Petak, 14.06.2019.

08:01

Toronto je šampion!

Košarkaši Toronta su pobedom nad Golden Stejtom u šestoj utakmici finala NBA lige okončali seriju (4-2) i osvojili prvu titulu za tu franšizu u njenoj istoriji!

Izvor: SV

Toronto je šampion! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

242 Komentari

Sortiraj po:

Džigi

pre 4 godine

Kako je lepo ziveti u Torontu u ovom istorijskom trenutku!
(Milosav, 14. jun 2019 17:41)

Druže,podjednako lepo je bilo i u SAD,slušati u petak Amere kako cvile jer nacionalni ponos u vidu šampionskog prstenja ode u Kanadu!!!

skateboarder

pre 4 godine

@ JPR24

Broj utakmica ima znacaj i bas zato je potrebna dobra priprema organizma za napore. Neke stvari se trebaju unaprediti kad se zna unapred kakav napor ih ocekuje. Ja nisam cuo da jos neki tim ima toliko povredjenih igraca i da ih forsiraju da igraju pod svaku cenu. Koji mozak salje povredjenog igraca da se povredi jos vise, dje je tu logika?

Ali nema veze, Raptors su ih pojeli. :)

JPR24

pre 4 godine

Kako je moguce da GS ima toliko povredjenih igraca? Ko njima radi kondicione treninge, ko ih fizicki priprema za takav napor? I neka baba bi ih bolje pripremila....
(skateboarder, 14. jun 2019 23:51)
90 i kusur utakmica u sezoni, koliko imaju sezona iza sebe, i ti pričaš o kondiciji ? Povrede se dešavaju, nažalost za njih u najgorem momentu, Durant je već imao problem sa listom, i tu je izgleda ( to doktori znaju bolje, ja samo kažem kako meni deluje bez ikakve pretenzije) uzet rizik.. Za Kleja, nije ni prvi ni zadnji.. nije sve u kondiciji, a to njima sigurno ne fali.

Powerslave

pre 4 godine

O samoj utakmici je sve rečeno pa ne bih mnogo o tome.
Rekao bih samo da navijači GSW poslednji imaju pravo da se žale na povrede, bukvalno svake godine kad su osvojili titulu nego od protivnika na putu do trofeja je imao igrača ili dva manje, da ne nabrajam sad.
Recimo samo da je vrlo upitno da li bi i prvu titulu uzeli da se nisu povredili Irving i Lav, postoje realne šanse da bi Klivlend u prva dva finala imao skor 2:0. Ali ŠBBKBB...

Želeo bih samo, iako znam da nikad neće pročitati, da uputim izvinjenje Lauriju za sve što sam ikada negativno rekao o njemu kao igraču :D
Od igrača koji je činio brick brothers tandem sa Derozanom pored Kavaja se pretvorio u neustrašivog, nezaustavljivog igrača spremnog da se polomi za svaku loptu, da istrpi svaki udarac ne bi li izvukao faul u napadu, koji je pravovremeno dodavao lopte svakom igraču, koji je znao kad je vreme da preuzme odgovornost na sebe i koji je pogađao šut za šutem. U igrača kojem nije drhtala ruka.
Verujem da nisam jedini koji misli da se Lauri ovom plejof serijom iskupio za sve one u kojima je igrao kao najveći choker.

Eto koliku razliku može da učini samo jedan igrač (Lenard), i to čak indirektno, samom činjenicom da je član ekipe. U ligi igra ogroman broj nesumnjivo odličnih igrača, ali samopouzdanje je ključ svega.

skateboarder

pre 4 godine

Kako je moguce da GS ima toliko povredjenih igraca? Ko njima radi kondicione treninge, ko ih fizicki priprema za takav napor?
I neka baba bi ih bolje pripremila....

ivan

pre 4 godine

Toronto je sampion!!!
I Jeremi LIN je sampion!!!
Zasluzeno!!!
On je zmija igrach, povrede su ga unakazile i u brooklinu i charloteu gde je bio posle booma u newyorku. Drago mi je sto se nasao u pravom trenutku na pravom mestu, u Torontu čitaj i uzeo prsten!!!
Naravno ptsten je obezbedjen onog trenutka kad su potpisali Mark Gasola najboljeg odbrambenog centra u nba!!!

PimPong

pre 4 godine

Ovo je bilo veoma uzbudljivo finale sa mnogim preokretima. Ali nekako mi je bila muka kad se sve to zavrsilo, ne zbog rezultata, vec vise zbog ovih velikih povreda koje mogu da upropaste karijere dva fenomenalna igraca. Usput, ne pamtim kad sam gledao neko finale ili veliku utakmicu u kojem je ekipa koja je izgubila bila manje potresena zbog konacnog rezultata.

nestručni, povremeni posmatrač

pre 4 godine

Izvinjavam se "stručnjacima" ali ovoga puta je pobedila bolja ekipa. Znam, sve bi bilo drukčije da je igrao Durant/Durent, ali on nije igrao. Posle boja svi generali su pametni. Manite se jalovog teoretisanja i prihvatite novog šampipna. Ozdraviće Durant/Durent.

Zoran

pre 4 godine

Kriticari Toronta su isto tako govorili pred susret sa Miuvakijem, kao nemaju oni sanse. Zar vama nije jasno da je Toronto pobedio GSW dva puta u prvenstvu kad je igrao i Durent. Ove godine su ih pobedili 6 puta!!! GSW su bolji samo na papiru.

Sole

pre 4 godine

Steta za GSW, bili su lepa prica sve do jucer. Nadam se da ce se sto pre oporaviti Klej T. i K. Durent i ostati u ekipi kako bi pokazali ko je najbolji NBA tim!
(Go dubs!!!, 14. jun 2019 13:50)

Pokazali su da je Toronto najbolji tim NBA

Vucko

pre 4 godine

Dobru kosarku je igrao Toronti, ali su ovaj plej of odlucile povrede igraca Golden Stejta, u suprotnom bi Toronto dosao do 1-2 pobede u finalu.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Zasluženo je uzeo svoj prvi Prsten Toronto jer jednostavno Golden Stejt u čitavom ovogodišnjem plej-ofu nije bio u ful kompletnom i ful spremnom sastavu. U niti jednom meču ovog plej-ofa Voriorsi nisu bili kompletni niti su im svi igrači bili sto odsto spremni i epilog je naravno gubljenje Prstena. Na pobedničkoj strani bljirao Lenard tokom čitave plej-of serije naročito u finalu NBA naravno, plus izuzetno snažan kolektiv svo vreme vodio glavnu reč dok na drugoj strani Voriorsi bez Durenta sa povređenim Tompsonom i nedovoljo spremnim Karijem i poraz je bio neminovan. I dalje mislim da su Voriorsi najbolji tim NBA i ove sezone ali samo kada su ful kompletni i ful spremni, u protivnom eto iznenađenja. Koliko sledeće sezone vratiće se opet na Tron NBA samo u slučaju da to žele i da imaju motiva za to, jedino bilo bi poželjno da nađu nekog centra na njihovom nivou, to je pozicija koju bi mogli da pojačaju, ostalo sve super ovaj sastav. Čestitke Reptorsima prva titula NBA šampiona za njih, istorija, veliko bravo.

pera zdera

pre 4 godine

Raptors - timska kosarka u kojoj svi igraju, svi pogadjaju, svi skacu

GSW - naucite da gadjate slobodna bacanja, izbacite Grina iz ekipe

Walldorf

pre 4 godine

TR su samo pukim slucajem "sampioni" NBA.Svakome je jasno da Rep'si nisu najbolji i najkvalitetniji tim NBA.To se videlo u samo 13-14. minuta pete utakmice,dok je KD bio na terenu.U tih nekoliko minuta,svako je mogao da vidi da su u odnosu na kompletne GSW,celu klasu ispod istinskog sampiona!No,ovakve stvari se,na zalost,desavaju.Ako je sva ova tragedija morala da se desi GSW,zao mi je da se nije desila na samom pocetku doigravanja.Zvuci grubo, medjutim,govorim ovo sa razlogom.Pa HR bi pobrisali parket Rep'sima.Znam da cu navuci bes mnogih zbog ovoga sto pisem,medjutim,istina se mora reci,bez obzira na sve!Na sve nevolje GSW, nadovezala se i brutalna pljacka "sudija".Da je to bio slucaj u samo jednoj,dve utakmice,moglo bi se reci,OK,desava se.Medjutim, teror nad GSW od strane delilaca "pravde" desavao se tokom cele finalne serije.Neko je,ocito,dao saglasnost i istinski sampion,GSW, je oboren.U cijem interesu?Necemo nikad saznati.Ne mogu cestitati nikome iz Rep'sa, jer ne zasluzuju cestitke.Posebno ne Deni Grin, kome od srca zelim isto ono sto je ON UCINIO Kleju Tompsonu.Nepisano je pravilo da se igrac na obrucu ne dira sa ledja,jer je verovatnoca povrede na visokih 70%.Sve u svemu,Rep'si su,po svim parametrima tek treca-cetvrta ekipa po kvalitetu i zalosno je da zvanicni prvak NBA nije i objektivno najbolji u ligi.Svim srcem zelim Kleju i KD sto brzi oporavak.KD ce izgubiti celu narednu sezonu,i to najteze pada ljubiteljima kosarke,jer se radi o najboljem igracu NBA.Pozdrav!

Demar Derosan

pre 4 godine

Svaka cast Reptorsima, ali kompletan GSW je daleko jaci tim. Ne moze se protiv povreda u tolikom obimu i bez najjacih igraca. Nesto slicno se desava u finalu turskog prvenstva gde Fener, bez povredjenih Datomea, Veselog i Lovernja, polako posustaje protiv kompletnog Efesa. Interesantno je videti kako ce GSW izgledati sledece godine?

palop

pre 4 godine

to samo govori koliko se srbi razumeju u kosarku
(Sta ucini to Dominiče Time??!!??, 14. jun 2019 09:15)

Ne, nego Srbi ne mogu da vide buducnost i nisu znali da ce se KD i Klej povrediti. Jel realno da neko misli da bi Toronto osvojio da je GS u full sastavu?

2CRAZY

pre 4 godine

E šteta, jeste da sam navijao za Toronto da uzme titulu, ali ne po cenu da se protivniku povrede najbolji igraci u vidu Durenta i sad Klej Tompsona, steta zaista.
Hteo sam pun odmer snaga, ali sta da se radi, cestitke Torontu!

ENDORFIN

pre 4 godine

Iako navijam za GS,sve čestitke Torontu na sjajnoj sezoni i na NBA tituli, Kavaj zasluženo MVP,takođe sve pohvale za Vanvlita i Siakama, odigrali su odličan plej of, ali sve se ovo u finalu ne bi događalo Ratnicima da je KD bio zdrav ali dobro, ovo je super za ligu, biće interesantnija sledeća sezona definitivno,ko zna zašto je moralo ovako da bude,samo na kraju bih da pozdravim sve ljubitelje košarke, a posebno NBA,i da kažem da će ova generacija Ratnika uvek biti posebna jer su braća i jednostavno TIM,a Klej Tompson pokazao srce pravog ratnika, kad je nakon kidanja ligamenata, rekao Keru da se vraća u igru samo da mu treba dva minuta,to vam je strast i posvećenost sportu, svaka mu čast! Sportski pozdrav!

jsx

pre 4 godine

Svaka cast Torontu. Jesam ocekivao da osvoje Istok zahvaljujuci Kavajiju, ali titulu nisam. Verujem da bi GSW ponovo osvojio sa Durentom, mozda cak i samo sa Klejom, mada vise ni u to ne verujem, ali tako je to kad imate tri all stara- ne moze ostatak tima da bude toliko jak. Nadam se da je sad Grinu jasno ko je bitniji on ili KD. Bice tesko Ratnicima sto Igi ne postaje mladji. Pitanje je koliko ce jos trajati.
Toronto je pokazao da se nekad itekako isplati ici all in. Uzeti igraca kome je to poslednja godina bi mozda bilo rizicno za neku slabiju fransizu, ali oni su vec imali dosta prvih mesta na Istoku. I da su izgubili sada, vredelo je sto su probali. Ovako mozda Lenard ostane kod njih. Popovic jeste najbolji trener ikada, i jeste bio u mnogome zasluzan za titulu 2014, ali gotovo da se ne pominje kako im je tu titulu ipak prevashodno doneo Lenard.

budjav lebac

pre 4 godine

Stvarno ste dosadni sa tim "franšizama". Najjači su mi ovi što su doživeli mini prosvetljenje kada su ukapirali šta je franšizing i kako funkcioniše, pa sada osećaju potrebu da nas sve edukuju i da upotrebe taj izraz jedno 10 puta po komentaru. Kod nas su odomaćeni engleski izrazi "klub" i "tim" (dakle odomaćeni, ne domaći) i svi ih upotrebljavamo bez obzira što su naši klubovi formalno pravno udruženja gradjana; sportska udruženja, da budemo precizni. Zamislite da čitate o pobedi jednog udružnja gradjana nad drugim. "Najbolji igrač udruženja gradjana bio je Petar Petrović, dok je odbrana protivničkog udruženja gradjana potpuno podbacila. Pritom, sudija je oštetio gostujuće udruženje jer je dosudio nepostojeći penal." Morali bismo tako da pišemo, da ispoštujemo naše čitaoce koji su skapirali postojanje franšizinga i koji su fascinirani pravnim statusom NBA lige.

jsx

pre 4 godine

Inace, reci ce mnogi da je pobedila timska kosarka. I jeste, donekle, presudilo sto je Toronto imao duzu klupu ipak su i sa tom duzom klupom (zanam da je jos igraca tu promenjeno, ali opet) bili pocisceni od Klivlenda, koji je takodje od jednog od boljih timova postao najlosiji u ligi. Sparsi su od finala Zapada (kad Lenard nije bio povredjen) postali jedva plej-of tim. GSW je dobio utakmicu kad je KD odigrao svega 10 minuta (nije dokaz da bi dobili seriju sa njim, ali poprilicno pokazuje koliko su jaci).
Naravno da je ostatak tima vazan, ni Kavaj ni Durent ni Lebron ni Kari ne bi doveli Crnokosu do titule (pa ni do pretposlednjeg mesta ako ostali ne bi tankovali), ali itekako prave ogromnu (ne znacajnu, ne veliku, nego bas ogromnu) razliku u kvalitetu tima.

Basketaš

pre 4 godine

Red je bio da kanađani dobiju šampiona NBA a povrh svega što im nije niko davao šansu da mogu otići do samog kraja.

GSW jeste bio osakaćen povredama!

Ali to ne umanjuje veliku seriju u finalu koju su odigra li reptorsi..dugo su čekali na ovaj momenat i došao je taj trenutak potpuno zasluženo na kraju. Uzgred sad Mark ima šampionski prsten kao njegov stariji brat..isplatilo se čekanje i došlo na kraju..Kavaji nema reči za njega osim da je strašno bio odličan cele sezone ne samo u ovom finalu da je zaslužio priznanje na kraju..

Sve čestitke obim ekipama!" Sad je pitanje dal" će Toronto ostat u ovom sastavu ili će nešto menjat nakon ovakvog uspeha za Woriose se zna da promena će biti sigurno..

stefan

pre 4 godine

@petarczw 

A kada su Klivlendu bila povređena 2 od 3 najbolja igrača u Finalu protiv GS, ti si se prvi smejao Lebronu iako je čovek odigrao fantastično, recimo mnogo bolje nego Lenard ovu seriju. 
Inače, slažem se da bi Voriorsi pobedili Reptorse da nisu imali problema sa povredama, čak je i juče Kari imao šut za pobedu.
(basketball reference, 14. jun 2019 10:21)

Nikako nike odigrao bolje od povredjenog lenarda... Gusio je ekipu umesto da razigrava saigrace upisivao po 40 poena sa 15 od 45 iz igre... Sledeca godina ide u prilog tome da bi voriorsi moi da se bore sa potpuno spremnim cle jer su vodili 3 1 osakaceni povredama a posle suspenzija its.... Dakle najveci tim svih vremena uz bulse... A ima vremena da ih prestignu

stefan

pre 4 godine

Cestitam reptorsima.. Svaka CAST... NE SMEM DA NE NAPOMENEM Da nije pobedio najbolji tim nego najsrecniji ali i to je. U redu... Ispostavilo se da voriorse mogu da pobede ili oni sami umorom kad su jurili 73 9 ili nerealno mnogo povreda ili kombinacija oba razloga ... Sad se i klej tesko povredio.. Tesko mi je da poverujem... NEGOVATI ZVEZDE KAZINSA I KD-A VEROVATNO NECEMO GLEDATI A ZA TAJ NOVAC PROSIRITI KLUPU... bilo mi je zadovoljsrvo da u petoj godini za redom gledam strasne i nezaustavljive voriorse..... Svaka cast torontu bas su se borili i u samo jednoj kombinaciji mogli su da uzmu titulu a to je ova... Voriorsi ispisali ste istoriju volim vas.. Mislim da ako ulrava pametno odigra gledacemo ratnike u bar jos jednom velikom finalu takoreci nije sve gotovo... Srdacan pozdrav nba fanovima

bskfan

pre 4 godine

Svakoj dominaciji jednom dodje kraj. Kada jedan tim ima nekoliko vanserijskih igraca kao sto su Kari, Klej, Grin i Durant, onda je neminovna posledica toga da klupa bude tanka. Stiv Ker je bio svestan problema da su tanki na mestima centra i krilnog centra i zato su doveli Boguta, ali se ispostavilo da to nije dovoljno. Nakon ispadanja Duranta i Lunija Toronto dobija prevagu ispod kosa i to je presudilo. Dok je Klej bio u igri GSW je jos imao neke sanse, ali nakon ispadanja Kleja bilo je jasno da je dinastiji dosao kraj. Sa malim Kukom voriorsi su u plejofu bili -15.8, Kazinsom -10.4, Livingstonom -6.4, Jerebkom -5.9, a u minusu su bili i McKini, Bogut i Bel. GSW su praticno imali samo sest net pozitivnih igraca, a kada su ispali Durant i Klej ostali su sa samo 4 pozitivna igraca, a to je nedovoljno.

Sa kosarkaske strane gledano, to sto je GSW-u dosao kraj je manje vazno, steta je samo sto ce zbog povreda iducu sezonu propustiti dva velemajstora kosarke.

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

(Zuti, 14. jun 2019 10:45)
Кажеш Кари није рјешавaо утакмице...знам, можда није у олеј офу , а јел ти само слушаш коментаторе Спорт Клуба или неку и са стране погледаш? Човјек је много утакмица ријешио....

inspektor kalahan

pre 4 godine

efes  
totenhem  
toronto  

sve sam pogodio 
(inspektor kalahan, 14. jun 2019 09:27) 


A sta si to pogodio sto se tice Efesa? 
Efes nije osvojio EL
(zub, 14. jun 2019 12:46)

dovoljno je finale
cuo si za uzivo kladjenje

stefan

pre 4 godine

Prvo, svaka cast Torontu, zasluzeno. Drugo, da potreban je Durant GSW da bi osvojili, ali samo pod ovim okolnostima koje su se desili. On im je bio glavni igrac, koliko god da su splash brothers dobri, jednostavno cele sezone ( i prethodne) su igrali tako da im je Durent glavna karika. Izgubiti njega u polufinalu zapada je bio veliki problem. Da napr. nije igrao ceo cele sezone, msm da bi se GSW adaptirali i iskreno mislim da bi imali vece sanse da osvoje, nego ovako. Ovako su imali premalo vremena da se prilagode potpuno drugacijem nacinu igre. U svakom slucaju bila je odlicna serija.
(Marko, 14. jun 2019 11:40)

Ne znam koje si finale gledao ti ali ja sam i te kako dobro video ds bi zdravi splesh brothersi sa zdravim igijiem istukli toronto

Go dubs!!!

pre 4 godine

Steta za GSW, bili su lepa prica sve do jucer. Nadam se da ce se sto pre oporaviti Klej T. i K. Durent i ostati u ekipi kako bi pokazali ko je najbolji NBA tim!

stefan

pre 4 godine

Ne razumem komentare "konačno da neko drugi osvoji", kao da su šampioni poslednjih 10 godina. Uzeli su tri titule za poslednjih 5 godina. Jesu najbolji igrački i igrali su najlepršavije, ali još se prošle godine pokazalo da nisu nepobedivi. Kako su se izvukli tada protiv Hjustona nakon povrede Krisa Pola, tako im se ove vratilo. A i tokom te svoje "dinastije" su postigli i neke negativne rekorede. Jedina su ekipa koja je u finalu ispustila 3-1 i to u sezoni u kojoj su imali najbolji skor u ligaškom delu u istoriji NBA lige.
(brm, 14. jun 2019 08:58)

Igi je bio poveedjen celu seriju sa hjustonom.. Jednostavno ne razumem zasto ljudi mrze u srbiji sve sto je uspesno i vredno paznje na ovom svetu... Pa i voriorse... Koliko neobjekstivnosti.. Kad su izgubili posle 3 1 kari povredjen jedva igrao.. Bogut povredjen nije igrao drejmond suspendovan... drzite se klej i kd i luni

артиљерац

pre 4 godine

@ objektivan твоје питање је одлично.Мени иначе смета тај израз "франшиза".
Иначе,франшиза је коришћење нечијег бренда под условима кое прописује носилац
бренда.Па тако у Бгд постоји хотел "Хилтон" који је власништво неких Срба,али
су они платили ФРАНШИЗУ ланцу "Хилтон" и зову се "Хилтон",морали су да испуне
милијарду услова које давалац франшизе прописује.NBA је била професионална
лига,и дошао је Давид Штерн који је прво био комесар НБА лиге,па је после
претворио у КОМПАНИЈУ и направио од лиге франшизинг.Обогатио се ненормално.
Ко год хоће да игра у НБА ,мора да се учипи у кровну организацију и испуни
све могуће услове које она прописује.Иначе,то су и даље КЛУБОВИ.Па и Формула 1
је постала франшизинг.Берни Иклстон је искористио свађу између FISA и FOCA,
направио франшизу Формула 1,и код њега се сливају паре.Сасвим случајно и Штерн
и Иклстон су Јевреји.Нисам антисемита,само констатујем чињеницу.

S

pre 4 godine

"Drago mi je, najvise zbog Kazinsa, odvratan lik. Tek se sad vidi gde je Denver, izgubise od Portlanda, GS ih pocistio bez Durenta, a Toronto njih.."

Slažem se za Kazinsa, ali ovo drugo... Ne ide to baš tako. Toronto je za dlaku, bukvalno u zadnjem trenutku pobijedio Filadelfiju, Sansi su u regularnoj sezoni pomeli Bakse (a njih svaki drugi tim).

Nekad jedan mismeč presudi - Denver nema pravo krilo u timu, i u makar dvije utakmice im je presudio Rodni Hud, od svih ljudi. Kada bi samo to unaprijedili i kada bi se Mareju konačno sve složilo u glavi, ladno mogu ciljati na titulu, samo ako im se Hjuston ne nađe na putu.

Ali NBA je nepredvidljiva, kao što i ova sezona pokazuje. Ko zna šta će se dešavati sljedeće godine, ako Lenard završi nazad na zapadu i ako AD završi u Lejkersima, sve će se dodatno zamrsiti.

Vince Carter

pre 4 godine

Jos jednom da odgovorim @Bojanu koji kaze da Jordan osim Kidda nije igrao protiv nikog vise iz sastava Dallasa 2011. Pedja,Dirk,Teri,Chendler,Marion..Protiv Pedjinih Kingsa,Terijevih Hawksa su mu jedne od najboljih utakmica kao Wizards,Mariona je ubijao,na Nowitzkom je izveo jedan od najboljih poteza u dresu Wizardsa! Jos onaj sto se javlja kako se u vreme Jordana nije igrala zona,nije bilo udvajanja :)) postoji video "K Jordan vs isolation one vs one defense" ne znam sto je ovakav naslov videa ali tu se svo vreme cuje neki fan Kobe Bryanta koji objasnjava kako Jordan nije udvajan,a na snimku svo vreme Jordan protiv dvojice i trojice..to je neko napravio da ucutka tog lika. Ni danas se niko ne udvaja osim kad je neizvesno pogotivo ne u regularnoj sezoni,pogotovo ne igraci koji dele asistenciju,nego to su moderni mitomani negde procitali i ponavljaju kao papagaju isto kao i mit da danas svi sutiraju trojke a 80% centara ne ume da sutne na dva metra od kosa,samo prelistajte sve centre a ne samo Jokica,Townsa itd. Ima i video kafa je Barkli Wariorsima ubacio 50+ u playoffu,kada je Barkli dobacivao Nelsonu na klupi,"bolje da me udvojite",dok je Nelson ponavljao svojim igracima "ne udvajajte ga,podelice asistenciju". Udvajanja i zona su uvek postojala u pomenutom klupu stoji i interviju Jordana iz ranih 90tih gde kaze " rano su presli na zonu". Uostalom igrao je sa 39,40 protiv zone i handchekinga.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 4 godine

Можда је ово и крај ере Вориорса с обзиром да Дјурент вјероватно пропушта цијелу наредну сезону. Може се њему довести замјена ал мислим да ће они ипак почети падати. Нисам их никад обожавао иако поштујем њихове резултате последњих неколико година. Видјећемо. 🙄

stefan

pre 4 godine

Bez KD Golden State ne moze nista , kari i tompson igraju dobre utakmice sve dok ne postane bitno, onda samo nestanu. Toronto zasluzeno pobedio, bolje igrali i timski su ih nadjacali.
(...., 14. jun 2019 11:13)

Komentar deteta koje nije niti jednu utakmicu voriorsa pogledalo

Jay

pre 4 godine

(objektivan, 14. jun 2019 11:57)

Franšize, jer je NBA liga zapravo jedna privatna kompanija, u okviru koje posluje više, tj 30 kompanija, to su timovi, kojima NBA izdaje dozvolu da mogu da nastupaju pod njenom "kapom". Timovi, odnosno franšize, imaju određenu autonomiju, ali u većini segmenata moraju da posluju pod patronatom i po pravilima krovne organizacije, odnosno NBA.
Fudbalski klubovi koje si naveo nisu franšize, odnosno jesu, ali je to neka sasvim druga priča od ove.
Inače, priču o franšizi je na ovim prostorima svojevremeno pokušao da proturi jedan vlasnik jednog košarkaškog kluba, pokušavši time da zamaskira prevaru koju je napravio. Naravno, svakom zdravorazumnom stvoru je bilo jasno da su to nebuloze.

DRAGAN

pre 4 godine

Zasluzena titula za Toronto.
Tragicar meca za GSW je
bio Stef Kari koji je promasio odlucujucu trojku
i napravio skor 0/8.
Cestitke Torontu za
lavovsku borbu i timsku
pobedu.

Mk2k

pre 4 godine

Jako lepo finale,iskreno,nema šta.Toronto zasluženo osvaja titulu i dobijaju novog heroja u gradu.GSW svaka čast i njima,elkipa za primer,i pravi šampioni,borili su se kao pravi ratnici,igravši još bez najboljeg igrača celu finalnu seriju.Ta Durentova povreda desila se u najgore vreme,kad im je bio najpotrebniji,da se desilo ranije,recimo krajem regularnog dela sezone,uspeli bi da se uigraju bez njega i da se naviknu da završe sezonu bez njega,ovako su bili oslonjeni na njega i njegovom povredom sve pasa u vodu.Velika je šteta i za kleja.Nije igrao celu zadnju četvrtinu,a u prethodne 3 je zabeležio 30 poena,što govori da je ostao,verovatno bi ishod išao u 7. utakmicu.Opet svaka čast jesdnom i drugom timu,zaslužuju dobar odmor do sledećeg oktobra,do tad brz oporaval Warriorsima!!

kejt winslet

pre 4 godine

Demarcus Kazins još uvek pogledom traži taj besplatni prsten.
A u woriorsima se bas pokazao, pogotovo u plej ofu, timovi će se trkati da mu ponude max ugovor koji on želi. Loooool

qwert

pre 4 godine

Leonard je pokazao da je istinski MVP. Popovich je napravio grešku što se posvađao s njim, pa iako je dobio DeRozana, Leonard je ipak klasa više i to je opet dokazao. Ujiri je mastermind, složio je vrhunsku ekipu za instant titulu, a ako mu Kawhi ostane, bit će opasni i iduće godine.
Mislim da bi svi klubovi, koji hoće naslov, morali loviti Kawhija. Tko god ga potpiše, ta ekipa će biti za 50% jača.

vlasta

pre 4 godine

Molim komentatora koji se predstavlja kao dirty da da objasnjenje. Tvrdio je posle prosle utakmice da se namerno produzava serija zbog, kako kaze, profitabilnosti svake utakmice. Zasto su sad zavrsili, pre sedme utakmice?

Borky

pre 4 godine

Svi vi koji nipodastavate uspjeh Toronta tako sto spominjete povrede igraca GS vec ste zaboravili da su prije 4god. GSW osvojili titulu protiv Klivlenda kad su bili povredjeni Irving i Love pa je James igrao sam. Jednostavno kad tad sve se vrati. Takodje svi zaboravljaju da Lenard i Lowry igraju povredjeni jos od Filadelfije i da ljudi vec imaju zakazane operacije al su igrali pod blokadama 14 utakmica i to kakvog inteziteta.

zub

pre 4 godine

efes 
totenhem 
toronto 

sve sam pogodio
(inspektor kalahan, 14. jun 2019 09:27)


A sta si to pogodio sto se tice Efesa?
Efes nije osvojio EL

srpko

pre 4 godine

LeBron- 16 sezona, 3 titule (2 Miami, 1 Cleveland) , 3x NBA Finals MVP

Kawhi- 8 sezona, 2 titule (1 San Antonio, 1 Toronto) , 2x NBA Finals MVP

Kawhi ima jos dosta sezona da igra...

Vince Carter

pre 4 godine

Dok je igrao Kley bilo je 3 razlike i one dve sto su dobili bilo je za poen i trojkom igudale,odakle vam ta nabedjenost da bi sigurno uzeli i ovu utakmicu sa Kleyom? 2016te kao Kari i Igudala nisu igrali povredjeni,Green nije suspendovan i Bogut nije otpao u game 5? Pa sedma utakmica je bila na jednu loptu,dovoljno taj Bogut da je bio tu sa par poena,odbrana reketa,blokova za sutere. 2015te Irving je igrao prvi mec koji su Wariorsi dobili a njihovim igracima je to bilo prvo finale. Lenard je igrao sa povredom skoro ceo playoff i sta sad?? Secam se da ste bili ubedjeni da bi Wariorsi dobili Spurse i da ste ih ismevali iako se Lenard povredio i da on ne bi bio faktor i da je igrao iako je bilo 20+ razlike. Raptorsi sampioni,Lenard MVP!

grbavi

pre 4 godine

eh sada je sve to samo istorija. idemo. let's go raptors . vrsta povreda koje su dobili Durant I Thompson dovoljno govori koliko su preforsirani

matrix

pre 4 godine

ajde ljudi malo smirite hormone. to sto je Durant povredjen i thomson takodje, to pokazuje samo o kakvoj fransizi se radi. terati ljude koji su ocigledno povredjeni na teren, pa pogorsati zbog toga ceo team, samo da bi oni kao "postali dinastija" ala Bulls i. Realno vi nemozete da presmrdite M.J. i bullsima, jer tada se igralo zaista cvrsta odbrana "Handchecking". Tako da dzabe ste izgubili 2 vazna srafa u ekipi, necete biti nigde na mapi sledece sezone. Toronto zasluzeno osvaja titulu, a sledece godine cu Clippersi, zivi bili pa videli. Poz.

