
Hvala i dinamovcima i zvezdasima dobre volje koji su komentarisali. Konacno jedna vest gde medju komentarima nema prepucavanja.
Zar tek necija smrt moze jedino da nas napravi normalim ljudima? Zao mi je, place mi se, ovo je strasno.

Mala

pre 14 godina

Bio je pre svega divan covek!!! I dan danas, posle 3 godine, oseca se praznina u nasoj porodici! Ostace zauvek u nasim srcima, posebno u Lidijinom i Milosevom...

Marko

pre 17 godina

Care pozdravi mi Mancea i pitaj ga vidi li sta su lopovi napravili od njegovog Partizana. Neka mu je laka zemlja.
(aleksandar pet, 13. septembar 2006 23:37)
Pravo u centar....brate!!!

bbb zagreb

pre 17 godina

Najiskrenija sućut obitelji Čave Dimitrijevića. Sjećam se njegovih igara u Dinamu. Bio je veliki šmeker nogometa. Jako me potresla ova vijest. Pa imao je samo 44 godine.

NN

pre 17 godina

POSTOVANI

PROCITALA SAM SVE KOMENTARE SVAKA CAST SVIMA NA TOPLIM RECIMA UTEHE CAVA JE STVARNO BIO I OSTACE JEDAN OD LEGENDA NASEG FUDBALA SLAVA MU
JEDINO MI SE NE SVIDJA STO UZ ODAVANJE POCASTI CAVI KOMENTARISETE NJEGOV PRIVATAN ZIVOT CAVA JE ZIVEO KAKO JE ZELEO DAO NAM JE MNOGO LEPIH TRENUTAKA NA UTAKMICAMA MISLIM DA NE ZASLUZUJE DA SE KOMENTARISE DA NIJE PIO ILI OVO ILI DA BI BIO USPESNIJI ILI DA BI DUZE ZIVEO MISLIM DA NEMA SMISLA
SVE NAS CEKA JEDNOGA DANA SMRT DA LI U 44 ILI 80 GOD CAVA JE UMRO OD TESKE BOLESTI TJ RAKA TOLIKO SLAVA TI LEGENDO VOLIMO TE ZORANE POCIVAJ U MIRU NAJ ISKRENIJE SAUCESCE PORODICI DIMITRIJEVIC

PFC

pre 17 godina

kakva je to legenda pokazuju komentari koji stizu iz cele bivse SFRJ. Zagreb, Banja Luka, Strumica...
Niko ga nije zaboravio. Kakva li je samo to generacija bila. Tad se igrao pravi fudbal. Ovo danas je gola voda. Samo pare, sponzorstva, beskrupulozne mahinacije i namestanja. To nije ni F od fudbala. Setimo se samo i onih navijaca koji su dozivljavali srcane udare na stadionima kad je njihov tim gubio. Plakanje zbog poraza ili suze radosnice zbog pobeda. Od poraza od 6:2 u gostima do 4:0 u revansu u Beogradu protiv engleza. Pa onda Seltik, Groningen... Imali smo i Fljamurtari, ali i igrace koji su se zbog toga stideli. Ovi danasni nemaju ni gram toga sto su imali oni pravi poput Cave.
Veliko hvala Cavi i laka mu zemlja. Porodici Dimitrijevic iskreno saucesce.

Delija koji voli Srbiju

pre 17 godina

Posle tragicne smrti Dragana Mancea 1985 partizan je prvu utakmicu igrao protiv Pristine. Stadion je bio ispunjen do poslednjeg mjesta. U 90-om minutu kod rezultata 0-0, usledila je nevidjena podrska sa tribina, sto je rezultiralo golom Radanovica i pobede koju su poklonili njihovom DRAGANU. Danas grobari ako nista drugo napravite izuzetak, navijajte za Partizan (Partizan nije Zecevic) i oduzite se velikom Cavi.
OTISO SI ZORANE OSTALA JE TUGA.

NIKOLETINA

pre 17 godina

Slava LEGENDI beogradskog i partizanovog fudbala.Mnogi Cavinu smrt pripisuju boemskom zivotu.Ali ako je tacno da je imao rak grla,to se moze svakom desiti.Pogotovo pusacima.Svi se zahvaljuju nekolicini BBB na komentarima (neko sarkasticno rece,kad je covjek umro) ali na stranici Vecernjeg Lista (najcitanijeg u Hrvata) gdje pise da je umro Zoran Cava Dimitrijevic NEMA NI JEDNOG komentara.Saucesce porodici i Cavu nikad necemo zaboravit kao ni Mancea.

Cigan u dushi

pre 17 godina

Stojic, Radovic, Rojevic, Vermezovic, Kalicanin, Jesic, Djelmas, Dimitrijevic, Mance, Moca i Varga. E ljudi ova godina je odnela mnogo poznatih ljudi. Jedva cekam da joj vidim ledja.
Majstore, greota je da odes samo 44, ali neko to odgore mrda sve, ponekad i nepravedno. Igraj gore sa andjelima stiklu, tunel, biciklicu ili oksford.
Grobarcine, danas morate da navijate, sevap je zbog Chave!

srce

pre 17 godina

Jos ne mogu da verujem, niti da se smirim, od kako mi je nas zajednicki prijatelj poslao SMS da nas je napustio istinski umetnik u kopackama.A tek kakav je bio van terena!? To samo znamo mi koji smo ziveli i igrali sa njim.Na zalost ovaj poslednji "dribling",nije mu uspeo.Gde se god pojavio zracio je pozitivnoscu, a neki od nas su uzaludno pokusavali da ga dostignu.
Neka je vecna slava mom drugu Cavi!Uspeo je da nam ostavi sina Milosa, bar da nas podseca na njegove majstorije.
P.S. Cava je bio na lecenju u Nantu kod sina i vec duze vremena se borio za zivot. Imao je rak u grlu i pored svih napora lekara nije mu se dalo...
I na kraju za one koji kazu da je potrosio vise nego sto je zaradio, moram reci da grese!... Koliko je "ZARADIO", takav umetnik nikad nije mogao da potrosi!

NIKOLA

pre 17 godina

Postovanje LEGENDO.Bio si naj veci talent bivse Juge.Jedan od naj veci majstora fudbala.I kad si napustio Partizan posle 11 godina,jednako sam te volio.Saucesce porodici Dimitrijevic.

