Nedelja, 26.09.2021.

08:30

Zašto Pokuševski nije igrao za Srbiju?

Košarkaš Oklahome Aleksej Pokuševski ovog leta se nije odazvao reprezentativnom pozivu, a generalni menadžer te ekipe Sem Presti je otkrio razlog.

Izvor:

Zašto Pokuševski nije igrao za Srbiju? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

veverica

pre 2 godine

Stav klubova ide ka tome da igrac bio mlad bio stariji, ne treba da igra za reprezentaciju. Svi znamo da igracima u poznijim godinama, treba vremena za odmor, a evo sada saznasmo da i mladima koji nisu odigrali par minuta, takodje treba odmor. Ono sto se zanemaruje jeste da bi ti mladi igraci mnogo napredovali kroz reprezentaciju ali ipak je odmor preci. Mozemo se vracati na temu otkaza vise puta, ali sa mog aspekta nema opravdanja da neko ko ima 21,22 pa i 25 odbije poziv, sem ako nema povredu.
(Marko, 26. septembar 2021 08:40)

ja se ne slazem "da bi mladi igraci mnogo napredovali kroz reprezentaciju".
reprezentacije nemaju vise pripreme kao nekada. nekada se postavljao kamp, pa isle visinske pripreme bazicne, pa turniri, brusenje, radilo se sa najboljim trenerima...
sad dodju sa koca i konopca, odigraju 4-5 haoticnih utakmica bez ikakvih prethodnih priprema, stucaju 3 nedelje i vrate se kuci jos izgubljeniji nego pre, a cesto i povredjeni. videli smo da cak i tokom tajmauta nema komunikacije sa trenerima koji se okrenu ledjima i samo nesto sami sebi objasnjavaju.
evo, ko je od mladih (ili ne tako mladih) igraca napredovao kroz poslednju reprezentativnu akciju?

Zoran

pre 2 godine

Народна пословица каже "риба смрди од главе а не од репа".Свака част Даниловићу на одличним играма за репрезентацију.Али то га ничим не квалификује аутоматски да је способан и ефикасан за место председника КСС.Не само он,него и сви остали у руководству КСС су показали и доказали себе неспособним за те функције.Нема у мени мржње ни зле намере према било коме.Само желим,попут милиони грађана Србије да најбољи и најспособнији руководе КСС за добробит кошарке у Србији,за далеко боље резултате наших кошаркашких селекција на свим такмичењима.Људи па није свако најспособнији за сваки посао.И нико није несмењив.А требао је цео КСС да да колективне оставке и покаже бар мало части,образа и бар део кривице.Ваљда је поред других обавеза КСС и обавеза готово свакодневна комуникација са нашим играчима не само код нас него и широм света,са свим нашим трнерима,да прате игре ,развој и напредак сваког нашег играча.Требало би неки нови људи да направе анализу успеха и неуспеха,орочене планове и стратегије за развој играча,промене атмосфере у и око репрезентације.И што је најважније да сваком нашем играчу буде светиња и част играти и борити се за своју земљу.

bisturion

pre 2 godine

Zato sto će da nastupa za Rusiju.
(Master ekonomista, 26. septembar 2021 13:08)
Misliš za Ukrajinu, pošto sa Rusijom veze nema.
Inače nema šanse. Jedina zemlja za koju će nastupati je Srbija.

Dejan

pre 2 godine

Pogledajte naš košarkaški savez i dosta odgovora će se već nazreti i samo. Saša Danilović, inače jedan od meni omiljenih košarkaša svih vremena, prosto ne bi smeo biti predsednik. A riba smrdi od glave. U mlađim kategorijama vršljaju menadžeri i nepotizam. U A selekciji nešto dobrano ne štima na polju ljudskih odnosa, to je valjda svakome jasno. Lako je sakriti se iza patriotizma, naročito onima koji time maskiraju sopstvenu nesposobnost. Igrača imamo malo i treba učiniti sve da požele trčeći da dođu i igraju. A to je posao saveza. Pustite te priče ko je dobar, a ko loš čovek, ko je šta učinio za zemlju i slično. Jaka hijerarhija, minimalan broj nepoznanica za igrače i stvari će se pokrenuti na bolje.

tocka

pre 2 godine

Ko ga je gledao video je da je fizički nespreman. Druga stvar je što OKC imaju novog mladog trenera i plan mu je bio da razvija mlade igrače, i čak su jako dobro i igrali obzirom na prosek godina ekipe.
Pokuševski će biti odličan kada malo stasa. On nije samo visok i brz, već ima jako dobar pregled terena, a imati još jednog takvog visokog igrača je baš jako neobično.
Čak i da je igrao ne verujem da bi išta promenio… mozda bi eto imali nekog da pet minuta trči za onim Minionom i lupi par blokada, ali šta vredi kad je ekipa izašla na teren da izgubi.
Nama fale mladi bekovi, to je istina. Nakića o kojem se pričalo, sada niko ne pominje i nije ga niko zvao u reprezentaciju.
Do sada nismo imali Vasu u dobroj psihofizičkoj formi, ali u principu dok su on i Bogdan sposobni da igraju imamo solidnu 1 i 2 poziciju.
I dalje boli taj neuspeh kvalifikacija, ali je glupo sad tražiti krivca u igračima koji se nisu odazvali. Ona ekipa je morala da pobedi Italiju, i treba se pitati šta se dešava sa igračima koji su bili tamo i zašto je matori Teodosić izgledao kao najmladji igrač na terenu.

hz

pre 2 godine

A šta mislite da našu reprezentaciju transformišemo u jedan NBA klub... Npr Serbian Karadjordjians i da igramo, mesec dana nam dolaze u goste, pa mi mesec dana na turneju po USA i da nas bude briga za euro, evro ligu itd. Ili neko lakše ime da Ameri mogu da ga izgovore

Ivan

pre 2 godine

Ovaj ce ostati upamcen po tome sto je odbio da igra za reprezentaciju. To mu je vrhunac karijere, isto kao Smailagicu, koji se nije odazvao da bi se spremio za sezonu u NBA, i onda tamo dobio otkaz, pa zavrsio kod cveklomira u bunkerstanu.

Rkoma

pre 2 godine

Sta vam je, pa normalno da je igrac od 19 godina koji pritom igra 20 minuta svaku drugu utakmicu PREUMORAN za bilo sta a kamoli reprezentaciju :P

nista o nicemu

pre 2 godine

Ovo je problem? Smailagic nije igrao jer se sprema za NBA navodno i zatim potpise za Partizai. Zapitajte se sto KSS Partizai radi protiv interesa srpske kosarke

smeh

pre 2 godine

Imao je napornu sezonu i već je odavno isplanirao letovanje. Platio čovek unapred. A i verujem da bi 100% vas odbilo da otkaže letovanje zarad mesec dana znoja. Samo kada pomislim, hladjenje guze u moru i preplanula koža moje drage zarad znojave majice, vike, dreke, očekivanja drugih. Nije teško za izabrati zar ne?

