Subota, 13.05.2006.

09:32

Pak: Solana odgovoran

Doris Pak smatra da je izaslanik EU Havijer Solana odgovoran za trogodišnje odlaganje dobijanja nezavisnosti Crne Gore.

Izvor: B92

Pak: Solana odgovoran IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

DJURA CANADA

pre 17 godina

srpska vlada se ocigledno mesa u referendumsko odlucivanje u crnoj gori,tako sto se stavlja na stranu opcije protiv interesa gradjana srbije.ponavlja se scenario srpske krajine, kada je rezim slobodana milosevica vodio strasnu kampanju u korist milana martica,saljuci cak tri t v ekipe u propagandni pohod.zasto se rezim vojislava kostunice ne bavi nagomilanim problemima srbije,zasto se mi ne pitamo u kakvoj drzavi hocemo da zivimo? na osnovu cega tvrdi da su gradjani srbije za zajednicku drzavu? da li smo nezreli da odlucujemo sta je za nas bolje,pa u nase ime govori ili cita misli rezim?
licno bih zeleo da se postigne suprotan efekat od ocekivanog,u interesu dobrosusedskih odnosa dve suverene drzave.rezimu u srbiji porucujem da se ne mesa u suvereno pravo odlucivanja gradjana bratske nam crne gore.oni znaju sta im je bolje,vise nego voja kostunica sa svojim istomisljenicima.

milos

pre 17 godina

dobro ljudi, da li se iko zapitao odakle i kojim pravom se pokrivaju te besplatne karte za glasanje na referendumu... da li ih to velja poklanja uzimajuci od svoje dece?
dosta mi je vise tih nakaradnosti... dozovite se pameti, zar vas nije sramota od svojih porodica i prijatelja?!!!

Milos

pre 17 godina

Aman, zasto ja treba da placam nekog crnogorskog studenta da putuje na moj racun? Ocu i ja u Budimpestu, pa nema besplatnih karata...

Taoc

pre 17 godina

Ako je Solana blokirao otcepljenje nije zbog Beograda nego Pristine. Otcepljenje Kosova je mnogo lakse u isto vreme sa Crnom Gorom nego bez. Ovako se u ocim sveta raspade jos jedan savez(Srbije, Crne GOre i Kosova) a to je upravo sto je Solana zeleo. Svaka nam cast sto smo pametni.

Sasa

pre 17 godina

Ako neuspeva referendum, crnogorci ce biti tudji u svojoj drzavi. To ce biti poraz Crne Gore. Ima li takvih koji mogu reci NE nezavisnosti?!

Branka Nicija

pre 17 godina

Ko je odgovoran da je odgovoran, nama Srbima odgovara da se najzad otarasimo CG i narocito "terazijskih Crnogoraca" koji su nam zaposeli sve drzavne sluzbe u Srbiji, pa i aparat zakonodavne i izvrsne vlasti! Dosta, aman! Guslajte negde drugde, imamo dovoljno pametnih i sposobnih Srba koji Srbiji -sopstvenoj zemlji!- zele dobro i mogli bi i hteli, za razliku od Crnogoraca, na njemu zaista da porade. Letovanje u CG nam nije potrebno, znamo i za bolje! Srecan put!

IvanS

pre 17 godina

G-djo Pak, pa zar nije i Baskija "talac" Spanije? Zar Kurdi nisu taoci Turaka, zar nisu Irck taoci Engleza i, da dalje ne nabrajam? Podsetio bih Vas da je Milo Djukanovic, kao i ostali oko njega, produkt Milosevicevog vremena i njegov veliki obozavalac. Zar Milo nije bio Premijer u vreme bombardovanja Dubrovnika i pljacke Konavla? Ipak bi trebalo da Vas je sramota, ako obraza uopste imate.

Enver Kelmendi

pre 17 godina

Solana i EU su sprecili nezavisnost Crne Gore,rekla je g-dja Pack.Ne g-djice Pack,jer kada covek sam sebi natovari samar onda te jasu ko stigne.Kada bi srpska i crnagorska rukovodstva bila malo vise odgovorna svom zadatku onda bi ovaj problem davno bio resen.Isto vazi i za status Kosova koji traje evo sedam godine.Zaista to je zalosno.Jedna srpska poslovica kaze:Mere bit´ bidne mere bit´ ne bidne.Evropjani nas balkance prevedu zedne preko vode.I tako treba,posto smo glupi.Enver Kelmendi,13.maj 2006

Dick Steele

pre 17 godina

"Bićemo u Partnerstvu za mir i sa standardima vojske koji podrazumevaju da ona bude moderno opremljena i sa adekvatnim materijalnim statusom zaposlenih. Ona će izvesno biti profesionalna i jeftinija nego sadašnja. I diplomatska mreža će biti primerena potrebama Crne Gore, a ukupni troškovi vojske i diplomatije ispod nivoa sadašnjih."

Vojska će biti moderno opremljena, profesionalna, plate visoke a izdaci će biti niži od sadašnjih, koje Crna Gora ionako ne podmiruje. Da, mo'š mislit! Za ambasade važi slično ...

100% Montanjer

pre 17 godina

Braco Srbi Aman, za aman sjasite, okrenite se sami sebi, jer malo ko ima toliko problema koliko ih vi imate. Ne drzite lekcije drugima, nasusno su vam potrebne da ih drzite sami sebi. Kazete necete na more kod nas. Neka smo zivi i zdravi i vi i mi. Zivjelo je to primorje bez vas kada ste trcali po Hrvatskoj, pa nece biti nikakvih problema. Na kraju, sto se prenemazete oko referenduma, kao dosadilo vam je. To je nas referendum, kod nas se odrzava i sto se vi natezete? Ko vas tjera da sta o tome objavljujete ili da to citate? Sto se petlja vasa vlast i organizuje mitinge? A vi cutite.

djape

pre 17 godina

Ne, nije Doris Pak u pravu. Solana je ucinio bas ono sto je EU i trebalo, za 3 godine je u toj drzavi rezim iz Podgorice razvio antisrpsku politiku do te mere da je danas u Crnoj Gori prosto neupitno da li ce se CG odvojiti. A pre 3 godine takvo nesto nije bilo u toj meri dominantno. Sve drugo je cist cinizam od strane EU, nije Srbija nikad trazila da bude u savezu sa CG vec je to radjeno iskljucivo zbog pritiska EU.

