Ponedeljak, 18.07.2005.

08:07

Milanu Babiću ipak 13 godina

U Haškom tribunalu potvrđena je presuda Milanu Babiću kojom je osuđen na 13 godina zatvora.

Izvor: B92

Milanu Babiæu ipak 13 godina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Magarac

pre 18 godina

Ako vala, mada je treba dobiti jos vecu kaznu.
Napravio "dil" sa tuziocima, upotrebljen protiv Kraisnika i kasnije Milosevica, dobio presudu na koju se zalio, tuzilasvto ispunilo obecanje da da "misljanje" da je kazna "previsoka", ali eto sudije odbacile.
Gde je bio - nigde, sta je (u)radio - nista, sem autogolova onda(90-ih) i sad.
Sta god govorio kad izadje ko ce mu verovati i od Srba a kamoli od onih drugih.

MIRKO

pre 18 godina

Milan Babic je prihvatio da svedoci protiv Slobodana Milosevica sto mu ne ide u prilog.Da li je Slobo kriv ili nije ja kao Srbin nikada ne bih svedocio protiv Srbina pred bilo kakvim stranim sudom. Biljana Plavsic je ipak pokazala veliku covecnost sto nije pristala da svedoci na montiranom haskom procesu. Milan je pokazao veliku sebicnost, pokazao je da je veliki interesdzija.

zarko

pre 18 godina

Babic je posten ko "Vrata od Zadra", covjek koji je imao ambicje u svemu osim u struci, egoista kao i Milosevic, najvece zlo koje je moglo snaci narod krajine... Neka mu sad pomaze rodjak Paraga.

ZG

pre 18 godina

Bolje bi bilo rukovodstvu tzv. Krajine da su pristali na mirnu reintegraciju pod nadzorom UN, kako im je i nudjeno. Medjutim njihove vodje NISU to htjele, a sami su prvi kidnuli u Banja Luku i Beograd. Tako da je razlika u broju ostalih Srba u Ist. Slavoniji i tzv. Krajini drasticno razlicita.

Istina o Milan Babiću

pre 18 godina

Babić nije komandirao nikakvim vojnim ili paravojnim formacijama?
Babić je kao predsjednik Izvršnog vijeća SAO Krajine bio vrhovni komandant svih jedinica TO Krajine. Babić je u aprilu 1991. proglasio da je SAO Krajina sastavni dio Republike Srbije, čak ga je i Sloba morao umirivati i stišavati njegov entuzijazam o tome kako su Obrovac i Benkovac sastavni dio teritorije Republike Srbije.
Babić je početkom 1995. u javnosti odbio plan Z-4 jer kako je on rekao, ne moze srpski narod pristati da ima neku autonomiju u par Tuđmanovih županija. A to što se s naknadnom pamecu govori da je on pristao na PLan Z-4 to su price. Mozda je i mislio da je plan dobar, ali svakako to nije javno rekao. I onda je u julu 1995., par dana pred "Oluju" opet isplivao na površinu i postao premijer RSK. To mu je bilo glavno - zadovoljiti njegovu politicku ambiciju, pa i ako brod tone. I tek je dva dana prije "OLuje" molio Pitera Galbrajta da intervenira i da Srbi prihvacaju Plan Z-4. Jasno, zakasnio je, zakasnio je za nekih pet godina...
Usput, kad je pocela "Oluja" bio je u Beogradu, nije imao snage da bude u Kninu, gdje su barem bili Martic i Mrksic.
I kako rece Babic jednog lepog dana 1990 - "Srpsko nacionalno vece pozvalo je srpski narod da se brani od ustasoidne vlasti". Ma, super!

Malivuk

pre 18 godina

Ako je Babic, kako sam kaze spoznao svoju zabludu, priznao svoje ucesce u zlocinackom poduhvatu i uistinu spoznao koliko nesrece je proizvela njegova politicka djelatnost u Krajini, kako onda moze da cvili sto je dobio (samo) 13 godina. Ocigledno on je sve drugo osim iskren pokajnik, koji bi u skladu s onim sto danas oseca primio svoj usud cutke i mirno.
Kao sto je Babic danas ljigavac bez trunke casti i morala, takav je bio i s pocetka devedesetih. S tim u vezi njegova krivica je mnogo teza, jer je toliki narod (i Srbe i Hrvate) gurao u nepojamnu nesrecu ocigledno iz niskih pobuda i za vlastitu korist, a ne iz politickog uverenja/zablude.
Sto trinaest godina za takve nije malo...

Visitour

pre 18 godina

Babić je častan koliko i Biljana Plavišić. Sećam se kada su oboje u svojim govorima bili radikalniji i od Šešelja. Ovo je premala kazna za takvu gnjidu kakav je Babić

debeljko

pre 18 godina

Ocigledno je da Babic nije svedocio po savesti nego u nadi da ce proci sa malom kaznom.
Ovo ce da bude nauk ostalima da bar ne moraju za dzabe da lazu kako se tuzilastvu svidja.