Jeremija

pre 2 godine

U prevodu, dečko mora da nabaci bar 20 kilograma telesne mase koji mu fale za ozbiljno igranje u NBA. On još uvek nije fizički formiran i to mu je bio glavni zadatak za ovo leto. A, u našoj reprezentaciji ionako ne bi bio nosilac igre.

aco

pre 2 godine

Покушевски је дошао из друге грчке лиге и одмах је добио одличну минутажу. Оклахома је му је већ пуно пружила и овакав захтев, да се током лета физички припреми, је очекиван. Покушевски је у једном интервјуу рекао да ће играти за Србију на наредним такмичењима. Што се тиче његовог талента, вероватно ће достићи ол-стар ниво.

Zju

pre 2 godine

Mi imamo strašne igrače,buduće velike asove na pozicijama 3,4,5.Pokuševski je svakako jedan od njih,biser svetske košarke.
Ali sve dok u Borcu,FMP u Megi ili u KLS ekipama nema mladih bekova plejmejkera.A nema ih već godinama.Neće ništa biti ni od naše košarke.Tačnije biće kao u periodu 2003-09.

poezija.

pre 2 godine

Zato što može samo u nba igrati. U oly nije imao mesta jer još uvek nema 30kg s krevetom. Janis koji je najbolji tamo, kad dodje u reprezenataciju nema ga pola kao tamo, jer se ovamo igra odbrana. Šta bi tek bilo sa ovim malim. Kad se fizički formira, igraće. Bar za njega ima vremena, mlad je.

Cvilidreta

pre 2 godine

Možemo da pričamo kako je trenažni proces - pa i sticanje snage - kod svake ekipe manje-više isti, no očigledno je da se u Americi tome pridaje mnogo više pažnje i značaja sa više aspekata...a ako uzmemo u obzir nivo kvaliteta košarke, onda je jasno da igranjem za reprezentaciju i nema bog zna šta novo ili drugačije da se nauči a što nisi već 'sažvakao' u NBA...dodajmo pritom i mogućnost povrede i posledice koje iz toga proizilaze za igrača - jasno je da patriotizam i rodoljublje ni izdaleka više nisu dovoljno jak razlog za učestvovanje u bilo kojim drugim takmičenjima osim i isključivo u NBA. Sve ima svoju cenu...naravno, čast izuzecima.

Mirko

pre 2 godine

Dobro to, ali šta kaže Pokuševski? Ni Jokić nije izjavio šta je razlog već su to učinili drugi. To je njihovo pravo. Jokić već ima pravo i na nacionalnu penziju. Samo neka kažu lično, otvoreno zašto neće da igraju. Mi treba da znamo za koga navijamo, na koga će se mladi ugledati i zašto. Ovako niko od tih igrača nije javnost u Srbiji udostojio valjanog odgovara. Sve informacije dobijali smo preko oca Jokića, preko Srđana Đokovića, šturih izjavama novinarima u SAD i ovog trenera iz Oklahome. Po meni, oni nisu igrači već veoma dobro plaćeni zabavljači koji bez pogovora slušaju svoje gazde. Osobe sa puno para i bez svoga ja. Najvažnije što su ispunili "Američki san", da su "nešto". Kada se probudi potrebno je videti šta od tog sna ostaje. Srećno i Jokiću i Pokuševskom. Svako treba da živi svoj život pa i mi.

djsjjsjs

pre 2 godine

po meni je ovo aposlutno opravdano.. momak nije nosilac igre, niti ce biti narednih par godina.. e sad, yo sto smo mi navikli da jedan sasa djordjevic igra za reprezentaciju sa 18 godina, to je vec nesto drugo..
recimo, pokojni DUDA je sve radio kako bi igrace drzao na okupu(slusali smo to prethodnih dana), a danas toga nema, promenila se koncepcija, na omupljanju nam bude 6 igraca, 3 veterana i 3 klinca..

znanje-imanje

pre 2 godine

Ako neko i nešto zaista koristi nečemu teško može da koristi i nečemu drugome. Kako je svaka profesionalna liga modelovana za maksimum izvlačenja para to onda redovno znači jedan težak maraton. Tipa "Konje ubijaju zar ne?" A to znači duplo golo. Nakon takve lige igrač nije ni za šta. A da bi se spremio za sledeću sezonu takve lige on mora i da se izodmara, i zaleči povrede, i ima duge pripreme. Reprezentacija? Otkako je sport dominantno profesionalan samim time ona je sve manje bitna. Biološki je nemoguće. Zato je tako: uvek je teško, samo je možda i uglavnom je ne. Taj proces degradacije traje 50 godina i sad je stigao do kraja: čak je i Olimpijada karikatura. A mladi se bore da uđu u reprezentaciju - ali da bi imali bolje profesionalne ugovore. Koji ih već imaju - šta će im više reprezentacija?
Postoji taj mali deo, da "pripreme" kroz reprezentaciju, ta drama takmičenja i to psihološko sazrevanje ne može ništa da zameni. Ali to više nije najbitnije, niti toliko prisutno u svesti. Ovde konkretno baš je Pokuševski iz tog (sebičnog) razloga trebao da iskusi to. Baš to mu fali.
Groteska je to kompletna. Imamo blistave pojedince u košarci... dok nam je liga jadna i prepunjena tamnoputim amerikancima. Velesila smo... bez odlaska na Olimpijadu, i sa sve gorom perspektivom. To teško pada nekome kao ja, ko 87% prezire NBA i 96% prezire USA. Ali opet, i baš iz tih istih razloga prezira ali i opasnosti odatle naši su NBA igrači sami po sebi vrlo, vrlo bitna reprezentacija...

nnidza

pre 2 godine

Da budemo iskreni... Dečko nema kvalitet ni iskustvo za reprezentaciju. Ima ogroman talenat. Gde je i za koga igrao profi košarku? Nigde, za sad. Za njega je normalno da se zahvali, radi na sebi i igra u predstojećim godinama i za klub i za reprezentaciju. Isto mislim i o Smailagicu. Pred njima je tek dikazivanje. Jokić je druga prica...

др

pre 2 godine

Озбиљан савез са играчима, док су малолетни, прави уговоре који их обавезују на играње за репрезентацију(погледајте регистрациони правилник Словенаца).Код нас су интереси појединаца(менаџера) испред интереса државе, што важи и за економију а не само за кошарку.

aca

pre 2 godine

aj da vidimo kakav ce imati odnos prema reprezentaciji kad sazri kao igrac. Sad ovakav i da je igrao kvalifikacije ne bi nam bio ni od kakve pomoci. Ubedjen sam da bi protiv Italije igrao 5min i da bi imao 0 poena i 0 skokova.

