Utorak, 22.08.2006.

13:54

Glas za ograničenje radnog vremena

Ministarstvo prosvete podržalo je predlog Skupštine grada Beograda da se ograniči radno vreme ugostiteljskih objekata.

Izvor: B92

Glas za ogranièenje radnog vremena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

15 Komentari

Sortiraj po:

Gradjanin

pre 17 godina

Podrzavam ministra Vuksanovica. Beogradu je potreban red i disciplina, a mladima u Beogradu ucenje i rad. Srbi vole da pricaju o Evropi, ali kada treba nesto konkretno promeniti radije biraju da ne menjaju nista i dalje budu evropska bruka.

moody cat

pre 17 godina

Da, da...Od svih stvari koje treba da unaprede ovu zemlju sad je najvaznije ograniciti radno vreme kafica. Ministar za sport i kulturu moze bolje da malo baci pogled na tribine hipodroma, gde se buljuk Beogradskih kriminalaca baskari (verovatno se bave konjickim sportovima). U mojoj zgradi na NBG klinci se svako vece na nekom od visih spratova ponapijaju i bacaju flase na trotoar uz "hitove" Cece. To da li roditelj zna gde mu je dete nema nikakve veze sa time da li se dete drogira ili pije. Kakva naiva. Na kraju, zato sto deca ne treba kasno da lezu da bi isla u skolu, ja sa 28 godina i zavrsenim fakultetom ne mogu da odaberem do kada cu da trosim svoj novac? Da ga nije ministarstvo za mene zaradilo? Jedina stvar koja mi je razumna je, ogranicenje rada barova do 01h ,koji se nalaze u stambenim zgradama, a to ogranicenje ne bi vazilo za izolovane objekte. Ministar kao da zivi u veoma jednostavnom okruzenju, verovatno smatra da je pokrio sve aspekte ovog problema.

Bogdan

pre 17 godina

Ja zivim u New Yorku, gradu koji je bio poznat po kriminalu i problemima slicne vrste. Sada vise nije takav slucaj, a tome nisu doprineli rano pozatvarani restorani, kafei i klubovi. Gradski mir je postignut dobrom organizacijom policije unutar grada, i zakonima koji se sprovode. Deca ne smeju da idu u kafice ako nisu napunila dvadeset jednu godinu, a pice ne sme da se toci posle cetiri sata ujutru. Takve zabrane imaju smisla, a ove koje nas Beograd predlaze su veoma radikalne. Nasi politicari bi trbali tri puta da uzimaju mere pa onda da seku.

vladimir

pre 17 godina

Sve zemlje imaju ogranicenje ali ne do crtanog filma. Nisam za novi zakon zato sto je to nesto sto treba Beograd da proda strancima. A ja bih se iz ove zemlje u kojoj zivim sutra vratio i sedeo u nekoj beogradskoj bastici. Roditelji vi sami vaspitavajte decu. Ovako je najlakse, dok je malo posadi ga ispred TVa a kada odraste trazi od drzave da sve zabrani. Smesno

Gradjanin

pre 17 godina

Jedan takav izuzetak je i kockarnica na uglu ulica Svetog Save i Kataniceve u neposrednoj blizini OŠ "Sveti Sava" i hrama Svetog Save na Vracaru. Ta kockarnica, i njen vlasnik su iznad svakog zakona - radno vreme je 24 casa dnevno, najglasnija muzika, turbo-folk od koga se trese pola kvarta, se pusta posle ponoci, limuzine i dzipovi sa i bez registarskih tablica se parkiraju na trotoaru. Iako su vise puta pozivani da reaguju, ogranice radno vreme i utisaju nesnosno glasnu muziku, opstinski organi (Demokratska stranka) i policija ne reaguju, a ceo Vracarski plato pocinje da lici na divlji zapad kakav Vracar nije upamtio ni u Milosevicevo vreme.

