Petak, 28.07.2006.

12:26

"Oružana odbrana Kosova kao opcija"

Tomislav Nikolić izjavio da oružana odbrana Kosova treba da bude krajnje rešenje u slučaju proglašenja nezavisnosti Kosova.

Izvor: B92

"Oružana odbrana Kosova kao opcija" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

srki

pre 17 godina

Da da, secam se kako ste moju rodbinu napalili u Hrvatskoj da uzme oruzje u ruke i isto se tako secam kako ste ih branili tim vasim oruzjem, kad je trebalo da se brane - nigde vas nije bilo!!! Secam se i kako ste krali i kako ste nas maltretirali, jer nismo hteli da se borimo! E pa Nikolicu, radikali nas vise nece videti!!! A moje Krajisnike samo pitam, jel vam nije bilo dosta!!!??

rasa

pre 17 godina

Dokle vise? Pitanje Kosova je vec odavno samo lingvisticko pitanje. Cela prica po Becu je kako nazvati samostalnost Kosova, a da "nasi" politicari pri tome ne budu proglaseni izdajnicima koji su "prodali" Kosovo. A Toma i kompanija ce i dalje da kohabitiraju jer vlast u Srbiji je lisena bilo kakvih programa i ideologije, vec je njegovo visocanstvo novac iznad svega. Politika je postala religija, a nove crkve su banke, berze, mediji...

aleksa

pre 17 godina

Oruzana odbrana Kosova nije i ne sme biti opcija. To smo pokusali 1999 i izgubili smo. Izgubili bismo ponovo, s tim da bi sada to bio konacni kraj Srbije i potpuna okupacija cele njene teritorije, a potom i gubitak drugih delova teritorija. O vecitom mraku i izolaciji, da i ne pricamo. Nikolicu, ovo nije ni 1389 ni 1912. Osim toga, ti nemas nikakvo moralno pravo da pricas nesto o Kosovu, jer su socijalisti i radikali izgubili Kosovo 1999, a sad bi da krivicu svale na Tadica i Kostunicu.

neoplanta

pre 17 godina

Gospodo legalisti, da li je ovo pravna drzzava? SSta radi Tuzzilasstvo, ssta rade nezavisni sudovi?? Ovakav govor mrzznje i javni poziv na oruzzanu pobunu bi u svakoj normalnoj zemlji bio sankcionisan, a gospodin TN bi nosio bukagije.

dejan

pre 17 godina

свака част, господин николић је рекао нешто што ова влада треба одавно да каже, МЗ мора да буде јасно да је и таква опција отворена, сад колко је изводљива то је друго питање.

Maka

pre 17 godina

Sasvim je sigurno da ratna opcija vise nece biti moguca. Za Srbe danas, na Kosovo, propusnica vazi samo za izlaz. I ne sumnjam da ce na Kosovu biti jako blizu opsteg rata, bez obzira na resenje koje se bude usvojilo. Srbi ce odatle biti definitivno izbaceni, i sasvim sigurno silom. To je i njima i nama jasno.

MALI GOLE

pre 17 godina

Pod brojem jedan: nismo ga odbranili, pa ne razumem da li gospodin Nikolic hoce da Kosovo jos jednom branimo na isti nacim? Pod brojem dva: jos trpimo posledice bombardovanja i sankcija i nikako da se opravimo, hocemo li sada u kameno doba sa radikalima?

Mare

pre 17 godina

Pa koga bi vi da zovete da ide u rat sa vama? Odazvace se 90% od 80 do 95 godina, 50% od 65 do 80 godina i 20% ovih ostalih, haha nemate sanse, a i zbog ove izjave pucate na izborima, sigurno ce oni koji nisu imali namere da izadju na izbore napokon izaci.

Goran, Pozega

pre 17 godina

Odlicno. Svi clanovi, simpatizeri i glasaci Srpske radikalne stranke da odu na Kosovo i da ga brane do poslednjeg. Na taj nacin bi stvarno, ali stvarno pomogli Srbiji.

Stanislav

pre 17 godina

Ovakvom izjavom radikali samo olaksavaju i ubrzavaju odluku onih koji ce resavati problem Kosmeta. Da nista ne govore jos bi ih i respektovali u smislu da ce u slucaju nametnutog resenja oni doci na vlast u Srbiji i time biti kocnica njenoj evropeizaciji. Ovakvim stavom izazivaju antipatije i kod dosadasnjih svojih pristalica i sigurno gube glasove na predstojecim izborima. Srpski narod se dovoljno opametio da konacno odabere nevojni nacin borbe za svoj opstanak i razvoj, jer je vojni definitivno pokazao svoju neplodotvornost u pozitivnom smislu. Najavom izlaska radikala na ulicu samo se provocira gradjanski rat i u Srbiji. Samo bi nam jos to trebalo. Neka oni najave da ce u slucaju neprihvatljivog resenja, ali ne po njihovim merilima, biti spremni za organizovanje gerile na Kosovu. To bi mozda imalo i nekog smisla, jer bi ugrozavali i one koji ce u nekom resenju bez saglasnosti sa Srbijom, morati da obezbedjuju eventualnu nezavisnost Kosova i to na neograniceno vreme.

aleksa

pre 17 godina

Mogu li da podsetim da su upravo SPS-JUL-SRS doveli do GUBITKA Kosova 1999. godine, sa kojeg smo se POVUKLI i sada ce ti isti opet da ga "brane", kako su odbranili Krajinu i druge teritorije. Kako smo prosli tada, sada bismo prosli jos gore. To bi bio konacni krah i nestanak Srbije.
Mislim da je Kosovo vec gotova stvar, nama to ne treba da se svidja, ali govoriti o nekom novom ratu sa bilo kim - a narocito sa Amerikom i NATO je - cista glupost. Nista drugo sem praznog busanja u prsa radikala i nove sramote za Srbiju.
Potrebno je diplomatijom uraditi sta se uraditi moze, eventualno proglasiti da je Kosovo okupirano i tacka. Nikakav rat ne dolazi u obzir. Niti je Srbija sposobna za tako nesto, niti bi im se iko odazvao za taj rat - jedva popunjavaju sluzenje vojnog roka i ovako.
Jedva cekam da radikali sidju sa politicke scene, dosta mi je vise njihovih gluposti. Nadam se da gradjani Srbije ipak imaju mozak.

Albanac ali mogu i Srbin

pre 17 godina

Nikolic obavlja rat Srbiji i Kosovu istovremen, bas kao "vojni" strateg. On ce voditi pobednicki rat protiv Srbije i Kosova u skladu sa okolnostima i sitacije na terenu. Ako Kosovo bude nezavisno; on ce poceti od vas prvo, napravitce drzavu "postenih Srba" i posle toga ce zavriti juris na Kosovu. Ako Kosovo nece biti nezavisno, on ce poceti sa nama prvo, ocistitce Kosvo od "terorista" i posle toga zavrsice juris u Srbiji protiv "kapitulatorskih Srba".
Po njegovim recima, to je najmoguca scenarija njegovih "pobeda" na Balkanu! Da to ne bi ponovilo ili desilo uopste, ja bih predlagao savez Srba i Albanaca, ugrozenih od njegovih ludih ideja. Na kraju krajeva to je pitanje prezivljenja i za mene nije vazno sta radis. Vazno je da cuvamo nas zajednicki "srpsko-albanski" goli zivot. Komicno da ne bi bilo tuzno...

satan

pre 17 godina

Ovo nije smesno.I ako tako zvuci,uopste nije. Vodja najpodrzavanije stranke u Srbiji izjavljuje ovako nesto...Zapitajmo se,da li iza ove izjave stoje svi ti glasovi?Da li je svaki taj glas spreman da ode na Kosovo sa AK-47? Poenta je da ako dodje do toga, hipoteticki,nece radikali biti ti koji ce ici na Kosovo i Metohiju. Jer oni ni nemaju nacionalni osecaj ,svaka njihova prica je samo galama. Ljudi koji imaju svest o drzavi i svom narodu ne pripadaju SPS-u i SRS-u.I to je ono sto je opasno. Mozda na taj nacin radikali zele da eliminisu one koji su na drugoj strani njihove bolesne price. Ma u sustini izlisno je komentarisati ovo,treba pristupiti "radikalnom resenju" i postaviti par pitanja izbornom telu radikala. Da vidimo da li oni podrzavaju ovo.

Bajram Mitrovcanac

pre 17 godina

A protiv koga misli Toma da ratuje???
On izgleda zaboravlja da ee NATO po Kosovu ili misli da mora cekati kada ostanu samo Kosovari pa sa njima da ratuje
Ne mogu da shvatim kako mu se vise nije zgadilo ratovi i pogibja bez obzira sa koje strane.
Sve mi se cini da je on spreman da ratuje i protiv onih Srba koji su protiv rata.
Tomo ako si toliko zedan ili gladan rata idi u irak ili libiju pa se tamo igraj tvoji bolesnih misli.Pozdrav iz Mitrovice

Gile, 63.Padobranska

pre 17 godina

I ja sam bio u Prizrenu i nije mi bilo prijatno. Ali time se ponosim i ne vidim zasto je ova izjava tako katastrofalna. Pa svaka drzava bi branila deo svoje teritorije i nikada ga se ne bi dobrovoljno odrekla. I u zapadnim demokratijama poput Britanije i dalje postoji smrtna kazna za veleizdaju. Ne treba ratovati sa NATOm, ali Kosmet treba proglasiti okupiranom teritorijom.

milan

pre 17 godina

Da obavezno oruzana odbrana ali samo oni da dobiju pusku u ruke koji biraju te koji misle to sto su zas... da se na taj nacin da popraviti. Treba postaviti pitanje ko bi mogao da odgovara jos za to da na Kosovu dotle doslo.

Mixa

pre 17 godina

Ustav Srbije nalaze da se suverenitet i teritorijalni integritet zemlje mora braniti svim sredstvima, ukljucujuci i vojnim. Tako je u svakoj zemlji na svetu, tako je i u Srbiji.

g

pre 17 godina

G-dine Nikolicu, evo samo vi branite Kosovo, poklanjam vam svoju kucu na Kosovu, idite u uselite se u nju i zivite tamo. To bi bilo dovoljno za odbranu. Kuca je u srprskoj enklavi i nece Vam se nista desiti, samo zivite i uzivajte. I kroz 10 godina mi se javite da razmilimo... o oruzanoj pobuni. Da li ste sigurni da cete ziveti tamo i 10 dana.
Lako je razmetati se tudjim zivotima.

Sajko Kosovac

pre 17 godina

Ne daj boze da Kosovo bude nezavisno. Kad tad ce sigurno doci do jos jedne velike bitke na Kosovu ako Srbi ne zele da dozive najvecu tragediju i poraz u istoriji.

Srki

pre 17 godina

Na neki nacin je u pravu ... ko god se nada da ce milom da vrati ono sto je silom oduzeto, zivi u oblacima. Samo sto i za opciju primene sile treba politicka podrska od strane glavnih igraca ... inace ce da zavrsi opet sa nekim Kumanovom. Sto se tice da li Srbija to "moze" ... svakako da moze, ali samo ako ima politicku podrsku za to.

SasaDj.

pre 17 godina

Pakleno dobra ideja. Sukob sa svetom i vecni pozdrav sa zivotom i buducnoscu da bi zadrzali (i umnozili) 2 miliona ekstremno neprijateljskog stanovnistva! Koja providna, bedna i morbidna akrobatska retorika. Na cemu su svi ovi nasi jadni politicari? Radikalima (nema nomalnog zivota, ali vam rat uvek mozemo priustiti) koji prizeljkuju sve ovo treba obezbediti sve uslove za dalji zivot na Kosovu.
To Hell and Back.

nep

pre 17 godina

Znamo mi na Kosovu nacin kako su ratovali posebno radikali, ali i vojne, policijske i ostale pramilitarne snage.Oni su bili narocito uspesni u ubijanju albanse dece,zena staraca i golorukog stanovnistva, u pokusaju prikrivanja uzasnih zlocina. Setite se hladnjaca, Batajnice,visokih peci gde su spaljene zrtve njihovih junastava . A tih zrtava je bilo skoro 20.000 ubijenih, na hiljade zena koje su silovane, i vise od 150.000 spaljenih kuca,kulturnih i vesrskih objekata,idr.

Ivan

pre 17 godina

Hvala Tomo!,
samo nastavi jos glasnije sa ovakvim predlozima do izbora. Eto nama spasa od pobede radikala. Srbi vole ovakve price samo po kafanama i uz zidarsko pivo ispred samoposluge, ali ne glasaju vise za one koji bi da ih vode u rat.
Toma, ako je iskren u svojim namerama, moze stranku da transformise u teroristicku organizaciju (borce za slobodu) pa neka zapocnu geriliski otpor na teritoriji Kosova i Metohije.
Samo nesto sumnjam da bi nahvatao puno dobrovoljaca. Radikali su prvi kada treba da se dele stanovi iz drzavnih fondova, podizu putni troskovi ili dele hektari poslovnog prostora po Zemunu,a sto se ratovanja tice tu vole da salju tudju decu.
Ne ovaj put!

Natasa

pre 17 godina

Dragi Tomo,
Ponovo pokusavas da podignes paranoju na najveci nivo. Sve koji ne krenu u odbtanu (?!) Kosova sutradan po proglesenju nezavisnosti nazvaces stranim, albanskim... placenicima, a ja se pitam ko to svojim izjavama direkno podriva nasu (srpsku) poziciju u ovim pregovorima o Kosovu?
Ljudi, hajdemo svi na izbore i glasajmo za MA KOJU DEMOKRATSKU STRANKU (DS, DSS, G17....) umesto sto sedimo kod kuce, pa cete da vidite da ce SRS da osvoji 15%.

Irfan

pre 17 godina

Drago mi je da vidim osude ovakvih istupa Radikala. Ima buducnosti u Srbiji za sve nas dobre ljude bilo koje nacije ili vere, manjine ili vecine, ali moramo poraziti Radikale.
Ja glasam za Cedu J.
Pozdrav svima.

Bardhyl

pre 17 godina

Izvinite sto moj Srbski jezik je slab. Ekstremni patriotizam nam je naucio narocito ovih 10 godina da ovo vise ne funkcionise. Cini mi se da nikad nismo pokusali da mirno resimo probleme. Ajde da pokusamo bar jednom!

blok61

pre 17 godina

Dok su mene gadjali snajperisti i minobacaci u okolini Prizrena zahvaljujuci tome sto ih je (Albance sa kosova) policija iz Srbije maltretirala gore od aparthejda, ja mobilizovan pa me jos i bombardovali na frontu a Toma bombardovan novim stanovima i novcem zemalja koje su nas bombardovale. Kada on bude skupljao druga sa kojim je pricao do pre 5 minuta i u satorsko krilo ubacuje raskomadane udove vojnika od kasetnih bombi, onda slobodno neka poziva u rat. JA SAM MOJE ODRATOVAO.

mi

pre 17 godina

T.N. glupa luposti. Ja se zalazem da KiM ne bude nezavisno od Srbije. Ali gradjani Srbije bi se mogli drugacije organizovati. Ko sto su Alabanci naseljavanjem iz Albanije mirno i polako proterali Srbe, to i mi treba da uradimo. Mirnim putem naselimo Kosovo, napravimo vecinu, pa trazimo referendum. kada bi se nasao neki Gandijevski orjenstisan Srpski politicar da ovo izorganizuje, KIM bi ponovo bilo srpsko; ratom ili uz pomoc MZ to nikako nece moci... Pozdrav :)

DarkDigital

pre 17 godina

Moze se reci da je 90te srpski narod bio glup i dozvolio kvaziintelektualcima cobanskog porekla da ga izmanipulisu i upropaste. Sada se postavlja pitanje: da li mi nekome izgledamo jos gluplji kada nam opet nudi istu opciju.
Svakog huskaca odmah u zatvor ili ga poslati u Liban. Da li se neko seca ratnohuskackog govora Bokana u Knez Mihajlovoj? Dok ne kaznimo ratne folirante nista od nas.

Homo Gibanikus

pre 17 godina

Da, da, evo sve trcim, pa sa saplicem.
Moze slobodno da napada Kosovo do mile volje ali ja cu ovaj put samo da pratim TV prenos.

G-Can

pre 17 godina

Da, Da... Ovo me vec podseca na '91.-'92. i Slavoniju kada su krvolocne paravojne formacije pljackale i ubijale sve sto im se naslo na putu njihove "patriotske misije" i kada su kamionima dovozili iz Slavonije sve sto je moglo da se donese.
Od '99. stanovnici Kosova (bez obzira na nacionalnu proipadnost) su se u neku ruku oporavili i nesto stekli pa je sada ponovo doslo vreme da ta ista garnitura patriota sa svojim muskim naslednicima, koji su u medjuvremenu stasali u prave SRBE, ponovo seje smrt i pljacka po Balkanu.
Samo se bojim da se ta nacionalna mrznja i ratni planovi ne prosire i na Vojvodinu.

Treba zabraniti SRS.

Nancy

pre 17 godina

Zna Toma da se nikome ne ide u rat za Kosovo, nije toliko glup! Ali, ovakvom izjavom narušava političku poziciju Srbije usred pregovora. Ja bih rekla - namerno!

Kosovo Srce Srbije

pre 17 godina

Bog ce nam biti u pomoci kada budemo bezali sa svojih ognjista nakon ostvarivanja albanskog sna! Samo da zive glave izvucemo, pa cemo zajedno sa vama braco "Srbi" pod satore da cekamo da nam Kosovo svima dodje glave!!!

Srbija se na Kosovu brani!!! Onaj ko to ne zna neka promeni veru i neka sebe vise ne smatra SRBINOM!!!

Hermiona

pre 17 godina

U radikalskom stilu:em glupo,em stetno, em nemoguce. Lepo smo videli kako su on i onaj, da mu ne pominjem ime, odbranili Kosovo.
Ajde bre ljudi na odmor, koga briga sta radikali pricaju na + 40. Oni ionako nikada nece doci na vlast, ma koliko se izlupetavali, nego ce uvek sluziti ko strasilo.

Dragomir

pre 17 godina

Legitimno pravo drzave je da koristi oruzanu silu za zastitu svoje teritorije. Jasno je i Nikolicu da ne moze sada ratovati. Ali ako dodje do prilike da se Kosovo i oruzano vrati u Srbiju, potpuno je normalno da to treba iskoristiti. Sta se sablaznjavajte? Dajte svoju kucu nekome drugom kada ste toliko sirokogrudi i moderni.

matrix

pre 17 godina

Evo odlične prilike da Srbija "odraste", i od nervoznog tinejdžera koji živi u svom svetu konačno kaže "Zbogom!" svojoj mračnoj strani!

mama ludaca

pre 17 godina

Lideri stranaka i ostalih udruzenja zaludnih gradjana mogu da govore u svoje licno ime i u ime disciplinovanih clanova koji se nece zaustaviti dok ne vide vise mrtvih nego zivih.
Ako postoje verbalni prestupi i za njih se sudi,onda bi ovi silni pravnici koji nas (kao)vode,trebalo da razmisle i o ovom prekrsaju koji je doticni neodgovorni (nazovi)lider ucinio:ako nesto nema nikakvu osnovu u realnosti,zdravom razumu,svesti i pameti,onda se to mora sankcionisati jer su takve poruke bezobrazne i opasne po opstanak i svest ovog naroda.Ne znam zasto i SPC ne kaze nesto povodom ovakvih verbalnih izleta.Jos jedan Nikolic i morali bi da krenu u misionarenje,posto pastvu vise nece imati!

srbislav vučić

pre 17 godina

Радикали су синоним за лицемерје и петпарачку политичку демагогију. Управо они који су са својим другим колегама псеудо-патриотама из СПС-а и ЈУЛ-а довели Србију до бомбардовања и фактичког одвајања Космета Кумановском капитулацијом сада држе слово о заштити националних интереса.

Ко је икада прочитао Кумановски споразум (капитулацију) и Резолуцију 1244 могао је да схвати да већ од 1999. године Србија није имала никакву контролу над Косметом. Све владе од 2000. године наовамо само покушавају немогуће: да врате Космет под суверенитет Србије.