LD

pre 2 godine

Ovaj mali sa onakvim telom u prvoj godini je imao ozbiljnu minutažu i neke ozbiljne partije, bez obzira što je bio u lošoj ekipi, pokazao je strašan talenat. Tako da ako telo dovede na ozbiljan nivo, a što će mu se tamo verovatno i desiti, mislim da je budući all star ili će bar biti kandidat za all star. Tako da plus, minus ovo preskakanje reprezentacije bih mu ipak oprostio i verovatno su mu i oprostili. Biće on ozbiljan igrač u reprezentaciji.

ali menadzeri stite investiciju

pre 2 godine

"Šta ovde nije jasno. Dečko nije u pauzi igrao košarku već je jačao telo. To Ameri rade sa fizički slabijim igračima. Kukoč, Rebrača, Jokić... Setite se njihovog izgleda pre i posle NBA. Jokić je okretao gume celo leto po Somboru, loptu nije ni pipnuo pre dve godine. Ljudi daju pare i hoće da se te pare vrate. Sve je tu uradjeno vrhunski uz nadzor stručnih ljudi.
(Djido, 26. septembar 2021 08:39)"

Gume se mogu okretati bilo kada. Reprezentacija igra samo nekad.
Iskustvo koje igrac dobije tokom igranja za reprezentaciju pomogne u formiranju ozbiljnog igraca.
NBA klubovi ne razvijaju svestranost kod igraca, nego ga oblikuju u skladu sa svojim trenutnim potrebama i vizijama trenera.
Hocu da kazem da je reprezentacija bitnija nego okretanje guma kada je leto u pitanju.
Jacanje tela moze da se radi tokom sezone, uz ligu u kojoj ima preko 80 utakmica, ali pri tom se ne mora igrati svaka.

judd trump

pre 2 godine

Ovde mnogi komentarisu pristanak ili odbijanje NBA igraca a srpskih drzavljana da nastupaju za kosarkasku reprezentaciju Srbije. Licno mislim da Jokic ovog leta nije hteo da igra kvalifikacioni turnir za odlazak na OI jer je bio svestan ogrooooomne sanse propustene 2 godine ranije na Mondobasketu u Kini. A sansa je bila da se posle 2002.ponovo postane svetski prvak. Svima je dobro poznato sta je i koga sve okupio Sasa Djordjevic tada. Napisah tada, istog misljenja sam I sada a to je da nijednom selektoru posle Djordjevica nece poci za rukom da okupi sve sto vredi u srpskoj kosarci. Sta se desilo u Kini u cetvrtfinalnoj utakmici znaju svi koji prate kosarku. Zato Jokic ili Pokusevski ne zele da budu ucesnici utakmica gde ih pobedi tim sa jednim ipo igracem kao sto se to desilo u Kini. Posle ovog stancujte minuse do mile volje!

Joni

pre 2 godine

Ima 20 godina i trebalo je da radi na fizikalijama ovo leto a za to su Amerikanci majstori. Čekamo ga naravno dogodine za evrobasket.

chupavi

pre 2 godine

Pa naravno, ne bi zeleli da se otrkiju supstance koje koriste igraci dok "jacaju telo".

Zato pauzira iz svih takmicenja, radi na sebi i na jesen dodje za bar 30% vise fizicke mase, a doping kontrola (ako uopste postoji) nece naci nista...

ja

pre 2 godine

Mislim da je to najveća šteta za njega samog. Ne bi on nesto posebno doprineo reprezentaciji. Igrao je u ubedljivo najlošijem timu i košarka kaubojska run and gun. Takve šuteve i slobodu ne bi dobio ni u ABA ligi. Da je dosao odradio bi dobre treninge a da smo prosli na OI i jedan kvalitetan turnir i jake utakmice koje samo mogu da mu koriste. U svakom slucaju videcemo za nekoliko meseci ko je bio pravu.

Miki

pre 2 godine

Da da da,slabljenje drugih timova na jačim takmičenjima je vas cilj.Krvopije bili i ostali.I jedan jako dobar komentar je napisan,zašto je mnogo stranaca u našim klubovima?

Mile

pre 2 godine

Upao je u ozbiljnu mašineriju a ne da dođe ovde da juri sponzoruše po splavovima.. Loše je za reprezentativnu košarku i svima nam je žao što najbolji ne mogu da igraju ali treba praviti tim koji ne zavisi mnogo od pojedinca. Pa ko dođe, dođe.. I drugi imaju iste te probleme.

Back in Black

pre 2 godine

Nije igrao zbog licnih interesa kao i Jokic kao i Smajlagic.
Sada kada je Smajlagic pukao u NBA e sada oće da igra a u realnosti on decko nema kvalitet da igra za reprezentaciju..
Jednoatavno ko je on,gde je on igrao?
Ovaj Pokuševski je druga prica ,decko je veoma talentovan,ali nece se on nesto naigrati u reprezentaciji jer ga to ocigledno ne zanima.

Marko

pre 2 godine

Stav klubova ide ka tome da igrac bio mlad bio stariji, ne treba da igra za reprezentaciju. Svi znamo da igracima u poznijim godinama, treba vremena za odmor, a evo sada saznasmo da i mladima koji nisu odigrali par minuta, takodje treba odmor. Ono sto se zanemaruje jeste da bi ti mladi igraci mnogo napredovali kroz reprezentaciju ali ipak je odmor preci. Mozemo se vracati na temu otkaza vise puta, ali sa mog aspekta nema opravdanja da neko ko ima 21,22 pa i 25 odbije poziv, sem ako nema povredu.

Djido

pre 2 godine

Šta ovde nije jasno. Dečko nije u pauzi igrao košarku već je jačao telo. To Ameri rade sa fizički slabijim igračima. Kukoč, Rebrača, Jokić... Setite se njihovog izgleda pre i posle NBA. Jokić je okretao gume celo leto po Somboru, loptu nije ni pipnuo pre dve godine. Ljudi daju pare i hoće da se te pare vrate. Sve je tu uradjeno vrhunski uz nadzor stručnih ljudi.

Marko

pre 2 godine

Stav klubova ide ka tome da igrac bio mlad bio stariji, ne treba da igra za reprezentaciju. Svi znamo da igracima u poznijim godinama, treba vremena za odmor, a evo sada saznasmo da i mladima koji nisu odigrali par minuta, takodje treba odmor. Ono sto se zanemaruje jeste da bi ti mladi igraci mnogo napredovali kroz reprezentaciju ali ipak je odmor preci. Mozemo se vracati na temu otkaza vise puta, ali sa mog aspekta nema opravdanja da neko ko ima 21,22 pa i 25 odbije poziv, sem ako nema povredu.

Djido

pre 2 godine

Šta ovde nije jasno. Dečko nije u pauzi igrao košarku već je jačao telo. To Ameri rade sa fizički slabijim igračima. Kukoč, Rebrača, Jokić... Setite se njihovog izgleda pre i posle NBA. Jokić je okretao gume celo leto po Somboru, loptu nije ni pipnuo pre dve godine. Ljudi daju pare i hoće da se te pare vrate. Sve je tu uradjeno vrhunski uz nadzor stručnih ljudi.

Zju

pre 2 godine

Mi imamo strašne igrače,buduće velike asove na pozicijama 3,4,5.Pokuševski je svakako jedan od njih,biser svetske košarke.
Ali sve dok u Borcu,FMP u Megi ili u KLS ekipama nema mladih bekova plejmejkera.A nema ih već godinama.Neće ništa biti ni od naše košarke.Tačnije biće kao u periodu 2003-09.

nnidza

pre 2 godine

Da budemo iskreni... Dečko nema kvalitet ni iskustvo za reprezentaciju. Ima ogroman talenat. Gde je i za koga igrao profi košarku? Nigde, za sad. Za njega je normalno da se zahvali, radi na sebi i igra u predstojećim godinama i za klub i za reprezentaciju. Isto mislim i o Smailagicu. Pred njima je tek dikazivanje. Jokić je druga prica...

ja

pre 2 godine

Mislim da je to najveća šteta za njega samog. Ne bi on nesto posebno doprineo reprezentaciji. Igrao je u ubedljivo najlošijem timu i košarka kaubojska run and gun. Takve šuteve i slobodu ne bi dobio ni u ABA ligi. Da je dosao odradio bi dobre treninge a da smo prosli na OI i jedan kvalitetan turnir i jake utakmice koje samo mogu da mu koriste. U svakom slucaju videcemo za nekoliko meseci ko je bio pravu.

chupavi

pre 2 godine

Pa naravno, ne bi zeleli da se otrkiju supstance koje koriste igraci dok "jacaju telo".

