Sreda, 21.09.2005.

03:05

Gotov(i) je(smo)?

Izvor: B92

Gotov(i) je(smo)? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Ljubiša-Slovenija

pre 18 godina

Stvarno mi se sviđa komentar i drago mi je da netko pokuša svima nama da otvori oči.Prvo pokušajmo da očistimo pred svojim pragom pa onda da pljujemo po drugima!!!!!!!
Kada budemo ujedinjeni ne samo kao nacija, nego i kao država,onda možemo da od nekoga tražimo da ima volju i da igra sa svim srcem.Narode ne zaboravljajte koliko radosti

natasa

pre 18 godina

Radmanović, Jarić, Miličić bolje da nisu ni dolazili....ne zelim vise da ih vidim u reprezentaciji.. osvestite se ljudi...kome dajemo na znacaju...neverovatno

Pedja ZR

pre 18 godina

Moram ipak da se slozim sa manjinom i kazem da je ovo zaista lose napisan text, napisan kao kroz neku salu. Nema tu nikakve prave analize. Slazem se da treba pisati razumljivim recima, ali ovo je za mene nesto kao kad neobavezno pricamo na ulici...

Rade

pre 18 godina

Ja mislim da je ovo prava katastrofa i tuzno je da se posle onakvih utakmica i uspeha ovako obrukamo i to na nasem terenu. Mada kad se bolje pogleda mozda je ovo kad tad i trebalo da se desi. Drzava propada polako i to je evidentno, ne zna se ni za koga igraju ti momci. Juce za Jugoslaviju, danas Srbiju i Crnu Goru, za koga ce sutra? Beograd, Novi Sad??? Ljudi budite realni i nemojte da se nervirate!!! Znam da boli i da tesko pada ali preboleli smo mi vec dosta toga, mozemo i ovo...

Pssst

pre 18 godina

E, da, jedan od gore navedenih komentara dade mi dobar slagvort - posebna muka, povrh igre reprezentacije, bili su komentatori RTS-a! Izuzev Sarenca, naravno. Potpuno podrzavam komentar momka koji je pomenuo ovaj problem, a vama momci preporucujem da, mada imate vrhunske sportske novinare i komentatore, pokusate da dovedete Sarenca na B92 i time zaokruzite epitet UBEDLJIVO najjace sportske redakcije na ovim prostorima.

bale

pre 18 godina

Uloga trenera SCG reprezentacije danas treba da bude svedena na (1)pravi izbor igraca, (2)njihovo "osvezenje" posle naporne sezone u NBA i vodecim evropskim ligama, odnosno podizanje sposobnosti kod onih drugih, (3) adekvatan izbor taktike, (4) stvaranje timske atmosfere i odgovarajuce motivacije. U slucaju Zeljka Obradovica na OI 2000. i 2004. i sad na EP, sve to je izostalo. Njegova trenerska "ruka" se nije osetila ni u jednom segmentu, i to iz dva kljucna razloga: (1) ni on ni oni oko njega ne shvataju da zivimo u jednom drugom vremenu u kome treba voditi igrace koji su, bas kao i on sam, "dolarski milioneri", (2)ekstremno je nefleksibilan, tu i tamo cak neprincipijelan cime je pogubio sve atribute prirodnog autoriteta.

kengur

pre 18 godina

Tekst je totalno, kako je vec neko rekao amatersi uradjen. Ne smao to, vec je autor ovog teksta mesao politiku i sport bez ikakvih razloga! "...u kojoj zemlji zivimo". Kakve veze ovo ima sa kosarkom? Sta autor teksta ima da "skonta"...na kraju krajeva, krivac se zna. Moze Obradovic da prica sta hoce, da je mika, Luka Zika kriv, ali ON je birao tim, ON je odlucivao koliko ce ko da igra i ON je bio vodja tog tima. Ako jednostavno nije bio u mogucnosti da predvodi takav tim (znaci da upravlja), onda jednostavno nije ni trebao to da pokusava. Zelim samo da vas sve podsetim na jos nesto sto se dogodilo 2000. u Sidneju. Vec tada je u nasoj repki doslo do svadja. Jos tada su mnogi asovi nase kosarke odlucili da odbiju poziv zbog "licnih" razloga. Zasto je Obradovic cekao svo ovo vreme da iznese ovakve stvari u javnost? Da li sad on samo pokusaca da spasi voje du*e jer je obecavao SIGURNO ZLATO u BG a nije ni stigao do BG-a?!?!

Jos jednom, autoru onog teksta ja licno predlazem da zaboravi posao novinara i da pokusa necim drugim da zaradi hleb.


Pozdrav!

scythe

pre 18 godina

Jako dobro. Sve je receno i jako dobro novinarski spakovano (apropo onog komentara o amaterizmu). Novinarstvo je ovde upravo uslo u sluzavu kolotecinu iz koje je ovakav pristup jedino moze izvuci. Samo iskrenost. Istina.
A istina je da o sebi mislimo odvise lepo kada je u pitanju kosarka i jos ponesto, a i odvise ruzno kada su u pitanju neke druge stvari. Budemo li iskreni i hrabri..prema sebi..i prema drugima...zatvoricemo veliku rupu iz koje nam kuljaju razni mesetari i oportunisti i zbog koje nam se sada desavaju ovakvi porazi i u kosarci, i u ekonomiji, kulturi, politici...zivela Srbija, bas onakva kakva je ispod svog tog blata.

kankan

pre 18 godina

U potpunosti se slazem sa svime sto je navedeno osim da se na muci poznaju junaci.
Mucno je bilo za nas koji smo to gledali, a od junaka ni za lek.

Tamara

pre 18 godina

Skroz se slazem sa tobom Milane!Mislim da u nasoj reprezentaciji ima onih koji zele da igraju,a ne paradiraju terenom kao da je to modna pista!Nadam se da su se doticni prepoznali,pa necemo valjda jos vise da solimo bolnu ranu!Nasa "ponosna" nacija mora vec jednom da se vrati u stvarnost i uvidi da se ne moze ziveti od nekadasnjih uspeha,zar ne?Ok,pa bili smo mi i evropski i svetski sampioni,ali to vise nismo!Zato je vreme da preduzmemo nesto i prestanemo da tonemo jos dublje!Dosta sa recima,trebaju nam dela!

Dragan

pre 18 godina

Hej, ljudi, kako mozete zaboraviti srecu koju nam je kosarkaska reprezentacija donosila u najtezim trenucima. Nisu zasluzili blacenje! Ovo je ipak SAMO SPORT, nazalost sa primesama politike
Napred nasi, jos cete vi nama donositi radost!!!

