Četvrtak, 20.02.2020.

19:29

Igra prestola – ko će naslediti "veliku trojku"?

Izvor: Marko Ðinðiæ

Igra prestola – ko æe naslediti "veliku trojku"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Sivi soko

pre 4 godine

Ovako, razlika imedju velike trojke i ostalih nije u nivou tenisa - vecu u sposobnosti da ostanu na tom nivou tokom celog meca, sezone, godine, karijere. Nivo tenisa koji igraju ova trojica su vec dostigli Medvedev krajem prosle godine i Endi Mari krajem 2016-te. Tu mislim na seriju vrhunskih rezultata kada turnir za turnirom osvajas velike titule ili igras finala. Marej je recimo krajem 16-te imao fantasticne rezultate, osvojio OI, Peking, Sangaj, Bec, Pariz, zavrsni masters. Sjajno zar ne? E, ali covek s eposle toga bukvalno raspao, i sledece godine ispao od Mise Zvereva na AO.. Medvedev prosle godine je igrao finala ili osvajao svaki turnir od mastersa u Kanadi do zavrsnog mastersa - i ove sezone nestao. Novak sa druge strane, ode na letovanje i vrati se jos gladniji pobeda..

Tenis fan

pre 4 godine

Pratim tenis stvarno dosta dugo i to ne samo Djokovica nego generalno i mogu da tvrdim da niko od ovioh igraca koji sada igraju ne moze da se stavi u isti kos sa trojicom velikana.Verujte na pr. Del Potro Marej Ferer Berdih pa donekle Raonic ili nisikori itd. su klase za njih. Zasto to kazem ? Pa za njih znas da ce da izgube od na pr.velike trojke ali skoro uvek dodju do cetvrtfinala i ne gube konstantno od raznoraznih igraca.E to je ona razlike sto potvrdjuje konstantni kvalitet a ne to da li ste imali dobar dan.
I kao prvo ZASTO konstantno pricamo ko ce da ih nasledi sada kada ova trojica totalno dominiraju nad ovim "klincima" koji ustavari i nisu klinci.Pa kada se ovi povuku mozda dodju bolji koji su za klasu bolji od njih. Eto jedino bi se mogli Aliasim i Siner svrstati u mladje da kazem potencijale, ali ostali su uveliko na Atp turu. I molim Vas u redakciji pa prestanite sa primitivcem Kirjosem vise da ga forsirate,on deset godina kao talenat, svakom sa IQ preko 100 je u stvari sve jasno u vezi njega. I kako to da je Medvedev za njega starac koji je skoro nekoliko meseci stariji, samo da bi ga opet stavili u neke potencijalne mlade talente.VI kao oni Amerikanci sto su Nadala proglasili starcem u osnosu na Djokovica koji je godinu mladji.

Zmija Pliskin

pre 4 godine

Vrlo je jednostavno, Tim je najzreliji za GS titulu trenutno pa Medvedev, al njihove karijere ce proci vecinski sa Djokivicem i Nadalom,tako da se nece nesto preterano ovajditi, uzece par GS i to je to. CICIPAS je trenutno najozbiljniji za buducnost, jer ima 21 god a njegova najbolja igra ne zaostaje puno za najboljom igrom Medvedeva i Tima, on ima vise prostora za napredak od pomenutog dvojca, jeste antipatican kao i Medvedev al eto, realno je u prednosti, sto se tice Zvereva, tau ima slabu glavu i puno oscilacija , on mozda iznenadi na nekom GS al nema prevelike sanse da bude nesto bitnije od toga.

Limun

pre 4 godine

koliko nedelja su bili no1 ukupno, sva trojica , da li zna neko?
(sifra Piralen, 21. februar 2020 10:49)

797 nedelja, ili punih 16 god. počev. od 2 Feb. 2004god. do sada. Njihov niz u kontinuitetu je prekinuo jedino Endi Mari sa 41 nedeljom.

realnost

pre 4 godine

Pazite, nivo tenisa Endi Mareja bi u svakoj drugoj eri bio dovoljan za dvocifren broj GS-a... a sam Marej je na kraju sveden na 3 GS-a i 8 izgubljenih finala upravo zbog ove trojice vanzemaljaca... Mislim da cemo cekati dvadeset godina (ako ne i vise) da vidimo osvajaca recimo sa 6,7 GS titula!

O RUCK

pre 4 godine

Medju navedenim teniserima, da budem kratak i jasan, NEMA NIJEDNOG u klasi Federera, DjokoVica i Nadala ako se gledaju rezultati kroz celu karijeru!!! Naravno po zakonu verovatnoce medju njima ce biti i POVREMENIH osvajaca GS titula i mastersa i naravno neki od njih ce za 2-3 dodine svakako POVREMENO biti prvi na Rang listi (kad se pomenuta velika trojka po prirodnim zakonim povuce). Ali da bude neko od njih u klasi velike trojke - to se za sada ne vidi, naravno moguce je da se pojave neki novi klinci koji jos nisu medju ponudjenim kandidatima, i to je najrealnije ocekivati!!!

Milan_PT

pre 4 godine

Sve zavisi na koju vrstu naslednika se misli. Ako se očekuje da će da se pojavi neko ko će osvajati 3 GS i 5 Mastersa godišnje, smatram da ovde nema takvog igrača. Ali ako se misli na nekog ko je u stanju da osvoji svoj prvi GS, tu je najbliži Tim, potom Medvedev i Cicipas. Tim je u prednosti, jer je mentalno stabilniji od druge dvojice, ali vreme ne radi za njega. Novak i Rafa će vladati bar dok Tim ne napuni 30 godina. Možda će on uzeti 1 ili 2 GS (što da budemo jasni, uopšte nije loše), ali to nije neko nasledstvo. Zato su, dugoročno gledano, u prednosti ovi mlađi (Cicipas, de Minor, Siner, Alijasim...) koji će biti ispod 25 kad Velika trojka prestane da igra, jer će oni imati šansu da igraju neki duži period bez ova 3 nemilosrdna terminatora.
Ipak, očekujem da će, nakon Novaka i Rafe, dolaziti do čestih smena No1, kao i da će 3-4 igrača da svake godine uzimaju GS-ove, nešto slično periodu pre nego što je došao Federer, ako se ko seća...

ovo ono

pre 4 godine

Ja se samo pitam, da li bi Zverev i Tsitsipas bili u top 10 sada, da recimo Murray, Del Potro, Wawrinka, Nishikori, Tsongom... zadnjih par godina nisu bili povredjeni?! Mozda bi cak imali problema sa Berdihom ili Fererom?! Mislim da se ova generacija samo vestacki dize u nebesa, svaki dan mozemo procitai koliko hocemo tekstova u "mladim" supertalentovanim igracima. Dobro se vidi strah ATPa i ITFa za buducnost tenisa posle Federera, Nadala i Djokovica.

