Ponedeljak, 11.09.2006.

10:16

Crna Gora: Većina za DPS-SDP

Koalicija Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije osvojile su apsolutnu većine u Skupštini Crne Gore.

Izvor: B92

Crna Gora: Veæina za DPS-SDP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Srbin Crnogorac

pre 17 godina

Srpska lista se sada navodno pojavljuje kao nacionalisticka. Da ne bi tako izgledala trebalo bi da Srbi u Crnoj Gori svi udju u onu ili ovu Socijalisticku partiju i da sagnute glave trpe pravi nacionalisticki zulum bigota Srbomrzaca u vlasti.
Da samo taknem vrh ledenjaka. Na Rumiji ruse crkvu, u Sutomoru pored prevelike Katolicke crkve u samom centru koja je svake nedelje polu prazna, otimaju crkvicu veliku kao jedan kombi od Srba na periferiji grada, zabranjuju ucenje Srpskog jezika u skolama, u svim Njegosevim delima novijeg izdanja su reci Srbin i Srpski izbrisane, da ne nabrajamo dalje, lista je predugacka....
Pobeda u opozicionom bloku Srpske liste samo govori o nevoljama u kojima se Srbi Crnogorci momentalno nalaze.

pg man

pre 17 godina

Sa srecom.
Dosta je bilo te opozicije vise. Ruralne, destruktivne, nacionalisticke pa bogami i fashisticke.
Pobijedila je gradjanska opcija, i pobijedila je snaga koja vodi polako u bolji zivot.
Mozemo svi pricati o Milu i DPS-u u proslosti kao o losim takmacima, medjutim rezultati, statistika i goli rad zadnjih par godina pokazuju da se sada stvarno radi za bolji standard. To potvrdjuju sve relevantne medjunarodne organizacije, svi iole pametniji ljudi, a opovrgavaju samo oni kojima je pjena od bjesnila jos uvijek na ustima zbog toga sto ne mogu sprovoditi nacional-fashisticke zamisli u CG.
Da je bio drugaciji ishod izbora sigurno bi doslo do destabilizacije drzave.
Opozicija u kojoj je Mandic kao covjek izuzetno uskih - ruralnih shvatanja, zatupljeno olicenje nekih ne tako davnih losih vremena i ideja, najachi lider - pa ljudi, zar ima te ljudske psihe koja bi mogla podrzati takav sunovrat, to vracanje guslama i sheganju... i ne znam vise sto.
Ja hocu samo u Pariz na kafu, da odem cisto kad mi padne na pamet ... Pa malo do Londona na neko pivo i utakmicu recimo Arsenal-Celzi za neki vikend.
Necu nikako da se machujem u 2006. godini.

Goran

pre 17 godina

Hahaha, pa kolo se samo nastavlja. Sve je tacno, i da je oozicija slaba, i da nije dobro da vladaju solo, ali sve treba da sazri, pa tako i svijest u narodu, odnosno zelja za promjenama

Goca iz Srbije

pre 17 godina

Cestitam svim gradanima Crne gore, na celu sa Milom, sto su overili pobedu iz maja meseca, i zelim da brze idu ka Evropskoj uniji. Sinoc mi je srce bilo kao kuca, kada su nasi vaterpolisti osvojili zlato, i kada se sa radoscu slusala himna Srbije. To sto najzad i mi imamo drzavu, takode mozemo zahvaliti Milu.
Veliki pozdrav, braci Crnogorcima.

Lale-Pancevo

pre 17 godina

Mi zaboravljamo jednu stvar, a to je da narod bira ovu vlast i to ubedljivo. Ako taj narod ne prepoznaje da mu je opozicija bolje resenje, znaci da mu ovo vise odgovara. I mi nemamo sta tu da komentarisemo. Djukanovicu niko ne moze da ospori legitimitet, a sta bi mi ovde u Srbiji voljeli, to je nas problem. Pri tome imamo oliko svoje brige da nam ne treba da se bavimo politickim ukusima svojih suseda.

Momir

pre 17 godina

Pitanje je u kom trenutku ce Predrag Bulatovic priznati da je nesposoban da bude vodja SNP-a. Mnogi sa njegovim politickim rezimejom bi podnijeli ostavku jos prije pet godina, ali nece Pedja. Zna on bolje. Ako su mu stranacke kolege onoliko podanicki raspolozeni kao mnogi u CG, onda Pedja ne treba da brine. Moze jos dugo nesposobno upravljati kao bivsi mu politicki brat Milo.

Skubidu

pre 17 godina

Crna Gora je zasigurno izbrala da ostane na pravacu na kojem je bila i do sada, a to je "jedan salter za strane "investitore"(pranje novaca je ukljuceno).

Sasa PG Zabjelo

pre 17 godina

Rezultat Srpske Liste je iznenadjujuce dobar. Ova koalicija je najbolji nacin da se 32% Srba u CG izbori za prava koja nam pripadaju. Ne moze manjina od 42% Crnogoraca drugim narodima da namece svoju kulturu, jezik, crkvu i simbole. A svi zakoni Evropske Unije su na nasoj strani. Samo naprijed.

direktor

pre 17 godina

Cini mi se da je ovakav rezultat izbora nesto sto je svako ko iole prati desavanja u Crnoj Gori mogao ocekivati. Sasvim je druga stvar sto to verovatno dugorocno ne odgovara toj najmanjoj drzavi na ovim prostorima. Nije dobro da jedan covek tako dugo vlada a tek nije dobro da ima (kao sto ima) apsolutnu vlast. Mislim da crnogorci jos dugo nece imati snage da bilo sta promene (uostalom istorija im je takva). Takodje mislim da je ovim poceo jedan veoma los period za ovu zemlju i da ce potrajati veoma dugo dok oni shvate sta je prava demokratija i kako treba ici ka njoj.

