Sreda, 11.01.2006.

08:31

Još jedna Karić-afera – BK TV?

Sudija Žanka Radić protiv koje je podneta krivična prijava zbog slučaja Mobtel, jeste i potpisnik navodne prodaje BK televizije.

Izvor: B92

Još jedna Kariæ-afera – BK TV? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Pak

pre 18 godina

Ne treba biti naivan. Karic je zasmetao novoj (staroj) finansijskoj oligarhiji i kao u srednjem veku, ujedinili su se s tim da ga upropaste i podele njegove posede. Vise bih voleo da je Vlada u stanju da primeni Putinov model u obracunavanju sa oligarhijom.
Ne treba biti ni sentimentalan. Milosevic je preko Zajma za preporod Srbije (ko nije hteo da da pare bio je "pljuvan" kao izdajnik; a kako je tek Dijaspora namagarcena!) dao zamajac Karicima da naprave "rezervnu" drzavnu imperiju.
Nadam se da ce uskoro doci na red i ostali.

nikola

pre 18 godina

Martha Stjuart jedna od najbogatijih zena u kanadi i usa je bila u zatvoru samo zbog utaje poreza i izbjegavanja placanja taxe, a Bogi Karic i njegova familija koji svakih 15 dana prodaju jedan drugom televizije i kompanije bi u svakoj od tih prodaja trebali da plate taxu pa ajde da tu bar pogledamo koliko su platili porez za sve te transakcije sto im je sredjivao ovaj njihov privatni sudija.

Srđan Živković

pre 18 godina

Mislim da od svega toga neće biti ništa.Treba odmah konfiskovati svu njihovu imovinu i tada otpočeti sa utvrđivanjem krivične odgovornosti. Valjda je svima jasno da su se oni enormno obogatili. Poštenim radom nisu.Odvajanjem od usta nisu. Kolika bi ta usta trebalo biti ? A onda nastaviti rešavanje tog problema u celoj Srbiji jer takvih ima puno.

Draganče

pre 18 godina

Umesto vladavine prava na sceni je neograničena vladavina izvršne vlasti. U političko propagandnom ratu protiv Karića, izvršna vlast koristi neprihvatljive metode.
Karići mi nisu mili ali se daleko više plašim neograničene moći ministarske svemoći koja gazi po stečenim pravima mimo zakonske procedure.

andro

pre 18 godina

Participiranje PSSa u buducoj vladi je slicno kao dolazak radikala na vlast - totalna katastrofa. Mene uopste ne zanima kako i sa kakvim dokazima, niti sa kakvim motivima to radi ova vlada, ali eliminisanje Karica sa politicke scene je sjajna stvar za Srbiju.
Dakle valjda ce toj BK televiziji da oduzmu dozvolu za rad ili promene vlasnika (uopste me ne zanima kako i zasto), pa ce tom liku lepo da padne popularnost na par posto (gde mu je i mesto). A kad zaglavi u bajboku, jos i nize. U mentalitetu naseg naroda je da vole demonstraciju sile (jel se secate popularnosti DSa posle sablje?), bez obzira na zakonitost, kada je usmerena protiv kriminalaca.
Valjda se ova afera (za razliku od ostalih) razvila dovoljno da vise nema puj-pike-ne-vazi. Da smo srece da taj sistem spojenih sudova stvarno profunkcionise, ali nismo mi te srece, tako da cemo ostale tajkune (koji su bili dovoljno pametni da ne ulaze u politiku) da gledamo jos dugo.
Ako ova vlada ovo uspesno izgura, imacete prilike da gledate solidan rast popularnosti (pre svega G17+ i DSS). Sto ne bi bilo lose, jer je vreme za jednu jaku vladu sastavljenu od DSa i DSSa i G17+, pa da vidimo je l ista mogu da urade ili su svi ogrezli u korupciji i znaju samo da se prepucavaju. Predhodne dve jako slabe vlade su bili tragicni pokusaji ...

didi

pre 18 godina

Mozete da branite Karica koliko hocete argumentom da kao ova vlada hoce da ga se resi, pa su sada krenuli u hajku. Jeste- kasno su poceli, ali kao prvo- Karic- jeste ratni profiter. A onda nemojte njegovi govori da vas zabunjuju- slusajte ga samo kako prica- mali flash-back na Slobina vremena, isti jezik samo 5 padeza. Trtlja, ali ne govori nista, sem sto nesto pokusava da pumpa nas nacionalni ponos- da se osetimo dobro sto smo Srbi.
Uz to, ne verujem da Kiparska policija radi u korist nase vlade, nego oni imaju svoju nezavisnu istragu, prema tome tu je ta teorija da su svi krenuli na Karica svog opstanka radi, slaba. Karic je nezakonito sagradio svoju imperiju. Verujem ja da je on pametan, spretan itd- ali takodje verujem da je nasao mnogo nacina da zaobidje zakon- koji vazi za sve osim za njega, izgleda. Ne znam kako siroti Srbi, koji zaradjuju mizernu platu, i uz to placaju taksu, mogu da idealizuju ovog coveka i njegovu porodicu. Mozda gledaju "Jelenu" previse?

svi (ni)su isti

pre 18 godina

Mnogo stvari se "mnogo naglo" otkrilo o Karicima. Ne brinem ja za njih nego za svakoga protiv koga isto tako mogu da se "mnogo naglo" otkriju razne stvari, po potrebi. A za tamo neke druge, koji su vec bili u zatvoru, iznenada "nestasica dokaza" pa izadjose malo u setnju! Ovo nista ne valja. Ako su znali - zasto su cutali? Ako nisu znali - da li su sada otkrili bas sve?
Sta ce biti ako Karici odluce da oforme jos jedno "preduzece" - licno obezbedjenje u prosirenom opsegu, sa elementima specijalnih vestina? Ne verujem, ali ne bih smeo da se zakunem da nece. Samo jos to nismo probali...

abramoff

pre 18 godina

Martha stjuart,jedan od najvechih brendova u americi je bila u zatvoru sa daleko manje dokaza nego sto ih ima protiv karicha I niko se nije pozivao u javnosti na tzv. Ljudska prava a da ne prichamo o ovoj sudiji kojoj bi bile oduzete sve dozvole za rad do kraja zivota tako da ne bi mogla ni ulice da chisti sa takvim rekordom I mogu slobodno da kazem kriminalnim dosijeom!

kula od karata

pre 18 godina

Da li ima boljeg dokaza za ove atake na Karica od cinjenice iznete iz jedne danasnje vesti: "...DS, PSS, SDP i manjinske partije glasalo bi 52 odsto..."? Ova sadasnja vlast, bez i trunke podrske naroda Srbije, je sramota nevidjenih razmera.

Dragan

pre 18 godina

Bogi... Sve sto je stekao, stekao je zahvaljujuci znanju sa BK univerziteta... Da, da..
Meni je prosto neshvatljivo da u 21-om veku krem Srbije (vlada, ekonomski i politicki mocnici, javne licnosti) budu ovakvi "intelektualci". Sa duznim postovanjem prema izuzetcima (npr. g-din Dinkic) moram da kazem da je za mlade narastaje ubedljivo najbolje da pod hitno pobegnu iz Srbije dokle god im ovakvi "intelektualci" kroje kapu. Uopste ne sumnjam da Karici imaju putera na glavi, i to jako mnogo, ali ne sumnjam ni u to da je kostunjavi legalista upravo zbog toga izvukao od njih dosta para. E, sada kad je Karic (moram da priznam da jeste sposoban za neke stvari, npr. prevare i podmicivanje) postao vrlo ozbiljna opozicija, sad se vade aduti iz rukava. A svi su pljuvali po Djindjicu i po Aleksandru Radovicu kad su hteli da naplate porez na extra profit. Dobro dosli u Srbiju...