Igy

pre 17 godina

Ja cu opet pitati Sta ako za samostalnost bude manje od 55%? Da li to znaci da ce i "ruzni, prljavi i zli" imati priliku da kazu da li zele da zive u istoj drzavi sa Crnom Gorom? Kad ce vec jednom i nas pitati? A sto se tice njihove nezavisnosti, Zelim im da je sto ore ostvare, da zivimo kao komsije, kao sa njima dregim hrvatima, lepo pasos na granici...

Z

pre 17 godina

Solana nije kriv da CG vec nema nezavisnost nego je kriv da je nasilno zaustavio demokratski proces izjasnjavanja i time produzio agoniju nefunkcionalne zajednice. bez obzira na sam ishod izjasnjavanja. To je svima jasno. Situacija od pre tri godine nije se promenila bar sta se Srbije tice, afere, krade, korupcija, inflacija, nepismenost, zdravstveni sistem itd. Sada je mpozda samo jasnije da ta drzava stiti Mladica. Doris Pak, nesaradnja sa Hagom, slike sa cetnickog mitinga na Ravnoj Gori, prekid pregovora sa EU, kamenovanje kombija koji idu na suverenisticki miting, nelegalna zabrana nastupa na takmicenju pesme na Evroviziji, naduvene izjave i mesanje u odluku od strane srpkih zvanicnika, to su sve elementi koji doprinose izglasavanju nezavisnosti.

Neka referendum prode posteno i mirno i neka bude volja naroda!

dozivotni predsednici

pre 17 godina

A Crnogorci samo vide da je nama u Srbiji jadno i da niko nece sa nama, a zmure na fakat da mnogi od tih koji su nas zavili u crno upravo i jesu sami Crnogorci: Bulatovic iz BIA, Draskovic, Beckovic, Tadic, Sloba Milosevic... Ako se budete razdvajali nosite i ovu bratiu sa sobom. (Uz napomenu da licno od Kostunice i Djukanovica se ne znam koje je zlo vece.)

tamindzic

pre 17 godina

ovde tako cenjena gospoda doris pak treaba jednostrano ,i pre nego sto se CG odvoji, prizna CG kao nezavisnu drzavu kao onomad CRO.
njen kolega genscher i co. ce je u tome sigurno pdrzati.
uzdaj se use i u svoje kljuse

Nenad

pre 17 godina

Mislim da je irelevantno sta je gospodja Pak rekla, jer nesto drugo je rekao Solana pa sad mozemo da polemisemo cija izjava ima vecu tezinu.
Ono sto su cinjenice jeste da je CG pre deset godina izabrala zajednicki zivot sa Srbijom.Za nekoliko dana ce imati prilike da tu svoju odluku revidira.
Takodje ukloliko dodje do razlaza jasno je da ce to biti dve drzave koje ce moci da se dogovore o nekim olaksicama ali ce sve biti potpuno drugacije nego do sada.
Morace da se dobijaju radne dozvole, porezi za strane drzavljane i skolovanje kao i za ostale strance.
Posle svega sto je iz Crne Gore stiglo na racun Srbije ja sam potpuno siguran da dugo vremena necu otici tamo iako su mi preci bili crnogorski serdari.
Nista me ne privlaci da odem negde gde me mrze.

aca_bg

pre 17 godina

Kakvo licemerje... Kao sto su sigurni da je mladic u srbiji tako niko ozbiljno ne dovodi u pitanje da je Karadzic u Crnoj Gori. I sta sad ? Mladic je kocnica a Karadzic nije ... Dajte bre

srbin iz beograda

pre 17 godina

Jos malo pa nestalo... da stavimo granicu i da se lepo bratski rastanemo i da se vise NE sastavljamo jer se ovim referendumom i svemu oko njega dokazuje da su Srbi i Crnogorci razliciti narodi koji ne bi trebali da zive u jednoj drzavi.

emibaj

pre 17 godina

Svaka cast ovoj gospodji Pak, zaista je bez dlake na jeziku, sto misli to i kaze.I ovo je sasvim tacno u vezi g.Solane. Jos samo da je rekla da g. Solana ima grizu savesti od bombardovanja ovamo.

Dovla

pre 17 godina

Dobro je da je gospođa Pak naglas rekla ono što su mnogi i u toj EU mislili. Ja bih samo precizirao da nije u pitanju bio samo Solana (iako je on jedna od najvećih pojedinačnih štetočina iz institucija EU), već čitav francusko-nemački blok pod čijim uticajem su evropska komisija i ovaj španski socijalista sprovodili besmislenu politiku podrške najgorim srpskim snagama i koštali i Srbiju i Crnu Goru nekoliko dragocenih godina. Mnoge vlade su, na čelu sa Blerovom, pokušavale da odigraju i mnogo konstruktivniju ulogu, ali kao i u mnogim drugim evropskim pitanjima naišle su na solidarnu socijalističku blokadu koju su tek vreme i pritisak realnosti na sreću uspeli da dovoljno oslabe.

Sava

pre 17 godina

Istorija nas uci da drzava nikada nije mogla da bude garancija slobode kao univerzalne vrednosti. Ljudsko iskustvo i u manjoj meri istorija kazu da odsustvo odredjenih modela ponasanja koje definisemo kao moral dovodi po pravilu do losih posledica. Ako na referendumu pobede unionisti primenice se teza 2. Ako na referendumu pobede suverenisti (divnog li eufemizma za separatizam) primenice se i teza 1 i teza 2. Bez obzira na ishod referenduma Crna Gora ce biti jos manja i jos slabija nego sto je to danas. Ako se ne izbegne ujedinjenje Kosova i Albanije u nekakvu kraljevinu bice situacija kao pred I Svetski rat kada je Austrougarska anektirala Bosnu. Ovde je Albanska kraljevina ta koja ce anektirati Crnu Goru ako ne vojnim putem ono sigurno ekonomski sto ce za posledicu imati politicku aneksiju Crne Gore. 900.000 materijalno izmucenih Crnogoraca ne mogu izdrzati ekonomski pritisak mocnog Kosova a danas kukaju zbog ekonomskog pritiska Srbije. Referendumsko pitanje treba da glasi "Da li ste za hriscansku Crnu Goru" - ono ce mnogo bolje da pogodi sustinu stvari.

