Nedelja, 23.02.2020.

11:19

Tito i njegova grobnica: Stalni okršaji sa Kućom cveća

Izvor: BBC

Tito i njegova grobnica: Stalni okršaji sa Kuæom cveæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

politickikoketna

pre 4 godine

Ne moze! Nema pomeranja tita! Samo se vi mozete pomeriti negde daleko da vas vise ne vidimo i ne cujemo. Dosta je bilo ovih gluposti. Sve sami idioti u politici. Uostalom ko je seselj da se bilo sta pita! Sedi dole jadniče

Tihomir Dobrojević

pre 4 godine

Šta god mislili treba tu kuću iskoristiti za uzimanje novca turistima kao turističku atrakciju. Naročito sada kada imamo bezvizni režim sa NR Kinom

Verovali ili ne

pre 4 godine

Ma ajte molim vas, ti Savčići, Ninčići i ostali posedovali pola Beograda, ceo Beograd?
Sve to treba proveriti - tajkuni su vazda bili pošteni.
Uvek ista priča - kad naslednici pokazuju šta je sve bilo dedino, odavde pa cela strana ulice :))
Presmešno.

goran

pre 4 godine

U nekim drugim bivsim drzavama Varsavskog Pakta je to reseno jos pocetkom 90ih. U Bugarskoj su, npr. Georgi Dimitrova premestili iz mauzoleja na groblje (uz veliku povorku gradjana i pocasti kao sto je valjalo i dolikovalo). Nije bilo price o unistavanju, oskrnavljivanju posmrtnih ostataka itd. I ti Carevi savetnici ili kako se god zovu (i koliko clanova imaju?) i Seselj idu na ruku svima koji zele da zadrze mauzolej na Dedinju.

Slovenac

pre 4 godine

Po kometarima sudeci, prolupanih madju vama malo more. Ja sam antikomunista totalni, ali nisam od onih, koji nema oci, i koji bi lago zbog svog stava. Civilizacijski vrh ste doziveli pod njim, i to treba postovati. Otkad samo svak za sebe, niko i nista smo opet, posebno vi. Saberite se malo, Srbi breeeeeeeee.

Cica

pre 4 godine

Jeste nazalost deo istorie, i dokle god bude u Srbiji, Srbi nece naci sebe, zato sto pre preselite ga 'odakle je i dosao'
Jer rekoh, Srbi ne nalaze sebe vec cekaju da se vrati, ili bar neko ko lici na njega, pogledajte oko sebe Srbi, i pocnite da upotrebljavate glavu

Predrag

pre 4 godine

Ovi što veličaju Tita i SFRJ bi drugačiju pesmu pevali da je njima oduzimana imovina i da su im useljavali u kuće političke komesare koji bi na kraju iselili vlasnike ukoliko im se svidi kuća.
Drugačiju bi pesmu pevali da su im rođaci ubijani samo zato što je neko pokazao prstom na njih.
Boli me uvo za more, radnička odmarališta, za crveni pasoš...
To što su oni zasrli ne može da se raspetljati za 100 godina.

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Ako je on sklonio Njegosevo grobno mesto, ne vidim zbog cega njegovo ne moze da se skloni??? On je valjda neki svetac nad svecima? Kakve tajne sile ga cuvaju, ko moze da objasni?

Zoki

pre 4 godine

Stvar je jednostavna, Tito je sahranjen u tuđem dvorištu. Ako je nacionalni interes da se to dvorište ne vrati legalnom vlasniku, onda to treba definisati posebnim zakonom, a vlasnika obeštetiti. Međutim, onda treba objasniti o kakvom se nacionalnom interesu radi. Mislim da se trenutno Srbija na međunarodnom planu koristi njegovim imenom. Na unutrašnjem planu, njegovu ulogu u modernoj srpskoj istoriji treba prepustiti istoričarima, možda se jednog dana i dođe do nekog zajedničkog stava. Problem je što srpska javnost ne vidi uzročno-posledičnu vezu u događajima koji su obeležili poslednjih 100 godina naše istorije.