Veljko Radenkovic

pre 17 godina

ja nisam video nijedan iz koga te shutnu u 8 uvecse; a zsivim u Budimpeshti 7 godina. Uglavnom se radi do 23-24, a postoje mesta iz kojih te izbace oko 3-jke. Zato se lepo qpi poslednjih par piva u non-stopu, pa se sedne na neq klupu do 5-ice, kad krecye dnevni transport.
Ogranicsenje radnog vremena je aktivnost smishljena od prostaka i nesposobnjakovicya koji nisu u stanju da drzse decu pod kontrolom ili svoje zaposlene stimulisanim da rade.
Svim ljudima koji umeju da koriste mozak, poznato je da je svaki vid represije kontraproduktivan

Kolumbo

pre 17 godina

U Budimpešti u većini restorana nogu dobijete još u 20.00, a policija kontroliše alkose i sklanja ih sa ulice u bajbok.Kod nas vlada strašan nered i javašluk jer nema ni pravne države, a ni instrumenta da sprečite nekog da se nalije i da usput nekom polomi rebra bez ikakvih posledica.Ograničavanje radnog vremena je OK ali dakle nije dovoljno, jer će uvek biti negde izuzetaka i privilegija po sistemu "za mene to ne važi".

Milos

pre 17 godina

"Neka on brine o tome 'gde su naša deca' dok su u školi na nastavi a mi ćemo da brinemo gde su kada su van škole."
Što bi rekli, svako treba prvo da počisti svoje dvorište, pa tako i ministar prvo treba da počisti školska dvorišta.

Zeljko

pre 17 godina

Ne verujem da ce im te saobracajne palice mnogo pomoci, pogotovo tako male i cudne boje (secam se da je nekada stopko imao zutu i crvenu boju). I nama starijima je tesko da predjemo ulicu na nekim mestima jer vozaci jednostavno ne misle da stanu. Na pesackom prelazu na pocetku Borske (na brdu kod pumpe) je pravo umece preci ulicu jer auta stalno idu. Sta ce mali prvak da uradi sa tom palicom? Da gurne ruku na drum da mu je kola otkinu dok prolaze?

Dejan

pre 17 godina

Ministar zbog dece ogranicava svim punoletnim licima izlazak u kafice i restorane, nema sta demokratija na delu. Mislim da roditelji treba da se brinu o svojoj deci i gde ona izlaze i do koliko sati im roditelji dozvoljavaju izlaske, a ne ministar. Zatvaranjem kafica u ponoc nista se ne dobija, situacija ce biti jos gora nakupovace deca pivo i organizovace se na neka skrovita mesta ili neku kucu u kojoj nema roditelja i nastavice tulum tamo, daleko od ociju javnosti, a tako se vec stvaraju alkoholicari.

Zoran

pre 17 godina

Na pocetku treba razgraniciti da li je Beograd prestonica ili PALANKA. Svi veliki gradovi zive 24 sata, samo palanke do zalaska sunca kada kokoske idu na spavanje.
Inace pre ogranicavanja radnog vremena kafica u Nisu, par godina unazad nisam cuo zurku po stanovima.
Sada muzika tresti iz stanova takoreci svakog dana i nimalo nije zgodno proci pored zgrada, odakle vam preti neka prazna flasa sa prozora. Broj kradja i prebijanja u nocnim satima je povecan, jer je manje normalnih ljudi na ulicama, a broj lopova i manijaka je veci.
A sto se klinaca tice, valjda roditelji znaju do koliko su deca na ulici. To nije stvar kafica...

Mirjana

pre 17 godina

Skola je prevashodno obrazovna a ne vaspitna ustanova. Mnogi roditelji to ne shvataju. Nemoguce je vaspitavati decu u skoli ali je moguce postaviti okvire dozvoljenog ponasanja. Nazalost, u skolama tih okvira nema i najprincipijelniji prosvetari sluze kao meta ostalih kolega i mnogih roditelja. Krug zacarani a za mnoge stvari novac uopste nije potreban nego samo zdrav razum i posten odnos. Toga je jako malo svuda pa i u skolama

lalica

pre 17 godina

skola jeste obrazovna ustanova, ali ona mora da garantuje bezbednost deci. ucitelji su nesposobni i nezainteresovani da se brinu , narocito o maloj deci prvog i drugog razreda, deci koja stizu u skole iz vrtica gde se o njima stalno neko brinuo. deca su ostavljena sama sebi za vreme dugackih skolskih odmora, sama da se nose sa agresivnoscu i maltretiranjem vrsnjaka ( medju kojim ima i te kako problematicne dece). u starijim razredima nastupa pravi haos i dete koje ne moze da se odbrani od nasilja koje vlada medju vrsnjacima je u teskom polozaju. ministarstvo i direktori ne cine nista da se to promeni. godinu dana sedim u savetu roditelja skole u koju ide moje dete i bavimo se iskljucivo trivijalnostima. svaka akcija biva odbacena od direktora. ovo je drustvo u kome su favorizovani nagradjeni kriminalci i nasilnici i to je model ponasanja koji usvajaju deca, cesto tako usmerena od svojih roditelja. strasne stvari se dogadjaju medju decom. kao sto je vec neko jednom napisao - to su deca naseg zla.

