Četvrtak, 05.11.2020.

12:55

Bajernovi biseri za B92.net: Nemačka? Srce je reklo Srbija

Kada čujete to slavno ime iz Minhena, prva asocijacija je totalni fudbal i moć.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Bajernovi biseri za B92.net: Nemaèka? Srce je reklo Srbija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Seki

pre 4 meseca

Hvala Dragom Bogu da moj sin Trenira fudbal u Nemackoj . Ne trazi da bude zvezda neka ali njemu je bilo interesatno kada sam mu rekao. To.on zna da u, Nemackoj ne postoji Korupcija ,Rasisam ! Trener mu je rekao da ima Potencial. To Nemacki Treneri kad prepoznaju onda je to To.

Tako da...

pre 3 godine

U Bayernu nikad ni jedan Srbin nije igrao. Za razliku od Hrvata kojih je jako puno igralo ili vodilo Bayern i koji je najviše zaslugom nekolicine Hrvata uzdignut od nižerazrednog gradskog kluba do neprikosnovenog šampiona Nemačke i Evrope. Tako da ..........?
(Marija, 5. novembar 2020 22:33)

Gde je igrao Radmilo Mihajlović?!?!

:D

pre 3 godine

Igrajte vi momci za Bosnu posto ste i rođeni u Sarajevu. Nemate vi dodirnih tačkica sa Srbjom.
Imamo mi svoje monadžere koji moraju igrati.
(Mario, 6. novembar 2020 08:31)

A ja sam mislio da se kaže manadžeri. Baš sam dugo živeo u zabludi.

Momci rođeni u Berlinu, ali neka si im ti odredio mesto rođenja po svom. Lupetanje ne boli.

Svašta

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 5. novembar 2020 13:42)

Ako makar jedan od njih postane odličan fudbaler, da li će nekoga biti briga za tvoju konstataciju?

komnen barjaktar

pre 3 godine

Momci nastupajte za zemlju u kojoj ste rođeni i koja vam je omogućila da razvijate vaš talenat. Dakle Nemačku! Manite se reprezentacija BiH ili Srbije (s kojom baš malo dodirnih tačaka imate, ako se izuzmu usijane glave u familiji dečaka). Valjda u familiji ima neko ko vam želi izistinsko dobro i samo dobro! Pobogu!

Stevan

pre 3 godine

Kakve veze ima Sarajevo sa Srbijom?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 5. novembar 2020 21:55)

Kakvog li glupog komentara.
@Aleksandre, ti ili pises negde iz Australije i veze nemas sta se ovde desava ili provociras.
Sarajevo je bio vecinski srpski grad do pocetka 20-og veka.
U njemu je pored svih progona ziveo znatan broj Srba koji su pod Alijom Izetbegovicem doziveli surovi egzodus, nekoliko hiljada je pobijeno a ostali prognani.
Svi pricaju o muslimanskim zrtvama a o srpskim ni pomena, a Srbi u Sarajevu su jedni od najvecih stradalnika gradjanskog rata u Bosni.

nbc

pre 3 godine

Bože kakav smo narod postali. Toliko negativnih komentara zato što djeca znaju svoje porijeklo i ne stide se svojih korijena? Sram vas bilo. Preci vam se okreću u grobovima.

Mario

pre 3 godine

Igrajte vi momci za Bosnu posto ste i rođeni u Sarajevu. Nemate vi dodirnih tačkica sa Srbjom.
Imamo mi svoje monadžere koji moraju igrati.

Mantis

pre 3 godine

U Bayernu nikad ni jedan Srbin nije igrao. Za razliku od Hrvata
kojih je jako puno igralo ili vodilo Bayern i koji je najviše
zaslugom nekolicine Hrvata uzdignut od nižerazrednog gradskog
kluba do neprikosnovenog šampiona Nemačke i Evrope. Tako da ..........?
(Marija, 5. novembar 2020 22:33)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zlatko "Čik" Čajkovski i Branko Zebec iznad svih!

Marija

pre 3 godine

U Bayernu nikad ni jedan Srbin nije igrao. Za razliku od Hrvata kojih je jako puno igralo ili vodilo Bayern i koji je najviše zaslugom nekolicine Hrvata uzdignut od nižerazrednog gradskog kluba do neprikosnovenog šampiona Nemačke i Evrope. Tako da ..........?

Grk

pre 3 godine

Decki Nemanja Nikola su Biseri imaju kucnu kulturu pravo vaspitani zelimo im svu srecu pre svega zdravlja a srce imaju za Fuzbal bravo Motike

Grk

pre 3 godine

Decki Nemanja Nikola su Biseri imaju kucnu kulturu pravo vaspitani zelimo im svu srecu pre svega zdravlja a srce imaju za Fuzbal bravo Motike

Južni susjed

pre 3 godine

Glupih li komentara. Pa ko im može uzeti Nemačko državljanstvo? Zašto da ne igraju za Srbiju ako to žele. Srbi su.
(Siniša, 5. novembar 2020 16:40)

Nije komentar glup, nego ti ne poznaješ njemački zakon o državljanstu, naime, po tom zakonu, ne možeš imati srpsko i njemačko državljanstvo istodobno.
Naravno, da postoje izuzaci kao npr Turska ili Iran, čiji zakoni o državljanstvu ne dozvoljavaju istup iz državljanstva, ili zemlje EU.

benić boro

pre 3 godine

Svaka čast momcima a i njihovim roditeljima,nema nista draže i milije nego predstavljati svoju zemlju i zemlju svojih djedova.Ma gdje god mi živjeli mi smo Srbi i volimo svoju zemlju ma kakva god ona bila,biće jedan dan još uredjenija i bolja sigurno.Ja živim vani i imam tri sina i kćerku i kad odrastu ako bi bili sportisti vrhunski naravno ja bih ih
savjetovao da igraju za našu Srbiju. Inače sam iz Laktaša kod Banja Luke.Ko misli drugačije poštujem...

Zola

pre 3 godine

@Bravo djeco! Vidim ovdje da mnogi ne shvataju njihovu odluku da igraju za nasu Srbiju.Mi kako nas zovete prekodrinski Srbi uvijek smo voljeli i volicemo nasu majku Srbiju.Nisam sovinista,ali jesam nacionalista.Sjecam se kao dijete kada bih sa roditeljima isao u Srbiju cim bi presli Drinu ja sam dozivljava neki cudan osjecaj,postajao sam jako raspolozen,veso,nasmijan kao da mi cijelo tijelo gori stvarno tesko je to opisati.Pozdrav sa Romanije za moje zemljake bracu Motike i da ih prati doro zdravlje i sreca,a ujedno pozdrav svim dobrim ljudima na ovoj planeti!
(deda sa Romanije, 05. novembar 2020 16:18)
docice i taj dan revans-dan, polako doce cica na kolica.

Gigi

pre 3 godine

Rodom sa Krivajevića su njihovi, kakva Rogatica. Imaće svijetlu budućnost u nekom jakom klubu, a normalno da će igrati za repku. koju vole :)

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

Citam komentare i primecujem da ima vise zluradih kometara, pa i cinicnih. Zbog cega to? Da li je sramota da deca budu vaspitvana i da postuju zemlju u kojoj su rodjena i istovremeno da postuju zemlju u kojoj su rotitelji rdjeni?

Zasto stalno pocinje neki vid "rata" u kometarima, na racun prezimena, da li su u pravu oni koji vaspitavaju decu da vole obe zemlje, ili oni koji su zauvek rekli zbogom itd.

Da li pripadnici ostalih nacija tako razmisljaju, jeste li se zapitali? Mozda Italijani u Americi iako su treca generacija koja je tamo rodjena, dozivljavaju Italiju kao svoju zemlju koju vise vole od USA, na primer. Ili Irci u Bostonu, susedi u Australiji itd.

Momcima svaka cast ako su toliko dobri i ako zele da igraju za Srbiju, sta ima lose u tome?

Da su kojim slucajem odlucili drugacije, verujem da bi vecina onih koji ih sada omalovazavaju pisali kako su klinci izdajnici, i kako su trebali da izaberu drugu reprezentaciju itd.

Manite se tih stvari i budite srecni da imamo bar ljude koji ce nas predstavljati i u tom svetu pozitivno.

Pozdrav svima gde god bili.

Gradjanin sveta

pre 3 godine

Jugoslavija, da odgovorim na pitanje. Nažalost te zemlje više nema tako da ne vidim zašto bi bio posebno vezan samo za jedan deo te bivše države. Imam familiju i prijatelje po čitavoj Jugi i podjednako su mi dragi i Beograd i Sarajevo i Dubrovnik. Trenutno mi je lepo i ugodno tu gde živim (i mojoj deci) i ja (a izgleda i moja deca) kao pragmatičan čovek ne padam na sentimentalnost.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

@Caw

Nek' su deca živa i zdrava! Nemoj si previše fleksibilan, svaka čast ženčetu ali ćale si bre, moraju igrati za Srbiju :) Svako dobro!

panter pudlica

pre 3 godine

Svaka čast za izbor. Mada, nek se pripreme na to da će možda jednom (a možda ni jednom) igrati na SP, dok bi sa Nemačkom verovatno osetili ukus kako je biti prvak sveta...

Kun' - fu Panda

pre 3 godine

Napred Bajern , Nemacka od koje ekonomski zavisimo, i nasa domovina Bosna. A motike neka igraju za koga hoce.
(Rasim Np, 05. novembar 2020 17:12)

E pa onda se vuci u svoju domovinu i tamo prosipaj pamet.....

ultrasrbin

pre 3 godine

Gradjanin sveta, 5. novembar 2020 14:55

Da ovako komentarisu vasa deca pa i da shvatim, ali da nije bilo vasih roditelja ne bi bilo ni vas niti vase zene, a samim tim ni vase dece.
Koja drzava je vasim roditeljima omogucila skolovanje, lecenje i rad?