Proffesor Longhair

pre 17 godina

Zbog takvih igrača je Partizan nekada BIO veliki klub.Mislite o tome,vi koji sada igrate,jer niste dobri ni kopačke da mu čistite.Srpski Džordž Best,kao što neko reče.Neka mu je laka crna zemlja.

Aleksandar

pre 17 godina

Cava je poslednji majstor zbog koga smo dolazili na stadion. Vaznija je bila njegova majstorija od Partizanove pobede. Hvala ti majstore !

Stole

pre 17 godina

Jedan od najvecih talenata koji je ikada igrao na ovim prostorima. Dodje mi da zaplacem kada se setim njegovih majstorija, i onda pomislim na danasnje igrace...Čava...

Br 12

pre 17 godina

Njegova lopta nikad nije bila prebrza, nikada prespora .
Njegova lopta je stojala u vazduhu i čekala ,njegova lopta te je vukla u prazno!
Puno nam je pružio ali ni delić onoga što sam želeo i maštao .
Čavo sve ti opraštam !
Neka je večna slava ČAVI .

BBB sjever

pre 17 godina

Umro Čava Dimitrijević? Strašno! Mislim da nijedan Beograđan ni prije ni poslije njega nije bio toliko obožavan u Zagrebu. "Čava, Čava", orilo se Maksimirom dok je majstor stajao na sredini terena i driblao igrače koji su nailazili. Objektivno, Čava nije imao snage ni za jedno cijelo poluvrijeme, ali igrao je šmekerski nogomet. Navijači mu nisu zviždali ni kad je već negdje oko 30. minute nemoćno širio ruke pokazujući na klupi Ćiri Blaževiću da više ne može. Ćiro ga ipak nije odmah vadio jer je znao da Ćava i stojeći uvijek može podvaliti neku loptu. U današnjem nogometu snage i brzine nema više mjesta za takve igrače. Ćava bi danas mogao igrati tek u nekoj nižerazrednoj ligi. No, navijači Dinama za sva će se vremena sjećati tog plavokosog vragolana iako je govorio fudbal, šampion i sudija. Zbogom legendo.

Слоба Гробар Сента

pre 17 godina

И када је попио више, Чава је вредео и знао више од свих актуелних играча Партизана и Звезде ЗАЈЕДНО. Слава ти, непревазиђени мајсторе.

dušan

pre 17 godina

Otišao je majstor!!!! Otišao je čovek koga je voleo Jug, koga je voleo Maksimir, Blažević....
Jug od kada postoji prepoznaje vrednosti i zato voli i mrzi istim intenzitetom.
Čava je objedinio sve lepote koje lopta može da ponudi, spojio je sa svojim šmekerskim načinom i igranja i života. Golubovi Čave Dimitrijevića osvojili su mnoge nagrade i ostali kao kvalitet i ponos mnogih odgajivača.
Spojio je nespojivo i pokazao da prave veličine znaju šta je to život, uživanje, ljubav...
Nažalost bilo je ipak kratko.

Sale

pre 17 godina

Slava velikom fudbalskom smekeru. Cava je bio nas Dzordz Best, fudbal je za njega bila igra u kojoj treba uzivati kao i u zivotu uopste. Nazalost i fudbalska karijera mu je bila kratka kao i zivot.

ct2712

pre 17 godina

Tesko je prihvatiti ovakvu novost, otkine se neki komad tebe iznutra, barem meni koji sam odrastao 80-tih i dobro pamtim Cavu. Mada sam zvezdas, klupska pripadnost i boja dresa ovdje gube smisao i ne igraju ama bas nikakvu ulogu. Uostalom kojim jos povodom je moguce okupiti na jednom mjestu grobare, BBB i nas i da svaki komentar pocinje rijecima zahvalnosti i divljenja necijem talentu i ljudskim kvalitetima? Boemski zivot i vrhunski sport ne idu zajedno, a Cavi je na mahove i to polazilo za rukom. To sto ga vise nema sa nama je tuzno, ali mislim da je kao propagator zivota "in the fast lane" i Cava sam bio svjestan cinjenice da ce otici dosta ranije nego sto bi trebalo. S druge strane, mislim da je u njegove 44 godine stalo necijih 9 zivota. Za takve ljude u pravilu nije vazno KOLIKO zive, nego KAKO zive. Najvise ipak raduje da poslije Cave ostaje Milos, a to je itekako mnogo!
Neka mu je laka zemlja.

igop

pre 17 godina

Kao klinac sam ga gledao u Subotici dok je sezonu ili dve (ne secam se tacno) igrao za Spartak. Mislim da ni u Subotici posle njega nije bilo veceg igraca. Slava mu i saucesce porodici.

Ivan, Nis

pre 17 godina

Dve beskrajno tuzne vesti u tako kratkom intervalu, prvo Boban Jankovic a sada Cava Dimitrijevic, cini mi se jedina dvojica koju su navijaci oba tabora gotivili i cenili. Slava im

Cole-Banjica

pre 17 godina

kao sto veliki slikari ili pesnici nose bozji dar, tako je cava bio od boga nadaren za loptu. po utakmici je pretrcao najvise kilometar do kilometar i po, a imao je bar 100 dodira sa loptom. svi su ga trazili, a on se "nudio" sa minimumom kretnje i maksmimumom pozicione inteligencije. u pravljenju igre ravni su mu bili jedino vladica kovacevic i pizon petrovic. neka mu je vecna slava i hvala!

Grobari iz Strumice

pre 17 godina

Laka ti zemlja legendo. Sa pola terena je slao centarsuteve za gol. Nazalost setili smo se Cave kad je otisao zauvek. Partizanove legende i ljudine su zaboravljeni. Isplivala je bagra i unistava sve sto je vredelo.
Poslednji pozdrav iz Strumice velikom fudbaleru i idolu.
Nebeski tandem Cava - Mance.

Bata Djora Sr.

pre 17 godina

Da je kojim slucajem Cava imao srecu da igra u danasnje vreme sigurno bi bio zvezda svih tabloida i gost raznoraznih folk-topova i koje kakvih shoua. Silikonske lepotice bi lomile svoje stikle da se domognu separea u kojem bi sedeo u nekom od popularnih objekata na vodi. Ali Cava je igrao u neko drugo vreme, kada se slobodnije ponasanje nikako nije tolerisalo, jer je to bilo pogubno za socijalisticku omladinu. Ko je sve u poslednjim godinama prodefilovao kao idol mladih, Cava bi medju njima bio kao svetac. Bitna stvar koja razlikuje Cavu i ostale koji se danas bave istom delatnoscu je u sledecem : Cava je znao da igra fudbal.
Majstore, pocivaj u miru.