Desava se

pre 17 godina

Solana kriv sto Crna Gora nema nezavisnost? Nije nego je Solana odgodio referendum za vreme kad ce suverenisti mozda imati vecinu.

momabrazil

pre 17 godina

Eto sta nam se desava kad se stranci mesaju Sta ce Srbiji a i Crnoj Gori mesanje sa strane. Mi smo zaista bratske drzave i ako dodje do potvrde z nezavisnost zasto nemati specijalne odnose sa CG zasto ne pustiti njihove studente studiraju kao pre, sigurno da ce Srbija imati privilegije u luci Bar ili se bar boriti za to da ne dozivimo sudbinu Bolivije izolovanu sa svih strana.
Poltika inacenja u fazonu uvescemo im vize, blokada na granici i slichno ne vode nikud, to jhe politika glupih
vreme ce pokazati koliko je pogubno ili pozitivno bilo odvajanje i zato pustimo ih da odluche i podrzimo svaku odluku

svi (ni)su isti

pre 17 godina

Ma, nista strasno, nismo mi najgori - upravo je objavljena vest da su se u Iraku potukle dve jedinice nove iracke armije medju sobom. Ima i zrtava. Cek, cek, jel'bese i tamo Solana i SAD insistiraju na odrzanju postojece multietnicke, i uopste multi drzave?

ljubo

pre 17 godina

C.Gori je dobro sto imaju MILA, kada bi imali VOJU,VELJA, i ostalih poput njih tek bih C.Gora vidjela svoju propast i izolaciju od Svijeta citavog.

Mrkic

pre 17 godina

Sta je to neutralnost znaci za nas: svakako zabadanje nosa u pesak kao sto cinimo vec zadnjih 20 godina. Jednog dana neko mora da nam kaze istinu.

uzgred budi receno

pre 17 godina

Moze srbija da daje i besplatne avione ali cemu sve to
niko nece sa vama ...niko nece sa nekim ko je i bice u narednih 100 godina olicje neceg najcrnijeg sto je svet video u poslednjih par vekova
otreznite se Srbi odbacite ono shto je ostalo od tog crnila i krenite napred .Mozhda ako to uradite danas za jedno 50-tak godina i stignete negde gde ste bili pre jedno 100tinak godina i povratite postovanje u svetu I shvatite vec jednom niko vam ne misli zlo i potezi CG su u vasu korist

DRŽAVLJANIN

pre 17 godina

Sad se krivica sa BG prebacuje na Solanu,(nije mi poznato da je isti Srbin!?).
Predlog za resenje : posto nece dostici 55% za tri godine, kad se ponovo raspise referendum, neka sa birackih spiskova izbace sve one koji imaju rodbinu u Srbiji.(Sta smesno Vam je pa pogledajte moj primer: Rodjen u CG, drzavljanin CG na privremenom radu u Srbiji NEMA me na glasackom spisku! Moji poznanici koji su mi generacija a koji su u Sarajevu,Ljubljani,Cikagu...svi na glasackom spisku...
Ko razume shvatice).

doca

pre 17 godina

Nisam vise siguran da li su mi se smucili vise ovi "nasi" ili ovi "njihovi" arbitri i sufleri. Drago mi je da ce vecini prica o ovoj temi doci kraj za neki dan, a ujedno se plasim da nas opet ceka serija novih na istu temu. Evo, ja podrzavam gospodju i sve ostale iz tog drustva u naporima da crnogorcima "podari" drzavu i da vec jednom zavrsimo sa tom temom.

SVD

pre 17 godina

Mnoge se igre igraju oko nezavisnosti Crne Gore. Solana je imao jedno mišljenje, Doris Pak ima drugo, na kraju svako ima pravo na svoje mišljenje. Najgora stvar u celom procesu je da pristalice jedne opcije pokušavaju silom ili ko zna kakvim sredstvima da direktno fizički naškode pristalicama druge opcije. To bi trebalo i EU i razne političare više da brine, pošto to pokazuje da proces dobianja nezavisnosti Crne Gore može da bude sve samo ne demokratski.

Kritika Kritike

pre 17 godina

Neko ko je zasjeo u tako vaznu fotelju kao predsednica Doris Pak, trebalo bi u najmanju ruku da ima neutralniji i mudriji odnos prema interesnoj zoni(Jugoistocna Evropa), da postuje misljenje i interese svih gradjana tog regiona.Ako se vec organizuje referendum u Crnoj Gori, to znaci da tek treba da se narod izjasni da li je ili ne za samostalnu Crnu Goru. U izjavi Doris Pak, stice se utisak da se radi o jednostranom Proglasenju nezavisnosti.

Podgoricanin

pre 17 godina

Suverenisticki" parni valjak"je neumoljiv.Drugi blok je u defanzivi i male su sanse da ce nesto popraviti u sledecih nekoliko dana kampanje.Evropa moze da bude zadovoljna-nece biti"sive zone"

Podgoricanin

pre 17 godina

Suverenisticki" parni valjak"je neumoljiv.Drugi blok je u defanzivi i male su sanse da ce nesto popraviti u sledecih nekoliko dana kampanje.Evropa moze da bude zadovoljna-nece biti"sive zone"

SVD

pre 17 godina

Mnoge se igre igraju oko nezavisnosti Crne Gore. Solana je imao jedno mišljenje, Doris Pak ima drugo, na kraju svako ima pravo na svoje mišljenje. Najgora stvar u celom procesu je da pristalice jedne opcije pokušavaju silom ili ko zna kakvim sredstvima da direktno fizički naškode pristalicama druge opcije. To bi trebalo i EU i razne političare više da brine, pošto to pokazuje da proces dobianja nezavisnosti Crne Gore može da bude sve samo ne demokratski.

doca

pre 17 godina

Nisam vise siguran da li su mi se smucili vise ovi "nasi" ili ovi "njihovi" arbitri i sufleri. Drago mi je da ce vecini prica o ovoj temi doci kraj za neki dan, a ujedno se plasim da nas opet ceka serija novih na istu temu. Evo, ja podrzavam gospodju i sve ostale iz tog drustva u naporima da crnogorcima "podari" drzavu i da vec jednom zavrsimo sa tom temom.

Kritika Kritike

pre 17 godina

Neko ko je zasjeo u tako vaznu fotelju kao predsednica Doris Pak, trebalo bi u najmanju ruku da ima neutralniji i mudriji odnos prema interesnoj zoni(Jugoistocna Evropa), da postuje misljenje i interese svih gradjana tog regiona.Ako se vec organizuje referendum u Crnoj Gori, to znaci da tek treba da se narod izjasni da li je ili ne za samostalnu Crnu Goru. U izjavi Doris Pak, stice se utisak da se radi o jednostranom Proglasenju nezavisnosti.