Brkajlo

pre 4 godine

@ Hardaway
Ima logike to što govoriš, ali reći da je Big shot Bob bio epizodista, obzirom na težinu koju te njegove epizode imaju, mislim da nije realno.
Inače da, Kawhi svakako bolji i zahvalniji po ekipu od većine pobrojanih, ali prosto, presek se rpavio u regularnoj sezoni. Razlog zbog kojeg je svež dočekao PO i tada (alal mu vera) vodio svoju ekipu do prstena, je isti onaj zbog kojeg nije u prvoj petorci regularnog dela takmičenja.

Dag Kristi

pre 4 godine

Iskreno malo ste dosadni vise sa tim omalovazavanjem pobede Toronta, pod izgovorom sta bi bilo da su igrali Durent i Tompson. Pa kosarka je najlepsi timski sport i ako ekipa zavisi iskljucivo od jednog, dva igraca to ne moze nikako biti sampionska ekipa. Po toj logici onda ni Slovenija nije prvak evrope jer nama nije igrao Jokic (ee malo sutra bi bili oni sampioni da je on igrao...). Svaka cast Torontu na borbi, skroz zasluzeno su prvaci
(Stevan, 14. jun 2019 10:37)

Nama nisu igrali Teodosić, Bjelica, Jokić, Milutinov...

....

pre 4 godine

Bez KD Golden State ne moze nista , kari i tompson igraju dobre utakmice sve dok ne postane bitno, onda samo nestanu. Toronto zasluzeno pobedio, bolje igrali i timski su ih nadjacali.

roten

pre 4 godine

Toronto zasluženo,Lenard je najbolji igrač na svetu.Čovek ima šut za tri,sa distance,ulaz sjajan,vrhunski defanzivac...Drago mi je i zbog onog "luzera" Laurija.GSW je rizikovao sve i izgubio.Teške povrede Duranta i Kleja i neizvesna budućnost.Sad treba da "ispadnu face" i svojoj povredjenoj legendi Kleju Tompsona daju max-ugovor,zaslužio je.Inače,moj najjači utisak je Kazins.Neverovatno koliko je loš u odbrani,nijedan "pik" ne može da odbrani,svaki put kada je na parketu Reptorsi su ga konstantno napadali.Divac je napravio potez decenije kada ga je trejdovao.

antiDebil

pre 4 godine

Drago mi je sto je Toronto osvojio, volim Raptorse od kada su zajedno igrali Karter i Mekgrejdi, ali su Voriorsi bili desetkovani povredama. Da su celu seriju bili zdravi Durent i Tompson, druga bi prica bila.
(Steve G, 14. jun 2019 10:28)

Da se Durent prvi put nije povredio mozda bi hjuston prosao dalje i Durent i Tompson ne bi zavrsili unakazeni...Da je Grin bio suspendovan protiv OKC pre 3 godine, mozda bi taj OKC otisao u finale i Durent ne bi presao u GS i oni ne bi osvojili prosle 2 titule...Da je MJ igrao u sezoni 1993-1994 mozda bi pokidao ahilovu tetivu i onda ne bi osvojio sledece 3 titule...
Sta bi bilo, kad bi bilo !

Marko Marković

pre 4 godine

Изузетно ми је драго што је канадска екипа освојила НБА, као и чињеница да американци морају слушати канадску химну за нове шампионе 😂
(Пеђа, 14. jun 2019 08:36)


Druze živeo sam u Miami i najbolji drug mi je Amerikanac i veruj mi nemaju oni te komplekse kao mi..danas rano ujutru videli ste ko je gledo a to je stanje kulture tamo navijači Gsw čestitaju navijačima Toronto Raptorsa al to nekako svakome prodje nezapaženo...

pozdrav kanadi

pre 4 godine

Ima ovde dosta kosmičke pravde jer je Golden Stejtu presudio Lenard koga je Pačuluja onako podmuklo povredio !
(Zlopamtilo, 14. jun 2019 08:27


Preporučujem (+666)
Ne preporučujem (-23)

Al se potrefilo, nik zlopamtilo i tri šestice LOL.

antiDebil

pre 4 godine

Drago mi je sto je Toronto osvojio, volim Raptorse od kada su zajedno igrali Karter i Mekgrejdi, ali su Voriorsi bili desetkovani povredama. Da su celu seriju bili zdravi Durent i Tompson, druga bi prica bila.
(Steve G, 14. jun 2019 10:28)

Da se Durent prvi put nije povredio mozda bi hjuston prosao dalje i Durent i Tompson ne bi zavrsili unakazeni...Da je Grin bio suspendovan protiv OKC pre 3 godine, mozda bi taj OKC otisao u finale i Durent ne bi presao u GS i oni ne bi osvojili prosle 2 titule...Da je MJ igrao u sezoni 1993-1994 mozda bi pokidao ahilovu tetivu i onda ne bi osvojio sledece 3 titule...Da fmp nije promenio ime u crvena zvezda panteri bi i dalje bili ciganji...
Sta bi bilo, kad bi bilo !

Marko

pre 4 godine

Prvo, svaka cast Torontu, zasluzeno. Drugo, da potreban je Durant GSW da bi osvojili, ali samo pod ovim okolnostima koje su se desili. On im je bio glavni igrac, koliko god da su splash brothers dobri, jednostavno cele sezone ( i prethodne) su igrali tako da im je Durent glavna karika. Izgubiti njega u polufinalu zapada je bio veliki problem. Da napr. nije igrao ceo cele sezone, msm da bi se GSW adaptirali i iskreno mislim da bi imali vece sanse da osvoje, nego ovako. Ovako su imali premalo vremena da se prilagode potpuno drugacijem nacinu igre. U svakom slucaju bila je odlicna serija.

hardaway

pre 4 godine

Bravo Toronto.
Lepo pisem od pocetka playoffa, ako finale bude Toronto-Golden State, Toronto osvaja. Navijam za Golden State, ali zadnjih godina su se previse oslanjali na Duranta, mnogo oslabili klupu, nepotrebno doveli Kazinsa.
Jesu izgubili finale, izgubili Duranta i Thompsona na duze staze, ali su pokazali srce sampiona, neverovatnu borbenost. Zaista su veliki tim i svaka im cast.
Njih mogu da mrze samo ljudi koji ne vole sport.

Leonard je pokazao klasu, igrac koji je, po meni, istinski superstar u danasnjoj NBA, a oni ga stavili u drugi tim. Ne znam u kom su to univerzumu George,Jokic,Janis,Curry,Harden bolji od jednog Kawai Leonarda?
Jeste to ligaski deo, ali Kawai mora biti u prvom timu, odigrao i 2utakmice godisnje.
Mislim da Leonard napusta Toronto, jer moze biti jedan od retkih igraca u NBA, koji ima sansu osvojiti prsten sa nekoliko razlicitih klubova, gde nije epizodista poput R.Horryja, vec glavni igrac.
Naravno, nista od toga ne bi bilo da ostali igraci Toronta nisu igrali fantasticno, ali njihov motiv je bio veci, jer u timu imaju najboljeg igraca danasnjice- Kawai Leonarda.

Владо Бања Лука

pre 4 godine

Значи, сад већ знамо да Клеј Томпсон, Кевин Дурент и вјероватно Казинс неће играти на Свјетском првенству у Кини. Није лоше...

objektivan

pre 4 godine

Izvinite,a šta je franšiza?? "reptors"....ime, grb, maskota? Ako je franšiza onda u
članku ne treba naglašavati da je Toronto prvak, možda od sutra franšiza bude u Kanzas Sitiju?? ili ne?? ili šta znači franšiza?? U svakom slučaju bili su bolji od protivničke franšize, i zasluženo pobedili. I da, imam još jedno pitanje, da li su Real, Liverpul, Ajaks....franšize?!!

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

I posle neko kaže da je jedino realno finale SP USA-Srbija? Koliko smo zaluđeni. A jedna Kanada ima prvaka NBA lige, to nema veze, je l?
(ISPRSKANA TEGLA, 14. jun 2019 08:27)

😂😂😂😂😂😂😂😂 боље се Кари разумије у пољопривреду него ти у кошарку...

Lesa

pre 4 godine

Au, posle dugo dugo godina sam uzivao gledajuci NBA kosarku i posebno finale, od prve do seste utakmice. Prava gladijatorska borba, takticka nadmudrivanja, ludi sutevi, igre u serijama oba tima, ma fenomenalno. Bilo je pojedinacnih timova u finalima koji su bili odlicni, Dalas pa Sparsi, onda Voriorsi ali ovde su oba tima odigrala onako kako i treba da se igraju finala. Nadam se da sad mnogi koji to nisu, uvidjaju koliko smo bili uskraceni slabasnim Istokom svih ovih godina, i odlascima Klivlenda na megdan mocnim Voriorsima.
Ovo znaci da kosarka i dalje zivi, da umeju i mogu da je igraju kako se nekada igrala, i kako treba da se igra. Sudjenje u ovom poslednjem mecu je bilo kao i sama igra, isto odlicno, jedino sto je Grin zasluzio barem dve tehnicke radi pokusaja iznudjivanja faula, a zatim bezobraznih reakcija sto sudije nisu nasele i to dopustile. Samo bih voleo da vidim kako bi se sve zavrsilo da je Klej ostao na terenu do kraja finalne serije. Verujem da bi Toronto i u tom slucaju postao sampion, ali u sedmom mecu, ne danas. Naklon za prelepu igru, i dobrodosla nazad.

Darko04

pre 4 godine

Svakq cast i jednoj i drugoj ekipi,Torontu pogotovu ,sobzirom da je tim sklpoljen instant i sve ovo uspeo,da se ne zaboravi da su Milwoki izbacili posle 0-2

basketball reference

pre 4 godine

@petarczw

A kada su Klivlendu bila povređena 2 od 3 najbolja igrača u Finalu protiv GS, ti si se prvi smejao Lebronu iako je čovek odigrao fantastično, recimo mnogo bolje nego Lenard ovu seriju.
Inače, slažem se da bi Voriorsi pobedili Reptorse da nisu imali problema sa povredama, čak je i juče Kari imao šut za pobedu.

mats wilander

pre 4 godine

Najbolji su ovi koji komentarišu Lenarda kako se nije video petu i šestu utakmicu...Pa, za razliku od nabeđenih zvezda koji samo traže loptu i nabijaju statistiku, on je u velikoj meri digao ceo tim da igra kao tim i dozirao svoju snagu da povuče kad nikome ne ide. Treba gledati igru i kada neko nema loptu. Uz to, čovej je skoro sve vreme vukao povredu kolena od prve utakmice sa Milvokijem. Toronto iz prvog kola plej ofa i ovaj sada kao da su dva različita tima.

King

pre 4 godine

I posle neko kaže da je jedino realno finale SP USA-Srbija? Koliko smo zaluđeni. A jedna Kanada ima prvaka NBA lige, to nema veze, je l?
(ISPRSKANA TEGLA, 14. jun 2019 08:27)

Ne komenariši o čemu pojma nemaš ovi igraju za Toronto koji jeste u Kanadi ali sami igrači sa Kanadom nemaju ništa svi stranci sem jednog.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojša, 14. jun 2019 09:53)

Dobro je čovek rekao, ovo Americi sigurno bode oči. Kanada im osvojila NBA.
Igrači.....pa odakle su MAne i SAlah...Englezi? A Engleski klub osvoio LP.

Stevan

pre 4 godine

Iskreno malo ste dosadni vise sa tim omalovazavanjem pobede Toronta, pod izgovorom sta bi bilo da su igrali Durent i Tompson. Pa kosarka je najlepsi timski sport i ako ekipa zavisi iskljucivo od jednog, dva igraca to ne moze nikako biti sampionska ekipa. Po toj logici onda ni Slovenija nije prvak evrope jer nama nije igrao Jokic (ee malo sutra bi bili oni sampioni da je on igrao...). Svaka cast Torontu na borbi, skroz zasluzeno su prvaci

rza

pre 4 godine

Famozna treca cetvrtina- da jeste bas tako al nije bilo Kleja do kraja
Kul sto je osvojio Toronto- bravo- ovo je bila ta prilika and no more baby

Milan

pre 4 godine

Žao mi je GSW, ne zbog titule nego zbog načina na koji je izgubljena. Neko vreme nisam pratio NBA, počeo sam ponovo samo zbog njih. Znam da srbi mrze sve uspešne pa i ratnike, ali ova ekipa je svakako ušla u istoriju kao jedna od najboljih, jedna od onih koje su promenile ovu igru, i meni jedna od najlepših za gledanje. Nadam se da povrede neće teže uticati na kvalitet igara Tompsona i Durenta u budućnosti.
Torontu čestitam titulu, oni su još jedna ekipa koja pozitivno menja NBA.

NBA karavan

pre 4 godine

Istina je da nije bilo ovih povreda GSW bi uzeli titulu... ali opet nisu ni oni tako jaki slucajno. :)

Ako se malo vratimo unazad da Stern nije gurao prste i direktno krojio sudbine timova GSW mozda ne bi ni postojao kao tako jak tim (sto ove kazu Super Tim).

Bili bi to i dalje Lejkersi ili neko treci ali... prvo je zabranjeno da se to radi pa je onda GSW-u dozvoljeno. :) Ali dobro... to je vec sad daleka istorija :)

Pseudoharms

pre 4 godine

Iskreno, pre pocetka finala, nadao sam se, ali onako, navijacki. Prva utakmica je pokazala kakav je Toronto tim. Neizmerno mi je drago zbog mog omiljenog igraca u ligi i MVPa finala, te zbog toga sto Boggie nema prsten. Ostace zauvek pitanje, sta bi bilo kad bi bilo, da se KD nije povredio, ali isto tako se i dalje prica sta bi bilo da se Kyrie, Leonard, CP3 nisu povredili u nekim prethodnim godinama. Sve u svemu, zasluzeno. P.S. Kakva utakmica sinoc!!!
P.P.S. Fred VanVliet apsolutni heroj finala.

Mia

pre 4 godine

Ništa ne razumem, ovde su igrala tri tima?! Toronto, Voriorsi i Raptorsi. Ostaje nejasno za koje timove igraju svi ovi nabrojani igrači, uopšte se ne objašnjava u vesti. Kao da se očekuje od čitalaca da znaju ama baš sve o meču, ekipama, igračima... Jako loše, zbunjujuće napisana vest.

Zec

pre 4 godine

Koliko mi je samo drago zbog Lenarda. Tolika borbenost, i tolika skromnost. U moru nabedjenih zvezda, zbog svega sto je preziveo u zivotu, kako na privatnom planu tako i profesionalnom, on je za mene istinski pobednik. 😊

Ostin A

pre 4 godine

Drago mi je zbog Toronta i Kanade. Potajno, kroz celu sezonu, nadao sam se finalu Denver - Milvoki, ali kad je Toronto na fenomenalan način izbacio Milvoki, totalno sam postao fan Toronta.

Ali mi je jako krivo što je ta titula osvojena boreći se protiv tima kome je najbolji igrač povređen.
Dobijali su u finalnoj seriji samo kada je Tomson, jedan od splash brothersa, povređen, čak i u ovoj utakmici dok nije pokidao ligamente Golden stejt je vodio.
Najveće pojačanje Golden stejta, Kazins, je igrao pod minutažnom restrikcijom. A u 3 od 4 pobede Toronta, koliko god bio nebitan i rezervni centar, Luni, je bio povređen.

Takođe ta priča kako je Kavai preporodio Toronto, kako je od raspalog tima napravio šampionski tim, meni ne drži vodu. Kavai je strašan igrač, u plejofu je razvalio, ali nemojmo zaboraviti da je Toronto bio strašan tim i pre njega. Pa prošle godine su bili prvi na Istoku. Pre toga treći, pa drugi... uvek u samom vrhu. Najveći problem Toronta prethodnih sezona je bio što je LeBron bio na Istoku, a LeBronov plejof mod je bio uvek neverovatan. U zadnje 3 sezone, Toronto u plejofu išamara sve dok ne naiđe na Klivlend. Iskreno, mislim da je na za Torontovo osvajanje titule, najzaslužniji odlazak LeBrona sa Istoka.

Bogoje Panajotovic

pre 4 godine

Nezasluženo, Golden stejt je mnogo bolja ekipa!  
 (dnevna doza prosecnog Srbende, 14. jun 2019 08:39)zasto su onda izgubili ako su mnogo bolja ekipa,ne mlati praznu slamu 
(Danilo, 14. jun 2019 09:28) 

Zato sto su ima se povredila 2 od 3 najbolja igrača... Ne pravi se pametan
(petarczw, 14. jun 2019 09:58)

Kako su onda bolji kad nemaju igrace ?! Ovi sto su igrali - bili su slabiji, a ne jaci. Pa pogledaj rezultat, pobogu, pametno moje ;-)

majstor

pre 4 godine

Ne vredi...bez KD i Kleja jednostavno nisu mogli vise. Cestitke Torontu. Voleo bih da ostanu na okupu i jedni i drugi pa da se odmere opet sledece godine.

Steve G

pre 4 godine

Drago mi je sto je Toronto osvojio, volim Raptorse od kada su zajedno igrali Karter i Mekgrejdi, ali su Voriorsi bili desetkovani povredama. Da su celu seriju bili zdravi Durent i Tompson, druga bi prica bila.

Drug Ostoja

pre 4 godine

Neverovatno je koliko ste se nalozili na izraz "franziza". Kao deca neka.. Budite malo originalni,a ne samo copy - paste. Cestitke "kanadjanima".

Zuti

pre 4 godine

Stef igra stvarno lepu kosarku ali bas se vidi da on nije tip igraca koji odlucuje utakmice, kao MJ, Kobe, Lenard.

Tko je gledao jucer utakmicu live, prije zadnjeg napada GSWa za pobedu su izbacili stats da Stef ima 0/7 u Playofu u sutevima kada je ostalo 20 sec do kraja...i covek fino doso do 0/8.

Rekao bih da Durent sutira zadnji napad taj je stas puno bolji...ali cesto kad igra Durent zadnji napad nije potreban jer nabiju 20 razlike vec, tako da svi oni koji misle da GSWu ne treba Durent, u krivu su jakoooo.
NE IGRAJU LEPŠE sa Durentom ali su bolji.

petarczw

pre 4 godine

Da je boks u pitanju bilo bi to kao da su pobedili Tajsona, čudo. 
Jeste mozda se moze reci da su imali sreće što Durent nije igrao, ali su pobedili ekipu džinova, ne samo all-star igrača već i fantastične uprave i trenera. 
Svaka čast Lenardu i ekipi.
(tocka, 14. jun 2019 08:56)

Jeste ali tajsona bez jedne ruke i jednog oka...

petarczw

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP!   

(menađer, 14. januar 2019 18:42)   

Preporučujem (+6)   
Ne preporučujem (-935)  
(menađer, 14. jun 2019 08:34)  

to samo govori koliko se srbi razumeju u kosarku 
(Sta ucini to Dominiče Time??!!??, 14. jun 2019 09:15) 

Druze dobar pokusaj, ali ako si vec nekog hteo da nasankas, trebao si datum i vreme napisati "italic" tj kosim slovima :)
(Nikola, 14. jun 2019 09:45)

Koji luzer

Lazar

pre 4 godine

nista lepse , negi kad nba osvoji neko ko nije iz Amerike ;)
(laki, 14. jun 2019 09:24)


S obzirom da Toronto dolazi iz Kanade a Kanada je sastavni deo Amerike (Amerika je kontinent) to znaci da je titulu osvojila ekipa iz Amerike .
Crvena Zvezda je tim iz Srbije ali je takodjer iz Evrope ( jer je Srbija deo Evrope ).

benisio

pre 4 godine

Dva utiska s kraja meča, pomenuta letimično u dosadašnjim komentarima.
Poslednjih pola minuta je toliko bilo iscepkano tajm-autima, pregledima (ne)spornih situacija da ni "d" od dramatike na kraju nije ostalo. I sve je bilo jasno bar 5 minuta (potrošena u pauzi za gledanje snimka) pre nego što je Kavaj postavio konačan rezultat iz slobodnih. Zato je i izostala euforija kod pobednika, izduvali se za to vreme.
I drugo, zašto u NBA jure trojku u poslednjim sekundama iako protivnik vodi sa pola koša??? Kao što neko reče, imao je vremena Kari za ulaz ili neki pas u reket prema Kazinsu ili Grinu... Ali ne, valjda je efektnije i nekako u NBA stilu završiti meč trojkom bez obzira na to što vam i dva poena završavaju posao.

Milan

pre 4 godine

Mrzim povrede, nikome to ne želim, ali taj luksuz i arogancija GSW koji u regularnom delu sezone konstantno odmaraju neku od zvezda i čuvaju je od povreda, da na kraju završe osakaćeni kao niko pre njih. Strašno. Dva meča uzastopno, dve najteže povrede u sportu kod ključnih igrača.

Bosanac

pre 4 godine

Samo da naglasim zbog ovih sto osporavaju titulu Raptorsa da je ovaj tim ove godine dobio GSW svih 4 puta u njihovoj Oracle Areni. Dakle 4 puta, a od toga su igrali jednu kompletni, u drugoj je nedostajao Durent, u trecoj Durent, u cetvrtoj Durent i Thompson 1/4. Dakle ne mozes reci da su GSW igrali bez nabolja 2 igraca ako je jedan od njih nedostajao samo 1/4 utakmice od 4 odigrana meca.

Key and Peele

pre 4 godine

Lenard je tako dobar ihrax u odbrani i tako u napadu kad ide licno na kos. Al koliko on ne ume da asistira, to je grotesktno. Ne ne zeli, nego ne ume, svi pasovi kratki, predugi, prespori... Bravo za titulu, zaspao sam na dva minuta do kraja nazalost.

Sta ucini to Dominiče Time??!!??

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP! 

(menađer, 14. januar 2019 18:42) 

Preporučujem (+6) 
Ne preporučujem (-935)
(menađer, 14. jun 2019 08:34)

to samo govori koliko se srbi razumeju u kosarku

Nebojša

pre 4 godine

I posle neko kaže da je jedino realno finale SP USA-Srbija? Koliko smo zaluđeni. A jedna Kanada ima prvaka NBA lige, to nema veze, je l?
(ISPRSKANA TEGLA, 14. jun 2019 08:27)

Ne komenariši o čemu pojma nemaš ovi igraju za Toronto koji jeste u Kanadi ali sami igrači sa Kanadom nemaju ništa svi stranci sem jednog.

Ala lupaš

pre 4 godine

Svaka cast ekipi i naravno predvodniku Lenardu, koji je , ako se dobro secam posto nisam pasionirani pratilac, otisao iz Klivlenda i javno rekao da misli da moze da uradi nesto, a da je sa Lebronom konstantno u senci, bez ljutnje. Posteno, otisao i rekao sta zeli , pa ti sinko pokusaj ..

I eto. Bas mi je drago, jos pride sto sam gledao neku emisiju o njemu, i lik je sasvim gotivan.
(Jovica, 14. jun 2019 09:30)


Stvarno se vidi da nisi pasionirani pratilac

Kawhi Leonard

pre 4 godine

@Jon Batica
Čitam, čitam, narafski. Po malko sam umorno od utakmica, fala tebe na sve. Sorry moj srbski, sve vas poljubi vaš Kawhi, šifeli!

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Tacno se vidi da ljudi komentarisu a ne gledaju... Pa ovo je bila utalmica da je uzme GSW, da se nije povrijedio Klej. I jos Kari sutirao za pobjedu.
A Toronto sve na gurku, Leonard "najslicniji Dzordanu" samo gura li gura... I na kraju smijesna partija s njegove strane uz jedno 3 nesvirana faula u napadu.

Điu,Liu i Sadriu

pre 4 godine

Sudije su bacile mrlju na ovu sjajnu sezonu.Ja ne pamtim ovako loše suđenje kao ove sezone i ako se ovako nastavi i sledeće ne vidim regularne utakmice.

Zoki

pre 4 godine

Svaka cast za reptorse, ali OGROMAN respekt za voriorse, koji su se borili junacki uprkos svim nedacama koje su ih zadesile. Nisam ih nesto mirisao do sada, ali priznajem da su pravi sampionski tim. Ovakav razvoj dogadjaja (osim povreda) ke dobar za NBA.

Marko

pre 4 godine

Ukoliko Leonard cita ovo : Well done!
Ukoliko Kari cita ovo : Good luck next time!
Cousins znam da cita B92 redovno, za njega : ? (trazim ga pogledom)

Danilo

pre 4 godine

Nezasluženo, Golden stejt je mnogo bolja ekipa!
 (dnevna doza prosecnog Srbende, 14. jun 2019 08:39)zasto su onda izgubili ako su mnogo bolja ekipa,ne mlati praznu slamu

baki

pre 4 godine

“Za poraženi tim je ipak zaigrao povređeni Klej Tompson, iako je najavljivano da se to neće dogoditi.”

To ste vi nesto skroz pobrkali. Klej je igrao i proslu i pretproslu utakmicu i to vrhunski. Nije bilo nikakve dileme da li ce on igrati. Doduse, ova utakmica mu je dosla glave.

Svetski Mega Car

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP! 

(menađer, 14. januar 2019 18:42) 

Preporučujem (+6) 
Ne preporučujem (-935)
(menađer, 14. jun 2019 08:34)

Ti si menadjeru pravi Nostradamus!

Borkes

pre 4 godine

Napred GS! Sledece godine ih sve pocistite, ali zato poslednjih 10 utakmica regularnog toka igrajte sa rezevnim timom. Cestitke Torontu na korektnoj igri.

Nikola

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP!  

(menađer, 14. januar 2019 18:42)  

Preporučujem (+6)  
Ne preporučujem (-935) 
(menađer, 14. jun 2019 08:34) 

to samo govori koliko se srbi razumeju u kosarku
(Sta ucini to Dominiče Time??!!??, 14. jun 2019 09:15)

Druze dobar pokusaj, ali ako si vec nekog hteo da nasankas, trebao si datum i vreme napisati "italic" tj kosim slovima :)

Sta ucini to Dominiče Time??!!??

pre 4 godine

Nijednu utakmicu niste ispratili uzivo, a finale je NBA lige! Bitno da se Jokic pratio i u nebitnim utakmicama, skoro svako vece. NBA je mnogo vise od nasih igraca...
(Firecracker, 14. jun 2019 08:31)

idolopoklonstvo u srba...

Zuti

pre 4 godine

Naravno da je steta ako u bilo kojem sportskom finalu ne igraju najbolji zbog povreda ili ju dožive baš u finalu...ali ovo je sjajni primjer karme i fortune koja se okrenula protiv GSWa ovaj put. Samo ću spomenuti
- Lenard u SA i Zaza start na nogu
- CP3 ozljeda u 6toj utakmici prošle godine
- Cleveland bez Irvinga i Lowea u finalu

Finale odlično, svaka utakmica na par koševa gore dolje.

Međutim, kada su svi zdravi u GSW, vidi se koja je to monstruozna ekipa, možda najbolja koja je ikad izašla na parket, sigurno top 3.

qqlele

pre 4 godine

(Kecman, 14. jun 2019 08:41) Povrede GSW itekakao umanjuju pobede Toronta i ne samo da se niko nece secati toga kao sto kazes vec ce ova titula imati vecitu senku i svi ce uvek govoriti istinu kad se budu prisecali - da nije bilo povreda Toronto ne bi video titulu ni u snu!

Darth Vader

pre 4 godine

Svaka cast za Toronto! Realno ovo je na pocetku sezone i plej ofa malo ko ocekivao. Iz ovih 6 utakmica se vidi koliko Durent fali GS. Covek moze da igra od 1 do 5 sve pozicije, tako da te price strucnjaka kako on ne treba GS...da kako ne.

zoran ivkovic

pre 4 godine

-cestitke Torontu na prvoj tituli u svojoj istoriji .
-cestitke Havaj Lenardu zaista sjajan igrač i vukao je ceo tim i popeo na vrh .
-bila je ovo sjajna sezona i odlicno finale .
-sledeca sezona će biti jako zanimljiva ,ocekuju nas promene u dosta timova .
-Toronto ocekujem da ce pojacati tim nekim sjajnim igracem da bi zadrzali Lenarda .
-Golden Stejt ocekujem neke promene ,Durantu istice ugovor a i Tompsonu ...tako da bice interesantno
-Lejkersi pokusace dovesti top igrace jer zele napad na tron kad imaju Lebrona .
-Milvoki imaju Adetukomba i mogu mnogo ako se pojacaju .
pitanje je i gde ce Irving i gde ce Entoni Dejvis .
-kako ce svoj potencijal uvecati Denver ...dal ce Boston jacati vec dobar tim .-dokle ce Oklahoma da igra sporednu ulogu sa sjajnim igracima . -potom Hjuston da ga ne zaboravim kako ce se oni pojacati a vec su mnogo dobri . -klipersi vec dobri a gde ce rizikovati u dovodjenju igraca .....zatim pelikani ako zadrze Dejvisa a stize im Zeon Vilijam mogu biti mnogo dobri .-Niksi dal ce pokusati dovesti Duranta i praviti tim .....bice jako zanimljivo

Marko

pre 4 godine

Znam da sam u manjini ali sam gsw navijac.
Voli njihovu hemiju i ratnicki mentalitet, posebno kod Grina (bas pravi ratnik) i Kleja koji je uvek tu kada zatreba.
Cestitke Torontu, zasluzena pobeda i zasluzena titula.
GSW klupa velika nula! Ljudi su toliko losiji od prvih 5 da ukoliko se dogode povrede kao sada nema ko da odmeni.
Cousins nikakvo pojacanje, sta vise lik je negativan, trom... Livingston kompletna serija +/- u velikom minusu, ostale ne bih ni da pominjem.
Moraju da zadrze okosnicu tima, da dovedu skocnog, brzog i pametnog centra i par iskusnih sutera za zamenu ako zele da dominiraju

Sramota

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP! 

