Sreda, 06.07.2005.

11:21

Test: Reno Tvingo

Izvor: B92

Test: Reno Tvingo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Goran Pesic

pre 18 godina

Jeftin je zato sto se ovde smatra (i to samo ovde + okolina) da je jedino sto se moze nazvati automobilom marke VW. To je bas super, jer omogucuje meni da za male pare kupim divan auto kao sto je Renault, Citroen, Alfa Romeo... Inace cini mi se da Twingo ipak bolje drzi cenu od ostalih ne-nemaca i ne-japanaca.

Sirotinja

pre 18 godina

Ne znam sta je autor uracunao u cenu, ali u Nisu je moguce dobiti Twinga sa 1.2 motorom, klimom, ABS-m, muzikom (radio+cd) i metalik bojom za 10283 EUR. Novog, naravno. Definitivno dobra kupovina.

crnicrnja

pre 18 godina

Nije mi jasno zašto je tvingo tako jeftin na oglasima.Recimo2003.godište neudaran,BG table košta 5900.U čemu je stvar ako je tako dobar?

bora

pre 18 godina

U pravu si: jugo moze da predje 400.000 bez generalne, a mercedes moze da crkne sa 50.000.
Ali prijatelju bitna je VEROVATNOCA za tako nesto.
Sto ce reci velika je verovatnoca da ce tvoj Reno da crkne pre neke Toyote, ili da ce imati problema sa elektronikom. Zato se i prave te statistike i analize.
E sad sto je tebi zapao jedan od 10% pouzdanih Renoa, to je tvoja sreca, ali uvek treba teziti da imas sto vece sanse.

Jednom za svagda

pre 18 godina

@Nidza
Zar ti ne razlikujes pravilo od iznimka? Neke zakonitosti su ipak prisutne. Ono sto navodis su iznimci. Ti ides od iznimka do iznimka i spominjes kuriozitete koji su za rubriku "Jeste li vec culi da..." u "Politikinom Zabavniku". Pa OK, i to je za ljude. Neke.

Dragan

pre 18 godina

@Nidza
Pominjes Renault 11. To je sasvim druga prica. Taj je trajao dugo ko nijedan drugi. I jos se moze vidjeti na ulicama, cak i ovdje na zapadu, mislim na Evropu. Tadasnjem Renault-u svaka cast. Mi ovdje vecinom raspravljamo o novijim modelima, tipa Megane, Clio, Twingo, Laguna, VelSatis, Atlantis etc...

Vlada VP

pre 18 godina

U potpunosti se slazem sa Nidzom, jer pravilo je da nema pravila, ali ipak u globalu za nijansu su nekad bili najpouzdaniji i najkvalitetniji Nemci, a danas verovatno Japanci-ali su danas i znatno skuplji! Zakljucak-ne moze da bude jeftino a najkvalitetnije, ali moze ne preskupo a ipak solidno!

Nidza

pre 18 godina

Pozdrav (sve sami)strucnjaci!Licno,ljubitelj sam Renault vozila i promenio sam par automobila(dosta automobila sam vozio,a vlasnik bio u svega 5 slucajeva)!Zelim da kazem da je sve to od slucaja do slucaja... Naravno da ces imati problema sa Renaultom ako mu ne menjas ulje,ne sipas zimi antifriz,prelazis dnevno 100 i vise km u uslovima gradske voznje,pri tom vozeci jos 4 osobe od koje svaka ima preko 100 kg...itd!(pa i Mercedes bi crk'o a ne Renault!) Znam coveka koji je sa Yugom presao 250000 km pa zatim radio osvezenje(!) i nastavio dalje normalno da ga vozi;a znam i coveka koji generalnu na Golfu 2. radio na 117000 km!!!Znam i za slucaj gde je Renault 11 iz '83.,od 1400ccm,sa predjenih 230000 km imao vise snage i trosio manje ulja nego Opel Corsa 1.4 iz '97.sa predjenih 90000 km!!! Tako da mogu da vam porucim da su vam kriterijumi glupi,a komentari besmisleni!!!

Jednom za svagda

pre 18 godina

@darko
@Pera L
To nisu ankete tipa "sta vi mislite" ili "nemacki testovi" nego podaci sa tehnickih pregleda koji su isti za sva vozila i nemoze sa neki auto ili brend favorizovati. Tabele pokazuju tendenciju pouzdanosti. Reno je veoma lose kotiran, to je cinjenica. A ako je tvoj Reno OK budi sretan jer iz tabele vidis da ostali korisnici Renaulta nisu tako dobro prosli kao vecina korisnika drugih marki.

darko

pre 18 godina

***Kvalitet Renaulta, izdrzljivost, dugovecnost, su na vrlo niskom nivou. Tehnicki pregledi pokazuju da vozila ovog proizvodjaca veoma brzo stare i da nisu u rangu Japanaca i Nemaca. To su fakti, ko ne veruje neka pogleda liste vozila ispitanih na tehnickim pregledima u Nemackoj. Ovi scanovi prikazuju tabelu za 2005 sa procentom kvarova navedenih***...sta ce mi casopisi i nekakve ankete, vozim licno taj automobil i valjda bi znao da se sa njim nesto slicno desava...iz licnog iskustva pisem, Reno je jako kvalitetno i pouzdano vozilo, novi Reno dakako, ko ne veruje ne mora, ne pisem iz nekog interesa ili nekog slicnog iracionalnog razloga vec iz dobre volje.Pozdrav