DRŽAVLJANIN

pre 17 godina

Sad se krivica sa BG prebacuje na Solanu,(nije mi poznato da je isti Srbin!?).
Predlog za resenje : posto nece dostici 55% za tri godine, kad se ponovo raspise referendum, neka sa birackih spiskova izbace sve one koji imaju rodbinu u Srbiji.(Sta smesno Vam je pa pogledajte moj primer: Rodjen u CG, drzavljanin CG na privremenom radu u Srbiji NEMA me na glasackom spisku! Moji poznanici koji su mi generacija a koji su u Sarajevu,Ljubljani,Cikagu...svi na glasackom spisku...
Ko razume shvatice).

ljubo

pre 17 godina

C.Gori je dobro sto imaju MILA, kada bi imali VOJU,VELJA, i ostalih poput njih tek bih C.Gora vidjela svoju propast i izolaciju od Svijeta citavog.

Mrkic

pre 17 godina

Sta je to neutralnost znaci za nas: svakako zabadanje nosa u pesak kao sto cinimo vec zadnjih 20 godina. Jednog dana neko mora da nam kaze istinu.

uzgred budi receno

pre 17 godina

Moze srbija da daje i besplatne avione ali cemu sve to
niko nece sa vama ...niko nece sa nekim ko je i bice u narednih 100 godina olicje neceg najcrnijeg sto je svet video u poslednjih par vekova
otreznite se Srbi odbacite ono shto je ostalo od tog crnila i krenite napred .Mozhda ako to uradite danas za jedno 50-tak godina i stignete negde gde ste bili pre jedno 100tinak godina i povratite postovanje u svetu I shvatite vec jednom niko vam ne misli zlo i potezi CG su u vasu korist

srbin iz beograda

pre 17 godina

Jos malo pa nestalo... da stavimo granicu i da se lepo bratski rastanemo i da se vise NE sastavljamo jer se ovim referendumom i svemu oko njega dokazuje da su Srbi i Crnogorci razliciti narodi koji ne bi trebali da zive u jednoj drzavi.

Dovla

pre 17 godina

Dobro je da je gospođa Pak naglas rekla ono što su mnogi i u toj EU mislili. Ja bih samo precizirao da nije u pitanju bio samo Solana (iako je on jedna od najvećih pojedinačnih štetočina iz institucija EU), već čitav francusko-nemački blok pod čijim uticajem su evropska komisija i ovaj španski socijalista sprovodili besmislenu politiku podrške najgorim srpskim snagama i koštali i Srbiju i Crnu Goru nekoliko dragocenih godina. Mnoge vlade su, na čelu sa Blerovom, pokušavale da odigraju i mnogo konstruktivniju ulogu, ali kao i u mnogim drugim evropskim pitanjima naišle su na solidarnu socijalističku blokadu koju su tek vreme i pritisak realnosti na sreću uspeli da dovoljno oslabe.

aca_bg

pre 17 godina

Kakvo licemerje... Kao sto su sigurni da je mladic u srbiji tako niko ozbiljno ne dovodi u pitanje da je Karadzic u Crnoj Gori. I sta sad ? Mladic je kocnica a Karadzic nije ... Dajte bre

svi (ni)su isti

pre 17 godina

Ma, nista strasno, nismo mi najgori - upravo je objavljena vest da su se u Iraku potukle dve jedinice nove iracke armije medju sobom. Ima i zrtava. Cek, cek, jel'bese i tamo Solana i SAD insistiraju na odrzanju postojece multietnicke, i uopste multi drzave?

emibaj

pre 17 godina

Svaka cast ovoj gospodji Pak, zaista je bez dlake na jeziku, sto misli to i kaze.I ovo je sasvim tacno u vezi g.Solane. Jos samo da je rekla da g. Solana ima grizu savesti od bombardovanja ovamo.

Desava se

pre 17 godina

Solana kriv sto Crna Gora nema nezavisnost? Nije nego je Solana odgodio referendum za vreme kad ce suverenisti mozda imati vecinu.

Sava

pre 17 godina

Istorija nas uci da drzava nikada nije mogla da bude garancija slobode kao univerzalne vrednosti. Ljudsko iskustvo i u manjoj meri istorija kazu da odsustvo odredjenih modela ponasanja koje definisemo kao moral dovodi po pravilu do losih posledica. Ako na referendumu pobede unionisti primenice se teza 2. Ako na referendumu pobede suverenisti (divnog li eufemizma za separatizam) primenice se i teza 1 i teza 2. Bez obzira na ishod referenduma Crna Gora ce biti jos manja i jos slabija nego sto je to danas. Ako se ne izbegne ujedinjenje Kosova i Albanije u nekakvu kraljevinu bice situacija kao pred I Svetski rat kada je Austrougarska anektirala Bosnu. Ovde je Albanska kraljevina ta koja ce anektirati Crnu Goru ako ne vojnim putem ono sigurno ekonomski sto ce za posledicu imati politicku aneksiju Crne Gore. 900.000 materijalno izmucenih Crnogoraca ne mogu izdrzati ekonomski pritisak mocnog Kosova a danas kukaju zbog ekonomskog pritiska Srbije. Referendumsko pitanje treba da glasi "Da li ste za hriscansku Crnu Goru" - ono ce mnogo bolje da pogodi sustinu stvari.

momabrazil

pre 17 godina

Eto sta nam se desava kad se stranci mesaju Sta ce Srbiji a i Crnoj Gori mesanje sa strane. Mi smo zaista bratske drzave i ako dodje do potvrde z nezavisnost zasto nemati specijalne odnose sa CG zasto ne pustiti njihove studente studiraju kao pre, sigurno da ce Srbija imati privilegije u luci Bar ili se bar boriti za to da ne dozivimo sudbinu Bolivije izolovanu sa svih strana.
Poltika inacenja u fazonu uvescemo im vize, blokada na granici i slichno ne vode nikud, to jhe politika glupih
vreme ce pokazati koliko je pogubno ili pozitivno bilo odvajanje i zato pustimo ih da odluche i podrzimo svaku odluku

Nenad

pre 17 godina

Mislim da je irelevantno sta je gospodja Pak rekla, jer nesto drugo je rekao Solana pa sad mozemo da polemisemo cija izjava ima vecu tezinu.
Ono sto su cinjenice jeste da je CG pre deset godina izabrala zajednicki zivot sa Srbijom.Za nekoliko dana ce imati prilike da tu svoju odluku revidira.
Takodje ukloliko dodje do razlaza jasno je da ce to biti dve drzave koje ce moci da se dogovore o nekim olaksicama ali ce sve biti potpuno drugacije nego do sada.
Morace da se dobijaju radne dozvole, porezi za strane drzavljane i skolovanje kao i za ostale strance.
Posle svega sto je iz Crne Gore stiglo na racun Srbije ja sam potpuno siguran da dugo vremena necu otici tamo iako su mi preci bili crnogorski serdari.
Nista me ne privlaci da odem negde gde me mrze.

