Ponedeljak, 22.11.2004.

09:52

Štern: "Artest završio sezonu!"

Izvor: B92

Štern: "Artest završio sezonu!" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Rdzavi

pre 19 godina

Bilo bi najbolje da publika pored toga sto verbalno napade igrace predje i na fizicki obracun. Ako Detroit nije mogao da obuzda svoje navijace neko je morao. Da nije trebao da nastavi utakmicu kao da se nista nije dogodilo, ili da izadje sa utakmice u Dusko Vujosevic stilu?!? Kakav je to nacin gadjati igraca koji lezi na zapisicarskom stolu? Treba njima nasa zandarmerija da ih nauci "fer" navijanju. Nadam se da ce kazne biti smanjene i da ce neko podrzati Artesta i kompaniju jer su ovakve kazne prevelike. Za ovaj incident su definitino krivi navijaci.

x man

pre 19 godina

Drazene Allan Houston ti je sve reko. Nisam ja neobavasten nego si ti izgobljen. Razmisli malo o gluposti koju si napisao. Jekson je mogao da izbegne suspenziju da se stvarno pobio sa Benom (jeer ba zavrsio na hiruskom). Pogledaj ponovo snjimak pa vidi koliko je trebalo "tvom mezimcu" da se sastavi kad ga je Ben odgurnuo. Rasid i Ben bi zgazili ARTESTA I DRUZINU iz zajebancije.
Problem svih iz Indijane (koji su ucestvovali u tuci je u tome sto nemaju srcku da krenu na nekog kosarkasa vec jure ljude iz publike)
Sto se moje obavestenosti tice-JA SAM VISE ZABORAVIO NEGO STO CES TI IKAD DA NAUCIS. JA NISAM JEDAN OD ONIH KOJI GLEDAJU KOSARKU NA TV I MISLE DA SU POKUPILI SVU PAMET OVOG SVETA VEC SE JA OZBILJNO I BAVIM NJOME (CUCES JEDNOG DANA TI ZA MENE).
Izvinjavam se redakciji B92 zbog ove moje replike i nadam se da cete da pustite ovaj komentar jer sam morao da odgovorim Drazenu "STRUCNJAKU".

Drazen the Trail Blazer

pre 19 godina

Rodmane...pa ti si star i onemocao...Davno si u penziji..."Nemoj sada da pricas gluposti"...Rekoh da necu da polemisem...Pozdrav za Johna Stocktona i Jazzere,igrate sjajno ove sezone...

Allan Houston

pre 19 godina

Ljudi,potpuno se slazem sa Rodmanom.Valasi su ispali pametni sto nisu ucestvovali u tuci(Drazene,nemoj mi reci da bi Dzekson prebio Bena).Da su se posibali sa Dzeksonom i Artestom,ova dvojica bi zavrsili u bolnici,i ne bi skoro izasli iz iste.A isti taj Artest nije smeo da izadje na crtu Vilijamsonu,jer bi dobio batine.

Drazene,kako bi ti reagovao da te neko onako povuce,kada krenes da zakucas(a pri tome je utakmica odavno resena).Verovatno bi ga iskulirao?!?Jel znas,mozda kako je Brad Miller prosao kada je tako odgurnuo Sheqa?Zamalo da zavrsi igracku karijeru!!!!A kada vec spominjes druge sportove,ono je za crveni karton,cak i u rukometu.

A za bicepse-Seed i Ben su pokazali da pored misica imaju i nesto u glavi,za razliku od Dzeksona i Artesta.

Jos nesto,Ben nije inicijator tuce-Ron je prvi poceo kada ga je onako bacio.Onda mu je Ben vratio,dok ga je ceo tim Detroita drzao da ne paralizuje Artesta do kraja zivota.+on nije ulazio u publiku(zbog ceka je u stvari Ron Artest i kaznjen).

Rodman

pre 19 godina

Da, mozda je Jackson zvao oba Wallace-a da dodju, ali oni su ipak pokazali malo mozga, jer da su i oni usli u tucnjavu zavrsili bi kao ta trojka iz Indiane, a da su se potukli mislim da bi svi zajedno dobili kazne do kraja sezone. Nemoj mi samo reci da bi Jackson njih prebio.

aqualung

pre 19 godina

@ Drazen the Trail Blazer:

Svaka cast za komentar, konacno neko normalan!!
Sve sami znalci ovde, 95% ovih komentara nije ni za kantu za smece. Posle se cudite sto propadamo.
Ustvari, svuda je tako. Svet je otisao u ....
Kada sam gledao na ESPN-u ovaj incident naslov za vest je bio: "Ron Artest Goes Nuts!"
Pa kako je moguce da NIKO u rukovodstvu NBA ne shvata sta se dogodilo. Ova kazna je najveca sramota u istoriji NBA!!!

Zelim sve najgore ekipi Detroita (a pogotovu njihovim naduvanim navijacima) u narednim utakmicama, a Big Ben je trebalo da dobije bar 50 utakmica kazne...

Jos jednom, svaka cast igracima Indijane, pogotovu Jacksonu. To je pozrtvovanost. I ja bih isto odreagovao.

Ostaje mi samo da se nadam da ce smanjiti kaznu Artestu na 50-60 utakmica, i da cekam revans u Indijanapolisu, :))...

Toliko od mene



Ziveo John Stockton!!!

wlado

pre 19 godina

dali ste videli o Neala kako se zaleteo sa pola terena, da bi udario towel boya iz detroida... tan-tan-an....zzuMM!
kakav macan.... za artesta nije steta jer jednostavno takav je, a i jackoson je zasluzio vise od 30 utakmica ne igranja
sve u svemu.. SAD JE VREME ZA TRADE PEJA- RON!!!

mislim da bi kingsima odlicno dosao artest koji igra snaznu odbranu.... na KLUPI... hehe

WaLLACE je uff.... mnogo je jak.

Drazen the Trail Blazer

pre 19 godina

Za neobavestene tipa X mana - Wallacei ( Ben + Rasheed ) nisu smeli da izadju na crtu Stephenu Jacksonu, kada se frka stvarno zakuvala... Ako niste videli decko je dosao i zvao svakog od njih da se "probaju"... Nigde ih nije bilo... Decaci sto mislite da su bicepsi potvrda dal' je neko opak Baja ili ne?!... Trenirajte jos... IGRAC NA TERENU JE SVETINJA... Da nema njih ne bi mi svi ovde kao nesto se lozili i pisali kojekavkve gluposti... Bravo za Jacksona i Co. - tako se brani teammate... A i da je faul Artesta bio grub necu da komentarisem i da polemisem sa ljubiteljima odbojke i badmingtona...

Bari91-Repka Jugoslavije

pre 19 godina

Upravo prije trideset minuta gleda sam na ESPN izjave Artesta, Sterna a u studiju su bili Dzordz Karl i stari Dzekson. Karl je rekao da ce Pacersi sad ici na prodaju Artesta u Sakramento za Pedju Stojakovica. Iako se sumnja, ko bi htjeo kupiti suspendovanog igraca... Artest je mentalno lud covjek. Sad mu analiziraju i onu drugu stranu bica. On nema kriminalni rekord za sad. Ali gdje odrasto, da nije sporta bio bi sigurno nasilnik, kriminalac. Covjek nije nikakav reper, jer ne zna normalno ni pricat.Cura mu je u grupi sa kojom on pjeva. Vjerovatno zele samo da ga iskoriste radi svoje promocije. Niko ne zali igrace zbog kazni i mnogi smatraju da je kao Artestu trebalo dozivotno zabraniti igranje. Valas je dobio zasluzeno prekrsaju sto je napravio. Gospodo, ovdje je publika SVE. Ona placa skupe ulaznice, gleda TV prenose. Sve od cega primitivci slicni Artestu su multimilioneri (godisnji). Vi bi mnogi kao i oni. Mene pogodi plasticna bocica u grudi a daso navali tuci neduznog mladica bjelca. Ali vecina navijaca je vec bila izisla iz dvorane. Ostali su hrabri, koji su divljacima iz Indijane uzvratili i stali na liniju.

DechkoCar

pre 19 godina

Nije mi jasno kako neko moze da kaze da Bena Valasa nije trebalo vise kazniti. On nije samo udario Artesta nego je i nastavio da trci prema njemu (a da nije nastavio trcati prema njemu ne bi se ni ostali igraci umesali, ne bi se doslo do zapisnickog stola, samim tim ne bi se desilo to sto se desilo posle na tribinama), sto se tice Artesta mislim da mu je kazna prevelika, mogli su bar da mu dozvole da igra play off

x man

pre 19 godina

Bezveze je govoriti o Benu Valasu kao inicijatoru jer se fizicki obracuni medju igrcima desavaju (setite se duela Barklija i O'Nila). Ben je samo poludeo zbog namernog faula i spucao Artesta (koji trazi batine od kad je dosao u NBA).
Uleteti u tucu s navijacima je bilo besmisleno ali s druge strane obezbedjenje (koga nigde nije bilo) trebalo je da spreci navijaca da gadja Artesta (a posle i Artesta da ode u publiku).Ako su hteli da se biju (Artest, Jekson i O'Nil) sto nisu ispali frajeri pa da se pobiju s Benom i Rasidom nego na neke jadnike iz publike.
Svaka cast za kazne sasvim su primerene, A svaka cast i Benu Valasu sto je tresnuo Artesta i Gurnuo Jeksona (kad je vido s kim se kaci resio da predje na publiku).
Sve u svemu,iako mislim da su svi uzivali u gledanju tuce mislim da je to bruka za NBA ligu i sve njene clanove (takve stvari se ne desavaju ni u Jadranskoj ligi).