gruja

pre 17 godina

Price o "losoj opoziciji" su upravo receptura/demagogija iz vremena Milosevica. To je zamena teze. Jer dok su ovakvi odnosi snaga, opozicija ce uvek biti losa kao sto je bila u Srbiji pre 2000-e. Ipak, Srbija se s tim izborila, pa kako god da je, niko ne moze da spori da je doslo do pomaka.
Crnogorci bi trebalo da shvate da je bilo sta bolje od ovakve vlasti, ako ni zbog ceg drugog, ono zbog smenjivosti i preraspodele odgovornosti. Ovako je zemlja mnogo slicnija nekim centralnoazijskim ex-SSSR republikama.

sneska

pre 17 godina

Dobro znam sta se sve krije iza Milove slatkorjecive politike, ali kad vidim opoziciju padne mi mrak na oci. Tek onda kada u Crnoj Gori bude postojala dobra opozicija moci cemo da nadjemo najbolje resenje za napredak Crne Gore. Ako uspemo pametnije od Srbije da se izborimo sa Albancima koji grizu na jugoistoku, mozda se i samostalnost pokaze kao pravo resenje.

Milan

pre 17 godina

Chestitam CG na josh jednom civilizovanom izlasku na izbore. Cestitam na sloznosti i odluchnosti da idete napred, bez medjunacionalnih trvenja i sa medjusobnim respektom. Cestitam na izboru za zajednicku prosperitetnu buducnost. Pokazali ste da znate sta zelite sa takvom vecinskom pobedom prihvacenom od svih opozicionih partija, nesto sto je za neizmerno postovanje. Gospodo, sretno.

Simun

pre 17 godina

Mislim da Djukanovic i ekipa jos jasu na talasu referendumskog uspeha i da ovaj rezultat treba tako tumaciti. Mislim da ce sledeci izbori u CG dati mnogo realniju politicku sliku. Do tada ce se jako dobro pokazati da li je argumentacija "Zbog Srbije/Beograda je ovako i onako" nece imati vise utemeljenje. Ako budu dobri dobice ponovo izbore, a ako ne otici ce u opoziciju, ili pak negde drugde ...

tea

pre 17 godina

Potpuno ocekivana pobjeda. Djukanovic bi i iz kamena vodu iscijedio i iscijedio je. Treba mu cestitati. Na njega se ne treba ni srditi niti razocaravati, znamo kakav je i znamo da ga treba mijenjati. Pitanje je s kim, ne kako. Teze je pocistiti opoziciju, jer sve dok je ona tamo, za Mila nema zime. Zao mi je samo sto je opozicija i toliko glasova osvojila, opet ce da traze razloge da su i dalje tu. Da je bilo mudrosti, pa da im niko ne da glas.

Djordjije

pre 17 godina

Sramota za Crnu Goru!!!!
Ovoje dokaz kako manipulacija medijima, neobrazovanost i siromastvo mogu da uniste jedan narod!
Ali kako kazu: "Nicija do zore nije gorela".

Blaza

pre 17 godina

Ocekivan rezultat. Mozda je trebao dobiti i koji mandat vise. To je koalicija koja CG vodi u Evropu, koja je ispunila ocekivanja svojih biraca. Pa molim Vas po svim ekonomskim pokazateljima koje plasiraju relavantne organizacije sa zapada CG ide odlucnim koracima u reforme, i najvise je uradila od svih zamalja u tranziciji koje cekaju prikljucak za EU. Dobra je i stvar da je Srpska lista dobila samo 12 mesta. Na sledecim izborima imace manje od 5, sto je i realna snaga Srba u CG. Nije dobro da SNP gubi glasace, a da Medo jaca iz razloga sto je SNP ipak relativno zdrava snaga CG, za razliku od Srpske liste i GZP. Gradjani su prepoznali kvalitet i dali poverenje tom kvalitetu. Srpska lista dobila je 12, to nije tajna zahvaljujuci novcu i uticaju SPC, koja na svaki nacin pokusava da destabilizuje CG.

Ausy

pre 17 godina

Pa zar je zaista iko mogao i da pomisli da ce biti drugacije?Zar ste zaista mislili da je citava ona farsa oko referenduma bila izvedena zbog bilo cega drugog osim da Milo ostane na vlasti narednih 20-30 godina? Onih prethodnih petnaestak godina soft diktature sada ce ne toliko polako ali zato sasvim sigurno prerasti u punokrvnu diktaturu juznoamerickog ili mozda cak centralnoafrickog tipa. Zao mi je svih Crnograca, ali ponajvise onih koji su se izjasnili kao takvi u etno-nacionalnom smislu i koji su glasali na referendumu za nezavisnost verujuci da tako izlaze iz balkanskog zacaranog kruga lazi, licemerija, korupcije nemilosrdnog i beskrajnog nasilja. Zao mi je i Hrvatske i Srbije jer ma koliko sporo ili brzo one budu napredovale uvek ce sa sobom nositi zig da dolaze iz regiona kriminalnih feuda Kosova i Crne Gore. Ishod ovih izbora je sigurno jemstvo da ce bar neke zemlje Balkana jos dugo biti sinonim bezakonja, moralnog posrtanja i siromastva.

mladen iz podgorice

pre 17 godina

Sasvim ocekivano. Opozicija ciji je predvodnik bio Pedja Bulatovic nije uspjela da ublazi pobjedu Djukanovicevog rezima. Jedina svijetla tacka je to sto je Srpska lista na iznenadjenje svih osvojila najveci broj mandata nakon DPS koalicije.
Ako bi se malo dublje covjek ukljucio u analizu ovih rezultata kao i rezultata prethodnih izbora i referenduma lako moze doci do zakljucka da je najveci krivac za sve ovo opet Pedja Bulatovic i njegova SNP. Samo kad se sjetimo opstina koje su bez ikakvog valjanog razloga prodate, samo kad se sjetimo grljenja sa Medojevicem, obecanja da se se podnositi ostavka ako rezultati ne budu bolji... I sta sad imamo, pola glasaca SNP-a je glasalo za Medojevica, SNP nije vise najaca opoziciona partija, nacionalizam raste... a Milo je tu dje jeste - nikad jaci!
Za koga uopste radi taj Pedja???
Za mene i ostalu sirotnju, NE sigurno!

