Četvrtak, 24.03.2005.

19:55

Koštunica: Đinđić pokretač reformi

Premijer Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da je ubijeni srpski premijer Zoran Đinđić pokrenuo reforme u Srbiji.

Izvor: Beta

Koštunica: Ðinðiæ pokretaè reformi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Zorica

pre 19 godina

I Milosevic je govorio: Mir nema alternativu, pa ipak.....Lepo ste ovo rekli, gospodine Kostunica. Lepo za knjizevnika, istoricara, ali za politicira ovako slaba procena koju ste imali ranije i sa posledicama do kojih je doslo zbog vase slabe procene, vi treba da sidjete sa politicke i javne scene POTPUNO i ODMAH. Ako imate morala ucinite to sami, jer moze Srbija bez Vas.

Andjela

pre 19 godina

Dobro jutro gospodine Kostunica, malo ste se uspavali? Makar pravili i dobre poteze, oni od Vas uvek nekako dodju prekasno, ili jako kasno. Dajte malo gas, potrcite, nadjite energije, a ako niste u stanju, dajte da nadjemo nekoga ko to ima i moze, ako takav postoji u zemlji Srbiji

Vanja

pre 19 godina

Onda uopšte ne čude dešavanja sa ulice! Premijer možda jeste pomirivljijeg tona ali ne može niko osporiti njegovu inteligenciju, njegov rad, skromnost kako u životu tako i polit.delovanju, doslednost i nadasve političku mudrost. Apsurd je nekoga nazvati ubicom i mafijašom kada nema nijedne mrlje u biografiji.

par'zan

pre 19 godina

Bilo je tako ocigledno da je Zoranova glava u torbi dok god se ne donesu radikalniji zakoni.
Kostunica tada nije mogao da se nadivi svojoj ljubavi prema legalizmima. Ukratko, svaki kriminalac ima vise prava od premijera.
Nije Djindjic dizajnirao rakete za Mars, pa da je bilo nekih stvari koje se tesko mogu razumiti. Bila je to gola, prljava borba sa najvecim olosem. I sta to on nije vidjeo?
Sramota sto je takav covjek premijer.

IvanS

pre 19 godina

Bivse komunjare i sledbenici Slobodana Milosevica, presvucene u "revolucionarne demokrate", sada objasnjavaju ko je "veliki" a ko "kocnicar". Kostunica i pokojni Djindjic su pre svega bili osnivaci Demokratske Stranke, njeni podpredsednici, onda kada su mnogi bili u SK i kasnije u SPS-u i JUL-u. Lideri svih dmokratskih kretanja u Srbiji jos od 70-tih i osnivaci najbolje zamisljenog demokratskog poktera DEPOS. To sto se njihova misljenja nisu uvek nalazila na istoj liniji, samo pokazuje njihovu demokraticnost. Niko me ne moze ubediti da je Voja likovao kada su ubili Zorana. I ja, koji se nisam bas slagao sa svim njegovim potezima kao predsednika vlade, bio sam izuzetno potresen i osecao sam se tesko, kao da su mi ubili najmiliju osobu. Zato molim vas prestanite sa tim razglabanjima jer vi o demokratiji tek treba da ucite.

Zora

pre 19 godina

Pa ovo je najgori licemer! Od prvog dana me je ovaj covek podsetio na Domanovicevog slepog vodju (onako instinktivno, nisam imala nikakve "dokaze" za to) sto se u meduvremenu i potvrdilo. Kao, ispod tog cutanja i ozbiljnosti krije se neka velika mudrost, plan i akcija, ali se nakraju ispostavi ne samo kompletna nesposobnost i dezorientacija u vremenu i prostoru - nego cak zlonamernost i licemerje. Sama cinjenica kakvim se ljudima okruzio i kakav je nesposoban tim napravio (ne bi li se on istakao kao neki vodja) govori dovoljno. Mislim da je vec sad vecini jasno da da ce Djindjicev expertski tim (Djelic, Udovicki itd) praviti od blata. Hoce li se Srbija ikad dovesti pameti?!!