(menađer, 14. januar 2019 18:42) 

Preporučujem (+6) 
Ne preporučujem (-935)
(menađer, 14. jun 2019 08:34)

Hhahaha covek iskucao jutros ceo komentar i napisao datum da ga je u januaru ostavio zarad pluseva hahahaha

Jovica

pre 4 godine

Svaka cast ekipi i naravno predvodniku Lenardu, koji je , ako se dobro secam posto nisam pasionirani pratilac, otisao iz Klivlenda i javno rekao da misli da moze da uradi nesto, a da je sa Lebronom konstantno u senci, bez ljutnje. Posteno, otisao i rekao sta zeli , pa ti sinko pokusaj ..

I eto. Bas mi je drago, jos pride sto sam gledao neku emisiju o njemu, i lik je sasvim gotivan.

petarczw

pre 4 godine

Nezasluženo, Golden stejt je mnogo bolja ekipa! 
 (dnevna doza prosecnog Srbende, 14. jun 2019 08:39)zasto su onda izgubili ako su mnogo bolja ekipa,ne mlati praznu slamu
(Danilo, 14. jun 2019 09:28)

Zato sto su ima se povredila 2 od 3 najbolja igrača... Ne pravi se pametan

maki1982

pre 4 godine

iskreno volim vise golden stejt, ali mi je i toronto simpaticna ekipa. pravo je osvezenje sto su oni uzeli prsten, a i zasluzeno je. igrali su zadnjih par sezona odlicno, ali je dovodjenje lenarda bio pun pogodak i prevaga da se od dobre ekipe napravi sampionska ekipa. od njih nisam ocekivao da ce do trona. kad bih se kladio pre pocetka plejofa, bio bi to milvoki, filadelfija, eventualno boston. tesno su prosli filu i upravo je lenard presudio. milvoki su isprasili iznenadjujuce lako. sa golden stejtom je bilo neizvesnosti. proslu su tesno izgubili, sad im se vratilo i tesno pobedili. mozda je golden stejt bio oslabljen povredama, ali takav je sport. istorija pamti sampione.

veverac

pre 4 godine

ko bi rekao da ce toronto uzeti.. Kavaje ako citas ovo, svaka ti cast tebi i momcima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jon Batica, 14. jun 2019 08:39)

Ma čita, ne sumnjaj u to.
Prvo kad se probudi prelista B92 komentare da vidi šta da popravi u igri...

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Шта ће Америма канадски клуб, свеједно Амери чине главну ролу....До године трофеј се враћа гдје му је мјесто, у Лос Анђелес , Лејкерсима у руке, а ови пилићари питање кад ће више икад узети, још против тима гдје су повријеђени Дурент, Игуадала, Томсон....а и ту је и Казинс, знао сам да са њим нико титулу неће узети, такав тип.

znanje-imanje

pre 4 godine

@Kecman
"Niko nije očekivao ovo na početku sezone, ako je neko i očekivao da GSW izgubi, ili davao makar promil šanse, sigurno nije mislio da će to biti tim sa istoka, nego pre Hjuston ili neki drugi tim sa zapada"
Stvarno? Izraz "izraubovani" za GSW sam upotrebio pa jedno 20 ako ne i 50 puta. I da imaju, jer su malčice najbolji, možda čak 20% šansi za titulu. Em nisu mnogo najbolji, em su - izraubovani. I bio ismevan od svih onih "GSW dobija 100%" svaki put. A ne mogu sad da nađem i one komentare gde sam napisao da ono što je inače prednost pobednika Istoka - da se na Zapadu međusobno izmrcvare - je sada zbog većeg lokalnog igranja takva da ko god da pobedi na Istoku ima biološki veće šanse od pobednika Zapada. Velika je to prednost za PO što je na Istoku lakša liga. Em lakša em neko može da odmori glavne igrače pre PO. I upravo je odmor omogućio Lenardu da vuče tim do kraja. Ono što je prošle sezone imao i GSW. Ali baš ove sezone to nisu imali, jer je Denver nabio pobede od početka pa je sezona otišla u maraton za sve.
Sada, nakon što je ovo možda i kraj vrhunskih karijera Duranta i Kleja, grize me savest. Ma koliko da je Grin odvratan i Kazins govedo ipak nije lepo prozivati ih mantrom "izraubovani". Kada se ono očito i skoro neminovno onda najzad i desi u stvari ti je žao. Ne samo što su vrh igrači nego pre svega što baš ta dva nisu tipične NBA dileje. Ali svejedno - sledeće sezone će svi biti još više... izakani... Za 3 moraju u rebild, a do titule ikad više teško.

petarczw

pre 4 godine

Da nije bilo povrede tompsona ne bi toronto osvojio ali sta da se radi... Zavrsena je velika dinastija gsw na najokrutniji način a verovatno i na jedimi moguci jer da se ne lazemo da su tompson i durent bili zdravi toronto ne bi bio ni blizu prstena...

Deki-Španija

pre 4 godine

Svi su se pitali tokom ove dominacije GSW kako da se zaustave dobili smo odgovor prvo moras da imas igraca masinu Lenarda i nekog ko ce biti X faktor sto je u ovoj seriji VanVlit i pod dva moraju dva igraca GSW da zavrse u bolnici i na stakama.
(Blue Moon 1670, 14. jun 2019 08:22) I da ti se povrede Durant,Thompson,Looney,itd...Ne bilo koja dva igrača..

Firecracker

pre 4 godine

Nijednu utakmicu niste ispratili uzivo, a finale je NBA lige! Bitno da se Jokic pratio i u nebitnim utakmicama, skoro svako vece. NBA je mnogo vise od nasih igraca...

palop

pre 4 godine

Lebron je uspeo jednom, sa još 2 superstara, da ih pobedi, a Kavaji sam, iz prve!
(sket, 14. jun 2019 08:29)

Gotivim Lenarda i navijao sam za Toronto u ovoj seriji, ali ovo je tako nidje veze izjava.

Lav je daleko od superstara, a da je GS bio zdrav, ovo bi mozda bila i metla. Da se Klej nije povredio ne bi ni veceras pobedili i onda ko zna sta bi bilo u sedmoj, cak i ovako je bilo jedva, Kari imao sut za pobedu.

Cestitke sampionima svakako, na kraju se samo to pamti, ali im se bukvalno sve moguce poklopilo...

Lex

pre 4 godine

Kyle Lowry! Naklon za ovog momka! Nakon svih osporavanja i ismevanja njegovih kvaliteta,momak je POKIDAO Warriorse! Kawhi jeste MVP ovog finala,ali Lowry je sigurno x factor,pravi vodja na terenu,svaka mu cast!

Đomla

pre 4 godine

Najkvalitetnija sezona u poslednjih 10ak krunisana je fenomenalnim finalem !
Dve najbolje ekipe donele su uzbudljivih 6 utakmica koje ce se dugo pamtiti pre svega zbog kvaliteta utakmica a onda i zbog nazalost onoga sto niko normalan ne moze da svari,povreda najboljih i ovih malo manje bitnih igraca obe ekipe ...
Posle Grinovog loseg dodavanja na desetak sekundi pomislio sam da ce GSW opet !!, da ukrade utakmicu,ali nista od toga,Kari nije pogodio...
Zapisano je da TR uzmu,najpametnije su postupali tokom sezone sa najvecom zvezdom,Kavaj je usao odmoran i naoštren u play off,i on je na momemte delovao izraubovano ali ipak je to masina spremna na sve napore.
Kakvo slavlje u Kanadi,neverovatno koliko ta zemlja a pre svega sam Toronto podrzavaju Reptorse,posle svih mucnih godina koje su iza franšize ...Čeka nas burno leto,videcemo koji je stepen Klejove povrede,i to dosta moze da utice na samo trziste ...

Gatsby

pre 4 godine

Sjajna serija. Bravo za Toronto. Šteta što su povrede osakatile Golden Stejt. Napisah pre početka serije da Toronto ima veći izbor kvalitetnih igrača, i upravo je svaki meč rešavao neko iz senke, ovog puta VanVleet fenomalnom igrom u završnici. GS bez Duratna i posle povrede Tomsona, nisu imali rešenje,jer Kariju nije išlo. Možda je trebala još neka lopta na Igudalu, išlo ga je sinoć.

Vlada Calgary

pre 4 godine

Stefane, pozdravio te skup pojedinaca iz Toronta.
Od danas ih zovu sampionima NBA.

Sport je surov, ali na kraju uvek pobedi bolji.

Bosanac

pre 4 godine

Da ne ispadne da se hvalim bas u ovaj trenutak.... Mislim da sam jedan od malobrojnih simpatizera Raptorsa sa ovih prostora. Pratim ih od ere Vinca Cartera i zbog njega sam poceo da gotivim ovaj tim. Nakon njegovog odlaska nisam zelio da mijenjam tim koji simpatisem i "krenem za igracem". Ne mogu reci da navijam jer nisam nikada bio na njihovoj utakmici ali eto....Izabrao sam jedini neamericki tim u NBA ligi koji cu "pratiti". Ovaj klub je kao i mnogi u NBA istoriji prosao od trnja do zvijeza. Od raznoraznih igraca tipa Barganiji, Calderona, Barbosa, Bellineli, Bennet pa Bgm i do nesto ozbiljnijih igraca tipa Trejsi Megrejdi, Vinca Carter, Lou Williams,Rudi Gej, Lowrija, DeRozana (koji su se gubili u play offu zadnjih godina), Gasola, Leonarda . Nisam vjerovao da ovaj tim moze otici do kraja. Pogotovu nakon trade gdje su dali Valanciunasa, C.J. Miles i Delon Wright za matorog Gasola. Tada sam poludio..... Ali eto. Drago mi da sam pogrijesio i da ovaj tim dodje do prvog naslova u NBA. Zivo me zanima potezi GM Toronta za sljedecu sezonu. Ova je bila na sve ili nista. Da su ispali ranije doslo bi do rasula tima i do vjerovatnog rebuilldinga. Sada se stvari mijenjaju iz korijena i ova franchiza ce biti mnogo mnogo interesantnija za kvalitetnije igrace. Pozdrav za sve ljubitelje ove igre !!!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kakva je zver Kavaj Lenard.Ispisao je najlepse stranice u istoriji ovog sporta.3 strelac svih vremena u plej ofu najjače lige sveta,2 u istoriji najjače lige sveta sa najviše poena,skokova,asistencija u plej ofu(samo Leri Bird iznad njega),jedini igrač u istoriji najjače lige sveta sa MVP titulom i sa timom sa zapada i sa istoka...U prvoj sezoni doneo jedinu titulu u Kanadu NBA šampiona.Njegova zamena DeRozen nije za 9 sezona to uspeo...Kaže hoće najbolji stan u Torontu da mu daju?Dajte coveku ključeve od grada na 5 godina.. P.S zamisli kakav lukuz imaju ameri kada ovakva zver ne mora da se moli da igra za SAD na SP?!

Gde ja živim

pre 4 godine

Sve čestitke Reptorsima, apsolutno zasluženo za sve igre ove godine. Brat Kawhi, kakav igrač. Šteta je što su se povrede Ratnika isprečile još većem spektaklu.

Kecman

pre 4 godine

Svaka im čast. Niko nije očekivao ovo na početku sezone, ako je neko i očekivao da GSW izgubi, ili davao makar promil šanse, sigurno nije mislio da će to biti tim sa istoka, nego pre Hjuston ili neki drugi tim sa zapada. Jeste GSW bio osakaćen povredama, ali to ne umanjuje pobede Toronta ni malo, uostalom, to je sastavni deo sporta i niko se toga neće sećati. Kako su samo uspeli sklopiti ekipu, ispalo je da su bukvalno penicilin za GSW, a moglo se lako dogoditi da ni ne budu u finalu, Filadelfija u sedam utakmica, Milvoki vodio 2-0, pa izgubio 4 zaredom (?!),zaista svaka im čast, jedna lepa priča koja je retko dešava u sportu. Sa druge strane, ne mislim da će se sada GSW raspasti, mislim i da će sledeće godine biti veoma konkurentni za titulu. I svaka čast Lenardu, zver od igrača.

Mr. Bojangles

pre 4 godine

Mislim da su bogovi košarke obilato pogledali Toronto ove godine... a Toronto je to znao i umeo da iskoristi.

Plus, sve su to i zaslužili.

ISPRSKANA TEGLA

pre 4 godine

I posle neko kaže da je jedino realno finale SP USA-Srbija? Koliko smo zaluđeni. A jedna Kanada ima prvaka NBA lige, to nema veze, je l?

Halabinga

pre 4 godine

Lebron je uspeo jednom, sa još 2 superstara, da ih pobedi, a Kavaji sam, iz prve!
(sket, 14. jun 2019 08:29)

Zasto hejt na Lebrona? Budimo realni i priznajmo da je GSW igrao citav verovatno bi dobio finale+ reci da je Kavaji igrao sam je totalna glupost pa u dve pobede nije bio najbolji igrac u svom timu. Bravo Toronto.

Miki28

pre 4 godine

Bravo za Toronto ali i kapa dolje za GS, pokazali su zasto su sampioni, nema predaje i pored svih nedaca koje su ih zadesile. Najnovija, Klej pokidao ACL i bice out na duze, prosto nevjerovatno. Ibaka i FVV, kakve partije u finalu. Marc sampion, konacno posle toliko grit&grinda u Memfisu. Lowry general, da se iskupi za sve choke partije u PO, fenomenalan je bio u organizaciji a vcrs i povukao u 1 pol. Danny boy bez poena ali sjajna odbrana, sampionski kov. Nurse, kakav trener, majstorski je vodio ekipu cijele sezone uz povremene greske, posebno onaj TO u game 5 ali to se sad zaboravlja. Masai Ujiri, kakva kocka covjeka, otpustit COY, trejdovat 1 zvijezdu tima i onda napraviti ovakvu timcinu sve u 1 sezoni, kapa dolje. Majstorski. I za kraj, moj miljenik posle povlacenja Black Mambe, Kawhi Leonard. Covjek pobjednik, igracina. 27 godina a vec 2x titule, 2xFMVP, 2DPOY i srusene 2 dinastije. Nevjerovatan igrac, majstor i konacno dobija pohvale koje zasluzuje. Bravo breee

Blue Moon 1670

pre 4 godine

Svi su se pitali tokom ove dominacije GSW kako da se zaustave dobili smo odgovor prvo moras da imas igraca masinu Lenarda i nekog ko ce biti X faktor sto je u ovoj seriji VanVlit i pod dva moraju dva igraca GSW da zavrse u bolnici i na stakama.

Mediteraneo

pre 4 godine

Lepa vest, ovo je dobro za NBA jer bi u suprotnom postala dosadna. Lenard je trenutno No1 i oko njega ce se sve vrteti u NBA, steta sto nije atraktivniji i harizmaticniji, inace bi momentalno potisnuo Lebrona sa medijske i biznis scene. Bice vrlo zanimljivo u narednim mesecima sa trejdovima i novim ugovorima. Ovo je bilo potrebno ligi da se unese malo neizvesnosti i promena.

menađer

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP!

(menađer, 14. januar 2019 18:42)

Preporučujem (+6)
Ne preporučujem (-935)

domacalobanja. com

pre 4 godine

Vise nego zasluzili repsi... Posle toliko lose srece sa svim igracinama koje su prosle kroz fransizu... Karter, t-mac, bosh, peterson... Zao mi je samo sto ovo nisu uspeli sa tim nekim svojim klincima, ali opet uradili su to sa 'timom', a ne ekipom superzvezda.

Real S' Nišave

pre 4 godine

I bolje sto zavrsise ovo mucenje Warriorsa inace ostali im jos Green i Curry i da su otisli u game 7 poraspadali bi se i oni..svi se ispovredjivase u samo par utakmica, strasno. Kakva karma ih sustigla od strane Kawajche zbog onoga sto ga povredise u Spursima. Ali sa druge strane..kakva ekipa Raptorsa..auuu TVRDI ! BAS TVRDI ! Konstanti su bili od pocetka i ne secam se kada je neka istocna ekipa ovako kontrolisala zapadnjake kao Raptorsi Warriorse. Cak i onaj Cleveland nesto izmutise pa pobedise jednu seriju ali ne ovako dominantno i sigurno. Jedva cekaml sledecu sezonu ! :)

konj

pre 4 godine

@sket

Kavai sam pobedio?!
Čovek se nije video peti i šesti meč.
Imao je Toronto ogromnu sreću da Durent nije igrao finalnu seriju a evo i noćas se Klej Tompson povredio u momentu kada je GS bio u naletu a Klej bio najbolji pojedinac na terenu.
Malo manje loženja molim.
Reptorsi su opasna ekipa, popunjena sjajno na svim pozicijama.

Luckyone

pre 4 godine

Zasluzeno,bravo,ovo je za sve one strucnjake koje su Ratnike smatrali kao da su iz druge galaksije,a ostatak NBA amateri sa ulice,I nije to zbog Durenta nego zbog toga sto je Toronto stvarno jak,Dva OL Stara,Leonard I Lauri,Najbolji defanzivni centarski dvojac u ligi,Ibaka-Gasol,I buduci Ol star Siakam,zlatna rezerva Flit,opasan tim

Joča

pre 4 godine

Bon Jovi nam nedeljama objašnjava kako Ratnici mogu bez Kevina samo sto su počistili raspali Portland... 
(Joča,31.maj2019 08:56) 
Javi se Joča?Sto si se sad ucutao?!Ostajem pri stavu da ovom fantastičnom sastavu nije potreban Durant da bi osvajali titul,dok je Durantu potreban Golden Stejt da bi osvajao titule!
(Jon Bon Jovi, 3. jun 2019 08:17)

Ćao, smaraču.

tocka

pre 4 godine

Da je boks u pitanju bilo bi to kao da su pobedili Tajsona, čudo.
Jeste mozda se moze reci da su imali sreće što Durent nije igrao, ali su pobedili ekipu džinova, ne samo all-star igrača već i fantastične uprave i trenera.
Svaka čast Lenardu i ekipi.

MPP

pre 4 godine

KAO ŠTO je seriju sa San Antoniom obeležila povreda Lenada pre par godina ,tako je ova obeležena sa povredom TOSONA KLEJA. Ostane gorak ukus u ustima uvek u takvim situacijama ! Jer Ratnici bez Kleja nisu TAJ tim , pogotovo što je igrao u fantastičnom ritmu do tog trenutka ! Velika je doza sigurnosti da se ovako ne bi završilo i ušli bi u 7 rundu ..... Išao je na zakucavanje ....da je otišao na 2 obruč.....ali hteo je da prelomi utakmicu sa efektnim zakucavanjem ! Faul u vazduhu , dizbalans u padu....nisam navijač RATNIKA ali mi je bilo krivo jer je utakmica bila izuzetno napeta i kvalitetna ....Toronto zasluženo osvaja trofej ALI.....TAJ GORAK UKUS OSTAJE .....VanVleet & Lowry bekovski par koji je doneo prsten ....tu je i Lenard ali ipak ova dvojica su bili JEZIČAK na vagi uspeha ....

Car Sudana

pre 4 godine

Samo nemojte sad o povredama Golden Stejtovih igraca da vas zamolim . Pamtim ja Lebrona u finalu bez Irvinga i Kevina Lava , i prosle godine Hjuston na 3-2 bez Kris Pola pa su dotično slavili prsten kao da su dobili Jordanove Bulse ! Toronto svaka čast , potpuno zasluženo !

kawai

pre 4 godine

Drago mi je, najvise zbog Kazinsa, odvratan lik. Tek se sad vidi gde je Denver, izgubise od Portlanda, GS ih pocistio bez Durenta, a Toronto njih..

Пеђа

pre 4 godine

Изузетно ми је драго што је канадска екипа освојила НБА, као и чињеница да американци морају слушати канадску химну за нове шампионе 😂

brm

pre 4 godine

Ne razumem komentare "konačno da neko drugi osvoji", kao da su šampioni poslednjih 10 godina. Uzeli su tri titule za poslednjih 5 godina. Jesu najbolji igrački i igrali su najlepršavije, ali još se prošle godine pokazalo da nisu nepobedivi. Kako su se izvukli tada protiv Hjustona nakon povrede Krisa Pola, tako im se ove vratilo. A i tokom te svoje "dinastije" su postigli i neke negativne rekorede. Jedina su ekipa koja je u finalu ispustila 3-1 i to u sezoni u kojoj su imali najbolji skor u ligaškom delu u istoriji NBA lige.

d

pre 4 godine

U jee.. Ko jos gleda ove dopingovane gladijatore.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (freality, 14. jun 2019 08:28)

Letnja pauza od rktanja

Jovan Đurović

pre 4 godine

Što imam neki osjećaj da je ovaj Kazins u ekipu donio neku negativnu energiju,neku baksuznost,odjednom povrede i sve ostalo.
Drago mi je zbog njega što je Golden State izgubio.
Čestitke Torontu!

menađer

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP!

(menađer, 14. januar 2019 18:42)

Preporučujem (+6)
Ne preporučujem (-935)

Miki28

pre 4 godine

Bravo za Toronto ali i kapa dolje za GS, pokazali su zasto su sampioni, nema predaje i pored svih nedaca koje su ih zadesile. Najnovija, Klej pokidao ACL i bice out na duze, prosto nevjerovatno. Ibaka i FVV, kakve partije u finalu. Marc sampion, konacno posle toliko grit&grinda u Memfisu. Lowry general, da se iskupi za sve choke partije u PO, fenomenalan je bio u organizaciji a vcrs i povukao u 1 pol. Danny boy bez poena ali sjajna odbrana, sampionski kov. Nurse, kakav trener, majstorski je vodio ekipu cijele sezone uz povremene greske, posebno onaj TO u game 5 ali to se sad zaboravlja. Masai Ujiri, kakva kocka covjeka, otpustit COY, trejdovat 1 zvijezdu tima i onda napraviti ovakvu timcinu sve u 1 sezoni, kapa dolje. Majstorski. I za kraj, moj miljenik posle povlacenja Black Mambe, Kawhi Leonard. Covjek pobjednik, igracina. 27 godina a vec 2x titule, 2xFMVP, 2DPOY i srusene 2 dinastije. Nevjerovatan igrac, majstor i konacno dobija pohvale koje zasluzuje. Bravo breee

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kakva je zver Kavaj Lenard.Ispisao je najlepse stranice u istoriji ovog sporta.3 strelac svih vremena u plej ofu najjače lige sveta,2 u istoriji najjače lige sveta sa najviše poena,skokova,asistencija u plej ofu(samo Leri Bird iznad njega),jedini igrač u istoriji najjače lige sveta sa MVP titulom i sa timom sa zapada i sa istoka...U prvoj sezoni doneo jedinu titulu u Kanadu NBA šampiona.Njegova zamena DeRozen nije za 9 sezona to uspeo...Kaže hoće najbolji stan u Torontu da mu daju?Dajte coveku ključeve od grada na 5 godina.. P.S zamisli kakav lukuz imaju ameri kada ovakva zver ne mora da se moli da igra za SAD na SP?!

Blue Moon 1670

pre 4 godine

Svi su se pitali tokom ove dominacije GSW kako da se zaustave dobili smo odgovor prvo moras da imas igraca masinu Lenarda i nekog ko ce biti X faktor sto je u ovoj seriji VanVlit i pod dva moraju dva igraca GSW da zavrse u bolnici i na stakama.

Kecman

pre 4 godine

Svaka im čast. Niko nije očekivao ovo na početku sezone, ako je neko i očekivao da GSW izgubi, ili davao makar promil šanse, sigurno nije mislio da će to biti tim sa istoka, nego pre Hjuston ili neki drugi tim sa zapada. Jeste GSW bio osakaćen povredama, ali to ne umanjuje pobede Toronta ni malo, uostalom, to je sastavni deo sporta i niko se toga neće sećati. Kako su samo uspeli sklopiti ekipu, ispalo je da su bukvalno penicilin za GSW, a moglo se lako dogoditi da ni ne budu u finalu, Filadelfija u sedam utakmica, Milvoki vodio 2-0, pa izgubio 4 zaredom (?!),zaista svaka im čast, jedna lepa priča koja je retko dešava u sportu. Sa druge strane, ne mislim da će se sada GSW raspasti, mislim i da će sledeće godine biti veoma konkurentni za titulu. I svaka čast Lenardu, zver od igrača.

Пеђа

pre 4 godine

Изузетно ми је драго што је канадска екипа освојила НБА, као и чињеница да американци морају слушати канадску химну за нове шампионе 😂

Joča

pre 4 godine

Bon Jovi nam nedeljama objašnjava kako Ratnici mogu bez Kevina samo sto su počistili raspali Portland... 
(Joča,31.maj2019 08:56) 
Javi se Joča?Sto si se sad ucutao?!Ostajem pri stavu da ovom fantastičnom sastavu nije potreban Durant da bi osvajali titul,dok je Durantu potreban Golden Stejt da bi osvajao titule!
(Jon Bon Jovi, 3. jun 2019 08:17)

Ćao, smaraču.

domacalobanja. com

pre 4 godine

Vise nego zasluzili repsi... Posle toliko lose srece sa svim igracinama koje su prosle kroz fransizu... Karter, t-mac, bosh, peterson... Zao mi je samo sto ovo nisu uspeli sa tim nekim svojim klincima, ali opet uradili su to sa 'timom', a ne ekipom superzvezda.

Car Sudana

pre 4 godine

Samo nemojte sad o povredama Golden Stejtovih igraca da vas zamolim . Pamtim ja Lebrona u finalu bez Irvinga i Kevina Lava , i prosle godine Hjuston na 3-2 bez Kris Pola pa su dotično slavili prsten kao da su dobili Jordanove Bulse ! Toronto svaka čast , potpuno zasluženo !

Mediteraneo

pre 4 godine

Lepa vest, ovo je dobro za NBA jer bi u suprotnom postala dosadna. Lenard je trenutno No1 i oko njega ce se sve vrteti u NBA, steta sto nije atraktivniji i harizmaticniji, inace bi momentalno potisnuo Lebrona sa medijske i biznis scene. Bice vrlo zanimljivo u narednim mesecima sa trejdovima i novim ugovorima. Ovo je bilo potrebno ligi da se unese malo neizvesnosti i promena.

Bosanac

pre 4 godine

Da ne ispadne da se hvalim bas u ovaj trenutak.... Mislim da sam jedan od malobrojnih simpatizera Raptorsa sa ovih prostora. Pratim ih od ere Vinca Cartera i zbog njega sam poceo da gotivim ovaj tim. Nakon njegovog odlaska nisam zelio da mijenjam tim koji simpatisem i "krenem za igracem". Ne mogu reci da navijam jer nisam nikada bio na njihovoj utakmici ali eto....Izabrao sam jedini neamericki tim u NBA ligi koji cu "pratiti". Ovaj klub je kao i mnogi u NBA istoriji prosao od trnja do zvijeza. Od raznoraznih igraca tipa Barganiji, Calderona, Barbosa, Bellineli, Bennet pa Bgm i do nesto ozbiljnijih igraca tipa Trejsi Megrejdi, Vinca Carter, Lou Williams,Rudi Gej, Lowrija, DeRozana (koji su se gubili u play offu zadnjih godina), Gasola, Leonarda . Nisam vjerovao da ovaj tim moze otici do kraja. Pogotovu nakon trade gdje su dali Valanciunasa, C.J. Miles i Delon Wright za matorog Gasola. Tada sam poludio..... Ali eto. Drago mi da sam pogrijesio i da ovaj tim dodje do prvog naslova u NBA. Zivo me zanima potezi GM Toronta za sljedecu sezonu. Ova je bila na sve ili nista. Da su ispali ranije doslo bi do rasula tima i do vjerovatnog rebuilldinga. Sada se stvari mijenjaju iz korijena i ova franchiza ce biti mnogo mnogo interesantnija za kvalitetnije igrace. Pozdrav za sve ljubitelje ove igre !!!

Firecracker

pre 4 godine

Nijednu utakmicu niste ispratili uzivo, a finale je NBA lige! Bitno da se Jokic pratio i u nebitnim utakmicama, skoro svako vece. NBA je mnogo vise od nasih igraca...

Jovan Đurović

pre 4 godine

Što imam neki osjećaj da je ovaj Kazins u ekipu donio neku negativnu energiju,neku baksuznost,odjednom povrede i sve ostalo.
Drago mi je zbog njega što je Golden State izgubio.
Čestitke Torontu!

kawai

pre 4 godine

Drago mi je, najvise zbog Kazinsa, odvratan lik. Tek se sad vidi gde je Denver, izgubise od Portlanda, GS ih pocistio bez Durenta, a Toronto njih..

Luckyone

pre 4 godine

Zasluzeno,bravo,ovo je za sve one strucnjake koje su Ratnike smatrali kao da su iz druge galaksije,a ostatak NBA amateri sa ulice,I nije to zbog Durenta nego zbog toga sto je Toronto stvarno jak,Dva OL Stara,Leonard I Lauri,Najbolji defanzivni centarski dvojac u ligi,Ibaka-Gasol,I buduci Ol star Siakam,zlatna rezerva Flit,opasan tim

Nebojša

pre 4 godine

I posle neko kaže da je jedino realno finale SP USA-Srbija? Koliko smo zaluđeni. A jedna Kanada ima prvaka NBA lige, to nema veze, je l?
(ISPRSKANA TEGLA, 14. jun 2019 08:27)

Ne komenariši o čemu pojma nemaš ovi igraju za Toronto koji jeste u Kanadi ali sami igrači sa Kanadom nemaju ništa svi stranci sem jednog.

Gatsby

pre 4 godine

Sjajna serija. Bravo za Toronto. Šteta što su povrede osakatile Golden Stejt. Napisah pre početka serije da Toronto ima veći izbor kvalitetnih igrača, i upravo je svaki meč rešavao neko iz senke, ovog puta VanVleet fenomalnom igrom u završnici. GS bez Duratna i posle povrede Tomsona, nisu imali rešenje,jer Kariju nije išlo. Možda je trebala još neka lopta na Igudalu, išlo ga je sinoć.

Lex

pre 4 godine

Kyle Lowry! Naklon za ovog momka! Nakon svih osporavanja i ismevanja njegovih kvaliteta,momak je POKIDAO Warriorse! Kawhi jeste MVP ovog finala,ali Lowry je sigurno x factor,pravi vodja na terenu,svaka mu cast!

Đomla

pre 4 godine

Najkvalitetnija sezona u poslednjih 10ak krunisana je fenomenalnim finalem !
Dve najbolje ekipe donele su uzbudljivih 6 utakmica koje ce se dugo pamtiti pre svega zbog kvaliteta utakmica a onda i zbog nazalost onoga sto niko normalan ne moze da svari,povreda najboljih i ovih malo manje bitnih igraca obe ekipe ...
Posle Grinovog loseg dodavanja na desetak sekundi pomislio sam da ce GSW opet !!, da ukrade utakmicu,ali nista od toga,Kari nije pogodio...
Zapisano je da TR uzmu,najpametnije su postupali tokom sezone sa najvecom zvezdom,Kavaj je usao odmoran i naoštren u play off,i on je na momemte delovao izraubovano ali ipak je to masina spremna na sve napore.
Kakvo slavlje u Kanadi,neverovatno koliko ta zemlja a pre svega sam Toronto podrzavaju Reptorse,posle svih mucnih godina koje su iza franšize ...Čeka nas burno leto,videcemo koji je stepen Klejove povrede,i to dosta moze da utice na samo trziste ...