Nenad,ali onaj drugi

pre 17 godina

Na Partizanovom sajtu i na nama je da se casno oprostimo od Cave a na B92 je da prenese vest.
U svakom slucaju kao Zvezdasu ostao mi je u lepom secanju.
Neka mu je vecna slava

Bojan Milicevic

pre 17 godina

Dragom skolskom i klubskom drugu poslednji pozdrav. Nikada te nismo zaboravili i uvek cemo te pamtiti i voleti .Bio si i ostaces legenda za sva vremena.Divili smo ti se kako na terenu tako i u zivotu.Zbogom dragi druze! Tvoji drugovi Bojan, Uros, Dejan, Arsa, Nesa, Sale ...

sale

pre 17 godina

Ne mogu da verujem da je umrla jedna od najvecih legendi partizana kakav je to igrac bio!!!!!!Od cega je umro da li zna neko?
Pokoj mu duse i vecna mu slava.

Bob Sent Kler

pre 17 godina

Kazu da covek zivi posle smrti ako je za zivota ucinio nesto sto je ostavilo trag i na sudbinu drugih. Nije velika stvar, ali za mene jeste: "Umro je covek zbog koga sam zavoleo Partizan".

Brkajlija

pre 17 godina

Cava,je bio rodjeni,fudbalski genije.Nacin zivota mu nije dao da to reprezentuje u kontinuitetu i dugo.Nasa mlada selekcija igrala sa Ceskom ili...(ne secam se).Tukli smo sa 5:0.Ko je to gledao zna,a za one koji nisu ,ja mogu reci da sam samo Zinedina Zidana video da tako moze odigrati utakmicu i pokazati sve elemente fudbalskog majstorstva.
Cavo ,pocivaj u miru.Mlad si eksplodirao na fudbalskom terenu.Mlad si krenuo nacinom zivota koji ne dozvoljava,potpuno,fudbalsko ostvarenje.Mlad si prestao igrati.Mlad si nas napustio i otisao na vecni pocinak.
Slava ti i hvala.

PFC VRACAR

pre 17 godina

Cavo majstore, s tobom je Partizan bio onaj pravi....pravi tim...... pravi navijaci.....
NEKA TI BOG DUSU PROSTI
NAPRED PARTIZAN

Lord Bajro

pre 17 godina

Kada sam video vest osetio sam se isto kao kada sam saznao da je umro Bob Marli.
Da je bio sređeniji u glavi, danas bi se nagrada za najboljeg igrača zvala po njemu, i nadam se da je njegov sin 'povukao' očev talenat za igru, a ne i sklonost ka dopingu.
Pozdrav svima na Jugu, u Zagrebu i Subotici. I svima koji su ga gledali.

gile

pre 17 godina

U redu ovo ste prepisali sa Partizanovog sajta,i to je sasvim OK,ali zasto ste izbacili "oprastamo se od jos jedne beogradske i partizanove fudbalske legende"!
Sta vam je vise zasmetalo "beogradske" il "partizanove" il ove dve zajedno? Bit ce da je ovo zadnje.
Aj bas da vidimo koliko ste nezavisni i otvoreni za sve vase citatelje,oce li ovo da ode u etar
Slava ti legendo

Pozdrav

Beogradjanin

pre 17 godina

Cavo, cuvaj nam Mancea! Uvek sa tobom Grobari sa Banovog brda! Neka ti je vecna slava fudbalski virtuozu, najtalentovaniji fudbaleru kojeg je ova zemlja imala! Otisao si Zorane ostala je tuga, uvek ce te voleti Grobari sa juga!

RetfalaOS

pre 17 godina

Pricao mi je stariji brat koji je 80ih zivio u ZG, epizodu sa Čavom. U dijelu grada Ravnice, blizu Dinamova stadiona šetao je sa djevojkom kad se u daljini čuo i počeo približavati bijeli Yugo sa izgorenim auspuhom. Kada se auto priblizio vidio je da ga vozi Čava i kada je auto ušao u zavoj otvorila su se suvozačka vrata i tako su ostala dok god ga buraz nije izgubio iz vida! Legenda! Stariji dinamovci su jos pricali brdo prica sa Čavom kao glavnim likom- bio je sigurno jedan od najživopisnijih igrača 80ih!
Slava ti!

Stajls

pre 17 godina

Poslednji pozdrav za najveceg boema u kopackama !! Imao sam tu cast i privilegiju da ga licno upoznam,covek kao on se radja jednom u hiljadu godina !!!! Neka ti je laka zemlja LEGENDO !!!!!!!!!!!

Dragan Bosnjakovic

pre 17 godina

Verujte mi,kad sam ovo procitao,ustao sam..
Stariji sam ali sam imao priliku da igram protiv njega.Odlican futbaler,ali...o mrtvima sve najlepse ali mu je trebao MOZAK da sa sa svim tim barabama izbori.A voleo je i ZNAO futbal.CAVO,decko,neka ti je za sve vecna slava i hvala uz napomenu da Ti sa takvim POSTENJEM i SRCEM pored ovih sadasnjih nebi
izdrzao,kunem ti se svim i svacim. I nebo je,opet,dobilo futbalersko pojacanje.

Piquet

pre 17 godina

Pozdravi mi Dragana majstore, hvala vam za Queens Park Rangers, hvala vam sto sam odrastao uz vas... septembar je crn mesec za nas grobare... izginite sutra pilicari protiv Groningena za Dragana za Cavu...

Dragan

pre 17 godina

Kao navijac Zvezde, koji se seca Cavinih igara na terenima bivse Jugoslavije mogu reci: Cavo laka ti je zemlja. Otisao si gde te cekaju takodje rano preminuli igraci: Kajgana, Mance, Olja Petrovic, Srba Stamenkovic, Grubjesic...

