Nedelja, 20.11.2005.

12:41

Slobodan Rajković u Čelsiju!

Izvor: B92

Slobodan Rajkoviæ u Èelsiju! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Cristiano Ronaldo

pre 18 godina

Pa Bobo lepo je to shto ti "idesh" u Chelsi,ali mislim da bi bilo bolje da odesh u MANCHESTER UNITED ako vec idesh za Englesku,a ako mozesh da birash,a mozesh brate idi u Italiju!!!!!!Bre Milan.....Juve.....shta cesh vishe jeeeeeeee!!!!!Ma gde god da odesh dobro je SAMO NAPRED!!!!!S.R.ecno!!!!!

boners

pre 18 godina

Dezinformacija je da odlazi u Celsi, a istina da ce uskoro u neki drugi zapadni klub, verovatno Arsenal. Ne znam sta je toliko smesno.
Ti gore se ne boj za Milicica, njemu je tek 20 godina i sigurno ce uspeti. U Detroitu se ni Rebraca nije proslavio a otisao kao najbolji evropski centar.

Marko

pre 18 godina

Terzic je smeker. Znao je kakv dijamant ima u Klubu. Budite sigurni da ga ne bi ustupio Partzanu ili Zvezdi za par stotina hiljada evra. Ovi klubovi nemogu da plate vise, jer im je ukupni godisnji budzet oko 5 miliona evra.

Nemanja

pre 18 godina

Mladi Rajkovic je veoma dobar talenat. Gledam ga na svakoj utakmici i mislim da bi se snasao u Londonu. U Celziju bimozda i propao posto Murinjo kupuje igrace i trosi uzaludne pare a neosvrce se na mlade nade Celzija. Rajkovic je sa mnom isao u osnovnu skolu i cela Karaburma ga zna. Verni Karaburac

Radule_88

pre 18 godina

Eeeeeeeee moj mladicu jos si ti zelen za chelsea, jos trebas da jedes pure da bi se izborio za mjesto, bolje ti je bilo da si dosp u zvjedu ili u partizan da izvodis penale

www

pre 18 godina

ko vas to slagao.Decoooooooooo ne palite se pa gde je celzi njega mogao da vidi sigurno ne na utakmici protiv rada, javora, bud pod,BD.A ne verujem da su ga zapazili na arsenalovom kampu.

bosh.co

pre 18 godina

Danasnje novosti su objavile demanti OFK Beograda u vezi sa transferom mladog Rajkovica u Celzi, ali i potvrdili da su za omladinskog reprezentativca nase zemlje zainteresovani, pored Celzija, i Arsenal, Olimpik iz Marseja itd. Slicno se pisalo svojevremeno i za Nemanju Vidica. Tako da ne sumnjam da ga u buducnosti ceka dobar posao.
Da li neko zna za koga je to potpisao Koroman?

davor

pre 18 godina

Eeee... kako sam se slatko nasmejao kad procitah da Kovacevic vredi 15000000!Slobo razmisli dal je pametno da odes sa toliko godina,kinta nece pobeci !!!!!

nik

pre 18 godina

Rajković nije
igrač Čelzija
A. PALIĆ 20.11.2005, 18:19:00

SLOBODAN Rajković nije potpisao za londonski Čelzi! Vest koja je juče kao bomba odjeknula Engleskom, ipak je samo "ćorak" koji su ispalili ostrvski sportski tabloidi. Gotovo svi engleski mediji objavili su da je 16-godišnji štoper OFK Beograda prešao za pet miliona evra u tim Romana Abramoviča, ali je direktor "romantičara" Vladimir Bulatović već juče demantovao tu priču.
- To je obična dezinformacija i laž - kategoričan je prvi čovek plavo-belih sa Karaburme. - Celu priču su izmislili engleski novinari, a Rajković je i dalje fudbaler OFK Beograda.
Bulatović ne krije da su za ekstratalentovanog centarhalfa zainteresovani: Čelzi, Arsenal, Milan, Totenhem, Olimpik iz Marseja...
- Da se razumemo, naš klub i planira da proda Rajkovića, kome je po kvalitetu sigurno i mesto u najvećim evropskim klubovima, ali sa Čelzijem nismo ni razgovarali - ističe Bulatović.
Engleski mediji su čak i preneli lažnu izjavu dirketora OFK Beograda u kojoj on potvrđuje transfer.
- Rajković je ovog leta trenirao u kampu Arsenala, gde je oduševio čelnike kluba. Kada dođe vreme za Slobodanov prelazak, razgovaraćemo prvo sa londonskim "tobdžijama", ali i sa svim drugim zainteresovanim klubovima - poručuje direktor "romantičara".
Rajković ne igra već nekoliko nedelja, pa su mnogi posumnjali da se mladi štoper "čuva" za engleske terene.
Oporavlja se od nezgodne povrede i uskoro će ponovo zauzeti svoje mesto u timu - zaključio je Vladimir Bulatović.


NAJSKUPLjI U ISTORIJI
DA je potpisao za Čelzi, Rajković bi postao najskuplje plaćeni maloletni igrač u istoriji fudbala!
- Naravno da je moja najveća želja da zaigram u nekom od prestižnih evropskih timova, ali sve u svoje vreme. Ponude iz Evrope sigurno prijaju - kaže 16-godišnji Rajković.

novosti

RONALDINJO FOREVER

pre 18 godina

Neverovatno ali ocigledno istinito.OFK je napravio najbolji posao u istoriji.Smesne su price da Vukcevic ili Kovacevic vrede 10-15 miliona.Za 5-8 miliona mozes da biras fudbalera iz nase lige.

teoreticar

pre 18 godina

Cena je ono koliko se plati za nesto...
tako da su ove price "ne vredi" bez veze.
Cim su potpisali znaci - to je to..
Puno srece!

PG_man

pre 18 godina

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Direktor OFK Beograda Vladimir Bulatović demantovao je navode medija da je Čelzi kaparisao 16-godišeg Slobodana Rajkovića.
Vijest koju je objavio magazin "Njuz of d vorld", a koju su prenijeli svi engleski mediji, nije tačna, tvrdi Bulatović.
- To je dezinformacija i laž. Cijelu priču izmislili su engleski novinari, a Rajković je i dalje fudbaler OFK Beograda. Naš klub planira da proda Rajkovića, ali sa Čelzijem nijesmo ni razgovarali - kazao je Bulatović.
On je kazao i da nije razgovarao sa novinarem "Njuz of d vorlda", te da je njegova izjava u tekstu - izmišljena!

Ovo piše u današnjoj Ponjedi, e sad kome vjerovati.

GROM

pre 18 godina

Za sve pametnjakovice koji se 'razumeju' u fudbal:Zvezda je htela da dovede Rajkovica, ali je i sam Zenga rekao da je to gotovo nemoguce pored velikih evropskih klubova. A odakle Zvezdi da da 5 miliona i da ceka 2 godine da taj igrac predje da igra za nju.

Realan

pre 18 godina

Katastrofalna odluka!

Prvo, zelim samo reci da nikada nisam imao priliku da gledam Rajkovica tako da ne znam kakav je igrac!
Drugo, Celsi obicno plati barem 30% vise za nekog igraca nego bilo koji drugi klub na svetu jer ima Romana koji baca pare svuda okolo tako da je pitanje kolko je ovaj mali stvarno vanserijski igrac! Primeri su vam Drogba i Essien za koga je Celsi platio preko £50m a nemoze se reci da su opravdali takve sume, mada je Essien tek poceo da igra.
Trece, mozda je on 189cm i 83 kg sa 16 godina sto realno dosta fudbalera u nasoj ligi nije pa onda on odskace od drugih ali u Premijer Ligi su svi 190cm i 90 kg i fantasticno fizicki pripremljeni sto se retko kad moze reci za bilo kog fudbalera u nasoj ligi.
Cetvrto, uzasan mu je izbor sto je otisao u Celski, jer oni nisu poznati za stvaranje mladih igraca a ni Murinjho nije poznat po tome da razvija 16 godisnje fudbalere!
Peto, ako bilo ko zna nesto o fudbalu, godine 15-21 je kad dobijes identitet kao fudbaler i stvoris svoju sobstvenu igru. Nevidim kako ce on da je stvara je sigurno nece odigrati jednu utakmici do 21 u Celsiju. Sta da nece mozda Murinjho da ga stavlja da igra u Ligi Sampiona kako bi stvorio igraca? Nema sanse! On hoce sad da osvoji sve a ne za 5-10 g0dina!
Nadam se da gresim ali mislim da ce mali biti fudbalski primer Darka Milicica: Skupljam Lopte i Peskire i propadam kao fudbaler jer ne igram fudbal i ne razvijam svoju igru!

