Utorak, 01.08.2006.

11:05

Drašković: Pogrešan naslov

Ministar spoljnih poslova Vuk Drašković negira da je izjavio da će, ako ne ostane šef diplomatije, SPO izaći iz Vlade.

Izvor: Beta

Draškoviæ: Pogrešan naslov IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

8 Komentari

Sortiraj po:

Mia

pre 17 godina

Vuk stvarno gubi osecaj za realnost. Tako je isto govorio da nikada nece uci u Vladu koju podrzava SPS, pa ga preglasase u njegovoj stranci i on oberucke prihvati da bude Ministar inostranih poslova.
Nece biti ni sada drugacije. U njegovoj stranci znaju da ne mogu preci cenzus sami, da su im nove funkcije u nekoj buducoj podeli polit. snaga neizvesne, pa ni ne misle da se odreknu ovoga sto imaju, pa nek traje koliko traje.
Vuka niko nije obavestio u kom vremenu zivi, da ne moze 16 godina da obrce glavne teze svoje politike i da to ostane nezapazeno i nekaznjenjo, ne moze da ucenjuje vise ni ljude u svom okruzenju, a kamo li sire od toga.
Nije ni cudo sto SPS nece da ga podrzi. Vise se ne voli neko ko se nekad voleo, pa prestao, nego neko ko se nije nikad voleo. Nekako Vuk nije bio gadljiv na podrsku SPS i Milosevica u neka druga vremena, ali sad glumi "evropskog coveka sirokijeh shvatanja".

Lupus

pre 17 godina

Problem je sto bi Vuk napustio vladu, ali se boji da ce ostati bez stranke, jer je ovima sto su ostali mnogo sladje da jos koji mesec ostanu direktori i direktorcici. I umesto da odigra kljucnu ulogu u rusenju vlade na izdisaju i tako sebi zacementira uspeh na izborima, SPO opet sebi dozvoljava ponizavanje i igra na gubitnicku kartu koja ce ih jos jednom, ali ovog puta definitivno, izbaviti iz politickog zivota.
Sva je prilika da su izbori blizu, zato pamet u glavu. SPOu nije mesto uz Kostunicu. "Je l` vam jasno?"

demostrant iz ' 91

pre 17 godina

Vuk je pocetkom 90-ih bio jedina snaga ondasnje Srbije u kojoj sam ja (skoro svi) video pozitivnu buducnost za sve nas......Danas posle 15-16 god. Vuk sedi u vladi cenka se,kupuje,prodaje,jednostavno receno radi sve ono sto je radio i Milosevic i njegova svita sve god.vlasti.A mi gde smo svi mi gradjani koji smo mu davali podrsku?Pa mi smo samo stariji,siromasniji,i umorniji od prevaranata poput Vuka koji danas kazu ovo,sutra ono,i na kraju sve to demantuju jer ministarska fotelja je vaznija od svega........

dr.Jordan

pre 17 godina

Ovo sa izbacivanjem SPO-a iz vlade je veoma ruzna epizoda koja,kako mnogi primecuju,moze da ,pre ili kasnije, dovede do raspisivanja parlamentarnih izbora.Koalicioni partneri su bili veoma bucni kada je nad njihovim mandatima cinjeno nasilje, ali oni sada i ne zele da spomenu otimanje mandata SPO-u, bas onda kada je ta stranka aktuelizovala pitanje postojanja politicke policije,tajnih dosijea i svega onoga sto opterecuje nasu politicku stvarnost.Da sve bude jos ruznije i grotesknije,postarali su se celnici onih manjih partija koje cine vladajucu koaliciju,svojim najavama o preuzimanju odredjenih ministarstava,bez obzira na postojanje koalicionog sporazuma i cinjenicu da je 9 poslanickih mandata protivpravno oduzeto.Neko bi rekao srpska posla, ali jos jednom se na delu iskazuju sve najlosije odrednice mentaliteta koji je i proizveo mnogo toga losega na ovim prostorima.Time ne zelim da umanjim i negativni doprinos tzv.spoljnog faktora,ali dominantan je utisak da je alavost i gramzivost predstavnika politicke klase dovela do postradanja citavih generacija.Aktuelni politicari u savezu sa tajkunima,zaslepljeni svojim sve vecim potrebama,prosto guse svaku nadu o boljoj buducnosti za sve,sada i ovde.Sveukupni ruzan utisak,ne umanjuje ni prodaja Mobtela Telenoru, jer gradjaninu opterecenom sveukupnim padom standarda,sasvim je jasno da nece ni za nijansu bolje ziveti u narednom periodu.Tu je ,u stvari rodno mesto onih snaga koje cekaju da kapitalizuju nedostatak vizije aktuelnih vlastodrzaca. Deklarativne kritike govora mrznje nedelotvorne su i zakasnele u situaciji koja svojim krajnjim ishodom moze iznenaditi mnoge .