DeMarco

pre 17 godina

Otac mi je igrao sa njim u omladincima, iako jako shkrt na lepim rechima cale mi je josh kao klincu pominjao nesrecnog Chavu u kontekstu toga da se takav igrach radja jednom u 50 godina!
Interesantno da mi je to prvi put pomenuo kada smo gledali zajedno utakmicu Partiza-Dinamo (batumi), kada je na terenu tada video jednog igracha sa brojem 22, koji ga je neodoljivo podsetio na Chavu... U tom trenutku za mene je to bio samo "neki" Chava, kao shto je za njega na terenu to bio samo "igrach sa brojem 22"...
U nekoliko navrata mi ga je i kasnije pominjao, Bio je savrshen tehnichar, igrach neverovatnog driblinga i savrshene preglednosti terena, momak koji je trebalo da bude Zidan pre Zidana...
Ali, mi ga je takodje pominjao s'obzirom da sam tada pravio prve fudbalske korake, kao shkolski primer toga kako se ne treba ponashati van terena. Ne, nije Chava bio losh momak po bilo koga van zelenog pravougaonika, shtavishe i van terena bio je omiljen, Chava je jednostavno bio losh jedino po sebe... Pocheo je jako rano sa boemskim zhivotom, svi oni poroci, istina ponekad slatki, kod Chave su uzeli primat chak i nad onime shto je najvishe voleo, nad fudbalom.
Chavin primer je primer svim mladjim fubalerima vrhunskog talenta, da greshke iz mladosti zhivot kasnije teshko prashta. Danas kada sam prochitao ovu tuzhnu vest, to sam zaista i svatio. Ne nije rech o tome shto Chava nije postao ono shto je trebalo na fudbalskom nebu (a svakako je po talentu mogao biti uz rame jednom Mateusu), vec je rech o tome da jedan sjajan chovek od danas vishe nije sa nama, mnogo ranije nego li shto je to trebalo...

Uz tugu, shto Chavu nikada nisam upoznao, izrazhavam najdublje saucheshce porodici Dimitrijevic. Neka ti je laka zemlja Zorane.

Milivoje

pre 17 godina

Ode nam još jedna legenda juga i svih partizanovaca koliko nas ima. Ode jadan od najmilijih. Počivaj napaćena dušo uz našeg Dragana.

slobo

pre 17 godina

Bio je jedan od najtalentovanijih igraca svoje generacije u bivsoj SFRJ.Bio je u generaciji Dragana Mancea (1962-1985).Ljubitelji lepog fudbala uvek ce se secati ovog velikog majstora.Poslednji pozdrav od delije sa severa......

goofy

pre 17 godina

Kakav je to bio igrač, a tek kakav boem !
Danas više takvih majstora nema... Da nije voleo kafanu, cirku i provod bio bi još veći... Fantastičan pregled igre, majstorski potezi, asistencije za školu fudbala... i to pravo iz kafane, pa trežnjenje na brzaka.
Čavo, neka ti je slava i hvala, u mom srcu si odmah uz Mancea.
...
Šta vi "bojkotaši" znate o Partizanu :(((

WestHam81

pre 17 godina

Otisao si u legendu... Znam da nije pravo vreme ni mesto, ali jel zna neko od cega je preminuo? Ipak svega 44godine zivota..malo je to care.

PARTIZAN ŠAMPION

pre 17 godina

Čava je bio veliki fudbalski šmeker, vragolast dečko i boem sa Bulbudera. Šteta što nije malo sportskije živeo. Verujem da bi postigao veće uspehe i duže poživeo. Ali, šta je-tu je. Porodici iskreno saučešće, i nek mu je večna slava! Čavo,počivaj u miru.

Vlada

pre 17 godina

Od cega???? Srce mi se cepa kad vidim da mladi ljudi odlaze, pogotovu Cava, koga sam voleo da gledam u dresu Partizana iako sam oduvek bio navijac Zvezde. chava je bio prava beogradska faca i smeker.

miljan

pre 17 godina

Mislim da sam negde pocetkom septembra 1982. prvi put gledao carobnjaka Cavu. Secam se, bilo je Galenika - Partizan 1:3, a mene je kao sedmogodisnjaka zadivio kreator igre crno-belih Zoran Dimitrijevic. Elegantno, bez mnogo trosenja snage, na foru... Nadji svoj mir, LEGENDO !!!

Nenad Bjelica

pre 17 godina

Neka je vecna slava Cavi, majstoru u kopackama. Nadam se da ce sin Milos nastaviti njegovim fudbalskim stopama. Uvek cemo te se secati.

PFC Knjaz

pre 17 godina

Iskreno saucesce porodici. Mislim da ce se svi koji ga pamte, sloziti da se takvi ljudi retko radjaju. Bio je legenda i dok je igrao, a kolika ce tek biti... Drago mi je da o jednom takvom majstoru stizu komentari iskrenih ljubitelja fudbala sa svih strana. Slava mu.
Zorane hvala ti za sve.
@BBB sjever svaka cast. Ima nas jos normalnih.

Baki_NL

pre 17 godina

Mogao je da bude jedan od najvecih, ali uvek mu je falilo samo malo. Veciti sarmer i odlican tehnicar. Majstor.
Zbogom Chavo i pocivaj u miru.

zoran

pre 17 godina

zvezdas sam ali se dobro secam cave bio je izuzetan igrac i prava je steta za nas sportiste da nas je napustio tako rano.nek mu je laka zemlja

NEOSVOJIVA TVRDJAVA

pre 17 godina

Secam ga se kao velikog talenta,ali ga je boemski nacin zivota sprecio da dosegne vrh.Grobari su mnogo voleli Cavu,bio je veliki pozitivac.
Slava mu...

fimidis

pre 17 godina

Možda i nije iskoristio svoj talenat koliko je mogao, i bio pijanac, i sve što je zaradio i potrošio, pa i trošio i više nego je zaradio :)..ali je u utakmici mogao napraviti tri-četiri poteza..kakvi su se rijetko viđali.. Zato je i postao i ostao legenda. I zato je bio jedini "partizanovac" kojega su u Dinamu..obožavali..jer nije igrao nikada sa "figom u džepu".. Počivao u miru...

fimidis

pre 17 godina

Možda i nije iskoristio svoj talenat koliko je mogao, i bio pijanac, i sve što je zaradio i potrošio, pa i trošio i više nego je zaradio :)..ali je u utakmici mogao napraviti tri-četiri poteza..kakvi su se rijetko viđali.. Zato je i postao i ostao legenda. I zato je bio jedini "partizanovac" kojega su u Dinamu..obožavali..jer nije igrao nikada sa "figom u džepu".. Počivao u miru...

