Nedelja, 16.02.2020.

15:02

Nova kriza drma region: Šta se zapravo dešava u BiH?

Ustavni sud Bosne i Hercegovine doneo je odluku da poljopriovredno zemljište Republike Srpske pripada BiH. To je izazvalo veliki politički potres u BiH.

Izvor: B92

Nova kriza drma region: Šta se zapravo dešava u BiH? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Semir

pre 4 godine

Odluka je donesena glasovima 7:2,jedan od sudija iz reda srpskog naroda je glasao za..a strane sudije dolaze iz Njemačke, Moldavije i Makedonije i kako mogu dva muslimana prevladati 7 hrišćana

Мишел

pre 4 godine

Значи кршите споразум из Дејтона. Може, узмите земљиште (ако можете), али када стигну Руси (као у Сирију), немојте случајно да се чудите!

Davor

pre 4 godine

Ustavni sud BiH cine:
2 Muslimana,
2 Hrvata,
2 Srbina i
3 stranca koji uvijek glasaju kao i 2 muslimana...
5:4 uvijek imaju braca Bosnje, i prije pocetka tekme, zna se pobjednik!!! O cemu vise pricamo???

MIROSLAV

pre 4 godine

Ne radi se tu o statusu imovine zemljista niti o ustavnom sudu.
Problem je to sto svetska zajednica koja je ucestvovala u rasturanju bivse Jugoslavije, danas sve vise i vise dolazi do podela u pogledima na situaciju zapadnog Balkana y to polako pocinje da uzdrmava fotelje njihovih saveznika koji su ucestvovali u rasturanju Jugoslavije i koji vladaju tim drzavicama jos od zavrsetka tih sramnih ratova.

Sve vise izgleda da Izetbegovic, Dodik i njima slicni u tom regijonu nisu vise od koristi zapadnim silama, treba im nova, svezija krv da bi mogli sprovesti promene na tim prostorima koje bi bile adekvatnije za sadasnja vremena i ti likovi, kao i oni na Kosovu, sve vise postaju smetnja u tom nastojanju.

Oni ce da se drze za fotelje svim mogucim sredstvima, pa ako treba i rat da naprave jer znaju da posle fotelje, jedino sto ih ocekuje je zatvor jer neko ce morati da snosi krivicu za sve to sto su zapadne sile zamutile pa ih danas sve skuplje kosta.
Zivi bili pa videli.

Voz

pre 4 godine

@vracanje, dodik, kao i bakir su nebitni kao i njihove suglasnosti za peljeski most. Prije nego su dali 400 miliona evra, evropska komisija je prvo isla da ispita o cemu se radi, i dala suglasnost. Dakle, uzeo si krivi primer...BIH nista tu nije mogla.

Радојко

pre 4 godine

Деловање уставног суда БиХ последица је стремљења дела Босанских политичара који српски народ у БиХ не види као један од 3 равноправна народа већ као досељенике и универзалне кривце, "камен у ципели". Прекраја се историја, не кажњавају кривци за геноцид спроведен над Србима, одбија свака могућност да Срби у БиХ имају било какав политички субјективитет који се не би могао деконструисати мајоризацијом у унитарној Босни. Није неразумно закључити да би изостанак српског отпора водио ка новој "тракторијади" (термин је пласирала друга страна) или нечему још горем. Није добро, али је разуман отпор једини пут.

Robi

pre 4 godine

Pa nije, evo recite šta da radimo? Opet po ko zna koji put, ne želimo sukobe, ne želimo nemire, ali evo šta se radi... kao oni feudalci u srednjem vijeku, dođu i oduzmu zemljište i sad se samo čeka naša reakcija da se upre prst u nas...

Шунто Златиборац

pre 4 godine

Судијама УСБиХ је истекао мандат и све њихове одлуке нису валидне.Нису само Срби прегласани,већ и Хрвати,али су њима подметнули Жељка Комшића који није добио ни 2% гласова Хрвата у ФБиХ.Иначе би се о они бунили,јер Посавски кантон је хрватски,као и најплоднија земља у Зап.Херцеговини и око Ливна.Бошњаци немају ама баш ништа,и због тога тај закон.Они једини изазивају тензију већ 25 година од краја рата,јер су незадовољни Трокутистаном којем владају.Ову одлуку РС неће прогласити у свом "Службеном гласнику" и неће је примјењивати.Наше земљиште ћемо давати у закуп и концесију коме ми будемо хтјели,никад Сарајево над нама неће бити.Поздрав.

