Četvrtak, 29.06.2006.

09:49

Tadić: Nema otcepljenja RS

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbija ni u jednom momentu ne želi da dovede u pitanje međunarodno priznate granice BiH.

Izvor: Beta

Tadiæ: Nema otcepljenja RS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Milan, USA

pre 17 godina

Tadic ima sasvim dobar pristup. Vreme je da jednom svi shvatimo da broj km2 ne cini snagu drzave, nego njen sadrzaj. Najbolji primer je Svajcarska u tom smislu. Mala zemlja, sa gomilom etnickih grupa ali medju najbogatijim. Price o Kosovu i RS su mlacenje prazne slame. Valja se latiti pravih stvari i graditi snaznu drzavu gde svi imaju posla i gde se jedna firma otvara za 10 minuta, a kriminalci budu iza resetaka umesto na politickoj sceni. Onda ce svi trcati da budu sa nama, a ne da se razdruzuju, ukljucivsi i Crnu Goru. Na kraju krajeva, svi bi da budu 51. americka savezna drzava (osim mozda par zaguljenih budala od kojih jedan misli da vodi svetskih dzihad)? Sto li je tako?

Sin City

pre 17 godina

Kada bi se u Srbiji dobro živelo svi bi jurili da žive kod nas ( kao Meksikanci u Ameriku).A u Srbiji se loše živi zbog lošeg rukovođenja državom i svi beže od nas, osim naše braće Roma koje niko neće.Tadiću bi bilo bolje da sredi i poboljša situaciju u svojoj zemlji umesto što se šepuri po okolnim zemljama i glumi velikog predsednika.

Nenad

pre 17 godina

Da smo imali ovakvog predsednika devedesetih, sada bi nam bilo mnogo lakše!
Ako niko nije primetio, Tadić koristi onu staru: "Zlatna reč i gvozdena vrata otvara". Takav stav nam može doneti samo dobro! Ukoliko se gosn. Tadić bori za očuvanje granica u BiH, tada su nam višestruko veće šanse i da zadržimo Kosovo! Pokrenuli smo pitanje granica tokom 90-tih i završili smo praznih ruku (a mnogi i bez ruka i bez glave), tako da nam je bolje da zaobiđemo ovu polemiku u širokom luku!

Mixajlon

pre 17 godina

Najvise sto predsednik Srbije moze u ovom trenutku da ucini za Srbe preko Drine je da razvija dobrosusedske odnose sa svima. A to ce onda sigurno koristiti svima pa naravno i Srbima. U krajnjoj liniji Republika Srpska je tu gde jeste i badava ti drzava ako si posvadjan sa svima. Bez obzira da li medj. zajednica tera Srbe da zive u BiH ili ne oni moraju imati ok odnose sa svima - jer to je ipak jedan i jedini put. Sta ti vredi kuca ako komsija hoce da te ubije? Ne moras voleti komsiju i biti prijatelj sa njim ali ono sto moras je imati nekakav minimum civilizovanosti u odnosima sa komsijom da bi imao miran san. Ako to nemas uzalud ti sve.
Ovo je poen za Tadica.

P. Filimonovic

pre 17 godina

Dok predsednik Tadic izjavluje da Srbija ni u jednom momentu ne zeli da dovede u pitanje medjunarodno priznate granice BIH, dotle je stav BIH o resenju pitanja Kosova da Beograd i Pristina nadju compromis; bez pominjanja da ne treba dovoditi u petanje medjunarodno priznate granice Srbije. Ove izjave mi ne izgledaju reciprocne.

Peđa

pre 17 godina

Svi kao da izbegavaju jednu osnovnu čijnenicu: SRBI u RS ne žele da budu deo BiH. Barem ne ovakve. Primer: muslimanski političari iz federacije svim snagama se zalažu za ukidanje simbola RS, jer su "samo srpski i time predstavljaju direktnu diskriminaciju druga dva konstitutivna naroda u tom entitetu BiH". S druge strane, ti isti političari u "svom" entitetu ne nalaze toliko žestine da bi iste standarde primenili i u federaciji - niko od njih ne postavlja pitanje da li su simboli federacije (šahovnica, ljiljan i neke zvezdice-kao 10 kantona) diskriminatorni prema Srbima? svako prvo treba da pođe od sebe, da bude fin i tek posle nešto očekuje od drugih. To je samo jedan od mnogih primera dvostrukih aršina...kao što će Albanci na KiM kad-tad otići, tako će i Srpska otići iz BiH...jer jedan proces kad počne može se kočiti...ali nikada zaustaviti