čovek si kada bole tuđe rane

pre 4 godine

Na duže staze vidim borbu između Medvedeva i Cicipasa oko broja 1. Tim i Zverev će osvojiti neki Slem ali ne vidim ih da mogu da igraju na visokom nivou duže vreme. Možda neko još iznenadi, Rubljev, Alijasim, Šapovalov, ali gore pomenuta dvojica mi izgledaju kao najozbiljniji pretendenti za budući vodeći dvojac.
(DukiNS, 21. februar 2020 09:13)

Tim je konstantan od prošle godine, igra na visokom nivou i na betonu a u prilog toj činjenici idu GS finala RG i AO i 3. mesto na kojem će se naći za koju nedelju. On je i par godina straiji od ostalih i mislim da je najzreliji od njih tako da ga ne bih otpisivao u borbi za 1. mesto kada velika trojka ode u penziju...

Sinke

pre 4 godine

Kako sada stvari stoje,ako ostane zdrav i ne bude nekih vecih povreda,Novak moze konstantno u naredne 4 godine da bude prvi teniser svijeta,jer nema ko da ga ugrozi,osim eventualno Nadala.

Miloš_NS

pre 4 godine

Mislim da je prerano za tu "ko će koga naslediti" vrstu analize. Treba najpre sačekati da se sva trojica najboljih u istoriji povuku pa onda sagledati realno stanje stvari. U ovom momentu još ne znamo ni koliko će Novak i Nadal igrati na vrhunskom nivou! A to može da potraje. Nije čak sigurno ni da je Federer završio sa svojom top igrom zbog aktuelne operacije, tako da se trenutno ne usuđujem da predviđam ko će naslediti takve igrače. Sportski pozdrav!

Vladimir

pre 4 godine

Hahahah, dobar je video... Dueli Đokovića, Nadala i Federera, gde su izvučeni manje verovatni poeni, gde Novak gubi!?!?! Onaj što je pravio video se baš potrudio, ali je realnost malo drugačija.

I

pre 4 godine

1. Medvedev ne puni 25 godina, jer je rođen 1996., znači ima 24 godine (ovog februara napunio).
2. Cicipas nikako nije mogao da igra finale MASTERSA U BARSELONI jer takav ne postoji. Turnir u Barseloni je kategorije 500.

Losmi

pre 4 godine

Federera nikada niko nece prevazići u lepoti i lakoci igranja. Ova dva rovokopaca Nola i Rafu po talentu moze puno igraca. Ali posto se racunaju samo GS titule i samo to je bitno tesko ce neko prestici i Samprasa a ne njih trojicu. Nazalost samo su slemovi bitni.

miodrag

pre 4 godine

Niko od pomenutih! Stefan je naslednik, ali je tek poceo sa treniranjem , tako da za jedno desetak godina, upravo kada stariji Djokovic obesi reket o klin, dolazi on....jedino ce tesko oboriti rekorde Djokovica seniora, ali ko zna!?

Conan

pre 4 godine

Moram sa poseticima sajta da podelim ovo razmišljanje. Nazvao sam ga "Prokletstvo osvajanja prvog ATP Masters Finals turnira". Evo o čemu se radi - ustanovio sam da postoji prokletostvo :) u smislu da igrač koji bi u poslednjih 13 godina osvojio svoje prvo ATP Masters Finals naredne godine prolazio loše odnosno lošije nego u prethodnim sezonama. Da krenemo od Novaka - posle osvajanja turnira 2008, sledeće čak dve godine su mu bile lošije od te 2008. Davidenko, koji je osvojio taj turnir 2009 - posle tog turnira više ništa nije značajno osvojio. Endi Mari ga je osvojio prvi put 2016 i eto - maltene mu se završila karijera. Grigor Dimitrov 2017, nema ga posle toga nigde. Zverev 2018 - sledeća godina očajna. Čak je i Federeru koji je osvojio 2010, karijera krenula nizbrdo posle toga (2011 nijedan GS, 2012 samo jedan).
E sad ostaje da Tsitsipas potvrdi postojanje ovog prokletstva, a kako mu je krenula ova godina....

Samo toliko...

DukiNS

pre 4 godine

Na duže staze vidim borbu između Medvedeva i Cicipasa oko broja 1. Tim i Zverev će osvojiti neki Slem ali ne vidim ih da mogu da igraju na visokom nivou duže vreme. Možda neko još iznenadi, Rubljev, Alijasim, Šapovalov, ali gore pomenuta dvojica mi izgledaju kao najozbiljniji pretendenti za budući vodeći dvojac.

No1vak

pre 4 godine

Nadala i Federera i njihovu unikatnost nema ko da nasledi, prosto se jos nije pojavio takav igrac. Dok Novaka moze njih nekoliko...prosto takav nacin igre se vidjao i vidjace se. Poprilicno dosadno iako daje rezultate.

Ratko

pre 4 godine

Dominik Tim je sledeći broj jedan ali tek krajem sledeće godine ili početkom 2022 godine, kada će smeniti Đokovića, koji će do tada biti prvi i koji će tokom sledeće godine početi gubiti bodove, posto će biti skoncetrisan samo na GS titule. Još ove godine Novak će da zapne i na mastersima kako bi oborio rekord Federera i uspostavio novi svoj lični rekord a onda će morati da preskače masterse, da se čuva povreda kako bi bio top spreman za GS turnire. Ja lično ove sezone očekujem Novakovu završnu dominaciju samo da ga zdravlje posluži, kako bi izdržao sve te napore u 33-34 godini.

kimiko

pre 4 godine

Medvedev je tu veoma jak igrač. Navešću i glavni razlog. U nekoliko mečeva koje sam gledao primetio sam neverovatnu preciznost u razmenama i jako dobro kretanje. To su veoma važne stvari. Cicipas je također odličan, kao i Tim.