Nikola

pre 19 godina

Gospodine Premijeru, nemojte da mislite da baš svi građani ove zemlje imaju pamćenje koje doseže do prethodne epizode latinoameričke serije.

dr Milan M. Cirkovic

pre 19 godina

Vidi, vidi! Dosla maca na vratanca (preko studije izvodljivosti, Solane, Partnerstva za mir, itd. isl.), pa su sad sove mudro zakljucile da treba okrenuti novi list. Covek cije su oci nacional-socijalisti svojevremeno pripisivali Al Pacinu zbilja je dostigao nivo Forest Gampa. Ko zna sta cemo jos cuti -- mozda cak i da nismo odbranili nacionalnu cast i da nismo pobedili NATO? Da Haski sud nije ustvari deveta rupa na svirali? Da razaranja Vukovara, Sarajeva i Dubrovnika nisu bili casna dela srpskih heroja? Kao sto je veliki rimski pesnik Horacije pisao za vreme vladavine Kaligule i Nerona, nihilo admirare, tj. nicemu se ne cudim...

Zgrozena

pre 19 godina

Oduvek sam mislila da je sadasnji Premijer cinik i sve sam vise u to ubedjena. Zar je trebalo DVE GODINE pa da tako nesto prizna?! I sto bas sad?!

Goran

pre 19 godina

Ovako govori covek sa merom. Centralna licnost srpske politicke scene. Svi ga pljuju, a opet bi svi samo sa njim da saradjuju. Ako se Kostunici ista moze zameriti to je da u njemu ima vise integriteta i demokraticnosti nogo sto ovo drustvo naivnih paora koji se gadjaju floskulama o Evropi i reformama moze da podnese.

goksi

pre 19 godina

Kakav teatar apsurda: Djindjic je u srpsku istoriju vec usao, a Kostunica nikad nece. Jedina sansa mu je da u istoriju udje kao neko ko je izrucio sve Srbe u Hag, izgubio Kosovo...kao "izdajnik" Vuk Brankovic. A upravo su Djikija ubili "patrioti zato sto je bio izdajnik".
Pouka: gde god vidis apsurd, a ti ga posadi. 100% se pelcer prima, ovde je klima jako dobra.

Leo

pre 19 godina

Covek(Kostunica) je pokazao da je veliki pragmaticar i vrstan tehnicar vlasti! Svi koji se sada ostrvljuju na drugacijemislece, ne mogu da prevazidju kompleks krivice sto Zoranov zivot nije sacuvan! Svi drugi velikasi DOS-a (pa i oni iz najmanjih partija) bili su itekako dobro obezbedjeni, neki su se sklanjali u Francusku(!), a Djindjic je ostao usamljen na brisanom prostoru!
Neka mu je laka zemlja! Slava mu!

Ivan

pre 19 godina

Kakav licemer!Gde su sad svi dušebrižnici,koji bukvalno ne dozvoljavaju ,ni prijateljima ,ni saradnicima da pominju Đinđića javno?

karudijan

pre 19 godina

Pa dobro da ga je neko obavestio ko je bio Zoran Djindjic. Samo premijer verovatno jos nije obavesten da ima nas dosta koji smo ukapirali davno ko je bio Djindjic a ko on.

Miša

pre 19 godina

Šta god sada pričao, Koštunica je najveći anti reformator svih vremena u Srbiji. Takođe je bedno to što hvali Zorana dok mu je za života lepio epitete poput kriminalac, korupcionaš i slično te dolivao ulje na vatru. Koštunica je pokazao šta sve ne ume i vreme je da ode. Ovako se koprcati nije dostojno predsednika jedne Vlada, pa makar ona bila i srpska.

schmee

pre 19 godina

Sad drugačije gleda na Zorana Đinđića, ma pazi molim te. Sada kad je mrtav, sad kad je shvatio, posle svih propalih pokušaja da ga posthumno diskredituje, da on ne može da mu bude ni za crno ispod nokta. Zašto je onda sve vreme pokušavao da ga obori, zašto je on i njegova stranka pošto poto želela da bude na njegovom mestu??? I ne može da razume osporavanje rada njegove smešne vlade!!! Pa šta je on za sve vreme Đinđićeve vlasti radio, osim što je kukumavčio da želi da bude kalif umesto kalifa??? Posle ove bljuvotine još sam bliže uverenju: da je Sablja još malo potrajala, saznali bismo jezive stvari.

