Petak, 26.04.2019.

08:05

Nadrealni Nikola Jokić oborio rekord franšize star 36 godina VIDEO

Srpski košarkaš Nikola Jokić ušao je u istoriju svojih Denver Nagetsa nadrealno dobrom partijom u plej-ofu.

Izvor: LN

Nadrealni Nikola Jokiæ oborio rekord franšize star 36 godina VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 5 godina

Treca utakmica Zalgiris-Fener bila je sjajna.
Zalgiris odlican u odbrani, ali opet je izgubio. Platio je danak u 4 utakmicu gde je za 40 min. primio 99 koseva i igrao je ocajno.
Bez odbrane nista ne valja.

Sreten

pre 5 godina

Ne mogu da verujem šta se dešavalo sinoc. Često ostajem budan da gledam Denver, i mnogo volim tu ekipu, ali ono sinoc je bilo baš mučno za gledanje. Potpuno nadigrani, i to na drugačiji nacin u odnosu na prva dva poraza. Imaju jednog konstantnog igraca, Jokica, i to je to. Ni na kog drugog osim na njega ne moze da se racuna. Tek u toku utakmice trener mora da gleda koga je to veče krenulo, i da na osnovu toga dalje organizuje igru. Sinoć nikog. De Rozan slobodan ko ptica šutira, pogadja 12/16. Oldridza su čuvali ali ga je htelo. Njihov X faktor bio je Rudi Gej. Voleo bih da Denver prodje ali nakon sinoc moram da kazem da uopšte nece biti nezasluzeno ili nepravedno ako ne prodju..

big

pre 5 godina

Jokić svojim telom, pozicioniranjem, poznavanjem i poimanjem igre spaja saigrače sa košem. Kako navode stručnjaci, njegovi pasovi po pravilu idu igračima koji su licem ka košu, što omogućava lakši šut, pa bilo da je to uručenje, pas ili spajanje sa obručom. Često je to uručenje, gde svojim velikim telom ostavi daosta prostora za šut, što dosta i koristi Denver. Zato je Jokić jedan od najboljih asistenata lige, a sigurno najbolji medju visokim ugračima.

Dvorska budala

pre 5 godina

@(Dragan-Borca, 26. april 2019 12:28)

Košarka je ista kao i pre 30-40-50 godina jer je cilj ostao isti-dati koš, a zbog gledanosti i zanimljivosti je ubrzana igra i odbrana je olabavljena zato što ubija gledanost (evropska košarka je primer gde su rezultati kad je važno sa vrlo malo poena).Skoro u isto vreme su igrali Medžik, Bird, Džordan, Dominik Vilkins, Barkli, Robinson, Olajdžuvon, K. Meloun, Ajzea Tomas, Džo Dumars,Rodman i mnogi drugi pa vidiš da bi danas mogla samo dvojica ili trojica da se mere sa njima (LeBron, Durent i Harden) jer se sve pretvorilo u šou program.
Gledao sam sinoć utakmicu i samo 3 igrača su ličili na ozbiljne košarkaše - Jokić, Oldridž i Derozan, ostali kao muve bez glave trče, zaleću se i šutiraju bez rezona, ispada im lopta ili maše otvorene šuteve.

vince carter

pre 5 godina

@Dragan-borca uzgred tadasnje tehnologija nije imala uslove da napravi moderniji automobil u skladu sa danasnjim,uporedjujuci to sa sportistima i ljudima govori o tome koliko si ogranicen,posto kao sgo rekoh sportisti igraju u razlicitim erama uspesno i u poznim godinama a kamoli u prajmu. Carter 1999-2019,Dzabar 1969-1989,Kevin Willis 1984-2007,Duncan 1997-2016,Maldini 1985-2009,giggs 1990-2014,Meloun 1985-2004 ma svaki sportista. Mene je sramota od komentatora poput tebe. Kad mu navedem primer danasnjih ne atleta koni su uspesni u Nba i neverovatnih atleta iz proslosti onda se hvata "suta za 3" kojeg 80% danasnjih centara i nema. Nijedan danasnji bek ne skace kao Jordan a kamoli Rodman kojem nije visina skoka bila presudna i tu se vidi koliko ne znas. Rodman je imao 22 skoka protiv Dankana i Robinsona istovremeno 1998 i to nije postojalo pravilo 3 sekunde u reketu u defanzivi i small ball postave gde reket ostaje prazan. Shaq je igrao sa 40kg vise 2010 a kamoli Shaq iz Orlanda. Rubio,Ingles,Dragic,Fournier i jos gomila evropskih ne atleticnih igraca igraju uspesno Nba a ovi pricaju o vrhunskim igracima iz proslosti. Kod olajdzuvona i danas svi idu na casove. Takodje tacno je da je kriterijum asistencije ublazen. Alex Ferguson "veliki igraci bi bili veliki bilo kad bilo gde" e sad vi slusajte Dragana Borcu ili Kostu dva pojmasa :)) Izgleda mi da je granica 2003 godina. Pre Lebrona niko nista od 2003 ti ist igraci su svi dobri :D

Mali Perica

pre 5 godina

Još malo statistike sa sajta NBA:

"Jokic had 43 points ... the third highest point total this postseason behind the 50 by Portland’s Damian Lillard and the 45 by Golden State’s Kevin Durant."

јд123

pre 5 godina

@veliki strumf

То се у НБА не рачуна као асистенција. Тролови лупетају, како је лако Јокићу када се у НБА све рачуна као асистенција, а у ствари појма немају о правилима. Тако су и писали да би Теодосић имао преко 20 а у НБА.

Овде многи кукају што су Пламли и Бартон играли заједно. Изгледа да је Мелоун читао моје коментаре ;). Писао сам овде да се питам зашто Бартон и Јокић увек играју заједно и да верујем да би Јокић имао бољу статистику да није толико заједно са Бартоном на терену. Када је Бартон био стартер и уђу резерве, од стартера често остану Јокић и Бартон. Сада је Мелоун пробао другачије и очигледно је зашто је пре увек био са Јокићем на терену - да направи што мању штету.

Ова утакмица је показала да су аналитичари били у праву, када су рекли да је Денверов највећи проблем неискуство играња плеј-офа. Млади играчи су једноставно у грчу. Мислио сам да су то превазишли у 4. утакмици. Али их изгледа опет ухватила трема, ово је била нова ситуација, могућност да се заврши сериај.

Фасцинантно је да Јокић за разлику од младих саиграча нема трему.

vince carter

pre 5 godina

Ovaj komentar od @Borce bi imao 200+ dislajkova na klasicnoj Nba vesti,medjutim posto je komentar u odbrani Jokica,vecina je pristrasno. Pazi Bobi koji je spor,neokretan i nezgrapan dobije minute u Fili i koristi ih..ne koriste ga bas zbog svoje sporosti reagovanja u odbrani. A sa druge strane pokusavaju da ospore zivotinje poput Melouna,Robinsona,Rodmana i ostalih. Pa Rodman je pogodio 3 uzastopne trojke u mecu Bullsa kada se sprdao u blow outu...treneri su forsurali mid range game i igru u reketu. Pa Bird ili Chris Mullin koji zatvorenih ociju imaju bolji sut od Lonza,Janisa,Simonsa nisu upucivali vise suteva u proseku za 3 od ciglasa Lonza Balla. Imam jedan dobar vic za tebe Harden vise skace od Jordana a tek od Rodmana :)))) ipak najveci smehotres je sto lik ladno misli da je posledica rodmanovih skokova visina skoka :))) lik koji je uzimao skokove pored Shaqa,dankana,garneta,admirala i koji je upadao u tribine da dohvati loptu :) da ti kazem jos jedan vic,atleta Gordon je najbolji igrac Orlanda...ups its Vucevic :D imam jos jednu novost za tebe Vins Karter je igrao protiv Majkla Dzordana u najboljim godinama i sa 42 igrao sa Tree Youngom u timu. Karter Golf 2 i dalje vozi..sta bi bilo da je nov :D

kris

pre 5 godina

Ne znam da li sam jedini, ali užasno me nerviraju ove riječi poput franšize, botova, hejtera, tekmi. U šta se pretvori nekad fin nas jezik.

KOSTA1703

pre 5 godina

@baron

I nekada i danas je aršin kojim se računaju asistencije potpuno isti.
Nema tu "prave" ili krive asistencije,odavno se u NBA zna šta je asistencija.
To navodno uručivanje koje ti omalovažavaš je ustvari genijalnost igrača da uruči saigraču loptu na način na koji uz uručenje njegov položaj tela omogući saigraču korak prednosti.
To treba znati uraditi a ne napraviti kretnju u bloku i faul u napadu, što velika većina igrača ne ume.
Što se razlike izmedju košarke pre 30 godina tiče i današnje, tu je već sve rečeno.
Vrhunski centri tada,danas bi imali minutažu Marjanovića.
A Džordan bi se u kontrama zakucavao u zid,jer je košarka danas postala bar duplo brža, u oba smera.
Što se odbrane tiče, svakako je današnja košarka dobila više mogućih varijanti igre, zbog ukidanja striktne odbrane čoveka, ali je to i dalje ubistvena odbrana, rekao bih čak i jača nego pre 30 godina.
Problem za te pre 30 godina, je što je način pogadjanja šuteva danas evoluirao, te ono što se nekad ubacivalo sa 30% danas se ubacuje sa 50 uz istu odbranu.
A Jokić da je igrao pre 30 godina?
Bio bi veća senzacija nego Vilt svojevremeno.

Аца

pre 5 godina

@Dragan Borca

Теби изгледа није допрло до мозга ништа од онога што си наводно гледао током 90-их. Не знам одакле ти то да је НБА кошарка узнапредовала, можда јесте у смислу постизања 300+ поена по утакмици (ако се то може назвати напретком), данашња НБА је тотална деградација кошарке.
И који ти то бекови скачу као Родман? "Скачу" бекови у одбрани, јер ти центар шутира тројку, али зато се леђна техника своди на силовање раменом у месо или ако не може, онда FA џампер. У оно време као није било атлета? Јесте и те како, осим што комесар није донео глупу одлуку да се фаворизује било који сегмент игре, зарад профита, а ни удружење судија није морало издавати глупа саопштења с времена на време како би правдали глупости попут оне Харденове.

baron

pre 5 godina

(Dragan-Borca, 26. april 2019 12:28)

Dobro genije, kada tako posmatras sport i znanje kroz tehnologiju i napredak, reci mi koliko danas ima Nikoli Tesli i sta su to epohalno otkrili?
Igraci poput Jabbara, Sheka, Olajuwona se radjaju jednom u sto godina, nema ere u kojoj ne bi dominirali. Mozda danas centri sutiraju trojke sa 9m, ali zato nema igre ispod kosa, nema odbrane.
Kako to da svaki prosecni centar iz Evrolige koji ode u NBA postaje zvezda?
Secas se M.Gasola. Igrao na bratovu slavu, onda postao glavni igrac Memfisa.
Ja postignem 30p na jednoj strani ti na drugoj, pa ko se bolje snadje u prangijanju. Inace da ima jedan sposoban centar kao 90ih ne bi polutani poput Jokica ubacivali 40p.
Vucevic igrac za Zvezdu, a igra u Orlandu. Smehotresna NBA.

retko pametan

pre 5 godina

voleo bih da Jokic ode u Lakerse da igra sa Lebronom. to bi bio tandem. i jos dovedu jos jednog jakog..uf , bili bi pretendenti za titulu

vince carter

pre 5 godina

Ne zna se ko je ostavio povrsniji komentar,da li pojmas @dragan-borca ili @Kosta. Ne znam samo kako igraci igraju u tom "naprednom" sportu i 1995 i 2013te kao Jason Kidd ili Dankan 1997-2016. Taj Jordan je igrao na primer protiv svih igraca koji su dobili Majami 2011 a i vecina njih su bila veterani te godine. Vins Karter i dalje igra kao i svi igraci u istoriji koji su igrali 15+ sezona,jedan Kevin Wilis draftovan 1984 je sa 45 godina igrao Nba i imao monstruozno kucanje preko Milsapa koji i sad igra. Kaze bekovi skacu vise od Rodmana a Fill Dzekson rekao da je Rodman najveci atleta kojeg j3 trenirao a trenirao do 2011. Prvo pise o atleticnosti danasnjih igraca a ne postoji bek koji je veci atleta danas od Jordana,Kawi Leonard je daleko slabiji atleta od njega,zapravo Griffit,Cemberlen i Jordan su imali najveci izmeren odraz u istoriji. Ej jedan evan fournier je pristojan igrac danas a ovi pricaju o atleticizmu pa onda sa druge strane pominju Jokica koji je anti atleta,pa jos bez danasnjih modernih uslova,nutricionista i ostalog kako bi tek u to vreme izgledao pored Wilta,koji je veci,jaci,brzi,mnogo duze ruke. Ali uostalom Aron Gordon je atletcina pa je Jokic za njega Dzabar. Jordan je sa 40 isponizavao Pol Pirsa u medjusobnim duelima ali likovi ne biraju sredstva kako da omalovaze nekoga. Dankan ni sa 38 nije bio nebitan a lik tvrdi da bi neki vrhunski igraci koji su 20x brzi od Bobija sedeli na klupi. 80% danasnjih centara nema sut,ni danasnju kosarku ne poznajete.

analiticar_ amater

pre 5 godina

Ima iz razloga sto kada bi nekada ubacio 30p, morao si igrati izvrsno, i to se zaista videlo na terenu. Jokic je nocas ubacio 43p u igri skoro bez odbrana, gde je ta partija bila na nivou neke prosecnosti, nista spektakularno. Kada se pogleda statistika to izgleda sjajno, a kada se gleda utakmica nema se utisak da Jokic igra nesto maestralno.
O onim asistencijama ne treba komentarisati, svako ko se razume u kosarku video je da je Jokic nocas imao oko 3-4 prave as.
Ne umanjujem ucinak Jokica, ali danasnja kosarka ne moze da pridje onoj u Dzordanovo vreme. Mozda se igra brze, ali se igra bez mozga, i nema dva igraca u ligi sa sampionskim mentalitetom.
(baron

Nema nikakve veze i sve ovo je gomila besmislica. Prosečna partija sa 43 poena i 9 asistencija? Ništa spektakularno? Jokic sve sto radi radi na način da izgleda neverovatno lako i prosto, ne kuca, ne okreće se u vazduhu, radi stvari na prost ali ubojit način. Šta ti znaci to izvrsno? To je tvoj lični dojam a ne objektivno vidjenje i argument. Prave i neprave asistencije, stara priča, vi eksperti znate bolje od ljudi koji vode statistiku u NBA. Totalno je besmisleno uporedjivati na taj način različite epohe i vaditi kvaziargumente da bi se nipodaštavali nečiji rezultati i igra.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Ne umanjujem ucinak Jokica, ali danasnja kosarka ne moze da pridje onoj u Dzordanovo vreme. Mozda se igra brze, ali se igra bez mozga, i nema dva igraca u ligi sa sampionskim mentalitetom. 
Lilard preksinoc ubacio 50p, a na drugoj strani RW juri triple double, niti ga cuva, niti pokusava. Smesno.
Ili Lebronova odbrana. Danas igraju igraci sa totalno drugim mentalitetom, koji cim je malo gusto odmah se predaju. 
Moj Golden State kao neka nepobediva ekipa gubi od Spursa 2017 u playoffu 20p razlike kuci, cekaju da se Leonard povredi da preokrenu. 
Curryja nigde nema kada je gusto, a Durant baca cigle. 
Jedini igrac danas koji je vrhunski je K.Leonard, ostali neka se redjaju kako hoce.
(baron, 26. april 2019 11:05) 

# Link komentara

Sine. To kao kad bi rekao danasnja kola ne mogu da pridju Golfu dvojci iz devedeset i neke.
Ne znam da li ti dopire do mozga da je ovo 21. vek i da je svako poredjenje sa sportom pre 20-30 godina smesno.
Imas centre koji pogadjaju trojke sa 9 metara i bekove koji skacu ko Rodman.
Nemojte biti smesni vise sa takvim nebulozana.
I ja sam veliki nostalgicar i do pre koju godinu sam isto mislio dok nisam vise pogledao danasnju NBA.
To su 2 razlicita sporta. Kosarka je strasno napredovala i besmisleno je porediti uopste danasnji ultra brzi i ultra atletski sport sa sportom od pre par decenija.

