Sreda, 23.03.2005.

09:55

Vlast očekivala antisemitski ispad

Potpredsednik Vlade Srbije, Miroljub Labus, kaže da je vlast očekivala antisemitsku akciju "nekoliko meseci unatrag".

Izvor: B92

Vlast oèekivala antisemitski ispad IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Sale

pre 19 godina

Neki pominju SPC, sprsku vladu i Ausvic (iskreno nevidim nikakve veze sa ovom temom a ipak je poruka objavljena) ako je tako onda bih i ja pitao ko je Srbe udostojio posete prilikom komemoracije zrtava u Jasenovcu?

Happy End

pre 19 godina

Ova zadnja vest me narocito boli jer sam rodjen u Negotinu. To je zaista vrlo tolerantna sredina jer ima puno nacija, oko 60 % su Vlasi i zadirkivanja je bilo samo u vicevima i salama. Sada zivim u Amsterdamu gde je vise od 50% alohtonih, stranaca znaci, a provokacija ima samo kada navijaci Ajax-ovih rivala neznaju sta ce drugo. Verujem da ce makar u Negotinu policija brzo resiti stvar jer je to mali gradic u kome je tesko bilo sta sakriti.
Sloba

Don Quijote

pre 19 godina

Antisemitskih poruka, grafita i delovanja ima svugde pa eto ima i kod nas. Ono sto mene cudi je svakako to da se nije tolika prasina dizala kada su se pojavljivali grafiti: "Madjari napolje" ili "Cigani napolje" sto je isto toliko odurno i odvratno kao i ovaj akt protiv Jevreja. I iako je bilo recimo slucajeva i fizickih nasrtaja na Rome na primer, preko toga se prelazilo samo tako, a danas eto, neko se usudio da dirne u Jevreje.
Da se razumemo, ni u kom slucaju ne odabravam bilo kakav vid netolerancije prema bilo kom nasem sugradjaninu bez obzira na njegovu nacionalnu i versku pripadnost, samo mi je moram priznati pomalo muka od tolikog "uznemirivanja javnosti" kada neko pomene i J od Jevreja.
A sto se B92 tice, pa sama cinjenica da su protiv ove stanice oni kojima smetaju i Hrvati i Cigani i Muslimani i Siptari i Bog otac dovoljno govori da je B92 na pravom putu.
A sto se samih grafita tice, pa nista, lepo su navatali one koji su pisali i lepili, pa ce znati i ko ih je poslao i zbog cega ih je poslao to da rade i da nas brukaju po celom svetu. Zakone hvala Bogu imamo, zatvore takodje, krompir i kukuruz u Padinjaku treba da se okopava i gotova stvar. I da ne izlaze dovoljno dugo da im se lepo, brate mili, ohlade usijane mentalno retardirane glave i- mirna Backa.

Nemanja BGD

pre 19 godina

Kao što postoje dobri i loši Hrišćani, tako postoje dobri i loši Jevreji, dobri i loši Muslimani itd.
Umesto što dopuštamo da nam mediji mažu oči svakom temom koju serviraju, zašto se svi ne okrenemo svojim porodicama, prijateljima, poslu? Tek kada većina ljudi u Srbiji shvati šta treba da im budu glavne preokupacije, i kada nauči da kaže: "Dobar dan, hvala, izvinite, izvolite i sl." biće nam malo bolje. Tek tada će se stvoriti osnova za bilo koju vrstu napretka. Mislite o tome.

Mile

pre 19 godina

Ispisati grafit na nekom zidu na brzinu nije nikakav problem, a zalepiti stotine, ili koliko plakata po gradu, to je vec malo teze ostati neprimecen.
Ako se danas lako hvataju oni koji ne izdaju racune, pa im se radnje zatvaraju, kako je onda moguce da se ne zna ko je izdao nalog da se stampaju plakati takvog sadrzaja, a obaska "neprimeceno" lepe po gradu.
Koza mi se jezi pri pomisli u kakvoj drzavi zivimo.

Expert za antisemite

pre 19 godina

Šta možete da očekujete u državi frustriranog naroda kome su svi drugi krivi za sopstvenu nesposobnost. Nije važno da li su to Hrvati, muslimani, Arapi, Jevreji, Albanci, Slovenci, Amerikanci, Nemci, Englezi, Venerijanci, ... i da ne nabrajam više naše "neprijatelje".
Ovaj čin ispisivanja poruka je suštinski antisrpski i po svom antipatriotizmu može da se meri samo sa istupima onih nesretnih radikala. Ovo je toliko izdajnički čin da sumnjam da su to mogle da urade i neke organizovane grupe ubačene iz susednih država, sa ciljem da bi nas kompromitovale pred svetom i prikazale kao poslednju oazu neskrivenog i nesankcionisanog fašizma.
Ipak sam bliži stavu da je to bila akcija nekih "likova" odavde, kojih, teško nama, ima dosta u Srbiji.
I sada će se sve zataškati i ispašće da su to dva retarda, navodno, na svoju ruku uradila. Pričam ti priču! Ovo je sve bila jako dobro smišljena i organizovana akcija koja je, kao i u slučaju paljenja džamija, potekla iz sedišta nekih stranaka i pokreta koji redovno drže tribine po fakultetima! Jer ti koji su šarali po zidovima nikako nisu mogli da smisle tako jezgrovite poruke, što znači da su jadnici samo pisali ono što im je neko prethodno napisao na papiru.
A to kako da neko može da lepi fašističke plakate i ispisuje odvratne poruke u samom centru grada je priča koja se uklapa u tezu da velika većina stanovništva upravo podržava sadržaj poruka.
Pokušajte da u strogom centru Beograda napišete grafit koji bi glasio otprilike: "Ratko Mladić je ratni zločinac i kukavica koja se krije!", i na pola rečenice će na vas skočiti barem desetak pandura i 20-tak "savesnih" građana.

A.L.

pre 19 godina

Kao Jevrejin koji je rodjen i zivi Srbiji zelim da izjavim zadovoljstvo i zahvalnost zbog ogradjivanja prethodnih komentatora od pisanja antisemitskih parola po Beogradu. Svetski mocnici koji su nam svima naneli bol i patnje u prethodnoj deceniji su izrodi jevrejskog naroda i svi ovde smo podjednako bili njihove zrtve, bez obzira na to kom narodu pripadamo. Svaki narod ima svoje crne ovce koje su ga osramotile. Nadam se da mi se nece zameriti ako kazem da to vazi i za srpski narod.

igor

pre 19 godina

Najvise raduje ostra osuda ovakvih ispada od strane SPC i poziv na ljubav i mir medju ljudima od strane Arhijerejskog Sabora.
Uzas!

Johnny

pre 19 godina

Kad Jočić izjavi nešto, kao da kaže "ljudi, pa i ja sam bio takav, a vidite dokle sam dospeo".
Stvarno žalosno, takav prestupnik na čelu Policije.
Gde li će završiti ovi što su lepili poternice protiv B92: u DSS sigurno.

DOgnjanovic

pre 19 godina

Vlado, vlado, sto si ocekivala. zar ti ne znas za bolje spreciti nego leciti. Evo ti balavci sto su lepili plakate protiv B92 i ispisivali antijevrejske parole su uhapseni. Hvala svima koji su doprineli njihovom otkrivanju i hapsenju. Kazniti za primer da se slicni ispadi ne ponove.

milica pesic

pre 19 godina

Zasto se ne oglasavaju (srpski) intelektualci!? Zasto se ne oglasava Srpska pravoslavna crkva!? Mogao bi ovo da bude trenutak za njihovu kanosu. Kolika je njihova odgovornost za ksenofobiju, nacionalizam, antisemitizam, homofobiju...koje ocito nisu nestale sa Milosevicem.

goran (francuska)

pre 19 godina

Nisu to srpska posla i ako se to desava u Srbiji. Ton, terminologija i nacin su cista kopija toga sto se moze videti i cuti na zapadu i to ne moze biti slucajnost. Uvek ce se naci par budala spremnih da prihvate sve i svasta i da lepe plakate (za to ne treba neka posebna intelegencija, naprotiv), ali to nije slika srpskog naroda, barem sto se Jevreja tice. Srbi prema Jevrejima cak gaje posebne simpatije zbog svih patnji koje je taj narod doziveo i preziveo. A sto se tice nasih Jevreja, licno zelim da im se zahvalim na dostojanstvenom drzanju i zato sto su bratski delili nasu sudbinu najtezim trenucima, kad su nam svi okretali ledja. Ponosam sam sto sam Srbin, ali se stidim tih maloumnika koji su lepili uvredljive plakate sa otrovnim porukama i time se ni malo manje ne osecam uvredjen nego da sam i sam Jevrejin. I da samo jedan stoji iza svega toga, previse je!

Mladen, TX

pre 19 godina

Da je pojava zabrinjavajuca nema sumnje, ali da smo usamljen slucaj - nismo. Radi se o tome da je zapanjujuce koliko npr. ta neradnicko-alkohlicarsko-bezubo-nehigijenska bratija u Srbiji slici istoj takvoj ekipi ovde u USA. Naime i njima su ovde po tzv. crvenim drzavama glavni uzroci svakojake bede (a samim tim i najmrzi neprijatelji) Jews, Niggers and Commies. Hocu da kazem da takva populacija postoji maltene svuda, i dokle god pisu grafite i laju (sto im je ovde dozvoljeno jer se ne moze ogranicavati pravo govora i misljenja) - nije strasno. Svaki maligniji oblik extremizma treba leciti brutalno, brzo i efikasno (u cemu su amerikanci vrlo beskompromisni)

Sumljičavi

pre 19 godina

Ovolika polemika ni oko čega već drugi dan postaje krajnje sumljiva. Potpuno marginalni ispad grupice "bilo-kojih" (pa ljudi, zidovi po svim gradovima u svetu su išarani razno-raznim parolama, danas na običnom PC-iju svaka budala može da ištampa 100 plakata za 5 minuta, a lepak za tapete ne košta ni pola dolara), koji su to napravili najverovatnije iz večernjeg zezanja, možda i uz gajbu piva. Izgleda mi da tu halabaku ni oko čega podgrejavaju baš oni koji su se našli kao tema na tim plakatima ili zidovima ili čemu li već. Grupica od pet-šest budala zeza celu naciju već dva dana. Ovi polemičari "branitelji" demokratije i ne znam ti ja čega sve (mi koji ovde živimo smo "debili" za njih, posebno za ove belosvetske tatine i mamine sinove po skupim fakultetima u inostranstvu) po ovim stranicama sami sebi upadaju u kontradiktornost... alo, "dežurni" dušebrižnici, o'ladite malo!

Kristalnacht

pre 19 godina

Sta mislite da li je neodlazak srpskih drzavnih i crkvenih velikodostojnika na komemoraciju (parastos) u Ausvic ohrabrio ili obeshrabrio ove "srpske" aktiviste? Iz izjave vicepremijera Labusa da se naslutiti da cilj plakata nije sirenje antisemitizma vec predstavljanje Srbije u jednom takvom svetlu. To je ipak u protivurecnosti sa vescu da su uhvaceni maloletnici. Njihovo antizapadno opredeljenje govori da oni nisu deo neonaci pokreta Evrope vec nesto autohtono, domace i verovatno blisko prozilotskim strujama.

Dusko

pre 19 godina

Ne treba preterivati u osudama i tako pridavati znacaj objektivno beznacajnim likovima kojima ja mesto kod psihologa, ocigledno je da imaju ozbiljan problem u glavi.

Zoran

pre 19 godina

Bravo za vlast. Oni su ocekivali. Doduse nisu sprecili.
I mi svi ocekujemo da nam krene na bolje. Hocemo li, uz ovakvu vlast, docekati?
Jedna sramota vise ili manje nece mnogo promeniti sliku o nama u svetu. Odavno smo na losoj poziciji i to zasluzeno.

lala

pre 19 godina

Pa ako je vlada vec imala nagovestaje ili je znala za to, pa zasto onda nije pravovremeno odreagovala?
I to je isto tako njihov posao kao i ostali poslovi koje vlada slabo radi!

Trifun

pre 19 godina

Kao sto vidimo, i medju citaocima ovog sajta nadje se onih koji kazu "nisam rasista, ali Jevreji su...", a bogami i onih koji misle i gore. A kad neko kaze "Srbi su...", onda se takvi sigurno najglasniji bune. Oni mi ostavljaju jos bljutaviji ukus od ovih koji lepe i pisu gnusobe po gradu. "Drzavu" da i ne pominjemo -- Labus je znao, ali nista nisu uradili; zasto? I znaju ko iza toga stoji, ali nece da kazu; zasto? I to je orkestrirano iz inostranstva da narusi ugled zemlje, koji je netom popravljen; zasto? I otkud mu uopste ideja da je ugled zemlje popravljen? Sve vise podseca na svoje koalicione partnere, a time sve vise i na slobisticku retoriku... Otuzno, odvratno, opasno...

Nenad

pre 19 godina

Svima je lako da okrivljuju Srbiju za primitivizam, nacionalizam i bog zna sta. Sve dok takvi ljudi zive u ovoj zemlji bicemo tu gde smo.

Linux4ever

pre 19 godina

Lako je lepiti glupave plakate i pevati patriotske pesme po kafanama ali oni za drugo nisu ni sposobni, samo time urusavaju ugled sopstvene zemlje. Ja verujem da ce svetski mediji ovome posvetiti paznju kao i uvek kada je u pitanju neka negativna pojava u Srbiji. Onda se postavlja pravo pitanje:"Ko su zaista neprijatelji Srbije?". Neka razmisle malo o tome...(ako su u stanju uopste da razmisljaju o bilo cemu)

zabrinuti

pre 19 godina

Istina je da Jevreja i crnaca kod nas ima malo, ali svojim ocima sam video da kad oni pocnu da se bore za svoj domen delovanja ostali bivaju zbrisani. I kada je rec o toleranciji treba da vidite kako ti isti napadaju one koji su istina za volju imali veze sa proslim rezimom ali takvih je u Srbiji sigurno preko 60 posto. I obzirom da je Srbija u intelektualnom mraku i ekonomskoj bedi obican i prosecan Srbin to delovanje ne moze ni da vidi ni da shvati. Ja nisam ni rasista ni nacionalista ali se pitam da li Jevrej i Hrvat u najvisim drzavnim institucijama stvarno mogu vole moje zemju.Na osnovu onoga sto vidim zabrinut sam...Draze bi mi bilo da sam glup i da ne vidim nista.

IvanS

pre 19 godina

G-din Jaksic kaze "Iza toga stoje organizovane snage drzave". Pitam se da li je ovaj covek svestan svojih reci? On za ovaj akt optuzuje drzavu. Sta onda da kazemo kad nam optuzbe stignu iz inostranstva?

Nenad

pre 19 godina

Ma, to su dela iskompleksiranih kretena koji se vrte oko priglupog nazi skinheads pokreta. Ima ih i u Novom Sadu u kafani koja se zove Dvoriste. Tu se oni druze, napijaju, nose kukaste krstove, a povremeno im u posetu navrate i gosti iz Nemacke u besnim kolima i pujdaju ih glupavim pricama i Hitleru i sl. Verovatno i tutnu kojih 50€ pa ovi fotokopiraju nesto i eto ti...

Mister No

pre 19 godina

Dakle na zapadu je sve lošije i lošije i Vi ste odlučili da se vratite u lepu zemlju Srbiju. Evo mogućeg scenarija:
Vraćate se... Vaše dete od 16 godina je u školi gde ga u školskom dvorištu štiti školski policajac. Drugar Vašeg deteta izlazi iz školskog dvorišta po užinu i biva napadnut bez povoda od grupe nasilnika (njegovih vršnjaka). Šta se desilo pročitajte ovde: (www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=17&nav_id=164506&nav_category=12).
Vi kažete na to: "Dobro, dešavalo se to i na zapadu a i gorih stvari. Dobro je da je moje dete živo i zdravo!". Ministar prosvete i sporta odluči da se zbog nemilog događaja održi javni čas ljubavi i tolerancije u svim školama u Srbiji. I tokom "održavanja" toga časa u Knez-Mihajlovoj usred Beograda izboden (opet nožem) 16-godišnji dečak (www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=21&nav_id=164784&nav_category=12)
Sreća, preživeće dečak, pa ste i Vi i vaše dete odahnuli.
Ipak, Vaše divno dete je upalo u loše društvo i počelo je da gleda intenzivno TV Pink i da se zaglupljuje. Počelo je da oseća netrpeljivost posebno prema Jevrejima i Ciganima i krenulo da piše neke grafite (www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=22&nav_id=164838&nav_category=12)
Šta ćete Vi da uradite po tom pitanju? Odlučujete da postupite kao ovaj gospodin ovde (//www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=19&nav_id=164672&nav_category=16)
U redu, rešili ste se prodajam Vašeg deteta i sada odlučujete da napravite novo. Žena Vam je trudna i treba da se porodi i Vi se odlučujete da je smestite u bolnicu i da se porodi carskim rezom. Ni ne slutite šta sve može da se desi (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=17&nav_id=164467&nav_category=12)
Društvo Vašeg prvog deteta, koje ste iz besa prodali, ne zadovoljava se samo pisanjem antisemitskih grafita već kreće u direktan napad na Cigane (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=22&nav_id=164886&nav_category=12)
Zločinci su pobegli i pripremili se za navijački doček svojih vršnjaka iz Zagreba na košarkaškoj utakmici Partizan-Cibona. Partizan pobeđuje, ali željni osvete zbog batina u Zagrebu dešava se tuča i opet radi magični nož (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=20&nav_id=164737&nav_category=16)
Vi ste ogorčeni situacijom i proklinjete sve živo što ste se vratili u Srbiju! Vaše novo dete je malo naraslo i učiteljica ga vodi na ekskurziju po divnoj nam Srbiji. Kad ono... (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=19&nav_id=164666&nav_category=12 i još jedna slična http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=20&nav_id=164699&nav_category=12)
Obliva Vas hladni znoj. Zabrinuti ste za zdravlje Vašeg deteta. Imate li para za lečenje? Prebrojavate Vaše pare koje čine Vašu platu i računate hoćete li imati za hleb kada platite detetu ekskurziju jer Vaša zarada izgleda otprilike ovako (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=21&nav_id=164786&nav_category=9). Podsećam da je kurs eura prešao 80 dinara.
Inače, ove sve vesti su istinite i javno potvrđene i desile su se u neverovatnih zadnjih 7 dana!
Šta zaključujemo? NOŽ radi u Srbiji u sve 3 smene neprekidno. Srbija je jedna crna rupa koja usisava i ono malo pameti što je ostalo u jednu tačku bez dimenzija iz koje ništa ne izlazi. Glupost je potpuno preovladala. A bogami SPC je trenutno na vlasti i šapuće na uvce zvaničnicima šta se sme, a šta ne sme i oni još ponosno kažu "I crkva treba da se pita!" (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=11&nav_id=164058)
Mislim, stvarno... Vraćate se? Bravo za Vašu hrabrost (ili glupost)!

Vojislav YVR_BGD

pre 19 godina

Zasto bi pravoslavna crkva osudjivala napade na jevreje?? Ta pravoslavna crkva je ona koja i podgrejava takva antisemitska orgijanja gomile manijaka sa pola grama mozga.
Pa poslusajte samo govore crkvenih velikodostojnika na tribinama na Masinskom fakultetu (sramota me je da sam tamo diplomirao). Pravoslavna crkva cini sve da bi izolovala Srbe od sveta, a jedan od nacina je i da se svet otera od Srbije upravo ovakvim budalastinama.
U Srbiji postoji zavera SPC, SPS, SRS verovatno i dobar deo DSS-a i naravno dezurni "intelektualci" tipa Cavoskog & CO. kojima je samo jedan cilj: da Srbija nikad ne bude deo Evrope, i da ostane u mraku u kome oni tako dobro zive.

Mihailo

pre 19 godina

Kao Srbin želim da se izvinim svim pripadnicima jevrejske nacije i kažem da su mi svi kulturni i normalni ljudi bliži i draži nego bilo koji od ovih "veliko-srba"

Igor

pre 19 godina

Mi Srbi imamo mnogo vise slicnosti sa Jevrejima, nego sa skoro svim hriscanima na svetu. Samo sto su Jevreji stariji narod od nas, pa su imali vremena da se reorganizuju i da pocnu slozno da prave svoju drzavu iz pocetka, a mi izgleda jos nismo zavrsili ni onu fazu raspadanja! Ali... To je tipicno srpski! Umesto da razvijamo prijateljstvo sa Jevrejima (kao slicnim, ali iskusnijim i ocigledno uspesnijim u zadnje vreme) i da od njih naucimo kako se treba odupreti pritiscima iz sveta - mi uporno srljamo u propast i jos zelimo da od njih napravimo neprijatelje! Ja ne razumem kakve su to patriote, ti ljudi koji lepe ove plakate protiv svih zivih na ovom svetu! Koje su to patriote kojima ni sami Srbi nisu po volji! Te ne valja im Madjar, te ne valja im Hrvat, ni Albanac, ni Jevrejin, ni Nemac... A ni vise od pola Srba im nije dobro! Jedino im je "tata" Sloba po volji! Izgleda da kod nas jos uvek ima citavih hordi "spavaca" koji cekaju da ih GURU pozove i da stupe u akciju... Nadajmo se da se to nikad nece desiti.

Sasa

pre 19 godina

Ti ljudi nebi da saradjuju sa zapadom. Znaci ako neces sa zapadom, s kim bi, pa istokom. Ovi ljudi bi hteli umesto da pripadaju Evropi, gde je Srbima mesto, oni hoce u Otomansko carstvo gde su "zivi zavideli mrtvima". Kakvi su to Srbi koji hoce opet da stvore Otomasko carstvo.

kapirate?

pre 19 godina

To je bio nestasluk jednog mladog coveka...rekao bi neko. Ali, ovo je ipak ozbiljno. Zato, moramo stvari isterati do kraja i postupiti po zakonu, odnosno prekrsioce kazniti. Ako to nismo u stanju da ucinimo, neko ce morati to da ucini, pre ili kasnije.

Драган

pre 19 godina

Жао ми је што је већина Јевреја отишла са Дорћола, из Београда и Србије, али узрок томе је пре свега био немачки фашизам, од кога нисмо били поштеђени ни ми Срби. Овај град и држава су најтоплије дочекали и несебично помогли и Јеврејима и Србима када су 1992. године бежали из БИХ у којој су се тада окупили и антисемитски и антисрпски терористи са блиског истока и западне Европе. У наредној деценији из Србије су бежали и Јевреји и Срби пре свега из економских разлога. Када би број припадника неке мањине био мерило права која иста ужива, онда шта рећи за права Срба који нема у Израелу?