Јован Владимир

pre 4 godine

Само замислите да је Уставни Суд бивше СФРЈ донео одлуку да је сва имовина њених Република заправо имовина СФРЈ. Па то би била кукњава до неба. А и кад је тај исти суд пресудио да је свако једнострано одвајање од СФРЈ заправо противзаконито и против уставно, што је апсолутно био коректан закључак, ни БиХ, ни Словенија ни Хрватска се нису обазирале на то. Заправо Северна Македонија и Црна Гора су једине две републике које су испоштовале Устав и одвојиле се уз сагласност других чланица заједнице.

C i n i k

pre 4 godine

Pa nzn bas mozda gresim al msm da ta zemlja sa 3 naroda i skupom administracijom vrlo tesko moze da opstane.
Mozda opstanu muslimani i hr zajedno, ali Srbi u Bosni ne zele sa njima,medjutim drze ih silom iz svetske zajednice,sto opet ne razumem zasto.
Ni ove muslimane ne kapiram,oni sebe predstavljaju kao cuvare Bosne?
Pa stvarno bolesno,cija je to zemlja,muslimana u Bosni?
Ti Srbi tamo nisu dosli u Bosnu iz Srbije,oni tamo zive vekovima,ako im muslimani porucuju iz Sarajeva da je Bosna unitarna i muslimanska,onda tu nema srece.

vraćanje

pre 4 godine

Idemo se vratiti malo, samo malo unazad i spoznati da je Dodik sam sebi dao auto-gol. Kada se odlučivalo o (ne)davanju saglasnosti Hrvatskoj za pravljenje Pelješkog mosta i (ne)pristupu bh.teritorijalnog mora otvorenom moru, Milorad Dodik je tada dao ključno udluku, prihvatajući da Neum i more oko njega pripada Bosni i Hercegovini, ponavljam Drćavi BiH, a ne entitetu Federacija BiH. A zašto sada poljoprivredno zemljište u recimo Laktašima, po istoj toj osnovi, ne bi moglo biti državno, a ne entitetsko zemljište? Samo pitam da budemo iskreni i dosledni! Dodik je tada trebao razmišljati o ovom danas!

Sejo

pre 4 godine

Nece vise proci otimanje nadleznosti RS i krsenje Dejtona. Sarajevska carsija da malo ohladi. Muka mi je od njihovih stalnih ucena i uvreda na racun Srba.

mr

pre 4 godine

Ово шта се дешава данас је последица онога што се дешавало. А шта се дешавало? Па прво се десило прекрајање воље грађана, сејање мржње и почетак крвавог рата. Затим долази мир, који је на силу потписан у далекој земљи, и донете је некакав устав тј правила, а та правила су установила да је главни човек у земљи странац, стране су и судије, земља нема буџет већ је дотирају странци, политика које се води у њој је у најмању руку једна мешавина свега, дакле после свега имамо државу експеримент. Како неко може да очекује да из овога може да испадне нешто конструктивно? Да ли је ико икад видео овако нешто? Дакле, просто поређане чињенице, без будалаштина типа избори, дедиње, ратни злочини и остале флоскуле.

Majkl Džondar

pre 4 godine

Ono što mene užasava je naš stav prema ovim dešavanjima. Svi pominju nekakve ratove. Neko nam je to utuvii u glavu. A rata neće biti, bar ne u BiH. Nikom se ne ratuje. Sve može da se reši mirnim putem, pa i razlaz. Iskreno se nadam da će se to desiti, da i naš narod preko Drine odahne, bar od te jedne brige.

leptirica

pre 4 godine

Rest, 16. februar 2020 18:10
Takodje je i spoljni dug u hr i slo..oko 90 milijardi eur...hvala ne bismo
(Sumadinac, 16. februar 2020 18:31)

Neznam za Sloveniju, ali spoljni dug Hrvatske je 39 milijardi, Srbije 24. Hrvatski je BDP i dosta veći od Srpskog, pa se na kraju svodi da će Hrvatska lakše vraćati svoj nego Srbija svoj dug.