Boro iz Pobede

pre 3 godine

(ke,ke,ke, 5. novembar 2020 16:45)
Zapalio u Nemčku februara 1999 nisam hteo da me bombarduju zbog katasrofalne politike ovih koji još uvek nisu sjašili! Šta je bila greška, da ostanem i pobedim NATO? I sada nemam prava da volim Srbiju u kojoj ostavljam svake godine novca da mogu da zive dve porodice i tako već 20 godina!

Caw

pre 3 godine

Živim u Inostranstvu godinama a žena mi je iz Kolumbije, oduvek sam decu vaspitao da znaju srpske tradicije, običaje, proslave, jezik itd. isto tako sa majčine strane da znaju gde su im koreni, ko su im baba i deda. Bave se sportom i ako jednog dana budu predstavljali neku državu to može samo biti Srbija ili Kolumbija, to neka oni odluče.

...

pre 3 godine

Bravo djeco! Vidim ovdje da mnogi ne shvataju njihovu odluku da igraju za nasu Srbiju.Mi kako nas zovete prekodrinski Srbi uvijek smo voljeli i volicemo nasu majku Srbiju.Nisam sovinista,ali jesam nacionalista.Sjecam se kao dijete kada bih sa roditeljima isao u Srbiju cim bi presli Drinu ja sam dozivljava neki cudan osjecaj,postajao sam jako raspolozen,veso,nasmijan kao da mi cijelo tijelo gori stvarno tesko je to opisati.Pozdrav sa Romanije za moje zemljake bracu Motike i da ih prati doro zdravlje i sreca,a ujedno pozdrav svim dobrim ljudima na ovoj planeti!
(deda sa Romanije, 05. novembar 2020 16:18)

Deda mani se lovačkih prica.

Kun' - fu Panda

pre 3 godine

Svaka cast momci. sve cestitke i pohvale, pravi ste. Vi ste pravi primjer sportiste, a sto je jos vaznije pokazali ste da uvjek moras znati ko si i odakle si.....naklon do poda...

deda sa Romanije

pre 3 godine

Bravo djeco! Vidim ovdje da mnogi ne shvataju njihovu odluku da igraju za nasu Srbiju.Mi kako nas zovete prekodrinski Srbi uvijek smo voljeli i volicemo nasu majku Srbiju.Nisam sovinista,ali jesam nacionalista.Sjecam se kao dijete kada bih sa roditeljima isao u Srbiju cim bi presli Drinu ja sam dozivljava neki cudan osjecaj,postajao sam jako raspolozen,veso,nasmijan kao da mi cijelo tijelo gori stvarno tesko je to opisati.Pozdrav sa Romanije za moje zemljake bracu Motike i da ih prati doro zdravlje i sreca,a ujedno pozdrav svim dobrim ljudima na ovoj planeti!

Donato

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 05. novembar 2020 13:42)

Upravo tako, al ovde vecina pada na te fake patriotske razloge...
(prdoslav, 5. novembar 2020 13:57)

Dipl.inženjer građevine sam, odlično plaćen, sređen život, ali se vratio u svoju zemlju. Deca će da mi rastu sa svojim narodom, učiće svoju kulturu, znaće ko su i šta su i biće svoji na svome. Da se ne lažemo, nema ništa bolje nego živeti u svojoj zemlji a od svog posla mogu lepo da živim i u Srbiji.Nema tih para koje mogu da plate otuđenost od voljenih ljudi.To znate i vi a znamo i mi što smo živeli u inostranstvu. Zato ću reći : ako ne može Srbija, dobra vam je i Nemačka.
(Alex, 5. novembar 2020 14:30)

Bla, bla, bla...
Da nisi dobro plaćen u Srbiji (kao što si naveo), da li bi se vratio i ovde držao slovo o patriotizmu.

ke,ke,ke

pre 3 godine

Mojoj deci koja su rodjena u Nemačkoj nikada nebi dozvolio da se bave srpskom politikom i srpskim fudbalom! Vaspitavana su da vole Srbiju i bez obzira čiji pasoš imaju da je Srbija jedina naša domovina. Ali fudbal i politika je nešto najgore što postoji u našoj divnoj zemlji! Svaka čast momcima i njihovim roditeljima ali će se sigurno jako brzo zapitati šta nam je ovo trebalo. Zivela Srbija!
(Boro iz Pobede, 05. novembar 2020 15:57

Voli Srbiju, divna zemlja Srbija, a zapalio u Nemačku i iz Nemačke soli pamet drugima.

Stuttgart

pre 3 godine

Igrati za Srbiju znači odreći se njemačkog državljnstva, dali je to baš pametno sa 17 god.
Nacionalni tim je interesantan tek od U21 i kad imaš već potpisan profesionalni ugovor. profesionalni ugovor

glisa

pre 3 godine

Sto onda niste svi u Srbiji? SVe dobili od Nemacke ali oni su Srbi. Vatite se kad ste tolike patriote svi. Zamisli ovde neko odraste i on i njegova porodica dobiju sve ono sto ovi dobijaju u Nemackoj a to je bas puno, i onda kaze,znas sta, ipak sam se sad setio, ja sam Holandjanin, idem za njih da igram. Ovde bi lincovali takve a sada hvalospevi o patriotama kojima je Nemacka dala sve dok bi u Srbiji gladovala kompletna familija.

Krle

pre 3 godine

@@Barselona nije veći klub od Milana i Liverpula.
(Dragan Popovic, 05. novembar 2020 13:38)

ako si ti tako odlučio onda važi :)
(neutralni felš, 05. novembar 2020 14:35)
Nije niko odlučio nego je to fakat.
https://bleacherreport.com/articles/442865-15-best-football-clubs-of-all-time

Boro iz Pobede

pre 3 godine

Mojoj deci koja su rodjena u Nemačkoj nikada nebi dozvolio da se bave srpskom politikom i srpskim fudbalom! Vaspitavana su da vole Srbiju i bez obzira čiji pasoš imaju da je Srbija jedina naša domovina. Ali fudbal i politika je nešto najgore što postoji u našoj divnoj zemlji! Svaka čast momcima i njihovim roditeljima ali će se sigurno jako brzo zapitati šta nam je ovo trebalo. Zivela Srbija!

mario

pre 3 godine

Pošto živim u pokrajini Bajern čuo sam da su talentovani.
(sirovina, 05. novembar 2020 14:14)
Čuo si, ali nisi vidio i ja sam čuo da na Marsu ima života.

Zlatno doba

pre 3 godine

I za njihove dalje fudbalske karijere ovo je lose, a i moralno pogresno. Umesto da gledaju sta je za njih najbolje, kao onaj decko sto je odlucio da igra za Kosovo
ili kako vec, vrtela se vest na b92 neko vreme. Svi su drvlje i kamenjem na njega krenuli, a njemu misljenje ljudi iz Srbije nece staviti pare u dzep. Da ste pametni pa da igrate za
zemlju u kojoj ste se rodili, koja vam je sve dala, pravu reprezentaciju, gde je mentalitet da se napada do poslednjeg minuta, a ne da igrate sa nasim splavarima s kojima nista necete osvojiti. Na mestu njihovog oca, ja moju decu nikad ne bih forsirao da igraju za Srbiju, vec za zemlju u kojoj su se rodili. Ali sto ljudi, sto cudi. Zelim im sve najbolje, kako u zivotu, tako i u fudbalskoj karijeri!!!

Oliver Kosta

pre 3 godine

Kako su pogresili. Kao Ivan Ergic,Kuzmanovic,Subotic. Mogli su da igraju gde su hteli i da imaju rezultate ali srce je reklo Srbija,zemlja mesetara,muljatora,kriminala. Steta.

sirovina

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 05. novembar 2020 13:42)

Upravo tako, al ovde vecina pada na te fake patriotske razloge...
(prdoslav, 05. novembar 2020 13:57)

dobri moj drugar i motika je čuveno prezime iz okoline Sarajeva dakle oni sa Srbijom nemaju dodirnih tačaka samo su Srpske nacionalnosti iz Bosne i Hercegovine dakle Mogli su da uzmu i Bosnu i Hercegovinu da im nije Matica Srbija u krvi. Pošto živim u pokrajini Bajern čuo sam da su talentovani.

Рајко Четник

pre 3 godine

podsetnik, 5. novembar 2020 14:06) # Link komentara
Браво за коментар ништа за додати и одузети. Све објашњено и ово је узрок пропасти нашег фудбала.
ПС клинцима свака част на патриотизму.

Pauk Pletikosa

pre 3 godine

Momci su birali srcem i uradili su pravu stvar, jer se za reprezentaciju igra srcem i nikom ne treba igrač koji će kad mu ne odgovara igrati kao da ga puškom teraš. Što kaže Vanja Grbić za reprezentaciju ne treba da igraju najbolji nego oni koji najviše žele da igraju. Ista priča bi bila da su izabrali Nemačku jer su to želeli. Igrači koji se dvoume za koju će reprezentaciju igrati ne treba da igraju ni za jednu reprezentaciju.

Ziveli

pre 3 godine

Ima nas Srba u inostranstvu koji smo i te kako spremni da uradimo nešto za Srbiju. Biće toga sve više. Svako ima svoju priču zašto je tamo negde ali poenta je da je nama Srbija svima u mislima i srcu.

CR7

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 5. novembar 2020 13:42)


Upitanju su mladi momci sa puno potencijala, ko može da kaže da nisu kvalitetom dobri ne za Nemačku, nego za Brazil, tako da ta kvaziteorija ne stoji.