Pejdzer

pre 18 godina

Ako me pamcenje dobro sluzi pre jedno 10 godina, iliti u osvit MOBETL-a neki baja koji je pocetkom devedestih razvio pejdzing sistem (valjda Zoran Markovic ili nesto slicno) je izgleda greskom, od vlasti republike Srbije bio dobio u paketu i licencu za mobilnu telefoniju. Posto to niko nije odmah ukapirao, a kad je on probao da oformi prvu Mobilnu mrezu, a vec se jelte saznalo sta je to odnosno kolike prae leze u tome, krenulo je otimanje iste licence. I tu su se pojavili Karici kao branioci neba nad Srbijom. Secam se da su u Politici izlazila nekakva pisma u Politici na po 2 strane gde se dokazivalo kako je vlasnik BelPadzeta lopov, ludak, bolestan covek i cime ga sve nisu kitili, dok covek na kraju nije ukapirao da je vrag odneo salu i nestao iz zemlje. Sad da li je bio dovoljno pametan pa pristao da bude obestecen ko ce ga znati.
I eto sad nam se otkriva rupa na saksiji kao ovaj uzeo onoliko a onaj toliko, pa kad neko Ministru Jocicu kaze da se o tome pisalo godinama a on uzvrati kako Policija mora dobro nesto da proveri pre nego sto nekog optuzi. Eto proveravalo se 10 godina.
I kad je jos B.Tadic obecavao treceg operatera mobilne telefonije, kao da nas to spasava od svih ostalih problema, pa se posle ucutao.

Zeljko

pre 18 godina

Da me ne razumete pogreshno, ja smatram da su Karici ljudi za koje bi mi bilo jako drago da im se oduzme sva imovina i da se vrate tamo odakle su dosli da imaju ono sto su imali pre nego sto je na politicku scenu u Srbiaji dosao Slobodan Milosevic. Ipak bih hteo da skrenem paznju na formalucaiju u tekstu "da se protiv Sretena Karica i njegove supruge vodi istraga". Ja u Srbiji vec dugo ne zivim i ne znam da li je ovo gramiticki i jezicki ispravno ali je po meni to jedna nepravna formulacija. Protiv nekoga se moze podici optuznica ali neko moze samo biti pod istragom a ne da se istraga vodi protiv njega. Mislim da ova formulacija odrazava jedno shvatanje po kom je osumnjiceni kriv dok se suprotno ne dokaze sto je u srpskom politicki motivisanom sudstvu cest pristup. U pravnoj drzavi je medjutim svako nevin dok se u valjanom pravnom postupku ne dokaze suprotno. Istrage se vode u cilju otkrivanja cinjenicnog i pravnog stanja a ne protiv nekoga. Ja sam kao covek izuzetno protiv Karica i njemu slicnih ali je to nesto drugo...

Banat

pre 18 godina

Vlada Srbije (a i neke stranke opozicije) pokusavaju da sprece tajkunizaciju drzave i obesmisljavanje izborne demokratije. Ako time spase svoju upravu - jos bolje. Dve muve jednim udarcem. No, ne verujem da je glavni razlog poteza Vlade Srbije puko spasavanje funkcija -- izbori su, maltene, iza coska.
Veoma je neizvesno da li ce ova Vlada dobiti sledece izbore. Stavise, malo je verovatno.

Staljin

pre 18 godina

Jedan jedini razlog zbog kog je Karic osnovao stranku je da zastiti svoju imperiju, da dodje na vlast i spreci propast svog klana, da spreci pravdu da konacno trijumfuje i kad i ako mu Policija zakuca na vrata da moze sve to da prebaci na polje politickog obracuna. To znaci da sada i ja mogu da osnujem stranku, da kradem, lazem, ne placam poreze, ne placam dividende, prolazim automobilom kroz crveno i onda kad Policija dodje po mene ja cu da dignem dreku to je politicki?! DOSTA VISE!

bg

pre 18 godina

O da, Mobtel i Bogi muljali su pare do Kipra i nazad. I za to i za mnoge druge stvari bi zaposleni i bivsi zaposleni u BK sistemu trebalo da kazu nesto, ali cute... Jedni zbog posla a drugi ko zna zbog cega. Pretpostavljam da bi Bogi (kako ga zovu drugari sa Kosova) izvukao i onaj spisak od 500 radnika za otpustanje sa BK TV kada bi postao premijer? A mozda bi tada imao i vise novca pa bi ih placao? Zasto se novac iz Mobtela slivao bas na BK TV? Setite se BK pejdzinga, Mobtela i 15 godina MONOPOLA.
Muka mi je od svih politicara (zakljucno sa Dinkicem) ali za ovo i ekstra profit (koji bi morao biti mnogo veci) svaka mu cast!

Mashinovodja

pre 18 godina

Zanimljiva formulacija: "predsednik Trgovinskog suda Goran Kljajević je BLIZAK s Bogoljubom Karićem".
Šta to tačno znači? Da su na "j.. si m...", što bi praktično značilo da je svako od njih spreman da uradi za onog drugog bilo šta, a naročito nešto protivzakonito?
Gazda Bogi je svojevremeno bio vrlo "blizak", čak i bukvalno, plot do plota, sa izvesnim Slobodanom, ali od kako mu komšija uživa holandsko gostoprimstvo, Bogi se "približio" nekim drugim dobrotvorima i čovekoljupcima. Lepo kažu ljudi "daleko od očiju, daleko od srca".
Jeste da trenutno Kralj Salate & Mobilne Telefonije ima izvesnih problema, ali to nije ništa, samo prolazno naoblačenje, jer je gazda Bogi postao to što jeste zbog izuzetnog talenta da se "približi" Kome Treba i Kada Treba. Naravno, častiće "približenog" kojim miliončetom (evra, naravno), jer kao svaki dobar srpski domaćin, gazda Bogi zna šta je red.
I opet će svi lepo živeti, kao što bajka kaže, "happily ever after".
Osim nas ovaca koje će ošišati po milioniti jubuilarni put.

Branislav Zekic Zeka

pre 18 godina

Of-šor-kompanije, Jukiko limitid i Sekiko limitid, ha ha ha!
Da posle 5. oktobra u ministarske fotelje nisu seli Batic i Mihajlovic "limited" a posle njih Stojkovic i Jocic "limited" ne bi nam ni pravna drzava bila "limited" pa ne bi bilo ni Jukiko, Sekiko i ostalih Limited-a. A Bogoljub i njemu slicni bizmismeni danas ne bi bili Off-shore nego bi vec od 6. oktobra sadili zelenu salatu, ko u Padinskoj Skeli a ko u Zabeli Limited.

Sale, FRA

pre 18 godina

Ono sto plasi i tera na sumnjicavost u iskrenu zelju da se "Al Kapone"-i Srbije postave gde im je i mesto (na smetliste!) je cinjenica da to radi:
- policija kojoj "nije bitno" gde se krio organizator ubistva prvog coveka vlade jedne evropske (a ne polinezijske ili africke) zemlje, ma ko god da on i kakav bio,
- pravosudni organi koji vracaju na "stara" mesta SPS-ovce, koji su pucali na "setace",
- sto sve ovo ne saopstava prvi covek Vlade, vec njegov posao (obavestavanja javnosti) sprovode min. finansija i razni "portparoli".

