Četvrtak, 08.09.2005.

02:55

Petković: "Vidimo se u finalu SP!"

Izvor: B92

Petkoviæ: "Vidimo se u finalu SP!" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

mika

pre 18 godina

Hehehe, gospodine Petkovic, prvo skocite pa recite HOP!
Znaci prvo Litva, pa Bosna, pa onda da vidimo kako ce se do finala SP-a.
U Spaniji ste jedva fizicki izdrzali 90 min.
Moja prognoza je da necete ni Litvu pobjediti zbog toga sto je potcjenjujete vec u startu.
Imali ste srece u Sarajevu, Madridu, a 3. put mislim da nece moci.
Pozdrav iz Bosne

RAČUNDŽIJA ZA NERAZUMNE

pre 18 godina

@ IVAN; @ NEUTRON KAO I ZA OSTALE KOJI MNOGO TUPE I TVRDOGLAVI SU DO BOLA:

Najgore je kad čovek misli da je u pravu, neće da ukapira da nije i onda se još trsi i prsi! Evo, danas je i u novinama ("Sport" naprimer) osvanulo to što vam ja UPORNO pričam a vi nećete da shvatite!!!!!
Kad ekipe imaju isti broj bodova, gleda se ovim redosledom:
1. broj bodova osvojen u medjusobnim duelima
(SCG=Španija, dva remija)
2. veći broj datih golova u međusobnim duelima
(SCG=Španija, po 1 gol)
3. UKUPNA GOL RAZLIKA U SVIM MEČEVIMA U GRUPI
i naposletku
4. veći broj datih golova u svim mečevima u grupi
---------------------------------------------
Dakle, NEMA GLEDANJA (kao što je to slučaj u evro-kupovma) međusobnih susreta u fazonu 0:0 i 1:1 je bolje z aonog (za SCG) ko je postigao gol u gostima!!!
I TIŠINA BRE VIŠE, NE LUPAJTE VIŠE GLUPOSTI!
DO SAD SAM BIO PRISTOJAN I UMEREN ALI MI SAD VEĆ VIŠE IDETE...DA VAM NE KAŽEM NA ŠTA...UPORNI KAO MAZGE A PRITOM POJMA NEMATE! TIŠINA!

branko smileski

pre 18 godina

Posto je evidentno da i drugo mesto(kroz baraz ili direktno) daje kakvu takvu nadu za odlazak na Svetsko prvenstvo u fudbalu, bilo bi zanimljivo pogledati tabelu drugoplasiranih u takmicenju po grupama u organizaciji UEFA.
Kao sto vam je poznata prve tri grupe imaju 7 ucesnika,tako da se utakmice i bodovi sa poslednjim na tabeli neracunaju da bi se izjednacili sa ekipama u cijim grupama postoje samo 6 ucesnika(to su grupe 4,5,6,7,i 8) (pravilo UEFA o takmicenju za kvalifikacije za Svetsko Prvenstvo u fudbalu Nemacka 2006).
Pa evo kako izgleda trenutna tabela za drugo mesto u grupi,mada je borba za neka od prvih mesta u grupi jos otvorena.
T A B E L A
1.Hrvatska 20 bodova (preostale utakmice:protiv Svedske kod kuce, sa Madjarskom u gostima).
2.Engleska 19 bodova (preostale utakmice:sa Austrijom i Poljskom obe kod kuce)
3.Ceska 18 bodova (preostale utakmice:sa Finskom u gostima,Holandijom kod kuce)
4.Rusija 16 bodova (preostale utakmice:sa Slovackom u gostima,sa Luksemburgom kod kuce ali se ta utakmica ne racuna jer su Luksemburzani ubedljivo na zadnjem mestu u toj grupi)
5.Francuska 16 bodova (preostale utakmice:sa Svajcarskom u gostima, i Kiprom kod kuce)
6.Spanija 14 bodova (preostale utakmice:sa Belgijomu i San Marinom u gostima)
7.Turska 14 bodova (preostale utakmice:sa Albanijom u gostima)
8.Norveska 12 bodova (preostale utakmice:sa Moldavijom kod kuce,Belorusijom u gostima)
Dakle,ispada da su veliki favoriti za direktna dva mesta kao drugo plasirane ekipe po grupama za sada Engleska i Ceska,uz rekli bismo Hrvate ukoliko savladaju Svedsku ili Madjarsku a Cesi izgube od Finaca ili Holandjana).
Dilema jos postoji u drugoj i trecoj grupi jer i Grcka a narocito Slovacka imaju veoma izgledne sanse ukoliko osvoje planirane bodove).Najneizvesnije je u petoj grupi gde pored Norveske,Slovenija i Skotska imaju takodje neke teoretske sanse u slucaju da Norvezani naprave neki od kikseva u preostala dva meca.
Situacija u nasoj grupi odmotace se odmah posle 9.kola u grupi,ali je sasvim izvesno da nijedna od drugoplasirane ekipe iz nase grupe nemoze direktno otici na Svetsko Prvenstvo,baraz je jedino moguc.
Ako se pozabavimo dalje prognozama ispada ovako:
Engleska sigurna i kao druga,moze samo stici Poljake pobedom u direktnom susretu i preoteti prvo mesto, ali i Poljaci sa osvojenim bodovima idu direktno.
Ceskoj je potrebno cetiri boda iz preostalih susreta pa bi u konacnoj tabeli bila odmah iza Engleza ili Poljaka,sto bi joj direktno donelo vizu za Nemacku.
Francuzi moraju pobediti Svajcarsku nebi li direktno otisli u Nemacku ovako sigurni su putnici za baraz,bar na papiru.
Spanija ili Bosna i Hercegovina borice se za baraz,ukoliko Srbija i Crna Gora ne napravi kiks protiv Litvanije.
Rusija ili Slovacka u trecoj grupi nema dileme i to mesto vodi ih samo u baraz.
Turska ili Grcka,samo prolaz u baraz.
Norveska ili Slovenija(Skotska) samo prolaz u baraz.
Da rezimiram:
Sigurni putnici:(pored vec izrazitih prvaka u grupi:Italija,Holandija,Engleska ili Poljska,Srbija i Crna Gora,Portugalija,Ukrajina,Francuska ili Svajcarska,Svedska ili Hrvatska.
U baraz po svemu sudeci idu:
Rusija ili Slovacka
Turska ili Grcka
Francuska ili Svajcarska
Norveska ili Slovenija
Spanija ili Bosna i Hercegovina
Svedska ili Hrvatska
Toliko od mene i pozdrav svim zemljacima.Uz obavezno "NAPRED PLAVI"!!!
Branko Smileski iz Chicaga.

branko smileski

pre 18 godina

Samo da razjasnim pravila oko odlaska na Svetsko prvenstvo,koje vidim interesuje nase navijace a stvorile su dosta polemika,(nije mi jasno samo zasto nasa sportska pera ne objasne pravila, kao sto su to ucinila sva ostala u nasim nekadasnjim bratskim Republikama).
Za odlazak na Svetsko prvenstvo zaduzene su federacije regiona(UEFA za Evropu),dakle za nasu zemlju vaze pravila UEFE koja je organizator takmicenja.Tu se jasno kaze da u slucaju jednakih broj bodova u grupi izmedju dve reprezentacije - odlucuje medjusobni duel istih a ne gol-razlika(jer se veruje da bi se moglo desiti do stimovanja,kao u nasem slucaju u grupi da nejaka reprezentacija San Marina odlucuje direktno ko ce otici),tako da je potpuno jasno da nasim izabranicima treba cetiri boda iz dva preostala susreta,jer smo za taj Kezmanov gol bolji od Spanaca.Bosna i Hercegovina je ipak tri boda iza nas i svoju sansu trazi u kiksu nas ili Spanaca.
Druga je stvar oko odlaska kao drugoplasirana ekipa u baraz.Tu ima dosta mogucnosti jer grupe pod okriljem UEFA nisu izjednacene(neke grupe broje 6 neke 7)pa ce vaziti rezultati za one koji imaju 7 u grupi samo za isti broj utakmica odigranih do sesto plasirane tj.rezultati protiv poslednje sedmoplasirane nece se racunati.
Iz ovog navedenog nama predstoji da sakupimo sto vise bodova u grupi jer je to za nas konacni zbir za popunu preostalih 5 mesta koja vode u Nemacku.Kao sto znate dve najbolje drugoplasirane idu direktno(za sada Ceska stoji najbolje ima ukupno 18 bodova,ali samo jos jedna utakmica ce joj se racunati za bodovni saldo do kraja, nama prestoje dve i imamo 16 bodova),ostalih sest drugoplasiranih idu u baraz za popunu preostala tri mesta za Nemacku po sistemu kup takmicenja, dvomec(jedan kod kuce, drugi na strani, gde opet vlada pravilo gola postignutog na strani, u slucaju identicnog skora u oba susreta,igraju se produzeci(pravilo srebrnog gola u prvom produzetku setite se utakmice Grcka-Ceska na poslednjem Evropskom prvenstvu u Portugalu)ako i tada nema pobednika drugi produzetak.Tu opet ima kombinacija recimo da su obe utakmice zavrsene 0:0,prvi produzetak 1:1,i drugi ostaje 1:1,pobednik je gostujuca ekipa zbog postignutog gola na strani i neizvode se penali.Penali odlucuju pobednika samo u indenticnom rezultatu u oba susreta.
Kao sto vidite nije nista jos zavrseno.Moze se desiti da i sa jednom pobedom i 19 bodova mi kao drugoplasirana ekipa stignemo da cilja. Zato je izuzetno bila vazna utakmica u Madridu i taj rezultat od 1:1 - zlata jwe vredan.Ali ipak valja sacekati 8.oktobar gde ce situacija u nasoj i ostalim grupama biti kristalnija a nase sanse za odlazak na Svetsko Prvenstvo u Nemacku realnije i izglednije nego sada.Dakle sacekajmo utakmicu protiv Litvanije,koja po svemu sudecem sada ima daleko veci znacaj za nasu reprezentaciju,nego sve dosada odigrane.
Petko, to zna, cim je izjavio da ce se radovati tek na kraju kad se zavrsi takmicenje u grupi.
Sto se tice FIFE njena pravila vaze samo za utakmice koje se odrzavaju pod njenim patronatom: Svetsko prvenstvo,Svetski Kup,Kup Federacija i ostala nadmetanja mladjih selekcija U-21,U-18,U-16, U-14, Zensko Svetsko Prvenstvo itd.,a mogu se pojaviti kao arbitri u situacijama kad se jedna od clanica FIFE zali na povredu opstih pravila igre - slucaj Bahrain,greska Japanskog sudije,jer je utrcavanje igraca kod izvodjenja penala okarakterisao kao indirektan udarac protiv izvodjaca a ne da ponovi kazneni udarac.Ta se utakmica kao sto znate igra ponovo.
Nadam se da sam ovim rasprsio sve dileme oko
polemika kako se tumace pravila za odlazak na Svetsko prvenstvo.
Pozdrav svima uz poruku napred PLAVI!!!
Branko Smileski,Chicago.

Tata Jordan

pre 18 godina

Mislim da se gleda medjusobni duel prvo, pa tek onda gol razlika. Jel tako? Tako sam barem procitao na nekim nemackim sajtovima o sveCkom. :) Bravo momci. Samo cvrsto.

Milan Sd

pre 18 godina

Da bi otisli na SP moramo do kraja da pobedimo obe utakmice.Citajte malo novine i gledajte TV...A inace mislim da je situacija pola-pola,kad su u pitanju prvo i drugo mesto,jer je repka nepredvidiva-Bosna,Belgia u Beogradu,turnir u Ukrajini.Ja zelim ovoj repki da bude prva. P.S.Mislim da ne treba zvati vise Savu Milosevica,jer dosta vraca loptu kad je dobije...

Vas tata

pre 18 godina

Za sve pametnjakovice koji vole da se prave pametni i tvrde da se gleda prvo gol razlika:
http://fifaworldcup.yahoo.com/releases/en/fwc_regulations_2006_090604_en.pdf
i to na strani br. 6, pod "In the league system the ranking in each group is determined as follows:..." !!!!!!!!!
Tako, moji pametnjakovici da se smirite malo i da procitate nesto prvo, pa onda pametujte.

grobar vise

pre 18 godina

bravo za gosp. Smileskog. u svim ovim da kazem ne komentarima se nasao i njegov KOMENTAR.ali pravi komentar. ugledajte se na njega i posmatrajte stvari pozitivnije. a takodje pozdrac za brkajliju.konacno i od njega nesto pametno. u zdravlje.

Roki

pre 18 godina

Za Petkoviča govore rezultati, a ne vi tu što vam uvek nešto smeta. Čovek dobro zna svoj posao.
A što se tiče kalkulacija ne sme da jih bude.Treba da se ide na 6 bodova i gotova stvar.Pa realno gledano ako ne pobedimo Litve i BIH šta čemo uopšte na SP.
I još jednom sram bilo sve koji još uvek traze neke greške Petkoviču i reprezentativcima.

legenda

pre 18 godina

Za dobre medjunarodne odnose i na racun starih dobrih vremena, skupljam potpise za peticiju "pustiti Bosance". www.pustitibosance.com

Ivan

pre 18 godina

@racundzija
Pusti to sto pise nasa stampa. Ovo su zvanicni sjatovi vrlo ozbiljnih organizacija. U odeljku sa pravilnicima stoje pravilnici koji su AKTUELNI i TRENUTNO VAZECI. Osim toga ovaj komentar na sajtu UEFA-e u odeljku gde analiziraju dosadasnje rezultate kvalifikacija bi trebao da bude dovoljan jer ne mogu da verujem da bi neko napravio tako krupan previd. Dakle oni su rekli da su nam dovoljna cetiri boda da se sigurno kvalifikujemo i tu se dilema zavrsava. Nije neuobicajeno da pojedini nasi mediji sire dezinformacije. U svakom slucaju neko bi na primer mogao da tuzi FIFA zato sto su objavili netacan pravilnik na svojoj zvanicnoj prezentaciji. Tako da ne verujem ni da su oni napravli previd. Ako mene pitas stvar je tu razjasnjena ako osvojimo 4 boda, nema razloga da se brinemo.

Slovke

pre 18 godina

Ako se uzme u obzir da na dva zadnja velika turnira nismo ucestvovali... na dobrom smo putu. Ljudi moji pogledajte nake druge Repke u kvalifikacijama i bice vam odmah jasno da je sve manje malih u fudbalu. Eto Hrvati kiksnuse protiv Malte, Izraelce ne moze niko da dobije u grupi, Englezi izgubise protiv Severne Irske (Kvota 9.00) itd.
Svi mi moramo malo da se spustimo na zemlju i da realno vidimo koje su nase mogucnosti. Moje misljenje je da ova nasa Repka ima potencijala daleko da dogura na SP. Stojimo kompaktno u odbrani sto je veoma bitno, a uvek smo dobri za gol ili dva. Petko zna sta radi jer taktika zavisi od protivnika.
Pozdtav svim Srbima sirom sveta
Slovke Hamburg

petar

pre 18 godina

kao prvo zaista iskrene cestitke...s tvarno sam ovo ocekivao i nimalo me nije iznenadilo. Uoci utakmice sam rekao da to uopste nije najvazniji mec u kvalifikacijama. Sada je na redu NAJTEZI mec protiv Litvanije, gdje treba pokazati i javnosti i sebi samima koliko zaista vrijedimo, zbog opakog mentaliteta... Ja iskreno ne ocekujem povoljan rezultat tamo, a vjerujte da nijesam ni pesimista niti kriticar. Prosto imam takav osjecaj. Do sada nijesmo nikada u najvaznijem trenutku dobili utakmicu,bas zbog te proklete igre brojkama od koje ce zavisiti i taktika Petkovica u Litvaniji.Mislim da nemamo mentalne snage za to,a ne igracke ili tako nesto.O selektoru mislim sve najbolje ,stvarno je covjek puno toga uradio sa fudbal odje,vratio nadu,publiku,skrenuo paznju svjetske javnosti...potpuno ga podrzavam za onakvu taktiku u prvom poluvremenu,mislim da je ono bio svjestan potez sa jednim ciljem,istrositi fizicki Spance,to je srecom i proslo, uz puno srece.Znam da ce biti uzasan pritisak od strane i novinara i javnosti o tome kako smo najbolji , najaci itd. Mnoge stvari u ovoj zemlji ne idu pravim tokom, odavno koliko je toga pogresnog,,,cas junaci cas tragicari. Naiskrenije predlazem da se ne vrsi nikakav pritisak odje u zemlji ni na selektora, ni na fudbalere ,pustimo ih da na miru privedu kraju ove kvalifikacije,kao kruna jedne lijepe etape mnogo ljepsih stvari u fudbalu na ovim prostorima.Jako se plasim sledeceg meca,ne ocekujem ni bod,ali ne zato sto ne volim ovu reprezentaciju,ili selektora,prosto imam takav osjecaj,plasim se mnogih okolnosti tako ,ono kao los dan i to ti je to,kad nece-nece.Volio bih da me negiraju najiskrenije.Samo da znate da sam do sada pogodio svaku utakmicu nase reprezentacije u ovim kvalifikacijama,tako mi Bog pomogao.U svakom slucaju cekacemo ishode susreta u Belgiji,mada mislim da je to cista pobjeda Spanije,tesko su nama kad isle okolnosti na ruku.Sve najljepse u narednim mecevima,ako treba da idemo na SP i da igramo neku znacajniju ulogu tamo,onda se ove dvije utakmice moraju dobiti.Kao primjer nek posluzi pobjeda Francuza u Irskoj u najbitnijem momentu.E to mislim da mi nemamo,ZBOG OVDASNJEG MENTALITATA.dokaz,nerijesen ishod sa Belgijom u Beogradu kada sam prognozirao podjelu bodova,a sada kada sam tvrdio da necemo izgubiti od Spanaca svi su mi se smijali.Mislim da je ekipi stvoren jak temelj,ali da tu ima jos mnogo da se radi,na psiholoskom planu u smislu samouvjerenosti,i taktickih detalja.Pozdrav dobri ljudi i srecno

barba

pre 18 godina

Ljudi, pa jel neko gledao ono prvo poluvreme kada nismo mogli da sastavimo ni dva dodavanja, kada su nas Spanci razbili, kada smo bili jad, beda i sramota, u najboljoj tradiciji Miljaniceve fudbalske filozofije koja unistava nas fudbal vec 20 godina (sem, donekle, Osimovog vremena). Nece valjda neko da mi kaze da je to bila Petkoviceva namera. Nemamo dve blage veze. A selektorove izjave po medijima okacite macku o rep. Igrom slucaja znam za njegovo "privatno" misljenje, koje ide od konstatacije da SCG nema nikakav tim do cinjenice da je primoran da stavlja Kezmana u tim (ko zna zbog cega to jest koga) iako ga on ne voli kao igraca!!!

Nes

pre 18 godina

Petkovic je pravi covjek na pravom mjestu!!
sjetite se Azerbejdzana, Holandije... sjetite se "strucnjaka" Boskova, Savicevica, Santraca itd. Nije Petkovic kriv za prvo poluvrijeme vec igraci. na sredini je bilo 5 nasih protiv 4 spanca!!! sta je tu petko kriv?? Mislim da mi nemamo kreativnoga igraca na sredini i to je najveci problem. zato Petko pokusava i sa mrljavim Ilicem koji apsolutno nije za reprezentaciju. Sve u svemu mislim da cemo do Njemacke imati solidnu reprezentaciju koju vrijedi pratiti i bodriti.

Drazilovic Petar

pre 18 godina

Konacno na vidiku dobar tim
Vidic, Djordjevic igraci bez premca
Kezman i Zigic dobar duo
Za Ilica treba rezervisati standardno mesto na klupi
Stankovic mnogo energije gubi na izigravanje kapitena...
Idemo na SP!!!

Darco

pre 18 godina

@MILI
Idi leči se čoveče, vidiš da ti nije dobro! Nemoj smarati nas ovde s tvojim napadima šizofrenije!
@nemanja
Sva sreća da si ti tako objektivan i nepristrasan, pa ti je Saša Ilić najbolji igrač na svetu. Ja mislim da bi on trebalo da te usvoji pošto ga toliko obožavaš! Btw, Đorđević je za Sašu Ilića izmislio fudbal!

RAČUNDŽIJA

pre 18 godina

@ neutron, @ ivan, @ fcrs:
Ma čitate pravilnik koji je postojao PRE NEGO ŠTO JE FIFA TO IZMENILA USRED KVALIFIKACIJA, ODMAH NAKON NAŠE TEKME U SAN MARINU!!! Ne mogu da verujem da ne znate za taj momenat, pa pisalo je naširoko i u našoj štampi, bunili smo se iz sve snage (pošto smo već bili odigrali tekmu u San Marinu) ali džabe!
Dajte ljudi opametite se, ne širite ovde DEZINFORMACIJU!!! Istovremeno molim sve koji ovo čitaju a znaju za tu promenu pravilnika (tj. za presedan koji je napravljen) od strane FIFA (a verujem da puno vas zna za to) - JAVITE SE!

aleks

pre 18 godina

Izuzetno mi se svidja komentar trenera i dobrog poznavaoca fudbala Branka Smileskog, razlozno i strucno zapazanje, svakako prija svakom onom kojem je stalo do uspeha nase reprezentacije, komentari koji se pojavljuju pre i posle odigranih utakmica, stvarno su odraz nestrucnosti i lupanja, nesimpatisanja igraca, podele na Partizanovce i Zvezdase, svi zaboravljaju da se ovde radi o nasoj jedinoj i zajednickoj reprezentaciji, da su tu oni najbolji sto imamo, na celu sa trenerom Petkovicem, pridruzicu se Branku i pozeleti nasim asovima kao i Petku sve najbolje do kraja odigravanja kvalifikacija, ne zaboravite da su Spanci deseta fudbalska nacija na Svetu
a mi se vrtimo oko 45-tog mesta, zato je ovaj neresen rezultat pun pogodak, bravo momci i srecno do Svetskog Prvenstva "Napred Plavi".

Brkajlija

pre 18 godina

Samo vas, pojedince, analiziram. Pisete zajedljive komentare. Ne dajete predloge. Kad bi vam covek dao dve svezane koze da sacuvate, pogubili bi ih. Da ne govorimo o slozenijim obavezama, poput selekcije igraca za tim, organizacije igre i harizme potrebne da se tim motivise. Bojite se i sad kad smo prvi. Padate u totalno apatiju kad smo zadnji. Nikad ne verujete u sebe. Kako da verujete u nekog drugog? Oduzimate snagu svojim igracima umesto udruzivanja energije. Zvizdite Savi, koji je patriota i humanista, a i veliki znalac fudbala. Sava je projekcija uspesnosti. Vezite se za to i vama ce krenuti. Kome vi necete zvizdati? Kompleksasi. Zavirite malo u vase prazne duse i oslusnite vapaj iz vas. Resite to pa onda na scenu sa predlozima.
Zamerite Petkovicu na konkretnoj stvari. Predlozite bolje resenje... To je OK. Nije OK sto se ne korigujete kad imamo rezultat. Ovo su kvalifikacije i rezultat se sabira. Imamo ga. Ne valja vam Petkovic, jer nije ulickani lopov i prevarant. Ne odgovara vam jer je narodni, iskren i otvoren. Hocete ljigavca? Hocete to?T razite to kod vasih sanera, korupcionasa, ulizica, dodvorica,... i jajara. Ocito, vi koji tako bezdusno i neumereno izlivate bes na nekog uspesnog, nemate jasne orjentire napretka. Pozabavite se sobom umesto Petkovicem.
Za Petka samo podrska. Svi placaju igrace, moramo i mi. To je nacin poslovanja. Platis rad i imas rezultat. Rezultat stize sa lovom za one koji se kvalifikuju. Nista nije iz drzavnog budzeta. Srbija i Crba Gora dobijaju vise nego ti fudbaleri. Mnogo vise. Mislimo malo savremeno i ukljucimo se u podrsku koristi a ne podrsku stete.
Pamet u glavu i svima pozdrav.

Srbin from Louisville(USA)

pre 18 godina

Mislim da imamo sansi za prvo mesto. I cak sam siguran da cemo otici direktno. I voleo bih da Spanija ispadne a Bosna ide u baraz.

fcrs

pre 18 godina

The eight group winners and two best runners-up qualify automatically for the 2006 finals in Germany. The six other runners-up will play off for three further places.

Teams finishing level on points will be divided first by their head-to-head records.

Because some groups contain six teams and others seven, the best runners-up will be determined by their results against the teams finishing first, third, fourth, fifth and sixth in each group.
http://sports.yahoo.com/sow/news?slug=reu-worldanalysis&prov=reuters&type=lgns

znaci gleda se head to head odnosno medjusobni susret a ne gol razlika...
procitajte malo bolje pravila!!!

Neutralni

pre 18 godina

Kakve su to majmunarije "petko sirov", "petko nesposoban", "pobeda cista sreca". Kao sto savetujem i svoju decu, tako savetujem i tudju: "ako ti se nesto ne svidja, ti onda menjaj". Dakle gospodo, ako vam se ne svidja kako igra reprezentacija, vi se lepo presaltujte na bilijar. Ovo je prvi put da u reprezentaciji nema super-starova i da se timski igra. Petkovic mozda nema imidz estradne zvezde (kao sto imaju drugi poznatiji treneri), ali RADI POSAO. I povrh svega nije gluperda, kao sto su bili neki njegovi prethodnici. Nije analitican preterano, ali ume da razmislja. Druga stvar je sto je Grem Pol kiksnuo kao i na Svetskom prvenstvu u Japanu/Koreji. Zapravo cudi me kad posle tekme Italija-Hrvatska nije zavrsio u zatvoru. Srbija-Spanija je bila jedna od onih utakmica koje se pamte po losem sudjenju, a ne po kvalitetu igre. Iako su Spanci ponovo pokazali da su pedercine.

Ivan

pre 18 godina

@racundzija
Nisam siguran da li si u pravu sto se tice ukupne gol razlike. Ja nisam cuo tu vest. Upravo sam bio na sajtu FIFA i skinuo pravilnik za WC 2006 u kojem stoji sledece (u odeljku koji se odnosi na kvalifikacije):
5 The matches in the preliminary competition shall be played in accordance with one of the following three systems:
(a) in groups composed of several teams on a home and an away basis, with three points for a win, one point for a draw, no points for a defeat (league system);
(b) one home and one away match per team (knock-out system);
(c) by way of exception and only with the permission of the Organising Committee for the FIFA World CupTM, in the form of a tournament in one of the participating countries or on neutral territory.
6 When matches are played in accordance with system (a) or (b), home matches may not be played in another country without the express permission of the Organising Committee for the FIFA World CupTM.
7 In the league system the ranking in each group is determined as follows:
(a) greater number of points obtained in all the group matches;
If two or more teams are equal on the basis of the above criterion, their ranking shall be determined as follows:
(b) greater number of points obtained in the group matches between the teams concerned;
(c) goal difference resulting from the group matches between the teams concerned;
(d) greater number of goals scored in the group matches between the teams concerned;
(e) goal difference in all the group matches;
(f) greater number of goals scored in all the group matches;
(g) a play-off on neutral ground.

U svakom slucaju ne bi bilo lose da nam neko od novinara razjasni sta se u stvari gleda ali ja bih rekao medjusobni duel.
Inace web adresa na kojoj mozes pronaci pravilnik je : http://www.fifa.com/documents/static/regulations/WC06-English.pdf

Rocky

pre 18 godina

Ama ljudi! Da li vam je uopšte jasno da je ova Pekova izjava provokacija. Kako neko ranije reče "zavučeno profesorski".

Ili niste dovoljno sposobni da naslutite sarkazam iza ovih reči. Nijedna od ove dve reprezentacije neće na finale SP. Petko ustvari sa ovom izjavom implicira da je jednako realno da se mi plasiramo u finale SP kao i da se Španci plasiraju u finale, čime ih je spustio na naš nivo.

