Nedelja, 06.12.2020.

15:10

Preminuo Džej Ramadanovski

Izvor: B92

Preminuo Džej Ramadanovski IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

419 Komentari

Sortiraj po:

мр Предраг М.Вулетић

pre 3 godine

Какав је непосредан био Џеј говори и сцена када је код Саборне цркве Џеј из таксија видео Патријарха Павла и тражио да таксоста стане ,он изашао,пришао Павлу и рекао:"Ћале, јел могу да ти љубим руку", препричавао је својевремено таксиста који је возио Рамадановског, што је касније певач и потврдио.

komnen barjaktar

pre 3 godine

Prvi i jedini put uživo gledao sam ga i slušao u Šapcu. Davno, krajem 80-ih. U kafani "Kod Vuka". Pevao je "Zar ja da ti brišem suze". Bio je na samom početku karijere, na podijumu u odelu, doteran, sa šeširom na glavi... Kasnije postao zvezda domaće folk scene! Večni pokoj!

Sanja

pre 3 godine

@RIP
kažu o pokojniku sve najbolje ali o dotičnom nisam u stanju da nadjem niti jednu pozitivnu reč osim ŠUND,KIČ.....to vam kaže neko ko je pravi generacijski dorćolac a ne dodjoš u prvoj generaciji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Don Brasco, 6. decembar 2020 16:33)

Ne znam sta znaci "pravi generacijski Dorcolac". Svi smo mi odnekud dosli, te tako i vasi roditelji ili mozda njihovi roditelji... nesto se ne secam iz antropologije da se govori o posebnoj evoluciji Homo Dorcolikusa, koji je direktno od jednoceliskog organizma, izmilevsi iz Dunava prohodao na dve noge.

Dakel enznam sta taj vas "kvalitet" znaci, aliznam d aprepoznam autenticnost i dobrotu. Na kraju krajeva, samo je to vazno. Ionako cemo svi da zavrsimo na istom mestu, pod zemljom, kao prah. Nema potrebe da se tom prasinom dicim kao da je nesto vazno... svako ima roditelje, svako je odnekud dosao tu gde je. I vise postujem one koji su sami nesto stekli nego nasledili ime, stan, posao, novac... oni znaju sta je zivot i da drugima treba pomoci.

Sanja

pre 3 godine

@Prvo, neka pociva u miru.

Drugo, uz duzno postovanje prema liku i delu pokojnika, ciji opus nisam nikada voleo, ali moram postovati...ali on NIKAKO ne moze biti simbol Beograda, ali ni u snu. Dan kada ta muzika postane na ovaj nacin simbol Beograda, je dan kada ce ovaj grad konacno dotaci dno, nema dalje, nema dublje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (grga, 6. decembar 2020 16:20) # Link komentara

Ih koliko je cak i Beograd veliki i koliko cak i u tako malom gradu ima gradova i gradova...

Nikad nisam slusala narodnjake, pa sta... ne znaci da ne mogu da cenim nekog ko je autentican i dobrog srca.

Džam Koča

pre 3 godine

Ja sam iz Nigeria. Još ja učim Srpski jezik. Zna za Džej. Izgleda bio dobar čovek. I ja hoću postanem Afro Srbin kao Džej. Zna neko iz koja zemlja Došao u Srbija? Možda Alžir ili Egipat oni manje crni?

Sanja Dorcol

pre 3 godine

@ Šibicarenje, krađa, alkohol, droga i narodnjaci.
Pa, definitivno aleja zaslužnih građana, nema druge
(DžedaJ, 6. decembar 2020 16:34)

Prijatelju, nisam ni ja slusala narodnjake, zavrsila sam i neke fakultete (dva doktorata koja bih mogla samo o klin da okacim koliko du dobra covecanstvu ucinila), naucila jezike, otisla iz zemlje, kao i mnogi iz moje generacije ('77.)... Nisam nostalgicna za devedesetim nikako, malo me srce boli za Jugom, ali to je zivot...

Dzej je bio iskren, autentican, saosecajan, pomago je ljudima i pesmom i delom.

Pogledajte se u ogledalo pa se zapitajte sta ste vi uradili?
Za sebe mogu da kazem ni blizu dovoljno, ni blizu kao Dzej...

Goreo je svecu s oba kraja.

Ako ima neka peticija da se potpise da bude sahranjen u Aleji i da dobije ulicu na svom Dorcolu, dajte! Zasluzio je on i vise od jedne ulice i nije vazan Dorcol, ali je bio njegov...

Sanja

pre 3 godine

@Po komentarima se vidi, da je Dzej bio nekoliko puta popularniji od Mise Aleksica...to je neshvatljivo za mene,rodjenog pre pola veka
(Satan Panonski, 6. decembar 2020 18:45)

Evo, Misu sam poznavala licno, kao i njegovog oca i mogu da kazem da su samo hardcore fanovi benda bilo sta vise o Misi znali, sem sto su za njega culi. Ne zato sto on to nije zasluzivao, vec zato sto je uvek bio odmeren, drzao se nekako po strani iako je bio pravi roker!

Zasto biste poredili jednog s drugim na neciju stetu? Svako je na svoj nacin dao doprinos! Raditi na onom sto ti je Bog dao (talenat), stvoriti nesto i koristiti to nesto za dobro... Njih dvojica su rasli kao na dve razlicite planete... i obojica bili sjajni.

Sta je svako od nas uradio, krijemo se iza ekrana i kuckajuci izlivamo svoju zuc.

Nisam slusala narodnjake, ali to ne znaci d ane ogu da prepoznam ono sto je autenticno!

Obojica zasluzuju postovanje.

PSL

pre 3 godine

Prvo da napišem neka počiva u miru i večna mu slava. Sad da dodam koji to razlog ima da se Džej sahrani u aleji zaslužnih građana? Molim vas pa to stvarno nema smisla. Čovek je bio popularan snimio nekoliko hitova pa eto i bio je i veliki drugar sve je to lepo, ali on nije ničim zadužio ovu državu i ovaj narod. U zadnjih par godina i više mogli smo o njemu čitati samo u žutoj štampi. I sad još tražite da mu žena i deca i unuci dobiju državnu penziju, jer nemaju od čega da žive kao što je bilo sa šabanom Bajramovićem. zarađivali hiljade evra sve propili i prokockali a onda da država pomogne. za to vreme ljudi rade od jutra do sutra 45 godina i dobiju penziju od koje ne mogu da prežive i budu socijlani slučajevi. Iskreno smučilo mi se sve to. Evo trenutno se skupljaju pare za mnogo teško bolesne dece, a država slala avion za Šabana Šaulića umesto da omogući lečenje za decu i za sve bolesne. Za kraj o pokojniku sve najlepše.

Mazda

pre 3 godine

Bilo bi lepo da je za zivota znao koliko je voljen. On je bio covek koga mozda mozes da ne volis ali ne mozes da ne gotivis. Zato sto je bio autentican, zato sto je bio smeker, zato sto je bio gotivan.

Hvala ti na svemu i neka ti je laka zemlja.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Nisi muško ako se nisi prosuo uz Džeksona. Čist srpski kafanski bluz. Čoveka koji je zaista krenuo sa dna i postao nešto. Bez foliraže, dignutog nosa, kompleksa. Čisto srce i jedna napaćena duša. Nije to bio lak život, baš nije.

Retko ko je na sceni bio tako svoj, običan a šarmantno zabavan kao burazer Džej. Nosio je svoj Dorćol poput akademika. Zato danas iskreno plače ceo kraj. Otišlo je dete ulice i simbol vremena. I šana i vala i kešanje i taj tvrdi glas, Bogom dat, koji steže srce i preseca na pola. Živećeš brate naš, odmori.

Juho

pre 3 godine

Eh, koliko je VHS kaseta sa njegovim koncertima profuralo kroz moju osnovnu školu '91. Jesmo uglavnom slušali EKV i Orgazam, ali upravo se uz Džeja dešavalo "ono", šta god to značilo.

Idi begaj

pre 3 godine

Neznam ko je ovaj covek, nikada cuo nisam za njega. Sigurno je zaduzio Srbiju necim velikim. Cim ga ovoliko sveta postuje i zali.
(Slobodan Petrovic, 06. decembar 2020 18:20)

Ne,eto ti si....stari,jaki komentator...

Zoran

pre 3 godine

93-ca, para ni za sta, radim tezgu godisnjicu TV Palme, nema ko nije dosao, ja i prijatelj radili citav dan, nemamo ni kinte, ni pljuga, pa se on i ja rasirili u strelce da zickamo pljuge, necu da druge spominjem kako su se ponasali, i tako dodjem do Dzeja, zatrazim mu 2 pluge, a on me gleda 2 sekunde, okrene se prema svojoj zeni i kaze, "daj mi onaj Malboro" i pruzi mi citavu kutiju i kaze "Znam ja kako je kad se nema", Ja zatecen, ne mogu da progovorim nista ali posle par sekundi samo sam izustio "ali meni trebaju 2 pljuge ne citava kutija" a onse samo nasmesi i kaze i odmahne rukom.
Neka ti je laka crna zemlja coveku s dusom. Nisu to vece bile u pitanju pljuge, bilo je to za mene mnogo vise, video sam COVEKA
Pocivaj u miru

Dabs

pre 3 godine

Legendo, laka ti crna zemlja i hvala si za sve lepe trenutke koje si nam doneo. Ti i tvoja muzika ste bili pozitiva i vedrina u teškim 90-im. Na drugom kraju sveta sada žalim za tobom i trudim se da zadržim suze. Pokoj ti duši.

Pera Peric

pre 3 godine

Narodnjacki Maradona !!!
Na zalost, da se nije ziveo kako je ziveo, mogao je jos mnogo dobrih pesama da odpeva...
Pocivaj u miru majstore...

Plejlista za Džeja

pre 3 godine

Najdraže Džejeve pesme:

1. Nedelja
2. Život kratko traje
3. Ugasila si me
3. Sunce ljubavi
4. Zar ja da ti brišem suze

i malo razne Romske muzike, jer Romi su iznedrili toliko lepih pesama:

6. Ederlezi
7. Parno Graszt - Kade shukar (Mađarska)
8. Caje shukarije
9. Djelem djelem
10. Cigani Ivanovići - Cigani ljubiat pesnji (ljubi cigana Jana) (Srbija)
11. Gadjo Dilo - Tutti frutti (Rumunija)
12. Mahala Rai Banda - Mahalageasca (Rumunija)

Dr. Pablo Eskobar

pre 3 godine

Kad se setim tih ranih 90-tih, sve je gubilo na kvalitetu,ali Dzej je tada bio bog otac. Na radiu svaka njegova pesma je bila hit, Totalno drugaciji i orginalan, a sclvaka pesma je tako lako ulazila u usi, ali je tesko izlazila.
Na zalost u poslednje vreme mu nije islo, rekao bih da je bio duboko nesrecan, a i samopouzdanje mu se srozalo, dosta je pio. Vise nije bio onaj stari Dzej, posrnuo je kao Maradona. Bili su tu za druge, ali za sebe nisu uspeli da se izbore.

blagoludima

pre 3 godine

Listam komentare i cudom se cudim ko klikne minus i zbog cega ? Covek bez mrlje u karijeri uvek iskren i otvoren. Nikada nista nije poricao i da je krao , pio , kockao , drogirao ......Svaka pesma mu ima dusu. Pocivaj u miru legendo

пера

pre 3 godine

Дали је могуће да постоје битанге које лупају минусе. Најбоље песме најбољи текстови. Један од најбољих певача на овим просторима. Свака песма пуна емоција. Хвала ти легендо улепшао си нам живот, живећеш у нашим срцима!

1994

pre 3 godine

Sredinom devedesetih ja sa mojima u Becicima, i Miloceru, bio neki hotel gde smo odseli na moru, i kroz maglu se secam Dzeja kako je pravio haos u predvordju hotela, popularnog lobby-ju. Bio je pijan, razbijao je case, lustere, haos, niko da ga zaustavi, mislim da je bio mortus pijan tad u onoj nekoj njegovoj sarenoj havajskoj kosuljici. Ziveo je zivot onako kako mu je sudbina zacrtala, i nikako drugacije. Tako ga i svi mi zivimo. Nekome je zacrtano da ima zanimljiv zivot, nekome dosadan, a Dzej je proziveo ali i pruzio vise nego sto obican smrtnik moze da pruzi za 50 zivota.

Dzeki, uvek si bio pijan, i nek si, ko ce podneti svu onu tugu iz skoro svakog tvog legendardnog hita trezan, a ti si to prezivljavao iz dana u dan kroz koncerte, i nastupe. Sad mozes u miru, uz neko picence, da gledas kako samo mi ovde tugujemo a tebi ce valjda konacno biti bar malo lakse tamo gore.

Mural i ulica na Dorcolu pod obavezno.

Cagan Chono

pre 3 godine

I da, legende nikada ne umiru. Džej - sinonim za prve ljubavi, suze, rastanke, pijanstva... Kao dobri duh lebdeće nad svojim Beogradom, koji će imati sluha da se Džej sahrani u Aleji zaslužnih građana. Baš zbog tih građana, koji se svako na svoj način može prepoznati u turbulentnom, brzom, boemskom životu velikog mangupa, dorćolskog boema i šmekera (.. mali šta piješ ?), Džeja Ramadanovskog. Neko reče, Argentina plače za Maradonom, Napulj menja ime kultnog stadiona, životi su im slični, svako je iz svoje "favele" krčio put ka, besmrtnosti.

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

Džej, naš dragi, stari kafanski mangupe sa sakoom, fedorom i tompusom, i tim prozuklim glasom koji je uvek pevao samo najnežnije reči, hvala ti na svemu što si nam ostavio. Putuj u beskraj svoje davne nedelje, no uvek bar delimično ostani na našem vidiku, jer "često se srce, k'o ptica, iz tuge u tugu seli", a sve manje je onih sa kojima naše srpsko srce može da podeli svoju tugu. Još jednom, hvala ti za sve i počivaj u miru.

Gojko/PFC

pre 3 godine

Kostolac, 91 godina, ja izbeglica iz okoline Vukovara... klinac od 15 godina, tugu lecio sa Dzejevom kasetom.... Pocivaj u miru dobri covece!

Generacija81

pre 3 godine

Svaka Džejeva pesma će me uvek podsećati na prve ljubavi, svaku ekskurziju, osamnaeste rođendane, žurke po stanovima, kafane... Postao si legenda za života.
Neka ti je večna slava.

Huan Pablo Don Fernando

pre 3 godine

Sretnem ga na setalistu u budvi pre par godina, 5 ujutru, nigde nikoga, bataljen on, bataljen ja...pocnem tu da ga smaram i ne secam se kako sednemo u bastu nekog zatvorenog lokala i pocnemo pricu kao da se znamo ceo zivot, okrenem kuma na tel i dam mu dzeja, a ovaj mu peva zar ja da ti brisem suze celu pesmu...i posle jedno pola sata, sat...kada je vec svanulo ustane on izgrlismo se i on ode...tek na putu ka smestaju, ukapiram da se nismo slikali, ali kazem sebi, dzej je to sresces ga opet negde, slikacete se, ima vremena...

generacija 1965

pre 3 godine

Pocetak 90–tih godina izrodio je kic novokomonovane muzike i Dzeja koji je bio sve samo ne to, Dzeja kojga je voleo urbani Beograd i kiga su slusali rokeri sa podjednakim zarom i obozavali ga kao svojevremeno Tomu Zdravkovica. Onaj ko nije ziveo u Bg-u krajem 80-tih i pocetkom 90-tih to verovatno ne moze da razume. Rat, sankcije, odlaze ti prijatelji iz zemlje, vidis kako tvoj Beograd gubi svoju autenticnost i pronalazis i utehu i srecu u njegovim pesmama koje su bile cista avangarda tog vremena i bez kojih nijedno slavlje nije moglo da prdje.
Bio je dusa od coveka, redovan gost Dorcolskih kafica i kafana, neposredan, darezljiv... boem u dusi.
Pocivaj u miru legendo naseg grada.

Igor

pre 3 godine

Imam par fleseva na srednjeskolski period. Jedan je zurka, ugasila si me kao zadnju cigaretu, bukvalni kao da sam tamo i dan danas. Drugi nova godina i vetrovi me lome.
Mnogo mi je zao

Jedan je Dzej

pre 3 godine

Pre nekoliko godina Marija Serifovic je sa majkom Vericom pevala duet "Ti mi uvek trebas" uživo i premijerno.U pola pesme ulazi Džej koji place na scenu i ljubi ih oba dve,kaže Džej"izvinite što sam upao ovako uživo u program,ali moram da vas poljubim, mi cigani takvu dušu imamo to nema niko".Veliki Džej!

Rocky

pre 3 godine

Počivaj u miru.

Dobri duh estrade, šmeker, mangup. Čovek koji je imao posebnu emociju i poseban glas... i poseban životni put.

Otpevao je evergrin. Čovek balada. Zauvek će živeti kroz svoje pesme.

Tamo gde odeš valjda ćeš zateći bolje vreme i bolje ljude...

Zbogom, legendo.

Vu Čko i naravno Džej

pre 3 godine

Ode i Džej. Kafana kod besmrtnih je dobila još jednog gosta. Vidim mnogi popljuvaše Boru na vest da se bori sa rakom. I mene je razočarao po malo ali sve je to ljudski svi imamo mnogo mana. Gde će vam duša? A što se Džeja tiče. Ne sećam se više godine pevao je tek na Poselu na malom kalemegdanu i đuskao ma sceni oduševio sve. Posle par dana doveo gomilu klinaca roma u luna park gde sam radio kao obezbeđenje. Bio sam mlad i hteo sam da šro bolje radim svoj posao. Opomenuo sam nekog njegovog klinca koji je oštetio sedište u jednom autu. Nešto mi se nakačio Džej iza toga. Ja za dve glave viši od njega, a on mi udari ćušku, vidim sa ekipom je i ćutim jer znam kako bi prošao da se branim. I malo kasnije kaže a ti si neki mangup? I opet ćušku. Borim se da ne puknem jer ne bi dobro prošao on al bi me ugasili trenutak posle. I šta sad jel da likujem? Daleko bilo i meni kroz život ima ko šta da oprosti. Žao mi ga iz sve snage. Za nas koji ga nismo poznavali ostaju prelepe balade iza njega. Bio si iskren, nisi krio svoju prošlost i narod te je zato voleo. Neka mu je laka zemlja. Počivaj u miru Džej.

Privatni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Kako smo se odvalili od viskija na splavu, sa Dzejom nepresusan izvor zajebancije. Povicaj u miru legendo od Firmasa, znaces ti gore kog!

Zvezdara

pre 3 godine

Otišla je legenda Beograda. Ceo njegov život, od malih nogu do odlaska, je bio filmska priča. Koliko divnih anegdota ima za njega. Kakva je zvezda bio a nikad nije digao nos, ostao čvrsto na zemlji i sa svima bio prijatan, mnogima pomogao. Mislim da dobar deo Beograda nije svestan kkga je imao i izgubio. Umetkik i dobra duša. Po meni ubedljivo najveći. Legendo, Zvezdara i ceo Beograd te neće zaboraviti.

zvezdara place

pre 3 godine

Secam se neke emisije na tvu, gosti Dzej i Keba i Dzej kaze: Nas dvojica cigana smo najbolji pevaci u Srbiji! A Keba skocio kao poparen: Nisam ja ciganin, nisam ja ciganin! E to sam cenioDzeja, ostao je isti, prirodan, nije dozvolio da ga slava promeni. Iskreno nisam slusao njegove pesme i kao i sve ostalo iz 90ih nisam voleo. Pocivaj u miru.
(Bez stida, 06. decembar 2020 20:47)

zaboravio si kljucnu recenicu... rekao je kebi ti mozda nisi ali tvoji rodjitelji jesu..... moj don chico :(

pankrti

pre 3 godine

bila je 99-ta, prolece, bombardovanje...neki navijaci me zaustave, kao jel'si sad zadovoljan, sto nam bombarduju zemlju...smoren, odem kuci kad na tv-u dzej peva smouk an de voter...tada sam odlucio da ipak ostanem u srbiji...bila je to mudra odluka

Neko ovdašnji

pre 3 godine

Svojim baladama lečio si mnoga slomljena srca, bolje od svih doktora i pilula! Pamtićemo te uvek nasmejanog i kao pravog ,,čoveka iz naroda". Tebi kapa dole i svako poštovanje za tvoj opus pesama. Mirno spavaj, za nas si živ, tvoje se pesme slušaju i slušaće se, a mnoge današnje ,,zvezde", bljesnu i brzo se ugase. Laka ti bila zemlja, dobri naš. Iako te lično ne poznavah, tužan sam kao da sam izgubio nekog rodjenog...