BIA, sudstvo, policija - svi isti(!) kao i u vreme kad je Bogi malo-malo pa sedeo na "kanabetu"... Sve je to - tuzno, jer je trebalo da se desi pre mnoooogo, mnogo vremena. Pitam se da li bi se ikada i desilo da Bogi nije poceo da "kupuje" po novootvorenom "supermarketu" zvanom Parlament Srbije, i to bas "artikle" DSS-a...
Znaci, dok me ne diras (a ja imam s cim da te "klepim" po usima), samo teraj! A, kad dirnes u moje interese...

Zasto je to u Srbiji UVEK tako?

Slađana

pre 18 godina

Vidim, svi su se zaneli verujući u poštene namere Vlade Srbije. Lično, Vladi Srbije verujem koliko i Kariću, odnosno nimalo. Ne verujem da je osumnjičena sudija donela nezakonitu odluku. Radila je po zakonu, ali onome koji je u to vreme važio, odnosno bio po meri tadašnjih vlastodržaca. Da se ne lažemo, i ovi sada donose zakone po svojoj meri. Slično bi bilo da sada podnesete prijavu protiv nekog sudije koji je, u vreme dok je postojala u krivičnom zakonodavstvu, izrekao smrtnu kaznu jer je sada ista ukinuta. Uostalom, kada padne Vlada Srbije i dođe neka druga, videćete da će sve zakone do sada usvojene, ponovo menjati i usvajati nove. U ovoj priči nije zbunjen ni Karić ni Vlada Srbije, već samo građani Srbije nažalost! Doduše, i sudije koje moraju da primenjuju nejasne, neprecizne i nedorečene zakone koje usvaja najviši nam zakonodavni dom, odnosno sadašnja Skupština Srbije, koja je inače rekorder u usvajanju istih, još kada bi se papira prešli na dela, gde bi nam bio kraj.

mina

pre 18 godina

Odavno su trebali da shvate ko su Karići i zašto su samo oni i njima slični malverzanti uspeli da profitiraju za vreme Miloševića...

PATRIOTA

pre 18 godina

Tolike godine Karic radi sta hoce i drpa nam iz dzepa kako hoce. Do sada su svi cutali( sa izuzetkom Mladje i G17 kojima svaka cast). I sada kada je cika Bogoljub resio da udje malo u politiku a rejting njegove stranke ozbiljno ugrozio ostale, sada je tek on lopov i sada se vodi nekakva istraga. Licno sumnjam da ce glavni igraci da stradaju, verovatno ce da padne neki sudija ili cinovnik iz PTT-a. Ali hajde da verujemo u cudo ipak Kostunica stalno prica o pravnoj drzavi.

vlajko

pre 18 godina

Da ne ispadne da branim Karića, ali ne volim kada se protiv bilo koga ocigledno pravi atmosfera linca, pa ni protiv njega. To mi sve mnogo lici na metode Miloseviceve vlasti koje su i ovi novi izgleda oberucke prihvatili, kao i sivu eminenciju koja nam je i onda krojila kapu kao sto to izgleda i sada cini.

Subotica

pre 18 godina

Vreme da svi zahvalimo ministru finansija Mlađanu Dinkiću koji se sam borio protiv tajkuna. Dinkić je jedini u Srbiji koji je smeo da stane na žulj Bogoljubu Kariću, jedini koji je ukazivao na sve malverzacije koje je Karić radio. Zbog toga mu svaka čast. Takav ministar treba Srbiji, ministar koji uvodi red i pred kojim su svi građani jednaki. SIGURNO je samo kada Dinkić čuva i vodi Srpski budžet.

Constantin1814

pre 18 godina

Ej bre, pa dokle ce ovi da nas prave budalama? Porodica Karic radi PREKO 10 GODINA u Srbiji i sirom sveta i cim ne slusa vlast, onda joj sledi unistenje do poslednje kapi krvi!?? Mislim, briga mene i za jedne i za druge-nekako su mi isti, ali ova pozorista, kao tek ( !!!?? ) sada oni nalaze neke dokaze i teze da ovi posluju neposteno... ma daaaajjj bree, nisu ovo filmovi iz ranih 50-ih o mafijaskim porodicama koje ne slusaju zlog gradonacelnika pa on za osvetu "otkriva" narodu njihove tajne poslove. Koliko je samo dece na vaznim polozajima u Srbiji...

Vlada

pre 18 godina

Vreme je zaista da se zahvalimo ministru Dinkicu i ostatku sadasnje vlade koja jeste isterala ruzan deo posla (i jos ponesto je ostalo), pa da ih zasluzeno ispratimo u penziju.

Dojcin Plavsic

pre 18 godina

Pravda je spora, ali dostizna. Posebno ako se doticni tajkun lati politike. A ako sedi i cuti - e onda je pravda jos sporija i krece se brzinom koja asimptotski tezi ka nuli. E Bogi, Bogi, pa nista nisi naucio od Hodorkovskog...

Лале, Беч

pre 18 godina

Председник Друштва судија или није савладао предмет Кривичног права док је студирао, или су се у међувремену променили закони у Србији, кад покушава да умањи кривицу колегинице која је својим поступцима омогућила незаконито стицање користи другим лицима - а не себи!
У кривичном праву не прави се разлика између "личне" и "туђе" користи, јер је по друштво битнији умишљај да се крши право и другом нанесе штета. него да се воде бескрајна надмудривања је ли се, на пример, фирма на који начин "одужила" несавесном и криминалу склоном судији.
Уместо да Друштво судија крене у одлучно разрачунавање са рак-раном која мори Србију - потурају се разни одбранашки назови аргументи!

Subotica

pre 18 godina

Vreme da svi zahvalimo ministru finansija Mlađanu Dinkiću koji se sam borio protiv tajkuna. Dinkić je jedini u Srbiji koji je smeo da stane na žulj Bogoljubu Kariću, jedini koji je ukazivao na sve malverzacije koje je Karić radio. Zbog toga mu svaka čast. Takav ministar treba Srbiji, ministar koji uvodi red i pred kojim su svi građani jednaki. SIGURNO je samo kada Dinkić čuva i vodi Srpski budžet.

Vlada

pre 18 godina

Vreme je zaista da se zahvalimo ministru Dinkicu i ostatku sadasnje vlade koja jeste isterala ruzan deo posla (i jos ponesto je ostalo), pa da ih zasluzeno ispratimo u penziju.

Dojcin Plavsic

pre 18 godina

Pravda je spora, ali dostizna. Posebno ako se doticni tajkun lati politike. A ako sedi i cuti - e onda je pravda jos sporija i krece se brzinom koja asimptotski tezi ka nuli. E Bogi, Bogi, pa nista nisi naucio od Hodorkovskog...

Constantin1814

pre 18 godina

Ej bre, pa dokle ce ovi da nas prave budalama? Porodica Karic radi PREKO 10 GODINA u Srbiji i sirom sveta i cim ne slusa vlast, onda joj sledi unistenje do poslednje kapi krvi!?? Mislim, briga mene i za jedne i za druge-nekako su mi isti, ali ova pozorista, kao tek ( !!!?? ) sada oni nalaze neke dokaze i teze da ovi posluju neposteno... ma daaaajjj bree, nisu ovo filmovi iz ranih 50-ih o mafijaskim porodicama koje ne slusaju zlog gradonacelnika pa on za osvetu "otkriva" narodu njihove tajne poslove. Koliko je samo dece na vaznim polozajima u Srbiji...

