Petak, 22.04.2005.

15:19

Pavković: Idem u Hag

General Nebojša Pavković je Vladu Srbije obavestio da je doneo odluku da dobrovoljno ode u Haški tribunal.

Izvor: B92

Pavkoviæ: Idem u Hag IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

sedmica

pre 19 godina

Opa-la, doborovoljno! Koliko para NAS kosta ova cast i junastvo?
By the way, ja dobih da idem u zatvor, ako u roku od tri dana ne platim 6.600 dinara kazne za carinski prekrsaj.
Ne pise nista ako odbijem i preko novina izjavim da ni mrtva necu u Hag, ups zatvor.

Branislav

pre 19 godina

U Nisu se zna gde je g. General provodio "ratne dane", falice mu ta mesta u Hagu. Izborice se vec on da barem jednom nedljno dobije uz rucak jedno pivce tek koliko da mu zelja mine. G.Generale pozdravite vaseg Vrhovnog i znajte da ste sada kao dvojac jaci.

Ulan Bator

pre 19 godina

Ja sam verovao da ce Kostunica njega poslati 24. aprila, jer vidim u crkvenom kalendaru da taj dan slave kao "ulazak Isusa Hrista u Jerusalim"... njemu je ta simbolika valjda vazna, ili mozda vise nije?

Marko

pre 19 godina

Demokratska stranka bi bila najsrećniji da nam Evropa uvede sankcije i da nas malo NATO bombarduje kako bi oni ponovo došli na vlast.

....ostajte ovde, a ja odo...

pre 19 godina

nisam siguran da li su porodice poginulih i nestalih u proslim ratovima (pobedama) isto tako, ili barem priblizno 'obezbedjene' kao nasi hrabri branioci, patriote, junaci... sigurno gresim...

Zoran

pre 19 godina

Izjava "samo mrtav u Hag" i slicne koje je GP davao proteklih meseci/godina, nakon njegovog "dobrovoljnog" odlaska (a, znali smo da ce tako biti) dobijaju novu tezinu. Ako je mislio to sto je pricao onda je rec o kukavici od coveka. Ako je sve vreme blefirao, onda bi tu bilo mesta za neko "gonjenje". U svakom slucaju takve izjave nisu bile samo njegova stvar.

Visokoletac

pre 19 godina

Putuj igumane i ne brini!! Vlada neka ne brine o njegovoj
porodici jer ima ko brine o njemu. Neka vlada brine o poplavljenim selima Banata i unesrecenim porodicama koje su izgubile svoje najblize u autobuskoj nesreci na Tisi. Toliko za mrtvozornu vladu i saucesce porodicama koje su izgubile najblize u nesreci na Tisi.

Milan

pre 19 godina

Svaka cast premijeru Kostunici.Kad radi posao prethodne Vlade koja za to bila nesposobna.A danas kao - zadusne babe - setaju Srbijom i klevetaju sadasnju Vladu Srbije.

Trebao je ranije da nam (na)Skodi. AFORISTICAR

pre 19 godina

Cekao je sve do sada, jer nije hteo da naSkodi svom narodu, ali kad je video da nema drugog izlaza, odlucio je ipak da preuzme Skodu (Oktaviju).

Gazi

pre 19 godina

General uvijek ostaje General. Slazem se ali General moze da bude i ratni zlocinac. a da li je ili ne to ce vrijeme pokazati. Nego mi se bas cini da je. Zato Srbijo i Kosovo i vi ostali nemojte se stidjeti nego ih posaljite tamo gde im je i mesto. Zasto su se krili do sada u misjoj rupi. Zasto su ratovali u nase ime kada smo vec trebali biti dio europe. Ko je doneo odluke u moje ime.

Branislav NS

pre 19 godina

I ako sam veliki fan DSa moram odati priznanje na strpljenju i taktici Koštunici... Pa i pošto je "podmazao" predaju...ima ova Vlada mnogo rupa iz kojih curi...Smatram da to definitivno potvrđuje "lik i delo velikog srpskog generala" U svakom slučaju Hvala Bogu da ga više ne gledam...

CTEBAH

pre 19 godina

Sram vas bilo svi koji ste spomenuli Skodu za generala Pavkovica.

General Pavkovic je junak i nikada nebi vozio neko strano auto nego kao i svi istinski rodoljubi i patrioti samo kola domace proizvodnje. Zato spremajte neki dobar Yugo bitange. Sram vas bilo. On da je hteo lupezi jedni mogao je da zivi i negde u inostranstvu polako krckajuci svoju skromu penziju i ustedjevinu ali ne on je ostao sa nama ovde da nas brani do poslednje kapi krvi pa makar ne dobio tu Skodu, pardon Yugica.

Aleksandraa

pre 19 godina

Dragi Kostunice,
Molim Vas da moju mamu posaljete u Hag. Imam 36 godina, trebaju mi kola i stan. Priznajem da je ucinila mnogo zlocina.
Aleksandra

DM

pre 19 godina

Citajuci ove odvratne komentare covek zaista ne moze da se otme utisku da je svaka ljudskost u ovom narodu ocigledno odavno zamrla. O Pavkovicu kao politicaru, a verovatno i kao osobi, nije neophodno imati visoko misljenje. Ostaje medjutim cinjenica da je a) sacuvao vojsku i tehniku na Kosovu od potpunog unistenja i b) da se suprotstavio Milosevicevim naredjenjima da 5. oktobra angazuje vojsku. Iz tih razloga, malo respekta ne bi bilo na odmet.

ditza

pre 19 godina

i ja pozdravljam odlazak pavkovica u hag! pa-pa! a pare mi mogao da jednosmerno preusmeri poplavljenim selima u banatu! to bi bio jos jedan patriotski cin (ne znam kako se zove cin visi od generalskog?)

PEKI DELIJA

pre 19 godina

Pavkovicu ako volis ovu zemlju i ovaj narod idi u taj prokleti Hag i dokazi da si nevin ako to jesi.Ja sam Srbin-Pravoslavac i ponosim se time,volim moju Srbiju i moju Zvezdu kao i moj narod.Shvati druge nam nema,za dobro ove zemlje i ovog naroda.Muka mi je od samog pomena na Hag ali to je nasa realnost..

ivan

pre 19 godina

Neka uhapse i Mladica i Karadžića i neka više ne zamajavaju narod da ne znaju gde se nalaze. Toliko toga još Srbija treba da uradi ka putu ka EU da jedva čekam da se ujdurma sa onima koji osramotili srpsku naciju već jednom završi. Reforme u javnoj administraciji i ekonomiji su mnogo veći izazov od prenemaganja oko dobrovoljnih predaja ili hapšenja haških optuženika. Strah me je kad pomislim koliki je haos u pomenutim segmentima društva. Neka političari naprave nacionalnu strategiju oko budućih reformi i pokušaju da vrate mlade ljude u zemlju kako bi se potrebne reforme što brže i efikasnije sprovele. A pre toga neka ponove "Sablju"!

Milan

pre 19 godina

Gospodin general, "junak", kako ga ovde neki zovu, za vreme bombardovanja se vise junacio po niskim kafanama i u "Termama" u Niskoj banji nego sto je bio na Kosovu, dok su nasa deca spavala po podrumima! Neka mu Smiljko i Velja poklone Skodu i neka mu je srecan put i odlazak kod njegovog Predsednika, a mi cemo vec nekako da prezivimo bez jos jednog tz. junaka.

Iznenadjeni

pre 19 godina

Srbija se sve vise priblizava EU. Evo vec je skoro kompletno politicko i vojno rukovodstvo tamo, za narod se jos nezna kada ce ...ali narod ko narod

Zoran

pre 19 godina

Jednog po jednog ispracamo.
Na zalost lista nikako da se zavrsi.
Da li ce ovi odlasci ublaziti los utisak koji svet ima o nama, ostaje da se vidi.Nadam se da je vecina shvatila kakve smo "vodje" birali i cime smo se sve dicili u proslosti.
Takodje treba se pomiriti sa cinjenicom da su lideri deo naseg naroda. Mi smo ih birali.

npb

pre 19 godina

G. Pavković je odličan vojnik i čovek vrlo upitnog karaktera. Sve njegovo javno delanje pokazuje te suprotnosti.
Sad ostaje pravi ratni zločinac - Ratko...

Dragan V.

pre 19 godina

Koliko je bilo sad u pitanju Skoda i tih zelenih novcanica ?
Hm...ili se Velja mozda prebacio na Fiat , jer kako rece na pragu smo potpisivanja sporazuma izmedju Zastave i Fiata o sklapanju Fiatovih vozila u Zastavi !
U svakom slucaju nesto mnogo smrdi oko ovih naglih "dobrovoljnih " predaja.

milos

pre 19 godina

Srecom Pavkovic nema ambicije da se sam brani. Verovatno je video kako su Seselja pustili na marginu, pa je otisao tek kad je odbrana pripremljena. Ovako ili onako, Srbija je sacekala i tu pripremu.

Veljko

pre 19 godina

Ocito je ovde mnogima krivo sto Pavkovic ide. Ustvari, krivo vam je sto je ova Vlada uspela da ubedi gomilu optuzenika da se preda (nacin nije bitan) a da pritom nisu koristili "usluge" kojekakvih klanova. Krivo vam je i zbog Studije, a ustvari najvise vam je krivo sto vasi ljubimci nisu na vlasti. Bez obzira sto za tri godine njihove vladavine NISTA nisu uradili, sem sto su predali Milosevica i pravili mitinge podrske generalima. Mada, ni to nije malo. Mislim na miting. Ma muka je to gospodo kada vidite da mrski vam Kostunica ima nekog uspeha.

Milan

pre 19 godina

Sada nam nedostaje jos samo odbor za ispracaj u vec poznatom sastavu: predsednik Vlade, ministar pravde, patrijarh i "skoda oktavija".

Alexandar

pre 19 godina

Ljudi, budimo realni! Najbitnije je da se saradjuje sa Hagom sto je glavni uslov za brzi put u Evropu. Mislim da je ova vlada najzasluznija za to jer je nasla pravi recept za saradnju (svi zadovoljni, odlasci bez nemira i skandala)!

vlada

pre 19 godina

Dakle mnogima uopste nije bitno sto se priblizavamo Evropi pa makar i sa nacionalistom Vojom nego im je krivo sto ne puzimo da bi nas primili u EU. Svidjalo se to nekom ili ne ovo je sjajan potez. A ko je zlocinac a ko nije ne odlucuje se sigurno u Hagu. Medjutim on je realnost a mi moramo da iznadjemo nacina da to mucenje sto bolnije prebrodimo a Kostunica je to dobrovoljnim predajama ipak uspeo da ucini.