Радикали могу да лажу колико хоће да нису дали сагласност за потписивање капитулације 1999. године, али су останком у републичкој и касније уласком у савезну владу дали пун легитимитет одлукама које су ове две извршне власти донеле 1999. године. Они могу и да се бусају да су велике патриоте, али управо док је у току био масовни егзодус Срба са Космета 1999. године, "храбри српски радикали" су неустрашиво јуришали на огромне станове у елитним деловима Београде које им је тадашњи режим поклонио за лојалност суштински антисрпској политици.

Ivan

pre 17 godina

Nerazumem sta ja tacno tamo treba da branim. Srbi odande beze jos od vreme Tita, ali se niko tada nije bunio jer su svi lepo ziveli i bolelo ih uvo za bracu Srbe sa Kosova, ali sada kad se lose zivi odjednom se setismo oblasti i naroda koje niko nije ni video ni slusao do sada. Kosovo je izgubljeno i mi tu nemamo sta da trazimo ni da zahtevamo, samo da gleadmo da sto vise privilegija izvucemo za preostali zivalj. Kad slusam radikale kako pricaju o borbi osetim se nekako ponosito, kao da iza sebe imam 10 atomskih borbi i kao da je nasa vojska i zemlja jedna od najboljih na svetu, a onda se probudim i pogledam oko sebe i dodje mi da placem. Samo da ja sve sredim sa papirima i odem iz ove zemlje pa nek radikali i njihovi kafanski drugovi igraju rata, ali ne samnom i sa mojom decom.

ja

pre 17 godina

Evo ga! Sad još generala Mladića umjesto u Haag staviti na čelo osloboditelja i priča je zaokružena. A poslije, kad i ovo dođe na naplatu, za sve će biti kriva MZ, a imidž Srbije bit će posljedica ispiranja mozga generacijama zapadnjačkih klinaca, a nikako posljedica srpskih poteza... sretna Vam 1006. godina!

Ivan od Kipra

pre 17 godina

Samo se vi zezajte...oni(radikali) dolaze na vlast na sledecim izborima...tako da ovo sve ima smisla...e sad zasto je to tako...standard,korupcija ljudi imaju visak vremena da se bave glupostima...i onda se sloze kockice da se vrate radikali...a za to je kriva vlast...od 5.oktobra na ovamo
...u zdravlje

Milos

pre 17 godina

To sto je sinoc pricao Toma Nikolic “u opisu je njegovog radnog mesta” pa nije nista cudno ili opasno. Opasno je sto na njegovu pricu nije bilo odgovarajuce reakcije prisutnih novinara i voditeljke, sem donekle novinara “Politike” (!?), a siroti Djordjije Vukadinovic mu je cak pomalo i povladjivao ali da se ne primeti. Formalno gledano, svako ima pravo da iznese svoje misljenje, narocito potpredsednik stranke koja racuna da osvoji vise od 50% glasova, kako rece Nikolic, ali da to ostane bez adekvatne reakcije, to je najveca sramota ! Covek je imao utisak da gleda Slobinu televiziju a ne t.zv. javni servis evropske Srbije. Analiticari koji se nama bave umece da izvuku odgovarajuce zakljucke !

Peace

pre 17 godina

Nadam se da ovakva izjava moze samo da steti radikalima, jer ako nakon nje jos uvek ima 30 % ljudi koji bi ih podrzavali, onda za Srbiju stvarno nema nade. Optimista sam da ipak ogromna vecina ljudi nije toliko glupa. Ili se mozda varam?

Dada

pre 17 godina

Sram Vas bilo gos.Nikolicu!Nije vam bilo dosta ratova '90-tih...upropastili ste tolike zivote,rasturili mnoge porodice, mladima u srbiji oduzeli nadu u bolje sutra...i jos imate kurazi da se sa ovakvim porukama obracate narodu!Ako ste ikakav patrijota razmisljali bi ste o poboljsanju ekonomske situacije,stvaranju novih radnih mesta itd...ali izgleda to su za Vas prilicno apstraktne dimenzije u razmisljanju!!!Ako je narod iole pri svesti posle svega sta se desilo, nadam se da ce Vas bojkotovati na sledecim izborima!Zbogom gos. Nikolicu!!!

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Gospodin Nikolić je rekao nešto što bi u svim normalnim državama bio najnormalniji odgovor na amputaciju dela suverene teritorije. Razmišljam šta bi rekli Amerikanci. Šta bi rekli Nemci, Francuzi, Italijani pa i naši susedi Albanci ? Pošto ovo nije normalna država, već država gde su se vlasti dokopali dojučerašnji dezerteri i ostali slobodnosnalažljivi umetnici, normalno je što će se njegov gest, ne poziv, protumačiti kao ratno huškanje, povratak u prošlost itd.itd. Nekako uvek ispada da je bolje "da damo" pa da dobijemo vize za Evropu, nego da ne damo pa da udjemo u rat "sa svetom", kako odbranu svoje zemlje neki shvataju. Siguran sam da bi ovu zemlju imao ko da brani. Dobrovoljno bez poziva i nasilne regrutacije. Potencijalni dezerteri nikada se i ne pozivaju u odbranu bilo čega. Oni su spremni "da daju". Bilo kada i bilo šta da im se traži. Državu bi branili oni hrabri, koji smatraju da treba poštovati principe, pravo i dostojanstvo države ma kako ona bila mala i siromašna. Problem je u tome što bi sutradan, kao i danas, dezerteri izmislili priču kako su državu i teritoriju branili samo oni, žedni krvi, potom propalice i uopšte ljudi niskog morala. A oni, oni bi ponovo bili savest nacije. U Srbiji se s vremena na vreme u živo odigravaju tragikomedije poput one "Sve će to narod pozlatiti".
I posle svega zašto je čika Toma sve ovo rekao. Da li je on glup ili zreo političar ?

Dragan

pre 17 godina

Jao pa zasto niko ne proba da izmisi neki vremeplov pa da vratimo u srednji vek sve ovakve politicke lesinare i polupismene gluperde koje na rusevinama ove nase napacene Srbije pokusavaju ponovo da salju tudju decu da ginu.
Uhvati se puske Tomislave ali da sam sebe upucas a ne da glumeci politicara (kao onaj satrap tvoj idejni vodja) pozivas druge da ginu.Ove radikale nije trebalo zabraniti. Trebalo ih je sve pozatvarati pa da radom na njivama i u rudnicima okajaju svoje dugogodisnje gluposti i opravdaju puku egzistenciju svoju .

think about

pre 17 godina

To je kao kad knockout-irani fanatik, dodje svesti i nasrce na uspravnog i jakog protivnika koji ga drzi na oku. Drugim recima, odsustvo razuma.
Pa niko od nas Tomo nije sretan zbog posledica tvoje (i tebi slicnih) politike - zbog gubitka Kosova i terora nad preostalim Srbima.
Ali moras upotrebiti mozak da ne bi dosao u jos goru situaciju, koja je sasvim izgledna u slucaju vojne intervencije.
Zar jos nisi naucio da se rat dobija diplomatijom-propagandom-lobiranjem? Pa ako vec ne shvatate, lupajte svoje glave i glave vase dece o nato zid. Mi ostali smo odavno izabrali diplomatiju kao jedini put. A nezavisnost ako ne mozemo da izbegnemo, ne moramo ni da prihvatimo. Ali u daljem razaranju i parcanju zemlje sigurno necemo da ucestvujemo - izvolite sami srs i sps.
Pitanje: Da li Toma misli da ima mogucnosti da dobije "rat"?
U slucaju da je odgovor pozitivan, on mora da se skloni sa politicke scene i televizije, jer je psiholoski nespreman za ulogu koju ima, i opasan za javnost.

ruzica

pre 17 godina

Ja ovako gledam na stvari:Ako je apstinencija biracha takva kakva jeste, i ako MZ odluchi da konachno prekine ovu mucnu situaciju i uz veliku pritisak Albanaca(i podrsku naravno Amerike)da samostalnost Kosvu, u Srbiji ce nastati mobilizacija.Pa vi lepo gledajte sta cete sa svojim sedenjem kod kuce i citanjem Nikolicevih gluposti.Imacete dragi moji zemljaci ponovo skrivanje svojih sinova i josh vecu bezaniju preko granice nego u nesrecnim 'devedesetim'. I josh neshto:SRS je mnogo grublji i agresivniji od onog SPS-a.Bice u Srbiji nocnog odvodjenja u kasarne i slanja u pravcu kosova...a vi samo sedte i gledajte i cekajte da vam padne sloboda i demokratija sa neba...

Dragoljub

pre 17 godina

Ovog coveka, Tomislava Nikolica, treba UHAPSITI i LUSTRIRATI. Radikali nemaju moralno pravo da pozivaju ni na kakvo prolivanje krvi, zato sto nisu vlasnici srpske mladosti i zastupnici srpskih majki.

Коста

pre 17 godina

А шта, конкретно, имају господа Тадић и Коштуница за дан после независности Косова? Нека се изјасне сада.

Doctor Wu

pre 17 godina

Ova izjava uopste nema veze sa Kosovom- ona je poziv na oruzanu pobunu protiv Kostunice i Tadica. Kljucno je sada sta ce reci srpski oligarsi-mafijasi - ako oni podrze radikale, eto nama 6. oktobra, a ako ne, onda ce ovo biti zaboravljeno kao julsko predizborno lupetanje.

Atanasije

pre 17 godina

Apsolutno nemam nista protiv da Tome uzme pušku i ode da "brani" KiM. Ako još nije ukapirao šta se dogodilo sa svima koje su on i njegovi branili šta da mu radim. To isto, izgleda, ne kapiraju ni oni koji su bili branjeni. Samo Tomo nemoj da ispališ pa opet da kuvaš pasulj umesto da pucaš.

still_chillin

pre 17 godina

A jel?!A ja kazem da me bas briga vise za Kosovo!Ako se moze izvuci nesto u nadoknadu za njegov gubitak-nek se izvuce,posto je ono vec odavno izgubljeno!A nek Tomica ide nek se bori,sta samo tripuje okolo!

Mirko

pre 17 godina

Nije valjda opet?!
da da, pa i da nije NATO-a mi nikad ne bi dobili rat. Ne ocekuju nas vise Albanci tamo nenaoruzani. Sada svaka albanska kuca dole ima po pet kalasnikova, mitraljeza, raketnih bacaca itd. I sa NATO i bez nje Albanci bi dobili rat, mogu sada doneti iz insotrantsva i tenkove, fino kroz Albaniju, Makedoniju a bogami i Crnu Goru

Ivan

pre 17 godina

Radikali nikako da shvate da nam je dosta ratno-uskacke provincijalne politike. Srbija je izgubila tri rata, pretrpela ogromnu stetu tokom NATO bombardovanja, a da ne govorimo o poginulim, ratnim invalidima, trajno raseljenim i svim ostalim ljudima koji su zauvek napustili Srbiju zbog upravo takve politike i otisli na neko drugo bolje mesto. Sta jos treba da se nam se dogodi da bi radikali shvatili da je pre dve decenije doslo do promene balansa izmedju istoka i zapada, i da smo mi u stvari jako mala i beznecajna zemlje u svetskim razmerama opterecena ogromnim unutrasnjim problemima. Umesto da se bave resavanjem egzistencijalnih pitanja, oni i dalje podstrekuju narod na rat i krvoprolice. Niko nece sacuvati Srbe na Kosovu osim pametne politike Beograda i spremnosti na dogovor i ustupke na racun tog istog naroda koji trpi poslednji 25 godina zbog upravo takvih kao sto je Toma Nikolic. Takve neodmerene izjave su nas mnogo kostale u poslednjih 15 godina i vreme je da drzava preduzme nesto kako bi ogradila od istih i potpuno marginalizovala "kriminalnu" politiku radikala. Iskreno podrzavam pregovore u Becu bez obzira na ishod jer je to jedini nacin da pokazemo politicku zrelost i spremnost da dogovor. Nadam se da Vlada Srbije ima razradjen plan u slucaju otcepljenja Kosova kako bi pomogla narodu koji tamo zivi. U tom slucaju odgovornost ce biti na strani medjunarodne zajednice koja bi takvu odluku donela bez saglasnosti Beograda. Kao sto mozemo videti iz primera statusa Srba u Hrvatskoj, svaka ozbiljna zemlja koja zeli da se prikljuci EU mora da resi status manjina. Pitanje Srba na Kosovu ce doci na red za 10 do 15 godina ali samo pametno i strpljivom politikom Beograda bez zveckanja oruzijem.

Pozdrav svim citaocima B92.

Vladimirr

pre 17 godina

Meni ovo vise izgleda kao poziv na gradjanski rat nego na neku odbranu Kosova ili slicnu nebulozu. Mislim, tu bi nas pokupili Ameri za pet minuta. Dakle, slusajmo braco radikale i pripremajmo se, bar znamo sta nas ceka...

Dragan

pre 17 godina

Sve je OK, od tih kafanskih patriota se i ne ocekuje nista drugo. Ali mi nije jasan Petrovic i ostale nadlezne institucije, zasto se SRS PODHITNO ne zabrani ?!
Sto neko rece, mi mozemo da se smejemo na te izjave i govorimo "pusti budalu da prica", ali ovo nece odjeknuti dobro napolju, makar doslo i od radikala.

Misko

pre 17 godina

Ja ne znam stvarno sta oni jos trebaju da urade, da kazu, da bi neki tuzioc poceo da reaguje. I Vise me brine to sto ih tolerisu, nego to sto oni lupetaju. Kad ste mogli Karica da maknete, onda maknite i ove najvece neprijatelje i dusmane srpskoga naroda.

Chaslav

pre 17 godina

Ova je poziv na gradjanski rat, ako je doslovce rekao "da će radikali izaći na ulice i povesti građane protiv predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Vojislava Koštunice, ako oni, dan posle eventualnog proglašenja nezavisnosti Kosova, ne počnu pripreme za vraćanje Kosova Srbiji".
Iz ove izjave se moze shvatiti i da je Nikolicu savrsheno jasno da ce Kosovo biti proglaseno nezavisnim, pa je sama izjava istovremeno i politicki marketing, odnosno, platforma za sledece izbore.
Ja se nadam i ocekujem da ce Kosovo biti proglaseno za nezavisno u toku mandata ove Vlade, sto ce, iako to mozda na prvi pogled, narocito na internetu, tako ne izgleda, biti "chudo za tri dana", a gradjani Srbije ce se nakon toga konacno baviti necim drugim, osim Kosovom.
Verujem da ce radikali, na takvoj, ratnoj platformi ubedljivo izgubiti izbore, jer, sumnjam da u Srbiji (dakle, ne racunam dijasporu koja se oglasava s bezbedne udaljenosti) zivi zanemarljivo mali broj ljudi koji su stvarno spremni da LICNO krenu u rat.
Varaju se oni koji misle da su cak i svi clanovi Radikalne stranke spremni da krenu u rat na Kosovo. Mnogo je onih koji su se uchlanili iskljucivo da bi izvukli neku licnu korist, sto im i te kako polazi za rukom, a zbrisali bi glavom bez obzira kada bi dosli u najmanju opasnost.

mile

pre 17 godina

Toma je u pravu. Verujem da bi on prvi otisao u oruzani napad tj. odbarnu Kosova. Ali ne radi se o tome. gradjani Srbije znajte da bi mi onda trebali da branimo kosovo od NATO-trupa. halo, haaloo! Imali kog kod kće! Znači - armija Evrope i Amerike VS Serbia i Fruška Gora, s tim da bi posle ostali i bez Fruške. Nego, Toma je hteo da napravi balans - Albanci tvrde nezavisnost ili će biti belaja i međunarodna zajednica to respektuje više nego bilo šta drugo. Toliko su para uložili da bi neko sada unazađivao sav taj trud i milijarde evra. Albanci bi da prave rusvaj a pa Toma kaže da ćemo i mi. Klackalica, s tim da je neozbiljna. i još nešto ljudi, zaista je potrebno da počnemo da saosećamo s Kosovom i Metohijom i svim onim što nam znači. Treba da učimo od Jevreja, mada onim su mi bliski koliko i radikali - znači dalje od najdaljeg. Toma nije glupson, ali smo mi postali građani Evrope koji misle evropski pa makar odmah na uštrb sosptvene teritorije...čućemo se još

Lala Holandija

pre 17 godina

Potpisana pobeda odnosno kapitulacija zvana Kumanovski sporazum sigurno sadrzi odrednicu o ponasanju oruzanih snaga SCG odnosno Vojske Srbije u buducnosti pogotovo prema kosovskom politickom problemu Doticnog treba pod hitno hospitalizovati u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa kao opasnog za okolinu i sebe Malo depo antipsihotica nije na odmet pre nego sto ode za Hag da se pridruzi (g)asdtronomskom klubu gresnika zvezda padalica i njegovoj velikosrpskoj sekciji pre svega.

BeGeshar

pre 17 godina

Dokle se stiglo sa onim slucajem i peticijom da se SRS zabrani? Canak je to pitanje pokrenuo pre koju godinu pa ga niko nije ozbiljno shvatio.
Da li se se G17+ ozbiljno shvatiti i resiti slucaj radikala???
Ceo svet normalno leti ide na odmore i uziva u zivotu a on bi da ratuje na ovu vrucinu. Mislim, stvarno nije u redu. On da se klimatuzije i vozika po BG a drugi da ginu. Nece moci Nikolicu.
Samo da vise ne branimo nista... sve sto su radikali branili - sve su izgubili.

Vladimirr2

pre 17 godina

Ovo je samo primer kako ostvarenje, ipak, nerealne ambicije moze nepripremljenome da dodje glave. Pocetkom dvadesetog veka bejasmo mala, agresivna ali dosta razumna drzava sa velikim ambicijama. Kad smo posle prvog rata, kroz velika samoodricanja i s naponom svih intelektualnih i materjalnih sila napokon ostvarili VEKOVNI (tisucletnji?) san, pocela je zbirka gluposti iz koje se nikad nismo oporavili, od glupave mitologizacije svega moguceg, do nametanja resenja drugim jugo-narodima, durenja na medjunarodnoj sceni, sumanutih puteva razvoja (komunizam). Sve, naravno, megalomanski. I evo nas gde smo, ni ceo vek kasnije. A neki bi i dalje da ratuju, za sta ne znaju ni sami (odnosno, za istrebljenje Albanaca, ali ne smeju da kazu). Zakljucak se namece sam.

Mashinovodja

pre 17 godina

U pravu je Toma, već smo branili Kosovo, "od mnogo jačeg neprijatelja", nije da ga nismo branili, ali da li smo ga ODbranili?
Ma, uobičajeno radikalsko političko lešinarenje i pokušaj profitiranja na nesreći...

Uros

pre 17 godina

Mozda je to opcija za SRS,ali za mene nikako. Neka se vec i to resi jednom pa da radimo i zivimo kao sav normalan svet.
Gibonni kaze u svojoj novoj pesmi: Vec je vrime da se pomirim sa svitom... Mislim da jeste

sasa jokic

pre 17 godina

Nemoj samo Ti Nikolicu da nas branis. Branili ste nas i 1999. pa znamo kako smo prosli.Ustvari ovo je sracunata izjava, da isprovocira zapad, i da im se slucajno ne desi da dodju na vlast, jer su svesni da su za vladanje nesposobni!

max

pre 17 godina

Nema potrebe da radikali i radikalni građani izlaze na ulice. Oni su svojim ponašanjem, uličnim, odavno tamo.
Samo još da obrazlože šta će buduće generacije u Srbiji jesti i od čega živeti nakon "oružane odbrane kosova"?? Njihova deca se baškare po stanovima veličine omanjeg igrališta, putuju, voze u limuzinama a moja deca da "oružano brane" njihove sulude plate i sulude ideje.

Inače kakvu su politiku vodili dok su bili u vlasti znaju šta će biti sa kosovom i sada pokušavaju narod da ponovo povedu u suludi rat za sopstvene interese!
STRAŠNO!!!
Molim pravnike da hitno odgovore: može li neko zbog ovakvih izjava krivično da odogovara????