Zato pauzira iz svih takmicenja, radi na sebi i na jesen dodje za bar 30% vise fizicke mase, a doping kontrola (ako uopste postoji) nece naci nista...

Mile

pre 2 godine

Upao je u ozbiljnu mašineriju a ne da dođe ovde da juri sponzoruše po splavovima.. Loše je za reprezentativnu košarku i svima nam je žao što najbolji ne mogu da igraju ali treba praviti tim koji ne zavisi mnogo od pojedinca. Pa ko dođe, dođe.. I drugi imaju iste te probleme.

LD

pre 2 godine

Ovaj mali sa onakvim telom u prvoj godini je imao ozbiljnu minutažu i neke ozbiljne partije, bez obzira što je bio u lošoj ekipi, pokazao je strašan talenat. Tako da ako telo dovede na ozbiljan nivo, a što će mu se tamo verovatno i desiti, mislim da je budući all star ili će bar biti kandidat za all star. Tako da plus, minus ovo preskakanje reprezentacije bih mu ipak oprostio i verovatno su mu i oprostili. Biće on ozbiljan igrač u reprezentaciji.

aco

pre 2 godine

Покушевски је дошао из друге грчке лиге и одмах је добио одличну минутажу. Оклахома је му је већ пуно пружила и овакав захтев, да се током лета физички припреми, је очекиван. Покушевски је у једном интервјуу рекао да ће играти за Србију на наредним такмичењима. Што се тиче његовог талента, вероватно ће достићи ол-стар ниво.

Jeremija

pre 2 godine

U prevodu, dečko mora da nabaci bar 20 kilograma telesne mase koji mu fale za ozbiljno igranje u NBA. On još uvek nije fizički formiran i to mu je bio glavni zadatak za ovo leto. A, u našoj reprezentaciji ionako ne bi bio nosilac igre.

Joni

pre 2 godine

Ima 20 godina i trebalo je da radi na fizikalijama ovo leto a za to su Amerikanci majstori. Čekamo ga naravno dogodine za evrobasket.

Back in Black

pre 2 godine

Nije igrao zbog licnih interesa kao i Jokic kao i Smajlagic.
Sada kada je Smajlagic pukao u NBA e sada oće da igra a u realnosti on decko nema kvalitet da igra za reprezentaciju..
Jednoatavno ko je on,gde je on igrao?
Ovaj Pokuševski je druga prica ,decko je veoma talentovan,ali nece se on nesto naigrati u reprezentaciji jer ga to ocigledno ne zanima.

Rkoma

pre 2 godine

Sta vam je, pa normalno da je igrac od 19 godina koji pritom igra 20 minuta svaku drugu utakmicu PREUMORAN za bilo sta a kamoli reprezentaciju :P

др

pre 2 godine

Озбиљан савез са играчима, док су малолетни, прави уговоре који их обавезују на играње за репрезентацију(погледајте регистрациони правилник Словенаца).Код нас су интереси појединаца(менаџера) испред интереса државе, што важи и за економију а не само за кошарку.

djsjjsjs

pre 2 godine

po meni je ovo aposlutno opravdano.. momak nije nosilac igre, niti ce biti narednih par godina.. e sad, yo sto smo mi navikli da jedan sasa djordjevic igra za reprezentaciju sa 18 godina, to je vec nesto drugo..
recimo, pokojni DUDA je sve radio kako bi igrace drzao na okupu(slusali smo to prethodnih dana), a danas toga nema, promenila se koncepcija, na omupljanju nam bude 6 igraca, 3 veterana i 3 klinca..

tocka

pre 2 godine

Ko ga je gledao video je da je fizički nespreman. Druga stvar je što OKC imaju novog mladog trenera i plan mu je bio da razvija mlade igrače, i čak su jako dobro i igrali obzirom na prosek godina ekipe.
Pokuševski će biti odličan kada malo stasa. On nije samo visok i brz, već ima jako dobar pregled terena, a imati još jednog takvog visokog igrača je baš jako neobično.
Čak i da je igrao ne verujem da bi išta promenio… mozda bi eto imali nekog da pet minuta trči za onim Minionom i lupi par blokada, ali šta vredi kad je ekipa izašla na teren da izgubi.
Nama fale mladi bekovi, to je istina. Nakića o kojem se pričalo, sada niko ne pominje i nije ga niko zvao u reprezentaciju.
Do sada nismo imali Vasu u dobroj psihofizičkoj formi, ali u principu dok su on i Bogdan sposobni da igraju imamo solidnu 1 i 2 poziciju.
I dalje boli taj neuspeh kvalifikacija, ali je glupo sad tražiti krivca u igračima koji se nisu odazvali. Ona ekipa je morala da pobedi Italiju, i treba se pitati šta se dešava sa igračima koji su bili tamo i zašto je matori Teodosić izgledao kao najmladji igrač na terenu.

Mirko

pre 2 godine

Dobro to, ali šta kaže Pokuševski? Ni Jokić nije izjavio šta je razlog već su to učinili drugi. To je njihovo pravo. Jokić već ima pravo i na nacionalnu penziju. Samo neka kažu lično, otvoreno zašto neće da igraju. Mi treba da znamo za koga navijamo, na koga će se mladi ugledati i zašto. Ovako niko od tih igrača nije javnost u Srbiji udostojio valjanog odgovara. Sve informacije dobijali smo preko oca Jokića, preko Srđana Đokovića, šturih izjavama novinarima u SAD i ovog trenera iz Oklahome. Po meni, oni nisu igrači već veoma dobro plaćeni zabavljači koji bez pogovora slušaju svoje gazde. Osobe sa puno para i bez svoga ja. Najvažnije što su ispunili "Američki san", da su "nešto". Kada se probudi potrebno je videti šta od tog sna ostaje. Srećno i Jokiću i Pokuševskom. Svako treba da živi svoj život pa i mi.

poezija.

pre 2 godine

Zato što može samo u nba igrati. U oly nije imao mesta jer još uvek nema 30kg s krevetom. Janis koji je najbolji tamo, kad dodje u reprezenataciju nema ga pola kao tamo, jer se ovamo igra odbrana. Šta bi tek bilo sa ovim malim. Kad se fizički formira, igraće. Bar za njega ima vremena, mlad je.

ali menadzeri stite investiciju

pre 2 godine

"Šta ovde nije jasno. Dečko nije u pauzi igrao košarku već je jačao telo. To Ameri rade sa fizički slabijim igračima. Kukoč, Rebrača, Jokić... Setite se njihovog izgleda pre i posle NBA. Jokić je okretao gume celo leto po Somboru, loptu nije ni pipnuo pre dve godine. Ljudi daju pare i hoće da se te pare vrate. Sve je tu uradjeno vrhunski uz nadzor stručnih ljudi.
(Djido, 26. septembar 2021 08:39)"