Ala lupaš

pre 4 godine

Svaka cast ekipi i naravno predvodniku Lenardu, koji je , ako se dobro secam posto nisam pasionirani pratilac, otisao iz Klivlenda i javno rekao da misli da moze da uradi nesto, a da je sa Lebronom konstantno u senci, bez ljutnje. Posteno, otisao i rekao sta zeli , pa ti sinko pokusaj ..

I eto. Bas mi je drago, jos pride sto sam gledao neku emisiju o njemu, i lik je sasvim gotivan.
(Jovica, 14. jun 2019 09:30)


Stvarno se vidi da nisi pasionirani pratilac

Zuti

pre 4 godine

Stef igra stvarno lepu kosarku ali bas se vidi da on nije tip igraca koji odlucuje utakmice, kao MJ, Kobe, Lenard.

Tko je gledao jucer utakmicu live, prije zadnjeg napada GSWa za pobedu su izbacili stats da Stef ima 0/7 u Playofu u sutevima kada je ostalo 20 sec do kraja...i covek fino doso do 0/8.

Rekao bih da Durent sutira zadnji napad taj je stas puno bolji...ali cesto kad igra Durent zadnji napad nije potreban jer nabiju 20 razlike vec, tako da svi oni koji misle da GSWu ne treba Durent, u krivu su jakoooo.
NE IGRAJU LEPŠE sa Durentom ali su bolji.

maki1982

pre 4 godine

iskreno volim vise golden stejt, ali mi je i toronto simpaticna ekipa. pravo je osvezenje sto su oni uzeli prsten, a i zasluzeno je. igrali su zadnjih par sezona odlicno, ali je dovodjenje lenarda bio pun pogodak i prevaga da se od dobre ekipe napravi sampionska ekipa. od njih nisam ocekivao da ce do trona. kad bih se kladio pre pocetka plejofa, bio bi to milvoki, filadelfija, eventualno boston. tesno su prosli filu i upravo je lenard presudio. milvoki su isprasili iznenadjujuce lako. sa golden stejtom je bilo neizvesnosti. proslu su tesno izgubili, sad im se vratilo i tesno pobedili. mozda je golden stejt bio oslabljen povredama, ali takav je sport. istorija pamti sampione.

Stevan

pre 4 godine

Iskreno malo ste dosadni vise sa tim omalovazavanjem pobede Toronta, pod izgovorom sta bi bilo da su igrali Durent i Tompson. Pa kosarka je najlepsi timski sport i ako ekipa zavisi iskljucivo od jednog, dva igraca to ne moze nikako biti sampionska ekipa. Po toj logici onda ni Slovenija nije prvak evrope jer nama nije igrao Jokic (ee malo sutra bi bili oni sampioni da je on igrao...). Svaka cast Torontu na borbi, skroz zasluzeno su prvaci

Zuti

pre 4 godine

Naravno da je steta ako u bilo kojem sportskom finalu ne igraju najbolji zbog povreda ili ju dožive baš u finalu...ali ovo je sjajni primjer karme i fortune koja se okrenula protiv GSWa ovaj put. Samo ću spomenuti
- Lenard u SA i Zaza start na nogu
- CP3 ozljeda u 6toj utakmici prošle godine
- Cleveland bez Irvinga i Lowea u finalu

Finale odlično, svaka utakmica na par koševa gore dolje.

Međutim, kada su svi zdravi u GSW, vidi se koja je to monstruozna ekipa, možda najbolja koja je ikad izašla na parket, sigurno top 3.

Zoran

pre 4 godine

Kriticari Toronta su isto tako govorili pred susret sa Miuvakijem, kao nemaju oni sanse. Zar vama nije jasno da je Toronto pobedio GSW dva puta u prvenstvu kad je igrao i Durent. Ove godine su ih pobedili 6 puta!!! GSW su bolji samo na papiru.

roten

pre 4 godine

Toronto zasluženo,Lenard je najbolji igrač na svetu.Čovek ima šut za tri,sa distance,ulaz sjajan,vrhunski defanzivac...Drago mi je i zbog onog "luzera" Laurija.GSW je rizikovao sve i izgubio.Teške povrede Duranta i Kleja i neizvesna budućnost.Sad treba da "ispadnu face" i svojoj povredjenoj legendi Kleju Tompsona daju max-ugovor,zaslužio je.Inače,moj najjači utisak je Kazins.Neverovatno koliko je loš u odbrani,nijedan "pik" ne može da odbrani,svaki put kada je na parketu Reptorsi su ga konstantno napadali.Divac je napravio potez decenije kada ga je trejdovao.

Marko

pre 4 godine

Prvo, svaka cast Torontu, zasluzeno. Drugo, da potreban je Durant GSW da bi osvojili, ali samo pod ovim okolnostima koje su se desili. On im je bio glavni igrac, koliko god da su splash brothers dobri, jednostavno cele sezone ( i prethodne) su igrali tako da im je Durent glavna karika. Izgubiti njega u polufinalu zapada je bio veliki problem. Da napr. nije igrao ceo cele sezone, msm da bi se GSW adaptirali i iskreno mislim da bi imali vece sanse da osvoje, nego ovako. Ovako su imali premalo vremena da se prilagode potpuno drugacijem nacinu igre. U svakom slucaju bila je odlicna serija.

petarczw

pre 4 godine

Nezasluženo, Golden stejt je mnogo bolja ekipa! 
 (dnevna doza prosecnog Srbende, 14. jun 2019 08:39)zasto su onda izgubili ako su mnogo bolja ekipa,ne mlati praznu slamu
(Danilo, 14. jun 2019 09:28)

Zato sto su ima se povredila 2 od 3 najbolja igrača... Ne pravi se pametan

petarczw

pre 4 godine

Da nije bilo povrede tompsona ne bi toronto osvojio ali sta da se radi... Zavrsena je velika dinastija gsw na najokrutniji način a verovatno i na jedimi moguci jer da se ne lazemo da su tompson i durent bili zdravi toronto ne bi bio ni blizu prstena...

srpko

pre 4 godine

LeBron- 16 sezona, 3 titule (2 Miami, 1 Cleveland) , 3x NBA Finals MVP

Kawhi- 8 sezona, 2 titule (1 San Antonio, 1 Toronto) , 2x NBA Finals MVP

Kawhi ima jos dosta sezona da igra...

budjav lebac

pre 4 godine

Stvarno ste dosadni sa tim "franšizama". Najjači su mi ovi što su doživeli mini prosvetljenje kada su ukapirali šta je franšizing i kako funkcioniše, pa sada osećaju potrebu da nas sve edukuju i da upotrebe taj izraz jedno 10 puta po komentaru. Kod nas su odomaćeni engleski izrazi "klub" i "tim" (dakle odomaćeni, ne domaći) i svi ih upotrebljavamo bez obzira što su naši klubovi formalno pravno udruženja gradjana; sportska udruženja, da budemo precizni. Zamislite da čitate o pobedi jednog udružnja gradjana nad drugim. "Najbolji igrač udruženja gradjana bio je Petar Petrović, dok je odbrana protivničkog udruženja gradjana potpuno podbacila. Pritom, sudija je oštetio gostujuće udruženje jer je dosudio nepostojeći penal." Morali bismo tako da pišemo, da ispoštujemo naše čitaoce koji su skapirali postojanje franšizinga i koji su fascinirani pravnim statusom NBA lige.

Bosanac

pre 4 godine

Samo da naglasim zbog ovih sto osporavaju titulu Raptorsa da je ovaj tim ove godine dobio GSW svih 4 puta u njihovoj Oracle Areni. Dakle 4 puta, a od toga su igrali jednu kompletni, u drugoj je nedostajao Durent, u trecoj Durent, u cetvrtoj Durent i Thompson 1/4. Dakle ne mozes reci da su GSW igrali bez nabolja 2 igraca ako je jedan od njih nedostajao samo 1/4 utakmice od 4 odigrana meca.

Danilo

pre 4 godine

Nezasluženo, Golden stejt je mnogo bolja ekipa!
 (dnevna doza prosecnog Srbende, 14. jun 2019 08:39)zasto su onda izgubili ako su mnogo bolja ekipa,ne mlati praznu slamu

Halabinga

pre 4 godine

Lebron je uspeo jednom, sa još 2 superstara, da ih pobedi, a Kavaji sam, iz prve!
(sket, 14. jun 2019 08:29)

Zasto hejt na Lebrona? Budimo realni i priznajmo da je GSW igrao citav verovatno bi dobio finale+ reci da je Kavaji igrao sam je totalna glupost pa u dve pobede nije bio najbolji igrac u svom timu. Bravo Toronto.

Kawhi Leonard

pre 4 godine

@Jon Batica
Čitam, čitam, narafski. Po malko sam umorno od utakmica, fala tebe na sve. Sorry moj srbski, sve vas poljubi vaš Kawhi, šifeli!

ISPRSKANA TEGLA

pre 4 godine

I posle neko kaže da je jedino realno finale SP USA-Srbija? Koliko smo zaluđeni. A jedna Kanada ima prvaka NBA lige, to nema veze, je l?

Borky

pre 4 godine

Svi vi koji nipodastavate uspjeh Toronta tako sto spominjete povrede igraca GS vec ste zaboravili da su prije 4god. GSW osvojili titulu protiv Klivlenda kad su bili povredjeni Irving i Love pa je James igrao sam. Jednostavno kad tad sve se vrati. Takodje svi zaboravljaju da Lenard i Lowry igraju povredjeni jos od Filadelfije i da ljudi vec imaju zakazane operacije al su igrali pod blokadama 14 utakmica i to kakvog inteziteta.

Drug Ostoja

pre 4 godine

Neverovatno je koliko ste se nalozili na izraz "franziza". Kao deca neka.. Budite malo originalni,a ne samo copy - paste. Cestitke "kanadjanima".

Gde ja živim

pre 4 godine

Sve čestitke Reptorsima, apsolutno zasluženo za sve igre ove godine. Brat Kawhi, kakav igrač. Šteta je što su se povrede Ratnika isprečile još većem spektaklu.

Real S' Nišave

pre 4 godine

I bolje sto zavrsise ovo mucenje Warriorsa inace ostali im jos Green i Curry i da su otisli u game 7 poraspadali bi se i oni..svi se ispovredjivase u samo par utakmica, strasno. Kakva karma ih sustigla od strane Kawajche zbog onoga sto ga povredise u Spursima. Ali sa druge strane..kakva ekipa Raptorsa..auuu TVRDI ! BAS TVRDI ! Konstanti su bili od pocetka i ne secam se kada je neka istocna ekipa ovako kontrolisala zapadnjake kao Raptorsi Warriorse. Cak i onaj Cleveland nesto izmutise pa pobedise jednu seriju ali ne ovako dominantno i sigurno. Jedva cekaml sledecu sezonu ! :)

veverac

pre 4 godine

ko bi rekao da ce toronto uzeti.. Kavaje ako citas ovo, svaka ti cast tebi i momcima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jon Batica, 14. jun 2019 08:39)

Ma čita, ne sumnjaj u to.
Prvo kad se probudi prelista B92 komentare da vidi šta da popravi u igri...

Sta ucini to Dominiče Time??!!??

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP! 

(menađer, 14. januar 2019 18:42) 

Preporučujem (+6) 
Ne preporučujem (-935)
(menađer, 14. jun 2019 08:34)

to samo govori koliko se srbi razumeju u kosarku

konj

pre 4 godine

@sket

Kavai sam pobedio?!
Čovek se nije video peti i šesti meč.
Imao je Toronto ogromnu sreću da Durent nije igrao finalnu seriju a evo i noćas se Klej Tompson povredio u momentu kada je GS bio u naletu a Klej bio najbolji pojedinac na terenu.
Malo manje loženja molim.
Reptorsi su opasna ekipa, popunjena sjajno na svim pozicijama.

Milan

pre 4 godine

Žao mi je GSW, ne zbog titule nego zbog načina na koji je izgubljena. Neko vreme nisam pratio NBA, počeo sam ponovo samo zbog njih. Znam da srbi mrze sve uspešne pa i ratnike, ali ova ekipa je svakako ušla u istoriju kao jedna od najboljih, jedna od onih koje su promenile ovu igru, i meni jedna od najlepših za gledanje. Nadam se da povrede neće teže uticati na kvalitet igara Tompsona i Durenta u budućnosti.
Torontu čestitam titulu, oni su još jedna ekipa koja pozitivno menja NBA.

antiDebil

pre 4 godine

Drago mi je sto je Toronto osvojio, volim Raptorse od kada su zajedno igrali Karter i Mekgrejdi, ali su Voriorsi bili desetkovani povredama. Da su celu seriju bili zdravi Durent i Tompson, druga bi prica bila.
(Steve G, 14. jun 2019 10:28)

Da se Durent prvi put nije povredio mozda bi hjuston prosao dalje i Durent i Tompson ne bi zavrsili unakazeni...Da je Grin bio suspendovan protiv OKC pre 3 godine, mozda bi taj OKC otisao u finale i Durent ne bi presao u GS i oni ne bi osvojili prosle 2 titule...Da je MJ igrao u sezoni 1993-1994 mozda bi pokidao ahilovu tetivu i onda ne bi osvojio sledece 3 titule...
Sta bi bilo, kad bi bilo !

Sramota

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP! 

(menađer, 14. januar 2019 18:42) 

Preporučujem (+6) 
Ne preporučujem (-935)
(menađer, 14. jun 2019 08:34)

Hhahaha covek iskucao jutros ceo komentar i napisao datum da ga je u januaru ostavio zarad pluseva hahahaha

Dag Kristi

pre 4 godine

Iskreno malo ste dosadni vise sa tim omalovazavanjem pobede Toronta, pod izgovorom sta bi bilo da su igrali Durent i Tompson. Pa kosarka je najlepsi timski sport i ako ekipa zavisi iskljucivo od jednog, dva igraca to ne moze nikako biti sampionska ekipa. Po toj logici onda ni Slovenija nije prvak evrope jer nama nije igrao Jokic (ee malo sutra bi bili oni sampioni da je on igrao...). Svaka cast Torontu na borbi, skroz zasluzeno su prvaci
(Stevan, 14. jun 2019 10:37)

Nama nisu igrali Teodosić, Bjelica, Jokić, Milutinov...

MPP

pre 4 godine

KAO ŠTO je seriju sa San Antoniom obeležila povreda Lenada pre par godina ,tako je ova obeležena sa povredom TOSONA KLEJA. Ostane gorak ukus u ustima uvek u takvim situacijama ! Jer Ratnici bez Kleja nisu TAJ tim , pogotovo što je igrao u fantastičnom ritmu do tog trenutka ! Velika je doza sigurnosti da se ovako ne bi završilo i ušli bi u 7 rundu ..... Išao je na zakucavanje ....da je otišao na 2 obruč.....ali hteo je da prelomi utakmicu sa efektnim zakucavanjem ! Faul u vazduhu , dizbalans u padu....nisam navijač RATNIKA ali mi je bilo krivo jer je utakmica bila izuzetno napeta i kvalitetna ....Toronto zasluženo osvaja trofej ALI.....TAJ GORAK UKUS OSTAJE .....VanVleet & Lowry bekovski par koji je doneo prsten ....tu je i Lenard ali ipak ova dvojica su bili JEZIČAK na vagi uspeha ....

Mr. Bojangles

pre 4 godine

Mislim da su bogovi košarke obilato pogledali Toronto ove godine... a Toronto je to znao i umeo da iskoristi.

Plus, sve su to i zaslužili.

rza

pre 4 godine

Famozna treca cetvrtina- da jeste bas tako al nije bilo Kleja do kraja
Kul sto je osvojio Toronto- bravo- ovo je bila ta prilika and no more baby

palop

pre 4 godine

Lebron je uspeo jednom, sa još 2 superstara, da ih pobedi, a Kavaji sam, iz prve!
(sket, 14. jun 2019 08:29)

Gotivim Lenarda i navijao sam za Toronto u ovoj seriji, ali ovo je tako nidje veze izjava.

Lav je daleko od superstara, a da je GS bio zdrav, ovo bi mozda bila i metla. Da se Klej nije povredio ne bi ni veceras pobedili i onda ko zna sta bi bilo u sedmoj, cak i ovako je bilo jedva, Kari imao sut za pobedu.

Cestitke sampionima svakako, na kraju se samo to pamti, ali im se bukvalno sve moguce poklopilo...

Marko

pre 4 godine

Ukoliko Leonard cita ovo : Well done!
Ukoliko Kari cita ovo : Good luck next time!
Cousins znam da cita B92 redovno, za njega : ? (trazim ga pogledom)

brm

pre 4 godine

Ne razumem komentare "konačno da neko drugi osvoji", kao da su šampioni poslednjih 10 godina. Uzeli su tri titule za poslednjih 5 godina. Jesu najbolji igrački i igrali su najlepršavije, ali još se prošle godine pokazalo da nisu nepobedivi. Kako su se izvukli tada protiv Hjustona nakon povrede Krisa Pola, tako im se ove vratilo. A i tokom te svoje "dinastije" su postigli i neke negativne rekorede. Jedina su ekipa koja je u finalu ispustila 3-1 i to u sezoni u kojoj su imali najbolji skor u ligaškom delu u istoriji NBA lige.

Marko

pre 4 godine

Znam da sam u manjini ali sam gsw navijac.
Voli njihovu hemiju i ratnicki mentalitet, posebno kod Grina (bas pravi ratnik) i Kleja koji je uvek tu kada zatreba.
Cestitke Torontu, zasluzena pobeda i zasluzena titula.
GSW klupa velika nula! Ljudi su toliko losiji od prvih 5 da ukoliko se dogode povrede kao sada nema ko da odmeni.
Cousins nikakvo pojacanje, sta vise lik je negativan, trom... Livingston kompletna serija +/- u velikom minusu, ostale ne bih ni da pominjem.
Moraju da zadrze okosnicu tima, da dovedu skocnog, brzog i pametnog centra i par iskusnih sutera za zamenu ako zele da dominiraju

baki

pre 4 godine

“Za poraženi tim je ipak zaigrao povređeni Klej Tompson, iako je najavljivano da se to neće dogoditi.”

To ste vi nesto skroz pobrkali. Klej je igrao i proslu i pretproslu utakmicu i to vrhunski. Nije bilo nikakve dileme da li ce on igrati. Doduse, ova utakmica mu je dosla glave.

mats wilander

pre 4 godine

Najbolji su ovi koji komentarišu Lenarda kako se nije video petu i šestu utakmicu...Pa, za razliku od nabeđenih zvezda koji samo traže loptu i nabijaju statistiku, on je u velikoj meri digao ceo tim da igra kao tim i dozirao svoju snagu da povuče kad nikome ne ide. Treba gledati igru i kada neko nema loptu. Uz to, čovej je skoro sve vreme vukao povredu kolena od prve utakmice sa Milvokijem. Toronto iz prvog kola plej ofa i ovaj sada kao da su dva različita tima.

Marko Marković

pre 4 godine

Изузетно ми је драго што је канадска екипа освојила НБА, као и чињеница да американци морају слушати канадску химну за нове шампионе 😂
(Пеђа, 14. jun 2019 08:36)


Druze živeo sam u Miami i najbolji drug mi je Amerikanac i veruj mi nemaju oni te komplekse kao mi..danas rano ujutru videli ste ko je gledo a to je stanje kulture tamo navijači Gsw čestitaju navijačima Toronto Raptorsa al to nekako svakome prodje nezapaženo...

hardaway

pre 4 godine

Bravo Toronto.
Lepo pisem od pocetka playoffa, ako finale bude Toronto-Golden State, Toronto osvaja. Navijam za Golden State, ali zadnjih godina su se previse oslanjali na Duranta, mnogo oslabili klupu, nepotrebno doveli Kazinsa.
Jesu izgubili finale, izgubili Duranta i Thompsona na duze staze, ali su pokazali srce sampiona, neverovatnu borbenost. Zaista su veliki tim i svaka im cast.
Njih mogu da mrze samo ljudi koji ne vole sport.

Leonard je pokazao klasu, igrac koji je, po meni, istinski superstar u danasnjoj NBA, a oni ga stavili u drugi tim. Ne znam u kom su to univerzumu George,Jokic,Janis,Curry,Harden bolji od jednog Kawai Leonarda?
Jeste to ligaski deo, ali Kawai mora biti u prvom timu, odigrao i 2utakmice godisnje.
Mislim da Leonard napusta Toronto, jer moze biti jedan od retkih igraca u NBA, koji ima sansu osvojiti prsten sa nekoliko razlicitih klubova, gde nije epizodista poput R.Horryja, vec glavni igrac.
Naravno, nista od toga ne bi bilo da ostali igraci Toronta nisu igrali fantasticno, ali njihov motiv je bio veci, jer u timu imaju najboljeg igraca danasnjice- Kawai Leonarda.

артиљерац

pre 4 godine

@ objektivan твоје питање је одлично.Мени иначе смета тај израз "франшиза".
Иначе,франшиза је коришћење нечијег бренда под условима кое прописује носилац
бренда.Па тако у Бгд постоји хотел "Хилтон" који је власништво неких Срба,али
су они платили ФРАНШИЗУ ланцу "Хилтон" и зову се "Хилтон",морали су да испуне
милијарду услова које давалац франшизе прописује.NBA је била професионална
лига,и дошао је Давид Штерн који је прво био комесар НБА лиге,па је после
претворио у КОМПАНИЈУ и направио од лиге франшизинг.Обогатио се ненормално.
Ко год хоће да игра у НБА ,мора да се учипи у кровну организацију и испуни
све могуће услове које она прописује.Иначе,то су и даље КЛУБОВИ.Па и Формула 1
је постала франшизинг.Берни Иклстон је искористио свађу између FISA и FOCA,
направио франшизу Формула 1,и код њега се сливају паре.Сасвим случајно и Штерн
и Иклстон су Јевреји.Нисам антисемита,само констатујем чињеницу.

basketball reference

pre 4 godine

@petarczw

A kada su Klivlendu bila povređena 2 od 3 najbolja igrača u Finalu protiv GS, ti si se prvi smejao Lebronu iako je čovek odigrao fantastično, recimo mnogo bolje nego Lenard ovu seriju.
Inače, slažem se da bi Voriorsi pobedili Reptorse da nisu imali problema sa povredama, čak je i juče Kari imao šut za pobedu.

Svetski Mega Car

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP! 

(menađer, 14. januar 2019 18:42) 

Preporučujem (+6) 
Ne preporučujem (-935)
(menađer, 14. jun 2019 08:34)

Ti si menadjeru pravi Nostradamus!

Darth Vader

pre 4 godine

Svaka cast za Toronto! Realno ovo je na pocetku sezone i plej ofa malo ko ocekivao. Iz ovih 6 utakmica se vidi koliko Durent fali GS. Covek moze da igra od 1 do 5 sve pozicije, tako da te price strucnjaka kako on ne treba GS...da kako ne.

Nikola

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP!  

(menađer, 14. januar 2019 18:42)  

Preporučujem (+6)  
Ne preporučujem (-935) 
(menađer, 14. jun 2019 08:34) 

to samo govori koliko se srbi razumeju u kosarku
(Sta ucini to Dominiče Time??!!??, 14. jun 2019 09:15)

Druze dobar pokusaj, ali ako si vec nekog hteo da nasankas, trebao si datum i vreme napisati "italic" tj kosim slovima :)

majstor

pre 4 godine

Ne vredi...bez KD i Kleja jednostavno nisu mogli vise. Cestitke Torontu. Voleo bih da ostanu na okupu i jedni i drugi pa da se odmere opet sledece godine.

Pseudoharms

pre 4 godine

Iskreno, pre pocetka finala, nadao sam se, ali onako, navijacki. Prva utakmica je pokazala kakav je Toronto tim. Neizmerno mi je drago zbog mog omiljenog igraca u ligi i MVPa finala, te zbog toga sto Boggie nema prsten. Ostace zauvek pitanje, sta bi bilo kad bi bilo, da se KD nije povredio, ali isto tako se i dalje prica sta bi bilo da se Kyrie, Leonard, CP3 nisu povredili u nekim prethodnim godinama. Sve u svemu, zasluzeno. P.S. Kakva utakmica sinoc!!!
P.P.S. Fred VanVliet apsolutni heroj finala.

Sta ucini to Dominiče Time??!!??

pre 4 godine

Nijednu utakmicu niste ispratili uzivo, a finale je NBA lige! Bitno da se Jokic pratio i u nebitnim utakmicama, skoro svako vece. NBA je mnogo vise od nasih igraca...
(Firecracker, 14. jun 2019 08:31)

idolopoklonstvo u srba...

petarczw

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP!   

(menađer, 14. januar 2019 18:42)   

Preporučujem (+6)   
Ne preporučujem (-935)  
(menađer, 14. jun 2019 08:34)  

to samo govori koliko se srbi razumeju u kosarku 
(Sta ucini to Dominiče Time??!!??, 14. jun 2019 09:15) 

Druze dobar pokusaj, ali ako si vec nekog hteo da nasankas, trebao si datum i vreme napisati "italic" tj kosim slovima :)
(Nikola, 14. jun 2019 09:45)

Koji luzer

bskfan

pre 4 godine

Svakoj dominaciji jednom dodje kraj. Kada jedan tim ima nekoliko vanserijskih igraca kao sto su Kari, Klej, Grin i Durant, onda je neminovna posledica toga da klupa bude tanka. Stiv Ker je bio svestan problema da su tanki na mestima centra i krilnog centra i zato su doveli Boguta, ali se ispostavilo da to nije dovoljno. Nakon ispadanja Duranta i Lunija Toronto dobija prevagu ispod kosa i to je presudilo. Dok je Klej bio u igri GSW je jos imao neke sanse, ali nakon ispadanja Kleja bilo je jasno da je dinastiji dosao kraj. Sa malim Kukom voriorsi su u plejofu bili -15.8, Kazinsom -10.4, Livingstonom -6.4, Jerebkom -5.9, a u minusu su bili i McKini, Bogut i Bel. GSW su praticno imali samo sest net pozitivnih igraca, a kada su ispali Durant i Klej ostali su sa samo 4 pozitivna igraca, a to je nedovoljno.

Sa kosarkaske strane gledano, to sto je GSW-u dosao kraj je manje vazno, steta je samo sto ce zbog povreda iducu sezonu propustiti dva velemajstora kosarke.

palop

pre 4 godine

to samo govori koliko se srbi razumeju u kosarku
(Sta ucini to Dominiče Time??!!??, 14. jun 2019 09:15)

Ne, nego Srbi ne mogu da vide buducnost i nisu znali da ce se KD i Klej povrediti. Jel realno da neko misli da bi Toronto osvojio da je GS u full sastavu?

tocka

pre 4 godine

Da je boks u pitanju bilo bi to kao da su pobedili Tajsona, čudo.
Jeste mozda se moze reci da su imali sreće što Durent nije igrao, ali su pobedili ekipu džinova, ne samo all-star igrača već i fantastične uprave i trenera.
Svaka čast Lenardu i ekipi.

Zec

pre 4 godine

Koliko mi je samo drago zbog Lenarda. Tolika borbenost, i tolika skromnost. U moru nabedjenih zvezda, zbog svega sto je preziveo u zivotu, kako na privatnom planu tako i profesionalnom, on je za mene istinski pobednik. 😊

jsx

pre 4 godine

Inace, reci ce mnogi da je pobedila timska kosarka. I jeste, donekle, presudilo sto je Toronto imao duzu klupu ipak su i sa tom duzom klupom (zanam da je jos igraca tu promenjeno, ali opet) bili pocisceni od Klivlenda, koji je takodje od jednog od boljih timova postao najlosiji u ligi. Sparsi su od finala Zapada (kad Lenard nije bio povredjen) postali jedva plej-of tim. GSW je dobio utakmicu kad je KD odigrao svega 10 minuta (nije dokaz da bi dobili seriju sa njim, ali poprilicno pokazuje koliko su jaci).
Naravno da je ostatak tima vazan, ni Kavaj ni Durent ni Lebron ni Kari ne bi doveli Crnokosu do titule (pa ni do pretposlednjeg mesta ako ostali ne bi tankovali), ali itekako prave ogromnu (ne znacajnu, ne veliku, nego bas ogromnu) razliku u kvalitetu tima.

nestručni, povremeni posmatrač

pre 4 godine

Izvinjavam se "stručnjacima" ali ovoga puta je pobedila bolja ekipa. Znam, sve bi bilo drukčije da je igrao Durant/Durent, ali on nije igrao. Posle boja svi generali su pametni. Manite se jalovog teoretisanja i prihvatite novog šampipna. Ozdraviće Durant/Durent.

Mk2k

pre 4 godine

Jako lepo finale,iskreno,nema šta.Toronto zasluženo osvaja titulu i dobijaju novog heroja u gradu.GSW svaka čast i njima,elkipa za primer,i pravi šampioni,borili su se kao pravi ratnici,igravši još bez najboljeg igrača celu finalnu seriju.Ta Durentova povreda desila se u najgore vreme,kad im je bio najpotrebniji,da se desilo ranije,recimo krajem regularnog dela sezone,uspeli bi da se uigraju bez njega i da se naviknu da završe sezonu bez njega,ovako su bili oslonjeni na njega i njegovom povredom sve pasa u vodu.Velika je šteta i za kleja.Nije igrao celu zadnju četvrtinu,a u prethodne 3 je zabeležio 30 poena,što govori da je ostao,verovatno bi ishod išao u 7. utakmicu.Opet svaka čast jesdnom i drugom timu,zaslužuju dobar odmor do sledećeg oktobra,do tad brz oporaval Warriorsima!!

Sole

pre 4 godine

Steta za GSW, bili su lepa prica sve do jucer. Nadam se da ce se sto pre oporaviti Klej T. i K. Durent i ostati u ekipi kako bi pokazali ko je najbolji NBA tim!
(Go dubs!!!, 14. jun 2019 13:50)

Pokazali su da je Toronto najbolji tim NBA

Vlada Calgary

pre 4 godine

Stefane, pozdravio te skup pojedinaca iz Toronta.
Od danas ih zovu sampionima NBA.

Sport je surov, ali na kraju uvek pobedi bolji.

pozdrav kanadi

pre 4 godine

Ima ovde dosta kosmičke pravde jer je Golden Stejtu presudio Lenard koga je Pačuluja onako podmuklo povredio !
(Zlopamtilo, 14. jun 2019 08:27


Preporučujem (+666)
Ne preporučujem (-23)

Al se potrefilo, nik zlopamtilo i tri šestice LOL.