Nebojsa T.Maric

pre 18 godina

u potpunosti se slazem sa komentarom g-dina pavlice. Zameram selektoru nedostatak ostrijeg reagovanja pre starta sampionata. Setite se Pesica i Indijanapolisa 2002.g. Ja se ne secam da je Radmanovic primio medalju! Osipati drvlje i kamenje po borcima nakon izgubljene bitke je odlika losih vodja. Mislim da je Zeljko zaokruzio ciklus sopstvenih selektorskih neuspeha(na uspesima mu hvala)i da mu je vreme da to mesto prepusti nekom drugom!

Vladimir

pre 18 godina

Nisu oni shatili koliko to znaci nama,obicnom narodu.Koliko smo se radovali i cekali na ovaj dogadjaj.Ulepsavali gradove,trudili se da sve lepo odradimo, da se pokazemo svetu.Ne razumeju to "oni".
Tuzno...

Vitez Koja

pre 18 godina

E moj Pavlice... Znas kako kazu - pas laje, karavan prolazi. Juce, danas, sutra i preksutra.. Vreme junaka je proslo. Ostale su samo froncle i restlovi u nasem sportu, sa sve Olimpijskim komitetom na celu, koji je trenutno u fazi sveopsteg rasula i gledaju samo ko ce bolje da se nakrka u Pekingu 2008. A za sport - sto bi se reklo - stoli ih bojko!

Ilija Gromovnik

pre 18 godina

Koliko se ja secam Milan Pavlica je bio samnom u Indijanapolisu pre par godina. Ako se on ne seca secam se ja da smo na 1 sat pre utakmice zatekli par njih (nasih igraca) kako sede u kaficu na pra koraka od sale, piju pivo i puse. Sat pred utakmicu za Novim Zelandom. Ako to ne govori o kakvim je ljudima/profesionalcima rec, neznam sta moze to bolje da pokaze.
A sto se pisanja Milana Pavlice tice, ja mislim da je sasvim na nivou i da je cak i veliko osvezenje u odnosu na druge novinare. Kazi kako je jeste e na kako mislim da neko zeli da cuje. Svaka cast Milane.

Pota

pre 18 godina

Opa! Svaka cast na prvom i jedinom trezvenom komentaru celokupne situacije! Najzad neko pametan da sve ovo protumaci sa vise aspekata!
Odusevio sam se sa ovom recenicom "A da se zapitamo, kako i gde živimo, to ne, to je suviše teško. Što otaljavamo posao, što vozimo kao ludaci, što ne možemo da skontamo tačno u kojoj državi živimo i ko smo uopšte."

Misko

pre 18 godina

Bruka i sramota i to na domacem terenu!
Vidjelo se vec protiv Spanije da nesto zaista nije u redu. Jer -19 u N.Sadu je trebalo biti dovoljno upozorenje. A protiv Fracuza smo mogli dobiti.Iako protiv Litvanaca vjerovatno ne bi imali sansu. Ali ko zna? Sad je Obradovic objasnio o cemu se radi.I tu nema sta dodati.
Jer on nije trener od juce!

Boža

pre 18 godina

Ne slažem se sa autorovim recima "Tu već možemo da skrenemo odgovornost malo i na naš dobri narod, koji voli da pobeđuje, ali često više kroz druge". Naime, ko ne voli da pobeđuje, cilj dolaska na takmičenje je pobediti, biti prvi. Jedna od izjava Letonaca, ako se ne varam bila je da su oni došli po zlato.Znaci, svaka reprezentacija je dosla na EP da bi uzela zlato ili ostvari što bolji rezultat, sto je u slucaju nase reprezentacije ekvivalentno.
A sto se tiče našeg dobrog naroda, mislim da narod nije ništa kriv, i ne shvatam zašto ga je autor teksta pomenuo. Naš narod se, po ovom pitanju, ne razlikuje nešto više od drugih naroda. Građani ove zemlje navijaji za svoje predstavnike, reprezentaciju. Reprezentaciju bi trebalo da čine najbolji košarkaši sa prostora SCG, ako reprezentacija kiksne na nekom takmičenju, građani to smatraju kao kolektivni neuspeh, kao što pobedu smatraju kolektivnim uspehom. Jer kao sto sam rekao reprezentativci su najbolji medju najboljima iz SGC. Ko god misli da je ovo cudno samo neka se priseti trgova u Parizu posle poraza fudbalera Francuske reprezentacije, nemira i masovnih tuca u Moskvi, ili mozda komentara americkih novinara posle ostvarenog loseg rezultata Americke reprezentacije na SP u Indijanapolisu. A sto se ostatka teksta tice u glavnom se slazem. Odgovornost za lose rezultate je na svima koji su vodili reprezentaciju ili igrali u njoj.Iz ovoga treba izvući pouku za naredno EP posto na SP ocigledno ne idemo.

Misa Pavlovic

pre 18 godina

Clanak je na zalost sasvim na mestu. nije problem nedostatka talenta i dobrih igraca, nedostaje volja i angazman da igraju za drzavni tim. Medjutim, kakva nam je drzava, vise nismo mogli da ocekujemo ni od srzavnog time. Mislim da bez obzira sto je verovatno Obradovic u pravu sa razlozima za neuspeh, on nema prava da se tako brani, jer je na kraju krajeva on sastavio drzavni tim i on je odredjivao ko ce da igra. Znaci odgovrnost primarno on snosi. Posebno je pitanje na koje KSS mora da nadje odgovor, dali mi zelimo da nastavimo sa praksom da zovemo igrace u reprezentaciju koji su to zasluzili svojom zaslugom iz proslosti, ili bi ipak bilo bolje da zovemo mozda slabije igrace, ali igrace koji zele da brane drzavne boje.

Ali nazalost su prosla vremena kada smo mogli da se branimo ovim ili onim spoljnim uticajima, ovog puta smo se obrukali na svom terenu. Ovog puta nam nije kriv NATO, mi smo sami odgovorni sto smo se obrukali pred svojom publikom. Dali ce biti vise pameti u buducnosti, ja se nadam, ali pravo da kazem ne verujem da smo ista naucili iz ove bruke.

