Sreda, 25.01.2006.

11:02

Jelašić dao iskaz

Guverner NBS Radovan Jelašić jutros se pojavio u Okružnom sudu kako bi dao izjavu, u vezi sa hapšenjem viceguvernera Dejana Simića.

Izvor: B92

Jelašiæ dao iskaz IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Djole

pre 18 godina

Pre svega taj Jelasic je isuvise mlad i nekvalifikovan da bi bio guverner centralne banke. Nema ni akademsku karijeru ni neko radno iskustvo za jedan takav posao. Od toga treba poci u vezi njegove smene. Pogledajte malo kakvi su profili guverneri svetskih centralnih banaka! Nema ni jednog bez doktorata na prestiznom svetskom univerzitetu i dugogodisnje akademske i karijere u drustvenom sektoru. Ovo kod nas je smesno (setite se samo Dinkica, tamo nekog asistentitca zeljnog vlasti i polozaja guvernera). Verovatno je problem sto ako bi neki takav strucnjak dosao kod nas (a mi imamo takvih u svetu), ne bi mogli da ga potkupe.

Nema nama buducnosti bez korenitih promena!!!!

Vitez Koja

pre 18 godina

Guverner Jelasic je posten covek. 100%. U ovoj Srbiji je najlakse oblatiti svakoga za 5 minuta. Sumnjivci se odmah javljaju sa svojim zakulisnim teorijama zavere idr. Jelasic je jedan otvoren covek iz svega sto kaze vidi se da se nicega ne boji. Cak je i pozvao BIA-u da ga prisluskuje. E moj Jelasicu, jos se ti nisi ni rodio, a vec su te vec prisluskivali. Ne brini se za to. Zemlja nam se raspada, ali BIA samo prisluskuje. Valjda jedino to umeju da rade priuceni agenti. Tako da nemas frke. Da ima nesto na ovom Jelasicu, odavno bi izleteo neki BIA snimak. On je potpuno cist, uveren sam u to.

Basa

pre 18 godina

Zaista ne mogu da ocenim ko je tu kriv, a ko ne. A voleo bih, kao verujem i svi vi, da znam sve o ovom slucaju. Politicari bi pametno na tv-u izjavili da je najbolje da se sacekaju sudovi. Ja se slazem, ali dokle!? Glavni je problem sporost sudova. Na tome treba javnost da insistira i na to da fokusira paznju.
E sad, ko god da je lansirao ove afere, mislim da je postigao cilj. Da nikome nista ne bude jasno i logicno! Citajuci komentare stvarno se dolje do tog zakljucka. Meni sada samo nije jasno, kome se to isplati da narod bude u konfuziji?

Milan

pre 18 godina

Da li sam ja propustio neke od cinjenica iz ovog slucaja? KEB uz pomoc policije i sps-ovaca organizuje akciju "hvatanja na delu" viceguvernera. Pri tome policija nema nikakvih dokaza da je bilo ko iz NBS trazio mito niti da ga je uzeo (to sto je neko doneo pare u Simicev stan meni ne znaci da je on primio mito)= niko iz NBS ne moze biti optuzen. KEB je pokusala da dokaze podmitljivost NBS davajuci mito uz nadzor policije = ne moze tuzilac ni njih da tereti, radili su sa policijom. Koga moze? Jedino one koji su ovu smejuriju smislili, izveli je i narusili ugled NBS. Da li ce to uraditi?

Doctor Wu

pre 18 godina

Borba za Jelasica je borba za ekonomsku buducnost Srbije. Budu li uspeli da ga smene/ nateraju ga na ostavku, crno nam se pise. Ako je Kostunica odlucio da 'cisti' Srbiju onda prvi sledeci na redu treba da bude SPS sve na celu sa Dacicem. Samo, ko ce onda da glasa za vladu?

Stranac

pre 18 godina

Pa kako mozete biti tako naivni (ko ameri - cim se republikanicma ljulja izmile aferu), tako ovo ... Jel' vi stvarno verujete da su oni tako naivni da im je trebalo dostavljati tasnu sa 100,000 evra (koji mogu da stanu u dzep) i FAKSOVATI na dva broja kombinaciju kako otvoriti tasnu? To je namestaljka-osveta SPS-a...

OCI KOJE VIDE

pre 18 godina

Maloj deci je jasno da partiska policija odradjuje,to jest fingira ovu aferu tako,da se u javnosti stekne utisak sveobuhvatne akcije na korupciju.A zapravo,se radi o startnim pozicijama za naredne izbore,i ko ostavi bolji utisak ide u finale to jest u vlast direktno.Gde to ima da policija zapecati stan,a da ga kasnije neki lopovi obiju i uzmu neka vazna dokumenta!?Mislim,jesmo mozda ludi,ali bas toliko nemoj od nas da ocekuj ova vlast.

Filip

pre 18 godina

Malo mi je indikativno da se afera oko NBS pojavljuje BAS u sred "stajanja na rep" decenijskom kriminalu i svega oko Mobtela. Pa jos za 100 soma?! Hmh

ne verujem nikom

pre 18 godina

Dinkic ne brani Jelasica jer je on od uvek stitio samo svoje sebicne interese. Zasto onda ocekivati da se Dinkic uplice u aferu i zamera Bogu Kostunici? Setimo se da je Djindjic bio jako nepoverljiv prema Dinkicu kad je ovaj poceo da ignorise svoj posao guvernera da bi se dokopao viseg statusa u vladi. Dakle, Dinkic nije tu da pomogne pojedincu ili narodu. Taj ce se batrgati i rukama i nogama ne bi li zadrzao povlastice i umisljao da drzi vlast.

Tašin

pre 18 godina

Guverner ne bi trebao da podnese ostavku jer je ovo cista namestaljka. U ovoj zemlji uvek su najbolji na meti. Snajpera ili medija svejedno.

Aleksandar Popovic

pre 18 godina

Ako me pamcenje dobro sluzi, i Dafina je imala nekog "velikog biznismena i finansijera", slicnog ovima koji se sada pominju u pozadini dce najvece nase internacionalne afere (Davinic i Banka). Mesetari za svoje poslove ne biraju sredjene zemlje i ljude, vec rovite, kakve su prilike kod nas i dan-danas. Naravno, prema jevrejskoj da za prvi propust nisi kriv, ali za sve ostale j e s i, nasa "elita" bi morala da zna da mora da preduzme pravovremene mere kako se ne bi desavale i takve, neprilicne stvari, koje mnogo, mnogo kostaju ovaj napaceni narod.
Ipak, u svemu, dobro je sto se kolo finansijskih i drugih nepodopstina pocelo da rasplice. U tom poslu vlastima treba pozeleti sto veci uspeh. Da nece biti lako, pokazuje na desetine nezavrsenih afera koje se "kotrljaju" nasim ulicama.
A sto se guvernera tice, jeste to mlad covek (mogao bih da se upitam-kako se bas on kvalifikovao za tako odgovoran posao, ali odgovor znam(o)-stranacki intreres pre svega!!!!), ali ne i toliko neiskusan da ne zna da se od istine ne moze pobeci. Ako je tacno, kako kaze, da je NBS pod stalnim pritiskom raznih lobija(pa i ambasadora jedne "nama prijateljske zemlje"!!!), o tome je morao da alarmira javnost(manje da se bavi aferom oko svoje kuce), a ako je shvatio da je sve to tako lose, zna se-ostavka. Castan covek tako radi.