њукастл јтд

pre 3 godine

Успори мало судбино сестро, иди на неко друго место... Вечна ти слава наш добри димљени Србине

mr.davidovic

pre 3 godine

secam se mi klinci iz pere-age igramo fliper u “arkadi” 80-tih i debeli Nino ga snimi i vice “evo ga najlepsi ciganin na dorcolu” ? a dzej se smeje..
pocivaj u miru legendo...

goran rod

pre 3 godine

Ode brat Džej. Legendo, hvala ti za svaku pesmu, svaki stih, nijedna proslava nije mogla da prodje bez neke njegove pesme. Najlepše balade ispevane iz srca. Otišao si, ali proći će mnogo vode Dunavom, a tvoje će pesme trajati. Mali čoveče velikog srca, počivaju u miru!
P. S. Molim one koji nisu voleli pesme ovog majstora, da ne ostavljaju komentare. Nije u redu. A nije ni lepo da se hvalite svojim neznanjem. Toliko...

Bez stida

pre 3 godine

Secam se neke emisije na tvu, gosti Dzej i Keba i Dzej kaze: Nas dvojica cigana smo najbolji pevaci u Srbiji! A Keba skocio kao poparen: Nisam ja ciganin, nisam ja ciganin! E to sam cenioDzeja, ostao je isti, prirodan, nije dozvolio da ga slava promeni. Iskreno nisam slusao njegove pesme i kao i sve ostalo iz 90ih nisam voleo. Pocivaj u miru.

mufljuz

pre 3 godine

Secam se, radim u jednom klubu na Dorcolu.Nedelja,poceli i svadbe da radimo. Bend onako, kao pali s Marsa. Nisu loši, ali mladenci birali zabavnjake za društvo, zanemarivsi rodbinu. Atmosvera i nije bas na zadovoljavajucem nivou. U jednom trenutu skroz ne pozvan na vrata ulazi on "Dzej" glavom i bradom. Sad nama koju tu radimo nimalo cudno, njegov lokal, njegov Dorcol, njegov Beograd. Sa njim i Acko Nezirovic, kaze mladozenja smestite ih negde dajte im SVEGA. Tako i bi,u jednom trenutku ustaje DZEJ dolazi do bine, malo gleda u bend i pita: moze li kolege, misleci da i on odpeva koju.Frontmen grupe skoci kao poparen. Naravno naravno. Prigusimo svetlo i krece koncert, ej koncert DZEJA na svadbi, pa koliki srecnik trebas biti da ti na svadbu dodje legenda!?Krece tu ona nasa, bacanje para na binu,odpeva on nekoliko pesama, pokupi pare da jedan deo muzici a za drugi deo zove mene da mu donesem kovertu. Donesem mu ja kovertu, ubaci ostatak para u nju i kaze mi, napisi od Dzeja i Acka za mladence i daj mladozenji. Eto toliki je gospodin i ljudina bio nas Dzej, ovo je samo jedna u moru anegdota sa Legendom. Pocivaj u miru Ljudino

ja

pre 3 godine

Po komentarima se vidi, da je Dzej bio nekoliko puta popularniji od Mise Aleksica...to je neshvatljivo za mene,rodjenog pre pola veka
(Satan Panonski, 06. decembar 2020 18:45)

Nije to do popularnosti , nego je džekijeva muzika udarala pravo u dušu onih koji su ga voleli, miša je neka druga priča, nije to ista ravan. I jedan i drugi će ostati zauvek to što su bili za života onima koji su ih voleli, ja obojicu. Nije to partizan i zvezda pa da moraš da biraš

wer

pre 3 godine

kao klinci devedesetih,
cela ultra pankerska ekipa je isla na koncert na tasu,
ali ne iz sprdnje kao sto hipsteri idu na sinana,
vec zato sto je bio ultra gotivac,
iskren, zvrndov i do zla boga pozitivan,
mi smo to kao klinci vrlo dobro osecali,
iako smo bili iz totalno druge price..

rip dobri covece :(

Provansa

pre 3 godine

Budva,3-4 januara..Vjetar duva,reže,5 stepeni..Dolazi Dzej u majici kratkih rukava,sa drugarima,otečen od alkohola..Pije se,Dzej se smije,zeza sve,šou za sve oko njega..Svi se smiju..Dzej prednjači..Svi se slikaju sa njim..Konobar dolazi,račun 60 €,Dzeki vadi 100-ku,i kaze konobaru,dečko,popij i ti jednu..Brat!
Legendo,tvoje pjesme žive!

samo budale i konji

pre 3 godine

Bilo tamo 2011-2012, ja radim u kuhinji ekskluzivnog hotela i dolazi šef restorana sa Dzejom u kuhinju da zamoli da mu spremimo neku hranu ali nema para trenutno, i obećava da će doći da plati.. Poručio hrane za 150€ za njega i ćerku. Oduševio me je karakterom, već mu je glas bio oštećen, vrv jer je živeo kako je živeo.
Došao je da plati nakon par dana, i častio je dosta. Počivaj u miru!

Vile sampion izraziti favorit

pre 3 godine

Ako je mogao Saban e onda Dzej da dobije dva mesta u Aleji. Ovog drugog nema ko nije voleo a i ima vise hitova. Ako ne verujete, prebrojte...

gde cu sad moja ruzo

pre 3 godine

On nije kriminalac nego legenda.
Kriminalci su oni bezdusnici koji vladaju svetom, i rade nam o glavi, koji seju zlo i za to nikome ne odgovaraju.

A Dzej je legenda sa dusom iza koga ostaje nesto lepo.

Trotter

pre 3 godine

Neznam ko je ovaj covek, nikada cuo nisam za njega. Sigurno je zaduzio Srbiju necim velikim. Cim ga ovoliko sveta postuje i zali.
(Slobodan Petrovic, 06. decembar 2020 18:20)

Ne razumem potrebu za ovakvim komentarom.. Prijatelju, cak i da je tako kao sto kazes - zasto onda prosipas mudrosti o nekome za koga nisi cuo?

Dorćolski Cigani

pre 3 godine

Ono, da je rođen na Cetinju, Zagrebu ili Ljubljani, gde bi mu kraj bio.
No, rođen je u Makedoniji - i nije mrzeo Srbe i Srbiju, pa su ga primili kao brata ovde.

Belmondo dzambas

pre 3 godine

Imao je mnogo hitova
Pesama koje udaraju u dusu,suze u kafani
ali nekako sam bas voleo njegovu verziju oliverove pesme sta to bese ljubav

tiberije

pre 3 godine

Bio Sam osmi razred kada se pojavio album sa Ugasilia si me , Nedelja i ostalim pesmama . Sećam se nismo slušali narodnjake ali to se slušalo genijalan album i osveženje u tadašnju turbo folk tarapanu

lol

pre 3 godine

Poslesnji put mi bilo ovako krivo kad je umro James Gandolfini(Tony iz Sopranosa)

Mnogim ljudima oko mene je bas zao, neki i plakali.

Legenda si postao za zivota.

Vecan si.

SEXaS

pre 3 godine

баш тужна вест. почивај у миру Џеј. хвала ти за Догодине биће две године дуге и Успео сам у животу. и за друге песаме осим ове две, али ове две су једног хм фана те деведесетпрве дотакле кад му се свет рушио.

Trustno1

pre 3 godine

Nedelja, i svi ste tu
Sve podseca na srecu
Nedelja, a vise vas ja
Zagrliti necu

Nedelja, i svi ste tu
A mene s' vama nema
Daleko negde sam
Na put bez povratka
Vas sin se sada sprema

E-75

pre 3 godine

I Dunav laze
ako ti kaze
da ima ga vise
od suza mojih,

jer niko ne zna
pa ni sam Dunav
koliko sam zeljan
usana tvojih...

Pocivaj u miru legendo.

Nataša

pre 3 godine

Ne može da ne voliš Džeja, ne ide. Onda nisi čovek, nisi stvor od krvi i mesa.Simpatičan beskrajno.Devedesete,bolne,surove i nesrećne i najbolje balade na svetu-neponovljivo!! Koga tvoje pesme nisu zgrabile za dušu, onda je i nema. Priština, devedesete, iz nečijeg stana trešti "Nedelja", odjekuje između zgrada.Ni ptica se ne čuje. Samo tužna vremena, jedna nedelja i Džej.Počivaj u miru, brate!

Poštovanje i saučešće njegovoj porodici

pre 3 godine

Divan pevač. Srpkinja mu je napisala najlepše pesme.
Sva sreća da je živeo u Srbiji. Zamislite da je rođen u Hrvatskoj, Sloveniji ili Crnoj Gori...

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

"Упалите за мном свеће као да ме нема..."
Живјећеш са нама кроз своје пјесме. Хвала за све. Тебе сада чека "небеска кафана". "Поздрави" нам Синана и Шабана... 🖐😓🕯🕯🕯

Stele

pre 3 godine

Volim tzv starogradsku muziku, a tu noviju kafansku baš i ne (Južni vetar, 80-te, 90-te i to). Nisam fan estrade. Ali imam jedan CD u autu, ostao od prethodnog vlasnika, Džejeva kompilacija. Znao sam pre slušanja možda 6-7 pesama. U jednom trenutku dok vozim, traje pesma ''Nedelja'', i kad na pola pesme dođe do dela ''a meneeee s vama neeema...'' ja shvatim da sam se naježio samo od boje glasa. Naježio sam se do sada na možda 20ak pesama, ali ovo je bio prvi put da me je narodna/kafanska pesma baš onako pošteno naježila. Fizički mali čovek, a tako moćan glas. Srpski Dani De Vito.

Hvala ti za Nedelju i počivao u miru!

Nenad Grobar Pirot

pre 3 godine

Neka pociva u miru,dugo ga je mucila bolest i sam znam koliko je teska srcana slabost,bio je dobar umetnik,i obican covek,nije se stideo svog porekla,za razliku od dosta novokompanovih pevaca i pevacica...

Danilo

pre 3 godine

Gledam Dnevnik Pinka, televizije koja je toliko zaradila na Dzeju. Tek na kraju dnevnika, umesto na početku, vest o smrti legende. Bede jedne.

goodyear

pre 3 godine

Sudbina je htjela da pođe u nedelju...

Nedelja, i svi ste tu
sve podseca na srecu
nedelja, a vise vas ja
zagrliti necu

Nedelja, i svi ste tu
a mene s' vama nema
daleko negde sam
na put bez povratka
vas sin se sada sprema

Slobodan Petrovic

pre 3 godine

Neznam ko je ovaj covek, nikada cuo nisam za njega. Sigurno je zaduzio Srbiju necim velikim. Cim ga ovoliko sveta postuje i zali.

микасо

pre 3 godine

Каква је то легенда била. Сећам се тренутка када сам га у једном клубу, након превише испијених пића, потапшао руком по глави. Обратио се тада мом другари речима, "Смири молим те ортака" наравно уз осмех. П.С. А сви знамо колика је тада величина био, тих 90-их. Џеј, почивај у миру, слава ти...

Satan Panonski

pre 3 godine

Po komentarima se vidi, da je Dzej bio nekoliko puta popularniji od Mise Aleksica...to je neshvatljivo za mene,rodjenog pre pola veka

Limar neće doći...

pre 3 godine

Jedna od poslednjih urbanih legendi Beograda sa kojom odlazi jedno vreme i jedan kraj Beograda koji se zove Dorćol.
Sećam se '88 ili '89 godine kada je igrao na stolu ispred Arkada a ceo orkestar ga je pratio, onako za dusu i za drugare koji su se tamo okupljali.
Pokoj mu dusi i pocivaj u miru legendo.

Bane

pre 3 godine

Nekada radih u jednom Bg kazinu, dolazi dzej da igra aparate, ja mu rekoh gotivi te cale bas, a on ce 'Sine to mi znaci vise nego ista , evo 5 soma za caleta, ' vadi covek 5000 daje mi, ja reko ne treba Dzej, kaze sine, daj caletu obavezno nemoj zezas :( izuzetan covek..

Rob Sinji

pre 3 godine

Skoplje , kasarna maršal Tito , 1991 , jesen. Rat počinje da se zahuktava , mi gušteri prolazimo obuku i razmišljamo hoćemo li sutra u rat. A na razglasu ide Džej i njegova pesma Nedelja. Nisam nikad do tada čuo za njega ali od tada ga smatram istinskim umetnikom.
Laka ti zemlja i pokoj duši umetniče .

Igor Gavran

pre 3 godine

Ovaj zivot nije lak, nije lak, nije lak
tome su me stalno drugi ucili
a ja uvek rdjav djak, rdjav djak, rdjav djak
dzabe su se sa mnom samo mucili

presheva

pre 3 godine

Ode jos jedna legenda pevac koji je znao da peva i da donese pesmu do svakog coveka.. kao klinac slusao sam pesme njegove i mnogi nji iako tad mnogo malo razumeo jezik... laka mu zemja

Tanaka

pre 3 godine

Zbogom Dzeki. Nije bitno da li slusas rok ili folk, Dzej je na neki nacin bio nas soul pevac. Za dusu i sa dusom.
"Kilometri srece za njim ostase..."

zzz

pre 3 godine

Drugo, uz duzno postovanje prema liku i delu pokojnika, ciji opus nisam nikada voleo, ali moram postovati...ali on NIKAKO ne moze biti simbol Beograda, ali ni u snu. Dan kada ta muzika postane na ovaj nacin simbol Beograda, je dan kada ce ovaj grad konacno dotaci dno, nema dalje, nema dublje.
(grga, 06. decembar 2020 16:20)

Izvini molim te a sta treba da bude simbol Beograda? Da li ima lepse muzike od njegovih balada? Ti si izgleda dno dotakao odavno. Tebi pomoci vise nema.

реалиста

pre 3 godine

Највећи шмекер естраде.Приступачан, природан, слава га није променила нимало.Почивај у миру, легендо!

Defekt ??

pre 3 godine

Jel ima neka pesma od ovog kralja da nije bila i bice popularna ??NEMA NI JEDNA!!
Pocivaj u miru sa andjelima,Ljubimo te brate nas !!

Jelena

pre 3 godine

Imao je najlepse balade. Jedini uz Tomu Zdravkovica koji je u pesmi mogao da docara tu kafansku atmosferu, znao je da prenese emociju neverovatno. Nek mu je laka zemlja.

Luka

pre 3 godine

Ja bi zamolio, ako bi mogao Džej samo jednu strofu...
Nedelja i svi ste tu a mene s vama nema... Daleko negde sad na put bez povratka vaš sin se sada sprema...
Ovo mu je sigurno bio najteži nastup (pevanje) u životu.

Kad će više proći 2020-ta?

pre 3 godine

Slava mu,saučešće porodici!!!
Kažu da su jedva snimili reklamu za sokove u kojoj su glavne uloge imali on i Milan Kalinić.Ekipa se "ubila" od smijeha kada su ga obukli i kada je izgovorio:
-Brate,imaš li nešto staro?
Ne znam za čovjeka koji će se namrštiti na pomen njegovog imena,samo su osmijeh i zabava mogli doći od njega.

kole

pre 3 godine

Prvi veliki hit koji ga je proslavio; "N mome jastuku", a njegova najbolja pesma ikad; (po mom misljenju i senzibilitetu) "Upalite zamnom svece..." Bio je komsija mog drugara u Kotezu, a u dvoristu je uvek imao nekoliko automobila koje mu je taj drugar sredjivao i popravljao jer ih je vozio agresivno i nepazljivo. Dobar i veoma duhovit lik. Voleo je radije da se nasali na svoj nego na tudji racun. Pevao, ludovao, pio, putovao, trosio vise na druge nego na sebe, imao mnogo zena... Mislim da je otisao nasmejan.

hoćemo VAR u "superligi" povilo

pre 3 godine

Počuvaj u miru legendo Dorćola.
Zauvek u mom sećanju ćetvrtak veče, 90ih... Željko Samardžić gost u Džekijevom klubu...pa malo Željko, pa malo Džej, muzika za sva vremena.
Saučešće porodici, veliki šmeker i dasa nas je napustio.

Mojo

pre 3 godine

Drugarica iz detinjstva i ja stopiramo na Pančevcu, onih nesretnih 90-ih. Pljušti kiša, ona u nekim raspalim krpenim patikama, mokre noge skroz. Prolaze automobili, mi kisnemo. U jednom trenutku staje nam Porše, za volanom gospodin Džej. Sedam pozadi, ona napred. Zeza se s nama kao da se znamo ceo život. Ostavlja nas u General Ždanovoj, vadi iz džepa 50 maraka i gura ih drugarici u ruke. "Plaćate turu kad se sledeći put vidimo". Šmeker i legenda. Odmori se makar sad, ljudino.

Neki klinac sa Autokomande

pre 3 godine

Možete da volite njegovu muziku ili ne ali ja ga pamtim iz vremena kad je tek počinjao svoju muzičku karijeru. Vozio je crvenog golfa dvojku, uglavnom bio sa svojom Nadom i iako nije imao mnogo delio je sa onima koji su imali manje od njega. Poslednji pozdrav dobri čoveče.

Petar

pre 3 godine

sad će i bora...
(neutralni felš, 06. decembar 2020 16:03)

Jezik pregrizo, pokvarila ti se tastatura na kompu i toch na telefonu da vise ne mozes nijedan komentar da ostavis...

Don Brasco

pre 3 godine

RIP
kažu o pokojniku sve najbolje ali o dotičnom nisam u stanju da nadjem niti jednu pozitivnu reč osim ŠUND,KIČ.....to vam kaže neko ko je pravi generacijski dorćolac a ne dodjoš u prvoj generaciji.

DuckyDuck

pre 3 godine

I to u nedelju. Retki ne gospodin koji je ziveo kao uzor gospodi.

Svaka cast i vecna ti slava legendo.
(Stefan, 6. decembar 2020 16:07)

Bio je on gospodin mnogo više, nego neki koji se za gospodu izdaju.

Gospodstvo nije ni u lepom odelu, ni u lepom maniru, ni u lepoj diplomi, već u prizemnosti i prihvatanju sopstvene ljudske nesavršenosti, a on je time i svojom osećajnošću mogao da se pohvali.

Neka mu je lako. :-/

Vot iss yo nem

pre 3 godine

Ne slušam narodnu muziku, ali Džeja mi žao kao da sam izgubio nekog meni bliskog. Verovatno zato što je bio jednostavan, prirodan, iskren, duša, čovek. Zbogom legendo.

Oki

pre 3 godine

Uvek smo pred izlazak, ja i moj drugar puštali njegove stare pesme...ali bukvalno svaki vikend, popije se koja pre žurke i zapevamo po koju njegovu... "Gde ću sad moja ružo"... Ne volim patetiku ali ovo me je baš kanulo...

Beograđanka

pre 3 godine

Kad se samo setim nektarove reklame gde on glumi Cigu koji zvoni na vrata i pita 'jel imas nesto staro'... Kakva faca i gospodin koji tu ulogu prihvati i odigra bez kompleksa.
Šmeker naš dorćolski.

Jumko

pre 3 godine

Vec kad pominje one specijale za praznike na Pinku... Tada smo to gledali kao kic i saradu, a vidi iz ove perspektive... Sta imamo danas!? Da kukamo za tim vremenima!

samo jako

pre 3 godine

Sve je manje dzejeva a sve više hipstera... ko šta voli ,meni draži dzejevi..stari šmekeri sa dušom i Bg fazonom za razliku od ove gomile praznih likova koji se loze na sebe i sliku sebe,i misle da mogu da kupe Bg fazon nekom lovom ili statusom,upamtite nikad smradovi,ta škola se uči od malih nogu a ne u 30.tim ..Dorćol stara skola,rip legendi

djo

pre 3 godine

Pričala mi sadašnja verenica kad je studirala hotelijerstvo pa su bili dole u Splendidu na praksi u Budvi ili gde je već taj hotel i kaže svako jutro dođe sabajle odvaljen od života i sav bakšiš od sinoć podeli osoblju hotela. Za doručak se služi švedski sto, a on dođe kaže kuvarici sestro daj ti meni naseci parizera, nisam ti ja za ove stvari i ova mu stvarno naseče, trči po kuhinji traži jer ne možeš ti to naći tu, ne služi se najjeftinija salama na svetu u Splendidu, hahahaa, i stvarno ode tako odvaljen u sobu sa tim parizerom i ne pojavljuje se do uveče do novog nastupa, spava, leči se valjda, hahahaa.