Dragan

pre 18 godina

@Pera L
Bas mi je drago da si se javio. :))
Pa mene taj podatak da je Renault najprodavanija marka u Evropi uopste ne boli. Prije bih rekao da taj bol najvise trpe bas oni sto su ga kupili ;-)
Znamo svi, da je Renault najprodavaniji jer vecinu ljudi zanima dizajn i dobra reklama, da ne dubim pricu i ponavljam se, znas vec - prosjecan kupac je vrlo povrsan, vecina ne zna ni koliko mu auto ima konja, a kamoli neke sofisticiranije detalje. Ali se zato svaki kupac odlicno razumije u cijenu i zna da prepozna sta je u startu jeftinije, a Renault-ovi modeli su mahom medju jeftinijim u klasi...
A ovo za ove njemacke testove je bas zanimljivo. Da priznam da jos nidje nijesam vidio da je neko pravio ovakve tabele. Prostudiracu malo ove linkove iako ih ti poredis sa RTS-om.
E da, i da vas sve ispravim: ja ne mrzim nista i nikog u zivotu, vjerujte, pogotovo ne bih trosio svoje resurse na tako jedno beskorisno osjecanje prema jednoj tamo nekoj marci automobila. Jednostavno, ne volim kad je neko bio sjajan dok je proizvodio ranorazne modele koji su imali brojcane oznake (5, 6, 11, 21, 25 itd) i bili do bola kvalitetni (za to doba) i mogli se vidjeti po ulicama po deset i vise godina, prelazeci podobre kilometraze, kazem - ne volim kad takav neko prevrne plocu i predje sa kvaliteta na kvantitet. Iz njihovog, Renault-ovog ugla gledano, to je vrlo inteligentno i zato im svaka cast. Ali, moj problem je sto ja nijesam u tom njihovom uglu, vec sam samo obicni potencijalni kupac. E iz tog razloga ja imam pravo da podignem glas i da kritikujem.
I uopste ne razumijem vas momke koji tu kritiku primate licno. Evo da vam olaksam malo zivot, otkricu vam tajnu: ja uopste nijesam ljubitelj VW-a ko sto neko zakljuci pogresno, ne znam odakle, prije bi rekao da sam ravnodusan ili cak naginjem i na njihovog kriticara. Trenutno vozim Hondu i ljubitelj sam Japanaca (ne svih, osim Honde cijenim i Mazdu i Tojotu, Nisana ne volim jer Reno ima preko 30% njegovih akcija, ha-ha) jer imam viziju da auto kao prvo treba da bude pouzdan i to sto duze vremena i kilometara, pa onda sve ostalo. Uz to, cijenim BMW-a zbog performansi.
A da ponovim, vozio sam sve i svasta i cesto probam i vozikam bukvalno svasta.
Ajde, ocekujem da sad kad budete imali vremena i prilike ospete malo po Hondi i Japancima, pa da vidite da ziv necu da se cujem. Rekao sam vam vec da se ja ne identifikujem sa autom i ako Honda i/ili Toyota krenu jednog dana Renault-ovim putem, a vjerujem da hoce, isto cu i po njima da ospem paljbu.
"U to ime ja vas sve pozdravljam" i - zivjeli.

Pera L

pre 18 godina

Evo i mene! Kao sto vidis Dragane i ostali su primetili da patoloski mrzis Reno. Verovatno imas svoje razloge ali svako ima pravo na svoje zablude pa i ti, zar ne!? A nemacki testovi i kojekakve rang liste su kao RTS od pre nekoliko godina. Jos jednom, Reno je najprodavanija strana marka u Nemackoj. Boli a?

Jednom zasvagda

pre 18 godina

Kvalitet Renaulta, izdrzljivost, dugovecnost, su na vrlo niskom nivou. Tehnicki pregledi pokazuju da vozila ovog proizvodjaca veoma brzo stare i da nisu u rangu Japanaca i Nemaca. To su fakti, ko ne veruje neka pogleda liste vozila ispitanih na tehnickim pregledima u Nemackoj. Ovi scanovi prikazuju tabelu za 2005 sa procentom kvarova navedenih vozila:
http://img239.exs.cx/img239/7598/23g2th.jpg
http://img239.exs.cx/img239/1415/ost3jf.jpg

ognjen

pre 18 godina

Stvarno bre Dragane, odakle tolika mrznja prema Renaultu, kad se radi o proizvodjacu koji je medju prva tri u svetu kako po tradiciji tako i po inovacijama kroz istoriju (da ne pominjem da je vec duze vreme lider u Evropi).
Prepoznajemo svi (po visku slova j u recima) da si ljubitelj VW, ali stvarno ga brate pretera.

Dragan

pre 18 godina

@Compaq & @Darko
Samo se vi zanosite da se "rjesenja iz F1" ugradjuju na Clio i Megane.
A 70.000 km je bas sitna kilometraza, toliko moze da predje cak i Yugo 45 bez servisa.
A za Compaq-a: ne moras da mi objasnjavas Renault-ova F1 dostignuca - poznajem ih odlicno, i usput cijenim F1 Renault vise nego ti, vjeruj mi. I ponavljam ti, to nema bas nikakve veze sa njihovim automobilima (osim dobre reklame na koju se palite ti i tebi slicni, a sto i jeste njihov krajnji cilj).
A ne valjam automobile, zivim van i mislim da to ovdje bas i nije tako unosan posao. Mozda se i varam.
A ja se momci bas divno zabavljam u konverzaciji s vama. Jednostavno, monolog je suvise dosadan - nista bez dijaloga.
I bas me cudi da se i Pera L nije nasao prozvan da mi replicira, obicno ne masi moje komentare.
Ma zivi i veseli vi meni bili, ne ljutim se ja, samo naprijed...

Compaq

pre 18 godina

Molim autora da NE OBJASNJAVA kakve veze ima F1 sa kvalitetom automobila. Oni koji postavljaju takva pitanja se razumeju u automobile k'o Marica u kriv...

Compaq

pre 18 godina

Opet ovaj. Jedino sto zna je da ama bas svaki put ispljuje Reno. Ma ne postoji jedan tekst gde se pominje Reno da se ovaj strucnjak Dragan nije javio da nalupeta gluposti...Sve mi se cini da valjas "aute" ali samo "njemacke" i po kog japanca pa ti francuzi i ostali bas smetaju. A sto se formule tice evo ti nekoliko cinjenica: prvi turbo punjaci u F1 - Renault; prvi V10 motor u F1 - Renault; prvi put aktivno ogibljenje u F1 - Renault, itd. Dakle ta Formula 1 je najveca i najskuplja laboratorija za automobile. Mnogo resenja je preneto iz te Formule za koju se ti pitas kakve veze ima sa kvalitetom automobila!? Ovi iz Mercedesa, Honde, Toyote,BMW-a Renoa itd., su glupi pa bacaju pare da bi ti postavljao glupa pitanja!

darko

pre 18 godina

Ja vozim Reno Clio dve godine, kupljen nov, jaci motor, dobro opremljen,..i ne visim u servisima,osim redovnih servisa na 15.000 a presao sam sa njim preko 70.000 za dve godine.Reno pravi jako kvalitetne automobile.Posedujem i Skodu Fabiju - karavan, jaci motor i full oprem, ali sam daleko zadovoljniji reno-om.Mada ni Skoda nije losa, cak sta vise, ali porediti jednog francuza sa italijanima, cesima ili korejcima moze samo potpuni laik.Pozdrav

BezNogu

pre 18 godina

Odličan način da se ostane bez nogu ili života.Želim svima koji odlučuju o uvozu automobila da ovakav auto poklone svome detetu.Na žalost znam o čemu pričam

dejan

pre 18 godina

Auto je za grad ludilo.Dobar servo,lako se parkira,malo trosi a i vuce kod lud.Nekima je ruzan,nekima se svidja,neko je rekao da je smekerski ,covek je u pravu.