Marko

pre 3 godine

Deco, razmislite još jednom... Prvo bih vam savetovao da uđete na srpske portale i pogledate komentare o Milinković Saviću i sličnim pričama... Pa donesite onda odluku!!!

podsetnik

pre 3 godine

Navešću samo neke primere.
Marko Marin, kao jako mlad dospeo do A tima Nemačke. Nemački Mesi tako su ga zvali. Kasnije je imao teške povrede koje su mu onemogućile da napravi karijeru koju su mu predvišali. Sam je govorio da ga niko iz Srbije nije kontaktirao i ponudio mu da bude reprezentativac.
Arnautović je imao ogromnu želju da nastupa za Srbiju,ali nije dobio poziv selektora.
Procena bivšeg selektora mlade reprezentacije Pižona je bila da je Zvjezdan Misimović netalentovan, pa je oterao dečka iz mlade reprezentacije Srbije. Kasnije je isti Misimović postao šampion Nemačke sa svojim klubom i ušao u idealnu postavu Bundeslige za tu sezonu postavivši rekord po broju asistencija u jednoj sezoni. Prihvatio je poziv za reprezentaciju Bosne.
Umalo nismo oterali Sergeja Milinkoviča Savića koga su muvali Crnogorci i BIH (jer su mu roditelji iz Bosne). Muslin je zbog sukoba sa Kežmanom, menadžerom Sergeja koji je optužio Muslina za mahinacije i traženje procenta od prodaje igrača, izostavljao Sergeja iz reprezentacije samo zbog Kežmana. Posle su se Muslinovi botovi razleteli po srpskim portalima neprestano pominjujući Kežmana i omalovažavajući Sergeja.
Slučak Ramba Petkovića su mnogi zaboravili.
Izgubili smo više sjajnih igrača zbog sujetnih ili ludih selektora. Eto nadam se da je tome došao kraj i da ćemo se ponašati kao Hrvati koji pažljivo prate svoje talente iz dijaspore, pa im pola reprezentacije čine rođeni u inostranstvu.

veliki strumf

pre 3 godine

nije pobeda FSS, nego oca i vaspitanja... i ko zna kog potaka i koje babe...
(šumar, 05. novembar 2020 13:46) Da, ali se nisu sami pozvali u reprezentaciju. Sigurno su ljudi iz FSS kontaktirali njihovog oca, raspitivali se. Šta mislite, da nije bilo ovakvih slučajeva u zadnje 2 decenije, da nije bilo naše dece koja su igrala ko zna gde i sanjala dres reprezentacije svoje zemlje, ali je celne ljude FSS za to bolelo uvo?! Naravno da je bilo. A i kad bi neko došao, posle prve utakmice bi pobegao. Nisu ova braca jedini slučaj sada, ima ih bar 5 u zadnjih par meseci i kad je nešto dobro to treba pohvaliti, a ovu stvar FSS je odlično odradio za sada! Samo neka nastave, sigurno ima još talenata.

Gradjanin sveta

pre 3 godine

A žena i ja smo imali totalno drugačiji pristup sa našom decom. Rekli smo im da su pre svega gradjani te države (Zapadna Evropa) u kojoj su rodjeni, koja im je omogućila školovanje, zaposlenje, gde im je društvo, uostalom čijim jezikom se koriste. Ne branimo im da posete Srbiju, ali ne pokazuju neki interes. Draže su im Španija, Italija ili Portugal za letovanje. Znam da se mnogi neće složiti sa našim stavom, ali kad ti jedna država ponudi i omogući sve, ne vidim razlog(e) da joj okrenem ledja.

СОС

pre 3 godine

А сада мало да се зезате са презименом ове деце,пошто је појединцима то душевна храна а и сујета зато што ништа постигли у животу нисте сем омаловажавања нечијег напретка.

nebitan srbin

pre 3 godine

meni samo nije jasno kako moze neko jednom bivsem fudbaleru da da da upravlja takvim biserima.to kazem kao roditelj i kao neko ko voli svoju zemlju i svoju reprezentaciju.svi bivsi fudbaleri koji zele da postanu treneri selektori da rade u strucnom stabu moraju da prodju neku skolu moraju da poloze neke ispite iz pedagogije moraju da zavrse bar koju godinu na dif-u. kakva vajda sto u dvoristu stoji parkiran najskuplji auto ako ja ne umem da ga vozim. to je jednostavno reseno u mnogim klubovima u mnogim zemljama samo kod nas je pravilo da se to tako moze. setite se samo jednog svetislava pesica koji je nepismen kao trener uzeo profesora fizicke kulture da napravi juniorsku reprezentaciju .rezultat je neverovatan verujem da ne samo sto je napravio spartansku reprezentaciju nego je napravio svakom momku karijere kakvih nikada niko nece u kosarci. takvi treneri nam trebaju i u fudbalu a ne uzmes neko trenersko tele koje sedi u kaficu gleda arenu i sport klub i sastavlja reprezentaciju a telefon non stop zvoni menadzeri nude ovog nude ovog.savez isto tako .

neutralni felš

pre 3 godine

Barselona nije veći klub od Milana i Liverpula.
(Dragan Popovic, 05. novembar 2020 13:38)

ako si ti tako odlučio onda važi :)

hmm

pre 3 godine

Pazi, da l' su oni dovoljno dobri za Nemačku ili ne nije ni bitno. Kao da bi nam trenutni fudbalski reprezentativci svi dobili pozive za nemačku reprezentaciju samo da imaju dokumente?

Važno je da klinci koji odrastaju po inostranstvu budu kontaktirani i pozvani u mlađe reprezentacije u svakom sportu kojim se bave. Pa da se 1 od 100 pokaže kao dobar, dobro je, svakako ih većina neće imati mesto u seniorskoj reprezentaciji. Koliko ljudi je otišlo i odlazi, uskoro ionako neće više biti dovoljno dece ovde sa talentom. A onda ćemo da gubimo od Nemačke, Austrije, Norveške i sličnih zbog igre nekih mladih sportista koji ne slave kad nas pobede i da se čudimo kako ne igraju za nas kad se osećaju kao Srbi.

Alex

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 05. novembar 2020 13:42)

Upravo tako, al ovde vecina pada na te fake patriotske razloge...
(prdoslav, 5. novembar 2020 13:57)

Dipl.inženjer građevine sam, odlično plaćen, sređen život, ali se vratio u svoju zemlju. Deca će da mi rastu sa svojim narodom, učiće svoju kulturu, znaće ko su i šta su i biće svoji na svome. Da se ne lažemo, nema ništa bolje nego živeti u svojoj zemlji a od svog posla mogu lepo da živim i u Srbiji.Nema tih para koje mogu da plate otuđenost od voljenih ljudi.To znate i vi a znamo i mi što smo živeli u inostranstvu. Zato ću reći : ako ne može Srbija, dobra vam je i Nemačka.

BudaK.

pre 3 godine

Jedva čekam da braća Motika postanu milioneri. Neka vide navijači i boranija kako se živi život dok rintaju za račune, hranu i 10 godina star auto.

prdoslav

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 05. novembar 2020 13:42)

Upravo tako, al ovde vecina pada na te fake patriotske razloge...

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Hvala Bogu dolaze nova deca koja su van šablona. Veznjaci, krila, desetke, napadači.

Dosta je više zadnjih veznih, osigurača, rmpalija. Malo fudbala da zaigramo, red je.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Vaspitana deca. Svaka čast roditeljima pre svih. Bog vam sreće i zdravlja dao i da se radujemo zajedno vašim uspesima.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Vaspitana deca. Svaka čast roditeljima pre svih. Bog vam sreće i zdravlja dao i da se radujemo zajedno vašim uspesima.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Hvala Bogu dolaze nova deca koja su van šablona. Veznjaci, krila, desetke, napadači.

Dosta je više zadnjih veznih, osigurača, rmpalija. Malo fudbala da zaigramo, red je.

podsetnik

pre 3 godine

Navešću samo neke primere.
Marko Marin, kao jako mlad dospeo do A tima Nemačke. Nemački Mesi tako su ga zvali. Kasnije je imao teške povrede koje su mu onemogućile da napravi karijeru koju su mu predvišali. Sam je govorio da ga niko iz Srbije nije kontaktirao i ponudio mu da bude reprezentativac.
Arnautović je imao ogromnu želju da nastupa za Srbiju,ali nije dobio poziv selektora.
Procena bivšeg selektora mlade reprezentacije Pižona je bila da je Zvjezdan Misimović netalentovan, pa je oterao dečka iz mlade reprezentacije Srbije. Kasnije je isti Misimović postao šampion Nemačke sa svojim klubom i ušao u idealnu postavu Bundeslige za tu sezonu postavivši rekord po broju asistencija u jednoj sezoni. Prihvatio je poziv za reprezentaciju Bosne.
Umalo nismo oterali Sergeja Milinkoviča Savića koga su muvali Crnogorci i BIH (jer su mu roditelji iz Bosne). Muslin je zbog sukoba sa Kežmanom, menadžerom Sergeja koji je optužio Muslina za mahinacije i traženje procenta od prodaje igrača, izostavljao Sergeja iz reprezentacije samo zbog Kežmana. Posle su se Muslinovi botovi razleteli po srpskim portalima neprestano pominjujući Kežmana i omalovažavajući Sergeja.
Slučak Ramba Petkovića su mnogi zaboravili.
Izgubili smo više sjajnih igrača zbog sujetnih ili ludih selektora. Eto nadam se da je tome došao kraj i da ćemo se ponašati kao Hrvati koji pažljivo prate svoje talente iz dijaspore, pa im pola reprezentacije čine rođeni u inostranstvu.

Ziveli

pre 3 godine

Ima nas Srba u inostranstvu koji smo i te kako spremni da uradimo nešto za Srbiju. Biće toga sve više. Svako ima svoju priču zašto je tamo negde ali poenta je da je nama Srbija svima u mislima i srcu.

deda sa Romanije

pre 3 godine

Bravo djeco! Vidim ovdje da mnogi ne shvataju njihovu odluku da igraju za nasu Srbiju.Mi kako nas zovete prekodrinski Srbi uvijek smo voljeli i volicemo nasu majku Srbiju.Nisam sovinista,ali jesam nacionalista.Sjecam se kao dijete kada bih sa roditeljima isao u Srbiju cim bi presli Drinu ja sam dozivljava neki cudan osjecaj,postajao sam jako raspolozen,veso,nasmijan kao da mi cijelo tijelo gori stvarno tesko je to opisati.Pozdrav sa Romanije za moje zemljake bracu Motike i da ih prati doro zdravlje i sreca,a ujedno pozdrav svim dobrim ljudima na ovoj planeti!