Ozbiljan car i baš mi je žao.

Zvezdaš

pre 3 godine

Nedwlja i svi ste tu a meneeeee s vamaaa nemaaaa.
Umetnik sa dušom. Neka mu je laka zemlja. Nisam nikada slusao tu vrsru muzike ali Dzej je drugaćiji.
U ovom tekstu utisak je da su se ljudi družili a danas neka nemaština otuđila ljude a on bio ma vrhuncu slave u vreme zvanično najveće krize.

Komša

pre 3 godine

Za one koji će reći "pa dobro, nisam ga slušao" i.t.d., Džej je bio mnogo više od njegove muzike, nije on bio samo pevač.
Džej je dete beogradskih ulica, dete Skadarlije, Dunavskoj keja, Studenjaka, Trga Republike, dete Starog grada i Dorcola prevashodno.
Kada se proslavio i postao pevač, nije vežbao sa logopedom da promeni romski žargon, nije se preselio na Dedinje. Mogao si ga sresti, u kafani, na ruletu, u parku, dok ga je zdravlje još služilo.
Izgubili smo simbol jedne autohtone kulture Beograda i celog našeg prostora koja polako nestaje u čeljusti globalizma i novog vremena, a ne samo još jednog pevača.
Počivaj u miru, pamtiće te ulice i kafane
(Dorcol, 6. decembar 2020 15:42) 


Nek počiva u miru!

da sam ja neko

pre 3 godine

Roker sam u duši ,većinu rock i hm koncerata u Bg sam odgledao.Jedini koncert narodnjaka koji sam odgledao je Džej na sajmu. I opet bih. Neka ti je laka crna zemlja dorćolska legendo.RIP

Bobi

pre 3 godine

Neću nikad zaboraviti kad je ispričao vic u ona teška vremena, kako je Cigo čekao gorivo kao i svi ostali po celu noć. Cigo krene onda preko reda i tad krene svadja. Kaže Cigo "šta je Srbi šta se bunite samo mi Cigani smo još ostali uz vas!" Ha ha bio je baš svoj....

grga

pre 3 godine

Dzeja u aleji velikana. I zelimo njegov mural na Dorcolu. Kada neko laze Bg muzika ja odmah pomislim na Dzeja... Dzej je simbol Beograda.
(Pppp, 06. decembar 2020 15:57)

Prvo, neka pociva u miru.

Drugo, uz duzno postovanje prema liku i delu pokojnika, ciji opus nisam nikada voleo, ali moram postovati...ali on NIKAKO ne moze biti simbol Beograda, ali ni u snu. Dan kada ta muzika postane na ovaj nacin simbol Beograda, je dan kada ce ovaj grad konacno dotaci dno, nema dalje, nema dublje.

Jazz ba

pre 3 godine

Imao je mnogo dobrih pjesama.
Nikada nije folirao bio je raja.
Scena za pamćenje bilo je to neko veliko slavlje u Francuskoj svi mole Šeria Konjevića da pjeva a on kao nemože Džej skače i trpa mu mikrofon i veli šta je mangupe šta se foliraš,ko si ti? :) Počivaj u miru. Porodici saučešće.

Blačanski klan

pre 3 godine

Bog uzima poslednje koje želi do kraja godine. Posle ide masovno čišćenje. Nego ako bi mogli Luku da puste da otpeva samo jednu strofu? Džej je njegovom bratu pevao iz duše i verujem da mu je to bio najteži nastup u životu.

Dr.

pre 3 godine

Da nije bio sitni krimos i da nije bio to što je bio ... ne bi bio Džej !!!
Bio bi neki "mali ciga" iz komšiluka za koga niko ne bi znao da je danas umro.
Toma, Džej, Ljuba Aličić pevači sa dušom.
Počivaj u miru.

Kanidja PG

pre 3 godine

Ostali su vjecni hitovi iz 90tih godina,zivotni stil nije bio bas najbolji ali Dzej je bio jedinstvena pojava na ovim prostorima.
Pocivaj u miru veliki zivotni mangupe zivio si zivot do kraja u svom stilu do kraja.

trgovac u problemima

pre 3 godine

Pa ima li kraja? Uvijek sam ga posmatrao kao neku maskotu Beograda,sarmer bez premca u svojoj bransi. A tek muzika,pjesme....uzsno ce nedostajati,ne vidim nasljednika.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

E moj Džeje, pa zar u nedelju ,kada svi su tu i sve podseća na sreću...Pa zar u nedelju ,da tebe sa nama nema, a ti daleko negde sam, na put se dalek spremaš...

Ko bi rek'o cuda da se dese

pre 3 godine

???......Pocivaj u miru legendo! Preminuo si bas u nedelju, otisao "Na put bez povratka", kao sto kaze stih tvoje pesme "Nedelja"........Amin

Martius

pre 3 godine

Nedelja, i svi ste tu
Sve podseca na srecu
Nedelja, a vise vas ja
Zagrliti necu
Nedelja, i svi ste tu
A mene s' vama nema
Daleko negde sam
Na put bez povratka
Vas sin se sada sprema...
Pocivaj u miru.

pp

pre 3 godine

Dzeki,otisao je i deo nase mladosti. Koliko samo noci veselja. tuge uz tvoje pesme.Nije moglo nista proci bez tebe. Prve devojke su padale uz tvoje balade. Sada se vracaju secanja. Zbogom, legendo.

Rammstein

pre 3 godine

Uspori malo sudbino sestro, idi na neko drugo mesto. Šta smo ti krivi šta smo ti dužni? Juče sretni danas tužni...
Laka ti zemlja, hvala za sve pesme, živećeš večno kroz njih.

Nedelja

pre 3 godine

Neverovatno veliki broj ljudi nas je napustio u poslednje vreme i svima je zajednicko da su bili dobre duse i velikog srca. Izgleda takve duse ubrzano beze u svoj raj, neka i Dzej pociva u nebeskom miru.

Gde ja živim

pre 3 godine

E brate mili. Dobar je bio Džej. Na stranu muzika i sve to (mada znam dosta stvari), ali stvarno simpatičan čovek. Vedar, nasmejan. Neka mu je laka zemlja. Saučešće porodici.

Crnogorac

pre 3 godine

Jeste rano preminuo ali to štonje istavio iza sebe je nešto veličanstveno i besmrtno. Nije on bio tip čoveka koji bi kao dekica išao na preglede kod lekara, pazio šta jede i pije i išao pogrbljen sa štapom. Živeo je život punim plućima, mnogo toga stvorio i ostavio i otišao u legendu. Zbogom i neka ti Bog podari rajsko naselje, zaslužio si ga.

edi

pre 3 godine

Hem ti koronu odnese nam sve velikane a i pored nje u posldenjih par godina sve veliki glumci pevaci pa sta je ovo ljudi moji nek pociva u miru legenda!

.....

pre 3 godine

Nedelja i svi ste tu
A mene s vama nema
Daleko negde sam
Na put bez povratka
Vas sin se sada sprema

Hvala ti za sve predivne pesme kojima si lečio slomljena srca i duše

veverac

pre 3 godine

Crno slovo
Dok muzika tiho svira
Gde ću sad moja ružo
Gde je ljubav naša
Hej kafano majko druga
Idi jer neko čeka na tebe
Još me bude misli lude
Ljubio sam nisam znao
Nedelja
Ni jedne usne se ne ljube same
Niz reku života plovim
Noćas mi se ne spava
Od ljubavi do mrže
Sunce ljubavi
Sunce brže zađi
Ugasila si me
Upalite za mnom sveće
Uspeo sam u životu
Uspori malo sudbino sestro
Vetrovi me lome
Violino moja vilo
Zar ja da ti brišem suze
Živote ženo bez morala

Za sva vremena pesme.

Goran Loznica

pre 3 godine

Kad pogledam iza sebe
sve je crno osim tebe
jedina si svetla tacka ti

Bio sam na krivom putu
sto grehova u minutu
onda kad ti nisi bila tu



-Neka ti je večna slava.

Muzicar

pre 3 godine

Da si kralj pozvao bi slugu...Bio si i ostajes kralj muzike.
Sunce ljubavi...uvek ce nam sijati kada se setimo i cujemo tvoje pesme.
Vetrovi su te lomili...ali si uvek terao po svome.
Ko se s tobom druzio...bio je pocastvovan.
Od ljubavi do mrznje...uvek si davao ljubav i hteo da radja sinove.
Zivote zeno bez morala...uvek si to znao.
Nedelja je i svi smo tu...kao da si znao da ce biti nedelja...
Ziveces kroz sve svoje pesme i ljubavi koje su stvarane i stvaraju se ili rastaju uz njih.
Dzej Ramadanovski 1964-2020.

srbendaodffshore

pre 3 godine

Pozdrav iz Slovenije,

Nisam u narodnjacima ali svaki put kad slušam Još me bude misli lude, raznježim se...

Neka mu je laka zemlja i Srbima koji su ga obožavali, saučešće...

Blanusha

pre 3 godine

Bas mi je zao.Jedan od simbola narodne muzike.Ko voli da slusa kafanske balade,nije mogao da ne voli Dzeja.Sigurno je obelezio eru kafanske muzike,ali velika steta sto je poslednjih godina bas sebe zapostavio.
Neka mu je laka zemlja...
Nedelja...a mene s'vama nema...

Vidak

pre 3 godine

E, kada se muško od 35 godina raspalače kao dete zbog smrti čoveka kojeg je video par puta u životu, onda je sve jasno. Zbogom, Džejka dragi. Živećeš u našim kafanama, za našim stolovima, u našim dušama.

DRAGAN

pre 3 godine

Nikada necu zaboraviti
njegov hit
Ko se snama druzi zivot mu je duzi. Pocivaj u miru
veliki DZEJ. Sve najbolji
pevaci, narodnjaci napustaju nas ove proklete
2020 godine.Ima li kraja
ovome.

Za jogurt ćeš morati da se sagneš

pre 3 godine

Potpuno kontraverzan lik. Ali je bar bio iskren... Verovao je i pričao da su svi budale koji pošteno rade. Bio je veoma vezan za kriminalistički milje iz kojeg je potekao. Bio je talentovan pevač ali to ne može da izbriše da je zbog ponašanja bio loš primer onima kojima je bio idol. U svakom slučaju, neka mu je laka crna zemlja.

Exile on Main St.

pre 3 godine

imao je ovaj covek lep glas i neke lepe pesme kao sto su gde cu sad moja ruzo,sunce ljubavi,nedelja...kod nas su ga kvazi intelektualci vecito ismevali, nzm samo zasto.

Марко

pre 3 godine

Tuga za njegovu porodicu i obožavatelje ali sa njegovim nacinom života i ovo mu je bila premija.Slicno kao kod Maradone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 6. decembar 2020 15:33)

Да си ти рођен, и да си одрастао у околностима као њих двојица, сад би вероватно скупљао секундарне сировине, а не би овде лупетао.

Kobe Bryant

pre 3 godine

"Nedelja i svi ste tu, a mene s vama nema, daleko negde sam na put bez povratka moj sin se sada sprema." Nisam ljubitelj turbo folk muzike ali mi žao čoveka. Omaleni, simpatičan, sa odličnim vokalom. Čista ciganska duša. Neka mu je laka zemlja.

mane

pre 3 godine

Odavno se nisam ovako rasplakao... Posle Mome Kapora i Gage Nikolića ode i Džeki.. Ostaće velika praznina ne samo na Dorćolu, već u celom Beogrdu... Još jedan pravi Beogradski urbani šmeker je potražio mesto u kafani gore nad Balkanom... A kad je Džej moga da krene na put bez povratka? U NEDELJU naravno. Saučešće porodici

Drakče

pre 3 godine

Prvi put sam ga video u hotelu Dunav u Požarevcu. Sećam se u nekom starom braon kaputiću. Kaže došao na audiciju nekim guzonjama iz sveta produkcijskih kuća. Eh kad se setim toga.
Dobar lik i dobar pevač.

Dorcol

pre 3 godine

Za one koji će reći "pa dobro, nisam ga slušao" i.t.d., Džej je bio mnogo više od njegove muzike, nije on bio samo pevač.
Džej je dete beogradskih ulica, dete Skadarlije, Dunavskoj keja, Studenjaka, Trga Republike, dete Starog grada i Dorcola prevashodno.
Kada se proslavio i postao pevač, nije vežbao sa logopedom da promeni romski žargon, nije se preselio na Dedinje. Mogao si ga sresti, u kafani, na ruletu, u parku, dok ga je zdravlje još služilo.
Izgubili smo simbol jedne autohtone kulture Beograda i celog našeg prostora koja polako nestaje u čeljusti globalizma i novog vremena, a ne samo još jednog pevača.
Počivaj u miru, pamtiće te ulice i kafane

Darko

pre 3 godine

Pocivaj u miru dobri covece, 90ih si bio Bog koji hoda zemljom, ko nije tad ziveo ne moze da shvati tvoju popularnost i harizmu, uveseljavao si ljude svojim pesmama, sa tobom smo zajedno rasli, radovali se i tugovali. Hvala ti na svemu, neka te vecni mir primi u svoje okrilje.

Veljko

pre 3 godine

Nedelja, i svi ste tu
sve podseca na srecu
nedelja, a vise vas ja
zagrliti necu

Nedelja, i svi ste tu
a mene s' vama nema
daleko negde sam
na put bez povratka
vas sin se sada sprema

Rammstein

pre 3 godine

Uspori malo sudbino sestro, idi na neko drugo mesto. Šta smo ti krivi šta smo ti dužni? Juče sretni danas tužni...
Laka ti zemlja, hvala za sve pesme, živećeš večno kroz njih.

Vidak

pre 3 godine

E, kada se muško od 35 godina raspalače kao dete zbog smrti čoveka kojeg je video par puta u životu, onda je sve jasno. Zbogom, Džejka dragi. Živećeš u našim kafanama, za našim stolovima, u našim dušama.

Neki klinac sa Autokomande

pre 3 godine

Možete da volite njegovu muziku ili ne ali ja ga pamtim iz vremena kad je tek počinjao svoju muzičku karijeru. Vozio je crvenog golfa dvojku, uglavnom bio sa svojom Nadom i iako nije imao mnogo delio je sa onima koji su imali manje od njega. Poslednji pozdrav dobri čoveče.

mufljuz

pre 3 godine

Secam se, radim u jednom klubu na Dorcolu.Nedelja,poceli i svadbe da radimo. Bend onako, kao pali s Marsa. Nisu loši, ali mladenci birali zabavnjake za društvo, zanemarivsi rodbinu. Atmosvera i nije bas na zadovoljavajucem nivou. U jednom trenutu skroz ne pozvan na vrata ulazi on "Dzej" glavom i bradom. Sad nama koju tu radimo nimalo cudno, njegov lokal, njegov Dorcol, njegov Beograd. Sa njim i Acko Nezirovic, kaze mladozenja smestite ih negde dajte im SVEGA. Tako i bi,u jednom trenutku ustaje DZEJ dolazi do bine, malo gleda u bend i pita: moze li kolege, misleci da i on odpeva koju.Frontmen grupe skoci kao poparen. Naravno naravno. Prigusimo svetlo i krece koncert, ej koncert DZEJA na svadbi, pa koliki srecnik trebas biti da ti na svadbu dodje legenda!?Krece tu ona nasa, bacanje para na binu,odpeva on nekoliko pesama, pokupi pare da jedan deo muzici a za drugi deo zove mene da mu donesem kovertu. Donesem mu ja kovertu, ubaci ostatak para u nju i kaze mi, napisi od Dzeja i Acka za mladence i daj mladozenji. Eto toliki je gospodin i ljudina bio nas Dzej, ovo je samo jedna u moru anegdota sa Legendom. Pocivaj u miru Ljudino

Mojo

pre 3 godine

Drugarica iz detinjstva i ja stopiramo na Pančevcu, onih nesretnih 90-ih. Pljušti kiša, ona u nekim raspalim krpenim patikama, mokre noge skroz. Prolaze automobili, mi kisnemo. U jednom trenutku staje nam Porše, za volanom gospodin Džej. Sedam pozadi, ona napred. Zeza se s nama kao da se znamo ceo život. Ostavlja nas u General Ždanovoj, vadi iz džepa 50 maraka i gura ih drugarici u ruke. "Plaćate turu kad se sledeći put vidimo". Šmeker i legenda. Odmori se makar sad, ljudino.

veverac

pre 3 godine

Crno slovo
Dok muzika tiho svira
Gde ću sad moja ružo
Gde je ljubav naša
Hej kafano majko druga
Idi jer neko čeka na tebe
Još me bude misli lude
Ljubio sam nisam znao
Nedelja
Ni jedne usne se ne ljube same
Niz reku života plovim
Noćas mi se ne spava
Od ljubavi do mrže
Sunce ljubavi
Sunce brže zađi
Ugasila si me
Upalite za mnom sveće
Uspeo sam u životu
Uspori malo sudbino sestro
Vetrovi me lome
Violino moja vilo
Zar ja da ti brišem suze
Živote ženo bez morala

Za sva vremena pesme.

Danilo

pre 3 godine

Gledam Dnevnik Pinka, televizije koja je toliko zaradila na Dzeju. Tek na kraju dnevnika, umesto na početku, vest o smrti legende. Bede jedne.

Bane

pre 3 godine

Nekada radih u jednom Bg kazinu, dolazi dzej da igra aparate, ja mu rekoh gotivi te cale bas, a on ce 'Sine to mi znaci vise nego ista , evo 5 soma za caleta, ' vadi covek 5000 daje mi, ja reko ne treba Dzej, kaze sine, daj caletu obavezno nemoj zezas :( izuzetan covek..

Марко

pre 3 godine

Tuga za njegovu porodicu i obožavatelje ali sa njegovim nacinom života i ovo mu je bila premija.Slicno kao kod Maradone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 6. decembar 2020 15:33)

Да си ти рођен, и да си одрастао у околностима као њих двојица, сад би вероватно скупљао секундарне сировине, а не би овде лупетао.

Provansa

pre 3 godine

Budva,3-4 januara..Vjetar duva,reže,5 stepeni..Dolazi Dzej u majici kratkih rukava,sa drugarima,otečen od alkohola..Pije se,Dzej se smije,zeza sve,šou za sve oko njega..Svi se smiju..Dzej prednjači..Svi se slikaju sa njim..Konobar dolazi,račun 60 €,Dzeki vadi 100-ku,i kaze konobaru,dečko,popij i ti jednu..Brat!
Legendo,tvoje pjesme žive!

samo budale i konji

pre 3 godine

Bilo tamo 2011-2012, ja radim u kuhinji ekskluzivnog hotela i dolazi šef restorana sa Dzejom u kuhinju da zamoli da mu spremimo neku hranu ali nema para trenutno, i obećava da će doći da plati.. Poručio hrane za 150€ za njega i ćerku. Oduševio me je karakterom, već mu je glas bio oštećen, vrv jer je živeo kako je živeo.
Došao je da plati nakon par dana, i častio je dosta. Počivaj u miru!

Dorcol

pre 3 godine

Za one koji će reći "pa dobro, nisam ga slušao" i.t.d., Džej je bio mnogo više od njegove muzike, nije on bio samo pevač.
Džej je dete beogradskih ulica, dete Skadarlije, Dunavskoj keja, Studenjaka, Trga Republike, dete Starog grada i Dorcola prevashodno.
Kada se proslavio i postao pevač, nije vežbao sa logopedom da promeni romski žargon, nije se preselio na Dedinje. Mogao si ga sresti, u kafani, na ruletu, u parku, dok ga je zdravlje još služilo.
Izgubili smo simbol jedne autohtone kulture Beograda i celog našeg prostora koja polako nestaje u čeljusti globalizma i novog vremena, a ne samo još jednog pevača.
Počivaj u miru, pamtiće te ulice i kafane

Trotter

pre 3 godine

Neznam ko je ovaj covek, nikada cuo nisam za njega. Sigurno je zaduzio Srbiju necim velikim. Cim ga ovoliko sveta postuje i zali.
(Slobodan Petrovic, 06. decembar 2020 18:20)

Ne razumem potrebu za ovakvim komentarom.. Prijatelju, cak i da je tako kao sto kazes - zasto onda prosipas mudrosti o nekome za koga nisi cuo?