Topaz

pre 18 godina

@dejance
Nasao sam dva razlicita podatka:

1 jutro = 40,476 ara
pola jutra = 20,238 ara

1 jutro = 57,55 ara
pola jutra = 28,775 ara

Uglavnom, poveca basta od koje cetvoroclana porodica moze da se hrani i do joj ostane za prodaju poljopriprevdnih proizvoda, onako za sitne troskove.

Alex

pre 18 godina

Twingo je najbolji auto koji sam ikada imao, a imao sam ih mnogo. Toliko mnogo prostora unutra da covek ne poveruje dok ne sedne. 10.000 Evra kosta full verzija, ko misli da je to mnogo neka proveri koliko kosta getz ili fabia sa PDV-om u full varijanti. Ipak je ovo reno, a ne neki korejanac ili ne daj Boze cheh. Inace, EURO 3 se ugradjuje od 1997.

Dragan

pre 18 godina

Samo nek mi autor teksta objasni kakve veze imaju uspjesi Renault-a u Formuli 1 (ne samo ove godine nego i ranije, dok su radili sa Williams-om itd) sa kvalitetom njihovih automobila. Ako je htio da kaze da je Renault dobra fabrika, to je istina, cak i vise od toga, ako je htio da kaze da su inovatori, i to je istina, ako je htio da kaze da su avangardni, takodje. To, medjutim (i nazalost) ne znaci da iz te fabrike izlaze kvalitetni i pouzdani automobili. Ima jos mnogo mnogo faktora koji uticu na to da auto bude dobar, osim gore navedenih.
Za sazaljenje su mi ovi sto se u posljednje vrijeme, inspirisani Alonsovim pobjedama u F1 (svaka cast i njemu i Renault F1 timu), bardace i gledaju odozgo na ostatak populacije misleci da vozeci Clio ili Megane-a, u najmanju ruku voze nekog Porsche-a. A non-stop vise u servisu na nekoj opravci...

Topaz

pre 18 godina

@ne budalite
Twingo je skup u poredjenju sa ostalima, - a ne u poredjenju sa nasim platama.
I da nastavim spisak...
...
4. Mazda 2 (veoma kvalitetan)
5. Fiat Panda (slabiji kvalitet ali auto godine)
6. Dacia Logan (jos slabiji kvalitet ali je veci, a za razliku u ceni - 3.000 Eura - kupite kucu na selu sa pola jutara zemlje)

dejance

pre 18 godina

Twingo je zapravo najbolji polovan, obzirom da se ne razlikuje tehnicki od novog. A i kao polovan dobro drzi cenu.
Topaz, koliko je pola jutara zemlje u arima?

goxy

pre 18 godina

Meni je auto potreban da se prevezem od kuce do posla i nazad (oko 15 km svaki dan), parkiram se bez problema... Twingo je za to idealan. Pored toga, za razliku od pomenutih Getz-ova, Fabia itd., ovaj auto je prelep, smekerski. Uzivanje je imati ga.

Luche

pre 18 godina

Vecina muskaraca ne moze cudom da se nacudi u koliko mali prostor moze da se uparkira. Ovo je najdivniji automobil koji sam ikada vozila. Pregledan, prostran, divan i za grad i za putovanje. Cena jeste malo visa, ali vredi. Preporucujem!

Ivan

pre 18 godina

Ako uzmete u obzir da u zemlji iz koje dolazi kosta 7-8 prosecnih plata, onda to i nije puno para.Zamislite da Jugo kosta 1500 Eura.Mozda bi se bolje prodavao?

Goran

pre 18 godina

U delu clanka se kaze - "Reno je prvi uveo zadnju kliznu klupu i to baš pojavom tvinga. Taj praktičan detalj danas koriste gotovo svi proizvođači automobila."

Kliznu zadnju klupu jeste izumeo i patentirao Renault, Louis Renault - osnivac firme, ali ne 1992 nego 1926 godine! Ko mi ne veruje neka proveri arhive patentnog zavoda u Francuskoj ili istorijat modela i tehnickih inovacija firme Renault.

ne budalite

pre 18 godina

Za prosecnog gradjanina Srbije skupo je i pakovanje Durex kondoma... Elem, niko u svetu ne pravi automobile koji bi zadovoljili kupovne mogucnosti "nebeskog naroda" sa africkim platama.

Topaz

pre 18 godina

Oko 8.000 Eura bi bilo realno. Ovako za ove novce dolaze u obzir mnogo noviji i po mnogo cemu bolji automobili:
1. Suzuki Ignis (fanatastican motor, poseban izgled)
2. Skoda Fabia (klasika)
3. Hyundai Getz (dobar kvalitet, dobar motor)

Nidza

pre 18 godina

Pozdrav (sve sami)strucnjaci!Licno,ljubitelj sam Renault vozila i promenio sam par automobila(dosta automobila sam vozio,a vlasnik bio u svega 5 slucajeva)!Zelim da kazem da je sve to od slucaja do slucaja... Naravno da ces imati problema sa Renaultom ako mu ne menjas ulje,ne sipas zimi antifriz,prelazis dnevno 100 i vise km u uslovima gradske voznje,pri tom vozeci jos 4 osobe od koje svaka ima preko 100 kg...itd!(pa i Mercedes bi crk'o a ne Renault!) Znam coveka koji je sa Yugom presao 250000 km pa zatim radio osvezenje(!) i nastavio dalje normalno da ga vozi;a znam i coveka koji generalnu na Golfu 2. radio na 117000 km!!!Znam i za slucaj gde je Renault 11 iz '83.,od 1400ccm,sa predjenih 230000 km imao vise snage i trosio manje ulja nego Opel Corsa 1.4 iz '97.sa predjenih 90000 km!!! Tako da mogu da vam porucim da su vam kriterijumi glupi,a komentari besmisleni!!!

ne budalite

pre 18 godina

Za prosecnog gradjanina Srbije skupo je i pakovanje Durex kondoma... Elem, niko u svetu ne pravi automobile koji bi zadovoljili kupovne mogucnosti "nebeskog naroda" sa africkim platama.

