Sreda, 26.10.2005.

12:05

Privedeni osumnjičeni za Suvu Reku

Devet osumnjičenih za ubistvo civila u Suvoj Reci privedeno istražnom sudiji Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu.

Izvor: B92

Privedeni osumnjièeni za Suvu Reku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Parker

pre 18 godina

Natasa Kandic je savjest Srbije i Crne Gore. Jedna od malo njih koji su u stanju da se suoce sa zlocinackom prosloscu SCG i time skine ljagu sa gradjana drzave, koji su taoci jedne politicke elite koja nije sposobna da cinjenicama pogleda u oci!

Duska

pre 18 godina

Mislim daje krajnje vreme da sve ubice iz nasih redova osudimo, zatvorimo i kljuc bacimo, medjutim nisam procitala da sami Albanci isto tako osudjuju strasne zlocine nad srpskim narodom. Kada budu najpre osudili svoje zlocince, onda ce imati pravo da se zgrazavaju nad nasim zlocinima. Pozdravljam potez Vlade Srbije, ali se pitam gde su bili do sada (mozda neobavesteni?)

ministar

pre 18 godina

Neko se iz DSS SPS vlade setio da trazi krivce pred pricu o konacnom statusu Kosova. Setili su se da je tamo mozda i bilo nekih zlocina.
Narode razmisli malo bolje sledeci put kad izadjes na izbore.

prijatelj

pre 18 godina

Bravo, napokon Srbija se preciscava od zlocinaca u svojim redovima i dozivljava katarzu. Znam da je to bolno ali je krajno vreme da se srpski narod ocisti i nastavi ukljucenje u moderne demokratije.to je najbolje za ceo region Balkana.

albanac iz preseva

pre 18 godina

to je jos jedna sprska varka. Taman pred resenjem konacnog statusa kosova, neko se setio da po srbiji setaju kriminalci. to je izmislio neko iz kostunicine vlade ali kasno, kasno, kasno.

Jovan

pre 18 godina

Sveje super tuzilastvo radi operativa MUP-a nije odradila jos nijedan slucaj ratnog zlocina da Srbija nema Natasu Sonju i druge hrabre ljude ovdebi jos dugo bio mrak.VELIKO HVALA.

Pravoslavac

pre 18 godina

Moram da kazem da Srbi imaju dobre zivce (i kozu). Tolike masovne grobnice, u Bosni dosada otkopano 300 sa 17.000 civila, svaki dan se otkrivaju nove, preseljavanje i sakrivanje zlocina, ismijavajavamo se sa svojim zlocinima, ulicama LEGITIMNO "noz zica srebrenica" - cudo jedno a ovamo postali bogobozni naprasno ne moz ziveti od povampirenih pravoslavaca!!!!

blerim

pre 18 godina

Na samom pocetku treba istaci da sam kao Albanac prijatno iznenadjen uglavnom pozitivnim razmisljanjima i zakljuccima srpskih citalaca, sto je za, u ovom slucaju, svaku pohvalu da su obicni srpski gradjani napokon kroz ovaj slucaj uvideli da su u njihovo ime pocinjeni grozni zlocini nad neduznim albanskim stanovnistvom.
Povodom ovog slucaja porodice Berisha treba jos istaci da je pred njenim ocima stradala gotovo cela njena uza i sira rodbina..., o cemu je i ona sam svedocila pred Haskim sudom. Nazalost, ovo je samo jedan od slucajeva koje je zadesio albaanski narod na Kosovu; sa punom moralnom odgovornoscu, i bez ikakve zle namere mogu istaci da je bilo puno gorih slucajeva podmuklih i zverskih ubistava, likvidacija i masakriranja neduznog albanskog stanovnistva i za sta sam vise nego ubedjen da, ne treba za sve ovo kriviti iskljucivo Srbe kao narod vec samo njene pocinioce - pocev od srpske vojske i policije pa do raznih paravojnih formacija, koje su delovale uz znanje i sadejstvo tadasnjih politickih zvaninika iz Srbije.
I na samom kraju rekao bih da je, posle svega dozivljenog i prezivljenog suvisno zatraziti od Albanaca da Kosovo i dalje bude u bilo kakvoj vezi sa Srbijom, jer svi postupci /bez obzira kakvi oni bili, pozitivni ili negativni/ za sobom podvlace odgovarajuce zakonske, moralne i politicke konsekvence u datom trenutku, ali gledano u daljoj perspektivi ovakvi dogadjaji poprimaju drugaciji karakter.
U vezi gore iznetog treba jos jednom istaci podrsku srpskom pravosudju Specijalnog suda Srbije da sve vinovnike ovakvih dela pohapsi, krivicno goni i kazni za svoja nedela, za sta daju primer i drugima da svako prvo pocisti svoje dvoriste, a potom da napada i okrivljuje druge za sliæna kriviæna dela pocinjena nad Srbima.
Blerim

Lavdim

pre 18 godina

Da je ovo stvarno kako se pretstavlja.!!!.