miloš g.

pre 19 godina

Pre ubistva Djindjića imali smo JSO bilborde,naslove u novinama
"da je već na nišanu"...
Danas imamo (pored klero-meditacija na mašinskom) antisemitske preteće grafite, hapšenja onih koji su hapsili najorganizovaniju krimi grupu, takodje naslove u novinama sa temom: ko je sledeći? i povrh svega ovako jednu grandiozno ciničnu izjavu, koja bi trebalo da zamaže ponovno razračunavanje ove vlasti sa pripadnicima prethodne.Ovo je dokaz da je ovaj čovek zaista nešto slično Forest Gampu, slučajno se našao
u fotelji premijera i sada nam prenosi impresije iz kabineta... meni ovo miriše da se ponovo nešto gadno kuva u pozadini. Ovakve izjave ne daju se tek tako...

Danko,Bec

pre 19 godina

Tacno je da je Djindjic bio pokretac reformi u Srbiji.Ali,tacno je i da je Kostunica,najveci kocnicar reformi.Sve ono sto je Djindjic stvorio,Kostunica je uspeo da pokvari.Sada,Kostunica pokusava,da i na mrtvom Djindjicu dobije neki poen.Ovo je skolski primer:licemerja,cinizma i perverzije .Nije Kostunica, Djindjicu bio ni do kolena.

Sa spolja.

pre 19 godina

Nema bolju recenicu da opisuje vasu volju ka Evropi nego kada on govori o velikanom Djindjic kako on toboze doživljavao njihov zadatak "na jedan pomalo revolucionaran način".
Dakle Kosturica doziva svoj zadatak na (ne) revolucionaran nacin, sto znaci da sve je na "cekanju", sto znaci da on radi onoliko toliko srpski narod "zasluzuje"! Za mene to znaci "ne rizikuj" sebe za narod, radi nesto i kazi:"To sam radio jer nisam mogao da sprecim". Licemerno bez kraja! Ne moze da razume da njihov zadatak je da bude "revolucionar" za dobrobit Srbije. Pokret "Srbiji se zuri" najbolje razume Kosturicin mentalitet!

triple-duble

pre 19 godina

Jaoj kako doticni ubira poene, cak i preko mrtvog Djindjica. Mora da ga je Tijanic posavetovao. Jos bi mu ja i poverovao, ali se bojim da cu postati isti kao i oni koji zagorcavaju moj zivot. Nikakve reci stida ne mogu ublaziti perverziju cinjenice da je Kostunica na smrt ojadio Djindjica da bi mu na kraju oteo mesto premijera. Na pocetku bese ljubomora, a onda postade smrtna bolest. Molio bih doticnog da ne stavlja u svoja usta tako uzvisene reci kao sto je Zoran Djindjic.

Sa spolja.

pre 19 godina

Nema bolju recenicu da opisuje vasu volju ka Evropi nego kada on govori o velikanom Djindjic kako on toboze doživljavao njihov zadatak "na jedan pomalo revolucionaran način".
Dakle Kosturica doziva svoj zadatak na (ne) revolucionaran nacin, sto znaci da sve je na "cekanju", sto znaci da on radi onoliko toliko srpski narod "zasluzuje"! Za mene to znaci "ne rizikuj" sebe za narod, radi nesto i kazi:"To sam radio jer nisam mogao da sprecim". Licemerno bez kraja! Ne moze da razume da njihov zadatak je da bude "revolucionar" za dobrobit Srbije. Pokret "Srbiji se zuri" najbolje razume Kosturicin mentalitet!

triple-duble

pre 19 godina

Jaoj kako doticni ubira poene, cak i preko mrtvog Djindjica. Mora da ga je Tijanic posavetovao. Jos bi mu ja i poverovao, ali se bojim da cu postati isti kao i oni koji zagorcavaju moj zivot. Nikakve reci stida ne mogu ublaziti perverziju cinjenice da je Kostunica na smrt ojadio Djindjica da bi mu na kraju oteo mesto premijera. Na pocetku bese ljubomora, a onda postade smrtna bolest. Molio bih doticnog da ne stavlja u svoja usta tako uzvisene reci kao sto je Zoran Djindjic.