Gradjanin sveta

pre 3 godine

A žena i ja smo imali totalno drugačiji pristup sa našom decom. Rekli smo im da su pre svega gradjani te države (Zapadna Evropa) u kojoj su rodjeni, koja im je omogućila školovanje, zaposlenje, gde im je društvo, uostalom čijim jezikom se koriste. Ne branimo im da posete Srbiju, ali ne pokazuju neki interes. Draže su im Španija, Italija ili Portugal za letovanje. Znam da se mnogi neće složiti sa našim stavom, ali kad ti jedna država ponudi i omogući sve, ne vidim razlog(e) da joj okrenem ledja.

CR7

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 5. novembar 2020 13:42)


Upitanju su mladi momci sa puno potencijala, ko može da kaže da nisu kvalitetom dobri ne za Nemačku, nego za Brazil, tako da ta kvaziteorija ne stoji.

ke,ke,ke

pre 3 godine

Mojoj deci koja su rodjena u Nemačkoj nikada nebi dozvolio da se bave srpskom politikom i srpskim fudbalom! Vaspitavana su da vole Srbiju i bez obzira čiji pasoš imaju da je Srbija jedina naša domovina. Ali fudbal i politika je nešto najgore što postoji u našoj divnoj zemlji! Svaka čast momcima i njihovim roditeljima ali će se sigurno jako brzo zapitati šta nam je ovo trebalo. Zivela Srbija!
(Boro iz Pobede, 05. novembar 2020 15:57

Voli Srbiju, divna zemlja Srbija, a zapalio u Nemačku i iz Nemačke soli pamet drugima.

Caw

pre 3 godine

Živim u Inostranstvu godinama a žena mi je iz Kolumbije, oduvek sam decu vaspitao da znaju srpske tradicije, običaje, proslave, jezik itd. isto tako sa majčine strane da znaju gde su im koreni, ko su im baba i deda. Bave se sportom i ako jednog dana budu predstavljali neku državu to može samo biti Srbija ili Kolumbija, to neka oni odluče.

СОС

pre 3 godine

А сада мало да се зезате са презименом ове деце,пошто је појединцима то душевна храна а и сујета зато што ништа постигли у животу нисте сем омаловажавања нечијег напретка.

sirovina

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 05. novembar 2020 13:42)

Upravo tako, al ovde vecina pada na te fake patriotske razloge...
(prdoslav, 05. novembar 2020 13:57)

dobri moj drugar i motika je čuveno prezime iz okoline Sarajeva dakle oni sa Srbijom nemaju dodirnih tačaka samo su Srpske nacionalnosti iz Bosne i Hercegovine dakle Mogli su da uzmu i Bosnu i Hercegovinu da im nije Matica Srbija u krvi. Pošto živim u pokrajini Bajern čuo sam da su talentovani.

Alex

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 05. novembar 2020 13:42)

Upravo tako, al ovde vecina pada na te fake patriotske razloge...
(prdoslav, 5. novembar 2020 13:57)

Dipl.inženjer građevine sam, odlično plaćen, sređen život, ali se vratio u svoju zemlju. Deca će da mi rastu sa svojim narodom, učiće svoju kulturu, znaće ko su i šta su i biće svoji na svome. Da se ne lažemo, nema ništa bolje nego živeti u svojoj zemlji a od svog posla mogu lepo da živim i u Srbiji.Nema tih para koje mogu da plate otuđenost od voljenih ljudi.To znate i vi a znamo i mi što smo živeli u inostranstvu. Zato ću reći : ako ne može Srbija, dobra vam je i Nemačka.

Kun' - fu Panda

pre 3 godine

Napred Bajern , Nemacka od koje ekonomski zavisimo, i nasa domovina Bosna. A motike neka igraju za koga hoce.
(Rasim Np, 05. novembar 2020 17:12)

E pa onda se vuci u svoju domovinu i tamo prosipaj pamet.....

Oliver Kosta

pre 3 godine

Kako su pogresili. Kao Ivan Ergic,Kuzmanovic,Subotic. Mogli su da igraju gde su hteli i da imaju rezultate ali srce je reklo Srbija,zemlja mesetara,muljatora,kriminala. Steta.

Boro iz Pobede

pre 3 godine

(ke,ke,ke, 5. novembar 2020 16:45)
Zapalio u Nemčku februara 1999 nisam hteo da me bombarduju zbog katasrofalne politike ovih koji još uvek nisu sjašili! Šta je bila greška, da ostanem i pobedim NATO? I sada nemam prava da volim Srbiju u kojoj ostavljam svake godine novca da mogu da zive dve porodice i tako već 20 godina!

benić boro

pre 3 godine

Svaka čast momcima a i njihovim roditeljima,nema nista draže i milije nego predstavljati svoju zemlju i zemlju svojih djedova.Ma gdje god mi živjeli mi smo Srbi i volimo svoju zemlju ma kakva god ona bila,biće jedan dan još uredjenija i bolja sigurno.Ja živim vani i imam tri sina i kćerku i kad odrastu ako bi bili sportisti vrhunski naravno ja bih ih
savjetovao da igraju za našu Srbiju. Inače sam iz Laktaša kod Banja Luke.Ko misli drugačije poštujem...

hmm

pre 3 godine

Pazi, da l' su oni dovoljno dobri za Nemačku ili ne nije ni bitno. Kao da bi nam trenutni fudbalski reprezentativci svi dobili pozive za nemačku reprezentaciju samo da imaju dokumente?

Važno je da klinci koji odrastaju po inostranstvu budu kontaktirani i pozvani u mlađe reprezentacije u svakom sportu kojim se bave. Pa da se 1 od 100 pokaže kao dobar, dobro je, svakako ih većina neće imati mesto u seniorskoj reprezentaciji. Koliko ljudi je otišlo i odlazi, uskoro ionako neće više biti dovoljno dece ovde sa talentom. A onda ćemo da gubimo od Nemačke, Austrije, Norveške i sličnih zbog igre nekih mladih sportista koji ne slave kad nas pobede i da se čudimo kako ne igraju za nas kad se osećaju kao Srbi.

Kun' - fu Panda

pre 3 godine

Svaka cast momci. sve cestitke i pohvale, pravi ste. Vi ste pravi primjer sportiste, a sto je jos vaznije pokazali ste da uvjek moras znati ko si i odakle si.....naklon do poda...

Pauk Pletikosa

pre 3 godine

Momci su birali srcem i uradili su pravu stvar, jer se za reprezentaciju igra srcem i nikom ne treba igrač koji će kad mu ne odgovara igrati kao da ga puškom teraš. Što kaže Vanja Grbić za reprezentaciju ne treba da igraju najbolji nego oni koji najviše žele da igraju. Ista priča bi bila da su izabrali Nemačku jer su to želeli. Igrači koji se dvoume za koju će reprezentaciju igrati ne treba da igraju ni za jednu reprezentaciju.

Stevan

pre 3 godine

Kakve veze ima Sarajevo sa Srbijom?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 5. novembar 2020 21:55)

Kakvog li glupog komentara.
@Aleksandre, ti ili pises negde iz Australije i veze nemas sta se ovde desava ili provociras.
Sarajevo je bio vecinski srpski grad do pocetka 20-og veka.
U njemu je pored svih progona ziveo znatan broj Srba koji su pod Alijom Izetbegovicem doziveli surovi egzodus, nekoliko hiljada je pobijeno a ostali prognani.
Svi pricaju o muslimanskim zrtvama a o srpskim ni pomena, a Srbi u Sarajevu su jedni od najvecih stradalnika gradjanskog rata u Bosni.

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

Citam komentare i primecujem da ima vise zluradih kometara, pa i cinicnih. Zbog cega to? Da li je sramota da deca budu vaspitvana i da postuju zemlju u kojoj su rodjena i istovremeno da postuju zemlju u kojoj su rotitelji rdjeni?

Zasto stalno pocinje neki vid "rata" u kometarima, na racun prezimena, da li su u pravu oni koji vaspitavaju decu da vole obe zemlje, ili oni koji su zauvek rekli zbogom itd.

Da li pripadnici ostalih nacija tako razmisljaju, jeste li se zapitali? Mozda Italijani u Americi iako su treca generacija koja je tamo rodjena, dozivljavaju Italiju kao svoju zemlju koju vise vole od USA, na primer. Ili Irci u Bostonu, susedi u Australiji itd.

Momcima svaka cast ako su toliko dobri i ako zele da igraju za Srbiju, sta ima lose u tome?

Da su kojim slucajem odlucili drugacije, verujem da bi vecina onih koji ih sada omalovazavaju pisali kako su klinci izdajnici, i kako su trebali da izaberu drugu reprezentaciju itd.

Manite se tih stvari i budite srecni da imamo bar ljude koji ce nas predstavljati i u tom svetu pozitivno.

Pozdrav svima gde god bili.

nbc

pre 3 godine

Bože kakav smo narod postali. Toliko negativnih komentara zato što djeca znaju svoje porijeklo i ne stide se svojih korijena? Sram vas bilo. Preci vam se okreću u grobovima.