Djordje

pre 17 godina

Sve se ovo ustvari svodi samo na puko tehnicko pitanje, jer ako koalicionom partneru ne izaberete PREDSEDNIKA stranke (tj. njenog glavnog predstavnika) na mesto ugovoreno koalicionim sporazumom ta stranka ne moze nikako da IZADJE iz te vlade jer je ona fakticki time (odbacivanjem njenog prvog coveka i najlegitimnijeg zastupnika kao neprihvatljivog) vec IZBACENA iz nje (kao sto je recimo po definiciji cela vlada pala kada "samo" premijer podnese ostavku pa makar niko osim njega ne zeli da “izadje” iz nje, ili kao sto koalicioni partner koji ne glasa za budzet je po definiciji napustio tu vladu i nebitno je da li zeli ili ne zeli da “izadje” iz nje, ili kao sto “kohabitacija” nastupa po automatizmu, a ne nekakvom necijom voljom ili zeljom, kada su izabrani predsednik drzave i vladajuca parlamentarna vecina u medjusobnoj opoziciji ...itd... ) i to je tako u parlamentarnoj praksi u svetu i tacka - kao sto npr. G17+ nikako nije mogao posle neopozive ostavke Labusa da ostane u vladi da nije obavljena njegova hitna smena pri kojoj je novo rukovodstvo bilo za ostanak u vladi, ili kao sto je Draskovic svojevremeno morao da prihvati odluku glavnog odbora svoje stranke da udje u ovakvu vladu ili bi morao da podnese ostavku, jer ne moze neka stranka da bude u vladi a da njen glavni zastupnik to ne prihvata (ali ni obratno ne moze – da kao budete sa nekim u koaliciji a njegovog glavnog zastupnika i najlegitimnijeg predstavnika ne prihvatate). Dakle pitanje da li ce SPO posle rekonstrukcije vlade ostati u vladi nije uopste pitanje za Vuka Draskovica vec za Vojislava Kostunicu – da li vladajuca koalicija DSS-G17-SPO-NS koju je kao manjinsku podrzao SPS jos uvek kao takva postoji? Ako postoji Draskovic/SPO ce dobiti resor spoljnih poslova (shodno koalicionom dogovoru), a ako ne dobije to samo znaci da SPO vise nije u tome (ali voljom drugih, a ne njegovom) i kraj price. Matematicki (bez SPO) DSS-G17-NS sa SPS sada imaju 127 poslanika i vecina bi jos uvek postojala, ali bi ovim bila otvorena prava pandorina kutija, jer je 9 od tih 127 mandata direktno oteto od SPO i pitanje legitimiteta i legaliteta takve vlade preko noci bi postalo glavno politicko pitanje u Srbiji (ukljucujuci tu i Ustav i Kosovo!). Ja licno ne sumnjam da bi Voja, Velja i Ivica da nije ove “male” zackoljice sa zadovoljstvom jos odavno (mandati su mu pokradeni jos 2004te) “najurili” Vuka iz vlade i ma bilo kakve javne funkcije (a i Mladja odavno vec merka SPO resore), ali opasni problem ocigledno postoji i zato ova situacija oko izbora (novog) ministra inostranih poslova je sve samo ne jos jedna naduvana/nebitna politicka epizoda i ceo ovaj “SPOr” bi veoma lako mogao cak da se zavrsi raspisivanjem novih izbora.

Posmatrac, NL

pre 17 godina

Pa sta, i da je doslovce rekao to sto je stajalo u Blicu, sta je tu toliko cudno ili nemoralno? Ne, nego ce ministra inostranih poslova da nam biraju Dacic i Vucelic. Da nece mozda Brana Crncevic ili Milutin Mrkonjic da budu kandidati. Ma mi smo totalno otisli u aut, izgubili smo fokus i zaboravili smo izgleda sta su nam sve ti likovi priredjivali, pa se i stampa vise bavi Draskovicem nego ovima sto unesrecice region. Draskovic ne bi trebalo nikome da se izvinjava niti bilo sta da objasnjava, treba da bude principijelan i da uslovi podrsku vladi svojom funkcijom i tacka.

