Sreda, 04.01.2006.

09:34

Istraga protiv Karića

U Opštinski sud u Novom Sadu stigao je zahtev za istragu protiv Bogoljuba Karića. B92 saznaje: Karićevi imaju hektare stanova u Beogradu.

Izvor: B92

Istraga protiv Kariæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Osluškivač po berbernicama

pre 18 godina

Pa u Novom Sadu se već tri meseca priča o toj kupovini poslanika, a pričalo se i da je glavni posrednik između Karića i Vlaovića bio Dejan Mikavica. Ajd' da vidimo šta će da pokaže istraga. Lažu li tračevi baš sve ili ima neke istine. Usput, eto dokaza da izborni zakon nije dobar. Birali ste stranku, a ne čoveka - pa logično je da mandat pripada stranci (osim ako je "većinski" izbor gde birate čoveka (uz čije ime doduše ide naziv stranke, ali on povuče najveći deo birača)).

Zoran

pre 18 godina

Nije mi jasno kako Dinkic nije uocio da velike pare putuju cudnim tokovima. On odlicno zna da presretne svaki protok novca i "oporezuje" to. Mozda...

mihajlovic dragoljub

pre 18 godina

Zelim da kazem da cu sa svojom decom i njihovim kolegama uloziti sve da sa scene nestane ..., ... i .... porodica Karic. 15000 hiljada studenata niskog univerziteta ce vrlo brzo poslati Karice u Causeskove duplikate.

Igor Novi Beograd

pre 18 godina

Kažu ovi iz PSS-a to je samo hajka. Alal vera našoj Vladi kada je u tu svoju hajku uključila i izraelsku policiju...

Zoran

pre 18 godina

Srbija je odavno postala zlatan majdan za Riplija.
Zbivanja u zemlji i oko nje su niz neprekidnih cudesa, nekada i nebeskih.
Nasi biznismeni su pravili svoje imperije brze nego iko ikada.
Vlast i drustvo nikada nisu jasno videli i shvatili sva ona cudesa koja su se desavala svakodnevno.
Deo naroda veruje u sve sto se dogadjalo.
Karic je samo deo tih bajkovitih zbivanja na nasem tlu, nasa legenda.
Posto je ovde sve kao u bajci, jos samo treba da dodje zmaj i da sve sprzi.

Bokser

pre 18 godina

A ko to javlja Karicu sta ce se desiti pa on uvek zbrise?
Ovo mu je treci ili cetvrti put da umakne pred navalom sve dok u medjuvremenu njegove sudije ne odbace sve ove optuzbe.

Isn't that special?

pre 18 godina

Srbija umire od metastaza: Milosevic,Karic, Kostic i ostali "bizmismeni."
A sto se korumpiranosti tice, ona se ovde na zapadu zove i lobiranje. Cela svetska politika je bazirana na "ti meni, ako ja tebi" sistemu. Po istoj semi pokraine pretenduju da budu drzave, a piljari pocasnii doktori, politicari.... Bivsi ambasadori i svetske licnosti pretvaraju se u posrednike u kupoprodaji, recimo jednog Mobtela.

pera zdera

pre 18 godina

BK je sprega prljavog kapitala, politike, i televizije i kao takav je jedinstven u Srbiji i predstavlja najvecu opasnost po institucije u Srbiji i funkcionisanje drzave zasnovano na postovanju prava. Optuznica protiv BK mora da bude transparentna, kristalno jasna i zasnovana na cinjenicama da bi se ocuvao kredibilitet drzave u borbi protiv korupcije. Ali, anti-korupcijska kampanja se ne sme zavrsiti samo sa BK.
"Demokrate", zaslepljene mrznjom prema Kostunici, bi i sa 'crnim djavolom' samo da sruse ovu vladu. Taj nacin razmisljanja gde je sve dozvoljeno 'samo da mu vidimo ledja' pripada nekom drugom vremenu. Istorija, evro-atlantske integracije, demokratizacija drustva i sve ostalo cime su im puna usta ne pocinje od trenutka kad oni (ponovo) dodju na vlast.

Mico

pre 18 godina

Jako smesno, znaci ljudi iz parlamenta su primili mito i kada su potrosili taj novac prijavili Karica nekome i neko? Svaka cast (posteni lopovi).

Rasa

pre 18 godina

Kakva nesnosljiva situacija da mi gradjani biramo izmedju Karica i Kostunice. Ali kada je Tadic opozicija onda i mora tako. Tako mozda i narod zeli, ali sta cemo sa gradjanima. Apsurd je da se sada svadjaju ideoloski zastitnici i finansijeri Slobodana Milosevica. Fale jos samo Cernomirdin i De Mikelis i baba Borka Kiprijanis. Djukanovica za patrijarha.

File

pre 18 godina

Takav patriota,pravoslavac,veliki srpski domacin a nece biti kod kuce na Badnje vece? Kaze vraca se sa puta posle Bozica? Ej breeee! Pa koji su to sve olosi, neverovatno.
A ovi se sad setili da ga ganjaju.Ccc.
LAZ I PREVARA!

Tuga

pre 18 godina

Ne mogu da vam opisem koliko mi je zao "andjela" Hodorkovskog, kojega je "zli" Putin strpao u zatvor.
Jos vise sam pogodjena ovim sto se desava Karicu...
Srce mi se cepa, a suze na oci udaraju...

stanko

pre 18 godina

Strah je postao ogroman kod Kostunice i Dinkica. Setite se samo kako su kritikovali prethodnu vlast zbog toga "sto imaju samo 25 posto podrske gradjana a nece da sidju sa vlasti". Ovi sada nemaju (svi zajedno) ni 15 posto pa im ne pada na pamet da se sklone. Strah ih je od sramote da ih na narednim izbrima ne pocepaju samo SRS I DS nego i Bogoljub. Posto ovima ne mogu nista izivljavaju se na Bogoljubu. Da su imali zbog cega da ga uhapse , ucinili bi to u prethodnih 5 godina. Zasto nisu? Za ugovor sa Mobikosom culi "pre par dana"! Ma nemoj! Tada im to nije smetalo jer Bogoljub nije imao stranku. Strah od ponizenja na izborima je veliki. Zato i rade takve gluposti.