Templar

pre 19 godina

Mislim da je pravo ime organizacije Nacionalni Front iz razloga sto sam posedovao casopise koje su oni izdavali pod imenom Nacionalni Front. Ta organizacija nema veze sa politikom jer su isto blatili Milosevicev rezim da je pun Jevreja a slogan Srbija Srbima je prisutan vec vise od deset godina!
Ovakvih i slicnih organizacija ima svuda u Evropi i sve manje vise komuniciraju jedne s drugima a najekstremnije su one u Engleskoj gde je i procenat antisemitizma najveci u Evropi!

marica mijatovic

pre 19 godina

Pa ako je ocekivala, zasto nije uradila nista da to spreci,ili se mozda boji da ce jednom biti uhapseni zbog toga kao Milan Obradovic. Oni su to ocekuvali, ali im je i odgovaralo da "malo" nacionalizma "iscuri" svaki dan kako manjine ne bi zaboravile gde su.

Spustite loptu

pre 19 godina

Neki kreten je napisao ovo saopstenje i grafite a vi sad po celom narodu. Nemojte mene u isti kos. U Jasenovcu su nam kosti zajedno naslagali sa Jevrejima i znam da Srbi ne misle tako. I ja sad mogu da izadjem i napisem ili odstampam na kompijuteru saopstenje, Pobiti sve Srbe i.... Kakav ce Vam onda komentar biti, da li mislite da ce se povodom toga oglasiti Kofi Anan. Smatram da se preteruje sa ovim, jer onaj koji stoji iza ovoga je bas to i hteo, medijsku i paznju javnosti. Bravo naseli ste, a sad spustite loptu.

Ivan

pre 19 godina

A kako se to definisu "Srbi", jel' po stepenu genetske cistoce? Em sto smo se doselili na Balkan od negde drugde (gde smo se mesali sa lokalcima), em sto smo se onda pomesali sa novim komsijama, em nam onda sedose Turci na grbacu, pa se zasigurno i sa njima izmesasmo. A i to je samo vrh brega. Zato dajte, ne budalite.
A ostali, ako ima dokaza da je to "neko" organizovao, onda ajmo da ga sprovedemo na sud, a ne ovako da se pusto naglaba. U suprotnom zakljucak mora biti da se tu radi o vrlo maloj grupi bubuljicavih debila (u najgorem slucaju), kojih ima u svakoj zemlji. Ako niste zapazili, i u Zapadnoj Evropi ovakva vrsta ispada je u vrtoglavom usponu, tako da to ne znaci da smo losiji od njih samo po sebi. Pa da nam je zamlja i najdemokratskija i najliberalnija na svetu, pa opet bi se nasao neki debil.
A to da smo debelo konzervativna zemlja, to stoji. I da bi bilo mnogo bolje da se to promeni, i to stoji. Samo ne treba mesati babe i zabe.

Gradjanin

pre 19 godina

Bravo za klince iz DS! Odmah su prekrecili te idiotarije. Vazno je jasno i glasno pokazati da stav o takvim glupostima koje samo stete Srbiji.

Vojvodjanka1

pre 19 godina

Koliko je ispranih mozgova u zemlji! Zar to nije moglo da se predvidi kao rezultat razuralenih ratnih huskaca? Zar zaista u ovoj zemlji postoje ljudi, koji su na vlasti da misle da ce proci bez nekih posledica sve ono sto je radjeno, nije radjeno ili je tolerisano za sve ove godine? Imam jos pitanja ali znam da nema odgovora u ovoj zemlji. Sve sto je moglo da odgovori ili je umrlo ili otislo iz zemlje. Malo je onih koji su tamo ostali i veruju da se nesto moze promeniti.
Promena moze nastati samo onda kada nastane promena u glavama ljudi. A koliko vidim iz svega sto se dogadja trebace jos mnogo vremena da prodje, da se izrodi jos mnogo generacija da bi se iskorenilo zlo.
Na zalost uglavnom su to promaseni mladi ljudi, koji ne stvaraju porodice jer misle da to nije potrebno. Koji zive na ulicama, u kaficima, nocima muljajuci svoj zivot.
To je sve rezultat "rada" drzave, drustva i porodice.
I sada se neko cudi sta se desava?

Jeremija

pre 19 godina

I ja tvrdim da je sve to isplanirano. Samo se postavlja pitanje ko to planira i organizuje? Kome je cilj da srpski narod prikaže antisemitskim!?

marica mijatovic

pre 19 godina

LEGALISTA ILEGALNOM LEGIJI LEGALIZUJE LEGITIMITET.
Svetlo na kraju tunela vide optimisti,ali svetlo na kraju tunela vide i oni koju su na samrti. Izgleda da nase svetlo predstavlja ovo zadnje pod vladavinom sekte ciji se clanovi ne mesaju jedni drugima u posao i tako vladaju dugo,dugo...
Izgleda da u ovoj drzavi je jedino kriv Djindjic i to iz 2 razloga:
1. zato sto je hteo evropsku Srbiju i
2. zato sto je onako nesmotreno naleteo na metke dok su ljudi u dokolici pucali u vrata Vlade. A mozda niko nije ni pucao, nama se samo pricinilo. Bice da jeste.

Zoran Popovic, NYC

pre 19 godina

Molim vas, u celom svetu su antisemitske poruke po zidovima i nekakvi plakati dnevna realnost. Hriscani ce uvek imati podsvesni konflikt sa Jevrejima, a u ime davne istorije.
Pridaje se previse znacaja tome, treba to sve prekreciti sledeceg dana i nastaviti po starom. Naravno, policija mora da pokusa da nadje krivce kao sto traze krivce za, znate, pljacku trafike ili tako nesto slicno.
Sa socijalnog aspekta, antisemitizam je vise kao neka moda kod ispraznih mozgova i fasistickih ... Ti ljudi ni ne znaju o jevrejstvu pa i hriscanstvu - toliko su .... Mrznje ima svuda i to mnogo vise nego u Srbiji gde dva puta godisnje se lepe plakati i ruse spomenici.

kosta

pre 19 godina

Normalno je da treba najostrije osuditi ove antisemitske ispade.Ovakve gluposti nanose stetu pre svega srpskom narodu i dobro dodju pojedinim dusebriznicima koji se uznemire kada se situacija u Srbiji smiri. Srbi su uvek mirno ziveli sa Jevrejima i tako treba da ostane. Jedno od najjezivijih stratista u 2. svetskom ratu je Jasenovac, a to je zajednicka grobnica i Srba i Jevreja. Samo je problem sto se o stradanju Jevreja u njemu sve zna, a o stradanju Srba gotovo nista.
Antisemitizam je jedna od najgorih pojava u savremenom svetu i to treba isticati uvek.Ali, mislim da treba progovoriti i o stradanju drugih nacija i da to ne treba a priori proglasiti za nekakav nacionalizam.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Pa to je smisljena i dobro organizovana akcija onih politickih i mocnih organizacija koje bi radije videle Srbiju na orijentu u savezu sa nazadnim i zatucanim Iranom, Sirijom, Libanom i Libijom nego sa zapadom odnosno EU i naprednom, liberalnom civilizacijom. Skandal, iz Srbije su Jevreji tokom 2. svetskog rata skoro potpuno nestali, jos treba ostatku da solimo rane...sramota. Ljudi smo.

vladimir

pre 19 godina

Interesuje me da li su se oglasili Kostunica, patrijarh Pavle, Amfilohije, SRS i SPS. Ako jesu, zasto to nije objavljeno na B92, a ako nisu, mislim da je odgovor na pitanje zasto se ovakve stvari desavaju ocigledan.

JEVREJIN

pre 19 godina

Nije ni cudo sto su gotovo svi jevreji i otisli iz Srbije. A vama ostavili Dorcol u amanet da po njemu skrabate gluposti i lepite lose ideje.
Smrt fasizmu!

Mislilac

pre 19 godina

Sklon sam zaključku da je sve to oko lepljenja tih plakata preterivanje. Od buve se paravi slon. To su sve marginalne pojave na rubu društvenog života i uopšte ne zaslužuju da imaju takvu medijsku pokrivenost i da se razvija tolika polemika. Takav incident je ravan jednoj običnoj krađi slatkiša u nekom marketu i stvarno nije vredan pažnje. Osim ako mediji od toga ne žele da prave biznis što je izgleda povodom ovog incidentića i slučaj.

meta-medved

pre 19 godina

Zasto se sada sve svelo na antisemitizam? Pa i meni je kao Srbinu jos vece zlo nacinjeno kad cujem da su mi se ovakvi stvorevi kace kao sunarodnjaci. Te gnjide su ubijale i Srbe. Takvi su ubili i Djindjica i Curuviju i takvi su na smrt premlatili decaka ispred skole. To nisu nacisti. To su isfrustrirani, dokoni maloumnici iz neobrazovanih porodica koji gledaju da nadju bilo kakav povod da bi sebi kreirali zrtvu.
Narode, zakon u ruke, jer i vi sutra mozete postati njihova zrtva ako pomisle da ste ih pogledali popreko.

komunista

pre 19 godina

Protiv nacizma se treba boriti i edukacijom, i povecanjem opsteg kulturnog nivoa i socijalnim merama. A kad ne ide lepim, onda se uzme batina i udri bandu. Ako ne razumeju normalan jezik, sigurno ce razumeti jezik cizme i pendreka.

Goran

pre 19 godina

Polako, ljudi ... ne shvatate da je ovo sto se desava u stvari dobro, sta vise - odlicno. Idemo putem kojim je isla i Nemacka. Evo, sad smo vec stigli do neke 1936. godine. Jednog dana cemo stici i do 2000. ... uskoro, negde oko kalendarske 2069. godine. A, mogli bi i da promenimo kalendar tom prilikom, za inat celom svetu.

Sale NS

pre 19 godina

Osudjujem svaki vid fasizma i razima u Srbiji. Fasizam je pobio preko milion Srba i vise miliona Jevreja; fasisti su nam dakle zajednicki neprijatelji i drzava po tom pitanju treba jedinstveno i odlucno da odgovori. Najvise bih voleo da znam ko stoji iza anti-semitskih parola.

Marlena

pre 19 godina

Zahvaljujem se B92 na dugogodisnjoj borbi za demokratiju, pravicnost, objektivnost, istinu, sve pozitivno sto vasa glasila zastupaju. Ova desavanja dokaz su da se nije predaleko stiglo i da je dug put do pravih, nazalost, kod nas, izgubljenih vrednosti kao sto su postovanje, uvazavanje, tolerancija, potreba da budemo bogatiji i za ono sto nismo mi sami. Najgore je sto sve ovo predstavlja novu kap u moru problema zbog kojih je Srbija stalno na vrhu svjetske liste prozivanja.
I vi, i ja, i nama slicni mozemo samo istim putem i to je jedino oruzje kojim se ovi mali, ograniceni, zli jadnici mogu pobijediti. Jer zaista su jadni, siromasni i uskraceni oni koji ne vide dalje od svog nosa i koji su nesposobni da vide, cuju i vole. Razlog vise da svoju decu, jevrejsko hrvatsko srposkog porekla, ucim da vole ljude prema tome kakvi su, a ne tko su; da vole zemlju u kojoj zive i da postuju svoje korene i poreklo. Treba da cene bogatstvo svog porekla, kultura i razlicitosti koju u sebi nose.
S postovanjem
Marlena

Ognjen

pre 19 godina

Zanimljiva izjava:"Vlast ocekivala antisemitski ispad " Sad mi je jasno, zasto je sve proteklo mirno. Jedni su ocekivali, a drugi su, da ne bi razocarali one prve, legalno kako ih je Bog dao, sprej u sake, pa pisi, lepi, ne brini niko nece da te dira! Na ovo se i Nebojsa Krstic prevce u grobu.

Goran

pre 19 godina

Isto kao sto nikome necu dozvoliti da me optuzi zbog Ovcare (gde nikada nisam bio, niti znam gde se tacno nalazi) samo zato sto sam Srbin, tako se protivim i histeriji protiv Jevreja samo zato sato su iste veroispovesti i nacionalne pripadnosti kao oni koji su iz inostranstva naredili i pruzili logistiku svoj onoj nesreci koja nas je snasla od 1991. do 1999. godine. Imam kolegu na poslu, Jevrejina koji se daleko vise stidi Sorosa, Olbrajtove, Rubina, Holbruka, Vizela i ostalih nego sto ih ja prezirem. Da nisam imao cast da ga upoznam i srecu da saradjujem sa njim, mozda bih i ja danas imao neke predrasude i pisao one grafite. Dame i gospodo "grafitopisci", ne postoji dobri i losi narodi, postoje dobri i losi ljudi!

dj

pre 19 godina

Gospodin Singer je skolovan i pametan covek i naravno da ce dati takvu izjavu, sve drugo bi bilo pravo cudo.
Ljudi koji su napisali i objavili letak su barabe koje nemaju ni osnovnu skolu i naravno da su u strahu za svoju buducnost jer cak i oni su dovoljno inteligentni da shvate sta ih ceka kada jedog dana Srbija postane uredjena zemlja. Ceka ih flasa piva koju ce da uzickaju. Naravno, nisu spremni da rade na sebi vec ce da palamude o svetskim zaverama, pederima, vanzemaljcima, jevrejima... jedino su im cigani simpa, njih ne shavtaju kao konkurenciju.

Vladimir, Berlin

pre 19 godina

Aha, pa ako je gdin. Labus imao "informacije" i "saznanja" i "ocekivao" ovako nesto par meseci ranije, zasto nista nije uradjeno da se to spreci? Ovako se stice utisak da se ili precutno slaze sa doticnim parolama ili da je apsolutno nemocan u borbi protiv njih.
Koliko god mi sama pomisao bila strasna, ponekad mi se cini da nismo dovoljno postradali i propatili da bi naucili neke stvari.

deki

pre 19 godina

Siguran sam da je to delo ili inspiracija onih koji uskoro treba da putuju u HAG. Ti isti ljudi žele da slušaju i gledaju samo ono što njima odgovara kao RTS '90-2000..i da stvaraju atmosveru ludila i mržnje kako bi još koji mesec sačuvali sebe ...e vala neće, moraće da odgovaraju svi zločinci, nema više ludila Srbija je krenula putem u jednom pravcu i ne vraća se na staro.
Zlocinci u Hag pod hitno!

Vlada Simić

pre 19 godina

Ovo je, očigledno, delo primitivaca koji ne poznaju čak ni sopstvenu istoriju. Naš problem je u tome što je ovih primitivaca previše, što generacije odrastaju u takvom duhu, a to znači da godine koje dolaze neće se mnogo razlikovati od 90-ih i ovoga sad.
U takvom okruženju najgorima je najlakše da vladaju.
Eto gde živimo.

Daki

pre 19 godina

Meni ova Labusova izjava lici na pranje ruku. Kao jeste neko ali ne mogu da kazem ko, ustvari mozda znam a mozda i ne znam, uglavnom u Srbiji nema antisemitizma. I onda se cudimo sto su takve pojave u ekspanziji. Pa ti si brate vlast pa uradi nesto po tom pitanju, uhapsi nekoga, uradi nesto konkretno. Ovako, to je samo nevesto i rekao bih licemerno skidanje odgovornosti sa sebe.
Inace, sto se tice antisemitizma u Srbiji, vec sam rekao, on je ovde jako utemeljen u ucenju vladike Nikolaja Velimirovica, javnim stavovima nekih visokih crkvenih predstavnika (uostalom sto se SPC ne oglasi u odbranu Jevreja od ovih stvari), a za vreme WWII ljoticevci su vrsili organizovani pogrom Jevreja i oni su ovde tesko postradali, mnogo ih je odavde deportovano po Nemackim logorima ili cak ovde ubijeno. Pitajte Jevreje vi sto se cudite. Na kraju, i sam sam se svih ovih godina susretao sa ljudima koji su otvoreno napadali Jevreje i poturali razne antisemitske knjige. Pretvarati se da to nije tacno i cuditi se otkuda to samo doprinosi i pomaze onima koji takve stvari rade. Istinu prvo treba znati da bi se sa njom izaslo na kraj.

mara

pre 19 godina

U emisiji N.Miljković, na RTS u ponedeljak počene hajka na emisiju Peščanik koja se emituje na radiu B92, a sledećeg jutra osvanu plakati. Zar tu treba neki komentar. Sve već vidjeno.

danijel zg

pre 19 godina

Antisemitizam je tipican za sve vidove fasistoidnog rezoniranja, i ima ga u pravilu najvise ondje gdje zidova uopce nema (recimo, krajnja desnica u Japanu je takodjer antisemitska, a zidova nema nigdje "ni od korova"). Protiv antisemitizma se mozemo boriti samo solidarnoscu prema ugrozenima u nasoj sredini, i upoznavanjem s zidovskom kulturom, tradicijom itd., ali to ne znaci da treba zapasti u jeftini filosemitizam, jer je to takodjer nedemokratska pozicija. Recimo, boriti se protiv antisemitizma nikako ne iskljucuje kritiku trenutne politike izraelske drzave... ...

Svi, svi, svi

pre 19 godina

Zar cemo zaista dopustiti sacici jada i sljama da nas terorise iz dana u dan? Pomirimo se sa cinjenicom da nas vlast ne stiti i da je protiv nas. Ali toliko pametnog sveta ovde na B92 da ne zna covek ciji komentar radije da citira. Koliko hoces zdrave pameti naokolo, ali ne iskorisceno. Znaci da nam je Bog/majka priroda podarila umece da rasudjujemo, a opet nikakve vajde od tog kvaliteta. Dakle, da li smo mi normalni zaista normalni kad sedimo i trpimo izivljavanje? Nasa pasivnost onda potvrdjuje da mi svi jesmo Radovani? Aman, opasuljite se dok jos mozete. Mi smo vecina ne dajte se zaludeti.

Vladimir

pre 19 godina

Mene ti napisi uopste ne cude. U ambijentu u kome je Miroljub Labus kao predsednicki kandidat bio napdan od strane SRS zbog toga sto je navodno Jevrejin, kao i u ambijentu konzervativizma i radikalizma, najlaksa meta je b92. Niko nece da napada ostale TV stanice, vec ce najpre napadati onu koja se jedina bori za uspostavljanje gradjanskog drustva i liberalne demokratije u Srbiji, mada je to za mnoge misaona imenica jer se mi odavno nalazimo u pretpolitickom stanju kako bi rekli neki.

Natasa

pre 19 godina

Stvarno je ruzno to sto se desava u Srbiji ali mene to mnogo ne cudi, ne razumem zasto se ljudi nesto kao iscudjavaju, kao, kako to mi Srbi pa fasisti i nacionalisti. Sve ono sto nam se desvalo proteklih deceniju, dve je od nas napravilo gore ljude, nazalost - ja zivim u Severnoj Irskoj gde su takodje imali probleme decenijama i evo sad skoro je Belfast proglasen za najrasistickiju prestonicu u Evropi! Ako neko misli da ljudi iz ratova i raznih drugih vrsta konflikta izadju pametniji i plemenitiji, mnogo gresi - vecina postane ogorcenija, nacionalistickija... Moramo se nekako boriti protiv antisemitizma i da cuvamo tu nasu malu jevrejsku zajednicu a ne da ih jos proglasavamo za neprijatelje i pripisujemo im svasta! Znam da je zivot u Srbiji tezak, i mislim da je i to jedan od razloga sto ljudi postaju tako ogorceni, traze krivca za to sto im je lose u zivotu ali moramo zaista nekako protiv toga da se borimo i da nikako ne ohrabrujemo pojedince koji na taj nacin pokusavaju sebi da nesto olaksaju!

Гордана,Француска

pre 19 godina

Нажалост, шта друго очекивати у земљи којој су хероји и узори Шешељ, Младић , Караџић, Карићи и слични контраверзни бизнисмени и жестоки момци београдског асфалта шта год да та два назива значе, Цеце и Карлеуше , где је култура и образовање срозано на најнижи ниво , где је поштење и рад исмејано, где људе и децу хладнокрвно убијају баш овакви , горе наведени или они којима су такви идоли. Уместо да ставе огледало испред себе и да се погледају колико су отужно и очајно прљави, ружни и наказни и споља и изнутра, такви траже кривце у једном народу, који су Срби јеврејског порекла. Због Молошевића и фамилије многи су отишли заувек а због оваквих његових обожаваоца "лика и дела" остаће Србија без најбољих и најиздржљивијих . Ако и имате срећу да познајете неког Јеврејина, можете само да се уветите да су то образовани, културни и васпитани људи. Потпуна супротност багре која их прозива и тера из њихове сопствене земље. Окрећу се у заједничким гробницама Срби који су заједно са Јеврејима страдали током Другог светског рата.

Rakac

pre 19 godina

U neuredjenom društvu je sve moguće. Komunistička elita i dalje živi u ovom društvu i uživa privilegije ranije stečene, ali nije u stanju da prihvati promene u društvu ili da u njima učestvuje. Posle mene potop. A ovom, pretežno neobrazovanom društvu, su potrebni obrazovanje i saveti koji vode u budućnost, potrebna je podrška. Nažalost, toga nema. Ali zato ima svega što se u neorganizovanim društvima moše videti, hvalimo se i ističemo se sa onim što imamo.Tužno. Uz neracionalnu i zluradu podršku elite!

gordana

pre 19 godina

Ovo što se dešava, desava se uz blagoslov nekih ljudi iz vlasti koji radi ostanka na funkcijama ne zele da sprecavaju povampirenje fašizma. Nadam se da će im se to obiti o glavu!

Sancho Pansa

pre 19 godina

Danas mi je desetogodisnjica odlaska iz "nebeske" Srbije i presrecan sam. U moje vreme vazila je parola "Diplomiraj i bezi" a danas verovatno je dovoljno "samo bezi"
Pobegulja

Black Jack

pre 19 godina

Mogu da razumem da neko ne voli program B92 (imas daljinski, pa promeni kanal, ako ti bas toliko smeta)
Mogu da razumem da se neko ne slaze sa Sonjama (Biserko/Liht) i Natasom Kandic (ne slazem se ni ja)
Ali pljuvati po Jevrejima kao narodu, po svojim komsijama, po potomcima onih koji su jedva preziveli drugi svetski rat i Hitlera i ziveli pod sannkcijama i bombama kao i mi, e to ne mogu da razumem.
Gde je crkva da se oglasi - nema ih. Ko se od "bitnih" politicara oglasio? Samo Tadic. Jadno.
A da li ima istine u tome da su nam Jevreji krivi za sve? Mozda i ima, ali hajde da dokazemo, pa sve i da jesu - nece ti pojedinci (Bernar Anri Levi, Soros, ...) biti pogodjeni saopstenjem "stroja", nego upravo nase komsije Jevreji, ljudi sa kojima zivimo i koje srecemo svaki dan, a oni to nikako nisu zasluzili.