Alban

pre 17 godina

Nikolicu cuti bre sramota da ti je.
Od koga ces Kosovo da odbranis od svojih stanovnika ili od NATO-a.
Srbi bi bolje trebali da gledaju u svoje dvoriste da vide kakvi ih ljudi predstavlaju nego da kritizuju druge balkanske zemlje.
Bog nek vam pomaze

deradikalizacija

pre 17 godina

Jao, sad kad bi koristio odgovarajuce i adekvatne izraze za opisivanje radikala, komentar bi mi bio cenzurisan, pa cu zato morati da se suzdrzavam. Sto je veoma tesko, jer bezocnost i nemoralnost ovih ljudi prevazilazi sve granice. Radikali, kako vas nije sramota, da vi, koji ste (uz "bracu po oruzju" iz SPS-a) direktno odgovorni za gubitak Kosova, sve ratove, razaranja, stradanja i zrtve koje smo doziveli zadnjih 15-ak godina, sada pozivate u neki novi rat. Pa hajde, izadjite vise na ulicu, bas da vidimo koliko ce ljudi poci za vama!! Da vidimo koliko ce se okupiti tih laznih patriota, ratnih "heroja" i "veterana", okicenih kokardama i flasama rakije, naoruzanih zardjalim kasikama (omiljeno oruzje vaseg Haskog sefa)...da cujemo koliko ce galamiti i halabukati vucici, nikolici i ostale hrabre radikalske vodje, koji su to samo na recima...vi, koji ste izgubili 3 rata za deset godina (sto je svetski rekord), sada trazite jos stradanja, nesrece i ratova. SRAMOTA!!!

teta jela

pre 17 godina

Hahahaha, vec smo ga branili... Mislim da je ovo odlicna poruka biracima. Svima je vise muka od ratova, pa ce i interesovanje za "oruzanu odbranu" i SRS, nakon ove izjave, verovatno biti proporcionalno.

Mihajlo

pre 17 godina

Na Kosovu zivi 92% Albanaca. Greske koje su nacinjene jako je tesko ispraviti. Jos teze je na silu naterati nekog da bude sa nama kada nece. Srbiju nece niko ni pitati za Kosovo. Meni se to ne svijda i boli me kao i svakog drugog Srbina. Najteze godine nam predstoje. Moramo se sabrati i videti kako da ovo Srbije sto je ostalo ucinimo boljom, stabilnijom i prosperitetnijom od svih prethodnih. Kada to dodje, vratice se tertorije same (primer istocna i zapadna nemacka). Kada to dodje Gdine Nikolicu, pozelece i svaki Kosovar da nosi srpski pasos kao sto mnogi Srbi danas sanjaju Nemacki, Americki pa na kraju krajeva i Hrvatski. U medjuvremenu, nastavili se ovako destruktivno razmisljanje, ovaj slepi patriotizam, ginuce nam i dalje kao najbolji muskarci, bezace najbolji intelektualci a Srbija ce da potone u istorijski mulj. Treba biti racionalan i od trenutne situacije izvuci maksimum!

Bitic

pre 17 godina

Manite se oruzja ljudi bozji, pa zar nije bilo dosta oruzja, ratovanja i pogibija?
Pokusano je da se "odbrani" Krajina, Bosna i Kosova, pa vidite gde smo dogurali!!! Nemastina, patnja i zrtve na sve strane. Opametite se vec jednom, batalite se oruzja, dajte ragovarajte i postignite sporazum bez oruzja. I los sporazum je boli od "ratnog uspeha."

lazanski

pre 17 godina

Drago mi je sto je Toma dao ovu izjavu. Ove i slicne izjave su garancija da ce im uvek faliti tih prokletih 5% na izborima, i da ce zauvek ostati opoziciona i stranka sa eventualno delimicnim lokalnim uticajem.

Kao da ne razumeju da su najbolje prosli na lokalnim izborima kada su ublazili retoriku. Toma je Tomi najveci problem.

Dragana,Frankfurt

pre 17 godina

Kao prvo,niste ga vi branili nego ste slali tudju decu da idu da ratuju bez ikakvoga razloga, a kao drugo, samo neka nastave sa ovakvim izjavama,nadam se da ce pametni ljudi shvatiti da se na ovakve stranke covek ne oslanja, nego bezi od njih.
I Srbi na Kosovu moraju da shvate da im oni ne zele dobro, vec i dalje imaju foru kako da prikupe glasove od napacenoga naroda a to je onom legendarnom izjavom "sada cemo mi vama kuce da vratimo".Ja bih se u prvome slucaju pitala,pa zasto ste uopste dozvolili da se necije kuce izgube?
Mislim da g.Nikolica treba ukljuciti u program za lakse dobijanje vize, da bi video i shvatio kako Evropa i svet funkcionisu i kako se ostvaruju ciljevi i dobrobiti za svoje drzave.Ovakvim izjavama sigurno ne.

Visar (Kosovar)

pre 17 godina

Pa ne marite Tomi. On samo prica ono sto Srbi zele da cuju. I nije tesko znati sta Srbi zele da cuju i slusaju. Pa meni ostaje samo da zahvalim Toma za njegovu direktnu pomoc ka ostvarivanju cilja NEZAVISNOSTI. A naravno Tomi pomagaju i srpske institucije. Samo ja brinem kako ce narod Srbije bez razlike koje nacionalnosti ziveti u Srbiji. Ali da vam kazem da najteze ce biti samim Srbima.
Cekamo te Tomo!!!

Марко

pre 17 godina

Ма ево све трчим да ратујем, јер стварно немам паметнија посла. Косово је већ једном "брањено" и зашто би то радили још једном, поготову ако је "одбрањено"? Г. Николић се грдно вара ако мисли да ће скупити довољну војску за овај нови рат који нам спрема. Очито је да радикали профитирају на несрећи народа, а рат је најгора несрећа која се може десити. Ја разумем његову љубомору према Либану, али шта ћете, драги Томиславе, ово није Блиски исток. Живео мир!

Radovan

pre 17 godina

Eh cim sam citao headline znao sam da takve gluposti moze samo Nikolic govoriti!
Ako je njemu ponovo ratovanje u vidu, onda ga naucite voziti tenk, pa nek jedan drugom razbiju glavu! Samo znam: za Kosovo ginut necu!!

Milan

pre 17 godina

Tomo, sto simpatizere SRS nazivas gradjanima. U toj gomili koju budes poveo bice samo clanovi SRSa i SPSa.
A sto bi ih vodio protiv Predsednika i Premijera...stani na celo i povedi ih direktno da odmah sutra dan "brane" Kosovo. Kad si tako hrabar i kad znas da se junachis preko RTSa.

Bolonjac Z.H.

pre 17 godina

Od nejga se nista drugo, nista pametno ionako ne moze ocekivati. Ali da niko na njegov intervju nije reagovao, to takodje nije pametno.

Srbija

pre 17 godina

Duboko me je "dirnuo" stav g.Nikolića o eventualnoj oružanoj odbrani Kosova i odmah mi prosto naviru uspomene iz tih "divnih" 90-ih. Zanima me nekoliko "sitnica":
1. Da li on misli da će samo radikali i njihovi istomišljenici ići opet u rat protiv NATO-a ili se ta opaska odnosi i na nas koji ne delimo njihovo mišljenje? Ako oni lično žele da se okušaju na megdanu sa 20-ak vojnih sila, nemam ništa protiv (treba im organizovati odlazak na Kosovo), ali ako pri tome misli i na nas ostale, onda sam itekako protiv!!!
2. Ovo je pitanje čisto tehničke prirode: sa čim bi mi to mogli ići u rat protiv NATO? Da opet nemamo neko tajno oružje? Da nam neće Kinezi isporučiti bombe sa osiromašenim pirinčom? Ili je gospodin Nikolić, zajedno sa saborcima, smislio neku novu revolucionarnu tehniku ratovanja?
Ako analiziramo naše trenutno stanje, prosto ne mogu da zaključim na kom smo polju spremniji za ratovanje:
a) političkom - pozicija u svetskim okvirima nam je i dalje više nego "sjajna". Saveznika koliko hoćemo...
b) ekonomskom - privreda raste, životni standard nikad bolji, devizne rezerve u porastu, narod jedva čeka da ih Toma i kompanjerosi pozovu u boj
c) vojnom - svaki komentar je suvišan

Kako stvari stoje, Australija mi se čini kao jedino normalno rešenje daljeg života za mene i moju porodicu.

Мислилац

pre 17 godina

Радикале је требало забранити. Ове изјаве ће сада бесомучно бити експлоатисане од стране Албанаца и њихових помагача.

malo morgen

pre 17 godina

Ja cu da odem da branim Kosovo, ali samo u slucaju da Nikolic, Vucic i ostala radilkalska "elita" obuku uniformu i odu da se bore. U suprotnom, Nikolicu je bolje da suti, dosta je glupavih radikalskih bajki. A ratovanja je Srbiji i Srbima dovoljno za sledeca dva milenijuma.
FUJ Nikolicu, kako te bre nije sramota?

Knjizevnik

pre 17 godina

Moze se govoriri samo o napadu na Kosovo. Odbrana je kad neko ukopa polozaje i ceka da ga napadnu. A posto na Kosovu nema srpske vosjke, bar tehnicki, nije u pitanju odbrana nego napad.

Sasa BG

pre 17 godina

Srbija nije dovoljno jaka da povrati Kosmet vojnim putem, ali to ne znaci da nezavisnost treba prihvatiti i potpisati. Ako Kosmet dobije nezavisnost treba ga proglasiti za deo okupirane teritorije, sto i jeste.

Dovla

pre 17 godina

A prva opcija je hapšenje ratnih huškača na čelu sa Tomislavom Nikolićem. Kosovo je izgubljeno kao rezultat politike iza koje su stajali ovaj čovek i njegova stranka, i umesto da snose političke i pravne konsekvence za uvlačenje države u rat i zločine prema vlastitim građanima albanske i srpske nacionalnosti, ovakve kreature još imaju drskosti da govore o nekakvom novom ratu. Predsednika iza brave, a stranku izvan zakona!

Igor

pre 17 godina

Da, da, branili nego sta! A jeste li ga odbranili?! A jeste? Pa, zasto se onda sada borimo za njega? Zasto nema ni traga od policije i vojske Srbije na toj teritoriji?! ZBOG VAS. Svaka Vam cast na odbrani DRUZE Nikolicu.
...Boze me sacuvaj demagogije radikala...

Faton

pre 17 godina

Nikoliću,
pa Vi ste oružano branili Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Kosovo. I šta bi od toga?!!!!
Mislim da ste prošli bolje sa nenaoružanom odbranom Makedonije i Crne Gore.
Zato, bolje da pokušavate da branite Kosovo, NENAORUŽANO.
Pozdrav svim nenaoružanim ljudima (jel to beše i Koštunica?!!!)

andrijana

pre 17 godina

Bolje da je navukao carsav na glavu i poceo da plasi duhovima nego sto se tako izlupava. Zna on dobro da lupeta, ali zna isto tako sta nesretni narod voli da slusa. Jednog takvog manipulatora smo skupo platili. Sram vas bilo radikali vas bezobrazluk i podrugljivost nema mere!

Mile

pre 17 godina

Zbog ovakvih imbecilnih ideja Srbija je na losem glasu.
Pogotovo sto je oruzana odbrana KiM NEPOTREBNA.
Dovoljno je nepotpisivanje bilo kog resenja koje je u koliziji sa teritorijalnim integritetom Srbije, i MZ je osudjena na izdrzavanje KiM do daljnjeg.
A obaska to sto smo videli kako radikali brane Srbe i Srpske zemlje.

Sladjana

pre 17 godina

Želim da verujem da je ovo pre poruka biračima a ne da je on nenormalan čovek. Taman smo se uljudili malo, olakšavaju nam vizne režime da izađemo iz ove ludnice, uzimamo kredite, jednostavno učimo ponovo da živimo normalno, a on bi ponovo da ratuje. Neka mu neko kaže da mi nismo Izrael i nemamo svetsku podršku EU ni Amerike, a nismo ni bogati. Dužni i ružni, verovatno i ludi kad imamo ovakve političare! Pocepali bi nas kao pijan Politiku.

Vojvodjanin

pre 17 godina

G. Nikolic prica kao da Kosovo treba braniti (uzeti) od udruzenja lovaca Malog Mokrinja, a ne od 19 vojno najjacih zemalja! On nema pojma koliko ljudi jedva ceka tako idiotske izjave kako bi ponovo odvukli Srbiju u jos jedan rat.
Kada su tako mudri zasto KiM nisu odbranili '98/'99, imali su odlicnu priliku. Nisu trebali da se guraju sa olovkama ko ce pre do Kumanova kako bi potpisao PREDAJU KiM Albancima i NATO-u. Bolje da cuti...

m

pre 17 godina

Konacno da otvoreno kaze za sta se radikali zalazu. Kome se ponovo gine u unapred izgubljenom ratu, neka glasa za njih. Svi treba da jasu na ovome, jer radikali opet zele da ginemo za unapred izgubljenu stvar, sto je bila specijalnost srpskog rezima od 1991. godine naovamo. Mislim da 90% ljudi nije spremno da ponovo gine da bi neki politicar, kao 1999. pokojni Milosevic, mogao mirne savesti da, posle poraza, potpise nezavisnost. I tu su se gospoda Grobar i ostali presli, i na tome ih treba maksimalno marketinski busiti.

Desava se

pre 17 godina

Samo ne znam koga ce da povede na Kosovo? Mozda naoruzane radikale, kao paravojne formacije. Prazne price, za malu decu. Gradjani Srbije samo mirno. To su poslednji izdisaji azdaje.

brax

pre 17 godina

gos.Nikolicu, ako je oruzana odbrana jedna od opcija, onda ja bih vas zamolio da idete na kosovo sami, da odbranite kosovo! a ne samo bla, bla bla!!

kiki

pre 17 godina

Ne razumem zasto se mi ne saglasimo da Kosovo dobije nezavisnost i to na sledeci nacin:
Mi se slazemo da KOsovo bude nezavisno ako se ta nezavisnost odlozi za recimo 10 godina, period u kome ce oni dokazati kako se nose sa srbima povratnicima ostalim manjinama , Crkvama i Manastirima. Neki period u kome ce oni dokazati da su zreli za nezavisnost i period u kome ce im on najveceg interesa biti zastita povratnika, manjina itd.
Za 10 godina svi cemo vec biti deo EU i gotova prica.

Мислилац

pre 17 godina

Радикале је требало забранити. Ове изјаве ће сада бесомучно бити експлоатисане од стране Албанаца и њихових помагача.

Sasa BG

pre 17 godina

Srbija nije dovoljno jaka da povrati Kosmet vojnim putem, ali to ne znaci da nezavisnost treba prihvatiti i potpisati. Ako Kosmet dobije nezavisnost treba ga proglasiti za deo okupirane teritorije, sto i jeste.

Desava se

pre 17 godina

Samo ne znam koga ce da povede na Kosovo? Mozda naoruzane radikale, kao paravojne formacije. Prazne price, za malu decu. Gradjani Srbije samo mirno. To su poslednji izdisaji azdaje.

Milan

pre 17 godina

Tomo, sto simpatizere SRS nazivas gradjanima. U toj gomili koju budes poveo bice samo clanovi SRSa i SPSa.
A sto bi ih vodio protiv Predsednika i Premijera...stani na celo i povedi ih direktno da odmah sutra dan "brane" Kosovo. Kad si tako hrabar i kad znas da se junachis preko RTSa.

kiki

pre 17 godina

Ne razumem zasto se mi ne saglasimo da Kosovo dobije nezavisnost i to na sledeci nacin:
Mi se slazemo da KOsovo bude nezavisno ako se ta nezavisnost odlozi za recimo 10 godina, period u kome ce oni dokazati kako se nose sa srbima povratnicima ostalim manjinama , Crkvama i Manastirima. Neki period u kome ce oni dokazati da su zreli za nezavisnost i period u kome ce im on najveceg interesa biti zastita povratnika, manjina itd.
Za 10 godina svi cemo vec biti deo EU i gotova prica.

malo morgen

pre 17 godina

Ja cu da odem da branim Kosovo, ali samo u slucaju da Nikolic, Vucic i ostala radilkalska "elita" obuku uniformu i odu da se bore. U suprotnom, Nikolicu je bolje da suti, dosta je glupavih radikalskih bajki. A ratovanja je Srbiji i Srbima dovoljno za sledeca dva milenijuma.
FUJ Nikolicu, kako te bre nije sramota?

Knjizevnik

pre 17 godina

Moze se govoriri samo o napadu na Kosovo. Odbrana je kad neko ukopa polozaje i ceka da ga napadnu. A posto na Kosovu nema srpske vosjke, bar tehnicki, nije u pitanju odbrana nego napad.

Mile

pre 17 godina

Zbog ovakvih imbecilnih ideja Srbija je na losem glasu.
Pogotovo sto je oruzana odbrana KiM NEPOTREBNA.
Dovoljno je nepotpisivanje bilo kog resenja koje je u koliziji sa teritorijalnim integritetom Srbije, i MZ je osudjena na izdrzavanje KiM do daljnjeg.
A obaska to sto smo videli kako radikali brane Srbe i Srpske zemlje.

Bolonjac Z.H.

pre 17 godina

Od nejga se nista drugo, nista pametno ionako ne moze ocekivati. Ali da niko na njegov intervju nije reagovao, to takodje nije pametno.

Sladjana

pre 17 godina

Želim da verujem da je ovo pre poruka biračima a ne da je on nenormalan čovek. Taman smo se uljudili malo, olakšavaju nam vizne režime da izađemo iz ove ludnice, uzimamo kredite, jednostavno učimo ponovo da živimo normalno, a on bi ponovo da ratuje. Neka mu neko kaže da mi nismo Izrael i nemamo svetsku podršku EU ni Amerike, a nismo ni bogati. Dužni i ružni, verovatno i ludi kad imamo ovakve političare! Pocepali bi nas kao pijan Politiku.

Faton

pre 17 godina

Nikoliću,
pa Vi ste oružano branili Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Kosovo. I šta bi od toga?!!!!
Mislim da ste prošli bolje sa nenaoružanom odbranom Makedonije i Crne Gore.
Zato, bolje da pokušavate da branite Kosovo, NENAORUŽANO.
Pozdrav svim nenaoružanim ljudima (jel to beše i Koštunica?!!!)

Radovan

pre 17 godina

Eh cim sam citao headline znao sam da takve gluposti moze samo Nikolic govoriti!
Ako je njemu ponovo ratovanje u vidu, onda ga naucite voziti tenk, pa nek jedan drugom razbiju glavu! Samo znam: za Kosovo ginut necu!!

Igor

pre 17 godina

Da, da, branili nego sta! A jeste li ga odbranili?! A jeste? Pa, zasto se onda sada borimo za njega? Zasto nema ni traga od policije i vojske Srbije na toj teritoriji?! ZBOG VAS. Svaka Vam cast na odbrani DRUZE Nikolicu.
...Boze me sacuvaj demagogije radikala...

brax

pre 17 godina

gos.Nikolicu, ako je oruzana odbrana jedna od opcija, onda ja bih vas zamolio da idete na kosovo sami, da odbranite kosovo! a ne samo bla, bla bla!!

m

pre 17 godina

Konacno da otvoreno kaze za sta se radikali zalazu. Kome se ponovo gine u unapred izgubljenom ratu, neka glasa za njih. Svi treba da jasu na ovome, jer radikali opet zele da ginemo za unapred izgubljenu stvar, sto je bila specijalnost srpskog rezima od 1991. godine naovamo. Mislim da 90% ljudi nije spremno da ponovo gine da bi neki politicar, kao 1999. pokojni Milosevic, mogao mirne savesti da, posle poraza, potpise nezavisnost. I tu su se gospoda Grobar i ostali presli, i na tome ih treba maksimalno marketinski busiti.

andrijana

pre 17 godina

Bolje da je navukao carsav na glavu i poceo da plasi duhovima nego sto se tako izlupava. Zna on dobro da lupeta, ali zna isto tako sta nesretni narod voli da slusa. Jednog takvog manipulatora smo skupo platili. Sram vas bilo radikali vas bezobrazluk i podrugljivost nema mere!

Vojvodjanin

pre 17 godina

G. Nikolic prica kao da Kosovo treba braniti (uzeti) od udruzenja lovaca Malog Mokrinja, a ne od 19 vojno najjacih zemalja! On nema pojma koliko ljudi jedva ceka tako idiotske izjave kako bi ponovo odvukli Srbiju u jos jedan rat.
Kada su tako mudri zasto KiM nisu odbranili '98/'99, imali su odlicnu priliku. Nisu trebali da se guraju sa olovkama ko ce pre do Kumanova kako bi potpisao PREDAJU KiM Albancima i NATO-u. Bolje da cuti...