Sasa

pre 18 godina

Nikad necemo shvatiti i ukapirati da izaberemo li i 1000 guvernera u jednom danu svi oni nece biti postenjacine. Ukoliko i ON podnese ostavku pravda nas malih nikada nece biti zadovoljena.

Krsljanin

pre 18 godina

Onako kako su nemestili dokaze Simicu, mogu ih namestiti svakom. Samo treba neki kucni "prijatelj" sa tasnom punom para da se pojavi pred vratima, dok policija ceka da upadne pre nego sto se domacin snadje. Sudstvo, policija i politicari, svi nezavisni od zakona i od gradjana. Tako postoje sanse da svaki gradjanin postane guverner po nekoliko minuta. To se zove demokratija na srpski nacin.

Mashinovodja

pre 18 godina

Ja sam u početku ove afere smatrao da Jelašić treba, ne da podnese neopozivu ostavku, već da je ponudi onome ko ga je postavio za guvernera NB, a taj neka odluči da li je Jelašić i dalje "fit" za guvernera.
Takođe smatram da nije trebalo otpustiti Simića, već ga samo suspendovati sa svih funkcija dok se stvar ne raščisti.
Nisam obožavalac likova i (ne)dela ovih iz G17+, naprotiv, ali u ovom slučaju ni druga strana ne uliva poverenje, naprotiv. Kad se tu muvaju razne moralne gromade kao Pijevčević, Zagrađanin i Dačić, mislim da ću početi da navijam za Jelašića i Simića jer stvar počinje da smrdi na nameštaljku.
Naravno, nije Jelašić "zaradio" vilu na Dedinju, niti Simić stan na Senjaku, sve štedeći od toplog obroka, ali u ovom slučaju počinju da mi izgledaju sve čistiji. Ne znam, možda grešim, vreme će pokazati. Ali gde god se pominje neki SPS-ovac, ja navijam za suprotnu stranu.

Vanstranacki analiticar

pre 18 godina

Jedan seriozni covek, dosledan i hladne glave, za koga nisam ni znao kojoj stranci pripada je na tapetu, po meni ni kriv ni duzan. Po meni on smeta Kostunici, Dinkicu i SPS - tako da je SPs iskoristio ovo da se resi i gvernera, i Dinkica, i stabilnog dinara, da izazove infalaciju, da izazovu haos koji i zele posle 5 oktobra. Izabrali su tog koji se prodaje za 100.000 evra - ali pozadina je izrazito politicka. Samo oni koji su do kraja upoznati mogu da kazu o cemu se radi - jer je vrlo sumnjivo da pricljivi Dinkic nesto cuti i ne brani guvernera.

zoran

pre 18 godina

Pruzam punu podrsku g-dinu Jelasicu, i ni slicajno ne sme da podlegne pritiscima i ucenama, kojima se sluze razni biznismeni sa sumnjivim kapitalom. Ovde trebamo prvoklasne banke, a ne trecerazredne -spekulantske off shore kompanije, za koje niko nije cuo. Da je rec o ozbiljnoj kuci imala bi sredstava da investira u dokapitalizaciju i/ili kupovinu neke od drzavnih banaka u Srbiji, i da unapredi njeno poslovanje i kasnije ostvari profit.
Ali ne ovde je rec o brzom spekulativnom kapitalu po ugledu na FINANSIJSKE PIRAMIDE kojima bi se isisao kapital u kratkom roku, a stopa profita bila izmedju 50%-100% godisnje. Takve institucije vole slabu regulativu, finansijsku nedisciplinu i tu se jasno vidi ko im je na putu!

Marijana

pre 18 godina

Da li je neko pomislio da nevin covek po ovoj hladnoci sedi u zatvoru? Da li postoji nesto cime to moze da se nadoknadi? I dokle god mi budemo raspravljali ko je kriv, a ko je prav, oni koji zele koristice situaciju i medjuprostor za svoja delanja. U situaciji odsustva savesti definitivno je marketing i "stvaranje predstave" najbolje oruzje, a sudeci po komentarima, dobro im ide sa propagandom.

Toma

pre 18 godina

Cini mi se da je sve ovo smisljeno kako bi se naudilo NBS i guverneru. Razni "mutni tipovi" domaci i strani su u ovo ukljuceni. Cilj je smeniti guvernera, postaviti svog coveka i onda opljackati sve sto se moze u Srbiji. Nista ne verujem "tipovima" iz ove banke.

Лале, Беч

pre 18 godina

Све се више као оправдање криминалних поступака појединих "тајкуна" и виших државних службеника помиње да "сваки човек има своју цену". Ову одвратну паролу корупционаша демантује целокупна историја човечанства и безброј примера.
Свођење свих човекових племенитих особина и осећања на новац може учинити само онај ко нема ни образа, ни части ни поштења, дакле паразит и не припадник људског друштва.
Апелујем на модератора да такве прилоге не објављује, јер ове стране читају и млади који су будућност Србије.

Spiritualni materijalista

pre 18 godina

Milos Vasic u poslednjem broju nedeljnika "Vreme" nudi deo odgovora na ovu aferu. Kada moralne velicine poput Cizelja i Pjevcevica orkestrirano zaurlaju "dole taj i taj" normalan covek, vec refleksivno, usklikne " ziveo taj i taj". Pozivanje na normalne, uredjene demokratije, gde ostavke lete na sve strane, je pomalo smesno. U polumafijaskoj zemlji, u kojoj polulegalni biznismeni, te njihovi ilegalni nalogodavci, sklanjaju svakog ko i pomisli da im se suprostavi, povrsno i maliciozno deluju pozivi na bespogovornu ostavku. Slicne perfidne "igrice" su vidjane u svim tranzicionim drzavama. Nazalost, ponegde su i uspele. Mozda nam takvi nude "beskompromisnog borca za pravdu" Nikacevica za guvernera. Vec mu je jednom asistirao Zagradjanin.

NN lice

pre 18 godina

Ne spadam u obozavaoce G17 (naprotiv) ali stvarno mi je blisko razumu da razni grabljivci zele da smeste Jelasicu, bas zbog toga sto im pruza otpor. A valjda su i racunali bas na ovakvu reakciju: ma, cim se on pominje, treba da podnese ostavku...(O kakvim "namazanim" tipovima se radi, mogli smo da procitamo u tekstu M.Vasica u Vremenu)

Alan Sutter

pre 18 godina

Duze vremena nije Srbija imala boljeg guvernera i kvalitetnijeg coveka na tom polozaju. Ukoliko bude smenjen onda nam se tek crno pise.