Darko

pre 18 godina

Ima da ode u Čelzi, oni će ga poslati na pozajmicu u neki trećeligaški klub gde će ludi Irci i Škoti da mu polome noge i toliko.
Ili druga varijanta: Pripreme Teri i Karvaljo se povrede (u medjusobnom duelu?), Galas ode negde, Abramovič nikog novog ne kupi, Murinjo pusti dečka protiv Juventusa on
izdivlja, polomi Ibrahimoviću nos i tako postane prvotimac. Zaključak je sledeći:
Nešto mora biti polomljeno :-)

Pero

pre 18 godina

Ko je jos od nasih napravio na Ostrvu karijeru osim Ivana Golca?
Niko.
Nokla Jovanovic,Bojan Djordjic-Mancester
Vladimir Petrovic-Arsenal
Godan Petric-Glagov,Harst
Kezman-Celzi,A i Vukuc izgleda da je zalutao u Potsmut.
POZDRAV

Podgoricanin

pre 18 godina

Samo se nadam da ovog djecaka nece iskoristiti ovi moderni gladijatori industrijskog fudbala, a ovome direktoru OFK-e je zinulo direktorsko d... FUJ!!!

i corava koka

pre 18 godina

Da budem potpuno iskren i nisam bas nesto bio upoznat sa Rajkovicevim kvalitetima do sada, mislim ako izuzmemo to da sam znao da igra u OFK Beogradu i da je clan nase mlade reprezentacije, no u medjuvremenu sam, naravno, saznao nesto vise.
Ovaj transfer je navodno najveci transfer ikada za jednog igraca njegovog godista, ako je vjerovati da mali stvarno ima samo 16 godina. Visok je 189 cm, tezak 83 kg. Mislim, to su stvarno fantasticne predispozicije za nekoga njegovih godina. Na vecini evropskih sajtova je okarekterisan kao, ne buduci seniorski reprezentativac, nego kao vrlo izvjestan putnik za Njemacku iduce godine(???). Mislim, meni licno to nema veze s vezom, stavise sumnjam da je tako nesto uopste uzeto u razmatranje u nasem savezu, no opet, cinjenica je da je Evropa saznala za Rajkovica daleko prije nego Srbija, sto je, slozicete se, stvarno zalosno.
U medjuvremenu, Partizan i Zvezda traze talente po Africi. Ovo je, vjerovatno, za nijansu jos zalosnije.

dragan m

pre 18 godina

Nas narod voli da coveka dize u zvezde ili ga ponizava. Kod Rajkovica se desilo i jedno i drugo. Realno da je talenat jeste,niko nije bolji u tom uzrastu,ali da vredi 5 miliona,mnogo je. A u Celziju ce da istisne Terija i Karvalja za 10 godina. Daj boze da gresim. Ivanovic ce biti bolji igrac i od njega i od svih mladih reprezantivaca. Piksi dovodi pojacanja

Aca_USA

pre 18 godina

Bitno je da momak igra, a i red je da OFK bude nagradjen za svoj rad sa mladima. To je jedini put i za Zvezdu i Partizan, jer bez kvalitetnog rada u mladjim katgorijama nece imati sanse da ista kupe ne nasem trzistu pored stranih klubova.
Bravo i za OFK koji vec godinama bez velikih finansijskih sredstava stvara igrace...

Milos Andrejevic

pre 18 godina

svaka cast decku. treba to zasluziti, ali i opravdati. ja se nadam da ce uspeti i ovo drugo.
sta reci do BRAVO Rajkovicu.

milan

pre 18 godina

ja znam ovog decka jer sam bio sa njim na pripremama kadetske reprezentacije SiCG u Igalu.on je stvarno fenomenalan igrac,toliko je bio bolji od ostalih da je igrao i za godiste 88 prvu postavu(on je inace 89 godiste)a i trener Okuka ga je zvao da igra za mladu reprezentaciju.Valjda ovo dovoljno govori.Samo hrabro!!!

Degenije

pre 18 godina

Ova vest se moze rasclaniti na vise delova.
Prvo, Celzi daje za klinca od 16 godina 5 milki evra. Ne prozivajte Zvezdu i PArtizan sto ga nisu uzeli, jer to ne bi dao mozda niko u Svetu. I to za odbrambenog igraca. Ej, Celzi ce biti najbolji stvarno 100 godina, kako je rekao Roman. naravno ako budu pametno kupovali, kao sto Barsa pokazuje da zna. A zna da kupi i Arsen i jos mnogi drugi. Ovo je nova dimenzija svetskog fudbala.
Da ne tupim dalje, ne znam ni uslove odnosno da li je narate i ostalo...ali OFKa sa ovim extra parama boga mi moze da se umesa i razbije monotoniju. Pod uslovom da Zvezdan obezbedi makar regularno sudjenje za sve. Ovako Penaltizan ce biti makar drugi, umesto da sa Smederevom bije bitku za 9. mesto.
Pozdrav, sve najbolje Rajkovicu, a OFKi da ove pare dobro upotrebe u prvi tim, jer bez njega nema nista, ali i da najmanje 20% daju u investiciju za buducnost u dovodjenje klinaca iz Srbije i celog sveta i stvaranje novih asova. Ako budu imali rezultate ovde kroz prvi tim i eventualno u Evropi bice jos para i para...

bogdan_chicago

pre 18 godina

nije 5,000,000 vec 5,200,000
It’s amazing but true as out of all the European giants such as Manchester United, AC Milan, Olympique Marseille, Real Madrid, Juventus and Barcelona which were interested in 16 year old Slobodan Rajkovic (Slobodan Rajklović) has been snatched by FC Chelsea whose officials came out of ‘’blue’’ and offered 5,200,000 Euros (3.5 million GBP) and a deal by which the youngster will join them only at the end of 2006-07 season leaving to OFK Beograd management no choice but to accept this generous offer with what the record fee for one non-adult player that was held by Arsenal and Jermaine Pennant (2 million GBP) has been broken.

‘’The financial conditions of this offer are just too good to even think about it and we had no choice but to say yes plus a great thing in this arrangement is that Rajkovic will stay with us for another season and only then leave for Stamford Bridge,’’ said OFK Beograd director Vladimir Bulatovic (Bulatović) in an interview for one English newspaper.

Born in 1989 Rajkovic has started his professional career last year when he made six appearances for The Romantics while this season he’s already a first eleven regular and Serbian-Montenegrin U21 international with great potential to even represent the seniors on 2006 World Cup in Germany if someone gets injured or is under heavy suspension.

But if everything goes alright with the A team Rajkovic who’s described as one of the best full backs but can play on the right or left wing as well, will surely make his appearance on the U21 Euro 2006. Considering he’s already 189 cm tall and weighs 83 kilos but kept his agility we can expect the youngster to be a real defensive super class player in the near future, but let’s just hope he don’t pass like Mateja Kezman (Mateja Kežman) who left Stamford Bridge after one season or like Bojan Djordjic (Bojan Đorđić) who gone to Manchester United like a great talent as well but never really got a fare chance.

Kresp

pre 18 godina

Zaboravili ste da preneset ovo
... £3.5m deal for the centre-half - a world record for a player under 18 years of age.
Bar se ne damo dzabe.

ivan

pre 18 godina

ljudi,ni OFK ne vredi 5miliona sa sve igracima,strucnim stabom i stadionom!Hoze je to namerno uradio jer je Arsen zagotivio Rajkisu!gledo sam klinca,dobar je-ali je i 5 miliona dobro!puno srece momak!

sale

pre 18 godina

Evo jedne ekskluzivne vesti, da vam malo pomognem. Nas fudbaler dopingovan u Bundesligi. Positiver Dopingtest bei Nemanja Vucicevic. http://www.dfb.de/news/index.html

Anta

pre 18 godina

Rajkovic je ogroman talenat,a to je pokazao ove sezone.Mislim da je OFK mogao i bolje da prodje,to se mozda sad cini previse kad se kaze 5 miliona,ali on ce tek u sledecoj sezoni da dokaze da vredi vise. Svakako veliki uspeh i za njega i za OFK,ali i dokaz da se ovih godina mnogo bolje radilo sa mladjim kategorijama nego sto je to pre bio slucaj!

pfc

pre 18 godina

Mali je superior talent, ali kako ce da nosi teret bankovnog racuna, tek cemo videti. Treba mu naci pod hitno psihologa, malo terapije nije na odmet!
Salim se, naravno, uvek mi je drago neko nas krene putem galaksije, pa onda
SRETNO mladi romanticaru! neka ti se pozlati, i da tamo napravis veliko ime za dobro svoje i naseg fudbala.