Nasradin hodza

pre 17 godina

Steta da nije vise ziv Alija Izetbegovic - kako bi sa njim nas lunjajuci Predsenik jeglenisao! Oni nas tuze, bez veze, za genocig kao drzavu a Predsedsnik im ide na noge. Stvarno nemamo ni mere, ni politickog instikta, ni samopostovanja - sve je u funkciji uskostranackih interesa i udvaranja Zapadu. Onaj ide u London da ubedi Engleze da ne poslusaju SAD, ovaj ide kod Tihica da ga ubedi da zavilo Srbe...Gde smo , bre, mi i sa kim na celu drzave???

Petronije

pre 17 godina

Malo je licemerno to Hrvatsko pricanje o tome mi zelimo BiH. Pa proputujte kroz Livno preko Arzana i Brela i Neuma. Ako prepozna iko tu BiH skidam kapu. Hrvatska federalna jedinica postoji i materijalizovana je u BiH. Cak postoji snaznije nego RS. E sada sto je u interesu politicarima i Hrvatskim I Muslimanskim da to ne cackaju, to je potpuno druga stvar. Vazno je njima da oni rese Srpski problem. Kasnije ce lako medjusobno. Nece biti tako, ali koga je to sada briga. Narod je tu da plati kad zatreba.

Ljilja 81

pre 17 godina

Nema odcepljenja Republike Srpske ukoliko se ne odcepi Kosovo! Jedino u tom slucaju je ta mogucnost ispravna, a ukoliko dodje do odvajanja jedne pokrajine kao sto je Kosovo onda svakako to pravo ima i jedna Republika kao npr. Republika Srpska!

Dragana

pre 17 godina

Svaka cast Predsednice Tadicu!! Srbija konacno ima predsednika koji ce da stvara prijateljske odnose sa susednim zemljama. Dosta mi je bosanskih komentara i pljuvanja po Tadicu, vratite se u Bosnu pa tamo uredjujte svoju drzavu kako hocete, ostavite Srbiju na miru. Samo napred, predsednice Tadicu!

Dejan

pre 17 godina

Drugim recima, Srbija je i te kako zainteresovana za sudbinu svih Srba, samo sto u ovom trenutku predsednik pametno procenjuje da nema sansi da dalje gura. Za razliku od onog prethodnog lika koji se inatio sa svima i kada je mogao i kada nije trebao (po cenu nase dobrobiti), ova ekipa bar razmislja RACIONALNO. Kada se Srbija vrati u relativnim odnosima tamo gde je oduvek i bila, dakle ekonomski jaca od mnogih u okruzenju, poletece ka nama i oni koji se danas deklarisu kao "neprijatelji", kamoli braca po krvi.

Dragomir

pre 17 godina

Naivno da ne moze biti naivnije. Srbija za ocuvanje BiH a oni za unistenje RS. Kada ce Srbija shvatiti da postena nacionalana politika nema uopste izgleda da sa zapadom prodje. Gledam zadnjih 25 godina samo im se udvaramo i gubimo ista meta isto odstojanje.

brane

pre 17 godina

Ima jos uvek ljudi i medija koji se ne snalaze u miru i potreban im je konflikt da bi dosli do izrazaja. Ovoga puta to je pokazao Dnevni avaz ili barem novinar odnosno urednik koji je objavio ovu, ocigledno, potpunu neistinu. Tadic i Mesic upravo pokazuju kako na Balkanu moze da se vodi evropska politika sa gospodskim manirima. Bravo za predsednike!

ja

pre 17 godina

O promjenama granica u BiH govore SAMO Srbi! Hrvatska se ne miješa u untarnje stvari Bosne i Hercegovine, ne podržava nikakve pokrete za odcjepljenje (između ostalog i zato što ih u hrvatskom narodu u BiH NEMA!), a ako se zalaže za promjenu Daytona, onda je to zato da bi se BiH uredila kao moderna država, bez ogromnog administrativnog aparata u kojem ima više ministara nego građana. Ja ne znam gdje je to netko u Srbiji vidio, od promjene režima u Hrvatskoj, da Hrvatska trguje ljudima i teritorijem BiH? Tko je tako nešto rekao, gdje je izjavio?? Grešaka je u prošlosti bilo i to ne sporimo, ali to su upravo - GREŠKE! Hrvatska politika svjesna je da je pogriješila i na pamet joj ne pada da te greške ponavlja!