Maja-V

pre 18 godina

Sa jedne strane, imamo guvernera Jelasica, koji ipak nema "proslost" kakvu krasi npr.Dacica i ostale iz SPS-a. Imajuci u vidu da je takav kadar drmao prethodnih 15-ak godina, nije nemoguce da se za njihove posrednicke usluge zainteresuju razni strani "biznismeni" i ostali... ako padnu, pevace(lepo) kao Dacic a ako se provuku, eto slatke provizijice. Pitanje je samo ko su narucioci a ko krajnja destinacija!?!

Nada,CZ

pre 18 godina

To sto se desava sada Srbiji je vec vidjeno u zemljama bivseg Istocnog bloka. Ti isti lobiji su ovde zavrsili posao i naprosto je sada Srbija dosla na red. Zivim u Pragu dugi niz godina i mogu reci da je Ceska Vlada (gradjani kroz poreze) platila ogromne penale za stetne ugovore i sve sudske sporove izgubila koje je vodila pred Medjunarodnim sudovima, tim i slicnim lobijima koji sada porobljavaju Srbiju. Posto su na Istoku zavrsili posao, naprosto je sada Balkan dosao na red!!! Svaki covek ima svoju cenu, samo je pitanje kolika je!!! Onog koga ne mogu da kupe, njemu nesto nadju i ucene ga ili mu smeste da mu usi odpadnu!!! Pa sta su samo od Rusije napravili za vreme Jelcina??? Vladimir Vladimirovic vec godinama boksuje sa njima da im koliko toliko stane na rep!!! Ali Srbija je mala i slaba i u Vladi sede raznorazni LIKOVI i ukoliko sada ne nadje snage da se odupre tim lobijima, bice POROBLJENA kroz njihovu finansijsku moc i novac!!! Lobije necu imenovati, ko imalo prati situaciju, prepoznace ih!!!

M.V.

pre 18 godina

Citajuci vesti, upravo saznah da je Zagradjanin (donosilac mita)zamalo postavljen na nesto zamenika policije?! Po slicnom principu postavljanja kadrova iz SPS-a za zamenike kojecega (da bi podrzavali Vladu), mozda je i sam Simic bio neka vrsta ustupka osiromasenom SpS-u zarad mira u kuci. Moguce je, da je doticna lova, trebala da posluzi da se zacepe neke partijske i licne rupe doticne druzine?!

zoran lukić

pre 18 godina

Mislim da bi gdin Guverner trebao da podnese ostavku jer sama AFERA je nedopustiva kao samo pominjanje u samoj VLADI. No u Srbinu još ima probblema sa glavvom oko davanja ostavki na bilo koju funkciju jer položaj je mnogo "slađi" ode bilo čega...
Revoltirani građanin KIVI republike.

misa rex

pre 18 godina

Nisam bas ubedjen u krivicu guvernera. Ova afera, bar po onome sto smo saznali iz medija, duboko smrdi. Sve vise lici na namestaljku u kojoj bi trebalo da nastradaju svi koji vode racuna da Srbija ne postane finansijski Eldorado za pranje novca i tome slicno. Nego, da vidimo koji to lobi hoce da smesti Jelasicu. Jel to ona ekipa koja je smislila aferu Praking +, gde Beograd treba da isplati fiktivnoj firmi iz Izraela basnoslovnu odstetu za posao koji nije ni poceo da se radi? Jel to ona ekipa koja kupuje placeve na elitnim gradskim lokacijama, pa godinama ne pocinje gradnja vec sve stoji zapusteno i ruinirano? Jel to ekipa koja nas juri za zakup satelita, i ko zna kakve jos ugovore koje su potpisivali nasi neodgovorni politicari gledajuci samo svoj sebicni interes? Definitivno mi se cini da upadamo u ruke finansijskih mesetara za koje su ovi nasi indijanci poput Karica i ostalih "tajkuna" mala deca. Zemlja u kojoj je korupcija nacin zivota je najpogodniji teren za belosvetske prevarante kojima nije nikakav problem da se odreknu tricavih 100000 EUR-a, jer se zarada koju ce ostvariti ako na mesto guvernera dodje njihov covek moze meriti stotinama miliona. Na zalost, nisam siguran da drzava ima volje, snage i znanja da sa takvim igracima izadje na kraj.

Goran

pre 18 godina

Kada ce ovaj covek biti smenjen?? Ako svaki drugi dan bude isao u policiju da daje iskaze, kada ce stici da radi svoj posao u Narodnoj Banci. SMENA!!! ...kad vec nema osecaja da sam da ostavku :(

Goran

pre 18 godina

Kada ce ovaj covek biti smenjen?? Ako svaki drugi dan bude isao u policiju da daje iskaze, kada ce stici da radi svoj posao u Narodnoj Banci. SMENA!!! ...kad vec nema osecaja da sam da ostavku :(

misa rex

pre 18 godina

Nisam bas ubedjen u krivicu guvernera. Ova afera, bar po onome sto smo saznali iz medija, duboko smrdi. Sve vise lici na namestaljku u kojoj bi trebalo da nastradaju svi koji vode racuna da Srbija ne postane finansijski Eldorado za pranje novca i tome slicno. Nego, da vidimo koji to lobi hoce da smesti Jelasicu. Jel to ona ekipa koja je smislila aferu Praking +, gde Beograd treba da isplati fiktivnoj firmi iz Izraela basnoslovnu odstetu za posao koji nije ni poceo da se radi? Jel to ona ekipa koja kupuje placeve na elitnim gradskim lokacijama, pa godinama ne pocinje gradnja vec sve stoji zapusteno i ruinirano? Jel to ekipa koja nas juri za zakup satelita, i ko zna kakve jos ugovore koje su potpisivali nasi neodgovorni politicari gledajuci samo svoj sebicni interes? Definitivno mi se cini da upadamo u ruke finansijskih mesetara za koje su ovi nasi indijanci poput Karica i ostalih "tajkuna" mala deca. Zemlja u kojoj je korupcija nacin zivota je najpogodniji teren za belosvetske prevarante kojima nije nikakav problem da se odreknu tricavih 100000 EUR-a, jer se zarada koju ce ostvariti ako na mesto guvernera dodje njihov covek moze meriti stotinama miliona. Na zalost, nisam siguran da drzava ima volje, snage i znanja da sa takvim igracima izadje na kraj.

zoran lukić

pre 18 godina

Mislim da bi gdin Guverner trebao da podnese ostavku jer sama AFERA je nedopustiva kao samo pominjanje u samoj VLADI. No u Srbinu još ima probblema sa glavvom oko davanja ostavki na bilo koju funkciju jer položaj je mnogo "slađi" ode bilo čega...
Revoltirani građanin KIVI republike.