dozivotni predsednici

pre 17 godina

A Crnogorci samo vide da je nama u Srbiji jadno i da niko nece sa nama, a zmure na fakat da mnogi od tih koji su nas zavili u crno upravo i jesu sami Crnogorci: Bulatovic iz BIA, Draskovic, Beckovic, Tadic, Sloba Milosevic... Ako se budete razdvajali nosite i ovu bratiu sa sobom. (Uz napomenu da licno od Kostunice i Djukanovica se ne znam koje je zlo vece.)

tamindzic

pre 17 godina

ovde tako cenjena gospoda doris pak treaba jednostrano ,i pre nego sto se CG odvoji, prizna CG kao nezavisnu drzavu kao onomad CRO.
njen kolega genscher i co. ce je u tome sigurno pdrzati.
uzdaj se use i u svoje kljuse

Z

pre 17 godina

Solana nije kriv da CG vec nema nezavisnost nego je kriv da je nasilno zaustavio demokratski proces izjasnjavanja i time produzio agoniju nefunkcionalne zajednice. bez obzira na sam ishod izjasnjavanja. To je svima jasno. Situacija od pre tri godine nije se promenila bar sta se Srbije tice, afere, krade, korupcija, inflacija, nepismenost, zdravstveni sistem itd. Sada je mpozda samo jasnije da ta drzava stiti Mladica. Doris Pak, nesaradnja sa Hagom, slike sa cetnickog mitinga na Ravnoj Gori, prekid pregovora sa EU, kamenovanje kombija koji idu na suverenisticki miting, nelegalna zabrana nastupa na takmicenju pesme na Evroviziji, naduvene izjave i mesanje u odluku od strane srpkih zvanicnika, to su sve elementi koji doprinose izglasavanju nezavisnosti.

Neka referendum prode posteno i mirno i neka bude volja naroda!

djape

pre 17 godina

Ne, nije Doris Pak u pravu. Solana je ucinio bas ono sto je EU i trebalo, za 3 godine je u toj drzavi rezim iz Podgorice razvio antisrpsku politiku do te mere da je danas u Crnoj Gori prosto neupitno da li ce se CG odvojiti. A pre 3 godine takvo nesto nije bilo u toj meri dominantno. Sve drugo je cist cinizam od strane EU, nije Srbija nikad trazila da bude u savezu sa CG vec je to radjeno iskljucivo zbog pritiska EU.

100% Montanjer

pre 17 godina

Braco Srbi Aman, za aman sjasite, okrenite se sami sebi, jer malo ko ima toliko problema koliko ih vi imate. Ne drzite lekcije drugima, nasusno su vam potrebne da ih drzite sami sebi. Kazete necete na more kod nas. Neka smo zivi i zdravi i vi i mi. Zivjelo je to primorje bez vas kada ste trcali po Hrvatskoj, pa nece biti nikakvih problema. Na kraju, sto se prenemazete oko referenduma, kao dosadilo vam je. To je nas referendum, kod nas se odrzava i sto se vi natezete? Ko vas tjera da sta o tome objavljujete ili da to citate? Sto se petlja vasa vlast i organizuje mitinge? A vi cutite.

Igy

pre 17 godina

Ja cu opet pitati Sta ako za samostalnost bude manje od 55%? Da li to znaci da ce i "ruzni, prljavi i zli" imati priliku da kazu da li zele da zive u istoj drzavi sa Crnom Gorom? Kad ce vec jednom i nas pitati? A sto se tice njihove nezavisnosti, Zelim im da je sto ore ostvare, da zivimo kao komsije, kao sa njima dregim hrvatima, lepo pasos na granici...

Dick Steele

pre 17 godina

"Bićemo u Partnerstvu za mir i sa standardima vojske koji podrazumevaju da ona bude moderno opremljena i sa adekvatnim materijalnim statusom zaposlenih. Ona će izvesno biti profesionalna i jeftinija nego sadašnja. I diplomatska mreža će biti primerena potrebama Crne Gore, a ukupni troškovi vojske i diplomatije ispod nivoa sadašnjih."

Vojska će biti moderno opremljena, profesionalna, plate visoke a izdaci će biti niži od sadašnjih, koje Crna Gora ionako ne podmiruje. Da, mo'š mislit! Za ambasade važi slično ...

IvanS

pre 17 godina

G-djo Pak, pa zar nije i Baskija "talac" Spanije? Zar Kurdi nisu taoci Turaka, zar nisu Irck taoci Engleza i, da dalje ne nabrajam? Podsetio bih Vas da je Milo Djukanovic, kao i ostali oko njega, produkt Milosevicevog vremena i njegov veliki obozavalac. Zar Milo nije bio Premijer u vreme bombardovanja Dubrovnika i pljacke Konavla? Ipak bi trebalo da Vas je sramota, ako obraza uopste imate.

Enver Kelmendi

pre 17 godina

Solana i EU su sprecili nezavisnost Crne Gore,rekla je g-dja Pack.Ne g-djice Pack,jer kada covek sam sebi natovari samar onda te jasu ko stigne.Kada bi srpska i crnagorska rukovodstva bila malo vise odgovorna svom zadatku onda bi ovaj problem davno bio resen.Isto vazi i za status Kosova koji traje evo sedam godine.Zaista to je zalosno.Jedna srpska poslovica kaze:Mere bit´ bidne mere bit´ ne bidne.Evropjani nas balkance prevedu zedne preko vode.I tako treba,posto smo glupi.Enver Kelmendi,13.maj 2006

Branka Nicija

pre 17 godina

Ko je odgovoran da je odgovoran, nama Srbima odgovara da se najzad otarasimo CG i narocito "terazijskih Crnogoraca" koji su nam zaposeli sve drzavne sluzbe u Srbiji, pa i aparat zakonodavne i izvrsne vlasti! Dosta, aman! Guslajte negde drugde, imamo dovoljno pametnih i sposobnih Srba koji Srbiji -sopstvenoj zemlji!- zele dobro i mogli bi i hteli, za razliku od Crnogoraca, na njemu zaista da porade. Letovanje u CG nam nije potrebno, znamo i za bolje! Srecan put!