Srb

pre 4 godine

Zašto smo uvek negativni? Da uzmemo da ga lansiramo u svemir, plac vratimo starim vlasnicima ne znam šta da radimo mi istoriju nemoženo da promenimo! Mi treba da dovodimo turiste tu i da im uzimamo lovu. Treba učiti od Amera kako se na razne načine i prazne priče mlati lova.

blato

pre 4 godine

Nije problem grobnica, već to što veliki broj građana i dalje ima pozitivno mišljenje o diktatoru i komunističkom vremenu. A tako je pre svega zato što se društvo i mediji ne bave dovoljno, a ni na prvi način ovim delom naše istorije. Od svih postkomunističkim zemalja Srbija je najmanje odmakla u suočavanju sa komunističkim zločinima. Po podacima prikupljeni od strane državne komisije za samo 6 meseci nakon oslobođenja(oktobar 1944-mart 1945)komunističke vlasti su ubile preko 60.000 ljudi. Nezvanično se procenjuje da je ubijeno preko 100.000. Većina je ubijena bez suđenja, koja su ionako bila montirana. Ubijena je celokupna srpska inteligencija stvarana više od veka kako bi se postavili temelji komunističkog totalitarnog sistema. Na masovnim grobnicama su građeni domovi kulture, škole, stadioni... Važnije bi bilo da se u tekstu pokrene to pitanje, a ne neko desetorazredno, poput grobnice komunističkog diktatora. Neko je rekao da se Tito i Čaušesku ne mogu porediti. U pravu je u Ruminji nije postojao radni logor za neistomišljenike.

momo brko

pre 4 godine

Samo bolesnima smeta Tito i Jugoslavija a zdravim je to jedan period lepog vremena neke bi zemlje na toj uspomeni čuvale prošlost i istoriju naših naroda
poštujući taj period a drugima nije lepo ni sad a nisu živeli u onom vremenu! Ali po običaju nama se uvek
nameću stvari hteli mi to ili ne?

BR RJ

pre 4 godine

Ali Carostavnici, pa ja vise ne znam gde oni izmisljaju ta imena. Sta je sledece? Ovasplodjenici, neovaseljenasi, Bogougodnici, cek jos neku glupost da smislim. Pa ovih bre nema ni za kucni savet, a kao neki su faktor

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Vi koji ga velicate imate nedostatak elementarne inteligencije ili nedostatak bilo kakvog morala jer vasa potkupljenost traje i danas.

Brdo

pre 4 godine

Imovinu treba vratiti njihovim vlasnicima a Tita treba premestiti na groblje zasluženih građana. Stvari koje su rađene krajem 40ih dok je učvršćivao vlast, kao i to što nije se povukao krajem 60ih kad su stvari počele da mu izmiču kontroli su direktno krive za stvaranje ekonomske i političke klime krajem 80ih koja je uz umešanost Nemačke i SAD dovele do najcrnjih godina naše istorije i do toga da smo zaboravili ko smo i šta smo. Pored svega toga, on jeste zaslužan za samoupravljanje koje se danas polako uvodi na zapadu kao i za stvaranje pokreta nesvrstanih koje je na neki način od Jugoslaviji dala skoro pa uticaj koje su do tad imala kolonijalne sile.

Mini Mi

pre 4 godine

vim posjetite muzej svaki put kada posjetim srbiju da me posjeti na moc jedne drzave, a kako kazu na majicama i posterima " samo vas gledam" pametnome dosta.

x

pre 4 godine

Verujte da će te teško naći većeg antikomunistu od mene, ali ja bi to drugačije uradio. Ne bi uništavao spomenike i brisao istoriju (kako su komunisti radili, jer onda smo isti kao i oni). Ostavio bi sve kako jeste, samo bi dodao aneks sa postavkom o zločinima komunista (pljačkom imovine, masovnim streljanjima, masovnim grobnicama, kazamatima, OZNAma i UDBAma, političkim progonima, katastrofalnim odlukama po srpski narod, besmislenom ekonomskom sistemu). Pa lepo, kada dođu zaluđenici da se poklone Titu, onda da pogledaju na koliko krvi je njego muzej iluzije bio stvoren. Ako ih zanima uopšte...