Ivan

pre 18 godina

Nema sumnje u ovo sto sam prethodno izneo. Gleda se medjusobni susret jer na sajtu UEFA u analizi kvalifikacija izmedju ostalog stoji sledece:
"Four points for Serbia and Montenegro from their games in Lithuania and against Bosnia-Herzegovina would give them qualification, with Spain to visit Belgium and San Marino, who also play the Bosnians on 8 October. "
Ne sporim da su pravila promenjena ali ce se to odnositi mozda na neke buduce kvalifikacije. Dobro je.
Pozdrav

Petar

pre 18 godina

Svaka "cast" za pojedine komentare!Zar treba Bora Corba da vam svaki dan pjeva pjesmu:"Srbin je lud,Srbin je proklet".Gdje vam je sportski duh.Dali se fudbal igra radi sportske cistote i vitestva,ili da se prodaju-predaju onome tko to na zelenom polju nije zasluzio.Tko bi Srbiji bilo sta poklonio,sem bombi,mrznje i prezira.
Genijalci,sporo pamtite,a brzo zaboravljate.
Pozdrav svim Srbima,USA

Branko Smileski

pre 18 godina

U trenutku, kad sada zaista znamo da je sve u nasim rukama i nogama,valja jednom odati priznanje svim onima koji su postigli divan rezultat u dosadasnjim utakmicama za odlazak u Nemacku na Svetsko prvenstvo.
Ostavimo se praznih prica i navijackih strasti.Cestitajmo i budimo iz sveg srca uz igrace i strucni stab bar jednom u zivotu.
Sramota me je bilo sta sam sve citao od strane navijaca u prvih 45 minuta naseg susreta sa izabranicima Spanskog tima.(u vasim komentarima na sajtu)
I gle vraga,posle Kezmanovog gola,sve se okrece za 360 stepeni.Kakva smo mi to nacija?Dokle ce to nas mentalitet da nam se obija o glavu!?Ko se imalo bavio trenerskim poslom,mora da zna da se njegov posao zavrsava prvim zvizdukom sudije.Sve ostalo je tada u nogama i glavama igraca.To nije nista novo.Taktika se sprema danima i nocima,prema protivniku i sa igracima kojim raspolazes.Nema tu nikakve filozofije.Od nekih promena zavisi tok igre,i jedini predah na poluvremenu da nesto pokusas da popravis - promenis taktiku i igras na rizik ako je rezultat nepovoljan.Sta bi se desilo da je "Petko" poceo otvoreno,to niko nemoze pogoditi mozda bi ispalo gore od 1:0 - ko to zna?Tu je Petkovic polozio veliki ispit i treba ga ostaviti na miru vec jednom da odradi posao do kraja.Nije on od juce trener,uostalom uvek sam bio misljenja da je selektor nas najbolji trener medju najboljima u datom trenutku.Misle li milioni da je lako biti selektor - neka izvole,ali tesko da ce im to neko dozvoliti - nemaju kako bi Amerikanci rekli - backround.Ne dolazi se na mesto selektora tek tako lako.
Petkovica pratim odavno.Voleo sam ga i postovao i kao igraca i kao coveka.Cesto sam se snjim susretao i na utakmicama kad bi ukrstili koplja jedan protiv drugog,a i privatno u raznim prilikama.Vreme je da neko iz struke(dozvolicete ovim se poslom sto profesionalno sto amaterskim bavim vise od cetiri decenije)bar jednom stane na stranu struke.Imamo zaista izvrsnog strucnjaka na kormilu nase reprezentacije.Zato apelujem pomognimo mu.To cemo uraditi samo ako verujemo njemu i njegovim izabranicima i pustimo ih da u miru odrade svoj posao za koji su zaduzeni.Misle li milioni navijaca da neko zeli raditi protiv sebe.Mi smo valjda jedina nacija na svetu koja brzo uzdize svoje ljude a zatim zeli da vidi njihov kraj.Bez obzira kvalifikovali se mi ili ne(ponavljam sve je u nasim glavama i nogama),Petkovicu i plavim momcima odajmo priznanje i PODRZIMO IH!!!Prestanimo sa navijackim nebulozama igra li "grobar" ili "ciganin",Savo ili Ziga,svi oni su nasi momci - nase junacine,bez rezerve velike patriote.Ko je ikada nosio dres nase reprezentacije shvata sta znaci predstavljati jednu naciju i igrati za njene boje.Za mene a valjda i za hiljade uvek je predstavljalo - samo jedno - izuzetnu cast.Mislite li vi da ijedan od fudbalera zeli igrati slabo?Duboko se varate.Ali u fudbalu kao i u svakom poslu necvetaju uvek ruze.Hoces ali neide,pa neide uvek kao sto bi pozeleo.Meni je svojevremeno Stef(Stjepan Bobek)na pocetku moje karijere rekao: "Mali,ovo je igra u kojoj imas sansu da za devedeset minuta budes pokojnik ili pukovnik.Ne budi "Lazar" vec nastoj da das sav svoj maksimum i onda kad neide.Jedna druga osoba iz struke, od koga sam najvise naucio o trenerskom poslu,takodje mi je rekla,( radi se oPetru Cosicu,visi fudbalski trener i dugogodisnji selektor mladjih selekcija Jugoslavije,trener mnogih Jogoslovenskih klubova):"Kad posle dobijene utakmice analiziras svoju taktiku nikad ne reci drugima da si pogodio,vec da si znao kako da dodjes do cilja.
Petko je to znao.Cilj opravdava sredstvo,zar ne.
Zato napred "PLAVI" napred PETKO!!!
Pzdrav svima,
Branko Smileski
fudbalski trener mladjih kategorija u Chicagu.

miki75

pre 18 godina

Svaka cast nasim orlovima!!!!!
Prvi put da se slozim sa onom posledicom "sreca hrabre prati", sto se nasih tice!!! Svaka cast Gavrancicu, Krstajicu, Vidicu i Dragutinovicu u zadnjem redu!!!! Ovakvu navalu 96 minuta, koliko je trajala, ni "zabari" nebi mogli da sprece!!!
Duljaja treba isto pohvaliti za njegovo oranje po sredini terena i Kezmanu za onoliko trke bez lopte!!!
Ali ljudi budite svestni da je nama sada trenutno slatko dok nam ide rezultat od ruke!
Ako smo svi gledali istu utakmicu juce moze da se slozimo da nas Spanci pretrcali i nadigrali, prosto receno "RAZBILI"!!!
Nemamo sredinu terena! Ja neznam koliko sansi treba jos Djordjevic i Stankovic da dobiju dok se tu nesto ne promeni!? Ubacite bilo koga drugog (mladjeg) i nemoze gore da bude! Ima alternative mnoge; N.Kovacevic, Z.Vukic, B.Jankovic, S.Vukcevic, B.Boskovic, N.Brnovic, M.Maric, i.t.d. Treba probati ako nista drugo!?! Argument Ilije Petkovica je da igraci kao sto su Stankovic i Djordjevic znaju da rese utakmicu kada se najmanje nadamo??? Neznam vise koju to utakmicu Petkovic ceka da "oni" rese, kada su oni sve vise nevidljivi na terenu!!!
Necu mnogo negativan da budem kada nam ipak dobro ide, samo me strah da se ne desi nesto neprevidljivo sada kada smo u dobru trku za SP!!!!!

Na kraju bi opet hteo da cestitam igracima i strucnom stabu i da im pozelim mnogo srece i uspeha!!!!!!!
NAPRED PLAVI!!!!!!!!

Nesa

pre 18 godina

Zamolio bih B 92 da vise ne aktualizira ovako pogrbne komentare na stetu nase reprezentacije. Ma kakva da je ona je prva u grupi, pokazala je da ipak vredi i zna da igra fudbal, normalno i sreca mora ponekad da igra svoju ulogu. Kazu Spanci da su nas nadigrali - mozda ali i mi smo njih nadigrali u Beogradu, s tim sto smo mi njima onako jakima uvalili gol u sred njihove prestonice, dakle ova sadasnja repka je jako dobra, to je momentalno najbolje sto posedujemo i ja verujem u njih kao i svaki realan covek. Zelim momcima puno srece u preostale dve utakmice!!!
Ovi sto stalno nesto kritikuju i pametuju neka dizu ruke od repke neka sebi traze drugi tim za koji ce navijati!

legenda

pre 18 godina

Sto kritikujete Djordjevica, covek je fenomenalan, ruku na srce ni jedan nas fudbaler ne zna da primi loptu kako bog zapoveda,ali zato Djordjevic ne gubi ni jednu.Svaka cast i Vidicu mislim da je igrao jako dobro, kao i cela odbrana jer su se 4 nasa igraca borilo sa 10 spanaca 45 min.2006 nema mora jer cemo svi u Nemacku!!!!

real player

pre 18 godina

vidicu je mesto u timu koji ima ambicije za osvajanje lige sampiona,a dejan stankovic je jos jednom pokazao da ne zasluzuje 10 na ledjima,to nose umetnici a ne ........definitivno napadacka trojka rep.treba da bude zigic vucinic i kezman mada i on je katastrofa.
spanija ne pobedjuje u belgiji ali ni mi u litvaniji
ici cemo u baraz i tamo izvuci hrvate
pozdrav

TV Manijak

pre 18 godina

Da li neko zna pozadinu ove zavrzlame oko prava na TV prenos(PINK vs. RTS), ovo pitam zbog nasih ljudi u diaspori.
Tumacenje, da je u pitanju kontakt i reciprocitet sa TVE je malo cudno, jer je TVE sa svojim logom u donjem desnom uglu, utakmicu prenosila sa kamerama suprotno postavljenim u odnosu na ono sto smo mi gledali.TIJANICU, KOME SI PLATIO(VRATIO) PRENOS?

ДЕЈАН

pre 18 godina

Људи, зашто тако пљујете Петка? Свиђао се он вама или не, ми смо на добром да одемо да Мундијал, и то директно. Има ту ваљда и његове заслуге. И ја се слажем да није требало играти бункер, али је Петковић направио измену на полувремену, која је преокренула ток утакмице.
Не дај се Петко, идемо у Немачку!!!

Realno

pre 18 godina

Kad cujem ovaj komentar vazno je ostaviti dobar utisak u Evropi i zasto nemamo nekoga dzentlimena za trenera kosa mi se najezi. Sta imas od utiska, ako se neplasiras na SP.
Uvek smo mi neke utiske ostavljali pre, a na kraju ili se neplasiramo na SP ili i kad se plasiramo neko nas dobro napuni golovima i posalje kuci. Kad saberes sve u zadnjih 15 godina nismo bas nesto ni pokazali. Grci osvojise EP 2004, a mi ko neka velesila nikad nista. To je tako na ovakvim takmicenjima, pamet uglavu i polako. Najbitniji je rezultat.

Milos

pre 18 godina

Svaka cast junaci, konacno nesta vise optimizma i za nadalje. Ma mozemo mi i bolje, a nekima po Evropi ce i gace padati kad nas dobiju u Nemackoj, ali moramo jos raditi na cvrstini igre. Umeli smo mi i da ga uprskamo, a sada, valjda konacno verujemo u sebe.

ivica

pre 18 godina

Rekao sam vam juce da cemo da ih pobedimo sa
1-0. Malo sam pogresio, ali i ovako je dobro.
Od svih ekipa u nasoj grupi, mislim da imamo
najbolju igru i da zasluzujemo da odemo na SP.
Mislim da ce nam utakmica protiv Bosne u Beogradu biti teza od one u Litvaniji, ali i pored toga pobedicemo i otici trijumfalno u Nemacku.
P.S. A ovi jadnici Spanci mnogo su smesni, mogli bi da igraju do prekosutra i opet nam ne bi dali gol.

Hoakin

pre 18 godina

SELEKTORE konacno si shvatio ko je NIKOLA ZIGIC, e sad selektore raspitaj se ko je DUSAN BASTA i stavi decka odmah na mesto uz desnu aut liniju i ondah mozemo svi mirno da spavamo!!!!! Protiv Litvanaca ovaj sastav: Jevric-Gavrancic-Krstajic-Vidic-Dragutinovic-Basta-Stankovic-Vukic-Djorjevic-Zigic-Kezman!

Stefan

pre 18 godina

E najjaci su likovi brkajlija i onaj sto je sastavljao tim se Ergovicem u ekipi, a za njegovu informaciju Erovic se preziva Ergic i poceo je prije mjesec dana da igra posle bolesti,a brkajlija zali za bajicem koji je 35 stoper u Partizanu i jedan od gorih u ligi

Milutin

pre 18 godina

Toliko gluposti citam po ovim komentarima da je to strasno...

"Mi nikad nismo znali da se branimo". A sto to? Jel' nam to mozda genetski predodredjeno da ne znamo da se branimo u fudbalu? I ono sto nikad nismo znali da radimo mozemo da naucimo, sto nasa sadasnja reprezentacija potvrdjuje 100%.

Ni Grci nikad nisu znali da igraju fudbal, ni Argentinci nikad nisu znali kosarku, ni mi nikad nismo znali odbojku, pa sta onda?

Meni je drago da napokon imamo tim koji je uigran, gde nema zvezdica i balerina koji se setkaju po terenu, da imamo jaku odbranu. Bolje da igramo ko Italija i da se plasiramo u finale SP nego da igramo ko Brazil a da ispadnemo u kvalifikacijama.

Petkovic je utakmicu u Madridu poceo sa ciljem da odigra 0-0. Nista lose u tome, ali nazalost nije funkcionisalo. Onda je Petkovic to uvideo i promenio igru, rezultat smo videli u drugom poluvremenu.

Drago mi je da selektor nema svojih favorita, igra onaj ko zasluzi, i sto ume da uvidi i da ispravi svoje greske. Takav nama treba, a ne tamo nekakav "smeker" koji ce Boze me sacuvaj da "sarmira" svetsku publiku i novinare. Selektorov posao je da pobedjuje a ne da sarmira.

I da zavrsim sa citatom slavnog Grunfa: "Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti". Niko jos nije izgubio utakmicu u kojoj nije primio gol, a ima milion slucajeva gde das 5 golova pa opet izgubis utakmicu.

emiliano zapata

pre 18 godina

Momo, u pravu si, Rambo igra i dalje super.
Steta sto se Flu nije ranije setio da ga vrati, ali to samo pomaze mom Botagofu.
(Rio, Cidade maravillosa)

Negativni

pre 18 godina

Opet ne valja sudija?Samo me to interesuje,kako to strani placenik a propustio da dosudi faul nad golmanom kad smo dali gol?Ili,kako to nije dosudio nijedan penal Spancima?Dokle vise?Kad je dobro onda "Bozja ruka",a kad ne valja onda je "svetska zavera".Treba da nas je sramota.Ajde lepo da priznamo da smo imali vise srece nego pameti.Sad odjednom komentari da smo mogli i da ih pobedimo?!A sto neko ne kaze da smo ladno mogli da primimo cetiri komada?Igrali smo kukavicki a onda zahvaljujuci Zigicu i spanskoj odbrani izbunarili gol i sada cemo,naravno,nista manje nego u finale SP.Bojim se da ce nase pravo lice da se pokaze u zadnja dva kola,a onda ce opet da prorade "Cie,Fife i ostale zavere"."Sedi di si jer kaki si nisi ni za disi",sto bi reko...

nemanja

pre 18 godina

Kao prvo, neka se vise ne javljaju oni koji licno imaju nesto protiv Sase Ilica, jer je to klasicno navijacko prepucavanje... u stilu, on nije za fudbal, treba mu ukazom zabraniti pozive u reprezentaciju itd... Drugo, neka se ne javljaju oni koji dizu Zigica u Bogove, a da pri tom nisu stalozeno, bez navijackih klupskih strasti pogledali utakmicu. Reci cu nekoliko stvari koje me jako iritiraju... Mi smo juce igrali jako lose, neverovatno slabo, i prvo, ali i drugo poluvreme, nikakva razlika se tu nije primetila... Sreca je bila onakav gol dati, ali i srecu treba nekad zasluziti. Nasa postavka igre je bila solidna za pocetak utakmice, pojacan vezni red sa jednim napadacem... medjutim, sta je greska? U prvih 40 minuta vezni red nema loptu... Sasa Ilic je dobija tri puta ukupno, od cega ne svojom krivicom, pogresi u dodavanju, trazeci najbolje resenje, dok ostali igraci, pre svih Djordjevic i Stankovic stoje i ne prilaze igracu sa loptom... osnovno pravilo igre po zemlji, trcanje!!! Ilic dobije loptu, istina retko juce, i nema kome da odigra... Kad Stankovic dobije loptu, uplasi se od nje kao da nikad nije igrao fudbal, i sutne je napamet napred u bunar, Djordjevic zna sta ce sa loptom uvek, vuce je do iznemoglosti, iako moze da je odigra prvom igracu do sebe, najsebicniji nas vezni igrac od kad pratim reprezentaciju! Kezman odsecen, jer nasi odbrambeni igraci salju lopte u napad, preskacu sredinu, pa jadan Kezman nista sam ne moze da primi... jednom recju, panika nas je uhvatila kad je pocela utakmica. Da je pravde, trebalo je da dobijemo pet komada... Ali, onda se desava preokret veka, milenijuma... Ulazi Bog nacije Nikola Zigic, koji svojom pojavom vec stvara strah i trepet kod Spanaca, dobija dve , tri lopte, uglavnom ih pogresno prosledjuje, lose prima, bezi mu... ali on je ipak Nikola Zigic, igrac 22. veka... da nam je bar 10 takvih u timu, pa da budemo svetski prvaci ladno!!! Sta je Zigic pokazao?
Jel smo mi gledali istu utakmicu? Covek ima preko 2 metra, naravno da ce nesto glavom i skinuti, ali on je neupotrebljiv totalno, sa tehnikom vrlo skromnom... Budimo relani i iskreni, kod naseg gola, komotno je mogao da se svira faul na Kasiljasu, jer ga je Zigic pomerio sa mesta... no, srecom po nas nije nista svirao sudija. Kad god su novinari i glupa nacija nekog bezrazlozno forsirali u timu, i taj je igrao, nismo se dobro proveli... Toliko favorizovanje igraca koji igra u Zvezdi, timu koji je odigrao dve ipo kvalitetne evropske utakmice u poslednjih par godina, a pri tom ni u nasoj ligi nije dominantan kao sto bi mogao, za svaku je kritiku, ali to smo mi... Nema novina u kojima se Zigic nije stavljao u prvi tim, na silu, preko Petkovicevih izjava i najava... Sramota!!! Sa druge strane, pljuje se igrac koji je mnogo toga dobrog uradio, pa kad promasi penal, svi ga vredjaju, sto je praksa vec deceniju iza nas... Savo Milosevic je covek koji ce sedeti na klupi, i nece se buniti, iako jos uvek mnogo vise moze da uradi za ovaj tim nego Bog nacije Nikola Zigic! Jos nesto... Takvo razapinjanje na krst Ilica, zbog cega?
Juce ceo vezni red nije igrao dobro... jel on za to kriv? Vukic i on nisu isti tipovi igraca, neka to jednom vec bude jasno... Oni treba da igraju zajedno, a Djordjevic se hvali, odlicno izgara na terenu, potrosi milion lopti, davi je do besvesti... a o Stankovicu nemojte ni rec lose da kazete, nikad...! On ipak igra u Interu! Zato moze da dodje u repku i da se naspava, kako kaze komnetator sa Pinka na onom turniru pred ove utakmice... da se covek lepo odmori u reprezentaciji od obaveza u klubu... A pljujte i dalje Sasu Ilica i Savu Milosevica...Ja predlazem da se lepo u tim pozovu Jankovic i Mudrinic iz Zvezde, pojacani Bastom i Kovacevicem to bi bila ekipa za respekt i postovanje. Jako sam izrevoltiran tim forsiranjem nekog ko ni pocemu to nije zasluzio, osim sto igra u Zvezdi... Da je ILic bio Zvezdin igrac, bio bi kapiten reprezentacije vec godinama, mislim da imam ovde istomisljenike... Pozdrav! Jedna informacija, Zvezda je 11 na tabeli u zoni ispadanja, a na listi UEFA je na 180 i nekom mestu... sve je tako jasno i providno!

Aj u 100 MARKI!

pre 18 godina

Spanci ne odustaju od svoje arogancije. Belgija ima samo teoretske sanse da se plasira na SP i one podrazumevaju pobedu nad Spanijom kuci i 2 pobede plavih protiv Litvanije i BIH. Mi idemo direktno a Belgijanci u baraz.

Neutron

pre 18 godina

<@RACUNDZIJA,nemoj da bunis i plasis publiku, molim te. Nisi u pravu, na srecu. Gleda se medjusobni rezultat prvo, znaci trebaju nam samo 4 boda. Raspitaj se ti malo bolje pre nego sto saljes javne dezinformacije.

USA

pre 18 godina

Gde to ima da se pravila menjaju kad pocne takmicenje? Mislim na pravilo bolje gol razlike a ne medjusobnih susreta? Ma lova busi gde burgija nece...Petko je najbolji slektor koga smo imali jos od Osima. Malo se zaleteo sa binkericom poverovavsi da je nasa odbrana stvarno najbolja na svetu. Setite se kada je preuzeo reprezentaciju nismo imali ni bekove, ni napadace ni sredinu terena. Dobro je da izgledamo dobijamo dobar napadacki tandem Kezman-Zigic...Resili smo izgleda i pitanje bekova. Pred Petkom je jos samo da nadje nekog u sredini ko moze da bude "poslovodja"... (Vukic, Simon, Krupnikovic koji vec godinama igra u Nemackoj se ignorise kao svojevremeno Rambo).
A to o finalu SP je kurtoazna izjava i ne treba pridavati znacaja...

Nebojsa

pre 18 godina

Samo nikad vise nemoj Petko da igras sa jednim centarforom, molim te neka bude uvek sa dvojicom pa makar izgubili.Plavi svaka cast

mihica

pre 18 godina

Kao prvo, da je Petko toliko los koliko mnogi od vas misle, odavno ne bi bio na tom mestu na kome jeste, jer se zna kako kod nas uglavnom prolaze selektori kada nema rezultata. E u tome je razlika. Ako Bog da, krajnji rezultat ovih kvalifikacija ce biti odlazak nase reprezentacije na svetsko prvenstvo sa Ilijom Petkovicem na celu, a to nije malo, vec jedina relevantna stvar u celoj prici. Iako nisam njegov veliki pristalica, skidam mu kapu, jer kakva god da mu je taktika, ima efekta, pa makar to pripisivali i cudu i raznim visim silama.
Iskreno se nadam da ce Nikola Zigic ubuduce imati mnogo vecu minutazu, a Nemanja Vidic je i definitivno dokazao da ga ceka velika fudbalska buducnost.I jos samo da se vrati Miha.

Ivan

pre 18 godina

Najvaznije je da Spanija nije pobedila, a kako je do toga doslo nije vazno, ali je vazno da se iz takve igre izvuku pouke. Ne treba menjati formaciju koja nije primila gol u kvalifikacijama, tako da mi uopste nije jasna Petkoviceva odluka da igramo u formaciji 4-5-1 umesto 4-4-2. Po levoj strani Spanci su se setali kako su hteli i cudi me da to nisu iskoristili, ali dobro je. Ono sto se pokazalo u drugom poluvremenu je da u napadu treba da igraju Zigic i Kezman, a bilo bi dobro da na levoj strani igra Lukovic jeste da je bek, ali decko ima takav centarsut i prodor da sa njim u napadu nasoj reprezentaciji se otvaraju mnogo vece sanse za gol.

Bingo BRCKO

pre 18 godina

To Mateja... Kad treba ti si tu.. Samo treba da se uzme bod protiv Litvanije ,jer uzimamo tri boda protiv Bosne 100%,jer ce cela REPUBLIKA SRPSKA da bude na marakani..

MILI

pre 18 godina

VI KOJI NAPADATE PETKOVICA I TU NESTO FILOZOFIRATE NEMA VEZE O FUDBALU.VI KAZETE DA JE PETKOVIC NEMA POJMA.A VI IMATE?KO STE BRE VI STO MRZITE SCG?KO VAS PITA ZA NESTO?IDITE IZ SRBIJE AKO JE NE VOLITE.PETKO ZNA STA RADI.NIJE TAJ NAIVAN UOPSTE.I ZASTO NIJE DZENTLEMEN?DALI JE NEKO DRUGI DZENTLEMEN?SPANAC MOZDA?MOZETE DA CRKNETE VI KOJI MRZITE SCG.ILI DA OBOLITE OD RAKA.JA VAM TO ZELIM IZ SVEG SRCA.

Walter

pre 18 godina

Kako smo igrali, xtra smo prosli. Sada kad smo prvi, treba da namerno pustimo Bosnu, da Spanci ne odu na Svetsko prvenstvo.
ZIGIC od prvog minuta!!!!!!!

Pedja Zurich

pre 18 godina

Cestitke Petkovicu i momcima na borbenosti i istrajnosti. Predstoje jos dva teska meca i nadajmo se da nam fortuna nece okrenuti ledja. Cestitke i Tijanicu na odluci da uskrati prenos preko satelita i time navuce sebi blagorecje mnogobrojnih navijaca iz dijaspore kao i omiljeni mu svrab u donjim ledjima, gde su ga inace najvise i pominjali navijaci reprezentacije prethodne veceri... veceri...naime

ja original

pre 18 godina

U SLUCAJU ISTOG BROJA BODOVA DALJE IDE REPREZENTACIJA SA BOLJOM GOL RAZLIKOM!!!!!
pre je odlucivao medjusobni duel, ali je uefa promenila pravila negde posle treceg-cetvrtog kola kvalifikacija.

momabrazil

pre 18 godina

Da li je neko gledao Cruzeiro -Fluminense
Petkovic -Rambo je dao dva gola i asistirao dva. Usetao se u mrezu kao Pele i na drugom je opcinio sve pokazajuce kao barata sa levom i desnom nogom. Sa njim nasa reprezentacija bi dala Spaniji bar jedan gol vise. Zasto ne pozvati najboljeg igracha brazislkog prvenstva u reprezentaciju ovde nikom nije jasno??
Nista se u Srbiji ne menja

jozef

pre 18 godina

Mislim da samo Bogu treba da zahvalimo sto smo izukli remi sa spancima. Utakmica u subotu i ova juce su nebo i zemlja, kao da su igrala dva razlicita tima.
Ja samo zameram sto smo otisli tamo da se branimo i sto je igrao Ilic. Svaka njemu cast, ali on ne moze da igra za reprezentaciju, kada imamo barem 10 boljih igraca na toj poziciji.
Nadam se da cemo sada pametno odigrati ove dve preostale utakmice i izboriti plasman na SP kao prvoplasirani u grupi.

peki

pre 18 godina

ljudi bilo kako bili mi Bosance ne mozemo pustiti u zadnjoj utakmici, jer se prvo gleda medjusobni susret a ako mi pustimo bosance da nas pobede onda smo mi 2.! Mene vise plasi na cemo mi tu utakmicu ispusiti i bez namestanja, jer kad se samo sjetim one zadnje utakmice sa slovenijom, gdje nam je trebo poen da idemo u japan onda mi se smuci!

Blaster

pre 18 godina

Nisam gledao utakmicu jer naravno koga briga za nas u inostranstvu... Pratio sam preko live textova sve to i nervirao se mnogo a mislim da nam je na ruku isao i Spanski selektor sa tim sto je izvukao oba krila napolje i time nasim olaksao posao. Bravo plavi i samo hrabro do kraja!

jedan od 12 miliona selektora

pre 18 godina

Ove izjave i atmosfera podseća me na 1997 godinu kada smo pobedili Mađarsku i tada se govorilo na osnovu jedne utakmice kako ćemo biti prvaci sveta, ali da li može neko da se seti dali smo otkada su nam skinute "sportske" sankcije pobedili neku bitniju reprezentaciju u fudbalu(BRAZIL, NEMAČKU, ENGLESKU,ARGENTINU).
Ne bi trebalo ovako da se zaleće sa izjavama selektor jer napravljen je veliki uspeh u Španiji ali treba još pobediti Litvaniju u gostima i BiH koja je sada opet u igri.
A i ako se plasiramo na SP sigurno nećemo biti u lakoj grupi tako da treba ići korak po korak prvo pobediti Litvaniju pa onda razmišljati šta dalje.
Ali što se tiče SP ako su grci postali prvaci Evrope sa onakvom igrom a sada je pitanje dali će se kvalifikovati na SP onda ni mi nismo bez šanse na SP ali treba puno raditi na fizičkoj spremi.

Jonny Dopp

pre 18 godina

Polako ljudi ,samo polako.Nama ovaj bod nista ne resava,ostaje nam tesko gostovanje u Litvaniji,koja ce biti spremna za osvetu,i dolaze nam izuzetno motivisani Bosanci,koji po svemu sudeci imaju strasnu ekipu i jos boljeg trenera.Dok s druge strane Spanci,pored toga sto su jadni, imaju dve gotovo sigurne pobede,Belgiju ce verovatno pobediti jos pre utakmice i naravno San Marino.Ne zelim da umanjim bod,samo smatram da nista jos nije gotovo.
Ono radovanje nasih posle utakmice je bilo krajnje smesno,malo su me podsetili na one seljake kad dobiju pare za kukuruz.
Vidim retko ko je primetio da je Petko jos jednom bacio dva boda kroz prozor.Zamislite samo da nismo primili gol u 1. polu vremenu,Petko naravno nista nebi menjao,a mi ladno pucamo jedno 3:0.
Taktika jos jednom ocajna,izjave bolje da ni ne komentarisem,Kezman dao dva gola,sta to znaci,pa nista sad ce da posti jedno godinu dana.Ipak svaka mu cast,poznavajuci njegove kvalitete mogao je i to da promasi.Rduje (konacno)ubacivanje Zigica,koji ruku na srce i njie neki fudbaler,ali ume da bude i te kako koristan.Sve u svemu, imali smo dosta srece,a i red bi bio da se jednom i nama sreca osmehne.
Iza kraj , nismo mi toliko losi koliko bi mogli da budemo mnogo bolji.

Teratom

pre 18 godina

Dovidjenja spanci. Aroganes je pametniji kad cuti. Litvance i bosance ce da natreskamo i gotovo. Sta lupate kao bosanci odjednom postali fudbalska velesila, pobedili belgijance i litvance i sad utripovali da mogu da osvoje SP. Ma, smesno...VIDECETE

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Petkovic je prvo popio koju pre konferencije za stampu....... Bez obzira, zelim im mnogo srece u daljoj borbi za kvalifikacije, posao jos nije zavrsen.

Milos

pre 18 godina

Iako sam veliki Zvezdas i stvarno mnogo volim Zigica i smatram da mu je mesto u siroj reprezentaciji ne razumem zasto ga svi juce toliko hvale. Nista posebno nije odigrao, da ne kazem lose... na zemlji nije dobio ama nijedan duel dok je u vazduhu dobio DVA!
Svejedno mi taj nas mentalitet nije jasan zasto mi tek kad krenemo da gubimo pocnemo da igramo kako treba???? Zasto nemamo m..a da otpocetka ne jurimo bod vec pobedu i to sa dva spica???? Zasto se us..emo vec na pocetku samo zato sto se zovu Spanija??? Nista nisu pokazali u kvalifikacijama zbog cega bi trebalo da ih se bojimo???? Svaki put kad smo isli na pobedu u proslosti smo bolje prolazili... kad se setim proslih kvalifikacija, kad smo krenuli posle DEJE da igramo fudbal dobili smo Vels cak dvaput i igrali nereseno sa Italijanima... da su nam te utakmice bile od znacaja i tu bi igrali na bod...
Sta hocu da kazem: Zasto nismo VISE igrali na pobedu u Bosni, kod kuce protiv Belgije i dvaput protiv Spanije... da nam je u tim utakmicama bio imperativ pobeda, mozda bi izgubili jednu, ali se kladim da bi dobili najmanje dve tekme od tih cetiri navedenih... zato jaja u ruke i idemo na dve pobede protiv Litvanije i BiHa!!!!

Radoslav Simić

pre 18 godina

Bravo Petkoviću! Osvojiliste najveći i najvažniji bod u kvalifikacijama, iako je sve bilo protiv vas, kao što sam napomenuo u svojim prethodnim komentarima (atmosfera na stadionu, perfidno pristrasni sudija, izuzetno dobra igra španaca u prvom poluvremenu i sl). Ne pamtim da je naša reprezentacija u kvalifikacionim utakmicama koje ste Vi vodili imala teže poluvreme. Malo šta je funkcionisalo u našem timu, ali glavni razlog tome je dobra igra španaca, jer kako drugačije objasniti najlošiji dan u fudbalskoj karijeri jednog Saše Ilića. On jeste pravi igrač i na njega treba najozbiljnije računati u predstojećim susretima. Ali, platili su i španci cenu svoje dobre igre (iscrpljujuće igre po njih) jer su se previše istrošili u prvom poluvremenu za samo jedan gol, a planirali su tri (prema izjavi njihovog selektora). Preokret nije usledio samo kao rezultat njihovog umora, nego i pravovremene i prave promene koju ste vi Petkoviću izvršili u poluvremenu i saveta koje ste dali svim igračima. Ali, ovo je samo jedan važan korak napred, ništa još nije završeno u našoj grupi jer šanse za odlazak na SP imaju još uvek i Španija, BiH i Belgija. Zato nema opuštanja, već treba ići punom snagom do kraja. Nemoj te mi zameriti Petkoviću, ali moram još nešto reći, ne da bih da Vam se mešam u posao koji izuzetno dobro vodite, već, da bih ukazao na najveću slabost sadašnjeg državnog tima, a to je izvođenje slobodnih udaraca sa direktnim šutom na gol. U timu uvek treba imati jednog takvog igrača. Na Vama je da ga pronađete.
Svoj komentar završiču rečenicom "Za vreme Ilije igre državnog tima sve milije".