Jazz ba

pre 4 godine

Ne dešava se ništa što već nije poznato onoj manjini normalnog naroda.Ovo je način kako da se ovi isti vladari koji su puni kao brod zadrže tu gdje jesu. Sijanjem mržnje i plašenjem.

Armata

pre 4 godine

SDA i dinastija Izetbegovic putem majorizacije ponove pale Balkan kao i 1992. Nije samo otimanje zemlje u RS njihovo maslo, vec saucestvuju u otimanju srpskih crkava u CG kroz tamosnju vladajucu Bosnjacku stranku koja je satelit SDA.

veljo gegelj

pre 4 godine

ne dešava se ništa. ova dva ********
lože narod ponovo na svadju koristeći isprobani metod: srbinu je musliman kriv sto nema para i budućnost i obrnuto muslimanu je kriv srbin. i tako u nedogled dok ta ista srbskohrvatskomuslimanska lopovska g***a koja tu priču prodaju gomilaju pare i prave budućnost za svoje pos***e potomke. a ti se sirotinjo loži ubudale

Kragujevcanin

pre 4 godine

Ljudi, jel ima neko od vas zavrsenu srednju skolu? Za fakultet necu da pitam! Iz susedne galaksije mozete da vidite ko je agir na koga. Ko je u ofanzivi a ko se brani. Postavite pitanje bosnjacima sta im treba ovo konstantno cimanje Srba i Srpske. Te smeta im himna, te smeta datum drzavnosti, sada i imovina. Ma daj pekinite vise sa tim!

Goxy

pre 4 godine

Oduzmem ti imovinu a ti ako se buniš onda si ratni huškač. Jel tako bošnjaci? Jesu li Srbi doneli zakon o otimanju imovine bošnjacima ili obrnuto? Pravo, Ustavni Sud, hoćemo da se krijemo iza toga? Jel bi ste vi mirno sedeli da je obrnuto? Pa naravno da ne.
Sem toga o kakvim ratu se priča, odvoji se RS a vi bi odmah rat. Ko ga spominje, mi ili vi? Ili smatrate da možete da nas gazite skrivajući se iza Prava i Suda????

Rest

pre 4 godine

Mir samo u Sloveniji i Hrvatskoj. Oni u NATO, u EU, Zagreb momentalno glavni grad Unije, Amerika im ukida vize, mogu da rade gdje žele, mogu da putuju gdje žele, njima EU turisti dolaze sa ličnom kartom.
Svi ostali iz ex Juge teška kriza i konflikti (za sad verbalni). Kako to ni 20-30 godina nekima nije dostatno da riješe probleme i da se dogovore i da svima bude bolje?

Dragan KNN

pre 4 godine

Повратак изворном Дејтону и враћање свих права Републици Српској која су јој у међувремену пребачена на БиХ !!!

veljo gegelj

pre 4 godine

ne dešava se ništa. ova dva ********
lože narod ponovo na svadju koristeći isprobani metod: srbinu je musliman kriv sto nema para i budućnost i obrnuto muslimanu je kriv srbin. i tako u nedogled dok ta ista srbskohrvatskomuslimanska lopovska g***a koja tu priču prodaju gomilaju pare i prave budućnost za svoje pos***e potomke. a ti se sirotinjo loži ubudale

Rest

pre 4 godine

Mir samo u Sloveniji i Hrvatskoj. Oni u NATO, u EU, Zagreb momentalno glavni grad Unije, Amerika im ukida vize, mogu da rade gdje žele, mogu da putuju gdje žele, njima EU turisti dolaze sa ličnom kartom.
Svi ostali iz ex Juge teška kriza i konflikti (za sad verbalni). Kako to ni 20-30 godina nekima nije dostatno da riješe probleme i da se dogovore i da svima bude bolje?

