Četvrtak, 30.06.2005.

09:26

SAD ukinule poslednje sankcije SCG

Predsednik SAD Džordž Buš ukinuo je i poslednji deo paketa sankcija uvedenih Beogradu 1992.

Izvor: B92

SAD ukinule poslednje sankcije SCG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

kaja

pre 18 godina

kako nemamo sta da izvozimo? pa vazno je poceti - sokovi,celik,voda, bilo sta. ali vrata su nam odskrinuta i eto podstreka. e sad ako nam je draze da budemo negativni to je vec nasa stvar. hajde malo ta cuvena srpska incijativa, gde je?

Vojin

pre 18 godina

Mada ova odluka Busha nece imati pozeljne posledice u najskorije vreme, svakako je preduslov za dalje razvijanje domace ekonomije.
Pravi lideri vladaju (DSS i G17 PLUS), prave opozicije podrzavaju rad vlade u onim delovima gde vlada dobro radi i kritikuju tamo gde dolazi do razilazenja (DS), a gubitnici ili na vlasti ili u opoziciji pricaju, izazivaju konflikte i sami sebi su merilo uspeha umesto objektivnih kriterijuma (Radikali, Liberalno demokratska frakcija, GSS, ali isto kao i SPO).
Dakle, bez bucnog slavlja i vatrometa, vlada Vojislava Kostunice je ostvarila jos jedan vazan uspeh za drzavu, isto kao sto je po koji zna put potvrdila svoju reformsku valjanost.

Milan Petovic

pre 18 godina

Nije mala stvar a ni velika zavisi sa koje strane se gleda.Ali nemojte braco samo kucati na tastaturi jer to ne moze da doprinese vecem uzgoju jagoda,malina,psenice,kukuruza,svinja,goveda i ostalog.Dao nam je covek sansu i na nama je da radimo,radimo i radimo ako nesto hocemo i da uradimo.Mozda ce neko misliti da je to gest sargarepe na stapu ali ne mislim tako.Eto imamo sansu a sto bi rekao pok.Zoran Radmilovic u "Maratoncima":E sad ako nisi pametan?"

Nikola

pre 18 godina

Mozemo mislite sta hocemo, ali od ovoga nece nista neznam kolko bolji doci nasem vec bednom narodu, mozda ce nam i biti lose. Kako ja vidim situaciju, mi cemo vise da uvozimo no sto cemo da izvozimo, onda ce nam porasti dug, inflacija ce opet biti iznad 10%, i narod ce da nastavi da zivi gladan i bedan.
Ameri su pre 6 godina bacali bombe na nas, a sada mi hocemo snjima da trgujem. Stvarno smo face....

kristijan

pre 18 godina

Posto vidim da nekima ovo nije dobra vest,jer je pozitivno, a oni stalno vuku srbiju nazad,samo zato sto oni nisu na vlasti,i traze razne razloge ,zasto je SAD ovo uradila, pogledajte izjavu Polta, o razlogu ove odluke. Ona je cisto ekonomska , jer u srbiji postoje zakoni koji ce stititi americke investitore. To su reci americkog ambasadora. I to je ono sto srbija trenutno radi , a ova vlada od samog pocetka je na tome insistirala. Donosenje sustinski reformskih zakona je najbitnije za dobar privredni ambijent, jer samo tako mogu da se dovedu strani investitori, koji ce biti ozbiljni, a ne razni spekulanti.
Jos jednom puna podrska politici vlade sa dr Kostunicom na celu. Samo tako nastavite i srbija ce se i dalje polako , ali sigurno kretati prema EU.

mile

pre 18 godina

E tako se to radi! Sve čestitke vladi RS! Da je VK postao premijer posle 5 oktobra, imali bi smo mnogo stabilnije promene a i ne bi izgubili tri godine na razne marifetluke DS-a, samo da bi udaljili VK od vlasti. Svaka čast i samo napred!

niks

pre 18 godina

Prava je sreća što Vojislav Koštunica nije postao premijer nakon 5. oktobra, jer nisam siguran da bi izručio svog idola Slobu u Hag, tj. nema tih para za koje bi se Sloba "dobrovoljno" predao, tako da bismo mi u tom slučaju imali itekako žestoke sankcije. Ova vest o ukidanju sankcija neće imati nikakvog značaja za građane Srbije. A ako ova Vlada tako dobro radi neka raspiše izbore i vidi koliko stranke u njoj pojedinačno imaju podršku. Onda će konačno otići u istoriju. Što pre, to bolje.

Milos

pre 18 godina

Moze Srbija dosta toga da izvozi ali nema tehnologiju da napravi proizvod, prvo...sada bi mogla drzava da ulozi u obnavljanje i modernizovanje fabrika kako bi proizvodnja koncano krenula...zar nisu pre neki dan dobili 10 miliona evra samo od Holandije??? Sta ce sa tim parama da rade?? Da ih podele medjusobno-moguce

Debeli Joe

pre 18 godina

Odlicna vest !!!
Samo napred, koji su razlozi ove odluke uopste ne treba da bude pitanje.
Gradjani Srbije, politicari, ekonomisti, i ostali zainteresovani za bolji zivot i svi oni koji traze "samo sansu" da se probiju i dokazu evo prilike.
A da Srbija nema sta da ponudi, to NIJE TACNO ...

Zorica

pre 18 godina

Ako je neko gledao u nedelju svecano otvaranje auto-puta Zagreb-Split, (u vreme dok smo mi gledali otvaranje lokalca Kostunici-Ravna Gora i 6km dalekovoda), mogao je lepo da vidi kako Hrvatski Premijer pozdravlja i zahvaljuje se svim premijerima unazad 30 godina (koliko je trajala izgradnja). Mi znamo za vreme kog rezima su nam sankcije uvedene, ali bi trebalo da znamo da od rusenja tog rezima valjda teku aktivnosti na vracanju ove zemlje u drustvo normalnih naroda. Neko nesto zapocne i dovrsi za vreme svog mandata, neke stvari se ni ne zapocnu jer prvo treba dovrsiti nesto sto im prethodi (to se zove preduslovi i takticki potezi, kao sto je npr prodaja Satrida Amerima), a neke stvari se zapocnu pa ih zavrsavaju naredne vlade. Tako smo mi zaboravili vracanje u UN i Interpol, prijem u Savet Evrope, progon kanistera sa gorivom sa ulica, uvodjenje akciznih markica radi sprecavanja sverca duvana i td... Negiranjem udela prethodnika Vlast sebe dovodi u situaciju da i njihovi dobri potezi budu negirani, skrajnuti, marginalizovani i zaboravljeni upravo zbog toga sto se stvara klima "pre mene nista, posle mene potop". Javnost koja tako nauci da funkcionise, nastavice tako i kada ova vlast ode pa ce i njihovi uspesi biti kao repatice. Za greske se mora odgovarati, ali se ni uspesi ne smeju negirati i zaboravljati.
U to ime, odajem postu ubijenom Premijeru koji je bio prvi demokratski premijer u Srbiji i koji nam je govorio da je nas put povratka u zajednicu civilizovanih naroda, iako tezak i nekad sporiji nego sto bi mogao i sto bi smo mi zeleli, ipak neminovan. Odajem priznanje i ministrima iz sve tri vlade koji su odoleli pritiscima domacih tajkuna i kroz privatizaciju obezbedili da interes za nasu zemlju imaju bogate Evropske zemlje i Amerika. Odajem priznanje sadasnjem Ministru finansija koji je na pocetku svog ucesca u vlasti napravio temelje uredjenju monetarne sfere (iako su me njegovi kasniji potezi razocarali). I jos da dodam: bez obzira sto smo mi ljuti, sto znamo da bi mogli i bolje i brze, stvarno je bilo krajnje vreme da Amerika povuce ovaj potez, jer su razlozi zbog kojih smo izgubili status koji nam se sad vratio, a i druge sankcije davno prestali da postoje.