Milko

pre 18 godina

E, stvarno, nama izgleda pomoći nema. Milan Babić je u Hag otišao kao častan čovek, priznao svoje grehe, svedočio protiv Miloševića i svedočiće još protiv nekoliko zlikovaca. Odmerena mu je kazna. Ne brinu mene ovde čuveni "slobisti" i radikali, nego ljudi koji imaju normalan stav u drugim prilikama ali su oko Babića ostrašćeni. Dakle, Milan Babić nije nikada odbio Plan Z 4, već se za njega zalagao. Plan je odbio Martić po Miloševićevom nalogu. Milan Babić se zalagao, od 1992. godine pa do pada Krajine za političko rešenje i opstanak Srba u Hrvatskoj. Nikada nije komandovao nikakvim vojnim, paravojnim, policijskim i parapolicijskim jedinicama i grozio se oružija. To kažem jer to znam, a posebno napominem laž tog nekog Vasića, koji kaže da je bio njegov dobrovoljac. Vasić je bio možda dobrovoljac Jovice Stanišića,Vojislava Šešelja ili Mirka Jovića ( što je isto), ali ne nikako Milana Babića. Simptomatično je da o njemu kao krajnje negativnoj ličnosti imaju isti stav srpski nacionalisti i hrvatski nacionalisti. Logično, jer je on bez obzira na negativnu ulogu koju je igrao 1990. prvi provalio dogovoreni rat Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana. Bez Milana Babića, nikada "Oluja" nebi bila okvalifikovana kao zajedički zločinački poduhvat. Zato gospodo nacionalisti, uvucite malo rogove. milan Babić će u istoriji biti poznačen kao pozitivna ličnost jer je smogao snage da ukaže na zlo. I rasturio je Slobu, ali i druge gospodare rata.

Stepa

pre 18 godina

Izuzetno mi je drago sto je jedna nula od coveka dobila sto je zasluzila, sto su njegove lazi, izdaja i kukavicluk odgovarajuce "nagradjeni". Neka to bude nauk i drugima koji trce da se dodvore i prodaju se kako bi sacuvali svoju kozu ili se ovajdili na bilo koji nacin.

lord alucard

pre 18 godina

Nagradili ga za saradnju!!!
Tako je to budes dobar s hagom najebes, ne budes najebes i kako god okrenes Srbi najebu!
Ja se izvinjavam na prostim reciam ali drugacije ne mogu naci za ovakvu priliku.

Temistogen

pre 18 godina

I kao sto kaze srpski narod: "Pucina je stoka jedna grdna, dobre duse kad joj rebra puc'u." Tako se i Milan Babic polomi za srpski narod u Krajini, pa ko je odbio plan Z 4? Ko je odbio drzavu u drzavi? Naravno Babic. Sad je smislio pogresnu racunicu, optuziti Milosevica i ostale, i ziveti srecno do kraja zivota... E pa nece moci Babicu, oni koji su odgovorni za najvecu etnicku katastrofu naseg naroda trebalo bi doveka da tamnuju.

donkizele

pre 18 godina

Mislim da je razlog njegovog "pokajanja" da je mislio da ce proci sa nekom minimalnom kaznom, na racun ugleda srpskog naroda. Drago mi je da nije uspeo u tome i vjerujem da se sad tek kaje za to sto je "priznao" svoje "grijehe" i da sad udara sa glavom u zid. Po mome misljenju je zasluzio da lezi u zatvoru, zbog izdaje prema svome narodu. Dok nas narod bude takav da je svako sebi najvazniji umjesto zalaganje za zajednicki interes, bice nam kako i jeste. Zapad voli izdaju, al ne izdajicu.

Лале, Беч

pre 18 godina

Пред Трибуналом је овај амбициозни зубар веома јефтино прошао, а пред судом историје вечно ће сносити кривицу што се бавио нечим зашта није био дорастао и тако упропастио свој народ.
Штета што није осуђен на додатну казну да на робији мора да напамет научи План Z-4

Ivan

pre 18 godina

Trinaest godina je nista u porodjenu sa zlocinima na prostoru bivse SFRJ. Haski sud je do sada bio isuvise blag sa presudama ratnim zlocincima.

SN

pre 18 godina

Ovo je samo jos jedan patetican primer covjeka kome moral nije jaca strana. Kao sto mu onomad nije smjetalo da blati sve Hrvate, tako mu ni danas nije strano blatiti Srbe. Sa koje ga god strane posmatrali, tuzan primjer ljudskoga roda. Borba za vlast, ambicije, u kojoj su role hrvatskog ili srpskog naroda samo sporedne. Zalosno je za Srbe da su dopustili da ih slicni njemu vode.