Sasa

pre 17 godina

Ako neuspeva referendum, crnogorci ce biti tudji u svojoj drzavi. To ce biti poraz Crne Gore. Ima li takvih koji mogu reci NE nezavisnosti?!

Taoc

pre 17 godina

Ako je Solana blokirao otcepljenje nije zbog Beograda nego Pristine. Otcepljenje Kosova je mnogo lakse u isto vreme sa Crnom Gorom nego bez. Ovako se u ocim sveta raspade jos jedan savez(Srbije, Crne GOre i Kosova) a to je upravo sto je Solana zeleo. Svaka nam cast sto smo pametni.

Milos

pre 17 godina

Aman, zasto ja treba da placam nekog crnogorskog studenta da putuje na moj racun? Ocu i ja u Budimpestu, pa nema besplatnih karata...

milos

pre 17 godina

dobro ljudi, da li se iko zapitao odakle i kojim pravom se pokrivaju te besplatne karte za glasanje na referendumu... da li ih to velja poklanja uzimajuci od svoje dece?
dosta mi je vise tih nakaradnosti... dozovite se pameti, zar vas nije sramota od svojih porodica i prijatelja?!!!

DJURA CANADA

pre 17 godina

srpska vlada se ocigledno mesa u referendumsko odlucivanje u crnoj gori,tako sto se stavlja na stranu opcije protiv interesa gradjana srbije.ponavlja se scenario srpske krajine, kada je rezim slobodana milosevica vodio strasnu kampanju u korist milana martica,saljuci cak tri t v ekipe u propagandni pohod.zasto se rezim vojislava kostunice ne bavi nagomilanim problemima srbije,zasto se mi ne pitamo u kakvoj drzavi hocemo da zivimo? na osnovu cega tvrdi da su gradjani srbije za zajednicku drzavu? da li smo nezreli da odlucujemo sta je za nas bolje,pa u nase ime govori ili cita misli rezim?
licno bih zeleo da se postigne suprotan efekat od ocekivanog,u interesu dobrosusedskih odnosa dve suverene drzave.rezimu u srbiji porucujem da se ne mesa u suvereno pravo odlucivanja gradjana bratske nam crne gore.oni znaju sta im je bolje,vise nego voja kostunica sa svojim istomisljenicima.

Podgoricanin

pre 17 godina

Suverenisticki" parni valjak"je neumoljiv.Drugi blok je u defanzivi i male su sanse da ce nesto popraviti u sledecih nekoliko dana kampanje.Evropa moze da bude zadovoljna-nece biti"sive zone"

SVD

pre 17 godina

Mnoge se igre igraju oko nezavisnosti Crne Gore. Solana je imao jedno mišljenje, Doris Pak ima drugo, na kraju svako ima pravo na svoje mišljenje. Najgora stvar u celom procesu je da pristalice jedne opcije pokušavaju silom ili ko zna kakvim sredstvima da direktno fizički naškode pristalicama druge opcije. To bi trebalo i EU i razne političare više da brine, pošto to pokazuje da proces dobianja nezavisnosti Crne Gore može da bude sve samo ne demokratski.

doca

pre 17 godina

Nisam vise siguran da li su mi se smucili vise ovi "nasi" ili ovi "njihovi" arbitri i sufleri. Drago mi je da ce vecini prica o ovoj temi doci kraj za neki dan, a ujedno se plasim da nas opet ceka serija novih na istu temu. Evo, ja podrzavam gospodju i sve ostale iz tog drustva u naporima da crnogorcima "podari" drzavu i da vec jednom zavrsimo sa tom temom.

Kritika Kritike

pre 17 godina

Neko ko je zasjeo u tako vaznu fotelju kao predsednica Doris Pak, trebalo bi u najmanju ruku da ima neutralniji i mudriji odnos prema interesnoj zoni(Jugoistocna Evropa), da postuje misljenje i interese svih gradjana tog regiona.Ako se vec organizuje referendum u Crnoj Gori, to znaci da tek treba da se narod izjasni da li je ili ne za samostalnu Crnu Goru. U izjavi Doris Pak, stice se utisak da se radi o jednostranom Proglasenju nezavisnosti.

DRŽAVLJANIN

pre 17 godina

Sad se krivica sa BG prebacuje na Solanu,(nije mi poznato da je isti Srbin!?).
Predlog za resenje : posto nece dostici 55% za tri godine, kad se ponovo raspise referendum, neka sa birackih spiskova izbace sve one koji imaju rodbinu u Srbiji.(Sta smesno Vam je pa pogledajte moj primer: Rodjen u CG, drzavljanin CG na privremenom radu u Srbiji NEMA me na glasackom spisku! Moji poznanici koji su mi generacija a koji su u Sarajevu,Ljubljani,Cikagu...svi na glasackom spisku...
Ko razume shvatice).

ljubo

pre 17 godina

C.Gori je dobro sto imaju MILA, kada bi imali VOJU,VELJA, i ostalih poput njih tek bih C.Gora vidjela svoju propast i izolaciju od Svijeta citavog.

Mrkic

pre 17 godina

Sta je to neutralnost znaci za nas: svakako zabadanje nosa u pesak kao sto cinimo vec zadnjih 20 godina. Jednog dana neko mora da nam kaze istinu.

uzgred budi receno

pre 17 godina

Moze srbija da daje i besplatne avione ali cemu sve to
niko nece sa vama ...niko nece sa nekim ko je i bice u narednih 100 godina olicje neceg najcrnijeg sto je svet video u poslednjih par vekova
otreznite se Srbi odbacite ono shto je ostalo od tog crnila i krenite napred .Mozhda ako to uradite danas za jedno 50-tak godina i stignete negde gde ste bili pre jedno 100tinak godina i povratite postovanje u svetu I shvatite vec jednom niko vam ne misli zlo i potezi CG su u vasu korist

srbin iz beograda

pre 17 godina

Jos malo pa nestalo... da stavimo granicu i da se lepo bratski rastanemo i da se vise NE sastavljamo jer se ovim referendumom i svemu oko njega dokazuje da su Srbi i Crnogorci razliciti narodi koji ne bi trebali da zive u jednoj drzavi.