Lord Bajro

pre 17 godina

Kada sam video vest osetio sam se isto kao kada sam saznao da je umro Bob Marli.
Da je bio sređeniji u glavi, danas bi se nagrada za najboljeg igrača zvala po njemu, i nadam se da je njegov sin 'povukao' očev talenat za igru, a ne i sklonost ka dopingu.
Pozdrav svima na Jugu, u Zagrebu i Subotici. I svima koji su ga gledali.

Grobar sa onog Juga iz ´80-ih

pre 17 godina

U majku mu, kako mi je za Chavu zao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bre, k´o da mi je stariji brat umro.
Hvala i dinamovcima i zvezdasima dobre volje koji su komentarisali. Konacno jedna vest gde medju komentarima nema prepucavanja.
Zar tek necija smrt moze jedino da nas napravi normalim ljudima? Zao mi je, place mi se, ovo je strasno.

NIKOLETINA

pre 17 godina

Slava LEGENDI beogradskog i partizanovog fudbala.Mnogi Cavinu smrt pripisuju boemskom zivotu.Ali ako je tacno da je imao rak grla,to se moze svakom desiti.Pogotovo pusacima.Svi se zahvaljuju nekolicini BBB na komentarima (neko sarkasticno rece,kad je covjek umro) ali na stranici Vecernjeg Lista (najcitanijeg u Hrvata) gdje pise da je umro Zoran Cava Dimitrijevic NEMA NI JEDNOG komentara.Saucesce porodici i Cavu nikad necemo zaboravit kao ni Mancea.

srce

pre 17 godina

Jos ne mogu da verujem, niti da se smirim, od kako mi je nas zajednicki prijatelj poslao SMS da nas je napustio istinski umetnik u kopackama.A tek kakav je bio van terena!? To samo znamo mi koji smo ziveli i igrali sa njim.Na zalost ovaj poslednji "dribling",nije mu uspeo.Gde se god pojavio zracio je pozitivnoscu, a neki od nas su uzaludno pokusavali da ga dostignu.
Neka je vecna slava mom drugu Cavi!Uspeo je da nam ostavi sina Milosa, bar da nas podseca na njegove majstorije.
P.S. Cava je bio na lecenju u Nantu kod sina i vec duze vremena se borio za zivot. Imao je rak u grlu i pored svih napora lekara nije mu se dalo...
I na kraju za one koji kazu da je potrosio vise nego sto je zaradio, moram reci da grese!... Koliko je "ZARADIO", takav umetnik nikad nije mogao da potrosi!

NN

pre 17 godina

POSTOVANI

PROCITALA SAM SVE KOMENTARE SVAKA CAST SVIMA NA TOPLIM RECIMA UTEHE CAVA JE STVARNO BIO I OSTACE JEDAN OD LEGENDA NASEG FUDBALA SLAVA MU
JEDINO MI SE NE SVIDJA STO UZ ODAVANJE POCASTI CAVI KOMENTARISETE NJEGOV PRIVATAN ZIVOT CAVA JE ZIVEO KAKO JE ZELEO DAO NAM JE MNOGO LEPIH TRENUTAKA NA UTAKMICAMA MISLIM DA NE ZASLUZUJE DA SE KOMENTARISE DA NIJE PIO ILI OVO ILI DA BI BIO USPESNIJI ILI DA BI DUZE ZIVEO MISLIM DA NEMA SMISLA
SVE NAS CEKA JEDNOGA DANA SMRT DA LI U 44 ILI 80 GOD CAVA JE UMRO OD TESKE BOLESTI TJ RAKA TOLIKO SLAVA TI LEGENDO VOLIMO TE ZORANE POCIVAJ U MIRU NAJ ISKRENIJE SAUCESCE PORODICI DIMITRIJEVIC

Dragan

pre 17 godina

Kao navijac Zvezde, koji se seca Cavinih igara na terenima bivse Jugoslavije mogu reci: Cavo laka ti je zemlja. Otisao si gde te cekaju takodje rano preminuli igraci: Kajgana, Mance, Olja Petrovic, Srba Stamenkovic, Grubjesic...

BBB sjever

pre 17 godina

Umro Čava Dimitrijević? Strašno! Mislim da nijedan Beograđan ni prije ni poslije njega nije bio toliko obožavan u Zagrebu. "Čava, Čava", orilo se Maksimirom dok je majstor stajao na sredini terena i driblao igrače koji su nailazili. Objektivno, Čava nije imao snage ni za jedno cijelo poluvrijeme, ali igrao je šmekerski nogomet. Navijači mu nisu zviždali ni kad je već negdje oko 30. minute nemoćno širio ruke pokazujući na klupi Ćiri Blaževiću da više ne može. Ćiro ga ipak nije odmah vadio jer je znao da Ćava i stojeći uvijek može podvaliti neku loptu. U današnjem nogometu snage i brzine nema više mjesta za takve igrače. Ćava bi danas mogao igrati tek u nekoj nižerazrednoj ligi. No, navijači Dinama za sva će se vremena sjećati tog plavokosog vragolana iako je govorio fudbal, šampion i sudija. Zbogom legendo.

Baki_NL

pre 17 godina

Mogao je da bude jedan od najvecih, ali uvek mu je falilo samo malo. Veciti sarmer i odlican tehnicar. Majstor.
Zbogom Chavo i pocivaj u miru.

gile

pre 17 godina

U redu ovo ste prepisali sa Partizanovog sajta,i to je sasvim OK,ali zasto ste izbacili "oprastamo se od jos jedne beogradske i partizanove fudbalske legende"!
Sta vam je vise zasmetalo "beogradske" il "partizanove" il ove dve zajedno? Bit ce da je ovo zadnje.
Aj bas da vidimo koliko ste nezavisni i otvoreni za sve vase citatelje,oce li ovo da ode u etar
Slava ti legendo