Donato

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 05. novembar 2020 13:42)

Upravo tako, al ovde vecina pada na te fake patriotske razloge...
(prdoslav, 5. novembar 2020 13:57)

Dipl.inženjer građevine sam, odlično plaćen, sređen život, ali se vratio u svoju zemlju. Deca će da mi rastu sa svojim narodom, učiće svoju kulturu, znaće ko su i šta su i biće svoji na svome. Da se ne lažemo, nema ništa bolje nego živeti u svojoj zemlji a od svog posla mogu lepo da živim i u Srbiji.Nema tih para koje mogu da plate otuđenost od voljenih ljudi.To znate i vi a znamo i mi što smo živeli u inostranstvu. Zato ću reći : ako ne može Srbija, dobra vam je i Nemačka.
(Alex, 5. novembar 2020 14:30)

Bla, bla, bla...
Da nisi dobro plaćen u Srbiji (kao što si naveo), da li bi se vratio i ovde držao slovo o patriotizmu.

prdoslav

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 05. novembar 2020 13:42)

Upravo tako, al ovde vecina pada na te fake patriotske razloge...

nebitan srbin

pre 3 godine

meni samo nije jasno kako moze neko jednom bivsem fudbaleru da da da upravlja takvim biserima.to kazem kao roditelj i kao neko ko voli svoju zemlju i svoju reprezentaciju.svi bivsi fudbaleri koji zele da postanu treneri selektori da rade u strucnom stabu moraju da prodju neku skolu moraju da poloze neke ispite iz pedagogije moraju da zavrse bar koju godinu na dif-u. kakva vajda sto u dvoristu stoji parkiran najskuplji auto ako ja ne umem da ga vozim. to je jednostavno reseno u mnogim klubovima u mnogim zemljama samo kod nas je pravilo da se to tako moze. setite se samo jednog svetislava pesica koji je nepismen kao trener uzeo profesora fizicke kulture da napravi juniorsku reprezentaciju .rezultat je neverovatan verujem da ne samo sto je napravio spartansku reprezentaciju nego je napravio svakom momku karijere kakvih nikada niko nece u kosarci. takvi treneri nam trebaju i u fudbalu a ne uzmes neko trenersko tele koje sedi u kaficu gleda arenu i sport klub i sastavlja reprezentaciju a telefon non stop zvoni menadzeri nude ovog nude ovog.savez isto tako .

BudaK.

pre 3 godine

Jedva čekam da braća Motika postanu milioneri. Neka vide navijači i boranija kako se živi život dok rintaju za račune, hranu i 10 godina star auto.

Grk

pre 3 godine

Decki Nemanja Nikola su Biseri imaju kucnu kulturu pravo vaspitani zelimo im svu srecu pre svega zdravlja a srce imaju za Fuzbal bravo Motike

Marko

pre 3 godine

Deco, razmislite još jednom... Prvo bih vam savetovao da uđete na srpske portale i pogledate komentare o Milinković Saviću i sličnim pričama... Pa donesite onda odluku!!!

veliki strumf

pre 3 godine

nije pobeda FSS, nego oca i vaspitanja... i ko zna kog potaka i koje babe...
(šumar, 05. novembar 2020 13:46) Da, ali se nisu sami pozvali u reprezentaciju. Sigurno su ljudi iz FSS kontaktirali njihovog oca, raspitivali se. Šta mislite, da nije bilo ovakvih slučajeva u zadnje 2 decenije, da nije bilo naše dece koja su igrala ko zna gde i sanjala dres reprezentacije svoje zemlje, ali je celne ljude FSS za to bolelo uvo?! Naravno da je bilo. A i kad bi neko došao, posle prve utakmice bi pobegao. Nisu ova braca jedini slučaj sada, ima ih bar 5 u zadnjih par meseci i kad je nešto dobro to treba pohvaliti, a ovu stvar FSS je odlično odradio za sada! Samo neka nastave, sigurno ima još talenata.

Boro iz Pobede

pre 3 godine

Mojoj deci koja su rodjena u Nemačkoj nikada nebi dozvolio da se bave srpskom politikom i srpskim fudbalom! Vaspitavana su da vole Srbiju i bez obzira čiji pasoš imaju da je Srbija jedina naša domovina. Ali fudbal i politika je nešto najgore što postoji u našoj divnoj zemlji! Svaka čast momcima i njihovim roditeljima ali će se sigurno jako brzo zapitati šta nam je ovo trebalo. Zivela Srbija!

Рајко Четник

pre 3 godine

podsetnik, 5. novembar 2020 14:06) # Link komentara
Браво за коментар ништа за додати и одузети. Све објашњено и ово је узрок пропасти нашег фудбала.
ПС клинцима свака част на патриотизму.

ultrasrbin

pre 3 godine

Gradjanin sveta, 5. novembar 2020 14:55

Da ovako komentarisu vasa deca pa i da shvatim, ali da nije bilo vasih roditelja ne bi bilo ni vas niti vase zene, a samim tim ni vase dece.
Koja drzava je vasim roditeljima omogucila skolovanje, lecenje i rad?

Gigi

pre 3 godine

Rodom sa Krivajevića su njihovi, kakva Rogatica. Imaće svijetlu budućnost u nekom jakom klubu, a normalno da će igrati za repku. koju vole :)

glisa

pre 3 godine

Sto onda niste svi u Srbiji? SVe dobili od Nemacke ali oni su Srbi. Vatite se kad ste tolike patriote svi. Zamisli ovde neko odraste i on i njegova porodica dobiju sve ono sto ovi dobijaju u Nemackoj a to je bas puno, i onda kaze,znas sta, ipak sam se sad setio, ja sam Holandjanin, idem za njih da igram. Ovde bi lincovali takve a sada hvalospevi o patriotama kojima je Nemacka dala sve dok bi u Srbiji gladovala kompletna familija.

...

pre 3 godine

Bravo djeco! Vidim ovdje da mnogi ne shvataju njihovu odluku da igraju za nasu Srbiju.Mi kako nas zovete prekodrinski Srbi uvijek smo voljeli i volicemo nasu majku Srbiju.Nisam sovinista,ali jesam nacionalista.Sjecam se kao dijete kada bih sa roditeljima isao u Srbiju cim bi presli Drinu ja sam dozivljava neki cudan osjecaj,postajao sam jako raspolozen,veso,nasmijan kao da mi cijelo tijelo gori stvarno tesko je to opisati.Pozdrav sa Romanije za moje zemljake bracu Motike i da ih prati doro zdravlje i sreca,a ujedno pozdrav svim dobrim ljudima na ovoj planeti!
(deda sa Romanije, 05. novembar 2020 16:18)

Deda mani se lovačkih prica.

Grk

pre 3 godine

Decki Nemanja Nikola su Biseri imaju kucnu kulturu pravo vaspitani zelimo im svu srecu pre svega zdravlja a srce imaju za Fuzbal bravo Motike

Zlatno doba

pre 3 godine

I za njihove dalje fudbalske karijere ovo je lose, a i moralno pogresno. Umesto da gledaju sta je za njih najbolje, kao onaj decko sto je odlucio da igra za Kosovo
ili kako vec, vrtela se vest na b92 neko vreme. Svi su drvlje i kamenjem na njega krenuli, a njemu misljenje ljudi iz Srbije nece staviti pare u dzep. Da ste pametni pa da igrate za
zemlju u kojoj ste se rodili, koja vam je sve dala, pravu reprezentaciju, gde je mentalitet da se napada do poslednjeg minuta, a ne da igrate sa nasim splavarima s kojima nista necete osvojiti. Na mestu njihovog oca, ja moju decu nikad ne bih forsirao da igraju za Srbiju, vec za zemlju u kojoj su se rodili. Ali sto ljudi, sto cudi. Zelim im sve najbolje, kako u zivotu, tako i u fudbalskoj karijeri!!!

Krle

pre 3 godine

@@Barselona nije veći klub od Milana i Liverpula.
(Dragan Popovic, 05. novembar 2020 13:38)

ako si ti tako odlučio onda važi :)
(neutralni felš, 05. novembar 2020 14:35)
Nije niko odlučio nego je to fakat.
https://bleacherreport.com/articles/442865-15-best-football-clubs-of-all-time

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

@Caw

Nek' su deca živa i zdrava! Nemoj si previše fleksibilan, svaka čast ženčetu ali ćale si bre, moraju igrati za Srbiju :) Svako dobro!

komnen barjaktar

pre 3 godine

Momci nastupajte za zemlju u kojoj ste rođeni i koja vam je omogućila da razvijate vaš talenat. Dakle Nemačku! Manite se reprezentacija BiH ili Srbije (s kojom baš malo dodirnih tačaka imate, ako se izuzmu usijane glave u familiji dečaka). Valjda u familiji ima neko ko vam želi izistinsko dobro i samo dobro! Pobogu!

mario

pre 3 godine

Pošto živim u pokrajini Bajern čuo sam da su talentovani.
(sirovina, 05. novembar 2020 14:14)
Čuo si, ali nisi vidio i ja sam čuo da na Marsu ima života.

Mantis

pre 3 godine

U Bayernu nikad ni jedan Srbin nije igrao. Za razliku od Hrvata
kojih je jako puno igralo ili vodilo Bayern i koji je najviše
zaslugom nekolicine Hrvata uzdignut od nižerazrednog gradskog
kluba do neprikosnovenog šampiona Nemačke i Evrope. Tako da ..........?
(Marija, 5. novembar 2020 22:33)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zlatko "Čik" Čajkovski i Branko Zebec iznad svih!

Zola

pre 3 godine

@Bravo djeco! Vidim ovdje da mnogi ne shvataju njihovu odluku da igraju za nasu Srbiju.Mi kako nas zovete prekodrinski Srbi uvijek smo voljeli i volicemo nasu majku Srbiju.Nisam sovinista,ali jesam nacionalista.Sjecam se kao dijete kada bih sa roditeljima isao u Srbiju cim bi presli Drinu ja sam dozivljava neki cudan osjecaj,postajao sam jako raspolozen,veso,nasmijan kao da mi cijelo tijelo gori stvarno tesko je to opisati.Pozdrav sa Romanije za moje zemljake bracu Motike i da ih prati doro zdravlje i sreca,a ujedno pozdrav svim dobrim ljudima na ovoj planeti!
(deda sa Romanije, 05. novembar 2020 16:18)
docice i taj dan revans-dan, polako doce cica na kolica.

Stuttgart

pre 3 godine

Igrati za Srbiju znači odreći se njemačkog državljnstva, dali je to baš pametno sa 17 god.
Nacionalni tim je interesantan tek od U21 i kad imaš već potpisan profesionalni ugovor. profesionalni ugovor

Gradjanin sveta

pre 3 godine

Jugoslavija, da odgovorim na pitanje. Nažalost te zemlje više nema tako da ne vidim zašto bi bio posebno vezan samo za jedan deo te bivše države. Imam familiju i prijatelje po čitavoj Jugi i podjednako su mi dragi i Beograd i Sarajevo i Dubrovnik. Trenutno mi je lepo i ugodno tu gde živim (i mojoj deci) i ja (a izgleda i moja deca) kao pragmatičan čovek ne padam na sentimentalnost.