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

E moj Džeje, pa zar u nedelju ,kada svi su tu i sve podseća na sreću...Pa zar u nedelju ,da tebe sa nama nema, a ti daleko negde sam, na put se dalek spremaš...

Crnogorac

pre 3 godine

Jeste rano preminuo ali to štonje istavio iza sebe je nešto veličanstveno i besmrtno. Nije on bio tip čoveka koji bi kao dekica išao na preglede kod lekara, pazio šta jede i pije i išao pogrbljen sa štapom. Živeo je život punim plućima, mnogo toga stvorio i ostavio i otišao u legendu. Zbogom i neka ti Bog podari rajsko naselje, zaslužio si ga.

zvezdara place

pre 3 godine

Secam se neke emisije na tvu, gosti Dzej i Keba i Dzej kaze: Nas dvojica cigana smo najbolji pevaci u Srbiji! A Keba skocio kao poparen: Nisam ja ciganin, nisam ja ciganin! E to sam cenioDzeja, ostao je isti, prirodan, nije dozvolio da ga slava promeni. Iskreno nisam slusao njegove pesme i kao i sve ostalo iz 90ih nisam voleo. Pocivaj u miru.
(Bez stida, 06. decembar 2020 20:47)

zaboravio si kljucnu recenicu... rekao je kebi ti mozda nisi ali tvoji rodjitelji jesu..... moj don chico :(

Kad će više proći 2020-ta?

pre 3 godine

Slava mu,saučešće porodici!!!
Kažu da su jedva snimili reklamu za sokove u kojoj su glavne uloge imali on i Milan Kalinić.Ekipa se "ubila" od smijeha kada su ga obukli i kada je izgovorio:
-Brate,imaš li nešto staro?
Ne znam za čovjeka koji će se namrštiti na pomen njegovog imena,samo su osmijeh i zabava mogli doći od njega.

zzz

pre 3 godine

Drugo, uz duzno postovanje prema liku i delu pokojnika, ciji opus nisam nikada voleo, ali moram postovati...ali on NIKAKO ne moze biti simbol Beograda, ali ni u snu. Dan kada ta muzika postane na ovaj nacin simbol Beograda, je dan kada ce ovaj grad konacno dotaci dno, nema dalje, nema dublje.
(grga, 06. decembar 2020 16:20)

Izvini molim te a sta treba da bude simbol Beograda? Da li ima lepse muzike od njegovih balada? Ti si izgleda dno dotakao odavno. Tebi pomoci vise nema.

ja

pre 3 godine

Po komentarima se vidi, da je Dzej bio nekoliko puta popularniji od Mise Aleksica...to je neshvatljivo za mene,rodjenog pre pola veka
(Satan Panonski, 06. decembar 2020 18:45)

Nije to do popularnosti , nego je džekijeva muzika udarala pravo u dušu onih koji su ga voleli, miša je neka druga priča, nije to ista ravan. I jedan i drugi će ostati zauvek to što su bili za života onima koji su ih voleli, ja obojicu. Nije to partizan i zvezda pa da moraš da biraš

mane

pre 3 godine

Odavno se nisam ovako rasplakao... Posle Mome Kapora i Gage Nikolića ode i Džeki.. Ostaće velika praznina ne samo na Dorćolu, već u celom Beogrdu... Još jedan pravi Beogradski urbani šmeker je potražio mesto u kafani gore nad Balkanom... A kad je Džej moga da krene na put bez povratka? U NEDELJU naravno. Saučešće porodici

Stele

pre 3 godine

Volim tzv starogradsku muziku, a tu noviju kafansku baš i ne (Južni vetar, 80-te, 90-te i to). Nisam fan estrade. Ali imam jedan CD u autu, ostao od prethodnog vlasnika, Džejeva kompilacija. Znao sam pre slušanja možda 6-7 pesama. U jednom trenutku dok vozim, traje pesma ''Nedelja'', i kad na pola pesme dođe do dela ''a meneeee s vama neeema...'' ja shvatim da sam se naježio samo od boje glasa. Naježio sam se do sada na možda 20ak pesama, ali ovo je bio prvi put da me je narodna/kafanska pesma baš onako pošteno naježila. Fizički mali čovek, a tako moćan glas. Srpski Dani De Vito.

Hvala ti za Nedelju i počivao u miru!

Jelena

pre 3 godine

Imao je najlepse balade. Jedini uz Tomu Zdravkovica koji je u pesmi mogao da docara tu kafansku atmosferu, znao je da prenese emociju neverovatno. Nek mu je laka zemlja.

wer

pre 3 godine

kao klinci devedesetih,
cela ultra pankerska ekipa je isla na koncert na tasu,
ali ne iz sprdnje kao sto hipsteri idu na sinana,
vec zato sto je bio ultra gotivac,
iskren, zvrndov i do zla boga pozitivan,
mi smo to kao klinci vrlo dobro osecali,
iako smo bili iz totalno druge price..

rip dobri covece :(

Trustno1

pre 3 godine

Nedelja, i svi ste tu
Sve podseca na srecu
Nedelja, a vise vas ja
Zagrliti necu

Nedelja, i svi ste tu
A mene s' vama nema
Daleko negde sam
Na put bez povratka
Vas sin se sada sprema

Nataša

pre 3 godine

Ne može da ne voliš Džeja, ne ide. Onda nisi čovek, nisi stvor od krvi i mesa.Simpatičan beskrajno.Devedesete,bolne,surove i nesrećne i najbolje balade na svetu-neponovljivo!! Koga tvoje pesme nisu zgrabile za dušu, onda je i nema. Priština, devedesete, iz nečijeg stana trešti "Nedelja", odjekuje između zgrada.Ni ptica se ne čuje. Samo tužna vremena, jedna nedelja i Džej.Počivaj u miru, brate!

generacija 1965

pre 3 godine

Pocetak 90–tih godina izrodio je kic novokomonovane muzike i Dzeja koji je bio sve samo ne to, Dzeja kojga je voleo urbani Beograd i kiga su slusali rokeri sa podjednakim zarom i obozavali ga kao svojevremeno Tomu Zdravkovica. Onaj ko nije ziveo u Bg-u krajem 80-tih i pocetkom 90-tih to verovatno ne moze da razume. Rat, sankcije, odlaze ti prijatelji iz zemlje, vidis kako tvoj Beograd gubi svoju autenticnost i pronalazis i utehu i srecu u njegovim pesmama koje su bile cista avangarda tog vremena i bez kojih nijedno slavlje nije moglo da prdje.
Bio je dusa od coveka, redovan gost Dorcolskih kafica i kafana, neposredan, darezljiv... boem u dusi.
Pocivaj u miru legendo naseg grada.

tiberije

pre 3 godine

Bio Sam osmi razred kada se pojavio album sa Ugasilia si me , Nedelja i ostalim pesmama . Sećam se nismo slušali narodnjake ali to se slušalo genijalan album i osveženje u tadašnju turbo folk tarapanu

Rob Sinji

pre 3 godine

Skoplje , kasarna maršal Tito , 1991 , jesen. Rat počinje da se zahuktava , mi gušteri prolazimo obuku i razmišljamo hoćemo li sutra u rat. A na razglasu ide Džej i njegova pesma Nedelja. Nisam nikad do tada čuo za njega ali od tada ga smatram istinskim umetnikom.
Laka ti zemlja i pokoj duši umetniče .

Vile sampion izraziti favorit

pre 3 godine

Ako je mogao Saban e onda Dzej da dobije dva mesta u Aleji. Ovog drugog nema ko nije voleo a i ima vise hitova. Ako ne verujete, prebrojte...

Huan Pablo Don Fernando

pre 3 godine

Sretnem ga na setalistu u budvi pre par godina, 5 ujutru, nigde nikoga, bataljen on, bataljen ja...pocnem tu da ga smaram i ne secam se kako sednemo u bastu nekog zatvorenog lokala i pocnemo pricu kao da se znamo ceo zivot, okrenem kuma na tel i dam mu dzeja, a ovaj mu peva zar ja da ti brisem suze celu pesmu...i posle jedno pola sata, sat...kada je vec svanulo ustane on izgrlismo se i on ode...tek na putu ka smestaju, ukapiram da se nismo slikali, ali kazem sebi, dzej je to sresces ga opet negde, slikacete se, ima vremena...

djo

pre 3 godine

Pričala mi sadašnja verenica kad je studirala hotelijerstvo pa su bili dole u Splendidu na praksi u Budvi ili gde je već taj hotel i kaže svako jutro dođe sabajle odvaljen od života i sav bakšiš od sinoć podeli osoblju hotela. Za doručak se služi švedski sto, a on dođe kaže kuvarici sestro daj ti meni naseci parizera, nisam ti ja za ove stvari i ova mu stvarno naseče, trči po kuhinji traži jer ne možeš ti to naći tu, ne služi se najjeftinija salama na svetu u Splendidu, hahahaa, i stvarno ode tako odvaljen u sobu sa tim parizerom i ne pojavljuje se do uveče do novog nastupa, spava, leči se valjda, hahahaa.

Ozbiljan car i baš mi je žao.

Beograđanka

pre 3 godine

Kad se samo setim nektarove reklame gde on glumi Cigu koji zvoni na vrata i pita 'jel imas nesto staro'... Kakva faca i gospodin koji tu ulogu prihvati i odigra bez kompleksa.
Šmeker naš dorćolski.

srbendaodffshore

pre 3 godine

Pozdrav iz Slovenije,

Nisam u narodnjacima ali svaki put kad slušam Još me bude misli lude, raznježim se...

Neka mu je laka zemlja i Srbima koji su ga obožavali, saučešće...

kole

pre 3 godine

Prvi veliki hit koji ga je proslavio; "N mome jastuku", a njegova najbolja pesma ikad; (po mom misljenju i senzibilitetu) "Upalite zamnom svece..." Bio je komsija mog drugara u Kotezu, a u dvoristu je uvek imao nekoliko automobila koje mu je taj drugar sredjivao i popravljao jer ih je vozio agresivno i nepazljivo. Dobar i veoma duhovit lik. Voleo je radije da se nasali na svoj nego na tudji racun. Pevao, ludovao, pio, putovao, trosio vise na druge nego na sebe, imao mnogo zena... Mislim da je otisao nasmejan.

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

Džej, naš dragi, stari kafanski mangupe sa sakoom, fedorom i tompusom, i tim prozuklim glasom koji je uvek pevao samo najnežnije reči, hvala ti na svemu što si nam ostavio. Putuj u beskraj svoje davne nedelje, no uvek bar delimično ostani na našem vidiku, jer "često se srce, k'o ptica, iz tuge u tugu seli", a sve manje je onih sa kojima naše srpsko srce može da podeli svoju tugu. Još jednom, hvala ti za sve i počivaj u miru.

trgovac u problemima

pre 3 godine

Pa ima li kraja? Uvijek sam ga posmatrao kao neku maskotu Beograda,sarmer bez premca u svojoj bransi. A tek muzika,pjesme....uzsno ce nedostajati,ne vidim nasljednika.

E-75

pre 3 godine

I Dunav laze
ako ti kaze
da ima ga vise
od suza mojih,

jer niko ne zna
pa ni sam Dunav
koliko sam zeljan
usana tvojih...

Pocivaj u miru legendo.

Zvezdara

pre 3 godine

Otišla je legenda Beograda. Ceo njegov život, od malih nogu do odlaska, je bio filmska priča. Koliko divnih anegdota ima za njega. Kakva je zvezda bio a nikad nije digao nos, ostao čvrsto na zemlji i sa svima bio prijatan, mnogima pomogao. Mislim da dobar deo Beograda nije svestan kkga je imao i izgubio. Umetkik i dobra duša. Po meni ubedljivo najveći. Legendo, Zvezdara i ceo Beograd te neće zaboraviti.

Drakče

pre 3 godine

Prvi put sam ga video u hotelu Dunav u Požarevcu. Sećam se u nekom starom braon kaputiću. Kaže došao na audiciju nekim guzonjama iz sveta produkcijskih kuća. Eh kad se setim toga.
Dobar lik i dobar pevač.

mr.davidovic

pre 3 godine

secam se mi klinci iz pere-age igramo fliper u “arkadi” 80-tih i debeli Nino ga snimi i vice “evo ga najlepsi ciganin na dorcolu” ? a dzej se smeje..
pocivaj u miru legendo...

Jumko

pre 3 godine

Vec kad pominje one specijale za praznike na Pinku... Tada smo to gledali kao kic i saradu, a vidi iz ove perspektive... Sta imamo danas!? Da kukamo za tim vremenima!

Gde ja živim

pre 3 godine

E brate mili. Dobar je bio Džej. Na stranu muzika i sve to (mada znam dosta stvari), ali stvarno simpatičan čovek. Vedar, nasmejan. Neka mu je laka zemlja. Saučešće porodici.

Generacija81

pre 3 godine

Svaka Džejeva pesma će me uvek podsećati na prve ljubavi, svaku ekskurziju, osamnaeste rođendane, žurke po stanovima, kafane... Postao si legenda za života.
Neka ti je večna slava.

Dorćolski Cigani

pre 3 godine

Ono, da je rođen na Cetinju, Zagrebu ili Ljubljani, gde bi mu kraj bio.
No, rođen je u Makedoniji - i nije mrzeo Srbe i Srbiju, pa su ga primili kao brata ovde.

реалиста

pre 3 godine

Највећи шмекер естраде.Приступачан, природан, слава га није променила нимало.Почивај у миру, легендо!

Bobi

pre 3 godine

Neću nikad zaboraviti kad je ispričao vic u ona teška vremena, kako je Cigo čekao gorivo kao i svi ostali po celu noć. Cigo krene onda preko reda i tad krene svadja. Kaže Cigo "šta je Srbi šta se bunite samo mi Cigani smo još ostali uz vas!" Ha ha bio je baš svoj....

Martius

pre 3 godine

Nedelja, i svi ste tu
Sve podseca na srecu
Nedelja, a vise vas ja
Zagrliti necu
Nedelja, i svi ste tu
A mene s' vama nema
Daleko negde sam
Na put bez povratka
Vas sin se sada sprema...
Pocivaj u miru.

њукастл јтд

pre 3 godine

Успори мало судбино сестро, иди на неко друго место... Вечна ти слава наш добри димљени Србине

Igor

pre 3 godine

Imam par fleseva na srednjeskolski period. Jedan je zurka, ugasila si me kao zadnju cigaretu, bukvalni kao da sam tamo i dan danas. Drugi nova godina i vetrovi me lome.
Mnogo mi je zao

Rocky

pre 3 godine

Počivaj u miru.

Dobri duh estrade, šmeker, mangup. Čovek koji je imao posebnu emociju i poseban glas... i poseban životni put.

Otpevao je evergrin. Čovek balada. Zauvek će živeti kroz svoje pesme.

Tamo gde odeš valjda ćeš zateći bolje vreme i bolje ljude...

Zbogom, legendo.

Tanaka

pre 3 godine

Zbogom Dzeki. Nije bitno da li slusas rok ili folk, Dzej je na neki nacin bio nas soul pevac. Za dusu i sa dusom.
"Kilometri srece za njim ostase..."

lol

pre 3 godine

Poslesnji put mi bilo ovako krivo kad je umro James Gandolfini(Tony iz Sopranosa)

Mnogim ljudima oko mene je bas zao, neki i plakali.

Legenda si postao za zivota.

Vecan si.

Komša

pre 3 godine

Za one koji će reći "pa dobro, nisam ga slušao" i.t.d., Džej je bio mnogo više od njegove muzike, nije on bio samo pevač.
Džej je dete beogradskih ulica, dete Skadarlije, Dunavskoj keja, Studenjaka, Trga Republike, dete Starog grada i Dorcola prevashodno.
Kada se proslavio i postao pevač, nije vežbao sa logopedom da promeni romski žargon, nije se preselio na Dedinje. Mogao si ga sresti, u kafani, na ruletu, u parku, dok ga je zdravlje još služilo.
Izgubili smo simbol jedne autohtone kulture Beograda i celog našeg prostora koja polako nestaje u čeljusti globalizma i novog vremena, a ne samo još jednog pevača.
Počivaj u miru, pamtiće te ulice i kafane
(Dorcol, 6. decembar 2020 15:42) 


Nek počiva u miru!

Za jogurt ćeš morati da se sagneš

pre 3 godine

Potpuno kontraverzan lik. Ali je bar bio iskren... Verovao je i pričao da su svi budale koji pošteno rade. Bio je veoma vezan za kriminalistički milje iz kojeg je potekao. Bio je talentovan pevač ali to ne može da izbriše da je zbog ponašanja bio loš primer onima kojima je bio idol. U svakom slučaju, neka mu je laka crna zemlja.

goodyear

pre 3 godine

Sudbina je htjela da pođe u nedelju...

Nedelja, i svi ste tu
sve podseca na srecu
nedelja, a vise vas ja
zagrliti necu

Nedelja, i svi ste tu
a mene s' vama nema
daleko negde sam
na put bez povratka
vas sin se sada sprema

pp

pre 3 godine

Dzeki,otisao je i deo nase mladosti. Koliko samo noci veselja. tuge uz tvoje pesme.Nije moglo nista proci bez tebe. Prve devojke su padale uz tvoje balade. Sada se vracaju secanja. Zbogom, legendo.

Kobe Bryant

pre 3 godine

"Nedelja i svi ste tu, a mene s vama nema, daleko negde sam na put bez povratka moj sin se sada sprema." Nisam ljubitelj turbo folk muzike ali mi žao čoveka. Omaleni, simpatičan, sa odličnim vokalom. Čista ciganska duša. Neka mu je laka zemlja.

Petar

pre 3 godine

sad će i bora...
(neutralni felš, 06. decembar 2020 16:03)

Jezik pregrizo, pokvarila ti se tastatura na kompu i toch na telefonu da vise ne mozes nijedan komentar da ostavis...

Oki

pre 3 godine

Uvek smo pred izlazak, ja i moj drugar puštali njegove stare pesme...ali bukvalno svaki vikend, popije se koja pre žurke i zapevamo po koju njegovu... "Gde ću sad moja ružo"... Ne volim patetiku ali ovo me je baš kanulo...

Limar neće doći...

pre 3 godine

Jedna od poslednjih urbanih legendi Beograda sa kojom odlazi jedno vreme i jedan kraj Beograda koji se zove Dorćol.
Sećam se '88 ili '89 godine kada je igrao na stolu ispred Arkada a ceo orkestar ga je pratio, onako za dusu i za drugare koji su se tamo okupljali.
Pokoj mu dusi i pocivaj u miru legendo.

Bez stida

pre 3 godine

Secam se neke emisije na tvu, gosti Dzej i Keba i Dzej kaze: Nas dvojica cigana smo najbolji pevaci u Srbiji! A Keba skocio kao poparen: Nisam ja ciganin, nisam ja ciganin! E to sam cenioDzeja, ostao je isti, prirodan, nije dozvolio da ga slava promeni. Iskreno nisam slusao njegove pesme i kao i sve ostalo iz 90ih nisam voleo. Pocivaj u miru.

Cagan Chono

pre 3 godine

I da, legende nikada ne umiru. Džej - sinonim za prve ljubavi, suze, rastanke, pijanstva... Kao dobri duh lebdeće nad svojim Beogradom, koji će imati sluha da se Džej sahrani u Aleji zaslužnih građana. Baš zbog tih građana, koji se svako na svoj način može prepoznati u turbulentnom, brzom, boemskom životu velikog mangupa, dorćolskog boema i šmekera (.. mali šta piješ ?), Džeja Ramadanovskog. Neko reče, Argentina plače za Maradonom, Napulj menja ime kultnog stadiona, životi su im slični, svako je iz svoje "favele" krčio put ka, besmrtnosti.

Vot iss yo nem

pre 3 godine

Ne slušam narodnu muziku, ali Džeja mi žao kao da sam izgubio nekog meni bliskog. Verovatno zato što je bio jednostavan, prirodan, iskren, duša, čovek. Zbogom legendo.

