Aktuelno

Utorak, 14.03.2006.

21:29

Otvoren BG CAR SHOW 01

Izvor: B92

Otvoren BG CAR SHOW 01 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Boris

pre 18 godina

Za onoga ko zaista ima potrebu da obiđe dilere jer i hoće da kupi kola ovo je odlično mesto. Mnogo se uštedi u vremenu nego obilazak svih dilera. Ko nije došao njegov problem. Za one koji su hteli da pazare kola ili prave ozbiljne kalkulacije ovo je vrlo korisno mesto. A kola se ne kupuju brzo, nekada se godinama prati uži izbor modela. Ostali neka sačekaju sledeću godinu.

Nenad

pre 18 godina

Osim Mirka Alvirovica i druge redakcije bi trebalo da imaju svoje standove. Pa bi oni mogli da se potrude da prikazu nesto novo zahvaljujuci poznanstvima u svetu.

Nenad

pre 18 godina

Beogradski sajam ima svoj web sajt ali se niko nije potrudio da to malo bolje osmisli. Sam sajam zna unapred ko ce ucestvovati pa moze da kontaktira auto kuce i objavi sta ce ko tacno da izlozi

Scholl

pre 18 godina

Neka sledece godine cena bude i 10 eur ali da vredi Beograd zasluzuje to.
Sad ste se obrukali pa se potrudite da nas iznenadite pozitivno naredne godine.

Milos

pre 18 godina

Ma kakav sajam automobila. Gospodin koji vrsi funkciju direktora Beogradskog sajma
nema izgleda predstavu o tome sta ta manifestacija treba da predstavlja. Zasto da idem na sajam kad tamo mogu da vidim automobile koji se nalaze u prodaji ili ona bas od tog trenutka krece na nasem trzistu. To je smesno. Na sajmu treba da se izlozi ono sto predsavlja buducnost automobilske indutrije, a ne ono sto je napravljeno juce.
Video sam u Hali 1 i Zastavu. Sta oni tamo predstavljaju? Isti taj auto koji se nalazi na njihovom standu Delta M prodavao je pre dve godine. I mi sad treba da idemo da vidimo stari model punta.

Milos

pre 18 godina

I gospodin v.d. direktora se hvali ciframa. U redu i da dodje 100.000 posetilaca sta mislite koliko je njih stvarno zadovoljno onim sto je videlo? A koliko razocarano?

Milan Miladinović

pre 18 godina

Što se tiče operativnog lizinga, iz ličnog iskustva sa bankama koje nude isti, mogu vam reći da se nisu najbolje pripremile. Naime, informacije koje sam dobijao na štandovima su bile neobjašnjivo različite i nepotpune. Čak sam doživeo i to da na istom štandu dobijem dve totalno različite informacije od dvoje zaposlenih.
Sve u svemu, loš start!

Gandi

pre 18 godina

Ha, komsija HRvoje izgleda da nije bio u Beogradu na Sajmu automobila da vidi sta su zgodne devojke. Posto sam saradjivao sa hrvatima, znam da uvek zabalave kada dodju u Beograd i susretnu domace lepotice. Uopste ne mogu da shvate toliki broj ekstra lepih i zgodnih devojaka. Posto sam posecivao Zagreb, jasno mi je kolika je inflacija lepote kod njih. No, sreca za nas, bedak za njih.

Inace objasnjenje za one koji ne znaju, zvanican Sajam automobila se odrzava svake 2 godine, i to neparne. Tako da je sadasnja manifestacija Car Show samo pokusaj da se napravi auto okupljanje ali ne i zvanicna sajamska manifestacija, mada ne vidim neki problem u tome. Ima automobila, ima devojaka, popusta, zabave i sta drugo traziti vise. Kada budemo bogatiji kao zemlja i pojedinci imacemo veci izbor svega i svacega, pa i automobila.

Car Show je sasvim OK i ima svoju funkciju. Pogotovu zbog onog sto Zagreb misli da ima, a u stvari ne moze ni da sanja kako je to atraktivno u Srbiji - devojke.

Dzaba auto kada njih nema :>)

boris

pre 18 godina

Koliko sam čuo, a mislim i da je ovde neko ranije komentarisao, BGD i ZG dele sajam, tj. svake druge godine je zvanični sajam a u pauzi izložba. Zato se sad nisu pojavili oni kojih nema jer nisu dobili dodatna sredstva. Ovo je, po meni, izložba dilera. Inače vredi videti, većina ih je na jednom mestu.

Andjelko Trpkovic, v.d. direktora Beogradskog sajma

pre 18 godina

Ponekad je prosto neverovatno koliko nam nedostaje samokriticnosti i realnosti u analizi dogadjaja. Krenimo redom. Veliki je uspeh u zemlji u kojoj se godisnje proda 25.000 novih automobila organizovati manifestaciju koju poseti vise od 100.000 posetilaca. Nastup na sajmu je individualna odluka uvoznika. Mi smo ove godine uradili sve da ne postoji ni jedna prepreka (pre svega finansijska) za ucestvovanje. Pojedine kompanije su odlucile da ne ucestvuju iako je cena komplet obradjenog prostora vise puta jeftinija u odnosu na Salon automobila. Da li su bili u pravu ili ne mislim da najbolje svedoci poseta. Do danasnjeg dana (petak) BG CAR show je posetilo vise od 50.000 posetilaca, sto znaci da cemo do nedelje preci 100.000. Sve kompanije koje ne ucestvuju u svojim kampanjama koriste ime manifestacije ili objavljuju da nisu na sajmu. Prvi slucaj je krsenje zakona o oglasavanju, a drugi je nekorektan. Te kampanje su ih kostale mnogo vise od nastupa na sajmu. BG CAR show je sjajna manifestacija koja ce istinskim ljubiteljima automobilizma omoguciti da pogledaju navitete i u "parnim godinama, zadrzacemo kontinuitet izlaganja svake godine i to je ono sto je najvaznije. Oni koji ocekuju nesto vise nadam se da ce ispuniti svoja ocekivanja u 2007. I jos nesto, ulaznica za BG CAR show je ujedno i ulaznica za BEO TRUCK koji pocinje 4.4. Nas poklon svima koj nam veruju. Vidimo se.