Đoka

pre 18 godina

Neverovatno je kolko oba trenera nemaju veze sa realnošću!
Naši su prilično srećno došli do boda, a otišli su tamo da se brane. Mislim da se još jednom pokazalo da je taktika "da ne primimo gol" pogubna.
Što se tiče Španaca mislim da je Aragones direktno kumovao rezultatu lošim izmenama.

D

pre 18 godina

Izvinite me, ali moram da prokomentarisem ljude kao ovaj M.A.E. kojima nikad nije nista dobro. Petkovic nas sigurnim koracima vodi direktno na svetsko prvenstvo sa generacijom igraca u kojoj nema zvezda poput Mijatovica, Stojkovica, Savicevica, Mihajlovica i ostalih (koji su inace preko Madjarske u barazu morali da se plasiraju, ako se secate).
Mozda je ovo psihologija za pet para, ali svi ovi koji ne propustaju da pljuju po reprezentaciji i Petkovicu su verovatno veoma razocarani svojim neuspesnim privatnim zivotom, pa ih boli kada neko drugi uspeva.
Uzdravlje!

bojan

pre 18 godina

sinoc je ispalo bolje nego sto je izgledalo, imali smo dosta srece s obzirom na sve okolnosti, pocev od publike pa do sudije. nista jos nije gotovo, u igri je jos 6 bodova koje treba uzeti. samo hrabrom i disciplinovanom igrom ih mozemo uzeti, tj. ako budemo igrali kao do sada sgurno smo prvi u grupi.

Goran -Zemun

pre 18 godina

Da li neko zna tacno sta se gleda u slucaju istog broja bodova na kraju sa Spancima? Da li se prvo gleda duel ili gol razlika?

Petković

pre 18 godina

Možda je blesavo:
-----------------ŽIGIĆ------------------------
---------------------VUČINIĆ------------------
--LJUBOJA-----------------------------ERGOVIĆ--
----------VUKIĆ-----------KOVAČEVIĆ-----------
----------------ĐORĐEVIĆ------------------------
S.VUKČEVIĆ--------KRSTAJIĆ------------VIDIĆ
-----------------golman----------------------

j0hny

pre 18 godina

Citiram Petkovica "Obe strane su iskazale veliku želju da pobede", "Vidimo se u finalu svetskog prvenstva". He, he, he, he...... U prvom delu dragi moj Petko da ti nije bilo Vidica video bi se ti na izlazu iz FSSCG, jer bi bilo 5 : 0, naravno za Spance. Nadam se samo da si shvatio da mi nikad nismo znali da se branimo.... Drugo poluvreme je to i dokazalo, zato ako zelis da nas odvedes na SP daj molim te osvesti se i daj u napad Zigica i Kezmana od 1 minuta. Ne zelim da sad bacim u vodu sve ono sto je uradjeno do sad, ali mislim da je ovaj tim sa pravim trenerom vec mogao da bude na SP. NAPRED PLAVI!!!!
S R B I J A !!!!!!!!!!

jadro

pre 18 godina

Svi zaboravljate pomoćnog trenera Stevanovića, a on je jedan od najzaslužnijih za dosadašnju igru i kompaktnost ove ekipe.Videćete pred njim je velika trenerska budućnost.Najzad jedan inteligentan tener koji zna šta sa kim igračem treba raditi i kako ih najbolje pripremiti na trningu. Petkov uticaj ve veliki što ove momke ne opterećuje da moraju, već samo traži odgovornost i kreativnost a rezultati će doći,nadam se već na Svetskom prvenstvu.Veoma dobar spoj mladosti i iskustva, a obojica su bili veliki fudbalski umetnici, svaki na svoj način.Mormo priznati da je Piksi imao dobar osećaj da ta kombinacija može biti dobitna, što su mu mnogi,kao i uvek, osporavali.
Mislim da su Španska reprezentacija ispod evropskog nivoa, da su im glavni igrači vodonoše u engleskim klubovima, a nemaju istinskog asa i vođu sem vremešnog Raula. Čini mi se da su zreli da izgube od Belgije,ali to nas više ne treba da zanima. Samo hrabro i pametno i eto nas u Nemačkoj i bez baraža koji smo svi bili spremni da potpišemo pre početka kvalifikacija.

Dejan KG

pre 18 godina

Petkovic je veoma dobar trener! To je pokazao i prvi put kada je dosao na celo reprezentacije a i sada. Pa setite se da umalo ni krivi ni duzni ne odosmo na EP posle onih sramnih kvalifikacija, zato sto je onu ocajnu ekipu podigao na kraju kvalifikacija!!!
Sagledajmo malo bolje cele ove kvalifikacije i videcemo da niko tu vise ne dominira niti u jednoj grupi. Mi sa toliko favorizovanom Spanijom VODIMO!!! Gledao sam Spanija - BIH, jesu Spanci bili bolji ali su bosanci poveli srecno i drzali rezultat do kraja - a kraja nigde... Isto je bilo i sinoc i tako redom... Jasno je da FIFA hoce Spaniju na SP (zbog love naravno) a ostali ako ulete...
Ne treba biti iznenadjen ako nam delegiraju nekog sudiju ko ce nam isterati igraca u prvih 20 minuta sa Litvanijom i tako nas saseci u startu da recimo kvalifikacije...
Spanci ce dobiti San Marino i sa 15:0 ako samo bude tako trebalo da bi bili prvi.
Malo me tesi cinjenica da Belgija ima teoretske sanse....
Samo hrabro PLAVI!!!

www

pre 18 godina

e kako bi bilo lepo da mi dobijemo litvance a spanci da izgube u belgiji (moze i x). Bosanci normalno da pobede pa onda u bg-u da pustimo bosance .......... pa dovidjenja Spanci.

sever

pre 18 godina

lud 100% volio bi da sam mogo da vidim lice spanskog trenera posle ove izjave trenera plavih a dobro on zna staj e PETKO mislio sa ovom izjavom "'BICETE PRVI KO HOCEMO LI MI IGRATI SA VAMA U FINALU'' sta reci bravo PETKO jes mu ga ........ hahahhahhahhahahhah

idemo na SP

pre 18 godina

Ako sad ne prodjemo, nikad necemo! Treba nam samo 4 boda i tu smo. Ako ne mozemo da dobijemo BiH u Beogradu i Litvaniju u gostima, onda ne znam sta da kazem.

bojan

pre 18 godina

ipak je trebao Petkovic na konferenciji za novinare da cestita spanskom treneru na pobedu od 3:1, a posto sam kartu vec platio i trebam da je dobijem po zavrsetku kvalifikacija VIDIMO SE U NEMACKOJ.

nEoBaNe

pre 18 godina

He, he mislim sta reci... Voleo bih da popijem kafu sa Aragonesom, da ga nesto priupitam ... Izglada ne zna da broji ..:)
A momcima svak cast za borbenost i INAT!

DanTom

pre 18 godina

Kao prvo bravo plavi i bravo Petkovicu. Taktika je bila verovatno ta da se spancima pusti prvih 15-ak minuta da se izduvaju a mi u tom vremenu sacuvamo gol. Sto se tice tih prvih 15-ak minuta taktika je uspela, jer niko ziv nije ocekivao da ce spanjolci citavo prvo poluvreme da odigraju takav presing!!! Odigrali su prvo poluvreme bolje nego neznam nija koliko godina unazad. Ali tu se nasa odbrana pokazala iako je na momente plivala. Primili smo samo jedan gol a mogli smo i vise. Mozda taj gol nebi ni pao da se Duljaj i Jevric nisu ometali (Mozda je Duljaj ipak malo mali da cuva gol)U tom prvom poluvremenu ipak se najvise pokazao cesto osporavani Djordjevic, koji je jedini povlacio igru napred. Najgori je difinitivno bio Stankovic. Umesto njega je trbao Vukic da igra! Od izmene na poluvremenu, kada je usao Zigic, drugi spic, igra se totalno promenila, sto se izrazilo postizanjem izjednacujuceg gola, posle odlicno izvedene akcije Zigic-Stankovic-Kezagol. Spanci u drugom delu tekme nisu vise mogli da pruze onakav presing i igra se otvorila sto je nama omogucilo nasu igru na kratke pasove. Iako su svi nasi igraci zaigrali bolje za jedno 100%, ja bih ipak izdvoji Koromana kao jednog od najboljih. Koliko je taj momak pretrcao - neverovatno. Sudija je vecinu dela utakmice svirao sasvim solidno (mislim mogao je da dosudi penal za Spance koji bi bio opravdan, ali hvala bogu nije)Inace nikog nije iznenadilo da se u Spaniji svaki mec igra oko 100 umesto 90 minuta :) Ja sam definitvno izgubio respekt prema spancima kao igracima, jer igraju najprljaviji fudbal na svetu. Nikola Zigic lezi fauliran a oni nemaju smisla za fer-plej i duljaj izvodi akciju, za koju zna da ce zaraditi crveni, da stopira igru. Svaka mu cast. Zigic je takodje dokazao da mu je mesto u timu obezbedjeno kao standardnom igracu.
E posle ovoga navijam da belgijanci rastoce spanjolce kuci a mi odradimo nas posao kako valja i povedemo Bosance sa nama u Nemacku. Sve u svemu jako sam ponosan na nasu repku i molim ih da nastave ovako. Pozdrav svima

M.A.E.

pre 18 godina

Koliko ovaj Petkovic nema veze sa realnoscu i koliko je to jedan sirov covek.
Ljudi, molim vas dovedite nekog dzentlmena na celo reprezentacije, pa nije samo cilj plasirati se vec ostaviti i neki utisak na taj svet.

nidža

pre 18 godina

Ja vas ljudi uopšte ne razumem, šta bravo?????
Niz glupih poteza našeg selektora. Kežman i Žigić su već pokazali da su dobri zajedno, i šta mu je trebalo prvo poluvreme. A posle menja Ilića a ostavlja Đorđevića (bio dobar nekada) koji nijenu loptu nije primio kako treba. Da smo igrali kako treba od početka možda bi primili koji gol više ali bi dali sigurno još neki. Fudbal je igra u kojoj je cilj dati protivniku gol, a ne braniti svoj!

Bora_Milutinovic

pre 18 godina

Utakmicu su dobili igrači iz linije odbrane, to je zaista jedino što vredi. Krstjić konstantan, Dragutinović dobar, Vidić hrabar, Gavrančić na mestu.
Jevrić je najpouzdaniji golman sa ovih prostora još od vremena Simovića.
Srednji red uigran, borben ali spor. Djordjević i Stanković dobro čuvani, Duljaj okrenut samo odbrambenim zadacima, Koroman zbunjen i nedovoljno kvalitetan ni za srednji evropski nivo, a Ilić je čist promašaj, propašće i u Turskoj.
Kežman više srećan nego dobar, ali što je najvažnije sa formom u usponu. Žigić više plaši protivnika visinom nego što izglednije može nekome da zapreti.
Petković nema koncepciju igre, on ima borce. On nema znanje, ali ima sreće. On nema dobre saradnike ali ima i loše protivnike u grupi. On je "ispod_prosečni" trener koji vodi "najsrednjiju" reprezentaciju u Evropi koja za sada ima više sreće nego znanja. Pored toga on iskazuje neke do sada nevidjene manire: Voli da za vreme utakmice komunicira sa publikom umesto da gleda šta se radi na terenu. Psuje i ljuti se na navijače Španije! I voli da daje najgluplje izjave na svetu: SCG - Spanija u finalu SP.

Brkajlija

pre 18 godina

Imas igraca kojima treba vreme da se prilagode i onda su nezmenjivi (Krstajic, verovatno i Zigic...i jos ih ima..).
Imas igraca koji se odmah prilagode i postanu nezamenjivi i dugo godina smetaju, zauzimajuci mesto boljim i kreativnijim (bez zle namere, ali mislim da je to slucaj sa Stankovicem).
Imas igraca koji su genijalni po potencijalu ali ostanu neprilagodjeni i nikad ne urade onoliko koliko se stvarno ocekuje od takvog potencijala (Ilic).
Petko ih pokusava sve sortirati i polako izselektirati pravi tim. Tesko je, ad-hok, izvrsiti sve, ali na duzu stazu ide. pogubni uticaji PROVODADZIJA (menadzera i novinara, mesetara,....) onemogucavaju brzo pronalazenje najboljih, jer su ovi bezobrazni i ne biraju sredstva u pritiskanju. rezultati govore da je Petkovic na putu da napravi dobar izbor.I ma on i sad podmetaca i pretvaraca koji ga osporavaju, ali on je kao licnost jak i otporan. Sa distance mi svasta ponekad napisemo i najvise mi je smetalo sto sam jednom stekao utisak da su ga izludili ti koji imaju svoje favorite za repku. Medjutim sad vidim da je on ipak uspeo nesto napraviti od nista (bili smo nista kad je preuzeo repku).
Zigic od pocetka u paru sa Kezmanom. Tesko ce se odbraniti, bilo ko, pogotovu sto Ziga dobro obavlja zadatke u odbrani, a odbrana je inace jaka. Vukic se vraca. Tu je Vukcevic. Glupo izgubismo Bajica, ali sta je tu je. Vidic pomalo pliva ponekad, ali je u drugom poluvremenu bio dobar. Krstajic stamen i jak ko zemlja. Savo, dok moze, kad god udje on je neresiv problem za protivnika. Duljaj, suvo zlato. Jevric primi ovaj gol malo i nespretno, ali je dobar.....
Najvaznije je da se otvori repka za, stvarno, najbolje.T o vec deluje. To je zasluga trenera. Kad trener ne oseca sebe kao plemenskog poglavicu (pripadnost regiji, klubu, predubedjenju, kanonu,...), nego kao kreativca koji treba da stvori tim od najboljih (poglavice iz svih plemena a ako su najbolji i jedanaest pripadnika jednog plemena... tu pravilo samo moze delovati u pravcu kvaliteta ), onda sve ide nabolje. To je razlika izmedju predhodnih pokusaja i Petkovica.
Ilija napred i mi smo uz tebe. Nekako sam uveren da bi igralo svih jedanaest iz mogrena ili iz potisja...kad bi bili stvarni najbolji. Zato imamo poverenje i zato ti imas uspeh.
Pozdrav i posto ja ne verujem u srecu (ne verujem iz prostog razloga sto se kaze da sreca prati hrabre-znaci umesto sreca stoji hrabrost) SAMO HRABRO I ODVAZNO.

iggor

pre 18 godina

BRAVO PETKO MAJSTORE!!!
KONAČNO MALO OPTIMIZMA I MEĐU SRBIMA.
PA, NEKA I NE NAPRAVIMO USPEH NA SP, ALI BAR JE NEKO REKAO DA VERUJE U OVE MOMKE.
ĆIRO BLAŽEVIĆ JE OVAKVIM IZJAVAMA I NAČINOM VOĐENJA REPREZENTACIJE DOVEO HRVATSKU DO TREĆEG MESTA NA SP.
MI SE "UTRONJAMO" OD LITVANACA, POLJAKA I SLČNIH REPREZENTACIJE.. NEKA NEKO OD NAS KONAČNO KAŽE DA SMO NAJBOLJI U GRUPI.. DAJTE MALO VERE U SEBE!!!

Kvazimodo

pre 18 godina

Zigica je trebalo od pocetka staviti, sa svojojm visinom i znanjem on jednostavno mora da igra protiv ovakvih ekipa.
Po ko zna koji put se potvrdilo da mi jedino ako igramo svoju igru ne mareci za protivnika mozemo nesto da uradimo, cim se zatvarmo od toga nista.
Petkovic pocinje da lupeta malkice.
Aragones naravno govori sve i svasta kako bi se opravdao, covek me podseca na Ciru Blazevica pomalo, uvek je neko drugi kriv a ne on. Belgija bi mogla dobro da ih iznenadi.
Imamo ralne sanse ali imamo realne osobine da ih prokockavamo u zadnji cas.
Sve u svemu nista nije odluceno jos.

Misa Pavlovic

pre 18 godina

I pored podviga juce, jos se nismo ni kvalifikovali za SP a kamoli da je doslo vreme da mastamo o finala SP-a. Prvo poluvreme je bilo za brzo zaboravljanje, moramo da budemo sretni sto je Jevric uspeo da dotakne onu Raul-ovu loptu koja je pogodila stativu. Ali ruku na srce, sudija je sudio odlicno, naravno da je gresio, ali na obe strane i ne u odlucujucim trenucima. Kod god se zali na crveni karton Duljaja, neka poglleda snimak dela, on je sutnuo protivnika koji je vec bio bez lopte. Po propisima je mogao za to da dobije crveni karton a ne samo drugi zuti. Bez obzira na to sto su se spanci opet pokazali sa njihove nesportske strane, propisi vaze za sve i u svakoj situaciji.

RAČUNDŽIJA

pre 18 godina

Ljudi, em što puno vas ovde POJMA NEMA, em što puno vas ovde LUPA GLUPOSTI gde stigne:
1.
U slučaju istog broja bodova gleda se UKUPNA GOL-RAZLIKA (a ne međusobni susreti)! To je inače "španska FIFA" uvela kad smo već odigrali onu prvu tekmu u San Marinu, dakle bilo je "jako korektno" od njih.
2.
Iz 1. sledi da nama 4 boda najverovatnije nisu dovoljna za prvo mesto - ako Španci dobiju u Belgiji (jer će potom "nakantati" San Marino)
3.
Iz 2. sledi da nam trebaju OBE POBEDE do kraja kako bi SIGURNO bili prvi
4.
A ja sanjam sledeći rasplet: Da mi dobijemo u Litvaniji, Bosna dobija San Marino (dobro, to nije san), a pritom Španci da ne pobede u Belgiji!!! E, ako se to desi, onda mi 19 bodova, Bosna 16, Španija 15 (sa remijem u Belgiji) ili 14 (ako puknu tamo)! Šta to znači? To znači da bi mi LAGANICA mogli (TREBALI, MORALI!) da pustimo Bosance jer imamo mnogo bolju gol-razliku od njih - PUSTIMO BOSANCE I ONDA GA ŠPANCI DEFINITIVNO...HA, HA, HA...!!!

spiridon

pre 18 godina

Super, ali kada mi mogle da se sloze kockice pa da Spanija i ne ode na SP. Po ko zna koji put su dokazali da nemaju od fer pleja ama bas nista. Da, Bog da, da ih pobedi Belgija pa da Aragones priprema ekipu za neko naredno takmicenje.
Bravo Plavi!!
p.s. Petko, Ilic je dobar momak, ali mozda bi ga trebalo malo odmoriti, naporno je za njega da igra i u Turskoj i u reprezentaciji.

Cika Misha

pre 18 godina

Bravo Plavi, uz napomenu, ovaj tim ima sve predispozicije da igra napadacki fudbal, da se
ne brani od nikoga, jer znamo da je napad uvek najbolja odbrana, vidite i sami da smo iz dve sanse dali gol, pitam se sta bi bilo da smo igrali otvorenije i napadacki, igranjem ovakve odbrane uvek si predodredjen da primis gol, jer prepustas vise od pola terena protivniku,
zato Petko nemoj me razocarati, menjaj nacin igre ako hoces na SP, za sve ljubitelje naseg fudbala, znajte da ce po svim mogucim varijantama ipak na SP ici Srbija i Bosna i Hercegovima, Spanci ce se ovog puta odmarati, jer dosta je bilo sudijskog pomaganja, Spanci su van forme i slabi, Kezmanu nece biti lako igrati u Spaniji sada posle ove utakmice, ali on je profesionalac i mora sve izdrzati, sada srecno Plavi, imate sansu generacije!

zmajcek

pre 18 godina

Sta bi trebalo da se desi da neuzmemo barem ta 4 boda koja nas vode na SP! Bila bi to stvarno velika nesreca. Jeste da ne igramo prvoklasni fudbal ali ni ostali u grupi nisu bolji i ne zasluzuju da budu ispred nas. Samo hrabro na pobedu u obe preostale utakmicece. A imam osecaj da ce i Spanci da kiksnu protiv Belgije....

steva

pre 18 godina

Da ne poverujes!Sta reci,bravo!Nisam ocekivao da necete izgubiti!Sudija je za pritvor u trajanju od pet godina!Zigic,otkrovenje generacije!

steva

pre 18 godina

Da ne poverujes!Sta reci,bravo!Nisam ocekivao da necete izgubiti!Sudija je za pritvor u trajanju od pet godina!Zigic,otkrovenje generacije!

zmajcek

pre 18 godina

Sta bi trebalo da se desi da neuzmemo barem ta 4 boda koja nas vode na SP! Bila bi to stvarno velika nesreca. Jeste da ne igramo prvoklasni fudbal ali ni ostali u grupi nisu bolji i ne zasluzuju da budu ispred nas. Samo hrabro na pobedu u obe preostale utakmicece. A imam osecaj da ce i Spanci da kiksnu protiv Belgije....

Cika Misha

pre 18 godina

Bravo Plavi, uz napomenu, ovaj tim ima sve predispozicije da igra napadacki fudbal, da se
ne brani od nikoga, jer znamo da je napad uvek najbolja odbrana, vidite i sami da smo iz dve sanse dali gol, pitam se sta bi bilo da smo igrali otvorenije i napadacki, igranjem ovakve odbrane uvek si predodredjen da primis gol, jer prepustas vise od pola terena protivniku,
zato Petko nemoj me razocarati, menjaj nacin igre ako hoces na SP, za sve ljubitelje naseg fudbala, znajte da ce po svim mogucim varijantama ipak na SP ici Srbija i Bosna i Hercegovima, Spanci ce se ovog puta odmarati, jer dosta je bilo sudijskog pomaganja, Spanci su van forme i slabi, Kezmanu nece biti lako igrati u Spaniji sada posle ove utakmice, ali on je profesionalac i mora sve izdrzati, sada srecno Plavi, imate sansu generacije!

spiridon

pre 18 godina

Super, ali kada mi mogle da se sloze kockice pa da Spanija i ne ode na SP. Po ko zna koji put su dokazali da nemaju od fer pleja ama bas nista. Da, Bog da, da ih pobedi Belgija pa da Aragones priprema ekipu za neko naredno takmicenje.
Bravo Plavi!!
p.s. Petko, Ilic je dobar momak, ali mozda bi ga trebalo malo odmoriti, naporno je za njega da igra i u Turskoj i u reprezentaciji.

RAČUNDŽIJA

pre 18 godina

Ljudi, em što puno vas ovde POJMA NEMA, em što puno vas ovde LUPA GLUPOSTI gde stigne:
1.
U slučaju istog broja bodova gleda se UKUPNA GOL-RAZLIKA (a ne međusobni susreti)! To je inače "španska FIFA" uvela kad smo već odigrali onu prvu tekmu u San Marinu, dakle bilo je "jako korektno" od njih.
2.
Iz 1. sledi da nama 4 boda najverovatnije nisu dovoljna za prvo mesto - ako Španci dobiju u Belgiji (jer će potom "nakantati" San Marino)
3.
Iz 2. sledi da nam trebaju OBE POBEDE do kraja kako bi SIGURNO bili prvi
4.
A ja sanjam sledeći rasplet: Da mi dobijemo u Litvaniji, Bosna dobija San Marino (dobro, to nije san), a pritom Španci da ne pobede u Belgiji!!! E, ako se to desi, onda mi 19 bodova, Bosna 16, Španija 15 (sa remijem u Belgiji) ili 14 (ako puknu tamo)! Šta to znači? To znači da bi mi LAGANICA mogli (TREBALI, MORALI!) da pustimo Bosance jer imamo mnogo bolju gol-razliku od njih - PUSTIMO BOSANCE I ONDA GA ŠPANCI DEFINITIVNO...HA, HA, HA...!!!

Kvazimodo

pre 18 godina

Zigica je trebalo od pocetka staviti, sa svojojm visinom i znanjem on jednostavno mora da igra protiv ovakvih ekipa.
Po ko zna koji put se potvrdilo da mi jedino ako igramo svoju igru ne mareci za protivnika mozemo nesto da uradimo, cim se zatvarmo od toga nista.
Petkovic pocinje da lupeta malkice.
Aragones naravno govori sve i svasta kako bi se opravdao, covek me podseca na Ciru Blazevica pomalo, uvek je neko drugi kriv a ne on. Belgija bi mogla dobro da ih iznenadi.
Imamo ralne sanse ali imamo realne osobine da ih prokockavamo u zadnji cas.
Sve u svemu nista nije odluceno jos.

iggor

pre 18 godina

BRAVO PETKO MAJSTORE!!!
KONAČNO MALO OPTIMIZMA I MEĐU SRBIMA.
PA, NEKA I NE NAPRAVIMO USPEH NA SP, ALI BAR JE NEKO REKAO DA VERUJE U OVE MOMKE.
ĆIRO BLAŽEVIĆ JE OVAKVIM IZJAVAMA I NAČINOM VOĐENJA REPREZENTACIJE DOVEO HRVATSKU DO TREĆEG MESTA NA SP.
MI SE "UTRONJAMO" OD LITVANACA, POLJAKA I SLČNIH REPREZENTACIJE.. NEKA NEKO OD NAS KONAČNO KAŽE DA SMO NAJBOLJI U GRUPI.. DAJTE MALO VERE U SEBE!!!

Misa Pavlovic

pre 18 godina

I pored podviga juce, jos se nismo ni kvalifikovali za SP a kamoli da je doslo vreme da mastamo o finala SP-a. Prvo poluvreme je bilo za brzo zaboravljanje, moramo da budemo sretni sto je Jevric uspeo da dotakne onu Raul-ovu loptu koja je pogodila stativu. Ali ruku na srce, sudija je sudio odlicno, naravno da je gresio, ali na obe strane i ne u odlucujucim trenucima. Kod god se zali na crveni karton Duljaja, neka poglleda snimak dela, on je sutnuo protivnika koji je vec bio bez lopte. Po propisima je mogao za to da dobije crveni karton a ne samo drugi zuti. Bez obzira na to sto su se spanci opet pokazali sa njihove nesportske strane, propisi vaze za sve i u svakoj situaciji.

idemo na SP

pre 18 godina

Ako sad ne prodjemo, nikad necemo! Treba nam samo 4 boda i tu smo. Ako ne mozemo da dobijemo BiH u Beogradu i Litvaniju u gostima, onda ne znam sta da kazem.

bojan

pre 18 godina

ipak je trebao Petkovic na konferenciji za novinare da cestita spanskom treneru na pobedu od 3:1, a posto sam kartu vec platio i trebam da je dobijem po zavrsetku kvalifikacija VIDIMO SE U NEMACKOJ.

DanTom

pre 18 godina

Kao prvo bravo plavi i bravo Petkovicu. Taktika je bila verovatno ta da se spancima pusti prvih 15-ak minuta da se izduvaju a mi u tom vremenu sacuvamo gol. Sto se tice tih prvih 15-ak minuta taktika je uspela, jer niko ziv nije ocekivao da ce spanjolci citavo prvo poluvreme da odigraju takav presing!!! Odigrali su prvo poluvreme bolje nego neznam nija koliko godina unazad. Ali tu se nasa odbrana pokazala iako je na momente plivala. Primili smo samo jedan gol a mogli smo i vise. Mozda taj gol nebi ni pao da se Duljaj i Jevric nisu ometali (Mozda je Duljaj ipak malo mali da cuva gol)U tom prvom poluvremenu ipak se najvise pokazao cesto osporavani Djordjevic, koji je jedini povlacio igru napred. Najgori je difinitivno bio Stankovic. Umesto njega je trbao Vukic da igra! Od izmene na poluvremenu, kada je usao Zigic, drugi spic, igra se totalno promenila, sto se izrazilo postizanjem izjednacujuceg gola, posle odlicno izvedene akcije Zigic-Stankovic-Kezagol. Spanci u drugom delu tekme nisu vise mogli da pruze onakav presing i igra se otvorila sto je nama omogucilo nasu igru na kratke pasove. Iako su svi nasi igraci zaigrali bolje za jedno 100%, ja bih ipak izdvoji Koromana kao jednog od najboljih. Koliko je taj momak pretrcao - neverovatno. Sudija je vecinu dela utakmice svirao sasvim solidno (mislim mogao je da dosudi penal za Spance koji bi bio opravdan, ali hvala bogu nije)Inace nikog nije iznenadilo da se u Spaniji svaki mec igra oko 100 umesto 90 minuta :) Ja sam definitvno izgubio respekt prema spancima kao igracima, jer igraju najprljaviji fudbal na svetu. Nikola Zigic lezi fauliran a oni nemaju smisla za fer-plej i duljaj izvodi akciju, za koju zna da ce zaraditi crveni, da stopira igru. Svaka mu cast. Zigic je takodje dokazao da mu je mesto u timu obezbedjeno kao standardnom igracu.
E posle ovoga navijam da belgijanci rastoce spanjolce kuci a mi odradimo nas posao kako valja i povedemo Bosance sa nama u Nemacku. Sve u svemu jako sam ponosan na nasu repku i molim ih da nastave ovako. Pozdrav svima

Brkajlija

pre 18 godina

Imas igraca kojima treba vreme da se prilagode i onda su nezmenjivi (Krstajic, verovatno i Zigic...i jos ih ima..).
Imas igraca koji se odmah prilagode i postanu nezamenjivi i dugo godina smetaju, zauzimajuci mesto boljim i kreativnijim (bez zle namere, ali mislim da je to slucaj sa Stankovicem).
Imas igraca koji su genijalni po potencijalu ali ostanu neprilagodjeni i nikad ne urade onoliko koliko se stvarno ocekuje od takvog potencijala (Ilic).
Petko ih pokusava sve sortirati i polako izselektirati pravi tim. Tesko je, ad-hok, izvrsiti sve, ali na duzu stazu ide. pogubni uticaji PROVODADZIJA (menadzera i novinara, mesetara,....) onemogucavaju brzo pronalazenje najboljih, jer su ovi bezobrazni i ne biraju sredstva u pritiskanju. rezultati govore da je Petkovic na putu da napravi dobar izbor.I ma on i sad podmetaca i pretvaraca koji ga osporavaju, ali on je kao licnost jak i otporan. Sa distance mi svasta ponekad napisemo i najvise mi je smetalo sto sam jednom stekao utisak da su ga izludili ti koji imaju svoje favorite za repku. Medjutim sad vidim da je on ipak uspeo nesto napraviti od nista (bili smo nista kad je preuzeo repku).
Zigic od pocetka u paru sa Kezmanom. Tesko ce se odbraniti, bilo ko, pogotovu sto Ziga dobro obavlja zadatke u odbrani, a odbrana je inace jaka. Vukic se vraca. Tu je Vukcevic. Glupo izgubismo Bajica, ali sta je tu je. Vidic pomalo pliva ponekad, ali je u drugom poluvremenu bio dobar. Krstajic stamen i jak ko zemlja. Savo, dok moze, kad god udje on je neresiv problem za protivnika. Duljaj, suvo zlato. Jevric primi ovaj gol malo i nespretno, ali je dobar.....
Najvaznije je da se otvori repka za, stvarno, najbolje.T o vec deluje. To je zasluga trenera. Kad trener ne oseca sebe kao plemenskog poglavicu (pripadnost regiji, klubu, predubedjenju, kanonu,...), nego kao kreativca koji treba da stvori tim od najboljih (poglavice iz svih plemena a ako su najbolji i jedanaest pripadnika jednog plemena... tu pravilo samo moze delovati u pravcu kvaliteta ), onda sve ide nabolje. To je razlika izmedju predhodnih pokusaja i Petkovica.
Ilija napred i mi smo uz tebe. Nekako sam uveren da bi igralo svih jedanaest iz mogrena ili iz potisja...kad bi bili stvarni najbolji. Zato imamo poverenje i zato ti imas uspeh.
Pozdrav i posto ja ne verujem u srecu (ne verujem iz prostog razloga sto se kaze da sreca prati hrabre-znaci umesto sreca stoji hrabrost) SAMO HRABRO I ODVAZNO.