Krivokapic

pre 17 godina

Ne trebaju da se mijenjaju granice BiH ali ni Srbije .Da su Muslimani u BiH tolerantniji ona bi davno bila prosperitatna i ne bi bilo problema ni sa Srbima nit sa Hrvatima . Kao sto su Srbi podijelili Jugoslaviju na banovine i federalne republike tako i Muslimani moraju da shvate da je federalna Bosna jedini moguci nacin njenog opstanka . Ja sam za to da i Herceg Bosna bude jedna federalna jedinica , pa da bude BiH drzava federalna kao sto je bila i Jugoslavija .Muslimanski unitarizam razbija Bosnu i vodi je ka ratu ( ne daj Boze ) .

Mile

pre 17 godina

Kljuc Tadiceve izjave je "Ne menjanje granica u regionu". Bilo kakvo menjanje granica bi za sobom povuklo lancanu reakciju. Ako ne danas ili sutra onda za odredjeni broj godina. Tako da bi bilo politicki ZRELO (posto se taj izraz ovih dana koristi u EU), da BiH podrzi nemenjanje granica u regionu i celovitost Republike Srbije.
Za opste dobro u regionu.

Milica

pre 17 godina

Lepo je to što je Tadić za celovitu BIH. Ali to nije njegova stvar, nego naroda koji žive u Bosni. Ako Albanci na Kosovu ne žele da žive u Srbiji, a Srbi u RS u BIH, nasilno zadržavanje i jednih i drugih u tim državama može samo prodružiti njihove frustracije, ali ne i rešiti problem.

Dragomir

pre 17 godina

Da BiH treba podeliti to je valjda svakom vrapcu na grani jasno. Ne zbog veliko Srpskih ili nekih drugih ambicija, nego zato sto je ustanovljena na istim principima kao i Jugoslavija samim tim je dokazano da nece funkcionisati. Osim toga, previse krvi je proliveno i treba spreciti po svaku cenu da se to ponovi opet. BiH je tamnica Muslimanskog naroda takodje, nego ih politicari zamajavaju glupostima o nekoj velikoj Muslimanskoj drzavi od koje ne moze biti nista ni pod razno.
Kada se podele tri naroda ce nauciti da zive kao dobre komsije. Braca ocigledno nisu.

ja

pre 17 godina

Gosn Tadic se ne mesa u unutrasnje stvari BiH, a svakako moze da izjavi da je Srbija za celovitu BiH, e pa jako mi je zao, ali gosn. Tadicu ... sjetite se reklame iz 92' "Cjelovita, nezavisna, suverena" ... i imali smo 4 godine krvavi rat. Da nezavisna BiH , ali Dejtonska ako ne i po volji naroda onda bar Dejtonska ... inace apelujem i na Hrvatsku i na Srbiju da ne trguju vise tim ljudima u BiH jer naime Hrvati u BiH predstavljaju sretstvo podkusurivanja za Hrvatsku, a Srbi iz BiH Srbiji isto, manite se bre vise jednom. Dajte ljudima da disu da odlucuju o svojoj sudbini. Inace moj je stav da Srbija i Hrvatska koce put Srba i Hrvata zapadno od drine i istocno od Une koji je prirodan i neminovan. Nek im je sa srecom....

ja

pre 17 godina

Gosn Tadic se ne mesa u unutrasnje stvari BiH, a svakako moze da izjavi da je Srbija za celovitu BiH, e pa jako mi je zao, ali gosn. Tadicu ... sjetite se reklame iz 92' "Cjelovita, nezavisna, suverena" ... i imali smo 4 godine krvavi rat. Da nezavisna BiH , ali Dejtonska ako ne i po volji naroda onda bar Dejtonska ... inace apelujem i na Hrvatsku i na Srbiju da ne trguju vise tim ljudima u BiH jer naime Hrvati u BiH predstavljaju sretstvo podkusurivanja za Hrvatsku, a Srbi iz BiH Srbiji isto, manite se bre vise jednom. Dajte ljudima da disu da odlucuju o svojoj sudbini. Inace moj je stav da Srbija i Hrvatska koce put Srba i Hrvata zapadno od drine i istocno od Une koji je prirodan i neminovan. Nek im je sa srecom....

Mile

pre 17 godina

Kljuc Tadiceve izjave je "Ne menjanje granica u regionu". Bilo kakvo menjanje granica bi za sobom povuklo lancanu reakciju. Ako ne danas ili sutra onda za odredjeni broj godina. Tako da bi bilo politicki ZRELO (posto se taj izraz ovih dana koristi u EU), da BiH podrzi nemenjanje granica u regionu i celovitost Republike Srbije.
Za opste dobro u regionu.