Fredi_House

pre 19 godina

Sta vise kritikujete Jasnine komentare.Meni su oni bas simpaticni.Ona nema pojma o kosarci ali se beram trudi,tako da ni ne cudi sto su joj komentari cetso smesni.Devojcica je jos mlada pustite je da masta uz televizor...

Dennis Rodman

pre 19 godina

Kazna je vrlo pristojna, mada bih ja licno u slucaju Artesta iskoristio i delic kazne Erika Kantone, a to je ponistavanje svih sponzorskih ugovora. To bi ga sigurno smirilo za narednih 100 godina.
A sto se tice Bena Valasa, coveka treba razumeti sto je onako odreagovao na niske provokacije "Pacera" jer je covek svega nedelju ili dve dana pre toga izgubio starijeg brata.
Bravo Sterne, tako se vodi jedna ozbiljna liga!
P.S.: Pored ovog Artesta jos ce i Denis "Crv" Rodman ispasti umiljato malo slatko mace!

prle

pre 19 godina

ben valas po meni sigurno nije taj koji je zapoceo citavu guzvu.Kad na 45 sec do kraja utakmice pravite tako tezak faul sa obe ruke na covjeka koji je vec prethodno fauliran i zaustavljen,a vodeci a racuna da pri tom imate prednost od oko15 poena prednosti sta drugo reci nego da je Artest jedan ozbiljan mentalni problem,iako ne opravdavam Valasovu reakciju mislim da je covjek jednostavno izazvan reagovao kako je reagovao(sto se tice njegove krivice on je adekvatno kaznjen sa 6utakmica ne igranja zbog odgurivanja protivnickog igraca).Za sve otalo sto se desilo u gradu motora te veceri(ubacivanje plasticni casa,divljanje publike i medjusobna konfrontacija igraca i navijaca)Ben Valas ne snosi nikakvu odgovornost svidjalo se to nekom ili ne.

Sta mu je? Sad mu nije nista, ubio ga Jermaine ko zeca

pre 19 godina

Vidim, svi su dobili (ne)zasluzene kazne, sem Detroita i njihove publike. No, sta ces, ne moze biznis da trpi - lakse je uzeti 5 milki bolidu Artestu nego kazniti Detroit sa 5 utakmica igranja u praznoj dvorani.

Djape

pre 19 godina

Smesno ... sta bi bilo da je Partizanov igrac uleteo na Sevrnu tribinu u Pioniru ... kazna bi mu se sama "kazala." sada bi umeosto odmora lezao u bonlnici ... a sto se tice Sternove odluke, trebalo je i duze da ih kazne ... trebali su i timove da kazne, i Pacerce i Detroit

Lemi NY

pre 19 godina

Ljudi,Artest je sasvim primereno kaznjen,Dzekson takodje,O’Nil je cak trebalo da dobije malo vise zbog udaranja onog lika KOJI BUKVALNO nista nije skrivio,a Valas je sasvim OK kaznjen-mislim nije trebalo da dobije vise.On je manje-vise normalno reagovao na onaj rvacki zahvat Artesta,a u onoj tuci sa navijacima nije ucestvovao.

Slazem se sa ,,Posrnulo dete cveca”u vezi Artesta-ovo mu nije prvi ozbiljniji prekrsaj.Pravio je on jos MNOOOOGO ovakvih gluposti u karijeri,bio je kaznjavan,a ovaj incident mu je dopunio,ionako vec podebeli dosije.Samo mi nije jasno sta mu je sve ovo trebalo-na 45 sec pre kraja,kada je utakmica odavno odlucena,on onako faulira Bena(‘ajde da se lomio rezultat,pa da ga posalje na liniju za penala,pa da ovaj promasi),i ovaj mu,normalno,vrati.Pa da ga je Ben jednom priheftao kako je trebalo(citaj kako je zasluzio),Ron bi kosarku do kraja zivota mogao da igra samo na kompjuteru.

Lemi NY

Tokan

pre 19 godina

Tuzno je ovo sto se desilo ali su jos tuzniji komentari tipa Jasne i ostalih koji ismevaju igrace Indijane kojima "su sipali jelo za vrat" Mislim da bi trebalo da se pozabavimo za debilnim navijacima koji su i izazvali tucu. Ko to ima pravo da gadja igraca bilo cime. Nema veze da li je to casa flasa ili nesto trece? To mogu samo debilni navijaci. Da sam ja na Artestovom mestu i ja bih sibao jos bi uzeo i stolic da se slucajno ne povredim. A sto se tice Jasne ona svolje ljubavne izlive prema Pedji treba da pise na nekom drugom mestu a ne ovde. Ona bi plakala da su batine dobili navijaci Sakramenta i "njen Pedja". U jos nesto Artest nije p.... kako su ga ovde okarakterisali. Covek samo nije glup da ulazi u tucu sa B.Valasaom koji je jedan od najjacih u celoj ligi. Verovatno dobro zna da bi dobio batina. Ako je p.... kako je smeo da uleti u tribine i da tuce navijace. Navijaca je bilo toliko da su ga mogli ubiti od batina. Covek samo zna sa kim treba da se kaci, nije glup da ide na Valasa. Covek se lepo sklonio od Valasa i onda se nadje neki idiot da ga gadja. Ako je to u redu, onda je u redu i sto su dobili batina. Toliko od mene...

delija_lj

pre 19 godina

Potpuno se slazem sa posrnulim detetom cveca. Kakva samokontrola, frka je bila u pitanju. A i kazna mu je po meri, s obzirom na gluposti, koje je do sada radio. Razbiti kameru, zato sto ti igrac koga cuvas, u poslednjoj sekundi da kos, to moze samo Artest.

Mikki Freelancer

pre 19 godina

Nisu normalni! Niko ne pominje cinjenicu da nekog vrhunskog sportistu (ma koliko kontraverzan bio) najstrasnije psuje, gadja hranom i picem i UDARA svaka budala i prostak iz publike koji to pozeli! Momci su pokazali vrhunsku hrabrost zbog cinjenice da su na gostujucem terenu pokazali zube i krenuli da se brane od nasrtaja mnogobrojnih navijaca. Svaka cast Ron, Stephon i Jermaine, za mene ste JUNACI, ma sta drugi govorili i pisali!!!!!

masta killa

pre 19 godina

...vrlo izuzetna promocija Artestovog Rap-Albuma!!! ...vise od toga;-)

Ako bi ste se jos cudili zasto je Milicic ostao na klupi evo vam razlog...
"Ostali igrači, njih četvorica, pauziraće po jedan meč zbog standardnog prekršaja, napuštanja klupe u toku utakmice."
...pa pametan covjek, nije ti to neka primitivna stoka kao Ron & friends!!! ...samo tako Darko, to ti je i zdravo;-)

makedonac

albini

pre 19 godina

Artest je shaban. Obratite paznju na klinca koji se nalazio na metar od glavne frke. Glupo je razmishljati o njegovih izgubljenih 6 miliona. To je sad njegov posao.

Posrnulo dete cveca

pre 19 godina

@rrr
Nije kod Artesta samokontrola bila u pitanju kad se sklonio od Bena,nego frka...Da ja imao imalo samokontrole ne bi napadao Rajlija (coveka od 65) ili nekog bednog belca od 50 kg...
A kazna za Bena je vise nego ostra,jer se zna da je standardna kazna za razmenu udaraca na terenu 1-2 utakmice neigranja,a on je dobio 6...

Alex

pre 19 godina

Kazne su fer i postene. Takodje mi se cini da neki citaoci smatraju da je Ben Wallace inicijator svega. Pitam se , cega je on to inicijator osim sto je grublje odgurnuo igraca za sta je dobio odgovarjaucu kaznu? Wallace nije lezao po zapisnickim stolovima i nije skakao u publiku. NBA igraci cesto ulaze u fizicke konflikte medju sobom na terenu,nesto sto je sastavni deo profesionalne igre koji NBA regularno sakcionise ovakvim kaznama. Skociti u publiku (gde mu nije mesto bez obzira bio on gadjan ili ne) i udariti mladica (koji ga istini za volju nije ni gadjao cisto zbog trajektorije kojom je isla boca, al to je nebitno) je jedan divljacki , ulicarski i prostacki akt. Ako mene pitate i dozivotna kazna bi bila sasvim o.k.