Bruja

pre 18 godina

Bravo mali bravo,konacno cu moci da gledam jos jednog naseg reprezentativca u premier ligi.bravi rajkovicu neka ti je sa srecom.

marko milankovic

pre 18 godina

Recite im da prestanu da lazu i da se gadjaju sa ciframa,iako je momak neosporan talenat, niko ne daje tolike pare za 17-godisnjaka, posebno ne za stopera.Dokle cemo da pumpamo i da izmisljamo cene nasih igraca , treba da budemo srecni kada neko uopste uspe da predje u neki klub sa zapada.

no

pre 18 godina

Sramota!!! propasce nam igrac koji je mogao da postane najbolji odbrambeni u istoriji nase drzave! Daj Boze da gresim (za onaj deo sa propadanjem naravno)

Uros

pre 18 godina

Neverovatno...Svaka cast decku,zaista se vidi da se radi o buducoj svetskoj zvezdi.Ipak ne sme sada da se zanosi ovakvim stvarima,jer on ipak mora jos mnogo,mnogo da napreduje...Medjutim, siguran sam da on, minimum do 2009. nece zaigrati za Chelsea,jer je ipak jako mlad,tako da ce od 2007. verovatno biti na pozajmicama u raznim klubovima.Ja zaista ne znam cime se bave Zvezdini i Partizanovi skauti i lovci na talente,kad ovog decka nisu primetili jos npr. pre 2 godine...Neverovatno mi je to da ga skauti svih velikih evropskih klubova prate vec par godina unazad...Ako ne nista,bar nek ubuduce prate na internetu i nek od Engleza saznaju ko su nasi talentovani igraci.

boners

pre 18 godina

Nadam se da nje prerano sa 18 godina u Celsi i da ce dobiti sansu. Taman da zameni Krstajica u reprezentaciji, on i Vidic novi tandem za koju godinu.

Dejan8

pre 18 godina

Stvarno za ne poverovati......Samo ne dozvoliti da mu to bude ulaznica u reprezentaciju.Ako zasluzi,neka igra,a ne zato sto je iz Celzija........

bOOb

pre 18 godina

Moje cestitke mladom Rajkovicu i OFK Beograd koji je stvorio nekoliko buducih reprezentativaca! Da li se zna koliko su mladih igraca pokupovali, ili kaparisali, bogati evropski klubovi na ovakav nacin? Barselona, po mom misljenju, najbolje selektira igrace. Za relativno skromne sume stvoria je super tim, koji igra najlepsi fudbal u Evropi. Ona je ranije dovela neafirmisanog Robinja, koji je danas, ako ne najbolji onda sigurno, najatraktivniji igrac na planeti. Na utakmici u kojoj su u gostima ponizili Real sa 3:0 zablistao je jedan tinejdjer iz Argentine i najavio svoje ogromne mogucnosti. Zanimljiv je i slucaj Eto. Njega se Real olako odrekao, a on im redovno daje golove u dresu Barselone! Pokazuje se da vise vredi umeti nego imati brdo novca.

EZD

pre 18 godina

Imamo resorse za VELIKU BUDUCNOST!!evo vam dokaz!!Igraj Rajkovicu i uci!!Braapp braapp BIG UP SLOBODAN RAJKOVIC!!CANT WAIT 2 SEE U AT STAMFORD BRIDGE BABY!BIG UP WEST LONDON!BOH!

STOJAN

pre 18 godina

Pa zar je moguce da je Zvezda dozvolila da jedan ovakav igrac ode u Celsi za pisljivih pet miliona evra i to ispred njihovog nosa.To je trebao biti igrac buduce evropske Zvezde, a jos ako im neko uzme i Milijasa iz Zemuna to ce biti zalosno.
Objektivan navijac evropske Zvezde.

navijac

pre 18 godina

svaka cast i sve najbolje u nastavku karijere...decko je srvarno sjajan i mesto mu je u takvom klubu..za par godina bice stub odbrane reprezentacije..zapamtite decko ima samo 16 godina!!!

el Diablo

pre 18 godina

Ma da,kako da ne... A za 2 godine ce: " neka mali jos igra u meridijan ligi,ima vremena" i tako ce obmanjivati javnost,sve dok decko ne napuni 30 godina i stekne preduslov da ode u : Kinu,madjarsku,Rumuniju.... Videcete ,nema nista od toga !!!!

milos

pre 18 godina

Samo napred.I nemoj da srljas i da prodjes kao Mateja!Pamet u glavu;Ipak je on mlad da bi se nosio sa takvim igracima.Ali pare se vrte oko nasih fudbalera.Opet smo nacija dobrog fudbala.

ramplstinski

pre 18 godina

Hahahahaa, meni bre ovo lici na prvoaprilsku salu, ili na jedan od bagova u Football Manageru... ALI, ako stvarno vako ko shto pise... - svaka cast deckonja!!!

The Navijac

pre 18 godina

Ovo je fenomenalno, pod uslovom da decko bude standardni prvotimac u Celsiju.
Pise se na skysports i da ce Vidic u Liverpool. Pa čik neka proba onda neko da nam da gol u sledecim kvalifikacijama :-)

ramplstinski

pre 18 godina

Hahahahaa, meni bre ovo lici na prvoaprilsku salu, ili na jedan od bagova u Football Manageru... ALI, ako stvarno vako ko shto pise... - svaka cast deckonja!!!

milos

pre 18 godina

Samo napred.I nemoj da srljas i da prodjes kao Mateja!Pamet u glavu;Ipak je on mlad da bi se nosio sa takvim igracima.Ali pare se vrte oko nasih fudbalera.Opet smo nacija dobrog fudbala.

The Navijac

pre 18 godina

Ovo je fenomenalno, pod uslovom da decko bude standardni prvotimac u Celsiju.
Pise se na skysports i da ce Vidic u Liverpool. Pa čik neka proba onda neko da nam da gol u sledecim kvalifikacijama :-)

STOJAN

pre 18 godina

Pa zar je moguce da je Zvezda dozvolila da jedan ovakav igrac ode u Celsi za pisljivih pet miliona evra i to ispred njihovog nosa.To je trebao biti igrac buduce evropske Zvezde, a jos ako im neko uzme i Milijasa iz Zemuna to ce biti zalosno.
Objektivan navijac evropske Zvezde.

navijac

pre 18 godina

svaka cast i sve najbolje u nastavku karijere...decko je srvarno sjajan i mesto mu je u takvom klubu..za par godina bice stub odbrane reprezentacije..zapamtite decko ima samo 16 godina!!!

EZD

pre 18 godina

Imamo resorse za VELIKU BUDUCNOST!!evo vam dokaz!!Igraj Rajkovicu i uci!!Braapp braapp BIG UP SLOBODAN RAJKOVIC!!CANT WAIT 2 SEE U AT STAMFORD BRIDGE BABY!BIG UP WEST LONDON!BOH!

el Diablo

pre 18 godina

Ma da,kako da ne... A za 2 godine ce: " neka mali jos igra u meridijan ligi,ima vremena" i tako ce obmanjivati javnost,sve dok decko ne napuni 30 godina i stekne preduslov da ode u : Kinu,madjarsku,Rumuniju.... Videcete ,nema nista od toga !!!!

bOOb

pre 18 godina

Moje cestitke mladom Rajkovicu i OFK Beograd koji je stvorio nekoliko buducih reprezentativaca! Da li se zna koliko su mladih igraca pokupovali, ili kaparisali, bogati evropski klubovi na ovakav nacin? Barselona, po mom misljenju, najbolje selektira igrace. Za relativno skromne sume stvoria je super tim, koji igra najlepsi fudbal u Evropi. Ona je ranije dovela neafirmisanog Robinja, koji je danas, ako ne najbolji onda sigurno, najatraktivniji igrac na planeti. Na utakmici u kojoj su u gostima ponizili Real sa 3:0 zablistao je jedan tinejdjer iz Argentine i najavio svoje ogromne mogucnosti. Zanimljiv je i slucaj Eto. Njega se Real olako odrekao, a on im redovno daje golove u dresu Barselone! Pokazuje se da vise vredi umeti nego imati brdo novca.