Nenad Grobar Pirot

pre 3 godine

Neka pociva u miru,dugo ga je mucila bolest i sam znam koliko je teska srcana slabost,bio je dobar umetnik,i obican covek,nije se stideo svog porekla,za razliku od dosta novokompanovih pevaca i pevacica...

Veljko

pre 3 godine

Nedelja, i svi ste tu
sve podseca na srecu
nedelja, a vise vas ja
zagrliti necu

Nedelja, i svi ste tu
a mene s' vama nema
daleko negde sam
na put bez povratka
vas sin se sada sprema

Gojko/PFC

pre 3 godine

Kostolac, 91 godina, ja izbeglica iz okoline Vukovara... klinac od 15 godina, tugu lecio sa Dzejevom kasetom.... Pocivaj u miru dobri covece!

Goran Loznica

pre 3 godine

Kad pogledam iza sebe
sve je crno osim tebe
jedina si svetla tacka ti

Bio sam na krivom putu
sto grehova u minutu
onda kad ti nisi bila tu



-Neka ti je večna slava.

gde cu sad moja ruzo

pre 3 godine

On nije kriminalac nego legenda.
Kriminalci su oni bezdusnici koji vladaju svetom, i rade nam o glavi, koji seju zlo i za to nikome ne odgovaraju.

A Dzej je legenda sa dusom iza koga ostaje nesto lepo.

da sam ja neko

pre 3 godine

Roker sam u duši ,većinu rock i hm koncerata u Bg sam odgledao.Jedini koncert narodnjaka koji sam odgledao je Džej na sajmu. I opet bih. Neka ti je laka crna zemlja dorćolska legendo.RIP

samo jako

pre 3 godine

Sve je manje dzejeva a sve više hipstera... ko šta voli ,meni draži dzejevi..stari šmekeri sa dušom i Bg fazonom za razliku od ove gomile praznih likova koji se loze na sebe i sliku sebe,i misle da mogu da kupe Bg fazon nekom lovom ili statusom,upamtite nikad smradovi,ta škola se uči od malih nogu a ne u 30.tim ..Dorćol stara skola,rip legendi

Privatni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Kako smo se odvalili od viskija na splavu, sa Dzejom nepresusan izvor zajebancije. Povicaj u miru legendo od Firmasa, znaces ti gore kog!

DuckyDuck

pre 3 godine

I to u nedelju. Retki ne gospodin koji je ziveo kao uzor gospodi.

Svaka cast i vecna ti slava legendo.
(Stefan, 6. decembar 2020 16:07)

Bio je on gospodin mnogo više, nego neki koji se za gospodu izdaju.

Gospodstvo nije ni u lepom odelu, ni u lepom maniru, ni u lepoj diplomi, već u prizemnosti i prihvatanju sopstvene ljudske nesavršenosti, a on je time i svojom osećajnošću mogao da se pohvali.

Neka mu je lako. :-/

goran rod

pre 3 godine

Ode brat Džej. Legendo, hvala ti za svaku pesmu, svaki stih, nijedna proslava nije mogla da prodje bez neke njegove pesme. Najlepše balade ispevane iz srca. Otišao si, ali proći će mnogo vode Dunavom, a tvoje će pesme trajati. Mali čoveče velikog srca, počivaju u miru!
P. S. Molim one koji nisu voleli pesme ovog majstora, da ne ostavljaju komentare. Nije u redu. A nije ni lepo da se hvalite svojim neznanjem. Toliko...

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

"Упалите за мном свеће као да ме нема..."
Живјећеш са нама кроз своје пјесме. Хвала за све. Тебе сада чека "небеска кафана". "Поздрави" нам Синана и Шабана... 🖐😓🕯🕯🕯

микасо

pre 3 godine

Каква је то легенда била. Сећам се тренутка када сам га у једном клубу, након превише испијених пића, потапшао руком по глави. Обратио се тада мом другари речима, "Смири молим те ортака" наравно уз осмех. П.С. А сви знамо колика је тада величина био, тих 90-их. Џеј, почивај у миру, слава ти...

Dr.

pre 3 godine

Da nije bio sitni krimos i da nije bio to što je bio ... ne bi bio Džej !!!
Bio bi neki "mali ciga" iz komšiluka za koga niko ne bi znao da je danas umro.
Toma, Džej, Ljuba Aličić pevači sa dušom.
Počivaj u miru.

.....

pre 3 godine

Nedelja i svi ste tu
A mene s vama nema
Daleko negde sam
Na put bez povratka
Vas sin se sada sprema

Hvala ti za sve predivne pesme kojima si lečio slomljena srca i duše

Belmondo dzambas

pre 3 godine

Imao je mnogo hitova
Pesama koje udaraju u dusu,suze u kafani
ali nekako sam bas voleo njegovu verziju oliverove pesme sta to bese ljubav

Jazz ba

pre 3 godine

Imao je mnogo dobrih pjesama.
Nikada nije folirao bio je raja.
Scena za pamćenje bilo je to neko veliko slavlje u Francuskoj svi mole Šeria Konjevića da pjeva a on kao nemože Džej skače i trpa mu mikrofon i veli šta je mangupe šta se foliraš,ko si ti? :) Počivaj u miru. Porodici saučešće.

Darko

pre 3 godine

Pocivaj u miru dobri covece, 90ih si bio Bog koji hoda zemljom, ko nije tad ziveo ne moze da shvati tvoju popularnost i harizmu, uveseljavao si ljude svojim pesmama, sa tobom smo zajedno rasli, radovali se i tugovali. Hvala ti na svemu, neka te vecni mir primi u svoje okrilje.

Jedan je Dzej

pre 3 godine

Pre nekoliko godina Marija Serifovic je sa majkom Vericom pevala duet "Ti mi uvek trebas" uživo i premijerno.U pola pesme ulazi Džej koji place na scenu i ljubi ih oba dve,kaže Džej"izvinite što sam upao ovako uživo u program,ali moram da vas poljubim, mi cigani takvu dušu imamo to nema niko".Veliki Džej!

Kanidja PG

pre 3 godine

Ostali su vjecni hitovi iz 90tih godina,zivotni stil nije bio bas najbolji ali Dzej je bio jedinstvena pojava na ovim prostorima.
Pocivaj u miru veliki zivotni mangupe zivio si zivot do kraja u svom stilu do kraja.

Nedelja

pre 3 godine

Neverovatno veliki broj ljudi nas je napustio u poslednje vreme i svima je zajednicko da su bili dobre duse i velikog srca. Izgleda takve duse ubrzano beze u svoj raj, neka i Dzej pociva u nebeskom miru.

Neko ovdašnji

pre 3 godine

Svojim baladama lečio si mnoga slomljena srca, bolje od svih doktora i pilula! Pamtićemo te uvek nasmejanog i kao pravog ,,čoveka iz naroda". Tebi kapa dole i svako poštovanje za tvoj opus pesama. Mirno spavaj, za nas si živ, tvoje se pesme slušaju i slušaće se, a mnoge današnje ,,zvezde", bljesnu i brzo se ugase. Laka ti bila zemlja, dobri naš. Iako te lično ne poznavah, tužan sam kao da sam izgubio nekog rodjenog...

DRAGAN

pre 3 godine

Nikada necu zaboraviti
njegov hit
Ko se snama druzi zivot mu je duzi. Pocivaj u miru
veliki DZEJ. Sve najbolji
pevaci, narodnjaci napustaju nas ove proklete
2020 godine.Ima li kraja
ovome.

Igor Gavran

pre 3 godine

Ovaj zivot nije lak, nije lak, nije lak
tome su me stalno drugi ucili
a ja uvek rdjav djak, rdjav djak, rdjav djak
dzabe su se sa mnom samo mucili

SEXaS

pre 3 godine

баш тужна вест. почивај у миру Џеј. хвала ти за Догодине биће две године дуге и Успео сам у животу. и за друге песаме осим ове две, али ове две су једног хм фана те деведесетпрве дотакле кад му се свет рушио.

Defekt ??

pre 3 godine

Jel ima neka pesma od ovog kralja da nije bila i bice popularna ??NEMA NI JEDNA!!
Pocivaj u miru sa andjelima,Ljubimo te brate nas !!

Exile on Main St.

pre 3 godine

imao je ovaj covek lep glas i neke lepe pesme kao sto su gde cu sad moja ruzo,sunce ljubavi,nedelja...kod nas su ga kvazi intelektualci vecito ismevali, nzm samo zasto.

Vu Čko i naravno Džej

pre 3 godine

Ode i Džej. Kafana kod besmrtnih je dobila još jednog gosta. Vidim mnogi popljuvaše Boru na vest da se bori sa rakom. I mene je razočarao po malo ali sve je to ljudski svi imamo mnogo mana. Gde će vam duša? A što se Džeja tiče. Ne sećam se više godine pevao je tek na Poselu na malom kalemegdanu i đuskao ma sceni oduševio sve. Posle par dana doveo gomilu klinaca roma u luna park gde sam radio kao obezbeđenje. Bio sam mlad i hteo sam da šro bolje radim svoj posao. Opomenuo sam nekog njegovog klinca koji je oštetio sedište u jednom autu. Nešto mi se nakačio Džej iza toga. Ja za dve glave viši od njega, a on mi udari ćušku, vidim sa ekipom je i ćutim jer znam kako bi prošao da se branim. I malo kasnije kaže a ti si neki mangup? I opet ćušku. Borim se da ne puknem jer ne bi dobro prošao on al bi me ugasili trenutak posle. I šta sad jel da likujem? Daleko bilo i meni kroz život ima ko šta da oprosti. Žao mi ga iz sve snage. Za nas koji ga nismo poznavali ostaju prelepe balade iza njega. Bio si iskren, nisi krio svoju prošlost i narod te je zato voleo. Neka mu je laka zemlja. Počivaj u miru Džej.

hoćemo VAR u "superligi" povilo

pre 3 godine

Počuvaj u miru legendo Dorćola.
Zauvek u mom sećanju ćetvrtak veče, 90ih... Željko Samardžić gost u Džekijevom klubu...pa malo Željko, pa malo Džej, muzika za sva vremena.
Saučešće porodici, veliki šmeker i dasa nas je napustio.

Zvezdaš

pre 3 godine

Nedwlja i svi ste tu a meneeeee s vamaaa nemaaaa.
Umetnik sa dušom. Neka mu je laka zemlja. Nisam nikada slusao tu vrsru muzike ali Dzej je drugaćiji.
U ovom tekstu utisak je da su se ljudi družili a danas neka nemaština otuđila ljude a on bio ma vrhuncu slave u vreme zvanično najveće krize.

Blanusha

pre 3 godine

Bas mi je zao.Jedan od simbola narodne muzike.Ko voli da slusa kafanske balade,nije mogao da ne voli Dzeja.Sigurno je obelezio eru kafanske muzike,ali velika steta sto je poslednjih godina bas sebe zapostavio.
Neka mu je laka zemlja...
Nedelja...a mene s'vama nema...

Ko bi rek'o cuda da se dese

pre 3 godine

???......Pocivaj u miru legendo! Preminuo si bas u nedelju, otisao "Na put bez povratka", kao sto kaze stih tvoje pesme "Nedelja"........Amin

Don Brasco

pre 3 godine

RIP
kažu o pokojniku sve najbolje ali o dotičnom nisam u stanju da nadjem niti jednu pozitivnu reč osim ŠUND,KIČ.....to vam kaže neko ko je pravi generacijski dorćolac a ne dodjoš u prvoj generaciji.

presheva

pre 3 godine

Ode jos jedna legenda pevac koji je znao da peva i da donese pesmu do svakog coveka.. kao klinac slusao sam pesme njegove i mnogi nji iako tad mnogo malo razumeo jezik... laka mu zemja

Satan Panonski

pre 3 godine

Po komentarima se vidi, da je Dzej bio nekoliko puta popularniji od Mise Aleksica...to je neshvatljivo za mene,rodjenog pre pola veka

grga

pre 3 godine

Dzeja u aleji velikana. I zelimo njegov mural na Dorcolu. Kada neko laze Bg muzika ja odmah pomislim na Dzeja... Dzej je simbol Beograda.
(Pppp, 06. decembar 2020 15:57)

Prvo, neka pociva u miru.

Drugo, uz duzno postovanje prema liku i delu pokojnika, ciji opus nisam nikada voleo, ali moram postovati...ali on NIKAKO ne moze biti simbol Beograda, ali ni u snu. Dan kada ta muzika postane na ovaj nacin simbol Beograda, je dan kada ce ovaj grad konacno dotaci dno, nema dalje, nema dublje.

pankrti

pre 3 godine

bila je 99-ta, prolece, bombardovanje...neki navijaci me zaustave, kao jel'si sad zadovoljan, sto nam bombarduju zemlju...smoren, odem kuci kad na tv-u dzej peva smouk an de voter...tada sam odlucio da ipak ostanem u srbiji...bila je to mudra odluka

Luka

pre 3 godine

Ja bi zamolio, ako bi mogao Džej samo jednu strofu...
Nedelja i svi ste tu a mene s vama nema... Daleko negde sad na put bez povratka vaš sin se sada sprema...
Ovo mu je sigurno bio najteži nastup (pevanje) u životu.

Muzicar

pre 3 godine

Da si kralj pozvao bi slugu...Bio si i ostajes kralj muzike.
Sunce ljubavi...uvek ce nam sijati kada se setimo i cujemo tvoje pesme.
Vetrovi su te lomili...ali si uvek terao po svome.
Ko se s tobom druzio...bio je pocastvovan.
Od ljubavi do mrznje...uvek si davao ljubav i hteo da radja sinove.
Zivote zeno bez morala...uvek si to znao.
Nedelja je i svi smo tu...kao da si znao da ce biti nedelja...
Ziveces kroz sve svoje pesme i ljubavi koje su stvarane i stvaraju se ili rastaju uz njih.
Dzej Ramadanovski 1964-2020.

Poštovanje i saučešće njegovoj porodici

pre 3 godine

Divan pevač. Srpkinja mu je napisala najlepše pesme.
Sva sreća da je živeo u Srbiji. Zamislite da je rođen u Hrvatskoj, Sloveniji ili Crnoj Gori...

Slobodan Petrovic

pre 3 godine

Neznam ko je ovaj covek, nikada cuo nisam za njega. Sigurno je zaduzio Srbiju necim velikim. Cim ga ovoliko sveta postuje i zali.

Blačanski klan

pre 3 godine

Bog uzima poslednje koje želi do kraja godine. Posle ide masovno čišćenje. Nego ako bi mogli Luku da puste da otpeva samo jednu strofu? Džej je njegovom bratu pevao iz duše i verujem da mu je to bio najteži nastup u životu.

Zoran

pre 3 godine

93-ca, para ni za sta, radim tezgu godisnjicu TV Palme, nema ko nije dosao, ja i prijatelj radili citav dan, nemamo ni kinte, ni pljuga, pa se on i ja rasirili u strelce da zickamo pljuge, necu da druge spominjem kako su se ponasali, i tako dodjem do Dzeja, zatrazim mu 2 pluge, a on me gleda 2 sekunde, okrene se prema svojoj zeni i kaze, "daj mi onaj Malboro" i pruzi mi citavu kutiju i kaze "Znam ja kako je kad se nema", Ja zatecen, ne mogu da progovorim nista ali posle par sekundi samo sam izustio "ali meni trebaju 2 pljuge ne citava kutija" a onse samo nasmesi i kaze i odmahne rukom.
Neka ti je laka crna zemlja coveku s dusom. Nisu to vece bile u pitanju pljuge, bilo je to za mene mnogo vise, video sam COVEKA
Pocivaj u miru

edi

pre 3 godine

Hem ti koronu odnese nam sve velikane a i pored nje u posldenjih par godina sve veliki glumci pevaci pa sta je ovo ljudi moji nek pociva u miru legenda!

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Nisi muško ako se nisi prosuo uz Džeksona. Čist srpski kafanski bluz. Čoveka koji je zaista krenuo sa dna i postao nešto. Bez foliraže, dignutog nosa, kompleksa. Čisto srce i jedna napaćena duša. Nije to bio lak život, baš nije.

Retko ko je na sceni bio tako svoj, običan a šarmantno zabavan kao burazer Džej. Nosio je svoj Dorćol poput akademika. Zato danas iskreno plače ceo kraj. Otišlo je dete ulice i simbol vremena. I šana i vala i kešanje i taj tvrdi glas, Bogom dat, koji steže srce i preseca na pola. Živećeš brate naš, odmori.

пера

pre 3 godine

Дали је могуће да постоје битанге које лупају минусе. Најбоље песме најбољи текстови. Један од најбољих певача на овим просторима. Свака песма пуна емоција. Хвала ти легендо улепшао си нам живот, живећеш у нашим срцима!

blagoludima

pre 3 godine

Listam komentare i cudom se cudim ko klikne minus i zbog cega ? Covek bez mrlje u karijeri uvek iskren i otvoren. Nikada nista nije poricao i da je krao , pio , kockao , drogirao ......Svaka pesma mu ima dusu. Pocivaj u miru legendo

Idi begaj

pre 3 godine

Neznam ko je ovaj covek, nikada cuo nisam za njega. Sigurno je zaduzio Srbiju necim velikim. Cim ga ovoliko sveta postuje i zali.
(Slobodan Petrovic, 06. decembar 2020 18:20)

Ne,eto ti si....stari,jaki komentator...

Dr. Pablo Eskobar

pre 3 godine

Kad se setim tih ranih 90-tih, sve je gubilo na kvalitetu,ali Dzej je tada bio bog otac. Na radiu svaka njegova pesma je bila hit, Totalno drugaciji i orginalan, a sclvaka pesma je tako lako ulazila u usi, ali je tesko izlazila.
Na zalost u poslednje vreme mu nije islo, rekao bih da je bio duboko nesrecan, a i samopouzdanje mu se srozalo, dosta je pio. Vise nije bio onaj stari Dzej, posrnuo je kao Maradona. Bili su tu za druge, ali za sebe nisu uspeli da se izbore.

Mazda

pre 3 godine

Bilo bi lepo da je za zivota znao koliko je voljen. On je bio covek koga mozda mozes da ne volis ali ne mozes da ne gotivis. Zato sto je bio autentican, zato sto je bio smeker, zato sto je bio gotivan.

Hvala ti na svemu i neka ti je laka zemlja.

Dabs

pre 3 godine

Legendo, laka ti crna zemlja i hvala si za sve lepe trenutke koje si nam doneo. Ti i tvoja muzika ste bili pozitiva i vedrina u teškim 90-im. Na drugom kraju sveta sada žalim za tobom i trudim se da zadržim suze. Pokoj ti duši.

1994

pre 3 godine

Sredinom devedesetih ja sa mojima u Becicima, i Miloceru, bio neki hotel gde smo odseli na moru, i kroz maglu se secam Dzeja kako je pravio haos u predvordju hotela, popularnog lobby-ju. Bio je pijan, razbijao je case, lustere, haos, niko da ga zaustavi, mislim da je bio mortus pijan tad u onoj nekoj njegovoj sarenoj havajskoj kosuljici. Ziveo je zivot onako kako mu je sudbina zacrtala, i nikako drugacije. Tako ga i svi mi zivimo. Nekome je zacrtano da ima zanimljiv zivot, nekome dosadan, a Dzej je proziveo ali i pruzio vise nego sto obican smrtnik moze da pruzi za 50 zivota.

Dzeki, uvek si bio pijan, i nek si, ko ce podneti svu onu tugu iz skoro svakog tvog legendardnog hita trezan, a ti si to prezivljavao iz dana u dan kroz koncerte, i nastupe. Sad mozes u miru, uz neko picence, da gledas kako samo mi ovde tugujemo a tebi ce valjda konacno biti bar malo lakse tamo gore.

Mural i ulica na Dorcolu pod obavezno.

Sanja Dorcol

pre 3 godine

@ Šibicarenje, krađa, alkohol, droga i narodnjaci.
Pa, definitivno aleja zaslužnih građana, nema druge
(DžedaJ, 6. decembar 2020 16:34)

Prijatelju, nisam ni ja slusala narodnjake, zavrsila sam i neke fakultete (dva doktorata koja bih mogla samo o klin da okacim koliko du dobra covecanstvu ucinila), naucila jezike, otisla iz zemlje, kao i mnogi iz moje generacije ('77.)... Nisam nostalgicna za devedesetim nikako, malo me srce boli za Jugom, ali to je zivot...

Dzej je bio iskren, autentican, saosecajan, pomago je ljudima i pesmom i delom.