Dragan

pre 18 godina

@Pera L
Bas mi je drago da si se javio. :))
Pa mene taj podatak da je Renault najprodavanija marka u Evropi uopste ne boli. Prije bih rekao da taj bol najvise trpe bas oni sto su ga kupili ;-)
Znamo svi, da je Renault najprodavaniji jer vecinu ljudi zanima dizajn i dobra reklama, da ne dubim pricu i ponavljam se, znas vec - prosjecan kupac je vrlo povrsan, vecina ne zna ni koliko mu auto ima konja, a kamoli neke sofisticiranije detalje. Ali se zato svaki kupac odlicno razumije u cijenu i zna da prepozna sta je u startu jeftinije, a Renault-ovi modeli su mahom medju jeftinijim u klasi...
A ovo za ove njemacke testove je bas zanimljivo. Da priznam da jos nidje nijesam vidio da je neko pravio ovakve tabele. Prostudiracu malo ove linkove iako ih ti poredis sa RTS-om.
E da, i da vas sve ispravim: ja ne mrzim nista i nikog u zivotu, vjerujte, pogotovo ne bih trosio svoje resurse na tako jedno beskorisno osjecanje prema jednoj tamo nekoj marci automobila. Jednostavno, ne volim kad je neko bio sjajan dok je proizvodio ranorazne modele koji su imali brojcane oznake (5, 6, 11, 21, 25 itd) i bili do bola kvalitetni (za to doba) i mogli se vidjeti po ulicama po deset i vise godina, prelazeci podobre kilometraze, kazem - ne volim kad takav neko prevrne plocu i predje sa kvaliteta na kvantitet. Iz njihovog, Renault-ovog ugla gledano, to je vrlo inteligentno i zato im svaka cast. Ali, moj problem je sto ja nijesam u tom njihovom uglu, vec sam samo obicni potencijalni kupac. E iz tog razloga ja imam pravo da podignem glas i da kritikujem.
I uopste ne razumijem vas momke koji tu kritiku primate licno. Evo da vam olaksam malo zivot, otkricu vam tajnu: ja uopste nijesam ljubitelj VW-a ko sto neko zakljuci pogresno, ne znam odakle, prije bi rekao da sam ravnodusan ili cak naginjem i na njihovog kriticara. Trenutno vozim Hondu i ljubitelj sam Japanaca (ne svih, osim Honde cijenim i Mazdu i Tojotu, Nisana ne volim jer Reno ima preko 30% njegovih akcija, ha-ha) jer imam viziju da auto kao prvo treba da bude pouzdan i to sto duze vremena i kilometara, pa onda sve ostalo. Uz to, cijenim BMW-a zbog performansi.
A da ponovim, vozio sam sve i svasta i cesto probam i vozikam bukvalno svasta.
Ajde, ocekujem da sad kad budete imali vremena i prilike ospete malo po Hondi i Japancima, pa da vidite da ziv necu da se cujem. Rekao sam vam vec da se ja ne identifikujem sa autom i ako Honda i/ili Toyota krenu jednog dana Renault-ovim putem, a vjerujem da hoce, isto cu i po njima da ospem paljbu.
"U to ime ja vas sve pozdravljam" i - zivjeli.

Sirotinja

pre 18 godina

Ne znam sta je autor uracunao u cenu, ali u Nisu je moguce dobiti Twinga sa 1.2 motorom, klimom, ABS-m, muzikom (radio+cd) i metalik bojom za 10283 EUR. Novog, naravno. Definitivno dobra kupovina.

Goran

pre 18 godina

U delu clanka se kaze - "Reno je prvi uveo zadnju kliznu klupu i to baš pojavom tvinga. Taj praktičan detalj danas koriste gotovo svi proizvođači automobila."

Kliznu zadnju klupu jeste izumeo i patentirao Renault, Louis Renault - osnivac firme, ali ne 1992 nego 1926 godine! Ko mi ne veruje neka proveri arhive patentnog zavoda u Francuskoj ili istorijat modela i tehnickih inovacija firme Renault.

Alex

pre 18 godina

Twingo je najbolji auto koji sam ikada imao, a imao sam ih mnogo. Toliko mnogo prostora unutra da covek ne poveruje dok ne sedne. 10.000 Evra kosta full verzija, ko misli da je to mnogo neka proveri koliko kosta getz ili fabia sa PDV-om u full varijanti. Ipak je ovo reno, a ne neki korejanac ili ne daj Boze cheh. Inace, EURO 3 se ugradjuje od 1997.

dejan

pre 18 godina

Auto je za grad ludilo.Dobar servo,lako se parkira,malo trosi a i vuce kod lud.Nekima je ruzan,nekima se svidja,neko je rekao da je smekerski ,covek je u pravu.

BezNogu

pre 18 godina

Odličan način da se ostane bez nogu ili života.Želim svima koji odlučuju o uvozu automobila da ovakav auto poklone svome detetu.Na žalost znam o čemu pričam

crnicrnja

pre 18 godina

Nije mi jasno zašto je tvingo tako jeftin na oglasima.Recimo2003.godište neudaran,BG table košta 5900.U čemu je stvar ako je tako dobar?

Topaz

pre 18 godina

Oko 8.000 Eura bi bilo realno. Ovako za ove novce dolaze u obzir mnogo noviji i po mnogo cemu bolji automobili:
1. Suzuki Ignis (fanatastican motor, poseban izgled)
2. Skoda Fabia (klasika)
3. Hyundai Getz (dobar kvalitet, dobar motor)

Ivan

pre 18 godina

Ako uzmete u obzir da u zemlji iz koje dolazi kosta 7-8 prosecnih plata, onda to i nije puno para.Zamislite da Jugo kosta 1500 Eura.Mozda bi se bolje prodavao?

Luche

pre 18 godina

Vecina muskaraca ne moze cudom da se nacudi u koliko mali prostor moze da se uparkira. Ovo je najdivniji automobil koji sam ikada vozila. Pregledan, prostran, divan i za grad i za putovanje. Cena jeste malo visa, ali vredi. Preporucujem!

goxy

pre 18 godina

Meni je auto potreban da se prevezem od kuce do posla i nazad (oko 15 km svaki dan), parkiram se bez problema... Twingo je za to idealan. Pored toga, za razliku od pomenutih Getz-ova, Fabia itd., ovaj auto je prelep, smekerski. Uzivanje je imati ga.

Topaz

pre 18 godina

@ne budalite
Twingo je skup u poredjenju sa ostalima, - a ne u poredjenju sa nasim platama.
I da nastavim spisak...
...
4. Mazda 2 (veoma kvalitetan)
5. Fiat Panda (slabiji kvalitet ali auto godine)
6. Dacia Logan (jos slabiji kvalitet ali je veci, a za razliku u ceni - 3.000 Eura - kupite kucu na selu sa pola jutara zemlje)

dejance

pre 18 godina

Twingo je zapravo najbolji polovan, obzirom da se ne razlikuje tehnicki od novog. A i kao polovan dobro drzi cenu.
Topaz, koliko je pola jutara zemlje u arima?