IvanS

pre 19 godina

"Tiha voda breg roni", kaze nasa stara poslovica, a to je upravo ono sto ova Vlada radi. Bez pompe, velike promocije, obavlja ono za sta je izabrana. Naravno, ostavila je dovoljno vremena onim medijima i obozavaocima "lika i dela", da se prepucavaja gde se to Pavkovic krio prethondinh par nedelja. Onda odjednom, tisina i, naravno razocaranje za one koji su se ipak nadali da ce Evropa reci NE.
Onima koji su zaboravili, Pavkovic se nije predao ranije, kada je protiv njega podignuta optuznica, zato sto je to bilo u vreme Vlade Zorana Zivkovica, jer ta vlada je donela odluku da bi isporucivanmje generala destabilizovalo zemlju (nesto brzo zaboravljate). Pored toga, ta vlada je Pavkovicu i ostaloj trojici generala, tada "heroja", organizovala mitinge podrske. Vidim, sada ste promenili misljenje o karakteru ovih generala. Uostalom, misljenje ste cesto menjali i dok je Sloba sazivao mitinge na Gazimestanu i na Uscu, na kojima je vecina sadasnjih "demokrata" ucestvovala. Malo kasnije, obozavali ste Amfilohija i Atanasija, sada su vam oni omrazeni nacionalisti.

D.Savic

pre 19 godina

Koliko sarkazma na jednom mestu a sta bi set uradili vi da ste na njegovom mestu? Bili bi ste 100 puta gori od njega, dok su fijukale bombe on je bio izmedju Milosevicevog aparata sa jedne i OVK sa druge strane... Sramota da vas je, general uvek ostaje general a cinicni komentatori samo komentatori.

Kinez

pre 19 godina

Uh bre, što će neko sutra morati da objašnjava u kakvim je vezama bio sa ... I kakve je transakcije imao sa njima, jeli se sa njima i na njima obogatio. I ko je uzeo one milione sa poternice, kome su u džep otišle.
Da, ako budemo imali političare kakve imamo danas. Kako god da su otišli, dobro su otišli pa koliko god da koštaju i koliko god da je neko prljao ruke sa njima!

EKSER

pre 19 godina

Citam: da ne naskodi svome narodu.." pa on je već naœkodio sa naćinom ratovanja..., koliko je naskodio svi vidimo u kakvom stanju jeste dr¿ava Srbija koja trebala je da bude bolja posle ratova koje je predvodio medju ostalim i general N. Pavković.

Publius

pre 19 godina

E moja Srbijo, lepo je Djindjic govorio da se samo ovde korov zaliva. Sad se ne zna ko je veci korov, ovi koji zalivaju ili ovi koji su zalivani... gadite mi se!

SandraBGD

pre 19 godina

Šta bi sa onim bombama oko pojasa, živim zidom „branioca” ...?? U svakom slučaju pozdravljam ovu odluku Pavkovica. Mislim da se posle svega ipak dozvao mudrosti i setio svoje zakletve ... Eh, ostaje nam samo da se nadamo da neće zapasti opet u amneziju do 25. ...

Peca/Budza

pre 19 godina

Pazi molim te!!! Ih! Da sam do juce ziveo na Marsu pa da poverujem u ove price
He he heee! Narod... trt mrt! A sto ne kazu nesto o teskim pregovorima izmedu Kostunice i narodnog heroja... A!?
Ma sve to treba poslati u...

niks

pre 19 godina

Ovaj Kostunica je mnogo gori nego Sloba. Prvo je dao debele novce SePSu da podrži ovu nesrećnu vladu, pa silne plate poslancima samo da se ne ide na izbore, pa plaća naknadno pare devetorici poslanika SPO koji neće da vrate mandat stranci, pa silne novce kojekakvim sumnjivim tipovima iz Republike Srpske za odlazak u Hag koji su se k’o pacovi krili po rupama u Srbiji i na kraju plaća “pobednika“ protiv NATO-a. Nema nikakve sumnje da je transfer Pavkovića najveći do sada a iznos je u evrima najmanje sedmocifren. Pa manje bi nas kostale sankcije Zapada nego sve ove “dobrovoljne“ (dobroplaćene) predaje. Kuku nama sa njima. Izbori što pre, pa DSS ispod cenzusa.

Zoran

pre 19 godina

Pavkovic:Izvoli te gospodine predsednice. Vi prvi!
SM: Hvala gospodine generale, vidimo se uskoro.

Nema sta dzentlmenski izvedeno.

Radosav

pre 19 godina

Koliko malih " Pavkovica" jos u Srbiji ima to znamo svi.
Nisu to jedini karadzici, mladici, pavkovici. Za vreme tog rata heroji i junaci a sada banditi.
Cutanjem za vreme tog ubijanja i unistavanje dozvolili smo im sve sto su hteli.
U Haag trebaju puno njih vise, toliko mesta nema tamo gde sada junacina Pavkovic ide. Riba od glave pocinje da smrdi.

dule@cubicle

pre 19 godina

Ne mozemo njega kriviti sto ranije ili kasnije ide u Hag. O tome odlucuje Kostunica a ko zna mozda cak i USA i Nato. Ipak je Srbija okupirana zemlja ali okupirana na taj nacin da okupator minimizira svoje troskove. Iako bi nam vise odgovaralo da je nato pakt malo radikalnije promenio Srbiju i investirao u nju. Ovako, podelili su nam samare koristeci diskutabilne argumente ali nemamo pravo na njihovu pomoc kao koreja, kuvajt, japan itd itd. Nije tu krivo podneblje bez nafte i lokacija. Te nam cinjenice cak idu u korist. Problem su nasi lakoverni ljudi koji padaju na patriotske price bez pokrica. Umesto da svako gleda iskljucivo sebe svoju familiju. Tada bi sve bilo mnogo prirodnije logicnije.
Trenutno i dalje imamo milion dezertera koji glasa za SRS znajuci da bi SRS zvao njihove sinove sutra na front....

Putnik

pre 19 godina

I ja bih u taj Hag! Da jedem, pijem i da se lečim o tuđem trošku, država da mi finansira familiju i da mom sinu kupe kola. Eto, valjda i ja imam pravo da dobrovoljno idem u taj Hag, šta ima veze što me ne terete za ratne zločine!
Mene ne ucenjuju ničim, samo vidim da je to mnogo lepo - zbrineš porodicu i odeš iz ove države da ne slušaš razne gluposti. Dve muve jednim udarcem!

Siledzija

pre 19 godina

Svaka cast gospodinu Kostunici, nego meni jedan duznik duguje par hiljada evra, pa ako bi mogao premijer da ga ubedi da mi on to dobrovoljno vrati sa kamatom, tako da ja ne bi bio primoran da primenjujem odredjene metode.

Kiki

pre 19 godina

A sta vam radi ovaj Kostunica, pa ima neko da opet pukne od muke.
Svaka cast premijeru srbije dr Vojislavu Kostunici.
Malo prica, jer za njega govore dela, a ne prazne price i lazna obecanja. Receno je mnogo puta da ce biti sve ispnunjeno, ali na vecini medija je pravljena takva hajka oko Pavkovica da pomislim da bi se svi ti obradovali da se ovo nije desilo, i da nismo dobili pozitivnu studiju, samo da bi rekli kako su Kostunica i vlada nesposobni.
Nema trenutno boljeg premijera za Srbiju, koji i sa velikom medijskom hajkom protiv njega i Vlade, vodi Srbiju polako, ali sigurno ka EU. To ne radi kao neki, koji su najavljivali ulazak u EU 2007 praznim pricama, kojima su pokrivali nerad i nesposobnost, nego konkretnim delima bez medijske pompe.
Jos jednom svaka cast gospodinu Kostunici i Vladi. Nastavite dalje, imate poverenje Evrope, a poverenje nasih gradjana je ipak malo teze dobiti, ali sa vremenom ce i to doci, pa se zato opoziciji zuri da sto pre srusi Vladu.

Znanac - Stranac

pre 19 godina

U svakom slucaju pozdravljam odlazak na bilo koji nacin bilo kog optuzenoh od strane Haskog suda... O licnosti generala Pavkovica najvise je rekao on sam, samo ne znam ko ce vise da mu veruje kad ni sam svoju rec nije mogao da odrzi (da se nece ziv predati)... Nisam znao da je zivot tako jeftin, ne znam samo koliko je kostala ova dobrovoljna predaja ali narod ima para pa ce i da placa - usostalom ko bre da ih pita za bilo sta - bitno je da je "Legalizam" zaziveo u pravom smislu te reci. Eh da nije zalosno bilo bi zaista smesno.

Aca

pre 19 godina

"Profesionalno obavljao" ??!!
Ljudi moji, (zlocine na stranu), on jos uvek misli da je stajanje na pozornici pored Mire Markovic u predizbornoj kampanji - profesionalna vojnicka duznost (verovatno i cast)!
Zbogom marksisto! ('Oce li i popovi da ga prate?).

Generalni direktor Skode za istocnu Evropu

pre 19 godina

Cestitam gospodine Generale. Ovime ne samo da casno pomazete svom vec i bratskom Ceskom narodu i njegovoj industriji.

Bony

pre 19 godina

Neka mu je vecna slava, i neka ponese zlatnu kasiku svom sefu da njome kopaju tunel 20 godina. .... Kud Solana prodje tu trava ne niče.

Komsinica

pre 19 godina

Da sad citiramo komsije Albance koji su posle Ramusove predaje pevali hvalospeve:
" On je heroj za nas narod ... oslobodicemo ponovo Kosovo ... Odbranice se tamo ... i ovo je politicka optuznica".
Koja razlika po komentarima izmedju Srba i Albanaca - samo da se setimo.

Daki

pre 19 godina

Govorio je nece se ziv predati pa nista. Govorili su nece se sa Kosova nikad povuci pa su ga predali NATO-u. Takva im je svaka istina. A sad im Svilanovic kriv. Bljak!

ZAGI

pre 19 godina

Pa taj Hag i nije bas tako los. Jesu nam odveli gomilu casnih i postenih ljudi na pravdi boga, ali nisu ni oni nepogresivi, pa nas tako resise i ovog "coveka" cije moralne i ljudske osobine necu komentarisati jer sam fino vaspitan. U svakom slucaju sa par stotina ovakvih gresaka ima da procvetamo!

Petar Petrovic

pre 19 godina

"....i smatram da je ovo kruna moga ponosa i dostojanstva, nicete me zivog u Hag...ovaj, hocu da kazem da je to deo moje patriotkse duznosti prema ovom narodu i Srbima i samo Srbima, mislim ne i muslumanima,... mislim vecinom Srbima.
Takodje hocu da dodam da onih famoznih etnickih ciscenja pod mojim patronatom nije nikada ni bilo, a ako je i bilo onda je radjeno kako Bog zapoveda. Jedino nismo racunali na onu hladnjacu sa telima koja je isplivala. A i ona spaljivanja Albanaca u pecima sirom Srbije nisu bas najbolje odradili. No, Boze moj, covek se na greskama uci. Zivela Srbija!"

nsv

pre 19 godina

Kostunicina vlada se bas potrudila da stekne poverenje osumnjicenih za ratne zlocine, a to sto nije stekla poverenje nas koji veze blage s ratovima nismo imali, to njemu nije ni vazno. Vazno mu je da mu veruje Pavkovic, Legija, a po svemu sudeci i Mladic i Karadzic.