Pogledajte se u ogledalo pa se zapitajte sta ste vi uradili?
Za sebe mogu da kazem ni blizu dovoljno, ni blizu kao Dzej...

Goreo je svecu s oba kraja.

Ako ima neka peticija da se potpise da bude sahranjen u Aleji i da dobije ulicu na svom Dorcolu, dajte! Zasluzio je on i vise od jedne ulice i nije vazan Dorcol, ali je bio njegov...

PSL

pre 3 godine

Prvo da napišem neka počiva u miru i večna mu slava. Sad da dodam koji to razlog ima da se Džej sahrani u aleji zaslužnih građana? Molim vas pa to stvarno nema smisla. Čovek je bio popularan snimio nekoliko hitova pa eto i bio je i veliki drugar sve je to lepo, ali on nije ničim zadužio ovu državu i ovaj narod. U zadnjih par godina i više mogli smo o njemu čitati samo u žutoj štampi. I sad još tražite da mu žena i deca i unuci dobiju državnu penziju, jer nemaju od čega da žive kao što je bilo sa šabanom Bajramovićem. zarađivali hiljade evra sve propili i prokockali a onda da država pomogne. za to vreme ljudi rade od jutra do sutra 45 godina i dobiju penziju od koje ne mogu da prežive i budu socijlani slučajevi. Iskreno smučilo mi se sve to. Evo trenutno se skupljaju pare za mnogo teško bolesne dece, a država slala avion za Šabana Šaulića umesto da omogući lečenje za decu i za sve bolesne. Za kraj o pokojniku sve najlepše.

мр Предраг М.Вулетић

pre 3 godine

Какав је непосредан био Џеј говори и сцена када је код Саборне цркве Џеј из таксија видео Патријарха Павла и тражио да таксоста стане ,он изашао,пришао Павлу и рекао:"Ћале, јел могу да ти љубим руку", препричавао је својевремено таксиста који је возио Рамадановског, што је касније певач и потврдио.

Pera Peric

pre 3 godine

Narodnjacki Maradona !!!
Na zalost, da se nije ziveo kako je ziveo, mogao je jos mnogo dobrih pesama da odpeva...
Pocivaj u miru majstore...

Juho

pre 3 godine

Eh, koliko je VHS kaseta sa njegovim koncertima profuralo kroz moju osnovnu školu '91. Jesmo uglavnom slušali EKV i Orgazam, ali upravo se uz Džeja dešavalo "ono", šta god to značilo.

Sanja

pre 3 godine

@Po komentarima se vidi, da je Dzej bio nekoliko puta popularniji od Mise Aleksica...to je neshvatljivo za mene,rodjenog pre pola veka
(Satan Panonski, 6. decembar 2020 18:45)

Evo, Misu sam poznavala licno, kao i njegovog oca i mogu da kazem da su samo hardcore fanovi benda bilo sta vise o Misi znali, sem sto su za njega culi. Ne zato sto on to nije zasluzivao, vec zato sto je uvek bio odmeren, drzao se nekako po strani iako je bio pravi roker!

Zasto biste poredili jednog s drugim na neciju stetu? Svako je na svoj nacin dao doprinos! Raditi na onom sto ti je Bog dao (talenat), stvoriti nesto i koristiti to nesto za dobro... Njih dvojica su rasli kao na dve razlicite planete... i obojica bili sjajni.

Sta je svako od nas uradio, krijemo se iza ekrana i kuckajuci izlivamo svoju zuc.

Nisam slusala narodnjake, ali to ne znaci d ane ogu da prepoznam ono sto je autenticno!

Obojica zasluzuju postovanje.

Sanja

pre 3 godine

@Prvo, neka pociva u miru.

Drugo, uz duzno postovanje prema liku i delu pokojnika, ciji opus nisam nikada voleo, ali moram postovati...ali on NIKAKO ne moze biti simbol Beograda, ali ni u snu. Dan kada ta muzika postane na ovaj nacin simbol Beograda, je dan kada ce ovaj grad konacno dotaci dno, nema dalje, nema dublje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (grga, 6. decembar 2020 16:20) # Link komentara

Ih koliko je cak i Beograd veliki i koliko cak i u tako malom gradu ima gradova i gradova...

Nikad nisam slusala narodnjake, pa sta... ne znaci da ne mogu da cenim nekog ko je autentican i dobrog srca.

Plejlista za Džeja

pre 3 godine

Najdraže Džejeve pesme:

1. Nedelja
2. Život kratko traje
3. Ugasila si me
3. Sunce ljubavi
4. Zar ja da ti brišem suze

i malo razne Romske muzike, jer Romi su iznedrili toliko lepih pesama:

6. Ederlezi
7. Parno Graszt - Kade shukar (Mađarska)
8. Caje shukarije
9. Djelem djelem
10. Cigani Ivanovići - Cigani ljubiat pesnji (ljubi cigana Jana) (Srbija)
11. Gadjo Dilo - Tutti frutti (Rumunija)
12. Mahala Rai Banda - Mahalageasca (Rumunija)

Sanja

pre 3 godine

@RIP
kažu o pokojniku sve najbolje ali o dotičnom nisam u stanju da nadjem niti jednu pozitivnu reč osim ŠUND,KIČ.....to vam kaže neko ko je pravi generacijski dorćolac a ne dodjoš u prvoj generaciji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Don Brasco, 6. decembar 2020 16:33)

Ne znam sta znaci "pravi generacijski Dorcolac". Svi smo mi odnekud dosli, te tako i vasi roditelji ili mozda njihovi roditelji... nesto se ne secam iz antropologije da se govori o posebnoj evoluciji Homo Dorcolikusa, koji je direktno od jednoceliskog organizma, izmilevsi iz Dunava prohodao na dve noge.

Dakel enznam sta taj vas "kvalitet" znaci, aliznam d aprepoznam autenticnost i dobrotu. Na kraju krajeva, samo je to vazno. Ionako cemo svi da zavrsimo na istom mestu, pod zemljom, kao prah. Nema potrebe da se tom prasinom dicim kao da je nesto vazno... svako ima roditelje, svako je odnekud dosao tu gde je. I vise postujem one koji su sami nesto stekli nego nasledili ime, stan, posao, novac... oni znaju sta je zivot i da drugima treba pomoci.

Džam Koča

pre 3 godine

Ja sam iz Nigeria. Još ja učim Srpski jezik. Zna za Džej. Izgleda bio dobar čovek. I ja hoću postanem Afro Srbin kao Džej. Zna neko iz koja zemlja Došao u Srbija? Možda Alžir ili Egipat oni manje crni?

komnen barjaktar

pre 3 godine

Prvi i jedini put uživo gledao sam ga i slušao u Šapcu. Davno, krajem 80-ih. U kafani "Kod Vuka". Pevao je "Zar ja da ti brišem suze". Bio je na samom početku karijere, na podijumu u odelu, doteran, sa šeširom na glavi... Kasnije postao zvezda domaće folk scene! Večni pokoj!

Don Brasco

pre 3 godine

RIP
kažu o pokojniku sve najbolje ali o dotičnom nisam u stanju da nadjem niti jednu pozitivnu reč osim ŠUND,KIČ.....to vam kaže neko ko je pravi generacijski dorćolac a ne dodjoš u prvoj generaciji.

Slobodan Petrovic

pre 3 godine

Neznam ko je ovaj covek, nikada cuo nisam za njega. Sigurno je zaduzio Srbiju necim velikim. Cim ga ovoliko sveta postuje i zali.

Satan Panonski

pre 3 godine

Po komentarima se vidi, da je Dzej bio nekoliko puta popularniji od Mise Aleksica...to je neshvatljivo za mene,rodjenog pre pola veka

grga

pre 3 godine

Dzeja u aleji velikana. I zelimo njegov mural na Dorcolu. Kada neko laze Bg muzika ja odmah pomislim na Dzeja... Dzej je simbol Beograda.
(Pppp, 06. decembar 2020 15:57)

Prvo, neka pociva u miru.

Drugo, uz duzno postovanje prema liku i delu pokojnika, ciji opus nisam nikada voleo, ali moram postovati...ali on NIKAKO ne moze biti simbol Beograda, ali ni u snu. Dan kada ta muzika postane na ovaj nacin simbol Beograda, je dan kada ce ovaj grad konacno dotaci dno, nema dalje, nema dublje.

Poštovanje i saučešće njegovoj porodici

pre 3 godine

Divan pevač. Srpkinja mu je napisala najlepše pesme.
Sva sreća da je živeo u Srbiji. Zamislite da je rođen u Hrvatskoj, Sloveniji ili Crnoj Gori...

edi

pre 3 godine

Hem ti koronu odnese nam sve velikane a i pored nje u posldenjih par godina sve veliki glumci pevaci pa sta je ovo ljudi moji nek pociva u miru legenda!

pankrti

pre 3 godine

bila je 99-ta, prolece, bombardovanje...neki navijaci me zaustave, kao jel'si sad zadovoljan, sto nam bombarduju zemlju...smoren, odem kuci kad na tv-u dzej peva smouk an de voter...tada sam odlucio da ipak ostanem u srbiji...bila je to mudra odluka

zzz

pre 3 godine

Drugo, uz duzno postovanje prema liku i delu pokojnika, ciji opus nisam nikada voleo, ali moram postovati...ali on NIKAKO ne moze biti simbol Beograda, ali ni u snu. Dan kada ta muzika postane na ovaj nacin simbol Beograda, je dan kada ce ovaj grad konacno dotaci dno, nema dalje, nema dublje.
(grga, 06. decembar 2020 16:20)

Izvini molim te a sta treba da bude simbol Beograda? Da li ima lepse muzike od njegovih balada? Ti si izgleda dno dotakao odavno. Tebi pomoci vise nema.

Za jogurt ćeš morati da se sagneš

pre 3 godine

Potpuno kontraverzan lik. Ali je bar bio iskren... Verovao je i pričao da su svi budale koji pošteno rade. Bio je veoma vezan za kriminalistički milje iz kojeg je potekao. Bio je talentovan pevač ali to ne može da izbriše da je zbog ponašanja bio loš primer onima kojima je bio idol. U svakom slučaju, neka mu je laka crna zemlja.

Blačanski klan

pre 3 godine

Bog uzima poslednje koje želi do kraja godine. Posle ide masovno čišćenje. Nego ako bi mogli Luku da puste da otpeva samo jednu strofu? Džej je njegovom bratu pevao iz duše i verujem da mu je to bio najteži nastup u životu.

Vile sampion izraziti favorit

pre 3 godine

Ako je mogao Saban e onda Dzej da dobije dva mesta u Aleji. Ovog drugog nema ko nije voleo a i ima vise hitova. Ako ne verujete, prebrojte...

Vidak

pre 3 godine

E, kada se muško od 35 godina raspalače kao dete zbog smrti čoveka kojeg je video par puta u životu, onda je sve jasno. Zbogom, Džejka dragi. Živećeš u našim kafanama, za našim stolovima, u našim dušama.

Dorćolski Cigani

pre 3 godine

Ono, da je rođen na Cetinju, Zagrebu ili Ljubljani, gde bi mu kraj bio.
No, rođen je u Makedoniji - i nije mrzeo Srbe i Srbiju, pa su ga primili kao brata ovde.

mane

pre 3 godine

Odavno se nisam ovako rasplakao... Posle Mome Kapora i Gage Nikolića ode i Džeki.. Ostaće velika praznina ne samo na Dorćolu, već u celom Beogrdu... Još jedan pravi Beogradski urbani šmeker je potražio mesto u kafani gore nad Balkanom... A kad je Džej moga da krene na put bez povratka? U NEDELJU naravno. Saučešće porodici

Марко

pre 3 godine

Tuga za njegovu porodicu i obožavatelje ali sa njegovim nacinom života i ovo mu je bila premija.Slicno kao kod Maradone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 6. decembar 2020 15:33)

Да си ти рођен, и да си одрастао у околностима као њих двојица, сад би вероватно скупљао секундарне сировине, а не би овде лупетао.

Crnogorac

pre 3 godine

Jeste rano preminuo ali to štonje istavio iza sebe je nešto veličanstveno i besmrtno. Nije on bio tip čoveka koji bi kao dekica išao na preglede kod lekara, pazio šta jede i pije i išao pogrbljen sa štapom. Živeo je život punim plućima, mnogo toga stvorio i ostavio i otišao u legendu. Zbogom i neka ti Bog podari rajsko naselje, zaslužio si ga.

Rammstein

pre 3 godine

Uspori malo sudbino sestro, idi na neko drugo mesto. Šta smo ti krivi šta smo ti dužni? Juče sretni danas tužni...
Laka ti zemlja, hvala za sve pesme, živećeš večno kroz njih.

Neki klinac sa Autokomande

pre 3 godine

Možete da volite njegovu muziku ili ne ali ja ga pamtim iz vremena kad je tek počinjao svoju muzičku karijeru. Vozio je crvenog golfa dvojku, uglavnom bio sa svojom Nadom i iako nije imao mnogo delio je sa onima koji su imali manje od njega. Poslednji pozdrav dobri čoveče.

Dorcol

pre 3 godine

Za one koji će reći "pa dobro, nisam ga slušao" i.t.d., Džej je bio mnogo više od njegove muzike, nije on bio samo pevač.
Džej je dete beogradskih ulica, dete Skadarlije, Dunavskoj keja, Studenjaka, Trga Republike, dete Starog grada i Dorcola prevashodno.
Kada se proslavio i postao pevač, nije vežbao sa logopedom da promeni romski žargon, nije se preselio na Dedinje. Mogao si ga sresti, u kafani, na ruletu, u parku, dok ga je zdravlje još služilo.
Izgubili smo simbol jedne autohtone kulture Beograda i celog našeg prostora koja polako nestaje u čeljusti globalizma i novog vremena, a ne samo još jednog pevača.
Počivaj u miru, pamtiće te ulice i kafane

mufljuz

pre 3 godine

Secam se, radim u jednom klubu na Dorcolu.Nedelja,poceli i svadbe da radimo. Bend onako, kao pali s Marsa. Nisu loši, ali mladenci birali zabavnjake za društvo, zanemarivsi rodbinu. Atmosvera i nije bas na zadovoljavajucem nivou. U jednom trenutu skroz ne pozvan na vrata ulazi on "Dzej" glavom i bradom. Sad nama koju tu radimo nimalo cudno, njegov lokal, njegov Dorcol, njegov Beograd. Sa njim i Acko Nezirovic, kaze mladozenja smestite ih negde dajte im SVEGA. Tako i bi,u jednom trenutku ustaje DZEJ dolazi do bine, malo gleda u bend i pita: moze li kolege, misleci da i on odpeva koju.Frontmen grupe skoci kao poparen. Naravno naravno. Prigusimo svetlo i krece koncert, ej koncert DZEJA na svadbi, pa koliki srecnik trebas biti da ti na svadbu dodje legenda!?Krece tu ona nasa, bacanje para na binu,odpeva on nekoliko pesama, pokupi pare da jedan deo muzici a za drugi deo zove mene da mu donesem kovertu. Donesem mu ja kovertu, ubaci ostatak para u nju i kaze mi, napisi od Dzeja i Acka za mladence i daj mladozenji. Eto toliki je gospodin i ljudina bio nas Dzej, ovo je samo jedna u moru anegdota sa Legendom. Pocivaj u miru Ljudino

Privatni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Kako smo se odvalili od viskija na splavu, sa Dzejom nepresusan izvor zajebancije. Povicaj u miru legendo od Firmasa, znaces ti gore kog!

generacija 1965

pre 3 godine

Pocetak 90–tih godina izrodio je kic novokomonovane muzike i Dzeja koji je bio sve samo ne to, Dzeja kojga je voleo urbani Beograd i kiga su slusali rokeri sa podjednakim zarom i obozavali ga kao svojevremeno Tomu Zdravkovica. Onaj ko nije ziveo u Bg-u krajem 80-tih i pocetkom 90-tih to verovatno ne moze da razume. Rat, sankcije, odlaze ti prijatelji iz zemlje, vidis kako tvoj Beograd gubi svoju autenticnost i pronalazis i utehu i srecu u njegovim pesmama koje su bile cista avangarda tog vremena i bez kojih nijedno slavlje nije moglo da prdje.
Bio je dusa od coveka, redovan gost Dorcolskih kafica i kafana, neposredan, darezljiv... boem u dusi.
Pocivaj u miru legendo naseg grada.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

E moj Džeje, pa zar u nedelju ,kada svi su tu i sve podseća na sreću...Pa zar u nedelju ,da tebe sa nama nema, a ti daleko negde sam, na put se dalek spremaš...

Danilo

pre 3 godine

Gledam Dnevnik Pinka, televizije koja je toliko zaradila na Dzeju. Tek na kraju dnevnika, umesto na početku, vest o smrti legende. Bede jedne.

Trotter

pre 3 godine

Neznam ko je ovaj covek, nikada cuo nisam za njega. Sigurno je zaduzio Srbiju necim velikim. Cim ga ovoliko sveta postuje i zali.
(Slobodan Petrovic, 06. decembar 2020 18:20)

Ne razumem potrebu za ovakvim komentarom.. Prijatelju, cak i da je tako kao sto kazes - zasto onda prosipas mudrosti o nekome za koga nisi cuo?

Provansa

pre 3 godine

Budva,3-4 januara..Vjetar duva,reže,5 stepeni..Dolazi Dzej u majici kratkih rukava,sa drugarima,otečen od alkohola..Pije se,Dzej se smije,zeza sve,šou za sve oko njega..Svi se smiju..Dzej prednjači..Svi se slikaju sa njim..Konobar dolazi,račun 60 €,Dzeki vadi 100-ku,i kaze konobaru,dečko,popij i ti jednu..Brat!
Legendo,tvoje pjesme žive!

veverac

pre 3 godine

Crno slovo
Dok muzika tiho svira
Gde ću sad moja ružo
Gde je ljubav naša
Hej kafano majko druga
Idi jer neko čeka na tebe
Još me bude misli lude
Ljubio sam nisam znao
Nedelja
Ni jedne usne se ne ljube same
Niz reku života plovim
Noćas mi se ne spava
Od ljubavi do mrže
Sunce ljubavi
Sunce brže zađi
Ugasila si me
Upalite za mnom sveće
Uspeo sam u životu
Uspori malo sudbino sestro
Vetrovi me lome
Violino moja vilo
Zar ja da ti brišem suze
Živote ženo bez morala

Za sva vremena pesme.

Zvezdara

pre 3 godine

Otišla je legenda Beograda. Ceo njegov život, od malih nogu do odlaska, je bio filmska priča. Koliko divnih anegdota ima za njega. Kakva je zvezda bio a nikad nije digao nos, ostao čvrsto na zemlji i sa svima bio prijatan, mnogima pomogao. Mislim da dobar deo Beograda nije svestan kkga je imao i izgubio. Umetkik i dobra duša. Po meni ubedljivo najveći. Legendo, Zvezdara i ceo Beograd te neće zaboraviti.

Vu Čko i naravno Džej

pre 3 godine

Ode i Džej. Kafana kod besmrtnih je dobila još jednog gosta. Vidim mnogi popljuvaše Boru na vest da se bori sa rakom. I mene je razočarao po malo ali sve je to ljudski svi imamo mnogo mana. Gde će vam duša? A što se Džeja tiče. Ne sećam se više godine pevao je tek na Poselu na malom kalemegdanu i đuskao ma sceni oduševio sve. Posle par dana doveo gomilu klinaca roma u luna park gde sam radio kao obezbeđenje. Bio sam mlad i hteo sam da šro bolje radim svoj posao. Opomenuo sam nekog njegovog klinca koji je oštetio sedište u jednom autu. Nešto mi se nakačio Džej iza toga. Ja za dve glave viši od njega, a on mi udari ćušku, vidim sa ekipom je i ćutim jer znam kako bi prošao da se branim. I malo kasnije kaže a ti si neki mangup? I opet ćušku. Borim se da ne puknem jer ne bi dobro prošao on al bi me ugasili trenutak posle. I šta sad jel da likujem? Daleko bilo i meni kroz život ima ko šta da oprosti. Žao mi ga iz sve snage. Za nas koji ga nismo poznavali ostaju prelepe balade iza njega. Bio si iskren, nisi krio svoju prošlost i narod te je zato voleo. Neka mu je laka zemlja. Počivaj u miru Džej.

