Četvrtak, 24.03.2005.

15:06

Publika divljala - Pazarci kažnjeni

Izvor: B92

Publika divljala - Pazarci kažnjeni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

18 Komentari

Sortiraj po:

Almir

pre 19 godina

Dokle ce normalan narod (bilo koje vere, nacije...) da ispasta zbog raznih problematicnih likova?
Ako su vikali "ovo je Turska" - gnusam se!

Buki Austrija

pre 19 godina

Smatram da je bogastvo svake zemlje raznolikost u etnoloskom i kulturoloskom smislu.U tom pogledu Novi Pazar smatram za jedan od bisera nase Srbije!Mesto gde bi trebale da se odrzavju ekskurzije, da se djaci uce raznolikosti na tako malom prostoru
da uporede lepote Sopocana i orjentalne kulture centra i bazara Novog Pazara,da imaju predavanja i susrete sa kaludjerim i hodzama i da nauce koliko zivot u multietnickoj sredini moze da obagati dusu i
mozak!Nazalost ,licno sam bio ucesnik sportskih dogadja,gde sam najsurovije vredjan po srpskoj osnovi u mojoj Srbiji tj.Novom Pazaru od navijacke grupe "Ceceni"!Licno sam intervenisao usavsi u publiku izazivajuci prekid utamice!Pored svega toga optimista sam i zelim da verujem da su to samo navijacke strasti i da u stvarnosti zivot u Sandzaku dobja notu jedne evropske regije!ziveli Sandzaklije(Srbi i Muslimani)uz cevape i gibanicu!

horney.cg.boy

pre 19 godina

sandokane, jel tacno da je prije godinu dvije, kad je juniorska (djevojcice 87god) zenska reprezentacija u odbojci igrala protiv turske na turniru u n.p., njihov autobus kamenovan, a da je publika (puna sala) navijala (sa zastavicama i parolama) za tursku vrijedjujuci nase djevojcice... nemam nista protiv muslimana, al sto je mnogo-nije malo ;o)...

RRR

pre 19 godina

To pravoslavlje ili smrt nije bilo namenski pravljeno za vas,vec je to parola koju navijaci Rada inace imaju.Nevidim nista lose u tome da navijaci pravoslavne veroispovesti u pravoslavnoj drzavi imaju takav transparent.Nemoj da koristis neupucenost drugih citalaca.Takodje si precutao druge poruke koje ste upucivali,vezane za Tacija.Kazna jeste preostra,a svima je jasno da nadlezni zele da izbegnu incidente koji bi nastali u narednim utakmicama,npr.Vozdovac,Rad.Zato su vas i kaznili.

Domorodac

pre 19 godina

Bio sam s ekipom omladinaca u Novom Pazaru, docek je bio prijateljski, u klubu su nas lepo primili, ali su nas DECA gadjala s tribina, morali smo da sedimo na klupi da nas ne bi pogodili u glavu. Nije ovo znaci prvi put...
Slazem se da treba kazniti svaki klub ciji navijaci vredjaju bilo cije dostojanstvo, versku ili nacionalnu pripadnost, bez obzira kome pripadaju. I da pravi navijaci i gledaoci ne bi trebalo da ispastaju zbog toga, ali onda neka klubovi paze koga ce pustiti na stadione (primer Engleske).

kizek

pre 19 godina

Opet dvostruki arsini u nasem fudbalu. Daleko od toga da odobravam spomenute parole, ali ljudi, na ostalim stadionima se takodje uzvikuju povici u kojima se ubija ovaj ili onaj, kolje se mal jedan mal drugi narod pa nikom nista. Najlakse je kazniti tamo neke indijance dok su ostali , pre svih bg navijaci, pod zastitom rezima(svakog!).

Vladimir UE

pre 19 godina

moram da podsetim da pazarci na svakoj utakmici ispoljavalju mrznju i izazivaju incidente.ne treba da cudi revansizam,ali neka se ti torcidasi malo smire pa ce i njima i njihovom klubu biti bolje,to je jedino sigurno.i ne znam po kom osnovu treba da se tolerise identifikovanje raske oblasti sa turskom i poziv na ubijanje srba-sto je mnogo,mnogo je.Zivela Srbija

Miodrag

pre 19 godina

Sandokane, odlican komentar! Podrzavam skoro sve sto je napisano. Ipak imao bih sta i da dodam. Kao prvo ne mozes da poredis Baliste i Cetnike iz 2-og svetskog rata. Cetnici, u globalu, su bili regularni oslobodilacki pokret, dok su Balisti iskljucivo bili fasisticki pomagaci. Ipak i to mogu donekle da razumem posto su razne barabe i olos cinili zlocine u ime cetnistva u 90-im iako nisu i nemaju blage veze o istoriji. Isto tako, zasto se nalazite uvredjenim da ste Turci kada to niste? 'Aj ziv i zdrav bio.