Skubidu

pre 17 godina

Bolje da ste im dali po olovku, sa porukom ostani u skoli, a ne saobracajne palice, da nauce kako da vise vremena provedu na ulici.

max

pre 17 godina

"Gde je sada vaše dete".... Većina roditelja zna gde je dete ali isto tako VEĆI deo vremena (ako ne i svo vreme) deca su u školi prepuštena sama sebi i dobrovoljnom organizovanju učitelja. Naročito mlađi razredi (1-4).
Niko ne obezbeđuje školsko dvorište koje je stalno otvoreno. Noću je stecište kojekoga od zaljubljenih parova do narkomana i krimosa. Deca svakodnevno nalaze odbačene špriceve po dvorištu.

Ministar je OBRAZOVANJA i SPORTA. Njegov posao je da škole budu bezbednije. U redu je da savetuje roditeljima bolju brigu o deci van škole, ali to tek kada obavi svoj posao i uredi škole. Kakvo je to zamajavnje i skretanje sa teme? Kakvo je to petljanje u privatne živote porodica?
Ako već hoće da utiče na porodice neka se već jednom dogovore i sinhronizuju rad škola i obdaništa (i za njih je, valjda, nadležan) sa novim radni navikama. Te ustanove rade po istim principima kao i pre 30 godina kada radno vreme nije bilo od 9-17. Radno vreme su promenili, zakone o radu, bolovanjima, izostancima... A kako da odovdim i dovodim decu iz škole/obdaništa??? Kako da ispratimo vannastavne aktivnosti u radno vreme??? Kako da u drugoj smeni odvodim/dovodim mog prvaka kada sam u to vreme na poslu??? Kako da ga ostavim u celodnevnoj nastavi kada često nikoga od učitelja nema u dvorištu a kapija dvorišta je razvaljena i trotoar do ulice (opterećene) uzak???
Kako da postignemo ja ili žena da budem na dva mesta istovremeno??? Da li je reforma školstva da stalno moramo da kupujemo novoštampane knjige jer stare više ne važe?? Da li je reforma i pro forme tenderi za preeeeeskupe izlete i rekreativne gde se svako ugrađuje sa cenom a niko sa obavezama???
Kada će uskladiti mogućnosti roditelja sa zahtevima školstva???

Mnogo pitanja o kojima ministar treba da daje odgovore i rešenja.

Neka on brine o tome "gde su naša deca" dok su u školi na nastavi a mi ćemo da brinemo gde su kada su van škole.

max

pre 17 godina

"Gde je sada vaše dete".... Većina roditelja zna gde je dete ali isto tako VEĆI deo vremena (ako ne i svo vreme) deca su u školi prepuštena sama sebi i dobrovoljnom organizovanju učitelja. Naročito mlađi razredi (1-4).
Niko ne obezbeđuje školsko dvorište koje je stalno otvoreno. Noću je stecište kojekoga od zaljubljenih parova do narkomana i krimosa. Deca svakodnevno nalaze odbačene špriceve po dvorištu.

