Aktuelno

Sreda, 19.06.2019.

11:41

Snimio "novi" kraj serije "Igra prestola": "Ovo je ono što smo zaslužili"

Izvor: B92

Snimio "novi" kraj serije "Igra prestola": "Ovo je ono što smo zaslužili" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Денерис краљица моја

pre 3 godine

Свако ко вређа моју краљицу Денерис, има ће проблема са мафијом.
Не глумите мафију кад сте песак!

starmo

pre 4 godine

Imam osećaj da su se trudili da zadnjih nekoliko epizoda bude klasična Lord of The Rings priča. Dobro protiv lošeg, sve pravolinijski, zna se tačno ko je na kojoj strani i ko šta želi. Ali to se od Lord of The Ringsa i očekivalo. Sjajna dečija fantazija.

Game of Thrones su vredele zbog spletki, izdaja, manipulacija...



Na tvoju zalost ocito nisi skuzio LOTR ako mislis da je samo djecija fantazija, posebno knjige.

Bob

pre 4 godine

Gori od fanova Igre tronova su još samo oni navučeni na Bibliju, kako tek oni dave!
A ruku na srce i u Bibliji je kraj malo zbrzan. Dok su neki nebitni likovi opisani u tanka crevca, za Isusa (Džon Snou) se ne zna ni gde je bio praktično od rođenja do smrti, a ni posle.
Jedan Kings Landing je morao biti spaljen, to je bila Sodoma i Gomora u jednom gradu.

starmo

pre 4 godine

U seriji gde je svaki detalj bio iznenadjenje obozavaoci su razocarani jer nisu pogodili kraj?!?

Ma kakvi nije u tome stvar, mozda kod nekih povrsnih gledatelja. Pravi fanovi zamjeraju zadnje dvije skracene i zbrzane sezone, unistene dosadasnje putanje likova i njihovih prica, totalnu nelogicnost u ponasanju.
Night King i white walkeri su potpuno unisteni u jednoj epizodi na jeftin nacin, Jamie radi 180 zaokret u trenutku i odbacuje u hipu sve sto se do tada dogodilo, Tyrion je potpuno zaglupljen, genijalni Varys je postao potpuni tupan, Jon nije radio skoro pa nista u 8 sezoni a glavni je lik, Dany je poludila u manje od dvije epizode. Uzasno lose i zbrzano pisanje je problem, ne kako su odlucili da zavrse seriju.

Maki

pre 4 godine

Elarija???
Pa, zar ona nije ostala svezana u onoj tamnici, zajedno s kćerkom koju je Sersi otrovala i ostavila je da umre?
Kakav god da je originalni kraj, sviđao se nama ili ne, činjenica je da je ovaj čovjek napravio još veću glupost.

Zašto se više veliča Deneris?
Žena je tipični opozicioni političar - obećavala je kule i gradove da bi se dočepala vlasti, a kada se dočepala iste, spaljivala je i ubijala svakoga ko se ne slaže s njom. Jeziva je!

BoB

pre 4 godine

Kraj GOT ovakav kakav je je dobar, samo što nije dobro i dovoljno objašnjen. Deneris nije spalila Kraljevu Luku u "neobjašnjivom nastupu ludila" nego zato što taj truli grad špijuna i kurvi proizvodi sistem tirana koji pljačka ostale države Vesterosa (kao što je i prikazano). A kad zatreba da se grad brani, angažuju plaćenike sa strane, plaćene opet tuđim zlatom.
Jedini način da Deneris prekine taj krug zla je da spali i sruši taj grad do temelja, do poslednjeg parazita u njemu, a i sam tron.

Milos

pre 4 godine

Meni je kraj odličan i u duhu cele serije, očekivao sam neočekivan kraj. Jedino što je loše je što su ga zbrzali. Sve ostalo je odlično i drago mi je da su ostali dosledni.

Sabre

pre 4 godine

Svaka cast liku. Nije bilo lako napraviti nesto gluplje od onoga sto smo dobili, ali lik je pokidao. Imace svetlu karijeru na Televisa Presenta...

misko

pre 4 godine

Stvarno, ovakve serije..... Jeste, live and let live je moj moto, ja sam izabrao da vreme iskoristim za druge stvari, ali količina blebetanja o Igri u mom okruženju je vrlo iritantna. Što bi kaz'lo, oni meni ne daju da živim. Ne stižem ni da pobegnem a da me iza sledećeg ćoška i ili u kafiću ne dtigne novo društvo koje razglaba o Igri.
U pomoooooooć!

Ostin A

pre 4 godine

Ljudi, nije poenta da li smo hteli da Džon ili Deneris budu na tronu, poenta je brzina odvijanja radnje. Daću banalan primer. Spletka Varisa, suđenje i egzekucija su trajale 2 minuta. Da se odvijalo u prvim sezonama, trajalo bi 2 epizode. Zadnje 2 sezone su obradile veću priču nego prvih 6.

