Subota, 26.11.2005.

10:14

"Rasizam Tijanića"

GSS i Helsinški odbor u odvojenim saopštenjima osudili su ponašanje direktora RTS-a Aleksandra Tijanića u polemici sa Vladanom Batićem.

Izvor: Beta

"Rasizam Tijaniæa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 18 godina

Sada smo se svi uvatili za Rome, samo da bi imali o necemu da razglabamo. Ljudi, vi kao da nam sve u zemlji cveta pa sada samo jos da rascistimo ko je za a ko protiv Roma. Pitanje Roma se uvek poteze zarad nekog politickog podkusurivanja, kada je bilo koja politicka stranka nesto stvarno ucinila za Rome, a kao sto cete imati prilike videti ovih dana, svi ce se nadmetati u tome ko ih vise voli, a ko podrzava. Ta tvorevina, zvana GSS vise nije u stanju da deluje gradjanski, vec uvek kao neka uvredjena grupa aktivista. Potpuno su otupeli svoj nekadasnji politicki koncept, a nije ni cudo kada vidimo koga imaju u prvim redovima. Tijanic je tip svoje vrste, ali je veliki profesionalac, a Batic bilo kao Rom, Egipcanin ili Portorikanac, je svakako bolji pravnik nego politicar.

D.POPOVIC

pre 18 godina

Da li je Batic ciganin ili nije, uopste mi nije vazno. Ja sam odavno o njemu formirao (veoma negativno) misljenje na bazi neceg daleko relevantnijeg. Takodje ne osporavam njegovo pravo da tuzi Tijanica ako se oseca uvredjenim. On kao advokat najbolje zna da ga li moze dobiti na sudu i ja mu to najiskrenije zelim ukoliko je Tijanic slagao o njegovoj nacionalnoj pripadnosti. Ono sto me medjutim iritira je uplitanje takozvanog Helsinskog odbora koji ovde nije prozvan od strane gospodina Tijanica, niti je dobio punomoc od gospodina Batica da zastupa njegove interese. Nikada mi se nisu svidjale dokone nezaposlene komsinice koje sede na stolicama ispred ulaza u svoje zgrade i 'skupljaju gradju' da bi ogovarale svoje komsije iza njihovih ledja. Okanite se vec ideje da morate u svakoj corbi biti mirodjija. Zaposlite se i pocnite da radite nesto produktivno i cenjeno cime cete biti ponosni i cime ce vasi najblizi biti ponosni na vas.

Gledalac

pre 18 godina

Da li su OBOJICA pozvani u "Utisak nedelje" da bi NASTAVILI SA DIVLJAŠTVOM? Ili je iza toga neka mnogo plemenitijia zamisao koju ja ne vidim...
Saznaćemo sutra...

... tu gde jesam

pre 18 godina

Gospodin Batic je jedan od retkih stranackih vodja koji me svojim ugladjenim ponasanjem i stavovima lako moze uveriti da se uclanim u njegovu partiju.
A ona lazna velicina, Tijanic,... uh, cenzurisacete me, bolje da stanem ovde...

milan-vp

pre 18 godina

Romi,Cigani,od Gibraltara do Urala su najsamotniji,najzilaviji i najplemenitiji narod.I najnesretniji narod.
Oni nisu 'skupljaci perja',oni su oni koji 'lete u nebo'.

Stole

pre 18 godina

To sto su pretci gospodina Batica nekada ziveli kako Tijanic kaze 'na tockovima' kod mene moze samo da probudi osecaj izuzetnog postovanja prema tim ljudima. Nisu ga vaspitavali da krade, nisu mu sekli udove da bi prosio, nisu ga ucili da vodi i maltretira mecke na vasarima, nisu ga prodali kao belo roblje. Podigli su ga, odnegovali, vaspitali i odskolovali da postane posten gradjanin i uzoran clan ovog drustva slagao se ja sa njim kao politicarem ili ne. Nadam se da ce mnogi poput njih u Baticevim roditeljima videti uzor pre svega zbog svoje deca, a onda i zbog celog naroda.

lidija

pre 18 godina

Za Tijanica nisam glasala, ali za Batica (DOS)jesam 2000.g., i naravno za Zoranovu vladu Tijanic me ne cudi, ali Vladan, to je strasno. I Ceda je rekao na osnivackoj skupstini mog LDP da ce raditi gvozdena metla metla i da necemo sa onima koji idu pod suknju patrijarha u Vremenu. To je isto jezik mrznje.Uzas.

Banat

pre 18 godina

Kao prvo, "rasizam" je preterivanje. Da li je Batic uopste Rom, ljudi?

Drugo, Romi jesu nomadi/cergari. Nista lose u tome - takvi su, kakvi su. Tome se ne treba podsmevati. Imaju drugaciju kulturu. Tacno je da mnogi klanovi jos uvek "zive na tockovima", odnosno u karavanima. Opet, to nije nesto cemu se bilo ko treba smejati.

Opet, mnogi Romi odavno vise nisu cergari i nije fer trpati ih sve u isti kos. Ne treba forsirati stereotip o njima.

Da li je i Zdravko Colic rasista, obzirom da peva o Ciganima cergarima koji ce mu ukrasti voljenu osobu (stereotip #1)?

Mnogo se preteruje ovde.

Ako Batic nije Rom i misli da je Tijanic povredio njegovu licnost i ugled, neka se obrati sudu. Zelim mu uspeha.

Licno mislim da je Tijanic duhovit i veoma cesto bez dlake na jeziku, neretko i neodmeren. Ne verujem da je rasista i mizoginista.

GSS se nije ranije setio da digne glas u ime romske zajednice, nego sada kada je to politicki korisno i kada se moze koristiti kao ideoloska municija. To mi govori dosta o njima.

Pavle

pre 18 godina

Oba lika me potsecaju na likove iz serije Mapet show -
Batic na Gonza a Tijanic na bubnjara Zverka (samo mu jos lanac oko vrata fali).Ipak mislim da su mapetovci legende a da takva dva odvratna lika mozete sresti samo u Srboslaviji.
Pavle

Leo Popovic

pre 18 godina

Nije mi namera da branim Tijanica,nikada mi nisu bili simpaticni njegov lik i delo! Moram da reagujem zbog licemerja onih koji staju u odbranu Vladana Batica, koji ,opet, svoje preterano prisustvo u svim mogucim i nemogucim medijima koristi da blati sve one koji se ne slazu sa njegovom "politikom", a to je , prema slobodnom proracunu preko 99% gradjana Srbije , jer je DHSS osvojio neznatan postotak glasova.Aluzija Tijanica mozda nije umesna, ali ne znam ko moze da ostane hladnokrvan kada se radi o Baticevim nevaspitanim javnim nastupima. Jedino sto je izvesno je da je on ,ipak,politicka proslost i da su male sanse da se i kao prirepak neke vece politicke grupacije uspesno vrati na politicku scenu Srbije.

video ih na slici

pre 18 godina

A je li to onaj Tijanic kojeg presidente Tadic rado ugoscava na svojim party koktelima? U Srbiji ne znas sa koje strane ce te potkaciti. Povezana masinerija koja unistava Sriju, a stanovnisto placa za svakog od njih.

Cyberwaste

pre 18 godina

Ovo predstavlja najbedniju tragikomediju u reziji vladajuceg "patriotskog" bloka.
Zbog ovakvih ispada nesposobnih primitivaca na vlasti i ucinka njihove interesno-kvazi-sapunicno-grandovske pinkovizije covek ili potpuno ogugla u svojoj nezainteresovanosti za javni zivot i aktivnosti ovog raspadajuceg drustva (postavsi potpuno besprizoran i izgubljen), ili jednostavno pozeli da postane potpuni anarhista...