Rajo Niksic

pre 17 godina

Jadna i nesrecna Crna Goro! Odavde treba ici sto dalje, ovoj agoniji nema kraja! Ova vlast ide onom narodnom dok je ovaca imace i dzempera i vune!

haos

pre 17 godina

Bez obzira na svu zluradost unutar Crne Gore i zluradost unutar Srbije, srecan sam zbog apsolutne pobede Milove politicke orjentacije.
Kod nas ce se jos dugo, za razliku od njih, pitati i SPC i Vojska i uticace Kosovo, RS, Vojvodina...
Bravo za Crnogorce!

Borgia

pre 17 godina

Nije dobro kad jedna partija ima apsolutnu većinu bilo gdje. Koalicija se još stigne posvađati. u ovom slučaju je bolje da je Milo na vlasti, nego Peđa. Kad opozicija, bilo koja, nađe jakog čovjeka koji se moze nositi s Milom, pobijediti će ga. Ali ako malo razmislimo , u slučaju da je Peđa pobjedio, šta bi prvo napravio. Pa referndum, da se CG opet "ujedini" sa Srbijom. Pa ko bi tu muku ponovo proživljavao. A o Evropi i ekonomiji da ne govorimo. S druge strane, na ovim izborima, niko nije ubijen, niti se potukao.

mladenpg

pre 17 godina

'Ko se ne bi veselio
kad je Milo pobjedio!''
I tako sreca nasa ostaje tu gdje je...
Djevojke ce dobijati otkaz kad zatrudne na radnom mjestu, radicemo 7 dana 12 sati dnevno...
Bogatasi ce biti sve bogatiji a mi kmetovi za malo mrvica sa stola, koji kredit, malo zastave i himne, 200eur mjesecno prodati i ono malo dostojanstva koje nam je ostalo poslije 17 godina njihove vladavine.

filip

pre 17 godina

Prosto neverovatno da DPS skvadra opet jase. "Levicari" koji su istovremeno nacionalisti i kapitalisti, bivsi unionisti pa independisti, demokrati sa vlascu monarha, sve paradoks do paradoksa...To nije sposobnost da se prilagodi, nego sposobnost da se zavara i obmane. Pritom neki kazu za DPS da bi oni makli i detetu zvecku, a ne onih magicnih 600-700 glasova koje oni uvek dobijaju misticno u zadnje vreme da ostvare svoje projekte...Iza referenduma se videla zaista "lukasenko" skola, zatvaranje albanskih kandidata, prijava i najprimitivnije izjave protiv Medojevica, otkazivanje utakmica, unutarnja DPS bitka za kolac od otimacine u privatizaciji itd.
Sta je ko hteo , to je i dobio...a lepo je Djukanovic rekao za Vijesti : "IMAMO APSOLUTNU VLAST !". To mi vise lici na Orvelovu 1984, "Ko kontrolise proslost kontrolise i buducnost, a ko kontrolise sadasnjost kontrolise i proslost ...".
A mogao je samo reci "Imamo vecinu u parlamentu." Ali to ne pase njegovom psiholoskom profilu profesionalnog diktatora. Imamo Apsolutnu vlast ! Veliki brat gleda !--Vlast!Vlas.!Vla..!Vl...!V....!

filip

pre 17 godina

Prosto neverovatno da DPS skvadra opet jase. "Levicari" koji su istovremeno nacionalisti i kapitalisti, bivsi unionisti pa independisti, demokrati sa vlascu monarha, sve paradoks do paradoksa...To nije sposobnost da se prilagodi, nego sposobnost da se zavara i obmane. Pritom neki kazu za DPS da bi oni makli i detetu zvecku, a ne onih magicnih 600-700 glasova koje oni uvek dobijaju misticno u zadnje vreme da ostvare svoje projekte...Iza referenduma se videla zaista "lukasenko" skola, zatvaranje albanskih kandidata, prijava i najprimitivnije izjave protiv Medojevica, otkazivanje utakmica, unutarnja DPS bitka za kolac od otimacine u privatizaciji itd.
Sta je ko hteo , to je i dobio...a lepo je Djukanovic rekao za Vijesti : "IMAMO APSOLUTNU VLAST !". To mi vise lici na Orvelovu 1984, "Ko kontrolise proslost kontrolise i buducnost, a ko kontrolise sadasnjost kontrolise i proslost ...".
A mogao je samo reci "Imamo vecinu u parlamentu." Ali to ne pase njegovom psiholoskom profilu profesionalnog diktatora. Imamo Apsolutnu vlast ! Veliki brat gleda !--Vlast!Vlas.!Vla..!Vl...!V....!

mladenpg

pre 17 godina

'Ko se ne bi veselio
kad je Milo pobjedio!''
I tako sreca nasa ostaje tu gdje je...
Djevojke ce dobijati otkaz kad zatrudne na radnom mjestu, radicemo 7 dana 12 sati dnevno...
Bogatasi ce biti sve bogatiji a mi kmetovi za malo mrvica sa stola, koji kredit, malo zastave i himne, 200eur mjesecno prodati i ono malo dostojanstva koje nam je ostalo poslije 17 godina njihove vladavine.