Sandokan

pre 19 godina

Jedan sam od PRVIH u Torcidi Sandzak. Pogreshili smo, TACHNO. Kazhnjeni smo zbog nacionalizma ,TACHNO!!
Ali nije tachno da smo skandirali OVO JE TURSKA, vech OVO JE SANDZAK, i nismo skandirali UBI SRBINA vech UBI CHETNIKA!!
ALI KO JE U SRBIJI IKADA KAZHNJEN ZA TO DO SADA!! Gdje se god pojavimo PRVI NAS NAPADAJU.UBI BALIJU, Turchina razne grozote koje samo bolesni umovi mogu smisliti. Na Banjici smo morali odigrati utakmicu pod transparentom "PRAVOSLAVLJE ILI SMRT"!! Delegat ne smije da prekine mech!!
Pa ko ih kazni? U Subotici navijachi Spartaka upadaju u teren i jure nashe igrache?>????
Poginu chovek na utakmici Zvezda-Partizan, pogodjen iz RAKETE!!?? NISHTA!!
A VI kaznite Pazarce, to je najlakshe!
Ja sam dao predlog upravi da na prvom sledechem susretu u gostima ako im neko zapjeva "SRBIJA SRBIMA ,NAPOLJE SA TURCIMA" napuste teren, a videtchemo shta che savez onda odluchiti.
PAZAR U SRCU, SANDZAK DO GROBA--TS1989

BojanKG

pre 19 godina

A nas su kaznili (citaj Radnicki iz Kragujevca) tri utakmice bez gledalaca zato sto su posle utakmice na tribini gde su bili Djavoli nasli jednu flasu i jedan kamen! Ej, a u Beogradu pucaju na policajce na tribinama, ubijaju decka na stadionu i nema kazne!
Ma nas fudbal je cirkus zivi! Sramota!

This is not what I want to have in my country......

pre 19 godina

P sta si ti gospodine iz Sandzaka kad mrzis Chetnike? komunista ili fasista ? Jedino su tih dva ogranka mrzile Chetnike. Znasli ti uopste da je Srbija donela zakon o izjednacavanju prava Chetnika i Partizana i da su oni po zakonu Republike Srbije antifasisti i svako vredjanje Chetnika je po zakonu Republike Srbije vredjanje borbe protiv anti-fasizma i to se strogo kaznjava u ovoj drzavi!!!

Mirsad

pre 19 godina

Nije u redu da publika ne prisustvuje utakmicama, fudbal se igra zbog nas. Navijace koji prave probleme, treba pojedinacno kaznjavati. U zavisnosti od prekrsaja i dozivotnom zabranom prisustvovanja utakmicama ili zatvorom, ili i jedno i drugo. Klub novcano kazniti a za teze prekrsaje i oduzimanjem bodova i prebacivanjem u nizi rang.

DawgTS

pre 19 godina

Da naravno da nisam ocekivao nishta drugacije, nego ovo vezanje za Turke i to .... dobro sta da se radi, nekom minuti a nekom godine da skonta o chemu se radi kad smo mi u pitanju ... Pazar je nafudbalskiji grad u drzavi, najvishe publike i najvishe fanaticnih navijacha ... Zao mi je sto prolaze komentari koji prilicno nisu u vezi s onim sto se zove KAZNJENI PAZARCI ... Daleko od toga da je pravdeno jer sudeci po onome sto mi prolazimo na svakom gostovanju, ovo u Nishu je bilo samo kulminiranje onoga sto se zove nacionalizam, jer smo po prvi put doziveli da i uniformisana lica, sluzba koja je direktno pod drzavom, 'ladno napada i udara po nacionalistickoj osnovi ... Jedno je sigurno, neko je izbegavao ono sto se zove derbi sa radom i invalidima, ali eto toliko o onima koji osudjuju i kaznjavaju ... njima nek je na cast ... a mi koji zivimo za ovaj grad, za ovaj klub ... za ono sto se zove FKNP , idemo alje, jer sta nas ne ubije ojacace nas sigurno ....