Marchello

pre 18 godina

Budimo iskreni. Igrati u NBA je otprilike kao kad čovek igra u nekoj sapunskoj operi. Otuda i ne čudi da naši manekeni ne mogu da odigraju neku ozbiljniju ulogu.

slobodan

pre 18 godina

Mislim da bi trebalo da prestanemo sa kudjenjem igraca i selektora, jer oni su vec dovoljno kaznjeni time sto su morali da se skupe i odigraju ulogu reprezentacije. Ko im je kriv nisu se na vreme sakrili .

urkem

pre 18 godina

Divac,Paspalj,Djordjevic,Danilovic.... Dobro zapamtite ova imena ,to su bili igracina kakve cemo dugo cekati ili ih ni necemo docekati. Ovi sada jesu dobri ali nisu dovoljno veliki da bi mogli da ucine nesto vise.Ovim porazom se samo jos jednom pokazalo kakvo je stanje u nasoj kosarci i dok se ne isprave neke druge stvari u samom nasem drustvu i kosarkaskoj organizaciji nece ni biti nolje.Imali smo talente(Radmanovic,Milicic... koji su prerano otisli u NBA u potrazi za slavom i parama a za nas su ostali mozda zauvek izgubljeni. Ne mislim da ce skoro biti bolje bar ne dok se igra ova Jadranska liga i igraci nedozreli odlaze preko bare. Siituacija je teska ali i ne znam kada cemo se oporaviti. Ali ljudi glavu gore ipak je ovo ZEMLJA KOSARKE

Bravo za clanak

pre 18 godina

Odavno nisam citao nesto lucidno i umereno na B92 kao sto je ovaj jasan clanak. Ovo je poziv i celoj redakciji, ako ste liberali i pro-zapad, ne morate bas uvek biti protiv drzave i nacije kao sto imate obicaj. Zato ponavljam i pozdravljam, hvala i bravo za ovaj osvezavajuci clanak.

ZORAN-TE-NEJ

pre 18 godina

Pozdrav za GENIJALCA MILANA,
Hvala bogu pojavi se covek koji ume da napise pametan, strucan, zanimljiv a opet i pomalo duhovit tekst o utakmici. Zadovoljstvo je citati tvoje(eto ja vec presao na ti) tekstove. Muka mi je od svih dnevnih sportskih novina i masu morbidnih izvestaja nekih vrlo cudnih ljudi koji neznajuci cime da se bave u zivotu pa ko veli ajde da i mi mudrujemo o sportu. Ti si ,brate(uh ulete mi ova opaska,mislim ovo ,ono) zakon. Kritikuj(napusavaj op.aut.) i dalje ali sa stilom. Ko zna, zna!
P.S.Koji bi zakon bio sportski casopis na nasem trzistu sastavljen od vas "ludaka" sa B92!!!

Milan Čiča

pre 18 godina

Iskrene čestitke imenjače. Uz prvu jutarnju kafu, a posle besane noći, Vaš tekst dolazi kao melem i nada da u ovoj tvorevini gde živimo odgovornost jednom mora postati jedna od vrednosti svakog pojedinca.
Ovi momci su napravili mnogo posla u devedesetim i svaka im čast i hvala za sve.
Međutim, šta se dešava sa košarkom ?
Nema više one dominacije u trenersko- igračkim varijantama, drugi su značajno jači i igrački i taktički.
Neka ponovo budu hrabri i pošteni, neka priznaju greške, ali bez plakatiranja i lomače.
Dolaze mlađi, brži, željni dokazivanja...jer ovo bi trebala ostati zemlja košarke

Sremac

pre 18 godina

Bravo za komentar! Ipak, ne mogu da izdržim a da ne spomenem još jednu stvar. Najveća sramota u celoj priči je komentator RTS-a ili ljudi u RTS-u koji su ga ''selektovali''. Na momente sam prebacivao na treći kanal i slušao Šarenca i Sedlačeka kako komentarišu utakmicu Grčka-Izrael koju u Pioniru gleda 300 ljudi a na domaćoj TV verovatno niko jer su grčki studenti bili u pioniru. Da li ih je to neko kaznio zbog nečega ili šta je već bilo u pitanju ali ono što sam ja slušao bilo je strašnije od igre plavih. Svojevremeno sam olimpijadu u Atlanti pratio na TV Novi Sad na mađarskom jeziku iako ga ne razumem. Vidim da se ta vremena vraćaju na RTS.

Marko

pre 18 godina

Prilicno racionalna i koncizna analiza trenutnog stanja u domacoj kosarci; pitam se ipak da li je nemoguce ne kvariti profesionalni "ton" ovih vrsti opservacija izvesnim nevestim upotrebama zargona?!

tecumseh

pre 18 godina

Pavlice svaka ti cast. Odavno nisam procitao tacniji, istinitiji i nazalost bolniji izvestaj. Mislim da si pogodio sustinu - mi smo takvi kakvi smo, reprezentacija je takva, kakva je. Ko je kriv - to se nikada nece saznati. Po meni su svi krivi podjednako.

STRANAC

pre 18 godina

Bravo za komentar Milana Pavlice. Posebno za ovaj detalj: Tu već možemo da skrenemo odgovornost malo i na naš dobri narod, koji voli da pobeđuje, ali često više kroz druge. Možemo reći: „Pa ovo je

STRANAC

pre 18 godina

Bravo za komentar Milana Pavlice. Posebno za ovaj detalj: Tu već možemo da skrenemo odgovornost malo i na naš dobri narod, koji voli da pobeđuje, ali često više kroz druge. Možemo reći: „Pa ovo je

Marko

pre 18 godina

Prilicno racionalna i koncizna analiza trenutnog stanja u domacoj kosarci; pitam se ipak da li je nemoguce ne kvariti profesionalni "ton" ovih vrsti opservacija izvesnim nevestim upotrebama zargona?!

tecumseh

pre 18 godina

Pavlice svaka ti cast. Odavno nisam procitao tacniji, istinitiji i nazalost bolniji izvestaj. Mislim da si pogodio sustinu - mi smo takvi kakvi smo, reprezentacija je takva, kakva je. Ko je kriv - to se nikada nece saznati. Po meni su svi krivi podjednako.

Sremac

pre 18 godina

Bravo za komentar! Ipak, ne mogu da izdržim a da ne spomenem još jednu stvar. Najveća sramota u celoj priči je komentator RTS-a ili ljudi u RTS-u koji su ga ''selektovali''. Na momente sam prebacivao na treći kanal i slušao Šarenca i Sedlačeka kako komentarišu utakmicu Grčka-Izrael koju u Pioniru gleda 300 ljudi a na domaćoj TV verovatno niko jer su grčki studenti bili u pioniru. Da li ih je to neko kaznio zbog nečega ili šta je već bilo u pitanju ali ono što sam ja slušao bilo je strašnije od igre plavih. Svojevremeno sam olimpijadu u Atlanti pratio na TV Novi Sad na mađarskom jeziku iako ga ne razumem. Vidim da se ta vremena vraćaju na RTS.