Bannat2005@mail.ru

pre 18 godina

Svaka cast aktuelnoj Vladi. Jos kada bi malo poradili na marketingu vladali bi i narednih 100 godina. Salu na stranu, rezultati su vise nego sjajni i samo da nastave tako da rade. Velika je steta sto VK nije postao Premijer odmah nakon 5. oktobra, uveliko bi danas bili u EU.

Filip

pre 18 godina

Hvala gospodinu Bushu i njegovoj administraciji! Amerika vidi da je Srbija i Crna Gora demokratska drzava u kojoj se uglavnom postuju ljudska prava sa slobodnim trzistem i da su upravo SAD najveci inostrani investitor u nasoj zemlji. To je i jedini razlog ove odluke americke administracije.

Aleksandar

pre 18 godina

'Ajmo biti realni. Ova vlada je poprilično izgubljena u problemima tako da Bušova odluka nema veze sa našim lobiranjem ili vladom ili... ali je dobar ekonomski primer kako jedna multi nacionalna kompanija ima moći da upravlja i predsednikom Amerike. Naravno govorim o US Steel-u.

Maki

pre 18 godina

Ovo je odlicna vest. Samo malo njih shvata njenu vaznost. Bolje receno, ne zeli da shvati, nego iz neznanja i raznoraznih neargumentovanih razloga jednostavno VOLI da napada Vladu. Bravo za Vladu i Ministarstvo finansija! Veliki korak napred!

Dositej

pre 18 godina

Lepa vest, ali ŠTA možemo da izvozimo na USA tržište. Šta je to što proizvodimo, a može da konkuriše proizvođačima iz Azije po ceni, i kvalitetom na veoma, veoma izbirljivom i zahtevnom tržištu. Na kraju i bitna je i količina isporučenih proizvoda (osim ako se ne planira butik u Njujorku sa eksluzivnom robom is Srbije).
Ovo je više politička nego ekonomska vest, a što se tiče Vlade koja radi i ćuti, i postiže neverovatne rezultate - pogledajte malo niže vest o Zastavi i Fijatu. Baš rade, a da ćute to sam znao.

Hope

pre 18 godina

Evo jos jednog dokaza da je ovo Vlada sa rezultatima! Ne treba samo zaboraviti da g. Labus i g.Dinkic imaju velikog udela u ovome i da svojom vizijom, strucnoscu i politikom koju vode, umnogome doprinose popravljanjem naseg imidza u svetu.

Banat

pre 18 godina

Mozemo mi dosta toga da izvozimo u SAD. Prehrambene proizvode ne da treba da forsiramo i ulazemo u industriju, nego to treba da nam bude glavni izvozni adut. Organska hrana (tako ovi ovde zovu normalnu hranu) je ovde 'in', a i papreno kosta.

zoran

pre 18 godina

Pocela je tiha kompenzacija od strane svetskih mocnika prema Srbiji na racun nezavisnosti Kosova koja ce se desiti do kraja ove godine. zivi bili pa videli.

Alexandar

pre 18 godina

Kako bre nije sramota ove licemere iz sadasnje Vlade da se hvale ovim kao svojim uspehom. Pa nas ce i Evropa dekretom da prihvati kada joj to bude odgovaralo, ali od nasih politicara sigurno nece biti ni jednog korisnog poteza, pretpostavljam godinama. Stoga, cuti bre Aligrudicu i ostali crvendaci i foteljoljubci, da ne izazovete ovaj narod... Nije vam dosta sto ne govorite istinu i uzimate dobre pare za to, nego se i hvalite potezima administracije SAD. Dakle, najgori smo na svetu, a dok nas dvolicni vode, mozemo samo da sanjamo o boljitku. I jos se radujemo sto nam skinu sankcije. Pa nisam ja kriv za njih, ja ih nisam trazio, niti su mi do sad bogznasta smetale, naprotiv...

SEVER

pre 18 godina

Prava vest u pravo vreme. Pokazatelj je koliko SAD cene rad Vlade Republike Srbije, koliko imaju poverenja u ekonomske tokove koje vode ljudi iz G17 PLUS. Šta će sada takozvana opozicija da kaže opet će da priča da ova Vlada ništa ne radi. Vlada ima rezultate i verujem da će Vlada sa ljudima iz G17 PLUS (Ivanom, Labusom, Dinkićem i Tomicom) da nas uvede u EU. Građani Srbije imaju poverenja u Vladu i ministra finansija, poljoprivrede, potpredsednika Vlade.

Kristijan

pre 18 godina

I opet ce se naci neki pametnjakovici koji ce reci kako ova Vlada radi lose, kako nas niko ne voli i kako se vracamo u vreme kada je Milosevic bio na vlasti. E, tada smo imali sankcije i tada smo cekali u kolonama za hleb, mleko i ulje, a sada sankcija vise nema i polagano ova ista Vlada dovodi Evropu u Srbiju.

Snezana

pre 18 godina

Svaka cast! Konacno se vide rezultati Labusa i Dinkica koji ne pricaju mnogo, ali zato rezultati su tu. Zadovoljstvo je imati takve ljude na celu drzave jer to uliva poverenje da ima nade za sve nas.

I.B.

pre 18 godina

I ja mislim da ova Vlada uglavnom dobro radi svoj posao neke stvari bi mogle i bolje ali dobro. I ja verujem da je politika predsednika Busa prema Srbima mnogo pametnija i bolja od Klintonove. Dobro je za nas to sto je potisao samo daj Boze da ne moramo Kosovo ili nesto drugo da zrtvujemo zbog ovoga.

Djordje

pre 18 godina

Ovo je dobra vest. Posle 13 godina su skinute sankcije i sada smo na pocetku. Medjutim, smeta mi komentar g-dina Aligrudica da je to zasluga Vlade Srbije i njene dosledene politike. Setimo se samo izjave Predsednika Vlade g-dina Kostunice o "devetoj rupi na svirali". Tek kada je Hag postao "prva rupa na svirali" ovoj Vladi doslo je do pomaka u politici USA prema Srbiji. Izgubljeno vise od godinu dana dok Premijer nije shvatio da mora ispunjavati preuzete obaveze....

Cvetana Zrenjanin

pre 18 godina

Zahvaljujuci pametnim ljudima iz G17 PLUS Srbiji su ukinute i poslednje sankcije!
HVALA VAM g.Labusu i g.Dinkicu - VI STE PRAVI LJUDI NA PRAVA MESTA.

Vasa

pre 18 godina

Ova vlada cuti i radi, kao sto treba. Postigla je vise nego prosla, i na polju ukidanja sankcija i u saradnji sa Hagom. Puna podrska, i nastavite da ignorisete luzere i njihove zalopojke.

Zeljko

pre 18 godina

Svaka cast Kostunici stvarno je legenda. Kad citam ove komentare stvarno mi nije jasno kako ovde neko moze da vlada po volji naroda. Toliko ima pesimista i ljudi sa predrasudama da je to strasno. Eto ova vest je mora se priznati u najmanju ruku prijatna ali opet ima dosta ljudi koji ne zele da kazu bar to: lepa vest. Toliko nerelanih na tako maloj povrsini...nema nam leka dok ne dodje neki novi diktator i zabrani nam da mislimo i bavimo se politikom. Samo treba da se radi! To je kljuc uspeha.