P.S. Mir sa vama. TS89

pfc

pre 19 godina

Ja zelim da Novi Pazar udje u nasu prvu ligu, on to zasluzuje po potencijalu regiona i grada N. Pazara. Ali, tuzno je sta publika tamo radi, pa dajte dragi n. pazarci, urazumite se. Mnogo je lepse biti zajedno i prijatelji. Turska jeste delom na Balkanu, ali ovo jeste Srbija. Kome to nije jasno , moze da nadje bolje mesto i zemlju u kojoj ce da ostvari svoje zivotne snove. To vazi ne samo za sandzacke muslimane vec i za sve one koji misle da im je neka njima imaginarna draga drzava u glavi a ne u realnosti. U pamet se ljudi. Pa zar ne bi bilo lepo da nasa reprezentacija, bas nasi plavi, igraju i u N. Pazaru,a?
Nema tu cuda, nema tu nikakvog majoriteta, jednostavno dajte prednost realnosti a ne nekom glupom izmecarenju dalekim propalim carstvima.

cov

pre 19 godina

Na sta smo spali da nam u sopstvenoj drzavi skandiraju takve stvari. Gde su sad nevladine organizacije da reaguju na ovakve ispade koji se konstantno desavaju poslednjih godina od strane navijaca Novog Pazara.

dan

pre 19 godina

Nije klub kaznjen zbog skandiranja nego sato sto su se razni predmeti ubacivali na teren zbog cega je utakmica bila prekinuta 10 minuta,Znaci ti prvi gore "DEMOKRATO" ,procitaj sta su ljudi napisali pa onda sudi.

Realno

pre 19 godina

Nerazumijem sto ti navijaci zele? Kakav covijece Sandzak? Sad kad se odvoji Crna Gora od Srbije nestace i Sandzaka jer se cijepa napola i po sredini Sandzaka ce biti granicni prelazi izmedju dvije nezavisne drzave. Ostace samo 3 opstine sa vecinski Bosnjackim zivljem u Srbiji i to u Novom Pazaru,Sijenici i Tutinu. Sta oni zele sa 3 opstine? Da stvore novu drzavu? HAHA!! Nebudite smijesni. Osudjujem ovaj ispad navijaca iz Novog Pazara i treba te navijace kazniti i zabraniti im ulaz na stadione. Nama Srbima kao i ostalim narodima na Balkanu je bilo dosta 500 godina ropstva od strane Turaka i samo zelimo da zivimo u miru i dobro sa komsijama. Ni manje ni vise.

P.S Nadam se da ce moj komentar proci cenzuru (nadam se da nisam uvredio nikoga!!)

Šaner

pre 19 godina

Kazna je u redu, samo isto bi moalo da važi i za ostale klubove. To znači da bi i ostali klubovi morali da igraju bez publike ukoliko bi se igrči Novog Pazara vređali po nacionalnoj osnovi. Mislim da nije fer kažnjavati samo jednu stranu. Ja pretpostavljam kad oni gostuju u Beogradu da im svašta skandiraju ali nisam čuo da je neko bio kažnjen. OK neko mora da bude prvi kažnjen i mislim da je s obzirom na dešavanja Novi Pazar zaslužio da bude prvi. Ali ubuduće i ostali moraju da budu kažnjeni.

Šaner

pre 19 godina

Kazna je u redu, samo isto bi moalo da važi i za ostale klubove. To znači da bi i ostali klubovi morali da igraju bez publike ukoliko bi se igrči Novog Pazara vređali po nacionalnoj osnovi. Mislim da nije fer kažnjavati samo jednu stranu. Ja pretpostavljam kad oni gostuju u Beogradu da im svašta skandiraju ali nisam čuo da je neko bio kažnjen. OK neko mora da bude prvi kažnjen i mislim da je s obzirom na dešavanja Novi Pazar zaslužio da bude prvi. Ali ubuduće i ostali moraju da budu kažnjeni.

Realno

pre 19 godina

Nerazumijem sto ti navijaci zele? Kakav covijece Sandzak? Sad kad se odvoji Crna Gora od Srbije nestace i Sandzaka jer se cijepa napola i po sredini Sandzaka ce biti granicni prelazi izmedju dvije nezavisne drzave. Ostace samo 3 opstine sa vecinski Bosnjackim zivljem u Srbiji i to u Novom Pazaru,Sijenici i Tutinu. Sta oni zele sa 3 opstine? Da stvore novu drzavu? HAHA!! Nebudite smijesni. Osudjujem ovaj ispad navijaca iz Novog Pazara i treba te navijace kazniti i zabraniti im ulaz na stadione. Nama Srbima kao i ostalim narodima na Balkanu je bilo dosta 500 godina ropstva od strane Turaka i samo zelimo da zivimo u miru i dobro sa komsijama. Ni manje ni vise.