Nenad-Vrnjačka Banja

pre 19 godina

Čudite se.
A jeste li ikad razmišlali da Srpski Parlament čini najmanje tročetvrtinska većina konzervativnih i ksenofobičnih stranaka.
Mislite o tome!

g.m.

pre 19 godina

Buduci da, zbog saradnje Kostunice i Sanadera, ne sme da se ostrvi na Hrvate, a zbog potrebnih glasova na izborima ni na Rome i Muslimane i Bosnjake, frustrirana srpska desnica bira "najlaksi plen": malobrojne Jevreje! Poput svih srpskih (i inih) vozdova, i srpska desnica radi po principu mackovog repa: svoju snagu uvek vezba na slabijem, a kad je pricepis, bezi u misju rupu i pristaje na sve.

Nele

pre 19 godina

Puna podrska B92!
U ovom slucaju ne radi se o Jevrejima u Srbiji, nego o klasicnoj nacistickoj teoriji zavere, po kojoj Jevreji zele da vladaju svetom forsirajuci kapitalizam, demokratiju, homoseksualnost, pacifizam itd. Ekstremna desnica svuda po svetu (pa i na Zapadu) se orijentise po ovoj tzv. teoriji. Iako smatram da se kod "Narodnog Stroja" (NS) radi o nekim amaterima, postoji opasnost da antisemitizam i pre svega domaci fasizam/neonacizam postanu opste prihvacena ubedjenja, samim tim sto je vecina gradjana izfrustrirana sadasnjom stanjem u drzavi i trazi brza i ekstremna resenja. Takvi stavovi su protivni ustavu i poretku Republike Srbije i trebalo bi da budu sankcionisani od strane drzavnih organa.
PS: Ako neko brani srpske interese, onda je to B92. Videli smo sta se desava kad ih brane Milosevici, Seselji, kapetani Dragani, Legije, Karadzici i slicni...

Maki

pre 19 godina

Izvanredna paznja u srpskom javnom mnjenju je usmerena ka kritici i naglasku na losim sociloskim pojavama u drustvu.
Zapostavljena licna odgovornost i svesnost pojedinca u toj meri da 'on' misli da ce ziveti neograniceno i da njegova sreca upravo cuci iza tog problema koji mu je trenutno preokupio paznju. Jadan je koeficient srece i zadovoljstva u zivotima tih pojedinaca...i koji uvek traze neku hipoteticku postavku, van svog zivotnog usrecena, da bi to bio predmet njegovog nezadovoljstva. Ucinite nesto drugacije...dajte sanse lepim pojavama i dogadjajima medju ljudima...tamo gde se ljubav radja i tamo gde vase srce ponekad uhvati neki srecni trenutak za sebe, zaboravite na teski egoizam koji svakodnevno zadovoljavate takvim komentarima.

ivana

pre 19 godina

Ovome treba posvetiti veliku paznju javnosti, ali, ne naravno otici u veliku molitvenu setnju od vlade do hrama i zapaliti svece.
Ta Vlada nije ni ovog puta stala na stranu medija, osudili su samo poruke, nigde nisu pomenuli B92 (bar nigde nije objavljeno). Kako ih nije sramota.

Sasa

pre 19 godina

Gos.Singer je odmjeren covjek, i ne vidim zasto bi dizao prasinu u trenutku kada bi to moglo da ima nezeljene posljedice za sve nas. Iskreno mislim da su Srbi sirokogrud narod u poredjenju sa mnogim evropskim, i da im postojanje jevrejske, madjarske ili neke druge zajednice nikada nije smetalo.
U Danskoj je npr.dozvoljeno djelovanje fasisticke stranke kojoj je i danas "Mein Kampf" ideoloski prirucnik.
Jevreji nemaju cega da se plase u Srbiji, cak ne bi skodilo da se vise ukljuce u politicke i kulturne aktivnosti u zemlji, u cilju propagiranja svoje drzave.

Branislav Novakovic

pre 19 godina

Mozda sa ni jednim narodom u proteklom veku nemamo toliko slicnosti kao sa Jevrejima. I jedni i drugi imamo iza sebe holokaust, etnicka ciscenja, islamski terorizam, olajavanja preko medija i jos mnogo toga. Umesto da nas to dublje povezuje, razdvaja nas pre svega na zadovoljstvo onih koji su dugo godina izazivali, koordinirali i sprovodili nasu golgotu. Od svega ovoga ni jedan Srbin, ni Jevrejin nece imati koristi.
Jos nesto: Srbi, sramota je sto najgore ljude medju nama proglasavamo za Jevreje u cilju obracuna sa ovom ionako malom i napacenom etnickom zajednicom u Srbiji. Radije se upitajmo kakav je ko bio medju nama svih ovih godina!

tanja

pre 19 godina

To treba da vam bude znak da radite pravu stvar!! Samo ne odustajte od svoje objektivnosti i profesinalizma. Ne znam sta bih radila da vas nema. Vi, upravo, artikulisete sve moje stavove i ideje. Hvala vam sto ste nam svetlost na kraju tunela!!!

Antifasista

pre 19 godina

Sta ocekivati nakon svega sto se desilo? Nakon 250.000 mrtvih, stotina hiljada osakacenih i upropascenih, miliona proteranih, stotina gradova i sela sravnjenih sa zemljom - samo zato sto nisu bili "srpski"? A sve to uz bacanje cveca na tenkove? Sta ocekivati u zemlji ciji su predsednik, nacelnik gneralstaba, potpredsednik, ministar spoljnih poslova, sef najvece partije, najvisi drzavni i vojni rukovodioci u zatovru, optuzeni za genocid? U kojoj su zlocinci ustvari najveci heroji? Sta ocekivati u zemlji u kojoj vlada, policija, db i vojska stite, brane ili kriju optuzene za ratne zlocince, u kojoj ih crkva blagosilja, i u kojoj crkveni poglavar prima u oprostajne posete one koji su optuzeni za najstrasnije zlicine - pocev od hladnjaca do spaljivanja leseva u pecima? Sta uopste ocekivati u zemlji u kojoj narod vec drugu deceniju plebiscitarno bira najgore medju sobom da ih vode u rat i sukob sa svim susedima i citavim civilizovanim svetom? Sta ocekivati u zemlji u kojoj su crnorukci ubili premijera na ulici usred bela dana, ispred zgrade vlade? u kojoj je ekonomska elita karic, miskovic, cepter, cane, peconi i slicni? sta ocekivati u siromasnoj, zaostaloj i neobrazovanoj zemlji gde je militarizam, rasizam, klerikalizam, fasizam, ksenofobija i izolacionizam postao dominantni pogled na svet? Napad na 92 i Jevreje jos je i najmanje sto su velikosrpski nacisti uradili u poslednjih 15 godina.

Alexandar

pre 19 godina

Moram da priznam da bih voleo da vidim nekog od tih likova koji su pisali te grafite. Verujem da bih ga ubedio da nije u pravu.
Neverovatno je da se to dogadja u Srbiji. Jos neverovatnije je da Vlada Srbije nije na to reagovala i odmah preduzela neke korake kako bi se ovaj veliki blam za zemlju sto pre umanjio.

Milko

pre 19 godina

Od svega je najteže teorijski dokazivati očigledne stvari.
A, očigledna je stvar da je u Srbiji fašizam u porastu i da ga tetoše i neguju mnoge važne društvene i državne strukture. Vrlo legalno deluju fašističke organizacije poput "Obraza" "Sv. Justina", "Dveri" i sličnih. Deluju i političke stranke koje su u svojoj političkoj praksi osnivale vojne formacije i vršile zločine, od ubijanja civila do etničkog čišćenja. Oni kojima se sudi u slučaju "Ovčara" bili su pripadnici SRS kao i u slučaju otmice i ubijanja u Sjeverinu i vodili se kao stranačka formacija pod komandom vojske. Ta stvar se potvrđuje iako se u medijima prešućuje i tek će se potvrditi na mnogim suđenjima koja će tek biti održana, što u Hagu, što u zemlji.
Najvećim delom te strukture su vezane u "antihaški lobi".
Cela priča oko organizovanog kriminala u Srbiji još je duboko vezana za ratove u kojima su presudnu ulogu igrali Milošević i Šešelj. Te strukture su uz prećutnu saglasnost vlasti aktivirale i "Vladu RSK u izbeglištvu".
Za "Obraz" i njihovo glasilo bez ikakvog ustručavanja piše tekstove Vojislav Koštunica. Sadašnji ministar prosvete Vuksanović, prije samo pola godine potpisuje sporazum o političkoj saradnji sa pokretom "Svetozar Miletić", vojvođanskom varijantom "Obraza". Skupština Srbije donosi zakon o izjednačavanju partizana i četnika. Treba li još nabrajati. Uporno se negira da je u Srbiji bilo antisemitizma, a zaboravlja se da su Ljotić i Nedić pomagali i značajno doprineli da jevrejska zajednica bude uništena u Srbiji već 1942. Probajte pomenuti da bi trebalo zabraniti SRS zbog zločina koje je ova stranka organizovala pa će te videti ko će se sve tom usprotiviti. Čitava politička elita. Ali, potpuno sam siguran da će u Srbiji rasti antifašizam. Rašće zbog neminovnosti evropskih integracija ali i zbog unutrašnje potrebe društva. Uostalom, zar ovo obilje komentara na jučerašnju vest to ne potvrđuje. Fašizam ne može pobediti, ali može doneti mnogo zla. Naročito ako vlast misli da je sa fašizmom moguć kompromis i suživot.

Maja

pre 19 godina

Do kada cemo trpeti fasisticke izlive "strojeva", "dveri", "familija", "obraza" i ostalih fantomskih grupacija, i to bez osuda i posledica po njih? Odakle im uopste pravo da ugrozavaju normalan svet?

Dovla

pre 19 godina

Kada su kripto-fašisti na vlasti nije nikakvo čudo da se razularena fašistička rulja ohrabrila. Protiv takvih pomaže jedan jedini recept koji treba primeniti što pre, odnosno čim se ova vlada konačno preseli na smetlište istorije gde joj je mesto: napuniti postojeće zatvore i graditi nove. Šljama se za poslednjih petnaestak godina nakupilo toliko da će mesta u ovim hvalevrednim institucijama koliko god da novih da se izgradi uvek biti malo.

paja

pre 19 godina

Дубоко ми је одвратан сваки облик антисемитизма и најоштрије осуђујем појаве графита и плаката са антисемитским садржајем. Сматрам да се мора провести најенергичнија истрага (али ЗАИСТА најенергичнија)и починиоци, као и њихиви инспиратори по сваку цену пронаћи и најстрожије казнити. Такви ставови уопште нису својствени српском народу и могу их имати само потпуно маргиналне личности које тиме загађују друштвену и политичку климу. С друге стране, ако починиоци и инспиратори буду заиста откривени - може доћи и до изненађења... Зашто то не би, например, могли бити и неки који уопште нису српски националисти, него баш њихов супротни пол: мондијалистички активисти, који по сваку цену желе да оваквим гадним акцијама оцрњују српско име? Надам се да ће резултати истраге дати одговор на ово питање.

Boske iz Melburna

pre 19 godina

Oduvek su u istoriji Jevreji i Srbi delili istu sudbinu !
Ovo mogu samo da shvatim kao provokaciju nekoga ko ne zeli Srbiju u Evropi.

void

pre 19 godina

Mislim da grešim puno kada kažem da sve to ima nekakve veze i sa Hagom, i sa vladom, i sa kohabitacijom...Aman ljudi, osvestite se!!! Šta drugo da se očekuje u zemlji koja veliča ratne zločince, ubice i kriminalce? Ne znam ko stoji iza toga, ali smatram da je to opšti trend društva....opet zapadamo u fašizam. Ovo su zadnje sekunde za gradjansku Srbiju da reaguje. Ako ne, vidimo se negde po svetu.. :(

srpski nacionalista

pre 19 godina

Nema gore stvari nego kad se govori samo deo istine a ne cela istina. Vašu stanicu i nevladine organizacije napadaju da ste zapadne marionete. Ko su ti koji to kažu? Zašto Srbija da ne sarađuje sa Zapadom i da ne bude deo Evropske unije? A sa kime da sarađuje? Pa, po "strojevcima" i sličnim naša zemlja treba da bude isključivo deo Ruskog geostrateškog prostora. Nastavak je to Miloševićeve veleizdajničke, pro-ruske, politike na Balkanu, čiji cilj nije bio da brani ugrožene Srbe, već je jedini cilj bio sprečavanje širenja nato pakta na istok.

mirko

pre 19 godina

Ova vest i obljavljene slike su zapanjujuce bolesne i pokazuju nivo fundamentalizma koji nesumnjivo postoji u nasem drustvu. Slicna je i akcija precrtavanja latinicnih natpisa na putnim znakovima. Nase drustvo se mora leciti i obrazovati da bi smanjili fundamentalizam u Srbiji. A krivce treba potraziti kod Obraza, radikala i ekstremnih krila SPC.

Mashinovodja

pre 19 godina

Slučajno sam sinoć video na TV lika koji zabrinuto izjavljuje u kameru "to nije daleko od istine ..." Osim Jevreja, verovatno svesrdno mrzi i Crnce zato što "uzimaju posao Srbima". I ništa ga ne potresa činjenica da u Srbiji moraš da se poprilično nahodaš dok ne sretneš Jevrejina ili Crnca. Najtužnije u celoj stvari je to što je lik imao ne više od 20 godina. Tako mlad, a već tako glup i otvoren za loženje i manipulaciju. Šta li će tek biti sa 50? Verovatno je redovni posetilac seansi na Mašinskom fakultetu i čvrsto ubeđen da nam Novi Svetski Poredak u kombinaciji sa jevrejsko-vatikansko-masonskim krugovima permanentno radi o glavi.

misa rex

pre 19 godina

U drustvu koje je zadojeno nacionalizmom i primitivizmom nema uslova za sprovodjenje bilo kakve istrage po ovom pitanju. Sve ovo sto se desava u poslednje vreme je posledica neodgovornih izjava likova poput Koste Cavoskog, akademika, ministara policije i pravde, a o radikalima i da ne pricam. Ova zemlja definitivno tone u propast i drago mi je sto je sve veci broj ljudi koji to vidi. Indolentno ponasanje predsednika drzave i premijera prema poslednjim dogadjajima (ubistva po beogradu, nasilje nad decom,...) samo govori u prilog tome da se u Srbiji sve iskljucivo svodi na simulaciju zivota. Jedino sto nije simulacija, to je neprekidno pokazivanje iskrivljenih nacionalnih osecaja, a sto je posledica licne nesigurnosti, straha i neobrazovanja. U ovakvom ambijentu je tragicno ziveti.

Sladjana

pre 19 godina

Nisu ovo gluposti, to je ogledalo Srbije. Nažalost! Nisam čula za organizaciju Nacionalni stroj ali, po mom mišljenju, mi smo debelo nacionalno ustrojeni i to je pogubno za Srbiju. Šta znači Srbija Srbima. Nijedna država, pa ni Srbija, ne može da bude država jednog naroda. Pored toga, sigurna sam da su ova dešavanja izrežirana u nekoj političkoj partiji i sa nekim ciljem. Ništa se u Srbiji ne dešava bez određenog razloga, pa se i sredstva ne biraju. Neće se saznati ko to radi ili, možda kasnije, posle određene vremenske distance.

dragan

pre 19 godina

Ne dozvolite da se vama mesaju u posao likovi koji bi da slusaju b92, a da im lici na RTS! Pa sta da radimo mi koji taj radio slusamo 15 godina, njima smeta mjehur, bole ih usi od te muzike. Nnapravite dzingl - ako ti nije dobro, promeni stanicu!

void

pre 19 godina

Mislim da grešim puno kada kažem da sve to ima nekakve veze i sa Hagom, i sa vladom, i sa kohabitacijom...Aman ljudi, osvestite se!!! Šta drugo da se očekuje u zemlji koja veliča ratne zločince, ubice i kriminalce? Ne znam ko stoji iza toga, ali smatram da je to opšti trend društva....opet zapadamo u fašizam. Ovo su zadnje sekunde za gradjansku Srbiju da reaguje. Ako ne, vidimo se negde po svetu.. :(

misa rex

pre 19 godina

U drustvu koje je zadojeno nacionalizmom i primitivizmom nema uslova za sprovodjenje bilo kakve istrage po ovom pitanju. Sve ovo sto se desava u poslednje vreme je posledica neodgovornih izjava likova poput Koste Cavoskog, akademika, ministara policije i pravde, a o radikalima i da ne pricam. Ova zemlja definitivno tone u propast i drago mi je sto je sve veci broj ljudi koji to vidi. Indolentno ponasanje predsednika drzave i premijera prema poslednjim dogadjajima (ubistva po beogradu, nasilje nad decom,...) samo govori u prilog tome da se u Srbiji sve iskljucivo svodi na simulaciju zivota. Jedino sto nije simulacija, to je neprekidno pokazivanje iskrivljenih nacionalnih osecaja, a sto je posledica licne nesigurnosti, straha i neobrazovanja. U ovakvom ambijentu je tragicno ziveti.

mirko

pre 19 godina

Ova vest i obljavljene slike su zapanjujuce bolesne i pokazuju nivo fundamentalizma koji nesumnjivo postoji u nasem drustvu. Slicna je i akcija precrtavanja latinicnih natpisa na putnim znakovima. Nase drustvo se mora leciti i obrazovati da bi smanjili fundamentalizam u Srbiji. A krivce treba potraziti kod Obraza, radikala i ekstremnih krila SPC.

Sladjana

pre 19 godina

Nisu ovo gluposti, to je ogledalo Srbije. Nažalost! Nisam čula za organizaciju Nacionalni stroj ali, po mom mišljenju, mi smo debelo nacionalno ustrojeni i to je pogubno za Srbiju. Šta znači Srbija Srbima. Nijedna država, pa ni Srbija, ne može da bude država jednog naroda. Pored toga, sigurna sam da su ova dešavanja izrežirana u nekoj političkoj partiji i sa nekim ciljem. Ništa se u Srbiji ne dešava bez određenog razloga, pa se i sredstva ne biraju. Neće se saznati ko to radi ili, možda kasnije, posle određene vremenske distance.

Mashinovodja

pre 19 godina

Slučajno sam sinoć video na TV lika koji zabrinuto izjavljuje u kameru "to nije daleko od istine ..." Osim Jevreja, verovatno svesrdno mrzi i Crnce zato što "uzimaju posao Srbima". I ništa ga ne potresa činjenica da u Srbiji moraš da se poprilično nahodaš dok ne sretneš Jevrejina ili Crnca. Najtužnije u celoj stvari je to što je lik imao ne više od 20 godina. Tako mlad, a već tako glup i otvoren za loženje i manipulaciju. Šta li će tek biti sa 50? Verovatno je redovni posetilac seansi na Mašinskom fakultetu i čvrsto ubeđen da nam Novi Svetski Poredak u kombinaciji sa jevrejsko-vatikansko-masonskim krugovima permanentno radi o glavi.

dragan

pre 19 godina

Ne dozvolite da se vama mesaju u posao likovi koji bi da slusaju b92, a da im lici na RTS! Pa sta da radimo mi koji taj radio slusamo 15 godina, njima smeta mjehur, bole ih usi od te muzike. Nnapravite dzingl - ako ti nije dobro, promeni stanicu!

Branislav Novakovic

pre 19 godina

Mozda sa ni jednim narodom u proteklom veku nemamo toliko slicnosti kao sa Jevrejima. I jedni i drugi imamo iza sebe holokaust, etnicka ciscenja, islamski terorizam, olajavanja preko medija i jos mnogo toga. Umesto da nas to dublje povezuje, razdvaja nas pre svega na zadovoljstvo onih koji su dugo godina izazivali, koordinirali i sprovodili nasu golgotu. Od svega ovoga ni jedan Srbin, ni Jevrejin nece imati koristi.
Jos nesto: Srbi, sramota je sto najgore ljude medju nama proglasavamo za Jevreje u cilju obracuna sa ovom ionako malom i napacenom etnickom zajednicom u Srbiji. Radije se upitajmo kakav je ko bio medju nama svih ovih godina!

Boske iz Melburna

pre 19 godina

Oduvek su u istoriji Jevreji i Srbi delili istu sudbinu !
Ovo mogu samo da shvatim kao provokaciju nekoga ko ne zeli Srbiju u Evropi.

paja

pre 19 godina

Дубоко ми је одвратан сваки облик антисемитизма и најоштрије осуђујем појаве графита и плаката са антисемитским садржајем. Сматрам да се мора провести најенергичнија истрага (али ЗАИСТА најенергичнија)и починиоци, као и њихиви инспиратори по сваку цену пронаћи и најстрожије казнити. Такви ставови уопште нису својствени српском народу и могу их имати само потпуно маргиналне личности које тиме загађују друштвену и политичку климу. С друге стране, ако починиоци и инспиратори буду заиста откривени - може доћи и до изненађења... Зашто то не би, например, могли бити и неки који уопште нису српски националисти, него баш њихов супротни пол: мондијалистички активисти, који по сваку цену желе да оваквим гадним акцијама оцрњују српско име? Надам се да ће резултати истраге дати одговор на ово питање.

tanja

pre 19 godina

To treba da vam bude znak da radite pravu stvar!! Samo ne odustajte od svoje objektivnosti i profesinalizma. Ne znam sta bih radila da vas nema. Vi, upravo, artikulisete sve moje stavove i ideje. Hvala vam sto ste nam svetlost na kraju tunela!!!

srpski nacionalista

pre 19 godina

Nema gore stvari nego kad se govori samo deo istine a ne cela istina. Vašu stanicu i nevladine organizacije napadaju da ste zapadne marionete. Ko su ti koji to kažu? Zašto Srbija da ne sarađuje sa Zapadom i da ne bude deo Evropske unije? A sa kime da sarađuje? Pa, po "strojevcima" i sličnim naša zemlja treba da bude isključivo deo Ruskog geostrateškog prostora. Nastavak je to Miloševićeve veleizdajničke, pro-ruske, politike na Balkanu, čiji cilj nije bio da brani ugrožene Srbe, već je jedini cilj bio sprečavanje širenja nato pakta na istok.