Иван

pre 4 godine

Сећам се Ђоковића пре него што је постао број 1. Најпре је имао сјајан низ узастопних полуфинала на слемовима, где му је жреб, вероватно полудиригован, редовно намештао Надала у Паризу а Федерера другде. Хоћу да кажем, био је врло, врло близу самог врха. Али нешто је недостајало. Када би се учинило да је нашао игру за Надала ван шљаке, бивао је немоћан против Федерера; таман када се учинило да је нашао игру против Федерера, Надал би нешто изменио у игри, одмакао још неки корак на шљаци; када је 2009. деловало да је се баш примакао Рафи и на шљаци, уследила је немоћ против Роџера...

Укратко, данашњи нови нараштаји у тенису морају да покажу огромну упорност, менталну чврстину и жељу, уз све играчке квалитете. Они то са 20-25 година немају, и неће вероватно ни имати. Тај исти Новак је све време до 2011. нешто мењао, покушавао, напредовао, видело се да није истог психичког склопа као остали из његове генерације, који су се помирили са доминацијом Федала. И зато, када једном оде ова тројка највећих, завладаће онај ко од преосталих буде најмање психички лабилан. Можда Медведев, који би по мени био фаворит за тако нешто када би велика тројка овог момента престала да игра тенис, али и он може дотле пући као и толики други. Зато типујем на некога ко ће бити најмање психички оштећен поразима, ко није имао тешке губитке од велике тројке. Рубљов или Алијасим пре свих. Ови остали млади, Синер нпр. још се нису потврдили толико да бих био сигуран у њихову светлу будућност.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Budimo realni,prvo polazim od sebe,kada Nole ode u penziju 90% ljudi nece gledati tenis u Srbiji,barem ne onako kako smo gledali svi pogotovo epska GS finala.,Jer ostala nasa boranija Duci,Kecman,Filip itd(nezelim da omalovazavam)imaju kvalitet da stignu do cetvrt,polufinala ili nekom ludom srecom da osvoje neki šklj turnir atp 250 recimo koji se pritom mozda ni ne prenosi na tv-u!.to mi ne pada na pamet da gledam!.

EU Citizen

pre 4 godine

Ono što ja vidim, i to me nimalo ne veseli, je velika količina primitvizma i neotesanosti među mlađim igračima, trenirao sam tenis kao klinac, i u to vreme je to bio džentlmenski i elitni sport. Šta god neko može da misli o današnjoj velikoj trojci, i kako god da ih ređa i rangira, jedno se ne može poreći, sva trojica su gospoda i pristojni ljudi, svako u svom stilu i na svoj način, a kad pogledam na ponašanje Medvedeva, Kiriosa ili Cicipasa, život mi se smuči od tuposti, nekontrolisanosti i prostakluka.

South park

pre 4 godine

Niko!
Na nivou Velike trojke nece biti ni jedan od njih. Oni ce u najboljem slucaju zauzeti mjesto Vavrinke i Del Potra, ne usudjujem se napisati i mjesto Marija.

ime

pre 4 godine

Ko ce naslediti Dzordana, Hakima, Melouna...?
Pa, Kari, Jokic, Zajon...
Jos bolji, visi, jaci!
Tek sto su zaigrali, vec poobarali sve rekorde.

Tako ce Kirjos, Cicipas, Medvedev... od statistike i rekorda ima da nam se svima vrti u glavi.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Budimo realni,prvo polazim od sebe,kada Nole ode u penziju 90% ljudi nece gledati tenis u Srbiji,barem ne onako kako smo gledali svi pogotovo epska GS finala.,Jer ostala nasa boranija Duci,Kecman,Filip itd(nezelim da omalovazavam)imaju kvalitet da stignu do cetvrt,polufinala ili nekom ludom srecom da osvoje neki šklj turnir atp 250 recimo koji se pritom mozda ni ne prenosi na tv-u!.to mi ne pada na pamet da gledam!.

South park

pre 4 godine

Niko!
Na nivou Velike trojke nece biti ni jedan od njih. Oni ce u najboljem slucaju zauzeti mjesto Vavrinke i Del Potra, ne usudjujem se napisati i mjesto Marija.

Conan

pre 4 godine

Moram sa poseticima sajta da podelim ovo razmišljanje. Nazvao sam ga "Prokletstvo osvajanja prvog ATP Masters Finals turnira". Evo o čemu se radi - ustanovio sam da postoji prokletostvo :) u smislu da igrač koji bi u poslednjih 13 godina osvojio svoje prvo ATP Masters Finals naredne godine prolazio loše odnosno lošije nego u prethodnim sezonama. Da krenemo od Novaka - posle osvajanja turnira 2008, sledeće čak dve godine su mu bile lošije od te 2008. Davidenko, koji je osvojio taj turnir 2009 - posle tog turnira više ništa nije značajno osvojio. Endi Mari ga je osvojio prvi put 2016 i eto - maltene mu se završila karijera. Grigor Dimitrov 2017, nema ga posle toga nigde. Zverev 2018 - sledeća godina očajna. Čak je i Federeru koji je osvojio 2010, karijera krenula nizbrdo posle toga (2011 nijedan GS, 2012 samo jedan).
E sad ostaje da Tsitsipas potvrdi postojanje ovog prokletstva, a kako mu je krenula ova godina....

Samo toliko...

miodrag

pre 4 godine

Niko od pomenutih! Stefan je naslednik, ali je tek poceo sa treniranjem , tako da za jedno desetak godina, upravo kada stariji Djokovic obesi reket o klin, dolazi on....jedino ce tesko oboriti rekorde Djokovica seniora, ali ko zna!?