Zoran Ivkovic

pre 5 godina

Koraca ne pamtim,ali od vremena Plecasa,Cosica,Dalipagica,Kicanovica,Delibasica,pa nadalje Kukoca,Radje,Drazena Petrovica,Bodiroge Divca,Stojakovica,Saleta Djordjevic,pa do Teodosica i na kraju Jokica zelim reci da je ovaj momak vec sa 24g pokazao da je do sad najbolji igrac ovih prostora.

Jastreb

pre 5 godina

@znalac Taj sto je dao 50 pre neko vece je pogodio sut za pobedu u zadnjoj sekundi.Njegovim 50-im kosem je Portland poslao Oklahomu na hladjenje.

veliki strumf

pre 5 godina

Nije bas da pratim NBA u kontinuitetu, pa ne znam kako se racunaju asistencije. U svom zadnjem napadu na meču Jokic je asistirao efektno Mareju koji je fauliran pri sutu i realizovao je jedno bacanje. U evropskoj kosarci to se piše kao asistencija, a u NBA - da li neko zna? Mislim da se i u NBA to računa kao asistencija (naročito jer se tamo asistencija ekstenzivno upisuje u odnosu na evropsku košarku), tako da su Jokicu zakinuli tu desetu. Doduše, mnogo više su ga “zakinuli” saigrači koji masu otvorenih šuteva nisu mogli da ubace koje im je kreirao.

gijon

pre 5 godina

Možda grešim, ali da me neko pita da dodam bilo kog igrača na svetu u ovu ekipu Denvera, ja bih izabrajo Kleja. Mislim da bi imao 30ppg, a Jokić 10+ asistencija svaku

aca

pre 5 godina

Omladino znam da je onima koji finansiraju sport u interesu da svaka generacija ima sreću da upravo oni gledaju najbolje u istoriji. Najjača košarka u istoriji igrala se upravo u Dzordanovo vreme a on je tada bio kralj.
(Omar Gabrijel, 26. april 2019 09:33)
pa da, vreme Dzordana je verovatno bilo u tvoje vreme i sad pricas kako je to najbolja kosarka ikada i da nikada nece ni biti bolja. Vilt je bio ubedjen da je u njegovo vreme bila najbolja kosarka i da MJ ne bi bio u prvoj petorci ni u jednom timu, oni pre Vilta verovatno da je u njihovo bilo jos bolje... tom logikom cemo verovatno doci da je prva kosarkaska petorka koja se sastavila verovatno najbolja svih vremena.

saki

pre 5 godina

sinoć je postao najbolji Srbin, košarkaš, svih vremena...
u drugom nivou postaje najbolji beli košarkaš svih vremena (možda već sledeće godine ?)
u trećem nivou, to što on igra nazvaće po njemu "jocker centar"

da su oni njegovi trkači sinoć uboli bar pola, imao bi dvadesetak asistencija

Meloun je odavno "pročitan". Sa njim i sa onim panjevima od igrača biće teško ne u sledećoj utakmici već i u narednim sezonama. Zamisli njega sa još jednim super-starom, bekom-šuterom. Harali bi i karali deceniju

vince carter

pre 5 godina

@Lignjoslav na osnovu toga sto je Bodiroga koji je bek/krilo jednom zalomio Melouna ti ladno vrsis poredjenja,Lebron je pao na zemlju posle Stojakovicevig driblinga,pa sta to sad treba da znaci? Meloun je sa 40 zaustavio Dankana u finalu zapada. A sad razbijanje najveceg mita na svetu po ko zna koji put "centri bez suta su proslost" Gobert,drumond,deandre,kapela,harel,gortat,r.lopez,whiteside,mcgee,chendler,turner,howard i mnogi drugi..Brook lopez prangija trojke a Gober je bolji od njega 100 puta. Ovde ljudi kada kazu "nema" sut misle samo na trojke. Oldridz ne sutira trojke ali prangija distancu isto kao sto su Meloun,Ewing,The dream,Garnet i mnogi drugi prangijali distance. Kao sto rekoh Derek Coleman,Sam Parkins,Laimber kao i Shawn Kemp za koga misle da je samo dunker su sutirali trojke za neupucene,ali sut za tri u vreme handchekinga nije bio upotrebljivan kao posle njegovog ukidanja 2004 gde su bekovi i spoljna igra nadvladali. Pa Willis Reed je sutirao iz daljine 60tih kad nije ni bilo trojke a vi pricate o relativno skorasnjem vremenu. Pa vise je bilo igraca 90tih koji fizicki mogu da se nose sa Janisom i koji su jaci od njega nego danas,David Robinson kako se kreteo i trcao coast to coast i izgledao je jos bolje od Janisa. Cak ni on i simons nemaju sut a vi pricate kako danas svi centri to imaju auu :))

baron

pre 5 godina

Ne spadam u omladinu ali sta je poenta komentara? Da se vratimo u Dzordanovo vreme i gledamo kosarku? Ja sam je gledao ali sada je neko drugo vreme i gleda se ova kosarka. I kakve veze to ima sa Jokicevom izvanrednom igrom nocas?
(ccc, 26. april 2019 10:00)

Ima iz razloga sto kada bi nekada ubacio 30p, morao si igrati izvrsno, i to se zaista videlo na terenu. Jokic je nocas ubacio 43p u igri skoro bez odbrana, gde je ta partija bila na nivou neke prosecnosti, nista spektakularno. Kada se pogleda statistika to izgleda sjajno, a kada se gleda utakmica nema se utisak da Jokic igra nesto maestralno.
O onim asistencijama ne treba komentarisati, svako ko se razume u kosarku video je da je Jokic nocas imao oko 3-4 prave as.
Ne umanjujem ucinak Jokica, ali danasnja kosarka ne moze da pridje onoj u Dzordanovo vreme. Mozda se igra brze, ali se igra bez mozga, i nema dva igraca u ligi sa sampionskim mentalitetom.
Lilard preksinoc ubacio 50p, a na drugoj strani RW juri triple double, niti ga cuva, niti pokusava. Smesno.
Ili Lebronova odbrana. Danas igraju igraci sa totalno drugim mentalitetom, koji cim je malo gusto odmah se predaju.
Moj Golden State kao neka nepobediva ekipa gubi od Spursa 2017 u playoffu 20p razlike kuci, cekaju da se Leonard povredi da preokrenu.
Curryja nigde nema kada je gusto, a Durant baca cigle.
Jedini igrac danas koji je vrhunski je K.Leonard, ostali neka se redjaju kako hoce.

MPP

pre 5 godina

Sada je i onima koji imaju očsjno mali IQ potuno jasno da je Nikola velika NBA zveda i VRHUNSKI igrač i da zasluženo treba da bude član PRVE PETORKE NBA . Da skandiranje MVP nije samo navijačka želja več stvarnost jer spada u sam vrh kandidata . Ako ga zdravlje posluži oboriće mnoge rekorde koji stoje negde potpuno zaboravljeni i prašnjavi čekajuči da neki majstor skine paučinu sa njih i ispiše istoriju ....Nikola je pokazao noćas da je već sad prevazišao Denver , čitavu ekipu a pogotovo nažalost i trenera koji nije znao kako da materijalizuje kvalitete svog tima ! Ovo je Melounov kiks to nema sumlje ! Ako je prethodna utakmica bila možda najbolje vodjena u sezoni ovo je najgora ! No sada u Denver koji je težak teren za svakoga , to je NBA najjača liga na svetu i sve je moguće ..... Sa srećom i PAMETNO Denver .

jedan od mnogih

pre 5 godina

@lakionar - dobio bi jednu vaspitnu da ne lupas vise kad bi moglo kroz portal

Jokicu treba podrediti i igru reprezentacije jer je dokazao vise nego jednom da mu ni USA igraci ne mogu nista i da ce cela reprezentacija igrati bolje ako se koncipira drugacije od toga da iskljucivo Teodosic treba da organizuje i vodi sve....on je fantastican ali je trenutno Jokic mnogo bolji (Teo trenutno na nivou srpske lige jer pretpostavljam da i ne trenira, a iskreno se nadam da lose pretpostavljam)

i batalite se vise seljacizama da nam ne treba - treba nam jer bez njega smo 30% slabiji

Drug Ostoja

pre 5 godina

Neki dan sam napisao kako nije sve u 50 koseva i evo potvrde. To sam rekao onima sto su napadali Jokica da premalo
Ubacuje,a previse asistira. Uporno se pozivaju na Janisa i ostale koji uglave 40+ . Evo sad je Jokara ubacio 40+ ,a SA ih razvalio. Zato nije sve u kosevima jednog igraca,ima nesto i u razigravanju tima i u pobedi! Jokicevih 20 koseva plus razigrani saigraci znaci daleko vise za tim,jer dodju do pobede! Srecno u poslednjoj utakmici Jokara!

ccc

pre 5 godina

Omladino znam da je onima koji finansiraju sport u interesu da svaka generacija ima sreću da upravo oni gledaju najbolje u istoriji. Najjača košarka u istoriji igrala se upravo u Dzordanovo vreme a on je tada bio kralj.
(Omar Gabrijel, 26. april 2019 09:33)


Ne spadam u omladinu ali sta je poenta komentara? Da se vratimo u Dzordanovo vreme i gledamo kosarku? Ja sam je gledao ali sada je neko drugo vreme i gleda se ova kosarka. I kakve veze to ima sa Jokicevom izvanrednom igrom nocas?

Statuskan

pre 5 godina

Zastrašujuće je da je ove poene postigao praktično bez slobodnih bacanja.Pogledajte svaku njegovu igru ledjima,pa to je šibanje na sve strane.Kada dobije naklonost sudija ide Jokara i na 60+!!!!!!

orange_party

pre 5 godina

Mislim da je ovo bar 10. put da mu fali jedna asistencija za triple double.
(Selfi Romeo, 26. april 2019 08:34)

Pa kad bi carevi uspeli nešto da pogode, nabrojao bi se on asistencija...

antiDebil

pre 5 godina

dzaba ti rekordi kad protivnicki igraci preko tebe daju u proseku 50p po utakmici. dobar si za regularnu sezonu za play off moras mnogo na brzini da radis. sta bi ti jedna cetvorka karl melon ili garnet uradili u prajmu plakali bi posmatraci...
(alen, 26. april 2019 09:41)

A sto u ,,prajmu"?
Inace Jokic je u ,,prajmu"?
Sta bi mu oni uradili?

ja

pre 5 godina

Majk Meloun mora da ode posle ove sezone. Čovek je očajno loš trener. Treba im iole kasvetan trener, par defanzivnih igrača koji umeju da šutiraju trojke i jedna klasična četvorka koja može da napravi 15 skokova po meču i kladim se da bi se lagano prošetali do finala...

jamatsoc

pre 5 godina

Top,top igrac , nisam fan niti sam ga omalovazavao,cisto sam ga htio vidjeti kakav ce biti kad su bitne utakmice ,play off je za mene jedino mjerilo..trebat ce slicne utakmice ponoviti puno puta ali ovako mlad na pravom je putu.Moze li biti prvi igrac prvaka jos je prerano za reci,ali napreduje kako treba,i kljucno je po meni da nije sklon ozljedama..talenta definitivno ima i na bacanje..samo ozbiljno naprijed,ostat skroman i nastavit raditi.

Ostin A

pre 5 godina

Ne računajući te statistike. Prvih 3 minuta minuta četvrte četvrtine su sa -3 otišli na -10 onda je ušao Jokić pa su otišli na -20

Jokić je igrao vrhunski 3/4... ali u 4/4 se ceo tim raspao potpuno, a ovi nisu mogli da promaše.

Šteta, ali imaju još jednu šansu, i to pred domaćom publikom.

Draza_Olmajti

pre 5 godina

Moram jos jednom da ponovim:
Jokic svojim poenima skoro anulira Oldrizda i DeRouzena zajedno,a ostatak ekipe ne moze protiv Forbsa,Geja,Bertansa. E sad vi procenite kako izgleda ostatak ekipe bez njega. Ubedljivo najveci uticaj na ekipu ima od svih superstarova u ligi. Denver bi bio na nivou Sakramenta bez njega (i to maksimalno),sa njim su kandidati za finale. Covek koji je spreman da podredi sve za ekipu (da sutne dva puta,ali i 30 kao sinoc). Superstar bez ega i kompleksa vise vrednosti.

lignjoslav

pre 5 godina

alen
kao i on njima.
Mada Melounu je kicmu lomio Bodiroga pa ovaj od besa napravio faul za zatvor, ne vidim kako bi on Jokica cuvao, a Garneta pa ne vidim cak ni u reketu kako bi ga zaustavio. Verovatno bi ga leđima unakazio posto i teze 10 kg od njega bez problema ugura pod koš, (ljudi jos uvek tripuju da je on slab), sa distance takođe, pa ako bi ga ovaj jurio i ostavio prazan reket, podelio bi 15 asistencija, ali ne one za otvorene suteve, vec one za zicere u praznom reketu.
Rekao sam vec za Jokicevu odbranu, da jednostavno ne moze i jare i pare i da se cesto ne sklanja, na poluvremenu bi imao 6 ličnih. A razbijanje vrhunskih defanzivaca, mu uopste nije problem. Jos uvek ljudi ne kapiraju da on sutira floutere da ne bi popio bananu (svi ti atletski građeni centri ne stižu da skoče, a bez skoka mu ne mogu ništa), a zbog ogromnog raspona ruku bez skoka je dovoljno visok da je bukvalno nezaustavljiv na 2,3 metra od koša, jer popije lakat u glavu, a opet bez koske lopta svaki put ulazi
Kosarka se promenila, centri bez suta su prošlost, pa tako imas i sada zivitinje koji skacu i kucaju (Deandre Jordan) pa su takvi samo tragovi proslosti.
Sta bi jedan Greek freek koji sa svojih 210 lomi driblingom kao bek radio 90ih, pa isto što i sad.
Kao sad ne dobija batine?
Kosarka u Dzordanovo vreme se razlikovala jer bekovi nisu bili zašticeni kao sad, ali u reketu se itekako udara i sad. Uostalom Divac je igrao u to vreme, a ofanzivno je Jokic za klasu iznad.

vince carter

pre 5 godina

Hmm poredjenje sa tim proslim igracima,Toni Kukoc pored Jordana i Pipena nikako nije mogao da bude prva violina,on sa njegovim predispozicijama,mekom rukom i dodavanjima je kao stvoren za danasnju eru kosarke. Petrovic u Blejzersima pored Draxlera i Portera nije dobijao sansu u Netsima je odmah postao bitan igrac u ligi ali je potom tragicno nastradao. Jokic je definitivno bolji suter od Divca ali kao sto kazete "on je jedini pismen igrac u Denveru koji zna da vodi igru" Divac je znao izuzetno da dodaje ali on je u svojim timovima uvek imao i druge saigrace koji to rade. Kingsi su na primer kao ekipa imali izuzetan protok lopte. Jokic bi u ono vreme morao mnogo vise da igra u reketu i da se trosi u odbrani. Shaq,Meloun,Robinson,Ewing,Duncan,Garnet,Weber,Olajdzuvon,Barkli,Kemp i mnogi drugi,Derek Coleman ili Sam Parkins su imali sut za 3 kao i mnogi drugi sa distance ali nisu mogli da dodju toliko do izrazaja. Arvidas Sabonis 221cm,sut za 3,meka ruka odlican dodavac,povrede i zabrana SSSRa da dodje u nba 1986 su promenile istoriju nba donekle.