Pa zasto je trebalo toliko godina pa da se pokrece ovaj postupak,kada se sve snalo,lesevi su svuda na masovnim grobnicama,na hladnjacama,na jezeru,ne dunavu...
Pa jos sve ovo ce se nekako "srediti" najbolje moguce i ispasce kaoneki manjak ili slicna grupa je to pocinila i dobice kazne manje nego da su ubile necije kokoske (slicaj kod Podujeva: za desetina ubjenih -toliko godina)
To vise nije za nas,jer nama je sada vec kasno,nego vi to treba da odgovorno postupite radi smoga sebi...

Bashkim Cerrca

pre 18 godina

Tradicionalno mi Albanci ne placemo i kukamo za junake koji su dali zivot u ratnom bojistu.Ma koliko pokusali da budemo dusevno i spiritualno smireniji i nakon 6 godina od rata uopste nije lako.Posledice rata su jos veoma sveze.Kakvog srca i duse treba da budu pojedinci koji imaju moc i snagu da ubijaju starce, trudne zene i maloletnu decu.Nek im je vecno laka crna zemlja.

agron

pre 18 godina

Svaka cas Natasu Kandicu,za njen cast ja bi podigao spomrnik u centar Pristine.
Ali,da se ne varaju srbski politicari da sa time mogu da varaju nekoga da je srbija demokratsa zemla.Natasa Kandic to jeste!Cudimose da je ona jos ziva!

Тодоровић Божидар

pre 18 godina

Сумњам у искрене намере ове владе да се ратни злочини открију и починиоци строго казне.Пет година после рушења диктаторског режима у чије време су се ти злочини десили,стојимо у месту.Превожење лешева на Батајници,киднаповање путника из воза,масовна убиства жене и деце на КИМ а још нико није осуђен.Шта је са починиоцима.Можда је тешко до њих доћи.Шта је са налогодавцима.Можда је и њих течко наћи.Али шта је са оним који су то прикривали и нису водили поступак.Они су ту,знају се (зна се ко није радио свој посао)и није их тешко наћи.Једино што је сигурно то је да нема искрене намере власти да се злочинци пронађу и осуде.Да би се то учинило мора се спровести ЛУСТРАЦИЈА у војној и цивилној безбедности, тужилаштву,МУП-у и судству.Тада ће се злочини открити и казнити,тада ће се разбити организовани криминал и корупција и тада ће Србија кренути у економски напредак.Али то се неће десити јер ми смо као народ наивни и подлежемо митоманији и демагогији а ови злочинци то обилато користе и на волшебан начин владају овом земљом.Народе освести се на следећим изборима.Ако хоћемо напредак онда на власт мора доћи партија-коалиција која ће ОДМАХ отворити тајна досијеа,војну и цивилну службу безбедности одмах лустрирати(расформирати и нову формирати)а онда ићи на решавање проблема у МУП,судству и тужилаштву.Ово мора урадити у првих ПЕДЕСЕТ ДАНА ВЛАСТИ.Ако то не уради масовним демонстрацијама свих који су гласали за њих збацити их и довести другог.И тако све док се Србија не очисти.

Beqa

pre 18 godina

Pitam se samo, kako bi reagovala srpska javnost da bi znala sta se sve dogodilo na Kosovu? Sigurno drugacije nego sto sada reaguje. Srpski "heroji" borili se najgnusnijim metodama protiv "albanskih terorista". Kolektivna odgovornost ima da postoji sve dok ovi kriminalci ne nadju pred licem pravde.

Kole

pre 18 godina

Treba ih dozivotno zatvoriti, samo kako to da se vlast setila bas sada, zlocina u Suvoj Reci, pred pocetak razgovora o statusu Kosova?

npb

pre 18 godina

Konacno. Samo stvar treba ispratiti do kraja, podici optuznice za sve stravicne zlocine prema Albancima, a policiju ocistiti od ubica i od njihovih pomagaca i jataka.