ENDORFIN

pre 4 godine

Iako navijam za GS,sve čestitke Torontu na sjajnoj sezoni i na NBA tituli, Kavaj zasluženo MVP,takođe sve pohvale za Vanvlita i Siakama, odigrali su odličan plej of, ali sve se ovo u finalu ne bi događalo Ratnicima da je KD bio zdrav ali dobro, ovo je super za ligu, biće interesantnija sledeća sezona definitivno,ko zna zašto je moralo ovako da bude,samo na kraju bih da pozdravim sve ljubitelje košarke, a posebno NBA,i da kažem da će ova generacija Ratnika uvek biti posebna jer su braća i jednostavno TIM,a Klej Tompson pokazao srce pravog ratnika, kad je nakon kidanja ligamenata, rekao Keru da se vraća u igru samo da mu treba dva minuta,to vam je strast i posvećenost sportu, svaka mu čast! Sportski pozdrav!

Vince Carter

pre 4 godine

Dok je igrao Kley bilo je 3 razlike i one dve sto su dobili bilo je za poen i trojkom igudale,odakle vam ta nabedjenost da bi sigurno uzeli i ovu utakmicu sa Kleyom? 2016te kao Kari i Igudala nisu igrali povredjeni,Green nije suspendovan i Bogut nije otpao u game 5? Pa sedma utakmica je bila na jednu loptu,dovoljno taj Bogut da je bio tu sa par poena,odbrana reketa,blokova za sutere. 2015te Irving je igrao prvi mec koji su Wariorsi dobili a njihovim igracima je to bilo prvo finale. Lenard je igrao sa povredom skoro ceo playoff i sta sad?? Secam se da ste bili ubedjeni da bi Wariorsi dobili Spurse i da ste ih ismevali iako se Lenard povredio i da on ne bi bio faktor i da je igrao iako je bilo 20+ razlike. Raptorsi sampioni,Lenard MVP!

benisio

pre 4 godine

Dva utiska s kraja meča, pomenuta letimično u dosadašnjim komentarima.
Poslednjih pola minuta je toliko bilo iscepkano tajm-autima, pregledima (ne)spornih situacija da ni "d" od dramatike na kraju nije ostalo. I sve je bilo jasno bar 5 minuta (potrošena u pauzi za gledanje snimka) pre nego što je Kavaj postavio konačan rezultat iz slobodnih. Zato je i izostala euforija kod pobednika, izduvali se za to vreme.
I drugo, zašto u NBA jure trojku u poslednjim sekundama iako protivnik vodi sa pola koša??? Kao što neko reče, imao je vremena Kari za ulaz ili neki pas u reket prema Kazinsu ili Grinu... Ali ne, valjda je efektnije i nekako u NBA stilu završiti meč trojkom bez obzira na to što vam i dva poena završavaju posao.

Lesa

pre 4 godine

Au, posle dugo dugo godina sam uzivao gledajuci NBA kosarku i posebno finale, od prve do seste utakmice. Prava gladijatorska borba, takticka nadmudrivanja, ludi sutevi, igre u serijama oba tima, ma fenomenalno. Bilo je pojedinacnih timova u finalima koji su bili odlicni, Dalas pa Sparsi, onda Voriorsi ali ovde su oba tima odigrala onako kako i treba da se igraju finala. Nadam se da sad mnogi koji to nisu, uvidjaju koliko smo bili uskraceni slabasnim Istokom svih ovih godina, i odlascima Klivlenda na megdan mocnim Voriorsima.
Ovo znaci da kosarka i dalje zivi, da umeju i mogu da je igraju kako se nekada igrala, i kako treba da se igra. Sudjenje u ovom poslednjem mecu je bilo kao i sama igra, isto odlicno, jedino sto je Grin zasluzio barem dve tehnicke radi pokusaja iznudjivanja faula, a zatim bezobraznih reakcija sto sudije nisu nasele i to dopustile. Samo bih voleo da vidim kako bi se sve zavrsilo da je Klej ostao na terenu do kraja finalne serije. Verujem da bi Toronto i u tom slucaju postao sampion, ali u sedmom mecu, ne danas. Naklon za prelepu igru, i dobrodosla nazad.

stefan

pre 4 godine

Ne razumem komentare "konačno da neko drugi osvoji", kao da su šampioni poslednjih 10 godina. Uzeli su tri titule za poslednjih 5 godina. Jesu najbolji igrački i igrali su najlepršavije, ali još se prošle godine pokazalo da nisu nepobedivi. Kako su se izvukli tada protiv Hjustona nakon povrede Krisa Pola, tako im se ove vratilo. A i tokom te svoje "dinastije" su postigli i neke negativne rekorede. Jedina su ekipa koja je u finalu ispustila 3-1 i to u sezoni u kojoj su imali najbolji skor u ligaškom delu u istoriji NBA lige.
(brm, 14. jun 2019 08:58)

Igi je bio poveedjen celu seriju sa hjustonom.. Jednostavno ne razumem zasto ljudi mrze u srbiji sve sto je uspesno i vredno paznje na ovom svetu... Pa i voriorse... Koliko neobjekstivnosti.. Kad su izgubili posle 3 1 kari povredjen jedva igrao.. Bogut povredjen nije igrao drejmond suspendovan... drzite se klej i kd i luni

jsx

pre 4 godine

Svaka cast Torontu. Jesam ocekivao da osvoje Istok zahvaljujuci Kavajiju, ali titulu nisam. Verujem da bi GSW ponovo osvojio sa Durentom, mozda cak i samo sa Klejom, mada vise ni u to ne verujem, ali tako je to kad imate tri all stara- ne moze ostatak tima da bude toliko jak. Nadam se da je sad Grinu jasno ko je bitniji on ili KD. Bice tesko Ratnicima sto Igi ne postaje mladji. Pitanje je koliko ce jos trajati.
Toronto je pokazao da se nekad itekako isplati ici all in. Uzeti igraca kome je to poslednja godina bi mozda bilo rizicno za neku slabiju fransizu, ali oni su vec imali dosta prvih mesta na Istoku. I da su izgubili sada, vredelo je sto su probali. Ovako mozda Lenard ostane kod njih. Popovic jeste najbolji trener ikada, i jeste bio u mnogome zasluzan za titulu 2014, ali gotovo da se ne pominje kako im je tu titulu ipak prevashodno doneo Lenard.

2CRAZY

pre 4 godine

E šteta, jeste da sam navijao za Toronto da uzme titulu, ali ne po cenu da se protivniku povrede najbolji igraci u vidu Durenta i sad Klej Tompsona, steta zaista.
Hteo sam pun odmer snaga, ali sta da se radi, cestitke Torontu!

King

pre 4 godine

I posle neko kaže da je jedino realno finale SP USA-Srbija? Koliko smo zaluđeni. A jedna Kanada ima prvaka NBA lige, to nema veze, je l?
(ISPRSKANA TEGLA, 14. jun 2019 08:27)

Ne komenariši o čemu pojma nemaš ovi igraju za Toronto koji jeste u Kanadi ali sami igrači sa Kanadom nemaju ništa svi stranci sem jednog.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojša, 14. jun 2019 09:53)

Dobro je čovek rekao, ovo Americi sigurno bode oči. Kanada im osvojila NBA.
Igrači.....pa odakle su MAne i SAlah...Englezi? A Engleski klub osvoio LP.

PimPong

pre 4 godine

Ovo je bilo veoma uzbudljivo finale sa mnogim preokretima. Ali nekako mi je bila muka kad se sve to zavrsilo, ne zbog rezultata, vec vise zbog ovih velikih povreda koje mogu da upropaste karijere dva fenomenalna igraca. Usput, ne pamtim kad sam gledao neko finale ili veliku utakmicu u kojem je ekipa koja je izgubila bila manje potresena zbog konacnog rezultata.

kejt winslet

pre 4 godine

Demarcus Kazins još uvek pogledom traži taj besplatni prsten.
A u woriorsima se bas pokazao, pogotovo u plej ofu, timovi će se trkati da mu ponude max ugovor koji on želi. Loooool

stefan

pre 4 godine

Bez KD Golden State ne moze nista , kari i tompson igraju dobre utakmice sve dok ne postane bitno, onda samo nestanu. Toronto zasluzeno pobedio, bolje igrali i timski su ih nadjacali.
(...., 14. jun 2019 11:13)

Komentar deteta koje nije niti jednu utakmicu voriorsa pogledalo

Demar Derosan

pre 4 godine

Svaka cast Reptorsima, ali kompletan GSW je daleko jaci tim. Ne moze se protiv povreda u tolikom obimu i bez najjacih igraca. Nesto slicno se desava u finalu turskog prvenstva gde Fener, bez povredjenih Datomea, Veselog i Lovernja, polako posustaje protiv kompletnog Efesa. Interesantno je videti kako ce GSW izgledati sledece godine?

pera zdera

pre 4 godine

Raptors - timska kosarka u kojoj svi igraju, svi pogadjaju, svi skacu

GSW - naucite da gadjate slobodna bacanja, izbacite Grina iz ekipe

Jovica

pre 4 godine

Svaka cast ekipi i naravno predvodniku Lenardu, koji je , ako se dobro secam posto nisam pasionirani pratilac, otisao iz Klivlenda i javno rekao da misli da moze da uradi nesto, a da je sa Lebronom konstantno u senci, bez ljutnje. Posteno, otisao i rekao sta zeli , pa ti sinko pokusaj ..

I eto. Bas mi je drago, jos pride sto sam gledao neku emisiju o njemu, i lik je sasvim gotivan.

znanje-imanje

pre 4 godine

@Kecman
"Niko nije očekivao ovo na početku sezone, ako je neko i očekivao da GSW izgubi, ili davao makar promil šanse, sigurno nije mislio da će to biti tim sa istoka, nego pre Hjuston ili neki drugi tim sa zapada"
Stvarno? Izraz "izraubovani" za GSW sam upotrebio pa jedno 20 ako ne i 50 puta. I da imaju, jer su malčice najbolji, možda čak 20% šansi za titulu. Em nisu mnogo najbolji, em su - izraubovani. I bio ismevan od svih onih "GSW dobija 100%" svaki put. A ne mogu sad da nađem i one komentare gde sam napisao da ono što je inače prednost pobednika Istoka - da se na Zapadu međusobno izmrcvare - je sada zbog većeg lokalnog igranja takva da ko god da pobedi na Istoku ima biološki veće šanse od pobednika Zapada. Velika je to prednost za PO što je na Istoku lakša liga. Em lakša em neko može da odmori glavne igrače pre PO. I upravo je odmor omogućio Lenardu da vuče tim do kraja. Ono što je prošle sezone imao i GSW. Ali baš ove sezone to nisu imali, jer je Denver nabio pobede od početka pa je sezona otišla u maraton za sve.
Sada, nakon što je ovo možda i kraj vrhunskih karijera Duranta i Kleja, grize me savest. Ma koliko da je Grin odvratan i Kazins govedo ipak nije lepo prozivati ih mantrom "izraubovani". Kada se ono očito i skoro neminovno onda najzad i desi u stvari ti je žao. Ne samo što su vrh igrači nego pre svega što baš ta dva nisu tipične NBA dileje. Ali svejedno - sledeće sezone će svi biti još više... izakani... Za 3 moraju u rebild, a do titule ikad više teško.

qwert

pre 4 godine

Leonard je pokazao da je istinski MVP. Popovich je napravio grešku što se posvađao s njim, pa iako je dobio DeRozana, Leonard je ipak klasa više i to je opet dokazao. Ujiri je mastermind, složio je vrhunsku ekipu za instant titulu, a ako mu Kawhi ostane, bit će opasni i iduće godine.
Mislim da bi svi klubovi, koji hoće naslov, morali loviti Kawhija. Tko god ga potpiše, ta ekipa će biti za 50% jača.

Vucko

pre 4 godine

Dobru kosarku je igrao Toronti, ali su ovaj plej of odlucile povrede igraca Golden Stejta, u suprotnom bi Toronto dosao do 1-2 pobede u finalu.

Zoki

pre 4 godine

Svaka cast za reptorse, ali OGROMAN respekt za voriorse, koji su se borili junacki uprkos svim nedacama koje su ih zadesile. Nisam ih nesto mirisao do sada, ali priznajem da su pravi sampionski tim. Ovakav razvoj dogadjaja (osim povreda) ke dobar za NBA.

zoran ivkovic

pre 4 godine

-cestitke Torontu na prvoj tituli u svojoj istoriji .
-cestitke Havaj Lenardu zaista sjajan igrač i vukao je ceo tim i popeo na vrh .
-bila je ovo sjajna sezona i odlicno finale .
-sledeca sezona će biti jako zanimljiva ,ocekuju nas promene u dosta timova .
-Toronto ocekujem da ce pojacati tim nekim sjajnim igracem da bi zadrzali Lenarda .
-Golden Stejt ocekujem neke promene ,Durantu istice ugovor a i Tompsonu ...tako da bice interesantno
-Lejkersi pokusace dovesti top igrace jer zele napad na tron kad imaju Lebrona .
-Milvoki imaju Adetukomba i mogu mnogo ako se pojacaju .
pitanje je i gde ce Irving i gde ce Entoni Dejvis .
-kako ce svoj potencijal uvecati Denver ...dal ce Boston jacati vec dobar tim .-dokle ce Oklahoma da igra sporednu ulogu sa sjajnim igracima . -potom Hjuston da ga ne zaboravim kako ce se oni pojacati a vec su mnogo dobri . -klipersi vec dobri a gde ce rizikovati u dovodjenju igraca .....zatim pelikani ako zadrze Dejvisa a stize im Zeon Vilijam mogu biti mnogo dobri .-Niksi dal ce pokusati dovesti Duranta i praviti tim .....bice jako zanimljivo

Steve G

pre 4 godine

Drago mi je sto je Toronto osvojio, volim Raptorse od kada su zajedno igrali Karter i Mekgrejdi, ali su Voriorsi bili desetkovani povredama. Da su celu seriju bili zdravi Durent i Tompson, druga bi prica bila.

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

I posle neko kaže da je jedino realno finale SP USA-Srbija? Koliko smo zaluđeni. A jedna Kanada ima prvaka NBA lige, to nema veze, je l?
(ISPRSKANA TEGLA, 14. jun 2019 08:27)

😂😂😂😂😂😂😂😂 боље се Кари разумије у пољопривреду него ти у кошарку...

Powerslave

pre 4 godine

O samoj utakmici je sve rečeno pa ne bih mnogo o tome.
Rekao bih samo da navijači GSW poslednji imaju pravo da se žale na povrede, bukvalno svake godine kad su osvojili titulu nego od protivnika na putu do trofeja je imao igrača ili dva manje, da ne nabrajam sad.
Recimo samo da je vrlo upitno da li bi i prvu titulu uzeli da se nisu povredili Irving i Lav, postoje realne šanse da bi Klivlend u prva dva finala imao skor 2:0. Ali ŠBBKBB...

Želeo bih samo, iako znam da nikad neće pročitati, da uputim izvinjenje Lauriju za sve što sam ikada negativno rekao o njemu kao igraču :D
Od igrača koji je činio brick brothers tandem sa Derozanom pored Kavaja se pretvorio u neustrašivog, nezaustavljivog igrača spremnog da se polomi za svaku loptu, da istrpi svaki udarac ne bi li izvukao faul u napadu, koji je pravovremeno dodavao lopte svakom igraču, koji je znao kad je vreme da preuzme odgovornost na sebe i koji je pogađao šut za šutem. U igrača kojem nije drhtala ruka.
Verujem da nisam jedini koji misli da se Lauri ovom plejof serijom iskupio za sve one u kojima je igrao kao najveći choker.

Eto koliku razliku može da učini samo jedan igrač (Lenard), i to čak indirektno, samom činjenicom da je član ekipe. U ligi igra ogroman broj nesumnjivo odličnih igrača, ali samopouzdanje je ključ svega.

Milan

pre 4 godine

Mrzim povrede, nikome to ne želim, ali taj luksuz i arogancija GSW koji u regularnom delu sezone konstantno odmaraju neku od zvezda i čuvaju je od povreda, da na kraju završe osakaćeni kao niko pre njih. Strašno. Dva meča uzastopno, dve najteže povrede u sportu kod ključnih igrača.

Vince Carter

pre 4 godine

Jos jednom da odgovorim @Bojanu koji kaze da Jordan osim Kidda nije igrao protiv nikog vise iz sastava Dallasa 2011. Pedja,Dirk,Teri,Chendler,Marion..Protiv Pedjinih Kingsa,Terijevih Hawksa su mu jedne od najboljih utakmica kao Wizards,Mariona je ubijao,na Nowitzkom je izveo jedan od najboljih poteza u dresu Wizardsa! Jos onaj sto se javlja kako se u vreme Jordana nije igrala zona,nije bilo udvajanja :)) postoji video "K Jordan vs isolation one vs one defense" ne znam sto je ovakav naslov videa ali tu se svo vreme cuje neki fan Kobe Bryanta koji objasnjava kako Jordan nije udvajan,a na snimku svo vreme Jordan protiv dvojice i trojice..to je neko napravio da ucutka tog lika. Ni danas se niko ne udvaja osim kad je neizvesno pogotivo ne u regularnoj sezoni,pogotovo ne igraci koji dele asistenciju,nego to su moderni mitomani negde procitali i ponavljaju kao papagaju isto kao i mit da danas svi sutiraju trojke a 80% centara ne ume da sutne na dva metra od kosa,samo prelistajte sve centre a ne samo Jokica,Townsa itd. Ima i video kafa je Barkli Wariorsima ubacio 50+ u playoffu,kada je Barkli dobacivao Nelsonu na klupi,"bolje da me udvojite",dok je Nelson ponavljao svojim igracima "ne udvajajte ga,podelice asistenciju". Udvajanja i zona su uvek postojala u pomenutom klupu stoji i interviju Jordana iz ranih 90tih gde kaze " rano su presli na zonu". Uostalom igrao je sa 39,40 protiv zone i handchekinga.

Ostin A

pre 4 godine

Drago mi je zbog Toronta i Kanade. Potajno, kroz celu sezonu, nadao sam se finalu Denver - Milvoki, ali kad je Toronto na fenomenalan način izbacio Milvoki, totalno sam postao fan Toronta.

Ali mi je jako krivo što je ta titula osvojena boreći se protiv tima kome je najbolji igrač povređen.
Dobijali su u finalnoj seriji samo kada je Tomson, jedan od splash brothersa, povređen, čak i u ovoj utakmici dok nije pokidao ligamente Golden stejt je vodio.
Najveće pojačanje Golden stejta, Kazins, je igrao pod minutažnom restrikcijom. A u 3 od 4 pobede Toronta, koliko god bio nebitan i rezervni centar, Luni, je bio povređen.

Takođe ta priča kako je Kavai preporodio Toronto, kako je od raspalog tima napravio šampionski tim, meni ne drži vodu. Kavai je strašan igrač, u plejofu je razvalio, ali nemojmo zaboraviti da je Toronto bio strašan tim i pre njega. Pa prošle godine su bili prvi na Istoku. Pre toga treći, pa drugi... uvek u samom vrhu. Najveći problem Toronta prethodnih sezona je bio što je LeBron bio na Istoku, a LeBronov plejof mod je bio uvek neverovatan. U zadnje 3 sezone, Toronto u plejofu išamara sve dok ne naiđe na Klivlend. Iskreno, mislim da je na za Torontovo osvajanje titule, najzaslužniji odlazak LeBrona sa Istoka.

Walldorf

pre 4 godine

TR su samo pukim slucajem "sampioni" NBA.Svakome je jasno da Rep'si nisu najbolji i najkvalitetniji tim NBA.To se videlo u samo 13-14. minuta pete utakmice,dok je KD bio na terenu.U tih nekoliko minuta,svako je mogao da vidi da su u odnosu na kompletne GSW,celu klasu ispod istinskog sampiona!No,ovakve stvari se,na zalost,desavaju.Ako je sva ova tragedija morala da se desi GSW,zao mi je da se nije desila na samom pocetku doigravanja.Zvuci grubo, medjutim,govorim ovo sa razlogom.Pa HR bi pobrisali parket Rep'sima.Znam da cu navuci bes mnogih zbog ovoga sto pisem,medjutim,istina se mora reci,bez obzira na sve!Na sve nevolje GSW, nadovezala se i brutalna pljacka "sudija".Da je to bio slucaj u samo jednoj,dve utakmice,moglo bi se reci,OK,desava se.Medjutim, teror nad GSW od strane delilaca "pravde" desavao se tokom cele finalne serije.Neko je,ocito,dao saglasnost i istinski sampion,GSW, je oboren.U cijem interesu?Necemo nikad saznati.Ne mogu cestitati nikome iz Rep'sa, jer ne zasluzuju cestitke.Posebno ne Deni Grin, kome od srca zelim isto ono sto je ON UCINIO Kleju Tompsonu.Nepisano je pravilo da se igrac na obrucu ne dira sa ledja,jer je verovatnoca povrede na visokih 70%.Sve u svemu,Rep'si su,po svim parametrima tek treca-cetvrta ekipa po kvalitetu i zalosno je da zvanicni prvak NBA nije i objektivno najbolji u ligi.Svim srcem zelim Kleju i KD sto brzi oporavak.KD ce izgubiti celu narednu sezonu,i to najteze pada ljubiteljima kosarke,jer se radi o najboljem igracu NBA.Pozdrav!

JPR24

pre 4 godine

Kako je moguce da GS ima toliko povredjenih igraca? Ko njima radi kondicione treninge, ko ih fizicki priprema za takav napor? I neka baba bi ih bolje pripremila....
(skateboarder, 14. jun 2019 23:51)
90 i kusur utakmica u sezoni, koliko imaju sezona iza sebe, i ti pričaš o kondiciji ? Povrede se dešavaju, nažalost za njih u najgorem momentu, Durant je već imao problem sa listom, i tu je izgleda ( to doktori znaju bolje, ja samo kažem kako meni deluje bez ikakve pretenzije) uzet rizik.. Za Kleja, nije ni prvi ni zadnji.. nije sve u kondiciji, a to njima sigurno ne fali.

Džigi

pre 4 godine

Kako je lepo ziveti u Torontu u ovom istorijskom trenutku!
(Milosav, 14. jun 2019 17:41)

Druže,podjednako lepo je bilo i u SAD,slušati u petak Amere kako cvile jer nacionalni ponos u vidu šampionskog prstenja ode u Kanadu!!!

Deki-Španija

pre 4 godine

Svi su se pitali tokom ove dominacije GSW kako da se zaustave dobili smo odgovor prvo moras da imas igraca masinu Lenarda i nekog ko ce biti X faktor sto je u ovoj seriji VanVlit i pod dva moraju dva igraca GSW da zavrse u bolnici i na stakama.
(Blue Moon 1670, 14. jun 2019 08:22) I da ti se povrede Durant,Thompson,Looney,itd...Ne bilo koja dva igrača..

Lazar

pre 4 godine

nista lepse , negi kad nba osvoji neko ko nije iz Amerike ;)
(laki, 14. jun 2019 09:24)


S obzirom da Toronto dolazi iz Kanade a Kanada je sastavni deo Amerike (Amerika je kontinent) to znaci da je titulu osvojila ekipa iz Amerike .
Crvena Zvezda je tim iz Srbije ali je takodjer iz Evrope ( jer je Srbija deo Evrope ).

Jay

pre 4 godine

(objektivan, 14. jun 2019 11:57)

Franšize, jer je NBA liga zapravo jedna privatna kompanija, u okviru koje posluje više, tj 30 kompanija, to su timovi, kojima NBA izdaje dozvolu da mogu da nastupaju pod njenom "kapom". Timovi, odnosno franšize, imaju određenu autonomiju, ali u većini segmenata moraju da posluju pod patronatom i po pravilima krovne organizacije, odnosno NBA.
Fudbalski klubovi koje si naveo nisu franšize, odnosno jesu, ali je to neka sasvim druga priča od ove.
Inače, priču o franšizi je na ovim prostorima svojevremeno pokušao da proturi jedan vlasnik jednog košarkaškog kluba, pokušavši time da zamaskira prevaru koju je napravio. Naravno, svakom zdravorazumnom stvoru je bilo jasno da su to nebuloze.

grbavi

pre 4 godine

eh sada je sve to samo istorija. idemo. let's go raptors . vrsta povreda koje su dobili Durant I Thompson dovoljno govori koliko su preforsirani

Basketaš

pre 4 godine

Red je bio da kanađani dobiju šampiona NBA a povrh svega što im nije niko davao šansu da mogu otići do samog kraja.

GSW jeste bio osakaćen povredama!

Ali to ne umanjuje veliku seriju u finalu koju su odigra li reptorsi..dugo su čekali na ovaj momenat i došao je taj trenutak potpuno zasluženo na kraju. Uzgred sad Mark ima šampionski prsten kao njegov stariji brat..isplatilo se čekanje i došlo na kraju..Kavaji nema reči za njega osim da je strašno bio odličan cele sezone ne samo u ovom finalu da je zaslužio priznanje na kraju..

Sve čestitke obim ekipama!" Sad je pitanje dal" će Toronto ostat u ovom sastavu ili će nešto menjat nakon ovakvog uspeha za Woriose se zna da promena će biti sigurno..

d

pre 4 godine

U jee.. Ko jos gleda ove dopingovane gladijatore.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (freality, 14. jun 2019 08:28)

Letnja pauza od rktanja

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Tacno se vidi da ljudi komentarisu a ne gledaju... Pa ovo je bila utalmica da je uzme GSW, da se nije povrijedio Klej. I jos Kari sutirao za pobjedu.
A Toronto sve na gurku, Leonard "najslicniji Dzordanu" samo gura li gura... I na kraju smijesna partija s njegove strane uz jedno 3 nesvirana faula u napadu.

Darko04

pre 4 godine

Svakq cast i jednoj i drugoj ekipi,Torontu pogotovu ,sobzirom da je tim sklpoljen instant i sve ovo uspeo,da se ne zaboravi da su Milwoki izbacili posle 0-2

matrix

pre 4 godine

ajde ljudi malo smirite hormone. to sto je Durant povredjen i thomson takodje, to pokazuje samo o kakvoj fransizi se radi. terati ljude koji su ocigledno povredjeni na teren, pa pogorsati zbog toga ceo team, samo da bi oni kao "postali dinastija" ala Bulls i. Realno vi nemozete da presmrdite M.J. i bullsima, jer tada se igralo zaista cvrsta odbrana "Handchecking". Tako da dzabe ste izgubili 2 vazna srafa u ekipi, necete biti nigde na mapi sledece sezone. Toronto zasluzeno osvaja titulu, a sledece godine cu Clippersi, zivi bili pa videli. Poz.

qqlele

pre 4 godine

(Kecman, 14. jun 2019 08:41) Povrede GSW itekakao umanjuju pobede Toronta i ne samo da se niko nece secati toga kao sto kazes vec ce ova titula imati vecitu senku i svi ce uvek govoriti istinu kad se budu prisecali - da nije bilo povreda Toronto ne bi video titulu ni u snu!

NBA karavan

pre 4 godine

Istina je da nije bilo ovih povreda GSW bi uzeli titulu... ali opet nisu ni oni tako jaki slucajno. :)

Ako se malo vratimo unazad da Stern nije gurao prste i direktno krojio sudbine timova GSW mozda ne bi ni postojao kao tako jak tim (sto ove kazu Super Tim).

Bili bi to i dalje Lejkersi ili neko treci ali... prvo je zabranjeno da se to radi pa je onda GSW-u dozvoljeno. :) Ali dobro... to je vec sad daleka istorija :)

Key and Peele

pre 4 godine

Lenard je tako dobar ihrax u odbrani i tako u napadu kad ide licno na kos. Al koliko on ne ume da asistira, to je grotesktno. Ne ne zeli, nego ne ume, svi pasovi kratki, predugi, prespori... Bravo za titulu, zaspao sam na dva minuta do kraja nazalost.

objektivan

pre 4 godine

Izvinite,a šta je franšiza?? "reptors"....ime, grb, maskota? Ako je franšiza onda u
članku ne treba naglašavati da je Toronto prvak, možda od sutra franšiza bude u Kanzas Sitiju?? ili ne?? ili šta znači franšiza?? U svakom slučaju bili su bolji od protivničke franšize, i zasluženo pobedili. I da, imam još jedno pitanje, da li su Real, Liverpul, Ajaks....franšize?!!

Brkajlo

pre 4 godine

@ Hardaway
Ima logike to što govoriš, ali reći da je Big shot Bob bio epizodista, obzirom na težinu koju te njegove epizode imaju, mislim da nije realno.
Inače da, Kawhi svakako bolji i zahvalniji po ekipu od većine pobrojanih, ali prosto, presek se rpavio u regularnoj sezoni. Razlog zbog kojeg je svež dočekao PO i tada (alal mu vera) vodio svoju ekipu do prstena, je isti onaj zbog kojeg nije u prvoj petorci regularnog dela takmičenja.

DRAGAN

pre 4 godine

Zasluzena titula za Toronto.
Tragicar meca za GSW je
bio Stef Kari koji je promasio odlucujucu trojku
i napravio skor 0/8.
Cestitke Torontu za
lavovsku borbu i timsku
pobedu.

stefan

pre 4 godine

Cestitam reptorsima.. Svaka CAST... NE SMEM DA NE NAPOMENEM Da nije pobedio najbolji tim nego najsrecniji ali i to je. U redu... Ispostavilo se da voriorse mogu da pobede ili oni sami umorom kad su jurili 73 9 ili nerealno mnogo povreda ili kombinacija oba razloga ... Sad se i klej tesko povredio.. Tesko mi je da poverujem... NEGOVATI ZVEZDE KAZINSA I KD-A VEROVATNO NECEMO GLEDATI A ZA TAJ NOVAC PROSIRITI KLUPU... bilo mi je zadovoljsrvo da u petoj godini za redom gledam strasne i nezaustavljive voriorse..... Svaka cast torontu bas su se borili i u samo jednoj kombinaciji mogli su da uzmu titulu a to je ova... Voriorsi ispisali ste istoriju volim vas.. Mislim da ako ulrava pametno odigra gledacemo ratnike u bar jos jednom velikom finalu takoreci nije sve gotovo... Srdacan pozdrav nba fanovima

ivan

pre 4 godine

Toronto je sampion!!!
I Jeremi LIN je sampion!!!
Zasluzeno!!!
On je zmija igrach, povrede su ga unakazile i u brooklinu i charloteu gde je bio posle booma u newyorku. Drago mi je sto se nasao u pravom trenutku na pravom mestu, u Torontu čitaj i uzeo prsten!!!
Naravno ptsten je obezbedjen onog trenutka kad su potpisali Mark Gasola najboljeg odbrambenog centra u nba!!!

vlasta

pre 4 godine

Molim komentatora koji se predstavlja kao dirty da da objasnjenje. Tvrdio je posle prosle utakmice da se namerno produzava serija zbog, kako kaze, profitabilnosti svake utakmice. Zasto su sad zavrsili, pre sedme utakmice?