Imam osećaj da su se trudili da zadnjih nekoliko epizoda bude klasična Lord of The Rings priča. Dobro protiv lošeg, sve pravolinijski, zna se tačno ko je na kojoj strani i ko šta želi. Ali to se od Lord of The Ringsa i očekivalo. Sjajna dečija fantazija.

Game of Thrones su vredele zbog spletki, izdaja, manipulacija...

Sara

pre 4 godine

Идеја за крај сасвим солидна, али мора да се доради. Свакако боље од ове глупости где Тирион и Џон глуме мисионаре УН у средњевековном времену и замерају свом заповеднику што спаљује непријатељски град, а инцест буде представљен као врхунац љубави. И изаберу инвалида за краља.

metalstorm

pre 4 godine

Ja bih napravio da dođe Prvorođeni da im objasni bdp u Vesterosu. Svi bi se kolektivno samoubili i onda bi on vladao i Vesterosom.

SSiJS

pre 4 godine

Koje trkeljanje... Drago mi je šta je Daenerys mrtva, samo mi je žao što joj smrt nije bila bolnija. To je moje mišljenje, jer su mi lik i glumica veoma antipatični.

RTS 1

pre 4 godine

Deneris zatrudni i rodi Sina Dragana, Sersei na poklon dobije zmaja po imenu Sima, Dzona Sneznog na okršaju najboljih vojnih bendova pobedi Boba, a Radoš Bajić koji je u stvari Night King usmrti Brena Starka poučnom pričom iz Rekovca.
E to je moj kraj

TT001

pre 4 godine

Ako svi kazu da je kraj, to ne znaci i da je tako...
-Zmaj ostao ziv i odneo telo Deneris u nepoznato na istok,
-Nisam video da je Deneris izdahnula, mada i to ne znaci nista,
-Arja otputovala na zapad ko Kolumbo, iz cega moze svasta da se razvije,
-Dzon nije ostao na Zidu kako mu je presudjeno, vec otisao da zivi na daleki Sever sa Slobodnim narodom...i tu moze svasta da se dogodi,
-Neokaljani su se povukli na Nat, al o Dotrakijima nije nista receno....i jos puno drugih (ne)namerno nedorecenih sitnica...
Tako da me ne bi iznenadilo da za par godina dobijemo nastavak od par novih sezona i jos skuplju i senzacionalniju seriju.

GoTfan

pre 4 godine

Za sve koji ocekuju da Martin napravi drugaciji kraj, moram da vas razocaram, kraj ce biti slican (Bren na prestolu) jedino ce neki drugi likovi imati drugacije zavrsetke, i do kraja ce se doci na drugaciji nacin, tj detaljnije objasnjeno, bez nelogicnosti nedorecenosti, ali Bren je na prestolu. To se znalo od pocetka serije i sam Martin je potvrdio da ce kraj biti manje vise slican a i poslednja knjiga je trebalo da se zove "Vreme za vukove" (kasnije promenjeno) tako da se znalo da ce neko od Starkovih biti na prestolu. A sto se tice ovog lika ko je gledao celu seriju vidi da lik ima vise nelogicnosti i nedorecenosti nego ovi u osmoj sezoni.

4k4.Dex

pre 4 godine

I ovaj kraj ima dosta nepotrebnih stvari i obrta i nekoliko diskutabilnih dogadjajaai je definitivno bolji odong kog smo dobili. Problem je nastao iste sekunde kada su krenuli da izmislju svoju pricu kad vise nisu imali materijala u knjigama. Bili su vkse nego odlicni dok su adaptirali scenario... kao pisci novog su katastrofa. Zao mi je sto je jedna od najboljih serija svih vremena upropascena u 3 epizode ali opet imamo 8 sezona sjajne serije koju cu gledati bar jos neki put.

Petar

pre 4 godine

Ne znam ko je u opste mogao da gleda ovu seriju osim dece do 18 godina i onih starijih koji se tako osecaju? Ljudi su skrenuli od video igara u novom milenijumu. Totalni gubitak osecaja za realnost i poistovecivanje sa nekim likovima iz fantastike. Jedan pogledan na ovu seriju i koliko je sve fake, tera na povracanje. Ajde gledaj ok, ali sto se lozis i sto pricas o tome kao da je to nesto bitno?