urkem

pre 18 godina

Divac,Paspalj,Djordjevic,Danilovic.... Dobro zapamtite ova imena ,to su bili igracina kakve cemo dugo cekati ili ih ni necemo docekati. Ovi sada jesu dobri ali nisu dovoljno veliki da bi mogli da ucine nesto vise.Ovim porazom se samo jos jednom pokazalo kakvo je stanje u nasoj kosarci i dok se ne isprave neke druge stvari u samom nasem drustvu i kosarkaskoj organizaciji nece ni biti nolje.Imali smo talente(Radmanovic,Milicic... koji su prerano otisli u NBA u potrazi za slavom i parama a za nas su ostali mozda zauvek izgubljeni. Ne mislim da ce skoro biti bolje bar ne dok se igra ova Jadranska liga i igraci nedozreli odlaze preko bare. Siituacija je teska ali i ne znam kada cemo se oporaviti. Ali ljudi glavu gore ipak je ovo ZEMLJA KOSARKE

Milan Čiča

pre 18 godina

Iskrene čestitke imenjače. Uz prvu jutarnju kafu, a posle besane noći, Vaš tekst dolazi kao melem i nada da u ovoj tvorevini gde živimo odgovornost jednom mora postati jedna od vrednosti svakog pojedinca.
Ovi momci su napravili mnogo posla u devedesetim i svaka im čast i hvala za sve.
Međutim, šta se dešava sa košarkom ?
Nema više one dominacije u trenersko- igračkim varijantama, drugi su značajno jači i igrački i taktički.
Neka ponovo budu hrabri i pošteni, neka priznaju greške, ali bez plakatiranja i lomače.
Dolaze mlađi, brži, željni dokazivanja...jer ovo bi trebala ostati zemlja košarke

ZORAN-TE-NEJ

pre 18 godina

Pozdrav za GENIJALCA MILANA,
Hvala bogu pojavi se covek koji ume da napise pametan, strucan, zanimljiv a opet i pomalo duhovit tekst o utakmici. Zadovoljstvo je citati tvoje(eto ja vec presao na ti) tekstove. Muka mi je od svih dnevnih sportskih novina i masu morbidnih izvestaja nekih vrlo cudnih ljudi koji neznajuci cime da se bave u zivotu pa ko veli ajde da i mi mudrujemo o sportu. Ti si ,brate(uh ulete mi ova opaska,mislim ovo ,ono) zakon. Kritikuj(napusavaj op.aut.) i dalje ali sa stilom. Ko zna, zna!
P.S.Koji bi zakon bio sportski casopis na nasem trzistu sastavljen od vas "ludaka" sa B92!!!

Bravo za clanak

pre 18 godina

Odavno nisam citao nesto lucidno i umereno na B92 kao sto je ovaj jasan clanak. Ovo je poziv i celoj redakciji, ako ste liberali i pro-zapad, ne morate bas uvek biti protiv drzave i nacije kao sto imate obicaj. Zato ponavljam i pozdravljam, hvala i bravo za ovaj osvezavajuci clanak.

Marchello

pre 18 godina

Budimo iskreni. Igrati u NBA je otprilike kao kad čovek igra u nekoj sapunskoj operi. Otuda i ne čudi da naši manekeni ne mogu da odigraju neku ozbiljniju ulogu.

Misa Pavlovic

pre 18 godina

Clanak je na zalost sasvim na mestu. nije problem nedostatka talenta i dobrih igraca, nedostaje volja i angazman da igraju za drzavni tim. Medjutim, kakva nam je drzava, vise nismo mogli da ocekujemo ni od srzavnog time. Mislim da bez obzira sto je verovatno Obradovic u pravu sa razlozima za neuspeh, on nema prava da se tako brani, jer je na kraju krajeva on sastavio drzavni tim i on je odredjivao ko ce da igra. Znaci odgovrnost primarno on snosi. Posebno je pitanje na koje KSS mora da nadje odgovor, dali mi zelimo da nastavimo sa praksom da zovemo igrace u reprezentaciju koji su to zasluzili svojom zaslugom iz proslosti, ili bi ipak bilo bolje da zovemo mozda slabije igrace, ali igrace koji zele da brane drzavne boje.

Ali nazalost su prosla vremena kada smo mogli da se branimo ovim ili onim spoljnim uticajima, ovog puta smo se obrukali na svom terenu. Ovog puta nam nije kriv NATO, mi smo sami odgovorni sto smo se obrukali pred svojom publikom. Dali ce biti vise pameti u buducnosti, ja se nadam, ali pravo da kazem ne verujem da smo ista naucili iz ove bruke.

slobodan

pre 18 godina

Mislim da bi trebalo da prestanemo sa kudjenjem igraca i selektora, jer oni su vec dovoljno kaznjeni time sto su morali da se skupe i odigraju ulogu reprezentacije. Ko im je kriv nisu se na vreme sakrili .

Misko

pre 18 godina

Bruka i sramota i to na domacem terenu!
Vidjelo se vec protiv Spanije da nesto zaista nije u redu. Jer -19 u N.Sadu je trebalo biti dovoljno upozorenje. A protiv Fracuza smo mogli dobiti.Iako protiv Litvanaca vjerovatno ne bi imali sansu. Ali ko zna? Sad je Obradovic objasnio o cemu se radi.I tu nema sta dodati.
Jer on nije trener od juce!

Boža

pre 18 godina

Ne slažem se sa autorovim recima "Tu već možemo da skrenemo odgovornost malo i na naš dobri narod, koji voli da pobeđuje, ali često više kroz druge". Naime, ko ne voli da pobeđuje, cilj dolaska na takmičenje je pobediti, biti prvi. Jedna od izjava Letonaca, ako se ne varam bila je da su oni došli po zlato.Znaci, svaka reprezentacija je dosla na EP da bi uzela zlato ili ostvari što bolji rezultat, sto je u slucaju nase reprezentacije ekvivalentno.
A sto se tiče našeg dobrog naroda, mislim da narod nije ništa kriv, i ne shvatam zašto ga je autor teksta pomenuo. Naš narod se, po ovom pitanju, ne razlikuje nešto više od drugih naroda. Građani ove zemlje navijaji za svoje predstavnike, reprezentaciju. Reprezentaciju bi trebalo da čine najbolji košarkaši sa prostora SCG, ako reprezentacija kiksne na nekom takmičenju, građani to smatraju kao kolektivni neuspeh, kao što pobedu smatraju kolektivnim uspehom. Jer kao sto sam rekao reprezentativci su najbolji medju najboljima iz SGC. Ko god misli da je ovo cudno samo neka se priseti trgova u Parizu posle poraza fudbalera Francuske reprezentacije, nemira i masovnih tuca u Moskvi, ili mozda komentara americkih novinara posle ostvarenog loseg rezultata Americke reprezentacije na SP u Indijanapolisu. A sto se ostatka teksta tice u glavnom se slazem. Odgovornost za lose rezultate je na svima koji su vodili reprezentaciju ili igrali u njoj.Iz ovoga treba izvući pouku za naredno EP posto na SP ocigledno ne idemo.