Dovla

pre 17 godina

Dobro je da je gospođa Pak naglas rekla ono što su mnogi i u toj EU mislili. Ja bih samo precizirao da nije u pitanju bio samo Solana (iako je on jedna od najvećih pojedinačnih štetočina iz institucija EU), već čitav francusko-nemački blok pod čijim uticajem su evropska komisija i ovaj španski socijalista sprovodili besmislenu politiku podrške najgorim srpskim snagama i koštali i Srbiju i Crnu Goru nekoliko dragocenih godina. Mnoge vlade su, na čelu sa Blerovom, pokušavale da odigraju i mnogo konstruktivniju ulogu, ali kao i u mnogim drugim evropskim pitanjima naišle su na solidarnu socijalističku blokadu koju su tek vreme i pritisak realnosti na sreću uspeli da dovoljno oslabe.

aca_bg

pre 17 godina

Kakvo licemerje... Kao sto su sigurni da je mladic u srbiji tako niko ozbiljno ne dovodi u pitanje da je Karadzic u Crnoj Gori. I sta sad ? Mladic je kocnica a Karadzic nije ... Dajte bre

svi (ni)su isti

pre 17 godina

Ma, nista strasno, nismo mi najgori - upravo je objavljena vest da su se u Iraku potukle dve jedinice nove iracke armije medju sobom. Ima i zrtava. Cek, cek, jel'bese i tamo Solana i SAD insistiraju na odrzanju postojece multietnicke, i uopste multi drzave?

emibaj

pre 17 godina

Svaka cast ovoj gospodji Pak, zaista je bez dlake na jeziku, sto misli to i kaze.I ovo je sasvim tacno u vezi g.Solane. Jos samo da je rekla da g. Solana ima grizu savesti od bombardovanja ovamo.

Desava se

pre 17 godina

Solana kriv sto Crna Gora nema nezavisnost? Nije nego je Solana odgodio referendum za vreme kad ce suverenisti mozda imati vecinu.

Sava

pre 17 godina

Istorija nas uci da drzava nikada nije mogla da bude garancija slobode kao univerzalne vrednosti. Ljudsko iskustvo i u manjoj meri istorija kazu da odsustvo odredjenih modela ponasanja koje definisemo kao moral dovodi po pravilu do losih posledica. Ako na referendumu pobede unionisti primenice se teza 2. Ako na referendumu pobede suverenisti (divnog li eufemizma za separatizam) primenice se i teza 1 i teza 2. Bez obzira na ishod referenduma Crna Gora ce biti jos manja i jos slabija nego sto je to danas. Ako se ne izbegne ujedinjenje Kosova i Albanije u nekakvu kraljevinu bice situacija kao pred I Svetski rat kada je Austrougarska anektirala Bosnu. Ovde je Albanska kraljevina ta koja ce anektirati Crnu Goru ako ne vojnim putem ono sigurno ekonomski sto ce za posledicu imati politicku aneksiju Crne Gore. 900.000 materijalno izmucenih Crnogoraca ne mogu izdrzati ekonomski pritisak mocnog Kosova a danas kukaju zbog ekonomskog pritiska Srbije. Referendumsko pitanje treba da glasi "Da li ste za hriscansku Crnu Goru" - ono ce mnogo bolje da pogodi sustinu stvari.

momabrazil

pre 17 godina

Eto sta nam se desava kad se stranci mesaju Sta ce Srbiji a i Crnoj Gori mesanje sa strane. Mi smo zaista bratske drzave i ako dodje do potvrde z nezavisnost zasto nemati specijalne odnose sa CG zasto ne pustiti njihove studente studiraju kao pre, sigurno da ce Srbija imati privilegije u luci Bar ili se bar boriti za to da ne dozivimo sudbinu Bolivije izolovanu sa svih strana.
Poltika inacenja u fazonu uvescemo im vize, blokada na granici i slichno ne vode nikud, to jhe politika glupih
vreme ce pokazati koliko je pogubno ili pozitivno bilo odvajanje i zato pustimo ih da odluche i podrzimo svaku odluku

Nenad

pre 17 godina

Mislim da je irelevantno sta je gospodja Pak rekla, jer nesto drugo je rekao Solana pa sad mozemo da polemisemo cija izjava ima vecu tezinu.
Ono sto su cinjenice jeste da je CG pre deset godina izabrala zajednicki zivot sa Srbijom.Za nekoliko dana ce imati prilike da tu svoju odluku revidira.
Takodje ukloliko dodje do razlaza jasno je da ce to biti dve drzave koje ce moci da se dogovore o nekim olaksicama ali ce sve biti potpuno drugacije nego do sada.
Morace da se dobijaju radne dozvole, porezi za strane drzavljane i skolovanje kao i za ostale strance.
Posle svega sto je iz Crne Gore stiglo na racun Srbije ja sam potpuno siguran da dugo vremena necu otici tamo iako su mi preci bili crnogorski serdari.
Nista me ne privlaci da odem negde gde me mrze.

dozivotni predsednici

pre 17 godina

A Crnogorci samo vide da je nama u Srbiji jadno i da niko nece sa nama, a zmure na fakat da mnogi od tih koji su nas zavili u crno upravo i jesu sami Crnogorci: Bulatovic iz BIA, Draskovic, Beckovic, Tadic, Sloba Milosevic... Ako se budete razdvajali nosite i ovu bratiu sa sobom. (Uz napomenu da licno od Kostunice i Djukanovica se ne znam koje je zlo vece.)

tamindzic

pre 17 godina

ovde tako cenjena gospoda doris pak treaba jednostrano ,i pre nego sto se CG odvoji, prizna CG kao nezavisnu drzavu kao onomad CRO.
njen kolega genscher i co. ce je u tome sigurno pdrzati.
uzdaj se use i u svoje kljuse

Z

pre 17 godina

Solana nije kriv da CG vec nema nezavisnost nego je kriv da je nasilno zaustavio demokratski proces izjasnjavanja i time produzio agoniju nefunkcionalne zajednice. bez obzira na sam ishod izjasnjavanja. To je svima jasno. Situacija od pre tri godine nije se promenila bar sta se Srbije tice, afere, krade, korupcija, inflacija, nepismenost, zdravstveni sistem itd. Sada je mpozda samo jasnije da ta drzava stiti Mladica. Doris Pak, nesaradnja sa Hagom, slike sa cetnickog mitinga na Ravnoj Gori, prekid pregovora sa EU, kamenovanje kombija koji idu na suverenisticki miting, nelegalna zabrana nastupa na takmicenju pesme na Evroviziji, naduvene izjave i mesanje u odluku od strane srpkih zvanicnika, to su sve elementi koji doprinose izglasavanju nezavisnosti.