Brax

pre 18 godina

Znamo to skoro svi da je bilo puno ovakvih genocida, al ne moze niko da kaze i da okrivljuje ceo srpski narod, mi Albanci znamo to dobro to su pojedinci ili male grupe, ali dobro organizovane takodjer iz predhodne vlade. Ohrabrajuca vijest ova vlada radi nesto sto se tice kaznjavanja osumnjicene za barbarstva koj su oni pocinili. Dobar potez srpske vlade samo napred, opet nije kasno. Bolje ikad nego nikad.

Lion

pre 18 godina

Slucajno znam za istoriju porodice Berisha koja je skoro u potpunosti streljana ukljucujuci tu i bebe iz ove porodice.
Nazalost ovaj je samo jedan u nizu ovakvih slucaja za koju javnost u Srbiji nije upoznata ili nece da veruje da se u njihovo ime ovde na Kosovu od strane pojedinca ucinjeni najgnusniji zlocini prema covecanstvu.
Izmedju ostalog ovo je jedan od razloga zasto ce Kosovo postati nezavisno posle razgovora koji treba uskoro poceti.

Kosovar

pre 18 godina

Nakon svega sto se zbivalo na Kosovu (masakriranja, ubijanja, silovanja, isterivanja...) koji Srbin ima iole moralno pravo da trazi da Albanci sa Kosova ponovo prihvate da zive pod bilo kakvom (srpskom) drzavom?...

koma

pre 18 godina

Jos jedna potvrda koliko su nam sudovi ispolitizirani. Drzava sada sudi tim policajcima a pre ih je huskala i naredjivala im te zlocine. Mogli su odbiti da to vrse ali nisu pa ce sada biti ukljuceni u cenu pranja drzave od zlocina. Sta ces, trebali su da uce i zavrse skole pa bi bili gen.pukovnici policije i izuzeti od suda.

Publius

pre 18 godina

Kad svi srpski sudovi radili kao Vece za ratne zlocine Okruznog suda u Beogradu gde bi nam kraj bio... Odajem zasluzeno priznanje Vladimiru Vukcevicu i njegovim zamenicima na poslu koji fenomenalno odradjuju svoj posao.

Zgrozen

pre 18 godina

Ovi su jos uvek aktivni policajci koji rade MUP-u!!! Zgadi mi se ova zemlja kad pomislim da verovatno svakog dana prodjem pored nekog ubice dece, silovatelja, koljaca. I to jos u uniformi za koju svi izdvajamo novac. O kakvim se ovde reformama prica kad ko zna koliko ovakvih "casnih" policajaca i oficira zavodi red.

max

pre 18 godina

Drago mi je da nas pravni sistem pokazuje profesionalnu i ljudsku zrelost. Bilo bi dobro da sudjenje bude otvoreno za javnost, tako da se napokon suocimo sa ubicama iz nasih sopstvenih redova i napokon pokusamo da skinemo teret kolektivne odgovornosti.
Na zalost ne mogu da kazem nista pohvalno za Kosovsko pravosudje kao ni za medjunarodni sud na Kosovu.

max

pre 18 godina

Drago mi je da nas pravni sistem pokazuje profesionalnu i ljudsku zrelost. Bilo bi dobro da sudjenje bude otvoreno za javnost, tako da se napokon suocimo sa ubicama iz nasih sopstvenih redova i napokon pokusamo da skinemo teret kolektivne odgovornosti.
Na zalost ne mogu da kazem nista pohvalno za Kosovsko pravosudje kao ni za medjunarodni sud na Kosovu.

Publius

pre 18 godina

Kad svi srpski sudovi radili kao Vece za ratne zlocine Okruznog suda u Beogradu gde bi nam kraj bio... Odajem zasluzeno priznanje Vladimiru Vukcevicu i njegovim zamenicima na poslu koji fenomenalno odradjuju svoj posao.

Zgrozen

pre 18 godina

Ovi su jos uvek aktivni policajci koji rade MUP-u!!! Zgadi mi se ova zemlja kad pomislim da verovatno svakog dana prodjem pored nekog ubice dece, silovatelja, koljaca. I to jos u uniformi za koju svi izdvajamo novac. O kakvim se ovde reformama prica kad ko zna koliko ovakvih "casnih" policajaca i oficira zavodi red.