Momčilo Vasić

pre 18 godina

I Babić i svi babići, neka prestanu da pravdaju svoj kukavičluk i brigu za bogaćenjem nekom "srpskom izdajom" - šta je trebalo, da po JEDNO dete iz porodice po Šumadiji, da ide u pok. Krajinu a da po desetoro dece iz pok. Krajine prodaju gaćice po buvljacima?!!
Izdali su SAMI pok. Krajinu, predali ono silno naoružanje i opremu, a na kraju jedini naivčina i poštenjačina - Martić za sve kriv? Neki su mrtvi, ali i deca su im ministri po Srbiji; od silnih dalmatinskih i ličkih junaštava i brigada - jedino su osvojeni stanovi, i njive oko Beograda i po Vojvodini!
Aman, bar ćutite!!!
"Vaš" nekadašnji dobrovoljac.
Momo

Boki

pre 18 godina

Samo se pitam kolike i kada ce biti izrecene kazne za progone Srba iz svih krajeva Hrvatske? Fali druga polovina price u tom Hagu!!!

IvanS

pre 18 godina

Haski Tribunal bi trebalo preimenovati u Trgovinski Sud, jer ovakva trgovine se ne moze prihvatiti na sudjenjima za ratne zlocine. To sto ce Babic u zatvoru sedeti veoma kratko, samo ce njemu da naskodi, jer kad izadje nece smeti nikome na ovim prostorima u oci da pogleda. Predpostavljam da ce mu Sud dodeliti dozivotnu zastitu.

Izbjeglica

pre 18 godina

Njemu sam nekad verovao, a sad ispade da je bio jedan obican izdajnik Srpskog naroda u krajini.
Priznao je nesto sto u 99% slucajeva nije tacno.U selu u kom sam ziveo ostalo je nekoliko familija hrvatske nacionalnosti kojima ne samo da ih niko nije proterivao nego su cak redovno svaki dan dobijali sledovanje u hrani kao i svi vojnici na terenu. Stoga Babiceva prica ne stoji.
Zato, Babicu, ako imas negde priliku da ovo procitas ili da ti neko prenese zelim ti da dozivotno tamnujes!

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Ova sudjenja za "zajedničko udruživanje u vršenju zločina", ili nekako slično, postaju prava lakrdija. Zaista. Zamislite, gospodin Babić je u DOGOVORU sa Tužilaštvom priznao krivicu ??!! Pa pošto mu je sud posle dogovora "odrapio" kaznu od 13 godina on se žali. I to, verovali ili ne, uz podršku Tužilaštva, koje bi moralo da se zalaže za povećanje a ne smanjenje kazne ??!! Ili se radi o grešci ili je Tužilaštvo u svojoj humanosti "pobrkalo lončiće". Zaista je sve moguće na ovom, nazovi sudu. Ima i jedno pitanje na koje nije teško odgovoriti a to je: Šta mislite da li će sud prihvatiti žalbu M.Babića, koju podržava Tužilaštvo?
Živela trgovina, odnosno slobodna razmena roba i ideja.

Trske

pre 18 godina

Babicu .... Sto se kaze kad se neko davi on se i za slamku hvata. Njegove namere su bile dobronamerne. Pricaj te price nekom drugom.

marko

pre 18 godina

Ja mu nevjerujem da se kaje, svi krivci kada su pritjerani uza zid kaju se.
Obican svijet je izginuo i protjeran opljackan i ponizen, a on ce posle par godina i dobrog vladanja ziv i zdrav svojoj familiji.

nesa

pre 18 godina

Narod u Krajini i Bosni su izdali Srbi u Beogradu, tj. Milosevic koji se dogovorio sa Tudjmanom da se Srbi iz Krajine proteraju. Mislim da OZNA ima sve snimljeno i da to cuva u "svojoj" arhivi.

Pedja

pre 18 godina

Lepo je pokajati se, to valjda u fazonu "pokajte se i bicete spaseni". Verovatno je covek u medjuvremenu procitao F.M.D. - Zlocin i kazna.

Pedja

pre 18 godina

Lepo je pokajati se, to valjda u fazonu "pokajte se i bicete spaseni". Verovatno je covek u medjuvremenu procitao F.M.D. - Zlocin i kazna.

nesa

pre 18 godina

Narod u Krajini i Bosni su izdali Srbi u Beogradu, tj. Milosevic koji se dogovorio sa Tudjmanom da se Srbi iz Krajine proteraju. Mislim da OZNA ima sve snimljeno i da to cuva u "svojoj" arhivi.

marko

pre 18 godina

Ja mu nevjerujem da se kaje, svi krivci kada su pritjerani uza zid kaju se.
Obican svijet je izginuo i protjeran opljackan i ponizen, a on ce posle par godina i dobrog vladanja ziv i zdrav svojoj familiji.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Ova sudjenja za "zajedničko udruživanje u vršenju zločina", ili nekako slično, postaju prava lakrdija. Zaista. Zamislite, gospodin Babić je u DOGOVORU sa Tužilaštvom priznao krivicu ??!! Pa pošto mu je sud posle dogovora "odrapio" kaznu od 13 godina on se žali. I to, verovali ili ne, uz podršku Tužilaštva, koje bi moralo da se zalaže za povećanje a ne smanjenje kazne ??!! Ili se radi o grešci ili je Tužilaštvo u svojoj humanosti "pobrkalo lončiće". Zaista je sve moguće na ovom, nazovi sudu. Ima i jedno pitanje na koje nije teško odgovoriti a to je: Šta mislite da li će sud prihvatiti žalbu M.Babića, koju podržava Tužilaštvo?
Živela trgovina, odnosno slobodna razmena roba i ideja.