Pota

pre 18 godina

Opa! Svaka cast na prvom i jedinom trezvenom komentaru celokupne situacije! Najzad neko pametan da sve ovo protumaci sa vise aspekata!
Odusevio sam se sa ovom recenicom "A da se zapitamo, kako i gde živimo, to ne, to je suviše teško. Što otaljavamo posao, što vozimo kao ludaci, što ne možemo da skontamo tačno u kojoj državi živimo i ko smo uopšte."

Ilija Gromovnik

pre 18 godina

Koliko se ja secam Milan Pavlica je bio samnom u Indijanapolisu pre par godina. Ako se on ne seca secam se ja da smo na 1 sat pre utakmice zatekli par njih (nasih igraca) kako sede u kaficu na pra koraka od sale, piju pivo i puse. Sat pred utakmicu za Novim Zelandom. Ako to ne govori o kakvim je ljudima/profesionalcima rec, neznam sta moze to bolje da pokaze.
A sto se pisanja Milana Pavlice tice, ja mislim da je sasvim na nivou i da je cak i veliko osvezenje u odnosu na druge novinare. Kazi kako je jeste e na kako mislim da neko zeli da cuje. Svaka cast Milane.

Vitez Koja

pre 18 godina

E moj Pavlice... Znas kako kazu - pas laje, karavan prolazi. Juce, danas, sutra i preksutra.. Vreme junaka je proslo. Ostale su samo froncle i restlovi u nasem sportu, sa sve Olimpijskim komitetom na celu, koji je trenutno u fazi sveopsteg rasula i gledaju samo ko ce bolje da se nakrka u Pekingu 2008. A za sport - sto bi se reklo - stoli ih bojko!

Tamara

pre 18 godina

Skroz se slazem sa tobom Milane!Mislim da u nasoj reprezentaciji ima onih koji zele da igraju,a ne paradiraju terenom kao da je to modna pista!Nadam se da su se doticni prepoznali,pa necemo valjda jos vise da solimo bolnu ranu!Nasa "ponosna" nacija mora vec jednom da se vrati u stvarnost i uvidi da se ne moze ziveti od nekadasnjih uspeha,zar ne?Ok,pa bili smo mi i evropski i svetski sampioni,ali to vise nismo!Zato je vreme da preduzmemo nesto i prestanemo da tonemo jos dublje!Dosta sa recima,trebaju nam dela!

Dragan

pre 18 godina

Hej, ljudi, kako mozete zaboraviti srecu koju nam je kosarkaska reprezentacija donosila u najtezim trenucima. Nisu zasluzili blacenje! Ovo je ipak SAMO SPORT, nazalost sa primesama politike
Napred nasi, jos cete vi nama donositi radost!!!

Vladimir

pre 18 godina

Nisu oni shatili koliko to znaci nama,obicnom narodu.Koliko smo se radovali i cekali na ovaj dogadjaj.Ulepsavali gradove,trudili se da sve lepo odradimo, da se pokazemo svetu.Ne razumeju to "oni".
Tuzno...

Nebojsa T.Maric

pre 18 godina

u potpunosti se slazem sa komentarom g-dina pavlice. Zameram selektoru nedostatak ostrijeg reagovanja pre starta sampionata. Setite se Pesica i Indijanapolisa 2002.g. Ja se ne secam da je Radmanovic primio medalju! Osipati drvlje i kamenje po borcima nakon izgubljene bitke je odlika losih vodja. Mislim da je Zeljko zaokruzio ciklus sopstvenih selektorskih neuspeha(na uspesima mu hvala)i da mu je vreme da to mesto prepusti nekom drugom!

kankan

pre 18 godina

U potpunosti se slazem sa svime sto je navedeno osim da se na muci poznaju junaci.
Mucno je bilo za nas koji smo to gledali, a od junaka ni za lek.

scythe

pre 18 godina

Jako dobro. Sve je receno i jako dobro novinarski spakovano (apropo onog komentara o amaterizmu). Novinarstvo je ovde upravo uslo u sluzavu kolotecinu iz koje je ovakav pristup jedino moze izvuci. Samo iskrenost. Istina.
A istina je da o sebi mislimo odvise lepo kada je u pitanju kosarka i jos ponesto, a i odvise ruzno kada su u pitanju neke druge stvari. Budemo li iskreni i hrabri..prema sebi..i prema drugima...zatvoricemo veliku rupu iz koje nam kuljaju razni mesetari i oportunisti i zbog koje nam se sada desavaju ovakvi porazi i u kosarci, i u ekonomiji, kulturi, politici...zivela Srbija, bas onakva kakva je ispod svog tog blata.

kengur

pre 18 godina

Tekst je totalno, kako je vec neko rekao amatersi uradjen. Ne smao to, vec je autor ovog teksta mesao politiku i sport bez ikakvih razloga! "...u kojoj zemlji zivimo". Kakve veze ovo ima sa kosarkom? Sta autor teksta ima da "skonta"...na kraju krajeva, krivac se zna. Moze Obradovic da prica sta hoce, da je mika, Luka Zika kriv, ali ON je birao tim, ON je odlucivao koliko ce ko da igra i ON je bio vodja tog tima. Ako jednostavno nije bio u mogucnosti da predvodi takav tim (znaci da upravlja), onda jednostavno nije ni trebao to da pokusava. Zelim samo da vas sve podsetim na jos nesto sto se dogodilo 2000. u Sidneju. Vec tada je u nasoj repki doslo do svadja. Jos tada su mnogi asovi nase kosarke odlucili da odbiju poziv zbog "licnih" razloga. Zasto je Obradovic cekao svo ovo vreme da iznese ovakve stvari u javnost? Da li sad on samo pokusaca da spasi voje du*e jer je obecavao SIGURNO ZLATO u BG a nije ni stigao do BG-a?!?!

Jos jednom, autoru onog teksta ja licno predlazem da zaboravi posao novinara i da pokusa necim drugim da zaradi hleb.


Pozdrav!

bale

pre 18 godina

Uloga trenera SCG reprezentacije danas treba da bude svedena na (1)pravi izbor igraca, (2)njihovo "osvezenje" posle naporne sezone u NBA i vodecim evropskim ligama, odnosno podizanje sposobnosti kod onih drugih, (3) adekvatan izbor taktike, (4) stvaranje timske atmosfere i odgovarajuce motivacije. U slucaju Zeljka Obradovica na OI 2000. i 2004. i sad na EP, sve to je izostalo. Njegova trenerska "ruka" se nije osetila ni u jednom segmentu, i to iz dva kljucna razloga: (1) ni on ni oni oko njega ne shvataju da zivimo u jednom drugom vremenu u kome treba voditi igrace koji su, bas kao i on sam, "dolarski milioneri", (2)ekstremno je nefleksibilan, tu i tamo cak neprincipijelan cime je pogubio sve atribute prirodnog autoriteta.