mladen iz podgorice

pre 17 godina

Sasvim ocekivano. Opozicija ciji je predvodnik bio Pedja Bulatovic nije uspjela da ublazi pobjedu Djukanovicevog rezima. Jedina svijetla tacka je to sto je Srpska lista na iznenadjenje svih osvojila najveci broj mandata nakon DPS koalicije.
Ako bi se malo dublje covjek ukljucio u analizu ovih rezultata kao i rezultata prethodnih izbora i referenduma lako moze doci do zakljucka da je najveci krivac za sve ovo opet Pedja Bulatovic i njegova SNP. Samo kad se sjetimo opstina koje su bez ikakvog valjanog razloga prodate, samo kad se sjetimo grljenja sa Medojevicem, obecanja da se se podnositi ostavka ako rezultati ne budu bolji... I sta sad imamo, pola glasaca SNP-a je glasalo za Medojevica, SNP nije vise najaca opoziciona partija, nacionalizam raste... a Milo je tu dje jeste - nikad jaci!
Za koga uopste radi taj Pedja???
Za mene i ostalu sirotnju, NE sigurno!

Rajo Niksic

pre 17 godina

Jadna i nesrecna Crna Goro! Odavde treba ici sto dalje, ovoj agoniji nema kraja! Ova vlast ide onom narodnom dok je ovaca imace i dzempera i vune!

Ausy

pre 17 godina

Pa zar je zaista iko mogao i da pomisli da ce biti drugacije?Zar ste zaista mislili da je citava ona farsa oko referenduma bila izvedena zbog bilo cega drugog osim da Milo ostane na vlasti narednih 20-30 godina? Onih prethodnih petnaestak godina soft diktature sada ce ne toliko polako ali zato sasvim sigurno prerasti u punokrvnu diktaturu juznoamerickog ili mozda cak centralnoafrickog tipa. Zao mi je svih Crnograca, ali ponajvise onih koji su se izjasnili kao takvi u etno-nacionalnom smislu i koji su glasali na referendumu za nezavisnost verujuci da tako izlaze iz balkanskog zacaranog kruga lazi, licemerija, korupcije nemilosrdnog i beskrajnog nasilja. Zao mi je i Hrvatske i Srbije jer ma koliko sporo ili brzo one budu napredovale uvek ce sa sobom nositi zig da dolaze iz regiona kriminalnih feuda Kosova i Crne Gore. Ishod ovih izbora je sigurno jemstvo da ce bar neke zemlje Balkana jos dugo biti sinonim bezakonja, moralnog posrtanja i siromastva.

haos

pre 17 godina

Bez obzira na svu zluradost unutar Crne Gore i zluradost unutar Srbije, srecan sam zbog apsolutne pobede Milove politicke orjentacije.
Kod nas ce se jos dugo, za razliku od njih, pitati i SPC i Vojska i uticace Kosovo, RS, Vojvodina...
Bravo za Crnogorce!

Borgia

pre 17 godina

Nije dobro kad jedna partija ima apsolutnu većinu bilo gdje. Koalicija se još stigne posvađati. u ovom slučaju je bolje da je Milo na vlasti, nego Peđa. Kad opozicija, bilo koja, nađe jakog čovjeka koji se moze nositi s Milom, pobijediti će ga. Ali ako malo razmislimo , u slučaju da je Peđa pobjedio, šta bi prvo napravio. Pa referndum, da se CG opet "ujedini" sa Srbijom. Pa ko bi tu muku ponovo proživljavao. A o Evropi i ekonomiji da ne govorimo. S druge strane, na ovim izborima, niko nije ubijen, niti se potukao.

Blaza

pre 17 godina

Ocekivan rezultat. Mozda je trebao dobiti i koji mandat vise. To je koalicija koja CG vodi u Evropu, koja je ispunila ocekivanja svojih biraca. Pa molim Vas po svim ekonomskim pokazateljima koje plasiraju relavantne organizacije sa zapada CG ide odlucnim koracima u reforme, i najvise je uradila od svih zamalja u tranziciji koje cekaju prikljucak za EU. Dobra je i stvar da je Srpska lista dobila samo 12 mesta. Na sledecim izborima imace manje od 5, sto je i realna snaga Srba u CG. Nije dobro da SNP gubi glasace, a da Medo jaca iz razloga sto je SNP ipak relativno zdrava snaga CG, za razliku od Srpske liste i GZP. Gradjani su prepoznali kvalitet i dali poverenje tom kvalitetu. Srpska lista dobila je 12, to nije tajna zahvaljujuci novcu i uticaju SPC, koja na svaki nacin pokusava da destabilizuje CG.

Djordjije

pre 17 godina

Sramota za Crnu Goru!!!!
Ovoje dokaz kako manipulacija medijima, neobrazovanost i siromastvo mogu da uniste jedan narod!
Ali kako kazu: "Nicija do zore nije gorela".

tea

pre 17 godina

Potpuno ocekivana pobjeda. Djukanovic bi i iz kamena vodu iscijedio i iscijedio je. Treba mu cestitati. Na njega se ne treba ni srditi niti razocaravati, znamo kakav je i znamo da ga treba mijenjati. Pitanje je s kim, ne kako. Teze je pocistiti opoziciju, jer sve dok je ona tamo, za Mila nema zime. Zao mi je samo sto je opozicija i toliko glasova osvojila, opet ce da traze razloge da su i dalje tu. Da je bilo mudrosti, pa da im niko ne da glas.