Лале, Беч

pre 18 godina

Председник Друштва судија или није савладао предмет Кривичног права док је студирао, или су се у међувремену променили закони у Србији, кад покушава да умањи кривицу колегинице која је својим поступцима омогућила незаконито стицање користи другим лицима - а не себи!
У кривичном праву не прави се разлика између "личне" и "туђе" користи, јер је по друштво битнији умишљај да се крши право и другом нанесе штета. него да се воде бескрајна надмудривања је ли се, на пример, фирма на који начин "одужила" несавесном и криминалу склоном судији.
Уместо да Друштво судија крене у одлучно разрачунавање са рак-раном која мори Србију - потурају се разни одбранашки назови аргументи!

vlajko

pre 18 godina

Da ne ispadne da branim Karića, ali ne volim kada se protiv bilo koga ocigledno pravi atmosfera linca, pa ni protiv njega. To mi sve mnogo lici na metode Miloseviceve vlasti koje su i ovi novi izgleda oberucke prihvatili, kao i sivu eminenciju koja nam je i onda krojila kapu kao sto to izgleda i sada cini.

mina

pre 18 godina

Odavno su trebali da shvate ko su Karići i zašto su samo oni i njima slični malverzanti uspeli da profitiraju za vreme Miloševića...

PATRIOTA

pre 18 godina

Tolike godine Karic radi sta hoce i drpa nam iz dzepa kako hoce. Do sada su svi cutali( sa izuzetkom Mladje i G17 kojima svaka cast). I sada kada je cika Bogoljub resio da udje malo u politiku a rejting njegove stranke ozbiljno ugrozio ostale, sada je tek on lopov i sada se vodi nekakva istraga. Licno sumnjam da ce glavni igraci da stradaju, verovatno ce da padne neki sudija ili cinovnik iz PTT-a. Ali hajde da verujemo u cudo ipak Kostunica stalno prica o pravnoj drzavi.

Slađana

pre 18 godina

Vidim, svi su se zaneli verujući u poštene namere Vlade Srbije. Lično, Vladi Srbije verujem koliko i Kariću, odnosno nimalo. Ne verujem da je osumnjičena sudija donela nezakonitu odluku. Radila je po zakonu, ali onome koji je u to vreme važio, odnosno bio po meri tadašnjih vlastodržaca. Da se ne lažemo, i ovi sada donose zakone po svojoj meri. Slično bi bilo da sada podnesete prijavu protiv nekog sudije koji je, u vreme dok je postojala u krivičnom zakonodavstvu, izrekao smrtnu kaznu jer je sada ista ukinuta. Uostalom, kada padne Vlada Srbije i dođe neka druga, videćete da će sve zakone do sada usvojene, ponovo menjati i usvajati nove. U ovoj priči nije zbunjen ni Karić ni Vlada Srbije, već samo građani Srbije nažalost! Doduše, i sudije koje moraju da primenjuju nejasne, neprecizne i nedorečene zakone koje usvaja najviši nam zakonodavni dom, odnosno sadašnja Skupština Srbije, koja je inače rekorder u usvajanju istih, još kada bi se papira prešli na dela, gde bi nam bio kraj.

Mashinovodja

pre 18 godina

Zanimljiva formulacija: "predsednik Trgovinskog suda Goran Kljajević je BLIZAK s Bogoljubom Karićem".
Šta to tačno znači? Da su na "j.. si m...", što bi praktično značilo da je svako od njih spreman da uradi za onog drugog bilo šta, a naročito nešto protivzakonito?
Gazda Bogi je svojevremeno bio vrlo "blizak", čak i bukvalno, plot do plota, sa izvesnim Slobodanom, ali od kako mu komšija uživa holandsko gostoprimstvo, Bogi se "približio" nekim drugim dobrotvorima i čovekoljupcima. Lepo kažu ljudi "daleko od očiju, daleko od srca".
Jeste da trenutno Kralj Salate & Mobilne Telefonije ima izvesnih problema, ali to nije ništa, samo prolazno naoblačenje, jer je gazda Bogi postao to što jeste zbog izuzetnog talenta da se "približi" Kome Treba i Kada Treba. Naravno, častiće "približenog" kojim miliončetom (evra, naravno), jer kao svaki dobar srpski domaćin, gazda Bogi zna šta je red.
I opet će svi lepo živeti, kao što bajka kaže, "happily ever after".
Osim nas ovaca koje će ošišati po milioniti jubuilarni put.

Sale, FRA

pre 18 godina

Ono sto plasi i tera na sumnjicavost u iskrenu zelju da se "Al Kapone"-i Srbije postave gde im je i mesto (na smetliste!) je cinjenica da to radi:
- policija kojoj "nije bitno" gde se krio organizator ubistva prvog coveka vlade jedne evropske (a ne polinezijske ili africke) zemlje, ma ko god da on i kakav bio,
- pravosudni organi koji vracaju na "stara" mesta SPS-ovce, koji su pucali na "setace",
- sto sve ovo ne saopstava prvi covek Vlade, vec njegov posao (obavestavanja javnosti) sprovode min. finansija i razni "portparoli".

BIA, sudstvo, policija - svi isti(!) kao i u vreme kad je Bogi malo-malo pa sedeo na "kanabetu"... Sve je to - tuzno, jer je trebalo da se desi pre mnoooogo, mnogo vremena. Pitam se da li bi se ikada i desilo da Bogi nije poceo da "kupuje" po novootvorenom "supermarketu" zvanom Parlament Srbije, i to bas "artikle" DSS-a...
Znaci, dok me ne diras (a ja imam s cim da te "klepim" po usima), samo teraj! A, kad dirnes u moje interese...

Zasto je to u Srbiji UVEK tako?

Branislav Zekic Zeka

pre 18 godina

Of-šor-kompanije, Jukiko limitid i Sekiko limitid, ha ha ha!
Da posle 5. oktobra u ministarske fotelje nisu seli Batic i Mihajlovic "limited" a posle njih Stojkovic i Jocic "limited" ne bi nam ni pravna drzava bila "limited" pa ne bi bilo ni Jukiko, Sekiko i ostalih Limited-a. A Bogoljub i njemu slicni bizmismeni danas ne bi bili Off-shore nego bi vec od 6. oktobra sadili zelenu salatu, ko u Padinskoj Skeli a ko u Zabeli Limited.

bg

pre 18 godina

O da, Mobtel i Bogi muljali su pare do Kipra i nazad. I za to i za mnoge druge stvari bi zaposleni i bivsi zaposleni u BK sistemu trebalo da kazu nesto, ali cute... Jedni zbog posla a drugi ko zna zbog cega. Pretpostavljam da bi Bogi (kako ga zovu drugari sa Kosova) izvukao i onaj spisak od 500 radnika za otpustanje sa BK TV kada bi postao premijer? A mozda bi tada imao i vise novca pa bi ih placao? Zasto se novac iz Mobtela slivao bas na BK TV? Setite se BK pejdzinga, Mobtela i 15 godina MONOPOLA.
Muka mi je od svih politicara (zakljucno sa Dinkicem) ali za ovo i ekstra profit (koji bi morao biti mnogo veci) svaka mu cast!

Staljin

pre 18 godina

Jedan jedini razlog zbog kog je Karic osnovao stranku je da zastiti svoju imperiju, da dodje na vlast i spreci propast svog klana, da spreci pravdu da konacno trijumfuje i kad i ako mu Policija zakuca na vrata da moze sve to da prebaci na polje politickog obracuna. To znaci da sada i ja mogu da osnujem stranku, da kradem, lazem, ne placam poreze, ne placam dividende, prolazim automobilom kroz crveno i onda kad Policija dodje po mene ja cu da dignem dreku to je politicki?! DOSTA VISE!

Banat

pre 18 godina

Vlada Srbije (a i neke stranke opozicije) pokusavaju da sprece tajkunizaciju drzave i obesmisljavanje izborne demokratije. Ako time spase svoju upravu - jos bolje. Dve muve jednim udarcem. No, ne verujem da je glavni razlog poteza Vlade Srbije puko spasavanje funkcija -- izbori su, maltene, iza coska.
Veoma je neizvesno da li ce ova Vlada dobiti sledece izbore. Stavise, malo je verovatno.