Goxy

pre 4 godine

Oduzmem ti imovinu a ti ako se buniš onda si ratni huškač. Jel tako bošnjaci? Jesu li Srbi doneli zakon o otimanju imovine bošnjacima ili obrnuto? Pravo, Ustavni Sud, hoćemo da se krijemo iza toga? Jel bi ste vi mirno sedeli da je obrnuto? Pa naravno da ne.
Sem toga o kakvim ratu se priča, odvoji se RS a vi bi odmah rat. Ko ga spominje, mi ili vi? Ili smatrate da možete da nas gazite skrivajući se iza Prava i Suda????

Kragujevcanin

pre 4 godine

Ljudi, jel ima neko od vas zavrsenu srednju skolu? Za fakultet necu da pitam! Iz susedne galaksije mozete da vidite ko je agir na koga. Ko je u ofanzivi a ko se brani. Postavite pitanje bosnjacima sta im treba ovo konstantno cimanje Srba i Srpske. Te smeta im himna, te smeta datum drzavnosti, sada i imovina. Ma daj pekinite vise sa tim!

Dragan KNN

pre 4 godine

Повратак изворном Дејтону и враћање свих права Републици Српској која су јој у међувремену пребачена на БиХ !!!

Jazz ba

pre 4 godine

Ne dešava se ništa što već nije poznato onoj manjini normalnog naroda.Ovo je način kako da se ovi isti vladari koji su puni kao brod zadrže tu gdje jesu. Sijanjem mržnje i plašenjem.

Armata

pre 4 godine

SDA i dinastija Izetbegovic putem majorizacije ponove pale Balkan kao i 1992. Nije samo otimanje zemlje u RS njihovo maslo, vec saucestvuju u otimanju srpskih crkava u CG kroz tamosnju vladajucu Bosnjacku stranku koja je satelit SDA.

C i n i k

pre 4 godine

Pa nzn bas mozda gresim al msm da ta zemlja sa 3 naroda i skupom administracijom vrlo tesko moze da opstane.
Mozda opstanu muslimani i hr zajedno, ali Srbi u Bosni ne zele sa njima,medjutim drze ih silom iz svetske zajednice,sto opet ne razumem zasto.
Ni ove muslimane ne kapiram,oni sebe predstavljaju kao cuvare Bosne?
Pa stvarno bolesno,cija je to zemlja,muslimana u Bosni?
Ti Srbi tamo nisu dosli u Bosnu iz Srbije,oni tamo zive vekovima,ako im muslimani porucuju iz Sarajeva da je Bosna unitarna i muslimanska,onda tu nema srece.

Јован Владимир

pre 4 godine

Само замислите да је Уставни Суд бивше СФРЈ донео одлуку да је сва имовина њених Република заправо имовина СФРЈ. Па то би била кукњава до неба. А и кад је тај исти суд пресудио да је свако једнострано одвајање од СФРЈ заправо противзаконито и против уставно, што је апсолутно био коректан закључак, ни БиХ, ни Словенија ни Хрватска се нису обазирале на то. Заправо Северна Македонија и Црна Гора су једине две републике које су испоштовале Устав и одвојиле се уз сагласност других чланица заједнице.

Majkl Džondar

pre 4 godine

Ono što mene užasava je naš stav prema ovim dešavanjima. Svi pominju nekakve ratove. Neko nam je to utuvii u glavu. A rata neće biti, bar ne u BiH. Nikom se ne ratuje. Sve može da se reši mirnim putem, pa i razlaz. Iskreno se nadam da će se to desiti, da i naš narod preko Drine odahne, bar od te jedne brige.

vraćanje

pre 4 godine

Idemo se vratiti malo, samo malo unazad i spoznati da je Dodik sam sebi dao auto-gol. Kada se odlučivalo o (ne)davanju saglasnosti Hrvatskoj za pravljenje Pelješkog mosta i (ne)pristupu bh.teritorijalnog mora otvorenom moru, Milorad Dodik je tada dao ključno udluku, prihvatajući da Neum i more oko njega pripada Bosni i Hercegovini, ponavljam Drćavi BiH, a ne entitetu Federacija BiH. A zašto sada poljoprivredno zemljište u recimo Laktašima, po istoj toj osnovi, ne bi moglo biti državno, a ne entitetsko zemljište? Samo pitam da budemo iskreni i dosledni! Dodik je tada trebao razmišljati o ovom danas!