Dejan8

pre 18 godina

Stvarno za ne poverovati......Samo ne dozvoliti da mu to bude ulaznica u reprezentaciju.Ako zasluzi,neka igra,a ne zato sto je iz Celzija........

Uros

pre 18 godina

Neverovatno...Svaka cast decku,zaista se vidi da se radi o buducoj svetskoj zvezdi.Ipak ne sme sada da se zanosi ovakvim stvarima,jer on ipak mora jos mnogo,mnogo da napreduje...Medjutim, siguran sam da on, minimum do 2009. nece zaigrati za Chelsea,jer je ipak jako mlad,tako da ce od 2007. verovatno biti na pozajmicama u raznim klubovima.Ja zaista ne znam cime se bave Zvezdini i Partizanovi skauti i lovci na talente,kad ovog decka nisu primetili jos npr. pre 2 godine...Neverovatno mi je to da ga skauti svih velikih evropskih klubova prate vec par godina unazad...Ako ne nista,bar nek ubuduce prate na internetu i nek od Engleza saznaju ko su nasi talentovani igraci.

boners

pre 18 godina

Nadam se da nje prerano sa 18 godina u Celsi i da ce dobiti sansu. Taman da zameni Krstajica u reprezentaciji, on i Vidic novi tandem za koju godinu.

marko milankovic

pre 18 godina

Recite im da prestanu da lazu i da se gadjaju sa ciframa,iako je momak neosporan talenat, niko ne daje tolike pare za 17-godisnjaka, posebno ne za stopera.Dokle cemo da pumpamo i da izmisljamo cene nasih igraca , treba da budemo srecni kada neko uopste uspe da predje u neki klub sa zapada.

no

pre 18 godina

Sramota!!! propasce nam igrac koji je mogao da postane najbolji odbrambeni u istoriji nase drzave! Daj Boze da gresim (za onaj deo sa propadanjem naravno)

Bruja

pre 18 godina

Bravo mali bravo,konacno cu moci da gledam jos jednog naseg reprezentativca u premier ligi.bravi rajkovicu neka ti je sa srecom.

pfc

pre 18 godina

Mali je superior talent, ali kako ce da nosi teret bankovnog racuna, tek cemo videti. Treba mu naci pod hitno psihologa, malo terapije nije na odmet!
Salim se, naravno, uvek mi je drago neko nas krene putem galaksije, pa onda
SRETNO mladi romanticaru! neka ti se pozlati, i da tamo napravis veliko ime za dobro svoje i naseg fudbala.

Anta

pre 18 godina

Rajkovic je ogroman talenat,a to je pokazao ove sezone.Mislim da je OFK mogao i bolje da prodje,to se mozda sad cini previse kad se kaze 5 miliona,ali on ce tek u sledecoj sezoni da dokaze da vredi vise. Svakako veliki uspeh i za njega i za OFK,ali i dokaz da se ovih godina mnogo bolje radilo sa mladjim kategorijama nego sto je to pre bio slucaj!

sale

pre 18 godina

Evo jedne ekskluzivne vesti, da vam malo pomognem. Nas fudbaler dopingovan u Bundesligi. Positiver Dopingtest bei Nemanja Vucicevic. http://www.dfb.de/news/index.html

Kresp

pre 18 godina

Zaboravili ste da preneset ovo
... £3.5m deal for the centre-half - a world record for a player under 18 years of age.
Bar se ne damo dzabe.

ivan

pre 18 godina

ljudi,ni OFK ne vredi 5miliona sa sve igracima,strucnim stabom i stadionom!Hoze je to namerno uradio jer je Arsen zagotivio Rajkisu!gledo sam klinca,dobar je-ali je i 5 miliona dobro!puno srece momak!

milan

pre 18 godina

ja znam ovog decka jer sam bio sa njim na pripremama kadetske reprezentacije SiCG u Igalu.on je stvarno fenomenalan igrac,toliko je bio bolji od ostalih da je igrao i za godiste 88 prvu postavu(on je inace 89 godiste)a i trener Okuka ga je zvao da igra za mladu reprezentaciju.Valjda ovo dovoljno govori.Samo hrabro!!!

Degenije

pre 18 godina

Ova vest se moze rasclaniti na vise delova.
Prvo, Celzi daje za klinca od 16 godina 5 milki evra. Ne prozivajte Zvezdu i PArtizan sto ga nisu uzeli, jer to ne bi dao mozda niko u Svetu. I to za odbrambenog igraca. Ej, Celzi ce biti najbolji stvarno 100 godina, kako je rekao Roman. naravno ako budu pametno kupovali, kao sto Barsa pokazuje da zna. A zna da kupi i Arsen i jos mnogi drugi. Ovo je nova dimenzija svetskog fudbala.
Da ne tupim dalje, ne znam ni uslove odnosno da li je narate i ostalo...ali OFKa sa ovim extra parama boga mi moze da se umesa i razbije monotoniju. Pod uslovom da Zvezdan obezbedi makar regularno sudjenje za sve. Ovako Penaltizan ce biti makar drugi, umesto da sa Smederevom bije bitku za 9. mesto.
Pozdrav, sve najbolje Rajkovicu, a OFKi da ove pare dobro upotrebe u prvi tim, jer bez njega nema nista, ali i da najmanje 20% daju u investiciju za buducnost u dovodjenje klinaca iz Srbije i celog sveta i stvaranje novih asova. Ako budu imali rezultate ovde kroz prvi tim i eventualno u Evropi bice jos para i para...

bogdan_chicago

pre 18 godina

nije 5,000,000 vec 5,200,000
It’s amazing but true as out of all the European giants such as Manchester United, AC Milan, Olympique Marseille, Real Madrid, Juventus and Barcelona which were interested in 16 year old Slobodan Rajkovic (Slobodan Rajklović) has been snatched by FC Chelsea whose officials came out of ‘’blue’’ and offered 5,200,000 Euros (3.5 million GBP) and a deal by which the youngster will join them only at the end of 2006-07 season leaving to OFK Beograd management no choice but to accept this generous offer with what the record fee for one non-adult player that was held by Arsenal and Jermaine Pennant (2 million GBP) has been broken.

‘’The financial conditions of this offer are just too good to even think about it and we had no choice but to say yes plus a great thing in this arrangement is that Rajkovic will stay with us for another season and only then leave for Stamford Bridge,’’ said OFK Beograd director Vladimir Bulatovic (Bulatović) in an interview for one English newspaper.

Born in 1989 Rajkovic has started his professional career last year when he made six appearances for The Romantics while this season he’s already a first eleven regular and Serbian-Montenegrin U21 international with great potential to even represent the seniors on 2006 World Cup in Germany if someone gets injured or is under heavy suspension.

But if everything goes alright with the A team Rajkovic who’s described as one of the best full backs but can play on the right or left wing as well, will surely make his appearance on the U21 Euro 2006. Considering he’s already 189 cm tall and weighs 83 kilos but kept his agility we can expect the youngster to be a real defensive super class player in the near future, but let’s just hope he don’t pass like Mateja Kezman (Mateja Kežman) who left Stamford Bridge after one season or like Bojan Djordjic (Bojan Đorđić) who gone to Manchester United like a great talent as well but never really got a fare chance.

Milos Andrejevic

pre 18 godina

svaka cast decku. treba to zasluziti, ali i opravdati. ja se nadam da ce uspeti i ovo drugo.
sta reci do BRAVO Rajkovicu.