P.S Nadam se da ce moj komentar proci cenzuru (nadam se da nisam uvredio nikoga!!)

dan

pre 19 godina

Nije klub kaznjen zbog skandiranja nego sato sto su se razni predmeti ubacivali na teren zbog cega je utakmica bila prekinuta 10 minuta,Znaci ti prvi gore "DEMOKRATO" ,procitaj sta su ljudi napisali pa onda sudi.

cov

pre 19 godina

Na sta smo spali da nam u sopstvenoj drzavi skandiraju takve stvari. Gde su sad nevladine organizacije da reaguju na ovakve ispade koji se konstantno desavaju poslednjih godina od strane navijaca Novog Pazara.

pfc

pre 19 godina

Ja zelim da Novi Pazar udje u nasu prvu ligu, on to zasluzuje po potencijalu regiona i grada N. Pazara. Ali, tuzno je sta publika tamo radi, pa dajte dragi n. pazarci, urazumite se. Mnogo je lepse biti zajedno i prijatelji. Turska jeste delom na Balkanu, ali ovo jeste Srbija. Kome to nije jasno , moze da nadje bolje mesto i zemlju u kojoj ce da ostvari svoje zivotne snove. To vazi ne samo za sandzacke muslimane vec i za sve one koji misle da im je neka njima imaginarna draga drzava u glavi a ne u realnosti. U pamet se ljudi. Pa zar ne bi bilo lepo da nasa reprezentacija, bas nasi plavi, igraju i u N. Pazaru,a?
Nema tu cuda, nema tu nikakvog majoriteta, jednostavno dajte prednost realnosti a ne nekom glupom izmecarenju dalekim propalim carstvima.

Mirsad

pre 19 godina

Nije u redu da publika ne prisustvuje utakmicama, fudbal se igra zbog nas. Navijace koji prave probleme, treba pojedinacno kaznjavati. U zavisnosti od prekrsaja i dozivotnom zabranom prisustvovanja utakmicama ili zatvorom, ili i jedno i drugo. Klub novcano kazniti a za teze prekrsaje i oduzimanjem bodova i prebacivanjem u nizi rang.

DawgTS

pre 19 godina

Da naravno da nisam ocekivao nishta drugacije, nego ovo vezanje za Turke i to .... dobro sta da se radi, nekom minuti a nekom godine da skonta o chemu se radi kad smo mi u pitanju ... Pazar je nafudbalskiji grad u drzavi, najvishe publike i najvishe fanaticnih navijacha ... Zao mi je sto prolaze komentari koji prilicno nisu u vezi s onim sto se zove KAZNJENI PAZARCI ... Daleko od toga da je pravdeno jer sudeci po onome sto mi prolazimo na svakom gostovanju, ovo u Nishu je bilo samo kulminiranje onoga sto se zove nacionalizam, jer smo po prvi put doziveli da i uniformisana lica, sluzba koja je direktno pod drzavom, 'ladno napada i udara po nacionalistickoj osnovi ... Jedno je sigurno, neko je izbegavao ono sto se zove derbi sa radom i invalidima, ali eto toliko o onima koji osudjuju i kaznjavaju ... njima nek je na cast ... a mi koji zivimo za ovaj grad, za ovaj klub ... za ono sto se zove FKNP , idemo alje, jer sta nas ne ubije ojacace nas sigurno ....

P.S. Mir sa vama. TS89

Sandokan

pre 19 godina

Jedan sam od PRVIH u Torcidi Sandzak. Pogreshili smo, TACHNO. Kazhnjeni smo zbog nacionalizma ,TACHNO!!
Ali nije tachno da smo skandirali OVO JE TURSKA, vech OVO JE SANDZAK, i nismo skandirali UBI SRBINA vech UBI CHETNIKA!!
ALI KO JE U SRBIJI IKADA KAZHNJEN ZA TO DO SADA!! Gdje se god pojavimo PRVI NAS NAPADAJU.UBI BALIJU, Turchina razne grozote koje samo bolesni umovi mogu smisliti. Na Banjici smo morali odigrati utakmicu pod transparentom "PRAVOSLAVLJE ILI SMRT"!! Delegat ne smije da prekine mech!!
Pa ko ih kazni? U Subotici navijachi Spartaka upadaju u teren i jure nashe igrache?>????
Poginu chovek na utakmici Zvezda-Partizan, pogodjen iz RAKETE!!?? NISHTA!!
A VI kaznite Pazarce, to je najlakshe!
Ja sam dao predlog upravi da na prvom sledechem susretu u gostima ako im neko zapjeva "SRBIJA SRBIMA ,NAPOLJE SA TURCIMA" napuste teren, a videtchemo shta che savez onda odluchiti.
PAZAR U SRCU, SANDZAK DO GROBA--TS1989