Milan

pre 17 godina

Chestitam CG na josh jednom civilizovanom izlasku na izbore. Cestitam na sloznosti i odluchnosti da idete napred, bez medjunacionalnih trvenja i sa medjusobnim respektom. Cestitam na izboru za zajednicku prosperitetnu buducnost. Pokazali ste da znate sta zelite sa takvom vecinskom pobedom prihvacenom od svih opozicionih partija, nesto sto je za neizmerno postovanje. Gospodo, sretno.

sneska

pre 17 godina

Dobro znam sta se sve krije iza Milove slatkorjecive politike, ali kad vidim opoziciju padne mi mrak na oci. Tek onda kada u Crnoj Gori bude postojala dobra opozicija moci cemo da nadjemo najbolje resenje za napredak Crne Gore. Ako uspemo pametnije od Srbije da se izborimo sa Albancima koji grizu na jugoistoku, mozda se i samostalnost pokaze kao pravo resenje.

Simun

pre 17 godina

Mislim da Djukanovic i ekipa jos jasu na talasu referendumskog uspeha i da ovaj rezultat treba tako tumaciti. Mislim da ce sledeci izbori u CG dati mnogo realniju politicku sliku. Do tada ce se jako dobro pokazati da li je argumentacija "Zbog Srbije/Beograda je ovako i onako" nece imati vise utemeljenje. Ako budu dobri dobice ponovo izbore, a ako ne otici ce u opoziciju, ili pak negde drugde ...

gruja

pre 17 godina

Price o "losoj opoziciji" su upravo receptura/demagogija iz vremena Milosevica. To je zamena teze. Jer dok su ovakvi odnosi snaga, opozicija ce uvek biti losa kao sto je bila u Srbiji pre 2000-e. Ipak, Srbija se s tim izborila, pa kako god da je, niko ne moze da spori da je doslo do pomaka.
Crnogorci bi trebalo da shvate da je bilo sta bolje od ovakve vlasti, ako ni zbog ceg drugog, ono zbog smenjivosti i preraspodele odgovornosti. Ovako je zemlja mnogo slicnija nekim centralnoazijskim ex-SSSR republikama.

Sasa PG Zabjelo

pre 17 godina

Rezultat Srpske Liste je iznenadjujuce dobar. Ova koalicija je najbolji nacin da se 32% Srba u CG izbori za prava koja nam pripadaju. Ne moze manjina od 42% Crnogoraca drugim narodima da namece svoju kulturu, jezik, crkvu i simbole. A svi zakoni Evropske Unije su na nasoj strani. Samo naprijed.

Skubidu

pre 17 godina

Crna Gora je zasigurno izbrala da ostane na pravacu na kojem je bila i do sada, a to je "jedan salter za strane "investitore"(pranje novaca je ukljuceno).

direktor

pre 17 godina

Cini mi se da je ovakav rezultat izbora nesto sto je svako ko iole prati desavanja u Crnoj Gori mogao ocekivati. Sasvim je druga stvar sto to verovatno dugorocno ne odgovara toj najmanjoj drzavi na ovim prostorima. Nije dobro da jedan covek tako dugo vlada a tek nije dobro da ima (kao sto ima) apsolutnu vlast. Mislim da crnogorci jos dugo nece imati snage da bilo sta promene (uostalom istorija im je takva). Takodje mislim da je ovim poceo jedan veoma los period za ovu zemlju i da ce potrajati veoma dugo dok oni shvate sta je prava demokratija i kako treba ici ka njoj.

Lale-Pancevo

pre 17 godina

Mi zaboravljamo jednu stvar, a to je da narod bira ovu vlast i to ubedljivo. Ako taj narod ne prepoznaje da mu je opozicija bolje resenje, znaci da mu ovo vise odgovara. I mi nemamo sta tu da komentarisemo. Djukanovicu niko ne moze da ospori legitimitet, a sta bi mi ovde u Srbiji voljeli, to je nas problem. Pri tome imamo oliko svoje brige da nam ne treba da se bavimo politickim ukusima svojih suseda.

Momir

pre 17 godina

Pitanje je u kom trenutku ce Predrag Bulatovic priznati da je nesposoban da bude vodja SNP-a. Mnogi sa njegovim politickim rezimejom bi podnijeli ostavku jos prije pet godina, ali nece Pedja. Zna on bolje. Ako su mu stranacke kolege onoliko podanicki raspolozeni kao mnogi u CG, onda Pedja ne treba da brine. Moze jos dugo nesposobno upravljati kao bivsi mu politicki brat Milo.

Goca iz Srbije

pre 17 godina

Cestitam svim gradanima Crne gore, na celu sa Milom, sto su overili pobedu iz maja meseca, i zelim da brze idu ka Evropskoj uniji. Sinoc mi je srce bilo kao kuca, kada su nasi vaterpolisti osvojili zlato, i kada se sa radoscu slusala himna Srbije. To sto najzad i mi imamo drzavu, takode mozemo zahvaliti Milu.
Veliki pozdrav, braci Crnogorcima.