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 18 godina

E sad smo baš srećni, još kad bi imali šta da izvozimo... Ustvari imamo, naravno legendarnog Yuga, ovog puta u formi otpada i starog gvožđa, a naš skupštinski poslovnik takođe može biti uspešna izvozna roba, to je naš brand i zaštitni znak, koji verovatno tamo može da prođe samo u formi muzejskog eksponata.

Gospodar Muva

pre 18 godina

Da li su vocni sokovi na ovom spisku proizvoda koje se mogu izvoziti u Ameriku bez carina? Industrija vocnih sokova je kod nas bolja nego igde. Ja zivim u zapadnoj Evropi i kad god idem u Beograd donesem ovamo nekoliko litara soka jer toga ovde nema. Jedini sok koji ovde valja je od narandze. Za sok od kajsije ili maline nisu ni culi. Mozemo to da izvozimo.

jovan

pre 18 godina

Bravo za vladu Srbije - sto nije revidirala privatizaciju celicane u Smederevu, kao sto je bila najavljivala. Da podsetim: celicana je privatizovana u doba prethodne vlade.

Kvazimodo

pre 18 godina

Mislim da ovo nema ama bas nikakve veze sa Vladom, pre svega je u pitanju verovatno predizborno obecanje jer je poznato, da je najveci deo americkih Srba na izborima za americkog predsednika glasao mahom za Busha. Ovo bi trebalo da bude neki vid nagrade za to.
Vlada naravno, kao i svaka druga Vlada, u nemogucnosti da pokaze svoje istinske zasluge (jer ih nema) busa se u prsa sa necim sto nema veze sa njom...

Djepeto

pre 18 godina

Pitanje je koju ekonomsku korist mozemo da dobijemo ovom odlukom, ali je definitivan korak unapred i znak da je vreme Slobe iza nas.

ruzica

pre 18 godina

Zalosno je ako je ovo udarna vest! A ovoliki panegirici i pohvale vladi su tuzhni i odvratni. Totalno nemate vishe veze sa realnoshcu i sve me vishe podsecate na davno doba soc-propagande u pokojnom Sovjetskom Savezu.

Zivkovic

pre 18 godina

Ovu vest sam primio sa neskrivenim olaksanjem jer jako volim da budem dobar sa jedinom planetarnom silom. Gest je sargarepa dobre volje posle Rezolucije koja je bila prut. Ovaj benevolentni gest g. Bucha je i rezultat nase saradnje sa SAD po pitanju juga Srbije, ali gest nema ama bas nikakve veze sa statusom Kosova i Metohuje koji resen odavno: razgovarace se samo o konkretizaciji politike " vise od autonomije - manje od nezavisnosti". Svaki trgobvinski aranzman sa SAD je koristan i neposredno i zbog uticaja koja ova zemlja ima u drugim finansijsjim institucijama. Naravno, ima gradjana u Srbiji koji su toliko ostrasceni da ili negiraju znacaj ili ga pripisuju svojoj Vladi ili svojoj stranci. Svi demokratski postupci i Predsednika Srbije, i Vlade i nevladinih organizacija su doprineli da se popravlja urusena slika Srbije u svetu.

do danas neopredeljen

pre 18 godina

Jos jedna pobeda Vlade RS sa Vojislavom Kostunicom na celu. Pokazao je da dela govore vise od marketinga i samoreklamiranja. BRAVO!

Sasa BG

pre 18 godina

Napadi na vladu ce se nastaviti kao i obicno, iako prosla vlada za tri godine nije uradila nista na ovom polju. Vlada treba da nastavi ovakav rad, i ne obazire se na gubitnike i depresivce.

Glas Razuma

pre 18 godina

Uopste ne treba davati bilo kome veliki znacaj sto se to desilo. Bus je to uradio samo iz jednog razloga-zbog izvoza celika iz Smedereva (USS) u SAD. Da nije ta zelezara kod nas jos bi nam sankcije bile na snazi. A sada je veliko pitanje ko je sta radio, pricao, napadao, podrzavao kupovinu zelezare od strane USS.....

Dragan

pre 18 godina

Ovo je odlicna vest i dokaz da je ova vlada ma koliko napadana odlicno uradila posao. Svakim danom idemo napred premda se mnogi u ovoj drzavi trude da obezvrede sve ucinjeno ili da sabotiraju ta kretanja na bolje. Samo napred, nema stajanja i udruzeni mozemo sve.

Jovan

pre 18 godina

Moze se Bus pljuvati koliko hocete, ali je definitivno naklonjeniji nama nego Klinton. Niko nije duzan da da nam da nesto ali eto, on se setio. Hvala

Hocu da vozim Dodge!

pre 18 godina

Nadajmo se sada da ce po principu reciprociteta srpske vlasti osloboditi od carina citav niz americkih proizvoda pri uvozu u Srbiju i proglasiti SAD najpovlascenijom nacijom. Time bi se dokazali kao ravnopravni partner u odnosima sa SAD.

lex

pre 18 godina

Ja stvarno ne znam sto je rts sinoc onoliko pumpao ovu vest, mislim WOW SRECA NAJVECA, pridruzili smo se jos 143 zemlje sa kojima delimo status, samo sto je od sve 143 nasa ekonomija verovatno najbednija. A o ceni ove usluge ne mogu ni da pomislim. Cao Kosovo!

Jovan

pre 18 godina

Moze se Bus pljuvati koliko hocete, ali je definitivno naklonjeniji nama nego Klinton. Niko nije duzan da da nam da nesto ali eto, on se setio. Hvala

lex

pre 18 godina

Ja stvarno ne znam sto je rts sinoc onoliko pumpao ovu vest, mislim WOW SRECA NAJVECA, pridruzili smo se jos 143 zemlje sa kojima delimo status, samo sto je od sve 143 nasa ekonomija verovatno najbednija. A o ceni ove usluge ne mogu ni da pomislim. Cao Kosovo!

Hocu da vozim Dodge!

pre 18 godina

Nadajmo se sada da ce po principu reciprociteta srpske vlasti osloboditi od carina citav niz americkih proizvoda pri uvozu u Srbiju i proglasiti SAD najpovlascenijom nacijom. Time bi se dokazali kao ravnopravni partner u odnosima sa SAD.

Dragan

pre 18 godina

Ovo je odlicna vest i dokaz da je ova vlada ma koliko napadana odlicno uradila posao. Svakim danom idemo napred premda se mnogi u ovoj drzavi trude da obezvrede sve ucinjeno ili da sabotiraju ta kretanja na bolje. Samo napred, nema stajanja i udruzeni mozemo sve.

Glas Razuma

pre 18 godina

Uopste ne treba davati bilo kome veliki znacaj sto se to desilo. Bus je to uradio samo iz jednog razloga-zbog izvoza celika iz Smedereva (USS) u SAD. Da nije ta zelezara kod nas jos bi nam sankcije bile na snazi. A sada je veliko pitanje ko je sta radio, pricao, napadao, podrzavao kupovinu zelezare od strane USS.....

do danas neopredeljen

pre 18 godina

Jos jedna pobeda Vlade RS sa Vojislavom Kostunicom na celu. Pokazao je da dela govore vise od marketinga i samoreklamiranja. BRAVO!

Sasa BG

pre 18 godina

Napadi na vladu ce se nastaviti kao i obicno, iako prosla vlada za tri godine nije uradila nista na ovom polju. Vlada treba da nastavi ovakav rad, i ne obazire se na gubitnike i depresivce.