M.A.E.

pre 18 godina

Koliko ovaj Petkovic nema veze sa realnoscu i koliko je to jedan sirov covek.
Ljudi, molim vas dovedite nekog dzentlmena na celo reprezentacije, pa nije samo cilj plasirati se vec ostaviti i neki utisak na taj svet.

nidža

pre 18 godina

Ja vas ljudi uopšte ne razumem, šta bravo?????
Niz glupih poteza našeg selektora. Kežman i Žigić su već pokazali da su dobri zajedno, i šta mu je trebalo prvo poluvreme. A posle menja Ilića a ostavlja Đorđevića (bio dobar nekada) koji nijenu loptu nije primio kako treba. Da smo igrali kako treba od početka možda bi primili koji gol više ali bi dali sigurno još neki. Fudbal je igra u kojoj je cilj dati protivniku gol, a ne braniti svoj!

nEoBaNe

pre 18 godina

He, he mislim sta reci... Voleo bih da popijem kafu sa Aragonesom, da ga nesto priupitam ... Izglada ne zna da broji ..:)
A momcima svak cast za borbenost i INAT!

sever

pre 18 godina

lud 100% volio bi da sam mogo da vidim lice spanskog trenera posle ove izjave trenera plavih a dobro on zna staj e PETKO mislio sa ovom izjavom "'BICETE PRVI KO HOCEMO LI MI IGRATI SA VAMA U FINALU'' sta reci bravo PETKO jes mu ga ........ hahahhahhahhahahhah

Bora_Milutinovic

pre 18 godina

Utakmicu su dobili igrači iz linije odbrane, to je zaista jedino što vredi. Krstjić konstantan, Dragutinović dobar, Vidić hrabar, Gavrančić na mestu.
Jevrić je najpouzdaniji golman sa ovih prostora još od vremena Simovića.
Srednji red uigran, borben ali spor. Djordjević i Stanković dobro čuvani, Duljaj okrenut samo odbrambenim zadacima, Koroman zbunjen i nedovoljno kvalitetan ni za srednji evropski nivo, a Ilić je čist promašaj, propašće i u Turskoj.
Kežman više srećan nego dobar, ali što je najvažnije sa formom u usponu. Žigić više plaši protivnika visinom nego što izglednije može nekome da zapreti.
Petković nema koncepciju igre, on ima borce. On nema znanje, ali ima sreće. On nema dobre saradnike ali ima i loše protivnike u grupi. On je "ispod_prosečni" trener koji vodi "najsrednjiju" reprezentaciju u Evropi koja za sada ima više sreće nego znanja. Pored toga on iskazuje neke do sada nevidjene manire: Voli da za vreme utakmice komunicira sa publikom umesto da gleda šta se radi na terenu. Psuje i ljuti se na navijače Španije! I voli da daje najgluplje izjave na svetu: SCG - Spanija u finalu SP.

Petković

pre 18 godina

Možda je blesavo:
-----------------ŽIGIĆ------------------------
---------------------VUČINIĆ------------------
--LJUBOJA-----------------------------ERGOVIĆ--
----------VUKIĆ-----------KOVAČEVIĆ-----------
----------------ĐORĐEVIĆ------------------------
S.VUKČEVIĆ--------KRSTAJIĆ------------VIDIĆ
-----------------golman----------------------

bojan

pre 18 godina

sinoc je ispalo bolje nego sto je izgledalo, imali smo dosta srece s obzirom na sve okolnosti, pocev od publike pa do sudije. nista jos nije gotovo, u igri je jos 6 bodova koje treba uzeti. samo hrabrom i disciplinovanom igrom ih mozemo uzeti, tj. ako budemo igrali kao do sada sgurno smo prvi u grupi.

Dejan KG

pre 18 godina

Petkovic je veoma dobar trener! To je pokazao i prvi put kada je dosao na celo reprezentacije a i sada. Pa setite se da umalo ni krivi ni duzni ne odosmo na EP posle onih sramnih kvalifikacija, zato sto je onu ocajnu ekipu podigao na kraju kvalifikacija!!!
Sagledajmo malo bolje cele ove kvalifikacije i videcemo da niko tu vise ne dominira niti u jednoj grupi. Mi sa toliko favorizovanom Spanijom VODIMO!!! Gledao sam Spanija - BIH, jesu Spanci bili bolji ali su bosanci poveli srecno i drzali rezultat do kraja - a kraja nigde... Isto je bilo i sinoc i tako redom... Jasno je da FIFA hoce Spaniju na SP (zbog love naravno) a ostali ako ulete...
Ne treba biti iznenadjen ako nam delegiraju nekog sudiju ko ce nam isterati igraca u prvih 20 minuta sa Litvanijom i tako nas saseci u startu da recimo kvalifikacije...
Spanci ce dobiti San Marino i sa 15:0 ako samo bude tako trebalo da bi bili prvi.
Malo me tesi cinjenica da Belgija ima teoretske sanse....
Samo hrabro PLAVI!!!

www

pre 18 godina

e kako bi bilo lepo da mi dobijemo litvance a spanci da izgube u belgiji (moze i x). Bosanci normalno da pobede pa onda u bg-u da pustimo bosance .......... pa dovidjenja Spanci.

j0hny

pre 18 godina

Citiram Petkovica "Obe strane su iskazale veliku želju da pobede", "Vidimo se u finalu svetskog prvenstva". He, he, he, he...... U prvom delu dragi moj Petko da ti nije bilo Vidica video bi se ti na izlazu iz FSSCG, jer bi bilo 5 : 0, naravno za Spance. Nadam se samo da si shvatio da mi nikad nismo znali da se branimo.... Drugo poluvreme je to i dokazalo, zato ako zelis da nas odvedes na SP daj molim te osvesti se i daj u napad Zigica i Kezmana od 1 minuta. Ne zelim da sad bacim u vodu sve ono sto je uradjeno do sad, ali mislim da je ovaj tim sa pravim trenerom vec mogao da bude na SP. NAPRED PLAVI!!!!
S R B I J A !!!!!!!!!!

jadro

pre 18 godina

Svi zaboravljate pomoćnog trenera Stevanovića, a on je jedan od najzaslužnijih za dosadašnju igru i kompaktnost ove ekipe.Videćete pred njim je velika trenerska budućnost.Najzad jedan inteligentan tener koji zna šta sa kim igračem treba raditi i kako ih najbolje pripremiti na trningu. Petkov uticaj ve veliki što ove momke ne opterećuje da moraju, već samo traži odgovornost i kreativnost a rezultati će doći,nadam se već na Svetskom prvenstvu.Veoma dobar spoj mladosti i iskustva, a obojica su bili veliki fudbalski umetnici, svaki na svoj način.Mormo priznati da je Piksi imao dobar osećaj da ta kombinacija može biti dobitna, što su mu mnogi,kao i uvek, osporavali.
Mislim da su Španska reprezentacija ispod evropskog nivoa, da su im glavni igrači vodonoše u engleskim klubovima, a nemaju istinskog asa i vođu sem vremešnog Raula. Čini mi se da su zreli da izgube od Belgije,ali to nas više ne treba da zanima. Samo hrabro i pametno i eto nas u Nemačkoj i bez baraža koji smo svi bili spremni da potpišemo pre početka kvalifikacija.

Goran -Zemun

pre 18 godina

Da li neko zna tacno sta se gleda u slucaju istog broja bodova na kraju sa Spancima? Da li se prvo gleda duel ili gol razlika?

D

pre 18 godina

Izvinite me, ali moram da prokomentarisem ljude kao ovaj M.A.E. kojima nikad nije nista dobro. Petkovic nas sigurnim koracima vodi direktno na svetsko prvenstvo sa generacijom igraca u kojoj nema zvezda poput Mijatovica, Stojkovica, Savicevica, Mihajlovica i ostalih (koji su inace preko Madjarske u barazu morali da se plasiraju, ako se secate).
Mozda je ovo psihologija za pet para, ali svi ovi koji ne propustaju da pljuju po reprezentaciji i Petkovicu su verovatno veoma razocarani svojim neuspesnim privatnim zivotom, pa ih boli kada neko drugi uspeva.
Uzdravlje!

Đoka

pre 18 godina

Neverovatno je kolko oba trenera nemaju veze sa realnošću!
Naši su prilično srećno došli do boda, a otišli su tamo da se brane. Mislim da se još jednom pokazalo da je taktika "da ne primimo gol" pogubna.
Što se tiče Španaca mislim da je Aragones direktno kumovao rezultatu lošim izmenama.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Petkovic je prvo popio koju pre konferencije za stampu....... Bez obzira, zelim im mnogo srece u daljoj borbi za kvalifikacije, posao jos nije zavrsen.

Milos

pre 18 godina

Iako sam veliki Zvezdas i stvarno mnogo volim Zigica i smatram da mu je mesto u siroj reprezentaciji ne razumem zasto ga svi juce toliko hvale. Nista posebno nije odigrao, da ne kazem lose... na zemlji nije dobio ama nijedan duel dok je u vazduhu dobio DVA!
Svejedno mi taj nas mentalitet nije jasan zasto mi tek kad krenemo da gubimo pocnemo da igramo kako treba???? Zasto nemamo m..a da otpocetka ne jurimo bod vec pobedu i to sa dva spica???? Zasto se us..emo vec na pocetku samo zato sto se zovu Spanija??? Nista nisu pokazali u kvalifikacijama zbog cega bi trebalo da ih se bojimo???? Svaki put kad smo isli na pobedu u proslosti smo bolje prolazili... kad se setim proslih kvalifikacija, kad smo krenuli posle DEJE da igramo fudbal dobili smo Vels cak dvaput i igrali nereseno sa Italijanima... da su nam te utakmice bile od znacaja i tu bi igrali na bod...
Sta hocu da kazem: Zasto nismo VISE igrali na pobedu u Bosni, kod kuce protiv Belgije i dvaput protiv Spanije... da nam je u tim utakmicama bio imperativ pobeda, mozda bi izgubili jednu, ali se kladim da bi dobili najmanje dve tekme od tih cetiri navedenih... zato jaja u ruke i idemo na dve pobede protiv Litvanije i BiHa!!!!

Radoslav Simić

pre 18 godina

Bravo Petkoviću! Osvojiliste najveći i najvažniji bod u kvalifikacijama, iako je sve bilo protiv vas, kao što sam napomenuo u svojim prethodnim komentarima (atmosfera na stadionu, perfidno pristrasni sudija, izuzetno dobra igra španaca u prvom poluvremenu i sl). Ne pamtim da je naša reprezentacija u kvalifikacionim utakmicama koje ste Vi vodili imala teže poluvreme. Malo šta je funkcionisalo u našem timu, ali glavni razlog tome je dobra igra španaca, jer kako drugačije objasniti najlošiji dan u fudbalskoj karijeri jednog Saše Ilića. On jeste pravi igrač i na njega treba najozbiljnije računati u predstojećim susretima. Ali, platili su i španci cenu svoje dobre igre (iscrpljujuće igre po njih) jer su se previše istrošili u prvom poluvremenu za samo jedan gol, a planirali su tri (prema izjavi njihovog selektora). Preokret nije usledio samo kao rezultat njihovog umora, nego i pravovremene i prave promene koju ste vi Petkoviću izvršili u poluvremenu i saveta koje ste dali svim igračima. Ali, ovo je samo jedan važan korak napred, ništa još nije završeno u našoj grupi jer šanse za odlazak na SP imaju još uvek i Španija, BiH i Belgija. Zato nema opuštanja, već treba ići punom snagom do kraja. Nemoj te mi zameriti Petkoviću, ali moram još nešto reći, ne da bih da Vam se mešam u posao koji izuzetno dobro vodite, već, da bih ukazao na najveću slabost sadašnjeg državnog tima, a to je izvođenje slobodnih udaraca sa direktnim šutom na gol. U timu uvek treba imati jednog takvog igrača. Na Vama je da ga pronađete.
Svoj komentar završiču rečenicom "Za vreme Ilije igre državnog tima sve milije".

Teratom

pre 18 godina

Dovidjenja spanci. Aroganes je pametniji kad cuti. Litvance i bosance ce da natreskamo i gotovo. Sta lupate kao bosanci odjednom postali fudbalska velesila, pobedili belgijance i litvance i sad utripovali da mogu da osvoje SP. Ma, smesno...VIDECETE

jedan od 12 miliona selektora

pre 18 godina

Ove izjave i atmosfera podseća me na 1997 godinu kada smo pobedili Mađarsku i tada se govorilo na osnovu jedne utakmice kako ćemo biti prvaci sveta, ali da li može neko da se seti dali smo otkada su nam skinute "sportske" sankcije pobedili neku bitniju reprezentaciju u fudbalu(BRAZIL, NEMAČKU, ENGLESKU,ARGENTINU).
Ne bi trebalo ovako da se zaleće sa izjavama selektor jer napravljen je veliki uspeh u Španiji ali treba još pobediti Litvaniju u gostima i BiH koja je sada opet u igri.
A i ako se plasiramo na SP sigurno nećemo biti u lakoj grupi tako da treba ići korak po korak prvo pobediti Litvaniju pa onda razmišljati šta dalje.
Ali što se tiče SP ako su grci postali prvaci Evrope sa onakvom igrom a sada je pitanje dali će se kvalifikovati na SP onda ni mi nismo bez šanse na SP ali treba puno raditi na fizičkoj spremi.

jozef

pre 18 godina

Mislim da samo Bogu treba da zahvalimo sto smo izukli remi sa spancima. Utakmica u subotu i ova juce su nebo i zemlja, kao da su igrala dva razlicita tima.
Ja samo zameram sto smo otisli tamo da se branimo i sto je igrao Ilic. Svaka njemu cast, ali on ne moze da igra za reprezentaciju, kada imamo barem 10 boljih igraca na toj poziciji.
Nadam se da cemo sada pametno odigrati ove dve preostale utakmice i izboriti plasman na SP kao prvoplasirani u grupi.

ja original

pre 18 godina

U SLUCAJU ISTOG BROJA BODOVA DALJE IDE REPREZENTACIJA SA BOLJOM GOL RAZLIKOM!!!!!
pre je odlucivao medjusobni duel, ali je uefa promenila pravila negde posle treceg-cetvrtog kola kvalifikacija.

Blaster

pre 18 godina

Nisam gledao utakmicu jer naravno koga briga za nas u inostranstvu... Pratio sam preko live textova sve to i nervirao se mnogo a mislim da nam je na ruku isao i Spanski selektor sa tim sto je izvukao oba krila napolje i time nasim olaksao posao. Bravo plavi i samo hrabro do kraja!

peki

pre 18 godina

ljudi bilo kako bili mi Bosance ne mozemo pustiti u zadnjoj utakmici, jer se prvo gleda medjusobni susret a ako mi pustimo bosance da nas pobede onda smo mi 2.! Mene vise plasi na cemo mi tu utakmicu ispusiti i bez namestanja, jer kad se samo sjetim one zadnje utakmice sa slovenijom, gdje nam je trebo poen da idemo u japan onda mi se smuci!

Jonny Dopp

pre 18 godina

Polako ljudi ,samo polako.Nama ovaj bod nista ne resava,ostaje nam tesko gostovanje u Litvaniji,koja ce biti spremna za osvetu,i dolaze nam izuzetno motivisani Bosanci,koji po svemu sudeci imaju strasnu ekipu i jos boljeg trenera.Dok s druge strane Spanci,pored toga sto su jadni, imaju dve gotovo sigurne pobede,Belgiju ce verovatno pobediti jos pre utakmice i naravno San Marino.Ne zelim da umanjim bod,samo smatram da nista jos nije gotovo.
Ono radovanje nasih posle utakmice je bilo krajnje smesno,malo su me podsetili na one seljake kad dobiju pare za kukuruz.
Vidim retko ko je primetio da je Petko jos jednom bacio dva boda kroz prozor.Zamislite samo da nismo primili gol u 1. polu vremenu,Petko naravno nista nebi menjao,a mi ladno pucamo jedno 3:0.
Taktika jos jednom ocajna,izjave bolje da ni ne komentarisem,Kezman dao dva gola,sta to znaci,pa nista sad ce da posti jedno godinu dana.Ipak svaka mu cast,poznavajuci njegove kvalitete mogao je i to da promasi.Rduje (konacno)ubacivanje Zigica,koji ruku na srce i njie neki fudbaler,ali ume da bude i te kako koristan.Sve u svemu, imali smo dosta srece,a i red bi bio da se jednom i nama sreca osmehne.
Iza kraj , nismo mi toliko losi koliko bi mogli da budemo mnogo bolji.

momabrazil

pre 18 godina

Da li je neko gledao Cruzeiro -Fluminense
Petkovic -Rambo je dao dva gola i asistirao dva. Usetao se u mrezu kao Pele i na drugom je opcinio sve pokazajuce kao barata sa levom i desnom nogom. Sa njim nasa reprezentacija bi dala Spaniji bar jedan gol vise. Zasto ne pozvati najboljeg igracha brazislkog prvenstva u reprezentaciju ovde nikom nije jasno??
Nista se u Srbiji ne menja

Walter

pre 18 godina

Kako smo igrali, xtra smo prosli. Sada kad smo prvi, treba da namerno pustimo Bosnu, da Spanci ne odu na Svetsko prvenstvo.
ZIGIC od prvog minuta!!!!!!!

Ivan

pre 18 godina

Najvaznije je da Spanija nije pobedila, a kako je do toga doslo nije vazno, ali je vazno da se iz takve igre izvuku pouke. Ne treba menjati formaciju koja nije primila gol u kvalifikacijama, tako da mi uopste nije jasna Petkoviceva odluka da igramo u formaciji 4-5-1 umesto 4-4-2. Po levoj strani Spanci su se setali kako su hteli i cudi me da to nisu iskoristili, ali dobro je. Ono sto se pokazalo u drugom poluvremenu je da u napadu treba da igraju Zigic i Kezman, a bilo bi dobro da na levoj strani igra Lukovic jeste da je bek, ali decko ima takav centarsut i prodor da sa njim u napadu nasoj reprezentaciji se otvaraju mnogo vece sanse za gol.

mihica

pre 18 godina

Kao prvo, da je Petko toliko los koliko mnogi od vas misle, odavno ne bi bio na tom mestu na kome jeste, jer se zna kako kod nas uglavnom prolaze selektori kada nema rezultata. E u tome je razlika. Ako Bog da, krajnji rezultat ovih kvalifikacija ce biti odlazak nase reprezentacije na svetsko prvenstvo sa Ilijom Petkovicem na celu, a to nije malo, vec jedina relevantna stvar u celoj prici. Iako nisam njegov veliki pristalica, skidam mu kapu, jer kakva god da mu je taktika, ima efekta, pa makar to pripisivali i cudu i raznim visim silama.
Iskreno se nadam da ce Nikola Zigic ubuduce imati mnogo vecu minutazu, a Nemanja Vidic je i definitivno dokazao da ga ceka velika fudbalska buducnost.I jos samo da se vrati Miha.

Bingo BRCKO

pre 18 godina

To Mateja... Kad treba ti si tu.. Samo treba da se uzme bod protiv Litvanije ,jer uzimamo tri boda protiv Bosne 100%,jer ce cela REPUBLIKA SRPSKA da bude na marakani..

MILI

pre 18 godina

VI KOJI NAPADATE PETKOVICA I TU NESTO FILOZOFIRATE NEMA VEZE O FUDBALU.VI KAZETE DA JE PETKOVIC NEMA POJMA.A VI IMATE?KO STE BRE VI STO MRZITE SCG?KO VAS PITA ZA NESTO?IDITE IZ SRBIJE AKO JE NE VOLITE.PETKO ZNA STA RADI.NIJE TAJ NAIVAN UOPSTE.I ZASTO NIJE DZENTLEMEN?DALI JE NEKO DRUGI DZENTLEMEN?SPANAC MOZDA?MOZETE DA CRKNETE VI KOJI MRZITE SCG.ILI DA OBOLITE OD RAKA.JA VAM TO ZELIM IZ SVEG SRCA.

Pedja Zurich

pre 18 godina

Cestitke Petkovicu i momcima na borbenosti i istrajnosti. Predstoje jos dva teska meca i nadajmo se da nam fortuna nece okrenuti ledja. Cestitke i Tijanicu na odluci da uskrati prenos preko satelita i time navuce sebi blagorecje mnogobrojnih navijaca iz dijaspore kao i omiljeni mu svrab u donjim ledjima, gde su ga inace najvise i pominjali navijaci reprezentacije prethodne veceri... veceri...naime

Nebojsa

pre 18 godina

Samo nikad vise nemoj Petko da igras sa jednim centarforom, molim te neka bude uvek sa dvojicom pa makar izgubili.Plavi svaka cast

USA

pre 18 godina

Gde to ima da se pravila menjaju kad pocne takmicenje? Mislim na pravilo bolje gol razlike a ne medjusobnih susreta? Ma lova busi gde burgija nece...Petko je najbolji slektor koga smo imali jos od Osima. Malo se zaleteo sa binkericom poverovavsi da je nasa odbrana stvarno najbolja na svetu. Setite se kada je preuzeo reprezentaciju nismo imali ni bekove, ni napadace ni sredinu terena. Dobro je da izgledamo dobijamo dobar napadacki tandem Kezman-Zigic...Resili smo izgleda i pitanje bekova. Pred Petkom je jos samo da nadje nekog u sredini ko moze da bude "poslovodja"... (Vukic, Simon, Krupnikovic koji vec godinama igra u Nemackoj se ignorise kao svojevremeno Rambo).
A to o finalu SP je kurtoazna izjava i ne treba pridavati znacaja...

Neutron

pre 18 godina

<@RACUNDZIJA,nemoj da bunis i plasis publiku, molim te. Nisi u pravu, na srecu. Gleda se medjusobni rezultat prvo, znaci trebaju nam samo 4 boda. Raspitaj se ti malo bolje pre nego sto saljes javne dezinformacije.

Aj u 100 MARKI!

pre 18 godina

Spanci ne odustaju od svoje arogancije. Belgija ima samo teoretske sanse da se plasira na SP i one podrazumevaju pobedu nad Spanijom kuci i 2 pobede plavih protiv Litvanije i BIH. Mi idemo direktno a Belgijanci u baraz.

nemanja

pre 18 godina

Kao prvo, neka se vise ne javljaju oni koji licno imaju nesto protiv Sase Ilica, jer je to klasicno navijacko prepucavanje... u stilu, on nije za fudbal, treba mu ukazom zabraniti pozive u reprezentaciju itd... Drugo, neka se ne javljaju oni koji dizu Zigica u Bogove, a da pri tom nisu stalozeno, bez navijackih klupskih strasti pogledali utakmicu. Reci cu nekoliko stvari koje me jako iritiraju... Mi smo juce igrali jako lose, neverovatno slabo, i prvo, ali i drugo poluvreme, nikakva razlika se tu nije primetila... Sreca je bila onakav gol dati, ali i srecu treba nekad zasluziti. Nasa postavka igre je bila solidna za pocetak utakmice, pojacan vezni red sa jednim napadacem... medjutim, sta je greska? U prvih 40 minuta vezni red nema loptu... Sasa Ilic je dobija tri puta ukupno, od cega ne svojom krivicom, pogresi u dodavanju, trazeci najbolje resenje, dok ostali igraci, pre svih Djordjevic i Stankovic stoje i ne prilaze igracu sa loptom... osnovno pravilo igre po zemlji, trcanje!!! Ilic dobije loptu, istina retko juce, i nema kome da odigra... Kad Stankovic dobije loptu, uplasi se od nje kao da nikad nije igrao fudbal, i sutne je napamet napred u bunar, Djordjevic zna sta ce sa loptom uvek, vuce je do iznemoglosti, iako moze da je odigra prvom igracu do sebe, najsebicniji nas vezni igrac od kad pratim reprezentaciju! Kezman odsecen, jer nasi odbrambeni igraci salju lopte u napad, preskacu sredinu, pa jadan Kezman nista sam ne moze da primi... jednom recju, panika nas je uhvatila kad je pocela utakmica. Da je pravde, trebalo je da dobijemo pet komada... Ali, onda se desava preokret veka, milenijuma... Ulazi Bog nacije Nikola Zigic, koji svojom pojavom vec stvara strah i trepet kod Spanaca, dobija dve , tri lopte, uglavnom ih pogresno prosledjuje, lose prima, bezi mu... ali on je ipak Nikola Zigic, igrac 22. veka... da nam je bar 10 takvih u timu, pa da budemo svetski prvaci ladno!!! Sta je Zigic pokazao?
Jel smo mi gledali istu utakmicu? Covek ima preko 2 metra, naravno da ce nesto glavom i skinuti, ali on je neupotrebljiv totalno, sa tehnikom vrlo skromnom... Budimo relani i iskreni, kod naseg gola, komotno je mogao da se svira faul na Kasiljasu, jer ga je Zigic pomerio sa mesta... no, srecom po nas nije nista svirao sudija. Kad god su novinari i glupa nacija nekog bezrazlozno forsirali u timu, i taj je igrao, nismo se dobro proveli... Toliko favorizovanje igraca koji igra u Zvezdi, timu koji je odigrao dve ipo kvalitetne evropske utakmice u poslednjih par godina, a pri tom ni u nasoj ligi nije dominantan kao sto bi mogao, za svaku je kritiku, ali to smo mi... Nema novina u kojima se Zigic nije stavljao u prvi tim, na silu, preko Petkovicevih izjava i najava... Sramota!!! Sa druge strane, pljuje se igrac koji je mnogo toga dobrog uradio, pa kad promasi penal, svi ga vredjaju, sto je praksa vec deceniju iza nas... Savo Milosevic je covek koji ce sedeti na klupi, i nece se buniti, iako jos uvek mnogo vise moze da uradi za ovaj tim nego Bog nacije Nikola Zigic! Jos nesto... Takvo razapinjanje na krst Ilica, zbog cega?
Juce ceo vezni red nije igrao dobro... jel on za to kriv? Vukic i on nisu isti tipovi igraca, neka to jednom vec bude jasno... Oni treba da igraju zajedno, a Djordjevic se hvali, odlicno izgara na terenu, potrosi milion lopti, davi je do besvesti... a o Stankovicu nemojte ni rec lose da kazete, nikad...! On ipak igra u Interu! Zato moze da dodje u repku i da se naspava, kako kaze komnetator sa Pinka na onom turniru pred ove utakmice... da se covek lepo odmori u reprezentaciji od obaveza u klubu... A pljujte i dalje Sasu Ilica i Savu Milosevica...Ja predlazem da se lepo u tim pozovu Jankovic i Mudrinic iz Zvezde, pojacani Bastom i Kovacevicem to bi bila ekipa za respekt i postovanje. Jako sam izrevoltiran tim forsiranjem nekog ko ni pocemu to nije zasluzio, osim sto igra u Zvezdi... Da je ILic bio Zvezdin igrac, bio bi kapiten reprezentacije vec godinama, mislim da imam ovde istomisljenike... Pozdrav! Jedna informacija, Zvezda je 11 na tabeli u zoni ispadanja, a na listi UEFA je na 180 i nekom mestu... sve je tako jasno i providno!

Negativni

pre 18 godina

Opet ne valja sudija?Samo me to interesuje,kako to strani placenik a propustio da dosudi faul nad golmanom kad smo dali gol?Ili,kako to nije dosudio nijedan penal Spancima?Dokle vise?Kad je dobro onda "Bozja ruka",a kad ne valja onda je "svetska zavera".Treba da nas je sramota.Ajde lepo da priznamo da smo imali vise srece nego pameti.Sad odjednom komentari da smo mogli i da ih pobedimo?!A sto neko ne kaze da smo ladno mogli da primimo cetiri komada?Igrali smo kukavicki a onda zahvaljujuci Zigicu i spanskoj odbrani izbunarili gol i sada cemo,naravno,nista manje nego u finale SP.Bojim se da ce nase pravo lice da se pokaze u zadnja dva kola,a onda ce opet da prorade "Cie,Fife i ostale zavere"."Sedi di si jer kaki si nisi ni za disi",sto bi reko...

emiliano zapata

pre 18 godina

Momo, u pravu si, Rambo igra i dalje super.
Steta sto se Flu nije ranije setio da ga vrati, ali to samo pomaze mom Botagofu.
(Rio, Cidade maravillosa)

Hoakin

pre 18 godina

SELEKTORE konacno si shvatio ko je NIKOLA ZIGIC, e sad selektore raspitaj se ko je DUSAN BASTA i stavi decka odmah na mesto uz desnu aut liniju i ondah mozemo svi mirno da spavamo!!!!! Protiv Litvanaca ovaj sastav: Jevric-Gavrancic-Krstajic-Vidic-Dragutinovic-Basta-Stankovic-Vukic-Djorjevic-Zigic-Kezman!

Stefan

pre 18 godina

E najjaci su likovi brkajlija i onaj sto je sastavljao tim se Ergovicem u ekipi, a za njegovu informaciju Erovic se preziva Ergic i poceo je prije mjesec dana da igra posle bolesti,a brkajlija zali za bajicem koji je 35 stoper u Partizanu i jedan od gorih u ligi

Milutin

pre 18 godina

Toliko gluposti citam po ovim komentarima da je to strasno...