Trske

pre 18 godina

Babicu .... Sto se kaze kad se neko davi on se i za slamku hvata. Njegove namere su bile dobronamerne. Pricaj te price nekom drugom.

Boki

pre 18 godina

Samo se pitam kolike i kada ce biti izrecene kazne za progone Srba iz svih krajeva Hrvatske? Fali druga polovina price u tom Hagu!!!

Izbjeglica

pre 18 godina

Njemu sam nekad verovao, a sad ispade da je bio jedan obican izdajnik Srpskog naroda u krajini.
Priznao je nesto sto u 99% slucajeva nije tacno.U selu u kom sam ziveo ostalo je nekoliko familija hrvatske nacionalnosti kojima ne samo da ih niko nije proterivao nego su cak redovno svaki dan dobijali sledovanje u hrani kao i svi vojnici na terenu. Stoga Babiceva prica ne stoji.
Zato, Babicu, ako imas negde priliku da ovo procitas ili da ti neko prenese zelim ti da dozivotno tamnujes!

IvanS

pre 18 godina

Haski Tribunal bi trebalo preimenovati u Trgovinski Sud, jer ovakva trgovine se ne moze prihvatiti na sudjenjima za ratne zlocine. To sto ce Babic u zatvoru sedeti veoma kratko, samo ce njemu da naskodi, jer kad izadje nece smeti nikome na ovim prostorima u oci da pogleda. Predpostavljam da ce mu Sud dodeliti dozivotnu zastitu.

Momčilo Vasić

pre 18 godina

I Babić i svi babići, neka prestanu da pravdaju svoj kukavičluk i brigu za bogaćenjem nekom "srpskom izdajom" - šta je trebalo, da po JEDNO dete iz porodice po Šumadiji, da ide u pok. Krajinu a da po desetoro dece iz pok. Krajine prodaju gaćice po buvljacima?!!
Izdali su SAMI pok. Krajinu, predali ono silno naoružanje i opremu, a na kraju jedini naivčina i poštenjačina - Martić za sve kriv? Neki su mrtvi, ali i deca su im ministri po Srbiji; od silnih dalmatinskih i ličkih junaštava i brigada - jedino su osvojeni stanovi, i njive oko Beograda i po Vojvodini!
Aman, bar ćutite!!!
"Vaš" nekadašnji dobrovoljac.
Momo

Ivan

pre 18 godina

Trinaest godina je nista u porodjenu sa zlocinima na prostoru bivse SFRJ. Haski sud je do sada bio isuvise blag sa presudama ratnim zlocincima.

SN

pre 18 godina

Ovo je samo jos jedan patetican primer covjeka kome moral nije jaca strana. Kao sto mu onomad nije smjetalo da blati sve Hrvate, tako mu ni danas nije strano blatiti Srbe. Sa koje ga god strane posmatrali, tuzan primjer ljudskoga roda. Borba za vlast, ambicije, u kojoj su role hrvatskog ili srpskog naroda samo sporedne. Zalosno je za Srbe da su dopustili da ih slicni njemu vode.

Лале, Беч

pre 18 godina

Пред Трибуналом је овај амбициозни зубар веома јефтино прошао, а пред судом историје вечно ће сносити кривицу што се бавио нечим зашта није био дорастао и тако упропастио свој народ.
Штета што није осуђен на додатну казну да на робији мора да напамет научи План Z-4

lord alucard

pre 18 godina

Nagradili ga za saradnju!!!
Tako je to budes dobar s hagom najebes, ne budes najebes i kako god okrenes Srbi najebu!
Ja se izvinjavam na prostim reciam ali drugacije ne mogu naci za ovakvu priliku.

Stepa

pre 18 godina

Izuzetno mi je drago sto je jedna nula od coveka dobila sto je zasluzila, sto su njegove lazi, izdaja i kukavicluk odgovarajuce "nagradjeni". Neka to bude nauk i drugima koji trce da se dodvore i prodaju se kako bi sacuvali svoju kozu ili se ovajdili na bilo koji nacin.

donkizele

pre 18 godina

Mislim da je razlog njegovog "pokajanja" da je mislio da ce proci sa nekom minimalnom kaznom, na racun ugleda srpskog naroda. Drago mi je da nije uspeo u tome i vjerujem da se sad tek kaje za to sto je "priznao" svoje "grijehe" i da sad udara sa glavom u zid. Po mome misljenju je zasluzio da lezi u zatvoru, zbog izdaje prema svome narodu. Dok nas narod bude takav da je svako sebi najvazniji umjesto zalaganje za zajednicki interes, bice nam kako i jeste. Zapad voli izdaju, al ne izdajicu.