Шунто Златиборац

pre 4 godine

Судијама УСБиХ је истекао мандат и све њихове одлуке нису валидне.Нису само Срби прегласани,већ и Хрвати,али су њима подметнули Жељка Комшића који није добио ни 2% гласова Хрвата у ФБиХ.Иначе би се о они бунили,јер Посавски кантон је хрватски,као и најплоднија земља у Зап.Херцеговини и око Ливна.Бошњаци немају ама баш ништа,и због тога тај закон.Они једини изазивају тензију већ 25 година од краја рата,јер су незадовољни Трокутистаном којем владају.Ову одлуку РС неће прогласити у свом "Службеном гласнику" и неће је примјењивати.Наше земљиште ћемо давати у закуп и концесију коме ми будемо хтјели,никад Сарајево над нама неће бити.Поздрав.

leptirica

pre 4 godine

Rest, 16. februar 2020 18:10
Takodje je i spoljni dug u hr i slo..oko 90 milijardi eur...hvala ne bismo
(Sumadinac, 16. februar 2020 18:31)

Neznam za Sloveniju, ali spoljni dug Hrvatske je 39 milijardi, Srbije 24. Hrvatski je BDP i dosta veći od Srpskog, pa se na kraju svodi da će Hrvatska lakše vraćati svoj nego Srbija svoj dug.

Sejo

pre 4 godine

Nece vise proci otimanje nadleznosti RS i krsenje Dejtona. Sarajevska carsija da malo ohladi. Muka mi je od njihovih stalnih ucena i uvreda na racun Srba.

Радојко

pre 4 godine

Деловање уставног суда БиХ последица је стремљења дела Босанских политичара који српски народ у БиХ не види као један од 3 равноправна народа већ као досељенике и универзалне кривце, "камен у ципели". Прекраја се историја, не кажњавају кривци за геноцид спроведен над Србима, одбија свака могућност да Срби у БиХ имају било какав политички субјективитет који се не би могао деконструисати мајоризацијом у унитарној Босни. Није неразумно закључити да би изостанак српског отпора водио ка новој "тракторијади" (термин је пласирала друга страна) или нечему још горем. Није добро, али је разуман отпор једини пут.

Davor

pre 4 godine

Ustavni sud BiH cine:
2 Muslimana,
2 Hrvata,
2 Srbina i
3 stranca koji uvijek glasaju kao i 2 muslimana...
5:4 uvijek imaju braca Bosnje, i prije pocetka tekme, zna se pobjednik!!! O cemu vise pricamo???

Robi

pre 4 godine

Pa nije, evo recite šta da radimo? Opet po ko zna koji put, ne želimo sukobe, ne želimo nemire, ali evo šta se radi... kao oni feudalci u srednjem vijeku, dođu i oduzmu zemljište i sad se samo čeka naša reakcija da se upre prst u nas...

mr

pre 4 godine

Ово шта се дешава данас је последица онога што се дешавало. А шта се дешавало? Па прво се десило прекрајање воље грађана, сејање мржње и почетак крвавог рата. Затим долази мир, који је на силу потписан у далекој земљи, и донете је некакав устав тј правила, а та правила су установила да је главни човек у земљи странац, стране су и судије, земља нема буџет већ је дотирају странци, политика које се води у њој је у најмању руку једна мешавина свега, дакле после свега имамо државу експеримент. Како неко може да очекује да из овога може да испадне нешто конструктивно? Да ли је ико икад видео овако нешто? Дакле, просто поређане чињенице, без будалаштина типа избори, дедиње, ратни злочини и остале флоскуле.

Voz

pre 4 godine

@vracanje, dodik, kao i bakir su nebitni kao i njihove suglasnosti za peljeski most. Prije nego su dali 400 miliona evra, evropska komisija je prvo isla da ispita o cemu se radi, i dala suglasnost. Dakle, uzeo si krivi primer...BIH nista tu nije mogla.

Мишел

pre 4 godine

Значи кршите споразум из Дејтона. Може, узмите земљиште (ако можете), али када стигну Руси (као у Сирију), немојте случајно да се чудите!