Draza

pre 18 godina

Napad na Bogoljuba se dešava samo zato što je BK pokušao da kupi poslanike.
DSS ovim zastrašuje vlastite poslanike.
Čim dođe do dogovora između BK i DSS, kada Bogoljub prestane da kupuje poslanike, niko se više neće interesovati za "srpske nacionalne interese" i Mobtel će pasti u zaborav.

Jovan Jovanov

pre 18 godina

Koje licemerje aktuelne vlasti. Dok je Karic bio vlasnk nisu ga dirali, sada su poceli da traze od inostranog vlasnika, i znaju da ce izgubiti..

Vanstranacki analiticar

pre 18 godina

Problem velikih pljackasa drzavne imovine je u tome sto su ucinili na hiljade krivicnih dela i prekrsaja, u vise zemalja sveta, u vise fiktivnih i pravih preduzeca - tako da je to otkrivanje jednostavno nemoguce sinhronizovati. Bogoljub Karic je iskoristi maksimalno bar dve tranzicije: rusku i srpsku, a sada prelazi i na Kosovo.
Nikada nece biti osudjen za prave stvari - jer nikada ne bi izasao iz zatvora - jer ga stite oni koje je podmazivao, a takvih je i u danasnjoj opoziciji i vlasti.
Kazu da su se tako ponasali i Rokfeler, Ford i drugi u ranoj fazi kapitalizma u SAD, ali su ih onda uvukli u sistem, presli preko proslosti i poceli da rade legalno i placaju porez. To ovde nece ni Karic , ni vlast. Mislim da je to pokusao jedan nas inteligentni covek ali naivan u politici - i izgubio glavu.
Bogoljuba Karica treba pretresti od glave do pete i pustiti da radi ili oterati na robiju, ako je kriv.
Svi su oni nemoralni: istoricari i ekonomisti znaju kakvom mahinacijom sa dugom Srbije se posluzio predsednik Vlade Srbije dr Stojadinovic i nagrabio se milijardi. Potkupljivanje potkupljivih poslanika je za njega decja igra. Za to ga ja ne bih ni pitao.

Branislav Zekic Zeka

pre 18 godina

Kupovina poslanickih mandata nije Bogoljubov specialitet. Seca li se neko poslanika nekadasnje Nove demokratije koji su nakon izbora 1992.g, grupnim skokom na celu sa Duskom, preleteli iz DEPOS-a na stranu SPS da bi omogucili opstanak na vlasti Slobodanu Milosevicu. Tada je i pocela zajednicka velika pljacka Slobinog Rajha. Pljacka, otimacina i hajducka privatizacija svega i svacega u kojoj su mnogi bogato omastili brke. I brkati Bogoljub i brkati Dusko a i mnogi drugi Brkati i Cosavi, lojalni rezimu koji im je za uzvrat omogtucio da se u vreme sveopste propasti enormno obogate. Setimo se 1993.g, inflacije i novcanica sa jedanaet nula, dirigovane inflacije kojom su do gole koze opljackani gradjani Srbije, kojom su im ispraznili i do nule obezvredili fondove - posebno penzioni, stambeni i zdravstveni. Brkatima je omogiceno da od Rajha otkupljuju devize po ceni od 6 dinara za nemacku marku u vreme kada se marka ulicom valjala za 30 dinara. "Devize, devize, devize!"... I tako smo dobili novokomponovane "titulare" opljackane imovine, drzavne i takozvane drustvene. A cesto i tudje privatne jer Brkati i Cosavi imovini u zube nisu gledali. A i birackom telu je omoguceno da se za svoje pare kocka sa Jezdom i Dafinom i da otkupljuje stanove za po 36 maraka po komadu. Ali ipak i to korumpirano biracko telo puklo je na izborima uoci 5. oktobra 2000.g. zato sto raja vise nije mogla zuluma izdrzati. A nastupajucem DOS-u bila puna usta pravne drzave, oduzimanja pljackom stecene imovine od Slobinih "titulara", njenom prodajom i vracanjem novca u opljackane fondove jer su svoju "titulu" stekli u jednoj nepostenoj i laziranoj utakmici. Nista od toga se nije dogodilo. Pljacka je legalizovana. Divlja gradnja na Dedinju takodje je legalizovana uprkos izricite odluke Ustavnog suda da je to nezakonito. I niko zbog toga nije odgovarao. A "titulari" postavili i lavove ispred svojih dvoraca po Dedinju. Legalizovano i ono arhitektonsko, medijsko i moralno ruglo, takodje na Dedinju. Umeto svega sto su obecali izmislili su porez na nekakav ekstra profit koji je kao naplacivan da se narodu oci zamazu. Pa posle vracen uz bogatu kamatu. A "titulare" niko ni da priupita kako su dosli do "titule". Nikom ni dlaka sa glave nije usfalila. Jedino sto je Bogoljub obrijao brkove. Pa sada ministar zdravlja preporucuje krezavom narodu da cesce pere zube jer za popravku nece biti para u zdravstvenom fondu. Kaze neda MMF! A posle 5. oktobra namnozili se i mnogi drugi "titulari". Svaka stranka svoje "titulare" ima. I one nasledjene od Slobodana Milosevica a i ove njihove demokratski komponovane. Sada im kriv jedino Bogoljub koji im ugrozava vlast jer za "narodne pare" kupuje narodne poslanike. A sto je po njih jos opanije mase zelenom salatom ispred nosa dobrog dela birackog tela koje zaslugom ove vlasti pase travu evo ide vec sesta godina.

Dejan

pre 18 godina

"Nije bitno koje je boje macka dok lovi miseve"
Odnosno, ne zanimaju motivi sadasnje vlade zasto ovo radi ali je podrzavam. Zna se gde je Karicu mesto, i ako uspeju da ga smeste tamo od mene imaju glas!
Jos ako dodju i Kole i Miskovic posle, Kostunica ce da vlada sto godina!