Miloš M

pre 4 godine

- Kako da ne "Stalni okršaji sa Kućom cveća.." !!
- Od 1980. je prošlo prilično i godina i Vlada i ni jedna nije imala petlju da pomeri kameni blok i otvori sanduk.
- Jednostavan potez koji bi zauvek prekinuo kojekakve "okršaje" po medijima.

natalija

pre 4 godine

Grobnica je deo naše istorije (to nije moguće promeniti), treba da ostane kao spomenik u turističke svrhe.... Važnije od toga je što SISTEM koji je on stvorio još vlada u Srbiji. To je sistem gde tri grane vlasti nisu razdvojene, gde su mediji i instucije školstva i kulture instrumenti vladajuće ideologije...Kada je 1989. svuda u Evropi pado Berlinski zid kod nas su komunističkog aparačika Slobu nametali u YU kao novog Tita. Dokle nas je doveo Sloba i & (njegovi nastavljači)? Do dna: dno-dna, kanlizacija i deponije....

seljadin

pre 4 godine

da li se bolje živelo pod Titom, ili pod onima koji nose glogov kolac ?
Da li si pod Titom imao pravo otići u EU i raditi, dobiti stan, ići na more svojim novim automobilom, imati izbor od 5 obroka za vreme rada ?
Da li je onaj koji nosi glogov kolac ostvario svoj plan Velike Srbije, i koliko nas je to koštalo ? Da li je Tito ostavio svojima milione, ili nije, a ovaj što nosi glogov kolac kupio dzip od 150.000 evra a deci će ostaviti milione možda i stotine .

Srbija se sa glogovim kolcem vratila u srednji vek.

VP

pre 4 godine

Srbija je ovo sto je danas zahvaljujući posleratnom periodu, i pre i posle toga je bila a i, sada je rupa. Vozili smo se putevima koje smo mi napravili, imali fabrike i plate, imali poštovan pasoš napravili neki dug koji smo imali cime da pravdamo. Ovi du napravili duplo veći dug, iako su rasprodali svu imovinu koju smo napravili u ono doba. Nemoj neko da mi drobi kako je on kriv za Kosovo, to je bio problem i za vreme kralja, knjige u ruke pa čitajte.

XXL

pre 4 godine

Svi TI što bi se obračunali sa posmrtnim ostacima i likom i delom Josipa Broza Tita nek' odgovore na jedno prosto pitanje - kada je srpski narod imao najveći natalitet i demografski se oporavio od ratova sa turcima, balkanskih ratova, Velikog rata i drugog svetskog rata? Naravno, a da to nije za vreme njegove vladavine? Od njegove smrti na političkoj sceni i vladavini imamo NJEGOVE ove što bi da ruše i pale disidente koji su prigrabili vlast. I šta imamo danas upravo sada? Vekovni obračun kumova, drugova, novonastale gospode, tajkuna za vlast, ubistva svih vrsta i fela čak i na ulicama ... jedno beznađe ...

erik

pre 4 godine

ovo je sramota. kuća cveća je memorijalni park . označava eru Jugoslavije ,a uz tu eru pripada i Josip Broz TiTo.da nismo sa puta skrenuli bilo bi sve mnogo bolje nego što je sada u pojedinim bivšim Republikama.a ponašanje od Šešelja koji je sve privilegije koristio da završi visoku školu može samo SFRJ da zahvali .

Smrt svim Fašistima sveta

seljadin

pre 4 godine

da li se bolje živelo pod Titom, ili pod onima koji nose glogov kolac ?
Da li si pod Titom imao pravo otići u EU i raditi, dobiti stan, ići na more svojim novim automobilom, imati izbor od 5 obroka za vreme rada ?
Da li je onaj koji nosi glogov kolac ostvario svoj plan Velike Srbije, i koliko nas je to koštalo ? Da li je Tito ostavio svojima milione, ili nije, a ovaj što nosi glogov kolac kupio dzip od 150.000 evra a deci će ostaviti milione možda i stotine .

Srbija se sa glogovim kolcem vratila u srednji vek.

erik

pre 4 godine

ovo je sramota. kuća cveća je memorijalni park . označava eru Jugoslavije ,a uz tu eru pripada i Josip Broz TiTo.da nismo sa puta skrenuli bilo bi sve mnogo bolje nego što je sada u pojedinim bivšim Republikama.a ponašanje od Šešelja koji je sve privilegije koristio da završi visoku školu može samo SFRJ da zahvali .