filmofil

pre 4 godine

Sviđalo se to vama ili ne, oni su ozbiljne pare zaradili od serije. A ova poslednja sezona, ja bih rekao, da je obična reklama za knjigu... Trik kojim će Martin i ekipa da zarade još više novca.
P.S. inače nisam fan GoT, mene ova radnja i zapleti, podsećaju na neke španske serije...ne zna se ko koga jebe i ko kome pravi spletke, i sve to bez cenzure da bude uzbudljivije. Jedino su dijalozi zanimljivi i ceo taj izmišljeni svet... naravno i gluma je odlična. Sve u svemu ne znam oko čega se digla ovolika galama. Bilo je i biće boljih serija od ove. Ali društvene mreže što mogu da naprave hajp danas, čudo jedno.

natasa_kol@yahoo.com

pre 4 godine

Ne vidim poentu zasto Dzon mora da umre ponovo. Doduse,ima stvari koje mi se dopadaju i stvarno su D&D mogli da urade malo bolje sto se tice nekih karaktera. Nikad im necu oprostiti za Night Kinga-a.

ja

pre 4 godine

Pa ovo sto sam procitao je verovatno najjednostavniji i najgluplji kraj koji neko moze da smisli. Taj kraj je bas za prosecan Holivudski film.

neutralni felsh

pre 4 godine

Dakle, nisam gledao ovu seriju a kad procitam ove gluposti - sad sam siguran da i necu.
(Nase ime, 19. jun 2019 15:26)

nemoj nikako, bolje i dalje uzivaj u umisljenoj posebnosti.

bigserb

pre 4 godine

Izuzetno surova serija, mislim da ni u horor filmovima nema toliko nepotrebnog nasilja, ubijanja, pedofilije, silovanja, sakacenja, mucenja,..., a o broju ubijenih glavnih likova necu ni da pricam! Verovatno skoro niko iz prvog serijala nije ziv docekao kraj serije!
Imam utisak da su scenario za seriju pisale mentalno obolele osobe, a sam kvalitet scenografije i kostima i nije neki u poredjenju sa "Gospodarom prstenova" ili "Hobitom"!

Ja

pre 4 godine

Ovo zvuči gluplje nego regkularni završetak.
Čuj, ubija Džejmija a to je ustvari Arja sa njegovom maskom (btw. da bi Arja imala nečiju "masku", taj mora biti mrtav, to je objašnjeno), pa posle kaže da je Arja ipak preživjela.
Brenu padne na pamet u 6 epizodi 8me sezone da se vrati u prošlost da vidi kako poraziti Ledenog kralja.

palop

pre 4 godine

Ok,nije loše.Moj kraj je drugačiji.Martinov kraj je definitivno drugačiji.To čekam...
(Mila, 19. jun 2019 15:14)

Bice i Martinov kraj (skoro) isti kao u seriji, samk sto ce se do njega doci drugacije.

dosadni ste

pre 4 godine

Povraća mi se više od ovih alternativnih krajeva... Ljudi, kakav god da je kraj - takav je. Pređite preko toga. Razumem da se klinci toliko lože, ali stariji...

barba

pre 4 godine

(Upozorenje: komentar koji sledi predstavlja sarkazam.)

Džaba vam sve sad, dragi obožavatelji. Omiljena serija je gotova, ali ne na način kako ste oduvek sanjali. Razočaranju nema kraja. Vaši životi više nemaju smisla. Sve je propalo, upucajte se.

b92 najbolji

pre 4 godine

Kakva sludjenost i "potrosacka" groznica zbog jedne serije, pogotovo kod "obrazovanijeg" i "urbanijeg" dela publike. A isti ti su se prvi smejali onima koji gledaju Kasandru i skupljaju pare za njenog advokata.

Zivotna ironija.

dosadni ste

pre 4 godine

Povraća mi se više od ovih alternativnih krajeva... Ljudi, kakav god da je kraj - takav je. Pređite preko toga. Razumem da se klinci toliko lože, ali stariji...

Ja

pre 4 godine

Ovo zvuči gluplje nego regkularni završetak.
Čuj, ubija Džejmija a to je ustvari Arja sa njegovom maskom (btw. da bi Arja imala nečiju "masku", taj mora biti mrtav, to je objašnjeno), pa posle kaže da je Arja ipak preživjela.
Brenu padne na pamet u 6 epizodi 8me sezone da se vrati u prošlost da vidi kako poraziti Ledenog kralja.

neutralni felsh

pre 4 godine

Dakle, nisam gledao ovu seriju a kad procitam ove gluposti - sad sam siguran da i necu.
(Nase ime, 19. jun 2019 15:26)

nemoj nikako, bolje i dalje uzivaj u umisljenoj posebnosti.

b92 najbolji

pre 4 godine

Kakva sludjenost i "potrosacka" groznica zbog jedne serije, pogotovo kod "obrazovanijeg" i "urbanijeg" dela publike. A isti ti su se prvi smejali onima koji gledaju Kasandru i skupljaju pare za njenog advokata.

Zivotna ironija.