Consigliere

pre 19 godina

Mozda Ben Wallace jeste preblago kaznjen (mada licno mislim da je kazna sasvim adekvatna), ali nije isto NBA liga bez Big Bena i NBA liga bez Rona Artesta.

evropski duh navijanja nije dobar

pre 19 godina

Ala ovde ima ljudi koji svasta pricaju. Kao na primer 'duh evropskog navijanja' da dodje i u ameriku. pa evropa propada. Ovde je sasvim pravedno sto su dobili kazne ali duzina kazni je velika. trebali su svi glavni akteri da dobiju po 15 utakmica neigranja i tako je najpravednije.

rrr

pre 19 godina

Ljudi Artest je jedan jak i dobar momak. Malo priglup ali dobar. Pa da li vi koji ga osudjujete i podrzhavate Sterna, znate koliko snazhna je samokontrola je potrebna neodreagovati na onakvu reakciju Valasa. I posle toga da dobijesh chashu po glavi, pa nemoguche je ostati na mestu. NE POSTOJI igrach u NBA koji ne bi odreagovao u Artestovoj situaciji kao Artest.

A odluka Sterna je ochekivana jer on mora da se shlihta navijachima jer ga oni lebom 'rane.

Zaljubljeni Sekspir

pre 19 godina

Ne samo da Artest i druzina nece biti placeni dok su suspendovani, nego ce isti oni navijaci koji su ih gadjali casama pa dobili batine da ih tuze i da im uzmu jos par miliona za pretrpljenu traumu, strah i ostale gluposti... Za Valasa ne mislim da je dobio premalu kaznu, jer osim onog guranja Artesta nista drugo nije skrivio, s druge strane mislim da je Artest dobio preveliku kaznu a obzirom da je Dzekson za istu stvar dobio samo 25 ili 30 utakmica neigranja, ali ko ga je*e, meni je uvek bio antipatican igrac...

Predrag Brujic

pre 19 godina

Atrest je dobio veliku kaznu ali i veliku reklamu za svoj album koji ce kupiti dosta ljudi. A i bilo je vreme da duh evrpskog navijanja se prenese i na Ameriku.

Zoran - Johanezburg

pre 19 godina

Gospodo, ovo je bila nevidjena sorka, kako su samo Artest i O'Nil dovatili onog debeljucu u plavoj majici, ne verujem da se izvukao bez par polomljenih kostiju.
Salu na stranu, ovo je mrak NBA lige i mrak sporta u Americi. Kako su se samo ameri gnusali na nasilje u evropskom fudbalu, evo im sada ...
Ben Valas bi MORAO da dobije 3-4 puta vecu kaznu, jer je on inicirao celu sorku.
Al' da je bilo zabavno - jeste !!

dj

pre 19 godina

ma bezveze, americka ljigava prica. gomila retardiranih debelih belaca(ko je video snimke zna o cemu pricam) se izivlljava na crncima, ovi im uzvrate i popuse par miliona dolara kazne. bas posteno. a i nije politicki korektno. bila bi fora da se ovo izrodi u nesto vece, ajmo ajde, braco crnci...

Tokan

pre 19 godina

Prilicno ostre kazne,ali sobzirom sta su uradili nek budu srecni da nebudu tuzeni na sudu.Malo je cudno sto je Valas dobio tako malu kaznu jer je on i kriv za pocetak incidenta,Da je on normalnije reagovao ne bi se nista desilo od ovoga.Misilm da je najgore prosao Artest koji je do sad uspesno pokusavao da obuzda svoj temperamnet.Mislim da mu je na utakmici bas pukao film.Ipak treba kazniti i one debilne navijace koji su gadjali Artesta,nazalost Artest je tukao pogresnog.Milim da su navijaci dobili ono sto zasluzuju.Toliko od mene...

Djole

pre 19 godina

Bravo za Sterna.Mogli bi i ovi nasi (svi sportski) savezi da se ugledaju,kako za ponasalje igraca tako i za ponasanje publike,a ne da razmisljamo sta ce nam se desiti kad krenemo na bilo koju utakmicu.

Rade

pre 19 godina

Tako i treba kazniti ove divljake.Artest je zasluzio,jer covek ima vec debeo dosije.Ovim je Indijana iskljucena iz borbe za prvo mesto na istoku,a slavice najvise Majami i ostali bolji timovi istoka.

Da li znate da partizan ima pravo na drugog stranca za Evroligu.Mogli bi da angazujemo Artesta.On bi naucio da se ponasa kod Duleta,a zamislite sta bi partizan mogao sa ovakvim igracem u Evroligi.

Rasho

pre 19 godina

A bilo bi mnogo cool kada bi dopustili u NBA kao i u NHL da se udaraju. Bar bi povecalo gledanost i zainteresovanost za NBA koja i onako opada.

Vedri

pre 19 godina

E svaka cast za ovakve kazne, da se mene pitalo ja bi ih kaznio sve kao Artesta pa bi razmislili kas ce ponovo da se potuku!
vedar dan!

Vlada

pre 19 godina

Imajuci u vidu sta je Artest do sada sve radio, iskreno, ocekivao sam dozivotno iskljucenje iz profesionalnog bavljenja kosarkom. Ovako, neka je srecan kako je prosao.

Milos

pre 19 godina

Apsoultno podrzavam Sternovu odluku. Ovaj incident je nezapamcen u istoriji americkih profesionalnih sportova i ne treba vise nikad da se ponovi. Tim pre sto je Artest vec ima poduzu istoriju slicnih ispada.

Milos, Nis

pre 19 godina

Tako i treba. Sledeci kome bude palo na pamet da se ponasa kao Artest (a i ovo mu nije bilo prvi put), debelo ce da se porazmisli pre nego stupi u akciju. Iz ovoga bi i nasi sportski savezi trebalo da izvucu neke pouke.

Jasna88 BG

pre 19 godina

WOHO! Ovo smo cekali. Treba zabraniti da se bave necim vezanim za basket do kraja zivota! Ali tuca je bila extra ;)
Gledala sam juce 3 puta snimak. Strasno. Al su im sipali jelo za vrat ;)

dulcom@yubc.net

Oki

pre 19 godina

Arteste Srbine, baš su te nepravedno kaznili. Skroz nezasluženo i ničim izazvano. Ionako zapovesti kažu "ko tebe kamenom ti njega hlebom, a ko tebe čašom od soka ti ga ubi od batina" i sad ovi izmišljaju neke gluposti, kao ne sme se tući publika (neko rekao Erik Kantona !?!?!?!)

Vedri

pre 19 godina

E svaka cast za ovakve kazne, da se mene pitalo ja bi ih kaznio sve kao Artesta pa bi razmislili kas ce ponovo da se potuku!
vedar dan!

Milos

pre 19 godina

Apsoultno podrzavam Sternovu odluku. Ovaj incident je nezapamcen u istoriji americkih profesionalnih sportova i ne treba vise nikad da se ponovi. Tim pre sto je Artest vec ima poduzu istoriju slicnih ispada.

Milos, Nis

pre 19 godina

Tako i treba. Sledeci kome bude palo na pamet da se ponasa kao Artest (a i ovo mu nije bilo prvi put), debelo ce da se porazmisli pre nego stupi u akciju. Iz ovoga bi i nasi sportski savezi trebalo da izvucu neke pouke.

Oki

pre 19 godina

Arteste Srbine, baš su te nepravedno kaznili. Skroz nezasluženo i ničim izazvano. Ionako zapovesti kažu "ko tebe kamenom ti njega hlebom, a ko tebe čašom od soka ti ga ubi od batina" i sad ovi izmišljaju neke gluposti, kao ne sme se tući publika (neko rekao Erik Kantona !?!?!?!)

Vlada

pre 19 godina

Imajuci u vidu sta je Artest do sada sve radio, iskreno, ocekivao sam dozivotno iskljucenje iz profesionalnog bavljenja kosarkom. Ovako, neka je srecan kako je prosao.

Jasna88 BG

pre 19 godina

WOHO! Ovo smo cekali. Treba zabraniti da se bave necim vezanim za basket do kraja zivota! Ali tuca je bila extra ;)
Gledala sam juce 3 puta snimak. Strasno. Al su im sipali jelo za vrat ;)

dulcom@yubc.net

Rasho

pre 19 godina

A bilo bi mnogo cool kada bi dopustili u NBA kao i u NHL da se udaraju. Bar bi povecalo gledanost i zainteresovanost za NBA koja i onako opada.

Djole

pre 19 godina

Bravo za Sterna.Mogli bi i ovi nasi (svi sportski) savezi da se ugledaju,kako za ponasalje igraca tako i za ponasanje publike,a ne da razmisljamo sta ce nam se desiti kad krenemo na bilo koju utakmicu.

Tokan

pre 19 godina

Prilicno ostre kazne,ali sobzirom sta su uradili nek budu srecni da nebudu tuzeni na sudu.Malo je cudno sto je Valas dobio tako malu kaznu jer je on i kriv za pocetak incidenta,Da je on normalnije reagovao ne bi se nista desilo od ovoga.Misilm da je najgore prosao Artest koji je do sad uspesno pokusavao da obuzda svoj temperamnet.Mislim da mu je na utakmici bas pukao film.Ipak treba kazniti i one debilne navijace koji su gadjali Artesta,nazalost Artest je tukao pogresnog.Milim da su navijaci dobili ono sto zasluzuju.Toliko od mene...