EU Citizen

pre 4 godine

Ono što ja vidim, i to me nimalo ne veseli, je velika količina primitvizma i neotesanosti među mlađim igračima, trenirao sam tenis kao klinac, i u to vreme je to bio džentlmenski i elitni sport. Šta god neko može da misli o današnjoj velikoj trojci, i kako god da ih ređa i rangira, jedno se ne može poreći, sva trojica su gospoda i pristojni ljudi, svako u svom stilu i na svoj način, a kad pogledam na ponašanje Medvedeva, Kiriosa ili Cicipasa, život mi se smuči od tuposti, nekontrolisanosti i prostakluka.

DukiNS

pre 4 godine

Na duže staze vidim borbu između Medvedeva i Cicipasa oko broja 1. Tim i Zverev će osvojiti neki Slem ali ne vidim ih da mogu da igraju na visokom nivou duže vreme. Možda neko još iznenadi, Rubljev, Alijasim, Šapovalov, ali gore pomenuta dvojica mi izgledaju kao najozbiljniji pretendenti za budući vodeći dvojac.

kimiko

pre 4 godine

Medvedev je tu veoma jak igrač. Navešću i glavni razlog. U nekoliko mečeva koje sam gledao primetio sam neverovatnu preciznost u razmenama i jako dobro kretanje. To su veoma važne stvari. Cicipas je također odličan, kao i Tim.

I

pre 4 godine

1. Medvedev ne puni 25 godina, jer je rođen 1996., znači ima 24 godine (ovog februara napunio).
2. Cicipas nikako nije mogao da igra finale MASTERSA U BARSELONI jer takav ne postoji. Turnir u Barseloni je kategorije 500.

ovo ono

pre 4 godine

Ja se samo pitam, da li bi Zverev i Tsitsipas bili u top 10 sada, da recimo Murray, Del Potro, Wawrinka, Nishikori, Tsongom... zadnjih par godina nisu bili povredjeni?! Mozda bi cak imali problema sa Berdihom ili Fererom?! Mislim da se ova generacija samo vestacki dize u nebesa, svaki dan mozemo procitai koliko hocemo tekstova u "mladim" supertalentovanim igracima. Dobro se vidi strah ATPa i ITFa za buducnost tenisa posle Federera, Nadala i Djokovica.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Budimo realni,prvo polazim od sebe,kada Nole ode u penziju 90% ljudi nece gledati tenis u Srbiji,barem ne onako kako smo gledali svi pogotovo epska GS finala.,Jer ostala nasa boranija Duci,Kecman,Filip itd(nezelim da omalovazavam)imaju kvalitet da stignu do cetvrt,polufinala ili nekom ludom srecom da osvoje neki šklj turnir atp 250 recimo koji se pritom mozda ni ne prenosi na tv-u!.to mi ne pada na pamet da gledam!.

Иван

pre 4 godine

Сећам се Ђоковића пре него што је постао број 1. Најпре је имао сјајан низ узастопних полуфинала на слемовима, где му је жреб, вероватно полудиригован, редовно намештао Надала у Паризу а Федерера другде. Хоћу да кажем, био је врло, врло близу самог врха. Али нешто је недостајало. Када би се учинило да је нашао игру за Надала ван шљаке, бивао је немоћан против Федерера; таман када се учинило да је нашао игру против Федерера, Надал би нешто изменио у игри, одмакао још неки корак на шљаци; када је 2009. деловало да је се баш примакао Рафи и на шљаци, уследила је немоћ против Роџера...

Укратко, данашњи нови нараштаји у тенису морају да покажу огромну упорност, менталну чврстину и жељу, уз све играчке квалитете. Они то са 20-25 година немају, и неће вероватно ни имати. Тај исти Новак је све време до 2011. нешто мењао, покушавао, напредовао, видело се да није истог психичког склопа као остали из његове генерације, који су се помирили са доминацијом Федала. И зато, када једном оде ова тројка највећих, завладаће онај ко од преосталих буде најмање психички лабилан. Можда Медведев, који би по мени био фаворит за тако нешто када би велика тројка овог момента престала да игра тенис, али и он може дотле пући као и толики други. Зато типујем на некога ко ће бити најмање психички оштећен поразима, ко није имао тешке губитке од велике тројке. Рубљов или Алијасим пре свих. Ови остали млади, Синер нпр. још се нису потврдили толико да бих био сигуран у њихову светлу будућност.

Ratko

pre 4 godine

Dominik Tim je sledeći broj jedan ali tek krajem sledeće godine ili početkom 2022 godine, kada će smeniti Đokovića, koji će do tada biti prvi i koji će tokom sledeće godine početi gubiti bodove, posto će biti skoncetrisan samo na GS titule. Još ove godine Novak će da zapne i na mastersima kako bi oborio rekord Federera i uspostavio novi svoj lični rekord a onda će morati da preskače masterse, da se čuva povreda kako bi bio top spreman za GS turnire. Ja lično ove sezone očekujem Novakovu završnu dominaciju samo da ga zdravlje posluži, kako bi izdržao sve te napore u 33-34 godini.

Milan_PT

pre 4 godine

Sve zavisi na koju vrstu naslednika se misli. Ako se očekuje da će da se pojavi neko ko će osvajati 3 GS i 5 Mastersa godišnje, smatram da ovde nema takvog igrača. Ali ako se misli na nekog ko je u stanju da osvoji svoj prvi GS, tu je najbliži Tim, potom Medvedev i Cicipas. Tim je u prednosti, jer je mentalno stabilniji od druge dvojice, ali vreme ne radi za njega. Novak i Rafa će vladati bar dok Tim ne napuni 30 godina. Možda će on uzeti 1 ili 2 GS (što da budemo jasni, uopšte nije loše), ali to nije neko nasledstvo. Zato su, dugoročno gledano, u prednosti ovi mlađi (Cicipas, de Minor, Siner, Alijasim...) koji će biti ispod 25 kad Velika trojka prestane da igra, jer će oni imati šansu da igraju neki duži period bez ova 3 nemilosrdna terminatora.
Ipak, očekujem da će, nakon Novaka i Rafe, dolaziti do čestih smena No1, kao i da će 3-4 igrača da svake godine uzimaju GS-ove, nešto slično periodu pre nego što je došao Federer, ako se ko seća...