Goran

pre 17 godina

Hahaha, pa kolo se samo nastavlja. Sve je tacno, i da je oozicija slaba, i da nije dobro da vladaju solo, ali sve treba da sazri, pa tako i svijest u narodu, odnosno zelja za promjenama

pg man

pre 17 godina

Sa srecom.
Dosta je bilo te opozicije vise. Ruralne, destruktivne, nacionalisticke pa bogami i fashisticke.
Pobijedila je gradjanska opcija, i pobijedila je snaga koja vodi polako u bolji zivot.
Mozemo svi pricati o Milu i DPS-u u proslosti kao o losim takmacima, medjutim rezultati, statistika i goli rad zadnjih par godina pokazuju da se sada stvarno radi za bolji standard. To potvrdjuju sve relevantne medjunarodne organizacije, svi iole pametniji ljudi, a opovrgavaju samo oni kojima je pjena od bjesnila jos uvijek na ustima zbog toga sto ne mogu sprovoditi nacional-fashisticke zamisli u CG.
Da je bio drugaciji ishod izbora sigurno bi doslo do destabilizacije drzave.
Opozicija u kojoj je Mandic kao covjek izuzetno uskih - ruralnih shvatanja, zatupljeno olicenje nekih ne tako davnih losih vremena i ideja, najachi lider - pa ljudi, zar ima te ljudske psihe koja bi mogla podrzati takav sunovrat, to vracanje guslama i sheganju... i ne znam vise sto.
Ja hocu samo u Pariz na kafu, da odem cisto kad mi padne na pamet ... Pa malo do Londona na neko pivo i utakmicu recimo Arsenal-Celzi za neki vikend.
Necu nikako da se machujem u 2006. godini.

Srbin Crnogorac

pre 17 godina

Srpska lista se sada navodno pojavljuje kao nacionalisticka. Da ne bi tako izgledala trebalo bi da Srbi u Crnoj Gori svi udju u onu ili ovu Socijalisticku partiju i da sagnute glave trpe pravi nacionalisticki zulum bigota Srbomrzaca u vlasti.
Da samo taknem vrh ledenjaka. Na Rumiji ruse crkvu, u Sutomoru pored prevelike Katolicke crkve u samom centru koja je svake nedelje polu prazna, otimaju crkvicu veliku kao jedan kombi od Srba na periferiji grada, zabranjuju ucenje Srpskog jezika u skolama, u svim Njegosevim delima novijeg izdanja su reci Srbin i Srpski izbrisane, da ne nabrajamo dalje, lista je predugacka....
Pobeda u opozicionom bloku Srpske liste samo govori o nevoljama u kojima se Srbi Crnogorci momentalno nalaze.

filip

pre 17 godina

Prosto neverovatno da DPS skvadra opet jase. "Levicari" koji su istovremeno nacionalisti i kapitalisti, bivsi unionisti pa independisti, demokrati sa vlascu monarha, sve paradoks do paradoksa...To nije sposobnost da se prilagodi, nego sposobnost da se zavara i obmane. Pritom neki kazu za DPS da bi oni makli i detetu zvecku, a ne onih magicnih 600-700 glasova koje oni uvek dobijaju misticno u zadnje vreme da ostvare svoje projekte...Iza referenduma se videla zaista "lukasenko" skola, zatvaranje albanskih kandidata, prijava i najprimitivnije izjave protiv Medojevica, otkazivanje utakmica, unutarnja DPS bitka za kolac od otimacine u privatizaciji itd.
Sta je ko hteo , to je i dobio...a lepo je Djukanovic rekao za Vijesti : "IMAMO APSOLUTNU VLAST !". To mi vise lici na Orvelovu 1984, "Ko kontrolise proslost kontrolise i buducnost, a ko kontrolise sadasnjost kontrolise i proslost ...".
A mogao je samo reci "Imamo vecinu u parlamentu." Ali to ne pase njegovom psiholoskom profilu profesionalnog diktatora. Imamo Apsolutnu vlast ! Veliki brat gleda !--Vlast!Vlas.!Vla..!Vl...!V....!

mladenpg

pre 17 godina

'Ko se ne bi veselio
kad je Milo pobjedio!''
I tako sreca nasa ostaje tu gdje je...
Djevojke ce dobijati otkaz kad zatrudne na radnom mjestu, radicemo 7 dana 12 sati dnevno...
Bogatasi ce biti sve bogatiji a mi kmetovi za malo mrvica sa stola, koji kredit, malo zastave i himne, 200eur mjesecno prodati i ono malo dostojanstva koje nam je ostalo poslije 17 godina njihove vladavine.

mladen iz podgorice

pre 17 godina

Sasvim ocekivano. Opozicija ciji je predvodnik bio Pedja Bulatovic nije uspjela da ublazi pobjedu Djukanovicevog rezima. Jedina svijetla tacka je to sto je Srpska lista na iznenadjenje svih osvojila najveci broj mandata nakon DPS koalicije.
Ako bi se malo dublje covjek ukljucio u analizu ovih rezultata kao i rezultata prethodnih izbora i referenduma lako moze doci do zakljucka da je najveci krivac za sve ovo opet Pedja Bulatovic i njegova SNP. Samo kad se sjetimo opstina koje su bez ikakvog valjanog razloga prodate, samo kad se sjetimo grljenja sa Medojevicem, obecanja da se se podnositi ostavka ako rezultati ne budu bolji... I sta sad imamo, pola glasaca SNP-a je glasalo za Medojevica, SNP nije vise najaca opoziciona partija, nacionalizam raste... a Milo je tu dje jeste - nikad jaci!
Za koga uopste radi taj Pedja???
Za mene i ostalu sirotnju, NE sigurno!

Rajo Niksic

pre 17 godina

Jadna i nesrecna Crna Goro! Odavde treba ici sto dalje, ovoj agoniji nema kraja! Ova vlast ide onom narodnom dok je ovaca imace i dzempera i vune!