RTS 1

pre 4 godine

Deneris zatrudni i rodi Sina Dragana, Sersei na poklon dobije zmaja po imenu Sima, Dzona Sneznog na okršaju najboljih vojnih bendova pobedi Boba, a Radoš Bajić koji je u stvari Night King usmrti Brena Starka poučnom pričom iz Rekovca.
E to je moj kraj

TT001

pre 4 godine

Ako svi kazu da je kraj, to ne znaci i da je tako...
-Zmaj ostao ziv i odneo telo Deneris u nepoznato na istok,
-Nisam video da je Deneris izdahnula, mada i to ne znaci nista,
-Arja otputovala na zapad ko Kolumbo, iz cega moze svasta da se razvije,
-Dzon nije ostao na Zidu kako mu je presudjeno, vec otisao da zivi na daleki Sever sa Slobodnim narodom...i tu moze svasta da se dogodi,
-Neokaljani su se povukli na Nat, al o Dotrakijima nije nista receno....i jos puno drugih (ne)namerno nedorecenih sitnica...
Tako da me ne bi iznenadilo da za par godina dobijemo nastavak od par novih sezona i jos skuplju i senzacionalniju seriju.

barba

pre 4 godine

(Upozorenje: komentar koji sledi predstavlja sarkazam.)

Džaba vam sve sad, dragi obožavatelji. Omiljena serija je gotova, ali ne na način kako ste oduvek sanjali. Razočaranju nema kraja. Vaši životi više nemaju smisla. Sve je propalo, upucajte se.

palop

pre 4 godine

Ok,nije loše.Moj kraj je drugačiji.Martinov kraj je definitivno drugačiji.To čekam...
(Mila, 19. jun 2019 15:14)

Bice i Martinov kraj (skoro) isti kao u seriji, samk sto ce se do njega doci drugacije.

metalstorm

pre 4 godine

Ja bih napravio da dođe Prvorođeni da im objasni bdp u Vesterosu. Svi bi se kolektivno samoubili i onda bi on vladao i Vesterosom.

4k4.Dex

pre 4 godine

I ovaj kraj ima dosta nepotrebnih stvari i obrta i nekoliko diskutabilnih dogadjajaai je definitivno bolji odong kog smo dobili. Problem je nastao iste sekunde kada su krenuli da izmislju svoju pricu kad vise nisu imali materijala u knjigama. Bili su vkse nego odlicni dok su adaptirali scenario... kao pisci novog su katastrofa. Zao mi je sto je jedna od najboljih serija svih vremena upropascena u 3 epizode ali opet imamo 8 sezona sjajne serije koju cu gledati bar jos neki put.

Ostin A

pre 4 godine

Ljudi, nije poenta da li smo hteli da Džon ili Deneris budu na tronu, poenta je brzina odvijanja radnje. Daću banalan primer. Spletka Varisa, suđenje i egzekucija su trajale 2 minuta. Da se odvijalo u prvim sezonama, trajalo bi 2 epizode. Zadnje 2 sezone su obradile veću priču nego prvih 6.

Imam osećaj da su se trudili da zadnjih nekoliko epizoda bude klasična Lord of The Rings priča. Dobro protiv lošeg, sve pravolinijski, zna se tačno ko je na kojoj strani i ko šta želi. Ali to se od Lord of The Ringsa i očekivalo. Sjajna dečija fantazija.

Game of Thrones su vredele zbog spletki, izdaja, manipulacija...

ja

pre 4 godine

Pa ovo sto sam procitao je verovatno najjednostavniji i najgluplji kraj koji neko moze da smisli. Taj kraj je bas za prosecan Holivudski film.

GoTfan

pre 4 godine

Za sve koji ocekuju da Martin napravi drugaciji kraj, moram da vas razocaram, kraj ce biti slican (Bren na prestolu) jedino ce neki drugi likovi imati drugacije zavrsetke, i do kraja ce se doci na drugaciji nacin, tj detaljnije objasnjeno, bez nelogicnosti nedorecenosti, ali Bren je na prestolu. To se znalo od pocetka serije i sam Martin je potvrdio da ce kraj biti manje vise slican a i poslednja knjiga je trebalo da se zove "Vreme za vukove" (kasnije promenjeno) tako da se znalo da ce neko od Starkovih biti na prestolu. A sto se tice ovog lika ko je gledao celu seriju vidi da lik ima vise nelogicnosti i nedorecenosti nego ovi u osmoj sezoni.

filmofil

pre 4 godine

Sviđalo se to vama ili ne, oni su ozbiljne pare zaradili od serije. A ova poslednja sezona, ja bih rekao, da je obična reklama za knjigu... Trik kojim će Martin i ekipa da zarade još više novca.
P.S. inače nisam fan GoT, mene ova radnja i zapleti, podsećaju na neke španske serije...ne zna se ko koga jebe i ko kome pravi spletke, i sve to bez cenzure da bude uzbudljivije. Jedino su dijalozi zanimljivi i ceo taj izmišljeni svet... naravno i gluma je odlična. Sve u svemu ne znam oko čega se digla ovolika galama. Bilo je i biće boljih serija od ove. Ali društvene mreže što mogu da naprave hajp danas, čudo jedno.