Smrt svim Fašistima sveta

VP

pre 4 godine

Srbija je ovo sto je danas zahvaljujući posleratnom periodu, i pre i posle toga je bila a i, sada je rupa. Vozili smo se putevima koje smo mi napravili, imali fabrike i plate, imali poštovan pasoš napravili neki dug koji smo imali cime da pravdamo. Ovi du napravili duplo veći dug, iako su rasprodali svu imovinu koju smo napravili u ono doba. Nemoj neko da mi drobi kako je on kriv za Kosovo, to je bio problem i za vreme kralja, knjige u ruke pa čitajte.

XXL

pre 4 godine

Svi TI što bi se obračunali sa posmrtnim ostacima i likom i delom Josipa Broza Tita nek' odgovore na jedno prosto pitanje - kada je srpski narod imao najveći natalitet i demografski se oporavio od ratova sa turcima, balkanskih ratova, Velikog rata i drugog svetskog rata? Naravno, a da to nije za vreme njegove vladavine? Od njegove smrti na političkoj sceni i vladavini imamo NJEGOVE ove što bi da ruše i pale disidente koji su prigrabili vlast. I šta imamo danas upravo sada? Vekovni obračun kumova, drugova, novonastale gospode, tajkuna za vlast, ubistva svih vrsta i fela čak i na ulicama ... jedno beznađe ...

natalija

pre 4 godine

Grobnica je deo naše istorije (to nije moguće promeniti), treba da ostane kao spomenik u turističke svrhe.... Važnije od toga je što SISTEM koji je on stvorio još vlada u Srbiji. To je sistem gde tri grane vlasti nisu razdvojene, gde su mediji i instucije školstva i kulture instrumenti vladajuće ideologije...Kada je 1989. svuda u Evropi pado Berlinski zid kod nas su komunističkog aparačika Slobu nametali u YU kao novog Tita. Dokle nas je doveo Sloba i & (njegovi nastavljači)? Do dna: dno-dna, kanlizacija i deponije....

BR RJ

pre 4 godine

Ali Carostavnici, pa ja vise ne znam gde oni izmisljaju ta imena. Sta je sledece? Ovasplodjenici, neovaseljenasi, Bogougodnici, cek jos neku glupost da smislim. Pa ovih bre nema ni za kucni savet, a kao neki su faktor

momo brko

pre 4 godine

Samo bolesnima smeta Tito i Jugoslavija a zdravim je to jedan period lepog vremena neke bi zemlje na toj uspomeni čuvale prošlost i istoriju naših naroda
poštujući taj period a drugima nije lepo ni sad a nisu živeli u onom vremenu! Ali po običaju nama se uvek
nameću stvari hteli mi to ili ne?

x

pre 4 godine

Verujte da će te teško naći većeg antikomunistu od mene, ali ja bi to drugačije uradio. Ne bi uništavao spomenike i brisao istoriju (kako su komunisti radili, jer onda smo isti kao i oni). Ostavio bi sve kako jeste, samo bi dodao aneks sa postavkom o zločinima komunista (pljačkom imovine, masovnim streljanjima, masovnim grobnicama, kazamatima, OZNAma i UDBAma, političkim progonima, katastrofalnim odlukama po srpski narod, besmislenom ekonomskom sistemu). Pa lepo, kada dođu zaluđenici da se poklone Titu, onda da pogledaju na koliko krvi je njego muzej iluzije bio stvoren. Ako ih zanima uopšte...

blato

pre 4 godine

Nije problem grobnica, već to što veliki broj građana i dalje ima pozitivno mišljenje o diktatoru i komunističkom vremenu. A tako je pre svega zato što se društvo i mediji ne bave dovoljno, a ni na prvi način ovim delom naše istorije. Od svih postkomunističkim zemalja Srbija je najmanje odmakla u suočavanju sa komunističkim zločinima. Po podacima prikupljeni od strane državne komisije za samo 6 meseci nakon oslobođenja(oktobar 1944-mart 1945)komunističke vlasti su ubile preko 60.000 ljudi. Nezvanično se procenjuje da je ubijeno preko 100.000. Većina je ubijena bez suđenja, koja su ionako bila montirana. Ubijena je celokupna srpska inteligencija stvarana više od veka kako bi se postavili temelji komunističkog totalitarnog sistema. Na masovnim grobnicama su građeni domovi kulture, škole, stadioni... Važnije bi bilo da se u tekstu pokrene to pitanje, a ne neko desetorazredno, poput grobnice komunističkog diktatora. Neko je rekao da se Tito i Čaušesku ne mogu porediti. U pravu je u Ruminji nije postojao radni logor za neistomišljenike.