Posmatrac, NL

pre 17 godina

Pa sta, i da je doslovce rekao to sto je stajalo u Blicu, sta je tu toliko cudno ili nemoralno? Ne, nego ce ministra inostranih poslova da nam biraju Dacic i Vucelic. Da nece mozda Brana Crncevic ili Milutin Mrkonjic da budu kandidati. Ma mi smo totalno otisli u aut, izgubili smo fokus i zaboravili smo izgleda sta su nam sve ti likovi priredjivali, pa se i stampa vise bavi Draskovicem nego ovima sto unesrecice region. Draskovic ne bi trebalo nikome da se izvinjava niti bilo sta da objasnjava, treba da bude principijelan i da uslovi podrsku vladi svojom funkcijom i tacka.

Djordje

pre 17 godina

Sve se ovo ustvari svodi samo na puko tehnicko pitanje, jer ako koalicionom partneru ne izaberete PREDSEDNIKA stranke (tj. njenog glavnog predstavnika) na mesto ugovoreno koalicionim sporazumom ta stranka ne moze nikako da IZADJE iz te vlade jer je ona fakticki time (odbacivanjem njenog prvog coveka i najlegitimnijeg zastupnika kao neprihvatljivog) vec IZBACENA iz nje (kao sto je recimo po definiciji cela vlada pala kada "samo" premijer podnese ostavku pa makar niko osim njega ne zeli da “izadje” iz nje, ili kao sto koalicioni partner koji ne glasa za budzet je po definiciji napustio tu vladu i nebitno je da li zeli ili ne zeli da “izadje” iz nje, ili kao sto “kohabitacija” nastupa po automatizmu, a ne nekakvom necijom voljom ili zeljom, kada su izabrani predsednik drzave i vladajuca parlamentarna vecina u medjusobnoj opoziciji ...itd... ) i to je tako u parlamentarnoj praksi u svetu i tacka - kao sto npr. G17+ nikako nije mogao posle neopozive ostavke Labusa da ostane u vladi da nije obavljena njegova hitna smena pri kojoj je novo rukovodstvo bilo za ostanak u vladi, ili kao sto je Draskovic svojevremeno morao da prihvati odluku glavnog odbora svoje stranke da udje u ovakvu vladu ili bi morao da podnese ostavku, jer ne moze neka stranka da bude u vladi a da njen glavni zastupnik to ne prihvata (ali ni obratno ne moze – da kao budete sa nekim u koaliciji a njegovog glavnog zastupnika i najlegitimnijeg predstavnika ne prihvatate). Dakle pitanje da li ce SPO posle rekonstrukcije vlade ostati u vladi nije uopste pitanje za Vuka Draskovica vec za Vojislava Kostunicu – da li vladajuca koalicija DSS-G17-SPO-NS koju je kao manjinsku podrzao SPS jos uvek kao takva postoji? Ako postoji Draskovic/SPO ce dobiti resor spoljnih poslova (shodno koalicionom dogovoru), a ako ne dobije to samo znaci da SPO vise nije u tome (ali voljom drugih, a ne njegovom) i kraj price. Matematicki (bez SPO) DSS-G17-NS sa SPS sada imaju 127 poslanika i vecina bi jos uvek postojala, ali bi ovim bila otvorena prava pandorina kutija, jer je 9 od tih 127 mandata direktno oteto od SPO i pitanje legitimiteta i legaliteta takve vlade preko noci bi postalo glavno politicko pitanje u Srbiji (ukljucujuci tu i Ustav i Kosovo!). Ja licno ne sumnjam da bi Voja, Velja i Ivica da nije ove “male” zackoljice sa zadovoljstvom jos odavno (mandati su mu pokradeni jos 2004te) “najurili” Vuka iz vlade i ma bilo kakve javne funkcije (a i Mladja odavno vec merka SPO resore), ali opasni problem ocigledno postoji i zato ova situacija oko izbora (novog) ministra inostranih poslova je sve samo ne jos jedna naduvana/nebitna politicka epizoda i ceo ovaj “SPOr” bi veoma lako mogao cak da se zavrsi raspisivanjem novih izbora.