Hr

pre 18 godina

Ako koga zanima auto show i odlazi redovito na auto salone nek ne propusti Zagreb. Auto show je uskoro ovdje u Zagrebu i na bitno je visem nivou nego u Beogradu! Osobno sam bio na nekoliko auto salona u Europi i Beograd je definitivno losa opcija za odlazak na show. Zasto? Pa i sami ste naveli dio razloga. Kupovna moc, trziste... je osnova ovakvih manifestacija i Bg salon jos uvijek ne moze parirati prvenstveno zbog tih razloga. Drugo je prostor u kojem se odrzava.
Svaki put odlazim na Zg auto show, lani i preklani sam bio u Zenevi na Geneve Palexpo i za onoga tko voli auto sajmove isplati se otici u Genevu. U Zenevi me fascinira to sto se moze izbliza vidjeti (u veliki broj i sjesti) marke tipa Ferrari, Bugatti, Lotus, Maserati, Aston Martin... Dobro, neki su samo eksponati za gledanje, al nema sanse da ne bi mogao sjest u neki Jaguar ili Mercedes.
Zagreb ima prilicno dobar auto show, al u nekim stvarima kaska za Europom. Da budem jasan, nema sanse da se u Zagrebu ne bi izlagale marke tipa VW (to je obicno najveci stand), Audi, Seat... Al ono da kaska odnosi se prvenstveno na odnos prema posjetitelju (uvijek potencijalnom kupcu). Odnos nije uvijek profesionalan - prvo te odmjere od glave do pete, da li si po njihovom misljenju baziranom na vanjstini potencijalni kupac. U Europi je to nezamislivo, bar na nivuo razgledavanja auta.
Druga velika razlika je u izgledu hostesa. Npr. u Zenevi su gotovo sve hostese ili u odijelu ili u duzim haljinama i nisu bas nesto po izgledu, tako da ona (velika) grupa onih koji odlaze na takve manifestacije da bi gledali atraktivne zenske nema sto traziti tamo.
Tko zeli vidjet atraktivne hostese nek dodje u Zg! Tu ima zbilja svega. Sto je losija marka auta to su bolje zenske. Redovito na standovima korejskih proizvodjaca su najoskudnije obucene i najljepse zenske. Katkad mislim da vecima tipova na takve manifestacije dolazi ovdje samo zbog komada. Niti na jednom auto show-u u Europi nisam vidio zenske kao u Zagrebu. To treba vidjeti.
Dakle, tko zeli nek posjeti Zg auto show. Za onog tko voli, isplati se!

igi

pre 18 godina

Sta ste zapeli toliko "najgori Sajam automobila". Pa ovo i nije "onaj" pravi Sajam. Ove godine je (taj) Sajam namenjen kamionima i slicnim vozilima. Ali da ljubitelji automobila ne bi ostali kratkih rukava, organizovan je Car show. Posto sam ja bio za dz, vredi svaki dinar. Ovog puta je moglo da se ulazi i cacka u skoro svaki automobil, devojke su bile i lepe i lepo odevene, bilo je i dosta novih modela... Za ljubitelje automobila, vredi 250din. Za one druge (a koji se ovde javljaju), ne vredi verovatno ni 25 (ma makar se i Ferari pojavio) jer ocekuju Zenevske premijere (!?).

posetilac

pre 18 godina

Sto se tice cene parkiranje one su sledece:
Parking posle pruge: 250din ceo dan
Parking kada udjete u sajam: sat vremena 100din, ali maksimalno sto ce vam naplatiti je 500din

Cena ulaznice 250din

St.

pre 18 godina

Neko je pitao, pa da odgovorim - karta je 250din, a cena parkinga 100 din/h (lepo iznenadjenje je sto ne naplacajuju po zapocetom satu, vec pedantno obracunaju minute;), ali max iznos parkiranja ne moze da predje 500 din (sto je vrlo razumno, pogotovo u ove dana vode do grla.

Sto se Sajma tice - tacno je, fale mnogi. Ipak, mnogo, mnogo vaznije od toga je sto su prisutne sve lizing kuce, tako da za max 45min mozete adekvatno da uporedite sve ponude. Inace, i mene je neprijatno iznenadio potez RFZ lizinga da bas pred sajam ukine kasko za Dz, ali treba istini za volju reci i da su smanjili kamatu. Trenutno je daleko najpovoljniji Hypo lizing, jer pored najmanje kamate i inicijalnih troskova nudi prvu godinu dzabe kasko. Ima jos jedna pozitivna promena - gotovo u sve automobile mozete da sednete i probate elektriku do mile volje, ako delujete bar minimalno ozbiljno. Nije problem ni da zamolite za kljuc, kako bi mogli da date kontakt i vidite izgled komandne table, sto je ranije bilo moguce skoro samo ako ste vec kupili auto;))

Ipak - ovo je prvenstveno Sajam za kupce, a mnogo manje Sajam za gledanje (kao sto rekoh, fale mnogi). Inace, ocena da nema propagadnog materijala potpuno ne stoji, cak bih rekao da zatrpavaju ljude istim...

Z-man

pre 18 godina

Pa ovo se verovatno zove Bg car show, verovatno iz jednostavnog razloga, sto nemaju prava da ga zovu Sajmom automobila. Za to valjda treba licenca, ne razumem se. Pa resili ljudi sa sajma da zarade koji dinar, tako sto ce organizovati bilo sta, pa ko se pojavi, pojavio se. Korisna je stvar za ljude koji su planirali da kupe nov auto, pa eto mogu da svrate da vide ima li sta od popusta, i ko nije video zastavu 10 da je vidi po hiljaditi put.

vlada

pre 18 godina

Jos nesto da dodam. Nepamtim da se ikada desilo da niko od novinara bilo sa radia i tv stanica bilo novinara iz auto revija objavi ko nece ucestvovati vec ko papagaji ponavljaju ko ce biti prenoseci reci direktora sajma koji je od njih ocigledno napravio ovcice koje nisu sposobne da misle svojom glavom.