Srb

pre 4 godine

Zašto smo uvek negativni? Da uzmemo da ga lansiramo u svemir, plac vratimo starim vlasnicima ne znam šta da radimo mi istoriju nemoženo da promenimo! Mi treba da dovodimo turiste tu i da im uzimamo lovu. Treba učiti od Amera kako se na razne načine i prazne priče mlati lova.

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Vi koji ga velicate imate nedostatak elementarne inteligencije ili nedostatak bilo kakvog morala jer vasa potkupljenost traje i danas.

Mini Mi

pre 4 godine

vim posjetite muzej svaki put kada posjetim srbiju da me posjeti na moc jedne drzave, a kako kazu na majicama i posterima " samo vas gledam" pametnome dosta.

Zoki

pre 4 godine

Stvar je jednostavna, Tito je sahranjen u tuđem dvorištu. Ako je nacionalni interes da se to dvorište ne vrati legalnom vlasniku, onda to treba definisati posebnim zakonom, a vlasnika obeštetiti. Međutim, onda treba objasniti o kakvom se nacionalnom interesu radi. Mislim da se trenutno Srbija na međunarodnom planu koristi njegovim imenom. Na unutrašnjem planu, njegovu ulogu u modernoj srpskoj istoriji treba prepustiti istoričarima, možda se jednog dana i dođe do nekog zajedničkog stava. Problem je što srpska javnost ne vidi uzročno-posledičnu vezu u događajima koji su obeležili poslednjih 100 godina naše istorije.

Predrag

pre 4 godine

Ovi što veličaju Tita i SFRJ bi drugačiju pesmu pevali da je njima oduzimana imovina i da su im useljavali u kuće političke komesare koji bi na kraju iselili vlasnike ukoliko im se svidi kuća.
Drugačiju bi pesmu pevali da su im rođaci ubijani samo zato što je neko pokazao prstom na njih.
Boli me uvo za more, radnička odmarališta, za crveni pasoš...
To što su oni zasrli ne može da se raspetljati za 100 godina.

Slovenac

pre 4 godine

Po kometarima sudeci, prolupanih madju vama malo more. Ja sam antikomunista totalni, ali nisam od onih, koji nema oci, i koji bi lago zbog svog stava. Civilizacijski vrh ste doziveli pod njim, i to treba postovati. Otkad samo svak za sebe, niko i nista smo opet, posebno vi. Saberite se malo, Srbi breeeeeeeee.

Brdo

pre 4 godine

Imovinu treba vratiti njihovim vlasnicima a Tita treba premestiti na groblje zasluženih građana. Stvari koje su rađene krajem 40ih dok je učvršćivao vlast, kao i to što nije se povukao krajem 60ih kad su stvari počele da mu izmiču kontroli su direktno krive za stvaranje ekonomske i političke klime krajem 80ih koja je uz umešanost Nemačke i SAD dovele do najcrnjih godina naše istorije i do toga da smo zaboravili ko smo i šta smo. Pored svega toga, on jeste zaslužan za samoupravljanje koje se danas polako uvodi na zapadu kao i za stvaranje pokreta nesvrstanih koje je na neki način od Jugoslaviji dala skoro pa uticaj koje su do tad imala kolonijalne sile.

politickikoketna

pre 4 godine

Ne moze! Nema pomeranja tita! Samo se vi mozete pomeriti negde daleko da vas vise ne vidimo i ne cujemo. Dosta je bilo ovih gluposti. Sve sami idioti u politici. Uostalom ko je seselj da se bilo sta pita! Sedi dole jadniče

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Ako je on sklonio Njegosevo grobno mesto, ne vidim zbog cega njegovo ne moze da se skloni??? On je valjda neki svetac nad svecima? Kakve tajne sile ga cuvaju, ko moze da objasni?

Miloš M

pre 4 godine

- Kako da ne "Stalni okršaji sa Kućom cveća.." !!
- Od 1980. je prošlo prilično i godina i Vlada i ni jedna nije imala petlju da pomeri kameni blok i otvori sanduk.
- Jednostavan potez koji bi zauvek prekinuo kojekakve "okršaje" po medijima.