LI

pre 19 godina

Konacno, lukav je i promisljen premijer Kostunica, iznad svih ocekivanja, nesto sporije ali eto sad salje i svog ljubimca u Hag. Uostalom nije ni vazno sta i kako radi, najvaznije je da se taj najveci problem resi, bez toga sve ostalo o ulasku u EU i privatizacija, tranzicija i bolji zivot su samo prazne price.
Posle ovoga dalji rezultati nece izostati. A sve je to ipak uradjeno na miran i za sve zadovoljavajuci nacin, bez dramatike.
Svaka cast gospodinu Kostunici.

karudijan

pre 19 godina

Ma mozda mu i poverujem, ali u sledecem zivotu. Sve je lepo i sjajno samo ne znamo kolika je cena ovog Pavkovicevog postupka. I naravno bolje tako dobrovoljno i sa kesom nego da ga hapse i bez kesa. E Nebojsa, da si hteo da ispostujes zakletvu casnog oficira ti bi to odmah uradio, nego si ovako pored kukavicluka pokazao da si prodana dusa kao i onda kada te je Milosevic kupio. Sramota za oficirski poziv.

scoby

pre 19 godina

Cuj, vlada ce pruziti finansijsku pomoc, ovom velikom borcu za stambene kvadrate. U prevodu: smeska mu se jos neki legalisticki stancic! Valjda ih nije dovoljno oslobodio (za sebe) za vreme bombardovanja.

Ode nam pravi Robin Hud, ostade samo Bakerec.

Skoda

pre 19 godina

Ej ljudi ajde da skupimo pare pa da mu kupimo jednu Skodu. Pa mislim da je stvarno zasluzio. Jadan covek, siromah......samo nas ti pravi i dalje budalama Pavkovicu.

Stamatovic Svetlana

pre 19 godina

E sad ta ista vlada da nam odgovori zbog cega se toliko cekalo, i koliko nas sve to kosta ? Sa parama koje su odvojene samo za Pavkovica, garantovano bi se mogao da se izgradi ceo Jasa Tomic. Ali vlada bi pre da finasira zlocince nego tamo neke seljane od kojih niko od njih na vlasti nema bas nikakvu korist, cak ni da skoluje dete u Americi.

uros

pre 19 godina

Sto taj "moralan,odgovoran i patriotski cin" nije uradio kad je podignuta optuznica?
Koji likovi hodaju ovom zemljom, verovatno ce i on da dobije kola, avion, gliser stan, tenk i ko zna sta jos od vlade zbog svog "patriotskog cina".

Slavko

pre 19 godina

Upravo zbog toga sto je "časno, profesionalno i do kraja ispunjavao sve postavljene zadatke" Pavkovic ide u Hag, a vlada predaju smatra “da je to moralan, odgovoran i patriotski odnos Pavkovića prema državi i narodu."
Nesto tu smrdi gospodo.
Ni reci o stradalnicima i nesrecnicima zbog njegovog “do kraja ispunjavanja zadataka“, ni pare pomoci ili ljudskog izvinjenja prezivelima takvog “patriotizma”. Niko ne moze osporiti da ratni zlocinci iz II svetskog rata nisu bili patriote. Njihov problem je bio, a izgleda i problem sadasnje vlasti u Srbiji je u nacionalizmu zbog koga ne mogu sagledati krupniju sliku i shvatiti mesto Srbije u civilizovanom svetu.
Vlast koja se zahvaljuje ratnom zlocincu na dobrovoljnoj predaji je licemerna, slaba, okorela i ne zasluzuje da vodi posten srpski narod jer ga vodi ponovo u mrak.

Goran

pre 19 godina

A sta si cekao do sada, Pavkovicu? Ajde sad lepo i ostali - Mladici, Karadzici i drugi kojima je na srcu dobro naseg naroda, svi lepo da se ugledaju na generala i - u avion za Hag.

Slobodan

pre 19 godina

Pa otidi vec jednom ugnjavi nas tim svojim odlaganjem. Zrtvujes mene radi sebe, bas me briga, idi cuo sam da je Hag jako lep grad uzivaj tamo i posalji mi razglednicu. Pozdrav iz VOJVODINE.

$Demo$

pre 19 godina

Taj patriotizam je cudan pojam. Deru ga korisnici i to bez milosti, cak i onda kada zakasni po godinu dana. Evo, tvrdim da sam ja veci patriota od svih ovih koji se predaju za velike pare i to dokazujem slijedecim argumentima: Radim 30 godina i nisam se obogatio na racun drzave, nisam nikada ostetio drzavu, niti sam odgovarao za bilo kakav prekrsaj, sve svoje obaveze sam uvijek na vrijeme izvrsavao. Zar treba nesto vise dati drzavi, od pomenutog, da bi se postao patriota?

Nije vazno

pre 19 godina

Junak ide dobrovoljno da se bori za svoju otadzbinu, kockajuci za svoj zivot. Hag? To je samo sala, jer kockas idealima. Tamo junace, pokazi da ubijas na ime idela je zadovoljsvo, a narocito pokazi da ideal je nad svima cak i nad neduznom zivotom srpskih mladez poginuli na poslednji rat! Poakzi junace kao vi jos zivite jer drugi dali zivot za vas. Pokazi junace kako do sada vi ste dali samo probleme za druge (uprkos oni su dali zivot za vas). Slava junacima VELIKIH IDEALA!

slavko

pre 19 godina

Rasplakao sam se nad sudbinom ovog nam rodoljubca koji će po analogiji još dobiti možda i škodu oktaviju kao podrsku svojoj privrženosti svom voljenom narodu i dragoj vlast. Naravno, i njegova "verna ljuba" ce biti materijalno obezbeđena tako da će pored vile na Dedinju, stana od 500 m2 (da skoro 500 kvadrata), teškog računa u banci i sve to od silne ljubavi prema narodu i od jadne vojničke plate, tako da su svi finansijski obezbeđeni i mogu da budu zadovoljni. I tako je hrabri general prodao i svoj odlazak u Hag a ova "vrla vlast" je trebala davno da ga uhapsi i pošalje tamo gde mu je i mesto. A šta osteje, pametni Srbi vadite vize i bežite od ove kužne zemlje. Nama koji moramo da ostanemo neka je Bog u pomoći.

Дорћолац

pre 19 godina

Надам се да ћемо једном сазнати, макар и касно за кривично гоњење, чиме их уцењују.

Bojan

pre 19 godina

Pa onaj koji se "časno borio za odbranu otadžbine i naroda" ide prvog dana jer nema cega da se stidi a ne poslednjeg dana kad se vec narod napatio zbog njegove "časne" borbe!

Patriota @ NL

pre 19 godina

Daj obuci jos jednom uniformu, stavi cvike i izblebeci svasta na nacionalnoj televiziji ili BK-TV..kako bi narod se jos jednom uverio da si nebeski heroj.
Pakuj se!

Дорћолац

pre 19 godina

Надам се да ћемо једном сазнати, макар и касно за кривично гоњење, чиме их уцењују.

Slobodan

pre 19 godina

Pa otidi vec jednom ugnjavi nas tim svojim odlaganjem. Zrtvujes mene radi sebe, bas me briga, idi cuo sam da je Hag jako lep grad uzivaj tamo i posalji mi razglednicu. Pozdrav iz VOJVODINE.

Bojan

pre 19 godina

Pa onaj koji se "časno borio za odbranu otadžbine i naroda" ide prvog dana jer nema cega da se stidi a ne poslednjeg dana kad se vec narod napatio zbog njegove "časne" borbe!

Skoda

pre 19 godina

Ej ljudi ajde da skupimo pare pa da mu kupimo jednu Skodu. Pa mislim da je stvarno zasluzio. Jadan covek, siromah......samo nas ti pravi i dalje budalama Pavkovicu.

uros

pre 19 godina

Sto taj "moralan,odgovoran i patriotski cin" nije uradio kad je podignuta optuznica?
Koji likovi hodaju ovom zemljom, verovatno ce i on da dobije kola, avion, gliser stan, tenk i ko zna sta jos od vlade zbog svog "patriotskog cina".

Nije vazno

pre 19 godina

Junak ide dobrovoljno da se bori za svoju otadzbinu, kockajuci za svoj zivot. Hag? To je samo sala, jer kockas idealima. Tamo junace, pokazi da ubijas na ime idela je zadovoljsvo, a narocito pokazi da ideal je nad svima cak i nad neduznom zivotom srpskih mladez poginuli na poslednji rat! Poakzi junace kao vi jos zivite jer drugi dali zivot za vas. Pokazi junace kako do sada vi ste dali samo probleme za druge (uprkos oni su dali zivot za vas). Slava junacima VELIKIH IDEALA!

Patriota @ NL

pre 19 godina

Daj obuci jos jednom uniformu, stavi cvike i izblebeci svasta na nacionalnoj televiziji ili BK-TV..kako bi narod se jos jednom uverio da si nebeski heroj.
Pakuj se!

$Demo$

pre 19 godina

Taj patriotizam je cudan pojam. Deru ga korisnici i to bez milosti, cak i onda kada zakasni po godinu dana. Evo, tvrdim da sam ja veci patriota od svih ovih koji se predaju za velike pare i to dokazujem slijedecim argumentima: Radim 30 godina i nisam se obogatio na racun drzave, nisam nikada ostetio drzavu, niti sam odgovarao za bilo kakav prekrsaj, sve svoje obaveze sam uvijek na vrijeme izvrsavao. Zar treba nesto vise dati drzavi, od pomenutog, da bi se postao patriota?

karudijan

pre 19 godina

Ma mozda mu i poverujem, ali u sledecem zivotu. Sve je lepo i sjajno samo ne znamo kolika je cena ovog Pavkovicevog postupka. I naravno bolje tako dobrovoljno i sa kesom nego da ga hapse i bez kesa. E Nebojsa, da si hteo da ispostujes zakletvu casnog oficira ti bi to odmah uradio, nego si ovako pored kukavicluka pokazao da si prodana dusa kao i onda kada te je Milosevic kupio. Sramota za oficirski poziv.

Goran

pre 19 godina

A sta si cekao do sada, Pavkovicu? Ajde sad lepo i ostali - Mladici, Karadzici i drugi kojima je na srcu dobro naseg naroda, svi lepo da se ugledaju na generala i - u avion za Hag.