Lion

pre 18 godina

Slucajno znam za istoriju porodice Berisha koja je skoro u potpunosti streljana ukljucujuci tu i bebe iz ove porodice.
Nazalost ovaj je samo jedan u nizu ovakvih slucaja za koju javnost u Srbiji nije upoznata ili nece da veruje da se u njihovo ime ovde na Kosovu od strane pojedinca ucinjeni najgnusniji zlocini prema covecanstvu.
Izmedju ostalog ovo je jedan od razloga zasto ce Kosovo postati nezavisno posle razgovora koji treba uskoro poceti.

koma

pre 18 godina

Jos jedna potvrda koliko su nam sudovi ispolitizirani. Drzava sada sudi tim policajcima a pre ih je huskala i naredjivala im te zlocine. Mogli su odbiti da to vrse ali nisu pa ce sada biti ukljuceni u cenu pranja drzave od zlocina. Sta ces, trebali su da uce i zavrse skole pa bi bili gen.pukovnici policije i izuzeti od suda.

Kosovar

pre 18 godina

Nakon svega sto se zbivalo na Kosovu (masakriranja, ubijanja, silovanja, isterivanja...) koji Srbin ima iole moralno pravo da trazi da Albanci sa Kosova ponovo prihvate da zive pod bilo kakvom (srpskom) drzavom?...

Brax

pre 18 godina

Znamo to skoro svi da je bilo puno ovakvih genocida, al ne moze niko da kaze i da okrivljuje ceo srpski narod, mi Albanci znamo to dobro to su pojedinci ili male grupe, ali dobro organizovane takodjer iz predhodne vlade. Ohrabrajuca vijest ova vlada radi nesto sto se tice kaznjavanja osumnjicene za barbarstva koj su oni pocinili. Dobar potez srpske vlade samo napred, opet nije kasno. Bolje ikad nego nikad.

npb

pre 18 godina

Konacno. Samo stvar treba ispratiti do kraja, podici optuznice za sve stravicne zlocine prema Albancima, a policiju ocistiti od ubica i od njihovih pomagaca i jataka.

Kole

pre 18 godina

Treba ih dozivotno zatvoriti, samo kako to da se vlast setila bas sada, zlocina u Suvoj Reci, pred pocetak razgovora o statusu Kosova?

Beqa

pre 18 godina

Pitam se samo, kako bi reagovala srpska javnost da bi znala sta se sve dogodilo na Kosovu? Sigurno drugacije nego sto sada reaguje. Srpski "heroji" borili se najgnusnijim metodama protiv "albanskih terorista". Kolektivna odgovornost ima da postoji sve dok ovi kriminalci ne nadju pred licem pravde.

agron

pre 18 godina

Svaka cas Natasu Kandicu,za njen cast ja bi podigao spomrnik u centar Pristine.
Ali,da se ne varaju srbski politicari da sa time mogu da varaju nekoga da je srbija demokratsa zemla.Natasa Kandic to jeste!Cudimose da je ona jos ziva!

Тодоровић Божидар

pre 18 godina

Сумњам у искрене намере ове владе да се ратни злочини открију и починиоци строго казне.Пет година после рушења диктаторског режима у чије време су се ти злочини десили,стојимо у месту.Превожење лешева на Батајници,киднаповање путника из воза,масовна убиства жене и деце на КИМ а још нико није осуђен.Шта је са починиоцима.Можда је тешко до њих доћи.Шта је са налогодавцима.Можда је и њих течко наћи.Али шта је са оним који су то прикривали и нису водили поступак.Они су ту,знају се (зна се ко није радио свој посао)и није их тешко наћи.Једино што је сигурно то је да нема искрене намере власти да се злочинци пронађу и осуде.Да би се то учинило мора се спровести ЛУСТРАЦИЈА у војној и цивилној безбедности, тужилаштву,МУП-у и судству.Тада ће се злочини открити и казнити,тада ће се разбити организовани криминал и корупција и тада ће Србија кренути у економски напредак.Али то се неће десити јер ми смо као народ наивни и подлежемо митоманији и демагогији а ови злочинци то обилато користе и на волшебан начин владају овом земљом.Народе освести се на следећим изборима.Ако хоћемо напредак онда на власт мора доћи партија-коалиција која ће ОДМАХ отворити тајна досијеа,војну и цивилну службу безбедности одмах лустрирати(расформирати и нову формирати)а онда ићи на решавање проблема у МУП,судству и тужилаштву.Ово мора урадити у првих ПЕДЕСЕТ ДАНА ВЛАСТИ.Ако то не уради масовним демонстрацијама свих који су гласали за њих збацити их и довести другог.И тако све док се Србија не очисти.