schmee

pre 19 godina

Sad drugačije gleda na Zorana Đinđića, ma pazi molim te. Sada kad je mrtav, sad kad je shvatio, posle svih propalih pokušaja da ga posthumno diskredituje, da on ne može da mu bude ni za crno ispod nokta. Zašto je onda sve vreme pokušavao da ga obori, zašto je on i njegova stranka pošto poto želela da bude na njegovom mestu??? I ne može da razume osporavanje rada njegove smešne vlade!!! Pa šta je on za sve vreme Đinđićeve vlasti radio, osim što je kukumavčio da želi da bude kalif umesto kalifa??? Posle ove bljuvotine još sam bliže uverenju: da je Sablja još malo potrajala, saznali bismo jezive stvari.

Danko,Bec

pre 19 godina

Tacno je da je Djindjic bio pokretac reformi u Srbiji.Ali,tacno je i da je Kostunica,najveci kocnicar reformi.Sve ono sto je Djindjic stvorio,Kostunica je uspeo da pokvari.Sada,Kostunica pokusava,da i na mrtvom Djindjicu dobije neki poen.Ovo je skolski primer:licemerja,cinizma i perverzije .Nije Kostunica, Djindjicu bio ni do kolena.

miloš g.

pre 19 godina

Pre ubistva Djindjića imali smo JSO bilborde,naslove u novinama
"da je već na nišanu"...
Danas imamo (pored klero-meditacija na mašinskom) antisemitske preteće grafite, hapšenja onih koji su hapsili najorganizovaniju krimi grupu, takodje naslove u novinama sa temom: ko je sledeći? i povrh svega ovako jednu grandiozno ciničnu izjavu, koja bi trebalo da zamaže ponovno razračunavanje ove vlasti sa pripadnicima prethodne.Ovo je dokaz da je ovaj čovek zaista nešto slično Forest Gampu, slučajno se našao
u fotelji premijera i sada nam prenosi impresije iz kabineta... meni ovo miriše da se ponovo nešto gadno kuva u pozadini. Ovakve izjave ne daju se tek tako...

karudijan

pre 19 godina

Pa dobro da ga je neko obavestio ko je bio Zoran Djindjic. Samo premijer verovatno jos nije obavesten da ima nas dosta koji smo ukapirali davno ko je bio Djindjic a ko on.

Miša

pre 19 godina

Šta god sada pričao, Koštunica je najveći anti reformator svih vremena u Srbiji. Takođe je bedno to što hvali Zorana dok mu je za života lepio epitete poput kriminalac, korupcionaš i slično te dolivao ulje na vatru. Koštunica je pokazao šta sve ne ume i vreme je da ode. Ovako se koprcati nije dostojno predsednika jedne Vlada, pa makar ona bila i srpska.

Ivan

pre 19 godina

Kakav licemer!Gde su sad svi dušebrižnici,koji bukvalno ne dozvoljavaju ,ni prijateljima ,ni saradnicima da pominju Đinđića javno?

Leo

pre 19 godina

Covek(Kostunica) je pokazao da je veliki pragmaticar i vrstan tehnicar vlasti! Svi koji se sada ostrvljuju na drugacijemislece, ne mogu da prevazidju kompleks krivice sto Zoranov zivot nije sacuvan! Svi drugi velikasi DOS-a (pa i oni iz najmanjih partija) bili su itekako dobro obezbedjeni, neki su se sklanjali u Francusku(!), a Djindjic je ostao usamljen na brisanom prostoru!
Neka mu je laka zemlja! Slava mu!