Limar neće doći...

pre 3 godine

Jedna od poslednjih urbanih legendi Beograda sa kojom odlazi jedno vreme i jedan kraj Beograda koji se zove Dorćol.
Sećam se '88 ili '89 godine kada je igrao na stolu ispred Arkada a ceo orkestar ga je pratio, onako za dusu i za drugare koji su se tamo okupljali.
Pokoj mu dusi i pocivaj u miru legendo.

Nataša

pre 3 godine

Ne može da ne voliš Džeja, ne ide. Onda nisi čovek, nisi stvor od krvi i mesa.Simpatičan beskrajno.Devedesete,bolne,surove i nesrećne i najbolje balade na svetu-neponovljivo!! Koga tvoje pesme nisu zgrabile za dušu, onda je i nema. Priština, devedesete, iz nečijeg stana trešti "Nedelja", odjekuje između zgrada.Ni ptica se ne čuje. Samo tužna vremena, jedna nedelja i Džej.Počivaj u miru, brate!

tiberije

pre 3 godine

Bio Sam osmi razred kada se pojavio album sa Ugasilia si me , Nedelja i ostalim pesmama . Sećam se nismo slušali narodnjake ali to se slušalo genijalan album i osveženje u tadašnju turbo folk tarapanu

Generacija81

pre 3 godine

Svaka Džejeva pesma će me uvek podsećati na prve ljubavi, svaku ekskurziju, osamnaeste rođendane, žurke po stanovima, kafane... Postao si legenda za života.
Neka ti je večna slava.

Kad će više proći 2020-ta?

pre 3 godine

Slava mu,saučešće porodici!!!
Kažu da su jedva snimili reklamu za sokove u kojoj su glavne uloge imali on i Milan Kalinić.Ekipa se "ubila" od smijeha kada su ga obukli i kada je izgovorio:
-Brate,imaš li nešto staro?
Ne znam za čovjeka koji će se namrštiti na pomen njegovog imena,samo su osmijeh i zabava mogli doći od njega.

Jumko

pre 3 godine

Vec kad pominje one specijale za praznike na Pinku... Tada smo to gledali kao kic i saradu, a vidi iz ove perspektive... Sta imamo danas!? Da kukamo za tim vremenima!

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

Džej, naš dragi, stari kafanski mangupe sa sakoom, fedorom i tompusom, i tim prozuklim glasom koji je uvek pevao samo najnežnije reči, hvala ti na svemu što si nam ostavio. Putuj u beskraj svoje davne nedelje, no uvek bar delimično ostani na našem vidiku, jer "često se srce, k'o ptica, iz tuge u tugu seli", a sve manje je onih sa kojima naše srpsko srce može da podeli svoju tugu. Još jednom, hvala ti za sve i počivaj u miru.

srbendaodffshore

pre 3 godine

Pozdrav iz Slovenije,

Nisam u narodnjacima ali svaki put kad slušam Još me bude misli lude, raznježim se...

Neka mu je laka zemlja i Srbima koji su ga obožavali, saučešće...

wer

pre 3 godine

kao klinci devedesetih,
cela ultra pankerska ekipa je isla na koncert na tasu,
ali ne iz sprdnje kao sto hipsteri idu na sinana,
vec zato sto je bio ultra gotivac,
iskren, zvrndov i do zla boga pozitivan,
mi smo to kao klinci vrlo dobro osecali,
iako smo bili iz totalno druge price..

rip dobri covece :(

goran rod

pre 3 godine

Ode brat Džej. Legendo, hvala ti za svaku pesmu, svaki stih, nijedna proslava nije mogla da prodje bez neke njegove pesme. Najlepše balade ispevane iz srca. Otišao si, ali proći će mnogo vode Dunavom, a tvoje će pesme trajati. Mali čoveče velikog srca, počivaju u miru!
P. S. Molim one koji nisu voleli pesme ovog majstora, da ne ostavljaju komentare. Nije u redu. A nije ni lepo da se hvalite svojim neznanjem. Toliko...

Goran Loznica

pre 3 godine

Kad pogledam iza sebe
sve je crno osim tebe
jedina si svetla tacka ti

Bio sam na krivom putu
sto grehova u minutu
onda kad ti nisi bila tu



-Neka ti je večna slava.

Veljko

pre 3 godine

Nedelja, i svi ste tu
sve podseca na srecu
nedelja, a vise vas ja
zagrliti necu

Nedelja, i svi ste tu
a mene s' vama nema
daleko negde sam
na put bez povratka
vas sin se sada sprema

pp

pre 3 godine

Dzeki,otisao je i deo nase mladosti. Koliko samo noci veselja. tuge uz tvoje pesme.Nije moglo nista proci bez tebe. Prve devojke su padale uz tvoje balade. Sada se vracaju secanja. Zbogom, legendo.

Oki

pre 3 godine

Uvek smo pred izlazak, ja i moj drugar puštali njegove stare pesme...ali bukvalno svaki vikend, popije se koja pre žurke i zapevamo po koju njegovu... "Gde ću sad moja ružo"... Ne volim patetiku ali ovo me je baš kanulo...

Petar

pre 3 godine

sad će i bora...
(neutralni felš, 06. decembar 2020 16:03)

Jezik pregrizo, pokvarila ti se tastatura na kompu i toch na telefonu da vise ne mozes nijedan komentar da ostavis...

Trustno1

pre 3 godine

Nedelja, i svi ste tu
Sve podseca na srecu
Nedelja, a vise vas ja
Zagrliti necu

Nedelja, i svi ste tu
A mene s' vama nema
Daleko negde sam
Na put bez povratka
Vas sin se sada sprema

lol

pre 3 godine

Poslesnji put mi bilo ovako krivo kad je umro James Gandolfini(Tony iz Sopranosa)

Mnogim ljudima oko mene je bas zao, neki i plakali.

Legenda si postao za zivota.

Vecan si.

Gojko/PFC

pre 3 godine

Kostolac, 91 godina, ja izbeglica iz okoline Vukovara... klinac od 15 godina, tugu lecio sa Dzejevom kasetom.... Pocivaj u miru dobri covece!

trgovac u problemima

pre 3 godine

Pa ima li kraja? Uvijek sam ga posmatrao kao neku maskotu Beograda,sarmer bez premca u svojoj bransi. A tek muzika,pjesme....uzsno ce nedostajati,ne vidim nasljednika.

goodyear

pre 3 godine

Sudbina je htjela da pođe u nedelju...

Nedelja, i svi ste tu
sve podseca na srecu
nedelja, a vise vas ja
zagrliti necu

Nedelja, i svi ste tu
a mene s' vama nema
daleko negde sam
na put bez povratka
vas sin se sada sprema

Belmondo dzambas

pre 3 godine

Imao je mnogo hitova
Pesama koje udaraju u dusu,suze u kafani
ali nekako sam bas voleo njegovu verziju oliverove pesme sta to bese ljubav

gde cu sad moja ruzo

pre 3 godine

On nije kriminalac nego legenda.
Kriminalci su oni bezdusnici koji vladaju svetom, i rade nam o glavi, koji seju zlo i za to nikome ne odgovaraju.

A Dzej je legenda sa dusom iza koga ostaje nesto lepo.

Bez stida

pre 3 godine

Secam se neke emisije na tvu, gosti Dzej i Keba i Dzej kaze: Nas dvojica cigana smo najbolji pevaci u Srbiji! A Keba skocio kao poparen: Nisam ja ciganin, nisam ja ciganin! E to sam cenioDzeja, ostao je isti, prirodan, nije dozvolio da ga slava promeni. Iskreno nisam slusao njegove pesme i kao i sve ostalo iz 90ih nisam voleo. Pocivaj u miru.

Exile on Main St.

pre 3 godine

imao je ovaj covek lep glas i neke lepe pesme kao sto su gde cu sad moja ruzo,sunce ljubavi,nedelja...kod nas su ga kvazi intelektualci vecito ismevali, nzm samo zasto.

Nedelja

pre 3 godine

Neverovatno veliki broj ljudi nas je napustio u poslednje vreme i svima je zajednicko da su bili dobre duse i velikog srca. Izgleda takve duse ubrzano beze u svoj raj, neka i Dzej pociva u nebeskom miru.

Dr.

pre 3 godine

Da nije bio sitni krimos i da nije bio to što je bio ... ne bi bio Džej !!!
Bio bi neki "mali ciga" iz komšiluka za koga niko ne bi znao da je danas umro.
Toma, Džej, Ljuba Aličić pevači sa dušom.
Počivaj u miru.

микасо

pre 3 godine

Каква је то легенда била. Сећам се тренутка када сам га у једном клубу, након превише испијених пића, потапшао руком по глави. Обратио се тада мом другари речима, "Смири молим те ортака" наравно уз осмех. П.С. А сви знамо колика је тада величина био, тих 90-их. Џеј, почивај у миру, слава ти...

њукастл јтд

pre 3 godine

Успори мало судбино сестро, иди на неко друго место... Вечна ти слава наш добри димљени Србине

mr.davidovic

pre 3 godine

secam se mi klinci iz pere-age igramo fliper u “arkadi” 80-tih i debeli Nino ga snimi i vice “evo ga najlepsi ciganin na dorcolu” ? a dzej se smeje..
pocivaj u miru legendo...

Igor

pre 3 godine

Imam par fleseva na srednjeskolski period. Jedan je zurka, ugasila si me kao zadnju cigaretu, bukvalni kao da sam tamo i dan danas. Drugi nova godina i vetrovi me lome.
Mnogo mi je zao

Huan Pablo Don Fernando

pre 3 godine

Sretnem ga na setalistu u budvi pre par godina, 5 ujutru, nigde nikoga, bataljen on, bataljen ja...pocnem tu da ga smaram i ne secam se kako sednemo u bastu nekog zatvorenog lokala i pocnemo pricu kao da se znamo ceo zivot, okrenem kuma na tel i dam mu dzeja, a ovaj mu peva zar ja da ti brisem suze celu pesmu...i posle jedno pola sata, sat...kada je vec svanulo ustane on izgrlismo se i on ode...tek na putu ka smestaju, ukapiram da se nismo slikali, ali kazem sebi, dzej je to sresces ga opet negde, slikacete se, ima vremena...

пера

pre 3 godine

Дали је могуће да постоје битанге које лупају минусе. Најбоље песме најбољи текстови. Један од најбољих певача на овим просторима. Свака песма пуна емоција. Хвала ти легендо улепшао си нам живот, живећеш у нашим срцима!

Džam Koča

pre 3 godine

Ja sam iz Nigeria. Još ja učim Srpski jezik. Zna za Džej. Izgleda bio dobar čovek. I ja hoću postanem Afro Srbin kao Džej. Zna neko iz koja zemlja Došao u Srbija? Možda Alžir ili Egipat oni manje crni?

Martius

pre 3 godine

Nedelja, i svi ste tu
Sve podseca na srecu
Nedelja, a vise vas ja
Zagrliti necu
Nedelja, i svi ste tu
A mene s' vama nema
Daleko negde sam
Na put bez povratka
Vas sin se sada sprema...
Pocivaj u miru.

Drakče

pre 3 godine

Prvi put sam ga video u hotelu Dunav u Požarevcu. Sećam se u nekom starom braon kaputiću. Kaže došao na audiciju nekim guzonjama iz sveta produkcijskih kuća. Eh kad se setim toga.
Dobar lik i dobar pevač.

Tanaka

pre 3 godine

Zbogom Dzeki. Nije bitno da li slusas rok ili folk, Dzej je na neki nacin bio nas soul pevac. Za dusu i sa dusom.
"Kilometri srece za njim ostase..."

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

"Упалите за мном свеће као да ме нема..."
Живјећеш са нама кроз своје пјесме. Хвала за све. Тебе сада чека "небеска кафана". "Поздрави" нам Синана и Шабана... 🖐😓🕯🕯🕯

samo budale i konji

pre 3 godine

Bilo tamo 2011-2012, ja radim u kuhinji ekskluzivnog hotela i dolazi šef restorana sa Dzejom u kuhinju da zamoli da mu spremimo neku hranu ali nema para trenutno, i obećava da će doći da plati.. Poručio hrane za 150€ za njega i ćerku. Oduševio me je karakterom, već mu je glas bio oštećen, vrv jer je živeo kako je živeo.
Došao je da plati nakon par dana, i častio je dosta. Počivaj u miru!

ja

pre 3 godine

Po komentarima se vidi, da je Dzej bio nekoliko puta popularniji od Mise Aleksica...to je neshvatljivo za mene,rodjenog pre pola veka
(Satan Panonski, 06. decembar 2020 18:45)

Nije to do popularnosti , nego je džekijeva muzika udarala pravo u dušu onih koji su ga voleli, miša je neka druga priča, nije to ista ravan. I jedan i drugi će ostati zauvek to što su bili za života onima koji su ih voleli, ja obojicu. Nije to partizan i zvezda pa da moraš da biraš

zvezdara place

pre 3 godine

Secam se neke emisije na tvu, gosti Dzej i Keba i Dzej kaze: Nas dvojica cigana smo najbolji pevaci u Srbiji! A Keba skocio kao poparen: Nisam ja ciganin, nisam ja ciganin! E to sam cenioDzeja, ostao je isti, prirodan, nije dozvolio da ga slava promeni. Iskreno nisam slusao njegove pesme i kao i sve ostalo iz 90ih nisam voleo. Pocivaj u miru.
(Bez stida, 06. decembar 2020 20:47)

zaboravio si kljucnu recenicu... rekao je kebi ti mozda nisi ali tvoji rodjitelji jesu..... moj don chico :(

Cagan Chono

pre 3 godine

I da, legende nikada ne umiru. Džej - sinonim za prve ljubavi, suze, rastanke, pijanstva... Kao dobri duh lebdeće nad svojim Beogradom, koji će imati sluha da se Džej sahrani u Aleji zaslužnih građana. Baš zbog tih građana, koji se svako na svoj način može prepoznati u turbulentnom, brzom, boemskom životu velikog mangupa, dorćolskog boema i šmekera (.. mali šta piješ ?), Džeja Ramadanovskog. Neko reče, Argentina plače za Maradonom, Napulj menja ime kultnog stadiona, životi su im slični, svako je iz svoje "favele" krčio put ka, besmrtnosti.

Gde ja živim

pre 3 godine

E brate mili. Dobar je bio Džej. Na stranu muzika i sve to (mada znam dosta stvari), ali stvarno simpatičan čovek. Vedar, nasmejan. Neka mu je laka zemlja. Saučešće porodici.

DRAGAN

pre 3 godine

Nikada necu zaboraviti
njegov hit
Ko se snama druzi zivot mu je duzi. Pocivaj u miru
veliki DZEJ. Sve najbolji
pevaci, narodnjaci napustaju nas ove proklete
2020 godine.Ima li kraja
ovome.

Darko

pre 3 godine

Pocivaj u miru dobri covece, 90ih si bio Bog koji hoda zemljom, ko nije tad ziveo ne moze da shvati tvoju popularnost i harizmu, uveseljavao si ljude svojim pesmama, sa tobom smo zajedno rasli, radovali se i tugovali. Hvala ti na svemu, neka te vecni mir primi u svoje okrilje.

kole

pre 3 godine

Prvi veliki hit koji ga je proslavio; "N mome jastuku", a njegova najbolja pesma ikad; (po mom misljenju i senzibilitetu) "Upalite zamnom svece..." Bio je komsija mog drugara u Kotezu, a u dvoristu je uvek imao nekoliko automobila koje mu je taj drugar sredjivao i popravljao jer ih je vozio agresivno i nepazljivo. Dobar i veoma duhovit lik. Voleo je radije da se nasali na svoj nego na tudji racun. Pevao, ludovao, pio, putovao, trosio vise na druge nego na sebe, imao mnogo zena... Mislim da je otisao nasmejan.

samo jako

pre 3 godine

Sve je manje dzejeva a sve više hipstera... ko šta voli ,meni draži dzejevi..stari šmekeri sa dušom i Bg fazonom za razliku od ove gomile praznih likova koji se loze na sebe i sliku sebe,i misle da mogu da kupe Bg fazon nekom lovom ili statusom,upamtite nikad smradovi,ta škola se uči od malih nogu a ne u 30.tim ..Dorćol stara skola,rip legendi

Rob Sinji

pre 3 godine

Skoplje , kasarna maršal Tito , 1991 , jesen. Rat počinje da se zahuktava , mi gušteri prolazimo obuku i razmišljamo hoćemo li sutra u rat. A na razglasu ide Džej i njegova pesma Nedelja. Nisam nikad do tada čuo za njega ali od tada ga smatram istinskim umetnikom.
Laka ti zemlja i pokoj duši umetniče .

Bane

pre 3 godine

Nekada radih u jednom Bg kazinu, dolazi dzej da igra aparate, ja mu rekoh gotivi te cale bas, a on ce 'Sine to mi znaci vise nego ista , evo 5 soma za caleta, ' vadi covek 5000 daje mi, ja reko ne treba Dzej, kaze sine, daj caletu obavezno nemoj zezas :( izuzetan covek..

SEXaS

pre 3 godine

баш тужна вест. почивај у миру Џеј. хвала ти за Догодине биће две године дуге и Успео сам у животу. и за друге песаме осим ове две, али ове две су једног хм фана те деведесетпрве дотакле кад му се свет рушио.

Neko ovdašnji

pre 3 godine

Svojim baladama lečio si mnoga slomljena srca, bolje od svih doktora i pilula! Pamtićemo te uvek nasmejanog i kao pravog ,,čoveka iz naroda". Tebi kapa dole i svako poštovanje za tvoj opus pesama. Mirno spavaj, za nas si živ, tvoje se pesme slušaju i slušaće se, a mnoge današnje ,,zvezde", bljesnu i brzo se ugase. Laka ti bila zemlja, dobri naš. Iako te lično ne poznavah, tužan sam kao da sam izgubio nekog rodjenog...

Kanidja PG

pre 3 godine

Ostali su vjecni hitovi iz 90tih godina,zivotni stil nije bio bas najbolji ali Dzej je bio jedinstvena pojava na ovim prostorima.
Pocivaj u miru veliki zivotni mangupe zivio si zivot do kraja u svom stilu do kraja.

Mojo

pre 3 godine

Drugarica iz detinjstva i ja stopiramo na Pančevcu, onih nesretnih 90-ih. Pljušti kiša, ona u nekim raspalim krpenim patikama, mokre noge skroz. Prolaze automobili, mi kisnemo. U jednom trenutku staje nam Porše, za volanom gospodin Džej. Sedam pozadi, ona napred. Zeza se s nama kao da se znamo ceo život. Ostavlja nas u General Ždanovoj, vadi iz džepa 50 maraka i gura ih drugarici u ruke. "Plaćate turu kad se sledeći put vidimo". Šmeker i legenda. Odmori se makar sad, ljudino.

hoćemo VAR u "superligi" povilo

pre 3 godine

Počuvaj u miru legendo Dorćola.
Zauvek u mom sećanju ćetvrtak veče, 90ih... Željko Samardžić gost u Džekijevom klubu...pa malo Željko, pa malo Džej, muzika za sva vremena.
Saučešće porodici, veliki šmeker i dasa nas je napustio.

Komša

pre 3 godine

Za one koji će reći "pa dobro, nisam ga slušao" i.t.d., Džej je bio mnogo više od njegove muzike, nije on bio samo pevač.
Džej je dete beogradskih ulica, dete Skadarlije, Dunavskoj keja, Studenjaka, Trga Republike, dete Starog grada i Dorcola prevashodno.
Kada se proslavio i postao pevač, nije vežbao sa logopedom da promeni romski žargon, nije se preselio na Dedinje. Mogao si ga sresti, u kafani, na ruletu, u parku, dok ga je zdravlje još služilo.
Izgubili smo simbol jedne autohtone kulture Beograda i celog našeg prostora koja polako nestaje u čeljusti globalizma i novog vremena, a ne samo još jednog pevača.
Počivaj u miru, pamtiće te ulice i kafane
(Dorcol, 6. decembar 2020 15:42) 


Nek počiva u miru!

Bobi

pre 3 godine

Neću nikad zaboraviti kad je ispričao vic u ona teška vremena, kako je Cigo čekao gorivo kao i svi ostali po celu noć. Cigo krene onda preko reda i tad krene svadja. Kaže Cigo "šta je Srbi šta se bunite samo mi Cigani smo još ostali uz vas!" Ha ha bio je baš svoj....