Selo moje lepse...

pre 18 godina

Nije da branim Bogija, ali koliko znam taj je bio privatnik jos sedamdesetih godina proslog veka, a to nije bas preko noci. Takodje njegova banka nije opljackala narod, kao Dafiment i Jugoskandik. Prezivio je taj i Titu i Slobu pa ce i Voju.
Kupovina mandata - neminovna pojava u parlamentu, u svetu institucionalizovana i legalizovana kroz instituciju lobiranja.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Poput Putina i Kostunici treba Hodorkovski.... Umesto na da se nasa drzava ugleda na funkcionisanje institucija na zapadu, oni i dalje srljaju po mutnom ruskom. Protiv sam Karica kao i protiv Radikala, ne zna se koji su gori ali ovakvo delovanje iz sujete diskredituje Srbiju pred ocima medjunarodne zajednice.

pedja

pre 18 godina

Ovo mi sve vise lici na kompromitovanje vlade.Pokretanje istrage zbog navodnog pokusaja davanja mita na osnovu izjave,a bez materijalnog dokaza je unapred osudjeno na propast.Oduzimanje licence Mobtelu je takodje problematicno i Vlada ce to tesko objasniti svetu.Pogotovo sto se fakticki nista ne menja.Sta onda zanaci taj potez.Neobavestenost Vlade i Jocica o Ekremu Luki takodje je smesno.Pa valjda citaju novine.
Ma koliko izgledalo paranoicno,cini mi se da opet neke mracne sile,koje ne vidimo,a vrlo vesto reziraju politicki zivot u Srbiji,dezavuisu i ovu vladu,kao sto su i prethodnu,a time urusavaju i tanusnu demokratizaciju ove jadne zemlje.Nista mi se ovo ne svidja.

Max

pre 18 godina

Istragu podnelo je novosadsko tužilaštvo, zbog toga što se krivično delo dogodilo na teritoriji grada Novog Sada, gde je Karić Vlaoviću ponudio pare za prelazak u PSS.

Poslednja Poštenjačina

pre 18 godina

Spora, smušena i konfuzna akcija kao i 5.oktobra. I biće na kraju tresla se gora rodio se miš. Još će morati da mu se izvinjavaju. Sramota kako vode ovu zemlju.

SVD

pre 18 godina

Nadam se da je ovo početak kraja "dokazanog patriote" koji nam je svima u nosu. Pored njega bi trebalo da se istraži ko je bio predstavnik Vlade u Upravnom Odboru Mobitela i zašto taj nije reagirao na prekomerno trošenje i pravljenje "Kosovskih kuvara" za pola miliona Evra ili za ogromne plate "funkcionera" Mobitela. Takođe i za "promociju" kod Karićeve rent-a-car firme i druge slične nepodopštine ovog "patriote".

Slađana

pre 18 godina

Nije mi jasno zašto novosadsko tužilaštvo podnosi zahtev za istragu o korupciji u Skupštini Srbije, kada se Skupština Srbije nalazi na teritoriji, odnosno u mesnoj nadležnosti Prvog opštinskog javnog tužilaštva u Beogradu? Ovo mnogo neprijatno miriše, odnosno na srpskom smrdi!

Cika Niki

pre 18 godina

Nije gospodin Karic cvecka, takvu mocnu imperiju nisu uspeli u vidjenom rekordnom roku da stvore veliki magnati zapadnog sveta. I dok je Karic mazickao svojim parama politicke stranke legalisti su cutali, Svima je jasno da se sada poplava optuzbi svaljuje na Bogoljuba jer postaje opasan konkurent na politickoj sceni. I takva poplava uspeha koju je poznjeo Karic nije vidjena u istoriji Srba No vlast je sladja od svih orasnica i neda je se tako lako. Videcemo uskoro mnostvo proizvoda maste iz prevrnutih mozgova vlastodrzaca.

Stevs

pre 18 godina

Ratnim zločinicima je mesto u Hagu, a Kariću u Požarevcu (KPD Zabela). Ionako je navikao da bude komšija porodici Milošević.

Slađana

pre 18 godina

Nije mi jasno zašto novosadsko tužilaštvo podnosi zahtev za istragu o korupciji u Skupštini Srbije, kada se Skupština Srbije nalazi na teritoriji, odnosno u mesnoj nadležnosti Prvog opštinskog javnog tužilaštva u Beogradu? Ovo mnogo neprijatno miriše, odnosno na srpskom smrdi!

Stevs

pre 18 godina

Ratnim zločinicima je mesto u Hagu, a Kariću u Požarevcu (KPD Zabela). Ionako je navikao da bude komšija porodici Milošević.

Cika Niki

pre 18 godina

Nije gospodin Karic cvecka, takvu mocnu imperiju nisu uspeli u vidjenom rekordnom roku da stvore veliki magnati zapadnog sveta. I dok je Karic mazickao svojim parama politicke stranke legalisti su cutali, Svima je jasno da se sada poplava optuzbi svaljuje na Bogoljuba jer postaje opasan konkurent na politickoj sceni. I takva poplava uspeha koju je poznjeo Karic nije vidjena u istoriji Srba No vlast je sladja od svih orasnica i neda je se tako lako. Videcemo uskoro mnostvo proizvoda maste iz prevrnutih mozgova vlastodrzaca.

SVD

pre 18 godina

Nadam se da je ovo početak kraja "dokazanog patriote" koji nam je svima u nosu. Pored njega bi trebalo da se istraži ko je bio predstavnik Vlade u Upravnom Odboru Mobitela i zašto taj nije reagirao na prekomerno trošenje i pravljenje "Kosovskih kuvara" za pola miliona Evra ili za ogromne plate "funkcionera" Mobitela. Takođe i za "promociju" kod Karićeve rent-a-car firme i druge slične nepodopštine ovog "patriote".