dr.Jordan

pre 17 godina

Ovo sa izbacivanjem SPO-a iz vlade je veoma ruzna epizoda koja,kako mnogi primecuju,moze da ,pre ili kasnije, dovede do raspisivanja parlamentarnih izbora.Koalicioni partneri su bili veoma bucni kada je nad njihovim mandatima cinjeno nasilje, ali oni sada i ne zele da spomenu otimanje mandata SPO-u, bas onda kada je ta stranka aktuelizovala pitanje postojanja politicke policije,tajnih dosijea i svega onoga sto opterecuje nasu politicku stvarnost.Da sve bude jos ruznije i grotesknije,postarali su se celnici onih manjih partija koje cine vladajucu koaliciju,svojim najavama o preuzimanju odredjenih ministarstava,bez obzira na postojanje koalicionog sporazuma i cinjenicu da je 9 poslanickih mandata protivpravno oduzeto.Neko bi rekao srpska posla, ali jos jednom se na delu iskazuju sve najlosije odrednice mentaliteta koji je i proizveo mnogo toga losega na ovim prostorima.Time ne zelim da umanjim i negativni doprinos tzv.spoljnog faktora,ali dominantan je utisak da je alavost i gramzivost predstavnika politicke klase dovela do postradanja citavih generacija.Aktuelni politicari u savezu sa tajkunima,zaslepljeni svojim sve vecim potrebama,prosto guse svaku nadu o boljoj buducnosti za sve,sada i ovde.Sveukupni ruzan utisak,ne umanjuje ni prodaja Mobtela Telenoru, jer gradjaninu opterecenom sveukupnim padom standarda,sasvim je jasno da nece ni za nijansu bolje ziveti u narednom periodu.Tu je ,u stvari rodno mesto onih snaga koje cekaju da kapitalizuju nedostatak vizije aktuelnih vlastodrzaca. Deklarativne kritike govora mrznje nedelotvorne su i zakasnele u situaciji koja svojim krajnjim ishodom moze iznenaditi mnoge .

demostrant iz ' 91

pre 17 godina

Vuk je pocetkom 90-ih bio jedina snaga ondasnje Srbije u kojoj sam ja (skoro svi) video pozitivnu buducnost za sve nas......Danas posle 15-16 god. Vuk sedi u vladi cenka se,kupuje,prodaje,jednostavno receno radi sve ono sto je radio i Milosevic i njegova svita sve god.vlasti.A mi gde smo svi mi gradjani koji smo mu davali podrsku?Pa mi smo samo stariji,siromasniji,i umorniji od prevaranata poput Vuka koji danas kazu ovo,sutra ono,i na kraju sve to demantuju jer ministarska fotelja je vaznija od svega........

Lupus

pre 17 godina

Problem je sto bi Vuk napustio vladu, ali se boji da ce ostati bez stranke, jer je ovima sto su ostali mnogo sladje da jos koji mesec ostanu direktori i direktorcici. I umesto da odigra kljucnu ulogu u rusenju vlade na izdisaju i tako sebi zacementira uspeh na izborima, SPO opet sebi dozvoljava ponizavanje i igra na gubitnicku kartu koja ce ih jos jednom, ali ovog puta definitivno, izbaviti iz politickog zivota.
Sva je prilika da su izbori blizu, zato pamet u glavu. SPOu nije mesto uz Kostunicu. "Je l` vam jasno?"

Mia

pre 17 godina

Vuk stvarno gubi osecaj za realnost. Tako je isto govorio da nikada nece uci u Vladu koju podrzava SPS, pa ga preglasase u njegovoj stranci i on oberucke prihvati da bude Ministar inostranih poslova.
Nece biti ni sada drugacije. U njegovoj stranci znaju da ne mogu preci cenzus sami, da su im nove funkcije u nekoj buducoj podeli polit. snaga neizvesne, pa ni ne misle da se odreknu ovoga sto imaju, pa nek traje koliko traje.
Vuka niko nije obavestio u kom vremenu zivi, da ne moze 16 godina da obrce glavne teze svoje politike i da to ostane nezapazeno i nekaznjenjo, ne moze da ucenjuje vise ni ljude u svom okruzenju, a kamo li sire od toga.
Nije ni cudo sto SPS nece da ga podrzi. Vise se ne voli neko ko se nekad voleo, pa prestao, nego neko ko se nije nikad voleo. Nekako Vuk nije bio gadljiv na podrsku SPS i Milosevica u neka druga vremena, ali sad glumi "evropskog coveka sirokijeh shvatanja".