Defekt ??

pre 3 godine

Jel ima neka pesma od ovog kralja da nije bila i bice popularna ??NEMA NI JEDNA!!
Pocivaj u miru sa andjelima,Ljubimo te brate nas !!

Jedan je Dzej

pre 3 godine

Pre nekoliko godina Marija Serifovic je sa majkom Vericom pevala duet "Ti mi uvek trebas" uživo i premijerno.U pola pesme ulazi Džej koji place na scenu i ljubi ih oba dve,kaže Džej"izvinite što sam upao ovako uživo u program,ali moram da vas poljubim, mi cigani takvu dušu imamo to nema niko".Veliki Džej!

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Nisi muško ako se nisi prosuo uz Džeksona. Čist srpski kafanski bluz. Čoveka koji je zaista krenuo sa dna i postao nešto. Bez foliraže, dignutog nosa, kompleksa. Čisto srce i jedna napaćena duša. Nije to bio lak život, baš nije.

Retko ko je na sceni bio tako svoj, običan a šarmantno zabavan kao burazer Džej. Nosio je svoj Dorćol poput akademika. Zato danas iskreno plače ceo kraj. Otišlo je dete ulice i simbol vremena. I šana i vala i kešanje i taj tvrdi glas, Bogom dat, koji steže srce i preseca na pola. Živećeš brate naš, odmori.

Kobe Bryant

pre 3 godine

"Nedelja i svi ste tu, a mene s vama nema, daleko negde sam na put bez povratka moj sin se sada sprema." Nisam ljubitelj turbo folk muzike ali mi žao čoveka. Omaleni, simpatičan, sa odličnim vokalom. Čista ciganska duša. Neka mu je laka zemlja.

Muzicar

pre 3 godine

Da si kralj pozvao bi slugu...Bio si i ostajes kralj muzike.
Sunce ljubavi...uvek ce nam sijati kada se setimo i cujemo tvoje pesme.
Vetrovi su te lomili...ali si uvek terao po svome.
Ko se s tobom druzio...bio je pocastvovan.
Od ljubavi do mrznje...uvek si davao ljubav i hteo da radja sinove.
Zivote zeno bez morala...uvek si to znao.
Nedelja je i svi smo tu...kao da si znao da ce biti nedelja...
Ziveces kroz sve svoje pesme i ljubavi koje su stvarane i stvaraju se ili rastaju uz njih.
Dzej Ramadanovski 1964-2020.

Beograđanka

pre 3 godine

Kad se samo setim nektarove reklame gde on glumi Cigu koji zvoni na vrata i pita 'jel imas nesto staro'... Kakva faca i gospodin koji tu ulogu prihvati i odigra bez kompleksa.
Šmeker naš dorćolski.

Juho

pre 3 godine

Eh, koliko je VHS kaseta sa njegovim koncertima profuralo kroz moju osnovnu školu '91. Jesmo uglavnom slušali EKV i Orgazam, ali upravo se uz Džeja dešavalo "ono", šta god to značilo.

Ko bi rek'o cuda da se dese

pre 3 godine

???......Pocivaj u miru legendo! Preminuo si bas u nedelju, otisao "Na put bez povratka", kao sto kaze stih tvoje pesme "Nedelja"........Amin

djo

pre 3 godine

Pričala mi sadašnja verenica kad je studirala hotelijerstvo pa su bili dole u Splendidu na praksi u Budvi ili gde je već taj hotel i kaže svako jutro dođe sabajle odvaljen od života i sav bakšiš od sinoć podeli osoblju hotela. Za doručak se služi švedski sto, a on dođe kaže kuvarici sestro daj ti meni naseci parizera, nisam ti ja za ove stvari i ova mu stvarno naseče, trči po kuhinji traži jer ne možeš ti to naći tu, ne služi se najjeftinija salama na svetu u Splendidu, hahahaa, i stvarno ode tako odvaljen u sobu sa tim parizerom i ne pojavljuje se do uveče do novog nastupa, spava, leči se valjda, hahahaa.

Ozbiljan car i baš mi je žao.

da sam ja neko

pre 3 godine

Roker sam u duši ,većinu rock i hm koncerata u Bg sam odgledao.Jedini koncert narodnjaka koji sam odgledao je Džej na sajmu. I opet bih. Neka ti je laka crna zemlja dorćolska legendo.RIP

Luka

pre 3 godine

Ja bi zamolio, ako bi mogao Džej samo jednu strofu...
Nedelja i svi ste tu a mene s vama nema... Daleko negde sad na put bez povratka vaš sin se sada sprema...
Ovo mu je sigurno bio najteži nastup (pevanje) u životu.

Stele

pre 3 godine

Volim tzv starogradsku muziku, a tu noviju kafansku baš i ne (Južni vetar, 80-te, 90-te i to). Nisam fan estrade. Ali imam jedan CD u autu, ostao od prethodnog vlasnika, Džejeva kompilacija. Znao sam pre slušanja možda 6-7 pesama. U jednom trenutku dok vozim, traje pesma ''Nedelja'', i kad na pola pesme dođe do dela ''a meneeee s vama neeema...'' ja shvatim da sam se naježio samo od boje glasa. Naježio sam se do sada na možda 20ak pesama, ali ovo je bio prvi put da me je narodna/kafanska pesma baš onako pošteno naježila. Fizički mali čovek, a tako moćan glas. Srpski Dani De Vito.

Hvala ti za Nedelju i počivao u miru!

Rocky

pre 3 godine

Počivaj u miru.

Dobri duh estrade, šmeker, mangup. Čovek koji je imao posebnu emociju i poseban glas... i poseban životni put.

Otpevao je evergrin. Čovek balada. Zauvek će živeti kroz svoje pesme.

Tamo gde odeš valjda ćeš zateći bolje vreme i bolje ljude...

Zbogom, legendo.

Pera Peric

pre 3 godine

Narodnjacki Maradona !!!
Na zalost, da se nije ziveo kako je ziveo, mogao je jos mnogo dobrih pesama da odpeva...
Pocivaj u miru majstore...

Idi begaj

pre 3 godine

Neznam ko je ovaj covek, nikada cuo nisam za njega. Sigurno je zaduzio Srbiju necim velikim. Cim ga ovoliko sveta postuje i zali.
(Slobodan Petrovic, 06. decembar 2020 18:20)

Ne,eto ti si....stari,jaki komentator...

Sanja Dorcol

pre 3 godine

@ Šibicarenje, krađa, alkohol, droga i narodnjaci.
Pa, definitivno aleja zaslužnih građana, nema druge
(DžedaJ, 6. decembar 2020 16:34)

Prijatelju, nisam ni ja slusala narodnjake, zavrsila sam i neke fakultete (dva doktorata koja bih mogla samo o klin da okacim koliko du dobra covecanstvu ucinila), naucila jezike, otisla iz zemlje, kao i mnogi iz moje generacije ('77.)... Nisam nostalgicna za devedesetim nikako, malo me srce boli za Jugom, ali to je zivot...

Dzej je bio iskren, autentican, saosecajan, pomago je ljudima i pesmom i delom.

Pogledajte se u ogledalo pa se zapitajte sta ste vi uradili?
Za sebe mogu da kazem ni blizu dovoljno, ni blizu kao Dzej...

Goreo je svecu s oba kraja.

Ako ima neka peticija da se potpise da bude sahranjen u Aleji i da dobije ulicu na svom Dorcolu, dajte! Zasluzio je on i vise od jedne ulice i nije vazan Dorcol, ali je bio njegov...

.....

pre 3 godine

Nedelja i svi ste tu
A mene s vama nema
Daleko negde sam
Na put bez povratka
Vas sin se sada sprema

Hvala ti za sve predivne pesme kojima si lečio slomljena srca i duše

Blanusha

pre 3 godine

Bas mi je zao.Jedan od simbola narodne muzike.Ko voli da slusa kafanske balade,nije mogao da ne voli Dzeja.Sigurno je obelezio eru kafanske muzike,ali velika steta sto je poslednjih godina bas sebe zapostavio.
Neka mu je laka zemlja...
Nedelja...a mene s'vama nema...

DuckyDuck

pre 3 godine

I to u nedelju. Retki ne gospodin koji je ziveo kao uzor gospodi.

Svaka cast i vecna ti slava legendo.
(Stefan, 6. decembar 2020 16:07)

Bio je on gospodin mnogo više, nego neki koji se za gospodu izdaju.

Gospodstvo nije ni u lepom odelu, ni u lepom maniru, ni u lepoj diplomi, već u prizemnosti i prihvatanju sopstvene ljudske nesavršenosti, a on je time i svojom osećajnošću mogao da se pohvali.

Neka mu je lako. :-/

реалиста

pre 3 godine

Највећи шмекер естраде.Приступачан, природан, слава га није променила нимало.Почивај у миру, легендо!

Dr. Pablo Eskobar

pre 3 godine

Kad se setim tih ranih 90-tih, sve je gubilo na kvalitetu,ali Dzej je tada bio bog otac. Na radiu svaka njegova pesma je bila hit, Totalno drugaciji i orginalan, a sclvaka pesma je tako lako ulazila u usi, ali je tesko izlazila.
Na zalost u poslednje vreme mu nije islo, rekao bih da je bio duboko nesrecan, a i samopouzdanje mu se srozalo, dosta je pio. Vise nije bio onaj stari Dzej, posrnuo je kao Maradona. Bili su tu za druge, ali za sebe nisu uspeli da se izbore.

blagoludima

pre 3 godine

Listam komentare i cudom se cudim ko klikne minus i zbog cega ? Covek bez mrlje u karijeri uvek iskren i otvoren. Nikada nista nije poricao i da je krao , pio , kockao , drogirao ......Svaka pesma mu ima dusu. Pocivaj u miru legendo

Plejlista za Džeja

pre 3 godine

Najdraže Džejeve pesme:

1. Nedelja
2. Život kratko traje
3. Ugasila si me
3. Sunce ljubavi
4. Zar ja da ti brišem suze

i malo razne Romske muzike, jer Romi su iznedrili toliko lepih pesama:

6. Ederlezi
7. Parno Graszt - Kade shukar (Mađarska)
8. Caje shukarije
9. Djelem djelem
10. Cigani Ivanovići - Cigani ljubiat pesnji (ljubi cigana Jana) (Srbija)
11. Gadjo Dilo - Tutti frutti (Rumunija)
12. Mahala Rai Banda - Mahalageasca (Rumunija)

Sanja

pre 3 godine

@RIP
kažu o pokojniku sve najbolje ali o dotičnom nisam u stanju da nadjem niti jednu pozitivnu reč osim ŠUND,KIČ.....to vam kaže neko ko je pravi generacijski dorćolac a ne dodjoš u prvoj generaciji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Don Brasco, 6. decembar 2020 16:33)

Ne znam sta znaci "pravi generacijski Dorcolac". Svi smo mi odnekud dosli, te tako i vasi roditelji ili mozda njihovi roditelji... nesto se ne secam iz antropologije da se govori o posebnoj evoluciji Homo Dorcolikusa, koji je direktno od jednoceliskog organizma, izmilevsi iz Dunava prohodao na dve noge.

Dakel enznam sta taj vas "kvalitet" znaci, aliznam d aprepoznam autenticnost i dobrotu. Na kraju krajeva, samo je to vazno. Ionako cemo svi da zavrsimo na istom mestu, pod zemljom, kao prah. Nema potrebe da se tom prasinom dicim kao da je nesto vazno... svako ima roditelje, svako je odnekud dosao tu gde je. I vise postujem one koji su sami nesto stekli nego nasledili ime, stan, posao, novac... oni znaju sta je zivot i da drugima treba pomoci.

Jazz ba

pre 3 godine

Imao je mnogo dobrih pjesama.
Nikada nije folirao bio je raja.
Scena za pamćenje bilo je to neko veliko slavlje u Francuskoj svi mole Šeria Konjevića da pjeva a on kao nemože Džej skače i trpa mu mikrofon i veli šta je mangupe šta se foliraš,ko si ti? :) Počivaj u miru. Porodici saučešće.

Zvezdaš

pre 3 godine

Nedwlja i svi ste tu a meneeeee s vamaaa nemaaaa.
Umetnik sa dušom. Neka mu je laka zemlja. Nisam nikada slusao tu vrsru muzike ali Dzej je drugaćiji.
U ovom tekstu utisak je da su se ljudi družili a danas neka nemaština otuđila ljude a on bio ma vrhuncu slave u vreme zvanično najveće krize.

presheva

pre 3 godine

Ode jos jedna legenda pevac koji je znao da peva i da donese pesmu do svakog coveka.. kao klinac slusao sam pesme njegove i mnogi nji iako tad mnogo malo razumeo jezik... laka mu zemja

Jelena

pre 3 godine

Imao je najlepse balade. Jedini uz Tomu Zdravkovica koji je u pesmi mogao da docara tu kafansku atmosferu, znao je da prenese emociju neverovatno. Nek mu je laka zemlja.

Nenad Grobar Pirot

pre 3 godine

Neka pociva u miru,dugo ga je mucila bolest i sam znam koliko je teska srcana slabost,bio je dobar umetnik,i obican covek,nije se stideo svog porekla,za razliku od dosta novokompanovih pevaca i pevacica...

E-75

pre 3 godine

I Dunav laze
ako ti kaze
da ima ga vise
od suza mojih,

jer niko ne zna
pa ni sam Dunav
koliko sam zeljan
usana tvojih...

Pocivaj u miru legendo.

Dabs

pre 3 godine

Legendo, laka ti crna zemlja i hvala si za sve lepe trenutke koje si nam doneo. Ti i tvoja muzika ste bili pozitiva i vedrina u teškim 90-im. Na drugom kraju sveta sada žalim za tobom i trudim se da zadržim suze. Pokoj ti duši.

Mazda

pre 3 godine

Bilo bi lepo da je za zivota znao koliko je voljen. On je bio covek koga mozda mozes da ne volis ali ne mozes da ne gotivis. Zato sto je bio autentican, zato sto je bio smeker, zato sto je bio gotivan.

Hvala ti na svemu i neka ti je laka zemlja.

Vot iss yo nem

pre 3 godine

Ne slušam narodnu muziku, ali Džeja mi žao kao da sam izgubio nekog meni bliskog. Verovatno zato što je bio jednostavan, prirodan, iskren, duša, čovek. Zbogom legendo.

Igor Gavran

pre 3 godine

Ovaj zivot nije lak, nije lak, nije lak
tome su me stalno drugi ucili
a ja uvek rdjav djak, rdjav djak, rdjav djak
dzabe su se sa mnom samo mucili

1994

pre 3 godine

Sredinom devedesetih ja sa mojima u Becicima, i Miloceru, bio neki hotel gde smo odseli na moru, i kroz maglu se secam Dzeja kako je pravio haos u predvordju hotela, popularnog lobby-ju. Bio je pijan, razbijao je case, lustere, haos, niko da ga zaustavi, mislim da je bio mortus pijan tad u onoj nekoj njegovoj sarenoj havajskoj kosuljici. Ziveo je zivot onako kako mu je sudbina zacrtala, i nikako drugacije. Tako ga i svi mi zivimo. Nekome je zacrtano da ima zanimljiv zivot, nekome dosadan, a Dzej je proziveo ali i pruzio vise nego sto obican smrtnik moze da pruzi za 50 zivota.

Dzeki, uvek si bio pijan, i nek si, ko ce podneti svu onu tugu iz skoro svakog tvog legendardnog hita trezan, a ti si to prezivljavao iz dana u dan kroz koncerte, i nastupe. Sad mozes u miru, uz neko picence, da gledas kako samo mi ovde tugujemo a tebi ce valjda konacno biti bar malo lakse tamo gore.

Mural i ulica na Dorcolu pod obavezno.

Zoran

pre 3 godine

93-ca, para ni za sta, radim tezgu godisnjicu TV Palme, nema ko nije dosao, ja i prijatelj radili citav dan, nemamo ni kinte, ni pljuga, pa se on i ja rasirili u strelce da zickamo pljuge, necu da druge spominjem kako su se ponasali, i tako dodjem do Dzeja, zatrazim mu 2 pluge, a on me gleda 2 sekunde, okrene se prema svojoj zeni i kaze, "daj mi onaj Malboro" i pruzi mi citavu kutiju i kaze "Znam ja kako je kad se nema", Ja zatecen, ne mogu da progovorim nista ali posle par sekundi samo sam izustio "ali meni trebaju 2 pljuge ne citava kutija" a onse samo nasmesi i kaze i odmahne rukom.
Neka ti je laka crna zemlja coveku s dusom. Nisu to vece bile u pitanju pljuge, bilo je to za mene mnogo vise, video sam COVEKA
Pocivaj u miru

Sanja

pre 3 godine

@Po komentarima se vidi, da je Dzej bio nekoliko puta popularniji od Mise Aleksica...to je neshvatljivo za mene,rodjenog pre pola veka
(Satan Panonski, 6. decembar 2020 18:45)

Evo, Misu sam poznavala licno, kao i njegovog oca i mogu da kazem da su samo hardcore fanovi benda bilo sta vise o Misi znali, sem sto su za njega culi. Ne zato sto on to nije zasluzivao, vec zato sto je uvek bio odmeren, drzao se nekako po strani iako je bio pravi roker!

Zasto biste poredili jednog s drugim na neciju stetu? Svako je na svoj nacin dao doprinos! Raditi na onom sto ti je Bog dao (talenat), stvoriti nesto i koristiti to nesto za dobro... Njih dvojica su rasli kao na dve razlicite planete... i obojica bili sjajni.

Sta je svako od nas uradio, krijemo se iza ekrana i kuckajuci izlivamo svoju zuc.

Nisam slusala narodnjake, ali to ne znaci d ane ogu da prepoznam ono sto je autenticno!

Obojica zasluzuju postovanje.

Sanja

pre 3 godine

@Prvo, neka pociva u miru.

Drugo, uz duzno postovanje prema liku i delu pokojnika, ciji opus nisam nikada voleo, ali moram postovati...ali on NIKAKO ne moze biti simbol Beograda, ali ni u snu. Dan kada ta muzika postane na ovaj nacin simbol Beograda, je dan kada ce ovaj grad konacno dotaci dno, nema dalje, nema dublje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (grga, 6. decembar 2020 16:20) # Link komentara

Ih koliko je cak i Beograd veliki i koliko cak i u tako malom gradu ima gradova i gradova...

Nikad nisam slusala narodnjake, pa sta... ne znaci da ne mogu da cenim nekog ko je autentican i dobrog srca.

PSL

pre 3 godine

Prvo da napišem neka počiva u miru i večna mu slava. Sad da dodam koji to razlog ima da se Džej sahrani u aleji zaslužnih građana? Molim vas pa to stvarno nema smisla. Čovek je bio popularan snimio nekoliko hitova pa eto i bio je i veliki drugar sve je to lepo, ali on nije ničim zadužio ovu državu i ovaj narod. U zadnjih par godina i više mogli smo o njemu čitati samo u žutoj štampi. I sad još tražite da mu žena i deca i unuci dobiju državnu penziju, jer nemaju od čega da žive kao što je bilo sa šabanom Bajramovićem. zarađivali hiljade evra sve propili i prokockali a onda da država pomogne. za to vreme ljudi rade od jutra do sutra 45 godina i dobiju penziju od koje ne mogu da prežive i budu socijlani slučajevi. Iskreno smučilo mi se sve to. Evo trenutno se skupljaju pare za mnogo teško bolesne dece, a država slala avion za Šabana Šaulića umesto da omogući lečenje za decu i za sve bolesne. Za kraj o pokojniku sve najlepše.

komnen barjaktar

pre 3 godine

Prvi i jedini put uživo gledao sam ga i slušao u Šapcu. Davno, krajem 80-ih. U kafani "Kod Vuka". Pevao je "Zar ja da ti brišem suze". Bio je na samom početku karijere, na podijumu u odelu, doteran, sa šeširom na glavi... Kasnije postao zvezda domaće folk scene! Večni pokoj!

мр Предраг М.Вулетић

pre 3 godine

Какав је непосредан био Џеј говори и сцена када је код Саборне цркве Џеј из таксија видео Патријарха Павла и тражио да таксоста стане ,он изашао,пришао Павлу и рекао:"Ћале, јел могу да ти љубим руку", препричавао је својевремено таксиста који је возио Рамадановског, што је касније певач и потврдио.