Zeljko

pre 18 godina

Da me ne razumete pogreshno, ja smatram da su Karici ljudi za koje bi mi bilo jako drago da im se oduzme sva imovina i da se vrate tamo odakle su dosli da imaju ono sto su imali pre nego sto je na politicku scenu u Srbiaji dosao Slobodan Milosevic. Ipak bih hteo da skrenem paznju na formalucaiju u tekstu "da se protiv Sretena Karica i njegove supruge vodi istraga". Ja u Srbiji vec dugo ne zivim i ne znam da li je ovo gramiticki i jezicki ispravno ali je po meni to jedna nepravna formulacija. Protiv nekoga se moze podici optuznica ali neko moze samo biti pod istragom a ne da se istraga vodi protiv njega. Mislim da ova formulacija odrazava jedno shvatanje po kom je osumnjiceni kriv dok se suprotno ne dokaze sto je u srpskom politicki motivisanom sudstvu cest pristup. U pravnoj drzavi je medjutim svako nevin dok se u valjanom pravnom postupku ne dokaze suprotno. Istrage se vode u cilju otkrivanja cinjenicnog i pravnog stanja a ne protiv nekoga. Ja sam kao covek izuzetno protiv Karica i njemu slicnih ali je to nesto drugo...

Pejdzer

pre 18 godina

Ako me pamcenje dobro sluzi pre jedno 10 godina, iliti u osvit MOBETL-a neki baja koji je pocetkom devedestih razvio pejdzing sistem (valjda Zoran Markovic ili nesto slicno) je izgleda greskom, od vlasti republike Srbije bio dobio u paketu i licencu za mobilnu telefoniju. Posto to niko nije odmah ukapirao, a kad je on probao da oformi prvu Mobilnu mrezu, a vec se jelte saznalo sta je to odnosno kolike prae leze u tome, krenulo je otimanje iste licence. I tu su se pojavili Karici kao branioci neba nad Srbijom. Secam se da su u Politici izlazila nekakva pisma u Politici na po 2 strane gde se dokazivalo kako je vlasnik BelPadzeta lopov, ludak, bolestan covek i cime ga sve nisu kitili, dok covek na kraju nije ukapirao da je vrag odneo salu i nestao iz zemlje. Sad da li je bio dovoljno pametan pa pristao da bude obestecen ko ce ga znati.
I eto sad nam se otkriva rupa na saksiji kao ovaj uzeo onoliko a onaj toliko, pa kad neko Ministru Jocicu kaze da se o tome pisalo godinama a on uzvrati kako Policija mora dobro nesto da proveri pre nego sto nekog optuzi. Eto proveravalo se 10 godina.
I kad je jos B.Tadic obecavao treceg operatera mobilne telefonije, kao da nas to spasava od svih ostalih problema, pa se posle ucutao.

kula od karata

pre 18 godina

Da li ima boljeg dokaza za ove atake na Karica od cinjenice iznete iz jedne danasnje vesti: "...DS, PSS, SDP i manjinske partije glasalo bi 52 odsto..."? Ova sadasnja vlast, bez i trunke podrske naroda Srbije, je sramota nevidjenih razmera.

Dragan

pre 18 godina

Bogi... Sve sto je stekao, stekao je zahvaljujuci znanju sa BK univerziteta... Da, da..
Meni je prosto neshvatljivo da u 21-om veku krem Srbije (vlada, ekonomski i politicki mocnici, javne licnosti) budu ovakvi "intelektualci". Sa duznim postovanjem prema izuzetcima (npr. g-din Dinkic) moram da kazem da je za mlade narastaje ubedljivo najbolje da pod hitno pobegnu iz Srbije dokle god im ovakvi "intelektualci" kroje kapu. Uopste ne sumnjam da Karici imaju putera na glavi, i to jako mnogo, ali ne sumnjam ni u to da je kostunjavi legalista upravo zbog toga izvukao od njih dosta para. E, sada kad je Karic (moram da priznam da jeste sposoban za neke stvari, npr. prevare i podmicivanje) postao vrlo ozbiljna opozicija, sad se vade aduti iz rukava. A svi su pljuvali po Djindjicu i po Aleksandru Radovicu kad su hteli da naplate porez na extra profit. Dobro dosli u Srbiju...

abramoff

pre 18 godina

Martha stjuart,jedan od najvechih brendova u americi je bila u zatvoru sa daleko manje dokaza nego sto ih ima protiv karicha I niko se nije pozivao u javnosti na tzv. Ljudska prava a da ne prichamo o ovoj sudiji kojoj bi bile oduzete sve dozvole za rad do kraja zivota tako da ne bi mogla ni ulice da chisti sa takvim rekordom I mogu slobodno da kazem kriminalnim dosijeom!

svi (ni)su isti

pre 18 godina

Mnogo stvari se "mnogo naglo" otkrilo o Karicima. Ne brinem ja za njih nego za svakoga protiv koga isto tako mogu da se "mnogo naglo" otkriju razne stvari, po potrebi. A za tamo neke druge, koji su vec bili u zatvoru, iznenada "nestasica dokaza" pa izadjose malo u setnju! Ovo nista ne valja. Ako su znali - zasto su cutali? Ako nisu znali - da li su sada otkrili bas sve?
Sta ce biti ako Karici odluce da oforme jos jedno "preduzece" - licno obezbedjenje u prosirenom opsegu, sa elementima specijalnih vestina? Ne verujem, ali ne bih smeo da se zakunem da nece. Samo jos to nismo probali...

didi

pre 18 godina

Mozete da branite Karica koliko hocete argumentom da kao ova vlada hoce da ga se resi, pa su sada krenuli u hajku. Jeste- kasno su poceli, ali kao prvo- Karic- jeste ratni profiter. A onda nemojte njegovi govori da vas zabunjuju- slusajte ga samo kako prica- mali flash-back na Slobina vremena, isti jezik samo 5 padeza. Trtlja, ali ne govori nista, sem sto nesto pokusava da pumpa nas nacionalni ponos- da se osetimo dobro sto smo Srbi.
Uz to, ne verujem da Kiparska policija radi u korist nase vlade, nego oni imaju svoju nezavisnu istragu, prema tome tu je ta teorija da su svi krenuli na Karica svog opstanka radi, slaba. Karic je nezakonito sagradio svoju imperiju. Verujem ja da je on pametan, spretan itd- ali takodje verujem da je nasao mnogo nacina da zaobidje zakon- koji vazi za sve osim za njega, izgleda. Ne znam kako siroti Srbi, koji zaradjuju mizernu platu, i uz to placaju taksu, mogu da idealizuju ovog coveka i njegovu porodicu. Mozda gledaju "Jelenu" previse?