Tihomir Dobrojević

pre 4 godine

Šta god mislili treba tu kuću iskoristiti za uzimanje novca turistima kao turističku atrakciju. Naročito sada kada imamo bezvizni režim sa NR Kinom

Verovali ili ne

pre 4 godine

Ma ajte molim vas, ti Savčići, Ninčići i ostali posedovali pola Beograda, ceo Beograd?
Sve to treba proveriti - tajkuni su vazda bili pošteni.
Uvek ista priča - kad naslednici pokazuju šta je sve bilo dedino, odavde pa cela strana ulice :))
Presmešno.

Cica

pre 4 godine

Jeste nazalost deo istorie, i dokle god bude u Srbiji, Srbi nece naci sebe, zato sto pre preselite ga 'odakle je i dosao'
Jer rekoh, Srbi ne nalaze sebe vec cekaju da se vrati, ili bar neko ko lici na njega, pogledajte oko sebe Srbi, i pocnite da upotrebljavate glavu

goran

pre 4 godine

U nekim drugim bivsim drzavama Varsavskog Pakta je to reseno jos pocetkom 90ih. U Bugarskoj su, npr. Georgi Dimitrova premestili iz mauzoleja na groblje (uz veliku povorku gradjana i pocasti kao sto je valjalo i dolikovalo). Nije bilo price o unistavanju, oskrnavljivanju posmrtnih ostataka itd. I ti Carevi savetnici ili kako se god zovu (i koliko clanova imaju?) i Seselj idu na ruku svima koji zele da zadrze mauzolej na Dedinju.

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Vi koji ga velicate imate nedostatak elementarne inteligencije ili nedostatak bilo kakvog morala jer vasa potkupljenost traje i danas.

blato

pre 4 godine

Nije problem grobnica, već to što veliki broj građana i dalje ima pozitivno mišljenje o diktatoru i komunističkom vremenu. A tako je pre svega zato što se društvo i mediji ne bave dovoljno, a ni na prvi način ovim delom naše istorije. Od svih postkomunističkim zemalja Srbija je najmanje odmakla u suočavanju sa komunističkim zločinima. Po podacima prikupljeni od strane državne komisije za samo 6 meseci nakon oslobođenja(oktobar 1944-mart 1945)komunističke vlasti su ubile preko 60.000 ljudi. Nezvanično se procenjuje da je ubijeno preko 100.000. Većina je ubijena bez suđenja, koja su ionako bila montirana. Ubijena je celokupna srpska inteligencija stvarana više od veka kako bi se postavili temelji komunističkog totalitarnog sistema. Na masovnim grobnicama su građeni domovi kulture, škole, stadioni... Važnije bi bilo da se u tekstu pokrene to pitanje, a ne neko desetorazredno, poput grobnice komunističkog diktatora. Neko je rekao da se Tito i Čaušesku ne mogu porediti. U pravu je u Ruminji nije postojao radni logor za neistomišljenike.

x

pre 4 godine

Verujte da će te teško naći većeg antikomunistu od mene, ali ja bi to drugačije uradio. Ne bi uništavao spomenike i brisao istoriju (kako su komunisti radili, jer onda smo isti kao i oni). Ostavio bi sve kako jeste, samo bi dodao aneks sa postavkom o zločinima komunista (pljačkom imovine, masovnim streljanjima, masovnim grobnicama, kazamatima, OZNAma i UDBAma, političkim progonima, katastrofalnim odlukama po srpski narod, besmislenom ekonomskom sistemu). Pa lepo, kada dođu zaluđenici da se poklone Titu, onda da pogledaju na koliko krvi je njego muzej iluzije bio stvoren. Ako ih zanima uopšte...

erik

pre 4 godine

ovo je sramota. kuća cveća je memorijalni park . označava eru Jugoslavije ,a uz tu eru pripada i Josip Broz TiTo.da nismo sa puta skrenuli bilo bi sve mnogo bolje nego što je sada u pojedinim bivšim Republikama.a ponašanje od Šešelja koji je sve privilegije koristio da završi visoku školu može samo SFRJ da zahvali .