Pssst

pre 18 godina

E, da, jedan od gore navedenih komentara dade mi dobar slagvort - posebna muka, povrh igre reprezentacije, bili su komentatori RTS-a! Izuzev Sarenca, naravno. Potpuno podrzavam komentar momka koji je pomenuo ovaj problem, a vama momci preporucujem da, mada imate vrhunske sportske novinare i komentatore, pokusate da dovedete Sarenca na B92 i time zaokruzite epitet UBEDLJIVO najjace sportske redakcije na ovim prostorima.

Rade

pre 18 godina

Ja mislim da je ovo prava katastrofa i tuzno je da se posle onakvih utakmica i uspeha ovako obrukamo i to na nasem terenu. Mada kad se bolje pogleda mozda je ovo kad tad i trebalo da se desi. Drzava propada polako i to je evidentno, ne zna se ni za koga igraju ti momci. Juce za Jugoslaviju, danas Srbiju i Crnu Goru, za koga ce sutra? Beograd, Novi Sad??? Ljudi budite realni i nemojte da se nervirate!!! Znam da boli i da tesko pada ali preboleli smo mi vec dosta toga, mozemo i ovo...

Pedja ZR

pre 18 godina

Moram ipak da se slozim sa manjinom i kazem da je ovo zaista lose napisan text, napisan kao kroz neku salu. Nema tu nikakve prave analize. Slazem se da treba pisati razumljivim recima, ali ovo je za mene nesto kao kad neobavezno pricamo na ulici...

natasa

pre 18 godina

Radmanović, Jarić, Miličić bolje da nisu ni dolazili....ne zelim vise da ih vidim u reprezentaciji.. osvestite se ljudi...kome dajemo na znacaju...neverovatno

Ljubiša-Slovenija

pre 18 godina

Stvarno mi se sviđa komentar i drago mi je da netko pokuša svima nama da otvori oči.Prvo pokušajmo da očistimo pred svojim pragom pa onda da pljujemo po drugima!!!!!!!
Kada budemo ujedinjeni ne samo kao nacija, nego i kao država,onda možemo da od nekoga tražimo da ima volju i da igra sa svim srcem.Narode ne zaboravljajte koliko radosti

STRANAC

pre 18 godina

Bravo za komentar Milana Pavlice. Posebno za ovaj detalj: Tu već možemo da skrenemo odgovornost malo i na naš dobri narod, koji voli da pobeđuje, ali često više kroz druge. Možemo reći: „Pa ovo je

Marko

pre 18 godina

Prilicno racionalna i koncizna analiza trenutnog stanja u domacoj kosarci; pitam se ipak da li je nemoguce ne kvariti profesionalni "ton" ovih vrsti opservacija izvesnim nevestim upotrebama zargona?!

tecumseh

pre 18 godina

Pavlice svaka ti cast. Odavno nisam procitao tacniji, istinitiji i nazalost bolniji izvestaj. Mislim da si pogodio sustinu - mi smo takvi kakvi smo, reprezentacija je takva, kakva je. Ko je kriv - to se nikada nece saznati. Po meni su svi krivi podjednako.

Sremac

pre 18 godina

Bravo za komentar! Ipak, ne mogu da izdržim a da ne spomenem još jednu stvar. Najveća sramota u celoj priči je komentator RTS-a ili ljudi u RTS-u koji su ga ''selektovali''. Na momente sam prebacivao na treći kanal i slušao Šarenca i Sedlačeka kako komentarišu utakmicu Grčka-Izrael koju u Pioniru gleda 300 ljudi a na domaćoj TV verovatno niko jer su grčki studenti bili u pioniru. Da li ih je to neko kaznio zbog nečega ili šta je već bilo u pitanju ali ono što sam ja slušao bilo je strašnije od igre plavih. Svojevremeno sam olimpijadu u Atlanti pratio na TV Novi Sad na mađarskom jeziku iako ga ne razumem. Vidim da se ta vremena vraćaju na RTS.

urkem

pre 18 godina

Divac,Paspalj,Djordjevic,Danilovic.... Dobro zapamtite ova imena ,to su bili igracina kakve cemo dugo cekati ili ih ni necemo docekati. Ovi sada jesu dobri ali nisu dovoljno veliki da bi mogli da ucine nesto vise.Ovim porazom se samo jos jednom pokazalo kakvo je stanje u nasoj kosarci i dok se ne isprave neke druge stvari u samom nasem drustvu i kosarkaskoj organizaciji nece ni biti nolje.Imali smo talente(Radmanovic,Milicic... koji su prerano otisli u NBA u potrazi za slavom i parama a za nas su ostali mozda zauvek izgubljeni. Ne mislim da ce skoro biti bolje bar ne dok se igra ova Jadranska liga i igraci nedozreli odlaze preko bare. Siituacija je teska ali i ne znam kada cemo se oporaviti. Ali ljudi glavu gore ipak je ovo ZEMLJA KOSARKE

Milan Čiča

pre 18 godina

Iskrene čestitke imenjače. Uz prvu jutarnju kafu, a posle besane noći, Vaš tekst dolazi kao melem i nada da u ovoj tvorevini gde živimo odgovornost jednom mora postati jedna od vrednosti svakog pojedinca.
Ovi momci su napravili mnogo posla u devedesetim i svaka im čast i hvala za sve.
Međutim, šta se dešava sa košarkom ?
Nema više one dominacije u trenersko- igračkim varijantama, drugi su značajno jači i igrački i taktički.
Neka ponovo budu hrabri i pošteni, neka priznaju greške, ali bez plakatiranja i lomače.
Dolaze mlađi, brži, željni dokazivanja...jer ovo bi trebala ostati zemlja košarke

ZORAN-TE-NEJ

pre 18 godina

Pozdrav za GENIJALCA MILANA,
Hvala bogu pojavi se covek koji ume da napise pametan, strucan, zanimljiv a opet i pomalo duhovit tekst o utakmici. Zadovoljstvo je citati tvoje(eto ja vec presao na ti) tekstove. Muka mi je od svih dnevnih sportskih novina i masu morbidnih izvestaja nekih vrlo cudnih ljudi koji neznajuci cime da se bave u zivotu pa ko veli ajde da i mi mudrujemo o sportu. Ti si ,brate(uh ulete mi ova opaska,mislim ovo ,ono) zakon. Kritikuj(napusavaj op.aut.) i dalje ali sa stilom. Ko zna, zna!
P.S.Koji bi zakon bio sportski casopis na nasem trzistu sastavljen od vas "ludaka" sa B92!!!