Dragan

pre 18 godina

Samo nek mi autor teksta objasni kakve veze imaju uspjesi Renault-a u Formuli 1 (ne samo ove godine nego i ranije, dok su radili sa Williams-om itd) sa kvalitetom njihovih automobila. Ako je htio da kaze da je Renault dobra fabrika, to je istina, cak i vise od toga, ako je htio da kaze da su inovatori, i to je istina, ako je htio da kaze da su avangardni, takodje. To, medjutim (i nazalost) ne znaci da iz te fabrike izlaze kvalitetni i pouzdani automobili. Ima jos mnogo mnogo faktora koji uticu na to da auto bude dobar, osim gore navedenih.
Za sazaljenje su mi ovi sto se u posljednje vrijeme, inspirisani Alonsovim pobjedama u F1 (svaka cast i njemu i Renault F1 timu), bardace i gledaju odozgo na ostatak populacije misleci da vozeci Clio ili Megane-a, u najmanju ruku voze nekog Porsche-a. A non-stop vise u servisu na nekoj opravci...

Topaz

pre 18 godina

@dejance
Nasao sam dva razlicita podatka:

1 jutro = 40,476 ara
pola jutra = 20,238 ara

1 jutro = 57,55 ara
pola jutra = 28,775 ara

Uglavnom, poveca basta od koje cetvoroclana porodica moze da se hrani i do joj ostane za prodaju poljopriprevdnih proizvoda, onako za sitne troskove.

darko

pre 18 godina

Ja vozim Reno Clio dve godine, kupljen nov, jaci motor, dobro opremljen,..i ne visim u servisima,osim redovnih servisa na 15.000 a presao sam sa njim preko 70.000 za dve godine.Reno pravi jako kvalitetne automobile.Posedujem i Skodu Fabiju - karavan, jaci motor i full oprem, ali sam daleko zadovoljniji reno-om.Mada ni Skoda nije losa, cak sta vise, ali porediti jednog francuza sa italijanima, cesima ili korejcima moze samo potpuni laik.Pozdrav

Compaq

pre 18 godina

Molim autora da NE OBJASNJAVA kakve veze ima F1 sa kvalitetom automobila. Oni koji postavljaju takva pitanja se razumeju u automobile k'o Marica u kriv...

Compaq

pre 18 godina

Opet ovaj. Jedino sto zna je da ama bas svaki put ispljuje Reno. Ma ne postoji jedan tekst gde se pominje Reno da se ovaj strucnjak Dragan nije javio da nalupeta gluposti...Sve mi se cini da valjas "aute" ali samo "njemacke" i po kog japanca pa ti francuzi i ostali bas smetaju. A sto se formule tice evo ti nekoliko cinjenica: prvi turbo punjaci u F1 - Renault; prvi V10 motor u F1 - Renault; prvi put aktivno ogibljenje u F1 - Renault, itd. Dakle ta Formula 1 je najveca i najskuplja laboratorija za automobile. Mnogo resenja je preneto iz te Formule za koju se ti pitas kakve veze ima sa kvalitetom automobila!? Ovi iz Mercedesa, Honde, Toyote,BMW-a Renoa itd., su glupi pa bacaju pare da bi ti postavljao glupa pitanja!

Dragan

pre 18 godina

@Compaq & @Darko
Samo se vi zanosite da se "rjesenja iz F1" ugradjuju na Clio i Megane.
A 70.000 km je bas sitna kilometraza, toliko moze da predje cak i Yugo 45 bez servisa.
A za Compaq-a: ne moras da mi objasnjavas Renault-ova F1 dostignuca - poznajem ih odlicno, i usput cijenim F1 Renault vise nego ti, vjeruj mi. I ponavljam ti, to nema bas nikakve veze sa njihovim automobilima (osim dobre reklame na koju se palite ti i tebi slicni, a sto i jeste njihov krajnji cilj).
A ne valjam automobile, zivim van i mislim da to ovdje bas i nije tako unosan posao. Mozda se i varam.
A ja se momci bas divno zabavljam u konverzaciji s vama. Jednostavno, monolog je suvise dosadan - nista bez dijaloga.
I bas me cudi da se i Pera L nije nasao prozvan da mi replicira, obicno ne masi moje komentare.
Ma zivi i veseli vi meni bili, ne ljutim se ja, samo naprijed...

ognjen

pre 18 godina

Stvarno bre Dragane, odakle tolika mrznja prema Renaultu, kad se radi o proizvodjacu koji je medju prva tri u svetu kako po tradiciji tako i po inovacijama kroz istoriju (da ne pominjem da je vec duze vreme lider u Evropi).
Prepoznajemo svi (po visku slova j u recima) da si ljubitelj VW, ali stvarno ga brate pretera.

Jednom zasvagda

pre 18 godina

Kvalitet Renaulta, izdrzljivost, dugovecnost, su na vrlo niskom nivou. Tehnicki pregledi pokazuju da vozila ovog proizvodjaca veoma brzo stare i da nisu u rangu Japanaca i Nemaca. To su fakti, ko ne veruje neka pogleda liste vozila ispitanih na tehnickim pregledima u Nemackoj. Ovi scanovi prikazuju tabelu za 2005 sa procentom kvarova navedenih vozila:
http://img239.exs.cx/img239/7598/23g2th.jpg
http://img239.exs.cx/img239/1415/ost3jf.jpg

Pera L

pre 18 godina

Evo i mene! Kao sto vidis Dragane i ostali su primetili da patoloski mrzis Reno. Verovatno imas svoje razloge ali svako ima pravo na svoje zablude pa i ti, zar ne!? A nemacki testovi i kojekakve rang liste su kao RTS od pre nekoliko godina. Jos jednom, Reno je najprodavanija strana marka u Nemackoj. Boli a?

darko

pre 18 godina

***Kvalitet Renaulta, izdrzljivost, dugovecnost, su na vrlo niskom nivou. Tehnicki pregledi pokazuju da vozila ovog proizvodjaca veoma brzo stare i da nisu u rangu Japanaca i Nemaca. To su fakti, ko ne veruje neka pogleda liste vozila ispitanih na tehnickim pregledima u Nemackoj. Ovi scanovi prikazuju tabelu za 2005 sa procentom kvarova navedenih***...sta ce mi casopisi i nekakve ankete, vozim licno taj automobil i valjda bi znao da se sa njim nesto slicno desava...iz licnog iskustva pisem, Reno je jako kvalitetno i pouzdano vozilo, novi Reno dakako, ko ne veruje ne mora, ne pisem iz nekog interesa ili nekog slicnog iracionalnog razloga vec iz dobre volje.Pozdrav

Jednom za svagda

pre 18 godina

@darko
@Pera L
To nisu ankete tipa "sta vi mislite" ili "nemacki testovi" nego podaci sa tehnickih pregleda koji su isti za sva vozila i nemoze sa neki auto ili brend favorizovati. Tabele pokazuju tendenciju pouzdanosti. Reno je veoma lose kotiran, to je cinjenica. A ako je tvoj Reno OK budi sretan jer iz tabele vidis da ostali korisnici Renaulta nisu tako dobro prosli kao vecina korisnika drugih marki.