Aca_USA

pre 18 godina

Bitno je da momak igra, a i red je da OFK bude nagradjen za svoj rad sa mladima. To je jedini put i za Zvezdu i Partizan, jer bez kvalitetnog rada u mladjim katgorijama nece imati sanse da ista kupe ne nasem trzistu pored stranih klubova.
Bravo i za OFK koji vec godinama bez velikih finansijskih sredstava stvara igrace...

dragan m

pre 18 godina

Nas narod voli da coveka dize u zvezde ili ga ponizava. Kod Rajkovica se desilo i jedno i drugo. Realno da je talenat jeste,niko nije bolji u tom uzrastu,ali da vredi 5 miliona,mnogo je. A u Celziju ce da istisne Terija i Karvalja za 10 godina. Daj boze da gresim. Ivanovic ce biti bolji igrac i od njega i od svih mladih reprezantivaca. Piksi dovodi pojacanja

i corava koka

pre 18 godina

Da budem potpuno iskren i nisam bas nesto bio upoznat sa Rajkovicevim kvalitetima do sada, mislim ako izuzmemo to da sam znao da igra u OFK Beogradu i da je clan nase mlade reprezentacije, no u medjuvremenu sam, naravno, saznao nesto vise.
Ovaj transfer je navodno najveci transfer ikada za jednog igraca njegovog godista, ako je vjerovati da mali stvarno ima samo 16 godina. Visok je 189 cm, tezak 83 kg. Mislim, to su stvarno fantasticne predispozicije za nekoga njegovih godina. Na vecini evropskih sajtova je okarekterisan kao, ne buduci seniorski reprezentativac, nego kao vrlo izvjestan putnik za Njemacku iduce godine(???). Mislim, meni licno to nema veze s vezom, stavise sumnjam da je tako nesto uopste uzeto u razmatranje u nasem savezu, no opet, cinjenica je da je Evropa saznala za Rajkovica daleko prije nego Srbija, sto je, slozicete se, stvarno zalosno.
U medjuvremenu, Partizan i Zvezda traze talente po Africi. Ovo je, vjerovatno, za nijansu jos zalosnije.

Podgoricanin

pre 18 godina

Samo se nadam da ovog djecaka nece iskoristiti ovi moderni gladijatori industrijskog fudbala, a ovome direktoru OFK-e je zinulo direktorsko d... FUJ!!!

Pero

pre 18 godina

Ko je jos od nasih napravio na Ostrvu karijeru osim Ivana Golca?
Niko.
Nokla Jovanovic,Bojan Djordjic-Mancester
Vladimir Petrovic-Arsenal
Godan Petric-Glagov,Harst
Kezman-Celzi,A i Vukuc izgleda da je zalutao u Potsmut.
POZDRAV

Darko

pre 18 godina

Ima da ode u Čelzi, oni će ga poslati na pozajmicu u neki trećeligaški klub gde će ludi Irci i Škoti da mu polome noge i toliko.
Ili druga varijanta: Pripreme Teri i Karvaljo se povrede (u medjusobnom duelu?), Galas ode negde, Abramovič nikog novog ne kupi, Murinjo pusti dečka protiv Juventusa on
izdivlja, polomi Ibrahimoviću nos i tako postane prvotimac. Zaključak je sledeći:
Nešto mora biti polomljeno :-)

Realan

pre 18 godina

Katastrofalna odluka!

Prvo, zelim samo reci da nikada nisam imao priliku da gledam Rajkovica tako da ne znam kakav je igrac!
Drugo, Celsi obicno plati barem 30% vise za nekog igraca nego bilo koji drugi klub na svetu jer ima Romana koji baca pare svuda okolo tako da je pitanje kolko je ovaj mali stvarno vanserijski igrac! Primeri su vam Drogba i Essien za koga je Celsi platio preko £50m a nemoze se reci da su opravdali takve sume, mada je Essien tek poceo da igra.
Trece, mozda je on 189cm i 83 kg sa 16 godina sto realno dosta fudbalera u nasoj ligi nije pa onda on odskace od drugih ali u Premijer Ligi su svi 190cm i 90 kg i fantasticno fizicki pripremljeni sto se retko kad moze reci za bilo kog fudbalera u nasoj ligi.
Cetvrto, uzasan mu je izbor sto je otisao u Celski, jer oni nisu poznati za stvaranje mladih igraca a ni Murinjho nije poznat po tome da razvija 16 godisnje fudbalere!
Peto, ako bilo ko zna nesto o fudbalu, godine 15-21 je kad dobijes identitet kao fudbaler i stvoris svoju sobstvenu igru. Nevidim kako ce on da je stvara je sigurno nece odigrati jednu utakmici do 21 u Celsiju. Sta da nece mozda Murinjho da ga stavlja da igra u Ligi Sampiona kako bi stvorio igraca? Nema sanse! On hoce sad da osvoji sve a ne za 5-10 g0dina!
Nadam se da gresim ali mislim da ce mali biti fudbalski primer Darka Milicica: Skupljam Lopte i Peskire i propadam kao fudbaler jer ne igram fudbal i ne razvijam svoju igru!

GROM

pre 18 godina

Za sve pametnjakovice koji se 'razumeju' u fudbal:Zvezda je htela da dovede Rajkovica, ali je i sam Zenga rekao da je to gotovo nemoguce pored velikih evropskih klubova. A odakle Zvezdi da da 5 miliona i da ceka 2 godine da taj igrac predje da igra za nju.

PG_man

pre 18 godina

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Direktor OFK Beograda Vladimir Bulatović demantovao je navode medija da je Čelzi kaparisao 16-godišeg Slobodana Rajkovića.
Vijest koju je objavio magazin "Njuz of d vorld", a koju su prenijeli svi engleski mediji, nije tačna, tvrdi Bulatović.
- To je dezinformacija i laž. Cijelu priču izmislili su engleski novinari, a Rajković je i dalje fudbaler OFK Beograda. Naš klub planira da proda Rajkovića, ali sa Čelzijem nijesmo ni razgovarali - kazao je Bulatović.
On je kazao i da nije razgovarao sa novinarem "Njuz of d vorlda", te da je njegova izjava u tekstu - izmišljena!

Ovo piše u današnjoj Ponjedi, e sad kome vjerovati.

teoreticar

pre 18 godina

Cena je ono koliko se plati za nesto...
tako da su ove price "ne vredi" bez veze.
Cim su potpisali znaci - to je to..
Puno srece!

RONALDINJO FOREVER

pre 18 godina

Neverovatno ali ocigledno istinito.OFK je napravio najbolji posao u istoriji.Smesne su price da Vukcevic ili Kovacevic vrede 10-15 miliona.Za 5-8 miliona mozes da biras fudbalera iz nase lige.

davor

pre 18 godina

Eeee... kako sam se slatko nasmejao kad procitah da Kovacevic vredi 15000000!Slobo razmisli dal je pametno da odes sa toliko godina,kinta nece pobeci !!!!!

nik

pre 18 godina

Rajković nije
igrač Čelzija
A. PALIĆ 20.11.2005, 18:19:00

SLOBODAN Rajković nije potpisao za londonski Čelzi! Vest koja je juče kao bomba odjeknula Engleskom, ipak je samo "ćorak" koji su ispalili ostrvski sportski tabloidi. Gotovo svi engleski mediji objavili su da je 16-godišnji štoper OFK Beograda prešao za pet miliona evra u tim Romana Abramoviča, ali je direktor "romantičara" Vladimir Bulatović već juče demantovao tu priču.
- To je obična dezinformacija i laž - kategoričan je prvi čovek plavo-belih sa Karaburme. - Celu priču su izmislili engleski novinari, a Rajković je i dalje fudbaler OFK Beograda.
Bulatović ne krije da su za ekstratalentovanog centarhalfa zainteresovani: Čelzi, Arsenal, Milan, Totenhem, Olimpik iz Marseja...
- Da se razumemo, naš klub i planira da proda Rajkovića, kome je po kvalitetu sigurno i mesto u najvećim evropskim klubovima, ali sa Čelzijem nismo ni razgovarali - ističe Bulatović.
Engleski mediji su čak i preneli lažnu izjavu dirketora OFK Beograda u kojoj on potvrđuje transfer.
- Rajković je ovog leta trenirao u kampu Arsenala, gde je oduševio čelnike kluba. Kada dođe vreme za Slobodanov prelazak, razgovaraćemo prvo sa londonskim "tobdžijama", ali i sa svim drugim zainteresovanim klubovima - poručuje direktor "romantičara".
Rajković ne igra već nekoliko nedelja, pa su mnogi posumnjali da se mladi štoper "čuva" za engleske terene.
Oporavlja se od nezgodne povrede i uskoro će ponovo zauzeti svoje mesto u timu - zaključio je Vladimir Bulatović.


