Ponedeljak, 05.06.2006.

07:02

Srbija (jedva) obnovila državnost

Posle 88 godina Srbija je, na ivici skupštinskog kvoruma, obnovila državnost konstatujući preuzimanje subjektiviteta SCG.

Izvor: B92

Srbija (jedva) obnovila državnost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

Flash, Moscow

pre 17 godina

Ne mogu ni da se radujem, ni da tugujem zbog nezavisnosti, ali kad procitam izjave i komentare, ne zelim da se vratim u Srbiju...Bilo je kako je bilo, zasto se nismo izborili za bolje? Da li je sam Sloba ili Kostunica ili Vuk ili smo i mi ovce ucestvovali u svemu tome, razmislite... Uciniti Srbiju boljom mozete i tako sto necete bacati otpadke po ulici, raditi nesto korisno i konstruktivno... boriti se za ljudska i gradjanska prava, glasati za pametne na izborima,ako se kandiduju... Samo treba ici dalje, a ne komentarisati jedno isto godinama i jos nekoliko vekova kriviti turke i slobu za sve sto nam je lose doslo... Radite na sebi i na Srbiji, bice bolje.

Iznogud

pre 17 godina

Sta te briga, kad su Crnogorci dizali zastavu - tvoju je spustio domar. Nisi, bre, zasluzio da imas ni zastavu ribolovackog udruzenja a kamoli da sedis ispod zastave jedne zemlje.

Ivan SENS

pre 17 godina

Ko o cemu, Toma grobar o sahranama, crnogorac Aligrudic uplakano ne zeli da prizna da mu je rodna Crna Gora otisla, Vuk odma dlaku menja te je sad najveci pobornik samostalne Srbije a do juce se izjasnjavao za SCG... i tako u nedogled. I treba opet te iste face da biramo.

Mirjana

pre 17 godina

Kakva drzavnost?! Da se bavimo sobom? Ma kakvi...ima jos mogucnosti da se ne bavimo sobom...imamo Kosovo, Vojvodinu, Sandzak....ihajjjjj...sad ce svadje do beskraja.....ali ja mislim da je ljudima zaista vec dozlogrdila cela ta prica sa losim Drugima...i da ce na sledecim izborima pobediti oni koji budu pricali glasom Razuma./para i perspektive/

majazeljic

pre 17 godina

Iako trenutno zivim u jednoj dalekoistocnoj zemlji, ovim putem zelim da cestitam sebi sto valjda konacno imam sopstvenu zemlju i sto ce konacno njeno ime na pasosu biti uskladjeno sa pravim stanjem stvari.Nadam se.
Zivela moja nova zemlja, neka joj je sa srecom sa svima nama.

Atom

pre 17 godina

Na komentarima imamo kvorum. Jedva... :)

Nego, da vas pitam: a šta bi bilo da nije bilo kvoruma, ili da posle nije bilo domara da se iscima i preko prozora svuče motku sa YU trobojkom?

Da nije bilo kvoruma, kako, mi bismo danas bili u paralelnoj dimenziji?

Šteta što i to nisam doživeo, ionako je sve odavno sprdačina.

Vladimir

pre 17 godina

Niko nije obratio paznju da skupstina cak ni za ovakve, ekstremno bitne stvari okleva sa radom. Tesko nama u donosenju paketa zakona o svemu i svacemu, i uskladjivanju istih sa evropom.
E sad, jos smo gluplji sto mislimo da ce nam sad biti bolje nego sto je bilo...
Od celokupnog kolapsa privrede, ekonomije, politike, pravosudja, mi nasli da proglasavamo zavisnost - lepo je kad nam je sve na mestu savrseno sredjeno, pa i za formalnosti imamo vremena!

Dana

pre 17 godina

Sada su sve kulise skinute…ili ce nam opet Crnogorci ili ini biti krivi sto nismo sposobni da zrelo prihvatimo ono neizbezno.
Srbiji je vec odavno vreme da se osvrne na sebe i da prestane sa opsesijom trazenja krivice u drugima.
I jos nesto: ta ideja da smo jadni jer smo “svima stvarali drzave a sami sebi svoju oduzimali” …a to kao mi iz dobrih namera?!
Odrasti Srbijo! I to ne u sirinu nego vec je vreme da se prestane sa adolescentskom fazom.
E kada se to desi cestitacu nam nezavisnost. Do tada, srecnu nezavisnost zelim Crnoj Gori!

bubojed

pre 17 godina

1. SRBI su ponosni na svoju nezavisnost ali ne zele da je slave sa Kostunicom radikalima i slicnima.
2. Egzaltirani Crnogorci neka ne objasnjavaju kako je divno viknuti nezavisna Srbija i sl. Ne varim isprazne reci, ukratko:
Uvek je bolje biti integrativan nego dezintegrativan.
Uvek je dugorocni interes udruzenih geografskih oblasti u unitarnoj ekonomiji i finansijama (politicka interpretacija nije bitna).
Stoga je deljenje SFRJ umesto njenog rekonstruisanja bila prostacka klanica a poslednji referendum ...
Ipak, imajuci u vidu vlast u Srbiji, ko bi pa zelelo sa nama.
Ja cestitam Crnogorcima od srca i zelim im puno uspeha ali njihov problem je kao i nas. Losa vlast i gora opozicija.
Simpatizer (a uskoro i clan) LDP

Radoslav

pre 17 godina

Posle svih dogadjaja u Srbiji ponovo nam je potrebna revolucija.Svim sadasnjim akterima u Skupstini Srbije pod hitno zabraniti da se pojave na novim izborima i zabraniti dalji rad od predsednika vlade do predsednika i potpredsednika generalnih sekretara itt politickih partija.Doneti Zakon o mogucem postajanju samo tri partije i nista vise.Proglasiti Kraljevinu Srbiju kao parlamentarnu monarhiju.Zivela Srbija

dogi

pre 17 godina

Pa ni ne moramo da se cestitamo ni radujemo. Nama je nasa drzava uvek bila tu. Drugi su ti koji nisu imali ni snage ni mogucnosti da imaju drzavu, koji su se prodavali jeftino i trazili tudje zastite, sad mogu da se raduju zato sto im je EU dala mogucnost da sami sebe sahrane.
Srbiju nece moci, a toliko su se puta u istoriji trudili. Mi ne patimo od potrebe da se udaramo u grudi i vicemo da imamo drzavu i naciju. Jer to nikad nije bio nas problem. Nas je uvek bilo vise, mi nikad nismo cistili naciju od drugih, mi se nikad nismo bojali da prihvatimo sve koji su hteli da budu sa nama. Mi smo oduvek imali identet, istoriju i kulturu. Mi nemamo cega da se stidimo.
U ostalom buducnost ce pokazati.

tomkarlo

pre 17 godina

Hej! Pa ima i nas koji nismo srbi pa se ipak radujemo što je valjda završeno rasparčavanje sna svih nas "Jugoslavije" i stvorena je Nova Srbija.

Goran Podgorica

pre 17 godina

Danas je Jelko Kacin izjavio da se drzave rijetko prave i da je prava cast biti tu i ucestovati u procesu. Na zalost ce one koji to nijesu djeca pitati a zasto nijesi bio tamo. I tada, po meni, ni jedan odgovor ne moze biti realan jer kako reci da nijesi glasao za svoju drzavu.

Milos

pre 17 godina

Danasnji “Danas” u svom dodatku “Biznis” donosi tekst profesorke na biznis skoli u Londonu, Brigitte Granville, o neuspehu pokusaja drustvenih reformi u Francuskoj. Profesorka kaze da neki vide kao jedini nacin za izlazak Francuske iz trenutne nezavidne situacije, tradicionalno francuski nacin - revoluciju. ”Prema ovom stanovistu, sistem se ne moze reformisati i prave promene bi bile moguce jedino nakon sto se konacno srusi...” navodi profesorka.
I kod nas je ovaj nacin jedini, sve je vise ocigledno. Razlika je samo u tome sto se u Francuskoj ovo moze i realizovati, imao bi ko, dok nase mrtvo more niko i nicim ne moze da zatalasa. Tuzno ali istinito !

MAja V.

pre 17 godina

Predlazem novi zakon...da se svim politicarima koji su se na danasnji dan zatekli u skupstini trajno zabrani javno delovanje! Ni novi izbori nece nista resiti...zna se od cega nema pite!

Milan

pre 17 godina

Hvala Bogu da je Srbija ponovo postala drzava.
Trebali smo to da uradimo jos pocetkom 90-ih.
Komunisti na celu sa Milosevicem su pokusavali da odrze zombi drazavu u zivotu.
Na redu je novi ustav za novu Srbiju!
Zivela Srbija!

diasporac

pre 17 godina

kao srbin izvan nase/vase zemlje me je ova situacija pogodila na jednom koloseku:
1. kao donatora; zaista da li srbija zeli bilo sta osim sebe?

Dejan

pre 17 godina

Mozda malo skrecem sa teme , ali evo danas je peruanska !!! nacionalna Tv , objavila u svetskim vestima kako Kostunica i Tadic nisu prisustovali ceremoniji proglasenja nezavisnosti C.G. , pruzanju ruke posle demokratskog odvajanja...to se ovde smatra sramotnim i nekulturnim...
Svuda nas brukaju , nema sta .Kako li ce tek Srbija pod njima da izgleda.Bitno da su istakli zastave - spolja gladac , unutra jadac !

G-Can

pre 17 godina

Ako je Skupstina jedva izglasali nezavisnost onda se zna sta je sledece - RASPUSTITI SKUPSTINU. Cemu sluzi? Da dobijaju basnoslovne dnevnice i da se segace sa zakonima.

Marconi

pre 17 godina

Na kraju je Srbija nevoljno izvukla kisjeli osmjeh i konstatovala da je nezavisna. Nezavisna od onih od kojih nikad nije ni zavisila i koji bi joj odavno darivali nezavisnost da su mogli. :)
Sretno.

Vanja Stuttgart

pre 17 godina

Postovana Gospodo, opet su nam drzavni simboli preci od stvarnih problema. Za zastavu i ostala obelezja mogao je i narod da se pita putem referenduma. Ali kada od Srbije ostane samo Beograd, onda moze samo Zastava "Singidunuma" da se viori. Kada dodje do toga shvaticemo da nas je ponos oterao u propast.

Zoran

pre 17 godina

126 poslanika od 250? Pa to je samo 0.4% preko praga, manje od crnogorskih 0.5%! Sad Milo treba da bude principijelan pa da ne prizna Srbiju iz tog razloga...

Nenad Rogulja

pre 17 godina

Kostunica je u izjavi sa Solanom pre neki dan,onako sav ogorcen, "zapretio" istorijom, i da istorija prevaru nece zaboraviti (parafraziram). Upravo imajuci to u vidu, danas DSS, SRS, SPS pokusavaju da falsifikuju buducu istoriju Srbije - da ispadne da Srbija nikako nije zelela samostalnost (jer ce u istorijske uzbenike uci kako je Skupstina Srbije jedva proglasila pravno naslednistvo SCG). Ipak, svakome je jasno,pa i na osnovu velikog broja ovih komentara, da je SRBIJA jedva docekala svoju samostalnost, da se SRBIJA PONOSI SVOJOM SAMOSTALNOSCU, kao i da je to jedan veliki zamajac preokretu nase SRBIJE. Prepreka tom razvoju su upravo oni, koji nas guse svojim trulim i bolesnim nacionalizmom - istim onim koji nas je vekovima razarao. Zbogom Kostunice, Nikolicu,... gradite svoje "velike srbije" u svojim dvoristima, a ostavite nasa da budu deo MALE, ALI MOCNE SRBIJE!

Jelena Una

pre 17 godina

srecna sam.Milsim da je divno sto konacno cemo se brinuti o svome domu.Bilo mi je interesantno da gledam zasedanje danas...mada mislim da ponasanje radikala nije bilo toleranto,nadam se da ce mo imati manje farsi u buducnosti srpskog parlamenta,i da cemo mudro svesti na odabranu grupu ljudi koja ce dosledno da se radi u sluzbi gradjana Srbije.

Ko to tamo peva

pre 17 godina

I ja sutra treba da dam glas nekom ko nije bio zainteresovan da čak ni formalno proglasi nezavisnost Srbije. Kao to nije važno. A kad bilo šta pokušavaš da odradiš vidiš da su formalne stvari u suštini najvažnije.
Ali nema veze, demokrate i radikali će možda kad dođu na vlast omogućiti da me formalnosti ne sprečavaju da radim ono što hoću.
Ha, ha, ha.... (malo sutra)

Stevo

pre 17 godina

Boze sacuvaj,da li su normalni ovi RADIKALI?To sto oni rade podseca me na "GEBELSOVU" propagandu,sve cine da bi stvorili HAOS u zemlji,oni su protiv svega sto je na dnevnom redu bilo to dobro ili lose,samo laju i svadjaju se,onemogucavaju normalan rad drzavnih ustanova...da li ce se iko normalan setiti da ZABRANI rad ove fasisticke partije?

B78

pre 17 godina

Danasnja drzava je u stvari Srbija i Crna Gora bez jednog dela i nema razloga da slavimo bilo sta ?!?!!?!?!?!?! Pa bre kako vasnije sramota!!!!!!!! NIje ovo Srbija i Crna Gora nego Srbija vas koje je sramota sto ste Srbi. A sram bilo i DS & SRS sto danas nisu bili u skupstini jer me ne interesuje koji su razlozi njihovog izostanka - danas je dan kada zivim u svojoj i samo svojoj drzavi ( pritom to isto mislim naravno i za sve manjine koje ovde zive ) i kada, manje vise doduse, znam gde su mi granice drzave a to definitivno nije obican dan. Koja ce zastava biti neka se odluci na referendumu kao i to da li drzava treba da bude monarhija ili ne. Priznajte realnost gospodo iz DSS-a - najveca sramoto Srbije i shvatite da su vasim neisporucivanjem Mladica obustavljeni pregovori sa EU i da je ako nista zbog toga minimum tih 2000 glasalo manje za SCG ako ste vec za nju.

zona,ny

pre 17 godina

E ovo u zivotu nisam video i cuo. Umesto da budemo sretni sto smo bez potrosenog dinara dobili nazad svoju drzavu Srbiju, nekima jos uvek nije do slavlja. Srbija definitivno treba da vrati Kralja. Pored ove politicke bagre mi se necemo dobro provesti na putu za Evropu.

Desava se

pre 17 godina

Zelim sve najbolje mojoj zemlji Srbiji i nasem novom susedu Crnoj Gori.I porucujem im da svoje grade i u tudje dvoriste ne gledaju.Samo strahujem da ce biti tesko jer po komentarima nekih novih suseda vidim da su unapred nasli izgovor ukoliko im krene lose,a to je da se plase da ce Srbija podstrekavati njihovu opoziciju pa da im tako moze doneti jada.A ova aktuelna vlast pretpostavljam da ce im doneti mnogo dobra ko i do sad.Tako se moja jadna zemlja nikad ne moze osloboditi uloge loseg momka sve i da hoce.Boze da li cemo se ikad osloboditi balasta proslosti?

zika

pre 17 godina

Svim gradjanima i seljacima,radnim ljudima i neradnicima cestitam “nesvrsanost”.Deci porucujem da sto pre predju na Prirodno-Matematicke smerove u svojim skolama, jer ce iz geografije i istorije uskoro dobijati jako lose ocene,obzirom da ce se i skolski program neizbezno promeniti. Srbija je previse lepo ime za jednu zemlju Ja bih je pre nazvao USM,
“Udruzenjz Srpskih Musavaca”.Jedini koji ce iz ove situacije izvuci poruku bice, naravno lopuze,svih boja i “politickih opredeljenja”, iz svih ex- bratskih plemena od Djevdjelije do Triglava. U ostalom da li je neko u Bibliji, Koranu,Tori ili u Kremansom i Vanginom prorocanstvu procitao da mi moramo da postojimo. Gde su Maje ,Inke, Stari Grci, Komanci,Egipatski Faraoni …
Dakle « nichija nije do vjeka”

Slim Shady

pre 17 godina

Sve je to OK ali mi smeta kada ljudi vide Srbiju kao "malu". Koliko ja vidim, Srbija je po broju stanovnika i velicini teritorije (i to BEZ KOSOVA) negde 5-6% manja od Austrije a dosta veca od Hrvatske. Da li Hrvati i Austrijanci pricaju za sebe da su "mali"? Mozda ljudi misle na ekonomski razvitak? Za to, posle ratova i sankcija treba jos dugo vremena. Ali, doci ce i to.

kiki

pre 17 godina

Ds je danas jos jednom pokazala ,koliko joj je stalo do srbije i njenih gradjana.Cak i na ovom pitanju su pokusali da sruse vladu,jer je to jedini razlog sto su danas dosli u skupstinu.Za vreme rasprave sedeli u klupama,a kada je trebalo glasati,oni izasli iz sale,rame uz rame sa radikalima.
O radikalima i ne treba trositi reci ,jer su oni protiv svega ,pa i samih sebe,i samo je jos tuzno slusati njihove govore u skupstini.
Oni nisu svesni u kom trenutku se nalazimo,i to ponasanje ce ostati zapamceno.
Inace sam takodje bio za zajednicku drzavu,ali posto je Crna Gora odlucila drugacije,danas sam ponosan da vidim konacno srpsku zastavu ,i da slusam srpsku himnu.

Branislav

pre 17 godina

Prelistavam stranice svetskih media i nemogu da se nacudim. Srbija konacno svoja na svome, ali, nemogu da verujem da smo toliko nisko pali. I pored obrazlozenja, nemogu da svatim ni SRS, ni DS ni ostale koji su protiv proglasenja nezavisne drzave Srbije. Zaista, izgleda da jedino G17 Plus ima drzavotvorni karakter i nije se upustala u politikantsvo i gluposti na ovakav vazan istorijski dan. Srbija na Prvom mestu, itekako. Ovi ostali, SRAM VA BILO. Sad bi bilo dobro da od tih 125 poslanika nijedan ne udje u buducu Srpsku Skupstinu. Narode, opametite se vec jednom, glasovima im udarite samar.

Igor Gavrić

pre 17 godina

Srbojo zemljo cuda!Gospoda izglasala da je Srbija naslednik SCG.Njihovi dedovi i ocevi su narod u Srbiji ubedjivali "pre rata nismo imali nista a onda su dosli nemci i uzeli nam sve"Upravu je bio Balasevicsa pesmom Putuj evro i ne cekaj ti na nas.....

Nebojsa

pre 17 godina

Svojevremeno sam glasao za Tadica na izborima za presdenika Srbije i nisam ni sanjao da ovaj covek moze tako nisko da padne da Svetozaru Marovicu salje onako ulizicko piso. Znam da sinovi ne morau da slede oceve ali je ovim cinom svom ocu bas opalio samar. Sto se pak tice onih kojima smeta kruna na srpskoj zastavi, kako se ne bune sto slican kruna postoji i na novoj zastavi Crne Gore pa nikom nista. Neki bas ne mogu da sakriju koliko ne vole svoju zemlju.

giros

pre 17 godina

"...da je sadašnja država u stvari Srbija i Crna Gora bez jednog dela teritorije..."
Kakva je ovo budalastina?
Da li se mi i dalje zovemo Srbija i Crna Gora?
Molim Vas, neka ih neko obavesti da je Prodi formirao vladu, i da su crnogorci na referendumu izglasali i proglasili nezavisnost.
A G17 nema razloga da se mnogo raduje, jer kao ucesnik u ovoj vladi, sa par komentara, ne moze anulirati svoje gluposti. Oni (G17) su u "ovoj" nesretnoj vladi i kako se blizi kraj vladanja iste, tako se blizi i ucestvovanje G17, SPO, NS i SPS u radu parlamenta.
Ovoliku kolicinu gluposti i budalastina je mogao da izgovori (i realizuje) samo trio SRS-JUL-RADIKALI, a DSS-SPO-NS-G17 sa SPS-om su dosledni naslednici te "ludacke" politike.
Sram da ih bude, sve

Milica

pre 17 godina

Bolje se zapitajte koliko vam je omladine ostalo u zemlji nego sto se dicite samostalnoscu, nesamostalnoscu i ostalom gomilom beskorisnih besmislica! Ja se ne vracam sigurno. Imate li predstavu koliko je jos ovakvih kao ja... Uskoro cete moci i da se preimenujete u "Zemlja Staraca, Lencuga i Beskorisnih", jer ce i to malo vredne omladine da vas napusti... Sve je isto samo njega nema.

Dejan S.

pre 17 godina

Ode Crna Gora, osta nama državni kontinuitet. Kontinuitet čega? Države u raspadu, ratnih zločina, ratne odštete, tiranske vladavine, državne bezbedniosti, kriminala, korupcije.Osta nama Mladić da se krije, Koštunica da drži kontinuitet sa Miloševićem i Marković da diže i spušta zastavu. Blago Crnoj Gori.

vidoje

pre 17 godina

Neki u Srbiji nikako da se pomire sa cinjenicom da je projekat Velike Srbije propao. Sto se mene tice, ovakva Srbija mi je potaman, i lepa i dovoljno velika, jos da vratimo kralja i - bombona!

veseo?

pre 17 godina

Srbija je dobila drzavnost.Da li slavim - ne. Koliko se secam Srbi su posle 1 svetskog rata pokusavali da stvore 1 drzavu u kojoj ce svi srbi biti objedinjeni- nastanak Jugoslavije. To sto nismo uspeli tada uspeo je SM i Kostunica - svi srbi u jednoj drzavi , ali ovaj put na teritoriji Srbije. Treba zaista mnogo pameti zaratiti sa svima , sve prokockati i izgubiti.
I na kraju - u Srbiji ne postoji mafija , ovo je jedina mafija u svetu koja ima svoju drzavu....Toliko.

DeKOb

pre 17 godina

Ona razularena i raspojasana banda sto sebe naziva "narodnim poslanicima" su se jedva umilostivili da se skupe za muceni kvorum (po plate ne kasne).
Srbija je danas, nazalost, jedna olupina, u kojoj danas ne potoji ni trunka entuzijazma za gradjenje novog doma. Politicke partije su najobicnije lupeske druzine.
Posle 88 godina i zabluda oko gradjenja zajednicke drzave sa susedima, izmrcvareni i umorni, (usudjujem se da kazem gologuzi) se sprememo da ponovo zidamo svoju kucu.
Bojim se da nam "materijal" jos uvek nije dobar.

aleksa

pre 17 godina

Cestitam nam svima drzavu Srbiju, ali su me jako razocarali svi politicari i institucije - predsednik, premijer, vlada, poslanici. Minus za sve njih. VELIKI minus.