Gospodar Muva

pre 18 godina

Da li su vocni sokovi na ovom spisku proizvoda koje se mogu izvoziti u Ameriku bez carina? Industrija vocnih sokova je kod nas bolja nego igde. Ja zivim u zapadnoj Evropi i kad god idem u Beograd donesem ovamo nekoliko litara soka jer toga ovde nema. Jedini sok koji ovde valja je od narandze. Za sok od kajsije ili maline nisu ni culi. Mozemo to da izvozimo.

ruzica

pre 18 godina

Zalosno je ako je ovo udarna vest! A ovoliki panegirici i pohvale vladi su tuzhni i odvratni. Totalno nemate vishe veze sa realnoshcu i sve me vishe podsecate na davno doba soc-propagande u pokojnom Sovjetskom Savezu.

Djepeto

pre 18 godina

Pitanje je koju ekonomsku korist mozemo da dobijemo ovom odlukom, ali je definitivan korak unapred i znak da je vreme Slobe iza nas.

Kvazimodo

pre 18 godina

Mislim da ovo nema ama bas nikakve veze sa Vladom, pre svega je u pitanju verovatno predizborno obecanje jer je poznato, da je najveci deo americkih Srba na izborima za americkog predsednika glasao mahom za Busha. Ovo bi trebalo da bude neki vid nagrade za to.
Vlada naravno, kao i svaka druga Vlada, u nemogucnosti da pokaze svoje istinske zasluge (jer ih nema) busa se u prsa sa necim sto nema veze sa njom...

Zivkovic

pre 18 godina

Ovu vest sam primio sa neskrivenim olaksanjem jer jako volim da budem dobar sa jedinom planetarnom silom. Gest je sargarepa dobre volje posle Rezolucije koja je bila prut. Ovaj benevolentni gest g. Bucha je i rezultat nase saradnje sa SAD po pitanju juga Srbije, ali gest nema ama bas nikakve veze sa statusom Kosova i Metohuje koji resen odavno: razgovarace se samo o konkretizaciji politike " vise od autonomije - manje od nezavisnosti". Svaki trgobvinski aranzman sa SAD je koristan i neposredno i zbog uticaja koja ova zemlja ima u drugim finansijsjim institucijama. Naravno, ima gradjana u Srbiji koji su toliko ostrasceni da ili negiraju znacaj ili ga pripisuju svojoj Vladi ili svojoj stranci. Svi demokratski postupci i Predsednika Srbije, i Vlade i nevladinih organizacija su doprineli da se popravlja urusena slika Srbije u svetu.

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 18 godina

E sad smo baš srećni, još kad bi imali šta da izvozimo... Ustvari imamo, naravno legendarnog Yuga, ovog puta u formi otpada i starog gvožđa, a naš skupštinski poslovnik takođe može biti uspešna izvozna roba, to je naš brand i zaštitni znak, koji verovatno tamo može da prođe samo u formi muzejskog eksponata.

jovan

pre 18 godina

Bravo za vladu Srbije - sto nije revidirala privatizaciju celicane u Smederevu, kao sto je bila najavljivala. Da podsetim: celicana je privatizovana u doba prethodne vlade.

Djordje

pre 18 godina

Ovo je dobra vest. Posle 13 godina su skinute sankcije i sada smo na pocetku. Medjutim, smeta mi komentar g-dina Aligrudica da je to zasluga Vlade Srbije i njene dosledene politike. Setimo se samo izjave Predsednika Vlade g-dina Kostunice o "devetoj rupi na svirali". Tek kada je Hag postao "prva rupa na svirali" ovoj Vladi doslo je do pomaka u politici USA prema Srbiji. Izgubljeno vise od godinu dana dok Premijer nije shvatio da mora ispunjavati preuzete obaveze....

SEVER

pre 18 godina

Prava vest u pravo vreme. Pokazatelj je koliko SAD cene rad Vlade Republike Srbije, koliko imaju poverenja u ekonomske tokove koje vode ljudi iz G17 PLUS. Šta će sada takozvana opozicija da kaže opet će da priča da ova Vlada ništa ne radi. Vlada ima rezultate i verujem da će Vlada sa ljudima iz G17 PLUS (Ivanom, Labusom, Dinkićem i Tomicom) da nas uvede u EU. Građani Srbije imaju poverenja u Vladu i ministra finansija, poljoprivrede, potpredsednika Vlade.

Cvetana Zrenjanin

pre 18 godina

Zahvaljujuci pametnim ljudima iz G17 PLUS Srbiji su ukinute i poslednje sankcije!
HVALA VAM g.Labusu i g.Dinkicu - VI STE PRAVI LJUDI NA PRAVA MESTA.

I.B.

pre 18 godina

I ja mislim da ova Vlada uglavnom dobro radi svoj posao neke stvari bi mogle i bolje ali dobro. I ja verujem da je politika predsednika Busa prema Srbima mnogo pametnija i bolja od Klintonove. Dobro je za nas to sto je potisao samo daj Boze da ne moramo Kosovo ili nesto drugo da zrtvujemo zbog ovoga.

Kristijan

pre 18 godina

I opet ce se naci neki pametnjakovici koji ce reci kako ova Vlada radi lose, kako nas niko ne voli i kako se vracamo u vreme kada je Milosevic bio na vlasti. E, tada smo imali sankcije i tada smo cekali u kolonama za hleb, mleko i ulje, a sada sankcija vise nema i polagano ova ista Vlada dovodi Evropu u Srbiju.

Vasa

pre 18 godina

Ova vlada cuti i radi, kao sto treba. Postigla je vise nego prosla, i na polju ukidanja sankcija i u saradnji sa Hagom. Puna podrska, i nastavite da ignorisete luzere i njihove zalopojke.

Snezana

pre 18 godina

Svaka cast! Konacno se vide rezultati Labusa i Dinkica koji ne pricaju mnogo, ali zato rezultati su tu. Zadovoljstvo je imati takve ljude na celu drzave jer to uliva poverenje da ima nade za sve nas.

Zeljko

pre 18 godina

Svaka cast Kostunici stvarno je legenda. Kad citam ove komentare stvarno mi nije jasno kako ovde neko moze da vlada po volji naroda. Toliko ima pesimista i ljudi sa predrasudama da je to strasno. Eto ova vest je mora se priznati u najmanju ruku prijatna ali opet ima dosta ljudi koji ne zele da kazu bar to: lepa vest. Toliko nerelanih na tako maloj povrsini...nema nam leka dok ne dodje neki novi diktator i zabrani nam da mislimo i bavimo se politikom. Samo treba da se radi! To je kljuc uspeha.

zoran

pre 18 godina

Pocela je tiha kompenzacija od strane svetskih mocnika prema Srbiji na racun nezavisnosti Kosova koja ce se desiti do kraja ove godine. zivi bili pa videli.

Banat

pre 18 godina

Mozemo mi dosta toga da izvozimo u SAD. Prehrambene proizvode ne da treba da forsiramo i ulazemo u industriju, nego to treba da nam bude glavni izvozni adut. Organska hrana (tako ovi ovde zovu normalnu hranu) je ovde 'in', a i papreno kosta.

Alexandar

pre 18 godina

Kako bre nije sramota ove licemere iz sadasnje Vlade da se hvale ovim kao svojim uspehom. Pa nas ce i Evropa dekretom da prihvati kada joj to bude odgovaralo, ali od nasih politicara sigurno nece biti ni jednog korisnog poteza, pretpostavljam godinama. Stoga, cuti bre Aligrudicu i ostali crvendaci i foteljoljubci, da ne izazovete ovaj narod... Nije vam dosta sto ne govorite istinu i uzimate dobre pare za to, nego se i hvalite potezima administracije SAD. Dakle, najgori smo na svetu, a dok nas dvolicni vode, mozemo samo da sanjamo o boljitku. I jos se radujemo sto nam skinu sankcije. Pa nisam ja kriv za njih, ja ih nisam trazio, niti su mi do sad bogznasta smetale, naprotiv...