Gume se mogu okretati bilo kada. Reprezentacija igra samo nekad.
Iskustvo koje igrac dobije tokom igranja za reprezentaciju pomogne u formiranju ozbiljnog igraca.
NBA klubovi ne razvijaju svestranost kod igraca, nego ga oblikuju u skladu sa svojim trenutnim potrebama i vizijama trenera.
Hocu da kazem da je reprezentacija bitnija nego okretanje guma kada je leto u pitanju.
Jacanje tela moze da se radi tokom sezone, uz ligu u kojoj ima preko 80 utakmica, ali pri tom se ne mora igrati svaka.

aca

pre 2 godine

aj da vidimo kakav ce imati odnos prema reprezentaciji kad sazri kao igrac. Sad ovakav i da je igrao kvalifikacije ne bi nam bio ni od kakve pomoci. Ubedjen sam da bi protiv Italije igrao 5min i da bi imao 0 poena i 0 skokova.

judd trump

pre 2 godine

Ovde mnogi komentarisu pristanak ili odbijanje NBA igraca a srpskih drzavljana da nastupaju za kosarkasku reprezentaciju Srbije. Licno mislim da Jokic ovog leta nije hteo da igra kvalifikacioni turnir za odlazak na OI jer je bio svestan ogrooooomne sanse propustene 2 godine ranije na Mondobasketu u Kini. A sansa je bila da se posle 2002.ponovo postane svetski prvak. Svima je dobro poznato sta je i koga sve okupio Sasa Djordjevic tada. Napisah tada, istog misljenja sam I sada a to je da nijednom selektoru posle Djordjevica nece poci za rukom da okupi sve sto vredi u srpskoj kosarci. Sta se desilo u Kini u cetvrtfinalnoj utakmici znaju svi koji prate kosarku. Zato Jokic ili Pokusevski ne zele da budu ucesnici utakmica gde ih pobedi tim sa jednim ipo igracem kao sto se to desilo u Kini. Posle ovog stancujte minuse do mile volje!

hz

pre 2 godine

A šta mislite da našu reprezentaciju transformišemo u jedan NBA klub... Npr Serbian Karadjordjians i da igramo, mesec dana nam dolaze u goste, pa mi mesec dana na turneju po USA i da nas bude briga za euro, evro ligu itd. Ili neko lakše ime da Ameri mogu da ga izgovore

Ivan

pre 2 godine

Ovaj ce ostati upamcen po tome sto je odbio da igra za reprezentaciju. To mu je vrhunac karijere, isto kao Smailagicu, koji se nije odazvao da bi se spremio za sezonu u NBA, i onda tamo dobio otkaz, pa zavrsio kod cveklomira u bunkerstanu.

znanje-imanje

pre 2 godine

Ako neko i nešto zaista koristi nečemu teško može da koristi i nečemu drugome. Kako je svaka profesionalna liga modelovana za maksimum izvlačenja para to onda redovno znači jedan težak maraton. Tipa "Konje ubijaju zar ne?" A to znači duplo golo. Nakon takve lige igrač nije ni za šta. A da bi se spremio za sledeću sezonu takve lige on mora i da se izodmara, i zaleči povrede, i ima duge pripreme. Reprezentacija? Otkako je sport dominantno profesionalan samim time ona je sve manje bitna. Biološki je nemoguće. Zato je tako: uvek je teško, samo je možda i uglavnom je ne. Taj proces degradacije traje 50 godina i sad je stigao do kraja: čak je i Olimpijada karikatura. A mladi se bore da uđu u reprezentaciju - ali da bi imali bolje profesionalne ugovore. Koji ih već imaju - šta će im više reprezentacija?
Postoji taj mali deo, da "pripreme" kroz reprezentaciju, ta drama takmičenja i to psihološko sazrevanje ne može ništa da zameni. Ali to više nije najbitnije, niti toliko prisutno u svesti. Ovde konkretno baš je Pokuševski iz tog (sebičnog) razloga trebao da iskusi to. Baš to mu fali.
Groteska je to kompletna. Imamo blistave pojedince u košarci... dok nam je liga jadna i prepunjena tamnoputim amerikancima. Velesila smo... bez odlaska na Olimpijadu, i sa sve gorom perspektivom. To teško pada nekome kao ja, ko 87% prezire NBA i 96% prezire USA. Ali opet, i baš iz tih istih razloga prezira ali i opasnosti odatle naši su NBA igrači sami po sebi vrlo, vrlo bitna reprezentacija...

nista o nicemu

pre 2 godine

Ovo je problem? Smailagic nije igrao jer se sprema za NBA navodno i zatim potpise za Partizai. Zapitajte se sto KSS Partizai radi protiv interesa srpske kosarke

Cvilidreta

pre 2 godine

Možemo da pričamo kako je trenažni proces - pa i sticanje snage - kod svake ekipe manje-više isti, no očigledno je da se u Americi tome pridaje mnogo više pažnje i značaja sa više aspekata...a ako uzmemo u obzir nivo kvaliteta košarke, onda je jasno da igranjem za reprezentaciju i nema bog zna šta novo ili drugačije da se nauči a što nisi već 'sažvakao' u NBA...dodajmo pritom i mogućnost povrede i posledice koje iz toga proizilaze za igrača - jasno je da patriotizam i rodoljublje ni izdaleka više nisu dovoljno jak razlog za učestvovanje u bilo kojim drugim takmičenjima osim i isključivo u NBA. Sve ima svoju cenu...naravno, čast izuzecima.

Miki

pre 2 godine

Da da da,slabljenje drugih timova na jačim takmičenjima je vas cilj.Krvopije bili i ostali.I jedan jako dobar komentar je napisan,zašto je mnogo stranaca u našim klubovima?

smeh

pre 2 godine

Imao je napornu sezonu i već je odavno isplanirao letovanje. Platio čovek unapred. A i verujem da bi 100% vas odbilo da otkaže letovanje zarad mesec dana znoja. Samo kada pomislim, hladjenje guze u moru i preplanula koža moje drage zarad znojave majice, vike, dreke, očekivanja drugih. Nije teško za izabrati zar ne?

Dejan

pre 2 godine

Pogledajte naš košarkaški savez i dosta odgovora će se već nazreti i samo. Saša Danilović, inače jedan od meni omiljenih košarkaša svih vremena, prosto ne bi smeo biti predsednik. A riba smrdi od glave. U mlađim kategorijama vršljaju menadžeri i nepotizam. U A selekciji nešto dobrano ne štima na polju ljudskih odnosa, to je valjda svakome jasno. Lako je sakriti se iza patriotizma, naročito onima koji time maskiraju sopstvenu nesposobnost. Igrača imamo malo i treba učiniti sve da požele trčeći da dođu i igraju. A to je posao saveza. Pustite te priče ko je dobar, a ko loš čovek, ko je šta učinio za zemlju i slično. Jaka hijerarhija, minimalan broj nepoznanica za igrače i stvari će se pokrenuti na bolje.