SSiJS

pre 4 godine

Koje trkeljanje... Drago mi je šta je Daenerys mrtva, samo mi je žao što joj smrt nije bila bolnija. To je moje mišljenje, jer su mi lik i glumica veoma antipatični.

Milos

pre 4 godine

Meni je kraj odličan i u duhu cele serije, očekivao sam neočekivan kraj. Jedino što je loše je što su ga zbrzali. Sve ostalo je odlično i drago mi je da su ostali dosledni.

Sara

pre 4 godine

Идеја за крај сасвим солидна, али мора да се доради. Свакако боље од ове глупости где Тирион и Џон глуме мисионаре УН у средњевековном времену и замерају свом заповеднику што спаљује непријатељски град, а инцест буде представљен као врхунац љубави. И изаберу инвалида за краља.

bigserb

pre 4 godine

Izuzetno surova serija, mislim da ni u horor filmovima nema toliko nepotrebnog nasilja, ubijanja, pedofilije, silovanja, sakacenja, mucenja,..., a o broju ubijenih glavnih likova necu ni da pricam! Verovatno skoro niko iz prvog serijala nije ziv docekao kraj serije!
Imam utisak da su scenario za seriju pisale mentalno obolele osobe, a sam kvalitet scenografije i kostima i nije neki u poredjenju sa "Gospodarom prstenova" ili "Hobitom"!

Sabre

pre 4 godine

Svaka cast liku. Nije bilo lako napraviti nesto gluplje od onoga sto smo dobili, ali lik je pokidao. Imace svetlu karijeru na Televisa Presenta...

natasa_kol@yahoo.com

pre 4 godine

Ne vidim poentu zasto Dzon mora da umre ponovo. Doduse,ima stvari koje mi se dopadaju i stvarno su D&D mogli da urade malo bolje sto se tice nekih karaktera. Nikad im necu oprostiti za Night Kinga-a.

Petar

pre 4 godine

Ne znam ko je u opste mogao da gleda ovu seriju osim dece do 18 godina i onih starijih koji se tako osecaju? Ljudi su skrenuli od video igara u novom milenijumu. Totalni gubitak osecaja za realnost i poistovecivanje sa nekim likovima iz fantastike. Jedan pogledan na ovu seriju i koliko je sve fake, tera na povracanje. Ajde gledaj ok, ali sto se lozis i sto pricas o tome kao da je to nesto bitno?

Maki

pre 4 godine

Elarija???
Pa, zar ona nije ostala svezana u onoj tamnici, zajedno s kćerkom koju je Sersi otrovala i ostavila je da umre?
Kakav god da je originalni kraj, sviđao se nama ili ne, činjenica je da je ovaj čovjek napravio još veću glupost.

Zašto se više veliča Deneris?
Žena je tipični opozicioni političar - obećavala je kule i gradove da bi se dočepala vlasti, a kada se dočepala iste, spaljivala je i ubijala svakoga ko se ne slaže s njom. Jeziva je!

starmo

pre 4 godine

U seriji gde je svaki detalj bio iznenadjenje obozavaoci su razocarani jer nisu pogodili kraj?!?

Ma kakvi nije u tome stvar, mozda kod nekih povrsnih gledatelja. Pravi fanovi zamjeraju zadnje dvije skracene i zbrzane sezone, unistene dosadasnje putanje likova i njihovih prica, totalnu nelogicnost u ponasanju.
Night King i white walkeri su potpuno unisteni u jednoj epizodi na jeftin nacin, Jamie radi 180 zaokret u trenutku i odbacuje u hipu sve sto se do tada dogodilo, Tyrion je potpuno zaglupljen, genijalni Varys je postao potpuni tupan, Jon nije radio skoro pa nista u 8 sezoni a glavni je lik, Dany je poludila u manje od dvije epizode. Uzasno lose i zbrzano pisanje je problem, ne kako su odlucili da zavrse seriju.

BoB

pre 4 godine

Kraj GOT ovakav kakav je je dobar, samo što nije dobro i dovoljno objašnjen. Deneris nije spalila Kraljevu Luku u "neobjašnjivom nastupu ludila" nego zato što taj truli grad špijuna i kurvi proizvodi sistem tirana koji pljačka ostale države Vesterosa (kao što je i prikazano). A kad zatreba da se grad brani, angažuju plaćenike sa strane, plaćene opet tuđim zlatom.
Jedini način da Deneris prekine taj krug zla je da spali i sruši taj grad do temelja, do poslednjeg parazita u njemu, a i sam tron.

starmo

pre 4 godine

Imam osećaj da su se trudili da zadnjih nekoliko epizoda bude klasična Lord of The Rings priča. Dobro protiv lošeg, sve pravolinijski, zna se tačno ko je na kojoj strani i ko šta želi. Ali to se od Lord of The Ringsa i očekivalo. Sjajna dečija fantazija.