Bashkim Cerrca

pre 18 godina

Tradicionalno mi Albanci ne placemo i kukamo za junake koji su dali zivot u ratnom bojistu.Ma koliko pokusali da budemo dusevno i spiritualno smireniji i nakon 6 godina od rata uopste nije lako.Posledice rata su jos veoma sveze.Kakvog srca i duse treba da budu pojedinci koji imaju moc i snagu da ubijaju starce, trudne zene i maloletnu decu.Nek im je vecno laka crna zemlja.

Lavdim

pre 18 godina

Da je ovo stvarno kako se pretstavlja.!!!.

Pa zasto je trebalo toliko godina pa da se pokrece ovaj postupak,kada se sve snalo,lesevi su svuda na masovnim grobnicama,na hladnjacama,na jezeru,ne dunavu...
Pa jos sve ovo ce se nekako "srediti" najbolje moguce i ispasce kaoneki manjak ili slicna grupa je to pocinila i dobice kazne manje nego da su ubile necije kokoske (slicaj kod Podujeva: za desetina ubjenih -toliko godina)
To vise nije za nas,jer nama je sada vec kasno,nego vi to treba da odgovorno postupite radi smoga sebi...

blerim

pre 18 godina

Na samom pocetku treba istaci da sam kao Albanac prijatno iznenadjen uglavnom pozitivnim razmisljanjima i zakljuccima srpskih citalaca, sto je za, u ovom slucaju, svaku pohvalu da su obicni srpski gradjani napokon kroz ovaj slucaj uvideli da su u njihovo ime pocinjeni grozni zlocini nad neduznim albanskim stanovnistvom.
Povodom ovog slucaja porodice Berisha treba jos istaci da je pred njenim ocima stradala gotovo cela njena uza i sira rodbina..., o cemu je i ona sam svedocila pred Haskim sudom. Nazalost, ovo je samo jedan od slucajeva koje je zadesio albaanski narod na Kosovu; sa punom moralnom odgovornoscu, i bez ikakve zle namere mogu istaci da je bilo puno gorih slucajeva podmuklih i zverskih ubistava, likvidacija i masakriranja neduznog albanskog stanovnistva i za sta sam vise nego ubedjen da, ne treba za sve ovo kriviti iskljucivo Srbe kao narod vec samo njene pocinioce - pocev od srpske vojske i policije pa do raznih paravojnih formacija, koje su delovale uz znanje i sadejstvo tadasnjih politickih zvaninika iz Srbije.
I na samom kraju rekao bih da je, posle svega dozivljenog i prezivljenog suvisno zatraziti od Albanaca da Kosovo i dalje bude u bilo kakvoj vezi sa Srbijom, jer svi postupci /bez obzira kakvi oni bili, pozitivni ili negativni/ za sobom podvlace odgovarajuce zakonske, moralne i politicke konsekvence u datom trenutku, ali gledano u daljoj perspektivi ovakvi dogadjaji poprimaju drugaciji karakter.
U vezi gore iznetog treba jos jednom istaci podrsku srpskom pravosudju Specijalnog suda Srbije da sve vinovnike ovakvih dela pohapsi, krivicno goni i kazni za svoja nedela, za sta daju primer i drugima da svako prvo pocisti svoje dvoriste, a potom da napada i okrivljuje druge za sliæna kriviæna dela pocinjena nad Srbima.
Blerim

Pravoslavac

pre 18 godina

Moram da kazem da Srbi imaju dobre zivce (i kozu). Tolike masovne grobnice, u Bosni dosada otkopano 300 sa 17.000 civila, svaki dan se otkrivaju nove, preseljavanje i sakrivanje zlocina, ismijavajavamo se sa svojim zlocinima, ulicama LEGITIMNO "noz zica srebrenica" - cudo jedno a ovamo postali bogobozni naprasno ne moz ziveti od povampirenih pravoslavaca!!!!