Max

pre 18 godina

Istragu podnelo je novosadsko tužilaštvo, zbog toga što se krivično delo dogodilo na teritoriji grada Novog Sada, gde je Karić Vlaoviću ponudio pare za prelazak u PSS.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Poput Putina i Kostunici treba Hodorkovski.... Umesto na da se nasa drzava ugleda na funkcionisanje institucija na zapadu, oni i dalje srljaju po mutnom ruskom. Protiv sam Karica kao i protiv Radikala, ne zna se koji su gori ali ovakvo delovanje iz sujete diskredituje Srbiju pred ocima medjunarodne zajednice.

Poslednja Poštenjačina

pre 18 godina

Spora, smušena i konfuzna akcija kao i 5.oktobra. I biće na kraju tresla se gora rodio se miš. Još će morati da mu se izvinjavaju. Sramota kako vode ovu zemlju.

pedja

pre 18 godina

Ovo mi sve vise lici na kompromitovanje vlade.Pokretanje istrage zbog navodnog pokusaja davanja mita na osnovu izjave,a bez materijalnog dokaza je unapred osudjeno na propast.Oduzimanje licence Mobtelu je takodje problematicno i Vlada ce to tesko objasniti svetu.Pogotovo sto se fakticki nista ne menja.Sta onda zanaci taj potez.Neobavestenost Vlade i Jocica o Ekremu Luki takodje je smesno.Pa valjda citaju novine.
Ma koliko izgledalo paranoicno,cini mi se da opet neke mracne sile,koje ne vidimo,a vrlo vesto reziraju politicki zivot u Srbiji,dezavuisu i ovu vladu,kao sto su i prethodnu,a time urusavaju i tanusnu demokratizaciju ove jadne zemlje.Nista mi se ovo ne svidja.

Dejan

pre 18 godina

"Nije bitno koje je boje macka dok lovi miseve"
Odnosno, ne zanimaju motivi sadasnje vlade zasto ovo radi ali je podrzavam. Zna se gde je Karicu mesto, i ako uspeju da ga smeste tamo od mene imaju glas!
Jos ako dodju i Kole i Miskovic posle, Kostunica ce da vlada sto godina!

Selo moje lepse...

pre 18 godina

Nije da branim Bogija, ali koliko znam taj je bio privatnik jos sedamdesetih godina proslog veka, a to nije bas preko noci. Takodje njegova banka nije opljackala narod, kao Dafiment i Jugoskandik. Prezivio je taj i Titu i Slobu pa ce i Voju.
Kupovina mandata - neminovna pojava u parlamentu, u svetu institucionalizovana i legalizovana kroz instituciju lobiranja.

Jovan Jovanov

pre 18 godina

Koje licemerje aktuelne vlasti. Dok je Karic bio vlasnk nisu ga dirali, sada su poceli da traze od inostranog vlasnika, i znaju da ce izgubiti..

Vanstranacki analiticar

pre 18 godina

Problem velikih pljackasa drzavne imovine je u tome sto su ucinili na hiljade krivicnih dela i prekrsaja, u vise zemalja sveta, u vise fiktivnih i pravih preduzeca - tako da je to otkrivanje jednostavno nemoguce sinhronizovati. Bogoljub Karic je iskoristi maksimalno bar dve tranzicije: rusku i srpsku, a sada prelazi i na Kosovo.
Nikada nece biti osudjen za prave stvari - jer nikada ne bi izasao iz zatvora - jer ga stite oni koje je podmazivao, a takvih je i u danasnjoj opoziciji i vlasti.
Kazu da su se tako ponasali i Rokfeler, Ford i drugi u ranoj fazi kapitalizma u SAD, ali su ih onda uvukli u sistem, presli preko proslosti i poceli da rade legalno i placaju porez. To ovde nece ni Karic , ni vlast. Mislim da je to pokusao jedan nas inteligentni covek ali naivan u politici - i izgubio glavu.
Bogoljuba Karica treba pretresti od glave do pete i pustiti da radi ili oterati na robiju, ako je kriv.
Svi su oni nemoralni: istoricari i ekonomisti znaju kakvom mahinacijom sa dugom Srbije se posluzio predsednik Vlade Srbije dr Stojadinovic i nagrabio se milijardi. Potkupljivanje potkupljivih poslanika je za njega decja igra. Za to ga ja ne bih ni pitao.