Hope

pre 18 godina

Evo jos jednog dokaza da je ovo Vlada sa rezultatima! Ne treba samo zaboraviti da g. Labus i g.Dinkic imaju velikog udela u ovome i da svojom vizijom, strucnoscu i politikom koju vode, umnogome doprinose popravljanjem naseg imidza u svetu.

Dositej

pre 18 godina

Lepa vest, ali ŠTA možemo da izvozimo na USA tržište. Šta je to što proizvodimo, a može da konkuriše proizvođačima iz Azije po ceni, i kvalitetom na veoma, veoma izbirljivom i zahtevnom tržištu. Na kraju i bitna je i količina isporučenih proizvoda (osim ako se ne planira butik u Njujorku sa eksluzivnom robom is Srbije).
Ovo je više politička nego ekonomska vest, a što se tiče Vlade koja radi i ćuti, i postiže neverovatne rezultate - pogledajte malo niže vest o Zastavi i Fijatu. Baš rade, a da ćute to sam znao.

Maki

pre 18 godina

Ovo je odlicna vest. Samo malo njih shvata njenu vaznost. Bolje receno, ne zeli da shvati, nego iz neznanja i raznoraznih neargumentovanih razloga jednostavno VOLI da napada Vladu. Bravo za Vladu i Ministarstvo finansija! Veliki korak napred!

Filip

pre 18 godina

Hvala gospodinu Bushu i njegovoj administraciji! Amerika vidi da je Srbija i Crna Gora demokratska drzava u kojoj se uglavnom postuju ljudska prava sa slobodnim trzistem i da su upravo SAD najveci inostrani investitor u nasoj zemlji. To je i jedini razlog ove odluke americke administracije.

Zorica

pre 18 godina

Ako je neko gledao u nedelju svecano otvaranje auto-puta Zagreb-Split, (u vreme dok smo mi gledali otvaranje lokalca Kostunici-Ravna Gora i 6km dalekovoda), mogao je lepo da vidi kako Hrvatski Premijer pozdravlja i zahvaljuje se svim premijerima unazad 30 godina (koliko je trajala izgradnja). Mi znamo za vreme kog rezima su nam sankcije uvedene, ali bi trebalo da znamo da od rusenja tog rezima valjda teku aktivnosti na vracanju ove zemlje u drustvo normalnih naroda. Neko nesto zapocne i dovrsi za vreme svog mandata, neke stvari se ni ne zapocnu jer prvo treba dovrsiti nesto sto im prethodi (to se zove preduslovi i takticki potezi, kao sto je npr prodaja Satrida Amerima), a neke stvari se zapocnu pa ih zavrsavaju naredne vlade. Tako smo mi zaboravili vracanje u UN i Interpol, prijem u Savet Evrope, progon kanistera sa gorivom sa ulica, uvodjenje akciznih markica radi sprecavanja sverca duvana i td... Negiranjem udela prethodnika Vlast sebe dovodi u situaciju da i njihovi dobri potezi budu negirani, skrajnuti, marginalizovani i zaboravljeni upravo zbog toga sto se stvara klima "pre mene nista, posle mene potop". Javnost koja tako nauci da funkcionise, nastavice tako i kada ova vlast ode pa ce i njihovi uspesi biti kao repatice. Za greske se mora odgovarati, ali se ni uspesi ne smeju negirati i zaboravljati.
U to ime, odajem postu ubijenom Premijeru koji je bio prvi demokratski premijer u Srbiji i koji nam je govorio da je nas put povratka u zajednicu civilizovanih naroda, iako tezak i nekad sporiji nego sto bi mogao i sto bi smo mi zeleli, ipak neminovan. Odajem priznanje i ministrima iz sve tri vlade koji su odoleli pritiscima domacih tajkuna i kroz privatizaciju obezbedili da interes za nasu zemlju imaju bogate Evropske zemlje i Amerika. Odajem priznanje sadasnjem Ministru finansija koji je na pocetku svog ucesca u vlasti napravio temelje uredjenju monetarne sfere (iako su me njegovi kasniji potezi razocarali). I jos da dodam: bez obzira sto smo mi ljuti, sto znamo da bi mogli i bolje i brze, stvarno je bilo krajnje vreme da Amerika povuce ovaj potez, jer su razlozi zbog kojih smo izgubili status koji nam se sad vratio, a i druge sankcije davno prestali da postoje.

Aleksandar

pre 18 godina

'Ajmo biti realni. Ova vlada je poprilično izgubljena u problemima tako da Bušova odluka nema veze sa našim lobiranjem ili vladom ili... ali je dobar ekonomski primer kako jedna multi nacionalna kompanija ima moći da upravlja i predsednikom Amerike. Naravno govorim o US Steel-u.

Bannat2005@mail.ru

pre 18 godina

Svaka cast aktuelnoj Vladi. Jos kada bi malo poradili na marketingu vladali bi i narednih 100 godina. Salu na stranu, rezultati su vise nego sjajni i samo da nastave tako da rade. Velika je steta sto VK nije postao Premijer odmah nakon 5. oktobra, uveliko bi danas bili u EU.

Debeli Joe

pre 18 godina

Odlicna vest !!!
Samo napred, koji su razlozi ove odluke uopste ne treba da bude pitanje.
Gradjani Srbije, politicari, ekonomisti, i ostali zainteresovani za bolji zivot i svi oni koji traze "samo sansu" da se probiju i dokazu evo prilike.
A da Srbija nema sta da ponudi, to NIJE TACNO ...

Milos

pre 18 godina

Moze Srbija dosta toga da izvozi ali nema tehnologiju da napravi proizvod, prvo...sada bi mogla drzava da ulozi u obnavljanje i modernizovanje fabrika kako bi proizvodnja koncano krenula...zar nisu pre neki dan dobili 10 miliona evra samo od Holandije??? Sta ce sa tim parama da rade?? Da ih podele medjusobno-moguce

niks

pre 18 godina

Prava je sreća što Vojislav Koštunica nije postao premijer nakon 5. oktobra, jer nisam siguran da bi izručio svog idola Slobu u Hag, tj. nema tih para za koje bi se Sloba "dobrovoljno" predao, tako da bismo mi u tom slučaju imali itekako žestoke sankcije. Ova vest o ukidanju sankcija neće imati nikakvog značaja za građane Srbije. A ako ova Vlada tako dobro radi neka raspiše izbore i vidi koliko stranke u njoj pojedinačno imaju podršku. Onda će konačno otići u istoriju. Što pre, to bolje.

kristijan

pre 18 godina

Posto vidim da nekima ovo nije dobra vest,jer je pozitivno, a oni stalno vuku srbiju nazad,samo zato sto oni nisu na vlasti,i traze razne razloge ,zasto je SAD ovo uradila, pogledajte izjavu Polta, o razlogu ove odluke. Ona je cisto ekonomska , jer u srbiji postoje zakoni koji ce stititi americke investitore. To su reci americkog ambasadora. I to je ono sto srbija trenutno radi , a ova vlada od samog pocetka je na tome insistirala. Donosenje sustinski reformskih zakona je najbitnije za dobar privredni ambijent, jer samo tako mogu da se dovedu strani investitori, koji ce biti ozbiljni, a ne razni spekulanti.
Jos jednom puna podrska politici vlade sa dr Kostunicom na celu. Samo tako nastavite i srbija ce se i dalje polako , ali sigurno kretati prema EU.

mile

pre 18 godina

E tako se to radi! Sve čestitke vladi RS! Da je VK postao premijer posle 5 oktobra, imali bi smo mnogo stabilnije promene a i ne bi izgubili tri godine na razne marifetluke DS-a, samo da bi udaljili VK od vlasti. Svaka čast i samo napred!