Game of Thrones su vredele zbog spletki, izdaja, manipulacija...



Na tvoju zalost ocito nisi skuzio LOTR ako mislis da je samo djecija fantazija, posebno knjige.

misko

pre 4 godine

Stvarno, ovakve serije..... Jeste, live and let live je moj moto, ja sam izabrao da vreme iskoristim za druge stvari, ali količina blebetanja o Igri u mom okruženju je vrlo iritantna. Što bi kaz'lo, oni meni ne daju da živim. Ne stižem ni da pobegnem a da me iza sledećeg ćoška i ili u kafiću ne dtigne novo društvo koje razglaba o Igri.
U pomoooooooć!

Bob

pre 4 godine

Gori od fanova Igre tronova su još samo oni navučeni na Bibliju, kako tek oni dave!
A ruku na srce i u Bibliji je kraj malo zbrzan. Dok su neki nebitni likovi opisani u tanka crevca, za Isusa (Džon Snou) se ne zna ni gde je bio praktično od rođenja do smrti, a ni posle.
Jedan Kings Landing je morao biti spaljen, to je bila Sodoma i Gomora u jednom gradu.

Денерис краљица моја

pre 3 godine

Свако ко вређа моју краљицу Денерис, има ће проблема са мафијом.
Не глумите мафију кад сте песак!

bigserb

pre 4 godine

Izuzetno surova serija, mislim da ni u horor filmovima nema toliko nepotrebnog nasilja, ubijanja, pedofilije, silovanja, sakacenja, mucenja,..., a o broju ubijenih glavnih likova necu ni da pricam! Verovatno skoro niko iz prvog serijala nije ziv docekao kraj serije!
Imam utisak da su scenario za seriju pisale mentalno obolele osobe, a sam kvalitet scenografije i kostima i nije neki u poredjenju sa "Gospodarom prstenova" ili "Hobitom"!

Petar

pre 4 godine

Ne znam ko je u opste mogao da gleda ovu seriju osim dece do 18 godina i onih starijih koji se tako osecaju? Ljudi su skrenuli od video igara u novom milenijumu. Totalni gubitak osecaja za realnost i poistovecivanje sa nekim likovima iz fantastike. Jedan pogledan na ovu seriju i koliko je sve fake, tera na povracanje. Ajde gledaj ok, ali sto se lozis i sto pricas o tome kao da je to nesto bitno?

dosadni ste

pre 4 godine

Povraća mi se više od ovih alternativnih krajeva... Ljudi, kakav god da je kraj - takav je. Pređite preko toga. Razumem da se klinci toliko lože, ali stariji...

SSiJS

pre 4 godine

Koje trkeljanje... Drago mi je šta je Daenerys mrtva, samo mi je žao što joj smrt nije bila bolnija. To je moje mišljenje, jer su mi lik i glumica veoma antipatični.

b92 najbolji

pre 4 godine

Kakva sludjenost i "potrosacka" groznica zbog jedne serije, pogotovo kod "obrazovanijeg" i "urbanijeg" dela publike. A isti ti su se prvi smejali onima koji gledaju Kasandru i skupljaju pare za njenog advokata.

Zivotna ironija.

neutralni felsh

pre 4 godine

Dakle, nisam gledao ovu seriju a kad procitam ove gluposti - sad sam siguran da i necu.
(Nase ime, 19. jun 2019 15:26)

nemoj nikako, bolje i dalje uzivaj u umisljenoj posebnosti.

Ja

pre 4 godine

Ovo zvuči gluplje nego regkularni završetak.
Čuj, ubija Džejmija a to je ustvari Arja sa njegovom maskom (btw. da bi Arja imala nečiju "masku", taj mora biti mrtav, to je objašnjeno), pa posle kaže da je Arja ipak preživjela.
Brenu padne na pamet u 6 epizodi 8me sezone da se vrati u prošlost da vidi kako poraziti Ledenog kralja.

barba

pre 4 godine

(Upozorenje: komentar koji sledi predstavlja sarkazam.)