Jovan

pre 18 godina

Sveje super tuzilastvo radi operativa MUP-a nije odradila jos nijedan slucaj ratnog zlocina da Srbija nema Natasu Sonju i druge hrabre ljude ovdebi jos dugo bio mrak.VELIKO HVALA.

albanac iz preseva

pre 18 godina

to je jos jedna sprska varka. Taman pred resenjem konacnog statusa kosova, neko se setio da po srbiji setaju kriminalci. to je izmislio neko iz kostunicine vlade ali kasno, kasno, kasno.

prijatelj

pre 18 godina

Bravo, napokon Srbija se preciscava od zlocinaca u svojim redovima i dozivljava katarzu. Znam da je to bolno ali je krajno vreme da se srpski narod ocisti i nastavi ukljucenje u moderne demokratije.to je najbolje za ceo region Balkana.

ministar

pre 18 godina

Neko se iz DSS SPS vlade setio da trazi krivce pred pricu o konacnom statusu Kosova. Setili su se da je tamo mozda i bilo nekih zlocina.
Narode razmisli malo bolje sledeci put kad izadjes na izbore.

Duska

pre 18 godina

Mislim daje krajnje vreme da sve ubice iz nasih redova osudimo, zatvorimo i kljuc bacimo, medjutim nisam procitala da sami Albanci isto tako osudjuju strasne zlocine nad srpskim narodom. Kada budu najpre osudili svoje zlocince, onda ce imati pravo da se zgrazavaju nad nasim zlocinima. Pozdravljam potez Vlade Srbije, ali se pitam gde su bili do sada (mozda neobavesteni?)

Parker

pre 18 godina

Natasa Kandic je savjest Srbije i Crne Gore. Jedna od malo njih koji su u stanju da se suoce sa zlocinackom prosloscu SCG i time skine ljagu sa gradjana drzave, koji su taoci jedne politicke elite koja nije sposobna da cinjenicama pogleda u oci!

max

pre 18 godina

Drago mi je da nas pravni sistem pokazuje profesionalnu i ljudsku zrelost. Bilo bi dobro da sudjenje bude otvoreno za javnost, tako da se napokon suocimo sa ubicama iz nasih sopstvenih redova i napokon pokusamo da skinemo teret kolektivne odgovornosti.
Na zalost ne mogu da kazem nista pohvalno za Kosovsko pravosudje kao ni za medjunarodni sud na Kosovu.

Publius

pre 18 godina

Kad svi srpski sudovi radili kao Vece za ratne zlocine Okruznog suda u Beogradu gde bi nam kraj bio... Odajem zasluzeno priznanje Vladimiru Vukcevicu i njegovim zamenicima na poslu koji fenomenalno odradjuju svoj posao.

Zgrozen

pre 18 godina

Ovi su jos uvek aktivni policajci koji rade MUP-u!!! Zgadi mi se ova zemlja kad pomislim da verovatno svakog dana prodjem pored nekog ubice dece, silovatelja, koljaca. I to jos u uniformi za koju svi izdvajamo novac. O kakvim se ovde reformama prica kad ko zna koliko ovakvih "casnih" policajaca i oficira zavodi red.

Lion

pre 18 godina

Slucajno znam za istoriju porodice Berisha koja je skoro u potpunosti streljana ukljucujuci tu i bebe iz ove porodice.
Nazalost ovaj je samo jedan u nizu ovakvih slucaja za koju javnost u Srbiji nije upoznata ili nece da veruje da se u njihovo ime ovde na Kosovu od strane pojedinca ucinjeni najgnusniji zlocini prema covecanstvu.
Izmedju ostalog ovo je jedan od razloga zasto ce Kosovo postati nezavisno posle razgovora koji treba uskoro poceti.

koma

pre 18 godina

Jos jedna potvrda koliko su nam sudovi ispolitizirani. Drzava sada sudi tim policajcima a pre ih je huskala i naredjivala im te zlocine. Mogli su odbiti da to vrse ali nisu pa ce sada biti ukljuceni u cenu pranja drzave od zlocina. Sta ces, trebali su da uce i zavrse skole pa bi bili gen.pukovnici policije i izuzeti od suda.

Kosovar

pre 18 godina

Nakon svega sto se zbivalo na Kosovu (masakriranja, ubijanja, silovanja, isterivanja...) koji Srbin ima iole moralno pravo da trazi da Albanci sa Kosova ponovo prihvate da zive pod bilo kakvom (srpskom) drzavom?...