Srbija

pre 17 godina

Duboko me je "dirnuo" stav g.Nikolića o eventualnoj oružanoj odbrani Kosova i odmah mi prosto naviru uspomene iz tih "divnih" 90-ih. Zanima me nekoliko "sitnica":
1. Da li on misli da će samo radikali i njihovi istomišljenici ići opet u rat protiv NATO-a ili se ta opaska odnosi i na nas koji ne delimo njihovo mišljenje? Ako oni lično žele da se okušaju na megdanu sa 20-ak vojnih sila, nemam ništa protiv (treba im organizovati odlazak na Kosovo), ali ako pri tome misli i na nas ostale, onda sam itekako protiv!!!
2. Ovo je pitanje čisto tehničke prirode: sa čim bi mi to mogli ići u rat protiv NATO? Da opet nemamo neko tajno oružje? Da nam neće Kinezi isporučiti bombe sa osiromašenim pirinčom? Ili je gospodin Nikolić, zajedno sa saborcima, smislio neku novu revolucionarnu tehniku ratovanja?
Ako analiziramo naše trenutno stanje, prosto ne mogu da zaključim na kom smo polju spremniji za ratovanje:
a) političkom - pozicija u svetskim okvirima nam je i dalje više nego "sjajna". Saveznika koliko hoćemo...
b) ekonomskom - privreda raste, životni standard nikad bolji, devizne rezerve u porastu, narod jedva čeka da ih Toma i kompanjerosi pozovu u boj
c) vojnom - svaki komentar je suvišan

Kako stvari stoje, Australija mi se čini kao jedino normalno rešenje daljeg života za mene i moju porodicu.

Dovla

pre 17 godina

A prva opcija je hapšenje ratnih huškača na čelu sa Tomislavom Nikolićem. Kosovo je izgubljeno kao rezultat politike iza koje su stajali ovaj čovek i njegova stranka, i umesto da snose političke i pravne konsekvence za uvlačenje države u rat i zločine prema vlastitim građanima albanske i srpske nacionalnosti, ovakve kreature još imaju drskosti da govore o nekakvom novom ratu. Predsednika iza brave, a stranku izvan zakona!

sasa jokic

pre 17 godina

Nemoj samo Ti Nikolicu da nas branis. Branili ste nas i 1999. pa znamo kako smo prosli.Ustvari ovo je sracunata izjava, da isprovocira zapad, i da im se slucajno ne desi da dodju na vlast, jer su svesni da su za vladanje nesposobni!

Mashinovodja

pre 17 godina

U pravu je Toma, već smo branili Kosovo, "od mnogo jačeg neprijatelja", nije da ga nismo branili, ali da li smo ga ODbranili?
Ma, uobičajeno radikalsko političko lešinarenje i pokušaj profitiranja na nesreći...

deradikalizacija

pre 17 godina

Jao, sad kad bi koristio odgovarajuce i adekvatne izraze za opisivanje radikala, komentar bi mi bio cenzurisan, pa cu zato morati da se suzdrzavam. Sto je veoma tesko, jer bezocnost i nemoralnost ovih ljudi prevazilazi sve granice. Radikali, kako vas nije sramota, da vi, koji ste (uz "bracu po oruzju" iz SPS-a) direktno odgovorni za gubitak Kosova, sve ratove, razaranja, stradanja i zrtve koje smo doziveli zadnjih 15-ak godina, sada pozivate u neki novi rat. Pa hajde, izadjite vise na ulicu, bas da vidimo koliko ce ljudi poci za vama!! Da vidimo koliko ce se okupiti tih laznih patriota, ratnih "heroja" i "veterana", okicenih kokardama i flasama rakije, naoruzanih zardjalim kasikama (omiljeno oruzje vaseg Haskog sefa)...da cujemo koliko ce galamiti i halabukati vucici, nikolici i ostale hrabre radikalske vodje, koji su to samo na recima...vi, koji ste izgubili 3 rata za deset godina (sto je svetski rekord), sada trazite jos stradanja, nesrece i ratova. SRAMOTA!!!

Ivan

pre 17 godina

Radikali nikako da shvate da nam je dosta ratno-uskacke provincijalne politike. Srbija je izgubila tri rata, pretrpela ogromnu stetu tokom NATO bombardovanja, a da ne govorimo o poginulim, ratnim invalidima, trajno raseljenim i svim ostalim ljudima koji su zauvek napustili Srbiju zbog upravo takve politike i otisli na neko drugo bolje mesto. Sta jos treba da se nam se dogodi da bi radikali shvatili da je pre dve decenije doslo do promene balansa izmedju istoka i zapada, i da smo mi u stvari jako mala i beznecajna zemlje u svetskim razmerama opterecena ogromnim unutrasnjim problemima. Umesto da se bave resavanjem egzistencijalnih pitanja, oni i dalje podstrekuju narod na rat i krvoprolice. Niko nece sacuvati Srbe na Kosovu osim pametne politike Beograda i spremnosti na dogovor i ustupke na racun tog istog naroda koji trpi poslednji 25 godina zbog upravo takvih kao sto je Toma Nikolic. Takve neodmerene izjave su nas mnogo kostale u poslednjih 15 godina i vreme je da drzava preduzme nesto kako bi ogradila od istih i potpuno marginalizovala "kriminalnu" politiku radikala. Iskreno podrzavam pregovore u Becu bez obzira na ishod jer je to jedini nacin da pokazemo politicku zrelost i spremnost da dogovor. Nadam se da Vlada Srbije ima razradjen plan u slucaju otcepljenja Kosova kako bi pomogla narodu koji tamo zivi. U tom slucaju odgovornost ce biti na strani medjunarodne zajednice koja bi takvu odluku donela bez saglasnosti Beograda. Kao sto mozemo videti iz primera statusa Srba u Hrvatskoj, svaka ozbiljna zemlja koja zeli da se prikljuci EU mora da resi status manjina. Pitanje Srba na Kosovu ce doci na red za 10 do 15 godina ali samo pametno i strpljivom politikom Beograda bez zveckanja oruzijem.

Pozdrav svim citaocima B92.

max

pre 17 godina

Nema potrebe da radikali i radikalni građani izlaze na ulice. Oni su svojim ponašanjem, uličnim, odavno tamo.
Samo još da obrazlože šta će buduće generacije u Srbiji jesti i od čega živeti nakon "oružane odbrane kosova"?? Njihova deca se baškare po stanovima veličine omanjeg igrališta, putuju, voze u limuzinama a moja deca da "oružano brane" njihove sulude plate i sulude ideje.

Inače kakvu su politiku vodili dok su bili u vlasti znaju šta će biti sa kosovom i sada pokušavaju narod da ponovo povedu u suludi rat za sopstvene interese!
STRAŠNO!!!
Molim pravnike da hitno odgovore: može li neko zbog ovakvih izjava krivično da odogovara????

Bitic

pre 17 godina

Manite se oruzja ljudi bozji, pa zar nije bilo dosta oruzja, ratovanja i pogibija?
Pokusano je da se "odbrani" Krajina, Bosna i Kosova, pa vidite gde smo dogurali!!! Nemastina, patnja i zrtve na sve strane. Opametite se vec jednom, batalite se oruzja, dajte ragovarajte i postignite sporazum bez oruzja. I los sporazum je boli od "ratnog uspeha."

teta jela

pre 17 godina

Hahahaha, vec smo ga branili... Mislim da je ovo odlicna poruka biracima. Svima je vise muka od ratova, pa ce i interesovanje za "oruzanu odbranu" i SRS, nakon ove izjave, verovatno biti proporcionalno.

mile

pre 17 godina

Toma je u pravu. Verujem da bi on prvi otisao u oruzani napad tj. odbarnu Kosova. Ali ne radi se o tome. gradjani Srbije znajte da bi mi onda trebali da branimo kosovo od NATO-trupa. halo, haaloo! Imali kog kod kće! Znači - armija Evrope i Amerike VS Serbia i Fruška Gora, s tim da bi posle ostali i bez Fruške. Nego, Toma je hteo da napravi balans - Albanci tvrde nezavisnost ili će biti belaja i međunarodna zajednica to respektuje više nego bilo šta drugo. Toliko su para uložili da bi neko sada unazađivao sav taj trud i milijarde evra. Albanci bi da prave rusvaj a pa Toma kaže da ćemo i mi. Klackalica, s tim da je neozbiljna. i još nešto ljudi, zaista je potrebno da počnemo da saosećamo s Kosovom i Metohijom i svim onim što nam znači. Treba da učimo od Jevreja, mada onim su mi bliski koliko i radikali - znači dalje od najdaljeg. Toma nije glupson, ali smo mi postali građani Evrope koji misle evropski pa makar odmah na uštrb sosptvene teritorije...čućemo se još

Vladimirr

pre 17 godina

Meni ovo vise izgleda kao poziv na gradjanski rat nego na neku odbranu Kosova ili slicnu nebulozu. Mislim, tu bi nas pokupili Ameri za pet minuta. Dakle, slusajmo braco radikale i pripremajmo se, bar znamo sta nas ceka...

Visar (Kosovar)

pre 17 godina

Pa ne marite Tomi. On samo prica ono sto Srbi zele da cuju. I nije tesko znati sta Srbi zele da cuju i slusaju. Pa meni ostaje samo da zahvalim Toma za njegovu direktnu pomoc ka ostvarivanju cilja NEZAVISNOSTI. A naravno Tomi pomagaju i srpske institucije. Samo ja brinem kako ce narod Srbije bez razlike koje nacionalnosti ziveti u Srbiji. Ali da vam kazem da najteze ce biti samim Srbima.
Cekamo te Tomo!!!

Alban

pre 17 godina

Nikolicu cuti bre sramota da ti je.
Od koga ces Kosovo da odbranis od svojih stanovnika ili od NATO-a.
Srbi bi bolje trebali da gledaju u svoje dvoriste da vide kakvi ih ljudi predstavlaju nego da kritizuju druge balkanske zemlje.
Bog nek vam pomaze

Chaslav

pre 17 godina

Ova je poziv na gradjanski rat, ako je doslovce rekao "da će radikali izaći na ulice i povesti građane protiv predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Vojislava Koštunice, ako oni, dan posle eventualnog proglašenja nezavisnosti Kosova, ne počnu pripreme za vraćanje Kosova Srbiji".
Iz ove izjave se moze shvatiti i da je Nikolicu savrsheno jasno da ce Kosovo biti proglaseno nezavisnim, pa je sama izjava istovremeno i politicki marketing, odnosno, platforma za sledece izbore.
Ja se nadam i ocekujem da ce Kosovo biti proglaseno za nezavisno u toku mandata ove Vlade, sto ce, iako to mozda na prvi pogled, narocito na internetu, tako ne izgleda, biti "chudo za tri dana", a gradjani Srbije ce se nakon toga konacno baviti necim drugim, osim Kosovom.
Verujem da ce radikali, na takvoj, ratnoj platformi ubedljivo izgubiti izbore, jer, sumnjam da u Srbiji (dakle, ne racunam dijasporu koja se oglasava s bezbedne udaljenosti) zivi zanemarljivo mali broj ljudi koji su stvarno spremni da LICNO krenu u rat.
Varaju se oni koji misle da su cak i svi clanovi Radikalne stranke spremni da krenu u rat na Kosovo. Mnogo je onih koji su se uchlanili iskljucivo da bi izvukli neku licnu korist, sto im i te kako polazi za rukom, a zbrisali bi glavom bez obzira kada bi dosli u najmanju opasnost.

Lala Holandija

pre 17 godina

Potpisana pobeda odnosno kapitulacija zvana Kumanovski sporazum sigurno sadrzi odrednicu o ponasanju oruzanih snaga SCG odnosno Vojske Srbije u buducnosti pogotovo prema kosovskom politickom problemu Doticnog treba pod hitno hospitalizovati u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa kao opasnog za okolinu i sebe Malo depo antipsihotica nije na odmet pre nego sto ode za Hag da se pridruzi (g)asdtronomskom klubu gresnika zvezda padalica i njegovoj velikosrpskoj sekciji pre svega.

Misko

pre 17 godina

Ja ne znam stvarno sta oni jos trebaju da urade, da kazu, da bi neki tuzioc poceo da reaguje. I Vise me brine to sto ih tolerisu, nego to sto oni lupetaju. Kad ste mogli Karica da maknete, onda maknite i ove najvece neprijatelje i dusmane srpskoga naroda.

Dragan

pre 17 godina

Sve je OK, od tih kafanskih patriota se i ne ocekuje nista drugo. Ali mi nije jasan Petrovic i ostale nadlezne institucije, zasto se SRS PODHITNO ne zabrani ?!
Sto neko rece, mi mozemo da se smejemo na te izjave i govorimo "pusti budalu da prica", ali ovo nece odjeknuti dobro napolju, makar doslo i od radikala.

Mihajlo

pre 17 godina

Na Kosovu zivi 92% Albanaca. Greske koje su nacinjene jako je tesko ispraviti. Jos teze je na silu naterati nekog da bude sa nama kada nece. Srbiju nece niko ni pitati za Kosovo. Meni se to ne svijda i boli me kao i svakog drugog Srbina. Najteze godine nam predstoje. Moramo se sabrati i videti kako da ovo Srbije sto je ostalo ucinimo boljom, stabilnijom i prosperitetnijom od svih prethodnih. Kada to dodje, vratice se tertorije same (primer istocna i zapadna nemacka). Kada to dodje Gdine Nikolicu, pozelece i svaki Kosovar da nosi srpski pasos kao sto mnogi Srbi danas sanjaju Nemacki, Americki pa na kraju krajeva i Hrvatski. U medjuvremenu, nastavili se ovako destruktivno razmisljanje, ovaj slepi patriotizam, ginuce nam i dalje kao najbolji muskarci, bezace najbolji intelektualci a Srbija ce da potone u istorijski mulj. Treba biti racionalan i od trenutne situacije izvuci maksimum!

Vladimirr2

pre 17 godina

Ovo je samo primer kako ostvarenje, ipak, nerealne ambicije moze nepripremljenome da dodje glave. Pocetkom dvadesetog veka bejasmo mala, agresivna ali dosta razumna drzava sa velikim ambicijama. Kad smo posle prvog rata, kroz velika samoodricanja i s naponom svih intelektualnih i materjalnih sila napokon ostvarili VEKOVNI (tisucletnji?) san, pocela je zbirka gluposti iz koje se nikad nismo oporavili, od glupave mitologizacije svega moguceg, do nametanja resenja drugim jugo-narodima, durenja na medjunarodnoj sceni, sumanutih puteva razvoja (komunizam). Sve, naravno, megalomanski. I evo nas gde smo, ni ceo vek kasnije. A neki bi i dalje da ratuju, za sta ne znaju ni sami (odnosno, za istrebljenje Albanaca, ali ne smeju da kazu). Zakljucak se namece sam.

Марко

pre 17 godina

Ма ево све трчим да ратујем, јер стварно немам паметнија посла. Косово је већ једном "брањено" и зашто би то радили још једном, поготову ако је "одбрањено"? Г. Николић се грдно вара ако мисли да ће скупити довољну војску за овај нови рат који нам спрема. Очито је да радикали профитирају на несрећи народа, а рат је најгора несрећа која се може десити. Ја разумем његову љубомору према Либану, али шта ћете, драги Томиславе, ово није Блиски исток. Живео мир!

lazanski

pre 17 godina

Drago mi je sto je Toma dao ovu izjavu. Ove i slicne izjave su garancija da ce im uvek faliti tih prokletih 5% na izborima, i da ce zauvek ostati opoziciona i stranka sa eventualno delimicnim lokalnim uticajem.

Kao da ne razumeju da su najbolje prosli na lokalnim izborima kada su ublazili retoriku. Toma je Tomi najveci problem.

Uros

pre 17 godina

Mozda je to opcija za SRS,ali za mene nikako. Neka se vec i to resi jednom pa da radimo i zivimo kao sav normalan svet.
Gibonni kaze u svojoj novoj pesmi: Vec je vrime da se pomirim sa svitom... Mislim da jeste

Dragana,Frankfurt

pre 17 godina

Kao prvo,niste ga vi branili nego ste slali tudju decu da idu da ratuju bez ikakvoga razloga, a kao drugo, samo neka nastave sa ovakvim izjavama,nadam se da ce pametni ljudi shvatiti da se na ovakve stranke covek ne oslanja, nego bezi od njih.
I Srbi na Kosovu moraju da shvate da im oni ne zele dobro, vec i dalje imaju foru kako da prikupe glasove od napacenoga naroda a to je onom legendarnom izjavom "sada cemo mi vama kuce da vratimo".Ja bih se u prvome slucaju pitala,pa zasto ste uopste dozvolili da se necije kuce izgube?
Mislim da g.Nikolica treba ukljuciti u program za lakse dobijanje vize, da bi video i shvatio kako Evropa i svet funkcionisu i kako se ostvaruju ciljevi i dobrobiti za svoje drzave.Ovakvim izjavama sigurno ne.

BeGeshar

pre 17 godina

Dokle se stiglo sa onim slucajem i peticijom da se SRS zabrani? Canak je to pitanje pokrenuo pre koju godinu pa ga niko nije ozbiljno shvatio.
Da li se se G17+ ozbiljno shvatiti i resiti slucaj radikala???
Ceo svet normalno leti ide na odmore i uziva u zivotu a on bi da ratuje na ovu vrucinu. Mislim, stvarno nije u redu. On da se klimatuzije i vozika po BG a drugi da ginu. Nece moci Nikolicu.
Samo da vise ne branimo nista... sve sto su radikali branili - sve su izgubili.

Dada

pre 17 godina

Sram Vas bilo gos.Nikolicu!Nije vam bilo dosta ratova '90-tih...upropastili ste tolike zivote,rasturili mnoge porodice, mladima u srbiji oduzeli nadu u bolje sutra...i jos imate kurazi da se sa ovakvim porukama obracate narodu!Ako ste ikakav patrijota razmisljali bi ste o poboljsanju ekonomske situacije,stvaranju novih radnih mesta itd...ali izgleda to su za Vas prilicno apstraktne dimenzije u razmisljanju!!!Ako je narod iole pri svesti posle svega sta se desilo, nadam se da ce Vas bojkotovati na sledecim izborima!Zbogom gos. Nikolicu!!!

Dragoljub

pre 17 godina

Ovog coveka, Tomislava Nikolica, treba UHAPSITI i LUSTRIRATI. Radikali nemaju moralno pravo da pozivaju ni na kakvo prolivanje krvi, zato sto nisu vlasnici srpske mladosti i zastupnici srpskih majki.

think about

pre 17 godina

To je kao kad knockout-irani fanatik, dodje svesti i nasrce na uspravnog i jakog protivnika koji ga drzi na oku. Drugim recima, odsustvo razuma.
Pa niko od nas Tomo nije sretan zbog posledica tvoje (i tebi slicnih) politike - zbog gubitka Kosova i terora nad preostalim Srbima.
Ali moras upotrebiti mozak da ne bi dosao u jos goru situaciju, koja je sasvim izgledna u slucaju vojne intervencije.
Zar jos nisi naucio da se rat dobija diplomatijom-propagandom-lobiranjem? Pa ako vec ne shvatate, lupajte svoje glave i glave vase dece o nato zid. Mi ostali smo odavno izabrali diplomatiju kao jedini put. A nezavisnost ako ne mozemo da izbegnemo, ne moramo ni da prihvatimo. Ali u daljem razaranju i parcanju zemlje sigurno necemo da ucestvujemo - izvolite sami srs i sps.
Pitanje: Da li Toma misli da ima mogucnosti da dobije "rat"?
U slucaju da je odgovor pozitivan, on mora da se skloni sa politicke scene i televizije, jer je psiholoski nespreman za ulogu koju ima, i opasan za javnost.

Коста

pre 17 godina

А шта, конкретно, имају господа Тадић и Коштуница за дан после независности Косова? Нека се изјасне сада.

Mirko

pre 17 godina

Nije valjda opet?!
da da, pa i da nije NATO-a mi nikad ne bi dobili rat. Ne ocekuju nas vise Albanci tamo nenaoruzani. Sada svaka albanska kuca dole ima po pet kalasnikova, mitraljeza, raketnih bacaca itd. I sa NATO i bez nje Albanci bi dobili rat, mogu sada doneti iz insotrantsva i tenkove, fino kroz Albaniju, Makedoniju a bogami i Crnu Goru

Peace

pre 17 godina

Nadam se da ovakva izjava moze samo da steti radikalima, jer ako nakon nje jos uvek ima 30 % ljudi koji bi ih podrzavali, onda za Srbiju stvarno nema nade. Optimista sam da ipak ogromna vecina ljudi nije toliko glupa. Ili se mozda varam?

still_chillin

pre 17 godina

A jel?!A ja kazem da me bas briga vise za Kosovo!Ako se moze izvuci nesto u nadoknadu za njegov gubitak-nek se izvuce,posto je ono vec odavno izgubljeno!A nek Tomica ide nek se bori,sta samo tripuje okolo!