Milko

pre 19 godina

Od svega je najteže teorijski dokazivati očigledne stvari.
A, očigledna je stvar da je u Srbiji fašizam u porastu i da ga tetoše i neguju mnoge važne društvene i državne strukture. Vrlo legalno deluju fašističke organizacije poput "Obraza" "Sv. Justina", "Dveri" i sličnih. Deluju i političke stranke koje su u svojoj političkoj praksi osnivale vojne formacije i vršile zločine, od ubijanja civila do etničkog čišćenja. Oni kojima se sudi u slučaju "Ovčara" bili su pripadnici SRS kao i u slučaju otmice i ubijanja u Sjeverinu i vodili se kao stranačka formacija pod komandom vojske. Ta stvar se potvrđuje iako se u medijima prešućuje i tek će se potvrditi na mnogim suđenjima koja će tek biti održana, što u Hagu, što u zemlji.
Najvećim delom te strukture su vezane u "antihaški lobi".
Cela priča oko organizovanog kriminala u Srbiji još je duboko vezana za ratove u kojima su presudnu ulogu igrali Milošević i Šešelj. Te strukture su uz prećutnu saglasnost vlasti aktivirale i "Vladu RSK u izbeglištvu".
Za "Obraz" i njihovo glasilo bez ikakvog ustručavanja piše tekstove Vojislav Koštunica. Sadašnji ministar prosvete Vuksanović, prije samo pola godine potpisuje sporazum o političkoj saradnji sa pokretom "Svetozar Miletić", vojvođanskom varijantom "Obraza". Skupština Srbije donosi zakon o izjednačavanju partizana i četnika. Treba li još nabrajati. Uporno se negira da je u Srbiji bilo antisemitizma, a zaboravlja se da su Ljotić i Nedić pomagali i značajno doprineli da jevrejska zajednica bude uništena u Srbiji već 1942. Probajte pomenuti da bi trebalo zabraniti SRS zbog zločina koje je ova stranka organizovala pa će te videti ko će se sve tom usprotiviti. Čitava politička elita. Ali, potpuno sam siguran da će u Srbiji rasti antifašizam. Rašće zbog neminovnosti evropskih integracija ali i zbog unutrašnje potrebe društva. Uostalom, zar ovo obilje komentara na jučerašnju vest to ne potvrđuje. Fašizam ne može pobediti, ali može doneti mnogo zla. Naročito ako vlast misli da je sa fašizmom moguć kompromis i suživot.

Antifasista

pre 19 godina

Sta ocekivati nakon svega sto se desilo? Nakon 250.000 mrtvih, stotina hiljada osakacenih i upropascenih, miliona proteranih, stotina gradova i sela sravnjenih sa zemljom - samo zato sto nisu bili "srpski"? A sve to uz bacanje cveca na tenkove? Sta ocekivati u zemlji ciji su predsednik, nacelnik gneralstaba, potpredsednik, ministar spoljnih poslova, sef najvece partije, najvisi drzavni i vojni rukovodioci u zatovru, optuzeni za genocid? U kojoj su zlocinci ustvari najveci heroji? Sta ocekivati u zemlji u kojoj vlada, policija, db i vojska stite, brane ili kriju optuzene za ratne zlocince, u kojoj ih crkva blagosilja, i u kojoj crkveni poglavar prima u oprostajne posete one koji su optuzeni za najstrasnije zlicine - pocev od hladnjaca do spaljivanja leseva u pecima? Sta uopste ocekivati u zemlji u kojoj narod vec drugu deceniju plebiscitarno bira najgore medju sobom da ih vode u rat i sukob sa svim susedima i citavim civilizovanim svetom? Sta ocekivati u zemlji u kojoj su crnorukci ubili premijera na ulici usred bela dana, ispred zgrade vlade? u kojoj je ekonomska elita karic, miskovic, cepter, cane, peconi i slicni? sta ocekivati u siromasnoj, zaostaloj i neobrazovanoj zemlji gde je militarizam, rasizam, klerikalizam, fasizam, ksenofobija i izolacionizam postao dominantni pogled na svet? Napad na 92 i Jevreje jos je i najmanje sto su velikosrpski nacisti uradili u poslednjih 15 godina.

Maja

pre 19 godina

Do kada cemo trpeti fasisticke izlive "strojeva", "dveri", "familija", "obraza" i ostalih fantomskih grupacija, i to bez osuda i posledica po njih? Odakle im uopste pravo da ugrozavaju normalan svet?

Dovla

pre 19 godina

Kada su kripto-fašisti na vlasti nije nikakvo čudo da se razularena fašistička rulja ohrabrila. Protiv takvih pomaže jedan jedini recept koji treba primeniti što pre, odnosno čim se ova vlada konačno preseli na smetlište istorije gde joj je mesto: napuniti postojeće zatvore i graditi nove. Šljama se za poslednjih petnaestak godina nakupilo toliko da će mesta u ovim hvalevrednim institucijama koliko god da novih da se izgradi uvek biti malo.

Alexandar

pre 19 godina

Moram da priznam da bih voleo da vidim nekog od tih likova koji su pisali te grafite. Verujem da bih ga ubedio da nije u pravu.
Neverovatno je da se to dogadja u Srbiji. Jos neverovatnije je da Vlada Srbije nije na to reagovala i odmah preduzela neke korake kako bi se ovaj veliki blam za zemlju sto pre umanjio.

g.m.

pre 19 godina

Buduci da, zbog saradnje Kostunice i Sanadera, ne sme da se ostrvi na Hrvate, a zbog potrebnih glasova na izborima ni na Rome i Muslimane i Bosnjake, frustrirana srpska desnica bira "najlaksi plen": malobrojne Jevreje! Poput svih srpskih (i inih) vozdova, i srpska desnica radi po principu mackovog repa: svoju snagu uvek vezba na slabijem, a kad je pricepis, bezi u misju rupu i pristaje na sve.

ivana

pre 19 godina

Ovome treba posvetiti veliku paznju javnosti, ali, ne naravno otici u veliku molitvenu setnju od vlade do hrama i zapaliti svece.
Ta Vlada nije ni ovog puta stala na stranu medija, osudili su samo poruke, nigde nisu pomenuli B92 (bar nigde nije objavljeno). Kako ih nije sramota.

Nele

pre 19 godina

Puna podrska B92!
U ovom slucaju ne radi se o Jevrejima u Srbiji, nego o klasicnoj nacistickoj teoriji zavere, po kojoj Jevreji zele da vladaju svetom forsirajuci kapitalizam, demokratiju, homoseksualnost, pacifizam itd. Ekstremna desnica svuda po svetu (pa i na Zapadu) se orijentise po ovoj tzv. teoriji. Iako smatram da se kod "Narodnog Stroja" (NS) radi o nekim amaterima, postoji opasnost da antisemitizam i pre svega domaci fasizam/neonacizam postanu opste prihvacena ubedjenja, samim tim sto je vecina gradjana izfrustrirana sadasnjom stanjem u drzavi i trazi brza i ekstremna resenja. Takvi stavovi su protivni ustavu i poretku Republike Srbije i trebalo bi da budu sankcionisani od strane drzavnih organa.
PS: Ako neko brani srpske interese, onda je to B92. Videli smo sta se desava kad ih brane Milosevici, Seselji, kapetani Dragani, Legije, Karadzici i slicni...

Nenad-Vrnjačka Banja

pre 19 godina

Čudite se.
A jeste li ikad razmišlali da Srpski Parlament čini najmanje tročetvrtinska većina konzervativnih i ksenofobičnih stranaka.
Mislite o tome!

Maki

pre 19 godina

Izvanredna paznja u srpskom javnom mnjenju je usmerena ka kritici i naglasku na losim sociloskim pojavama u drustvu.
Zapostavljena licna odgovornost i svesnost pojedinca u toj meri da 'on' misli da ce ziveti neograniceno i da njegova sreca upravo cuci iza tog problema koji mu je trenutno preokupio paznju. Jadan je koeficient srece i zadovoljstva u zivotima tih pojedinaca...i koji uvek traze neku hipoteticku postavku, van svog zivotnog usrecena, da bi to bio predmet njegovog nezadovoljstva. Ucinite nesto drugacije...dajte sanse lepim pojavama i dogadjajima medju ljudima...tamo gde se ljubav radja i tamo gde vase srce ponekad uhvati neki srecni trenutak za sebe, zaboravite na teski egoizam koji svakodnevno zadovoljavate takvim komentarima.

Sasa

pre 19 godina

Gos.Singer je odmjeren covjek, i ne vidim zasto bi dizao prasinu u trenutku kada bi to moglo da ima nezeljene posljedice za sve nas. Iskreno mislim da su Srbi sirokogrud narod u poredjenju sa mnogim evropskim, i da im postojanje jevrejske, madjarske ili neke druge zajednice nikada nije smetalo.
U Danskoj je npr.dozvoljeno djelovanje fasisticke stranke kojoj je i danas "Mein Kampf" ideoloski prirucnik.
Jevreji nemaju cega da se plase u Srbiji, cak ne bi skodilo da se vise ukljuce u politicke i kulturne aktivnosti u zemlji, u cilju propagiranja svoje drzave.

Black Jack

pre 19 godina

Mogu da razumem da neko ne voli program B92 (imas daljinski, pa promeni kanal, ako ti bas toliko smeta)
Mogu da razumem da se neko ne slaze sa Sonjama (Biserko/Liht) i Natasom Kandic (ne slazem se ni ja)
Ali pljuvati po Jevrejima kao narodu, po svojim komsijama, po potomcima onih koji su jedva preziveli drugi svetski rat i Hitlera i ziveli pod sannkcijama i bombama kao i mi, e to ne mogu da razumem.
Gde je crkva da se oglasi - nema ih. Ko se od "bitnih" politicara oglasio? Samo Tadic. Jadno.
A da li ima istine u tome da su nam Jevreji krivi za sve? Mozda i ima, ali hajde da dokazemo, pa sve i da jesu - nece ti pojedinci (Bernar Anri Levi, Soros, ...) biti pogodjeni saopstenjem "stroja", nego upravo nase komsije Jevreji, ljudi sa kojima zivimo i koje srecemo svaki dan, a oni to nikako nisu zasluzili.

gordana

pre 19 godina

Ovo što se dešava, desava se uz blagoslov nekih ljudi iz vlasti koji radi ostanka na funkcijama ne zele da sprecavaju povampirenje fašizma. Nadam se da će im se to obiti o glavu!

Natasa

pre 19 godina

Stvarno je ruzno to sto se desava u Srbiji ali mene to mnogo ne cudi, ne razumem zasto se ljudi nesto kao iscudjavaju, kao, kako to mi Srbi pa fasisti i nacionalisti. Sve ono sto nam se desvalo proteklih deceniju, dve je od nas napravilo gore ljude, nazalost - ja zivim u Severnoj Irskoj gde su takodje imali probleme decenijama i evo sad skoro je Belfast proglasen za najrasistickiju prestonicu u Evropi! Ako neko misli da ljudi iz ratova i raznih drugih vrsta konflikta izadju pametniji i plemenitiji, mnogo gresi - vecina postane ogorcenija, nacionalistickija... Moramo se nekako boriti protiv antisemitizma i da cuvamo tu nasu malu jevrejsku zajednicu a ne da ih jos proglasavamo za neprijatelje i pripisujemo im svasta! Znam da je zivot u Srbiji tezak, i mislim da je i to jedan od razloga sto ljudi postaju tako ogorceni, traze krivca za to sto im je lose u zivotu ali moramo zaista nekako protiv toga da se borimo i da nikako ne ohrabrujemo pojedince koji na taj nacin pokusavaju sebi da nesto olaksaju!

Гордана,Француска

pre 19 godina

Нажалост, шта друго очекивати у земљи којој су хероји и узори Шешељ, Младић , Караџић, Карићи и слични контраверзни бизнисмени и жестоки момци београдског асфалта шта год да та два назива значе, Цеце и Карлеуше , где је култура и образовање срозано на најнижи ниво , где је поштење и рад исмејано, где људе и децу хладнокрвно убијају баш овакви , горе наведени или они којима су такви идоли. Уместо да ставе огледало испред себе и да се погледају колико су отужно и очајно прљави, ружни и наказни и споља и изнутра, такви траже кривце у једном народу, који су Срби јеврејског порекла. Због Молошевића и фамилије многи су отишли заувек а због оваквих његових обожаваоца "лика и дела" остаће Србија без најбољих и најиздржљивијих . Ако и имате срећу да познајете неког Јеврејина, можете само да се уветите да су то образовани, културни и васпитани људи. Потпуна супротност багре која их прозива и тера из њихове сопствене земље. Окрећу се у заједничким гробницама Срби који су заједно са Јеврејима страдали током Другог светског рата.

Vladimir

pre 19 godina

Mene ti napisi uopste ne cude. U ambijentu u kome je Miroljub Labus kao predsednicki kandidat bio napdan od strane SRS zbog toga sto je navodno Jevrejin, kao i u ambijentu konzervativizma i radikalizma, najlaksa meta je b92. Niko nece da napada ostale TV stanice, vec ce najpre napadati onu koja se jedina bori za uspostavljanje gradjanskog drustva i liberalne demokratije u Srbiji, mada je to za mnoge misaona imenica jer se mi odavno nalazimo u pretpolitickom stanju kako bi rekli neki.

Rakac

pre 19 godina

U neuredjenom društvu je sve moguće. Komunistička elita i dalje živi u ovom društvu i uživa privilegije ranije stečene, ali nije u stanju da prihvati promene u društvu ili da u njima učestvuje. Posle mene potop. A ovom, pretežno neobrazovanom društvu, su potrebni obrazovanje i saveti koji vode u budućnost, potrebna je podrška. Nažalost, toga nema. Ali zato ima svega što se u neorganizovanim društvima moše videti, hvalimo se i ističemo se sa onim što imamo.Tužno. Uz neracionalnu i zluradu podršku elite!

Sancho Pansa

pre 19 godina

Danas mi je desetogodisnjica odlaska iz "nebeske" Srbije i presrecan sam. U moje vreme vazila je parola "Diplomiraj i bezi" a danas verovatno je dovoljno "samo bezi"
Pobegulja

danijel zg

pre 19 godina

Antisemitizam je tipican za sve vidove fasistoidnog rezoniranja, i ima ga u pravilu najvise ondje gdje zidova uopce nema (recimo, krajnja desnica u Japanu je takodjer antisemitska, a zidova nema nigdje "ni od korova"). Protiv antisemitizma se mozemo boriti samo solidarnoscu prema ugrozenima u nasoj sredini, i upoznavanjem s zidovskom kulturom, tradicijom itd., ali to ne znaci da treba zapasti u jeftini filosemitizam, jer je to takodjer nedemokratska pozicija. Recimo, boriti se protiv antisemitizma nikako ne iskljucuje kritiku trenutne politike izraelske drzave... ...

Svi, svi, svi

pre 19 godina

Zar cemo zaista dopustiti sacici jada i sljama da nas terorise iz dana u dan? Pomirimo se sa cinjenicom da nas vlast ne stiti i da je protiv nas. Ali toliko pametnog sveta ovde na B92 da ne zna covek ciji komentar radije da citira. Koliko hoces zdrave pameti naokolo, ali ne iskorisceno. Znaci da nam je Bog/majka priroda podarila umece da rasudjujemo, a opet nikakve vajde od tog kvaliteta. Dakle, da li smo mi normalni zaista normalni kad sedimo i trpimo izivljavanje? Nasa pasivnost onda potvrdjuje da mi svi jesmo Radovani? Aman, opasuljite se dok jos mozete. Mi smo vecina ne dajte se zaludeti.

mara

pre 19 godina

U emisiji N.Miljković, na RTS u ponedeljak počene hajka na emisiju Peščanik koja se emituje na radiu B92, a sledećeg jutra osvanu plakati. Zar tu treba neki komentar. Sve već vidjeno.

Vlada Simić

pre 19 godina

Ovo je, očigledno, delo primitivaca koji ne poznaju čak ni sopstvenu istoriju. Naš problem je u tome što je ovih primitivaca previše, što generacije odrastaju u takvom duhu, a to znači da godine koje dolaze neće se mnogo razlikovati od 90-ih i ovoga sad.
U takvom okruženju najgorima je najlakše da vladaju.
Eto gde živimo.

Daki

pre 19 godina

Meni ova Labusova izjava lici na pranje ruku. Kao jeste neko ali ne mogu da kazem ko, ustvari mozda znam a mozda i ne znam, uglavnom u Srbiji nema antisemitizma. I onda se cudimo sto su takve pojave u ekspanziji. Pa ti si brate vlast pa uradi nesto po tom pitanju, uhapsi nekoga, uradi nesto konkretno. Ovako, to je samo nevesto i rekao bih licemerno skidanje odgovornosti sa sebe.
Inace, sto se tice antisemitizma u Srbiji, vec sam rekao, on je ovde jako utemeljen u ucenju vladike Nikolaja Velimirovica, javnim stavovima nekih visokih crkvenih predstavnika (uostalom sto se SPC ne oglasi u odbranu Jevreja od ovih stvari), a za vreme WWII ljoticevci su vrsili organizovani pogrom Jevreja i oni su ovde tesko postradali, mnogo ih je odavde deportovano po Nemackim logorima ili cak ovde ubijeno. Pitajte Jevreje vi sto se cudite. Na kraju, i sam sam se svih ovih godina susretao sa ljudima koji su otvoreno napadali Jevreje i poturali razne antisemitske knjige. Pretvarati se da to nije tacno i cuditi se otkuda to samo doprinosi i pomaze onima koji takve stvari rade. Istinu prvo treba znati da bi se sa njom izaslo na kraj.

deki

pre 19 godina

Siguran sam da je to delo ili inspiracija onih koji uskoro treba da putuju u HAG. Ti isti ljudi žele da slušaju i gledaju samo ono što njima odgovara kao RTS '90-2000..i da stvaraju atmosveru ludila i mržnje kako bi još koji mesec sačuvali sebe ...e vala neće, moraće da odgovaraju svi zločinci, nema više ludila Srbija je krenula putem u jednom pravcu i ne vraća se na staro.
Zlocinci u Hag pod hitno!

Sale NS

pre 19 godina

Osudjujem svaki vid fasizma i razima u Srbiji. Fasizam je pobio preko milion Srba i vise miliona Jevreja; fasisti su nam dakle zajednicki neprijatelji i drzava po tom pitanju treba jedinstveno i odlucno da odgovori. Najvise bih voleo da znam ko stoji iza anti-semitskih parola.

Goran

pre 19 godina

Isto kao sto nikome necu dozvoliti da me optuzi zbog Ovcare (gde nikada nisam bio, niti znam gde se tacno nalazi) samo zato sto sam Srbin, tako se protivim i histeriji protiv Jevreja samo zato sato su iste veroispovesti i nacionalne pripadnosti kao oni koji su iz inostranstva naredili i pruzili logistiku svoj onoj nesreci koja nas je snasla od 1991. do 1999. godine. Imam kolegu na poslu, Jevrejina koji se daleko vise stidi Sorosa, Olbrajtove, Rubina, Holbruka, Vizela i ostalih nego sto ih ja prezirem. Da nisam imao cast da ga upoznam i srecu da saradjujem sa njim, mozda bih i ja danas imao neke predrasude i pisao one grafite. Dame i gospodo "grafitopisci", ne postoji dobri i losi narodi, postoje dobri i losi ljudi!

dj

pre 19 godina

Gospodin Singer je skolovan i pametan covek i naravno da ce dati takvu izjavu, sve drugo bi bilo pravo cudo.
Ljudi koji su napisali i objavili letak su barabe koje nemaju ni osnovnu skolu i naravno da su u strahu za svoju buducnost jer cak i oni su dovoljno inteligentni da shvate sta ih ceka kada jedog dana Srbija postane uredjena zemlja. Ceka ih flasa piva koju ce da uzickaju. Naravno, nisu spremni da rade na sebi vec ce da palamude o svetskim zaverama, pederima, vanzemaljcima, jevrejima... jedino su im cigani simpa, njih ne shavtaju kao konkurenciju.

Goran

pre 19 godina

Polako, ljudi ... ne shvatate da je ovo sto se desava u stvari dobro, sta vise - odlicno. Idemo putem kojim je isla i Nemacka. Evo, sad smo vec stigli do neke 1936. godine. Jednog dana cemo stici i do 2000. ... uskoro, negde oko kalendarske 2069. godine. A, mogli bi i da promenimo kalendar tom prilikom, za inat celom svetu.

Vladimir, Berlin

pre 19 godina

Aha, pa ako je gdin. Labus imao "informacije" i "saznanja" i "ocekivao" ovako nesto par meseci ranije, zasto nista nije uradjeno da se to spreci? Ovako se stice utisak da se ili precutno slaze sa doticnim parolama ili da je apsolutno nemocan u borbi protiv njih.
Koliko god mi sama pomisao bila strasna, ponekad mi se cini da nismo dovoljno postradali i propatili da bi naucili neke stvari.

Ognjen

pre 19 godina

Zanimljiva izjava:"Vlast ocekivala antisemitski ispad " Sad mi je jasno, zasto je sve proteklo mirno. Jedni su ocekivali, a drugi su, da ne bi razocarali one prve, legalno kako ih je Bog dao, sprej u sake, pa pisi, lepi, ne brini niko nece da te dira! Na ovo se i Nebojsa Krstic prevce u grobu.

Marlena

pre 19 godina

Zahvaljujem se B92 na dugogodisnjoj borbi za demokratiju, pravicnost, objektivnost, istinu, sve pozitivno sto vasa glasila zastupaju. Ova desavanja dokaz su da se nije predaleko stiglo i da je dug put do pravih, nazalost, kod nas, izgubljenih vrednosti kao sto su postovanje, uvazavanje, tolerancija, potreba da budemo bogatiji i za ono sto nismo mi sami. Najgore je sto sve ovo predstavlja novu kap u moru problema zbog kojih je Srbija stalno na vrhu svjetske liste prozivanja.
I vi, i ja, i nama slicni mozemo samo istim putem i to je jedino oruzje kojim se ovi mali, ograniceni, zli jadnici mogu pobijediti. Jer zaista su jadni, siromasni i uskraceni oni koji ne vide dalje od svog nosa i koji su nesposobni da vide, cuju i vole. Razlog vise da svoju decu, jevrejsko hrvatsko srposkog porekla, ucim da vole ljude prema tome kakvi su, a ne tko su; da vole zemlju u kojoj zive i da postuju svoje korene i poreklo. Treba da cene bogatstvo svog porekla, kultura i razlicitosti koju u sebi nose.
S postovanjem
Marlena

Mislilac

pre 19 godina

Sklon sam zaključku da je sve to oko lepljenja tih plakata preterivanje. Od buve se paravi slon. To su sve marginalne pojave na rubu društvenog života i uopšte ne zaslužuju da imaju takvu medijsku pokrivenost i da se razvija tolika polemika. Takav incident je ravan jednoj običnoj krađi slatkiša u nekom marketu i stvarno nije vredan pažnje. Osim ako mediji od toga ne žele da prave biznis što je izgleda povodom ovog incidentića i slučaj.

meta-medved

pre 19 godina

Zasto se sada sve svelo na antisemitizam? Pa i meni je kao Srbinu jos vece zlo nacinjeno kad cujem da su mi se ovakvi stvorevi kace kao sunarodnjaci. Te gnjide su ubijale i Srbe. Takvi su ubili i Djindjica i Curuviju i takvi su na smrt premlatili decaka ispred skole. To nisu nacisti. To su isfrustrirani, dokoni maloumnici iz neobrazovanih porodica koji gledaju da nadju bilo kakav povod da bi sebi kreirali zrtvu.
Narode, zakon u ruke, jer i vi sutra mozete postati njihova zrtva ako pomisle da ste ih pogledali popreko.