Vetar u ledja..

pre 5 godina

@lakionar
A inace, ekipe ne igraju na svoje najbolje igrace.. To je izuzetak u Denveru. I jos jedna stvar, porediti Nikolu iz 2016. i 2019. je najblaze receno problematicno.....Decko je mnogo napredovao. Reci da nam takav igrac nije potreban.. Uf.... Drugo je pitanje da li zeli....

neko ko zna

pre 5 godina

jel to Popovic resio da pusti Jokica 40-50 ali zato sve ostale da zatvori?
(sreten, 26. april 2019 09:00)

Ostali nisi mogli bazen da pogode, cak ni iz nekoliko zicera, a klupa je bila uzasna ...

Omar Gabrijel

pre 5 godina

Jokić je tek četvrti igrač u istoriji plej-ofa koji je imao ovakvu statistiku, posle Čarlsa Barklija, Oskara Robertsona i Medžika Džonsona, a prvi koji je ikada došao do iste uz i tri ukradene lopte.

Omladino znam da je onima koji finansiraju sport u interesu da svaka generacija ima sreću da upravo oni gledaju najbolje u istoriji. Najjača košarka u istoriji igrala se upravo u Dzordanovo vreme a on je tada bio kralj.

zvezdoprc

pre 5 godina

Sećam se derbija Partizan - Zvezda kad je Duci Simonović dao preko 50 koševa, a Zvezda izgubila desetak razlike. Sve je stvar taktičkog nadmudrivanja trenera.

Sport

pre 5 godina

Bukvalno celu utakmicu je drzao Denver u igri. SA je pogadjao sve i opet nisu mogli da odu na pristojnu razliku dok Jokic nije seo na klupu. Seo je na klupu kako bi usao malo kasnije, ali to kockanje je kostalo Denver jer su brzo izgubili prikljucak. Imao je 9 asistencija, a bilo bi ih vise da su neki sutevi usli, a bili su "sigurni". Uglavnom u sedmoj ce biti veselo, ali SA na strani i SA kuci nisu dve iste ekipe i ocekujem da Denver prodje dalje. Polufinale je opet prica za sebe i Portland igra preporodjeno tako da je pitanje da li nece i to otici u sedam utakmica ko god da prodje ovde.

Belmont

pre 5 godina

svaka ti cast Nikola. zelim ti puno srece, zdravlja i uspeha.
samo napred i radi ono sto ti zelis, nemoj da slusas kriticare i pacenike.

Pseudoharms

pre 5 godina

Niko da pomene da je ovo ujedno i njegov rekord karijere, s kojim je prestigao Pedju, koji je kao rekord imao 42 poena. Polako, iduce sezone makar jedna 50+ utakmica.

Kontinuitet nediscipline

pre 5 godina

@lakionar, 26. april 2019 08:35

Hahaha... Lako je tebi. Uvek mozes da se zaposliš kao komičar u ova teška vremena...

alen

pre 5 godina

dzaba ti rekordi kad protivnicki igraci preko tebe daju u proseku 50p po utakmici. dobar si za regularnu sezonu za play off moras mnogo na brzini da radis. sta bi ti jedna cetvorka karl melon ili garnet uradili u prajmu plakali bi posmatraci...

kimi

pre 5 godina

lepo je cut kad neko nas uradi nesto dobro i pozitivno...ne mora da igra za rep ako nece. ja bih licno bio jako zadovoljan da momak iz srbije odvede nba tim do prstena.

JeRemija

pre 5 godina

@lakionar

Au rođače šta napisa sve...

Jokić ne treba Srbiji?!

Hejteri su toliko izgubili dodir sa realnošću, da ne znaju više šta od muke na napišu:)

ps. Jel se sećaš možda kako je Jokić odigrao protiv Hrvatske? Verujem da te to još uvek boli

znalac

pre 5 godina

Ovo nije dobro za ekipu.Nikola odlican ali ekipa izgubi.Kada Nikola da 20 koseva ekipa pobedi jer onda svi ostali daju po 25 koseva.Pre neko vece jedan dao 50 koseva a njegova ekipa izgubila

mich

pre 5 godina

Gledao sinoc, pa ono je smesno da se Jokic sa onom brzinom poigrava sa njima, meni je ono smesno, nikakva kosarka, De Rozan jedini skolovan igrac, ostalo neka divljna sacuvaj boze, onaj Olridz nekako nezgrapan...svaka cast Jokicu na odigranom mecu ali stvarno smesno...

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Lakionar@Uporedjivati Jokica od pre 4 godine i ovog sad je van svake pameti...Ostalo ne bi komenatrisao da ne treba igrati igrač koji je vodja čitave jedne NBA franšize može izjaviti isključivo covek koji nije Srbin....

Nebo.Der

pre 5 godina

Jokara ga ubi kako je odigrao, ali je klupa podbacila! Mislim da je ovde u pitanju taktika Popovica, da skine fokus odbrane sa Jokića, a blokira ostale...tako su treneri često pravili taktiku na početku karijere MJ.

bla

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi, 26. april 2019 08:15)

Hajde smanji malo dozivljaj. Niti Srbiji treba igrac kao Jokic, niti bi on u dresu reprezentacije igrao ovako. U Denveru sve je podredjeno Jokicu, svi trci za njega. Uostalom, igrao je Jokic za reprezentaciju i koliko se secam 6p u finalu protiv Amera, 2-3 as u proseku. Tih 6p moze i Milutinov da ubaci, tako da nam igrac kao Jokic nije toliko ni potreban.
Srbiji fali plej poput Djordjevica nekada, a tromi centar koji ne moze igrati odbranu nek igra u NBA i nabija statistiku.
(lakionar, 26. april 2019 08:35) # Link komentara
druze,kad je to bilo? znas li ti kolko je on od tada napredovao.Sramota je kakve gluposti pises.

Vegas

pre 5 godina

I sta je to pomoglo Denveru koji je izgubio sa 20 razlike?
(bigserb, 26. april 2019 08:15)
Verovatno bi izgubio sa 50 razlike.
Tacnije verovatno ni ne bi igrao playoff

Ivan

pre 5 godina

Lakionar @

Da nije bilo Jokića ne bi ni igrali to finale sa Amerima jer je Jokić pobedio Hrvate pre toga sjajnom 20+ partijom i 6/6 slobodna u finishu. Da nije bilo njega Hrvati bi nas pobedili taj meč i prekinuli našu dominaciju nad njima u košarci od 1995te kad su pobegli sa postolja

znanje-imanje

pre 5 godina

Nebitno. A nadrealan je - Greg.
On i Doc su ekipe odmarali čim su Kingsi otpali. Sad to koriste. A psihostresiranim Šoderima najgore tek sledi. Mali balans je da su domaćini a deRozan i Aldridž (čiji je učinak skoro ko Nikolin...) su puno igrali.
Brojni su propusti Malouna a posebno taj da iako mu je ovo 3. sezona da mu Nikola vodi igru on ama baš ništa nije uigrao postave bez Nikole. Tada su pogubljeni i organizaciono i psihološki.
Od 3 pobede SA je prvu i ovu dobio na Denverov mentalni krah. Brojke govore - prosečan trojkaški tim SA šutira (pre junk time) odlično 10-22 a Denver 6-23; SA ceo šut 57% Denver 46%. Zato SA dobija i na klasik PO - bočne heroje. Jednu im je dobio Vajt a ovu Gej. Kod Denvera to je bila samo jedna četvrtina Marija. Jer SA vodi Greg pa u svakom napadu su tačno em uigrani i znaju šta igraju em igraju gde je Denver tanak. Pa prosto mora nekom da naiđe da veže koševe. A Denver za free motion mora da ima dan - nema stabilne i produktivne asove. (I to bi im išlo bolje da, kada mu je već 70-80 utakmica sezone lepo reklo da je prva postava Bizli Moris Kreg tako i radi.) A koren svih a pogotovu ovog problema je u pogoršanom šutu Denvera ove sezone spram prethodne. Kao i višak mase Nikole to je još od početka pogrešna orijentacija "stručnog štaba" na snagu umesto na loptu - što ako igraš free motion apsolutno moraš na prvo mesto.
Kao i za GSW ili Riversa: ne važe komentari sada da je Maloun loš. Važe samo oni pre PO a realno samo oni pre AllStar.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Gledao sam čitav mec.Greota je da nema sa kim da igra!Covek je mašina u svakom smislu.Nadam se da gledaju ovi iz KSS.Ovaj covek MORA da igra za reprezentaciju.Pa on će od Bogdanovica praviti Brajanta a od Bjelice Garneta!Svim nasim reprezentativcima pravice suterske treninge.Ono sinoć je sva lepota košarke kada je igraju majstori kao sto je Jokic stala u tih 48 min.Asistencije,koševi,skokovi,gradjenje kosa,pravljenje blokova bekovima za otvorene šuteve,pasovi preko celog terena...Ocena 10!

steva

pre 5 godina

Od starta ponavljam , Nikola nije problem , on jedini u ekipi Denvera playoff igra konstantno dobro .
I 5 utakmicu je mogao da zavrsi sa najmanje 22 13 11 .

Ostatak tima mora da bude konstantniji , a ne da pojedinci igraju svaku 2 utakmicu dobro...i to uvek drugi igrac .

U playoffu se mora igrati chvrsca odbrana i moraju se pogadjati otvoreni sutevi .
Inace gubis utakmicu .

Bartona zakljucati u svlacincu .
Obavezno .

lakionar

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi, 26. april 2019 08:15)

Hajde smanji malo dozivljaj. Niti Srbiji treba igrac kao Jokic, niti bi on u dresu reprezentacije igrao ovako. U Denveru sve je podredjeno Jokicu, svi trci za njega. Uostalom, igrao je Jokic za reprezentaciju i koliko se secam 6p u finalu protiv Amera, 2-3 as u proseku. Tih 6p moze i Milutinov da ubaci, tako da nam igrac kao Jokic nije toliko ni potreban.
Srbiji fali plej poput Djordjevica nekada, a tromi centar koji ne moze igrati odbranu nek igra u NBA i nabija statistiku.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Gledao sam čitav mec.Greota je da nema sa kim da igra!Covek je mašina u svakom smislu.Nadam se da gledaju ovi iz KSS.Ovaj covek MORA da igra za reprezentaciju.Pa on će od Bogdanovica praviti Brajanta a od Bjelice Garneta!Svim nasim reprezentativcima pravice suterske treninge.Ono sinoć je sva lepota košarke kada je igraju majstori kao sto je Jokic stala u tih 48 min.Asistencije,koševi,skokovi,gradjenje kosa,pravljenje blokova bekovima za otvorene šuteve,pasovi preko celog terena...Ocena 10!

Vegas

pre 5 godina

I sta je to pomoglo Denveru koji je izgubio sa 20 razlike?
(bigserb, 26. april 2019 08:15)
Verovatno bi izgubio sa 50 razlike.
Tacnije verovatno ni ne bi igrao playoff

neko ko zna

pre 5 godina

jel to Popovic resio da pusti Jokica 40-50 ali zato sve ostale da zatvori?
(sreten, 26. april 2019 09:00)

Ostali nisi mogli bazen da pogode, cak ni iz nekoliko zicera, a klupa je bila uzasna ...

Ivan

pre 5 godina

Lakionar @

Da nije bilo Jokića ne bi ni igrali to finale sa Amerima jer je Jokić pobedio Hrvate pre toga sjajnom 20+ partijom i 6/6 slobodna u finishu. Da nije bilo njega Hrvati bi nas pobedili taj meč i prekinuli našu dominaciju nad njima u košarci od 1995te kad su pobegli sa postolja

bla

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi, 26. april 2019 08:15)

Hajde smanji malo dozivljaj. Niti Srbiji treba igrac kao Jokic, niti bi on u dresu reprezentacije igrao ovako. U Denveru sve je podredjeno Jokicu, svi trci za njega. Uostalom, igrao je Jokic za reprezentaciju i koliko se secam 6p u finalu protiv Amera, 2-3 as u proseku. Tih 6p moze i Milutinov da ubaci, tako da nam igrac kao Jokic nije toliko ni potreban.
Srbiji fali plej poput Djordjevica nekada, a tromi centar koji ne moze igrati odbranu nek igra u NBA i nabija statistiku.
(lakionar, 26. april 2019 08:35) # Link komentara
druze,kad je to bilo? znas li ti kolko je on od tada napredovao.Sramota je kakve gluposti pises.

Vetar u ledja..

pre 5 godina

@lakionar
A inace, ekipe ne igraju na svoje najbolje igrace.. To je izuzetak u Denveru. I jos jedna stvar, porediti Nikolu iz 2016. i 2019. je najblaze receno problematicno.....Decko je mnogo napredovao. Reci da nam takav igrac nije potreban.. Uf.... Drugo je pitanje da li zeli....

steva

pre 5 godina

Od starta ponavljam , Nikola nije problem , on jedini u ekipi Denvera playoff igra konstantno dobro .
I 5 utakmicu je mogao da zavrsi sa najmanje 22 13 11 .

Ostatak tima mora da bude konstantniji , a ne da pojedinci igraju svaku 2 utakmicu dobro...i to uvek drugi igrac .

U playoffu se mora igrati chvrsca odbrana i moraju se pogadjati otvoreni sutevi .
Inace gubis utakmicu .

Bartona zakljucati u svlacincu .
Obavezno .

Pseudoharms

pre 5 godina

Niko da pomene da je ovo ujedno i njegov rekord karijere, s kojim je prestigao Pedju, koji je kao rekord imao 42 poena. Polako, iduce sezone makar jedna 50+ utakmica.

Sport

pre 5 godina

Bukvalno celu utakmicu je drzao Denver u igri. SA je pogadjao sve i opet nisu mogli da odu na pristojnu razliku dok Jokic nije seo na klupu. Seo je na klupu kako bi usao malo kasnije, ali to kockanje je kostalo Denver jer su brzo izgubili prikljucak. Imao je 9 asistencija, a bilo bi ih vise da su neki sutevi usli, a bili su "sigurni". Uglavnom u sedmoj ce biti veselo, ali SA na strani i SA kuci nisu dve iste ekipe i ocekujem da Denver prodje dalje. Polufinale je opet prica za sebe i Portland igra preporodjeno tako da je pitanje da li nece i to otici u sedam utakmica ko god da prodje ovde.

JeRemija

pre 5 godina

@lakionar

Au rođače šta napisa sve...

Jokić ne treba Srbiji?!

Hejteri su toliko izgubili dodir sa realnošću, da ne znaju više šta od muke na napišu:)

ps. Jel se sećaš možda kako je Jokić odigrao protiv Hrvatske? Verujem da te to još uvek boli

ccc

pre 5 godina

Omladino znam da je onima koji finansiraju sport u interesu da svaka generacija ima sreću da upravo oni gledaju najbolje u istoriji. Najjača košarka u istoriji igrala se upravo u Dzordanovo vreme a on je tada bio kralj.
(Omar Gabrijel, 26. april 2019 09:33)


Ne spadam u omladinu ali sta je poenta komentara? Da se vratimo u Dzordanovo vreme i gledamo kosarku? Ja sam je gledao ali sada je neko drugo vreme i gleda se ova kosarka. I kakve veze to ima sa Jokicevom izvanrednom igrom nocas?