Dragan

pre 17 godina

Jao pa zasto niko ne proba da izmisi neki vremeplov pa da vratimo u srednji vek sve ovakve politicke lesinare i polupismene gluperde koje na rusevinama ove nase napacene Srbije pokusavaju ponovo da salju tudju decu da ginu.
Uhvati se puske Tomislave ali da sam sebe upucas a ne da glumeci politicara (kao onaj satrap tvoj idejni vodja) pozivas druge da ginu.Ove radikale nije trebalo zabraniti. Trebalo ih je sve pozatvarati pa da radom na njivama i u rudnicima okajaju svoje dugogodisnje gluposti i opravdaju puku egzistenciju svoju .

Atanasije

pre 17 godina

Apsolutno nemam nista protiv da Tome uzme pušku i ode da "brani" KiM. Ako još nije ukapirao šta se dogodilo sa svima koje su on i njegovi branili šta da mu radim. To isto, izgleda, ne kapiraju ni oni koji su bili branjeni. Samo Tomo nemoj da ispališ pa opet da kuvaš pasulj umesto da pucaš.

Doctor Wu

pre 17 godina

Ova izjava uopste nema veze sa Kosovom- ona je poziv na oruzanu pobunu protiv Kostunice i Tadica. Kljucno je sada sta ce reci srpski oligarsi-mafijasi - ako oni podrze radikale, eto nama 6. oktobra, a ako ne, onda ce ovo biti zaboravljeno kao julsko predizborno lupetanje.

ruzica

pre 17 godina

Ja ovako gledam na stvari:Ako je apstinencija biracha takva kakva jeste, i ako MZ odluchi da konachno prekine ovu mucnu situaciju i uz veliku pritisak Albanaca(i podrsku naravno Amerike)da samostalnost Kosvu, u Srbiji ce nastati mobilizacija.Pa vi lepo gledajte sta cete sa svojim sedenjem kod kuce i citanjem Nikolicevih gluposti.Imacete dragi moji zemljaci ponovo skrivanje svojih sinova i josh vecu bezaniju preko granice nego u nesrecnim 'devedesetim'. I josh neshto:SRS je mnogo grublji i agresivniji od onog SPS-a.Bice u Srbiji nocnog odvodjenja u kasarne i slanja u pravcu kosova...a vi samo sedte i gledajte i cekajte da vam padne sloboda i demokratija sa neba...

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Gospodin Nikolić je rekao nešto što bi u svim normalnim državama bio najnormalniji odgovor na amputaciju dela suverene teritorije. Razmišljam šta bi rekli Amerikanci. Šta bi rekli Nemci, Francuzi, Italijani pa i naši susedi Albanci ? Pošto ovo nije normalna država, već država gde su se vlasti dokopali dojučerašnji dezerteri i ostali slobodnosnalažljivi umetnici, normalno je što će se njegov gest, ne poziv, protumačiti kao ratno huškanje, povratak u prošlost itd.itd. Nekako uvek ispada da je bolje "da damo" pa da dobijemo vize za Evropu, nego da ne damo pa da udjemo u rat "sa svetom", kako odbranu svoje zemlje neki shvataju. Siguran sam da bi ovu zemlju imao ko da brani. Dobrovoljno bez poziva i nasilne regrutacije. Potencijalni dezerteri nikada se i ne pozivaju u odbranu bilo čega. Oni su spremni "da daju". Bilo kada i bilo šta da im se traži. Državu bi branili oni hrabri, koji smatraju da treba poštovati principe, pravo i dostojanstvo države ma kako ona bila mala i siromašna. Problem je u tome što bi sutradan, kao i danas, dezerteri izmislili priču kako su državu i teritoriju branili samo oni, žedni krvi, potom propalice i uopšte ljudi niskog morala. A oni, oni bi ponovo bili savest nacije. U Srbiji se s vremena na vreme u živo odigravaju tragikomedije poput one "Sve će to narod pozlatiti".
I posle svega zašto je čika Toma sve ovo rekao. Da li je on glup ili zreo političar ?

matrix

pre 17 godina

Evo odlične prilike da Srbija "odraste", i od nervoznog tinejdžera koji živi u svom svetu konačno kaže "Zbogom!" svojoj mračnoj strani!

Hermiona

pre 17 godina

U radikalskom stilu:em glupo,em stetno, em nemoguce. Lepo smo videli kako su on i onaj, da mu ne pominjem ime, odbranili Kosovo.
Ajde bre ljudi na odmor, koga briga sta radikali pricaju na + 40. Oni ionako nikada nece doci na vlast, ma koliko se izlupetavali, nego ce uvek sluziti ko strasilo.

ja

pre 17 godina

Evo ga! Sad još generala Mladića umjesto u Haag staviti na čelo osloboditelja i priča je zaokružena. A poslije, kad i ovo dođe na naplatu, za sve će biti kriva MZ, a imidž Srbije bit će posljedica ispiranja mozga generacijama zapadnjačkih klinaca, a nikako posljedica srpskih poteza... sretna Vam 1006. godina!

Dragomir

pre 17 godina

Legitimno pravo drzave je da koristi oruzanu silu za zastitu svoje teritorije. Jasno je i Nikolicu da ne moze sada ratovati. Ali ako dodje do prilike da se Kosovo i oruzano vrati u Srbiju, potpuno je normalno da to treba iskoristiti. Sta se sablaznjavajte? Dajte svoju kucu nekome drugom kada ste toliko sirokogrudi i moderni.

Ivan

pre 17 godina

Nerazumem sta ja tacno tamo treba da branim. Srbi odande beze jos od vreme Tita, ali se niko tada nije bunio jer su svi lepo ziveli i bolelo ih uvo za bracu Srbe sa Kosova, ali sada kad se lose zivi odjednom se setismo oblasti i naroda koje niko nije ni video ni slusao do sada. Kosovo je izgubljeno i mi tu nemamo sta da trazimo ni da zahtevamo, samo da gleadmo da sto vise privilegija izvucemo za preostali zivalj. Kad slusam radikale kako pricaju o borbi osetim se nekako ponosito, kao da iza sebe imam 10 atomskih borbi i kao da je nasa vojska i zemlja jedna od najboljih na svetu, a onda se probudim i pogledam oko sebe i dodje mi da placem. Samo da ja sve sredim sa papirima i odem iz ove zemlje pa nek radikali i njihovi kafanski drugovi igraju rata, ali ne samnom i sa mojom decom.

Ivan od Kipra

pre 17 godina

Samo se vi zezajte...oni(radikali) dolaze na vlast na sledecim izborima...tako da ovo sve ima smisla...e sad zasto je to tako...standard,korupcija ljudi imaju visak vremena da se bave glupostima...i onda se sloze kockice da se vrate radikali...a za to je kriva vlast...od 5.oktobra na ovamo
...u zdravlje

srbislav vučić

pre 17 godina

Радикали су синоним за лицемерје и петпарачку политичку демагогију. Управо они који су са својим другим колегама псеудо-патриотама из СПС-а и ЈУЛ-а довели Србију до бомбардовања и фактичког одвајања Космета Кумановском капитулацијом сада држе слово о заштити националних интереса.

Ко је икада прочитао Кумановски споразум (капитулацију) и Резолуцију 1244 могао је да схвати да већ од 1999. године Србија није имала никакву контролу над Косметом. Све владе од 2000. године наовамо само покушавају немогуће: да врате Космет под суверенитет Србије.

Радикали могу да лажу колико хоће да нису дали сагласност за потписивање капитулације 1999. године, али су останком у републичкој и касније уласком у савезну владу дали пун легитимитет одлукама које су ове две извршне власти донеле 1999. године. Они могу и да се бусају да су велике патриоте, али управо док је у току био масовни егзодус Срба са Космета 1999. године, "храбри српски радикали" су неустрашиво јуришали на огромне станове у елитним деловима Београде које им је тадашњи режим поклонио за лојалност суштински антисрпској политици.

mama ludaca

pre 17 godina

Lideri stranaka i ostalih udruzenja zaludnih gradjana mogu da govore u svoje licno ime i u ime disciplinovanih clanova koji se nece zaustaviti dok ne vide vise mrtvih nego zivih.
Ako postoje verbalni prestupi i za njih se sudi,onda bi ovi silni pravnici koji nas (kao)vode,trebalo da razmisle i o ovom prekrsaju koji je doticni neodgovorni (nazovi)lider ucinio:ako nesto nema nikakvu osnovu u realnosti,zdravom razumu,svesti i pameti,onda se to mora sankcionisati jer su takve poruke bezobrazne i opasne po opstanak i svest ovog naroda.Ne znam zasto i SPC ne kaze nesto povodom ovakvih verbalnih izleta.Jos jedan Nikolic i morali bi da krenu u misionarenje,posto pastvu vise nece imati!

Milos

pre 17 godina

To sto je sinoc pricao Toma Nikolic “u opisu je njegovog radnog mesta” pa nije nista cudno ili opasno. Opasno je sto na njegovu pricu nije bilo odgovarajuce reakcije prisutnih novinara i voditeljke, sem donekle novinara “Politike” (!?), a siroti Djordjije Vukadinovic mu je cak pomalo i povladjivao ali da se ne primeti. Formalno gledano, svako ima pravo da iznese svoje misljenje, narocito potpredsednik stranke koja racuna da osvoji vise od 50% glasova, kako rece Nikolic, ali da to ostane bez adekvatne reakcije, to je najveca sramota ! Covek je imao utisak da gleda Slobinu televiziju a ne t.zv. javni servis evropske Srbije. Analiticari koji se nama bave umece da izvuku odgovarajuce zakljucke !

nep

pre 17 godina

Znamo mi na Kosovu nacin kako su ratovali posebno radikali, ali i vojne, policijske i ostale pramilitarne snage.Oni su bili narocito uspesni u ubijanju albanse dece,zena staraca i golorukog stanovnistva, u pokusaju prikrivanja uzasnih zlocina. Setite se hladnjaca, Batajnice,visokih peci gde su spaljene zrtve njihovih junastava . A tih zrtava je bilo skoro 20.000 ubijenih, na hiljade zena koje su silovane, i vise od 150.000 spaljenih kuca,kulturnih i vesrskih objekata,idr.

Homo Gibanikus

pre 17 godina

Da, da, evo sve trcim, pa sa saplicem.
Moze slobodno da napada Kosovo do mile volje ali ja cu ovaj put samo da pratim TV prenos.

mi

pre 17 godina

T.N. glupa luposti. Ja se zalazem da KiM ne bude nezavisno od Srbije. Ali gradjani Srbije bi se mogli drugacije organizovati. Ko sto su Alabanci naseljavanjem iz Albanije mirno i polako proterali Srbe, to i mi treba da uradimo. Mirnim putem naselimo Kosovo, napravimo vecinu, pa trazimo referendum. kada bi se nasao neki Gandijevski orjenstisan Srpski politicar da ovo izorganizuje, KIM bi ponovo bilo srpsko; ratom ili uz pomoc MZ to nikako nece moci... Pozdrav :)

Ivan

pre 17 godina

Hvala Tomo!,
samo nastavi jos glasnije sa ovakvim predlozima do izbora. Eto nama spasa od pobede radikala. Srbi vole ovakve price samo po kafanama i uz zidarsko pivo ispred samoposluge, ali ne glasaju vise za one koji bi da ih vode u rat.
Toma, ako je iskren u svojim namerama, moze stranku da transformise u teroristicku organizaciju (borce za slobodu) pa neka zapocnu geriliski otpor na teritoriji Kosova i Metohije.
Samo nesto sumnjam da bi nahvatao puno dobrovoljaca. Radikali su prvi kada treba da se dele stanovi iz drzavnih fondova, podizu putni troskovi ili dele hektari poslovnog prostora po Zemunu,a sto se ratovanja tice tu vole da salju tudju decu.
Ne ovaj put!

Nancy

pre 17 godina

Zna Toma da se nikome ne ide u rat za Kosovo, nije toliko glup! Ali, ovakvom izjavom narušava političku poziciju Srbije usred pregovora. Ja bih rekla - namerno!

Bardhyl

pre 17 godina

Izvinite sto moj Srbski jezik je slab. Ekstremni patriotizam nam je naucio narocito ovih 10 godina da ovo vise ne funkcionise. Cini mi se da nikad nismo pokusali da mirno resimo probleme. Ajde da pokusamo bar jednom!

blok61

pre 17 godina

Dok su mene gadjali snajperisti i minobacaci u okolini Prizrena zahvaljujuci tome sto ih je (Albance sa kosova) policija iz Srbije maltretirala gore od aparthejda, ja mobilizovan pa me jos i bombardovali na frontu a Toma bombardovan novim stanovima i novcem zemalja koje su nas bombardovale. Kada on bude skupljao druga sa kojim je pricao do pre 5 minuta i u satorsko krilo ubacuje raskomadane udove vojnika od kasetnih bombi, onda slobodno neka poziva u rat. JA SAM MOJE ODRATOVAO.

G-Can

pre 17 godina

Da, Da... Ovo me vec podseca na '91.-'92. i Slavoniju kada su krvolocne paravojne formacije pljackale i ubijale sve sto im se naslo na putu njihove "patriotske misije" i kada su kamionima dovozili iz Slavonije sve sto je moglo da se donese.
Od '99. stanovnici Kosova (bez obzira na nacionalnu proipadnost) su se u neku ruku oporavili i nesto stekli pa je sada ponovo doslo vreme da ta ista garnitura patriota sa svojim muskim naslednicima, koji su u medjuvremenu stasali u prave SRBE, ponovo seje smrt i pljacka po Balkanu.
Samo se bojim da se ta nacionalna mrznja i ratni planovi ne prosire i na Vojvodinu.

Treba zabraniti SRS.

SasaDj.

pre 17 godina

Pakleno dobra ideja. Sukob sa svetom i vecni pozdrav sa zivotom i buducnoscu da bi zadrzali (i umnozili) 2 miliona ekstremno neprijateljskog stanovnistva! Koja providna, bedna i morbidna akrobatska retorika. Na cemu su svi ovi nasi jadni politicari? Radikalima (nema nomalnog zivota, ali vam rat uvek mozemo priustiti) koji prizeljkuju sve ovo treba obezbediti sve uslove za dalji zivot na Kosovu.
To Hell and Back.

Irfan

pre 17 godina

Drago mi je da vidim osude ovakvih istupa Radikala. Ima buducnosti u Srbiji za sve nas dobre ljude bilo koje nacije ili vere, manjine ili vecine, ali moramo poraziti Radikale.
Ja glasam za Cedu J.
Pozdrav svima.

Natasa

pre 17 godina

Dragi Tomo,
Ponovo pokusavas da podignes paranoju na najveci nivo. Sve koji ne krenu u odbtanu (?!) Kosova sutradan po proglesenju nezavisnosti nazvaces stranim, albanskim... placenicima, a ja se pitam ko to svojim izjavama direkno podriva nasu (srpsku) poziciju u ovim pregovorima o Kosovu?
Ljudi, hajdemo svi na izbore i glasajmo za MA KOJU DEMOKRATSKU STRANKU (DS, DSS, G17....) umesto sto sedimo kod kuce, pa cete da vidite da ce SRS da osvoji 15%.

DarkDigital

pre 17 godina

Moze se reci da je 90te srpski narod bio glup i dozvolio kvaziintelektualcima cobanskog porekla da ga izmanipulisu i upropaste. Sada se postavlja pitanje: da li mi nekome izgledamo jos gluplji kada nam opet nudi istu opciju.
Svakog huskaca odmah u zatvor ili ga poslati u Liban. Da li se neko seca ratnohuskackog govora Bokana u Knez Mihajlovoj? Dok ne kaznimo ratne folirante nista od nas.

Kosovo Srce Srbije

pre 17 godina

Bog ce nam biti u pomoci kada budemo bezali sa svojih ognjista nakon ostvarivanja albanskog sna! Samo da zive glave izvucemo, pa cemo zajedno sa vama braco "Srbi" pod satore da cekamo da nam Kosovo svima dodje glave!!!

Srbija se na Kosovu brani!!! Onaj ko to ne zna neka promeni veru i neka sebe vise ne smatra SRBINOM!!!

Bajram Mitrovcanac

pre 17 godina

A protiv koga misli Toma da ratuje???
On izgleda zaboravlja da ee NATO po Kosovu ili misli da mora cekati kada ostanu samo Kosovari pa sa njima da ratuje
Ne mogu da shvatim kako mu se vise nije zgadilo ratovi i pogibja bez obzira sa koje strane.
Sve mi se cini da je on spreman da ratuje i protiv onih Srba koji su protiv rata.
Tomo ako si toliko zedan ili gladan rata idi u irak ili libiju pa se tamo igraj tvoji bolesnih misli.Pozdrav iz Mitrovice

Sajko Kosovac

pre 17 godina

Ne daj boze da Kosovo bude nezavisno. Kad tad ce sigurno doci do jos jedne velike bitke na Kosovu ako Srbi ne zele da dozive najvecu tragediju i poraz u istoriji.

g

pre 17 godina

G-dine Nikolicu, evo samo vi branite Kosovo, poklanjam vam svoju kucu na Kosovu, idite u uselite se u nju i zivite tamo. To bi bilo dovoljno za odbranu. Kuca je u srprskoj enklavi i nece Vam se nista desiti, samo zivite i uzivajte. I kroz 10 godina mi se javite da razmilimo... o oruzanoj pobuni. Da li ste sigurni da cete ziveti tamo i 10 dana.
Lako je razmetati se tudjim zivotima.

Gile, 63.Padobranska

pre 17 godina

I ja sam bio u Prizrenu i nije mi bilo prijatno. Ali time se ponosim i ne vidim zasto je ova izjava tako katastrofalna. Pa svaka drzava bi branila deo svoje teritorije i nikada ga se ne bi dobrovoljno odrekla. I u zapadnim demokratijama poput Britanije i dalje postoji smrtna kazna za veleizdaju. Ne treba ratovati sa NATOm, ali Kosmet treba proglasiti okupiranom teritorijom.

satan

pre 17 godina

Ovo nije smesno.I ako tako zvuci,uopste nije. Vodja najpodrzavanije stranke u Srbiji izjavljuje ovako nesto...Zapitajmo se,da li iza ove izjave stoje svi ti glasovi?Da li je svaki taj glas spreman da ode na Kosovo sa AK-47? Poenta je da ako dodje do toga, hipoteticki,nece radikali biti ti koji ce ici na Kosovo i Metohiju. Jer oni ni nemaju nacionalni osecaj ,svaka njihova prica je samo galama. Ljudi koji imaju svest o drzavi i svom narodu ne pripadaju SPS-u i SRS-u.I to je ono sto je opasno. Mozda na taj nacin radikali zele da eliminisu one koji su na drugoj strani njihove bolesne price. Ma u sustini izlisno je komentarisati ovo,treba pristupiti "radikalnom resenju" i postaviti par pitanja izbornom telu radikala. Da vidimo da li oni podrzavaju ovo.

Mixa

pre 17 godina

Ustav Srbije nalaze da se suverenitet i teritorijalni integritet zemlje mora braniti svim sredstvima, ukljucujuci i vojnim. Tako je u svakoj zemlji na svetu, tako je i u Srbiji.

Srki

pre 17 godina

Na neki nacin je u pravu ... ko god se nada da ce milom da vrati ono sto je silom oduzeto, zivi u oblacima. Samo sto i za opciju primene sile treba politicka podrska od strane glavnih igraca ... inace ce da zavrsi opet sa nekim Kumanovom. Sto se tice da li Srbija to "moze" ... svakako da moze, ali samo ako ima politicku podrsku za to.

milan

pre 17 godina

Da obavezno oruzana odbrana ali samo oni da dobiju pusku u ruke koji biraju te koji misle to sto su zas... da se na taj nacin da popraviti. Treba postaviti pitanje ko bi mogao da odgovara jos za to da na Kosovu dotle doslo.