Posle 88 godina Srbija je ponovo stekla drzavnost i medjunarodno-pravni subjektivitet. To je velika stvar, trebalo bi svi da se radujemo, trebalo bi da drzava to obelezi casno i pristojno.Trebalo je da postoji ceremonija po propisu - najava svecanosti u medijima, crven tepih, pocasna garda Vojske, himna Hej Sloveni poslednji put, skidanje zastave Jugoslavije/SCG i stavljanje zastave Srbije uz himnu Boze pravde, pa svecani govori, prijem... Cela Vlada je trebala biti tu na celu sa premijerom, i predsednik takodje, kao sef drzave i glavnokomandujuci oruzanih snaga obnovljene Srpske vojske, i svih 250 poslanika. Srbija je iznad svih partija i svakog pojedinca. Ali, ne.
Sta smo dobili? Svadje, na jedvite jade namaknut kvorum i konstataciju da smo preuzeli subjektivitet od Drzavne zajednice. Dobili smo ponovo svoju drzavu, a politicarima to nista ne znaci. Tuzno, zaista tuzno. Dodje mi da placem, toliko smo postali jadni kao narod, a politicari su nam jos jadniji.
Dakle, neka nam zivi Srbija, ali ove politicare moramo hitno da menjamo!
Beskrajno sam srecan da ponovo zivi drzava Srbija ali sam beskrajno tuzan i ponizen nacinom na koji je to danas uradjeno. Sramota, jad, tuga za nas kao drzavu i kao narod.

Covjek

pre 17 godina

Moram reci da me je sve ovo sto se desava posljednjih dana kao covjeka koji nikada nije ocekivao u ovih zadnjih 16godina pravdu sve pomalo i iznenadilo.Srbiju su napustili svi!!!!Otisla je Crna Gora-veliki zagovornik VS,oprala se na neki nacin od svih grijeha,otisla je RS(Europa kategoricno odbija bilo kakvu pricu o tome!!!).odlazi Kosovo(mjesto odakle je sve davne 89.i krenulo),napustila vas je i Rusija-ambasador kaze da se prihvati to da ce Kosovo biti presedan!!!!!- I sada ono malo Srbije sto je ostalo puca po savovima-Sandzak vuce sebi,Vojvodina sebi,evropa sebi...A najvise me je iznenadilo kako je Srbija izgubivsi sve cemu se nadala na kraju kako TANJUG JAVLJA "jedva obnovila nezavisnost" onog malo jada sto je ostalo!!!!!
nije mi drago,radje bi mi bilo da je sve ovo ili blaze bilo 90' da smo se bratski razisli,hem bi imao 15godina manje,hem bi 100hiljada ljudi bilo zivo,hem bi da kad vam je to toliko vazno Srbija bila veca!!!!!!!!!!
Jos malo pa ce razgradnja zavrsit,onda djeco gradite nove kasabe od -15 barem prema +50 gdje smo prije 16godina bili!!!!

k

pre 17 godina

Dobro, sad kad nam je ova vlast obezbedila nezavisnost, hoce li nam obezbediti nesto i za pojesti. I uhapsiti jos nekog sem onih koji su prosli na crveno?!

Апис

pre 17 godina

Баш ме је зачудила вест да су једва напабирчили кворум! Зар на заседањима није увек присутно свих 250 најбољих међу нама, којима је Србија на првом месту, а лични интерес на последњем? Не прихватам да одсутни нису били спречени обавезама од вишег интереса, сигуран сам су и тог 126-ог само на тренутак замолили да им се придружи, а потом му се захвалили и оставили га да настави са радом за добро свију нас. Права је срећа што Рајсов вапај "Чујте Срби" нема живу слику у тренутној политичкој сцени Србије и што је то време давно иза нас.

Tamara Bg.

pre 17 godina

Neka nam je srecna samostalna i nezavisna Srbija i neka je ,kako Crnogorci kazu, vecna.Ko god je imao dilemu da li je dobro za Crnu goru sto se odvojila , danas je, posle ove tuge u Skupstini, sigurno nema.Crna goro, blago tebi, ti nemas Kostunicu a imas more.Neka vam je sa srecom, a nama sta Bog da.

Dobroćudni lav

pre 17 godina

Boooožeeeee .... Pa da li je ovo moguće, ni trunke političkog vaspitanja, poštovanja naroda i države ... Ma ljudi MI SMO GLUPI što dajemo kredita (važnosti i pozicije) tim partijama !! Kako je uopšte moguće da toliko nevaspitani ljudi i toliki nepoštovaoci suparnika tako nisko igraju ? Kako je moguće da svi to gledaju i da ništa ne urade ? Meni stvarno nije jasno ! Dve stvari : prvo prebacam onima koji ne priznaju referendum i dalje se bore sa vazduhom i pokušavaju da dokažu pčeli da ne jede med !! Ma protiv koga se vi to borite ? Ti vaši principi ne prolaze nigde u svetu, a zamajavate ljude koji se baš i ne razumeju u politiku. Istom prilikom produžavate ovu muku. Zar niste sposobni da konstatujete da nam je država PROPALA, a vi se još uvek borite za neke ideale ? Slabiji ste, sve ste nam izgubili, i ono što je legitimno naše - više nije naše !!! A zacrnili ste mene kao srbina i moje sunarodnike svuda u svetu da to neće ni moja deca oprati. NEDAM !!! Drugo : ovi "preko puta" političari : A gde je vama dostojanstvo ? Gde vam je pamet i politička inteligencija da se borite protiv korova na pametniji način, a ne ovako "seljački" (da oproste seljaci koje stvarno kao ljude i radnike poštujem) ?? Suština stvari je da se drugi BORE za svoju nezavisnost, a MOJI ljudi imaju muke da "jedva priznaju" da imamo svoju državu. Heeeeej !! JA SAM LJUT. A moderator može da i ne pusti ovu "nekorektnu" poruku, ja ostajem ljut i daću sve od sebe da se nacionalisti sklone sa pozornice, da se pseudo-demokrate malo odmore, a da dođe neko ko će se stvarno brinuti o interesima moje zemlje i o dobrobiti svih ljudi u njoj. Bože sačuvaj, jedva izglasali da skinu plavo-belo-crveno i da maknu "Hej Sloveni". Pa to nije moguće, ja sanjam ...

Nislija

pre 17 godina

NEKA NAM JE SRECNA OBNOVA DRZAVNOSTI MAJKE SRBIJE.
ONA JE JEDINA POSTOJALA HILJADU GODINA NA ZAPADNOM BALKANU,NEKA ZIVI VECNO.
KONACNO SAMI I SVOJI.SA SVOJOM ZASTAVOM I HIMNOM,DACE BOG USKORO I SA SVOJIM KRALJEM U ZAJEDNICI EVROPSKIH NARODA,TAMO GDE JE STAJALO IME SRBIJA,KADA MNOGI IZ OKOLINE NISU NI POSTOJALI,NITI JE BILO KO ZNAO ZA NJIHOVO IME.

Samir

pre 17 godina

Tehnicko pitanje: zar nije Ustavom Srbije propisano da se zastava Srbije menja referendumom? Posto referendum o drzavnim simbolima Srbije iz 1992. nije uspeo, Srbija formalno ima zastavu i grb Socijalisticke Republike Srbije. Takodje, o himni (Boze pravde ili Mars na drinu) nikada nije bio postignut dogovor. Na neuspelom referendumu je bio ponudjen samo Mars na Drinu.

Vostani Serbije

pre 17 godina

Kad pogledam ove komentare, pa kad još vidim snimak na kojem se zastave menjaju kroz prozor, čini mi se da će nam trebati prinudna uprava.
Zanima me šta u ovoj zemlji treba da se desi pa da svi kažemo "e, svaka čast!"; da li je moguće da je čak i proglašenje države Srbije jednima razlog za kukanje i posipanje pepelom, a drugima za pljuvanje po drugim narodima i državama? Braćo Srbi, pa zar nemate ništa svetije od stranačkog opredeljenja?
Mislim da Srbija zaslužuje bolje. Zato dajem svoj skromni doprinos: ЖИВЕЛА СРБИЈА, ОД САДА ПА ЗА ВЈЕКИ ВЈЕКОВ, КАКВА ГОД ДА ЈЕ – НАША ЈЕ!

zorica

pre 17 godina

ne volimo mi ovu drzavu, inace joj ne bi radili to sto joj radimo, od administracije do naroda.ovde se ima voleti samo nacija jedna, jedina i jedinstvena po cenu da umre drzava, da drzava bude blatnjava i prokazenazbog toga zastave spustaju i dizu portiri. zbog toga se na tv dnevniku izrugujemo drugima (vatromet pred nekoliko desetina gradjana i mikrofon koji ne radi su narocito bile naglasene informacije u vezi proglasenja nezavisnosti Crne Gore). Nikad mi necemo imati pravu drzavu koju vole svi njeni gradjani iz koje nece bezati ni kao pojedinci ni kao teritorije dok ne ispravimo neke vijuge u nasim lavama.

Petar

pre 17 godina

Srbija jos uvek nije nezavisna...
Ona je rob kriminalaca koji indirektno kontrolisu sve institucije i smatraju gradjane svojim robovima.

Jovan

pre 17 godina

Pod hitno resiti probleme Kosova i Vojvodine. Tek onda ce Srbija moci da utvrdi svoje prave granice i stepen istinskog suvereniteta.

Ljubiša Koprena

pre 17 godina

Hoću da živim u državi Srbiji, hoću da navijam za reprezentaciju Srbije, hoću da slobodno kažem da sam Srbin, hoću da svi u regionu žive, navijaju i zovu sebe kako hoće... U čemu je problem ljudi? Ja ne kontam... E, da, želim ako je moguće i pasoš Srbije kojim putujem po Evropi ali sa povratnom kartom!

Kosovari

pre 17 godina

Pitam se, a pitajte se i vi, da je Kosovo postala republika 1974, da li bi Srbi jos imali izlaz na more, da li bi danas Beograd bio centar Balkana, stavise da li bi uopste bilo rata u Ex-Jugoslaviji. Srbi, srecna vam drzavnost a ako zelite da opet imate izlaz u more i da Beogradu date sansu onda pozelite i Kosovu nezavisnost.

sramota

pre 17 godina

Sram da vas bude gospodo poslanici!!! Sram da vas bude! Ni danas ne mozete da predjete preko vasih licnih nesuglasica!
Nize od ovoga ne mozemo da idemo! eee Srbijo sta si docekala

Markoni

pre 17 godina

Ono sto se danas dogodilo u skupstini me je obradovalo i rastuzilo.
Obradovalo zato sto sam konacno postao drzavljanin Srbije i ponosan na sve svoje pretke, ali i okrenut buducnosti.
Rastuzilo, jer se pokazalo da ni najvisi drzavni interesi ne mogu da ujedine politicke partije u Srbiji. Posle onoga Boris Tadic i DS, mogu slobodno da zaborave na moj glas na sledecim izborima. Cak i ako mu protivkandidat bude Tomislav Nikolic, ostacu kuci. Ta organizacija (DS) od mene vise nista!

Emil

pre 17 godina

Sve je to lepo, ali... Zašto se na zvaničnoj zastavi jedne republike nalazi kruna? Nek raspišu referendum, pa ako pobedi kraljevina, nek promene i grb/zastavu.

zoran

pre 17 godina

Kakva tuga u redovima radikala i dss-ovaca!! Zasto? Zato sto je Srbija postala nezavisna drzava... Stvarno smesno... Mozda bolje da smo zavisni?

Јован Јањић

pre 17 godina

Никада ми неће бити јасно како неко може да има ишта против самосталне Србије.А још мање ће ми бити јасно ко су народни посланици да бојкотују изгласавање државе?Ко је чувао малигну заједницу и зашто је Србија увек била та која је свима омогућила да буду самостални, само себи није.Криви смо ми,крива је Влада, јер се према најважнијој станци у нашој историји понашамо детињасто и бесмислено као и према свему до сада.

Dejan

pre 17 godina

Ne mogu da shvatim da umesto Radosni i Srecni objavimo nasu nezavisnost mi stidljivo u skupstini prenosimo nadleznosti sa SCG.
E moj Kostunice treba da te bude stid, ove godine tvoj san o zajednici je otisao u zaborav sad nam jos ostaje da vidimo da li cemo slicno proci i sa Kosovom i pregovorima sa EU(Ratko Mladic)

Ako vec Gospodin Kostunica nije u stanju da resava sve ove probleme, sto lepo ne raspise izbore. SRAMOTA SRAMOTA SRAMOTA

Migrator

pre 17 godina

Sta na kraju reci ja sa svojih 27 god. ziveo sam u tri sad u cetvrtoj drzavi a ni mrdnuo nisam iz Beograda. Davno je to bili kada su se Karadjordjevici presli i mislili da jedan Srbin moze biti vladar i Srbima i Hrvatim i Slovencima i itd.. 88 godina pa otreznjenje najzad u svojoj zemlji sa svojim imenom zive SRBI.
Monarhija nas je i presla njoj hvala ali nikad vise monahija.
Novim susedima sve najbolje i neka sami biraju svoje vladare. Mi cemo nekako vec sa ovim nasima da se borimo.
Srbija sada ima sjajnu priliku da postane ono sto je uvek i vezna karika na balkanu ili sto se u fudbalu zove centar. Treba da privredno se oporavi i omoguci svim svetskim firmama da ovde otvore svoje distribucije bas u Srbiji. Pa da prodajemo i spajamo balkan :-)

milan-vp

pre 17 godina

Danasnja Srbija je jos uvek 'fluidno agregatno stanje', u entropiji koja jos nije dosegla svoj zenit.
'Svi Srbi u jednoj drzavi' bice obistinjeno u svoj svojoj tragikomicnoj karikaturi. Istorijskoj inverziji.
Svi Srbi na jednoj teritoriji.
Tada cete moci rastereceno, neometani sa strane, sami sa sobom i medjusobom, prvi put da sagledate svim svojim culima kako je to kada se 'krug zatvori'.
Carobni krug magicnog broja 88.
Srbija zatvara svoj istorijski krug na dan 18. decembra2006.
P.S. Predhodna dva dana sam posvetio tihom obilasku NJEGOVOG i mog rodnog grada. Setao sam se u tisini nekih dalekih i zaboravljenih slika, ljudi, dogadjaja i secanja.
Trazio sam njegov spomenik. Mozda ga nisam nasao. Spomenik na kome je uklesano ime:
Danilo Kis.
Umro je u tudjini - slobodan, proveo je detinjstvo na Cetinju, u neslobodi, ja cekam da se moj Danilo ponovo rodi - u slobodi.

Pozdrav iz Toronta

pre 17 godina

U raspadu Yuge Srbija je imala veliko srce, pa i Crna Gora, bolje receno Srbi. Prvo su otisli oni sto nikad i nisu imali drzave, valjda su to neki kompleksi a i Zapad im je ponudio vise no sto im pripada.
Neka je Srecno Mojoj Srbiji i Mojoj Crnoj Gori, drzavama koje jesu, koje ce biti i koje su bile prave drzave. Dace Bog da i RS zapjeva slobodno svoju Srpsku Himnu.
Zivio Slobodarski Srpski Narod

darko

pre 17 godina

Sramota da se na ovakav nacin proglasava drzava Srbija-kvorumom, jedva, umesto da se bar oko toga stranke ujedine i urade to svecano. Je li vas sramota, politicari, da se drzava zove Srbija? Stid da vas bude od vase dece i gradjana, koji su vas izabrali. Vuk je dokaz koliko je samo fotelja bitna i dzep. Mozda je bilo bolje da su nas okupirali...Onaj cuveni voz oko koga ste se raspravljali sa komunistima u devedestim, koji vozi i jedne i druge gde sunce ne sija, je nasa potreba. Da li vidite sta se radi po gradovima, kako se krade, bezocno, koje su vase iluzije, sta vi gledate? Ili ste slepi, pa niste sposobni da radite posao, ili vidite, a cutite, pa niste sposobni da radite svoj posao. Da je pameti i vozova, gde bi nam kraj bio...

Marko, patriota No.1

pre 17 godina

Ionako me niko nista nije pitao, ni za himnu, ni za zastavu, ni za istoriju, ni za drzavu, tako da mi je to u zivotu sporedna stvar, pogotovo kad pomislim na moju pokvarenu ves-masinu.

Sasha

pre 17 godina

Sreca nasa sto je u bivsoj SFRJ bilo samo 6 republika inace bi postali nezavisni za jedno 50 godina.Ovako smo cekali samo 16.Pa mi smo fenomenalni.

Neuzbudjen zbog "nezavisnosti"

pre 17 godina

Jedino cega se ne stidim a da dolazi iz Srbije je sto nismo kao neki neizivljeni pravili spektakl oko toboze "nezavisne" drzave. Nadam se da ce i dalje tako biti, bez pompe. A simbole su nam nametnuli diktatorskim metodama na neuspelom referendumu, ako se jos ko toga seca. Ti orlovi su kich, normalne zemlje imaju uglavnom jednostavne trobojke.

Svestan

pre 17 godina

Jugoslavija je mrtva.
Zivela Srbija!
Kako je lepo videti nasu zastavu, najzad. I znati da nam je obnovljeno ime. Ona mala Srbija je postigla mnogo. Kada je postala deo vece drzave, uspesi su bili pripisivani Jugoslaviji, a neuspesi Srbima. Sada ce bar biti jasno: Nezavisna Srbija.

Dex

pre 17 godina

Ljudi, da li ste videli sta je rekao onaj Markovic - Mi cemo zastavu podizati danju - kakav je to komentar?! Sta njega briga kada su Crnogorci podizali zastavu, da li on to najavljuje politiku prema Crnoj Gori?

Leondardo

pre 17 godina

Pa to je to! Sve ove godine rasula, bede, kriminala i nerada...sve zbog toga sto Sbrija nezavisna (od same sebe) nije bila! Sad kad krene proizvodnja, drz'te se Nemci i Svedjani, sad smo nezavisni...Nema vise Slovenaca da skidaju kajmak sa nasih profita, niti Hrvata da turiste zeljne banjskog i seoskog turizma odvlace na onaj bedni Jadran. Srbija i Srbi bato! Pozeljni i na istoku i na zapadu. Poznati kavaljeri i svaleri. Nobelovci i naucnici. Sportisti i borci za slobodu. Smesno.

blok_63

pre 17 godina

bilo bi lepo videti listing tih 126 poslanika koji su danas glasali. Nesto mi se javlja da su ovde "Bodrum" i "Solun" radili samo tako.

Ana

pre 17 godina

Vidim obavestili su i Kostunicu. Bravo! Pomerili smo se, mislim unazad. Nezavisna Srbija, sa kontinuitetom, molim vas kako to gordo zvuci, a more problema.
Nema vise nikog da nam bude kriv nizasta, sad smo slobodni kao ptica na grani. Lepo!
Samo da pitam - gde je Ratko Mladic?
Kad svecano spustimo i podignemo zastave, hoce li ovaj problem nestati ili ce ova rastimovana vlada da se seti Mladica i pod hitno ga isporuci tamo gde je obecala?
Srbija se davi u sopstvenom blatu, ma kakva bila.
Gospodo, premijeru, ministri, BIA, policijo i svi ostali, kad cete poceti da radite svoj posao?

brrr.

pre 17 godina

I ja se pitam od koga smo nezavisni. Hocu napolje iz ovog kaveza. Sto nas vise napustaju, to sam vise uplasen od nase samostalnosti i izolacije. Sad smo sami sa Kostunicom i udbom.

Srbija

pre 17 godina

Pa zar i u ovakvom momentu nije moglo bez uskih stranackih interesa!!! Zar barem sada nije mogao da se obezbedi kvorum???? Neverovatno!!

Lala

pre 17 godina

Ma je li Draskovic stvarno izjavio: da bi diplomate dve novonastale države i u budućnosti, kao i do sada, trebalo da zastupaju interese i Srbije i Crne Gore.
Ne zelim da iz budzeta Srbije budu finansirane diplomate Crne Gore. Hocu drugog ministra inostranih poslova, ovaj ne zna gde udara.
Da li mu je neko rekao da su ambasadori SCG preko okeana leteli da glasaju za nezavisnu CG?! I oni ce sad da zastupaju interes Srbije. Hvala!
Draskovicu pisi knjige i zivi od svog rada.

happypub

pre 17 godina

Kako je moguće da informacija o promeni zastave (što je potpuno tehnička stvar i normalna aktivnost u datom trenutku) izazove bilo kakav komentar. Prosto je nepodnošljiv naš talenat da za svaku, ama baš svaku pojedinost koja se dogodi, objavi ili najavi, imamo šta da kažemo... i to ne bilo šta... već veliku istinu ili mudrost koja je rezultat "višegodišnje borbe ili pukog razmišljanja". Ima raznih tumača različitih dogadjaja ali kad se razmišljanje završi rečenicom... otpilike... "još samo da postanemo kraljevina"... strasno! Pa koliko znamo 1918-e je upravo zaslugom njegovog visocanstva regenta ukinuta srpska drzavnost zarad vece teritorije... U svakom slucaju, najbolje da se ide odavde pa da budem gradjanin drugog reda u tudjoj zemlji jer boli kad si to isto u sopstvenoj.

Branislav

pre 17 godina

A sta je sa onih 180,000 Srba u Crnoj Gori koji ovim cinom ostali bez svoje drzave. Ne, oni nisu dobili svoju drzavu, oni su bez nje ostali. Cime oni da se ponose ?

btj

pre 17 godina

Ne vidim kako smo to sada bas "nezavisni", pogotovo da bismo to posebno slavili. Crna Gora se odvojila, a mi idemo dalje svojim putem. Nismo mi ni stvorili, a ni razorili tu drzavu. Sve su to uradile velike drzave svojim odlukama. Crnoj Gori zelim da sto pre udje u EU, jer to jako zeli. Mi smo njima uvek pomagala (i danas svi znamo koliko smo im davali kada su bili ugrozeni zbog zemljotresa). To sto su oni svo vreme cinili protiv ove zajednice i nacin i na koji su to cinili neka ostane njima na savesti i njihovim potomcima u amanet. A mi cemo i dalje kao i do sada svoje da izdrzimo, a svima drugima da zelimo sve najbolje.

Pashtrovic

pre 17 godina

Jedino sto je Vuk tacno rekao je da bi sigurno onih 0,4 odsto i vise, glasalo za zajednicu da je Mladic uhapsen i da nisu prekinuti pregovori sa EU. To je cinjenica. Znaci da je gospodin kiseo osmeh Kostunica uhapsio koga treba, ne bi danas slavili nezavistnost Srbije a bili bi i dalje mediteranska zemlja...

BIG-EKSER

pre 17 godina

Draskovicu treba govoriti ISTINU da predaja optuzenog generala Ratka Mladica nema nikakve veze sa statusom Kosova to su isto tako istaknuli i u UN-u, SB.samo istina spasava cast Srbije zapamti ovo ne samo TI Draskovicu!!