Zoran

pre 2 godine

Народна пословица каже "риба смрди од главе а не од репа".Свака част Даниловићу на одличним играма за репрезентацију.Али то га ничим не квалификује аутоматски да је способан и ефикасан за место председника КСС.Не само он,него и сви остали у руководству КСС су показали и доказали себе неспособним за те функције.Нема у мени мржње ни зле намере према било коме.Само желим,попут милиони грађана Србије да најбољи и најспособнији руководе КСС за добробит кошарке у Србији,за далеко боље резултате наших кошаркашких селекција на свим такмичењима.Људи па није свако најспособнији за сваки посао.И нико није несмењив.А требао је цео КСС да да колективне оставке и покаже бар мало части,образа и бар део кривице.Ваљда је поред других обавеза КСС и обавеза готово свакодневна комуникација са нашим играчима не само код нас него и широм света,са свим нашим трнерима,да прате игре ,развој и напредак сваког нашег играча.Требало би неки нови људи да направе анализу успеха и неуспеха,орочене планове и стратегије за развој играча,промене атмосфере у и око репрезентације.И што је најважније да сваком нашем играчу буде светиња и част играти и борити се за своју земљу.

bisturion

pre 2 godine

Zato sto će da nastupa za Rusiju.
(Master ekonomista, 26. septembar 2021 13:08)
Misliš za Ukrajinu, pošto sa Rusijom veze nema.
Inače nema šanse. Jedina zemlja za koju će nastupati je Srbija.

veverica

pre 2 godine

Stav klubova ide ka tome da igrac bio mlad bio stariji, ne treba da igra za reprezentaciju. Svi znamo da igracima u poznijim godinama, treba vremena za odmor, a evo sada saznasmo da i mladima koji nisu odigrali par minuta, takodje treba odmor. Ono sto se zanemaruje jeste da bi ti mladi igraci mnogo napredovali kroz reprezentaciju ali ipak je odmor preci. Mozemo se vracati na temu otkaza vise puta, ali sa mog aspekta nema opravdanja da neko ko ima 21,22 pa i 25 odbije poziv, sem ako nema povredu.
(Marko, 26. septembar 2021 08:40)

ja se ne slazem "da bi mladi igraci mnogo napredovali kroz reprezentaciju".
reprezentacije nemaju vise pripreme kao nekada. nekada se postavljao kamp, pa isle visinske pripreme bazicne, pa turniri, brusenje, radilo se sa najboljim trenerima...
sad dodju sa koca i konopca, odigraju 4-5 haoticnih utakmica bez ikakvih prethodnih priprema, stucaju 3 nedelje i vrate se kuci jos izgubljeniji nego pre, a cesto i povredjeni. videli smo da cak i tokom tajmauta nema komunikacije sa trenerima koji se okrenu ledjima i samo nesto sami sebi objasnjavaju.
evo, ko je od mladih (ili ne tako mladih) igraca napredovao kroz poslednju reprezentativnu akciju?

ali menadzeri stite investiciju

pre 2 godine

"Šta ovde nije jasno. Dečko nije u pauzi igrao košarku već je jačao telo. To Ameri rade sa fizički slabijim igračima. Kukoč, Rebrača, Jokić... Setite se njihovog izgleda pre i posle NBA. Jokić je okretao gume celo leto po Somboru, loptu nije ni pipnuo pre dve godine. Ljudi daju pare i hoće da se te pare vrate. Sve je tu uradjeno vrhunski uz nadzor stručnih ljudi.
(Djido, 26. septembar 2021 08:39)"

Gume se mogu okretati bilo kada. Reprezentacija igra samo nekad.
Iskustvo koje igrac dobije tokom igranja za reprezentaciju pomogne u formiranju ozbiljnog igraca.
NBA klubovi ne razvijaju svestranost kod igraca, nego ga oblikuju u skladu sa svojim trenutnim potrebama i vizijama trenera.
Hocu da kazem da je reprezentacija bitnija nego okretanje guma kada je leto u pitanju.
Jacanje tela moze da se radi tokom sezone, uz ligu u kojoj ima preko 80 utakmica, ali pri tom se ne mora igrati svaka.

Djido

pre 2 godine

Šta ovde nije jasno. Dečko nije u pauzi igrao košarku već je jačao telo. To Ameri rade sa fizički slabijim igračima. Kukoč, Rebrača, Jokić... Setite se njihovog izgleda pre i posle NBA. Jokić je okretao gume celo leto po Somboru, loptu nije ni pipnuo pre dve godine. Ljudi daju pare i hoće da se te pare vrate. Sve je tu uradjeno vrhunski uz nadzor stručnih ljudi.

Ivan

pre 2 godine

Ovaj ce ostati upamcen po tome sto je odbio da igra za reprezentaciju. To mu je vrhunac karijere, isto kao Smailagicu, koji se nije odazvao da bi se spremio za sezonu u NBA, i onda tamo dobio otkaz, pa zavrsio kod cveklomira u bunkerstanu.

smeh

pre 2 godine

Imao je napornu sezonu i već je odavno isplanirao letovanje. Platio čovek unapred. A i verujem da bi 100% vas odbilo da otkaže letovanje zarad mesec dana znoja. Samo kada pomislim, hladjenje guze u moru i preplanula koža moje drage zarad znojave majice, vike, dreke, očekivanja drugih. Nije teško za izabrati zar ne?

judd trump

pre 2 godine

Ovde mnogi komentarisu pristanak ili odbijanje NBA igraca a srpskih drzavljana da nastupaju za kosarkasku reprezentaciju Srbije. Licno mislim da Jokic ovog leta nije hteo da igra kvalifikacioni turnir za odlazak na OI jer je bio svestan ogrooooomne sanse propustene 2 godine ranije na Mondobasketu u Kini. A sansa je bila da se posle 2002.ponovo postane svetski prvak. Svima je dobro poznato sta je i koga sve okupio Sasa Djordjevic tada. Napisah tada, istog misljenja sam I sada a to je da nijednom selektoru posle Djordjevica nece poci za rukom da okupi sve sto vredi u srpskoj kosarci. Sta se desilo u Kini u cetvrtfinalnoj utakmici znaju svi koji prate kosarku. Zato Jokic ili Pokusevski ne zele da budu ucesnici utakmica gde ih pobedi tim sa jednim ipo igracem kao sto se to desilo u Kini. Posle ovog stancujte minuse do mile volje!

nista o nicemu

pre 2 godine

Ovo je problem? Smailagic nije igrao jer se sprema za NBA navodno i zatim potpise za Partizai. Zapitajte se sto KSS Partizai radi protiv interesa srpske kosarke

Marko

pre 2 godine

Stav klubova ide ka tome da igrac bio mlad bio stariji, ne treba da igra za reprezentaciju. Svi znamo da igracima u poznijim godinama, treba vremena za odmor, a evo sada saznasmo da i mladima koji nisu odigrali par minuta, takodje treba odmor. Ono sto se zanemaruje jeste da bi ti mladi igraci mnogo napredovali kroz reprezentaciju ali ipak je odmor preci. Mozemo se vracati na temu otkaza vise puta, ali sa mog aspekta nema opravdanja da neko ko ima 21,22 pa i 25 odbije poziv, sem ako nema povredu.

Back in Black

pre 2 godine

Nije igrao zbog licnih interesa kao i Jokic kao i Smajlagic.
Sada kada je Smajlagic pukao u NBA e sada oće da igra a u realnosti on decko nema kvalitet da igra za reprezentaciju..
Jednoatavno ko je on,gde je on igrao?
Ovaj Pokuševski je druga prica ,decko je veoma talentovan,ali nece se on nesto naigrati u reprezentaciji jer ga to ocigledno ne zanima.

chupavi

pre 2 godine

Pa naravno, ne bi zeleli da se otrkiju supstance koje koriste igraci dok "jacaju telo".