Stanislav

pre 17 godina

Ovakvom izjavom radikali samo olaksavaju i ubrzavaju odluku onih koji ce resavati problem Kosmeta. Da nista ne govore jos bi ih i respektovali u smislu da ce u slucaju nametnutog resenja oni doci na vlast u Srbiji i time biti kocnica njenoj evropeizaciji. Ovakvim stavom izazivaju antipatije i kod dosadasnjih svojih pristalica i sigurno gube glasove na predstojecim izborima. Srpski narod se dovoljno opametio da konacno odabere nevojni nacin borbe za svoj opstanak i razvoj, jer je vojni definitivno pokazao svoju neplodotvornost u pozitivnom smislu. Najavom izlaska radikala na ulicu samo se provocira gradjanski rat i u Srbiji. Samo bi nam jos to trebalo. Neka oni najave da ce u slucaju neprihvatljivog resenja, ali ne po njihovim merilima, biti spremni za organizovanje gerile na Kosovu. To bi mozda imalo i nekog smisla, jer bi ugrozavali i one koji ce u nekom resenju bez saglasnosti sa Srbijom, morati da obezbedjuju eventualnu nezavisnost Kosova i to na neograniceno vreme.

Albanac ali mogu i Srbin

pre 17 godina

Nikolic obavlja rat Srbiji i Kosovu istovremen, bas kao "vojni" strateg. On ce voditi pobednicki rat protiv Srbije i Kosova u skladu sa okolnostima i sitacije na terenu. Ako Kosovo bude nezavisno; on ce poceti od vas prvo, napravitce drzavu "postenih Srba" i posle toga ce zavriti juris na Kosovu. Ako Kosovo nece biti nezavisno, on ce poceti sa nama prvo, ocistitce Kosvo od "terorista" i posle toga zavrsice juris u Srbiji protiv "kapitulatorskih Srba".
Po njegovim recima, to je najmoguca scenarija njegovih "pobeda" na Balkanu! Da to ne bi ponovilo ili desilo uopste, ja bih predlagao savez Srba i Albanaca, ugrozenih od njegovih ludih ideja. Na kraju krajeva to je pitanje prezivljenja i za mene nije vazno sta radis. Vazno je da cuvamo nas zajednicki "srpsko-albanski" goli zivot. Komicno da ne bi bilo tuzno...

aleksa

pre 17 godina

Mogu li da podsetim da su upravo SPS-JUL-SRS doveli do GUBITKA Kosova 1999. godine, sa kojeg smo se POVUKLI i sada ce ti isti opet da ga "brane", kako su odbranili Krajinu i druge teritorije. Kako smo prosli tada, sada bismo prosli jos gore. To bi bio konacni krah i nestanak Srbije.
Mislim da je Kosovo vec gotova stvar, nama to ne treba da se svidja, ali govoriti o nekom novom ratu sa bilo kim - a narocito sa Amerikom i NATO je - cista glupost. Nista drugo sem praznog busanja u prsa radikala i nove sramote za Srbiju.
Potrebno je diplomatijom uraditi sta se uraditi moze, eventualno proglasiti da je Kosovo okupirano i tacka. Nikakav rat ne dolazi u obzir. Niti je Srbija sposobna za tako nesto, niti bi im se iko odazvao za taj rat - jedva popunjavaju sluzenje vojnog roka i ovako.
Jedva cekam da radikali sidju sa politicke scene, dosta mi je vise njihovih gluposti. Nadam se da gradjani Srbije ipak imaju mozak.

Goran, Pozega

pre 17 godina

Odlicno. Svi clanovi, simpatizeri i glasaci Srpske radikalne stranke da odu na Kosovo i da ga brane do poslednjeg. Na taj nacin bi stvarno, ali stvarno pomogli Srbiji.

Mare

pre 17 godina

Pa koga bi vi da zovete da ide u rat sa vama? Odazvace se 90% od 80 do 95 godina, 50% od 65 do 80 godina i 20% ovih ostalih, haha nemate sanse, a i zbog ove izjave pucate na izborima, sigurno ce oni koji nisu imali namere da izadju na izbore napokon izaci.

Maka

pre 17 godina

Sasvim je sigurno da ratna opcija vise nece biti moguca. Za Srbe danas, na Kosovo, propusnica vazi samo za izlaz. I ne sumnjam da ce na Kosovu biti jako blizu opsteg rata, bez obzira na resenje koje se bude usvojilo. Srbi ce odatle biti definitivno izbaceni, i sasvim sigurno silom. To je i njima i nama jasno.

MALI GOLE

pre 17 godina

Pod brojem jedan: nismo ga odbranili, pa ne razumem da li gospodin Nikolic hoce da Kosovo jos jednom branimo na isti nacim? Pod brojem dva: jos trpimo posledice bombardovanja i sankcija i nikako da se opravimo, hocemo li sada u kameno doba sa radikalima?

dejan

pre 17 godina

свака част, господин николић је рекао нешто што ова влада треба одавно да каже, МЗ мора да буде јасно да је и таква опција отворена, сад колко је изводљива то је друго питање.

neoplanta

pre 17 godina

Gospodo legalisti, da li je ovo pravna drzzava? SSta radi Tuzzilasstvo, ssta rade nezavisni sudovi?? Ovakav govor mrzznje i javni poziv na oruzzanu pobunu bi u svakoj normalnoj zemlji bio sankcionisan, a gospodin TN bi nosio bukagije.

aleksa

pre 17 godina

Oruzana odbrana Kosova nije i ne sme biti opcija. To smo pokusali 1999 i izgubili smo. Izgubili bismo ponovo, s tim da bi sada to bio konacni kraj Srbije i potpuna okupacija cele njene teritorije, a potom i gubitak drugih delova teritorija. O vecitom mraku i izolaciji, da i ne pricamo. Nikolicu, ovo nije ni 1389 ni 1912. Osim toga, ti nemas nikakvo moralno pravo da pricas nesto o Kosovu, jer su socijalisti i radikali izgubili Kosovo 1999, a sad bi da krivicu svale na Tadica i Kostunicu.

rasa

pre 17 godina

Dokle vise? Pitanje Kosova je vec odavno samo lingvisticko pitanje. Cela prica po Becu je kako nazvati samostalnost Kosova, a da "nasi" politicari pri tome ne budu proglaseni izdajnicima koji su "prodali" Kosovo. A Toma i kompanija ce i dalje da kohabitiraju jer vlast u Srbiji je lisena bilo kakvih programa i ideologije, vec je njegovo visocanstvo novac iznad svega. Politika je postala religija, a nove crkve su banke, berze, mediji...

srki

pre 17 godina

Da da, secam se kako ste moju rodbinu napalili u Hrvatskoj da uzme oruzje u ruke i isto se tako secam kako ste ih branili tim vasim oruzjem, kad je trebalo da se brane - nigde vas nije bilo!!! Secam se i kako ste krali i kako ste nas maltretirali, jer nismo hteli da se borimo! E pa Nikolicu, radikali nas vise nece videti!!! A moje Krajisnike samo pitam, jel vam nije bilo dosta!!!??

Мислилац

pre 17 godina

Радикале је требало забранити. Ове изјаве ће сада бесомучно бити експлоатисане од стране Албанаца и њихових помагача.

Sasa BG

pre 17 godina

Srbija nije dovoljno jaka da povrati Kosmet vojnim putem, ali to ne znaci da nezavisnost treba prihvatiti i potpisati. Ako Kosmet dobije nezavisnost treba ga proglasiti za deo okupirane teritorije, sto i jeste.

Desava se

pre 17 godina

Samo ne znam koga ce da povede na Kosovo? Mozda naoruzane radikale, kao paravojne formacije. Prazne price, za malu decu. Gradjani Srbije samo mirno. To su poslednji izdisaji azdaje.

Milan

pre 17 godina

Tomo, sto simpatizere SRS nazivas gradjanima. U toj gomili koju budes poveo bice samo clanovi SRSa i SPSa.
A sto bi ih vodio protiv Predsednika i Premijera...stani na celo i povedi ih direktno da odmah sutra dan "brane" Kosovo. Kad si tako hrabar i kad znas da se junachis preko RTSa.

kiki

pre 17 godina

Ne razumem zasto se mi ne saglasimo da Kosovo dobije nezavisnost i to na sledeci nacin:
Mi se slazemo da KOsovo bude nezavisno ako se ta nezavisnost odlozi za recimo 10 godina, period u kome ce oni dokazati kako se nose sa srbima povratnicima ostalim manjinama , Crkvama i Manastirima. Neki period u kome ce oni dokazati da su zreli za nezavisnost i period u kome ce im on najveceg interesa biti zastita povratnika, manjina itd.
Za 10 godina svi cemo vec biti deo EU i gotova prica.

malo morgen

pre 17 godina

Ja cu da odem da branim Kosovo, ali samo u slucaju da Nikolic, Vucic i ostala radilkalska "elita" obuku uniformu i odu da se bore. U suprotnom, Nikolicu je bolje da suti, dosta je glupavih radikalskih bajki. A ratovanja je Srbiji i Srbima dovoljno za sledeca dva milenijuma.
FUJ Nikolicu, kako te bre nije sramota?

Knjizevnik

pre 17 godina

Moze se govoriri samo o napadu na Kosovo. Odbrana je kad neko ukopa polozaje i ceka da ga napadnu. A posto na Kosovu nema srpske vosjke, bar tehnicki, nije u pitanju odbrana nego napad.

Mile

pre 17 godina

Zbog ovakvih imbecilnih ideja Srbija je na losem glasu.
Pogotovo sto je oruzana odbrana KiM NEPOTREBNA.
Dovoljno je nepotpisivanje bilo kog resenja koje je u koliziji sa teritorijalnim integritetom Srbije, i MZ je osudjena na izdrzavanje KiM do daljnjeg.
A obaska to sto smo videli kako radikali brane Srbe i Srpske zemlje.

Bolonjac Z.H.

pre 17 godina

Od nejga se nista drugo, nista pametno ionako ne moze ocekivati. Ali da niko na njegov intervju nije reagovao, to takodje nije pametno.

Sladjana

pre 17 godina

Želim da verujem da je ovo pre poruka biračima a ne da je on nenormalan čovek. Taman smo se uljudili malo, olakšavaju nam vizne režime da izađemo iz ove ludnice, uzimamo kredite, jednostavno učimo ponovo da živimo normalno, a on bi ponovo da ratuje. Neka mu neko kaže da mi nismo Izrael i nemamo svetsku podršku EU ni Amerike, a nismo ni bogati. Dužni i ružni, verovatno i ludi kad imamo ovakve političare! Pocepali bi nas kao pijan Politiku.

Faton

pre 17 godina

Nikoliću,
pa Vi ste oružano branili Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Kosovo. I šta bi od toga?!!!!
Mislim da ste prošli bolje sa nenaoružanom odbranom Makedonije i Crne Gore.
Zato, bolje da pokušavate da branite Kosovo, NENAORUŽANO.
Pozdrav svim nenaoružanim ljudima (jel to beše i Koštunica?!!!)

Radovan

pre 17 godina

Eh cim sam citao headline znao sam da takve gluposti moze samo Nikolic govoriti!
Ako je njemu ponovo ratovanje u vidu, onda ga naucite voziti tenk, pa nek jedan drugom razbiju glavu! Samo znam: za Kosovo ginut necu!!

Igor

pre 17 godina

Da, da, branili nego sta! A jeste li ga odbranili?! A jeste? Pa, zasto se onda sada borimo za njega? Zasto nema ni traga od policije i vojske Srbije na toj teritoriji?! ZBOG VAS. Svaka Vam cast na odbrani DRUZE Nikolicu.
...Boze me sacuvaj demagogije radikala...

brax

pre 17 godina

gos.Nikolicu, ako je oruzana odbrana jedna od opcija, onda ja bih vas zamolio da idete na kosovo sami, da odbranite kosovo! a ne samo bla, bla bla!!

m

pre 17 godina

Konacno da otvoreno kaze za sta se radikali zalazu. Kome se ponovo gine u unapred izgubljenom ratu, neka glasa za njih. Svi treba da jasu na ovome, jer radikali opet zele da ginemo za unapred izgubljenu stvar, sto je bila specijalnost srpskog rezima od 1991. godine naovamo. Mislim da 90% ljudi nije spremno da ponovo gine da bi neki politicar, kao 1999. pokojni Milosevic, mogao mirne savesti da, posle poraza, potpise nezavisnost. I tu su se gospoda Grobar i ostali presli, i na tome ih treba maksimalno marketinski busiti.

andrijana

pre 17 godina

Bolje da je navukao carsav na glavu i poceo da plasi duhovima nego sto se tako izlupava. Zna on dobro da lupeta, ali zna isto tako sta nesretni narod voli da slusa. Jednog takvog manipulatora smo skupo platili. Sram vas bilo radikali vas bezobrazluk i podrugljivost nema mere!

Vojvodjanin

pre 17 godina

G. Nikolic prica kao da Kosovo treba braniti (uzeti) od udruzenja lovaca Malog Mokrinja, a ne od 19 vojno najjacih zemalja! On nema pojma koliko ljudi jedva ceka tako idiotske izjave kako bi ponovo odvukli Srbiju u jos jedan rat.
Kada su tako mudri zasto KiM nisu odbranili '98/'99, imali su odlicnu priliku. Nisu trebali da se guraju sa olovkama ko ce pre do Kumanova kako bi potpisao PREDAJU KiM Albancima i NATO-u. Bolje da cuti...

Srbija

pre 17 godina

Duboko me je "dirnuo" stav g.Nikolića o eventualnoj oružanoj odbrani Kosova i odmah mi prosto naviru uspomene iz tih "divnih" 90-ih. Zanima me nekoliko "sitnica":
1. Da li on misli da će samo radikali i njihovi istomišljenici ići opet u rat protiv NATO-a ili se ta opaska odnosi i na nas koji ne delimo njihovo mišljenje? Ako oni lično žele da se okušaju na megdanu sa 20-ak vojnih sila, nemam ništa protiv (treba im organizovati odlazak na Kosovo), ali ako pri tome misli i na nas ostale, onda sam itekako protiv!!!
2. Ovo je pitanje čisto tehničke prirode: sa čim bi mi to mogli ići u rat protiv NATO? Da opet nemamo neko tajno oružje? Da nam neće Kinezi isporučiti bombe sa osiromašenim pirinčom? Ili je gospodin Nikolić, zajedno sa saborcima, smislio neku novu revolucionarnu tehniku ratovanja?
Ako analiziramo naše trenutno stanje, prosto ne mogu da zaključim na kom smo polju spremniji za ratovanje:
a) političkom - pozicija u svetskim okvirima nam je i dalje više nego "sjajna". Saveznika koliko hoćemo...
b) ekonomskom - privreda raste, životni standard nikad bolji, devizne rezerve u porastu, narod jedva čeka da ih Toma i kompanjerosi pozovu u boj
c) vojnom - svaki komentar je suvišan

Kako stvari stoje, Australija mi se čini kao jedino normalno rešenje daljeg života za mene i moju porodicu.

Dovla

pre 17 godina

A prva opcija je hapšenje ratnih huškača na čelu sa Tomislavom Nikolićem. Kosovo je izgubljeno kao rezultat politike iza koje su stajali ovaj čovek i njegova stranka, i umesto da snose političke i pravne konsekvence za uvlačenje države u rat i zločine prema vlastitim građanima albanske i srpske nacionalnosti, ovakve kreature još imaju drskosti da govore o nekakvom novom ratu. Predsednika iza brave, a stranku izvan zakona!

sasa jokic

pre 17 godina

Nemoj samo Ti Nikolicu da nas branis. Branili ste nas i 1999. pa znamo kako smo prosli.Ustvari ovo je sracunata izjava, da isprovocira zapad, i da im se slucajno ne desi da dodju na vlast, jer su svesni da su za vladanje nesposobni!

Mashinovodja

pre 17 godina

U pravu je Toma, već smo branili Kosovo, "od mnogo jačeg neprijatelja", nije da ga nismo branili, ali da li smo ga ODbranili?
Ma, uobičajeno radikalsko političko lešinarenje i pokušaj profitiranja na nesreći...

deradikalizacija

pre 17 godina

Jao, sad kad bi koristio odgovarajuce i adekvatne izraze za opisivanje radikala, komentar bi mi bio cenzurisan, pa cu zato morati da se suzdrzavam. Sto je veoma tesko, jer bezocnost i nemoralnost ovih ljudi prevazilazi sve granice. Radikali, kako vas nije sramota, da vi, koji ste (uz "bracu po oruzju" iz SPS-a) direktno odgovorni za gubitak Kosova, sve ratove, razaranja, stradanja i zrtve koje smo doziveli zadnjih 15-ak godina, sada pozivate u neki novi rat. Pa hajde, izadjite vise na ulicu, bas da vidimo koliko ce ljudi poci za vama!! Da vidimo koliko ce se okupiti tih laznih patriota, ratnih "heroja" i "veterana", okicenih kokardama i flasama rakije, naoruzanih zardjalim kasikama (omiljeno oruzje vaseg Haskog sefa)...da cujemo koliko ce galamiti i halabukati vucici, nikolici i ostale hrabre radikalske vodje, koji su to samo na recima...vi, koji ste izgubili 3 rata za deset godina (sto je svetski rekord), sada trazite jos stradanja, nesrece i ratova. SRAMOTA!!!

Ivan

pre 17 godina

Radikali nikako da shvate da nam je dosta ratno-uskacke provincijalne politike. Srbija je izgubila tri rata, pretrpela ogromnu stetu tokom NATO bombardovanja, a da ne govorimo o poginulim, ratnim invalidima, trajno raseljenim i svim ostalim ljudima koji su zauvek napustili Srbiju zbog upravo takve politike i otisli na neko drugo bolje mesto. Sta jos treba da se nam se dogodi da bi radikali shvatili da je pre dve decenije doslo do promene balansa izmedju istoka i zapada, i da smo mi u stvari jako mala i beznecajna zemlje u svetskim razmerama opterecena ogromnim unutrasnjim problemima. Umesto da se bave resavanjem egzistencijalnih pitanja, oni i dalje podstrekuju narod na rat i krvoprolice. Niko nece sacuvati Srbe na Kosovu osim pametne politike Beograda i spremnosti na dogovor i ustupke na racun tog istog naroda koji trpi poslednji 25 godina zbog upravo takvih kao sto je Toma Nikolic. Takve neodmerene izjave su nas mnogo kostale u poslednjih 15 godina i vreme je da drzava preduzme nesto kako bi ogradila od istih i potpuno marginalizovala "kriminalnu" politiku radikala. Iskreno podrzavam pregovore u Becu bez obzira na ishod jer je to jedini nacin da pokazemo politicku zrelost i spremnost da dogovor. Nadam se da Vlada Srbije ima razradjen plan u slucaju otcepljenja Kosova kako bi pomogla narodu koji tamo zivi. U tom slucaju odgovornost ce biti na strani medjunarodne zajednice koja bi takvu odluku donela bez saglasnosti Beograda. Kao sto mozemo videti iz primera statusa Srba u Hrvatskoj, svaka ozbiljna zemlja koja zeli da se prikljuci EU mora da resi status manjina. Pitanje Srba na Kosovu ce doci na red za 10 do 15 godina ali samo pametno i strpljivom politikom Beograda bez zveckanja oruzijem.

Pozdrav svim citaocima B92.

max

pre 17 godina

Nema potrebe da radikali i radikalni građani izlaze na ulice. Oni su svojim ponašanjem, uličnim, odavno tamo.
Samo još da obrazlože šta će buduće generacije u Srbiji jesti i od čega živeti nakon "oružane odbrane kosova"?? Njihova deca se baškare po stanovima veličine omanjeg igrališta, putuju, voze u limuzinama a moja deca da "oružano brane" njihove sulude plate i sulude ideje.

Inače kakvu su politiku vodili dok su bili u vlasti znaju šta će biti sa kosovom i sada pokušavaju narod da ponovo povedu u suludi rat za sopstvene interese!
STRAŠNO!!!
Molim pravnike da hitno odgovore: može li neko zbog ovakvih izjava krivično da odogovara????