Drug Ostoja

pre 5 godina

Neki dan sam napisao kako nije sve u 50 koseva i evo potvrde. To sam rekao onima sto su napadali Jokica da premalo
Ubacuje,a previse asistira. Uporno se pozivaju na Janisa i ostale koji uglave 40+ . Evo sad je Jokara ubacio 40+ ,a SA ih razvalio. Zato nije sve u kosevima jednog igraca,ima nesto i u razigravanju tima i u pobedi! Jokicevih 20 koseva plus razigrani saigraci znaci daleko vise za tim,jer dodju do pobede! Srecno u poslednjoj utakmici Jokara!

Nebo.Der

pre 5 godina

Jokara ga ubi kako je odigrao, ali je klupa podbacila! Mislim da je ovde u pitanju taktika Popovica, da skine fokus odbrane sa Jokića, a blokira ostale...tako su treneri često pravili taktiku na početku karijere MJ.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Lakionar@Uporedjivati Jokica od pre 4 godine i ovog sad je van svake pameti...Ostalo ne bi komenatrisao da ne treba igrati igrač koji je vodja čitave jedne NBA franšize može izjaviti isključivo covek koji nije Srbin....

Zoran Ivkovic

pre 5 godina

Koraca ne pamtim,ali od vremena Plecasa,Cosica,Dalipagica,Kicanovica,Delibasica,pa nadalje Kukoca,Radje,Drazena Petrovica,Bodiroge Divca,Stojakovica,Saleta Djordjevic,pa do Teodosica i na kraju Jokica zelim reci da je ovaj momak vec sa 24g pokazao da je do sad najbolji igrac ovih prostora.

Draza_Olmajti

pre 5 godina

Moram jos jednom da ponovim:
Jokic svojim poenima skoro anulira Oldrizda i DeRouzena zajedno,a ostatak ekipe ne moze protiv Forbsa,Geja,Bertansa. E sad vi procenite kako izgleda ostatak ekipe bez njega. Ubedljivo najveci uticaj na ekipu ima od svih superstarova u ligi. Denver bi bio na nivou Sakramenta bez njega (i to maksimalno),sa njim su kandidati za finale. Covek koji je spreman da podredi sve za ekipu (da sutne dva puta,ali i 30 kao sinoc). Superstar bez ega i kompleksa vise vrednosti.

kimi

pre 5 godina

lepo je cut kad neko nas uradi nesto dobro i pozitivno...ne mora da igra za rep ako nece. ja bih licno bio jako zadovoljan da momak iz srbije odvede nba tim do prstena.

zvezdoprc

pre 5 godina

Sećam se derbija Partizan - Zvezda kad je Duci Simonović dao preko 50 koševa, a Zvezda izgubila desetak razlike. Sve je stvar taktičkog nadmudrivanja trenera.

Statuskan

pre 5 godina

Zastrašujuće je da je ove poene postigao praktično bez slobodnih bacanja.Pogledajte svaku njegovu igru ledjima,pa to je šibanje na sve strane.Kada dobije naklonost sudija ide Jokara i na 60+!!!!!!

Belmont

pre 5 godina

svaka ti cast Nikola. zelim ti puno srece, zdravlja i uspeha.
samo napred i radi ono sto ti zelis, nemoj da slusas kriticare i pacenike.

jamatsoc

pre 5 godina

Top,top igrac , nisam fan niti sam ga omalovazavao,cisto sam ga htio vidjeti kakav ce biti kad su bitne utakmice ,play off je za mene jedino mjerilo..trebat ce slicne utakmice ponoviti puno puta ali ovako mlad na pravom je putu.Moze li biti prvi igrac prvaka jos je prerano za reci,ali napreduje kako treba,i kljucno je po meni da nije sklon ozljedama..talenta definitivno ima i na bacanje..samo ozbiljno naprijed,ostat skroman i nastavit raditi.

orange_party

pre 5 godina

Mislim da je ovo bar 10. put da mu fali jedna asistencija za triple double.
(Selfi Romeo, 26. april 2019 08:34)

Pa kad bi carevi uspeli nešto da pogode, nabrojao bi se on asistencija...

Dragan-Borca

pre 5 godina

Ne umanjujem ucinak Jokica, ali danasnja kosarka ne moze da pridje onoj u Dzordanovo vreme. Mozda se igra brze, ali se igra bez mozga, i nema dva igraca u ligi sa sampionskim mentalitetom. 
Lilard preksinoc ubacio 50p, a na drugoj strani RW juri triple double, niti ga cuva, niti pokusava. Smesno.
Ili Lebronova odbrana. Danas igraju igraci sa totalno drugim mentalitetom, koji cim je malo gusto odmah se predaju. 
Moj Golden State kao neka nepobediva ekipa gubi od Spursa 2017 u playoffu 20p razlike kuci, cekaju da se Leonard povredi da preokrenu. 
Curryja nigde nema kada je gusto, a Durant baca cigle. 
Jedini igrac danas koji je vrhunski je K.Leonard, ostali neka se redjaju kako hoce.
(baron, 26. april 2019 11:05) 

# Link komentara

Sine. To kao kad bi rekao danasnja kola ne mogu da pridju Golfu dvojci iz devedeset i neke.
Ne znam da li ti dopire do mozga da je ovo 21. vek i da je svako poredjenje sa sportom pre 20-30 godina smesno.
Imas centre koji pogadjaju trojke sa 9 metara i bekove koji skacu ko Rodman.
Nemojte biti smesni vise sa takvim nebulozana.
I ja sam veliki nostalgicar i do pre koju godinu sam isto mislio dok nisam vise pogledao danasnju NBA.
To su 2 razlicita sporta. Kosarka je strasno napredovala i besmisleno je porediti uopste danasnji ultra brzi i ultra atletski sport sa sportom od pre par decenija.

gijon

pre 5 godina

Možda grešim, ali da me neko pita da dodam bilo kog igrača na svetu u ovu ekipu Denvera, ja bih izabrajo Kleja. Mislim da bi imao 30ppg, a Jokić 10+ asistencija svaku

mich

pre 5 godina

Gledao sinoc, pa ono je smesno da se Jokic sa onom brzinom poigrava sa njima, meni je ono smesno, nikakva kosarka, De Rozan jedini skolovan igrac, ostalo neka divljna sacuvaj boze, onaj Olridz nekako nezgrapan...svaka cast Jokicu na odigranom mecu ali stvarno smesno...

kris

pre 5 godina

Ne znam da li sam jedini, ali užasno me nerviraju ove riječi poput franšize, botova, hejtera, tekmi. U šta se pretvori nekad fin nas jezik.

saki

pre 5 godina

sinoć je postao najbolji Srbin, košarkaš, svih vremena...
u drugom nivou postaje najbolji beli košarkaš svih vremena (možda već sledeće godine ?)
u trećem nivou, to što on igra nazvaće po njemu "jocker centar"

da su oni njegovi trkači sinoć uboli bar pola, imao bi dvadesetak asistencija

Meloun je odavno "pročitan". Sa njim i sa onim panjevima od igrača biće teško ne u sledećoj utakmici već i u narednim sezonama. Zamisli njega sa još jednim super-starom, bekom-šuterom. Harali bi i karali deceniju

јд123

pre 5 godina

@veliki strumf

То се у НБА не рачуна као асистенција. Тролови лупетају, како је лако Јокићу када се у НБА све рачуна као асистенција, а у ствари појма немају о правилима. Тако су и писали да би Теодосић имао преко 20 а у НБА.

Овде многи кукају што су Пламли и Бартон играли заједно. Изгледа да је Мелоун читао моје коментаре ;). Писао сам овде да се питам зашто Бартон и Јокић увек играју заједно и да верујем да би Јокић имао бољу статистику да није толико заједно са Бартоном на терену. Када је Бартон био стартер и уђу резерве, од стартера често остану Јокић и Бартон. Сада је Мелоун пробао другачије и очигледно је зашто је пре увек био са Јокићем на терену - да направи што мању штету.

Ова утакмица је показала да су аналитичари били у праву, када су рекли да је Денверов највећи проблем неискуство играња плеј-офа. Млади играчи су једноставно у грчу. Мислио сам да су то превазишли у 4. утакмици. Али их изгледа опет ухватила трема, ово је била нова ситуација, могућност да се заврши сериај.

Фасцинантно је да Јокић за разлику од младих саиграча нема трему.

lakionar

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi, 26. april 2019 08:15)

Hajde smanji malo dozivljaj. Niti Srbiji treba igrac kao Jokic, niti bi on u dresu reprezentacije igrao ovako. U Denveru sve je podredjeno Jokicu, svi trci za njega. Uostalom, igrao je Jokic za reprezentaciju i koliko se secam 6p u finalu protiv Amera, 2-3 as u proseku. Tih 6p moze i Milutinov da ubaci, tako da nam igrac kao Jokic nije toliko ni potreban.
Srbiji fali plej poput Djordjevica nekada, a tromi centar koji ne moze igrati odbranu nek igra u NBA i nabija statistiku.

big

pre 5 godina

Jokić svojim telom, pozicioniranjem, poznavanjem i poimanjem igre spaja saigrače sa košem. Kako navode stručnjaci, njegovi pasovi po pravilu idu igračima koji su licem ka košu, što omogućava lakši šut, pa bilo da je to uručenje, pas ili spajanje sa obručom. Često je to uručenje, gde svojim velikim telom ostavi daosta prostora za šut, što dosta i koristi Denver. Zato je Jokić jedan od najboljih asistenata lige, a sigurno najbolji medju visokim ugračima.

jedan od mnogih

pre 5 godina

@lakionar - dobio bi jednu vaspitnu da ne lupas vise kad bi moglo kroz portal

Jokicu treba podrediti i igru reprezentacije jer je dokazao vise nego jednom da mu ni USA igraci ne mogu nista i da ce cela reprezentacija igrati bolje ako se koncipira drugacije od toga da iskljucivo Teodosic treba da organizuje i vodi sve....on je fantastican ali je trenutno Jokic mnogo bolji (Teo trenutno na nivou srpske lige jer pretpostavljam da i ne trenira, a iskreno se nadam da lose pretpostavljam)

i batalite se vise seljacizama da nam ne treba - treba nam jer bez njega smo 30% slabiji

Omar Gabrijel

pre 5 godina

Jokić je tek četvrti igrač u istoriji plej-ofa koji je imao ovakvu statistiku, posle Čarlsa Barklija, Oskara Robertsona i Medžika Džonsona, a prvi koji je ikada došao do iste uz i tri ukradene lopte.

Omladino znam da je onima koji finansiraju sport u interesu da svaka generacija ima sreću da upravo oni gledaju najbolje u istoriji. Najjača košarka u istoriji igrala se upravo u Dzordanovo vreme a on je tada bio kralj.

MPP

pre 5 godina

Sada je i onima koji imaju očsjno mali IQ potuno jasno da je Nikola velika NBA zveda i VRHUNSKI igrač i da zasluženo treba da bude član PRVE PETORKE NBA . Da skandiranje MVP nije samo navijačka želja več stvarnost jer spada u sam vrh kandidata . Ako ga zdravlje posluži oboriće mnoge rekorde koji stoje negde potpuno zaboravljeni i prašnjavi čekajuči da neki majstor skine paučinu sa njih i ispiše istoriju ....Nikola je pokazao noćas da je već sad prevazišao Denver , čitavu ekipu a pogotovo nažalost i trenera koji nije znao kako da materijalizuje kvalitete svog tima ! Ovo je Melounov kiks to nema sumlje ! Ako je prethodna utakmica bila možda najbolje vodjena u sezoni ovo je najgora ! No sada u Denver koji je težak teren za svakoga , to je NBA najjača liga na svetu i sve je moguće ..... Sa srećom i PAMETNO Denver .

Kontinuitet nediscipline

pre 5 godina

@lakionar, 26. april 2019 08:35

Hahaha... Lako je tebi. Uvek mozes da se zaposliš kao komičar u ova teška vremena...

antiDebil

pre 5 godina

dzaba ti rekordi kad protivnicki igraci preko tebe daju u proseku 50p po utakmici. dobar si za regularnu sezonu za play off moras mnogo na brzini da radis. sta bi ti jedna cetvorka karl melon ili garnet uradili u prajmu plakali bi posmatraci...
(alen, 26. april 2019 09:41)

A sto u ,,prajmu"?
Inace Jokic je u ,,prajmu"?
Sta bi mu oni uradili?

lignjoslav

pre 5 godina

alen
kao i on njima.
Mada Melounu je kicmu lomio Bodiroga pa ovaj od besa napravio faul za zatvor, ne vidim kako bi on Jokica cuvao, a Garneta pa ne vidim cak ni u reketu kako bi ga zaustavio. Verovatno bi ga leđima unakazio posto i teze 10 kg od njega bez problema ugura pod koš, (ljudi jos uvek tripuju da je on slab), sa distance takođe, pa ako bi ga ovaj jurio i ostavio prazan reket, podelio bi 15 asistencija, ali ne one za otvorene suteve, vec one za zicere u praznom reketu.
Rekao sam vec za Jokicevu odbranu, da jednostavno ne moze i jare i pare i da se cesto ne sklanja, na poluvremenu bi imao 6 ličnih. A razbijanje vrhunskih defanzivaca, mu uopste nije problem. Jos uvek ljudi ne kapiraju da on sutira floutere da ne bi popio bananu (svi ti atletski građeni centri ne stižu da skoče, a bez skoka mu ne mogu ništa), a zbog ogromnog raspona ruku bez skoka je dovoljno visok da je bukvalno nezaustavljiv na 2,3 metra od koša, jer popije lakat u glavu, a opet bez koske lopta svaki put ulazi
Kosarka se promenila, centri bez suta su prošlost, pa tako imas i sada zivitinje koji skacu i kucaju (Deandre Jordan) pa su takvi samo tragovi proslosti.
Sta bi jedan Greek freek koji sa svojih 210 lomi driblingom kao bek radio 90ih, pa isto što i sad.
Kao sad ne dobija batine?
Kosarka u Dzordanovo vreme se razlikovala jer bekovi nisu bili zašticeni kao sad, ali u reketu se itekako udara i sad. Uostalom Divac je igrao u to vreme, a ofanzivno je Jokic za klasu iznad.

Sreten

pre 5 godina

Ne mogu da verujem šta se dešavalo sinoc. Često ostajem budan da gledam Denver, i mnogo volim tu ekipu, ali ono sinoc je bilo baš mučno za gledanje. Potpuno nadigrani, i to na drugačiji nacin u odnosu na prva dva poraza. Imaju jednog konstantnog igraca, Jokica, i to je to. Ni na kog drugog osim na njega ne moze da se racuna. Tek u toku utakmice trener mora da gleda koga je to veče krenulo, i da na osnovu toga dalje organizuje igru. Sinoć nikog. De Rozan slobodan ko ptica šutira, pogadja 12/16. Oldridza su čuvali ali ga je htelo. Njihov X faktor bio je Rudi Gej. Voleo bih da Denver prodje ali nakon sinoc moram da kazem da uopšte nece biti nezasluzeno ili nepravedno ako ne prodju..

Ostin A

pre 5 godina

Ne računajući te statistike. Prvih 3 minuta minuta četvrte četvrtine su sa -3 otišli na -10 onda je ušao Jokić pa su otišli na -20

Jokić je igrao vrhunski 3/4... ali u 4/4 se ceo tim raspao potpuno, a ovi nisu mogli da promaše.