Srba

pre 18 godina

Kako je duhovit drug Tijanic.Kako je human i tolerantan, Svetski covek. Skolovan , ima sve skolske kvalifikacije za mesto direktora Nacionalne televizije. Kako mu je pametan i osmisljan progarm . Kako sam danas sa uzivanjem gledao kako Cobi hvata ustima jabuku na stapu za pecanje i za to trebe da Tijanicu platim svakog meseca.

matic stojan

pre 18 godina

Samo tako! Ti si glavni! Ne samo da ces TV-pretplatu naplacivati, nego ces gradjanima Srbije naplacivati i na sokak ako izadju!? Niko ti nista ne moze niti sme,ti si naj! Pardon, mozda smeju Radikali?
precanin

Zorica

pre 18 godina

Neshvatljivo je koliko ljudi ne razlikuje rasizam od "obicnog prostakluka". U Baticevim istupima nema rasistickih izjava a o tome je ovde rec. Nije niko stao u odbranu Batica, nego u osudu rasizma. Ako se zna koliko je tanka linija izmedju rasizma i fasizma onda treba konacno da shvatimo u kakvom smo mi velikom, velikom problemu. Neznanje. Neznanje. Neznanje. To je nas problem najveci.Kad bih znala kako, sve bih dala da se to promeni. Upalimo sirene: paznja, paznja, opasnost od neznanja, paznja paznja!!!!!!

Dr X

pre 18 godina

Manje vise Tijanic, ko da ne znamo ko je on... Meni je interesantno kako Vucicevic i Bjelica naskakuju odmah u odbranu... Kakva galerija likova, Alan Ford im nije ravan!

andrijana

pre 18 godina

Konacno prava reakcija. U normalnom svetu na ovakav nacin ne bi smeli da se prepucavaju stranacki celnik i direktor RTS-a koji nastoji da stvori javni servis. Tako nisko tuci po svojim politickim neprijateljima je strasno. Ovo je povreda ugleda i casti i zaista ocekujem da se pravno reaguje. Mislim strasno. Kazem to nezavisno do toga sto podrzavam Vladana Batica i mislim da su sramne one neistine i zamena teza koje je Tijanic naveo u svom tekstu. Medjusobvna prepucavanja i razlike u razmisljanju bi obojica mogli da izdignu na neki kulturno nivo. A sto se tice rasizma, mislim da je odavno jasno kojoj politickoj opciji Tijanic pripada i kakvi su stavovi te opcije. Pitam se samo kako ga nije sramota da uopste pomene pokojnog premijera Zorana Djindjica.Takodje ne znam kako misli da stvori javni servis (iako je dosta dobrog uneo u RTS-program), ako Kostunici sapuce na uvo koji su mediji izdajnicki, a koji nisu. U svakom slucaju njegova sarenolika politicka proslost rusi svaku nadu da je u stanju da stvori jedan objektivni informativni servis gradjana.

Petar A

pre 18 godina

Zavisi iz koje sredine posmatrate. Ako ste u Srbiji i djelujete u srpskim uslovima, nema nikakvog razloga panici, niti kritici: Tijanic koristi lokalnu kulturu, prevodi je u karikaturu i tako skuplja poiticke poene. Nema nicega loseg u tome.
Ako na istu pojavu gledate iz Zapadne Evrope, citava afera ima dimenzije politickog skandala i pitanje je koliko visoko bi se islo u trazenju odgovornosti (predsjednik vlade?).
GSS se ponasa kao partija iz (na primjer) Holandije koja djeluje u Srbiji, sto je naravno smjesno i odrazava manjak osjecanja za realnost. Srpsku kulturu i uslove treba mijenjati ali na sasvim drugom planu, za sta GSS naravno nema ni snage, a ni instrumentarij.
Da li je srpska kultura zaista toliko razlicita od "normalnog" svijeta? Naravno! Evo samo jedan primjer sa aktuelne drustvenopoliticke scene. U Srbiji se i zrtva i tuzeni odmah javno zigosu ili imenom ili inicijalima (v. slucaj 13-ogodisnje nesrecne djevojcice). Na Zapadu je ovako nesto nedozvoljivo i neshvatljivo - u Srbiji nije nista neobicno da Ilustrovana politika krene ka domu nesrecne djevojcice sa sve slikama i izjavama nesrecnih roditelja. Treba priznati i shvatiti razlike i zivjeti sa njima dok se ne promjene. GSS? Vrijeme je da se vrate u Srbiju.

Vojvodjanka

pre 18 godina

Vaspitavana sam u divnoj porodici, patrijahalnoj, pa cu se truditi da izbegnem uvrede. Ipak, Tijanic je pojava koja nikako ne bi trebalo da stoji na celu TV kuce. Naravno, zbog vise stvari koje su poznate. Ovo je jos jedan podatak vise. Zar nije mogao svojom funkcijom da malo utice da se romska naselja rasele, humanizuju, da se deca skoluju, ljudi zaposle. Da je to objavio deset puta, neko bi nesto preduzeo. Nasuprot tome, on vredja, nipodostava. Ne treba niko da me "pozove" da ne placam Tv pretplatu, mislim svojom glavom i necu da je placam. Ne, posle ovoga. I molim Helsinski odbor da se bori za prava svih ljudi, narocito Roma koji su ugrozeni. Nisam Romkinja ali su mi dragi svi ljudi dobre volje, ne izdvajam Rome, za razliku od "gospodina" Tijanica.
Vojvodjanka

pera

pre 18 godina

Nije lepo biti subjektivan i jednostran u odnosu na to kako je kome ko po volji!!! Nešto mi se čini da ova saopštenja osuđuju samo jednu stranu stajući u zaštitu druge, ne obazirući se na ponašanje te druge strane. To jednostavno nije objektivno, pa samim tim ne može da se poziva na pravo i pravdu jer je PRAVO UNIVERZALNA KATEGORIJA I MORA DA VAŽI ZA SVE JEDNAKO...

Milutin

pre 18 godina

Država u kojoj direktor televizije daje takve izjave,u kojoj najuglednija sportska/košarka/organizacija skandalozno odbacuje najuglednijeg SVJETSKOG funkcionera,ratni zločinci se veličaju u pjesmama/kako bi vam Hitler izgledao u nekoj NJemačkoj zbirci?/,a o apsurdima u sudstvu da i ne govorimo...nešto je trulo u toj državi i smrdi sve do nas na sjeveru Češke/riba najviše smrdi od glave/

mira

pre 18 godina

" a građane Srbije pozivamo da ne plaćaju TV pretplatu dok je na čelu RTS-a Aleksandar Tijanić."
Zanima me dokad ce vise narod da koriste u svojim igricama!!! Stalno pozivaju da radimo ovo ili ono, placajte porez, ne placajte porez, izadjite na glasanje ili nemojte. A mi cekamo u redovima, cekamo, cekamo, cekamo... Gospodo Srbi, najvece ovce na svetu, zasluzili ste da budete u oboru u kom se nalazite! A cuvaju nas pastiri koje sami biramo !Sami ste izabrali!

laik

pre 18 godina

Nemojte da nas gospodin Tijanić podseća koliki je njegov doprinos bio u borbi protiv Miloševića,kako je iznutra podrivao vladu u kojoj je bio i kako mu je udovica premijera Đinđića pogledom rekla da sve zna.*Ako preživi Đinđić,neće Srbija* reči su ovog vrlog i veleumnog kolumniste,da se podsetimo.Čovek koji je osvedočeni ženomrzac (odnos prema ženama koje su u Srbiji prokažene) sa jednim izuzetkom (toplo prijateljstvo sa M.Marković) bez problema pokazuje i svoju rasističu stranu.Samo,ova inicijativa nedoljivo podseća na paljenje sveća i proteste protiv rata početkom 90-ih.Odazvaće se pola procenta stanovništva.Ogromna pvećina uživa u ovakvom diskursu i valja se u blatu koje nam generišu Tijanići,Kuriri,ali na žalost,i g.Batić (za kojeg lično mislim da je čestit i pristojan čovek),koji se upušta u ujdurmu sa ljudima kojima je kal prirodno stanište.Svaka pristojnost i uzdržanost tako je,na nesreću,osuđena na propast.