Maja-V

pre 18 godina

Sa jedne strane, imamo guvernera Jelasica, koji ipak nema "proslost" kakvu krasi npr.Dacica i ostale iz SPS-a. Imajuci u vidu da je takav kadar drmao prethodnih 15-ak godina, nije nemoguce da se za njihove posrednicke usluge zainteresuju razni strani "biznismeni" i ostali... ako padnu, pevace(lepo) kao Dacic a ako se provuku, eto slatke provizijice. Pitanje je samo ko su narucioci a ko krajnja destinacija!?!

Nada,CZ

pre 18 godina

To sto se desava sada Srbiji je vec vidjeno u zemljama bivseg Istocnog bloka. Ti isti lobiji su ovde zavrsili posao i naprosto je sada Srbija dosla na red. Zivim u Pragu dugi niz godina i mogu reci da je Ceska Vlada (gradjani kroz poreze) platila ogromne penale za stetne ugovore i sve sudske sporove izgubila koje je vodila pred Medjunarodnim sudovima, tim i slicnim lobijima koji sada porobljavaju Srbiju. Posto su na Istoku zavrsili posao, naprosto je sada Balkan dosao na red!!! Svaki covek ima svoju cenu, samo je pitanje kolika je!!! Onog koga ne mogu da kupe, njemu nesto nadju i ucene ga ili mu smeste da mu usi odpadnu!!! Pa sta su samo od Rusije napravili za vreme Jelcina??? Vladimir Vladimirovic vec godinama boksuje sa njima da im koliko toliko stane na rep!!! Ali Srbija je mala i slaba i u Vladi sede raznorazni LIKOVI i ukoliko sada ne nadje snage da se odupre tim lobijima, bice POROBLJENA kroz njihovu finansijsku moc i novac!!! Lobije necu imenovati, ko imalo prati situaciju, prepoznace ih!!!

M.V.

pre 18 godina

Citajuci vesti, upravo saznah da je Zagradjanin (donosilac mita)zamalo postavljen na nesto zamenika policije?! Po slicnom principu postavljanja kadrova iz SPS-a za zamenike kojecega (da bi podrzavali Vladu), mozda je i sam Simic bio neka vrsta ustupka osiromasenom SpS-u zarad mira u kuci. Moguce je, da je doticna lova, trebala da posluzi da se zacepe neke partijske i licne rupe doticne druzine?!

Alan Sutter

pre 18 godina

Duze vremena nije Srbija imala boljeg guvernera i kvalitetnijeg coveka na tom polozaju. Ukoliko bude smenjen onda nam se tek crno pise.

Marijana

pre 18 godina

Da li je neko pomislio da nevin covek po ovoj hladnoci sedi u zatvoru? Da li postoji nesto cime to moze da se nadoknadi? I dokle god mi budemo raspravljali ko je kriv, a ko je prav, oni koji zele koristice situaciju i medjuprostor za svoja delanja. U situaciji odsustva savesti definitivno je marketing i "stvaranje predstave" najbolje oruzje, a sudeci po komentarima, dobro im ide sa propagandom.

Spiritualni materijalista

pre 18 godina

Milos Vasic u poslednjem broju nedeljnika "Vreme" nudi deo odgovora na ovu aferu. Kada moralne velicine poput Cizelja i Pjevcevica orkestrirano zaurlaju "dole taj i taj" normalan covek, vec refleksivno, usklikne " ziveo taj i taj". Pozivanje na normalne, uredjene demokratije, gde ostavke lete na sve strane, je pomalo smesno. U polumafijaskoj zemlji, u kojoj polulegalni biznismeni, te njihovi ilegalni nalogodavci, sklanjaju svakog ko i pomisli da im se suprostavi, povrsno i maliciozno deluju pozivi na bespogovornu ostavku. Slicne perfidne "igrice" su vidjane u svim tranzicionim drzavama. Nazalost, ponegde su i uspele. Mozda nam takvi nude "beskompromisnog borca za pravdu" Nikacevica za guvernera. Vec mu je jednom asistirao Zagradjanin.

NN lice

pre 18 godina

Ne spadam u obozavaoce G17 (naprotiv) ali stvarno mi je blisko razumu da razni grabljivci zele da smeste Jelasicu, bas zbog toga sto im pruza otpor. A valjda su i racunali bas na ovakvu reakciju: ma, cim se on pominje, treba da podnese ostavku...(O kakvim "namazanim" tipovima se radi, mogli smo da procitamo u tekstu M.Vasica u Vremenu)

Toma

pre 18 godina

Cini mi se da je sve ovo smisljeno kako bi se naudilo NBS i guverneru. Razni "mutni tipovi" domaci i strani su u ovo ukljuceni. Cilj je smeniti guvernera, postaviti svog coveka i onda opljackati sve sto se moze u Srbiji. Nista ne verujem "tipovima" iz ove banke.

Лале, Беч

pre 18 godina

Све се више као оправдање криминалних поступака појединих "тајкуна" и виших државних службеника помиње да "сваки човек има своју цену". Ову одвратну паролу корупционаша демантује целокупна историја човечанства и безброј примера.
Свођење свих човекових племенитих особина и осећања на новац може учинити само онај ко нема ни образа, ни части ни поштења, дакле паразит и не припадник људског друштва.
Апелујем на модератора да такве прилоге не објављује, јер ове стране читају и млади који су будућност Србије.

Vanstranacki analiticar

pre 18 godina

Jedan seriozni covek, dosledan i hladne glave, za koga nisam ni znao kojoj stranci pripada je na tapetu, po meni ni kriv ni duzan. Po meni on smeta Kostunici, Dinkicu i SPS - tako da je SPs iskoristio ovo da se resi i gvernera, i Dinkica, i stabilnog dinara, da izazove infalaciju, da izazovu haos koji i zele posle 5 oktobra. Izabrali su tog koji se prodaje za 100.000 evra - ali pozadina je izrazito politicka. Samo oni koji su do kraja upoznati mogu da kazu o cemu se radi - jer je vrlo sumnjivo da pricljivi Dinkic nesto cuti i ne brani guvernera.

zoran

pre 18 godina

Pruzam punu podrsku g-dinu Jelasicu, i ni slicajno ne sme da podlegne pritiscima i ucenama, kojima se sluze razni biznismeni sa sumnjivim kapitalom. Ovde trebamo prvoklasne banke, a ne trecerazredne -spekulantske off shore kompanije, za koje niko nije cuo. Da je rec o ozbiljnoj kuci imala bi sredstava da investira u dokapitalizaciju i/ili kupovinu neke od drzavnih banaka u Srbiji, i da unapredi njeno poslovanje i kasnije ostvari profit.
Ali ne ovde je rec o brzom spekulativnom kapitalu po ugledu na FINANSIJSKE PIRAMIDE kojima bi se isisao kapital u kratkom roku, a stopa profita bila izmedju 50%-100% godisnje. Takve institucije vole slabu regulativu, finansijsku nedisciplinu i tu se jasno vidi ko im je na putu!