Владо Бања Лука

pre 4 godine

Значи, сад већ знамо да Клеј Томпсон, Кевин Дурент и вјероватно Казинс неће играти на Свјетском првенству у Кини. Није лоше...

antiDebil

pre 4 godine

Drago mi je sto je Toronto osvojio, volim Raptorse od kada su zajedno igrali Karter i Mekgrejdi, ali su Voriorsi bili desetkovani povredama. Da su celu seriju bili zdravi Durent i Tompson, druga bi prica bila.
(Steve G, 14. jun 2019 10:28)

Da se Durent prvi put nije povredio mozda bi hjuston prosao dalje i Durent i Tompson ne bi zavrsili unakazeni...Da je Grin bio suspendovan protiv OKC pre 3 godine, mozda bi taj OKC otisao u finale i Durent ne bi presao u GS i oni ne bi osvojili prosle 2 titule...Da je MJ igrao u sezoni 1993-1994 mozda bi pokidao ahilovu tetivu i onda ne bi osvojio sledece 3 titule...Da fmp nije promenio ime u crvena zvezda panteri bi i dalje bili ciganji...
Sta bi bilo, kad bi bilo !

stefan

pre 4 godine

Prvo, svaka cast Torontu, zasluzeno. Drugo, da potreban je Durant GSW da bi osvojili, ali samo pod ovim okolnostima koje su se desili. On im je bio glavni igrac, koliko god da su splash brothers dobri, jednostavno cele sezone ( i prethodne) su igrali tako da im je Durent glavna karika. Izgubiti njega u polufinalu zapada je bio veliki problem. Da napr. nije igrao ceo cele sezone, msm da bi se GSW adaptirali i iskreno mislim da bi imali vece sanse da osvoje, nego ovako. Ovako su imali premalo vremena da se prilagode potpuno drugacijem nacinu igre. U svakom slucaju bila je odlicna serija.
(Marko, 14. jun 2019 11:40)

Ne znam koje si finale gledao ti ali ja sam i te kako dobro video ds bi zdravi splesh brothersi sa zdravim igijiem istukli toronto

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

(Zuti, 14. jun 2019 10:45)
Кажеш Кари није рјешавaо утакмице...знам, можда није у олеј офу , а јел ти само слушаш коментаторе Спорт Клуба или неку и са стране погледаш? Човјек је много утакмица ријешио....

Go dubs!!!

pre 4 godine

Steta za GSW, bili su lepa prica sve do jucer. Nadam se da ce se sto pre oporaviti Klej T. i K. Durent i ostati u ekipi kako bi pokazali ko je najbolji NBA tim!

Ivan Veljković

pre 4 godine

Zasluženo je uzeo svoj prvi Prsten Toronto jer jednostavno Golden Stejt u čitavom ovogodišnjem plej-ofu nije bio u ful kompletnom i ful spremnom sastavu. U niti jednom meču ovog plej-ofa Voriorsi nisu bili kompletni niti su im svi igrači bili sto odsto spremni i epilog je naravno gubljenje Prstena. Na pobedničkoj strani bljirao Lenard tokom čitave plej-of serije naročito u finalu NBA naravno, plus izuzetno snažan kolektiv svo vreme vodio glavnu reč dok na drugoj strani Voriorsi bez Durenta sa povređenim Tompsonom i nedovoljo spremnim Karijem i poraz je bio neminovan. I dalje mislim da su Voriorsi najbolji tim NBA i ove sezone ali samo kada su ful kompletni i ful spremni, u protivnom eto iznenađenja. Koliko sledeće sezone vratiće se opet na Tron NBA samo u slučaju da to žele i da imaju motiva za to, jedino bilo bi poželjno da nađu nekog centra na njihovom nivou, to je pozicija koju bi mogli da pojačaju, ostalo sve super ovaj sastav. Čestitke Reptorsima prva titula NBA šampiona za njih, istorija, veliko bravo.

Borkes

pre 4 godine

Napred GS! Sledece godine ih sve pocistite, ali zato poslednjih 10 utakmica regularnog toka igrajte sa rezevnim timom. Cestitke Torontu na korektnoj igri.

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Шта ће Америма канадски клуб, свеједно Амери чине главну ролу....До године трофеј се враћа гдје му је мјесто, у Лос Анђелес , Лејкерсима у руке, а ови пилићари питање кад ће више икад узети, још против тима гдје су повријеђени Дурент, Игуадала, Томсон....а и ту је и Казинс, знао сам да са њим нико титулу неће узети, такав тип.

Điu,Liu i Sadriu

pre 4 godine

Sudije su bacile mrlju na ovu sjajnu sezonu.Ja ne pamtim ovako loše suđenje kao ove sezone i ako se ovako nastavi i sledeće ne vidim regularne utakmice.

zub

pre 4 godine

efes 
totenhem 
toronto 

sve sam pogodio
(inspektor kalahan, 14. jun 2019 09:27)


A sta si to pogodio sto se tice Efesa?
Efes nije osvojio EL

skateboarder

pre 4 godine

@ JPR24

Broj utakmica ima znacaj i bas zato je potrebna dobra priprema organizma za napore. Neke stvari se trebaju unaprediti kad se zna unapred kakav napor ih ocekuje. Ja nisam cuo da jos neki tim ima toliko povredjenih igraca i da ih forsiraju da igraju pod svaku cenu. Koji mozak salje povredjenog igraca da se povredi jos vise, dje je tu logika?

Ali nema veze, Raptors su ih pojeli. :)

petarczw

pre 4 godine

Da je boks u pitanju bilo bi to kao da su pobedili Tajsona, čudo. 
Jeste mozda se moze reci da su imali sreće što Durent nije igrao, ali su pobedili ekipu džinova, ne samo all-star igrača već i fantastične uprave i trenera. 
Svaka čast Lenardu i ekipi.
(tocka, 14. jun 2019 08:56)

Jeste ali tajsona bez jedne ruke i jednog oka...

stefan

pre 4 godine

@petarczw 

A kada su Klivlendu bila povređena 2 od 3 najbolja igrača u Finalu protiv GS, ti si se prvi smejao Lebronu iako je čovek odigrao fantastično, recimo mnogo bolje nego Lenard ovu seriju. 
Inače, slažem se da bi Voriorsi pobedili Reptorse da nisu imali problema sa povredama, čak je i juče Kari imao šut za pobedu.
(basketball reference, 14. jun 2019 10:21)

Nikako nike odigrao bolje od povredjenog lenarda... Gusio je ekipu umesto da razigrava saigrace upisivao po 40 poena sa 15 od 45 iz igre... Sledeca godina ide u prilog tome da bi voriorsi moi da se bore sa potpuno spremnim cle jer su vodili 3 1 osakaceni povredama a posle suspenzija its.... Dakle najveci tim svih vremena uz bulse... A ima vremena da ih prestignu

Bogoje Panajotovic

pre 4 godine

Nezasluženo, Golden stejt je mnogo bolja ekipa!  
 (dnevna doza prosecnog Srbende, 14. jun 2019 08:39)zasto su onda izgubili ako su mnogo bolja ekipa,ne mlati praznu slamu 
(Danilo, 14. jun 2019 09:28) 

Zato sto su ima se povredila 2 od 3 najbolja igrača... Ne pravi se pametan
(petarczw, 14. jun 2019 09:58)

Kako su onda bolji kad nemaju igrace ?! Ovi sto su igrali - bili su slabiji, a ne jaci. Pa pogledaj rezultat, pobogu, pametno moje ;-)

S

pre 4 godine

"Drago mi je, najvise zbog Kazinsa, odvratan lik. Tek se sad vidi gde je Denver, izgubise od Portlanda, GS ih pocistio bez Durenta, a Toronto njih.."

Slažem se za Kazinsa, ali ovo drugo... Ne ide to baš tako. Toronto je za dlaku, bukvalno u zadnjem trenutku pobijedio Filadelfiju, Sansi su u regularnoj sezoni pomeli Bakse (a njih svaki drugi tim).

Nekad jedan mismeč presudi - Denver nema pravo krilo u timu, i u makar dvije utakmice im je presudio Rodni Hud, od svih ljudi. Kada bi samo to unaprijedili i kada bi se Mareju konačno sve složilo u glavi, ladno mogu ciljati na titulu, samo ako im se Hjuston ne nađe na putu.

Ali NBA je nepredvidljiva, kao što i ova sezona pokazuje. Ko zna šta će se dešavati sljedeće godine, ako Lenard završi nazad na zapadu i ako AD završi u Lejkersima, sve će se dodatno zamrsiti.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 4 godine

Можда је ово и крај ере Вориорса с обзиром да Дјурент вјероватно пропушта цијелу наредну сезону. Може се њему довести замјена ал мислим да ће они ипак почети падати. Нисам их никад обожавао иако поштујем њихове резултате последњих неколико година. Видјећемо. 🙄

Mia

pre 4 godine

Ništa ne razumem, ovde su igrala tri tima?! Toronto, Voriorsi i Raptorsi. Ostaje nejasno za koje timove igraju svi ovi nabrojani igrači, uopšte se ne objašnjava u vesti. Kao da se očekuje od čitalaca da znaju ama baš sve o meču, ekipama, igračima... Jako loše, zbunjujuće napisana vest.

....

pre 4 godine

Bez KD Golden State ne moze nista , kari i tompson igraju dobre utakmice sve dok ne postane bitno, onda samo nestanu. Toronto zasluzeno pobedio, bolje igrali i timski su ih nadjacali.

skateboarder

pre 4 godine

Kako je moguce da GS ima toliko povredjenih igraca? Ko njima radi kondicione treninge, ko ih fizicki priprema za takav napor?
I neka baba bi ih bolje pripremila....

inspektor kalahan

pre 4 godine

efes  
totenhem  
toronto  

sve sam pogodio 
(inspektor kalahan, 14. jun 2019 09:27) 


A sta si to pogodio sto se tice Efesa? 
Efes nije osvojio EL
(zub, 14. jun 2019 12:46)

dovoljno je finale
cuo si za uzivo kladjenje

ISPRSKANA TEGLA

pre 4 godine

I posle neko kaže da je jedino realno finale SP USA-Srbija? Koliko smo zaluđeni. A jedna Kanada ima prvaka NBA lige, to nema veze, je l?

petarczw

pre 4 godine

Nezasluženo, Golden stejt je mnogo bolja ekipa! 
 (dnevna doza prosecnog Srbende, 14. jun 2019 08:39)zasto su onda izgubili ako su mnogo bolja ekipa,ne mlati praznu slamu
(Danilo, 14. jun 2019 09:28)

Zato sto su ima se povredila 2 od 3 najbolja igrača... Ne pravi se pametan

menađer

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP!

(menađer, 14. januar 2019 18:42)

Preporučujem (+6)
Ne preporučujem (-935)

Walldorf

pre 4 godine

TR su samo pukim slucajem "sampioni" NBA.Svakome je jasno da Rep'si nisu najbolji i najkvalitetniji tim NBA.To se videlo u samo 13-14. minuta pete utakmice,dok je KD bio na terenu.U tih nekoliko minuta,svako je mogao da vidi da su u odnosu na kompletne GSW,celu klasu ispod istinskog sampiona!No,ovakve stvari se,na zalost,desavaju.Ako je sva ova tragedija morala da se desi GSW,zao mi je da se nije desila na samom pocetku doigravanja.Zvuci grubo, medjutim,govorim ovo sa razlogom.Pa HR bi pobrisali parket Rep'sima.Znam da cu navuci bes mnogih zbog ovoga sto pisem,medjutim,istina se mora reci,bez obzira na sve!Na sve nevolje GSW, nadovezala se i brutalna pljacka "sudija".Da je to bio slucaj u samo jednoj,dve utakmice,moglo bi se reci,OK,desava se.Medjutim, teror nad GSW od strane delilaca "pravde" desavao se tokom cele finalne serije.Neko je,ocito,dao saglasnost i istinski sampion,GSW, je oboren.U cijem interesu?Necemo nikad saznati.Ne mogu cestitati nikome iz Rep'sa, jer ne zasluzuju cestitke.Posebno ne Deni Grin, kome od srca zelim isto ono sto je ON UCINIO Kleju Tompsonu.Nepisano je pravilo da se igrac na obrucu ne dira sa ledja,jer je verovatnoca povrede na visokih 70%.Sve u svemu,Rep'si su,po svim parametrima tek treca-cetvrta ekipa po kvalitetu i zalosno je da zvanicni prvak NBA nije i objektivno najbolji u ligi.Svim srcem zelim Kleju i KD sto brzi oporavak.KD ce izgubiti celu narednu sezonu,i to najteze pada ljubiteljima kosarke,jer se radi o najboljem igracu NBA.Pozdrav!

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Шта ће Америма канадски клуб, свеједно Амери чине главну ролу....До године трофеј се враћа гдје му је мјесто, у Лос Анђелес , Лејкерсима у руке, а ови пилићари питање кад ће више икад узети, још против тима гдје су повријеђени Дурент, Игуадала, Томсон....а и ту је и Казинс, знао сам да са њим нико титулу неће узети, такав тип.

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Tacno se vidi da ljudi komentarisu a ne gledaju... Pa ovo je bila utalmica da je uzme GSW, da se nije povrijedio Klej. I jos Kari sutirao za pobjedu.
A Toronto sve na gurku, Leonard "najslicniji Dzordanu" samo gura li gura... I na kraju smijesna partija s njegove strane uz jedno 3 nesvirana faula u napadu.

qqlele

pre 4 godine

(Kecman, 14. jun 2019 08:41) Povrede GSW itekakao umanjuju pobede Toronta i ne samo da se niko nece secati toga kao sto kazes vec ce ova titula imati vecitu senku i svi ce uvek govoriti istinu kad se budu prisecali - da nije bilo povreda Toronto ne bi video titulu ni u snu!

Jovica

pre 4 godine

Svaka cast ekipi i naravno predvodniku Lenardu, koji je , ako se dobro secam posto nisam pasionirani pratilac, otisao iz Klivlenda i javno rekao da misli da moze da uradi nesto, a da je sa Lebronom konstantno u senci, bez ljutnje. Posteno, otisao i rekao sta zeli , pa ti sinko pokusaj ..

I eto. Bas mi je drago, jos pride sto sam gledao neku emisiju o njemu, i lik je sasvim gotivan.

Firecracker

pre 4 godine

Nijednu utakmicu niste ispratili uzivo, a finale je NBA lige! Bitno da se Jokic pratio i u nebitnim utakmicama, skoro svako vece. NBA je mnogo vise od nasih igraca...

Miki28

pre 4 godine

Bravo za Toronto ali i kapa dolje za GS, pokazali su zasto su sampioni, nema predaje i pored svih nedaca koje su ih zadesile. Najnovija, Klej pokidao ACL i bice out na duze, prosto nevjerovatno. Ibaka i FVV, kakve partije u finalu. Marc sampion, konacno posle toliko grit&grinda u Memfisu. Lowry general, da se iskupi za sve choke partije u PO, fenomenalan je bio u organizaciji a vcrs i povukao u 1 pol. Danny boy bez poena ali sjajna odbrana, sampionski kov. Nurse, kakav trener, majstorski je vodio ekipu cijele sezone uz povremene greske, posebno onaj TO u game 5 ali to se sad zaboravlja. Masai Ujiri, kakva kocka covjeka, otpustit COY, trejdovat 1 zvijezdu tima i onda napraviti ovakvu timcinu sve u 1 sezoni, kapa dolje. Majstorski. I za kraj, moj miljenik posle povlacenja Black Mambe, Kawhi Leonard. Covjek pobjednik, igracina. 27 godina a vec 2x titule, 2xFMVP, 2DPOY i srusene 2 dinastije. Nevjerovatan igrac, majstor i konacno dobija pohvale koje zasluzuje. Bravo breee

Joča

pre 4 godine

Bon Jovi nam nedeljama objašnjava kako Ratnici mogu bez Kevina samo sto su počistili raspali Portland... 
(Joča,31.maj2019 08:56) 
Javi se Joča?Sto si se sad ucutao?!Ostajem pri stavu da ovom fantastičnom sastavu nije potreban Durant da bi osvajali titul,dok je Durantu potreban Golden Stejt da bi osvajao titule!
(Jon Bon Jovi, 3. jun 2019 08:17)

Ćao, smaraču.

Mia

pre 4 godine

Ništa ne razumem, ovde su igrala tri tima?! Toronto, Voriorsi i Raptorsi. Ostaje nejasno za koje timove igraju svi ovi nabrojani igrači, uopšte se ne objašnjava u vesti. Kao da se očekuje od čitalaca da znaju ama baš sve o meču, ekipama, igračima... Jako loše, zbunjujuće napisana vest.

matrix

pre 4 godine

ajde ljudi malo smirite hormone. to sto je Durant povredjen i thomson takodje, to pokazuje samo o kakvoj fransizi se radi. terati ljude koji su ocigledno povredjeni na teren, pa pogorsati zbog toga ceo team, samo da bi oni kao "postali dinastija" ala Bulls i. Realno vi nemozete da presmrdite M.J. i bullsima, jer tada se igralo zaista cvrsta odbrana "Handchecking". Tako da dzabe ste izgubili 2 vazna srafa u ekipi, necete biti nigde na mapi sledece sezone. Toronto zasluzeno osvaja titulu, a sledece godine cu Clippersi, zivi bili pa videli. Poz.

Blue Moon 1670

pre 4 godine

Svi su se pitali tokom ove dominacije GSW kako da se zaustave dobili smo odgovor prvo moras da imas igraca masinu Lenarda i nekog ko ce biti X faktor sto je u ovoj seriji VanVlit i pod dva moraju dva igraca GSW da zavrse u bolnici i na stakama.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kakva je zver Kavaj Lenard.Ispisao je najlepse stranice u istoriji ovog sporta.3 strelac svih vremena u plej ofu najjače lige sveta,2 u istoriji najjače lige sveta sa najviše poena,skokova,asistencija u plej ofu(samo Leri Bird iznad njega),jedini igrač u istoriji najjače lige sveta sa MVP titulom i sa timom sa zapada i sa istoka...U prvoj sezoni doneo jedinu titulu u Kanadu NBA šampiona.Njegova zamena DeRozen nije za 9 sezona to uspeo...Kaže hoće najbolji stan u Torontu da mu daju?Dajte coveku ključeve od grada na 5 godina.. P.S zamisli kakav lukuz imaju ameri kada ovakva zver ne mora da se moli da igra za SAD na SP?!

Marko

pre 4 godine

Znam da sam u manjini ali sam gsw navijac.
Voli njihovu hemiju i ratnicki mentalitet, posebno kod Grina (bas pravi ratnik) i Kleja koji je uvek tu kada zatreba.
Cestitke Torontu, zasluzena pobeda i zasluzena titula.
GSW klupa velika nula! Ljudi su toliko losiji od prvih 5 da ukoliko se dogode povrede kao sada nema ko da odmeni.
Cousins nikakvo pojacanje, sta vise lik je negativan, trom... Livingston kompletna serija +/- u velikom minusu, ostale ne bih ni da pominjem.
Moraju da zadrze okosnicu tima, da dovedu skocnog, brzog i pametnog centra i par iskusnih sutera za zamenu ako zele da dominiraju

petarczw

pre 4 godine

Da nije bilo povrede tompsona ne bi toronto osvojio ali sta da se radi... Zavrsena je velika dinastija gsw na najokrutniji način a verovatno i na jedimi moguci jer da se ne lazemo da su tompson i durent bili zdravi toronto ne bi bio ni blizu prstena...

kawai

pre 4 godine

Drago mi je, najvise zbog Kazinsa, odvratan lik. Tek se sad vidi gde je Denver, izgubise od Portlanda, GS ih pocistio bez Durenta, a Toronto njih..

Vucko

pre 4 godine

Dobru kosarku je igrao Toronti, ali su ovaj plej of odlucile povrede igraca Golden Stejta, u suprotnom bi Toronto dosao do 1-2 pobede u finalu.

Ostin A

pre 4 godine

Drago mi je zbog Toronta i Kanade. Potajno, kroz celu sezonu, nadao sam se finalu Denver - Milvoki, ali kad je Toronto na fenomenalan način izbacio Milvoki, totalno sam postao fan Toronta.

Ali mi je jako krivo što je ta titula osvojena boreći se protiv tima kome je najbolji igrač povređen.
Dobijali su u finalnoj seriji samo kada je Tomson, jedan od splash brothersa, povređen, čak i u ovoj utakmici dok nije pokidao ligamente Golden stejt je vodio.
Najveće pojačanje Golden stejta, Kazins, je igrao pod minutažnom restrikcijom. A u 3 od 4 pobede Toronta, koliko god bio nebitan i rezervni centar, Luni, je bio povređen.

Takođe ta priča kako je Kavai preporodio Toronto, kako je od raspalog tima napravio šampionski tim, meni ne drži vodu. Kavai je strašan igrač, u plejofu je razvalio, ali nemojmo zaboraviti da je Toronto bio strašan tim i pre njega. Pa prošle godine su bili prvi na Istoku. Pre toga treći, pa drugi... uvek u samom vrhu. Najveći problem Toronta prethodnih sezona je bio što je LeBron bio na Istoku, a LeBronov plejof mod je bio uvek neverovatan. U zadnje 3 sezone, Toronto u plejofu išamara sve dok ne naiđe na Klivlend. Iskreno, mislim da je na za Torontovo osvajanje titule, najzaslužniji odlazak LeBrona sa Istoka.

Sole

pre 4 godine

Steta za GSW, bili su lepa prica sve do jucer. Nadam se da ce se sto pre oporaviti Klej T. i K. Durent i ostati u ekipi kako bi pokazali ko je najbolji NBA tim!
(Go dubs!!!, 14. jun 2019 13:50)

Pokazali su da je Toronto najbolji tim NBA

Sta ucini to Dominiče Time??!!??

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP! 

(menađer, 14. januar 2019 18:42) 

Preporučujem (+6) 
Ne preporučujem (-935)
(menađer, 14. jun 2019 08:34)

to samo govori koliko se srbi razumeju u kosarku

znanje-imanje

pre 4 godine

@Kecman
"Niko nije očekivao ovo na početku sezone, ako je neko i očekivao da GSW izgubi, ili davao makar promil šanse, sigurno nije mislio da će to biti tim sa istoka, nego pre Hjuston ili neki drugi tim sa zapada"
Stvarno? Izraz "izraubovani" za GSW sam upotrebio pa jedno 20 ako ne i 50 puta. I da imaju, jer su malčice najbolji, možda čak 20% šansi za titulu. Em nisu mnogo najbolji, em su - izraubovani. I bio ismevan od svih onih "GSW dobija 100%" svaki put. A ne mogu sad da nađem i one komentare gde sam napisao da ono što je inače prednost pobednika Istoka - da se na Zapadu međusobno izmrcvare - je sada zbog većeg lokalnog igranja takva da ko god da pobedi na Istoku ima biološki veće šanse od pobednika Zapada. Velika je to prednost za PO što je na Istoku lakša liga. Em lakša em neko može da odmori glavne igrače pre PO. I upravo je odmor omogućio Lenardu da vuče tim do kraja. Ono što je prošle sezone imao i GSW. Ali baš ove sezone to nisu imali, jer je Denver nabio pobede od početka pa je sezona otišla u maraton za sve.
Sada, nakon što je ovo možda i kraj vrhunskih karijera Duranta i Kleja, grize me savest. Ma koliko da je Grin odvratan i Kazins govedo ipak nije lepo prozivati ih mantrom "izraubovani". Kada se ono očito i skoro neminovno onda najzad i desi u stvari ti je žao. Ne samo što su vrh igrači nego pre svega što baš ta dva nisu tipične NBA dileje. Ali svejedno - sledeće sezone će svi biti još više... izakani... Za 3 moraju u rebild, a do titule ikad više teško.

Stevan

pre 4 godine

Iskreno malo ste dosadni vise sa tim omalovazavanjem pobede Toronta, pod izgovorom sta bi bilo da su igrali Durent i Tompson. Pa kosarka je najlepsi timski sport i ako ekipa zavisi iskljucivo od jednog, dva igraca to ne moze nikako biti sampionska ekipa. Po toj logici onda ni Slovenija nije prvak evrope jer nama nije igrao Jokic (ee malo sutra bi bili oni sampioni da je on igrao...). Svaka cast Torontu na borbi, skroz zasluzeno su prvaci

hardaway

pre 4 godine

Bravo Toronto.
Lepo pisem od pocetka playoffa, ako finale bude Toronto-Golden State, Toronto osvaja. Navijam za Golden State, ali zadnjih godina su se previse oslanjali na Duranta, mnogo oslabili klupu, nepotrebno doveli Kazinsa.
Jesu izgubili finale, izgubili Duranta i Thompsona na duze staze, ali su pokazali srce sampiona, neverovatnu borbenost. Zaista su veliki tim i svaka im cast.
Njih mogu da mrze samo ljudi koji ne vole sport.

Leonard je pokazao klasu, igrac koji je, po meni, istinski superstar u danasnjoj NBA, a oni ga stavili u drugi tim. Ne znam u kom su to univerzumu George,Jokic,Janis,Curry,Harden bolji od jednog Kawai Leonarda?
Jeste to ligaski deo, ali Kawai mora biti u prvom timu, odigrao i 2utakmice godisnje.
Mislim da Leonard napusta Toronto, jer moze biti jedan od retkih igraca u NBA, koji ima sansu osvojiti prsten sa nekoliko razlicitih klubova, gde nije epizodista poput R.Horryja, vec glavni igrac.
Naravno, nista od toga ne bi bilo da ostali igraci Toronta nisu igrali fantasticno, ali njihov motiv je bio veci, jer u timu imaju najboljeg igraca danasnjice- Kawai Leonarda.

Car Sudana

pre 4 godine

Samo nemojte sad o povredama Golden Stejtovih igraca da vas zamolim . Pamtim ja Lebrona u finalu bez Irvinga i Kevina Lava , i prosle godine Hjuston na 3-2 bez Kris Pola pa su dotično slavili prsten kao da su dobili Jordanove Bulse ! Toronto svaka čast , potpuno zasluženo !

Пеђа

pre 4 godine

Изузетно ми је драго што је канадска екипа освојила НБА, као и чињеница да американци морају слушати канадску химну за нове шампионе 😂

Go dubs!!!

pre 4 godine

Steta za GSW, bili su lepa prica sve do jucer. Nadam se da ce se sto pre oporaviti Klej T. i K. Durent i ostati u ekipi kako bi pokazali ko je najbolji NBA tim!

Demar Derosan

pre 4 godine

Svaka cast Reptorsima, ali kompletan GSW je daleko jaci tim. Ne moze se protiv povreda u tolikom obimu i bez najjacih igraca. Nesto slicno se desava u finalu turskog prvenstva gde Fener, bez povredjenih Datomea, Veselog i Lovernja, polako posustaje protiv kompletnog Efesa. Interesantno je videti kako ce GSW izgledati sledece godine?