ANA

pre 18 godina

Tijanić i Batić su iz iste porodice: prostačina! A takvi su većina u Srbiji.
A ove organizacije bolje da konkretno pomognu Romima (novčano,namirnicama,odećom i obućom,ogrevom za zimu...),jer od ovakve demagogije Romi nemaju ništa.

MORAVAC

pre 18 godina

Dragi helsinski odborasi,mislim da trebate da reagujete na obe strane podjednako.Ovo sto dva inteketualca pisu je sramota za celu nasu zajednicu,citao sam u "Kuriru" njihovo prepucavanje.Dragi Baticu i dragi Tijanicu nemojte ovako nisko da se spustate i prekinite dalju raspravu!Sto se sudova tice verujem da imaju mnogo vaznijih stvari od ovakvih gluposti.Helsinski odbor treba da reaguje da se zastiti interes srba u svim nasim nam bivsim Jugoslovenskim republikama

sovuljaga

pre 18 godina

Ne moraju da nas mole-ja platiti necu.NE samo zbog direktora i njegovih izjava,nego zbog programa koji se moze (ne)videti na kanalima te TV kuce...Smesno.

Dule

pre 18 godina

Plakao sam od smeha dok sam čitao Tijanićev tekst i iscepao tu stranu iz novina da je nosim sa sobom i pokazujem prijateljima. Kolika količina vickastog otrova - to ni najvećem neprijatelju ne bih poželeo. Rasizam? Budalaština! A jel Batić stvarno Rom (da ne kažem Ciganin pa da i mene optuže za rasizam)?

D Ognjanovic

pre 18 godina

Na osnovu poznatih cinjenica zakljucujem : Tijanic je neopbrazovani primitivac koji po kadrivskoj sistematizaciji rednih mesta ne moze da obavlja funkciju generalnog direktora RTS zbog srednjoskolskog obrazovanja Sa svojim srednjoskolskim obrazovanjem mozda moze da radi na poslovima nizeg cinovnika. Porodicni tockovi najvece pokretne kuce treba da budu sudbonosni za njegovu karijeru. Ocekuje se raspisivanje konkursa za izbor novog Generalnog direktora Radio televizije Srbije .

Posmatrac, NL

pre 18 godina

O, pa nije to nista, imao je Tijanic i vecih bisera. Ko je pratio njegove kolumne, zna to dobro. Covek je po prirodi neuravnotezen i izuzetno egocentrican, ima potrebu da bude "duhovit" i "zanimljiv", i uopste ne shvata da je prizeman do bola. On je idealan lik za urednika rubrike "razonoda" u palanackim novinama s dnevnim tirazom od 35 primeraka. Ali nekim cudom (Srbija je zemlja cuda) dodje takav lik na mesto gen. direktora RTS-a.

xtrmntr

pre 18 godina

Interesantno je da se Tijanic ponasa potpuno identicno kao i Velimir Ilic. Nema vece uvrede za inteligentnog coveka, ali ni vece istine.

Milan Stevanovic

pre 18 godina

Tako je! Konachno je neko imao hrabrosti da kaze da taj nasilnik treba da nestane iz javnog zivota Srbije. On i njemu slichni koji su vecinom u redovima SRS i Kapitalc (Ilic)treba pod hitno da im se zakom zabrane javni nastupi. Ochigledno da ih uchiteljica u skoli nije nauchila lepom ponasanju pa neko ce morati. Sta ce nam divljaci i siledzije u javnom zivotu, da daju ruzan primer mladima? Zar ih nismo imali dosta u posledinjh 15 godina. Neka idu kod Milosevic-a koji ih je takve i proizveo.
Mr. Milan Stevanovic

Subotica

pre 18 godina

Ko god normalan bio zna da nema nikakve razlike između Tijanića i Vladana Batića. Bivši ministra pravde ništa nije uradio za vreme svog mandata, dozvolio je da kurupcija i kriminal vladaju, jer da to nije dozvolio ne bi se dogodila tragedija oko ubistva premijera Đinđića. Tijanić također nema nikakve rezultate, jer program RTS je zaista loš. U suštini DSS i DSHV imaju sličan program a kada su na vlasti imaju samo lični interes.

Srba

pre 18 godina

Neverovatno ali istinito! U medicini kažu da se unutrašnje bolesti obično reflektuju na koži pa bi tako mogli da kažemo i za našu politiku. Suština politike ove legijalističke vlade se iskazuje postupcima ministara Ilića, Jočića, Stojkovića i avanzovanih "savetnika", kao evo recimo Tijanića. Neverovatno, kako je narod Srbije izdresiran da nikada ne trči za suštinom nego za "koskom". Nije važno što je recimo Batić ukazao na nezakonito postavljanje Tijanića na mesto direktora RTS a i njegove mućke oko reklama itd, nego mu je važno da ga Tijanić(i) obavest(i)e da to govori jedan potomak obrenovačkih cigana. I, .... ništa! Ode narod džumle da proverava jel to Batić zaista ..... Tako je i sa ubistvom Đinđića. Tako je i sa obećanjem donošenja ustava za 3 meseca, tako je i sa nabavkom vozova i mašina, tako je i sa "knjazom Milošem", tako je i sa nacionalnom štedionicom, tako je i sa ....... Pa narode, dokle bre? Aman!

Subotica

pre 18 godina

Ko god normalan bio zna da nema nikakve razlike između Tijanića i Vladana Batića. Bivši ministra pravde ništa nije uradio za vreme svog mandata, dozvolio je da kurupcija i kriminal vladaju, jer da to nije dozvolio ne bi se dogodila tragedija oko ubistva premijera Đinđića. Tijanić također nema nikakve rezultate, jer program RTS je zaista loš. U suštini DSS i DSHV imaju sličan program a kada su na vlasti imaju samo lični interes.

xtrmntr

pre 18 godina

Interesantno je da se Tijanic ponasa potpuno identicno kao i Velimir Ilic. Nema vece uvrede za inteligentnog coveka, ali ni vece istine.

Srba

pre 18 godina

Neverovatno ali istinito! U medicini kažu da se unutrašnje bolesti obično reflektuju na koži pa bi tako mogli da kažemo i za našu politiku. Suština politike ove legijalističke vlade se iskazuje postupcima ministara Ilića, Jočića, Stojkovića i avanzovanih "savetnika", kao evo recimo Tijanića. Neverovatno, kako je narod Srbije izdresiran da nikada ne trči za suštinom nego za "koskom". Nije važno što je recimo Batić ukazao na nezakonito postavljanje Tijanića na mesto direktora RTS a i njegove mućke oko reklama itd, nego mu je važno da ga Tijanić(i) obavest(i)e da to govori jedan potomak obrenovačkih cigana. I, .... ništa! Ode narod džumle da proverava jel to Batić zaista ..... Tako je i sa ubistvom Đinđića. Tako je i sa obećanjem donošenja ustava za 3 meseca, tako je i sa nabavkom vozova i mašina, tako je i sa "knjazom Milošem", tako je i sa nacionalnom štedionicom, tako je i sa ....... Pa narode, dokle bre? Aman!

Milan Stevanovic

pre 18 godina

Tako je! Konachno je neko imao hrabrosti da kaze da taj nasilnik treba da nestane iz javnog zivota Srbije. On i njemu slichni koji su vecinom u redovima SRS i Kapitalc (Ilic)treba pod hitno da im se zakom zabrane javni nastupi. Ochigledno da ih uchiteljica u skoli nije nauchila lepom ponasanju pa neko ce morati. Sta ce nam divljaci i siledzije u javnom zivotu, da daju ruzan primer mladima? Zar ih nismo imali dosta u posledinjh 15 godina. Neka idu kod Milosevic-a koji ih je takve i proizveo.
Mr. Milan Stevanovic

ANA

pre 18 godina

Tijanić i Batić su iz iste porodice: prostačina! A takvi su većina u Srbiji.
A ove organizacije bolje da konkretno pomognu Romima (novčano,namirnicama,odećom i obućom,ogrevom za zimu...),jer od ovakve demagogije Romi nemaju ništa.