Bravo za clanak

pre 18 godina

Odavno nisam citao nesto lucidno i umereno na B92 kao sto je ovaj jasan clanak. Ovo je poziv i celoj redakciji, ako ste liberali i pro-zapad, ne morate bas uvek biti protiv drzave i nacije kao sto imate obicaj. Zato ponavljam i pozdravljam, hvala i bravo za ovaj osvezavajuci clanak.

Marchello

pre 18 godina

Budimo iskreni. Igrati u NBA je otprilike kao kad čovek igra u nekoj sapunskoj operi. Otuda i ne čudi da naši manekeni ne mogu da odigraju neku ozbiljniju ulogu.

Misa Pavlovic

pre 18 godina

Clanak je na zalost sasvim na mestu. nije problem nedostatka talenta i dobrih igraca, nedostaje volja i angazman da igraju za drzavni tim. Medjutim, kakva nam je drzava, vise nismo mogli da ocekujemo ni od srzavnog time. Mislim da bez obzira sto je verovatno Obradovic u pravu sa razlozima za neuspeh, on nema prava da se tako brani, jer je na kraju krajeva on sastavio drzavni tim i on je odredjivao ko ce da igra. Znaci odgovrnost primarno on snosi. Posebno je pitanje na koje KSS mora da nadje odgovor, dali mi zelimo da nastavimo sa praksom da zovemo igrace u reprezentaciju koji su to zasluzili svojom zaslugom iz proslosti, ili bi ipak bilo bolje da zovemo mozda slabije igrace, ali igrace koji zele da brane drzavne boje.

Ali nazalost su prosla vremena kada smo mogli da se branimo ovim ili onim spoljnim uticajima, ovog puta smo se obrukali na svom terenu. Ovog puta nam nije kriv NATO, mi smo sami odgovorni sto smo se obrukali pred svojom publikom. Dali ce biti vise pameti u buducnosti, ja se nadam, ali pravo da kazem ne verujem da smo ista naucili iz ove bruke.

slobodan

pre 18 godina

Mislim da bi trebalo da prestanemo sa kudjenjem igraca i selektora, jer oni su vec dovoljno kaznjeni time sto su morali da se skupe i odigraju ulogu reprezentacije. Ko im je kriv nisu se na vreme sakrili .

Misko

pre 18 godina

Bruka i sramota i to na domacem terenu!
Vidjelo se vec protiv Spanije da nesto zaista nije u redu. Jer -19 u N.Sadu je trebalo biti dovoljno upozorenje. A protiv Fracuza smo mogli dobiti.Iako protiv Litvanaca vjerovatno ne bi imali sansu. Ali ko zna? Sad je Obradovic objasnio o cemu se radi.I tu nema sta dodati.
Jer on nije trener od juce!

Boža

pre 18 godina

Ne slažem se sa autorovim recima "Tu već možemo da skrenemo odgovornost malo i na naš dobri narod, koji voli da pobeđuje, ali često više kroz druge". Naime, ko ne voli da pobeđuje, cilj dolaska na takmičenje je pobediti, biti prvi. Jedna od izjava Letonaca, ako se ne varam bila je da su oni došli po zlato.Znaci, svaka reprezentacija je dosla na EP da bi uzela zlato ili ostvari što bolji rezultat, sto je u slucaju nase reprezentacije ekvivalentno.
A sto se tiče našeg dobrog naroda, mislim da narod nije ništa kriv, i ne shvatam zašto ga je autor teksta pomenuo. Naš narod se, po ovom pitanju, ne razlikuje nešto više od drugih naroda. Građani ove zemlje navijaji za svoje predstavnike, reprezentaciju. Reprezentaciju bi trebalo da čine najbolji košarkaši sa prostora SCG, ako reprezentacija kiksne na nekom takmičenju, građani to smatraju kao kolektivni neuspeh, kao što pobedu smatraju kolektivnim uspehom. Jer kao sto sam rekao reprezentativci su najbolji medju najboljima iz SGC. Ko god misli da je ovo cudno samo neka se priseti trgova u Parizu posle poraza fudbalera Francuske reprezentacije, nemira i masovnih tuca u Moskvi, ili mozda komentara americkih novinara posle ostvarenog loseg rezultata Americke reprezentacije na SP u Indijanapolisu. A sto se ostatka teksta tice u glavnom se slazem. Odgovornost za lose rezultate je na svima koji su vodili reprezentaciju ili igrali u njoj.Iz ovoga treba izvući pouku za naredno EP posto na SP ocigledno ne idemo.

Pota

pre 18 godina

Opa! Svaka cast na prvom i jedinom trezvenom komentaru celokupne situacije! Najzad neko pametan da sve ovo protumaci sa vise aspekata!
Odusevio sam se sa ovom recenicom "A da se zapitamo, kako i gde živimo, to ne, to je suviše teško. Što otaljavamo posao, što vozimo kao ludaci, što ne možemo da skontamo tačno u kojoj državi živimo i ko smo uopšte."

Ilija Gromovnik

pre 18 godina

Koliko se ja secam Milan Pavlica je bio samnom u Indijanapolisu pre par godina. Ako se on ne seca secam se ja da smo na 1 sat pre utakmice zatekli par njih (nasih igraca) kako sede u kaficu na pra koraka od sale, piju pivo i puse. Sat pred utakmicu za Novim Zelandom. Ako to ne govori o kakvim je ljudima/profesionalcima rec, neznam sta moze to bolje da pokaze.
A sto se pisanja Milana Pavlice tice, ja mislim da je sasvim na nivou i da je cak i veliko osvezenje u odnosu na druge novinare. Kazi kako je jeste e na kako mislim da neko zeli da cuje. Svaka cast Milane.

Vitez Koja

pre 18 godina

E moj Pavlice... Znas kako kazu - pas laje, karavan prolazi. Juce, danas, sutra i preksutra.. Vreme junaka je proslo. Ostale su samo froncle i restlovi u nasem sportu, sa sve Olimpijskim komitetom na celu, koji je trenutno u fazi sveopsteg rasula i gledaju samo ko ce bolje da se nakrka u Pekingu 2008. A za sport - sto bi se reklo - stoli ih bojko!

Tamara

pre 18 godina

Skroz se slazem sa tobom Milane!Mislim da u nasoj reprezentaciji ima onih koji zele da igraju,a ne paradiraju terenom kao da je to modna pista!Nadam se da su se doticni prepoznali,pa necemo valjda jos vise da solimo bolnu ranu!Nasa "ponosna" nacija mora vec jednom da se vrati u stvarnost i uvidi da se ne moze ziveti od nekadasnjih uspeha,zar ne?Ok,pa bili smo mi i evropski i svetski sampioni,ali to vise nismo!Zato je vreme da preduzmemo nesto i prestanemo da tonemo jos dublje!Dosta sa recima,trebaju nam dela!