BojanKG

pre 19 godina

A nas su kaznili (citaj Radnicki iz Kragujevca) tri utakmice bez gledalaca zato sto su posle utakmice na tribini gde su bili Djavoli nasli jednu flasu i jedan kamen! Ej, a u Beogradu pucaju na policajce na tribinama, ubijaju decka na stadionu i nema kazne!
Ma nas fudbal je cirkus zivi! Sramota!

This is not what I want to have in my country......

pre 19 godina

P sta si ti gospodine iz Sandzaka kad mrzis Chetnike? komunista ili fasista ? Jedino su tih dva ogranka mrzile Chetnike. Znasli ti uopste da je Srbija donela zakon o izjednacavanju prava Chetnika i Partizana i da su oni po zakonu Republike Srbije antifasisti i svako vredjanje Chetnika je po zakonu Republike Srbije vredjanje borbe protiv anti-fasizma i to se strogo kaznjava u ovoj drzavi!!!

Vladimir UE

pre 19 godina

moram da podsetim da pazarci na svakoj utakmici ispoljavalju mrznju i izazivaju incidente.ne treba da cudi revansizam,ali neka se ti torcidasi malo smire pa ce i njima i njihovom klubu biti bolje,to je jedino sigurno.i ne znam po kom osnovu treba da se tolerise identifikovanje raske oblasti sa turskom i poziv na ubijanje srba-sto je mnogo,mnogo je.Zivela Srbija

kizek

pre 19 godina

Opet dvostruki arsini u nasem fudbalu. Daleko od toga da odobravam spomenute parole, ali ljudi, na ostalim stadionima se takodje uzvikuju povici u kojima se ubija ovaj ili onaj, kolje se mal jedan mal drugi narod pa nikom nista. Najlakse je kazniti tamo neke indijance dok su ostali , pre svih bg navijaci, pod zastitom rezima(svakog!).

Miodrag

pre 19 godina

Sandokane, odlican komentar! Podrzavam skoro sve sto je napisano. Ipak imao bih sta i da dodam. Kao prvo ne mozes da poredis Baliste i Cetnike iz 2-og svetskog rata. Cetnici, u globalu, su bili regularni oslobodilacki pokret, dok su Balisti iskljucivo bili fasisticki pomagaci. Ipak i to mogu donekle da razumem posto su razne barabe i olos cinili zlocine u ime cetnistva u 90-im iako nisu i nemaju blage veze o istoriji. Isto tako, zasto se nalazite uvredjenim da ste Turci kada to niste? 'Aj ziv i zdrav bio.

horney.cg.boy

pre 19 godina

sandokane, jel tacno da je prije godinu dvije, kad je juniorska (djevojcice 87god) zenska reprezentacija u odbojci igrala protiv turske na turniru u n.p., njihov autobus kamenovan, a da je publika (puna sala) navijala (sa zastavicama i parolama) za tursku vrijedjujuci nase djevojcice... nemam nista protiv muslimana, al sto je mnogo-nije malo ;o)...

Domorodac

pre 19 godina

Bio sam s ekipom omladinaca u Novom Pazaru, docek je bio prijateljski, u klubu su nas lepo primili, ali su nas DECA gadjala s tribina, morali smo da sedimo na klupi da nas ne bi pogodili u glavu. Nije ovo znaci prvi put...
Slazem se da treba kazniti svaki klub ciji navijaci vredjaju bilo cije dostojanstvo, versku ili nacionalnu pripadnost, bez obzira kome pripadaju. I da pravi navijaci i gledaoci ne bi trebalo da ispastaju zbog toga, ali onda neka klubovi paze koga ce pustiti na stadione (primer Engleske).

RRR

pre 19 godina

To pravoslavlje ili smrt nije bilo namenski pravljeno za vas,vec je to parola koju navijaci Rada inace imaju.Nevidim nista lose u tome da navijaci pravoslavne veroispovesti u pravoslavnoj drzavi imaju takav transparent.Nemoj da koristis neupucenost drugih citalaca.Takodje si precutao druge poruke koje ste upucivali,vezane za Tacija.Kazna jeste preostra,a svima je jasno da nadlezni zele da izbegnu incidente koji bi nastali u narednim utakmicama,npr.Vozdovac,Rad.Zato su vas i kaznili.