Džaba vam sve sad, dragi obožavatelji. Omiljena serija je gotova, ali ne na način kako ste oduvek sanjali. Razočaranju nema kraja. Vaši životi više nemaju smisla. Sve je propalo, upucajte se.

filmofil

pre 4 godine

Sviđalo se to vama ili ne, oni su ozbiljne pare zaradili od serije. A ova poslednja sezona, ja bih rekao, da je obična reklama za knjigu... Trik kojim će Martin i ekipa da zarade još više novca.
P.S. inače nisam fan GoT, mene ova radnja i zapleti, podsećaju na neke španske serije...ne zna se ko koga jebe i ko kome pravi spletke, i sve to bez cenzure da bude uzbudljivije. Jedino su dijalozi zanimljivi i ceo taj izmišljeni svet... naravno i gluma je odlična. Sve u svemu ne znam oko čega se digla ovolika galama. Bilo je i biće boljih serija od ove. Ali društvene mreže što mogu da naprave hajp danas, čudo jedno.

misko

pre 4 godine

Stvarno, ovakve serije..... Jeste, live and let live je moj moto, ja sam izabrao da vreme iskoristim za druge stvari, ali količina blebetanja o Igri u mom okruženju je vrlo iritantna. Što bi kaz'lo, oni meni ne daju da živim. Ne stižem ni da pobegnem a da me iza sledećeg ćoška i ili u kafiću ne dtigne novo društvo koje razglaba o Igri.
U pomoooooooć!

ja

pre 4 godine

Pa ovo sto sam procitao je verovatno najjednostavniji i najgluplji kraj koji neko moze da smisli. Taj kraj je bas za prosecan Holivudski film.

GoTfan

pre 4 godine

Za sve koji ocekuju da Martin napravi drugaciji kraj, moram da vas razocaram, kraj ce biti slican (Bren na prestolu) jedino ce neki drugi likovi imati drugacije zavrsetke, i do kraja ce se doci na drugaciji nacin, tj detaljnije objasnjeno, bez nelogicnosti nedorecenosti, ali Bren je na prestolu. To se znalo od pocetka serije i sam Martin je potvrdio da ce kraj biti manje vise slican a i poslednja knjiga je trebalo da se zove "Vreme za vukove" (kasnije promenjeno) tako da se znalo da ce neko od Starkovih biti na prestolu. A sto se tice ovog lika ko je gledao celu seriju vidi da lik ima vise nelogicnosti i nedorecenosti nego ovi u osmoj sezoni.

Milos

pre 4 godine

Meni je kraj odličan i u duhu cele serije, očekivao sam neočekivan kraj. Jedino što je loše je što su ga zbrzali. Sve ostalo je odlično i drago mi je da su ostali dosledni.

RTS 1

pre 4 godine

Deneris zatrudni i rodi Sina Dragana, Sersei na poklon dobije zmaja po imenu Sima, Dzona Sneznog na okršaju najboljih vojnih bendova pobedi Boba, a Radoš Bajić koji je u stvari Night King usmrti Brena Starka poučnom pričom iz Rekovca.
E to je moj kraj

Sabre

pre 4 godine

Svaka cast liku. Nije bilo lako napraviti nesto gluplje od onoga sto smo dobili, ali lik je pokidao. Imace svetlu karijeru na Televisa Presenta...

4k4.Dex

pre 4 godine

I ovaj kraj ima dosta nepotrebnih stvari i obrta i nekoliko diskutabilnih dogadjajaai je definitivno bolji odong kog smo dobili. Problem je nastao iste sekunde kada su krenuli da izmislju svoju pricu kad vise nisu imali materijala u knjigama. Bili su vkse nego odlicni dok su adaptirali scenario... kao pisci novog su katastrofa. Zao mi je sto je jedna od najboljih serija svih vremena upropascena u 3 epizode ali opet imamo 8 sezona sjajne serije koju cu gledati bar jos neki put.

Maki

pre 4 godine

Elarija???
Pa, zar ona nije ostala svezana u onoj tamnici, zajedno s kćerkom koju je Sersi otrovala i ostavila je da umre?
Kakav god da je originalni kraj, sviđao se nama ili ne, činjenica je da je ovaj čovjek napravio još veću glupost.

Zašto se više veliča Deneris?
Žena je tipični opozicioni političar - obećavala je kule i gradove da bi se dočepala vlasti, a kada se dočepala iste, spaljivala je i ubijala svakoga ko se ne slaže s njom. Jeziva je!

Bob

pre 4 godine

Gori od fanova Igre tronova su još samo oni navučeni na Bibliju, kako tek oni dave!
A ruku na srce i u Bibliji je kraj malo zbrzan. Dok su neki nebitni likovi opisani u tanka crevca, za Isusa (Džon Snou) se ne zna ni gde je bio praktično od rođenja do smrti, a ni posle.
Jedan Kings Landing je morao biti spaljen, to je bila Sodoma i Gomora u jednom gradu.

natasa_kol@yahoo.com

pre 4 godine

Ne vidim poentu zasto Dzon mora da umre ponovo. Doduse,ima stvari koje mi se dopadaju i stvarno su D&D mogli da urade malo bolje sto se tice nekih karaktera. Nikad im necu oprostiti za Night Kinga-a.