MORAVAC

pre 18 godina

Dragi helsinski odborasi,mislim da trebate da reagujete na obe strane podjednako.Ovo sto dva inteketualca pisu je sramota za celu nasu zajednicu,citao sam u "Kuriru" njihovo prepucavanje.Dragi Baticu i dragi Tijanicu nemojte ovako nisko da se spustate i prekinite dalju raspravu!Sto se sudova tice verujem da imaju mnogo vaznijih stvari od ovakvih gluposti.Helsinski odbor treba da reaguje da se zastiti interes srba u svim nasim nam bivsim Jugoslovenskim republikama

D Ognjanovic

pre 18 godina

Na osnovu poznatih cinjenica zakljucujem : Tijanic je neopbrazovani primitivac koji po kadrivskoj sistematizaciji rednih mesta ne moze da obavlja funkciju generalnog direktora RTS zbog srednjoskolskog obrazovanja Sa svojim srednjoskolskim obrazovanjem mozda moze da radi na poslovima nizeg cinovnika. Porodicni tockovi najvece pokretne kuce treba da budu sudbonosni za njegovu karijeru. Ocekuje se raspisivanje konkursa za izbor novog Generalnog direktora Radio televizije Srbije .

sovuljaga

pre 18 godina

Ne moraju da nas mole-ja platiti necu.NE samo zbog direktora i njegovih izjava,nego zbog programa koji se moze (ne)videti na kanalima te TV kuce...Smesno.

Dule

pre 18 godina

Plakao sam od smeha dok sam čitao Tijanićev tekst i iscepao tu stranu iz novina da je nosim sa sobom i pokazujem prijateljima. Kolika količina vickastog otrova - to ni najvećem neprijatelju ne bih poželeo. Rasizam? Budalaština! A jel Batić stvarno Rom (da ne kažem Ciganin pa da i mene optuže za rasizam)?

Posmatrac, NL

pre 18 godina

O, pa nije to nista, imao je Tijanic i vecih bisera. Ko je pratio njegove kolumne, zna to dobro. Covek je po prirodi neuravnotezen i izuzetno egocentrican, ima potrebu da bude "duhovit" i "zanimljiv", i uopste ne shvata da je prizeman do bola. On je idealan lik za urednika rubrike "razonoda" u palanackim novinama s dnevnim tirazom od 35 primeraka. Ali nekim cudom (Srbija je zemlja cuda) dodje takav lik na mesto gen. direktora RTS-a.

laik

pre 18 godina

Nemojte da nas gospodin Tijanić podseća koliki je njegov doprinos bio u borbi protiv Miloševića,kako je iznutra podrivao vladu u kojoj je bio i kako mu je udovica premijera Đinđića pogledom rekla da sve zna.*Ako preživi Đinđić,neće Srbija* reči su ovog vrlog i veleumnog kolumniste,da se podsetimo.Čovek koji je osvedočeni ženomrzac (odnos prema ženama koje su u Srbiji prokažene) sa jednim izuzetkom (toplo prijateljstvo sa M.Marković) bez problema pokazuje i svoju rasističu stranu.Samo,ova inicijativa nedoljivo podseća na paljenje sveća i proteste protiv rata početkom 90-ih.Odazvaće se pola procenta stanovništva.Ogromna pvećina uživa u ovakvom diskursu i valja se u blatu koje nam generišu Tijanići,Kuriri,ali na žalost,i g.Batić (za kojeg lično mislim da je čestit i pristojan čovek),koji se upušta u ujdurmu sa ljudima kojima je kal prirodno stanište.Svaka pristojnost i uzdržanost tako je,na nesreću,osuđena na propast.

mira

pre 18 godina

" a građane Srbije pozivamo da ne plaćaju TV pretplatu dok je na čelu RTS-a Aleksandar Tijanić."
Zanima me dokad ce vise narod da koriste u svojim igricama!!! Stalno pozivaju da radimo ovo ili ono, placajte porez, ne placajte porez, izadjite na glasanje ili nemojte. A mi cekamo u redovima, cekamo, cekamo, cekamo... Gospodo Srbi, najvece ovce na svetu, zasluzili ste da budete u oboru u kom se nalazite! A cuvaju nas pastiri koje sami biramo !Sami ste izabrali!

Milutin

pre 18 godina

Država u kojoj direktor televizije daje takve izjave,u kojoj najuglednija sportska/košarka/organizacija skandalozno odbacuje najuglednijeg SVJETSKOG funkcionera,ratni zločinci se veličaju u pjesmama/kako bi vam Hitler izgledao u nekoj NJemačkoj zbirci?/,a o apsurdima u sudstvu da i ne govorimo...nešto je trulo u toj državi i smrdi sve do nas na sjeveru Češke/riba najviše smrdi od glave/

andrijana

pre 18 godina

Konacno prava reakcija. U normalnom svetu na ovakav nacin ne bi smeli da se prepucavaju stranacki celnik i direktor RTS-a koji nastoji da stvori javni servis. Tako nisko tuci po svojim politickim neprijateljima je strasno. Ovo je povreda ugleda i casti i zaista ocekujem da se pravno reaguje. Mislim strasno. Kazem to nezavisno do toga sto podrzavam Vladana Batica i mislim da su sramne one neistine i zamena teza koje je Tijanic naveo u svom tekstu. Medjusobvna prepucavanja i razlike u razmisljanju bi obojica mogli da izdignu na neki kulturno nivo. A sto se tice rasizma, mislim da je odavno jasno kojoj politickoj opciji Tijanic pripada i kakvi su stavovi te opcije. Pitam se samo kako ga nije sramota da uopste pomene pokojnog premijera Zorana Djindjica.Takodje ne znam kako misli da stvori javni servis (iako je dosta dobrog uneo u RTS-program), ako Kostunici sapuce na uvo koji su mediji izdajnicki, a koji nisu. U svakom slucaju njegova sarenolika politicka proslost rusi svaku nadu da je u stanju da stvori jedan objektivni informativni servis gradjana.

Zorica

pre 18 godina

Neshvatljivo je koliko ljudi ne razlikuje rasizam od "obicnog prostakluka". U Baticevim istupima nema rasistickih izjava a o tome je ovde rec. Nije niko stao u odbranu Batica, nego u osudu rasizma. Ako se zna koliko je tanka linija izmedju rasizma i fasizma onda treba konacno da shvatimo u kakvom smo mi velikom, velikom problemu. Neznanje. Neznanje. Neznanje. To je nas problem najveci.Kad bih znala kako, sve bih dala da se to promeni. Upalimo sirene: paznja, paznja, opasnost od neznanja, paznja paznja!!!!!!

Dr X

pre 18 godina

Manje vise Tijanic, ko da ne znamo ko je on... Meni je interesantno kako Vucicevic i Bjelica naskakuju odmah u odbranu... Kakva galerija likova, Alan Ford im nije ravan!

pera

pre 18 godina

Nije lepo biti subjektivan i jednostran u odnosu na to kako je kome ko po volji!!! Nešto mi se čini da ova saopštenja osuđuju samo jednu stranu stajući u zaštitu druge, ne obazirući se na ponašanje te druge strane. To jednostavno nije objektivno, pa samim tim ne može da se poziva na pravo i pravdu jer je PRAVO UNIVERZALNA KATEGORIJA I MORA DA VAŽI ZA SVE JEDNAKO...