Vlada VP

pre 18 godina

U potpunosti se slazem sa Nidzom, jer pravilo je da nema pravila, ali ipak u globalu za nijansu su nekad bili najpouzdaniji i najkvalitetniji Nemci, a danas verovatno Japanci-ali su danas i znatno skuplji! Zakljucak-ne moze da bude jeftino a najkvalitetnije, ali moze ne preskupo a ipak solidno!

Dragan

pre 18 godina

@Nidza
Pominjes Renault 11. To je sasvim druga prica. Taj je trajao dugo ko nijedan drugi. I jos se moze vidjeti na ulicama, cak i ovdje na zapadu, mislim na Evropu. Tadasnjem Renault-u svaka cast. Mi ovdje vecinom raspravljamo o novijim modelima, tipa Megane, Clio, Twingo, Laguna, VelSatis, Atlantis etc...

Jednom za svagda

pre 18 godina

@Nidza
Zar ti ne razlikujes pravilo od iznimka? Neke zakonitosti su ipak prisutne. Ono sto navodis su iznimci. Ti ides od iznimka do iznimka i spominjes kuriozitete koji su za rubriku "Jeste li vec culi da..." u "Politikinom Zabavniku". Pa OK, i to je za ljude. Neke.

bora

pre 18 godina

U pravu si: jugo moze da predje 400.000 bez generalne, a mercedes moze da crkne sa 50.000.
Ali prijatelju bitna je VEROVATNOCA za tako nesto.
Sto ce reci velika je verovatnoca da ce tvoj Reno da crkne pre neke Toyote, ili da ce imati problema sa elektronikom. Zato se i prave te statistike i analize.
E sad sto je tebi zapao jedan od 10% pouzdanih Renoa, to je tvoja sreca, ali uvek treba teziti da imas sto vece sanse.

Goran Pesic

pre 18 godina

Jeftin je zato sto se ovde smatra (i to samo ovde + okolina) da je jedino sto se moze nazvati automobilom marke VW. To je bas super, jer omogucuje meni da za male pare kupim divan auto kao sto je Renault, Citroen, Alfa Romeo... Inace cini mi se da Twingo ipak bolje drzi cenu od ostalih ne-nemaca i ne-japanaca.

BezNogu

pre 18 godina

Odličan način da se ostane bez nogu ili života.Želim svima koji odlučuju o uvozu automobila da ovakav auto poklone svome detetu.Na žalost znam o čemu pričam

crnicrnja

pre 18 godina

Nije mi jasno zašto je tvingo tako jeftin na oglasima.Recimo2003.godište neudaran,BG table košta 5900.U čemu je stvar ako je tako dobar?

Topaz

pre 18 godina

Oko 8.000 Eura bi bilo realno. Ovako za ove novce dolaze u obzir mnogo noviji i po mnogo cemu bolji automobili:
1. Suzuki Ignis (fanatastican motor, poseban izgled)
2. Skoda Fabia (klasika)
3. Hyundai Getz (dobar kvalitet, dobar motor)

ne budalite

pre 18 godina

Za prosecnog gradjanina Srbije skupo je i pakovanje Durex kondoma... Elem, niko u svetu ne pravi automobile koji bi zadovoljili kupovne mogucnosti "nebeskog naroda" sa africkim platama.

Goran

pre 18 godina

U delu clanka se kaze - "Reno je prvi uveo zadnju kliznu klupu i to baš pojavom tvinga. Taj praktičan detalj danas koriste gotovo svi proizvođači automobila."

Kliznu zadnju klupu jeste izumeo i patentirao Renault, Louis Renault - osnivac firme, ali ne 1992 nego 1926 godine! Ko mi ne veruje neka proveri arhive patentnog zavoda u Francuskoj ili istorijat modela i tehnickih inovacija firme Renault.

Ivan

pre 18 godina

Ako uzmete u obzir da u zemlji iz koje dolazi kosta 7-8 prosecnih plata, onda to i nije puno para.Zamislite da Jugo kosta 1500 Eura.Mozda bi se bolje prodavao?

Luche

pre 18 godina

Vecina muskaraca ne moze cudom da se nacudi u koliko mali prostor moze da se uparkira. Ovo je najdivniji automobil koji sam ikada vozila. Pregledan, prostran, divan i za grad i za putovanje. Cena jeste malo visa, ali vredi. Preporucujem!

goxy

pre 18 godina

Meni je auto potreban da se prevezem od kuce do posla i nazad (oko 15 km svaki dan), parkiram se bez problema... Twingo je za to idealan. Pored toga, za razliku od pomenutih Getz-ova, Fabia itd., ovaj auto je prelep, smekerski. Uzivanje je imati ga.

Topaz

pre 18 godina

@ne budalite
Twingo je skup u poredjenju sa ostalima, - a ne u poredjenju sa nasim platama.
I da nastavim spisak...
...
4. Mazda 2 (veoma kvalitetan)
5. Fiat Panda (slabiji kvalitet ali auto godine)
6. Dacia Logan (jos slabiji kvalitet ali je veci, a za razliku u ceni - 3.000 Eura - kupite kucu na selu sa pola jutara zemlje)

dejance

pre 18 godina

Twingo je zapravo najbolji polovan, obzirom da se ne razlikuje tehnicki od novog. A i kao polovan dobro drzi cenu.
Topaz, koliko je pola jutara zemlje u arima?

Dragan

pre 18 godina

Samo nek mi autor teksta objasni kakve veze imaju uspjesi Renault-a u Formuli 1 (ne samo ove godine nego i ranije, dok su radili sa Williams-om itd) sa kvalitetom njihovih automobila. Ako je htio da kaze da je Renault dobra fabrika, to je istina, cak i vise od toga, ako je htio da kaze da su inovatori, i to je istina, ako je htio da kaze da su avangardni, takodje. To, medjutim (i nazalost) ne znaci da iz te fabrike izlaze kvalitetni i pouzdani automobili. Ima jos mnogo mnogo faktora koji uticu na to da auto bude dobar, osim gore navedenih.
Za sazaljenje su mi ovi sto se u posljednje vrijeme, inspirisani Alonsovim pobjedama u F1 (svaka cast i njemu i Renault F1 timu), bardace i gledaju odozgo na ostatak populacije misleci da vozeci Clio ili Megane-a, u najmanju ruku voze nekog Porsche-a. A non-stop vise u servisu na nekoj opravci...

Alex

pre 18 godina

Twingo je najbolji auto koji sam ikada imao, a imao sam ih mnogo. Toliko mnogo prostora unutra da covek ne poveruje dok ne sedne. 10.000 Evra kosta full verzija, ko misli da je to mnogo neka proveri koliko kosta getz ili fabia sa PDV-om u full varijanti. Ipak je ovo reno, a ne neki korejanac ili ne daj Boze cheh. Inace, EURO 3 se ugradjuje od 1997.