Pozdrav

DeMarco

pre 17 godina

Otac mi je igrao sa njim u omladincima, iako jako shkrt na lepim rechima cale mi je josh kao klincu pominjao nesrecnog Chavu u kontekstu toga da se takav igrach radja jednom u 50 godina!
Interesantno da mi je to prvi put pomenuo kada smo gledali zajedno utakmicu Partiza-Dinamo (batumi), kada je na terenu tada video jednog igracha sa brojem 22, koji ga je neodoljivo podsetio na Chavu... U tom trenutku za mene je to bio samo "neki" Chava, kao shto je za njega na terenu to bio samo "igrach sa brojem 22"...
U nekoliko navrata mi ga je i kasnije pominjao, Bio je savrshen tehnichar, igrach neverovatnog driblinga i savrshene preglednosti terena, momak koji je trebalo da bude Zidan pre Zidana...
Ali, mi ga je takodje pominjao s'obzirom da sam tada pravio prve fudbalske korake, kao shkolski primer toga kako se ne treba ponashati van terena. Ne, nije Chava bio losh momak po bilo koga van zelenog pravougaonika, shtavishe i van terena bio je omiljen, Chava je jednostavno bio losh jedino po sebe... Pocheo je jako rano sa boemskim zhivotom, svi oni poroci, istina ponekad slatki, kod Chave su uzeli primat chak i nad onime shto je najvishe voleo, nad fudbalom.
Chavin primer je primer svim mladjim fubalerima vrhunskog talenta, da greshke iz mladosti zhivot kasnije teshko prashta. Danas kada sam prochitao ovu tuzhnu vest, to sam zaista i svatio. Ne nije rech o tome shto Chava nije postao ono shto je trebalo na fudbalskom nebu (a svakako je po talentu mogao biti uz rame jednom Mateusu), vec je rech o tome da jedan sjajan chovek od danas vishe nije sa nama, mnogo ranije nego li shto je to trebalo...

Uz tugu, shto Chavu nikada nisam upoznao, izrazhavam najdublje saucheshce porodici Dimitrijevic. Neka ti je laka zemlja Zorane.

Milivoje

pre 17 godina

Ode nam još jedna legenda juga i svih partizanovaca koliko nas ima. Ode jadan od najmilijih. Počivaj napaćena dušo uz našeg Dragana.

slobo

pre 17 godina

Bio je jedan od najtalentovanijih igraca svoje generacije u bivsoj SFRJ.Bio je u generaciji Dragana Mancea (1962-1985).Ljubitelji lepog fudbala uvek ce se secati ovog velikog majstora.Poslednji pozdrav od delije sa severa......

zoran

pre 17 godina

zvezdas sam ali se dobro secam cave bio je izuzetan igrac i prava je steta za nas sportiste da nas je napustio tako rano.nek mu je laka zemlja

goofy

pre 17 godina

Kakav je to bio igrač, a tek kakav boem !
Danas više takvih majstora nema... Da nije voleo kafanu, cirku i provod bio bi još veći... Fantastičan pregled igre, majstorski potezi, asistencije za školu fudbala... i to pravo iz kafane, pa trežnjenje na brzaka.
Čavo, neka ti je slava i hvala, u mom srcu si odmah uz Mancea.
...
Šta vi "bojkotaši" znate o Partizanu :(((

NEOSVOJIVA TVRDJAVA

pre 17 godina

Secam ga se kao velikog talenta,ali ga je boemski nacin zivota sprecio da dosegne vrh.Grobari su mnogo voleli Cavu,bio je veliki pozitivac.
Slava mu...

WestHam81

pre 17 godina

Otisao si u legendu... Znam da nije pravo vreme ni mesto, ali jel zna neko od cega je preminuo? Ipak svega 44godine zivota..malo je to care.

PARTIZAN ŠAMPION

pre 17 godina

Čava je bio veliki fudbalski šmeker, vragolast dečko i boem sa Bulbudera. Šteta što nije malo sportskije živeo. Verujem da bi postigao veće uspehe i duže poživeo. Ali, šta je-tu je. Porodici iskreno saučešće, i nek mu je večna slava! Čavo,počivaj u miru.

Vlada

pre 17 godina

Od cega???? Srce mi se cepa kad vidim da mladi ljudi odlaze, pogotovu Cava, koga sam voleo da gledam u dresu Partizana iako sam oduvek bio navijac Zvezde. chava je bio prava beogradska faca i smeker.

Beogradjanin

pre 17 godina

Cavo, cuvaj nam Mancea! Uvek sa tobom Grobari sa Banovog brda! Neka ti je vecna slava fudbalski virtuozu, najtalentovaniji fudbaleru kojeg je ova zemlja imala! Otisao si Zorane ostala je tuga, uvek ce te voleti Grobari sa juga!

Слоба Гробар Сента

pre 17 godina

И када је попио више, Чава је вредео и знао више од свих актуелних играча Партизана и Звезде ЗАЈЕДНО. Слава ти, непревазиђени мајсторе.

Nenad,ali onaj drugi

pre 17 godina

Na Partizanovom sajtu i na nama je da se casno oprostimo od Cave a na B92 je da prenese vest.
U svakom slucaju kao Zvezdasu ostao mi je u lepom secanju.
Neka mu je vecna slava

Bojan Milicevic

pre 17 godina

Dragom skolskom i klubskom drugu poslednji pozdrav. Nikada te nismo zaboravili i uvek cemo te pamtiti i voleti .Bio si i ostaces legenda za sva vremena.Divili smo ti se kako na terenu tako i u zivotu.Zbogom dragi druze! Tvoji drugovi Bojan, Uros, Dejan, Arsa, Nesa, Sale ...

RetfalaOS

pre 17 godina

Pricao mi je stariji brat koji je 80ih zivio u ZG, epizodu sa Čavom. U dijelu grada Ravnice, blizu Dinamova stadiona šetao je sa djevojkom kad se u daljini čuo i počeo približavati bijeli Yugo sa izgorenim auspuhom. Kada se auto priblizio vidio je da ga vozi Čava i kada je auto ušao u zavoj otvorila su se suvozačka vrata i tako su ostala dok god ga buraz nije izgubio iz vida! Legenda! Stariji dinamovci su jos pricali brdo prica sa Čavom kao glavnim likom- bio je sigurno jedan od najživopisnijih igrača 80ih!
Slava ti!

miljan

pre 17 godina

Mislim da sam negde pocetkom septembra 1982. prvi put gledao carobnjaka Cavu. Secam se, bilo je Galenika - Partizan 1:3, a mene je kao sedmogodisnjaka zadivio kreator igre crno-belih Zoran Dimitrijevic. Elegantno, bez mnogo trosenja snage, na foru... Nadji svoj mir, LEGENDO !!!