Zato pauzira iz svih takmicenja, radi na sebi i na jesen dodje za bar 30% vise fizicke mase, a doping kontrola (ako uopste postoji) nece naci nista...

Rkoma

pre 2 godine

Sta vam je, pa normalno da je igrac od 19 godina koji pritom igra 20 minuta svaku drugu utakmicu PREUMORAN za bilo sta a kamoli reprezentaciju :P

poezija.

pre 2 godine

Zato što može samo u nba igrati. U oly nije imao mesta jer još uvek nema 30kg s krevetom. Janis koji je najbolji tamo, kad dodje u reprezenataciju nema ga pola kao tamo, jer se ovamo igra odbrana. Šta bi tek bilo sa ovim malim. Kad se fizički formira, igraće. Bar za njega ima vremena, mlad je.

ja

pre 2 godine

Mislim da je to najveća šteta za njega samog. Ne bi on nesto posebno doprineo reprezentaciji. Igrao je u ubedljivo najlošijem timu i košarka kaubojska run and gun. Takve šuteve i slobodu ne bi dobio ni u ABA ligi. Da je dosao odradio bi dobre treninge a da smo prosli na OI i jedan kvalitetan turnir i jake utakmice koje samo mogu da mu koriste. U svakom slucaju videcemo za nekoliko meseci ko je bio pravu.

nnidza

pre 2 godine

Da budemo iskreni... Dečko nema kvalitet ni iskustvo za reprezentaciju. Ima ogroman talenat. Gde je i za koga igrao profi košarku? Nigde, za sad. Za njega je normalno da se zahvali, radi na sebi i igra u predstojećim godinama i za klub i za reprezentaciju. Isto mislim i o Smailagicu. Pred njima je tek dikazivanje. Jokić je druga prica...

znanje-imanje

pre 2 godine

Ako neko i nešto zaista koristi nečemu teško može da koristi i nečemu drugome. Kako je svaka profesionalna liga modelovana za maksimum izvlačenja para to onda redovno znači jedan težak maraton. Tipa "Konje ubijaju zar ne?" A to znači duplo golo. Nakon takve lige igrač nije ni za šta. A da bi se spremio za sledeću sezonu takve lige on mora i da se izodmara, i zaleči povrede, i ima duge pripreme. Reprezentacija? Otkako je sport dominantno profesionalan samim time ona je sve manje bitna. Biološki je nemoguće. Zato je tako: uvek je teško, samo je možda i uglavnom je ne. Taj proces degradacije traje 50 godina i sad je stigao do kraja: čak je i Olimpijada karikatura. A mladi se bore da uđu u reprezentaciju - ali da bi imali bolje profesionalne ugovore. Koji ih već imaju - šta će im više reprezentacija?
Postoji taj mali deo, da "pripreme" kroz reprezentaciju, ta drama takmičenja i to psihološko sazrevanje ne može ništa da zameni. Ali to više nije najbitnije, niti toliko prisutno u svesti. Ovde konkretno baš je Pokuševski iz tog (sebičnog) razloga trebao da iskusi to. Baš to mu fali.
Groteska je to kompletna. Imamo blistave pojedince u košarci... dok nam je liga jadna i prepunjena tamnoputim amerikancima. Velesila smo... bez odlaska na Olimpijadu, i sa sve gorom perspektivom. To teško pada nekome kao ja, ko 87% prezire NBA i 96% prezire USA. Ali opet, i baš iz tih istih razloga prezira ali i opasnosti odatle naši su NBA igrači sami po sebi vrlo, vrlo bitna reprezentacija...

Miki

pre 2 godine

Da da da,slabljenje drugih timova na jačim takmičenjima je vas cilj.Krvopije bili i ostali.I jedan jako dobar komentar je napisan,zašto je mnogo stranaca u našim klubovima?

hz

pre 2 godine

A šta mislite da našu reprezentaciju transformišemo u jedan NBA klub... Npr Serbian Karadjordjians i da igramo, mesec dana nam dolaze u goste, pa mi mesec dana na turneju po USA i da nas bude briga za euro, evro ligu itd. Ili neko lakše ime da Ameri mogu da ga izgovore

Zju

pre 2 godine

Mi imamo strašne igrače,buduće velike asove na pozicijama 3,4,5.Pokuševski je svakako jedan od njih,biser svetske košarke.
Ali sve dok u Borcu,FMP u Megi ili u KLS ekipama nema mladih bekova plejmejkera.A nema ih već godinama.Neće ništa biti ni od naše košarke.Tačnije biće kao u periodu 2003-09.

др

pre 2 godine

Озбиљан савез са играчима, док су малолетни, прави уговоре који их обавезују на играње за репрезентацију(погледајте регистрациони правилник Словенаца).Код нас су интереси појединаца(менаџера) испред интереса државе, што важи и за економију а не само за кошарку.

Cvilidreta

pre 2 godine

Možemo da pričamo kako je trenažni proces - pa i sticanje snage - kod svake ekipe manje-više isti, no očigledno je da se u Americi tome pridaje mnogo više pažnje i značaja sa više aspekata...a ako uzmemo u obzir nivo kvaliteta košarke, onda je jasno da igranjem za reprezentaciju i nema bog zna šta novo ili drugačije da se nauči a što nisi već 'sažvakao' u NBA...dodajmo pritom i mogućnost povrede i posledice koje iz toga proizilaze za igrača - jasno je da patriotizam i rodoljublje ni izdaleka više nisu dovoljno jak razlog za učestvovanje u bilo kojim drugim takmičenjima osim i isključivo u NBA. Sve ima svoju cenu...naravno, čast izuzecima.

Mirko

pre 2 godine

Dobro to, ali šta kaže Pokuševski? Ni Jokić nije izjavio šta je razlog već su to učinili drugi. To je njihovo pravo. Jokić već ima pravo i na nacionalnu penziju. Samo neka kažu lično, otvoreno zašto neće da igraju. Mi treba da znamo za koga navijamo, na koga će se mladi ugledati i zašto. Ovako niko od tih igrača nije javnost u Srbiji udostojio valjanog odgovara. Sve informacije dobijali smo preko oca Jokića, preko Srđana Đokovića, šturih izjavama novinarima u SAD i ovog trenera iz Oklahome. Po meni, oni nisu igrači već veoma dobro plaćeni zabavljači koji bez pogovora slušaju svoje gazde. Osobe sa puno para i bez svoga ja. Najvažnije što su ispunili "Američki san", da su "nešto". Kada se probudi potrebno je videti šta od tog sna ostaje. Srećno i Jokiću i Pokuševskom. Svako treba da živi svoj život pa i mi.

LD

pre 2 godine

Ovaj mali sa onakvim telom u prvoj godini je imao ozbiljnu minutažu i neke ozbiljne partije, bez obzira što je bio u lošoj ekipi, pokazao je strašan talenat. Tako da ako telo dovede na ozbiljan nivo, a što će mu se tamo verovatno i desiti, mislim da je budući all star ili će bar biti kandidat za all star. Tako da plus, minus ovo preskakanje reprezentacije bih mu ipak oprostio i verovatno su mu i oprostili. Biće on ozbiljan igrač u reprezentaciji.

aca

pre 2 godine

aj da vidimo kakav ce imati odnos prema reprezentaciji kad sazri kao igrac. Sad ovakav i da je igrao kvalifikacije ne bi nam bio ni od kakve pomoci. Ubedjen sam da bi protiv Italije igrao 5min i da bi imao 0 poena i 0 skokova.