Stamatovic Svetlana

pre 19 godina

E sad ta ista vlada da nam odgovori zbog cega se toliko cekalo, i koliko nas sve to kosta ? Sa parama koje su odvojene samo za Pavkovica, garantovano bi se mogao da se izgradi ceo Jasa Tomic. Ali vlada bi pre da finasira zlocince nego tamo neke seljane od kojih niko od njih na vlasti nema bas nikakvu korist, cak ni da skoluje dete u Americi.

LI

pre 19 godina

Konacno, lukav je i promisljen premijer Kostunica, iznad svih ocekivanja, nesto sporije ali eto sad salje i svog ljubimca u Hag. Uostalom nije ni vazno sta i kako radi, najvaznije je da se taj najveci problem resi, bez toga sve ostalo o ulasku u EU i privatizacija, tranzicija i bolji zivot su samo prazne price.
Posle ovoga dalji rezultati nece izostati. A sve je to ipak uradjeno na miran i za sve zadovoljavajuci nacin, bez dramatike.
Svaka cast gospodinu Kostunici.

slavko

pre 19 godina

Rasplakao sam se nad sudbinom ovog nam rodoljubca koji će po analogiji još dobiti možda i škodu oktaviju kao podrsku svojoj privrženosti svom voljenom narodu i dragoj vlast. Naravno, i njegova "verna ljuba" ce biti materijalno obezbeđena tako da će pored vile na Dedinju, stana od 500 m2 (da skoro 500 kvadrata), teškog računa u banci i sve to od silne ljubavi prema narodu i od jadne vojničke plate, tako da su svi finansijski obezbeđeni i mogu da budu zadovoljni. I tako je hrabri general prodao i svoj odlazak u Hag a ova "vrla vlast" je trebala davno da ga uhapsi i pošalje tamo gde mu je i mesto. A šta osteje, pametni Srbi vadite vize i bežite od ove kužne zemlje. Nama koji moramo da ostanemo neka je Bog u pomoći.

scoby

pre 19 godina

Cuj, vlada ce pruziti finansijsku pomoc, ovom velikom borcu za stambene kvadrate. U prevodu: smeska mu se jos neki legalisticki stancic! Valjda ih nije dovoljno oslobodio (za sebe) za vreme bombardovanja.

Ode nam pravi Robin Hud, ostade samo Bakerec.

Slavko

pre 19 godina

Upravo zbog toga sto je "časno, profesionalno i do kraja ispunjavao sve postavljene zadatke" Pavkovic ide u Hag, a vlada predaju smatra “da je to moralan, odgovoran i patriotski odnos Pavkovića prema državi i narodu."
Nesto tu smrdi gospodo.
Ni reci o stradalnicima i nesrecnicima zbog njegovog “do kraja ispunjavanja zadataka“, ni pare pomoci ili ljudskog izvinjenja prezivelima takvog “patriotizma”. Niko ne moze osporiti da ratni zlocinci iz II svetskog rata nisu bili patriote. Njihov problem je bio, a izgleda i problem sadasnje vlasti u Srbiji je u nacionalizmu zbog koga ne mogu sagledati krupniju sliku i shvatiti mesto Srbije u civilizovanom svetu.
Vlast koja se zahvaljuje ratnom zlocincu na dobrovoljnoj predaji je licemerna, slaba, okorela i ne zasluzuje da vodi posten srpski narod jer ga vodi ponovo u mrak.

nsv

pre 19 godina

Kostunicina vlada se bas potrudila da stekne poverenje osumnjicenih za ratne zlocine, a to sto nije stekla poverenje nas koji veze blage s ratovima nismo imali, to njemu nije ni vazno. Vazno mu je da mu veruje Pavkovic, Legija, a po svemu sudeci i Mladic i Karadzic.

Siledzija

pre 19 godina

Svaka cast gospodinu Kostunici, nego meni jedan duznik duguje par hiljada evra, pa ako bi mogao premijer da ga ubedi da mi on to dobrovoljno vrati sa kamatom, tako da ja ne bi bio primoran da primenjujem odredjene metode.

Petar Petrovic

pre 19 godina

"....i smatram da je ovo kruna moga ponosa i dostojanstva, nicete me zivog u Hag...ovaj, hocu da kazem da je to deo moje patriotkse duznosti prema ovom narodu i Srbima i samo Srbima, mislim ne i muslumanima,... mislim vecinom Srbima.
Takodje hocu da dodam da onih famoznih etnickih ciscenja pod mojim patronatom nije nikada ni bilo, a ako je i bilo onda je radjeno kako Bog zapoveda. Jedino nismo racunali na onu hladnjacu sa telima koja je isplivala. A i ona spaljivanja Albanaca u pecima sirom Srbije nisu bas najbolje odradili. No, Boze moj, covek se na greskama uci. Zivela Srbija!"

Putnik

pre 19 godina

I ja bih u taj Hag! Da jedem, pijem i da se lečim o tuđem trošku, država da mi finansira familiju i da mom sinu kupe kola. Eto, valjda i ja imam pravo da dobrovoljno idem u taj Hag, šta ima veze što me ne terete za ratne zločine!
Mene ne ucenjuju ničim, samo vidim da je to mnogo lepo - zbrineš porodicu i odeš iz ove države da ne slušaš razne gluposti. Dve muve jednim udarcem!

Bony

pre 19 godina

Neka mu je vecna slava, i neka ponese zlatnu kasiku svom sefu da njome kopaju tunel 20 godina. .... Kud Solana prodje tu trava ne niče.

Aca

pre 19 godina

"Profesionalno obavljao" ??!!
Ljudi moji, (zlocine na stranu), on jos uvek misli da je stajanje na pozornici pored Mire Markovic u predizbornoj kampanji - profesionalna vojnicka duznost (verovatno i cast)!
Zbogom marksisto! ('Oce li i popovi da ga prate?).

Generalni direktor Skode za istocnu Evropu

pre 19 godina

Cestitam gospodine Generale. Ovime ne samo da casno pomazete svom vec i bratskom Ceskom narodu i njegovoj industriji.

Radosav

pre 19 godina

Koliko malih " Pavkovica" jos u Srbiji ima to znamo svi.
Nisu to jedini karadzici, mladici, pavkovici. Za vreme tog rata heroji i junaci a sada banditi.
Cutanjem za vreme tog ubijanja i unistavanje dozvolili smo im sve sto su hteli.
U Haag trebaju puno njih vise, toliko mesta nema tamo gde sada junacina Pavkovic ide. Riba od glave pocinje da smrdi.

Kiki

pre 19 godina

A sta vam radi ovaj Kostunica, pa ima neko da opet pukne od muke.
Svaka cast premijeru srbije dr Vojislavu Kostunici.
Malo prica, jer za njega govore dela, a ne prazne price i lazna obecanja. Receno je mnogo puta da ce biti sve ispnunjeno, ali na vecini medija je pravljena takva hajka oko Pavkovica da pomislim da bi se svi ti obradovali da se ovo nije desilo, i da nismo dobili pozitivnu studiju, samo da bi rekli kako su Kostunica i vlada nesposobni.
Nema trenutno boljeg premijera za Srbiju, koji i sa velikom medijskom hajkom protiv njega i Vlade, vodi Srbiju polako, ali sigurno ka EU. To ne radi kao neki, koji su najavljivali ulazak u EU 2007 praznim pricama, kojima su pokrivali nerad i nesposobnost, nego konkretnim delima bez medijske pompe.
Jos jednom svaka cast gospodinu Kostunici i Vladi. Nastavite dalje, imate poverenje Evrope, a poverenje nasih gradjana je ipak malo teze dobiti, ali sa vremenom ce i to doci, pa se zato opoziciji zuri da sto pre srusi Vladu.

Komsinica

pre 19 godina

Da sad citiramo komsije Albance koji su posle Ramusove predaje pevali hvalospeve:
" On je heroj za nas narod ... oslobodicemo ponovo Kosovo ... Odbranice se tamo ... i ovo je politicka optuznica".
Koja razlika po komentarima izmedju Srba i Albanaca - samo da se setimo.

ZAGI

pre 19 godina

Pa taj Hag i nije bas tako los. Jesu nam odveli gomilu casnih i postenih ljudi na pravdi boga, ali nisu ni oni nepogresivi, pa nas tako resise i ovog "coveka" cije moralne i ljudske osobine necu komentarisati jer sam fino vaspitan. U svakom slucaju sa par stotina ovakvih gresaka ima da procvetamo!

dule@cubicle

pre 19 godina

Ne mozemo njega kriviti sto ranije ili kasnije ide u Hag. O tome odlucuje Kostunica a ko zna mozda cak i USA i Nato. Ipak je Srbija okupirana zemlja ali okupirana na taj nacin da okupator minimizira svoje troskove. Iako bi nam vise odgovaralo da je nato pakt malo radikalnije promenio Srbiju i investirao u nju. Ovako, podelili su nam samare koristeci diskutabilne argumente ali nemamo pravo na njihovu pomoc kao koreja, kuvajt, japan itd itd. Nije tu krivo podneblje bez nafte i lokacija. Te nam cinjenice cak idu u korist. Problem su nasi lakoverni ljudi koji padaju na patriotske price bez pokrica. Umesto da svako gleda iskljucivo sebe svoju familiju. Tada bi sve bilo mnogo prirodnije logicnije.
Trenutno i dalje imamo milion dezertera koji glasa za SRS znajuci da bi SRS zvao njihove sinove sutra na front....

Daki

pre 19 godina

Govorio je nece se ziv predati pa nista. Govorili su nece se sa Kosova nikad povuci pa su ga predali NATO-u. Takva im je svaka istina. A sad im Svilanovic kriv. Bljak!

Znanac - Stranac

pre 19 godina

U svakom slucaju pozdravljam odlazak na bilo koji nacin bilo kog optuzenoh od strane Haskog suda... O licnosti generala Pavkovica najvise je rekao on sam, samo ne znam ko ce vise da mu veruje kad ni sam svoju rec nije mogao da odrzi (da se nece ziv predati)... Nisam znao da je zivot tako jeftin, ne znam samo koliko je kostala ova dobrovoljna predaja ali narod ima para pa ce i da placa - usostalom ko bre da ih pita za bilo sta - bitno je da je "Legalizam" zaziveo u pravom smislu te reci. Eh da nije zalosno bilo bi zaista smesno.

Zoran

pre 19 godina

Pavkovic:Izvoli te gospodine predsednice. Vi prvi!
SM: Hvala gospodine generale, vidimo se uskoro.

Nema sta dzentlmenski izvedeno.