Milan

pre 18 godina

Bas sam prijatno iznenadjen, sto se polako genijalni SAAB, polako probija na srpsko trziste.
Medjutim, jos vise sam iznenadjen promcijom 9-7, jer sam bio uveren da je taj SUV iskljucivo za trziste SAD-a.

Filip

pre 18 godina

Kakav je ovo clanak, da li ga je Sajam pisao?! Opel? Pezo? VW? Nema ih! Kakav je to sajam bez tri od 5 najprisutnije i najjace marki u Evropi? Nema ni Audija, Seata, Porsea, Volvoa, Ferrarija (najavljen), ali zato je Dacija tu, naravno bez Karavana. Pa onda npr MB, sramna izlozba. Gde je R glasa, pa GL, pa nova M, SL, SLK, CL, CLK, karavani?! Standovi su polu-prazni, nema prospekata, hostese pojma nemaju, na Suzukiju ne razlikuju Swifta od Ignisa?! Da covek poludi! Pa onda, napolju nema ničega, najavljena izlozba tuniranih auta se svodi na jedan VW Golf 3?! Poslednja hala nekad puna kola je sada pola puna brodova, a cetvtina je muzika i Lade?! Kakav uzas od Sajma...

vlada

pre 18 godina

Nemojte bacati pare za sajam. Nećete videti sledeće: Porse, Audi, VW, Seat, Opel, Pezo, Subaru, Sevrolet, Volvo, Daihacu.
Organizator je mahom ispunio najave. Ovaj citat deluje smesno ako se zna da su gore pomenute marke u najgorim godinama po nas bile prisutne neke u kontinuitetu a neke sporadicno. Pojedine hale su maltene sa istim programima kao i proslih godina mislim na pratecu opremu pa deluje dosadno i vec vidjeno. Ovo je sigurno najgori sajam u poslednjih 15.godina. Zbog vasarskog karaktera videcete isti model automobila na vise standova. Verano motors je izjavio da nisu na sajmu jer umesto da plate stand dace kupcima popust. Sa takvim stipsarskim razmisljanjem nije ni potreban sajam. Jedno je sigurno zvao se on -car sou- ili sajam uvek se radilo o istom odnosno izlozbi ditributera na nasoj teritoriji a nikako o pravom sajmu jer zna se gde su pravi sajmovi i gde se lansiraju novi modeli kao i prototipovi. Mi mozemo samo raspravljati da li je to izlozba eksponata ili direktna prodaja kao na vasaru i tu se mi razlikujemo od pravih sajmova gde nema prodaje.

sir oliver

pre 18 godina

VW nema jer ih uvozi Porsche scg koji ne ucestvuje... Verano je isto izostao. Nisam jos bio na sajmu, oni koji su bili mogu da potvrde koga jos nema na sajmu i da li vredi dati 250 din i potrositi jedan dan?

crnicrnja

pre 18 godina

Vi ste stvarno neverovatni. Napravite nekoliko odličnih tekstova a onda sve uništite ovakvim člankom koji liči na plaćeni oglas pun neistina i poluistina. Juče sam bio na sajmu i ono je katastrofa. Ladno mogu reći da je dosad najgori. Nema Audija, nema VW, nema Pežoa, nema Ševija, Opel nisam video, a popusti o kojima govorite, pa oni traju mesecima, a onaj najvažniji o besplatnom kasku koji je od septembra, baš sad je ukinut. I sretnem ti ja direktora sajma, onaj sa slomljenom rukom, i upitam ga šta je ovo, šta je sa obećanjima, a on se smeška i sleže ramenima. Kaže, pa mi ne možemo da nateramo auto kuće da dođu i banke da izađu građanima u susret, ali zato može mesecima da najavljuje spektakl kakav ovaj grad nije video. Ma živa komedija! Ljudi, ni slučajno nemojte ići, sačuvajte 250 dinara.

M Power

pre 18 godina

Retke su prilike kada se VW pojavljuje na ovim stranicama. Veoma me je iznenadio prosli clanak.
Koliko vidim, nema bas mnogo toga novog na sajmu, ili se iz teksta to ne vidi, jer je akcenat na cenama i popustima.

Dzon

pre 18 godina

Na sajmu je uvek lepo. Lepe devojke i lepa kola mada mi se vise svidjalo kad nisu bile "pristojno" obucene ali verovatno tada niko nije gledao kola.

Dzon

pre 18 godina

Na sajmu je uvek lepo. Lepe devojke i lepa kola mada mi se vise svidjalo kad nisu bile "pristojno" obucene ali verovatno tada niko nije gledao kola.

M Power

pre 18 godina

Retke su prilike kada se VW pojavljuje na ovim stranicama. Veoma me je iznenadio prosli clanak.
Koliko vidim, nema bas mnogo toga novog na sajmu, ili se iz teksta to ne vidi, jer je akcenat na cenama i popustima.

crnicrnja

pre 18 godina

Vi ste stvarno neverovatni. Napravite nekoliko odličnih tekstova a onda sve uništite ovakvim člankom koji liči na plaćeni oglas pun neistina i poluistina. Juče sam bio na sajmu i ono je katastrofa. Ladno mogu reći da je dosad najgori. Nema Audija, nema VW, nema Pežoa, nema Ševija, Opel nisam video, a popusti o kojima govorite, pa oni traju mesecima, a onaj najvažniji o besplatnom kasku koji je od septembra, baš sad je ukinut. I sretnem ti ja direktora sajma, onaj sa slomljenom rukom, i upitam ga šta je ovo, šta je sa obećanjima, a on se smeška i sleže ramenima. Kaže, pa mi ne možemo da nateramo auto kuće da dođu i banke da izađu građanima u susret, ali zato može mesecima da najavljuje spektakl kakav ovaj grad nije video. Ma živa komedija! Ljudi, ni slučajno nemojte ići, sačuvajte 250 dinara.

sir oliver

pre 18 godina

VW nema jer ih uvozi Porsche scg koji ne ucestvuje... Verano je isto izostao. Nisam jos bio na sajmu, oni koji su bili mogu da potvrde koga jos nema na sajmu i da li vredi dati 250 din i potrositi jedan dan?