Rade

pre 19 godina

Tako i treba kazniti ove divljake.Artest je zasluzio,jer covek ima vec debeo dosije.Ovim je Indijana iskljucena iz borbe za prvo mesto na istoku,a slavice najvise Majami i ostali bolji timovi istoka.

Da li znate da partizan ima pravo na drugog stranca za Evroligu.Mogli bi da angazujemo Artesta.On bi naucio da se ponasa kod Duleta,a zamislite sta bi partizan mogao sa ovakvim igracem u Evroligi.

dj

pre 19 godina

ma bezveze, americka ljigava prica. gomila retardiranih debelih belaca(ko je video snimke zna o cemu pricam) se izivlljava na crncima, ovi im uzvrate i popuse par miliona dolara kazne. bas posteno. a i nije politicki korektno. bila bi fora da se ovo izrodi u nesto vece, ajmo ajde, braco crnci...

Zoran - Johanezburg

pre 19 godina

Gospodo, ovo je bila nevidjena sorka, kako su samo Artest i O'Nil dovatili onog debeljucu u plavoj majici, ne verujem da se izvukao bez par polomljenih kostiju.
Salu na stranu, ovo je mrak NBA lige i mrak sporta u Americi. Kako su se samo ameri gnusali na nasilje u evropskom fudbalu, evo im sada ...
Ben Valas bi MORAO da dobije 3-4 puta vecu kaznu, jer je on inicirao celu sorku.
Al' da je bilo zabavno - jeste !!

Predrag Brujic

pre 19 godina

Atrest je dobio veliku kaznu ali i veliku reklamu za svoj album koji ce kupiti dosta ljudi. A i bilo je vreme da duh evrpskog navijanja se prenese i na Ameriku.

evropski duh navijanja nije dobar

pre 19 godina

Ala ovde ima ljudi koji svasta pricaju. Kao na primer 'duh evropskog navijanja' da dodje i u ameriku. pa evropa propada. Ovde je sasvim pravedno sto su dobili kazne ali duzina kazni je velika. trebali su svi glavni akteri da dobiju po 15 utakmica neigranja i tako je najpravednije.

Zaljubljeni Sekspir

pre 19 godina

Ne samo da Artest i druzina nece biti placeni dok su suspendovani, nego ce isti oni navijaci koji su ih gadjali casama pa dobili batine da ih tuze i da im uzmu jos par miliona za pretrpljenu traumu, strah i ostale gluposti... Za Valasa ne mislim da je dobio premalu kaznu, jer osim onog guranja Artesta nista drugo nije skrivio, s druge strane mislim da je Artest dobio preveliku kaznu a obzirom da je Dzekson za istu stvar dobio samo 25 ili 30 utakmica neigranja, ali ko ga je*e, meni je uvek bio antipatican igrac...

rrr

pre 19 godina

Ljudi Artest je jedan jak i dobar momak. Malo priglup ali dobar. Pa da li vi koji ga osudjujete i podrzhavate Sterna, znate koliko snazhna je samokontrola je potrebna neodreagovati na onakvu reakciju Valasa. I posle toga da dobijesh chashu po glavi, pa nemoguche je ostati na mestu. NE POSTOJI igrach u NBA koji ne bi odreagovao u Artestovoj situaciji kao Artest.

A odluka Sterna je ochekivana jer on mora da se shlihta navijachima jer ga oni lebom 'rane.

Consigliere

pre 19 godina

Mozda Ben Wallace jeste preblago kaznjen (mada licno mislim da je kazna sasvim adekvatna), ali nije isto NBA liga bez Big Bena i NBA liga bez Rona Artesta.

masta killa

pre 19 godina

...vrlo izuzetna promocija Artestovog Rap-Albuma!!! ...vise od toga;-)

Ako bi ste se jos cudili zasto je Milicic ostao na klupi evo vam razlog...
"Ostali igrači, njih četvorica, pauziraće po jedan meč zbog standardnog prekršaja, napuštanja klupe u toku utakmice."
...pa pametan covjek, nije ti to neka primitivna stoka kao Ron & friends!!! ...samo tako Darko, to ti je i zdravo;-)

makedonac

Alex

pre 19 godina

Kazne su fer i postene. Takodje mi se cini da neki citaoci smatraju da je Ben Wallace inicijator svega. Pitam se , cega je on to inicijator osim sto je grublje odgurnuo igraca za sta je dobio odgovarjaucu kaznu? Wallace nije lezao po zapisnickim stolovima i nije skakao u publiku. NBA igraci cesto ulaze u fizicke konflikte medju sobom na terenu,nesto sto je sastavni deo profesionalne igre koji NBA regularno sakcionise ovakvim kaznama. Skociti u publiku (gde mu nije mesto bez obzira bio on gadjan ili ne) i udariti mladica (koji ga istini za volju nije ni gadjao cisto zbog trajektorije kojom je isla boca, al to je nebitno) je jedan divljacki , ulicarski i prostacki akt. Ako mene pitate i dozivotna kazna bi bila sasvim o.k.

Posrnulo dete cveca

pre 19 godina

@rrr
Nije kod Artesta samokontrola bila u pitanju kad se sklonio od Bena,nego frka...Da ja imao imalo samokontrole ne bi napadao Rajlija (coveka od 65) ili nekog bednog belca od 50 kg...
A kazna za Bena je vise nego ostra,jer se zna da je standardna kazna za razmenu udaraca na terenu 1-2 utakmice neigranja,a on je dobio 6...

albini

pre 19 godina

Artest je shaban. Obratite paznju na klinca koji se nalazio na metar od glavne frke. Glupo je razmishljati o njegovih izgubljenih 6 miliona. To je sad njegov posao.

Mikki Freelancer

pre 19 godina

Nisu normalni! Niko ne pominje cinjenicu da nekog vrhunskog sportistu (ma koliko kontraverzan bio) najstrasnije psuje, gadja hranom i picem i UDARA svaka budala i prostak iz publike koji to pozeli! Momci su pokazali vrhunsku hrabrost zbog cinjenice da su na gostujucem terenu pokazali zube i krenuli da se brane od nasrtaja mnogobrojnih navijaca. Svaka cast Ron, Stephon i Jermaine, za mene ste JUNACI, ma sta drugi govorili i pisali!!!!!

delija_lj

pre 19 godina

Potpuno se slazem sa posrnulim detetom cveca. Kakva samokontrola, frka je bila u pitanju. A i kazna mu je po meri, s obzirom na gluposti, koje je do sada radio. Razbiti kameru, zato sto ti igrac koga cuvas, u poslednjoj sekundi da kos, to moze samo Artest.

Tokan

pre 19 godina

Tuzno je ovo sto se desilo ali su jos tuzniji komentari tipa Jasne i ostalih koji ismevaju igrace Indijane kojima "su sipali jelo za vrat" Mislim da bi trebalo da se pozabavimo za debilnim navijacima koji su i izazvali tucu. Ko to ima pravo da gadja igraca bilo cime. Nema veze da li je to casa flasa ili nesto trece? To mogu samo debilni navijaci. Da sam ja na Artestovom mestu i ja bih sibao jos bi uzeo i stolic da se slucajno ne povredim. A sto se tice Jasne ona svolje ljubavne izlive prema Pedji treba da pise na nekom drugom mestu a ne ovde. Ona bi plakala da su batine dobili navijaci Sakramenta i "njen Pedja". U jos nesto Artest nije p.... kako su ga ovde okarakterisali. Covek samo nije glup da ulazi u tucu sa B.Valasaom koji je jedan od najjacih u celoj ligi. Verovatno dobro zna da bi dobio batina. Ako je p.... kako je smeo da uleti u tribine i da tuce navijace. Navijaca je bilo toliko da su ga mogli ubiti od batina. Covek samo zna sa kim treba da se kaci, nije glup da ide na Valasa. Covek se lepo sklonio od Valasa i onda se nadje neki idiot da ga gadja. Ako je to u redu, onda je u redu i sto su dobili batina. Toliko od mene...

Lemi NY

pre 19 godina

Ljudi,Artest je sasvim primereno kaznjen,Dzekson takodje,O’Nil je cak trebalo da dobije malo vise zbog udaranja onog lika KOJI BUKVALNO nista nije skrivio,a Valas je sasvim OK kaznjen-mislim nije trebalo da dobije vise.On je manje-vise normalno reagovao na onaj rvacki zahvat Artesta,a u onoj tuci sa navijacima nije ucestvovao.

Slazem se sa ,,Posrnulo dete cveca”u vezi Artesta-ovo mu nije prvi ozbiljniji prekrsaj.Pravio je on jos MNOOOOGO ovakvih gluposti u karijeri,bio je kaznjavan,a ovaj incident mu je dopunio,ionako vec podebeli dosije.Samo mi nije jasno sta mu je sve ovo trebalo-na 45 sec pre kraja,kada je utakmica odavno odlucena,on onako faulira Bena(‘ajde da se lomio rezultat,pa da ga posalje na liniju za penala,pa da ovaj promasi),i ovaj mu,normalno,vrati.Pa da ga je Ben jednom priheftao kako je trebalo(citaj kako je zasluzio),Ron bi kosarku do kraja zivota mogao da igra samo na kompjuteru.