Šteta, ali imaju još jednu šansu, i to pred domaćom publikom.

Dvorska budala

pre 5 godina

@(Dragan-Borca, 26. april 2019 12:28)

Košarka je ista kao i pre 30-40-50 godina jer je cilj ostao isti-dati koš, a zbog gledanosti i zanimljivosti je ubrzana igra i odbrana je olabavljena zato što ubija gledanost (evropska košarka je primer gde su rezultati kad je važno sa vrlo malo poena).Skoro u isto vreme su igrali Medžik, Bird, Džordan, Dominik Vilkins, Barkli, Robinson, Olajdžuvon, K. Meloun, Ajzea Tomas, Džo Dumars,Rodman i mnogi drugi pa vidiš da bi danas mogla samo dvojica ili trojica da se mere sa njima (LeBron, Durent i Harden) jer se sve pretvorilo u šou program.
Gledao sam sinoć utakmicu i samo 3 igrača su ličili na ozbiljne košarkaše - Jokić, Oldridž i Derozan, ostali kao muve bez glave trče, zaleću se i šutiraju bez rezona, ispada im lopta ili maše otvorene šuteve.

Mali Perica

pre 5 godina

Još malo statistike sa sajta NBA:

"Jokic had 43 points ... the third highest point total this postseason behind the 50 by Portland’s Damian Lillard and the 45 by Golden State’s Kevin Durant."

analiticar_ amater

pre 5 godina

Ima iz razloga sto kada bi nekada ubacio 30p, morao si igrati izvrsno, i to se zaista videlo na terenu. Jokic je nocas ubacio 43p u igri skoro bez odbrana, gde je ta partija bila na nivou neke prosecnosti, nista spektakularno. Kada se pogleda statistika to izgleda sjajno, a kada se gleda utakmica nema se utisak da Jokic igra nesto maestralno.
O onim asistencijama ne treba komentarisati, svako ko se razume u kosarku video je da je Jokic nocas imao oko 3-4 prave as.
Ne umanjujem ucinak Jokica, ali danasnja kosarka ne moze da pridje onoj u Dzordanovo vreme. Mozda se igra brze, ali se igra bez mozga, i nema dva igraca u ligi sa sampionskim mentalitetom.
(baron

Nema nikakve veze i sve ovo je gomila besmislica. Prosečna partija sa 43 poena i 9 asistencija? Ništa spektakularno? Jokic sve sto radi radi na način da izgleda neverovatno lako i prosto, ne kuca, ne okreće se u vazduhu, radi stvari na prost ali ubojit način. Šta ti znaci to izvrsno? To je tvoj lični dojam a ne objektivno vidjenje i argument. Prave i neprave asistencije, stara priča, vi eksperti znate bolje od ljudi koji vode statistiku u NBA. Totalno je besmisleno uporedjivati na taj način različite epohe i vaditi kvaziargumente da bi se nipodaštavali nečiji rezultati i igra.

vince carter

pre 5 godina

@Lignjoslav na osnovu toga sto je Bodiroga koji je bek/krilo jednom zalomio Melouna ti ladno vrsis poredjenja,Lebron je pao na zemlju posle Stojakovicevig driblinga,pa sta to sad treba da znaci? Meloun je sa 40 zaustavio Dankana u finalu zapada. A sad razbijanje najveceg mita na svetu po ko zna koji put "centri bez suta su proslost" Gobert,drumond,deandre,kapela,harel,gortat,r.lopez,whiteside,mcgee,chendler,turner,howard i mnogi drugi..Brook lopez prangija trojke a Gober je bolji od njega 100 puta. Ovde ljudi kada kazu "nema" sut misle samo na trojke. Oldridz ne sutira trojke ali prangija distancu isto kao sto su Meloun,Ewing,The dream,Garnet i mnogi drugi prangijali distance. Kao sto rekoh Derek Coleman,Sam Parkins,Laimber kao i Shawn Kemp za koga misle da je samo dunker su sutirali trojke za neupucene,ali sut za tri u vreme handchekinga nije bio upotrebljivan kao posle njegovog ukidanja 2004 gde su bekovi i spoljna igra nadvladali. Pa Willis Reed je sutirao iz daljine 60tih kad nije ni bilo trojke a vi pricate o relativno skorasnjem vremenu. Pa vise je bilo igraca 90tih koji fizicki mogu da se nose sa Janisom i koji su jaci od njega nego danas,David Robinson kako se kreteo i trcao coast to coast i izgledao je jos bolje od Janisa. Cak ni on i simons nemaju sut a vi pricate kako danas svi centri to imaju auu :))

vince carter

pre 5 godina

Ovaj komentar od @Borce bi imao 200+ dislajkova na klasicnoj Nba vesti,medjutim posto je komentar u odbrani Jokica,vecina je pristrasno. Pazi Bobi koji je spor,neokretan i nezgrapan dobije minute u Fili i koristi ih..ne koriste ga bas zbog svoje sporosti reagovanja u odbrani. A sa druge strane pokusavaju da ospore zivotinje poput Melouna,Robinsona,Rodmana i ostalih. Pa Rodman je pogodio 3 uzastopne trojke u mecu Bullsa kada se sprdao u blow outu...treneri su forsurali mid range game i igru u reketu. Pa Bird ili Chris Mullin koji zatvorenih ociju imaju bolji sut od Lonza,Janisa,Simonsa nisu upucivali vise suteva u proseku za 3 od ciglasa Lonza Balla. Imam jedan dobar vic za tebe Harden vise skace od Jordana a tek od Rodmana :)))) ipak najveci smehotres je sto lik ladno misli da je posledica rodmanovih skokova visina skoka :))) lik koji je uzimao skokove pored Shaqa,dankana,garneta,admirala i koji je upadao u tribine da dohvati loptu :) da ti kazem jos jedan vic,atleta Gordon je najbolji igrac Orlanda...ups its Vucevic :D imam jos jednu novost za tebe Vins Karter je igrao protiv Majkla Dzordana u najboljim godinama i sa 42 igrao sa Tree Youngom u timu. Karter Golf 2 i dalje vozi..sta bi bilo da je nov :D

alen

pre 5 godina

dzaba ti rekordi kad protivnicki igraci preko tebe daju u proseku 50p po utakmici. dobar si za regularnu sezonu za play off moras mnogo na brzini da radis. sta bi ti jedna cetvorka karl melon ili garnet uradili u prajmu plakali bi posmatraci...

aca

pre 5 godina

Omladino znam da je onima koji finansiraju sport u interesu da svaka generacija ima sreću da upravo oni gledaju najbolje u istoriji. Najjača košarka u istoriji igrala se upravo u Dzordanovo vreme a on je tada bio kralj.
(Omar Gabrijel, 26. april 2019 09:33)
pa da, vreme Dzordana je verovatno bilo u tvoje vreme i sad pricas kako je to najbolja kosarka ikada i da nikada nece ni biti bolja. Vilt je bio ubedjen da je u njegovo vreme bila najbolja kosarka i da MJ ne bi bio u prvoj petorci ni u jednom timu, oni pre Vilta verovatno da je u njihovo bilo jos bolje... tom logikom cemo verovatno doci da je prva kosarkaska petorka koja se sastavila verovatno najbolja svih vremena.

znanje-imanje

pre 5 godina

Nebitno. A nadrealan je - Greg.
On i Doc su ekipe odmarali čim su Kingsi otpali. Sad to koriste. A psihostresiranim Šoderima najgore tek sledi. Mali balans je da su domaćini a deRozan i Aldridž (čiji je učinak skoro ko Nikolin...) su puno igrali.
Brojni su propusti Malouna a posebno taj da iako mu je ovo 3. sezona da mu Nikola vodi igru on ama baš ništa nije uigrao postave bez Nikole. Tada su pogubljeni i organizaciono i psihološki.
Od 3 pobede SA je prvu i ovu dobio na Denverov mentalni krah. Brojke govore - prosečan trojkaški tim SA šutira (pre junk time) odlično 10-22 a Denver 6-23; SA ceo šut 57% Denver 46%. Zato SA dobija i na klasik PO - bočne heroje. Jednu im je dobio Vajt a ovu Gej. Kod Denvera to je bila samo jedna četvrtina Marija. Jer SA vodi Greg pa u svakom napadu su tačno em uigrani i znaju šta igraju em igraju gde je Denver tanak. Pa prosto mora nekom da naiđe da veže koševe. A Denver za free motion mora da ima dan - nema stabilne i produktivne asove. (I to bi im išlo bolje da, kada mu je već 70-80 utakmica sezone lepo reklo da je prva postava Bizli Moris Kreg tako i radi.) A koren svih a pogotovu ovog problema je u pogoršanom šutu Denvera ove sezone spram prethodne. Kao i višak mase Nikole to je još od početka pogrešna orijentacija "stručnog štaba" na snagu umesto na loptu - što ako igraš free motion apsolutno moraš na prvo mesto.
Kao i za GSW ili Riversa: ne važe komentari sada da je Maloun loš. Važe samo oni pre PO a realno samo oni pre AllStar.

vince carter

pre 5 godina

@Dragan-borca uzgred tadasnje tehnologija nije imala uslove da napravi moderniji automobil u skladu sa danasnjim,uporedjujuci to sa sportistima i ljudima govori o tome koliko si ogranicen,posto kao sgo rekoh sportisti igraju u razlicitim erama uspesno i u poznim godinama a kamoli u prajmu. Carter 1999-2019,Dzabar 1969-1989,Kevin Willis 1984-2007,Duncan 1997-2016,Maldini 1985-2009,giggs 1990-2014,Meloun 1985-2004 ma svaki sportista. Mene je sramota od komentatora poput tebe. Kad mu navedem primer danasnjih ne atleta koni su uspesni u Nba i neverovatnih atleta iz proslosti onda se hvata "suta za 3" kojeg 80% danasnjih centara i nema. Nijedan danasnji bek ne skace kao Jordan a kamoli Rodman kojem nije visina skoka bila presudna i tu se vidi koliko ne znas. Rodman je imao 22 skoka protiv Dankana i Robinsona istovremeno 1998 i to nije postojalo pravilo 3 sekunde u reketu u defanzivi i small ball postave gde reket ostaje prazan. Shaq je igrao sa 40kg vise 2010 a kamoli Shaq iz Orlanda. Rubio,Ingles,Dragic,Fournier i jos gomila evropskih ne atleticnih igraca igraju uspesno Nba a ovi pricaju o vrhunskim igracima iz proslosti. Kod olajdzuvona i danas svi idu na casove. Takodje tacno je da je kriterijum asistencije ublazen. Alex Ferguson "veliki igraci bi bili veliki bilo kad bilo gde" e sad vi slusajte Dragana Borcu ili Kostu dva pojmasa :)) Izgleda mi da je granica 2003 godina. Pre Lebrona niko nista od 2003 ti ist igraci su svi dobri :D

vince carter

pre 5 godina

Hmm poredjenje sa tim proslim igracima,Toni Kukoc pored Jordana i Pipena nikako nije mogao da bude prva violina,on sa njegovim predispozicijama,mekom rukom i dodavanjima je kao stvoren za danasnju eru kosarke. Petrovic u Blejzersima pored Draxlera i Portera nije dobijao sansu u Netsima je odmah postao bitan igrac u ligi ali je potom tragicno nastradao. Jokic je definitivno bolji suter od Divca ali kao sto kazete "on je jedini pismen igrac u Denveru koji zna da vodi igru" Divac je znao izuzetno da dodaje ali on je u svojim timovima uvek imao i druge saigrace koji to rade. Kingsi su na primer kao ekipa imali izuzetan protok lopte. Jokic bi u ono vreme morao mnogo vise da igra u reketu i da se trosi u odbrani. Shaq,Meloun,Robinson,Ewing,Duncan,Garnet,Weber,Olajdzuvon,Barkli,Kemp i mnogi drugi,Derek Coleman ili Sam Parkins su imali sut za 3 kao i mnogi drugi sa distance ali nisu mogli da dodju toliko do izrazaja. Arvidas Sabonis 221cm,sut za 3,meka ruka odlican dodavac,povrede i zabrana SSSRa da dodje u nba 1986 su promenile istoriju nba donekle.

KOSTA1703

pre 5 godina

@baron

I nekada i danas je aršin kojim se računaju asistencije potpuno isti.
Nema tu "prave" ili krive asistencije,odavno se u NBA zna šta je asistencija.
To navodno uručivanje koje ti omalovažavaš je ustvari genijalnost igrača da uruči saigraču loptu na način na koji uz uručenje njegov položaj tela omogući saigraču korak prednosti.
To treba znati uraditi a ne napraviti kretnju u bloku i faul u napadu, što velika većina igrača ne ume.
Što se razlike izmedju košarke pre 30 godina tiče i današnje, tu je već sve rečeno.
Vrhunski centri tada,danas bi imali minutažu Marjanovića.
A Džordan bi se u kontrama zakucavao u zid,jer je košarka danas postala bar duplo brža, u oba smera.
Što se odbrane tiče, svakako je današnja košarka dobila više mogućih varijanti igre, zbog ukidanja striktne odbrane čoveka, ali je to i dalje ubistvena odbrana, rekao bih čak i jača nego pre 30 godina.
Problem za te pre 30 godina, je što je način pogadjanja šuteva danas evoluirao, te ono što se nekad ubacivalo sa 30% danas se ubacuje sa 50 uz istu odbranu.
A Jokić da je igrao pre 30 godina?
Bio bi veća senzacija nego Vilt svojevremeno.

vince carter

pre 5 godina

Ne zna se ko je ostavio povrsniji komentar,da li pojmas @dragan-borca ili @Kosta. Ne znam samo kako igraci igraju u tom "naprednom" sportu i 1995 i 2013te kao Jason Kidd ili Dankan 1997-2016. Taj Jordan je igrao na primer protiv svih igraca koji su dobili Majami 2011 a i vecina njih su bila veterani te godine. Vins Karter i dalje igra kao i svi igraci u istoriji koji su igrali 15+ sezona,jedan Kevin Wilis draftovan 1984 je sa 45 godina igrao Nba i imao monstruozno kucanje preko Milsapa koji i sad igra. Kaze bekovi skacu vise od Rodmana a Fill Dzekson rekao da je Rodman najveci atleta kojeg j3 trenirao a trenirao do 2011. Prvo pise o atleticnosti danasnjih igraca a ne postoji bek koji je veci atleta danas od Jordana,Kawi Leonard je daleko slabiji atleta od njega,zapravo Griffit,Cemberlen i Jordan su imali najveci izmeren odraz u istoriji. Ej jedan evan fournier je pristojan igrac danas a ovi pricaju o atleticizmu pa onda sa druge strane pominju Jokica koji je anti atleta,pa jos bez danasnjih modernih uslova,nutricionista i ostalog kako bi tek u to vreme izgledao pored Wilta,koji je veci,jaci,brzi,mnogo duze ruke. Ali uostalom Aron Gordon je atletcina pa je Jokic za njega Dzabar. Jordan je sa 40 isponizavao Pol Pirsa u medjusobnim duelima ali likovi ne biraju sredstva kako da omalovaze nekoga. Dankan ni sa 38 nije bio nebitan a lik tvrdi da bi neki vrhunski igraci koji su 20x brzi od Bobija sedeli na klupi. 80% danasnjih centara nema sut,ni danasnju kosarku ne poznajete.

znalac

pre 5 godina

Ovo nije dobro za ekipu.Nikola odlican ali ekipa izgubi.Kada Nikola da 20 koseva ekipa pobedi jer onda svi ostali daju po 25 koseva.Pre neko vece jedan dao 50 koseva a njegova ekipa izgubila

ja

pre 5 godina

Majk Meloun mora da ode posle ove sezone. Čovek je očajno loš trener. Treba im iole kasvetan trener, par defanzivnih igrača koji umeju da šutiraju trojke i jedna klasična četvorka koja može da napravi 15 skokova po meču i kladim se da bi se lagano prošetali do finala...