Goran

pre 19 godina

Ovako govori covek sa merom. Centralna licnost srpske politicke scene. Svi ga pljuju, a opet bi svi samo sa njim da saradjuju. Ako se Kostunici ista moze zameriti to je da u njemu ima vise integriteta i demokraticnosti nogo sto ovo drustvo naivnih paora koji se gadjaju floskulama o Evropi i reformama moze da podnese.

goksi

pre 19 godina

Kakav teatar apsurda: Djindjic je u srpsku istoriju vec usao, a Kostunica nikad nece. Jedina sansa mu je da u istoriju udje kao neko ko je izrucio sve Srbe u Hag, izgubio Kosovo...kao "izdajnik" Vuk Brankovic. A upravo su Djikija ubili "patrioti zato sto je bio izdajnik".
Pouka: gde god vidis apsurd, a ti ga posadi. 100% se pelcer prima, ovde je klima jako dobra.

Zgrozena

pre 19 godina

Oduvek sam mislila da je sadasnji Premijer cinik i sve sam vise u to ubedjena. Zar je trebalo DVE GODINE pa da tako nesto prizna?! I sto bas sad?!

dr Milan M. Cirkovic

pre 19 godina

Vidi, vidi! Dosla maca na vratanca (preko studije izvodljivosti, Solane, Partnerstva za mir, itd. isl.), pa su sad sove mudro zakljucile da treba okrenuti novi list. Covek cije su oci nacional-socijalisti svojevremeno pripisivali Al Pacinu zbilja je dostigao nivo Forest Gampa. Ko zna sta cemo jos cuti -- mozda cak i da nismo odbranili nacionalnu cast i da nismo pobedili NATO? Da Haski sud nije ustvari deveta rupa na svirali? Da razaranja Vukovara, Sarajeva i Dubrovnika nisu bili casna dela srpskih heroja? Kao sto je veliki rimski pesnik Horacije pisao za vreme vladavine Kaligule i Nerona, nihilo admirare, tj. nicemu se ne cudim...

Nikola

pre 19 godina

Gospodine Premijeru, nemojte da mislite da baš svi građani ove zemlje imaju pamćenje koje doseže do prethodne epizode latinoameričke serije.

IvanS

pre 19 godina

Bivse komunjare i sledbenici Slobodana Milosevica, presvucene u "revolucionarne demokrate", sada objasnjavaju ko je "veliki" a ko "kocnicar". Kostunica i pokojni Djindjic su pre svega bili osnivaci Demokratske Stranke, njeni podpredsednici, onda kada su mnogi bili u SK i kasnije u SPS-u i JUL-u. Lideri svih dmokratskih kretanja u Srbiji jos od 70-tih i osnivaci najbolje zamisljenog demokratskog poktera DEPOS. To sto se njihova misljenja nisu uvek nalazila na istoj liniji, samo pokazuje njihovu demokraticnost. Niko me ne moze ubediti da je Voja likovao kada su ubili Zorana. I ja, koji se nisam bas slagao sa svim njegovim potezima kao predsednika vlade, bio sam izuzetno potresen i osecao sam se tesko, kao da su mi ubili najmiliju osobu. Zato molim vas prestanite sa tim razglabanjima jer vi o demokratiji tek treba da ucite.

Zora

pre 19 godina

Pa ovo je najgori licemer! Od prvog dana me je ovaj covek podsetio na Domanovicevog slepog vodju (onako instinktivno, nisam imala nikakve "dokaze" za to) sto se u meduvremenu i potvrdilo. Kao, ispod tog cutanja i ozbiljnosti krije se neka velika mudrost, plan i akcija, ali se nakraju ispostavi ne samo kompletna nesposobnost i dezorientacija u vremenu i prostoru - nego cak zlonamernost i licemerje. Sama cinjenica kakvim se ljudima okruzio i kakav je nesposoban tim napravio (ne bi li se on istakao kao neki vodja) govori dovoljno. Mislim da je vec sad vecini jasno da da ce Djindjicev expertski tim (Djelic, Udovicki itd) praviti od blata. Hoce li se Srbija ikad dovesti pameti?!!

par'zan

pre 19 godina

Bilo je tako ocigledno da je Zoranova glava u torbi dok god se ne donesu radikalniji zakoni.
Kostunica tada nije mogao da se nadivi svojoj ljubavi prema legalizmima. Ukratko, svaki kriminalac ima vise prava od premijera.
Nije Djindjic dizajnirao rakete za Mars, pa da je bilo nekih stvari koje se tesko mogu razumiti. Bila je to gola, prljava borba sa najvecim olosem. I sta to on nije vidjeo?
Sramota sto je takav covjek premijer.