"Mi nikad nismo znali da se branimo". A sto to? Jel' nam to mozda genetski predodredjeno da ne znamo da se branimo u fudbalu? I ono sto nikad nismo znali da radimo mozemo da naucimo, sto nasa sadasnja reprezentacija potvrdjuje 100%.

Ni Grci nikad nisu znali da igraju fudbal, ni Argentinci nikad nisu znali kosarku, ni mi nikad nismo znali odbojku, pa sta onda?

Meni je drago da napokon imamo tim koji je uigran, gde nema zvezdica i balerina koji se setkaju po terenu, da imamo jaku odbranu. Bolje da igramo ko Italija i da se plasiramo u finale SP nego da igramo ko Brazil a da ispadnemo u kvalifikacijama.

Petkovic je utakmicu u Madridu poceo sa ciljem da odigra 0-0. Nista lose u tome, ali nazalost nije funkcionisalo. Onda je Petkovic to uvideo i promenio igru, rezultat smo videli u drugom poluvremenu.

Drago mi je da selektor nema svojih favorita, igra onaj ko zasluzi, i sto ume da uvidi i da ispravi svoje greske. Takav nama treba, a ne tamo nekakav "smeker" koji ce Boze me sacuvaj da "sarmira" svetsku publiku i novinare. Selektorov posao je da pobedjuje a ne da sarmira.

I da zavrsim sa citatom slavnog Grunfa: "Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti". Niko jos nije izgubio utakmicu u kojoj nije primio gol, a ima milion slucajeva gde das 5 golova pa opet izgubis utakmicu.

ivica

pre 18 godina

Rekao sam vam juce da cemo da ih pobedimo sa
1-0. Malo sam pogresio, ali i ovako je dobro.
Od svih ekipa u nasoj grupi, mislim da imamo
najbolju igru i da zasluzujemo da odemo na SP.
Mislim da ce nam utakmica protiv Bosne u Beogradu biti teza od one u Litvaniji, ali i pored toga pobedicemo i otici trijumfalno u Nemacku.
P.S. A ovi jadnici Spanci mnogo su smesni, mogli bi da igraju do prekosutra i opet nam ne bi dali gol.

ДЕЈАН

pre 18 godina

Људи, зашто тако пљујете Петка? Свиђао се он вама или не, ми смо на добром да одемо да Мундијал, и то директно. Има ту ваљда и његове заслуге. И ја се слажем да није требало играти бункер, али је Петковић направио измену на полувремену, која је преокренула ток утакмице.
Не дај се Петко, идемо у Немачку!!!

Milos

pre 18 godina

Svaka cast junaci, konacno nesta vise optimizma i za nadalje. Ma mozemo mi i bolje, a nekima po Evropi ce i gace padati kad nas dobiju u Nemackoj, ali moramo jos raditi na cvrstini igre. Umeli smo mi i da ga uprskamo, a sada, valjda konacno verujemo u sebe.

Realno

pre 18 godina

Kad cujem ovaj komentar vazno je ostaviti dobar utisak u Evropi i zasto nemamo nekoga dzentlimena za trenera kosa mi se najezi. Sta imas od utiska, ako se neplasiras na SP.
Uvek smo mi neke utiske ostavljali pre, a na kraju ili se neplasiramo na SP ili i kad se plasiramo neko nas dobro napuni golovima i posalje kuci. Kad saberes sve u zadnjih 15 godina nismo bas nesto ni pokazali. Grci osvojise EP 2004, a mi ko neka velesila nikad nista. To je tako na ovakvim takmicenjima, pamet uglavu i polako. Najbitniji je rezultat.

legenda

pre 18 godina

Sto kritikujete Djordjevica, covek je fenomenalan, ruku na srce ni jedan nas fudbaler ne zna da primi loptu kako bog zapoveda,ali zato Djordjevic ne gubi ni jednu.Svaka cast i Vidicu mislim da je igrao jako dobro, kao i cela odbrana jer su se 4 nasa igraca borilo sa 10 spanaca 45 min.2006 nema mora jer cemo svi u Nemacku!!!!

real player

pre 18 godina

vidicu je mesto u timu koji ima ambicije za osvajanje lige sampiona,a dejan stankovic je jos jednom pokazao da ne zasluzuje 10 na ledjima,to nose umetnici a ne ........definitivno napadacka trojka rep.treba da bude zigic vucinic i kezman mada i on je katastrofa.
spanija ne pobedjuje u belgiji ali ni mi u litvaniji
ici cemo u baraz i tamo izvuci hrvate
pozdrav

TV Manijak

pre 18 godina

Da li neko zna pozadinu ove zavrzlame oko prava na TV prenos(PINK vs. RTS), ovo pitam zbog nasih ljudi u diaspori.
Tumacenje, da je u pitanju kontakt i reciprocitet sa TVE je malo cudno, jer je TVE sa svojim logom u donjem desnom uglu, utakmicu prenosila sa kamerama suprotno postavljenim u odnosu na ono sto smo mi gledali.TIJANICU, KOME SI PLATIO(VRATIO) PRENOS?

Nesa

pre 18 godina

Zamolio bih B 92 da vise ne aktualizira ovako pogrbne komentare na stetu nase reprezentacije. Ma kakva da je ona je prva u grupi, pokazala je da ipak vredi i zna da igra fudbal, normalno i sreca mora ponekad da igra svoju ulogu. Kazu Spanci da su nas nadigrali - mozda ali i mi smo njih nadigrali u Beogradu, s tim sto smo mi njima onako jakima uvalili gol u sred njihove prestonice, dakle ova sadasnja repka je jako dobra, to je momentalno najbolje sto posedujemo i ja verujem u njih kao i svaki realan covek. Zelim momcima puno srece u preostale dve utakmice!!!
Ovi sto stalno nesto kritikuju i pametuju neka dizu ruke od repke neka sebi traze drugi tim za koji ce navijati!

miki75

pre 18 godina

Svaka cast nasim orlovima!!!!!
Prvi put da se slozim sa onom posledicom "sreca hrabre prati", sto se nasih tice!!! Svaka cast Gavrancicu, Krstajicu, Vidicu i Dragutinovicu u zadnjem redu!!!! Ovakvu navalu 96 minuta, koliko je trajala, ni "zabari" nebi mogli da sprece!!!
Duljaja treba isto pohvaliti za njegovo oranje po sredini terena i Kezmanu za onoliko trke bez lopte!!!
Ali ljudi budite svestni da je nama sada trenutno slatko dok nam ide rezultat od ruke!
Ako smo svi gledali istu utakmicu juce moze da se slozimo da nas Spanci pretrcali i nadigrali, prosto receno "RAZBILI"!!!
Nemamo sredinu terena! Ja neznam koliko sansi treba jos Djordjevic i Stankovic da dobiju dok se tu nesto ne promeni!? Ubacite bilo koga drugog (mladjeg) i nemoze gore da bude! Ima alternative mnoge; N.Kovacevic, Z.Vukic, B.Jankovic, S.Vukcevic, B.Boskovic, N.Brnovic, M.Maric, i.t.d. Treba probati ako nista drugo!?! Argument Ilije Petkovica je da igraci kao sto su Stankovic i Djordjevic znaju da rese utakmicu kada se najmanje nadamo??? Neznam vise koju to utakmicu Petkovic ceka da "oni" rese, kada su oni sve vise nevidljivi na terenu!!!
Necu mnogo negativan da budem kada nam ipak dobro ide, samo me strah da se ne desi nesto neprevidljivo sada kada smo u dobru trku za SP!!!!!

Na kraju bi opet hteo da cestitam igracima i strucnom stabu i da im pozelim mnogo srece i uspeha!!!!!!!
NAPRED PLAVI!!!!!!!!

Petar

pre 18 godina

Svaka "cast" za pojedine komentare!Zar treba Bora Corba da vam svaki dan pjeva pjesmu:"Srbin je lud,Srbin je proklet".Gdje vam je sportski duh.Dali se fudbal igra radi sportske cistote i vitestva,ili da se prodaju-predaju onome tko to na zelenom polju nije zasluzio.Tko bi Srbiji bilo sta poklonio,sem bombi,mrznje i prezira.
Genijalci,sporo pamtite,a brzo zaboravljate.
Pozdrav svim Srbima,USA

Branko Smileski

pre 18 godina

U trenutku, kad sada zaista znamo da je sve u nasim rukama i nogama,valja jednom odati priznanje svim onima koji su postigli divan rezultat u dosadasnjim utakmicama za odlazak u Nemacku na Svetsko prvenstvo.
Ostavimo se praznih prica i navijackih strasti.Cestitajmo i budimo iz sveg srca uz igrace i strucni stab bar jednom u zivotu.
Sramota me je bilo sta sam sve citao od strane navijaca u prvih 45 minuta naseg susreta sa izabranicima Spanskog tima.(u vasim komentarima na sajtu)
I gle vraga,posle Kezmanovog gola,sve se okrece za 360 stepeni.Kakva smo mi to nacija?Dokle ce to nas mentalitet da nam se obija o glavu!?Ko se imalo bavio trenerskim poslom,mora da zna da se njegov posao zavrsava prvim zvizdukom sudije.Sve ostalo je tada u nogama i glavama igraca.To nije nista novo.Taktika se sprema danima i nocima,prema protivniku i sa igracima kojim raspolazes.Nema tu nikakve filozofije.Od nekih promena zavisi tok igre,i jedini predah na poluvremenu da nesto pokusas da popravis - promenis taktiku i igras na rizik ako je rezultat nepovoljan.Sta bi se desilo da je "Petko" poceo otvoreno,to niko nemoze pogoditi mozda bi ispalo gore od 1:0 - ko to zna?Tu je Petkovic polozio veliki ispit i treba ga ostaviti na miru vec jednom da odradi posao do kraja.Nije on od juce trener,uostalom uvek sam bio misljenja da je selektor nas najbolji trener medju najboljima u datom trenutku.Misle li milioni da je lako biti selektor - neka izvole,ali tesko da ce im to neko dozvoliti - nemaju kako bi Amerikanci rekli - backround.Ne dolazi se na mesto selektora tek tako lako.
Petkovica pratim odavno.Voleo sam ga i postovao i kao igraca i kao coveka.Cesto sam se snjim susretao i na utakmicama kad bi ukrstili koplja jedan protiv drugog,a i privatno u raznim prilikama.Vreme je da neko iz struke(dozvolicete ovim se poslom sto profesionalno sto amaterskim bavim vise od cetiri decenije)bar jednom stane na stranu struke.Imamo zaista izvrsnog strucnjaka na kormilu nase reprezentacije.Zato apelujem pomognimo mu.To cemo uraditi samo ako verujemo njemu i njegovim izabranicima i pustimo ih da u miru odrade svoj posao za koji su zaduzeni.Misle li milioni navijaca da neko zeli raditi protiv sebe.Mi smo valjda jedina nacija na svetu koja brzo uzdize svoje ljude a zatim zeli da vidi njihov kraj.Bez obzira kvalifikovali se mi ili ne(ponavljam sve je u nasim glavama i nogama),Petkovicu i plavim momcima odajmo priznanje i PODRZIMO IH!!!Prestanimo sa navijackim nebulozama igra li "grobar" ili "ciganin",Savo ili Ziga,svi oni su nasi momci - nase junacine,bez rezerve velike patriote.Ko je ikada nosio dres nase reprezentacije shvata sta znaci predstavljati jednu naciju i igrati za njene boje.Za mene a valjda i za hiljade uvek je predstavljalo - samo jedno - izuzetnu cast.Mislite li vi da ijedan od fudbalera zeli igrati slabo?Duboko se varate.Ali u fudbalu kao i u svakom poslu necvetaju uvek ruze.Hoces ali neide,pa neide uvek kao sto bi pozeleo.Meni je svojevremeno Stef(Stjepan Bobek)na pocetku moje karijere rekao: "Mali,ovo je igra u kojoj imas sansu da za devedeset minuta budes pokojnik ili pukovnik.Ne budi "Lazar" vec nastoj da das sav svoj maksimum i onda kad neide.Jedna druga osoba iz struke, od koga sam najvise naucio o trenerskom poslu,takodje mi je rekla,( radi se oPetru Cosicu,visi fudbalski trener i dugogodisnji selektor mladjih selekcija Jugoslavije,trener mnogih Jogoslovenskih klubova):"Kad posle dobijene utakmice analiziras svoju taktiku nikad ne reci drugima da si pogodio,vec da si znao kako da dodjes do cilja.
Petko je to znao.Cilj opravdava sredstvo,zar ne.
Zato napred "PLAVI" napred PETKO!!!
Pzdrav svima,
Branko Smileski
fudbalski trener mladjih kategorija u Chicagu.

Rocky

pre 18 godina

Ama ljudi! Da li vam je uopšte jasno da je ova Pekova izjava provokacija. Kako neko ranije reče "zavučeno profesorski".

Ili niste dovoljno sposobni da naslutite sarkazam iza ovih reči. Nijedna od ove dve reprezentacije neće na finale SP. Petko ustvari sa ovom izjavom implicira da je jednako realno da se mi plasiramo u finale SP kao i da se Španci plasiraju u finale, čime ih je spustio na naš nivo.

Ivan

pre 18 godina

@racundzija
Nisam siguran da li si u pravu sto se tice ukupne gol razlike. Ja nisam cuo tu vest. Upravo sam bio na sajtu FIFA i skinuo pravilnik za WC 2006 u kojem stoji sledece (u odeljku koji se odnosi na kvalifikacije):
5 The matches in the preliminary competition shall be played in accordance with one of the following three systems:
(a) in groups composed of several teams on a home and an away basis, with three points for a win, one point for a draw, no points for a defeat (league system);
(b) one home and one away match per team (knock-out system);
(c) by way of exception and only with the permission of the Organising Committee for the FIFA World CupTM, in the form of a tournament in one of the participating countries or on neutral territory.
6 When matches are played in accordance with system (a) or (b), home matches may not be played in another country without the express permission of the Organising Committee for the FIFA World CupTM.
7 In the league system the ranking in each group is determined as follows:
(a) greater number of points obtained in all the group matches;
If two or more teams are equal on the basis of the above criterion, their ranking shall be determined as follows:
(b) greater number of points obtained in the group matches between the teams concerned;
(c) goal difference resulting from the group matches between the teams concerned;
(d) greater number of goals scored in the group matches between the teams concerned;
(e) goal difference in all the group matches;
(f) greater number of goals scored in all the group matches;
(g) a play-off on neutral ground.

U svakom slucaju ne bi bilo lose da nam neko od novinara razjasni sta se u stvari gleda ali ja bih rekao medjusobni duel.
Inace web adresa na kojoj mozes pronaci pravilnik je : http://www.fifa.com/documents/static/regulations/WC06-English.pdf

Ivan

pre 18 godina

Nema sumnje u ovo sto sam prethodno izneo. Gleda se medjusobni susret jer na sajtu UEFA u analizi kvalifikacija izmedju ostalog stoji sledece:
"Four points for Serbia and Montenegro from their games in Lithuania and against Bosnia-Herzegovina would give them qualification, with Spain to visit Belgium and San Marino, who also play the Bosnians on 8 October. "
Ne sporim da su pravila promenjena ali ce se to odnositi mozda na neke buduce kvalifikacije. Dobro je.
Pozdrav

Neutralni

pre 18 godina

Kakve su to majmunarije "petko sirov", "petko nesposoban", "pobeda cista sreca". Kao sto savetujem i svoju decu, tako savetujem i tudju: "ako ti se nesto ne svidja, ti onda menjaj". Dakle gospodo, ako vam se ne svidja kako igra reprezentacija, vi se lepo presaltujte na bilijar. Ovo je prvi put da u reprezentaciji nema super-starova i da se timski igra. Petkovic mozda nema imidz estradne zvezde (kao sto imaju drugi poznatiji treneri), ali RADI POSAO. I povrh svega nije gluperda, kao sto su bili neki njegovi prethodnici. Nije analitican preterano, ali ume da razmislja. Druga stvar je sto je Grem Pol kiksnuo kao i na Svetskom prvenstvu u Japanu/Koreji. Zapravo cudi me kad posle tekme Italija-Hrvatska nije zavrsio u zatvoru. Srbija-Spanija je bila jedna od onih utakmica koje se pamte po losem sudjenju, a ne po kvalitetu igre. Iako su Spanci ponovo pokazali da su pedercine.

fcrs

pre 18 godina

The eight group winners and two best runners-up qualify automatically for the 2006 finals in Germany. The six other runners-up will play off for three further places.

Teams finishing level on points will be divided first by their head-to-head records.

Because some groups contain six teams and others seven, the best runners-up will be determined by their results against the teams finishing first, third, fourth, fifth and sixth in each group.
http://sports.yahoo.com/sow/news?slug=reu-worldanalysis&prov=reuters&type=lgns

znaci gleda se head to head odnosno medjusobni susret a ne gol razlika...
procitajte malo bolje pravila!!!

Srbin from Louisville(USA)

pre 18 godina

Mislim da imamo sansi za prvo mesto. I cak sam siguran da cemo otici direktno. I voleo bih da Spanija ispadne a Bosna ide u baraz.

Brkajlija

pre 18 godina

Samo vas, pojedince, analiziram. Pisete zajedljive komentare. Ne dajete predloge. Kad bi vam covek dao dve svezane koze da sacuvate, pogubili bi ih. Da ne govorimo o slozenijim obavezama, poput selekcije igraca za tim, organizacije igre i harizme potrebne da se tim motivise. Bojite se i sad kad smo prvi. Padate u totalno apatiju kad smo zadnji. Nikad ne verujete u sebe. Kako da verujete u nekog drugog? Oduzimate snagu svojim igracima umesto udruzivanja energije. Zvizdite Savi, koji je patriota i humanista, a i veliki znalac fudbala. Sava je projekcija uspesnosti. Vezite se za to i vama ce krenuti. Kome vi necete zvizdati? Kompleksasi. Zavirite malo u vase prazne duse i oslusnite vapaj iz vas. Resite to pa onda na scenu sa predlozima.
Zamerite Petkovicu na konkretnoj stvari. Predlozite bolje resenje... To je OK. Nije OK sto se ne korigujete kad imamo rezultat. Ovo su kvalifikacije i rezultat se sabira. Imamo ga. Ne valja vam Petkovic, jer nije ulickani lopov i prevarant. Ne odgovara vam jer je narodni, iskren i otvoren. Hocete ljigavca? Hocete to?T razite to kod vasih sanera, korupcionasa, ulizica, dodvorica,... i jajara. Ocito, vi koji tako bezdusno i neumereno izlivate bes na nekog uspesnog, nemate jasne orjentire napretka. Pozabavite se sobom umesto Petkovicem.
Za Petka samo podrska. Svi placaju igrace, moramo i mi. To je nacin poslovanja. Platis rad i imas rezultat. Rezultat stize sa lovom za one koji se kvalifikuju. Nista nije iz drzavnog budzeta. Srbija i Crba Gora dobijaju vise nego ti fudbaleri. Mnogo vise. Mislimo malo savremeno i ukljucimo se u podrsku koristi a ne podrsku stete.
Pamet u glavu i svima pozdrav.

aleks

pre 18 godina

Izuzetno mi se svidja komentar trenera i dobrog poznavaoca fudbala Branka Smileskog, razlozno i strucno zapazanje, svakako prija svakom onom kojem je stalo do uspeha nase reprezentacije, komentari koji se pojavljuju pre i posle odigranih utakmica, stvarno su odraz nestrucnosti i lupanja, nesimpatisanja igraca, podele na Partizanovce i Zvezdase, svi zaboravljaju da se ovde radi o nasoj jedinoj i zajednickoj reprezentaciji, da su tu oni najbolji sto imamo, na celu sa trenerom Petkovicem, pridruzicu se Branku i pozeleti nasim asovima kao i Petku sve najbolje do kraja odigravanja kvalifikacija, ne zaboravite da su Spanci deseta fudbalska nacija na Svetu
a mi se vrtimo oko 45-tog mesta, zato je ovaj neresen rezultat pun pogodak, bravo momci i srecno do Svetskog Prvenstva "Napred Plavi".

RAČUNDŽIJA

pre 18 godina

@ neutron, @ ivan, @ fcrs:
Ma čitate pravilnik koji je postojao PRE NEGO ŠTO JE FIFA TO IZMENILA USRED KVALIFIKACIJA, ODMAH NAKON NAŠE TEKME U SAN MARINU!!! Ne mogu da verujem da ne znate za taj momenat, pa pisalo je naširoko i u našoj štampi, bunili smo se iz sve snage (pošto smo već bili odigrali tekmu u San Marinu) ali džabe!
Dajte ljudi opametite se, ne širite ovde DEZINFORMACIJU!!! Istovremeno molim sve koji ovo čitaju a znaju za tu promenu pravilnika (tj. za presedan koji je napravljen) od strane FIFA (a verujem da puno vas zna za to) - JAVITE SE!

Darco

pre 18 godina

@MILI
Idi leči se čoveče, vidiš da ti nije dobro! Nemoj smarati nas ovde s tvojim napadima šizofrenije!
@nemanja
Sva sreća da si ti tako objektivan i nepristrasan, pa ti je Saša Ilić najbolji igrač na svetu. Ja mislim da bi on trebalo da te usvoji pošto ga toliko obožavaš! Btw, Đorđević je za Sašu Ilića izmislio fudbal!

Drazilovic Petar

pre 18 godina

Konacno na vidiku dobar tim
Vidic, Djordjevic igraci bez premca
Kezman i Zigic dobar duo
Za Ilica treba rezervisati standardno mesto na klupi
Stankovic mnogo energije gubi na izigravanje kapitena...
Idemo na SP!!!

Nes

pre 18 godina

Petkovic je pravi covjek na pravom mjestu!!
sjetite se Azerbejdzana, Holandije... sjetite se "strucnjaka" Boskova, Savicevica, Santraca itd. Nije Petkovic kriv za prvo poluvrijeme vec igraci. na sredini je bilo 5 nasih protiv 4 spanca!!! sta je tu petko kriv?? Mislim da mi nemamo kreativnoga igraca na sredini i to je najveci problem. zato Petko pokusava i sa mrljavim Ilicem koji apsolutno nije za reprezentaciju. Sve u svemu mislim da cemo do Njemacke imati solidnu reprezentaciju koju vrijedi pratiti i bodriti.

barba

pre 18 godina

Ljudi, pa jel neko gledao ono prvo poluvreme kada nismo mogli da sastavimo ni dva dodavanja, kada su nas Spanci razbili, kada smo bili jad, beda i sramota, u najboljoj tradiciji Miljaniceve fudbalske filozofije koja unistava nas fudbal vec 20 godina (sem, donekle, Osimovog vremena). Nece valjda neko da mi kaze da je to bila Petkoviceva namera. Nemamo dve blage veze. A selektorove izjave po medijima okacite macku o rep. Igrom slucaja znam za njegovo "privatno" misljenje, koje ide od konstatacije da SCG nema nikakav tim do cinjenice da je primoran da stavlja Kezmana u tim (ko zna zbog cega to jest koga) iako ga on ne voli kao igraca!!!

petar

pre 18 godina

kao prvo zaista iskrene cestitke...s tvarno sam ovo ocekivao i nimalo me nije iznenadilo. Uoci utakmice sam rekao da to uopste nije najvazniji mec u kvalifikacijama. Sada je na redu NAJTEZI mec protiv Litvanije, gdje treba pokazati i javnosti i sebi samima koliko zaista vrijedimo, zbog opakog mentaliteta... Ja iskreno ne ocekujem povoljan rezultat tamo, a vjerujte da nijesam ni pesimista niti kriticar. Prosto imam takav osjecaj. Do sada nijesmo nikada u najvaznijem trenutku dobili utakmicu,bas zbog te proklete igre brojkama od koje ce zavisiti i taktika Petkovica u Litvaniji.Mislim da nemamo mentalne snage za to,a ne igracke ili tako nesto.O selektoru mislim sve najbolje ,stvarno je covjek puno toga uradio sa fudbal odje,vratio nadu,publiku,skrenuo paznju svjetske javnosti...potpuno ga podrzavam za onakvu taktiku u prvom poluvremenu,mislim da je ono bio svjestan potez sa jednim ciljem,istrositi fizicki Spance,to je srecom i proslo, uz puno srece.Znam da ce biti uzasan pritisak od strane i novinara i javnosti o tome kako smo najbolji , najaci itd. Mnoge stvari u ovoj zemlji ne idu pravim tokom, odavno koliko je toga pogresnog,,,cas junaci cas tragicari. Naiskrenije predlazem da se ne vrsi nikakav pritisak odje u zemlji ni na selektora, ni na fudbalere ,pustimo ih da na miru privedu kraju ove kvalifikacije,kao kruna jedne lijepe etape mnogo ljepsih stvari u fudbalu na ovim prostorima.Jako se plasim sledeceg meca,ne ocekujem ni bod,ali ne zato sto ne volim ovu reprezentaciju,ili selektora,prosto imam takav osjecaj,plasim se mnogih okolnosti tako ,ono kao los dan i to ti je to,kad nece-nece.Volio bih da me negiraju najiskrenije.Samo da znate da sam do sada pogodio svaku utakmicu nase reprezentacije u ovim kvalifikacijama,tako mi Bog pomogao.U svakom slucaju cekacemo ishode susreta u Belgiji,mada mislim da je to cista pobjeda Spanije,tesko su nama kad isle okolnosti na ruku.Sve najljepse u narednim mecevima,ako treba da idemo na SP i da igramo neku znacajniju ulogu tamo,onda se ove dvije utakmice moraju dobiti.Kao primjer nek posluzi pobjeda Francuza u Irskoj u najbitnijem momentu.E to mislim da mi nemamo,ZBOG OVDASNJEG MENTALITATA.dokaz,nerijesen ishod sa Belgijom u Beogradu kada sam prognozirao podjelu bodova,a sada kada sam tvrdio da necemo izgubiti od Spanaca svi su mi se smijali.Mislim da je ekipi stvoren jak temelj,ali da tu ima jos mnogo da se radi,na psiholoskom planu u smislu samouvjerenosti,i taktickih detalja.Pozdrav dobri ljudi i srecno

Slovke

pre 18 godina

Ako se uzme u obzir da na dva zadnja velika turnira nismo ucestvovali... na dobrom smo putu. Ljudi moji pogledajte nake druge Repke u kvalifikacijama i bice vam odmah jasno da je sve manje malih u fudbalu. Eto Hrvati kiksnuse protiv Malte, Izraelce ne moze niko da dobije u grupi, Englezi izgubise protiv Severne Irske (Kvota 9.00) itd.
Svi mi moramo malo da se spustimo na zemlju i da realno vidimo koje su nase mogucnosti. Moje misljenje je da ova nasa Repka ima potencijala daleko da dogura na SP. Stojimo kompaktno u odbrani sto je veoma bitno, a uvek smo dobri za gol ili dva. Petko zna sta radi jer taktika zavisi od protivnika.
Pozdtav svim Srbima sirom sveta
Slovke Hamburg

Ivan

pre 18 godina

@racundzija
Pusti to sto pise nasa stampa. Ovo su zvanicni sjatovi vrlo ozbiljnih organizacija. U odeljku sa pravilnicima stoje pravilnici koji su AKTUELNI i TRENUTNO VAZECI. Osim toga ovaj komentar na sajtu UEFA-e u odeljku gde analiziraju dosadasnje rezultate kvalifikacija bi trebao da bude dovoljan jer ne mogu da verujem da bi neko napravio tako krupan previd. Dakle oni su rekli da su nam dovoljna cetiri boda da se sigurno kvalifikujemo i tu se dilema zavrsava. Nije neuobicajeno da pojedini nasi mediji sire dezinformacije. U svakom slucaju neko bi na primer mogao da tuzi FIFA zato sto su objavili netacan pravilnik na svojoj zvanicnoj prezentaciji. Tako da ne verujem ni da su oni napravli previd. Ako mene pitas stvar je tu razjasnjena ako osvojimo 4 boda, nema razloga da se brinemo.

legenda

pre 18 godina

Za dobre medjunarodne odnose i na racun starih dobrih vremena, skupljam potpise za peticiju "pustiti Bosance". www.pustitibosance.com

Roki

pre 18 godina

Za Petkoviča govore rezultati, a ne vi tu što vam uvek nešto smeta. Čovek dobro zna svoj posao.
A što se tiče kalkulacija ne sme da jih bude.Treba da se ide na 6 bodova i gotova stvar.Pa realno gledano ako ne pobedimo Litve i BIH šta čemo uopšte na SP.
I još jednom sram bilo sve koji još uvek traze neke greške Petkoviču i reprezentativcima.

grobar vise

pre 18 godina

bravo za gosp. Smileskog. u svim ovim da kazem ne komentarima se nasao i njegov KOMENTAR.ali pravi komentar. ugledajte se na njega i posmatrajte stvari pozitivnije. a takodje pozdrac za brkajliju.konacno i od njega nesto pametno. u zdravlje.

Milan Sd

pre 18 godina

Da bi otisli na SP moramo do kraja da pobedimo obe utakmice.Citajte malo novine i gledajte TV...A inace mislim da je situacija pola-pola,kad su u pitanju prvo i drugo mesto,jer je repka nepredvidiva-Bosna,Belgia u Beogradu,turnir u Ukrajini.Ja zelim ovoj repki da bude prva. P.S.Mislim da ne treba zvati vise Savu Milosevica,jer dosta vraca loptu kad je dobije...

Tata Jordan

pre 18 godina

Mislim da se gleda medjusobni duel prvo, pa tek onda gol razlika. Jel tako? Tako sam barem procitao na nekim nemackim sajtovima o sveCkom. :) Bravo momci. Samo cvrsto.