Smrt svim Fašistima sveta

seljadin

pre 4 godine

da li se bolje živelo pod Titom, ili pod onima koji nose glogov kolac ?
Da li si pod Titom imao pravo otići u EU i raditi, dobiti stan, ići na more svojim novim automobilom, imati izbor od 5 obroka za vreme rada ?
Da li je onaj koji nosi glogov kolac ostvario svoj plan Velike Srbije, i koliko nas je to koštalo ? Da li je Tito ostavio svojima milione, ili nije, a ovaj što nosi glogov kolac kupio dzip od 150.000 evra a deci će ostaviti milione možda i stotine .

Srbija se sa glogovim kolcem vratila u srednji vek.

momo brko

pre 4 godine

Samo bolesnima smeta Tito i Jugoslavija a zdravim je to jedan period lepog vremena neke bi zemlje na toj uspomeni čuvale prošlost i istoriju naših naroda
poštujući taj period a drugima nije lepo ni sad a nisu živeli u onom vremenu! Ali po običaju nama se uvek
nameću stvari hteli mi to ili ne?

VP

pre 4 godine

Srbija je ovo sto je danas zahvaljujući posleratnom periodu, i pre i posle toga je bila a i, sada je rupa. Vozili smo se putevima koje smo mi napravili, imali fabrike i plate, imali poštovan pasoš napravili neki dug koji smo imali cime da pravdamo. Ovi du napravili duplo veći dug, iako su rasprodali svu imovinu koju smo napravili u ono doba. Nemoj neko da mi drobi kako je on kriv za Kosovo, to je bio problem i za vreme kralja, knjige u ruke pa čitajte.

Brdo

pre 4 godine

Imovinu treba vratiti njihovim vlasnicima a Tita treba premestiti na groblje zasluženih građana. Stvari koje su rađene krajem 40ih dok je učvršćivao vlast, kao i to što nije se povukao krajem 60ih kad su stvari počele da mu izmiču kontroli su direktno krive za stvaranje ekonomske i političke klime krajem 80ih koja je uz umešanost Nemačke i SAD dovele do najcrnjih godina naše istorije i do toga da smo zaboravili ko smo i šta smo. Pored svega toga, on jeste zaslužan za samoupravljanje koje se danas polako uvodi na zapadu kao i za stvaranje pokreta nesvrstanih koje je na neki način od Jugoslaviji dala skoro pa uticaj koje su do tad imala kolonijalne sile.

XXL

pre 4 godine

Svi TI što bi se obračunali sa posmrtnim ostacima i likom i delom Josipa Broza Tita nek' odgovore na jedno prosto pitanje - kada je srpski narod imao najveći natalitet i demografski se oporavio od ratova sa turcima, balkanskih ratova, Velikog rata i drugog svetskog rata? Naravno, a da to nije za vreme njegove vladavine? Od njegove smrti na političkoj sceni i vladavini imamo NJEGOVE ove što bi da ruše i pale disidente koji su prigrabili vlast. I šta imamo danas upravo sada? Vekovni obračun kumova, drugova, novonastale gospode, tajkuna za vlast, ubistva svih vrsta i fela čak i na ulicama ... jedno beznađe ...

natalija

pre 4 godine

Grobnica je deo naše istorije (to nije moguće promeniti), treba da ostane kao spomenik u turističke svrhe.... Važnije od toga je što SISTEM koji je on stvorio još vlada u Srbiji. To je sistem gde tri grane vlasti nisu razdvojene, gde su mediji i instucije školstva i kulture instrumenti vladajuće ideologije...Kada je 1989. svuda u Evropi pado Berlinski zid kod nas su komunističkog aparačika Slobu nametali u YU kao novog Tita. Dokle nas je doveo Sloba i & (njegovi nastavljači)? Do dna: dno-dna, kanlizacija i deponije....

Cica

pre 4 godine

Jeste nazalost deo istorie, i dokle god bude u Srbiji, Srbi nece naci sebe, zato sto pre preselite ga 'odakle je i dosao'
Jer rekoh, Srbi ne nalaze sebe vec cekaju da se vrati, ili bar neko ko lici na njega, pogledajte oko sebe Srbi, i pocnite da upotrebljavate glavu

Mini Mi

pre 4 godine

vim posjetite muzej svaki put kada posjetim srbiju da me posjeti na moc jedne drzave, a kako kazu na majicama i posterima " samo vas gledam" pametnome dosta.