Krsljanin

pre 18 godina

Onako kako su nemestili dokaze Simicu, mogu ih namestiti svakom. Samo treba neki kucni "prijatelj" sa tasnom punom para da se pojavi pred vratima, dok policija ceka da upadne pre nego sto se domacin snadje. Sudstvo, policija i politicari, svi nezavisni od zakona i od gradjana. Tako postoje sanse da svaki gradjanin postane guverner po nekoliko minuta. To se zove demokratija na srpski nacin.

Mashinovodja

pre 18 godina

Ja sam u početku ove afere smatrao da Jelašić treba, ne da podnese neopozivu ostavku, već da je ponudi onome ko ga je postavio za guvernera NB, a taj neka odluči da li je Jelašić i dalje "fit" za guvernera.
Takođe smatram da nije trebalo otpustiti Simića, već ga samo suspendovati sa svih funkcija dok se stvar ne raščisti.
Nisam obožavalac likova i (ne)dela ovih iz G17+, naprotiv, ali u ovom slučaju ni druga strana ne uliva poverenje, naprotiv. Kad se tu muvaju razne moralne gromade kao Pijevčević, Zagrađanin i Dačić, mislim da ću početi da navijam za Jelašića i Simića jer stvar počinje da smrdi na nameštaljku.
Naravno, nije Jelašić "zaradio" vilu na Dedinju, niti Simić stan na Senjaku, sve štedeći od toplog obroka, ali u ovom slučaju počinju da mi izgledaju sve čistiji. Ne znam, možda grešim, vreme će pokazati. Ali gde god se pominje neki SPS-ovac, ja navijam za suprotnu stranu.

Tašin

pre 18 godina

Guverner ne bi trebao da podnese ostavku jer je ovo cista namestaljka. U ovoj zemlji uvek su najbolji na meti. Snajpera ili medija svejedno.

Sasa

pre 18 godina

Nikad necemo shvatiti i ukapirati da izaberemo li i 1000 guvernera u jednom danu svi oni nece biti postenjacine. Ukoliko i ON podnese ostavku pravda nas malih nikada nece biti zadovoljena.

ne verujem nikom

pre 18 godina

Dinkic ne brani Jelasica jer je on od uvek stitio samo svoje sebicne interese. Zasto onda ocekivati da se Dinkic uplice u aferu i zamera Bogu Kostunici? Setimo se da je Djindjic bio jako nepoverljiv prema Dinkicu kad je ovaj poceo da ignorise svoj posao guvernera da bi se dokopao viseg statusa u vladi. Dakle, Dinkic nije tu da pomogne pojedincu ili narodu. Taj ce se batrgati i rukama i nogama ne bi li zadrzao povlastice i umisljao da drzi vlast.

Aleksandar Popovic

pre 18 godina

Ako me pamcenje dobro sluzi, i Dafina je imala nekog "velikog biznismena i finansijera", slicnog ovima koji se sada pominju u pozadini dce najvece nase internacionalne afere (Davinic i Banka). Mesetari za svoje poslove ne biraju sredjene zemlje i ljude, vec rovite, kakve su prilike kod nas i dan-danas. Naravno, prema jevrejskoj da za prvi propust nisi kriv, ali za sve ostale j e s i, nasa "elita" bi morala da zna da mora da preduzme pravovremene mere kako se ne bi desavale i takve, neprilicne stvari, koje mnogo, mnogo kostaju ovaj napaceni narod.
Ipak, u svemu, dobro je sto se kolo finansijskih i drugih nepodopstina pocelo da rasplice. U tom poslu vlastima treba pozeleti sto veci uspeh. Da nece biti lako, pokazuje na desetine nezavrsenih afera koje se "kotrljaju" nasim ulicama.
A sto se guvernera tice, jeste to mlad covek (mogao bih da se upitam-kako se bas on kvalifikovao za tako odgovoran posao, ali odgovor znam(o)-stranacki intreres pre svega!!!!), ali ne i toliko neiskusan da ne zna da se od istine ne moze pobeci. Ako je tacno, kako kaze, da je NBS pod stalnim pritiskom raznih lobija(pa i ambasadora jedne "nama prijateljske zemlje"!!!), o tome je morao da alarmira javnost(manje da se bavi aferom oko svoje kuce), a ako je shvatio da je sve to tako lose, zna se-ostavka. Castan covek tako radi.

Filip

pre 18 godina

Malo mi je indikativno da se afera oko NBS pojavljuje BAS u sred "stajanja na rep" decenijskom kriminalu i svega oko Mobtela. Pa jos za 100 soma?! Hmh

OCI KOJE VIDE

pre 18 godina

Maloj deci je jasno da partiska policija odradjuje,to jest fingira ovu aferu tako,da se u javnosti stekne utisak sveobuhvatne akcije na korupciju.A zapravo,se radi o startnim pozicijama za naredne izbore,i ko ostavi bolji utisak ide u finale to jest u vlast direktno.Gde to ima da policija zapecati stan,a da ga kasnije neki lopovi obiju i uzmu neka vazna dokumenta!?Mislim,jesmo mozda ludi,ali bas toliko nemoj od nas da ocekuj ova vlast.

Stranac

pre 18 godina

Pa kako mozete biti tako naivni (ko ameri - cim se republikanicma ljulja izmile aferu), tako ovo ... Jel' vi stvarno verujete da su oni tako naivni da im je trebalo dostavljati tasnu sa 100,000 evra (koji mogu da stanu u dzep) i FAKSOVATI na dva broja kombinaciju kako otvoriti tasnu? To je namestaljka-osveta SPS-a...

Doctor Wu

pre 18 godina

Borba za Jelasica je borba za ekonomsku buducnost Srbije. Budu li uspeli da ga smene/ nateraju ga na ostavku, crno nam se pise. Ako je Kostunica odlucio da 'cisti' Srbiju onda prvi sledeci na redu treba da bude SPS sve na celu sa Dacicem. Samo, ko ce onda da glasa za vladu?

Milan

pre 18 godina

Da li sam ja propustio neke od cinjenica iz ovog slucaja? KEB uz pomoc policije i sps-ovaca organizuje akciju "hvatanja na delu" viceguvernera. Pri tome policija nema nikakvih dokaza da je bilo ko iz NBS trazio mito niti da ga je uzeo (to sto je neko doneo pare u Simicev stan meni ne znaci da je on primio mito)= niko iz NBS ne moze biti optuzen. KEB je pokusala da dokaze podmitljivost NBS davajuci mito uz nadzor policije = ne moze tuzilac ni njih da tereti, radili su sa policijom. Koga moze? Jedino one koji su ovu smejuriju smislili, izveli je i narusili ugled NBS. Da li ce to uraditi?