Korana

pre 17 godina

Da li je moguće da opet niko neće ništa da nas pita? Referendum je neophodan i za zastavu i za himnu. Ovako, opet nam nameću istorijske simbole nečega što više ne postoji, i što je bilo simbol kraljevine. Zgranuta sam samodovoljnošću naših vlasti.

Tanja,Oslo

pre 17 godina

E HVALA BOGU da kad me neko ovde pita odakle sam mogu da kazem IZ SRBIJE,da me ne pitaju sta znaci SCG,gde je Srbija u odnosu na CG itd.Ponosna sam sto sam Srbkinja i uvek cu to biti a pogotovu sad.Poznajem puno nasih kvalitetnih i istrucnih ljudi koji zive van zemlje,njihova deca su dobri djaci a oni kvalitetni i lojalni gradjani(velika vecina,uvek ima izuzetaka)te zato znam da Srbi u Srbiji mogu to isto a mozda i bolje jel su u svojoj zemlji.SRECNO NAM bilo i radite na svojoj drzavnosti kao nikad do sada!

Podgoricanin

pre 17 godina

Sto vam je ljudi? Nijesmo otisli ko zna dje i nije vam CG okrenula ledja. Vecina ljudi misli da ce nam biti bolje ako smo samostalni, ali niko odje ne misli (ko god sto pricao)nista protiv Srbije. Cak naprotiv, sto nama zelimo, zelimo i vama. Drmnite se malo i dajte da se takmicimo ko ce prije u Evropu, a ne ko ce kome goru rijec rec.
Pozdrav iz PG

palex011

pre 17 godina

da li je neko gledao vesti b92 sinoc? kad je ovaj Markovic govorio o dizanju/spustanju zastave?...ja sam ostao skamenjem...nesto dizace se po danu a ne po noci...i ova ce se spustati po danu..i to sa nekim pogledom koji treba da odslikava drzavnicku odlucnost...kao imalo je tu mnogo da se vaga da li to treba da to bude po danu ili noci....nema sta, vizionarska odluka...ako nam to ne pomogne nista nece...ja sad ne znam ali to valjda misli da se isprave greske sa "sahrane veka" kad se malo okasnilo.. ne znam, ne razumem... ali moramo biti dobro zabrinuti kad ljudi kao Markovic obavljaju tako odgovorne funkcije u nasem drustvu...

jovanka

pre 17 godina

Kakav cinizam "nezavisnog " predsednika Skupštine u vezi podizanja crnogorske zastave?Pa da se on i njegova ekipa pitala ne bi imali ni nezavisnu Srbiju. Bolje da ne ironišu,da se ne ponašaju ko uvredjene i ostavljene žene. Sve što treba da urade za spas Srbije je da ODU.
Markoviću za nekulturno ponašanje neće pomoći ni Stubovi kulture.

Шумар

pre 17 godina

Некад смо садили 88 садница дрвећа за Тита, а данас би могли да садимо 88 садница за Југу.
Живело дрвеће!

Aleksandar

pre 17 godina

Neka nam je sa srecom, kao i Crnoj Gori, naravno. Najbitnije u svemu je da se nije pustila zla krv medju nama. U buduce pamet u glavu i da se nikad vise zarad utopistickih ideja jugoslovenstva ne proliva krv naroda zamlje Srbije.
Jos jednom, SRECNO NAM BILO.

Svedjanin

pre 17 godina

KONACNO !!!!!!!!!!
Prosto ne mogu da verujem da od sutra sam ono sto jesam SRBIN iz zemlje SRBIJE.
Ranije smo morali uvek da objasnjavamo kako Srbin iz YU,pa Srbin iz SCG-a a sad konacno ono pravo sto trebamo da zadrzimo, cenimo, postujemo i vise nikad u zajednicu sa nekim.
VUCE mani se onoga za sta nisi sposoban pusti Nebojsu Covica da obavi taj posao kako treba da se ne brukamo pred svetom.

Nostradamus

pre 17 godina

Iako je Srbija nezavisna drzava, svi a narocito Kostunica su NEZADOVOLJNI time ..???!.
Imam predlog da Kostunica organizuje referendum u Srbiji ZA ODUZIMANJE DRZAVNOSTI. To bi svakako bilo dobro, jer tada bi opet mogli da pricamo kako nas Zapad ugnjetava i ne dozvoljava da imamo svoju drzavu, SAMO ZATO STO SMO SRBI !!. Ovo bi i SRS-u doslo kao kec na desetku.
I najvecoj budali je jasno da ovi sto su na vlasti nemaju blage veze o vodjenju drzave i da su tu samo zbog licne koristi i kriminala.

Djindjicu Zorane sve cesce mislim o tvom radu i zivotu... a Srbija te ionako NIJE ZASLUZILA ...

Maca

pre 17 godina

Trebalo bi da se radujem ali stvarnost mi to onemoguđuje!!! Sa vojno-policiskom vlašću koja je uspostvaljena krajem 1944.g. i koji još uvek vlada - ni novo nastala Srbija nema nikakve šanse da bude NORMALNA GRAĐANSKA DRŽAVA SA EVROPSKIM VREDNOSTIMA!!!

Mirsad Dizdarević

pre 17 godina

Komadanje nije završeno, a kad će bit ne znamo.
Otišla je CRNA GORA ali nam je ostala CRNA HRONIKA i CRNA MARICA.
Ništa radosno se nije dogodilo da bi zastavu dizali po danu dok je toliko pojeo mrak.
Kažu nezavisna, pa ostao nam je i CRNI HUMOR.

ogab

pre 17 godina

Nema braće i kvazi braće, postoje samo interesi.To je neminovnost kapitalizma u koji svi klizimo. Drugo je pitanje koliko će trajati i taj kvazi kapitalizam. Kapitalizam koji je utemeljen u zemljama bivše "juge"ne lići za sada ninašta. Možda ćemo mi jednom dostići te ciljeve , ali za sada je to najobićniji lopovluk. Javljam se iz Hrvatske , i to su naša iskustva, a ni kod vas za sada nije bolje. Prepisali ste recept od nas . A taj uglavnom nije dobar. U svakom slučaju neka vam je sa srećom u novoj "staroj" Srbiji. Pozdrav iz Hrvatske.Bit ćemo mi dobri susjedi , u to sam siguran. A poslovi će nas u svakom slučaju dublje povezivati.

Maja V.

pre 17 godina

Mozda je Srbija postala nezavisna kao drzava ali je i dalje zavisna od mafije i kriminalaca! Kada budemo stekli TAKVU NEZAVISNOST, otvoricu sampanjac! Dotle, samo jad i cemer...

Nimrod

pre 17 godina

Drzavni simboli koliko se secam treba da se biraju na referendumu. Mene niko nije pitao hocu li ovakvu zastavu, vec je skupstina odlucila da je "dizajnira" i proturi uz "preporuku". I sad preporuka postade zvanicna zastava!

Apis

pre 17 godina

Kakva ironija! Srbija je zavisna (da ne kazem okupirana) od bivse JNA i totalitarne ideologije kao sto je pre 88 godina bila zavisna od Crne ruke i drugih para drzavnih organizacija. Treba da se stidimo i da razmislimo kakve iluzije saopstavaju ovi nasi politicari.

ZORAN

pre 17 godina

Ja sam član DSS-a, ako Vuk bude ministar spoljnih poslova Srbije, sigurno ću izaći iz stranke i to ne samo ja ima dosta mojih istomišljenika.

Mia

pre 17 godina

Samo da Vuka neko ne uznemiri i pokusa da mu uzme funkciju. Laknulo mi kad cuh da on misli da mu i dalje automatski pripada ministarstvo inostranih poslova. Nema veze sto nas pljuje i bruka po svetu, samo da ne pisti posle za funkcijom, kao dete za zveckom.

Satir

pre 17 godina

Nezavisna Srbija!!
Voljom gradjana... (kojih?)
I dalje nam drugi kroje kapu nazalost, da je ovde bilo referenduma ne bi bilo neizvesnosti kao u CG, ali nasa vlada izgleda vise voli da se nista ne pita Srbija.
Ovakvi propusti se tesko oprastaju, da li ce ti narod oprostiti Vojo??
Sada se stisni do izbora pa prognoziraj (ko na referendumu), mada ti konkurencija olaksava sumanutim postupcima i cestitkma neke nezavisnosti i.t.d.
Svim Srbima cestitam na novostecenoj Nezavisnosti, i da se istorija sto kasnije ponovi!?
P.S. Bolje San Marino nego Etiopija

realan

pre 17 godina

Ne mogu da krijem da mi je drago sto imamo zastavu himnu i sve to jedna drzava treba da ima. Vise me je sramota od cinjenice da nasu nezavisnost nismo izglasali mi, nego Albanci iz crne gore, kao i cinjenica da smo stvarno "poslednji mohikanci", umesto da smo drzavu izglasali sami u 1991. Sve ovo ipak zasluzuje pice na hampstead-u.

Aleksa

pre 17 godina

Jadni smo mi SRBI, kad nam ovi kukavni politicari zaljubljeni u Jugoslaviju ne smeju da objave da smo NEZAVISNI. Ko zna mozda ce naprave JugoSrbiju od Vojvodine, centralne,juzne i istocne Srbije? Hej Sloveni-po ko zna koji put. Bljak.

Kajmakcalan

pre 17 godina

Srce mi je na mestu! Ostvaren je deo mojih politickih zelja. Mozda se i vratim u zemlju....ipak idem ja prvo na pivo :-)
Srecno Srbijo!
Ah da, konacno da uzmem pasos koji ce da ima smisla i traje duze od 2 godine.

MapkoCCCC

pre 17 godina

Jedina dobra stvar iz svega ovoga je da će Srbija konačno opet u Svetu biti predstavljena sa svojom pravom zastavom, grbom i himnom!
C C C C

dejan

pre 17 godina

Veoma mi je drago da smo obnovili drzavnost i da se srpska zastava vijori gdje i treba!
Vjerujem da ce i krenuti boljim putem!
Nek je sa srecom, SRBIJA!

Dejan

pre 17 godina

88 godina stramputica - neka nam je srecna obnovljena kuca, a od sada pamet u glavu i nikada vise sa raznom laznom bracom! Zivela nezavisna Srbija!

Mashinovodja

pre 17 godina

Hmmm ... Dakle, 5. jun je novi 29. novembar? Nije loše, lepo pada, malo pre početka godišnjih odmora, moći će lepo da se spoji.
Što se zastave tiče, ko je i kojim propisom i kada zvanično odredio da je ovo zastava Srbije? Zašto kruna? Zar smo već postali monarhija?
Toliko smo država i istorijskih datuma promenili u poslednjih 20-tak godina da prosto ne mogu da verujem da je ovo zaista poslednja promena tog tipa. Čak su nam i pasoši na nepostojeću državu. Možda bi nama umesto pasoša bili korisniji mobilni telefoni koji se lako dopunjuju, tako da lepo svakog meseca računar samo ažurira ime države čiji smo državljani.

Maja

pre 17 godina

Mogu da razumem nekakav nacionalni ponos da se neko raduje sto je njegova zemlja nezavisna, ali ovde su nekako pobrkani loncici: mi smo i do sada ziveli u nezavisnoj drzavnoj zajednici, koja je i te kako bila zavisna od spoljnih uticaja, tako reci smo kolonizovani. Taj status se ne menja razdvajanjem Srbije i C. Gore. I dalje ce Solana trckarati da donosi Djukanovicu i nasoj vlasti "njihova misljenja". Zato ne razumem euforiju oko tzv. nezavisnosti i onu kolicinu jeda koju izricu Crnogorci na trgovima. Kazu, oslobodili su se okupacije. Ne vide da nisu bili okupirani od strane Srbije i ne vide da su i dalje i te kako okupirani, ali spolja, od EU, a oni, za razliku od Srbije, ili bar u vecoj meri od Srbije i iznutra svojim mafijasima u najvisim vrhovima vlasti.
Tuzna sam, ali "Oprosti im Boze, ne znaju sta rade".
U skladu sa svojim uvek proklamovanim cojstvom, bilo bi bolje da sa vise dostojanstva proslavljaju svoju novu zastavu. Svidja mi se sto kod nas to nije tako spektakularno proslo.

wilson

pre 17 godina

Srbi su toliko ubijeni u pojam da i ne kapiraju da su statirali 88 godina. Svojom gluposcu i nerealnim ambicijama napravili su svima drzave gubeci pri tom svoju teritoriju. Problem je u tome sto Srbiju i dalje vode deca pobednika iz 1945. ili novokomponovani Srbi proizasli iz razocaranih Jugoslovena koje su svi ostali otkacili.

Goran

pre 17 godina

Hvala ti Boze, sto sam docekao ovaj dan za koji sam se protiv komunista borio 15 godina. Jos samo da Srbija ponovo postane Kraljevina (ili da se ukine Republika i nelegalno ukidanje kraljevine) i da mi je srce na mestu.
S'verom u Boga za Kralja i otadzbinu.
Zivela Srbija !!!

Igor

pre 17 godina

A kako cemo bez kontinuiteta biti najbolja kosarkaska nacija, ako nemamo ni jedno osvojeno svetsko prvenstvo koje su nam nasi dedovi ostavili u amanet. Ne damo kontinuitet, bez njega ne znam za sta bi se premijer drzao ...

Cetinjanka

pre 17 godina

Ljudi, jel' vas to stid sto ste nezavisni! Ne budite luzeri.
MA kakav kontinuitet - recite Nezavisna Srbija. Vidjedjete kako to divno zvuci.

d

pre 17 godina

A od koga je to nezavisna?
Bila je mnogo nezavisnija u Jugoslaviji - onda je bar bilo razlicitih misljenja pa ko nadjaca, a sad pola Srbije misljenje pazare kod Solane a druga polovina kod DB-a. Jake mi nezavisnosti...

Petokolonas

pre 17 godina

Najbitnije je da su zastave na pravom mestu! Bez toga, narod bi se zbunio! Ako cemo nastaviti ovim putem, bolje da se spreme zastave Beograda...cini mi se da je to sledece poglavlje u ovoj bizarnoj prici.

Ivana - Podgorica

pre 17 godina

Napokon se i Kostunica sjetio da je i Srbija poslije 88 godina opet obnovila drzavnost, na sta bi svaki pravi SRBIN morao biti ponosan.Srecna vam drzava Srbija a nama Crna Gora! Pa da vise nikada jedni drugima ne pravimo prljave faule kao npr. na evropjesmi, pa da nikada vise ne pricamo o kompleksima velicina. Svak svoju drzavu pa da uzivamo u dobrosusjedskim odnosima.

LJiljana

pre 17 godina

Cestitam Srbiji na samostalnosti i Vojislavu Kostunici na svome radu u ovo tesko vreme.
Nesmemo da zaboravimo istoriju i davnu 1918 kada smo izgubili svoju drzavu a dobili vecu teritoriju. Drugi su nam je dali a sada drugi i uzimaju.
Vreme tece dalje i one koji stoje a ne krecu se u korak sa napredkom ostaju zaboravljeni.
Srbijo nemoj se bojati sto si ostala mala a mozda ces biti jos manja. Uzdaj se u svoje ljude koji su uspevali u svim teskim trenucima istorije da prezive.
Srecna sam sto ce zastava Srbije carlijati na vetru u Beogradu na parlamentu Srbije kao one davne 1991. kada smo vikali ovo je Srbija... stavljali zastavu a onda je skidali. Toliko godina i secam se Sava centra, osnivacke skupstine Demokratske stranke Micunovica, Kostunice i Djindjica - zajedno.

NEK JE SA SRECOM!

Ana

pre 17 godina

Vidim obavestili su i Kostunicu. Bravo! Pomerili smo se, mislim unazad. Nezavisna Srbija, sa kontinuitetom, molim vas kako to gordo zvuci, a more problema.
Nema vise nikog da nam bude kriv nizasta, sad smo slobodni kao ptica na grani. Lepo!
Samo da pitam - gde je Ratko Mladic?
Kad svecano spustimo i podignemo zastave, hoce li ovaj problem nestati ili ce ova rastimovana vlada da se seti Mladica i pod hitno ga isporuci tamo gde je obecala?
Srbija se davi u sopstvenom blatu, ma kakva bila.
Gospodo, premijeru, ministri, BIA, policijo i svi ostali, kad cete poceti da radite svoj posao?

Petokolonas

pre 17 godina

Najbitnije je da su zastave na pravom mestu! Bez toga, narod bi se zbunio! Ako cemo nastaviti ovim putem, bolje da se spreme zastave Beograda...cini mi se da je to sledece poglavlje u ovoj bizarnoj prici.

LJiljana

pre 17 godina

Cestitam Srbiji na samostalnosti i Vojislavu Kostunici na svome radu u ovo tesko vreme.
Nesmemo da zaboravimo istoriju i davnu 1918 kada smo izgubili svoju drzavu a dobili vecu teritoriju. Drugi su nam je dali a sada drugi i uzimaju.
Vreme tece dalje i one koji stoje a ne krecu se u korak sa napredkom ostaju zaboravljeni.
Srbijo nemoj se bojati sto si ostala mala a mozda ces biti jos manja. Uzdaj se u svoje ljude koji su uspevali u svim teskim trenucima istorije da prezive.
Srecna sam sto ce zastava Srbije carlijati na vetru u Beogradu na parlamentu Srbije kao one davne 1991. kada smo vikali ovo je Srbija... stavljali zastavu a onda je skidali. Toliko godina i secam se Sava centra, osnivacke skupstine Demokratske stranke Micunovica, Kostunice i Djindjica - zajedno.

NEK JE SA SRECOM!

Ivana - Podgorica

pre 17 godina

Napokon se i Kostunica sjetio da je i Srbija poslije 88 godina opet obnovila drzavnost, na sta bi svaki pravi SRBIN morao biti ponosan.Srecna vam drzava Srbija a nama Crna Gora! Pa da vise nikada jedni drugima ne pravimo prljave faule kao npr. na evropjesmi, pa da nikada vise ne pricamo o kompleksima velicina. Svak svoju drzavu pa da uzivamo u dobrosusjedskim odnosima.

Cetinjanka

pre 17 godina

Ljudi, jel' vas to stid sto ste nezavisni! Ne budite luzeri.
MA kakav kontinuitet - recite Nezavisna Srbija. Vidjedjete kako to divno zvuci.

d

pre 17 godina

A od koga je to nezavisna?
Bila je mnogo nezavisnija u Jugoslaviji - onda je bar bilo razlicitih misljenja pa ko nadjaca, a sad pola Srbije misljenje pazare kod Solane a druga polovina kod DB-a. Jake mi nezavisnosti...

Igor

pre 17 godina

A kako cemo bez kontinuiteta biti najbolja kosarkaska nacija, ako nemamo ni jedno osvojeno svetsko prvenstvo koje su nam nasi dedovi ostavili u amanet. Ne damo kontinuitet, bez njega ne znam za sta bi se premijer drzao ...

dejan

pre 17 godina

Veoma mi je drago da smo obnovili drzavnost i da se srpska zastava vijori gdje i treba!
Vjerujem da ce i krenuti boljim putem!
Nek je sa srecom, SRBIJA!

Dejan

pre 17 godina

88 godina stramputica - neka nam je srecna obnovljena kuca, a od sada pamet u glavu i nikada vise sa raznom laznom bracom! Zivela nezavisna Srbija!

Goran

pre 17 godina

Hvala ti Boze, sto sam docekao ovaj dan za koji sam se protiv komunista borio 15 godina. Jos samo da Srbija ponovo postane Kraljevina (ili da se ukine Republika i nelegalno ukidanje kraljevine) i da mi je srce na mestu.
S'verom u Boga za Kralja i otadzbinu.
Zivela Srbija !!!

Maja

pre 17 godina

Mogu da razumem nekakav nacionalni ponos da se neko raduje sto je njegova zemlja nezavisna, ali ovde su nekako pobrkani loncici: mi smo i do sada ziveli u nezavisnoj drzavnoj zajednici, koja je i te kako bila zavisna od spoljnih uticaja, tako reci smo kolonizovani. Taj status se ne menja razdvajanjem Srbije i C. Gore. I dalje ce Solana trckarati da donosi Djukanovicu i nasoj vlasti "njihova misljenja". Zato ne razumem euforiju oko tzv. nezavisnosti i onu kolicinu jeda koju izricu Crnogorci na trgovima. Kazu, oslobodili su se okupacije. Ne vide da nisu bili okupirani od strane Srbije i ne vide da su i dalje i te kako okupirani, ali spolja, od EU, a oni, za razliku od Srbije, ili bar u vecoj meri od Srbije i iznutra svojim mafijasima u najvisim vrhovima vlasti.
Tuzna sam, ali "Oprosti im Boze, ne znaju sta rade".
U skladu sa svojim uvek proklamovanim cojstvom, bilo bi bolje da sa vise dostojanstva proslavljaju svoju novu zastavu. Svidja mi se sto kod nas to nije tako spektakularno proslo.

Mia

pre 17 godina

Samo da Vuka neko ne uznemiri i pokusa da mu uzme funkciju. Laknulo mi kad cuh da on misli da mu i dalje automatski pripada ministarstvo inostranih poslova. Nema veze sto nas pljuje i bruka po svetu, samo da ne pisti posle za funkcijom, kao dete za zveckom.

Kajmakcalan

pre 17 godina

Srce mi je na mestu! Ostvaren je deo mojih politickih zelja. Mozda se i vratim u zemlju....ipak idem ja prvo na pivo :-)
Srecno Srbijo!
Ah da, konacno da uzmem pasos koji ce da ima smisla i traje duze od 2 godine.

Aleksa

pre 17 godina

Jadni smo mi SRBI, kad nam ovi kukavni politicari zaljubljeni u Jugoslaviju ne smeju da objave da smo NEZAVISNI. Ko zna mozda ce naprave JugoSrbiju od Vojvodine, centralne,juzne i istocne Srbije? Hej Sloveni-po ko zna koji put. Bljak.

MapkoCCCC

pre 17 godina

Jedina dobra stvar iz svega ovoga je da će Srbija konačno opet u Svetu biti predstavljena sa svojom pravom zastavom, grbom i himnom!
C C C C

Mashinovodja

pre 17 godina

Hmmm ... Dakle, 5. jun je novi 29. novembar? Nije loše, lepo pada, malo pre početka godišnjih odmora, moći će lepo da se spoji.
Što se zastave tiče, ko je i kojim propisom i kada zvanično odredio da je ovo zastava Srbije? Zašto kruna? Zar smo već postali monarhija?
Toliko smo država i istorijskih datuma promenili u poslednjih 20-tak godina da prosto ne mogu da verujem da je ovo zaista poslednja promena tog tipa. Čak su nam i pasoši na nepostojeću državu. Možda bi nama umesto pasoša bili korisniji mobilni telefoni koji se lako dopunjuju, tako da lepo svakog meseca računar samo ažurira ime države čiji smo državljani.