JEVREJIN

pre 19 godina

Nije ni cudo sto su gotovo svi jevreji i otisli iz Srbije. A vama ostavili Dorcol u amanet da po njemu skrabate gluposti i lepite lose ideje.
Smrt fasizmu!

komunista

pre 19 godina

Protiv nacizma se treba boriti i edukacijom, i povecanjem opsteg kulturnog nivoa i socijalnim merama. A kad ne ide lepim, onda se uzme batina i udri bandu. Ako ne razumeju normalan jezik, sigurno ce razumeti jezik cizme i pendreka.

Sasa

pre 19 godina

Ti ljudi nebi da saradjuju sa zapadom. Znaci ako neces sa zapadom, s kim bi, pa istokom. Ovi ljudi bi hteli umesto da pripadaju Evropi, gde je Srbima mesto, oni hoce u Otomansko carstvo gde su "zivi zavideli mrtvima". Kakvi su to Srbi koji hoce opet da stvore Otomasko carstvo.

Spustite loptu

pre 19 godina

Neki kreten je napisao ovo saopstenje i grafite a vi sad po celom narodu. Nemojte mene u isti kos. U Jasenovcu su nam kosti zajedno naslagali sa Jevrejima i znam da Srbi ne misle tako. I ja sad mogu da izadjem i napisem ili odstampam na kompijuteru saopstenje, Pobiti sve Srbe i.... Kakav ce Vam onda komentar biti, da li mislite da ce se povodom toga oglasiti Kofi Anan. Smatram da se preteruje sa ovim, jer onaj koji stoji iza ovoga je bas to i hteo, medijsku i paznju javnosti. Bravo naseli ste, a sad spustite loptu.

Ivan

pre 19 godina

A kako se to definisu "Srbi", jel' po stepenu genetske cistoce? Em sto smo se doselili na Balkan od negde drugde (gde smo se mesali sa lokalcima), em sto smo se onda pomesali sa novim komsijama, em nam onda sedose Turci na grbacu, pa se zasigurno i sa njima izmesasmo. A i to je samo vrh brega. Zato dajte, ne budalite.
A ostali, ako ima dokaza da je to "neko" organizovao, onda ajmo da ga sprovedemo na sud, a ne ovako da se pusto naglaba. U suprotnom zakljucak mora biti da se tu radi o vrlo maloj grupi bubuljicavih debila (u najgorem slucaju), kojih ima u svakoj zemlji. Ako niste zapazili, i u Zapadnoj Evropi ovakva vrsta ispada je u vrtoglavom usponu, tako da to ne znaci da smo losiji od njih samo po sebi. Pa da nam je zamlja i najdemokratskija i najliberalnija na svetu, pa opet bi se nasao neki debil.
A to da smo debelo konzervativna zemlja, to stoji. I da bi bilo mnogo bolje da se to promeni, i to stoji. Samo ne treba mesati babe i zabe.

Gradjanin

pre 19 godina

Bravo za klince iz DS! Odmah su prekrecili te idiotarije. Vazno je jasno i glasno pokazati da stav o takvim glupostima koje samo stete Srbiji.

Templar

pre 19 godina

Mislim da je pravo ime organizacije Nacionalni Front iz razloga sto sam posedovao casopise koje su oni izdavali pod imenom Nacionalni Front. Ta organizacija nema veze sa politikom jer su isto blatili Milosevicev rezim da je pun Jevreja a slogan Srbija Srbima je prisutan vec vise od deset godina!
Ovakvih i slicnih organizacija ima svuda u Evropi i sve manje vise komuniciraju jedne s drugima a najekstremnije su one u Engleskoj gde je i procenat antisemitizma najveci u Evropi!

vladimir

pre 19 godina

Interesuje me da li su se oglasili Kostunica, patrijarh Pavle, Amfilohije, SRS i SPS. Ako jesu, zasto to nije objavljeno na B92, a ako nisu, mislim da je odgovor na pitanje zasto se ovakve stvari desavaju ocigledan.

marica mijatovic

pre 19 godina

Pa ako je ocekivala, zasto nije uradila nista da to spreci,ili se mozda boji da ce jednom biti uhapseni zbog toga kao Milan Obradovic. Oni su to ocekuvali, ali im je i odgovaralo da "malo" nacionalizma "iscuri" svaki dan kako manjine ne bi zaboravile gde su.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Pa to je smisljena i dobro organizovana akcija onih politickih i mocnih organizacija koje bi radije videle Srbiju na orijentu u savezu sa nazadnim i zatucanim Iranom, Sirijom, Libanom i Libijom nego sa zapadom odnosno EU i naprednom, liberalnom civilizacijom. Skandal, iz Srbije su Jevreji tokom 2. svetskog rata skoro potpuno nestali, jos treba ostatku da solimo rane...sramota. Ljudi smo.

Zoran Popovic, NYC

pre 19 godina

Molim vas, u celom svetu su antisemitske poruke po zidovima i nekakvi plakati dnevna realnost. Hriscani ce uvek imati podsvesni konflikt sa Jevrejima, a u ime davne istorije.
Pridaje se previse znacaja tome, treba to sve prekreciti sledeceg dana i nastaviti po starom. Naravno, policija mora da pokusa da nadje krivce kao sto traze krivce za, znate, pljacku trafike ili tako nesto slicno.
Sa socijalnog aspekta, antisemitizam je vise kao neka moda kod ispraznih mozgova i fasistickih ... Ti ljudi ni ne znaju o jevrejstvu pa i hriscanstvu - toliko su .... Mrznje ima svuda i to mnogo vise nego u Srbiji gde dva puta godisnje se lepe plakati i ruse spomenici.

Vojvodjanka1

pre 19 godina

Koliko je ispranih mozgova u zemlji! Zar to nije moglo da se predvidi kao rezultat razuralenih ratnih huskaca? Zar zaista u ovoj zemlji postoje ljudi, koji su na vlasti da misle da ce proci bez nekih posledica sve ono sto je radjeno, nije radjeno ili je tolerisano za sve ove godine? Imam jos pitanja ali znam da nema odgovora u ovoj zemlji. Sve sto je moglo da odgovori ili je umrlo ili otislo iz zemlje. Malo je onih koji su tamo ostali i veruju da se nesto moze promeniti.
Promena moze nastati samo onda kada nastane promena u glavama ljudi. A koliko vidim iz svega sto se dogadja trebace jos mnogo vremena da prodje, da se izrodi jos mnogo generacija da bi se iskorenilo zlo.
Na zalost uglavnom su to promaseni mladi ljudi, koji ne stvaraju porodice jer misle da to nije potrebno. Koji zive na ulicama, u kaficima, nocima muljajuci svoj zivot.
To je sve rezultat "rada" drzave, drustva i porodice.
I sada se neko cudi sta se desava?

Vojislav YVR_BGD

pre 19 godina

Zasto bi pravoslavna crkva osudjivala napade na jevreje?? Ta pravoslavna crkva je ona koja i podgrejava takva antisemitska orgijanja gomile manijaka sa pola grama mozga.
Pa poslusajte samo govore crkvenih velikodostojnika na tribinama na Masinskom fakultetu (sramota me je da sam tamo diplomirao). Pravoslavna crkva cini sve da bi izolovala Srbe od sveta, a jedan od nacina je i da se svet otera od Srbije upravo ovakvim budalastinama.
U Srbiji postoji zavera SPC, SPS, SRS verovatno i dobar deo DSS-a i naravno dezurni "intelektualci" tipa Cavoskog & CO. kojima je samo jedan cilj: da Srbija nikad ne bude deo Evrope, i da ostane u mraku u kome oni tako dobro zive.

kapirate?

pre 19 godina

To je bio nestasluk jednog mladog coveka...rekao bi neko. Ali, ovo je ipak ozbiljno. Zato, moramo stvari isterati do kraja i postupiti po zakonu, odnosno prekrsioce kazniti. Ako to nismo u stanju da ucinimo, neko ce morati to da ucini, pre ili kasnije.

Mihailo

pre 19 godina

Kao Srbin želim da se izvinim svim pripadnicima jevrejske nacije i kažem da su mi svi kulturni i normalni ljudi bliži i draži nego bilo koji od ovih "veliko-srba"

marica mijatovic

pre 19 godina

LEGALISTA ILEGALNOM LEGIJI LEGALIZUJE LEGITIMITET.
Svetlo na kraju tunela vide optimisti,ali svetlo na kraju tunela vide i oni koju su na samrti. Izgleda da nase svetlo predstavlja ovo zadnje pod vladavinom sekte ciji se clanovi ne mesaju jedni drugima u posao i tako vladaju dugo,dugo...
Izgleda da u ovoj drzavi je jedino kriv Djindjic i to iz 2 razloga:
1. zato sto je hteo evropsku Srbiju i
2. zato sto je onako nesmotreno naleteo na metke dok su ljudi u dokolici pucali u vrata Vlade. A mozda niko nije ni pucao, nama se samo pricinilo. Bice da jeste.

kosta

pre 19 godina

Normalno je da treba najostrije osuditi ove antisemitske ispade.Ovakve gluposti nanose stetu pre svega srpskom narodu i dobro dodju pojedinim dusebriznicima koji se uznemire kada se situacija u Srbiji smiri. Srbi su uvek mirno ziveli sa Jevrejima i tako treba da ostane. Jedno od najjezivijih stratista u 2. svetskom ratu je Jasenovac, a to je zajednicka grobnica i Srba i Jevreja. Samo je problem sto se o stradanju Jevreja u njemu sve zna, a o stradanju Srba gotovo nista.
Antisemitizam je jedna od najgorih pojava u savremenom svetu i to treba isticati uvek.Ali, mislim da treba progovoriti i o stradanju drugih nacija i da to ne treba a priori proglasiti za nekakav nacionalizam.

Jeremija

pre 19 godina

I ja tvrdim da je sve to isplanirano. Samo se postavlja pitanje ko to planira i organizuje? Kome je cilj da srpski narod prikaže antisemitskim!?

Igor

pre 19 godina

Mi Srbi imamo mnogo vise slicnosti sa Jevrejima, nego sa skoro svim hriscanima na svetu. Samo sto su Jevreji stariji narod od nas, pa su imali vremena da se reorganizuju i da pocnu slozno da prave svoju drzavu iz pocetka, a mi izgleda jos nismo zavrsili ni onu fazu raspadanja! Ali... To je tipicno srpski! Umesto da razvijamo prijateljstvo sa Jevrejima (kao slicnim, ali iskusnijim i ocigledno uspesnijim u zadnje vreme) i da od njih naucimo kako se treba odupreti pritiscima iz sveta - mi uporno srljamo u propast i jos zelimo da od njih napravimo neprijatelje! Ja ne razumem kakve su to patriote, ti ljudi koji lepe ove plakate protiv svih zivih na ovom svetu! Koje su to patriote kojima ni sami Srbi nisu po volji! Te ne valja im Madjar, te ne valja im Hrvat, ni Albanac, ni Jevrejin, ni Nemac... A ni vise od pola Srba im nije dobro! Jedino im je "tata" Sloba po volji! Izgleda da kod nas jos uvek ima citavih hordi "spavaca" koji cekaju da ih GURU pozove i da stupe u akciju... Nadajmo se da se to nikad nece desiti.

Драган

pre 19 godina

Жао ми је што је већина Јевреја отишла са Дорћола, из Београда и Србије, али узрок томе је пре свега био немачки фашизам, од кога нисмо били поштеђени ни ми Срби. Овај град и држава су најтоплије дочекали и несебично помогли и Јеврејима и Србима када су 1992. године бежали из БИХ у којој су се тада окупили и антисемитски и антисрпски терористи са блиског истока и западне Европе. У наредној деценији из Србије су бежали и Јевреји и Срби пре свега из економских разлога. Када би број припадника неке мањине био мерило права која иста ужива, онда шта рећи за права Срба који нема у Израелу?

IvanS

pre 19 godina

G-din Jaksic kaze "Iza toga stoje organizovane snage drzave". Pitam se da li je ovaj covek svestan svojih reci? On za ovaj akt optuzuje drzavu. Sta onda da kazemo kad nam optuzbe stignu iz inostranstva?

Nenad

pre 19 godina

Ma, to su dela iskompleksiranih kretena koji se vrte oko priglupog nazi skinheads pokreta. Ima ih i u Novom Sadu u kafani koja se zove Dvoriste. Tu se oni druze, napijaju, nose kukaste krstove, a povremeno im u posetu navrate i gosti iz Nemacke u besnim kolima i pujdaju ih glupavim pricama i Hitleru i sl. Verovatno i tutnu kojih 50€ pa ovi fotokopiraju nesto i eto ti...

Nenad

pre 19 godina

Svima je lako da okrivljuju Srbiju za primitivizam, nacionalizam i bog zna sta. Sve dok takvi ljudi zive u ovoj zemlji bicemo tu gde smo.

Mister No

pre 19 godina

Dakle na zapadu je sve lošije i lošije i Vi ste odlučili da se vratite u lepu zemlju Srbiju. Evo mogućeg scenarija:
Vraćate se... Vaše dete od 16 godina je u školi gde ga u školskom dvorištu štiti školski policajac. Drugar Vašeg deteta izlazi iz školskog dvorišta po užinu i biva napadnut bez povoda od grupe nasilnika (njegovih vršnjaka). Šta se desilo pročitajte ovde: (www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=17&nav_id=164506&nav_category=12).
Vi kažete na to: "Dobro, dešavalo se to i na zapadu a i gorih stvari. Dobro je da je moje dete živo i zdravo!". Ministar prosvete i sporta odluči da se zbog nemilog događaja održi javni čas ljubavi i tolerancije u svim školama u Srbiji. I tokom "održavanja" toga časa u Knez-Mihajlovoj usred Beograda izboden (opet nožem) 16-godišnji dečak (www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=21&nav_id=164784&nav_category=12)
Sreća, preživeće dečak, pa ste i Vi i vaše dete odahnuli.
Ipak, Vaše divno dete je upalo u loše društvo i počelo je da gleda intenzivno TV Pink i da se zaglupljuje. Počelo je da oseća netrpeljivost posebno prema Jevrejima i Ciganima i krenulo da piše neke grafite (www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=22&nav_id=164838&nav_category=12)
Šta ćete Vi da uradite po tom pitanju? Odlučujete da postupite kao ovaj gospodin ovde (//www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=19&nav_id=164672&nav_category=16)
U redu, rešili ste se prodajam Vašeg deteta i sada odlučujete da napravite novo. Žena Vam je trudna i treba da se porodi i Vi se odlučujete da je smestite u bolnicu i da se porodi carskim rezom. Ni ne slutite šta sve može da se desi (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=17&nav_id=164467&nav_category=12)
Društvo Vašeg prvog deteta, koje ste iz besa prodali, ne zadovoljava se samo pisanjem antisemitskih grafita već kreće u direktan napad na Cigane (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=22&nav_id=164886&nav_category=12)
Zločinci su pobegli i pripremili se za navijački doček svojih vršnjaka iz Zagreba na košarkaškoj utakmici Partizan-Cibona. Partizan pobeđuje, ali željni osvete zbog batina u Zagrebu dešava se tuča i opet radi magični nož (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=20&nav_id=164737&nav_category=16)
Vi ste ogorčeni situacijom i proklinjete sve živo što ste se vratili u Srbiju! Vaše novo dete je malo naraslo i učiteljica ga vodi na ekskurziju po divnoj nam Srbiji. Kad ono... (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=19&nav_id=164666&nav_category=12 i još jedna slična http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=20&nav_id=164699&nav_category=12)
Obliva Vas hladni znoj. Zabrinuti ste za zdravlje Vašeg deteta. Imate li para za lečenje? Prebrojavate Vaše pare koje čine Vašu platu i računate hoćete li imati za hleb kada platite detetu ekskurziju jer Vaša zarada izgleda otprilike ovako (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=21&nav_id=164786&nav_category=9). Podsećam da je kurs eura prešao 80 dinara.
Inače, ove sve vesti su istinite i javno potvrđene i desile su se u neverovatnih zadnjih 7 dana!
Šta zaključujemo? NOŽ radi u Srbiji u sve 3 smene neprekidno. Srbija je jedna crna rupa koja usisava i ono malo pameti što je ostalo u jednu tačku bez dimenzija iz koje ništa ne izlazi. Glupost je potpuno preovladala. A bogami SPC je trenutno na vlasti i šapuće na uvce zvaničnicima šta se sme, a šta ne sme i oni još ponosno kažu "I crkva treba da se pita!" (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=11&nav_id=164058)
Mislim, stvarno... Vraćate se? Bravo za Vašu hrabrost (ili glupost)!

Linux4ever

pre 19 godina

Lako je lepiti glupave plakate i pevati patriotske pesme po kafanama ali oni za drugo nisu ni sposobni, samo time urusavaju ugled sopstvene zemlje. Ja verujem da ce svetski mediji ovome posvetiti paznju kao i uvek kada je u pitanju neka negativna pojava u Srbiji. Onda se postavlja pravo pitanje:"Ko su zaista neprijatelji Srbije?". Neka razmisle malo o tome...(ako su u stanju uopste da razmisljaju o bilo cemu)

zabrinuti

pre 19 godina

Istina je da Jevreja i crnaca kod nas ima malo, ali svojim ocima sam video da kad oni pocnu da se bore za svoj domen delovanja ostali bivaju zbrisani. I kada je rec o toleranciji treba da vidite kako ti isti napadaju one koji su istina za volju imali veze sa proslim rezimom ali takvih je u Srbiji sigurno preko 60 posto. I obzirom da je Srbija u intelektualnom mraku i ekonomskoj bedi obican i prosecan Srbin to delovanje ne moze ni da vidi ni da shvati. Ja nisam ni rasista ni nacionalista ali se pitam da li Jevrej i Hrvat u najvisim drzavnim institucijama stvarno mogu vole moje zemju.Na osnovu onoga sto vidim zabrinut sam...Draze bi mi bilo da sam glup i da ne vidim nista.

Zoran

pre 19 godina

Bravo za vlast. Oni su ocekivali. Doduse nisu sprecili.
I mi svi ocekujemo da nam krene na bolje. Hocemo li, uz ovakvu vlast, docekati?
Jedna sramota vise ili manje nece mnogo promeniti sliku o nama u svetu. Odavno smo na losoj poziciji i to zasluzeno.

Trifun

pre 19 godina

Kao sto vidimo, i medju citaocima ovog sajta nadje se onih koji kazu "nisam rasista, ali Jevreji su...", a bogami i onih koji misle i gore. A kad neko kaze "Srbi su...", onda se takvi sigurno najglasniji bune. Oni mi ostavljaju jos bljutaviji ukus od ovih koji lepe i pisu gnusobe po gradu. "Drzavu" da i ne pominjemo -- Labus je znao, ali nista nisu uradili; zasto? I znaju ko iza toga stoji, ali nece da kazu; zasto? I to je orkestrirano iz inostranstva da narusi ugled zemlje, koji je netom popravljen; zasto? I otkud mu uopste ideja da je ugled zemlje popravljen? Sve vise podseca na svoje koalicione partnere, a time sve vise i na slobisticku retoriku... Otuzno, odvratno, opasno...

lala

pre 19 godina

Pa ako je vlada vec imala nagovestaje ili je znala za to, pa zasto onda nije pravovremeno odreagovala?
I to je isto tako njihov posao kao i ostali poslovi koje vlada slabo radi!

Kristalnacht

pre 19 godina

Sta mislite da li je neodlazak srpskih drzavnih i crkvenih velikodostojnika na komemoraciju (parastos) u Ausvic ohrabrio ili obeshrabrio ove "srpske" aktiviste? Iz izjave vicepremijera Labusa da se naslutiti da cilj plakata nije sirenje antisemitizma vec predstavljanje Srbije u jednom takvom svetlu. To je ipak u protivurecnosti sa vescu da su uhvaceni maloletnici. Njihovo antizapadno opredeljenje govori da oni nisu deo neonaci pokreta Evrope vec nesto autohtono, domace i verovatno blisko prozilotskim strujama.

Dusko

pre 19 godina

Ne treba preterivati u osudama i tako pridavati znacaj objektivno beznacajnim likovima kojima ja mesto kod psihologa, ocigledno je da imaju ozbiljan problem u glavi.

Sumljičavi

pre 19 godina

Ovolika polemika ni oko čega već drugi dan postaje krajnje sumljiva. Potpuno marginalni ispad grupice "bilo-kojih" (pa ljudi, zidovi po svim gradovima u svetu su išarani razno-raznim parolama, danas na običnom PC-iju svaka budala može da ištampa 100 plakata za 5 minuta, a lepak za tapete ne košta ni pola dolara), koji su to napravili najverovatnije iz večernjeg zezanja, možda i uz gajbu piva. Izgleda mi da tu halabaku ni oko čega podgrejavaju baš oni koji su se našli kao tema na tim plakatima ili zidovima ili čemu li već. Grupica od pet-šest budala zeza celu naciju već dva dana. Ovi polemičari "branitelji" demokratije i ne znam ti ja čega sve (mi koji ovde živimo smo "debili" za njih, posebno za ove belosvetske tatine i mamine sinove po skupim fakultetima u inostranstvu) po ovim stranicama sami sebi upadaju u kontradiktornost... alo, "dežurni" dušebrižnici, o'ladite malo!

goran (francuska)

pre 19 godina

Nisu to srpska posla i ako se to desava u Srbiji. Ton, terminologija i nacin su cista kopija toga sto se moze videti i cuti na zapadu i to ne moze biti slucajnost. Uvek ce se naci par budala spremnih da prihvate sve i svasta i da lepe plakate (za to ne treba neka posebna intelegencija, naprotiv), ali to nije slika srpskog naroda, barem sto se Jevreja tice. Srbi prema Jevrejima cak gaje posebne simpatije zbog svih patnji koje je taj narod doziveo i preziveo. A sto se tice nasih Jevreja, licno zelim da im se zahvalim na dostojanstvenom drzanju i zato sto su bratski delili nasu sudbinu najtezim trenucima, kad su nam svi okretali ledja. Ponosam sam sto sam Srbin, ali se stidim tih maloumnika koji su lepili uvredljive plakate sa otrovnim porukama i time se ni malo manje ne osecam uvredjen nego da sam i sam Jevrejin. I da samo jedan stoji iza svega toga, previse je!