Temistogen

pre 18 godina

I kao sto kaze srpski narod: "Pucina je stoka jedna grdna, dobre duse kad joj rebra puc'u." Tako se i Milan Babic polomi za srpski narod u Krajini, pa ko je odbio plan Z 4? Ko je odbio drzavu u drzavi? Naravno Babic. Sad je smislio pogresnu racunicu, optuziti Milosevica i ostale, i ziveti srecno do kraja zivota... E pa nece moci Babicu, oni koji su odgovorni za najvecu etnicku katastrofu naseg naroda trebalo bi doveka da tamnuju.

debeljko

pre 18 godina

Ocigledno je da Babic nije svedocio po savesti nego u nadi da ce proci sa malom kaznom.
Ovo ce da bude nauk ostalima da bar ne moraju za dzabe da lazu kako se tuzilastvu svidja.

Milko

pre 18 godina

E, stvarno, nama izgleda pomoći nema. Milan Babić je u Hag otišao kao častan čovek, priznao svoje grehe, svedočio protiv Miloševića i svedočiće još protiv nekoliko zlikovaca. Odmerena mu je kazna. Ne brinu mene ovde čuveni "slobisti" i radikali, nego ljudi koji imaju normalan stav u drugim prilikama ali su oko Babića ostrašćeni. Dakle, Milan Babić nije nikada odbio Plan Z 4, već se za njega zalagao. Plan je odbio Martić po Miloševićevom nalogu. Milan Babić se zalagao, od 1992. godine pa do pada Krajine za političko rešenje i opstanak Srba u Hrvatskoj. Nikada nije komandovao nikakvim vojnim, paravojnim, policijskim i parapolicijskim jedinicama i grozio se oružija. To kažem jer to znam, a posebno napominem laž tog nekog Vasića, koji kaže da je bio njegov dobrovoljac. Vasić je bio možda dobrovoljac Jovice Stanišića,Vojislava Šešelja ili Mirka Jovića ( što je isto), ali ne nikako Milana Babića. Simptomatično je da o njemu kao krajnje negativnoj ličnosti imaju isti stav srpski nacionalisti i hrvatski nacionalisti. Logično, jer je on bez obzira na negativnu ulogu koju je igrao 1990. prvi provalio dogovoreni rat Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana. Bez Milana Babića, nikada "Oluja" nebi bila okvalifikovana kao zajedički zločinački poduhvat. Zato gospodo nacionalisti, uvucite malo rogove. milan Babić će u istoriji biti poznačen kao pozitivna ličnost jer je smogao snage da ukaže na zlo. I rasturio je Slobu, ali i druge gospodare rata.

Visitour

pre 18 godina

Babić je častan koliko i Biljana Plavišić. Sećam se kada su oboje u svojim govorima bili radikalniji i od Šešelja. Ovo je premala kazna za takvu gnjidu kakav je Babić

Malivuk

pre 18 godina

Ako je Babic, kako sam kaze spoznao svoju zabludu, priznao svoje ucesce u zlocinackom poduhvatu i uistinu spoznao koliko nesrece je proizvela njegova politicka djelatnost u Krajini, kako onda moze da cvili sto je dobio (samo) 13 godina. Ocigledno on je sve drugo osim iskren pokajnik, koji bi u skladu s onim sto danas oseca primio svoj usud cutke i mirno.
Kao sto je Babic danas ljigavac bez trunke casti i morala, takav je bio i s pocetka devedesetih. S tim u vezi njegova krivica je mnogo teza, jer je toliki narod (i Srbe i Hrvate) gurao u nepojamnu nesrecu ocigledno iz niskih pobuda i za vlastitu korist, a ne iz politickog uverenja/zablude.
Sto trinaest godina za takve nije malo...

Istina o Milan Babiću

pre 18 godina

Babić nije komandirao nikakvim vojnim ili paravojnim formacijama?
Babić je kao predsjednik Izvršnog vijeća SAO Krajine bio vrhovni komandant svih jedinica TO Krajine. Babić je u aprilu 1991. proglasio da je SAO Krajina sastavni dio Republike Srbije, čak ga je i Sloba morao umirivati i stišavati njegov entuzijazam o tome kako su Obrovac i Benkovac sastavni dio teritorije Republike Srbije.
Babić je početkom 1995. u javnosti odbio plan Z-4 jer kako je on rekao, ne moze srpski narod pristati da ima neku autonomiju u par Tuđmanovih županija. A to što se s naknadnom pamecu govori da je on pristao na PLan Z-4 to su price. Mozda je i mislio da je plan dobar, ali svakako to nije javno rekao. I onda je u julu 1995., par dana pred "Oluju" opet isplivao na površinu i postao premijer RSK. To mu je bilo glavno - zadovoljiti njegovu politicku ambiciju, pa i ako brod tone. I tek je dva dana prije "OLuje" molio Pitera Galbrajta da intervenira i da Srbi prihvacaju Plan Z-4. Jasno, zakasnio je, zakasnio je za nekih pet godina...
Usput, kad je pocela "Oluja" bio je u Beogradu, nije imao snage da bude u Kninu, gdje su barem bili Martic i Mrksic.
I kako rece Babic jednog lepog dana 1990 - "Srpsko nacionalno vece pozvalo je srpski narod da se brani od ustasoidne vlasti". Ma, super!