Vanja

pre 19 godina

Onda uopšte ne čude dešavanja sa ulice! Premijer možda jeste pomirivljijeg tona ali ne može niko osporiti njegovu inteligenciju, njegov rad, skromnost kako u životu tako i polit.delovanju, doslednost i nadasve političku mudrost. Apsurd je nekoga nazvati ubicom i mafijašom kada nema nijedne mrlje u biografiji.

Andjela

pre 19 godina

Dobro jutro gospodine Kostunica, malo ste se uspavali? Makar pravili i dobre poteze, oni od Vas uvek nekako dodju prekasno, ili jako kasno. Dajte malo gas, potrcite, nadjite energije, a ako niste u stanju, dajte da nadjemo nekoga ko to ima i moze, ako takav postoji u zemlji Srbiji

Zorica

pre 19 godina

I Milosevic je govorio: Mir nema alternativu, pa ipak.....Lepo ste ovo rekli, gospodine Kostunica. Lepo za knjizevnika, istoricara, ali za politicira ovako slaba procena koju ste imali ranije i sa posledicama do kojih je doslo zbog vase slabe procene, vi treba da sidjete sa politicke i javne scene POTPUNO i ODMAH. Ako imate morala ucinite to sami, jer moze Srbija bez Vas.

Sa spolja.

pre 19 godina

Nema bolju recenicu da opisuje vasu volju ka Evropi nego kada on govori o velikanom Djindjic kako on toboze doživljavao njihov zadatak "na jedan pomalo revolucionaran način".
Dakle Kosturica doziva svoj zadatak na (ne) revolucionaran nacin, sto znaci da sve je na "cekanju", sto znaci da on radi onoliko toliko srpski narod "zasluzuje"! Za mene to znaci "ne rizikuj" sebe za narod, radi nesto i kazi:"To sam radio jer nisam mogao da sprecim". Licemerno bez kraja! Ne moze da razume da njihov zadatak je da bude "revolucionar" za dobrobit Srbije. Pokret "Srbiji se zuri" najbolje razume Kosturicin mentalitet!

triple-duble

pre 19 godina

Jaoj kako doticni ubira poene, cak i preko mrtvog Djindjica. Mora da ga je Tijanic posavetovao. Jos bi mu ja i poverovao, ali se bojim da cu postati isti kao i oni koji zagorcavaju moj zivot. Nikakve reci stida ne mogu ublaziti perverziju cinjenice da je Kostunica na smrt ojadio Djindjica da bi mu na kraju oteo mesto premijera. Na pocetku bese ljubomora, a onda postade smrtna bolest. Molio bih doticnog da ne stavlja u svoja usta tako uzvisene reci kao sto je Zoran Djindjic.

schmee

pre 19 godina

Sad drugačije gleda na Zorana Đinđića, ma pazi molim te. Sada kad je mrtav, sad kad je shvatio, posle svih propalih pokušaja da ga posthumno diskredituje, da on ne može da mu bude ni za crno ispod nokta. Zašto je onda sve vreme pokušavao da ga obori, zašto je on i njegova stranka pošto poto želela da bude na njegovom mestu??? I ne može da razume osporavanje rada njegove smešne vlade!!! Pa šta je on za sve vreme Đinđićeve vlasti radio, osim što je kukumavčio da želi da bude kalif umesto kalifa??? Posle ove bljuvotine još sam bliže uverenju: da je Sablja još malo potrajala, saznali bismo jezive stvari.