Branislav Zekic Zeka

pre 18 godina

Kupovina poslanickih mandata nije Bogoljubov specialitet. Seca li se neko poslanika nekadasnje Nove demokratije koji su nakon izbora 1992.g, grupnim skokom na celu sa Duskom, preleteli iz DEPOS-a na stranu SPS da bi omogucili opstanak na vlasti Slobodanu Milosevicu. Tada je i pocela zajednicka velika pljacka Slobinog Rajha. Pljacka, otimacina i hajducka privatizacija svega i svacega u kojoj su mnogi bogato omastili brke. I brkati Bogoljub i brkati Dusko a i mnogi drugi Brkati i Cosavi, lojalni rezimu koji im je za uzvrat omogtucio da se u vreme sveopste propasti enormno obogate. Setimo se 1993.g, inflacije i novcanica sa jedanaet nula, dirigovane inflacije kojom su do gole koze opljackani gradjani Srbije, kojom su im ispraznili i do nule obezvredili fondove - posebno penzioni, stambeni i zdravstveni. Brkatima je omogiceno da od Rajha otkupljuju devize po ceni od 6 dinara za nemacku marku u vreme kada se marka ulicom valjala za 30 dinara. "Devize, devize, devize!"... I tako smo dobili novokomponovane "titulare" opljackane imovine, drzavne i takozvane drustvene. A cesto i tudje privatne jer Brkati i Cosavi imovini u zube nisu gledali. A i birackom telu je omoguceno da se za svoje pare kocka sa Jezdom i Dafinom i da otkupljuje stanove za po 36 maraka po komadu. Ali ipak i to korumpirano biracko telo puklo je na izborima uoci 5. oktobra 2000.g. zato sto raja vise nije mogla zuluma izdrzati. A nastupajucem DOS-u bila puna usta pravne drzave, oduzimanja pljackom stecene imovine od Slobinih "titulara", njenom prodajom i vracanjem novca u opljackane fondove jer su svoju "titulu" stekli u jednoj nepostenoj i laziranoj utakmici. Nista od toga se nije dogodilo. Pljacka je legalizovana. Divlja gradnja na Dedinju takodje je legalizovana uprkos izricite odluke Ustavnog suda da je to nezakonito. I niko zbog toga nije odgovarao. A "titulari" postavili i lavove ispred svojih dvoraca po Dedinju. Legalizovano i ono arhitektonsko, medijsko i moralno ruglo, takodje na Dedinju. Umeto svega sto su obecali izmislili su porez na nekakav ekstra profit koji je kao naplacivan da se narodu oci zamazu. Pa posle vracen uz bogatu kamatu. A "titulare" niko ni da priupita kako su dosli do "titule". Nikom ni dlaka sa glave nije usfalila. Jedino sto je Bogoljub obrijao brkove. Pa sada ministar zdravlja preporucuje krezavom narodu da cesce pere zube jer za popravku nece biti para u zdravstvenom fondu. Kaze neda MMF! A posle 5. oktobra namnozili se i mnogi drugi "titulari". Svaka stranka svoje "titulare" ima. I one nasledjene od Slobodana Milosevica a i ove njihove demokratski komponovane. Sada im kriv jedino Bogoljub koji im ugrozava vlast jer za "narodne pare" kupuje narodne poslanike. A sto je po njih jos opanije mase zelenom salatom ispred nosa dobrog dela birackog tela koje zaslugom ove vlasti pase travu evo ide vec sesta godina.

stanko

pre 18 godina

Strah je postao ogroman kod Kostunice i Dinkica. Setite se samo kako su kritikovali prethodnu vlast zbog toga "sto imaju samo 25 posto podrske gradjana a nece da sidju sa vlasti". Ovi sada nemaju (svi zajedno) ni 15 posto pa im ne pada na pamet da se sklone. Strah ih je od sramote da ih na narednim izbrima ne pocepaju samo SRS I DS nego i Bogoljub. Posto ovima ne mogu nista izivljavaju se na Bogoljubu. Da su imali zbog cega da ga uhapse , ucinili bi to u prethodnih 5 godina. Zasto nisu? Za ugovor sa Mobikosom culi "pre par dana"! Ma nemoj! Tada im to nije smetalo jer Bogoljub nije imao stranku. Strah od ponizenja na izborima je veliki. Zato i rade takve gluposti.

Draza

pre 18 godina

Napad na Bogoljuba se dešava samo zato što je BK pokušao da kupi poslanike.
DSS ovim zastrašuje vlastite poslanike.
Čim dođe do dogovora između BK i DSS, kada Bogoljub prestane da kupuje poslanike, niko se više neće interesovati za "srpske nacionalne interese" i Mobtel će pasti u zaborav.

Rasa

pre 18 godina

Kakva nesnosljiva situacija da mi gradjani biramo izmedju Karica i Kostunice. Ali kada je Tadic opozicija onda i mora tako. Tako mozda i narod zeli, ali sta cemo sa gradjanima. Apsurd je da se sada svadjaju ideoloski zastitnici i finansijeri Slobodana Milosevica. Fale jos samo Cernomirdin i De Mikelis i baba Borka Kiprijanis. Djukanovica za patrijarha.

File

pre 18 godina

Takav patriota,pravoslavac,veliki srpski domacin a nece biti kod kuce na Badnje vece? Kaze vraca se sa puta posle Bozica? Ej breeee! Pa koji su to sve olosi, neverovatno.
A ovi se sad setili da ga ganjaju.Ccc.
LAZ I PREVARA!

Tuga

pre 18 godina

Ne mogu da vam opisem koliko mi je zao "andjela" Hodorkovskog, kojega je "zli" Putin strpao u zatvor.
Jos vise sam pogodjena ovim sto se desava Karicu...
Srce mi se cepa, a suze na oci udaraju...

Isn't that special?

pre 18 godina

Srbija umire od metastaza: Milosevic,Karic, Kostic i ostali "bizmismeni."
A sto se korumpiranosti tice, ona se ovde na zapadu zove i lobiranje. Cela svetska politika je bazirana na "ti meni, ako ja tebi" sistemu. Po istoj semi pokraine pretenduju da budu drzave, a piljari pocasnii doktori, politicari.... Bivsi ambasadori i svetske licnosti pretvaraju se u posrednike u kupoprodaji, recimo jednog Mobtela.

pera zdera

pre 18 godina

BK je sprega prljavog kapitala, politike, i televizije i kao takav je jedinstven u Srbiji i predstavlja najvecu opasnost po institucije u Srbiji i funkcionisanje drzave zasnovano na postovanju prava. Optuznica protiv BK mora da bude transparentna, kristalno jasna i zasnovana na cinjenicama da bi se ocuvao kredibilitet drzave u borbi protiv korupcije. Ali, anti-korupcijska kampanja se ne sme zavrsiti samo sa BK.
"Demokrate", zaslepljene mrznjom prema Kostunici, bi i sa 'crnim djavolom' samo da sruse ovu vladu. Taj nacin razmisljanja gde je sve dozvoljeno 'samo da mu vidimo ledja' pripada nekom drugom vremenu. Istorija, evro-atlantske integracije, demokratizacija drustva i sve ostalo cime su im puna usta ne pocinje od trenutka kad oni (ponovo) dodju na vlast.

Mico

pre 18 godina

Jako smesno, znaci ljudi iz parlamenta su primili mito i kada su potrosili taj novac prijavili Karica nekome i neko? Svaka cast (posteni lopovi).

Bokser

pre 18 godina

A ko to javlja Karicu sta ce se desiti pa on uvek zbrise?
Ovo mu je treci ili cetvrti put da umakne pred navalom sve dok u medjuvremenu njegove sudije ne odbace sve ove optuzbe.