SandraBGD

pre 19 godina

Šta bi sa onim bombama oko pojasa, živim zidom „branioca” ...?? U svakom slučaju pozdravljam ovu odluku Pavkovica. Mislim da se posle svega ipak dozvao mudrosti i setio svoje zakletve ... Eh, ostaje nam samo da se nadamo da neće zapasti opet u amneziju do 25. ...

EKSER

pre 19 godina

Citam: da ne naskodi svome narodu.." pa on je već naœkodio sa naćinom ratovanja..., koliko je naskodio svi vidimo u kakvom stanju jeste dr¿ava Srbija koja trebala je da bude bolja posle ratova koje je predvodio medju ostalim i general N. Pavković.

niks

pre 19 godina

Ovaj Kostunica je mnogo gori nego Sloba. Prvo je dao debele novce SePSu da podrži ovu nesrećnu vladu, pa silne plate poslancima samo da se ne ide na izbore, pa plaća naknadno pare devetorici poslanika SPO koji neće da vrate mandat stranci, pa silne novce kojekakvim sumnjivim tipovima iz Republike Srpske za odlazak u Hag koji su se k’o pacovi krili po rupama u Srbiji i na kraju plaća “pobednika“ protiv NATO-a. Nema nikakve sumnje da je transfer Pavkovića najveći do sada a iznos je u evrima najmanje sedmocifren. Pa manje bi nas kostale sankcije Zapada nego sve ove “dobrovoljne“ (dobroplaćene) predaje. Kuku nama sa njima. Izbori što pre, pa DSS ispod cenzusa.

Peca/Budza

pre 19 godina

Pazi molim te!!! Ih! Da sam do juce ziveo na Marsu pa da poverujem u ove price
He he heee! Narod... trt mrt! A sto ne kazu nesto o teskim pregovorima izmedu Kostunice i narodnog heroja... A!?
Ma sve to treba poslati u...

Publius

pre 19 godina

E moja Srbijo, lepo je Djindjic govorio da se samo ovde korov zaliva. Sad se ne zna ko je veci korov, ovi koji zalivaju ili ovi koji su zalivani... gadite mi se!

D.Savic

pre 19 godina

Koliko sarkazma na jednom mestu a sta bi set uradili vi da ste na njegovom mestu? Bili bi ste 100 puta gori od njega, dok su fijukale bombe on je bio izmedju Milosevicevog aparata sa jedne i OVK sa druge strane... Sramota da vas je, general uvek ostaje general a cinicni komentatori samo komentatori.

vlada

pre 19 godina

Dakle mnogima uopste nije bitno sto se priblizavamo Evropi pa makar i sa nacionalistom Vojom nego im je krivo sto ne puzimo da bi nas primili u EU. Svidjalo se to nekom ili ne ovo je sjajan potez. A ko je zlocinac a ko nije ne odlucuje se sigurno u Hagu. Medjutim on je realnost a mi moramo da iznadjemo nacina da to mucenje sto bolnije prebrodimo a Kostunica je to dobrovoljnim predajama ipak uspeo da ucini.

Veljko

pre 19 godina

Ocito je ovde mnogima krivo sto Pavkovic ide. Ustvari, krivo vam je sto je ova Vlada uspela da ubedi gomilu optuzenika da se preda (nacin nije bitan) a da pritom nisu koristili "usluge" kojekakvih klanova. Krivo vam je i zbog Studije, a ustvari najvise vam je krivo sto vasi ljubimci nisu na vlasti. Bez obzira sto za tri godine njihove vladavine NISTA nisu uradili, sem sto su predali Milosevica i pravili mitinge podrske generalima. Mada, ni to nije malo. Mislim na miting. Ma muka je to gospodo kada vidite da mrski vam Kostunica ima nekog uspeha.

Milan

pre 19 godina

Sada nam nedostaje jos samo odbor za ispracaj u vec poznatom sastavu: predsednik Vlade, ministar pravde, patrijarh i "skoda oktavija".

Alexandar

pre 19 godina

Ljudi, budimo realni! Najbitnije je da se saradjuje sa Hagom sto je glavni uslov za brzi put u Evropu. Mislim da je ova vlada najzasluznija za to jer je nasla pravi recept za saradnju (svi zadovoljni, odlasci bez nemira i skandala)!

Kinez

pre 19 godina

Uh bre, što će neko sutra morati da objašnjava u kakvim je vezama bio sa ... I kakve je transakcije imao sa njima, jeli se sa njima i na njima obogatio. I ko je uzeo one milione sa poternice, kome su u džep otišle.
Da, ako budemo imali političare kakve imamo danas. Kako god da su otišli, dobro su otišli pa koliko god da koštaju i koliko god da je neko prljao ruke sa njima!

IvanS

pre 19 godina

"Tiha voda breg roni", kaze nasa stara poslovica, a to je upravo ono sto ova Vlada radi. Bez pompe, velike promocije, obavlja ono za sta je izabrana. Naravno, ostavila je dovoljno vremena onim medijima i obozavaocima "lika i dela", da se prepucavaja gde se to Pavkovic krio prethondinh par nedelja. Onda odjednom, tisina i, naravno razocaranje za one koji su se ipak nadali da ce Evropa reci NE.
Onima koji su zaboravili, Pavkovic se nije predao ranije, kada je protiv njega podignuta optuznica, zato sto je to bilo u vreme Vlade Zorana Zivkovica, jer ta vlada je donela odluku da bi isporucivanmje generala destabilizovalo zemlju (nesto brzo zaboravljate). Pored toga, ta vlada je Pavkovicu i ostaloj trojici generala, tada "heroja", organizovala mitinge podrske. Vidim, sada ste promenili misljenje o karakteru ovih generala. Uostalom, misljenje ste cesto menjali i dok je Sloba sazivao mitinge na Gazimestanu i na Uscu, na kojima je vecina sadasnjih "demokrata" ucestvovala. Malo kasnije, obozavali ste Amfilohija i Atanasija, sada su vam oni omrazeni nacionalisti.

milos

pre 19 godina

Srecom Pavkovic nema ambicije da se sam brani. Verovatno je video kako su Seselja pustili na marginu, pa je otisao tek kad je odbrana pripremljena. Ovako ili onako, Srbija je sacekala i tu pripremu.

Dragan V.

pre 19 godina

Koliko je bilo sad u pitanju Skoda i tih zelenih novcanica ?
Hm...ili se Velja mozda prebacio na Fiat , jer kako rece na pragu smo potpisivanja sporazuma izmedju Zastave i Fiata o sklapanju Fiatovih vozila u Zastavi !
U svakom slucaju nesto mnogo smrdi oko ovih naglih "dobrovoljnih " predaja.

Zoran

pre 19 godina

Jednog po jednog ispracamo.
Na zalost lista nikako da se zavrsi.
Da li ce ovi odlasci ublaziti los utisak koji svet ima o nama, ostaje da se vidi.Nadam se da je vecina shvatila kakve smo "vodje" birali i cime smo se sve dicili u proslosti.
Takodje treba se pomiriti sa cinjenicom da su lideri deo naseg naroda. Mi smo ih birali.

npb

pre 19 godina

G. Pavković je odličan vojnik i čovek vrlo upitnog karaktera. Sve njegovo javno delanje pokazuje te suprotnosti.
Sad ostaje pravi ratni zločinac - Ratko...

Iznenadjeni

pre 19 godina

Srbija se sve vise priblizava EU. Evo vec je skoro kompletno politicko i vojno rukovodstvo tamo, za narod se jos nezna kada ce ...ali narod ko narod

Milan

pre 19 godina

Gospodin general, "junak", kako ga ovde neki zovu, za vreme bombardovanja se vise junacio po niskim kafanama i u "Termama" u Niskoj banji nego sto je bio na Kosovu, dok su nasa deca spavala po podrumima! Neka mu Smiljko i Velja poklone Skodu i neka mu je srecan put i odlazak kod njegovog Predsednika, a mi cemo vec nekako da prezivimo bez jos jednog tz. junaka.

PEKI DELIJA

pre 19 godina

Pavkovicu ako volis ovu zemlju i ovaj narod idi u taj prokleti Hag i dokazi da si nevin ako to jesi.Ja sam Srbin-Pravoslavac i ponosim se time,volim moju Srbiju i moju Zvezdu kao i moj narod.Shvati druge nam nema,za dobro ove zemlje i ovog naroda.Muka mi je od samog pomena na Hag ali to je nasa realnost..

ivan

pre 19 godina

Neka uhapse i Mladica i Karadžića i neka više ne zamajavaju narod da ne znaju gde se nalaze. Toliko toga još Srbija treba da uradi ka putu ka EU da jedva čekam da se ujdurma sa onima koji osramotili srpsku naciju već jednom završi. Reforme u javnoj administraciji i ekonomiji su mnogo veći izazov od prenemaganja oko dobrovoljnih predaja ili hapšenja haških optuženika. Strah me je kad pomislim koliki je haos u pomenutim segmentima društva. Neka političari naprave nacionalnu strategiju oko budućih reformi i pokušaju da vrate mlade ljude u zemlju kako bi se potrebne reforme što brže i efikasnije sprovele. A pre toga neka ponove "Sablju"!

ditza

pre 19 godina

i ja pozdravljam odlazak pavkovica u hag! pa-pa! a pare mi mogao da jednosmerno preusmeri poplavljenim selima u banatu! to bi bio jos jedan patriotski cin (ne znam kako se zove cin visi od generalskog?)

DM

pre 19 godina

Citajuci ove odvratne komentare covek zaista ne moze da se otme utisku da je svaka ljudskost u ovom narodu ocigledno odavno zamrla. O Pavkovicu kao politicaru, a verovatno i kao osobi, nije neophodno imati visoko misljenje. Ostaje medjutim cinjenica da je a) sacuvao vojsku i tehniku na Kosovu od potpunog unistenja i b) da se suprotstavio Milosevicevim naredjenjima da 5. oktobra angazuje vojsku. Iz tih razloga, malo respekta ne bi bilo na odmet.

CTEBAH

pre 19 godina

Sram vas bilo svi koji ste spomenuli Skodu za generala Pavkovica.

General Pavkovic je junak i nikada nebi vozio neko strano auto nego kao i svi istinski rodoljubi i patrioti samo kola domace proizvodnje. Zato spremajte neki dobar Yugo bitange. Sram vas bilo. On da je hteo lupezi jedni mogao je da zivi i negde u inostranstvu polako krckajuci svoju skromu penziju i ustedjevinu ali ne on je ostao sa nama ovde da nas brani do poslednje kapi krvi pa makar ne dobio tu Skodu, pardon Yugica.