Lemi NY

prle

pre 19 godina

ben valas po meni sigurno nije taj koji je zapoceo citavu guzvu.Kad na 45 sec do kraja utakmice pravite tako tezak faul sa obe ruke na covjeka koji je vec prethodno fauliran i zaustavljen,a vodeci a racuna da pri tom imate prednost od oko15 poena prednosti sta drugo reci nego da je Artest jedan ozbiljan mentalni problem,iako ne opravdavam Valasovu reakciju mislim da je covjek jednostavno izazvan reagovao kako je reagovao(sto se tice njegove krivice on je adekvatno kaznjen sa 6utakmica ne igranja zbog odgurivanja protivnickog igraca).Za sve otalo sto se desilo u gradu motora te veceri(ubacivanje plasticni casa,divljanje publike i medjusobna konfrontacija igraca i navijaca)Ben Valas ne snosi nikakvu odgovornost svidjalo se to nekom ili ne.

Djape

pre 19 godina

Smesno ... sta bi bilo da je Partizanov igrac uleteo na Sevrnu tribinu u Pioniru ... kazna bi mu se sama "kazala." sada bi umeosto odmora lezao u bonlnici ... a sto se tice Sternove odluke, trebalo je i duze da ih kazne ... trebali su i timove da kazne, i Pacerce i Detroit

Dennis Rodman

pre 19 godina

Kazna je vrlo pristojna, mada bih ja licno u slucaju Artesta iskoristio i delic kazne Erika Kantone, a to je ponistavanje svih sponzorskih ugovora. To bi ga sigurno smirilo za narednih 100 godina.
A sto se tice Bena Valasa, coveka treba razumeti sto je onako odreagovao na niske provokacije "Pacera" jer je covek svega nedelju ili dve dana pre toga izgubio starijeg brata.
Bravo Sterne, tako se vodi jedna ozbiljna liga!
P.S.: Pored ovog Artesta jos ce i Denis "Crv" Rodman ispasti umiljato malo slatko mace!

Sta mu je? Sad mu nije nista, ubio ga Jermaine ko zeca

pre 19 godina

Vidim, svi su dobili (ne)zasluzene kazne, sem Detroita i njihove publike. No, sta ces, ne moze biznis da trpi - lakse je uzeti 5 milki bolidu Artestu nego kazniti Detroit sa 5 utakmica igranja u praznoj dvorani.

Fredi_House

pre 19 godina

Sta vise kritikujete Jasnine komentare.Meni su oni bas simpaticni.Ona nema pojma o kosarci ali se beram trudi,tako da ni ne cudi sto su joj komentari cetso smesni.Devojcica je jos mlada pustite je da masta uz televizor...

x man

pre 19 godina

Bezveze je govoriti o Benu Valasu kao inicijatoru jer se fizicki obracuni medju igrcima desavaju (setite se duela Barklija i O'Nila). Ben je samo poludeo zbog namernog faula i spucao Artesta (koji trazi batine od kad je dosao u NBA).
Uleteti u tucu s navijacima je bilo besmisleno ali s druge strane obezbedjenje (koga nigde nije bilo) trebalo je da spreci navijaca da gadja Artesta (a posle i Artesta da ode u publiku).Ako su hteli da se biju (Artest, Jekson i O'Nil) sto nisu ispali frajeri pa da se pobiju s Benom i Rasidom nego na neke jadnike iz publike.
Svaka cast za kazne sasvim su primerene, A svaka cast i Benu Valasu sto je tresnuo Artesta i Gurnuo Jeksona (kad je vido s kim se kaci resio da predje na publiku).
Sve u svemu,iako mislim da su svi uzivali u gledanju tuce mislim da je to bruka za NBA ligu i sve njene clanove (takve stvari se ne desavaju ni u Jadranskoj ligi).

DechkoCar

pre 19 godina

Nije mi jasno kako neko moze da kaze da Bena Valasa nije trebalo vise kazniti. On nije samo udario Artesta nego je i nastavio da trci prema njemu (a da nije nastavio trcati prema njemu ne bi se ni ostali igraci umesali, ne bi se doslo do zapisnickog stola, samim tim ne bi se desilo to sto se desilo posle na tribinama), sto se tice Artesta mislim da mu je kazna prevelika, mogli su bar da mu dozvole da igra play off

Bari91-Repka Jugoslavije

pre 19 godina

Upravo prije trideset minuta gleda sam na ESPN izjave Artesta, Sterna a u studiju su bili Dzordz Karl i stari Dzekson. Karl je rekao da ce Pacersi sad ici na prodaju Artesta u Sakramento za Pedju Stojakovica. Iako se sumnja, ko bi htjeo kupiti suspendovanog igraca... Artest je mentalno lud covjek. Sad mu analiziraju i onu drugu stranu bica. On nema kriminalni rekord za sad. Ali gdje odrasto, da nije sporta bio bi sigurno nasilnik, kriminalac. Covjek nije nikakav reper, jer ne zna normalno ni pricat.Cura mu je u grupi sa kojom on pjeva. Vjerovatno zele samo da ga iskoriste radi svoje promocije. Niko ne zali igrace zbog kazni i mnogi smatraju da je kao Artestu trebalo dozivotno zabraniti igranje. Valas je dobio zasluzeno prekrsaju sto je napravio. Gospodo, ovdje je publika SVE. Ona placa skupe ulaznice, gleda TV prenose. Sve od cega primitivci slicni Artestu su multimilioneri (godisnji). Vi bi mnogi kao i oni. Mene pogodi plasticna bocica u grudi a daso navali tuci neduznog mladica bjelca. Ali vecina navijaca je vec bila izisla iz dvorane. Ostali su hrabri, koji su divljacima iz Indijane uzvratili i stali na liniju.

wlado

pre 19 godina

dali ste videli o Neala kako se zaleteo sa pola terena, da bi udario towel boya iz detroida... tan-tan-an....zzuMM!
kakav macan.... za artesta nije steta jer jednostavno takav je, a i jackoson je zasluzio vise od 30 utakmica ne igranja
sve u svemu.. SAD JE VREME ZA TRADE PEJA- RON!!!

mislim da bi kingsima odlicno dosao artest koji igra snaznu odbranu.... na KLUPI... hehe

WaLLACE je uff.... mnogo je jak.

Drazen the Trail Blazer

pre 19 godina

Za neobavestene tipa X mana - Wallacei ( Ben + Rasheed ) nisu smeli da izadju na crtu Stephenu Jacksonu, kada se frka stvarno zakuvala... Ako niste videli decko je dosao i zvao svakog od njih da se "probaju"... Nigde ih nije bilo... Decaci sto mislite da su bicepsi potvrda dal' je neko opak Baja ili ne?!... Trenirajte jos... IGRAC NA TERENU JE SVETINJA... Da nema njih ne bi mi svi ovde kao nesto se lozili i pisali kojekavkve gluposti... Bravo za Jacksona i Co. - tako se brani teammate... A i da je faul Artesta bio grub necu da komentarisem i da polemisem sa ljubiteljima odbojke i badmingtona...

aqualung

pre 19 godina

@ Drazen the Trail Blazer:

Svaka cast za komentar, konacno neko normalan!!
Sve sami znalci ovde, 95% ovih komentara nije ni za kantu za smece. Posle se cudite sto propadamo.
Ustvari, svuda je tako. Svet je otisao u ....
Kada sam gledao na ESPN-u ovaj incident naslov za vest je bio: "Ron Artest Goes Nuts!"
Pa kako je moguce da NIKO u rukovodstvu NBA ne shvata sta se dogodilo. Ova kazna je najveca sramota u istoriji NBA!!!

Zelim sve najgore ekipi Detroita (a pogotovu njihovim naduvanim navijacima) u narednim utakmicama, a Big Ben je trebalo da dobije bar 50 utakmica kazne...

Jos jednom, svaka cast igracima Indijane, pogotovu Jacksonu. To je pozrtvovanost. I ja bih isto odreagovao.

Ostaje mi samo da se nadam da ce smanjiti kaznu Artestu na 50-60 utakmica, i da cekam revans u Indijanapolisu, :))...

Toliko od mene



Ziveo John Stockton!!!

Rodman

pre 19 godina

Da, mozda je Jackson zvao oba Wallace-a da dodju, ali oni su ipak pokazali malo mozga, jer da su i oni usli u tucnjavu zavrsili bi kao ta trojka iz Indiane, a da su se potukli mislim da bi svi zajedno dobili kazne do kraja sezone. Nemoj mi samo reci da bi Jackson njih prebio.

Drazen the Trail Blazer

pre 19 godina

Rodmane...pa ti si star i onemocao...Davno si u penziji..."Nemoj sada da pricas gluposti"...Rekoh da necu da polemisem...Pozdrav za Johna Stocktona i Jazzere,igrate sjajno ove sezone...