Topaz

pre 18 godina

@dejance
Nasao sam dva razlicita podatka:

1 jutro = 40,476 ara
pola jutra = 20,238 ara

1 jutro = 57,55 ara
pola jutra = 28,775 ara

Uglavnom, poveca basta od koje cetvoroclana porodica moze da se hrani i do joj ostane za prodaju poljopriprevdnih proizvoda, onako za sitne troskove.

dejan

pre 18 godina

Auto je za grad ludilo.Dobar servo,lako se parkira,malo trosi a i vuce kod lud.Nekima je ruzan,nekima se svidja,neko je rekao da je smekerski ,covek je u pravu.

darko

pre 18 godina

Ja vozim Reno Clio dve godine, kupljen nov, jaci motor, dobro opremljen,..i ne visim u servisima,osim redovnih servisa na 15.000 a presao sam sa njim preko 70.000 za dve godine.Reno pravi jako kvalitetne automobile.Posedujem i Skodu Fabiju - karavan, jaci motor i full oprem, ali sam daleko zadovoljniji reno-om.Mada ni Skoda nije losa, cak sta vise, ali porediti jednog francuza sa italijanima, cesima ili korejcima moze samo potpuni laik.Pozdrav

Compaq

pre 18 godina

Molim autora da NE OBJASNJAVA kakve veze ima F1 sa kvalitetom automobila. Oni koji postavljaju takva pitanja se razumeju u automobile k'o Marica u kriv...

Compaq

pre 18 godina

Opet ovaj. Jedino sto zna je da ama bas svaki put ispljuje Reno. Ma ne postoji jedan tekst gde se pominje Reno da se ovaj strucnjak Dragan nije javio da nalupeta gluposti...Sve mi se cini da valjas "aute" ali samo "njemacke" i po kog japanca pa ti francuzi i ostali bas smetaju. A sto se formule tice evo ti nekoliko cinjenica: prvi turbo punjaci u F1 - Renault; prvi V10 motor u F1 - Renault; prvi put aktivno ogibljenje u F1 - Renault, itd. Dakle ta Formula 1 je najveca i najskuplja laboratorija za automobile. Mnogo resenja je preneto iz te Formule za koju se ti pitas kakve veze ima sa kvalitetom automobila!? Ovi iz Mercedesa, Honde, Toyote,BMW-a Renoa itd., su glupi pa bacaju pare da bi ti postavljao glupa pitanja!

Dragan

pre 18 godina

@Compaq & @Darko
Samo se vi zanosite da se "rjesenja iz F1" ugradjuju na Clio i Megane.
A 70.000 km je bas sitna kilometraza, toliko moze da predje cak i Yugo 45 bez servisa.
A za Compaq-a: ne moras da mi objasnjavas Renault-ova F1 dostignuca - poznajem ih odlicno, i usput cijenim F1 Renault vise nego ti, vjeruj mi. I ponavljam ti, to nema bas nikakve veze sa njihovim automobilima (osim dobre reklame na koju se palite ti i tebi slicni, a sto i jeste njihov krajnji cilj).
A ne valjam automobile, zivim van i mislim da to ovdje bas i nije tako unosan posao. Mozda se i varam.
A ja se momci bas divno zabavljam u konverzaciji s vama. Jednostavno, monolog je suvise dosadan - nista bez dijaloga.
I bas me cudi da se i Pera L nije nasao prozvan da mi replicira, obicno ne masi moje komentare.
Ma zivi i veseli vi meni bili, ne ljutim se ja, samo naprijed...

ognjen

pre 18 godina

Stvarno bre Dragane, odakle tolika mrznja prema Renaultu, kad se radi o proizvodjacu koji je medju prva tri u svetu kako po tradiciji tako i po inovacijama kroz istoriju (da ne pominjem da je vec duze vreme lider u Evropi).
Prepoznajemo svi (po visku slova j u recima) da si ljubitelj VW, ali stvarno ga brate pretera.

Jednom zasvagda

pre 18 godina

Kvalitet Renaulta, izdrzljivost, dugovecnost, su na vrlo niskom nivou. Tehnicki pregledi pokazuju da vozila ovog proizvodjaca veoma brzo stare i da nisu u rangu Japanaca i Nemaca. To su fakti, ko ne veruje neka pogleda liste vozila ispitanih na tehnickim pregledima u Nemackoj. Ovi scanovi prikazuju tabelu za 2005 sa procentom kvarova navedenih vozila:
http://img239.exs.cx/img239/7598/23g2th.jpg
http://img239.exs.cx/img239/1415/ost3jf.jpg

Pera L

pre 18 godina

Evo i mene! Kao sto vidis Dragane i ostali su primetili da patoloski mrzis Reno. Verovatno imas svoje razloge ali svako ima pravo na svoje zablude pa i ti, zar ne!? A nemacki testovi i kojekakve rang liste su kao RTS od pre nekoliko godina. Jos jednom, Reno je najprodavanija strana marka u Nemackoj. Boli a?