Аца

pre 5 godina

@Dragan Borca

Теби изгледа није допрло до мозга ништа од онога што си наводно гледао током 90-их. Не знам одакле ти то да је НБА кошарка узнапредовала, можда јесте у смислу постизања 300+ поена по утакмици (ако се то може назвати напретком), данашња НБА је тотална деградација кошарке.
И који ти то бекови скачу као Родман? "Скачу" бекови у одбрани, јер ти центар шутира тројку, али зато се леђна техника своди на силовање раменом у месо или ако не може, онда FA џампер. У оно време као није било атлета? Јесте и те како, осим што комесар није донео глупу одлуку да се фаворизује било који сегмент игре, зарад профита, а ни удружење судија није морало издавати глупа саопштења с времена на време како би правдали глупости попут оне Харденове.

baron

pre 5 godina

(Dragan-Borca, 26. april 2019 12:28)

Dobro genije, kada tako posmatras sport i znanje kroz tehnologiju i napredak, reci mi koliko danas ima Nikoli Tesli i sta su to epohalno otkrili?
Igraci poput Jabbara, Sheka, Olajuwona se radjaju jednom u sto godina, nema ere u kojoj ne bi dominirali. Mozda danas centri sutiraju trojke sa 9m, ali zato nema igre ispod kosa, nema odbrane.
Kako to da svaki prosecni centar iz Evrolige koji ode u NBA postaje zvezda?
Secas se M.Gasola. Igrao na bratovu slavu, onda postao glavni igrac Memfisa.
Ja postignem 30p na jednoj strani ti na drugoj, pa ko se bolje snadje u prangijanju. Inace da ima jedan sposoban centar kao 90ih ne bi polutani poput Jokica ubacivali 40p.
Vucevic igrac za Zvezdu, a igra u Orlandu. Smehotresna NBA.

veliki strumf

pre 5 godina

Nije bas da pratim NBA u kontinuitetu, pa ne znam kako se racunaju asistencije. U svom zadnjem napadu na meču Jokic je asistirao efektno Mareju koji je fauliran pri sutu i realizovao je jedno bacanje. U evropskoj kosarci to se piše kao asistencija, a u NBA - da li neko zna? Mislim da se i u NBA to računa kao asistencija (naročito jer se tamo asistencija ekstenzivno upisuje u odnosu na evropsku košarku), tako da su Jokicu zakinuli tu desetu. Doduše, mnogo više su ga “zakinuli” saigrači koji masu otvorenih šuteva nisu mogli da ubace koje im je kreirao.

Jastreb

pre 5 godina

@znalac Taj sto je dao 50 pre neko vece je pogodio sut za pobedu u zadnjoj sekundi.Njegovim 50-im kosem je Portland poslao Oklahomu na hladjenje.

baron

pre 5 godina

Ne spadam u omladinu ali sta je poenta komentara? Da se vratimo u Dzordanovo vreme i gledamo kosarku? Ja sam je gledao ali sada je neko drugo vreme i gleda se ova kosarka. I kakve veze to ima sa Jokicevom izvanrednom igrom nocas?
(ccc, 26. april 2019 10:00)

Ima iz razloga sto kada bi nekada ubacio 30p, morao si igrati izvrsno, i to se zaista videlo na terenu. Jokic je nocas ubacio 43p u igri skoro bez odbrana, gde je ta partija bila na nivou neke prosecnosti, nista spektakularno. Kada se pogleda statistika to izgleda sjajno, a kada se gleda utakmica nema se utisak da Jokic igra nesto maestralno.
O onim asistencijama ne treba komentarisati, svako ko se razume u kosarku video je da je Jokic nocas imao oko 3-4 prave as.
Ne umanjujem ucinak Jokica, ali danasnja kosarka ne moze da pridje onoj u Dzordanovo vreme. Mozda se igra brze, ali se igra bez mozga, i nema dva igraca u ligi sa sampionskim mentalitetom.
Lilard preksinoc ubacio 50p, a na drugoj strani RW juri triple double, niti ga cuva, niti pokusava. Smesno.
Ili Lebronova odbrana. Danas igraju igraci sa totalno drugim mentalitetom, koji cim je malo gusto odmah se predaju.
Moj Golden State kao neka nepobediva ekipa gubi od Spursa 2017 u playoffu 20p razlike kuci, cekaju da se Leonard povredi da preokrenu.
Curryja nigde nema kada je gusto, a Durant baca cigle.
Jedini igrac danas koji je vrhunski je K.Leonard, ostali neka se redjaju kako hoce.

retko pametan

pre 5 godina

voleo bih da Jokic ode u Lakerse da igra sa Lebronom. to bi bio tandem. i jos dovedu jos jednog jakog..uf , bili bi pretendenti za titulu

Zoran

pre 5 godina

Treca utakmica Zalgiris-Fener bila je sjajna.
Zalgiris odlican u odbrani, ali opet je izgubio. Platio je danak u 4 utakmicu gde je za 40 min. primio 99 koseva i igrao je ocajno.
Bez odbrane nista ne valja.

lakionar

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi, 26. april 2019 08:15)

Hajde smanji malo dozivljaj. Niti Srbiji treba igrac kao Jokic, niti bi on u dresu reprezentacije igrao ovako. U Denveru sve je podredjeno Jokicu, svi trci za njega. Uostalom, igrao je Jokic za reprezentaciju i koliko se secam 6p u finalu protiv Amera, 2-3 as u proseku. Tih 6p moze i Milutinov da ubaci, tako da nam igrac kao Jokic nije toliko ni potreban.
Srbiji fali plej poput Djordjevica nekada, a tromi centar koji ne moze igrati odbranu nek igra u NBA i nabija statistiku.

mich

pre 5 godina

Gledao sinoc, pa ono je smesno da se Jokic sa onom brzinom poigrava sa njima, meni je ono smesno, nikakva kosarka, De Rozan jedini skolovan igrac, ostalo neka divljna sacuvaj boze, onaj Olridz nekako nezgrapan...svaka cast Jokicu na odigranom mecu ali stvarno smesno...

alen

pre 5 godina

dzaba ti rekordi kad protivnicki igraci preko tebe daju u proseku 50p po utakmici. dobar si za regularnu sezonu za play off moras mnogo na brzini da radis. sta bi ti jedna cetvorka karl melon ili garnet uradili u prajmu plakali bi posmatraci...

znalac

pre 5 godina

Ovo nije dobro za ekipu.Nikola odlican ali ekipa izgubi.Kada Nikola da 20 koseva ekipa pobedi jer onda svi ostali daju po 25 koseva.Pre neko vece jedan dao 50 koseva a njegova ekipa izgubila

baron

pre 5 godina

Ne spadam u omladinu ali sta je poenta komentara? Da se vratimo u Dzordanovo vreme i gledamo kosarku? Ja sam je gledao ali sada je neko drugo vreme i gleda se ova kosarka. I kakve veze to ima sa Jokicevom izvanrednom igrom nocas?
(ccc, 26. april 2019 10:00)

Ima iz razloga sto kada bi nekada ubacio 30p, morao si igrati izvrsno, i to se zaista videlo na terenu. Jokic je nocas ubacio 43p u igri skoro bez odbrana, gde je ta partija bila na nivou neke prosecnosti, nista spektakularno. Kada se pogleda statistika to izgleda sjajno, a kada se gleda utakmica nema se utisak da Jokic igra nesto maestralno.
O onim asistencijama ne treba komentarisati, svako ko se razume u kosarku video je da je Jokic nocas imao oko 3-4 prave as.
Ne umanjujem ucinak Jokica, ali danasnja kosarka ne moze da pridje onoj u Dzordanovo vreme. Mozda se igra brze, ali se igra bez mozga, i nema dva igraca u ligi sa sampionskim mentalitetom.
Lilard preksinoc ubacio 50p, a na drugoj strani RW juri triple double, niti ga cuva, niti pokusava. Smesno.
Ili Lebronova odbrana. Danas igraju igraci sa totalno drugim mentalitetom, koji cim je malo gusto odmah se predaju.
Moj Golden State kao neka nepobediva ekipa gubi od Spursa 2017 u playoffu 20p razlike kuci, cekaju da se Leonard povredi da preokrenu.
Curryja nigde nema kada je gusto, a Durant baca cigle.
Jedini igrac danas koji je vrhunski je K.Leonard, ostali neka se redjaju kako hoce.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Gledao sam čitav mec.Greota je da nema sa kim da igra!Covek je mašina u svakom smislu.Nadam se da gledaju ovi iz KSS.Ovaj covek MORA da igra za reprezentaciju.Pa on će od Bogdanovica praviti Brajanta a od Bjelice Garneta!Svim nasim reprezentativcima pravice suterske treninge.Ono sinoć je sva lepota košarke kada je igraju majstori kao sto je Jokic stala u tih 48 min.Asistencije,koševi,skokovi,gradjenje kosa,pravljenje blokova bekovima za otvorene šuteve,pasovi preko celog terena...Ocena 10!

baron

pre 5 godina

(Dragan-Borca, 26. april 2019 12:28)

Dobro genije, kada tako posmatras sport i znanje kroz tehnologiju i napredak, reci mi koliko danas ima Nikoli Tesli i sta su to epohalno otkrili?
Igraci poput Jabbara, Sheka, Olajuwona se radjaju jednom u sto godina, nema ere u kojoj ne bi dominirali. Mozda danas centri sutiraju trojke sa 9m, ali zato nema igre ispod kosa, nema odbrane.
Kako to da svaki prosecni centar iz Evrolige koji ode u NBA postaje zvezda?
Secas se M.Gasola. Igrao na bratovu slavu, onda postao glavni igrac Memfisa.
Ja postignem 30p na jednoj strani ti na drugoj, pa ko se bolje snadje u prangijanju. Inace da ima jedan sposoban centar kao 90ih ne bi polutani poput Jokica ubacivali 40p.
Vucevic igrac za Zvezdu, a igra u Orlandu. Smehotresna NBA.

Omar Gabrijel

pre 5 godina

Jokić je tek četvrti igrač u istoriji plej-ofa koji je imao ovakvu statistiku, posle Čarlsa Barklija, Oskara Robertsona i Medžika Džonsona, a prvi koji je ikada došao do iste uz i tri ukradene lopte.

Omladino znam da je onima koji finansiraju sport u interesu da svaka generacija ima sreću da upravo oni gledaju najbolje u istoriji. Najjača košarka u istoriji igrala se upravo u Dzordanovo vreme a on je tada bio kralj.

znanje-imanje

pre 5 godina

Nebitno. A nadrealan je - Greg.
On i Doc su ekipe odmarali čim su Kingsi otpali. Sad to koriste. A psihostresiranim Šoderima najgore tek sledi. Mali balans je da su domaćini a deRozan i Aldridž (čiji je učinak skoro ko Nikolin...) su puno igrali.
Brojni su propusti Malouna a posebno taj da iako mu je ovo 3. sezona da mu Nikola vodi igru on ama baš ništa nije uigrao postave bez Nikole. Tada su pogubljeni i organizaciono i psihološki.
Od 3 pobede SA je prvu i ovu dobio na Denverov mentalni krah. Brojke govore - prosečan trojkaški tim SA šutira (pre junk time) odlično 10-22 a Denver 6-23; SA ceo šut 57% Denver 46%. Zato SA dobija i na klasik PO - bočne heroje. Jednu im je dobio Vajt a ovu Gej. Kod Denvera to je bila samo jedna četvrtina Marija. Jer SA vodi Greg pa u svakom napadu su tačno em uigrani i znaju šta igraju em igraju gde je Denver tanak. Pa prosto mora nekom da naiđe da veže koševe. A Denver za free motion mora da ima dan - nema stabilne i produktivne asove. (I to bi im išlo bolje da, kada mu je već 70-80 utakmica sezone lepo reklo da je prva postava Bizli Moris Kreg tako i radi.) A koren svih a pogotovu ovog problema je u pogoršanom šutu Denvera ove sezone spram prethodne. Kao i višak mase Nikole to je još od početka pogrešna orijentacija "stručnog štaba" na snagu umesto na loptu - što ako igraš free motion apsolutno moraš na prvo mesto.
Kao i za GSW ili Riversa: ne važe komentari sada da je Maloun loš. Važe samo oni pre PO a realno samo oni pre AllStar.

bla

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi, 26. april 2019 08:15)

Hajde smanji malo dozivljaj. Niti Srbiji treba igrac kao Jokic, niti bi on u dresu reprezentacije igrao ovako. U Denveru sve je podredjeno Jokicu, svi trci za njega. Uostalom, igrao je Jokic za reprezentaciju i koliko se secam 6p u finalu protiv Amera, 2-3 as u proseku. Tih 6p moze i Milutinov da ubaci, tako da nam igrac kao Jokic nije toliko ni potreban.
Srbiji fali plej poput Djordjevica nekada, a tromi centar koji ne moze igrati odbranu nek igra u NBA i nabija statistiku.
(lakionar, 26. april 2019 08:35) # Link komentara
druze,kad je to bilo? znas li ti kolko je on od tada napredovao.Sramota je kakve gluposti pises.

vince carter

pre 5 godina

Hmm poredjenje sa tim proslim igracima,Toni Kukoc pored Jordana i Pipena nikako nije mogao da bude prva violina,on sa njegovim predispozicijama,mekom rukom i dodavanjima je kao stvoren za danasnju eru kosarke. Petrovic u Blejzersima pored Draxlera i Portera nije dobijao sansu u Netsima je odmah postao bitan igrac u ligi ali je potom tragicno nastradao. Jokic je definitivno bolji suter od Divca ali kao sto kazete "on je jedini pismen igrac u Denveru koji zna da vodi igru" Divac je znao izuzetno da dodaje ali on je u svojim timovima uvek imao i druge saigrace koji to rade. Kingsi su na primer kao ekipa imali izuzetan protok lopte. Jokic bi u ono vreme morao mnogo vise da igra u reketu i da se trosi u odbrani. Shaq,Meloun,Robinson,Ewing,Duncan,Garnet,Weber,Olajdzuvon,Barkli,Kemp i mnogi drugi,Derek Coleman ili Sam Parkins su imali sut za 3 kao i mnogi drugi sa distance ali nisu mogli da dodju toliko do izrazaja. Arvidas Sabonis 221cm,sut za 3,meka ruka odlican dodavac,povrede i zabrana SSSRa da dodje u nba 1986 su promenile istoriju nba donekle.

KOSTA1703

pre 5 godina

@baron

I nekada i danas je aršin kojim se računaju asistencije potpuno isti.
Nema tu "prave" ili krive asistencije,odavno se u NBA zna šta je asistencija.
To navodno uručivanje koje ti omalovažavaš je ustvari genijalnost igrača da uruči saigraču loptu na način na koji uz uručenje njegov položaj tela omogući saigraču korak prednosti.
To treba znati uraditi a ne napraviti kretnju u bloku i faul u napadu, što velika većina igrača ne ume.
Što se razlike izmedju košarke pre 30 godina tiče i današnje, tu je već sve rečeno.
Vrhunski centri tada,danas bi imali minutažu Marjanovića.
A Džordan bi se u kontrama zakucavao u zid,jer je košarka danas postala bar duplo brža, u oba smera.
Što se odbrane tiče, svakako je današnja košarka dobila više mogućih varijanti igre, zbog ukidanja striktne odbrane čoveka, ali je to i dalje ubistvena odbrana, rekao bih čak i jača nego pre 30 godina.
Problem za te pre 30 godina, je što je način pogadjanja šuteva danas evoluirao, te ono što se nekad ubacivalo sa 30% danas se ubacuje sa 50 uz istu odbranu.
A Jokić da je igrao pre 30 godina?
Bio bi veća senzacija nego Vilt svojevremeno.

ja

pre 5 godina

Majk Meloun mora da ode posle ove sezone. Čovek je očajno loš trener. Treba im iole kasvetan trener, par defanzivnih igrača koji umeju da šutiraju trojke i jedna klasična četvorka koja može da napravi 15 skokova po meču i kladim se da bi se lagano prošetali do finala...