Zoran

pre 18 godina

Srbija je odavno postala zlatan majdan za Riplija.
Zbivanja u zemlji i oko nje su niz neprekidnih cudesa, nekada i nebeskih.
Nasi biznismeni su pravili svoje imperije brze nego iko ikada.
Vlast i drustvo nikada nisu jasno videli i shvatili sva ona cudesa koja su se desavala svakodnevno.
Deo naroda veruje u sve sto se dogadjalo.
Karic je samo deo tih bajkovitih zbivanja na nasem tlu, nasa legenda.
Posto je ovde sve kao u bajci, jos samo treba da dodje zmaj i da sve sprzi.

Igor Novi Beograd

pre 18 godina

Kažu ovi iz PSS-a to je samo hajka. Alal vera našoj Vladi kada je u tu svoju hajku uključila i izraelsku policiju...

mihajlovic dragoljub

pre 18 godina

Zelim da kazem da cu sa svojom decom i njihovim kolegama uloziti sve da sa scene nestane ..., ... i .... porodica Karic. 15000 hiljada studenata niskog univerziteta ce vrlo brzo poslati Karice u Causeskove duplikate.

Zoran

pre 18 godina

Nije mi jasno kako Dinkic nije uocio da velike pare putuju cudnim tokovima. On odlicno zna da presretne svaki protok novca i "oporezuje" to. Mozda...

Osluškivač po berbernicama

pre 18 godina

Pa u Novom Sadu se već tri meseca priča o toj kupovini poslanika, a pričalo se i da je glavni posrednik između Karića i Vlaovića bio Dejan Mikavica. Ajd' da vidimo šta će da pokaže istraga. Lažu li tračevi baš sve ili ima neke istine. Usput, eto dokaza da izborni zakon nije dobar. Birali ste stranku, a ne čoveka - pa logično je da mandat pripada stranci (osim ako je "većinski" izbor gde birate čoveka (uz čije ime doduše ide naziv stranke, ali on povuče najveći deo birača)).

Stevs

pre 18 godina

Ratnim zločinicima je mesto u Hagu, a Kariću u Požarevcu (KPD Zabela). Ionako je navikao da bude komšija porodici Milošević.

Slađana

pre 18 godina

Nije mi jasno zašto novosadsko tužilaštvo podnosi zahtev za istragu o korupciji u Skupštini Srbije, kada se Skupština Srbije nalazi na teritoriji, odnosno u mesnoj nadležnosti Prvog opštinskog javnog tužilaštva u Beogradu? Ovo mnogo neprijatno miriše, odnosno na srpskom smrdi!

Cika Niki

pre 18 godina

Nije gospodin Karic cvecka, takvu mocnu imperiju nisu uspeli u vidjenom rekordnom roku da stvore veliki magnati zapadnog sveta. I dok je Karic mazickao svojim parama politicke stranke legalisti su cutali, Svima je jasno da se sada poplava optuzbi svaljuje na Bogoljuba jer postaje opasan konkurent na politickoj sceni. I takva poplava uspeha koju je poznjeo Karic nije vidjena u istoriji Srba No vlast je sladja od svih orasnica i neda je se tako lako. Videcemo uskoro mnostvo proizvoda maste iz prevrnutih mozgova vlastodrzaca.

SVD

pre 18 godina

Nadam se da je ovo početak kraja "dokazanog patriote" koji nam je svima u nosu. Pored njega bi trebalo da se istraži ko je bio predstavnik Vlade u Upravnom Odboru Mobitela i zašto taj nije reagirao na prekomerno trošenje i pravljenje "Kosovskih kuvara" za pola miliona Evra ili za ogromne plate "funkcionera" Mobitela. Takođe i za "promociju" kod Karićeve rent-a-car firme i druge slične nepodopštine ovog "patriote".

Max

pre 18 godina

Istragu podnelo je novosadsko tužilaštvo, zbog toga što se krivično delo dogodilo na teritoriji grada Novog Sada, gde je Karić Vlaoviću ponudio pare za prelazak u PSS.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Poput Putina i Kostunici treba Hodorkovski.... Umesto na da se nasa drzava ugleda na funkcionisanje institucija na zapadu, oni i dalje srljaju po mutnom ruskom. Protiv sam Karica kao i protiv Radikala, ne zna se koji su gori ali ovakvo delovanje iz sujete diskredituje Srbiju pred ocima medjunarodne zajednice.

Poslednja Poštenjačina

pre 18 godina

Spora, smušena i konfuzna akcija kao i 5.oktobra. I biće na kraju tresla se gora rodio se miš. Još će morati da mu se izvinjavaju. Sramota kako vode ovu zemlju.

pedja

pre 18 godina

Ovo mi sve vise lici na kompromitovanje vlade.Pokretanje istrage zbog navodnog pokusaja davanja mita na osnovu izjave,a bez materijalnog dokaza je unapred osudjeno na propast.Oduzimanje licence Mobtelu je takodje problematicno i Vlada ce to tesko objasniti svetu.Pogotovo sto se fakticki nista ne menja.Sta onda zanaci taj potez.Neobavestenost Vlade i Jocica o Ekremu Luki takodje je smesno.Pa valjda citaju novine.
Ma koliko izgledalo paranoicno,cini mi se da opet neke mracne sile,koje ne vidimo,a vrlo vesto reziraju politicki zivot u Srbiji,dezavuisu i ovu vladu,kao sto su i prethodnu,a time urusavaju i tanusnu demokratizaciju ove jadne zemlje.Nista mi se ovo ne svidja.

Dejan

pre 18 godina

"Nije bitno koje je boje macka dok lovi miseve"
Odnosno, ne zanimaju motivi sadasnje vlade zasto ovo radi ali je podrzavam. Zna se gde je Karicu mesto, i ako uspeju da ga smeste tamo od mene imaju glas!
Jos ako dodju i Kole i Miskovic posle, Kostunica ce da vlada sto godina!