Stajls

pre 17 godina

Poslednji pozdrav za najveceg boema u kopackama !! Imao sam tu cast i privilegiju da ga licno upoznam,covek kao on se radja jednom u hiljadu godina !!!! Neka ti je laka zemlja LEGENDO !!!!!!!!!!!

Dragan Bosnjakovic

pre 17 godina

Verujte mi,kad sam ovo procitao,ustao sam..
Stariji sam ali sam imao priliku da igram protiv njega.Odlican futbaler,ali...o mrtvima sve najlepse ali mu je trebao MOZAK da sa sa svim tim barabama izbori.A voleo je i ZNAO futbal.CAVO,decko,neka ti je za sve vecna slava i hvala uz napomenu da Ti sa takvim POSTENJEM i SRCEM pored ovih sadasnjih nebi
izdrzao,kunem ti se svim i svacim. I nebo je,opet,dobilo futbalersko pojacanje.

Nenad Bjelica

pre 17 godina

Neka je vecna slava Cavi, majstoru u kopackama. Nadam se da ce sin Milos nastaviti njegovim fudbalskim stopama. Uvek cemo te se secati.

Piquet

pre 17 godina

Pozdravi mi Dragana majstore, hvala vam za Queens Park Rangers, hvala vam sto sam odrastao uz vas... septembar je crn mesec za nas grobare... izginite sutra pilicari protiv Groningena za Dragana za Cavu...

sale

pre 17 godina

Ne mogu da verujem da je umrla jedna od najvecih legendi partizana kakav je to igrac bio!!!!!!Od cega je umro da li zna neko?
Pokoj mu duse i vecna mu slava.

PFC Knjaz

pre 17 godina

Iskreno saucesce porodici. Mislim da ce se svi koji ga pamte, sloziti da se takvi ljudi retko radjaju. Bio je legenda i dok je igrao, a kolika ce tek biti... Drago mi je da o jednom takvom majstoru stizu komentari iskrenih ljubitelja fudbala sa svih strana. Slava mu.
Zorane hvala ti za sve.
@BBB sjever svaka cast. Ima nas jos normalnih.

Sale

pre 17 godina

Slava velikom fudbalskom smekeru. Cava je bio nas Dzordz Best, fudbal je za njega bila igra u kojoj treba uzivati kao i u zivotu uopste. Nazalost i fudbalska karijera mu je bila kratka kao i zivot.

ct2712

pre 17 godina

Tesko je prihvatiti ovakvu novost, otkine se neki komad tebe iznutra, barem meni koji sam odrastao 80-tih i dobro pamtim Cavu. Mada sam zvezdas, klupska pripadnost i boja dresa ovdje gube smisao i ne igraju ama bas nikakvu ulogu. Uostalom kojim jos povodom je moguce okupiti na jednom mjestu grobare, BBB i nas i da svaki komentar pocinje rijecima zahvalnosti i divljenja necijem talentu i ljudskim kvalitetima? Boemski zivot i vrhunski sport ne idu zajedno, a Cavi je na mahove i to polazilo za rukom. To sto ga vise nema sa nama je tuzno, ali mislim da je kao propagator zivota "in the fast lane" i Cava sam bio svjestan cinjenice da ce otici dosta ranije nego sto bi trebalo. S druge strane, mislim da je u njegove 44 godine stalo necijih 9 zivota. Za takve ljude u pravilu nije vazno KOLIKO zive, nego KAKO zive. Najvise ipak raduje da poslije Cave ostaje Milos, a to je itekako mnogo!
Neka mu je laka zemlja.

igop

pre 17 godina

Kao klinac sam ga gledao u Subotici dok je sezonu ili dve (ne secam se tacno) igrao za Spartak. Mislim da ni u Subotici posle njega nije bilo veceg igraca. Slava mu i saucesce porodici.

dušan

pre 17 godina

Otišao je majstor!!!! Otišao je čovek koga je voleo Jug, koga je voleo Maksimir, Blažević....
Jug od kada postoji prepoznaje vrednosti i zato voli i mrzi istim intenzitetom.
Čava je objedinio sve lepote koje lopta može da ponudi, spojio je sa svojim šmekerskim načinom i igranja i života. Golubovi Čave Dimitrijevića osvojili su mnoge nagrade i ostali kao kvalitet i ponos mnogih odgajivača.
Spojio je nespojivo i pokazao da prave veličine znaju šta je to život, uživanje, ljubav...
Nažalost bilo je ipak kratko.

Aleksandar

pre 17 godina

Cava je poslednji majstor zbog koga smo dolazili na stadion. Vaznija je bila njegova majstorija od Partizanove pobede. Hvala ti majstore !

Bob Sent Kler

pre 17 godina

Kazu da covek zivi posle smrti ako je za zivota ucinio nesto sto je ostavilo trag i na sudbinu drugih. Nije velika stvar, ali za mene jeste: "Umro je covek zbog koga sam zavoleo Partizan".

Stole

pre 17 godina

Jedan od najvecih talenata koji je ikada igrao na ovim prostorima. Dodje mi da zaplacem kada se setim njegovih majstorija, i onda pomislim na danasnje igrace...Čava...

Ivan, Nis

pre 17 godina

Dve beskrajno tuzne vesti u tako kratkom intervalu, prvo Boban Jankovic a sada Cava Dimitrijevic, cini mi se jedina dvojica koju su navijaci oba tabora gotivili i cenili. Slava im

Cole-Banjica

pre 17 godina

kao sto veliki slikari ili pesnici nose bozji dar, tako je cava bio od boga nadaren za loptu. po utakmici je pretrcao najvise kilometar do kilometar i po, a imao je bar 100 dodira sa loptom. svi su ga trazili, a on se "nudio" sa minimumom kretnje i maksmimumom pozicione inteligencije. u pravljenju igre ravni su mu bili jedino vladica kovacevic i pizon petrovic. neka mu je vecna slava i hvala!

Brkajlija

pre 17 godina

Cava,je bio rodjeni,fudbalski genije.Nacin zivota mu nije dao da to reprezentuje u kontinuitetu i dugo.Nasa mlada selekcija igrala sa Ceskom ili...(ne secam se).Tukli smo sa 5:0.Ko je to gledao zna,a za one koji nisu ,ja mogu reci da sam samo Zinedina Zidana video da tako moze odigrati utakmicu i pokazati sve elemente fudbalskog majstorstva.
Cavo ,pocivaj u miru.Mlad si eksplodirao na fudbalskom terenu.Mlad si krenuo nacinom zivota koji ne dozvoljava,potpuno,fudbalsko ostvarenje.Mlad si prestao igrati.Mlad si nas napustio i otisao na vecni pocinak.
Slava ti i hvala.