Allan Houston

pre 19 godina

Ljudi,potpuno se slazem sa Rodmanom.Valasi su ispali pametni sto nisu ucestvovali u tuci(Drazene,nemoj mi reci da bi Dzekson prebio Bena).Da su se posibali sa Dzeksonom i Artestom,ova dvojica bi zavrsili u bolnici,i ne bi skoro izasli iz iste.A isti taj Artest nije smeo da izadje na crtu Vilijamsonu,jer bi dobio batine.

Drazene,kako bi ti reagovao da te neko onako povuce,kada krenes da zakucas(a pri tome je utakmica odavno resena).Verovatno bi ga iskulirao?!?Jel znas,mozda kako je Brad Miller prosao kada je tako odgurnuo Sheqa?Zamalo da zavrsi igracku karijeru!!!!A kada vec spominjes druge sportove,ono je za crveni karton,cak i u rukometu.

A za bicepse-Seed i Ben su pokazali da pored misica imaju i nesto u glavi,za razliku od Dzeksona i Artesta.

Jos nesto,Ben nije inicijator tuce-Ron je prvi poceo kada ga je onako bacio.Onda mu je Ben vratio,dok ga je ceo tim Detroita drzao da ne paralizuje Artesta do kraja zivota.+on nije ulazio u publiku(zbog ceka je u stvari Ron Artest i kaznjen).

x man

pre 19 godina

Drazene Allan Houston ti je sve reko. Nisam ja neobavasten nego si ti izgobljen. Razmisli malo o gluposti koju si napisao. Jekson je mogao da izbegne suspenziju da se stvarno pobio sa Benom (jeer ba zavrsio na hiruskom). Pogledaj ponovo snjimak pa vidi koliko je trebalo "tvom mezimcu" da se sastavi kad ga je Ben odgurnuo. Rasid i Ben bi zgazili ARTESTA I DRUZINU iz zajebancije.
Problem svih iz Indijane (koji su ucestvovali u tuci je u tome sto nemaju srcku da krenu na nekog kosarkasa vec jure ljude iz publike)
Sto se moje obavestenosti tice-JA SAM VISE ZABORAVIO NEGO STO CES TI IKAD DA NAUCIS. JA NISAM JEDAN OD ONIH KOJI GLEDAJU KOSARKU NA TV I MISLE DA SU POKUPILI SVU PAMET OVOG SVETA VEC SE JA OZBILJNO I BAVIM NJOME (CUCES JEDNOG DANA TI ZA MENE).
Izvinjavam se redakciji B92 zbog ove moje replike i nadam se da cete da pustite ovaj komentar jer sam morao da odgovorim Drazenu "STRUCNJAKU".

Rdzavi

pre 19 godina

Bilo bi najbolje da publika pored toga sto verbalno napade igrace predje i na fizicki obracun. Ako Detroit nije mogao da obuzda svoje navijace neko je morao. Da nije trebao da nastavi utakmicu kao da se nista nije dogodilo, ili da izadje sa utakmice u Dusko Vujosevic stilu?!? Kakav je to nacin gadjati igraca koji lezi na zapisicarskom stolu? Treba njima nasa zandarmerija da ih nauci "fer" navijanju. Nadam se da ce kazne biti smanjene i da ce neko podrzati Artesta i kompaniju jer su ovakve kazne prevelike. Za ovaj incident su definitino krivi navijaci.

Vedri

pre 19 godina

E svaka cast za ovakve kazne, da se mene pitalo ja bi ih kaznio sve kao Artesta pa bi razmislili kas ce ponovo da se potuku!
vedar dan!

Milos

pre 19 godina

Apsoultno podrzavam Sternovu odluku. Ovaj incident je nezapamcen u istoriji americkih profesionalnih sportova i ne treba vise nikad da se ponovi. Tim pre sto je Artest vec ima poduzu istoriju slicnih ispada.

Milos, Nis

pre 19 godina

Tako i treba. Sledeci kome bude palo na pamet da se ponasa kao Artest (a i ovo mu nije bilo prvi put), debelo ce da se porazmisli pre nego stupi u akciju. Iz ovoga bi i nasi sportski savezi trebalo da izvucu neke pouke.

Oki

pre 19 godina

Arteste Srbine, baš su te nepravedno kaznili. Skroz nezasluženo i ničim izazvano. Ionako zapovesti kažu "ko tebe kamenom ti njega hlebom, a ko tebe čašom od soka ti ga ubi od batina" i sad ovi izmišljaju neke gluposti, kao ne sme se tući publika (neko rekao Erik Kantona !?!?!?!)

Vlada

pre 19 godina

Imajuci u vidu sta je Artest do sada sve radio, iskreno, ocekivao sam dozivotno iskljucenje iz profesionalnog bavljenja kosarkom. Ovako, neka je srecan kako je prosao.

Jasna88 BG

pre 19 godina

WOHO! Ovo smo cekali. Treba zabraniti da se bave necim vezanim za basket do kraja zivota! Ali tuca je bila extra ;)
Gledala sam juce 3 puta snimak. Strasno. Al su im sipali jelo za vrat ;)

dulcom@yubc.net

Rasho

pre 19 godina

A bilo bi mnogo cool kada bi dopustili u NBA kao i u NHL da se udaraju. Bar bi povecalo gledanost i zainteresovanost za NBA koja i onako opada.

Djole

pre 19 godina

Bravo za Sterna.Mogli bi i ovi nasi (svi sportski) savezi da se ugledaju,kako za ponasalje igraca tako i za ponasanje publike,a ne da razmisljamo sta ce nam se desiti kad krenemo na bilo koju utakmicu.

Tokan

pre 19 godina

Prilicno ostre kazne,ali sobzirom sta su uradili nek budu srecni da nebudu tuzeni na sudu.Malo je cudno sto je Valas dobio tako malu kaznu jer je on i kriv za pocetak incidenta,Da je on normalnije reagovao ne bi se nista desilo od ovoga.Misilm da je najgore prosao Artest koji je do sad uspesno pokusavao da obuzda svoj temperamnet.Mislim da mu je na utakmici bas pukao film.Ipak treba kazniti i one debilne navijace koji su gadjali Artesta,nazalost Artest je tukao pogresnog.Milim da su navijaci dobili ono sto zasluzuju.Toliko od mene...

Rade

pre 19 godina

Tako i treba kazniti ove divljake.Artest je zasluzio,jer covek ima vec debeo dosije.Ovim je Indijana iskljucena iz borbe za prvo mesto na istoku,a slavice najvise Majami i ostali bolji timovi istoka.

Da li znate da partizan ima pravo na drugog stranca za Evroligu.Mogli bi da angazujemo Artesta.On bi naucio da se ponasa kod Duleta,a zamislite sta bi partizan mogao sa ovakvim igracem u Evroligi.

dj

pre 19 godina

ma bezveze, americka ljigava prica. gomila retardiranih debelih belaca(ko je video snimke zna o cemu pricam) se izivlljava na crncima, ovi im uzvrate i popuse par miliona dolara kazne. bas posteno. a i nije politicki korektno. bila bi fora da se ovo izrodi u nesto vece, ajmo ajde, braco crnci...

Zoran - Johanezburg

pre 19 godina

Gospodo, ovo je bila nevidjena sorka, kako su samo Artest i O'Nil dovatili onog debeljucu u plavoj majici, ne verujem da se izvukao bez par polomljenih kostiju.
Salu na stranu, ovo je mrak NBA lige i mrak sporta u Americi. Kako su se samo ameri gnusali na nasilje u evropskom fudbalu, evo im sada ...
Ben Valas bi MORAO da dobije 3-4 puta vecu kaznu, jer je on inicirao celu sorku.
Al' da je bilo zabavno - jeste !!

Predrag Brujic

pre 19 godina

Atrest je dobio veliku kaznu ali i veliku reklamu za svoj album koji ce kupiti dosta ljudi. A i bilo je vreme da duh evrpskog navijanja se prenese i na Ameriku.

evropski duh navijanja nije dobar

pre 19 godina

Ala ovde ima ljudi koji svasta pricaju. Kao na primer 'duh evropskog navijanja' da dodje i u ameriku. pa evropa propada. Ovde je sasvim pravedno sto su dobili kazne ali duzina kazni je velika. trebali su svi glavni akteri da dobiju po 15 utakmica neigranja i tako je najpravednije.

Zaljubljeni Sekspir

pre 19 godina

Ne samo da Artest i druzina nece biti placeni dok su suspendovani, nego ce isti oni navijaci koji su ih gadjali casama pa dobili batine da ih tuze i da im uzmu jos par miliona za pretrpljenu traumu, strah i ostale gluposti... Za Valasa ne mislim da je dobio premalu kaznu, jer osim onog guranja Artesta nista drugo nije skrivio, s druge strane mislim da je Artest dobio preveliku kaznu a obzirom da je Dzekson za istu stvar dobio samo 25 ili 30 utakmica neigranja, ali ko ga je*e, meni je uvek bio antipatican igrac...

rrr

pre 19 godina

Ljudi Artest je jedan jak i dobar momak. Malo priglup ali dobar. Pa da li vi koji ga osudjujete i podrzhavate Sterna, znate koliko snazhna je samokontrola je potrebna neodreagovati na onakvu reakciju Valasa. I posle toga da dobijesh chashu po glavi, pa nemoguche je ostati na mestu. NE POSTOJI igrach u NBA koji ne bi odreagovao u Artestovoj situaciji kao Artest.