Basa

pre 18 godina

Zaista ne mogu da ocenim ko je tu kriv, a ko ne. A voleo bih, kao verujem i svi vi, da znam sve o ovom slucaju. Politicari bi pametno na tv-u izjavili da je najbolje da se sacekaju sudovi. Ja se slazem, ali dokle!? Glavni je problem sporost sudova. Na tome treba javnost da insistira i na to da fokusira paznju.
E sad, ko god da je lansirao ove afere, mislim da je postigao cilj. Da nikome nista ne bude jasno i logicno! Citajuci komentare stvarno se dolje do tog zakljucka. Meni sada samo nije jasno, kome se to isplati da narod bude u konfuziji?

Vitez Koja

pre 18 godina

Guverner Jelasic je posten covek. 100%. U ovoj Srbiji je najlakse oblatiti svakoga za 5 minuta. Sumnjivci se odmah javljaju sa svojim zakulisnim teorijama zavere idr. Jelasic je jedan otvoren covek iz svega sto kaze vidi se da se nicega ne boji. Cak je i pozvao BIA-u da ga prisluskuje. E moj Jelasicu, jos se ti nisi ni rodio, a vec su te vec prisluskivali. Ne brini se za to. Zemlja nam se raspada, ali BIA samo prisluskuje. Valjda jedino to umeju da rade priuceni agenti. Tako da nemas frke. Da ima nesto na ovom Jelasicu, odavno bi izleteo neki BIA snimak. On je potpuno cist, uveren sam u to.

Djole

pre 18 godina

Pre svega taj Jelasic je isuvise mlad i nekvalifikovan da bi bio guverner centralne banke. Nema ni akademsku karijeru ni neko radno iskustvo za jedan takav posao. Od toga treba poci u vezi njegove smene. Pogledajte malo kakvi su profili guverneri svetskih centralnih banaka! Nema ni jednog bez doktorata na prestiznom svetskom univerzitetu i dugogodisnje akademske i karijere u drustvenom sektoru. Ovo kod nas je smesno (setite se samo Dinkica, tamo nekog asistentitca zeljnog vlasti i polozaja guvernera). Verovatno je problem sto ako bi neki takav strucnjak dosao kod nas (a mi imamo takvih u svetu), ne bi mogli da ga potkupe.

Nema nama buducnosti bez korenitih promena!!!!

Goran

pre 18 godina

Kada ce ovaj covek biti smenjen?? Ako svaki drugi dan bude isao u policiju da daje iskaze, kada ce stici da radi svoj posao u Narodnoj Banci. SMENA!!! ...kad vec nema osecaja da sam da ostavku :(

misa rex

pre 18 godina

Nisam bas ubedjen u krivicu guvernera. Ova afera, bar po onome sto smo saznali iz medija, duboko smrdi. Sve vise lici na namestaljku u kojoj bi trebalo da nastradaju svi koji vode racuna da Srbija ne postane finansijski Eldorado za pranje novca i tome slicno. Nego, da vidimo koji to lobi hoce da smesti Jelasicu. Jel to ona ekipa koja je smislila aferu Praking +, gde Beograd treba da isplati fiktivnoj firmi iz Izraela basnoslovnu odstetu za posao koji nije ni poceo da se radi? Jel to ona ekipa koja kupuje placeve na elitnim gradskim lokacijama, pa godinama ne pocinje gradnja vec sve stoji zapusteno i ruinirano? Jel to ekipa koja nas juri za zakup satelita, i ko zna kakve jos ugovore koje su potpisivali nasi neodgovorni politicari gledajuci samo svoj sebicni interes? Definitivno mi se cini da upadamo u ruke finansijskih mesetara za koje su ovi nasi indijanci poput Karica i ostalih "tajkuna" mala deca. Zemlja u kojoj je korupcija nacin zivota je najpogodniji teren za belosvetske prevarante kojima nije nikakav problem da se odreknu tricavih 100000 EUR-a, jer se zarada koju ce ostvariti ako na mesto guvernera dodje njihov covek moze meriti stotinama miliona. Na zalost, nisam siguran da drzava ima volje, snage i znanja da sa takvim igracima izadje na kraj.

zoran lukić

pre 18 godina

Mislim da bi gdin Guverner trebao da podnese ostavku jer sama AFERA je nedopustiva kao samo pominjanje u samoj VLADI. No u Srbinu još ima probblema sa glavvom oko davanja ostavki na bilo koju funkciju jer položaj je mnogo "slađi" ode bilo čega...
Revoltirani građanin KIVI republike.

Maja-V

pre 18 godina

Sa jedne strane, imamo guvernera Jelasica, koji ipak nema "proslost" kakvu krasi npr.Dacica i ostale iz SPS-a. Imajuci u vidu da je takav kadar drmao prethodnih 15-ak godina, nije nemoguce da se za njihove posrednicke usluge zainteresuju razni strani "biznismeni" i ostali... ako padnu, pevace(lepo) kao Dacic a ako se provuku, eto slatke provizijice. Pitanje je samo ko su narucioci a ko krajnja destinacija!?!

Nada,CZ

pre 18 godina

To sto se desava sada Srbiji je vec vidjeno u zemljama bivseg Istocnog bloka. Ti isti lobiji su ovde zavrsili posao i naprosto je sada Srbija dosla na red. Zivim u Pragu dugi niz godina i mogu reci da je Ceska Vlada (gradjani kroz poreze) platila ogromne penale za stetne ugovore i sve sudske sporove izgubila koje je vodila pred Medjunarodnim sudovima, tim i slicnim lobijima koji sada porobljavaju Srbiju. Posto su na Istoku zavrsili posao, naprosto je sada Balkan dosao na red!!! Svaki covek ima svoju cenu, samo je pitanje kolika je!!! Onog koga ne mogu da kupe, njemu nesto nadju i ucene ga ili mu smeste da mu usi odpadnu!!! Pa sta su samo od Rusije napravili za vreme Jelcina??? Vladimir Vladimirovic vec godinama boksuje sa njima da im koliko toliko stane na rep!!! Ali Srbija je mala i slaba i u Vladi sede raznorazni LIKOVI i ukoliko sada ne nadje snage da se odupre tim lobijima, bice POROBLJENA kroz njihovu finansijsku moc i novac!!! Lobije necu imenovati, ko imalo prati situaciju, prepoznace ih!!!

M.V.

pre 18 godina

Citajuci vesti, upravo saznah da je Zagradjanin (donosilac mita)zamalo postavljen na nesto zamenika policije?! Po slicnom principu postavljanja kadrova iz SPS-a za zamenike kojecega (da bi podrzavali Vladu), mozda je i sam Simic bio neka vrsta ustupka osiromasenom SpS-u zarad mira u kuci. Moguce je, da je doticna lova, trebala da posluzi da se zacepe neke partijske i licne rupe doticne druzine?!