Ausy

pre 17 godina

Pa zar je zaista iko mogao i da pomisli da ce biti drugacije?Zar ste zaista mislili da je citava ona farsa oko referenduma bila izvedena zbog bilo cega drugog osim da Milo ostane na vlasti narednih 20-30 godina? Onih prethodnih petnaestak godina soft diktature sada ce ne toliko polako ali zato sasvim sigurno prerasti u punokrvnu diktaturu juznoamerickog ili mozda cak centralnoafrickog tipa. Zao mi je svih Crnograca, ali ponajvise onih koji su se izjasnili kao takvi u etno-nacionalnom smislu i koji su glasali na referendumu za nezavisnost verujuci da tako izlaze iz balkanskog zacaranog kruga lazi, licemerija, korupcije nemilosrdnog i beskrajnog nasilja. Zao mi je i Hrvatske i Srbije jer ma koliko sporo ili brzo one budu napredovale uvek ce sa sobom nositi zig da dolaze iz regiona kriminalnih feuda Kosova i Crne Gore. Ishod ovih izbora je sigurno jemstvo da ce bar neke zemlje Balkana jos dugo biti sinonim bezakonja, moralnog posrtanja i siromastva.

haos

pre 17 godina

Bez obzira na svu zluradost unutar Crne Gore i zluradost unutar Srbije, srecan sam zbog apsolutne pobede Milove politicke orjentacije.
Kod nas ce se jos dugo, za razliku od njih, pitati i SPC i Vojska i uticace Kosovo, RS, Vojvodina...
Bravo za Crnogorce!

Borgia

pre 17 godina

Nije dobro kad jedna partija ima apsolutnu većinu bilo gdje. Koalicija se još stigne posvađati. u ovom slučaju je bolje da je Milo na vlasti, nego Peđa. Kad opozicija, bilo koja, nađe jakog čovjeka koji se moze nositi s Milom, pobijediti će ga. Ali ako malo razmislimo , u slučaju da je Peđa pobjedio, šta bi prvo napravio. Pa referndum, da se CG opet "ujedini" sa Srbijom. Pa ko bi tu muku ponovo proživljavao. A o Evropi i ekonomiji da ne govorimo. S druge strane, na ovim izborima, niko nije ubijen, niti se potukao.

Blaza

pre 17 godina

Ocekivan rezultat. Mozda je trebao dobiti i koji mandat vise. To je koalicija koja CG vodi u Evropu, koja je ispunila ocekivanja svojih biraca. Pa molim Vas po svim ekonomskim pokazateljima koje plasiraju relavantne organizacije sa zapada CG ide odlucnim koracima u reforme, i najvise je uradila od svih zamalja u tranziciji koje cekaju prikljucak za EU. Dobra je i stvar da je Srpska lista dobila samo 12 mesta. Na sledecim izborima imace manje od 5, sto je i realna snaga Srba u CG. Nije dobro da SNP gubi glasace, a da Medo jaca iz razloga sto je SNP ipak relativno zdrava snaga CG, za razliku od Srpske liste i GZP. Gradjani su prepoznali kvalitet i dali poverenje tom kvalitetu. Srpska lista dobila je 12, to nije tajna zahvaljujuci novcu i uticaju SPC, koja na svaki nacin pokusava da destabilizuje CG.

Djordjije

pre 17 godina

Sramota za Crnu Goru!!!!
Ovoje dokaz kako manipulacija medijima, neobrazovanost i siromastvo mogu da uniste jedan narod!
Ali kako kazu: "Nicija do zore nije gorela".

tea

pre 17 godina

Potpuno ocekivana pobjeda. Djukanovic bi i iz kamena vodu iscijedio i iscijedio je. Treba mu cestitati. Na njega se ne treba ni srditi niti razocaravati, znamo kakav je i znamo da ga treba mijenjati. Pitanje je s kim, ne kako. Teze je pocistiti opoziciju, jer sve dok je ona tamo, za Mila nema zime. Zao mi je samo sto je opozicija i toliko glasova osvojila, opet ce da traze razloge da su i dalje tu. Da je bilo mudrosti, pa da im niko ne da glas.

Milan

pre 17 godina

Chestitam CG na josh jednom civilizovanom izlasku na izbore. Cestitam na sloznosti i odluchnosti da idete napred, bez medjunacionalnih trvenja i sa medjusobnim respektom. Cestitam na izboru za zajednicku prosperitetnu buducnost. Pokazali ste da znate sta zelite sa takvom vecinskom pobedom prihvacenom od svih opozicionih partija, nesto sto je za neizmerno postovanje. Gospodo, sretno.

sneska

pre 17 godina

Dobro znam sta se sve krije iza Milove slatkorjecive politike, ali kad vidim opoziciju padne mi mrak na oci. Tek onda kada u Crnoj Gori bude postojala dobra opozicija moci cemo da nadjemo najbolje resenje za napredak Crne Gore. Ako uspemo pametnije od Srbije da se izborimo sa Albancima koji grizu na jugoistoku, mozda se i samostalnost pokaze kao pravo resenje.

Simun

pre 17 godina

Mislim da Djukanovic i ekipa jos jasu na talasu referendumskog uspeha i da ovaj rezultat treba tako tumaciti. Mislim da ce sledeci izbori u CG dati mnogo realniju politicku sliku. Do tada ce se jako dobro pokazati da li je argumentacija "Zbog Srbije/Beograda je ovako i onako" nece imati vise utemeljenje. Ako budu dobri dobice ponovo izbore, a ako ne otici ce u opoziciju, ili pak negde drugde ...

gruja

pre 17 godina

Price o "losoj opoziciji" su upravo receptura/demagogija iz vremena Milosevica. To je zamena teze. Jer dok su ovakvi odnosi snaga, opozicija ce uvek biti losa kao sto je bila u Srbiji pre 2000-e. Ipak, Srbija se s tim izborila, pa kako god da je, niko ne moze da spori da je doslo do pomaka.
Crnogorci bi trebalo da shvate da je bilo sta bolje od ovakve vlasti, ako ni zbog ceg drugog, ono zbog smenjivosti i preraspodele odgovornosti. Ovako je zemlja mnogo slicnija nekim centralnoazijskim ex-SSSR republikama.