Satir

pre 17 godina

Nezavisna Srbija!!
Voljom gradjana... (kojih?)
I dalje nam drugi kroje kapu nazalost, da je ovde bilo referenduma ne bi bilo neizvesnosti kao u CG, ali nasa vlada izgleda vise voli da se nista ne pita Srbija.
Ovakvi propusti se tesko oprastaju, da li ce ti narod oprostiti Vojo??
Sada se stisni do izbora pa prognoziraj (ko na referendumu), mada ti konkurencija olaksava sumanutim postupcima i cestitkma neke nezavisnosti i.t.d.
Svim Srbima cestitam na novostecenoj Nezavisnosti, i da se istorija sto kasnije ponovi!?
P.S. Bolje San Marino nego Etiopija

realan

pre 17 godina

Ne mogu da krijem da mi je drago sto imamo zastavu himnu i sve to jedna drzava treba da ima. Vise me je sramota od cinjenice da nasu nezavisnost nismo izglasali mi, nego Albanci iz crne gore, kao i cinjenica da smo stvarno "poslednji mohikanci", umesto da smo drzavu izglasali sami u 1991. Sve ovo ipak zasluzuje pice na hampstead-u.

wilson

pre 17 godina

Srbi su toliko ubijeni u pojam da i ne kapiraju da su statirali 88 godina. Svojom gluposcu i nerealnim ambicijama napravili su svima drzave gubeci pri tom svoju teritoriju. Problem je u tome sto Srbiju i dalje vode deca pobednika iz 1945. ili novokomponovani Srbi proizasli iz razocaranih Jugoslovena koje su svi ostali otkacili.

Nimrod

pre 17 godina

Drzavni simboli koliko se secam treba da se biraju na referendumu. Mene niko nije pitao hocu li ovakvu zastavu, vec je skupstina odlucila da je "dizajnira" i proturi uz "preporuku". I sad preporuka postade zvanicna zastava!

ZORAN

pre 17 godina

Ja sam član DSS-a, ako Vuk bude ministar spoljnih poslova Srbije, sigurno ću izaći iz stranke i to ne samo ja ima dosta mojih istomišljenika.

Apis

pre 17 godina

Kakva ironija! Srbija je zavisna (da ne kazem okupirana) od bivse JNA i totalitarne ideologije kao sto je pre 88 godina bila zavisna od Crne ruke i drugih para drzavnih organizacija. Treba da se stidimo i da razmislimo kakve iluzije saopstavaju ovi nasi politicari.

ogab

pre 17 godina

Nema braće i kvazi braće, postoje samo interesi.To je neminovnost kapitalizma u koji svi klizimo. Drugo je pitanje koliko će trajati i taj kvazi kapitalizam. Kapitalizam koji je utemeljen u zemljama bivše "juge"ne lići za sada ninašta. Možda ćemo mi jednom dostići te ciljeve , ali za sada je to najobićniji lopovluk. Javljam se iz Hrvatske , i to su naša iskustva, a ni kod vas za sada nije bolje. Prepisali ste recept od nas . A taj uglavnom nije dobar. U svakom slučaju neka vam je sa srećom u novoj "staroj" Srbiji. Pozdrav iz Hrvatske.Bit ćemo mi dobri susjedi , u to sam siguran. A poslovi će nas u svakom slučaju dublje povezivati.

Maja V.

pre 17 godina

Mozda je Srbija postala nezavisna kao drzava ali je i dalje zavisna od mafije i kriminalaca! Kada budemo stekli TAKVU NEZAVISNOST, otvoricu sampanjac! Dotle, samo jad i cemer...

Nostradamus

pre 17 godina

Iako je Srbija nezavisna drzava, svi a narocito Kostunica su NEZADOVOLJNI time ..???!.
Imam predlog da Kostunica organizuje referendum u Srbiji ZA ODUZIMANJE DRZAVNOSTI. To bi svakako bilo dobro, jer tada bi opet mogli da pricamo kako nas Zapad ugnjetava i ne dozvoljava da imamo svoju drzavu, SAMO ZATO STO SMO SRBI !!. Ovo bi i SRS-u doslo kao kec na desetku.
I najvecoj budali je jasno da ovi sto su na vlasti nemaju blage veze o vodjenju drzave i da su tu samo zbog licne koristi i kriminala.

Djindjicu Zorane sve cesce mislim o tvom radu i zivotu... a Srbija te ionako NIJE ZASLUZILA ...

Mirsad Dizdarević

pre 17 godina

Komadanje nije završeno, a kad će bit ne znamo.
Otišla je CRNA GORA ali nam je ostala CRNA HRONIKA i CRNA MARICA.
Ništa radosno se nije dogodilo da bi zastavu dizali po danu dok je toliko pojeo mrak.
Kažu nezavisna, pa ostao nam je i CRNI HUMOR.

Шумар

pre 17 godina

Некад смо садили 88 садница дрвећа за Тита, а данас би могли да садимо 88 садница за Југу.
Живело дрвеће!

Aleksandar

pre 17 godina

Neka nam je sa srecom, kao i Crnoj Gori, naravno. Najbitnije u svemu je da se nije pustila zla krv medju nama. U buduce pamet u glavu i da se nikad vise zarad utopistickih ideja jugoslovenstva ne proliva krv naroda zamlje Srbije.
Jos jednom, SRECNO NAM BILO.

Svedjanin

pre 17 godina

KONACNO !!!!!!!!!!
Prosto ne mogu da verujem da od sutra sam ono sto jesam SRBIN iz zemlje SRBIJE.
Ranije smo morali uvek da objasnjavamo kako Srbin iz YU,pa Srbin iz SCG-a a sad konacno ono pravo sto trebamo da zadrzimo, cenimo, postujemo i vise nikad u zajednicu sa nekim.
VUCE mani se onoga za sta nisi sposoban pusti Nebojsu Covica da obavi taj posao kako treba da se ne brukamo pred svetom.

Maca

pre 17 godina

Trebalo bi da se radujem ali stvarnost mi to onemoguđuje!!! Sa vojno-policiskom vlašću koja je uspostvaljena krajem 1944.g. i koji još uvek vlada - ni novo nastala Srbija nema nikakve šanse da bude NORMALNA GRAĐANSKA DRŽAVA SA EVROPSKIM VREDNOSTIMA!!!

BIG-EKSER

pre 17 godina

Draskovicu treba govoriti ISTINU da predaja optuzenog generala Ratka Mladica nema nikakve veze sa statusom Kosova to su isto tako istaknuli i u UN-u, SB.samo istina spasava cast Srbije zapamti ovo ne samo TI Draskovicu!!

Korana

pre 17 godina

Da li je moguće da opet niko neće ništa da nas pita? Referendum je neophodan i za zastavu i za himnu. Ovako, opet nam nameću istorijske simbole nečega što više ne postoji, i što je bilo simbol kraljevine. Zgranuta sam samodovoljnošću naših vlasti.

btj

pre 17 godina

Ne vidim kako smo to sada bas "nezavisni", pogotovo da bismo to posebno slavili. Crna Gora se odvojila, a mi idemo dalje svojim putem. Nismo mi ni stvorili, a ni razorili tu drzavu. Sve su to uradile velike drzave svojim odlukama. Crnoj Gori zelim da sto pre udje u EU, jer to jako zeli. Mi smo njima uvek pomagala (i danas svi znamo koliko smo im davali kada su bili ugrozeni zbog zemljotresa). To sto su oni svo vreme cinili protiv ove zajednice i nacin i na koji su to cinili neka ostane njima na savesti i njihovim potomcima u amanet. A mi cemo i dalje kao i do sada svoje da izdrzimo, a svima drugima da zelimo sve najbolje.

jovanka

pre 17 godina

Kakav cinizam "nezavisnog " predsednika Skupštine u vezi podizanja crnogorske zastave?Pa da se on i njegova ekipa pitala ne bi imali ni nezavisnu Srbiju. Bolje da ne ironišu,da se ne ponašaju ko uvredjene i ostavljene žene. Sve što treba da urade za spas Srbije je da ODU.
Markoviću za nekulturno ponašanje neće pomoći ni Stubovi kulture.

Branislav

pre 17 godina

A sta je sa onih 180,000 Srba u Crnoj Gori koji ovim cinom ostali bez svoje drzave. Ne, oni nisu dobili svoju drzavu, oni su bez nje ostali. Cime oni da se ponose ?

Tanja,Oslo

pre 17 godina

E HVALA BOGU da kad me neko ovde pita odakle sam mogu da kazem IZ SRBIJE,da me ne pitaju sta znaci SCG,gde je Srbija u odnosu na CG itd.Ponosna sam sto sam Srbkinja i uvek cu to biti a pogotovu sad.Poznajem puno nasih kvalitetnih i istrucnih ljudi koji zive van zemlje,njihova deca su dobri djaci a oni kvalitetni i lojalni gradjani(velika vecina,uvek ima izuzetaka)te zato znam da Srbi u Srbiji mogu to isto a mozda i bolje jel su u svojoj zemlji.SRECNO NAM bilo i radite na svojoj drzavnosti kao nikad do sada!

happypub

pre 17 godina

Kako je moguće da informacija o promeni zastave (što je potpuno tehnička stvar i normalna aktivnost u datom trenutku) izazove bilo kakav komentar. Prosto je nepodnošljiv naš talenat da za svaku, ama baš svaku pojedinost koja se dogodi, objavi ili najavi, imamo šta da kažemo... i to ne bilo šta... već veliku istinu ili mudrost koja je rezultat "višegodišnje borbe ili pukog razmišljanja". Ima raznih tumača različitih dogadjaja ali kad se razmišljanje završi rečenicom... otpilike... "još samo da postanemo kraljevina"... strasno! Pa koliko znamo 1918-e je upravo zaslugom njegovog visocanstva regenta ukinuta srpska drzavnost zarad vece teritorije... U svakom slucaju, najbolje da se ide odavde pa da budem gradjanin drugog reda u tudjoj zemlji jer boli kad si to isto u sopstvenoj.

Pashtrovic

pre 17 godina

Jedino sto je Vuk tacno rekao je da bi sigurno onih 0,4 odsto i vise, glasalo za zajednicu da je Mladic uhapsen i da nisu prekinuti pregovori sa EU. To je cinjenica. Znaci da je gospodin kiseo osmeh Kostunica uhapsio koga treba, ne bi danas slavili nezavistnost Srbije a bili bi i dalje mediteranska zemlja...

palex011

pre 17 godina

da li je neko gledao vesti b92 sinoc? kad je ovaj Markovic govorio o dizanju/spustanju zastave?...ja sam ostao skamenjem...nesto dizace se po danu a ne po noci...i ova ce se spustati po danu..i to sa nekim pogledom koji treba da odslikava drzavnicku odlucnost...kao imalo je tu mnogo da se vaga da li to treba da to bude po danu ili noci....nema sta, vizionarska odluka...ako nam to ne pomogne nista nece...ja sad ne znam ali to valjda misli da se isprave greske sa "sahrane veka" kad se malo okasnilo.. ne znam, ne razumem... ali moramo biti dobro zabrinuti kad ljudi kao Markovic obavljaju tako odgovorne funkcije u nasem drustvu...

Podgoricanin

pre 17 godina

Sto vam je ljudi? Nijesmo otisli ko zna dje i nije vam CG okrenula ledja. Vecina ljudi misli da ce nam biti bolje ako smo samostalni, ali niko odje ne misli (ko god sto pricao)nista protiv Srbije. Cak naprotiv, sto nama zelimo, zelimo i vama. Drmnite se malo i dajte da se takmicimo ko ce prije u Evropu, a ne ko ce kome goru rijec rec.
Pozdrav iz PG

Lala

pre 17 godina

Ma je li Draskovic stvarno izjavio: da bi diplomate dve novonastale države i u budućnosti, kao i do sada, trebalo da zastupaju interese i Srbije i Crne Gore.
Ne zelim da iz budzeta Srbije budu finansirane diplomate Crne Gore. Hocu drugog ministra inostranih poslova, ovaj ne zna gde udara.
Da li mu je neko rekao da su ambasadori SCG preko okeana leteli da glasaju za nezavisnu CG?! I oni ce sad da zastupaju interes Srbije. Hvala!
Draskovicu pisi knjige i zivi od svog rada.

Svestan

pre 17 godina

Jugoslavija je mrtva.
Zivela Srbija!
Kako je lepo videti nasu zastavu, najzad. I znati da nam je obnovljeno ime. Ona mala Srbija je postigla mnogo. Kada je postala deo vece drzave, uspesi su bili pripisivani Jugoslaviji, a neuspesi Srbima. Sada ce bar biti jasno: Nezavisna Srbija.

Leondardo

pre 17 godina

Pa to je to! Sve ove godine rasula, bede, kriminala i nerada...sve zbog toga sto Sbrija nezavisna (od same sebe) nije bila! Sad kad krene proizvodnja, drz'te se Nemci i Svedjani, sad smo nezavisni...Nema vise Slovenaca da skidaju kajmak sa nasih profita, niti Hrvata da turiste zeljne banjskog i seoskog turizma odvlace na onaj bedni Jadran. Srbija i Srbi bato! Pozeljni i na istoku i na zapadu. Poznati kavaljeri i svaleri. Nobelovci i naucnici. Sportisti i borci za slobodu. Smesno.

blok_63

pre 17 godina

bilo bi lepo videti listing tih 126 poslanika koji su danas glasali. Nesto mi se javlja da su ovde "Bodrum" i "Solun" radili samo tako.

Neuzbudjen zbog "nezavisnosti"

pre 17 godina

Jedino cega se ne stidim a da dolazi iz Srbije je sto nismo kao neki neizivljeni pravili spektakl oko toboze "nezavisne" drzave. Nadam se da ce i dalje tako biti, bez pompe. A simbole su nam nametnuli diktatorskim metodama na neuspelom referendumu, ako se jos ko toga seca. Ti orlovi su kich, normalne zemlje imaju uglavnom jednostavne trobojke.

Srbija

pre 17 godina

Pa zar i u ovakvom momentu nije moglo bez uskih stranackih interesa!!! Zar barem sada nije mogao da se obezbedi kvorum???? Neverovatno!!

Dex

pre 17 godina

Ljudi, da li ste videli sta je rekao onaj Markovic - Mi cemo zastavu podizati danju - kakav je to komentar?! Sta njega briga kada su Crnogorci podizali zastavu, da li on to najavljuje politiku prema Crnoj Gori?

brrr.

pre 17 godina

I ja se pitam od koga smo nezavisni. Hocu napolje iz ovog kaveza. Sto nas vise napustaju, to sam vise uplasen od nase samostalnosti i izolacije. Sad smo sami sa Kostunicom i udbom.

Sasha

pre 17 godina

Sreca nasa sto je u bivsoj SFRJ bilo samo 6 republika inace bi postali nezavisni za jedno 50 godina.Ovako smo cekali samo 16.Pa mi smo fenomenalni.

Marko, patriota No.1

pre 17 godina

Ionako me niko nista nije pitao, ni za himnu, ni za zastavu, ni za istoriju, ni za drzavu, tako da mi je to u zivotu sporedna stvar, pogotovo kad pomislim na moju pokvarenu ves-masinu.

Dejan

pre 17 godina

Ne mogu da shvatim da umesto Radosni i Srecni objavimo nasu nezavisnost mi stidljivo u skupstini prenosimo nadleznosti sa SCG.
E moj Kostunice treba da te bude stid, ove godine tvoj san o zajednici je otisao u zaborav sad nam jos ostaje da vidimo da li cemo slicno proci i sa Kosovom i pregovorima sa EU(Ratko Mladic)

Ako vec Gospodin Kostunica nije u stanju da resava sve ove probleme, sto lepo ne raspise izbore. SRAMOTA SRAMOTA SRAMOTA

darko

pre 17 godina

Sramota da se na ovakav nacin proglasava drzava Srbija-kvorumom, jedva, umesto da se bar oko toga stranke ujedine i urade to svecano. Je li vas sramota, politicari, da se drzava zove Srbija? Stid da vas bude od vase dece i gradjana, koji su vas izabrali. Vuk je dokaz koliko je samo fotelja bitna i dzep. Mozda je bilo bolje da su nas okupirali...Onaj cuveni voz oko koga ste se raspravljali sa komunistima u devedestim, koji vozi i jedne i druge gde sunce ne sija, je nasa potreba. Da li vidite sta se radi po gradovima, kako se krade, bezocno, koje su vase iluzije, sta vi gledate? Ili ste slepi, pa niste sposobni da radite posao, ili vidite, a cutite, pa niste sposobni da radite svoj posao. Da je pameti i vozova, gde bi nam kraj bio...

milan-vp

pre 17 godina

Danasnja Srbija je jos uvek 'fluidno agregatno stanje', u entropiji koja jos nije dosegla svoj zenit.
'Svi Srbi u jednoj drzavi' bice obistinjeno u svoj svojoj tragikomicnoj karikaturi. Istorijskoj inverziji.
Svi Srbi na jednoj teritoriji.
Tada cete moci rastereceno, neometani sa strane, sami sa sobom i medjusobom, prvi put da sagledate svim svojim culima kako je to kada se 'krug zatvori'.
Carobni krug magicnog broja 88.
Srbija zatvara svoj istorijski krug na dan 18. decembra2006.
P.S. Predhodna dva dana sam posvetio tihom obilasku NJEGOVOG i mog rodnog grada. Setao sam se u tisini nekih dalekih i zaboravljenih slika, ljudi, dogadjaja i secanja.
Trazio sam njegov spomenik. Mozda ga nisam nasao. Spomenik na kome je uklesano ime:
Danilo Kis.
Umro je u tudjini - slobodan, proveo je detinjstvo na Cetinju, u neslobodi, ja cekam da se moj Danilo ponovo rodi - u slobodi.

Јован Јањић

pre 17 godina

Никада ми неће бити јасно како неко може да има ишта против самосталне Србије.А још мање ће ми бити јасно ко су народни посланици да бојкотују изгласавање државе?Ко је чувао малигну заједницу и зашто је Србија увек била та која је свима омогућила да буду самостални, само себи није.Криви смо ми,крива је Влада, јер се према најважнијој станци у нашој историји понашамо детињасто и бесмислено као и према свему до сада.

zoran

pre 17 godina

Kakva tuga u redovima radikala i dss-ovaca!! Zasto? Zato sto je Srbija postala nezavisna drzava... Stvarno smesno... Mozda bolje da smo zavisni?

Pozdrav iz Toronta

pre 17 godina

U raspadu Yuge Srbija je imala veliko srce, pa i Crna Gora, bolje receno Srbi. Prvo su otisli oni sto nikad i nisu imali drzave, valjda su to neki kompleksi a i Zapad im je ponudio vise no sto im pripada.
Neka je Srecno Mojoj Srbiji i Mojoj Crnoj Gori, drzavama koje jesu, koje ce biti i koje su bile prave drzave. Dace Bog da i RS zapjeva slobodno svoju Srpsku Himnu.
Zivio Slobodarski Srpski Narod

Migrator

pre 17 godina

Sta na kraju reci ja sa svojih 27 god. ziveo sam u tri sad u cetvrtoj drzavi a ni mrdnuo nisam iz Beograda. Davno je to bili kada su se Karadjordjevici presli i mislili da jedan Srbin moze biti vladar i Srbima i Hrvatim i Slovencima i itd.. 88 godina pa otreznjenje najzad u svojoj zemlji sa svojim imenom zive SRBI.
Monarhija nas je i presla njoj hvala ali nikad vise monahija.
Novim susedima sve najbolje i neka sami biraju svoje vladare. Mi cemo nekako vec sa ovim nasima da se borimo.
Srbija sada ima sjajnu priliku da postane ono sto je uvek i vezna karika na balkanu ili sto se u fudbalu zove centar. Treba da privredno se oporavi i omoguci svim svetskim firmama da ovde otvore svoje distribucije bas u Srbiji. Pa da prodajemo i spajamo balkan :-)

sramota

pre 17 godina

Sram da vas bude gospodo poslanici!!! Sram da vas bude! Ni danas ne mozete da predjete preko vasih licnih nesuglasica!
Nize od ovoga ne mozemo da idemo! eee Srbijo sta si docekala

Kosovari

pre 17 godina

Pitam se, a pitajte se i vi, da je Kosovo postala republika 1974, da li bi Srbi jos imali izlaz na more, da li bi danas Beograd bio centar Balkana, stavise da li bi uopste bilo rata u Ex-Jugoslaviji. Srbi, srecna vam drzavnost a ako zelite da opet imate izlaz u more i da Beogradu date sansu onda pozelite i Kosovu nezavisnost.

Petar

pre 17 godina

Srbija jos uvek nije nezavisna...
Ona je rob kriminalaca koji indirektno kontrolisu sve institucije i smatraju gradjane svojim robovima.

Ljubiša Koprena

pre 17 godina

Hoću da živim u državi Srbiji, hoću da navijam za reprezentaciju Srbije, hoću da slobodno kažem da sam Srbin, hoću da svi u regionu žive, navijaju i zovu sebe kako hoće... U čemu je problem ljudi? Ja ne kontam... E, da, želim ako je moguće i pasoš Srbije kojim putujem po Evropi ali sa povratnom kartom!

Jovan

pre 17 godina

Pod hitno resiti probleme Kosova i Vojvodine. Tek onda ce Srbija moci da utvrdi svoje prave granice i stepen istinskog suvereniteta.

Emil

pre 17 godina

Sve je to lepo, ali... Zašto se na zvaničnoj zastavi jedne republike nalazi kruna? Nek raspišu referendum, pa ako pobedi kraljevina, nek promene i grb/zastavu.

Markoni

pre 17 godina

Ono sto se danas dogodilo u skupstini me je obradovalo i rastuzilo.
Obradovalo zato sto sam konacno postao drzavljanin Srbije i ponosan na sve svoje pretke, ali i okrenut buducnosti.
Rastuzilo, jer se pokazalo da ni najvisi drzavni interesi ne mogu da ujedine politicke partije u Srbiji. Posle onoga Boris Tadic i DS, mogu slobodno da zaborave na moj glas na sledecim izborima. Cak i ako mu protivkandidat bude Tomislav Nikolic, ostacu kuci. Ta organizacija (DS) od mene vise nista!

zorica

pre 17 godina

ne volimo mi ovu drzavu, inace joj ne bi radili to sto joj radimo, od administracije do naroda.ovde se ima voleti samo nacija jedna, jedina i jedinstvena po cenu da umre drzava, da drzava bude blatnjava i prokazenazbog toga zastave spustaju i dizu portiri. zbog toga se na tv dnevniku izrugujemo drugima (vatromet pred nekoliko desetina gradjana i mikrofon koji ne radi su narocito bile naglasene informacije u vezi proglasenja nezavisnosti Crne Gore). Nikad mi necemo imati pravu drzavu koju vole svi njeni gradjani iz koje nece bezati ni kao pojedinci ni kao teritorije dok ne ispravimo neke vijuge u nasim lavama.