vlada

pre 18 godina

Nemojte bacati pare za sajam. Nećete videti sledeće: Porse, Audi, VW, Seat, Opel, Pezo, Subaru, Sevrolet, Volvo, Daihacu.
Organizator je mahom ispunio najave. Ovaj citat deluje smesno ako se zna da su gore pomenute marke u najgorim godinama po nas bile prisutne neke u kontinuitetu a neke sporadicno. Pojedine hale su maltene sa istim programima kao i proslih godina mislim na pratecu opremu pa deluje dosadno i vec vidjeno. Ovo je sigurno najgori sajam u poslednjih 15.godina. Zbog vasarskog karaktera videcete isti model automobila na vise standova. Verano motors je izjavio da nisu na sajmu jer umesto da plate stand dace kupcima popust. Sa takvim stipsarskim razmisljanjem nije ni potreban sajam. Jedno je sigurno zvao se on -car sou- ili sajam uvek se radilo o istom odnosno izlozbi ditributera na nasoj teritoriji a nikako o pravom sajmu jer zna se gde su pravi sajmovi i gde se lansiraju novi modeli kao i prototipovi. Mi mozemo samo raspravljati da li je to izlozba eksponata ili direktna prodaja kao na vasaru i tu se mi razlikujemo od pravih sajmova gde nema prodaje.

Filip

pre 18 godina

Kakav je ovo clanak, da li ga je Sajam pisao?! Opel? Pezo? VW? Nema ih! Kakav je to sajam bez tri od 5 najprisutnije i najjace marki u Evropi? Nema ni Audija, Seata, Porsea, Volvoa, Ferrarija (najavljen), ali zato je Dacija tu, naravno bez Karavana. Pa onda npr MB, sramna izlozba. Gde je R glasa, pa GL, pa nova M, SL, SLK, CL, CLK, karavani?! Standovi su polu-prazni, nema prospekata, hostese pojma nemaju, na Suzukiju ne razlikuju Swifta od Ignisa?! Da covek poludi! Pa onda, napolju nema ničega, najavljena izlozba tuniranih auta se svodi na jedan VW Golf 3?! Poslednja hala nekad puna kola je sada pola puna brodova, a cetvtina je muzika i Lade?! Kakav uzas od Sajma...

Milan

pre 18 godina

Bas sam prijatno iznenadjen, sto se polako genijalni SAAB, polako probija na srpsko trziste.
Medjutim, jos vise sam iznenadjen promcijom 9-7, jer sam bio uveren da je taj SUV iskljucivo za trziste SAD-a.

vlada

pre 18 godina

Jos nesto da dodam. Nepamtim da se ikada desilo da niko od novinara bilo sa radia i tv stanica bilo novinara iz auto revija objavi ko nece ucestvovati vec ko papagaji ponavljaju ko ce biti prenoseci reci direktora sajma koji je od njih ocigledno napravio ovcice koje nisu sposobne da misle svojom glavom.

Z-man

pre 18 godina

Pa ovo se verovatno zove Bg car show, verovatno iz jednostavnog razloga, sto nemaju prava da ga zovu Sajmom automobila. Za to valjda treba licenca, ne razumem se. Pa resili ljudi sa sajma da zarade koji dinar, tako sto ce organizovati bilo sta, pa ko se pojavi, pojavio se. Korisna je stvar za ljude koji su planirali da kupe nov auto, pa eto mogu da svrate da vide ima li sta od popusta, i ko nije video zastavu 10 da je vidi po hiljaditi put.

St.

pre 18 godina

Neko je pitao, pa da odgovorim - karta je 250din, a cena parkinga 100 din/h (lepo iznenadjenje je sto ne naplacajuju po zapocetom satu, vec pedantno obracunaju minute;), ali max iznos parkiranja ne moze da predje 500 din (sto je vrlo razumno, pogotovo u ove dana vode do grla.

Sto se Sajma tice - tacno je, fale mnogi. Ipak, mnogo, mnogo vaznije od toga je sto su prisutne sve lizing kuce, tako da za max 45min mozete adekvatno da uporedite sve ponude. Inace, i mene je neprijatno iznenadio potez RFZ lizinga da bas pred sajam ukine kasko za Dz, ali treba istini za volju reci i da su smanjili kamatu. Trenutno je daleko najpovoljniji Hypo lizing, jer pored najmanje kamate i inicijalnih troskova nudi prvu godinu dzabe kasko. Ima jos jedna pozitivna promena - gotovo u sve automobile mozete da sednete i probate elektriku do mile volje, ako delujete bar minimalno ozbiljno. Nije problem ni da zamolite za kljuc, kako bi mogli da date kontakt i vidite izgled komandne table, sto je ranije bilo moguce skoro samo ako ste vec kupili auto;))

Ipak - ovo je prvenstveno Sajam za kupce, a mnogo manje Sajam za gledanje (kao sto rekoh, fale mnogi). Inace, ocena da nema propagadnog materijala potpuno ne stoji, cak bih rekao da zatrpavaju ljude istim...

posetilac

pre 18 godina

Sto se tice cene parkiranje one su sledece:
Parking posle pruge: 250din ceo dan
Parking kada udjete u sajam: sat vremena 100din, ali maksimalno sto ce vam naplatiti je 500din

Cena ulaznice 250din

igi

pre 18 godina

Sta ste zapeli toliko "najgori Sajam automobila". Pa ovo i nije "onaj" pravi Sajam. Ove godine je (taj) Sajam namenjen kamionima i slicnim vozilima. Ali da ljubitelji automobila ne bi ostali kratkih rukava, organizovan je Car show. Posto sam ja bio za dz, vredi svaki dinar. Ovog puta je moglo da se ulazi i cacka u skoro svaki automobil, devojke su bile i lepe i lepo odevene, bilo je i dosta novih modela... Za ljubitelje automobila, vredi 250din. Za one druge (a koji se ovde javljaju), ne vredi verovatno ni 25 (ma makar se i Ferari pojavio) jer ocekuju Zenevske premijere (!?).