Vas tata

pre 18 godina

Za sve pametnjakovice koji vole da se prave pametni i tvrde da se gleda prvo gol razlika:
http://fifaworldcup.yahoo.com/releases/en/fwc_regulations_2006_090604_en.pdf
i to na strani br. 6, pod "In the league system the ranking in each group is determined as follows:..." !!!!!!!!!
Tako, moji pametnjakovici da se smirite malo i da procitate nesto prvo, pa onda pametujte.

branko smileski

pre 18 godina

Samo da razjasnim pravila oko odlaska na Svetsko prvenstvo,koje vidim interesuje nase navijace a stvorile su dosta polemika,(nije mi jasno samo zasto nasa sportska pera ne objasne pravila, kao sto su to ucinila sva ostala u nasim nekadasnjim bratskim Republikama).
Za odlazak na Svetsko prvenstvo zaduzene su federacije regiona(UEFA za Evropu),dakle za nasu zemlju vaze pravila UEFE koja je organizator takmicenja.Tu se jasno kaze da u slucaju jednakih broj bodova u grupi izmedju dve reprezentacije - odlucuje medjusobni duel istih a ne gol-razlika(jer se veruje da bi se moglo desiti do stimovanja,kao u nasem slucaju u grupi da nejaka reprezentacija San Marina odlucuje direktno ko ce otici),tako da je potpuno jasno da nasim izabranicima treba cetiri boda iz dva preostala susreta,jer smo za taj Kezmanov gol bolji od Spanaca.Bosna i Hercegovina je ipak tri boda iza nas i svoju sansu trazi u kiksu nas ili Spanaca.
Druga je stvar oko odlaska kao drugoplasirana ekipa u baraz.Tu ima dosta mogucnosti jer grupe pod okriljem UEFA nisu izjednacene(neke grupe broje 6 neke 7)pa ce vaziti rezultati za one koji imaju 7 u grupi samo za isti broj utakmica odigranih do sesto plasirane tj.rezultati protiv poslednje sedmoplasirane nece se racunati.
Iz ovog navedenog nama predstoji da sakupimo sto vise bodova u grupi jer je to za nas konacni zbir za popunu preostalih 5 mesta koja vode u Nemacku.Kao sto znate dve najbolje drugoplasirane idu direktno(za sada Ceska stoji najbolje ima ukupno 18 bodova,ali samo jos jedna utakmica ce joj se racunati za bodovni saldo do kraja, nama prestoje dve i imamo 16 bodova),ostalih sest drugoplasiranih idu u baraz za popunu preostala tri mesta za Nemacku po sistemu kup takmicenja, dvomec(jedan kod kuce, drugi na strani, gde opet vlada pravilo gola postignutog na strani, u slucaju identicnog skora u oba susreta,igraju se produzeci(pravilo srebrnog gola u prvom produzetku setite se utakmice Grcka-Ceska na poslednjem Evropskom prvenstvu u Portugalu)ako i tada nema pobednika drugi produzetak.Tu opet ima kombinacija recimo da su obe utakmice zavrsene 0:0,prvi produzetak 1:1,i drugi ostaje 1:1,pobednik je gostujuca ekipa zbog postignutog gola na strani i neizvode se penali.Penali odlucuju pobednika samo u indenticnom rezultatu u oba susreta.
Kao sto vidite nije nista jos zavrseno.Moze se desiti da i sa jednom pobedom i 19 bodova mi kao drugoplasirana ekipa stignemo da cilja. Zato je izuzetno bila vazna utakmica u Madridu i taj rezultat od 1:1 - zlata jwe vredan.Ali ipak valja sacekati 8.oktobar gde ce situacija u nasoj i ostalim grupama biti kristalnija a nase sanse za odlazak na Svetsko Prvenstvo u Nemacku realnije i izglednije nego sada.Dakle sacekajmo utakmicu protiv Litvanije,koja po svemu sudecem sada ima daleko veci znacaj za nasu reprezentaciju,nego sve dosada odigrane.
Petko, to zna, cim je izjavio da ce se radovati tek na kraju kad se zavrsi takmicenje u grupi.
Sto se tice FIFE njena pravila vaze samo za utakmice koje se odrzavaju pod njenim patronatom: Svetsko prvenstvo,Svetski Kup,Kup Federacija i ostala nadmetanja mladjih selekcija U-21,U-18,U-16, U-14, Zensko Svetsko Prvenstvo itd.,a mogu se pojaviti kao arbitri u situacijama kad se jedna od clanica FIFE zali na povredu opstih pravila igre - slucaj Bahrain,greska Japanskog sudije,jer je utrcavanje igraca kod izvodjenja penala okarakterisao kao indirektan udarac protiv izvodjaca a ne da ponovi kazneni udarac.Ta se utakmica kao sto znate igra ponovo.
Nadam se da sam ovim rasprsio sve dileme oko
polemika kako se tumace pravila za odlazak na Svetsko prvenstvo.
Pozdrav svima uz poruku napred PLAVI!!!
Branko Smileski,Chicago.

branko smileski

pre 18 godina

Posto je evidentno da i drugo mesto(kroz baraz ili direktno) daje kakvu takvu nadu za odlazak na Svetsko prvenstvo u fudbalu, bilo bi zanimljivo pogledati tabelu drugoplasiranih u takmicenju po grupama u organizaciji UEFA.
Kao sto vam je poznata prve tri grupe imaju 7 ucesnika,tako da se utakmice i bodovi sa poslednjim na tabeli neracunaju da bi se izjednacili sa ekipama u cijim grupama postoje samo 6 ucesnika(to su grupe 4,5,6,7,i 8) (pravilo UEFA o takmicenju za kvalifikacije za Svetsko Prvenstvo u fudbalu Nemacka 2006).
Pa evo kako izgleda trenutna tabela za drugo mesto u grupi,mada je borba za neka od prvih mesta u grupi jos otvorena.
T A B E L A
1.Hrvatska 20 bodova (preostale utakmice:protiv Svedske kod kuce, sa Madjarskom u gostima).
2.Engleska 19 bodova (preostale utakmice:sa Austrijom i Poljskom obe kod kuce)
3.Ceska 18 bodova (preostale utakmice:sa Finskom u gostima,Holandijom kod kuce)
4.Rusija 16 bodova (preostale utakmice:sa Slovackom u gostima,sa Luksemburgom kod kuce ali se ta utakmica ne racuna jer su Luksemburzani ubedljivo na zadnjem mestu u toj grupi)
5.Francuska 16 bodova (preostale utakmice:sa Svajcarskom u gostima, i Kiprom kod kuce)
6.Spanija 14 bodova (preostale utakmice:sa Belgijomu i San Marinom u gostima)
7.Turska 14 bodova (preostale utakmice:sa Albanijom u gostima)
8.Norveska 12 bodova (preostale utakmice:sa Moldavijom kod kuce,Belorusijom u gostima)
Dakle,ispada da su veliki favoriti za direktna dva mesta kao drugo plasirane ekipe po grupama za sada Engleska i Ceska,uz rekli bismo Hrvate ukoliko savladaju Svedsku ili Madjarsku a Cesi izgube od Finaca ili Holandjana).
Dilema jos postoji u drugoj i trecoj grupi jer i Grcka a narocito Slovacka imaju veoma izgledne sanse ukoliko osvoje planirane bodove).Najneizvesnije je u petoj grupi gde pored Norveske,Slovenija i Skotska imaju takodje neke teoretske sanse u slucaju da Norvezani naprave neki od kikseva u preostala dva meca.
Situacija u nasoj grupi odmotace se odmah posle 9.kola u grupi,ali je sasvim izvesno da nijedna od drugoplasirane ekipe iz nase grupe nemoze direktno otici na Svetsko Prvenstvo,baraz je jedino moguc.
Ako se pozabavimo dalje prognozama ispada ovako:
Engleska sigurna i kao druga,moze samo stici Poljake pobedom u direktnom susretu i preoteti prvo mesto, ali i Poljaci sa osvojenim bodovima idu direktno.
Ceskoj je potrebno cetiri boda iz preostalih susreta pa bi u konacnoj tabeli bila odmah iza Engleza ili Poljaka,sto bi joj direktno donelo vizu za Nemacku.
Francuzi moraju pobediti Svajcarsku nebi li direktno otisli u Nemacku ovako sigurni su putnici za baraz,bar na papiru.
Spanija ili Bosna i Hercegovina borice se za baraz,ukoliko Srbija i Crna Gora ne napravi kiks protiv Litvanije.
Rusija ili Slovacka u trecoj grupi nema dileme i to mesto vodi ih samo u baraz.
Turska ili Grcka,samo prolaz u baraz.
Norveska ili Slovenija(Skotska) samo prolaz u baraz.
Da rezimiram:
Sigurni putnici:(pored vec izrazitih prvaka u grupi:Italija,Holandija,Engleska ili Poljska,Srbija i Crna Gora,Portugalija,Ukrajina,Francuska ili Svajcarska,Svedska ili Hrvatska.
U baraz po svemu sudeci idu:
Rusija ili Slovacka
Turska ili Grcka
Francuska ili Svajcarska
Norveska ili Slovenija
Spanija ili Bosna i Hercegovina
Svedska ili Hrvatska
Toliko od mene i pozdrav svim zemljacima.Uz obavezno "NAPRED PLAVI"!!!
Branko Smileski iz Chicaga.

RAČUNDŽIJA ZA NERAZUMNE

pre 18 godina

@ IVAN; @ NEUTRON KAO I ZA OSTALE KOJI MNOGO TUPE I TVRDOGLAVI SU DO BOLA:

Najgore je kad čovek misli da je u pravu, neće da ukapira da nije i onda se još trsi i prsi! Evo, danas je i u novinama ("Sport" naprimer) osvanulo to što vam ja UPORNO pričam a vi nećete da shvatite!!!!!
Kad ekipe imaju isti broj bodova, gleda se ovim redosledom:
1. broj bodova osvojen u medjusobnim duelima
(SCG=Španija, dva remija)
2. veći broj datih golova u međusobnim duelima
(SCG=Španija, po 1 gol)
3. UKUPNA GOL RAZLIKA U SVIM MEČEVIMA U GRUPI
i naposletku
4. veći broj datih golova u svim mečevima u grupi
---------------------------------------------
Dakle, NEMA GLEDANJA (kao što je to slučaj u evro-kupovma) međusobnih susreta u fazonu 0:0 i 1:1 je bolje z aonog (za SCG) ko je postigao gol u gostima!!!
I TIŠINA BRE VIŠE, NE LUPAJTE VIŠE GLUPOSTI!
DO SAD SAM BIO PRISTOJAN I UMEREN ALI MI SAD VEĆ VIŠE IDETE...DA VAM NE KAŽEM NA ŠTA...UPORNI KAO MAZGE A PRITOM POJMA NEMATE! TIŠINA!

mika

pre 18 godina

Hehehe, gospodine Petkovic, prvo skocite pa recite HOP!
Znaci prvo Litva, pa Bosna, pa onda da vidimo kako ce se do finala SP-a.
U Spaniji ste jedva fizicki izdrzali 90 min.
Moja prognoza je da necete ni Litvu pobjediti zbog toga sto je potcjenjujete vec u startu.
Imali ste srece u Sarajevu, Madridu, a 3. put mislim da nece moci.
Pozdrav iz Bosne

steva

pre 18 godina

Da ne poverujes!Sta reci,bravo!Nisam ocekivao da necete izgubiti!Sudija je za pritvor u trajanju od pet godina!Zigic,otkrovenje generacije!

zmajcek

pre 18 godina

Sta bi trebalo da se desi da neuzmemo barem ta 4 boda koja nas vode na SP! Bila bi to stvarno velika nesreca. Jeste da ne igramo prvoklasni fudbal ali ni ostali u grupi nisu bolji i ne zasluzuju da budu ispred nas. Samo hrabro na pobedu u obe preostale utakmicece. A imam osecaj da ce i Spanci da kiksnu protiv Belgije....

Cika Misha

pre 18 godina

Bravo Plavi, uz napomenu, ovaj tim ima sve predispozicije da igra napadacki fudbal, da se
ne brani od nikoga, jer znamo da je napad uvek najbolja odbrana, vidite i sami da smo iz dve sanse dali gol, pitam se sta bi bilo da smo igrali otvorenije i napadacki, igranjem ovakve odbrane uvek si predodredjen da primis gol, jer prepustas vise od pola terena protivniku,
zato Petko nemoj me razocarati, menjaj nacin igre ako hoces na SP, za sve ljubitelje naseg fudbala, znajte da ce po svim mogucim varijantama ipak na SP ici Srbija i Bosna i Hercegovima, Spanci ce se ovog puta odmarati, jer dosta je bilo sudijskog pomaganja, Spanci su van forme i slabi, Kezmanu nece biti lako igrati u Spaniji sada posle ove utakmice, ali on je profesionalac i mora sve izdrzati, sada srecno Plavi, imate sansu generacije!

spiridon

pre 18 godina

Super, ali kada mi mogle da se sloze kockice pa da Spanija i ne ode na SP. Po ko zna koji put su dokazali da nemaju od fer pleja ama bas nista. Da, Bog da, da ih pobedi Belgija pa da Aragones priprema ekipu za neko naredno takmicenje.
Bravo Plavi!!
p.s. Petko, Ilic je dobar momak, ali mozda bi ga trebalo malo odmoriti, naporno je za njega da igra i u Turskoj i u reprezentaciji.

RAČUNDŽIJA

pre 18 godina

Ljudi, em što puno vas ovde POJMA NEMA, em što puno vas ovde LUPA GLUPOSTI gde stigne:
1.
U slučaju istog broja bodova gleda se UKUPNA GOL-RAZLIKA (a ne međusobni susreti)! To je inače "španska FIFA" uvela kad smo već odigrali onu prvu tekmu u San Marinu, dakle bilo je "jako korektno" od njih.
2.
Iz 1. sledi da nama 4 boda najverovatnije nisu dovoljna za prvo mesto - ako Španci dobiju u Belgiji (jer će potom "nakantati" San Marino)
3.
Iz 2. sledi da nam trebaju OBE POBEDE do kraja kako bi SIGURNO bili prvi
4.
A ja sanjam sledeći rasplet: Da mi dobijemo u Litvaniji, Bosna dobija San Marino (dobro, to nije san), a pritom Španci da ne pobede u Belgiji!!! E, ako se to desi, onda mi 19 bodova, Bosna 16, Španija 15 (sa remijem u Belgiji) ili 14 (ako puknu tamo)! Šta to znači? To znači da bi mi LAGANICA mogli (TREBALI, MORALI!) da pustimo Bosance jer imamo mnogo bolju gol-razliku od njih - PUSTIMO BOSANCE I ONDA GA ŠPANCI DEFINITIVNO...HA, HA, HA...!!!

Kvazimodo

pre 18 godina

Zigica je trebalo od pocetka staviti, sa svojojm visinom i znanjem on jednostavno mora da igra protiv ovakvih ekipa.
Po ko zna koji put se potvrdilo da mi jedino ako igramo svoju igru ne mareci za protivnika mozemo nesto da uradimo, cim se zatvarmo od toga nista.
Petkovic pocinje da lupeta malkice.
Aragones naravno govori sve i svasta kako bi se opravdao, covek me podseca na Ciru Blazevica pomalo, uvek je neko drugi kriv a ne on. Belgija bi mogla dobro da ih iznenadi.
Imamo ralne sanse ali imamo realne osobine da ih prokockavamo u zadnji cas.
Sve u svemu nista nije odluceno jos.

iggor

pre 18 godina

BRAVO PETKO MAJSTORE!!!
KONAČNO MALO OPTIMIZMA I MEĐU SRBIMA.
PA, NEKA I NE NAPRAVIMO USPEH NA SP, ALI BAR JE NEKO REKAO DA VERUJE U OVE MOMKE.
ĆIRO BLAŽEVIĆ JE OVAKVIM IZJAVAMA I NAČINOM VOĐENJA REPREZENTACIJE DOVEO HRVATSKU DO TREĆEG MESTA NA SP.
MI SE "UTRONJAMO" OD LITVANACA, POLJAKA I SLČNIH REPREZENTACIJE.. NEKA NEKO OD NAS KONAČNO KAŽE DA SMO NAJBOLJI U GRUPI.. DAJTE MALO VERE U SEBE!!!

Misa Pavlovic

pre 18 godina

I pored podviga juce, jos se nismo ni kvalifikovali za SP a kamoli da je doslo vreme da mastamo o finala SP-a. Prvo poluvreme je bilo za brzo zaboravljanje, moramo da budemo sretni sto je Jevric uspeo da dotakne onu Raul-ovu loptu koja je pogodila stativu. Ali ruku na srce, sudija je sudio odlicno, naravno da je gresio, ali na obe strane i ne u odlucujucim trenucima. Kod god se zali na crveni karton Duljaja, neka poglleda snimak dela, on je sutnuo protivnika koji je vec bio bez lopte. Po propisima je mogao za to da dobije crveni karton a ne samo drugi zuti. Bez obzira na to sto su se spanci opet pokazali sa njihove nesportske strane, propisi vaze za sve i u svakoj situaciji.

idemo na SP

pre 18 godina

Ako sad ne prodjemo, nikad necemo! Treba nam samo 4 boda i tu smo. Ako ne mozemo da dobijemo BiH u Beogradu i Litvaniju u gostima, onda ne znam sta da kazem.

bojan

pre 18 godina

ipak je trebao Petkovic na konferenciji za novinare da cestita spanskom treneru na pobedu od 3:1, a posto sam kartu vec platio i trebam da je dobijem po zavrsetku kvalifikacija VIDIMO SE U NEMACKOJ.

DanTom

pre 18 godina

Kao prvo bravo plavi i bravo Petkovicu. Taktika je bila verovatno ta da se spancima pusti prvih 15-ak minuta da se izduvaju a mi u tom vremenu sacuvamo gol. Sto se tice tih prvih 15-ak minuta taktika je uspela, jer niko ziv nije ocekivao da ce spanjolci citavo prvo poluvreme da odigraju takav presing!!! Odigrali su prvo poluvreme bolje nego neznam nija koliko godina unazad. Ali tu se nasa odbrana pokazala iako je na momente plivala. Primili smo samo jedan gol a mogli smo i vise. Mozda taj gol nebi ni pao da se Duljaj i Jevric nisu ometali (Mozda je Duljaj ipak malo mali da cuva gol)U tom prvom poluvremenu ipak se najvise pokazao cesto osporavani Djordjevic, koji je jedini povlacio igru napred. Najgori je difinitivno bio Stankovic. Umesto njega je trbao Vukic da igra! Od izmene na poluvremenu, kada je usao Zigic, drugi spic, igra se totalno promenila, sto se izrazilo postizanjem izjednacujuceg gola, posle odlicno izvedene akcije Zigic-Stankovic-Kezagol. Spanci u drugom delu tekme nisu vise mogli da pruze onakav presing i igra se otvorila sto je nama omogucilo nasu igru na kratke pasove. Iako su svi nasi igraci zaigrali bolje za jedno 100%, ja bih ipak izdvoji Koromana kao jednog od najboljih. Koliko je taj momak pretrcao - neverovatno. Sudija je vecinu dela utakmice svirao sasvim solidno (mislim mogao je da dosudi penal za Spance koji bi bio opravdan, ali hvala bogu nije)Inace nikog nije iznenadilo da se u Spaniji svaki mec igra oko 100 umesto 90 minuta :) Ja sam definitvno izgubio respekt prema spancima kao igracima, jer igraju najprljaviji fudbal na svetu. Nikola Zigic lezi fauliran a oni nemaju smisla za fer-plej i duljaj izvodi akciju, za koju zna da ce zaraditi crveni, da stopira igru. Svaka mu cast. Zigic je takodje dokazao da mu je mesto u timu obezbedjeno kao standardnom igracu.
E posle ovoga navijam da belgijanci rastoce spanjolce kuci a mi odradimo nas posao kako valja i povedemo Bosance sa nama u Nemacku. Sve u svemu jako sam ponosan na nasu repku i molim ih da nastave ovako. Pozdrav svima

Brkajlija

pre 18 godina

Imas igraca kojima treba vreme da se prilagode i onda su nezmenjivi (Krstajic, verovatno i Zigic...i jos ih ima..).
Imas igraca koji se odmah prilagode i postanu nezamenjivi i dugo godina smetaju, zauzimajuci mesto boljim i kreativnijim (bez zle namere, ali mislim da je to slucaj sa Stankovicem).
Imas igraca koji su genijalni po potencijalu ali ostanu neprilagodjeni i nikad ne urade onoliko koliko se stvarno ocekuje od takvog potencijala (Ilic).
Petko ih pokusava sve sortirati i polako izselektirati pravi tim. Tesko je, ad-hok, izvrsiti sve, ali na duzu stazu ide. pogubni uticaji PROVODADZIJA (menadzera i novinara, mesetara,....) onemogucavaju brzo pronalazenje najboljih, jer su ovi bezobrazni i ne biraju sredstva u pritiskanju. rezultati govore da je Petkovic na putu da napravi dobar izbor.I ma on i sad podmetaca i pretvaraca koji ga osporavaju, ali on je kao licnost jak i otporan. Sa distance mi svasta ponekad napisemo i najvise mi je smetalo sto sam jednom stekao utisak da su ga izludili ti koji imaju svoje favorite za repku. Medjutim sad vidim da je on ipak uspeo nesto napraviti od nista (bili smo nista kad je preuzeo repku).
Zigic od pocetka u paru sa Kezmanom. Tesko ce se odbraniti, bilo ko, pogotovu sto Ziga dobro obavlja zadatke u odbrani, a odbrana je inace jaka. Vukic se vraca. Tu je Vukcevic. Glupo izgubismo Bajica, ali sta je tu je. Vidic pomalo pliva ponekad, ali je u drugom poluvremenu bio dobar. Krstajic stamen i jak ko zemlja. Savo, dok moze, kad god udje on je neresiv problem za protivnika. Duljaj, suvo zlato. Jevric primi ovaj gol malo i nespretno, ali je dobar.....
Najvaznije je da se otvori repka za, stvarno, najbolje.T o vec deluje. To je zasluga trenera. Kad trener ne oseca sebe kao plemenskog poglavicu (pripadnost regiji, klubu, predubedjenju, kanonu,...), nego kao kreativca koji treba da stvori tim od najboljih (poglavice iz svih plemena a ako su najbolji i jedanaest pripadnika jednog plemena... tu pravilo samo moze delovati u pravcu kvaliteta ), onda sve ide nabolje. To je razlika izmedju predhodnih pokusaja i Petkovica.
Ilija napred i mi smo uz tebe. Nekako sam uveren da bi igralo svih jedanaest iz mogrena ili iz potisja...kad bi bili stvarni najbolji. Zato imamo poverenje i zato ti imas uspeh.
Pozdrav i posto ja ne verujem u srecu (ne verujem iz prostog razloga sto se kaze da sreca prati hrabre-znaci umesto sreca stoji hrabrost) SAMO HRABRO I ODVAZNO.

M.A.E.

pre 18 godina

Koliko ovaj Petkovic nema veze sa realnoscu i koliko je to jedan sirov covek.
Ljudi, molim vas dovedite nekog dzentlmena na celo reprezentacije, pa nije samo cilj plasirati se vec ostaviti i neki utisak na taj svet.

nidža

pre 18 godina

Ja vas ljudi uopšte ne razumem, šta bravo?????
Niz glupih poteza našeg selektora. Kežman i Žigić su već pokazali da su dobri zajedno, i šta mu je trebalo prvo poluvreme. A posle menja Ilića a ostavlja Đorđevića (bio dobar nekada) koji nijenu loptu nije primio kako treba. Da smo igrali kako treba od početka možda bi primili koji gol više ali bi dali sigurno još neki. Fudbal je igra u kojoj je cilj dati protivniku gol, a ne braniti svoj!

nEoBaNe

pre 18 godina

He, he mislim sta reci... Voleo bih da popijem kafu sa Aragonesom, da ga nesto priupitam ... Izglada ne zna da broji ..:)
A momcima svak cast za borbenost i INAT!

sever

pre 18 godina

lud 100% volio bi da sam mogo da vidim lice spanskog trenera posle ove izjave trenera plavih a dobro on zna staj e PETKO mislio sa ovom izjavom "'BICETE PRVI KO HOCEMO LI MI IGRATI SA VAMA U FINALU'' sta reci bravo PETKO jes mu ga ........ hahahhahhahhahahhah

Bora_Milutinovic

pre 18 godina

Utakmicu su dobili igrači iz linije odbrane, to je zaista jedino što vredi. Krstjić konstantan, Dragutinović dobar, Vidić hrabar, Gavrančić na mestu.
Jevrić je najpouzdaniji golman sa ovih prostora još od vremena Simovića.
Srednji red uigran, borben ali spor. Djordjević i Stanković dobro čuvani, Duljaj okrenut samo odbrambenim zadacima, Koroman zbunjen i nedovoljno kvalitetan ni za srednji evropski nivo, a Ilić je čist promašaj, propašće i u Turskoj.
Kežman više srećan nego dobar, ali što je najvažnije sa formom u usponu. Žigić više plaši protivnika visinom nego što izglednije može nekome da zapreti.
Petković nema koncepciju igre, on ima borce. On nema znanje, ali ima sreće. On nema dobre saradnike ali ima i loše protivnike u grupi. On je "ispod_prosečni" trener koji vodi "najsrednjiju" reprezentaciju u Evropi koja za sada ima više sreće nego znanja. Pored toga on iskazuje neke do sada nevidjene manire: Voli da za vreme utakmice komunicira sa publikom umesto da gleda šta se radi na terenu. Psuje i ljuti se na navijače Španije! I voli da daje najgluplje izjave na svetu: SCG - Spanija u finalu SP.

Petković

pre 18 godina

Možda je blesavo:
-----------------ŽIGIĆ------------------------
---------------------VUČINIĆ------------------
--LJUBOJA-----------------------------ERGOVIĆ--
----------VUKIĆ-----------KOVAČEVIĆ-----------
----------------ĐORĐEVIĆ------------------------
S.VUKČEVIĆ--------KRSTAJIĆ------------VIDIĆ
-----------------golman----------------------

bojan

pre 18 godina

sinoc je ispalo bolje nego sto je izgledalo, imali smo dosta srece s obzirom na sve okolnosti, pocev od publike pa do sudije. nista jos nije gotovo, u igri je jos 6 bodova koje treba uzeti. samo hrabrom i disciplinovanom igrom ih mozemo uzeti, tj. ako budemo igrali kao do sada sgurno smo prvi u grupi.

Dejan KG

pre 18 godina

Petkovic je veoma dobar trener! To je pokazao i prvi put kada je dosao na celo reprezentacije a i sada. Pa setite se da umalo ni krivi ni duzni ne odosmo na EP posle onih sramnih kvalifikacija, zato sto je onu ocajnu ekipu podigao na kraju kvalifikacija!!!
Sagledajmo malo bolje cele ove kvalifikacije i videcemo da niko tu vise ne dominira niti u jednoj grupi. Mi sa toliko favorizovanom Spanijom VODIMO!!! Gledao sam Spanija - BIH, jesu Spanci bili bolji ali su bosanci poveli srecno i drzali rezultat do kraja - a kraja nigde... Isto je bilo i sinoc i tako redom... Jasno je da FIFA hoce Spaniju na SP (zbog love naravno) a ostali ako ulete...
Ne treba biti iznenadjen ako nam delegiraju nekog sudiju ko ce nam isterati igraca u prvih 20 minuta sa Litvanijom i tako nas saseci u startu da recimo kvalifikacije...
Spanci ce dobiti San Marino i sa 15:0 ako samo bude tako trebalo da bi bili prvi.
Malo me tesi cinjenica da Belgija ima teoretske sanse....
Samo hrabro PLAVI!!!

www

pre 18 godina

e kako bi bilo lepo da mi dobijemo litvance a spanci da izgube u belgiji (moze i x). Bosanci normalno da pobede pa onda u bg-u da pustimo bosance .......... pa dovidjenja Spanci.

j0hny

pre 18 godina

Citiram Petkovica "Obe strane su iskazale veliku želju da pobede", "Vidimo se u finalu svetskog prvenstva". He, he, he, he...... U prvom delu dragi moj Petko da ti nije bilo Vidica video bi se ti na izlazu iz FSSCG, jer bi bilo 5 : 0, naravno za Spance. Nadam se samo da si shvatio da mi nikad nismo znali da se branimo.... Drugo poluvreme je to i dokazalo, zato ako zelis da nas odvedes na SP daj molim te osvesti se i daj u napad Zigica i Kezmana od 1 minuta. Ne zelim da sad bacim u vodu sve ono sto je uradjeno do sad, ali mislim da je ovaj tim sa pravim trenerom vec mogao da bude na SP. NAPRED PLAVI!!!!
S R B I J A !!!!!!!!!!

jadro

pre 18 godina

Svi zaboravljate pomoćnog trenera Stevanovića, a on je jedan od najzaslužnijih za dosadašnju igru i kompaktnost ove ekipe.Videćete pred njim je velika trenerska budućnost.Najzad jedan inteligentan tener koji zna šta sa kim igračem treba raditi i kako ih najbolje pripremiti na trningu. Petkov uticaj ve veliki što ove momke ne opterećuje da moraju, već samo traži odgovornost i kreativnost a rezultati će doći,nadam se već na Svetskom prvenstvu.Veoma dobar spoj mladosti i iskustva, a obojica su bili veliki fudbalski umetnici, svaki na svoj način.Mormo priznati da je Piksi imao dobar osećaj da ta kombinacija može biti dobitna, što su mu mnogi,kao i uvek, osporavali.
Mislim da su Španska reprezentacija ispod evropskog nivoa, da su im glavni igrači vodonoše u engleskim klubovima, a nemaju istinskog asa i vođu sem vremešnog Raula. Čini mi se da su zreli da izgube od Belgije,ali to nas više ne treba da zanima. Samo hrabro i pametno i eto nas u Nemačkoj i bez baraža koji smo svi bili spremni da potpišemo pre početka kvalifikacija.

Goran -Zemun

pre 18 godina

Da li neko zna tacno sta se gleda u slucaju istog broja bodova na kraju sa Spancima? Da li se prvo gleda duel ili gol razlika?

D

pre 18 godina

Izvinite me, ali moram da prokomentarisem ljude kao ovaj M.A.E. kojima nikad nije nista dobro. Petkovic nas sigurnim koracima vodi direktno na svetsko prvenstvo sa generacijom igraca u kojoj nema zvezda poput Mijatovica, Stojkovica, Savicevica, Mihajlovica i ostalih (koji su inace preko Madjarske u barazu morali da se plasiraju, ako se secate).
Mozda je ovo psihologija za pet para, ali svi ovi koji ne propustaju da pljuju po reprezentaciji i Petkovicu su verovatno veoma razocarani svojim neuspesnim privatnim zivotom, pa ih boli kada neko drugi uspeva.
Uzdravlje!

Đoka

pre 18 godina

Neverovatno je kolko oba trenera nemaju veze sa realnošću!
Naši su prilično srećno došli do boda, a otišli su tamo da se brane. Mislim da se još jednom pokazalo da je taktika "da ne primimo gol" pogubna.
Što se tiče Španaca mislim da je Aragones direktno kumovao rezultatu lošim izmenama.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Petkovic je prvo popio koju pre konferencije za stampu....... Bez obzira, zelim im mnogo srece u daljoj borbi za kvalifikacije, posao jos nije zavrsen.