Buki Austrija

pre 19 godina

Smatram da je bogastvo svake zemlje raznolikost u etnoloskom i kulturoloskom smislu.U tom pogledu Novi Pazar smatram za jedan od bisera nase Srbije!Mesto gde bi trebale da se odrzavju ekskurzije, da se djaci uce raznolikosti na tako malom prostoru
da uporede lepote Sopocana i orjentalne kulture centra i bazara Novog Pazara,da imaju predavanja i susrete sa kaludjerim i hodzama i da nauce koliko zivot u multietnickoj sredini moze da obagati dusu i
mozak!Nazalost ,licno sam bio ucesnik sportskih dogadja,gde sam najsurovije vredjan po srpskoj osnovi u mojoj Srbiji tj.Novom Pazaru od navijacke grupe "Ceceni"!Licno sam intervenisao usavsi u publiku izazivajuci prekid utamice!Pored svega toga optimista sam i zelim da verujem da su to samo navijacke strasti i da u stvarnosti zivot u Sandzaku dobja notu jedne evropske regije!ziveli Sandzaklije(Srbi i Muslimani)uz cevape i gibanicu!

Almir

pre 19 godina

Dokle ce normalan narod (bilo koje vere, nacije...) da ispasta zbog raznih problematicnih likova?
Ako su vikali "ovo je Turska" - gnusam se!

Šaner

pre 19 godina

Kazna je u redu, samo isto bi moalo da važi i za ostale klubove. To znači da bi i ostali klubovi morali da igraju bez publike ukoliko bi se igrči Novog Pazara vređali po nacionalnoj osnovi. Mislim da nije fer kažnjavati samo jednu stranu. Ja pretpostavljam kad oni gostuju u Beogradu da im svašta skandiraju ali nisam čuo da je neko bio kažnjen. OK neko mora da bude prvi kažnjen i mislim da je s obzirom na dešavanja Novi Pazar zaslužio da bude prvi. Ali ubuduće i ostali moraju da budu kažnjeni.

Realno

pre 19 godina

Nerazumijem sto ti navijaci zele? Kakav covijece Sandzak? Sad kad se odvoji Crna Gora od Srbije nestace i Sandzaka jer se cijepa napola i po sredini Sandzaka ce biti granicni prelazi izmedju dvije nezavisne drzave. Ostace samo 3 opstine sa vecinski Bosnjackim zivljem u Srbiji i to u Novom Pazaru,Sijenici i Tutinu. Sta oni zele sa 3 opstine? Da stvore novu drzavu? HAHA!! Nebudite smijesni. Osudjujem ovaj ispad navijaca iz Novog Pazara i treba te navijace kazniti i zabraniti im ulaz na stadione. Nama Srbima kao i ostalim narodima na Balkanu je bilo dosta 500 godina ropstva od strane Turaka i samo zelimo da zivimo u miru i dobro sa komsijama. Ni manje ni vise.

P.S Nadam se da ce moj komentar proci cenzuru (nadam se da nisam uvredio nikoga!!)

dan

pre 19 godina

Nije klub kaznjen zbog skandiranja nego sato sto su se razni predmeti ubacivali na teren zbog cega je utakmica bila prekinuta 10 minuta,Znaci ti prvi gore "DEMOKRATO" ,procitaj sta su ljudi napisali pa onda sudi.

cov

pre 19 godina

Na sta smo spali da nam u sopstvenoj drzavi skandiraju takve stvari. Gde su sad nevladine organizacije da reaguju na ovakve ispade koji se konstantno desavaju poslednjih godina od strane navijaca Novog Pazara.

pfc

pre 19 godina

Ja zelim da Novi Pazar udje u nasu prvu ligu, on to zasluzuje po potencijalu regiona i grada N. Pazara. Ali, tuzno je sta publika tamo radi, pa dajte dragi n. pazarci, urazumite se. Mnogo je lepse biti zajedno i prijatelji. Turska jeste delom na Balkanu, ali ovo jeste Srbija. Kome to nije jasno , moze da nadje bolje mesto i zemlju u kojoj ce da ostvari svoje zivotne snove. To vazi ne samo za sandzacke muslimane vec i za sve one koji misle da im je neka njima imaginarna draga drzava u glavi a ne u realnosti. U pamet se ljudi. Pa zar ne bi bilo lepo da nasa reprezentacija, bas nasi plavi, igraju i u N. Pazaru,a?
Nema tu cuda, nema tu nikakvog majoriteta, jednostavno dajte prednost realnosti a ne nekom glupom izmecarenju dalekim propalim carstvima.