Dragomir

pre 17 godina

Da BiH treba podeliti to je valjda svakom vrapcu na grani jasno. Ne zbog veliko Srpskih ili nekih drugih ambicija, nego zato sto je ustanovljena na istim principima kao i Jugoslavija samim tim je dokazano da nece funkcionisati. Osim toga, previse krvi je proliveno i treba spreciti po svaku cenu da se to ponovi opet. BiH je tamnica Muslimanskog naroda takodje, nego ih politicari zamajavaju glupostima o nekoj velikoj Muslimanskoj drzavi od koje ne moze biti nista ni pod razno.
Kada se podele tri naroda ce nauciti da zive kao dobre komsije. Braca ocigledno nisu.

Milica

pre 17 godina

Lepo je to što je Tadić za celovitu BIH. Ali to nije njegova stvar, nego naroda koji žive u Bosni. Ako Albanci na Kosovu ne žele da žive u Srbiji, a Srbi u RS u BIH, nasilno zadržavanje i jednih i drugih u tim državama može samo prodružiti njihove frustracije, ali ne i rešiti problem.

ja

pre 17 godina

O promjenama granica u BiH govore SAMO Srbi! Hrvatska se ne miješa u untarnje stvari Bosne i Hercegovine, ne podržava nikakve pokrete za odcjepljenje (između ostalog i zato što ih u hrvatskom narodu u BiH NEMA!), a ako se zalaže za promjenu Daytona, onda je to zato da bi se BiH uredila kao moderna država, bez ogromnog administrativnog aparata u kojem ima više ministara nego građana. Ja ne znam gdje je to netko u Srbiji vidio, od promjene režima u Hrvatskoj, da Hrvatska trguje ljudima i teritorijem BiH? Tko je tako nešto rekao, gdje je izjavio?? Grešaka je u prošlosti bilo i to ne sporimo, ali to su upravo - GREŠKE! Hrvatska politika svjesna je da je pogriješila i na pamet joj ne pada da te greške ponavlja!

Krivokapic

pre 17 godina

Ne trebaju da se mijenjaju granice BiH ali ni Srbije .Da su Muslimani u BiH tolerantniji ona bi davno bila prosperitatna i ne bi bilo problema ni sa Srbima nit sa Hrvatima . Kao sto su Srbi podijelili Jugoslaviju na banovine i federalne republike tako i Muslimani moraju da shvate da je federalna Bosna jedini moguci nacin njenog opstanka . Ja sam za to da i Herceg Bosna bude jedna federalna jedinica , pa da bude BiH drzava federalna kao sto je bila i Jugoslavija .Muslimanski unitarizam razbija Bosnu i vodi je ka ratu ( ne daj Boze ) .

brane

pre 17 godina

Ima jos uvek ljudi i medija koji se ne snalaze u miru i potreban im je konflikt da bi dosli do izrazaja. Ovoga puta to je pokazao Dnevni avaz ili barem novinar odnosno urednik koji je objavio ovu, ocigledno, potpunu neistinu. Tadic i Mesic upravo pokazuju kako na Balkanu moze da se vodi evropska politika sa gospodskim manirima. Bravo za predsednike!

Dragomir

pre 17 godina

Naivno da ne moze biti naivnije. Srbija za ocuvanje BiH a oni za unistenje RS. Kada ce Srbija shvatiti da postena nacionalana politika nema uopste izgleda da sa zapadom prodje. Gledam zadnjih 25 godina samo im se udvaramo i gubimo ista meta isto odstojanje.

Dragana

pre 17 godina

Svaka cast Predsednice Tadicu!! Srbija konacno ima predsednika koji ce da stvara prijateljske odnose sa susednim zemljama. Dosta mi je bosanskih komentara i pljuvanja po Tadicu, vratite se u Bosnu pa tamo uredjujte svoju drzavu kako hocete, ostavite Srbiju na miru. Samo napred, predsednice Tadicu!

Nasradin hodza

pre 17 godina

Steta da nije vise ziv Alija Izetbegovic - kako bi sa njim nas lunjajuci Predsenik jeglenisao! Oni nas tuze, bez veze, za genocig kao drzavu a Predsedsnik im ide na noge. Stvarno nemamo ni mere, ni politickog instikta, ni samopostovanja - sve je u funkciji uskostranackih interesa i udvaranja Zapadu. Onaj ide u London da ubedi Engleze da ne poslusaju SAD, ovaj ide kod Tihica da ga ubedi da zavilo Srbe...Gde smo , bre, mi i sa kim na celu drzave???