Aleksandraa

pre 19 godina

Dragi Kostunice,
Molim Vas da moju mamu posaljete u Hag. Imam 36 godina, trebaju mi kola i stan. Priznajem da je ucinila mnogo zlocina.
Aleksandra

Branislav NS

pre 19 godina

I ako sam veliki fan DSa moram odati priznanje na strpljenju i taktici Koštunici... Pa i pošto je "podmazao" predaju...ima ova Vlada mnogo rupa iz kojih curi...Smatram da to definitivno potvrđuje "lik i delo velikog srpskog generala" U svakom slučaju Hvala Bogu da ga više ne gledam...

Trebao je ranije da nam (na)Skodi. AFORISTICAR

pre 19 godina

Cekao je sve do sada, jer nije hteo da naSkodi svom narodu, ali kad je video da nema drugog izlaza, odlucio je ipak da preuzme Skodu (Oktaviju).

Gazi

pre 19 godina

General uvijek ostaje General. Slazem se ali General moze da bude i ratni zlocinac. a da li je ili ne to ce vrijeme pokazati. Nego mi se bas cini da je. Zato Srbijo i Kosovo i vi ostali nemojte se stidjeti nego ih posaljite tamo gde im je i mesto. Zasto su se krili do sada u misjoj rupi. Zasto su ratovali u nase ime kada smo vec trebali biti dio europe. Ko je doneo odluke u moje ime.

Visokoletac

pre 19 godina

Putuj igumane i ne brini!! Vlada neka ne brine o njegovoj
porodici jer ima ko brine o njemu. Neka vlada brine o poplavljenim selima Banata i unesrecenim porodicama koje su izgubile svoje najblize u autobuskoj nesreci na Tisi. Toliko za mrtvozornu vladu i saucesce porodicama koje su izgubile najblize u nesreci na Tisi.

Milan

pre 19 godina

Svaka cast premijeru Kostunici.Kad radi posao prethodne Vlade koja za to bila nesposobna.A danas kao - zadusne babe - setaju Srbijom i klevetaju sadasnju Vladu Srbije.

Zoran

pre 19 godina

Izjava "samo mrtav u Hag" i slicne koje je GP davao proteklih meseci/godina, nakon njegovog "dobrovoljnog" odlaska (a, znali smo da ce tako biti) dobijaju novu tezinu. Ako je mislio to sto je pricao onda je rec o kukavici od coveka. Ako je sve vreme blefirao, onda bi tu bilo mesta za neko "gonjenje". U svakom slucaju takve izjave nisu bile samo njegova stvar.

....ostajte ovde, a ja odo...

pre 19 godina

nisam siguran da li su porodice poginulih i nestalih u proslim ratovima (pobedama) isto tako, ili barem priblizno 'obezbedjene' kao nasi hrabri branioci, patriote, junaci... sigurno gresim...

Marko

pre 19 godina

Demokratska stranka bi bila najsrećniji da nam Evropa uvede sankcije i da nas malo NATO bombarduje kako bi oni ponovo došli na vlast.

Ulan Bator

pre 19 godina

Ja sam verovao da ce Kostunica njega poslati 24. aprila, jer vidim u crkvenom kalendaru da taj dan slave kao "ulazak Isusa Hrista u Jerusalim"... njemu je ta simbolika valjda vazna, ili mozda vise nije?

Branislav

pre 19 godina

U Nisu se zna gde je g. General provodio "ratne dane", falice mu ta mesta u Hagu. Izborice se vec on da barem jednom nedljno dobije uz rucak jedno pivce tek koliko da mu zelja mine. G.Generale pozdravite vaseg Vrhovnog i znajte da ste sada kao dvojac jaci.

sedmica

pre 19 godina

Opa-la, doborovoljno! Koliko para NAS kosta ova cast i junastvo?
By the way, ja dobih da idem u zatvor, ako u roku od tri dana ne platim 6.600 dinara kazne za carinski prekrsaj.
Ne pise nista ako odbijem i preko novina izjavim da ni mrtva necu u Hag, ups zatvor.

Дорћолац

pre 19 godina

Надам се да ћемо једном сазнати, макар и касно за кривично гоњење, чиме их уцењују.

Slobodan

pre 19 godina

Pa otidi vec jednom ugnjavi nas tim svojim odlaganjem. Zrtvujes mene radi sebe, bas me briga, idi cuo sam da je Hag jako lep grad uzivaj tamo i posalji mi razglednicu. Pozdrav iz VOJVODINE.

Bojan

pre 19 godina

Pa onaj koji se "časno borio za odbranu otadžbine i naroda" ide prvog dana jer nema cega da se stidi a ne poslednjeg dana kad se vec narod napatio zbog njegove "časne" borbe!

Skoda

pre 19 godina

Ej ljudi ajde da skupimo pare pa da mu kupimo jednu Skodu. Pa mislim da je stvarno zasluzio. Jadan covek, siromah......samo nas ti pravi i dalje budalama Pavkovicu.

uros

pre 19 godina

Sto taj "moralan,odgovoran i patriotski cin" nije uradio kad je podignuta optuznica?
Koji likovi hodaju ovom zemljom, verovatno ce i on da dobije kola, avion, gliser stan, tenk i ko zna sta jos od vlade zbog svog "patriotskog cina".

Nije vazno

pre 19 godina

Junak ide dobrovoljno da se bori za svoju otadzbinu, kockajuci za svoj zivot. Hag? To je samo sala, jer kockas idealima. Tamo junace, pokazi da ubijas na ime idela je zadovoljsvo, a narocito pokazi da ideal je nad svima cak i nad neduznom zivotom srpskih mladez poginuli na poslednji rat! Poakzi junace kao vi jos zivite jer drugi dali zivot za vas. Pokazi junace kako do sada vi ste dali samo probleme za druge (uprkos oni su dali zivot za vas). Slava junacima VELIKIH IDEALA!

Patriota @ NL

pre 19 godina

Daj obuci jos jednom uniformu, stavi cvike i izblebeci svasta na nacionalnoj televiziji ili BK-TV..kako bi narod se jos jednom uverio da si nebeski heroj.
Pakuj se!

$Demo$

pre 19 godina

Taj patriotizam je cudan pojam. Deru ga korisnici i to bez milosti, cak i onda kada zakasni po godinu dana. Evo, tvrdim da sam ja veci patriota od svih ovih koji se predaju za velike pare i to dokazujem slijedecim argumentima: Radim 30 godina i nisam se obogatio na racun drzave, nisam nikada ostetio drzavu, niti sam odgovarao za bilo kakav prekrsaj, sve svoje obaveze sam uvijek na vrijeme izvrsavao. Zar treba nesto vise dati drzavi, od pomenutog, da bi se postao patriota?

karudijan

pre 19 godina

Ma mozda mu i poverujem, ali u sledecem zivotu. Sve je lepo i sjajno samo ne znamo kolika je cena ovog Pavkovicevog postupka. I naravno bolje tako dobrovoljno i sa kesom nego da ga hapse i bez kesa. E Nebojsa, da si hteo da ispostujes zakletvu casnog oficira ti bi to odmah uradio, nego si ovako pored kukavicluka pokazao da si prodana dusa kao i onda kada te je Milosevic kupio. Sramota za oficirski poziv.

Goran

pre 19 godina

A sta si cekao do sada, Pavkovicu? Ajde sad lepo i ostali - Mladici, Karadzici i drugi kojima je na srcu dobro naseg naroda, svi lepo da se ugledaju na generala i - u avion za Hag.

Stamatovic Svetlana

pre 19 godina

E sad ta ista vlada da nam odgovori zbog cega se toliko cekalo, i koliko nas sve to kosta ? Sa parama koje su odvojene samo za Pavkovica, garantovano bi se mogao da se izgradi ceo Jasa Tomic. Ali vlada bi pre da finasira zlocince nego tamo neke seljane od kojih niko od njih na vlasti nema bas nikakvu korist, cak ni da skoluje dete u Americi.

LI

pre 19 godina

Konacno, lukav je i promisljen premijer Kostunica, iznad svih ocekivanja, nesto sporije ali eto sad salje i svog ljubimca u Hag. Uostalom nije ni vazno sta i kako radi, najvaznije je da se taj najveci problem resi, bez toga sve ostalo o ulasku u EU i privatizacija, tranzicija i bolji zivot su samo prazne price.
Posle ovoga dalji rezultati nece izostati. A sve je to ipak uradjeno na miran i za sve zadovoljavajuci nacin, bez dramatike.
Svaka cast gospodinu Kostunici.

slavko

pre 19 godina

Rasplakao sam se nad sudbinom ovog nam rodoljubca koji će po analogiji još dobiti možda i škodu oktaviju kao podrsku svojoj privrženosti svom voljenom narodu i dragoj vlast. Naravno, i njegova "verna ljuba" ce biti materijalno obezbeđena tako da će pored vile na Dedinju, stana od 500 m2 (da skoro 500 kvadrata), teškog računa u banci i sve to od silne ljubavi prema narodu i od jadne vojničke plate, tako da su svi finansijski obezbeđeni i mogu da budu zadovoljni. I tako je hrabri general prodao i svoj odlazak u Hag a ova "vrla vlast" je trebala davno da ga uhapsi i pošalje tamo gde mu je i mesto. A šta osteje, pametni Srbi vadite vize i bežite od ove kužne zemlje. Nama koji moramo da ostanemo neka je Bog u pomoći.

scoby

pre 19 godina

Cuj, vlada ce pruziti finansijsku pomoc, ovom velikom borcu za stambene kvadrate. U prevodu: smeska mu se jos neki legalisticki stancic! Valjda ih nije dovoljno oslobodio (za sebe) za vreme bombardovanja.

Ode nam pravi Robin Hud, ostade samo Bakerec.

Slavko

pre 19 godina

Upravo zbog toga sto je "časno, profesionalno i do kraja ispunjavao sve postavljene zadatke" Pavkovic ide u Hag, a vlada predaju smatra “da je to moralan, odgovoran i patriotski odnos Pavkovića prema državi i narodu."
Nesto tu smrdi gospodo.
Ni reci o stradalnicima i nesrecnicima zbog njegovog “do kraja ispunjavanja zadataka“, ni pare pomoci ili ljudskog izvinjenja prezivelima takvog “patriotizma”. Niko ne moze osporiti da ratni zlocinci iz II svetskog rata nisu bili patriote. Njihov problem je bio, a izgleda i problem sadasnje vlasti u Srbiji je u nacionalizmu zbog koga ne mogu sagledati krupniju sliku i shvatiti mesto Srbije u civilizovanom svetu.
Vlast koja se zahvaljuje ratnom zlocincu na dobrovoljnoj predaji je licemerna, slaba, okorela i ne zasluzuje da vodi posten srpski narod jer ga vodi ponovo u mrak.

nsv

pre 19 godina

Kostunicina vlada se bas potrudila da stekne poverenje osumnjicenih za ratne zlocine, a to sto nije stekla poverenje nas koji veze blage s ratovima nismo imali, to njemu nije ni vazno. Vazno mu je da mu veruje Pavkovic, Legija, a po svemu sudeci i Mladic i Karadzic.