Mario

pre 3 godine

Igrajte vi momci za Bosnu posto ste i rođeni u Sarajevu. Nemate vi dodirnih tačkica sa Srbjom.
Imamo mi svoje monadžere koji moraju igrati.

Tako da...

pre 3 godine

U Bayernu nikad ni jedan Srbin nije igrao. Za razliku od Hrvata kojih je jako puno igralo ili vodilo Bayern i koji je najviše zaslugom nekolicine Hrvata uzdignut od nižerazrednog gradskog kluba do neprikosnovenog šampiona Nemačke i Evrope. Tako da ..........?
(Marija, 5. novembar 2020 22:33)

Gde je igrao Radmilo Mihajlović?!?!

panter pudlica

pre 3 godine

Svaka čast za izbor. Mada, nek se pripreme na to da će možda jednom (a možda ni jednom) igrati na SP, dok bi sa Nemačkom verovatno osetili ukus kako je biti prvak sveta...

Marija

pre 3 godine

U Bayernu nikad ni jedan Srbin nije igrao. Za razliku od Hrvata kojih je jako puno igralo ili vodilo Bayern i koji je najviše zaslugom nekolicine Hrvata uzdignut od nižerazrednog gradskog kluba do neprikosnovenog šampiona Nemačke i Evrope. Tako da ..........?

Svašta

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 5. novembar 2020 13:42)

Ako makar jedan od njih postane odličan fudbaler, da li će nekoga biti briga za tvoju konstataciju?

:D

pre 3 godine

Igrajte vi momci za Bosnu posto ste i rođeni u Sarajevu. Nemate vi dodirnih tačkica sa Srbjom.
Imamo mi svoje monadžere koji moraju igrati.
(Mario, 6. novembar 2020 08:31)

A ja sam mislio da se kaže manadžeri. Baš sam dugo živeo u zabludi.

Momci rođeni u Berlinu, ali neka si im ti odredio mesto rođenja po svom. Lupetanje ne boli.

neutralni felš

pre 3 godine

Barselona nije veći klub od Milana i Liverpula.
(Dragan Popovic, 05. novembar 2020 13:38)

ako si ti tako odlučio onda važi :)

Južni susjed

pre 3 godine

Glupih li komentara. Pa ko im može uzeti Nemačko državljanstvo? Zašto da ne igraju za Srbiju ako to žele. Srbi su.
(Siniša, 5. novembar 2020 16:40)

Nije komentar glup, nego ti ne poznaješ njemački zakon o državljanstu, naime, po tom zakonu, ne možeš imati srpsko i njemačko državljanstvo istodobno.
Naravno, da postoje izuzaci kao npr Turska ili Iran, čiji zakoni o državljanstvu ne dozvoljavaju istup iz državljanstva, ili zemlje EU.

Seki

pre 4 meseca

Hvala Dragom Bogu da moj sin Trenira fudbal u Nemackoj . Ne trazi da bude zvezda neka ali njemu je bilo interesatno kada sam mu rekao. To.on zna da u, Nemackoj ne postoji Korupcija ,Rasisam ! Trener mu je rekao da ima Potencial. To Nemacki Treneri kad prepoznaju onda je to To.

prdoslav

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 05. novembar 2020 13:42)

Upravo tako, al ovde vecina pada na te fake patriotske razloge...

Gradjanin sveta

pre 3 godine

A žena i ja smo imali totalno drugačiji pristup sa našom decom. Rekli smo im da su pre svega gradjani te države (Zapadna Evropa) u kojoj su rodjeni, koja im je omogućila školovanje, zaposlenje, gde im je društvo, uostalom čijim jezikom se koriste. Ne branimo im da posete Srbiju, ali ne pokazuju neki interes. Draže su im Španija, Italija ili Portugal za letovanje. Znam da se mnogi neće složiti sa našim stavom, ali kad ti jedna država ponudi i omogući sve, ne vidim razlog(e) da joj okrenem ledja.

...

pre 3 godine

Bravo djeco! Vidim ovdje da mnogi ne shvataju njihovu odluku da igraju za nasu Srbiju.Mi kako nas zovete prekodrinski Srbi uvijek smo voljeli i volicemo nasu majku Srbiju.Nisam sovinista,ali jesam nacionalista.Sjecam se kao dijete kada bih sa roditeljima isao u Srbiju cim bi presli Drinu ja sam dozivljava neki cudan osjecaj,postajao sam jako raspolozen,veso,nasmijan kao da mi cijelo tijelo gori stvarno tesko je to opisati.Pozdrav sa Romanije za moje zemljake bracu Motike i da ih prati doro zdravlje i sreca,a ujedno pozdrav svim dobrim ljudima na ovoj planeti!
(deda sa Romanije, 05. novembar 2020 16:18)

Deda mani se lovačkih prica.

glisa

pre 3 godine

Sto onda niste svi u Srbiji? SVe dobili od Nemacke ali oni su Srbi. Vatite se kad ste tolike patriote svi. Zamisli ovde neko odraste i on i njegova porodica dobiju sve ono sto ovi dobijaju u Nemackoj a to je bas puno, i onda kaze,znas sta, ipak sam se sad setio, ja sam Holandjanin, idem za njih da igram. Ovde bi lincovali takve a sada hvalospevi o patriotama kojima je Nemacka dala sve dok bi u Srbiji gladovala kompletna familija.

Stuttgart

pre 3 godine

Igrati za Srbiju znači odreći se njemačkog državljnstva, dali je to baš pametno sa 17 god.
Nacionalni tim je interesantan tek od U21 i kad imaš već potpisan profesionalni ugovor. profesionalni ugovor

Zlatno doba

pre 3 godine

I za njihove dalje fudbalske karijere ovo je lose, a i moralno pogresno. Umesto da gledaju sta je za njih najbolje, kao onaj decko sto je odlucio da igra za Kosovo
ili kako vec, vrtela se vest na b92 neko vreme. Svi su drvlje i kamenjem na njega krenuli, a njemu misljenje ljudi iz Srbije nece staviti pare u dzep. Da ste pametni pa da igrate za
zemlju u kojoj ste se rodili, koja vam je sve dala, pravu reprezentaciju, gde je mentalitet da se napada do poslednjeg minuta, a ne da igrate sa nasim splavarima s kojima nista necete osvojiti. Na mestu njihovog oca, ja moju decu nikad ne bih forsirao da igraju za Srbiju, vec za zemlju u kojoj su se rodili. Ali sto ljudi, sto cudi. Zelim im sve najbolje, kako u zivotu, tako i u fudbalskoj karijeri!!!

mario

pre 3 godine

Pošto živim u pokrajini Bajern čuo sam da su talentovani.
(sirovina, 05. novembar 2020 14:14)
Čuo si, ali nisi vidio i ja sam čuo da na Marsu ima života.

Oliver Kosta

pre 3 godine

Kako su pogresili. Kao Ivan Ergic,Kuzmanovic,Subotic. Mogli su da igraju gde su hteli i da imaju rezultate ali srce je reklo Srbija,zemlja mesetara,muljatora,kriminala. Steta.

Mario

pre 3 godine

Igrajte vi momci za Bosnu posto ste i rođeni u Sarajevu. Nemate vi dodirnih tačkica sa Srbjom.
Imamo mi svoje monadžere koji moraju igrati.

Marija

pre 3 godine

U Bayernu nikad ni jedan Srbin nije igrao. Za razliku od Hrvata kojih je jako puno igralo ili vodilo Bayern i koji je najviše zaslugom nekolicine Hrvata uzdignut od nižerazrednog gradskog kluba do neprikosnovenog šampiona Nemačke i Evrope. Tako da ..........?

komnen barjaktar

pre 3 godine

Momci nastupajte za zemlju u kojoj ste rođeni i koja vam je omogućila da razvijate vaš talenat. Dakle Nemačku! Manite se reprezentacija BiH ili Srbije (s kojom baš malo dodirnih tačaka imate, ako se izuzmu usijane glave u familiji dečaka). Valjda u familiji ima neko ko vam želi izistinsko dobro i samo dobro! Pobogu!

Boro iz Pobede

pre 3 godine

Mojoj deci koja su rodjena u Nemačkoj nikada nebi dozvolio da se bave srpskom politikom i srpskim fudbalom! Vaspitavana su da vole Srbiju i bez obzira čiji pasoš imaju da je Srbija jedina naša domovina. Ali fudbal i politika je nešto najgore što postoji u našoj divnoj zemlji! Svaka čast momcima i njihovim roditeljima ali će se sigurno jako brzo zapitati šta nam je ovo trebalo. Zivela Srbija!

ke,ke,ke

pre 3 godine

Mojoj deci koja su rodjena u Nemačkoj nikada nebi dozvolio da se bave srpskom politikom i srpskim fudbalom! Vaspitavana su da vole Srbiju i bez obzira čiji pasoš imaju da je Srbija jedina naša domovina. Ali fudbal i politika je nešto najgore što postoji u našoj divnoj zemlji! Svaka čast momcima i njihovim roditeljima ali će se sigurno jako brzo zapitati šta nam je ovo trebalo. Zivela Srbija!
(Boro iz Pobede, 05. novembar 2020 15:57

Voli Srbiju, divna zemlja Srbija, a zapalio u Nemačku i iz Nemačke soli pamet drugima.