A odluka Sterna je ochekivana jer on mora da se shlihta navijachima jer ga oni lebom 'rane.

Consigliere

pre 19 godina

Mozda Ben Wallace jeste preblago kaznjen (mada licno mislim da je kazna sasvim adekvatna), ali nije isto NBA liga bez Big Bena i NBA liga bez Rona Artesta.

masta killa

pre 19 godina

...vrlo izuzetna promocija Artestovog Rap-Albuma!!! ...vise od toga;-)

Ako bi ste se jos cudili zasto je Milicic ostao na klupi evo vam razlog...
"Ostali igrači, njih četvorica, pauziraće po jedan meč zbog standardnog prekršaja, napuštanja klupe u toku utakmice."
...pa pametan covjek, nije ti to neka primitivna stoka kao Ron & friends!!! ...samo tako Darko, to ti je i zdravo;-)

makedonac

Alex

pre 19 godina

Kazne su fer i postene. Takodje mi se cini da neki citaoci smatraju da je Ben Wallace inicijator svega. Pitam se , cega je on to inicijator osim sto je grublje odgurnuo igraca za sta je dobio odgovarjaucu kaznu? Wallace nije lezao po zapisnickim stolovima i nije skakao u publiku. NBA igraci cesto ulaze u fizicke konflikte medju sobom na terenu,nesto sto je sastavni deo profesionalne igre koji NBA regularno sakcionise ovakvim kaznama. Skociti u publiku (gde mu nije mesto bez obzira bio on gadjan ili ne) i udariti mladica (koji ga istini za volju nije ni gadjao cisto zbog trajektorije kojom je isla boca, al to je nebitno) je jedan divljacki , ulicarski i prostacki akt. Ako mene pitate i dozivotna kazna bi bila sasvim o.k.

Posrnulo dete cveca

pre 19 godina

@rrr
Nije kod Artesta samokontrola bila u pitanju kad se sklonio od Bena,nego frka...Da ja imao imalo samokontrole ne bi napadao Rajlija (coveka od 65) ili nekog bednog belca od 50 kg...
A kazna za Bena je vise nego ostra,jer se zna da je standardna kazna za razmenu udaraca na terenu 1-2 utakmice neigranja,a on je dobio 6...

albini

pre 19 godina

Artest je shaban. Obratite paznju na klinca koji se nalazio na metar od glavne frke. Glupo je razmishljati o njegovih izgubljenih 6 miliona. To je sad njegov posao.

Mikki Freelancer

pre 19 godina

Nisu normalni! Niko ne pominje cinjenicu da nekog vrhunskog sportistu (ma koliko kontraverzan bio) najstrasnije psuje, gadja hranom i picem i UDARA svaka budala i prostak iz publike koji to pozeli! Momci su pokazali vrhunsku hrabrost zbog cinjenice da su na gostujucem terenu pokazali zube i krenuli da se brane od nasrtaja mnogobrojnih navijaca. Svaka cast Ron, Stephon i Jermaine, za mene ste JUNACI, ma sta drugi govorili i pisali!!!!!

delija_lj

pre 19 godina

Potpuno se slazem sa posrnulim detetom cveca. Kakva samokontrola, frka je bila u pitanju. A i kazna mu je po meri, s obzirom na gluposti, koje je do sada radio. Razbiti kameru, zato sto ti igrac koga cuvas, u poslednjoj sekundi da kos, to moze samo Artest.

Tokan

pre 19 godina

Tuzno je ovo sto se desilo ali su jos tuzniji komentari tipa Jasne i ostalih koji ismevaju igrace Indijane kojima "su sipali jelo za vrat" Mislim da bi trebalo da se pozabavimo za debilnim navijacima koji su i izazvali tucu. Ko to ima pravo da gadja igraca bilo cime. Nema veze da li je to casa flasa ili nesto trece? To mogu samo debilni navijaci. Da sam ja na Artestovom mestu i ja bih sibao jos bi uzeo i stolic da se slucajno ne povredim. A sto se tice Jasne ona svolje ljubavne izlive prema Pedji treba da pise na nekom drugom mestu a ne ovde. Ona bi plakala da su batine dobili navijaci Sakramenta i "njen Pedja". U jos nesto Artest nije p.... kako su ga ovde okarakterisali. Covek samo nije glup da ulazi u tucu sa B.Valasaom koji je jedan od najjacih u celoj ligi. Verovatno dobro zna da bi dobio batina. Ako je p.... kako je smeo da uleti u tribine i da tuce navijace. Navijaca je bilo toliko da su ga mogli ubiti od batina. Covek samo zna sa kim treba da se kaci, nije glup da ide na Valasa. Covek se lepo sklonio od Valasa i onda se nadje neki idiot da ga gadja. Ako je to u redu, onda je u redu i sto su dobili batina. Toliko od mene...

Lemi NY

pre 19 godina

Ljudi,Artest je sasvim primereno kaznjen,Dzekson takodje,O’Nil je cak trebalo da dobije malo vise zbog udaranja onog lika KOJI BUKVALNO nista nije skrivio,a Valas je sasvim OK kaznjen-mislim nije trebalo da dobije vise.On je manje-vise normalno reagovao na onaj rvacki zahvat Artesta,a u onoj tuci sa navijacima nije ucestvovao.

Slazem se sa ,,Posrnulo dete cveca”u vezi Artesta-ovo mu nije prvi ozbiljniji prekrsaj.Pravio je on jos MNOOOOGO ovakvih gluposti u karijeri,bio je kaznjavan,a ovaj incident mu je dopunio,ionako vec podebeli dosije.Samo mi nije jasno sta mu je sve ovo trebalo-na 45 sec pre kraja,kada je utakmica odavno odlucena,on onako faulira Bena(‘ajde da se lomio rezultat,pa da ga posalje na liniju za penala,pa da ovaj promasi),i ovaj mu,normalno,vrati.Pa da ga je Ben jednom priheftao kako je trebalo(citaj kako je zasluzio),Ron bi kosarku do kraja zivota mogao da igra samo na kompjuteru.

Lemi NY

prle

pre 19 godina

ben valas po meni sigurno nije taj koji je zapoceo citavu guzvu.Kad na 45 sec do kraja utakmice pravite tako tezak faul sa obe ruke na covjeka koji je vec prethodno fauliran i zaustavljen,a vodeci a racuna da pri tom imate prednost od oko15 poena prednosti sta drugo reci nego da je Artest jedan ozbiljan mentalni problem,iako ne opravdavam Valasovu reakciju mislim da je covjek jednostavno izazvan reagovao kako je reagovao(sto se tice njegove krivice on je adekvatno kaznjen sa 6utakmica ne igranja zbog odgurivanja protivnickog igraca).Za sve otalo sto se desilo u gradu motora te veceri(ubacivanje plasticni casa,divljanje publike i medjusobna konfrontacija igraca i navijaca)Ben Valas ne snosi nikakvu odgovornost svidjalo se to nekom ili ne.

Djape

pre 19 godina

Smesno ... sta bi bilo da je Partizanov igrac uleteo na Sevrnu tribinu u Pioniru ... kazna bi mu se sama "kazala." sada bi umeosto odmora lezao u bonlnici ... a sto se tice Sternove odluke, trebalo je i duze da ih kazne ... trebali su i timove da kazne, i Pacerce i Detroit

Dennis Rodman

pre 19 godina

Kazna je vrlo pristojna, mada bih ja licno u slucaju Artesta iskoristio i delic kazne Erika Kantone, a to je ponistavanje svih sponzorskih ugovora. To bi ga sigurno smirilo za narednih 100 godina.
A sto se tice Bena Valasa, coveka treba razumeti sto je onako odreagovao na niske provokacije "Pacera" jer je covek svega nedelju ili dve dana pre toga izgubio starijeg brata.
Bravo Sterne, tako se vodi jedna ozbiljna liga!
P.S.: Pored ovog Artesta jos ce i Denis "Crv" Rodman ispasti umiljato malo slatko mace!

Sta mu je? Sad mu nije nista, ubio ga Jermaine ko zeca

pre 19 godina

Vidim, svi su dobili (ne)zasluzene kazne, sem Detroita i njihove publike. No, sta ces, ne moze biznis da trpi - lakse je uzeti 5 milki bolidu Artestu nego kazniti Detroit sa 5 utakmica igranja u praznoj dvorani.