Vegas

pre 5 godina

I sta je to pomoglo Denveru koji je izgubio sa 20 razlike?
(bigserb, 26. april 2019 08:15)
Verovatno bi izgubio sa 50 razlike.
Tacnije verovatno ni ne bi igrao playoff

Dragan-Borca

pre 5 godina

Ne umanjujem ucinak Jokica, ali danasnja kosarka ne moze da pridje onoj u Dzordanovo vreme. Mozda se igra brze, ali se igra bez mozga, i nema dva igraca u ligi sa sampionskim mentalitetom. 
Lilard preksinoc ubacio 50p, a na drugoj strani RW juri triple double, niti ga cuva, niti pokusava. Smesno.
Ili Lebronova odbrana. Danas igraju igraci sa totalno drugim mentalitetom, koji cim je malo gusto odmah se predaju. 
Moj Golden State kao neka nepobediva ekipa gubi od Spursa 2017 u playoffu 20p razlike kuci, cekaju da se Leonard povredi da preokrenu. 
Curryja nigde nema kada je gusto, a Durant baca cigle. 
Jedini igrac danas koji je vrhunski je K.Leonard, ostali neka se redjaju kako hoce.
(baron, 26. april 2019 11:05) 

# Link komentara

Sine. To kao kad bi rekao danasnja kola ne mogu da pridju Golfu dvojci iz devedeset i neke.
Ne znam da li ti dopire do mozga da je ovo 21. vek i da je svako poredjenje sa sportom pre 20-30 godina smesno.
Imas centre koji pogadjaju trojke sa 9 metara i bekove koji skacu ko Rodman.
Nemojte biti smesni vise sa takvim nebulozana.
I ja sam veliki nostalgicar i do pre koju godinu sam isto mislio dok nisam vise pogledao danasnju NBA.
To su 2 razlicita sporta. Kosarka je strasno napredovala i besmisleno je porediti uopste danasnji ultra brzi i ultra atletski sport sa sportom od pre par decenija.

retko pametan

pre 5 godina

voleo bih da Jokic ode u Lakerse da igra sa Lebronom. to bi bio tandem. i jos dovedu jos jednog jakog..uf , bili bi pretendenti za titulu

veliki strumf

pre 5 godina

Nije bas da pratim NBA u kontinuitetu, pa ne znam kako se racunaju asistencije. U svom zadnjem napadu na meču Jokic je asistirao efektno Mareju koji je fauliran pri sutu i realizovao je jedno bacanje. U evropskoj kosarci to se piše kao asistencija, a u NBA - da li neko zna? Mislim da se i u NBA to računa kao asistencija (naročito jer se tamo asistencija ekstenzivno upisuje u odnosu na evropsku košarku), tako da su Jokicu zakinuli tu desetu. Doduše, mnogo više su ga “zakinuli” saigrači koji masu otvorenih šuteva nisu mogli da ubace koje im je kreirao.

Drug Ostoja

pre 5 godina

Neki dan sam napisao kako nije sve u 50 koseva i evo potvrde. To sam rekao onima sto su napadali Jokica da premalo
Ubacuje,a previse asistira. Uporno se pozivaju na Janisa i ostale koji uglave 40+ . Evo sad je Jokara ubacio 40+ ,a SA ih razvalio. Zato nije sve u kosevima jednog igraca,ima nesto i u razigravanju tima i u pobedi! Jokicevih 20 koseva plus razigrani saigraci znaci daleko vise za tim,jer dodju do pobede! Srecno u poslednjoj utakmici Jokara!

Ivan

pre 5 godina

Lakionar @

Da nije bilo Jokića ne bi ni igrali to finale sa Amerima jer je Jokić pobedio Hrvate pre toga sjajnom 20+ partijom i 6/6 slobodna u finishu. Da nije bilo njega Hrvati bi nas pobedili taj meč i prekinuli našu dominaciju nad njima u košarci od 1995te kad su pobegli sa postolja

vince carter

pre 5 godina

Ovaj komentar od @Borce bi imao 200+ dislajkova na klasicnoj Nba vesti,medjutim posto je komentar u odbrani Jokica,vecina je pristrasno. Pazi Bobi koji je spor,neokretan i nezgrapan dobije minute u Fili i koristi ih..ne koriste ga bas zbog svoje sporosti reagovanja u odbrani. A sa druge strane pokusavaju da ospore zivotinje poput Melouna,Robinsona,Rodmana i ostalih. Pa Rodman je pogodio 3 uzastopne trojke u mecu Bullsa kada se sprdao u blow outu...treneri su forsurali mid range game i igru u reketu. Pa Bird ili Chris Mullin koji zatvorenih ociju imaju bolji sut od Lonza,Janisa,Simonsa nisu upucivali vise suteva u proseku za 3 od ciglasa Lonza Balla. Imam jedan dobar vic za tebe Harden vise skace od Jordana a tek od Rodmana :)))) ipak najveci smehotres je sto lik ladno misli da je posledica rodmanovih skokova visina skoka :))) lik koji je uzimao skokove pored Shaqa,dankana,garneta,admirala i koji je upadao u tribine da dohvati loptu :) da ti kazem jos jedan vic,atleta Gordon je najbolji igrac Orlanda...ups its Vucevic :D imam jos jednu novost za tebe Vins Karter je igrao protiv Majkla Dzordana u najboljim godinama i sa 42 igrao sa Tree Youngom u timu. Karter Golf 2 i dalje vozi..sta bi bilo da je nov :D

Jastreb

pre 5 godina

@znalac Taj sto je dao 50 pre neko vece je pogodio sut za pobedu u zadnjoj sekundi.Njegovim 50-im kosem je Portland poslao Oklahomu na hladjenje.

kimi

pre 5 godina

lepo je cut kad neko nas uradi nesto dobro i pozitivno...ne mora da igra za rep ako nece. ja bih licno bio jako zadovoljan da momak iz srbije odvede nba tim do prstena.

Zoran Ivkovic

pre 5 godina

Koraca ne pamtim,ali od vremena Plecasa,Cosica,Dalipagica,Kicanovica,Delibasica,pa nadalje Kukoca,Radje,Drazena Petrovica,Bodiroge Divca,Stojakovica,Saleta Djordjevic,pa do Teodosica i na kraju Jokica zelim reci da je ovaj momak vec sa 24g pokazao da je do sad najbolji igrac ovih prostora.

Dvorska budala

pre 5 godina

@(Dragan-Borca, 26. april 2019 12:28)

Košarka je ista kao i pre 30-40-50 godina jer je cilj ostao isti-dati koš, a zbog gledanosti i zanimljivosti je ubrzana igra i odbrana je olabavljena zato što ubija gledanost (evropska košarka je primer gde su rezultati kad je važno sa vrlo malo poena).Skoro u isto vreme su igrali Medžik, Bird, Džordan, Dominik Vilkins, Barkli, Robinson, Olajdžuvon, K. Meloun, Ajzea Tomas, Džo Dumars,Rodman i mnogi drugi pa vidiš da bi danas mogla samo dvojica ili trojica da se mere sa njima (LeBron, Durent i Harden) jer se sve pretvorilo u šou program.
Gledao sam sinoć utakmicu i samo 3 igrača su ličili na ozbiljne košarkaše - Jokić, Oldridž i Derozan, ostali kao muve bez glave trče, zaleću se i šutiraju bez rezona, ispada im lopta ili maše otvorene šuteve.

Zoran

pre 5 godina

Treca utakmica Zalgiris-Fener bila je sjajna.
Zalgiris odlican u odbrani, ali opet je izgubio. Platio je danak u 4 utakmicu gde je za 40 min. primio 99 koseva i igrao je ocajno.
Bez odbrane nista ne valja.

Ostin A

pre 5 godina

Ne računajući te statistike. Prvih 3 minuta minuta četvrte četvrtine su sa -3 otišli na -10 onda je ušao Jokić pa su otišli na -20

Jokić je igrao vrhunski 3/4... ali u 4/4 se ceo tim raspao potpuno, a ovi nisu mogli da promaše.

Šteta, ali imaju još jednu šansu, i to pred domaćom publikom.

analiticar_ amater

pre 5 godina

Ima iz razloga sto kada bi nekada ubacio 30p, morao si igrati izvrsno, i to se zaista videlo na terenu. Jokic je nocas ubacio 43p u igri skoro bez odbrana, gde je ta partija bila na nivou neke prosecnosti, nista spektakularno. Kada se pogleda statistika to izgleda sjajno, a kada se gleda utakmica nema se utisak da Jokic igra nesto maestralno.
O onim asistencijama ne treba komentarisati, svako ko se razume u kosarku video je da je Jokic nocas imao oko 3-4 prave as.
Ne umanjujem ucinak Jokica, ali danasnja kosarka ne moze da pridje onoj u Dzordanovo vreme. Mozda se igra brze, ali se igra bez mozga, i nema dva igraca u ligi sa sampionskim mentalitetom.
(baron

Nema nikakve veze i sve ovo je gomila besmislica. Prosečna partija sa 43 poena i 9 asistencija? Ništa spektakularno? Jokic sve sto radi radi na način da izgleda neverovatno lako i prosto, ne kuca, ne okreće se u vazduhu, radi stvari na prost ali ubojit način. Šta ti znaci to izvrsno? To je tvoj lični dojam a ne objektivno vidjenje i argument. Prave i neprave asistencije, stara priča, vi eksperti znate bolje od ljudi koji vode statistiku u NBA. Totalno je besmisleno uporedjivati na taj način različite epohe i vaditi kvaziargumente da bi se nipodaštavali nečiji rezultati i igra.

zvezdoprc

pre 5 godina

Sećam se derbija Partizan - Zvezda kad je Duci Simonović dao preko 50 koševa, a Zvezda izgubila desetak razlike. Sve je stvar taktičkog nadmudrivanja trenera.

vince carter

pre 5 godina

@Lignjoslav na osnovu toga sto je Bodiroga koji je bek/krilo jednom zalomio Melouna ti ladno vrsis poredjenja,Lebron je pao na zemlju posle Stojakovicevig driblinga,pa sta to sad treba da znaci? Meloun je sa 40 zaustavio Dankana u finalu zapada. A sad razbijanje najveceg mita na svetu po ko zna koji put "centri bez suta su proslost" Gobert,drumond,deandre,kapela,harel,gortat,r.lopez,whiteside,mcgee,chendler,turner,howard i mnogi drugi..Brook lopez prangija trojke a Gober je bolji od njega 100 puta. Ovde ljudi kada kazu "nema" sut misle samo na trojke. Oldridz ne sutira trojke ali prangija distancu isto kao sto su Meloun,Ewing,The dream,Garnet i mnogi drugi prangijali distance. Kao sto rekoh Derek Coleman,Sam Parkins,Laimber kao i Shawn Kemp za koga misle da je samo dunker su sutirali trojke za neupucene,ali sut za tri u vreme handchekinga nije bio upotrebljivan kao posle njegovog ukidanja 2004 gde su bekovi i spoljna igra nadvladali. Pa Willis Reed je sutirao iz daljine 60tih kad nije ni bilo trojke a vi pricate o relativno skorasnjem vremenu. Pa vise je bilo igraca 90tih koji fizicki mogu da se nose sa Janisom i koji su jaci od njega nego danas,David Robinson kako se kreteo i trcao coast to coast i izgledao je jos bolje od Janisa. Cak ni on i simons nemaju sut a vi pricate kako danas svi centri to imaju auu :))

saki

pre 5 godina

sinoć je postao najbolji Srbin, košarkaš, svih vremena...
u drugom nivou postaje najbolji beli košarkaš svih vremena (možda već sledeće godine ?)
u trećem nivou, to što on igra nazvaće po njemu "jocker centar"

da su oni njegovi trkači sinoć uboli bar pola, imao bi dvadesetak asistencija

Meloun je odavno "pročitan". Sa njim i sa onim panjevima od igrača biće teško ne u sledećoj utakmici već i u narednim sezonama. Zamisli njega sa još jednim super-starom, bekom-šuterom. Harali bi i karali deceniju

JeRemija

pre 5 godina

@lakionar

Au rođače šta napisa sve...

Jokić ne treba Srbiji?!

Hejteri su toliko izgubili dodir sa realnošću, da ne znaju više šta od muke na napišu:)

ps. Jel se sećaš možda kako je Jokić odigrao protiv Hrvatske? Verujem da te to još uvek boli

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Lakionar@Uporedjivati Jokica od pre 4 godine i ovog sad je van svake pameti...Ostalo ne bi komenatrisao da ne treba igrati igrač koji je vodja čitave jedne NBA franšize može izjaviti isključivo covek koji nije Srbin....

Pseudoharms

pre 5 godina

Niko da pomene da je ovo ujedno i njegov rekord karijere, s kojim je prestigao Pedju, koji je kao rekord imao 42 poena. Polako, iduce sezone makar jedna 50+ utakmica.

ccc

pre 5 godina

Omladino znam da je onima koji finansiraju sport u interesu da svaka generacija ima sreću da upravo oni gledaju najbolje u istoriji. Najjača košarka u istoriji igrala se upravo u Dzordanovo vreme a on je tada bio kralj.
(Omar Gabrijel, 26. april 2019 09:33)


Ne spadam u omladinu ali sta je poenta komentara? Da se vratimo u Dzordanovo vreme i gledamo kosarku? Ja sam je gledao ali sada je neko drugo vreme i gleda se ova kosarka. I kakve veze to ima sa Jokicevom izvanrednom igrom nocas?

aca

pre 5 godina

Omladino znam da je onima koji finansiraju sport u interesu da svaka generacija ima sreću da upravo oni gledaju najbolje u istoriji. Najjača košarka u istoriji igrala se upravo u Dzordanovo vreme a on je tada bio kralj.
(Omar Gabrijel, 26. april 2019 09:33)
pa da, vreme Dzordana je verovatno bilo u tvoje vreme i sad pricas kako je to najbolja kosarka ikada i da nikada nece ni biti bolja. Vilt je bio ubedjen da je u njegovo vreme bila najbolja kosarka i da MJ ne bi bio u prvoj petorci ni u jednom timu, oni pre Vilta verovatno da je u njihovo bilo jos bolje... tom logikom cemo verovatno doci da je prva kosarkaska petorka koja se sastavila verovatno najbolja svih vremena.

vince carter

pre 5 godina

Ne zna se ko je ostavio povrsniji komentar,da li pojmas @dragan-borca ili @Kosta. Ne znam samo kako igraci igraju u tom "naprednom" sportu i 1995 i 2013te kao Jason Kidd ili Dankan 1997-2016. Taj Jordan je igrao na primer protiv svih igraca koji su dobili Majami 2011 a i vecina njih su bila veterani te godine. Vins Karter i dalje igra kao i svi igraci u istoriji koji su igrali 15+ sezona,jedan Kevin Wilis draftovan 1984 je sa 45 godina igrao Nba i imao monstruozno kucanje preko Milsapa koji i sad igra. Kaze bekovi skacu vise od Rodmana a Fill Dzekson rekao da je Rodman najveci atleta kojeg j3 trenirao a trenirao do 2011. Prvo pise o atleticnosti danasnjih igraca a ne postoji bek koji je veci atleta danas od Jordana,Kawi Leonard je daleko slabiji atleta od njega,zapravo Griffit,Cemberlen i Jordan su imali najveci izmeren odraz u istoriji. Ej jedan evan fournier je pristojan igrac danas a ovi pricaju o atleticizmu pa onda sa druge strane pominju Jokica koji je anti atleta,pa jos bez danasnjih modernih uslova,nutricionista i ostalog kako bi tek u to vreme izgledao pored Wilta,koji je veci,jaci,brzi,mnogo duze ruke. Ali uostalom Aron Gordon je atletcina pa je Jokic za njega Dzabar. Jordan je sa 40 isponizavao Pol Pirsa u medjusobnim duelima ali likovi ne biraju sredstva kako da omalovaze nekoga. Dankan ni sa 38 nije bio nebitan a lik tvrdi da bi neki vrhunski igraci koji su 20x brzi od Bobija sedeli na klupi. 80% danasnjih centara nema sut,ni danasnju kosarku ne poznajete.