ZG

pre 18 godina

Bolje bi bilo rukovodstvu tzv. Krajine da su pristali na mirnu reintegraciju pod nadzorom UN, kako im je i nudjeno. Medjutim njihove vodje NISU to htjele, a sami su prvi kidnuli u Banja Luku i Beograd. Tako da je razlika u broju ostalih Srba u Ist. Slavoniji i tzv. Krajini drasticno razlicita.

zarko

pre 18 godina

Babic je posten ko "Vrata od Zadra", covjek koji je imao ambicje u svemu osim u struci, egoista kao i Milosevic, najvece zlo koje je moglo snaci narod krajine... Neka mu sad pomaze rodjak Paraga.

MIRKO

pre 18 godina

Milan Babic je prihvatio da svedoci protiv Slobodana Milosevica sto mu ne ide u prilog.Da li je Slobo kriv ili nije ja kao Srbin nikada ne bih svedocio protiv Srbina pred bilo kakvim stranim sudom. Biljana Plavsic je ipak pokazala veliku covecnost sto nije pristala da svedoci na montiranom haskom procesu. Milan je pokazao veliku sebicnost, pokazao je da je veliki interesdzija.

Magarac

pre 18 godina

Ako vala, mada je treba dobiti jos vecu kaznu.
Napravio "dil" sa tuziocima, upotrebljen protiv Kraisnika i kasnije Milosevica, dobio presudu na koju se zalio, tuzilasvto ispunilo obecanje da da "misljanje" da je kazna "previsoka", ali eto sudije odbacile.
Gde je bio - nigde, sta je (u)radio - nista, sem autogolova onda(90-ih) i sad.
Sta god govorio kad izadje ko ce mu verovati i od Srba a kamoli od onih drugih.

Boki

pre 18 godina

Samo se pitam kolike i kada ce biti izrecene kazne za progone Srba iz svih krajeva Hrvatske? Fali druga polovina price u tom Hagu!!!

Izbjeglica

pre 18 godina

Njemu sam nekad verovao, a sad ispade da je bio jedan obican izdajnik Srpskog naroda u krajini.
Priznao je nesto sto u 99% slucajeva nije tacno.U selu u kom sam ziveo ostalo je nekoliko familija hrvatske nacionalnosti kojima ne samo da ih niko nije proterivao nego su cak redovno svaki dan dobijali sledovanje u hrani kao i svi vojnici na terenu. Stoga Babiceva prica ne stoji.
Zato, Babicu, ako imas negde priliku da ovo procitas ili da ti neko prenese zelim ti da dozivotno tamnujes!

MIRKO

pre 18 godina

Milan Babic je prihvatio da svedoci protiv Slobodana Milosevica sto mu ne ide u prilog.Da li je Slobo kriv ili nije ja kao Srbin nikada ne bih svedocio protiv Srbina pred bilo kakvim stranim sudom. Biljana Plavsic je ipak pokazala veliku covecnost sto nije pristala da svedoci na montiranom haskom procesu. Milan je pokazao veliku sebicnost, pokazao je da je veliki interesdzija.

Pedja

pre 18 godina

Lepo je pokajati se, to valjda u fazonu "pokajte se i bicete spaseni". Verovatno je covek u medjuvremenu procitao F.M.D. - Zlocin i kazna.

nesa

pre 18 godina

Narod u Krajini i Bosni su izdali Srbi u Beogradu, tj. Milosevic koji se dogovorio sa Tudjmanom da se Srbi iz Krajine proteraju. Mislim da OZNA ima sve snimljeno i da to cuva u "svojoj" arhivi.

marko

pre 18 godina

Ja mu nevjerujem da se kaje, svi krivci kada su pritjerani uza zid kaju se.
Obican svijet je izginuo i protjeran opljackan i ponizen, a on ce posle par godina i dobrog vladanja ziv i zdrav svojoj familiji.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Ova sudjenja za "zajedničko udruživanje u vršenju zločina", ili nekako slično, postaju prava lakrdija. Zaista. Zamislite, gospodin Babić je u DOGOVORU sa Tužilaštvom priznao krivicu ??!! Pa pošto mu je sud posle dogovora "odrapio" kaznu od 13 godina on se žali. I to, verovali ili ne, uz podršku Tužilaštva, koje bi moralo da se zalaže za povećanje a ne smanjenje kazne ??!! Ili se radi o grešci ili je Tužilaštvo u svojoj humanosti "pobrkalo lončiće". Zaista je sve moguće na ovom, nazovi sudu. Ima i jedno pitanje na koje nije teško odgovoriti a to je: Šta mislite da li će sud prihvatiti žalbu M.Babića, koju podržava Tužilaštvo?
Živela trgovina, odnosno slobodna razmena roba i ideja.

Trske

pre 18 godina

Babicu .... Sto se kaze kad se neko davi on se i za slamku hvata. Njegove namere su bile dobronamerne. Pricaj te price nekom drugom.