NAJSKUPLjI U ISTORIJI
DA je potpisao za Čelzi, Rajković bi postao najskuplje plaćeni maloletni igrač u istoriji fudbala!
- Naravno da je moja najveća želja da zaigram u nekom od prestižnih evropskih timova, ali sve u svoje vreme. Ponude iz Evrope sigurno prijaju - kaže 16-godišnji Rajković.

novosti

Radule_88

pre 18 godina

Eeeeeeeee moj mladicu jos si ti zelen za chelsea, jos trebas da jedes pure da bi se izborio za mjesto, bolje ti je bilo da si dosp u zvjedu ili u partizan da izvodis penale

www

pre 18 godina

ko vas to slagao.Decoooooooooo ne palite se pa gde je celzi njega mogao da vidi sigurno ne na utakmici protiv rada, javora, bud pod,BD.A ne verujem da su ga zapazili na arsenalovom kampu.

Nemanja

pre 18 godina

Mladi Rajkovic je veoma dobar talenat. Gledam ga na svakoj utakmici i mislim da bi se snasao u Londonu. U Celziju bimozda i propao posto Murinjo kupuje igrace i trosi uzaludne pare a neosvrce se na mlade nade Celzija. Rajkovic je sa mnom isao u osnovnu skolu i cela Karaburma ga zna. Verni Karaburac

bosh.co

pre 18 godina

Danasnje novosti su objavile demanti OFK Beograda u vezi sa transferom mladog Rajkovica u Celzi, ali i potvrdili da su za omladinskog reprezentativca nase zemlje zainteresovani, pored Celzija, i Arsenal, Olimpik iz Marseja itd. Slicno se pisalo svojevremeno i za Nemanju Vidica. Tako da ne sumnjam da ga u buducnosti ceka dobar posao.
Da li neko zna za koga je to potpisao Koroman?

Marko

pre 18 godina

Terzic je smeker. Znao je kakv dijamant ima u Klubu. Budite sigurni da ga ne bi ustupio Partzanu ili Zvezdi za par stotina hiljada evra. Ovi klubovi nemogu da plate vise, jer im je ukupni godisnji budzet oko 5 miliona evra.

boners

pre 18 godina

Dezinformacija je da odlazi u Celsi, a istina da ce uskoro u neki drugi zapadni klub, verovatno Arsenal. Ne znam sta je toliko smesno.
Ti gore se ne boj za Milicica, njemu je tek 20 godina i sigurno ce uspeti. U Detroitu se ni Rebraca nije proslavio a otisao kao najbolji evropski centar.

Cristiano Ronaldo

pre 18 godina

Pa Bobo lepo je to shto ti "idesh" u Chelsi,ali mislim da bi bilo bolje da odesh u MANCHESTER UNITED ako vec idesh za Englesku,a ako mozesh da birash,a mozesh brate idi u Italiju!!!!!!Bre Milan.....Juve.....shta cesh vishe jeeeeeeee!!!!!Ma gde god da odesh dobro je SAMO NAPRED!!!!!S.R.ecno!!!!!

ramplstinski

pre 18 godina

Hahahahaa, meni bre ovo lici na prvoaprilsku salu, ili na jedan od bagova u Football Manageru... ALI, ako stvarno vako ko shto pise... - svaka cast deckonja!!!

milos

pre 18 godina

Samo napred.I nemoj da srljas i da prodjes kao Mateja!Pamet u glavu;Ipak je on mlad da bi se nosio sa takvim igracima.Ali pare se vrte oko nasih fudbalera.Opet smo nacija dobrog fudbala.

The Navijac

pre 18 godina

Ovo je fenomenalno, pod uslovom da decko bude standardni prvotimac u Celsiju.
Pise se na skysports i da ce Vidic u Liverpool. Pa čik neka proba onda neko da nam da gol u sledecim kvalifikacijama :-)

STOJAN

pre 18 godina

Pa zar je moguce da je Zvezda dozvolila da jedan ovakav igrac ode u Celsi za pisljivih pet miliona evra i to ispred njihovog nosa.To je trebao biti igrac buduce evropske Zvezde, a jos ako im neko uzme i Milijasa iz Zemuna to ce biti zalosno.
Objektivan navijac evropske Zvezde.

navijac

pre 18 godina

svaka cast i sve najbolje u nastavku karijere...decko je srvarno sjajan i mesto mu je u takvom klubu..za par godina bice stub odbrane reprezentacije..zapamtite decko ima samo 16 godina!!!

EZD

pre 18 godina

Imamo resorse za VELIKU BUDUCNOST!!evo vam dokaz!!Igraj Rajkovicu i uci!!Braapp braapp BIG UP SLOBODAN RAJKOVIC!!CANT WAIT 2 SEE U AT STAMFORD BRIDGE BABY!BIG UP WEST LONDON!BOH!

el Diablo

pre 18 godina

Ma da,kako da ne... A za 2 godine ce: " neka mali jos igra u meridijan ligi,ima vremena" i tako ce obmanjivati javnost,sve dok decko ne napuni 30 godina i stekne preduslov da ode u : Kinu,madjarsku,Rumuniju.... Videcete ,nema nista od toga !!!!

bOOb

pre 18 godina

Moje cestitke mladom Rajkovicu i OFK Beograd koji je stvorio nekoliko buducih reprezentativaca! Da li se zna koliko su mladih igraca pokupovali, ili kaparisali, bogati evropski klubovi na ovakav nacin? Barselona, po mom misljenju, najbolje selektira igrace. Za relativno skromne sume stvoria je super tim, koji igra najlepsi fudbal u Evropi. Ona je ranije dovela neafirmisanog Robinja, koji je danas, ako ne najbolji onda sigurno, najatraktivniji igrac na planeti. Na utakmici u kojoj su u gostima ponizili Real sa 3:0 zablistao je jedan tinejdjer iz Argentine i najavio svoje ogromne mogucnosti. Zanimljiv je i slucaj Eto. Njega se Real olako odrekao, a on im redovno daje golove u dresu Barselone! Pokazuje se da vise vredi umeti nego imati brdo novca.

Dejan8

pre 18 godina

Stvarno za ne poverovati......Samo ne dozvoliti da mu to bude ulaznica u reprezentaciju.Ako zasluzi,neka igra,a ne zato sto je iz Celzija........

Uros

pre 18 godina

Neverovatno...Svaka cast decku,zaista se vidi da se radi o buducoj svetskoj zvezdi.Ipak ne sme sada da se zanosi ovakvim stvarima,jer on ipak mora jos mnogo,mnogo da napreduje...Medjutim, siguran sam da on, minimum do 2009. nece zaigrati za Chelsea,jer je ipak jako mlad,tako da ce od 2007. verovatno biti na pozajmicama u raznim klubovima.Ja zaista ne znam cime se bave Zvezdini i Partizanovi skauti i lovci na talente,kad ovog decka nisu primetili jos npr. pre 2 godine...Neverovatno mi je to da ga skauti svih velikih evropskih klubova prate vec par godina unazad...Ako ne nista,bar nek ubuduce prate na internetu i nek od Engleza saznaju ko su nasi talentovani igraci.

boners

pre 18 godina

Nadam se da nje prerano sa 18 godina u Celsi i da ce dobiti sansu. Taman da zameni Krstajica u reprezentaciji, on i Vidic novi tandem za koju godinu.

marko milankovic

pre 18 godina

Recite im da prestanu da lazu i da se gadjaju sa ciframa,iako je momak neosporan talenat, niko ne daje tolike pare za 17-godisnjaka, posebno ne za stopera.Dokle cemo da pumpamo i da izmisljamo cene nasih igraca , treba da budemo srecni kada neko uopste uspe da predje u neki klub sa zapada.

no

pre 18 godina

Sramota!!! propasce nam igrac koji je mogao da postane najbolji odbrambeni u istoriji nase drzave! Daj Boze da gresim (za onaj deo sa propadanjem naravno)

Bruja

pre 18 godina

Bravo mali bravo,konacno cu moci da gledam jos jednog naseg reprezentativca u premier ligi.bravi rajkovicu neka ti je sa srecom.

pfc

pre 18 godina

Mali je superior talent, ali kako ce da nosi teret bankovnog racuna, tek cemo videti. Treba mu naci pod hitno psihologa, malo terapije nije na odmet!
Salim se, naravno, uvek mi je drago neko nas krene putem galaksije, pa onda
SRETNO mladi romanticaru! neka ti se pozlati, i da tamo napravis veliko ime za dobro svoje i naseg fudbala.