TT001

pre 4 godine

Ako svi kazu da je kraj, to ne znaci i da je tako...
-Zmaj ostao ziv i odneo telo Deneris u nepoznato na istok,
-Nisam video da je Deneris izdahnula, mada i to ne znaci nista,
-Arja otputovala na zapad ko Kolumbo, iz cega moze svasta da se razvije,
-Dzon nije ostao na Zidu kako mu je presudjeno, vec otisao da zivi na daleki Sever sa Slobodnim narodom...i tu moze svasta da se dogodi,
-Neokaljani su se povukli na Nat, al o Dotrakijima nije nista receno....i jos puno drugih (ne)namerno nedorecenih sitnica...
Tako da me ne bi iznenadilo da za par godina dobijemo nastavak od par novih sezona i jos skuplju i senzacionalniju seriju.

Sara

pre 4 godine

Идеја за крај сасвим солидна, али мора да се доради. Свакако боље од ове глупости где Тирион и Џон глуме мисионаре УН у средњевековном времену и замерају свом заповеднику што спаљује непријатељски град, а инцест буде представљен као врхунац љубави. И изаберу инвалида за краља.

BoB

pre 4 godine

Kraj GOT ovakav kakav je je dobar, samo što nije dobro i dovoljno objašnjen. Deneris nije spalila Kraljevu Luku u "neobjašnjivom nastupu ludila" nego zato što taj truli grad špijuna i kurvi proizvodi sistem tirana koji pljačka ostale države Vesterosa (kao što je i prikazano). A kad zatreba da se grad brani, angažuju plaćenike sa strane, plaćene opet tuđim zlatom.
Jedini način da Deneris prekine taj krug zla je da spali i sruši taj grad do temelja, do poslednjeg parazita u njemu, a i sam tron.

Ostin A

pre 4 godine

Ljudi, nije poenta da li smo hteli da Džon ili Deneris budu na tronu, poenta je brzina odvijanja radnje. Daću banalan primer. Spletka Varisa, suđenje i egzekucija su trajale 2 minuta. Da se odvijalo u prvim sezonama, trajalo bi 2 epizode. Zadnje 2 sezone su obradile veću priču nego prvih 6.

Imam osećaj da su se trudili da zadnjih nekoliko epizoda bude klasična Lord of The Rings priča. Dobro protiv lošeg, sve pravolinijski, zna se tačno ko je na kojoj strani i ko šta želi. Ali to se od Lord of The Ringsa i očekivalo. Sjajna dečija fantazija.

Game of Thrones su vredele zbog spletki, izdaja, manipulacija...

palop

pre 4 godine

Ok,nije loše.Moj kraj je drugačiji.Martinov kraj je definitivno drugačiji.To čekam...
(Mila, 19. jun 2019 15:14)

Bice i Martinov kraj (skoro) isti kao u seriji, samk sto ce se do njega doci drugacije.

starmo

pre 4 godine

U seriji gde je svaki detalj bio iznenadjenje obozavaoci su razocarani jer nisu pogodili kraj?!?

Ma kakvi nije u tome stvar, mozda kod nekih povrsnih gledatelja. Pravi fanovi zamjeraju zadnje dvije skracene i zbrzane sezone, unistene dosadasnje putanje likova i njihovih prica, totalnu nelogicnost u ponasanju.
Night King i white walkeri su potpuno unisteni u jednoj epizodi na jeftin nacin, Jamie radi 180 zaokret u trenutku i odbacuje u hipu sve sto se do tada dogodilo, Tyrion je potpuno zaglupljen, genijalni Varys je postao potpuni tupan, Jon nije radio skoro pa nista u 8 sezoni a glavni je lik, Dany je poludila u manje od dvije epizode. Uzasno lose i zbrzano pisanje je problem, ne kako su odlucili da zavrse seriju.

starmo

pre 4 godine

Imam osećaj da su se trudili da zadnjih nekoliko epizoda bude klasična Lord of The Rings priča. Dobro protiv lošeg, sve pravolinijski, zna se tačno ko je na kojoj strani i ko šta želi. Ali to se od Lord of The Ringsa i očekivalo. Sjajna dečija fantazija.

Game of Thrones su vredele zbog spletki, izdaja, manipulacija...



Na tvoju zalost ocito nisi skuzio LOTR ako mislis da je samo djecija fantazija, posebno knjige.

metalstorm

pre 4 godine

Ja bih napravio da dođe Prvorođeni da im objasni bdp u Vesterosu. Svi bi se kolektivno samoubili i onda bi on vladao i Vesterosom.

Денерис краљица моја

pre 3 godine

Свако ко вређа моју краљицу Денерис, има ће проблема са мафијом.
Не глумите мафију кад сте песак!