Hr

pre 18 godina

Ako koga zanima auto show i odlazi redovito na auto salone nek ne propusti Zagreb. Auto show je uskoro ovdje u Zagrebu i na bitno je visem nivou nego u Beogradu! Osobno sam bio na nekoliko auto salona u Europi i Beograd je definitivno losa opcija za odlazak na show. Zasto? Pa i sami ste naveli dio razloga. Kupovna moc, trziste... je osnova ovakvih manifestacija i Bg salon jos uvijek ne moze parirati prvenstveno zbog tih razloga. Drugo je prostor u kojem se odrzava.
Svaki put odlazim na Zg auto show, lani i preklani sam bio u Zenevi na Geneve Palexpo i za onoga tko voli auto sajmove isplati se otici u Genevu. U Zenevi me fascinira to sto se moze izbliza vidjeti (u veliki broj i sjesti) marke tipa Ferrari, Bugatti, Lotus, Maserati, Aston Martin... Dobro, neki su samo eksponati za gledanje, al nema sanse da ne bi mogao sjest u neki Jaguar ili Mercedes.
Zagreb ima prilicno dobar auto show, al u nekim stvarima kaska za Europom. Da budem jasan, nema sanse da se u Zagrebu ne bi izlagale marke tipa VW (to je obicno najveci stand), Audi, Seat... Al ono da kaska odnosi se prvenstveno na odnos prema posjetitelju (uvijek potencijalnom kupcu). Odnos nije uvijek profesionalan - prvo te odmjere od glave do pete, da li si po njihovom misljenju baziranom na vanjstini potencijalni kupac. U Europi je to nezamislivo, bar na nivuo razgledavanja auta.
Druga velika razlika je u izgledu hostesa. Npr. u Zenevi su gotovo sve hostese ili u odijelu ili u duzim haljinama i nisu bas nesto po izgledu, tako da ona (velika) grupa onih koji odlaze na takve manifestacije da bi gledali atraktivne zenske nema sto traziti tamo.
Tko zeli vidjet atraktivne hostese nek dodje u Zg! Tu ima zbilja svega. Sto je losija marka auta to su bolje zenske. Redovito na standovima korejskih proizvodjaca su najoskudnije obucene i najljepse zenske. Katkad mislim da vecima tipova na takve manifestacije dolazi ovdje samo zbog komada. Niti na jednom auto show-u u Europi nisam vidio zenske kao u Zagrebu. To treba vidjeti.
Dakle, tko zeli nek posjeti Zg auto show. Za onog tko voli, isplati se!

Andjelko Trpkovic, v.d. direktora Beogradskog sajma

pre 18 godina

Ponekad je prosto neverovatno koliko nam nedostaje samokriticnosti i realnosti u analizi dogadjaja. Krenimo redom. Veliki je uspeh u zemlji u kojoj se godisnje proda 25.000 novih automobila organizovati manifestaciju koju poseti vise od 100.000 posetilaca. Nastup na sajmu je individualna odluka uvoznika. Mi smo ove godine uradili sve da ne postoji ni jedna prepreka (pre svega finansijska) za ucestvovanje. Pojedine kompanije su odlucile da ne ucestvuju iako je cena komplet obradjenog prostora vise puta jeftinija u odnosu na Salon automobila. Da li su bili u pravu ili ne mislim da najbolje svedoci poseta. Do danasnjeg dana (petak) BG CAR show je posetilo vise od 50.000 posetilaca, sto znaci da cemo do nedelje preci 100.000. Sve kompanije koje ne ucestvuju u svojim kampanjama koriste ime manifestacije ili objavljuju da nisu na sajmu. Prvi slucaj je krsenje zakona o oglasavanju, a drugi je nekorektan. Te kampanje su ih kostale mnogo vise od nastupa na sajmu. BG CAR show je sjajna manifestacija koja ce istinskim ljubiteljima automobilizma omoguciti da pogledaju navitete i u "parnim godinama, zadrzacemo kontinuitet izlaganja svake godine i to je ono sto je najvaznije. Oni koji ocekuju nesto vise nadam se da ce ispuniti svoja ocekivanja u 2007. I jos nesto, ulaznica za BG CAR show je ujedno i ulaznica za BEO TRUCK koji pocinje 4.4. Nas poklon svima koj nam veruju. Vidimo se.

boris

pre 18 godina

Koliko sam čuo, a mislim i da je ovde neko ranije komentarisao, BGD i ZG dele sajam, tj. svake druge godine je zvanični sajam a u pauzi izložba. Zato se sad nisu pojavili oni kojih nema jer nisu dobili dodatna sredstva. Ovo je, po meni, izložba dilera. Inače vredi videti, većina ih je na jednom mestu.

Gandi

pre 18 godina

Ha, komsija HRvoje izgleda da nije bio u Beogradu na Sajmu automobila da vidi sta su zgodne devojke. Posto sam saradjivao sa hrvatima, znam da uvek zabalave kada dodju u Beograd i susretnu domace lepotice. Uopste ne mogu da shvate toliki broj ekstra lepih i zgodnih devojaka. Posto sam posecivao Zagreb, jasno mi je kolika je inflacija lepote kod njih. No, sreca za nas, bedak za njih.

Inace objasnjenje za one koji ne znaju, zvanican Sajam automobila se odrzava svake 2 godine, i to neparne. Tako da je sadasnja manifestacija Car Show samo pokusaj da se napravi auto okupljanje ali ne i zvanicna sajamska manifestacija, mada ne vidim neki problem u tome. Ima automobila, ima devojaka, popusta, zabave i sta drugo traziti vise. Kada budemo bogatiji kao zemlja i pojedinci imacemo veci izbor svega i svacega, pa i automobila.

Car Show je sasvim OK i ima svoju funkciju. Pogotovu zbog onog sto Zagreb misli da ima, a u stvari ne moze ni da sanja kako je to atraktivno u Srbiji - devojke.

Dzaba auto kada njih nema :>)

Milan Miladinović

pre 18 godina

Što se tiče operativnog lizinga, iz ličnog iskustva sa bankama koje nude isti, mogu vam reći da se nisu najbolje pripremile. Naime, informacije koje sam dobijao na štandovima su bile neobjašnjivo različite i nepotpune. Čak sam doživeo i to da na istom štandu dobijem dve totalno različite informacije od dvoje zaposlenih.
Sve u svemu, loš start!