Miloš_NS

pre 4 godine

Mislim da je prerano za tu "ko će koga naslediti" vrstu analize. Treba najpre sačekati da se sva trojica najboljih u istoriji povuku pa onda sagledati realno stanje stvari. U ovom momentu još ne znamo ni koliko će Novak i Nadal igrati na vrhunskom nivou! A to može da potraje. Nije čak sigurno ni da je Federer završio sa svojom top igrom zbog aktuelne operacije, tako da se trenutno ne usuđujem da predviđam ko će naslediti takve igrače. Sportski pozdrav!

Limun

pre 4 godine

koliko nedelja su bili no1 ukupno, sva trojica , da li zna neko?
(sifra Piralen, 21. februar 2020 10:49)

797 nedelja, ili punih 16 god. počev. od 2 Feb. 2004god. do sada. Njihov niz u kontinuitetu je prekinuo jedino Endi Mari sa 41 nedeljom.

realnost

pre 4 godine

Pazite, nivo tenisa Endi Mareja bi u svakoj drugoj eri bio dovoljan za dvocifren broj GS-a... a sam Marej je na kraju sveden na 3 GS-a i 8 izgubljenih finala upravo zbog ove trojice vanzemaljaca... Mislim da cemo cekati dvadeset godina (ako ne i vise) da vidimo osvajaca recimo sa 6,7 GS titula!

čovek si kada bole tuđe rane

pre 4 godine

Na duže staze vidim borbu između Medvedeva i Cicipasa oko broja 1. Tim i Zverev će osvojiti neki Slem ali ne vidim ih da mogu da igraju na visokom nivou duže vreme. Možda neko još iznenadi, Rubljev, Alijasim, Šapovalov, ali gore pomenuta dvojica mi izgledaju kao najozbiljniji pretendenti za budući vodeći dvojac.
(DukiNS, 21. februar 2020 09:13)

Tim je konstantan od prošle godine, igra na visokom nivou i na betonu a u prilog toj činjenici idu GS finala RG i AO i 3. mesto na kojem će se naći za koju nedelju. On je i par godina straiji od ostalih i mislim da je najzreliji od njih tako da ga ne bih otpisivao u borbi za 1. mesto kada velika trojka ode u penziju...

Vladimir

pre 4 godine

Hahahah, dobar je video... Dueli Đokovića, Nadala i Federera, gde su izvučeni manje verovatni poeni, gde Novak gubi!?!?! Onaj što je pravio video se baš potrudio, ali je realnost malo drugačija.

O RUCK

pre 4 godine

Medju navedenim teniserima, da budem kratak i jasan, NEMA NIJEDNOG u klasi Federera, DjokoVica i Nadala ako se gledaju rezultati kroz celu karijeru!!! Naravno po zakonu verovatnoce medju njima ce biti i POVREMENIH osvajaca GS titula i mastersa i naravno neki od njih ce za 2-3 dodine svakako POVREMENO biti prvi na Rang listi (kad se pomenuta velika trojka po prirodnim zakonim povuce). Ali da bude neko od njih u klasi velike trojke - to se za sada ne vidi, naravno moguce je da se pojave neki novi klinci koji jos nisu medju ponudjenim kandidatima, i to je najrealnije ocekivati!!!

Tenis fan

pre 4 godine

Pratim tenis stvarno dosta dugo i to ne samo Djokovica nego generalno i mogu da tvrdim da niko od ovioh igraca koji sada igraju ne moze da se stavi u isti kos sa trojicom velikana.Verujte na pr. Del Potro Marej Ferer Berdih pa donekle Raonic ili nisikori itd. su klase za njih. Zasto to kazem ? Pa za njih znas da ce da izgube od na pr.velike trojke ali skoro uvek dodju do cetvrtfinala i ne gube konstantno od raznoraznih igraca.E to je ona razlike sto potvrdjuje konstantni kvalitet a ne to da li ste imali dobar dan.
I kao prvo ZASTO konstantno pricamo ko ce da ih nasledi sada kada ova trojica totalno dominiraju nad ovim "klincima" koji ustavari i nisu klinci.Pa kada se ovi povuku mozda dodju bolji koji su za klasu bolji od njih. Eto jedino bi se mogli Aliasim i Siner svrstati u mladje da kazem potencijale, ali ostali su uveliko na Atp turu. I molim Vas u redakciji pa prestanite sa primitivcem Kirjosem vise da ga forsirate,on deset godina kao talenat, svakom sa IQ preko 100 je u stvari sve jasno u vezi njega. I kako to da je Medvedev za njega starac koji je skoro nekoliko meseci stariji, samo da bi ga opet stavili u neke potencijalne mlade talente.VI kao oni Amerikanci sto su Nadala proglasili starcem u osnosu na Djokovica koji je godinu mladji.

Sinke

pre 4 godine

Kako sada stvari stoje,ako ostane zdrav i ne bude nekih vecih povreda,Novak moze konstantno u naredne 4 godine da bude prvi teniser svijeta,jer nema ko da ga ugrozi,osim eventualno Nadala.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Budimo realni,prvo polazim od sebe,kada Nole ode u penziju 90% ljudi nece gledati tenis u Srbiji,barem ne onako kako smo gledali svi pogotovo epska GS finala.,Jer ostala nasa boranija Duci,Kecman,Filip itd(nezelim da omalovazavam)imaju kvalitet da stignu do cetvrt,polufinala ili nekom ludom srecom da osvoje neki šklj turnir atp 250 recimo koji se pritom mozda ni ne prenosi na tv-u!.to mi ne pada na pamet da gledam!.

Losmi

pre 4 godine

Federera nikada niko nece prevazići u lepoti i lakoci igranja. Ova dva rovokopaca Nola i Rafu po talentu moze puno igraca. Ali posto se racunaju samo GS titule i samo to je bitno tesko ce neko prestici i Samprasa a ne njih trojicu. Nazalost samo su slemovi bitni.

No1vak

pre 4 godine

Nadala i Federera i njihovu unikatnost nema ko da nasledi, prosto se jos nije pojavio takav igrac. Dok Novaka moze njih nekoliko...prosto takav nacin igre se vidjao i vidjace se. Poprilicno dosadno iako daje rezultate.