PFC VRACAR

pre 17 godina

Cavo majstore, s tobom je Partizan bio onaj pravi....pravi tim...... pravi navijaci.....
NEKA TI BOG DUSU PROSTI
NAPRED PARTIZAN

Grobari iz Strumice

pre 17 godina

Laka ti zemlja legendo. Sa pola terena je slao centarsuteve za gol. Nazalost setili smo se Cave kad je otisao zauvek. Partizanove legende i ljudine su zaboravljeni. Isplivala je bagra i unistava sve sto je vredelo.
Poslednji pozdrav iz Strumice velikom fudbaleru i idolu.
Nebeski tandem Cava - Mance.

bbb zagreb

pre 17 godina

Najiskrenija sućut obitelji Čave Dimitrijevića. Sjećam se njegovih igara u Dinamu. Bio je veliki šmeker nogometa. Jako me potresla ova vijest. Pa imao je samo 44 godine.

Proffesor Longhair

pre 17 godina

Zbog takvih igrača je Partizan nekada BIO veliki klub.Mislite o tome,vi koji sada igrate,jer niste dobri ni kopačke da mu čistite.Srpski Džordž Best,kao što neko reče.Neka mu je laka crna zemlja.

Delija koji voli Srbiju

pre 17 godina

Posle tragicne smrti Dragana Mancea 1985 partizan je prvu utakmicu igrao protiv Pristine. Stadion je bio ispunjen do poslednjeg mjesta. U 90-om minutu kod rezultata 0-0, usledila je nevidjena podrska sa tribina, sto je rezultiralo golom Radanovica i pobede koju su poklonili njihovom DRAGANU. Danas grobari ako nista drugo napravite izuzetak, navijajte za Partizan (Partizan nije Zecevic) i oduzite se velikom Cavi.
OTISO SI ZORANE OSTALA JE TUGA.

PFC

pre 17 godina

kakva je to legenda pokazuju komentari koji stizu iz cele bivse SFRJ. Zagreb, Banja Luka, Strumica...
Niko ga nije zaboravio. Kakva li je samo to generacija bila. Tad se igrao pravi fudbal. Ovo danas je gola voda. Samo pare, sponzorstva, beskrupulozne mahinacije i namestanja. To nije ni F od fudbala. Setimo se samo i onih navijaca koji su dozivljavali srcane udare na stadionima kad je njihov tim gubio. Plakanje zbog poraza ili suze radosnice zbog pobeda. Od poraza od 6:2 u gostima do 4:0 u revansu u Beogradu protiv engleza. Pa onda Seltik, Groningen... Imali smo i Fljamurtari, ali i igrace koji su se zbog toga stideli. Ovi danasni nemaju ni gram toga sto su imali oni pravi poput Cave.
Veliko hvala Cavi i laka mu zemlja. Porodici Dimitrijevic iskreno saucesce.

Marko

pre 17 godina

Care pozdravi mi Mancea i pitaj ga vidi li sta su lopovi napravili od njegovog Partizana. Neka mu je laka zemlja.
(aleksandar pet, 13. septembar 2006 23:37)
Pravo u centar....brate!!!

Cigan u dushi

pre 17 godina

Stojic, Radovic, Rojevic, Vermezovic, Kalicanin, Jesic, Djelmas, Dimitrijevic, Mance, Moca i Varga. E ljudi ova godina je odnela mnogo poznatih ljudi. Jedva cekam da joj vidim ledja.
Majstore, greota je da odes samo 44, ali neko to odgore mrda sve, ponekad i nepravedno. Igraj gore sa andjelima stiklu, tunel, biciklicu ili oksford.
Grobarcine, danas morate da navijate, sevap je zbog Chave!

tatko

pre 17 godina

Omerovic, Radovic, Rojevic, Jesic, Kalicanin, Radanovic, Smajic, Zivkovic, Mance, DIMITRIJEVIC i Varga.
Obozavao sam te majstore, neka ti je laka zemlja.
Bravo i za BBB, vidi se da cene svoje bivse igrace i da za nas na ovom nesrecnom Balkanu ima nade.

Bata Djora Sr.

pre 17 godina

Da je kojim slucajem Cava imao srecu da igra u danasnje vreme sigurno bi bio zvezda svih tabloida i gost raznoraznih folk-topova i koje kakvih shoua. Silikonske lepotice bi lomile svoje stikle da se domognu separea u kojem bi sedeo u nekom od popularnih objekata na vodi. Ali Cava je igrao u neko drugo vreme, kada se slobodnije ponasanje nikako nije tolerisalo, jer je to bilo pogubno za socijalisticku omladinu. Ko je sve u poslednjim godinama prodefilovao kao idol mladih, Cava bi medju njima bio kao svetac. Bitna stvar koja razlikuje Cavu i ostale koji se danas bave istom delatnoscu je u sledecem : Cava je znao da igra fudbal.
Majstore, pocivaj u miru.

bbb trešnjevka

pre 17 godina

zadnji put am suzu pustio prije 13 godina kad je poginuo Dražen, sad dok pišem ovo suze opet idu. gledao sam ga uživo u Maksimiru, hvala mu za sve

Br 12

pre 17 godina

Njegova lopta nikad nije bila prebrza, nikada prespora .
Njegova lopta je stojala u vazduhu i čekala ,njegova lopta te je vukla u prazno!
Puno nam je pružio ali ni delić onoga što sam želeo i maštao .
Čavo sve ti opraštam !
Neka je večna slava ČAVI .

NIKOLA

pre 17 godina

Postovanje LEGENDO.Bio si naj veci talent bivse Juge.Jedan od naj veci majstora fudbala.I kad si napustio Partizan posle 11 godina,jednako sam te volio.Saucesce porodici Dimitrijevic.

Mala

pre 14 godina

Bio je pre svega divan covek!!! I dan danas, posle 3 godine, oseca se praznina u nasoj porodici! Ostace zauvek u nasim srcima, posebno u Lidijinom i Milosevom...