Milos

pre 18 godina

Ma kakav sajam automobila. Gospodin koji vrsi funkciju direktora Beogradskog sajma
nema izgleda predstavu o tome sta ta manifestacija treba da predstavlja. Zasto da idem na sajam kad tamo mogu da vidim automobile koji se nalaze u prodaji ili ona bas od tog trenutka krece na nasem trzistu. To je smesno. Na sajmu treba da se izlozi ono sto predsavlja buducnost automobilske indutrije, a ne ono sto je napravljeno juce.
Video sam u Hali 1 i Zastavu. Sta oni tamo predstavljaju? Isti taj auto koji se nalazi na njihovom standu Delta M prodavao je pre dve godine. I mi sad treba da idemo da vidimo stari model punta.

Milos

pre 18 godina

I gospodin v.d. direktora se hvali ciframa. U redu i da dodje 100.000 posetilaca sta mislite koliko je njih stvarno zadovoljno onim sto je videlo? A koliko razocarano?

Scholl

pre 18 godina

Neka sledece godine cena bude i 10 eur ali da vredi Beograd zasluzuje to.
Sad ste se obrukali pa se potrudite da nas iznenadite pozitivno naredne godine.

Nenad

pre 18 godina

Beogradski sajam ima svoj web sajt ali se niko nije potrudio da to malo bolje osmisli. Sam sajam zna unapred ko ce ucestvovati pa moze da kontaktira auto kuce i objavi sta ce ko tacno da izlozi

Nenad

pre 18 godina

Osim Mirka Alvirovica i druge redakcije bi trebalo da imaju svoje standove. Pa bi oni mogli da se potrude da prikazu nesto novo zahvaljujuci poznanstvima u svetu.

Boris

pre 18 godina

Za onoga ko zaista ima potrebu da obiđe dilere jer i hoće da kupi kola ovo je odlično mesto. Mnogo se uštedi u vremenu nego obilazak svih dilera. Ko nije došao njegov problem. Za one koji su hteli da pazare kola ili prave ozbiljne kalkulacije ovo je vrlo korisno mesto. A kola se ne kupuju brzo, nekada se godinama prati uži izbor modela. Ostali neka sačekaju sledeću godinu.

Dzon

pre 18 godina

Na sajmu je uvek lepo. Lepe devojke i lepa kola mada mi se vise svidjalo kad nisu bile "pristojno" obucene ali verovatno tada niko nije gledao kola.

M Power

pre 18 godina

Retke su prilike kada se VW pojavljuje na ovim stranicama. Veoma me je iznenadio prosli clanak.
Koliko vidim, nema bas mnogo toga novog na sajmu, ili se iz teksta to ne vidi, jer je akcenat na cenama i popustima.

crnicrnja

pre 18 godina

Vi ste stvarno neverovatni. Napravite nekoliko odličnih tekstova a onda sve uništite ovakvim člankom koji liči na plaćeni oglas pun neistina i poluistina. Juče sam bio na sajmu i ono je katastrofa. Ladno mogu reći da je dosad najgori. Nema Audija, nema VW, nema Pežoa, nema Ševija, Opel nisam video, a popusti o kojima govorite, pa oni traju mesecima, a onaj najvažniji o besplatnom kasku koji je od septembra, baš sad je ukinut. I sretnem ti ja direktora sajma, onaj sa slomljenom rukom, i upitam ga šta je ovo, šta je sa obećanjima, a on se smeška i sleže ramenima. Kaže, pa mi ne možemo da nateramo auto kuće da dođu i banke da izađu građanima u susret, ali zato može mesecima da najavljuje spektakl kakav ovaj grad nije video. Ma živa komedija! Ljudi, ni slučajno nemojte ići, sačuvajte 250 dinara.

sir oliver

pre 18 godina

VW nema jer ih uvozi Porsche scg koji ne ucestvuje... Verano je isto izostao. Nisam jos bio na sajmu, oni koji su bili mogu da potvrde koga jos nema na sajmu i da li vredi dati 250 din i potrositi jedan dan?

vlada

pre 18 godina

Nemojte bacati pare za sajam. Nećete videti sledeće: Porse, Audi, VW, Seat, Opel, Pezo, Subaru, Sevrolet, Volvo, Daihacu.
Organizator je mahom ispunio najave. Ovaj citat deluje smesno ako se zna da su gore pomenute marke u najgorim godinama po nas bile prisutne neke u kontinuitetu a neke sporadicno. Pojedine hale su maltene sa istim programima kao i proslih godina mislim na pratecu opremu pa deluje dosadno i vec vidjeno. Ovo je sigurno najgori sajam u poslednjih 15.godina. Zbog vasarskog karaktera videcete isti model automobila na vise standova. Verano motors je izjavio da nisu na sajmu jer umesto da plate stand dace kupcima popust. Sa takvim stipsarskim razmisljanjem nije ni potreban sajam. Jedno je sigurno zvao se on -car sou- ili sajam uvek se radilo o istom odnosno izlozbi ditributera na nasoj teritoriji a nikako o pravom sajmu jer zna se gde su pravi sajmovi i gde se lansiraju novi modeli kao i prototipovi. Mi mozemo samo raspravljati da li je to izlozba eksponata ili direktna prodaja kao na vasaru i tu se mi razlikujemo od pravih sajmova gde nema prodaje.

Filip

pre 18 godina

Kakav je ovo clanak, da li ga je Sajam pisao?! Opel? Pezo? VW? Nema ih! Kakav je to sajam bez tri od 5 najprisutnije i najjace marki u Evropi? Nema ni Audija, Seata, Porsea, Volvoa, Ferrarija (najavljen), ali zato je Dacija tu, naravno bez Karavana. Pa onda npr MB, sramna izlozba. Gde je R glasa, pa GL, pa nova M, SL, SLK, CL, CLK, karavani?! Standovi su polu-prazni, nema prospekata, hostese pojma nemaju, na Suzukiju ne razlikuju Swifta od Ignisa?! Da covek poludi! Pa onda, napolju nema ničega, najavljena izlozba tuniranih auta se svodi na jedan VW Golf 3?! Poslednja hala nekad puna kola je sada pola puna brodova, a cetvtina je muzika i Lade?! Kakav uzas od Sajma...