Sivi soko

pre 4 godine

Ovako, razlika imedju velike trojke i ostalih nije u nivou tenisa - vecu u sposobnosti da ostanu na tom nivou tokom celog meca, sezone, godine, karijere. Nivo tenisa koji igraju ova trojica su vec dostigli Medvedev krajem prosle godine i Endi Mari krajem 2016-te. Tu mislim na seriju vrhunskih rezultata kada turnir za turnirom osvajas velike titule ili igras finala. Marej je recimo krajem 16-te imao fantasticne rezultate, osvojio OI, Peking, Sangaj, Bec, Pariz, zavrsni masters. Sjajno zar ne? E, ali covek s eposle toga bukvalno raspao, i sledece godine ispao od Mise Zvereva na AO.. Medvedev prosle godine je igrao finala ili osvajao svaki turnir od mastersa u Kanadi do zavrsnog mastersa - i ove sezone nestao. Novak sa druge strane, ode na letovanje i vrati se jos gladniji pobeda..

Zmija Pliskin

pre 4 godine

Vrlo je jednostavno, Tim je najzreliji za GS titulu trenutno pa Medvedev, al njihove karijere ce proci vecinski sa Djokivicem i Nadalom,tako da se nece nesto preterano ovajditi, uzece par GS i to je to. CICIPAS je trenutno najozbiljniji za buducnost, jer ima 21 god a njegova najbolja igra ne zaostaje puno za najboljom igrom Medvedeva i Tima, on ima vise prostora za napredak od pomenutog dvojca, jeste antipatican kao i Medvedev al eto, realno je u prednosti, sto se tice Zvereva, tau ima slabu glavu i puno oscilacija , on mozda iznenadi na nekom GS al nema prevelike sanse da bude nesto bitnije od toga.

ime

pre 4 godine

Ko ce naslediti Dzordana, Hakima, Melouna...?
Pa, Kari, Jokic, Zajon...
Jos bolji, visi, jaci!
Tek sto su zaigrali, vec poobarali sve rekorde.

Tako ce Kirjos, Cicipas, Medvedev... od statistike i rekorda ima da nam se svima vrti u glavi.

Losmi

pre 4 godine

Federera nikada niko nece prevazići u lepoti i lakoci igranja. Ova dva rovokopaca Nola i Rafu po talentu moze puno igraca. Ali posto se racunaju samo GS titule i samo to je bitno tesko ce neko prestici i Samprasa a ne njih trojicu. Nazalost samo su slemovi bitni.

No1vak

pre 4 godine

Nadala i Federera i njihovu unikatnost nema ko da nasledi, prosto se jos nije pojavio takav igrac. Dok Novaka moze njih nekoliko...prosto takav nacin igre se vidjao i vidjace se. Poprilicno dosadno iako daje rezultate.

ime

pre 4 godine

Ko ce naslediti Dzordana, Hakima, Melouna...?
Pa, Kari, Jokic, Zajon...
Jos bolji, visi, jaci!
Tek sto su zaigrali, vec poobarali sve rekorde.

Tako ce Kirjos, Cicipas, Medvedev... od statistike i rekorda ima da nam se svima vrti u glavi.

Ratko

pre 4 godine

Dominik Tim je sledeći broj jedan ali tek krajem sledeće godine ili početkom 2022 godine, kada će smeniti Đokovića, koji će do tada biti prvi i koji će tokom sledeće godine početi gubiti bodove, posto će biti skoncetrisan samo na GS titule. Još ove godine Novak će da zapne i na mastersima kako bi oborio rekord Federera i uspostavio novi svoj lični rekord a onda će morati da preskače masterse, da se čuva povreda kako bi bio top spreman za GS turnire. Ja lično ove sezone očekujem Novakovu završnu dominaciju samo da ga zdravlje posluži, kako bi izdržao sve te napore u 33-34 godini.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Budimo realni,prvo polazim od sebe,kada Nole ode u penziju 90% ljudi nece gledati tenis u Srbiji,barem ne onako kako smo gledali svi pogotovo epska GS finala.,Jer ostala nasa boranija Duci,Kecman,Filip itd(nezelim da omalovazavam)imaju kvalitet da stignu do cetvrt,polufinala ili nekom ludom srecom da osvoje neki šklj turnir atp 250 recimo koji se pritom mozda ni ne prenosi na tv-u!.to mi ne pada na pamet da gledam!.

miodrag

pre 4 godine

Niko od pomenutih! Stefan je naslednik, ali je tek poceo sa treniranjem , tako da za jedno desetak godina, upravo kada stariji Djokovic obesi reket o klin, dolazi on....jedino ce tesko oboriti rekorde Djokovica seniora, ali ko zna!?

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Budimo realni,prvo polazim od sebe,kada Nole ode u penziju 90% ljudi nece gledati tenis u Srbiji,barem ne onako kako smo gledali svi pogotovo epska GS finala.,Jer ostala nasa boranija Duci,Kecman,Filip itd(nezelim da omalovazavam)imaju kvalitet da stignu do cetvrt,polufinala ili nekom ludom srecom da osvoje neki šklj turnir atp 250 recimo koji se pritom mozda ni ne prenosi na tv-u!.to mi ne pada na pamet da gledam!.

DukiNS

pre 4 godine

Na duže staze vidim borbu između Medvedeva i Cicipasa oko broja 1. Tim i Zverev će osvojiti neki Slem ali ne vidim ih da mogu da igraju na visokom nivou duže vreme. Možda neko još iznenadi, Rubljev, Alijasim, Šapovalov, ali gore pomenuta dvojica mi izgledaju kao najozbiljniji pretendenti za budući vodeći dvojac.

I

pre 4 godine

1. Medvedev ne puni 25 godina, jer je rođen 1996., znači ima 24 godine (ovog februara napunio).
2. Cicipas nikako nije mogao da igra finale MASTERSA U BARSELONI jer takav ne postoji. Turnir u Barseloni je kategorije 500.