Brax

pre 18 godina

Znamo to skoro svi da je bilo puno ovakvih genocida, al ne moze niko da kaze i da okrivljuje ceo srpski narod, mi Albanci znamo to dobro to su pojedinci ili male grupe, ali dobro organizovane takodjer iz predhodne vlade. Ohrabrajuca vijest ova vlada radi nesto sto se tice kaznjavanja osumnjicene za barbarstva koj su oni pocinili. Dobar potez srpske vlade samo napred, opet nije kasno. Bolje ikad nego nikad.

npb

pre 18 godina

Konacno. Samo stvar treba ispratiti do kraja, podici optuznice za sve stravicne zlocine prema Albancima, a policiju ocistiti od ubica i od njihovih pomagaca i jataka.

Kole

pre 18 godina

Treba ih dozivotno zatvoriti, samo kako to da se vlast setila bas sada, zlocina u Suvoj Reci, pred pocetak razgovora o statusu Kosova?

Beqa

pre 18 godina

Pitam se samo, kako bi reagovala srpska javnost da bi znala sta se sve dogodilo na Kosovu? Sigurno drugacije nego sto sada reaguje. Srpski "heroji" borili se najgnusnijim metodama protiv "albanskih terorista". Kolektivna odgovornost ima da postoji sve dok ovi kriminalci ne nadju pred licem pravde.

agron

pre 18 godina

Svaka cas Natasu Kandicu,za njen cast ja bi podigao spomrnik u centar Pristine.
Ali,da se ne varaju srbski politicari da sa time mogu da varaju nekoga da je srbija demokratsa zemla.Natasa Kandic to jeste!Cudimose da je ona jos ziva!

Тодоровић Божидар

pre 18 godina

Сумњам у искрене намере ове владе да се ратни злочини открију и починиоци строго казне.Пет година после рушења диктаторског режима у чије време су се ти злочини десили,стојимо у месту.Превожење лешева на Батајници,киднаповање путника из воза,масовна убиства жене и деце на КИМ а још нико није осуђен.Шта је са починиоцима.Можда је тешко до њих доћи.Шта је са налогодавцима.Можда је и њих течко наћи.Али шта је са оним који су то прикривали и нису водили поступак.Они су ту,знају се (зна се ко није радио свој посао)и није их тешко наћи.Једино што је сигурно то је да нема искрене намере власти да се злочинци пронађу и осуде.Да би се то учинило мора се спровести ЛУСТРАЦИЈА у војној и цивилној безбедности, тужилаштву,МУП-у и судству.Тада ће се злочини открити и казнити,тада ће се разбити организовани криминал и корупција и тада ће Србија кренути у економски напредак.Али то се неће десити јер ми смо као народ наивни и подлежемо митоманији и демагогији а ови злочинци то обилато користе и на волшебан начин владају овом земљом.Народе освести се на следећим изборима.Ако хоћемо напредак онда на власт мора доћи партија-коалиција која ће ОДМАХ отворити тајна досијеа,војну и цивилну службу безбедности одмах лустрирати(расформирати и нову формирати)а онда ићи на решавање проблема у МУП,судству и тужилаштву.Ово мора урадити у првих ПЕДЕСЕТ ДАНА ВЛАСТИ.Ако то не уради масовним демонстрацијама свих који су гласали за њих збацити их и довести другог.И тако све док се Србија не очисти.

Bashkim Cerrca

pre 18 godina

Tradicionalno mi Albanci ne placemo i kukamo za junake koji su dali zivot u ratnom bojistu.Ma koliko pokusali da budemo dusevno i spiritualno smireniji i nakon 6 godina od rata uopste nije lako.Posledice rata su jos veoma sveze.Kakvog srca i duse treba da budu pojedinci koji imaju moc i snagu da ubijaju starce, trudne zene i maloletnu decu.Nek im je vecno laka crna zemlja.

Lavdim

pre 18 godina

Da je ovo stvarno kako se pretstavlja.!!!.

Pa zasto je trebalo toliko godina pa da se pokrece ovaj postupak,kada se sve snalo,lesevi su svuda na masovnim grobnicama,na hladnjacama,na jezeru,ne dunavu...
Pa jos sve ovo ce se nekako "srediti" najbolje moguce i ispasce kaoneki manjak ili slicna grupa je to pocinila i dobice kazne manje nego da su ubile necije kokoske (slicaj kod Podujeva: za desetina ubjenih -toliko godina)
To vise nije za nas,jer nama je sada vec kasno,nego vi to treba da odgovorno postupite radi smoga sebi...