Samir

pre 17 godina

Tehnicko pitanje: zar nije Ustavom Srbije propisano da se zastava Srbije menja referendumom? Posto referendum o drzavnim simbolima Srbije iz 1992. nije uspeo, Srbija formalno ima zastavu i grb Socijalisticke Republike Srbije. Takodje, o himni (Boze pravde ili Mars na drinu) nikada nije bio postignut dogovor. Na neuspelom referendumu je bio ponudjen samo Mars na Drinu.

aleksa

pre 17 godina

Cestitam nam svima drzavu Srbiju, ali su me jako razocarali svi politicari i institucije - predsednik, premijer, vlada, poslanici. Minus za sve njih. VELIKI minus.

Posle 88 godina Srbija je ponovo stekla drzavnost i medjunarodno-pravni subjektivitet. To je velika stvar, trebalo bi svi da se radujemo, trebalo bi da drzava to obelezi casno i pristojno.Trebalo je da postoji ceremonija po propisu - najava svecanosti u medijima, crven tepih, pocasna garda Vojske, himna Hej Sloveni poslednji put, skidanje zastave Jugoslavije/SCG i stavljanje zastave Srbije uz himnu Boze pravde, pa svecani govori, prijem... Cela Vlada je trebala biti tu na celu sa premijerom, i predsednik takodje, kao sef drzave i glavnokomandujuci oruzanih snaga obnovljene Srpske vojske, i svih 250 poslanika. Srbija je iznad svih partija i svakog pojedinca. Ali, ne.
Sta smo dobili? Svadje, na jedvite jade namaknut kvorum i konstataciju da smo preuzeli subjektivitet od Drzavne zajednice. Dobili smo ponovo svoju drzavu, a politicarima to nista ne znaci. Tuzno, zaista tuzno. Dodje mi da placem, toliko smo postali jadni kao narod, a politicari su nam jos jadniji.
Dakle, neka nam zivi Srbija, ali ove politicare moramo hitno da menjamo!
Beskrajno sam srecan da ponovo zivi drzava Srbija ali sam beskrajno tuzan i ponizen nacinom na koji je to danas uradjeno. Sramota, jad, tuga za nas kao drzavu i kao narod.

DeKOb

pre 17 godina

Ona razularena i raspojasana banda sto sebe naziva "narodnim poslanicima" su se jedva umilostivili da se skupe za muceni kvorum (po plate ne kasne).
Srbija je danas, nazalost, jedna olupina, u kojoj danas ne potoji ni trunka entuzijazma za gradjenje novog doma. Politicke partije su najobicnije lupeske druzine.
Posle 88 godina i zabluda oko gradjenja zajednicke drzave sa susedima, izmrcvareni i umorni, (usudjujem se da kazem gologuzi) se sprememo da ponovo zidamo svoju kucu.
Bojim se da nam "materijal" jos uvek nije dobar.

Dobroćudni lav

pre 17 godina

Boooožeeeee .... Pa da li je ovo moguće, ni trunke političkog vaspitanja, poštovanja naroda i države ... Ma ljudi MI SMO GLUPI što dajemo kredita (važnosti i pozicije) tim partijama !! Kako je uopšte moguće da toliko nevaspitani ljudi i toliki nepoštovaoci suparnika tako nisko igraju ? Kako je moguće da svi to gledaju i da ništa ne urade ? Meni stvarno nije jasno ! Dve stvari : prvo prebacam onima koji ne priznaju referendum i dalje se bore sa vazduhom i pokušavaju da dokažu pčeli da ne jede med !! Ma protiv koga se vi to borite ? Ti vaši principi ne prolaze nigde u svetu, a zamajavate ljude koji se baš i ne razumeju u politiku. Istom prilikom produžavate ovu muku. Zar niste sposobni da konstatujete da nam je država PROPALA, a vi se još uvek borite za neke ideale ? Slabiji ste, sve ste nam izgubili, i ono što je legitimno naše - više nije naše !!! A zacrnili ste mene kao srbina i moje sunarodnike svuda u svetu da to neće ni moja deca oprati. NEDAM !!! Drugo : ovi "preko puta" političari : A gde je vama dostojanstvo ? Gde vam je pamet i politička inteligencija da se borite protiv korova na pametniji način, a ne ovako "seljački" (da oproste seljaci koje stvarno kao ljude i radnike poštujem) ?? Suština stvari je da se drugi BORE za svoju nezavisnost, a MOJI ljudi imaju muke da "jedva priznaju" da imamo svoju državu. Heeeeej !! JA SAM LJUT. A moderator može da i ne pusti ovu "nekorektnu" poruku, ja ostajem ljut i daću sve od sebe da se nacionalisti sklone sa pozornice, da se pseudo-demokrate malo odmore, a da dođe neko ko će se stvarno brinuti o interesima moje zemlje i o dobrobiti svih ljudi u njoj. Bože sačuvaj, jedva izglasali da skinu plavo-belo-crveno i da maknu "Hej Sloveni". Pa to nije moguće, ja sanjam ...

Tamara Bg.

pre 17 godina

Neka nam je srecna samostalna i nezavisna Srbija i neka je ,kako Crnogorci kazu, vecna.Ko god je imao dilemu da li je dobro za Crnu goru sto se odvojila , danas je, posle ove tuge u Skupstini, sigurno nema.Crna goro, blago tebi, ti nemas Kostunicu a imas more.Neka vam je sa srecom, a nama sta Bog da.

Covjek

pre 17 godina

Moram reci da me je sve ovo sto se desava posljednjih dana kao covjeka koji nikada nije ocekivao u ovih zadnjih 16godina pravdu sve pomalo i iznenadilo.Srbiju su napustili svi!!!!Otisla je Crna Gora-veliki zagovornik VS,oprala se na neki nacin od svih grijeha,otisla je RS(Europa kategoricno odbija bilo kakvu pricu o tome!!!).odlazi Kosovo(mjesto odakle je sve davne 89.i krenulo),napustila vas je i Rusija-ambasador kaze da se prihvati to da ce Kosovo biti presedan!!!!!- I sada ono malo Srbije sto je ostalo puca po savovima-Sandzak vuce sebi,Vojvodina sebi,evropa sebi...A najvise me je iznenadilo kako je Srbija izgubivsi sve cemu se nadala na kraju kako TANJUG JAVLJA "jedva obnovila nezavisnost" onog malo jada sto je ostalo!!!!!
nije mi drago,radje bi mi bilo da je sve ovo ili blaze bilo 90' da smo se bratski razisli,hem bi imao 15godina manje,hem bi 100hiljada ljudi bilo zivo,hem bi da kad vam je to toliko vazno Srbija bila veca!!!!!!!!!!
Jos malo pa ce razgradnja zavrsit,onda djeco gradite nove kasabe od -15 barem prema +50 gdje smo prije 16godina bili!!!!

Nislija

pre 17 godina

NEKA NAM JE SRECNA OBNOVA DRZAVNOSTI MAJKE SRBIJE.
ONA JE JEDINA POSTOJALA HILJADU GODINA NA ZAPADNOM BALKANU,NEKA ZIVI VECNO.
KONACNO SAMI I SVOJI.SA SVOJOM ZASTAVOM I HIMNOM,DACE BOG USKORO I SA SVOJIM KRALJEM U ZAJEDNICI EVROPSKIH NARODA,TAMO GDE JE STAJALO IME SRBIJA,KADA MNOGI IZ OKOLINE NISU NI POSTOJALI,NITI JE BILO KO ZNAO ZA NJIHOVO IME.

k

pre 17 godina

Dobro, sad kad nam je ova vlast obezbedila nezavisnost, hoce li nam obezbediti nesto i za pojesti. I uhapsiti jos nekog sem onih koji su prosli na crveno?!

Апис

pre 17 godina

Баш ме је зачудила вест да су једва напабирчили кворум! Зар на заседањима није увек присутно свих 250 најбољих међу нама, којима је Србија на првом месту, а лични интерес на последњем? Не прихватам да одсутни нису били спречени обавезама од вишег интереса, сигуран сам су и тог 126-ог само на тренутак замолили да им се придружи, а потом му се захвалили и оставили га да настави са радом за добро свију нас. Права је срећа што Рајсов вапај "Чујте Срби" нема живу слику у тренутној политичкој сцени Србије и што је то време давно иза нас.

Vostani Serbije

pre 17 godina

Kad pogledam ove komentare, pa kad još vidim snimak na kojem se zastave menjaju kroz prozor, čini mi se da će nam trebati prinudna uprava.
Zanima me šta u ovoj zemlji treba da se desi pa da svi kažemo "e, svaka čast!"; da li je moguće da je čak i proglašenje države Srbije jednima razlog za kukanje i posipanje pepelom, a drugima za pljuvanje po drugim narodima i državama? Braćo Srbi, pa zar nemate ništa svetije od stranačkog opredeljenja?
Mislim da Srbija zaslužuje bolje. Zato dajem svoj skromni doprinos: ЖИВЕЛА СРБИЈА, ОД САДА ПА ЗА ВЈЕКИ ВЈЕКОВ, КАКВА ГОД ДА ЈЕ – НАША ЈЕ!

kiki

pre 17 godina

Ds je danas jos jednom pokazala ,koliko joj je stalo do srbije i njenih gradjana.Cak i na ovom pitanju su pokusali da sruse vladu,jer je to jedini razlog sto su danas dosli u skupstinu.Za vreme rasprave sedeli u klupama,a kada je trebalo glasati,oni izasli iz sale,rame uz rame sa radikalima.
O radikalima i ne treba trositi reci ,jer su oni protiv svega ,pa i samih sebe,i samo je jos tuzno slusati njihove govore u skupstini.
Oni nisu svesni u kom trenutku se nalazimo,i to ponasanje ce ostati zapamceno.
Inace sam takodje bio za zajednicku drzavu,ali posto je Crna Gora odlucila drugacije,danas sam ponosan da vidim konacno srpsku zastavu ,i da slusam srpsku himnu.

Branislav

pre 17 godina

Prelistavam stranice svetskih media i nemogu da se nacudim. Srbija konacno svoja na svome, ali, nemogu da verujem da smo toliko nisko pali. I pored obrazlozenja, nemogu da svatim ni SRS, ni DS ni ostale koji su protiv proglasenja nezavisne drzave Srbije. Zaista, izgleda da jedino G17 Plus ima drzavotvorni karakter i nije se upustala u politikantsvo i gluposti na ovakav vazan istorijski dan. Srbija na Prvom mestu, itekako. Ovi ostali, SRAM VA BILO. Sad bi bilo dobro da od tih 125 poslanika nijedan ne udje u buducu Srpsku Skupstinu. Narode, opametite se vec jednom, glasovima im udarite samar.

giros

pre 17 godina

"...da je sadašnja država u stvari Srbija i Crna Gora bez jednog dela teritorije..."
Kakva je ovo budalastina?
Da li se mi i dalje zovemo Srbija i Crna Gora?
Molim Vas, neka ih neko obavesti da je Prodi formirao vladu, i da su crnogorci na referendumu izglasali i proglasili nezavisnost.
A G17 nema razloga da se mnogo raduje, jer kao ucesnik u ovoj vladi, sa par komentara, ne moze anulirati svoje gluposti. Oni (G17) su u "ovoj" nesretnoj vladi i kako se blizi kraj vladanja iste, tako se blizi i ucestvovanje G17, SPO, NS i SPS u radu parlamenta.
Ovoliku kolicinu gluposti i budalastina je mogao da izgovori (i realizuje) samo trio SRS-JUL-RADIKALI, a DSS-SPO-NS-G17 sa SPS-om su dosledni naslednici te "ludacke" politike.
Sram da ih bude, sve

Milica

pre 17 godina

Bolje se zapitajte koliko vam je omladine ostalo u zemlji nego sto se dicite samostalnoscu, nesamostalnoscu i ostalom gomilom beskorisnih besmislica! Ja se ne vracam sigurno. Imate li predstavu koliko je jos ovakvih kao ja... Uskoro cete moci i da se preimenujete u "Zemlja Staraca, Lencuga i Beskorisnih", jer ce i to malo vredne omladine da vas napusti... Sve je isto samo njega nema.

zika

pre 17 godina

Svim gradjanima i seljacima,radnim ljudima i neradnicima cestitam “nesvrsanost”.Deci porucujem da sto pre predju na Prirodno-Matematicke smerove u svojim skolama, jer ce iz geografije i istorije uskoro dobijati jako lose ocene,obzirom da ce se i skolski program neizbezno promeniti. Srbija je previse lepo ime za jednu zemlju Ja bih je pre nazvao USM,
“Udruzenjz Srpskih Musavaca”.Jedini koji ce iz ove situacije izvuci poruku bice, naravno lopuze,svih boja i “politickih opredeljenja”, iz svih ex- bratskih plemena od Djevdjelije do Triglava. U ostalom da li je neko u Bibliji, Koranu,Tori ili u Kremansom i Vanginom prorocanstvu procitao da mi moramo da postojimo. Gde su Maje ,Inke, Stari Grci, Komanci,Egipatski Faraoni …
Dakle « nichija nije do vjeka”

Slim Shady

pre 17 godina

Sve je to OK ali mi smeta kada ljudi vide Srbiju kao "malu". Koliko ja vidim, Srbija je po broju stanovnika i velicini teritorije (i to BEZ KOSOVA) negde 5-6% manja od Austrije a dosta veca od Hrvatske. Da li Hrvati i Austrijanci pricaju za sebe da su "mali"? Mozda ljudi misle na ekonomski razvitak? Za to, posle ratova i sankcija treba jos dugo vremena. Ali, doci ce i to.

Dejan S.

pre 17 godina

Ode Crna Gora, osta nama državni kontinuitet. Kontinuitet čega? Države u raspadu, ratnih zločina, ratne odštete, tiranske vladavine, državne bezbedniosti, kriminala, korupcije.Osta nama Mladić da se krije, Koštunica da drži kontinuitet sa Miloševićem i Marković da diže i spušta zastavu. Blago Crnoj Gori.

Nebojsa

pre 17 godina

Svojevremeno sam glasao za Tadica na izborima za presdenika Srbije i nisam ni sanjao da ovaj covek moze tako nisko da padne da Svetozaru Marovicu salje onako ulizicko piso. Znam da sinovi ne morau da slede oceve ali je ovim cinom svom ocu bas opalio samar. Sto se pak tice onih kojima smeta kruna na srpskoj zastavi, kako se ne bune sto slican kruna postoji i na novoj zastavi Crne Gore pa nikom nista. Neki bas ne mogu da sakriju koliko ne vole svoju zemlju.

Igor Gavrić

pre 17 godina

Srbojo zemljo cuda!Gospoda izglasala da je Srbija naslednik SCG.Njihovi dedovi i ocevi su narod u Srbiji ubedjivali "pre rata nismo imali nista a onda su dosli nemci i uzeli nam sve"Upravu je bio Balasevicsa pesmom Putuj evro i ne cekaj ti na nas.....

vidoje

pre 17 godina

Neki u Srbiji nikako da se pomire sa cinjenicom da je projekat Velike Srbije propao. Sto se mene tice, ovakva Srbija mi je potaman, i lepa i dovoljno velika, jos da vratimo kralja i - bombona!

veseo?

pre 17 godina

Srbija je dobila drzavnost.Da li slavim - ne. Koliko se secam Srbi su posle 1 svetskog rata pokusavali da stvore 1 drzavu u kojoj ce svi srbi biti objedinjeni- nastanak Jugoslavije. To sto nismo uspeli tada uspeo je SM i Kostunica - svi srbi u jednoj drzavi , ali ovaj put na teritoriji Srbije. Treba zaista mnogo pameti zaratiti sa svima , sve prokockati i izgubiti.
I na kraju - u Srbiji ne postoji mafija , ovo je jedina mafija u svetu koja ima svoju drzavu....Toliko.

Desava se

pre 17 godina

Zelim sve najbolje mojoj zemlji Srbiji i nasem novom susedu Crnoj Gori.I porucujem im da svoje grade i u tudje dvoriste ne gledaju.Samo strahujem da ce biti tesko jer po komentarima nekih novih suseda vidim da su unapred nasli izgovor ukoliko im krene lose,a to je da se plase da ce Srbija podstrekavati njihovu opoziciju pa da im tako moze doneti jada.A ova aktuelna vlast pretpostavljam da ce im doneti mnogo dobra ko i do sad.Tako se moja jadna zemlja nikad ne moze osloboditi uloge loseg momka sve i da hoce.Boze da li cemo se ikad osloboditi balasta proslosti?

Stevo

pre 17 godina

Boze sacuvaj,da li su normalni ovi RADIKALI?To sto oni rade podseca me na "GEBELSOVU" propagandu,sve cine da bi stvorili HAOS u zemlji,oni su protiv svega sto je na dnevnom redu bilo to dobro ili lose,samo laju i svadjaju se,onemogucavaju normalan rad drzavnih ustanova...da li ce se iko normalan setiti da ZABRANI rad ove fasisticke partije?

zona,ny

pre 17 godina

E ovo u zivotu nisam video i cuo. Umesto da budemo sretni sto smo bez potrosenog dinara dobili nazad svoju drzavu Srbiju, nekima jos uvek nije do slavlja. Srbija definitivno treba da vrati Kralja. Pored ove politicke bagre mi se necemo dobro provesti na putu za Evropu.

B78

pre 17 godina

Danasnja drzava je u stvari Srbija i Crna Gora bez jednog dela i nema razloga da slavimo bilo sta ?!?!!?!?!?!?! Pa bre kako vasnije sramota!!!!!!!! NIje ovo Srbija i Crna Gora nego Srbija vas koje je sramota sto ste Srbi. A sram bilo i DS & SRS sto danas nisu bili u skupstini jer me ne interesuje koji su razlozi njihovog izostanka - danas je dan kada zivim u svojoj i samo svojoj drzavi ( pritom to isto mislim naravno i za sve manjine koje ovde zive ) i kada, manje vise doduse, znam gde su mi granice drzave a to definitivno nije obican dan. Koja ce zastava biti neka se odluci na referendumu kao i to da li drzava treba da bude monarhija ili ne. Priznajte realnost gospodo iz DSS-a - najveca sramoto Srbije i shvatite da su vasim neisporucivanjem Mladica obustavljeni pregovori sa EU i da je ako nista zbog toga minimum tih 2000 glasalo manje za SCG ako ste vec za nju.

Jelena Una

pre 17 godina

srecna sam.Milsim da je divno sto konacno cemo se brinuti o svome domu.Bilo mi je interesantno da gledam zasedanje danas...mada mislim da ponasanje radikala nije bilo toleranto,nadam se da ce mo imati manje farsi u buducnosti srpskog parlamenta,i da cemo mudro svesti na odabranu grupu ljudi koja ce dosledno da se radi u sluzbi gradjana Srbije.

Ko to tamo peva

pre 17 godina

I ja sutra treba da dam glas nekom ko nije bio zainteresovan da čak ni formalno proglasi nezavisnost Srbije. Kao to nije važno. A kad bilo šta pokušavaš da odradiš vidiš da su formalne stvari u suštini najvažnije.
Ali nema veze, demokrate i radikali će možda kad dođu na vlast omogućiti da me formalnosti ne sprečavaju da radim ono što hoću.
Ha, ha, ha.... (malo sutra)

Dejan

pre 17 godina

Mozda malo skrecem sa teme , ali evo danas je peruanska !!! nacionalna Tv , objavila u svetskim vestima kako Kostunica i Tadic nisu prisustovali ceremoniji proglasenja nezavisnosti C.G. , pruzanju ruke posle demokratskog odvajanja...to se ovde smatra sramotnim i nekulturnim...
Svuda nas brukaju , nema sta .Kako li ce tek Srbija pod njima da izgleda.Bitno da su istakli zastave - spolja gladac , unutra jadac !

diasporac

pre 17 godina

kao srbin izvan nase/vase zemlje me je ova situacija pogodila na jednom koloseku:
1. kao donatora; zaista da li srbija zeli bilo sta osim sebe?

Vanja Stuttgart

pre 17 godina

Postovana Gospodo, opet su nam drzavni simboli preci od stvarnih problema. Za zastavu i ostala obelezja mogao je i narod da se pita putem referenduma. Ali kada od Srbije ostane samo Beograd, onda moze samo Zastava "Singidunuma" da se viori. Kada dodje do toga shvaticemo da nas je ponos oterao u propast.

G-Can

pre 17 godina

Ako je Skupstina jedva izglasali nezavisnost onda se zna sta je sledece - RASPUSTITI SKUPSTINU. Cemu sluzi? Da dobijaju basnoslovne dnevnice i da se segace sa zakonima.

Nenad Rogulja

pre 17 godina

Kostunica je u izjavi sa Solanom pre neki dan,onako sav ogorcen, "zapretio" istorijom, i da istorija prevaru nece zaboraviti (parafraziram). Upravo imajuci to u vidu, danas DSS, SRS, SPS pokusavaju da falsifikuju buducu istoriju Srbije - da ispadne da Srbija nikako nije zelela samostalnost (jer ce u istorijske uzbenike uci kako je Skupstina Srbije jedva proglasila pravno naslednistvo SCG). Ipak, svakome je jasno,pa i na osnovu velikog broja ovih komentara, da je SRBIJA jedva docekala svoju samostalnost, da se SRBIJA PONOSI SVOJOM SAMOSTALNOSCU, kao i da je to jedan veliki zamajac preokretu nase SRBIJE. Prepreka tom razvoju su upravo oni, koji nas guse svojim trulim i bolesnim nacionalizmom - istim onim koji nas je vekovima razarao. Zbogom Kostunice, Nikolicu,... gradite svoje "velike srbije" u svojim dvoristima, a ostavite nasa da budu deo MALE, ALI MOCNE SRBIJE!

Zoran

pre 17 godina

126 poslanika od 250? Pa to je samo 0.4% preko praga, manje od crnogorskih 0.5%! Sad Milo treba da bude principijelan pa da ne prizna Srbiju iz tog razloga...

Marconi

pre 17 godina

Na kraju je Srbija nevoljno izvukla kisjeli osmjeh i konstatovala da je nezavisna. Nezavisna od onih od kojih nikad nije ni zavisila i koji bi joj odavno darivali nezavisnost da su mogli. :)
Sretno.

Milan

pre 17 godina

Hvala Bogu da je Srbija ponovo postala drzava.
Trebali smo to da uradimo jos pocetkom 90-ih.
Komunisti na celu sa Milosevicem su pokusavali da odrze zombi drazavu u zivotu.
Na redu je novi ustav za novu Srbiju!
Zivela Srbija!