Siledzija

pre 19 godina

Svaka cast gospodinu Kostunici, nego meni jedan duznik duguje par hiljada evra, pa ako bi mogao premijer da ga ubedi da mi on to dobrovoljno vrati sa kamatom, tako da ja ne bi bio primoran da primenjujem odredjene metode.

Petar Petrovic

pre 19 godina

"....i smatram da je ovo kruna moga ponosa i dostojanstva, nicete me zivog u Hag...ovaj, hocu da kazem da je to deo moje patriotkse duznosti prema ovom narodu i Srbima i samo Srbima, mislim ne i muslumanima,... mislim vecinom Srbima.
Takodje hocu da dodam da onih famoznih etnickih ciscenja pod mojim patronatom nije nikada ni bilo, a ako je i bilo onda je radjeno kako Bog zapoveda. Jedino nismo racunali na onu hladnjacu sa telima koja je isplivala. A i ona spaljivanja Albanaca u pecima sirom Srbije nisu bas najbolje odradili. No, Boze moj, covek se na greskama uci. Zivela Srbija!"

Putnik

pre 19 godina

I ja bih u taj Hag! Da jedem, pijem i da se lečim o tuđem trošku, država da mi finansira familiju i da mom sinu kupe kola. Eto, valjda i ja imam pravo da dobrovoljno idem u taj Hag, šta ima veze što me ne terete za ratne zločine!
Mene ne ucenjuju ničim, samo vidim da je to mnogo lepo - zbrineš porodicu i odeš iz ove države da ne slušaš razne gluposti. Dve muve jednim udarcem!

Bony

pre 19 godina

Neka mu je vecna slava, i neka ponese zlatnu kasiku svom sefu da njome kopaju tunel 20 godina. .... Kud Solana prodje tu trava ne niče.

Aca

pre 19 godina

"Profesionalno obavljao" ??!!
Ljudi moji, (zlocine na stranu), on jos uvek misli da je stajanje na pozornici pored Mire Markovic u predizbornoj kampanji - profesionalna vojnicka duznost (verovatno i cast)!
Zbogom marksisto! ('Oce li i popovi da ga prate?).

Generalni direktor Skode za istocnu Evropu

pre 19 godina

Cestitam gospodine Generale. Ovime ne samo da casno pomazete svom vec i bratskom Ceskom narodu i njegovoj industriji.

Radosav

pre 19 godina

Koliko malih " Pavkovica" jos u Srbiji ima to znamo svi.
Nisu to jedini karadzici, mladici, pavkovici. Za vreme tog rata heroji i junaci a sada banditi.
Cutanjem za vreme tog ubijanja i unistavanje dozvolili smo im sve sto su hteli.
U Haag trebaju puno njih vise, toliko mesta nema tamo gde sada junacina Pavkovic ide. Riba od glave pocinje da smrdi.

Kiki

pre 19 godina

A sta vam radi ovaj Kostunica, pa ima neko da opet pukne od muke.
Svaka cast premijeru srbije dr Vojislavu Kostunici.
Malo prica, jer za njega govore dela, a ne prazne price i lazna obecanja. Receno je mnogo puta da ce biti sve ispnunjeno, ali na vecini medija je pravljena takva hajka oko Pavkovica da pomislim da bi se svi ti obradovali da se ovo nije desilo, i da nismo dobili pozitivnu studiju, samo da bi rekli kako su Kostunica i vlada nesposobni.
Nema trenutno boljeg premijera za Srbiju, koji i sa velikom medijskom hajkom protiv njega i Vlade, vodi Srbiju polako, ali sigurno ka EU. To ne radi kao neki, koji su najavljivali ulazak u EU 2007 praznim pricama, kojima su pokrivali nerad i nesposobnost, nego konkretnim delima bez medijske pompe.
Jos jednom svaka cast gospodinu Kostunici i Vladi. Nastavite dalje, imate poverenje Evrope, a poverenje nasih gradjana je ipak malo teze dobiti, ali sa vremenom ce i to doci, pa se zato opoziciji zuri da sto pre srusi Vladu.

Komsinica

pre 19 godina

Da sad citiramo komsije Albance koji su posle Ramusove predaje pevali hvalospeve:
" On je heroj za nas narod ... oslobodicemo ponovo Kosovo ... Odbranice se tamo ... i ovo je politicka optuznica".
Koja razlika po komentarima izmedju Srba i Albanaca - samo da se setimo.

ZAGI

pre 19 godina

Pa taj Hag i nije bas tako los. Jesu nam odveli gomilu casnih i postenih ljudi na pravdi boga, ali nisu ni oni nepogresivi, pa nas tako resise i ovog "coveka" cije moralne i ljudske osobine necu komentarisati jer sam fino vaspitan. U svakom slucaju sa par stotina ovakvih gresaka ima da procvetamo!

dule@cubicle

pre 19 godina

Ne mozemo njega kriviti sto ranije ili kasnije ide u Hag. O tome odlucuje Kostunica a ko zna mozda cak i USA i Nato. Ipak je Srbija okupirana zemlja ali okupirana na taj nacin da okupator minimizira svoje troskove. Iako bi nam vise odgovaralo da je nato pakt malo radikalnije promenio Srbiju i investirao u nju. Ovako, podelili su nam samare koristeci diskutabilne argumente ali nemamo pravo na njihovu pomoc kao koreja, kuvajt, japan itd itd. Nije tu krivo podneblje bez nafte i lokacija. Te nam cinjenice cak idu u korist. Problem su nasi lakoverni ljudi koji padaju na patriotske price bez pokrica. Umesto da svako gleda iskljucivo sebe svoju familiju. Tada bi sve bilo mnogo prirodnije logicnije.
Trenutno i dalje imamo milion dezertera koji glasa za SRS znajuci da bi SRS zvao njihove sinove sutra na front....

Daki

pre 19 godina

Govorio je nece se ziv predati pa nista. Govorili su nece se sa Kosova nikad povuci pa su ga predali NATO-u. Takva im je svaka istina. A sad im Svilanovic kriv. Bljak!

Znanac - Stranac

pre 19 godina

U svakom slucaju pozdravljam odlazak na bilo koji nacin bilo kog optuzenoh od strane Haskog suda... O licnosti generala Pavkovica najvise je rekao on sam, samo ne znam ko ce vise da mu veruje kad ni sam svoju rec nije mogao da odrzi (da se nece ziv predati)... Nisam znao da je zivot tako jeftin, ne znam samo koliko je kostala ova dobrovoljna predaja ali narod ima para pa ce i da placa - usostalom ko bre da ih pita za bilo sta - bitno je da je "Legalizam" zaziveo u pravom smislu te reci. Eh da nije zalosno bilo bi zaista smesno.

Zoran

pre 19 godina

Pavkovic:Izvoli te gospodine predsednice. Vi prvi!
SM: Hvala gospodine generale, vidimo se uskoro.

Nema sta dzentlmenski izvedeno.

SandraBGD

pre 19 godina

Šta bi sa onim bombama oko pojasa, živim zidom „branioca” ...?? U svakom slučaju pozdravljam ovu odluku Pavkovica. Mislim da se posle svega ipak dozvao mudrosti i setio svoje zakletve ... Eh, ostaje nam samo da se nadamo da neće zapasti opet u amneziju do 25. ...

EKSER

pre 19 godina

Citam: da ne naskodi svome narodu.." pa on je već naœkodio sa naćinom ratovanja..., koliko je naskodio svi vidimo u kakvom stanju jeste dr¿ava Srbija koja trebala je da bude bolja posle ratova koje je predvodio medju ostalim i general N. Pavković.

niks

pre 19 godina

Ovaj Kostunica je mnogo gori nego Sloba. Prvo je dao debele novce SePSu da podrži ovu nesrećnu vladu, pa silne plate poslancima samo da se ne ide na izbore, pa plaća naknadno pare devetorici poslanika SPO koji neće da vrate mandat stranci, pa silne novce kojekakvim sumnjivim tipovima iz Republike Srpske za odlazak u Hag koji su se k’o pacovi krili po rupama u Srbiji i na kraju plaća “pobednika“ protiv NATO-a. Nema nikakve sumnje da je transfer Pavkovića najveći do sada a iznos je u evrima najmanje sedmocifren. Pa manje bi nas kostale sankcije Zapada nego sve ove “dobrovoljne“ (dobroplaćene) predaje. Kuku nama sa njima. Izbori što pre, pa DSS ispod cenzusa.

Peca/Budza

pre 19 godina

Pazi molim te!!! Ih! Da sam do juce ziveo na Marsu pa da poverujem u ove price
He he heee! Narod... trt mrt! A sto ne kazu nesto o teskim pregovorima izmedu Kostunice i narodnog heroja... A!?
Ma sve to treba poslati u...

Publius

pre 19 godina

E moja Srbijo, lepo je Djindjic govorio da se samo ovde korov zaliva. Sad se ne zna ko je veci korov, ovi koji zalivaju ili ovi koji su zalivani... gadite mi se!

D.Savic

pre 19 godina

Koliko sarkazma na jednom mestu a sta bi set uradili vi da ste na njegovom mestu? Bili bi ste 100 puta gori od njega, dok su fijukale bombe on je bio izmedju Milosevicevog aparata sa jedne i OVK sa druge strane... Sramota da vas je, general uvek ostaje general a cinicni komentatori samo komentatori.

vlada

pre 19 godina

Dakle mnogima uopste nije bitno sto se priblizavamo Evropi pa makar i sa nacionalistom Vojom nego im je krivo sto ne puzimo da bi nas primili u EU. Svidjalo se to nekom ili ne ovo je sjajan potez. A ko je zlocinac a ko nije ne odlucuje se sigurno u Hagu. Medjutim on je realnost a mi moramo da iznadjemo nacina da to mucenje sto bolnije prebrodimo a Kostunica je to dobrovoljnim predajama ipak uspeo da ucini.

Veljko

pre 19 godina

Ocito je ovde mnogima krivo sto Pavkovic ide. Ustvari, krivo vam je sto je ova Vlada uspela da ubedi gomilu optuzenika da se preda (nacin nije bitan) a da pritom nisu koristili "usluge" kojekakvih klanova. Krivo vam je i zbog Studije, a ustvari najvise vam je krivo sto vasi ljubimci nisu na vlasti. Bez obzira sto za tri godine njihove vladavine NISTA nisu uradili, sem sto su predali Milosevica i pravili mitinge podrske generalima. Mada, ni to nije malo. Mislim na miting. Ma muka je to gospodo kada vidite da mrski vam Kostunica ima nekog uspeha.

Milan

pre 19 godina

Sada nam nedostaje jos samo odbor za ispracaj u vec poznatom sastavu: predsednik Vlade, ministar pravde, patrijarh i "skoda oktavija".