Fredi_House

pre 19 godina

Sta vise kritikujete Jasnine komentare.Meni su oni bas simpaticni.Ona nema pojma o kosarci ali se beram trudi,tako da ni ne cudi sto su joj komentari cetso smesni.Devojcica je jos mlada pustite je da masta uz televizor...

x man

pre 19 godina

Bezveze je govoriti o Benu Valasu kao inicijatoru jer se fizicki obracuni medju igrcima desavaju (setite se duela Barklija i O'Nila). Ben je samo poludeo zbog namernog faula i spucao Artesta (koji trazi batine od kad je dosao u NBA).
Uleteti u tucu s navijacima je bilo besmisleno ali s druge strane obezbedjenje (koga nigde nije bilo) trebalo je da spreci navijaca da gadja Artesta (a posle i Artesta da ode u publiku).Ako su hteli da se biju (Artest, Jekson i O'Nil) sto nisu ispali frajeri pa da se pobiju s Benom i Rasidom nego na neke jadnike iz publike.
Svaka cast za kazne sasvim su primerene, A svaka cast i Benu Valasu sto je tresnuo Artesta i Gurnuo Jeksona (kad je vido s kim se kaci resio da predje na publiku).
Sve u svemu,iako mislim da su svi uzivali u gledanju tuce mislim da je to bruka za NBA ligu i sve njene clanove (takve stvari se ne desavaju ni u Jadranskoj ligi).

DechkoCar

pre 19 godina

Nije mi jasno kako neko moze da kaze da Bena Valasa nije trebalo vise kazniti. On nije samo udario Artesta nego je i nastavio da trci prema njemu (a da nije nastavio trcati prema njemu ne bi se ni ostali igraci umesali, ne bi se doslo do zapisnickog stola, samim tim ne bi se desilo to sto se desilo posle na tribinama), sto se tice Artesta mislim da mu je kazna prevelika, mogli su bar da mu dozvole da igra play off

Bari91-Repka Jugoslavije

pre 19 godina

Upravo prije trideset minuta gleda sam na ESPN izjave Artesta, Sterna a u studiju su bili Dzordz Karl i stari Dzekson. Karl je rekao da ce Pacersi sad ici na prodaju Artesta u Sakramento za Pedju Stojakovica. Iako se sumnja, ko bi htjeo kupiti suspendovanog igraca... Artest je mentalno lud covjek. Sad mu analiziraju i onu drugu stranu bica. On nema kriminalni rekord za sad. Ali gdje odrasto, da nije sporta bio bi sigurno nasilnik, kriminalac. Covjek nije nikakav reper, jer ne zna normalno ni pricat.Cura mu je u grupi sa kojom on pjeva. Vjerovatno zele samo da ga iskoriste radi svoje promocije. Niko ne zali igrace zbog kazni i mnogi smatraju da je kao Artestu trebalo dozivotno zabraniti igranje. Valas je dobio zasluzeno prekrsaju sto je napravio. Gospodo, ovdje je publika SVE. Ona placa skupe ulaznice, gleda TV prenose. Sve od cega primitivci slicni Artestu su multimilioneri (godisnji). Vi bi mnogi kao i oni. Mene pogodi plasticna bocica u grudi a daso navali tuci neduznog mladica bjelca. Ali vecina navijaca je vec bila izisla iz dvorane. Ostali su hrabri, koji su divljacima iz Indijane uzvratili i stali na liniju.

wlado

pre 19 godina

dali ste videli o Neala kako se zaleteo sa pola terena, da bi udario towel boya iz detroida... tan-tan-an....zzuMM!
kakav macan.... za artesta nije steta jer jednostavno takav je, a i jackoson je zasluzio vise od 30 utakmica ne igranja
sve u svemu.. SAD JE VREME ZA TRADE PEJA- RON!!!

mislim da bi kingsima odlicno dosao artest koji igra snaznu odbranu.... na KLUPI... hehe

WaLLACE je uff.... mnogo je jak.

Drazen the Trail Blazer

pre 19 godina

Za neobavestene tipa X mana - Wallacei ( Ben + Rasheed ) nisu smeli da izadju na crtu Stephenu Jacksonu, kada se frka stvarno zakuvala... Ako niste videli decko je dosao i zvao svakog od njih da se "probaju"... Nigde ih nije bilo... Decaci sto mislite da su bicepsi potvrda dal' je neko opak Baja ili ne?!... Trenirajte jos... IGRAC NA TERENU JE SVETINJA... Da nema njih ne bi mi svi ovde kao nesto se lozili i pisali kojekavkve gluposti... Bravo za Jacksona i Co. - tako se brani teammate... A i da je faul Artesta bio grub necu da komentarisem i da polemisem sa ljubiteljima odbojke i badmingtona...

aqualung

pre 19 godina

@ Drazen the Trail Blazer:

Svaka cast za komentar, konacno neko normalan!!
Sve sami znalci ovde, 95% ovih komentara nije ni za kantu za smece. Posle se cudite sto propadamo.
Ustvari, svuda je tako. Svet je otisao u ....
Kada sam gledao na ESPN-u ovaj incident naslov za vest je bio: "Ron Artest Goes Nuts!"
Pa kako je moguce da NIKO u rukovodstvu NBA ne shvata sta se dogodilo. Ova kazna je najveca sramota u istoriji NBA!!!

Zelim sve najgore ekipi Detroita (a pogotovu njihovim naduvanim navijacima) u narednim utakmicama, a Big Ben je trebalo da dobije bar 50 utakmica kazne...

Jos jednom, svaka cast igracima Indijane, pogotovu Jacksonu. To je pozrtvovanost. I ja bih isto odreagovao.

Ostaje mi samo da se nadam da ce smanjiti kaznu Artestu na 50-60 utakmica, i da cekam revans u Indijanapolisu, :))...

Toliko od mene



Ziveo John Stockton!!!

Rodman

pre 19 godina

Da, mozda je Jackson zvao oba Wallace-a da dodju, ali oni su ipak pokazali malo mozga, jer da su i oni usli u tucnjavu zavrsili bi kao ta trojka iz Indiane, a da su se potukli mislim da bi svi zajedno dobili kazne do kraja sezone. Nemoj mi samo reci da bi Jackson njih prebio.

Drazen the Trail Blazer

pre 19 godina

Rodmane...pa ti si star i onemocao...Davno si u penziji..."Nemoj sada da pricas gluposti"...Rekoh da necu da polemisem...Pozdrav za Johna Stocktona i Jazzere,igrate sjajno ove sezone...

Allan Houston

pre 19 godina

Ljudi,potpuno se slazem sa Rodmanom.Valasi su ispali pametni sto nisu ucestvovali u tuci(Drazene,nemoj mi reci da bi Dzekson prebio Bena).Da su se posibali sa Dzeksonom i Artestom,ova dvojica bi zavrsili u bolnici,i ne bi skoro izasli iz iste.A isti taj Artest nije smeo da izadje na crtu Vilijamsonu,jer bi dobio batine.

Drazene,kako bi ti reagovao da te neko onako povuce,kada krenes da zakucas(a pri tome je utakmica odavno resena).Verovatno bi ga iskulirao?!?Jel znas,mozda kako je Brad Miller prosao kada je tako odgurnuo Sheqa?Zamalo da zavrsi igracku karijeru!!!!A kada vec spominjes druge sportove,ono je za crveni karton,cak i u rukometu.

A za bicepse-Seed i Ben su pokazali da pored misica imaju i nesto u glavi,za razliku od Dzeksona i Artesta.

Jos nesto,Ben nije inicijator tuce-Ron je prvi poceo kada ga je onako bacio.Onda mu je Ben vratio,dok ga je ceo tim Detroita drzao da ne paralizuje Artesta do kraja zivota.+on nije ulazio u publiku(zbog ceka je u stvari Ron Artest i kaznjen).

x man

pre 19 godina

Drazene Allan Houston ti je sve reko. Nisam ja neobavasten nego si ti izgobljen. Razmisli malo o gluposti koju si napisao. Jekson je mogao da izbegne suspenziju da se stvarno pobio sa Benom (jeer ba zavrsio na hiruskom). Pogledaj ponovo snjimak pa vidi koliko je trebalo "tvom mezimcu" da se sastavi kad ga je Ben odgurnuo. Rasid i Ben bi zgazili ARTESTA I DRUZINU iz zajebancije.
Problem svih iz Indijane (koji su ucestvovali u tuci je u tome sto nemaju srcku da krenu na nekog kosarkasa vec jure ljude iz publike)
Sto se moje obavestenosti tice-JA SAM VISE ZABORAVIO NEGO STO CES TI IKAD DA NAUCIS. JA NISAM JEDAN OD ONIH KOJI GLEDAJU KOSARKU NA TV I MISLE DA SU POKUPILI SVU PAMET OVOG SVETA VEC SE JA OZBILJNO I BAVIM NJOME (CUCES JEDNOG DANA TI ZA MENE).
Izvinjavam se redakciji B92 zbog ove moje replike i nadam se da cete da pustite ovaj komentar jer sam morao da odgovorim Drazenu "STRUCNJAKU".

Rdzavi

pre 19 godina

Bilo bi najbolje da publika pored toga sto verbalno napade igrace predje i na fizicki obracun. Ako Detroit nije mogao da obuzda svoje navijace neko je morao. Da nije trebao da nastavi utakmicu kao da se nista nije dogodilo, ili da izadje sa utakmice u Dusko Vujosevic stilu?!? Kakav je to nacin gadjati igraca koji lezi na zapisicarskom stolu? Treba njima nasa zandarmerija da ih nauci "fer" navijanju. Nadam se da ce kazne biti smanjene i da ce neko podrzati Artesta i kompaniju jer su ovakve kazne prevelike. Za ovaj incident su definitino krivi navijaci.