Posmatrac, NL

pre 17 godina

Pa sta, i da je doslovce rekao to sto je stajalo u Blicu, sta je tu toliko cudno ili nemoralno? Ne, nego ce ministra inostranih poslova da nam biraju Dacic i Vucelic. Da nece mozda Brana Crncevic ili Milutin Mrkonjic da budu kandidati. Ma mi smo totalno otisli u aut, izgubili smo fokus i zaboravili smo izgleda sta su nam sve ti likovi priredjivali, pa se i stampa vise bavi Draskovicem nego ovima sto unesrecice region. Draskovic ne bi trebalo nikome da se izvinjava niti bilo sta da objasnjava, treba da bude principijelan i da uslovi podrsku vladi svojom funkcijom i tacka.

Djordje

pre 17 godina

Sve se ovo ustvari svodi samo na puko tehnicko pitanje, jer ako koalicionom partneru ne izaberete PREDSEDNIKA stranke (tj. njenog glavnog predstavnika) na mesto ugovoreno koalicionim sporazumom ta stranka ne moze nikako da IZADJE iz te vlade jer je ona fakticki time (odbacivanjem njenog prvog coveka i najlegitimnijeg zastupnika kao neprihvatljivog) vec IZBACENA iz nje (kao sto je recimo po definiciji cela vlada pala kada "samo" premijer podnese ostavku pa makar niko osim njega ne zeli da “izadje” iz nje, ili kao sto koalicioni partner koji ne glasa za budzet je po definiciji napustio tu vladu i nebitno je da li zeli ili ne zeli da “izadje” iz nje, ili kao sto “kohabitacija” nastupa po automatizmu, a ne nekakvom necijom voljom ili zeljom, kada su izabrani predsednik drzave i vladajuca parlamentarna vecina u medjusobnoj opoziciji ...itd... ) i to je tako u parlamentarnoj praksi u svetu i tacka - kao sto npr. G17+ nikako nije mogao posle neopozive ostavke Labusa da ostane u vladi da nije obavljena njegova hitna smena pri kojoj je novo rukovodstvo bilo za ostanak u vladi, ili kao sto je Draskovic svojevremeno morao da prihvati odluku glavnog odbora svoje stranke da udje u ovakvu vladu ili bi morao da podnese ostavku, jer ne moze neka stranka da bude u vladi a da njen glavni zastupnik to ne prihvata (ali ni obratno ne moze – da kao budete sa nekim u koaliciji a njegovog glavnog zastupnika i najlegitimnijeg predstavnika ne prihvatate). Dakle pitanje da li ce SPO posle rekonstrukcije vlade ostati u vladi nije uopste pitanje za Vuka Draskovica vec za Vojislava Kostunicu – da li vladajuca koalicija DSS-G17-SPO-NS koju je kao manjinsku podrzao SPS jos uvek kao takva postoji? Ako postoji Draskovic/SPO ce dobiti resor spoljnih poslova (shodno koalicionom dogovoru), a ako ne dobije to samo znaci da SPO vise nije u tome (ali voljom drugih, a ne njegovom) i kraj price. Matematicki (bez SPO) DSS-G17-NS sa SPS sada imaju 127 poslanika i vecina bi jos uvek postojala, ali bi ovim bila otvorena prava pandorina kutija, jer je 9 od tih 127 mandata direktno oteto od SPO i pitanje legitimiteta i legaliteta takve vlade preko noci bi postalo glavno politicko pitanje u Srbiji (ukljucujuci tu i Ustav i Kosovo!). Ja licno ne sumnjam da bi Voja, Velja i Ivica da nije ove “male” zackoljice sa zadovoljstvom jos odavno (mandati su mu pokradeni jos 2004te) “najurili” Vuka iz vlade i ma bilo kakve javne funkcije (a i Mladja odavno vec merka SPO resore), ali opasni problem ocigledno postoji i zato ova situacija oko izbora (novog) ministra inostranih poslova je sve samo ne jos jedna naduvana/nebitna politicka epizoda i ceo ovaj “SPOr” bi veoma lako mogao cak da se zavrsi raspisivanjem novih izbora.