Vojvodjanka

pre 18 godina

Vaspitavana sam u divnoj porodici, patrijahalnoj, pa cu se truditi da izbegnem uvrede. Ipak, Tijanic je pojava koja nikako ne bi trebalo da stoji na celu TV kuce. Naravno, zbog vise stvari koje su poznate. Ovo je jos jedan podatak vise. Zar nije mogao svojom funkcijom da malo utice da se romska naselja rasele, humanizuju, da se deca skoluju, ljudi zaposle. Da je to objavio deset puta, neko bi nesto preduzeo. Nasuprot tome, on vredja, nipodostava. Ne treba niko da me "pozove" da ne placam Tv pretplatu, mislim svojom glavom i necu da je placam. Ne, posle ovoga. I molim Helsinski odbor da se bori za prava svih ljudi, narocito Roma koji su ugrozeni. Nisam Romkinja ali su mi dragi svi ljudi dobre volje, ne izdvajam Rome, za razliku od "gospodina" Tijanica.
Vojvodjanka

Petar A

pre 18 godina

Zavisi iz koje sredine posmatrate. Ako ste u Srbiji i djelujete u srpskim uslovima, nema nikakvog razloga panici, niti kritici: Tijanic koristi lokalnu kulturu, prevodi je u karikaturu i tako skuplja poiticke poene. Nema nicega loseg u tome.
Ako na istu pojavu gledate iz Zapadne Evrope, citava afera ima dimenzije politickog skandala i pitanje je koliko visoko bi se islo u trazenju odgovornosti (predsjednik vlade?).
GSS se ponasa kao partija iz (na primjer) Holandije koja djeluje u Srbiji, sto je naravno smjesno i odrazava manjak osjecanja za realnost. Srpsku kulturu i uslove treba mijenjati ali na sasvim drugom planu, za sta GSS naravno nema ni snage, a ni instrumentarij.
Da li je srpska kultura zaista toliko razlicita od "normalnog" svijeta? Naravno! Evo samo jedan primjer sa aktuelne drustvenopoliticke scene. U Srbiji se i zrtva i tuzeni odmah javno zigosu ili imenom ili inicijalima (v. slucaj 13-ogodisnje nesrecne djevojcice). Na Zapadu je ovako nesto nedozvoljivo i neshvatljivo - u Srbiji nije nista neobicno da Ilustrovana politika krene ka domu nesrecne djevojcice sa sve slikama i izjavama nesrecnih roditelja. Treba priznati i shvatiti razlike i zivjeti sa njima dok se ne promjene. GSS? Vrijeme je da se vrate u Srbiju.

video ih na slici

pre 18 godina

A je li to onaj Tijanic kojeg presidente Tadic rado ugoscava na svojim party koktelima? U Srbiji ne znas sa koje strane ce te potkaciti. Povezana masinerija koja unistava Sriju, a stanovnisto placa za svakog od njih.

Cyberwaste

pre 18 godina

Ovo predstavlja najbedniju tragikomediju u reziji vladajuceg "patriotskog" bloka.
Zbog ovakvih ispada nesposobnih primitivaca na vlasti i ucinka njihove interesno-kvazi-sapunicno-grandovske pinkovizije covek ili potpuno ogugla u svojoj nezainteresovanosti za javni zivot i aktivnosti ovog raspadajuceg drustva (postavsi potpuno besprizoran i izgubljen), ili jednostavno pozeli da postane potpuni anarhista...

matic stojan

pre 18 godina

Samo tako! Ti si glavni! Ne samo da ces TV-pretplatu naplacivati, nego ces gradjanima Srbije naplacivati i na sokak ako izadju!? Niko ti nista ne moze niti sme,ti si naj! Pardon, mozda smeju Radikali?
precanin

Srba

pre 18 godina

Kako je duhovit drug Tijanic.Kako je human i tolerantan, Svetski covek. Skolovan , ima sve skolske kvalifikacije za mesto direktora Nacionalne televizije. Kako mu je pametan i osmisljan progarm . Kako sam danas sa uzivanjem gledao kako Cobi hvata ustima jabuku na stapu za pecanje i za to trebe da Tijanicu platim svakog meseca.

Leo Popovic

pre 18 godina

Nije mi namera da branim Tijanica,nikada mi nisu bili simpaticni njegov lik i delo! Moram da reagujem zbog licemerja onih koji staju u odbranu Vladana Batica, koji ,opet, svoje preterano prisustvo u svim mogucim i nemogucim medijima koristi da blati sve one koji se ne slazu sa njegovom "politikom", a to je , prema slobodnom proracunu preko 99% gradjana Srbije , jer je DHSS osvojio neznatan postotak glasova.Aluzija Tijanica mozda nije umesna, ali ne znam ko moze da ostane hladnokrvan kada se radi o Baticevim nevaspitanim javnim nastupima. Jedino sto je izvesno je da je on ,ipak,politicka proslost i da su male sanse da se i kao prirepak neke vece politicke grupacije uspesno vrati na politicku scenu Srbije.

Pavle

pre 18 godina

Oba lika me potsecaju na likove iz serije Mapet show -
Batic na Gonza a Tijanic na bubnjara Zverka (samo mu jos lanac oko vrata fali).Ipak mislim da su mapetovci legende a da takva dva odvratna lika mozete sresti samo u Srboslaviji.
Pavle

Banat

pre 18 godina

Kao prvo, "rasizam" je preterivanje. Da li je Batic uopste Rom, ljudi?

Drugo, Romi jesu nomadi/cergari. Nista lose u tome - takvi su, kakvi su. Tome se ne treba podsmevati. Imaju drugaciju kulturu. Tacno je da mnogi klanovi jos uvek "zive na tockovima", odnosno u karavanima. Opet, to nije nesto cemu se bilo ko treba smejati.

Opet, mnogi Romi odavno vise nisu cergari i nije fer trpati ih sve u isti kos. Ne treba forsirati stereotip o njima.

Da li je i Zdravko Colic rasista, obzirom da peva o Ciganima cergarima koji ce mu ukrasti voljenu osobu (stereotip #1)?

Mnogo se preteruje ovde.

Ako Batic nije Rom i misli da je Tijanic povredio njegovu licnost i ugled, neka se obrati sudu. Zelim mu uspeha.

Licno mislim da je Tijanic duhovit i veoma cesto bez dlake na jeziku, neretko i neodmeren. Ne verujem da je rasista i mizoginista.

GSS se nije ranije setio da digne glas u ime romske zajednice, nego sada kada je to politicki korisno i kada se moze koristiti kao ideoloska municija. To mi govori dosta o njima.

Stole

pre 18 godina

To sto su pretci gospodina Batica nekada ziveli kako Tijanic kaze 'na tockovima' kod mene moze samo da probudi osecaj izuzetnog postovanja prema tim ljudima. Nisu ga vaspitavali da krade, nisu mu sekli udove da bi prosio, nisu ga ucili da vodi i maltretira mecke na vasarima, nisu ga prodali kao belo roblje. Podigli su ga, odnegovali, vaspitali i odskolovali da postane posten gradjanin i uzoran clan ovog drustva slagao se ja sa njim kao politicarem ili ne. Nadam se da ce mnogi poput njih u Baticevim roditeljima videti uzor pre svega zbog svoje deca, a onda i zbog celog naroda.

lidija

pre 18 godina

Za Tijanica nisam glasala, ali za Batica (DOS)jesam 2000.g., i naravno za Zoranovu vladu Tijanic me ne cudi, ali Vladan, to je strasno. I Ceda je rekao na osnivackoj skupstini mog LDP da ce raditi gvozdena metla metla i da necemo sa onima koji idu pod suknju patrijarha u Vremenu. To je isto jezik mrznje.Uzas.

milan-vp

pre 18 godina

Romi,Cigani,od Gibraltara do Urala su najsamotniji,najzilaviji i najplemenitiji narod.I najnesretniji narod.
Oni nisu 'skupljaci perja',oni su oni koji 'lete u nebo'.