Kecman

pre 4 godine

Svaka im čast. Niko nije očekivao ovo na početku sezone, ako je neko i očekivao da GSW izgubi, ili davao makar promil šanse, sigurno nije mislio da će to biti tim sa istoka, nego pre Hjuston ili neki drugi tim sa zapada. Jeste GSW bio osakaćen povredama, ali to ne umanjuje pobede Toronta ni malo, uostalom, to je sastavni deo sporta i niko se toga neće sećati. Kako su samo uspeli sklopiti ekipu, ispalo je da su bukvalno penicilin za GSW, a moglo se lako dogoditi da ni ne budu u finalu, Filadelfija u sedam utakmica, Milvoki vodio 2-0, pa izgubio 4 zaredom (?!),zaista svaka im čast, jedna lepa priča koja je retko dešava u sportu. Sa druge strane, ne mislim da će se sada GSW raspasti, mislim i da će sledeće godine biti veoma konkurentni za titulu. I svaka čast Lenardu, zver od igrača.

stefan

pre 4 godine

Cestitam reptorsima.. Svaka CAST... NE SMEM DA NE NAPOMENEM Da nije pobedio najbolji tim nego najsrecniji ali i to je. U redu... Ispostavilo se da voriorse mogu da pobede ili oni sami umorom kad su jurili 73 9 ili nerealno mnogo povreda ili kombinacija oba razloga ... Sad se i klej tesko povredio.. Tesko mi je da poverujem... NEGOVATI ZVEZDE KAZINSA I KD-A VEROVATNO NECEMO GLEDATI A ZA TAJ NOVAC PROSIRITI KLUPU... bilo mi je zadovoljsrvo da u petoj godini za redom gledam strasne i nezaustavljive voriorse..... Svaka cast torontu bas su se borili i u samo jednoj kombinaciji mogli su da uzmu titulu a to je ova... Voriorsi ispisali ste istoriju volim vas.. Mislim da ako ulrava pametno odigra gledacemo ratnike u bar jos jednom velikom finalu takoreci nije sve gotovo... Srdacan pozdrav nba fanovima

pera zdera

pre 4 godine

Raptors - timska kosarka u kojoj svi igraju, svi pogadjaju, svi skacu

GSW - naucite da gadjate slobodna bacanja, izbacite Grina iz ekipe

Sta ucini to Dominiče Time??!!??

pre 4 godine

Nijednu utakmicu niste ispratili uzivo, a finale je NBA lige! Bitno da se Jokic pratio i u nebitnim utakmicama, skoro svako vece. NBA je mnogo vise od nasih igraca...
(Firecracker, 14. jun 2019 08:31)

idolopoklonstvo u srba...

petarczw

pre 4 godine

Da je boks u pitanju bilo bi to kao da su pobedili Tajsona, čudo. 
Jeste mozda se moze reci da su imali sreće što Durent nije igrao, ali su pobedili ekipu džinova, ne samo all-star igrača već i fantastične uprave i trenera. 
Svaka čast Lenardu i ekipi.
(tocka, 14. jun 2019 08:56)

Jeste ali tajsona bez jedne ruke i jednog oka...

objektivan

pre 4 godine

Izvinite,a šta je franšiza?? "reptors"....ime, grb, maskota? Ako je franšiza onda u
članku ne treba naglašavati da je Toronto prvak, možda od sutra franšiza bude u Kanzas Sitiju?? ili ne?? ili šta znači franšiza?? U svakom slučaju bili su bolji od protivničke franšize, i zasluženo pobedili. I da, imam još jedno pitanje, da li su Real, Liverpul, Ajaks....franšize?!!

stefan

pre 4 godine

Prvo, svaka cast Torontu, zasluzeno. Drugo, da potreban je Durant GSW da bi osvojili, ali samo pod ovim okolnostima koje su se desili. On im je bio glavni igrac, koliko god da su splash brothers dobri, jednostavno cele sezone ( i prethodne) su igrali tako da im je Durent glavna karika. Izgubiti njega u polufinalu zapada je bio veliki problem. Da napr. nije igrao ceo cele sezone, msm da bi se GSW adaptirali i iskreno mislim da bi imali vece sanse da osvoje, nego ovako. Ovako su imali premalo vremena da se prilagode potpuno drugacijem nacinu igre. U svakom slucaju bila je odlicna serija.
(Marko, 14. jun 2019 11:40)

Ne znam koje si finale gledao ti ali ja sam i te kako dobro video ds bi zdravi splesh brothersi sa zdravim igijiem istukli toronto

stefan

pre 4 godine

Bez KD Golden State ne moze nista , kari i tompson igraju dobre utakmice sve dok ne postane bitno, onda samo nestanu. Toronto zasluzeno pobedio, bolje igrali i timski su ih nadjacali.
(...., 14. jun 2019 11:13)

Komentar deteta koje nije niti jednu utakmicu voriorsa pogledalo

stefan

pre 4 godine

Ne razumem komentare "konačno da neko drugi osvoji", kao da su šampioni poslednjih 10 godina. Uzeli su tri titule za poslednjih 5 godina. Jesu najbolji igrački i igrali su najlepršavije, ali još se prošle godine pokazalo da nisu nepobedivi. Kako su se izvukli tada protiv Hjustona nakon povrede Krisa Pola, tako im se ove vratilo. A i tokom te svoje "dinastije" su postigli i neke negativne rekorede. Jedina su ekipa koja je u finalu ispustila 3-1 i to u sezoni u kojoj su imali najbolji skor u ligaškom delu u istoriji NBA lige.
(brm, 14. jun 2019 08:58)

Igi je bio poveedjen celu seriju sa hjustonom.. Jednostavno ne razumem zasto ljudi mrze u srbiji sve sto je uspesno i vredno paznje na ovom svetu... Pa i voriorse... Koliko neobjekstivnosti.. Kad su izgubili posle 3 1 kari povredjen jedva igrao.. Bogut povredjen nije igrao drejmond suspendovan... drzite se klej i kd i luni

budjav lebac

pre 4 godine

Stvarno ste dosadni sa tim "franšizama". Najjači su mi ovi što su doživeli mini prosvetljenje kada su ukapirali šta je franšizing i kako funkcioniše, pa sada osećaju potrebu da nas sve edukuju i da upotrebe taj izraz jedno 10 puta po komentaru. Kod nas su odomaćeni engleski izrazi "klub" i "tim" (dakle odomaćeni, ne domaći) i svi ih upotrebljavamo bez obzira što su naši klubovi formalno pravno udruženja gradjana; sportska udruženja, da budemo precizni. Zamislite da čitate o pobedi jednog udružnja gradjana nad drugim. "Najbolji igrač udruženja gradjana bio je Petar Petrović, dok je odbrana protivničkog udruženja gradjana potpuno podbacila. Pritom, sudija je oštetio gostujuće udruženje jer je dosudio nepostojeći penal." Morali bismo tako da pišemo, da ispoštujemo naše čitaoce koji su skapirali postojanje franšizinga i koji su fascinirani pravnim statusom NBA lige.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Zasluženo je uzeo svoj prvi Prsten Toronto jer jednostavno Golden Stejt u čitavom ovogodišnjem plej-ofu nije bio u ful kompletnom i ful spremnom sastavu. U niti jednom meču ovog plej-ofa Voriorsi nisu bili kompletni niti su im svi igrači bili sto odsto spremni i epilog je naravno gubljenje Prstena. Na pobedničkoj strani bljirao Lenard tokom čitave plej-of serije naročito u finalu NBA naravno, plus izuzetno snažan kolektiv svo vreme vodio glavnu reč dok na drugoj strani Voriorsi bez Durenta sa povređenim Tompsonom i nedovoljo spremnim Karijem i poraz je bio neminovan. I dalje mislim da su Voriorsi najbolji tim NBA i ove sezone ali samo kada su ful kompletni i ful spremni, u protivnom eto iznenađenja. Koliko sledeće sezone vratiće se opet na Tron NBA samo u slučaju da to žele i da imaju motiva za to, jedino bilo bi poželjno da nađu nekog centra na njihovom nivou, to je pozicija koju bi mogli da pojačaju, ostalo sve super ovaj sastav. Čestitke Reptorsima prva titula NBA šampiona za njih, istorija, veliko bravo.

Key and Peele

pre 4 godine

Lenard je tako dobar ihrax u odbrani i tako u napadu kad ide licno na kos. Al koliko on ne ume da asistira, to je grotesktno. Ne ne zeli, nego ne ume, svi pasovi kratki, predugi, prespori... Bravo za titulu, zaspao sam na dva minuta do kraja nazalost.

skateboarder

pre 4 godine

Kako je moguce da GS ima toliko povredjenih igraca? Ko njima radi kondicione treninge, ko ih fizicki priprema za takav napor?
I neka baba bi ih bolje pripremila....

Bosanac

pre 4 godine

Da ne ispadne da se hvalim bas u ovaj trenutak.... Mislim da sam jedan od malobrojnih simpatizera Raptorsa sa ovih prostora. Pratim ih od ere Vinca Cartera i zbog njega sam poceo da gotivim ovaj tim. Nakon njegovog odlaska nisam zelio da mijenjam tim koji simpatisem i "krenem za igracem". Ne mogu reci da navijam jer nisam nikada bio na njihovoj utakmici ali eto....Izabrao sam jedini neamericki tim u NBA ligi koji cu "pratiti". Ovaj klub je kao i mnogi u NBA istoriji prosao od trnja do zvijeza. Od raznoraznih igraca tipa Barganiji, Calderona, Barbosa, Bellineli, Bennet pa Bgm i do nesto ozbiljnijih igraca tipa Trejsi Megrejdi, Vinca Carter, Lou Williams,Rudi Gej, Lowrija, DeRozana (koji su se gubili u play offu zadnjih godina), Gasola, Leonarda . Nisam vjerovao da ovaj tim moze otici do kraja. Pogotovu nakon trade gdje su dali Valanciunasa, C.J. Miles i Delon Wright za matorog Gasola. Tada sam poludio..... Ali eto. Drago mi da sam pogrijesio i da ovaj tim dodje do prvog naslova u NBA. Zivo me zanima potezi GM Toronta za sljedecu sezonu. Ova je bila na sve ili nista. Da su ispali ranije doslo bi do rasula tima i do vjerovatnog rebuilldinga. Sada se stvari mijenjaju iz korijena i ova franchiza ce biti mnogo mnogo interesantnija za kvalitetnije igrace. Pozdrav za sve ljubitelje ove igre !!!

Danilo

pre 4 godine

Nezasluženo, Golden stejt je mnogo bolja ekipa!
 (dnevna doza prosecnog Srbende, 14. jun 2019 08:39)zasto su onda izgubili ako su mnogo bolja ekipa,ne mlati praznu slamu

Luckyone

pre 4 godine

Zasluzeno,bravo,ovo je za sve one strucnjake koje su Ratnike smatrali kao da su iz druge galaksije,a ostatak NBA amateri sa ulice,I nije to zbog Durenta nego zbog toga sto je Toronto stvarno jak,Dva OL Stara,Leonard I Lauri,Najbolji defanzivni centarski dvojac u ligi,Ibaka-Gasol,I buduci Ol star Siakam,zlatna rezerva Flit,opasan tim

konj

pre 4 godine

@sket

Kavai sam pobedio?!
Čovek se nije video peti i šesti meč.
Imao je Toronto ogromnu sreću da Durent nije igrao finalnu seriju a evo i noćas se Klej Tompson povredio u momentu kada je GS bio u naletu a Klej bio najbolji pojedinac na terenu.
Malo manje loženja molim.
Reptorsi su opasna ekipa, popunjena sjajno na svim pozicijama.

Drug Ostoja

pre 4 godine

Neverovatno je koliko ste se nalozili na izraz "franziza". Kao deca neka.. Budite malo originalni,a ne samo copy - paste. Cestitke "kanadjanima".

Steve G

pre 4 godine

Drago mi je sto je Toronto osvojio, volim Raptorse od kada su zajedno igrali Karter i Mekgrejdi, ali su Voriorsi bili desetkovani povredama. Da su celu seriju bili zdravi Durent i Tompson, druga bi prica bila.

Владо Бања Лука

pre 4 godine

Значи, сад већ знамо да Клеј Томпсон, Кевин Дурент и вјероватно Казинс неће играти на Свјетском првенству у Кини. Није лоше...

Vince Carter

pre 4 godine

Dok je igrao Kley bilo je 3 razlike i one dve sto su dobili bilo je za poen i trojkom igudale,odakle vam ta nabedjenost da bi sigurno uzeli i ovu utakmicu sa Kleyom? 2016te kao Kari i Igudala nisu igrali povredjeni,Green nije suspendovan i Bogut nije otpao u game 5? Pa sedma utakmica je bila na jednu loptu,dovoljno taj Bogut da je bio tu sa par poena,odbrana reketa,blokova za sutere. 2015te Irving je igrao prvi mec koji su Wariorsi dobili a njihovim igracima je to bilo prvo finale. Lenard je igrao sa povredom skoro ceo playoff i sta sad?? Secam se da ste bili ubedjeni da bi Wariorsi dobili Spurse i da ste ih ismevali iako se Lenard povredio i da on ne bi bio faktor i da je igrao iako je bilo 20+ razlike. Raptorsi sampioni,Lenard MVP!

stefan

pre 4 godine

@petarczw 

A kada su Klivlendu bila povređena 2 od 3 najbolja igrača u Finalu protiv GS, ti si se prvi smejao Lebronu iako je čovek odigrao fantastično, recimo mnogo bolje nego Lenard ovu seriju. 
Inače, slažem se da bi Voriorsi pobedili Reptorse da nisu imali problema sa povredama, čak je i juče Kari imao šut za pobedu.
(basketball reference, 14. jun 2019 10:21)

Nikako nike odigrao bolje od povredjenog lenarda... Gusio je ekipu umesto da razigrava saigrace upisivao po 40 poena sa 15 od 45 iz igre... Sledeca godina ide u prilog tome da bi voriorsi moi da se bore sa potpuno spremnim cle jer su vodili 3 1 osakaceni povredama a posle suspenzija its.... Dakle najveci tim svih vremena uz bulse... A ima vremena da ih prestignu

Vince Carter

pre 4 godine

Jos jednom da odgovorim @Bojanu koji kaze da Jordan osim Kidda nije igrao protiv nikog vise iz sastava Dallasa 2011. Pedja,Dirk,Teri,Chendler,Marion..Protiv Pedjinih Kingsa,Terijevih Hawksa su mu jedne od najboljih utakmica kao Wizards,Mariona je ubijao,na Nowitzkom je izveo jedan od najboljih poteza u dresu Wizardsa! Jos onaj sto se javlja kako se u vreme Jordana nije igrala zona,nije bilo udvajanja :)) postoji video "K Jordan vs isolation one vs one defense" ne znam sto je ovakav naslov videa ali tu se svo vreme cuje neki fan Kobe Bryanta koji objasnjava kako Jordan nije udvajan,a na snimku svo vreme Jordan protiv dvojice i trojice..to je neko napravio da ucutka tog lika. Ni danas se niko ne udvaja osim kad je neizvesno pogotivo ne u regularnoj sezoni,pogotovo ne igraci koji dele asistenciju,nego to su moderni mitomani negde procitali i ponavljaju kao papagaju isto kao i mit da danas svi sutiraju trojke a 80% centara ne ume da sutne na dva metra od kosa,samo prelistajte sve centre a ne samo Jokica,Townsa itd. Ima i video kafa je Barkli Wariorsima ubacio 50+ u playoffu,kada je Barkli dobacivao Nelsonu na klupi,"bolje da me udvojite",dok je Nelson ponavljao svojim igracima "ne udvajajte ga,podelice asistenciju". Udvajanja i zona su uvek postojala u pomenutom klupu stoji i interviju Jordana iz ranih 90tih gde kaze " rano su presli na zonu". Uostalom igrao je sa 39,40 protiv zone i handchekinga.

palop

pre 4 godine

Lebron je uspeo jednom, sa još 2 superstara, da ih pobedi, a Kavaji sam, iz prve!
(sket, 14. jun 2019 08:29)

Gotivim Lenarda i navijao sam za Toronto u ovoj seriji, ali ovo je tako nidje veze izjava.

Lav je daleko od superstara, a da je GS bio zdrav, ovo bi mozda bila i metla. Da se Klej nije povredio ne bi ni veceras pobedili i onda ko zna sta bi bilo u sedmoj, cak i ovako je bilo jedva, Kari imao sut za pobedu.

Cestitke sampionima svakako, na kraju se samo to pamti, ali im se bukvalno sve moguce poklopilo...

Ala lupaš

pre 4 godine

Svaka cast ekipi i naravno predvodniku Lenardu, koji je , ako se dobro secam posto nisam pasionirani pratilac, otisao iz Klivlenda i javno rekao da misli da moze da uradi nesto, a da je sa Lebronom konstantno u senci, bez ljutnje. Posteno, otisao i rekao sta zeli , pa ti sinko pokusaj ..

I eto. Bas mi je drago, jos pride sto sam gledao neku emisiju o njemu, i lik je sasvim gotivan.
(Jovica, 14. jun 2019 09:30)


Stvarno se vidi da nisi pasionirani pratilac

Zuti

pre 4 godine

Stef igra stvarno lepu kosarku ali bas se vidi da on nije tip igraca koji odlucuje utakmice, kao MJ, Kobe, Lenard.

Tko je gledao jucer utakmicu live, prije zadnjeg napada GSWa za pobedu su izbacili stats da Stef ima 0/7 u Playofu u sutevima kada je ostalo 20 sec do kraja...i covek fino doso do 0/8.

Rekao bih da Durent sutira zadnji napad taj je stas puno bolji...ali cesto kad igra Durent zadnji napad nije potreban jer nabiju 20 razlike vec, tako da svi oni koji misle da GSWu ne treba Durent, u krivu su jakoooo.
NE IGRAJU LEPŠE sa Durentom ali su bolji.

ENDORFIN

pre 4 godine

Iako navijam za GS,sve čestitke Torontu na sjajnoj sezoni i na NBA tituli, Kavaj zasluženo MVP,takođe sve pohvale za Vanvlita i Siakama, odigrali su odličan plej of, ali sve se ovo u finalu ne bi događalo Ratnicima da je KD bio zdrav ali dobro, ovo je super za ligu, biće interesantnija sledeća sezona definitivno,ko zna zašto je moralo ovako da bude,samo na kraju bih da pozdravim sve ljubitelje košarke, a posebno NBA,i da kažem da će ova generacija Ratnika uvek biti posebna jer su braća i jednostavno TIM,a Klej Tompson pokazao srce pravog ratnika, kad je nakon kidanja ligamenata, rekao Keru da se vraća u igru samo da mu treba dva minuta,to vam je strast i posvećenost sportu, svaka mu čast! Sportski pozdrav!

nestručni, povremeni posmatrač

pre 4 godine

Izvinjavam se "stručnjacima" ali ovoga puta je pobedila bolja ekipa. Znam, sve bi bilo drukčije da je igrao Durant/Durent, ali on nije igrao. Posle boja svi generali su pametni. Manite se jalovog teoretisanja i prihvatite novog šampipna. Ozdraviće Durant/Durent.

Mediteraneo

pre 4 godine

Lepa vest, ovo je dobro za NBA jer bi u suprotnom postala dosadna. Lenard je trenutno No1 i oko njega ce se sve vrteti u NBA, steta sto nije atraktivniji i harizmaticniji, inace bi momentalno potisnuo Lebrona sa medijske i biznis scene. Bice vrlo zanimljivo u narednim mesecima sa trejdovima i novim ugovorima. Ovo je bilo potrebno ligi da se unese malo neizvesnosti i promena.

....

pre 4 godine

Bez KD Golden State ne moze nista , kari i tompson igraju dobre utakmice sve dok ne postane bitno, onda samo nestanu. Toronto zasluzeno pobedio, bolje igrali i timski su ih nadjacali.

Jay

pre 4 godine

(objektivan, 14. jun 2019 11:57)

Franšize, jer je NBA liga zapravo jedna privatna kompanija, u okviru koje posluje više, tj 30 kompanija, to su timovi, kojima NBA izdaje dozvolu da mogu da nastupaju pod njenom "kapom". Timovi, odnosno franšize, imaju određenu autonomiju, ali u većini segmenata moraju da posluju pod patronatom i po pravilima krovne organizacije, odnosno NBA.
Fudbalski klubovi koje si naveo nisu franšize, odnosno jesu, ali je to neka sasvim druga priča od ove.
Inače, priču o franšizi je na ovim prostorima svojevremeno pokušao da proturi jedan vlasnik jednog košarkaškog kluba, pokušavši time da zamaskira prevaru koju je napravio. Naravno, svakom zdravorazumnom stvoru je bilo jasno da su to nebuloze.

palop

pre 4 godine

to samo govori koliko se srbi razumeju u kosarku
(Sta ucini to Dominiče Time??!!??, 14. jun 2019 09:15)

Ne, nego Srbi ne mogu da vide buducnost i nisu znali da ce se KD i Klej povrediti. Jel realno da neko misli da bi Toronto osvojio da je GS u full sastavu?

Lex

pre 4 godine

Kyle Lowry! Naklon za ovog momka! Nakon svih osporavanja i ismevanja njegovih kvaliteta,momak je POKIDAO Warriorse! Kawhi jeste MVP ovog finala,ali Lowry je sigurno x factor,pravi vodja na terenu,svaka mu cast!

basketball reference

pre 4 godine

@petarczw

A kada su Klivlendu bila povređena 2 od 3 najbolja igrača u Finalu protiv GS, ti si se prvi smejao Lebronu iako je čovek odigrao fantastično, recimo mnogo bolje nego Lenard ovu seriju.
Inače, slažem se da bi Voriorsi pobedili Reptorse da nisu imali problema sa povredama, čak je i juče Kari imao šut za pobedu.

rza

pre 4 godine

Famozna treca cetvrtina- da jeste bas tako al nije bilo Kleja do kraja
Kul sto je osvojio Toronto- bravo- ovo je bila ta prilika and no more baby

Marko

pre 4 godine

Prvo, svaka cast Torontu, zasluzeno. Drugo, da potreban je Durant GSW da bi osvojili, ali samo pod ovim okolnostima koje su se desili. On im je bio glavni igrac, koliko god da su splash brothers dobri, jednostavno cele sezone ( i prethodne) su igrali tako da im je Durent glavna karika. Izgubiti njega u polufinalu zapada je bio veliki problem. Da napr. nije igrao ceo cele sezone, msm da bi se GSW adaptirali i iskreno mislim da bi imali vece sanse da osvoje, nego ovako. Ovako su imali premalo vremena da se prilagode potpuno drugacijem nacinu igre. U svakom slucaju bila je odlicna serija.

Borkes

pre 4 godine

Napred GS! Sledece godine ih sve pocistite, ali zato poslednjih 10 utakmica regularnog toka igrajte sa rezevnim timom. Cestitke Torontu na korektnoj igri.

Milan

pre 4 godine

Žao mi je GSW, ne zbog titule nego zbog načina na koji je izgubljena. Neko vreme nisam pratio NBA, počeo sam ponovo samo zbog njih. Znam da srbi mrze sve uspešne pa i ratnike, ali ova ekipa je svakako ušla u istoriju kao jedna od najboljih, jedna od onih koje su promenile ovu igru, i meni jedna od najlepših za gledanje. Nadam se da povrede neće teže uticati na kvalitet igara Tompsona i Durenta u budućnosti.
Torontu čestitam titulu, oni su još jedna ekipa koja pozitivno menja NBA.

NBA karavan

pre 4 godine

Istina je da nije bilo ovih povreda GSW bi uzeli titulu... ali opet nisu ni oni tako jaki slucajno. :)

Ako se malo vratimo unazad da Stern nije gurao prste i direktno krojio sudbine timova GSW mozda ne bi ni postojao kao tako jak tim (sto ove kazu Super Tim).

Bili bi to i dalje Lejkersi ili neko treci ali... prvo je zabranjeno da se to radi pa je onda GSW-u dozvoljeno. :) Ali dobro... to je vec sad daleka istorija :)

Bosanac

pre 4 godine

Samo da naglasim zbog ovih sto osporavaju titulu Raptorsa da je ovaj tim ove godine dobio GSW svih 4 puta u njihovoj Oracle Areni. Dakle 4 puta, a od toga su igrali jednu kompletni, u drugoj je nedostajao Durent, u trecoj Durent, u cetvrtoj Durent i Thompson 1/4. Dakle ne mozes reci da su GSW igrali bez nabolja 2 igraca ako je jedan od njih nedostajao samo 1/4 utakmice od 4 odigrana meca.

Gatsby

pre 4 godine

Sjajna serija. Bravo za Toronto. Šteta što su povrede osakatile Golden Stejt. Napisah pre početka serije da Toronto ima veći izbor kvalitetnih igrača, i upravo je svaki meč rešavao neko iz senke, ovog puta VanVleet fenomalnom igrom u završnici. GS bez Duratna i posle povrede Tomsona, nisu imali rešenje,jer Kariju nije išlo. Možda je trebala još neka lopta na Igudalu, išlo ga je sinoć.

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

(Zuti, 14. jun 2019 10:45)
Кажеш Кари није рјешавaо утакмице...знам, можда није у олеј офу , а јел ти само слушаш коментаторе Спорт Клуба или неку и са стране погледаш? Човјек је много утакмица ријешио....

jsx

pre 4 godine

Inace, reci ce mnogi da je pobedila timska kosarka. I jeste, donekle, presudilo sto je Toronto imao duzu klupu ipak su i sa tom duzom klupom (zanam da je jos igraca tu promenjeno, ali opet) bili pocisceni od Klivlenda, koji je takodje od jednog od boljih timova postao najlosiji u ligi. Sparsi su od finala Zapada (kad Lenard nije bio povredjen) postali jedva plej-of tim. GSW je dobio utakmicu kad je KD odigrao svega 10 minuta (nije dokaz da bi dobili seriju sa njim, ali poprilicno pokazuje koliko su jaci).
Naravno da je ostatak tima vazan, ni Kavaj ni Durent ni Lebron ni Kari ne bi doveli Crnokosu do titule (pa ni do pretposlednjeg mesta ako ostali ne bi tankovali), ali itekako prave ogromnu (ne znacajnu, ne veliku, nego bas ogromnu) razliku u kvalitetu tima.

2CRAZY

pre 4 godine

E šteta, jeste da sam navijao za Toronto da uzme titulu, ali ne po cenu da se protivniku povrede najbolji igraci u vidu Durenta i sad Klej Tompsona, steta zaista.
Hteo sam pun odmer snaga, ali sta da se radi, cestitke Torontu!

Zoran

pre 4 godine

Kriticari Toronta su isto tako govorili pred susret sa Miuvakijem, kao nemaju oni sanse. Zar vama nije jasno da je Toronto pobedio GSW dva puta u prvenstvu kad je igrao i Durent. Ove godine su ih pobedili 6 puta!!! GSW su bolji samo na papiru.

ivan

pre 4 godine

Toronto je sampion!!!
I Jeremi LIN je sampion!!!
Zasluzeno!!!
On je zmija igrach, povrede su ga unakazile i u brooklinu i charloteu gde je bio posle booma u newyorku. Drago mi je sto se nasao u pravom trenutku na pravom mestu, u Torontu čitaj i uzeo prsten!!!
Naravno ptsten je obezbedjen onog trenutka kad su potpisali Mark Gasola najboljeg odbrambenog centra u nba!!!

Đomla

pre 4 godine

Najkvalitetnija sezona u poslednjih 10ak krunisana je fenomenalnim finalem !
Dve najbolje ekipe donele su uzbudljivih 6 utakmica koje ce se dugo pamtiti pre svega zbog kvaliteta utakmica a onda i zbog nazalost onoga sto niko normalan ne moze da svari,povreda najboljih i ovih malo manje bitnih igraca obe ekipe ...
Posle Grinovog loseg dodavanja na desetak sekundi pomislio sam da ce GSW opet !!, da ukrade utakmicu,ali nista od toga,Kari nije pogodio...
Zapisano je da TR uzmu,najpametnije su postupali tokom sezone sa najvecom zvezdom,Kavaj je usao odmoran i naoštren u play off,i on je na momemte delovao izraubovano ali ipak je to masina spremna na sve napore.
Kakvo slavlje u Kanadi,neverovatno koliko ta zemlja a pre svega sam Toronto podrzavaju Reptorse,posle svih mucnih godina koje su iza franšize ...Čeka nas burno leto,videcemo koji je stepen Klejove povrede,i to dosta moze da utice na samo trziste ...

Jovan Đurović

pre 4 godine

Što imam neki osjećaj da je ovaj Kazins u ekipu donio neku negativnu energiju,neku baksuznost,odjednom povrede i sve ostalo.
Drago mi je zbog njega što je Golden State izgubio.
Čestitke Torontu!

domacalobanja. com

pre 4 godine

Vise nego zasluzili repsi... Posle toliko lose srece sa svim igracinama koje su prosle kroz fransizu... Karter, t-mac, bosh, peterson... Zao mi je samo sto ovo nisu uspeli sa tim nekim svojim klincima, ali opet uradili su to sa 'timom', a ne ekipom superzvezda.

Zoki

pre 4 godine

Svaka cast za reptorse, ali OGROMAN respekt za voriorse, koji su se borili junacki uprkos svim nedacama koje su ih zadesile. Nisam ih nesto mirisao do sada, ali priznajem da su pravi sampionski tim. Ovakav razvoj dogadjaja (osim povreda) ke dobar za NBA.

Deki-Španija

pre 4 godine

Svi su se pitali tokom ove dominacije GSW kako da se zaustave dobili smo odgovor prvo moras da imas igraca masinu Lenarda i nekog ko ce biti X faktor sto je u ovoj seriji VanVlit i pod dva moraju dva igraca GSW da zavrse u bolnici i na stakama.
(Blue Moon 1670, 14. jun 2019 08:22) I da ti se povrede Durant,Thompson,Looney,itd...Ne bilo koja dva igrača..

Nikola

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP!  

(menađer, 14. januar 2019 18:42)  

Preporučujem (+6)  
Ne preporučujem (-935) 
(menađer, 14. jun 2019 08:34) 

to samo govori koliko se srbi razumeju u kosarku
(Sta ucini to Dominiče Time??!!??, 14. jun 2019 09:15)

Druze dobar pokusaj, ali ako si vec nekog hteo da nasankas, trebao si datum i vreme napisati "italic" tj kosim slovima :)

Nebojša

pre 4 godine

I posle neko kaže da je jedino realno finale SP USA-Srbija? Koliko smo zaluđeni. A jedna Kanada ima prvaka NBA lige, to nema veze, je l?
(ISPRSKANA TEGLA, 14. jun 2019 08:27)

Ne komenariši o čemu pojma nemaš ovi igraju za Toronto koji jeste u Kanadi ali sami igrači sa Kanadom nemaju ništa svi stranci sem jednog.

Bogoje Panajotovic

pre 4 godine

Nezasluženo, Golden stejt je mnogo bolja ekipa!  
 (dnevna doza prosecnog Srbende, 14. jun 2019 08:39)zasto su onda izgubili ako su mnogo bolja ekipa,ne mlati praznu slamu 
(Danilo, 14. jun 2019 09:28) 

Zato sto su ima se povredila 2 od 3 najbolja igrača... Ne pravi se pametan
(petarczw, 14. jun 2019 09:58)

Kako su onda bolji kad nemaju igrace ?! Ovi sto su igrali - bili su slabiji, a ne jaci. Pa pogledaj rezultat, pobogu, pametno moje ;-)

Dag Kristi

pre 4 godine

Iskreno malo ste dosadni vise sa tim omalovazavanjem pobede Toronta, pod izgovorom sta bi bilo da su igrali Durent i Tompson. Pa kosarka je najlepsi timski sport i ako ekipa zavisi iskljucivo od jednog, dva igraca to ne moze nikako biti sampionska ekipa. Po toj logici onda ni Slovenija nije prvak evrope jer nama nije igrao Jokic (ee malo sutra bi bili oni sampioni da je on igrao...). Svaka cast Torontu na borbi, skroz zasluzeno su prvaci
(Stevan, 14. jun 2019 10:37)

Nama nisu igrali Teodosić, Bjelica, Jokić, Milutinov...

Borky

pre 4 godine

Svi vi koji nipodastavate uspjeh Toronta tako sto spominjete povrede igraca GS vec ste zaboravili da su prije 4god. GSW osvojili titulu protiv Klivlenda kad su bili povredjeni Irving i Love pa je James igrao sam. Jednostavno kad tad sve se vrati. Takodje svi zaboravljaju da Lenard i Lowry igraju povredjeni jos od Filadelfije i da ljudi vec imaju zakazane operacije al su igrali pod blokadama 14 utakmica i to kakvog inteziteta.

qwert

pre 4 godine

Leonard je pokazao da je istinski MVP. Popovich je napravio grešku što se posvađao s njim, pa iako je dobio DeRozana, Leonard je ipak klasa više i to je opet dokazao. Ujiri je mastermind, složio je vrhunsku ekipu za instant titulu, a ako mu Kawhi ostane, bit će opasni i iduće godine.
Mislim da bi svi klubovi, koji hoće naslov, morali loviti Kawhija. Tko god ga potpiše, ta ekipa će biti za 50% jača.

DRAGAN

pre 4 godine

Zasluzena titula za Toronto.
Tragicar meca za GSW je
bio Stef Kari koji je promasio odlucujucu trojku
i napravio skor 0/8.
Cestitke Torontu za
lavovsku borbu i timsku
pobedu.