Nikola

pre 18 godina

Mozemo mislite sta hocemo, ali od ovoga nece nista neznam kolko bolji doci nasem vec bednom narodu, mozda ce nam i biti lose. Kako ja vidim situaciju, mi cemo vise da uvozimo no sto cemo da izvozimo, onda ce nam porasti dug, inflacija ce opet biti iznad 10%, i narod ce da nastavi da zivi gladan i bedan.
Ameri su pre 6 godina bacali bombe na nas, a sada mi hocemo snjima da trgujem. Stvarno smo face....

Vojin

pre 18 godina

Mada ova odluka Busha nece imati pozeljne posledice u najskorije vreme, svakako je preduslov za dalje razvijanje domace ekonomije.
Pravi lideri vladaju (DSS i G17 PLUS), prave opozicije podrzavaju rad vlade u onim delovima gde vlada dobro radi i kritikuju tamo gde dolazi do razilazenja (DS), a gubitnici ili na vlasti ili u opoziciji pricaju, izazivaju konflikte i sami sebi su merilo uspeha umesto objektivnih kriterijuma (Radikali, Liberalno demokratska frakcija, GSS, ali isto kao i SPO).
Dakle, bez bucnog slavlja i vatrometa, vlada Vojislava Kostunice je ostvarila jos jedan vazan uspeh za drzavu, isto kao sto je po koji zna put potvrdila svoju reformsku valjanost.

Milan Petovic

pre 18 godina

Nije mala stvar a ni velika zavisi sa koje strane se gleda.Ali nemojte braco samo kucati na tastaturi jer to ne moze da doprinese vecem uzgoju jagoda,malina,psenice,kukuruza,svinja,goveda i ostalog.Dao nam je covek sansu i na nama je da radimo,radimo i radimo ako nesto hocemo i da uradimo.Mozda ce neko misliti da je to gest sargarepe na stapu ali ne mislim tako.Eto imamo sansu a sto bi rekao pok.Zoran Radmilovic u "Maratoncima":E sad ako nisi pametan?"

kaja

pre 18 godina

kako nemamo sta da izvozimo? pa vazno je poceti - sokovi,celik,voda, bilo sta. ali vrata su nam odskrinuta i eto podstreka. e sad ako nam je draze da budemo negativni to je vec nasa stvar. hajde malo ta cuvena srpska incijativa, gde je?

Jovan

pre 18 godina

Moze se Bus pljuvati koliko hocete, ali je definitivno naklonjeniji nama nego Klinton. Niko nije duzan da da nam da nesto ali eto, on se setio. Hvala

lex

pre 18 godina

Ja stvarno ne znam sto je rts sinoc onoliko pumpao ovu vest, mislim WOW SRECA NAJVECA, pridruzili smo se jos 143 zemlje sa kojima delimo status, samo sto je od sve 143 nasa ekonomija verovatno najbednija. A o ceni ove usluge ne mogu ni da pomislim. Cao Kosovo!

Hocu da vozim Dodge!

pre 18 godina

Nadajmo se sada da ce po principu reciprociteta srpske vlasti osloboditi od carina citav niz americkih proizvoda pri uvozu u Srbiju i proglasiti SAD najpovlascenijom nacijom. Time bi se dokazali kao ravnopravni partner u odnosima sa SAD.

Dragan

pre 18 godina

Ovo je odlicna vest i dokaz da je ova vlada ma koliko napadana odlicno uradila posao. Svakim danom idemo napred premda se mnogi u ovoj drzavi trude da obezvrede sve ucinjeno ili da sabotiraju ta kretanja na bolje. Samo napred, nema stajanja i udruzeni mozemo sve.

Glas Razuma

pre 18 godina

Uopste ne treba davati bilo kome veliki znacaj sto se to desilo. Bus je to uradio samo iz jednog razloga-zbog izvoza celika iz Smedereva (USS) u SAD. Da nije ta zelezara kod nas jos bi nam sankcije bile na snazi. A sada je veliko pitanje ko je sta radio, pricao, napadao, podrzavao kupovinu zelezare od strane USS.....

do danas neopredeljen

pre 18 godina

Jos jedna pobeda Vlade RS sa Vojislavom Kostunicom na celu. Pokazao je da dela govore vise od marketinga i samoreklamiranja. BRAVO!

Sasa BG

pre 18 godina

Napadi na vladu ce se nastaviti kao i obicno, iako prosla vlada za tri godine nije uradila nista na ovom polju. Vlada treba da nastavi ovakav rad, i ne obazire se na gubitnike i depresivce.

Gospodar Muva

pre 18 godina

Da li su vocni sokovi na ovom spisku proizvoda koje se mogu izvoziti u Ameriku bez carina? Industrija vocnih sokova je kod nas bolja nego igde. Ja zivim u zapadnoj Evropi i kad god idem u Beograd donesem ovamo nekoliko litara soka jer toga ovde nema. Jedini sok koji ovde valja je od narandze. Za sok od kajsije ili maline nisu ni culi. Mozemo to da izvozimo.

ruzica

pre 18 godina

Zalosno je ako je ovo udarna vest! A ovoliki panegirici i pohvale vladi su tuzhni i odvratni. Totalno nemate vishe veze sa realnoshcu i sve me vishe podsecate na davno doba soc-propagande u pokojnom Sovjetskom Savezu.

Djepeto

pre 18 godina

Pitanje je koju ekonomsku korist mozemo da dobijemo ovom odlukom, ali je definitivan korak unapred i znak da je vreme Slobe iza nas.

Kvazimodo

pre 18 godina

Mislim da ovo nema ama bas nikakve veze sa Vladom, pre svega je u pitanju verovatno predizborno obecanje jer je poznato, da je najveci deo americkih Srba na izborima za americkog predsednika glasao mahom za Busha. Ovo bi trebalo da bude neki vid nagrade za to.
Vlada naravno, kao i svaka druga Vlada, u nemogucnosti da pokaze svoje istinske zasluge (jer ih nema) busa se u prsa sa necim sto nema veze sa njom...

Zivkovic

pre 18 godina

Ovu vest sam primio sa neskrivenim olaksanjem jer jako volim da budem dobar sa jedinom planetarnom silom. Gest je sargarepa dobre volje posle Rezolucije koja je bila prut. Ovaj benevolentni gest g. Bucha je i rezultat nase saradnje sa SAD po pitanju juga Srbije, ali gest nema ama bas nikakve veze sa statusom Kosova i Metohuje koji resen odavno: razgovarace se samo o konkretizaciji politike " vise od autonomije - manje od nezavisnosti". Svaki trgobvinski aranzman sa SAD je koristan i neposredno i zbog uticaja koja ova zemlja ima u drugim finansijsjim institucijama. Naravno, ima gradjana u Srbiji koji su toliko ostrasceni da ili negiraju znacaj ili ga pripisuju svojoj Vladi ili svojoj stranci. Svi demokratski postupci i Predsednika Srbije, i Vlade i nevladinih organizacija su doprineli da se popravlja urusena slika Srbije u svetu.