Mirsad

pre 19 godina

Nije u redu da publika ne prisustvuje utakmicama, fudbal se igra zbog nas. Navijace koji prave probleme, treba pojedinacno kaznjavati. U zavisnosti od prekrsaja i dozivotnom zabranom prisustvovanja utakmicama ili zatvorom, ili i jedno i drugo. Klub novcano kazniti a za teze prekrsaje i oduzimanjem bodova i prebacivanjem u nizi rang.

DawgTS

pre 19 godina

Da naravno da nisam ocekivao nishta drugacije, nego ovo vezanje za Turke i to .... dobro sta da se radi, nekom minuti a nekom godine da skonta o chemu se radi kad smo mi u pitanju ... Pazar je nafudbalskiji grad u drzavi, najvishe publike i najvishe fanaticnih navijacha ... Zao mi je sto prolaze komentari koji prilicno nisu u vezi s onim sto se zove KAZNJENI PAZARCI ... Daleko od toga da je pravdeno jer sudeci po onome sto mi prolazimo na svakom gostovanju, ovo u Nishu je bilo samo kulminiranje onoga sto se zove nacionalizam, jer smo po prvi put doziveli da i uniformisana lica, sluzba koja je direktno pod drzavom, 'ladno napada i udara po nacionalistickoj osnovi ... Jedno je sigurno, neko je izbegavao ono sto se zove derbi sa radom i invalidima, ali eto toliko o onima koji osudjuju i kaznjavaju ... njima nek je na cast ... a mi koji zivimo za ovaj grad, za ovaj klub ... za ono sto se zove FKNP , idemo alje, jer sta nas ne ubije ojacace nas sigurno ....

P.S. Mir sa vama. TS89

Sandokan

pre 19 godina

Jedan sam od PRVIH u Torcidi Sandzak. Pogreshili smo, TACHNO. Kazhnjeni smo zbog nacionalizma ,TACHNO!!
Ali nije tachno da smo skandirali OVO JE TURSKA, vech OVO JE SANDZAK, i nismo skandirali UBI SRBINA vech UBI CHETNIKA!!
ALI KO JE U SRBIJI IKADA KAZHNJEN ZA TO DO SADA!! Gdje se god pojavimo PRVI NAS NAPADAJU.UBI BALIJU, Turchina razne grozote koje samo bolesni umovi mogu smisliti. Na Banjici smo morali odigrati utakmicu pod transparentom "PRAVOSLAVLJE ILI SMRT"!! Delegat ne smije da prekine mech!!
Pa ko ih kazni? U Subotici navijachi Spartaka upadaju u teren i jure nashe igrache?>????
Poginu chovek na utakmici Zvezda-Partizan, pogodjen iz RAKETE!!?? NISHTA!!
A VI kaznite Pazarce, to je najlakshe!
Ja sam dao predlog upravi da na prvom sledechem susretu u gostima ako im neko zapjeva "SRBIJA SRBIMA ,NAPOLJE SA TURCIMA" napuste teren, a videtchemo shta che savez onda odluchiti.
PAZAR U SRCU, SANDZAK DO GROBA--TS1989

BojanKG

pre 19 godina

A nas su kaznili (citaj Radnicki iz Kragujevca) tri utakmice bez gledalaca zato sto su posle utakmice na tribini gde su bili Djavoli nasli jednu flasu i jedan kamen! Ej, a u Beogradu pucaju na policajce na tribinama, ubijaju decka na stadionu i nema kazne!
Ma nas fudbal je cirkus zivi! Sramota!

This is not what I want to have in my country......

pre 19 godina

P sta si ti gospodine iz Sandzaka kad mrzis Chetnike? komunista ili fasista ? Jedino su tih dva ogranka mrzile Chetnike. Znasli ti uopste da je Srbija donela zakon o izjednacavanju prava Chetnika i Partizana i da su oni po zakonu Republike Srbije antifasisti i svako vredjanje Chetnika je po zakonu Republike Srbije vredjanje borbe protiv anti-fasizma i to se strogo kaznjava u ovoj drzavi!!!