Mladen, TX

pre 19 godina

Da je pojava zabrinjavajuca nema sumnje, ali da smo usamljen slucaj - nismo. Radi se o tome da je zapanjujuce koliko npr. ta neradnicko-alkohlicarsko-bezubo-nehigijenska bratija u Srbiji slici istoj takvoj ekipi ovde u USA. Naime i njima su ovde po tzv. crvenim drzavama glavni uzroci svakojake bede (a samim tim i najmrzi neprijatelji) Jews, Niggers and Commies. Hocu da kazem da takva populacija postoji maltene svuda, i dokle god pisu grafite i laju (sto im je ovde dozvoljeno jer se ne moze ogranicavati pravo govora i misljenja) - nije strasno. Svaki maligniji oblik extremizma treba leciti brutalno, brzo i efikasno (u cemu su amerikanci vrlo beskompromisni)

milica pesic

pre 19 godina

Zasto se ne oglasavaju (srpski) intelektualci!? Zasto se ne oglasava Srpska pravoslavna crkva!? Mogao bi ovo da bude trenutak za njihovu kanosu. Kolika je njihova odgovornost za ksenofobiju, nacionalizam, antisemitizam, homofobiju...koje ocito nisu nestale sa Milosevicem.

DOgnjanovic

pre 19 godina

Vlado, vlado, sto si ocekivala. zar ti ne znas za bolje spreciti nego leciti. Evo ti balavci sto su lepili plakate protiv B92 i ispisivali antijevrejske parole su uhapseni. Hvala svima koji su doprineli njihovom otkrivanju i hapsenju. Kazniti za primer da se slicni ispadi ne ponove.

igor

pre 19 godina

Najvise raduje ostra osuda ovakvih ispada od strane SPC i poziv na ljubav i mir medju ljudima od strane Arhijerejskog Sabora.
Uzas!

Johnny

pre 19 godina

Kad Jočić izjavi nešto, kao da kaže "ljudi, pa i ja sam bio takav, a vidite dokle sam dospeo".
Stvarno žalosno, takav prestupnik na čelu Policije.
Gde li će završiti ovi što su lepili poternice protiv B92: u DSS sigurno.

A.L.

pre 19 godina

Kao Jevrejin koji je rodjen i zivi Srbiji zelim da izjavim zadovoljstvo i zahvalnost zbog ogradjivanja prethodnih komentatora od pisanja antisemitskih parola po Beogradu. Svetski mocnici koji su nam svima naneli bol i patnje u prethodnoj deceniji su izrodi jevrejskog naroda i svi ovde smo podjednako bili njihove zrtve, bez obzira na to kom narodu pripadamo. Svaki narod ima svoje crne ovce koje su ga osramotile. Nadam se da mi se nece zameriti ako kazem da to vazi i za srpski narod.

Expert za antisemite

pre 19 godina

Šta možete da očekujete u državi frustriranog naroda kome su svi drugi krivi za sopstvenu nesposobnost. Nije važno da li su to Hrvati, muslimani, Arapi, Jevreji, Albanci, Slovenci, Amerikanci, Nemci, Englezi, Venerijanci, ... i da ne nabrajam više naše "neprijatelje".
Ovaj čin ispisivanja poruka je suštinski antisrpski i po svom antipatriotizmu može da se meri samo sa istupima onih nesretnih radikala. Ovo je toliko izdajnički čin da sumnjam da su to mogle da urade i neke organizovane grupe ubačene iz susednih država, sa ciljem da bi nas kompromitovale pred svetom i prikazale kao poslednju oazu neskrivenog i nesankcionisanog fašizma.
Ipak sam bliži stavu da je to bila akcija nekih "likova" odavde, kojih, teško nama, ima dosta u Srbiji.
I sada će se sve zataškati i ispašće da su to dva retarda, navodno, na svoju ruku uradila. Pričam ti priču! Ovo je sve bila jako dobro smišljena i organizovana akcija koja je, kao i u slučaju paljenja džamija, potekla iz sedišta nekih stranaka i pokreta koji redovno drže tribine po fakultetima! Jer ti koji su šarali po zidovima nikako nisu mogli da smisle tako jezgrovite poruke, što znači da su jadnici samo pisali ono što im je neko prethodno napisao na papiru.
A to kako da neko može da lepi fašističke plakate i ispisuje odvratne poruke u samom centru grada je priča koja se uklapa u tezu da velika većina stanovništva upravo podržava sadržaj poruka.
Pokušajte da u strogom centru Beograda napišete grafit koji bi glasio otprilike: "Ratko Mladić je ratni zločinac i kukavica koja se krije!", i na pola rečenice će na vas skočiti barem desetak pandura i 20-tak "savesnih" građana.

Mile

pre 19 godina

Ispisati grafit na nekom zidu na brzinu nije nikakav problem, a zalepiti stotine, ili koliko plakata po gradu, to je vec malo teze ostati neprimecen.
Ako se danas lako hvataju oni koji ne izdaju racune, pa im se radnje zatvaraju, kako je onda moguce da se ne zna ko je izdao nalog da se stampaju plakati takvog sadrzaja, a obaska "neprimeceno" lepe po gradu.
Koza mi se jezi pri pomisli u kakvoj drzavi zivimo.

Don Quijote

pre 19 godina

Antisemitskih poruka, grafita i delovanja ima svugde pa eto ima i kod nas. Ono sto mene cudi je svakako to da se nije tolika prasina dizala kada su se pojavljivali grafiti: "Madjari napolje" ili "Cigani napolje" sto je isto toliko odurno i odvratno kao i ovaj akt protiv Jevreja. I iako je bilo recimo slucajeva i fizickih nasrtaja na Rome na primer, preko toga se prelazilo samo tako, a danas eto, neko se usudio da dirne u Jevreje.
Da se razumemo, ni u kom slucaju ne odabravam bilo kakav vid netolerancije prema bilo kom nasem sugradjaninu bez obzira na njegovu nacionalnu i versku pripadnost, samo mi je moram priznati pomalo muka od tolikog "uznemirivanja javnosti" kada neko pomene i J od Jevreja.
A sto se B92 tice, pa sama cinjenica da su protiv ove stanice oni kojima smetaju i Hrvati i Cigani i Muslimani i Siptari i Bog otac dovoljno govori da je B92 na pravom putu.
A sto se samih grafita tice, pa nista, lepo su navatali one koji su pisali i lepili, pa ce znati i ko ih je poslao i zbog cega ih je poslao to da rade i da nas brukaju po celom svetu. Zakone hvala Bogu imamo, zatvore takodje, krompir i kukuruz u Padinjaku treba da se okopava i gotova stvar. I da ne izlaze dovoljno dugo da im se lepo, brate mili, ohlade usijane mentalno retardirane glave i- mirna Backa.

Nemanja BGD

pre 19 godina

Kao što postoje dobri i loši Hrišćani, tako postoje dobri i loši Jevreji, dobri i loši Muslimani itd.
Umesto što dopuštamo da nam mediji mažu oči svakom temom koju serviraju, zašto se svi ne okrenemo svojim porodicama, prijateljima, poslu? Tek kada većina ljudi u Srbiji shvati šta treba da im budu glavne preokupacije, i kada nauči da kaže: "Dobar dan, hvala, izvinite, izvolite i sl." biće nam malo bolje. Tek tada će se stvoriti osnova za bilo koju vrstu napretka. Mislite o tome.

Happy End

pre 19 godina

Ova zadnja vest me narocito boli jer sam rodjen u Negotinu. To je zaista vrlo tolerantna sredina jer ima puno nacija, oko 60 % su Vlasi i zadirkivanja je bilo samo u vicevima i salama. Sada zivim u Amsterdamu gde je vise od 50% alohtonih, stranaca znaci, a provokacija ima samo kada navijaci Ajax-ovih rivala neznaju sta ce drugo. Verujem da ce makar u Negotinu policija brzo resiti stvar jer je to mali gradic u kome je tesko bilo sta sakriti.
Sloba

Sale

pre 19 godina

Neki pominju SPC, sprsku vladu i Ausvic (iskreno nevidim nikakve veze sa ovom temom a ipak je poruka objavljena) ako je tako onda bih i ja pitao ko je Srbe udostojio posete prilikom komemoracije zrtava u Jasenovcu?

Branislav Novakovic

pre 19 godina

Mozda sa ni jednim narodom u proteklom veku nemamo toliko slicnosti kao sa Jevrejima. I jedni i drugi imamo iza sebe holokaust, etnicka ciscenja, islamski terorizam, olajavanja preko medija i jos mnogo toga. Umesto da nas to dublje povezuje, razdvaja nas pre svega na zadovoljstvo onih koji su dugo godina izazivali, koordinirali i sprovodili nasu golgotu. Od svega ovoga ni jedan Srbin, ni Jevrejin nece imati koristi.
Jos nesto: Srbi, sramota je sto najgore ljude medju nama proglasavamo za Jevreje u cilju obracuna sa ovom ionako malom i napacenom etnickom zajednicom u Srbiji. Radije se upitajmo kakav je ko bio medju nama svih ovih godina!

misa rex

pre 19 godina

U drustvu koje je zadojeno nacionalizmom i primitivizmom nema uslova za sprovodjenje bilo kakve istrage po ovom pitanju. Sve ovo sto se desava u poslednje vreme je posledica neodgovornih izjava likova poput Koste Cavoskog, akademika, ministara policije i pravde, a o radikalima i da ne pricam. Ova zemlja definitivno tone u propast i drago mi je sto je sve veci broj ljudi koji to vidi. Indolentno ponasanje predsednika drzave i premijera prema poslednjim dogadjajima (ubistva po beogradu, nasilje nad decom,...) samo govori u prilog tome da se u Srbiji sve iskljucivo svodi na simulaciju zivota. Jedino sto nije simulacija, to je neprekidno pokazivanje iskrivljenih nacionalnih osecaja, a sto je posledica licne nesigurnosti, straha i neobrazovanja. U ovakvom ambijentu je tragicno ziveti.

mirko

pre 19 godina

Ova vest i obljavljene slike su zapanjujuce bolesne i pokazuju nivo fundamentalizma koji nesumnjivo postoji u nasem drustvu. Slicna je i akcija precrtavanja latinicnih natpisa na putnim znakovima. Nase drustvo se mora leciti i obrazovati da bi smanjili fundamentalizam u Srbiji. A krivce treba potraziti kod Obraza, radikala i ekstremnih krila SPC.

Sladjana

pre 19 godina

Nisu ovo gluposti, to je ogledalo Srbije. Nažalost! Nisam čula za organizaciju Nacionalni stroj ali, po mom mišljenju, mi smo debelo nacionalno ustrojeni i to je pogubno za Srbiju. Šta znači Srbija Srbima. Nijedna država, pa ni Srbija, ne može da bude država jednog naroda. Pored toga, sigurna sam da su ova dešavanja izrežirana u nekoj političkoj partiji i sa nekim ciljem. Ništa se u Srbiji ne dešava bez određenog razloga, pa se i sredstva ne biraju. Neće se saznati ko to radi ili, možda kasnije, posle određene vremenske distance.

Mashinovodja

pre 19 godina

Slučajno sam sinoć video na TV lika koji zabrinuto izjavljuje u kameru "to nije daleko od istine ..." Osim Jevreja, verovatno svesrdno mrzi i Crnce zato što "uzimaju posao Srbima". I ništa ga ne potresa činjenica da u Srbiji moraš da se poprilično nahodaš dok ne sretneš Jevrejina ili Crnca. Najtužnije u celoj stvari je to što je lik imao ne više od 20 godina. Tako mlad, a već tako glup i otvoren za loženje i manipulaciju. Šta li će tek biti sa 50? Verovatno je redovni posetilac seansi na Mašinskom fakultetu i čvrsto ubeđen da nam Novi Svetski Poredak u kombinaciji sa jevrejsko-vatikansko-masonskim krugovima permanentno radi o glavi.

dragan

pre 19 godina

Ne dozvolite da se vama mesaju u posao likovi koji bi da slusaju b92, a da im lici na RTS! Pa sta da radimo mi koji taj radio slusamo 15 godina, njima smeta mjehur, bole ih usi od te muzike. Nnapravite dzingl - ako ti nije dobro, promeni stanicu!

Boske iz Melburna

pre 19 godina

Oduvek su u istoriji Jevreji i Srbi delili istu sudbinu !
Ovo mogu samo da shvatim kao provokaciju nekoga ko ne zeli Srbiju u Evropi.

paja

pre 19 godina

Дубоко ми је одвратан сваки облик антисемитизма и најоштрије осуђујем појаве графита и плаката са антисемитским садржајем. Сматрам да се мора провести најенергичнија истрага (али ЗАИСТА најенергичнија)и починиоци, као и њихиви инспиратори по сваку цену пронаћи и најстрожије казнити. Такви ставови уопште нису својствени српском народу и могу их имати само потпуно маргиналне личности које тиме загађују друштвену и политичку климу. С друге стране, ако починиоци и инспиратори буду заиста откривени - може доћи и до изненађења... Зашто то не би, например, могли бити и неки који уопште нису српски националисти, него баш њихов супротни пол: мондијалистички активисти, који по сваку цену желе да оваквим гадним акцијама оцрњују српско име? Надам се да ће резултати истраге дати одговор на ово питање.

void

pre 19 godina

Mislim da grešim puno kada kažem da sve to ima nekakve veze i sa Hagom, i sa vladom, i sa kohabitacijom...Aman ljudi, osvestite se!!! Šta drugo da se očekuje u zemlji koja veliča ratne zločince, ubice i kriminalce? Ne znam ko stoji iza toga, ali smatram da je to opšti trend društva....opet zapadamo u fašizam. Ovo su zadnje sekunde za gradjansku Srbiju da reaguje. Ako ne, vidimo se negde po svetu.. :(

tanja

pre 19 godina

To treba da vam bude znak da radite pravu stvar!! Samo ne odustajte od svoje objektivnosti i profesinalizma. Ne znam sta bih radila da vas nema. Vi, upravo, artikulisete sve moje stavove i ideje. Hvala vam sto ste nam svetlost na kraju tunela!!!

srpski nacionalista

pre 19 godina

Nema gore stvari nego kad se govori samo deo istine a ne cela istina. Vašu stanicu i nevladine organizacije napadaju da ste zapadne marionete. Ko su ti koji to kažu? Zašto Srbija da ne sarađuje sa Zapadom i da ne bude deo Evropske unije? A sa kime da sarađuje? Pa, po "strojevcima" i sličnim naša zemlja treba da bude isključivo deo Ruskog geostrateškog prostora. Nastavak je to Miloševićeve veleizdajničke, pro-ruske, politike na Balkanu, čiji cilj nije bio da brani ugrožene Srbe, već je jedini cilj bio sprečavanje širenja nato pakta na istok.

Milko

pre 19 godina

Od svega je najteže teorijski dokazivati očigledne stvari.
A, očigledna je stvar da je u Srbiji fašizam u porastu i da ga tetoše i neguju mnoge važne društvene i državne strukture. Vrlo legalno deluju fašističke organizacije poput "Obraza" "Sv. Justina", "Dveri" i sličnih. Deluju i političke stranke koje su u svojoj političkoj praksi osnivale vojne formacije i vršile zločine, od ubijanja civila do etničkog čišćenja. Oni kojima se sudi u slučaju "Ovčara" bili su pripadnici SRS kao i u slučaju otmice i ubijanja u Sjeverinu i vodili se kao stranačka formacija pod komandom vojske. Ta stvar se potvrđuje iako se u medijima prešućuje i tek će se potvrditi na mnogim suđenjima koja će tek biti održana, što u Hagu, što u zemlji.
Najvećim delom te strukture su vezane u "antihaški lobi".
Cela priča oko organizovanog kriminala u Srbiji još je duboko vezana za ratove u kojima su presudnu ulogu igrali Milošević i Šešelj. Te strukture su uz prećutnu saglasnost vlasti aktivirale i "Vladu RSK u izbeglištvu".
Za "Obraz" i njihovo glasilo bez ikakvog ustručavanja piše tekstove Vojislav Koštunica. Sadašnji ministar prosvete Vuksanović, prije samo pola godine potpisuje sporazum o političkoj saradnji sa pokretom "Svetozar Miletić", vojvođanskom varijantom "Obraza". Skupština Srbije donosi zakon o izjednačavanju partizana i četnika. Treba li još nabrajati. Uporno se negira da je u Srbiji bilo antisemitizma, a zaboravlja se da su Ljotić i Nedić pomagali i značajno doprineli da jevrejska zajednica bude uništena u Srbiji već 1942. Probajte pomenuti da bi trebalo zabraniti SRS zbog zločina koje je ova stranka organizovala pa će te videti ko će se sve tom usprotiviti. Čitava politička elita. Ali, potpuno sam siguran da će u Srbiji rasti antifašizam. Rašće zbog neminovnosti evropskih integracija ali i zbog unutrašnje potrebe društva. Uostalom, zar ovo obilje komentara na jučerašnju vest to ne potvrđuje. Fašizam ne može pobediti, ali može doneti mnogo zla. Naročito ako vlast misli da je sa fašizmom moguć kompromis i suživot.

Antifasista

pre 19 godina

Sta ocekivati nakon svega sto se desilo? Nakon 250.000 mrtvih, stotina hiljada osakacenih i upropascenih, miliona proteranih, stotina gradova i sela sravnjenih sa zemljom - samo zato sto nisu bili "srpski"? A sve to uz bacanje cveca na tenkove? Sta ocekivati u zemlji ciji su predsednik, nacelnik gneralstaba, potpredsednik, ministar spoljnih poslova, sef najvece partije, najvisi drzavni i vojni rukovodioci u zatovru, optuzeni za genocid? U kojoj su zlocinci ustvari najveci heroji? Sta ocekivati u zemlji u kojoj vlada, policija, db i vojska stite, brane ili kriju optuzene za ratne zlocince, u kojoj ih crkva blagosilja, i u kojoj crkveni poglavar prima u oprostajne posete one koji su optuzeni za najstrasnije zlicine - pocev od hladnjaca do spaljivanja leseva u pecima? Sta uopste ocekivati u zemlji u kojoj narod vec drugu deceniju plebiscitarno bira najgore medju sobom da ih vode u rat i sukob sa svim susedima i citavim civilizovanim svetom? Sta ocekivati u zemlji u kojoj su crnorukci ubili premijera na ulici usred bela dana, ispred zgrade vlade? u kojoj je ekonomska elita karic, miskovic, cepter, cane, peconi i slicni? sta ocekivati u siromasnoj, zaostaloj i neobrazovanoj zemlji gde je militarizam, rasizam, klerikalizam, fasizam, ksenofobija i izolacionizam postao dominantni pogled na svet? Napad na 92 i Jevreje jos je i najmanje sto su velikosrpski nacisti uradili u poslednjih 15 godina.

Maja

pre 19 godina

Do kada cemo trpeti fasisticke izlive "strojeva", "dveri", "familija", "obraza" i ostalih fantomskih grupacija, i to bez osuda i posledica po njih? Odakle im uopste pravo da ugrozavaju normalan svet?

Dovla

pre 19 godina

Kada su kripto-fašisti na vlasti nije nikakvo čudo da se razularena fašistička rulja ohrabrila. Protiv takvih pomaže jedan jedini recept koji treba primeniti što pre, odnosno čim se ova vlada konačno preseli na smetlište istorije gde joj je mesto: napuniti postojeće zatvore i graditi nove. Šljama se za poslednjih petnaestak godina nakupilo toliko da će mesta u ovim hvalevrednim institucijama koliko god da novih da se izgradi uvek biti malo.

Alexandar

pre 19 godina

Moram da priznam da bih voleo da vidim nekog od tih likova koji su pisali te grafite. Verujem da bih ga ubedio da nije u pravu.
Neverovatno je da se to dogadja u Srbiji. Jos neverovatnije je da Vlada Srbije nije na to reagovala i odmah preduzela neke korake kako bi se ovaj veliki blam za zemlju sto pre umanjio.

g.m.

pre 19 godina

Buduci da, zbog saradnje Kostunice i Sanadera, ne sme da se ostrvi na Hrvate, a zbog potrebnih glasova na izborima ni na Rome i Muslimane i Bosnjake, frustrirana srpska desnica bira "najlaksi plen": malobrojne Jevreje! Poput svih srpskih (i inih) vozdova, i srpska desnica radi po principu mackovog repa: svoju snagu uvek vezba na slabijem, a kad je pricepis, bezi u misju rupu i pristaje na sve.

ivana

pre 19 godina

Ovome treba posvetiti veliku paznju javnosti, ali, ne naravno otici u veliku molitvenu setnju od vlade do hrama i zapaliti svece.
Ta Vlada nije ni ovog puta stala na stranu medija, osudili su samo poruke, nigde nisu pomenuli B92 (bar nigde nije objavljeno). Kako ih nije sramota.

Nele

pre 19 godina

Puna podrska B92!
U ovom slucaju ne radi se o Jevrejima u Srbiji, nego o klasicnoj nacistickoj teoriji zavere, po kojoj Jevreji zele da vladaju svetom forsirajuci kapitalizam, demokratiju, homoseksualnost, pacifizam itd. Ekstremna desnica svuda po svetu (pa i na Zapadu) se orijentise po ovoj tzv. teoriji. Iako smatram da se kod "Narodnog Stroja" (NS) radi o nekim amaterima, postoji opasnost da antisemitizam i pre svega domaci fasizam/neonacizam postanu opste prihvacena ubedjenja, samim tim sto je vecina gradjana izfrustrirana sadasnjom stanjem u drzavi i trazi brza i ekstremna resenja. Takvi stavovi su protivni ustavu i poretku Republike Srbije i trebalo bi da budu sankcionisani od strane drzavnih organa.
PS: Ako neko brani srpske interese, onda je to B92. Videli smo sta se desava kad ih brane Milosevici, Seselji, kapetani Dragani, Legije, Karadzici i slicni...

Nenad-Vrnjačka Banja

pre 19 godina

Čudite se.
A jeste li ikad razmišlali da Srpski Parlament čini najmanje tročetvrtinska većina konzervativnih i ksenofobičnih stranaka.
Mislite o tome!

Maki

pre 19 godina

Izvanredna paznja u srpskom javnom mnjenju je usmerena ka kritici i naglasku na losim sociloskim pojavama u drustvu.
Zapostavljena licna odgovornost i svesnost pojedinca u toj meri da 'on' misli da ce ziveti neograniceno i da njegova sreca upravo cuci iza tog problema koji mu je trenutno preokupio paznju. Jadan je koeficient srece i zadovoljstva u zivotima tih pojedinaca...i koji uvek traze neku hipoteticku postavku, van svog zivotnog usrecena, da bi to bio predmet njegovog nezadovoljstva. Ucinite nesto drugacije...dajte sanse lepim pojavama i dogadjajima medju ljudima...tamo gde se ljubav radja i tamo gde vase srce ponekad uhvati neki srecni trenutak za sebe, zaboravite na teski egoizam koji svakodnevno zadovoljavate takvim komentarima.