Draganče

pre 18 godina

Umesto vladavine prava na sceni je neograničena vladavina izvršne vlasti. U političko propagandnom ratu protiv Karića, izvršna vlast koristi neprihvatljive metode.
Karići mi nisu mili ali se daleko više plašim neograničene moći ministarske svemoći koja gazi po stečenim pravima mimo zakonske procedure.

andro

pre 18 godina

Participiranje PSSa u buducoj vladi je slicno kao dolazak radikala na vlast - totalna katastrofa. Mene uopste ne zanima kako i sa kakvim dokazima, niti sa kakvim motivima to radi ova vlada, ali eliminisanje Karica sa politicke scene je sjajna stvar za Srbiju.
Dakle valjda ce toj BK televiziji da oduzmu dozvolu za rad ili promene vlasnika (uopste me ne zanima kako i zasto), pa ce tom liku lepo da padne popularnost na par posto (gde mu je i mesto). A kad zaglavi u bajboku, jos i nize. U mentalitetu naseg naroda je da vole demonstraciju sile (jel se secate popularnosti DSa posle sablje?), bez obzira na zakonitost, kada je usmerena protiv kriminalaca.
Valjda se ova afera (za razliku od ostalih) razvila dovoljno da vise nema puj-pike-ne-vazi. Da smo srece da taj sistem spojenih sudova stvarno profunkcionise, ali nismo mi te srece, tako da cemo ostale tajkune (koji su bili dovoljno pametni da ne ulaze u politiku) da gledamo jos dugo.
Ako ova vlada ovo uspesno izgura, imacete prilike da gledate solidan rast popularnosti (pre svega G17+ i DSS). Sto ne bi bilo lose, jer je vreme za jednu jaku vladu sastavljenu od DSa i DSSa i G17+, pa da vidimo je l ista mogu da urade ili su svi ogrezli u korupciji i znaju samo da se prepucavaju. Predhodne dve jako slabe vlade su bili tragicni pokusaji ...

Srđan Živković

pre 18 godina

Mislim da od svega toga neće biti ništa.Treba odmah konfiskovati svu njihovu imovinu i tada otpočeti sa utvrđivanjem krivične odgovornosti. Valjda je svima jasno da su se oni enormno obogatili. Poštenim radom nisu.Odvajanjem od usta nisu. Kolika bi ta usta trebalo biti ? A onda nastaviti rešavanje tog problema u celoj Srbiji jer takvih ima puno.

nikola

pre 18 godina

Martha Stjuart jedna od najbogatijih zena u kanadi i usa je bila u zatvoru samo zbog utaje poreza i izbjegavanja placanja taxe, a Bogi Karic i njegova familija koji svakih 15 dana prodaju jedan drugom televizije i kompanije bi u svakoj od tih prodaja trebali da plate taxu pa ajde da tu bar pogledamo koliko su platili porez za sve te transakcije sto im je sredjivao ovaj njihov privatni sudija.

Pak

pre 18 godina

Ne treba biti naivan. Karic je zasmetao novoj (staroj) finansijskoj oligarhiji i kao u srednjem veku, ujedinili su se s tim da ga upropaste i podele njegove posede. Vise bih voleo da je Vlada u stanju da primeni Putinov model u obracunavanju sa oligarhijom.
Ne treba biti ni sentimentalan. Milosevic je preko Zajma za preporod Srbije (ko nije hteo da da pare bio je "pljuvan" kao izdajnik; a kako je tek Dijaspora namagarcena!) dao zamajac Karicima da naprave "rezervnu" drzavnu imperiju.
Nadam se da ce uskoro doci na red i ostali.

mina

pre 18 godina

Odavno su trebali da shvate ko su Karići i zašto su samo oni i njima slični malverzanti uspeli da profitiraju za vreme Miloševića...

Subotica

pre 18 godina

Vreme da svi zahvalimo ministru finansija Mlađanu Dinkiću koji se sam borio protiv tajkuna. Dinkić je jedini u Srbiji koji je smeo da stane na žulj Bogoljubu Kariću, jedini koji je ukazivao na sve malverzacije koje je Karić radio. Zbog toga mu svaka čast. Takav ministar treba Srbiji, ministar koji uvodi red i pred kojim su svi građani jednaki. SIGURNO je samo kada Dinkić čuva i vodi Srpski budžet.

Vlada

pre 18 godina

Vreme je zaista da se zahvalimo ministru Dinkicu i ostatku sadasnje vlade koja jeste isterala ruzan deo posla (i jos ponesto je ostalo), pa da ih zasluzeno ispratimo u penziju.

Dojcin Plavsic

pre 18 godina

Pravda je spora, ali dostizna. Posebno ako se doticni tajkun lati politike. A ako sedi i cuti - e onda je pravda jos sporija i krece se brzinom koja asimptotski tezi ka nuli. E Bogi, Bogi, pa nista nisi naucio od Hodorkovskog...

Constantin1814

pre 18 godina

Ej bre, pa dokle ce ovi da nas prave budalama? Porodica Karic radi PREKO 10 GODINA u Srbiji i sirom sveta i cim ne slusa vlast, onda joj sledi unistenje do poslednje kapi krvi!?? Mislim, briga mene i za jedne i za druge-nekako su mi isti, ali ova pozorista, kao tek ( !!!?? ) sada oni nalaze neke dokaze i teze da ovi posluju neposteno... ma daaaajjj bree, nisu ovo filmovi iz ranih 50-ih o mafijaskim porodicama koje ne slusaju zlog gradonacelnika pa on za osvetu "otkriva" narodu njihove tajne poslove. Koliko je samo dece na vaznim polozajima u Srbiji...

Лале, Беч

pre 18 godina

Председник Друштва судија или није савладао предмет Кривичног права док је студирао, или су се у међувремену променили закони у Србији, кад покушава да умањи кривицу колегинице која је својим поступцима омогућила незаконито стицање користи другим лицима - а не себи!
У кривичном праву не прави се разлика између "личне" и "туђе" користи, јер је по друштво битнији умишљај да се крши право и другом нанесе штета. него да се воде бескрајна надмудривања је ли се, на пример, фирма на који начин "одужила" несавесном и криминалу склоном судији.
Уместо да Друштво судија крене у одлучно разрачунавање са рак-раном која мори Србију - потурају се разни одбранашки назови аргументи!

vlajko

pre 18 godina

Da ne ispadne da branim Karića, ali ne volim kada se protiv bilo koga ocigledno pravi atmosfera linca, pa ni protiv njega. To mi sve mnogo lici na metode Miloseviceve vlasti koje su i ovi novi izgleda oberucke prihvatili, kao i sivu eminenciju koja nam je i onda krojila kapu kao sto to izgleda i sada cini.

PATRIOTA

pre 18 godina

Tolike godine Karic radi sta hoce i drpa nam iz dzepa kako hoce. Do sada su svi cutali( sa izuzetkom Mladje i G17 kojima svaka cast). I sada kada je cika Bogoljub resio da udje malo u politiku a rejting njegove stranke ozbiljno ugrozio ostale, sada je tek on lopov i sada se vodi nekakva istraga. Licno sumnjam da ce glavni igraci da stradaju, verovatno ce da padne neki sudija ili cinovnik iz PTT-a. Ali hajde da verujemo u cudo ipak Kostunica stalno prica o pravnoj drzavi.

Slađana

pre 18 godina

Vidim, svi su se zaneli verujući u poštene namere Vlade Srbije. Lično, Vladi Srbije verujem koliko i Kariću, odnosno nimalo. Ne verujem da je osumnjičena sudija donela nezakonitu odluku. Radila je po zakonu, ali onome koji je u to vreme važio, odnosno bio po meri tadašnjih vlastodržaca. Da se ne lažemo, i ovi sada donose zakone po svojoj meri. Slično bi bilo da sada podnesete prijavu protiv nekog sudije koji je, u vreme dok je postojala u krivičnom zakonodavstvu, izrekao smrtnu kaznu jer je sada ista ukinuta. Uostalom, kada padne Vlada Srbije i dođe neka druga, videćete da će sve zakone do sada usvojene, ponovo menjati i usvajati nove. U ovoj priči nije zbunjen ni Karić ni Vlada Srbije, već samo građani Srbije nažalost! Doduše, i sudije koje moraju da primenjuju nejasne, neprecizne i nedorečene zakone koje usvaja najviši nam zakonodavni dom, odnosno sadašnja Skupština Srbije, koja je inače rekorder u usvajanju istih, još kada bi se papira prešli na dela, gde bi nam bio kraj.