dr.Jordan

pre 17 godina

Ovo sa izbacivanjem SPO-a iz vlade je veoma ruzna epizoda koja,kako mnogi primecuju,moze da ,pre ili kasnije, dovede do raspisivanja parlamentarnih izbora.Koalicioni partneri su bili veoma bucni kada je nad njihovim mandatima cinjeno nasilje, ali oni sada i ne zele da spomenu otimanje mandata SPO-u, bas onda kada je ta stranka aktuelizovala pitanje postojanja politicke policije,tajnih dosijea i svega onoga sto opterecuje nasu politicku stvarnost.Da sve bude jos ruznije i grotesknije,postarali su se celnici onih manjih partija koje cine vladajucu koaliciju,svojim najavama o preuzimanju odredjenih ministarstava,bez obzira na postojanje koalicionog sporazuma i cinjenicu da je 9 poslanickih mandata protivpravno oduzeto.Neko bi rekao srpska posla, ali jos jednom se na delu iskazuju sve najlosije odrednice mentaliteta koji je i proizveo mnogo toga losega na ovim prostorima.Time ne zelim da umanjim i negativni doprinos tzv.spoljnog faktora,ali dominantan je utisak da je alavost i gramzivost predstavnika politicke klase dovela do postradanja citavih generacija.Aktuelni politicari u savezu sa tajkunima,zaslepljeni svojim sve vecim potrebama,prosto guse svaku nadu o boljoj buducnosti za sve,sada i ovde.Sveukupni ruzan utisak,ne umanjuje ni prodaja Mobtela Telenoru, jer gradjaninu opterecenom sveukupnim padom standarda,sasvim je jasno da nece ni za nijansu bolje ziveti u narednom periodu.Tu je ,u stvari rodno mesto onih snaga koje cekaju da kapitalizuju nedostatak vizije aktuelnih vlastodrzaca. Deklarativne kritike govora mrznje nedelotvorne su i zakasnele u situaciji koja svojim krajnjim ishodom moze iznenaditi mnoge .

demostrant iz ' 91

pre 17 godina

Vuk je pocetkom 90-ih bio jedina snaga ondasnje Srbije u kojoj sam ja (skoro svi) video pozitivnu buducnost za sve nas......Danas posle 15-16 god. Vuk sedi u vladi cenka se,kupuje,prodaje,jednostavno receno radi sve ono sto je radio i Milosevic i njegova svita sve god.vlasti.A mi gde smo svi mi gradjani koji smo mu davali podrsku?Pa mi smo samo stariji,siromasniji,i umorniji od prevaranata poput Vuka koji danas kazu ovo,sutra ono,i na kraju sve to demantuju jer ministarska fotelja je vaznija od svega........

Lupus

pre 17 godina

Problem je sto bi Vuk napustio vladu, ali se boji da ce ostati bez stranke, jer je ovima sto su ostali mnogo sladje da jos koji mesec ostanu direktori i direktorcici. I umesto da odigra kljucnu ulogu u rusenju vlade na izdisaju i tako sebi zacementira uspeh na izborima, SPO opet sebi dozvoljava ponizavanje i igra na gubitnicku kartu koja ce ih jos jednom, ali ovog puta definitivno, izbaviti iz politickog zivota.
Sva je prilika da su izbori blizu, zato pamet u glavu. SPOu nije mesto uz Kostunicu. "Je l` vam jasno?"

Mia

pre 17 godina

Vuk stvarno gubi osecaj za realnost. Tako je isto govorio da nikada nece uci u Vladu koju podrzava SPS, pa ga preglasase u njegovoj stranci i on oberucke prihvati da bude Ministar inostranih poslova.
Nece biti ni sada drugacije. U njegovoj stranci znaju da ne mogu preci cenzus sami, da su im nove funkcije u nekoj buducoj podeli polit. snaga neizvesne, pa ni ne misle da se odreknu ovoga sto imaju, pa nek traje koliko traje.
Vuka niko nije obavestio u kom vremenu zivi, da ne moze 16 godina da obrce glavne teze svoje politike i da to ostane nezapazeno i nekaznjenjo, ne moze da ucenjuje vise ni ljude u svom okruzenju, a kamo li sire od toga.
Nije ni cudo sto SPS nece da ga podrzi. Vise se ne voli neko ko se nekad voleo, pa prestao, nego neko ko se nije nikad voleo. Nekako Vuk nije bio gadljiv na podrsku SPS i Milosevica u neka druga vremena, ali sad glumi "evropskog coveka sirokijeh shvatanja".