Alan Sutter

pre 18 godina

Duze vremena nije Srbija imala boljeg guvernera i kvalitetnijeg coveka na tom polozaju. Ukoliko bude smenjen onda nam se tek crno pise.

Marijana

pre 18 godina

Da li je neko pomislio da nevin covek po ovoj hladnoci sedi u zatvoru? Da li postoji nesto cime to moze da se nadoknadi? I dokle god mi budemo raspravljali ko je kriv, a ko je prav, oni koji zele koristice situaciju i medjuprostor za svoja delanja. U situaciji odsustva savesti definitivno je marketing i "stvaranje predstave" najbolje oruzje, a sudeci po komentarima, dobro im ide sa propagandom.

Spiritualni materijalista

pre 18 godina

Milos Vasic u poslednjem broju nedeljnika "Vreme" nudi deo odgovora na ovu aferu. Kada moralne velicine poput Cizelja i Pjevcevica orkestrirano zaurlaju "dole taj i taj" normalan covek, vec refleksivno, usklikne " ziveo taj i taj". Pozivanje na normalne, uredjene demokratije, gde ostavke lete na sve strane, je pomalo smesno. U polumafijaskoj zemlji, u kojoj polulegalni biznismeni, te njihovi ilegalni nalogodavci, sklanjaju svakog ko i pomisli da im se suprostavi, povrsno i maliciozno deluju pozivi na bespogovornu ostavku. Slicne perfidne "igrice" su vidjane u svim tranzicionim drzavama. Nazalost, ponegde su i uspele. Mozda nam takvi nude "beskompromisnog borca za pravdu" Nikacevica za guvernera. Vec mu je jednom asistirao Zagradjanin.

NN lice

pre 18 godina

Ne spadam u obozavaoce G17 (naprotiv) ali stvarno mi je blisko razumu da razni grabljivci zele da smeste Jelasicu, bas zbog toga sto im pruza otpor. A valjda su i racunali bas na ovakvu reakciju: ma, cim se on pominje, treba da podnese ostavku...(O kakvim "namazanim" tipovima se radi, mogli smo da procitamo u tekstu M.Vasica u Vremenu)

Toma

pre 18 godina

Cini mi se da je sve ovo smisljeno kako bi se naudilo NBS i guverneru. Razni "mutni tipovi" domaci i strani su u ovo ukljuceni. Cilj je smeniti guvernera, postaviti svog coveka i onda opljackati sve sto se moze u Srbiji. Nista ne verujem "tipovima" iz ove banke.

Лале, Беч

pre 18 godina

Све се више као оправдање криминалних поступака појединих "тајкуна" и виших државних службеника помиње да "сваки човек има своју цену". Ову одвратну паролу корупционаша демантује целокупна историја човечанства и безброј примера.
Свођење свих човекових племенитих особина и осећања на новац може учинити само онај ко нема ни образа, ни части ни поштења, дакле паразит и не припадник људског друштва.
Апелујем на модератора да такве прилоге не објављује, јер ове стране читају и млади који су будућност Србије.

Vanstranacki analiticar

pre 18 godina

Jedan seriozni covek, dosledan i hladne glave, za koga nisam ni znao kojoj stranci pripada je na tapetu, po meni ni kriv ni duzan. Po meni on smeta Kostunici, Dinkicu i SPS - tako da je SPs iskoristio ovo da se resi i gvernera, i Dinkica, i stabilnog dinara, da izazove infalaciju, da izazovu haos koji i zele posle 5 oktobra. Izabrali su tog koji se prodaje za 100.000 evra - ali pozadina je izrazito politicka. Samo oni koji su do kraja upoznati mogu da kazu o cemu se radi - jer je vrlo sumnjivo da pricljivi Dinkic nesto cuti i ne brani guvernera.

zoran

pre 18 godina

Pruzam punu podrsku g-dinu Jelasicu, i ni slicajno ne sme da podlegne pritiscima i ucenama, kojima se sluze razni biznismeni sa sumnjivim kapitalom. Ovde trebamo prvoklasne banke, a ne trecerazredne -spekulantske off shore kompanije, za koje niko nije cuo. Da je rec o ozbiljnoj kuci imala bi sredstava da investira u dokapitalizaciju i/ili kupovinu neke od drzavnih banaka u Srbiji, i da unapredi njeno poslovanje i kasnije ostvari profit.
Ali ne ovde je rec o brzom spekulativnom kapitalu po ugledu na FINANSIJSKE PIRAMIDE kojima bi se isisao kapital u kratkom roku, a stopa profita bila izmedju 50%-100% godisnje. Takve institucije vole slabu regulativu, finansijsku nedisciplinu i tu se jasno vidi ko im je na putu!

Krsljanin

pre 18 godina

Onako kako su nemestili dokaze Simicu, mogu ih namestiti svakom. Samo treba neki kucni "prijatelj" sa tasnom punom para da se pojavi pred vratima, dok policija ceka da upadne pre nego sto se domacin snadje. Sudstvo, policija i politicari, svi nezavisni od zakona i od gradjana. Tako postoje sanse da svaki gradjanin postane guverner po nekoliko minuta. To se zove demokratija na srpski nacin.

Mashinovodja

pre 18 godina

Ja sam u početku ove afere smatrao da Jelašić treba, ne da podnese neopozivu ostavku, već da je ponudi onome ko ga je postavio za guvernera NB, a taj neka odluči da li je Jelašić i dalje "fit" za guvernera.
Takođe smatram da nije trebalo otpustiti Simića, već ga samo suspendovati sa svih funkcija dok se stvar ne raščisti.
Nisam obožavalac likova i (ne)dela ovih iz G17+, naprotiv, ali u ovom slučaju ni druga strana ne uliva poverenje, naprotiv. Kad se tu muvaju razne moralne gromade kao Pijevčević, Zagrađanin i Dačić, mislim da ću početi da navijam za Jelašića i Simića jer stvar počinje da smrdi na nameštaljku.
Naravno, nije Jelašić "zaradio" vilu na Dedinju, niti Simić stan na Senjaku, sve štedeći od toplog obroka, ali u ovom slučaju počinju da mi izgledaju sve čistiji. Ne znam, možda grešim, vreme će pokazati. Ali gde god se pominje neki SPS-ovac, ja navijam za suprotnu stranu.

Tašin

pre 18 godina

Guverner ne bi trebao da podnese ostavku jer je ovo cista namestaljka. U ovoj zemlji uvek su najbolji na meti. Snajpera ili medija svejedno.