MIROSLAV

pre 4 godine

Ne radi se tu o statusu imovine zemljista niti o ustavnom sudu.
Problem je to sto svetska zajednica koja je ucestvovala u rasturanju bivse Jugoslavije, danas sve vise i vise dolazi do podela u pogledima na situaciju zapadnog Balkana y to polako pocinje da uzdrmava fotelje njihovih saveznika koji su ucestvovali u rasturanju Jugoslavije i koji vladaju tim drzavicama jos od zavrsetka tih sramnih ratova.

Sve vise izgleda da Izetbegovic, Dodik i njima slicni u tom regijonu nisu vise od koristi zapadnim silama, treba im nova, svezija krv da bi mogli sprovesti promene na tim prostorima koje bi bile adekvatnije za sadasnja vremena i ti likovi, kao i oni na Kosovu, sve vise postaju smetnja u tom nastojanju.

Oni ce da se drze za fotelje svim mogucim sredstvima, pa ako treba i rat da naprave jer znaju da posle fotelje, jedino sto ih ocekuje je zatvor jer neko ce morati da snosi krivicu za sve to sto su zapadne sile zamutile pa ih danas sve skuplje kosta.
Zivi bili pa videli.

Semir

pre 4 godine

Odluka je donesena glasovima 7:2,jedan od sudija iz reda srpskog naroda je glasao za..a strane sudije dolaze iz Njemačke, Moldavije i Makedonije i kako mogu dva muslimana prevladati 7 hrišćana

Rest

pre 4 godine

Mir samo u Sloveniji i Hrvatskoj. Oni u NATO, u EU, Zagreb momentalno glavni grad Unije, Amerika im ukida vize, mogu da rade gdje žele, mogu da putuju gdje žele, njima EU turisti dolaze sa ličnom kartom.
Svi ostali iz ex Juge teška kriza i konflikti (za sad verbalni). Kako to ni 20-30 godina nekima nije dostatno da riješe probleme i da se dogovore i da svima bude bolje?

Armata

pre 4 godine

SDA i dinastija Izetbegovic putem majorizacije ponove pale Balkan kao i 1992. Nije samo otimanje zemlje u RS njihovo maslo, vec saucestvuju u otimanju srpskih crkava u CG kroz tamosnju vladajucu Bosnjacku stranku koja je satelit SDA.

Kragujevcanin

pre 4 godine

Ljudi, jel ima neko od vas zavrsenu srednju skolu? Za fakultet necu da pitam! Iz susedne galaksije mozete da vidite ko je agir na koga. Ko je u ofanzivi a ko se brani. Postavite pitanje bosnjacima sta im treba ovo konstantno cimanje Srba i Srpske. Te smeta im himna, te smeta datum drzavnosti, sada i imovina. Ma daj pekinite vise sa tim!

Goxy

pre 4 godine

Oduzmem ti imovinu a ti ako se buniš onda si ratni huškač. Jel tako bošnjaci? Jesu li Srbi doneli zakon o otimanju imovine bošnjacima ili obrnuto? Pravo, Ustavni Sud, hoćemo da se krijemo iza toga? Jel bi ste vi mirno sedeli da je obrnuto? Pa naravno da ne.
Sem toga o kakvim ratu se priča, odvoji se RS a vi bi odmah rat. Ko ga spominje, mi ili vi? Ili smatrate da možete da nas gazite skrivajući se iza Prava i Suda????

veljo gegelj

pre 4 godine

ne dešava se ništa. ova dva ********
lože narod ponovo na svadju koristeći isprobani metod: srbinu je musliman kriv sto nema para i budućnost i obrnuto muslimanu je kriv srbin. i tako u nedogled dok ta ista srbskohrvatskomuslimanska lopovska g***a koja tu priču prodaju gomilaju pare i prave budućnost za svoje pos***e potomke. a ti se sirotinjo loži ubudale

Sejo

pre 4 godine

Nece vise proci otimanje nadleznosti RS i krsenje Dejtona. Sarajevska carsija da malo ohladi. Muka mi je od njihovih stalnih ucena i uvreda na racun Srba.