Anta

pre 18 godina

Rajkovic je ogroman talenat,a to je pokazao ove sezone.Mislim da je OFK mogao i bolje da prodje,to se mozda sad cini previse kad se kaze 5 miliona,ali on ce tek u sledecoj sezoni da dokaze da vredi vise. Svakako veliki uspeh i za njega i za OFK,ali i dokaz da se ovih godina mnogo bolje radilo sa mladjim kategorijama nego sto je to pre bio slucaj!

sale

pre 18 godina

Evo jedne ekskluzivne vesti, da vam malo pomognem. Nas fudbaler dopingovan u Bundesligi. Positiver Dopingtest bei Nemanja Vucicevic. http://www.dfb.de/news/index.html

Kresp

pre 18 godina

Zaboravili ste da preneset ovo
... £3.5m deal for the centre-half - a world record for a player under 18 years of age.
Bar se ne damo dzabe.

ivan

pre 18 godina

ljudi,ni OFK ne vredi 5miliona sa sve igracima,strucnim stabom i stadionom!Hoze je to namerno uradio jer je Arsen zagotivio Rajkisu!gledo sam klinca,dobar je-ali je i 5 miliona dobro!puno srece momak!

milan

pre 18 godina

ja znam ovog decka jer sam bio sa njim na pripremama kadetske reprezentacije SiCG u Igalu.on je stvarno fenomenalan igrac,toliko je bio bolji od ostalih da je igrao i za godiste 88 prvu postavu(on je inace 89 godiste)a i trener Okuka ga je zvao da igra za mladu reprezentaciju.Valjda ovo dovoljno govori.Samo hrabro!!!

Degenije

pre 18 godina

Ova vest se moze rasclaniti na vise delova.
Prvo, Celzi daje za klinca od 16 godina 5 milki evra. Ne prozivajte Zvezdu i PArtizan sto ga nisu uzeli, jer to ne bi dao mozda niko u Svetu. I to za odbrambenog igraca. Ej, Celzi ce biti najbolji stvarno 100 godina, kako je rekao Roman. naravno ako budu pametno kupovali, kao sto Barsa pokazuje da zna. A zna da kupi i Arsen i jos mnogi drugi. Ovo je nova dimenzija svetskog fudbala.
Da ne tupim dalje, ne znam ni uslove odnosno da li je narate i ostalo...ali OFKa sa ovim extra parama boga mi moze da se umesa i razbije monotoniju. Pod uslovom da Zvezdan obezbedi makar regularno sudjenje za sve. Ovako Penaltizan ce biti makar drugi, umesto da sa Smederevom bije bitku za 9. mesto.
Pozdrav, sve najbolje Rajkovicu, a OFKi da ove pare dobro upotrebe u prvi tim, jer bez njega nema nista, ali i da najmanje 20% daju u investiciju za buducnost u dovodjenje klinaca iz Srbije i celog sveta i stvaranje novih asova. Ako budu imali rezultate ovde kroz prvi tim i eventualno u Evropi bice jos para i para...

bogdan_chicago

pre 18 godina

nije 5,000,000 vec 5,200,000
It’s amazing but true as out of all the European giants such as Manchester United, AC Milan, Olympique Marseille, Real Madrid, Juventus and Barcelona which were interested in 16 year old Slobodan Rajkovic (Slobodan Rajklović) has been snatched by FC Chelsea whose officials came out of ‘’blue’’ and offered 5,200,000 Euros (3.5 million GBP) and a deal by which the youngster will join them only at the end of 2006-07 season leaving to OFK Beograd management no choice but to accept this generous offer with what the record fee for one non-adult player that was held by Arsenal and Jermaine Pennant (2 million GBP) has been broken.

‘’The financial conditions of this offer are just too good to even think about it and we had no choice but to say yes plus a great thing in this arrangement is that Rajkovic will stay with us for another season and only then leave for Stamford Bridge,’’ said OFK Beograd director Vladimir Bulatovic (Bulatović) in an interview for one English newspaper.

Born in 1989 Rajkovic has started his professional career last year when he made six appearances for The Romantics while this season he’s already a first eleven regular and Serbian-Montenegrin U21 international with great potential to even represent the seniors on 2006 World Cup in Germany if someone gets injured or is under heavy suspension.

But if everything goes alright with the A team Rajkovic who’s described as one of the best full backs but can play on the right or left wing as well, will surely make his appearance on the U21 Euro 2006. Considering he’s already 189 cm tall and weighs 83 kilos but kept his agility we can expect the youngster to be a real defensive super class player in the near future, but let’s just hope he don’t pass like Mateja Kezman (Mateja Kežman) who left Stamford Bridge after one season or like Bojan Djordjic (Bojan Đorđić) who gone to Manchester United like a great talent as well but never really got a fare chance.

Milos Andrejevic

pre 18 godina

svaka cast decku. treba to zasluziti, ali i opravdati. ja se nadam da ce uspeti i ovo drugo.
sta reci do BRAVO Rajkovicu.

Aca_USA

pre 18 godina

Bitno je da momak igra, a i red je da OFK bude nagradjen za svoj rad sa mladima. To je jedini put i za Zvezdu i Partizan, jer bez kvalitetnog rada u mladjim katgorijama nece imati sanse da ista kupe ne nasem trzistu pored stranih klubova.
Bravo i za OFK koji vec godinama bez velikih finansijskih sredstava stvara igrace...

dragan m

pre 18 godina

Nas narod voli da coveka dize u zvezde ili ga ponizava. Kod Rajkovica se desilo i jedno i drugo. Realno da je talenat jeste,niko nije bolji u tom uzrastu,ali da vredi 5 miliona,mnogo je. A u Celziju ce da istisne Terija i Karvalja za 10 godina. Daj boze da gresim. Ivanovic ce biti bolji igrac i od njega i od svih mladih reprezantivaca. Piksi dovodi pojacanja

i corava koka

pre 18 godina

Da budem potpuno iskren i nisam bas nesto bio upoznat sa Rajkovicevim kvalitetima do sada, mislim ako izuzmemo to da sam znao da igra u OFK Beogradu i da je clan nase mlade reprezentacije, no u medjuvremenu sam, naravno, saznao nesto vise.
Ovaj transfer je navodno najveci transfer ikada za jednog igraca njegovog godista, ako je vjerovati da mali stvarno ima samo 16 godina. Visok je 189 cm, tezak 83 kg. Mislim, to su stvarno fantasticne predispozicije za nekoga njegovih godina. Na vecini evropskih sajtova je okarekterisan kao, ne buduci seniorski reprezentativac, nego kao vrlo izvjestan putnik za Njemacku iduce godine(???). Mislim, meni licno to nema veze s vezom, stavise sumnjam da je tako nesto uopste uzeto u razmatranje u nasem savezu, no opet, cinjenica je da je Evropa saznala za Rajkovica daleko prije nego Srbija, sto je, slozicete se, stvarno zalosno.
U medjuvremenu, Partizan i Zvezda traze talente po Africi. Ovo je, vjerovatno, za nijansu jos zalosnije.

Podgoricanin

pre 18 godina

Samo se nadam da ovog djecaka nece iskoristiti ovi moderni gladijatori industrijskog fudbala, a ovome direktoru OFK-e je zinulo direktorsko d... FUJ!!!

Pero

pre 18 godina

Ko je jos od nasih napravio na Ostrvu karijeru osim Ivana Golca?
Niko.
Nokla Jovanovic,Bojan Djordjic-Mancester
Vladimir Petrovic-Arsenal
Godan Petric-Glagov,Harst
Kezman-Celzi,A i Vukuc izgleda da je zalutao u Potsmut.
POZDRAV

Darko

pre 18 godina

Ima da ode u Čelzi, oni će ga poslati na pozajmicu u neki trećeligaški klub gde će ludi Irci i Škoti da mu polome noge i toliko.
Ili druga varijanta: Pripreme Teri i Karvaljo se povrede (u medjusobnom duelu?), Galas ode negde, Abramovič nikog novog ne kupi, Murinjo pusti dečka protiv Juventusa on
izdivlja, polomi Ibrahimoviću nos i tako postane prvotimac. Zaključak je sledeći:
Nešto mora biti polomljeno :-)

Realan

pre 18 godina

Katastrofalna odluka!