Milos

pre 18 godina

Iako sam veliki Zvezdas i stvarno mnogo volim Zigica i smatram da mu je mesto u siroj reprezentaciji ne razumem zasto ga svi juce toliko hvale. Nista posebno nije odigrao, da ne kazem lose... na zemlji nije dobio ama nijedan duel dok je u vazduhu dobio DVA!
Svejedno mi taj nas mentalitet nije jasan zasto mi tek kad krenemo da gubimo pocnemo da igramo kako treba???? Zasto nemamo m..a da otpocetka ne jurimo bod vec pobedu i to sa dva spica???? Zasto se us..emo vec na pocetku samo zato sto se zovu Spanija??? Nista nisu pokazali u kvalifikacijama zbog cega bi trebalo da ih se bojimo???? Svaki put kad smo isli na pobedu u proslosti smo bolje prolazili... kad se setim proslih kvalifikacija, kad smo krenuli posle DEJE da igramo fudbal dobili smo Vels cak dvaput i igrali nereseno sa Italijanima... da su nam te utakmice bile od znacaja i tu bi igrali na bod...
Sta hocu da kazem: Zasto nismo VISE igrali na pobedu u Bosni, kod kuce protiv Belgije i dvaput protiv Spanije... da nam je u tim utakmicama bio imperativ pobeda, mozda bi izgubili jednu, ali se kladim da bi dobili najmanje dve tekme od tih cetiri navedenih... zato jaja u ruke i idemo na dve pobede protiv Litvanije i BiHa!!!!

Radoslav Simić

pre 18 godina

Bravo Petkoviću! Osvojiliste najveći i najvažniji bod u kvalifikacijama, iako je sve bilo protiv vas, kao što sam napomenuo u svojim prethodnim komentarima (atmosfera na stadionu, perfidno pristrasni sudija, izuzetno dobra igra španaca u prvom poluvremenu i sl). Ne pamtim da je naša reprezentacija u kvalifikacionim utakmicama koje ste Vi vodili imala teže poluvreme. Malo šta je funkcionisalo u našem timu, ali glavni razlog tome je dobra igra španaca, jer kako drugačije objasniti najlošiji dan u fudbalskoj karijeri jednog Saše Ilića. On jeste pravi igrač i na njega treba najozbiljnije računati u predstojećim susretima. Ali, platili su i španci cenu svoje dobre igre (iscrpljujuće igre po njih) jer su se previše istrošili u prvom poluvremenu za samo jedan gol, a planirali su tri (prema izjavi njihovog selektora). Preokret nije usledio samo kao rezultat njihovog umora, nego i pravovremene i prave promene koju ste vi Petkoviću izvršili u poluvremenu i saveta koje ste dali svim igračima. Ali, ovo je samo jedan važan korak napred, ništa još nije završeno u našoj grupi jer šanse za odlazak na SP imaju još uvek i Španija, BiH i Belgija. Zato nema opuštanja, već treba ići punom snagom do kraja. Nemoj te mi zameriti Petkoviću, ali moram još nešto reći, ne da bih da Vam se mešam u posao koji izuzetno dobro vodite, već, da bih ukazao na najveću slabost sadašnjeg državnog tima, a to je izvođenje slobodnih udaraca sa direktnim šutom na gol. U timu uvek treba imati jednog takvog igrača. Na Vama je da ga pronađete.
Svoj komentar završiču rečenicom "Za vreme Ilije igre državnog tima sve milije".

Teratom

pre 18 godina

Dovidjenja spanci. Aroganes je pametniji kad cuti. Litvance i bosance ce da natreskamo i gotovo. Sta lupate kao bosanci odjednom postali fudbalska velesila, pobedili belgijance i litvance i sad utripovali da mogu da osvoje SP. Ma, smesno...VIDECETE

jedan od 12 miliona selektora

pre 18 godina

Ove izjave i atmosfera podseća me na 1997 godinu kada smo pobedili Mađarsku i tada se govorilo na osnovu jedne utakmice kako ćemo biti prvaci sveta, ali da li može neko da se seti dali smo otkada su nam skinute "sportske" sankcije pobedili neku bitniju reprezentaciju u fudbalu(BRAZIL, NEMAČKU, ENGLESKU,ARGENTINU).
Ne bi trebalo ovako da se zaleće sa izjavama selektor jer napravljen je veliki uspeh u Španiji ali treba još pobediti Litvaniju u gostima i BiH koja je sada opet u igri.
A i ako se plasiramo na SP sigurno nećemo biti u lakoj grupi tako da treba ići korak po korak prvo pobediti Litvaniju pa onda razmišljati šta dalje.
Ali što se tiče SP ako su grci postali prvaci Evrope sa onakvom igrom a sada je pitanje dali će se kvalifikovati na SP onda ni mi nismo bez šanse na SP ali treba puno raditi na fizičkoj spremi.

jozef

pre 18 godina

Mislim da samo Bogu treba da zahvalimo sto smo izukli remi sa spancima. Utakmica u subotu i ova juce su nebo i zemlja, kao da su igrala dva razlicita tima.
Ja samo zameram sto smo otisli tamo da se branimo i sto je igrao Ilic. Svaka njemu cast, ali on ne moze da igra za reprezentaciju, kada imamo barem 10 boljih igraca na toj poziciji.
Nadam se da cemo sada pametno odigrati ove dve preostale utakmice i izboriti plasman na SP kao prvoplasirani u grupi.

ja original

pre 18 godina

U SLUCAJU ISTOG BROJA BODOVA DALJE IDE REPREZENTACIJA SA BOLJOM GOL RAZLIKOM!!!!!
pre je odlucivao medjusobni duel, ali je uefa promenila pravila negde posle treceg-cetvrtog kola kvalifikacija.

Blaster

pre 18 godina

Nisam gledao utakmicu jer naravno koga briga za nas u inostranstvu... Pratio sam preko live textova sve to i nervirao se mnogo a mislim da nam je na ruku isao i Spanski selektor sa tim sto je izvukao oba krila napolje i time nasim olaksao posao. Bravo plavi i samo hrabro do kraja!

peki

pre 18 godina

ljudi bilo kako bili mi Bosance ne mozemo pustiti u zadnjoj utakmici, jer se prvo gleda medjusobni susret a ako mi pustimo bosance da nas pobede onda smo mi 2.! Mene vise plasi na cemo mi tu utakmicu ispusiti i bez namestanja, jer kad se samo sjetim one zadnje utakmice sa slovenijom, gdje nam je trebo poen da idemo u japan onda mi se smuci!

Jonny Dopp

pre 18 godina

Polako ljudi ,samo polako.Nama ovaj bod nista ne resava,ostaje nam tesko gostovanje u Litvaniji,koja ce biti spremna za osvetu,i dolaze nam izuzetno motivisani Bosanci,koji po svemu sudeci imaju strasnu ekipu i jos boljeg trenera.Dok s druge strane Spanci,pored toga sto su jadni, imaju dve gotovo sigurne pobede,Belgiju ce verovatno pobediti jos pre utakmice i naravno San Marino.Ne zelim da umanjim bod,samo smatram da nista jos nije gotovo.
Ono radovanje nasih posle utakmice je bilo krajnje smesno,malo su me podsetili na one seljake kad dobiju pare za kukuruz.
Vidim retko ko je primetio da je Petko jos jednom bacio dva boda kroz prozor.Zamislite samo da nismo primili gol u 1. polu vremenu,Petko naravno nista nebi menjao,a mi ladno pucamo jedno 3:0.
Taktika jos jednom ocajna,izjave bolje da ni ne komentarisem,Kezman dao dva gola,sta to znaci,pa nista sad ce da posti jedno godinu dana.Ipak svaka mu cast,poznavajuci njegove kvalitete mogao je i to da promasi.Rduje (konacno)ubacivanje Zigica,koji ruku na srce i njie neki fudbaler,ali ume da bude i te kako koristan.Sve u svemu, imali smo dosta srece,a i red bi bio da se jednom i nama sreca osmehne.
Iza kraj , nismo mi toliko losi koliko bi mogli da budemo mnogo bolji.

momabrazil

pre 18 godina

Da li je neko gledao Cruzeiro -Fluminense
Petkovic -Rambo je dao dva gola i asistirao dva. Usetao se u mrezu kao Pele i na drugom je opcinio sve pokazajuce kao barata sa levom i desnom nogom. Sa njim nasa reprezentacija bi dala Spaniji bar jedan gol vise. Zasto ne pozvati najboljeg igracha brazislkog prvenstva u reprezentaciju ovde nikom nije jasno??
Nista se u Srbiji ne menja

Walter

pre 18 godina

Kako smo igrali, xtra smo prosli. Sada kad smo prvi, treba da namerno pustimo Bosnu, da Spanci ne odu na Svetsko prvenstvo.
ZIGIC od prvog minuta!!!!!!!

Ivan

pre 18 godina

Najvaznije je da Spanija nije pobedila, a kako je do toga doslo nije vazno, ali je vazno da se iz takve igre izvuku pouke. Ne treba menjati formaciju koja nije primila gol u kvalifikacijama, tako da mi uopste nije jasna Petkoviceva odluka da igramo u formaciji 4-5-1 umesto 4-4-2. Po levoj strani Spanci su se setali kako su hteli i cudi me da to nisu iskoristili, ali dobro je. Ono sto se pokazalo u drugom poluvremenu je da u napadu treba da igraju Zigic i Kezman, a bilo bi dobro da na levoj strani igra Lukovic jeste da je bek, ali decko ima takav centarsut i prodor da sa njim u napadu nasoj reprezentaciji se otvaraju mnogo vece sanse za gol.

mihica

pre 18 godina

Kao prvo, da je Petko toliko los koliko mnogi od vas misle, odavno ne bi bio na tom mestu na kome jeste, jer se zna kako kod nas uglavnom prolaze selektori kada nema rezultata. E u tome je razlika. Ako Bog da, krajnji rezultat ovih kvalifikacija ce biti odlazak nase reprezentacije na svetsko prvenstvo sa Ilijom Petkovicem na celu, a to nije malo, vec jedina relevantna stvar u celoj prici. Iako nisam njegov veliki pristalica, skidam mu kapu, jer kakva god da mu je taktika, ima efekta, pa makar to pripisivali i cudu i raznim visim silama.
Iskreno se nadam da ce Nikola Zigic ubuduce imati mnogo vecu minutazu, a Nemanja Vidic je i definitivno dokazao da ga ceka velika fudbalska buducnost.I jos samo da se vrati Miha.

Bingo BRCKO

pre 18 godina

To Mateja... Kad treba ti si tu.. Samo treba da se uzme bod protiv Litvanije ,jer uzimamo tri boda protiv Bosne 100%,jer ce cela REPUBLIKA SRPSKA da bude na marakani..

MILI

pre 18 godina

VI KOJI NAPADATE PETKOVICA I TU NESTO FILOZOFIRATE NEMA VEZE O FUDBALU.VI KAZETE DA JE PETKOVIC NEMA POJMA.A VI IMATE?KO STE BRE VI STO MRZITE SCG?KO VAS PITA ZA NESTO?IDITE IZ SRBIJE AKO JE NE VOLITE.PETKO ZNA STA RADI.NIJE TAJ NAIVAN UOPSTE.I ZASTO NIJE DZENTLEMEN?DALI JE NEKO DRUGI DZENTLEMEN?SPANAC MOZDA?MOZETE DA CRKNETE VI KOJI MRZITE SCG.ILI DA OBOLITE OD RAKA.JA VAM TO ZELIM IZ SVEG SRCA.

Pedja Zurich

pre 18 godina

Cestitke Petkovicu i momcima na borbenosti i istrajnosti. Predstoje jos dva teska meca i nadajmo se da nam fortuna nece okrenuti ledja. Cestitke i Tijanicu na odluci da uskrati prenos preko satelita i time navuce sebi blagorecje mnogobrojnih navijaca iz dijaspore kao i omiljeni mu svrab u donjim ledjima, gde su ga inace najvise i pominjali navijaci reprezentacije prethodne veceri... veceri...naime

Nebojsa

pre 18 godina

Samo nikad vise nemoj Petko da igras sa jednim centarforom, molim te neka bude uvek sa dvojicom pa makar izgubili.Plavi svaka cast

USA

pre 18 godina

Gde to ima da se pravila menjaju kad pocne takmicenje? Mislim na pravilo bolje gol razlike a ne medjusobnih susreta? Ma lova busi gde burgija nece...Petko je najbolji slektor koga smo imali jos od Osima. Malo se zaleteo sa binkericom poverovavsi da je nasa odbrana stvarno najbolja na svetu. Setite se kada je preuzeo reprezentaciju nismo imali ni bekove, ni napadace ni sredinu terena. Dobro je da izgledamo dobijamo dobar napadacki tandem Kezman-Zigic...Resili smo izgleda i pitanje bekova. Pred Petkom je jos samo da nadje nekog u sredini ko moze da bude "poslovodja"... (Vukic, Simon, Krupnikovic koji vec godinama igra u Nemackoj se ignorise kao svojevremeno Rambo).
A to o finalu SP je kurtoazna izjava i ne treba pridavati znacaja...

Neutron

pre 18 godina

<@RACUNDZIJA,nemoj da bunis i plasis publiku, molim te. Nisi u pravu, na srecu. Gleda se medjusobni rezultat prvo, znaci trebaju nam samo 4 boda. Raspitaj se ti malo bolje pre nego sto saljes javne dezinformacije.

Aj u 100 MARKI!

pre 18 godina

Spanci ne odustaju od svoje arogancije. Belgija ima samo teoretske sanse da se plasira na SP i one podrazumevaju pobedu nad Spanijom kuci i 2 pobede plavih protiv Litvanije i BIH. Mi idemo direktno a Belgijanci u baraz.

nemanja

pre 18 godina

Kao prvo, neka se vise ne javljaju oni koji licno imaju nesto protiv Sase Ilica, jer je to klasicno navijacko prepucavanje... u stilu, on nije za fudbal, treba mu ukazom zabraniti pozive u reprezentaciju itd... Drugo, neka se ne javljaju oni koji dizu Zigica u Bogove, a da pri tom nisu stalozeno, bez navijackih klupskih strasti pogledali utakmicu. Reci cu nekoliko stvari koje me jako iritiraju... Mi smo juce igrali jako lose, neverovatno slabo, i prvo, ali i drugo poluvreme, nikakva razlika se tu nije primetila... Sreca je bila onakav gol dati, ali i srecu treba nekad zasluziti. Nasa postavka igre je bila solidna za pocetak utakmice, pojacan vezni red sa jednim napadacem... medjutim, sta je greska? U prvih 40 minuta vezni red nema loptu... Sasa Ilic je dobija tri puta ukupno, od cega ne svojom krivicom, pogresi u dodavanju, trazeci najbolje resenje, dok ostali igraci, pre svih Djordjevic i Stankovic stoje i ne prilaze igracu sa loptom... osnovno pravilo igre po zemlji, trcanje!!! Ilic dobije loptu, istina retko juce, i nema kome da odigra... Kad Stankovic dobije loptu, uplasi se od nje kao da nikad nije igrao fudbal, i sutne je napamet napred u bunar, Djordjevic zna sta ce sa loptom uvek, vuce je do iznemoglosti, iako moze da je odigra prvom igracu do sebe, najsebicniji nas vezni igrac od kad pratim reprezentaciju! Kezman odsecen, jer nasi odbrambeni igraci salju lopte u napad, preskacu sredinu, pa jadan Kezman nista sam ne moze da primi... jednom recju, panika nas je uhvatila kad je pocela utakmica. Da je pravde, trebalo je da dobijemo pet komada... Ali, onda se desava preokret veka, milenijuma... Ulazi Bog nacije Nikola Zigic, koji svojom pojavom vec stvara strah i trepet kod Spanaca, dobija dve , tri lopte, uglavnom ih pogresno prosledjuje, lose prima, bezi mu... ali on je ipak Nikola Zigic, igrac 22. veka... da nam je bar 10 takvih u timu, pa da budemo svetski prvaci ladno!!! Sta je Zigic pokazao?
Jel smo mi gledali istu utakmicu? Covek ima preko 2 metra, naravno da ce nesto glavom i skinuti, ali on je neupotrebljiv totalno, sa tehnikom vrlo skromnom... Budimo relani i iskreni, kod naseg gola, komotno je mogao da se svira faul na Kasiljasu, jer ga je Zigic pomerio sa mesta... no, srecom po nas nije nista svirao sudija. Kad god su novinari i glupa nacija nekog bezrazlozno forsirali u timu, i taj je igrao, nismo se dobro proveli... Toliko favorizovanje igraca koji igra u Zvezdi, timu koji je odigrao dve ipo kvalitetne evropske utakmice u poslednjih par godina, a pri tom ni u nasoj ligi nije dominantan kao sto bi mogao, za svaku je kritiku, ali to smo mi... Nema novina u kojima se Zigic nije stavljao u prvi tim, na silu, preko Petkovicevih izjava i najava... Sramota!!! Sa druge strane, pljuje se igrac koji je mnogo toga dobrog uradio, pa kad promasi penal, svi ga vredjaju, sto je praksa vec deceniju iza nas... Savo Milosevic je covek koji ce sedeti na klupi, i nece se buniti, iako jos uvek mnogo vise moze da uradi za ovaj tim nego Bog nacije Nikola Zigic! Jos nesto... Takvo razapinjanje na krst Ilica, zbog cega?
Juce ceo vezni red nije igrao dobro... jel on za to kriv? Vukic i on nisu isti tipovi igraca, neka to jednom vec bude jasno... Oni treba da igraju zajedno, a Djordjevic se hvali, odlicno izgara na terenu, potrosi milion lopti, davi je do besvesti... a o Stankovicu nemojte ni rec lose da kazete, nikad...! On ipak igra u Interu! Zato moze da dodje u repku i da se naspava, kako kaze komnetator sa Pinka na onom turniru pred ove utakmice... da se covek lepo odmori u reprezentaciji od obaveza u klubu... A pljujte i dalje Sasu Ilica i Savu Milosevica...Ja predlazem da se lepo u tim pozovu Jankovic i Mudrinic iz Zvezde, pojacani Bastom i Kovacevicem to bi bila ekipa za respekt i postovanje. Jako sam izrevoltiran tim forsiranjem nekog ko ni pocemu to nije zasluzio, osim sto igra u Zvezdi... Da je ILic bio Zvezdin igrac, bio bi kapiten reprezentacije vec godinama, mislim da imam ovde istomisljenike... Pozdrav! Jedna informacija, Zvezda je 11 na tabeli u zoni ispadanja, a na listi UEFA je na 180 i nekom mestu... sve je tako jasno i providno!

Negativni

pre 18 godina

Opet ne valja sudija?Samo me to interesuje,kako to strani placenik a propustio da dosudi faul nad golmanom kad smo dali gol?Ili,kako to nije dosudio nijedan penal Spancima?Dokle vise?Kad je dobro onda "Bozja ruka",a kad ne valja onda je "svetska zavera".Treba da nas je sramota.Ajde lepo da priznamo da smo imali vise srece nego pameti.Sad odjednom komentari da smo mogli i da ih pobedimo?!A sto neko ne kaze da smo ladno mogli da primimo cetiri komada?Igrali smo kukavicki a onda zahvaljujuci Zigicu i spanskoj odbrani izbunarili gol i sada cemo,naravno,nista manje nego u finale SP.Bojim se da ce nase pravo lice da se pokaze u zadnja dva kola,a onda ce opet da prorade "Cie,Fife i ostale zavere"."Sedi di si jer kaki si nisi ni za disi",sto bi reko...

emiliano zapata

pre 18 godina

Momo, u pravu si, Rambo igra i dalje super.
Steta sto se Flu nije ranije setio da ga vrati, ali to samo pomaze mom Botagofu.
(Rio, Cidade maravillosa)

Hoakin

pre 18 godina

SELEKTORE konacno si shvatio ko je NIKOLA ZIGIC, e sad selektore raspitaj se ko je DUSAN BASTA i stavi decka odmah na mesto uz desnu aut liniju i ondah mozemo svi mirno da spavamo!!!!! Protiv Litvanaca ovaj sastav: Jevric-Gavrancic-Krstajic-Vidic-Dragutinovic-Basta-Stankovic-Vukic-Djorjevic-Zigic-Kezman!

Stefan

pre 18 godina

E najjaci su likovi brkajlija i onaj sto je sastavljao tim se Ergovicem u ekipi, a za njegovu informaciju Erovic se preziva Ergic i poceo je prije mjesec dana da igra posle bolesti,a brkajlija zali za bajicem koji je 35 stoper u Partizanu i jedan od gorih u ligi

Milutin

pre 18 godina

Toliko gluposti citam po ovim komentarima da je to strasno...

"Mi nikad nismo znali da se branimo". A sto to? Jel' nam to mozda genetski predodredjeno da ne znamo da se branimo u fudbalu? I ono sto nikad nismo znali da radimo mozemo da naucimo, sto nasa sadasnja reprezentacija potvrdjuje 100%.

Ni Grci nikad nisu znali da igraju fudbal, ni Argentinci nikad nisu znali kosarku, ni mi nikad nismo znali odbojku, pa sta onda?

Meni je drago da napokon imamo tim koji je uigran, gde nema zvezdica i balerina koji se setkaju po terenu, da imamo jaku odbranu. Bolje da igramo ko Italija i da se plasiramo u finale SP nego da igramo ko Brazil a da ispadnemo u kvalifikacijama.

Petkovic je utakmicu u Madridu poceo sa ciljem da odigra 0-0. Nista lose u tome, ali nazalost nije funkcionisalo. Onda je Petkovic to uvideo i promenio igru, rezultat smo videli u drugom poluvremenu.

Drago mi je da selektor nema svojih favorita, igra onaj ko zasluzi, i sto ume da uvidi i da ispravi svoje greske. Takav nama treba, a ne tamo nekakav "smeker" koji ce Boze me sacuvaj da "sarmira" svetsku publiku i novinare. Selektorov posao je da pobedjuje a ne da sarmira.

I da zavrsim sa citatom slavnog Grunfa: "Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti". Niko jos nije izgubio utakmicu u kojoj nije primio gol, a ima milion slucajeva gde das 5 golova pa opet izgubis utakmicu.

ivica

pre 18 godina

Rekao sam vam juce da cemo da ih pobedimo sa
1-0. Malo sam pogresio, ali i ovako je dobro.
Od svih ekipa u nasoj grupi, mislim da imamo
najbolju igru i da zasluzujemo da odemo na SP.
Mislim da ce nam utakmica protiv Bosne u Beogradu biti teza od one u Litvaniji, ali i pored toga pobedicemo i otici trijumfalno u Nemacku.
P.S. A ovi jadnici Spanci mnogo su smesni, mogli bi da igraju do prekosutra i opet nam ne bi dali gol.

ДЕЈАН

pre 18 godina

Људи, зашто тако пљујете Петка? Свиђао се он вама или не, ми смо на добром да одемо да Мундијал, и то директно. Има ту ваљда и његове заслуге. И ја се слажем да није требало играти бункер, али је Петковић направио измену на полувремену, која је преокренула ток утакмице.
Не дај се Петко, идемо у Немачку!!!

Milos

pre 18 godina

Svaka cast junaci, konacno nesta vise optimizma i za nadalje. Ma mozemo mi i bolje, a nekima po Evropi ce i gace padati kad nas dobiju u Nemackoj, ali moramo jos raditi na cvrstini igre. Umeli smo mi i da ga uprskamo, a sada, valjda konacno verujemo u sebe.

Realno

pre 18 godina

Kad cujem ovaj komentar vazno je ostaviti dobar utisak u Evropi i zasto nemamo nekoga dzentlimena za trenera kosa mi se najezi. Sta imas od utiska, ako se neplasiras na SP.
Uvek smo mi neke utiske ostavljali pre, a na kraju ili se neplasiramo na SP ili i kad se plasiramo neko nas dobro napuni golovima i posalje kuci. Kad saberes sve u zadnjih 15 godina nismo bas nesto ni pokazali. Grci osvojise EP 2004, a mi ko neka velesila nikad nista. To je tako na ovakvim takmicenjima, pamet uglavu i polako. Najbitniji je rezultat.

legenda

pre 18 godina

Sto kritikujete Djordjevica, covek je fenomenalan, ruku na srce ni jedan nas fudbaler ne zna da primi loptu kako bog zapoveda,ali zato Djordjevic ne gubi ni jednu.Svaka cast i Vidicu mislim da je igrao jako dobro, kao i cela odbrana jer su se 4 nasa igraca borilo sa 10 spanaca 45 min.2006 nema mora jer cemo svi u Nemacku!!!!

real player

pre 18 godina

vidicu je mesto u timu koji ima ambicije za osvajanje lige sampiona,a dejan stankovic je jos jednom pokazao da ne zasluzuje 10 na ledjima,to nose umetnici a ne ........definitivno napadacka trojka rep.treba da bude zigic vucinic i kezman mada i on je katastrofa.
spanija ne pobedjuje u belgiji ali ni mi u litvaniji
ici cemo u baraz i tamo izvuci hrvate
pozdrav

TV Manijak

pre 18 godina

Da li neko zna pozadinu ove zavrzlame oko prava na TV prenos(PINK vs. RTS), ovo pitam zbog nasih ljudi u diaspori.
Tumacenje, da je u pitanju kontakt i reciprocitet sa TVE je malo cudno, jer je TVE sa svojim logom u donjem desnom uglu, utakmicu prenosila sa kamerama suprotno postavljenim u odnosu na ono sto smo mi gledali.TIJANICU, KOME SI PLATIO(VRATIO) PRENOS?

Nesa

pre 18 godina

Zamolio bih B 92 da vise ne aktualizira ovako pogrbne komentare na stetu nase reprezentacije. Ma kakva da je ona je prva u grupi, pokazala je da ipak vredi i zna da igra fudbal, normalno i sreca mora ponekad da igra svoju ulogu. Kazu Spanci da su nas nadigrali - mozda ali i mi smo njih nadigrali u Beogradu, s tim sto smo mi njima onako jakima uvalili gol u sred njihove prestonice, dakle ova sadasnja repka je jako dobra, to je momentalno najbolje sto posedujemo i ja verujem u njih kao i svaki realan covek. Zelim momcima puno srece u preostale dve utakmice!!!
Ovi sto stalno nesto kritikuju i pametuju neka dizu ruke od repke neka sebi traze drugi tim za koji ce navijati!

miki75

pre 18 godina

Svaka cast nasim orlovima!!!!!
Prvi put da se slozim sa onom posledicom "sreca hrabre prati", sto se nasih tice!!! Svaka cast Gavrancicu, Krstajicu, Vidicu i Dragutinovicu u zadnjem redu!!!! Ovakvu navalu 96 minuta, koliko je trajala, ni "zabari" nebi mogli da sprece!!!
Duljaja treba isto pohvaliti za njegovo oranje po sredini terena i Kezmanu za onoliko trke bez lopte!!!
Ali ljudi budite svestni da je nama sada trenutno slatko dok nam ide rezultat od ruke!
Ako smo svi gledali istu utakmicu juce moze da se slozimo da nas Spanci pretrcali i nadigrali, prosto receno "RAZBILI"!!!
Nemamo sredinu terena! Ja neznam koliko sansi treba jos Djordjevic i Stankovic da dobiju dok se tu nesto ne promeni!? Ubacite bilo koga drugog (mladjeg) i nemoze gore da bude! Ima alternative mnoge; N.Kovacevic, Z.Vukic, B.Jankovic, S.Vukcevic, B.Boskovic, N.Brnovic, M.Maric, i.t.d. Treba probati ako nista drugo!?! Argument Ilije Petkovica je da igraci kao sto su Stankovic i Djordjevic znaju da rese utakmicu kada se najmanje nadamo??? Neznam vise koju to utakmicu Petkovic ceka da "oni" rese, kada su oni sve vise nevidljivi na terenu!!!
Necu mnogo negativan da budem kada nam ipak dobro ide, samo me strah da se ne desi nesto neprevidljivo sada kada smo u dobru trku za SP!!!!!

Na kraju bi opet hteo da cestitam igracima i strucnom stabu i da im pozelim mnogo srece i uspeha!!!!!!!
NAPRED PLAVI!!!!!!!!

Petar

pre 18 godina

Svaka "cast" za pojedine komentare!Zar treba Bora Corba da vam svaki dan pjeva pjesmu:"Srbin je lud,Srbin je proklet".Gdje vam je sportski duh.Dali se fudbal igra radi sportske cistote i vitestva,ili da se prodaju-predaju onome tko to na zelenom polju nije zasluzio.Tko bi Srbiji bilo sta poklonio,sem bombi,mrznje i prezira.
Genijalci,sporo pamtite,a brzo zaboravljate.
Pozdrav svim Srbima,USA

Branko Smileski

pre 18 godina

U trenutku, kad sada zaista znamo da je sve u nasim rukama i nogama,valja jednom odati priznanje svim onima koji su postigli divan rezultat u dosadasnjim utakmicama za odlazak u Nemacku na Svetsko prvenstvo.
Ostavimo se praznih prica i navijackih strasti.Cestitajmo i budimo iz sveg srca uz igrace i strucni stab bar jednom u zivotu.
Sramota me je bilo sta sam sve citao od strane navijaca u prvih 45 minuta naseg susreta sa izabranicima Spanskog tima.(u vasim komentarima na sajtu)
I gle vraga,posle Kezmanovog gola,sve se okrece za 360 stepeni.Kakva smo mi to nacija?Dokle ce to nas mentalitet da nam se obija o glavu!?Ko se imalo bavio trenerskim poslom,mora da zna da se njegov posao zavrsava prvim zvizdukom sudije.Sve ostalo je tada u nogama i glavama igraca.To nije nista novo.Taktika se sprema danima i nocima,prema protivniku i sa igracima kojim raspolazes.Nema tu nikakve filozofije.Od nekih promena zavisi tok igre,i jedini predah na poluvremenu da nesto pokusas da popravis - promenis taktiku i igras na rizik ako je rezultat nepovoljan.Sta bi se desilo da je "Petko" poceo otvoreno,to niko nemoze pogoditi mozda bi ispalo gore od 1:0 - ko to zna?Tu je Petkovic polozio veliki ispit i treba ga ostaviti na miru vec jednom da odradi posao do kraja.Nije on od juce trener,uostalom uvek sam bio misljenja da je selektor nas najbolji trener medju najboljima u datom trenutku.Misle li milioni da je lako biti selektor - neka izvole,ali tesko da ce im to neko dozvoliti - nemaju kako bi Amerikanci rekli - backround.Ne dolazi se na mesto selektora tek tako lako.
Petkovica pratim odavno.Voleo sam ga i postovao i kao igraca i kao coveka.Cesto sam se snjim susretao i na utakmicama kad bi ukrstili koplja jedan protiv drugog,a i privatno u raznim prilikama.Vreme je da neko iz struke(dozvolicete ovim se poslom sto profesionalno sto amaterskim bavim vise od cetiri decenije)bar jednom stane na stranu struke.Imamo zaista izvrsnog strucnjaka na kormilu nase reprezentacije.Zato apelujem pomognimo mu.To cemo uraditi samo ako verujemo njemu i njegovim izabranicima i pustimo ih da u miru odrade svoj posao za koji su zaduzeni.Misle li milioni navijaca da neko zeli raditi protiv sebe.Mi smo valjda jedina nacija na svetu koja brzo uzdize svoje ljude a zatim zeli da vidi njihov kraj.Bez obzira kvalifikovali se mi ili ne(ponavljam sve je u nasim glavama i nogama),Petkovicu i plavim momcima odajmo priznanje i PODRZIMO IH!!!Prestanimo sa navijackim nebulozama igra li "grobar" ili "ciganin",Savo ili Ziga,svi oni su nasi momci - nase junacine,bez rezerve velike patriote.Ko je ikada nosio dres nase reprezentacije shvata sta znaci predstavljati jednu naciju i igrati za njene boje.Za mene a valjda i za hiljade uvek je predstavljalo - samo jedno - izuzetnu cast.Mislite li vi da ijedan od fudbalera zeli igrati slabo?Duboko se varate.Ali u fudbalu kao i u svakom poslu necvetaju uvek ruze.Hoces ali neide,pa neide uvek kao sto bi pozeleo.Meni je svojevremeno Stef(Stjepan Bobek)na pocetku moje karijere rekao: "Mali,ovo je igra u kojoj imas sansu da za devedeset minuta budes pokojnik ili pukovnik.Ne budi "Lazar" vec nastoj da das sav svoj maksimum i onda kad neide.Jedna druga osoba iz struke, od koga sam najvise naucio o trenerskom poslu,takodje mi je rekla,( radi se oPetru Cosicu,visi fudbalski trener i dugogodisnji selektor mladjih selekcija Jugoslavije,trener mnogih Jogoslovenskih klubova):"Kad posle dobijene utakmice analiziras svoju taktiku nikad ne reci drugima da si pogodio,vec da si znao kako da dodjes do cilja.
Petko je to znao.Cilj opravdava sredstvo,zar ne.
Zato napred "PLAVI" napred PETKO!!!
Pzdrav svima,
Branko Smileski
fudbalski trener mladjih kategorija u Chicagu.