Ministar je OBRAZOVANJA i SPORTA. Njegov posao je da škole budu bezbednije. U redu je da savetuje roditeljima bolju brigu o deci van škole, ali to tek kada obavi svoj posao i uredi škole. Kakvo je to zamajavnje i skretanje sa teme? Kakvo je to petljanje u privatne živote porodica?
Ako već hoće da utiče na porodice neka se već jednom dogovore i sinhronizuju rad škola i obdaništa (i za njih je, valjda, nadležan) sa novim radni navikama. Te ustanove rade po istim principima kao i pre 30 godina kada radno vreme nije bilo od 9-17. Radno vreme su promenili, zakone o radu, bolovanjima, izostancima... A kako da odovdim i dovodim decu iz škole/obdaništa??? Kako da ispratimo vannastavne aktivnosti u radno vreme??? Kako da u drugoj smeni odvodim/dovodim mog prvaka kada sam u to vreme na poslu??? Kako da ga ostavim u celodnevnoj nastavi kada često nikoga od učitelja nema u dvorištu a kapija dvorišta je razvaljena i trotoar do ulice (opterećene) uzak???
Kako da postignemo ja ili žena da budem na dva mesta istovremeno??? Da li je reforma školstva da stalno moramo da kupujemo novoštampane knjige jer stare više ne važe?? Da li je reforma i pro forme tenderi za preeeeeskupe izlete i rekreativne gde se svako ugrađuje sa cenom a niko sa obavezama???
Kada će uskladiti mogućnosti roditelja sa zahtevima školstva???

Mnogo pitanja o kojima ministar treba da daje odgovore i rešenja.

Neka on brine o tome "gde su naša deca" dok su u školi na nastavi a mi ćemo da brinemo gde su kada su van škole.

Mirjana

pre 17 godina

Skola je prevashodno obrazovna a ne vaspitna ustanova. Mnogi roditelji to ne shvataju. Nemoguce je vaspitavati decu u skoli ali je moguce postaviti okvire dozvoljenog ponasanja. Nazalost, u skolama tih okvira nema i najprincipijelniji prosvetari sluze kao meta ostalih kolega i mnogih roditelja. Krug zacarani a za mnoge stvari novac uopste nije potreban nego samo zdrav razum i posten odnos. Toga je jako malo svuda pa i u skolama

Skubidu

pre 17 godina

Bolje da ste im dali po olovku, sa porukom ostani u skoli, a ne saobracajne palice, da nauce kako da vise vremena provedu na ulici.

lalica

pre 17 godina

skola jeste obrazovna ustanova, ali ona mora da garantuje bezbednost deci. ucitelji su nesposobni i nezainteresovani da se brinu , narocito o maloj deci prvog i drugog razreda, deci koja stizu u skole iz vrtica gde se o njima stalno neko brinuo. deca su ostavljena sama sebi za vreme dugackih skolskih odmora, sama da se nose sa agresivnoscu i maltretiranjem vrsnjaka ( medju kojim ima i te kako problematicne dece). u starijim razredima nastupa pravi haos i dete koje ne moze da se odbrani od nasilja koje vlada medju vrsnjacima je u teskom polozaju. ministarstvo i direktori ne cine nista da se to promeni. godinu dana sedim u savetu roditelja skole u koju ide moje dete i bavimo se iskljucivo trivijalnostima. svaka akcija biva odbacena od direktora. ovo je drustvo u kome su favorizovani nagradjeni kriminalci i nasilnici i to je model ponasanja koji usvajaju deca, cesto tako usmerena od svojih roditelja. strasne stvari se dogadjaju medju decom. kao sto je vec neko jednom napisao - to su deca naseg zla.

Zeljko

pre 17 godina

Ne verujem da ce im te saobracajne palice mnogo pomoci, pogotovo tako male i cudne boje (secam se da je nekada stopko imao zutu i crvenu boju). I nama starijima je tesko da predjemo ulicu na nekim mestima jer vozaci jednostavno ne misle da stanu. Na pesackom prelazu na pocetku Borske (na brdu kod pumpe) je pravo umece preci ulicu jer auta stalno idu. Sta ce mali prvak da uradi sa tom palicom? Da gurne ruku na drum da mu je kola otkinu dok prolaze?

Dejan

pre 17 godina

Ministar zbog dece ogranicava svim punoletnim licima izlazak u kafice i restorane, nema sta demokratija na delu. Mislim da roditelji treba da se brinu o svojoj deci i gde ona izlaze i do koliko sati im roditelji dozvoljavaju izlaske, a ne ministar. Zatvaranjem kafica u ponoc nista se ne dobija, situacija ce biti jos gora nakupovace deca pivo i organizovace se na neka skrovita mesta ili neku kucu u kojoj nema roditelja i nastavice tulum tamo, daleko od ociju javnosti, a tako se vec stvaraju alkoholicari.