South park

pre 4 godine

Niko!
Na nivou Velike trojke nece biti ni jedan od njih. Oni ce u najboljem slucaju zauzeti mjesto Vavrinke i Del Potra, ne usudjujem se napisati i mjesto Marija.

kimiko

pre 4 godine

Medvedev je tu veoma jak igrač. Navešću i glavni razlog. U nekoliko mečeva koje sam gledao primetio sam neverovatnu preciznost u razmenama i jako dobro kretanje. To su veoma važne stvari. Cicipas je također odličan, kao i Tim.

Иван

pre 4 godine

Сећам се Ђоковића пре него што је постао број 1. Најпре је имао сјајан низ узастопних полуфинала на слемовима, где му је жреб, вероватно полудиригован, редовно намештао Надала у Паризу а Федерера другде. Хоћу да кажем, био је врло, врло близу самог врха. Али нешто је недостајало. Када би се учинило да је нашао игру за Надала ван шљаке, бивао је немоћан против Федерера; таман када се учинило да је нашао игру против Федерера, Надал би нешто изменио у игри, одмакао још неки корак на шљаци; када је 2009. деловало да је се баш примакао Рафи и на шљаци, уследила је немоћ против Роџера...

Укратко, данашњи нови нараштаји у тенису морају да покажу огромну упорност, менталну чврстину и жељу, уз све играчке квалитете. Они то са 20-25 година немају, и неће вероватно ни имати. Тај исти Новак је све време до 2011. нешто мењао, покушавао, напредовао, видело се да није истог психичког склопа као остали из његове генерације, који су се помирили са доминацијом Федала. И зато, када једном оде ова тројка највећих, завладаће онај ко од преосталих буде најмање психички лабилан. Можда Медведев, који би по мени био фаворит за тако нешто када би велика тројка овог момента престала да игра тенис, али и он може дотле пући као и толики други. Зато типујем на некога ко ће бити најмање психички оштећен поразима, ко није имао тешке губитке од велике тројке. Рубљов или Алијасим пре свих. Ови остали млади, Синер нпр. још се нису потврдили толико да бих био сигуран у њихову светлу будућност.

Conan

pre 4 godine

Moram sa poseticima sajta da podelim ovo razmišljanje. Nazvao sam ga "Prokletstvo osvajanja prvog ATP Masters Finals turnira". Evo o čemu se radi - ustanovio sam da postoji prokletostvo :) u smislu da igrač koji bi u poslednjih 13 godina osvojio svoje prvo ATP Masters Finals naredne godine prolazio loše odnosno lošije nego u prethodnim sezonama. Da krenemo od Novaka - posle osvajanja turnira 2008, sledeće čak dve godine su mu bile lošije od te 2008. Davidenko, koji je osvojio taj turnir 2009 - posle tog turnira više ništa nije značajno osvojio. Endi Mari ga je osvojio prvi put 2016 i eto - maltene mu se završila karijera. Grigor Dimitrov 2017, nema ga posle toga nigde. Zverev 2018 - sledeća godina očajna. Čak je i Federeru koji je osvojio 2010, karijera krenula nizbrdo posle toga (2011 nijedan GS, 2012 samo jedan).
E sad ostaje da Tsitsipas potvrdi postojanje ovog prokletstva, a kako mu je krenula ova godina....

Samo toliko...

EU Citizen

pre 4 godine

Ono što ja vidim, i to me nimalo ne veseli, je velika količina primitvizma i neotesanosti među mlađim igračima, trenirao sam tenis kao klinac, i u to vreme je to bio džentlmenski i elitni sport. Šta god neko može da misli o današnjoj velikoj trojci, i kako god da ih ređa i rangira, jedno se ne može poreći, sva trojica su gospoda i pristojni ljudi, svako u svom stilu i na svoj način, a kad pogledam na ponašanje Medvedeva, Kiriosa ili Cicipasa, život mi se smuči od tuposti, nekontrolisanosti i prostakluka.

Sinke

pre 4 godine

Kako sada stvari stoje,ako ostane zdrav i ne bude nekih vecih povreda,Novak moze konstantno u naredne 4 godine da bude prvi teniser svijeta,jer nema ko da ga ugrozi,osim eventualno Nadala.

Miloš_NS

pre 4 godine

Mislim da je prerano za tu "ko će koga naslediti" vrstu analize. Treba najpre sačekati da se sva trojica najboljih u istoriji povuku pa onda sagledati realno stanje stvari. U ovom momentu još ne znamo ni koliko će Novak i Nadal igrati na vrhunskom nivou! A to može da potraje. Nije čak sigurno ni da je Federer završio sa svojom top igrom zbog aktuelne operacije, tako da se trenutno ne usuđujem da predviđam ko će naslediti takve igrače. Sportski pozdrav!

ovo ono

pre 4 godine

Ja se samo pitam, da li bi Zverev i Tsitsipas bili u top 10 sada, da recimo Murray, Del Potro, Wawrinka, Nishikori, Tsongom... zadnjih par godina nisu bili povredjeni?! Mozda bi cak imali problema sa Berdihom ili Fererom?! Mislim da se ova generacija samo vestacki dize u nebesa, svaki dan mozemo procitai koliko hocemo tekstova u "mladim" supertalentovanim igracima. Dobro se vidi strah ATPa i ITFa za buducnost tenisa posle Federera, Nadala i Djokovica.

realnost

pre 4 godine

Pazite, nivo tenisa Endi Mareja bi u svakoj drugoj eri bio dovoljan za dvocifren broj GS-a... a sam Marej je na kraju sveden na 3 GS-a i 8 izgubljenih finala upravo zbog ove trojice vanzemaljaca... Mislim da cemo cekati dvadeset godina (ako ne i vise) da vidimo osvajaca recimo sa 6,7 GS titula!

Vladimir

pre 4 godine

Hahahah, dobar je video... Dueli Đokovića, Nadala i Federera, gde su izvučeni manje verovatni poeni, gde Novak gubi!?!?! Onaj što je pravio video se baš potrudio, ali je realnost malo drugačija.