Rocky

pre 18 godina

Ama ljudi! Da li vam je uopšte jasno da je ova Pekova izjava provokacija. Kako neko ranije reče "zavučeno profesorski".

Ili niste dovoljno sposobni da naslutite sarkazam iza ovih reči. Nijedna od ove dve reprezentacije neće na finale SP. Petko ustvari sa ovom izjavom implicira da je jednako realno da se mi plasiramo u finale SP kao i da se Španci plasiraju u finale, čime ih je spustio na naš nivo.

Ivan

pre 18 godina

@racundzija
Nisam siguran da li si u pravu sto se tice ukupne gol razlike. Ja nisam cuo tu vest. Upravo sam bio na sajtu FIFA i skinuo pravilnik za WC 2006 u kojem stoji sledece (u odeljku koji se odnosi na kvalifikacije):
5 The matches in the preliminary competition shall be played in accordance with one of the following three systems:
(a) in groups composed of several teams on a home and an away basis, with three points for a win, one point for a draw, no points for a defeat (league system);
(b) one home and one away match per team (knock-out system);
(c) by way of exception and only with the permission of the Organising Committee for the FIFA World CupTM, in the form of a tournament in one of the participating countries or on neutral territory.
6 When matches are played in accordance with system (a) or (b), home matches may not be played in another country without the express permission of the Organising Committee for the FIFA World CupTM.
7 In the league system the ranking in each group is determined as follows:
(a) greater number of points obtained in all the group matches;
If two or more teams are equal on the basis of the above criterion, their ranking shall be determined as follows:
(b) greater number of points obtained in the group matches between the teams concerned;
(c) goal difference resulting from the group matches between the teams concerned;
(d) greater number of goals scored in the group matches between the teams concerned;
(e) goal difference in all the group matches;
(f) greater number of goals scored in all the group matches;
(g) a play-off on neutral ground.

U svakom slucaju ne bi bilo lose da nam neko od novinara razjasni sta se u stvari gleda ali ja bih rekao medjusobni duel.
Inace web adresa na kojoj mozes pronaci pravilnik je : http://www.fifa.com/documents/static/regulations/WC06-English.pdf

Ivan

pre 18 godina

Nema sumnje u ovo sto sam prethodno izneo. Gleda se medjusobni susret jer na sajtu UEFA u analizi kvalifikacija izmedju ostalog stoji sledece:
"Four points for Serbia and Montenegro from their games in Lithuania and against Bosnia-Herzegovina would give them qualification, with Spain to visit Belgium and San Marino, who also play the Bosnians on 8 October. "
Ne sporim da su pravila promenjena ali ce se to odnositi mozda na neke buduce kvalifikacije. Dobro je.
Pozdrav

Neutralni

pre 18 godina

Kakve su to majmunarije "petko sirov", "petko nesposoban", "pobeda cista sreca". Kao sto savetujem i svoju decu, tako savetujem i tudju: "ako ti se nesto ne svidja, ti onda menjaj". Dakle gospodo, ako vam se ne svidja kako igra reprezentacija, vi se lepo presaltujte na bilijar. Ovo je prvi put da u reprezentaciji nema super-starova i da se timski igra. Petkovic mozda nema imidz estradne zvezde (kao sto imaju drugi poznatiji treneri), ali RADI POSAO. I povrh svega nije gluperda, kao sto su bili neki njegovi prethodnici. Nije analitican preterano, ali ume da razmislja. Druga stvar je sto je Grem Pol kiksnuo kao i na Svetskom prvenstvu u Japanu/Koreji. Zapravo cudi me kad posle tekme Italija-Hrvatska nije zavrsio u zatvoru. Srbija-Spanija je bila jedna od onih utakmica koje se pamte po losem sudjenju, a ne po kvalitetu igre. Iako su Spanci ponovo pokazali da su pedercine.

fcrs

pre 18 godina

The eight group winners and two best runners-up qualify automatically for the 2006 finals in Germany. The six other runners-up will play off for three further places.

Teams finishing level on points will be divided first by their head-to-head records.

Because some groups contain six teams and others seven, the best runners-up will be determined by their results against the teams finishing first, third, fourth, fifth and sixth in each group.
http://sports.yahoo.com/sow/news?slug=reu-worldanalysis&prov=reuters&type=lgns

znaci gleda se head to head odnosno medjusobni susret a ne gol razlika...
procitajte malo bolje pravila!!!

Srbin from Louisville(USA)

pre 18 godina

Mislim da imamo sansi za prvo mesto. I cak sam siguran da cemo otici direktno. I voleo bih da Spanija ispadne a Bosna ide u baraz.

Brkajlija

pre 18 godina

Samo vas, pojedince, analiziram. Pisete zajedljive komentare. Ne dajete predloge. Kad bi vam covek dao dve svezane koze da sacuvate, pogubili bi ih. Da ne govorimo o slozenijim obavezama, poput selekcije igraca za tim, organizacije igre i harizme potrebne da se tim motivise. Bojite se i sad kad smo prvi. Padate u totalno apatiju kad smo zadnji. Nikad ne verujete u sebe. Kako da verujete u nekog drugog? Oduzimate snagu svojim igracima umesto udruzivanja energije. Zvizdite Savi, koji je patriota i humanista, a i veliki znalac fudbala. Sava je projekcija uspesnosti. Vezite se za to i vama ce krenuti. Kome vi necete zvizdati? Kompleksasi. Zavirite malo u vase prazne duse i oslusnite vapaj iz vas. Resite to pa onda na scenu sa predlozima.
Zamerite Petkovicu na konkretnoj stvari. Predlozite bolje resenje... To je OK. Nije OK sto se ne korigujete kad imamo rezultat. Ovo su kvalifikacije i rezultat se sabira. Imamo ga. Ne valja vam Petkovic, jer nije ulickani lopov i prevarant. Ne odgovara vam jer je narodni, iskren i otvoren. Hocete ljigavca? Hocete to?T razite to kod vasih sanera, korupcionasa, ulizica, dodvorica,... i jajara. Ocito, vi koji tako bezdusno i neumereno izlivate bes na nekog uspesnog, nemate jasne orjentire napretka. Pozabavite se sobom umesto Petkovicem.
Za Petka samo podrska. Svi placaju igrace, moramo i mi. To je nacin poslovanja. Platis rad i imas rezultat. Rezultat stize sa lovom za one koji se kvalifikuju. Nista nije iz drzavnog budzeta. Srbija i Crba Gora dobijaju vise nego ti fudbaleri. Mnogo vise. Mislimo malo savremeno i ukljucimo se u podrsku koristi a ne podrsku stete.
Pamet u glavu i svima pozdrav.

aleks

pre 18 godina

Izuzetno mi se svidja komentar trenera i dobrog poznavaoca fudbala Branka Smileskog, razlozno i strucno zapazanje, svakako prija svakom onom kojem je stalo do uspeha nase reprezentacije, komentari koji se pojavljuju pre i posle odigranih utakmica, stvarno su odraz nestrucnosti i lupanja, nesimpatisanja igraca, podele na Partizanovce i Zvezdase, svi zaboravljaju da se ovde radi o nasoj jedinoj i zajednickoj reprezentaciji, da su tu oni najbolji sto imamo, na celu sa trenerom Petkovicem, pridruzicu se Branku i pozeleti nasim asovima kao i Petku sve najbolje do kraja odigravanja kvalifikacija, ne zaboravite da su Spanci deseta fudbalska nacija na Svetu
a mi se vrtimo oko 45-tog mesta, zato je ovaj neresen rezultat pun pogodak, bravo momci i srecno do Svetskog Prvenstva "Napred Plavi".

RAČUNDŽIJA

pre 18 godina

@ neutron, @ ivan, @ fcrs:
Ma čitate pravilnik koji je postojao PRE NEGO ŠTO JE FIFA TO IZMENILA USRED KVALIFIKACIJA, ODMAH NAKON NAŠE TEKME U SAN MARINU!!! Ne mogu da verujem da ne znate za taj momenat, pa pisalo je naširoko i u našoj štampi, bunili smo se iz sve snage (pošto smo već bili odigrali tekmu u San Marinu) ali džabe!
Dajte ljudi opametite se, ne širite ovde DEZINFORMACIJU!!! Istovremeno molim sve koji ovo čitaju a znaju za tu promenu pravilnika (tj. za presedan koji je napravljen) od strane FIFA (a verujem da puno vas zna za to) - JAVITE SE!

Darco

pre 18 godina

@MILI
Idi leči se čoveče, vidiš da ti nije dobro! Nemoj smarati nas ovde s tvojim napadima šizofrenije!
@nemanja
Sva sreća da si ti tako objektivan i nepristrasan, pa ti je Saša Ilić najbolji igrač na svetu. Ja mislim da bi on trebalo da te usvoji pošto ga toliko obožavaš! Btw, Đorđević je za Sašu Ilića izmislio fudbal!

Drazilovic Petar

pre 18 godina

Konacno na vidiku dobar tim
Vidic, Djordjevic igraci bez premca
Kezman i Zigic dobar duo
Za Ilica treba rezervisati standardno mesto na klupi
Stankovic mnogo energije gubi na izigravanje kapitena...
Idemo na SP!!!

Nes

pre 18 godina

Petkovic je pravi covjek na pravom mjestu!!
sjetite se Azerbejdzana, Holandije... sjetite se "strucnjaka" Boskova, Savicevica, Santraca itd. Nije Petkovic kriv za prvo poluvrijeme vec igraci. na sredini je bilo 5 nasih protiv 4 spanca!!! sta je tu petko kriv?? Mislim da mi nemamo kreativnoga igraca na sredini i to je najveci problem. zato Petko pokusava i sa mrljavim Ilicem koji apsolutno nije za reprezentaciju. Sve u svemu mislim da cemo do Njemacke imati solidnu reprezentaciju koju vrijedi pratiti i bodriti.

barba

pre 18 godina

Ljudi, pa jel neko gledao ono prvo poluvreme kada nismo mogli da sastavimo ni dva dodavanja, kada su nas Spanci razbili, kada smo bili jad, beda i sramota, u najboljoj tradiciji Miljaniceve fudbalske filozofije koja unistava nas fudbal vec 20 godina (sem, donekle, Osimovog vremena). Nece valjda neko da mi kaze da je to bila Petkoviceva namera. Nemamo dve blage veze. A selektorove izjave po medijima okacite macku o rep. Igrom slucaja znam za njegovo "privatno" misljenje, koje ide od konstatacije da SCG nema nikakav tim do cinjenice da je primoran da stavlja Kezmana u tim (ko zna zbog cega to jest koga) iako ga on ne voli kao igraca!!!

petar

pre 18 godina

kao prvo zaista iskrene cestitke...s tvarno sam ovo ocekivao i nimalo me nije iznenadilo. Uoci utakmice sam rekao da to uopste nije najvazniji mec u kvalifikacijama. Sada je na redu NAJTEZI mec protiv Litvanije, gdje treba pokazati i javnosti i sebi samima koliko zaista vrijedimo, zbog opakog mentaliteta... Ja iskreno ne ocekujem povoljan rezultat tamo, a vjerujte da nijesam ni pesimista niti kriticar. Prosto imam takav osjecaj. Do sada nijesmo nikada u najvaznijem trenutku dobili utakmicu,bas zbog te proklete igre brojkama od koje ce zavisiti i taktika Petkovica u Litvaniji.Mislim da nemamo mentalne snage za to,a ne igracke ili tako nesto.O selektoru mislim sve najbolje ,stvarno je covjek puno toga uradio sa fudbal odje,vratio nadu,publiku,skrenuo paznju svjetske javnosti...potpuno ga podrzavam za onakvu taktiku u prvom poluvremenu,mislim da je ono bio svjestan potez sa jednim ciljem,istrositi fizicki Spance,to je srecom i proslo, uz puno srece.Znam da ce biti uzasan pritisak od strane i novinara i javnosti o tome kako smo najbolji , najaci itd. Mnoge stvari u ovoj zemlji ne idu pravim tokom, odavno koliko je toga pogresnog,,,cas junaci cas tragicari. Naiskrenije predlazem da se ne vrsi nikakav pritisak odje u zemlji ni na selektora, ni na fudbalere ,pustimo ih da na miru privedu kraju ove kvalifikacije,kao kruna jedne lijepe etape mnogo ljepsih stvari u fudbalu na ovim prostorima.Jako se plasim sledeceg meca,ne ocekujem ni bod,ali ne zato sto ne volim ovu reprezentaciju,ili selektora,prosto imam takav osjecaj,plasim se mnogih okolnosti tako ,ono kao los dan i to ti je to,kad nece-nece.Volio bih da me negiraju najiskrenije.Samo da znate da sam do sada pogodio svaku utakmicu nase reprezentacije u ovim kvalifikacijama,tako mi Bog pomogao.U svakom slucaju cekacemo ishode susreta u Belgiji,mada mislim da je to cista pobjeda Spanije,tesko su nama kad isle okolnosti na ruku.Sve najljepse u narednim mecevima,ako treba da idemo na SP i da igramo neku znacajniju ulogu tamo,onda se ove dvije utakmice moraju dobiti.Kao primjer nek posluzi pobjeda Francuza u Irskoj u najbitnijem momentu.E to mislim da mi nemamo,ZBOG OVDASNJEG MENTALITATA.dokaz,nerijesen ishod sa Belgijom u Beogradu kada sam prognozirao podjelu bodova,a sada kada sam tvrdio da necemo izgubiti od Spanaca svi su mi se smijali.Mislim da je ekipi stvoren jak temelj,ali da tu ima jos mnogo da se radi,na psiholoskom planu u smislu samouvjerenosti,i taktickih detalja.Pozdrav dobri ljudi i srecno

Slovke

pre 18 godina

Ako se uzme u obzir da na dva zadnja velika turnira nismo ucestvovali... na dobrom smo putu. Ljudi moji pogledajte nake druge Repke u kvalifikacijama i bice vam odmah jasno da je sve manje malih u fudbalu. Eto Hrvati kiksnuse protiv Malte, Izraelce ne moze niko da dobije u grupi, Englezi izgubise protiv Severne Irske (Kvota 9.00) itd.
Svi mi moramo malo da se spustimo na zemlju i da realno vidimo koje su nase mogucnosti. Moje misljenje je da ova nasa Repka ima potencijala daleko da dogura na SP. Stojimo kompaktno u odbrani sto je veoma bitno, a uvek smo dobri za gol ili dva. Petko zna sta radi jer taktika zavisi od protivnika.
Pozdtav svim Srbima sirom sveta
Slovke Hamburg

Ivan

pre 18 godina

@racundzija
Pusti to sto pise nasa stampa. Ovo su zvanicni sjatovi vrlo ozbiljnih organizacija. U odeljku sa pravilnicima stoje pravilnici koji su AKTUELNI i TRENUTNO VAZECI. Osim toga ovaj komentar na sajtu UEFA-e u odeljku gde analiziraju dosadasnje rezultate kvalifikacija bi trebao da bude dovoljan jer ne mogu da verujem da bi neko napravio tako krupan previd. Dakle oni su rekli da su nam dovoljna cetiri boda da se sigurno kvalifikujemo i tu se dilema zavrsava. Nije neuobicajeno da pojedini nasi mediji sire dezinformacije. U svakom slucaju neko bi na primer mogao da tuzi FIFA zato sto su objavili netacan pravilnik na svojoj zvanicnoj prezentaciji. Tako da ne verujem ni da su oni napravli previd. Ako mene pitas stvar je tu razjasnjena ako osvojimo 4 boda, nema razloga da se brinemo.

legenda

pre 18 godina

Za dobre medjunarodne odnose i na racun starih dobrih vremena, skupljam potpise za peticiju "pustiti Bosance". www.pustitibosance.com

Roki

pre 18 godina

Za Petkoviča govore rezultati, a ne vi tu što vam uvek nešto smeta. Čovek dobro zna svoj posao.
A što se tiče kalkulacija ne sme da jih bude.Treba da se ide na 6 bodova i gotova stvar.Pa realno gledano ako ne pobedimo Litve i BIH šta čemo uopšte na SP.
I još jednom sram bilo sve koji još uvek traze neke greške Petkoviču i reprezentativcima.

grobar vise

pre 18 godina

bravo za gosp. Smileskog. u svim ovim da kazem ne komentarima se nasao i njegov KOMENTAR.ali pravi komentar. ugledajte se na njega i posmatrajte stvari pozitivnije. a takodje pozdrac za brkajliju.konacno i od njega nesto pametno. u zdravlje.

Milan Sd

pre 18 godina

Da bi otisli na SP moramo do kraja da pobedimo obe utakmice.Citajte malo novine i gledajte TV...A inace mislim da je situacija pola-pola,kad su u pitanju prvo i drugo mesto,jer je repka nepredvidiva-Bosna,Belgia u Beogradu,turnir u Ukrajini.Ja zelim ovoj repki da bude prva. P.S.Mislim da ne treba zvati vise Savu Milosevica,jer dosta vraca loptu kad je dobije...

Tata Jordan

pre 18 godina

Mislim da se gleda medjusobni duel prvo, pa tek onda gol razlika. Jel tako? Tako sam barem procitao na nekim nemackim sajtovima o sveCkom. :) Bravo momci. Samo cvrsto.

Vas tata

pre 18 godina

Za sve pametnjakovice koji vole da se prave pametni i tvrde da se gleda prvo gol razlika:
http://fifaworldcup.yahoo.com/releases/en/fwc_regulations_2006_090604_en.pdf
i to na strani br. 6, pod "In the league system the ranking in each group is determined as follows:..." !!!!!!!!!
Tako, moji pametnjakovici da se smirite malo i da procitate nesto prvo, pa onda pametujte.

branko smileski

pre 18 godina

Samo da razjasnim pravila oko odlaska na Svetsko prvenstvo,koje vidim interesuje nase navijace a stvorile su dosta polemika,(nije mi jasno samo zasto nasa sportska pera ne objasne pravila, kao sto su to ucinila sva ostala u nasim nekadasnjim bratskim Republikama).
Za odlazak na Svetsko prvenstvo zaduzene su federacije regiona(UEFA za Evropu),dakle za nasu zemlju vaze pravila UEFE koja je organizator takmicenja.Tu se jasno kaze da u slucaju jednakih broj bodova u grupi izmedju dve reprezentacije - odlucuje medjusobni duel istih a ne gol-razlika(jer se veruje da bi se moglo desiti do stimovanja,kao u nasem slucaju u grupi da nejaka reprezentacija San Marina odlucuje direktno ko ce otici),tako da je potpuno jasno da nasim izabranicima treba cetiri boda iz dva preostala susreta,jer smo za taj Kezmanov gol bolji od Spanaca.Bosna i Hercegovina je ipak tri boda iza nas i svoju sansu trazi u kiksu nas ili Spanaca.
Druga je stvar oko odlaska kao drugoplasirana ekipa u baraz.Tu ima dosta mogucnosti jer grupe pod okriljem UEFA nisu izjednacene(neke grupe broje 6 neke 7)pa ce vaziti rezultati za one koji imaju 7 u grupi samo za isti broj utakmica odigranih do sesto plasirane tj.rezultati protiv poslednje sedmoplasirane nece se racunati.
Iz ovog navedenog nama predstoji da sakupimo sto vise bodova u grupi jer je to za nas konacni zbir za popunu preostalih 5 mesta koja vode u Nemacku.Kao sto znate dve najbolje drugoplasirane idu direktno(za sada Ceska stoji najbolje ima ukupno 18 bodova,ali samo jos jedna utakmica ce joj se racunati za bodovni saldo do kraja, nama prestoje dve i imamo 16 bodova),ostalih sest drugoplasiranih idu u baraz za popunu preostala tri mesta za Nemacku po sistemu kup takmicenja, dvomec(jedan kod kuce, drugi na strani, gde opet vlada pravilo gola postignutog na strani, u slucaju identicnog skora u oba susreta,igraju se produzeci(pravilo srebrnog gola u prvom produzetku setite se utakmice Grcka-Ceska na poslednjem Evropskom prvenstvu u Portugalu)ako i tada nema pobednika drugi produzetak.Tu opet ima kombinacija recimo da su obe utakmice zavrsene 0:0,prvi produzetak 1:1,i drugi ostaje 1:1,pobednik je gostujuca ekipa zbog postignutog gola na strani i neizvode se penali.Penali odlucuju pobednika samo u indenticnom rezultatu u oba susreta.
Kao sto vidite nije nista jos zavrseno.Moze se desiti da i sa jednom pobedom i 19 bodova mi kao drugoplasirana ekipa stignemo da cilja. Zato je izuzetno bila vazna utakmica u Madridu i taj rezultat od 1:1 - zlata jwe vredan.Ali ipak valja sacekati 8.oktobar gde ce situacija u nasoj i ostalim grupama biti kristalnija a nase sanse za odlazak na Svetsko Prvenstvo u Nemacku realnije i izglednije nego sada.Dakle sacekajmo utakmicu protiv Litvanije,koja po svemu sudecem sada ima daleko veci znacaj za nasu reprezentaciju,nego sve dosada odigrane.
Petko, to zna, cim je izjavio da ce se radovati tek na kraju kad se zavrsi takmicenje u grupi.
Sto se tice FIFE njena pravila vaze samo za utakmice koje se odrzavaju pod njenim patronatom: Svetsko prvenstvo,Svetski Kup,Kup Federacija i ostala nadmetanja mladjih selekcija U-21,U-18,U-16, U-14, Zensko Svetsko Prvenstvo itd.,a mogu se pojaviti kao arbitri u situacijama kad se jedna od clanica FIFE zali na povredu opstih pravila igre - slucaj Bahrain,greska Japanskog sudije,jer je utrcavanje igraca kod izvodjenja penala okarakterisao kao indirektan udarac protiv izvodjaca a ne da ponovi kazneni udarac.Ta se utakmica kao sto znate igra ponovo.
Nadam se da sam ovim rasprsio sve dileme oko
polemika kako se tumace pravila za odlazak na Svetsko prvenstvo.
Pozdrav svima uz poruku napred PLAVI!!!
Branko Smileski,Chicago.

branko smileski

pre 18 godina

Posto je evidentno da i drugo mesto(kroz baraz ili direktno) daje kakvu takvu nadu za odlazak na Svetsko prvenstvo u fudbalu, bilo bi zanimljivo pogledati tabelu drugoplasiranih u takmicenju po grupama u organizaciji UEFA.
Kao sto vam je poznata prve tri grupe imaju 7 ucesnika,tako da se utakmice i bodovi sa poslednjim na tabeli neracunaju da bi se izjednacili sa ekipama u cijim grupama postoje samo 6 ucesnika(to su grupe 4,5,6,7,i 8) (pravilo UEFA o takmicenju za kvalifikacije za Svetsko Prvenstvo u fudbalu Nemacka 2006).
Pa evo kako izgleda trenutna tabela za drugo mesto u grupi,mada je borba za neka od prvih mesta u grupi jos otvorena.
T A B E L A
1.Hrvatska 20 bodova (preostale utakmice:protiv Svedske kod kuce, sa Madjarskom u gostima).
2.Engleska 19 bodova (preostale utakmice:sa Austrijom i Poljskom obe kod kuce)
3.Ceska 18 bodova (preostale utakmice:sa Finskom u gostima,Holandijom kod kuce)
4.Rusija 16 bodova (preostale utakmice:sa Slovackom u gostima,sa Luksemburgom kod kuce ali se ta utakmica ne racuna jer su Luksemburzani ubedljivo na zadnjem mestu u toj grupi)
5.Francuska 16 bodova (preostale utakmice:sa Svajcarskom u gostima, i Kiprom kod kuce)
6.Spanija 14 bodova (preostale utakmice:sa Belgijomu i San Marinom u gostima)
7.Turska 14 bodova (preostale utakmice:sa Albanijom u gostima)
8.Norveska 12 bodova (preostale utakmice:sa Moldavijom kod kuce,Belorusijom u gostima)
Dakle,ispada da su veliki favoriti za direktna dva mesta kao drugo plasirane ekipe po grupama za sada Engleska i Ceska,uz rekli bismo Hrvate ukoliko savladaju Svedsku ili Madjarsku a Cesi izgube od Finaca ili Holandjana).
Dilema jos postoji u drugoj i trecoj grupi jer i Grcka a narocito Slovacka imaju veoma izgledne sanse ukoliko osvoje planirane bodove).Najneizvesnije je u petoj grupi gde pored Norveske,Slovenija i Skotska imaju takodje neke teoretske sanse u slucaju da Norvezani naprave neki od kikseva u preostala dva meca.
Situacija u nasoj grupi odmotace se odmah posle 9.kola u grupi,ali je sasvim izvesno da nijedna od drugoplasirane ekipe iz nase grupe nemoze direktno otici na Svetsko Prvenstvo,baraz je jedino moguc.
Ako se pozabavimo dalje prognozama ispada ovako:
Engleska sigurna i kao druga,moze samo stici Poljake pobedom u direktnom susretu i preoteti prvo mesto, ali i Poljaci sa osvojenim bodovima idu direktno.
Ceskoj je potrebno cetiri boda iz preostalih susreta pa bi u konacnoj tabeli bila odmah iza Engleza ili Poljaka,sto bi joj direktno donelo vizu za Nemacku.
Francuzi moraju pobediti Svajcarsku nebi li direktno otisli u Nemacku ovako sigurni su putnici za baraz,bar na papiru.
Spanija ili Bosna i Hercegovina borice se za baraz,ukoliko Srbija i Crna Gora ne napravi kiks protiv Litvanije.
Rusija ili Slovacka u trecoj grupi nema dileme i to mesto vodi ih samo u baraz.
Turska ili Grcka,samo prolaz u baraz.
Norveska ili Slovenija(Skotska) samo prolaz u baraz.
Da rezimiram:
Sigurni putnici:(pored vec izrazitih prvaka u grupi:Italija,Holandija,Engleska ili Poljska,Srbija i Crna Gora,Portugalija,Ukrajina,Francuska ili Svajcarska,Svedska ili Hrvatska.
U baraz po svemu sudeci idu:
Rusija ili Slovacka
Turska ili Grcka
Francuska ili Svajcarska
Norveska ili Slovenija
Spanija ili Bosna i Hercegovina
Svedska ili Hrvatska
Toliko od mene i pozdrav svim zemljacima.Uz obavezno "NAPRED PLAVI"!!!
Branko Smileski iz Chicaga.

RAČUNDŽIJA ZA NERAZUMNE

pre 18 godina

@ IVAN; @ NEUTRON KAO I ZA OSTALE KOJI MNOGO TUPE I TVRDOGLAVI SU DO BOLA:

Najgore je kad čovek misli da je u pravu, neće da ukapira da nije i onda se još trsi i prsi! Evo, danas je i u novinama ("Sport" naprimer) osvanulo to što vam ja UPORNO pričam a vi nećete da shvatite!!!!!
Kad ekipe imaju isti broj bodova, gleda se ovim redosledom:
1. broj bodova osvojen u medjusobnim duelima
(SCG=Španija, dva remija)
2. veći broj datih golova u međusobnim duelima
(SCG=Španija, po 1 gol)
3. UKUPNA GOL RAZLIKA U SVIM MEČEVIMA U GRUPI
i naposletku
4. veći broj datih golova u svim mečevima u grupi
---------------------------------------------
Dakle, NEMA GLEDANJA (kao što je to slučaj u evro-kupovma) međusobnih susreta u fazonu 0:0 i 1:1 je bolje z aonog (za SCG) ko je postigao gol u gostima!!!
I TIŠINA BRE VIŠE, NE LUPAJTE VIŠE GLUPOSTI!
DO SAD SAM BIO PRISTOJAN I UMEREN ALI MI SAD VEĆ VIŠE IDETE...DA VAM NE KAŽEM NA ŠTA...UPORNI KAO MAZGE A PRITOM POJMA NEMATE! TIŠINA!

mika

pre 18 godina

Hehehe, gospodine Petkovic, prvo skocite pa recite HOP!
Znaci prvo Litva, pa Bosna, pa onda da vidimo kako ce se do finala SP-a.
U Spaniji ste jedva fizicki izdrzali 90 min.
Moja prognoza je da necete ni Litvu pobjediti zbog toga sto je potcjenjujete vec u startu.
Imali ste srece u Sarajevu, Madridu, a 3. put mislim da nece moci.
Pozdrav iz Bosne