IvanS

pre 18 godina

Haski Tribunal bi trebalo preimenovati u Trgovinski Sud, jer ovakva trgovine se ne moze prihvatiti na sudjenjima za ratne zlocine. To sto ce Babic u zatvoru sedeti veoma kratko, samo ce njemu da naskodi, jer kad izadje nece smeti nikome na ovim prostorima u oci da pogleda. Predpostavljam da ce mu Sud dodeliti dozivotnu zastitu.

Momčilo Vasić

pre 18 godina

I Babić i svi babići, neka prestanu da pravdaju svoj kukavičluk i brigu za bogaćenjem nekom "srpskom izdajom" - šta je trebalo, da po JEDNO dete iz porodice po Šumadiji, da ide u pok. Krajinu a da po desetoro dece iz pok. Krajine prodaju gaćice po buvljacima?!!
Izdali su SAMI pok. Krajinu, predali ono silno naoružanje i opremu, a na kraju jedini naivčina i poštenjačina - Martić za sve kriv? Neki su mrtvi, ali i deca su im ministri po Srbiji; od silnih dalmatinskih i ličkih junaštava i brigada - jedino su osvojeni stanovi, i njive oko Beograda i po Vojvodini!
Aman, bar ćutite!!!
"Vaš" nekadašnji dobrovoljac.
Momo

Ivan

pre 18 godina

Trinaest godina je nista u porodjenu sa zlocinima na prostoru bivse SFRJ. Haski sud je do sada bio isuvise blag sa presudama ratnim zlocincima.

SN

pre 18 godina

Ovo je samo jos jedan patetican primer covjeka kome moral nije jaca strana. Kao sto mu onomad nije smjetalo da blati sve Hrvate, tako mu ni danas nije strano blatiti Srbe. Sa koje ga god strane posmatrali, tuzan primjer ljudskoga roda. Borba za vlast, ambicije, u kojoj su role hrvatskog ili srpskog naroda samo sporedne. Zalosno je za Srbe da su dopustili da ih slicni njemu vode.

Лале, Беч

pre 18 godina

Пред Трибуналом је овај амбициозни зубар веома јефтино прошао, а пред судом историје вечно ће сносити кривицу што се бавио нечим зашта није био дорастао и тако упропастио свој народ.
Штета што није осуђен на додатну казну да на робији мора да напамет научи План Z-4

lord alucard

pre 18 godina

Nagradili ga za saradnju!!!
Tako je to budes dobar s hagom najebes, ne budes najebes i kako god okrenes Srbi najebu!
Ja se izvinjavam na prostim reciam ali drugacije ne mogu naci za ovakvu priliku.

Stepa

pre 18 godina

Izuzetno mi je drago sto je jedna nula od coveka dobila sto je zasluzila, sto su njegove lazi, izdaja i kukavicluk odgovarajuce "nagradjeni". Neka to bude nauk i drugima koji trce da se dodvore i prodaju se kako bi sacuvali svoju kozu ili se ovajdili na bilo koji nacin.

donkizele

pre 18 godina

Mislim da je razlog njegovog "pokajanja" da je mislio da ce proci sa nekom minimalnom kaznom, na racun ugleda srpskog naroda. Drago mi je da nije uspeo u tome i vjerujem da se sad tek kaje za to sto je "priznao" svoje "grijehe" i da sad udara sa glavom u zid. Po mome misljenju je zasluzio da lezi u zatvoru, zbog izdaje prema svome narodu. Dok nas narod bude takav da je svako sebi najvazniji umjesto zalaganje za zajednicki interes, bice nam kako i jeste. Zapad voli izdaju, al ne izdajicu.

Temistogen

pre 18 godina

I kao sto kaze srpski narod: "Pucina je stoka jedna grdna, dobre duse kad joj rebra puc'u." Tako se i Milan Babic polomi za srpski narod u Krajini, pa ko je odbio plan Z 4? Ko je odbio drzavu u drzavi? Naravno Babic. Sad je smislio pogresnu racunicu, optuziti Milosevica i ostale, i ziveti srecno do kraja zivota... E pa nece moci Babicu, oni koji su odgovorni za najvecu etnicku katastrofu naseg naroda trebalo bi doveka da tamnuju.

debeljko

pre 18 godina

Ocigledno je da Babic nije svedocio po savesti nego u nadi da ce proci sa malom kaznom.
Ovo ce da bude nauk ostalima da bar ne moraju za dzabe da lazu kako se tuzilastvu svidja.