Donato

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 05. novembar 2020 13:42)

Upravo tako, al ovde vecina pada na te fake patriotske razloge...
(prdoslav, 5. novembar 2020 13:57)

Dipl.inženjer građevine sam, odlično plaćen, sređen život, ali se vratio u svoju zemlju. Deca će da mi rastu sa svojim narodom, učiće svoju kulturu, znaće ko su i šta su i biće svoji na svome. Da se ne lažemo, nema ništa bolje nego živeti u svojoj zemlji a od svog posla mogu lepo da živim i u Srbiji.Nema tih para koje mogu da plate otuđenost od voljenih ljudi.To znate i vi a znamo i mi što smo živeli u inostranstvu. Zato ću reći : ako ne može Srbija, dobra vam je i Nemačka.
(Alex, 5. novembar 2020 14:30)

Bla, bla, bla...
Da nisi dobro plaćen u Srbiji (kao što si naveo), da li bi se vratio i ovde držao slovo o patriotizmu.

Boro iz Pobede

pre 3 godine

(ke,ke,ke, 5. novembar 2020 16:45)
Zapalio u Nemčku februara 1999 nisam hteo da me bombarduju zbog katasrofalne politike ovih koji još uvek nisu sjašili! Šta je bila greška, da ostanem i pobedim NATO? I sada nemam prava da volim Srbiju u kojoj ostavljam svake godine novca da mogu da zive dve porodice i tako već 20 godina!

Marko

pre 3 godine

Deco, razmislite još jednom... Prvo bih vam savetovao da uđete na srpske portale i pogledate komentare o Milinković Saviću i sličnim pričama... Pa donesite onda odluku!!!

sirovina

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 05. novembar 2020 13:42)

Upravo tako, al ovde vecina pada na te fake patriotske razloge...
(prdoslav, 05. novembar 2020 13:57)

dobri moj drugar i motika je čuveno prezime iz okoline Sarajeva dakle oni sa Srbijom nemaju dodirnih tačaka samo su Srpske nacionalnosti iz Bosne i Hercegovine dakle Mogli su da uzmu i Bosnu i Hercegovinu da im nije Matica Srbija u krvi. Pošto živim u pokrajini Bajern čuo sam da su talentovani.

Alex

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 05. novembar 2020 13:42)

Upravo tako, al ovde vecina pada na te fake patriotske razloge...
(prdoslav, 5. novembar 2020 13:57)

Dipl.inženjer građevine sam, odlično plaćen, sređen život, ali se vratio u svoju zemlju. Deca će da mi rastu sa svojim narodom, učiće svoju kulturu, znaće ko su i šta su i biće svoji na svome. Da se ne lažemo, nema ništa bolje nego živeti u svojoj zemlji a od svog posla mogu lepo da živim i u Srbiji.Nema tih para koje mogu da plate otuđenost od voljenih ljudi.To znate i vi a znamo i mi što smo živeli u inostranstvu. Zato ću reći : ako ne može Srbija, dobra vam je i Nemačka.

neutralni felš

pre 3 godine

Barselona nije veći klub od Milana i Liverpula.
(Dragan Popovic, 05. novembar 2020 13:38)

ako si ti tako odlučio onda važi :)

Južni susjed

pre 3 godine

Glupih li komentara. Pa ko im može uzeti Nemačko državljanstvo? Zašto da ne igraju za Srbiju ako to žele. Srbi su.
(Siniša, 5. novembar 2020 16:40)

Nije komentar glup, nego ti ne poznaješ njemački zakon o državljanstu, naime, po tom zakonu, ne možeš imati srpsko i njemačko državljanstvo istodobno.
Naravno, da postoje izuzaci kao npr Turska ili Iran, čiji zakoni o državljanstvu ne dozvoljavaju istup iz državljanstva, ili zemlje EU.

Gradjanin sveta

pre 3 godine

Jugoslavija, da odgovorim na pitanje. Nažalost te zemlje više nema tako da ne vidim zašto bi bio posebno vezan samo za jedan deo te bivše države. Imam familiju i prijatelje po čitavoj Jugi i podjednako su mi dragi i Beograd i Sarajevo i Dubrovnik. Trenutno mi je lepo i ugodno tu gde živim (i mojoj deci) i ja (a izgleda i moja deca) kao pragmatičan čovek ne padam na sentimentalnost.

BudaK.

pre 3 godine

Jedva čekam da braća Motika postanu milioneri. Neka vide navijači i boranija kako se živi život dok rintaju za račune, hranu i 10 godina star auto.

panter pudlica

pre 3 godine

Svaka čast za izbor. Mada, nek se pripreme na to da će možda jednom (a možda ni jednom) igrati na SP, dok bi sa Nemačkom verovatno osetili ukus kako je biti prvak sveta...

deda sa Romanije

pre 3 godine

Bravo djeco! Vidim ovdje da mnogi ne shvataju njihovu odluku da igraju za nasu Srbiju.Mi kako nas zovete prekodrinski Srbi uvijek smo voljeli i volicemo nasu majku Srbiju.Nisam sovinista,ali jesam nacionalista.Sjecam se kao dijete kada bih sa roditeljima isao u Srbiju cim bi presli Drinu ja sam dozivljava neki cudan osjecaj,postajao sam jako raspolozen,veso,nasmijan kao da mi cijelo tijelo gori stvarno tesko je to opisati.Pozdrav sa Romanije za moje zemljake bracu Motike i da ih prati doro zdravlje i sreca,a ujedno pozdrav svim dobrim ljudima na ovoj planeti!

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Vaspitana deca. Svaka čast roditeljima pre svih. Bog vam sreće i zdravlja dao i da se radujemo zajedno vašim uspesima.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Hvala Bogu dolaze nova deca koja su van šablona. Veznjaci, krila, desetke, napadači.

Dosta je više zadnjih veznih, osigurača, rmpalija. Malo fudbala da zaigramo, red je.

Ziveli

pre 3 godine

Ima nas Srba u inostranstvu koji smo i te kako spremni da uradimo nešto za Srbiju. Biće toga sve više. Svako ima svoju priču zašto je tamo negde ali poenta je da je nama Srbija svima u mislima i srcu.

Pauk Pletikosa

pre 3 godine

Momci su birali srcem i uradili su pravu stvar, jer se za reprezentaciju igra srcem i nikom ne treba igrač koji će kad mu ne odgovara igrati kao da ga puškom teraš. Što kaže Vanja Grbić za reprezentaciju ne treba da igraju najbolji nego oni koji najviše žele da igraju. Ista priča bi bila da su izabrali Nemačku jer su to želeli. Igrači koji se dvoume za koju će reprezentaciju igrati ne treba da igraju ni za jednu reprezentaciju.

СОС

pre 3 godine

А сада мало да се зезате са презименом ове деце,пошто је појединцима то душевна храна а и сујета зато што ништа постигли у животу нисте сем омаловажавања нечијег напретка.

CR7

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 5. novembar 2020 13:42)


Upitanju su mladi momci sa puno potencijala, ko može da kaže da nisu kvalitetom dobri ne za Nemačku, nego za Brazil, tako da ta kvaziteorija ne stoji.

ultrasrbin

pre 3 godine

Gradjanin sveta, 5. novembar 2020 14:55

Da ovako komentarisu vasa deca pa i da shvatim, ali da nije bilo vasih roditelja ne bi bilo ni vas niti vase zene, a samim tim ni vase dece.
Koja drzava je vasim roditeljima omogucila skolovanje, lecenje i rad?

Zola

pre 3 godine

@Bravo djeco! Vidim ovdje da mnogi ne shvataju njihovu odluku da igraju za nasu Srbiju.Mi kako nas zovete prekodrinski Srbi uvijek smo voljeli i volicemo nasu majku Srbiju.Nisam sovinista,ali jesam nacionalista.Sjecam se kao dijete kada bih sa roditeljima isao u Srbiju cim bi presli Drinu ja sam dozivljava neki cudan osjecaj,postajao sam jako raspolozen,veso,nasmijan kao da mi cijelo tijelo gori stvarno tesko je to opisati.Pozdrav sa Romanije za moje zemljake bracu Motike i da ih prati doro zdravlje i sreca,a ujedno pozdrav svim dobrim ljudima na ovoj planeti!
(deda sa Romanije, 05. novembar 2020 16:18)
docice i taj dan revans-dan, polako doce cica na kolica.

Stevan

pre 3 godine

Kakve veze ima Sarajevo sa Srbijom?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 5. novembar 2020 21:55)

Kakvog li glupog komentara.
@Aleksandre, ti ili pises negde iz Australije i veze nemas sta se ovde desava ili provociras.
Sarajevo je bio vecinski srpski grad do pocetka 20-og veka.
U njemu je pored svih progona ziveo znatan broj Srba koji su pod Alijom Izetbegovicem doziveli surovi egzodus, nekoliko hiljada je pobijeno a ostali prognani.
Svi pricaju o muslimanskim zrtvama a o srpskim ni pomena, a Srbi u Sarajevu su jedni od najvecih stradalnika gradjanskog rata u Bosni.

podsetnik

pre 3 godine

Navešću samo neke primere.
Marko Marin, kao jako mlad dospeo do A tima Nemačke. Nemački Mesi tako su ga zvali. Kasnije je imao teške povrede koje su mu onemogućile da napravi karijeru koju su mu predvišali. Sam je govorio da ga niko iz Srbije nije kontaktirao i ponudio mu da bude reprezentativac.
Arnautović je imao ogromnu želju da nastupa za Srbiju,ali nije dobio poziv selektora.
Procena bivšeg selektora mlade reprezentacije Pižona je bila da je Zvjezdan Misimović netalentovan, pa je oterao dečka iz mlade reprezentacije Srbije. Kasnije je isti Misimović postao šampion Nemačke sa svojim klubom i ušao u idealnu postavu Bundeslige za tu sezonu postavivši rekord po broju asistencija u jednoj sezoni. Prihvatio je poziv za reprezentaciju Bosne.
Umalo nismo oterali Sergeja Milinkoviča Savića koga su muvali Crnogorci i BIH (jer su mu roditelji iz Bosne). Muslin je zbog sukoba sa Kežmanom, menadžerom Sergeja koji je optužio Muslina za mahinacije i traženje procenta od prodaje igrača, izostavljao Sergeja iz reprezentacije samo zbog Kežmana. Posle su se Muslinovi botovi razleteli po srpskim portalima neprestano pominjujući Kežmana i omalovažavajući Sergeja.
Slučak Ramba Petkovića su mnogi zaboravili.
Izgubili smo više sjajnih igrača zbog sujetnih ili ludih selektora. Eto nadam se da je tome došao kraj i da ćemo se ponašati kao Hrvati koji pažljivo prate svoje talente iz dijaspore, pa im pola reprezentacije čine rođeni u inostranstvu.

veliki strumf

pre 3 godine

nije pobeda FSS, nego oca i vaspitanja... i ko zna kog potaka i koje babe...
(šumar, 05. novembar 2020 13:46) Da, ali se nisu sami pozvali u reprezentaciju. Sigurno su ljudi iz FSS kontaktirali njihovog oca, raspitivali se. Šta mislite, da nije bilo ovakvih slučajeva u zadnje 2 decenije, da nije bilo naše dece koja su igrala ko zna gde i sanjala dres reprezentacije svoje zemlje, ali je celne ljude FSS za to bolelo uvo?! Naravno da je bilo. A i kad bi neko došao, posle prve utakmice bi pobegao. Nisu ova braca jedini slučaj sada, ima ih bar 5 u zadnjih par meseci i kad je nešto dobro to treba pohvaliti, a ovu stvar FSS je odlično odradio za sada! Samo neka nastave, sigurno ima još talenata.