Neka referendum prode posteno i mirno i neka bude volja naroda!

djape

pre 17 godina

Ne, nije Doris Pak u pravu. Solana je ucinio bas ono sto je EU i trebalo, za 3 godine je u toj drzavi rezim iz Podgorice razvio antisrpsku politiku do te mere da je danas u Crnoj Gori prosto neupitno da li ce se CG odvojiti. A pre 3 godine takvo nesto nije bilo u toj meri dominantno. Sve drugo je cist cinizam od strane EU, nije Srbija nikad trazila da bude u savezu sa CG vec je to radjeno iskljucivo zbog pritiska EU.

100% Montanjer

pre 17 godina

Braco Srbi Aman, za aman sjasite, okrenite se sami sebi, jer malo ko ima toliko problema koliko ih vi imate. Ne drzite lekcije drugima, nasusno su vam potrebne da ih drzite sami sebi. Kazete necete na more kod nas. Neka smo zivi i zdravi i vi i mi. Zivjelo je to primorje bez vas kada ste trcali po Hrvatskoj, pa nece biti nikakvih problema. Na kraju, sto se prenemazete oko referenduma, kao dosadilo vam je. To je nas referendum, kod nas se odrzava i sto se vi natezete? Ko vas tjera da sta o tome objavljujete ili da to citate? Sto se petlja vasa vlast i organizuje mitinge? A vi cutite.

Igy

pre 17 godina

Ja cu opet pitati Sta ako za samostalnost bude manje od 55%? Da li to znaci da ce i "ruzni, prljavi i zli" imati priliku da kazu da li zele da zive u istoj drzavi sa Crnom Gorom? Kad ce vec jednom i nas pitati? A sto se tice njihove nezavisnosti, Zelim im da je sto ore ostvare, da zivimo kao komsije, kao sa njima dregim hrvatima, lepo pasos na granici...

Dick Steele

pre 17 godina

"Bićemo u Partnerstvu za mir i sa standardima vojske koji podrazumevaju da ona bude moderno opremljena i sa adekvatnim materijalnim statusom zaposlenih. Ona će izvesno biti profesionalna i jeftinija nego sadašnja. I diplomatska mreža će biti primerena potrebama Crne Gore, a ukupni troškovi vojske i diplomatije ispod nivoa sadašnjih."

Vojska će biti moderno opremljena, profesionalna, plate visoke a izdaci će biti niži od sadašnjih, koje Crna Gora ionako ne podmiruje. Da, mo'š mislit! Za ambasade važi slično ...

IvanS

pre 17 godina

G-djo Pak, pa zar nije i Baskija "talac" Spanije? Zar Kurdi nisu taoci Turaka, zar nisu Irck taoci Engleza i, da dalje ne nabrajam? Podsetio bih Vas da je Milo Djukanovic, kao i ostali oko njega, produkt Milosevicevog vremena i njegov veliki obozavalac. Zar Milo nije bio Premijer u vreme bombardovanja Dubrovnika i pljacke Konavla? Ipak bi trebalo da Vas je sramota, ako obraza uopste imate.

Enver Kelmendi

pre 17 godina

Solana i EU su sprecili nezavisnost Crne Gore,rekla je g-dja Pack.Ne g-djice Pack,jer kada covek sam sebi natovari samar onda te jasu ko stigne.Kada bi srpska i crnagorska rukovodstva bila malo vise odgovorna svom zadatku onda bi ovaj problem davno bio resen.Isto vazi i za status Kosova koji traje evo sedam godine.Zaista to je zalosno.Jedna srpska poslovica kaze:Mere bit´ bidne mere bit´ ne bidne.Evropjani nas balkance prevedu zedne preko vode.I tako treba,posto smo glupi.Enver Kelmendi,13.maj 2006

Branka Nicija

pre 17 godina

Ko je odgovoran da je odgovoran, nama Srbima odgovara da se najzad otarasimo CG i narocito "terazijskih Crnogoraca" koji su nam zaposeli sve drzavne sluzbe u Srbiji, pa i aparat zakonodavne i izvrsne vlasti! Dosta, aman! Guslajte negde drugde, imamo dovoljno pametnih i sposobnih Srba koji Srbiji -sopstvenoj zemlji!- zele dobro i mogli bi i hteli, za razliku od Crnogoraca, na njemu zaista da porade. Letovanje u CG nam nije potrebno, znamo i za bolje! Srecan put!

Sasa

pre 17 godina

Ako neuspeva referendum, crnogorci ce biti tudji u svojoj drzavi. To ce biti poraz Crne Gore. Ima li takvih koji mogu reci NE nezavisnosti?!

Taoc

pre 17 godina

Ako je Solana blokirao otcepljenje nije zbog Beograda nego Pristine. Otcepljenje Kosova je mnogo lakse u isto vreme sa Crnom Gorom nego bez. Ovako se u ocim sveta raspade jos jedan savez(Srbije, Crne GOre i Kosova) a to je upravo sto je Solana zeleo. Svaka nam cast sto smo pametni.

Milos

pre 17 godina

Aman, zasto ja treba da placam nekog crnogorskog studenta da putuje na moj racun? Ocu i ja u Budimpestu, pa nema besplatnih karata...

milos

pre 17 godina

dobro ljudi, da li se iko zapitao odakle i kojim pravom se pokrivaju te besplatne karte za glasanje na referendumu... da li ih to velja poklanja uzimajuci od svoje dece?
dosta mi je vise tih nakaradnosti... dozovite se pameti, zar vas nije sramota od svojih porodica i prijatelja?!!!

DJURA CANADA

pre 17 godina

srpska vlada se ocigledno mesa u referendumsko odlucivanje u crnoj gori,tako sto se stavlja na stranu opcije protiv interesa gradjana srbije.ponavlja se scenario srpske krajine, kada je rezim slobodana milosevica vodio strasnu kampanju u korist milana martica,saljuci cak tri t v ekipe u propagandni pohod.zasto se rezim vojislava kostunice ne bavi nagomilanim problemima srbije,zasto se mi ne pitamo u kakvoj drzavi hocemo da zivimo? na osnovu cega tvrdi da su gradjani srbije za zajednicku drzavu? da li smo nezreli da odlucujemo sta je za nas bolje,pa u nase ime govori ili cita misli rezim?
licno bih zeleo da se postigne suprotan efekat od ocekivanog,u interesu dobrosusedskih odnosa dve suverene drzave.rezimu u srbiji porucujem da se ne mesa u suvereno pravo odlucivanja gradjana bratske nam crne gore.oni znaju sta im je bolje,vise nego voja kostunica sa svojim istomisljenicima.