артиљерац

pre 4 godine

@ objektivan твоје питање је одлично.Мени иначе смета тај израз "франшиза".
Иначе,франшиза је коришћење нечијег бренда под условима кое прописује носилац
бренда.Па тако у Бгд постоји хотел "Хилтон" који је власништво неких Срба,али
су они платили ФРАНШИЗУ ланцу "Хилтон" и зову се "Хилтон",морали су да испуне
милијарду услова које давалац франшизе прописује.NBA је била професионална
лига,и дошао је Давид Штерн који је прво био комесар НБА лиге,па је после
претворио у КОМПАНИЈУ и направио од лиге франшизинг.Обогатио се ненормално.
Ко год хоће да игра у НБА ,мора да се учипи у кровну организацију и испуни
све могуће услове које она прописује.Иначе,то су и даље КЛУБОВИ.Па и Формула 1
је постала франшизинг.Берни Иклстон је искористио свађу између FISA и FOCA,
направио франшизу Формула 1,и код њега се сливају паре.Сасвим случајно и Штерн
и Иклстон су Јевреји.Нисам антисемита,само констатујем чињеницу.

inspektor kalahan

pre 4 godine

efes  
totenhem  
toronto  

sve sam pogodio 
(inspektor kalahan, 14. jun 2019 09:27) 


A sta si to pogodio sto se tice Efesa? 
Efes nije osvojio EL
(zub, 14. jun 2019 12:46)

dovoljno je finale
cuo si za uzivo kladjenje

Milan

pre 4 godine

Mrzim povrede, nikome to ne želim, ali taj luksuz i arogancija GSW koji u regularnom delu sezone konstantno odmaraju neku od zvezda i čuvaju je od povreda, da na kraju završe osakaćeni kao niko pre njih. Strašno. Dva meča uzastopno, dve najteže povrede u sportu kod ključnih igrača.

King

pre 4 godine

I posle neko kaže da je jedino realno finale SP USA-Srbija? Koliko smo zaluđeni. A jedna Kanada ima prvaka NBA lige, to nema veze, je l?
(ISPRSKANA TEGLA, 14. jun 2019 08:27)

Ne komenariši o čemu pojma nemaš ovi igraju za Toronto koji jeste u Kanadi ali sami igrači sa Kanadom nemaju ništa svi stranci sem jednog.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojša, 14. jun 2019 09:53)

Dobro je čovek rekao, ovo Americi sigurno bode oči. Kanada im osvojila NBA.
Igrači.....pa odakle su MAne i SAlah...Englezi? A Engleski klub osvoio LP.

majstor

pre 4 godine

Ne vredi...bez KD i Kleja jednostavno nisu mogli vise. Cestitke Torontu. Voleo bih da ostanu na okupu i jedni i drugi pa da se odmere opet sledece godine.

roten

pre 4 godine

Toronto zasluženo,Lenard je najbolji igrač na svetu.Čovek ima šut za tri,sa distance,ulaz sjajan,vrhunski defanzivac...Drago mi je i zbog onog "luzera" Laurija.GSW je rizikovao sve i izgubio.Teške povrede Duranta i Kleja i neizvesna budućnost.Sad treba da "ispadnu face" i svojoj povredjenoj legendi Kleju Tompsona daju max-ugovor,zaslužio je.Inače,moj najjači utisak je Kazins.Neverovatno koliko je loš u odbrani,nijedan "pik" ne može da odbrani,svaki put kada je na parketu Reptorsi su ga konstantno napadali.Divac je napravio potez decenije kada ga je trejdovao.

zub

pre 4 godine

efes 
totenhem 
toronto 

sve sam pogodio
(inspektor kalahan, 14. jun 2019 09:27)


A sta si to pogodio sto se tice Efesa?
Efes nije osvojio EL

Mr. Bojangles

pre 4 godine

Mislim da su bogovi košarke obilato pogledali Toronto ove godine... a Toronto je to znao i umeo da iskoristi.

Plus, sve su to i zaslužili.

Svetski Mega Car

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP! 

(menađer, 14. januar 2019 18:42) 

Preporučujem (+6) 
Ne preporučujem (-935)
(menađer, 14. jun 2019 08:34)

Ti si menadjeru pravi Nostradamus!

Sramota

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP! 

(menađer, 14. januar 2019 18:42) 

Preporučujem (+6) 
Ne preporučujem (-935)
(menađer, 14. jun 2019 08:34)

Hhahaha covek iskucao jutros ceo komentar i napisao datum da ga je u januaru ostavio zarad pluseva hahahaha

petarczw

pre 4 godine

Ma kakvi Golden Stejt, Lebron, Harden i Adetokunbo! Toronto osvaja prsten pobedom nad Golden Stejtom u finalu sa 4:2, i Lenard će biti MVP!   

(menađer, 14. januar 2019 18:42)   

Preporučujem (+6)   
Ne preporučujem (-935)  
(menađer, 14. jun 2019 08:34)  

to samo govori koliko se srbi razumeju u kosarku 
(Sta ucini to Dominiče Time??!!??, 14. jun 2019 09:15) 

Druze dobar pokusaj, ali ako si vec nekog hteo da nasankas, trebao si datum i vreme napisati "italic" tj kosim slovima :)
(Nikola, 14. jun 2019 09:45)

Koji luzer

antiDebil

pre 4 godine

Drago mi je sto je Toronto osvojio, volim Raptorse od kada su zajedno igrali Karter i Mekgrejdi, ali su Voriorsi bili desetkovani povredama. Da su celu seriju bili zdravi Durent i Tompson, druga bi prica bila.
(Steve G, 14. jun 2019 10:28)

Da se Durent prvi put nije povredio mozda bi hjuston prosao dalje i Durent i Tompson ne bi zavrsili unakazeni...Da je Grin bio suspendovan protiv OKC pre 3 godine, mozda bi taj OKC otisao u finale i Durent ne bi presao u GS i oni ne bi osvojili prosle 2 titule...Da je MJ igrao u sezoni 1993-1994 mozda bi pokidao ahilovu tetivu i onda ne bi osvojio sledece 3 titule...
Sta bi bilo, kad bi bilo !

srpko

pre 4 godine

LeBron- 16 sezona, 3 titule (2 Miami, 1 Cleveland) , 3x NBA Finals MVP

Kawhi- 8 sezona, 2 titule (1 San Antonio, 1 Toronto) , 2x NBA Finals MVP

Kawhi ima jos dosta sezona da igra...

vlasta

pre 4 godine

Molim komentatora koji se predstavlja kao dirty da da objasnjenje. Tvrdio je posle prosle utakmice da se namerno produzava serija zbog, kako kaze, profitabilnosti svake utakmice. Zasto su sad zavrsili, pre sedme utakmice?

bskfan

pre 4 godine

Svakoj dominaciji jednom dodje kraj. Kada jedan tim ima nekoliko vanserijskih igraca kao sto su Kari, Klej, Grin i Durant, onda je neminovna posledica toga da klupa bude tanka. Stiv Ker je bio svestan problema da su tanki na mestima centra i krilnog centra i zato su doveli Boguta, ali se ispostavilo da to nije dovoljno. Nakon ispadanja Duranta i Lunija Toronto dobija prevagu ispod kosa i to je presudilo. Dok je Klej bio u igri GSW je jos imao neke sanse, ali nakon ispadanja Kleja bilo je jasno da je dinastiji dosao kraj. Sa malim Kukom voriorsi su u plejofu bili -15.8, Kazinsom -10.4, Livingstonom -6.4, Jerebkom -5.9, a u minusu su bili i McKini, Bogut i Bel. GSW su praticno imali samo sest net pozitivnih igraca, a kada su ispali Durant i Klej ostali su sa samo 4 pozitivna igraca, a to je nedovoljno.

Sa kosarkaske strane gledano, to sto je GSW-u dosao kraj je manje vazno, steta je samo sto ce zbog povreda iducu sezonu propustiti dva velemajstora kosarke.

PimPong

pre 4 godine

Ovo je bilo veoma uzbudljivo finale sa mnogim preokretima. Ali nekako mi je bila muka kad se sve to zavrsilo, ne zbog rezultata, vec vise zbog ovih velikih povreda koje mogu da upropaste karijere dva fenomenalna igraca. Usput, ne pamtim kad sam gledao neko finale ili veliku utakmicu u kojem je ekipa koja je izgubila bila manje potresena zbog konacnog rezultata.

Gde ja živim

pre 4 godine

Sve čestitke Reptorsima, apsolutno zasluženo za sve igre ove godine. Brat Kawhi, kakav igrač. Šteta je što su se povrede Ratnika isprečile još većem spektaklu.

Vlada Calgary

pre 4 godine

Stefane, pozdravio te skup pojedinaca iz Toronta.
Od danas ih zovu sampionima NBA.

Sport je surov, ali na kraju uvek pobedi bolji.

Kawhi Leonard

pre 4 godine

@Jon Batica
Čitam, čitam, narafski. Po malko sam umorno od utakmica, fala tebe na sve. Sorry moj srbski, sve vas poljubi vaš Kawhi, šifeli!

Điu,Liu i Sadriu

pre 4 godine

Sudije su bacile mrlju na ovu sjajnu sezonu.Ja ne pamtim ovako loše suđenje kao ove sezone i ako se ovako nastavi i sledeće ne vidim regularne utakmice.

Zuti

pre 4 godine

Naravno da je steta ako u bilo kojem sportskom finalu ne igraju najbolji zbog povreda ili ju dožive baš u finalu...ali ovo je sjajni primjer karme i fortune koja se okrenula protiv GSWa ovaj put. Samo ću spomenuti
- Lenard u SA i Zaza start na nogu
- CP3 ozljeda u 6toj utakmici prošle godine
- Cleveland bez Irvinga i Lowea u finalu

Finale odlično, svaka utakmica na par koševa gore dolje.

Međutim, kada su svi zdravi u GSW, vidi se koja je to monstruozna ekipa, možda najbolja koja je ikad izašla na parket, sigurno top 3.

maki1982

pre 4 godine

iskreno volim vise golden stejt, ali mi je i toronto simpaticna ekipa. pravo je osvezenje sto su oni uzeli prsten, a i zasluzeno je. igrali su zadnjih par sezona odlicno, ali je dovodjenje lenarda bio pun pogodak i prevaga da se od dobre ekipe napravi sampionska ekipa. od njih nisam ocekivao da ce do trona. kad bih se kladio pre pocetka plejofa, bio bi to milvoki, filadelfija, eventualno boston. tesno su prosli filu i upravo je lenard presudio. milvoki su isprasili iznenadjujuce lako. sa golden stejtom je bilo neizvesnosti. proslu su tesno izgubili, sad im se vratilo i tesno pobedili. mozda je golden stejt bio oslabljen povredama, ali takav je sport. istorija pamti sampione.

Lazar

pre 4 godine

nista lepse , negi kad nba osvoji neko ko nije iz Amerike ;)
(laki, 14. jun 2019 09:24)


S obzirom da Toronto dolazi iz Kanade a Kanada je sastavni deo Amerike (Amerika je kontinent) to znaci da je titulu osvojila ekipa iz Amerike .
Crvena Zvezda je tim iz Srbije ali je takodjer iz Evrope ( jer je Srbija deo Evrope ).

mats wilander

pre 4 godine

Najbolji su ovi koji komentarišu Lenarda kako se nije video petu i šestu utakmicu...Pa, za razliku od nabeđenih zvezda koji samo traže loptu i nabijaju statistiku, on je u velikoj meri digao ceo tim da igra kao tim i dozirao svoju snagu da povuče kad nikome ne ide. Treba gledati igru i kada neko nema loptu. Uz to, čovej je skoro sve vreme vukao povredu kolena od prve utakmice sa Milvokijem. Toronto iz prvog kola plej ofa i ovaj sada kao da su dva različita tima.

antiDebil

pre 4 godine

Drago mi je sto je Toronto osvojio, volim Raptorse od kada su zajedno igrali Karter i Mekgrejdi, ali su Voriorsi bili desetkovani povredama. Da su celu seriju bili zdravi Durent i Tompson, druga bi prica bila.
(Steve G, 14. jun 2019 10:28)

Da se Durent prvi put nije povredio mozda bi hjuston prosao dalje i Durent i Tompson ne bi zavrsili unakazeni...Da je Grin bio suspendovan protiv OKC pre 3 godine, mozda bi taj OKC otisao u finale i Durent ne bi presao u GS i oni ne bi osvojili prosle 2 titule...Da je MJ igrao u sezoni 1993-1994 mozda bi pokidao ahilovu tetivu i onda ne bi osvojio sledece 3 titule...Da fmp nije promenio ime u crvena zvezda panteri bi i dalje bili ciganji...
Sta bi bilo, kad bi bilo !

Mk2k

pre 4 godine

Jako lepo finale,iskreno,nema šta.Toronto zasluženo osvaja titulu i dobijaju novog heroja u gradu.GSW svaka čast i njima,elkipa za primer,i pravi šampioni,borili su se kao pravi ratnici,igravši još bez najboljeg igrača celu finalnu seriju.Ta Durentova povreda desila se u najgore vreme,kad im je bio najpotrebniji,da se desilo ranije,recimo krajem regularnog dela sezone,uspeli bi da se uigraju bez njega i da se naviknu da završe sezonu bez njega,ovako su bili oslonjeni na njega i njegovom povredom sve pasa u vodu.Velika je šteta i za kleja.Nije igrao celu zadnju četvrtinu,a u prethodne 3 je zabeležio 30 poena,što govori da je ostao,verovatno bi ishod išao u 7. utakmicu.Opet svaka čast jesdnom i drugom timu,zaslužuju dobar odmor do sledećeg oktobra,do tad brz oporaval Warriorsima!!

Brkajlo

pre 4 godine

@ Hardaway
Ima logike to što govoriš, ali reći da je Big shot Bob bio epizodista, obzirom na težinu koju te njegove epizode imaju, mislim da nije realno.
Inače da, Kawhi svakako bolji i zahvalniji po ekipu od većine pobrojanih, ali prosto, presek se rpavio u regularnoj sezoni. Razlog zbog kojeg je svež dočekao PO i tada (alal mu vera) vodio svoju ekipu do prstena, je isti onaj zbog kojeg nije u prvoj petorci regularnog dela takmičenja.

kejt winslet

pre 4 godine

Demarcus Kazins još uvek pogledom traži taj besplatni prsten.
A u woriorsima se bas pokazao, pogotovo u plej ofu, timovi će se trkati da mu ponude max ugovor koji on želi. Loooool

S

pre 4 godine

"Drago mi je, najvise zbog Kazinsa, odvratan lik. Tek se sad vidi gde je Denver, izgubise od Portlanda, GS ih pocistio bez Durenta, a Toronto njih.."

Slažem se za Kazinsa, ali ovo drugo... Ne ide to baš tako. Toronto je za dlaku, bukvalno u zadnjem trenutku pobijedio Filadelfiju, Sansi su u regularnoj sezoni pomeli Bakse (a njih svaki drugi tim).

Nekad jedan mismeč presudi - Denver nema pravo krilo u timu, i u makar dvije utakmice im je presudio Rodni Hud, od svih ljudi. Kada bi samo to unaprijedili i kada bi se Mareju konačno sve složilo u glavi, ladno mogu ciljati na titulu, samo ako im se Hjuston ne nađe na putu.

Ali NBA je nepredvidljiva, kao što i ova sezona pokazuje. Ko zna šta će se dešavati sljedeće godine, ako Lenard završi nazad na zapadu i ako AD završi u Lejkersima, sve će se dodatno zamrsiti.

Basketaš

pre 4 godine

Red je bio da kanađani dobiju šampiona NBA a povrh svega što im nije niko davao šansu da mogu otići do samog kraja.

GSW jeste bio osakaćen povredama!

Ali to ne umanjuje veliku seriju u finalu koju su odigra li reptorsi..dugo su čekali na ovaj momenat i došao je taj trenutak potpuno zasluženo na kraju. Uzgred sad Mark ima šampionski prsten kao njegov stariji brat..isplatilo se čekanje i došlo na kraju..Kavaji nema reči za njega osim da je strašno bio odličan cele sezone ne samo u ovom finalu da je zaslužio priznanje na kraju..

Sve čestitke obim ekipama!" Sad je pitanje dal" će Toronto ostat u ovom sastavu ili će nešto menjat nakon ovakvog uspeha za Woriose se zna da promena će biti sigurno..

jsx

pre 4 godine

Svaka cast Torontu. Jesam ocekivao da osvoje Istok zahvaljujuci Kavajiju, ali titulu nisam. Verujem da bi GSW ponovo osvojio sa Durentom, mozda cak i samo sa Klejom, mada vise ni u to ne verujem, ali tako je to kad imate tri all stara- ne moze ostatak tima da bude toliko jak. Nadam se da je sad Grinu jasno ko je bitniji on ili KD. Bice tesko Ratnicima sto Igi ne postaje mladji. Pitanje je koliko ce jos trajati.
Toronto je pokazao da se nekad itekako isplati ici all in. Uzeti igraca kome je to poslednja godina bi mozda bilo rizicno za neku slabiju fransizu, ali oni su vec imali dosta prvih mesta na Istoku. I da su izgubili sada, vredelo je sto su probali. Ovako mozda Lenard ostane kod njih. Popovic jeste najbolji trener ikada, i jeste bio u mnogome zasluzan za titulu 2014, ali gotovo da se ne pominje kako im je tu titulu ipak prevashodno doneo Lenard.

skateboarder

pre 4 godine

@ JPR24

Broj utakmica ima znacaj i bas zato je potrebna dobra priprema organizma za napore. Neke stvari se trebaju unaprediti kad se zna unapred kakav napor ih ocekuje. Ja nisam cuo da jos neki tim ima toliko povredjenih igraca i da ih forsiraju da igraju pod svaku cenu. Koji mozak salje povredjenog igraca da se povredi jos vise, dje je tu logika?

Ali nema veze, Raptors su ih pojeli. :)

Real S' Nišave

pre 4 godine

I bolje sto zavrsise ovo mucenje Warriorsa inace ostali im jos Green i Curry i da su otisli u game 7 poraspadali bi se i oni..svi se ispovredjivase u samo par utakmica, strasno. Kakva karma ih sustigla od strane Kawajche zbog onoga sto ga povredise u Spursima. Ali sa druge strane..kakva ekipa Raptorsa..auuu TVRDI ! BAS TVRDI ! Konstanti su bili od pocetka i ne secam se kada je neka istocna ekipa ovako kontrolisala zapadnjake kao Raptorsi Warriorse. Cak i onaj Cleveland nesto izmutise pa pobedise jednu seriju ali ne ovako dominantno i sigurno. Jedva cekaml sledecu sezonu ! :)

MPP

pre 4 godine

KAO ŠTO je seriju sa San Antoniom obeležila povreda Lenada pre par godina ,tako je ova obeležena sa povredom TOSONA KLEJA. Ostane gorak ukus u ustima uvek u takvim situacijama ! Jer Ratnici bez Kleja nisu TAJ tim , pogotovo što je igrao u fantastičnom ritmu do tog trenutka ! Velika je doza sigurnosti da se ovako ne bi završilo i ušli bi u 7 rundu ..... Išao je na zakucavanje ....da je otišao na 2 obruč.....ali hteo je da prelomi utakmicu sa efektnim zakucavanjem ! Faul u vazduhu , dizbalans u padu....nisam navijač RATNIKA ali mi je bilo krivo jer je utakmica bila izuzetno napeta i kvalitetna ....Toronto zasluženo osvaja trofej ALI.....TAJ GORAK UKUS OSTAJE .....VanVleet & Lowry bekovski par koji je doneo prsten ....tu je i Lenard ali ipak ova dvojica su bili JEZIČAK na vagi uspeha ....

Halabinga

pre 4 godine

Lebron je uspeo jednom, sa još 2 superstara, da ih pobedi, a Kavaji sam, iz prve!
(sket, 14. jun 2019 08:29)

Zasto hejt na Lebrona? Budimo realni i priznajmo da je GSW igrao citav verovatno bi dobio finale+ reci da je Kavaji igrao sam je totalna glupost pa u dve pobede nije bio najbolji igrac u svom timu. Bravo Toronto.

d

pre 4 godine

U jee.. Ko jos gleda ove dopingovane gladijatore.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (freality, 14. jun 2019 08:28)

Letnja pauza od rktanja

brm

pre 4 godine

Ne razumem komentare "konačno da neko drugi osvoji", kao da su šampioni poslednjih 10 godina. Uzeli su tri titule za poslednjih 5 godina. Jesu najbolji igrački i igrali su najlepršavije, ali još se prošle godine pokazalo da nisu nepobedivi. Kako su se izvukli tada protiv Hjustona nakon povrede Krisa Pola, tako im se ove vratilo. A i tokom te svoje "dinastije" su postigli i neke negativne rekorede. Jedina su ekipa koja je u finalu ispustila 3-1 i to u sezoni u kojoj su imali najbolji skor u ligaškom delu u istoriji NBA lige.

Marko

pre 4 godine

Ukoliko Leonard cita ovo : Well done!
Ukoliko Kari cita ovo : Good luck next time!
Cousins znam da cita B92 redovno, za njega : ? (trazim ga pogledom)

zoran ivkovic

pre 4 godine

-cestitke Torontu na prvoj tituli u svojoj istoriji .
-cestitke Havaj Lenardu zaista sjajan igrač i vukao je ceo tim i popeo na vrh .
-bila je ovo sjajna sezona i odlicno finale .
-sledeca sezona će biti jako zanimljiva ,ocekuju nas promene u dosta timova .
-Toronto ocekujem da ce pojacati tim nekim sjajnim igracem da bi zadrzali Lenarda .
-Golden Stejt ocekujem neke promene ,Durantu istice ugovor a i Tompsonu ...tako da bice interesantno
-Lejkersi pokusace dovesti top igrace jer zele napad na tron kad imaju Lebrona .
-Milvoki imaju Adetukomba i mogu mnogo ako se pojacaju .
pitanje je i gde ce Irving i gde ce Entoni Dejvis .
-kako ce svoj potencijal uvecati Denver ...dal ce Boston jacati vec dobar tim .-dokle ce Oklahoma da igra sporednu ulogu sa sjajnim igracima . -potom Hjuston da ga ne zaboravim kako ce se oni pojacati a vec su mnogo dobri . -klipersi vec dobri a gde ce rizikovati u dovodjenju igraca .....zatim pelikani ako zadrze Dejvisa a stize im Zeon Vilijam mogu biti mnogo dobri .-Niksi dal ce pokusati dovesti Duranta i praviti tim .....bice jako zanimljivo

veverac

pre 4 godine

ko bi rekao da ce toronto uzeti.. Kavaje ako citas ovo, svaka ti cast tebi i momcima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jon Batica, 14. jun 2019 08:39)

Ma čita, ne sumnjaj u to.
Prvo kad se probudi prelista B92 komentare da vidi šta da popravi u igri...

Marko Marković

pre 4 godine

Изузетно ми је драго што је канадска екипа освојила НБА, као и чињеница да американци морају слушати канадску химну за нове шампионе 😂
(Пеђа, 14. jun 2019 08:36)


Druze živeo sam u Miami i najbolji drug mi je Amerikanac i veruj mi nemaju oni te komplekse kao mi..danas rano ujutru videli ste ko je gledo a to je stanje kulture tamo navijači Gsw čestitaju navijačima Toronto Raptorsa al to nekako svakome prodje nezapaženo...

grbavi

pre 4 godine

eh sada je sve to samo istorija. idemo. let's go raptors . vrsta povreda koje su dobili Durant I Thompson dovoljno govori koliko su preforsirani

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 4 godine

Можда је ово и крај ере Вориорса с обзиром да Дјурент вјероватно пропушта цијелу наредну сезону. Може се њему довести замјена ал мислим да ће они ипак почети падати. Нисам их никад обожавао иако поштујем њихове резултате последњих неколико година. Видјећемо. 🙄

tocka

pre 4 godine

Da je boks u pitanju bilo bi to kao da su pobedili Tajsona, čudo.
Jeste mozda se moze reci da su imali sreće što Durent nije igrao, ali su pobedili ekipu džinova, ne samo all-star igrača već i fantastične uprave i trenera.
Svaka čast Lenardu i ekipi.

benisio

pre 4 godine

Dva utiska s kraja meča, pomenuta letimično u dosadašnjim komentarima.
Poslednjih pola minuta je toliko bilo iscepkano tajm-autima, pregledima (ne)spornih situacija da ni "d" od dramatike na kraju nije ostalo. I sve je bilo jasno bar 5 minuta (potrošena u pauzi za gledanje snimka) pre nego što je Kavaj postavio konačan rezultat iz slobodnih. Zato je i izostala euforija kod pobednika, izduvali se za to vreme.
I drugo, zašto u NBA jure trojku u poslednjim sekundama iako protivnik vodi sa pola koša??? Kao što neko reče, imao je vremena Kari za ulaz ili neki pas u reket prema Kazinsu ili Grinu... Ali ne, valjda je efektnije i nekako u NBA stilu završiti meč trojkom bez obzira na to što vam i dva poena završavaju posao.

Lesa

pre 4 godine

Au, posle dugo dugo godina sam uzivao gledajuci NBA kosarku i posebno finale, od prve do seste utakmice. Prava gladijatorska borba, takticka nadmudrivanja, ludi sutevi, igre u serijama oba tima, ma fenomenalno. Bilo je pojedinacnih timova u finalima koji su bili odlicni, Dalas pa Sparsi, onda Voriorsi ali ovde su oba tima odigrala onako kako i treba da se igraju finala. Nadam se da sad mnogi koji to nisu, uvidjaju koliko smo bili uskraceni slabasnim Istokom svih ovih godina, i odlascima Klivlenda na megdan mocnim Voriorsima.
Ovo znaci da kosarka i dalje zivi, da umeju i mogu da je igraju kako se nekada igrala, i kako treba da se igra. Sudjenje u ovom poslednjem mecu je bilo kao i sama igra, isto odlicno, jedino sto je Grin zasluzio barem dve tehnicke radi pokusaja iznudjivanja faula, a zatim bezobraznih reakcija sto sudije nisu nasele i to dopustile. Samo bih voleo da vidim kako bi se sve zavrsilo da je Klej ostao na terenu do kraja finalne serije. Verujem da bi Toronto i u tom slucaju postao sampion, ali u sedmom mecu, ne danas. Naklon za prelepu igru, i dobrodosla nazad.

pozdrav kanadi

pre 4 godine

Ima ovde dosta kosmičke pravde jer je Golden Stejtu presudio Lenard koga je Pačuluja onako podmuklo povredio !
(Zlopamtilo, 14. jun 2019 08:27


Preporučujem (+666)
Ne preporučujem (-23)

Al se potrefilo, nik zlopamtilo i tri šestice LOL.

Powerslave

pre 4 godine

O samoj utakmici je sve rečeno pa ne bih mnogo o tome.
Rekao bih samo da navijači GSW poslednji imaju pravo da se žale na povrede, bukvalno svake godine kad su osvojili titulu nego od protivnika na putu do trofeja je imao igrača ili dva manje, da ne nabrajam sad.
Recimo samo da je vrlo upitno da li bi i prvu titulu uzeli da se nisu povredili Irving i Lav, postoje realne šanse da bi Klivlend u prva dva finala imao skor 2:0. Ali ŠBBKBB...

Želeo bih samo, iako znam da nikad neće pročitati, da uputim izvinjenje Lauriju za sve što sam ikada negativno rekao o njemu kao igraču :D
Od igrača koji je činio brick brothers tandem sa Derozanom pored Kavaja se pretvorio u neustrašivog, nezaustavljivog igrača spremnog da se polomi za svaku loptu, da istrpi svaki udarac ne bi li izvukao faul u napadu, koji je pravovremeno dodavao lopte svakom igraču, koji je znao kad je vreme da preuzme odgovornost na sebe i koji je pogađao šut za šutem. U igrača kojem nije drhtala ruka.
Verujem da nisam jedini koji misli da se Lauri ovom plejof serijom iskupio za sve one u kojima je igrao kao najveći choker.

Eto koliku razliku može da učini samo jedan igrač (Lenard), i to čak indirektno, samom činjenicom da je član ekipe. U ligi igra ogroman broj nesumnjivo odličnih igrača, ali samopouzdanje je ključ svega.

JPR24

pre 4 godine

Kako je moguce da GS ima toliko povredjenih igraca? Ko njima radi kondicione treninge, ko ih fizicki priprema za takav napor? I neka baba bi ih bolje pripremila....
(skateboarder, 14. jun 2019 23:51)
90 i kusur utakmica u sezoni, koliko imaju sezona iza sebe, i ti pričaš o kondiciji ? Povrede se dešavaju, nažalost za njih u najgorem momentu, Durant je već imao problem sa listom, i tu je izgleda ( to doktori znaju bolje, ja samo kažem kako meni deluje bez ikakve pretenzije) uzet rizik.. Za Kleja, nije ni prvi ni zadnji.. nije sve u kondiciji, a to njima sigurno ne fali.

Džigi

pre 4 godine

Kako je lepo ziveti u Torontu u ovom istorijskom trenutku!
(Milosav, 14. jun 2019 17:41)

Druže,podjednako lepo je bilo i u SAD,slušati u petak Amere kako cvile jer nacionalni ponos u vidu šampionskog prstenja ode u Kanadu!!!

Darth Vader

pre 4 godine

Svaka cast za Toronto! Realno ovo je na pocetku sezone i plej ofa malo ko ocekivao. Iz ovih 6 utakmica se vidi koliko Durent fali GS. Covek moze da igra od 1 do 5 sve pozicije, tako da te price strucnjaka kako on ne treba GS...da kako ne.

baki

pre 4 godine

“Za poraženi tim je ipak zaigrao povređeni Klej Tompson, iako je najavljivano da se to neće dogoditi.”

To ste vi nesto skroz pobrkali. Klej je igrao i proslu i pretproslu utakmicu i to vrhunski. Nije bilo nikakve dileme da li ce on igrati. Doduse, ova utakmica mu je dosla glave.

Pseudoharms

pre 4 godine

Iskreno, pre pocetka finala, nadao sam se, ali onako, navijacki. Prva utakmica je pokazala kakav je Toronto tim. Neizmerno mi je drago zbog mog omiljenog igraca u ligi i MVPa finala, te zbog toga sto Boggie nema prsten. Ostace zauvek pitanje, sta bi bilo kad bi bilo, da se KD nije povredio, ali isto tako se i dalje prica sta bi bilo da se Kyrie, Leonard, CP3 nisu povredili u nekim prethodnim godinama. Sve u svemu, zasluzeno. P.S. Kakva utakmica sinoc!!!
P.P.S. Fred VanVliet apsolutni heroj finala.

Zec

pre 4 godine

Koliko mi je samo drago zbog Lenarda. Tolika borbenost, i tolika skromnost. U moru nabedjenih zvezda, zbog svega sto je preziveo u zivotu, kako na privatnom planu tako i profesionalnom, on je za mene istinski pobednik. 😊

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

I posle neko kaže da je jedino realno finale SP USA-Srbija? Koliko smo zaluđeni. A jedna Kanada ima prvaka NBA lige, to nema veze, je l?
(ISPRSKANA TEGLA, 14. jun 2019 08:27)

😂😂😂😂😂😂😂😂 боље се Кари разумије у пољопривреду него ти у кошарку...

Darko04

pre 4 godine

Svakq cast i jednoj i drugoj ekipi,Torontu pogotovu ,sobzirom da je tim sklpoljen instant i sve ovo uspeo,da se ne zaboravi da su Milwoki izbacili posle 0-2