Predrag

pre 4 godine

Ovi što veličaju Tita i SFRJ bi drugačiju pesmu pevali da je njima oduzimana imovina i da su im useljavali u kuće političke komesare koji bi na kraju iselili vlasnike ukoliko im se svidi kuća.
Drugačiju bi pesmu pevali da su im rođaci ubijani samo zato što je neko pokazao prstom na njih.
Boli me uvo za more, radnička odmarališta, za crveni pasoš...
To što su oni zasrli ne može da se raspetljati za 100 godina.

politickikoketna

pre 4 godine

Ne moze! Nema pomeranja tita! Samo se vi mozete pomeriti negde daleko da vas vise ne vidimo i ne cujemo. Dosta je bilo ovih gluposti. Sve sami idioti u politici. Uostalom ko je seselj da se bilo sta pita! Sedi dole jadniče

Miloš M

pre 4 godine

- Kako da ne "Stalni okršaji sa Kućom cveća.." !!
- Od 1980. je prošlo prilično i godina i Vlada i ni jedna nije imala petlju da pomeri kameni blok i otvori sanduk.
- Jednostavan potez koji bi zauvek prekinuo kojekakve "okršaje" po medijima.

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Ako je on sklonio Njegosevo grobno mesto, ne vidim zbog cega njegovo ne moze da se skloni??? On je valjda neki svetac nad svecima? Kakve tajne sile ga cuvaju, ko moze da objasni?

BR RJ

pre 4 godine

Ali Carostavnici, pa ja vise ne znam gde oni izmisljaju ta imena. Sta je sledece? Ovasplodjenici, neovaseljenasi, Bogougodnici, cek jos neku glupost da smislim. Pa ovih bre nema ni za kucni savet, a kao neki su faktor

Srb

pre 4 godine

Zašto smo uvek negativni? Da uzmemo da ga lansiramo u svemir, plac vratimo starim vlasnicima ne znam šta da radimo mi istoriju nemoženo da promenimo! Mi treba da dovodimo turiste tu i da im uzimamo lovu. Treba učiti od Amera kako se na razne načine i prazne priče mlati lova.

Verovali ili ne

pre 4 godine

Ma ajte molim vas, ti Savčići, Ninčići i ostali posedovali pola Beograda, ceo Beograd?
Sve to treba proveriti - tajkuni su vazda bili pošteni.
Uvek ista priča - kad naslednici pokazuju šta je sve bilo dedino, odavde pa cela strana ulice :))
Presmešno.

Slovenac

pre 4 godine

Po kometarima sudeci, prolupanih madju vama malo more. Ja sam antikomunista totalni, ali nisam od onih, koji nema oci, i koji bi lago zbog svog stava. Civilizacijski vrh ste doziveli pod njim, i to treba postovati. Otkad samo svak za sebe, niko i nista smo opet, posebno vi. Saberite se malo, Srbi breeeeeeeee.

Zoki

pre 4 godine

Stvar je jednostavna, Tito je sahranjen u tuđem dvorištu. Ako je nacionalni interes da se to dvorište ne vrati legalnom vlasniku, onda to treba definisati posebnim zakonom, a vlasnika obeštetiti. Međutim, onda treba objasniti o kakvom se nacionalnom interesu radi. Mislim da se trenutno Srbija na međunarodnom planu koristi njegovim imenom. Na unutrašnjem planu, njegovu ulogu u modernoj srpskoj istoriji treba prepustiti istoričarima, možda se jednog dana i dođe do nekog zajedničkog stava. Problem je što srpska javnost ne vidi uzročno-posledičnu vezu u događajima koji su obeležili poslednjih 100 godina naše istorije.

Tihomir Dobrojević

pre 4 godine

Šta god mislili treba tu kuću iskoristiti za uzimanje novca turistima kao turističku atrakciju. Naročito sada kada imamo bezvizni režim sa NR Kinom

goran

pre 4 godine

U nekim drugim bivsim drzavama Varsavskog Pakta je to reseno jos pocetkom 90ih. U Bugarskoj su, npr. Georgi Dimitrova premestili iz mauzoleja na groblje (uz veliku povorku gradjana i pocasti kao sto je valjalo i dolikovalo). Nije bilo price o unistavanju, oskrnavljivanju posmrtnih ostataka itd. I ti Carevi savetnici ili kako se god zovu (i koliko clanova imaju?) i Seselj idu na ruku svima koji zele da zadrze mauzolej na Dedinju.