Bitic

pre 17 godina

Manite se oruzja ljudi bozji, pa zar nije bilo dosta oruzja, ratovanja i pogibija?
Pokusano je da se "odbrani" Krajina, Bosna i Kosova, pa vidite gde smo dogurali!!! Nemastina, patnja i zrtve na sve strane. Opametite se vec jednom, batalite se oruzja, dajte ragovarajte i postignite sporazum bez oruzja. I los sporazum je boli od "ratnog uspeha."

teta jela

pre 17 godina

Hahahaha, vec smo ga branili... Mislim da je ovo odlicna poruka biracima. Svima je vise muka od ratova, pa ce i interesovanje za "oruzanu odbranu" i SRS, nakon ove izjave, verovatno biti proporcionalno.

mile

pre 17 godina

Toma je u pravu. Verujem da bi on prvi otisao u oruzani napad tj. odbarnu Kosova. Ali ne radi se o tome. gradjani Srbije znajte da bi mi onda trebali da branimo kosovo od NATO-trupa. halo, haaloo! Imali kog kod kće! Znači - armija Evrope i Amerike VS Serbia i Fruška Gora, s tim da bi posle ostali i bez Fruške. Nego, Toma je hteo da napravi balans - Albanci tvrde nezavisnost ili će biti belaja i međunarodna zajednica to respektuje više nego bilo šta drugo. Toliko su para uložili da bi neko sada unazađivao sav taj trud i milijarde evra. Albanci bi da prave rusvaj a pa Toma kaže da ćemo i mi. Klackalica, s tim da je neozbiljna. i još nešto ljudi, zaista je potrebno da počnemo da saosećamo s Kosovom i Metohijom i svim onim što nam znači. Treba da učimo od Jevreja, mada onim su mi bliski koliko i radikali - znači dalje od najdaljeg. Toma nije glupson, ali smo mi postali građani Evrope koji misle evropski pa makar odmah na uštrb sosptvene teritorije...čućemo se još

Vladimirr

pre 17 godina

Meni ovo vise izgleda kao poziv na gradjanski rat nego na neku odbranu Kosova ili slicnu nebulozu. Mislim, tu bi nas pokupili Ameri za pet minuta. Dakle, slusajmo braco radikale i pripremajmo se, bar znamo sta nas ceka...

Visar (Kosovar)

pre 17 godina

Pa ne marite Tomi. On samo prica ono sto Srbi zele da cuju. I nije tesko znati sta Srbi zele da cuju i slusaju. Pa meni ostaje samo da zahvalim Toma za njegovu direktnu pomoc ka ostvarivanju cilja NEZAVISNOSTI. A naravno Tomi pomagaju i srpske institucije. Samo ja brinem kako ce narod Srbije bez razlike koje nacionalnosti ziveti u Srbiji. Ali da vam kazem da najteze ce biti samim Srbima.
Cekamo te Tomo!!!

Alban

pre 17 godina

Nikolicu cuti bre sramota da ti je.
Od koga ces Kosovo da odbranis od svojih stanovnika ili od NATO-a.
Srbi bi bolje trebali da gledaju u svoje dvoriste da vide kakvi ih ljudi predstavlaju nego da kritizuju druge balkanske zemlje.
Bog nek vam pomaze

Chaslav

pre 17 godina

Ova je poziv na gradjanski rat, ako je doslovce rekao "da će radikali izaći na ulice i povesti građane protiv predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Vojislava Koštunice, ako oni, dan posle eventualnog proglašenja nezavisnosti Kosova, ne počnu pripreme za vraćanje Kosova Srbiji".
Iz ove izjave se moze shvatiti i da je Nikolicu savrsheno jasno da ce Kosovo biti proglaseno nezavisnim, pa je sama izjava istovremeno i politicki marketing, odnosno, platforma za sledece izbore.
Ja se nadam i ocekujem da ce Kosovo biti proglaseno za nezavisno u toku mandata ove Vlade, sto ce, iako to mozda na prvi pogled, narocito na internetu, tako ne izgleda, biti "chudo za tri dana", a gradjani Srbije ce se nakon toga konacno baviti necim drugim, osim Kosovom.
Verujem da ce radikali, na takvoj, ratnoj platformi ubedljivo izgubiti izbore, jer, sumnjam da u Srbiji (dakle, ne racunam dijasporu koja se oglasava s bezbedne udaljenosti) zivi zanemarljivo mali broj ljudi koji su stvarno spremni da LICNO krenu u rat.
Varaju se oni koji misle da su cak i svi clanovi Radikalne stranke spremni da krenu u rat na Kosovo. Mnogo je onih koji su se uchlanili iskljucivo da bi izvukli neku licnu korist, sto im i te kako polazi za rukom, a zbrisali bi glavom bez obzira kada bi dosli u najmanju opasnost.

Lala Holandija

pre 17 godina

Potpisana pobeda odnosno kapitulacija zvana Kumanovski sporazum sigurno sadrzi odrednicu o ponasanju oruzanih snaga SCG odnosno Vojske Srbije u buducnosti pogotovo prema kosovskom politickom problemu Doticnog treba pod hitno hospitalizovati u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa kao opasnog za okolinu i sebe Malo depo antipsihotica nije na odmet pre nego sto ode za Hag da se pridruzi (g)asdtronomskom klubu gresnika zvezda padalica i njegovoj velikosrpskoj sekciji pre svega.

Misko

pre 17 godina

Ja ne znam stvarno sta oni jos trebaju da urade, da kazu, da bi neki tuzioc poceo da reaguje. I Vise me brine to sto ih tolerisu, nego to sto oni lupetaju. Kad ste mogli Karica da maknete, onda maknite i ove najvece neprijatelje i dusmane srpskoga naroda.

Dragan

pre 17 godina

Sve je OK, od tih kafanskih patriota se i ne ocekuje nista drugo. Ali mi nije jasan Petrovic i ostale nadlezne institucije, zasto se SRS PODHITNO ne zabrani ?!
Sto neko rece, mi mozemo da se smejemo na te izjave i govorimo "pusti budalu da prica", ali ovo nece odjeknuti dobro napolju, makar doslo i od radikala.

Mihajlo

pre 17 godina

Na Kosovu zivi 92% Albanaca. Greske koje su nacinjene jako je tesko ispraviti. Jos teze je na silu naterati nekog da bude sa nama kada nece. Srbiju nece niko ni pitati za Kosovo. Meni se to ne svijda i boli me kao i svakog drugog Srbina. Najteze godine nam predstoje. Moramo se sabrati i videti kako da ovo Srbije sto je ostalo ucinimo boljom, stabilnijom i prosperitetnijom od svih prethodnih. Kada to dodje, vratice se tertorije same (primer istocna i zapadna nemacka). Kada to dodje Gdine Nikolicu, pozelece i svaki Kosovar da nosi srpski pasos kao sto mnogi Srbi danas sanjaju Nemacki, Americki pa na kraju krajeva i Hrvatski. U medjuvremenu, nastavili se ovako destruktivno razmisljanje, ovaj slepi patriotizam, ginuce nam i dalje kao najbolji muskarci, bezace najbolji intelektualci a Srbija ce da potone u istorijski mulj. Treba biti racionalan i od trenutne situacije izvuci maksimum!

Vladimirr2

pre 17 godina

Ovo je samo primer kako ostvarenje, ipak, nerealne ambicije moze nepripremljenome da dodje glave. Pocetkom dvadesetog veka bejasmo mala, agresivna ali dosta razumna drzava sa velikim ambicijama. Kad smo posle prvog rata, kroz velika samoodricanja i s naponom svih intelektualnih i materjalnih sila napokon ostvarili VEKOVNI (tisucletnji?) san, pocela je zbirka gluposti iz koje se nikad nismo oporavili, od glupave mitologizacije svega moguceg, do nametanja resenja drugim jugo-narodima, durenja na medjunarodnoj sceni, sumanutih puteva razvoja (komunizam). Sve, naravno, megalomanski. I evo nas gde smo, ni ceo vek kasnije. A neki bi i dalje da ratuju, za sta ne znaju ni sami (odnosno, za istrebljenje Albanaca, ali ne smeju da kazu). Zakljucak se namece sam.

Марко

pre 17 godina

Ма ево све трчим да ратујем, јер стварно немам паметнија посла. Косово је већ једном "брањено" и зашто би то радили још једном, поготову ако је "одбрањено"? Г. Николић се грдно вара ако мисли да ће скупити довољну војску за овај нови рат који нам спрема. Очито је да радикали профитирају на несрећи народа, а рат је најгора несрећа која се може десити. Ја разумем његову љубомору према Либану, али шта ћете, драги Томиславе, ово није Блиски исток. Живео мир!

lazanski

pre 17 godina

Drago mi je sto je Toma dao ovu izjavu. Ove i slicne izjave su garancija da ce im uvek faliti tih prokletih 5% na izborima, i da ce zauvek ostati opoziciona i stranka sa eventualno delimicnim lokalnim uticajem.

Kao da ne razumeju da su najbolje prosli na lokalnim izborima kada su ublazili retoriku. Toma je Tomi najveci problem.

Uros

pre 17 godina

Mozda je to opcija za SRS,ali za mene nikako. Neka se vec i to resi jednom pa da radimo i zivimo kao sav normalan svet.
Gibonni kaze u svojoj novoj pesmi: Vec je vrime da se pomirim sa svitom... Mislim da jeste

Dragana,Frankfurt

pre 17 godina

Kao prvo,niste ga vi branili nego ste slali tudju decu da idu da ratuju bez ikakvoga razloga, a kao drugo, samo neka nastave sa ovakvim izjavama,nadam se da ce pametni ljudi shvatiti da se na ovakve stranke covek ne oslanja, nego bezi od njih.
I Srbi na Kosovu moraju da shvate da im oni ne zele dobro, vec i dalje imaju foru kako da prikupe glasove od napacenoga naroda a to je onom legendarnom izjavom "sada cemo mi vama kuce da vratimo".Ja bih se u prvome slucaju pitala,pa zasto ste uopste dozvolili da se necije kuce izgube?
Mislim da g.Nikolica treba ukljuciti u program za lakse dobijanje vize, da bi video i shvatio kako Evropa i svet funkcionisu i kako se ostvaruju ciljevi i dobrobiti za svoje drzave.Ovakvim izjavama sigurno ne.

BeGeshar

pre 17 godina

Dokle se stiglo sa onim slucajem i peticijom da se SRS zabrani? Canak je to pitanje pokrenuo pre koju godinu pa ga niko nije ozbiljno shvatio.
Da li se se G17+ ozbiljno shvatiti i resiti slucaj radikala???
Ceo svet normalno leti ide na odmore i uziva u zivotu a on bi da ratuje na ovu vrucinu. Mislim, stvarno nije u redu. On da se klimatuzije i vozika po BG a drugi da ginu. Nece moci Nikolicu.
Samo da vise ne branimo nista... sve sto su radikali branili - sve su izgubili.

Dada

pre 17 godina

Sram Vas bilo gos.Nikolicu!Nije vam bilo dosta ratova '90-tih...upropastili ste tolike zivote,rasturili mnoge porodice, mladima u srbiji oduzeli nadu u bolje sutra...i jos imate kurazi da se sa ovakvim porukama obracate narodu!Ako ste ikakav patrijota razmisljali bi ste o poboljsanju ekonomske situacije,stvaranju novih radnih mesta itd...ali izgleda to su za Vas prilicno apstraktne dimenzije u razmisljanju!!!Ako je narod iole pri svesti posle svega sta se desilo, nadam se da ce Vas bojkotovati na sledecim izborima!Zbogom gos. Nikolicu!!!

Dragoljub

pre 17 godina

Ovog coveka, Tomislava Nikolica, treba UHAPSITI i LUSTRIRATI. Radikali nemaju moralno pravo da pozivaju ni na kakvo prolivanje krvi, zato sto nisu vlasnici srpske mladosti i zastupnici srpskih majki.

think about

pre 17 godina

To je kao kad knockout-irani fanatik, dodje svesti i nasrce na uspravnog i jakog protivnika koji ga drzi na oku. Drugim recima, odsustvo razuma.
Pa niko od nas Tomo nije sretan zbog posledica tvoje (i tebi slicnih) politike - zbog gubitka Kosova i terora nad preostalim Srbima.
Ali moras upotrebiti mozak da ne bi dosao u jos goru situaciju, koja je sasvim izgledna u slucaju vojne intervencije.
Zar jos nisi naucio da se rat dobija diplomatijom-propagandom-lobiranjem? Pa ako vec ne shvatate, lupajte svoje glave i glave vase dece o nato zid. Mi ostali smo odavno izabrali diplomatiju kao jedini put. A nezavisnost ako ne mozemo da izbegnemo, ne moramo ni da prihvatimo. Ali u daljem razaranju i parcanju zemlje sigurno necemo da ucestvujemo - izvolite sami srs i sps.
Pitanje: Da li Toma misli da ima mogucnosti da dobije "rat"?
U slucaju da je odgovor pozitivan, on mora da se skloni sa politicke scene i televizije, jer je psiholoski nespreman za ulogu koju ima, i opasan za javnost.

Коста

pre 17 godina

А шта, конкретно, имају господа Тадић и Коштуница за дан после независности Косова? Нека се изјасне сада.

Mirko

pre 17 godina

Nije valjda opet?!
da da, pa i da nije NATO-a mi nikad ne bi dobili rat. Ne ocekuju nas vise Albanci tamo nenaoruzani. Sada svaka albanska kuca dole ima po pet kalasnikova, mitraljeza, raketnih bacaca itd. I sa NATO i bez nje Albanci bi dobili rat, mogu sada doneti iz insotrantsva i tenkove, fino kroz Albaniju, Makedoniju a bogami i Crnu Goru

Peace

pre 17 godina

Nadam se da ovakva izjava moze samo da steti radikalima, jer ako nakon nje jos uvek ima 30 % ljudi koji bi ih podrzavali, onda za Srbiju stvarno nema nade. Optimista sam da ipak ogromna vecina ljudi nije toliko glupa. Ili se mozda varam?

still_chillin

pre 17 godina

A jel?!A ja kazem da me bas briga vise za Kosovo!Ako se moze izvuci nesto u nadoknadu za njegov gubitak-nek se izvuce,posto je ono vec odavno izgubljeno!A nek Tomica ide nek se bori,sta samo tripuje okolo!

Dragan

pre 17 godina

Jao pa zasto niko ne proba da izmisi neki vremeplov pa da vratimo u srednji vek sve ovakve politicke lesinare i polupismene gluperde koje na rusevinama ove nase napacene Srbije pokusavaju ponovo da salju tudju decu da ginu.
Uhvati se puske Tomislave ali da sam sebe upucas a ne da glumeci politicara (kao onaj satrap tvoj idejni vodja) pozivas druge da ginu.Ove radikale nije trebalo zabraniti. Trebalo ih je sve pozatvarati pa da radom na njivama i u rudnicima okajaju svoje dugogodisnje gluposti i opravdaju puku egzistenciju svoju .

Atanasije

pre 17 godina

Apsolutno nemam nista protiv da Tome uzme pušku i ode da "brani" KiM. Ako još nije ukapirao šta se dogodilo sa svima koje su on i njegovi branili šta da mu radim. To isto, izgleda, ne kapiraju ni oni koji su bili branjeni. Samo Tomo nemoj da ispališ pa opet da kuvaš pasulj umesto da pucaš.

Doctor Wu

pre 17 godina

Ova izjava uopste nema veze sa Kosovom- ona je poziv na oruzanu pobunu protiv Kostunice i Tadica. Kljucno je sada sta ce reci srpski oligarsi-mafijasi - ako oni podrze radikale, eto nama 6. oktobra, a ako ne, onda ce ovo biti zaboravljeno kao julsko predizborno lupetanje.

ruzica

pre 17 godina

Ja ovako gledam na stvari:Ako je apstinencija biracha takva kakva jeste, i ako MZ odluchi da konachno prekine ovu mucnu situaciju i uz veliku pritisak Albanaca(i podrsku naravno Amerike)da samostalnost Kosvu, u Srbiji ce nastati mobilizacija.Pa vi lepo gledajte sta cete sa svojim sedenjem kod kuce i citanjem Nikolicevih gluposti.Imacete dragi moji zemljaci ponovo skrivanje svojih sinova i josh vecu bezaniju preko granice nego u nesrecnim 'devedesetim'. I josh neshto:SRS je mnogo grublji i agresivniji od onog SPS-a.Bice u Srbiji nocnog odvodjenja u kasarne i slanja u pravcu kosova...a vi samo sedte i gledajte i cekajte da vam padne sloboda i demokratija sa neba...

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Gospodin Nikolić je rekao nešto što bi u svim normalnim državama bio najnormalniji odgovor na amputaciju dela suverene teritorije. Razmišljam šta bi rekli Amerikanci. Šta bi rekli Nemci, Francuzi, Italijani pa i naši susedi Albanci ? Pošto ovo nije normalna država, već država gde su se vlasti dokopali dojučerašnji dezerteri i ostali slobodnosnalažljivi umetnici, normalno je što će se njegov gest, ne poziv, protumačiti kao ratno huškanje, povratak u prošlost itd.itd. Nekako uvek ispada da je bolje "da damo" pa da dobijemo vize za Evropu, nego da ne damo pa da udjemo u rat "sa svetom", kako odbranu svoje zemlje neki shvataju. Siguran sam da bi ovu zemlju imao ko da brani. Dobrovoljno bez poziva i nasilne regrutacije. Potencijalni dezerteri nikada se i ne pozivaju u odbranu bilo čega. Oni su spremni "da daju". Bilo kada i bilo šta da im se traži. Državu bi branili oni hrabri, koji smatraju da treba poštovati principe, pravo i dostojanstvo države ma kako ona bila mala i siromašna. Problem je u tome što bi sutradan, kao i danas, dezerteri izmislili priču kako su državu i teritoriju branili samo oni, žedni krvi, potom propalice i uopšte ljudi niskog morala. A oni, oni bi ponovo bili savest nacije. U Srbiji se s vremena na vreme u živo odigravaju tragikomedije poput one "Sve će to narod pozlatiti".
I posle svega zašto je čika Toma sve ovo rekao. Da li je on glup ili zreo političar ?

matrix

pre 17 godina

Evo odlične prilike da Srbija "odraste", i od nervoznog tinejdžera koji živi u svom svetu konačno kaže "Zbogom!" svojoj mračnoj strani!

Hermiona

pre 17 godina

U radikalskom stilu:em glupo,em stetno, em nemoguce. Lepo smo videli kako su on i onaj, da mu ne pominjem ime, odbranili Kosovo.
Ajde bre ljudi na odmor, koga briga sta radikali pricaju na + 40. Oni ionako nikada nece doci na vlast, ma koliko se izlupetavali, nego ce uvek sluziti ko strasilo.

ja

pre 17 godina

Evo ga! Sad još generala Mladića umjesto u Haag staviti na čelo osloboditelja i priča je zaokružena. A poslije, kad i ovo dođe na naplatu, za sve će biti kriva MZ, a imidž Srbije bit će posljedica ispiranja mozga generacijama zapadnjačkih klinaca, a nikako posljedica srpskih poteza... sretna Vam 1006. godina!

Dragomir

pre 17 godina

Legitimno pravo drzave je da koristi oruzanu silu za zastitu svoje teritorije. Jasno je i Nikolicu da ne moze sada ratovati. Ali ako dodje do prilike da se Kosovo i oruzano vrati u Srbiju, potpuno je normalno da to treba iskoristiti. Sta se sablaznjavajte? Dajte svoju kucu nekome drugom kada ste toliko sirokogrudi i moderni.

Ivan

pre 17 godina

Nerazumem sta ja tacno tamo treba da branim. Srbi odande beze jos od vreme Tita, ali se niko tada nije bunio jer su svi lepo ziveli i bolelo ih uvo za bracu Srbe sa Kosova, ali sada kad se lose zivi odjednom se setismo oblasti i naroda koje niko nije ni video ni slusao do sada. Kosovo je izgubljeno i mi tu nemamo sta da trazimo ni da zahtevamo, samo da gleadmo da sto vise privilegija izvucemo za preostali zivalj. Kad slusam radikale kako pricaju o borbi osetim se nekako ponosito, kao da iza sebe imam 10 atomskih borbi i kao da je nasa vojska i zemlja jedna od najboljih na svetu, a onda se probudim i pogledam oko sebe i dodje mi da placem. Samo da ja sve sredim sa papirima i odem iz ove zemlje pa nek radikali i njihovi kafanski drugovi igraju rata, ali ne samnom i sa mojom decom.