Dragan

pre 18 godina

Hej, ljudi, kako mozete zaboraviti srecu koju nam je kosarkaska reprezentacija donosila u najtezim trenucima. Nisu zasluzili blacenje! Ovo je ipak SAMO SPORT, nazalost sa primesama politike
Napred nasi, jos cete vi nama donositi radost!!!

Vladimir

pre 18 godina

Nisu oni shatili koliko to znaci nama,obicnom narodu.Koliko smo se radovali i cekali na ovaj dogadjaj.Ulepsavali gradove,trudili se da sve lepo odradimo, da se pokazemo svetu.Ne razumeju to "oni".
Tuzno...

Nebojsa T.Maric

pre 18 godina

u potpunosti se slazem sa komentarom g-dina pavlice. Zameram selektoru nedostatak ostrijeg reagovanja pre starta sampionata. Setite se Pesica i Indijanapolisa 2002.g. Ja se ne secam da je Radmanovic primio medalju! Osipati drvlje i kamenje po borcima nakon izgubljene bitke je odlika losih vodja. Mislim da je Zeljko zaokruzio ciklus sopstvenih selektorskih neuspeha(na uspesima mu hvala)i da mu je vreme da to mesto prepusti nekom drugom!

kankan

pre 18 godina

U potpunosti se slazem sa svime sto je navedeno osim da se na muci poznaju junaci.
Mucno je bilo za nas koji smo to gledali, a od junaka ni za lek.

scythe

pre 18 godina

Jako dobro. Sve je receno i jako dobro novinarski spakovano (apropo onog komentara o amaterizmu). Novinarstvo je ovde upravo uslo u sluzavu kolotecinu iz koje je ovakav pristup jedino moze izvuci. Samo iskrenost. Istina.
A istina je da o sebi mislimo odvise lepo kada je u pitanju kosarka i jos ponesto, a i odvise ruzno kada su u pitanju neke druge stvari. Budemo li iskreni i hrabri..prema sebi..i prema drugima...zatvoricemo veliku rupu iz koje nam kuljaju razni mesetari i oportunisti i zbog koje nam se sada desavaju ovakvi porazi i u kosarci, i u ekonomiji, kulturi, politici...zivela Srbija, bas onakva kakva je ispod svog tog blata.

kengur

pre 18 godina

Tekst je totalno, kako je vec neko rekao amatersi uradjen. Ne smao to, vec je autor ovog teksta mesao politiku i sport bez ikakvih razloga! "...u kojoj zemlji zivimo". Kakve veze ovo ima sa kosarkom? Sta autor teksta ima da "skonta"...na kraju krajeva, krivac se zna. Moze Obradovic da prica sta hoce, da je mika, Luka Zika kriv, ali ON je birao tim, ON je odlucivao koliko ce ko da igra i ON je bio vodja tog tima. Ako jednostavno nije bio u mogucnosti da predvodi takav tim (znaci da upravlja), onda jednostavno nije ni trebao to da pokusava. Zelim samo da vas sve podsetim na jos nesto sto se dogodilo 2000. u Sidneju. Vec tada je u nasoj repki doslo do svadja. Jos tada su mnogi asovi nase kosarke odlucili da odbiju poziv zbog "licnih" razloga. Zasto je Obradovic cekao svo ovo vreme da iznese ovakve stvari u javnost? Da li sad on samo pokusaca da spasi voje du*e jer je obecavao SIGURNO ZLATO u BG a nije ni stigao do BG-a?!?!

Jos jednom, autoru onog teksta ja licno predlazem da zaboravi posao novinara i da pokusa necim drugim da zaradi hleb.


Pozdrav!

bale

pre 18 godina

Uloga trenera SCG reprezentacije danas treba da bude svedena na (1)pravi izbor igraca, (2)njihovo "osvezenje" posle naporne sezone u NBA i vodecim evropskim ligama, odnosno podizanje sposobnosti kod onih drugih, (3) adekvatan izbor taktike, (4) stvaranje timske atmosfere i odgovarajuce motivacije. U slucaju Zeljka Obradovica na OI 2000. i 2004. i sad na EP, sve to je izostalo. Njegova trenerska "ruka" se nije osetila ni u jednom segmentu, i to iz dva kljucna razloga: (1) ni on ni oni oko njega ne shvataju da zivimo u jednom drugom vremenu u kome treba voditi igrace koji su, bas kao i on sam, "dolarski milioneri", (2)ekstremno je nefleksibilan, tu i tamo cak neprincipijelan cime je pogubio sve atribute prirodnog autoriteta.

Pssst

pre 18 godina

E, da, jedan od gore navedenih komentara dade mi dobar slagvort - posebna muka, povrh igre reprezentacije, bili su komentatori RTS-a! Izuzev Sarenca, naravno. Potpuno podrzavam komentar momka koji je pomenuo ovaj problem, a vama momci preporucujem da, mada imate vrhunske sportske novinare i komentatore, pokusate da dovedete Sarenca na B92 i time zaokruzite epitet UBEDLJIVO najjace sportske redakcije na ovim prostorima.

Rade

pre 18 godina

Ja mislim da je ovo prava katastrofa i tuzno je da se posle onakvih utakmica i uspeha ovako obrukamo i to na nasem terenu. Mada kad se bolje pogleda mozda je ovo kad tad i trebalo da se desi. Drzava propada polako i to je evidentno, ne zna se ni za koga igraju ti momci. Juce za Jugoslaviju, danas Srbiju i Crnu Goru, za koga ce sutra? Beograd, Novi Sad??? Ljudi budite realni i nemojte da se nervirate!!! Znam da boli i da tesko pada ali preboleli smo mi vec dosta toga, mozemo i ovo...

Pedja ZR

pre 18 godina

Moram ipak da se slozim sa manjinom i kazem da je ovo zaista lose napisan text, napisan kao kroz neku salu. Nema tu nikakve prave analize. Slazem se da treba pisati razumljivim recima, ali ovo je za mene nesto kao kad neobavezno pricamo na ulici...

natasa

pre 18 godina

Radmanović, Jarić, Miličić bolje da nisu ni dolazili....ne zelim vise da ih vidim u reprezentaciji.. osvestite se ljudi...kome dajemo na znacaju...neverovatno

Ljubiša-Slovenija

pre 18 godina

Stvarno mi se sviđa komentar i drago mi je da netko pokuša svima nama da otvori oči.Prvo pokušajmo da očistimo pred svojim pragom pa onda da pljujemo po drugima!!!!!!!
Kada budemo ujedinjeni ne samo kao nacija, nego i kao država,onda možemo da od nekoga tražimo da ima volju i da igra sa svim srcem.Narode ne zaboravljajte koliko radosti