Ljilja 81

pre 17 godina

Nema odcepljenja Republike Srpske ukoliko se ne odcepi Kosovo! Jedino u tom slucaju je ta mogucnost ispravna, a ukoliko dodje do odvajanja jedne pokrajine kao sto je Kosovo onda svakako to pravo ima i jedna Republika kao npr. Republika Srpska!

Dejan

pre 17 godina

Drugim recima, Srbija je i te kako zainteresovana za sudbinu svih Srba, samo sto u ovom trenutku predsednik pametno procenjuje da nema sansi da dalje gura. Za razliku od onog prethodnog lika koji se inatio sa svima i kada je mogao i kada nije trebao (po cenu nase dobrobiti), ova ekipa bar razmislja RACIONALNO. Kada se Srbija vrati u relativnim odnosima tamo gde je oduvek i bila, dakle ekonomski jaca od mnogih u okruzenju, poletece ka nama i oni koji se danas deklarisu kao "neprijatelji", kamoli braca po krvi.

Petronije

pre 17 godina

Malo je licemerno to Hrvatsko pricanje o tome mi zelimo BiH. Pa proputujte kroz Livno preko Arzana i Brela i Neuma. Ako prepozna iko tu BiH skidam kapu. Hrvatska federalna jedinica postoji i materijalizovana je u BiH. Cak postoji snaznije nego RS. E sada sto je u interesu politicarima i Hrvatskim I Muslimanskim da to ne cackaju, to je potpuno druga stvar. Vazno je njima da oni rese Srpski problem. Kasnije ce lako medjusobno. Nece biti tako, ali koga je to sada briga. Narod je tu da plati kad zatreba.

Peđa

pre 17 godina

Svi kao da izbegavaju jednu osnovnu čijnenicu: SRBI u RS ne žele da budu deo BiH. Barem ne ovakve. Primer: muslimanski političari iz federacije svim snagama se zalažu za ukidanje simbola RS, jer su "samo srpski i time predstavljaju direktnu diskriminaciju druga dva konstitutivna naroda u tom entitetu BiH". S druge strane, ti isti političari u "svom" entitetu ne nalaze toliko žestine da bi iste standarde primenili i u federaciji - niko od njih ne postavlja pitanje da li su simboli federacije (šahovnica, ljiljan i neke zvezdice-kao 10 kantona) diskriminatorni prema Srbima? svako prvo treba da pođe od sebe, da bude fin i tek posle nešto očekuje od drugih. To je samo jedan od mnogih primera dvostrukih aršina...kao što će Albanci na KiM kad-tad otići, tako će i Srpska otići iz BiH...jer jedan proces kad počne može se kočiti...ali nikada zaustaviti

P. Filimonovic

pre 17 godina

Dok predsednik Tadic izjavluje da Srbija ni u jednom momentu ne zeli da dovede u pitanje medjunarodno priznate granice BIH, dotle je stav BIH o resenju pitanja Kosova da Beograd i Pristina nadju compromis; bez pominjanja da ne treba dovoditi u petanje medjunarodno priznate granice Srbije. Ove izjave mi ne izgledaju reciprocne.

Mixajlon

pre 17 godina

Najvise sto predsednik Srbije moze u ovom trenutku da ucini za Srbe preko Drine je da razvija dobrosusedske odnose sa svima. A to ce onda sigurno koristiti svima pa naravno i Srbima. U krajnjoj liniji Republika Srpska je tu gde jeste i badava ti drzava ako si posvadjan sa svima. Bez obzira da li medj. zajednica tera Srbe da zive u BiH ili ne oni moraju imati ok odnose sa svima - jer to je ipak jedan i jedini put. Sta ti vredi kuca ako komsija hoce da te ubije? Ne moras voleti komsiju i biti prijatelj sa njim ali ono sto moras je imati nekakav minimum civilizovanosti u odnosima sa komsijom da bi imao miran san. Ako to nemas uzalud ti sve.
Ovo je poen za Tadica.

Nenad

pre 17 godina

Da smo imali ovakvog predsednika devedesetih, sada bi nam bilo mnogo lakše!
Ako niko nije primetio, Tadić koristi onu staru: "Zlatna reč i gvozdena vrata otvara". Takav stav nam može doneti samo dobro! Ukoliko se gosn. Tadić bori za očuvanje granica u BiH, tada su nam višestruko veće šanse i da zadržimo Kosovo! Pokrenuli smo pitanje granica tokom 90-tih i završili smo praznih ruku (a mnogi i bez ruka i bez glave), tako da nam je bolje da zaobiđemo ovu polemiku u širokom luku!