Sasa

pre 18 godina

Nikad necemo shvatiti i ukapirati da izaberemo li i 1000 guvernera u jednom danu svi oni nece biti postenjacine. Ukoliko i ON podnese ostavku pravda nas malih nikada nece biti zadovoljena.

ne verujem nikom

pre 18 godina

Dinkic ne brani Jelasica jer je on od uvek stitio samo svoje sebicne interese. Zasto onda ocekivati da se Dinkic uplice u aferu i zamera Bogu Kostunici? Setimo se da je Djindjic bio jako nepoverljiv prema Dinkicu kad je ovaj poceo da ignorise svoj posao guvernera da bi se dokopao viseg statusa u vladi. Dakle, Dinkic nije tu da pomogne pojedincu ili narodu. Taj ce se batrgati i rukama i nogama ne bi li zadrzao povlastice i umisljao da drzi vlast.

Aleksandar Popovic

pre 18 godina

Ako me pamcenje dobro sluzi, i Dafina je imala nekog "velikog biznismena i finansijera", slicnog ovima koji se sada pominju u pozadini dce najvece nase internacionalne afere (Davinic i Banka). Mesetari za svoje poslove ne biraju sredjene zemlje i ljude, vec rovite, kakve su prilike kod nas i dan-danas. Naravno, prema jevrejskoj da za prvi propust nisi kriv, ali za sve ostale j e s i, nasa "elita" bi morala da zna da mora da preduzme pravovremene mere kako se ne bi desavale i takve, neprilicne stvari, koje mnogo, mnogo kostaju ovaj napaceni narod.
Ipak, u svemu, dobro je sto se kolo finansijskih i drugih nepodopstina pocelo da rasplice. U tom poslu vlastima treba pozeleti sto veci uspeh. Da nece biti lako, pokazuje na desetine nezavrsenih afera koje se "kotrljaju" nasim ulicama.
A sto se guvernera tice, jeste to mlad covek (mogao bih da se upitam-kako se bas on kvalifikovao za tako odgovoran posao, ali odgovor znam(o)-stranacki intreres pre svega!!!!), ali ne i toliko neiskusan da ne zna da se od istine ne moze pobeci. Ako je tacno, kako kaze, da je NBS pod stalnim pritiskom raznih lobija(pa i ambasadora jedne "nama prijateljske zemlje"!!!), o tome je morao da alarmira javnost(manje da se bavi aferom oko svoje kuce), a ako je shvatio da je sve to tako lose, zna se-ostavka. Castan covek tako radi.

Filip

pre 18 godina

Malo mi je indikativno da se afera oko NBS pojavljuje BAS u sred "stajanja na rep" decenijskom kriminalu i svega oko Mobtela. Pa jos za 100 soma?! Hmh

OCI KOJE VIDE

pre 18 godina

Maloj deci je jasno da partiska policija odradjuje,to jest fingira ovu aferu tako,da se u javnosti stekne utisak sveobuhvatne akcije na korupciju.A zapravo,se radi o startnim pozicijama za naredne izbore,i ko ostavi bolji utisak ide u finale to jest u vlast direktno.Gde to ima da policija zapecati stan,a da ga kasnije neki lopovi obiju i uzmu neka vazna dokumenta!?Mislim,jesmo mozda ludi,ali bas toliko nemoj od nas da ocekuj ova vlast.

Stranac

pre 18 godina

Pa kako mozete biti tako naivni (ko ameri - cim se republikanicma ljulja izmile aferu), tako ovo ... Jel' vi stvarno verujete da su oni tako naivni da im je trebalo dostavljati tasnu sa 100,000 evra (koji mogu da stanu u dzep) i FAKSOVATI na dva broja kombinaciju kako otvoriti tasnu? To je namestaljka-osveta SPS-a...

Doctor Wu

pre 18 godina

Borba za Jelasica je borba za ekonomsku buducnost Srbije. Budu li uspeli da ga smene/ nateraju ga na ostavku, crno nam se pise. Ako je Kostunica odlucio da 'cisti' Srbiju onda prvi sledeci na redu treba da bude SPS sve na celu sa Dacicem. Samo, ko ce onda da glasa za vladu?

Milan

pre 18 godina

Da li sam ja propustio neke od cinjenica iz ovog slucaja? KEB uz pomoc policije i sps-ovaca organizuje akciju "hvatanja na delu" viceguvernera. Pri tome policija nema nikakvih dokaza da je bilo ko iz NBS trazio mito niti da ga je uzeo (to sto je neko doneo pare u Simicev stan meni ne znaci da je on primio mito)= niko iz NBS ne moze biti optuzen. KEB je pokusala da dokaze podmitljivost NBS davajuci mito uz nadzor policije = ne moze tuzilac ni njih da tereti, radili su sa policijom. Koga moze? Jedino one koji su ovu smejuriju smislili, izveli je i narusili ugled NBS. Da li ce to uraditi?

Basa

pre 18 godina

Zaista ne mogu da ocenim ko je tu kriv, a ko ne. A voleo bih, kao verujem i svi vi, da znam sve o ovom slucaju. Politicari bi pametno na tv-u izjavili da je najbolje da se sacekaju sudovi. Ja se slazem, ali dokle!? Glavni je problem sporost sudova. Na tome treba javnost da insistira i na to da fokusira paznju.
E sad, ko god da je lansirao ove afere, mislim da je postigao cilj. Da nikome nista ne bude jasno i logicno! Citajuci komentare stvarno se dolje do tog zakljucka. Meni sada samo nije jasno, kome se to isplati da narod bude u konfuziji?

Vitez Koja

pre 18 godina

Guverner Jelasic je posten covek. 100%. U ovoj Srbiji je najlakse oblatiti svakoga za 5 minuta. Sumnjivci se odmah javljaju sa svojim zakulisnim teorijama zavere idr. Jelasic je jedan otvoren covek iz svega sto kaze vidi se da se nicega ne boji. Cak je i pozvao BIA-u da ga prisluskuje. E moj Jelasicu, jos se ti nisi ni rodio, a vec su te vec prisluskivali. Ne brini se za to. Zemlja nam se raspada, ali BIA samo prisluskuje. Valjda jedino to umeju da rade priuceni agenti. Tako da nemas frke. Da ima nesto na ovom Jelasicu, odavno bi izleteo neki BIA snimak. On je potpuno cist, uveren sam u to.

Djole

pre 18 godina

Pre svega taj Jelasic je isuvise mlad i nekvalifikovan da bi bio guverner centralne banke. Nema ni akademsku karijeru ni neko radno iskustvo za jedan takav posao. Od toga treba poci u vezi njegove smene. Pogledajte malo kakvi su profili guverneri svetskih centralnih banaka! Nema ni jednog bez doktorata na prestiznom svetskom univerzitetu i dugogodisnje akademske i karijere u drustvenom sektoru. Ovo kod nas je smesno (setite se samo Dinkica, tamo nekog asistentitca zeljnog vlasti i polozaja guvernera). Verovatno je problem sto ako bi neki takav strucnjak dosao kod nas (a mi imamo takvih u svetu), ne bi mogli da ga potkupe.

Nema nama buducnosti bez korenitih promena!!!!