MAja V.

pre 17 godina

Predlazem novi zakon...da se svim politicarima koji su se na danasnji dan zatekli u skupstini trajno zabrani javno delovanje! Ni novi izbori nece nista resiti...zna se od cega nema pite!

tomkarlo

pre 17 godina

Hej! Pa ima i nas koji nismo srbi pa se ipak radujemo što je valjda završeno rasparčavanje sna svih nas "Jugoslavije" i stvorena je Nova Srbija.

Goran Podgorica

pre 17 godina

Danas je Jelko Kacin izjavio da se drzave rijetko prave i da je prava cast biti tu i ucestovati u procesu. Na zalost ce one koji to nijesu djeca pitati a zasto nijesi bio tamo. I tada, po meni, ni jedan odgovor ne moze biti realan jer kako reci da nijesi glasao za svoju drzavu.

Milos

pre 17 godina

Danasnji “Danas” u svom dodatku “Biznis” donosi tekst profesorke na biznis skoli u Londonu, Brigitte Granville, o neuspehu pokusaja drustvenih reformi u Francuskoj. Profesorka kaze da neki vide kao jedini nacin za izlazak Francuske iz trenutne nezavidne situacije, tradicionalno francuski nacin - revoluciju. ”Prema ovom stanovistu, sistem se ne moze reformisati i prave promene bi bile moguce jedino nakon sto se konacno srusi...” navodi profesorka.
I kod nas je ovaj nacin jedini, sve je vise ocigledno. Razlika je samo u tome sto se u Francuskoj ovo moze i realizovati, imao bi ko, dok nase mrtvo more niko i nicim ne moze da zatalasa. Tuzno ali istinito !

bubojed

pre 17 godina

1. SRBI su ponosni na svoju nezavisnost ali ne zele da je slave sa Kostunicom radikalima i slicnima.
2. Egzaltirani Crnogorci neka ne objasnjavaju kako je divno viknuti nezavisna Srbija i sl. Ne varim isprazne reci, ukratko:
Uvek je bolje biti integrativan nego dezintegrativan.
Uvek je dugorocni interes udruzenih geografskih oblasti u unitarnoj ekonomiji i finansijama (politicka interpretacija nije bitna).
Stoga je deljenje SFRJ umesto njenog rekonstruisanja bila prostacka klanica a poslednji referendum ...
Ipak, imajuci u vidu vlast u Srbiji, ko bi pa zelelo sa nama.
Ja cestitam Crnogorcima od srca i zelim im puno uspeha ali njihov problem je kao i nas. Losa vlast i gora opozicija.
Simpatizer (a uskoro i clan) LDP

dogi

pre 17 godina

Pa ni ne moramo da se cestitamo ni radujemo. Nama je nasa drzava uvek bila tu. Drugi su ti koji nisu imali ni snage ni mogucnosti da imaju drzavu, koji su se prodavali jeftino i trazili tudje zastite, sad mogu da se raduju zato sto im je EU dala mogucnost da sami sebe sahrane.
Srbiju nece moci, a toliko su se puta u istoriji trudili. Mi ne patimo od potrebe da se udaramo u grudi i vicemo da imamo drzavu i naciju. Jer to nikad nije bio nas problem. Nas je uvek bilo vise, mi nikad nismo cistili naciju od drugih, mi se nikad nismo bojali da prihvatimo sve koji su hteli da budu sa nama. Mi smo oduvek imali identet, istoriju i kulturu. Mi nemamo cega da se stidimo.
U ostalom buducnost ce pokazati.

Radoslav

pre 17 godina

Posle svih dogadjaja u Srbiji ponovo nam je potrebna revolucija.Svim sadasnjim akterima u Skupstini Srbije pod hitno zabraniti da se pojave na novim izborima i zabraniti dalji rad od predsednika vlade do predsednika i potpredsednika generalnih sekretara itt politickih partija.Doneti Zakon o mogucem postajanju samo tri partije i nista vise.Proglasiti Kraljevinu Srbiju kao parlamentarnu monarhiju.Zivela Srbija

Dana

pre 17 godina

Sada su sve kulise skinute…ili ce nam opet Crnogorci ili ini biti krivi sto nismo sposobni da zrelo prihvatimo ono neizbezno.
Srbiji je vec odavno vreme da se osvrne na sebe i da prestane sa opsesijom trazenja krivice u drugima.
I jos nesto: ta ideja da smo jadni jer smo “svima stvarali drzave a sami sebi svoju oduzimali” …a to kao mi iz dobrih namera?!
Odrasti Srbijo! I to ne u sirinu nego vec je vreme da se prestane sa adolescentskom fazom.
E kada se to desi cestitacu nam nezavisnost. Do tada, srecnu nezavisnost zelim Crnoj Gori!

Vladimir

pre 17 godina

Niko nije obratio paznju da skupstina cak ni za ovakve, ekstremno bitne stvari okleva sa radom. Tesko nama u donosenju paketa zakona o svemu i svacemu, i uskladjivanju istih sa evropom.
E sad, jos smo gluplji sto mislimo da ce nam sad biti bolje nego sto je bilo...
Od celokupnog kolapsa privrede, ekonomije, politike, pravosudja, mi nasli da proglasavamo zavisnost - lepo je kad nam je sve na mestu savrseno sredjeno, pa i za formalnosti imamo vremena!

Atom

pre 17 godina

Na komentarima imamo kvorum. Jedva... :)

Nego, da vas pitam: a šta bi bilo da nije bilo kvoruma, ili da posle nije bilo domara da se iscima i preko prozora svuče motku sa YU trobojkom?

Da nije bilo kvoruma, kako, mi bismo danas bili u paralelnoj dimenziji?

Šteta što i to nisam doživeo, ionako je sve odavno sprdačina.

majazeljic

pre 17 godina

Iako trenutno zivim u jednoj dalekoistocnoj zemlji, ovim putem zelim da cestitam sebi sto valjda konacno imam sopstvenu zemlju i sto ce konacno njeno ime na pasosu biti uskladjeno sa pravim stanjem stvari.Nadam se.
Zivela moja nova zemlja, neka joj je sa srecom sa svima nama.

Mirjana

pre 17 godina

Kakva drzavnost?! Da se bavimo sobom? Ma kakvi...ima jos mogucnosti da se ne bavimo sobom...imamo Kosovo, Vojvodinu, Sandzak....ihajjjjj...sad ce svadje do beskraja.....ali ja mislim da je ljudima zaista vec dozlogrdila cela ta prica sa losim Drugima...i da ce na sledecim izborima pobediti oni koji budu pricali glasom Razuma./para i perspektive/

Iznogud

pre 17 godina

Sta te briga, kad su Crnogorci dizali zastavu - tvoju je spustio domar. Nisi, bre, zasluzio da imas ni zastavu ribolovackog udruzenja a kamoli da sedis ispod zastave jedne zemlje.

Ivan SENS

pre 17 godina

Ko o cemu, Toma grobar o sahranama, crnogorac Aligrudic uplakano ne zeli da prizna da mu je rodna Crna Gora otisla, Vuk odma dlaku menja te je sad najveci pobornik samostalne Srbije a do juce se izjasnjavao za SCG... i tako u nedogled. I treba opet te iste face da biramo.

Flash, Moscow

pre 17 godina

Ne mogu ni da se radujem, ni da tugujem zbog nezavisnosti, ali kad procitam izjave i komentare, ne zelim da se vratim u Srbiju...Bilo je kako je bilo, zasto se nismo izborili za bolje? Da li je sam Sloba ili Kostunica ili Vuk ili smo i mi ovce ucestvovali u svemu tome, razmislite... Uciniti Srbiju boljom mozete i tako sto necete bacati otpadke po ulici, raditi nesto korisno i konstruktivno... boriti se za ljudska i gradjanska prava, glasati za pametne na izborima,ako se kandiduju... Samo treba ici dalje, a ne komentarisati jedno isto godinama i jos nekoliko vekova kriviti turke i slobu za sve sto nam je lose doslo... Radite na sebi i na Srbiji, bice bolje.

Petokolonas

pre 17 godina

Najbitnije je da su zastave na pravom mestu! Bez toga, narod bi se zbunio! Ako cemo nastaviti ovim putem, bolje da se spreme zastave Beograda...cini mi se da je to sledece poglavlje u ovoj bizarnoj prici.

LJiljana

pre 17 godina

Cestitam Srbiji na samostalnosti i Vojislavu Kostunici na svome radu u ovo tesko vreme.
Nesmemo da zaboravimo istoriju i davnu 1918 kada smo izgubili svoju drzavu a dobili vecu teritoriju. Drugi su nam je dali a sada drugi i uzimaju.
Vreme tece dalje i one koji stoje a ne krecu se u korak sa napredkom ostaju zaboravljeni.
Srbijo nemoj se bojati sto si ostala mala a mozda ces biti jos manja. Uzdaj se u svoje ljude koji su uspevali u svim teskim trenucima istorije da prezive.
Srecna sam sto ce zastava Srbije carlijati na vetru u Beogradu na parlamentu Srbije kao one davne 1991. kada smo vikali ovo je Srbija... stavljali zastavu a onda je skidali. Toliko godina i secam se Sava centra, osnivacke skupstine Demokratske stranke Micunovica, Kostunice i Djindjica - zajedno.

NEK JE SA SRECOM!

Svestan

pre 17 godina

Jugoslavija je mrtva.
Zivela Srbija!
Kako je lepo videti nasu zastavu, najzad. I znati da nam je obnovljeno ime. Ona mala Srbija je postigla mnogo. Kada je postala deo vece drzave, uspesi su bili pripisivani Jugoslaviji, a neuspesi Srbima. Sada ce bar biti jasno: Nezavisna Srbija.

Ivana - Podgorica

pre 17 godina

Napokon se i Kostunica sjetio da je i Srbija poslije 88 godina opet obnovila drzavnost, na sta bi svaki pravi SRBIN morao biti ponosan.Srecna vam drzava Srbija a nama Crna Gora! Pa da vise nikada jedni drugima ne pravimo prljave faule kao npr. na evropjesmi, pa da nikada vise ne pricamo o kompleksima velicina. Svak svoju drzavu pa da uzivamo u dobrosusjedskim odnosima.

Cetinjanka

pre 17 godina

Ljudi, jel' vas to stid sto ste nezavisni! Ne budite luzeri.
MA kakav kontinuitet - recite Nezavisna Srbija. Vidjedjete kako to divno zvuci.

d

pre 17 godina

A od koga je to nezavisna?
Bila je mnogo nezavisnija u Jugoslaviji - onda je bar bilo razlicitih misljenja pa ko nadjaca, a sad pola Srbije misljenje pazare kod Solane a druga polovina kod DB-a. Jake mi nezavisnosti...

Igor

pre 17 godina

A kako cemo bez kontinuiteta biti najbolja kosarkaska nacija, ako nemamo ni jedno osvojeno svetsko prvenstvo koje su nam nasi dedovi ostavili u amanet. Ne damo kontinuitet, bez njega ne znam za sta bi se premijer drzao ...

dejan

pre 17 godina

Veoma mi je drago da smo obnovili drzavnost i da se srpska zastava vijori gdje i treba!
Vjerujem da ce i krenuti boljim putem!
Nek je sa srecom, SRBIJA!

Dejan

pre 17 godina

88 godina stramputica - neka nam je srecna obnovljena kuca, a od sada pamet u glavu i nikada vise sa raznom laznom bracom! Zivela nezavisna Srbija!

Goran

pre 17 godina

Hvala ti Boze, sto sam docekao ovaj dan za koji sam se protiv komunista borio 15 godina. Jos samo da Srbija ponovo postane Kraljevina (ili da se ukine Republika i nelegalno ukidanje kraljevine) i da mi je srce na mestu.
S'verom u Boga za Kralja i otadzbinu.
Zivela Srbija !!!

Maja

pre 17 godina

Mogu da razumem nekakav nacionalni ponos da se neko raduje sto je njegova zemlja nezavisna, ali ovde su nekako pobrkani loncici: mi smo i do sada ziveli u nezavisnoj drzavnoj zajednici, koja je i te kako bila zavisna od spoljnih uticaja, tako reci smo kolonizovani. Taj status se ne menja razdvajanjem Srbije i C. Gore. I dalje ce Solana trckarati da donosi Djukanovicu i nasoj vlasti "njihova misljenja". Zato ne razumem euforiju oko tzv. nezavisnosti i onu kolicinu jeda koju izricu Crnogorci na trgovima. Kazu, oslobodili su se okupacije. Ne vide da nisu bili okupirani od strane Srbije i ne vide da su i dalje i te kako okupirani, ali spolja, od EU, a oni, za razliku od Srbije, ili bar u vecoj meri od Srbije i iznutra svojim mafijasima u najvisim vrhovima vlasti.
Tuzna sam, ali "Oprosti im Boze, ne znaju sta rade".
U skladu sa svojim uvek proklamovanim cojstvom, bilo bi bolje da sa vise dostojanstva proslavljaju svoju novu zastavu. Svidja mi se sto kod nas to nije tako spektakularno proslo.

Mia

pre 17 godina

Samo da Vuka neko ne uznemiri i pokusa da mu uzme funkciju. Laknulo mi kad cuh da on misli da mu i dalje automatski pripada ministarstvo inostranih poslova. Nema veze sto nas pljuje i bruka po svetu, samo da ne pisti posle za funkcijom, kao dete za zveckom.

Kajmakcalan

pre 17 godina

Srce mi je na mestu! Ostvaren je deo mojih politickih zelja. Mozda se i vratim u zemlju....ipak idem ja prvo na pivo :-)
Srecno Srbijo!
Ah da, konacno da uzmem pasos koji ce da ima smisla i traje duze od 2 godine.

Aleksa

pre 17 godina

Jadni smo mi SRBI, kad nam ovi kukavni politicari zaljubljeni u Jugoslaviju ne smeju da objave da smo NEZAVISNI. Ko zna mozda ce naprave JugoSrbiju od Vojvodine, centralne,juzne i istocne Srbije? Hej Sloveni-po ko zna koji put. Bljak.

MapkoCCCC

pre 17 godina

Jedina dobra stvar iz svega ovoga je da će Srbija konačno opet u Svetu biti predstavljena sa svojom pravom zastavom, grbom i himnom!
C C C C

Mashinovodja

pre 17 godina

Hmmm ... Dakle, 5. jun je novi 29. novembar? Nije loše, lepo pada, malo pre početka godišnjih odmora, moći će lepo da se spoji.
Što se zastave tiče, ko je i kojim propisom i kada zvanično odredio da je ovo zastava Srbije? Zašto kruna? Zar smo već postali monarhija?
Toliko smo država i istorijskih datuma promenili u poslednjih 20-tak godina da prosto ne mogu da verujem da je ovo zaista poslednja promena tog tipa. Čak su nam i pasoši na nepostojeću državu. Možda bi nama umesto pasoša bili korisniji mobilni telefoni koji se lako dopunjuju, tako da lepo svakog meseca računar samo ažurira ime države čiji smo državljani.

Satir

pre 17 godina

Nezavisna Srbija!!
Voljom gradjana... (kojih?)
I dalje nam drugi kroje kapu nazalost, da je ovde bilo referenduma ne bi bilo neizvesnosti kao u CG, ali nasa vlada izgleda vise voli da se nista ne pita Srbija.
Ovakvi propusti se tesko oprastaju, da li ce ti narod oprostiti Vojo??
Sada se stisni do izbora pa prognoziraj (ko na referendumu), mada ti konkurencija olaksava sumanutim postupcima i cestitkma neke nezavisnosti i.t.d.
Svim Srbima cestitam na novostecenoj Nezavisnosti, i da se istorija sto kasnije ponovi!?
P.S. Bolje San Marino nego Etiopija

realan

pre 17 godina

Ne mogu da krijem da mi je drago sto imamo zastavu himnu i sve to jedna drzava treba da ima. Vise me je sramota od cinjenice da nasu nezavisnost nismo izglasali mi, nego Albanci iz crne gore, kao i cinjenica da smo stvarno "poslednji mohikanci", umesto da smo drzavu izglasali sami u 1991. Sve ovo ipak zasluzuje pice na hampstead-u.

wilson

pre 17 godina

Srbi su toliko ubijeni u pojam da i ne kapiraju da su statirali 88 godina. Svojom gluposcu i nerealnim ambicijama napravili su svima drzave gubeci pri tom svoju teritoriju. Problem je u tome sto Srbiju i dalje vode deca pobednika iz 1945. ili novokomponovani Srbi proizasli iz razocaranih Jugoslovena koje su svi ostali otkacili.

Nimrod

pre 17 godina

Drzavni simboli koliko se secam treba da se biraju na referendumu. Mene niko nije pitao hocu li ovakvu zastavu, vec je skupstina odlucila da je "dizajnira" i proturi uz "preporuku". I sad preporuka postade zvanicna zastava!

ZORAN

pre 17 godina

Ja sam član DSS-a, ako Vuk bude ministar spoljnih poslova Srbije, sigurno ću izaći iz stranke i to ne samo ja ima dosta mojih istomišljenika.

Apis

pre 17 godina

Kakva ironija! Srbija je zavisna (da ne kazem okupirana) od bivse JNA i totalitarne ideologije kao sto je pre 88 godina bila zavisna od Crne ruke i drugih para drzavnih organizacija. Treba da se stidimo i da razmislimo kakve iluzije saopstavaju ovi nasi politicari.

ogab

pre 17 godina

Nema braće i kvazi braće, postoje samo interesi.To je neminovnost kapitalizma u koji svi klizimo. Drugo je pitanje koliko će trajati i taj kvazi kapitalizam. Kapitalizam koji je utemeljen u zemljama bivše "juge"ne lići za sada ninašta. Možda ćemo mi jednom dostići te ciljeve , ali za sada je to najobićniji lopovluk. Javljam se iz Hrvatske , i to su naša iskustva, a ni kod vas za sada nije bolje. Prepisali ste recept od nas . A taj uglavnom nije dobar. U svakom slučaju neka vam je sa srećom u novoj "staroj" Srbiji. Pozdrav iz Hrvatske.Bit ćemo mi dobri susjedi , u to sam siguran. A poslovi će nas u svakom slučaju dublje povezivati.

Maja V.

pre 17 godina

Mozda je Srbija postala nezavisna kao drzava ali je i dalje zavisna od mafije i kriminalaca! Kada budemo stekli TAKVU NEZAVISNOST, otvoricu sampanjac! Dotle, samo jad i cemer...

Nostradamus

pre 17 godina

Iako je Srbija nezavisna drzava, svi a narocito Kostunica su NEZADOVOLJNI time ..???!.
Imam predlog da Kostunica organizuje referendum u Srbiji ZA ODUZIMANJE DRZAVNOSTI. To bi svakako bilo dobro, jer tada bi opet mogli da pricamo kako nas Zapad ugnjetava i ne dozvoljava da imamo svoju drzavu, SAMO ZATO STO SMO SRBI !!. Ovo bi i SRS-u doslo kao kec na desetku.
I najvecoj budali je jasno da ovi sto su na vlasti nemaju blage veze o vodjenju drzave i da su tu samo zbog licne koristi i kriminala.

Djindjicu Zorane sve cesce mislim o tvom radu i zivotu... a Srbija te ionako NIJE ZASLUZILA ...

Mirsad Dizdarević

pre 17 godina

Komadanje nije završeno, a kad će bit ne znamo.
Otišla je CRNA GORA ali nam je ostala CRNA HRONIKA i CRNA MARICA.
Ništa radosno se nije dogodilo da bi zastavu dizali po danu dok je toliko pojeo mrak.
Kažu nezavisna, pa ostao nam je i CRNI HUMOR.

Шумар

pre 17 godina

Некад смо садили 88 садница дрвећа за Тита, а данас би могли да садимо 88 садница за Југу.
Живело дрвеће!

Aleksandar

pre 17 godina

Neka nam je sa srecom, kao i Crnoj Gori, naravno. Najbitnije u svemu je da se nije pustila zla krv medju nama. U buduce pamet u glavu i da se nikad vise zarad utopistickih ideja jugoslovenstva ne proliva krv naroda zamlje Srbije.
Jos jednom, SRECNO NAM BILO.

Svedjanin

pre 17 godina

KONACNO !!!!!!!!!!
Prosto ne mogu da verujem da od sutra sam ono sto jesam SRBIN iz zemlje SRBIJE.
Ranije smo morali uvek da objasnjavamo kako Srbin iz YU,pa Srbin iz SCG-a a sad konacno ono pravo sto trebamo da zadrzimo, cenimo, postujemo i vise nikad u zajednicu sa nekim.
VUCE mani se onoga za sta nisi sposoban pusti Nebojsu Covica da obavi taj posao kako treba da se ne brukamo pred svetom.

Maca

pre 17 godina

Trebalo bi da se radujem ali stvarnost mi to onemoguđuje!!! Sa vojno-policiskom vlašću koja je uspostvaljena krajem 1944.g. i koji još uvek vlada - ni novo nastala Srbija nema nikakve šanse da bude NORMALNA GRAĐANSKA DRŽAVA SA EVROPSKIM VREDNOSTIMA!!!

BIG-EKSER

pre 17 godina

Draskovicu treba govoriti ISTINU da predaja optuzenog generala Ratka Mladica nema nikakve veze sa statusom Kosova to su isto tako istaknuli i u UN-u, SB.samo istina spasava cast Srbije zapamti ovo ne samo TI Draskovicu!!

Korana

pre 17 godina

Da li je moguće da opet niko neće ništa da nas pita? Referendum je neophodan i za zastavu i za himnu. Ovako, opet nam nameću istorijske simbole nečega što više ne postoji, i što je bilo simbol kraljevine. Zgranuta sam samodovoljnošću naših vlasti.

btj

pre 17 godina

Ne vidim kako smo to sada bas "nezavisni", pogotovo da bismo to posebno slavili. Crna Gora se odvojila, a mi idemo dalje svojim putem. Nismo mi ni stvorili, a ni razorili tu drzavu. Sve su to uradile velike drzave svojim odlukama. Crnoj Gori zelim da sto pre udje u EU, jer to jako zeli. Mi smo njima uvek pomagala (i danas svi znamo koliko smo im davali kada su bili ugrozeni zbog zemljotresa). To sto su oni svo vreme cinili protiv ove zajednice i nacin i na koji su to cinili neka ostane njima na savesti i njihovim potomcima u amanet. A mi cemo i dalje kao i do sada svoje da izdrzimo, a svima drugima da zelimo sve najbolje.

jovanka

pre 17 godina

Kakav cinizam "nezavisnog " predsednika Skupštine u vezi podizanja crnogorske zastave?Pa da se on i njegova ekipa pitala ne bi imali ni nezavisnu Srbiju. Bolje da ne ironišu,da se ne ponašaju ko uvredjene i ostavljene žene. Sve što treba da urade za spas Srbije je da ODU.
Markoviću za nekulturno ponašanje neće pomoći ni Stubovi kulture.