Sin City

pre 17 godina

Kada bi se u Srbiji dobro živelo svi bi jurili da žive kod nas ( kao Meksikanci u Ameriku).A u Srbiji se loše živi zbog lošeg rukovođenja državom i svi beže od nas, osim naše braće Roma koje niko neće.Tadiću bi bilo bolje da sredi i poboljša situaciju u svojoj zemlji umesto što se šepuri po okolnim zemljama i glumi velikog predsednika.

Milan, USA

pre 17 godina

Tadic ima sasvim dobar pristup. Vreme je da jednom svi shvatimo da broj km2 ne cini snagu drzave, nego njen sadrzaj. Najbolji primer je Svajcarska u tom smislu. Mala zemlja, sa gomilom etnickih grupa ali medju najbogatijim. Price o Kosovu i RS su mlacenje prazne slame. Valja se latiti pravih stvari i graditi snaznu drzavu gde svi imaju posla i gde se jedna firma otvara za 10 minuta, a kriminalci budu iza resetaka umesto na politickoj sceni. Onda ce svi trcati da budu sa nama, a ne da se razdruzuju, ukljucivsi i Crnu Goru. Na kraju krajeva, svi bi da budu 51. americka savezna drzava (osim mozda par zaguljenih budala od kojih jedan misli da vodi svetskih dzihad)? Sto li je tako?

ja

pre 17 godina

Gosn Tadic se ne mesa u unutrasnje stvari BiH, a svakako moze da izjavi da je Srbija za celovitu BiH, e pa jako mi je zao, ali gosn. Tadicu ... sjetite se reklame iz 92' "Cjelovita, nezavisna, suverena" ... i imali smo 4 godine krvavi rat. Da nezavisna BiH , ali Dejtonska ako ne i po volji naroda onda bar Dejtonska ... inace apelujem i na Hrvatsku i na Srbiju da ne trguju vise tim ljudima u BiH jer naime Hrvati u BiH predstavljaju sretstvo podkusurivanja za Hrvatsku, a Srbi iz BiH Srbiji isto, manite se bre vise jednom. Dajte ljudima da disu da odlucuju o svojoj sudbini. Inace moj je stav da Srbija i Hrvatska koce put Srba i Hrvata zapadno od drine i istocno od Une koji je prirodan i neminovan. Nek im je sa srecom....

Mile

pre 17 godina

Kljuc Tadiceve izjave je "Ne menjanje granica u regionu". Bilo kakvo menjanje granica bi za sobom povuklo lancanu reakciju. Ako ne danas ili sutra onda za odredjeni broj godina. Tako da bi bilo politicki ZRELO (posto se taj izraz ovih dana koristi u EU), da BiH podrzi nemenjanje granica u regionu i celovitost Republike Srbije.
Za opste dobro u regionu.

Dragomir

pre 17 godina

Da BiH treba podeliti to je valjda svakom vrapcu na grani jasno. Ne zbog veliko Srpskih ili nekih drugih ambicija, nego zato sto je ustanovljena na istim principima kao i Jugoslavija samim tim je dokazano da nece funkcionisati. Osim toga, previse krvi je proliveno i treba spreciti po svaku cenu da se to ponovi opet. BiH je tamnica Muslimanskog naroda takodje, nego ih politicari zamajavaju glupostima o nekoj velikoj Muslimanskoj drzavi od koje ne moze biti nista ni pod razno.
Kada se podele tri naroda ce nauciti da zive kao dobre komsije. Braca ocigledno nisu.

Milica

pre 17 godina

Lepo je to što je Tadić za celovitu BIH. Ali to nije njegova stvar, nego naroda koji žive u Bosni. Ako Albanci na Kosovu ne žele da žive u Srbiji, a Srbi u RS u BIH, nasilno zadržavanje i jednih i drugih u tim državama može samo prodružiti njihove frustracije, ali ne i rešiti problem.

ja

pre 17 godina

O promjenama granica u BiH govore SAMO Srbi! Hrvatska se ne miješa u untarnje stvari Bosne i Hercegovine, ne podržava nikakve pokrete za odcjepljenje (između ostalog i zato što ih u hrvatskom narodu u BiH NEMA!), a ako se zalaže za promjenu Daytona, onda je to zato da bi se BiH uredila kao moderna država, bez ogromnog administrativnog aparata u kojem ima više ministara nego građana. Ja ne znam gdje je to netko u Srbiji vidio, od promjene režima u Hrvatskoj, da Hrvatska trguje ljudima i teritorijem BiH? Tko je tako nešto rekao, gdje je izjavio?? Grešaka je u prošlosti bilo i to ne sporimo, ali to su upravo - GREŠKE! Hrvatska politika svjesna je da je pogriješila i na pamet joj ne pada da te greške ponavlja!