Milan

pre 18 godina

Bas sam prijatno iznenadjen, sto se polako genijalni SAAB, polako probija na srpsko trziste.
Medjutim, jos vise sam iznenadjen promcijom 9-7, jer sam bio uveren da je taj SUV iskljucivo za trziste SAD-a.

vlada

pre 18 godina

Jos nesto da dodam. Nepamtim da se ikada desilo da niko od novinara bilo sa radia i tv stanica bilo novinara iz auto revija objavi ko nece ucestvovati vec ko papagaji ponavljaju ko ce biti prenoseci reci direktora sajma koji je od njih ocigledno napravio ovcice koje nisu sposobne da misle svojom glavom.

Z-man

pre 18 godina

Pa ovo se verovatno zove Bg car show, verovatno iz jednostavnog razloga, sto nemaju prava da ga zovu Sajmom automobila. Za to valjda treba licenca, ne razumem se. Pa resili ljudi sa sajma da zarade koji dinar, tako sto ce organizovati bilo sta, pa ko se pojavi, pojavio se. Korisna je stvar za ljude koji su planirali da kupe nov auto, pa eto mogu da svrate da vide ima li sta od popusta, i ko nije video zastavu 10 da je vidi po hiljaditi put.

St.

pre 18 godina

Neko je pitao, pa da odgovorim - karta je 250din, a cena parkinga 100 din/h (lepo iznenadjenje je sto ne naplacajuju po zapocetom satu, vec pedantno obracunaju minute;), ali max iznos parkiranja ne moze da predje 500 din (sto je vrlo razumno, pogotovo u ove dana vode do grla.

Sto se Sajma tice - tacno je, fale mnogi. Ipak, mnogo, mnogo vaznije od toga je sto su prisutne sve lizing kuce, tako da za max 45min mozete adekvatno da uporedite sve ponude. Inace, i mene je neprijatno iznenadio potez RFZ lizinga da bas pred sajam ukine kasko za Dz, ali treba istini za volju reci i da su smanjili kamatu. Trenutno je daleko najpovoljniji Hypo lizing, jer pored najmanje kamate i inicijalnih troskova nudi prvu godinu dzabe kasko. Ima jos jedna pozitivna promena - gotovo u sve automobile mozete da sednete i probate elektriku do mile volje, ako delujete bar minimalno ozbiljno. Nije problem ni da zamolite za kljuc, kako bi mogli da date kontakt i vidite izgled komandne table, sto je ranije bilo moguce skoro samo ako ste vec kupili auto;))

Ipak - ovo je prvenstveno Sajam za kupce, a mnogo manje Sajam za gledanje (kao sto rekoh, fale mnogi). Inace, ocena da nema propagadnog materijala potpuno ne stoji, cak bih rekao da zatrpavaju ljude istim...

posetilac

pre 18 godina

Sto se tice cene parkiranje one su sledece:
Parking posle pruge: 250din ceo dan
Parking kada udjete u sajam: sat vremena 100din, ali maksimalno sto ce vam naplatiti je 500din

Cena ulaznice 250din

igi

pre 18 godina

Sta ste zapeli toliko "najgori Sajam automobila". Pa ovo i nije "onaj" pravi Sajam. Ove godine je (taj) Sajam namenjen kamionima i slicnim vozilima. Ali da ljubitelji automobila ne bi ostali kratkih rukava, organizovan je Car show. Posto sam ja bio za dz, vredi svaki dinar. Ovog puta je moglo da se ulazi i cacka u skoro svaki automobil, devojke su bile i lepe i lepo odevene, bilo je i dosta novih modela... Za ljubitelje automobila, vredi 250din. Za one druge (a koji se ovde javljaju), ne vredi verovatno ni 25 (ma makar se i Ferari pojavio) jer ocekuju Zenevske premijere (!?).

Hr

pre 18 godina

Ako koga zanima auto show i odlazi redovito na auto salone nek ne propusti Zagreb. Auto show je uskoro ovdje u Zagrebu i na bitno je visem nivou nego u Beogradu! Osobno sam bio na nekoliko auto salona u Europi i Beograd je definitivno losa opcija za odlazak na show. Zasto? Pa i sami ste naveli dio razloga. Kupovna moc, trziste... je osnova ovakvih manifestacija i Bg salon jos uvijek ne moze parirati prvenstveno zbog tih razloga. Drugo je prostor u kojem se odrzava.
Svaki put odlazim na Zg auto show, lani i preklani sam bio u Zenevi na Geneve Palexpo i za onoga tko voli auto sajmove isplati se otici u Genevu. U Zenevi me fascinira to sto se moze izbliza vidjeti (u veliki broj i sjesti) marke tipa Ferrari, Bugatti, Lotus, Maserati, Aston Martin... Dobro, neki su samo eksponati za gledanje, al nema sanse da ne bi mogao sjest u neki Jaguar ili Mercedes.
Zagreb ima prilicno dobar auto show, al u nekim stvarima kaska za Europom. Da budem jasan, nema sanse da se u Zagrebu ne bi izlagale marke tipa VW (to je obicno najveci stand), Audi, Seat... Al ono da kaska odnosi se prvenstveno na odnos prema posjetitelju (uvijek potencijalnom kupcu). Odnos nije uvijek profesionalan - prvo te odmjere od glave do pete, da li si po njihovom misljenju baziranom na vanjstini potencijalni kupac. U Europi je to nezamislivo, bar na nivuo razgledavanja auta.
Druga velika razlika je u izgledu hostesa. Npr. u Zenevi su gotovo sve hostese ili u odijelu ili u duzim haljinama i nisu bas nesto po izgledu, tako da ona (velika) grupa onih koji odlaze na takve manifestacije da bi gledali atraktivne zenske nema sto traziti tamo.
Tko zeli vidjet atraktivne hostese nek dodje u Zg! Tu ima zbilja svega. Sto je losija marka auta to su bolje zenske. Redovito na standovima korejskih proizvodjaca su najoskudnije obucene i najljepse zenske. Katkad mislim da vecima tipova na takve manifestacije dolazi ovdje samo zbog komada. Niti na jednom auto show-u u Europi nisam vidio zenske kao u Zagrebu. To treba vidjeti.
Dakle, tko zeli nek posjeti Zg auto show. Za onog tko voli, isplati se!