Sasa

pre 19 godina

Gos.Singer je odmjeren covjek, i ne vidim zasto bi dizao prasinu u trenutku kada bi to moglo da ima nezeljene posljedice za sve nas. Iskreno mislim da su Srbi sirokogrud narod u poredjenju sa mnogim evropskim, i da im postojanje jevrejske, madjarske ili neke druge zajednice nikada nije smetalo.
U Danskoj je npr.dozvoljeno djelovanje fasisticke stranke kojoj je i danas "Mein Kampf" ideoloski prirucnik.
Jevreji nemaju cega da se plase u Srbiji, cak ne bi skodilo da se vise ukljuce u politicke i kulturne aktivnosti u zemlji, u cilju propagiranja svoje drzave.

Black Jack

pre 19 godina

Mogu da razumem da neko ne voli program B92 (imas daljinski, pa promeni kanal, ako ti bas toliko smeta)
Mogu da razumem da se neko ne slaze sa Sonjama (Biserko/Liht) i Natasom Kandic (ne slazem se ni ja)
Ali pljuvati po Jevrejima kao narodu, po svojim komsijama, po potomcima onih koji su jedva preziveli drugi svetski rat i Hitlera i ziveli pod sannkcijama i bombama kao i mi, e to ne mogu da razumem.
Gde je crkva da se oglasi - nema ih. Ko se od "bitnih" politicara oglasio? Samo Tadic. Jadno.
A da li ima istine u tome da su nam Jevreji krivi za sve? Mozda i ima, ali hajde da dokazemo, pa sve i da jesu - nece ti pojedinci (Bernar Anri Levi, Soros, ...) biti pogodjeni saopstenjem "stroja", nego upravo nase komsije Jevreji, ljudi sa kojima zivimo i koje srecemo svaki dan, a oni to nikako nisu zasluzili.

gordana

pre 19 godina

Ovo što se dešava, desava se uz blagoslov nekih ljudi iz vlasti koji radi ostanka na funkcijama ne zele da sprecavaju povampirenje fašizma. Nadam se da će im se to obiti o glavu!

Natasa

pre 19 godina

Stvarno je ruzno to sto se desava u Srbiji ali mene to mnogo ne cudi, ne razumem zasto se ljudi nesto kao iscudjavaju, kao, kako to mi Srbi pa fasisti i nacionalisti. Sve ono sto nam se desvalo proteklih deceniju, dve je od nas napravilo gore ljude, nazalost - ja zivim u Severnoj Irskoj gde su takodje imali probleme decenijama i evo sad skoro je Belfast proglasen za najrasistickiju prestonicu u Evropi! Ako neko misli da ljudi iz ratova i raznih drugih vrsta konflikta izadju pametniji i plemenitiji, mnogo gresi - vecina postane ogorcenija, nacionalistickija... Moramo se nekako boriti protiv antisemitizma i da cuvamo tu nasu malu jevrejsku zajednicu a ne da ih jos proglasavamo za neprijatelje i pripisujemo im svasta! Znam da je zivot u Srbiji tezak, i mislim da je i to jedan od razloga sto ljudi postaju tako ogorceni, traze krivca za to sto im je lose u zivotu ali moramo zaista nekako protiv toga da se borimo i da nikako ne ohrabrujemo pojedince koji na taj nacin pokusavaju sebi da nesto olaksaju!

Гордана,Француска

pre 19 godina

Нажалост, шта друго очекивати у земљи којој су хероји и узори Шешељ, Младић , Караџић, Карићи и слични контраверзни бизнисмени и жестоки момци београдског асфалта шта год да та два назива значе, Цеце и Карлеуше , где је култура и образовање срозано на најнижи ниво , где је поштење и рад исмејано, где људе и децу хладнокрвно убијају баш овакви , горе наведени или они којима су такви идоли. Уместо да ставе огледало испред себе и да се погледају колико су отужно и очајно прљави, ружни и наказни и споља и изнутра, такви траже кривце у једном народу, који су Срби јеврејског порекла. Због Молошевића и фамилије многи су отишли заувек а због оваквих његових обожаваоца "лика и дела" остаће Србија без најбољих и најиздржљивијих . Ако и имате срећу да познајете неког Јеврејина, можете само да се уветите да су то образовани, културни и васпитани људи. Потпуна супротност багре која их прозива и тера из њихове сопствене земље. Окрећу се у заједничким гробницама Срби који су заједно са Јеврејима страдали током Другог светског рата.

Vladimir

pre 19 godina

Mene ti napisi uopste ne cude. U ambijentu u kome je Miroljub Labus kao predsednicki kandidat bio napdan od strane SRS zbog toga sto je navodno Jevrejin, kao i u ambijentu konzervativizma i radikalizma, najlaksa meta je b92. Niko nece da napada ostale TV stanice, vec ce najpre napadati onu koja se jedina bori za uspostavljanje gradjanskog drustva i liberalne demokratije u Srbiji, mada je to za mnoge misaona imenica jer se mi odavno nalazimo u pretpolitickom stanju kako bi rekli neki.

Rakac

pre 19 godina

U neuredjenom društvu je sve moguće. Komunistička elita i dalje živi u ovom društvu i uživa privilegije ranije stečene, ali nije u stanju da prihvati promene u društvu ili da u njima učestvuje. Posle mene potop. A ovom, pretežno neobrazovanom društvu, su potrebni obrazovanje i saveti koji vode u budućnost, potrebna je podrška. Nažalost, toga nema. Ali zato ima svega što se u neorganizovanim društvima moše videti, hvalimo se i ističemo se sa onim što imamo.Tužno. Uz neracionalnu i zluradu podršku elite!

Sancho Pansa

pre 19 godina

Danas mi je desetogodisnjica odlaska iz "nebeske" Srbije i presrecan sam. U moje vreme vazila je parola "Diplomiraj i bezi" a danas verovatno je dovoljno "samo bezi"
Pobegulja

danijel zg

pre 19 godina

Antisemitizam je tipican za sve vidove fasistoidnog rezoniranja, i ima ga u pravilu najvise ondje gdje zidova uopce nema (recimo, krajnja desnica u Japanu je takodjer antisemitska, a zidova nema nigdje "ni od korova"). Protiv antisemitizma se mozemo boriti samo solidarnoscu prema ugrozenima u nasoj sredini, i upoznavanjem s zidovskom kulturom, tradicijom itd., ali to ne znaci da treba zapasti u jeftini filosemitizam, jer je to takodjer nedemokratska pozicija. Recimo, boriti se protiv antisemitizma nikako ne iskljucuje kritiku trenutne politike izraelske drzave... ...

Svi, svi, svi

pre 19 godina

Zar cemo zaista dopustiti sacici jada i sljama da nas terorise iz dana u dan? Pomirimo se sa cinjenicom da nas vlast ne stiti i da je protiv nas. Ali toliko pametnog sveta ovde na B92 da ne zna covek ciji komentar radije da citira. Koliko hoces zdrave pameti naokolo, ali ne iskorisceno. Znaci da nam je Bog/majka priroda podarila umece da rasudjujemo, a opet nikakve vajde od tog kvaliteta. Dakle, da li smo mi normalni zaista normalni kad sedimo i trpimo izivljavanje? Nasa pasivnost onda potvrdjuje da mi svi jesmo Radovani? Aman, opasuljite se dok jos mozete. Mi smo vecina ne dajte se zaludeti.

mara

pre 19 godina

U emisiji N.Miljković, na RTS u ponedeljak počene hajka na emisiju Peščanik koja se emituje na radiu B92, a sledećeg jutra osvanu plakati. Zar tu treba neki komentar. Sve već vidjeno.

Vlada Simić

pre 19 godina

Ovo je, očigledno, delo primitivaca koji ne poznaju čak ni sopstvenu istoriju. Naš problem je u tome što je ovih primitivaca previše, što generacije odrastaju u takvom duhu, a to znači da godine koje dolaze neće se mnogo razlikovati od 90-ih i ovoga sad.
U takvom okruženju najgorima je najlakše da vladaju.
Eto gde živimo.

Daki

pre 19 godina

Meni ova Labusova izjava lici na pranje ruku. Kao jeste neko ali ne mogu da kazem ko, ustvari mozda znam a mozda i ne znam, uglavnom u Srbiji nema antisemitizma. I onda se cudimo sto su takve pojave u ekspanziji. Pa ti si brate vlast pa uradi nesto po tom pitanju, uhapsi nekoga, uradi nesto konkretno. Ovako, to je samo nevesto i rekao bih licemerno skidanje odgovornosti sa sebe.
Inace, sto se tice antisemitizma u Srbiji, vec sam rekao, on je ovde jako utemeljen u ucenju vladike Nikolaja Velimirovica, javnim stavovima nekih visokih crkvenih predstavnika (uostalom sto se SPC ne oglasi u odbranu Jevreja od ovih stvari), a za vreme WWII ljoticevci su vrsili organizovani pogrom Jevreja i oni su ovde tesko postradali, mnogo ih je odavde deportovano po Nemackim logorima ili cak ovde ubijeno. Pitajte Jevreje vi sto se cudite. Na kraju, i sam sam se svih ovih godina susretao sa ljudima koji su otvoreno napadali Jevreje i poturali razne antisemitske knjige. Pretvarati se da to nije tacno i cuditi se otkuda to samo doprinosi i pomaze onima koji takve stvari rade. Istinu prvo treba znati da bi se sa njom izaslo na kraj.

deki

pre 19 godina

Siguran sam da je to delo ili inspiracija onih koji uskoro treba da putuju u HAG. Ti isti ljudi žele da slušaju i gledaju samo ono što njima odgovara kao RTS '90-2000..i da stvaraju atmosveru ludila i mržnje kako bi još koji mesec sačuvali sebe ...e vala neće, moraće da odgovaraju svi zločinci, nema više ludila Srbija je krenula putem u jednom pravcu i ne vraća se na staro.
Zlocinci u Hag pod hitno!

Sale NS

pre 19 godina

Osudjujem svaki vid fasizma i razima u Srbiji. Fasizam je pobio preko milion Srba i vise miliona Jevreja; fasisti su nam dakle zajednicki neprijatelji i drzava po tom pitanju treba jedinstveno i odlucno da odgovori. Najvise bih voleo da znam ko stoji iza anti-semitskih parola.

Goran

pre 19 godina

Isto kao sto nikome necu dozvoliti da me optuzi zbog Ovcare (gde nikada nisam bio, niti znam gde se tacno nalazi) samo zato sto sam Srbin, tako se protivim i histeriji protiv Jevreja samo zato sato su iste veroispovesti i nacionalne pripadnosti kao oni koji su iz inostranstva naredili i pruzili logistiku svoj onoj nesreci koja nas je snasla od 1991. do 1999. godine. Imam kolegu na poslu, Jevrejina koji se daleko vise stidi Sorosa, Olbrajtove, Rubina, Holbruka, Vizela i ostalih nego sto ih ja prezirem. Da nisam imao cast da ga upoznam i srecu da saradjujem sa njim, mozda bih i ja danas imao neke predrasude i pisao one grafite. Dame i gospodo "grafitopisci", ne postoji dobri i losi narodi, postoje dobri i losi ljudi!

dj

pre 19 godina

Gospodin Singer je skolovan i pametan covek i naravno da ce dati takvu izjavu, sve drugo bi bilo pravo cudo.
Ljudi koji su napisali i objavili letak su barabe koje nemaju ni osnovnu skolu i naravno da su u strahu za svoju buducnost jer cak i oni su dovoljno inteligentni da shvate sta ih ceka kada jedog dana Srbija postane uredjena zemlja. Ceka ih flasa piva koju ce da uzickaju. Naravno, nisu spremni da rade na sebi vec ce da palamude o svetskim zaverama, pederima, vanzemaljcima, jevrejima... jedino su im cigani simpa, njih ne shavtaju kao konkurenciju.

Goran

pre 19 godina

Polako, ljudi ... ne shvatate da je ovo sto se desava u stvari dobro, sta vise - odlicno. Idemo putem kojim je isla i Nemacka. Evo, sad smo vec stigli do neke 1936. godine. Jednog dana cemo stici i do 2000. ... uskoro, negde oko kalendarske 2069. godine. A, mogli bi i da promenimo kalendar tom prilikom, za inat celom svetu.

Vladimir, Berlin

pre 19 godina

Aha, pa ako je gdin. Labus imao "informacije" i "saznanja" i "ocekivao" ovako nesto par meseci ranije, zasto nista nije uradjeno da se to spreci? Ovako se stice utisak da se ili precutno slaze sa doticnim parolama ili da je apsolutno nemocan u borbi protiv njih.
Koliko god mi sama pomisao bila strasna, ponekad mi se cini da nismo dovoljno postradali i propatili da bi naucili neke stvari.

Ognjen

pre 19 godina

Zanimljiva izjava:"Vlast ocekivala antisemitski ispad " Sad mi je jasno, zasto je sve proteklo mirno. Jedni su ocekivali, a drugi su, da ne bi razocarali one prve, legalno kako ih je Bog dao, sprej u sake, pa pisi, lepi, ne brini niko nece da te dira! Na ovo se i Nebojsa Krstic prevce u grobu.

Marlena

pre 19 godina

Zahvaljujem se B92 na dugogodisnjoj borbi za demokratiju, pravicnost, objektivnost, istinu, sve pozitivno sto vasa glasila zastupaju. Ova desavanja dokaz su da se nije predaleko stiglo i da je dug put do pravih, nazalost, kod nas, izgubljenih vrednosti kao sto su postovanje, uvazavanje, tolerancija, potreba da budemo bogatiji i za ono sto nismo mi sami. Najgore je sto sve ovo predstavlja novu kap u moru problema zbog kojih je Srbija stalno na vrhu svjetske liste prozivanja.
I vi, i ja, i nama slicni mozemo samo istim putem i to je jedino oruzje kojim se ovi mali, ograniceni, zli jadnici mogu pobijediti. Jer zaista su jadni, siromasni i uskraceni oni koji ne vide dalje od svog nosa i koji su nesposobni da vide, cuju i vole. Razlog vise da svoju decu, jevrejsko hrvatsko srposkog porekla, ucim da vole ljude prema tome kakvi su, a ne tko su; da vole zemlju u kojoj zive i da postuju svoje korene i poreklo. Treba da cene bogatstvo svog porekla, kultura i razlicitosti koju u sebi nose.
S postovanjem
Marlena

Mislilac

pre 19 godina

Sklon sam zaključku da je sve to oko lepljenja tih plakata preterivanje. Od buve se paravi slon. To su sve marginalne pojave na rubu društvenog života i uopšte ne zaslužuju da imaju takvu medijsku pokrivenost i da se razvija tolika polemika. Takav incident je ravan jednoj običnoj krađi slatkiša u nekom marketu i stvarno nije vredan pažnje. Osim ako mediji od toga ne žele da prave biznis što je izgleda povodom ovog incidentića i slučaj.

meta-medved

pre 19 godina

Zasto se sada sve svelo na antisemitizam? Pa i meni je kao Srbinu jos vece zlo nacinjeno kad cujem da su mi se ovakvi stvorevi kace kao sunarodnjaci. Te gnjide su ubijale i Srbe. Takvi su ubili i Djindjica i Curuviju i takvi su na smrt premlatili decaka ispred skole. To nisu nacisti. To su isfrustrirani, dokoni maloumnici iz neobrazovanih porodica koji gledaju da nadju bilo kakav povod da bi sebi kreirali zrtvu.
Narode, zakon u ruke, jer i vi sutra mozete postati njihova zrtva ako pomisle da ste ih pogledali popreko.

JEVREJIN

pre 19 godina

Nije ni cudo sto su gotovo svi jevreji i otisli iz Srbije. A vama ostavili Dorcol u amanet da po njemu skrabate gluposti i lepite lose ideje.
Smrt fasizmu!

komunista

pre 19 godina

Protiv nacizma se treba boriti i edukacijom, i povecanjem opsteg kulturnog nivoa i socijalnim merama. A kad ne ide lepim, onda se uzme batina i udri bandu. Ako ne razumeju normalan jezik, sigurno ce razumeti jezik cizme i pendreka.

Sasa

pre 19 godina

Ti ljudi nebi da saradjuju sa zapadom. Znaci ako neces sa zapadom, s kim bi, pa istokom. Ovi ljudi bi hteli umesto da pripadaju Evropi, gde je Srbima mesto, oni hoce u Otomansko carstvo gde su "zivi zavideli mrtvima". Kakvi su to Srbi koji hoce opet da stvore Otomasko carstvo.

Spustite loptu

pre 19 godina

Neki kreten je napisao ovo saopstenje i grafite a vi sad po celom narodu. Nemojte mene u isti kos. U Jasenovcu su nam kosti zajedno naslagali sa Jevrejima i znam da Srbi ne misle tako. I ja sad mogu da izadjem i napisem ili odstampam na kompijuteru saopstenje, Pobiti sve Srbe i.... Kakav ce Vam onda komentar biti, da li mislite da ce se povodom toga oglasiti Kofi Anan. Smatram da se preteruje sa ovim, jer onaj koji stoji iza ovoga je bas to i hteo, medijsku i paznju javnosti. Bravo naseli ste, a sad spustite loptu.

Ivan

pre 19 godina

A kako se to definisu "Srbi", jel' po stepenu genetske cistoce? Em sto smo se doselili na Balkan od negde drugde (gde smo se mesali sa lokalcima), em sto smo se onda pomesali sa novim komsijama, em nam onda sedose Turci na grbacu, pa se zasigurno i sa njima izmesasmo. A i to je samo vrh brega. Zato dajte, ne budalite.
A ostali, ako ima dokaza da je to "neko" organizovao, onda ajmo da ga sprovedemo na sud, a ne ovako da se pusto naglaba. U suprotnom zakljucak mora biti da se tu radi o vrlo maloj grupi bubuljicavih debila (u najgorem slucaju), kojih ima u svakoj zemlji. Ako niste zapazili, i u Zapadnoj Evropi ovakva vrsta ispada je u vrtoglavom usponu, tako da to ne znaci da smo losiji od njih samo po sebi. Pa da nam je zamlja i najdemokratskija i najliberalnija na svetu, pa opet bi se nasao neki debil.
A to da smo debelo konzervativna zemlja, to stoji. I da bi bilo mnogo bolje da se to promeni, i to stoji. Samo ne treba mesati babe i zabe.

Gradjanin

pre 19 godina

Bravo za klince iz DS! Odmah su prekrecili te idiotarije. Vazno je jasno i glasno pokazati da stav o takvim glupostima koje samo stete Srbiji.

Templar

pre 19 godina

Mislim da je pravo ime organizacije Nacionalni Front iz razloga sto sam posedovao casopise koje su oni izdavali pod imenom Nacionalni Front. Ta organizacija nema veze sa politikom jer su isto blatili Milosevicev rezim da je pun Jevreja a slogan Srbija Srbima je prisutan vec vise od deset godina!
Ovakvih i slicnih organizacija ima svuda u Evropi i sve manje vise komuniciraju jedne s drugima a najekstremnije su one u Engleskoj gde je i procenat antisemitizma najveci u Evropi!

vladimir

pre 19 godina

Interesuje me da li su se oglasili Kostunica, patrijarh Pavle, Amfilohije, SRS i SPS. Ako jesu, zasto to nije objavljeno na B92, a ako nisu, mislim da je odgovor na pitanje zasto se ovakve stvari desavaju ocigledan.

marica mijatovic

pre 19 godina

Pa ako je ocekivala, zasto nije uradila nista da to spreci,ili se mozda boji da ce jednom biti uhapseni zbog toga kao Milan Obradovic. Oni su to ocekuvali, ali im je i odgovaralo da "malo" nacionalizma "iscuri" svaki dan kako manjine ne bi zaboravile gde su.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Pa to je smisljena i dobro organizovana akcija onih politickih i mocnih organizacija koje bi radije videle Srbiju na orijentu u savezu sa nazadnim i zatucanim Iranom, Sirijom, Libanom i Libijom nego sa zapadom odnosno EU i naprednom, liberalnom civilizacijom. Skandal, iz Srbije su Jevreji tokom 2. svetskog rata skoro potpuno nestali, jos treba ostatku da solimo rane...sramota. Ljudi smo.

Zoran Popovic, NYC

pre 19 godina

Molim vas, u celom svetu su antisemitske poruke po zidovima i nekakvi plakati dnevna realnost. Hriscani ce uvek imati podsvesni konflikt sa Jevrejima, a u ime davne istorije.
Pridaje se previse znacaja tome, treba to sve prekreciti sledeceg dana i nastaviti po starom. Naravno, policija mora da pokusa da nadje krivce kao sto traze krivce za, znate, pljacku trafike ili tako nesto slicno.
Sa socijalnog aspekta, antisemitizam je vise kao neka moda kod ispraznih mozgova i fasistickih ... Ti ljudi ni ne znaju o jevrejstvu pa i hriscanstvu - toliko su .... Mrznje ima svuda i to mnogo vise nego u Srbiji gde dva puta godisnje se lepe plakati i ruse spomenici.

Vojvodjanka1

pre 19 godina

Koliko je ispranih mozgova u zemlji! Zar to nije moglo da se predvidi kao rezultat razuralenih ratnih huskaca? Zar zaista u ovoj zemlji postoje ljudi, koji su na vlasti da misle da ce proci bez nekih posledica sve ono sto je radjeno, nije radjeno ili je tolerisano za sve ove godine? Imam jos pitanja ali znam da nema odgovora u ovoj zemlji. Sve sto je moglo da odgovori ili je umrlo ili otislo iz zemlje. Malo je onih koji su tamo ostali i veruju da se nesto moze promeniti.
Promena moze nastati samo onda kada nastane promena u glavama ljudi. A koliko vidim iz svega sto se dogadja trebace jos mnogo vremena da prodje, da se izrodi jos mnogo generacija da bi se iskorenilo zlo.
Na zalost uglavnom su to promaseni mladi ljudi, koji ne stvaraju porodice jer misle da to nije potrebno. Koji zive na ulicama, u kaficima, nocima muljajuci svoj zivot.
To je sve rezultat "rada" drzave, drustva i porodice.
I sada se neko cudi sta se desava?

Vojislav YVR_BGD

pre 19 godina

Zasto bi pravoslavna crkva osudjivala napade na jevreje?? Ta pravoslavna crkva je ona koja i podgrejava takva antisemitska orgijanja gomile manijaka sa pola grama mozga.
Pa poslusajte samo govore crkvenih velikodostojnika na tribinama na Masinskom fakultetu (sramota me je da sam tamo diplomirao). Pravoslavna crkva cini sve da bi izolovala Srbe od sveta, a jedan od nacina je i da se svet otera od Srbije upravo ovakvim budalastinama.
U Srbiji postoji zavera SPC, SPS, SRS verovatno i dobar deo DSS-a i naravno dezurni "intelektualci" tipa Cavoskog & CO. kojima je samo jedan cilj: da Srbija nikad ne bude deo Evrope, i da ostane u mraku u kome oni tako dobro zive.

kapirate?

pre 19 godina

To je bio nestasluk jednog mladog coveka...rekao bi neko. Ali, ovo je ipak ozbiljno. Zato, moramo stvari isterati do kraja i postupiti po zakonu, odnosno prekrsioce kazniti. Ako to nismo u stanju da ucinimo, neko ce morati to da ucini, pre ili kasnije.