Krivokapic

pre 17 godina

Ne trebaju da se mijenjaju granice BiH ali ni Srbije .Da su Muslimani u BiH tolerantniji ona bi davno bila prosperitatna i ne bi bilo problema ni sa Srbima nit sa Hrvatima . Kao sto su Srbi podijelili Jugoslaviju na banovine i federalne republike tako i Muslimani moraju da shvate da je federalna Bosna jedini moguci nacin njenog opstanka . Ja sam za to da i Herceg Bosna bude jedna federalna jedinica , pa da bude BiH drzava federalna kao sto je bila i Jugoslavija .Muslimanski unitarizam razbija Bosnu i vodi je ka ratu ( ne daj Boze ) .

brane

pre 17 godina

Ima jos uvek ljudi i medija koji se ne snalaze u miru i potreban im je konflikt da bi dosli do izrazaja. Ovoga puta to je pokazao Dnevni avaz ili barem novinar odnosno urednik koji je objavio ovu, ocigledno, potpunu neistinu. Tadic i Mesic upravo pokazuju kako na Balkanu moze da se vodi evropska politika sa gospodskim manirima. Bravo za predsednike!

Dragomir

pre 17 godina

Naivno da ne moze biti naivnije. Srbija za ocuvanje BiH a oni za unistenje RS. Kada ce Srbija shvatiti da postena nacionalana politika nema uopste izgleda da sa zapadom prodje. Gledam zadnjih 25 godina samo im se udvaramo i gubimo ista meta isto odstojanje.

Dragana

pre 17 godina

Svaka cast Predsednice Tadicu!! Srbija konacno ima predsednika koji ce da stvara prijateljske odnose sa susednim zemljama. Dosta mi je bosanskih komentara i pljuvanja po Tadicu, vratite se u Bosnu pa tamo uredjujte svoju drzavu kako hocete, ostavite Srbiju na miru. Samo napred, predsednice Tadicu!

Nasradin hodza

pre 17 godina

Steta da nije vise ziv Alija Izetbegovic - kako bi sa njim nas lunjajuci Predsenik jeglenisao! Oni nas tuze, bez veze, za genocig kao drzavu a Predsedsnik im ide na noge. Stvarno nemamo ni mere, ni politickog instikta, ni samopostovanja - sve je u funkciji uskostranackih interesa i udvaranja Zapadu. Onaj ide u London da ubedi Engleze da ne poslusaju SAD, ovaj ide kod Tihica da ga ubedi da zavilo Srbe...Gde smo , bre, mi i sa kim na celu drzave???

Ljilja 81

pre 17 godina

Nema odcepljenja Republike Srpske ukoliko se ne odcepi Kosovo! Jedino u tom slucaju je ta mogucnost ispravna, a ukoliko dodje do odvajanja jedne pokrajine kao sto je Kosovo onda svakako to pravo ima i jedna Republika kao npr. Republika Srpska!

Dejan

pre 17 godina

Drugim recima, Srbija je i te kako zainteresovana za sudbinu svih Srba, samo sto u ovom trenutku predsednik pametno procenjuje da nema sansi da dalje gura. Za razliku od onog prethodnog lika koji se inatio sa svima i kada je mogao i kada nije trebao (po cenu nase dobrobiti), ova ekipa bar razmislja RACIONALNO. Kada se Srbija vrati u relativnim odnosima tamo gde je oduvek i bila, dakle ekonomski jaca od mnogih u okruzenju, poletece ka nama i oni koji se danas deklarisu kao "neprijatelji", kamoli braca po krvi.

Petronije

pre 17 godina

Malo je licemerno to Hrvatsko pricanje o tome mi zelimo BiH. Pa proputujte kroz Livno preko Arzana i Brela i Neuma. Ako prepozna iko tu BiH skidam kapu. Hrvatska federalna jedinica postoji i materijalizovana je u BiH. Cak postoji snaznije nego RS. E sada sto je u interesu politicarima i Hrvatskim I Muslimanskim da to ne cackaju, to je potpuno druga stvar. Vazno je njima da oni rese Srpski problem. Kasnije ce lako medjusobno. Nece biti tako, ali koga je to sada briga. Narod je tu da plati kad zatreba.