Selo moje lepse...

pre 18 godina

Nije da branim Bogija, ali koliko znam taj je bio privatnik jos sedamdesetih godina proslog veka, a to nije bas preko noci. Takodje njegova banka nije opljackala narod, kao Dafiment i Jugoskandik. Prezivio je taj i Titu i Slobu pa ce i Voju.
Kupovina mandata - neminovna pojava u parlamentu, u svetu institucionalizovana i legalizovana kroz instituciju lobiranja.

Jovan Jovanov

pre 18 godina

Koje licemerje aktuelne vlasti. Dok je Karic bio vlasnk nisu ga dirali, sada su poceli da traze od inostranog vlasnika, i znaju da ce izgubiti..

Vanstranacki analiticar

pre 18 godina

Problem velikih pljackasa drzavne imovine je u tome sto su ucinili na hiljade krivicnih dela i prekrsaja, u vise zemalja sveta, u vise fiktivnih i pravih preduzeca - tako da je to otkrivanje jednostavno nemoguce sinhronizovati. Bogoljub Karic je iskoristi maksimalno bar dve tranzicije: rusku i srpsku, a sada prelazi i na Kosovo.
Nikada nece biti osudjen za prave stvari - jer nikada ne bi izasao iz zatvora - jer ga stite oni koje je podmazivao, a takvih je i u danasnjoj opoziciji i vlasti.
Kazu da su se tako ponasali i Rokfeler, Ford i drugi u ranoj fazi kapitalizma u SAD, ali su ih onda uvukli u sistem, presli preko proslosti i poceli da rade legalno i placaju porez. To ovde nece ni Karic , ni vlast. Mislim da je to pokusao jedan nas inteligentni covek ali naivan u politici - i izgubio glavu.
Bogoljuba Karica treba pretresti od glave do pete i pustiti da radi ili oterati na robiju, ako je kriv.
Svi su oni nemoralni: istoricari i ekonomisti znaju kakvom mahinacijom sa dugom Srbije se posluzio predsednik Vlade Srbije dr Stojadinovic i nagrabio se milijardi. Potkupljivanje potkupljivih poslanika je za njega decja igra. Za to ga ja ne bih ni pitao.

Branislav Zekic Zeka

pre 18 godina

Kupovina poslanickih mandata nije Bogoljubov specialitet. Seca li se neko poslanika nekadasnje Nove demokratije koji su nakon izbora 1992.g, grupnim skokom na celu sa Duskom, preleteli iz DEPOS-a na stranu SPS da bi omogucili opstanak na vlasti Slobodanu Milosevicu. Tada je i pocela zajednicka velika pljacka Slobinog Rajha. Pljacka, otimacina i hajducka privatizacija svega i svacega u kojoj su mnogi bogato omastili brke. I brkati Bogoljub i brkati Dusko a i mnogi drugi Brkati i Cosavi, lojalni rezimu koji im je za uzvrat omogtucio da se u vreme sveopste propasti enormno obogate. Setimo se 1993.g, inflacije i novcanica sa jedanaet nula, dirigovane inflacije kojom su do gole koze opljackani gradjani Srbije, kojom su im ispraznili i do nule obezvredili fondove - posebno penzioni, stambeni i zdravstveni. Brkatima je omogiceno da od Rajha otkupljuju devize po ceni od 6 dinara za nemacku marku u vreme kada se marka ulicom valjala za 30 dinara. "Devize, devize, devize!"... I tako smo dobili novokomponovane "titulare" opljackane imovine, drzavne i takozvane drustvene. A cesto i tudje privatne jer Brkati i Cosavi imovini u zube nisu gledali. A i birackom telu je omoguceno da se za svoje pare kocka sa Jezdom i Dafinom i da otkupljuje stanove za po 36 maraka po komadu. Ali ipak i to korumpirano biracko telo puklo je na izborima uoci 5. oktobra 2000.g. zato sto raja vise nije mogla zuluma izdrzati. A nastupajucem DOS-u bila puna usta pravne drzave, oduzimanja pljackom stecene imovine od Slobinih "titulara", njenom prodajom i vracanjem novca u opljackane fondove jer su svoju "titulu" stekli u jednoj nepostenoj i laziranoj utakmici. Nista od toga se nije dogodilo. Pljacka je legalizovana. Divlja gradnja na Dedinju takodje je legalizovana uprkos izricite odluke Ustavnog suda da je to nezakonito. I niko zbog toga nije odgovarao. A "titulari" postavili i lavove ispred svojih dvoraca po Dedinju. Legalizovano i ono arhitektonsko, medijsko i moralno ruglo, takodje na Dedinju. Umeto svega sto su obecali izmislili su porez na nekakav ekstra profit koji je kao naplacivan da se narodu oci zamazu. Pa posle vracen uz bogatu kamatu. A "titulare" niko ni da priupita kako su dosli do "titule". Nikom ni dlaka sa glave nije usfalila. Jedino sto je Bogoljub obrijao brkove. Pa sada ministar zdravlja preporucuje krezavom narodu da cesce pere zube jer za popravku nece biti para u zdravstvenom fondu. Kaze neda MMF! A posle 5. oktobra namnozili se i mnogi drugi "titulari". Svaka stranka svoje "titulare" ima. I one nasledjene od Slobodana Milosevica a i ove njihove demokratski komponovane. Sada im kriv jedino Bogoljub koji im ugrozava vlast jer za "narodne pare" kupuje narodne poslanike. A sto je po njih jos opanije mase zelenom salatom ispred nosa dobrog dela birackog tela koje zaslugom ove vlasti pase travu evo ide vec sesta godina.

stanko

pre 18 godina

Strah je postao ogroman kod Kostunice i Dinkica. Setite se samo kako su kritikovali prethodnu vlast zbog toga "sto imaju samo 25 posto podrske gradjana a nece da sidju sa vlasti". Ovi sada nemaju (svi zajedno) ni 15 posto pa im ne pada na pamet da se sklone. Strah ih je od sramote da ih na narednim izbrima ne pocepaju samo SRS I DS nego i Bogoljub. Posto ovima ne mogu nista izivljavaju se na Bogoljubu. Da su imali zbog cega da ga uhapse , ucinili bi to u prethodnih 5 godina. Zasto nisu? Za ugovor sa Mobikosom culi "pre par dana"! Ma nemoj! Tada im to nije smetalo jer Bogoljub nije imao stranku. Strah od ponizenja na izborima je veliki. Zato i rade takve gluposti.