Vladimir UE

pre 19 godina

moram da podsetim da pazarci na svakoj utakmici ispoljavalju mrznju i izazivaju incidente.ne treba da cudi revansizam,ali neka se ti torcidasi malo smire pa ce i njima i njihovom klubu biti bolje,to je jedino sigurno.i ne znam po kom osnovu treba da se tolerise identifikovanje raske oblasti sa turskom i poziv na ubijanje srba-sto je mnogo,mnogo je.Zivela Srbija

kizek

pre 19 godina

Opet dvostruki arsini u nasem fudbalu. Daleko od toga da odobravam spomenute parole, ali ljudi, na ostalim stadionima se takodje uzvikuju povici u kojima se ubija ovaj ili onaj, kolje se mal jedan mal drugi narod pa nikom nista. Najlakse je kazniti tamo neke indijance dok su ostali , pre svih bg navijaci, pod zastitom rezima(svakog!).

Miodrag

pre 19 godina

Sandokane, odlican komentar! Podrzavam skoro sve sto je napisano. Ipak imao bih sta i da dodam. Kao prvo ne mozes da poredis Baliste i Cetnike iz 2-og svetskog rata. Cetnici, u globalu, su bili regularni oslobodilacki pokret, dok su Balisti iskljucivo bili fasisticki pomagaci. Ipak i to mogu donekle da razumem posto su razne barabe i olos cinili zlocine u ime cetnistva u 90-im iako nisu i nemaju blage veze o istoriji. Isto tako, zasto se nalazite uvredjenim da ste Turci kada to niste? 'Aj ziv i zdrav bio.

horney.cg.boy

pre 19 godina

sandokane, jel tacno da je prije godinu dvije, kad je juniorska (djevojcice 87god) zenska reprezentacija u odbojci igrala protiv turske na turniru u n.p., njihov autobus kamenovan, a da je publika (puna sala) navijala (sa zastavicama i parolama) za tursku vrijedjujuci nase djevojcice... nemam nista protiv muslimana, al sto je mnogo-nije malo ;o)...

Domorodac

pre 19 godina

Bio sam s ekipom omladinaca u Novom Pazaru, docek je bio prijateljski, u klubu su nas lepo primili, ali su nas DECA gadjala s tribina, morali smo da sedimo na klupi da nas ne bi pogodili u glavu. Nije ovo znaci prvi put...
Slazem se da treba kazniti svaki klub ciji navijaci vredjaju bilo cije dostojanstvo, versku ili nacionalnu pripadnost, bez obzira kome pripadaju. I da pravi navijaci i gledaoci ne bi trebalo da ispastaju zbog toga, ali onda neka klubovi paze koga ce pustiti na stadione (primer Engleske).

RRR

pre 19 godina

To pravoslavlje ili smrt nije bilo namenski pravljeno za vas,vec je to parola koju navijaci Rada inace imaju.Nevidim nista lose u tome da navijaci pravoslavne veroispovesti u pravoslavnoj drzavi imaju takav transparent.Nemoj da koristis neupucenost drugih citalaca.Takodje si precutao druge poruke koje ste upucivali,vezane za Tacija.Kazna jeste preostra,a svima je jasno da nadlezni zele da izbegnu incidente koji bi nastali u narednim utakmicama,npr.Vozdovac,Rad.Zato su vas i kaznili.

Buki Austrija

pre 19 godina

Smatram da je bogastvo svake zemlje raznolikost u etnoloskom i kulturoloskom smislu.U tom pogledu Novi Pazar smatram za jedan od bisera nase Srbije!Mesto gde bi trebale da se odrzavju ekskurzije, da se djaci uce raznolikosti na tako malom prostoru
da uporede lepote Sopocana i orjentalne kulture centra i bazara Novog Pazara,da imaju predavanja i susrete sa kaludjerim i hodzama i da nauce koliko zivot u multietnickoj sredini moze da obagati dusu i
mozak!Nazalost ,licno sam bio ucesnik sportskih dogadja,gde sam najsurovije vredjan po srpskoj osnovi u mojoj Srbiji tj.Novom Pazaru od navijacke grupe "Ceceni"!Licno sam intervenisao usavsi u publiku izazivajuci prekid utamice!Pored svega toga optimista sam i zelim da verujem da su to samo navijacke strasti i da u stvarnosti zivot u Sandzaku dobja notu jedne evropske regije!ziveli Sandzaklije(Srbi i Muslimani)uz cevape i gibanicu!

Almir

pre 19 godina

Dokle ce normalan narod (bilo koje vere, nacije...) da ispasta zbog raznih problematicnih likova?
Ako su vikali "ovo je Turska" - gnusam se!