Mihailo

pre 19 godina

Kao Srbin želim da se izvinim svim pripadnicima jevrejske nacije i kažem da su mi svi kulturni i normalni ljudi bliži i draži nego bilo koji od ovih "veliko-srba"

marica mijatovic

pre 19 godina

LEGALISTA ILEGALNOM LEGIJI LEGALIZUJE LEGITIMITET.
Svetlo na kraju tunela vide optimisti,ali svetlo na kraju tunela vide i oni koju su na samrti. Izgleda da nase svetlo predstavlja ovo zadnje pod vladavinom sekte ciji se clanovi ne mesaju jedni drugima u posao i tako vladaju dugo,dugo...
Izgleda da u ovoj drzavi je jedino kriv Djindjic i to iz 2 razloga:
1. zato sto je hteo evropsku Srbiju i
2. zato sto je onako nesmotreno naleteo na metke dok su ljudi u dokolici pucali u vrata Vlade. A mozda niko nije ni pucao, nama se samo pricinilo. Bice da jeste.

kosta

pre 19 godina

Normalno je da treba najostrije osuditi ove antisemitske ispade.Ovakve gluposti nanose stetu pre svega srpskom narodu i dobro dodju pojedinim dusebriznicima koji se uznemire kada se situacija u Srbiji smiri. Srbi su uvek mirno ziveli sa Jevrejima i tako treba da ostane. Jedno od najjezivijih stratista u 2. svetskom ratu je Jasenovac, a to je zajednicka grobnica i Srba i Jevreja. Samo je problem sto se o stradanju Jevreja u njemu sve zna, a o stradanju Srba gotovo nista.
Antisemitizam je jedna od najgorih pojava u savremenom svetu i to treba isticati uvek.Ali, mislim da treba progovoriti i o stradanju drugih nacija i da to ne treba a priori proglasiti za nekakav nacionalizam.

Jeremija

pre 19 godina

I ja tvrdim da je sve to isplanirano. Samo se postavlja pitanje ko to planira i organizuje? Kome je cilj da srpski narod prikaže antisemitskim!?

Igor

pre 19 godina

Mi Srbi imamo mnogo vise slicnosti sa Jevrejima, nego sa skoro svim hriscanima na svetu. Samo sto su Jevreji stariji narod od nas, pa su imali vremena da se reorganizuju i da pocnu slozno da prave svoju drzavu iz pocetka, a mi izgleda jos nismo zavrsili ni onu fazu raspadanja! Ali... To je tipicno srpski! Umesto da razvijamo prijateljstvo sa Jevrejima (kao slicnim, ali iskusnijim i ocigledno uspesnijim u zadnje vreme) i da od njih naucimo kako se treba odupreti pritiscima iz sveta - mi uporno srljamo u propast i jos zelimo da od njih napravimo neprijatelje! Ja ne razumem kakve su to patriote, ti ljudi koji lepe ove plakate protiv svih zivih na ovom svetu! Koje su to patriote kojima ni sami Srbi nisu po volji! Te ne valja im Madjar, te ne valja im Hrvat, ni Albanac, ni Jevrejin, ni Nemac... A ni vise od pola Srba im nije dobro! Jedino im je "tata" Sloba po volji! Izgleda da kod nas jos uvek ima citavih hordi "spavaca" koji cekaju da ih GURU pozove i da stupe u akciju... Nadajmo se da se to nikad nece desiti.

Драган

pre 19 godina

Жао ми је што је већина Јевреја отишла са Дорћола, из Београда и Србије, али узрок томе је пре свега био немачки фашизам, од кога нисмо били поштеђени ни ми Срби. Овај град и држава су најтоплије дочекали и несебично помогли и Јеврејима и Србима када су 1992. године бежали из БИХ у којој су се тада окупили и антисемитски и антисрпски терористи са блиског истока и западне Европе. У наредној деценији из Србије су бежали и Јевреји и Срби пре свега из економских разлога. Када би број припадника неке мањине био мерило права која иста ужива, онда шта рећи за права Срба који нема у Израелу?

IvanS

pre 19 godina

G-din Jaksic kaze "Iza toga stoje organizovane snage drzave". Pitam se da li je ovaj covek svestan svojih reci? On za ovaj akt optuzuje drzavu. Sta onda da kazemo kad nam optuzbe stignu iz inostranstva?

Nenad

pre 19 godina

Ma, to su dela iskompleksiranih kretena koji se vrte oko priglupog nazi skinheads pokreta. Ima ih i u Novom Sadu u kafani koja se zove Dvoriste. Tu se oni druze, napijaju, nose kukaste krstove, a povremeno im u posetu navrate i gosti iz Nemacke u besnim kolima i pujdaju ih glupavim pricama i Hitleru i sl. Verovatno i tutnu kojih 50€ pa ovi fotokopiraju nesto i eto ti...

Nenad

pre 19 godina

Svima je lako da okrivljuju Srbiju za primitivizam, nacionalizam i bog zna sta. Sve dok takvi ljudi zive u ovoj zemlji bicemo tu gde smo.

Mister No

pre 19 godina

Dakle na zapadu je sve lošije i lošije i Vi ste odlučili da se vratite u lepu zemlju Srbiju. Evo mogućeg scenarija:
Vraćate se... Vaše dete od 16 godina je u školi gde ga u školskom dvorištu štiti školski policajac. Drugar Vašeg deteta izlazi iz školskog dvorišta po užinu i biva napadnut bez povoda od grupe nasilnika (njegovih vršnjaka). Šta se desilo pročitajte ovde: (www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=17&nav_id=164506&nav_category=12).
Vi kažete na to: "Dobro, dešavalo se to i na zapadu a i gorih stvari. Dobro je da je moje dete živo i zdravo!". Ministar prosvete i sporta odluči da se zbog nemilog događaja održi javni čas ljubavi i tolerancije u svim školama u Srbiji. I tokom "održavanja" toga časa u Knez-Mihajlovoj usred Beograda izboden (opet nožem) 16-godišnji dečak (www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=21&nav_id=164784&nav_category=12)
Sreća, preživeće dečak, pa ste i Vi i vaše dete odahnuli.
Ipak, Vaše divno dete je upalo u loše društvo i počelo je da gleda intenzivno TV Pink i da se zaglupljuje. Počelo je da oseća netrpeljivost posebno prema Jevrejima i Ciganima i krenulo da piše neke grafite (www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=22&nav_id=164838&nav_category=12)
Šta ćete Vi da uradite po tom pitanju? Odlučujete da postupite kao ovaj gospodin ovde (//www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=19&nav_id=164672&nav_category=16)
U redu, rešili ste se prodajam Vašeg deteta i sada odlučujete da napravite novo. Žena Vam je trudna i treba da se porodi i Vi se odlučujete da je smestite u bolnicu i da se porodi carskim rezom. Ni ne slutite šta sve može da se desi (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=17&nav_id=164467&nav_category=12)
Društvo Vašeg prvog deteta, koje ste iz besa prodali, ne zadovoljava se samo pisanjem antisemitskih grafita već kreće u direktan napad na Cigane (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=22&nav_id=164886&nav_category=12)
Zločinci su pobegli i pripremili se za navijački doček svojih vršnjaka iz Zagreba na košarkaškoj utakmici Partizan-Cibona. Partizan pobeđuje, ali željni osvete zbog batina u Zagrebu dešava se tuča i opet radi magični nož (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=20&nav_id=164737&nav_category=16)
Vi ste ogorčeni situacijom i proklinjete sve živo što ste se vratili u Srbiju! Vaše novo dete je malo naraslo i učiteljica ga vodi na ekskurziju po divnoj nam Srbiji. Kad ono... (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=19&nav_id=164666&nav_category=12 i još jedna slična http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=20&nav_id=164699&nav_category=12)
Obliva Vas hladni znoj. Zabrinuti ste za zdravlje Vašeg deteta. Imate li para za lečenje? Prebrojavate Vaše pare koje čine Vašu platu i računate hoćete li imati za hleb kada platite detetu ekskurziju jer Vaša zarada izgleda otprilike ovako (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=21&nav_id=164786&nav_category=9). Podsećam da je kurs eura prešao 80 dinara.
Inače, ove sve vesti su istinite i javno potvrđene i desile su se u neverovatnih zadnjih 7 dana!
Šta zaključujemo? NOŽ radi u Srbiji u sve 3 smene neprekidno. Srbija je jedna crna rupa koja usisava i ono malo pameti što je ostalo u jednu tačku bez dimenzija iz koje ništa ne izlazi. Glupost je potpuno preovladala. A bogami SPC je trenutno na vlasti i šapuće na uvce zvaničnicima šta se sme, a šta ne sme i oni još ponosno kažu "I crkva treba da se pita!" (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=03&dd=11&nav_id=164058)
Mislim, stvarno... Vraćate se? Bravo za Vašu hrabrost (ili glupost)!

Linux4ever

pre 19 godina

Lako je lepiti glupave plakate i pevati patriotske pesme po kafanama ali oni za drugo nisu ni sposobni, samo time urusavaju ugled sopstvene zemlje. Ja verujem da ce svetski mediji ovome posvetiti paznju kao i uvek kada je u pitanju neka negativna pojava u Srbiji. Onda se postavlja pravo pitanje:"Ko su zaista neprijatelji Srbije?". Neka razmisle malo o tome...(ako su u stanju uopste da razmisljaju o bilo cemu)

zabrinuti

pre 19 godina

Istina je da Jevreja i crnaca kod nas ima malo, ali svojim ocima sam video da kad oni pocnu da se bore za svoj domen delovanja ostali bivaju zbrisani. I kada je rec o toleranciji treba da vidite kako ti isti napadaju one koji su istina za volju imali veze sa proslim rezimom ali takvih je u Srbiji sigurno preko 60 posto. I obzirom da je Srbija u intelektualnom mraku i ekonomskoj bedi obican i prosecan Srbin to delovanje ne moze ni da vidi ni da shvati. Ja nisam ni rasista ni nacionalista ali se pitam da li Jevrej i Hrvat u najvisim drzavnim institucijama stvarno mogu vole moje zemju.Na osnovu onoga sto vidim zabrinut sam...Draze bi mi bilo da sam glup i da ne vidim nista.

Zoran

pre 19 godina

Bravo za vlast. Oni su ocekivali. Doduse nisu sprecili.
I mi svi ocekujemo da nam krene na bolje. Hocemo li, uz ovakvu vlast, docekati?
Jedna sramota vise ili manje nece mnogo promeniti sliku o nama u svetu. Odavno smo na losoj poziciji i to zasluzeno.

Trifun

pre 19 godina

Kao sto vidimo, i medju citaocima ovog sajta nadje se onih koji kazu "nisam rasista, ali Jevreji su...", a bogami i onih koji misle i gore. A kad neko kaze "Srbi su...", onda se takvi sigurno najglasniji bune. Oni mi ostavljaju jos bljutaviji ukus od ovih koji lepe i pisu gnusobe po gradu. "Drzavu" da i ne pominjemo -- Labus je znao, ali nista nisu uradili; zasto? I znaju ko iza toga stoji, ali nece da kazu; zasto? I to je orkestrirano iz inostranstva da narusi ugled zemlje, koji je netom popravljen; zasto? I otkud mu uopste ideja da je ugled zemlje popravljen? Sve vise podseca na svoje koalicione partnere, a time sve vise i na slobisticku retoriku... Otuzno, odvratno, opasno...

lala

pre 19 godina

Pa ako je vlada vec imala nagovestaje ili je znala za to, pa zasto onda nije pravovremeno odreagovala?
I to je isto tako njihov posao kao i ostali poslovi koje vlada slabo radi!

Kristalnacht

pre 19 godina

Sta mislite da li je neodlazak srpskih drzavnih i crkvenih velikodostojnika na komemoraciju (parastos) u Ausvic ohrabrio ili obeshrabrio ove "srpske" aktiviste? Iz izjave vicepremijera Labusa da se naslutiti da cilj plakata nije sirenje antisemitizma vec predstavljanje Srbije u jednom takvom svetlu. To je ipak u protivurecnosti sa vescu da su uhvaceni maloletnici. Njihovo antizapadno opredeljenje govori da oni nisu deo neonaci pokreta Evrope vec nesto autohtono, domace i verovatno blisko prozilotskim strujama.

Dusko

pre 19 godina

Ne treba preterivati u osudama i tako pridavati znacaj objektivno beznacajnim likovima kojima ja mesto kod psihologa, ocigledno je da imaju ozbiljan problem u glavi.

Sumljičavi

pre 19 godina

Ovolika polemika ni oko čega već drugi dan postaje krajnje sumljiva. Potpuno marginalni ispad grupice "bilo-kojih" (pa ljudi, zidovi po svim gradovima u svetu su išarani razno-raznim parolama, danas na običnom PC-iju svaka budala može da ištampa 100 plakata za 5 minuta, a lepak za tapete ne košta ni pola dolara), koji su to napravili najverovatnije iz večernjeg zezanja, možda i uz gajbu piva. Izgleda mi da tu halabaku ni oko čega podgrejavaju baš oni koji su se našli kao tema na tim plakatima ili zidovima ili čemu li već. Grupica od pet-šest budala zeza celu naciju već dva dana. Ovi polemičari "branitelji" demokratije i ne znam ti ja čega sve (mi koji ovde živimo smo "debili" za njih, posebno za ove belosvetske tatine i mamine sinove po skupim fakultetima u inostranstvu) po ovim stranicama sami sebi upadaju u kontradiktornost... alo, "dežurni" dušebrižnici, o'ladite malo!

goran (francuska)

pre 19 godina

Nisu to srpska posla i ako se to desava u Srbiji. Ton, terminologija i nacin su cista kopija toga sto se moze videti i cuti na zapadu i to ne moze biti slucajnost. Uvek ce se naci par budala spremnih da prihvate sve i svasta i da lepe plakate (za to ne treba neka posebna intelegencija, naprotiv), ali to nije slika srpskog naroda, barem sto se Jevreja tice. Srbi prema Jevrejima cak gaje posebne simpatije zbog svih patnji koje je taj narod doziveo i preziveo. A sto se tice nasih Jevreja, licno zelim da im se zahvalim na dostojanstvenom drzanju i zato sto su bratski delili nasu sudbinu najtezim trenucima, kad su nam svi okretali ledja. Ponosam sam sto sam Srbin, ali se stidim tih maloumnika koji su lepili uvredljive plakate sa otrovnim porukama i time se ni malo manje ne osecam uvredjen nego da sam i sam Jevrejin. I da samo jedan stoji iza svega toga, previse je!

Mladen, TX

pre 19 godina

Da je pojava zabrinjavajuca nema sumnje, ali da smo usamljen slucaj - nismo. Radi se o tome da je zapanjujuce koliko npr. ta neradnicko-alkohlicarsko-bezubo-nehigijenska bratija u Srbiji slici istoj takvoj ekipi ovde u USA. Naime i njima su ovde po tzv. crvenim drzavama glavni uzroci svakojake bede (a samim tim i najmrzi neprijatelji) Jews, Niggers and Commies. Hocu da kazem da takva populacija postoji maltene svuda, i dokle god pisu grafite i laju (sto im je ovde dozvoljeno jer se ne moze ogranicavati pravo govora i misljenja) - nije strasno. Svaki maligniji oblik extremizma treba leciti brutalno, brzo i efikasno (u cemu su amerikanci vrlo beskompromisni)

milica pesic

pre 19 godina

Zasto se ne oglasavaju (srpski) intelektualci!? Zasto se ne oglasava Srpska pravoslavna crkva!? Mogao bi ovo da bude trenutak za njihovu kanosu. Kolika je njihova odgovornost za ksenofobiju, nacionalizam, antisemitizam, homofobiju...koje ocito nisu nestale sa Milosevicem.

DOgnjanovic

pre 19 godina

Vlado, vlado, sto si ocekivala. zar ti ne znas za bolje spreciti nego leciti. Evo ti balavci sto su lepili plakate protiv B92 i ispisivali antijevrejske parole su uhapseni. Hvala svima koji su doprineli njihovom otkrivanju i hapsenju. Kazniti za primer da se slicni ispadi ne ponove.

igor

pre 19 godina

Najvise raduje ostra osuda ovakvih ispada od strane SPC i poziv na ljubav i mir medju ljudima od strane Arhijerejskog Sabora.
Uzas!

Johnny

pre 19 godina

Kad Jočić izjavi nešto, kao da kaže "ljudi, pa i ja sam bio takav, a vidite dokle sam dospeo".
Stvarno žalosno, takav prestupnik na čelu Policije.
Gde li će završiti ovi što su lepili poternice protiv B92: u DSS sigurno.

A.L.

pre 19 godina

Kao Jevrejin koji je rodjen i zivi Srbiji zelim da izjavim zadovoljstvo i zahvalnost zbog ogradjivanja prethodnih komentatora od pisanja antisemitskih parola po Beogradu. Svetski mocnici koji su nam svima naneli bol i patnje u prethodnoj deceniji su izrodi jevrejskog naroda i svi ovde smo podjednako bili njihove zrtve, bez obzira na to kom narodu pripadamo. Svaki narod ima svoje crne ovce koje su ga osramotile. Nadam se da mi se nece zameriti ako kazem da to vazi i za srpski narod.

Expert za antisemite

pre 19 godina

Šta možete da očekujete u državi frustriranog naroda kome su svi drugi krivi za sopstvenu nesposobnost. Nije važno da li su to Hrvati, muslimani, Arapi, Jevreji, Albanci, Slovenci, Amerikanci, Nemci, Englezi, Venerijanci, ... i da ne nabrajam više naše "neprijatelje".
Ovaj čin ispisivanja poruka je suštinski antisrpski i po svom antipatriotizmu može da se meri samo sa istupima onih nesretnih radikala. Ovo je toliko izdajnički čin da sumnjam da su to mogle da urade i neke organizovane grupe ubačene iz susednih država, sa ciljem da bi nas kompromitovale pred svetom i prikazale kao poslednju oazu neskrivenog i nesankcionisanog fašizma.
Ipak sam bliži stavu da je to bila akcija nekih "likova" odavde, kojih, teško nama, ima dosta u Srbiji.
I sada će se sve zataškati i ispašće da su to dva retarda, navodno, na svoju ruku uradila. Pričam ti priču! Ovo je sve bila jako dobro smišljena i organizovana akcija koja je, kao i u slučaju paljenja džamija, potekla iz sedišta nekih stranaka i pokreta koji redovno drže tribine po fakultetima! Jer ti koji su šarali po zidovima nikako nisu mogli da smisle tako jezgrovite poruke, što znači da su jadnici samo pisali ono što im je neko prethodno napisao na papiru.
A to kako da neko može da lepi fašističke plakate i ispisuje odvratne poruke u samom centru grada je priča koja se uklapa u tezu da velika većina stanovništva upravo podržava sadržaj poruka.
Pokušajte da u strogom centru Beograda napišete grafit koji bi glasio otprilike: "Ratko Mladić je ratni zločinac i kukavica koja se krije!", i na pola rečenice će na vas skočiti barem desetak pandura i 20-tak "savesnih" građana.

Mile

pre 19 godina

Ispisati grafit na nekom zidu na brzinu nije nikakav problem, a zalepiti stotine, ili koliko plakata po gradu, to je vec malo teze ostati neprimecen.
Ako se danas lako hvataju oni koji ne izdaju racune, pa im se radnje zatvaraju, kako je onda moguce da se ne zna ko je izdao nalog da se stampaju plakati takvog sadrzaja, a obaska "neprimeceno" lepe po gradu.
Koza mi se jezi pri pomisli u kakvoj drzavi zivimo.

Don Quijote

pre 19 godina

Antisemitskih poruka, grafita i delovanja ima svugde pa eto ima i kod nas. Ono sto mene cudi je svakako to da se nije tolika prasina dizala kada su se pojavljivali grafiti: "Madjari napolje" ili "Cigani napolje" sto je isto toliko odurno i odvratno kao i ovaj akt protiv Jevreja. I iako je bilo recimo slucajeva i fizickih nasrtaja na Rome na primer, preko toga se prelazilo samo tako, a danas eto, neko se usudio da dirne u Jevreje.
Da se razumemo, ni u kom slucaju ne odabravam bilo kakav vid netolerancije prema bilo kom nasem sugradjaninu bez obzira na njegovu nacionalnu i versku pripadnost, samo mi je moram priznati pomalo muka od tolikog "uznemirivanja javnosti" kada neko pomene i J od Jevreja.
A sto se B92 tice, pa sama cinjenica da su protiv ove stanice oni kojima smetaju i Hrvati i Cigani i Muslimani i Siptari i Bog otac dovoljno govori da je B92 na pravom putu.
A sto se samih grafita tice, pa nista, lepo su navatali one koji su pisali i lepili, pa ce znati i ko ih je poslao i zbog cega ih je poslao to da rade i da nas brukaju po celom svetu. Zakone hvala Bogu imamo, zatvore takodje, krompir i kukuruz u Padinjaku treba da se okopava i gotova stvar. I da ne izlaze dovoljno dugo da im se lepo, brate mili, ohlade usijane mentalno retardirane glave i- mirna Backa.

Nemanja BGD

pre 19 godina

Kao što postoje dobri i loši Hrišćani, tako postoje dobri i loši Jevreji, dobri i loši Muslimani itd.
Umesto što dopuštamo da nam mediji mažu oči svakom temom koju serviraju, zašto se svi ne okrenemo svojim porodicama, prijateljima, poslu? Tek kada većina ljudi u Srbiji shvati šta treba da im budu glavne preokupacije, i kada nauči da kaže: "Dobar dan, hvala, izvinite, izvolite i sl." biće nam malo bolje. Tek tada će se stvoriti osnova za bilo koju vrstu napretka. Mislite o tome.

Happy End

pre 19 godina

Ova zadnja vest me narocito boli jer sam rodjen u Negotinu. To je zaista vrlo tolerantna sredina jer ima puno nacija, oko 60 % su Vlasi i zadirkivanja je bilo samo u vicevima i salama. Sada zivim u Amsterdamu gde je vise od 50% alohtonih, stranaca znaci, a provokacija ima samo kada navijaci Ajax-ovih rivala neznaju sta ce drugo. Verujem da ce makar u Negotinu policija brzo resiti stvar jer je to mali gradic u kome je tesko bilo sta sakriti.
Sloba

Sale

pre 19 godina

Neki pominju SPC, sprsku vladu i Ausvic (iskreno nevidim nikakve veze sa ovom temom a ipak je poruka objavljena) ako je tako onda bih i ja pitao ko je Srbe udostojio posete prilikom komemoracije zrtava u Jasenovcu?