Nebo.Der

pre 5 godina

Jokara ga ubi kako je odigrao, ali je klupa podbacila! Mislim da je ovde u pitanju taktika Popovica, da skine fokus odbrane sa Jokića, a blokira ostale...tako su treneri često pravili taktiku na početku karijere MJ.

Vetar u ledja..

pre 5 godina

@lakionar
A inace, ekipe ne igraju na svoje najbolje igrace.. To je izuzetak u Denveru. I jos jedna stvar, porediti Nikolu iz 2016. i 2019. je najblaze receno problematicno.....Decko je mnogo napredovao. Reci da nam takav igrac nije potreban.. Uf.... Drugo je pitanje da li zeli....

Kontinuitet nediscipline

pre 5 godina

@lakionar, 26. april 2019 08:35

Hahaha... Lako je tebi. Uvek mozes da se zaposliš kao komičar u ova teška vremena...

MPP

pre 5 godina

Sada je i onima koji imaju očsjno mali IQ potuno jasno da je Nikola velika NBA zveda i VRHUNSKI igrač i da zasluženo treba da bude član PRVE PETORKE NBA . Da skandiranje MVP nije samo navijačka želja več stvarnost jer spada u sam vrh kandidata . Ako ga zdravlje posluži oboriće mnoge rekorde koji stoje negde potpuno zaboravljeni i prašnjavi čekajuči da neki majstor skine paučinu sa njih i ispiše istoriju ....Nikola je pokazao noćas da je već sad prevazišao Denver , čitavu ekipu a pogotovo nažalost i trenera koji nije znao kako da materijalizuje kvalitete svog tima ! Ovo je Melounov kiks to nema sumlje ! Ako je prethodna utakmica bila možda najbolje vodjena u sezoni ovo je najgora ! No sada u Denver koji je težak teren za svakoga , to je NBA najjača liga na svetu i sve je moguće ..... Sa srećom i PAMETNO Denver .

Belmont

pre 5 godina

svaka ti cast Nikola. zelim ti puno srece, zdravlja i uspeha.
samo napred i radi ono sto ti zelis, nemoj da slusas kriticare i pacenike.

kris

pre 5 godina

Ne znam da li sam jedini, ali užasno me nerviraju ove riječi poput franšize, botova, hejtera, tekmi. U šta se pretvori nekad fin nas jezik.

vince carter

pre 5 godina

@Dragan-borca uzgred tadasnje tehnologija nije imala uslove da napravi moderniji automobil u skladu sa danasnjim,uporedjujuci to sa sportistima i ljudima govori o tome koliko si ogranicen,posto kao sgo rekoh sportisti igraju u razlicitim erama uspesno i u poznim godinama a kamoli u prajmu. Carter 1999-2019,Dzabar 1969-1989,Kevin Willis 1984-2007,Duncan 1997-2016,Maldini 1985-2009,giggs 1990-2014,Meloun 1985-2004 ma svaki sportista. Mene je sramota od komentatora poput tebe. Kad mu navedem primer danasnjih ne atleta koni su uspesni u Nba i neverovatnih atleta iz proslosti onda se hvata "suta za 3" kojeg 80% danasnjih centara i nema. Nijedan danasnji bek ne skace kao Jordan a kamoli Rodman kojem nije visina skoka bila presudna i tu se vidi koliko ne znas. Rodman je imao 22 skoka protiv Dankana i Robinsona istovremeno 1998 i to nije postojalo pravilo 3 sekunde u reketu u defanzivi i small ball postave gde reket ostaje prazan. Shaq je igrao sa 40kg vise 2010 a kamoli Shaq iz Orlanda. Rubio,Ingles,Dragic,Fournier i jos gomila evropskih ne atleticnih igraca igraju uspesno Nba a ovi pricaju o vrhunskim igracima iz proslosti. Kod olajdzuvona i danas svi idu na casove. Takodje tacno je da je kriterijum asistencije ublazen. Alex Ferguson "veliki igraci bi bili veliki bilo kad bilo gde" e sad vi slusajte Dragana Borcu ili Kostu dva pojmasa :)) Izgleda mi da je granica 2003 godina. Pre Lebrona niko nista od 2003 ti ist igraci su svi dobri :D

neko ko zna

pre 5 godina

jel to Popovic resio da pusti Jokica 40-50 ali zato sve ostale da zatvori?
(sreten, 26. april 2019 09:00)

Ostali nisi mogli bazen da pogode, cak ni iz nekoliko zicera, a klupa je bila uzasna ...

Draza_Olmajti

pre 5 godina

Moram jos jednom da ponovim:
Jokic svojim poenima skoro anulira Oldrizda i DeRouzena zajedno,a ostatak ekipe ne moze protiv Forbsa,Geja,Bertansa. E sad vi procenite kako izgleda ostatak ekipe bez njega. Ubedljivo najveci uticaj na ekipu ima od svih superstarova u ligi. Denver bi bio na nivou Sakramenta bez njega (i to maksimalno),sa njim su kandidati za finale. Covek koji je spreman da podredi sve za ekipu (da sutne dva puta,ali i 30 kao sinoc). Superstar bez ega i kompleksa vise vrednosti.

lignjoslav

pre 5 godina

alen
kao i on njima.
Mada Melounu je kicmu lomio Bodiroga pa ovaj od besa napravio faul za zatvor, ne vidim kako bi on Jokica cuvao, a Garneta pa ne vidim cak ni u reketu kako bi ga zaustavio. Verovatno bi ga leđima unakazio posto i teze 10 kg od njega bez problema ugura pod koš, (ljudi jos uvek tripuju da je on slab), sa distance takođe, pa ako bi ga ovaj jurio i ostavio prazan reket, podelio bi 15 asistencija, ali ne one za otvorene suteve, vec one za zicere u praznom reketu.
Rekao sam vec za Jokicevu odbranu, da jednostavno ne moze i jare i pare i da se cesto ne sklanja, na poluvremenu bi imao 6 ličnih. A razbijanje vrhunskih defanzivaca, mu uopste nije problem. Jos uvek ljudi ne kapiraju da on sutira floutere da ne bi popio bananu (svi ti atletski građeni centri ne stižu da skoče, a bez skoka mu ne mogu ništa), a zbog ogromnog raspona ruku bez skoka je dovoljno visok da je bukvalno nezaustavljiv na 2,3 metra od koša, jer popije lakat u glavu, a opet bez koske lopta svaki put ulazi
Kosarka se promenila, centri bez suta su prošlost, pa tako imas i sada zivitinje koji skacu i kucaju (Deandre Jordan) pa su takvi samo tragovi proslosti.
Sta bi jedan Greek freek koji sa svojih 210 lomi driblingom kao bek radio 90ih, pa isto što i sad.
Kao sad ne dobija batine?
Kosarka u Dzordanovo vreme se razlikovala jer bekovi nisu bili zašticeni kao sad, ali u reketu se itekako udara i sad. Uostalom Divac je igrao u to vreme, a ofanzivno je Jokic za klasu iznad.

Statuskan

pre 5 godina

Zastrašujuće je da je ove poene postigao praktično bez slobodnih bacanja.Pogledajte svaku njegovu igru ledjima,pa to je šibanje na sve strane.Kada dobije naklonost sudija ide Jokara i na 60+!!!!!!

Аца

pre 5 godina

@Dragan Borca

Теби изгледа није допрло до мозга ништа од онога што си наводно гледао током 90-их. Не знам одакле ти то да је НБА кошарка узнапредовала, можда јесте у смислу постизања 300+ поена по утакмици (ако се то може назвати напретком), данашња НБА је тотална деградација кошарке.
И који ти то бекови скачу као Родман? "Скачу" бекови у одбрани, јер ти центар шутира тројку, али зато се леђна техника своди на силовање раменом у месо или ако не може, онда FA џампер. У оно време као није било атлета? Јесте и те како, осим што комесар није донео глупу одлуку да се фаворизује било који сегмент игре, зарад профита, а ни удружење судија није морало издавати глупа саопштења с времена на време како би правдали глупости попут оне Харденове.

orange_party

pre 5 godina

Mislim da je ovo bar 10. put da mu fali jedna asistencija za triple double.
(Selfi Romeo, 26. april 2019 08:34)

Pa kad bi carevi uspeli nešto da pogode, nabrojao bi se on asistencija...

steva

pre 5 godina

Od starta ponavljam , Nikola nije problem , on jedini u ekipi Denvera playoff igra konstantno dobro .
I 5 utakmicu je mogao da zavrsi sa najmanje 22 13 11 .

Ostatak tima mora da bude konstantniji , a ne da pojedinci igraju svaku 2 utakmicu dobro...i to uvek drugi igrac .

U playoffu se mora igrati chvrsca odbrana i moraju se pogadjati otvoreni sutevi .
Inace gubis utakmicu .

Bartona zakljucati u svlacincu .
Obavezno .

Sport

pre 5 godina

Bukvalno celu utakmicu je drzao Denver u igri. SA je pogadjao sve i opet nisu mogli da odu na pristojnu razliku dok Jokic nije seo na klupu. Seo je na klupu kako bi usao malo kasnije, ali to kockanje je kostalo Denver jer su brzo izgubili prikljucak. Imao je 9 asistencija, a bilo bi ih vise da su neki sutevi usli, a bili su "sigurni". Uglavnom u sedmoj ce biti veselo, ali SA na strani i SA kuci nisu dve iste ekipe i ocekujem da Denver prodje dalje. Polufinale je opet prica za sebe i Portland igra preporodjeno tako da je pitanje da li nece i to otici u sedam utakmica ko god da prodje ovde.

antiDebil

pre 5 godina

dzaba ti rekordi kad protivnicki igraci preko tebe daju u proseku 50p po utakmici. dobar si za regularnu sezonu za play off moras mnogo na brzini da radis. sta bi ti jedna cetvorka karl melon ili garnet uradili u prajmu plakali bi posmatraci...
(alen, 26. april 2019 09:41)

A sto u ,,prajmu"?
Inace Jokic je u ,,prajmu"?
Sta bi mu oni uradili?

jamatsoc

pre 5 godina

Top,top igrac , nisam fan niti sam ga omalovazavao,cisto sam ga htio vidjeti kakav ce biti kad su bitne utakmice ,play off je za mene jedino mjerilo..trebat ce slicne utakmice ponoviti puno puta ali ovako mlad na pravom je putu.Moze li biti prvi igrac prvaka jos je prerano za reci,ali napreduje kako treba,i kljucno je po meni da nije sklon ozljedama..talenta definitivno ima i na bacanje..samo ozbiljno naprijed,ostat skroman i nastavit raditi.

jedan od mnogih

pre 5 godina

@lakionar - dobio bi jednu vaspitnu da ne lupas vise kad bi moglo kroz portal

Jokicu treba podrediti i igru reprezentacije jer je dokazao vise nego jednom da mu ni USA igraci ne mogu nista i da ce cela reprezentacija igrati bolje ako se koncipira drugacije od toga da iskljucivo Teodosic treba da organizuje i vodi sve....on je fantastican ali je trenutno Jokic mnogo bolji (Teo trenutno na nivou srpske lige jer pretpostavljam da i ne trenira, a iskreno se nadam da lose pretpostavljam)

i batalite se vise seljacizama da nam ne treba - treba nam jer bez njega smo 30% slabiji

gijon

pre 5 godina

Možda grešim, ali da me neko pita da dodam bilo kog igrača na svetu u ovu ekipu Denvera, ja bih izabrajo Kleja. Mislim da bi imao 30ppg, a Jokić 10+ asistencija svaku

Mali Perica

pre 5 godina

Još malo statistike sa sajta NBA:

"Jokic had 43 points ... the third highest point total this postseason behind the 50 by Portland’s Damian Lillard and the 45 by Golden State’s Kevin Durant."

big

pre 5 godina

Jokić svojim telom, pozicioniranjem, poznavanjem i poimanjem igre spaja saigrače sa košem. Kako navode stručnjaci, njegovi pasovi po pravilu idu igračima koji su licem ka košu, što omogućava lakši šut, pa bilo da je to uručenje, pas ili spajanje sa obručom. Često je to uručenje, gde svojim velikim telom ostavi daosta prostora za šut, što dosta i koristi Denver. Zato je Jokić jedan od najboljih asistenata lige, a sigurno najbolji medju visokim ugračima.

Sreten

pre 5 godina

Ne mogu da verujem šta se dešavalo sinoc. Često ostajem budan da gledam Denver, i mnogo volim tu ekipu, ali ono sinoc je bilo baš mučno za gledanje. Potpuno nadigrani, i to na drugačiji nacin u odnosu na prva dva poraza. Imaju jednog konstantnog igraca, Jokica, i to je to. Ni na kog drugog osim na njega ne moze da se racuna. Tek u toku utakmice trener mora da gleda koga je to veče krenulo, i da na osnovu toga dalje organizuje igru. Sinoć nikog. De Rozan slobodan ko ptica šutira, pogadja 12/16. Oldridza su čuvali ali ga je htelo. Njihov X faktor bio je Rudi Gej. Voleo bih da Denver prodje ali nakon sinoc moram da kazem da uopšte nece biti nezasluzeno ili nepravedno ako ne prodju..

јд123

pre 5 godina

@veliki strumf

То се у НБА не рачуна као асистенција. Тролови лупетају, како је лако Јокићу када се у НБА све рачуна као асистенција, а у ствари појма немају о правилима. Тако су и писали да би Теодосић имао преко 20 а у НБА.

Овде многи кукају што су Пламли и Бартон играли заједно. Изгледа да је Мелоун читао моје коментаре ;). Писао сам овде да се питам зашто Бартон и Јокић увек играју заједно и да верујем да би Јокић имао бољу статистику да није толико заједно са Бартоном на терену. Када је Бартон био стартер и уђу резерве, од стартера често остану Јокић и Бартон. Сада је Мелоун пробао другачије и очигледно је зашто је пре увек био са Јокићем на терену - да направи што мању штету.

Ова утакмица је показала да су аналитичари били у праву, када су рекли да је Денверов највећи проблем неискуство играња плеј-офа. Млади играчи су једноставно у грчу. Мислио сам да су то превазишли у 4. утакмици. Али их изгледа опет ухватила трема, ово је била нова ситуација, могућност да се заврши сериај.

Фасцинантно је да Јокић за разлику од младих саиграча нема трему.