O RUCK

pre 4 godine

Medju navedenim teniserima, da budem kratak i jasan, NEMA NIJEDNOG u klasi Federera, DjokoVica i Nadala ako se gledaju rezultati kroz celu karijeru!!! Naravno po zakonu verovatnoce medju njima ce biti i POVREMENIH osvajaca GS titula i mastersa i naravno neki od njih ce za 2-3 dodine svakako POVREMENO biti prvi na Rang listi (kad se pomenuta velika trojka po prirodnim zakonim povuce). Ali da bude neko od njih u klasi velike trojke - to se za sada ne vidi, naravno moguce je da se pojave neki novi klinci koji jos nisu medju ponudjenim kandidatima, i to je najrealnije ocekivati!!!

Tenis fan

pre 4 godine

Pratim tenis stvarno dosta dugo i to ne samo Djokovica nego generalno i mogu da tvrdim da niko od ovioh igraca koji sada igraju ne moze da se stavi u isti kos sa trojicom velikana.Verujte na pr. Del Potro Marej Ferer Berdih pa donekle Raonic ili nisikori itd. su klase za njih. Zasto to kazem ? Pa za njih znas da ce da izgube od na pr.velike trojke ali skoro uvek dodju do cetvrtfinala i ne gube konstantno od raznoraznih igraca.E to je ona razlike sto potvrdjuje konstantni kvalitet a ne to da li ste imali dobar dan.
I kao prvo ZASTO konstantno pricamo ko ce da ih nasledi sada kada ova trojica totalno dominiraju nad ovim "klincima" koji ustavari i nisu klinci.Pa kada se ovi povuku mozda dodju bolji koji su za klasu bolji od njih. Eto jedino bi se mogli Aliasim i Siner svrstati u mladje da kazem potencijale, ali ostali su uveliko na Atp turu. I molim Vas u redakciji pa prestanite sa primitivcem Kirjosem vise da ga forsirate,on deset godina kao talenat, svakom sa IQ preko 100 je u stvari sve jasno u vezi njega. I kako to da je Medvedev za njega starac koji je skoro nekoliko meseci stariji, samo da bi ga opet stavili u neke potencijalne mlade talente.VI kao oni Amerikanci sto su Nadala proglasili starcem u osnosu na Djokovica koji je godinu mladji.

Sivi soko

pre 4 godine

Ovako, razlika imedju velike trojke i ostalih nije u nivou tenisa - vecu u sposobnosti da ostanu na tom nivou tokom celog meca, sezone, godine, karijere. Nivo tenisa koji igraju ova trojica su vec dostigli Medvedev krajem prosle godine i Endi Mari krajem 2016-te. Tu mislim na seriju vrhunskih rezultata kada turnir za turnirom osvajas velike titule ili igras finala. Marej je recimo krajem 16-te imao fantasticne rezultate, osvojio OI, Peking, Sangaj, Bec, Pariz, zavrsni masters. Sjajno zar ne? E, ali covek s eposle toga bukvalno raspao, i sledece godine ispao od Mise Zvereva na AO.. Medvedev prosle godine je igrao finala ili osvajao svaki turnir od mastersa u Kanadi do zavrsnog mastersa - i ove sezone nestao. Novak sa druge strane, ode na letovanje i vrati se jos gladniji pobeda..

čovek si kada bole tuđe rane

pre 4 godine

Na duže staze vidim borbu između Medvedeva i Cicipasa oko broja 1. Tim i Zverev će osvojiti neki Slem ali ne vidim ih da mogu da igraju na visokom nivou duže vreme. Možda neko još iznenadi, Rubljev, Alijasim, Šapovalov, ali gore pomenuta dvojica mi izgledaju kao najozbiljniji pretendenti za budući vodeći dvojac.
(DukiNS, 21. februar 2020 09:13)

Tim je konstantan od prošle godine, igra na visokom nivou i na betonu a u prilog toj činjenici idu GS finala RG i AO i 3. mesto na kojem će se naći za koju nedelju. On je i par godina straiji od ostalih i mislim da je najzreliji od njih tako da ga ne bih otpisivao u borbi za 1. mesto kada velika trojka ode u penziju...

Milan_PT

pre 4 godine

Sve zavisi na koju vrstu naslednika se misli. Ako se očekuje da će da se pojavi neko ko će osvajati 3 GS i 5 Mastersa godišnje, smatram da ovde nema takvog igrača. Ali ako se misli na nekog ko je u stanju da osvoji svoj prvi GS, tu je najbliži Tim, potom Medvedev i Cicipas. Tim je u prednosti, jer je mentalno stabilniji od druge dvojice, ali vreme ne radi za njega. Novak i Rafa će vladati bar dok Tim ne napuni 30 godina. Možda će on uzeti 1 ili 2 GS (što da budemo jasni, uopšte nije loše), ali to nije neko nasledstvo. Zato su, dugoročno gledano, u prednosti ovi mlađi (Cicipas, de Minor, Siner, Alijasim...) koji će biti ispod 25 kad Velika trojka prestane da igra, jer će oni imati šansu da igraju neki duži period bez ova 3 nemilosrdna terminatora.
Ipak, očekujem da će, nakon Novaka i Rafe, dolaziti do čestih smena No1, kao i da će 3-4 igrača da svake godine uzimaju GS-ove, nešto slično periodu pre nego što je došao Federer, ako se ko seća...

Limun

pre 4 godine

koliko nedelja su bili no1 ukupno, sva trojica , da li zna neko?
(sifra Piralen, 21. februar 2020 10:49)

797 nedelja, ili punih 16 god. počev. od 2 Feb. 2004god. do sada. Njihov niz u kontinuitetu je prekinuo jedino Endi Mari sa 41 nedeljom.

Zmija Pliskin

pre 4 godine

Vrlo je jednostavno, Tim je najzreliji za GS titulu trenutno pa Medvedev, al njihove karijere ce proci vecinski sa Djokivicem i Nadalom,tako da se nece nesto preterano ovajditi, uzece par GS i to je to. CICIPAS je trenutno najozbiljniji za buducnost, jer ima 21 god a njegova najbolja igra ne zaostaje puno za najboljom igrom Medvedeva i Tima, on ima vise prostora za napredak od pomenutog dvojca, jeste antipatican kao i Medvedev al eto, realno je u prednosti, sto se tice Zvereva, tau ima slabu glavu i puno oscilacija , on mozda iznenadi na nekom GS al nema prevelike sanse da bude nesto bitnije od toga.