Branislav

pre 17 godina

A sta je sa onih 180,000 Srba u Crnoj Gori koji ovim cinom ostali bez svoje drzave. Ne, oni nisu dobili svoju drzavu, oni su bez nje ostali. Cime oni da se ponose ?

Tanja,Oslo

pre 17 godina

E HVALA BOGU da kad me neko ovde pita odakle sam mogu da kazem IZ SRBIJE,da me ne pitaju sta znaci SCG,gde je Srbija u odnosu na CG itd.Ponosna sam sto sam Srbkinja i uvek cu to biti a pogotovu sad.Poznajem puno nasih kvalitetnih i istrucnih ljudi koji zive van zemlje,njihova deca su dobri djaci a oni kvalitetni i lojalni gradjani(velika vecina,uvek ima izuzetaka)te zato znam da Srbi u Srbiji mogu to isto a mozda i bolje jel su u svojoj zemlji.SRECNO NAM bilo i radite na svojoj drzavnosti kao nikad do sada!

happypub

pre 17 godina

Kako je moguće da informacija o promeni zastave (što je potpuno tehnička stvar i normalna aktivnost u datom trenutku) izazove bilo kakav komentar. Prosto je nepodnošljiv naš talenat da za svaku, ama baš svaku pojedinost koja se dogodi, objavi ili najavi, imamo šta da kažemo... i to ne bilo šta... već veliku istinu ili mudrost koja je rezultat "višegodišnje borbe ili pukog razmišljanja". Ima raznih tumača različitih dogadjaja ali kad se razmišljanje završi rečenicom... otpilike... "još samo da postanemo kraljevina"... strasno! Pa koliko znamo 1918-e je upravo zaslugom njegovog visocanstva regenta ukinuta srpska drzavnost zarad vece teritorije... U svakom slucaju, najbolje da se ide odavde pa da budem gradjanin drugog reda u tudjoj zemlji jer boli kad si to isto u sopstvenoj.

Pashtrovic

pre 17 godina

Jedino sto je Vuk tacno rekao je da bi sigurno onih 0,4 odsto i vise, glasalo za zajednicu da je Mladic uhapsen i da nisu prekinuti pregovori sa EU. To je cinjenica. Znaci da je gospodin kiseo osmeh Kostunica uhapsio koga treba, ne bi danas slavili nezavistnost Srbije a bili bi i dalje mediteranska zemlja...

palex011

pre 17 godina

da li je neko gledao vesti b92 sinoc? kad je ovaj Markovic govorio o dizanju/spustanju zastave?...ja sam ostao skamenjem...nesto dizace se po danu a ne po noci...i ova ce se spustati po danu..i to sa nekim pogledom koji treba da odslikava drzavnicku odlucnost...kao imalo je tu mnogo da se vaga da li to treba da to bude po danu ili noci....nema sta, vizionarska odluka...ako nam to ne pomogne nista nece...ja sad ne znam ali to valjda misli da se isprave greske sa "sahrane veka" kad se malo okasnilo.. ne znam, ne razumem... ali moramo biti dobro zabrinuti kad ljudi kao Markovic obavljaju tako odgovorne funkcije u nasem drustvu...

Podgoricanin

pre 17 godina

Sto vam je ljudi? Nijesmo otisli ko zna dje i nije vam CG okrenula ledja. Vecina ljudi misli da ce nam biti bolje ako smo samostalni, ali niko odje ne misli (ko god sto pricao)nista protiv Srbije. Cak naprotiv, sto nama zelimo, zelimo i vama. Drmnite se malo i dajte da se takmicimo ko ce prije u Evropu, a ne ko ce kome goru rijec rec.
Pozdrav iz PG

Lala

pre 17 godina

Ma je li Draskovic stvarno izjavio: da bi diplomate dve novonastale države i u budućnosti, kao i do sada, trebalo da zastupaju interese i Srbije i Crne Gore.
Ne zelim da iz budzeta Srbije budu finansirane diplomate Crne Gore. Hocu drugog ministra inostranih poslova, ovaj ne zna gde udara.
Da li mu je neko rekao da su ambasadori SCG preko okeana leteli da glasaju za nezavisnu CG?! I oni ce sad da zastupaju interes Srbije. Hvala!
Draskovicu pisi knjige i zivi od svog rada.

Ana

pre 17 godina

Vidim obavestili su i Kostunicu. Bravo! Pomerili smo se, mislim unazad. Nezavisna Srbija, sa kontinuitetom, molim vas kako to gordo zvuci, a more problema.
Nema vise nikog da nam bude kriv nizasta, sad smo slobodni kao ptica na grani. Lepo!
Samo da pitam - gde je Ratko Mladic?
Kad svecano spustimo i podignemo zastave, hoce li ovaj problem nestati ili ce ova rastimovana vlada da se seti Mladica i pod hitno ga isporuci tamo gde je obecala?
Srbija se davi u sopstvenom blatu, ma kakva bila.
Gospodo, premijeru, ministri, BIA, policijo i svi ostali, kad cete poceti da radite svoj posao?

Leondardo

pre 17 godina

Pa to je to! Sve ove godine rasula, bede, kriminala i nerada...sve zbog toga sto Sbrija nezavisna (od same sebe) nije bila! Sad kad krene proizvodnja, drz'te se Nemci i Svedjani, sad smo nezavisni...Nema vise Slovenaca da skidaju kajmak sa nasih profita, niti Hrvata da turiste zeljne banjskog i seoskog turizma odvlace na onaj bedni Jadran. Srbija i Srbi bato! Pozeljni i na istoku i na zapadu. Poznati kavaljeri i svaleri. Nobelovci i naucnici. Sportisti i borci za slobodu. Smesno.

blok_63

pre 17 godina

bilo bi lepo videti listing tih 126 poslanika koji su danas glasali. Nesto mi se javlja da su ovde "Bodrum" i "Solun" radili samo tako.

Neuzbudjen zbog "nezavisnosti"

pre 17 godina

Jedino cega se ne stidim a da dolazi iz Srbije je sto nismo kao neki neizivljeni pravili spektakl oko toboze "nezavisne" drzave. Nadam se da ce i dalje tako biti, bez pompe. A simbole su nam nametnuli diktatorskim metodama na neuspelom referendumu, ako se jos ko toga seca. Ti orlovi su kich, normalne zemlje imaju uglavnom jednostavne trobojke.

Srbija

pre 17 godina

Pa zar i u ovakvom momentu nije moglo bez uskih stranackih interesa!!! Zar barem sada nije mogao da se obezbedi kvorum???? Neverovatno!!

Dex

pre 17 godina

Ljudi, da li ste videli sta je rekao onaj Markovic - Mi cemo zastavu podizati danju - kakav je to komentar?! Sta njega briga kada su Crnogorci podizali zastavu, da li on to najavljuje politiku prema Crnoj Gori?

brrr.

pre 17 godina

I ja se pitam od koga smo nezavisni. Hocu napolje iz ovog kaveza. Sto nas vise napustaju, to sam vise uplasen od nase samostalnosti i izolacije. Sad smo sami sa Kostunicom i udbom.

Sasha

pre 17 godina

Sreca nasa sto je u bivsoj SFRJ bilo samo 6 republika inace bi postali nezavisni za jedno 50 godina.Ovako smo cekali samo 16.Pa mi smo fenomenalni.

Marko, patriota No.1

pre 17 godina

Ionako me niko nista nije pitao, ni za himnu, ni za zastavu, ni za istoriju, ni za drzavu, tako da mi je to u zivotu sporedna stvar, pogotovo kad pomislim na moju pokvarenu ves-masinu.

Dejan

pre 17 godina

Ne mogu da shvatim da umesto Radosni i Srecni objavimo nasu nezavisnost mi stidljivo u skupstini prenosimo nadleznosti sa SCG.
E moj Kostunice treba da te bude stid, ove godine tvoj san o zajednici je otisao u zaborav sad nam jos ostaje da vidimo da li cemo slicno proci i sa Kosovom i pregovorima sa EU(Ratko Mladic)

Ako vec Gospodin Kostunica nije u stanju da resava sve ove probleme, sto lepo ne raspise izbore. SRAMOTA SRAMOTA SRAMOTA

darko

pre 17 godina

Sramota da se na ovakav nacin proglasava drzava Srbija-kvorumom, jedva, umesto da se bar oko toga stranke ujedine i urade to svecano. Je li vas sramota, politicari, da se drzava zove Srbija? Stid da vas bude od vase dece i gradjana, koji su vas izabrali. Vuk je dokaz koliko je samo fotelja bitna i dzep. Mozda je bilo bolje da su nas okupirali...Onaj cuveni voz oko koga ste se raspravljali sa komunistima u devedestim, koji vozi i jedne i druge gde sunce ne sija, je nasa potreba. Da li vidite sta se radi po gradovima, kako se krade, bezocno, koje su vase iluzije, sta vi gledate? Ili ste slepi, pa niste sposobni da radite posao, ili vidite, a cutite, pa niste sposobni da radite svoj posao. Da je pameti i vozova, gde bi nam kraj bio...

milan-vp

pre 17 godina

Danasnja Srbija je jos uvek 'fluidno agregatno stanje', u entropiji koja jos nije dosegla svoj zenit.
'Svi Srbi u jednoj drzavi' bice obistinjeno u svoj svojoj tragikomicnoj karikaturi. Istorijskoj inverziji.
Svi Srbi na jednoj teritoriji.
Tada cete moci rastereceno, neometani sa strane, sami sa sobom i medjusobom, prvi put da sagledate svim svojim culima kako je to kada se 'krug zatvori'.
Carobni krug magicnog broja 88.
Srbija zatvara svoj istorijski krug na dan 18. decembra2006.
P.S. Predhodna dva dana sam posvetio tihom obilasku NJEGOVOG i mog rodnog grada. Setao sam se u tisini nekih dalekih i zaboravljenih slika, ljudi, dogadjaja i secanja.
Trazio sam njegov spomenik. Mozda ga nisam nasao. Spomenik na kome je uklesano ime:
Danilo Kis.
Umro je u tudjini - slobodan, proveo je detinjstvo na Cetinju, u neslobodi, ja cekam da se moj Danilo ponovo rodi - u slobodi.

Јован Јањић

pre 17 godina

Никада ми неће бити јасно како неко може да има ишта против самосталне Србије.А још мање ће ми бити јасно ко су народни посланици да бојкотују изгласавање државе?Ко је чувао малигну заједницу и зашто је Србија увек била та која је свима омогућила да буду самостални, само себи није.Криви смо ми,крива је Влада, јер се према најважнијој станци у нашој историји понашамо детињасто и бесмислено као и према свему до сада.

zoran

pre 17 godina

Kakva tuga u redovima radikala i dss-ovaca!! Zasto? Zato sto je Srbija postala nezavisna drzava... Stvarno smesno... Mozda bolje da smo zavisni?

Pozdrav iz Toronta

pre 17 godina

U raspadu Yuge Srbija je imala veliko srce, pa i Crna Gora, bolje receno Srbi. Prvo su otisli oni sto nikad i nisu imali drzave, valjda su to neki kompleksi a i Zapad im je ponudio vise no sto im pripada.
Neka je Srecno Mojoj Srbiji i Mojoj Crnoj Gori, drzavama koje jesu, koje ce biti i koje su bile prave drzave. Dace Bog da i RS zapjeva slobodno svoju Srpsku Himnu.
Zivio Slobodarski Srpski Narod

Migrator

pre 17 godina

Sta na kraju reci ja sa svojih 27 god. ziveo sam u tri sad u cetvrtoj drzavi a ni mrdnuo nisam iz Beograda. Davno je to bili kada su se Karadjordjevici presli i mislili da jedan Srbin moze biti vladar i Srbima i Hrvatim i Slovencima i itd.. 88 godina pa otreznjenje najzad u svojoj zemlji sa svojim imenom zive SRBI.
Monarhija nas je i presla njoj hvala ali nikad vise monahija.
Novim susedima sve najbolje i neka sami biraju svoje vladare. Mi cemo nekako vec sa ovim nasima da se borimo.
Srbija sada ima sjajnu priliku da postane ono sto je uvek i vezna karika na balkanu ili sto se u fudbalu zove centar. Treba da privredno se oporavi i omoguci svim svetskim firmama da ovde otvore svoje distribucije bas u Srbiji. Pa da prodajemo i spajamo balkan :-)

sramota

pre 17 godina

Sram da vas bude gospodo poslanici!!! Sram da vas bude! Ni danas ne mozete da predjete preko vasih licnih nesuglasica!
Nize od ovoga ne mozemo da idemo! eee Srbijo sta si docekala

Kosovari

pre 17 godina

Pitam se, a pitajte se i vi, da je Kosovo postala republika 1974, da li bi Srbi jos imali izlaz na more, da li bi danas Beograd bio centar Balkana, stavise da li bi uopste bilo rata u Ex-Jugoslaviji. Srbi, srecna vam drzavnost a ako zelite da opet imate izlaz u more i da Beogradu date sansu onda pozelite i Kosovu nezavisnost.

Petar

pre 17 godina

Srbija jos uvek nije nezavisna...
Ona je rob kriminalaca koji indirektno kontrolisu sve institucije i smatraju gradjane svojim robovima.

Ljubiša Koprena

pre 17 godina

Hoću da živim u državi Srbiji, hoću da navijam za reprezentaciju Srbije, hoću da slobodno kažem da sam Srbin, hoću da svi u regionu žive, navijaju i zovu sebe kako hoće... U čemu je problem ljudi? Ja ne kontam... E, da, želim ako je moguće i pasoš Srbije kojim putujem po Evropi ali sa povratnom kartom!

Jovan

pre 17 godina

Pod hitno resiti probleme Kosova i Vojvodine. Tek onda ce Srbija moci da utvrdi svoje prave granice i stepen istinskog suvereniteta.

Emil

pre 17 godina

Sve je to lepo, ali... Zašto se na zvaničnoj zastavi jedne republike nalazi kruna? Nek raspišu referendum, pa ako pobedi kraljevina, nek promene i grb/zastavu.

Markoni

pre 17 godina

Ono sto se danas dogodilo u skupstini me je obradovalo i rastuzilo.
Obradovalo zato sto sam konacno postao drzavljanin Srbije i ponosan na sve svoje pretke, ali i okrenut buducnosti.
Rastuzilo, jer se pokazalo da ni najvisi drzavni interesi ne mogu da ujedine politicke partije u Srbiji. Posle onoga Boris Tadic i DS, mogu slobodno da zaborave na moj glas na sledecim izborima. Cak i ako mu protivkandidat bude Tomislav Nikolic, ostacu kuci. Ta organizacija (DS) od mene vise nista!

zorica

pre 17 godina

ne volimo mi ovu drzavu, inace joj ne bi radili to sto joj radimo, od administracije do naroda.ovde se ima voleti samo nacija jedna, jedina i jedinstvena po cenu da umre drzava, da drzava bude blatnjava i prokazenazbog toga zastave spustaju i dizu portiri. zbog toga se na tv dnevniku izrugujemo drugima (vatromet pred nekoliko desetina gradjana i mikrofon koji ne radi su narocito bile naglasene informacije u vezi proglasenja nezavisnosti Crne Gore). Nikad mi necemo imati pravu drzavu koju vole svi njeni gradjani iz koje nece bezati ni kao pojedinci ni kao teritorije dok ne ispravimo neke vijuge u nasim lavama.

Samir

pre 17 godina

Tehnicko pitanje: zar nije Ustavom Srbije propisano da se zastava Srbije menja referendumom? Posto referendum o drzavnim simbolima Srbije iz 1992. nije uspeo, Srbija formalno ima zastavu i grb Socijalisticke Republike Srbije. Takodje, o himni (Boze pravde ili Mars na drinu) nikada nije bio postignut dogovor. Na neuspelom referendumu je bio ponudjen samo Mars na Drinu.

aleksa

pre 17 godina

Cestitam nam svima drzavu Srbiju, ali su me jako razocarali svi politicari i institucije - predsednik, premijer, vlada, poslanici. Minus za sve njih. VELIKI minus.

Posle 88 godina Srbija je ponovo stekla drzavnost i medjunarodno-pravni subjektivitet. To je velika stvar, trebalo bi svi da se radujemo, trebalo bi da drzava to obelezi casno i pristojno.Trebalo je da postoji ceremonija po propisu - najava svecanosti u medijima, crven tepih, pocasna garda Vojske, himna Hej Sloveni poslednji put, skidanje zastave Jugoslavije/SCG i stavljanje zastave Srbije uz himnu Boze pravde, pa svecani govori, prijem... Cela Vlada je trebala biti tu na celu sa premijerom, i predsednik takodje, kao sef drzave i glavnokomandujuci oruzanih snaga obnovljene Srpske vojske, i svih 250 poslanika. Srbija je iznad svih partija i svakog pojedinca. Ali, ne.
Sta smo dobili? Svadje, na jedvite jade namaknut kvorum i konstataciju da smo preuzeli subjektivitet od Drzavne zajednice. Dobili smo ponovo svoju drzavu, a politicarima to nista ne znaci. Tuzno, zaista tuzno. Dodje mi da placem, toliko smo postali jadni kao narod, a politicari su nam jos jadniji.
Dakle, neka nam zivi Srbija, ali ove politicare moramo hitno da menjamo!
Beskrajno sam srecan da ponovo zivi drzava Srbija ali sam beskrajno tuzan i ponizen nacinom na koji je to danas uradjeno. Sramota, jad, tuga za nas kao drzavu i kao narod.

DeKOb

pre 17 godina

Ona razularena i raspojasana banda sto sebe naziva "narodnim poslanicima" su se jedva umilostivili da se skupe za muceni kvorum (po plate ne kasne).
Srbija je danas, nazalost, jedna olupina, u kojoj danas ne potoji ni trunka entuzijazma za gradjenje novog doma. Politicke partije su najobicnije lupeske druzine.
Posle 88 godina i zabluda oko gradjenja zajednicke drzave sa susedima, izmrcvareni i umorni, (usudjujem se da kazem gologuzi) se sprememo da ponovo zidamo svoju kucu.
Bojim se da nam "materijal" jos uvek nije dobar.

Dobroćudni lav

pre 17 godina

Boooožeeeee .... Pa da li je ovo moguće, ni trunke političkog vaspitanja, poštovanja naroda i države ... Ma ljudi MI SMO GLUPI što dajemo kredita (važnosti i pozicije) tim partijama !! Kako je uopšte moguće da toliko nevaspitani ljudi i toliki nepoštovaoci suparnika tako nisko igraju ? Kako je moguće da svi to gledaju i da ništa ne urade ? Meni stvarno nije jasno ! Dve stvari : prvo prebacam onima koji ne priznaju referendum i dalje se bore sa vazduhom i pokušavaju da dokažu pčeli da ne jede med !! Ma protiv koga se vi to borite ? Ti vaši principi ne prolaze nigde u svetu, a zamajavate ljude koji se baš i ne razumeju u politiku. Istom prilikom produžavate ovu muku. Zar niste sposobni da konstatujete da nam je država PROPALA, a vi se još uvek borite za neke ideale ? Slabiji ste, sve ste nam izgubili, i ono što je legitimno naše - više nije naše !!! A zacrnili ste mene kao srbina i moje sunarodnike svuda u svetu da to neće ni moja deca oprati. NEDAM !!! Drugo : ovi "preko puta" političari : A gde je vama dostojanstvo ? Gde vam je pamet i politička inteligencija da se borite protiv korova na pametniji način, a ne ovako "seljački" (da oproste seljaci koje stvarno kao ljude i radnike poštujem) ?? Suština stvari je da se drugi BORE za svoju nezavisnost, a MOJI ljudi imaju muke da "jedva priznaju" da imamo svoju državu. Heeeeej !! JA SAM LJUT. A moderator može da i ne pusti ovu "nekorektnu" poruku, ja ostajem ljut i daću sve od sebe da se nacionalisti sklone sa pozornice, da se pseudo-demokrate malo odmore, a da dođe neko ko će se stvarno brinuti o interesima moje zemlje i o dobrobiti svih ljudi u njoj. Bože sačuvaj, jedva izglasali da skinu plavo-belo-crveno i da maknu "Hej Sloveni". Pa to nije moguće, ja sanjam ...

Tamara Bg.

pre 17 godina

Neka nam je srecna samostalna i nezavisna Srbija i neka je ,kako Crnogorci kazu, vecna.Ko god je imao dilemu da li je dobro za Crnu goru sto se odvojila , danas je, posle ove tuge u Skupstini, sigurno nema.Crna goro, blago tebi, ti nemas Kostunicu a imas more.Neka vam je sa srecom, a nama sta Bog da.

Covjek

pre 17 godina

Moram reci da me je sve ovo sto se desava posljednjih dana kao covjeka koji nikada nije ocekivao u ovih zadnjih 16godina pravdu sve pomalo i iznenadilo.Srbiju su napustili svi!!!!Otisla je Crna Gora-veliki zagovornik VS,oprala se na neki nacin od svih grijeha,otisla je RS(Europa kategoricno odbija bilo kakvu pricu o tome!!!).odlazi Kosovo(mjesto odakle je sve davne 89.i krenulo),napustila vas je i Rusija-ambasador kaze da se prihvati to da ce Kosovo biti presedan!!!!!- I sada ono malo Srbije sto je ostalo puca po savovima-Sandzak vuce sebi,Vojvodina sebi,evropa sebi...A najvise me je iznenadilo kako je Srbija izgubivsi sve cemu se nadala na kraju kako TANJUG JAVLJA "jedva obnovila nezavisnost" onog malo jada sto je ostalo!!!!!
nije mi drago,radje bi mi bilo da je sve ovo ili blaze bilo 90' da smo se bratski razisli,hem bi imao 15godina manje,hem bi 100hiljada ljudi bilo zivo,hem bi da kad vam je to toliko vazno Srbija bila veca!!!!!!!!!!
Jos malo pa ce razgradnja zavrsit,onda djeco gradite nove kasabe od -15 barem prema +50 gdje smo prije 16godina bili!!!!

Nislija

pre 17 godina

NEKA NAM JE SRECNA OBNOVA DRZAVNOSTI MAJKE SRBIJE.
ONA JE JEDINA POSTOJALA HILJADU GODINA NA ZAPADNOM BALKANU,NEKA ZIVI VECNO.
KONACNO SAMI I SVOJI.SA SVOJOM ZASTAVOM I HIMNOM,DACE BOG USKORO I SA SVOJIM KRALJEM U ZAJEDNICI EVROPSKIH NARODA,TAMO GDE JE STAJALO IME SRBIJA,KADA MNOGI IZ OKOLINE NISU NI POSTOJALI,NITI JE BILO KO ZNAO ZA NJIHOVO IME.

k

pre 17 godina

Dobro, sad kad nam je ova vlast obezbedila nezavisnost, hoce li nam obezbediti nesto i za pojesti. I uhapsiti jos nekog sem onih koji su prosli na crveno?!