Mashinovodja

pre 18 godina

Zanimljiva formulacija: "predsednik Trgovinskog suda Goran Kljajević je BLIZAK s Bogoljubom Karićem".
Šta to tačno znači? Da su na "j.. si m...", što bi praktično značilo da je svako od njih spreman da uradi za onog drugog bilo šta, a naročito nešto protivzakonito?
Gazda Bogi je svojevremeno bio vrlo "blizak", čak i bukvalno, plot do plota, sa izvesnim Slobodanom, ali od kako mu komšija uživa holandsko gostoprimstvo, Bogi se "približio" nekim drugim dobrotvorima i čovekoljupcima. Lepo kažu ljudi "daleko od očiju, daleko od srca".
Jeste da trenutno Kralj Salate & Mobilne Telefonije ima izvesnih problema, ali to nije ništa, samo prolazno naoblačenje, jer je gazda Bogi postao to što jeste zbog izuzetnog talenta da se "približi" Kome Treba i Kada Treba. Naravno, častiće "približenog" kojim miliončetom (evra, naravno), jer kao svaki dobar srpski domaćin, gazda Bogi zna šta je red.
I opet će svi lepo živeti, kao što bajka kaže, "happily ever after".
Osim nas ovaca koje će ošišati po milioniti jubuilarni put.

Sale, FRA

pre 18 godina

Ono sto plasi i tera na sumnjicavost u iskrenu zelju da se "Al Kapone"-i Srbije postave gde im je i mesto (na smetliste!) je cinjenica da to radi:
- policija kojoj "nije bitno" gde se krio organizator ubistva prvog coveka vlade jedne evropske (a ne polinezijske ili africke) zemlje, ma ko god da on i kakav bio,
- pravosudni organi koji vracaju na "stara" mesta SPS-ovce, koji su pucali na "setace",
- sto sve ovo ne saopstava prvi covek Vlade, vec njegov posao (obavestavanja javnosti) sprovode min. finansija i razni "portparoli".

BIA, sudstvo, policija - svi isti(!) kao i u vreme kad je Bogi malo-malo pa sedeo na "kanabetu"... Sve je to - tuzno, jer je trebalo da se desi pre mnoooogo, mnogo vremena. Pitam se da li bi se ikada i desilo da Bogi nije poceo da "kupuje" po novootvorenom "supermarketu" zvanom Parlament Srbije, i to bas "artikle" DSS-a...
Znaci, dok me ne diras (a ja imam s cim da te "klepim" po usima), samo teraj! A, kad dirnes u moje interese...

Zasto je to u Srbiji UVEK tako?

Branislav Zekic Zeka

pre 18 godina

Of-šor-kompanije, Jukiko limitid i Sekiko limitid, ha ha ha!
Da posle 5. oktobra u ministarske fotelje nisu seli Batic i Mihajlovic "limited" a posle njih Stojkovic i Jocic "limited" ne bi nam ni pravna drzava bila "limited" pa ne bi bilo ni Jukiko, Sekiko i ostalih Limited-a. A Bogoljub i njemu slicni bizmismeni danas ne bi bili Off-shore nego bi vec od 6. oktobra sadili zelenu salatu, ko u Padinskoj Skeli a ko u Zabeli Limited.

bg

pre 18 godina

O da, Mobtel i Bogi muljali su pare do Kipra i nazad. I za to i za mnoge druge stvari bi zaposleni i bivsi zaposleni u BK sistemu trebalo da kazu nesto, ali cute... Jedni zbog posla a drugi ko zna zbog cega. Pretpostavljam da bi Bogi (kako ga zovu drugari sa Kosova) izvukao i onaj spisak od 500 radnika za otpustanje sa BK TV kada bi postao premijer? A mozda bi tada imao i vise novca pa bi ih placao? Zasto se novac iz Mobtela slivao bas na BK TV? Setite se BK pejdzinga, Mobtela i 15 godina MONOPOLA.
Muka mi je od svih politicara (zakljucno sa Dinkicem) ali za ovo i ekstra profit (koji bi morao biti mnogo veci) svaka mu cast!

Staljin

pre 18 godina

Jedan jedini razlog zbog kog je Karic osnovao stranku je da zastiti svoju imperiju, da dodje na vlast i spreci propast svog klana, da spreci pravdu da konacno trijumfuje i kad i ako mu Policija zakuca na vrata da moze sve to da prebaci na polje politickog obracuna. To znaci da sada i ja mogu da osnujem stranku, da kradem, lazem, ne placam poreze, ne placam dividende, prolazim automobilom kroz crveno i onda kad Policija dodje po mene ja cu da dignem dreku to je politicki?! DOSTA VISE!

Banat

pre 18 godina

Vlada Srbije (a i neke stranke opozicije) pokusavaju da sprece tajkunizaciju drzave i obesmisljavanje izborne demokratije. Ako time spase svoju upravu - jos bolje. Dve muve jednim udarcem. No, ne verujem da je glavni razlog poteza Vlade Srbije puko spasavanje funkcija -- izbori su, maltene, iza coska.
Veoma je neizvesno da li ce ova Vlada dobiti sledece izbore. Stavise, malo je verovatno.

Zeljko

pre 18 godina

Da me ne razumete pogreshno, ja smatram da su Karici ljudi za koje bi mi bilo jako drago da im se oduzme sva imovina i da se vrate tamo odakle su dosli da imaju ono sto su imali pre nego sto je na politicku scenu u Srbiaji dosao Slobodan Milosevic. Ipak bih hteo da skrenem paznju na formalucaiju u tekstu "da se protiv Sretena Karica i njegove supruge vodi istraga". Ja u Srbiji vec dugo ne zivim i ne znam da li je ovo gramiticki i jezicki ispravno ali je po meni to jedna nepravna formulacija. Protiv nekoga se moze podici optuznica ali neko moze samo biti pod istragom a ne da se istraga vodi protiv njega. Mislim da ova formulacija odrazava jedno shvatanje po kom je osumnjiceni kriv dok se suprotno ne dokaze sto je u srpskom politicki motivisanom sudstvu cest pristup. U pravnoj drzavi je medjutim svako nevin dok se u valjanom pravnom postupku ne dokaze suprotno. Istrage se vode u cilju otkrivanja cinjenicnog i pravnog stanja a ne protiv nekoga. Ja sam kao covek izuzetno protiv Karica i njemu slicnih ali je to nesto drugo...

Pejdzer

pre 18 godina

Ako me pamcenje dobro sluzi pre jedno 10 godina, iliti u osvit MOBETL-a neki baja koji je pocetkom devedestih razvio pejdzing sistem (valjda Zoran Markovic ili nesto slicno) je izgleda greskom, od vlasti republike Srbije bio dobio u paketu i licencu za mobilnu telefoniju. Posto to niko nije odmah ukapirao, a kad je on probao da oformi prvu Mobilnu mrezu, a vec se jelte saznalo sta je to odnosno kolike prae leze u tome, krenulo je otimanje iste licence. I tu su se pojavili Karici kao branioci neba nad Srbijom. Secam se da su u Politici izlazila nekakva pisma u Politici na po 2 strane gde se dokazivalo kako je vlasnik BelPadzeta lopov, ludak, bolestan covek i cime ga sve nisu kitili, dok covek na kraju nije ukapirao da je vrag odneo salu i nestao iz zemlje. Sad da li je bio dovoljno pametan pa pristao da bude obestecen ko ce ga znati.
I eto sad nam se otkriva rupa na saksiji kao ovaj uzeo onoliko a onaj toliko, pa kad neko Ministru Jocicu kaze da se o tome pisalo godinama a on uzvrati kako Policija mora dobro nesto da proveri pre nego sto nekog optuzi. Eto proveravalo se 10 godina.
I kad je jos B.Tadic obecavao treceg operatera mobilne telefonije, kao da nas to spasava od svih ostalih problema, pa se posle ucutao.

kula od karata

pre 18 godina

Da li ima boljeg dokaza za ove atake na Karica od cinjenice iznete iz jedne danasnje vesti: "...DS, PSS, SDP i manjinske partije glasalo bi 52 odsto..."? Ova sadasnja vlast, bez i trunke podrske naroda Srbije, je sramota nevidjenih razmera.