Kun' - fu Panda

pre 3 godine

Napred Bajern , Nemacka od koje ekonomski zavisimo, i nasa domovina Bosna. A motike neka igraju za koga hoce.
(Rasim Np, 05. novembar 2020 17:12)

E pa onda se vuci u svoju domovinu i tamo prosipaj pamet.....

nebitan srbin

pre 3 godine

meni samo nije jasno kako moze neko jednom bivsem fudbaleru da da da upravlja takvim biserima.to kazem kao roditelj i kao neko ko voli svoju zemlju i svoju reprezentaciju.svi bivsi fudbaleri koji zele da postanu treneri selektori da rade u strucnom stabu moraju da prodju neku skolu moraju da poloze neke ispite iz pedagogije moraju da zavrse bar koju godinu na dif-u. kakva vajda sto u dvoristu stoji parkiran najskuplji auto ako ja ne umem da ga vozim. to je jednostavno reseno u mnogim klubovima u mnogim zemljama samo kod nas je pravilo da se to tako moze. setite se samo jednog svetislava pesica koji je nepismen kao trener uzeo profesora fizicke kulture da napravi juniorsku reprezentaciju .rezultat je neverovatan verujem da ne samo sto je napravio spartansku reprezentaciju nego je napravio svakom momku karijere kakvih nikada niko nece u kosarci. takvi treneri nam trebaju i u fudbalu a ne uzmes neko trenersko tele koje sedi u kaficu gleda arenu i sport klub i sastavlja reprezentaciju a telefon non stop zvoni menadzeri nude ovog nude ovog.savez isto tako .

nbc

pre 3 godine

Bože kakav smo narod postali. Toliko negativnih komentara zato što djeca znaju svoje porijeklo i ne stide se svojih korijena? Sram vas bilo. Preci vam se okreću u grobovima.

Krle

pre 3 godine

@@Barselona nije veći klub od Milana i Liverpula.
(Dragan Popovic, 05. novembar 2020 13:38)

ako si ti tako odlučio onda važi :)
(neutralni felš, 05. novembar 2020 14:35)
Nije niko odlučio nego je to fakat.
https://bleacherreport.com/articles/442865-15-best-football-clubs-of-all-time

Mantis

pre 3 godine

U Bayernu nikad ni jedan Srbin nije igrao. Za razliku od Hrvata
kojih je jako puno igralo ili vodilo Bayern i koji je najviše
zaslugom nekolicine Hrvata uzdignut od nižerazrednog gradskog
kluba do neprikosnovenog šampiona Nemačke i Evrope. Tako da ..........?
(Marija, 5. novembar 2020 22:33)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zlatko "Čik" Čajkovski i Branko Zebec iznad svih!

hmm

pre 3 godine

Pazi, da l' su oni dovoljno dobri za Nemačku ili ne nije ni bitno. Kao da bi nam trenutni fudbalski reprezentativci svi dobili pozive za nemačku reprezentaciju samo da imaju dokumente?

Važno je da klinci koji odrastaju po inostranstvu budu kontaktirani i pozvani u mlađe reprezentacije u svakom sportu kojim se bave. Pa da se 1 od 100 pokaže kao dobar, dobro je, svakako ih većina neće imati mesto u seniorskoj reprezentaciji. Koliko ljudi je otišlo i odlazi, uskoro ionako neće više biti dovoljno dece ovde sa talentom. A onda ćemo da gubimo od Nemačke, Austrije, Norveške i sličnih zbog igre nekih mladih sportista koji ne slave kad nas pobede i da se čudimo kako ne igraju za nas kad se osećaju kao Srbi.

Kun' - fu Panda

pre 3 godine

Svaka cast momci. sve cestitke i pohvale, pravi ste. Vi ste pravi primjer sportiste, a sto je jos vaznije pokazali ste da uvjek moras znati ko si i odakle si.....naklon do poda...

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

Citam komentare i primecujem da ima vise zluradih kometara, pa i cinicnih. Zbog cega to? Da li je sramota da deca budu vaspitvana i da postuju zemlju u kojoj su rodjena i istovremeno da postuju zemlju u kojoj su rotitelji rdjeni?

Zasto stalno pocinje neki vid "rata" u kometarima, na racun prezimena, da li su u pravu oni koji vaspitavaju decu da vole obe zemlje, ili oni koji su zauvek rekli zbogom itd.

Da li pripadnici ostalih nacija tako razmisljaju, jeste li se zapitali? Mozda Italijani u Americi iako su treca generacija koja je tamo rodjena, dozivljavaju Italiju kao svoju zemlju koju vise vole od USA, na primer. Ili Irci u Bostonu, susedi u Australiji itd.

Momcima svaka cast ako su toliko dobri i ako zele da igraju za Srbiju, sta ima lose u tome?

Da su kojim slucajem odlucili drugacije, verujem da bi vecina onih koji ih sada omalovazavaju pisali kako su klinci izdajnici, i kako su trebali da izaberu drugu reprezentaciju itd.

Manite se tih stvari i budite srecni da imamo bar ljude koji ce nas predstavljati i u tom svetu pozitivno.

Pozdrav svima gde god bili.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

@Caw

Nek' su deca živa i zdrava! Nemoj si previše fleksibilan, svaka čast ženčetu ali ćale si bre, moraju igrati za Srbiju :) Svako dobro!

Рајко Четник

pre 3 godine

podsetnik, 5. novembar 2020 14:06) # Link komentara
Браво за коментар ништа за додати и одузети. Све објашњено и ово је узрок пропасти нашег фудбала.
ПС клинцима свака част на патриотизму.

Caw

pre 3 godine

Živim u Inostranstvu godinama a žena mi je iz Kolumbije, oduvek sam decu vaspitao da znaju srpske tradicije, običaje, proslave, jezik itd. isto tako sa majčine strane da znaju gde su im koreni, ko su im baba i deda. Bave se sportom i ako jednog dana budu predstavljali neku državu to može samo biti Srbija ili Kolumbija, to neka oni odluče.

Gigi

pre 3 godine

Rodom sa Krivajevića su njihovi, kakva Rogatica. Imaće svijetlu budućnost u nekom jakom klubu, a normalno da će igrati za repku. koju vole :)

benić boro

pre 3 godine

Svaka čast momcima a i njihovim roditeljima,nema nista draže i milije nego predstavljati svoju zemlju i zemlju svojih djedova.Ma gdje god mi živjeli mi smo Srbi i volimo svoju zemlju ma kakva god ona bila,biće jedan dan još uredjenija i bolja sigurno.Ja živim vani i imam tri sina i kćerku i kad odrastu ako bi bili sportisti vrhunski naravno ja bih ih
savjetovao da igraju za našu Srbiju. Inače sam iz Laktaša kod Banja Luke.Ko misli drugačije poštujem...

Grk

pre 3 godine

Decki Nemanja Nikola su Biseri imaju kucnu kulturu pravo vaspitani zelimo im svu srecu pre svega zdravlja a srce imaju za Fuzbal bravo Motike

:D

pre 3 godine

Igrajte vi momci za Bosnu posto ste i rođeni u Sarajevu. Nemate vi dodirnih tačkica sa Srbjom.
Imamo mi svoje monadžere koji moraju igrati.
(Mario, 6. novembar 2020 08:31)

A ja sam mislio da se kaže manadžeri. Baš sam dugo živeo u zabludi.

Momci rođeni u Berlinu, ali neka si im ti odredio mesto rođenja po svom. Lupetanje ne boli.

Tako da...

pre 3 godine

U Bayernu nikad ni jedan Srbin nije igrao. Za razliku od Hrvata kojih je jako puno igralo ili vodilo Bayern i koji je najviše zaslugom nekolicine Hrvata uzdignut od nižerazrednog gradskog kluba do neprikosnovenog šampiona Nemačke i Evrope. Tako da ..........?
(Marija, 5. novembar 2020 22:33)

Gde je igrao Radmilo Mihajlović?!?!

Svašta

pre 3 godine

Kad ne možeš za Nemačku dobra je i Srbija.
(cxy, 5. novembar 2020 13:42)

Ako makar jedan od njih postane odličan fudbaler, da li će nekoga biti briga za tvoju konstataciju?

Grk

pre 3 godine

Decki Nemanja Nikola su Biseri imaju kucnu kulturu pravo vaspitani zelimo im svu srecu pre svega zdravlja a srce imaju za Fuzbal bravo Motike

Seki

pre 4 meseca

Hvala Dragom Bogu da moj sin Trenira fudbal u Nemackoj . Ne trazi da bude zvezda neka ali njemu je bilo interesatno kada sam mu rekao. To.on zna da u, Nemackoj ne postoji Korupcija ,Rasisam ! Trener mu je rekao da ima Potencial. To Nemacki Treneri kad prepoznaju onda je to To.