Апис

pre 17 godina

Баш ме је зачудила вест да су једва напабирчили кворум! Зар на заседањима није увек присутно свих 250 најбољих међу нама, којима је Србија на првом месту, а лични интерес на последњем? Не прихватам да одсутни нису били спречени обавезама од вишег интереса, сигуран сам су и тог 126-ог само на тренутак замолили да им се придружи, а потом му се захвалили и оставили га да настави са радом за добро свију нас. Права је срећа што Рајсов вапај "Чујте Срби" нема живу слику у тренутној политичкој сцени Србије и што је то време давно иза нас.

Vostani Serbije

pre 17 godina

Kad pogledam ove komentare, pa kad još vidim snimak na kojem se zastave menjaju kroz prozor, čini mi se da će nam trebati prinudna uprava.
Zanima me šta u ovoj zemlji treba da se desi pa da svi kažemo "e, svaka čast!"; da li je moguće da je čak i proglašenje države Srbije jednima razlog za kukanje i posipanje pepelom, a drugima za pljuvanje po drugim narodima i državama? Braćo Srbi, pa zar nemate ništa svetije od stranačkog opredeljenja?
Mislim da Srbija zaslužuje bolje. Zato dajem svoj skromni doprinos: ЖИВЕЛА СРБИЈА, ОД САДА ПА ЗА ВЈЕКИ ВЈЕКОВ, КАКВА ГОД ДА ЈЕ – НАША ЈЕ!

kiki

pre 17 godina

Ds je danas jos jednom pokazala ,koliko joj je stalo do srbije i njenih gradjana.Cak i na ovom pitanju su pokusali da sruse vladu,jer je to jedini razlog sto su danas dosli u skupstinu.Za vreme rasprave sedeli u klupama,a kada je trebalo glasati,oni izasli iz sale,rame uz rame sa radikalima.
O radikalima i ne treba trositi reci ,jer su oni protiv svega ,pa i samih sebe,i samo je jos tuzno slusati njihove govore u skupstini.
Oni nisu svesni u kom trenutku se nalazimo,i to ponasanje ce ostati zapamceno.
Inace sam takodje bio za zajednicku drzavu,ali posto je Crna Gora odlucila drugacije,danas sam ponosan da vidim konacno srpsku zastavu ,i da slusam srpsku himnu.

Branislav

pre 17 godina

Prelistavam stranice svetskih media i nemogu da se nacudim. Srbija konacno svoja na svome, ali, nemogu da verujem da smo toliko nisko pali. I pored obrazlozenja, nemogu da svatim ni SRS, ni DS ni ostale koji su protiv proglasenja nezavisne drzave Srbije. Zaista, izgleda da jedino G17 Plus ima drzavotvorni karakter i nije se upustala u politikantsvo i gluposti na ovakav vazan istorijski dan. Srbija na Prvom mestu, itekako. Ovi ostali, SRAM VA BILO. Sad bi bilo dobro da od tih 125 poslanika nijedan ne udje u buducu Srpsku Skupstinu. Narode, opametite se vec jednom, glasovima im udarite samar.

giros

pre 17 godina

"...da je sadašnja država u stvari Srbija i Crna Gora bez jednog dela teritorije..."
Kakva je ovo budalastina?
Da li se mi i dalje zovemo Srbija i Crna Gora?
Molim Vas, neka ih neko obavesti da je Prodi formirao vladu, i da su crnogorci na referendumu izglasali i proglasili nezavisnost.
A G17 nema razloga da se mnogo raduje, jer kao ucesnik u ovoj vladi, sa par komentara, ne moze anulirati svoje gluposti. Oni (G17) su u "ovoj" nesretnoj vladi i kako se blizi kraj vladanja iste, tako se blizi i ucestvovanje G17, SPO, NS i SPS u radu parlamenta.
Ovoliku kolicinu gluposti i budalastina je mogao da izgovori (i realizuje) samo trio SRS-JUL-RADIKALI, a DSS-SPO-NS-G17 sa SPS-om su dosledni naslednici te "ludacke" politike.
Sram da ih bude, sve

Milica

pre 17 godina

Bolje se zapitajte koliko vam je omladine ostalo u zemlji nego sto se dicite samostalnoscu, nesamostalnoscu i ostalom gomilom beskorisnih besmislica! Ja se ne vracam sigurno. Imate li predstavu koliko je jos ovakvih kao ja... Uskoro cete moci i da se preimenujete u "Zemlja Staraca, Lencuga i Beskorisnih", jer ce i to malo vredne omladine da vas napusti... Sve je isto samo njega nema.

zika

pre 17 godina

Svim gradjanima i seljacima,radnim ljudima i neradnicima cestitam “nesvrsanost”.Deci porucujem da sto pre predju na Prirodno-Matematicke smerove u svojim skolama, jer ce iz geografije i istorije uskoro dobijati jako lose ocene,obzirom da ce se i skolski program neizbezno promeniti. Srbija je previse lepo ime za jednu zemlju Ja bih je pre nazvao USM,
“Udruzenjz Srpskih Musavaca”.Jedini koji ce iz ove situacije izvuci poruku bice, naravno lopuze,svih boja i “politickih opredeljenja”, iz svih ex- bratskih plemena od Djevdjelije do Triglava. U ostalom da li je neko u Bibliji, Koranu,Tori ili u Kremansom i Vanginom prorocanstvu procitao da mi moramo da postojimo. Gde su Maje ,Inke, Stari Grci, Komanci,Egipatski Faraoni …
Dakle « nichija nije do vjeka”

Slim Shady

pre 17 godina

Sve je to OK ali mi smeta kada ljudi vide Srbiju kao "malu". Koliko ja vidim, Srbija je po broju stanovnika i velicini teritorije (i to BEZ KOSOVA) negde 5-6% manja od Austrije a dosta veca od Hrvatske. Da li Hrvati i Austrijanci pricaju za sebe da su "mali"? Mozda ljudi misle na ekonomski razvitak? Za to, posle ratova i sankcija treba jos dugo vremena. Ali, doci ce i to.

Dejan S.

pre 17 godina

Ode Crna Gora, osta nama državni kontinuitet. Kontinuitet čega? Države u raspadu, ratnih zločina, ratne odštete, tiranske vladavine, državne bezbedniosti, kriminala, korupcije.Osta nama Mladić da se krije, Koštunica da drži kontinuitet sa Miloševićem i Marković da diže i spušta zastavu. Blago Crnoj Gori.

Nebojsa

pre 17 godina

Svojevremeno sam glasao za Tadica na izborima za presdenika Srbije i nisam ni sanjao da ovaj covek moze tako nisko da padne da Svetozaru Marovicu salje onako ulizicko piso. Znam da sinovi ne morau da slede oceve ali je ovim cinom svom ocu bas opalio samar. Sto se pak tice onih kojima smeta kruna na srpskoj zastavi, kako se ne bune sto slican kruna postoji i na novoj zastavi Crne Gore pa nikom nista. Neki bas ne mogu da sakriju koliko ne vole svoju zemlju.

Igor Gavrić

pre 17 godina

Srbojo zemljo cuda!Gospoda izglasala da je Srbija naslednik SCG.Njihovi dedovi i ocevi su narod u Srbiji ubedjivali "pre rata nismo imali nista a onda su dosli nemci i uzeli nam sve"Upravu je bio Balasevicsa pesmom Putuj evro i ne cekaj ti na nas.....

vidoje

pre 17 godina

Neki u Srbiji nikako da se pomire sa cinjenicom da je projekat Velike Srbije propao. Sto se mene tice, ovakva Srbija mi je potaman, i lepa i dovoljno velika, jos da vratimo kralja i - bombona!

veseo?

pre 17 godina

Srbija je dobila drzavnost.Da li slavim - ne. Koliko se secam Srbi su posle 1 svetskog rata pokusavali da stvore 1 drzavu u kojoj ce svi srbi biti objedinjeni- nastanak Jugoslavije. To sto nismo uspeli tada uspeo je SM i Kostunica - svi srbi u jednoj drzavi , ali ovaj put na teritoriji Srbije. Treba zaista mnogo pameti zaratiti sa svima , sve prokockati i izgubiti.
I na kraju - u Srbiji ne postoji mafija , ovo je jedina mafija u svetu koja ima svoju drzavu....Toliko.

Desava se

pre 17 godina

Zelim sve najbolje mojoj zemlji Srbiji i nasem novom susedu Crnoj Gori.I porucujem im da svoje grade i u tudje dvoriste ne gledaju.Samo strahujem da ce biti tesko jer po komentarima nekih novih suseda vidim da su unapred nasli izgovor ukoliko im krene lose,a to je da se plase da ce Srbija podstrekavati njihovu opoziciju pa da im tako moze doneti jada.A ova aktuelna vlast pretpostavljam da ce im doneti mnogo dobra ko i do sad.Tako se moja jadna zemlja nikad ne moze osloboditi uloge loseg momka sve i da hoce.Boze da li cemo se ikad osloboditi balasta proslosti?

Stevo

pre 17 godina

Boze sacuvaj,da li su normalni ovi RADIKALI?To sto oni rade podseca me na "GEBELSOVU" propagandu,sve cine da bi stvorili HAOS u zemlji,oni su protiv svega sto je na dnevnom redu bilo to dobro ili lose,samo laju i svadjaju se,onemogucavaju normalan rad drzavnih ustanova...da li ce se iko normalan setiti da ZABRANI rad ove fasisticke partije?

zona,ny

pre 17 godina

E ovo u zivotu nisam video i cuo. Umesto da budemo sretni sto smo bez potrosenog dinara dobili nazad svoju drzavu Srbiju, nekima jos uvek nije do slavlja. Srbija definitivno treba da vrati Kralja. Pored ove politicke bagre mi se necemo dobro provesti na putu za Evropu.

B78

pre 17 godina

Danasnja drzava je u stvari Srbija i Crna Gora bez jednog dela i nema razloga da slavimo bilo sta ?!?!!?!?!?!?! Pa bre kako vasnije sramota!!!!!!!! NIje ovo Srbija i Crna Gora nego Srbija vas koje je sramota sto ste Srbi. A sram bilo i DS & SRS sto danas nisu bili u skupstini jer me ne interesuje koji su razlozi njihovog izostanka - danas je dan kada zivim u svojoj i samo svojoj drzavi ( pritom to isto mislim naravno i za sve manjine koje ovde zive ) i kada, manje vise doduse, znam gde su mi granice drzave a to definitivno nije obican dan. Koja ce zastava biti neka se odluci na referendumu kao i to da li drzava treba da bude monarhija ili ne. Priznajte realnost gospodo iz DSS-a - najveca sramoto Srbije i shvatite da su vasim neisporucivanjem Mladica obustavljeni pregovori sa EU i da je ako nista zbog toga minimum tih 2000 glasalo manje za SCG ako ste vec za nju.

Jelena Una

pre 17 godina

srecna sam.Milsim da je divno sto konacno cemo se brinuti o svome domu.Bilo mi je interesantno da gledam zasedanje danas...mada mislim da ponasanje radikala nije bilo toleranto,nadam se da ce mo imati manje farsi u buducnosti srpskog parlamenta,i da cemo mudro svesti na odabranu grupu ljudi koja ce dosledno da se radi u sluzbi gradjana Srbije.

Ko to tamo peva

pre 17 godina

I ja sutra treba da dam glas nekom ko nije bio zainteresovan da čak ni formalno proglasi nezavisnost Srbije. Kao to nije važno. A kad bilo šta pokušavaš da odradiš vidiš da su formalne stvari u suštini najvažnije.
Ali nema veze, demokrate i radikali će možda kad dođu na vlast omogućiti da me formalnosti ne sprečavaju da radim ono što hoću.
Ha, ha, ha.... (malo sutra)

Dejan

pre 17 godina

Mozda malo skrecem sa teme , ali evo danas je peruanska !!! nacionalna Tv , objavila u svetskim vestima kako Kostunica i Tadic nisu prisustovali ceremoniji proglasenja nezavisnosti C.G. , pruzanju ruke posle demokratskog odvajanja...to se ovde smatra sramotnim i nekulturnim...
Svuda nas brukaju , nema sta .Kako li ce tek Srbija pod njima da izgleda.Bitno da su istakli zastave - spolja gladac , unutra jadac !

diasporac

pre 17 godina

kao srbin izvan nase/vase zemlje me je ova situacija pogodila na jednom koloseku:
1. kao donatora; zaista da li srbija zeli bilo sta osim sebe?

Vanja Stuttgart

pre 17 godina

Postovana Gospodo, opet su nam drzavni simboli preci od stvarnih problema. Za zastavu i ostala obelezja mogao je i narod da se pita putem referenduma. Ali kada od Srbije ostane samo Beograd, onda moze samo Zastava "Singidunuma" da se viori. Kada dodje do toga shvaticemo da nas je ponos oterao u propast.

G-Can

pre 17 godina

Ako je Skupstina jedva izglasali nezavisnost onda se zna sta je sledece - RASPUSTITI SKUPSTINU. Cemu sluzi? Da dobijaju basnoslovne dnevnice i da se segace sa zakonima.

Nenad Rogulja

pre 17 godina

Kostunica je u izjavi sa Solanom pre neki dan,onako sav ogorcen, "zapretio" istorijom, i da istorija prevaru nece zaboraviti (parafraziram). Upravo imajuci to u vidu, danas DSS, SRS, SPS pokusavaju da falsifikuju buducu istoriju Srbije - da ispadne da Srbija nikako nije zelela samostalnost (jer ce u istorijske uzbenike uci kako je Skupstina Srbije jedva proglasila pravno naslednistvo SCG). Ipak, svakome je jasno,pa i na osnovu velikog broja ovih komentara, da je SRBIJA jedva docekala svoju samostalnost, da se SRBIJA PONOSI SVOJOM SAMOSTALNOSCU, kao i da je to jedan veliki zamajac preokretu nase SRBIJE. Prepreka tom razvoju su upravo oni, koji nas guse svojim trulim i bolesnim nacionalizmom - istim onim koji nas je vekovima razarao. Zbogom Kostunice, Nikolicu,... gradite svoje "velike srbije" u svojim dvoristima, a ostavite nasa da budu deo MALE, ALI MOCNE SRBIJE!

Zoran

pre 17 godina

126 poslanika od 250? Pa to je samo 0.4% preko praga, manje od crnogorskih 0.5%! Sad Milo treba da bude principijelan pa da ne prizna Srbiju iz tog razloga...

Marconi

pre 17 godina

Na kraju je Srbija nevoljno izvukla kisjeli osmjeh i konstatovala da je nezavisna. Nezavisna od onih od kojih nikad nije ni zavisila i koji bi joj odavno darivali nezavisnost da su mogli. :)
Sretno.

Milan

pre 17 godina

Hvala Bogu da je Srbija ponovo postala drzava.
Trebali smo to da uradimo jos pocetkom 90-ih.
Komunisti na celu sa Milosevicem su pokusavali da odrze zombi drazavu u zivotu.
Na redu je novi ustav za novu Srbiju!
Zivela Srbija!

MAja V.

pre 17 godina

Predlazem novi zakon...da se svim politicarima koji su se na danasnji dan zatekli u skupstini trajno zabrani javno delovanje! Ni novi izbori nece nista resiti...zna se od cega nema pite!

tomkarlo

pre 17 godina

Hej! Pa ima i nas koji nismo srbi pa se ipak radujemo što je valjda završeno rasparčavanje sna svih nas "Jugoslavije" i stvorena je Nova Srbija.

Goran Podgorica

pre 17 godina

Danas je Jelko Kacin izjavio da se drzave rijetko prave i da je prava cast biti tu i ucestovati u procesu. Na zalost ce one koji to nijesu djeca pitati a zasto nijesi bio tamo. I tada, po meni, ni jedan odgovor ne moze biti realan jer kako reci da nijesi glasao za svoju drzavu.

Milos

pre 17 godina

Danasnji “Danas” u svom dodatku “Biznis” donosi tekst profesorke na biznis skoli u Londonu, Brigitte Granville, o neuspehu pokusaja drustvenih reformi u Francuskoj. Profesorka kaze da neki vide kao jedini nacin za izlazak Francuske iz trenutne nezavidne situacije, tradicionalno francuski nacin - revoluciju. ”Prema ovom stanovistu, sistem se ne moze reformisati i prave promene bi bile moguce jedino nakon sto se konacno srusi...” navodi profesorka.
I kod nas je ovaj nacin jedini, sve je vise ocigledno. Razlika je samo u tome sto se u Francuskoj ovo moze i realizovati, imao bi ko, dok nase mrtvo more niko i nicim ne moze da zatalasa. Tuzno ali istinito !

bubojed

pre 17 godina

1. SRBI su ponosni na svoju nezavisnost ali ne zele da je slave sa Kostunicom radikalima i slicnima.
2. Egzaltirani Crnogorci neka ne objasnjavaju kako je divno viknuti nezavisna Srbija i sl. Ne varim isprazne reci, ukratko:
Uvek je bolje biti integrativan nego dezintegrativan.
Uvek je dugorocni interes udruzenih geografskih oblasti u unitarnoj ekonomiji i finansijama (politicka interpretacija nije bitna).
Stoga je deljenje SFRJ umesto njenog rekonstruisanja bila prostacka klanica a poslednji referendum ...
Ipak, imajuci u vidu vlast u Srbiji, ko bi pa zelelo sa nama.
Ja cestitam Crnogorcima od srca i zelim im puno uspeha ali njihov problem je kao i nas. Losa vlast i gora opozicija.
Simpatizer (a uskoro i clan) LDP

dogi

pre 17 godina

Pa ni ne moramo da se cestitamo ni radujemo. Nama je nasa drzava uvek bila tu. Drugi su ti koji nisu imali ni snage ni mogucnosti da imaju drzavu, koji su se prodavali jeftino i trazili tudje zastite, sad mogu da se raduju zato sto im je EU dala mogucnost da sami sebe sahrane.
Srbiju nece moci, a toliko su se puta u istoriji trudili. Mi ne patimo od potrebe da se udaramo u grudi i vicemo da imamo drzavu i naciju. Jer to nikad nije bio nas problem. Nas je uvek bilo vise, mi nikad nismo cistili naciju od drugih, mi se nikad nismo bojali da prihvatimo sve koji su hteli da budu sa nama. Mi smo oduvek imali identet, istoriju i kulturu. Mi nemamo cega da se stidimo.
U ostalom buducnost ce pokazati.

Radoslav

pre 17 godina

Posle svih dogadjaja u Srbiji ponovo nam je potrebna revolucija.Svim sadasnjim akterima u Skupstini Srbije pod hitno zabraniti da se pojave na novim izborima i zabraniti dalji rad od predsednika vlade do predsednika i potpredsednika generalnih sekretara itt politickih partija.Doneti Zakon o mogucem postajanju samo tri partije i nista vise.Proglasiti Kraljevinu Srbiju kao parlamentarnu monarhiju.Zivela Srbija

Dana

pre 17 godina

Sada su sve kulise skinute…ili ce nam opet Crnogorci ili ini biti krivi sto nismo sposobni da zrelo prihvatimo ono neizbezno.
Srbiji je vec odavno vreme da se osvrne na sebe i da prestane sa opsesijom trazenja krivice u drugima.
I jos nesto: ta ideja da smo jadni jer smo “svima stvarali drzave a sami sebi svoju oduzimali” …a to kao mi iz dobrih namera?!
Odrasti Srbijo! I to ne u sirinu nego vec je vreme da se prestane sa adolescentskom fazom.
E kada se to desi cestitacu nam nezavisnost. Do tada, srecnu nezavisnost zelim Crnoj Gori!

Vladimir

pre 17 godina

Niko nije obratio paznju da skupstina cak ni za ovakve, ekstremno bitne stvari okleva sa radom. Tesko nama u donosenju paketa zakona o svemu i svacemu, i uskladjivanju istih sa evropom.
E sad, jos smo gluplji sto mislimo da ce nam sad biti bolje nego sto je bilo...
Od celokupnog kolapsa privrede, ekonomije, politike, pravosudja, mi nasli da proglasavamo zavisnost - lepo je kad nam je sve na mestu savrseno sredjeno, pa i za formalnosti imamo vremena!

Atom

pre 17 godina

Na komentarima imamo kvorum. Jedva... :)

Nego, da vas pitam: a šta bi bilo da nije bilo kvoruma, ili da posle nije bilo domara da se iscima i preko prozora svuče motku sa YU trobojkom?

Da nije bilo kvoruma, kako, mi bismo danas bili u paralelnoj dimenziji?

Šteta što i to nisam doživeo, ionako je sve odavno sprdačina.

majazeljic

pre 17 godina

Iako trenutno zivim u jednoj dalekoistocnoj zemlji, ovim putem zelim da cestitam sebi sto valjda konacno imam sopstvenu zemlju i sto ce konacno njeno ime na pasosu biti uskladjeno sa pravim stanjem stvari.Nadam se.
Zivela moja nova zemlja, neka joj je sa srecom sa svima nama.

Mirjana

pre 17 godina

Kakva drzavnost?! Da se bavimo sobom? Ma kakvi...ima jos mogucnosti da se ne bavimo sobom...imamo Kosovo, Vojvodinu, Sandzak....ihajjjjj...sad ce svadje do beskraja.....ali ja mislim da je ljudima zaista vec dozlogrdila cela ta prica sa losim Drugima...i da ce na sledecim izborima pobediti oni koji budu pricali glasom Razuma./para i perspektive/

Iznogud

pre 17 godina

Sta te briga, kad su Crnogorci dizali zastavu - tvoju je spustio domar. Nisi, bre, zasluzio da imas ni zastavu ribolovackog udruzenja a kamoli da sedis ispod zastave jedne zemlje.

Ivan SENS

pre 17 godina

Ko o cemu, Toma grobar o sahranama, crnogorac Aligrudic uplakano ne zeli da prizna da mu je rodna Crna Gora otisla, Vuk odma dlaku menja te je sad najveci pobornik samostalne Srbije a do juce se izjasnjavao za SCG... i tako u nedogled. I treba opet te iste face da biramo.

Flash, Moscow

pre 17 godina

Ne mogu ni da se radujem, ni da tugujem zbog nezavisnosti, ali kad procitam izjave i komentare, ne zelim da se vratim u Srbiju...Bilo je kako je bilo, zasto se nismo izborili za bolje? Da li je sam Sloba ili Kostunica ili Vuk ili smo i mi ovce ucestvovali u svemu tome, razmislite... Uciniti Srbiju boljom mozete i tako sto necete bacati otpadke po ulici, raditi nesto korisno i konstruktivno... boriti se za ljudska i gradjanska prava, glasati za pametne na izborima,ako se kandiduju... Samo treba ici dalje, a ne komentarisati jedno isto godinama i jos nekoliko vekova kriviti turke i slobu za sve sto nam je lose doslo... Radite na sebi i na Srbiji, bice bolje.