... tu gde jesam

pre 18 godina

Gospodin Batic je jedan od retkih stranackih vodja koji me svojim ugladjenim ponasanjem i stavovima lako moze uveriti da se uclanim u njegovu partiju.
A ona lazna velicina, Tijanic,... uh, cenzurisacete me, bolje da stanem ovde...

D.POPOVIC

pre 18 godina

Da li je Batic ciganin ili nije, uopste mi nije vazno. Ja sam odavno o njemu formirao (veoma negativno) misljenje na bazi neceg daleko relevantnijeg. Takodje ne osporavam njegovo pravo da tuzi Tijanica ako se oseca uvredjenim. On kao advokat najbolje zna da ga li moze dobiti na sudu i ja mu to najiskrenije zelim ukoliko je Tijanic slagao o njegovoj nacionalnoj pripadnosti. Ono sto me medjutim iritira je uplitanje takozvanog Helsinskog odbora koji ovde nije prozvan od strane gospodina Tijanica, niti je dobio punomoc od gospodina Batica da zastupa njegove interese. Nikada mi se nisu svidjale dokone nezaposlene komsinice koje sede na stolicama ispred ulaza u svoje zgrade i 'skupljaju gradju' da bi ogovarale svoje komsije iza njihovih ledja. Okanite se vec ideje da morate u svakoj corbi biti mirodjija. Zaposlite se i pocnite da radite nesto produktivno i cenjeno cime cete biti ponosni i cime ce vasi najblizi biti ponosni na vas.

Gledalac

pre 18 godina

Da li su OBOJICA pozvani u "Utisak nedelje" da bi NASTAVILI SA DIVLJAŠTVOM? Ili je iza toga neka mnogo plemenitijia zamisao koju ja ne vidim...
Saznaćemo sutra...

Marko

pre 18 godina

Sada smo se svi uvatili za Rome, samo da bi imali o necemu da razglabamo. Ljudi, vi kao da nam sve u zemlji cveta pa sada samo jos da rascistimo ko je za a ko protiv Roma. Pitanje Roma se uvek poteze zarad nekog politickog podkusurivanja, kada je bilo koja politicka stranka nesto stvarno ucinila za Rome, a kao sto cete imati prilike videti ovih dana, svi ce se nadmetati u tome ko ih vise voli, a ko podrzava. Ta tvorevina, zvana GSS vise nije u stanju da deluje gradjanski, vec uvek kao neka uvredjena grupa aktivista. Potpuno su otupeli svoj nekadasnji politicki koncept, a nije ni cudo kada vidimo koga imaju u prvim redovima. Tijanic je tip svoje vrste, ali je veliki profesionalac, a Batic bilo kao Rom, Egipcanin ili Portorikanac, je svakako bolji pravnik nego politicar.

Subotica

pre 18 godina

Ko god normalan bio zna da nema nikakve razlike između Tijanića i Vladana Batića. Bivši ministra pravde ništa nije uradio za vreme svog mandata, dozvolio je da kurupcija i kriminal vladaju, jer da to nije dozvolio ne bi se dogodila tragedija oko ubistva premijera Đinđića. Tijanić također nema nikakve rezultate, jer program RTS je zaista loš. U suštini DSS i DSHV imaju sličan program a kada su na vlasti imaju samo lični interes.

xtrmntr

pre 18 godina

Interesantno je da se Tijanic ponasa potpuno identicno kao i Velimir Ilic. Nema vece uvrede za inteligentnog coveka, ali ni vece istine.

Srba

pre 18 godina

Neverovatno ali istinito! U medicini kažu da se unutrašnje bolesti obično reflektuju na koži pa bi tako mogli da kažemo i za našu politiku. Suština politike ove legijalističke vlade se iskazuje postupcima ministara Ilića, Jočića, Stojkovića i avanzovanih "savetnika", kao evo recimo Tijanića. Neverovatno, kako je narod Srbije izdresiran da nikada ne trči za suštinom nego za "koskom". Nije važno što je recimo Batić ukazao na nezakonito postavljanje Tijanića na mesto direktora RTS a i njegove mućke oko reklama itd, nego mu je važno da ga Tijanić(i) obavest(i)e da to govori jedan potomak obrenovačkih cigana. I, .... ništa! Ode narod džumle da proverava jel to Batić zaista ..... Tako je i sa ubistvom Đinđića. Tako je i sa obećanjem donošenja ustava za 3 meseca, tako je i sa nabavkom vozova i mašina, tako je i sa "knjazom Milošem", tako je i sa nacionalnom štedionicom, tako je i sa ....... Pa narode, dokle bre? Aman!

Milan Stevanovic

pre 18 godina

Tako je! Konachno je neko imao hrabrosti da kaze da taj nasilnik treba da nestane iz javnog zivota Srbije. On i njemu slichni koji su vecinom u redovima SRS i Kapitalc (Ilic)treba pod hitno da im se zakom zabrane javni nastupi. Ochigledno da ih uchiteljica u skoli nije nauchila lepom ponasanju pa neko ce morati. Sta ce nam divljaci i siledzije u javnom zivotu, da daju ruzan primer mladima? Zar ih nismo imali dosta u posledinjh 15 godina. Neka idu kod Milosevic-a koji ih je takve i proizveo.
Mr. Milan Stevanovic

ANA

pre 18 godina

Tijanić i Batić su iz iste porodice: prostačina! A takvi su većina u Srbiji.
A ove organizacije bolje da konkretno pomognu Romima (novčano,namirnicama,odećom i obućom,ogrevom za zimu...),jer od ovakve demagogije Romi nemaju ništa.

MORAVAC

pre 18 godina

Dragi helsinski odborasi,mislim da trebate da reagujete na obe strane podjednako.Ovo sto dva inteketualca pisu je sramota za celu nasu zajednicu,citao sam u "Kuriru" njihovo prepucavanje.Dragi Baticu i dragi Tijanicu nemojte ovako nisko da se spustate i prekinite dalju raspravu!Sto se sudova tice verujem da imaju mnogo vaznijih stvari od ovakvih gluposti.Helsinski odbor treba da reaguje da se zastiti interes srba u svim nasim nam bivsim Jugoslovenskim republikama

D Ognjanovic

pre 18 godina

Na osnovu poznatih cinjenica zakljucujem : Tijanic je neopbrazovani primitivac koji po kadrivskoj sistematizaciji rednih mesta ne moze da obavlja funkciju generalnog direktora RTS zbog srednjoskolskog obrazovanja Sa svojim srednjoskolskim obrazovanjem mozda moze da radi na poslovima nizeg cinovnika. Porodicni tockovi najvece pokretne kuce treba da budu sudbonosni za njegovu karijeru. Ocekuje se raspisivanje konkursa za izbor novog Generalnog direktora Radio televizije Srbije .

sovuljaga

pre 18 godina

Ne moraju da nas mole-ja platiti necu.NE samo zbog direktora i njegovih izjava,nego zbog programa koji se moze (ne)videti na kanalima te TV kuce...Smesno.

Dule

pre 18 godina

Plakao sam od smeha dok sam čitao Tijanićev tekst i iscepao tu stranu iz novina da je nosim sa sobom i pokazujem prijateljima. Kolika količina vickastog otrova - to ni najvećem neprijatelju ne bih poželeo. Rasizam? Budalaština! A jel Batić stvarno Rom (da ne kažem Ciganin pa da i mene optuže za rasizam)?