Andjelko Trpkovic, v.d. direktora Beogradskog sajma

pre 18 godina

Ponekad je prosto neverovatno koliko nam nedostaje samokriticnosti i realnosti u analizi dogadjaja. Krenimo redom. Veliki je uspeh u zemlji u kojoj se godisnje proda 25.000 novih automobila organizovati manifestaciju koju poseti vise od 100.000 posetilaca. Nastup na sajmu je individualna odluka uvoznika. Mi smo ove godine uradili sve da ne postoji ni jedna prepreka (pre svega finansijska) za ucestvovanje. Pojedine kompanije su odlucile da ne ucestvuju iako je cena komplet obradjenog prostora vise puta jeftinija u odnosu na Salon automobila. Da li su bili u pravu ili ne mislim da najbolje svedoci poseta. Do danasnjeg dana (petak) BG CAR show je posetilo vise od 50.000 posetilaca, sto znaci da cemo do nedelje preci 100.000. Sve kompanije koje ne ucestvuju u svojim kampanjama koriste ime manifestacije ili objavljuju da nisu na sajmu. Prvi slucaj je krsenje zakona o oglasavanju, a drugi je nekorektan. Te kampanje su ih kostale mnogo vise od nastupa na sajmu. BG CAR show je sjajna manifestacija koja ce istinskim ljubiteljima automobilizma omoguciti da pogledaju navitete i u "parnim godinama, zadrzacemo kontinuitet izlaganja svake godine i to je ono sto je najvaznije. Oni koji ocekuju nesto vise nadam se da ce ispuniti svoja ocekivanja u 2007. I jos nesto, ulaznica za BG CAR show je ujedno i ulaznica za BEO TRUCK koji pocinje 4.4. Nas poklon svima koj nam veruju. Vidimo se.

boris

pre 18 godina

Koliko sam čuo, a mislim i da je ovde neko ranije komentarisao, BGD i ZG dele sajam, tj. svake druge godine je zvanični sajam a u pauzi izložba. Zato se sad nisu pojavili oni kojih nema jer nisu dobili dodatna sredstva. Ovo je, po meni, izložba dilera. Inače vredi videti, većina ih je na jednom mestu.

Gandi

pre 18 godina

Ha, komsija HRvoje izgleda da nije bio u Beogradu na Sajmu automobila da vidi sta su zgodne devojke. Posto sam saradjivao sa hrvatima, znam da uvek zabalave kada dodju u Beograd i susretnu domace lepotice. Uopste ne mogu da shvate toliki broj ekstra lepih i zgodnih devojaka. Posto sam posecivao Zagreb, jasno mi je kolika je inflacija lepote kod njih. No, sreca za nas, bedak za njih.

Inace objasnjenje za one koji ne znaju, zvanican Sajam automobila se odrzava svake 2 godine, i to neparne. Tako da je sadasnja manifestacija Car Show samo pokusaj da se napravi auto okupljanje ali ne i zvanicna sajamska manifestacija, mada ne vidim neki problem u tome. Ima automobila, ima devojaka, popusta, zabave i sta drugo traziti vise. Kada budemo bogatiji kao zemlja i pojedinci imacemo veci izbor svega i svacega, pa i automobila.

Car Show je sasvim OK i ima svoju funkciju. Pogotovu zbog onog sto Zagreb misli da ima, a u stvari ne moze ni da sanja kako je to atraktivno u Srbiji - devojke.

Dzaba auto kada njih nema :>)

Milan Miladinović

pre 18 godina

Što se tiče operativnog lizinga, iz ličnog iskustva sa bankama koje nude isti, mogu vam reći da se nisu najbolje pripremile. Naime, informacije koje sam dobijao na štandovima su bile neobjašnjivo različite i nepotpune. Čak sam doživeo i to da na istom štandu dobijem dve totalno različite informacije od dvoje zaposlenih.
Sve u svemu, loš start!

Milos

pre 18 godina

Ma kakav sajam automobila. Gospodin koji vrsi funkciju direktora Beogradskog sajma
nema izgleda predstavu o tome sta ta manifestacija treba da predstavlja. Zasto da idem na sajam kad tamo mogu da vidim automobile koji se nalaze u prodaji ili ona bas od tog trenutka krece na nasem trzistu. To je smesno. Na sajmu treba da se izlozi ono sto predsavlja buducnost automobilske indutrije, a ne ono sto je napravljeno juce.
Video sam u Hali 1 i Zastavu. Sta oni tamo predstavljaju? Isti taj auto koji se nalazi na njihovom standu Delta M prodavao je pre dve godine. I mi sad treba da idemo da vidimo stari model punta.

Milos

pre 18 godina

I gospodin v.d. direktora se hvali ciframa. U redu i da dodje 100.000 posetilaca sta mislite koliko je njih stvarno zadovoljno onim sto je videlo? A koliko razocarano?

Scholl

pre 18 godina

Neka sledece godine cena bude i 10 eur ali da vredi Beograd zasluzuje to.
Sad ste se obrukali pa se potrudite da nas iznenadite pozitivno naredne godine.

Nenad

pre 18 godina

Beogradski sajam ima svoj web sajt ali se niko nije potrudio da to malo bolje osmisli. Sam sajam zna unapred ko ce ucestvovati pa moze da kontaktira auto kuce i objavi sta ce ko tacno da izlozi

Nenad

pre 18 godina

Osim Mirka Alvirovica i druge redakcije bi trebalo da imaju svoje standove. Pa bi oni mogli da se potrude da prikazu nesto novo zahvaljujuci poznanstvima u svetu.

Boris

pre 18 godina

Za onoga ko zaista ima potrebu da obiđe dilere jer i hoće da kupi kola ovo je odlično mesto. Mnogo se uštedi u vremenu nego obilazak svih dilera. Ko nije došao njegov problem. Za one koji su hteli da pazare kola ili prave ozbiljne kalkulacije ovo je vrlo korisno mesto. A kola se ne kupuju brzo, nekada se godinama prati uži izbor modela. Ostali neka sačekaju sledeću godinu.