Milko

pre 18 godina

E, stvarno, nama izgleda pomoći nema. Milan Babić je u Hag otišao kao častan čovek, priznao svoje grehe, svedočio protiv Miloševića i svedočiće još protiv nekoliko zlikovaca. Odmerena mu je kazna. Ne brinu mene ovde čuveni "slobisti" i radikali, nego ljudi koji imaju normalan stav u drugim prilikama ali su oko Babića ostrašćeni. Dakle, Milan Babić nije nikada odbio Plan Z 4, već se za njega zalagao. Plan je odbio Martić po Miloševićevom nalogu. Milan Babić se zalagao, od 1992. godine pa do pada Krajine za političko rešenje i opstanak Srba u Hrvatskoj. Nikada nije komandovao nikakvim vojnim, paravojnim, policijskim i parapolicijskim jedinicama i grozio se oružija. To kažem jer to znam, a posebno napominem laž tog nekog Vasića, koji kaže da je bio njegov dobrovoljac. Vasić je bio možda dobrovoljac Jovice Stanišića,Vojislava Šešelja ili Mirka Jovića ( što je isto), ali ne nikako Milana Babića. Simptomatično je da o njemu kao krajnje negativnoj ličnosti imaju isti stav srpski nacionalisti i hrvatski nacionalisti. Logično, jer je on bez obzira na negativnu ulogu koju je igrao 1990. prvi provalio dogovoreni rat Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana. Bez Milana Babića, nikada "Oluja" nebi bila okvalifikovana kao zajedički zločinački poduhvat. Zato gospodo nacionalisti, uvucite malo rogove. milan Babić će u istoriji biti poznačen kao pozitivna ličnost jer je smogao snage da ukaže na zlo. I rasturio je Slobu, ali i druge gospodare rata.

Visitour

pre 18 godina

Babić je častan koliko i Biljana Plavišić. Sećam se kada su oboje u svojim govorima bili radikalniji i od Šešelja. Ovo je premala kazna za takvu gnjidu kakav je Babić

Malivuk

pre 18 godina

Ako je Babic, kako sam kaze spoznao svoju zabludu, priznao svoje ucesce u zlocinackom poduhvatu i uistinu spoznao koliko nesrece je proizvela njegova politicka djelatnost u Krajini, kako onda moze da cvili sto je dobio (samo) 13 godina. Ocigledno on je sve drugo osim iskren pokajnik, koji bi u skladu s onim sto danas oseca primio svoj usud cutke i mirno.
Kao sto je Babic danas ljigavac bez trunke casti i morala, takav je bio i s pocetka devedesetih. S tim u vezi njegova krivica je mnogo teza, jer je toliki narod (i Srbe i Hrvate) gurao u nepojamnu nesrecu ocigledno iz niskih pobuda i za vlastitu korist, a ne iz politickog uverenja/zablude.
Sto trinaest godina za takve nije malo...

Istina o Milan Babiću

pre 18 godina

Babić nije komandirao nikakvim vojnim ili paravojnim formacijama?
Babić je kao predsjednik Izvršnog vijeća SAO Krajine bio vrhovni komandant svih jedinica TO Krajine. Babić je u aprilu 1991. proglasio da je SAO Krajina sastavni dio Republike Srbije, čak ga je i Sloba morao umirivati i stišavati njegov entuzijazam o tome kako su Obrovac i Benkovac sastavni dio teritorije Republike Srbije.
Babić je početkom 1995. u javnosti odbio plan Z-4 jer kako je on rekao, ne moze srpski narod pristati da ima neku autonomiju u par Tuđmanovih županija. A to što se s naknadnom pamecu govori da je on pristao na PLan Z-4 to su price. Mozda je i mislio da je plan dobar, ali svakako to nije javno rekao. I onda je u julu 1995., par dana pred "Oluju" opet isplivao na površinu i postao premijer RSK. To mu je bilo glavno - zadovoljiti njegovu politicku ambiciju, pa i ako brod tone. I tek je dva dana prije "OLuje" molio Pitera Galbrajta da intervenira i da Srbi prihvacaju Plan Z-4. Jasno, zakasnio je, zakasnio je za nekih pet godina...
Usput, kad je pocela "Oluja" bio je u Beogradu, nije imao snage da bude u Kninu, gdje su barem bili Martic i Mrksic.
I kako rece Babic jednog lepog dana 1990 - "Srpsko nacionalno vece pozvalo je srpski narod da se brani od ustasoidne vlasti". Ma, super!

ZG

pre 18 godina

Bolje bi bilo rukovodstvu tzv. Krajine da su pristali na mirnu reintegraciju pod nadzorom UN, kako im je i nudjeno. Medjutim njihove vodje NISU to htjele, a sami su prvi kidnuli u Banja Luku i Beograd. Tako da je razlika u broju ostalih Srba u Ist. Slavoniji i tzv. Krajini drasticno razlicita.

zarko

pre 18 godina

Babic je posten ko "Vrata od Zadra", covjek koji je imao ambicje u svemu osim u struci, egoista kao i Milosevic, najvece zlo koje je moglo snaci narod krajine... Neka mu sad pomaze rodjak Paraga.

Magarac

pre 18 godina

Ako vala, mada je treba dobiti jos vecu kaznu.
Napravio "dil" sa tuziocima, upotrebljen protiv Kraisnika i kasnije Milosevica, dobio presudu na koju se zalio, tuzilasvto ispunilo obecanje da da "misljanje" da je kazna "previsoka", ali eto sudije odbacile.
Gde je bio - nigde, sta je (u)radio - nista, sem autogolova onda(90-ih) i sad.
Sta god govorio kad izadje ko ce mu verovati i od Srba a kamoli od onih drugih.