Posmatrac, NL

pre 18 godina

O, pa nije to nista, imao je Tijanic i vecih bisera. Ko je pratio njegove kolumne, zna to dobro. Covek je po prirodi neuravnotezen i izuzetno egocentrican, ima potrebu da bude "duhovit" i "zanimljiv", i uopste ne shvata da je prizeman do bola. On je idealan lik za urednika rubrike "razonoda" u palanackim novinama s dnevnim tirazom od 35 primeraka. Ali nekim cudom (Srbija je zemlja cuda) dodje takav lik na mesto gen. direktora RTS-a.

laik

pre 18 godina

Nemojte da nas gospodin Tijanić podseća koliki je njegov doprinos bio u borbi protiv Miloševića,kako je iznutra podrivao vladu u kojoj je bio i kako mu je udovica premijera Đinđića pogledom rekla da sve zna.*Ako preživi Đinđić,neće Srbija* reči su ovog vrlog i veleumnog kolumniste,da se podsetimo.Čovek koji je osvedočeni ženomrzac (odnos prema ženama koje su u Srbiji prokažene) sa jednim izuzetkom (toplo prijateljstvo sa M.Marković) bez problema pokazuje i svoju rasističu stranu.Samo,ova inicijativa nedoljivo podseća na paljenje sveća i proteste protiv rata početkom 90-ih.Odazvaće se pola procenta stanovništva.Ogromna pvećina uživa u ovakvom diskursu i valja se u blatu koje nam generišu Tijanići,Kuriri,ali na žalost,i g.Batić (za kojeg lično mislim da je čestit i pristojan čovek),koji se upušta u ujdurmu sa ljudima kojima je kal prirodno stanište.Svaka pristojnost i uzdržanost tako je,na nesreću,osuđena na propast.

mira

pre 18 godina

" a građane Srbije pozivamo da ne plaćaju TV pretplatu dok je na čelu RTS-a Aleksandar Tijanić."
Zanima me dokad ce vise narod da koriste u svojim igricama!!! Stalno pozivaju da radimo ovo ili ono, placajte porez, ne placajte porez, izadjite na glasanje ili nemojte. A mi cekamo u redovima, cekamo, cekamo, cekamo... Gospodo Srbi, najvece ovce na svetu, zasluzili ste da budete u oboru u kom se nalazite! A cuvaju nas pastiri koje sami biramo !Sami ste izabrali!

Milutin

pre 18 godina

Država u kojoj direktor televizije daje takve izjave,u kojoj najuglednija sportska/košarka/organizacija skandalozno odbacuje najuglednijeg SVJETSKOG funkcionera,ratni zločinci se veličaju u pjesmama/kako bi vam Hitler izgledao u nekoj NJemačkoj zbirci?/,a o apsurdima u sudstvu da i ne govorimo...nešto je trulo u toj državi i smrdi sve do nas na sjeveru Češke/riba najviše smrdi od glave/

andrijana

pre 18 godina

Konacno prava reakcija. U normalnom svetu na ovakav nacin ne bi smeli da se prepucavaju stranacki celnik i direktor RTS-a koji nastoji da stvori javni servis. Tako nisko tuci po svojim politickim neprijateljima je strasno. Ovo je povreda ugleda i casti i zaista ocekujem da se pravno reaguje. Mislim strasno. Kazem to nezavisno do toga sto podrzavam Vladana Batica i mislim da su sramne one neistine i zamena teza koje je Tijanic naveo u svom tekstu. Medjusobvna prepucavanja i razlike u razmisljanju bi obojica mogli da izdignu na neki kulturno nivo. A sto se tice rasizma, mislim da je odavno jasno kojoj politickoj opciji Tijanic pripada i kakvi su stavovi te opcije. Pitam se samo kako ga nije sramota da uopste pomene pokojnog premijera Zorana Djindjica.Takodje ne znam kako misli da stvori javni servis (iako je dosta dobrog uneo u RTS-program), ako Kostunici sapuce na uvo koji su mediji izdajnicki, a koji nisu. U svakom slucaju njegova sarenolika politicka proslost rusi svaku nadu da je u stanju da stvori jedan objektivni informativni servis gradjana.

Zorica

pre 18 godina

Neshvatljivo je koliko ljudi ne razlikuje rasizam od "obicnog prostakluka". U Baticevim istupima nema rasistickih izjava a o tome je ovde rec. Nije niko stao u odbranu Batica, nego u osudu rasizma. Ako se zna koliko je tanka linija izmedju rasizma i fasizma onda treba konacno da shvatimo u kakvom smo mi velikom, velikom problemu. Neznanje. Neznanje. Neznanje. To je nas problem najveci.Kad bih znala kako, sve bih dala da se to promeni. Upalimo sirene: paznja, paznja, opasnost od neznanja, paznja paznja!!!!!!

Dr X

pre 18 godina

Manje vise Tijanic, ko da ne znamo ko je on... Meni je interesantno kako Vucicevic i Bjelica naskakuju odmah u odbranu... Kakva galerija likova, Alan Ford im nije ravan!

pera

pre 18 godina

Nije lepo biti subjektivan i jednostran u odnosu na to kako je kome ko po volji!!! Nešto mi se čini da ova saopštenja osuđuju samo jednu stranu stajući u zaštitu druge, ne obazirući se na ponašanje te druge strane. To jednostavno nije objektivno, pa samim tim ne može da se poziva na pravo i pravdu jer je PRAVO UNIVERZALNA KATEGORIJA I MORA DA VAŽI ZA SVE JEDNAKO...

Vojvodjanka

pre 18 godina

Vaspitavana sam u divnoj porodici, patrijahalnoj, pa cu se truditi da izbegnem uvrede. Ipak, Tijanic je pojava koja nikako ne bi trebalo da stoji na celu TV kuce. Naravno, zbog vise stvari koje su poznate. Ovo je jos jedan podatak vise. Zar nije mogao svojom funkcijom da malo utice da se romska naselja rasele, humanizuju, da se deca skoluju, ljudi zaposle. Da je to objavio deset puta, neko bi nesto preduzeo. Nasuprot tome, on vredja, nipodostava. Ne treba niko da me "pozove" da ne placam Tv pretplatu, mislim svojom glavom i necu da je placam. Ne, posle ovoga. I molim Helsinski odbor da se bori za prava svih ljudi, narocito Roma koji su ugrozeni. Nisam Romkinja ali su mi dragi svi ljudi dobre volje, ne izdvajam Rome, za razliku od "gospodina" Tijanica.
Vojvodjanka

Petar A

pre 18 godina

Zavisi iz koje sredine posmatrate. Ako ste u Srbiji i djelujete u srpskim uslovima, nema nikakvog razloga panici, niti kritici: Tijanic koristi lokalnu kulturu, prevodi je u karikaturu i tako skuplja poiticke poene. Nema nicega loseg u tome.
Ako na istu pojavu gledate iz Zapadne Evrope, citava afera ima dimenzije politickog skandala i pitanje je koliko visoko bi se islo u trazenju odgovornosti (predsjednik vlade?).
GSS se ponasa kao partija iz (na primjer) Holandije koja djeluje u Srbiji, sto je naravno smjesno i odrazava manjak osjecanja za realnost. Srpsku kulturu i uslove treba mijenjati ali na sasvim drugom planu, za sta GSS naravno nema ni snage, a ni instrumentarij.
Da li je srpska kultura zaista toliko razlicita od "normalnog" svijeta? Naravno! Evo samo jedan primjer sa aktuelne drustvenopoliticke scene. U Srbiji se i zrtva i tuzeni odmah javno zigosu ili imenom ili inicijalima (v. slucaj 13-ogodisnje nesrecne djevojcice). Na Zapadu je ovako nesto nedozvoljivo i neshvatljivo - u Srbiji nije nista neobicno da Ilustrovana politika krene ka domu nesrecne djevojcice sa sve slikama i izjavama nesrecnih roditelja. Treba priznati i shvatiti razlike i zivjeti sa njima dok se ne promjene. GSS? Vrijeme je da se vrate u Srbiju.

video ih na slici

pre 18 godina

A je li to onaj Tijanic kojeg presidente Tadic rado ugoscava na svojim party koktelima? U Srbiji ne znas sa koje strane ce te potkaciti. Povezana masinerija koja unistava Sriju, a stanovnisto placa za svakog od njih.