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 18 godina

E sad smo baš srećni, još kad bi imali šta da izvozimo... Ustvari imamo, naravno legendarnog Yuga, ovog puta u formi otpada i starog gvožđa, a naš skupštinski poslovnik takođe može biti uspešna izvozna roba, to je naš brand i zaštitni znak, koji verovatno tamo može da prođe samo u formi muzejskog eksponata.

jovan

pre 18 godina

Bravo za vladu Srbije - sto nije revidirala privatizaciju celicane u Smederevu, kao sto je bila najavljivala. Da podsetim: celicana je privatizovana u doba prethodne vlade.

Djordje

pre 18 godina

Ovo je dobra vest. Posle 13 godina su skinute sankcije i sada smo na pocetku. Medjutim, smeta mi komentar g-dina Aligrudica da je to zasluga Vlade Srbije i njene dosledene politike. Setimo se samo izjave Predsednika Vlade g-dina Kostunice o "devetoj rupi na svirali". Tek kada je Hag postao "prva rupa na svirali" ovoj Vladi doslo je do pomaka u politici USA prema Srbiji. Izgubljeno vise od godinu dana dok Premijer nije shvatio da mora ispunjavati preuzete obaveze....

SEVER

pre 18 godina

Prava vest u pravo vreme. Pokazatelj je koliko SAD cene rad Vlade Republike Srbije, koliko imaju poverenja u ekonomske tokove koje vode ljudi iz G17 PLUS. Šta će sada takozvana opozicija da kaže opet će da priča da ova Vlada ništa ne radi. Vlada ima rezultate i verujem da će Vlada sa ljudima iz G17 PLUS (Ivanom, Labusom, Dinkićem i Tomicom) da nas uvede u EU. Građani Srbije imaju poverenja u Vladu i ministra finansija, poljoprivrede, potpredsednika Vlade.

Cvetana Zrenjanin

pre 18 godina

Zahvaljujuci pametnim ljudima iz G17 PLUS Srbiji su ukinute i poslednje sankcije!
HVALA VAM g.Labusu i g.Dinkicu - VI STE PRAVI LJUDI NA PRAVA MESTA.

I.B.

pre 18 godina

I ja mislim da ova Vlada uglavnom dobro radi svoj posao neke stvari bi mogle i bolje ali dobro. I ja verujem da je politika predsednika Busa prema Srbima mnogo pametnija i bolja od Klintonove. Dobro je za nas to sto je potisao samo daj Boze da ne moramo Kosovo ili nesto drugo da zrtvujemo zbog ovoga.

Kristijan

pre 18 godina

I opet ce se naci neki pametnjakovici koji ce reci kako ova Vlada radi lose, kako nas niko ne voli i kako se vracamo u vreme kada je Milosevic bio na vlasti. E, tada smo imali sankcije i tada smo cekali u kolonama za hleb, mleko i ulje, a sada sankcija vise nema i polagano ova ista Vlada dovodi Evropu u Srbiju.

Vasa

pre 18 godina

Ova vlada cuti i radi, kao sto treba. Postigla je vise nego prosla, i na polju ukidanja sankcija i u saradnji sa Hagom. Puna podrska, i nastavite da ignorisete luzere i njihove zalopojke.

Snezana

pre 18 godina

Svaka cast! Konacno se vide rezultati Labusa i Dinkica koji ne pricaju mnogo, ali zato rezultati su tu. Zadovoljstvo je imati takve ljude na celu drzave jer to uliva poverenje da ima nade za sve nas.

Zeljko

pre 18 godina

Svaka cast Kostunici stvarno je legenda. Kad citam ove komentare stvarno mi nije jasno kako ovde neko moze da vlada po volji naroda. Toliko ima pesimista i ljudi sa predrasudama da je to strasno. Eto ova vest je mora se priznati u najmanju ruku prijatna ali opet ima dosta ljudi koji ne zele da kazu bar to: lepa vest. Toliko nerelanih na tako maloj povrsini...nema nam leka dok ne dodje neki novi diktator i zabrani nam da mislimo i bavimo se politikom. Samo treba da se radi! To je kljuc uspeha.

zoran

pre 18 godina

Pocela je tiha kompenzacija od strane svetskih mocnika prema Srbiji na racun nezavisnosti Kosova koja ce se desiti do kraja ove godine. zivi bili pa videli.

Banat

pre 18 godina

Mozemo mi dosta toga da izvozimo u SAD. Prehrambene proizvode ne da treba da forsiramo i ulazemo u industriju, nego to treba da nam bude glavni izvozni adut. Organska hrana (tako ovi ovde zovu normalnu hranu) je ovde 'in', a i papreno kosta.

Alexandar

pre 18 godina

Kako bre nije sramota ove licemere iz sadasnje Vlade da se hvale ovim kao svojim uspehom. Pa nas ce i Evropa dekretom da prihvati kada joj to bude odgovaralo, ali od nasih politicara sigurno nece biti ni jednog korisnog poteza, pretpostavljam godinama. Stoga, cuti bre Aligrudicu i ostali crvendaci i foteljoljubci, da ne izazovete ovaj narod... Nije vam dosta sto ne govorite istinu i uzimate dobre pare za to, nego se i hvalite potezima administracije SAD. Dakle, najgori smo na svetu, a dok nas dvolicni vode, mozemo samo da sanjamo o boljitku. I jos se radujemo sto nam skinu sankcije. Pa nisam ja kriv za njih, ja ih nisam trazio, niti su mi do sad bogznasta smetale, naprotiv...

Hope

pre 18 godina

Evo jos jednog dokaza da je ovo Vlada sa rezultatima! Ne treba samo zaboraviti da g. Labus i g.Dinkic imaju velikog udela u ovome i da svojom vizijom, strucnoscu i politikom koju vode, umnogome doprinose popravljanjem naseg imidza u svetu.

Dositej

pre 18 godina

Lepa vest, ali ŠTA možemo da izvozimo na USA tržište. Šta je to što proizvodimo, a može da konkuriše proizvođačima iz Azije po ceni, i kvalitetom na veoma, veoma izbirljivom i zahtevnom tržištu. Na kraju i bitna je i količina isporučenih proizvoda (osim ako se ne planira butik u Njujorku sa eksluzivnom robom is Srbije).
Ovo je više politička nego ekonomska vest, a što se tiče Vlade koja radi i ćuti, i postiže neverovatne rezultate - pogledajte malo niže vest o Zastavi i Fijatu. Baš rade, a da ćute to sam znao.

Maki

pre 18 godina

Ovo je odlicna vest. Samo malo njih shvata njenu vaznost. Bolje receno, ne zeli da shvati, nego iz neznanja i raznoraznih neargumentovanih razloga jednostavno VOLI da napada Vladu. Bravo za Vladu i Ministarstvo finansija! Veliki korak napred!

Filip

pre 18 godina

Hvala gospodinu Bushu i njegovoj administraciji! Amerika vidi da je Srbija i Crna Gora demokratska drzava u kojoj se uglavnom postuju ljudska prava sa slobodnim trzistem i da su upravo SAD najveci inostrani investitor u nasoj zemlji. To je i jedini razlog ove odluke americke administracije.