blerim

pre 18 godina

Na samom pocetku treba istaci da sam kao Albanac prijatno iznenadjen uglavnom pozitivnim razmisljanjima i zakljuccima srpskih citalaca, sto je za, u ovom slucaju, svaku pohvalu da su obicni srpski gradjani napokon kroz ovaj slucaj uvideli da su u njihovo ime pocinjeni grozni zlocini nad neduznim albanskim stanovnistvom.
Povodom ovog slucaja porodice Berisha treba jos istaci da je pred njenim ocima stradala gotovo cela njena uza i sira rodbina..., o cemu je i ona sam svedocila pred Haskim sudom. Nazalost, ovo je samo jedan od slucajeva koje je zadesio albaanski narod na Kosovu; sa punom moralnom odgovornoscu, i bez ikakve zle namere mogu istaci da je bilo puno gorih slucajeva podmuklih i zverskih ubistava, likvidacija i masakriranja neduznog albanskog stanovnistva i za sta sam vise nego ubedjen da, ne treba za sve ovo kriviti iskljucivo Srbe kao narod vec samo njene pocinioce - pocev od srpske vojske i policije pa do raznih paravojnih formacija, koje su delovale uz znanje i sadejstvo tadasnjih politickih zvaninika iz Srbije.
I na samom kraju rekao bih da je, posle svega dozivljenog i prezivljenog suvisno zatraziti od Albanaca da Kosovo i dalje bude u bilo kakvoj vezi sa Srbijom, jer svi postupci /bez obzira kakvi oni bili, pozitivni ili negativni/ za sobom podvlace odgovarajuce zakonske, moralne i politicke konsekvence u datom trenutku, ali gledano u daljoj perspektivi ovakvi dogadjaji poprimaju drugaciji karakter.
U vezi gore iznetog treba jos jednom istaci podrsku srpskom pravosudju Specijalnog suda Srbije da sve vinovnike ovakvih dela pohapsi, krivicno goni i kazni za svoja nedela, za sta daju primer i drugima da svako prvo pocisti svoje dvoriste, a potom da napada i okrivljuje druge za sliæna kriviæna dela pocinjena nad Srbima.
Blerim

Pravoslavac

pre 18 godina

Moram da kazem da Srbi imaju dobre zivce (i kozu). Tolike masovne grobnice, u Bosni dosada otkopano 300 sa 17.000 civila, svaki dan se otkrivaju nove, preseljavanje i sakrivanje zlocina, ismijavajavamo se sa svojim zlocinima, ulicama LEGITIMNO "noz zica srebrenica" - cudo jedno a ovamo postali bogobozni naprasno ne moz ziveti od povampirenih pravoslavaca!!!!

Jovan

pre 18 godina

Sveje super tuzilastvo radi operativa MUP-a nije odradila jos nijedan slucaj ratnog zlocina da Srbija nema Natasu Sonju i druge hrabre ljude ovdebi jos dugo bio mrak.VELIKO HVALA.

albanac iz preseva

pre 18 godina

to je jos jedna sprska varka. Taman pred resenjem konacnog statusa kosova, neko se setio da po srbiji setaju kriminalci. to je izmislio neko iz kostunicine vlade ali kasno, kasno, kasno.

prijatelj

pre 18 godina

Bravo, napokon Srbija se preciscava od zlocinaca u svojim redovima i dozivljava katarzu. Znam da je to bolno ali je krajno vreme da se srpski narod ocisti i nastavi ukljucenje u moderne demokratije.to je najbolje za ceo region Balkana.

ministar

pre 18 godina

Neko se iz DSS SPS vlade setio da trazi krivce pred pricu o konacnom statusu Kosova. Setili su se da je tamo mozda i bilo nekih zlocina.
Narode razmisli malo bolje sledeci put kad izadjes na izbore.

Duska

pre 18 godina

Mislim daje krajnje vreme da sve ubice iz nasih redova osudimo, zatvorimo i kljuc bacimo, medjutim nisam procitala da sami Albanci isto tako osudjuju strasne zlocine nad srpskim narodom. Kada budu najpre osudili svoje zlocince, onda ce imati pravo da se zgrazavaju nad nasim zlocinima. Pozdravljam potez Vlade Srbije, ali se pitam gde su bili do sada (mozda neobavesteni?)

Parker

pre 18 godina

Natasa Kandic je savjest Srbije i Crne Gore. Jedna od malo njih koji su u stanju da se suoce sa zlocinackom prosloscu SCG i time skine ljagu sa gradjana drzave, koji su taoci jedne politicke elite koja nije sposobna da cinjenicama pogleda u oci!