Cyberwaste

pre 18 godina

Ovo predstavlja najbedniju tragikomediju u reziji vladajuceg "patriotskog" bloka.
Zbog ovakvih ispada nesposobnih primitivaca na vlasti i ucinka njihove interesno-kvazi-sapunicno-grandovske pinkovizije covek ili potpuno ogugla u svojoj nezainteresovanosti za javni zivot i aktivnosti ovog raspadajuceg drustva (postavsi potpuno besprizoran i izgubljen), ili jednostavno pozeli da postane potpuni anarhista...

matic stojan

pre 18 godina

Samo tako! Ti si glavni! Ne samo da ces TV-pretplatu naplacivati, nego ces gradjanima Srbije naplacivati i na sokak ako izadju!? Niko ti nista ne moze niti sme,ti si naj! Pardon, mozda smeju Radikali?
precanin

Srba

pre 18 godina

Kako je duhovit drug Tijanic.Kako je human i tolerantan, Svetski covek. Skolovan , ima sve skolske kvalifikacije za mesto direktora Nacionalne televizije. Kako mu je pametan i osmisljan progarm . Kako sam danas sa uzivanjem gledao kako Cobi hvata ustima jabuku na stapu za pecanje i za to trebe da Tijanicu platim svakog meseca.

Leo Popovic

pre 18 godina

Nije mi namera da branim Tijanica,nikada mi nisu bili simpaticni njegov lik i delo! Moram da reagujem zbog licemerja onih koji staju u odbranu Vladana Batica, koji ,opet, svoje preterano prisustvo u svim mogucim i nemogucim medijima koristi da blati sve one koji se ne slazu sa njegovom "politikom", a to je , prema slobodnom proracunu preko 99% gradjana Srbije , jer je DHSS osvojio neznatan postotak glasova.Aluzija Tijanica mozda nije umesna, ali ne znam ko moze da ostane hladnokrvan kada se radi o Baticevim nevaspitanim javnim nastupima. Jedino sto je izvesno je da je on ,ipak,politicka proslost i da su male sanse da se i kao prirepak neke vece politicke grupacije uspesno vrati na politicku scenu Srbije.

Pavle

pre 18 godina

Oba lika me potsecaju na likove iz serije Mapet show -
Batic na Gonza a Tijanic na bubnjara Zverka (samo mu jos lanac oko vrata fali).Ipak mislim da su mapetovci legende a da takva dva odvratna lika mozete sresti samo u Srboslaviji.
Pavle

Banat

pre 18 godina

Kao prvo, "rasizam" je preterivanje. Da li je Batic uopste Rom, ljudi?

Drugo, Romi jesu nomadi/cergari. Nista lose u tome - takvi su, kakvi su. Tome se ne treba podsmevati. Imaju drugaciju kulturu. Tacno je da mnogi klanovi jos uvek "zive na tockovima", odnosno u karavanima. Opet, to nije nesto cemu se bilo ko treba smejati.

Opet, mnogi Romi odavno vise nisu cergari i nije fer trpati ih sve u isti kos. Ne treba forsirati stereotip o njima.

Da li je i Zdravko Colic rasista, obzirom da peva o Ciganima cergarima koji ce mu ukrasti voljenu osobu (stereotip #1)?

Mnogo se preteruje ovde.

Ako Batic nije Rom i misli da je Tijanic povredio njegovu licnost i ugled, neka se obrati sudu. Zelim mu uspeha.

Licno mislim da je Tijanic duhovit i veoma cesto bez dlake na jeziku, neretko i neodmeren. Ne verujem da je rasista i mizoginista.

GSS se nije ranije setio da digne glas u ime romske zajednice, nego sada kada je to politicki korisno i kada se moze koristiti kao ideoloska municija. To mi govori dosta o njima.

Stole

pre 18 godina

To sto su pretci gospodina Batica nekada ziveli kako Tijanic kaze 'na tockovima' kod mene moze samo da probudi osecaj izuzetnog postovanja prema tim ljudima. Nisu ga vaspitavali da krade, nisu mu sekli udove da bi prosio, nisu ga ucili da vodi i maltretira mecke na vasarima, nisu ga prodali kao belo roblje. Podigli su ga, odnegovali, vaspitali i odskolovali da postane posten gradjanin i uzoran clan ovog drustva slagao se ja sa njim kao politicarem ili ne. Nadam se da ce mnogi poput njih u Baticevim roditeljima videti uzor pre svega zbog svoje deca, a onda i zbog celog naroda.

lidija

pre 18 godina

Za Tijanica nisam glasala, ali za Batica (DOS)jesam 2000.g., i naravno za Zoranovu vladu Tijanic me ne cudi, ali Vladan, to je strasno. I Ceda je rekao na osnivackoj skupstini mog LDP da ce raditi gvozdena metla metla i da necemo sa onima koji idu pod suknju patrijarha u Vremenu. To je isto jezik mrznje.Uzas.

milan-vp

pre 18 godina

Romi,Cigani,od Gibraltara do Urala su najsamotniji,najzilaviji i najplemenitiji narod.I najnesretniji narod.
Oni nisu 'skupljaci perja',oni su oni koji 'lete u nebo'.

... tu gde jesam

pre 18 godina

Gospodin Batic je jedan od retkih stranackih vodja koji me svojim ugladjenim ponasanjem i stavovima lako moze uveriti da se uclanim u njegovu partiju.
A ona lazna velicina, Tijanic,... uh, cenzurisacete me, bolje da stanem ovde...

D.POPOVIC

pre 18 godina

Da li je Batic ciganin ili nije, uopste mi nije vazno. Ja sam odavno o njemu formirao (veoma negativno) misljenje na bazi neceg daleko relevantnijeg. Takodje ne osporavam njegovo pravo da tuzi Tijanica ako se oseca uvredjenim. On kao advokat najbolje zna da ga li moze dobiti na sudu i ja mu to najiskrenije zelim ukoliko je Tijanic slagao o njegovoj nacionalnoj pripadnosti. Ono sto me medjutim iritira je uplitanje takozvanog Helsinskog odbora koji ovde nije prozvan od strane gospodina Tijanica, niti je dobio punomoc od gospodina Batica da zastupa njegove interese. Nikada mi se nisu svidjale dokone nezaposlene komsinice koje sede na stolicama ispred ulaza u svoje zgrade i 'skupljaju gradju' da bi ogovarale svoje komsije iza njihovih ledja. Okanite se vec ideje da morate u svakoj corbi biti mirodjija. Zaposlite se i pocnite da radite nesto produktivno i cenjeno cime cete biti ponosni i cime ce vasi najblizi biti ponosni na vas.

Gledalac

pre 18 godina

Da li su OBOJICA pozvani u "Utisak nedelje" da bi NASTAVILI SA DIVLJAŠTVOM? Ili je iza toga neka mnogo plemenitijia zamisao koju ja ne vidim...
Saznaćemo sutra...

Marko

pre 18 godina

Sada smo se svi uvatili za Rome, samo da bi imali o necemu da razglabamo. Ljudi, vi kao da nam sve u zemlji cveta pa sada samo jos da rascistimo ko je za a ko protiv Roma. Pitanje Roma se uvek poteze zarad nekog politickog podkusurivanja, kada je bilo koja politicka stranka nesto stvarno ucinila za Rome, a kao sto cete imati prilike videti ovih dana, svi ce se nadmetati u tome ko ih vise voli, a ko podrzava. Ta tvorevina, zvana GSS vise nije u stanju da deluje gradjanski, vec uvek kao neka uvredjena grupa aktivista. Potpuno su otupeli svoj nekadasnji politicki koncept, a nije ni cudo kada vidimo koga imaju u prvim redovima. Tijanic je tip svoje vrste, ali je veliki profesionalac, a Batic bilo kao Rom, Egipcanin ili Portorikanac, je svakako bolji pravnik nego politicar.