Dragan

pre 18 godina

@Pera L
Bas mi je drago da si se javio. :))
Pa mene taj podatak da je Renault najprodavanija marka u Evropi uopste ne boli. Prije bih rekao da taj bol najvise trpe bas oni sto su ga kupili ;-)
Znamo svi, da je Renault najprodavaniji jer vecinu ljudi zanima dizajn i dobra reklama, da ne dubim pricu i ponavljam se, znas vec - prosjecan kupac je vrlo povrsan, vecina ne zna ni koliko mu auto ima konja, a kamoli neke sofisticiranije detalje. Ali se zato svaki kupac odlicno razumije u cijenu i zna da prepozna sta je u startu jeftinije, a Renault-ovi modeli su mahom medju jeftinijim u klasi...
A ovo za ove njemacke testove je bas zanimljivo. Da priznam da jos nidje nijesam vidio da je neko pravio ovakve tabele. Prostudiracu malo ove linkove iako ih ti poredis sa RTS-om.
E da, i da vas sve ispravim: ja ne mrzim nista i nikog u zivotu, vjerujte, pogotovo ne bih trosio svoje resurse na tako jedno beskorisno osjecanje prema jednoj tamo nekoj marci automobila. Jednostavno, ne volim kad je neko bio sjajan dok je proizvodio ranorazne modele koji su imali brojcane oznake (5, 6, 11, 21, 25 itd) i bili do bola kvalitetni (za to doba) i mogli se vidjeti po ulicama po deset i vise godina, prelazeci podobre kilometraze, kazem - ne volim kad takav neko prevrne plocu i predje sa kvaliteta na kvantitet. Iz njihovog, Renault-ovog ugla gledano, to je vrlo inteligentno i zato im svaka cast. Ali, moj problem je sto ja nijesam u tom njihovom uglu, vec sam samo obicni potencijalni kupac. E iz tog razloga ja imam pravo da podignem glas i da kritikujem.
I uopste ne razumijem vas momke koji tu kritiku primate licno. Evo da vam olaksam malo zivot, otkricu vam tajnu: ja uopste nijesam ljubitelj VW-a ko sto neko zakljuci pogresno, ne znam odakle, prije bi rekao da sam ravnodusan ili cak naginjem i na njihovog kriticara. Trenutno vozim Hondu i ljubitelj sam Japanaca (ne svih, osim Honde cijenim i Mazdu i Tojotu, Nisana ne volim jer Reno ima preko 30% njegovih akcija, ha-ha) jer imam viziju da auto kao prvo treba da bude pouzdan i to sto duze vremena i kilometara, pa onda sve ostalo. Uz to, cijenim BMW-a zbog performansi.
A da ponovim, vozio sam sve i svasta i cesto probam i vozikam bukvalno svasta.
Ajde, ocekujem da sad kad budete imali vremena i prilike ospete malo po Hondi i Japancima, pa da vidite da ziv necu da se cujem. Rekao sam vam vec da se ja ne identifikujem sa autom i ako Honda i/ili Toyota krenu jednog dana Renault-ovim putem, a vjerujem da hoce, isto cu i po njima da ospem paljbu.
"U to ime ja vas sve pozdravljam" i - zivjeli.

darko

pre 18 godina

***Kvalitet Renaulta, izdrzljivost, dugovecnost, su na vrlo niskom nivou. Tehnicki pregledi pokazuju da vozila ovog proizvodjaca veoma brzo stare i da nisu u rangu Japanaca i Nemaca. To su fakti, ko ne veruje neka pogleda liste vozila ispitanih na tehnickim pregledima u Nemackoj. Ovi scanovi prikazuju tabelu za 2005 sa procentom kvarova navedenih***...sta ce mi casopisi i nekakve ankete, vozim licno taj automobil i valjda bi znao da se sa njim nesto slicno desava...iz licnog iskustva pisem, Reno je jako kvalitetno i pouzdano vozilo, novi Reno dakako, ko ne veruje ne mora, ne pisem iz nekog interesa ili nekog slicnog iracionalnog razloga vec iz dobre volje.Pozdrav

Jednom za svagda

pre 18 godina

@darko
@Pera L
To nisu ankete tipa "sta vi mislite" ili "nemacki testovi" nego podaci sa tehnickih pregleda koji su isti za sva vozila i nemoze sa neki auto ili brend favorizovati. Tabele pokazuju tendenciju pouzdanosti. Reno je veoma lose kotiran, to je cinjenica. A ako je tvoj Reno OK budi sretan jer iz tabele vidis da ostali korisnici Renaulta nisu tako dobro prosli kao vecina korisnika drugih marki.

Nidza

pre 18 godina

Pozdrav (sve sami)strucnjaci!Licno,ljubitelj sam Renault vozila i promenio sam par automobila(dosta automobila sam vozio,a vlasnik bio u svega 5 slucajeva)!Zelim da kazem da je sve to od slucaja do slucaja... Naravno da ces imati problema sa Renaultom ako mu ne menjas ulje,ne sipas zimi antifriz,prelazis dnevno 100 i vise km u uslovima gradske voznje,pri tom vozeci jos 4 osobe od koje svaka ima preko 100 kg...itd!(pa i Mercedes bi crk'o a ne Renault!) Znam coveka koji je sa Yugom presao 250000 km pa zatim radio osvezenje(!) i nastavio dalje normalno da ga vozi;a znam i coveka koji generalnu na Golfu 2. radio na 117000 km!!!Znam i za slucaj gde je Renault 11 iz '83.,od 1400ccm,sa predjenih 230000 km imao vise snage i trosio manje ulja nego Opel Corsa 1.4 iz '97.sa predjenih 90000 km!!! Tako da mogu da vam porucim da su vam kriterijumi glupi,a komentari besmisleni!!!

Vlada VP

pre 18 godina

U potpunosti se slazem sa Nidzom, jer pravilo je da nema pravila, ali ipak u globalu za nijansu su nekad bili najpouzdaniji i najkvalitetniji Nemci, a danas verovatno Japanci-ali su danas i znatno skuplji! Zakljucak-ne moze da bude jeftino a najkvalitetnije, ali moze ne preskupo a ipak solidno!

Dragan

pre 18 godina

@Nidza
Pominjes Renault 11. To je sasvim druga prica. Taj je trajao dugo ko nijedan drugi. I jos se moze vidjeti na ulicama, cak i ovdje na zapadu, mislim na Evropu. Tadasnjem Renault-u svaka cast. Mi ovdje vecinom raspravljamo o novijim modelima, tipa Megane, Clio, Twingo, Laguna, VelSatis, Atlantis etc...

Jednom za svagda

pre 18 godina

@Nidza
Zar ti ne razlikujes pravilo od iznimka? Neke zakonitosti su ipak prisutne. Ono sto navodis su iznimci. Ti ides od iznimka do iznimka i spominjes kuriozitete koji su za rubriku "Jeste li vec culi da..." u "Politikinom Zabavniku". Pa OK, i to je za ljude. Neke.

bora

pre 18 godina

U pravu si: jugo moze da predje 400.000 bez generalne, a mercedes moze da crkne sa 50.000.
Ali prijatelju bitna je VEROVATNOCA za tako nesto.
Sto ce reci velika je verovatnoca da ce tvoj Reno da crkne pre neke Toyote, ili da ce imati problema sa elektronikom. Zato se i prave te statistike i analize.
E sad sto je tebi zapao jedan od 10% pouzdanih Renoa, to je tvoja sreca, ali uvek treba teziti da imas sto vece sanse.

Sirotinja

pre 18 godina

Ne znam sta je autor uracunao u cenu, ali u Nisu je moguce dobiti Twinga sa 1.2 motorom, klimom, ABS-m, muzikom (radio+cd) i metalik bojom za 10283 EUR. Novog, naravno. Definitivno dobra kupovina.

Goran Pesic

pre 18 godina

Jeftin je zato sto se ovde smatra (i to samo ovde + okolina) da je jedino sto se moze nazvati automobilom marke VW. To je bas super, jer omogucuje meni da za male pare kupim divan auto kao sto je Renault, Citroen, Alfa Romeo... Inace cini mi se da Twingo ipak bolje drzi cenu od ostalih ne-nemaca i ne-japanaca.