Dragan

pre 18 godina

Bogi... Sve sto je stekao, stekao je zahvaljujuci znanju sa BK univerziteta... Da, da..
Meni je prosto neshvatljivo da u 21-om veku krem Srbije (vlada, ekonomski i politicki mocnici, javne licnosti) budu ovakvi "intelektualci". Sa duznim postovanjem prema izuzetcima (npr. g-din Dinkic) moram da kazem da je za mlade narastaje ubedljivo najbolje da pod hitno pobegnu iz Srbije dokle god im ovakvi "intelektualci" kroje kapu. Uopste ne sumnjam da Karici imaju putera na glavi, i to jako mnogo, ali ne sumnjam ni u to da je kostunjavi legalista upravo zbog toga izvukao od njih dosta para. E, sada kad je Karic (moram da priznam da jeste sposoban za neke stvari, npr. prevare i podmicivanje) postao vrlo ozbiljna opozicija, sad se vade aduti iz rukava. A svi su pljuvali po Djindjicu i po Aleksandru Radovicu kad su hteli da naplate porez na extra profit. Dobro dosli u Srbiju...

abramoff

pre 18 godina

Martha stjuart,jedan od najvechih brendova u americi je bila u zatvoru sa daleko manje dokaza nego sto ih ima protiv karicha I niko se nije pozivao u javnosti na tzv. Ljudska prava a da ne prichamo o ovoj sudiji kojoj bi bile oduzete sve dozvole za rad do kraja zivota tako da ne bi mogla ni ulice da chisti sa takvim rekordom I mogu slobodno da kazem kriminalnim dosijeom!

svi (ni)su isti

pre 18 godina

Mnogo stvari se "mnogo naglo" otkrilo o Karicima. Ne brinem ja za njih nego za svakoga protiv koga isto tako mogu da se "mnogo naglo" otkriju razne stvari, po potrebi. A za tamo neke druge, koji su vec bili u zatvoru, iznenada "nestasica dokaza" pa izadjose malo u setnju! Ovo nista ne valja. Ako su znali - zasto su cutali? Ako nisu znali - da li su sada otkrili bas sve?
Sta ce biti ako Karici odluce da oforme jos jedno "preduzece" - licno obezbedjenje u prosirenom opsegu, sa elementima specijalnih vestina? Ne verujem, ali ne bih smeo da se zakunem da nece. Samo jos to nismo probali...

didi

pre 18 godina

Mozete da branite Karica koliko hocete argumentom da kao ova vlada hoce da ga se resi, pa su sada krenuli u hajku. Jeste- kasno su poceli, ali kao prvo- Karic- jeste ratni profiter. A onda nemojte njegovi govori da vas zabunjuju- slusajte ga samo kako prica- mali flash-back na Slobina vremena, isti jezik samo 5 padeza. Trtlja, ali ne govori nista, sem sto nesto pokusava da pumpa nas nacionalni ponos- da se osetimo dobro sto smo Srbi.
Uz to, ne verujem da Kiparska policija radi u korist nase vlade, nego oni imaju svoju nezavisnu istragu, prema tome tu je ta teorija da su svi krenuli na Karica svog opstanka radi, slaba. Karic je nezakonito sagradio svoju imperiju. Verujem ja da je on pametan, spretan itd- ali takodje verujem da je nasao mnogo nacina da zaobidje zakon- koji vazi za sve osim za njega, izgleda. Ne znam kako siroti Srbi, koji zaradjuju mizernu platu, i uz to placaju taksu, mogu da idealizuju ovog coveka i njegovu porodicu. Mozda gledaju "Jelenu" previse?

Draganče

pre 18 godina

Umesto vladavine prava na sceni je neograničena vladavina izvršne vlasti. U političko propagandnom ratu protiv Karića, izvršna vlast koristi neprihvatljive metode.
Karići mi nisu mili ali se daleko više plašim neograničene moći ministarske svemoći koja gazi po stečenim pravima mimo zakonske procedure.

andro

pre 18 godina

Participiranje PSSa u buducoj vladi je slicno kao dolazak radikala na vlast - totalna katastrofa. Mene uopste ne zanima kako i sa kakvim dokazima, niti sa kakvim motivima to radi ova vlada, ali eliminisanje Karica sa politicke scene je sjajna stvar za Srbiju.
Dakle valjda ce toj BK televiziji da oduzmu dozvolu za rad ili promene vlasnika (uopste me ne zanima kako i zasto), pa ce tom liku lepo da padne popularnost na par posto (gde mu je i mesto). A kad zaglavi u bajboku, jos i nize. U mentalitetu naseg naroda je da vole demonstraciju sile (jel se secate popularnosti DSa posle sablje?), bez obzira na zakonitost, kada je usmerena protiv kriminalaca.
Valjda se ova afera (za razliku od ostalih) razvila dovoljno da vise nema puj-pike-ne-vazi. Da smo srece da taj sistem spojenih sudova stvarno profunkcionise, ali nismo mi te srece, tako da cemo ostale tajkune (koji su bili dovoljno pametni da ne ulaze u politiku) da gledamo jos dugo.
Ako ova vlada ovo uspesno izgura, imacete prilike da gledate solidan rast popularnosti (pre svega G17+ i DSS). Sto ne bi bilo lose, jer je vreme za jednu jaku vladu sastavljenu od DSa i DSSa i G17+, pa da vidimo je l ista mogu da urade ili su svi ogrezli u korupciji i znaju samo da se prepucavaju. Predhodne dve jako slabe vlade su bili tragicni pokusaji ...

Srđan Živković

pre 18 godina

Mislim da od svega toga neće biti ništa.Treba odmah konfiskovati svu njihovu imovinu i tada otpočeti sa utvrđivanjem krivične odgovornosti. Valjda je svima jasno da su se oni enormno obogatili. Poštenim radom nisu.Odvajanjem od usta nisu. Kolika bi ta usta trebalo biti ? A onda nastaviti rešavanje tog problema u celoj Srbiji jer takvih ima puno.

nikola

pre 18 godina

Martha Stjuart jedna od najbogatijih zena u kanadi i usa je bila u zatvoru samo zbog utaje poreza i izbjegavanja placanja taxe, a Bogi Karic i njegova familija koji svakih 15 dana prodaju jedan drugom televizije i kompanije bi u svakoj od tih prodaja trebali da plate taxu pa ajde da tu bar pogledamo koliko su platili porez za sve te transakcije sto im je sredjivao ovaj njihov privatni sudija.

Pak

pre 18 godina

Ne treba biti naivan. Karic je zasmetao novoj (staroj) finansijskoj oligarhiji i kao u srednjem veku, ujedinili su se s tim da ga upropaste i podele njegove posede. Vise bih voleo da je Vlada u stanju da primeni Putinov model u obracunavanju sa oligarhijom.
Ne treba biti ni sentimentalan. Milosevic je preko Zajma za preporod Srbije (ko nije hteo da da pare bio je "pljuvan" kao izdajnik; a kako je tek Dijaspora namagarcena!) dao zamajac Karicima da naprave "rezervnu" drzavnu imperiju.
Nadam se da ce uskoro doci na red i ostali.