Peđa

pre 17 godina

Svi kao da izbegavaju jednu osnovnu čijnenicu: SRBI u RS ne žele da budu deo BiH. Barem ne ovakve. Primer: muslimanski političari iz federacije svim snagama se zalažu za ukidanje simbola RS, jer su "samo srpski i time predstavljaju direktnu diskriminaciju druga dva konstitutivna naroda u tom entitetu BiH". S druge strane, ti isti političari u "svom" entitetu ne nalaze toliko žestine da bi iste standarde primenili i u federaciji - niko od njih ne postavlja pitanje da li su simboli federacije (šahovnica, ljiljan i neke zvezdice-kao 10 kantona) diskriminatorni prema Srbima? svako prvo treba da pođe od sebe, da bude fin i tek posle nešto očekuje od drugih. To je samo jedan od mnogih primera dvostrukih aršina...kao što će Albanci na KiM kad-tad otići, tako će i Srpska otići iz BiH...jer jedan proces kad počne može se kočiti...ali nikada zaustaviti

P. Filimonovic

pre 17 godina

Dok predsednik Tadic izjavluje da Srbija ni u jednom momentu ne zeli da dovede u pitanje medjunarodno priznate granice BIH, dotle je stav BIH o resenju pitanja Kosova da Beograd i Pristina nadju compromis; bez pominjanja da ne treba dovoditi u petanje medjunarodno priznate granice Srbije. Ove izjave mi ne izgledaju reciprocne.

Mixajlon

pre 17 godina

Najvise sto predsednik Srbije moze u ovom trenutku da ucini za Srbe preko Drine je da razvija dobrosusedske odnose sa svima. A to ce onda sigurno koristiti svima pa naravno i Srbima. U krajnjoj liniji Republika Srpska je tu gde jeste i badava ti drzava ako si posvadjan sa svima. Bez obzira da li medj. zajednica tera Srbe da zive u BiH ili ne oni moraju imati ok odnose sa svima - jer to je ipak jedan i jedini put. Sta ti vredi kuca ako komsija hoce da te ubije? Ne moras voleti komsiju i biti prijatelj sa njim ali ono sto moras je imati nekakav minimum civilizovanosti u odnosima sa komsijom da bi imao miran san. Ako to nemas uzalud ti sve.
Ovo je poen za Tadica.

Nenad

pre 17 godina

Da smo imali ovakvog predsednika devedesetih, sada bi nam bilo mnogo lakše!
Ako niko nije primetio, Tadić koristi onu staru: "Zlatna reč i gvozdena vrata otvara". Takav stav nam može doneti samo dobro! Ukoliko se gosn. Tadić bori za očuvanje granica u BiH, tada su nam višestruko veće šanse i da zadržimo Kosovo! Pokrenuli smo pitanje granica tokom 90-tih i završili smo praznih ruku (a mnogi i bez ruka i bez glave), tako da nam je bolje da zaobiđemo ovu polemiku u širokom luku!

Sin City

pre 17 godina

Kada bi se u Srbiji dobro živelo svi bi jurili da žive kod nas ( kao Meksikanci u Ameriku).A u Srbiji se loše živi zbog lošeg rukovođenja državom i svi beže od nas, osim naše braće Roma koje niko neće.Tadiću bi bilo bolje da sredi i poboljša situaciju u svojoj zemlji umesto što se šepuri po okolnim zemljama i glumi velikog predsednika.

Milan, USA

pre 17 godina

Tadic ima sasvim dobar pristup. Vreme je da jednom svi shvatimo da broj km2 ne cini snagu drzave, nego njen sadrzaj. Najbolji primer je Svajcarska u tom smislu. Mala zemlja, sa gomilom etnickih grupa ali medju najbogatijim. Price o Kosovu i RS su mlacenje prazne slame. Valja se latiti pravih stvari i graditi snaznu drzavu gde svi imaju posla i gde se jedna firma otvara za 10 minuta, a kriminalci budu iza resetaka umesto na politickoj sceni. Onda ce svi trcati da budu sa nama, a ne da se razdruzuju, ukljucivsi i Crnu Goru. Na kraju krajeva, svi bi da budu 51. americka savezna drzava (osim mozda par zaguljenih budala od kojih jedan misli da vodi svetskih dzihad)? Sto li je tako?