Danko,Bec

pre 19 godina

Tacno je da je Djindjic bio pokretac reformi u Srbiji.Ali,tacno je i da je Kostunica,najveci kocnicar reformi.Sve ono sto je Djindjic stvorio,Kostunica je uspeo da pokvari.Sada,Kostunica pokusava,da i na mrtvom Djindjicu dobije neki poen.Ovo je skolski primer:licemerja,cinizma i perverzije .Nije Kostunica, Djindjicu bio ni do kolena.

miloš g.

pre 19 godina

Pre ubistva Djindjića imali smo JSO bilborde,naslove u novinama
"da je već na nišanu"...
Danas imamo (pored klero-meditacija na mašinskom) antisemitske preteće grafite, hapšenja onih koji su hapsili najorganizovaniju krimi grupu, takodje naslove u novinama sa temom: ko je sledeći? i povrh svega ovako jednu grandiozno ciničnu izjavu, koja bi trebalo da zamaže ponovno razračunavanje ove vlasti sa pripadnicima prethodne.Ovo je dokaz da je ovaj čovek zaista nešto slično Forest Gampu, slučajno se našao
u fotelji premijera i sada nam prenosi impresije iz kabineta... meni ovo miriše da se ponovo nešto gadno kuva u pozadini. Ovakve izjave ne daju se tek tako...

karudijan

pre 19 godina

Pa dobro da ga je neko obavestio ko je bio Zoran Djindjic. Samo premijer verovatno jos nije obavesten da ima nas dosta koji smo ukapirali davno ko je bio Djindjic a ko on.

Miša

pre 19 godina

Šta god sada pričao, Koštunica je najveći anti reformator svih vremena u Srbiji. Takođe je bedno to što hvali Zorana dok mu je za života lepio epitete poput kriminalac, korupcionaš i slično te dolivao ulje na vatru. Koštunica je pokazao šta sve ne ume i vreme je da ode. Ovako se koprcati nije dostojno predsednika jedne Vlada, pa makar ona bila i srpska.

Ivan

pre 19 godina

Kakav licemer!Gde su sad svi dušebrižnici,koji bukvalno ne dozvoljavaju ,ni prijateljima ,ni saradnicima da pominju Đinđića javno?

Leo

pre 19 godina

Covek(Kostunica) je pokazao da je veliki pragmaticar i vrstan tehnicar vlasti! Svi koji se sada ostrvljuju na drugacijemislece, ne mogu da prevazidju kompleks krivice sto Zoranov zivot nije sacuvan! Svi drugi velikasi DOS-a (pa i oni iz najmanjih partija) bili su itekako dobro obezbedjeni, neki su se sklanjali u Francusku(!), a Djindjic je ostao usamljen na brisanom prostoru!
Neka mu je laka zemlja! Slava mu!

Goran

pre 19 godina

Ovako govori covek sa merom. Centralna licnost srpske politicke scene. Svi ga pljuju, a opet bi svi samo sa njim da saradjuju. Ako se Kostunici ista moze zameriti to je da u njemu ima vise integriteta i demokraticnosti nogo sto ovo drustvo naivnih paora koji se gadjaju floskulama o Evropi i reformama moze da podnese.

goksi

pre 19 godina

Kakav teatar apsurda: Djindjic je u srpsku istoriju vec usao, a Kostunica nikad nece. Jedina sansa mu je da u istoriju udje kao neko ko je izrucio sve Srbe u Hag, izgubio Kosovo...kao "izdajnik" Vuk Brankovic. A upravo su Djikija ubili "patrioti zato sto je bio izdajnik".
Pouka: gde god vidis apsurd, a ti ga posadi. 100% se pelcer prima, ovde je klima jako dobra.

Zgrozena

pre 19 godina

Oduvek sam mislila da je sadasnji Premijer cinik i sve sam vise u to ubedjena. Zar je trebalo DVE GODINE pa da tako nesto prizna?! I sto bas sad?!

dr Milan M. Cirkovic

pre 19 godina

Vidi, vidi! Dosla maca na vratanca (preko studije izvodljivosti, Solane, Partnerstva za mir, itd. isl.), pa su sad sove mudro zakljucile da treba okrenuti novi list. Covek cije su oci nacional-socijalisti svojevremeno pripisivali Al Pacinu zbilja je dostigao nivo Forest Gampa. Ko zna sta cemo jos cuti -- mozda cak i da nismo odbranili nacionalnu cast i da nismo pobedili NATO? Da Haski sud nije ustvari deveta rupa na svirali? Da razaranja Vukovara, Sarajeva i Dubrovnika nisu bili casna dela srpskih heroja? Kao sto je veliki rimski pesnik Horacije pisao za vreme vladavine Kaligule i Nerona, nihilo admirare, tj. nicemu se ne cudim...