vraćanje

pre 4 godine

Idemo se vratiti malo, samo malo unazad i spoznati da je Dodik sam sebi dao auto-gol. Kada se odlučivalo o (ne)davanju saglasnosti Hrvatskoj za pravljenje Pelješkog mosta i (ne)pristupu bh.teritorijalnog mora otvorenom moru, Milorad Dodik je tada dao ključno udluku, prihvatajući da Neum i more oko njega pripada Bosni i Hercegovini, ponavljam Drćavi BiH, a ne entitetu Federacija BiH. A zašto sada poljoprivredno zemljište u recimo Laktašima, po istoj toj osnovi, ne bi moglo biti državno, a ne entitetsko zemljište? Samo pitam da budemo iskreni i dosledni! Dodik je tada trebao razmišljati o ovom danas!

Dragan KNN

pre 4 godine

Повратак изворном Дејтону и враћање свих права Републици Српској која су јој у међувремену пребачена на БиХ !!!

Majkl Džondar

pre 4 godine

Ono što mene užasava je naš stav prema ovim dešavanjima. Svi pominju nekakve ratove. Neko nam je to utuvii u glavu. A rata neće biti, bar ne u BiH. Nikom se ne ratuje. Sve može da se reši mirnim putem, pa i razlaz. Iskreno se nadam da će se to desiti, da i naš narod preko Drine odahne, bar od te jedne brige.

C i n i k

pre 4 godine

Pa nzn bas mozda gresim al msm da ta zemlja sa 3 naroda i skupom administracijom vrlo tesko moze da opstane.
Mozda opstanu muslimani i hr zajedno, ali Srbi u Bosni ne zele sa njima,medjutim drze ih silom iz svetske zajednice,sto opet ne razumem zasto.
Ni ove muslimane ne kapiram,oni sebe predstavljaju kao cuvare Bosne?
Pa stvarno bolesno,cija je to zemlja,muslimana u Bosni?
Ti Srbi tamo nisu dosli u Bosnu iz Srbije,oni tamo zive vekovima,ako im muslimani porucuju iz Sarajeva da je Bosna unitarna i muslimanska,onda tu nema srece.

leptirica

pre 4 godine

Rest, 16. februar 2020 18:10
Takodje je i spoljni dug u hr i slo..oko 90 milijardi eur...hvala ne bismo
(Sumadinac, 16. februar 2020 18:31)

Neznam za Sloveniju, ali spoljni dug Hrvatske je 39 milijardi, Srbije 24. Hrvatski je BDP i dosta veći od Srpskog, pa se na kraju svodi da će Hrvatska lakše vraćati svoj nego Srbija svoj dug.

Мишел

pre 4 godine

Значи кршите споразум из Дејтона. Може, узмите земљиште (ако можете), али када стигну Руси (као у Сирију), немојте случајно да се чудите!

Шунто Златиборац

pre 4 godine

Судијама УСБиХ је истекао мандат и све њихове одлуке нису валидне.Нису само Срби прегласани,већ и Хрвати,али су њима подметнули Жељка Комшића који није добио ни 2% гласова Хрвата у ФБиХ.Иначе би се о они бунили,јер Посавски кантон је хрватски,као и најплоднија земља у Зап.Херцеговини и око Ливна.Бошњаци немају ама баш ништа,и због тога тај закон.Они једини изазивају тензију већ 25 година од краја рата,јер су незадовољни Трокутистаном којем владају.Ову одлуку РС неће прогласити у свом "Службеном гласнику" и неће је примјењивати.Наше земљиште ћемо давати у закуп и концесију коме ми будемо хтјели,никад Сарајево над нама неће бити.Поздрав.

Радојко

pre 4 godine

Деловање уставног суда БиХ последица је стремљења дела Босанских политичара који српски народ у БиХ не види као један од 3 равноправна народа већ као досељенике и универзалне кривце, "камен у ципели". Прекраја се историја, не кажњавају кривци за геноцид спроведен над Србима, одбија свака могућност да Срби у БиХ имају било какав политички субјективитет који се не би могао деконструисати мајоризацијом у унитарној Босни. Није неразумно закључити да би изостанак српског отпора водио ка новој "тракторијади" (термин је пласирала друга страна) или нечему још горем. Није добро, али је разуман отпор једини пут.