Zoran

pre 17 godina

Na pocetku treba razgraniciti da li je Beograd prestonica ili PALANKA. Svi veliki gradovi zive 24 sata, samo palanke do zalaska sunca kada kokoske idu na spavanje.
Inace pre ogranicavanja radnog vremena kafica u Nisu, par godina unazad nisam cuo zurku po stanovima.
Sada muzika tresti iz stanova takoreci svakog dana i nimalo nije zgodno proci pored zgrada, odakle vam preti neka prazna flasa sa prozora. Broj kradja i prebijanja u nocnim satima je povecan, jer je manje normalnih ljudi na ulicama, a broj lopova i manijaka je veci.
A sto se klinaca tice, valjda roditelji znaju do koliko su deca na ulici. To nije stvar kafica...

Milos

pre 17 godina

"Neka on brine o tome 'gde su naša deca' dok su u školi na nastavi a mi ćemo da brinemo gde su kada su van škole."
Što bi rekli, svako treba prvo da počisti svoje dvorište, pa tako i ministar prvo treba da počisti školska dvorišta.

Kolumbo

pre 17 godina

U Budimpešti u većini restorana nogu dobijete još u 20.00, a policija kontroliše alkose i sklanja ih sa ulice u bajbok.Kod nas vlada strašan nered i javašluk jer nema ni pravne države, a ni instrumenta da sprečite nekog da se nalije i da usput nekom polomi rebra bez ikakvih posledica.Ograničavanje radnog vremena je OK ali dakle nije dovoljno, jer će uvek biti negde izuzetaka i privilegija po sistemu "za mene to ne važi".

Veljko Radenkovic

pre 17 godina

ja nisam video nijedan iz koga te shutnu u 8 uvecse; a zsivim u Budimpeshti 7 godina. Uglavnom se radi do 23-24, a postoje mesta iz kojih te izbace oko 3-jke. Zato se lepo qpi poslednjih par piva u non-stopu, pa se sedne na neq klupu do 5-ice, kad krecye dnevni transport.
Ogranicsenje radnog vremena je aktivnost smishljena od prostaka i nesposobnjakovicya koji nisu u stanju da drzse decu pod kontrolom ili svoje zaposlene stimulisanim da rade.
Svim ljudima koji umeju da koriste mozak, poznato je da je svaki vid represije kontraproduktivan

Gradjanin

pre 17 godina

Jedan takav izuzetak je i kockarnica na uglu ulica Svetog Save i Kataniceve u neposrednoj blizini OŠ "Sveti Sava" i hrama Svetog Save na Vracaru. Ta kockarnica, i njen vlasnik su iznad svakog zakona - radno vreme je 24 casa dnevno, najglasnija muzika, turbo-folk od koga se trese pola kvarta, se pusta posle ponoci, limuzine i dzipovi sa i bez registarskih tablica se parkiraju na trotoaru. Iako su vise puta pozivani da reaguju, ogranice radno vreme i utisaju nesnosno glasnu muziku, opstinski organi (Demokratska stranka) i policija ne reaguju, a ceo Vracarski plato pocinje da lici na divlji zapad kakav Vracar nije upamtio ni u Milosevicevo vreme.

vladimir

pre 17 godina

Sve zemlje imaju ogranicenje ali ne do crtanog filma. Nisam za novi zakon zato sto je to nesto sto treba Beograd da proda strancima. A ja bih se iz ove zemlje u kojoj zivim sutra vratio i sedeo u nekoj beogradskoj bastici. Roditelji vi sami vaspitavajte decu. Ovako je najlakse, dok je malo posadi ga ispred TVa a kada odraste trazi od drzave da sve zabrani. Smesno

Bogdan

pre 17 godina

Ja zivim u New Yorku, gradu koji je bio poznat po kriminalu i problemima slicne vrste. Sada vise nije takav slucaj, a tome nisu doprineli rano pozatvarani restorani, kafei i klubovi. Gradski mir je postignut dobrom organizacijom policije unutar grada, i zakonima koji se sprovode. Deca ne smeju da idu u kafice ako nisu napunila dvadeset jednu godinu, a pice ne sme da se toci posle cetiri sata ujutru. Takve zabrane imaju smisla, a ove koje nas Beograd predlaze su veoma radikalne. Nasi politicari bi trbali tri puta da uzimaju mere pa onda da seku.