Ivan od Kipra

pre 17 godina

Samo se vi zezajte...oni(radikali) dolaze na vlast na sledecim izborima...tako da ovo sve ima smisla...e sad zasto je to tako...standard,korupcija ljudi imaju visak vremena da se bave glupostima...i onda se sloze kockice da se vrate radikali...a za to je kriva vlast...od 5.oktobra na ovamo
...u zdravlje

srbislav vučić

pre 17 godina

Радикали су синоним за лицемерје и петпарачку политичку демагогију. Управо они који су са својим другим колегама псеудо-патриотама из СПС-а и ЈУЛ-а довели Србију до бомбардовања и фактичког одвајања Космета Кумановском капитулацијом сада држе слово о заштити националних интереса.

Ко је икада прочитао Кумановски споразум (капитулацију) и Резолуцију 1244 могао је да схвати да већ од 1999. године Србија није имала никакву контролу над Косметом. Све владе од 2000. године наовамо само покушавају немогуће: да врате Космет под суверенитет Србије.

Радикали могу да лажу колико хоће да нису дали сагласност за потписивање капитулације 1999. године, али су останком у републичкој и касније уласком у савезну владу дали пун легитимитет одлукама које су ове две извршне власти донеле 1999. године. Они могу и да се бусају да су велике патриоте, али управо док је у току био масовни егзодус Срба са Космета 1999. године, "храбри српски радикали" су неустрашиво јуришали на огромне станове у елитним деловима Београде које им је тадашњи режим поклонио за лојалност суштински антисрпској политици.

mama ludaca

pre 17 godina

Lideri stranaka i ostalih udruzenja zaludnih gradjana mogu da govore u svoje licno ime i u ime disciplinovanih clanova koji se nece zaustaviti dok ne vide vise mrtvih nego zivih.
Ako postoje verbalni prestupi i za njih se sudi,onda bi ovi silni pravnici koji nas (kao)vode,trebalo da razmisle i o ovom prekrsaju koji je doticni neodgovorni (nazovi)lider ucinio:ako nesto nema nikakvu osnovu u realnosti,zdravom razumu,svesti i pameti,onda se to mora sankcionisati jer su takve poruke bezobrazne i opasne po opstanak i svest ovog naroda.Ne znam zasto i SPC ne kaze nesto povodom ovakvih verbalnih izleta.Jos jedan Nikolic i morali bi da krenu u misionarenje,posto pastvu vise nece imati!

Milos

pre 17 godina

To sto je sinoc pricao Toma Nikolic “u opisu je njegovog radnog mesta” pa nije nista cudno ili opasno. Opasno je sto na njegovu pricu nije bilo odgovarajuce reakcije prisutnih novinara i voditeljke, sem donekle novinara “Politike” (!?), a siroti Djordjije Vukadinovic mu je cak pomalo i povladjivao ali da se ne primeti. Formalno gledano, svako ima pravo da iznese svoje misljenje, narocito potpredsednik stranke koja racuna da osvoji vise od 50% glasova, kako rece Nikolic, ali da to ostane bez adekvatne reakcije, to je najveca sramota ! Covek je imao utisak da gleda Slobinu televiziju a ne t.zv. javni servis evropske Srbije. Analiticari koji se nama bave umece da izvuku odgovarajuce zakljucke !

nep

pre 17 godina

Znamo mi na Kosovu nacin kako su ratovali posebno radikali, ali i vojne, policijske i ostale pramilitarne snage.Oni su bili narocito uspesni u ubijanju albanse dece,zena staraca i golorukog stanovnistva, u pokusaju prikrivanja uzasnih zlocina. Setite se hladnjaca, Batajnice,visokih peci gde su spaljene zrtve njihovih junastava . A tih zrtava je bilo skoro 20.000 ubijenih, na hiljade zena koje su silovane, i vise od 150.000 spaljenih kuca,kulturnih i vesrskih objekata,idr.

Homo Gibanikus

pre 17 godina

Da, da, evo sve trcim, pa sa saplicem.
Moze slobodno da napada Kosovo do mile volje ali ja cu ovaj put samo da pratim TV prenos.

mi

pre 17 godina

T.N. glupa luposti. Ja se zalazem da KiM ne bude nezavisno od Srbije. Ali gradjani Srbije bi se mogli drugacije organizovati. Ko sto su Alabanci naseljavanjem iz Albanije mirno i polako proterali Srbe, to i mi treba da uradimo. Mirnim putem naselimo Kosovo, napravimo vecinu, pa trazimo referendum. kada bi se nasao neki Gandijevski orjenstisan Srpski politicar da ovo izorganizuje, KIM bi ponovo bilo srpsko; ratom ili uz pomoc MZ to nikako nece moci... Pozdrav :)

Ivan

pre 17 godina

Hvala Tomo!,
samo nastavi jos glasnije sa ovakvim predlozima do izbora. Eto nama spasa od pobede radikala. Srbi vole ovakve price samo po kafanama i uz zidarsko pivo ispred samoposluge, ali ne glasaju vise za one koji bi da ih vode u rat.
Toma, ako je iskren u svojim namerama, moze stranku da transformise u teroristicku organizaciju (borce za slobodu) pa neka zapocnu geriliski otpor na teritoriji Kosova i Metohije.
Samo nesto sumnjam da bi nahvatao puno dobrovoljaca. Radikali su prvi kada treba da se dele stanovi iz drzavnih fondova, podizu putni troskovi ili dele hektari poslovnog prostora po Zemunu,a sto se ratovanja tice tu vole da salju tudju decu.
Ne ovaj put!

Nancy

pre 17 godina

Zna Toma da se nikome ne ide u rat za Kosovo, nije toliko glup! Ali, ovakvom izjavom narušava političku poziciju Srbije usred pregovora. Ja bih rekla - namerno!

Bardhyl

pre 17 godina

Izvinite sto moj Srbski jezik je slab. Ekstremni patriotizam nam je naucio narocito ovih 10 godina da ovo vise ne funkcionise. Cini mi se da nikad nismo pokusali da mirno resimo probleme. Ajde da pokusamo bar jednom!

blok61

pre 17 godina

Dok su mene gadjali snajperisti i minobacaci u okolini Prizrena zahvaljujuci tome sto ih je (Albance sa kosova) policija iz Srbije maltretirala gore od aparthejda, ja mobilizovan pa me jos i bombardovali na frontu a Toma bombardovan novim stanovima i novcem zemalja koje su nas bombardovale. Kada on bude skupljao druga sa kojim je pricao do pre 5 minuta i u satorsko krilo ubacuje raskomadane udove vojnika od kasetnih bombi, onda slobodno neka poziva u rat. JA SAM MOJE ODRATOVAO.

G-Can

pre 17 godina

Da, Da... Ovo me vec podseca na '91.-'92. i Slavoniju kada su krvolocne paravojne formacije pljackale i ubijale sve sto im se naslo na putu njihove "patriotske misije" i kada su kamionima dovozili iz Slavonije sve sto je moglo da se donese.
Od '99. stanovnici Kosova (bez obzira na nacionalnu proipadnost) su se u neku ruku oporavili i nesto stekli pa je sada ponovo doslo vreme da ta ista garnitura patriota sa svojim muskim naslednicima, koji su u medjuvremenu stasali u prave SRBE, ponovo seje smrt i pljacka po Balkanu.
Samo se bojim da se ta nacionalna mrznja i ratni planovi ne prosire i na Vojvodinu.

Treba zabraniti SRS.

SasaDj.

pre 17 godina

Pakleno dobra ideja. Sukob sa svetom i vecni pozdrav sa zivotom i buducnoscu da bi zadrzali (i umnozili) 2 miliona ekstremno neprijateljskog stanovnistva! Koja providna, bedna i morbidna akrobatska retorika. Na cemu su svi ovi nasi jadni politicari? Radikalima (nema nomalnog zivota, ali vam rat uvek mozemo priustiti) koji prizeljkuju sve ovo treba obezbediti sve uslove za dalji zivot na Kosovu.
To Hell and Back.

Irfan

pre 17 godina

Drago mi je da vidim osude ovakvih istupa Radikala. Ima buducnosti u Srbiji za sve nas dobre ljude bilo koje nacije ili vere, manjine ili vecine, ali moramo poraziti Radikale.
Ja glasam za Cedu J.
Pozdrav svima.

Natasa

pre 17 godina

Dragi Tomo,
Ponovo pokusavas da podignes paranoju na najveci nivo. Sve koji ne krenu u odbtanu (?!) Kosova sutradan po proglesenju nezavisnosti nazvaces stranim, albanskim... placenicima, a ja se pitam ko to svojim izjavama direkno podriva nasu (srpsku) poziciju u ovim pregovorima o Kosovu?
Ljudi, hajdemo svi na izbore i glasajmo za MA KOJU DEMOKRATSKU STRANKU (DS, DSS, G17....) umesto sto sedimo kod kuce, pa cete da vidite da ce SRS da osvoji 15%.

DarkDigital

pre 17 godina

Moze se reci da je 90te srpski narod bio glup i dozvolio kvaziintelektualcima cobanskog porekla da ga izmanipulisu i upropaste. Sada se postavlja pitanje: da li mi nekome izgledamo jos gluplji kada nam opet nudi istu opciju.
Svakog huskaca odmah u zatvor ili ga poslati u Liban. Da li se neko seca ratnohuskackog govora Bokana u Knez Mihajlovoj? Dok ne kaznimo ratne folirante nista od nas.

Kosovo Srce Srbije

pre 17 godina

Bog ce nam biti u pomoci kada budemo bezali sa svojih ognjista nakon ostvarivanja albanskog sna! Samo da zive glave izvucemo, pa cemo zajedno sa vama braco "Srbi" pod satore da cekamo da nam Kosovo svima dodje glave!!!

Srbija se na Kosovu brani!!! Onaj ko to ne zna neka promeni veru i neka sebe vise ne smatra SRBINOM!!!

Bajram Mitrovcanac

pre 17 godina

A protiv koga misli Toma da ratuje???
On izgleda zaboravlja da ee NATO po Kosovu ili misli da mora cekati kada ostanu samo Kosovari pa sa njima da ratuje
Ne mogu da shvatim kako mu se vise nije zgadilo ratovi i pogibja bez obzira sa koje strane.
Sve mi se cini da je on spreman da ratuje i protiv onih Srba koji su protiv rata.
Tomo ako si toliko zedan ili gladan rata idi u irak ili libiju pa se tamo igraj tvoji bolesnih misli.Pozdrav iz Mitrovice

Sajko Kosovac

pre 17 godina

Ne daj boze da Kosovo bude nezavisno. Kad tad ce sigurno doci do jos jedne velike bitke na Kosovu ako Srbi ne zele da dozive najvecu tragediju i poraz u istoriji.

g

pre 17 godina

G-dine Nikolicu, evo samo vi branite Kosovo, poklanjam vam svoju kucu na Kosovu, idite u uselite se u nju i zivite tamo. To bi bilo dovoljno za odbranu. Kuca je u srprskoj enklavi i nece Vam se nista desiti, samo zivite i uzivajte. I kroz 10 godina mi se javite da razmilimo... o oruzanoj pobuni. Da li ste sigurni da cete ziveti tamo i 10 dana.
Lako je razmetati se tudjim zivotima.

Gile, 63.Padobranska

pre 17 godina

I ja sam bio u Prizrenu i nije mi bilo prijatno. Ali time se ponosim i ne vidim zasto je ova izjava tako katastrofalna. Pa svaka drzava bi branila deo svoje teritorije i nikada ga se ne bi dobrovoljno odrekla. I u zapadnim demokratijama poput Britanije i dalje postoji smrtna kazna za veleizdaju. Ne treba ratovati sa NATOm, ali Kosmet treba proglasiti okupiranom teritorijom.

satan

pre 17 godina

Ovo nije smesno.I ako tako zvuci,uopste nije. Vodja najpodrzavanije stranke u Srbiji izjavljuje ovako nesto...Zapitajmo se,da li iza ove izjave stoje svi ti glasovi?Da li je svaki taj glas spreman da ode na Kosovo sa AK-47? Poenta je da ako dodje do toga, hipoteticki,nece radikali biti ti koji ce ici na Kosovo i Metohiju. Jer oni ni nemaju nacionalni osecaj ,svaka njihova prica je samo galama. Ljudi koji imaju svest o drzavi i svom narodu ne pripadaju SPS-u i SRS-u.I to je ono sto je opasno. Mozda na taj nacin radikali zele da eliminisu one koji su na drugoj strani njihove bolesne price. Ma u sustini izlisno je komentarisati ovo,treba pristupiti "radikalnom resenju" i postaviti par pitanja izbornom telu radikala. Da vidimo da li oni podrzavaju ovo.

Mixa

pre 17 godina

Ustav Srbije nalaze da se suverenitet i teritorijalni integritet zemlje mora braniti svim sredstvima, ukljucujuci i vojnim. Tako je u svakoj zemlji na svetu, tako je i u Srbiji.

Srki

pre 17 godina

Na neki nacin je u pravu ... ko god se nada da ce milom da vrati ono sto je silom oduzeto, zivi u oblacima. Samo sto i za opciju primene sile treba politicka podrska od strane glavnih igraca ... inace ce da zavrsi opet sa nekim Kumanovom. Sto se tice da li Srbija to "moze" ... svakako da moze, ali samo ako ima politicku podrsku za to.

milan

pre 17 godina

Da obavezno oruzana odbrana ali samo oni da dobiju pusku u ruke koji biraju te koji misle to sto su zas... da se na taj nacin da popraviti. Treba postaviti pitanje ko bi mogao da odgovara jos za to da na Kosovu dotle doslo.

Stanislav

pre 17 godina

Ovakvom izjavom radikali samo olaksavaju i ubrzavaju odluku onih koji ce resavati problem Kosmeta. Da nista ne govore jos bi ih i respektovali u smislu da ce u slucaju nametnutog resenja oni doci na vlast u Srbiji i time biti kocnica njenoj evropeizaciji. Ovakvim stavom izazivaju antipatije i kod dosadasnjih svojih pristalica i sigurno gube glasove na predstojecim izborima. Srpski narod se dovoljno opametio da konacno odabere nevojni nacin borbe za svoj opstanak i razvoj, jer je vojni definitivno pokazao svoju neplodotvornost u pozitivnom smislu. Najavom izlaska radikala na ulicu samo se provocira gradjanski rat i u Srbiji. Samo bi nam jos to trebalo. Neka oni najave da ce u slucaju neprihvatljivog resenja, ali ne po njihovim merilima, biti spremni za organizovanje gerile na Kosovu. To bi mozda imalo i nekog smisla, jer bi ugrozavali i one koji ce u nekom resenju bez saglasnosti sa Srbijom, morati da obezbedjuju eventualnu nezavisnost Kosova i to na neograniceno vreme.

Albanac ali mogu i Srbin

pre 17 godina

Nikolic obavlja rat Srbiji i Kosovu istovremen, bas kao "vojni" strateg. On ce voditi pobednicki rat protiv Srbije i Kosova u skladu sa okolnostima i sitacije na terenu. Ako Kosovo bude nezavisno; on ce poceti od vas prvo, napravitce drzavu "postenih Srba" i posle toga ce zavriti juris na Kosovu. Ako Kosovo nece biti nezavisno, on ce poceti sa nama prvo, ocistitce Kosvo od "terorista" i posle toga zavrsice juris u Srbiji protiv "kapitulatorskih Srba".
Po njegovim recima, to je najmoguca scenarija njegovih "pobeda" na Balkanu! Da to ne bi ponovilo ili desilo uopste, ja bih predlagao savez Srba i Albanaca, ugrozenih od njegovih ludih ideja. Na kraju krajeva to je pitanje prezivljenja i za mene nije vazno sta radis. Vazno je da cuvamo nas zajednicki "srpsko-albanski" goli zivot. Komicno da ne bi bilo tuzno...

aleksa

pre 17 godina

Mogu li da podsetim da su upravo SPS-JUL-SRS doveli do GUBITKA Kosova 1999. godine, sa kojeg smo se POVUKLI i sada ce ti isti opet da ga "brane", kako su odbranili Krajinu i druge teritorije. Kako smo prosli tada, sada bismo prosli jos gore. To bi bio konacni krah i nestanak Srbije.
Mislim da je Kosovo vec gotova stvar, nama to ne treba da se svidja, ali govoriti o nekom novom ratu sa bilo kim - a narocito sa Amerikom i NATO je - cista glupost. Nista drugo sem praznog busanja u prsa radikala i nove sramote za Srbiju.
Potrebno je diplomatijom uraditi sta se uraditi moze, eventualno proglasiti da je Kosovo okupirano i tacka. Nikakav rat ne dolazi u obzir. Niti je Srbija sposobna za tako nesto, niti bi im se iko odazvao za taj rat - jedva popunjavaju sluzenje vojnog roka i ovako.
Jedva cekam da radikali sidju sa politicke scene, dosta mi je vise njihovih gluposti. Nadam se da gradjani Srbije ipak imaju mozak.

Goran, Pozega

pre 17 godina

Odlicno. Svi clanovi, simpatizeri i glasaci Srpske radikalne stranke da odu na Kosovo i da ga brane do poslednjeg. Na taj nacin bi stvarno, ali stvarno pomogli Srbiji.

Mare

pre 17 godina

Pa koga bi vi da zovete da ide u rat sa vama? Odazvace se 90% od 80 do 95 godina, 50% od 65 do 80 godina i 20% ovih ostalih, haha nemate sanse, a i zbog ove izjave pucate na izborima, sigurno ce oni koji nisu imali namere da izadju na izbore napokon izaci.

Maka

pre 17 godina

Sasvim je sigurno da ratna opcija vise nece biti moguca. Za Srbe danas, na Kosovo, propusnica vazi samo za izlaz. I ne sumnjam da ce na Kosovu biti jako blizu opsteg rata, bez obzira na resenje koje se bude usvojilo. Srbi ce odatle biti definitivno izbaceni, i sasvim sigurno silom. To je i njima i nama jasno.

MALI GOLE

pre 17 godina

Pod brojem jedan: nismo ga odbranili, pa ne razumem da li gospodin Nikolic hoce da Kosovo jos jednom branimo na isti nacim? Pod brojem dva: jos trpimo posledice bombardovanja i sankcija i nikako da se opravimo, hocemo li sada u kameno doba sa radikalima?

dejan

pre 17 godina

свака част, господин николић је рекао нешто што ова влада треба одавно да каже, МЗ мора да буде јасно да је и таква опција отворена, сад колко је изводљива то је друго питање.

neoplanta

pre 17 godina

Gospodo legalisti, da li je ovo pravna drzzava? SSta radi Tuzzilasstvo, ssta rade nezavisni sudovi?? Ovakav govor mrzznje i javni poziv na oruzzanu pobunu bi u svakoj normalnoj zemlji bio sankcionisan, a gospodin TN bi nosio bukagije.

aleksa

pre 17 godina

Oruzana odbrana Kosova nije i ne sme biti opcija. To smo pokusali 1999 i izgubili smo. Izgubili bismo ponovo, s tim da bi sada to bio konacni kraj Srbije i potpuna okupacija cele njene teritorije, a potom i gubitak drugih delova teritorija. O vecitom mraku i izolaciji, da i ne pricamo. Nikolicu, ovo nije ni 1389 ni 1912. Osim toga, ti nemas nikakvo moralno pravo da pricas nesto o Kosovu, jer su socijalisti i radikali izgubili Kosovo 1999, a sad bi da krivicu svale na Tadica i Kostunicu.

rasa

pre 17 godina

Dokle vise? Pitanje Kosova je vec odavno samo lingvisticko pitanje. Cela prica po Becu je kako nazvati samostalnost Kosova, a da "nasi" politicari pri tome ne budu proglaseni izdajnicima koji su "prodali" Kosovo. A Toma i kompanija ce i dalje da kohabitiraju jer vlast u Srbiji je lisena bilo kakvih programa i ideologije, vec je njegovo visocanstvo novac iznad svega. Politika je postala religija, a nove crkve su banke, berze, mediji...

srki

pre 17 godina

Da da, secam se kako ste moju rodbinu napalili u Hrvatskoj da uzme oruzje u ruke i isto se tako secam kako ste ih branili tim vasim oruzjem, kad je trebalo da se brane - nigde vas nije bilo!!! Secam se i kako ste krali i kako ste nas maltretirali, jer nismo hteli da se borimo! E pa Nikolicu, radikali nas vise nece videti!!! A moje Krajisnike samo pitam, jel vam nije bilo dosta!!!??