Joni

pre 2 godine

Ima 20 godina i trebalo je da radi na fizikalijama ovo leto a za to su Amerikanci majstori. Čekamo ga naravno dogodine za evrobasket.

djsjjsjs

pre 2 godine

po meni je ovo aposlutno opravdano.. momak nije nosilac igre, niti ce biti narednih par godina.. e sad, yo sto smo mi navikli da jedan sasa djordjevic igra za reprezentaciju sa 18 godina, to je vec nesto drugo..
recimo, pokojni DUDA je sve radio kako bi igrace drzao na okupu(slusali smo to prethodnih dana), a danas toga nema, promenila se koncepcija, na omupljanju nam bude 6 igraca, 3 veterana i 3 klinca..

Mile

pre 2 godine

Upao je u ozbiljnu mašineriju a ne da dođe ovde da juri sponzoruše po splavovima.. Loše je za reprezentativnu košarku i svima nam je žao što najbolji ne mogu da igraju ali treba praviti tim koji ne zavisi mnogo od pojedinca. Pa ko dođe, dođe.. I drugi imaju iste te probleme.

aco

pre 2 godine

Покушевски је дошао из друге грчке лиге и одмах је добио одличну минутажу. Оклахома је му је већ пуно пружила и овакав захтев, да се током лета физички припреми, је очекиван. Покушевски је у једном интервјуу рекао да ће играти за Србију на наредним такмичењима. Што се тиче његовог талента, вероватно ће достићи ол-стар ниво.

Jeremija

pre 2 godine

U prevodu, dečko mora da nabaci bar 20 kilograma telesne mase koji mu fale za ozbiljno igranje u NBA. On još uvek nije fizički formiran i to mu je bio glavni zadatak za ovo leto. A, u našoj reprezentaciji ionako ne bi bio nosilac igre.

Zoran

pre 2 godine

Народна пословица каже "риба смрди од главе а не од репа".Свака част Даниловићу на одличним играма за репрезентацију.Али то га ничим не квалификује аутоматски да је способан и ефикасан за место председника КСС.Не само он,него и сви остали у руководству КСС су показали и доказали себе неспособним за те функције.Нема у мени мржње ни зле намере према било коме.Само желим,попут милиони грађана Србије да најбољи и најспособнији руководе КСС за добробит кошарке у Србији,за далеко боље резултате наших кошаркашких селекција на свим такмичењима.Људи па није свако најспособнији за сваки посао.И нико није несмењив.А требао је цео КСС да да колективне оставке и покаже бар мало части,образа и бар део кривице.Ваљда је поред других обавеза КСС и обавеза готово свакодневна комуникација са нашим играчима не само код нас него и широм света,са свим нашим трнерима,да прате игре ,развој и напредак сваког нашег играча.Требало би неки нови људи да направе анализу успеха и неуспеха,орочене планове и стратегије за развој играча,промене атмосфере у и око репрезентације.И што је најважније да сваком нашем играчу буде светиња и част играти и борити се за своју земљу.

tocka

pre 2 godine

Ko ga je gledao video je da je fizički nespreman. Druga stvar je što OKC imaju novog mladog trenera i plan mu je bio da razvija mlade igrače, i čak su jako dobro i igrali obzirom na prosek godina ekipe.
Pokuševski će biti odličan kada malo stasa. On nije samo visok i brz, već ima jako dobar pregled terena, a imati još jednog takvog visokog igrača je baš jako neobično.
Čak i da je igrao ne verujem da bi išta promenio… mozda bi eto imali nekog da pet minuta trči za onim Minionom i lupi par blokada, ali šta vredi kad je ekipa izašla na teren da izgubi.
Nama fale mladi bekovi, to je istina. Nakića o kojem se pričalo, sada niko ne pominje i nije ga niko zvao u reprezentaciju.
Do sada nismo imali Vasu u dobroj psihofizičkoj formi, ali u principu dok su on i Bogdan sposobni da igraju imamo solidnu 1 i 2 poziciju.
I dalje boli taj neuspeh kvalifikacija, ali je glupo sad tražiti krivca u igračima koji se nisu odazvali. Ona ekipa je morala da pobedi Italiju, i treba se pitati šta se dešava sa igračima koji su bili tamo i zašto je matori Teodosić izgledao kao najmladji igrač na terenu.

Dejan

pre 2 godine

Pogledajte naš košarkaški savez i dosta odgovora će se već nazreti i samo. Saša Danilović, inače jedan od meni omiljenih košarkaša svih vremena, prosto ne bi smeo biti predsednik. A riba smrdi od glave. U mlađim kategorijama vršljaju menadžeri i nepotizam. U A selekciji nešto dobrano ne štima na polju ljudskih odnosa, to je valjda svakome jasno. Lako je sakriti se iza patriotizma, naročito onima koji time maskiraju sopstvenu nesposobnost. Igrača imamo malo i treba učiniti sve da požele trčeći da dođu i igraju. A to je posao saveza. Pustite te priče ko je dobar, a ko loš čovek, ko je šta učinio za zemlju i slično. Jaka hijerarhija, minimalan broj nepoznanica za igrače i stvari će se pokrenuti na bolje.

bisturion

pre 2 godine

Zato sto će da nastupa za Rusiju.
(Master ekonomista, 26. septembar 2021 13:08)
Misliš za Ukrajinu, pošto sa Rusijom veze nema.
Inače nema šanse. Jedina zemlja za koju će nastupati je Srbija.

veverica

pre 2 godine

Stav klubova ide ka tome da igrac bio mlad bio stariji, ne treba da igra za reprezentaciju. Svi znamo da igracima u poznijim godinama, treba vremena za odmor, a evo sada saznasmo da i mladima koji nisu odigrali par minuta, takodje treba odmor. Ono sto se zanemaruje jeste da bi ti mladi igraci mnogo napredovali kroz reprezentaciju ali ipak je odmor preci. Mozemo se vracati na temu otkaza vise puta, ali sa mog aspekta nema opravdanja da neko ko ima 21,22 pa i 25 odbije poziv, sem ako nema povredu.
(Marko, 26. septembar 2021 08:40)

ja se ne slazem "da bi mladi igraci mnogo napredovali kroz reprezentaciju".
reprezentacije nemaju vise pripreme kao nekada. nekada se postavljao kamp, pa isle visinske pripreme bazicne, pa turniri, brusenje, radilo se sa najboljim trenerima...
sad dodju sa koca i konopca, odigraju 4-5 haoticnih utakmica bez ikakvih prethodnih priprema, stucaju 3 nedelje i vrate se kuci jos izgubljeniji nego pre, a cesto i povredjeni. videli smo da cak i tokom tajmauta nema komunikacije sa trenerima koji se okrenu ledjima i samo nesto sami sebi objasnjavaju.
evo, ko je od mladih (ili ne tako mladih) igraca napredovao kroz poslednju reprezentativnu akciju?