moody cat

pre 17 godina

Da, da...Od svih stvari koje treba da unaprede ovu zemlju sad je najvaznije ograniciti radno vreme kafica. Ministar za sport i kulturu moze bolje da malo baci pogled na tribine hipodroma, gde se buljuk Beogradskih kriminalaca baskari (verovatno se bave konjickim sportovima). U mojoj zgradi na NBG klinci se svako vece na nekom od visih spratova ponapijaju i bacaju flase na trotoar uz "hitove" Cece. To da li roditelj zna gde mu je dete nema nikakve veze sa time da li se dete drogira ili pije. Kakva naiva. Na kraju, zato sto deca ne treba kasno da lezu da bi isla u skolu, ja sa 28 godina i zavrsenim fakultetom ne mogu da odaberem do kada cu da trosim svoj novac? Da ga nije ministarstvo za mene zaradilo? Jedina stvar koja mi je razumna je, ogranicenje rada barova do 01h ,koji se nalaze u stambenim zgradama, a to ogranicenje ne bi vazilo za izolovane objekte. Ministar kao da zivi u veoma jednostavnom okruzenju, verovatno smatra da je pokrio sve aspekte ovog problema.

Gradjanin

pre 17 godina

Podrzavam ministra Vuksanovica. Beogradu je potreban red i disciplina, a mladima u Beogradu ucenje i rad. Srbi vole da pricaju o Evropi, ali kada treba nesto konkretno promeniti radije biraju da ne menjaju nista i dalje budu evropska bruka.

max

pre 17 godina

"Gde je sada vaše dete".... Većina roditelja zna gde je dete ali isto tako VEĆI deo vremena (ako ne i svo vreme) deca su u školi prepuštena sama sebi i dobrovoljnom organizovanju učitelja. Naročito mlađi razredi (1-4).
Niko ne obezbeđuje školsko dvorište koje je stalno otvoreno. Noću je stecište kojekoga od zaljubljenih parova do narkomana i krimosa. Deca svakodnevno nalaze odbačene špriceve po dvorištu.

Ministar je OBRAZOVANJA i SPORTA. Njegov posao je da škole budu bezbednije. U redu je da savetuje roditeljima bolju brigu o deci van škole, ali to tek kada obavi svoj posao i uredi škole. Kakvo je to zamajavnje i skretanje sa teme? Kakvo je to petljanje u privatne živote porodica?
Ako već hoće da utiče na porodice neka se već jednom dogovore i sinhronizuju rad škola i obdaništa (i za njih je, valjda, nadležan) sa novim radni navikama. Te ustanove rade po istim principima kao i pre 30 godina kada radno vreme nije bilo od 9-17. Radno vreme su promenili, zakone o radu, bolovanjima, izostancima... A kako da odovdim i dovodim decu iz škole/obdaništa??? Kako da ispratimo vannastavne aktivnosti u radno vreme??? Kako da u drugoj smeni odvodim/dovodim mog prvaka kada sam u to vreme na poslu??? Kako da ga ostavim u celodnevnoj nastavi kada često nikoga od učitelja nema u dvorištu a kapija dvorišta je razvaljena i trotoar do ulice (opterećene) uzak???
Kako da postignemo ja ili žena da budem na dva mesta istovremeno??? Da li je reforma školstva da stalno moramo da kupujemo novoštampane knjige jer stare više ne važe?? Da li je reforma i pro forme tenderi za preeeeeskupe izlete i rekreativne gde se svako ugrađuje sa cenom a niko sa obavezama???
Kada će uskladiti mogućnosti roditelja sa zahtevima školstva???

Mnogo pitanja o kojima ministar treba da daje odgovore i rešenja.

Neka on brine o tome "gde su naša deca" dok su u školi na nastavi a mi ćemo da brinemo gde su kada su van škole.