Draza

pre 18 godina

Napad na Bogoljuba se dešava samo zato što je BK pokušao da kupi poslanike.
DSS ovim zastrašuje vlastite poslanike.
Čim dođe do dogovora između BK i DSS, kada Bogoljub prestane da kupuje poslanike, niko se više neće interesovati za "srpske nacionalne interese" i Mobtel će pasti u zaborav.

Rasa

pre 18 godina

Kakva nesnosljiva situacija da mi gradjani biramo izmedju Karica i Kostunice. Ali kada je Tadic opozicija onda i mora tako. Tako mozda i narod zeli, ali sta cemo sa gradjanima. Apsurd je da se sada svadjaju ideoloski zastitnici i finansijeri Slobodana Milosevica. Fale jos samo Cernomirdin i De Mikelis i baba Borka Kiprijanis. Djukanovica za patrijarha.

File

pre 18 godina

Takav patriota,pravoslavac,veliki srpski domacin a nece biti kod kuce na Badnje vece? Kaze vraca se sa puta posle Bozica? Ej breeee! Pa koji su to sve olosi, neverovatno.
A ovi se sad setili da ga ganjaju.Ccc.
LAZ I PREVARA!

Tuga

pre 18 godina

Ne mogu da vam opisem koliko mi je zao "andjela" Hodorkovskog, kojega je "zli" Putin strpao u zatvor.
Jos vise sam pogodjena ovim sto se desava Karicu...
Srce mi se cepa, a suze na oci udaraju...

Isn't that special?

pre 18 godina

Srbija umire od metastaza: Milosevic,Karic, Kostic i ostali "bizmismeni."
A sto se korumpiranosti tice, ona se ovde na zapadu zove i lobiranje. Cela svetska politika je bazirana na "ti meni, ako ja tebi" sistemu. Po istoj semi pokraine pretenduju da budu drzave, a piljari pocasnii doktori, politicari.... Bivsi ambasadori i svetske licnosti pretvaraju se u posrednike u kupoprodaji, recimo jednog Mobtela.

pera zdera

pre 18 godina

BK je sprega prljavog kapitala, politike, i televizije i kao takav je jedinstven u Srbiji i predstavlja najvecu opasnost po institucije u Srbiji i funkcionisanje drzave zasnovano na postovanju prava. Optuznica protiv BK mora da bude transparentna, kristalno jasna i zasnovana na cinjenicama da bi se ocuvao kredibilitet drzave u borbi protiv korupcije. Ali, anti-korupcijska kampanja se ne sme zavrsiti samo sa BK.
"Demokrate", zaslepljene mrznjom prema Kostunici, bi i sa 'crnim djavolom' samo da sruse ovu vladu. Taj nacin razmisljanja gde je sve dozvoljeno 'samo da mu vidimo ledja' pripada nekom drugom vremenu. Istorija, evro-atlantske integracije, demokratizacija drustva i sve ostalo cime su im puna usta ne pocinje od trenutka kad oni (ponovo) dodju na vlast.

Mico

pre 18 godina

Jako smesno, znaci ljudi iz parlamenta su primili mito i kada su potrosili taj novac prijavili Karica nekome i neko? Svaka cast (posteni lopovi).

Bokser

pre 18 godina

A ko to javlja Karicu sta ce se desiti pa on uvek zbrise?
Ovo mu je treci ili cetvrti put da umakne pred navalom sve dok u medjuvremenu njegove sudije ne odbace sve ove optuzbe.

Zoran

pre 18 godina

Srbija je odavno postala zlatan majdan za Riplija.
Zbivanja u zemlji i oko nje su niz neprekidnih cudesa, nekada i nebeskih.
Nasi biznismeni su pravili svoje imperije brze nego iko ikada.
Vlast i drustvo nikada nisu jasno videli i shvatili sva ona cudesa koja su se desavala svakodnevno.
Deo naroda veruje u sve sto se dogadjalo.
Karic je samo deo tih bajkovitih zbivanja na nasem tlu, nasa legenda.
Posto je ovde sve kao u bajci, jos samo treba da dodje zmaj i da sve sprzi.

Igor Novi Beograd

pre 18 godina

Kažu ovi iz PSS-a to je samo hajka. Alal vera našoj Vladi kada je u tu svoju hajku uključila i izraelsku policiju...

mihajlovic dragoljub

pre 18 godina

Zelim da kazem da cu sa svojom decom i njihovim kolegama uloziti sve da sa scene nestane ..., ... i .... porodica Karic. 15000 hiljada studenata niskog univerziteta ce vrlo brzo poslati Karice u Causeskove duplikate.

Zoran

pre 18 godina

Nije mi jasno kako Dinkic nije uocio da velike pare putuju cudnim tokovima. On odlicno zna da presretne svaki protok novca i "oporezuje" to. Mozda...

Osluškivač po berbernicama

pre 18 godina

Pa u Novom Sadu se već tri meseca priča o toj kupovini poslanika, a pričalo se i da je glavni posrednik između Karića i Vlaovića bio Dejan Mikavica. Ajd' da vidimo šta će da pokaže istraga. Lažu li tračevi baš sve ili ima neke istine. Usput, eto dokaza da izborni zakon nije dobar. Birali ste stranku, a ne čoveka - pa logično je da mandat pripada stranci (osim ako je "većinski" izbor gde birate čoveka (uz čije ime doduše ide naziv stranke, ali on povuče najveći deo birača)).