Sasa PG Zabjelo

pre 17 godina

Rezultat Srpske Liste je iznenadjujuce dobar. Ova koalicija je najbolji nacin da se 32% Srba u CG izbori za prava koja nam pripadaju. Ne moze manjina od 42% Crnogoraca drugim narodima da namece svoju kulturu, jezik, crkvu i simbole. A svi zakoni Evropske Unije su na nasoj strani. Samo naprijed.

Skubidu

pre 17 godina

Crna Gora je zasigurno izbrala da ostane na pravacu na kojem je bila i do sada, a to je "jedan salter za strane "investitore"(pranje novaca je ukljuceno).

direktor

pre 17 godina

Cini mi se da je ovakav rezultat izbora nesto sto je svako ko iole prati desavanja u Crnoj Gori mogao ocekivati. Sasvim je druga stvar sto to verovatno dugorocno ne odgovara toj najmanjoj drzavi na ovim prostorima. Nije dobro da jedan covek tako dugo vlada a tek nije dobro da ima (kao sto ima) apsolutnu vlast. Mislim da crnogorci jos dugo nece imati snage da bilo sta promene (uostalom istorija im je takva). Takodje mislim da je ovim poceo jedan veoma los period za ovu zemlju i da ce potrajati veoma dugo dok oni shvate sta je prava demokratija i kako treba ici ka njoj.

Lale-Pancevo

pre 17 godina

Mi zaboravljamo jednu stvar, a to je da narod bira ovu vlast i to ubedljivo. Ako taj narod ne prepoznaje da mu je opozicija bolje resenje, znaci da mu ovo vise odgovara. I mi nemamo sta tu da komentarisemo. Djukanovicu niko ne moze da ospori legitimitet, a sta bi mi ovde u Srbiji voljeli, to je nas problem. Pri tome imamo oliko svoje brige da nam ne treba da se bavimo politickim ukusima svojih suseda.

Momir

pre 17 godina

Pitanje je u kom trenutku ce Predrag Bulatovic priznati da je nesposoban da bude vodja SNP-a. Mnogi sa njegovim politickim rezimejom bi podnijeli ostavku jos prije pet godina, ali nece Pedja. Zna on bolje. Ako su mu stranacke kolege onoliko podanicki raspolozeni kao mnogi u CG, onda Pedja ne treba da brine. Moze jos dugo nesposobno upravljati kao bivsi mu politicki brat Milo.

Goca iz Srbije

pre 17 godina

Cestitam svim gradanima Crne gore, na celu sa Milom, sto su overili pobedu iz maja meseca, i zelim da brze idu ka Evropskoj uniji. Sinoc mi je srce bilo kao kuca, kada su nasi vaterpolisti osvojili zlato, i kada se sa radoscu slusala himna Srbije. To sto najzad i mi imamo drzavu, takode mozemo zahvaliti Milu.
Veliki pozdrav, braci Crnogorcima.

Goran

pre 17 godina

Hahaha, pa kolo se samo nastavlja. Sve je tacno, i da je oozicija slaba, i da nije dobro da vladaju solo, ali sve treba da sazri, pa tako i svijest u narodu, odnosno zelja za promjenama

pg man

pre 17 godina

Sa srecom.
Dosta je bilo te opozicije vise. Ruralne, destruktivne, nacionalisticke pa bogami i fashisticke.
Pobijedila je gradjanska opcija, i pobijedila je snaga koja vodi polako u bolji zivot.
Mozemo svi pricati o Milu i DPS-u u proslosti kao o losim takmacima, medjutim rezultati, statistika i goli rad zadnjih par godina pokazuju da se sada stvarno radi za bolji standard. To potvrdjuju sve relevantne medjunarodne organizacije, svi iole pametniji ljudi, a opovrgavaju samo oni kojima je pjena od bjesnila jos uvijek na ustima zbog toga sto ne mogu sprovoditi nacional-fashisticke zamisli u CG.
Da je bio drugaciji ishod izbora sigurno bi doslo do destabilizacije drzave.
Opozicija u kojoj je Mandic kao covjek izuzetno uskih - ruralnih shvatanja, zatupljeno olicenje nekih ne tako davnih losih vremena i ideja, najachi lider - pa ljudi, zar ima te ljudske psihe koja bi mogla podrzati takav sunovrat, to vracanje guslama i sheganju... i ne znam vise sto.
Ja hocu samo u Pariz na kafu, da odem cisto kad mi padne na pamet ... Pa malo do Londona na neko pivo i utakmicu recimo Arsenal-Celzi za neki vikend.
Necu nikako da se machujem u 2006. godini.

Srbin Crnogorac

pre 17 godina

Srpska lista se sada navodno pojavljuje kao nacionalisticka. Da ne bi tako izgledala trebalo bi da Srbi u Crnoj Gori svi udju u onu ili ovu Socijalisticku partiju i da sagnute glave trpe pravi nacionalisticki zulum bigota Srbomrzaca u vlasti.
Da samo taknem vrh ledenjaka. Na Rumiji ruse crkvu, u Sutomoru pored prevelike Katolicke crkve u samom centru koja je svake nedelje polu prazna, otimaju crkvicu veliku kao jedan kombi od Srba na periferiji grada, zabranjuju ucenje Srpskog jezika u skolama, u svim Njegosevim delima novijeg izdanja su reci Srbin i Srpski izbrisane, da ne nabrajamo dalje, lista je predugacka....
Pobeda u opozicionom bloku Srpske liste samo govori o nevoljama u kojima se Srbi Crnogorci momentalno nalaze.