Mirjana

pre 17 godina

Skola je prevashodno obrazovna a ne vaspitna ustanova. Mnogi roditelji to ne shvataju. Nemoguce je vaspitavati decu u skoli ali je moguce postaviti okvire dozvoljenog ponasanja. Nazalost, u skolama tih okvira nema i najprincipijelniji prosvetari sluze kao meta ostalih kolega i mnogih roditelja. Krug zacarani a za mnoge stvari novac uopste nije potreban nego samo zdrav razum i posten odnos. Toga je jako malo svuda pa i u skolama

Skubidu

pre 17 godina

Bolje da ste im dali po olovku, sa porukom ostani u skoli, a ne saobracajne palice, da nauce kako da vise vremena provedu na ulici.

lalica

pre 17 godina

skola jeste obrazovna ustanova, ali ona mora da garantuje bezbednost deci. ucitelji su nesposobni i nezainteresovani da se brinu , narocito o maloj deci prvog i drugog razreda, deci koja stizu u skole iz vrtica gde se o njima stalno neko brinuo. deca su ostavljena sama sebi za vreme dugackih skolskih odmora, sama da se nose sa agresivnoscu i maltretiranjem vrsnjaka ( medju kojim ima i te kako problematicne dece). u starijim razredima nastupa pravi haos i dete koje ne moze da se odbrani od nasilja koje vlada medju vrsnjacima je u teskom polozaju. ministarstvo i direktori ne cine nista da se to promeni. godinu dana sedim u savetu roditelja skole u koju ide moje dete i bavimo se iskljucivo trivijalnostima. svaka akcija biva odbacena od direktora. ovo je drustvo u kome su favorizovani nagradjeni kriminalci i nasilnici i to je model ponasanja koji usvajaju deca, cesto tako usmerena od svojih roditelja. strasne stvari se dogadjaju medju decom. kao sto je vec neko jednom napisao - to su deca naseg zla.

Zeljko

pre 17 godina

Ne verujem da ce im te saobracajne palice mnogo pomoci, pogotovo tako male i cudne boje (secam se da je nekada stopko imao zutu i crvenu boju). I nama starijima je tesko da predjemo ulicu na nekim mestima jer vozaci jednostavno ne misle da stanu. Na pesackom prelazu na pocetku Borske (na brdu kod pumpe) je pravo umece preci ulicu jer auta stalno idu. Sta ce mali prvak da uradi sa tom palicom? Da gurne ruku na drum da mu je kola otkinu dok prolaze?

Dejan

pre 17 godina

Ministar zbog dece ogranicava svim punoletnim licima izlazak u kafice i restorane, nema sta demokratija na delu. Mislim da roditelji treba da se brinu o svojoj deci i gde ona izlaze i do koliko sati im roditelji dozvoljavaju izlaske, a ne ministar. Zatvaranjem kafica u ponoc nista se ne dobija, situacija ce biti jos gora nakupovace deca pivo i organizovace se na neka skrovita mesta ili neku kucu u kojoj nema roditelja i nastavice tulum tamo, daleko od ociju javnosti, a tako se vec stvaraju alkoholicari.

Zoran

pre 17 godina

Na pocetku treba razgraniciti da li je Beograd prestonica ili PALANKA. Svi veliki gradovi zive 24 sata, samo palanke do zalaska sunca kada kokoske idu na spavanje.
Inace pre ogranicavanja radnog vremena kafica u Nisu, par godina unazad nisam cuo zurku po stanovima.
Sada muzika tresti iz stanova takoreci svakog dana i nimalo nije zgodno proci pored zgrada, odakle vam preti neka prazna flasa sa prozora. Broj kradja i prebijanja u nocnim satima je povecan, jer je manje normalnih ljudi na ulicama, a broj lopova i manijaka je veci.
A sto se klinaca tice, valjda roditelji znaju do koliko su deca na ulici. To nije stvar kafica...

Milos

pre 17 godina

"Neka on brine o tome 'gde su naša deca' dok su u školi na nastavi a mi ćemo da brinemo gde su kada su van škole."
Što bi rekli, svako treba prvo da počisti svoje dvorište, pa tako i ministar prvo treba da počisti školska dvorišta.

Kolumbo

pre 17 godina

U Budimpešti u većini restorana nogu dobijete još u 20.00, a policija kontroliše alkose i sklanja ih sa ulice u bajbok.Kod nas vlada strašan nered i javašluk jer nema ni pravne države, a ni instrumenta da sprečite nekog da se nalije i da usput nekom polomi rebra bez ikakvih posledica.Ograničavanje radnog vremena je OK ali dakle nije dovoljno, jer će uvek biti negde izuzetaka i privilegija po sistemu "za mene to ne važi".