Prvo, zelim samo reci da nikada nisam imao priliku da gledam Rajkovica tako da ne znam kakav je igrac!
Drugo, Celsi obicno plati barem 30% vise za nekog igraca nego bilo koji drugi klub na svetu jer ima Romana koji baca pare svuda okolo tako da je pitanje kolko je ovaj mali stvarno vanserijski igrac! Primeri su vam Drogba i Essien za koga je Celsi platio preko £50m a nemoze se reci da su opravdali takve sume, mada je Essien tek poceo da igra.
Trece, mozda je on 189cm i 83 kg sa 16 godina sto realno dosta fudbalera u nasoj ligi nije pa onda on odskace od drugih ali u Premijer Ligi su svi 190cm i 90 kg i fantasticno fizicki pripremljeni sto se retko kad moze reci za bilo kog fudbalera u nasoj ligi.
Cetvrto, uzasan mu je izbor sto je otisao u Celski, jer oni nisu poznati za stvaranje mladih igraca a ni Murinjho nije poznat po tome da razvija 16 godisnje fudbalere!
Peto, ako bilo ko zna nesto o fudbalu, godine 15-21 je kad dobijes identitet kao fudbaler i stvoris svoju sobstvenu igru. Nevidim kako ce on da je stvara je sigurno nece odigrati jednu utakmici do 21 u Celsiju. Sta da nece mozda Murinjho da ga stavlja da igra u Ligi Sampiona kako bi stvorio igraca? Nema sanse! On hoce sad da osvoji sve a ne za 5-10 g0dina!
Nadam se da gresim ali mislim da ce mali biti fudbalski primer Darka Milicica: Skupljam Lopte i Peskire i propadam kao fudbaler jer ne igram fudbal i ne razvijam svoju igru!

GROM

pre 18 godina

Za sve pametnjakovice koji se 'razumeju' u fudbal:Zvezda je htela da dovede Rajkovica, ali je i sam Zenga rekao da je to gotovo nemoguce pored velikih evropskih klubova. A odakle Zvezdi da da 5 miliona i da ceka 2 godine da taj igrac predje da igra za nju.

PG_man

pre 18 godina

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Direktor OFK Beograda Vladimir Bulatović demantovao je navode medija da je Čelzi kaparisao 16-godišeg Slobodana Rajkovića.
Vijest koju je objavio magazin "Njuz of d vorld", a koju su prenijeli svi engleski mediji, nije tačna, tvrdi Bulatović.
- To je dezinformacija i laž. Cijelu priču izmislili su engleski novinari, a Rajković je i dalje fudbaler OFK Beograda. Naš klub planira da proda Rajkovića, ali sa Čelzijem nijesmo ni razgovarali - kazao je Bulatović.
On je kazao i da nije razgovarao sa novinarem "Njuz of d vorlda", te da je njegova izjava u tekstu - izmišljena!

Ovo piše u današnjoj Ponjedi, e sad kome vjerovati.

teoreticar

pre 18 godina

Cena je ono koliko se plati za nesto...
tako da su ove price "ne vredi" bez veze.
Cim su potpisali znaci - to je to..
Puno srece!

RONALDINJO FOREVER

pre 18 godina

Neverovatno ali ocigledno istinito.OFK je napravio najbolji posao u istoriji.Smesne su price da Vukcevic ili Kovacevic vrede 10-15 miliona.Za 5-8 miliona mozes da biras fudbalera iz nase lige.

davor

pre 18 godina

Eeee... kako sam se slatko nasmejao kad procitah da Kovacevic vredi 15000000!Slobo razmisli dal je pametno da odes sa toliko godina,kinta nece pobeci !!!!!

nik

pre 18 godina

Rajković nije
igrač Čelzija
A. PALIĆ 20.11.2005, 18:19:00

SLOBODAN Rajković nije potpisao za londonski Čelzi! Vest koja je juče kao bomba odjeknula Engleskom, ipak je samo "ćorak" koji su ispalili ostrvski sportski tabloidi. Gotovo svi engleski mediji objavili su da je 16-godišnji štoper OFK Beograda prešao za pet miliona evra u tim Romana Abramoviča, ali je direktor "romantičara" Vladimir Bulatović već juče demantovao tu priču.
- To je obična dezinformacija i laž - kategoričan je prvi čovek plavo-belih sa Karaburme. - Celu priču su izmislili engleski novinari, a Rajković je i dalje fudbaler OFK Beograda.
Bulatović ne krije da su za ekstratalentovanog centarhalfa zainteresovani: Čelzi, Arsenal, Milan, Totenhem, Olimpik iz Marseja...
- Da se razumemo, naš klub i planira da proda Rajkovića, kome je po kvalitetu sigurno i mesto u najvećim evropskim klubovima, ali sa Čelzijem nismo ni razgovarali - ističe Bulatović.
Engleski mediji su čak i preneli lažnu izjavu dirketora OFK Beograda u kojoj on potvrđuje transfer.
- Rajković je ovog leta trenirao u kampu Arsenala, gde je oduševio čelnike kluba. Kada dođe vreme za Slobodanov prelazak, razgovaraćemo prvo sa londonskim "tobdžijama", ali i sa svim drugim zainteresovanim klubovima - poručuje direktor "romantičara".
Rajković ne igra već nekoliko nedelja, pa su mnogi posumnjali da se mladi štoper "čuva" za engleske terene.
Oporavlja se od nezgodne povrede i uskoro će ponovo zauzeti svoje mesto u timu - zaključio je Vladimir Bulatović.


NAJSKUPLjI U ISTORIJI
DA je potpisao za Čelzi, Rajković bi postao najskuplje plaćeni maloletni igrač u istoriji fudbala!
- Naravno da je moja najveća želja da zaigram u nekom od prestižnih evropskih timova, ali sve u svoje vreme. Ponude iz Evrope sigurno prijaju - kaže 16-godišnji Rajković.

novosti

Radule_88

pre 18 godina

Eeeeeeeee moj mladicu jos si ti zelen za chelsea, jos trebas da jedes pure da bi se izborio za mjesto, bolje ti je bilo da si dosp u zvjedu ili u partizan da izvodis penale

www

pre 18 godina

ko vas to slagao.Decoooooooooo ne palite se pa gde je celzi njega mogao da vidi sigurno ne na utakmici protiv rada, javora, bud pod,BD.A ne verujem da su ga zapazili na arsenalovom kampu.

Nemanja

pre 18 godina

Mladi Rajkovic je veoma dobar talenat. Gledam ga na svakoj utakmici i mislim da bi se snasao u Londonu. U Celziju bimozda i propao posto Murinjo kupuje igrace i trosi uzaludne pare a neosvrce se na mlade nade Celzija. Rajkovic je sa mnom isao u osnovnu skolu i cela Karaburma ga zna. Verni Karaburac

bosh.co

pre 18 godina

Danasnje novosti su objavile demanti OFK Beograda u vezi sa transferom mladog Rajkovica u Celzi, ali i potvrdili da su za omladinskog reprezentativca nase zemlje zainteresovani, pored Celzija, i Arsenal, Olimpik iz Marseja itd. Slicno se pisalo svojevremeno i za Nemanju Vidica. Tako da ne sumnjam da ga u buducnosti ceka dobar posao.
Da li neko zna za koga je to potpisao Koroman?

Marko

pre 18 godina

Terzic je smeker. Znao je kakv dijamant ima u Klubu. Budite sigurni da ga ne bi ustupio Partzanu ili Zvezdi za par stotina hiljada evra. Ovi klubovi nemogu da plate vise, jer im je ukupni godisnji budzet oko 5 miliona evra.

boners

pre 18 godina

Dezinformacija je da odlazi u Celsi, a istina da ce uskoro u neki drugi zapadni klub, verovatno Arsenal. Ne znam sta je toliko smesno.
Ti gore se ne boj za Milicica, njemu je tek 20 godina i sigurno ce uspeti. U Detroitu se ni Rebraca nije proslavio a otisao kao najbolji evropski centar.

Cristiano Ronaldo

pre 18 godina

Pa Bobo lepo je to shto ti "idesh" u Chelsi,ali mislim da bi bilo bolje da odesh u MANCHESTER UNITED ako vec idesh za Englesku,a ako mozesh da birash,a mozesh brate idi u Italiju!!!!!!Bre Milan.....Juve.....shta cesh vishe jeeeeeeee!!!!!Ma gde god da odesh dobro je SAMO NAPRED!!!!!S.R.ecno!!!!!