Alexandar

pre 19 godina

Ljudi, budimo realni! Najbitnije je da se saradjuje sa Hagom sto je glavni uslov za brzi put u Evropu. Mislim da je ova vlada najzasluznija za to jer je nasla pravi recept za saradnju (svi zadovoljni, odlasci bez nemira i skandala)!

Kinez

pre 19 godina

Uh bre, što će neko sutra morati da objašnjava u kakvim je vezama bio sa ... I kakve je transakcije imao sa njima, jeli se sa njima i na njima obogatio. I ko je uzeo one milione sa poternice, kome su u džep otišle.
Da, ako budemo imali političare kakve imamo danas. Kako god da su otišli, dobro su otišli pa koliko god da koštaju i koliko god da je neko prljao ruke sa njima!

IvanS

pre 19 godina

"Tiha voda breg roni", kaze nasa stara poslovica, a to je upravo ono sto ova Vlada radi. Bez pompe, velike promocije, obavlja ono za sta je izabrana. Naravno, ostavila je dovoljno vremena onim medijima i obozavaocima "lika i dela", da se prepucavaja gde se to Pavkovic krio prethondinh par nedelja. Onda odjednom, tisina i, naravno razocaranje za one koji su se ipak nadali da ce Evropa reci NE.
Onima koji su zaboravili, Pavkovic se nije predao ranije, kada je protiv njega podignuta optuznica, zato sto je to bilo u vreme Vlade Zorana Zivkovica, jer ta vlada je donela odluku da bi isporucivanmje generala destabilizovalo zemlju (nesto brzo zaboravljate). Pored toga, ta vlada je Pavkovicu i ostaloj trojici generala, tada "heroja", organizovala mitinge podrske. Vidim, sada ste promenili misljenje o karakteru ovih generala. Uostalom, misljenje ste cesto menjali i dok je Sloba sazivao mitinge na Gazimestanu i na Uscu, na kojima je vecina sadasnjih "demokrata" ucestvovala. Malo kasnije, obozavali ste Amfilohija i Atanasija, sada su vam oni omrazeni nacionalisti.

milos

pre 19 godina

Srecom Pavkovic nema ambicije da se sam brani. Verovatno je video kako su Seselja pustili na marginu, pa je otisao tek kad je odbrana pripremljena. Ovako ili onako, Srbija je sacekala i tu pripremu.

Dragan V.

pre 19 godina

Koliko je bilo sad u pitanju Skoda i tih zelenih novcanica ?
Hm...ili se Velja mozda prebacio na Fiat , jer kako rece na pragu smo potpisivanja sporazuma izmedju Zastave i Fiata o sklapanju Fiatovih vozila u Zastavi !
U svakom slucaju nesto mnogo smrdi oko ovih naglih "dobrovoljnih " predaja.

Zoran

pre 19 godina

Jednog po jednog ispracamo.
Na zalost lista nikako da se zavrsi.
Da li ce ovi odlasci ublaziti los utisak koji svet ima o nama, ostaje da se vidi.Nadam se da je vecina shvatila kakve smo "vodje" birali i cime smo se sve dicili u proslosti.
Takodje treba se pomiriti sa cinjenicom da su lideri deo naseg naroda. Mi smo ih birali.

npb

pre 19 godina

G. Pavković je odličan vojnik i čovek vrlo upitnog karaktera. Sve njegovo javno delanje pokazuje te suprotnosti.
Sad ostaje pravi ratni zločinac - Ratko...

Iznenadjeni

pre 19 godina

Srbija se sve vise priblizava EU. Evo vec je skoro kompletno politicko i vojno rukovodstvo tamo, za narod se jos nezna kada ce ...ali narod ko narod

Milan

pre 19 godina

Gospodin general, "junak", kako ga ovde neki zovu, za vreme bombardovanja se vise junacio po niskim kafanama i u "Termama" u Niskoj banji nego sto je bio na Kosovu, dok su nasa deca spavala po podrumima! Neka mu Smiljko i Velja poklone Skodu i neka mu je srecan put i odlazak kod njegovog Predsednika, a mi cemo vec nekako da prezivimo bez jos jednog tz. junaka.

PEKI DELIJA

pre 19 godina

Pavkovicu ako volis ovu zemlju i ovaj narod idi u taj prokleti Hag i dokazi da si nevin ako to jesi.Ja sam Srbin-Pravoslavac i ponosim se time,volim moju Srbiju i moju Zvezdu kao i moj narod.Shvati druge nam nema,za dobro ove zemlje i ovog naroda.Muka mi je od samog pomena na Hag ali to je nasa realnost..

ivan

pre 19 godina

Neka uhapse i Mladica i Karadžića i neka više ne zamajavaju narod da ne znaju gde se nalaze. Toliko toga još Srbija treba da uradi ka putu ka EU da jedva čekam da se ujdurma sa onima koji osramotili srpsku naciju već jednom završi. Reforme u javnoj administraciji i ekonomiji su mnogo veći izazov od prenemaganja oko dobrovoljnih predaja ili hapšenja haških optuženika. Strah me je kad pomislim koliki je haos u pomenutim segmentima društva. Neka političari naprave nacionalnu strategiju oko budućih reformi i pokušaju da vrate mlade ljude u zemlju kako bi se potrebne reforme što brže i efikasnije sprovele. A pre toga neka ponove "Sablju"!

ditza

pre 19 godina

i ja pozdravljam odlazak pavkovica u hag! pa-pa! a pare mi mogao da jednosmerno preusmeri poplavljenim selima u banatu! to bi bio jos jedan patriotski cin (ne znam kako se zove cin visi od generalskog?)

DM

pre 19 godina

Citajuci ove odvratne komentare covek zaista ne moze da se otme utisku da je svaka ljudskost u ovom narodu ocigledno odavno zamrla. O Pavkovicu kao politicaru, a verovatno i kao osobi, nije neophodno imati visoko misljenje. Ostaje medjutim cinjenica da je a) sacuvao vojsku i tehniku na Kosovu od potpunog unistenja i b) da se suprotstavio Milosevicevim naredjenjima da 5. oktobra angazuje vojsku. Iz tih razloga, malo respekta ne bi bilo na odmet.

CTEBAH

pre 19 godina

Sram vas bilo svi koji ste spomenuli Skodu za generala Pavkovica.

General Pavkovic je junak i nikada nebi vozio neko strano auto nego kao i svi istinski rodoljubi i patrioti samo kola domace proizvodnje. Zato spremajte neki dobar Yugo bitange. Sram vas bilo. On da je hteo lupezi jedni mogao je da zivi i negde u inostranstvu polako krckajuci svoju skromu penziju i ustedjevinu ali ne on je ostao sa nama ovde da nas brani do poslednje kapi krvi pa makar ne dobio tu Skodu, pardon Yugica.

Aleksandraa

pre 19 godina

Dragi Kostunice,
Molim Vas da moju mamu posaljete u Hag. Imam 36 godina, trebaju mi kola i stan. Priznajem da je ucinila mnogo zlocina.
Aleksandra

Branislav NS

pre 19 godina

I ako sam veliki fan DSa moram odati priznanje na strpljenju i taktici Koštunici... Pa i pošto je "podmazao" predaju...ima ova Vlada mnogo rupa iz kojih curi...Smatram da to definitivno potvrđuje "lik i delo velikog srpskog generala" U svakom slučaju Hvala Bogu da ga više ne gledam...

Trebao je ranije da nam (na)Skodi. AFORISTICAR

pre 19 godina

Cekao je sve do sada, jer nije hteo da naSkodi svom narodu, ali kad je video da nema drugog izlaza, odlucio je ipak da preuzme Skodu (Oktaviju).

Gazi

pre 19 godina

General uvijek ostaje General. Slazem se ali General moze da bude i ratni zlocinac. a da li je ili ne to ce vrijeme pokazati. Nego mi se bas cini da je. Zato Srbijo i Kosovo i vi ostali nemojte se stidjeti nego ih posaljite tamo gde im je i mesto. Zasto su se krili do sada u misjoj rupi. Zasto su ratovali u nase ime kada smo vec trebali biti dio europe. Ko je doneo odluke u moje ime.

Visokoletac

pre 19 godina

Putuj igumane i ne brini!! Vlada neka ne brine o njegovoj
porodici jer ima ko brine o njemu. Neka vlada brine o poplavljenim selima Banata i unesrecenim porodicama koje su izgubile svoje najblize u autobuskoj nesreci na Tisi. Toliko za mrtvozornu vladu i saucesce porodicama koje su izgubile najblize u nesreci na Tisi.

Milan

pre 19 godina

Svaka cast premijeru Kostunici.Kad radi posao prethodne Vlade koja za to bila nesposobna.A danas kao - zadusne babe - setaju Srbijom i klevetaju sadasnju Vladu Srbije.

Zoran

pre 19 godina

Izjava "samo mrtav u Hag" i slicne koje je GP davao proteklih meseci/godina, nakon njegovog "dobrovoljnog" odlaska (a, znali smo da ce tako biti) dobijaju novu tezinu. Ako je mislio to sto je pricao onda je rec o kukavici od coveka. Ako je sve vreme blefirao, onda bi tu bilo mesta za neko "gonjenje". U svakom slucaju takve izjave nisu bile samo njegova stvar.

....ostajte ovde, a ja odo...

pre 19 godina

nisam siguran da li su porodice poginulih i nestalih u proslim ratovima (pobedama) isto tako, ili barem priblizno 'obezbedjene' kao nasi hrabri branioci, patriote, junaci... sigurno gresim...

Marko

pre 19 godina

Demokratska stranka bi bila najsrećniji da nam Evropa uvede sankcije i da nas malo NATO bombarduje kako bi oni ponovo došli na vlast.

Ulan Bator

pre 19 godina

Ja sam verovao da ce Kostunica njega poslati 24. aprila, jer vidim u crkvenom kalendaru da taj dan slave kao "ulazak Isusa Hrista u Jerusalim"... njemu je ta simbolika valjda vazna, ili mozda vise nije?

Branislav

pre 19 godina

U Nisu se zna gde je g. General provodio "ratne dane", falice mu ta mesta u Hagu. Izborice se vec on da barem jednom nedljno dobije uz rucak jedno pivce tek koliko da mu zelja mine. G.Generale pozdravite vaseg Vrhovnog i znajte da ste sada kao dvojac jaci.

sedmica

pre 19 godina

Opa-la, doborovoljno! Koliko para NAS kosta ova cast i junastvo?
By the way, ja dobih da idem u zatvor, ako u roku od tri dana ne platim 6.600 dinara kazne za carinski prekrsaj.
Ne pise nista ako odbijem i preko novina izjavim da ni mrtva necu u Hag, ups zatvor.