Nikola

pre 19 godina

Gospodine Premijeru, nemojte da mislite da baš svi građani ove zemlje imaju pamćenje koje doseže do prethodne epizode latinoameričke serije.

IvanS

pre 19 godina

Bivse komunjare i sledbenici Slobodana Milosevica, presvucene u "revolucionarne demokrate", sada objasnjavaju ko je "veliki" a ko "kocnicar". Kostunica i pokojni Djindjic su pre svega bili osnivaci Demokratske Stranke, njeni podpredsednici, onda kada su mnogi bili u SK i kasnije u SPS-u i JUL-u. Lideri svih dmokratskih kretanja u Srbiji jos od 70-tih i osnivaci najbolje zamisljenog demokratskog poktera DEPOS. To sto se njihova misljenja nisu uvek nalazila na istoj liniji, samo pokazuje njihovu demokraticnost. Niko me ne moze ubediti da je Voja likovao kada su ubili Zorana. I ja, koji se nisam bas slagao sa svim njegovim potezima kao predsednika vlade, bio sam izuzetno potresen i osecao sam se tesko, kao da su mi ubili najmiliju osobu. Zato molim vas prestanite sa tim razglabanjima jer vi o demokratiji tek treba da ucite.

Zora

pre 19 godina

Pa ovo je najgori licemer! Od prvog dana me je ovaj covek podsetio na Domanovicevog slepog vodju (onako instinktivno, nisam imala nikakve "dokaze" za to) sto se u meduvremenu i potvrdilo. Kao, ispod tog cutanja i ozbiljnosti krije se neka velika mudrost, plan i akcija, ali se nakraju ispostavi ne samo kompletna nesposobnost i dezorientacija u vremenu i prostoru - nego cak zlonamernost i licemerje. Sama cinjenica kakvim se ljudima okruzio i kakav je nesposoban tim napravio (ne bi li se on istakao kao neki vodja) govori dovoljno. Mislim da je vec sad vecini jasno da da ce Djindjicev expertski tim (Djelic, Udovicki itd) praviti od blata. Hoce li se Srbija ikad dovesti pameti?!!

par'zan

pre 19 godina

Bilo je tako ocigledno da je Zoranova glava u torbi dok god se ne donesu radikalniji zakoni.
Kostunica tada nije mogao da se nadivi svojoj ljubavi prema legalizmima. Ukratko, svaki kriminalac ima vise prava od premijera.
Nije Djindjic dizajnirao rakete za Mars, pa da je bilo nekih stvari koje se tesko mogu razumiti. Bila je to gola, prljava borba sa najvecim olosem. I sta to on nije vidjeo?
Sramota sto je takav covjek premijer.

Vanja

pre 19 godina

Onda uopšte ne čude dešavanja sa ulice! Premijer možda jeste pomirivljijeg tona ali ne može niko osporiti njegovu inteligenciju, njegov rad, skromnost kako u životu tako i polit.delovanju, doslednost i nadasve političku mudrost. Apsurd je nekoga nazvati ubicom i mafijašom kada nema nijedne mrlje u biografiji.

Andjela

pre 19 godina

Dobro jutro gospodine Kostunica, malo ste se uspavali? Makar pravili i dobre poteze, oni od Vas uvek nekako dodju prekasno, ili jako kasno. Dajte malo gas, potrcite, nadjite energije, a ako niste u stanju, dajte da nadjemo nekoga ko to ima i moze, ako takav postoji u zemlji Srbiji

Zorica

pre 19 godina

I Milosevic je govorio: Mir nema alternativu, pa ipak.....Lepo ste ovo rekli, gospodine Kostunica. Lepo za knjizevnika, istoricara, ali za politicira ovako slaba procena koju ste imali ranije i sa posledicama do kojih je doslo zbog vase slabe procene, vi treba da sidjete sa politicke i javne scene POTPUNO i ODMAH. Ako imate morala ucinite to sami, jer moze Srbija bez Vas.