Davor

pre 4 godine

Ustavni sud BiH cine:
2 Muslimana,
2 Hrvata,
2 Srbina i
3 stranca koji uvijek glasaju kao i 2 muslimana...
5:4 uvijek imaju braca Bosnje, i prije pocetka tekme, zna se pobjednik!!! O cemu vise pricamo???

Jazz ba

pre 4 godine

Ne dešava se ništa što već nije poznato onoj manjini normalnog naroda.Ovo je način kako da se ovi isti vladari koji su puni kao brod zadrže tu gdje jesu. Sijanjem mržnje i plašenjem.

Јован Владимир

pre 4 godine

Само замислите да је Уставни Суд бивше СФРЈ донео одлуку да је сва имовина њених Република заправо имовина СФРЈ. Па то би била кукњава до неба. А и кад је тај исти суд пресудио да је свако једнострано одвајање од СФРЈ заправо противзаконито и против уставно, што је апсолутно био коректан закључак, ни БиХ, ни Словенија ни Хрватска се нису обазирале на то. Заправо Северна Македонија и Црна Гора су једине две републике које су испоштовале Устав и одвојиле се уз сагласност других чланица заједнице.

Robi

pre 4 godine

Pa nije, evo recite šta da radimo? Opet po ko zna koji put, ne želimo sukobe, ne želimo nemire, ali evo šta se radi... kao oni feudalci u srednjem vijeku, dođu i oduzmu zemljište i sad se samo čeka naša reakcija da se upre prst u nas...

mr

pre 4 godine

Ово шта се дешава данас је последица онога што се дешавало. А шта се дешавало? Па прво се десило прекрајање воље грађана, сејање мржње и почетак крвавог рата. Затим долази мир, који је на силу потписан у далекој земљи, и донете је некакав устав тј правила, а та правила су установила да је главни човек у земљи странац, стране су и судије, земља нема буџет већ је дотирају странци, политика које се води у њој је у најмању руку једна мешавина свега, дакле после свега имамо државу експеримент. Како неко може да очекује да из овога може да испадне нешто конструктивно? Да ли је ико икад видео овако нешто? Дакле, просто поређане чињенице, без будалаштина типа избори, дедиње, ратни злочини и остале флоскуле.

Voz

pre 4 godine

@vracanje, dodik, kao i bakir su nebitni kao i njihove suglasnosti za peljeski most. Prije nego su dali 400 miliona evra, evropska komisija je prvo isla da ispita o cemu se radi, i dala suglasnost. Dakle, uzeo si krivi primer...BIH nista tu nije mogla.

MIROSLAV

pre 4 godine

Ne radi se tu o statusu imovine zemljista niti o ustavnom sudu.
Problem je to sto svetska zajednica koja je ucestvovala u rasturanju bivse Jugoslavije, danas sve vise i vise dolazi do podela u pogledima na situaciju zapadnog Balkana y to polako pocinje da uzdrmava fotelje njihovih saveznika koji su ucestvovali u rasturanju Jugoslavije i koji vladaju tim drzavicama jos od zavrsetka tih sramnih ratova.

Sve vise izgleda da Izetbegovic, Dodik i njima slicni u tom regijonu nisu vise od koristi zapadnim silama, treba im nova, svezija krv da bi mogli sprovesti promene na tim prostorima koje bi bile adekvatnije za sadasnja vremena i ti likovi, kao i oni na Kosovu, sve vise postaju smetnja u tom nastojanju.

Oni ce da se drze za fotelje svim mogucim sredstvima, pa ako treba i rat da naprave jer znaju da posle fotelje, jedino sto ih ocekuje je zatvor jer neko ce morati da snosi krivicu za sve to sto su zapadne sile zamutile pa ih danas sve skuplje kosta.
Zivi bili pa videli.

Semir

pre 4 godine

Odluka je donesena glasovima 7:2,jedan od sudija iz reda srpskog naroda je glasao za..a strane sudije dolaze iz Njemačke, Moldavije i Makedonije i kako mogu dva muslimana prevladati 7 hrišćana