Veljko Radenkovic

pre 17 godina

ja nisam video nijedan iz koga te shutnu u 8 uvecse; a zsivim u Budimpeshti 7 godina. Uglavnom se radi do 23-24, a postoje mesta iz kojih te izbace oko 3-jke. Zato se lepo qpi poslednjih par piva u non-stopu, pa se sedne na neq klupu do 5-ice, kad krecye dnevni transport.
Ogranicsenje radnog vremena je aktivnost smishljena od prostaka i nesposobnjakovicya koji nisu u stanju da drzse decu pod kontrolom ili svoje zaposlene stimulisanim da rade.
Svim ljudima koji umeju da koriste mozak, poznato je da je svaki vid represije kontraproduktivan

Gradjanin

pre 17 godina

Jedan takav izuzetak je i kockarnica na uglu ulica Svetog Save i Kataniceve u neposrednoj blizini OŠ "Sveti Sava" i hrama Svetog Save na Vracaru. Ta kockarnica, i njen vlasnik su iznad svakog zakona - radno vreme je 24 casa dnevno, najglasnija muzika, turbo-folk od koga se trese pola kvarta, se pusta posle ponoci, limuzine i dzipovi sa i bez registarskih tablica se parkiraju na trotoaru. Iako su vise puta pozivani da reaguju, ogranice radno vreme i utisaju nesnosno glasnu muziku, opstinski organi (Demokratska stranka) i policija ne reaguju, a ceo Vracarski plato pocinje da lici na divlji zapad kakav Vracar nije upamtio ni u Milosevicevo vreme.

vladimir

pre 17 godina

Sve zemlje imaju ogranicenje ali ne do crtanog filma. Nisam za novi zakon zato sto je to nesto sto treba Beograd da proda strancima. A ja bih se iz ove zemlje u kojoj zivim sutra vratio i sedeo u nekoj beogradskoj bastici. Roditelji vi sami vaspitavajte decu. Ovako je najlakse, dok je malo posadi ga ispred TVa a kada odraste trazi od drzave da sve zabrani. Smesno

Bogdan

pre 17 godina

Ja zivim u New Yorku, gradu koji je bio poznat po kriminalu i problemima slicne vrste. Sada vise nije takav slucaj, a tome nisu doprineli rano pozatvarani restorani, kafei i klubovi. Gradski mir je postignut dobrom organizacijom policije unutar grada, i zakonima koji se sprovode. Deca ne smeju da idu u kafice ako nisu napunila dvadeset jednu godinu, a pice ne sme da se toci posle cetiri sata ujutru. Takve zabrane imaju smisla, a ove koje nas Beograd predlaze su veoma radikalne. Nasi politicari bi trbali tri puta da uzimaju mere pa onda da seku.

moody cat

pre 17 godina

Da, da...Od svih stvari koje treba da unaprede ovu zemlju sad je najvaznije ograniciti radno vreme kafica. Ministar za sport i kulturu moze bolje da malo baci pogled na tribine hipodroma, gde se buljuk Beogradskih kriminalaca baskari (verovatno se bave konjickim sportovima). U mojoj zgradi na NBG klinci se svako vece na nekom od visih spratova ponapijaju i bacaju flase na trotoar uz "hitove" Cece. To da li roditelj zna gde mu je dete nema nikakve veze sa time da li se dete drogira ili pije. Kakva naiva. Na kraju, zato sto deca ne treba kasno da lezu da bi isla u skolu, ja sa 28 godina i zavrsenim fakultetom ne mogu da odaberem do kada cu da trosim svoj novac? Da ga nije ministarstvo za mene zaradilo? Jedina stvar koja mi je razumna je, ogranicenje rada barova do 01h ,koji se nalaze u stambenim zgradama, a to ogranicenje ne bi vazilo za izolovane objekte. Ministar kao da zivi u veoma jednostavnom okruzenju, verovatno smatra da je pokrio sve aspekte ovog problema.

Gradjanin

pre 17 godina

Podrzavam ministra Vuksanovica. Beogradu je potreban red i disciplina, a mladima u Beogradu ucenje i rad. Srbi vole da pricaju o Evropi, ali kada treba nesto konkretno promeniti radije biraju da ne menjaju nista i dalje budu evropska bruka.