Zorica

pre 18 godina

Ako je neko gledao u nedelju svecano otvaranje auto-puta Zagreb-Split, (u vreme dok smo mi gledali otvaranje lokalca Kostunici-Ravna Gora i 6km dalekovoda), mogao je lepo da vidi kako Hrvatski Premijer pozdravlja i zahvaljuje se svim premijerima unazad 30 godina (koliko je trajala izgradnja). Mi znamo za vreme kog rezima su nam sankcije uvedene, ali bi trebalo da znamo da od rusenja tog rezima valjda teku aktivnosti na vracanju ove zemlje u drustvo normalnih naroda. Neko nesto zapocne i dovrsi za vreme svog mandata, neke stvari se ni ne zapocnu jer prvo treba dovrsiti nesto sto im prethodi (to se zove preduslovi i takticki potezi, kao sto je npr prodaja Satrida Amerima), a neke stvari se zapocnu pa ih zavrsavaju naredne vlade. Tako smo mi zaboravili vracanje u UN i Interpol, prijem u Savet Evrope, progon kanistera sa gorivom sa ulica, uvodjenje akciznih markica radi sprecavanja sverca duvana i td... Negiranjem udela prethodnika Vlast sebe dovodi u situaciju da i njihovi dobri potezi budu negirani, skrajnuti, marginalizovani i zaboravljeni upravo zbog toga sto se stvara klima "pre mene nista, posle mene potop". Javnost koja tako nauci da funkcionise, nastavice tako i kada ova vlast ode pa ce i njihovi uspesi biti kao repatice. Za greske se mora odgovarati, ali se ni uspesi ne smeju negirati i zaboravljati.
U to ime, odajem postu ubijenom Premijeru koji je bio prvi demokratski premijer u Srbiji i koji nam je govorio da je nas put povratka u zajednicu civilizovanih naroda, iako tezak i nekad sporiji nego sto bi mogao i sto bi smo mi zeleli, ipak neminovan. Odajem priznanje i ministrima iz sve tri vlade koji su odoleli pritiscima domacih tajkuna i kroz privatizaciju obezbedili da interes za nasu zemlju imaju bogate Evropske zemlje i Amerika. Odajem priznanje sadasnjem Ministru finansija koji je na pocetku svog ucesca u vlasti napravio temelje uredjenju monetarne sfere (iako su me njegovi kasniji potezi razocarali). I jos da dodam: bez obzira sto smo mi ljuti, sto znamo da bi mogli i bolje i brze, stvarno je bilo krajnje vreme da Amerika povuce ovaj potez, jer su razlozi zbog kojih smo izgubili status koji nam se sad vratio, a i druge sankcije davno prestali da postoje.

Aleksandar

pre 18 godina

'Ajmo biti realni. Ova vlada je poprilično izgubljena u problemima tako da Bušova odluka nema veze sa našim lobiranjem ili vladom ili... ali je dobar ekonomski primer kako jedna multi nacionalna kompanija ima moći da upravlja i predsednikom Amerike. Naravno govorim o US Steel-u.

Bannat2005@mail.ru

pre 18 godina

Svaka cast aktuelnoj Vladi. Jos kada bi malo poradili na marketingu vladali bi i narednih 100 godina. Salu na stranu, rezultati su vise nego sjajni i samo da nastave tako da rade. Velika je steta sto VK nije postao Premijer odmah nakon 5. oktobra, uveliko bi danas bili u EU.

Debeli Joe

pre 18 godina

Odlicna vest !!!
Samo napred, koji su razlozi ove odluke uopste ne treba da bude pitanje.
Gradjani Srbije, politicari, ekonomisti, i ostali zainteresovani za bolji zivot i svi oni koji traze "samo sansu" da se probiju i dokazu evo prilike.
A da Srbija nema sta da ponudi, to NIJE TACNO ...

Milos

pre 18 godina

Moze Srbija dosta toga da izvozi ali nema tehnologiju da napravi proizvod, prvo...sada bi mogla drzava da ulozi u obnavljanje i modernizovanje fabrika kako bi proizvodnja koncano krenula...zar nisu pre neki dan dobili 10 miliona evra samo od Holandije??? Sta ce sa tim parama da rade?? Da ih podele medjusobno-moguce

niks

pre 18 godina

Prava je sreća što Vojislav Koštunica nije postao premijer nakon 5. oktobra, jer nisam siguran da bi izručio svog idola Slobu u Hag, tj. nema tih para za koje bi se Sloba "dobrovoljno" predao, tako da bismo mi u tom slučaju imali itekako žestoke sankcije. Ova vest o ukidanju sankcija neće imati nikakvog značaja za građane Srbije. A ako ova Vlada tako dobro radi neka raspiše izbore i vidi koliko stranke u njoj pojedinačno imaju podršku. Onda će konačno otići u istoriju. Što pre, to bolje.

kristijan

pre 18 godina

Posto vidim da nekima ovo nije dobra vest,jer je pozitivno, a oni stalno vuku srbiju nazad,samo zato sto oni nisu na vlasti,i traze razne razloge ,zasto je SAD ovo uradila, pogledajte izjavu Polta, o razlogu ove odluke. Ona je cisto ekonomska , jer u srbiji postoje zakoni koji ce stititi americke investitore. To su reci americkog ambasadora. I to je ono sto srbija trenutno radi , a ova vlada od samog pocetka je na tome insistirala. Donosenje sustinski reformskih zakona je najbitnije za dobar privredni ambijent, jer samo tako mogu da se dovedu strani investitori, koji ce biti ozbiljni, a ne razni spekulanti.
Jos jednom puna podrska politici vlade sa dr Kostunicom na celu. Samo tako nastavite i srbija ce se i dalje polako , ali sigurno kretati prema EU.

mile

pre 18 godina

E tako se to radi! Sve čestitke vladi RS! Da je VK postao premijer posle 5 oktobra, imali bi smo mnogo stabilnije promene a i ne bi izgubili tri godine na razne marifetluke DS-a, samo da bi udaljili VK od vlasti. Svaka čast i samo napred!

Nikola

pre 18 godina

Mozemo mislite sta hocemo, ali od ovoga nece nista neznam kolko bolji doci nasem vec bednom narodu, mozda ce nam i biti lose. Kako ja vidim situaciju, mi cemo vise da uvozimo no sto cemo da izvozimo, onda ce nam porasti dug, inflacija ce opet biti iznad 10%, i narod ce da nastavi da zivi gladan i bedan.
Ameri su pre 6 godina bacali bombe na nas, a sada mi hocemo snjima da trgujem. Stvarno smo face....

Vojin

pre 18 godina

Mada ova odluka Busha nece imati pozeljne posledice u najskorije vreme, svakako je preduslov za dalje razvijanje domace ekonomije.
Pravi lideri vladaju (DSS i G17 PLUS), prave opozicije podrzavaju rad vlade u onim delovima gde vlada dobro radi i kritikuju tamo gde dolazi do razilazenja (DS), a gubitnici ili na vlasti ili u opoziciji pricaju, izazivaju konflikte i sami sebi su merilo uspeha umesto objektivnih kriterijuma (Radikali, Liberalno demokratska frakcija, GSS, ali isto kao i SPO).
Dakle, bez bucnog slavlja i vatrometa, vlada Vojislava Kostunice je ostvarila jos jedan vazan uspeh za drzavu, isto kao sto je po koji zna put potvrdila svoju reformsku valjanost.

Milan Petovic

pre 18 godina

Nije mala stvar a ni velika zavisi sa koje strane se gleda.Ali nemojte braco samo kucati na tastaturi jer to ne moze da doprinese vecem uzgoju jagoda,malina,psenice,kukuruza,svinja,goveda i ostalog.Dao nam je covek sansu i na nama je da radimo,radimo i radimo ako nesto hocemo i da uradimo.Mozda ce neko misliti da je to gest sargarepe na stapu ali ne mislim tako.Eto imamo sansu a sto bi rekao pok.Zoran Radmilovic u "Maratoncima":E sad ako nisi pametan?"

kaja

pre 18 godina

kako nemamo sta da izvozimo? pa vazno je poceti - sokovi,celik,voda, bilo sta. ali vrata su nam odskrinuta i eto podstreka. e sad ako nam je draze da budemo negativni to je vec nasa stvar. hajde malo ta cuvena srpska incijativa, gde je?